Typlä 1/18

Page 1

1


SISÄLTÖ 2. Sisältö ja tekijät

15. Kliffa!!!

3. Pääkirjoitus

16. TESTAA: Mikä Antti Tuiskun

4. Lippukunnanjohtajan

biisi olet?

terveiset

21. Kiitävät Haukat

5. Hallitus 2018

22. Sudarisvu

6. Horoskooppi

23. Johtajasivu

10. Vuosi 2017

24. Takakansi

TEKIJÄT Kelotytöt ry:n virallinen lippukuntalehti Typlä 1/2018 Päätoimittaja

Toimittajat

Klaara Huima

Essi Mård

Kannen kuva

Hulda

Saaga Kajan

Teittinen

Taittaja

Lotta Suotula

Klaara Huima

Maria Rita 2


Loppusuora Hei kaikki ihanat Ketyt! Olen Klaara, ensimmäisen vuoden samoaja, ja uusi päätoimittajanne! Kuten olette mahdollisesti huomanneet, Typlää ei ole ilmestynyt vähään aikaan. Ei kuitenkaan anneta sen haitata, vaan keskitytään mielummin tulevaisuuteen. Syksyllä Typlä ilmestyy jälleen, mutta sitä ennen olemme jo saaneet nauttia ihanasta kesästä, Kliffa tärkeänä osana sitä. Loppusuoraahan nämä viimeiset viikot ovat. Kesä on aivan nurkan takana, senhän näkee säästäkin. Minun kesääni kuuluu rippikoulu, mökki ja Kliffa. Ripari jännittää, kaipaan mökille, ja en malta odottaa partioleirin alkamista. Toivon tältä kesältä erityisesti sitä tiettyä fiilistä, kun herää myöhään aamulla auringonpaisteeseen ja pohtii mitä sitä tänään tekisi. Syksyllä taas pääsen jatkamaan päätoimittajan hommiani, ja aloittamaan uudessa koulussa lukio-opintoni. Uudet kaverit, opettajat, uusi luokka. Partio pysyy tosin aina samana. Kesää odottaen, Klaara

3


Kliffa kesä tulossa kliffan vuoden perään Partiovuosi alkaa jo olla pulkassa, kun pian kauden päätöstapahtuma Kety Amazing race jo toista kertaa kierrättää kelotyttöjä ympäri rakkaan Tapiolan keskustaa ja hellerajakin meni jo ennen äitienpäivää rikki. Vuosi on ollut lippukunnalle loistava. Kesällä järjestetyn oman viikinkiteemaisen kesäleirin jälkeen saimme aloittaa vuoden yhdessä Ketyolympialaisten merkeissä, syksyllä lippukunnassamme aloitti monta uutta innokasta partiolaista ja heitä on tullut lisää koko vuoden ajan. Jouluna juhlimme yhteisessä puurojuhlassa ja palkitsimme ahkeria johtajia viikkotoiminnan vetämisestä. Keväällä kaikki ryhmät ovat retkeilleet Nuuksiossa ja saamme pitkästä aikaa julkaistua uuden Typlän! Tästä lippukunnasta voi sen johtaja olla todella ylpeä. Kesällä lähdemme mukaan Pääkaupunkiseudun partiolaisten kesäleiri Kliffalle! Odotan jo innolla yhdessäeloa ihanan ketyperheeni kanssa keskellä Hämeenlinnan metsiä. Mikä voisi olla parempi tapa viettää kesälomaa, kuin kavereiden kanssa kokeilemassa uusia jännittäviä juttuja! Toivottavasti hellelukemat pysyvät vielä heinäkuussakin lämpömittareiden näytöillä. Hauskaa kesää ja Kliffalla nähdään! Ella Hirvenkari Lippukunnanjohtaja

4


Hallitus 2018 Alkukeväästä Kelotytöille valittiin uusi hallitus. Lippukunnanjohtajanamme jatkaa Ella Hirvenkari, ja pestijohtajana Rosa Kling. Ohjelmajohtaja on Mona Kling. Heidän lisäksi hallituksessa on myös Livia Laine (valtionvarainministeri), Saaga Kajan (viestintäministeri), Viktoria Virolainen (hyvinvointiministeri) sekä Saara Koskinen (ympäristöministeri). Emmi Hirvenkari on hallituksen sihteeri.

Bongaa tämä kuva niin Ketyn Instagramista @kelotytot kuin kololta!

Ylärivi oikealta: Livia Laine, Rosa Kling, Saaga Kajan Alarivi oikealta: Mona Kling, Viktoria Virolainen, Ella Hirvenkari, Emmi Hirvenkari

5


Horoskooppi 2018 Lue tästä horoskooppisi tulevaksi kesäksi ja syksyksi! Oman horoskooppimerkkinsä löytää etsimällä syntymäpäivänsä horoskooppien jälkeen kerrotuista päivistä.

Oinas 21.3.-20.4. Sinulla käy tuuri ihastuksesi kanssa, sillä hän löytää sinusta uusia puolia. Kuitenkin myöhemmin hänestä saattaa paljastua jotain, joka saa sinut hämillesi. Ole varuillasi ja luota omaan arvostelukykyysi. Jos tulet surulliseksi, muista hakeutua partiokavereittesi seuraan, sillä he saavat sinut aina nauramaan. Härkä 21.4.-21.5. Sinulla koittaa onni, sillä saat selvitettyä kaikki ongelmasi. Nauti onnellisuuden tunteesta, äläkä välitä, vaikka muut olisivat kateellisia. Jos joku ystävistäsi käyttäytyy sinua kohtaan huonosti, ota etäisyyttä. Myöhemmin hekin tajuavat olla onnellisia puolestasi. Kaksoset 22.5.-21.6. Olet jo pitkään halunnut jotain, mutta et ole saanut sitä. Älä vaivu epätoivoon, vaan jatka taistelua. Jos luovutat nyt, et voi tavoittaa unelmiasi. Onnen saat läheisten ihmistesi seurasta.

6


Rapu 22.6.-22.7. Väsymyksesi johtuu liiasta kotona makaamisesta ja laiskottelusta. Kokeile jotain uutta, niin löydät voimaa ja uusia ystäviä. Älä emmi päätöksissäsi, vaan elä hetkessä. Yritä välttää jousimiehien seuraa, sillä he yrittävät estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi. Leijona 23.7.-22.8. Elämäsi on ollut onnellista lähiaikoina. Nyt sinua kuitenkin kohtaa vähän suurempi epäonni. Et ole enää varma mielipiteistäsi, eivätkä ihmiset halua enää lähestyä sinua samoin kuin ennen. Kuitenkin läheiset ystäväsi ja perheesi ovat tukenasi. Luota heihin, sillä he saavat sinut aina iloiseksi. Neitsyt 23.8.-22.9. Järjestelmällisyytesi on tuottanut tulosta, ja olet saavuttanut yhden ison tavoitteesi. Tunnet itsesi itsevarmaksi ja upeaksi. Myöhemmin saatat olla epävarma päätöksissäsi, mutta kuuntelemalla sydäntäsi ja luottamalla itseesi selviät kaikista haasteista. Vaaka 23.9.-23.10. Luovuutesi kukkii, ja tunnet olevasi täynnä uutta energiaa. Sinun kannattaa hakeutua härkien seuraan, sillä heidän kanssaan voit olla täysin oma itsesi. Aistit, että jotain hyvää on tapahtumassa. Älä kuitenkaan jää turhaan odottamaan, sillä onnesi piilee arkisissa asioissa. 7


Skorpioni 24.10.-22.11. Edessäsi on paljon pieniä epäonnistumisia, jotka masentavat sinua. Muista kuitenkin, että ne eivät vaikuta paljoakaan elämääsi tai unelmiisi. Yritä päästä niistä yli ja keskittyä siihen, mikä menee hyvin. Kaiva voitontahtosi esiin, niin pystyt mihin vain. Jousimies 23.11.-21.12. Tapaat pian uuden ihmisen, josta ajan mittaan tulee vielä hyvin läheinen sinulle. Vietä aikaa hänen kanssaan, sillä muuten loukkaat hänen tunteitaan. Loukkaantuessaan hän voi olla hyvinkin agressiivinen ja tehdä jotain peruuttamatonta. Tartu siis tilaisuuteen nyt! Kauris 22.12.-20.1. Olet epäröinyt päätöksessä, joka voi muuttaa elämäsi. Jos et ole vieläkään varma, aloita puhtaalta pöydältä ja seuraa järjen ääntä. Mieti eri vaihtoehtoja tarkasti ja harkitusti. Pyydä apua leijonilta, sillä he ovat olleet samanlaisessa tilanteessa kuin sinä.

8


Vesimies 21.1.-20.2. Olet ollut riidoissa jonkun kanssa, ja tunnet itsesi ahdistuneeksi. Älä kuitenkaan ole turhaan surullinen, vaan unohda koko juttu. Voit palata asiaan myöhemmin, kun olet rentoutunut. Helpotusta huonoon oloon saat kirjoista, liikunnasta ja ystäviesi seurasta. Kalat 21.2.-20.3. Olet ollut hieman liian rohkea, ja sanonut ihmisille liian suoraan. Anna mieluummin heidän miettiä asioita itse. Muista keskittyä omaan hyvinvointiisi ja yritä löytää jotain mielekästä tekemistä. Myös uusien ystävien löytäminen voi auttaa.

EM 9


Vuoden 2017 Jännittävät tapahtumat Vaikka menneisyyteen ei aina halua katsastaa, muistot on kalleinta kultaa! Kerratkaamme siis vuoden 2017 huikemmat tapahtumat, joiden ajattelukin nostaa jo ihomme kananlihalle.

Viikinki kesäleiri Kaikki kelotytöt, nuorimmista vanhimpiin, pääsivät mukaan viikinkivillitykseen. Leirin aikana kisattiin omissa heimoissa tulevasta viikinkipäälliköstä. Sen ohessa nautittiin (kohtalaisen) hyvästä säästä, ja uitiin moneen otteeseen. Viimeisen illan koetuksena seikkailijat ja tarpojat pääsivät mukaan jopa ryöstöretkelle!

Erinäisiä ohjemia leikittiin ulkona auringonpaisteessa

10


Iltaohjelmaa vietettiin viikinkien kanssa

Tunnelmia viimeisen illan ryöstöretkeltä

Ryöstöretki kuvattiin myös Ketyn Instagram Liveen: Älä missaa seuraavaa Live viedota! @kelotytot 11


Kohtaaminen 2017 Uudenmaan ja Pääkaupunkiseudun partiolaiset kokoontuivat 23.4. jokavuotiseen Kohtaamiseen, joka oli viime vuonna jälleen paluun tehnyt partioparaati. Aamulla, ennen lähtöä, satoi räntää, mutta se ei lannistanut reippaita kelotyttöjä. Viime vuonna meitä oli mukana pienehkö edustusryhmä, mutta sitäkin äänekkäämpi. Huutomme kaikuivat katsojien korviin monen monta kertaa. Ennen itse partioparaatia kokoonnuimme Senaatintorille ja todistimme esimerkiksi Mannerheim solkien jaon ja Päpan ensi kesän piirileirin nimen paljastuksen (Kliffa)!! Lauloimme kaikki yhdessä partiomarssin, sekä Robinin Boom Kahin (<3), joka sai kaikki liikkeelle ja lämpimäksi.

12


Kety Amazing Race Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettiin Kelotyttöjen yhteinen kevätkaudenpäätöstapahtuma. Tapahtuma sai inspiraatiota Amazing Race –nimisestä tv-sarjasta, jossa kilpailijat matkustavat ympäri kaupunkia etsimässä vihjeitä, lopulta saavuttaen maalin. Pelaajat kisasivat ryhmissä, joissa oli niin sudareita, seikkailijoita kuin tarpojiakin. Lopuksi kaikki osallistuneet Ketyt nauttivat yhdessä kekseistä ja mehusta.

Amazing Race palaa jälleen tänä vuonna! Tuu mukaan tapahtumaan muiden Kelotyttöjen kanssa! 13


Kisoja Näiden ohessa eri ikäkaudet kisasivat jokainen omissa kisoissaan. Sudenpentulauma Kiitävät Haukat osallistui syksyllä Espoon Pinkkiin. Suomi-Punkussa Kelotyttöjä taas edusti tarpojista ja samoajista koostuva vartio Kuumat Ketyt. Myös syksyyn sijoittuvassa Hiipivä Haamu- kaupunkisuunnistuskisassa lippukuntamme tarpojat kisasivat voitokkaasti: Tulisalamat sijalla 12 ja Matoranskikset sijalla 17!

Katso lisää kuvia näistä ja muista lippukunnan tapahtumista Kelotyttöjen kuvapankista! ketyn.kuvat.fi

Odottakaamme innolla mitä tämä vuosi tuo mukanaan koko lippukunnalle! Siitä puheen ollen... KH, EM, HT, LS

14


Ensi kesänä järjestetään koko Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yhteinen kesäleiri: KLIFFA! Tule sinäkin mukaan nauttimaan hyvästä seurasta ja säkenöivästä ohjelmasta Evon leirintäalueelle, Hämeenlinnaan! Leiri järjestetään 23.-31.7.2018. Leiriä voi fiilistellä jo etukäteen kuuntelemalla Kliffan leiribiisin: Yhdessä enemmän uutta! Video löytyy Youtubesta. Kliffalla nähdään!! Lisää tietoa Kliffasta osoitteesta www.kliffa2018.fi (Kuvan lähde: www.kliffa2018.fi)

15


Mikä Antti Tuiskun biisi olet? Onko sinua koskaan jäänyt askarruttamaan, mikä Antti Tuiskun kipale kuvaisi parhaiten juuri sinua? Nyt saat siihenkin kysymykseen vastauksen! Eikun vaan vastaamaan! 1.

Miten kuvailisit itseäsi? a. heittäytyvä b. optimistinen c. hardcore bilettäjä d. urheilullinen e. kunnianhimoinen

2.

Mitä teet vapaa-ajallasi? a. pompit trampoliinilla b. etsit rakkautta c. kuokit juhlissa d. hiihdät e. teet töitä

3. Mitä teet koulun diskossa? a. ehdotat biisejä dj:lle b. lohdutat yksinäistä c. Tanssit !!! d. järjestät kuntopiirejä e. myyt naposteltavaa

16


4. Mikä on lempielokuvasi? a. Kaunotar ja Hirviö b. Nemoa Etsimässä c. High School Musical d. Kotka e. Paholainen pukeutuu Pradaan 5. Mikä on lempilaulusi? a. What is love? b. Tsunami c. Pää, olkapää, peppu d. Jänöjussin mäenlasku e. Money, money, money 6. Miten opiskelet kokeisiin? a. en opiskele, kokeilen onneani kokeessa b. pidän tukiopetusta ystävilleni c. valvon edellisenä iltana bilettäen ja lunttaan kokeessa d. opiskelen edellisenä päivänä, ehkä viikonloppunakin e. opiskelen ainakin kaksi viikkoa etukäteen 7. Mikä on lempikouluaineesi? a. ruokis ja välkkä b. kuvis ja kässä c. musiikki d. liikunta e. Matikka 17


8. Mikä on lempipaikkasi? a. baari b. ranta c. tanssilattia d. luminen maisema e. aika on rahaa, ja tällästen miettiminen vie aikaa No niin, nyt se vihdoin selviää! Saitko... Eniten a) vastauksia? Olet Antti Tuiskun “Peto on irti”!!! Onneksi olkoon! Olet hurja peto, joka ei epäröi heittäytymistä milloin millaiseenkin tilanteeseen. Kävelet leuka pystyssä, rohkeasti vastatuulta vasten. Purat energiaasi perjantai-illan tanssilattialla, ja tuo intohimo heijastuu myös arkielämääsi. Otat kaiken ilon irti kommeluksista ja vastoinkäymisistä, etkä turhaan kuluta twerkkaamiseen tarkoitettua peppuasi koulun penkillä. Välillä sekin kyllä kannattaisi ;)

18


Eniten b) vastauksia? Olet iki-ihana “Hyökyaalto” <3 Olet optimistinen ilopilleri, ja pidät rennosta meiningistä. Ystäväsi, perheesi, ja muut rakkaasi ovat hyvin lähellä sydäntäsi, ja pidät niistä hyvin huolta. Olet lemmenkipeä ja luova rakastaja, joka haluaa enemmän haleja ja pusuja ihmisten päiväruutiniin. xoxo Eniten c) vastauksia? KEINUTAAN! Rakastat kaikkea musiikkiin ja tanssimiseen liittyvää, etkä ikinä kieltäytyisi bilekutsusta. Olet juhlien keskipiste, aina opettamassa muille omia tanssejasi. Saat aina kaikki ujoimmatkin ystäväsi heilumaan ja hyppimään musiikin tahtiin, ja olet elementissäsi johtaessasi tanssiryhmää. “Mitä enemmän mukana, sitä parempi!” on mottosi.

19


Eniten d) vastauksia? Olet “Mä hiihdän”, tietty. Liikunta auttaa sinua purkamaan arkielämässä kertynyttä stressiä ja paineita. Hoidat asiat jotka olet jo aloittanut kunnialla loppuun, vaikka muiden edistyminen saattaisikin lannistaa sinua. Miksi tehdä mitään, jos se ei nosta sydämmen sykettä ja hikeä pintaan? Olet supisuomalainen Skandinavian edustaja, joka ei hevillä luovuta. Sinussa riittää sisua!

Eniten e) vastauksia? Antti Tuiskun biisi “Rahan takii” kuvaa sinua täydellisesti. Teet työtä ja opiskelet kunnianhimoisesti 24/7, ellet ole partiossa, tietty. Olet looginen ajattelija, ja huomaat usein valitsevan taloudellisesti kannattavamman ratkaisun, oli se sitten välitunnin välipala, pikanuudelipaketti tai harrastus. Miksi tuhlata aikaa, kun voi kartuttaa säästöjä jo nyt? (Useat toimttajat) 20


Kiitävät Haukat Moikka! Me olemme sudenpentulauma Kiitävät Haukat. Meidän mielestä parasta meidän laumassa on kivat kaverit ja hyvä meno. Kokouksissa me saatetaan olla aika kovaäänisiä ja villejä, mutta kyllä me aina jossain vaiheessa hiljennytään. Parasta partiossa on kavereiden kanssa oleminen ja kaikki kiva ohjelma sekä tekeminen, muun muassa ensiaputaitojen harjoittelu. On kiva, ettei meidän ryhmässä kiusata ketään ja kaikki ovat kavereita keskenään. Ankka, Lumi, Selma, Agustina, Aamu, Emma, Lilja, Ida, Aino, Siri, Sofi, Elsa, Anna ja Stella.

LR ja MK

21


Sudarisivu

SK

22


Johtajasivu Ohjelmajohtaja

Rosa Kling

Lippukunnanjohtaja

Saara Koskinen

Viestintäministeri

Viktoria Virolainen

Hyvinvointiministeri

Livia laine

Valtiovarainministeri

Saaga Kaján

Ympäristöministeri

Ella Hirvenkari

Sihteeri

Mona Kling

Pestijohtaja

Emmi Hirvenkari

Onpas kinkkinen tehtävä! Apua löytyy sivulta 5. SK

23


Voi ei! Juorukelo ammottaa tyhjyyttään! Onko sinulla jokin jännittävä juoru, tapahtuma tai juttu-idea josta haluisit kertoa Typlässa? Lähteä se Typlän sähköpostiin typlakety@gmail.com!

Seuraa Kelotyttöjä somessa! Instagram @kelotytot Facebook Kelotytöt www.kelotytot.fi

24


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.