Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 19 SEPTEMBER 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

Haaren welkom bij Oisterwijk! Fietspad Vorstelijk Landschap

Dat is de uitslag van een burgerpanelonderzoek onder de inwoners van Oisterwijk. Net als het Oisterwijkse gemeentebestuur heet het overgrote deel van de panelleden de nieuwe inwoners uit het dorp Haaren van harte welkom. Van maandag 20 augustus tot en met woensdag 29 augustus konden panelleden hun mening geven over de komst van Haaren bij Oisterwijk. 371 personen deden dat (44%). In dit onderzoek hebben we het draagvlak voor de samenvoeging gemeten onder de inwoners van de gemeente Oisterwijk. Ook hebben we verwachtingen en wensen opgehaald die de inwoners hebben ten aanzien van de wijze waarop zij betrokken worden bij dit proces en welke informatiebehoefte zij hebben. Meer informatie hierover is te lezen op oisterwijk. nl/nieuws. Een paar resultaten lichten we er alvast uit: • Op de vraag ‘hoe staat u tegenover de

Als onderdeel van het project ‘Vorstelijk Landschap’ wordt op dit moment gewerkt aan een vrijliggende fietsverbinding tussen de Hoevense Kanaaldijk (Tilburg) en de Eindhovenseweg (Oisterwijk). Dit fietspad heeft een sportieve en recreatieve functie en wordt straks onderdeel van een zogenaamde sportlane. Zowel fietsers, lopers als skeeleraars gaan deze sportlane gebruiken. Opvallend is dat op elke 250 meter een

afstand is aangegeven. Handig, want zo weet je precies hoe ver je al gefietst of gelopen hebt! Het tracé loopt vanaf de draaibrug Oisterwijksebaan naar de ophaalbrug Koningshoeve, langs de abdij van de trappisten naar Moergestel, vervolgens via de Moergestelseweg naar Oisterwijk, en daarna via Sportlaan en Heukelom terug naar het kanaal. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden nog dit jaar klaar zijn.

samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk?’ antwoordde 63% positief, 33% neutraal en 4% negatief. • 27% van de panelleden denkt niets te merken als het dorp Haaren in 2021 bij Oisterwijk wordt gevoegd. 8% denkt juist dat ze er veel van zullen merken. Het grootste deel, 65%, geeft als antwoord ‘een beetje’. • Van de panelleden geeft verder 61% aan voldoende geïnformeerd en/of betrokken te worden bij de samenvoeging van Haaren bij Oisterwijk tegenover 39% die dat niet vindt. Op 17 september was er een informatiebijeenkomst in het raadhuis. In de volgende Nieuwsklok leest u meer over de uitkomsten van deze avond.

Herstel fietspad Heuvelstraat

Drie taarten voor Burendag Speciaal voor Burendag deden we de oproep via Facebook en deze pagina om je straat aan te melden voor een speciale Burendag-taart. Uit alle inzendingen hebben we drie winnaars gekozen: 1. De Mary Muskensstraat in Moergestel, ingezonden door Jelle van Esch-

Timmers; 2. Nemelaer-Zuid, ingezonden door Marieke Verhoeven - van Biljouw; 3. KVL, ingezonden door Sonia Luengo. Van harte gefeliciteerd, de taart komt jullie kant op! Fijne Burendag allemaal!

Aan het fietspad langs de Heuvelstraat in Moergestel zijn sinds enkele weken onderhoudswerkzaamheden. Deze duren nog tot het einde van deze maand.

Onderhoud snelheidsremmers Tilburgseweg

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

De 5 snelheidremmers in de Tilburgseweg (Oisterwijk) zijn toe aan onderhoud. Dit doen we in de week van 24 t/m 28 september. Het is niet nodig om de straat voor het verkeer af te sluiten, maar hou wel rekening met een beetje vertraging.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 19-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 19-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren