Uitgeverij Marmer Zomer 2023

Page 1

Uitgeverij Marmer

Zomer 2023

Inhoud

4 Ruth Gilligan – De Slachters

8 Ørjan Karlsson – Iselin was bijna thuis

12 Mariëtte Middelbeek – De brief van tante Rosy

15 Mariëtte Middelbeek – Anna

17 Linda van Rijn – Ciao Bella

18 Hetty Kleinloog – Nachtwerk

19 Sarah Bailey – De huisgenoot

Uitgeverij Marmer Zomer 2023 2

Uitgeverij Marmer

leest Iselin was bijna thuis

Fragment

Het dikke rubberen schort hing aan een haak bij de achterdeur van de camper. Hij kleedde zich uit tot op zijn onderbroek. Vouwde elk kledingstuk op en legde de kleren in een doorzichtige plastic tas, trok een haarnetje over zijn hoofd, deed aan elke voet een schoenhoesje, hing het rubberen schort om zijn nek en trok de riem om zijn middel stevig aan.

De hele tijd hield hij de gedaante onder het witte laken op het aanrecht nauwlettend in de gaten, constateerde dat de borstkas rustig op- en neerging.

Tot slot trok hij de rubberen handschoenen aan: gewone, gele huishoudhandschoenen. Hij pakte met duim en wijsvinger de ene hoek van het laken vast en trok het weg. Onthulde het naakte, vastgebonden lichaam eronder.

Uit de zak op de voorkant van het schort viste hij de haarspeld. De blauwe topaas in het midden van de speld glinsterde in het licht van de batterijlamp. Hij schoof haar zwarte haar opzij en klemde het achter haar rechteroor.

Haar oogleden trilden.

Ze zou zo wakker worden.

Zomer 2023 Uitgeverij Marmer 3

meesterlijk plot.’ – The Ir I sh T I mes

‘Een
2023 4
Uitgeverij
Marmer Zomer

Eindelijk was de dag ten einde gekropen en was ze weer in haar slaapkamer met de deur stevig dicht. Ze bekeek het tafereel: zeven Legomannetjes in een kring rondom het dier. Ze had er langer dan een uur over gedaan om alles goed te krijgen. Voor iemand anders leek het misschien alsof ze dierentuintje aan het spelen was – alsof een groepje bezoekers naar een of ander bedreigd dier stond te staren. Maar het was geen dierentuin en het was zeker geen spel. Nee, dit was iets anders.

De piepjes van het diertje klonken heel hoog, nasaal, bijna alsof Úna niet alleen een reep gaffertape over het lijfje had geplakt maar ook over het snuitje. Het zat stevig vast aan de houten vloer. Alleen hoopte ze dat het vachtje het kleefvermogen niet zou aantasten. De opstelling was bijna klaar, hoewel de verhoudingen niet helemaal klopten. De Legofiguurtjes waren het probleem, want hun armpjes waren zo kort dat ze heel dicht bij het diertje gezet moesten worden om erbij te kunnen. Ze moesten allemaal de muis aanraken als hij doodging – zeven gele handjes en Úna’s hand als achtste, bevend van opwinding bij het kopje. Dat was de traditie. Dat was wat haar vader had uitgelegd. Dat was alles.

Ze pakte het mes…

Zomer 2023 Uitgeverij Marmer 5

Jong literair talent uit i erland

De pers over De Slachters:

‘Prachtig vormgegeven proza, spannende plots, grote verbeeldingskracht.’ – Publ I sher Weekly

‘Literatuur, thriller, coming-of-ageverhaal, historische fictie, een verhaal over bijgeloof en het bovennatuurlijke. Maar het maakt niet uit in welk genre je De Slachters indeelt, het blijft een meeslepend geschreven, regelrechte pageturner.’

– Juryra PP or T rsl o ndaaTJ e Pr I ze

‘Meeslepend. Gilligan is een overtuigende verhalenverteller.’ – d a I ly m a I l

‘Een sfeervol portret van een land op een tweesprong, dat de tradities achter zich laat en hard op weg gaat naar de moderniteit van het nieuwe millenium. Thoroughly lovely.’

– kI rkus

6
Uitgeverij Marmer Zomer 2023

Ruth Gilligan De Slachters

Literaire roman met thrillerelementen

Oude Ierse rituelen botsen met kapitalisme en gekkekoeienziekte

Winnaar RSL Ondaatje Prize 2021

Aan de wand van een galerie in New York hangt een foto die tweeëntwintig jaar geleden is genomen maar nooit tentoon is gesteld. We zien een koelhuis, met het portret van de Maagd Maria aan de muur en een vleeshaak aan het plafond. Vanaf de scherpe punt van die haak hangt het levenloze lichaam van een man, ondersteboven.

Het verhaal van wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen, gaat terug naar de Ierse folklore: van weduwen die het land vervloeken en van de mannen die het vee met de hand slachten. Het moderne Ierland wantrouwt oude tradities, en aangezien de BSE-crisis in Engeland mogelijkheden biedt om rijk te worden in Ierland, geven maar weinigen om de Slachters, de acht mannen die door het land reizen om de koeien te slachten van de boeren die nog wel vertrouwen hebben in oude tradities. Om te ontdekken wie de man aan de vleeshaak is, volgen we vier personages. Melkveehouder Fionn sluit zich aan bij een groep smokkelaars zodat hij de behandeling kan betalen die, volgens hem, zijn vrouw van hersenkanker zal genezen. Hun zoon Davey wil het platteland achter zich laten en in

Dublin studeren. Grá, echtgenoot van een van de Slachters, is eenzaam tijdens de lange jaarlijkse reis van haar man. En hun twaalfjarige dochter Úna hoopt de eerste vrouwelijke Slachter te worden; ze oefent de rituelen, verbetert haar mes-technieken, en zal uiteindelijk de man op de foto wreken.

Ontdek zelf

Het is niet zo makkelijk uit te leggen wat een bijzonder boek De Slachters is. Het raakt zoveel thema’s: feminisme (de jonge Úna wil net als haar vader Slachter worden), coming of age (Davey ontdekt zijn seksuele geaardheid en wil juist ontsnappen aan de nog altijd beklemmende normen en waarden van de gemeenschap waarin hij opgroeit), politiek (de nog altijd voelbare littekens van de strijd voor Ierse onafhankelijkheid), en ook modern kapitalisme, gekkekoeienziekte… Tegelijkertijd heeft het verhaal zoveel vaart. En prachtig geschreven, spannend, interessant, intrigerend; je vliegt over de bladzijden. Ontdek het zelf en vraag een gratis leesexemplaar aan!

Ruth Gilligan (1988) is auteur, wetenschapper en journalist. Ze komt oorspronkelijk uit Dublin maar woont nu in het Verenigd Koninkrijk en werkt als docent Creative Writing aan de Universiteit van Birmingham. Ook is ze literair recensent voor onder meer The Guardian, The Irish Independant en The New York Times Supplement. Ruth Gilligan heeft vijf boeken gepubliceerd en was de jongste schrijver ooit die bovenaan de Ierse Bestsellerslijst stond. Met haar laatste roman The Butchers/De Slachters won ze de Royal Society of Literature Ondaatje Prize 2021.

7 titel
formaat 140
215
pagina’s 320 isbn 978 94 6068 610 8 nur 302 prijs € 24,99 verschijnt 17 augustus 2023
De Slachters auteur Ruth Gilligan vertaling Paul Bruijn uitvoering Paperback met flappen
x
mm
literatuur Verschijnt augustus 2023
Zomer 2023 Uitgeverij Marmer

n ieuwe topthriller uit n oorwegen

8 Uitgeverij Marmer Zomer 2023

‘Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om hier een televisieserie van te maken? De combinatie van spectaculaire natuur en brute moord zal niet veel beter worden dan dit…’ – av I sa n ordland

‘De warme humor, de prachtige natuur en de goede karakterbeschrijvingen zijn een broodnodig tegenwicht voor alle gruwelijkheid. Het verhaal heeft veel vaart en was moeilijk weg te leggen.’

– a lTa P os T en

‘Deze misdaadroman is sfeervol, spannend en goed opgebouwd.’ – v G

‘Fijn taalgebruik en vloeiende dialogen.’

– Tønsber G blad

‘Het verhaal van de vermiste vrouwen is realistisch en uiterst ongemakkelijk. Veelbelovend begin van een nieuwe politieserie.’ – sTavan G er a f T enblad

‘Karlsson lanceert met elegante taal een reeks theorieën en verdachten en houdt tot het einde de spanning er goed in.’ – n e TTav I sen

9 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer

Veelbelo V ende nieuwe n oorse

thriller-reeks

Even voorstellen: wie is Jakob Weber?

Jakob Weber is hoofdinspecteur van politie in Bodø, een grote Noorse stad net ten noorden van de poolcirkel. Een plek waar in de winter het noorderlicht de nachtelijke hemel groen schildert, terwijl in de zomer de middernachtzon 24 uur per dag brandt en heiligen en zondaars in gelijke mate verlicht. Jakob houdt van zijn werk en brengt steeds meer tijd door op het politiebureau sinds zijn vrouw Lise op 42-jarige leeftijd aan kanker overleed.

Wanneer Jakobs voormalige partner met pensioen gaat, wordt deze vervangen door Noora

Yun Sande, een jonge rechercheur die oorspronkelijk uit Oslo komt. Het is Jakob niet duidelijk waarom Noora, die nog maar aan het begin van haar carrière staat, ervoor heeft gekozen om haar prestigieuze functie in Oslo op te geven voor een ‘gewone’ politiebaan in Bodø. Kennelijk hebben niet alleen de misdadigers die Jakob op het spoor is, zo hun geheimen, ook Noora heeft een en ander te verbergen.

Uitgeverij
10
Marmer Zomer 2023

Ørjan Karlsson Iselin was bijna thuis

Hoofdinspecteur Jakob Weber in de hoofdrol

Speelt op de Lofoten

Lovende recensies in Noorse dagbladen

Hoofdinspecteur Jakob Weber leidt het onderzoek naar de brute moord op twee hardloopsters. Wat hij zich niet realiseert, is dat hij daarmee zijn jonge vrouwelijke rechercheur in groot gevaar brengt.

Wanneer de 19-jarige Iselin Hanssen na een hardlooptraining in een populair wandelgebied niet thuiskomt, gaat de politie er in eerste instantie van uit dat ze uit eigen beweging is vertrokken. Maar als haar T-shirt, dat helemaal onder het bloed zit, vlak bij het pad wordt gevonden, wordt er alarm geslagen. De verdenking valt al snel op Iselins vriend, zoon van een van de rijkste mannen van Bodø. Ook voor inspecteur Jakob Weber is het een duidelijke zaak, tot er nog een jonge vrouw verdwijnt, onder soortgelijke omstandigheden. Marte Moi, een populaire influencer keert ook niet terug van haar hardloopronde, dit keer op Røst, een klein eiland net voor de kust ten noorden van Bodø.

De twee verdwijningen trekken zowel nationale als internationale aandacht, en geruchten dat een onbekende moordenaar vrij rondloopt, zorgen ervoor dat de bevolking bang is. De politie van Bodø staat onder grote druk. Om een doorbraak in het onderzoek te forceren stuurt Jakob Weber zijn nieuwe partner Noora Yun Sande, een vrouwelijke, jonge rechercheur uit Oslo, naar Røst. In het kleine vissersdorpje wonen slechts 500 mensen, maar allemaal hebben ze hun geheimen. Net als Noora zelf.

Dan doet Jakob een verontrustende ontdekking en is het de vraag of hulp nog op tijd komt. De moordenaar heeft immers al eerder gedood en schuwt niet dat nog eens te doen.

Ørjan N. Karlsson is geboren en getogen in Bodø (Noorwegen), waar de ferry naar de Lofoten vertrekt. Hij is socioloog, volgde een officiersopleiding in het leger en nam deel aan overzeese missies. Hij heeft bij het ministerie van Defensie gewerkt en is nu afdelingsmanager bij het Noorse directoraat voor civiele bescherming. Ørjan Karlsson heeft inmiddels zo’n twintig misdaadromans en sciencefictionboeken op zijn naam staan.

thriller Verschijnt juni 2023
titel
formaat 140 x 215
320 isbn 978 94 6068 628 3 nur 305, 331 prijs € 21,99 verschijnt 1 juni 2023 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer 11 9 789460 68628 3
Iselin was bijna thuis auteur Ørjan Karlsson vertaling Neeltje Wiersma uitvoering Paperback
mm pagina’s

h art V ero V erende roman Van de koningin Van de n ederlandse feelgood

Over de feelgoodromans van Mariëtte Middelbeek:

‘Mariëtte Middelbeek heeft me weer vastgegrepen en meegenomen in dit prachtige en ontroerende verhaal. (…) Van mij mag ze altijd in dit genre blijven schrijven.’ – Ch IC kl IT.nl

‘Een zeer aangrijpend boek, mooi geschreven.’

– lI belle

‘Het Nederlandse antwoord op Jill Mansell en Sophie Kinsella.’ – Ch IC kl IT.nl

‘Het einde grijpt je bij de keel en die brok tranen blijven echt niet weg.’ – f la I r

Uitgeverij Marmer Zomer 2023 12

Mariëtte Middelbeek

De brief van tante Rosy

Een boekwinkeltje op het platteland

Warm, ontroerend én een tikje humor

Auteur van de Linda van Rijn-thrillers

Als Stefanie hoort dat haar tante Rosy is overleden, weet ze nog niet dat haar leven hierdoor op z’n kop zal komen te staan. Tante Rosy heeft haar niet alleen haar huis en een weiland met oude paarden nagelaten, maar ook haar boekwinkeltje midden in een, in Stefanies ogen, saai en stoffig dorp. Ze gaat erheen om tot de conclusie te komen dat ze zo snel mogelijk van haar nieuwe bezittingen af moet, en met de oude, zieke buurman wil ze al helemaal zo min mogelijk te maken hebben. Maar alles verkopen blijkt niet zo eenvoudig en voorlopig houdt ze de boekwinkel open. Wanneer Stefanie op een ochtend het magazijn van de winkel opruimt – iets dat in geen jaren gebeurd lijkt te zijn – stuit ze op een doos met oude boeken. Ze bladert erdoor en komt dan een oude brief tegen. De brief is niet ondertekend, dus Stefanie heeft geen idee wie de afzender is. Maar geïntrigeerd is ze wel. Als tijdverdrijf gaat ze op zoek naar de herkomst van de brieven, maar er is meer dat haar bezighoudt. Zo duikt er een Engelssprekende man op in het boekwinkeltje met een eigendomsbewijs voor een stuk grond, en gaat de buurman zo hard achteruit dat hij veel van haar aandacht opslokt. En dan krijgt ze ook nog te maken met zijn zoon, én diens knappe vriendin…

‘Waar ik ook kom, of dat nu in Nederland of in het buitenland is, ik bezoek altijd een boekhandel. Uren rondneuzen in prachtige grote winkels of juist snuffelen in van die kleine boekwinkeltjes waar je eigenlijk wil blijven wonen. Het afgelopen jaar bezocht ik tijdens de signeertournee voor mijn Linda van Rijn-boeken nog veel meer boekhandels dan ooit. Steeds meer groeide het idee om een boek te schrijven met een boekhandel als achtergrond, of misschien wel in de hoofdrol. Nergens anders vind je die fijne sfeer en het heerlijke gevoel dat een boekhandel nu eenmaal geeft. Ik wilde na acht jaar ook heel graag weer een feelgoodroman schrijven en zo ontstond het idee voor De brief van tante Rosy.’ – Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek is auteur en journalist. Haar eerste roman, Single & sexy, kwam uit in 2009 en was een groot succes. Daarna volgden meer feelgoodromans – waarvan er twee ook in Duitsland zijn verschenen –, bundels met waargebeurde verhalen en thrillers voor jeugd en voor volwassenen. In 2021 verscheen de historische roman Anna, het eerste deel in de serie Vrouwen van Vechtlust, gevolgd door het tweede deel, Julia, in 2022. Onder het pseudoniem Linda van Rijn schrijft Mariëtte vakantiethrillers, waarvan er inmiddels meer dan 30 zijn verschenen. Van de boeken van Mariëtte Middelbeek/Linda van Rijn zijn meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

feelgood Verschijnt juli 2023
titel De brief van tante Rosy auteur Mariëtte Middelbeek uitvoering Paperback formaat 140 x 215 mm pagina’s 288 isbn 978 94 6068 630 6 nur 302 prijs € 19,99 verschijnt 4 juli 2023 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer 13

Feelgood-bestsellers van Mariëtte Middelbeek V oordeeledities

Single en sexy

isbn 978 94 6068 263 6

Crash

Anna is net negen weken zwanger als ze samen met haar man Luca het blije nieuws aan haar moeder gaat vertellen, haar vader is kort daarvoor overleden. Anna zit vol met vragen over de zwangerschap van haar moeder en haar eigen bevalling. Maar als haar moeder haar uitlegt dat ze nooit zwanger is geweest, komt het leven van Anna op zijn kop te staan: de twee mensen tegen wie ze al haar hele leven papa en mama zegt, zijn niet haar biologische ouders. Anna heeft tegengestelde gevoelens, mist haar vader, maar ze is ook boos en verdrietig en voelt zich ontworteld. Ineens klopt niks meer. Waar komt ze vandaan? Wie is ze eigenlijk?

En kan ze wel een goede moeder zijn, als ze afstamt van iemand die haar zomaar kon weggeven? Alleen een ontmoeting met haar biologische moeder kan antwoorden geven op haar vragen, en Anne begint aan een die haar zal brengen.

‘Moederhart is een knap geschreven roman. Heftig, realistisch en invoelend.’ EZZULIA.NL

Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven als stewardess. Ze vliegt de hele wereld over en waakt met harde hand over haar maat 36. Maar als bij haar zus borstkanker wordt geconstateerd en ze haar neefje Max opvangt, wordt alles ineens anders. Al snel dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven.

isbn 978 94 6068 264 3

’Echt een ontroerend verhaal.’ flair www.uitgeverijmarmer.nl nur 301

MARIETTE MIDDELBEEK (auteur en journalist) heeft inmiddels zes romans op haar naam staan, die stuk voor stuk bestsellers zijn geworden. Ze debuteerde in 2009 met Single & Sexy brak waarna de romans Status OK Crash Moederhart en Gestrand volgden. Naast haar romans schrijft Mariëtte bundels met waargebeurde verhalen en (jeugd)thrillers.

Daphne Draaisma kan maar niet beseffen dat haar man Maarten is overleden. Ze is verdrietig en boos vanwege zijn dood en blijft het liefst de hele dag in bed, met de deken ver over haar hoofd getrokken. Als ze de boerderij waar ze met Maarten woonde moet verlaten, kiest ze voor een nieuw leven in Amsterdam.

isbn 978 94 6068 257 5

Status OK Gestrand MARIËTTE MIDDELBEEK MARIËTTE MIDDELBEEK MOEDER HART

Femke van Wetering heeft maar één missie: arts worden. Ze staat aan het begin van haar tweede jaar coschappen en werkt dag en nacht om haar doel te bereiken: de beste chirurg van Nederland zijn. Voor een sociaal leven, laat staan mannen, heeft ze geen tijd. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar hele leven op z’n kop.

isbn 978 94 6068 256 0

Anna is negen weken zwanger als ze het blije nieuws aan haar moeder gaat vertellen, haar vader is kort daarvoor overleden. Dan hoort ze dat haar moeder zelf nooit zwanger is geweest. Anna is geschokt en vraagt zich af of ze op zoek moet gaan naar haar biologische moeder.

isbn 978 94 6068 256 8

Laura ziet ertegenop om als gescheiden moeder op vakantie te gaan. Maar haar zoontjes hebben het enorm naar hun zin in het Turkse allinclusiveresort en Laura begint langzaam te ontspannen. Maar dan maakt een van de gasten avances, terwijl Laura niets moet hebben van getrouwde mannen die hun vrouw bedriegen.

isbn 978 94 6068 426 5

14
Uitgeverij Marmer Zomer 2023
Turbulentie Moederhart MOEDERHART
Charlotte van Rhijn ziet als een berg op tegen haar 29ste verjaardag. Haar grote liefde Kars heeft haar verlaten en ook blijkt iemand al haar bankrekeningen te hebben geplunderd. Met haar baan als kleuterjuf kan ze de rekeningen niet betalen en al snel krijgt ze vaker bezoek van de deurwaarder dan van haar vriendinnen.

V

oordeeleditie

Mariëtte Middelbeek | Anna

Eerste deel in de serie Vrouwen van Vechtlust

Het is 1819. Anna, dochter van graaf en gravin van Thoringen, is als jongste van vier kinderen opgegroeid op het prachtige landgoed Vechtlust, dat al sinds jaar en dag in de familie is. Nu ze achttien jaar is, is ze klaar om te trouwen en er heeft zich zelfs al een gegadigde gemeld. De zeer vermogende Simon graaf Bentinck is geïnteresseerd in Anna, maar zelf gruwelt ze van het idee haar leven te moeten delen met deze zelfingenomen en arrogante man.

Dan breekt brand uit in een vleugel van het landhuis waar Anna met haar ouders, broer en grootmoeder woont. Hoewel het vuur gelukkig snel wordt ontdekt, kan grote schade niet worden voorkomen. Daags na de brand loopt Anna verdrietig rond op de plek des onheils en er valt haar een trap op die ze nooit eerder heeft gezien. Via een deur komt ze terecht in een kelder waar oude spullen zijn opgeslagen. Daar doet ze een ontdekking die haar hele bestaan doet wankelen.

‘Heerlijke historische feelgood van Nederlandse bodem. Leef en droom mee met Anna en haar familie. Wat een veelzijdige auteur is Mariëtte Middelbeek, we hebben onze eigen Corina Bomann.’ – b oekhandel Thomas

‘Het Nederlandse antwoord op Lucinda Riley: Anna van Mariette Middelbeek.’ – b oekhandel v os en van der l eer

‘Het Nederlandse equivalent van de Duitse bestsellerauteur Corina Bomann.

– b oekhandel h edel

‘Wat heerlijk! Dit boek leest heerlijk weg: ben je eenmaal begonnen dan is het heel moeilijk om het boek weg te leggen.’ – b runa s urhu I s T erveen

‘Anna leest als een trein. Een heerlijk boek om je in te verliezen.’ – h ebban

‘Een heerlijk spannend verhaal waar je doorheen vliegt.’ – m ezza

15 titel Anna auteur Mariëtte Middelbeek uitvoering Paperback formaat 140 x 215 mm pagina’s 416 isbn 978 94 6068 631 3 nur 301, 342 prijs € 12,50 verschijnt 9 mei 2023 thriller Verschijnt mei 2023 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer

Bestel nu met extra korting!

‘Ook ditmaal schoof ik langzaam naar het puntje van mijn strandstoel.’ – f la I r

Linda van Rijn is bestsellerauteur van vakantiethrillers. Al haar boeken staan wekenlang in de Bestseller 60 en er zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Linda van Rijn heeft een grote schare fans die haar actief volgen op Facebook en Instagram. In april 2022 is bekend gemaakt dat Linda van Rijn het pseudoniem is van Mariëtte Middelbeek. Zij is journalist en auteur en publiceert ook onder haar eigen naam.

16 Uitgeverij Marmer Zomer 2023

Linda van Rijn | Ciao Bella V oordeeleditie

Met haar man Hugo runt Sanne een succesvolle camping aan het Italiaanse Gardameer. Tot één onfortuinlijke avond alles verandert…

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Na een intensieve verbouwing loopt de camping in de buurt van Peschiera del Garda inmiddels prima. Met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah genieten Sanne en Hugo van de Italiaanse zon, het succes van hun camping en hun leven dat sinds de emigratie naar Italië zoveel beter is geworden. Dat komt niet in de laatste plaats door de vrienden die ze in hun nieuwe thuisland hebben gemaakt. Zo is Sanne bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Met haar extravagante en vrijgevochten natuur is Helena de tegenpool van Sanne, maar dat maakt hun band juist zo goed. En niet alleen Sanne en Helena kunnen het goed met elkaar vinden, ook Zoë kan goed opschieten met Helena’s zoontje Alexander.

Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in zijn leven, is langsgekomen en er is ruzie ontstaan. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden…

‘In deze heerlijke zomerthriller waan je je aan het Gardameer.’ – C I aoT u TTI

‘Als je een lekker wegleesboek zoekt, is Ciao Bella een ideaal verhaal voor jou.’ – C h IC kl IT.nl

‘Ciao Bella is weer een fijn boek om mee te nemen in de vakantiekoffer.’ – Thr I llzone

‘Linda van Rijn levert met Ciao Bella weer een heerlijke vakantiethriller af.’

– vrou W en T hr I llers.nl

17 titel
isbn 978 94 6068 632 0 nur 305 prijs € 12,50
20 juni 2023 thriller Verschijnt juni 2023 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer
Ciao Bella auteur Linda van Rijn uitvoering Paperback formaat 140 x 215 mm pagina’s 320
verschijnt

Hetty Kleinloog | Nachtwerk V oordeeleditie

Wanneer een verzorger van Artis dood wordt aangetroffen in het olifantenverblijf, staan Lisa en Kat Kauffmann voor een raadsel. Is dit wel een noodlottig ongeval?

Als verzorger Arthur Korenman ’s ochtends vroeg dood in het olifantenverblijf wordt aangetroffen, schakelt de directeur van Artis Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche in. Lisa en Kat Kauffmann ontdekken al snel dat Korenman op het spoor was van diefstal en illegale handel in exotische dieren. Maar wat heeft een agressieve olifantenbul daarmee te maken?

Terwijl Lisa zich vol op de zaak stort, wordt Kat afgeleid door een datingfraude waar haar buurman Harrie slachtoffer van is. Volgens Lisa besteedt Kat daar veel te veel energie en tijd aan – hun bedrijf verdient er immers geen cent mee – en de irritaties tussen de tweelingzussen lopen hoog op. Wanneer in de dierentuin opnieuw een dode valt, is duidelijk dat ze te maken hebben met een dader die nergens voor terugdeinst. Lisa zal de hulp van Kat hard nodig hebben, maar komt die nog op tijd?

De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen.

‘Nachtwerk heeft een goed opgebouwd plot met ingeweven nevenplots. (…) Geschreven in een zeer soepele soms haast filmische stijl.’

– b oekenb IJ la G e

‘Hetty Kleinloog weet de spanning goed op te bouwen en het verhaal is spannend tot op het eind.’ – Thr I llzone.nl

‘Nachtwerk is een heerlijke, vlot lezende whodunit met hoofdpersonen waarover nog veel meer te ontdekken valt.’ – v rou W en T hr I llers.nl

18
titel Nachtwerk auteur Hetty Kleinloog uitvoering Paperback formaat 135 x 210 mm pagina’s 256 isbn 978 94 6068 633 7 nur 305, 331 prijs € 7,50 verschijnt 23 mei 2023
thriller Verschijnt mei 2023 Uitgeverij Marmer Zomer 2023 Nu voor € 7,50 V n p ublieksfaV
2022
oriet

V oordeeleditie

Sarah Bailey | De huisgenoot

Drie vrouwen: een vermoord, een vermist, een verdacht

Journaliste Olive Groves werkte als junior-verslaggever aan het verhaal van ‘De moord op de huisgenoot’, en raakte geobsedeerd door de zaak. Nu, negen jaar later, wordt de huisgenoot die vermist werd, dood aangetroffen op een afgelegen terrein. Oli krijgt het verhaal opnieuw toegewezen, alleen zal ze dit keer, tegen haar zin, moeten samenwerken met de jonge betweter Cooper, een bekende podcastmaker.

Oli en Cooper ontdekken nieuwe feiten over de drie huisgenoten en verborgen geheimen komen boven tafel. De onthullingen brengen Oli terug naar de dood van de eerste huisgenoot en dwingen haar om trauma's en onzekerheden uit het verleden onder ogen te zien.

Wat is er die nacht echt gebeurd tussen de drie huisgenoten? Oli bijt zich vast in haar zoektocht naar de moordenaar…

‘De huisgenoot is een niet neer te leggen pageturner.’

**** – vn d e T e CTI ve en Thr I ller GI ds

‘Een voortreffelijke thriller die van begin tot eind blijft boeien.’ – l eeskos T

12,50

19 thriller Verschijnt juni 2023 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer
Nu voor €
pagina’s 448 isbn 978 94 6068 610 8 nur 305, 332 prijs € 12,50 verschijnt 8 juni 2023
titel
De huisgenoot auteur Sarah Bailey vertaling Ireen Niessen uitvoering Paperback formaat 140 x 215 mm

V oordeeledities € 7,50

20 Uitgeverij Marmer Zomer 2023 divers Reeds verschenen
Vraag ernaar bij Hans, of bij
Out of Africa Karen Blixen 978 94 6068 330 5 Ibiza club Linda van Rijn 978 94 6068 603 0 Nachtwerk Hetty Kleinloog 978 94 6068 633 7 In de donkere nacht Sarah Bailey 978 94 6068 467 8 De laatste trein uit Ligurië Christine Dwyer Hickey 978 94 6068 468 5 Bloedkoraal Linda van Rijn 978 94 6068 614 6 De vrouw in de koelkast Gunnar Staalesen 978 94 6068 386 2 Volle bloei Hetty Kleinloog 978 94 6068 435 7 Provence Linda van Rijn 978 94 6068 625 2 Het uur van de wolf Gunnar Staalesen 978 94 6068 469 2 Volle kracht Hetty Kleinloog 978 94 6068 465 4 Grote zus Gunnar Staalesen 978 94 6068 425 8 Schitterende ruïnes Jess Walter 978 94 6068 329 9 Revanche Mariëtte Middelbeek 978 94 6068 415 9 In het land der blinden Jess Walter 978 97 6068 374 9 De zusjes Hetty Kleinloog 978 94 6068 612 2 Het duistere meer Sarah Bailey 978 94 6068 452 4 romans thrillers In PrIJs verhooGd In PrIJs verhooGd In PrIJs verhooGd In PrIJs verhooGd Flashback Mariëtte Middelbeek 978 94 6068 421 0
Er zijn ook budgetboeken voor € 6,-. Hiervoor is een digitale flyer beschikbaar.
Sara via verkoop@uitgeverijmarmer.nl

V oordeeledities € 12,50

21 Zomer 2023 Uitgeverij Marmer divers Reeds verschenen
De huisgenoot Sarah Bailey 978 94 6068 604 7 romans thrillers De sympathisant Viet Thanh Nguyen 978 94 6068 428 9
Linda van Rijn 978 94 6068 632 0
Gunnar Staalesen 978 94 6068 619 1 De vluchtelingen Viet Thanh Nguyen 978 94 6068 377 0 Zoutelande Linda van Rijn 978 94 6068 607 8
Gunnar Staalesen 978 94 6068 617 7 Anna
Middelbeek 978 94 6068 631 3
Texel Linda van Rijn 978 94 6068 606 1
Gunnar Staalesen 978 94 6068 616 0
Gunnar Staalesen 978 94 6068 615 3
Linda van Rijn 978 94 6068 624 5
de doden Sarah Bailey 978 94 6068 608 5
Ciao Bella
Zwarte schapen
Gevallen engelen
Mariëtte
Strandslag
Buiten zijn de honden
Laat de kinderen tot mij komen
Zandvoort aan Zee
Het spoor van
978 94 6068 618 4
Bittere bloemen Gunnar Staalesen

e nthousiaste boekhandelaren

Wil je ook P os ­materiaal bestellen? Neem dan contact op met Sara via verkoop@uitgeverijmarmer.nl

Uitgeverij Marmer Zomer 2023 22
Zomer 2023 Uitgeverij Marmer 23
Videocampagne op metrostations in Amsterdam Meer dan 8.000 fans volgen Linda van Rijn op Facebook, op Instagram zijn dat er zo’n 3.000. Linda Prins introduceert haar debuut op Facebook en Instagram. Saskia Stehouwer leest het gedicht mos Nacht van de Literatuur, Amersfoort marmer
in beeld

u ITG ever IJ marmer

Postadres:

Noorderstraat 55

3742 bb Baarn

Bezoekadres:

Stationsplein 62

3743 km Baarn

+31 (0)6 49 88 14 29

info@uitgeverijmarmer.nl www.uitgeverijmarmer.nl

uITG even m e T T oe G evoe G de Waarde

Uitgeverij Marmer is een publieksuitgeverij voor literatuur, poëzie, thrillers, non-fictie, kinderboeken en cross-overliteratuur. De uitgeverij brengt vooral Nederlandstalige auteurs, onder wie bekende bestsellerauteurs en talentvolle debutanten. Kenmerkend voor de uitgeefprojecten en de auteurs is de grote kwaliteit van de uitgaven, de heldere positionering en doordachte marketingcampagnes. Hiermee onderscheidt Uitgeverij Marmer zich van andere uitgeverijen.

verT e G en W oord IGI n G Hans van den Pol hans@uitgeverijmarmer.nl +31 (0)6 20 24 67 30

verkoo P b I nnend I ens T Voor bestellingen en promotiemateriaal: Sara van Gisbergen verkoop@uitgeverijmarmer.nl

verT e G en W oord IGI n G I n belGI ë (vlaanderen)

Elkedag Boeken

Jodenstraat 16 b-2000 Antwerpen +32 (0)3 345 60 40 info@elkedagboeken.be

De in deze brochure vermelde prijzen, aantallen pagina’s en verschijningsdata kunnen in uitzonderingsgevallen worden gewijzigd.

Marc van Gisbergen Uitgever Karin Dienaar Uitgever
de m oo I s T e b oeken z IJ n van m ar m er
Hans van den Pol Accountmanager Sara van Gisbergen Junior-uitgever
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.