Rb week 19 14

Page 26

VOETBAL

 Zaterdag 3 mei 2014 is Valken’68 1 kampioen geworden, na de met 2-4 gewonnen wedstrijd van Vitesse Delft 1.

Door Daan Noteboom

Na een opgelopen ruststand van 2-0, gingen in de tweede helft alle remmen los. Aangezien HVC’10 1 in Naaldwijk de leiding had genomen, stonden beide ploegen gelijk in het aantal behaalde punten. Dat na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter D. Korbee een eindstand van 2-4 op het scorebord stond, had menige supporter niet aan kunnen denken of zelfs kunnen dromen. Want de thuisploeg had binnen acht minuten spelen een 2-0 voorsprong genomen. Het eerste doelpunt (2) kwam op naam van Hamoen Hermatnia die uit een vrije trap de bal in de kruising kopte. Nog niet bijgekomen van de snelle achterstand viel de 2-0. Uit een steekbal van Maarten Boek, kon Rensy Barrabas (8) profiteren van weifelend optreden van Erwin van der Nagel. De enige kans die Valken’68 1 voor de rust had was besteed aan Mark Kabelaar (15). Uit de pass van Sven Boonstoppel, ging het schot voorlangs. Valken’68 1 had geluk dat een voorzet van Wesley Schouten (22) de paal raakte. Dyon Rosbergen (36) vond met zijn schot Erwin van der Nagel op zijn weg, die gelukkig zijn ploeg behoedde van een grotere achterstand. NA RUST

Valken ’68 1 startte furieus in de tweede helft, eerst was het Ray-

V.V. VALKEN ‘68 KAMPIOEN Valken ’68 Kampioen

mond Gopal (46) die de 2-1 in de weg stond. Maar even later valt dan toch de aansluittreffer. Jeroen Haasnoot (49) schoot een toegekende vrije trap direct in de verste kruising. De goal van Jeroen Haasnoot betekende dat alle achterhoede spelers van Valken’68 1 dit seizoen gescoord hebben. Arjan Haasnoot (51) had de pech dat hij de paal raakte, uit de vrije trap van Sven Boonstoppel. Koen Lahnstein (70) van Vitesse Delft, die in de eerste helft bestraft was met een gele kaart, kon met een tweede gele prent met rood vertrekken. Hij kreeg deze tweede gele kaart wegens het vasthouden van Mark Kabelaar. Trainer Andries Wendt wisselde direct, nadat de thuisploeg met tien man op het veld stond Arjan Haasnoot (die ook al een gele kaart op zak had) voor de snelle Herman Binnendijk. Erwin de Ridder die dit seizoen toch een paar goede steekpasses had gegeven, stond nu weer aan de pass van de gelijkmaker van Rens van Klaveren (73). Alle mee gereisde supporters konden hun geluk niet op uit deze gelijkmaker, want het betekende dat Valken’68 1 zaterdag 10 mei 2014 dan thuis tegen Naaldwijk het kampioenschap kon binnenhalen. In Naaldwijk wordt het dan 1-1. Niemand had verwacht dat Valken’68 1 na een opgelopen 2-0 achterstand de volle winst pakte. In eerdere wedstrijden tegen MVV’27 1 en DSVP 1 werd een achterstand omgebogen in een voorsprong en een overwinning. Zal Valken’68 het dan weer gaan flikken? Ja, dat gebeurde voor de derde keer dit seizoen. Mede omdat invaller Herman Binnendijk op de rechtervleugel was gaan spelen, week Lars van Bommel uit naar

Met een fraaie duik kopt Rens van Klaveren de 2-3 voor Valken 68 binnen. | Foto: G. van der Nagel.

links. Dit had effect, uit zijn voorzet was het Rens van Klaveren (84) die de 2-3 kon binnenkoppen. Sven Boonstoppel werd in de blessuretijd gewisseld voor Robin Noort (91). Ro-

Wij feliciteren v.v. Valken ‘68 met het behaalde kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse!

Den Dulk

De Echte Bakker Voorstraat 116, tel (071) 401 25 14, Katwijk Melkweg 163, tel (071) 402 96 32, Katwijk Oegstgeesterweg 42, tel (071) 402 80 15, Rijnsburg Broekweg 2a, tel (071) 401 99 11, Valkenburg zh Keyserswey 23, tel (071) 361 23 72, Noordwijk

feliciteert v.v. Valken ’68 met het behaalde kampioenschap! Veel succes in de eerste klasse!

bin Noort stond aan de beslissende 2-4. Uit zijn doorgekopte kopbal kon Lars van Bommel (93) geheel vrijgespeeld de 2-4 afronden. In Naaldwijk bleef de stand 1-1, en kon Valken’68 1

dat drie jaar geleden kampioen was geworden van de derde klasse het kampioenschap gaan vieren van de tweede klasse en promoveert het naar de eerste klasse.

Gefeliciteerd v.v. Valken’68! De besturen van de Club, de Businessclub en de Supportersvereniging van K.v.v. Quick Boys willen langs deze weg v.v. Valken ‘68 van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap in de tweede klasse C en de bijbehorende promotie naar de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Bestuur K.v.v. Quick Boys Bestuur Businessclub Quick Boys Bestuur Supportersvereniging Quick Boys