Page 1

Program 2011-12

[Ungdomsskolen - gratis for københavnere mellem 13 og 18 ür]


Ungdomsskolen er for alle unge københavnere mellem 13 og 18 år. Er du 12 år, men går i 7. klasse, kan du også gå i ungdomsskolen ...

Ungdomsskolens undervisning ligger efter skoletid, og du kan fx gå til fag, du allerede har i skolen, på gymnasiet eller teknisk skole. Vi har også undervisning i andre fag - fx kreative fag som musik, dans, billedkunst eller sportsfag. Fagene er på forskellige niveauer - alle med kvalificerede og engagerede lærere, der glæder sig til at finde ud af, hvad du gerne vil lære. Udover undervisning i fritiden, som du kan læse om i dette blad, har vi også undervisning i dagtimerne blandt andet 10. klasse på Amager. Hvert år har vi samlet set omkring 6000 elever, som deltager i fritidsundervisningen, går i vores dagskoler, tager 10. klasse eller deltager i nogle af vores andre aktiviteter. Det er vi glade for. Vores elever er forskellige, og derfor tilbyder vi en bred vifte af undervisning, der kan tilgodese forskellige interesser, behov og typer af unge. Også dig.

Udgivet af Københavns Kommunes Ungdomsskole Fredericiagade 39, 4. sal, 1310 København K. Ansvarshavende: Kim Brynaa Redaktion: Lajla Johansen (redaktør), Frank Størup, Tine Hansen, Charlotte Wendelboe, Jens Rødgaard, Marianne Nielsen, Katrin Nolsøe, Anne Neergaard Rasmussen, Torben Gundo Rasmussen og Kirsten Vyum.

amager free Runners: springgymnastik parkour og meget mere! Amager Free Runners (holdnr. a16728) er et hold med fuld fart på, hvor du selv er med til at bestemme. Vi sætter en stor fed streg under FREE – frihed til kreativitet og idéer og

Fotos: Ungdomsskolen, Colourbox, Thomas Lekfeldt, Jørgen Schytte, Lise Gartmann, Ammentorp Photography og elever fra Byhøjskolen.

frihed til at udfordre sig selv!

Tryk: KLS Grafisk Hus august 2011.

Plug’n’Play, i idrætshallen og i svømmehallen.

Holdet er for den kreative idrætsudøver. I fællesskab danner vi rammen om forløbet og sætter mål for os selv og hinanden. Amager Free Runners giver den gas på Vi henter inspiration fra parkour, springgymnastik og udspring. Vi øver spring og tricks og glæder os til at se dig!

2


iværksætter-lab: Hvad har Mærsk, Facebook, Apple og IKEA til fælles? De er alle udsprunget af en idé oppe i hovedet på en person! Har du også en fantastisk ide? Eller mangler du ideen, men er vild med tanken om at starte egen virksomhed? Så er dette hold lige noget for dig! Du får mulighed for at udvikle en idé fra en flygtig tanke til en fuldbyrdet forretningsplan. Du vil få indsigt i, hvad der skal til, for at din ide kan blive til noget, og vigtigst af alt kan du få sparring. Holdet vil bestå af forskellige temaer - lige fra idégenerering til finansieringsmuligheder, og det vil blive afsluttet med en ekstern bedømmelse af den bedste ide. Har du en lille opfinder i maven? Så meld dig til Iværksætter-lab (holdnr. ø52075).

er du bidt af mode og af at tage billeder? På Fashion Photography (holdnr. i48601) lærer du at formidle mode, livsstil og medier gennem dine billeder. Du kan også kaste dig over at designe smukke og fantasifulde kreationer på Fashion Design (holdnr. i45901).

Foto: Colourbox

Indhold 4

Hajimemaskite! JAPANSK i ungdomsskolen

5

Er du Danmarks nye RAPKONGE?

6

ACTION: Parkour, BMX, slacklining og meget mere

7

FUTURE SOUND 2012: Musikalske talenter

8

Vårsalong 2012: En KUNSTNER blev født

9

NUART: ”Bag KULISSERNE var det som at være en del af en stor familie!”

10-19 PROGRAM 2010-11 20

Unge tager GLOBALT ANSVAR

21

Vil du gerne tage knallertkørekort?

22

Det sker i ungdomsskolen // SES VI?

23

Info om tilmelding

3


Lyst til at lære sprog?

Hajimemaskite! Kender du til Anime, Katakana, Hayao Miyazaki eller Kamikaze Girls? Det kan du komme til. I ungdomsskolen kan du nemlig gå til japansK! Sumiko Knudsen, som du ser på billedet med fire elever, underviser i det japanske sprog, i de forskellige skrifttyper og ikke mindst i japansk kultur. Anime, sprog og nye venner Patricia (16 år), Andreas (16 år), Sophus (13 år) og Nikoline (14 år) har alle gået til japansk hos Sumiko, og de skal alle fortsætte efter sommerferien. Fælles for dem alle er, at de elsker sproget og den japanske kultur: - Jeg læser manga og anime og vil gerne forstå det bedre, og så kan jeg godt lide sproget og tegnene - jeg synes simpelthen, at det er spændende, svarer Sophus på spørgsmålet om, hvorfor han startede til japansk. Andreas uddyber: - Jeg kan godt lide at gå til japansk, fordi man lærer nye mennesker at kende, og man møder andre, som man kan snakke med om sine hobbyer. Ligesom Sophus havde Andreas, inden han startede til japansk, en interesse for den japanske kultur, sproget, tegnene og de forskellige anime-

4

og manga-serier (japanske tegnefilm og tegneserier, red.). I dagens anledning har Andreas taget sin japanske skoleuniform på, som han købte sidste år, da han var med sin far i Japan. Han er den eneste af eleverne, der har været i Japan, og de andre elever drømmer alle om at komme til landet med den spændende kultur. Mode og manga Pigerne er også helt vilde med Japan. Nikoline fortæller, at hun efterhånden går mere op i den japanske mode end i anime og manga, som hun dog stadig bruger en del tid på. Specielt er hun fascineret af Sweet Lolita-moden, og hun har selv lyserødt tøj, flotte lakerede negle og høje plateausko på - alt sammen noget, der er en del af stilen. Patricia elsker sproget og kulturen, men hun fortæller, at der også er et fantastisk sammenhold på japanskholdet: - Man får rigtig gode venner. Det er de sødeste mennesker, jeg har mødt her…

Udover japansk kan du gå til arabisk modersmål, engelsk, fransk, italiensk, latin, spansk, tysk, kinesisk og russisk... Se alle holdene på side 10-19.

Eleverne fortæller, at alle er gode til at hjælpe hinanden, når de skal lære kalligrafi og udtale japanske gloser i Sumikos undervisning. Holdet er “Japansk for begyndere”, men en del af eleverne er efterhånden rigtigt gode til sproget – og de erfarne er altid klar til at hjælpe de nye på holdet. Du kan i år vælge mellem tre japanskhold: Japansk (a12001), Japansk for begyndere (ø52022) og Japansk for øvede (ø52023). Hajimemaskite betyder for øvrigt ”Goddag”!


Danmarks RAPKONGE nr. 1 skal krones. Er det dig? Finalen er d. 26. november. Din vært er AG fra KNA Connected.

Nørrebro, Vesterbro, Aarhus, Ishøj, Østerbro, Odense, Hillerød ... Og finale i DGI-byen. RAPKINGS er en ”knock out”-rapkonkurrence, som afvikles i efteråret. Her kan unge rappere vise deres talent frem på en scene og samtidig dyste mod andre rappere. De bedste rappers fra hver by/bydel går videre til den store finale i DGI-byen lørdag d. 26. november, hvor rappers fra hele Danmark dyster om den gyldne rapkrone. På www.rapkings.dk kan du læse mere om konkurrencen, om tilmelding og se rap-videoer fra sidste års konkurrence. Bliv klar til konkurrencen Meld dig til et af de mange raphold. Se alle hold på s. 10-19.

Foto: Mikael Pedersen

5


parkour freestyle bmx gokart klippeklatring slacklining urban bike polo kajak og meget mere!

Vi har masser af hold til dig, der er til fart, spænding og action. Vi kajakker og klippeklatrer på Kullen i Sverige, træder speederen i bund på gokartbanen og udfordrer kroppen til parkour og slacklining... Se de hold i kategorien Action og sport på side 10-19.

6


Her ses bandet Against the Nation, der høstede fornem kritik ved Future Sound 2011. Against the Nations består af Emil, Aske, Oskar og Simon fra Vesterbro (foto: Ammentorp Photography).

Ambitiøse og talentfulde unge, professionelle musikere og repræsentanter fra musikbranchen var blot nogle af ingredienserne, da koncertarrangementet Future Sound fyrede den af på Krudttønden på Østerbro dette forår. Igen i år søger vi talentfulde og upcoming unge bands, som har lyst til at få en hjælpende hånd til at udvikle sig musikalsk. Future Sound er ikke en talentkonkurrence. Derimod er formålet at udvikle talentfulde unge bands. Det gør vi ved at udvælge op til ti bands, der får mulighed for at spille ved et koncertarrangement til foråret. De udvalgte bands vil i løbet af koncerten få feedback fra et panel af professionelle musikere. Dette forår bestod panelet af musikproducer Lars Falck, sangskriver Maya

Albana og forsanger i Figurines Christian Hjelm. Panelets rolle er at give bands konstruktiv kritik og feedback på originalitet, musikalitet og performance. Bandet Against the Nation er fra Vesterbro består af Emil, Aske, Oskar og Simon høstede fornem kritik ved årets Future Sound. De fortæller: - Der var en dejlig stemning, og det var fedt at snakke med de professionelle.

Hvilke bands kan deltage? Alle mellem 15 og 21 år kan deltage, hvis man kan spille egen musik i tyve minutter. Alle genrer er velkomne.

Future Sound 2012 foregår d. 21.4. på Krudttønden på Østerbro. Læs mere på www.futuresound.org.

7


UNGDOMMENS

2012

en kunstner blev født..! Benjamin er 17 år, og han har altid tegnet, og i år var han en af de mange unge kunstnere, der udstillede på Ungdommens Vårsalong – Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge mellem 12 og 19 år. Det var Benjamins kunstlærer på Byhøjskolen, der opfordrede ham til at sende et værk ind til kunstudstillingen, der i år havde temaet ”Det skal med - mit bedste værk”.

af Mona Lisa i virkeligheden er. Han kombinerede, som andre kunstnere før ham, derfor de to mest kendte smil i verden: Mona Lisas og smileyens. - Det var en god oplevelse at være med og sjovt at være på rådhuset. Der var overraskende mange, der kom over og roste mit billede, fortæller Benjamin, der også vil sende et værk ind til udstillingen igen i år.

Benjamin tog udfordringen op. Han sendte ikke bare ét, men fire værker til censurering. Til hans store overraskelse udvalgte dommerne alle fire værker. Mere end femhundrede unge sendte et værk ind, hvoraf dommerkomitéen udvalgte de 250 værker til udstillingen.

Efter at have udstillet på Ungdomsskolens Vårsalong 2011 har Benjamin fået mod på og lyst til at arbejde videre som udøvende kunstner.

Smiling Mona Lisa Et af de billeder, som dommerne valgte, var Benjamins billede kaldet Smiley Lisa, som Benjamin lavede som elev på Byhøjskolens kunstlinje, hvor han fik til opgave at lave en parafrase - det vil sige en fortolkning af et andet kunstværk. Benjamin havde undret sig over folks fascination af Mona Lisa - især efter han besøgte Louvre og så, hvor lille billedet

8

Vårsalongen er Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge - det er professionelle kunstnere, der udvælger de værker, der skal med. Til den kommende udstilling er temaet Elsk din næste. Udstillingen finder sted på Københavns Rådhus den 8.15. marts 2012. Har du lyst til at sende et værk ind, skal du indlevere det i 6.-10. februar 2012 på Ungdomsskolen Nørrebro, Kapelvej 44, 2. sal, 2200 København N.


"Bag kulisserne var det som at være en del af en stor familie!" Det fortæller Leonora på 15 år. Hun fik både nogle rigtig gode veninder på holdet og nogle oplevelser af de helt store i NUART, som er ungdomsskolens store forårsforestilling, der byder på sang, dans, sammenspil og band, skuespil og rap.

Da Leonora for to år siden meldte sig til NUART, havde hun egentlig regnet med, at hun skulle gå til sang - men hun endte på skuespil-holdet, og det har hun ikke fortrudt: - Jeg synes, det lød rigtig fedt med skuespil, fortæller hun og fortsætter: - Jeg har før spillet skolekomedie, men det her er noget helt andet. Du arbejder med dig selv på en helt anden måde - fx lavede vi nogle fede øvelser og opgaver, hvor du virkelig lærer at præstere og bryde nogle grænser. Leonora har været med i flere NUART-

forestillinger, og især det første år var det en kæmpe oplevelse. Hun slutter: - Man får et stort fællesskab med de andre, fordi vi den sidste måned inden forestillingen nærmest lever sammen bag kulisserne. Så det føles som at være en del af en stor familie...

Er du klar til en stor oplevelse? Igen i år søger vi unge, der har lyst til at udfordre sig selv, lære andre unge at kende og prøve kræfter med nye og kreative sider af sig selv. Meld dig til: * Sang (i14401) * Sammenspil og band (i14402)

NUART er en eventforestilling, der opføres til marts. Læs om NUART 2012 på www.ungdomsskolen.kk.dk

* Dans (i14403) * Rap (i14404) * Skuespil (i14405)

9


vestamager, sundbyvester, sundbyøster

MUSIK, DANS OG DRAMA holdnr

KREATIVE HOLD holdnr SØ Digital sangskrivning

tirsdag

14:00-17:00 A14334

SØ Band Practice 1

torsdag

17:00-19:00 A14312

K Kreativt værksted for piger

tirsdag

17:30-19:30 A14306

SØ Band Practice 2

onsdag

17:00-21:00 A14313

K Lav smykker af genbrug

mandag

17:00-18:30 A14332

U Breakdance

tirsdag

17:00-19:00 A14309

K Pakistansk syning

onsdag

16:00-19:00 A18901

SØ Dance og Hiphop

tirsdag

14:00-17:00 A14326

K Styling

mandag

17:00-20:00 A14329

K DJ-kursus begyndere

torsdag

15:00-17:00 A18906

K Syning og design

torsdag

16:00-19:00 A18909

K Dj- kursus begyndere

torsdag

17:00-19:00 A18907

K Syning og design

8.-9.10.2011

10:00-16:00 A18900

K Elektronisk musik på Mac

mandag

16:00-19:00 A14327

K Tegneseriekursus

torsdag

16:00-18:00 A14311

P Guitar - akustisk

tirsdag

16:00-18:30 A14300

SØ Film og medie

tirsdag

14:00-17:00 A12813

P Guitar - lead/heavy

tirsdag

18:30-21:00 A14301

SØ Band og samspil

tirsdag

14:00-17:00 A14323

SØ Mavedans

mandag

15:00-17:00 A16701

K Tegne- og maleworkshop

onsdag

16:00-18:30 A14335

SØ Pop/rocksanger

tirsdag

14:00-17:00 A14320

K Kreativ tegne- og maleworkshop onsdag

18:30-21:00 A14336

U Rap, begyndere og øvede

onsdag

18:00-21:00 A14319

IT OG MEDIER holdnr K Foto - kreativ billedfortælling

onsdag

15:00-17:00 A12811

K Photoshop

onsdag

17:00-19:00 A12812

D Rytmisk guitar

mandag

16:00-18:00 A14321

D Rytmisk sang

mandag

18:00-20:00 A14322

P Sammenspil - rock

torsdag

18:00-21:00 A14302

SØ Sangteknik/performance

mandag

17:00-19:00 A14324

DEBAT OG SAMFUND holdnr k

action og sport holdnr SØ Aerobic

onsdag

16:00-18:00 A16717

SU Apparatdykning

torsdag

17:00-19:30 A16712

SØ Basketball for piger

tirsdag

18:00-20:30 A16710

SØ Basketball mix

mandag

18:00-20:30 A16716

fra dreng til mand

onsdag

17:00-19:00

a13001

Fra dreng til mand: Hvor går grænsen? Dette er holdet, hvor du får svar på alt det, du ikke tør spørge dine venner eller forældre om. Det handler om sex, stoffer og de følelser og konflikter, der kan opstå i mødet mellem en pige og en dreng. Undervisningen veksler mellem teori og livlig debat!

U Pilates

onsdag

17:00-19:00 A16719

u

torsdag

19:00-21:00

SU Snorkeldykning

torsdag

15:00-17:00 A16711

K Arabisk modersmål

onsdag

SU Undervandsrugby øvede

torsdag

19:30-21:30 A16709

K Dansk 10. klasse

man 12:00-13:35 + ons 9:45-11:25 A21102 man 9:45-11:25 + tirs 12:00-13:35 A21101

salsa

a16720

SPROG holdnr 17:00-19:00 A11103

PR Yoga

onsdag

15:00-17:00 A16725

K Dansk FSA

u Zumba

torsdag

18:00-19:00 A16726

K Dansk stave- og læsetræning

tirsdag

u Zumba

torsdag

19:00-20:00 A16727

K Engelsk 10. klasse

man 9:45-11:25 + tors 12:00-13:35

sø Amager Free Runners

torsdag

19:00-21:00 A16728

K Engelsk for 7.-8. klasse

mandag

15:00-17:00 A11200

K Engelsk for 8.-9. klasse

mandag

17:00-19:00 A11201

K Engelsk FSA

man 12:00-13:35 + tirs 9:45-11:25 A21201

MATEMATIK OG NATURFAG holdnr

16:00-18:00 A11101 21202

K Engelsk samtale

torsdag

15:30-17:30 A11206

K Forfatterkursus

torsdag

16:00-18:00 A11801

a Fysik/kemi 10. klasse A22502

K Fransk for 7.-8. klasse

mandag

16:00-18:00 A11500

SØ Fysik/kemi FSA

tirsdag

K Fransk for 8.-9. klasse

mandag

18:00-20:00 A11501

K Matematik 10. klasse

tirs 12:00-13:35 + ons 12:00-13:35 A22202

K Matematik 7.-8. klasse

onsdag

15:30-17:30 A12200

K Fransk FSA

onsdag

14:45-17:00 A21501

K Matematik 8.-9. klasse

onsdag

16:00-18:00 A12202

K Italiensk for begyndere

onsdag

17:30-19:30 A11700

13:45-16:00 A22500

K Fransk 10. klasse - man 8:00-9:45 + ons 8:00-9:45 + fre 8:00-9:45 A21502

K Matematik 9.-10. klasse

onsdag

17:30-19:30 A12201

K Japansk

mandag

15:00-17:00 A12001

K Matematik FSA

ons 12:00-13:35 + tors 12:00-13:35 A22201

K Russisk

mandag

18:00-19:30 A11300

K Brøkregning

lørdag d. 12.11.2011 10:00-16:00 A12203

K Spansk for begyndere

onsdag

15:30-17:00 A11401

K Procentregning

lørdag d. 26.11.2011 10:00-16:00 A12204

K Tysk for 10. klasse

tors 13:45-14:20 + fre 8:00-9:45 A21602

K Målestoksforhold og økonomi

lørdag d. 10.12.2011 10:00-16:00 A12205

K Tysk for 7.-8. klasse

onsdag

16:00-17:30 A11600

K Reduktion og ligninger

lørdag d. 3.12.2011 10:00-16:00 A12206

K Tysk for 8.-9 . klasse

onsdag

17:30-19:00 A11601

K Tysk FSA

ons 9:45-11:25 + tors 9:45-11:25 A21601

K Intro til matematik på gymnasiet lørdag d. 4.2.2012 10:00-16:00 A12207

10


vestamager, sundbyvester, sundbyøster

ture og rejser holdnr K New York

forår 2012 A16902

K Paris - hvis du går til fransk

påske 2012 A16901

KONTAKTINFO Ungdomsskolen Amager Jemtelandsgade 3, 3. sal 2300 København S

har du også altid drømt om at se frihedsgudinden? (holdnr. a16902) ... Og Central Park, Ground Zero og Empire State Building

Telefon: 82 32 55 50 amager@ungdomsskolen.kk.dk Kontoret er åbent: Mandag-torsdag kl. 10:00-16:00 og fredag kl. 10:00-13:00. Hvis du har spørgsmål, så ring, mail, eller kom forbi ...

Tag med ungdomsskolen til New York, og kom ind under huden på byen, der aldrig sover!

Læs meget mere om holdene på www.ungdomsskolen.kk.dk

HER FOREGÅR DIT HOLD

Foto: Colourbox

A - Amager Fælled Skole

PR - Prismen

Sundholmsvej 2A

Holmbladsgade 72

2300 København S

2300 København S

D - Dyvekeskolen

SU - Sundby Bad

Remisevej 16

Sundbyvestervej 50

2300 København S

2300 København S

K - Kvarterhuset

SØ - Sønderbro Skole

Jemtelandsgade 3, 3.

Lybækgade 20

2300 København S

2300 København S

P - Peder Lykke Skolen

U - Ungehuset

Brydes Allé 25

Norgesgade 3

2300 København S

2300 København S

11


bispebjerg, vanløse, tingbjerg, brønshøj-husum

MUSIK, DANS OG DRAMA holdnr

DEBAT OG SAMFUND holdnr

TA Afrikansk dans/Afro

onsdag

15:30-17:00 N14804

TA ”Alt, hvad der ikke er forbudt, er..?” tirsdag

17:00-19:00 N19912

TA Band Fortsætter Bispebjerg

onsdag

15:00-20:00 N14443

TA De unge mødre

tirsdag

17:00-19:00 N19911

TA Band/Sammenspilhold

torsdag

15:00-19:00 N14442

TA Integrationsprojekt NV2400

man+ons

17:00-21:00 N19910

TA Drama

mandag

15:30-17:00 N14902

B Pigeklub - Vejledningscafé Bellahøj, mandag

15:00-17:00 N39001

TA Guitar elektrisk og akustisk

tirsdag

14:00-20:00 N14411

TA Guitar elektrisk OG akustisk 2

torsdag

14:00-19:00 N14408

TA Guitar med Lars og Tom

onsdag

15:00-20:00 N14403

TA Hiphop, beats og rapproduktion

tirsdag

15:00-17:00 N14803

U

fredag

15:30-17:00 N14802

HY Hip Hop Style

tirsdag

16:30-18:00 N24804

TA Klaver/Keyboard

mandag

15:00-19:00 N14412

TA Klaverundervisning

man+ons

14:00-20:00 N14407

Hip hop og streetdance

IT OG MEDIER holdnr K

Hjemmesideopbygning

torsdag

18:00-20:00 N34602

lektiehjælp holdnr

K Kurdisk Folkedans - kun for piger tirsdag

14:30-16:30 N30507

HY Fransk Lektiehjælp

tirsdag

17:00-19:00 N21404

K MTV Hip Hop Dans I Husum

16:00-18:00 N34805

B Lektiehjælp Matematik

tirsdag

14:00-16:00 N32201

TA Lektiehjælp matematik

torsdag

17:00-20:00 N12204

tirsdag

G Musik på GrøndalsvængeTs Skole tirsdag

13:45-15:15 N24401

KA Musik på Katrinedal SKOLE

tirsdag

15:00-17:00 N24403

TI Pigeband Tingbjerg Skole

tirsdag

15:00-17:00 N39003

HY REggae/Dancehold

onsdag

16:00-17:30 N24802

TA Rap i Klokkergården

onsdag

16:00-19:00 N14504

B Billedkunst

torsdag

15:30-17:30 N35602

U Rap i Underhuset

fredag

17:00-19:00 N14801

TA Decoupage

onsdag

17:00-19:00 N19002

TA Sammenspil

tirsdag

15:00-20:00 N14415

B

TA Sangnørderne

tirsdag

14:00-20:00 N14701

TI Madklub TIngbjerg skole

TA SaxofonUndervisning

torsdag

14:00-20:00 N14410

TA Pakistansk syning

torsdag

15:00-17:30 N19001

TA Skriv dine egne sange

onsdag

15:30-19:30 N14405

TI Pigecafé Tingbjerg skole

fredag

16:00-19:30 N39002

TA Trommesæt

tirsdag

15:00-19:00 N14404

TA Pigeklubben

onsdag

17:00-21:00 N16103

TA Trommesæt med Kristian

onsdag

16:00-20:00 N14409

K Rollespil

tirsdag

17:00-19:00 N30506

TA Zumba Basic

tirsdag

15:00-17:00 N14805

TA Videoredigering

torsdag

16:00-18:00 N15000

ture og rejser holdnr

KREATIVE HOLD holdnr

Hjemkundskab

onsdag

15:00-18:00 N37801

onsdag

15:00-18:00 N37802

SPROG holdnr

TA Paris i påsken Påsken 2011 man-søn N19602

TA Dansk skrive- og stavetræning

torsdag

16:00-18:00 N10101

TA Østrig i uge 7 (vinterferie)

K Ekstra Dansk

tirsdag

15:00-17:00 N30104

Uge 7

man- søn N19601

Ungdomsskolens Musikfestival 2012 Rap, reggae, sammenspil, MTV-dans, afro og meget mere. Du kan danse og spille musik på flere måder. På forårets musikfestival viser vi frem, hvad vi har lært i løbet af året! (holdnr. n6006)

12

TA Ekstra Dansk

torsdag

18:00-20:00 N10102

K Ekstra Tysk Korsager skole

tirsdag

14:30-16:30 N30503

TA Engelsk 7.-9. klasse

onsdag

16:00-18:00 N11202

TA Engelsk 9.-10. klasse

onsdag

18:00-20:00 N11209

TA Engelsk for gymnasieelever

mandag

18:30-20:00 N11203

B Engelsk Special

onsdag

13:30-15:00 N30501

TA Engelsk special

torsdag

18:00-20:00 N10504

B Fransk

torsdag

15:00-17:00 N31501

TA Fransk let øvede

mandag

15:30-17:30 N11503

HY Fransk Øvede

tirsdag

15:00-17:00 N21401

K Kinesisk for begyndere

tirsdag

15:00-17:30 N30502

B Spansk for begyndere

torsdag

15:00-17:00 N31502

G Spansk for begyndere

torsdag

16:30-18:30 N21402

G Spansk for øvede

tirsdag

16:30-18:30 N21403

TA Tysk for 7. klasse

mandag

16:00-17:30 N11603

TA Tysk for 8. klasse

mandag

17:30-19:00 N10602

TA Tysk for 9.-10. klasse og Gymnasium, onsdag

16:30-18:30 N10601

B Tysk på Bellahøj skole

14:00-16:00 N31504

tirsdag


bispebjerg, vanløse, tingbjerg, brønshøj-husum

KONTAKTINFO

MATEMATIK OG NATURFAG holdnr B Byg et teleskop

onsdag

14:00-16:00 N35603

G Fysik/kemi

tirsdag

16:00-19:00 N12213

K Fysik/Kemi Korsager Skole

tirsdag

14:30-16:30 N30210

UT Lego Mindstorm

onsdag

14:30-16:00 N12223

TA Matematik for 7.-8. klasse

tirsdag

16:00-18:00 N12203

TA Matematik for 9.-10. klasse

tirsdag

18:00-20:00 N12205

B Matematik for 7.-9. klasse

torsdag

14:00-15:30 N32202

K Matematik Korsager Skole

tirsdag

15:00-17:00 N30209

TA Matematik på gymnasiet

onsdag

18:00-20:00 N12206

TI Matematik special Tingbjerg skole tirsdag 16:00-18:00 N31036 UT Opdagelsesrejsende i kroppen

tirsdag

14:30-16:00 N12221

action og sport holdnr TI Badminton Torsdag

15:00-16:30 N36301

TA Basketball for piger

torsdag

16:00-18:00 N16003

TA Basketball for piger

mandag

16:30- 18:30 N16006

TI Boksning for drenge og piger

tirsdag

16:00-18:00 N16102

TA Capoeira

onsdag

15:00-17:00 N14903

TA FitBoxing

onsdag

15:00-16:00 N16101

B Fitness

onsdag

14:30-16:00 N36313

U Fodbold Hold 1

tirsdag

16:00-18:00 N16001

U Fodbold Hold 2

torsdag

16:00-18:00 N16002

Ungdomsskolen Nord Hovmestervej 17 2400 København NV Telefon: 38 16 02 02 nord@ungdomsskolen.kk.dk Kontoret er åbent: Mandag-torsdag kl. 10:00-16:00 og fredag kl. 10:00-13:00. Hvis du har spørgsmål, så ring, mail, eller kom forbi ... Læs meget mere om holdene på www.ungdomsskolen.kk.dk

HER FOREGÅR DIT HOLD

Løb og styrketræning udendørs tirsdag

16:30-18:00 N14906

TA Indendørsfodbold for drenge

onsdag

16:00-18:00 N16005

G Kids Volleyball for 13-årige

tirsdag

14:30-16:00 N26003

TI Mix hold svømning

tirsdag

18:30-20:00 N36202

TI Pigefodbold

tirsdag

14:00-16:00 N36502

G - Grøndalsvængets

B - Bellahøj Skole Svenskelejren 18

N - Nørrebrohallen

2700 Brønshøj

Bragesgade 5 2200 København N

TI Pigehold svømning

tirsdag

17:00-18:30 N36201

Skole

SJ - Sjakket

TA Slacklining

tirsdag

16:00-18:00 N14904

Rørsangervej 29

Skaffervej 4-6

T Styrketræning Drenge

onsdag

15:00-17:00 N36105

2400 København NV

2400 København NV

TI Styrketræning Piger

mandag

15:00-17:00 N36312 GR - Grøndal Centret

T - Tingbjerg

Hvidkildevej 64

Fritidscenter

2400 København NV

Terrasserne 40

B Svømning Bellahøj

torsdag

14:30-16:00 N36102

TI TeenQueens i Tingbjerg

onsdag

15:00-18:00 N36109

G Volleyball for 14-16-årige piger

tirsdag

17:45-19:15 N26005

G Volleyball mix for 13-15-årige

tirsdag

16:15-17:45 N26004

TA Yoga

torsdag

15:30-17:00 N14901

Er du til alternative kunstformer og musik, gadeidræt og streetkultur? Så kom til Copenhagen Street Festival i Øksnehallen d. 4.-5.11. Prøv de mange aktiviteter og se professionelle performe! (holdnr. n6001)

2700 Brønshøj H - Hillerødgades Idrætsanlæg

TA - Tagensbo Skole

Sandbjerggade 35

Hovmestervej 17

2200 København N

2400 København NV

HY - Hyltebjerg Skole

TI -Tingbjerg Skole

Hanstholmvej 10

Skolesiden 2

2720 Vanløse

2700 Brønshøj

K - Korsager Skole

U - Underhuset

Tersløsevej 35

Tagensvej 188

2700 Brønshøj

2400 København NV

KA - Katrinedal Skole

UT - Utterslev Skole

Vanløse Allé 44

Skoleholdervej 20

2720 Vanløse

2400 København NV

13


action og sport holdnr

KREATIVE HOLD holdnr UØ Accessories/Smykkelørdag

lør. d. 26.11. 10:00-16:00 B05608

GU Badminton

torsdag

17:00-19:00 B06607

KU Billedkunst, tegning, mal, foto

torsdag

UØ Funkshow bootcamp

lør 29.10.

12:00-16:00 B06500

KU Dortes tegneskole

torsdag

17:00-19:00 B05602

KO Kickboksning for piger

man+ons

19:00-21:00 B06603

KU Fashion Design (1 gang om måneden) lørdag

10:00-17:00 B08901

CP Parkour FOR begynderE

mandag

16:00-18:00 B06601

16:00-19:00 B05601

KU Film- OG teater-make-up

onsdag

17:00-19:00 B05603

CP Parkour FOR fortsætterE

mandag

18:00-20:00 B06602

KU Foto - kreativ billedfortælling

onsdag

17:00-19:00 B07300

RE Styrketræning

fredag

16:00-18:00 B06608

O Yoga for begyndere

torsdag

16:00-18:00 B03603

BS Keramik og glas

mandag

16:30-19:30 B05101

R Mad fra hele verden

onsdag

16:00-19:00 B07801

KU Make-up

mandag

17:00-20:00 B05604

R Pakistansk syning

mandag

16:00-19:00 B08904

KU Skak - det er sejt at være klog

mandag

17:00-19:00 B03302

KU Smykkekursus

onsdag

15:30- 18:00 B05607

KU Community Radio Nørrebro

torsdag

18:30-20:30 B07301

O StreetArt (jan, feb og marts)

tirsdag

16:00-18:00 B05605

RE Direction - valg af uddannelse

tirsdag

16:00-18:00 B03602

UØ Tegnekursus

lør. d. 5.11.

11:00-16:00 B05600

KU Forstå at bruge dit samfund

onsdag

16:00-18:00 B03605

KU Vårsalong

se side 8 B05609

lektiehjælp holdnr KU Lektiehjælp

torsdag

DEBAT OG SAMFUND holdnr

O FUKS: frivillige unge kulturskabere, intro ons. d. 21.9. 17:00-19:00 B09900 RE IHelp

mandag

17:00-19:00 B09903

UØ Iværksætter-Lab

torsdag

19:00-21:00 B03604

KU Lær at diskutere for 9.-10. kl. OG 1.G mandag

17:00-19:00 B03601

15:00-17:00 B01106

bU Ordskælv!

onsdag

18:00-21:00 B03608

O Pigeklub

onsdag

16:00-17:30 B09901

M Lektiehjælp

mandag

16:30-18:30 B01102

M Lektiehjælp

torsdag

17:00-19:00 B01104

M Lektiehjælp

onsdag

16:30-18:30 B01103

KU Specialundervisning i dansk OG engelsk, onsdag 16:00-18:00 B01101

MUSIK, DANS OG DRAMA O Dans med Joy i OSRAMHUSET

I 2010 udgav 14 unge fra Ungdomsskolen Nørrebro bogen 2200 N - ORAKLER, SHAWARMAER OG BRISTEDE FORDOMME. Bogprojektet blev tildelt Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2010 på 50.000 kr. I år starter Ordskælv! igen. I år handler Ordskælv! om det at miste, og vi søger unge forfatterspirer, der har mistet en mor, far, søster eller bror. Formålet med dette års Ordskælv! er at afmystificere døden og gøre op med det tabu, som ofte er forbundet med at miste et nært familiemedlem.

onsdag

holdnr

18:00-20:00 B06502

KU Guitar FOR begynderE

tirsdag

17:00-19:00 B04302

KU Guitar FOR begynderE

tirsdag

19:00-21:00 B04303

KU Guitar FOR øvede

tirsdag

19:00-21:00 B04301

O

onsdag

20:00-22:00 B06501

Hiphop, Break og MTV-dans

O Musik inden for Rap OG hiphop (sept, okt og nov) mandag 17:00-19:00 B04307 KU Rollespil

mandag

18:00-21:00 B03301

KU Soul, Rock og samspil

tirsdag

17:00-19:00 B04305

KU Trommesæt

tirsdag

15:00-17:00 B04306

GU Zumba

mandag

17:00-19:00 B06504

ku Rap

tirsdag

18:00 -20:00

B04308

SPROG holdnr

På sidste Ordskælv! var der besøg af forfattere og fotografer. Her fortæller Kim Fupz Aakeson om, hvordan man skriver en god historie (foto: Thomas Lekfeldt).

14

KU Dansk samfundsfag og historie

torsdag

17:00-19:00 B01110

KU Dansk Som ANDETsprog

onsdag

18:00-20:00 B01105

KU Engelsk 7.-8. klasse

onsdag

17:00-19:00 B01209

KU Engelsk 9.-10. klasse

tirsdag

17:00-19:00 B01207

KU Fransk 7. klasse - mundtlig

tirsdag

17:00-18:30 B01501

KU Fransk 7. klasse - skriftlig

tirsdag

18:30-20:00 B01502

KU Fransk 8.-9. klasse

onsdag

18:00-20:00 B01503

KU Skriftlig Dansk

torsdag

18:00-20:00 B01108

KU Spansk for begyndere

mandag

16:00-18:00 B01401

KU Spansk letøvede og øvede

mandag

18:00-20:00 B01402

KU Tysk 7.-8. klasse

tirsdag

16:00-18:00 B01601

KU Tysk 9.-10. klasse

tirsdag

18:00-20:00 B01603


KONTAKTINFO

Hjælp folk i nød! Hjælp folk i nød i Danmark eller et andet sted i verden ved at arrangere forskellige indsamlingsevents med piger på din egen alder. Vi planlægger i hyggelige og sjove omgivelser, og sammen gør vi en forskel. Få erfaring inden for socialt arbejde, teamwork, fundraising, idéudførelse, mødekultur, kommunikation og meget mere, mens du gør en god gerning. Meld dig til “iHelp” (holdnr. b09903).

IT OG MEDIER holdnr O DokumentarfilmSprojekt for unge, mandag

17:00-19:00 B07302

MATEMATIK OG NATURFAG holdnr BS Fysik FSA OG 10. klasse

onsdag

15:30-18:00 B02301

KU Matematik 7 - 8.klasse

torsdag

17:00-19:00 B02205

R Matematik 9.-10. klasse

mandag

17:00-19:00 B02201

Har du nogle fortællinger fra livet på Nørrebro, som du brænder for at fortælle videre? Så kom og lær at lave radio af to journalister. Du kommer til at optage og klippe små indslag, som vi lægger ud på nettet til vores egen radiokanal. Du bliver fortrolig med både optageudstyr og fortælleteknik, og i fællesskab udvikler vi dine gode idéer. Du behøver ikke være skrap til bogstaver eller se godt ud - her er din stemme og de lyde, som du optager, der gælder!

Ungdomsskolen Nørrebro Kapelvej 44 2200 København N Telefon: 38 77 34 00 broerne@ungdomsskolen.kk.dk Kontoret er åbent: Mandag-torsdag kl. 10:00-16:00 og fredag kl. 10:00-13:00. Hvis du har spørgsmål, så ring, mail, eller kom forbi ... Læs meget mere om holdene på www.ungdomsskolen.kk.dk

HER FOREGÅR DIT HOLD BS - Blågård Skole Hans Tavsens Gade 4 2200 København N

M - Mjølnerparken Opgang 94, st. tv.

bu - børn, unge og sorg

2200 København N

kejsergade 2 1155 københavn k

O - OSRAMHUSET Valhalsgade 4

CP - COPENHAGEN

2200 København N

PARKOUR ragnhildsgade 1

R - Rådmandsgades

2100 københavn ø

Skole Rådmandsgade 22

GU - GULDBERG SKOLE

2200 København N

Sjællandsgade 10

Er det dig, dine venner skal høre i radioen?Meld dig til Community Radio Nørrebro (holdnr. b07301)

Foto: Colourbox

2200 København N

RE - Ressource Center Ydre Nørrebro

KU - Kulturhuset

Ragnhildgade 1

Kapelvej 44

2100 København Ø

2200 København N uø - UNGDOMSSKOLEN KO- Korsgadehallen

ØSTERBRO

Korsgade 29

GL. KALKBRÆNDERIVEJ 13

2200 København N

2100 KØBENHAVN Ø

15


christianshavn, indre by, kgs. enghave, valby, vesterbro

lektiehjælp holdnr

action og sport holdnr v

aktiv & sund

onsdag

17:00-19:00

i06302

V Basketball

mandag

17:00-19:00 I06101

f

fighter girls

mandag

16:00-17:00

i36603

f

fighter girls

onsdag

16:00-17:00

i36604

f

fit med thaiboxing

tirsdag

16:00-17:00

i36602

bo freestyle bmx - tør du?

torsdag

18:30-20:30 18:30-20:30

V Klub/lektiehjælp

MATEMATIK OG NATURFAG holdnr

i17504

v

i17503

V Fysik og kemi 9. og 10. klasse

bo freestyle bmx - tør du?

tirsdag

KØ Gokart banekørsel 2012

tirs+tors 15:30-18:30 I07401b

KØ Gokart - Prøvekørsel I07400

man+tirs+ons 16:00-19:00 I0000

biologi og geografi for 8.-9. klasse mandag mandag

16:00-18:00

i03601

18:00-20:00 I02302

V Fysik og kemi for piger

mandag

16:00-18:00 I02301

U Gymnasiematematik

lørdag

11:00-15:00 I42202

KØ Gokart - teori og forberedelse 2011 ,tirs+tors 15:30-18:30 I17401

U

V Matematik 7. og 8. klasse

lørdagsmatematik

6 lørdage

11:00-15:00 I42201

tirsdag

16:00-18:00 I02201

Kajakweekend efterår

weekend

24.-25.9.2011 I73901

Kajakweekend forår

weekend

12.-13.5.2012 I73902

V Matematik 9. og 10. kLASSE

tirsdag

18:00-20:00 I02202

V Kickboksning

onsdag

16:00-18:00 I16601

V Matematik for sjov

mandag

16:00-18:00 I02203

Klippeklatring kullen efterår

weekend

8.-9.10.2011 I73801

VI Matematik 6.-8 . klASSE

torsdag

15:00-17:00 I32202

VI Regning/matematik special

tirsdag

16:00-18:00 I32201

Klippeklatring kullen efterår

weekend

22.-23.10.2011 I73802

Klippeklatring Kullen forår

weekend

31.3.-1.4.2012 I73803

Klippeklatring kullen forår

weekend

28.-29.4.2012 I73804

VI Motion i vand for piger

torsdag

15:00-17:00 I36701

v

onsdag

15:00-17:00

motion og leg for overvægtige

MUSIK, DANS OG DRAMA holdnr

i06301

VI Selvforsvar for piger

tirsdag

16:00-18:00 I36601

VU Dans

mandag

18:00-21:00 I14405

VI Svømning for begyndere

tirsdag

16:00-17:30 I36702

VU DJ og Elektronisk musik

mandag

18:00-21:00 I14403

D Svømning for øvede i DGI-byen

torsdag 19:00-20:00 I06701

VU Guitar med Anders m

mandag

16:00-18:00 I04301

tirsdag

16:00-18:00

mandag

16:00-18:00 I04302

bo urban bike polo

tirsdag

18:30-20:30

i17501

v

bo urban bike polo

t0rsdag

20:30-22:00

i17502

V Guitar med Jonas

VI Yoga

torsdag

16:00-18:00 I36201

IT OG MEDIER holdnr U Photoshop for begyndere

tirsdag

17:00-20:00 I12701

KREATIVE HOLD holdnr

guitar med anders t

i04303

V MTV-dans

tirsdag

16:00-17:30 I06501

VU Rap

mandag

18:00-21:00 I14407

VU RapKingskonkurrence

d. 1.10.2011

15:00-18:00 I14101

b

sammenspil

onsdag

17:00-19:00

i34301

b

sammenspil

torsdag

17:00-19:00

i34302

VU Samspil - band

mandag

18:00-21:00 I14404

VU Sang

mandag

18:00-21:00 I14401

U Fashion

lørdag

11:00-15:00 I48901

VU Skuespil

mandag

18:00-21:00 I14406

U Fashion Photography

lørdag

11:00-15:00 I45601

V Skuespilteknik

tirsdag

18:00-20:30 I04401

v

filmmanuskriptskole

torsdag

18:00-20:30

i24401

V Streetdance

torsdag

16:00-18:00 I06503

u

forfatterskole

6 lørdage

11:00-15:00

i41102

b

trommer

onsdag

17:00-19:00

i34303

U Forfatterworkshop

man+tirs

10:00-19:00 I60004

b

trommer

torsdag

17:00-19:00

i34304

U Fotomarathon

lør d. 11.2.2012 10:00-15:00 I45602

tirsdag

17:30-19:00 I06502

V Kunstskolen

torsdag

v

mandag

17:00-20:00

U Monolog-workshop

6 lørdage

11:00-15:00 I44401

V Pakistansk syning

fredag

14:30-17:30 I18901

mad

16:00-18:30 I05601 i07801

v Skøn & sund

torsdag

16:00-18:00 I49001

V Sy og design

torsdag

17:00-20:00 I18902

DEBAT OG SAMFUND holdnr U Dine penge- din økonomi

6 lørdage

11:00-15:00 I43502

u

6 lørdage

11:00-15:00

tirsdag

15:00-18:00 I13902

iværksætterkursus

V Juniorpiloter - forår v

politik og debat

U Retorik

16

V Zumbafitness

i43501

torsdag

16:00-18:00

6 lørdage

11:00-15:00 I43601

i03301

kom i lørdagsskole! Intensiv undervisning seks lørdage kl. 11-15: 29.10.11, 26.11.11, 14.01.12, 11.02.12, 25.02.12 og 17.03.12. • Dansk grammatik (i400101) • Engelsk grammatik (i41201) • Fransk grammatik (i41501) • Tysk grammatik (i41601) • Læsetræning (i41101) • Forfatterskole (i41102) • Photoshop (i42701)

• Lørdagsmatematik (i42201) • Monolog-workshop (i44401) • Fashion Design (i48901) • Fashion Photography (i45601) • Iværksætterkursus (i43501) • Din økonomi (i43502) • Gymnasiedrømme? (i43503)


christianshavn, indre by, kgs. enghave, valby, vesterbro

SPROG holdnr v

advanced english

onsdag

18:00-20:00

V Basic English

onsdag

16:00-18:00 I00501

V Dansk for kinesere

tirsdag

18:00-20:00 I00303

U Dansk grammatik

6 lørdage

11:00-15:00 I40101

VI Dansk som ANDETsprog

tirsdag

16:00-18:00 I30301

VI Dansk specialundervisning

torsdag

17:00-19:00 I30101

V Dansk stave- og læsetræning

mandag

16:00-18:00 I00101

U Dansk FOR udvekslingsstudenter mandag

16:00-19:00 I40301

VI Engelsk

16:00-18:00 I31201

torsdag

KONTAKTINFO

i11201

v

engelsk 7.-8. klasse

onsdag

16:00-18:00

i01201

v

engelsk 9.-10. klasse

onsdag

18:00-20:00

i01202

U Engelsk grammatik

6 lørdage

11:00-15:00 I41201

V Fransk 7.-8. klasse

tirsdag

16:00-18:00 I01501

V Fransk 9.-10. klasse

tirsdag

18:00-20:00 I01502

U Fransk grammatik

6 lørdage

11:00-15:00 I41501

Ungdomsskolen Vesterbro/Valby Ny Carlsberg Vej 35 1760 København V Telefon: 33 21 48 18 indreby@ungdomsskolen.kk.dk Kontoret er åbent: Mandag-torsdag kl. 10:00-16:00 og fredag kl. 10:00-13:00. Hvis du har spørgsmål, så ring, mail, eller kom forbi ...

V Kinesisk for begyndere

onsdag

16:00-18:00 I01701

V Lær dansk, begyndere

mandag

15:00-18:00 I00301

V Læsetræning

tirsdag 16:00-18:00 I00102

Læs meget mere om

v

russisk for begyndere

onsdag

16:00-18:00

i01901

holdene på www.ungdomsskolen.kk.dk

v

russisk for tosprogede

onsdag

18:00-20:00

i11901

V Skriftlig dansk

tirsdag

18:00-20:00 I00111

VI Spansk for begyndere

tirsdag

15:30-17:30 I31401

VI Spansk for fortsættere

tirsdag

17:30-19:30 I31402

V Tysk 7.-8. klasse

mandag

16:00-18:00 I01601

V Tysk 9.-10. klasse

mandag

18:00-20:00 I01602

U Tysk grammatik

6 lørdage

11:00-15:00 I41601

Er du klogere end gennemsnittet? Bliv fagligt og intellektuelt udfordret! I vores Masterclass er der tid til fordybelse, til at tænke vildt og højt og plads til diskussion og kritiske spørgsmål. 17.-19.10.11: Det store valgcirkus Vælg mellem 1) Psykologi, spin og medier (i60001) 2) Valgcirkus og talcirkus (i60002) eller 3) Debat om aktuel politik (i60003) 12.11.11: Smagsdommerne (i60102) og Krop og kemi (i60101) 13.-14.02.12: Forfatterskole (i60004) 10.03.12: Hit-teori og musikhistorie (i60103) og Kinas historie (i60004)

HER FOREGÅR DIT HOLD bo - boblehallen

t - tove ditlevsens skole

Ny Carlsberg Vej 100

matthæusgade 33

1760 København

1666 københavn v

b - byens skole

U - Ungdomsskolen

Høffdingsvej 75

Fredericiagade 39

2500 Valby

1310 København K

D - DGI-byen

ur - Rubinen

Tiegtensgade 65

Rubinsteinsvej 51

1704 København V

2450 København SV

f - fightworld

V - Vesterbro Ny Skole

roskildevej 162

Ny carlsberg vej 35

2500 valby

1760 København V

KØ - Københavns

VU - Vesterbro

Gokartbane

Ungdomsgård

Kraftsværksvej 10

Absalonsgade 8

2300 København S

1658 København V

RØ - RØDKILDE SKOLE

VI - Vigerslev Allés Skole

Godthåbsvej 274

Vigerslev Allé 108

2720 Vanløse

2500 Valby

17


IT OG MEDIER holdnr O Dokumentarfilm - projekt

mandag

17:00-19:00

Ø52077

UØ Foto og digital billedbehandling mandag

17:00-19:00

Ø52017

KREATIVE HOLD holdnr UØ Accessories/Smykkelørdag

lørdag

10:00-16:00

Ø52074

UØ Animation

onsdag

18:00-20:30

Ø52004

UØ Design og syning

tirsdag

17:00-20:00

Ø52047

KU Dortes tegneskole

torsdag

17:00-19:00

Ø52088 Ø52078

UØ Hækle- og Strikkeklub

torsdag

19:00-21:00

UØ Smykkeværksted

torsdag

17:00-19:00

Ø52041

UØ Tegnekursus

lørdag

11:00-16:00

Ø52071

Elguitar, bas, klaver, trommer ... Vil du gerne blive bedre til dit instrument? Eller vil du gerne lære at spille på et instrument? Så meld dig til vores musikundervisning.

MUSIK, DANS OG DRAMA holdnr

dansk, japansk, kinesisk, latin eller spansk? Lær sprog! Driller det danske sprog dig? Har du altid drømt om at komme bagom de facinerende japanske og kinesiske skrifttegn? Går du og drømmer om at tage på udveksling til Argentina eller et andet sydamerikansk land? Overvejer du at læse et fag, hvor du skal bruge latin? ... Eller er du bare ualmindelig vild med sprog og tanken om at kunne kommunikere på andre sprog, så meld dig på et af de mange sprogfag i ungdomsskolen!

UØ Akustisk guitar med Anders

torsdag

18:00-21:00

Ø52002

UØ Akustisk guitar med Jeppe

mandag

18:00-21:00

Ø52003

UØ Electronica for begyndere

tirsdag

16:00-17:30

Ø52010

UØ Electronica for øvede

tirsdag

17:30-19:00

Ø52016

UØ El-guitar og bas med Bo

torsdag

18:00-21:00

Ø52011

UØ El-guitar og bas med Jeppe

onsdag

18:00-21:00

Ø52012

S Funk-dance

tirsdag

18:30-20:00

Ø52005

UØ Funkshow bootcamp

lørdag

12:00-16:00

Ø52072

UØ Klaver med Magnus

tirsdag

18:00-21:00

Ø52027

UØ Klaver med Signe

onsdag

18:00-21:00

Ø52028

UØ Rap med Pede B

onsdag

17:30-20:00

Ø52039

H Salsa

onsdag

16:30-18:00

Ø52008

UØ Sang og stemmetræning (13-15 år) tirsdag

17:00-19:00

Ø52040

UØ Sang og Stemmetræning (16-18 år) tirsdag

19:00-21:00

Ø52029

H Teater

mandag

17:00-19:00

Ø52048

S Trommer med Simon

mandag

18:00-21:00

Ø52050

S Trommer med Snorre

tirsdag

18:00-21:00

Ø52049

SPROG holdnr UØ Dansk - læs og skriv

mandag

17:00-19:00

UØ Engelsk 7.-9. klASSE

torsdag

17:00-19:00

Ø52009 Ø52013

UØ Fransk begyndere

onsdag

16:00-17:30

Ø52018

UØ Fransk FOR øvede

onsdag

17:45-19:15

Ø52019

UØ Japansk FOR begynderE

torsdag

17:00-19:00

Ø52022

UØ Japansk FOR øvede

torsdag

19:00-21:00

Ø52023

G Kinesisk FOR begynderE

onsdag

16:00-18:15

Ø52079

G Kinesisk FOR ØVEDE

onsdag

18:45-21:00

Ø52080

DEBAT OG SAMFUND holdnr Uø Iværksætter-lab

torsdag

19:00-21:00

Ø52075

MATEMATIK OG NATURFAG holdnr

G Latin

onsdag

16:30-19:15

Ø52081

UØ Matematik 7.-10. klasse

tirsdag

17:00-19:00

Ø52031

UØ Spansk

onsdag

18:30-20:00

Ø52024

UØ Matematik gymnasieNIVEAU

tirsdag

19:00-21:00

Ø52032

18


Foto: Colourbox

KONTAKTINFO Ungdomsskolen Østerbro Gammel Kalkbrænderivej 13 2100 København Ø Telefon: 38 77 34 00 oesterbro@ungdomsskolen.kk.dk Kontoret er åbent: Mandag-torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag 10:00-14:00 Hvis du har spørgsmål, så ring, mail, eller kom forbi ...

TRE fede lørdage: bliv dus med tusserne kom i en funket bootcamp lav smykker

Læs meget mere om holdene på www.ungdomsskolen.kk.dk

Tegnekursus d. 5.11. (ø52071) Funkshow bootcamp d. 29.10. (ø52072) Accessories- og smykkelørdag d. 26.11. (ø52074)

Vi ses til tre intensive lørdage!

HER FOREGÅR DIT HOLD S - Svanemøllehallen G - Gentofte

Østerbrogade 240

Ungdomsskole

2100 København Ø

Bregnegårdsvej 21 B 2900 Hellerup

SO - Sortedamskolen Sortedam Dossering 97

h - HEIBERGSKOLEN

action og sport holdnr SO Akrobatik

onsdag

16:00-18:00

Ø52070

S Badminton

onsdag

16:00-17:00

Ø52006

SO Basket

mandag

18:00-20:00

Ø52001

H Parkour

tirsdag

2100 København Ø

Randersgade 10 2100 København Ø

UØ - Ungdomsskolen østerbro

KU - Kulturhuset

Gl. Kalkbrænderivej 13

Kapelvej 44

2100 København Ø

2200 København N

17:00-19:00

Ø52034

O Streetart

16:00-18:00

Ø52076

O - OSRAMHUSET

Gunnar Nu

Ø Svømning

tirsdag

16:00-17:00

Ø52045

Valhalsgade 4

Hansens Plads 3

Ø Svømning

torsdag

16:00-17:00

Ø52046

2200 København N

2100 København ø

Ø - Øbrohallen

19


unge tager globalt ansvar Ungdomsskolen sætter i det kommende år fokus på globalt ansvar og FN’s årtusinde-mål. gennem en række foredrag og hold om fundraising og frivilligt arbejde sætter vi - sammen med tre volontører fra Italien, Polen og letland - unge og globalt ansvar på dagsordenen. Unge tager globalt ansvar, og det vil ses i ungdomsskolen i det kommende år. Ungdomsskolen er med i et EU-samarbejde, der hedder Youth for Global Responsibility. Det sætter fokus på klodens globale udfordringer og FN’s årtusindemål. Projektets mål er at støtte unge i at finde måder at engagere sig frivilligt. Bliv klogere på verdens tilstand I samarbejde med unge voluntører, som er frivillige studerende fra European Voluntary Service (EVS), holder ungdomsskolen caféarrangementer i efteråret om nogle af temaerne i FN’s årtusindemål. Globalt Ansvar er et EuropeAid-projekt.

20

FN’s årtusindemål 1. Bekæmpe fattigdom og sult 2. Sikre grunduddannelse for alle inden 2015 3. Fremme ligestilling Du vil fx møde unge, der har været i felten som frivillige i Afrika og andre af verdens brændpunkter. Du kan også møde indianske vævere fra Mexico, høre om Fair Trade, menneskerettigheder og Operation Dagsværk. Du vil få indblik i, hvordan andre unge gør en forskel. På kalenderen på side 22 kan du se de planlagte foredrag - der kommer hele tiden flere til, så hold øje med www.ungdomsskolen.kk.dk, eller meld dig ind i Københavns Kommunes Ungdomsskoles facebook-gruppe.

og styrke kvinders rettigheder 4. Reducere spædbarnsdødeligheden og børnedødeligheden 5. Reducere dødeligheden blandt gravide og fødende kvinder 6. Standse udbredelsen af HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme, der truer menneskeheden, inden 2015 7. Sikre en miljøvenlig og bæredygtig udvikling for produktion, transport, handel 8. Opbygge et globalt partnerskab for udvikling.


Vil du gerne tage knallertkørekort?

Du kan melde dig til knallert, når du er 15½ år. Tilmeld dig i god tid. Der er som regel rift om pladserne! Undervisningen består af teori, banekørsel og bykørsel. Det koster kun 100 kr. Læs mere om knallertundervisningen på www.ungdomsskolen.kk.dk

hold 2011 dato tidspunkt

holdnr.

hold 2012 dato tidspunkt Knallert vinter

11.-15.2.

holdnr.

Knallert weekendhold

26.8.-4.9.

17:00-21:00 K17501

10:00-14:30 K17518

Knallert weekendhold

27.8.-4.9.

10:00-16:00 K17502

Knallert vinter

16.-19.2.

10:00-16:00 K17519

Knallert ugehold

5.-9.9.

17:00-21:00 K17503

Knallert ugehold

20.2.-7.3.

17:00-21:00 K17520

Knallert weekendhold

9.-18.9.

17:00-19:00 K17504

Knallert weekendhold

25.2.-4.3.

10:00-16:00 K17521

Knallert ugehold

19.9.-5.10.

17:00-21:00 K17505

Knallert ugehold

5.-9.3.

17:00-21:00 K17522

Knallert weekendhold

23.9.-2.10.

17:00-21:00 K17506

Knallert weekendhold

9.-18.3.

17:00-21:00 K17523

Knallert weekendhold

24.9.-2.10.

10:00-16:00 K17507

Knallert weekendhold

16.-25.3.

17:00-21:00 K17524

Knallert ugehold

3.-7.10.

17:00-21:00 K17508

Knallert weekendhold

31.3.-8.4.

17:00-21:00 K17525

Knallert ugehold

5.-9.10.

17:00-21:00 K17509

Knallert weekendhold

31.3.-8.4.

10:00-16:00 K17526

Knallert efterår

15.-18.10.

10:00-16:00 K17510

Knallert påske

4.-8.4.

17:00-21:00 K17527

Knallert efterår

19.-23.10.

10:00-15:00 K17511

Knallert påske

5.-9.4.

10:00-14:30 K17528

Knallert ugehold

24.10.-9.11.

17:00-21:00 K17512

Knallert ugehold man og ons

30.4.-16.5.

17:00-21:00 K17529

Knallert weekendhold

28.10.-6.11.

17:00-21:00 K17513

Knallert weekendhold

4.-13.5.

17:00-21:00 K17530

Knallert weekendhold

29.10.-6.11.

10:00-16:00 K17514

Knallert Kr. Himmelfart

17.-20.5.

10:00-16:00 K17531

Knallert weekendhold

11.-20.11.

17:00-21:00 K17515

Knallert Pinse

25.-28.5.

17:00-21:00 K17532

Knallert weekendhold

25.11.-4.12.

17:00-21:00 K17516

Knallert Sommer

30.6.-3.7.

10:00-16:00 K17533

Knallert weekendhold

26.11.-4.12.

10:00-16:00 K17517

Knallert Sommer

4.-7.7.

10:00-16:00 K17534

21


Det sker i ungdomsskolen // ses vi? Ungdomsskolens arrangementer og særlige aktiviteter lægges løbende ind i kalenderen på www.ungdomsskolen.kk.dk. Hvis du melder dig ind i Facebook-gruppen Københavns Kommunes Ungdomsskole får du også løbende information om de forskellige aktiviteter.

GLOBALT ANSVAR Foredrag om Operation Dagsværk 21.9.2011, Byhøjskolen, Kapelvej 44, 2200 Kbh. N

Tegnekursus (b05600) 5.11. 2011 kl. 11.00-16.00, Gl. Kalkbrænderivej 13, 2100 Kbh. Ø

Kajakweekend (i73901) 24.-25.9.2011

GLOBALT ANSVAR Foredrag om Skole uden Racisme 9.11.2011, Byhøjskolen, Kapelvej 44, 2200 Kbh. N

GLOBALT ANSVAR Foredrag om Fair Trade og indiansk vævekunst 27. og 28.9.2011, Verdenskulturcentret, Nørre Allé 7, 2200 Kbh. N

Masterclass: Smagsdommerne (i60102) og Krop og kemi (i60101) 12.11.11, Ungdomsskolen, Fredericiagade 39, 1310 Kbh. K

RAPKINGS Vesterbro (i14100) 1.10.2011, Vesterbro Ungdomsgård, Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V

Accessories og smykkelørdag (b05608) 26.11. kl. 10-16, Gl. Kalkbrænderivej 13, 2100 Kbh. Ø

RAPKINGS Aarhus 7.10.2011

RAPKINGS Finalen! (n6003) 26.11.2011, DGI-BYEN, Tietgensgade 65, 1704 Kbh. V

RAPKINGS Ishøj 8.10.2011, Ungdomskulturhuset i Ishøj

Fotomarathon (i45602) 11.2.2012 kl. 10-15, Ungdomsskolen, Fredericiagade 39, 1310 Kbh. K

Klippeklatring på Kullen (i73801) 8.-9.10.2011 RAPKINGS Østerbro 14.10.2011, Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 Kbh. Ø

Masterclass: Forfatterskole (i60004) 13.-14.02.12, Ungdomsskolen, Fredericiagade 39, 1310 Kbh. K

RAPKINGS Odense 15.10.2011, Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Alle 14, 5240 Odense

Masterclass: Hit-teori og musikhistorie (i60103) og Kinas historie (i60004) 10.03.12, Ungdomsskolen, Fredericiagade 39, 1310 Kbh. K

Vårsalong (b05609) 8.3.-15.3. 2012, Københavns Rådhus, 1550 Kbh.

Masterclass: Det store valgcirkus (i60001, i60002, i60003) 17.-19.10.11, Ungdomsskolen, Fredericiagade 39, 1310 Kbh. K

Klippeklatring på Kullen (i73803) 31.3.-1.4.2012

Klippeklatring på Kullen (i73802) 22.-23.10.2011

Future Sound 2012 21.4.2012, Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 Kbh Ø

Funkshow bootcamp (b06500) 29.10.2011, kl. 12-16, Gl. Kalkbrænderivej 13, 2100 Kbh. Ø

Klippeklatring på Kullen (i73804) 28.-29.4.2012

RAPKINGS Hillerød 29.10.2011, Østhuset, 3400 Hillerød

Ungdomsskolens Musikfestival 2012 (n6006) 28.4.2012, Kulturhuset, Dortheavej 61, 2400 Kbh. NV

Copenhagen Street Festival (n6001) 4.-5.11.2011, Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 Kbh. V

Kajakweekend (i73902) 12.-13.5.2012

22 Foto: Colourbox


Info om tilmelding Du kan tilmelde dig hold i ungdomsskolen på www.ungdomsskolen.kk.dk eller på tilmeldingskuponen på bagsiden. Hvornår starter holdene? Holdene starter på den ugedag, der er angivet ved holdet, i den uge, der starter den 19. september - Ungdomsskolen Nord starter dog først ugen efter. Undervisningen slutter til april 2011.

Hvem må gå i ungdomsskolen? Alle unge mellem 13 og 18 år, der bor i Københavns Kommune kan tilmelde sig. Hvis du er 12 år, men går i 7. klasse, må du også gerne tilmelde dig.

Hvad koster det? Det er gratis at gå i ungdomsskolen. På særlige hold som fx actionhold, til knallertundervisningen og nogle af de kreative hold betaler du dog et mindre beløb (fx til materialer etc.). Der er brugerbetaling på rejser.

hvordan tilmelder jeg mig? På www.ungdomsskolen.kk.dk går du ind under vores holdoversigt. Her kan du se alle hold. Hvis du ikke var tilmeldt et hold sidste år, så skal du oprette en profil på hjemmesiden, ellers skal du blot logge ind på din brugerprofil. Du kan også udfylde kuponen nedenfor og sende den til os.

Jeg har et spørgsmål? Tjek www.ungdomsskolen.kk.dk, der finder du mere info - også om holdene. Du er også altid velkommen til at ringe til ungdomsskolen, hvis du har spørgsmål til holdene eller om tilmelding.

Tilmeldingskupon - eller meld dig til på www.ungdomsskolen.kk.dk Send kuponen til ungdomsskolen - helst inden d. 1. september

Skriv med BLOKBOGSTAVER!

Holdnr.:

Fag:

Holdnr.:

Fag:

Holdnr.:

Fag:

Holdnr.:

Fag:

Navn: E-mail (vigtigt!):

Mobilnummer:

Adresse (vej og postnummer): Skole:

Klasse:

CPR-nr.


Afsender: Københavns Kommunes Ungdomsskole, Fredericiagade 39, 4. sal, 1310 København K.

Tilmeld dig online på www.ungdomsskolen.kk.dk. Ungdomsskolen har hold over hele byen: Du må vælge mellem alle hold - uanset hvor du bor i København. Alle hold har holdnumre, der består af et bogstav og fem tal - fx n27077. Bogstavet viser, hvem der tilbyder holdet:

A - Ungdomsskolen Amager Jemtelandsgade 3. 3. sal, 2300 København S 82 32 55 50 // amager@ungdomsskolen.kk.dk B - Ungdomsskolen Nørrebro Kapelvej 44, 2200 København N 38 77 34 00 // broerne@ungdomsskolen.kk.dk I - Ungdomsskolen Vesterbro/Valby Ny Carlsberg Vej 35, 1760 København V 33 21 48 18 // indreby@ungdomsskolen.kk.dk K og N - Ungdomsskolen Nord Hovmestervej 17, 2400 København NV 38 16 02 02 // nord@ungdomsskolen.kk.dk Ø - Ungdomsskolen Østerbro Gammel Kalkbrænderivej 13, 2100 København Ø 38 77 34 00 // oesterbro@ungdomsskolen.kk.dk Ungdomsskolens sekretariat Fredericiagade 39, 4. sal, 1310 København K 33 36 44 70 // ungdomsskolen@ungdomsskolen.kk.dk

Husk porto

Ungdomsskolen Østerbro Gammel Kalkbrænderivej 13 2100 København Ø

Ungdomsskolens program, august 2011  
Ungdomsskolens program, august 2011  

Her finder du programmet for efterårssæsonen i Københavns Kommunes Ungdomsskole. I programmet finder du en masse informationer om den komm...

Advertisement