Oldtimerbladet 2019

Page 1

Oldtimerbladet: 25,- DKr

www.oldtimerlobet.dk


Velkommen til Oldtimerløbet 2019 Ofte bruges Oldtimerløbet som en oplagt grund til at få et projekt gjort køreklart, så det kan køre med i Oldtimerløbet. Heldigvis er det ikke et race, hvor det gælder om at komme først over målstregen, men mere et motionsløb for både Ford T, Fiat 500, Velo Solex, brandbiler og Jaguar E. Traktorerne tager en kortere rute rundt i byen. Det store Harley Davidson træf, som finder sted samtidigt, kører en egen rute rundt i Sundeved.

Hvert eneste år strømmer de stolte ejere af motorhistoriske køretøjer til Oldtimerløbet i Gråsten, for at vise og blive set af et meget stort og interesseret publikum. Et publikum som først og fremmest fylder Oldtimerpladsen, men som også står langs løbsstrækningen, der går langs Flensborg Fjord, hvor de vinker med flag og hygger sig. Mange har sat bord og stole ud langs vejen for at nyde Oldtimerløbet. Oldtimerløbet tiltrækker hvert år over 1000 køretøjer til en fest på hjul. Alt fra "røvskubbere", veloer, kabinescootere, knallerter og motorcykler samt biler, traktorer og lastbiler fra alverdens lande pryder Oldtimerpladsen og Gråsten og omegns gader til denne motorhistoriske begivenhed. Mange publikummer vil nikke genkendende til køretøjer de kan huske fra barndommen, men også undres og beundre modeller man kun har hørt om eller slet ikke vidste eksisterede. Hvert år kommer der nye til, men mange har også gjort det til en tradition at deltage.

Det er en fornøjelse at se og høre de mange forskelligartede køretøjer, når startskuddet går, og interessant at overvære præmieoverrækkelsen, når køretøjerne vender tilbage fra Flensborg. Der er flere slags præmier og pokaler i alle klassementer, som f.eks. omfatter bedst restaurerede bil eller mest originale knallert. Publikum kan med entrébilletten deltage i lodtrækningen om gode præmier. Kom og tag hele familien med og oplev stemningen og bliv klogere på Danmarks motorhistoriske udvikling.

Årets løbsstarter er

Gunnar Hattesen

BSA

Ansvarshavende redaktør Formand for Gråsten Handelsstandsforening

kommer til byen

HUSK at fejre vinderne på podiet

Årets MC-tema

til

POKAL UDDELING Kl. 16:30 Præmier gives i alle klassementer!

www.oldtimerlobet.dk

2


INDHOLD

Oldtimerløbet er en folkefest Derfor tilbydes der naturligvis mad og drikkevarer for enhver smag. I det store spisetelt serveres der friskbagte kringler, kaffe samt øl og vand. Isboden byder på et bredt udvalg af populære is, der som regel går som varmt brød :-) Helstegt pattegris med kartoffelsalat samt ringriderpølser med brød sælges i boderne. Priserne er overkommelige, og husk overskuddet går ubeskåret til LIONS humanitære hjælpearbejde.

Velkommen, god fornøjelse og velbekomme.

Entré Entré billetter købes ved indgangene til oldtimerpladsen for kun 40,- kr. pr. person. Børn under 12 år har gratis adgang.

2 3 5 8 9 10 13 16-17 20-21 23 27 31 32-33 34 36 37 38 48 50 54 55

Om Oldtimerløbet Praktisk information og indhold Startnummer 1, Morris Mini Kort over byen og oldtimerpladsen Program og klassementer Ford A - bilernes bil mm. Always look on the bright side... Niels Nilsens BSA Ford A Roadster fra 1931 Greystone - når god musik er hits Vamdrup Ford A klub Kom til Gråsten Hestekræfter til stort og småt Mini sturgis Harley Davidson BSA - MC-tema De ubestikkelige dommere Owners Garage - et nyt bilhotel Oldtimerløbet er for store og små Stumper og gadgets Om Lions Club Broager-Gråsten Lodtrækning på billetten, svarskema

FORD A - bilernes bil, årets biltema

Lodtrækning på entré billetten Deltag i lodtrækningen om fine præmier. Udfyld kuponnen på sidste side, og læg den i boksen ved informationen. De heldige vindere vil blive opråbt over højtaleranlægget eller blive ringet op på mobiltelefonen. Arrangører:

LIONS Club Broger-Gråsten SMCC Sydjysk Motorcykel Klub

Jubi! Min mini får startnummer 1

www.oldtimerlobet.dk Oplag: 4.000 stk. Grafisk arbejde & fotografi: Form & Grafik tlf.: 74 65 11 45 e-mail: inform@form-grafik.dk www.form-grafik.dk Tryk: Toptryk, Gråsten

Om velgørenhed og frivilligt arbejde

side 54

3

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

4


Jubi

Min Mini er først med startnummer 1 Morris Mini, 1976, 848 ccm, 34 HK, 575 kg

Foto: Privat & Rune S. Tekst: Søren Rubæk / Red.

Endeligt lykkedes det at blive startnummer 1! Efter flere års forsøg, hvor jeg har siddet klar ved computeren den ene 1. marts kl 12:00 efter den anden, er det endeligt lykkedes at få startnummer et til Oldtimerløbet. Først lidt historie: I 2001 var jeg sammen med to andre kammerater de lykkelige ejere af hver en Piaggio Skipper Scooter på 150 cm, og på trods af, at den jo ikke på nogen måde er, eller nogen sinde bliver en klassiker/veteran, så er den alligevel skyld i min store passion for ”gammelt jern” opstod. Under reparation af netop denne lille scooter, skulle der jo lidt reservedele til, og der fandt vi en Vespa/Piaggio-forhandler ved navn Peter Ricambi på Fyn, som solgte netop disse. Peter fortalte en dag under en telefonsamtale meget begejstret om netop Oldtimerløbet i Gråsten – Det skulle vi simpelthen besøge hvis vi kom forbi.

Efterfølgende blev vi enige om, at vores årlige tur i 2002 netop skulle gå til Gråsten. Under besøget på pladsen, blev begejstringen bare større og større for disse udstillede fantastiske køretøjer, og ikke mindst den hygge som var omkring deltagerne, så hele sommeren spøgte de gamle køretøjer, og interessen for dem voksede stille og roligt. Men der skulle alligevel gå et par år, før det rigtig blev til noget. I løbet af 2004 købte jeg min første klassiker, det var en Honda CM400T fra 1980, den gik jeg så i gang med at renovere. Allerede ved Oldtimerløbet i 2005 fik jeg så min debut, med startnummer 5, og i 2006 havde den startnummer 6. I 2007 deltog jeg så med en grøn Honda 750F fra 1982, det var noget værre skrammel, den brugte mere olie end benzin, derfor blev den hurtigt udskiftet med en rigtig Honda Bold O’rnemlig en flot rød 900 FII med fuldkåbe årgang 5

www.oldtimerlobet.dk


1982, med den kørte jeg Skanderborg/Gråsten i 2008 med startnummer 953, og i 2010 og 2011 almindeligt i Oldtimerløbet med henholdsvis startnummer 54 og 39. I 2009 var jeg desværre ikke med p.g.a. en familiefest. Men så skete der noget, for nu skulle det altså være rigtigt, i 2009 havde jeg købt et vrag af en Morris Minor, og den brugte jeg så to-tre år på at sætte i stand efter alle kunstens regler. Så i 2012 skulle Oldtimerløber nemlig køres i en rigtig veteran; en flot cremefarvet Morris 1000 Super, årgang 1968, den fik startnummer 569.

I 2014 havde jeg en flot grøn/sort BSA B31 fra 1946 med, den havde startnummer 46.

I 2014 kørte jeg BSA - i år bliver MC-temaet ved Oldtimerløbet netop BSA. I 2015 og 2016 var det så en Triumph Spitfire MK IV fra 1971, som jeg deltog med den havde henholdsvis startnummer 68 og 38. I 2017 var tanken så, atjeg skulle have haft en Austin Seven Box Saloon årgang 1932 med, men da vi så nærmede os, fik jeg lidt kolde fødder, for der er altså meget langt fra Maribo på Lolland til Gråsten med en motor på kun 7,5 HK, og da jeg i mellemtiden havde handlet mig til en Morris Minor fra 1954, blev det den som deltog med startnummer 18. Den fik også turen i 2018 hvor startnummeret var helt nede på nummer 2.

Den flot restaurerede Minor deltog i Oldtimerløbet i 2012 med startnummer 569. Med den gentog jeg så succes’en i 2013, det husker jeg som året, hvor regnen væltede ned så alting sejlede væk - der var startnummeret 123.

Det var ganske rigtigt noget fugtigt i vejret i 2013 og kameramanden kunne ikke holde duggen fra linsen. Men sådan en ældre englænder kender jo mosten fra hjemlandet og en oldtimer kommer i alt slags vejr. www.oldtimerlobet.dk

En rigtig Minor med split-forrude fra 1954. 6


Det hele startede med en gæstevisit i 2002 Faktisk må jeg sige, at den bliver sjovere for hver gang jeg kører en tur i den. Mini’en er en 850 ccm som er indregistreret den 23. januar 1976 under registreringsnummer EC 20 837 til en dame ved navn Anna Hermansen i Ålborg, den har sin originale motor, og er altså ikke forskruet eller tunet på nogen måde. Den vejer 575 kg og er typegodkendt med påmonterede gummi/plasticskærmforøgere. Den er ikke nogen raket, men en rigtig sjov ”gokart” at smide rundt med på små veje - og nu skal den altså køre med nummer et.

Da jeg efterhånden ikke fik kørt ret meget i den gamle Austin, blev jeg med familien enig om, at den skulle byttes til noget mere brugbart, så de (to børn på 20 og 25 år) også kunne komme ud og køre lidt veteranbil. Under lidt søgen fandt vi så den fantastiske velholdte røde lille Morris Mini årgang 1976 hos Motorbyen i Odense. Der blev opnået enighed om en bytning af disse to køretøjer, og jeg steg gevaldigt i popularitet hos begge de unge mennesker :-) Der har selvfølgelig været nogle småting her og der som skulle rettes, men ikke det store. Så alt i alt har vi været meget tilfreds med Mini’en.

Simpelthen fantastisk!!! Mini (1959-2000) Et pludseligt påfund tegnet af Sir Alec Issigonis på en serviet.

Kom og få en snak med Søren inden han starter Oldtimerløbet med nr. 1. 7

www.oldtimerlobet.dk


Oldtimerløbet i hjertet af Gråsten Hvert år, den sidste lørdag i maj måned, løber Oldtimerløbet af stablen. Efterhånden har Oldtimerløbet en lang historie bag sig, og er den vel nok største årlige begivenhed i Gråsten. I år fylder arrangementet 29 år, så vi håber det igen i år bliver en stor oplevelse for både deltagere og publikummer. På kortet herunder kan du orientere dig i forhold til, hvor du kan komme ind på pladsen, hvor du parkerer, og hvilke områder du først vil se mv. Kortet overfor viser mere specifikt, hvorfra de forskellige klassementer er stillet op til start. Hvor årets bilmærke tema FORD A befinder sig. BSA klubben stiller op ved motorcyklerne. Spørgsmål og oplysning i informationsteltet midt på padsen.

Ind- og udkørselsveje og overordnet opstilling til start. Bemærk at knallert og MC kører ind fra nord, og biler kører ind fra syd på oldtimerpladsen. Se løbsdistancen og traktor ruten på www.oldtimerlobet.dk/oldtimerpladsen/kort Camping for deltagere Ved Gråsten Skole er der indrettet camping-område ved siden af sportspladsen til h.h.v. telt-camping og biler med campingvogn og autocampere. Camping-området er først åbent fra fredag kl. 16.00 og området skal være ryddet igen senest søndag kl. 14.00. Camping-el kan bestilles til 100,- kr. i informationen. Vis hensyn når du/I færdes i telt- og campingområdet. Skolegården ved Gråsten Skole må ikke benyttes som P-plads! Der må ikke køres med hverken bil, motorcykler eller knallerter på Gråsten Stadion / baneanlæg. Camping ved skolen er kun for deltagere i Oldtimerløbet! www.oldtimerlobet.dk

8


Programmet - Lørdag den 25. maj 2019 Kl. 08.00 Registrering af deltagerne. Kl. 10.00 Bedømmelse af køretøjerne. Kl. 12.30 Oldtimerpris udnævnes og overrækkes Kl. 13.00 Startskuddet lyder for Oldtimerløbet retning landegrænsen og retur. Kl. 14.00 Harley-Davidson på oldtimerpladsen. Kl. 14.30 Bandet Greystone underholder med rock og pop. Kl. 16.30 Pokaloverrækkelse. Kl. 18.00 Oldtimer Pit Menu i teltet, Greystone underholder med et bredt musikalsk repertoire

12 Klassementer Kl. 1 Kl. 2 Kl. 3 Kl. 4 Kl. 5 Kl. 6 Kl. 7 Kl. 8 Kl. 9 Kl.10 Kl.11 Kl.12 -

Cykler med hjælpemotor, til og med årgang 1987 Knallerter med tilhørende stel, til og med årgang 1987 Scootere og kabinescootere, til og med årgang 1987 Motorcykler, til og med årgang 1945 Motorcykler fra årg. 1946 til og med årgang 1987 til og med 250 cc Motorcykler fra årg. 1946 til og med årgang 1987 over 250 cc Japanske motorcykler til og med årgang 1987 til og med 250 cc Japanske motorcykler til og med årgang 1987 over 250 cc Biler til og med årgang 1945 Biler fra årg. 1946 til og med årgang 1987 Veterantraktorer og -landbrugsmotorer til og med årgang 1987 Lastvogne og busser over 3500 kg til og med årgang 1987 9

www.oldtimerlobet.dk


Velkommen til alle mærker Oldtimerløbet er et motorhistorisk mekka for alt, hvad der med (hjælpe)motor kan køre på land. Det er det største træf af sin art i Danmark og et tilløbsstykke fra både nær og fjern.

Ford A - bilernes bil, er årets tema blandt bilerne til Oldtimerløbet i år. Ford A klubben fra Vamdrup stiller op sammen med andre Ford A entusiaster med en flot kollektion legendariske Ford A modeller.

Vi ses så det kan høres!

BENTLEY 4,5 l, Le Mans, 1928 Stærk teknik til hårdt arbejde i denne tonstunge racer. Komforten består af hamperep som er snoet om rattet. www.oldtimerlobet.dk

10

Mercedes-Ben Eksklusiv luksu erne design, ken denne flotte Me


nz us i et for datiden modndetegner interiøret i ercedes-Benz Roadster.

Jaguar E, 1961-75 Datidens supersportsvogn med en topfart på 240 km/t. Forførende stil men man kan da godt tage på skiferie med en Jaguar E. 11

Rode hoved, ukendt amerikaner Vis mig dit hjem og jeg vil sige dig hvem du er. Der er virkeligt mange forskellige måder at indrette sig på - også i bilen. www.oldtimerlobet.dk


your family

Glade børn leger bedst

Miniferie i

GRÅSTEN* 2 ELLER 3 NÆTTER

I bor i 100 m2 feriebolig indrettet med køkken, brÌndeovn, 4 sovevÌrelser, opholdsstue, 2x toilet, spa & sauna..

Pü ENJOY RESORTS er der noget at komme efter for alle. Bare en enkelt dag, et par dage eller en uge vÌk fra hverdagen, men alligevel ikke langt vÌk. fra kr. Og hvorfor egentlig vente pü ferierne GÌlder 6 personer i sÌson C: og højtiderne? Der er jo altid en anled23/04 - 29/05, 02/06 - 21/06, ning til at tage afsted og nyde livet. Her 17/08 - 21/09 2019 finder du forkÌlelse til büde krop og sjÌl med mange aktiviteter, Eksempelvis i Pinsen som f.eks. badeland, wellness, 1.900 m2 spa, fitness, aktivitetsrum for wellness med børnene, restaurant og marina. udsigt til fjorden Enjoy Resorts Marina FiskenÌs pü Marina ligger midt i naturen, tÌt pü vandet og med højt til himlen. FiskenÌs Sü der er god plads til masser af samvÌrmed dine nÌrmeste.

3.115

Der er altid en anledning.... RĂ˜MĂ˜

FiskenĂŚsvej 2 DK-6300 GrĂĽsten Tlf. +45 7365 0033

GRĂ…STEN

* MINIFERIE : 2 NÆTTER (fredag-søndag), 3 NÆTTER (søndag-onsdag, mandag-torsdag, eller tirsdag-fredag). Opholdsprisen inkl. leje af feriebolig og slutrengøring. Fri adgang til badeland, Ă€WQHVV ZHOOQHVV DIGHOLQJ EÂĄUQ KDU DGJDQJ LIÂĄOJH med voksne i udvalgte perioder) samt legerum. Fri adgang til internet i ferieboligen. El- og vandforbrug afregnes efter forbrug ved afrejse

Book ophold pĂĽ www.enjoyresorts.dk www.oldtimerlobet.dk

12


Always look on the bright side of life Ingen andre steder i landet finder man et så bredt udbud af kørende maskiner som i Oldtimerløbet Gråsten tur/retur. En publikums- og deltagerattraktion helt ud over det sædvanlige. Oldtimerløbet i Gråsten er en sikker opskrift på en ganske særlig oplevelse. Hele byen summer og brummer af aktivitet og der er utroligt mange meget forskellige køretøjer at beundre på oldtimerpladsen. Mange deltagere går højt op i tidstypisk biltilbehør og klæder sig festligt på til lejligheden.

Sidst på dagen er der præmieoverrækkelse på Oldtimerpladsen. Her kan du høre de mange dommeres bedømmelser af de præmierede køretøjer og se ejerne modtage deres præmier på sejrspodiet. Der er præmier i alle klassementer.

Det er ikke et museumsbesøg, men en aktiv oplevelse af maskiner og mennesker i fuld aktion. Mange deltagere går højt op i at shine køretøjerne op til en festlig dag med Oldtimerløbet.

Jaguar XJ 12 Van den Plaz, 1974, Villads Jacobsen fra Gråsten flager med rødt og hvidt.

Lotus Elan 2+2, 1968 Jens Daugaard Madsen fra Ansager, viser sine herligheder frem til Oldtimerløbet. Fotos & tekst: Rune Søndergård Oldtimerløbet er en festdag for hele familien og solen skinner jo altid på de gode minder. Vi ses! 13

www.oldtimerlobet.dk


M>@NE:S IKH=NDM>K >K I:LL>G=> MBE @:FE> H@ ;>O:KBG@LO K=B@> ANL> H@ ;R@GBG@>K KÃ=> H@ ;E = FI>=> DNE;K G=M> OBG@>M:@LM>G u ?HKF& H@ ?B@NKLM>G F>= >EE>K N=>G @E:LNK u A G=LMKÃ@G> FNK& H@ FNGD>LM>G u @NEOM>@E B F:G@> ?HKF:M>K u LEB=LM KD> LM>GMÃCL?EBL>K H@ A G=@E:L>K>=> O @?EBL>K'

;>LÃ@ OHK>L N=LMBEEBG@>K3 Lehml`Z]^ 2 /,)) @k¬lm^g FZg mhk 2')) */'))% _k^ 2')) *-',)

=^g `Zfe^ Dgbo_Z[kbd KZZ]oZ] GR KZZ]oZ] -)% * lZe' hi`' Oh`gihkm^g +1)) D`l' Erg`[r FZg mhk *)')) */'))% _k^ *)')) *-'))

M>@NE:S :IL LEHML@:=> 2 /,)) @K LM>G ME?' 0) 0) 0+ 0. PPP'M>@NE:S'=D

www.oldtimerlobet.dk

14


15

www.oldtimerlobet.dk


Niels Nielsen og hans BSA BSA A 10 Rocket Gold Star replica

Tekst: BSA klub Foto: Rune Søndergård

Dansk BSA Klub har siden 1980 samlet ejere af det største af de engelske motorcykelmærker. Klubben er i dag også den største mærkeklub for engelske motorcykler i Danmark med ca. 600 medlemmer (og en hel del flere motorcykler i garagerne).

Bortset fra skærme og sliddele er alt originalt fra fabrikken i Birmingham, men Rocket Gold Star var topmodellen, og blev kun lavet i en kort periode fra 1962-63, i 1.584 eksemplarer som for de flestes vedkommende gik til USA, så hvis man vil have én, så må man enten grave meget dybt i lommerne eller sætte en sammen af originaldele på et stel fra de langt mere almindelige A 10-versioner. Nogen kender måske standardversionen Golden Flash, som havde samme stel, bortset fra ganske få detaljer. Niels og hans kone Elin købte deres RGS hos en forhandler i 2000, hvor den udadtil stort set så ud som den gør i dag. ”Hvorfor lige en BSA?” spørger vi” - ”jo, i landsbyen hvor jeg voksede op fandtes en B 31 på 350 cc som havde skiftende ejere, og den ender i flere omgange i min familie, så på den måde er mærket kommet meget tidligt ind i billedet”. Men den er for lille til at både Elin og jeg kan køre ture på den, så en større cykel måtte anskaffes.

Det er nok ikke hver dag du ser en BSA på landevejen. Til årets Oldtimerløb i Gråsten lørdag d. 25. maj, er BSA motorcykeltema, så her har du mulighed for at se et pænt udvalg af modeller i køreklar stand. BSA havde i 50’erne og 60’erne det største modelsortiment, og der blev lavet alt fra små totaktere til 3-cylindrede superbikes på 750 cc. Klubben udgiver ”BSA Nyt”, og redaktøren har mødt Niels Nielsen som er et af de aktive medlemmer, til en snak om hans A 10 Rocket Gold Star replica. Man kunne tro at ordet ”replica” betyder en moderne efterligning, men det er langt fra tilfældet. www.oldtimerlobet.dk

16


Da vi fik RGS’en kørte den da også udmærket nogle år, og vi meldte os med det samme ind i Dansk BSA Klub. Jeg blev glad for de årlige langture Skagen-Gedser og de store International Rallies som de 27 klubber på verdensplan skiftes til at holde rundt om i verden. Der har vi mødt mange gode venner, både i den danske klub og i de udenlandske. Vi er også næsten faste deltagere i Oldtimer-løbet i Gråsten, hvor vi har været med 16 gange. Der har jeg endda engang vundet en pokal. Der er også altid en del andre BSA’er med, og vi følges som regel med nogen fra klubben.

Den tidligste udgave af motoren stammer fra 1946 hvor den ydede 26 hk, mens Niels’ RGS yder 46 hk. Det er rigeligt til den form for kørsel Niels og Elin byder cyklen. Den har siden købet kørt 110.000 km, og nogle år går der 7.500 km på tælleren. Den bliver som regel kørt med 4.000 omdr/min med stræk op til 5.000 omdr/ min, hvilket svarer til 110-130 km/t. Udover ændringerne i motoren har Niels ikke afveget meget fra de oprindelige specifikationer, dog er en vekselstrømsgenerator installeret i stedet for den originale Lucas-dynamo. Den er en af de mange goodies der bliver lavet til BSA A 10, og reservedelsmarkedet er nok bedre nu end da cyklen var ny. Få klik på computeren sætter i dag ejeren i forbindelse med masser af forhandlere, og få dage senere har man sine stumper med posten. Hvis man vil se før man køber, findes der flere forhandlere i Danmark som specialiserer sig i dele til gamle englændere, igen med BSA som et af de førende mærker. Dæk er også langt bedre i dag end da cyklen var ny, især hvis man monterer nogle af de mere moderne typer som også passer til de oprindelige 19’’ fælge. Vi slutter lige af med et par af de oftest stillede spørgsmål: ”lækker den olie?” - ”nej, ikke som sådan, der dannes lidt oliekondens som samler sig til en enkelt dråbe efter hver tur, men det er det hele.” Kan den bremse?”: ”ja det kan den!”. ”Cyklen er monteret med den store 190 mm racing-bremse som netop er en af de stumper der adskiller Rocket Gold Star fra de mere almindelige versioner, så det kan den”. Niels anbefaler i den forbindelse at melde sig til et kørekursus på et lukket anlæg, hvor man kan teste sig selv og cyklen under trygge forhold. Dansk BSA Klub har arrangeret flere af den slags kurser i samarbejde med kørelærere. ”Hvem er typisk medlem af klubben?” - ”det er virkelig meget blandet, og heldigvis for det, det er meget forskellige erhvervsmæssig baggrund folk kommer med, og på trods af en vis overvægt af ”modne” medlemmer, så er der også en del yngre”. ”Skal man have en cykel der er flot og kørende for at være medlem?”. ”Nej, slet ikke, det vil være en fordel at melde sig ind før man køber en BSA, og på den måde gøre brug af vidensbanken i klubben, det er jo det den er til for!”.

16 gange har Niels stillet op til Oldtimerløbet. Efter et par år begyndte cyklen at give grimme lyde fra sig, og motoren blev skilt ad over en vinter. Her kom Niels’ baggrund som landbrugsmaskinsmed og senere ingeniør til sin ret. Det viste sig at en krydspind havde skubbet sig løs, og at lejet i venstre side sad fast på krumtappen ved at der var slået kørnerprikker ind i den. Det kunne ikke gå i længden, så i 2006 blev motoren pakket i en kasse og sendt til BSA-guruerne hos firmaet SRM i Wales, hvor den fik den helt store behandling. Den består i at smøringen til hovedlejerne laves om til at komme fra enden af krumtappen i stedet for gennem en bøsning (som fra fabrikken udgør hovedlejet i højre side), og at hovedlejet skiftes ud til rulleleje og kugleleje. På den måde falder olietrykket ikke som følge af et slidt leje i højre side, hvilket ellers er en risiko. Motoren kørte nu fint i en del år, men i 2012 gik det alligevel galt, og krumtappen revnede trods den kostbare ændring. SRM fik dog igen opgaven, og siden har motoren opført sig pænt. Konstruktionen er ellers solid nok, og de mange tusind maskiner der blev lavet, har ry for pålidelighed. 17

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

18


Drive in - vi har det hele www.form-graďŹ k.dk

ĎŻĎŹĎŹ Ĺ?ĆŒÄ‚Ć&#x; Ć? WͲƉůĂĚĆ?ÄžĆŒ Ć&#x; ĹŻ Ď­Ď´ ^ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻÄ?ĆľĆ&#x; ĹŹĹŹÄžĆŒ Apoteket Bruhns Bygma Det Nye Hebru Estate MĂŚglerne

Flygger farver Garn & Tøj Grüsten Blomster Hürtotten Lagkagehuset

LĂŚgehuset Netto OK Benzin OK Vaskehal SuperBrugsen

h>^E ^ EdZ d Ͳ 'Z ^d E

19

www.oldtimerlobet.dk


Tekst: Karin Nielsen. Foto: Rune Søndergård

FORD A - Bilernes bil, i Gråsten stod en kiste derinde, den var i sort højglans og med et bredt ”sølv” bælte med religiøse motiver! På pladsen kunne man købe helstegt pattegris med kartoffelsalat, grillpølser, is, div. drikkevarer, kaffe og kage. Der var lodtrækning om ret så pæne præmier på adgangsbilletten, men desværre havde vi forkerte navne, så det blev ingen af os der vandt! Der var også gode toiletforhold som blev holdt rent og pænt af spejderne. Kl. 13 gik startskuddet og de fleste kører fra pladsen i god ro og orden. Straks møder man publikum, der står og sidder, nogle har taget borde og bænke og mange flag med ud. Der vinkes og børnene ”tigger” om et dyt/båt og alle er så smilende og glade. Der er en hel utrolig opbakning fra publikum på denne dag. Vi har deltaget i 10 år nu og overraskes stadig over dette. Både i Gråsten og i Rinkenæs er beboere fra plejehjemmene kørt i stilling under en pavillon og her er vi ekstra opmærksomme på at give et dyt og få vinket tilbage.

Ford A Roadster, 1931, 4-cylindre, 3 liters motor som yder hele 37 HK. Den har 3 fremadgående gear og mekaniske bremser. Født i USA med én baglygte og ét bremselys. Bilernes bil, Ford A, blev bygget i årene fra 1927-1931. I gennemsnit er de altså 90 år gamle idag. Kom og nyd det fine opbud af smukke Ford A modeller til årets biltema ved Oldtimerløbet. Vi stod op til det dejligste solskinsvejr og kl. 9 afgik 3 biler fra opsamlingsstedet v. Søgård via Kværs til Ringriderpladsen i Gråsten. Her blev vi modtaget af Birgit og Peter som havde reserveret pladser til os. Efter at have monteret vore startnumre og fået den 1. kop kaffe, var der tid til at få kikket på alle køretøjer. Pladsen var godt besat med køretøjer som var usædvanlig flotte, sjældne, nogle til et ”hmm” og nogle til et whau, som f.eks. den store rustvogn (USA-import) og da dørene stod åbne var et kik ind jo tilladt, men jeg blev lidt ilde tilpas, idet der virkelig www.oldtimerlobet.dk

20


Reservedunken er klar til at tage på langfart.

Pudset og på plads til Oldtimerløbet i 2011.

Nede ved Sønderhav kulminerer det endnu engang med publikum og langs med Fjordvejen har vi kunnet nyde synet af de mange sejlbåde på vandet. Så må vi være ærlige og tilstå, at her i Sønderhav, drejer vi ind til Annis kiosk for at spise en af de store is (her sparer de ikke på isen) og derefter kører vi heller ikke videre til Flensborg, da vi finder det meget besværligt at komme gennem lysreguleringen ved Kruså. Så vi nyder isen og kører tilbage til Gråsten. Birgit og Peter tog vi afsked med før start, i Gråsten, Anneliese, Leif og Mikkel tog vi afsked

med ved Annis kiosk og Helge tog vist turen til Flensborg. Pga. af varmen valgte vi ikke at overvære præmieoverrækkelser, men herom kan der læses på www.oldtimerlobet.dk, hvor der også vil være masser af flotte billeder. Vi fra Vamdrup Ford A klub, heriblandt 2 deltagende børnebørn, nød et hyggeligt samvær på pladsen og kan kun opfordre jer til at komme og opleve den gode stemning der altid er. Sæt kryds i kalenderen til den sidste lørdag i maj = 25. maj 2019. Her stiller vi op i samlet trop til det store Ford A tema ved Oldtimerløbet i år.

Smil på læberne til Oldtimerløbet i 2009.

21

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

22


Greystone

Greystone er et band, som melder sig på banen til at underholde i hele Danmark og i udlandet.

- når god musik er et must

Greystone spiller til alt fra bryllupper og fødselsdage til kroballer og firmafester - hvor god musik er et must! Gruppen består af to dygtige og garvede musikere, som både leverer den afdæmpede musik til maden, og den populære dansemusik til festen. Med et kæmpe repertoire, lige fra pop, rock og nye hits - til klassisk, dansktop og country, vil Greystone altid forme aftenen efter publikums smag. På scenen vil man opleve guitaristen/sangeren John og keyboardspilleren Stephan i en dynamisk blanding af musikalsk talent, hyggelig stemning og højt humør. Greystone er ren spilleglæde – og det smitter! I år indtager Greystone scenen ved Oldtimerløbet i den nye Oldtimer Pit, som er i teltet midt på oldtimerpladsen. Greystone spiller i teltet fra kl. 14:30 og igen kl. 18:00 til Oldtimer Pit Menu. Vi håber stemningen blive oldtimerhyggelig og ser frem til en herlig aften i den nye Oldtimer Pit. 23

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

24


25

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

26


Fotos & tekst: Rune Søndergård

Tekst & Foto: Rune Søndergård

Ford A Coupe hilser på Gråsten Slot

FORD A - bilernes bil - er årets biltema Ford A - bilernes bil, er årets tema blandt bilerne til Oldtimerløbet i år. Ford A klubben fra Vamdrup mønstrer med over 20 Ford A modeller og sammen med andre Ford A entusiaster bliver der rigeligt at se på og opleve. Ford A klubben stiller op midt på oldtimerpladsen med deres klubtelt og medlemmerne med deres klassiske biler. Ford A klubben i Vamdrup har gjort et stort benarbejde forud for Oldtimerløbet, for at samle så mange kørende Ford A modeller som muligt til dette års træf. Også ikke medlemmer er naturligvis inviteret. Vi ser frem til endnu en stor motorhistorisk oplevelse, som vækker minder ved Oldtimerløbet og måske også vækker drømme om kommende ønskebiler.

Her flankerer Leif Hansen fra Tinglev i 2018 sammen med familien deres flotte Ford A fra 1930. Så kom og vær med og oplev synet af bilernes bil, som stadig kan køre til Nordkap og hjem igen uden at tabe en skrue. Vi siger velkommen til klubben samt løsgængerne og ønsker alle en rigtig god fornøjelse til Oldtimerløbet. 27

www.oldtimerlobet.dk


Mercedes 190 SL 1,9

Porsche 911 2,7

BMW 320i 2,0 Cabriolet

Aston Martin DBS 5,4

Disse biler står i Odense

BMW 326 2,0

MG B 1,8 Roadster

Danmark største bilhus for klassiske biler

BMW 2002 2,0 tii

Ferrari 308 3,0 GTB

Mercedes 190 SL

Jaguar E-Type 4,2

Alfa Romeo Giulia

BMW BMW 327 2,0

VW 1100 1,1

Disse biler står i Ans

Besøg os i Midtjylland eller Odense

Austin Healey 3000

Chevrolet Corvette 5,3

CC Cars | Bodalen 1, 8643 Ans By | Tlf: +45 8720 1025 | info@cc-cars.dk CC Cars Odense | Nyborgvej 427, 5220 Odense | Tlf: +45 4027 7017 | kgl@cc-cars.dk

www.oldtimerlobet.dk

28


Mercedes 190 SL 1,9

Porsche 911 2,7

Disse biler står i Odense

BMW 326 2,0

Reserveret til CC Cars i Ans MG B 1,8 Roadster

BMW 320i 2,0 Cabriolet

Aston Martin DBS 5,4

Danmark største bilhus for klassiske biler

Austin Healey 3000

BMW 2002 2,0 tii

BMW BMW 327 2,0

Chevrolet Corvette 5,3

Ferrari 308 3,0 GTB

Mercedes 190 SL

Jaguar E-Type 4,2

Alfa Romeo Giulia

VW 1100 1,1

Disse biler står i Ans

Besøg os i Midtjylland eller Odense

CC Cars | Bodalen 1, 8643 Ans By | Tlf: +45 8720 1025 | info@cc-cars.dk

CC Cars Odense | Nyborgvej 427, 5220 Odense | Tlf: +45 4027 7017 | kgl@cc-cars.dk

29

www.oldtimerlobet.dk


Oplev løbet fra første række på Torvet

Torvet 8 • 6300 Gråsten Tlf. 7465 1200 info@graastenraadhus.dk www.graastenraadhus.dk

Hotel & Restauration

Se mere på ipnordic.dk Ring på 89 10 10 10

www.oldtimerlobet.dk

30


Startnummer købes i webshoppen www.oldtimerlobet.dk

Vi ses

Kom til Gråsten og deltag i Oldtimerløbet Tag nogle dage ud af kalenderen og kom til Gråsten. Hele byen står på hovedet til Oldtimerløbet og mange spisesteder byder på klassikere og kulinariske oplevelser. Du kan overnatte på mange bekvemme måder enten på hotel, ferielejlighed, campingplads med hytter og i sommerhus på Fiskenæs som også byder på badeland og skønne naturomgivelser. Du kan også tage en tur på golfbanen eller køre ad smukke veje i det sønderjyske for så at deltage i Oldtimerløbet om lørdagen.

Masser af muligheder for at nyde livet i Gråsten 31

www.oldtimerlobet.dk


Hestekræfter til stort og småt

Til start ved Oldtimerløbet stiller der en bred vifte af motorhistoriske og klassiske køretøjer op, som alle har det til fælles at de drives af hestekræfter. Om det er en Velo Solex, en muskuløs Mustang, en 2CV med taget rullet op, en brandbil, traktor eller en Harley Davidsom med det vildeste bagdæk, ja så drejer hjulene rundt drevet af hestekræfter. Ved Oldtimerløbet i Gråsten er der noget for enhver smag og minderne om alle mulige køretøjer kan genoplives og nydes på nært hold på oldtimerpladsen inden starten går og når de kommer i mål. Kom og vær med, kom tæt på drengedrømmene, tag pigerne med og nyd starten ved Oldtimerløbet 2019.

KØR SELV MED Har du et køretøj som er fra før 1987 kan du deltage i Oldtimerløbet sammen med alle de andre klassiske køretøjer. Gå blot ind på www.oldtimerlobet.dk og køb et startnummer i webshoppen. Vi ses så det høres!

www.oldtimerlobet.dk

32


Startnummer købes på www.oldtimerlobet.dk

Foto & tekst: Rune Søndergård 33

www.oldtimerlobet.dk


Mini STURGIS Stort Harley Davidson træf i Gråsten I forbindelse med OLDTIMERLØBET 2019 GRÅSTEN / tur-retur, inviterer Lions Club, HARLEY DAVIDSON CLUB OF DENMARK og Gråsten Handelsstandforening til HARLEYDAVIDSON STÆVNE i Gråsten. Motorcyklerne stiller op på torvet foran det gamle rådhus midt i byen, hvor handelsstanden beværter de fremmødte motorcyklister med morgenkaffe fra kl. 8.30. Kl. 08.00 - Ankomst på Torvet i Gråsten. Kl. 08.30 - Morgenkaffe Kl. 09.00 - Bedømmelse ved Peter Juhler. Kl. 12.00 - Start på fællesturen. Kl. 14.15 - Ankomst til Oldtimerpladsen. Kl. 14.30 - Overrækkelse af pokaler for Best Custom Bike, Best Classic, Best Rearend samt Best Painted.

www.oldtimerlobet.dk

34


,उWIGZYNPPJS MFW उGJSY YNWXIFL QŠWIFL XŠSIFL

5FSTWFRF WJXYFZWFSYJS YNQG^IJW

Sønderjysk tapas 149,-

8JOWX[JO Ѭ 7NSPJS‡X Ѭ ,WउXYJS Ѭ 9QK Ѭ NSKT%GJSSNPXLFFWIGZYNP IP Ѭ \\\ GJSSNPXLFFWIGZYNP IP

35

www.oldtimerlobet.dk


Fotos: Rune Søndergård, tekst: Anton Schulz

Foto & tekst: Rune Søndergård

BSA årets MC-tema ved Oldtimerløbet Vi ser frem til endnu en motorhistorisk oplevelse, som vækker minder ved Oldtimerløbet og måske også vækker drømme om kommende ønskecykler. BSA er et legendarisk motorcykelmærke og er stadig meget populære blandt MC folket. Deres rolle i den motorhistoriske fortid er ubestridt, og mange mennesker har et eller andet forhold til disse engelske maskiner.

Motorcyklerne fra British Small Arms -bedre kendt som BSA, bliver årets MC-tema ved Oldtimerløbet. BSA klubben stiller sammen med andre BSA entusiaster op med en flot kollektion legendariske BSA modeller. BSA Klubben stiller op forrest på oldtimerpladsens MC-område med deres klubtelt og medlemmerne med deres klassiske motorcykler. BSA klubben i Danmark har gjort en dyd ud af, at samle en bred vifte af mærkets modeller, lige fra små 2-taktere til store 3-cylindrede superbikes, så der er god grund til at glæde sig til at se hele paletten til Oldtimerløbet. Også ikke medlemmer af BSA klubben inviteres til at stille op under temaet BSA. www.oldtimerlobet.dk

Vi kan alle se frem til et bredt modelprogram der er repræsentativt for mærket. Så kom og vær med og oplev synet af disse herlige engelske køremaskiner. Vi siger velkommen til BSA klubben og alle løsgængerne og ønsker alle en rigtig god fornøjelse til Oldtimerløbet. 36


De retfærdige dommere ved Oldtimerløbet

Foto: Rune Søndergård Dommerpanelet ved Oldtimerløbet er sammensat af vidende og entusiastiske frivillige, der alle har baggrund i det mekaniske. De har øje for detaljerne og dømmer retfærdigt på alle måder.

37

www.oldtimerlobet.dk


OWNERS GARAGE Nyt bilhotel søsat på havnen i Egernsund

Velbeliggende i idylliske maritime omgivelser på havnen i Egernsund, er den tidligere Egernsund Maskinfabrik forvandlet til et attraktivt garage fællesskab for entusiastiske bilejere af moderne og klassiske sportsbiler. Faciliteterne er nyrenoveret og sikret ved moderne videoovervågningssystemer og forsvarligt indhegnet. Den enkelte bilejer har egen adgang via nøgle og kodesikring 365/7/24 helt efter personligt behov.

www.oldtimerlobet.dk

38


Plads til det sjove OWNERS GARAGE tilbyder inviterede arrangementer over hele året til glæde for husets brugere og gæster. Seneste store arrangement var en foredragsaften med Lars Rolner som fortalte om udholdensheds rallyet fra Peking til Paris, som han sammen med konen Annette i 2013 gennemførte i en rigtig Bentley racer fra 1928. I 2019 deltager parret igen, men denne gang i en top trimmet Porsche 911 fra 1974, som han købte af Walther Röhrl.

39

www.oldtimerlobet.dk


OWNERS GARAGE Fantastiske forhold på bilhotellet

Bilhotel til veteranen på OWNERS GARAGE i Egernsund På en idyllisk plet direkte til sundet på Havnevej 3 i Egernsund, har en lokal bilentusiast denne sommer åbnet et moderne sønderjysk bilhotel indrettet for kvalitetsopbevaring af velholdte sports og klassiske biler.

Der er monteret 3 sikrede rulleporte (sikrings pullerter), som kan benyttes 24/7 alle årets dage. Hele ejendommen (800m2) er beliggende bag aflukket hegn og porte. Brugere får udleveret adgangsnøgle og en sikringskode til betjening af ejendommens alarmer; ligesom ejendommen er videoovervåget. Der er adgang til værktøjsvogn for almindeligt bil vedligehold ligesom udlejer stiller en godkendt fuldautomatisk 5A Ctek lade aggregat til fri rådighed.

Faciliteterne tilbyder opvarmede lokaler til omkring 30 biler, der hver er allokeret et nummeret og reserveret felt med egen udtag for batterioplader og en opbevaringsboks til brug for ejernes private ejendele. Garagen agerer ikke autoværksted men er dedikeret til fællesskabet med ønsket om en miljørigtig og sikker kvalitetsopbevaring af bilerne. Der er indrettet fælles mødelokaler, bibliotek, køkken og bar for hyggelig ”sparken dæk”. Gulvene er epoxy-behandlede fiberbeton der kan modstå motordryp, de er fuldt isolerede og støvfrie.

Indehaveren er tidligere koncerndirektør Heine Askær-Jensen der har ”leget” med biler hele livet. Karrieren tillod ikke tidligere nok tid til bil-hobbyen selvom samlingen havde det med at vokse over årene, men det er tid nu. Seniortilværelsen har gjort drømmen mulig og den skulle udleves. Heine udtaler: ”Owners-Garage er for mig det fuldendte ”hjerteprojekt” hvor hovedet ikke har fået det sidste ord! Ønsket har været at skabe ærlig ”Plads til det Sjove” og at kunne dele det med ligesindede bilentusiaster uanset mærke, økonomi og drømme. Her er

www.oldtimerlobet.dk

40


med høj musik og strålende humør. I april kom 200 til et inspirerende foredrag med Lars Rolner som denne sommer sammen med sin hustru Annette atter tager turen Peking-Paris (12.247 km) denne gang i en ombygget Porsche 911 fra 1974. Annette og Lars kom til start ved Oldtimerløbet i 2015 med deres fascinerende Bentley 4,5 l, Le Mans racer fra 1928. Garagefællesskabet er kommet godt fra start. Ved et månedligt fællesbidrag(leje) på kun kr. 500 inkl. moms per bil er der skabt noget enestående i det sønderjyske for bilfolket. OwnersGarage melder udsolgt, men har etableret en venteliste hvor de ledige pladser tildeles efter princippet ”først til mølle”. Det er gratis at oprette en venteliste position.

plads til alle. Vi har basale hverdagsbiler og ægte fuldblods klenodier af de fineste. For mig gælder det benzin, teknik og bevægelse. Min far var mekaniker og jeg fik bilerne ind med modermælken. Det har holdt ved lige siden og i dag er det sammen med mine hobbies for sejllads den absolutte yndlingsbeskæftigelse.” Heine fortsætter: ”Gennem bilhotellet møder jeg hver eneste dag nogle helt enestående mennesker, hvor vi sammen ikke alene får talt om bilerne men om livets mange spændende gøremål. Det er meget inspirerende at dele fællesskabet om bilerne og vi har formået at udnytte rammerne ikke alene for dem som lejer pladserne, men også ved at invitere til forskellige arrangementer for bilfolket. Vi havde i februar en skøn eftermiddag med 150 dansende damer til aktivitetsgymnastik; en eftermiddag

Lars Rolner trak fulde huse

Se nærmere på www.ownersgarage.club Tekst: OG Foto: Rune Søndergård

Storytelling fra Peking til Paris

Heine byder velkommen

Per Nielsen spiller en fanfare

Toptrimmet Porsche 911 - testet i dansk grusgrav. Klar til start i Peking til Paris rallyet i 2019 41

www.oldtimerlobet.dk


ZERObillån

ZERObillån Vælg en energirigtig bil og spar penge! Storegade 27 6310 Broager Tlf. 7418 3838

Kastanie Allé 8 6400 Sønderborg Tlf. 7418 3838

First mover Since 1791 www.petersen-tegl.dk

www.oldtimerlobet.dk

42

Skrænten 5 6200 Aabenraa Tlf. 7418 3838


Pas godt på din passion og hobby GF’s veterankøretøjsforsikring er tilpasset de særlige behov, du har som ejer af en veteranbil, veteranmotorcykel eller et andet klassisk køretøj. Når du forsikrer dit klassiske eller veterankøretøj hos GF, bliver du samtidig medlem af forsikringsklubben GF Veteran***. Det forsikrede køretøj kan anvendes til hobbykørsel, maksimalt 6.000 km årligt, i perioden fra 15. marts til 31. oktober. Du skal også have registreret et køretøj til daglig brug for at kunne tegne veteranforsikring.

Det får du som kunde i GF Veteran Vejhjælp i Danmark. Du kan få vejhjælp fra SOS Dansk Autohjælp på helt specielle betingelser og til en særlig favorabel pris, når du har veteran- og klassisk bil/MC registreret i dit navn hos GF Veteran.

Forsikringer med overskudsdeling. Hvert år gør vi regnskabet op, og kunderne deler overskuddet. Vi trækker din andel fra i din pris for det kommende år. Præmien i 2019 er fx reduceret med 14,9 % på baggrund af overskud i 2018.

Vejhjælp i udlandet. Har du tegnet kaskoforsikring på din bil eller motorcykel, så får du hjælp fra SOS International, hvis du kører galt eller kører i stå i udlandet (det røde kort). Totalvægten må ikke overstige 3.500 kg.

Rabat når du har flere. Har du to eller flere klassiske-/ veteranbiler eller -motorcykler, så får du 25 % rabat på forsikringer til alle veterankøretøjerne.

Priseksempler for veteran/klassisk køretøj Årlig præmie. Ansvars- og kaskoforsikring inkl. statsafgift – Selvrisiko 1.964 kr. Dagsværdi indtil kr.

Veteranbil/-motorcykel Ansvar og kasko

50.000

726 / 617 kr *

150.000

1.134 / 964 kr *

500.000

2.701 / 2.297 kr *

Klassisk bil/-motorcykel

Ansvar alene

Ansvar og kasko

226 / 192*

2.832 / 2.409 kr *

Veteranknallert

Ansvar alene

1.814 / 1.543 kr * 562 / 478*

Lovpligtig ansvarsforsikring:

6.535 / 5.558 kr *

500 kr.**

*Priseksemplerne viser præmien før (A/) og efter (/B) fradrag af overskuddet på godt 14.90 %. **Veteranknallertforsikring er uden medlemsindskud. Alle priserne er eksklusive afgifter og 30 kr i medlemskontingent.

Så nemt flytter du dine forsikringer over til os Udfyld forsikringsbegæring på www.gfforsikring.dk/veteran og medsend to billeder af køretøjet. Så sørger vi for at opsige dine nuværende policer og overfører dem til GF. *** For at blive medlem i GF Veteran skal forskellige krav være opfyldt. Du kan læse mere om kravene, vilkår og forsikringssummer m.m. på www.gfforsikring.dk/veteran.

GF Veteran · Strandvejen 59 · 2100 København Ø Tlf. 7224 4198 · www.gf-veteran.dk · gf-veteran@gf-forsikring.dk GF Veteran tilbyder forsikringer via GF Forsikring a/s, som er et dansk forsikringsselskab omfattet af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Vi tager forbehold for eventuelle fejl. Indholdet kan ikke erstatte den vejledning, som du kan få ved at kontakte os. Du kan finde betingelserne for vores produkter på www.gfforsikring.dk

43

www.oldtimerlobet.dk


n løfter AquaNife kabine taurering res niveauet på din

718 Spyder

Vi har anskaffet en AquaNife vandpoleringskabine - så vi nu kan være behjælpelige med dit restaureringsprojekt

Model Restomate

Kontakt os for yderligere oplysninger! Garagen 12 ApS Løjt Kloster 12 6200 Aabenraa +45 2033 0782 jh@garagen12.dk

Porsche byggede i 1957-1959 kun 34 eksemplarer i racerafdelingen, som bl.a. blev kørt til Le Mans. Med sin lette vægt på kun 530 kg og en 1498 ccm 4-cylindret luftkølet motor med 148 HK ved 8.000 omd. kom tophastigheden op på svimlende 256 km/t. Kom og se denne autentiske replika bygget i 1965, fra Jordrens Syd/Garagen12, til Oldtimerløbet i år. Professionelle billeder som af denne PORSCHE 718, kan bestilles hos vores hoffotograf, som tilbyder at fotografere dit køretøj til Oldtimerløbet for et aftalt beløb. Ring til Rune på 22 33 09 55.

SØNDERBORG www.oldtimerlobet.dk

44


Brændstof til din klassiker Ulsnæscentret i Gråsten

Nu kan du betale med OK's app, når du tanker Kom ind på vores stand og få et OK Benzinkort og hør mere om OK’s nye betalingsapp. Så kan du klare betalingen af benzin, diesel og vask på din mobiltelefon.

45

www.oldtimerlobet.dk


Vil du også være Favorit-kunde i Sydbank? FAVORIT Med fordelsprogrammet Sydbank Favorit vælger du selv dine fordele. Og jo mere af din økonomi du samler hos os, jo flere fordele kan du vælge. Beregn på sydbank.dk/favorit hvor mange fordele du kan få. Herefter kan du klare dit bankskifte online ved hjælp af et netmøde og sikker upload af dine dokumenter. Alternativt kan du ringe til mig på 74 37 73 86, så vi sammen kan gennemgå dine muligheder. Torvet 2 · 6300 Gråsten Tlf. 74 37 73 70 · sydbank.dk

www.oldtimerlobet.dk

46

Birgitte Holm Sprogø Privatrådgiver Tlf. 74 37 73 86 birgitte.sprogoe@ sydbank.dk


47

www.oldtimerlobet.dk


-er for både store og små Tag hele familien med til Oldtimerløbet og oplev stemningen, nyd livet og sug indtrykkene til dig. Hele dagen summer og brummer det af aktivitet og der er masser at se på og snakke om, når Oldtimerløbet fylder pladsen med skønne klassiske køretøjer af en hver afskygning. De kørende deltagere kommer til start fra hele landet og udlandet med, og du kan med garanti se og høre sjældne og interessante modeller når hestekræfterne slippes løs. Vi ses så det høres

www.oldtimerlobet.dk

48


Vi forsikrer din passion – lige der, hvor du er

Esbjerg Kolding Tønder /DENSE Haderslev Sønderborg Aabenraa Tlf: 74 42 75 00 · info@soenderjysk.dk

49

www.oldtimerlobet.dk


POKALOVERRÆKKELSE Kl. 16:30

Stumper og gadgets Kom og se hvad du kan finde af gadgets og stumper til MC og bil på Oldtimerpladsen. Du finder alt muligt fra legetøjsbiler til halve motorcykler, samt tøj og ting der på den ene eller anden måde har noget med livet omkring køretøjer at gøre. Stil selv op på oldtimer markedspladsen Mød frem og deltag i det hyggelige stumpemarked som er centralt placeret og meget publikumsvenligt med indgang fra 3 sider, så der kommer rigtig mange besøgende. Her er plads til alle, der har noget at sælge eller bytte og som er køretøjsrelateret.

www.oldtimerlobet.dk

50


TRAKTORSPECIALISTEN Stor erfaring i oldtimertraktorer med eget værksted. Speciale: Deutz oldtimer traktorer og reservedele. Har stort netværk i Tyskland. Reparation og salg af nutidige traktorer og landbrugsmaskiner

Pokalvinder ved Oldtimerløbet

Carstens Maskinværksted Nejsvej 18 6310 Broager Tlf.: 74 44 94 94 Mobil.: 24 23 86 24 Email: mail@carstensmaskinvaerksted.dk www.carstensmaskinvaerksted.dk

51

www.oldtimerlobet.dk


www.oldtimerlobet.dk

52


INSPIRATION

Nyheder · Tendenser · God stil

Flora glasvase

NU

69,-

SPAR 80

Spar

53% Lyngby Flora glasvase Fremstillet i krystal. H18 cm. Normalpris 149,-

www.hebru.dk · Mandag-Fredag 10-17.30 · Lørdag 10-14 · 1. søndag i mdr. 11-15

53

www.oldtimerlobet.dk


Vi er til tjeneste

HVORFOR SKAL JEG STØTTE LIONS Det er vigtigt for os at understrege, at al den støtte, der gives til Lions går ubeskåret til hjælpearbejdet. HVEM ER LIONS MEDLEMMER Lions klub er ikke en loge, men en forening af mennesker, der har overskud til at bruge fritiden til at hjælpe andre. Lions medlemmer interesserer sig aktivt for sine medmenneskers ve og vel og for samfundets værdier. Vi siger tak, fordi De støttede os. Til gengæld siger vi:

HVAD ER LIONS Lions er en humanitær organisation. Stiftet i 1917 i USA og i dag en af de største. Mere end 1,4 millioner medlemmer mænd og kvinder i mere end 180 lande. I Danmark blev den første Lions klub stiftet i København i 1950. I dag er der godt 300 klubber med tilsammen omkring 7.000 medlemmer. HVAD ER LIONS FORMÅL Lions klubbernes primære formål er humanitært hjælpearbejde. Ordet dækker over en lang række forskellige formål, som støttes både i det lokale, det nationale og det internationale samfund.

WE SERVE - VI ER TIL TJENESTE Oplysning om Lions: Præsidenten for Lions Club Broager & Gråsten, Eli Hjort-Pedersen tlf. 51422574. https://broager-graasten.lions.dk

HVORDAN HJÆLPER LIONS I lokalområdet, det nære samfund, kommunen, der hvor klubben har hjemme, ydes hjælpen ganske ofte, hvor offentlige midler ikke slår til eller ikke længere kan ydes grundet besparelser. Hjælpen ydes til både unge og gamle. Det kan være alt muligt lige fra en handicapridesaddel til ridecenteret, og til et forskningsprojekt. En af de allerstørste opgaver Lions har påtaget sig, er hjælp til udryddelse af den unødvendige blindhed ikke mindst i Afrika.

OLDTIMERLØBET 29. årgang

HVORDAN SKAFFER LIONS PENGE Kun fantasien sætter grænser, når en Lions klub skal skaffe penge. I Gråsten og Broager er Oldtimerløbet et godt aktiv. Oldtimerløbet har gennem årene vokset sig til et meget stort årligt arrangement. Desuden arrangeres der aktiviteter sammen med andre i området som f.eks. koncerter m.v

Oldtimerløbet er et Broager-Gråsten LIONS Club initiativ, som har vokset sig til et meget stort, spændende og folkeligt arrangement. Arrangementet har formået at donere midler til mange velgørenhedsformål i ind- og udland. I LIONS Broager- Gråsten, holdes der mange forberedende møder om den praktiske gennemførelse af Oldtimerløbet, som inddrager omkring 125 personers frivillige indsats.

LOKALE DONATIONER Se om Oldtimerprisen på www.oldtimerlobet.dk www.oldtimerlobet.dk

54


Lodtrækning på entrébilletten Deltag i lodtrækningen Udfyld kuponnen på næste side, træk talonen af og læg den i boksen ved informationen. De heldige vindere vil blive opråbt over højtaleranlægget eller blive ringet op på mobiltelefonen. God fornøjelse og held og lykke!

1. Du Glemmer Det Aldrig - Gavekort på 1.500,00 350 forskellige oplevelser i alle afskygninger efter eget valg!

3. Cathrineholm

2. EVA - SOLO

Stripes

Karaffel

5. Imerco Home Håndklædepakke i grå

4. Normann Vadefugl eg/stål

55

www.oldtimerlobet.dk


Lodtrækning på entrébilletten Udfyld talonen og aflever i boksen ved informationen Ved aflevering af denne talon, i boksen ved informationsvognen midt på oldtimerpladsen, er du med i lodtrækningen om 5 flotte præmier. Vinderne bekendtgøres kl. 12:15 over højtaler ved informationsvognen, hvor de møder op og får nærmere besked efter lodtrækningen. Husk at udfylde talonen tydeligt med dit navn og gerne med dit mobilnummer. Skriv dit navn her med blokbogstaver:

Gerne dit mobilnummer:

Ja tak, jeg ønsker at modtage nyhedsmails fra Oldtimerløbet på min e-mail adresse:

www.oldtimerlobet.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.