Page 1


sPecialisT iN houTsKeleTb hsbb bouwt uw energiezuinige woning in houtskeletbouw. Kwaliteit tot in de kleinste details, daar staan wij voor. Met prefab houtskeletbouw kiest u voor een duurzame bouwmethode, het ultieme wooncomfort en uitstekende energieprestaties. hsbb specialiseert zich in lage energiewoningen, gecertificeerde passiefhuizen en nul energiewoningen. wij werken steeds op maat. uw dromen, verlangens en behoeftes vormen het uitgangspunt van het ontwerp. onze jarenlange ervaring en vakmeesterschap staan garant voor een perfecte realisatie.

ouw


oNs TeaM


e V e N K e N N i s Ma K e N

hsbb - met vestiging in het limburgse bree - legt zich volledig toe op houtskeletbouw. sinds onze oprichting in 2001 realiseerden wij al meer dan 100 geslaagde bouwprojecten. onze naam staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. wij werken volgens het systeem van luchtdicht en dampopen. zowel woningen, appartementen, scholen als kantoren kunnen volgens deze bouwmethode door ons opgetrokken worden. ons actieterrein strekt zich uit over heel limburg, de antwerpse Noorder- en zuiderkempen en grote delen van Vlaams-brabant. wij beschikken over verschillende

ervaren werfteams, waarvan drie montageteams en ĂŠĂŠn afwerkingsploeg. Voor grotere projecten werken deze ploegen flexibel samen. elk team beschikt over alle nodige modern materieel om de klus te klaren. ieder project staat onder leiding van een ervaren werfleider en wordt zowel administratief als technisch van kortbij opgevolgd door de zaakvoerders. Voor de productietekeningen, constructieberekeningen en het leveren van de kant-en-klare prefab materialen werken we samen met onze gespecialiseerde vaste partner: woodprojects Marc cuyvers.


bouweN iN alle VriJheiD Met hsbb krijgt u alle vrijheid om uw bouwproject te realiseren. u kiest de manier waarop u met ons samenwerkt. hebt u zelf een architect of kiest u voor de in houtskeletbouw gespecialiseerde architect die wij u kunnen aanreiken? Voor ons geen probleem. wij realiseren in principe de volledige ruwbouw en leveren het gebouw winden waterdicht af, al dan niet inclusief chape- en gyprocwerken. Voor bepaalde facetten – de grondwerken, gevel- en metselwerken,… – doen wij beroep op streng geselecteerde partners. Met alle partners vormen we één bouwteam dat nauw samenwerkt om de opdracht tot een goed einde te brengen. De volledig coördinatie en verantwoordelijkheid voor het project liggen bij ons. ook voor de technieken – elektriciteit, water, verwarming, ventilatie, hernieuwbare energie,… – hebben we, indien door u gewenst, een partner waarmee we al jarenlang samenwerken. wij realiseren uw volledig project in 5 à 6 maanden. Voor de verdere afwerking – binnenschrijnwerk, keuken, badkamer, trappen,… – hebt u alle vrijheid. u werkt samen met de firma’s die u wenst of steekt zelf de handen uit de mouwen. wij werken met iedereen samen.


De bouw TechNieK VaN De

ToeKoMsT

steeds meer bouwers beseffen dat houtskeletbouw de bouwtechniek van de toekomst is. in scandinavische landen, Duitsland en oostenrijk hebben ze deze overtuiging al veel langer. De uitmuntende prestaties op vlak van energiezuinigheid maken van een houtskeletbouw de ecologische woning van de toekomst. een slimme bouwheer kiest voor een houtskelet vanwege volgende troeven:

ENERGIEZUINIG WONEN De houten binnenstructuur van een houtskeletbouw biedt maximale ruimte en mogelijkheden om te isoleren. De buitenwanden en het dak blazen we bijvoorbeeld vol met cellulose-isolatie, een isolerend materiaal op basis van gerecycleerde papiervlokken. op zichzelf heeft hout – in tegenstelling tot baksteen – dankzij zijn cellenstructuur al sterk isolerende eigenschappen. Thermische onderbrekingen bij grote overspanningen – de zogeheten koudebruggen – komen veel minder voor dan bij traditionele woningen.

PERFECT WOONCOMFORT Door de perfecte montage en aangepaste bouwtechniek, creëert hsbb een volledige luchtdichte, maar dampopen woning. De dampopenheid garandeert een snelle afvoer van het vocht, terwijl de luchtdichtheid koude lucht weert. er treden geen warmteverliezen op en de isolatie blijft steeds droog. Vanaf de eerste dag in uw woning geniet u van een aangenaam en gezond binnenklimaat.

LANGE LEVENSDUUR GEGARANDEERD onze woningen garanderen een zeer lange levensduur. De fundamenten en/of kelder verschillen amper van een traditionele gemetste woning. het houten binnenskelet bereiden we tot in de kleinste details voor in een droog en verwarmd atelier. De montage op de werf duurt slechts een tweetal weken zodat de ruwbouw amper te lijden heeft onder regen en wind.


ARCHITECTURALE VRIJHEID houtskeletbouw laat alle vrijheid voor architecturale creativiteit. De lichtheid van de constructie geeft een architect alle mogelijkheden om een woning uit te tekenen volgens uw dromen en verlangens. houtskeletbouw beperkt zich niet tot een bepaalde bouwstijl. Modern of klassiek, alles kan.

SNELLE BOUWTIJD, METEEN BEWOONBAAR het totale bouwproces van een houtskeletbouw duurt niet meer dan 5 Ă 6 maanden. Tijdens het bouwproces slorpt de woning amper bouwvocht op. De binnenmuren kunnen meteen geschilderd of afgewerkt worden volgens uw persoonlijke wensen.

HOUDT STORENDE GELUIDEN TEGEN De opbouw van de wanden met zijn zachthoutvezelplaat aan de buitenzijde en de cellulose-isolatie weert het geluid van buiten veel beter dan steen. u hebt geen last van druk verkeer of andere storende geluiden.

PRIMA PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING houtskeletbouw kost niet minder dan een traditionele woning. u krijgt wel meer waar voor uw geld: een energiezuinige woning van de allerhoogste kwaliteit. op vlak van prijs-kwaliteitverhouding zit u bij hsbb gebeiteld.


lage eNergiewoNiNg, PassieFhuis oF Nul eNergiewoNiNg elke woning die hsbb realiseert, voldoet aan de strikte normen die gelden voor een lage energiewoning. wanneer u een gecertificeerd passiefhuis wenst, leggen we de lat qua energieprestaties nog een stukje hoger. ook hiervoor bent u bij hsbb aan het juiste adres. een nul energiewoning is een passiefhuis dat – bijvoorbeeld – via fotovoltaïsche zonnecelen of een zonneboiler zichzelf op jaarbasis van de nodige hernieuwbare energie voorziet. ook hiervoor kan u op hsbb rekenen.

elke houtskeletbouw die wij opleveren, ondergaat de nodige luchtdichtingstests. zo verrichten we infraroodscans om de woning te controleren op luchtlekken. een andere standaardtest die hsbb uitvoert, is de ‘blowerdoor’. Dankzij beide tests bent u zeker van de beloofde energieprestaties en kan u de nodige fiscale verminderingen of energiesubsidies aanvragen.


wiJ bouweN uw gecerTiFic

eerD PassieFhuis PASSIEF HUIS Vertrouw op het ervaren en vakbekwaam team van hsbb voor de bouw van uw gecertificeerd passiefhuis. onze passiefhuizen scoren tot tien keer beter op energiezuinigheid dan de huidige gemiddelde woning. een passiefhuis heeft een zeer licht verwarmingssysteem en toch blijft het in alle omstandigheden – zomer én winter – aangenaam vertoeven in de woning. wanneer u een passiefwoning wenst, heeft dit consequenties voor de volledige woning. u kan steeds rekenen op het nodige deskundig advies van hsbb. hieronder lichten we graag toe hoe we stap voor stap uw passiefdroom realiseren.

HET JUISTE BOUWPERCEEL De realisatie van een passiefhuis start bij het vinden van een geschikt bouwperceel. De oriëntatie naar het zuiden, bomen of andere hogere obstakels in de onmiddellijke omgeving, … elk element speelt mee om voluit de winterzon te gebruiken als passieve energiebron en overmatige zonnestralen in de zomer buiten te houden. al voor de aankoop van een bepaald perceel kan u hsbb inschakelen voor advies. wij gaan vrijblijvend voor u na of een passiefhuis op deze locatie haalbaar is.

EEN AANGEPASTE ARCHITECTUUR een passiefhuis vraagt een compact ontwerp. De buitenschil – dak en muren – moet in verhouding staan tot de te verwarmen vloeroppervlakte. ook de plaatsing en oriëntatie van de ramen, eventuele zonnescreens,… vragen specifieke kennis. hsbb verzoent uw persoonlijke behoeftes met de vereisten van een passiefhuis.

DAMPOPEN BUITENMUREN een dampopen maar luchtdichte woning garandeert het beste wooncomfort. Door het ademend vermogen van de woning voorkom je dat vocht in de woning gevangen blijft. hierdoor gaat een groot deel van de isolatiecapaciteit verloren, met heel wat warmteverlies tot gevolg.


LUCHTDICHTING luchtdicht is belangrijk om te voorkomen dat de koude lucht in de winter niet door kieren en spleten binnensluipt. De luchtdichte constructie heeft nood aan een gecontroleerd verluchtingssysteem. hsbb gebruikt hiervoor altijd een verluchtingssysteem van het type D. Dit houdt in dat de warmte wordt gerecupereerd uit de lucht die naar buitengaat.

MAXIMALE ISOLATIE een passiefhuis vraagt een verregaande en perfect geplaatste isolatie zodat er geen warmte ontsnapt. een houtskeletbouw is als het ware gemaakt om te isoleren. De isolatiediktes van de buitenmuren lopen bij een passiefhuis op tot meer dan 30 centimeter, het dak krijgt isolatie tot wel 40 centimeter. hsbb gebruikt hiervoor cellulose-isolatie. in tegenstelling tot een bakstenen woning waar de isolatie in de spouwmuur moet, wordt hier de muur zelf geïsoleerd. Dit geeft een vanzelfsprekende aansluiting op de dakisolatie. ook het ophangen van metselwerk boven ramen of overkappingen is vrij van koudebruggen. bij een klassiek bouwsysteem maakt het ophangsysteem een koudebrug door de isolatie naar de massieve muur.

VOLLEDIG LUCHTDICHT een passiefhuis moet voldoen aan strenge eisen op het vlak van luchtdichtheid. bij een drukverschil van 50 pascal – te vergelijken met een sterke wind van 5 beaufort – mogen er in de woning slechts 0,6 luchtwisselingen per uur plaatsvinden. bij een traditionele woning stijgt dit cijfer tot maar liefst 7 à 8 luchtwisselingen per uur. om deze – bewezen! – puike resultaten te behalen, gaat hsbb tijdens het volledige bouwproces zeer nauwgezet te werk. Dit begint bij de grondwerken en eindigt met een piekfijne montage. De luchtdichtheid van het gebouw maakt een verluchtingssysteem (Type D) noodzakelijk.


GECONTROLEERD VENTILEREN

ENKEL GECERTIFICEERD BUITENSCHRIJNWERK

gecontroleerde ventilatie vormt een onmisbare pijler in een volledig geïsoleerd en luchtdicht passiefhuis. hsbb werkt met ventilatiesystemen van het type D. De lucht die wordt afgezogen in uw woning passeert langs een warmtewisselaar en brengt zo z’n warmte over op de koudere lucht die van buiten wordt aangezogen. uw woning ventileert zichzelf met een beperkt warmteverlies.

bij een passiefhuis van hsbb krijgt het buitenschrijnwerk alle aandacht. wij plaatsen Duitse kwaliteitsdeuren en –ramen, mét certificaat. enkel zo bent u zeker van een voldoende hoge isolatiewaarde: 0,6 u-waarde voor het glas en 0,8 voor het gehele raam. Deze profielen hebben een drievoudige beglazing. in de zomer houden zonnescreens de overmatige hitte buiten.

Dit ventilatiesysteem breiden we optioneel uit met een aardwarmteof bodemwarmtewisselaar. in dat geval gaat de koude buitenlucht eerst door een ondergronds buizensysteem. op een diepte van ongeveer twee meter heeft de ondergrond een stabiele temperatuur van 10 à 12 graden. Vooraleer het huis binnen te komen en zich verder op te warmen aan de uitgaande lucht, stijgt de temperatuur van de verse lucht dankzij de warmte in de bodem. in de zomer werkt het systeem verkoelend. De warme lucht koelt af vooraleer de woning binnen te komen. Dit levert een aangenaam binnenklimaat op.

AANVULLENDE VERWARMINGSTECHNIEKEN het PhPP rekenprogramma berekent welke beperkte verwarming uw passiefhuis nog nodig heeft voor een aangenaam woonklimaat, ook wanneer het buiten koud is. Daarbij behoren ook een warmtepomp, een warmtepompboiler, elektrische verwarming met een laag vermogen, een pelletkachel of gasverwarming tot de mogelijkheden. wij staan u graag bij met onze jarenlange ervaring.


leNo

uw TeVreDeNheiD, oNze beKoMMerNis

hsbb bouwde de afgelopen jaren een uitgebreide referentielijst op met tal van geslaagde projecten in houtskeletbouw. Door het waarmaken van de beloofde kwaliteit en een klantgerichte aanpak, scoren wij hoog op vlak van klantentevredenheid. wij hechten veel belang aan het correct opvolgen van de timing, een stipte coรถrdinatie van de werkzaamheden en nauwgezette bewaking van het afgesproken budget. afspraak is afspraak!


SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST SPECIALIST

IN IN IN IN IN IN IN IN IN IN IN

HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW HOUTSKELETBOUW

hsbb | brugstraat 70 | 3970 bree | T 0495 27 25 74 | F 089 46 61 92 | info@hsbb.be | www.hsbb.be DESIGNED BY BIG MEDIA GROUP NV, WWW.UWBROCHURE.BE

HSBB  

wij werken steeds op maat. uw dromen, verlangens en behoeftes vormen het uitgangspunt van het ontwerp. onze jarenlange ervaring en vakmeeste...

HSBB  

wij werken steeds op maat. uw dromen, verlangens en behoeftes vormen het uitgangspunt van het ontwerp. onze jarenlange ervaring en vakmeeste...

Advertisement