Hellendoorn Magazine 31-05-2024

Page 1

Bos Food & Drinks Festival Daarle Iedereen doet mee bij De Welle Netcongestie bij VVD West Twente Gebiedsaanpak Daarlerveen Nationale Dag van de Klomp Hellendoorn Magazine www.hellendoorn-journaal.nl Lokaal Optimaal Hét Magazine voor Hellendoorn en omgeving HET DIGITALE MAGAZINE VOOR DE GEMEENTE HELLENDOORN e.o. 31-05-2024 Gemeente-Info + UIT-agenda Oefenterrein Defensie in Nijverdal? Muziektheater Openluchttheater

Volg Weeronline op twitter en facebook

Wolken en zon

Zaterdag is het lange tijd grijs, maar later komt de zon vaker door. De maxima liggen tussen 16 en 22 graden. Zondag is het minder warm, maar wel prima weer.

Zaterdag: (felle) buien

De dag gaat grijs van start door aanwezigheid van veel (laaghangende) bewolking. Uit dikkere bewolking valt af en toe een beetje regen. De noordenwind is matig tot aan zee vrij krachtig. In de loop van de middag kan de zon geregeld doorbreken. Het is nog onzeker hoe laat dit gebeurt. Het lijkt zo goed als droog te blijven. De temperatuur stijgt tot 22 graden in het bij een matige noordenwind. De gevoelstemperatuur ligt een aantal graden lager.

schermde huid al binnen 20 tot 40 minuten kan verbranden. Door de koele noordenwind heb je te laat door dat de huid verbrandt. De zonkracht is namelijk niet afhankelijk van de temperatuur.

Na het weekend: licht wisselvallig

In de nieuwe week is het licht wisselvallig weer met vrij veel bewolking, maar vooral vanaf woensdag zal de zon geregeld schijnen. Met een beetje pech krijgen we dinsdag met een regengebiedje te maken, maar dit is nog onzeker. De temperatuur stijgt dagelijks naar gemiddeld 18 graden, alleen dinsdag is het tijdelijk wat warmer.

Zondag: minder warm dan op zaterdag, felle zon

Het wordt een droge dag met zonnige perioden. De temperatuur stijgt bij een matige noordenwind naar 18 tot 20 graden. Hiermee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Uit de wind is het heerlijk weer. De zon schijnt met UV-Index 5 of 6 en dat betekent dat een onbe-

Colofon

Twente Journaal BV

Sponsored Magazines Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo 074-259 66 33 info@twentejournaal.nl

HellendoornMagazine.nl

Lokaal nieuws, gesponsorde berichten, cultuur, sport, natuur en uit-agenda van Hellendoorn, Nijverdal, Daarle, Daarlerveen, Haarle, Hulsen, Wierden, Lemele, Lemelerveld, Luttenberg, Heeten, Nieuw Heeten en Twente.

Advertenties en gesponsorde berichten: Maurice Weustink 06-51 420 945

info@hellendoornmagazine.nl

Redactie: info@hellendoornmagazine.nl

Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukteals digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

Hellendoorn Magazine is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 0651 420 945 www.regionaleuitgeversgroep.nl

TwenteJournaal is uitgever van o.a. HellendoornMagazine.nl, HengeloMag. nl OldenzaalMagazine.nl , EnschedeMag. nl, LosserMagazine.nl AlmeloMag.nl en GlanerbrugMagazine.nl, De Transportkrant, Welkom in Twente , TwenteJournaal.nl en diverse Specials.

3
INHOUD Nieuws & Achtergrond: 4 Uitagenda pagina’s: 46 32 Natuur 36 Cultuur 26 Sport

Nu ook cursus Valpreventie in dorp Hellendoorn

HELLENDOORN -Voor wie angstig is om te vallen of gewoon wat steviger op de benen willen staan, biedt De Welle op meerdere locaties de cursus

Valpreventie aan..

Op dinsdag 2 juli a.s. start deze cursus ook in het dorp Hellendoorn, in de kantine van V.V. Hellendoorn (Koemaste 2b).

Er zijn twee groepen: van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Tussen 14.30 en 15.00 uur drinken de deelnemers gezamenlijk koffie/thee. Deelname kost 75 euro (mogelijk kan een deel van de cursus vergoed worden vanuit de zorgverzekering). Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn is welkom om hieraan mee te doen.

De cursus Valpreventie duurt tien weken.

Met specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die de deelnemers ook tegenkomen in het dagelijkse leven, worden de spieren getraind. Hierdoor krijgen zij meer kracht en stabiliteit in hun benen en romp, waardoor zij zelfverzekerder kunnen lopen. In het tweede deel van de cursus leren de deelnemers een aantal technieken om zichzelf beter op te vangen, wanneer zij

onverhoopt toch een keer vallen.

Naast deze praktijktraining is er aandacht voor de theorie. Hoe komt het dat mensen vaker vallen als ze ouder worden? En wat kunnen zij doen om een val te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

Voor de cursus Valpreventie in Hellendoorn werkt De Welle nauw samen met geriatrie-fysiotherapeuten Henri Enserink en Gerbert Baan van Fysiotherapie ZorgSaam NijverdalHellendoorn. Tijdens de eerste cursusdag krijgen de deelnemers uitleg over de verdere invulling van de cursus.

Aanmelden kan bij De Welle via telefoonnummer 0548-638810 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden telefonisch terecht bij Marije Dankelman via 06-12216966 of stuur een e-mail naar: m.dankelman@stichtingdewelle.nl.

Iedereen doet mee! Dat is het doel van De Welle. Als brede welzijnsorganisatie zetten we ons in voor inwoners van de gemeente Hellendoorn en de gemeente Wierden, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen met onze vrijwilligers maken we hun leven een stukje mooier, beter of gemakkelijker. Van jong tot oud. Want De Welle is er voor iedereen. Dus ook voor jou!

Iedereen doet mee!

Jongerenwerk

Veilig en zelfstandig blijven wonen

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren van 10 tot 25 jaar. Je kunt ons overal tegenkomen: op straat, bij scholen, verenigingen, in jongerencentrum Place2Be en online. Met activiteiten waarmee jij jouw talenten en interesses kunt ontdekken en ontwikkelen. Of maak nieuwe vrienden bij JoinUs. Je kunt ook altijd met ons praten. Over leuke én minder leuke dingen. We zijn er voor je!

Ouderenwerk

Loopt u als gevolg van het ouder worden tegen situaties aan waarbij u behoefte heeft aan advies of goede raad? Onze ouderenadviseurs en beweeg-/leefstijlcoaches informeren u graag. U kunt bij hen terecht voor advies op het gebied van gezondheid en leefstijl, maar ook als u voor een moeilijke keuze staat of zich zorgen maakt over een oudere in uw omgeving.

Ook bieden we verschillende diensten waarmee we inwoners ondersteunen om zo lang mogelijk veilig en zelfstandig te blijven wonen. Zo kunt u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van onze maaltijdservice. Een vrijwilliger brengt dan de warme maaltijd op de door u gewenste dag(en) rond de middag bij u thuis. U kunt gelijk aan tafel. Of schuif gezellig aan bij het ‘Samen Eten’. Dat kan op verschillende locaties in de gemeente Hellendoorn. Een team van enthousiaste kookvrijwilligers bereidt hier ter plekke de maaltijden, waar u samen met de andere deelnemers van kunt genieten. U bent van harte welkom!

Heeft u behoefte aan bezoek en gezelschap? Of heeft u hulp nodig bij een klusje, boodschappen doen of het invullen van formulieren? Laat het ons weten. Dan kijken we wat we voor u kunnen doen. U kunt ook bij De Welle terecht voor de vervoersservice AutoMaatje, ritten met de Mooi Meegenomen Bus en voor de uitleen van thuishulpmiddelen (Medipoint).

Gezond en actief blijven

De Welle organiseert daarnaast meerdere activiteiten gericht op gezondheid en leefstijl. Voorbeelden hiervan zijn de wandelactiviteiten Sjokken door De Blokken, Kuier deur Kruidenwijk en een Blokje om. Ook bieden we het hele jaar door valpreventiecursussen, weerbaarheidstrainingen en welzijnsarrangementen. En we houden een vinger aan de pols via projecten als Fijn Leven. Hiermee ondersteunen we inwoners om gezond en actief te blijven.

Vrijwilligerswerk

zij zich zo snel mogelijk zelfstandig kunnen redden en zich thuis voelen in ons land. Dat doen we o.a. door:

• ondersteuning bij de eerste huisvesting

• begeleiding door huiscoaches

• spreekuur voor alle voorkomende vragen

• taalondersteuning

• inzet als vrijwilliger

• activiteiten die de integratie bevorderen

verschillende verenigingen en organisaties met elkaar in verbinding. In de gemeente Hellendoorn zijn we onder meer betrokken bij:

• het Sport- & Cultuurfestival

• activiteiten in schoolvakanties voor kinderen van 12 tot 18 jaar in samenwerking met de jongerenwerkers van De Welle • het project Peuterspeelzaal In Beweging (bewegingslessen voor peuters en het Peuterfestijn)

Via HellendoornDoet! coördineert

De Welle het vrijwilligerswerk in de gemeente Hellendoorn, voor iedereen die vrijwilliger wil worden of vrijwilligers zoekt. Dus heb je tijd over en wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Kijk eens op de vrijwilligersvacaturebank www.hellendoorndoet.nl.

Vrijwilliger worden bij De Welle kan ook. Denk aan seniorenvoorlichter, huiscoach, activiteitenbegeleider, baliemedewerker, chauffeur, maaltijdbezorger of vrijwilliger bij vluchtelingenwerk. We vertellen je er graag meer over.

Vluchtelingenwerk

De Welle ondersteunt statushouders tijdens een 3-jarig traject bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Wij hebben oog voor de specifieke behoeften van statushouders. Daarbij proberen we de uitdagingen waar zij tegenaan lopen te begrijpen en op de juiste manier hierop te reageren. Ons doel is om hun zelfredzaamheid te bevorderen, zodat

• workshops en trainingen over Nederlandse gebruiken en procedures

Buurtwerk

Het buurtwerk van De Welle is onder te verdelen in wijk-buurtwerk en sportbuurtwerk.

Wijk-buurtwerk

Wijk-buurtwerk verbindt, stimuleert en faciliteert. Daarom zie je ons ook in wijken en buurten, waar we met activiteiten en andere initiatieven bewoners ondersteunen om hun eigen woonomgeving nog mooier of beter te maken. Heb je een initiatief of idee voor jouw dorp, wijk of buurt? Of zijn er problemen in jouw omgeving? Neem contact op met De Welle. Samen bereiken we meer.

Sportbuurtwerk

Sport geeft plezier en bewegen is bovendien heel gezond. Onze sportbuurtwerkers organiseren en coördineren sport-, spel- en beweegactiviteiten voor kinderen tot 12 jaar. Daarvoor brengen we

Activiteiten

Wist je dat we in de gemeente Hellendoorn gemiddeld wel 50 activiteiten organiseren voor jong en oud?

Kijk voor een actueel overzicht op www.stichtingdewelle.nl/agenda Sommige activiteiten zijn dagelijks of wekelijks, andere eenmalig of keren jaarlijks terug. Liever een overzicht op papier? Deze ligt gratis voor je klaar bij De Welle.

Heb je vragen of wil je weten wat De Welle voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs. Meer informatie is ook te vinden op onze website: www.stichtingdewelle.nl. Of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws.

/dewellenijverdal @dewellenijverdal /stichting-de-welle

Constan�jnstraat 32a / 7442 ME Nijverdal

Tel. 0548-638810 (09.00 – 12.30 uur)

E-mail: info@s�ch�ngdewelle.nl

Peuters Jongeren Senioren Vrijwilligers Vluchtelingen www.stichtingdewelle.nl

Genieten in het sfeervolle

het ‘n Bos Food & Drinks

DAARLE - In een sfeervolle dennenbos lekker kunnen genieten van food(trucks), drinks, dance en music?

Dat kan op zaterdag 8 juni 2024 bij de vijfde editie van het ’N Bos Food & Drinks Festival in het sfeervolle bos aan de Haarweg 1S in Daarle. Van 14:00 tot 21:00 uur bieden diverse foodtrucks een scala aan heerlijke gerechten, van barbecuelekkernijen tot verrukkelijke zoete desserts.

Genieten van een gekoeld (fris) drankjes (bier & wijn) kan bij de bar. Ook dit jaar presenteren we trots ons speciaal voor het festival gebrouwen bier.

Kinderprogramma Speciaal voor ‘jonkies’ kan er genoten worden van een glaasje ranja bij

sfeervolle dennenbos bij Drinks Festival

de ranjabar.�� Op het festivalterrein is er vermaak voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, ontspannen in hangmatten en klauteren in het bos. Bovendien staan er streetdance demo’s gepland.

Rockhits met Five and Dime

Voor de avond biedt de band Five and Dime live een ervaring met een selectie van geliefde klassiekers en hedendaagse rockhits. De afterparty gaat door tot 23:00 uur, waar u kunt blijven genieten van gekoelde drankjes en live muziek in de buitenlucht.

Foto: Photo Mar

Gratis toegang

De toegang tot het bos aan de Haarweg 1S in Daarle is gratis, zodat iedereen kan deelnemen aan dit buitenevenement. Voor meer informatie, sfeerimpressies en de laatste nieuwtjes verwijst de organisatie naar de Facebook-pagina van het festival.

Het dorp Hellendoorn 946 jaar bestaan

HELLENDOORN - 6 verenigingen/stichtingen vieren op zaterdag 8 juni 2024 een

muziek, dans, zang en cultuur festival op de Hofmansweide te Hellendoorn als opmaat naar het 950 jarig bestaan van het dorp.

De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, De Helders Harmonie, Shanty koor Die Regghe Sangers, Stichting Oald Heldern De Noaberschop, Stichting Bello en Stichting Promotie Dorp Hellendoorn

hebben de handen ineen geslagen en zorgen voor een afwisselend doorlopend programma van 15.00 tot 22.00 uur.

viert dit jaar

Gratis entree

Mede door een bijdrage van de Dorpsraad Hellendoorn is de entree gratis.

Naast bovengenoemde groepen zullen ook de Stroatkjals uit Luttenberg meedoen. Zij brengen Nederlands repertoire ten gehore en zorgen voor een gezellige sfeer . En tot slot maakt ook het shanty koor de Roalterjongs zijn opwachting bij dit evenement. Dit koor brengt naast shanty muziek ook vlotte en moderne nummers.

Het is een doorlopend programma op 2 verschillende podia waar zang, dans en

muziek elkaar in snel tempo afwisselen.

Het treintje Bello zal de gehele middag rondjes door Hellendoorn rijden. Ook dit wordt een ieder gratis aangeboden. Naast een tap en frisdrank is er ook een friettent geregeld voor de nodige trek.

Als organisatie willen we met dit evenement niet alleen de Hellendoorners , maar ook de vakantiegasten bereiken. We willen de Helderse bevolking alvast klaar maken voor de viering van het 950 jarig bestaan van ons zonnige boerendorp in 2028.

Hellendoorn

‘Een eindeloze zomer’ Nijverdal en Hof88 Almelo

ALMELO / NIJVERDAL - In een serieus verhaal, met diepe onderliggende boodschappen, tegen een mysterieuze achtergrond, maar met ook een gepaste dosis aan humor, wordt de komende weken een stukje regionale geschiedenis weer tot leven gewekt.

En dat alles in het Openluchttheater in Nijverdal en in Theater Hof88 in Almelo. Een cast van 36 acteurs, actrices, zangers en zangeressen zal het muzikale theaterstuk ‘Eindeloze Zomer’, tijdens 4 voorstellingen presenteren. Begeleid wordt dit alles door een live band. (Rock-)muziek is speciaal voor deze voorstelling in een musical-jasje gestoken en samen met indrukwekken-

de zang, heeft de muziek een belangrijke rol in dit theaterstuk.

Het verhaal

Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Krönnenzommer, dat van 1902 tot 1974 bekend stond als Volkssanatorium en tegenwoordig een verpleeghuis is.

De rode draad wordt gevormd door het verhaal van Roosje, een dame

in Openlucht theater

Almelo

met dementie, die in de zorginstelling opgenomen wordt. Door een toevallige ontmoeting aldaar, krijgt het publiek stukje bij beetje meer te weten over de geschiedenis en de dingen die daar plaatsgevonden hebben, zoals experimenten op patiënten. Daarnaast wordt pijnlijk duidelijk hoe een fout uit het verleden decennialang zijn stempel op een familie drukt en de jongste generatie uiteindelijk hiermee moet afrekenen.

Van de makers van ‘Nooit Vergeten’ Het stuk is geschreven en geregisseerd door Sanne Kamst-Velthuis, die samen met een hardwerkend productieteam, ook met ‘Nooit Vergeten…’ in 2022 een succesvol theaterstuk naar het Openluchttheater in Nijverdal bracht.

Een muziekaal verhaal met diepgang ‘Eindeloze Zomer’ belooft het volgende te worden: een muzikaal verhaal met diepgang, waarin geschiedenis, drama

en mysterie elkaar ontmoeten in een aangrijpend verhaal over verbinden en loslaten. Dóór alle generaties en vóór alle generaties.

Kaarten

Te zien is ‘Eindeloze Zomer’ op zaterdag 1 juni om 20:00 uur, zondag 2 juni om 14:30 uur en 19:30 uur in het Openluchttheater Nijverdal. Kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar via www.zinin.com of aan de kassa van het Openluchttheater.

Tevens is er op zaterdag 15 juni om 20:15 een voorstelling in Theater Hof88 te Almelo. Deze kaarten kosten € 16,50 en zijn verkrijgbaar via www.hof88.nl en aan de kassa van het theater.

zomer’

Defensie heeft gebied het oog voor oefenterrein

NIJVERDAL - Een gebied ten westen van Nijverdal is in beeld bij het ministerie van Defensie als mogelijke oefenlocatie voor het trainen met explosieven.

De gemeente Hellendoorn is hier donderdag van op de hoogte gebracht door het ministerie.

Het gaat om een groot gebied tussen de N35 en de Schouwenburgweg, ten westen van de Nijverdalsebergweg. Het ministerie kijkt ook naar zeven andere

locaties in het land.

Onderzoeken

,,Als gemeente zijn wij hierdoor verrast”, zegt burgemeester Jorrit Eijbersen. ,,Wat dit alles precies inhoudt, gaan wij onderzoeken. We kunnen ons voorstel-

gebied nabij Nijverdal op oefenterrein

len dat dit nieuws tot vragen of zorgen leidt in de omgeving. Vragen hebben wij zelf ook. We hopen snel meer duidelijkheid te krijgen. Zodra wij iets kunnen delen, doen wij dat.”

Het ministerie van Defensie zoekt al langer naar meer ruimte binnen Nederland voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan kazernes, maar ook aan zogenoemde springterreinen. Dat is een oefenterrein waar getraind en geoefend wordt met explosieven en munitie.

Een van acht potentiële locaties

Voor dit laatste wordt nu onder andere gekeken naar de genoemde locatie ten westen van Nijverdal. Naast het gebied

Foto: www.defensie.nl

nabij Nijverdal zijn er nog zeven andere potentiële locaties in beeld in het land. ,,Het ministerie heeft ons laten weten dat één daarvan uiteindelijk zal worden gekozen”, zegt Eijbersen.

Bijeenkomst

Het ministerie heeft bekendgemaakt op maandag 10 juni een bijeenkomst te houden over de plannen. Deze bijeenkomst vindt plaats in Zwolle. Op defensie.nl/ruimtevoordefensie is meer informatie te vinden over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie.

De pronkrol van Oald De Noaberschop

HELLENDOORN -Op vrijdagmiddag 7 juni 2024 van 14.00-16.00 uur verzorgen Marjo Bonnier en Anki Veltien een presentatie over een pronkrol, te zien in de tentoonstelling Voor de pronk op de museumzolder van Erve Hofman.

Een pronkrol bestaat uit een lange strook van diverse lapjes waar meisjes als Marie van Langen allerlei handwerktechnieken op uitprobeerden. Deze vier meter lange, meer dan honderd jaar oude pronkrol bestaat uit eenvou-

Heldern

dige naadjes, praktische stopwerkjes en prachtig borduurwerk. In 1910 heeft de dertienjarige Marie dat allemaal verwerkt. Aan de hand van gedetailleerde foto’s wordt getoond wat er allemaal in de pronkrol is te zien en wordt er achtergrondinformatie bij gegeven.

Wat: De pronkrol van Oald Heldern de Noaberschop

Waar : Museum Erve Hofman, Hofmanstraat 2, Hellendoorn

Door wie: Marjo Bonnier en Anki Veltien

Wanneer: 7 juni 2024 van 14.00 – 16.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur

Kosten : € 7,50, inclusief koffie/ thee + kniepertie

Opgave bij: anki_veltien@hotmail.com (niet noodzakelijk, maar wel gewaardeerd)

Middaggebeden in ’n Oalen Hellendoorn

HELLENDOORN - In de maanden juni, juli en augustus wordt elke woensdag om 12.00 uur een kort middaggebed gehouden in ’n Oalen Griezen te Hellendoorn.

U kunt de middaggebeden ook digitaal volgen, en wel via www.kerkomroep.nl. Het middaggebed valt onder de zogenaamde getijden, zoals die in de kloosters dagelijks gehouden werden en worden. Vandaag de dag zien we de behoefte aan een vaste tijd voor verstilling en bezinning buiten de kloosters

toenemen. Onder het motto van de dichter Jan Wit: ‘Wie de getijden verzuimt, wordt door de tijd overspoeld.’

Oalen Griezen te

De data en de voorgangers en organisten/pianisten:

5 juni: pastor Gerard Legtenberg; dhr. Roel de Vries

12 juni: ds. Lennart Aangeenbrug; dhr. Roel de Vries

19 juni: ds. Gert de Ruiter; mevr. Adrie

Heerdink-van Buren

26 juni: pastor Gerard Legtenberg; mevr. Adrie Heerdink-van Buren

3 juli: ds. Jan Dirk Wassenaar; dhr. Dick Sanderman

10 juli: ds. Gert de Ruiter; dhr. Dick Sanderman

17 juli: ds. Lennart Aangeenbrug; dhr. Roel de Vries

24 juli: ds. Jan Dirk Wassenaar; mevr.

Adrie Heerdink-van Buren

31 juli: pastor Gerard Legtenberg; dhr. Roel de Vries

7 aug.: ds. Jan Dirk Wassenaar; mevr. Adrie Heerdink-van Buren

14 aug.: ds. Jan Dirk Wassenaar; dhr. Roel de Vries

21 aug.: ds. Gert de Ruiter; mevr. Adrie Heerdink-van Buren

28 aug.: ds. Lennart Aangeenbrug; dhr. Dick Sanderman

Meer informatie is te verkrijgen bij ds. Jan Dirk Wassenaar, e-mail: ds.wassenaar@pghellendoorn.nl.

Van de serie Bromsnor

door Henk Poelakker

Henk Poelakker vond na het overlijden van zijn vader (1920-2011) kopieën van processen-verbaal uit vervlogen tijden. Poelakker sr. was actief bij de Rijkspolitie in Losser. De inhoud van de vondst werd een inspiratiebron om verhalen te schrijven. henkpoelakker@gmail.com

Politiedossier: Een lijk zonder hoofd

Een open gegraven graf

Op 17 juni 1968 rinkelt de telefoon op het bureau van Bromsnor. De voorman van de plantsoenendienst valt met de deur in huis. “Veldwachter, kom snel naar de begraafplaats waar mijn mannen een open gegraven graf hebben ontdekt.”

Bromsnor spoedt zich naar het kerkhof waar hij een graf zonder gedenkteken en zonder afdeksteen aantreft. Aan weerskanten van het open graf liggen zand en stukken hout. Hier is duidelijk sprake van grafschennis. Bromsnor laat de begraafplaats onmiddellijk afsluiten en neemt contact op met de begeleider van de rijksspeurhond. Een collega van Brom is inmiddels aangekomen bij Plaats Delict om toezicht te houden.

Bromsnor benadert de Technische Recherche voor het nemen van foto’s en het maken van een gipsafdruk van een voetindruk in het zand nabij het graf. Als de hond zijn werk gedaan heeft en de recherche klaar is met het verzamelen van gegevens, wordt de plantsoenendienst verzocht om het graf verder uit te graven onder toeziend oog van de collega-veldwachter. Bromsnor gaat naar het gemeentehuis naar de afdeling Openbare Werken waar hij al snel de naam van de persoon krijgt

die in het graf zou moeten liggen, een zekere Berendina, geboren in 1866. Zij blijkt in 1940 begraven te zijn. Ongehuwd, geen kinderen. Met die summiere gegevens moet Bromsnor het doen. Terug naar de begraafplaats. Bromsnor spreekt grote waardering uit voor het werk van de plantsoenendienst. Opmerkelijk: in de deels vergane grafkist liggen wel de resten der beenderen maar niet de schedel.

Schedel gevonden

Wat nu? Is dit een bewuste opgraving geweest? En waarom? Wie doet zoiets? Het onderzoek neemt twee dagen later een vreemde wending. Het is 19 juni en een collega van Bromsnor is om 7.45 uur bij het politiebureau om de deuren te openen, de post van de mat te rapen, het stoepje even te vegen enz. Verscholen achter een tuinplant ziet hij een doos staan. Hij pakt deze op en merkt dat er iets in zit. Hij opent de doos en schrikt als hij een hoofd ziet. Meteen flitst het door zijn hoofd, zou dit doodshoofd van de mevrouw zijn die al bijna dertig jaar in haar graf ligt? Bromsnor heeft ook dienst en meldt zich net vóór 8.00 uur. Hij krijgt geen kans om rustig op te starten want bij binnenkomst wordt hem meteen de doos met inhoud getoond. Nog meer vragen doemen op. Feit is dat de doos

met schedel bij de politie blijft in afwachting van wat de Officier van Justitie beslist. Later die dag fietst Bromsnor met de doos onder zijn arm naar de huisarts die bevestigt dat het hoofd afkomstig is van een mens. Grote kans dat dit het hoofd is van Berendina. Opvallend: de schedel is in een krant van gisteren verpakt, juist met de bladzijde waarop de krant uitvoerig melding maakt van het open gegraven graf. Is dit een grap?

Deze lugubere zaak kent geen oplossing, ook na 1968 niet. Nabestaanden zijn nooit gevonden. Frustrerend. Hoewel men dik vijftig jaar geleden weet dat ieder mens specifiek DNA heeft, is in 1968 die techniek nog niet inzetbaar om definitief vast te stellen of het

gevonden hoofd van Berendina is. Waar de schedel uiteindelijk gebleven is, vermeld het verbaal niet.

Bestel het boekje ‘Herinneringen aan Twente” met 25 verhalen door een mail te sturen naar info@ twentejournaal.nl met in het onderwerp ‘Boek Henk Poelakker’.

VVD West Twente organiseert bijeenkomst over netcongestie

NIJVERDAL - Op donderdagavond 13 juni

organiseert VVD West Twente een informatieve bijeenkomst voor ondernemers uit de gemeenten

Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden- Enter en Twenterand (en de leden van de VVD binnen het lokaal netwerk West Twente).

De bijeenkomst vindt plaats in Nijverdal en heeft als thema ‘Netcongestie en oplossingen daarvoor’.

Het Nederlandse energienet raakt behoorlijk vol. Deze ontwikkeling noemen we ook wel netcongestie en

dit heeft grote gevolgen voor de economische ontwikkeling binnen onze gemeente.

Sprekers

Tijdens de bijeenkomst zullen er

organiseert netcongestie

interessante sprekers aan het woord komen, waaronder Johan Kabout, lector energietransitie aan Hogeschool Windesheim, en Hage de Vries en Peter Klein Heerenbrink van het Energie Expertisecentrum Flevoland. Deze experts zullen hun inzichten delen over de uitdagingen en mogelijke oplossingen met betrekking tot netcongestie.

Namens VNO-NCW Midden is de heer Chris Lorist, projectmanager en portefeuillehouder Energie&Circulair, aanwezig en namens Netbeheerder Enexis Ricardo Avila Soria. Op deze manier kunnen we kennis delen over de verstopping op het energienet, maar ook over de kansen die er voor ondernemers liggen. Daarnaast is er volop gele-

genheid om vragen te stellen.

Datum: Donderdag 13 juni 2024

Tijd: 19:00 (inloop) - 22:00 uur

Locatie: Nijverdal

Wij nodigen ondernemers uit de genoemde gemeenten van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden

Reserveer 13 juni alvast in uw agenda en meld u aan voor 7 juni a.s. via: netcongestiewt@gmail.com. U ontvangt na uw aanmelding meer informatie over de locatie in Nijverdal; aanmelding is noodzakelijk voor toegang tot deze interessante avond.

Gebiedsaanpak ‘Daarlerveen

DAARLERVEEN - Samen werken aan de toekomst van Daarlerveen.

Voldoende (betaalbare) woningen, verkeersveiligheid, een nieuwe basisschool, een duurzaam gymlokaal, ruimte voor sociale en maatschappelijke activiteiten, de werkzaamheden aan kanaal Almelo – De Haandrik, de spoorlijn tussen Almelo en Mariënberg, de

mogelijke komst van een waterwingebied, impact van windmolens, gemeentelijke speeltuinen en de aanleg van glasvezel. Heel wat onderwerpen die met elkaar (kunnen) samenhangen en die spelen in Daarlerveen. Hier gaat de gemeente een gebiedsaanpak voor

‘Daarlerveen in perspectief’

maken. Zo is Daarlerveen straks klaar voor de toekomst!

Samen met inwoners “De onderwerpen die spelen in Daarlerveen hebben (mogelijk) veel samenhang met elkaar. Het is daarom van belang om naar het totale plaatje te kijken”, zegt wethouder Annemarie Dubbink. “Hierin willen we samen optrekken met de inwoners van Daarlerveen. Zij kennen het dorp als de

beste en weten wat belangrijk is en wat de knelpunten zijn. We maken een plan waarin alle onderwerpen terugkomen en willen dit plan aan het einde van dit jaar voorleggen aan de gemeenteraad van Hellendoorn. Dit plan bieden we ook aan bij de provincie Overijssel, zodat zij onze plannen mee kunnen nemen in hun aanpak van de kanaalproblematiek.”

Wandelsport Haarle Sallandse Heuveltocht

Sport

HAARLE - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni a.s. organiseert Wandelsport Haarle voor de 22e keer “de Sallandse Heuveltocht”

Vanaf sporthal “De Veldkamp” te Haarle starten vijf afwisselende routes.

De routes lopen vanuit het dorp Haarle naar de Sprengenberg, waar de mooie Palthetoren staat. U komt langs een prachtig heidegebied en vervolgt uw route naar de Helhuizen.

De langere afstanden (30 en 40 km) gaan verder over de heuvels naar Holten.

Na de grote rust gaan de wandelaars van de 30 en de 40 km via het

Numendal met een slinger door de Helhuizen terug naar Haarle.

In de bekende “witte” tent van Wandelsport Haarle heeft u gelegenheid om uit te rusten en wat te eten en te drinken.

Alle deelnemers ontvangen tijdens de wandeling een appel, aangeboden door Zorgsaam Nijverdal-Hellendoorn.

De route is bewegwijzerd en u krijgt een uitgebreide routebeschrijving mee.

organiseert

Heuveltocht

Op beide dagen worden dezelfde routes aangeboden. De Sallandse Heuveltocht is een prima training voor een of DE vierdaagse.

De afstanden en starttijden zijn:

30 en 40 km tussen 8.00 en 9.00 uur

20 km tussen 8.00 en 11.00 uur

15 km tussen 9.00 en 13.00 uur

7,5 km tussen 9.00 en 14.00 uur

De start is bij sporthal “De Veldkamp” Veldkampsweide 1a 7448 RB Haarle

Inschrijven kunt u op 8 en 9 juni vanaf 7.45 uur bij het startbureau.

De kosten bedragen € 5,00 en leden KWBN krijgen 1 euro korting.

Leden/donateurs van Wandelsport Haarle mogen 1 dag gratis meelopen.

Kinderen t/m basisschoolleeftijd mogen gratis mee wandelen.

De organisatie hoopt vele wandelaars te ontmoeten.

Voor meer informatie: www.wandelsporthaarle.nl

Informatieavond zwemmen of Parkinson

NIJVERDAL - Zwembad Het Ravijn, Stichting De Welle

en Stichting Evenmens hebben de handen ineen geslagen.

Insteek is om binnen de gemeente Hellendoorn in het zwembad een groter aanbod te creëren voor mensen met dementie of Parkinson. Op maandag 10 juni om 19.00 uur vindt er een informatieavond plaats in Sportcafé Het Ravijn aan de Piet Heinweg.

Tijdens de informatieavond kunnen geïnteresseerden vragen stellen over dit nieuwe aanbod. Daarnaast hebben de initiatiefnemers op deze manier de mogelijkheid om te peilen welke behoeftes leven onder alle inwoners. Samen in gesprek over wat voor jou belangrijk is… Iedereen is van harte

zwemmen met dementie

welkom. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger te helpen bij deze activiteit? Ook dan ben je van harte welkom om aan te schuiven. De koffie en thee staat klaar.

Ontspanning & vitaliteit

Zwemmen is leuk, ontspannend en heeft een positieve uitwerking op het geheugen. Dat maakt zwemmen een goede activiteit voor mensen met dementie. Het stopt de dementie helaas niet, maar voldoende beweging lijkt het verloop van de aandoening wel te vertragen. Daarnaast is bewegen in het water makkelijker en worden gewrichten minder belast. Een veilige, verantwoorde

manier voor mensen met dementie of Parkinson om vitaal te blijven.

Samen bewegen stimuleert op een positieve manier ook het sociale leven. In het vertrouwde water leer je anderen kennen en voel je je vrij. Het water maakt je minder zwaar en draagt bij aan meer uithoudingsvermogen, souplesse, evenwicht en ontspanning. Alles komt er samen. Maar bovenal: plezier. Zwemervaring is niet noodzakelijk, zolang deelnemers het maar prettig en fijn vinden om in het water te zijn.

Hertruiters leveren

kringkampioenen

HELLENDOORN - Het afgelopen weekend werden bij de PSV de Hertruiters in Hellendoorn de kringkampioenschappen van kring Reggedal voor pony’s georganiseerd.

Er werd volop gesprongen en dressuur gereden en ook leden van de Hertruiters namen aan het kampioenschap deel.

Er werden maar liefst vier kringkampioenen van de Hertruiters gehuldigd, allemaal in de dressuur. Romé Schoppink werd met haar Al Capony kringkampioen L1 dressuur categorie AB. Maaike Hulshof werd met haar pony Cappuccino kringkampioen klassen L2 dressuur categorie DE. Jasper Hosmar werd kringkampioen in de M2 dressuur categorie C pony’s met zijn pony Rocky en Melissa Eshuis werd kringkampioen in de M2 dressuur categorie DE pony’s met Lord.

Daarnaast waren er nog prijzen in de reguliere rubrieken voor leden van de Hertruiters.

Berber Nijland won met haar pony Ophelia een 2e en 6e prijs in de B dressuur met twee keer 198,5 punten. Ook in de klasse L1 dressuur waren er prijzen voor Berber. Ze won een 2e en 3e prijs met Magic Mike met 202,5 en 209,5 punten. In de klasse L2 dressuur waren er prijzen voor Maaike Hulshof, Nikki Dollen en Melissa Eshuis. Maaike won met Cappuccino een 1e prijs met 195 punten. Nikki Dollen werd 2e met Comtessa Maria met 202,5 punten en Melissa Eshuis won met 188,5 punten een 3e prijs met haar pony Joy.

Sophie ter Haar won met haar pony

Londen een 1e en 3e prijs in de M1 dressuur, met twee keer 202,5 punten. Voor Melissa Eshuis en haar pony Lord was er

een 2e prijs in de M2 dressuur. Het duo kreeg 205,5 punten voor hun proef.

Springen

Naast de prijzen in de dressuur, waren er ook prijzen voor de Hertruiters bij het springen. Romé Schoppink won met Al Capony een 3e prijs in het 50 cm parcours en Thijs Eshuis won met zijn C-pony Viva la Jip de eerste prijs in het 70 cm parcours. Twan van Dijke won een 3e prijs in het 80 cm parcours, categorie C. Melissa Eshuis won met Lord een 2e en 3e prijs in het 80 cm parcours, categorie DE. Met haar pony Joy won Melissa een derde prijs in het 90 cm parcours categorie DE. Lieke Bruins won het 1.00m parcours, categorie DE met haar pony Park Candy.

Eerder die week was er in Hellendoorn ook een springwedstrijd voor paarden en Luc Eshuis won daar de 1.00 m rubriek met zijn paard Othello.

Zondag ging Jip Ottes naar een springwedstrijd in Varsseveld. Zij wist hier de 1.10m springrubriek te winnen met haar paard For Shizzle.

Op donderdag en vrijdag werden in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen para dressuur verreden in Ermelo. Deze wedstrijd was de eerste in de reeks observatiewedstrijden richting de Paralympische Spelen in Parijs later dit jaar. Frank Hosmar van de Hertruiters nam hieraan deel met Alphaville NOP en wist het onderdeel kür op muziek te winnen met een score van 79,285%.

Ga mee met de ‘OpStap’ de Regge

Natuur

WIERDEN -Ga zondagochtend 16 juni mee met de wandelexcursie ‘OpStap’ langs de Regge, vanuit De Wisselmaat bij het Exoo tussen Wierden en Enter.

Langs de oevers van de Regge tref je veel bijzondere bomen en planten aan. Een excursie waarbij je volop geniet van de Regge en haar omgeving. De naam Exoo verwijst naar een ‘met eiken begroeide hoogte’ ‘Ekeshoe’, een aanlegplaats voor schippers op de Regge. De gidsen stoppen onderweg nog voor een kleine pauze, de wandeling duurt

minimaal 2,5 uur. Meld je aan en wandel met ons mee!

Het rivierenlandschap staat bekend om haar ‘wandelende’ rivieren. Dat komt omdat een rivier aan de buitenkant van de bocht het land ‘opeet’ en aan de binnenkant van de bocht het zand weer afzet. Onderweg krijg je van onze land-

‘OpStap’ excursie langs

schapsgidsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzonder vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast tref je een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen je meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap

Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2024

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap

Overijssel te steunen.

Foto: Marcel Veenstra

Wespenstichting luidt noodklok: tegen Aziatische hoornaar!”

TWENTE - De Wespenstichting maakt zich grote zorgen over de huidige aanpak van de bestrijding van de Aziatische hoornaar.

Uit steekproeven van de meldingen blijkt dat veel mensen de Europese hoornaar en andere inheemse wespen aanzien voor de invasieve exoot.

Sinds de Aziatische hoornaar in 2017 zijn intrede deed in de provincie Zeeland heeft deze invasieve exoot zich razendsnel verspreid over de rest van Nederland. Dit heeft een paniekstemming veroorzaakt in de wereld van bijenhouders en natuurliefhebbers, omdat de Aziatische hoornaar als een bedrei-

ging voor de honingbij en andere insecten wordt beschouwd. De opmars gaat snel. Zo snel dat de gedachte nu leeft dat om de opmars te vertragen iedereen moet worden opgeroepen om alert te zijn en mee te helpen beginnende nestjes en koninginnen van de Aziatische hoornaar te onderscheppen. Helaas kleven er aan deze begrijpelijke en goedbedoelde initiatieven ook grote nadelen. Voorzitter Sjoert Fleurke van de Wespenstichting: “Het inschakelen van burgers bij de bestrijding van de

noodklok: “Stop hetze hoornaar!”

Aziatische hoornaar heeft tot gevolg dat men massaal wespenkoninginnen is gaan vangen en overal naar beginnende wespennesten speurt. Doordat de meeste burgers een hekel hebben aan wespen en velen zich niet aan de instructies houden, pakt deze actie nadelig uit voor de inheemse insectenpopulatie.”

Is de Aziatische hoornaar een bedreiging voor de biodiversiteit?

Dat intensieve bestrijding van de Aziatische hoornaar belangrijk is omdat dit insect slecht is voor de biodiversiteit is een populaire mening, maar wordt niet door iedereen gedeeld. In een recent rapport van kenniscentrum EIS wordt bijvoorbeeld geconcludeerd dat de Aziatische hoornaar een opportunistische jager is en voorkeur heeft voor

Foto: Sjoert Fleurke

algemeen en veelvuldig voorkomende prooidieren zoals honingbijen, wespen en vliegen. Zeldzame insectensoorten zijn als prooi niet interessant waardoor er geen negatieve impact op de biodiversiteit zal zijn, aldus EIS.

Oproep

De Wespenstichting roept de media, imkers en betrokken organisaties daarom op om onmiddellijk te stoppen met het betrekken van het grote publiek bij de opsporing en de bestrijding van de Aziatische hoornaar. Laat dit specialistische werk over aan deskundigen die weten wat ze doen. Maak het middel niet erger dan de kwaal.

CULTUUR

Novastar -The best is in Openluchttheater

NIJVERDAL - Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, keert dit seizoen terug in de openluchttheaters!

De in België woonachtige Nederlander is een van de sterkste singer-songwriters van de lage landen. In 2000 kwam zijn debuutalbum de eerste week meteen op één binnen op de Belgische albumlijsten, waarna veel succesvolle albums volgden. Ook de laatste jaren bracht Novastar muziek uit.In 2018 kwam het succesvolle album ‘In The Cold Light of Monday’ uit en in 2021

Foto: www.zinin.com

voegde hij daar ‘Holler And Shout’ aan toe.

Eind 2023 kondigde Novastar de release aan van ‘The Best Is Yet To Come’, een unieke verzameling met heruitgaven van zijn grootste hits én een gloednieuw nummer. Om de release van dit album, die op 16 februari 2024 uitkwam, te vieren, speelt Novastar dit jaar enkele intieme shows.

Na 2 jaar is Novastar met nieuw materiaal en oude klassiekers op zak te zien in een bijzondere setting.

Vrijdag 7 juni 2024

Openluchttheater Nijverdal € 32,50

is yet
to come -

Nationale dag van de Klompenrit

LUTTENBERG - Zaterdag 29 juni 2024 is de nationale dag van de klomp.

Nederlands kampioen klompenmaken 2021 en 2022, Martin Dijkman uit Luttenberg, houdt dan een Open Dag in zijn atelier en Ondernemend Luttenberg haakt daarbij aan met twee leuke activiteiten.

Voor de kinderen is er een klompenkleurplaten wedstrijd met mooie prijzen. De kleurplaten kunnen opgehaald en ingeleverd worden bij de Coöp in Luttenberg.

de klomp en

Voor het hele gezin is er op zaterdag 29 juni een puzzel fietstocht. .De route is ongeveer 15 kilometer lang en onderweg zijn er verschillende opdrachten en smakelijke verrassingen. Deelname is gratis en er zijn prachtige prijzen te winnen.

Deelnemers kunnen tussen 10.30 en 11.30 uur starten vanaf zalencentrum Spoolder in Luttenberg en na onge-

veer 15 kilometer fietsen, verschillende opdrachten en verrassingen, is er bij de finish een lekkere traktatie en de prijsuitreiking van de klompen-kleurplatenwedstrijd.

De prijsuitreiking van de fietstocht volgt later.

Koren blijven krachten

VROOMSHOOP - In de zomer van 2023 besloten de koren Pro Musica uit Den Ham en G-Groot uit

Vroomshoop om te gaan samenwerken en hun krachten te gaan bundelen.

Dit resulteerde in het najaar van dat jaar tot een uitvoering van het Requiem van Fauré. Er werd besloten om de samenwerking voort te zetten en er werd enthousiast door gerepeteerd. Vrijdag 14 juni staat er een nieuw concert gepland waarbij beide koren

verder gaan onder de naam ‘Het Akkoord’.

Kleurrijk

Het belooft een gevarieerde kleurrijke zangavond te worden. Diverse muziek uit uiteenlopende landen en

krachten bundelen

stijlperiodes staan geprogrammeerd. O.a. Dowland, Purcell, Mozart, maar ook Fauré, Duruflé en Rutter zullen klinken. Van solistisch tot 8-stemmig. Het komt allemaal voorbij.

Veel mensen denken bij klassieke muziek meteen : dat zal wel zware kost, moeilijke en ontoegankelijke muziek zijn. Maar in dit concert probeert Het Akkoord het tegendeel te bewijzen. Er zullen zeker serieuze gedragen momenten zijn, maar er is juist ook veel lichtheid en vrolijkheid te beleven. Boeiende samenklanken en swingende ritmes wisselen elkaar regelmatig af.

Authentiek

Het Akkoord probeert hierbij iedere stijlperiode zo authentiek mogelijk te verklanken. Daar is hard op gerepeteerd.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan luisteren naar Het Akkoord op vrijdag 14 juni om 19.30 uur in Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop.

Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Na afloop zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Welkom dus……….

Hellendoorn Live in

HELLENDOORN - Het 100-jarige jubileum van de

Op vrijdag 12 en zaterdag 13  juli wordt Park De Geuren omgetoverd tot festivalterrein en hopen de muzikanten vele bezoekers.

Vrijdag 12 juli

Op vrijdagavond begint het programma om 19.30 uur. De avond wordt afgetrapt met een receptie voor genodigden, oud-leden, donateurs en belangstellenden.

De leden zijn al druk bezig om oudleden te benaderen en uit te nodigen voor de receptie. Ben of ken jij nog oud-leden van de Hellendoornse Harmonie, laat hen dan weten dat zij

Hellendoornse Harmonie wordt gevierd met een grandioos muziekspektakel.

van harte uitgenodigd zijn voor de receptie. Zowel donateurs als oudleden kunnen zich aanmelden via de website.

Na het officiële gedeelte zal de party liveband ’De jongens van je weet wel’ optreden. Zij starten om 21.30 uur en zorgen voor een feestelijke avond vol gezelligheid. Met meer dan 400 optredens per jaar zijn De Jongens van Je Weet Wel´´  de grootste piano-act van NL! Het publiek bepaalt in deze show wat er gespeeld wordt! De entree is die avond gratis. De Harmonie nodigt het hele dorp uit om het 100-jarig jubileum

Park de Geuren

met hen te vieren.

Zaterdag 13 juli

‘Hellendoorn Live’ staat op zaterdag 13 juli op de planning. Het orkest onder leiding van Egbert van Groningen treedt op met verschillende artiesten, maar ook de slagwerkgroep zal die avond o verrassende wijze van zich laten horen. De avond begint om 20.15 uur.

De lokale talenten Karlien Bosch, Dennis van Dam en Edwin Rutgers zijn van de partij, maar ook bekende artiesten

Leona Philippo, John de Bever en dj Chris DeLuxe. De harmonie laat op deze wijze zien dat samen muziek maken vele mogelijkheden biedt en nog helemaal van deze tijd is.

Leona Philippo heeft in 2012 ‘The voice of Holland’ gewonnen. Ze is bekend door haar rollen in musicals en te zien

in verschillende theatervoorstellingen, films, tv-programma’s en tv-series. Na het winnen van ‘The voice of Holland’ kwam haar versie van van Bob Marley’s ‘Could You Be Loved’ uit. Oud profvoetballer Jong de Bever is erg bekend geworden met zijn hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’. En dj Chris Deluxe is regelmatig te horen op verschillende radiostations, zoals Radio 538, SLAM! en 3FM. Hij mixt diverse platen aan elkaar en zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan.

Het muziekprogramma is dus zeer gevarieerd en voor jong en oud. Dit wil je niet missen!

De tickets voor ‘Hellendoorn Live’ op zaterdagavond kosten €10 per stuk en zijn via de website van de Hellendoornse Harmonie te bestellen.

Deze uitagenda is opgesteld in samenwerking met www.visittwente.nl. De redactie wordt gedaan door de VVV/Tourist Info’s in Twente.

Voor een actueel overzicht kijk op: www.visittwente.nl/uitagenda of www.uittwente.nl. Evenementen en activiteiten aanmelden kan via de plaatselijke VVV/Tourist Info en redactie@twentejournaal.nl

46
twente.nl
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56 twente.nl
57 twente.nl

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.