Page 1

O f f i s i e lt p r o g r a m Arendal – Fløy Flekkerøy 2. divisjon avd. 3 22. serierunde Lørdag 21. september kl 16:00

Kampsponsor

Foto: Jon Andreassen, Agderposten

Bjønnes Stadion, Arendal


V e l ko m m e n t i l B j ø n n e s

Dramaet fortsetter U

ansett utfall av dagens kamp: vi kan love mer nerver og neglebiting utover høsten!

Oddsenligaen avd 3 er så uforutsigbar at det kanskje er bare ligasponsor Norsk Tipping som oppriktig kan elske serien. Det er rekordjevnt på tabellen – og ­fortsatt kan nesten alt skje. Det er helt spesielt når en liga utvikler seg på den måten vi har sett i denne avdelingen i høst. Ingen lag har falt helt av, og det er stort sett et innebygd drama i hver eneste en av de gjenstående kampene, selv om vi sannsynligvis kan gratulere Nest-Sotra med opprykket etter at de vant 8-2 hjemme mot Vindbjart forrige helg. Men det resultatet sier også noe om uforutsigbarheten i årets serie. Til pause sto det 1-1 mellom de to lagene som så langt i sesongen har vist seg som de beste i avdelingen. Men i løpet av en omgang klarer altså høstens beste lag å score syv mål på vårsesongens klare ener. Jeg aner ikke hva oddsen var for en slik kamputvikling, men usannsynlig er vel et altfor mildt uttrykk.

og hva som er vanskelig program. Åsane er på rimelig trygg grunn og har kanskje lite å spille for, men vant samtidig imponerende 6-1 mot Brann 2 forrige serie­ runde. Vidar har opplevd formsvikt, men slo tilbake og vant mot Arna-Bjørnar etter å ha ligger under med to mål. Nest-Sotra har ennå ikke avgitt poeng på hjemmebane i år, men kanskje sprekker statistikken når Arendal kommer på besøk? Notodden var den store forhåndsfavoritten før sesongstart, men har ikke funnet stabil form ennå. Og i dag er det altså Fløy – et lokaloppgjør som er uhyre viktig for begge lag. ­Selvfølgelig kan alt skje. Det er fem kamper igjen. Fem kamper med lidenskap, nerve og dramatikk – nærmest i hvert eneste spark. Det er nødt til å bli moro! Heia Arendal!

Trond Madsen

K AMPFA K TA Arendal-Fløy Flekkerøy

I samme serierunde skulle vi også oppleve at FK Fyllingsdalen ikke nådde frem til kampstart mot Fløy fordi de visstnok hadde blingset på flytidene. Dermed oppstod en situasjon der utenomsportslige forhold kunne få avgjørende innflytelse på hvordan sesongen faktisk skal ende. Det gjenstår nå fem serierunder der Arendal skal møte Fløy (i dag), Åsane, Vidar, Nest-Sotra og ­Notodden. Det er ikke det enkleste programmet man kan ønske seg, men i en serie med så uforutsigbare resultater er det vanskelig å avgjøre hva som er enkelt

2

Dato: lørdag 21. september 2013 Tidspunkt: Kl 16:00 Sted: Bjønnes kunstgress Dommer: Ole-Martin Loeshagen, Norderhov Assistentdommer 1: Bjørn Tore Johansen, Vigør Assistentdommer 2: Kristoffer Gullhav, Jerv


hilsen fra ordføreren

Betyr mye for hele byen F

or alle byer og lokalsamfunn er det viktig å ha noe å samle oss om. Vi trenger noe å være stolte av og noe som knytter oss sammen. Det er sånt som gir lokal identitet og samhørighet. Det er sånt som er lim i lokalsamfunnet og får oss til å trives sammen. I Arendal har vi heldigvis mye å glede oss over i så måte. Vi har naturkvaliteter som sjø, kyst og skjærgård. Vi har fantastiske turområder, både sommer og vinter. Vi har et spennende næringsliv og et stadig mer mangfoldig kulturliv. Det er sånt vi kan glede oss over hver eneste dag – og noe av det tar vi etter hvert kanskje til og med for gitt. Men det er altså summen av alt dette som gjør oss glade i byen og stolte over å høre til her. I dette bildet er selvfølgelig også idretten viktig. Tusenvis av arendalitter er involvert i idretten, enten som mosjonister, som tillitsvalgte og trenere, som foreldre og tilskuere eller som utøvere. Idretten er avgjørende for folkehelsen og en samlende faktor for svært mange av oss som bor i denne byen. Derfor har også Arendal kommune satset mye på idrett de siste årene. Vi har fått kunstisbane, Norges kanskje flotteste håndballhall, turnhall og tennishall på Myra. Vi har kunnet glede oss over stadig nye kunstgressbaner som gjennom store deler av året gir barn og ungdom muligheter til fysisk aktivitet, trening og lek. Vi er stolte av de betydelige løftene som er gjort når det gjelder idrettsanlegg. De siste årene har vi også kunnet glede oss over å ha fått et håndballag i byen som har markert seg på

Ordfører Einar Halvorsen krysser fingrene for langsiktig suksess for Arendal Fotball. (Foto: Stein Harald Øigård, Agderposten)

nasjonalt nivå. Vi har sett at dette har engasjert og gledet svært mange mennesker og tilskuertallene har vært blant de høyeste i landet på mange kamper. Så egentlig er det bare en ting Arendals idrettsliv har manglet, og det er et skikkelig fotballag som gjør seg bemerket og bidrar til å sette Arendal på kartet også innenfor denne sporten. Derfor er det både inspirerende og morsomt å se hva Arendal Fotball har fått til i løpet av kort tid. I fjor var klubben Norges beste 3. divisjonslag og rykket opp til 2. divisjon og ble dermed en del av det Norges Fotballforbund definerer som toppfotballen. Jeg håper at klubben etablerer seg på høyt nivå og at vi vil få stadig mer å glede oss over også innenfor fotballen. Det vil bety mye for hele byen! Heia Arendal! Einar Halvorsen

3


-

v i

v a r m e r

m e n n e s k e r !

Adax har i mer enn seksti år vært en ledende produsent og leverandør av elvarme. Produkter utviklet for sikkerhet, komfort og kvalitet. Alle produkter fra egne fabrikker har 5 års garanti. www.adax.no

Adax AS, Myhresgt. 1, postboks 38, 3061 Svelvik. Tlf: 33 77 17 50.


utspill

Alt er opp til oss selv! I

dag gleder vi oss til sesongens siste lokal­ oppgjør når vi kan ønske Fløy velkommen. Neste år håper vi det blir enda flere lokal­ oppgjør i Oddsenligaen på Bjønnes. Vi var skuffet over et svakt resultat forrige helg da vi tapte 0-3 mot Fana. Selv om vi hadde ballen mest, skapte vi for lite til å vinne kampen. Målene kom på uheldige tidspunkter i kampen for oss, først gjennom en corner som tilfeldighetene blåser i mål etter bare syv minutter, så etter et frispark fra langt hold kort tid etter sidebyttet – og så fikk vi også et mål mot oss helt mot slutten da vi ofret defensiv trygghet i jakten på en redusering. Vi har vært forberedt på at vi også kunne få slike kampopplevelser i sluttinnspurten. Vi hadde en god gjennomgang av kampen på treningen mandag og har etter det bare fokusert på arbeidsoppgavene som ligger foran oss. Fortsatt er alt opp til oss selv. Vi må lykkes med å avgjøre kamper til vår fordel for å ta de poengene vi trenger, men vi har både ferdigheter og selvtillit nok til å klare dette. Vi har spilt under press i mange kamper tidligere også denne sesongen, og erfaringen er uten unntak at vi behersker disse situasjonene godt. Dagens kamp mot Fløy kan sikkert oppleves som sesongens viktigste akkurat nå. Det er et lokal­ oppgjør mot et lag som på samme måte som oss først og fremst fokuserer på å holde plassen i d ­ ivisjonen. Vi har møtt Fløy tre ganger tidligere denne sesongen.

Vi har vunnet klart en gang og tapt de to øvrige ­oppgjørene. Alle oppgjørene har imidlertid vært kamper med nerve og spenning, og det kan vi ­nærmest garantere at også dagens oppgjør vil by på. Vi vet at vi gjør høstinnspurten enklere for oss selv dersom vi sikrer oss tre poeng i dag, og det er også ambisjonen vår fra avspark. Samtidig håper vi at både Fløy og Arendal blir å finne i Oddsenligaen neste år. Da kan vi forhåpentlig se frem til tre lokaloppgjør med både Vindbjart, Fløy og Arendal involverte, i tillegg til at Jerv etter all sannsynlighet gjør comeback i divisjonen. God kamp!

Torstein Oland

5


PREFABRIKKERTE BAD

Kostnads- og tidsbesparende løsninger

Sertifisert av DNV

Godkjent av NBI

www.norac.no


B O RTELAGET

fotballeventyret fra flekkerøy F løy rykket opp til 2. divisjon i 2005 og har siden etablert seg som ett av de bedre lagene i divisjonen. I år har de vært tvunget til å la opprykksdrømmen hvile.

Før sesongen spådde han at Arendal kunne bli et lag som kjempet i toppen, men akkurat den spådommen har dessverre ikke blitt oppfylt. Derimot har han til fulle fått rett i at årets serie kom til å bli rekordjevn.

Det er ingen tvil om at det er skapt et lite fotballeventyr på Flekkerøy de siste årene. Etter opprykket har klubben de siste årene vært vurdert som Sørlandets nestbeste lag i skyggen av Start. De har hatt ressurser til å satse ambisiøst og samtidig lyktes med å få resultater, takket være en kombinasjon av lokale talenter og spillere som er hentet utenfra.

Joey Hardarson har tidligere omtalt Arendal i svært rosende ordelag og understreket at han liker at laget fremstår som et spillende fotballag som liker å holde ballen i laget. - Når det flyter og de har tempo i ballen, så kan Arendal slå hvem som helst. Mitt inntrykk er at spillerne er trygge med ballen i beina, har han tidligere uttalt om dagens motstander.

I vinter så det imidlertid krevende ut da klubben måtte kutte kraftig i A-lagssatsingen. Terje Marcussen, som gjennom mange år var krumtappen i klubben, sportslig leder og strategen som sørget for å skaffe økonomi til satsingen gikk lei og meldte overgang til håndballklubben Våg Vipers. Tilbake på Flekkerøy satt en gjeng entusiaster igjen med den krevende oppgaven å videreutvikle spillerstallen med vesentlig mindre penger til rådighet. Men de klarte å beholde de aller fleste nøkkelspillerne, selv om de måtte se at blant andre midtstopperkjempen Sven Fredrik Stray fant det mer attraktivt å fortsette karrieren i Jerv. I sommer mistet de også den danske toppscoreren Christian Andreassen, som imidlertid ikke fant samme scoringsform denne sesongen. Til gjengjeld har de hentet inn en ny islandsk spiss. Kolbeinn Karason (22) ble hentet inn rett før overgangsvinduet stengte på utlån ut sesongen fra Valur. Han har allerede markert seg som en positiv forsterkning på årets Fløy-lag.

”RÆGESTIMEN” Den siste uken har Fløy også vært involvert i en av sesongens mest dramatiske utenomsportslige saker i avdelingen, selv om de var helt uforskyldt i situasjonen som oppstod da forrige serierundes oppgjør mot FK Fyllingsdalen ikke kunne bli spilt fordi bergenserne bommet på flytidene fra Flesland. Dermed ble det ingen kamp for Fløy sist helg, og de møter nok både uthvilte og spillesugne når de entrer Bjønnes i ettermiddag.

TØFFE UTFORDRINGER Fløy trenes av islandske Joey Hardarson som har en fortid som toppspiller i blant annet Start. Den sympatiske islendingen har kunnet glede seg over at klubben har utviklet et sterkt fundament og et miljø som fortsatt har tiltrekningskraft på ambisiøse spillere i regionen.

8

I tillegg til å kunne mønstre et meget godt fotballag som riktignok har slitt i en del motbakke denne sesongen, så har Fløy også en av de mest fargerike supporterskarene på Sørlandet. ”Rægestimen” er alltid høylytt og humørfylt til stede, i hvert fall når det spilles kamper i egen landsdel. Dermed kommer nok også Arendal Ultras til å få noe å bryne seg mot i dagens kamp. Det er ingen tvil om at oppgjøret er superviktig for begge lag. Både Arendal og Fløy trenger alle poeng de kan få for å berge plassen. Det er derfor all mulig grunn til å se frem til dagens oppgjør som definitivt er den mest avgjørende kampen som noensinne er spilt mellom disse to lagene.


Johannes Thor “Joey” Hardarson er trener for Fløy. (Foto: Arild Sandvik, Fædrelandsvennen)

FLØY a-stall 1 Henrik Markussen

9 Lasse Sigurdsen

19 Fredrik Haldorsen

2 Vegard Skeie Liland

10 Dardan Dreshaj

20 Yngve Martinsen

3 Arne Olav Høgetveit

11 Lars Christian Thorsen

22 Benjamin Torsvik

4 Fadi Mazim Shawkat

14 Bjarte Richardsen

23 Conny Månsson

5 Andreas Jacobsen

15 Christoffer Myhre

24 Kolbeinn Karason

6 Lars Martin Kleivane Engedal

16 Jan Inge Rygh

82 K enneth Sørensen

7 Jonas Stefan Werner

17 John Olav Norheim

8 Lars Kristian Pedersen

18 Christopher Vium Olesen

9


sor.no

Sør Spareavtale

Start sparingen idag! Kom innom oss, ring 09200 eller se vilkĂĽr og bestill produktet pĂĽ sor.no

Sparing


Gode avfallsløsninger tar hensyn til både økonomi og miljø

Papp/ papir presse

Er du lei av at papir og papp eller annen søppel ligger og flyter rundt i bedriften? Komprimerende utstyr er en genial måte og holde orden på avfallet! Slikt utstyr vil også frigjøre lagerplass og redusere kostnadene du har på avfallet ditt!! Farlig avfall som olje, kjemikalier eller andre ting skal oppbevares etter gjeldende regelverk.

Retura Sør tilbyr utstyr som ivaretar dette 20 m3 komprimator

Kontakt oss for et uforpliktende forslag til lønnsom og miljøriktig håndtering av avfallet ditt. Ring 3707 6600 eller send en e-post til sor@retura.no for mer informasjon.

10 fots miljøcontainer til farlig avfall

STEINSPRUT TELEFONEN

09009

Ved bruk av denne kupongen når du trenger:

STEINSPRUTREPERASJON, NY FRONT-/SIDE-


STØTT arendal MED DIN

GRASROTANDEL! Ved å velge Arendal Fotball som din grasrotmottaker, kan du uten kostnader for deg selv være med på å støtte oss økonomisk! Nær 750 000 av Norsk Tippings spillere er nå grasrotgivere. I fjor ga de bort hele 296 millioner kroner til lag og foreninger landet over. Bli grasrotgiver du også - helt gratis, og det er enklere enn du tror!

Slik gjør du det: Hos kommisjonær: Be kommisjonæren om å få registrert Arendal Fotball som grasrotmottaker. Via sms: Send «Grasrotandelen 996007367» til 2020. Tjenesten er gratis. Du må ha registrert mobilnummeret ditt hos Norsk Tipping for å benytte deg av denne tjenesten. Mobilspill: Du kan også knytte deg til Arendal Fotball via mobilapplikasjonen fra Norsk Tipping på din mobiltelefon. Denne kan lastes ned ved å skrive kodeord SPILL til 1960. Etter at du har tilknyttet Arendal Fotball som din grasrotmottaker, får klubben fem prosent av din spillinnsats – uten at det koster deg noe som helst. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax og Extra.


arendal fotball

Dette er Arendal Fotball A

rendal Fotball ble stiftet 27. september 2010. Klubben er et felles samarbeidsprosjekt som er etablert av fotballgruppene i Grane og Trauma. Målet er å etablere et lag og en klubb som kan hevde seg i norsk fotball, sette Arendal på fotballkartet og skape en arena som gir lokale talenter fra regionen optimale utviklingsmuligheter.

Jan Sigurd Otterlei ble valgt til ny styreleder i Arendal Fotball på årsmøtet i 2013.

Klubbstyret: Leder: Jan Sigurd Otterlei Nestleder: Geir Fone Sekretær: Thorbjørn Claussen Sponsoransvarlig: Rune Aarrestad Økonomiansvarlig: Beate Pettersson Styremedlem: Sidsel Pettersen Styremedlem: Morten Kraft Styremedlem: Trond Madsen Observatører: Fredrik Halvorsen (Trauma) Kåre Mortveit (Grane)

Sportslig utvalg: Geir Fone (Leder) Vidar Arnesen Frode Landbø Trond Madsen Webgruppa: Hanne Henstein Trond Madsen Harald Worren Beate Pettersson Youcef Johansen Karl-Gunnar Ellefsen Filip Simonsen Knut Kollen Trenerteam: Hovedtrener: Torstein Oland Assistenttrener: Frank Bredal Keepertrener: Bjørge Fedje Oppmann: Jonas Johansen Fysioterapeut: Cato Sundberg Spillerutvikling: Hovedtrener: Erling Børøsund Assistenttrener: Karsten Sandåker G19-ansvarlig: Tom Mølgaard-Pedersen Postadresse: Arendal Fotball Postboks 196 4802 Arendal E-post: arendalfotball@gmail.com

13


WWW.PROFILSENTERET.NO

Skilt & D ProfilklĂŚr

Kopi

Dørskilt

Skilt & Dekor

Infotavler

Skil De

Digitaltrykk Digitaltrykk Brosjyrer

Banner

Prospekter

P

Sto Visittkort

Bro & Dekor Dig

Profilering Profilering

Stadionskilt

Frostfolie

Gravering

Fasadebokstaver

Profi

Posters

Messingskilt

G

Digi


ViB møter Skade: K LU B SANGEN

HEIA ARENDAL! Melodi: Viva la vida, Coldplay

Tøff vårsesong for nyopprykket lag Tekst: Nina Zachariassen

Fra bølgens hvite topp

Spiller fotball for hele byen!

Nyopprykkede Skade har fått et tøft møte med 3. divisjon. Men selv om ser vi byen lyser opp; Gleden finter ut regnværsskyen! poengfangsten har vært mager, så har laget ikke vært noen kasteball i en saltvannsperle av sjø og fjell. Ballen triller med solgangsbrisen divisjonen. Smeigeda’ blir fotballkveld. Målet skimtes i varmedisen: Den lille klubben fra Lunde i Telemark I Pollens åpne favn var forberedt på at det ville bli en tøff skinner byens lune, fine havn; sesong for A-laget i år. De var nyopprykVinden varsler jubelbrus ket, men har ikke hatt ressurser til å Mellom hvitmalte hus og bølgesus hente inn særlige forsterkninger. Mens Her har vi framtidstro flere av de andre lagene i avdelingen Og tar på fotballsko domineres av unggutter, så er det mer På matta skinner vi som hvite seil enn nok erfaring å øse av i Skadestilletre før av stormen, havet ierA-stallen speil.. stallen.Helt Hele spillerne er over 40 år…

D

lt & ekor

Spiller fotball for hele byen!

finter ut regnværsskyen! Laget Gleden mistet nøkkelspillere etter Ballen triller med solgangsbrisen opprykket. Blant annet var det mange Målet skimtes i varmedisen: som savnet Mats Trevland i sesongopp-

Hisøy, Hove og Tromøysund

Skade har en tøff innspurt i vårsesongen med bortekamp mot Arendal og hjemmeHeia Arendal! Vi gir alt for Arendal! kamp mot Jerv, men klubben har fortsatt ikke gitt opp sin fremste ambisjon for Åååååå Åååååå Åååååå sesongen – nemlig å overraske i enkeltkamper… Merdø ytterst i Galtesund.

Spiller fotball for hele byen!

Gleden finter ut regnværsskyen!

Mange stusser kanskje på klubbnavnet

Ballen triller med dette solgangsbrisen Skade. Men er altså et navn fra Målet skimtes i varmedisen: nordisk mytologi, akkurat som Grane, Hisøy, Hove og Tromøysund Skarphedin og Frigg – for å nevne noen Merdø Galtesund, av deytterst mest ikjente eksemplene.

Profilering Hisøy, Hove og Tromøysund kjøringen. Eneste nyervervelse av Merdø ytterst i Galtesund, betydning var keeperen Egzoj Sanduri Heiafra Arendal! Vi gir alt for Arendal! som kom Ulefoss.

orformat Så langt i sesongen har Skade tatt poeng Vi er Arendals hvite tropp

somålyser hele borte byen opp! gjennom vinne mot Pors GrenOg vi kan høre et land 2, samt at lagetjubelbrus! klarte 3-3 hjemme MellomKlubben hvitmalte har hus og mot Vigør. etbølgesus 0-8 tap mot Ja, vi har framtidstro Larvik Turn som sesongens bunnmål til Og har tar på nå, men i fotballsko øvrige kamper i stor grad På matta skinner vi som hvite seil greid å begrense nederlagene.

Heia Arendal! Vi gir alt for Arendal!

Skade var en skigudinne i norrøn myto-

Åååååå Åååååå Åååååå logi. Hun ble ulykkelig gift med Njord –

angivelig fordi ”Skade ikke trives ved sjøen, mens Njord ikke trivdes på fjellet.” Vi ønsker uansett Skade velkommen til sjøen på St Hansaften!

odering

ilering

Give-aways

Helt stille før stormen, havet er speil..

gitaltrykk

italtrykk

15


a-sTALLEN 2013 1. Per Rudi Posisjon: Keeper Født: 11.03.88 Høyde: 188 cm

7. Steven Cardoso Posisjon: Midtbane/forsvar Født: 18.06.1990 Høyde: 190 cm

2. Jamil Fearrington Posisjon: Forsvar Født: 20.04.86 Høyde: 186 cm

8. Andreas Frivold Posisjon: Forsvar Født: 01.03.1986 Høyde: 188 cm

3. Frederik Krabbe Posisjon: Forsvar Født: 10.03.88 Høyde: 185 cm

9. Marius Bruun Henriksen Posisjon: Angrep Født: 25.01.1992 Høyde: 184 cm

4. Hari Begluk Posisjon: Midtstopper Født: 15.11.1991 Høyde: 197 cm

10. Sondre Kollen Posisjon: Midtbane/stopper Født: 21.10.92 Høyde: 190 cm

5. Jaran Jørgensen Posisjon: Midtstopper Født: 08.03.1992 Høyde: 181 cm

11. Frode Kristiansen Posisjon: Midtbane Født: 18.02.1985 Høyde: 182 cm

6. Omba Kanda-Kanda Posisjon: Midtbane/forsvar Født: 06.08.90 Høyde: 188 cm

12. Aleksandr Zenkov Posisjon: Midtbane Født:23.10.1988 Høyde:180 cm

13. Anders Hegaard Larsen Posisjon: Keeper Født: 26.03.89 Høyde: 188 cm

16


14. Morten Knutsen Posisjon: Midtbane Født: 27.11.77 Høyde: 181 cm

21. Svein Olaf Olsbu Posisjon: Spiss Født: 30.12.1979 Høyde: 188 cm

15. Mathias Kjørholt Posisjon: Midtbane Født: 03.01.95 Høyde: 180 cm

22. Hakeem Wilkinson Posisjon: Spiss Født: 24.12.1995 Høyde: 182 cm

16. Jan Aage Nordbø Posisjon: Midtbane Født: 07.05.1992 Høyde: 179 cm

23. Jostein Lundemoen Posisjon: Midtbane/angrep Født: 21.08.86 Høyde: 182 cm

17. Nicolai Aas Posisjon: Kant/spiss Født: 14.09.93 Høyde: 169 cm

25. Petar Rnkovic Posisjon: Spiss Født: 28.11.1978 Høyde: 188 cm

18. Chris Safari Posisjon: Back Født: 08.03.92 Høyde: 171 cm

19. Ole Marius Gundersen Posisjon: Midtbane Født: 12.02.1988 Høyde: 184 cm

20. Ylldren Ibrahimaj Posisjon: Midtbane Født: 24.12.95 Høyde: 177 cm

31. Tobias Skjævestad Posisjon: Midtbane Født: 06.10.96 Høyde: 177 cm

STØTTEAPPARAT: Hovedtrener: Torstein Oland Assistenttrener: Frank Bredal Keepertrener: Bjørge Fedje Oppmann: Jonas Johansen Fysioterapeut: Cato Sundberg

17


1 mnd

kun kr 49,-

*

Les hele Agderposten digitalt For kun 49,- mnd får du Agderposten eAvis oppdatert hver dag dersom du allerede abonnerer på papiravisa. Uten papiravis koster tilgangen kr 98,- pr mnd.

Slik gjør du det: 1

Kjøp tilgang til den digitale utgaven av papiravisen på www.agderposten.no/eavis

2

Last ned app’en gratis i App Store eller Google Play ved å søke på ”Agderposten”.

3

Logg deg på for å lese avisen. Det er samme brukernavn og passord for både iPad, iPhone, Android og PC.

agderposten.no/eavis flere gode sider!


profilen

- Føler meg som mamma for drengene

G

urli Foss er en av Arendal Fotballs mest trofaste og ivrige supportere. Og hun føler et ekstra ansvar for at lagets danske spillere skal føle seg godt ivaretatt i klubben og byen. Hun kommer opprinnelig fra Vejle i Danmark, men flyttet til Arendal i 1981. Sammen med ektemannen Jan Erik Foss har hun vært en del av fotballmiljøet i byen siden den gangen. Og ekteparet er dedikert opptatt av alt som rører seg i og rundt klubben. Hver eneste kampdag er de tidlig på plass. Jan Erik som stødig speaker, mens Gurli driver kiosken, steker vafler og sørger for at både sponsorer og journalister blir godt tatt vare på. – Jeg er opptatt av at alle skal trives og føle seg velkomne, sier hun. DANSKE INNSLAG Med sin danske bakgrunn, er hun ikke overraskende spesielt opptatt av de tre danske spillerne som er en del av Arendal Fotball akkurat nå. - Jeg føler meg litt som en ekstra mamma for ”drengene”, sier Gurli Foss. Hun er glad for at både Anders Hegaard Larsen, Jamil Fearrington og Frederik Krabbe har tilført laget verdifull erfaring i høst. – Anders er en strålende keeper som har vært viktig i hele år, mens Jamil og Frederik har kommet inn i høst og vist seg som viktige forsterkninger. Det er også veldig hyggelige gutter som det er lett å bli begeistret for, mener hun. Spesielt setter hun pris på at de som regel kommer til stadion minst to timer før kampstart for å ta en kaffekopp og en prat med alle som er engasjerte rundt klubben. – Det er så koselig når vi kan samles på den måten og bli bedre kjent med hverandre. Det er jo miljøet og samholdet som gjør at det er så morsomt å være engasjert i en fotballklubb, sier Gurli Foss.

20

RØTTER I VEJLE I yngre år var hun selv aktiv som håndballspiller i Danmark, men hun var samtidig også opptatt av Vejle Boldklub som blant annet hadde superstjernen Alan Simonsen i sin midte. – Den gangen spilte også Carsten Lund på Vejle, og han var min lærer på gymnaset. Tidligere i høst hadde vi besøk av John Sivebæk, som også er fra Vejle, siden han er agent for Frederik Krabbe. Jeg spurte han da om han hadde kontakt med Carsten Lund, og det viste seg at de fortsatt møttes rett som det er. Så det var hyggelig å kunne sende en hilsen hjem til Danmark med ham, forteller hun. Gurli Foss er glad for at hun og ektemannen Jan Erik har en felles interesse i fotballen. De følger også de samme lagene: Arendal, Vålerenga og Tottenham er favorittlagene, og de får med seg så mange av kampene som de kan. – Vi har også vært i London og sett Tottenham sammen, men jeg går gjerne på kamp alene dersom Jan Erik er forhindret. Jeg har til og med dratt helt til Bø alene for å se Arendal spille kamp, uten at Jan Erik hadde mulighet til å være med. Det har vært veldig moro å følge klubben disse årene, og jeg håper inderlig at vi klarer å holde oss i 2. divisjon. Det hadde vært fantastisk moro om vi neste år kunne få lokaloppgjør mellom Arendal og Jerv i 2. divisjon, synes hun. HAR TABELLEN KLAR Gurli Foss har allerede satt opp sluttabellen for årets sesong og den henger på kalenderen hjemme. Hun avslører at hennes tabell har Arendal på 35 poeng ved sesongslutt. – Men det var før kampen mot Fana forrige helg, legger hun til. Tapet i Bergen var tydeligvis ikke med i beregningen. Likevel er hun optimist og tror det skal lykkes å kapre de nødvendige poengene som trengs for å berge plassen. Dagens kamp mot Fløy er derfor superviktig, ikke minst for superpatriotene i familien Foss!


Gurli Foss er ivrig Arendal-supporter og “vertinne” på alle hjemmekampene. Hun er opptatt av at alle skal føle seg velkomne og godt ivaretatt i klubben. – Det er miljøet og samholdet som gjør det så morsomt å være engasjert i fotballen, mener hun.

21


VI utVIkler sørlandets kunnskapshaVn tIl attraktIVe kontorlokaler skeiegroup.no


P O RTRETTET

Jostein Lundemoen Posisjon: Midtbane/angrep Født: 21.08.86 Høyde: 182 cm Bosted: Tromøya Sivilstand: Kjæreste Jobb/skole: Roligheden skole +++ Interesser: Musikk, venner, familie Fagernes, Valdres FK SAFK il, nes Fager : klubb gere Tidli margin i 2 div. å bidra til at vi holder plassen med god med Være 2013: Sportslig mål for ey Roon , Persie Van am, Beckh , Favorittspiller: Falcao, Zlatan d Favorittklubb: Manchester Unite g: Rodrigue Kininga Verste motspiller på trenin Spiser helst: Pizza Drikker helst: Tran med felemusikk å gjøre Favorittmusikk: Alt mulig som har Drive : film e Best Beste TV-program: DAG TWITTERPROFIL: @JJostein s i mange ulike en svært anvendelig spiller som kan bruke Trenerens vurdering: Jostein er han kom til Arendal og tilfører før n divisjo 2. fra ng erfari gers seson posisjoner. Han hadde flere s også av å være en klok spiller som derfor viktig rutine i gruppen. Han prege en god tilrettelegger. I tillegg er er og g innleg gode har gjør gode valg. Han ter. avslut han målfarlig fordi han er en god

23


Myrene: 37 02 22 44 • Kystveien: 37 09 40 00

Aust-Agders største billeverandør!

Gromstad Auto Arendal

www.gromstad-auto.no 37401000


de andre lagene ARNA BJØRNAR Hjemmebane: Arna idrettspark Plassering i 2012: 1. plass i 3. divisjon (avd 7) Draktfarger: Rød trøye, sort shorts Trener: Andreas Sundsbø

BRANN 2 Hjemmebane: Brann stadion Plassering i 2012: 7. plass 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Rød trøye, rød shorts. Trener: Helge Nilsen

EIK FOTBALL Hjemmebane: Idrettsparken Plassering i 2012: 10. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Gul/sort trøye, sort shorts Trener: Bengt Sæternes

FANA Hjemmebane: Nesttun kunstgress Plassering i 2012: 11. plass i 2. divisjon (avd 2) Draktfarger: Rød/hvit trøye, blå shorts Trener: Rune Vindheim

FLØY Hjemmebane: Flekkerøy kunstgress Plassering i 2012: 2. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Blå trøye, blå shorts Trener: Johannes Thor Hardarson

FK FYLLINGSDALEN Hjemmebane: Varden Amfi Plassering i 2012: 3. plass i 2. divisjon (avd 2) Draktfarger: Lilla trøye, lilla shorts Trener: Kjetil Knutsen

NOTODDEN FK Hjemmebane: Tinfos Arena Plassering i 2012:15. plass i 1. divisjon Draktfarger: Blå trøye, blå shorts. Trener: Kenneth Dokken

NEST-SOTRA Hjemmebane: Ågotnes gress Plassering i 2012: 4. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Grønn trøye, grønn shorts Trener: David Nielsen

VIDAR Hjemmebane: Lassa kunstgress Plassering i 2012: 5. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Rød trøye, rød shorts. Trener: Gaute Johannesen VIKING 2 Hjemmebane: Viking stadion Plassering i 2012: 1. plass i 3. divisjon (avd 6) Draktfarger: Blå trøye, hvit shorts Trener: Gary Goodchild ÅSANE Hjemmebane: Myrdal gress Plassering i 2012: 3. plass i 2. divisjon (avd 3) Draktfarger: Orange trøye, sort shorts Trener: Morten Røssland

VINDBJART Hjemmebane: Moseidmoen gress Plassering i 2012: 9. plass i 2. divisjon (avd. 3) Draktfarger: Blå trøye, blå shorts. Trener: Steinar Skeie ÅLGÅRD Hjemmebane: Ålgård stadion Plassering i 2012: 6. plass i 2. divisjon (avd. 3) Draktfarger: Sort trøye, hvit shorts Trener: Hans Olav Frette

25


• Nye og brukte biler inne • Kundeparkering under tak • Utvidet åpningstid 07-18 • Verksted for alle biltyper • Bobil verksted • Delelager - Dekkhotell • Låne/ Utleie biler • Egen vaskehall krøgenes - kystveien 244 - 4841 Arendal - Tlf 37 00 51 00 Åpningstider: • Salgsavd.: Mandag - Torsdag 8 - 18, Fredag 8 - 16, Lørdag 10 - 16 • Verksted: Mandag - Torsdag 7 - 17, Fredag 7 - 16


Innoventi design- og kommunikasjonsbyr책 innoventi.no


g n o

p u k

i

d r e

v

Fri innmelding og en mÅned gratis trening! Ta med denne kupongen til Stamina HOT og få fri innmelding og en måned gratis trening. Gjelder ved tegning av 12 mnd. avtale.

Stamina HOT, Stoaveien 41 c, 4848 Arendal • Tlf: 37020100 www.staminahot.no • tren.arendal@staminahot.no

#

Åpningstider: Man, ons 08.15-22.00 Tirs, tors 06.00-22.00 Fredag 08.15-20.00 Lørdag 09.00-17.00 Søndag 12.00-17.00


Junior-stallen 2013

Almin Hrustic 27.05.1996

Andreas Gundersen 23.10.1995

Axel Bergum 08.11.1995

Djevad Muratovic 06.05.1995

Egil Moreira Flegstad 05.09.1996

Amid Arezou 17.02.1996

Erik Lundberg 10.07.1995

Tobias Skjævestad 06.10.1996

Jeremy Elepo 01.03.1996

Tobias Haslemoe 07.08.1996

Rodrigue Kininga 28.06.1994

Håvard Haslemoe 03.10.1995

Emil Viddal Vimme 03.07.1996

Morten Aanonsen 23.05.1996

Leo El-adawy 20.02.1995

Flemming Ellingsen 16.02.1996

Fredrik Andersen 06.06.1995

Vetle Knutsen Tvedt 01.03.1995

Mohammed Jabai 22.01.1995

støtteapparat

Erling Børøsund Hovedtrener

Karsten Sandåker Assistentrener

Tom Mølgaard-Pedersen G19 - Ansvarlig

29


The world´s leading manufacturer and supplier of marine and offshore interior systems.

• • • • • •

MARINE INTERIOR SYSTEMS

Walls (B15–A60) Ceilings (B0–A60) Doors (B15–H120) Windows and glazed partitions (B30–H120) Prefabricated wet units (B15) Furniture

www.norac.no


tabellen 2013 PLASS

LAG

KAMPER

TOTAL

POENG

v

u

t

mål

1

Nest-Sotra

21

16

2

3

56 - 21

35

50

2

Vindbjart

21

12

3

6

56 - 33

23

39 33

diff

3

Notodden

21

10

3

8

36 - 25

11

4

Åsane

21

10

3

8

39 - 33

6

33

5

Brann 2

21

10

2

9

47 - 45

2

32

6

Fana Fotball

21

9

3

9

32 - 32

0

30

7

Fyllingsdalen

20

8

5

7

29 - 32

-3

29

8

Vidar

21

9

2

10

41 - 56

-15

29

9

Ålgård

21

8

4

9

33 - 33

0

28

10

Arna-Bjørnar

21

8

1

12

25 - 45

-20

25

11

Arendal

21

7

3

11

24 - 36

-12

24

12

Egersund

21

6

5

10

31 - 40

-9

23

13

Fløy Flekkerøy

20

6

4

10

31 - 36

-5

22

14

Viking 2

21

5

4

12

24 - 37

-13

19

Rekruttlagets kamper høsten 2013 Tidspunkt

kamp

arena

resultat

Tirsdag

30.07.13 18:00

Arendal 2 - Vindbjart 2

Bjønnes st. kunstgress

3:2

Tirsdag

06.08.13 18:15

Arendal 2 - Våg

Bjønnes st. kunstgress

4:0

Torsdag

15.08.13 19:30

Kringla stadion

1:5

Mandag

19.08.13 20:15

Bjønnes st. kunstgress

2:2

Lørdag

24.08.13 15:00

Hommeren Kunstgress

0:0

Mandag

02.09.13 20:15

Arendal 2 - Birkenes

Bjønnes st. kunstgress

2:5

Mandag

09.09.13 19:30

Vindbjart 2 - Arendal 2

Moseidmoen+Bankkunstgress

0:5

Mandag

16.09.13 20:15

Arendal 2 - Høllen

Bjønnes st. kunstgress

4:0

Mandag

23.09.13 18:45

Mandag

30.09.13 20:15

Tirsdag

08.10.13 20:15

Mandag

14.10.13 20:15

Mandag

21.10.13 18:15

Fredag

25.10.13 19:30

Froland - Arendal 2 Arendal 2 - Søgne Torridal - Arendal 2

Donn 2 - Arendal 2 Arendal 2 - Express Tveit - Arendal 2 Arendal 2 - Randesund Hisøy - Arendal 2 Arendal 2 - Jerv 2

Kongsgårdbanen

-:-

Bjønnes st. kunstgress

-:-

Sukkevann kunstgress

-:-

Bjønnes st. kunstgress

-:-

Plussbank Hisøy Kunstgress

-:-

Bjønnes st. kunstgress

-:-

31


seriekamper høsten 2013 Dag

DATO

Tid

kamp

arena

Lørdag

27.07.13

16:00

Egersund

-

Arendal

Idrettsparken

resultat

Søndag

04.08.13

15:00

Arendal

-

Viking 2

Bjønnes stadion

1:0

Fredag

09.08.13

18:00

Vindbjart

-

Arendal

Moseidmoen gress

4:2

1-2

Søndag

18.08.13

16:00

Arendal

-

Arna-Bjørnar

Bjønnes stadion

3:0

Søndag

25.08.13

18:00

Brann 2

-

Arendal

Brann stadion

2:0

Søndag

01.09.13

16:00

Arendal

-

Fyllingsdalen

Bjønnes stadion

4:2

Lørdag

07.09.13

16:00

Arendal

-

Ålgård

Bjønnes stadion

1:1 3:0

Søndag

15.09.13

18:00

Fana

-

Arendal

Nesttun Kunstgress 1

Lørdag

21.09.13

16:00

Arendal

-

Fløy

Bjønnes stadion

-:-

Søndag

29.09.13

17:00

Åsane

-

Arendal

Myrdal gress

-:-

Lørdag

05.10.13

15:00

Arendal

-

Vidar

Bjønnes stadion

-:-

Lørdag

12.10.13

13:00

Nest-Sotra

-

Arendal

Ågotnes gress

-:-

Lørdag

19.10.13

13:00

Arendal

-

Notodden

Bjønnes stadion

-:-

Arendal-Fløy  

Offisielt kampprogram Arendal-Fløy 21. september 2013 Oddsenligaen avd 3.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you