Page 1

Complete installaties voor woningen en appartementen EENVOUDIG – SNEL – RENDABEL


Complete oplossingen van Uponor Verwarming en koeling

Werken met Uponor. Dat werkt! Want wij denken als een installateur

Uponor ontwikkelt complete systemen waarmee voldaan kan worden aan alle gestelde eisen die een optimaal resultaat garanderen. Bij de bouw van woningen en appartementen zijn hoogwaardige en betrouwbare installaties vereist. Wij leveren innovatieve technieken, de hoogste kwaliteit en eenvoudig te installeren systemen waardoor projecten sneller voltooid kunnen worden en u arbeidstijd en -kosten kunt besparen.

Drinkwater

Eenvoudige en tijdbesparende installatie van drinkwatersystemen.

2

Verwarmen en koelen

Efficiency loont! Op de bouwplaats en tijdens gebruik.


Alles wat u voor de woningbouw nodig heeft Alles uit één hand – Uponor

Radiatoraansluiting

Praktische aansluitvarianten.

Gasinstallatie

Voor maximale veiligheid en een snelle installatie.

Warmtedistributie

Efficiënte afgifte door flexibele, voorgeïsoleerde leidingsystemen.

3


Drinkwater Verwarming en koeling

Perfecte installatie van drinkwatersystemen. Geheel naar uw wens! Sluit bij drinkwater geen compromissen Uponor biedt complete systemen voor iedere behoefte

U kunt bij de installatie van drinkwatersystemen vertrouwen op de jarenlange ervaring van Uponor. Al bij de ontwikkeling van nieuwe producten denken wij steeds aan het gehele systeem, zodat alle onderdelen perfect samenwerken. Wij zijn ons ervan bewust dat ieder product anders is. Kies daarom voor het systeem dat het beste aansluit bij uw opdracht en de door u gestelde eisen! Profiteer van een efficiĂŤnte en comfortabele installatie met een schoon, betrouwbaar systeem, dat voldoet aan alle hygiĂŤne-eisen.

4


Telt voor u alleen topkwaliteit? Dan kiest u voor meerlagenleidingen! De intelligente combinatie van kunststof en metaal waarbij eenvoudige en flexibele installatie mogelijk is! Het Uponor meerlagenleidingsysteem is uitstekend geschikt voor drinkwaterinstallaties. Hier telt immers alleen de hoogste kwaliteit! De leidingen en fittingen zijn, voor een vlot verloop van de werkzaamheden en een perfect resultaat, optimaal op elkaar afgestemd! Het Uponor Meerlagenleidingsysteem bespaart tijd en ergenis op de bouwplaats en levert al op korte termijn winst op.

Press fittingen 14–50 mm

Uw voordelen: Leidingdiameters van 14 mm tot en met 110 mm voor iedere objectgrootte. Eén leiding geschikt voor veel fittingtechnologieën waarmee geheel aan uw eisen wordt voldaan. Dezelfde vormvastheid en lineaire verandering als metalen leidingen. Omvangrijke kwaliteitscontrole tijdens de productie voor maximale veiligheid in de drinkwaterinstallatie.

RTM fittingen 16–32 mm

Ideaal voor in- en opbouwmontage. Omvangrijk, op de praktijk gericht leveringsprogramma voor iedere installatieaanvraag.

Composietfittingen PPSU 16-50 mm

5


Drinkwater Verwarming en koeling

Kleurcodering voor een snelle, veilige verwerking In één oogopslag zien, welke fitting u nodig heeft en of deze veilig geperst is Iedere nominale doorlaat van 14 tot en met 32 mm heeft bij de persfittingen en bij de persbekken van het gereedschap zijn eigen kleur. Dat verschaft duidelijkheid op de bouwplaats, in het magazijn en bij de groothandel. Tijdens het persproces laten de gekleurde aanslagringen dan automatisch los, waardoor u zelfs op een afstand van enkele meters direct ziet of een verbinding veilig geperst is.

Uw voordelen: Kleurcodering bij fittingen en persbekken. Eenvoudige indeling van iedere diameter van 14 tot en met 32 mm. Functie “ongeperst niet dicht”: hierbij worden eventueel ongeperste verbindingen door druppelend water onmiddellijk zichtbaar. Niet meer ontbramen en kalibreren. Snelle en veilige montage ter plekke.

Door de kleurcodering kunnen fittingen en passende persbekken snel worden ingedeeld.

6


Verdeel- en stijgleidingen

Bij grote projecten: verdeel- en stijgleidingen Het modulaire verbindingsconcept vervangt met weinig systeemcomponenten de eerder noodzakelijke 300 fittingonderdelen Het unieke en innovatieve Uponor systeem voor verdeel- en stijgleidingen brengt een revolutie in de installatietechniek teweeg, want de modulaire verbinding en de beproefde perstechniek maken tot en met een diameter van 110 mm alle denkbare varianten mogelijk – en dat met weinig systeemonderdelen. Met het nieuwe concept kunnen alle vereiste ­ ersverbindingen gemakkelijk en veilig op de werkbank p worden gemaakt. De montage op de bouwplaats wordt aanzienlijk vereenvoudigd door de insteekverbinding zonder gereedschap. De in één handeling gemaakte verbinding wordt vastgezet met het vergrendelingelement.

Basiscomponent en diverse adapters voldoen aan alle eisen uit de praktijk.

Uw voordelen: Modulair design voor alle denkbare combinaties. Ook zeldzame aansluitingen worden met weinig componenten gemaakt. Uniek verbindingsconcept: het samenvoegen van de adapterbinnenwerken met het basiscomponent.

Tijdbesparende en veilige verdelerinstallatie zonder persingen in grote diameters.

Beproefde perstechniek voor duurzame en veilige leidingverbindingen. Geen verdere gereedschappen nodig. Tot en met een diameter van 110 mm kan de bekende persmachine gebruikt worden.

Verlengstukken maken richtingsveranderingen in iedere gewenste hoek mogelijk.

7


Drinkwater Verwarming en koeling

Snelle en eenvoudige installatie? Kies voor PE-Xa! Het installatiesysteem van Uponor met de betrouwbare, gepatenteerde Quick & Easy verbinding

Uponor Aqua Pipe PE-Xa leidingen beschikken over een thermisch geheugen, het zogenaamde Memoryeffect. Wanneer de leiding met het systeemgereedschap wordt geĂŤxpandeerd, zal het binnen korte tijd weer naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeren. Deze positieve materiaaleigenschap wordt gebruikt bij de Quick & Easy verbindingstechniek. Het leidingmateriaal wordt bij deze verbinding afdichtingsmateriaal. Het verbindt zich kracht- en vormgesloten met de Quick & Easy fitting. Daarbij wordt snel en ongecompliceerd een 100% veilige en duurzame verbinding gemaakt.

De Uponor Quick & Easy verbindingstechniek.

Uw voordelen: Vaste verbindingen in enkele seconden: Quick & Easy verbindingstechniek. Unieke verbindingstechniek met Memory-effect. Optimaal fittingdesign.

De leiding wordt met het expansie­ gereedschap gelijkmatig opgewijdt.

Sinds 1973 getest. Geen zwakke punten!*

* Een onafhankelijk keuringsinstituut (Bodycote Polymer AB Zweden) voert sinds 1973 onder realistische omstandigheden druktesten uit. Tot op vandaag zijn geen lekkage en geen zwakke punten geconstateerd. Het systeem werkt nog altijd foutloos.

8

Met het Memory-effect van PE-Xa krimpt de leiding duurzaam en veilig op de fitting.


Radiatoraansluiting

Radiatoren intelligent aansluiten met materiaal naar uw keuze Uponor biedt u veel praktijkgerichte aansluitvarianten met alle componenten

Iedere bouwplaats en ieder project is anders. Om die reden biedt Uponor alle gangbare mogelijkheden voor radiatoraansluiting, die een snelle installatie garanderen. Ongeacht uw voorkeur voor meerlagenleiding of PE-Xa, Uponor biedt u een compleet systeem dat eenvoudig gecombineerd kan worden met alle op de markt verkrijgbare radiatoren.

Uw voordelen:

Radiatoraansluitblok en kruisfitting met geluidsisolatiekorf.

Uitgebreide, op de praktijk gerichte radiatoraansluitvarianten. Het perfecte systeem voor renovaties in de plint. Perfecte hydraulische eigenschappen en hoge energiezuinigheid. Ook verkrijgbaar als flexibel leiding-inleiding-systeem voor efficiĂŤnte, verborgen installaties.

Praktische leidinginstallatiebocht gemaakt met het PE-Xa systeem

9


Verwarmingen Verwarmen enkoelen koeling

Verwarmen en koelen met Uponor U bent de expert, die woonruimten gezellig maakt en tegelijkertijd kosten bespaart

Uponor levert systemen die eenvoudig te installeren en kostenbesparend zijn en die volledig voldoen aan de eisen van duurzaamheid en energiezuinigheid. Uponor vloerverwarming is de moderne oplossing voor het verwarmen van woningen en appartementen. Het systeem zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat, maar is ook energiezuinig en biedt optimale condities voor hernieuwbare energiebronnen. Met een reversibel vloerverwarmingssysteem van Uponor behoort een aangenaam binnenklimaat zelfs op warme zomerse dagen tot de mogelijkheden. Een koelsysteem met toekomstvisie van Uponor is daarvoor de beste keuze. Dit wordt in moderne, goed geĂŻsoleerde woningen en appartementen steeds belangrijker.

10


Op eenvoudige wijze gecombineerd verwarmen en koelen Snel installeren en een perfect resultaat Uponor zorgt het hele jaar door voor betrouwbaar comfort!

Klanten willen tegenwoordig niet meer alleen verwarmen. Zij verwachten aangename temperaturen gedurende het hele jaar. Een gecombineerd vloer­ verwarming- en koelsysteem van Uponor is daarom de beste oplossing voor de gestegen comforteisen. Met onze innovatieve ruimtetemperatuurregeling DEM (Dynamisch Energie Management) vervalt de ­hydraulische afstelling. Nog nooit was de temperatuurregeling eenvoudiger! U richt een nieuwe woning in? Of renoveert u een bestaande woning? Uponor biedt u een complete, uiterst moderne verdeel- en regeltechniek voor ongecompliceerd ontwerpen en installeren!

Toepassingen voor ieder vraagstuk.

Uw voordelen: Complete, reversibele verwarming- en koelsystemen voor iedere behoefte. Efficiënte draadloze ruimtetemperatuur regeling met Dynamisch Energie Management (DEM) zonder hydraulische afstelling aan de etageverdeler.

Uponor regelingen - draadloos of bedraad voor een efficiënt bedrijf.

Passende componenten voor nieuwbouw, renovatie en sanering. Verdelers en regelingen perfect op elkaar afgestemd.

Uponor regelstations afgestemd op intelligente regelingstechniek.

11


Verwarmingen Verwarmen enkoelen koeling

De perfecte oplossing voor elke bouwplaats Innovatieve systemen om een oppervlak op een aangename temperatuur te houden, maken van het gebouw een gezellig huis Met de systemen van Uponor bieden wij uw klanten onzichtbaar comfort. Ongeacht in vloer, plafond of wand geïnstalleerd, systemen voor het op een aangename temperatuur houden van een oppervlak zijn uitstekende alternatieven voor traditionele radiatorinstallaties. In de woningbouw wordt meestal de voorkeur gegeven aan vloerverwarmingen. Met de montageplaten van Tecto worden uitgekiende systeemcomponenten aangeboden voor de hoogbelastbare installatie. Bij het Classic systeem worden de leidingen met masterclips op het draagelement gefixeerd. Dit zorgt voor een stabiel klemeffect. Geplaatst met de clipmaster, garanderen de masterclips genormaliseerde afstanden en een onbeschadigde isolatielaagafdekking.

Natbouwsysteem Tecto met de Comfort Pipe PLUS leidingen.

En voor de eenvoudige montage is er het natbouwsysteem Tacker met leidingbevestiging via tackerclips. Uw voordelen: Verwarmen en koelen met één systeem. Installatie in plafond, wand of vloer. Montageplaat en wandsysteem met laag gewicht verkrijgbaar.

Natbouwsysteem Classic met de Comfort Pipe PLUS leidingen.

Snelle installatie door weinig componenten. Energiebesparend en energiezuinig. Unieke, snelle en eenvoudige eenmansmontage. Flexibele leidinginstallatie voor iedere ruimtegeometrie. De Uponor Comfort Pipe PLUS leiding telt maar liefst vijf lagen. De leiding heeft een hogere vernettingsgraad, een hogere flexibiliteit en een hogere elasticiteit dan reguliere PE-Xa leidingen.

12

Natbouwsysteem Tacker met de Comfort Pipe PLUS leidingen.


De rendabele alternatieven in de natbouw Uponor biedt intelligente systemen aan, die de installatie snel en eenvoudig maken Uponor Nubos, Tecto en Klett zijn door de verlegtechniek de ­rendabele alternatieven voor oppervlakteverwarming en -koeling. De noppenplaten, voorzien van 30 of 11 mm isolatie op de rugzijde, garanderen een betrouwbare afdekking van de ­isolatielaag en maken ruime toepassingsgebieden mogelijk door de hoge belastbaarheid. Het gebruik van noppenfolie is praktisch, omdat die wordt toegepast op isolatie die op de bouw aanwezig is. De polystyreenfolies garanderen daarbij de leidinginstallatie en -bevestiging conform de norm. De isolatieplaat wordt door het unieke klittenbandsysteem verbonden met de verwarmingsleidingen, die spiraalvormig met klittenband zijn omwikkeld. Klittenband en hechtfilm zijn voor optimale hechtkracht op elkaar afgestemd. Zij kunnen desondanks tijdens installatie voor eventuele correcties van de installatieafstanden worden losgemaakt en door een lichte druk weer veilig worden bevestigd.

Uw voordelen:

Natbouwsysteem Nubos met de Comfort Pipe PLUS leidingen.

Natbouwsysteem Tecto met de Comfort Pipe PLUS leidingen.

Eenvoudige eenmansmontage. Kan snel worden gelegd. Egalisatie- en verbindingselementen voor een dichte en snijafvalbesparende installatie over de hele oppervlakte (90°- en 45°-installatie). Verschillende leidingafmetingen voor optimale verwarming-/koelvermogens. Noppenplaten met genormaliseerde installatieafstanden door gedwongen leidinginstallatie.

Natbouwsysteem Klett met de MLCP RED leidingen.

13


Verwarmingen Verwarmen enkoelen koeling

Snelle installatie en korte opwarmtijden – Minitec Minimale montagehoogte, maximaal comfort: zo werkt renovatie tegenwoordig! Het Uponor Minitec laagelementhoogtesysteem levert met een montagehoogte van slechts 15 mm enorm veel wooncomfort bij lage montagekosten. De mogelijkheid om het systeem op de al aanwezige dekvloer of tegelvoer te installeren, evenals de zeer lage elementhoogte en egaliseerlaag, zijn overtuigende voordelen. Korte opwarmtijden en een snelle regeling bij lage verwarmingswatertemperaturen zorgen voor een energiezuinig gebruik! Het systeem kan ook als laagelementhoogtesysteem snel en eenvoudig met bevestigingsprofielen in het pleisterwerk tegen de wand of in het plafond worden geïnstalleerd. En een gelijktijdige toepassing als verwarming of koeling zorgt op deze manier het hele jaar door voor een comfortabele temperatuur van vloer, plafond en wand.

Lage montagehoogte van slechts ongeveer 15 mm met de Uponor Minitec Comfort Pipe 9,9 x 1,1 mm.

Uw voordelen: Ideaal voor latere inbouw bij renovaties. Direct op dekvloer of tegelvloer aan te brengen. Lage elementhoogte van slechts ongeveer een centimeter. Korte opwarmtijden, snelle reactietijd en lage verwarmingswatertemperaturen.

Het nat pleistersysteem Minitec kan als wandverwarming ‌

Directe aansluiting op bestaande systemen, radiatorsystemen en voor een gedeeltelijke aanpassing. Inzetbaar met folie-elementen op bijna alle bekende topvloerbedekkingen.

... en ook als plafondverwarming worden aangebracht.

14


Droogbouwsystemen voor vloer en wand met Siccus Het droogbouw-lichtgewicht met de kortste montagetijd

Siccus montageplaten zijn de ideale componenten voor droogbouwconstructies bij renovatie en in nieuwbouw. Zij kunnen snel en schoon worden geïnstalleerd en kunnen onmiddellijk worden gebruikt. De universele montageplaat garandeert een lage systeemopbouw, korte montagetijd en bij toepassing van droge dekvloer onmiddellijke begaanbaarheid. Een volledig comfortabele leefwereld met stralingswarmte over een groot oppervlak!

Droogbouwsysteem Siccus met de Comfort Pipe PLUS leidingen.

Uw voordelen: Lage en eenvoudige systeemopbouw. Toepassing in vloer-, wand- en voorzetwand droogbouwconstructies. Korte montagetijd. Universeel toepasbaar door speciale montageplaat. Snelle temperatuurregeling door lastverdeellagen met geringe massa.

Droogbouwsysteem Siccus SW voor de voorzetwand.

Droogbouwsysteem Siccus als wand­­ verwarming.

15


Verwarmingen Verwarmen enkoelen koeling

Warmtetransport van A naar B, zonder °C te verliezen Het voorgeïsoleerde leidingsysteem van Uponor is de intelligente oplossing voor de verdeling van warmte

Uit de praktijk, voor de praktijk. Dat is het fundamentale idee achter onze flexibele, voorgeïsoleerde leidingsystemen. Flexibel materiaal, handige aansluitmethodes en de beproefde bedrijfsduur en stevigheid van onze voorgeïsoleerde leidingsystemen zorgen ervoor dat u als expert uw projecten snel, rendabel en betrouwbaar kunt installeren. Het voorgeïsoleerde leidingsysteem van Uponor is ideaal voor warm water, drinkwater, koelsystemen en de aansluiting van warmtepompen voor aardwarmte.

16


Woningaansluiting

Voorgeïsoleerde leidingsystemen vinden snel aansluiting Meer rendabiliteit door flexibiliteit

Uponor Ecoflex Thermo

Uponor Ecoflex Aqua

Single- of Twinleidingen voor de verdeling van verwarmingswater. Met aanvoer- en retourleiding in slechts één systeemleiding bij de Thermo Twin-versie.

Single- of Twinleidingen voor warm drinkwater. Met geïntegreerde circulatieleiding in de Aqua Twin-versie.

Uponor Ecoflex Quattro

Uponor Ecoflex Supra

Onze alles-in-een oplossing voor het transport van verwarmings- en drinkwater in één flexibele leiding. Ideaal en rendabel voor afzonderlijke aansluitingen.

Voor koud drinkwater, koel- en afvalwater. Optioneel met ­geïntegreerde antivrieskabel.

Uw voordelen: 4-5 werkdagen leveringsservice franco huis en direct op iedere bouwplaats binnen Nederland! Op gewenste lengte inclusief toebehoren en levering op de bestemde locatie.

Op grond van hun lage gewicht en hoge flexibiliteit, kunnen de leidingen gemakkelijk worden getransporteerd en zelfs eenvoudig rondom hoeken en obstakels worden geïnstalleerd. Perfecte verbindingen dankzij een groot aantal fittingen met combineerbare componenten en toebehoren, zonder tijdrovend lassen of speciale gereedschappen.

Geen speciale montagegereedschappen noodzakelijk. Tot maximaal 200 m verbindingsvrije installatie. Maximale rentabiliteit dankzij korte montagetijden.

17


Gasinstallatie Verwarming en koeling

Gasinstallaties met optimale veiligheid – tot in het kleinste detail Perfecte componenten voor gasinstallatie in woningen met snelle perstechniek Het meerlagenleidingsysteem voor gas garandeert ongecompliceerde, snelle en betrouwbare gasinstallaties. Het kwaliteitsmanagement van Uponor is voortreffelijk. Vanaf de productie en logistiek tot en met de controle door externe keuringsinstanties, de beschikbaarstelling van gedetailleerde technische documentatie en voortgezette scholingen voor installateurs. Met Uponor zit u altijd goed! Voor installatie met het Uponor meerlagenleidingsysteem voor gas is er de gasstromingsbeveiligingschakelaar met verbonden thermische afsluitinrichting (TAE) als gecombineerde eenheid.

Uw voordelen: Beveiliging tegen ongeoorloofd handelen dankzij veiligheidsvoorzieningen. Optimale veiligheid dankzij hoge technische kwaliteit, een hoog intern kwaliteitsniveau en naleving van de Europese standaards. Te combineren met de MLCP-gereedschappen van Uponor.

18

Eenvoudige installatie – maximale veiligheid


Uponor services

Van A tot Z: vanzelfsprekende service U krijgt altijd optimale ondersteuning: voor iedere projectgrootte en in iedere projectfase Van scholing tot en met garantie: optimale service is onze passie! Wij van Uponor staan u graag vanaf het begin tot het einde van uw project ter zijde met veel ervaring en expertise, zodat u goed werk kan leveren. Immers, als u tevreden bent, zijn uw klanten dat ook.

Goed om te weten: Alle serviceaspecten op een rij: www.uponor.nl of www. uponor.be.

Als installateur profiteert u van een groot aantal uitzonderlijke Uponor diensten. Scholingscentrum Uponor Academy: Tijdens seminars met prominente experts en simulatietechniek vertellen wij u over de beste tips en trucs voor een snelle en eenvoudige montage op het gebied van sanitair, verwarming en klimaattechniek. Softwareoplossingen voor iedere toepassing naast de CAD-software voor het ontwerp van de technische gebouwuitrusting kunt u teruggrijpen op de berekeningssoftware Uponor Gas Plus en de snelcalculatiesoftware Uponor Quicky. Praktisch Download-Center: alle systeembrochures, montagehandleidingen, technische informatie en vele andere handige documenten over alle Uponor producten kunt u eenvoudig downloaden op www.uponor.nl en www.uponor.be. Uitgebreide FAQ-sectie: hier vindt u gekwalificeerde antwoorden op de meest gestelde vragen over alle Uponor systemen. 10 jaar garantie: door de aansprakelijkheidsverklaring aanvaardt Uponor een garantie van maximaal 10 jaar voor zijn producten.

19


Nathan Systems BV Postbus 90 6900 AB Zevenaar Nederland T +31 (0)26-445 98 45 F +31 (0)26-445 93 73 W www.nathan.nl E info@nathan.nl

Nathan Systems NV/SA Lozenberg 4 1932 Zaventem België T +32 (0)2 721 15 70 F +32 (0)2 725 35 53 W www.nathan.be E info@nathan.be

W www.uponor.nl E info.nl@uponor.com

W www.uponor.be E info.be@uponor.com

1058692 – TL – 07/2014_Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

www.uponor.com

Profile for uponornl

Uponor sb complete installaties voor woningen en appartementen nl 1058692 201407  

https://www.uponor.nl/-/media/country-specific/dach-benelux/download-centre/00-solution-brochure/nl-benl/uponor-sb-complete-installaties-voo...

Uponor sb complete installaties voor woningen en appartementen nl 1058692 201407  

https://www.uponor.nl/-/media/country-specific/dach-benelux/download-centre/00-solution-brochure/nl-benl/uponor-sb-complete-installaties-voo...

Profile for uponornl