11

VolwassenGym bij GIOS gymnastiek n Kijken of de handstand nog lukt? Een perfecte koprol maken? Niet alleen voor kinderen en jongeren is er gymnastiek bij GIOS, de turnvereniging organiseert op de dinsdagavonden 19 en 26 november van 19.30 tot 20.30 uur een Open Les voor volwassenen. De les wordt gegeven in de sporthal van basisschool De Regenboog.

Met een uitdagend samengesteld programma op maat voor de doelgroep volwassenen (18 jaar en ouder) worden een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen, soepelheid en gymnastische oefeningen geoefend op de verschillende turntoestellen. De open lessen zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie, neem contact op met trainsters Marja den Elzen via 0252 372543 of 06 14403671 of met Jerney van der Voet via 06-47844558.

Northa organiseert minihandbal spelfeest handbal

n Als handbalvereniging Northa is een samenwerking aangegaan met Foreholte uit Voorhout en ROAC uit Rijpwetering, voor het organiseren van Minihandbal toernooien in de eigen regio. Naast wedstrijdjes worden er ook allerlei bal- en behendigheidspelletjes gedaan.

Het toernooi is zo opgezet dat de organiserende vereniging het kan

gebruiken als kennismakings-activiteit voor nieuwe leden. Kinderen van 6 tot 9 jaar niet nog geen lid zijn, mogen ook mee komen doen. Op zaterdag 30 november is er een toernooi bij ROAC in Rijpwetering en op 14 december organiseert Northa in de trainingshal Arend den Elzenhal van 10.00 tot 12.00 uur een toernooi. Opgeven voor het mini handbal spelfeest kan via northa@handbal.nl.

Bridgeclub HJB Bridge Aan het einde van de tweede competitie is er sprake van een het verdelen van de punten. Het moment waarop er geschoven wordt in de lijnen, het moment van degraderen en promoveren.

Lijn Rood 1 Nico v.d. Berg/Maurice v.d. Berg 2 Henk Heemskerk/Sjaak Hiep 3 Ageeth v.d. Beek/Her Geerlings 12 Bep Aartman/Mieke Duivenvoorde 13 Cas Duivenvoorden/Herman v.d. Eerden 14 Coby Caspers/Janna Duijndam Lijn Blauw 1 Ad Braat/San v. Es 2 Rob Schelvis/Eric van Waarden 3 Jos Szymanowski/Jos Willemse 12 Lineke Aalberts/Jopie Warmerdam 13 Corrie Duivenvoorden/Lenie v. Eeden 14 Pim Goddijn/Ron Kamphues Lijn Groen 1 Tieneke v. Noort/Niek v. Noort 2 Aad Bader/Nico van Wieringen 3 Betty Duivenvoorden/Betty v. Schie 10 Henny van den Burg/Fetje v.d. Steen 11 Riet Beljaars/Guusta Timmers 12 Til v. Amerongen/Henk Duivenvoorden Lijn Oranje 1 Lenie Aanhane/Ton v.d. Berg 2 Mary Bon/Margreet van Ruiten 3 Dineke Bod/Piet v.d. Lans 10 Gerda v. Rooijen/Annie v.d. Zon 11 Betsy Bakker/Theo Bader 12 Jose Warmerdam/Ben Warmerdam Lijn Geel 1 Ans Hogervorst/Kees Hogervorst 2 Ada Pennings/John Pennings 3 Tiny v.d. Klugt/Wil Warmerdam

46,25 53,33 56,67

Senioren bridgeclub Gambri Bridge n Het Slager Klein toernooi wordt gespeeld over 12 zittingen

en wordt gesponsord door de ambachtelijke slagerij. Hieronder volgt de gedeeltelijke uitslag van de derde zitting van de tweede helft van het toernooi.

A-lijn 1. Nico v.d. Berg/Marcel Felix 2. Fien Duivenvoorden/Bas Wesseling 3/4. Harry en Piet v.d. Lans 3/4. Fonny en Henk Tulen B-lijn 1. Tatyana en Jan Laros 2. Cis en Cor v.d. Lans 3. Inge de Jong/Wim Warmerdam C-lijn 1. Piet v.d. Burg/Krijn v.d. Slot 2. Greet en Sjaak Geerlings 3. Joke v.d. Berg/Ria Bouwmeester D-lijn 1. Riet Duivenvoorden/Alice Warmerdam 2. Tineke en Adri Duivenvoorde 3. Ans Warmerdam/Nel de Winter

63,19 62,15 55,90 55,90 60,07 57,29 56,94 58,33 56,25 55,56 69,50 61,50 56,50

Bart Duindam ziet de bal van Koen Bosma binnen rollen. | (Foto: Tino Stulen)

VVSB en HBS delen punten voetbal n VVSB en HBS hebben in een onderlinge confrontatie beide één punt bemachtigd. Waar HBS de eerste helft de bovenliggende partij was, was VVSB dat in de tweede helft.

1 VVSB 1 HBS Door Stefan van den Burg

VVSB, dat al vijf wedstrijd ongeslagen was, wilde deze reeks graag voortzetten. Hier leek het in eerste instantie niet op, want al na 9 minuten stond HBS op voorsprong. Na aangeven van Jan-Paul Saeijs was het de mee opgekomen rechtsback Niels van Pelt die met zijn linker de bal buiten bereik van doelman Ronald van der Meer schoot.

HBS bleef VVSB onder druk zetten en kreeg in de eerste helft nog meer kansen op een grotere voorsprong. Met name Tjeerd Westdijk en Edwin de Graaf hadden de opgelegde kansen voor de ploeg van Andre Wetzel, maar doelman Van der Meer was goed bij de les. De tweede helft was volledig anders. VVSB was een stuk feller in de duels, wat uiteindelijk al snel resulteerde in de gelijkmaker. Het was Koen Bosma met een scherpe voorzet vanaf links, die aan Giovi-

alli Serbony en de ingevallen Bart Duindam langs ging en zo in de lange hoek plofte. Doelman Gianni Kamperveen stond erbij en keek ernaar. VVSB ging verder op zoek naar de voorsprong, maar moest oppassen op de counter van HBS met spitsen als Saeijs en Westdijk. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden, maar verzilverden die niet. Een gelijkspel is hierin dan het beste resultaat. VVSB - HBS 1-1: 9’ Van Pelt 0-1, 52’ Bosma 1-1. VVSB: Van der Meer, Hamdi, Zwart, Van der Slot, Headley, Jozic, Ruigrok, Van Niel (46’ Duindam), Van Laere, Serbony (66’ Hoek), Bosma.

Gelijkspel Van Nispen voetbal n Het was voor Van Nispen de eerste wedstrijd op het nieuwe veld en het talrijke publiek kreeg een meer spannende dan fraaie wedstrijd te zien. In deze derde klasse kan iedereen van iedereen winnen, maar ook verliezen. Ook deze middag toonde aan dat het moeilijk is om een wedstrijd in een overwinning om te zetten.

1 Van Nispen 1 Alkmania Door Tino De Groot

De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de gasten en Van Nispen werd stevig vastgezet op eigen helft. Alkmania verwierf zich in de beginfase een aantal prima mogelijkheden om te scoren, maar goed keeperswerk van Andy Otte hield de thuisploeg op de been. Fraai was de reflex van de doelman op een inzet van dichtbij, toen hij de bal in een katachtige beweging over de lat werkte. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Van Nispen twee goede mogelijkheden om te scoren, maar ook de keeper van Alkmania stak in goede vorm. Van Nispen dacht vlak voor de pauze de score te openen, maar de fraaie achterwaartse kopbal van Max Oostenrijk werd op randje buitenspel afgekeurd. Vlak na de rust kwam Van Nispen toch op voorsprong. Onder druk van

de voorwaartsen van de thuisploeg kopte een verdediger van Alkmania de bal pardoes langs zijn eigen doelman: 1-0. Van Nispen putte moed uit deze gelukkige goal en had in die fase het beste van het spel. Halverwege de tweede helft herpakte de gasten zich en twintig minuten voor

tijd kregen de Veners loon naar werken. De spits draaide goed weg van zijn mandekker en schoof de bal onhoudbaar langs Otte in de verre lage hoek: 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Door dit gelijke spel stijgt Van Nispen één plek in de rangschikking en staat het nu op de negende plaats met 12 punten uit 10 wedstrijden. Zondag speelt Van Nispen vriendschappelijk in Hillegom. Daarna volgt op 1 december de uitwedstrijd tegen Meerburg. De bus vertrekt om 12.15 uur. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Fadil Sukurica komt net één stap tekort om Van Nispen op voorsprong te zetten. | (Foto: Trudy van den Berg)