Page 1

2014


Bli med oss backstage og se filmen fra Bl책kl채ders katalogfotografering 2014, www.blaklader.com & youtube.com


Innhold 2014 BLÅKLÄDER - KVALITET I ALLE LEDD Det er viktig at dine arbeidsklær har god kvalitet, bra design og riktige funksjoner. Vi er den eneste produsenten og leverandøren av arbeidsklær som gir livstidsgaranti på sømmene i samtlige plagg. Det kan vi gjøre fordi vi vet at produktene våre holder det vi lover. Det finnes en enkel og åpenbar løsning for å ta fullt ansvar for hvordan produksjonen av klær går for seg: ved å eie fabrikkene selv. Det har vi i

14 HÅNDVERK

15

Blåkläder gjort i 20 år. Vi vet nøyaktig hvilke forhold plaggene våre blir produsert under, og av hvem. Det gir oss full kontroll over kvalitet og leveranser, men også over arbeidsmiljø og sikkerhet i produksjonen. Resultatet er et av markedets største produktutvalg, 1,5 millioner plagg på lager og en leveringssikkerhet på over 97 %. I denne katalogen finner du Blåkläders sortiment for 2014. La deg inspirere av en unik kombinasjon av slitesterke materialer, funksjon og komfort.

72

X1500 72 VARSEL 32 MALER

15 1500 HÅNDVERKERBUKSE 6


__________________________________________________________

PRODUKTSIDER

__________________________________________________________

14 HÅNDVERK

Plagg i slitesterke kvaliteter med mange lommer og funksjoner.

28 HAGE & SKOG

Arbeidsklær for skog & hagearbeid.

121 SKO

32 MALER

Funksjonelle klær med lommer og funksjoner for murere/malere.

38 PROFIL

Profilerte overdeler i ulike farger.

48 INDUSTRI/VERKSTED

Basismodeller i slitesterke kvaliteter for industri, verksted, transport & service.

62 FLAMMEHEMMENDE

Et funksjonelt sortiment flammebeskyttende og lysbuetestede plagg.

72 VARSEL

Vernebekledning med høy synlighet.

90 Vind/Vann/Kulde

Klær som beskytter deg mot barskt klima.

110 Regn

Klær som beskytter deg mot regn.

112 DAME

Eurosafe-, håndverks-, industri- og profilbekledning i damemodeller.

117 BARNEKLÆR

Barnesortimentet har samme slitesterke stoffer og reflekser som øvrig sortiment.

121 SKO

130 bred lest

Vernesko og vernestøvler sertifisert i henhold til EN 345.

131 HANSKER

Vernehansker for industri og håndverk.

48 INDUSTRI/VERKSTED

141 TILBEHØR

Strømper, belter, undertøy med mer. __________________________________________________________

INFORMASJON

__________________________________________________________

8 Blåkläder kvalitetsfakta 9 Symbolforklaring

Forklaring av symbolene som hører til plaggene i katalogen.

10 Vaskeinstruksjoner

Forklaring til symbolene som hører til plaggene i katalogen.

12 MODELLGUIDE Guide over våre mest populære håndverkerbukser.

46 Logo og profilering I dag er det viktigere enn noen gang å skille seg ut blant mengden av konkurrenter.

94 3-LAGSPRINSIPPET Tilpass bekledningen etter anstrengelsen.

147 STØRRELSESTABELL Detaljert informasjon om størrelser.

148 Kvaliteter Detaljert informasjon om våre stoffer og materialer.

150 PRODUKTOVERSIKT Et tydelig og raskt overblikk over vårt sortiment. ENDRINGER AV PRODUKTER AB Blåkläder har en kontinuerlig produktutvikling, og vi forbeholder oss retten til å forbedre plagg og endre sortimentet i løpet av katalogens gyldighetstid. Blåkläder reserverer seg for eventuelle trykkfeil.

7


Blåkläder kvalitetsfakta DINE SYNSPUNKTER

-----------------------------------------------------------Vi lytter mye til våre kunder, de som sliter hardt i Blåkläders arbeidsplagg. Fortell gjerne om dine erfaringer med klærne og hva vi kan gjøre for å forbedre dem. Skriv et innlegg på Facebook eller send en e-post til info@blaklader.com

ISO 9001

EGEN DESIGN

------------------------------------------------------Plagg som er funksjonelle, Komfortable og har pen design. Det er resultatet av lang tradisjon, kunnskap og samarbeid med brukerne. Vi utvikler spesialdesignede kolleksjoner for bedrifter som vil vise sin egen profil.

MANGE STØRRELSER OG FARGER

------------------------------------------------------Blåkläder har et ISO 9001-sertifikat. Vi jobber hele tiden for å skape kvalitet rundt våre produkter. Som i vår produksjon og virksomhet.

------------------------------------------------------Blåkläder har et av bransjens største utvalg av størrelser og farger.

ISO 14001

TÅLT JULING SIDEN 1959

------------------------------------------------------Vi er ISO 14001-sertifiserte. Det innebærer at vi hele tiden arbeider med å være så skånsomme mot miljøet som mulig.

REACH

------------------------------------------------------Blåkläder arbeider daglig med den europeiske kjemikalieforordningen om kjemikalier og trygg bruk av dem, REACH (EF 1907/2006). Vi samarbeider med leverandørene gjennom kontinuerlig dialog og kunnskapsutbytte, og vi tar stikkprøver av produkter.

------------------------------------------------------Slitesterke klær krever sitt. I 50 år har vi utviklet sortimentet av funksjonelle arbeidsklær og sko. I dag er vi en av Norges ledende produsenter innenfor tyngre arbeidsklær.

SLITESTYRKE

------------------------------------------------------Ofte ser ulike plagg ganske like ut. Men hvis du ser ordentlig nøye, oppdager du store forskjeller. Ikke bare på sømmene. For å gjøre våre plagg holdbare, kjøper vi inn stoffer, tråder og glidelåser fra verdens fremste leverandører.

UTVIKLING

------------------------------------------------------Vi lytter mye til markedets krav, både når det gjelder funksjon og kvalitet. Våre testpersoner på ulike arbeidsplasser hjelper oss med å endre og forbedre produktene. Målet er at mer enn ti prosent av vår omsetning skal utgjøres av produkter som er utviklet i løpet av de seneste 18 månedene.

DISTRIBUSJON

HARDE TESTER

EGNE FABRIKKER

------------------------------------------------------Plaggene utvikles gjennom skading. I labben tester vi blant annet slitestyrke, rive- og strekkfasthet, fargeekthet og krymping. Vi kontrollerer regelmessig våre materialer på uavhengige testinstitutt.

MATERIALE

------------------------------------------------------Kravene til stoffene varierer i forhold til yrkesgruppe. Vi samarbeider med stoffprodusenter over hele verden for å finne materialer som oppfyller de ulike kravene.

LIVSTIDSGARANTI

------------------------------------------------------Blåkläder er alene om å gi livstidsgaranti på sømmene. Profesjonelt personale og moderne maskiner gjør garantien mulig. Hvis en søm sprekker, reparerer vi den eller skifter ut plagget, forutsatt at den ikke er revet opp eller blitt slitt av skarpe kanter eller verktøy. Plaggets levetid regnes til det slites hull i stoffet eller det generelt har tjent sin funksjon som plagg.

8

------------------------------------------------------Blåkläder har kontor i mange europeiske land samt i Nord-Amerika. Vi selger våre plagg via forhandlere rundt om i verden. Vi utdanner kontinuerlig alle som selger våre produkter for å holde et høyt servicenivå gjennom hele distribusjonskjeden.

------------------------------------------------------Med egen produksjon har vi bedre kontroll over kvaliteten. Ca. 2 millioner plagg forlater årlig våre fabrikker.

LAGER

------------------------------------------------------Vi gjør alt vi kan for at våre kunder skal få sine bestillinger så fort som mulig. Derfor har vi et lager på 20.000 m2 med ca 1,5 millioner plagg til disposisjon. Fra dette lageret leverer vi til hele verden.

SA 8000

------------------------------------------------------Våre fabrikker er SA8000-sertifiserte. SA8000 er en frivillig internasjonal standard som regulerer de sosiale vilkårene for de ansatte. Den er basert på ILOs kjernekonvensjoner, FNs deklarasjon om menneskerettigheter samt FNs barnekonvensjon. Det innebærer at våre fabrikker granskes på åtte sentrale områder: barnearbeid, tvangsarbeid, helse og sikkerhet, organisasjons- og forhandlingsfrihet, diskriminering, disiplinering samt arbeidstider og erstatning.


PPE-DIREKTIVER/EN-STANDARDER Personlig verneutstyr er utstyr som beskytter brukeren mot en eller flere helse- eller sikkerhetsrisikoer. For å kunne selge personlig verneutstyr i EU, må man følge direktiv 89/686/EØF, som er det europeiske direktivet som regulerer PPE-produkter. Direktivet regulerer krav til funksjon, merking, teknisk dokumentasjon og CE-merkingsprosessen. Personlig verneutstyr blir i henhold til direktivet delt inn i tre kategorier: Kategori I – Verneutstyr av enkel type der brukeren selv kan bedømme beskyttelsesnivået. Produkter fra Blåkläder: Regnplagg. Kategori II – Verneutstyr som verken er enkelt eller avansert, og som beskytter mot middels risiko. Produkter fra Blåkläder: Varselplagg, vernesko, vernehansker, knebeskyttelse, flammehemmende plagg, sagbeskyttelse. Kategori III – Verneutstyr av avansert type som beskytter brukeren mot livsfare eller alvorlig permanent skade der brukeren selv ikke kan oppdage risikoen i tide. Produkter fra Blåkläder: Plagg som beskytter mot lysbue. Verneutstyr i kategori II og III er typegodkjente av et kontrollorgan og tilpasset de fleste forskjellige sammenpassende standarder. For å få selge PPEprodukter skal disse CE-merkes. CE-merket innebærer at et produkt er typegodkjent og lever opp til de kravene som stilles til det personlige verneutstyret i direktivet 89/686/EØF. Dermed kan verneutstyret selges i samtlige EU- og EØS-land. Alle Blåkläders PPE-produkter innfrir kravene som stilles i direktivet 89/686/EØF.

EN471 Klasse 1 Synlighetsbekledning.*

EN471 Klasse 2 Synlighetsbekledning.*

EN471 Klasse 3 Synlighetsbekledning.*

EN ISO 20471 Synlighetsbekledning.

EN 11495 Verneklær med elektrostatiske egenskaper.

EN13034 Verneklær mot kjemiske væsker.

EN531 Vernebekledning for arbeidere som er utsatt for varme og hete.

EN ISO 11612 Verneklær til beskyttelse mot varme og flamme.

EN14116 Verneklær til beskyttelse mot varme og flamme.

EN 614821-1-2 Arbeid med spenning. Klær til beskyttelse mot termiske farer forårsaket av lysbuer.

EN388 Vernehansker mot mekaniske farer.

EN ISO 11611 Skyddskläder för användning vid svetsarbete och likartat arbete.

EN13758-2 Verneklær mot UV stråling.

EN 343 Beskyttelsesklær som beskytter mot regn.

EN511 Vernehansker mot kulde.

EN342 Verneklær mot kulde.

EN381-5 Verneklær med sagbeskyttelse-benbeskyttelse.

EN14404 Knebeskyttelse for arbeide i knestående stilling.

* Erstattes av EN20471 og fases ut i løpet av 2014.

Symbolforklaring CoolMax® er tilvirket av Dacron® polyesterfiber. Sprer fukten og påskynder tørkeprosessen.

Knebeskyttelseslomme

Et svært slitesterkt og solid materiale fra DuPont®.

Kneputelomme 2 høyder Kneputelomme med to mulige høydeplasseringer. Godkjent etter EN14404.

ID-lomme

Polygiene nøytraliserer uønsket lukt ved å forhindre bakterievekst som forårsaker det.

WINDSTOPPER® er et vindtett materiale med maksimal pusteevne. Holder deg varm og bekvem i hard vind – også når du er i bevegelse.

GORE-TEX® bygger på ett og samme grunnprinsipp: en membran med millioner av mikroskopiske porer som er mange ganger mindre enn en vanndråpe. Disse lar ikke vanndråper trenge inn, men er tilstrekkelig store til at dampmolekyler som for eksempel fukt og svette slipper ut.

Spikerlomme

9


Råd om vask og vedlikehold – for varig funksjon og holdbarhet Riktig vask, vedlikehold og oppbevaring av arbeidsklær er viktig for plaggenes holdbarhet, funksjon og varige komfort. Dette er også en forutsetning for å kunne garantere plaggenes ulike sikkerhetsfunksjoner. For eksempel kan et varselplagg som er skittent, reflektere lys dårligere. Her er noen råd om vask og vedlikehold.

Vask

Industrivask

Hvert produkt har en egen vaskeanvisning som det er viktig å følge. Den er tilpasset det aktuelle plaggets materialer og konstruksjon. Når denne vaskeanvisningen inneholder teksten «vaskes separat», bør man følge dette. Alternativt kan plagget vaskes med lignende farger.

Industrivask innebærer vaskerivirksomhet i stor skala, i motsetning til husholdningsvask. Plagg som er merket med «industrivask», kan vaskes etter disse vaskeanvisningene på vaskeri. Retningslinjene for industrivask, ISO 15797, gjelder temperatur, vask og tørk samt hvilke vaskemidler og reaktive stoffer som kan brukes. Vi anbefaler prøvevask av plagget på det aktuelle vaskeriet.

Det er også viktig at glidelåser, knapper og borrelåser er lukket når plagget vaskes. Det reduserer slitasjen og forlenger plaggets levetid.

Forvask Plaggene trenger vanligvis ikke å forvaskes. Veldig skitne plagg kan forvaskes, og da med samme mengde vaskemiddel som til hovedvasken. Unngå å legge vasken i bløt på forhånd, siden uoppløst vaskemiddel kan skade plaggene.

Vaskemiddel Bruk kulørtvaskemiddel til fargede plagg. Ikke bruk vaskemiddel som inneholder blekemidler. Kontroller at vaskemiddelet er beregnet for den temperaturen som plagget skal vaskes på. Følg doseringsanvisningen på vaskemiddelforpakningen. Det er viktig å være bevisst på at skyllemiddel/tøymykner kan forringe materialer og materialfunksjoner, for eksempel kan pusteevnen til den vannavvisende membranen bli dårligere. Vi anbefaler derfor ikke bruk av skyllemiddel/tøymykner.

Tørking I de fleste tilfeller er det best å la være å bruke tørketrommel. Rist og glatt først ut tøyet, trekk deretter i sømmene og heng opp plagget eller la det tørke flatt. Velger du likevel å bruke tørketrommel, bør du ikke la plagget bli helt tørt i trommelen. Følg temperaturangivelsen nøye. Denne er angitt med 1 eller 2 prikker inni tørketrommelsymbolet. Det blir mest slitasje og størst risiko for krymping når plagget er nesten helt tørt. Se vaskeanvisningene for hvert plagg, siden det kan forekomme unntak. 10

Varselplagg Varselplagg blir mindre synlige når de er skitne. Derfor er det viktig å vaske dem ofte og å følge vaskeanvisningene. Vask aldri varselplagg med vaskemidler som inneholder blekemidler, siden dette forringer plaggets luminans. Varselklær skal oppbevares i et tørt og godt ventilert rom. Hvis plaggene må repareres, må det gjøres med tøy og tråd som oppfyller plaggets standard.

Sko For at de skal oppfylle de angitte sikkerhetsegenskapene, er det viktig at skoene alltid brukes og lukkes på riktig måte. Vær også oppmerksom på om skoene slites kraftig – kontroller at såle, sømmer og overside er intakte. Rengjør skoene regelmessig med en børste, fjern eventuelle flekker med en fuktig klut og bruk skokrem på overlæret. Rengjør aldri skoene med midler som bensin, syre eller løsemidler. Skoene skal oppbevares i et tørt og godt ventilert rom. Tørk aldri fuktige sko ved varmekilder som vedovner, radiatorer eller tørkeskap. La dem tørke sakte i godt ventilert romtemperatur.

Hansker Alle hansker har en merking der man kan lese korrekt sertifisering og ytelsesnivå. En hanske som er skadet eller ikke sitter godt, gir dårligere beskyttelse, så kontroller alltid hanskene før bruk. Hanskene må ikke komme i kontakt med ild. Vær forsiktig når du arbeider med bevegelige maskindeler, da hanskene kan sette seg fast og forårsake skader på hendene. Oppbevares tørt og kjølig. Se hanskenes merking for riktig vaskeanvisning, eller rengjør med en tørr børste.


Vaskesymboler

Her er forklaringer til noen av de vanligste vaskesymbolene du finner på produkter fra Blåkläder.

Stryking ved maks. 150 °C, normal temperatur

Tåler rens

Skånsom vask ved angitt temperatur

Stryking ved maks. 200 °C, høy temperatur

Tåler mild rens

Ekstra skånsom vask ved angitt temperatur

Tørketromles ved maks. 60 °C, lav temperatur

Tåler ikke rens

Tåler ikke vask

Tørketromles ved maks. 80 °C, normal temperatur

Tåler ikke bleking

Kun håndvask

Tåler ikke tørketrommel

Tåler bleking

Tåler ikke stryking

Tørkes hengende

EN ISO 15797 Industrivask

Normal vask på angitt temperatur

Stryking ved maks. 110 °C, lav temperatur uten damp

Tørkes flatt

11


x1500-serien

Guide for blåkläder

HÅNDVERKERBUKSER med verktøylommer Den buksemodellen du velger på jobben er avhengig av ditt yrke og miljøene du møter. Plagget skal være komfortabelt samtidig som det skal gi deg rett beskyttelse og funksjonalitetene du behøver for å utføre ditt arbeid på best mulig måte. Blåkläder bruker mye ressurser på forskning og utvikling for å sikre at våre produkter oppfyller alle dine krav, og samtidig gir deg maksimal ytelse og komfort. Denne figuren er laget for og hjelpe deg å avgjøre hvilken modell som passer best for deg. I punkter fra 1-7 beskriver vi holdbarhet, funksjonalitet og komfort for hver modell. Vi på Blåkläder går ikke på akkord med funksjonalitet og holdbarhet, hvorfor bør du!

15001140 Bukse Håndverk X1500 1

2

3

4

5

6

7

Slitestyrke Funksjonalitet Komfort

x1900-serien

1530-serien

1

2

3

4

5

6

19611146 Bukse håndverk

19601140 Bukse håndverk

19601145 Bukse håndverk 7

1

2

3

4

5

6

7

1

3

4

5

6

7

1

2

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Komfort

Komfort

Komfort

Komfort

1530-serien fortsetter

1

2

3

4

5

3

4

5

6

7

1503-serien

15251845 Håndverkerbukse lettvekt

15501370 Bukse håndverk

12

2

15301145 Bukse håndverk med spikerlommer

6

7

1

2

3

4

5

6

15031860 Bukse håndverk 7

1

2

3

4

5

6

15051860 Gulvleggerbukse med spikerlommer 7

1

2

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Komfort

Komfort

Komfort

Komfort

3

4

5

6

7


15001320 Bukse Håndverk X1500 1

2

3

4

5

6

15001370 Bukse Håndverk X1500 7

1

2

3

4

5

6

15001380 Bukse Håndverk X1500 7

1

2

3

4

5

6

15002517 Bukse Håndverk X1500 7

1

2

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Komfort

Komfort

Komfort

Komfort

15301310 Bukse håndverk med spikerlommer

15301370 Bukse håndverk med spikerlommer 1

2

3

4

5

6

7

1

2

3

4

5

6

1

2

3

4

5

6

4

5

6

7

15301900 Bukse håndverk med spikerlommer

15301860 Bukse håndverk med spikerlommer 7

3

7

1

2

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Komfort

Komfort

Komfort

Komfort

3

4

5

6

7

6

7

high vis

15331860 Bukse varsel med spikerlommer 1

2

3

4

5

6

15081860 Bukse X1500 Highvis 7

1

2

3

4

5

15291860 Bukse varsel med spikerlommer 6

7

1

2

3

4

5

6

15672517 Bukse varsel softshell 7

1

2

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Slitestyrke

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Funksjonalitet

Komfort

Komfort

Komfort

Komfort

3

4

5

13


BLÅKLÄDER 2014

01

Rakennusala Håndverk 1960 Bukse håndverk # 9036 hood limited # 9042 College BLAKLADER 59 # 1500 Bukse Håndverk X1500


Håndverk

1500 1140 8999

BLÅKLÄDER 2014

X1500

01

® DURA DENI OR

M

C

X1500-SERIEN VÅR HÅNDVERKERFAVORITT Vi er veldig stolte av vår nyeste X1500-kolleksjon. Kombiner klassisk design, komfort og slitestyrke, så har du et par bukser du vil trives i. Leter du etter noe utenom det vanlige, er X1500-buksen i CORDURA®-denim riktig modell for deg. CORDURA®-denim er fire ganger sterkere enn vanlig denim, men de er like behagelige som favorittjeansene dine. Så selv om du jobber hardt, kan du ha en myk side!

1500 Bukse Håndverk X1500

TSHELL SOF

1500 Bukse Håndverk X1500

1140 88% bomull, 12% CORDURA®, denim, 375g/m²

2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2

8999 Marineblå/Svart

9900 Svart

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D96-D124

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008.

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008.

Nyhet!

1500 Bukse Håndverk X1500

1500 Bukse Håndverk X1500

1500 Bukse Håndverk X1500

1320 100% Bomull, canvas, 340 g/m²

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1380 78 % Polyester,22 % Bomull, 330 g/m²

2899 Khaki/Svart # 4699 Militærgrønn/Svart # 8399 Stålblå/ Svart # 9900 Svart

8899 Marineblå/svart # 9499 Grå/Svart # 9900 Svart

9900 Svart

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D84-D124

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008. Nyhet!

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008.

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008.

15


01

Håndverk | 1900-serie

1960 1145 4599 RA® RDU NYCO CO

BLÅKLÄDER 2014

l r pe ti lde Hem merho m ha

X1900

Nyhet!

X1900-SERIEN OVERRASKENDE STERK Nå kan du ha alt verktøyet ditt lett tilgjengelig og lommer der du trenger dem. X1900-serien vår har loose fit, er lengre i skrittet og har en mer moderne passform. Ikke la deg lure av den lette følelsen til våre nykommere 1960 og 1961. Med buksenes enestående komfort og passform føles de som deilige bomullsbukser, men materialet CORDURA® NYCO er sterkt som stål og nesten helt umulig å slite ut.

1960 Bukse håndverk 1145 75% bomull, 25% Cordura canvas, 340g/m2 4599 Mørk oliven/svart 44-62 146-156 D84-D124 To ekstra brede spikerlommer forsterket med Cordura ®, som er utstyrt med verktøyholdere og ekstra verktøyrom. Sidelommer, hvorav venstre side har en ekstra lomme med glidelås. To Cordura ® forsterkede baklommer med belg. Knapper i gylf. Forbedret bred tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Lårlomme med telefonlomme, uttrekkbar ID-kort lomme, blyantlomme og ekstra romslig lomme med glidelås. Cordura ®-forsterkede knelommer med to mulige knepute plasseringer og feste. D-ring for feste av ID-kort. Brede beltehemper. Hemper med borrelås i sidene for hammerholdere (artnr 4020 selges separat) Formsydde ben. Cordura ® forsterkede fot mansjetter med snøring. Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

lder

merho Ham 20 0 4 l ti

e

Liten

omm bitsl

er

Tom m lom estokkme

mm

e o ed rl Br ike sp

Kneb tels eskyteslo mme

C

C

® DURA DENI OR

M

16

® DURA DENI OR

M

RA® RDU NYCO CO

1961 Bukse håndverk

1960 Bukse håndverk

1959 Bukse X1900 URBAN TROUSER

1146 75% bomull, 25% Cordura canvas, 250g/m2

1140 88% bomull, 12% CORDURA®, denim, 375g/m²

1140 88% bomull, 12% CORDURA®, denim, 375g/m²

9199 Lys grå/svart

8999 Marineblå/Svart

8900 Marineblå

44-62 146-158 D84-D124

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D84-D124

To ekstra brede løse spikerlommer forsterket med Cordura ®, utstyrt med verktøyholdere og ekstra rom for verktøy. Sidelommer, hvor venstre side har en ekstra lomme med glidelås. To Cordura ®-forsterkede baklommer med belg, en med klaff. Forbedret bred tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Lårlomme med telefonlomme. Uttrekkbar ID-kort lomme, blyantlomme. Cordura ®-forsterkede knelommer med to mulige knepute plasseringer og borrelås lukking. Glidelås i gylf. D-ring for ID-kort. Brede beltehemper. Dobbel borrelås i sidene for hammerholder (Art. 4020 kjøpes separat). Forbøyde knær. Nedre del av buksebena er Cordura ®-forsterket og har justeringsmulighet. Nyhet!

To ekstra brede spikerlommer forsterket med Cordura ®, som er utstyrt med verktøyholdere og ekstra verktøyrom. Sidelommer, hvorav venstre side har en ekstra lomme med glidelås. To Cordura ® forsterkede baklommer med belg. Knapper i gylf. Forbedret bred tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Lårlomme med telefonlomme, uttrekkbar ID-kort lomme, blyantlomme og ekstra romslig lomme med glidelås. Cordura ®-forsterkede knelommer med to mulige knepute plasseringer og feste. D-ring for feste av ID-kort. Brede beltehemper. Hemper med borrelås i sidene for hammerholdere (artnr 4020 selges separat) Formsydde ben. Cordura ® forsterkede fot mansjetter med snøring. Nyhet!

Sidelommer, en ekstra lomme med glidelås. Knapper i gylfen. To baklommer. Høyre benlomme med innvendig tommestokklomme og pennelommer. Venstre benlomme har klaff, mobillomme og ID-kortholder. Ekstra lomme med glidelås. Innvendige knelommer. D-ring i front. Forvasket.


Håndverk

01 BLÅKLÄDER 2014

Kniv

lom m

e

1530 Bukse håndverk med spikerlommer

1530 Bukse håndverk med spikerlommer

1532 Bukse håndverk

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

9400 Grå

2800 Antikk khaki # 8300 Stålblå # 9900 Svart

8800 Marineblå 146-156 D84-D120

44-62 144-156 D84-D124

44-60 146-158 D84-D120

9900 Svart 44-62 146-156 D84-D136

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring. ID lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring. ID lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Kraftig metallglidelås i gylf. Patentknapp i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. Knelommer i CORDURA®. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. OBS! Med ekstra knivlomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

444m

Ekstra Cor duraforsterkn ing

1570 Håndverksbukse uten spikerlommer

1550 Bukse håndverk

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

8899 Marineblå/svart # 9499 Grå/Svart

8800 Marineblå

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D84-D120

To forsterkede løse spikerlommer som kan puttes i belglommene foran. Todelt meisellomme på den ene spikerlommen. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås i gylf og patentknapp i linning. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstra meisellomme. Knelommer. Telefonlomme. CORDURA® forsterket på utsatte partier.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To framlommer med belg. To baklommer med belg. Knelommer i CORDURA®. Benlomme med ekstralomme og pennelomme. Hammerhank. Forsterket tommestokklomme.Telefonlomme. Kraftig metallglidelås i gylf. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

Til 1530-buksen går det med 444 meter tråd. Det er like langt som Willis Tower i Chicago er høyt. 17


BLÅKLÄDER 2014

01

Håndverk

1503 Bukse håndverk

1523 Håndverksbukse uten spikerlommer

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

2499 Khaki/Svart # 9994 Svart/Grå # 5699 Rød/Svart # 8599 Kornblå/Svart # 8999 Marineblå/Svart # 9499 Grå/Svart

1094 Hvit/Grå # 2499 Khaki/Svart # 5699 Rød/Svart # 8599 Kornblå/Svart # 8999 Marineblå/ Svart # 9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå

44-62 146-156 D84-D124

44-60 146-156 D84-D120

1094 Hvit/Grå 44-60 146-156 D84-D120

Kneputelommer i Cordura ®. To baklommer med belg. To framlommer med belg. Hammerholder. Solid metall glidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstra lomme. Meisel lommer på høyre spiker lomme. Telefon lomme. D-ring i front for ID-kortholder. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

18

1530 Bukse håndverk med spikerlommer

1570 Håndverksbukse uten spikerlommer

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

2400 Khaki # 5600 Rød # 8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9900 Svart

5600 Rød # 8500 Kornblå 44-62 146-156 D84-D120

44-62 146-156 D84-D120

8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart 44-62 146-156 D84-D108

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring. ID lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To framlommer med belg. To baklommer med belg. Knelommer i CORDURA®. Benlomme med ekstralomme og pennelomme. Hammerhank. Forsterket tommestokklomme.Telefonlomme. Kraftig metallglidelås i gylf. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.


Håndverk

En gjennomsnittlig håndverkerbukse med det vanligste verktøyet veier 5 kg.

BLÅKLÄDER 2014

Kniv

01

lom m

e

Zip-off

1532 Bukse håndverk 1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1538 Bukse Zip Off

9400 Grå

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

44-62 146-156 D84-D124

9900 Svart 44-60 146-156 D96-D120 Zip-off modell. To forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i Cordura®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Kraftig metallglidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Telefonlomme.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Kraftig metallglidelås i gylf. Patentknapp i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. Knelommer i CORDURA®. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. OBS! Med ekstra knivlomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Vinkle de henge lomme r

Kniv

lom m

e

Kniv

lom m

e

Vulkan is knebes ert kyttel se

BESKYTT KNÆRNE

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1505 Gulvleggerbukse med spikerlommer

9499 Grå/Svart

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

44-62 146-156 D84-D124

9499 Grå/Svart

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. OBS! Med ekstra knivlomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

44-62 146-156 D84-D124

1504 Bukse håndverk

Knelommer i Cordura ® forsterket med vulkanisert trykk. To vinklede forsterkede løse spikerlommer To skråstilte lommer foran. To baklommer med belg. Hammerhank. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Lårlomme med pennelomme og ekstra lomme. Meisellommer og verktøyhanker på høyre spiker lomme. Telefonlomme. D-ring på forsiden. MERK! Med ekstra knivlomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Knebeskytterne og knebeskytterlommene våre passer til alle håndverkerbuksene våre samtidig som de er sertifisert i henhold til EN 14404*. De gir deg maksimal komfort, trykkfordeling, spikertramp og kan plasseres i forskjellige høyder i knebeskytterlommen. Garantert behagelig for deg og knærne dine. *Gjelder ikke piratbukser, artikkel 1539, 1540, og 1542

19


01

Håndverk

1530 1145 4599

BLÅKLÄDER 2014

Nyhet!

CORDURA® NYCO NYTT SLITESTERKT MATERIALE – CORDURA® NYCO

RA® RDU NYCO CO

Sats lite og vinn stort! Ett godt arbeidsplagg kan utgjøre en stor forskjell for arbeidsdagen din. Vår klassiske håndverkerbukse 1530 finnes nå i et nytt og fantastisk materiale, CORDURA® NYCO – den perfekte kombinasjonen av komfort og slitestyrke. Materialet er «sterkt som stål» og nesten helt umulig å slite ut. Hemmeligheten bak er fiberblandingen av 75 % bomull og 25 % CORDURA® som gjør at buksen blir slitesterk med en enestående komfort. Den føles som en bomullsbukse, men er mye mer holdbar. Skal du investere i ett eneste plagg i år, er dette buksen for deg.

1530 Bukse håndverk med spikerlommer 1145 75% bomull, 25% Cordura canvas, 340g/m2 4599 Mørk oliven/svart 44-62 146-156 D84-D124 Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring. ID lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018. Nyhet!

lett

vekt

stoff

Snøri

ng

1530 Bukse håndverk med spikerlommer

1580 Bukse Heavy Worker

1525 Håndverkerbukse lettvekt

1380 78 % Polyester,22 % Bomull, 330 g/m²

1845 65% polyester /35% Bomull, 166g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

2399 Khaki/Svart 44-60 146-156 D84-D116

9899 Mørkegrå/svart

8500 Kornblå

9499 Grå/Svart 44-64 146-164 D84-D116

44-64 146-158 D84-D136

To forsterkede løse spikerlommer som kan puttes i belglommene foran. Todelt meisellomme på den ene spikerlommen. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås i gylf og pantentknapp i linning. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstra meisellomme. Knelommer. Telefonlomme. CORDURA® forsterket på utsatte partier.D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

To forsterkede spikerlommer som kan plasseres i belgede frontlommer. Meisel lommer og verktøy hanker på høyre spikerlomme. To baklommer med belg. Hammerhank. Cordura ® forsterket tommestokklomme med en pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme, telefonlomme. Cordura ® forsterkede kneputelommenr med mulighet for tre plasseringer D-ring på forsiden. ID-lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

44-62 146-156 D84-D120

20

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås. D-ring. ID lomme. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.


Håndverk Nyhet!

01 BLÅKLÄDER 2014

1540 Piratbukse med spikerlommer

1501 Piratbukse Håndverk X1500

1501 Piratbukse Håndverk X1500

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

9900 Svart

9499 Grå/Svart

8800 Marineblå # 9900 Svart

44-60

44-60

44-60

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018. Nyhet!

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To forsterkede løse spikerlommer. Kan stoppes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerhank. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. CORDURA®-forsterkede kneputelommer. Mobiltelefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 3/4 ben. ID lomme. Forvasket.

e

m lom

Kniv

1506 Piratbukse håndverk 1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2 2499 Khaki/Svart 44-60 9994 Svart/Grå 44-60 To forsterkede løse spikerlommer som kan stoppes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA® forsterkede kneputelommer med mulighet for to kneputeplasseringer. D-ring for ID-kort. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

1542 Piratbukse håndverk

8566 Kilt håndverker

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

9400 Grå

9900 Svart

44-60

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

To forsterkede løse spikerlommer. Kan stoppes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerhank. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Cordura®-forsterkede kneputelommer. Mobiltelefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 3/4 ben. ID-kortlomme. OBS! Med ekstra knivlomme

1000 Hvit 44-58 To forsterkede løse spikerlommer, kan stikkes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerhank. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder. ´´Benlomme´´ med telefonlomme.´

21


01

Håndverk

BLÅKLÄDER 2014

Nyhet!

22

1502 Shorts håndverk X1500

1502 Shorts håndverk X1500

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

9900 Svart

9499 Grå/Svart

44-60

44-60

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Nyhet!

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket.

1534 Shorts håndverk

1534 Shorts håndverk

1534 Shorts håndverk

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

2800 Antikk khaki # 9900 Svart

8500 Kornblå # 8900 Marineblå

44-60

44-62

44-60

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. To baklommer med belg. Hammerholder. To tommestokklommer, en med ekstra verktøylomme, en med pennelomme og knivholder. Kraftig metallglidelås i gylf. Tunnell for belte. Telefonlomme. D-ring. ID-kortholder.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. To baklommer med belg. Hammerholder. To tommestokklommer, en med ekstra verktøylomme, en med pennelomme og knivholder. Kraftig metallglidelås i gylf. Tunnell for belte. Telefonlomme. D-ring. ID-kortholder.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. To baklommer med belg. Hammerholder. To tommestokklommer, en med ekstra verktøylomme, en med pennelomme og knivholder. Kraftig metallglidelås i gylf. Tunnell for belte. Telefonlomme. D-ring. ID-kortholder.


Håndverk

01 BLÅKLÄDER 2014

Stri k rygg k i en

6151 Kjeledress med kneputelommer

2600 Selebukse

2650 Vestbukse

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

8800 Marineblå

8800 Marineblå

8800 Marineblå

44-62 148-156 D96-D124

44-62 146-156 D96-D124

44-60 146-156 D96-D120

Doble brystlommer, en med klaff, en med pennelomme. To fôrede sidelommer. Skjult knapping i front. Regulerbar armlinning. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme. Forsterket skrittsøm. Regulerbar strikk i rygg. Knelommer. Sertifisert etter 14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To løse brystlommer med safety straps, en med klaff, og en med pennelomme. To løse spikerlommer som kan puttes i de belgede frontlommene. Lårlommen med klaff, pennelomme og telefonlomme. Knelommer i CORDURA®. Tommestokklomme og ekstralomme. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Ekstra kraftige seler med hurtiglås. Meisellommer på spikerlommene.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Knelommer i Cordura. To brystlommer, en med klaff, en med trykknapper og kniv-holder. Sikkerhetsreim. Hammerhank. To forsterkede løse spikerlommer foran, som kan plasseres oppi de belgede framlommene. Skrutrekker holdere på høyre side av spiker lomme. To løse spikerlommer bak. Lårlomme med mobillomme, blyantlomme og ID lomme. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Skjult plast glidelås foran. Elastisk stoff på ryggen for ekstra komfort. Regulerbare stropper. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

e

m lom

Kniv

2650 Vestbukse

2650 Vestbukse

2652 Vestbukse

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

8500 Kornblå

9900 Svart 44-62 146-156

9400 Grå

44-62 146-158

8900 Marineblå 44-62

44-62 146-156 D96-D120

Knelommer i Cordura. To brystlommer, en med klaff, en med trykknapper og kniv-holder. Sikkerhetsreim. Hammerhank. To forsterkede løse spikerlommer foran, som kan plasseres oppi de belgede framlommene. Skrutrekker holdere på høyre side av spiker lomme. To løse spikerlommer bak. Lårlomme med mobillomme, blyantlomme og ID lomme. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Skjult plast glidelås foran. Elastisk stoff på ryggen for ekstra komfort. Regulerbare stropper. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

8500 Kornblå 44-62 144-156 D96-D120

Knelommer i Cordura. To brystlommer, en med klaff, en med trykknapper og kniv-holder. Sikkerhetsreim. Hammerhank. To forsterkede løse spikerlommer foran, som kan plasseres oppi de belgede framlommene. Meisel holdere på høyre side av spiker lomme. To løse spikerlommer bak. Lårlomme med mobillomme, blyantlomme og ID lomme. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder.Skjult metall glidelås foran. Elastisk stoff på ryggen for ekstra komfort. Regulerbare stropper. Merk! Ekstra knivlomme foran på låret. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Knelommer i Cordura. To brystlommer, en med klaff, en med trykknapper og kniv-holder. Sikkerhetsreim. Hammerhank. To forsterkede løse spikerlommer foran, som kan plasseres oppi de belgede framlommene. Skrutrekker holdere på høyre side av spiker lomme. To løse spikerlommer bak. Lårlomme med mobillomme, blyantlomme og ID lomme. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Skjult plast glidelås foran. Elastisk stoff på ryggen for ekstra komfort. Regulerbare stropper. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

23


BLÅKLÄDER 2014

01

Håndverk | BOMULLSTWILL/POLYESTER/BOMULL

e

m lom

Kniv

2600 Selebukse 1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2 2400 Khaki 46-62

2602 Selebukse

3105 Vest håndverk

8500 Kornblå 44-62 146-156 D96-D120

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

9900 Svart 44-62

9400 Grå

8800 Marineblå # 9900 Svart

To løse brystlommer med safety straps, en med klaff, og en med pennelomme. To løse spikerlommer som kan puttes i de belgede frontlommene. Lårlommen med klaff, pennelomme og telefonlomme. Knelommer i CORDURA®. Tommestokklomme og ekstralomme. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Ekstra kraftige seler med hurtiglås. Meisellommer på spikerlommene.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

44-62

S-XXL

To løse brystlommer med safety straps, en med telefonlomme, og en med pennelomme. Knelommer i CORDURA®. To løse spikerlommer som kan puttes i de belgede frontlommene. Lårlommen med klaff, pennelomme og ekstralomme. Tommestokklomme og ekstralomme. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Ekstra kraftige seler med hurtiglås. Meisellommer på spikerlommene. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. OBS! Med knivlomme. Sertifisert etter EN14404 standard.

To løst hengende brystlommer med Safety straps, en med telefonlomme, en med patentknapper og knivholder. Forsterkede tredelte spikerlommer foran, og ekstra brede forsterkede spikerlommer bak. Skjult glidelås i front. Forlenget rygg. ID lomme.

ygg hir

Mes

ygg hir

Mes

24

3100 VEST håndverk

3100 VEST håndverk

3105 Vest håndverk

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1380 78 % Polyester,22 % Bomull, 330 g/m²

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

9499 Grå/Svart

9900 Svart

5600 Rød # 8500 Kornblå # 9400 Grå # 9900 Svart

S-XXXL

S-XXXL

S-XXXL

To brystlommer, en med klaff og telefonlomme, en med pennelomme. Knivholder med knapp. To forsterkede spikerlommer og to meisellommer med klaff. Glidelås. Justerbar brystvidde. ID-kort lomme. Forvasket

To brystlommer, en med klaff og telefonlomme, en med pennelomme. Knivholder med knapp. To forsterkede spikerlommer og to meisellommer med klaff. Glidelås. Justerbar brystvidde. ID-kort lomme. Forvasket

To løst hengende brystlommer med Safety straps, en med telefonlomme, en med patentknapper og knivholder. Forsterkede tredelte spikerlommer foran, og ekstra brede forsterkede spikerlommer bak. Skjult glidelås i front. Forlenget rygg. ID lomme.


BOMULLSTWILL/POLYESTER/BOMULL | Håndverk

01 BLÅKLÄDER 2014

er Matche 1503 s buk

3250 Tømmermannsbluse

4042 Jakke Håndverk

4063 Jakke håndverk

1125 100% Bomull, twill, 250 g/m²

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

8810 Marineblå/Hvit

2499 Khaki/Svart

2499 Khaki/Svart XS-XXXL

S-XXL

S-XXL

Kinakrage. Lang arm med mansjett. Én brystlomme. Knyting i livet.

To brystlommer, en med klaff med borrelås og en med to pennelommer. To romslige sidelommer. Regulerbar livvidde. Skjult glidelås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

5699 Rød/Svart # 8599 Kornblå/Svart # 8999 Marineblå/Svart # 9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå S-XXXL To framlommer hvorav en med påsydd lomme. Skjulte brystlommer med glidelås. Regulerbar armlinning. Skjult glidelås helt opp i kraven.Regulerbar midje. En innerlomme samt mobillomme. Innfellbar ID-lomme.

4060 Jakke canvas

4842 Jakke canvas

1320 100% Bomull, canvas, 340 g/m²

1320 100% Bomull, canvas, 340 g/m²

4600 Militærgrønn

4600 Militærgrønn # 8300 Stålblå

S-XXXL

M-XXXL

To brystlommer med glidelås. Påsydd brystlomme med belget telefonlomme og innfellbar ID-lomme samt passpoallomme med pennelomme. SideloMMer foran. Framlommer med påsydde mindre lommer med klaff. Regulerbar midje. Formsydde armer. Armlomme med glidelås og klaff samt tre pennelommer. Regulerbar armlinning med patentknapper. Belg i rygg. To innerlommer. Nettforet. Forvasket.

Brystlommer med glidelås samt mindre påsydde lommer. Regulerbar armlinning med patentknapper. Frontlommer. Regulerbar midjevidde. To innerlommer. Innvendig telefonlomme. Formsydde armer. Foret med polyesterfor. Forvasket.

25


4040 1370

BLÅKLÄDER 2014

01

Håndverk

JAKKE REN OG SKJÆR HÅNDVERKERGLEDE For oss er det en selvfølge at en arbeidsjakke skal være behagelig hele dagen og fungere i sitt rette miljø. Vi setter også pris på ergonomisk design, der hver lomme er laget slik at den passer perfekt til sitt formål. I håndverkerjakken 4040 har vi lagt stor vekt på detaljene, og det er høy skjæring foran slik at det er enkelt å komme til bukselommene. Ekstra lengde bak gir økt beskyttelse i alle arbeidsstillinger. Hardtarbeidende håndverkere fortjener ganske enkelt det beste.

4040 Jakke håndverk 1370 100% bomull, twill, 370g/m2 8899 Marineblå/svart # 9499 Grå/Svart # 9900 Svart S-XXXL To framlommer med glidelås. Skjulte brystlommer med glidelås. Armlomme med glidelås.To lommer bak. Forlenget rygg. Regulerbar armlinning. Skjult glidelås helt opp i kraven.En innerlomme samt telefonlomme. Innfellbar ID-lomme. Forvasket.

Forl

eng

26

et r ygg

4041 Jakke Håndverk

4815 Vinterjakke

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

8599 Kornblå/Svart # 8999 Marineblå/Svart # 9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå

8800 Marineblå # 9900 Svart

S-XXL

S-XXXL

To brystlommer, en med klaff med borrelås og en med to pennelommer. To romslige sidelommer. Regulerbar livvidde. Skjult metall glidelås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

Fôret med 300 gr pilè i bol. Vattert fôr i armene. To brystlommer med lokk. To innstikklommer i front. Armlomme med glidelås og pennelomme. Forlenget i ryggen. Enveis glidelås i front. Regulerbar midjevidde. Kontrastsømmer. Telefonlomme.


27


28


Håndverk

01 BLÅKLÄDER 2014

ar

Justerb i siden

me lom ktøy Ver ura® d Cor

i

7154 Bukse dame hage 1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2 4699 Militærgrønn/Svart 34-46 To innstikkslommer framme. Baklommer foret med CORDURA®. Benlomme med klaff og knapp samt påsydd mindre belget lomme foret med CORDURA®. Telefonlomme i midjen bak. Tommestokklomme foret med CORDURA®. D-ring foran. CORDURA®forsterkede kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018 sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

2654 1835 4699

Selebukse Kle deg i grønt

Våre designere har lagt ned stor innsats i å utvikle en klassisk selebukse i komfortabel passform som du kan ha glede av i lang tid. Forvent det uventede. Ekstra verktøylomme forsterket med Cordura®, elastiske seler og Cordura® forsterkede kneputelommer. Klassisk design som holder formen vask etter vask.

2654 Selebukse Hage

1454 Bukse hage

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

4699 Militærgrønn/Svart

4699 Militærgrønn/Svart

44-64 144-162

44-62 146-156 D84-D124

To brystlommer, en med klaff og en med pennelomme. Sidelommer. Baklommer med CORDURA® forsterkning. Benlomme med klaff og ekstra verktøyslomme som er forsterket med CORDURA®. D-ring for ID-kort i midjen. CORDURA® forsterkede kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To innstikkslommer framme. Baklommer foret med CORDURA®. Benlomme med klaff og knapp samt påsydd mindre belget lomme foret med CORDURA®. Telefonlomme i midjen bak. Tommestokklomme foret med CORDURA®. D-ring foran. CORDURA®forsterkede kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

29


01

Håndverk

1474 1835 4699

BLÅKLÄDER 2014

GARDEN KILT lom tokk ® mes a Tom ordur C me i

Tilbake til naturen

Kilt - et plagg som har blitt testet i flere hundre år, gjennom strabaser i tøft skotsk terreng, og tøffe kamper mellom klaner. Vi har videreutviklet kilten ytterligere og tatt et skritt ut i naturen. Et annerledes og funksjonelt plagg for deg arbeider tett på naturen. PS. Perfekt i den stekende sommersola, og om vinteren får du satt din maskulinitet på prøve. I tillegg virker den tiltrekkende på andre med kjole…..

1474 Kilt Hage 1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2 4699 Militærgrønn/Svart 44-58 To belgede framlommer. Baklommer forsterket med CORDURA®. Telefonlomme. Tommestokklomme forsterket med CORDURA®. D-ring for ID-kort

30

1464 SHORTS HAGE

1455 Piratbukse hage

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

4600 Militærgrønn

4699 Militærgrønn/Svart

44-62

44-62

Sidelommer. Baklommer med CORDURA® forsterkning. Benlomme med klaff og ekstra verktøylomme forsterket med CORDURA®. Telefonlomme. Tommestokklomme forsterket med CORDURA®. D-ring

To innstikkslommer foran. Baklommer foret med CORDURA®. Benlomme med klaff og knepping, påsatt mindre belget lomme foret med CORDURA®. Telefonlomme i midjen bak. Tommestokklomme foret med CORDURA®. D-ring for ID kort i front. CORDURA® forsterkede kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.


Håndverk

g d- o Vin

BLÅKLÄDER 2014

Nyhet!

01

tett

n van

TSHELL SOF

4854 Jakke hage/skog

4951 Jakke softshell

3349 College hel glidelås

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2

1048 80% bomull, 20% polyester, 360g/m²

4699 Militærgrønn/Svart

4600 Militærgrønn # 8900 Marineblå # 9900 Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

S-XXXL

Skalljakke i vind- og vanntett stoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Skjult glidelås i front. To skjulte frontlommer med lås, samt D-ring for ID-kort. To skjulte framlommer med glidelås. Patentknapper og mulighet for stramming i armlinning. Innvendig ribb i armlinning. Snøring og stoppers i linning. Avtagbar hette. Formsydde armer. Avtagbare armer. Nettforet. En innerlomme og en innvendig telefonlomme. Belg med ventilasjon. Forlenget rygg.

Softshell jakke med forsterkninger og sømmer i kontrast farger. En brystlomme og to frontlommer med glidelås. To store mesh innerlommer. Justerbar jakkeavslutning og erme, forlenget ryggparti. Vind- og vanntett materiale med pustefunkjson. Ikke teipede sømmer. Fleece på innsiden i kragen. Forlenget rygg. Nyhet!

Glidelås i front. To lommer. Ribb på arm og linning. Kontrastsømmer.

4600 Militærgrønn # 8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

TSHELL SOF

3154 Vest hage

8170 Vest softshell

3339 T-skjorte lang arm

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

1034 100% Bomull, jersey, 295 g/m²

4600 Militærgrønn

2515 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,305g/m2

XS-XXXL

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

XS-XXXL

To brystlommer med glidelås. Sidelommer foran. Framlommer med påsydde mindre lommer med klaff. Forlenget rygg.

XS-XXL

Rundhalset. T-shirt med lang arm. En armlomme.

4600 Militærgrønn # 8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

Softshelljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, ikke teipede sømmer. Regulerbar midje og armåpninger. Frontlommer med glidelås. To innerlommer. Forlenget rygg. D-ring for ID-kort i lomme..

31


BLĂ…KLĂ„DER 2014

02

hantverk Malere 3314 T-skjorte lang arm # 2611 Selebukse # 1510 Malerbukse X1500


Malere

1510 1210 1094

02 BLÅKLÄDER 2014

X1500 NÅ SOM MALERBUKSE paret s e terk Fors padelomm kels

Vår bestselgende malerbukse er en bukse man trives i. Den er funksjonell, slitesterk og har et moderne design. Buksen har lommer som er spesielt tilpasset maleutstyr og sparkelspade. Buksen består av 100 % bomullstwill i doble lag som gjør at malingen suges opp av stoffet og holder deg ren og tørr.

1510 Malerbukse X1500 1210 100% Bomull, twill, 320 g/m² 1094 Hvit/Grå 146-156 D84-D124 To løse spikerlommer i Cordura med verktøyholdere tilpasset for malerverktøyet. Kan stoppes inn i buksen. Kraftig metall glidelås i gylf. D-ring i front, hammerholder i siden. Sidelommer og to Cordura forsterkede baklommer med belg. En lår lomme med glidelås. Egen lomme for sparkel og kost, forsterket med Cordura. Lårlomme i to deler utstyrt med en pennelomme og en telefonlomme i vannavstøtende materiale. Innfellbar ID-kort lomme. Cordura forsterkede kneputelommer med tre mulige posisjoner. Benåpning med Cordura forsterkning og stramming

1511 Malerbukse pirat X1500

1547 Malerbukse barn X1500

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1094 Hvit/Grå

1094 Hvit/Grå

42-60

C104-C164

To løse spikerlommer i Cordura med verktøyholdere tilpasset for malerverktøyet. Kan stoppes inn i buksen. Kraftig metall glidelås i gylf. D-ring i front, hammerholder i siden. Sidelommer og to Cordura forsterkede baklommer med belg. Et lår lomme med glidelås. Egen lomme for sparkel og kost, forsterket med Cordura. Lårlomme i to deler utstyrt med en pennelomme og en telefonlomme i vannavstøtende materiale. Innfellbar ID-kort lomme. Cordura forsterkede kneputelommer med tre mulige posisjoner. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To løse spikerlommer i Cordura, som kan stoppes inn i buksene. Kraftig metall glidelås i gylf. Sidelommer og to Cordura forsterkede baklommer med belg. En lårlomme med glidelås. Lårlomme delt og utstyrt med en pennelomme og miniatyr telefonlomme. Cordura forsterkede knær og benåpninger med Cordura forsterkning og snøring.

33


BLÅKLÄDER 2014

02

Malere

34

Nyhet!

3351 College hel glidelås

3324 Piké 2-farget

1041 80% Bomull/20% polyester, 360g/m²

1050 60% Bomull /40% Polyester, 220 g/m²

1094 Hvit/Grå

1094 Hvit/Grå

S-XXXL

S-4XL

Glidelås i front. To sidelommer og en brystlomme med ID-lomme. Ribb i erme og midje

To-farget pike med kontrastfargede detaljer. Knepping i halsen. Ribbestrikket krage og mansjetter. Forsterket nakke- og skuldersøm. Splitt i siden. Nyhet!

8566 Kilt håndverker

4865 Jakke maler

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

1000 Hvit

1094 Hvit/Grå

44-58

S-XXXL

To forsterkede løse spikerlommer, kan stikkes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerhank. Tommestokklomme med pennelomme og knivholder. ´´Benlomme´´ med telefonlomme.´

Pile i krave. Brystlommer med klaff og sidelommer med glidelås. Ribb i ermene. Frontlommer med klaff og sidelommer. Justerbar i midje. Forlenget rygg. Belg i ryggen. Innerlomme og telefonlomme. Pennlomme på arm. Glidelås i foret for enkel påsetting av varmetransfer. D-ring.


Malere

BLÅKLÄDER 2014

TSHELL SOF

02

4952 2518 1094

JAKKE LETT OG SMIDIG I FLOTT DESIGN

Vår nye softshell-jakke gir deg komfort i alle bevegelser. Jakken er ekstremt lett og smidig med 4-veisstretch, mansjetter i ermekant og glidelåser i kontrastfarge. Den er vind- og vannavvisende og beskytter derfor også mot malingssprut.

4952 Jakke softshell light 2518 94% polyester, 6% elastan, 3-lags stoff av softshelltype, 245g/m2 1094 Hvit/Grå S-XXXL Softshelljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon. Ikke teipede sømmer. En ekstremt lett og smidig softshell i 4-veis stretch, glidelåser i kontrast farge. En brystlomme og to frontlommer med glidelås og en baklomme. To store mesh innerlommer. Justerbar jakkeavslutning. Innfellbar ribb i armavslutning.

tett

Vind

4835 Fleecejakke Funksjonell

4030 Jakke

2520 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m2

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1094 Hvit/Grå

1000 Hvit

S-XXXL

S-XXXL

Vindtett fleecejakke. Brystlomme med glidelås. To lommer i front med glidelås. To fôrede innstikklommer. Telefonlomme. Hempe til verktøy. Tommel-grep. Skjult plastglidelås helt opp i kragen. Dokumentlomme i ryggen. Snorstramming i midjen. Forsterkede front/armpartier. Vindtett.

To doble frontlommer en med klaff og en med påsydd telefonlomme. Armlomme med pennelomme. Fold i ryggen. Regulerbar armlinning. Skjult glidelås som går helt opp i kragen. Justering i livet.

35


BLÅKLÄDER 2014

02

Malere

36

1091 Maler/Murer Bukse

1531 Maler/Murer Bukse

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1000 Hvit

1000 Hvit

1000 Hvit

44-62 146-156 D96-D120

44-62 146-156 D88-D120

44-62 146-156 D96-D120

Knelommer i CORDURAa®. To framlommer. Lårlomme med ekstralomme, og pennelomme. Baklomme med belg. Forsterket pensellomme. Kraftig glidelås i gylf. Hemper. Telefonlomme. D-ring for ID-kort. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Forsterket pensellomme med CORDURA®. To baklommer med belg, den ene med løs nedekant. Hammerholder. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Knelommer i CORDURA®. Beltehemper. Kraftig metallglidelås i gylf. Forsterket tommestokklomme med ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Knelommer i Cordura®. To brystlommer, en med klaff, en med knapper for kniv. Fire forsterkede løse spikerlommer. To framlommer under de løse spikerlommene. Pensellomme. Forsterket tommestokklomme. Skjult toveis glidelås. Regulerbar i skulderpartiet. Elastikk i ryggen. Telefonlomme.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

2611 Selebukse

1540 Piratbukse med spikerlommer

1536 Shorts

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1000 Hvit

1000 Hvit

1000 Hvit

44-60 144-156 D96-D120

44-60

44-60

Knelommer. To framlommer. Brystlomme med klaff og pennelomme. Forsterkede baklommer og tommestokklomme. Hammerholder og kneputelommer. Glidelås i gylf. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To forsterkede løse spikerlommer. Kan stoppes ned i de belgede framlommene. To baklommer med belg. Hammerhank. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Benlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. CORDURA®-forsterkede kneputelommer. Mobiltelefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 3/4 ben. ID lomme. Forvasket.

To forsterkede løse spikerlommer, kan puttes i de belgede framlommene. Lårlomme med pennelomme. Forsterket pensellomme med CORDURA®. Baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Tunnel for belte. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

2532 Vestbukse 1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²


Malere

02 BLÅKLÄDER 2014

HOLD DEG TØRR I DE RIKTIGE MALERKLÆRNE Jobber man bedre i Blåkläders malerbukser? Selvsagt, mener vi. Det handler ganske enkelt om å velge den riktige typen arbeidsklær til jobben. Optimal komfort, perfekt passform og fremfor alt funksjon som gjør arbeidsdagene mer produktive. Hvis du holder deg ren og tørr, jobber du bedre. Malerbuksene våre består av 100 % bomullstwill i doble lag, som gjør at malingen suges opp av stoffet og holder den borte fra kroppen. Buksen beskytter huden din mot malingssprut, i motsetning til en malerbukse av lavere kvalitet, der malingen lett kan trenge gjennom.

37


BLÅKLÄDER 2014

03

PROFIL hantverk 3324 Piké 2-farget # 3314 T-skjorte lang arm # 3366 College hettejakke hel glidelås # 3300 T-skjorte


PROFIL Nyhet!

BLÅKLÄDER 2014

3323 1051

03

UV t-skjorte UV T-SKJORTE I BAMBUS

UV t-skjorte i bambus gir deg en behagelig følelse samtidig som den beskytter deg mot solens sterke stråler. Bambus gjør også at t-skjorten tørker fort og er derfor et godt valg i varme temperaturer. Si nei til lukten av svette på jobb, plagget er behandlet med ”polygieneteknikk” som motvirker dårlig lukt effektivt. Materialet er sertifisert i henhold til UPF 50 + Solar UV beskyttende egenskaper. UV-b

esky

ttel se

3323 T-skjorte m/ UV-strålebeskyttelse 1051 100% Polyester, fukttransporterende, anti odør, UV beskyttende UPF50+, 155g/m2 4600 Militærgrønn # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart XS-4XL Kortermet t-skjorte med V-hals. Behandlet med Polygiene teknikk for å motvirke dårlig lukt. Stoffet er sertifisert i henhold til UPF 50+ Solar UV beskyttende egenskaper. Nyhet!

3360 T-Skjorte, V-Hals 1165 95% Bomull, 5% elastan, jersey, 210 gr/m² 1000 Hvit # 8800 Marineblå # 9900 Svart S-XXXL Myk og behagelig. Ribbstrikket hals, forsterket hals- og skuldersøm.

3300 T-skjorte 1030 100% Bomull, jersey, 180 g/m² 1000 Hvit # 9900 Svart XS-4XL 5600 Rød # 5700 Vinrød # 8500 Kornblå # 8800 Marineblå XS-4XL 1033 85% Bomullsjersey, 15% Viscose, 180 g/m² 9000 Gråmelert XS-6XL Formstabil. Ribbestrikket hals. Forsterket nakke- og skuldersøm. Tonåls-søm i arm..

3325 T-Skjorte 5 pk 1042 100% bomull, jersey, 150 g/m² 1000 Hvit # 3300 Gul # 4600 Militærgrønn # 5600 Rød # 8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9900 Svart 1043 85% bomullsjersey, 15% viskose, 150 g/m² 9000 Gråmelert

3302 T-skjorte 10 pk 1030 100% Bomull, jersey, 180 g/m² 1000 Hvit # 8500 Kornblå # 5600 Rød # 9900 Svart S-XXL

XS-4XL Rundstrikket t-shirt. Ribbestrikket hals, forsterket nakke- og skuldersøm. Tonålssøm i arm. Noe tynnere enn vår standard t-shirt. Perfekt sommer t-shirt.

8800 Marineblå S-XXXL En størrelse pr pakke.

39


BLÅKLÄDER 2014

03

PROFIL

9023 T-shirt MOTO Blåkläder

8009 T-shirt Dirty

1042 100% bomull, jersey, 150 g/m²

1042 100% bomull, jersey, 150 g/m²

8800 Marineblå

9900 Svart

XS-4XL

XS-4XL

Tubestrikket t-shirt med ribbestrikket hals, forsterket nakke- og skuldersøm. Tonålssøm i arm. Blåkläder trykk.

Ribbestrikket i nakke. Forsterket nakke og skuldersøm. To nåls søm på ermene. Trykk: Blåkläder Not afraid to get dirty.

9040 T-shirt 1959 BLK

8021 T-shirt That´s what I said

1025 100% Bomull, 160g/m2 8810 Marineblå/Hvit # 8835 Navy/yellow XS-XXXL Limited Blåkläder t-shirt i børstet myk kvalitet.

40

1043 85% bomullsjersey, 15% viskose, 150 g/m² 9000 Gråmelert XS-4XL Ribbestrikket i nakke. Forsterket nakke og skuldersøm. To nåls søm på ermene. Trykk: Blåkläder That´s what I said


PROFIL

3324 1050

03 BLÅKLÄDER 2014

PIKÉ RIKTIG MATCHET PIKÉ GIR ET GODT INNTRYKK Vi har hjulpet mange kunder med å få mest mulig ut av profileringsbudsjettet sitt. En kostnadseffektiv måte å gjøre det på, er å investere i pene, enhetlige firmaklær. Kompletter garderoben med denne flotte pikéskjorten i to farger. Ribbestrikket krage, forsterket nakke- og skuldersømmer. Passer perfekt sammen med industrikolleksjonen vår.

3324 Piké 2-farget 1050 60% Bomull /40% Polyester, 220 g/m² 9994 Svart/Grå # 1094 Hvit/Grå # 2499 Khaki/Svart # 4699 Militærgrønn/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/Rød S-4XL To-farget pike med kontrastfargede detaljer. Knepping i halsen. Ribbestrikket krage og mansjetter. Forsterket nakke- og skuldersøm. Splitt i siden. Nyhet!

Nyhet!

k es

-b UV

e

els

ytt

3326 Piké UV-beskyttende

3315 Pikètrøye

3305 Pikétrøye

1051 100% Polyester, fukttransporterende, anti odør, UV beskyttende UPF50+, 155g/m2

1037 95% bomull/5% elastan, pike, 210 g/m²

1035 100% Bomull, pike, 220 g/m²

4600 Militærgrønn # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

2499 Khaki/Svart S-XXXL

1000 Hvit # 5600 Rød # 8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9000 Gråmelert # 9400 Grå # 9900 Svart

XS-4XL Piketrøye med kontrastfargede detaljer. Ribbestrikket krave og ermer. Knappestolpe i halsen. Splitt i siden. Forsterket nakke og skuldersøm. Stoffet er behandlet med Polygiene teknikk som motvirker dårlig lukt. Sertifisert etter UPF 50+ UV strålebeskyttende egenskaper. Nyhet!

Ribbestrikket krave. Foldet kort arm

XS-4XL Brystlomme. Kort arm.

41


BLÅKLÄDER 2014

03

PROFIL

42

3321 T-skjorte funksjonell

3322 Pikè funksjonell

1020 54% polyester/46% COOLMAX® , 140 g/m²

1021 51% polyester/49% COOLMAX® active, 140 g/m²

4600 Militærgrønn # 9400 Grå # 9900 Svart

4600 Militærgrønn # 9400 Grå

S-XXXL

XS-XXXL

Rundhalset t-shirt med tøffe skjæringer. Stoffet har meget høy fukttransporteringsevne og tørker raskt.

Trøye med tøffe skjæringer. Stoffet har meget høy fukttransporteringsevne og tørker raskt.

3202 Skjorte Canvas Kort Arm

3240 Skjorte kort arm

3230 Twillskjorte

1185 100% , Bomull, 180 g/m²

1190 65% Polyester 35% Bomull, twill, 155 g/m²

1135 100% Bomull, twill, 155 g/m²

2200 Khaki # 8900 Marineblå

5600 Rød XS-XXXL

5600 Rød XS-XXL

S-XL

9900 Svart S-XXL

8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9900 Svart S-XXL

To brystlommer. Skjult knapping. Kort arm. Rett kant nede, med forsterket sidesøm

To brystlommer med klaff. Trykknapper.

To brystlommer med klaff. Lang arm med mansjett. Button-down krage.


PROFIL

03 BLÅKLÄDER 2014

3235 Skjorte

3260 Flanellskjorte

1190 65% Polyester 35% Bomull, twill, 155 g/m²

1130 100% bomull, flanell, 125g/m2

5700 Vinrød # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

4645 Militær-/skogsgrønn # 8589 Kornblå/Marineblå # 9994 Svart/Grå

S-XXL

M-XXXL

To brystlommer med klaff. Lang arm med enkel mansjett. Trykknapper.

To brystlommer med klaff. Lang arm med mansjett.

3314 T-skjorte lang arm

3339 T-skjorte lang arm

1032 100% Bomull, ribbstrikket, 260 g/m²

1034 100% Bomull, jersey, 295 g/m²

1000 Hvit # 9900 Svart

4600 Militærgrønn # 8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

Rund hals. Ribbestrikket. Forsterket nakke og skuldersøm. God passform

Rundhalset. T-shirt med lang arm. En armlomme.

43


BLÅKLÄDER 2014

03

PROFIL

44

3319 Bestefarskjorte

9042 College BLAKLADER 59

1023 100% Bomull 200 g/m²

1027 100% Bomull med sherpa fòr, 575g/m2

8000 Havblå # 9000 Gråmelert

8856 Navy blue/Red

XS-XXL

M-XXXL

Bestefarskjorte med 3 Blåkläderpregede knapper. Et Blåkläder trykk på venstre bryst. 100 % 1*1 bomullsribb.

Limited Blåkläder college hettejakke i tykk bomullskvalitet, med mykt pile for. Casual passform.

9041 Hettegenser 1959 BLK

9043 College BLK 59

1026 100% Bomull, 390g/m2

1028 100% Bomull 250g/m2

8835 Navy/yellow # 9057 Gråmeleret/Vinrød

8835 Navy/yellow # 9057 Gråmeleret/Vinrød

XS-XXXL

XS-XXXL

Limited Blåkläder hettegenser med vintage følelse og casual passform.

Limited Blåkläder t-shirt med lang arm. Rund hals. Casual passform.


PROFIL

03 BLÅKLÄDER 2014

3335 COLLEGE

3340 College

3320 Polo

1157 80% bomull/20% polyester, French Terry, 320g/m

1158 100 % Bomull, French Terry, 320 g/m²

1040 100% Bomull, Jersey, 180 g/m²

8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

1000 Hvit # 5600 Rød # 8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

9900 Svart

Rundhalset college genser. Ribb nederst på ermene. Pennelomme på arm. Forsterket skulderparti. Forlenget rygg.

XS-XXXL

Myk og meget behagelig.

3370 College m/krave

3349 College hel glidelås

8399 Genser Nato Uniform

1158 100 % Bomull, French Terry, 320 g/m²

1048 80% bomull, 20% polyester, 360g/m²

2905 50% Bomull, 50% akryl, 590g/m2

8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

4600 Militærgrønn # 8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

8800 Marineblå

S-XXL

XS-XXXL

XS-XXXL

College med krave. Knepping i hals. Ribb på arm og linning.

Glidelås i front. To lommer. Ribb på arm og linning. Kontrastsømmer.

Tredelt pennelomme på arm.

XS-4XL

Lang arm. Rund hals med ribb. Ribb på arm og linning. Forsterket nakke- og skuldersøm.

M-XXXL

45


Profiler deg riktig Logo og brodering Vi har hjulpet mange kunder fra diverse bransjer med å få ut maksimal effekt av sitt profilbudsjett. Å investere i pene, ensartede bedriftsklær er en kostnadseffektiv måte å gjøre det på. Hos Blåkläder finner du en lettere kolleksjon til for eksempel service og industri, men også et tyngre sortiment for yrker som krever tøffere tak. Til sammen har du over 500 plagg å velge mellom. Vi leverer klærne innen en uke og det er ingen krav til volum på bestillingene. Vil du ha refleksbånd, kne- eller benlommer påsydd, er det bare å gi beskjed. Husk: i visse tilfeller er det begrensninger for merking. Plagg med teipede sømmer kan ikke ha merker over sømmene (varmen løser opp limet og får teipen til å løsne). Visse fór kan også ødelegges av merking med for høy temperatur. Ring kundeservice og kontroller før merking. På varselsklær sertifisert i henhold til EN471 er merkestørrelsen på de ulike modellene begrenset for at ikke plagget skal miste sin sertifisering. Ved broderte kanter på plagg av materiale som er vindog vanntett kommer stoffet til å slippe inn væte. Vi anbefaler derfor at man ikke broderer på disse plaggene.

BRODERI Vi tilbyr broderi av høy kvalitet. Perfekt for deg som vil gi yrkesklærne et mer bearbeidet inntrykk. Hvis du vil ha firmaets logotype brodert, koster det litt ekstra for produksjon av broderingskortet. Prisen for logobroderi varierer med antall sting. Aktuelle priser finner du i vår prisliste.

MERKE Vi anvender varmetransfer som har skarpe konturer og tåler mange vask. Prisen for merkene varierer avhengig av antall bestilte, deres størrelse og hvor mange farger som er involvert. Aktuelle priser finner du i vår prisliste.

SPESIALSYDDE PROFILKLÆR Vi kan også spesialdesigne klærne for deg. Du bestemmer både mønster, materiale og fargekombinasjoner. Det eneste kravet vi har er at du bestiller minst 1000 plagg.

SLIK GJØR DU DET: 1. Send oss en digital original, helst i svart-hvitt. 2. Angi fargene som inngår i logotypen med PMS-nummer. 3. Angi ønsket størrelse på merket. 4. Angi ønsket plassering på plaggene ved å bruke benevnelsene som finnes på figuren. (eks.: over høyre skulder, venstre ben under lomme)

46


PROFIL

03 BLÅKLÄDER 2014

3364 College Jersey

3365 College med krave

3366 College hettejakke hel glidelås

1048 80% bomull, 20% polyester, 360g/m²

1048 80% bomull, 20% polyester, 360g/m²

1048 80% bomull, 20% polyester, 360g/m²

8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

XS-XXXL

Rundhalset college genser i jersey med børstet innside. Ingen Blåkläder emblem på bryst og rygg. Så der har du plass til din egen logo.

College jakke med krage og glidelås i jersey med børstet innside. Ingen Blåkläderemblem skuldre og nakke. Så der har du plass til din egen logo.

College hettejakke i kraftig jersey. Børstet innside. Ingen logo på bryst og rygg for egen kundeprofilering.

3354 College

3355 College jersey, 1/2 -zip

1060 Strikket college, 100% bomull, 370g/m2

1060 Strikket college, 100% bomull, 370g/m2

3356 College jersey hettejakke, 1/1 -zip

8800 Marineblå # 9700 Antrasitgrå # 9900 Svart

8800 Marineblå # 9700 Antrasitgrå # 9900 Svart

1060 Strikket college, 100% bomull, 370g/m2

XS-XXXL

XS-XXXL

8800 Marineblå # 9700 Antrasitgrå

Rundhalset collegegenser i skikkelig jersey stoff. Børstet innside. Fin Blåkläderlogo på arm og i nakke. Ingen logo på bryst/rygg for profilering etter eget ønske.

1/2-zip collegegenser i skikkelig strikket jersey stoff. Børstet innside. Fin Blåkläderlogo på arm og i nakke. Ingen logo på bryst/rygg for profilering etter eget ønske.

XS-XXXL Hettejakke i skikkelig jersey stoff. Børstet innside. Hel glidelås. To framlommer. Fin Blåkläderlogo på arm og i nakke. Ingen logo på bryst/rygg for profilering etter eget ønske.

47


BLÅKLÄDER 2014

04

INDUSTRI/SERVICE hantverk 1404 Bukse industri # 3324 Piké 2-farget # 2440 Vernesko


INDUSTRI/SERVICE

BLÅKLÄDER 2014

4054 1210

04

Jakke Rom s brys lige tlom mer

NYE ARBEIDSKLÆR FOR INDUSTRI

Den nye service- og industrikolleksjonen vår er bedre enn noensinne. Smarte detaljer og fokus på funksjon og høy kvalitet gjør at plaggene tåler tøffe påkjenninger. Slitesterke bukser, jakker og overaller i nye, stilige fargekombinasjoner som du kan mikse og matche etter eget behov og ønske. Kolleksjonen bygger på basismodeller med de viktigste funksjonene og består av arbeidsklær for hardt arbeidende menn og kvinner.

4054 Jakke industri 1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

Regu nede lerbar rkan t

8884 Marineblå/Royalblå # 9994 Svart/Grå S-XXXL Jakke med detaljer og kanter i kontrastfarge. To belgede brystlommer, en med en dobbel pennelomme utstyrt med stripsband for ekstra verktøy . To innstikkslommer. Belget i ryggen for økt mobilitet. Justerbare ermer og nedekant. Knepping med klaff som skjuler glidelås. To innerlommer, innvendig mobillomme. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 4054-1800.

1404 Bukse industri

6054 Kjeledress industri

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

8884 Marineblå/Royalblå # 9994 Svart/Grå

8884 Marineblå/Royalblå # 9994 Svart/Grå

44-62 146-156 D96-D120

44-62

Industribukse med detaljer og kanter i kontrastfarge. To frontlommer. Baklomme med lokk. En tommestokklomme. En stor benlomme med telefonlomme, ID-kort lomme og blyantlommer. Kraftig glidelås i gylf. Plastknapp i linningen. D-ring på forsiden. Brede beltestropper bak og på sidene. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 1404-1800.

Kjeledress med detaljer og kanter i kontrastfarge. To belgede brystlommer, en med en dobbel pennelomme. To innstikkslommer. Belget i ryggen for økt mobilitet. Justerbare ermer. Stramming i midjen. Klaff med trykknapper som skjuler glidelås i front. Tommestokklomme. En stor benlomme med telefonlomme , ID-kort lomme og pennelommer. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 6054-1800.

49


04 BLÅKLÄDER 2014

INDUSTRI/SERVICE

Indus

triv ask

4054 Jakke industri 1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m² 2499 Khaki/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/ Rød # 9994 Svart/Grå S-XXXL Jakke med detaljer og kanter i kontrastfarge. To belgede brystlommer, en med en dobbel pennelomme utstyrt med stripsband for ekstra verktøy . To innstikkslommer. Belget i ryggen for økt mobilitet. Justerbare ermer og nedekant. Knepping med klaff som skjuler glidelås. To innerlommer, innvendig mobillomme. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 4054-1800.

Indus

triv ask

1404 Bukse industri 1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m² 2499 Khaki/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/ Rød # 9994 Svart/Grå 44-62 146-156 D96-D120 Industribukse med detaljer og kanter i kontrastfarge. To frontlommer. Baklomme med lokk. En tommestokklomme. En stor benlomme med telefonlomme, ID-kort lomme og blyantlommer. Kraftig glidelås i gylf. Plastknapp i linningen. D-ring på forsiden. Brede beltestropper bak og på sidene. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 1404-1800.

50


INDUSTRI/SERVICE

04 BLÅKLÄDER 2014

Indus

Indus

triv ask

triv ask

Indus

triv ask

3164 Industri vest

6054 Kjeledress industri

2664 Selebukse industri

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

2499 Khaki/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/Rød # 9994 Svart/Grå

2499 Khaki/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/Rød # 9994 Svart/Grå

2499 Khaki/Svart # 8985 Marineblå/Kornblå # 8994 Marineblå/Grå # 9456 Grå/Rød # 9499 Grå/Svart # 9956 Svart/Rød # 9994 Svart/Grå

S-XXL

44-62

44-64 144-156 D96-D120

Jakke med detaljer og kanter i kontrastfarge. To belgede brystlommer, hvorav en med en dobbel pennelomme, utstyrt med stropper for ekstra verktøy. To innstikkslommer. Belget felt i ryggen for økt bevegelighet. Justerbar nederkant. Knepping med klaff som skjuler glidelås. To innerlommer, innvendig mobiltelefon lomme.

Kjeledress med detaljer og kanter i kontrastfarge. To belgede brystlommer, en med en dobbel pennelomme. To innstikkslommer. Belget i ryggen for økt mobilitet. Justerbare ermer. Stramming i midjen. Klaff med trykknapper som skjuler glidelås i front. Tommestokklomme. En stor benlomme med telefonlomme , ID-kort lomme og pennelommer. Industrivask, EN ISO 15797 gjelder for artikkel 6054-1800.

Selebukse med detaljer og kanter i kontrastfarge. Justerbare elastiske bukseseler. En stor brystlomme med pennelomme, innvendig glidelåslomme. To frontlommer. Justerbar stramming i sidene med plast knapper. Baklommer med klaff. Tommestokklomme. Stor benlomme med telefonlomme, ID-kort lomme og pennelommer. D-ring på forsiden.

4055 Jakke

1405 Bukse

6055 Kjeledress profil

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå

9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå

9499 Grå/Svart # 9994 Svart/Grå

S-XXXL

44-62 146-156 D96-D120

44-62

Tofarget med kontrastbiser. To belgede brystlommer med klaff, en med pennelomme. To innstikklommer i front. Tredelt pennelomme på arm. Belg i ryggen for god beveglighet. Regulerbar livvidde. Skjult glidelås i front. To innerlommer, en med glidelås, en med knapp. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

Tofarget med kontrastbise. Innstikklommer i front. Belget baklomme med klaff i kontrastfarge og knepping. Lårlomme med klaff. Tommestokklomme. Løst hengende telefonlomme, som kan festes. Beltehemper. Kraftig glidelås i gylf. Knapp i linning og legg i front. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

To belgede brystlommer med klaff og knepping. To innstikklommer. Pennelomme på arm. Baklommer med knapp og klaff i kontrastfarge. Lårlomme med påsydd pennelomme med klaff i kontrastfarge. Telefonlomme. Tommestokklomme. Kraftig, skjult metallglidelås. Strikk i livet. Fold i ryggen. Stramming i midjen.

51


BLÅKLÄDER 2014

04

INDUSTRI/SERVICE

1400 Bukse

7120 Bukse dame

1407 Bukse

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

8900 Marineblå # 9900 Svart # 9400 Grå

8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

2400 Khaki # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

44-62 146-156 D84-D124

34-50 D20-D23

146-156 D84-D128

8500 Kornblå 44-62 146-150 D84-D100

To lommer foran. Forsterket tommestokklomme. En baklomme. Dobbelstikning rundt alle lommer. Kraftig glidelås i gylf med patentknapp.

Tre frontlommer, hvorav en med glidelås. Baklomme med belg og klaff med borrelåslukking. Benlomme med tredelt pennelomme og telefonlomme. Tommestokklomme. Benlomme med klaff og tredelt pennelomme. D-ring for feste av ID-kort.

1401 Bukse

1400 Bukse

1403 Bukse profil

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

8900 Marineblå

9900 Svart

9900 Svart

44-62 144-156 D96-D124

44-62 146-156 D84-D124

44-62 148-154 D96-D112

To innstikkslommer, Baklomme med knepping. To benlommer, en med klaff og en med tredelt pennelomme. Kneputelommer. Telefonlomme. D-ring for ID kortholder i front.

To innstikklommer i front, baklomme med knepping og to lårlommer. En med lokk og en med borrelås. Begge med påsydd tredelt pennelomme. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

To innstikklommer framme. Baklommer og benlommer med klaff og trykknapp. Formsydde knær. D-ring

To innstikklommer i front, baklomme med knepping og to lårlommer. En med lokk og en med borrelås. Begge med påsydd tredelt pennelomme. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

52


BLÅKLÄDER 2014

04

INDUSTRI/SERVICE

Når du har drukket opp, lager vi klær av flasken. VELG RESIRKULERT POLYESTER! Nå finnes det en enkel måte å skåne miljøet på – velg arbeidsklær av resirkulert polyester. Ved hjelp av avansert teknologi smelter vi ned brukte PET-flasker og spinner tråd av dem. Polyesterveven som vi deretter får fram blir et svært slitesterkt, herlig og miljøvennlig stoff. Sluttresultatet består av 55 % resirkulert polyester og 45 % bomull (vekt 268 g/m2). Ved fremstilling av polyester anvendes olje med tilsetninger av kjemikalier som nafta, xylener, syrer og glykol. Produksjonsprosessen er dessuten svært energikrevende. Ved å resirkulere polyester minimeres disse negative effektene. Du har mye å vinne på å velge resirkulert polyester:

Energiforbruket reduseres med 90%. Kulldioksidutslippene reduseres med 70%. Du gjør et aktivt valg for et bedre miljø. Deretter kan du jo slutte kretsløpet ved å huske på å pante alle flasker …

54


INDUSTRI/SERVICE

4090 1835

04 BLÅKLÄDER 2014

Jakke JAKKE TIL HARDTARBEIDENDE MENN OG KVINNER Industrijakke i moderne og funksjonell design som gir maksimal bevegelsesfrihet. Ermekanter og midjevidde kan reguleres for best mulig passform. Praktisk arbeidsjakke med smart innerlomme, perfekt for notatblokk og tegninger. Jakken er laget for tøffe påkjenninger og passer derfor veldig godt til industriyrker, der hard slitasje kan redusere plaggets levetid. Dobl forl e omm

er

4090 Jakke service 1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2 8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart S-XXXL To framlommer hvorav en med påsydd lomme. Skjulte brystlommer med glidelås. Regulerbar armlinning. Skjult glidelås helt opp i kraven.Regulerbar midje. En innerlomme samt mobillomme. Innfellbar ID-lomme

1490 Bukse service

7190 Bukse dame service

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

8600 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

9400 Grå # 9900 Svart

44-62 146-156 D84-D124

34-46

To innstikkslommer. Baklommer med knapp. Benlomme med klaff samt telefon- og pennelomme. Formsydde knepartier.

To innstikkslommer. Baklommer med knapp. Benlomme med klaff samt telefon- og pennelomme. Formsydde knepartier.

55


BLÅKLÄDER 2014

04

INDUSTRI/SERVICE

56

6151 Kjeledress med kneputelommer

6270 Kjeledress

1080 65% Polyester/35% Bomull, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

8400 Royalblå

1000 Hvit # 9400 Grå # 8900 Marineblå 44-62

46-60

5600 Rød 44-62 146-156

Doble brystlommer, en med klaff, en med pennelomme. To fôrede sidelommer. Skjult knapping i front. Regulerbar armlinning. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme. Forsterket skrittsøm. Regulerbar strikk i rygg. Knelommer. Sertifisert etter 14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

8500 Kornblå 44-64 146-154 D96-D124 9900 Svart 44-62 146-156 D100-D116 To brystlommer, en med klaff, en med pennelomme. To innstikklommer. Forsterkede baklommer. Forsterket søm i skrittet. Skjult toveis glidelås. Forsterket tommestokklomme. Regulerbar armlinning. Regulerbar strikk i livet.

6151 Kjeledress med kneputelommer

6151 Kjeledress med kneputelommer

6045 Kjeledress Bomull

1000 100% Bomull 240g/m²

1100 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

8800 Marineblå # 9900 Svart

8800 Marineblå

9499 Grå/Svart

44-60

44-64 D96-D128

44-62

Doble brystlommer, en med klaff, en med pennelomme. To fôrede sidelommer. Skjult knapping i front. Regulerbar armlinning. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme. Forsterket skrittsøm. Regulerbar strikk i rygg. Knelommer. Sertifisert etter 14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

Doble brystlommer, en med klaff, en med pennelomme. To fôrede sidelommer. Skjult knapping i front. Regulerbar armlinning. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme. Forsterket skrittsøm. Regulerbar strikk i rygg. Knelommer. Sertifisert etter 14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

To belgede brystlommer med klaff og knepping. To innstikklommer. Pennelomme på arm. Baklommer med knapp og klaff i kontrastfarge. Lårlomme med påsydd pennelomme med klaff i kontrastfarge. Telefonlomme. Tommestokklomme. Kraftig, skjult metallglidelås. Strikk i livet. Knelommer. Fold i ryggen. Stramming i midjen.


INDUSTRI/SERVICE

04 BLÅKLÄDER 2014

2610 Selebukse

1443 Piratbukse profil

1447 SHORTS

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

2400 Khaki # 5600 Rød # 8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

2700 Stein

2400 Khaki # 8600 Marineblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

44-64 144-156 D96-D120 Brystlomme med lokk og pennelomme. Innerbrystlomme med glidelås. Innstikkslommer foran med gjennomgrep. Baklomme. Baklomme med nedsydd klaff. Tommestokklomme med pennelomme. Hammerhank. D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

44-62 To innstikklommer framme. Baklommer og benlommer med klaff og trykknapp. Formsydde knær. D-ring

42-64 Tre frontlommer med glidelås. Baklomme med belg og klaff med borrelåslukking. Benlomme med tredelt pennelomme og telefonlomme. Tommestokklomme. Benlomme med klaff og tredelt pennelomme. D-ring for feste av ID-kort.

3160 Vest

5150 Lagerfrakk

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

9499 Grå/Svart

8500 Kornblå

M-XXXL

44-64 D96-D116

To brystlommer, en med telefonlomme, en med pennholder. Lommer i front. Innerlomme.

Skjult knepping i front, nylonknapper. To brystlommer, en med pennelomme. To lommer i front. To-nålsøm rundt lommer.

57


BLÅKLÄDER 2014

04

INDUSTRI/SERVICE

4720 Jakke

4720 Jakke

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

8800 Marineblå

8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

S-XXL

S-XXL

To brystlommer. To frontlommer. Pennelomme på arm. Regulering i linning. Glidelås i front. Fold i ryggen.

To brystlommer. To frontlommer. Pennelomme på arm. Regulering i linning. Glidelås i front. Fold i ryggen.

1725 Bukse

1725 Bukse

1726 Bukse

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1000 Hvit 44-64 146-156 D96-D116

8800 Marineblå

8800 Marineblå

8500 Kornblå 44-64 146-156 D96-D124

44-62 146-156 D96-D124

44-62 146-156 D96-D124

8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart 44-62 146-156 D96-D124

Med innstikklommer i front. Baklommer. Lårlomme. Elastikk i midjen. Beltehemper. Glidelås i gylf.

Innstikklommer i front. Baklommer. Lårlomme. Strikk i midjen. Tommestokklomme. Beltehemper. Glidelås i gylf. Knelommer.

Med innstikklommer i front. Baklommer. Lårlomme. Elastikk i midjen. Beltehemper. Glidelås i gylf.

58


INDUSTRI/SERVICE Ekst r med a lomm glid e elås

BLÅKLÄDER 2014

1959 1140 8900

04

X1900

Tom m lom estokkme

FUNKSJONER FOR EN UTMERKET DAG

Oppdag X1900, denimbuksen som kombinerer et moderne utseende med hverdagsfunksjonalitet, og som blander spennende design med håndverkskvalitet. Nye X1900 har en design som er utviklet for å innfri europeiske krav og tåle det europeiske klimaet. Buksens behagelige passform, slitesterke CORDURA®-materiale og smarte lommeløsninger kommer til å gjøre den til din favoritt.

Innven dig kne be skytte lseslo mme

1959 Bukse X1900 URBAN TROUSER 1140 88% bomull, 12% CORDURA®, denim, 375g/m² 8900 Marineblå 44-62 146-156 D84-D124 Sidelommer, en ekstra lomme med glidelås. Knapper i gylfen. To baklommer. Høyre benlomme med innvendig tommestokklomme og pennelommer. Venstre benlomme har klaff, mobillomme og ID-kortholder. Ekstra lomme med glidelås. Innvendige knelommer. D-ring i front. Forvasket.

CORDURA® Denim

VS

100 % Bomullsdenim Omdreininger Martindale

0 .00 300

0 .00 250

0 .00 200

0 .00 150

0 .00 100

000 50.

0

Antall vask

0x 10x 25x 50x 100x

CORDURA® DENIM 465 G/M2

100 % BOMULLSDENIM 465 G/M2

1406 Bukse

1409 Bukse service lettvekt

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1845 65% polyester /35% Bomull, 166g/m2

9994 Svart/Grå

9800 Mørkegrå

44-62 146-156 D96-D116

146-156 D84-D128

Tofarget med kontrastbise. Innstikklommer i front. Belget baklomme med klaff i kontrastfarge og knepping. Lårlomme med klaff. Tommestokklomme. Løst hengende telefonlomme, som kan festes. Cordura-forsterkede knelommer. Beltehemper. Kraftig glidelås i gylf. Knapp i linning og legg i front. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard.

Tre frontlommer, hvorav en med glidelås. Baklomme med belg, klaff og borrelås. To benlommer med belg. En med tre pennelommer, telefonlomme og tommestokklomme. De andre to lommene har klaffer og tre pennelommer. Kraftige glidelåser. Hammer hank. D-ring.

Martindale er en akkreditert metode som viser stoffets slitasjemotstand. Viser antall omdreininger mot standard slitasjestoff teststoffet tåler før det går hull, eller tråden i veven ryker. Jo høyere tall, jo bedre holdbarhet.

59


INDUSTRI/SERVICE

04 BLÅKLÄDER 2014

4051 Jakke service/transport

4851 VINTERJAKKE service/transport

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

3399 Gul/Svart # 9900 Svart

3399 Gul/Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

To lommer med glidelås. Skjult glidelås med borrelås i front. Armavslutt med borrelås og elastik. To belgede brystlommer med klaff, den høyre med ID-lomme og D-ring. Napoleonlomme i front. Lomme og pennelomme på venstre arm. Formsydde albuer. To innerlommer, en med glidelås og en med borrelås. Justerbar linning. 50 mm refleks. Fargekombinasjonen 3399 klassifisert i EN471 kl 2.

To lommer med glidelås. Skjult glidelås i front med borrelås. Borrelås og elastikk i ermene.To belgede brystlommer med lommeklaff, den høyre har ID-lomme og D-ring. Napoleonlomme i front. Lomme og pennelomme på venstre arm. Formsydde ermer. To innerlommer, en med glidelås og en med borrelås. Justerbar kant nede. Fleece i krave. Belget i ryggen. 50 mm refleks. Fluoriserende farge. Sertifisert EN471 klasse 2.

Forh å knær ndsbøyd e

Forhå n knær dsbøyde

1451 Bukse service/transport

1470 Bukse sjåfør

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

9900 Svart

9499 Grå/Svart # 9900 Svart

44-62 146-156 D84-D128

44-62 146-156 D84-D128

To frontlommer. Baklomme med klaff og trykknapp. To benlommer, en med tredelt pennelomme, ID-lomme og telefonlomme, den andre med klaff og trykknapp.. Formsydde knær. 50 mm refleks. Nøkkelringholder.

To innstikkslommer. Påsydde baklommer med klaff. Lårlommer med lås, hvorav en har påsydd telefonlomme samt pennelomme og innfellbar id-brikkelomme. Benlomme med tre rom. Formsydde knepartier. 20mm refleks på innsiden nederst på benet.

61


BLÅKLÄDER 2014

05

hantverk FLAMMEHEMMENDE 4074 Jakke Flammehemmende # 1574 Bukse flammehemmende # 2305 Vernesko


MULTINORM | FLAMMEHEMMENDE

Brys

BLÅKLÄDER 2014

4087 1506 3389

05

Jakke

tlomm

e

GOD BESKYTTELSE SOM IKKE GÅR UTOVER KOMFORTEN Multi møter norm i en jakke for deg som jobber i tøffe miljøer, og som daglig utsettes for farlige situasjoner. Jakken er utformet for å synes fra alle kanter, med reflekser på skuldre, ermer, foran og bak. Den er kortere foran for å gi størst mulig bevegelsesfrihet og har forlenget rygg. Den har smarte detaljer, som mørkt tøy på steder som er utsatt for skitt, og nedfelte falder som forebygger at gnister og biprodukter av sveising kommer inn. Jakken oppfyller europeiske standarder for synlighet, flammebeskyttelse, sveising, lysbue og statisk elektrisitet.

4087 Jakke multinorm

Just e nede rbar rkan t

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2 3389 Gul/marineblå XS-XXXL Multinorm jakke designet for å bli sett fra alle kanter. Kortere front for maksimal bevegelsesfrihet, lenger i ryggen for bedre beskyttelse av korsryggen. Brystlomme. ID-kortlomme. Innerlomme med mobillomme. Skjult glidelås i front. Mørkt stoff på smussutsatte områder. Alle folder er spesielt konstruert for å unngå at gnister og sveisesprut kommer inn. 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 3, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, E1.

3078 Håndverker vest multinorm

1578 Bukse multinorm

1478 Bukse multinorm

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

3300 Gul

3389 Gul/marineblå

8933 Marineblå/Gul

S-XXXL

44-64 D92-D116

46-64 D92-D116

Multinorm vest med glidelås og justerbar brystvidde. Skjult glidelås. To løst hengende brystlommer med sikkerhets stropper. Id-lomme, telefonlomme, blyantlommer, verktøy lommer. Hammer Hank. Hengende spikerlommer foran og bak. Beltestropper. 50 mm refleks. Sertifisert til 471 EN, klasse 2, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, E1.

Multinorm håndverk bukse med knelommer som passer for alle Blåkläder kneputer. Innstikklommer foran. Tommestokklomme med knivholder. Belget benlomme med telefonlomme og blyantlomme. Belgede baklommer med klaff. Hammerhank. Løse spikerlommer artnr. 2178 selges separat. C-størrelser kan enkelt forlenges til C100 størrelser. 65 mm refleks. Sertifisert til 471 EN, klasse 2, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11 611 klasse 1, ISO 11 612 A1, B1, C1, E1. Og EN14404 sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, artnr 4018, 4000, 4008.

Multinorm bukse med innvendige kneputelommer designet for alle Blåkläder kneputer. Funksjonelle lomme løsninger med innvendig tommestokklomme, dokument lomme, pennelomme, belgede side- og baklommer. Løse spiker lommer artnr. 2178 selges separat. C-størrelser kan enkelt gjøres om til C-100 størrelser. 50 mm refleks. Sertifisert EN 471 klasse 1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11 611 klasse 1, ISO 11612, A1, B1, C1, E1. Og EN14404 sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, artnr 4018, 4000, 4008.

63


BLÅKLÄDER 2014

05

FLAMMEHEMMENDE | MULTINORM

2678 1506 3389

Vestbukse

Avta k spik bare erlo mme

r

JOBB TRYGT Vestbukse multinorm er utformet for komfortabel bruk, maksimal sikkerhet og arbeid i tøffe miljøer. De mange funksjonelle lommeløsningene gir deg enkel tilgang til verktøy. Vestbuksen passer til yrker som jobber med vedlikehold, jernbane, sveising og elektro. Knebeskyttelseslommene på buksen passer til alle knebeskyttere fra Blåkläder og er sertifisert iht. EN14404. Det gir deg maksimal komfort, trykkfordeling, spikerbeskyttelse. Garantert behagelig for deg og knærne dine.

Kneb lomm eskytte lses e -

2678 Vestbukse multinorm 1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2 3389 Gul/marineblå 46-64 D96-D108 Multinorm vestbukse med knelommer designet for alle Blåkläders kneputer. Tommestokklomme. Knivholder. Belgede benlommer med mobillomme og pennelomme. Baklommer med belg og klaff. Hammerhank. Løse avtakbare spikerlommer art.2178 selges separat. C-størrelser kan enkelt gjøres om til C-100 størrelser. Regulerbare stropper. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 2, EN 1149-3, 61482-1-2 EN klasse 1, 11611 ISO klasse 1, 11612 ISO A1, B1, C1, E1.

64

2608 Selebukse multinorm

6378 Kjeledress multinorm

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

46-64 D96-D108

46-64 D96-D108

Multinorm selebukse med knelommer designet for alle Blåkläders kneputer. Framlommer. Tommestokklomme. Benlomme med belg, telefon- og pennelomme. Baklommer med belg og klaff. Hammerhank. Spikerlommer art. 2178 selges separat. 65 mm refleks. C-størrelser kan enkelt forlenges til C-100 størrelser. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 2, EN 1149-3, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, E1.

Kjeledress multinorm med kneputelommer tilpasset alle Blåkläders kneputer. Glidelås i front. Justerbar midje. ID-kort lomme. Telefonlomme. Tommestokklomme, knivlomme. Belget rygg for bedret bevegelsesmulighet. Belget benlomme med telefonlomme og pennelommer. Belgede baklommer med klaff. Hammerhank. C-størrelser kan enkelt gjøres om til C-100 størrelser. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 3, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, E1.


05

SLIK KLER DU DEG RIKTIG FOR YRKET DITT Art.nr.

Sertifisering

Sveiser

Elektriker

Vedlikehold

JERNBANE/ TRANSPORT

1478 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

1574 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

1578 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

1724 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

1868 1530

EN 343, EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN 342, EN 13034 typ 6, EN ISO 11611

X

X

X

X

2608 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

2678 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

3078 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612

X

X

X

3374 1726

EN 61482-1-2, EN ISO 11612

4068 1530

EN 343, EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN 342, EN 13034 typ 6, EN ISO 11611

X

X

X

4074 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

4087 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

4468 1530

EN 343, EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN 342, EN 13034 typ 6, EN ISO 11611

X

X

X

X

4774 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

4874 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

6074 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

6368 1530

EN 343, EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN 342, EN 13034 typ 6, EN ISO 11611

X

X

X

X

6378 1506

EN ISO 20471, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

6704 1507

EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN ISO 11612, EN ISO 11611

X

X

X

X

X X

MULTINORM – DEN ULTIMATE BESKYTTELSEN Hvert år utfordrer vi oss selv til å skape nye funksjonelle kolleksjoner med høy sikkerhet og høyt beskyttelsesnivå. Derfor er vi ekstra stolte av å kunne presentere den nyeste kolleksjonen, Multinorm. En serie med sertifiserte arbeidsklær for deg som jobber i røffe omgivelser og som daglig utsettes for farlige situasjoner. Samtlige multinormplagg oppfyller europeiske standarder for synlighet, flammebeskyttelse, sveising, lysbue og statisk elektrisitet. Vinterkolleksjonen er i tillegg sertifisert for lette kjemikalier, regn og kulde. Høy beskyttelsesfaktor uten å gi opp den myke følelsen og fantastiske komforten som plaggene våre er kjent for.

Plaggene er sertifisert for: GOD SYNLIGHET. Alle plaggene i multinormkolleksjonen er sertifisert for god synlighet og gjør at du synes fra alle kanter.

LYSBUE. Integrert beskyttelse mot lysbue. Gir varig beskyttelse til elektrikere og andre håndverkere som eksponeres for intens varme.

FLAMMEBESKYTTELSE OG SVEISING. Alle plaggene i multinormkolleksjonen oppfyller EN-standarden for sveising og beskytter deg mot skader når du blir utsatt for sprut, varme og flammer.

TØFT KLIMA. Vinterklærne i multinormkolleksjonen er vann- og vindtette og sertifisert for kuldebeskyttelse.

STATISK ELEKTRISITET. For å redusere oppbygningen av statisk elektrisitet og minimere faren for utladning bruker vi antistatisk behandlet materiale i alle multinormplaggene våre.

KJEMIKALIER I VÆSKEFORM. I hele vinterkolleksjonen finner du beskyttelsesklær for begrenset beskyttelse mot kjemikalier i væskeform.

BLÅKLÄDER 2014

Riktig sertifisering for ditt yrke finner du i tabellen under. Viktig for deg som jobber i utsatte miljøer.


BLÅKLÄDER 2014

05

FLAMMEHEMMENDE | MULTINORM

Vind- og vanntett

Vind- og vanntett

4068 Vinterjakke multinorm

4468 Vinterparkas multinorm

1530 55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 300g/ m2

1530 55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 300g/ m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

XS-XXXL

XS-XXXL

Multinorm vinterjakke designet for å bli sett fra alle kanter. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon. Teipede sømmer. Kan utstyres med hette 2168. Kortere front for maksimal bevegelsesfrihet, lenger i ryggen for bedre beskyttelse av korsryggen. Brystlomme. ID-kortlomme. Innerlomme med mobillomme. Skjult glidelås i front. Mørkt stoff på smussutsatte områder. Tapede sømmer. Alle lommer har klaff for å unngå at gnister og sveisesprut kommer inn. 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 3, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1-A1, ISO 11611 klasse 1-A1, ISO 11612 A1, B1, C1, EN 13034 Type 6, EN 342, EN 343:3,1.

Multinorm vinterparkas designet for å bli sett fra alle kanter. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon. Teipede sømmer. Kan utstyres med hette 2168. Brystlomme. ID-kortlomme. Innerlomme med mobillomme. Skjult glidelås i front. Justerbare mansjetter med ribb og innvendig justering av linning. Mørkt stoff på smussutsatte områder. Alle lommer har klaff for å unngå at gnister og sveisesprut kommer inn. Justerbare 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 3, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, EN 13034 Type 6, EN 342, EN 343:3,1.

Vind- og vanntett

66

Vind- og vanntett

2168 Hette multinorm

1868 Vinterbukse multinorm

6368 Vinterkjeledress multinorm

1530 55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vindog vanntett, pustefunksjon, 300g/m2

1530 55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vindog vanntett, pustefunksjon, 300g/m2

1530 55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vindog vanntett, pustefunksjon, 300g/m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

One size

46-62

46-62

Hette multinorm i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon og teipede sømmer for vinterplaggene 4068, 4468, 6368. Sertifisert I henhold til EN 471, EN 1149-5, EN 61482-1-2 Klasse 1, ISO 11611 Klasse 1, A1, ISO 11612 A1, B1, C1, E1, EN 13034 type 6, EN 343:3

Multinorm vinterbukse. Vattert for. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon. Tapede sømmer. To fôrede innstikklommer. To belgede baklommer med klaff. Tommestokklomme. Forhøyet midje bak. Knelommer er tilpasset samtlige av Blåkläders kneputer. D-ring. Snølås og avtagbare seler. Fluoriserende farger. Spikerlommer art. 2178 selges separat. 65 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 2, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, EN 13034 Type 6, EN 342, EN 343:3.

Multinorm vinterkjeledress med glidelås lukking og kneputelommer som passer til alle Blåkläder kneputer. Kan utstyres med hette 2168. Justerbar linning. ID-kortlomme. Mobillomme. Tommestokklomme, knivholder. Elastisk felt og belget fold i ryggen for bedre bevegelighet. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon. Tapede sømmer. Belget lårlomme med telefonlomme og pennelommer. Belget baklomme med klaff. Hammerhank. Sertifisert i henhold til EN 471 klasse 3, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klasse 1, ISO 11611 klasse 1, ISO 11612 A1, B1, C1, EN 13034 Type 6, 342 EN , EN 343:3,1.


05

EN ISO 11612

Verneklær sertifisert i henhold til EN ISO 11611 beskytter brukeren mot småsprut av smeltet metall samt kortvaring kontakt med flamme. Plagg som er sertifisert i henhold til denne standarden, egner seg for brukere som sveiser eller jobber med lignende arbeid. Plagget klassifiseres etter beskyttelsesevne mot forskjellige nivåer av sveiseteknikk som gir mer eller mindre sprut og strålevarme.

Verneklær sertifisert i henhold til EN ISO 11612 beskytter brukeren mot kortvarig kontakt med varme og flamme. Varmen kan være konveksjonsvarme, strålevarme, metallsprut eller en kombinasjon av disse.

Klasse 1 – Beskytter mot mindre farlige sveiseteknikker og situasjoner som gir mindre sprut og strålevarme. Klasse 2 – Beskytter mot mer risikofylte sveiseteknikker og situasjoner som gir høyere nivåer av sprut- og strålevarme. (A1) Begrenset flammespredning, overflateantenningsmetoden.

BLÅKLÄDER 2014

EN ISO 11611

Plagget klassifiseres etter følgende parametre: (A1) Begrenset flammespredning, overflateantenningsmetoden. (A2) Begrenset flammespredning, kantantenningsmetoden. (B) Konveksjonsvarme, skala 1-3 der 3 er best. (C) Strålevarme, skala 1-4 der 4 er best. (D) Smeltet aluminiumssprut, skala 1-3 der 3 er best. (E) Smeltet jernsprut, skala 1-3 der 3 er best. (F) Kontaktvarme, skala 1-3 der 3 er best.

(A2) Begrenset flammespredning, kantantenningsmetoden.

EN ISO 14116 EN 471 Verneklær sertifisert i henhold til EN 471 gir brukeren synlighet i farlige situasjoner under alle lysforhold om dagen og i belysning av kjøretøylykter i mørket. Det stilles høye krav til blant annet tøyets luminans og refleksjon. Plagget klassifiseres etter flaten med synlig materiale. Bakgrunnsmateriale (m²) Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3

Nyhet!

0,14 0,50 0,80

Refleksmateriale (m²) 0,10 0,13 0,20

Vernetøy sertifisert i henhold til denne internasjonale standarden gir brukeren beskyttelse mot tilfeldig og kortvarig kontakt med mindre, antennende flammer, under omstendigheter der det ikke er noen betydelig varmefare og uten nærvær av annen type varme. Ved behov for beskyttelse mot varme anbefales ISO 11612. Vernetøy i henhold til EN ISO 14116 kan bestå av flere separate plagg eller ett enkelt plagg med ett eller flere lag. Alle kombinasjoner i overensstemmelse med denne standarden skal oppnå begrenset flammespredning etter indeks 1, 2 eller 3 ved prøving i henhold til ISO 15025. Indeks for begrenset flammespredning • Indeks 1 (beskyttelse mot flammespredning, aske/stoff fra flamme og etterglød) • Indeks 2 (som indeks 1 og beskyttelse mot hulldannelse) • Indeks 3 (som indeks 2 og beskyttelse mot etterflammer) Hvis indeksen er 1 (laveste nivå), kan plagget kun brukes utenpå et plagg med indeks 2 eller 3. Indeks 1 må ikke være i kontakt med huden, f.eks. nakke eller håndledd.

EN ISO 20471 Verneklær sertifisert i henhold til EN 471 gir brukeren synlighet i farlige situasjoner under alle lysforhold om dagen og i belysning av kjøretøylykter i mørket. Det stilles høye krav til blant annet tøyets luminans og refleksjon. Plagget klassifiseres etter flaten med synlig materiale. EN20471 erstatter EN471, som skal fases ut i løpet av 2014.

EN 61482-1-2 Verneklær sertifisert i henhold til EN 61482-1-2 beskytter brukeren mot risikoer fra en lysbue. Plagget klassifiseres som følger: Klasse 1 Klasse 2

Bakgrunnsmateriale (m²) Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3

0,14 0,50 0,80

Lysbue Tid 4 kA 7kA

500 ms 500 ms

Refleksmateriale (m²) 0,10 0,13 0,20

EN 13034 type 6

EN 1149-5

Vernetøy som er sertifisert etter EN 13034, beskytter mot flytende kjemikalier og er beregnet på bruk i situasjoner der risikoen vurderes som lav og det ikke er nødvendig med en fullstendig beskyttelse mot gjennomtrengning av væske, for eksempel der brukerne har mulighet til å gjennomføre nødvendige tiltak hvis plagget utsettes for kjemikalier. Lave risikoer kan for eksempel være mulighet for at man blir utsatt for små mengder sprøytetåke eller begrenset sprut.

Verneklær sertifisert i henhold til EN 1149-5 gir brukeren elektrostatisk beskyttelse og redusert fare for gnistdannelse. Plagget skal brukes som en del av et helt jordet system for å unngå ladinger.

67


BLÅKLÄDER 2014

05

FLAMMEHEMMENDE Nyhet!

2108 ID-lomme flammehemmende 1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2 8900 Marineblå One size Avtagbar ID-lomme til flammehemmende plagg.

4076 Jakke Flammehemmende/Highvis

Nyhet!

4039 Belte flammehemmende 9900 Svart One size Flammehemmende belte, lengde 130 cm. Spenne i flammebeskyttet plast med Blåkläder logo. Testet for EN ISO 11612. Nyhet!

1509 75% bomull,/25% polyester, 290g/m², flammehemmende 3389 Gul/marineblå S-XXXL To brystlommer og to sidelommer med borrelås. Justerbar armvidde. Innerlommer og telefonlomme. Belg i ryggen. Forlenget rygg. Glidelås for løst innerfor i fleece. (modell 4876) Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. EN ISO 11612 A1 B1 C1, samt EN 471 klass 3

Nyhet! 2108 ID-lomme flammehemmende 1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m² 9900 Svart One size Avtagbar ID-lomme til flammehemmende plagg. Nyhet!

2178 Spikerlommer multinorm 1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2 8900 Marineblå One size Passer våre buksemodeller 1478, 1578, 2608, 2678 og 1868. Selges i par, en til høyre og en til venstre side

68

2228 Sokk flammehemmende

1576 Bukse flammehemmende/highvis

1727 49% Modakryl, 29% Bomull, 20% Polyamid, 2% Antistat

1509 75% bomull,/25% polyester, 290g/m², flammehemmende

9900 Svart

3389 Gul/marineblå

37-39-45-48

46-64 148-156 D88-D128

Anti-flamme og anti-statisk beskyttelse gjennom avansert materiale og konstruksjon. Blåkläder-merket flammehemmende sokk. Sertifisert i henhold til EN11416. Indeks 3/5H/40. Nyhet!

To forsterkede løse spikerlommer. To framlommer med belg under hengelommene. To ekstra brede baklommer med belg. Benlomme med klaff. Tommestokklomme med ekstralomme. Kneputelommer. Hammerhank. D-ring for feste av ID kort. Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. EN ISO 11612 A1 B1 C1 antiflame og EN 471, klasse 2. Høy synbarhet


FLAMMEHEMMENDE Nyhet!

05

Nyhet!

1303 Regnbukse flammehemmende

3024 Vest flammehemmende kl 3

2009 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, flammehemmende, 260g/m²

1062 100% polyester, antiflame, 125g/m2

Flammehemmende regnjakke, med 2-veis glidelås i front, knepping og borrelås. Snøring med stoppere nederst. Ventilasjon i ryggen. Justerbare erme åpninger. Indre mansjetter. To midjelommer med glidelås. D-ring. ID-lomme. Napoleonlomme med glidelås. Avtakbar hette med snøring og borrelås for formjustering. FR refleks på forsiden og baksiden. Sertifisert i henhold til EN20471, 3 klasse, varsel klær, EN 343 Beskyttelse mot dårlig vær klasse 3,1, EN14116 Beskyttelse mot varme og flamme, EN13034 typ 6 Verneklær mot flytende kjemikalier. Nyhet!

3300 Gul

S/M-XXL/3X

4774 Jakke Flammehemmende

1724 Bukse flammehemmende

6704 Kjeledress Flammehemmende

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

8900 Marineblå

8900 Marineblå

8900 Marineblå

S-XXXL

44-64 144-158 D96-D128

44-64

To brystlommer. To framlommer. Armlomme. Belg i ryggen for større bevegelsesfrihet. Justerbare ermer. Sertifisert EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 klass 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klass 1 (4kA)

Innstikklommer. Baklommer. Benlomme. Snor i midjen. Glidelås i gylf. Sertifisert EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 klass 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 klass 1 (4kA)

Doble brystlommer med klaff. To sidelommer. Skjult knapping i front. Regulerbar armlinning. Forsterkede baklommer og tommestokklomme. Forsterket skrittsøm. Regulerbar strammesnor i rygg. Sertifisert EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 kl 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 kl 1 (4kA)

BLÅKLÄDER 2014

Nyhet!

4303 Regnjakke flammehemmende 2009 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, flammehemmende, 260g/m² 3300 Gul XS-XXXL

XS-XXXL Flammehemmende regnbukse snorstramming i midjen. Blåkläderlogo på elastiske seler. Åpninger for spikerlommer. Tommestokklomme og lårlomme. Forsterkede knær. Glidelås i ben. Justerbare benåpninger. FR refleks på forsiden og baksiden. Sertifisert i henhold til EN20471, 3 klasse, varsel klær, EN 343 Beskyttelse mot dårlig vær klasse 3,1, EN13034 typ 6 Verneklær mot flytende kjemikalier. Nyhet!

3300 Gul Glidelås i front. Tape rundt kanten. 50 mm refleks. Åpninger i sidesømmene slik at du kan nå lommene under vesten. Sertifisert i henhold til 20471 EN, 3 klasse varselklær, og EN 14116 Beskyttelse mot varme og flamme. Nyhet!

69


BLÅKLÄDER 2014

05

FLAMMEHEMMENDE

70

4074 Jakke Flammehemmende

4874 Jakke vinter flammehemmende

4876 Innerjakke flammehemmende

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

9499 Grå/Svart

9499 Grå/Svart

2556 Fleece, 50% acryl/33% bomull/17% polyester, 400 g/m², flammehemmende

S-XXXL

M-XXXL

9900 Svart

To brystlommer med klaff, med bakenforliggende innstikklommer med klaff. To framlommer med klaff Belg i rygg. Skjult metallglidelås. Justerbar midjevidde. Justerbar armlinning. Innerlomme og innvendig telefonlomme. Refleksbiser. Sertifisert EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 Klass 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 Klass 1 (4kA)

Foret med 300 gr fleece. To brystlommer med klaff. To innstikklommer med klaff. Innvendig telefonlomme. Regulerbar i midjen. Forlenget i ryggen. Enveis glidelås i front med frontstolpe. Sertifisert i henhold til: EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 Klasse 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 Klasse 1 (4kA)

S-XXXL Innerjakke/for til jakke modell 4076. Innerlomme og mobillomme. Sertifisert i henhold til EN ISO 11612 A1 B1 C1 hvis brukt sammen med jakke modell 4076.

1574 Bukse flammehemmende

6074 Kjeledress flammehemmende

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

1507 100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

9499 Grå/Svart

9499 Grå/Svart

44-62 148-156 D96-D124

S-XXL

To innstikklommer i front. Baklommer med belg og klaff. To avtagbare benlommer med klaff, en meisellomme og verktøylomme med klaff. Forberedte fester for avtagbare spikerlommer 2122. (tilbehør). Kneputelommer. Biser med refleks. Sertifisert i henhold til: EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 Klasse 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 Klasse 1 (4kA)

To brystlommer med klaff. Innstikklommer med klaff. Belg i rygg. Skjult metallglidelås. Justerbare armlinninger. Innerlomme. Innvendig telefonlomme. Belgede baklommer med klaff. To benlommer med klaff, en meisellomme med klaff og en verktøyslomme med klaff. Kneputelommer. Refleksbiser. Sertifisert EN ISO 11612 A1 B1 C1 E2, EN ISO 11611 Kl 1 A1, EN 1149-5, EN 61482-1-2 Kl 1 (4kA)


FLAMMEHEMMENDE

05 BLÅKLÄDER 2014

3374 Pike flammehemmende

4898 Undertrøye Multinorm

1898 Underbukse lang Multinorm

1726 59% Modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

1725 59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

1725 59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

8900 Marineblå # 9900 Svart

9900 Svart

9900 Svart

S-XXXL

S-XXXL

S-XXXL

Flammehemmende pike med lange ermer i en lett behagelig materiale. Avansert varme og flamme reaktivt materiale som herder ved varmepåvirkning og dermed gir permanent flammebeskyttelse. Justerbare mansjetter forbedrer plaggets isolasjon og øker beskyttelsen. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1) og EN1149-5.

Standard undertrøyemodell med glidelås i hals. Gir overkroppen flammebeskyttelse. God passform og i mykt elastisk materiale. Avansert varme- og flammereaktivt materiale som herder ved varmepåvirkning og dermed gir permanent flammebeskyttelse. Den høye kragen forbedrer plaggets isolasjon og øker beskyttelsen. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1), EN1149-5, 61482-1-2 EN (klasse 1).

Vanlig lang underbuksemodell. Gir underkroppen flammebeskyttelse. God passform i mykt elastisk materiale. Avansert varme- og flammereaktivt materiale som herder ved varmepåvirkning og dermed gir permanent flammebeskyttelse. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1), EN1149-5, 61482-1-2 EN (klasse 1).

1828 Underbukse Multinorm

2038 Balaklava Multinorm

2036 Hals/bandana Multinorm

1725 59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

1725 59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

1725 59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

9900 Svart

9900 Svart

9900 Svart

S-XXXL

One size

One size

Underbukse med flammebeskyttelse i et komfortabelt og mykt materiale. Avansert varme og flamme reaktivt materiale som herder med varmepåvirkning og derved gir permanent flammebeskyttelse. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1), EN1149-5, 61482-1-2 EN (klasse 1)

Beskytter hodet mot vind og trekk. Elastisk materiale som er mykt og behagelig å ha på. Avansert varme og flamme reaktivt materiale som herder ved varmepåvirkning og dermed gir permanent flammebeskyttelse. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1), EN1149-5, 61482-1-2 EN (klasse 1).

Beskytter hals / nakke mot vind og trekk. Elastisk materiale som er mykt og behagelig å ha på. Avansert varme og flamme reaktivt materiale som herder ved varmepåvirkning og dermed gir permanent flammebeskyttelse. Bruk den som en hatt, svettebånd, pannebånd, balaklava, lue etc. Sertifisert i henhold til EN11612 (A1, B1, C1), EN1149-5, 61482-1-2 EN (klasse 1).

71


BLĂ…KLĂ„DER 2014

06

VARSEL hantverk 4837 Skalljakke varsel # 1533 Bukse varsel med spikerlommer


VARSEL

1568 1811

06 BLÅKLÄDER 2014

varselbukse FØRSTEKLASSES BESKYTTELSE

ht

eig

htw

Lig

Lett varselbukse med moderne passform, bra slitestyrke og romslige benlommer. Buksen er en del av vår LIGHTWEIGHT kolleksjon bestående av tre modeller (1568, 1564, 4064). Disse plaggene passer ypperlig under hardt arbeid utendørs på varmere dager eller innendørs. C-størrelser kan forlenges til C100 størrelser. Dette er et funksjonelt plagg med kvalitetene til en ekte håndverkerbukse. Sertifisert i henhold til EN471 klasse 2, varselklær med høy synlighet.

1568 Bukse varsel 1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2 3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå 44-64 D84-D128 To forsterkede løse spikerlommer med ulike smålommer og ekstra bredde. Skrålommer under spikerlommene. To forsterkede baklommer med belg, en med klaff. Hammerhank og hammerholdere på begge sider. Hammerholdere med borrelås for hammerhank modell 4020 (selges separat) Telefonlomme. Cordura ® knebeskyttelseslommer. Forsterket tommestokklomme med blyant lomme og knivholder. Benlomme med en penne lomme og telefonlomme. Holder for ID kort. C-størrelser kan bli utvidet til C100-størrelser. 65mm refleks. Sertifisert til 471, klasse 2, klær med høy synlighet. Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

ht

eig

htw

Lig

r ba me ter lom Jus kort ID-

Kne sesl besky omm ttel e

1533 Bukse varsel med spikerlommer

1564 Bukse varsel

1508 Bukse X1500 Highvis

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5599 Hivis Rød/Svart 44-64 148-156 D84-D136 5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå 44-64 148156 D84-D128 Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Belget benlomme med klaff. Corduraforsterkede kneputelommer. To baklommer, hvorav en med klaff, med ekstra stoffvidde og belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med ekstra lomme. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme m/tlflomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fluoriserende farger. 65 mm refleks rundt ben. EN471 Kl. 2. ID lomme. OBS! Str C44 sertifisert EN471 kl 1.

8933 Marineblå/Gul # 8953 Marineblå/orange # 9933 Svart/ Gul 44-64 D84-D128 Skrålommer inkludert en ekstra lomme med glidelås. Knepping foran. To baklommer. Høyre benlomme med klaff og mobillomme består av 2 deler. Venstre benlomme med plass til dokumenter, innerlomme med plass til f.eks scanner, pennelommer. Innvendige knelommer. D-ring. C-størrelser kan utvides til C100-størrelser. 50mm refleks. Sertifisert til 471, klasse 1, klær med høy synlighet. Nyhet!

8933 Marineblå/Gul # 8953 Marineblå/orange # 9933 Svart/ Gul # 9955 Svart/Rød 44-62 146-156 D84-D124 To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper. Kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme og verktøystropper på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. 50 mm refleks. Sertifisert EN471 klasse 1 verneklær med høy synbarhet.

73


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

1583 Bukse varsel

1529 Bukse varsel med spikerlommer

1529 Bukse varsel med spikerlommer

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

3389 Gul/marineblå 46-60 148-156 D96-D116

8933 Marineblå/Gul # 9933 Svart/Gul

8833 Marineblå/Gul 46-64 146-158 D84-D128

5385 Orange/Kornblå 46-60 148-156 D100-D116

46-64 146-158 D84-D128

9933 Svart/Gul 46-64 146-158 D84-D136

5389 Orange/Marineblå 46-60 148-154 D96-D108

To forsterkede løse spikerlommer. To faste frontlommer med belg under de løse spikerlommene. To baklommer med ekstra stoffvidde og belgede. Lårlomme med pennelomme, ekstra lomme og telefonlomme. Tommestokklomme med ekstra lomme. Knelommer i Cordura ®. Hammerhank. D-ring på forsiden. ID-kort holder. Fluoriserende farger. 65 mm refleks. Sertifisert til EN471 klasse 1 Verneklær med høy synlighet.

To forsterkede løse spikerlommer. To faste frontlommer med belg under de løse spikerlommene. To baklommer med ekstra stoffvidde og belgede. Lårlomme med pennelomme, ekstra lomme og telefonlomme. Tommestokklomme med ekstra lomme. Knelommer i Cordura ®. Hammerhank. D-ring på forsiden. ID-kort holder. Fluoriserende farger. 65 mm refleks. Sertifisert til EN471 klasse 1 Verneklær med høy synlighet.

1584 Bukse Varsel

1537 Shorts varsel

1535 Shorts Varsel

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5599 Hivis Rød/Svart

5300 Orange

3300 Gul # 5300 Orange

46-64 148-156 D84-D128

44-60

44-60

5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå #

Lommer, to baklommer, tommestokklomme m.m. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. EN471 Klasse 2. ID lomme.

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. To baklommer med ekstra stoffvidde og belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme. Beltehemper. Glidelås i gylf. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. EN471 Kl 2. OBS! Finnes også uten løse spikerlommer. Modell 1537. ID lomme.

3399 Gul/Svart # 5599 Hivis Rød/Svart 46-62 148-156 D96-D116 Innstikklommer i front og to belgede baklommer. Tommestokklomme med ekstra lomme og knivholder. Lårlomme med telefonlomme og pennelomme. Kraftig metallglidelås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 65 mm refkleks rundt ben. Fluoriserende farger. EN471 Kl 2. ID lomme.

46-60 148-156 D84-D128 Sjåførbukse med innstikklommer i front, og belgede baklommer. Tommestokklomme med ekstralomme og knivholder. Lårlomme med telefonlomme og pennelomme. Innvendige knelommer. Kraftig metallglidelås i gylfen. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 50 mm refleks rundt ben. Fluoriserende farger. EN471 Kl 1. Høy synbarhet. ID lomme.

74


VARSEL

06 BLÅKLÄDER 2014

1539 Piratbukse Varsel 1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

2603 Selebukse Varsel

2653 Vestbukse Varsel

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

3389 Gul/marineblå 46-64 144-162

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå

3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis

3399 Gul/Svart # 5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå

44-60

46-64

To forsterkede løse spikerlommer, kan stappes i de belgede forlommene. To CORDURA®-forsterkede baklommer med belg. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Forsterket tommerstokklomme med pennelomme og knivholder. Meisellommer på høyre spikerlomme. Knebeskyttelseslommer. Mobiltelefonlomme. 3/4-lange ben. D-ring i frontstropp. Fluoreserende farge. 65 mm reflekser. Sertifisert i henhold til EU-norm EN471 Cl. 2. Beskyttelsesklær med høy synlighet. ID lomme.

Knelommer i CORDURA®. To løse brystlommer med safety straps, en med telefonlomme , og en med pennelomme. To løse spikerlommer som kan puttes i de belgede frontlommene. Lårlommen med klaff, pennelomme, telefonlomme og ekstralomme. Tommestokklomme med en ekstralomme. Hammerholder. To forede baklommer med belg. Knapp og knivfeste. ID-kortlomme. Kraftig metallglidelås. Ekstra kraftige seler med hurtiglås. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 65 mm reflekser. EN471 Kl 2 beskyttelsesklær med høy synbarhet.

6373 Kjeledress Varsel

44-62 D96-D120 Knelommer i CORDURA®. To brystlommer, en med klaff og en med patentknapper og knivholder. Safety straps. Hammerholder. To løse spikerlommer i front som kan puttes ned i de to belgede framlommene. To løse spikerlommer bak. Lårlomme med ekstralomme, og pennelomme. Skjult glidelås. Stretch i ryggen for god komfort. Regulerbar i skuldersøm. Meisellommer på spikerlommene. EN471 Kl 2. ID lomme.

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

2660 Selebukse varsel

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

46-62

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart

Front med glidelås, vindlås og hakebeskyttelse. Brystlommer med klaff og borrelås. Åpne sidelommer, hvorav en med D-ring. Gjennomgang med borrelås. Belgede ben- og baklommer med klaff. Hammerholder. Tommerstokklomme med pennelomme og knivholder. Regulerbar ermelengde med borrelås. Belget rygg. Regulerbar fotvidde med borrelås. Innvendig telefonlomme. Innvendige knelommer. 50 mm reflekser. Sertifisert i henhold til EU-norm EN 471 Kl. 3 beskyttelsesklær med høy synlighet. ID lomme.

44-64 144-162 Håndverker selebukse med kneputelommer. Skrå lommer foran. Tommestokklomme. Knivholder. Belget benlomme med telefonlomme og pennelommer. Baklommer. Hammer holder. 65 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 2.

75


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

3310 Pikétrøye varsel

3313 T-skjorte varsel

3311 Pikétrøye varsel

1009 100% Polyester, pikè, 130 g/m2

1009 100% Polyester, pikè, 130 g/m2

1972 50% polyester, 50% bomull, lagstrikket, 210g/m2

3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis

3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis

5300 Orange

L-XXXL

S-XXXL

S-M

Kort arm. Kneppestolpe i front. Myk og god. EN471 Kl 3. Finnes også i størrelse S-M, Klasse 2. Se modell 3311.

V-Hals. Ribbestrikket i hals og avslutning arm. Pustende. Kort arm. EN471 Kl 2 vernetøy med høy synbarhet.

Kort arm. Ribbestrikket krage. Forsterkede nakke- og skuldersømmer. Kneppestolpe i front. Myk og god. EN471 Kl 2.

3311 Pikétrøye varsel 1009 100% Polyester, pikè, 130 g/m2 3300 Gul # 5500 Rød highvis S-M Kort arm. Ribbestrikket krage. Forsterkede nakke- og skuldersømmer. Kneppestolpe i front. Myk og god. EN471 Kl 2.

3341 College Varsel 1974 100% polyester, jersey strikket, 240g/m2 3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis XS-4XL Forsterket arm- og skuldersøm. Rund hals med ribb. Ribb på arm og linning. 50 mm refleks. EN471. Str XS-S = kl 2, str M-4XL = kl 3.

76

Nyhet!

3358 Collegegenser varsel

3346 Hettegenser Varsel

1974 100% polyester, jersey strikket, 240g/m2

1974 100% polyester, jersey strikket, 240g/m2

3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis

3300 Gul # 5300 Orange

XS-4XL

XS-XXXL

Varsel collegegenser med hel glidelås. To frontlommer og en brystlomme. Alle tre lommer med glidelås. Mansjett. 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN471, klasse 3. Høy synlighets varselklær. Nyhet!

Glidelås i front. To innstikkslommer. Snøring i hette. Ribb i armer og nedekant. 50 mm refleks. Forsterkede skuldersømmer. EN471, str XS-S = kl 2, str M-3XL = kl 3.


VARSEL

UV-beskyttelse og ventilasjon for maksimal fuktighetstransport

kytt

else

Slipp ut fuktigheten og hold deg fresh lenger. T-skjortene våre i highvis-kategorien er ikke bare svale og gode å jobbe i, de har også ekstremt god evne til å transportere fuktighet bort fra kroppen. Plaggene har en solfaktor på 50+. Refleksen er en transferrefleks med svært gode stretchegenskaper. T-skjorten er ENsertifisert for både varsel og UV.

3381 T-skjorte varsel lang arm 1070 55% bomull, 45% polyester, dobbelsidig piké, 185g/m2 3300 Gul # 5300 Orange XS-4XL Langermet skjorte med V-hals. Stoff med en mekanisk anti-lukt funksjon. Sertifisert til EN471, klasse 3, verneklær med høy synlighet, og EN 13758-2 UPF 50 + UV-stråle beskyttende egenskaper.

UV-b es

UV-b es

kytt

BLÅKLÄDER 2014

UV-b es

06

kytt

else

else UV-b es

kytt

else

3380 T-skjorte varsel

3383 T-skjorte varsel lang arm

3382 T-skjorte varsel

1070 55% bomull, 45% polyester, dobbelsidig piké, 185g/m2

1011 100% polyester, Anti odør-behandling, UV beskyttelse 50+, 130g/m2,

1011 100% polyester, Anti odør-behandling, UV beskyttelse 50+, 130g/m2,

3300 Gul # 5300 Orange

3300 Gul # 5300 Orange

XS-4XL

XS-4XL

Genser med V-hals. Materiale med antiodour funksjonalitet. Sertifisert i henhold til EN471 klasse 2, varsel klær og EN 13758-2 UPF 50 + UV beskyttende egenskaper.

Kort ermet V-hals t-skjorte. Materiale med antiodour funksjonalitet. Sertifisert i henhold til EN471 klasse 2. Varsel klær og EN 13758-2 UPF 50 + UV beskyttende egenskaper

3300 Gul # 5300 Orange XS-4XL Kortermet T-skjorte med V-hals. Stoff med en mekanisk anti-lukt funksjon. Sertifisert til EN471 klasse 2 str XS-M, Klasse 3 str L-XXXL klær med høy synlighet og 13758-2 EN UPF 50 + UV stråle beskyttende egenskaper.

77


3023 1022

BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

VARSELVEST SYNES DU GODT NOK PÅ JOBB? Lett varselvest med høy synlighet. Refleksbånd rundt hele, inkludert på ermene, slik at du synes fra alle kanter. Glidelås foran og smarte åpninger i siden, slik at du kommer til i de vanlige lommene dine. Sertifisert iht. EN20471 klasse 3, som bl.a. innebærer at vesten har ermer med refleks.

Nyhet!

3023 Varselvest klasse 3 1022 100% polyester, 125g/m² 3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis S/M-XXL/3X Glidelås i front. Bånd rundt kanter. 50 mm refleks. Åpninger i sidesømmene slik at du kan nå lommene under vesten. Sertifisert i henhold til EN 20471, klasse 3. Nyhet!

3027 Håndverkervest Varsel

8505 Vest varsel

3029 Vest Varsel

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

1022 100% polyester, 125g/m²

3300 Gul # 5300 Orange # 5500 Rød highvis

3389 Gul/marineblå

3300 Gul # 5300 Orange

M-XXXL

S-XXXL

One size

To løst hengende brystlommer med Safety straps, en med telefonlomme, en med patentknapper og knivholder. Forsterkede tredelte spikerlommer foran, og ekstra brede forsterkede spikerlommer bak. Skjult glidelås i front. Forlenget rygg. Justerbar brystvidde. Åpning i rygg for bruk av sikkerhetssele. 50 mm reflekser. EN471 KL 2. ID lomme.

To brystlommer, en med ID lomme, en med pennelomme og telefonlomme. To lommer i front, åk foran / bak. En innerlomme. Refleks 50 mm. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 2, klær med høy synlighet.

Glidelås. Kantbånd. 50 mm refleks. EN471 Kl 2

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

78


VARSEL

BLÅKLÄDER 2014

4064 1811

06

Varseljakke vann

avvis

ende

JAKKE MED HØY SYNLIGHET Denne lette arbeidsjakken er kortere foran for maksimal bevegelsesfrihet og lengre bak for bedre beskyttelse for nederdelen av ryggen. Det slitesterke, lette og vannavvisende materialet i denne jakken garanterer høy komfort og optimal funksjonalitet. Jakken er perfekt å bruke på varme dager. Jakken er konstruert slik at du synes fra alle vinkler med refleks rundt hele, til og med på skuldrene slik at du er synlig når du bøyer deg ned. Jakken er sertifisert i henhold til EN471 klasse 3, verneklær med høy synlighet.

ht

eig

htw

Lig

4064 Jakke varsel

Nyhet!

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2 3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart XS-XXXL Varsel jakke designet for å bli sett fra alle kanter. Kortere front for maksimal bevegelsesfrihet, lenger i ryggen for bedre beskyttelse av korsryggen. Brystlomme. ID-kortholder. Innerlomme med mobil lomme. Skjult glidelås i front. Mørkt stoff for smuss utsatte områder. 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EN 471, klasse 3, høy synlighet varsel klær. Nyhet!

4023 Jakke Varsel

4029 Jakke Varsel

4051 Jakke service/transport

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå

3388 Gul/Marineblå # 3399 Gul/Svart

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

S-XXXL

3399 Gul/Svart # 9900 Svart

XS-XXXL

Fire brystlommer, to med glidelås. To sidelommer. To framlommer. Telefonlomme. Skjult glidelås. Justerbar midje og armvidde. ID-kortlomme. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. EN 471 klasse 2 varselklær med høy synbarhet.

XS-XXXL

Brystlomme med klaff. To framlommer med klaff. To sidelommer. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fold i ryggen. Skjult metallglidelås. Regulering i midjen. Mansjetter med knapp. Fluoriserende farger. 50 mm refleks rundt kropp og armer. EN471. ID lomme. XS-S Cl. 2, M-> Cl. 3.

To lommer med glidelås. Skjult glidelås med borrelås i front. Armavslutt med borrelås og elastik.To belgede brystlommer med klaff, den høyre med ID-lomme og D-ring. Napoleonlomme i front. Lomme og pennelomme på venstre arm. Formsydde albuer. To innerlommer, en med glidelås og en med borrelås. Justerbar linning. 50 mm refleks. Fargekombinasjonen 3399 klassifisert i EN471 kl 2.

79


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

Nyhet!

Vind- og vannavvise nd

e

EN 471 EN ISO 20471 Verneklær sertifisert i henhold til EN 471/20471 gir brukeren synlighet i farlige situasjoner under alle lysforhold om dagen og i belysning av kjøretøylykter i mørket. Det stilles høye krav til blant annet tøyets luminans og refleksjon. Plagget klassifiseres etter flaten med synlig materiale. Bakgrunnsmateriale (m²) Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3

0,14 0,50 0,80

Refleksmateriale (m²) 0,10 0,13 0,20

4838 Jakke Softshell varsel 2535 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,305g/m2 3300 Gul # 5300 Orange S-XXXL Regulerbar nedekant og mansjett. Front og lommer med glidelås. To innerlommer. Forlenget rygg. Vind- og vannavvisende. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. EN471 klasse 3. ID lomme.

Vind- og vannavvisende

80

4900 Jakke softshell varsel

4817 Jakke softshell varsel Windstopper®

2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2

1430 Windstopper softshell

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart

3300 Gul S-XL

S-XXXL

5300 Orange S-XXXL

To brystlommer og to sidelommer med glidelås. 2 store innerlommer i meshfor. ID-kort holder. Justerbar nedekant og ermer. Forlenget rygg. Fleece på innsiden av kragen. Vind-og vannavvisende. fluoriserende farger. 50 mm refleks. Sertifisert til EN471 klasse 2 beskyttende klær med høy synlighet.

Fleeceforet krave. Brystlommer med vannavvisende glidelåser. To framlommer med vannavvisende glidelåser. Innerlomme. Regulerbar snøring i midjen. GORE Windstopper® . Reflekstrykk bak på krave. Sertifisert EN 471 kl 3.


VARSEL

06 BLÅKLÄDER 2014

4853 Jakke fleece Varsel

4833 Jakke Fleece Varsel

2560 100% polyester, fleece, 250g/m2

2560 100% polyester, fleece, 250g/m2

3300 Gul # 5300 Orange

3300 Gul # 5300 Orange

S-XXXL

XS-XXXL

Foret fleecejakke. Brystlomme med glidelås. ID-lommer. Sidelommer. Snøring i midjen. Klassifisert EN471 klasse 3

To brystlommer med glidelås. Fluoriserende farger. 50 mm refleks rundt kropp og armer. EN471 Kl 3. ID lomme.

Vind vann og avvis en

de

Vind- og vannavvise nd

e

4839 Jakke funksjonell Varsel

4849 Jakke Funksjonell Varsel

2545 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m2

2545 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m2

3389 Gul/marineblå # 5389 Orange/Marineblå

3389 Gul/marineblå # 5389 Orange/Marineblå

L-XXXL

S-M

Regulerbar nedekant. Front og lommer med glidelås. CORDURA®-forsterking i front, rygg og albuer. D-ring i lommen. En innerlomme og en telefonlomme. Forlenget rygg. Vindtett. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. EN471 klasse 3. ID lomme.

Regulerbar nedekant. Front og lommer med glidelås. Corduraforsterking i front, rygg og albuer. D-ring i lommen. En innerlomme og en telefonlomme. Forlenget rygg. Vindtett. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. EN471 klasse 2. ID lomme.

81


06

VARSEL

4870 1987

BLÅKLÄDER 2014

VINTERJAkKe tt,

vannte Vind- og de pusten

IKKE LA VÆRET BESTEMME

Møt kulden i denne solide varseljakken med vindtett og vanntett ytterstoff. Perfekt til kalde vinterdager når du trenger å synes på lang avstand. Med god fukttransport holder du deg tørr og varm også når du beveger deg mye. Det er detaljene som gjør hele forskjellen. Jakken har høy krave og romslige og gode lommeløsninger til vanter og andre ting du trenger i jobben.

4870 Vinterjakke Varsel 1987 100% polyester, twill, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m2 3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå XS-4XL Vinterjakke, vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Vattert for med mesh felter på skuldre og hull under armer for god ventilasjon. Høy krage med fleecefor. Avtakbar hette. Skjult glidelås i front. D-ring. Glidelås i ryggfor. To brystlommer, en litt større med plass for telefon og penner. To innerlommer, en av dem en større lomme i mesh. Justerbare mansjetter med indre mansjetter. Justerbar nedekant. ID-kort lomme. Mørk stoff på smuss utsatte områder. 50 mm reflekterende tape. Sertifisert i henhold til EN 471 XS-L Klasse 2, XL-4XL Klasse 3 verneklær med høy synlighet og EN 342 verneklær for beskyttelse mot kulde.

Vind- og va nntett, pustende

tt,

vannte Vind- og de pusten

4870 Vinterjakke Varsel 4837 Skalljakke varsel 1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2 3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart XS-5XL Skalljakke i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer . Vannavvisende glidelåser i front og brystlommer. To skjulte framlommer med glidelås. D-ring i lommen. Innfellbar ID-kortlomme. Borrelås i mansjetter. Strammesnor med stoppere i nedekant. Avtagbar hette. Nettforet. En innerlomme og en innvendig telefonlomme.Ventilasjon i ryggparti. Forlenget rygg. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. Sertifisert EN 471, str XS-S kl 2, str M-XXXL kl 3

82

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2 5599 Hivis Rød/Svart XS-4XL Vinterjakke, vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Vattert for med mesh felter på skuldre og hull under armer for god ventilasjon. Høy krage med fleecefor. Avtakbar hette. Skjult glidelås i front. D-ring. Glidelås i ryggfor. To brystlommer, en litt større med plass for telefon og penner. To innerlommer, en av dem en større lomme i mesh. Justerbare mansjetter med indre mansjetter. Justerbar nedekant. ID-kort lomme. Mørk stoff på smuss utsatte områder. 50 mm reflekterende tape. Sertifisert i henhold til EN 471 XS-L Klasse 2, XL-4XL Klasse 3 verneklær med høy synlighet og EN 342 verneklær for beskyttelse mot kulde.


VARSEL

06 BLÅKLÄDER 2014

Vann smu - og ssav vise

nde

4862 Vinterjakke varsel

4851 VINTERJAKKE service/transport

4828 Vinterjakke Varsel

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart

3399 Gul/Svart

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart

XS-XXXL

S-XXXL

S-4XL

To lommer med glidelås. Skjult glidelås i front med borrelås. Borrelås og elastikk i ermene.To belgede brystlommer med lommeklaff, den høyre har ID-lomme og D-ring. Napoleonlomme i front. Lomme og pennelomme på venstre arm. Formsydde ermer. To innerlommer, en med glidelås og en med borrelås. Justerbar kant nede. Fleece i krave. Belget i ryggen. 50 mm refleks. Fluoriserende farge. Sertifisert EN471 klasse 2.

Brystlommer. Dobbeltlomme fôret med fleece. Ribbestrikk i arm. Innerlomme. Innvendig telefonlomme. Skjult 2-veis glidelås i front. Pilèfôret. Glidelås i ryggfor. ID-kortlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. EN471 Kl. 3. Samt EN 342.

Vann og smussavvisende ytterstoff. Vattert for. Glidelås i front og brystlomme. To frontlommer. Pennelomme. Innfellbar ID-kort lomme. Justerbare mansjetter. Justerbar kant nede. En innvendig lomme. 50 mm refleks. Sertifisert til 471 EN S-L klasse 2, XL-4XL klasse 3 , verneklær, høy synlighet og 342 EN, verneklær for beskyttelse mot kulde.

Vind- og vanntett

Vind- og vanntett

4827 Vinterjakke Varsel

4426 Parkas Varsel

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1997 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5385 Orange/Kornblå

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå

XXS-4XL

XS-XXXL

5389 Orange/Marineblå

5385 Orange/Kornblå

XXS-XXXL

XXS-XXXL

Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Vattert for. Brystlommer. Dobbellomme foret med fleece. Ribb i ermer. Innerlomme. Innvendig telefonlomme. Skjult glidelås i front. Fleece innside i krave. D-ring. Glidelås i ryggforet. ID-kortlomme. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. Sertifisert EN 471, str XXS kl 2, str XS-XXXL kl 3, samt EN 342.

Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Skalljakke med løstagbart for. Snølås i front. Ribb i ermer. Regulerbar armvidde. Brystlomme med snølås og telefonlomme. Sidelommer foret med varmende fleece. Frontlommer med snølås og glidelås. Dokumentlomme i front. Pennelomme på arm. Hette. Krage med lomme for hette. Quiltfor med innerlomme. Snøring i midjen og jakkens nedekant. D-ring. ID-kortlomme. Sertifisert EN 471 stk XXS-XS = kl 2, str S-XXXL = kl 3 synbare klær. Samt EN342 beskyttelseklær mot kulde.

83


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

1567 2517

softshellbukse FLEKSIBEL KOMFORT

Softshellbukser gir deg komfort i den minste beveglese takket være det lette og tøyelige stoffet. Fluorescerende softshellmateriell holder vind og regn ute. Denne buksen er det perfekte valget for arbeid i ustabilt vær. Den er godt egnet for bruk sammen med lange underbukser, i stedetfor foret vinterbukse. Du får tak i verktøyet lett fra begge sider. Sertifisert i henhold til EN471 klasse 2, verneklær med høy synlighet.

1567 Bukse varsel softshell 2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2 3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart

Nyhet!

44-62 D96-D120 To forsterkede løse spikerlommer med ulike smålommer og ekstra bredde. Skrålommer under spikerlommene. To forsterkede baklommer med belg, en med klaff. Hammerhank og hammerholdere på begge sider. Hammerholdere med borrelås for hammerhank modell 4020 (selges separat). Telefonlomme. Cordura ® knebeskyttelseslommer. Forsterket tommestokklomme med blyant lomme og knivholder. Benlomme med en penne lomme og telefonlomme. Holder for ID kort. 65mm refleks. Sertifisert til 471, klasse 2, klær med høy synlighet. Nyhet!

Vind- og vanntett

84

1883 Bukse varsel vinter

1862 Bukse varsel vinter

1997 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart 44-62 146-156 D84-D124

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå

5385 Orange/Kornblå # 5389 Orange/Marineblå 44-62

44-60 146-156 D88-D128

Vattert fôret vinterbukse i vind og vanntett materiale med pustefunksjon, tapede sømmer. Framlommer med fôr i fleece. Forhøyet linning bak. To baklommer. Belget baklomme og lårlomme med klaff. Tommestokklomme. Knelommer. Glidelås nede i bena. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. Str C44-C50 sertifisert i EN471 Kl 1. Øvrige størrelser Kl 2. EN 342. Klær mot kunde. ID lomme.

5599 Hivis Rød/Svart 44-62 146-156 D84-D128 Lett vattert vinterbukse. To innstikklommer. To baklommer. To benlommer, en med telefonlomme og pennelomme og en åpen belget lomme. D-ring i front for feste av ID-kort. Formsydde knær for komfort, og innvendige knelommer. 50 mm refleks. Sertifisert til 471 EN, klasse 1, klær med høy synlighet, og EN 342, verneklær for beskyttelse mot kulde.


VARSEL

06 BLÅKLÄDER 2014

Vind- og vanntett

1885 Bukse varsel vinter

1885 Bukse varsel vinter

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå # 5599 Hivis Rød/Svart

3389 Gul/marineblå

44-62 146-156 D84-D124

44-62 146-156 D84-D124

Vattert for. To innvendige frontlommer foret med fleece. Belget baklomme med klaff. Tommestokklomme. Belget lårlomme med klaff. Høy linning på baksiden. Knelommer i Cordura. Nøkkelholder. Snølås og avtakbare seler. Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. Stoffkvalitet 1900 , vind- og vannavvisende, ikke teipede sømmer. Stoffkvalitet 1977, vind- og vanntett med pustefunksjon, teipede sømmer. EN471- Kl.2. samt EN 342 verneklær mot kulde. Løse spikerlommer modell 2183 selges separat (XS = C40-C42, S = C44, D84, M = C46, C146, D88, L = C48, C148, D92, XL = C50-C62, C150, C156, D96-D124)

Vattert for. To innvendige frontlommer foret med fleece. Belget baklomme med klaff. Tommestokklomme. Belget lårlomme med klaff. Høy linning på baksiden. Knelommer i Cordura. Nøkkelholder. Snølås og avtakbare seler. Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. Stoffkvalitet 1900 , vind- og vannavvisende, ikke teipede sømmer. Stoffkvalitet 1977, vind- og vanntett med pustefunksjon, teipede sømmer. EN471- Kl.2. samt EN 342 verneklær mot kulde. Løse spikerlommer modell 2183 selges separat (XS = C40-C42, S = C44, D84, M = C46, C146, D88, L = C48, C148, D92, XL = C50-C62, C150, C156, D96-D124)

Nyhet!

Vind- og vanntett

Vind- og vanntett

1863 Bukse overtrekk varsel

1865 Skallbukse varsel

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

S-XXXL

S-XXXL

Vind- og vanntett bukse med teipede sømmer. Åpne lårlommer. Spikerlommeåpninger i front. Baklomme. Snor i midje. Beltehemper. Borrelås i nedekant på bena. Sertifisert EN 471 og EN20471 klasse 2. Høy synbarhet. Og EN343vern mot regn, klasse3, 3.

Vind- og vanntett skallbukse med teipede sømmer. Toveis glidelås langs sidesømmen. Strikk i livet med stropp og trykknapper for justering. Stropp og trykknapper for justering i ankelen. Sertifisert i henhold til EN 471 og 20471, klasse 2. Nyhet!

85


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

Vind- og va

nntett

nntett

6763 Vinterkjeledress Varsel

8504 Vestbukse vinter Varsel

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5389 Orange/Marineblå

3389 Gul/marineblå # 3399 Gul/Svart # 5385 Orange/Kornblå

46-62

46-62

Vinterkjeledress med vattert for. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer Front med glidelås, vindlås og hakebeskyttelse. Fleeceforet krage. Brystlommer med vannavvisende glidelås. D-ring i brystlommen. Ventilasjon under armene. Åpne sidelommer. Belgede ben- og baklommer med klaff. Regulerbar ermelengde med borrelås og ribbestrikket innermansjett. Belget rygg. Elastikk i midjen. Regulerbar fotvidde med borrelås. Snølås. Glidelås og vindlås med borrelås i sidesømmene. Innerlomme med glidelås og telefonlomme. Innvendige knelommer. Avtagbar hette. 50 mm reflekser. Sertifisert i henhold til EU-norm EN 471 Cl. 3 beskyttelsesklær med høy synlighet, EN 342 verneklær mot kulde og EN 343:3,1 beskyttelse mot regn. ID lomme.

Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Kneputelommer i CORDURA®. To løse brystlommer med Safety Straps, en med telefonlomme, en med pennelomme. To løse spikerlommer som kan puttes ned i de belgede framlommene. Tommestokklomme med ekstralomme. Hammerhank. En forsterket baklomme med belg. Patentknapp og knivholder. D-ring. 50 mm reflekser. Sertifisert EN471 klasse 2. Arbeidstøy med høy synbarhet

2015 Blåkläderlue

2007 Lue Highvis Refleks Beanie

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

4001 100% akryl

2183 Spikerlommer løse for 1810, 1883, 1885, 2660 (2-pk)

3300 Gul # 5300 Orange # 9900 Svart

3300 Gul # 5300 Orange

1948 CORDURA®

One size

8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9900 Svart

Acryl strikket lue med highvis farger. Reflekstråd strikket inn for øket synbarhet. Mykt garn for bedre komfort og varme.

S-XL

52cm-62cm Vinterlue med øreklaffer som kan brettes opp. Snor med snorstopper. Super i skibakken også.

86

Vind- og va

Spikerlommer i CORDURA® for bukse modell 1810, 1883, 1885, 2660. Avtagbare lommer som selges separat. Leveres i par. Størrelser: XS=C40-C42, S=C44, D84, M=C46, C146, D88, L=C48, C148, D92, XL=C50-C64, C150-C162, D96-D124. Bukse modell 1810, M=S-M, L=L-XL, XL= 2XL-3XL


NÅ KAN DU VÆRE SIKKER PÅ AT DU SYNES BÅDE I GULT, ORANSJE OG RØDT Kle deg riktig i varselklær. Blåkläders ergonomiske varselklær egner seg til innendørs- og utendørsjobber der det er viktig å synes godt. Plaggene er laget av materialer med høy kvalitet for å garantere et varig sikkerhetsnivå, vask etter vask. Vi har lagt stor vekt på detaljene, f.eks. gjør brede reflekser, bl.a. på skuldrene, at du synes fra alle kanter, også ovenfra og når du bøyer deg ned. Oppdag de smarte lommeløsningene som gir deg det viktigste verktøyet innenfor rekkevidde. Varselkolleksjonen vår er blant bransjens største, både i antall modeller og i fargekombinasjoner. Vårt nyeste tilskudd er rød varsel. 87


BLÅKLÄDER 2014

06

VARSEL

88

4808 Skalljakke varsel GORE-TEX®

8831 Parkas varsel GORE-TEX®

4324 Regnjakke Varsel

1979 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 220g/m2

1979 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 220g/m2

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

3389 Gul/marineblå # 5389 Orange/Marineblå

3389 Gul/marineblå

3300 Gul # 5300 Orange

S-XXXL

XS-XXXL

S-XXL

GORE-TEX® skalljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon og teipede sømmer. To sidelommer med vannavvisende glidelås. Glidelås i front. To brystlommer med vannavvisende glidelås. Napoleon lomme innenfor vindklaff. Innerlomme. Fleece i krage. Snor i midjen. Justerbar erme med borrelås. Alle glidelåser er vannavvisende. Hette tilpasset hjelm og ørevarmere. Glidelås i ryggen inne for muligheten til å påsette logo. Fluoriserende farger. 65 mm reflekser. Sertifisert til europeisk standard EN471 S-M klasse 2, L-XXXL klasse 3 Beskyttende klær med høy synlighet og EN 343 Kl 3,3. beskyttelsesklær mot dårlig vær.

GORE-TEX® parkas i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon og teipede sømmer. Glidelås med snølås i front. Fleece i krage. Brystlommer og armlomme med vannavvisende glidelås. Dokumentlomme innenfor jakkeåpning. To skjulte framlommer med glidelås. Innerlomme. Regulerbar armvidde og strammesnor i midje. Hette. Nettforet. Innvendig telefonlomme. Holder for telefonledning. Glidelås i foret bak. Fluoriserende farger. 50 mm reflekser. Sertifisert i henhold til EN471 klær med høy synbarhet. Klasse 3 i størrelsene S-XXXL. Klasse 2 i størrelse XS.

Skjult glidelås og trykknapper. Oppkneppbar dryppkant. 50 mm reflekser. Hette med snortrekk, justerbar i høyden. Klassifisert EN471 Kl 3. Samt EN 343 Kl 1.

4325 Regnfrakk Varsel

1384 Regnbukse Varsel

1385 Lårings Varsel

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

3300 Gul

3300 Gul # 5300 Orange

3300 Gul

S-XXL

S-XXL

One size

Trykknapper i front og armer. Vertikal lomme under knappeslå. Snortrekk i nedekant. Ventilasjon i rygg. Ribb i de justerbare ermene. To sidelommer med glidelås. D-ring. Id-lomme. Avtagbar hette med snortrekk, justerbar med borrelås i høyde. 50mm reflekser over skuldre. Sertifiseret EN471 Kl 3. Samt EN343 Kl 3,1.

65 mm refleks. Bukse med snortrekk i midjen. EN471 klasse 2. Høy synbarhet. EN343 Klasse 3,1. Regnvær

Lengden justeres med kroker. 60 mm reflekser i nederkant. EN471 klasse 2. EN343 Klasse 1.


VARSEL

06 BLÅKLÄDER 2014

eece i

dig fl Innven krave

ID-kor t lom

me

4326 Regnjakke, heavy weight extreme

4302 Regnjakke, heavy weight

2005 100% polyester (84% PVC/16% PU), vind- og vanntett, pustefunksjon, 395g/m²

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

3300 Gul

3300 Gul # 5300 Orange

S-XXL

XS-XXXL

Trykknapper i front og armer. Napoleonlomme. Snøring i nedekant. Ventilasjon i rygg. Ribb i ermer og justerbar åpning i erme. To sidelommer med glidelås. D-ring. ID-lomme. Avtagbar hette med snøring og størrelsesjustering med borrelås. Refleks over skuldre. Sertifisert EN471 Kl. 3. beskyttelsesplagg med høy synbarhet og EN343 beskyttelsesplagg mot regn.

Vind og vanntett regnjakke med sveisede sømmer. Skjult glidelås i front med borrelåslukking. Vertikal lomme under klaff. Strammesnor i nedekant. Ventilasjon i rygg. Ribb i erme og justerbar armåpning. To sidelommer med glidelås. D-ring. ID-lomme. Avtakbar hette med strammesnor og borrelås for størrelsesjustering. Refleks over skuldre. Klassifisert EN343 klasse 1 verneklær mot dårlig vær. Fargene 3300 gul og 5300 oransje er sertifisert i henhold til EN471 klasse 3 verneklær med høy synlighet.

Nyhet!

l Plass ti mmer spikerlo

1386 Regn selebukse, heavy weight extreme 2005 100% polyester (84% PVC/16% PU), vind- og vanntett, pustefunksjon, 395g/m²

1302 Regnbukse, heavy weight

2009 Sydvest

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

3300 Gul # 5300 Orange

3300 Gul

3300 Gul

XS-XXXL

M/L-XL/XXL

S-XXL

Snøring i midje. Seler. Vind og vanntett regnbukse med sveisede sømmer. Åpninger for spikerlommer. Tommestokklomme og benlomme. Forsterkede knær. Glidelås opp på legg. Justerbare benåpninger. Refleks foran og bak. Klassifisert EN 343 klasse 3.1. Fargene 3300 og 5300 er sertifisert i henhold til EN 471 klasse 2 Verneklær med høy synlighet.

Sydvest laget av 100% vanntett PU-materiale med sveisede sømmer, kant designet for å avlede vann. Ekstra beskyttelse i nakken med snøring og justerbar snor under haken. Foret med microfleece. Stoffet er sertifisert i henhold til 20471 EN, verneklær, høy synlighet. Nyhet!

Snøring i midjen. Seler. Justerbare åpninger i bena. Refleks foran og bak. Sertifisert EN471 Kl. 2. beskyttelsesplagg med høy synbarhet og EN343 beskyttelsesplagg mot regn.

89


BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE hantverk 4886 Vinterjakke # 1801 Vinterbukse # 2005 Lue Windstopper # 2416 Støvel vinter # 2248 Arbeidshanske foret


Lag 3 | VIND/VANN/KULDE

4949 2517

07 BLÅKLÄDER 2014

softshell MAKSIMER DIN YTELSE VED Å BRUKE RIKTIGE KLÆR

4-VEIS

Dette er en meget fleksibel og allsidig softshelljakke med justerbar hette. Jakken er designet for å gi deg maksimal bevegelsesfrihet, den er også laget av et vind- og vanntett materiale som puster. Alle glidelåser er vannavvisende. Dette er en perfekt jakke for fuktige høstdager med bitende vind og duskregn.

TSHELL SOF

CH STRET

TSHELL SOF

4949 Jakke softshell

4952 Jakke softshell light

2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2

2518 94% polyester, 6% elastan, 3-lags stoff av softshelltype, 245g/m2

9744 Mørkgrå/Grønn # 9756 Mørkegrå/rød # 9992 Svart/sølv

1094 Hvit/Grå # 9799 Mørkegrå/svart # 9944 Svart/Grønn

S-XXXL

S-XXXL

Blåkläder brandet softshell jakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, ikke teipede sømmer. Fast, justerbar hette. En brystlomme og to frontlommer med glidelås. To mesh innerlommer. Fast regulerbar hette. Justerbar jakkeavslutning og erme, forlenget ryggparti. Vind- og vannavvisende materiale.

Softshelljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon. Ikke teipede sømmer. En ekstremt lett og smidig softshell i 4-veis stretch, glidelåser i kontrast farge. En brystlomme og to frontlommer med glidelås og en baklomme. To store mesh innerlommer. Justerbar jakkeavslutning. Innfellbar ribb i armavslutning.

Nyhet!

TSHELL SOF

4834 Jakke softshell

4951 Jakke softshell

4807 Jakke WINDSTOPPER®

2515 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,305g/m2

2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2

1400 WINDSTOPPER® Softshell, 256 gr/m²

9900 Svart

4600 Militærgrønn # 8900 Marineblå # 9900 Svart

XS-XXXL

S-XXXL

Regulerbar mansjett og kant nede. Glidelås i front og lommer. To innerlommer. Brystlomme med glidelås. Forlenget rygg. D-ring i lommen.

Softshell jakke med forsterkninger og sømmer i kontrast farger. En brystlomme og to frontlommer med glidelås. To store mesh innerlommer. Justerbar jakkeavslutning og erme, forlenget ryggparti. Vind- og vanntett materiale med pustefunkjson. Ikke teipede sømmer. Fleece på innsiden i kragen. Forlenget rygg. Nyhet!

7700 Mellombrun # 8900 Marineblå S-XXXL WINDSTOPPER® jakke i vindtett materiale med pustefunksjon. Fleeceforet krave. Brystlommer med vannavvisende glidelåser. To framlommer med vannavvisende glidelåser. Innerlomme. Regulerbar med snøring i midjen. Reflekstrykk på kraven

91


BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE | Lag 3

Vind- og vanntett

Vind- o g vannt ett

Vind- og vanntett

4818 Jakke 365/24 GORE-TEX®

1818 Skallbukse GORE-TEX® 365/24

4847 Jakke funksjonell

1420 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m2

1420 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

7799 Brun/Svart # 8999 Marineblå/Svart # 9900 Svart

9900 Svart

9900 Svart

S-XXXL

44-62

XS-XXXL

GORE-TEX® skalljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon og teipede sømmer. To sidelommer med glidelås. Glidelås i front. To brystlommer med glidelås. Innvendig lomme. Fleece i krage. Alle glidelåser er vannavvisende. Sertifisert i henhold til EN343 klasse 3, 3 beskyttelsesklær mot dårlig vær.

GORE-TEX ® skallbukse i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon og teipede sømmer. Cordura ® forsterkning nederst i bena. Sidelommer med glidelås. Snølås med snor nederst. Elastikk i midje justeres med borrelås. Glidelås i benas sidesøm. Refleks rundt ben. Sertifisert i henhold til EN343 klasse 3,3 beskyttelsesklær mot dårlig vær.

Skalljakke i vind-og vanntett materiale med pustefunksjon, teipede sømmer. Skjult glidelås i front og vannavvisende glidelåser i brystlommer. To skjulte framlommer med glidelås. D-ring i lommen. Borrelås på mansjetter. Snøring og stoppere nederst. Avtagbar hette med nettingfôr. En innerlomme og en innvendig telefonlomme. Forlenget rygg.

vann t pust ett – ende

t

vindtet

92

t

vindtet

4896 Allværsjakke funksjonell

4836 Fleecejakke

4835 Fleecejakke Funksjonell

1965 90% nylon, 10% elastan, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 230g/m2

2525 100% polyester, 3-lags fleece med mesh innside, vindtett, 460g/m2

2520 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m2

9900 Svart

9900 Svart

XS-XXXL

S-XXL

S-XXXL

Skalljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon. Tapede sømmer. Brystlomme og frontlommer med glidelås. Nettingfôr. Glidelås i ryggen for profilering. 4-veis stretch.

Vind- og vannavvisende fleecejakke. Frontlommer og brystlomme med glidelås. Forlenget ryggstykke. Regulerbar nedekant.

9900 Svart # 9499 Grå/Svart # 1094 Hvit/Grå Vindtett fleecejakke. Brystlomme med glidelås. To lommer i front med glidelås. To fôrede innstikklommer. Telefonlomme. Hempe til verktøy. Tommel-grep. Skjult plastglidelås helt opp i kragen. Dokumentlomme i ryggen. Snorstramming i midjen. Forsterkede front/armpartier. Vindtett.


Lag 1 | VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

50 % ull 70 % ull

1705 50% Merinoull, 50% polypropylen, kanalstrikket, 235g/m2

4891 Genser Heavyweight

4894 Thermo-Trøye Heavyweight Extreme

9900 Svart

1706 70% Merinoull, 30% polypropylen, frottéstrikket, 275g/m²

S-XXXL

9900 Svart

Polo med glidelås. Raglandarmer for god komfort. Myke og elastiske mansjetter. Forlenget ryggstykke holder ryggen og nyrene varme.

S-XXL Ullfrotte. Lang arm med ribbekant. Forlenget rygg. Polo med glidelås.

70 % ull

50 % ull

6800 Undertøy Lightweight

1891 Bukse Heavyweight

1707 100% polyester, kanalstrikket, 170g/m2

1705 50% Merinoull, 50% polypropylen, kanalstrikket, 235g/m2

1894 Thermo-Underbukse Heavyweight Extreme

9994 Svart/Grå

9900 Svart

1706 70% Merinoull, 30% polypropylen, frottéstrikket, 275g/m²

S-XXXL

S-XXXL

9900 Svart

Kanalstrikket, lang arm med ribbekant. Forlenget rygg. Rundhalset med ribbekant. Gylf, ribbekant samt bred strikk i midjen.

To-lags kanalstrikket. Bred strikk i livet.

S-XXL

Light Weight set

Ullfrotte. Ribbekant samt bred strikk i midjen.

Heavy weight –15 TO +10° c

Heavy weight extreme –40 TO +5° c

LIGHTWEIGHT:

HEAVYWEIGHT:

HEAVYWEIGHT EXTREME:

1 Funksjon = fukttransport.

2 Funksjoner = fukttransport og absorpsjon.

3 Funksjoner = fukttransport, absorpsjon og isolasjon.

Med dette tofunksjonsplagg kombineres et syntetisk undertøys fukttransporterende egenskaper med ullplaggets varmeisolerende egenskap. Heavyweight er tilvirket i to sjikt der det indre sjiktet består av kanalstrikket polypropylen som sørger for at fukten transporteres fra kroppen til det ytre laget der det absorberes av den finfibrede merinoullen.

Dette multifunksjonsplagget har alt man kan ønske seg av et funksjonsundertøy. Materialets konstruksjon bygger på tre ulike sjikt; det indre består av frottéløkker av fineste merinoull, det mellomste består av polypropylen som transporterer fukten videre til det ytre sjiktet der det absorberes av merinoullen. Heavyweight Extreme hjelper derfor kroppens egen termostat med å regulere kroppstemperaturen og holder deg tørr og varm også ved svært lave temperaturer.

Et undertøy i polyester for å optimere fuktgjennomstrømningen. Plaggene er myke mot huden og transporterer bort fukten fra kroppen slik at du holder deg varm og tørr. Det løst strikkede stoffet gjør at det oppstår en luftspalte mellom kroppen og neste klesplagg, noe som øker isolasjonen. Ideelt å bruke ved alle typer fysisk aktivitet.

93


3-lagsprinsippet:

Tilpass bekledningen etter anstrengelsen VED HARDT ARBEID ER DET VIKTIG Å HOLDE SEG TØRR OG VELTEMPERERT. 3-LAGSPRINSIPPET GIR DEG MULIGHET TIL Å REGULERE KROPPSTEMPERATUREN VED AT DU TAR AV ELLER PÅ DEG PLAGG NÅR VÆRET ELLER INTENSITETEN I ARBEIDET KREVER DET.

Sid 93

94

Sid 93, 96


TRANSPORTERE - LAG 1 Dette laget tar seg av transporten av fuktigheten bort fra huden. Et undertøy i ull eller kanalstrikket syntetmateriell suger opp fukten og transporterer den videre. Ull tempererer også veldig bra.Ved kulde varmer den og når kroppen blir varm kjøler den. Ull fungerer derfor også utmerket i klær som benyttes i varmere miljøer. Ull vasker seg på en måte selv. Kreatinet som finnes naturlig i ullen tar hånd om de illeluktende bakteriene, noe som gjør at plagget holder seg brukbart litt lenger.

ISOLERE - LAG 2 Mellomlaget isolerer samtidig som det transporterer fukten videre. Når temperaturen synker isolerer mellomlaget mot kulde og du beholder kroppsvarmen. Blir du varm og svett letter du på mellomlaget og regulerer temperaturen.Ta på deg en flanellskjorte, et fleeceplagg eller et undertøy av fiberpels. Våre fleeceklær kombinerer stil og funksjon. Et fleeceplagg varmer når det er kaldt. Dessuten er materialet lettvasket, tørker fort og transporterer fukten bort fra kroppen.

BESKYTTE - LAG 3 Dette skjoldet beskytter deg mot kulde, regn og blåst. Pustefunksjonen slipper igjennom fukten fra innsiden og lar den dampe bort på utsiden. Materialet er lett, enkelt og holde vedlike, har tapede sømmer og en overflate som er veldig slitesterk. Riktige ytterplagg for hard jobbing bør ha: Innfelt ribb i arm- og benavslutning /Snølås over glidelås / Romslige lett tilgjengelige ytterlommer / Varmende fleecefòr i frontlommer. Strammemulighet for midjen / avtagbart innerfor / Glidelås helt opp i kraven.

SKO OG SOKKER – LAG 1–3 Blir du kald og våt på føttene, fryser du uansett hva du har på resten av kroppen. Vi anbefaler at du bruker en funksjonssokk som puster og transporterer fukten bort fra huden. Velg en sko som passer til ditt yrke og som også passer til årstiden. Foruten å beskytte mot vann og olje bør skoen også puste. Lærsko er derfor å anbefale fremfor sko i syntetiske materialer. Sko skal aldri tørke nær en varmekilde, så sørg for å ha minst to par sko, slik at du alltid har ett par som er rene og tørre når du skal ut og jobbe.

Sid 92

95


4930 2117

BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE | Lag 2

jakke EN VARM NYHET

Strikket herrejakke med hette i stilig design og komfortabel kvalitet. Jakken har glidelås med kontrastfarge og er forsterket med softshellmateriale på albuer, skuldre og nederst på ryggen for økt slitestyrke. Denne jakken vil du trives i, både på jobb og på fritiden.

4930 Strikket jakke 2117 100% polyester, strikket, 170g/m2 5699 Rød/Svart # 8889 Marineblå/Marineblå S-XXXL 4699 Militærgrønn/Svart # 9099 Gråmelert/svart # 9799 Mørkegrå/svart

Nyhet!

Strikket jakke i en myk og behagelig kvalitet. Jakken er forsterket med softshell materiale på de delene hvor det er ekstra slitasje. God plass for logo påsetting. Glidelåser i kontrast farger. Sidelommer og brystlomme. Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

4895 Microfleece jakke

4995 Microfleecejakke

4844 Fleecejakke

1010 100% polyester, microfleece, 170g/m2

2522 95% polyester, 5% elastan, 235g/m2

1094 Hvit/Grå # 8900 Marineblå # 9900 Svart

9756 Mørkegrå/rød

9900 Svart

XS-XXXL

S-XXXL

S-XXXL

Glidelås i front. Framlommer med glidelås. To innerlommer. Stretchmateriale i side og armavslutning for bedre passform. Nyhet!

Glidelås i front. Framlommer med glidelås. To innerlommer. Stretchmateriale i sider og nederst på ermene for bedre passform. Blåklädertrykk i høyre side. Nyhet!

Skoghoggerjakke med tommelgrep og forlenget rygg. Kravens vidde er justerbar og formen er tilpasset hørselsvern. Glidelås i front. Snøring med stoppere i linning. Sidelommer med glidelås. To innerlommer.

1010 100% polyester, microfleece, 170g/m2

96

XS-4XL


Lag 2 | VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

4830 Fleecejakke

4843 Jakke Blåkläder

4831 Fleece Pullover

2510 100% polyester, microfleece, 240g/m2

2525 100% polyester, 3-lags fleece med mesh innside, vindtett, 460g/m2

2540 100% polyester, microfleece, 220g/m2

8800 Marineblå # 9900 Svart

S-XXL

4400 Grønn # 5600 Rød # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart XS-XXXL

S-XXL

Anti-pilling behandlet fleece i meget høy kvalitet. Framlommer med glidelås. Brystlomme med glidelås. Forlenget ryggstykke.

Blåkläder profilert laminert fleecejakke med forlenget rygg og krave. Vind og vannavvisende materiale.

8900 Marineblå # 9900 Svart Glidelås i hals. Brystlomme med glidelås. Forlenget rygg. Ekstremt lett for maksimal bevegelighet.

3220 Foret Flanellskjorte

3290 Foret Flanellskjorte

1978 97% acryl, 3% polyester, børstet twill, 140g/m2

1130 100% bomull, flanell, 125g/m2

5688 Rød/Marineblå # 9900 Svart

5694 Rød/Grå # 8589 Kornblå/Marineblå

M-XXL

M-XXL

Vattert. To brystlommer med klaff og knapp. Lang arm med mansjett. Glidelås i front.

Vattert. To brystlommer med klaff. Lang arm med mansjett.

97


4863 2502

BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE

Jakke Bruk den som en lett jakke eller som et mykt lag nummer to Lett jakke eller som et mykt og varmt lag nummer to. Denne fiberpelsjakken har fast hette og glidelås i kontrastfarge og en praktisk lomme til mobiltelefon og annet tilbehør. For best mulig komfort har jakkens ermekanter og nederkant elastisk bånd og forlenget rygg. En perfekt jakke å bruke både på jobb og til fritid når du vil ha en avslappet look.

4863 Fiberfleece jakke 2502 100% polyester, furry pile, 250g/m2 8985 Marineblå/Kornblå # 9992 Svart/sølv S-XXL Pile jakke med fast hette. Front med glidelås og hakebeskytter i fleece. To sidelommer med glidelås. Brystlomme med glidelås. Forlenget rygg. Elastisk bånd på hem og erme slutt. Nyhet!

Nyhet!

Fôret

keForster e r de skuld og ermer

For ba leng ks tyk et ke

98

4829 Jakke Pilè

4925 Fiberpelsjakke

4770 Thermojakke

2505 65% polyester, 35% acryl, pile, 350g/m2

2505 65% polyester, 35% acryl, pile, 350g/m2

2954 100% polyester, pile, 370g/m2

4600 Militærgrønn # 9400 Grå # 9900 Svart

9499 Grå/Svart

8900 Marineblå

S-XXL

S-XXXL

S-XXXL

Forlenget rygg og tommelgrep. Snøring i midje. Sidelommer og brystlomme med glidelås. Forsterkede albuer Tynt polyesterfor

Pelsforet jakke forsterket med et vannavvisende vevd stoff på skuldre og ermer. Høy krave med fleecefor og myk kant. To sidelommer med glidelås. ID-lomme på brystet, uttrekkbar med borrelås. Skjult, solid glidelås. Vattertforede ermer. Forlenget rygg. Tommelgrep i åpning ermer.

Skogsmodell. Tommelgrep på armene. Forlenget rygg. Glidelås i front. Rund hals.


VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

t

vindtet

t

vindtet

8170 Vest softshell

3830 Fleece Vest

2515 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,305g/m2

2510 100% polyester, microfleece, 240g/m2

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

9400 Grå

XS-XXL

S-XXL

Softshelljakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, ikke teipede sømmer. Regulerbar midje og armåpninger. Frontlommer med glidelås. To innerlommer. Forlenget rygg. D-ring for ID-kort i lomme..

Vindtett fleecevest. Anti-pilling behandlet fleece.Glidelås i front. En brystlomme med glidelås. Frontlommer med glidelås. Forlenget ryggstykke.

Refleksdetaljer

Forl e baks nget tykk e

3835 Fleecevest Funksjonell

3801 Vintervest

2520 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

9900 Svart

8500 Kornblå XS-4XL

S-XXXL

8900 Marineblå # 2400 Khaki # 9400 Grå # 9900 Svart S-4XL

Vindtett vest. Antipilling behandlet fleece. Brystlomme med glidelås. To lommer i front med glidelås. Telefonlomme. Hempe til verktøy. Plastglidelås helt opp i kragen. Stramming i midjen. Forsterket i front-partiet. D-ring. ID-kortholder.

Fleece fôret. Brystlommer med klaff, hvorav en med telefonlomme og pennelomme. Frontlommer med klaff og innstikkslommer. Innerlomme med glidelås. Forlenget rygg.

99


07

VIND/VANN/KULDE

1

BLÅKLÄDER 2014

REGULER temperaturen VED ARBEID I BEVEGELSE Det er en utfordring å holde seg varm uten å svette. Spesielt når man veksler mellom å jobbe inne og ute og i varierende vær. Nøkkelen til å holde seg varm, er å holde huden tørr. Lag 1: Velg riktige underplagg etter temperaturen. Disse skal sørge for fuktighetstransport både på over- og underkroppen. Lag 2: Lag nummer to skal isolere og ventilere kroppen gjennom å transportere fuktigheten videre. Lag 3: Det ytterste laget er skjoldet som skal holde vann, vind og andre ytre elementer ute. Plagget bør samtidig ha evne til å slippe ut fuktighet innenfra via såkalt pustende tekstiler. I Blåkläders sortiment finnes det klær for høyintensive aktiviteter i både milde og svært kalde temperaturer.

2

3

5 4

6 9

7

10

8

1. 4895 Microfleece jakke 2. 2247 Monteringshanske foret 3. 6800 Undertøy Lightweight 4. 2011 Lue strikket 5. 4896 Allværsjakke funksjonell 6. 1500 Bukse Håndverk X1500 7. 1897 Boksershorts 2-pack 8. 2221 Sokk medium frotte 9. 2445 Vernestøvel 10. 4033 Belte Canvas

100


VIND/VANN/KULDE

BLÅKLÄDER 2014

TØFF KULDE OG STILLESTÅENDE ARBEID

07

1

Med lange arbeidsdager i kulde og isende vind bør du tenke litt ekstra på arbeidsklærne. Til mindre aktivt og stillestående arbeid utendørs er plagg som holder deg varm og tørr, det åpenbare valget. Som lag 1 er ull uovertruffent i vintervær og anbefales derfor som underplagg. Lag 2 bør være av fleece eller ull for å varme best mulig. Til slutt et romslig lag 3 som beskytter mot vann og vind. En stor del av kroppsvarmen forsvinner ut via hodet, så husk å bruke lue! Blåkläders kolleksjon for kaldt vær har avanserte modeller og suveren arbeidskomfort, ventilasjon og funksjonalitet som holder deg varm hele dagen.

2

4

5

3

6

9

8 7

10

1. 2238 Arbeidshanske foret 2. 4033 Belte Canvas 3. 4844 Fleecejakke 4. 4891 Genser Heavyweight 5. 2016 Scooterlue 6. 1801 Vinterbukse 7. 4886 Vinterjakke 8. 1891 Bukse Heavyweight 9. 2219 Sokk frotte lang 10. 2447 Vernestøvel vinter

101


4886 1977

BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE | Lag 3

Jakke

Nyhet!

Avtakbar hette

VINTERJAKKE MED ERGONOMISK PASSFORM

Vind- og vanntett

er

talj

e ksd

le Ref

Vinterjakke som står imot tøft vær og er vind- og vanntett med teipede sømmer. Gir en tørr og ventilerende arbeidskomfort hele dagen. Detaljene gjør at denne jakken fort blir en favoritt: forlenget rygg, justerbar nederkant, belg i ryggen for større bevegelsesfrihet. Jakken har quiltet fôr og justerbar avtakbar hette. Refleksdetaljer foran, bak og på ermene. Sertifisert iht. EN342, verneklær som beskytter mot kulde, sammen med vinterbukse 1810 og EN343, verneklær mot dårlig vær.

4886 Vinterjakke 1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2 5699 Rød/Svart # 8599 Kornblå/Svart # 8999 Marineblå/Svart # 9499 Grå/Svart # 9994 Svart/ Grå S-XXXL Vinterjakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon med tapede sømmer. Vattert for. Justerbar, avtagbar hette. Brystlommer med klaff og innstikklomme fra siden som lukkes med glidelås. Justerbare armåpninger med innvendig mansjett. Frontlommer med klaff og innstikklomme. Forlenget rygg med justerbar nederkant. Belg i ryggen for bedre mobilitet. Reflekterende detaljer foran og bak samt på på arm. Innerlomme. Innvendig telefonlomme. Fleece-foret krage. D-ring. Glidelås i ryggfor. ID-kortlomme. Sertifisert i henhold til EN 342 verneklær for beskyttelse mot kulde sammen med 1810 og EN343: Vernetøy mot dårlig vær. Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

Avtakbar hette

Refleksdetaljer er

lj eta

sd ek

fl

Re

Vind- og vanntett

4883 Jakke vinter

4881 Jakke vinter

1961 100% polyester, PU-belagt, vannavvisende, 120g/m2

1987 100% polyester, twill, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m2

9933 Svart/Gul # 9994 Svart/Grå

8900 Marineblå # 9900 Svart # 9955 Svart/Rød

S-4XL

S-4XL

Vinterjakke i vind- og vannavvisende materiale. Ikke teipede sømmer. Vattert. Lett tilgjengelig brystlomme med glidelås. Høy krage med fleecefôr. To sidelommer med glidelås. Refleksdetaljer foran og på arm. Justerbar nedekant og armåpninger. Innerlomme. Kortere front for lett tilgang til bukselommene og lengre i ryggen for bedre beskyttelse mot kulde/trekk. Nyhet!

Vinterjakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, tapede sømmer. Vattert foret med mesh paneler på skulderene og ermehull for god ventilasjon. Høy krage med fleecefôr. Avtagbar hette. Skjult glidelås i front. D-ring til ID-kortholder. Glidelås i ryggfor. To brystlommer, en litt større med plass til telefon og penner. To innerlommer, en av dem en større lomme i mesh. Justerbare mansjetter med ribb i ermer. Justerbar nedekant. ID-kortlomme. Diskrete reflekterende detaljer på hette, arm, i sidene, på skuldre og brystlomme. Sertifisert etter standard EN 342 verneklær for beskyttelse mot kulde og EN343 Beskyttelse mot regn. Nyhet!

102


Lag 3 | VIND/VANN/KULDE

BLÅKLÄDER 2014

Avtakbar hette og fuskepels

07

ar akb Avt te t he

Vind- og vanntett

4986 Vinterparkas med fuskepelskrave

4414 Vinterparkas

1959 100% nylon, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 210g/m2

1945 65% polyester, 35% bomull, voksbelagt, 380g/m2

9900 Svart

9499 Grå/Svart # 9900 Svart

XS-4XL

S-XXXL

Vinterparkas i vind- og vanntett materiale med tapede sømmer. Vattert fôr med fleece på nederste partiet. Høy krage med fleece fôr. Regulerbar hette med syntetisk pelskant, begge avtagbare. Skjult toveis glidelås foran. To brystlommer med klaff, nås fra toppen. To lommer med fleecefor og glidelås, nås fra siden. En innerlomme bak stolpe som når fra utsiden, en større lomme i mesh og en innerlomme med borrelås. Justerbare mansjetter med ribb. Justerbar midje og nedekant. Refleks transfertrykk på høyre arm og bak på hette.

Vannavvisende vinterjakke med vattert for. Belgede frontlommer med klaff og fleeceforede innstikkslommer. Doble brystlommer og to armlommer. Avtagbar hette. Snortrekk i midje og linning. Innvendig telefonlomme og to innerlommer. Innermansjett og justerbar armlinning. Fleeceforet krave. Innfellbar ID-kortslomme. Glidelås i ryggforet.

Vind- og vanntett

4809 Jakke funksjonell 1986 100% polyester, TPU belagt, 175g/m2 9900 Svart S-XXXL Vinterjakke i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Mesh-foret. Sidelommer og brystlomme med glidelås. Innerlomme. Ledningsholder for headsett. Tommelgrep i ermene. Justerbar hette. Åpning i rygg for transfer/brodering. Sertifisert i henhold til EN 343 Kl 2.

EN 342

Verneklær sertifisert i henhold til EN 342 beskytter brukeren mot kalde omgivelser. Det stilles krav til isolasjonsevne og luftgjennomtrengelighet.

103


BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE | Lag 3

4805 Pilotjakke

4800 Vinterjakke

4803 Vinterjakke

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

5600 Rød # 8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

5600 Rød # 8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

9499 Grå/Svart # 9900 Svart

S-XXXL

Vattert fòr. Vannavvisende finish. Brystlomme med glidelås. Lommer med klaffer og knapper. Fleece i krage og sidelommer. Strikket mansjetter i midje og ermer. Innfellbar ID-lomme.

S-XXXL Pelsfôret. To brystlommer med glidelås. Telefonlomme. Innerlomme. To frontlommer med knepping. Armlomme med glidelås. Tre pennelommer.D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

104

Pelsforet jakke og krave. Vattert fôr i armer. Raglanarm. Innerlomme. To brystlommer med glidelås. Armlomme med klaff. To lommer i front med dobbeltfunksjon. Impregnert. Innvendig telefonlomme. Mansjetter nederst på armene. Kraftig enveis glidelås. Regulerbar vidde. Ribb i armlinning.D-ring for feste av ID-kortholder 2130.

S-XXXL

4815 Vinterjakke

4861 VINTERJAKKE

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1811 65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m2

8800 Marineblå # 9900 Svart

8600 Marineblå XS-XXXL

S-XXXL

9400 Grå XS-4XL

Fôret med 300 gr pilè i bol. Vattert fôr i armene. To brystlommer med lokk. To innstikklommer i front. Armlomme med glidelås og pennelomme. Forlenget i ryggen. Enveis glidelås i front. Regulerbar midjevidde. Kontrastsømmer. Telefonlomme.

Fleece i krave. Brystlommer med klaff, en med ID-lomme, den andre med glidelås i siden. Strikket elastikk i ermer som dekker håndledd. Justerbar i midjen. Frontlommer med klaff og sidelommer. Innerlommer, en med borrelås og en med glidelås. Pennelomme med klaff på erme. Nøkkelring


Lag 3 | VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

Vind- og vanntett

4845 Vinterjakke

4871 Vinterjakke

1952 99% polyester, 1% rayon, PU-belagt, vannavvisende, 200g/m2

1953 100% polyester, laminert, vanntett, pustefunksjon, 220g/m2

9499 Grå/Svart

7691 Brun melert

S-XXXL

S-XXXL

Vinterjakke i vind- og vannavvisende materiale, ikke teipede sømmer. Vattertforede ermer. To skjulte brystlommer med glidelås. Skjult underarmslomme. Innerlomme med glidelås. Romslige sidelommer. Solid glidelås. Snøring i midjen. Elastisk ribb i ermet. Glidelås i foret bak. Innvendig telefonlomme i brystlommen. Id lomme.

Vinterjakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, teipede sømmer. Fleece i krave. Lappede lommer på nedre front og bryst. Vannavvisende glidelås på brystet, nedre front lommer og i front. Avtagbar hette. Strikket elastikk i ermene. Justerbar midjevidde. Innvendige lommer. Nagler og trykknapper. Id-lomme.

Vind- og vanntett Vind- og vanntett

4871 Vinterjakke

4852 Vinterjakke

4871 Vinterjakke

1958 100% nylon, laminert, vanntett, pustefunksjon, 170g/m2

1961 100% polyester, PU-belagt, vannavvisende, 120g/m2

9991 Svart melert

9900 Svart

1954 96% polyester, 4% rayon, laminert, vanntett, pustefunksjon, 225g/m2

S-XXXL

S-4XL

9691 Mørk grå med ruter & rød stripe

Vinterjakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, teipede sømmer. Fleece i krave. Lappede lommer på nedre front og bryst. Vannavvisende glidelås på brystet, nedre front lommer og i front. Avtagbar hette. Strikket elastikk i ermene. Justerbar midjevidde. Innvendige lommer. Nagler og trykknapper. Id-lomme.

Brystlomme med glidelås, ID lomme på høyre bryst. To sidelommer med glidelås. Justerbar nedekant. Innvendig brystlomme.

S-XXXL Vinterjakke i vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, teipede sømmer. Fleece i krave. Lappede lommer på nedre front og bryst. Vannavvisende glidelås på brystet, nedre front lommer og i front. Avtagbar hette. Strikket elastikk i ermene. Justerbar midjevidde. Innvendige lommer. Nagler og trykknapper. Id-lomme.

105


BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE | Lag 3

1810 1977 9900

BUKSE

Avtakbare

Plass til e mm spikerlo

MØT VINTEREN MED VARME

Vind- og vannte

tt

Knebesky lomme

Hold varmen i vinter med denne fôrede buksen i vind- og vanntette materialer med teipede sømmer. Buksen har høyere linning bak og glidelås opp til kneet i tillegg til innvendig snølås som kan åpnes. Andre gode egenskaper er avtakbare bukseseler med strikk, nye diskré refleksdetaljer på baklommene og siden av beinet. Buksen er sertifisert iht. EN342, verneklær som beskytter mot kulde (sammen med 4986 og 4881), og EN343, verneklær mot dårlig vær. Løse spikerlommer art.nr. 2183 selges separat.

1810 Bukse vinter

ttelses-

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2 9900 Svart S-XXXL Vinterbukser i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Vattert for, to innstikklommer med glidelås og fleecefor. Belgede baklommer med klaffer. Tommestokklomme. En benlomme med klaff. Kneputelommer. Linning høyere på baksiden i midjen for å beskytte mot kulde. Glidelåsåpning nederst på ben, innside har snødekke med borrelås. Avtagbare seler. Diskrete reflekterende detaljer på baklommer og side. D-ring. ID-kortlomme. Sertifisert i henhold til En 343:3 beskyttelse mot regn og EN 342, verneklær beskyttelse mot kulde, sammen med 4886 og 4881. Avtakbare spikerlommer selges separat, artikkel 2183.

ljer

deta Refleks

e

Avtakbar

106

1801 Vinterbukse

2810 Vinterselebukse

1951 100% nylon, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 230g/m2

1988 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

9900 Svart

9900 Svart

S-XXXL

46-60

Vinterbukser med avtagbare seler, fram og bak lommer. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Tommestokklomme med telefonlomme og ID lomme. Nagler og knapper. Refleks og refleksbiser. Innvendige knelommer og snølås. Cordura ® på knær og bakside. Sertifisert etter EN14404 standard.

Vinterselebukse i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer Vattert fôr. Seler med strikk. Strikk i midjen. Snølås på frontlommene. Baklomme med klaff. Tommestokklomme. Justerbar fotvidde.


Lag 3 | VIND/VANN/KULDE

1500 2517 9900

BLÅKLÄDER 2014

X1500

TSHELL SOF

a®dur et Cor sterk for r på lå

07

GODT VALG I STERK VIND OG DUSKREGN I vår nye softshell-bukse blander vi det beste fra to verdener. God værbeskyttelse og pusteevne. Stoffet i buksen er både elastisk og vind- og vanntett. Fremfor alt har den alle funksjonene som kjenner fra de vanlige X1500-buksene. Perfekt til en regntung dag når du ikke vil dra på deg lang underbukse under håndverkerbuksen.

e lomm Kne asset tilp 404 4 EN1

1500 Bukse Håndverk X1500 2517 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m2 9900 Svart 44-62 146-156 D96-D124 To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyhemper som kan puttes ned i buksen. Sidelommer. To belgede baklommer. Hammerholder. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og dobbel knivholder. Benlomme og telefonlomme i vannavvisende materiale. Pennelomme og ekstralomme. Meisellomme på høyre spikerlomme. CORDURA®- forsterkede kneputelommer med mulighet for to plasseringer av kneputene. Innfellbar ID-lomme. D-ring i front. Forvasket. Sertifisert etter EN14404 standard når brukt sammen med EN14404 klassifiserte kneputer modell: 4018, 4000 eller 4008.

e

Høy midj

tett

g vann

Vind- o

6785 Vinterkjeledress 1800 Vinterbukse

1515 Vinterbukse

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

8999 Marineblå/Svart # 9499 Grå/Svart # 9900 Svart

8800 Marineblå # 9900 Svart

42-62

8800 Marineblå 44-62 146-154 D96-D120

46-62

9900 Svart 46-60

Vattert fôr. To løse spikerlommer som kan puttes ned i de belgede lommene i front. Baklommer med belg. Knelommer. Lårlomme med utenpåliggende penneomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Forhøyet linning bak. Hammerhank. Hvite sømmer. Kraftig metallglidelås. Gylf med patentknapp. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard.

Vind- og vanntett materiale med pustefunksjon, teipede sømmer. Vattert fôr. Brystlomme med vannavvisende glidelås. Telefonlomme. D-ring. Ventilasjon under armer. Frontlommer med vanntette glidelåser. Toveis glidelås i front og ben. Benlommer med klaff. Innvendige knelommer. Tommestokklomme. Regulerbar armavslutning. Snølås. Refleks. Avtagbar hette. Teipede sømmer. Sertifisert etter EN14404 standard.

Vattert fôr. To reale lommer i front. Baklomme og lårlomme med klaff og borrelås. Forsterket tommestokklomme. Forsterket søm i skrittet. Regulerbar knepping i ben nede. Glidelås nede i ben. Kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard.

107


BLÅKLÄDER 2014

07

VIND/VANN/KULDE

2003 Beanie

2011 Lue strikket

2020 Rockylue

4900 Grønn # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

1024 100% bomull, Interlock, 285g/m2

8800 Marineblå # 9900 Svart

One size

4409 Grønn limited # 8509 Kornblå limited # 9000 Gråmelert # 9900 Svart

One size

Finstrikket i 95% bomull, 5% elastan. Foret med fleece i 100% polyester.

One size

Ribbestrikketl. Varm og behagelig lue. 260g/m2

Ensfarget, finstrikket bomullslue. Lengde 25 cm

2015 Blåkläderlue

2015 Blåkläderlue

2016 Scooterlue

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m2

1988 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1003 100% Polyester, vattert for

3300 Gul # 5300 Orange # 9900 Svart

9900 Svart

52cm-62cm

52cm-62cm

58cm-62cm

Vinterlue med øreklaffer som kan brettes opp. Snor med snorstopper. Super i skibakken også.

Vinterlue med øreklaffer som kan brettes opp. Snor med snorstopper. Super i skibakken også.

108

9900 Svart Pelskantet med vattert for og oppbrettbare øreklaffer. Hakebånd med trykknapp.


VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

2005 Lue Windstopper

2007 Lue Highvis Refleks Beanie

4002 100% akryl

4001 100% akryl

8800 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

3300 Gul # 5300 Orange

One size

One size

Funksjonell Windstopper lue med Gore Windstopper fleecefor som varmer på kalde og vindfulle dager. Designet med standard passform og 2 innstrikkede refleksrader for bedre synbarhet.

Acryl strikket lue med highvis farger. Reflekstråd strikket inn for øket synbarhet. Mykt garn for bedre komfort og varme.

2030 Hjelmlue

2004 Hjelmlue

9900 Svart

4003 50% akryl/50% ull

One size

9900 Svart

Fôret med myk flanell. Festestropper med trykknapp for feste inne i hjelmen. Lukkes med borrelås under haken. Forlenget nakke.

One size Tynn, lett hjelmlue i standard passform. Meget komfortabel til bruk under hjelm. Designet så den dekker ører og panne for maksimal beskyttelse mot kulde og vind. Formet og tilpasset for best mulig bevegelse.

109


Lag 3 | VIND/VANN/KULDE

07 BLÅKLÄDER 2014

4301 Regnjakke

4302 Regnjakke, heavy weight

6905 Regnsett

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

1975 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, 90g/m2

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

S-XXXL

Glidelås og borrelås i front. Vind og vanntett regnjakke med sveisede sømmer. Lomme med innvendig D-ring. Justerbar nederst på arm. Oppbrett i nedekant. Ventilasjon under armer. Avtagbar hette med strammesnor. Refleks foran, på armer og hette. Sertifisert EN 343 klasse 1, beskyttelsesklær for regn.

Vind og vanntett regnjakke med sveisede sømmer. Skjult glidelås i front med borrelåslukking. Vertikal lomme under klaff. Strammesnor i nedekant. Ventilasjon i rygg. Ribb i erme og justerbar armåpning. To sidelommer med glidelås. D-ring. ID-lomme. Avtakbar hette med strammesnor og borrelås for størrelsesjustering. Refleks over skuldre. Klassifisert EN343 klasse 1 verneklær mot dårlig vær. Fargene 3300 gul og 5300 oransje er sertifisert i henhold til EN471 klasse 3 verneklær med høy synlighet.

8900 Marineblå Regnsett bestående av jakke og bukse. Vind og vannavvisende regnsett med teipede sømmer. Justerbar midje. Justerbar armlinning.. Skjult hette i kraven. Inner-telefonlomme. Skjult glidelås. Snøring i nederkant. Innerlomme med glidelås. Bukse med to lommer i front med glidelås. Benlomme med klaff og borrelås. Selges som helt sett.

EN 343 1301 Regnbukse

1302 Regnbukse, heavy weight

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m2

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

4600 Militærgrønn # 9900 Svart

XS-XXXL

XS-XXXL

Vår lette serie. Vind og vanntett regnbukse med sveisede sømmer. Elastikk og stramming i midje. Åpninger med borrelås. Justerbar benåpning. Refleks foran og bak. Klassifisert EN 343 klasse 1

Snøring i midje. Seler. Vind og vanntett regnbukse med sveisede sømmer. Åpninger for spikerlommer. Tommestokklomme og benlomme. Forsterkede knær. Glidelås opp på legg. Justerbare benåpninger. Refleks foran og bak. Klassifisert EN 343 klasse 3.1. Fargene 3300 og 5300 er sertifisert i henhold til EN 471 klasse 2 Verneklær med høy synlighet.

Verneklær sertifisert i henhold til EN 343 beskytter mot nedbør som regn eller snø, dis og dugg. Plagget og sømmene testes for vanntetthet, men også vannmotstand. Plagget klassifiseres etter vanntetthet, og vannmotstanden gir anbefalt arbeidstid.

111


BLÅKLÄDER 2014

08

DAME hantverk 3347 Hettegenser varsel dame # 1543 Bukse varsel Dame # 2445 Vernestøvel # 2250 Arbeidshanske


DAME

08 BLÅKLÄDER 2014

3347 1974

HETTEGENSER KLASSIKER

High Visibility hettegenser med refleks rundt midjen og på skuldrene som gjør deg godtsynlig fra alle kanter. Trekk ned glidelåsen for økt ventilasjon,og lukk den igjen om du ønsker å være varm. Denne myke hettegenser er perfekt når du vil ha et løst og ledig plagg som oppfyller sikkerhetskravene for klasse2, verneklær, høy synlighet. Hettegenseren er sertifisert i henhold til EN471 og EN20471.

3347 Hettegenser varsel dame 1974 100% polyester, jersey strikket, 240g/m2 5300 Orange # 3300 Gul S-XL Glidelås i front. To innstikkslommer. Snøring i hette. Ribb i armer og nedekant. Forsterkede skuldersømmer. 50 mm reflekser. EN471 og EN20471 klasse 2.

1543 Bukse varsel Dame

1593 Bukse varsel Dame

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

34-46

34-46

Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Belget benlomme med klaff. Kneputelommer i CORDURA®. To baklommer med ekstra stoffvidde og belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med ekstra lomme. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme m/tlflomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fluoriserende farger. 65 mm refleks rundt ben. EN471 og EN20471 klasse 2. ID lomme.

Innstikklommer i front og to belgede baklommer. Tommestokklomme med ekstra lomme og knivholder. Lårlomme med telefonlomme og pennelomme. Kraftig metallglidelås.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. 65 mm refkleks rundt ben. Fluoriserende farger. EN471 og EN20471 klasse 2.

113


BLÅKLÄDER 2014

08

DAME

4026 Jakke Varsel Dame

4819 Vinterjakke Varsel Dame

4427 Parkas Varsel Dame

1804 85% polyester, 15% bomull, satin, 300g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1997 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

3389 Gul/marineblå

3389 Gul/marineblå

S-XL

S-XL

Jakke med vattert for. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Brystlommer. Dobbelt frontlomme, fleecefôrede. Fleece i kragen. Strikket mansjett i ermene. Innerlomme. Telefon lomme. Skjult glidelås. ID lomme. Fluoriserende farger. 50 mm refleks. Sertifisert i henhold til EU-standarden EN 471 og EN20471 klasse 2, verneklær med høy synlighet . EN342 beskyttelse mot kulde kombinert med art 1883 eller 1885. EN 343 Beskyttelse mot regn klasse 3,1

Overtrekksjakke med løstagbart fôr. Vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, teipede sømmer. Telefonlomme. Framlommer med klaff og glidelås, og innstikk fra siden med varmende fleece på innsiden. Armlomme med pennelomme. Hette. Krave med lomme for hette. Innerlomme med glidelås. Løstagbart quiltfor med innerlomme. Skjult glidelås. Stramming i midje og jakkens nedekant. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. ID lomme. Sertifisert i henhold til EN471 og EN20471 klasse 2, verneklær med høy synbarhet. EN342 vern mot kulde i kombinasjon med bukse modell 1883 eller 1885. EN343 verneklær mot regn klasse 3,1

3389 Gul/marineblå S-XL Brystlomme med klaff. To framlommer med klaff. To sidelommer. Telefonlomme. D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Fold i ryggen. Skjult metallglidelås. Regulering i midjen. Mansjetter med knapp. Fluoriserende farger. 50 mm refleks rundt kropp og armer. EN471 og EN20471 klasse 2. ID lomme.

TSHELL SOF

4931 Strikket jakke dame 2117 100% polyester, strikket, 170g/m2 9099 Gråmelert/svart S-XL Strikket jakke med hette i en myk og behagelig kvalitet. Jakken er forsterket med softshell materiale på de delene hvor det er ekstra slitasje. God plass for logo påsetting. Glidelåser i kontrast farger. Sidelommer og brystlomme.

114

4846 Softshell Jakke dame 2515 100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,305g/m2 9900 Svart S-XL Softshelljakke i vind- og vanntett ytterstoff med pustefunksjon, ikke teipede sømmer Regulerbar mansjett og kant nede. Glidelås i front og lommer. 2 innerlommer. Forlenget rygg. D-ring i lommen.


DAME

08 BLÅKLÄDER 2014

3307 Pikètrøye dame

3316 Pikètrøye dame

3304 T-skjorte dame

1035 100% Bomull, pike, 220 g/m²

1037 95% bomull/5% elastan, pike, 210 g/m²

1031 95 % bomull/ 5% elastan, jersey, 200 g/m²

1000 Hvit # 5600 Rød # 5700 Vinrød # 8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9000 Gråmelert # 9400 Grå # 9900 Svart

2499 Khaki/Svart # 5689 Rød/Marineblå # 5794 Vinrød/Grå # 8594 Kornblå/grå # 8985 Marineblå/Kornblå # 9994 Svart/Grå

1000 Hvit # 5600 Rød # 8800 Marineblå # 9900 Svart

S-XL

S-XL

Formskåret. Kort arm. Ribbestrikket krage og avslutning arm.

Ribbestrikket krave. Innsvinget midje. Foldet kort arm

Rundhalset med kort arm og innsvinget midje. Forsterkede skuldersømmer.

S-XL

3203 Canvas Skjorte dame Kort Arm

3201 Canvas Skjorte dame

1185 100% , Bomull, 180 g/m²

1185 100% , Bomull, 180 g/m²

2200 Khaki # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

2200 Khaki # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

S-XL

S-XL

To brystlommer. Skjult knapping. Kort arm. Innsvinget midje. Rett kant nede, med forsterket sidesøm

To brystlommer. Skjult knapping. Lang arm. Innsvinget midje. Rett kant nede, med forsterket sidesøm

115


BLÅKLÄDER 2014

08

DAME

1545 Bukse Dame

7154 Bukse dame hage

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

8800 Marineblå

4699 Militærgrønn/Svart

34-46 Forsterkede spikerlommer som kan puttes oppi de belgede frontlommene ved behov. Kraftige belgede knelommer i CORDURA®. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme med pennelomme og knivholder. Beltehemper. Glidelås i gylf. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Telefonlomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Kraftig metallglidelås.D-ring for feste av ID-kortholder 2130. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

116

34-46 To innstikkslommer framme. Baklommer foret med CORDURA®. Benlomme med klaff og knapp samt påsydd mindre belget lomme foret med CORDURA®. Telefonlomme i midjen bak. Tommestokklomme foret med CORDURA®. D-ring foran. CORDURA®forsterkede kneputelommer. Sertifisert etter EN14404 standard sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018 sammen med EN14404 sertifiserte kneputer, modell: 4000, 4008 og 4018.

7120 Bukse dame

7105 Bukse Dame

7190 Bukse dame service

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

9457 Grå/Vinrød

9400 Grå # 9900 Svart

34-50 D20-D23

34-50

34-46

To lommer foran. Forsterket tommestokklomme. En baklomme. Dobbelstikning rundt alle lommer. Kraftig glidelås i gylf med patentknapp.

To stikklommer foran. Baklomme med klaff i kontrastfarge og knapp. Lårlomme med belg og påsydd tredelt pennelomme samt klaff i kontrastfarge og knapp. Telefonlomme med mulighet for knepping i underkant for fast eller løs underkant. Tommestokklomme. Kraftig glidelås. Legg i front.

To innstikkslommer. Baklommer med knapp. Benlomme med klaff samt telefon- og pennelomme. Formsydde knepartier.


BLÅKLÄDER 2014

09

BARN hantverk 1544 Bukse Barn # 4879 Pilejakke barn # 2060 Lue strikket barn

DAME


BLÅKLÄDER 2014

09

BARN

118

1544 Bukse Barn

1548 Piratbukse barn

2614 Selebukse Barn

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

1370 100% bomull, twill, 370g/m2

8800 Marineblå

8800 Marineblå

8800 Marineblå

C104-C164

C104-C164

C104-C164

To forsterkede spikerlommer som kan stoppes i de belgede framlommene. Knelommer. To baklommer med belg. Hammerholder. Forsterket tommestokklomme. Lårlomme med pennelomme og ekstralomme. Meisellommer på høyre spikerlomme. Beltehemper. Glidelås i gylf.

To forsterkede løse spikerlommer som kan puttes ned i i de belgede frontlommene. To belgede baklommer. Hammerhank. Solid glidelås i smekk. Liten tommestokklomme med blyantlomme. Benlomme med pennelomme og ekstra lomme. Piratbukse. Standard vask

To brystlommer. Lårlomme med klaff, pennelomme og ekstralomme. Tommestokklomme og ekstralomme. Hammerholder. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Seler med kraftig strikk, selespenne.

1547 Malerbukse barn X1500

1546 Bukse X-1500 barn

1210 100% Bomull, twill, 320 g/m²

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1094 Hvit/Grå

9900 Svart

3389 Gul/marineblå

C104-C164

C104-C164

C104-C164

To løse spikerlommer i Cordura, som kan stoppes inn i buksene. Kraftig metall glidelås i gylf. Sidelommer og to Cordura forsterkede baklommer med belg. En lårlomme med glidelås. Lårlomme delt og utstyrt med en pennelomme og miniatyr telefonlomme. Cordura forsterkede knær og benåpninger med Cordura forsterkning og snøring.

To løse spikerlommer i CORDURA® med verktøyshanker, kan stoppes ned innenfor buksen. Sidelommer. To baklommer med belg. Kraftig metallglidelås. Lårlomme. Forsterket tommestokklomme med pennelomme. Benlomme og telefonlomme. Pennelomme og ekstralomme. CORDURA®-forsterkede knepartier. D-ring i front. Forvasket.

To belgede lommer under de løse spikerlommene i front. To baklommer med ekstra stoffbredde og belg. Hammerhank. Belget benlomme med klaff. Forsterkning på knær. Tommestokklomme m/ekstra lomme. Fluoriserende farge.

1524 Bukse Varsel Barn


BARN

BLÅKLÄDER 2014

4858 + 1858

09

jakke & bukser Vind- og vanntett

FAVORITTER SOM TÅLER LEK OG MORO Det er våre aller minste kunder som setter yttertøyet vårt på prøve. Årets nye vinterjakke og -bukse tåler vill lek og beskytter mot vær og vind. Jakken og buksen er enkle å ta på og kan strammes der snø og kulde kan trenge inn. Stoff, knapper og reflekser er av samme gode kvalitet som resten av arbeidsklærne våre. Vi har heller ikke spart på funksjoner som teipede sømmer, forsterkning på knær og nederst på bena, reflekser eller andre fiffige detaljer.

Nyhet! Vind- og vanntett

Nyhet!

4858 Vinterjakke barn

1858 Vinterbukse barn

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

9933 Svart/Gul

9933 Svart/Gul

C104-C164

C104-C164

Vinterjakke med vattert fôr. Juster- og avtagbar hette. Fleece i kraven. Refleks på skuldre, armer og rundt liv. Justerbar erme-og nederkant. Indre mansjett med tommelhull. Fleece i kragen. Forsterkede albuer og ryggavslutning. Plagget er vann-og vindtett med tapede sømmer. Nyhet!

Vinterbukse i vind og vanntette materialer med pustefunksjon, tapede sømmer. Vattert fôr. Justerbar elastikk i midje. Avtagbare seler med justering. Snølås i ben med avtagbare stropper under føttene. Justerbar nedekant. Reflekterende for høy synlighet. Nyhet!

4848 Vinterjakke barn

1848 Vinterbukse barn

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

1977 100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m2

8933 Marineblå/Gul

8933 Marineblå/Gul

C104-C164

C116-C164

Vinterjakke med vattert for. Vind- og vanntett pustende stoff. Teipede sømmer. Brystlomme med glidelås. Sidelommer. Refleks nederst på armer og rygg. Strammesnor i midje. Ribb nederst på armene. Avtagbar hette. Fleece i kraven. Forsterkede albuer / nederst på rygg.

Vinterbukse med vattert for. Elastikk i midje. Frontlommer med glidelås. Snøstoppere i bena. Forsterkede knær, bak og innersøm. Refleks nederst på bena. Vind- og vannavvisende. Teipede sømmer.

119


BLÅKLÄDER 2014

09

BARN

4850 Jakke vendbar barn

1850 Bukse rutet barn

4860 Regnsett barn

1950 100% Polyester, pustende membran

1950 100% Polyester, pustende membran

8985 Marineblå/Kornblå

8985 Marineblå/Kornblå

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

C104-C164

C104-C164

Vendbar jakke, en side med pustende ytterstoff i ruter og en med ensfarget fleece. Brystlomme med glidelås. Sidelomme. Strammesnor i midje.

Pustende ytterstoff i ruter. Foret. Framlommer. Forsterkede knær og bak. Elastikk nederst i bena. Strammesnor og elastikk i midje.

9933 Svart/Gul C104-C164 Fleeceforet regntøysett for barn. Vind og vanntett med sveisede sømmer. Regulerbare/avtakbare seler, samt regulerbare/ avtakbare stropper under foten. Avtakbar hette. Justerbar midje. Laget i svart og highvis farge med reflekstape for høy synbarhet.

4879 Pilejakke barn

8802 T-skjorte barn

2060 Lue strikket barn

2505 65% polyester, 35% acryl, pile, 350g/m2

1030 100% Bomull, jersey, 180 g/m²

1031 95 % bomull/ 5% elastan, jersey, 200 g/m²

8800 Marineblå # 9900 Svart

1000 Hvit # 8900 Marineblå # 9900 Svart

9900 Svart

C104-C164

C104-C164

One size

Forlenget rygg og tommelgrep. Strammesnor i midjen. Sidelommer og brystlommer med glidelås. Forsterkede albuer. Tynnt polyesterfòr.

100% bomull t-shirt til barn.

Strikket lue i jersey med Blåkläder logo i front. Tynn og smidig kvalitet i to lag. Utmerket helårslue. Barnestørrelse

120


BLÅKLÄDER 2014

10

Rakennusala Sko 2445 Vernestøvel


BLÅKLÄDER 2014

10

Sko

2428 Vernesandal

2311 Vernesandal

3907 Nubuck lær, EVA/Nitrile

9900 Svart

9990 Svart/Grå

36-48

37-47

Overdel i lær. Yttersåle I TPU som er anti-skli behandlet, vannavvisende og motstandsdyktig mot olje. Øvrig såler i PU. Støtdempende. Innebygget materiale som sørger for bedret stabilitet og korrekt bøyningspunkt. Forsterket hæl innvendig. Stål tåhette og såle. Mesh foret. Velcro lås. EN ISO 20345 Sikkerhetsklasse S1P.

Normal passform med kompositt tåhette og syntetisk spiker tramp beskyttelse. Overdel laget av nubuck skinn og mesh. Yttersåle i nitril med godt grep, vann- og olje avvisende. Mellomsåle i EVA. Innersåle i PU med TPU støtte. Støtdempende. Antistatisk. Metal fri. EN ISO 20345:2011. Sikkerhetsklasse S1P SRC.

2310 Vernesko 3800 Brun 36-48 9900 Svart 36-48

9900 Svart

0001 Bred lest

39-47

9900 Svart

Overdel i skinn. Yttersåle med PU med bra grep, vann- og oljeavvisende. Mellomsåle og innersåle i PU. Støtabsorberende. Forsterket hælkappe. Tåhette i stål. Spikerbeskyttelse i stål. Antistatisk. EN ISO 20345 Beskyttelseklasse S3 SRC

W36-W48 Normal lest med ståltåhette og spikertrampbeskyttelse i stål. Bred lest med aluminium tåhette og syntetisk spiktrampbeskyttelse. Overdel av lær. Yttersåle i TPU med godt grep, vann og olje avvisende. Mellomsåle i PU. Innersåle laget av PU. Støtdempende. Meshfor. Antistatisk. EN ISO 20345 Beskyttelseklasse S3 SRC

122

2401 Vernesko

2310 Vernesko


Sko

10 BLÅKLÄDER 2014

2430 Vernesko

2429 Vernesko

2440 Vernesko

3905 Lær/Nitrile, EVA/Nitrile

3907 Nubuck lær, EVA/Nitrile

3904 Lær, EVA/Nitrile

9900 Svart

9990 Svart/Grå

9900 Svart

36-48

37-47

36-48

Normal passform med tåhette i aluminium og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel i syntetisk pustende skinn. Fôr i mesh. Yttersåle i nitrilgummi. Mellomsåle i EVA. Innersåle i PE og EVA. EN ISO 20345:2011. Sikkerhetsklasse S1P SRC.

Normal passform med kompositt tåhette og syntetisk spiker tramp beskyttelse. Overdel laget av nubuk lær. Yttersåle i nitril med godt grep, vann- og olje avvisende. Mellomsåle i EVA. Innersåle i PU med TPU støtte. Støtdempende. Antistatisk. Metal fri. EN ISO 20345:2011 Sikkerhetsklasse S3 SRC.

Normal lest med tåhette i aluminium og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel i skinn og mesh. Fôr i mesh. Yttersåle i nitrilgummi. Mellomsåle i EVA og PU. Innersåle i PE og EVA. Antistatisk. EN ISO 20345:2011. Sikkerhetsklasse S3 SRA.

2418 Vernesko varmeresistent

2419 Vernesko varmeresistent

9900 Svart

9900 Svart

37-48

37-48

Overdel i kuskinn. Yttersåle i nitrilgummi med godt grep. Vann- og oljeavvisende samt varmeresistent opp til 300 grader. Pustende Innersåle i PU. Støtdempende. Membran i foret. Ståltåhette. EN ISO 20345. Sikkerhetsklasse S2 HRO SRA.

Overdel i kuskinn. Yttersåle i TPU med godt grep. Vann- og oljeavvisende samt varmeresistent opp til 300 grader. Pustende innersåle i PU. Støtdempende. Membran i foret. Ståltåhette. EN ISO 20345, Sikkerhetsklasse S2 HRO SRA.

123


BLÅKLÄDER 2014

10

Sko

2431 3905 9900

SneakerS

Førs PU/s teklass e k hold inn for s god barh et

BESKYTTELSE OG ATTITUDE I SKJØNN FORENING Skap attitude på jobben med Blåkläders nye sneaker. En ankelhøy vernesko inspirert av surfe- og skatekulturen. Toppet med de riktige funksjonene, god kvalitet og den nyeste designen. Sneakeren har tåhette i aluminium og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel i ventilerende skinn og PU som slipper ut fuktighet. Den gode dempingen i mellomsålen gir deg en ekstremt lett følelse og god komfort. Yttersåle i nitril gir deg godt grep på glatte gulv, og den gummiforsterkede tådelen gjør sneakeren ekstra slitesterk.

tt t le rem Ekst emping d med d

me takt kon God rlaget e und

2431 Vernesko

Nyhet!

3905 Lær/Nitrile, EVA/Nitrile 9900 Svart 36-48 Medium lest med aluminiumtåhette og syntetisk spikertramp beskyttelse. Overdel i pustende syntetisk lær. Yttersåle i nitril gummi med godt grep, vann- og oljeavvisende. EVA mellomsåle. Innersåle i PE og EVA. Demping. Fôr i mesh. EN ISO 20345:2011. Verneklasse S1P SRC. Nyhet!

2315 Vernestøvel 9900 Svart 36-48

2305 Vernesko

0001 Bred lest

2445 Vernestøvel

3800 Brun # 9900 Svart

9900 Svart

3904 Lær, EVA/Nitrile

38-48

W36-W48

9900 Svart

Overdel i lær. Yttersåle I TPU som er anti-skli behandlet, vannavvisende og oljeresistent. Øvrige såler i PU. Støtdempende. Stål tåhette og såle. Mesh foret. Antistatisk. EN ISO 20345. Sikkerhetsklasse S3 SRC.

124

2315 Vernestøvel

36-48 Normal lest med ståltåhette og stål spiktrampbeskyttelse. Bred lest med aluminium tåhette og syntetiske spikertrampbeskyttelse. Overdel av lær. Yttersåle i TPU med godt grep, vann og olje avvisende. Mellomsåle i PU. Innersåle laget av PU. Støtdempende. TPU forsterket ytterhæl for økt stabilitet. Mikrofiber forsterkning på innsiden av hælen. Meshfor. Antistatisk. EN ISO 20345 Beskyttelsesklasse S3 SRC.

Normal lest med tåhette i aluminium og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel i skinn og mesh. Fôr i mesh. Yttersåle i nitrilgummi med bra grep, vann- og oljeavvisende. Mellomsåle i EVA og PU. Innersåle i PE. Antistatisk. EN ISO 20345:2011 Sikkerhetsklasse S3 SRA.


Sko

2447 3905 9900

10 BLÅKLÄDER 2014

Støvel

te sula

in g Th 600 a ultr

PEK NESE TIL VÆRGUDENE 100 %

Endelig er nye 2447 her, en vintersko i verdensklasse! Det er store ord, men disse skoene vil innfri alle forventningene dine, uansett værforhold og underlag. Yttersålen i nitrilgummi har et unikt mønster som gir et optimalt grep. Detaljene har vi valgt med omhu. Teipede sømmer kombinert med membran på overdelen og en kraftig gummilist rundt hele skoen gjør den ekstremt solid når det gjelder slitasje og vanntetthet.

tett

n van

migum 360° yttelse besk

2447 Vernestøvel vinter 3905 Lær/Nitrile, EVA/Nitrile 9900 Svart p

gre

l 1rme

Fo

36-48 Bred passform med tåhette i kompositt og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel i skinn og gummi med forseglede sømmer. Yttersåle i nitrilgummi. Mellomsåle i EVA. Innersåle i PE og EVA. Fôr i mesh og 600g Thinsulate. Antistatisk. EN ISO 20345:2011. Sikkerhets kategori SBH P A E SRA.

2415 Vern vinterstøvel 9900 Svart 37-48

2416 Støvel vinter

2415 Vern vinterstøvel

0001 Bred lest

0001 Bred lest

9900 Svart

9900 Svart

W36-W48

W37-W48

Bred lest med aluminium tåhette og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Overdel lær, glidelås på innsiden av støvelen. Yttersåle i TPU som er sklisikker, vannavvisende og oljebestandig. Mellomsåle i PU. Innersåle laget av PU. Støtdemping. Ullfor. Antistatisk. Behandlet med Polygiene teknikk som motvirker dårlig lukt. EN ISO 20345 Safety Class S3 SRC.

Normal lest med ståltåhette og syntetisk spikertrampbeskyttelse. Bred lest med aluminium tåhette og syntetiske spikertrampbeskyttelse. Overdel av lær. Yttersåle i TPU med godt grep, vann og olje avvisende. Mellomsåle i PU. Innersåle laget av PU. Støtdempende. TPU forsterket ytterhæl for økt stabilitet. Micro Fiber Forsterkning på innsiden av hælen. Thinsulate for. Antistatisk. Behandlet med Polygiene teknikk som motvirker dårlig lukt. EN ISO 20345 Safety Class S3 SRC.

125


BLÅKLÄDER 2014

10

Sko

2303 Vernestøvel 9900 Svart 39-48

2427 Støvel Neoprene

2425 Vernestøvel

2303 Vernestøvel

9900 Svart

9900 Svart

0001 Bred lest

37-48 (39-40 44-45)

37-48 (39-40 44-45)

9900 Svart

Støvel i Neoprene. Neoprenen er lagt til i flere lag som gjør at støvelen ventilerer fot og ben under bruk. Komfort temperatur mellom +10 til -35 grader. Støvelen er vanntett og Vibram yttersålen gir optimalt grep, stabilitet og komfort. Høyt skaft

Støvel i Neoprene med tåhette og spikertramp. Komfort temperatur mellom +20 til -15 grader. Neoprenen er lagt til i flere lag som gjør at støvelen ventilerer fot og ben under bruk. Støvelen er vanntett. Yttersålen er oljebestandig og har et grovt mønster for fra grep. Mellomhøyt skaft. Beskyttelsesklasse EN ISO 20345 klasse S5

W39-W48

Normal lest med ståltåhette og spikertrampbeskyttelse i stål og kunstige pelsfor. Bred lest med aluminiumtåhette, syntetisk spikertrampbeskyttelse og ullfor. Overdel av lær. Yttersåle i TPU med godt grep, vannavvisende og oljebestandig. Mellomsåle i PU. Innersåle laget av PU. Støtdemping. Stability Board for økt stabilitet og riktig flex punkt. EN ISO 20345 Safety Class S3 SRC.

2420 Støvel

O848 Støvel Boxer

9900 Svart

5689 Rød/Marineblå

37-47

36-47

Stål tåhette. Mellomsåle i stål. Tre forskjellige lengde på skaft. Sikkerhetsklasse EN ISO 20345 klasse S5 SRA.

Stålhette og spikertramp. Refleks. Kraftig mønstret såle. Sikkerhetsklasse EN345 SB P.

126


Sko

BLÅKLÄDER 2014

SKO KRAV, TESTER OG STANDARDER

10

EN ISO 20345:2011: Spesifikasjon for vernesko til profesjonell bruk: Sko med egenskaper som er beregnet for å beskytte brukeren mot ulykker som kan oppstå innen de sektorene av arbeidslivet som skoene er utformet for. Skoene har tåhette som er utformet for å beskytte mot støt. Klassifisering av sko og støvler I. Sko og støvler av lær og andre materialer, unntatt alle sko av gummi eller polymeriske materialer. II. Sko og støvler av gummi eller polymeriske materialer. Støtbeskyttelsen som gis, er 200 Joule (J). Komprimeringsbeskyttelsen som gis, er 15 000 Newton (N). Skoene er egnet som beskyttelse mot følgende farer (vær oppmerksom på henvisningen til merkingen): • Støt eller trykk mot tærne (alle sko er utstyrt med tåhette). • Støt med hælen mot bakken (sko SB-E, S1-S2-S3). • Støt mot ankelen (bare støvelmodell med beskyttelse for ankelen). • Perforering av sålen (bare modeller med spikerbeskyttelse mot perforeringen SB-P, S1-P, S3, S5). • Hydrokarboner/oljer: samtlige EN ISO 20345. • Øvrige farer baseres på vist symbol/kategori.

Merkingskategorier for vernesko: Kategori

Klasse

SB

I eller II

Tilleggskrav

S1

I

Lukket hæl. Antistatiske egenskaper. Energiopptak i hælområdet.

S2

I

Samme som S1 med tillegg for vanngjennomtrengning og absorbering.

S3

I

Samme som S2 med sålens motstand mot gjennomtrengning. Profilert såle.

S4

II

Antistatiske egenskaper. Energiopptak i hælområdet.

S5

II

Samme som S4 med sålens motstand mot gjennomtrengning. Profilert såle.

SBH

Hybrid

Krav til sko med sklibeskyttelse: Merking av produkter med sklibeskyttende egenskaper

Symbol

Keramiske plater med natriumlaurylsulfat

SRA

Stål med glyserol

SRB

Keramiske plater med natriumlaurylsulfat og stål med glyserol

SRC

Tilleggsegenskaper: Krav/funksjon

P

Elektrisk ledende sko

C

Antistatiske sko

A

Elektrisk isolerende sko Hele sko

HI

Kuldeisolering

CI

Vanntette sko

E WR

Fotbeskyttelse

M

Ankelbeskyttelse

AN

Vanngjennomtrengning/-absorbering i overdel Skjærebeskyttelse i overdel

Yttersåle

I

Varmeisolering Energiabsorbering i hælområde

Overdel

Symbol

Gjennomtrengningsresistens i sålen

Varmeresistent yttersåle

WRU CR HRO

Tilleggsinformasjon: Antistatiske sko skal brukes om nødvendig for å minimere elektrostatisk oppladning i skoene, og dermed unngå at det oppstår gnister som kan antenne brannfarlige stoffer og damp, og om det er fare for elektriske støt fra elektriske apparater.

127


BLÅKLÄDER 2014

10

Sko

128

2209 Funksjonssokk 2-pakk

2210 Funksjons sokk

2211 Raggsokk ull

1713 60% ull, 33% polyamid, 7% lycra

1714 70% ull 27% polyamide, 3% elastane

1716 82% Ull, 18% polyamide

9994 Svart/Grå

9994 Svart/Grå

9400 Grå

37-39 40-42 43-45 46-48

37-39 40-44 45-48

37-39 40-44 45-48

Frottèstrikking i sålen beskytter foten og gir en støtdempende effekt. Tynnere strikking på oversiden for optimal komfort. Støtte for midtfoten. Luftekanaler for bedre fukttransport. Ribbestrikk i skaft.

Frottèstrikking i sålen beskytter foten og gir en støtdempende effekt. Tynnere strikking på oversiden for optimal komfort. Støtte for midtfoten. Luftekanaler for bedre fukttransport. Vriststøtte og ribbestrikk i skaft.

Kraftig raggsokk. Frottèstrikking i sålen bestytter foten og gir en støtdempende funksjon. Ribbestrikk i skaft.

2202 Sokker

2207 Thermosokk

2212 SKOKREM

0003 3-Pakk # 0120 120-Pakk

0003 3-Pakk # 0060 60-Pakk

One size

One size

One size

Nøytral farge. Polerer, beskytter og impregnerer farget lær.

Ensfarget svart sokk i 80% bomull og 20% polyamid

Ekstra tykk frottèsokk/thermosokk i polyamid/acryl.

2215 Skosnøre 3-pakk

2214 Skosnøre 3-pakk

2213 SKOBØRSTE

3800 Brun

9900 Svart

One size

100cm-130cm

100cm-205cm

Svinebust

Lengde 100-130 cm. Farge: Brun

Lengde 100-205 cm. Farge: svart.


Sko

10 BLÅKLÄDER 2014

2219 Sokk frotte lang

2220 Sokk tykk frotte

2221 Sokk medium frotte

1720 60% ull, 16 % polyamide, 18% akryl, 4% cordura, 2% lycra

1720 60% ull, 16 % polyamide, 18% akryl, 4% cordura, 2% lycra

1720 60% ull, 16 % polyamide, 18% akryl, 4% cordura, 2% lycra

9900 Svart

9900 Svart

9900 Svart

36-39 40-42 43-45 46-48

36-39 40-42 43-45 46-48

36-39 40-42 43-45 46-48

Knelang frotte sokk med ull i utvalgte partier for maksimal varme. Cordura tråd strikket inn i hæl for lang holdbarhet. Hel frotte gir god varme i kalde miljøer. Designet og testet for komfort og varme under hele arbeidsdagen.

Full frotte sokk med ull i utvalgte ormåder for maksimal varme. Cordura tråd strikket inn i hæl for lang holdbarhet. Hel frotte gir god varme i kalde miljøer. Designet og testet for komfort og varme under hele arbeidsdagen.

Frotte sokk med strikket frotte i såle og rundt tær for ekstra varme. Corduraforsterkning på hæl. Designet og testet for behagelig bruk i alle slags arbeidssko.

2223 Ankelsokk medium frotte

2224 Sokk Coolmax 2-pakk

2225 Ankelsokk Coolmax 2-pakk

1719 64% Ull, 16% polyamide, 18% akryl, 2% lycra

1718 80% coolmax, 17% polyamide, 3% lycra

1718 80% coolmax, 17% polyamide, 3% lycra

9900 Svart

9900 Svart

9900 Svart

36-39 40-42 43-45 46-48

36-39 40-42 43-45 46-48

36-39 40-42 43-45 46-48

Frotte sokk med strikket frotte i såle og rundt tær for ekstra varme. Corduraforsterkning på hæl. Designet og testet for behagelig bruk i alle slags arbeidssko.

Vanlig sokk med mesh strikking for maksimal ventilasjon. Sømløs tå. COOLMAX materiale på utvalgte steder for best mulig fukttransport. Designet og testet for komfort og tørre føtter hele arbeidsdagen.

Lav ankelsokk med mesh strikking for maksimal ventilasjon. Sømløs tå. COOLMAX materiale på utvalgte steder for best mulig fukttransport. Designet og testet for komfort og tørre føtter hele arbeidsdagen.

129


BLÅKLÄDER 2014

10

Sko

2217 Såle formbar

2218 Innersåle PU

2203 Innleggsåle

5600 Rød # 8900 Marineblå

9400 Grå

36-48

35-43/44

38-48

Filtsåle. Varm og fuktabsorberende underside.

Den røde sålen farge 5600 er 2,5 mm høy og blå 8900 4 mm. Begge har støtdempende materiale, gir god isolasjon og optimal støtte og komfort. Den har en dyp hæl-kopp for bedre stabilitet, og som gjør at kroppens egen fett pute i hælen utnyttes optimalt. Den er kraftig bygget opp i buen på foten for maksimal støtte. Er det for mye kan du forme den selv ved å varme den i ovnen ved 90 ° C i 2 min og deretter trår den ned i et minutt eller to. På denne måten former den seg etter din fot. Sålen har støtdempningsgaranti for 2 år og en forventet levetid på ca 3 år

Støtdempende såle i PU (Polyuretan) Oversiden i fuktabsorberende vevnad. Antistatisk.

Vernesko med bred lest Nå finnes de mest populære modellene våre også med bred lest. Perfekt passform for deg med litt bredere fot. Den brede lesten er utformet med tekstil spikerbeskyttelse og tåhette i aluminium, noe som gjør skoen 17 % lettere sammenlignet med normal lest. Alle modeller med bred lest har beskyttelsesklasse S3.

130


BLÅKLÄDER 2014

11

Rakennusala Hansker 2231 Arbeidshanske


BLÅKLÄDER 2014

11

Hansker

132

2243 Arbeidshanske

2244 Arbeidshanske

3940 Syntetisk lær, spandex

3941 Syntetisk lær, Spandex, antislipp materiale

9900 Svart

9994 Svart/Grå

8-12

8-12

HÅND: Olje-og vannavvisende syntetlær med forsterkning for øket slitestyrke. FINGRE: Forsterkede fingertupper. HÅNDBAK: Vannavvisende TPU Spandex. HÅNDLEDD: Borrelås. Passer bra til forskalings-, grunn, og stenarbeider. PPE Kat 2, EN388:2003 3121, EN 420:2003.

HÅND: Syntetlær med forsterkning for øket slitestyrke og antiskli for bedre grep. FINGRE: Forsterkede fingertupper antiskli behandlet. HÅNDBAK: Vannavvisende TPU Spandex. HÅNDLEDD: Borrelås. Passer bra til arbeid som sliter. F.eks armering og gipsing, samt grunn- og annleggsarbeide ved tørre forhold. PPE Kat 2, EN388:2003 2121, EN 420:2003.

2250 Arbeidshanske

2265 Arbeidshanske

3941 Syntetisk lær, Spandex, antislipp materiale

3942 Stretch PU, spandex

9900 Svart

9900 Svart

8-12

7-12

HÅND: Syntlær med BLK-trykket grep. RYGG: Strikket polyester og syntlær. HÅNDLEDD: Neopren krave. BRUKSOMRÅDE: For byggarbeider der fleksibilitet, grep og fingertuppsfølelse behøves. SERTIFISERT: PPE kat 2, EN 420:2003, EN388: 2003 3121

HÅND: Elastisk PU for bedre følelse og grep. RYGG: Spandex for bedre bevegelighet. HÅNDLEDD: Åpning med elastikk. BRUKSOMRÅDE: Industri, transport og byggearbeider hvor fleksibilitet er ønsket. SERTIFISERT: PPE Kat 2, EN 420:2003, EN388:2003 1121.


Hansker

11 BLÅKLÄDER 2014

2252 Arbeidshanske

2230 Arbeidshanske

3916 Geiteskinn, kuttbeskyttende for, spandex, TPU.

3910 Geiteskinn, spandex

9900 Svart

9900 Svart

8-12

8-11

HÅND: Lærhanske med slitesterkt skjære beskyttende fòr. FINGRE: Fingertuppene i 2-lags skinn. RYGG: Lær med knokebeskyttelse., TPR fingerbeskyttelse og Spandex. HÅNDLEDD: Åpen krave med bred åpning. BRUKSOMRÅDE: For konstruksjon når holdbarhet, høy beskyttelse og fingertuppsfølelse kreves. SERTIFISERT: PPE kat 2, EN 420:2003, EN388: 2003 3542

HÅND: Ekstra kraftig geiteskinn med forsterket håndflate. FINGRE:Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. Forsterket med ekstra kraftig geiteskinn. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 3232, EN 420:2003.

2235 Arbeidshanske

2234 Arbeidshanske

3915 Syntetisk lær

3914 Syntetisk lær, neoprene

9994 Svart/Grå

9922 Svart/Khaki

8-11

8-11

HÅND: Maskinvaskbart syntetlær med forsterket håndflate for øket slitestyrke. FINGRE: Forsterkede fingertupper for øket slitestyrke. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 4232, EN 420:2003.

HÅND: Maskinvaskbart syntetlær med forsterket håndflate for øket slitestyrke. FINGRE: Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK: Stretch med pustefunksjon. Mesh kombinert med neoprene på knokene for ekstra beskyttelse. HÅNDLEDD: Avslutning i neoprene for ekstra beskyttelse. PPE kat 2, EN388:2003 4132, EN 420:2003.

133


11

Hansker

BLÅKLÄDER 2014

Regul lukk erbar ing

2245 3942 9994

Hån d PU-s nær tret ch

hanske

Flek s over ibel side

DEN RIKTIGE FØLELSEN, HELT UT I FINGERTUPPENE

Beskytt hendene dine med tynne og komfortable hansker som gjør det enklere å utføre jobben. Hansken passer til alle typer monteringsarbeid som krever fingerferdighet og smidighet.

erfing simal lse Mak e tuppføl

2245 Monteringshanske 3942 Stretch PU, spandex 9994 Svart/Grå 8-12 HÅND: Stretch PU for bedre følelse. FINGRE: Forsterkede fingertupper for øket slitestyrke. HÅNDBAK: Spandex. HÅNDLEDD: Borrelås. Passer bra til enklere type monteringsarbeide hvor fingerfølelse kreves. PPE kat 2, EN388:2003 2111, EN 420:2003.

2233 Monteringshanske

2232 Monteringshanske

3913 Syntetisk lær, rubber-tec, spandex

3912 Syntetisk lær, spandex

9994 Svart/Grå

9900 Svart

8-11

8-11

HÅND: Maskinvaskbart syntetlær med gummi forsterkning i håndflaten. FINGRE:Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 4141, EN 420:2003.

HÅND: Maskinvaskbart syntetisk lær. FINGRE:Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 3121, EN 420:2003.

134


Hansker

11 BLÅKLÄDER 2014

2247 Monteringshanske foret 3944 Syntetisk lær, Spandex, Polar fleece 9994 Svart/Grå 8-12 HÅND: Stretch PU for bedre følelse og forsterkning i vannavvisende syntetlær for øket slitestyrke. FINGRE: Forsterkede fingertupper for øket slitestyrke. HÅNDBAK: Spandex. FOR: Fleece. HÅNDLEDD: Borrelås og snølås. Passer fint ved enklere montasjearbeide hvor øket fingerfølelse er ønsket. PPE kat 2, EN388:2003 1122, EN 420:2003, EN 511 110

2236 Arbeidshanske foret 3920 Syntetisk lær, spandex, 80 g thinsulate 9900 Svart 8-11 HÅND: Maskinvaskbart syntetlær. FINGRE: Forsterkede fingertupper for øket slitestyrke. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 3222, EN 420:2003.

2237 Arbeidshanske foret 3921 Polyester/Bomull canvas, rubber-tec, fleecefor 9900 Svart 8-11 OVERFLATE: Polyester/bomull stretch canvas med vannavvisende belegg. FOR: Børstet polyesterfleece. HÅND: Gummi forsterkninger i håndflate og fingertupper for øket slitestyrke. HÅNDLEDD: Nylonstropp for justering av vidde. PPE kat 2, EN388:2003 4122, EN 420:2003.

2248 Arbeidshanske foret

2249 Arbeidshanske foret

2266 Arbeidshanske foret

3943 Syntetisk lær, Spandex, Polar fleece

3945 Syntetisk lær, spandex, 100g thinsulate

3944 Syntetisk lær, Spandex, Polar fleece

9994 Svart/Grå

9900 Svart

9900 Svart

8-12

8-12

7-12

HAND: Vannavvisende syntetlær med forsterkning for øket slitestyrke. og antiskli for bedre grep. FINGRE: Forsterkede fingertupper med antisklibelegg. HÅNDBAK: Vannavvisende TPU Spandex. FOR: Fleece. HÅNDLEDD: Borrelås med snølås. Passer fint til forskalings-, armerings-, gips-, mark og belegningsarbeide. PPE kat 2, EN388:2003 2121, EN 420:2003, EN 511 120.

HÅND: Vannavvisende syntetlær med forsterkning for øket slitestyrke og antiskli for bedre grep. FINGRE: Forsterkede fingertupper antiskli behandlet. HÅNDBAK: Vannavvisende TPU Spandex. FOR: Thinsulate 100 gr. HÅNDLEDD: Borrelås og snølås. PPE kat 2, EN388:2003 2122, EN 420:2003, EN 511 120.

HÅND: Elastisk PU for bedre følelse og grep. RYGG: Spandex for øket bevegelse. HÅNDLEDD: Åpning med elastikk. FÒR: Fleece med vanntett og pustende membran. BRUKSOMRÅDE: Industri, transport og byggearbeider hvor fleksibilitet, vanntetthet og kuldebeskyttelse er ønsket. SERTIFISERT: PPE Kat 2, EN 420:2003, EN388:2003 1211.

135


BLÅKLÄDER 2014

11

Hansker 3-ve luk is just king e /str rbar amm ing

e gr in e f te d y Bø ndfla hå

2238 3922 9933

hanske

og

sky

tbe Stø

lse

tte

DETALJENE SKAPER HELHETEN Små ting som teller. Hvis du fryser på hendene, er det vanskelig å gjøre en god jobb, selv om jakken er varm. Hanske 2238 gir deg godt grep og perfekt komfort, selv om du har frost i skjegget. Hansken er dessuten vannavstøtende og slipper gjennom fuktighet. En klassiker med oppgradert passform i ekstra kraftig hjorteskinn. Fingertupper uten sømmer gir deg den riktige følelsen. Vær nøye med detaljene. Det er vi.

2238 Arbeidshanske foret 3922 Hjorteskinn, Polyester/Bomullcanvas, vannavstøtende 9933 Svart/Gul 8-11 OVERFLATE: Polyester/bomull stretch canvas med vannavvisende belegg. FOR: Børstet polyesterfor. INNLEGG: G100 3M Thinsulate for. HÅND+FINGRE: Ekstra kraftig hjorteskinn med forsterket håndflate. Fingertupper uten sømmer for bedre føling. Skålformet håndflate for ekstra komfort. VANNAVVISENDE: Wabtech for som er vannavstøtende og pustende. HÅNDLEDD: Nylonstropp for justering av vidde. Elastisk avslutning med strammesnor. Borrelås for justering av passform. TOMMEL: Vattert PU-forsterkning på tommelbakside. KNOKER: 5 millimeter EVA skum for ekstra beskyttelse. PPE kat 2, EN388:2003 3143, EN 420:2003.

2231 Arbeidshanske 3911 Hjorteskinn, spandex, neoprene 9933 Svart/Gul 8-11 HÅND: Ekstra kraftig hjorteskinn. FINGRE: Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. Neoprene forsterkede knoker. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. PPE kat 2, EN388:2003 2132, EN 420:2003.

2239 Arbeidshanske foret

2240 Arbeidshanske highvis foret

2242 Arbeidshanske highvis

3930 Geiteskinn, 100 g polyesterfleece, refleks

3932 Syntetisk lær, 3 lags elastisk mesh, refleks

3923 Hjorteskinn, spandex, neoprene, 60 g thinsulate

3394 Gul/Grå

3394 Gul/Grå

9933 Svart/Gul

8-11

8-11

8-11

HÅND: Ekstra kraftig geiteskinn med forsterket håndflate. KNOKER: 3M Scotchlite refleksbånd forsterket med lær over knokene. OVERFLATE: Vannavvisende 100% polyesterstoff. FOR: Vattert med 100 gm polyesterull og foret med fleece. HÅNDLEDD: Strikket avslutning med lærstropp for justering av vidde. CE kat 2, EN388:2003 2131, EN 420:2003.

HÅND: Maskinvaskbart syntetisk lær. FINGRE: Fingertupper uten sømmer for ekstra komfort. HÅNDBAK:Elastisk nettstrikket trikå på oversiden for maksimal bevegelsesfrihet. KNOKER: Refleksbånd over knokene. PPE Kat 2, EN388:2003 2121, EN 420:2003.

HÅND: Ekstra kraftig hjorteskinn. FINGRE: Ekstra romslige fingertupper for maksimal komfort. HÅNDBAK: Elastisk spandex som lar hånden puste. Neoprene forsterkede knoker. HÅNDLEDD: Justerbar borrelås. FOR: G60 3M Thinsulate for. VANNAVVISENDE: Vannavstøtende/fuktgjennomslippende for. PPE kat 2, EN388:2003 2132, EN 420:2003.

136


Hansker

e

BLÅKLÄDER 2014

2282 + 2280

15 g a enn nger s ter stå l ker

11

hanske

g Vann- o ende vis oljeav

2282 Arbeidshanske 3946 PE/PA, Nitrile 9990 Svart/Grå g grep o else Bedre tt ebesky skjær

FOR DET BESTE HÅNDLAGET

Strikket hanske i verdens sterkeste garn, nemlig polyeten. En tynn og smidig arbeidshanske der innerhånden er forsterket med nitrilgummi, som gir deg perfekt grep og god motstand mot slitasje og kutt. Nitrilgummi som materiale er oljeresistent og vanntett. Skjærebeskyttelsesnivå 5 på hanske 2282, skjærebeskyttelsesnivå 3 på hanske 2280.

7-11 Sømløs strikket hanske i syntetisk materiale. Belagt med nitril i håndflaten. Høy komfort, fingerfølsomhet og godt grep. Kuttbeskyttelse nivå 5. PPE Kat2, EN388: 2003 4542, EN 420:2003 .

2280 Arbeidshanske 3946 PE/PA, Nitrile 9990 Svart/Grå 7-11 Sømløs strikket hanske i syntetisk materiale. Belagt med nitril i håndflaten. Høy komfort, fingerfølsomhet og godt grep. Kuttbeskyttelse nivå 3. PPE Kat 2, EN388: 2003 4342, 420:2003 EN.

12-pakk

6-pakk

2270 Arbeidshanske 12-pakk

2275 Arbeidshanske 6-pakk

3948 CO/PES/Elasthane, Nitrile

3947 Akryl/Elasthane, Latex

0012 12-Pakk

0006 6-pack

7-12

8-12

Sømløs strikket hanske i bomull / polyester / elastan. Belagt med nitril i håndflaten. Høy komfort, fingerfølsomhet og godt grep. PPE Kat 2, EN388: 2003 4121, EN420:2003.

Sømløs strikket og foret hanske i akryl. Belagt med latex i håndflaten. PPE Kat 2, EN388: 2003 1241, EN420:2003.

137


VELG HANSKER ETTER ARBEIDSSITUASJON Modell

2230

2231

x

x

Håndverk – montering Håndverk – grovt

2232

2233

x

x

2234

2235

x

x

Håndverk – vinter, montering

2237

2238

x x

Håndverk – kaldt og vått

x x

x

Industri/service – vinter

2240

x

Håndverk – vinter, grovt Industri/service

2239

x

x x

x

Skjærebeskyttelse Varsel Hage

138

x x


2242

2243

2244

x

x

x

2245

2247

2248

2249

2250

2252

x

x

2265

2266

x

2270

2275

x

2280

2282

x

x

x

x

x x

x

x

x x

x

x x

x

x

x x

x x

139


BLÅKLÄDER 2014

11

Hansker

HANSKER KRAV, TESTER OG STANDARDER EN420

ALLMENNE KRAV OG TESTMETODER SOM STILLES TIL VERNEHANSKER Inneholder følgende:

• Definisjoner for hansker og hender. • Hanskene skal ikke utgjøre noen fare, forårsake fare eller allergier. • PH-verdien til hanskematerialet skal være høyere enn 3,5 og lavere enn 9,5 (nøytral). • Mengden seksverdig krom i hanskematerialet skal ikke overstige 3 mg/kg. • Størrelsesordning er standardisert med bl.a. minimum lengde på hansken. • Merking av hansker og emballasje er også standardisert.

EN 388

Ytelsesnivå

I denne standarden testes hansker for følgende risikoer: • Slitasjemotstand • Skjæremotstand • Rivestyrke • Punkteringsmotstand For hver test får man et resultat basert på tabellen nedenfor.

Test

Nivåer

Konveksjonskulde

0–4, der 4 er best

Kontaktkulde

0–4, der 4 er best

Evne til å motstå vann (5 minutter)

0 eller 1*

* 0 = Vanngjennomtrengning etter 5 minutter i henhold til EN 511:2006, som erstatter tidligere standarder med 30 minutter. 1 = Ingen vanngjennomtrengning etter 5 minutter i henhold til EN 511:2006, som erstatter tidligere standarder med 30 minutter. X = Hansken er ikke levert inn for den spesifikke testen, eller så egner ikke den spesifikke testmetoden seg for hanskenes design og/eller materiale.

Ytelsesnivå Test

Nivå 1

Slitestyrke (Antall sykluser)

EN 511 Hanskene er spesielt utformet for å beskytte hendene mot kulde.

Skjæremotstand (indeks)

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

100

500

2000

8000

-

1,2

2,5

5,0

10,0

20,0

Rivestyrke (N)

10

25

50

75

-

Punkteringsmotstand (N)

20

60

100

150

-

0 = Hansken ligger under det laveste ytelsesnivået for den spesifikke testen. X = Hansken er ikke levert inn for den spesifikke testen, eller så egner ikke den spesifikke testmetoden seg for hanskenes design og/eller materiale.

Forklaring av ytelsesnivåer Ytelsesnivå

Laveste bruksforhold [°C] Lav aktivitet

Laveste bruksforhold [°C] Middels aktivitet

Laveste bruksforhold [°C] Høy aktivitet

1

-

10

-15

2

-

0

-30

3

8

-15

-

4

-10

-30

-

Tabellen er relevant for omgivelsestemperatur ved en vindhastighet på 0,5 m/s.

140


BLÅKLÄDER 2014

12

Rakennusala TILBEHØR 3098 Reiseveske # 1500 Bukse Håndverk X1500 # 2431 Vernesko


12 BLÅKLÄDER 2014

TILBEHØR

4003 Belte

4004 Belte

9900 Svart

4006 Belte

9900 Svart

9900 Svart

One size

One size

One size

Spenne i antik messing med innpreget logo. Bredde 4 x 125 cm. Elastisk.

Spenne i børstet stål. Bredde 4 x 130 cm. Elastisk.

Bredde 50 mm. Passer bl.a til våre vester.

4007 Lærbelte

4033 Belte Canvas

3900 Lær

9900 Svart

3800 Brun # 9900 Svart

One size

85cm-115cm

Canvasbelte med spenne i børstet stål. Blåkläder trykk. Bredde 4 x 125 cm

Bredde 45 mm. Lengde 85, 95, 105 och 115cm.

Nyhet!

Nyhet!

iert

tall

me Ikke

4039 Belte flammehemmende 9900 Svart

142

m Gum

ne

spen

4038 Belte gummibelagt spenne 9900 Svart

One size

One size

Flammehemmende belte, lengde 130 cm. Spenne i flammebeskyttet plast med Blåkläder logo. Testet for EN ISO 11612. Nyhet!

Midjebelte med gummiert spenne. Beltet kommer i en lengde og kan lett tilpasses til individuell størrelse. Spennen er glatt og lett å åpne og har en gummi belegg for å unngå riper på andre gjenstander under arbeide. Beltematerialet er i en sterk og holdbar stretchkvalitet. Lengde 120 cm. Nyhet!


TILBEHØR

12 BLÅKLÄDER 2014

2130 Id-kort holder

2120 Telefonlomme

9900 Svart

1800 65% Polyester/35% Bomull, twill, 240 g/m²

One size

9900 Svart

Settes fast med karabinkrok på plagg utstyrt med D-ring.

One size Beltehempe. Borrelåslukking. Regulerbar dybde. ID-kort lomme. Passer telefoner av iPhone størrelse også.

mpe il he 1960 er t 8, Pass ell 156 d i mo 61 9 og 1

4020 Hammerholder med borrelåsfeste

4009 Seler

1897 Boksershorts 2-pack

1006 70 % Polyester/30% Elastikk

1166 95% Bomull/5% elastane, 190 g/m²

9900 Svart

9900 Svart

1000 Hvit # 9900 Svart

One size

One size

S-XXL

Lakkert metallbøyle med borrelåsfeste for plassering i belte. Passer direkte i borrelåsfeste på bukser modell 1567, 1568, 1960 og 1961.

Bredde 5 cm. Doble klips.

Myk og smidig singeljersey, preget elastikk i midjen.

143


BLÅKLÄDER 2014

12

TILBEHØR

144

2048 Flex fit baseball cap

2049 Basic Caps

2046 Caps u/ Logo

1372 98% Bomull 2% Spandex

1350 100% Bomull,

8900 Marineblå

9900 Svart

8900 Marineblå # 9900 Svart

One size

One size

One size

Yachting model. Blåkläderlogo bak på borrelås justering.

Flex Fit caps med baseball design. Laget i bomull/spandex blanding for komfortabel bruk og god passform. Brodert med en Blåkläder logo i 3D.

Caps med justerbar borrelås på baksiden for enkel størrelsesjustering. Laget i slitesterkt og varig dobbeltstrikket stoff for lang holdbarhet og god passform.

9064 Cap 59

2042 CAPS CANVAS BLAKLADER

2045 Caps

4600 Militærgrønn # 8300 Stålblå # 9900 Svart

8900 Marineblå

5600 Rød # 9900 Svart

One size

One size

One size

BLAKLADER brodering. Justerbar størrelse. Forvasket.

Yachting model. Brodert Blåkläderlogo foran og på nakkebåndet

Flex fit caps med tøff ”59” brodering. Capsen finnes i to freshe farger, rød og svart med hvit brodering. Capsen er laget i en blanding av bomullstretch for komfortabel bruk og god passform.


TILBEHØR

12 BLÅKLÄDER 2014

3098 Reiseveske

3099 Reiseveske 110 L

9900 Svart

9900 Svart

One size

One size

Slitesterkt vannavvisende materiale. Rommer 90 liter. Kan brukes som ryggsekk.

Reiseveske i slitesterkt vannavvisende materiale. Polyestervev med TPU-belegg. Rommer 110 liter. Teleskophåndtak, hard bunn og hjul. Kan også brukes som ryggsekk

2125 Spikerlommer (par)

2129 Skjøtestykke til vest 3105

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

1860 65% polyester, 35% bomull, twill, 300g/m2

8900 Marineblå # 9400 Grå

5600 Rød # 8500 Kornblå # 8900 Marineblå # 9400 Grå # 9900 Svart

One size Løse lommer leveres som par.

One size Gjør håndverksvesten to størrelser større slik at man kan bruke den om vinteren med et ekstra plagg under. Passer til str XXXL.

2183 Spikerlommer løse for 1810, 1883, 1885, 2660 (2-pk) 1948 CORDURA® 8500 Kornblå # 8800 Marineblå # 9900 Svart S-XL Spikerlommer i CORDURA® for bukse modell 1810, 1883, 1885, 2660. Avtagbare lommer som selges separat. Leveres i par. Størrelser: XS=C40-C42, S=C44, D84, M=C46, C146, D88, L=C48, C148, D92, XL=C50-C64, C150-C162, D96-D124. Bukse modell 1810, M=S-M, L=L-XL, XL= 2XL-3XL

145


BLÅKLÄDER 2014

12

TILBEHØR

4000 Kneputer 1202 Polyeten 9900 Svart One size

BESKYTT KNÆRNE Knebeskytterne og knebeskytterlommene våre passer til alle håndverkerbuksene våre samtidig som de er sertifisert i henhold til *EN 14404. De gir deg maksimal komfort, trykkfordeling og beskyttelse mot spiker og kan plasseres i forskjellige høyder i knebeskytterlommen. Garantert behagelig for deg og knærne dine. *Gjelder ikke piratbukser, artikkel 1539, 1540 og 1542.

146

Standard kneputer i skumplast. Kneputene er sertifsert i henhold til EN14404, type 2, nivå 1 anvendt sammen med CE-merkede bukser. Dimensjon 207x180x20 mm. Passer våre modeller 1500 og 1501.

4111 Knepute, multipack 1202 Polyeten 9900 Svart One size Standard kneputer i skumplast. Kneputene er sertifsert i henhold til EN14404, type 2, nivå 1 anvendt sammen med CE-merkede bukser. Dimensjon 207x180x20 mm. Passer våre modeller 1500 og 1501. OBS! 30-pakk.

4018 Kneputer

4008 Kneputer Forsterket

1200 Polyeten

1015 Skummateriale med CORDURA®

9900 Svart

9900 Svart

One size

One size

Kneputer sertifisert EN14404 sammen med CE-merkede bukser. Størrelse 290x180x20 mm.

CORDURA®-forsterkede kneputer av gel-materiale som oppfyller kompresjonskravene samt kravet for motstand ved gjennomtrenging av spiker SS-EN 14404


MÅLTABELLER HERRESTØRRELSER Lengde 176-180 cm A B C D

Brystvidde Midjevidde Hoftevidde Indre benlengde

D: Større midje Lengde 170-174 cm A B C D

Brystvidde Midjevidde Hoftevidde Indre benlengde

C: Normal midje Lengde 182-186 cm A Brystvidde B Midjevidde C Hoftevidde D Indre benlengde

S

M

L

XL

XXL

XXXL

XXXXL

C42

C44

C46

C48

C50

C52

C54

C56

C58

C60

C62

C64

84 72 88 77

88 76 92 78

92 80 96 79

96 84 100 80

100 88 104 81

104 92 107 82

108 97 110 83

112 102 113 84

116 107 116 85

120 112 119 86

124 117 122 87

128 122 125 88

BLÅKLÄDER 2014

XS

C: Normal midje

D84

D88

D92

D96

D100

D104

D108

D112

D116

D120

D124

D128

D132

D136

84 78 90 70

88 82 94 71

92 86 98 72

96 90 102 73

100 94 106 74

104 98 109 75

108 103 112 76

112 108 115 77

116 113 118 78

120 118 121 79

124 123 124 80

128 128 127 81

132 133 130 82

136 138 133 83

C146

C148

C150

C152

C154

C156

C158

92 80 97 83

96 84 101 84

100 88 105 85

104 92 108 86

108 97 111 87

112 102 114 88

116 107 117 89

SLIK FINNER DU RIKTIG STØRRELSE! Ta dine kroppsmål i følge skissen og se hvilken størrelse du behøver. Ta målene ikledd tettsittende undertøy. Alle mål bør tas så tett inntil kroppen som mulig. Kontroller hvilke størrelser som finnes før du bestiller. Noen artikler finnes kun i begrenset antall.

DAMESTØRRELSER

SLIK MÅLER DU

C: Normale hofter Lengde 168 cm (± 4 cm) A Brystvidde B Midjevidde C Hoftevidde D Indre benlengde D: Bredere hofter Lengde 162 cm (± 4 cm) A Brystvidde B Midjevidde C Hoftevidde D Indre benlengde

S

M

L

XL

A Bryst Mål horisontalt over brystets/bystens bredeste sted. Pass på at målebåndet holdes rett over ryggen.

XXL

C34

C36

C38

C40

C42

C44

C46

C48

C50

80 66 90 77

84 69 93 78

88 72 96 79

92 76 99 80

96 80 102 81

100 84 106 82

104 88 110 83

110 93 115 84

116 99 120 85

D19

D20

D21

D22

D23

D24

88 75 102 75

92 79 105 76

96 83 108 77

100 87 112 78

104 91 116 79

110 96 121 80

B Midje Herre og barn: Mål horisontalt i navlehøyde Dame: Mål horisontalt over midjens smaleste sted. C Hofter Mål horisontalt der hoftene er bredest. D Innside ben Mål fra skrittet til like under ankelbenet. Pass på at målebåndet strekkes skikkelig ut.

A

BarnestØrrelser Normal vidde Centilong Alder A B C D

Brystvidde Midjevidde Hoftevidde Indre benlengde

A

104

116

128

140

152

164

4 år

6 år

8 år

10 år

12 år

14 år

55 52 58 40

58 54 62 48

62 55 66 56

67 56 72 63

73 63 79 70

79 66 85 77

B

B

C

C

A B C

D

D

D

147


KVALITETER

BLÅKLÄDER 2014

materialer valgt med omhu Eventuelle sertifiseringer gjelder for stoffene. Vær oppmerksom på at plaggets sertifiseringer ikke alltid stemmer overens med stoffets. Plaggets sertifisering gjelder for brukeren.

1010

100% polyester, microfleece, 170g/m²

Polyester microfleece, anti-pilling behandlet, børstet på begge sider.

1020

Micropiké av 54 % polyester, 46 % CoolMax®, 140 g/m²

CoolMax®. Fukttransporterende materiale med kort tørketid. Resultatet blir at huden holdes tørr, kjølig og ren.

1050 60 % bomull, 40 % polyester, piké, 220 g/m2 1070

55% bomull/45% polyester 185 g/m

1140

88% bomull, 12% CORDURA®, denim, 375g/m²

Vårt supersterke denimstoff. Innvevet CORDURA gjør dette stoffet fire ganger mer slitesterkt enn vanlig 100% bomullsdenim. Allikevel beholdes følelsen av et vanlig denimstoff. Øko-Tex 100-sertifisert. Stoffets slitestyrke er 4 ganger høyere enn vanlig bomullsdenim med tilsvarende vekt.

1145 75% bomull, 25% Cordura canvas, 340g/m²

Ekstremt slitesterkt stoff som kombinerer slitestyrken til Cordura® og komforten til bomull. Stoffets slitestyrke er 4 ganger høyere enn vanlig bomullskanvas med tilsvarende vekt.

1146 75% bomull, 25% Cordura canvas, 250g/m²

Ekstremt slitesterkt stoff som kombinerer slitestyrken til Cordura® og komforten til bomull. Stoffets slitestyrke er 4 ganger høyere enn vanlig bomullskanvas med tilsvarende vekt.

1210

100% Bomull, twill, 320 g/m²

Formstabilt med høy komfort. Finnes i flere farger. Sanforisert bomull. Populært innenfor industri og service.

1310 100% Bomull, canvas, 225 g/m²

Lettere arbeidsskvalitet for behagelig komfort. Kan gjerne brukes innen profil/service, men også som lettere håndverkskvalitet ved innendørsarbeid eller varmere klima. Øko-Tex 100-sertifisert. Plaggvasket.

1320

100% Bomull, canvas, 340 g/m²

Håndverkskvalitet. 100 % bomullsvev i canvas. Slitesterk kvalitet som er myk og føyelig. Øko-Tex 100-sertifisert. Plaggvasket.

1370

100% bomull, twill, 370g/m²

Sanforisert hårdslagen bomull. Mykt, smidig og samtidig slitesterkt stoff. Tåler godt sveise- og skjæresprut, men er ikke antiflammebehandlet. Øko-Tex 100-sertifisert. Brukes av mange håndverkere.

1380

78 % polyester, 22 % Bomull, 330 g/m2

Heavy Duty dobby. Vår mest slitesterke kvalitet for den nye generasjonens håndverksklær.

1400 WINDSTOPPER® softshell, 256 gr/m²

 øye utvalgt skallmateriale med WINDSTOPPER®, et vindtett materiale med maksimal pusteevne. N Holder deg varm og bekvem i sterk vind – også når du er i bevegelse.

1410 WINDSTOPPER® 67 % polyester / 33 % bomull, 290 gr/m²

Slitesterkt stoff med WINDSTOPPER®, et vindtett materiale med maksimal pusteevne. Holder deg varm og bekvem i hard vind – også når du er i bevegelse. Øko-Tex 100-sertifisert.

1420

100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m²

1506 77% bomull, 22% polyester, 1% antistat, flammehemmende, 290g/m2

148

Behagelig pikémateriale med god fargeekthet. Dobbeltsidig pikè. EN471, UPF 50+

2

Slitesterkt skallmateriale med GORE-TEX®, nøye utvalgt til vår 365/24-kolleksjon. Øko-Tex 100-sertifisert. Flammehemmende varselstoff. Sertifisert i henhold til EN ISO 11612 (Klær for beskyttelse mot varme og flamme)EN ISO 11611 (verneklær for bruk i sveising og lignende arbeid) EN 61482 (klærtil beskyttelse mot termiske farer forårsaket av lysbue), EN 471 (verneklær synbarhet).EN1149-3 (verneklær med elektrostatiske egenskaper)

1507

100% Bomull, antistat, flammehemmende, 350 g/m²

Antiflammebehandlet stoff. Sertifisert i henhold til EN ISO 11612 (klær til beskyttelse mot varme og flamme), EN ISO 11611 (verneklær til bruk ved sveisearbeid og lignende arbeid), EN 1149 (verneklær – elektrostatiske egenskaper).

1530

55% modakryl, 43% bomull, 2% antistat, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 300g/m²

Flammehemmende varselstoff. Sertifisert i henhold til EN ISO 11612 (Klær for beskyttelse mot varme og flamme)EN ISO 11611 (verneklær for bruk i sveising og lignende arbeid) EN 61482 (klærtil beskyttelse mot termiske farer forårsaket av lysbue), EN 471 (verneklær synbarhet).EN1149-3 (verneklær med elektrostatiske egenskaper), EN13034 (begrenset vern mot kjemikalier i væskeform), EN343-klasse 3/3 (verneklær mot dårlig vær).

1705

50% polypropylen, 50% ull, kanalstrikket, 235g/m²

Heavy weight. Kanalstrikket 2-lags trikot. Vertikalstrikket polyester på innsiden og viskos på utsiden. Fuktighetstransporterende.

1706

30% polypropylen, 70% ull, frottéstrikket, 275g/m²

Heavy weight extreme. Fuktighetstransporterende ullfrotté.

1707

100% polyester, kanalstrikket, 170g/m²

Light weight. Fuktighetsransporterende jersey trikot.

1725

59% modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

Smidig ribbestrikket materiale med god termisk funksjon. Oppfyller EN 11612 A1, B1, C1, EN1149-3, EN 61482-1-2 klasse 1.

1726

59% Modacryl, 39%bomull, 2% antistat, 220g/m2

Komfortabelt pikè materiale i samsvar med EN 11612 A1, B1, C1, 1149-3 EN.

1800

65% polyester, 35% bomull, twill, 240 g/m

Lettere kvalitet som beskytter mot smuss og søl, men samtidigt beholder bevegeligheten i plagget. Passer med fordel innenfor industri og service. Farge- og formstabil. Øko-Tex 100-sertifisert.

1804

85% polyester, 15% bomull, 300 g/m2

2

Fluoriserende stoff som er både slitesterkt og smidig. Vi garanterer opp til 40 vask i 85° med beholdt fluorescens. EN471 sertifisert.


KVALITETER

BLÅKLÄDER 2014

1811

65% polyester, 35% bomull, twill, vannavvisende finish, 240g/m²

1835 55% Resirkulert Polyester/45 % Bomull, twill, 270 g/m2

Lettere kvalitet som beskytter mot smuss og sprut, men samtidig bevarer bevegeligheten i plagget. Egner seg til bruk innen industri og service. Farge- og formstabil. Vannavvisende belegg. Øko-Tex 100-sertifisert. Lettere kvalitet som beskytter mot smuss og sprut, men som samtidig bevarer bevegeligheten i plagget. Egner seg til bruk innen industri og service. Farge- og formstabil. Resirkulert Polyester. Øko-Tex 100-sertifisert.

1845

65% polyster/35% bomull 166 g/m2

Et lettere stoff for bedre komfort i varme omgivninger.

1860

65% Polyester/35% Bomull, twill, 300 g/m²

Arbeidshesten. Allroundstoff i polyester/bomull. Mykt, slitesterkt og smidig. Ekstra formstabilt og høy komfort. Alle Blåkläders funksjonelle håndverksplagg finnes i denne kvaliten. Øk Tex 100 Sertifisert.

1900 70% polyester, 30% bomull, twill, vannavvisende finish, 230g/m²

Beskytter best mot vann-, olje- og syresprut. Tåler nedsmussing og har ekstremt høy rivestyrke. Børstet innside for høyeste komfort. Øko-Tex 100-sertifisert.

1945 65% polyester, 35% bomull, voksbelagt, 380g/m²

Polyester-/bomullsstoff i kanvas. Vokset overflate gjør stoffet vannavisende.

1951 100% nylon, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 230g/m²

Slitesterk oxfordbinding. Vannavstøtende. Pustefunksjon. Plaggene har teipede sømmer. Øko-Tex 100-sertifisert.

1952

99% polyester, 1% rayon, PU-belagt, vannavvisende, 200g/m²

Vannavstøtende. Pustefunksjon. Plaggene har teipede sømmer. Myk finish. Øko-Tex 100-sertifisert.

1965

90% nylon, 10% elastan, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 230g/m²

Vannavvisende. 2-lags laminert, pustefunksjon.

1977

100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m²

Vind- og vanntett stoff med pustende egenskaper. 3000 mm / 3000 g/m2 / 24 t. Fluorescerende farger sertifisert iht. EN20471 (synlighetsbekledning), stoffet oppfyller kravene for EN343 cl3/3 (verneklær mot dårlig vær).

1979 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®, vind- og vanntett, pustefunksjon, 220g/m²

Slitesterkt skallmateriale med GORE-TEX®, nøye utvalgt til vår 365/24-kolleksjon. Plaggene har teipede sømmer. Øko-Tex 100-sertifisert.

1986

100% polyester, TPU belagt, 175g/m²

Vindtett & vannavvisende yttertøy. TPU-belagt. Sertifisert i henhold til EN 343 (verneklær mot dårlig vær).

1987

100% polyester, twill, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 160g/m²

2-lags laminert polyesterstoff. Vannavvisende. God pusteevne og stretch.

1997

100% polyester, oxford, laminert, vind- og vanntett, pustefunksjon, 200g/m²

Vind- og vanntett stoff med pustende egenskaper. 3000 mm / 3000 g/m2 / 24 t. Fluorescerende farger sertifisert iht. EN20471 (synlighetsbekledning), stoffet oppfyller kravene for EN343 cl3/3 (verneklær mot dårlig vær).

2000 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 185g/m²

Vanntett. Polyuretanbelagt (PU) polyestertrikot. Fluorescerende, sertifisert iht. EN471 (synlighetsbekledning) og EN343 (verneklær mot dårlig vær)

2003 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, 240g/m²

Slitesterk regnbeskyttelse. Vind- og vanntett Polyuretanbelagt (PU) polyestertrikot. Sertifisert iht. EN343 (verneklær mot dårlig vær).

2005 100% polyester (84% PVC/16% PU), vind- og vanntett, pustefunksjon, 395g/m²

Slitesterk regnbeskyttelse. Vind- og vanntett Polyuretanbelagt (PU) polyestertrikot. Sertifisert iht. EN343 (verneklær mot dårlig vær) og EN471 (synlighetsbekledning).

2009 100% polyester, PU-belagt, vind- og vanntett, pustefunksjon, flammehemmende, 260g/m²

Vanntett. Polyuretanbelagt (PU) polyestertrikot. Fluorescerende, sertifisert iht. EN471 og EN20471 (synlighetsbekledning), EN343 (verneklær mot dårlig vær) og EN14116 (verneklær mot varme og flammer).

2510

100% polyester, microfleece, 240g/m²

Anti-pilling behandlet høykvalitetsfleece.

2517

100% polyester, 3-lags stoff av softshelltype, vind- og vanntett, pustefunksjon,300g/m²

3-lagsstoff av softshelltype. Vind- og vanntett stoff med pustende egenskaper. 10 000 mm / 7000 g/m2 / 24 t. Fluorescerende farger sertifisert iht. EN20471 (synlighetsbekledning), stoffet oppfyller kravene for EN343 cl3/3 (verneklær mot dårlig vær).

2518

94% polyester, 6% elastan, 3-lags stoff av softshelltype, 245g/m²

Softshell-type 3-lags, 4-veis stretch. Utsiden av polyester + spandex / TPU membran. Innvendig 100% polyester. Vind- og vannavvisende.

2520 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m²

Functional fleece.

2522 95% polyester, 5% elastan, 235g/m²

Antipillingbehandlet fleece med lycra for bedre elastisitet.

2525

100% polyester, 3-lags fleece med mesh innside, vindtett, 460g/m² 2-lags vindtett med pustemembran.

2545 100% polyester, 3-lags fleece, vindtett, 460g/m²

Functional fleece. Fluoriserende og sertifisert i henhold til EN 471 (beskyttelses- klær med høy synbarhet).

2560 100% polyester, fleece, 250g/m²

Functional fleece. Fluoriserende og sertifisert i henhold til EN 471 (beskyttelses- klær med høy synbarhet).

149


Sidehenvisning Artikkelnr. Produkt

BLÅKLÄDER 2014

08480000 Støvel Boxer 10911210 Maler/Murer Bukse 13012000 Regnbukse 13022003 Regnbukse, heavy weight 13032009 Regnbukse flammehemmende 13842000 Regnbukse Varsel 13852000 Lårings Varsel 13862005 Regn selebukse, heavy weight extreme 14001370 Bukse 14001800 Bukse 14011800 Bukse 14031800 Bukse profil 14041210 Bukse industri 14041800 Bukse industri 14051800 Bukse 14061860 Bukse 14071800 Bukse 14091845 Bukse service lettvekt 14431310 Piratbukse profil 14471800 SHORTS 14511811 Bukse service/transport 14541835 Bukse hage 14551835 Piratbukse hage 14641835 SHORTS HAGE 14701860 Bukse sjåfør 14741835 Kilt Hage 14781506 Bukse multinorm 14901835 Bukse service 15001140 Bukse Håndverk X1500 15001320 Bukse Håndverk X1500 15001370 Bukse Håndverk X1500 15001380 Bukse Håndverk X1500 15002517 Bukse Håndverk X1500 15011310 Piratbukse Håndverk X1500 15011370 Piratbukse Håndverk X1500 15021310 Shorts håndverk X1500 15021370 Shorts håndverk X1500 15031860 Bukse håndverk 15041860 Bukse håndverk 15051860 Gulvleggerbukse med spikerlommer 15061860 Piratbukse håndverk 15081860 Bukse X1500 Highvis 15101210 Malerbukse X1500 15111210 Malerbukse pirat X1500 15151370 Vinterbukse 15231860 Håndverksbukse uten spikerlommer 15241860 Bukse Varsel Barn 15251845 Håndverkerbukse lettvekt 15291370 Bukse varsel med spikerlommer 15291860 Bukse varsel med spikerlommer 15301145 Bukse håndverk med spikerlommer 15301310 Bukse håndverk med spikerlommer 15301370 Bukse håndverk med spikerlommer 15301860 Bukse håndverk med spikerlommer 15301900 Bukse håndverk med spikerlommer 15311210 Maler/Murer Bukse 15321370 Bukse håndverk 15321860 Bukse håndverk 15331860 Bukse varsel med spikerlommer 15341310 Shorts håndverk 15341370 Shorts håndverk 15341860 Shorts håndverk 15351804 Shorts Varsel 15361210 Shorts 15371804 Shorts varsel 15381860 Bukse Zip Off 15391804 Piratbukse Varsel 15401210 Piratbukse med spikerlommer 15401370 Piratbukse med spikerlommer 15421370 Piratbukse håndverk 15431804 Bukse varsel Dame 15441370 Bukse Barn 15451370 Bukse Dame 15461310 Bukse X-1500 barn 15471210 Malerbukse barn X1500 15481370 Piratbukse barn 15501370 Bukse håndverk 15641811 Bukse varsel 15672517 Bukse varsel softshell 15681811 Bukse varsel 15701370 Håndverksbukse uten spikerlommer 15701860 Håndverksbukse uten spikerlommer 15741507 Bukse flammehemmende 15761509 Bukse flammehemmende/highvis 15781506 Bukse multinorm 15801380 Bukse Heavy Worker 15831860 Bukse varsel 15841860 Bukse Varsel 15931804 Bukse varsel Dame 17241507 Bukse flammehemmende 17251210 Bukse 17251800 Bukse 17261210 Bukse 18001900 Vinterbukse 18011951 Vinterbukse 18101977 Bukse vinter 18181420 Skallbukse GORE-TEX® 365/24 18281725 Underbukse Multinorm 18481977 Vinterbukse barn 18501950 Bukse rutet barn 18581977 Vinterbukse barn 18621811 Bukse varsel vinter 18631977 Bukse overtrekk varsel 18651977 Skallbukse varsel 18681530 Vinterbukse multinorm 18831997 Bukse varsel vinter 18851900 Bukse varsel vinter 18851977 Bukse varsel vinter 18911705 Bukse Heavyweight 18941706 Thermo-Underbukse Heavyweight Extreme 18971166 Boksershorts 2-pack 18981725 Underbukse lang Multinorm 19591140 Bukse X1900 URBAN TROUSER 19601140 Bukse håndverk 19601145 Bukse håndverk

150

Side 126 36 111 89, 111 69 88 88 89 52 52 52 52 49 50 51 59 52 59 57 57 61 29 30 30 61 30 63 55 15 15 15 15 107 21 21 22 22 18 19 19 21 73 33 33 107 18 118 20 74 74 20 17 17 18 20 36 17 19 73 22 22 22 74 36 74 19 75 36 21 21 113 118 116 118 33, 118 118 17 73 84 73 17 18 70 68 63 20 74 74 113 69 58 58 58 107 106 106 92 71 119 120 119 84 85 85 66 84 85 85 93 93 143 71 16, 59 16 16

Artikkelnr. Produkt 19611146 Bukse håndverk 20030000 Beanie 20044003 Hjelmlue 20054002 Lue Windstopper 20074001 Lue Highvis Refleks Beanie 20092003 Sydvest 20111024 Lue strikket 20151900 Blåkläderlue 20151988 Blåkläderlue 20161003 Scooterlue 20200000 Rockylue 20300000 Hjelmlue 20361725 Hals/bandana Multinorm 20381725 Balaklava Multinorm 20420000 CAPS CANVAS BLAKLADER 20450000 Caps 20460000 Caps u/ Logo 20481372 Flex fit baseball cap 20491350 Basic Caps 20601031 Lue strikket barn 21081506 ID-lomme flammehemmende 21081507 ID-lomme flammehemmende 21201800 Telefonlomme 21251860 Spikerlommer (par) 21291860 Skjøtestykke til vest 3105 21300000 Id-kort holder 21681530 Hette multinorm 21781506 Spikerlommer multinorm 21831948 Spikerlommer løse for 1810, 1883, 1885, 2660 (2-pk) 22020000 Sokker 22030000 Innleggsåle 22070000 Thermosokk 22091713 Funksjonssokk 2-pakk 22101714 Funksjons sokk 22111716 Raggsokk ull 22120000 SKOKREM 22130000 SKOBØRSTE 22140000 Skosnøre 3-pakk 22150000 Skosnøre 3-pakk 22170000 Såle formbar 22180000 Innersåle PU 22191720 Sokk frotte lang 22201720 Sokk tykk frotte 22211720 Sokk medium frotte 22231719 Ankelsokk medium frotte 22241718 Sokk Coolmax 2-pakk 22251718 Ankelsokk Coolmax 2-pakk 22281727 Sokk flammehemmende 22303910 Arbeidshanske 22313911 Arbeidshanske 22323912 Monteringshanske 22333913 Monteringshanske 22343914 Arbeidshanske 22353915 Arbeidshanske 22363920 Arbeidshanske foret 22373921 Arbeidshanske foret 22383922 Arbeidshanske foret 22393923 Arbeidshanske foret 22403930 Arbeidshanske highvis foret 22423932 Arbeidshanske highvis 22433940 Arbeidshanske 22443941 Arbeidshanske 22453942 Monteringshanske 22473944 Monteringshanske foret 22483943 Arbeidshanske foret 22493945 Arbeidshanske foret 22503941 Arbeidshanske 22523916 Arbeidshanske 22653942 Arbeidshanske 22663944 Arbeidshanske foret 22703948 Arbeidshanske 12-pakk 22753947 Arbeidshanske 6-pakk 22803946 Arbeidshanske 22823946 Arbeidshanske 23030000 Vernestøvel 23030001 Vernestøvel 23050000 Vernesko 23100000 Vernesko 23100001 Vernesko 23110000 Vernesandal 23150000 Vernestøvel 23150001 Vernestøvel 24010000 Vernesko 24150000 Vern vinterstøvel 24150001 Vern vinterstøvel 24160001 Støvel vinter 24180000 Vernesko varmeresistent 24190000 Vernesko varmeresistent 24200000 Støvel 24250000 Vernestøvel 24270000 Støvel Neoprene 24283907 Vernesandal 24293907 Vernesko 24303905 Vernesko 24313905 Vernesko 24403904 Vernesko 24453904 Vernestøvel 24473905 Vernestøvel vinter 25321210 Vestbukse 26001370 Selebukse 26001860 Selebukse 26021860 Selebukse 26031860 Selebukse Varsel 26081506 Selebukse multinorm 26101800 Selebukse 26111210 Selebukse 26141370 Selebukse Barn 26501370 Vestbukse 26501800 Vestbukse 26501860 Vestbukse 26521860 Vestbukse 26531804 Vestbukse Varsel 26541835 Selebukse Hage 26601804 Selebukse varsel 26641800 Selebukse industri

Side 16 108 109 109 86, 109 89 108 86, 108 108 108 108 109 71 71 144 144 144 144 144 120 68 68 143 145 145 143 66 68 86, 145 128 130 128 128 128 128 128 128 128 128 130 130 129 129 129 129 129 129 66 133 136 134 134 133 133 135 135 136 136 136 136 132 132 134 135 135 135 132 133 132 135 137 137 137 137 126 126 124 122 122 122 124 124 122 125 125 125 123 123 126 126 126 123 123 123 124 123 124 125 36 23 24 24 75 64 57 36 118 23 23 23 23 75 29 75 51


Sidehenvisning Artikkelnr. Produkt

64 106 78 69 78 78 63 145 145 24 24 24 24 31 57 51 115 42 115 97 42 43 42 25 43 97 39 39 39 115 41 115 76 76 76 76 43 41 115 44 45 42 42 39 41, 34 39 39 41 45 31, 43 45 76 76 113 31, 45 34 47 47 47 76 39 47 47 47 45 71 77 77 77 77 99 99 99 146 142 142 142 142 146 143 146 143 79 114 79 35 142 80, 142 68, 142 26 26 25 61, 79 49 50 51 25 25 79 66 70 68 63 55 146 111 89, 111 69 88 88 89 103 83 114 66

Artikkelnr. Produkt 47201210 Jakke 47201800 Jakke 47702954 Thermojakke 47741507 Jakke Flammehemmende 48001900 Vinterjakke 48031900 Vinterjakke 48051900 Pilotjakke 48071400 Jakke WINDSTOPPER® 48081979 Skalljakke varsel GORE-TEX® 48091986 Jakke funksjonell 48151370 Vinterjakke 48171430 Jakke softshell varsel Windstopper® 48181420 Jakke 365/24 GORE-TEX® 48191977 Vinterjakke Varsel Dame 48271977 Vinterjakke Varsel 48281900 Vinterjakke Varsel 48292505 Jakke Pilè 48302510 Fleecejakke 48312540 Fleece Pullover 48332560 Jakke Fleece Varsel 48342515 Jakke softshell 48352520 Fleecejakke Funksjonell 48362525 Fleecejakke 48371977 Skalljakke varsel 48382535 Jakke Softshell varsel 48392545 Jakke funksjonell Varsel 48421320 Jakke canvas 48432525 Jakke Blåkläder 48442522 Fleecejakke 48451952 Vinterjakke 48462515 Softshell Jakke dame 48471977 Jakke funksjonell 48481977 Vinterjakke barn 48492545 Jakke Funksjonell Varsel 48501950 Jakke vendbar barn 48511811 VINTERJAKKE service/transport 48521961 Vinterjakke 48532560 Jakke fleece Varsel 48541977 Jakke hage/skog 48581977 Vinterjakke barn 48602003 Regnsett barn 48611811 VINTERJAKKE 48621811 Vinterjakke varsel 48632502 Fiberfleece jakke 48651900 Jakke maler 48701977 Vinterjakke Varsel 48701987 Vinterjakke Varsel 48711953 Vinterjakke 48711954 Vinterjakke 48711958 Vinterjakke 48741507 Jakke vinter flammehemmende 48762556 Innerjakke flammehemmende 48792505 Pilejakke barn 48811987 Jakke vinter 48831961 Jakke vinter 48861977 Vinterjakke 48911705 Genser Heavyweight 48941706 Thermo-Trøye Heavyweight Extreme 48951010 Microfleece jakke 48961965 Allværsjakke funksjonell 48981725 Undertrøye Multinorm 49002517 Jakke softshell varsel 49252505 Fiberpelsjakke 49302117 Strikket jakke 49312117 Strikket jakke dame 49492517 Jakke softshell 49512517 Jakke softshell 49522518 Jakke softshell light 49861959 Vinterparkas med fuskepelskrave 49951010 Microfleecejakke 51501800 Lagerfrakk 60451210 Kjeledress Bomull 60541210 Kjeledress industri 60541800 Kjeledress industri 60551800 Kjeledress profil 60741507 Kjeledress flammehemmende 61511000 Kjeledress med kneputelommer 61511080 Kjeledress med kneputelommer 61511100 Kjeledress med kneputelommer 61511370 Kjeledress med kneputelommer 62701800 Kjeledress 63681530 Vinterkjeledress multinorm 63731804 Kjeledress Varsel 63781506 Kjeledress multinorm 67041507 Kjeledress Flammehemmende 67631977 Vinterkjeledress Varsel 67851977 Vinterkjeledress 68001707 Undertøy Lightweight 69051975 Regnsett 71051800 Bukse Dame 71201800 Bukse dame 71541835 Bukse dame hage 71901835 Bukse dame service 80091042 T-shirt Dirty 80211043 T-shirt That´s what I said 81702515 Vest softshell 83992905 Genser Nato Uniform 85041977 Vestbukse vinter Varsel 85051804 Vest varsel 85661210 Kilt håndverker 85661370 Kilt håndverker 88021030 T-skjorte barn 88311979 Parkas varsel GORE-TEX® 90231042 T-shirt MOTO Blåkläder 90401025 T-shirt 1959 BLK 90411026 Hettegenser 1959 BLK 90421027 College BLAKLADER 59 90431028 College BLK 59 90640000 Cap 59

Side 58 58 98 69 104 104 104 91 88 103 26, 104 80 92 114 83 83 98 97 97 81 91 35, 92 92 82 80 81 25 97 96 105 114 92 119 81 120 61, 83 105 81 31 119 120 104 83 98 34 82 82 105 105 105 70 70 120 102 102 102 93 93 96 92 71 80 99 96 114 91 31, 91 91, 35 103 96 57 56 49 50 51 70 56 56 56 23 56 66 75 64 69 86 107 93 111 116 116 29, 116 55, 116 40 40 31, 99 45 86 78 21, 34 21 120 88 40 40 44 44 44 144

BLÅKLÄDER 2014

26781506 Vestbukse multinorm 28101988 Vinterselebukse 30231022 Varselvest klasse 3 30241062 Vest flammehemmende kl 3 30271804 Håndverkervest Varsel 30291022 Vest Varsel 30781506 Håndverker vest multinorm 30980000 Reiseveske 30990000 Reiseveske 110 L 31001370 VEST håndverk 31001380 VEST håndverk 31051370 Vest håndverk 31051860 Vest håndverk 31541835 Vest hage 31601860 Vest 31641800 Industri vest 32011185 Canvas Skjorte dame 32021185 Skjorte Canvas Kort Arm 32031185 Canvas Skjorte dame Kort Arm 32201978 Foret Flanellskjorte 32301135 Twillskjorte 32351190 Skjorte 32401190 Skjorte kort arm 32501125 Tømmermannsbluse 32601130 Flanellskjorte 32901130 Foret Flanellskjorte 33001030 T-skjorte 33001033 T-skjorte 33021030 T-skjorte 10 pk 33041031 T-skjorte dame 33051035 Pikétrøye 33071035 Pikètrøye dame 33101009 Pikétrøye varsel 33111009 Pikétrøye varsel 33111972 Pikétrøye varsel 33131009 T-skjorte varsel 33141032 T-skjorte lang arm 33151037 Pikètrøye 33161037 Pikètrøye dame 33191023 Bestefarskjorte 33201040 Polo 33211020 T-skjorte funksjonell 33221021 Pikè funksjonell 33231051 T-skjorte m/ UV-strålebeskyttelse 33241050 Piké 2-farget 33251042 T-Skjorte 5 pk 33251043 T-Skjorte 5 pk 33261051 Piké UV-beskyttende 33351157 COLLEGE 33391034 T-skjorte lang arm 33401158 College 33411974 College Varsel 33461974 Hettegenser Varsel 33471974 Hettegenser varsel dame 33491048 College hel glidelås 33511041 College hel glidelås 33541060 College 33551060 College jersey, 1/2 -zip 33561060 College jersey hettejakke, 1/1 -zip 33581974 Collegegenser varsel 33601165 T-Skjorte, V-Hals 33641048 College Jersey 33651048 College med krave 33661048 College hettejakke hel glidelås 33701158 College m/krave 33741726 Pike flammehemmende 33801070 T-skjorte varsel 33811070 T-skjorte varsel lang arm 33821011 T-skjorte varsel 33831011 T-skjorte varsel lang arm 38011900 Vintervest 38302510 Fleece Vest 38352520 Fleecevest Funksjonell 40001202 Kneputer 40030000 Belte 40040000 Belte 40060000 Belte 40073900 Lærbelte 40081015 Kneputer Forsterket 40091006 Seler 40181200 Kneputer 40200000 Hammerholder med borrelåsfeste 40231804 Jakke Varsel 40261804 Jakke Varsel Dame 40291370 Jakke Varsel 40301210 Jakke 40330000 Belte Canvas 40380000 Belte gummibelagt spenne 40390000 Belte flammehemmende 40401370 Jakke håndverk 40411860 Jakke Håndverk 40421860 Jakke Håndverk 40511811 Jakke service/transport 40541210 Jakke industri 40541800 Jakke industri 40551800 Jakke 40601320 Jakke canvas 40631860 Jakke håndverk 40641811 Jakke varsel 40681530 Vinterjakke multinorm 40741507 Jakke Flammehemmende 40761509 Jakke Flammehemmende/Highvis 40871506 Jakke multinorm 40901835 Jakke service 41111202 Knepute, multipack 43012000 Regnjakke 43022003 Regnjakke, heavy weight 43032009 Regnjakke flammehemmende 43242000 Regnjakke Varsel 43252000 Regnfrakk Varsel 43262005 Regnjakke, heavy weight extreme 44141945 Vinterparkas 44261997 Parkas Varsel 44271997 Parkas Varsel Dame 44681530 Vinterparkas multinorm

Side

151


AB Blåkläder • Box 124 • Prästagärdet 3 • 512 23 Svenljunga • Sweden T: +46 (0)325 66 19 00 • F: +46 (0)325 66 19 19 saljsupport@blaklader.com Blåkläder Deutschland GmbH • Hohfuhrstrasse 42 • 58509 Lüdenscheid • Germany T: +49 (0)2351 672760 • F: +49 (0)2351 6727666 kundendienst@blaklader.com Blåkläder Workwear Ltd • 1 Chapel Street, Warwick • CV34 4HL • United Kingdom T: +44 (0)800 028 8234 • F: +44 (0)800 028 8235 uksales@blaklader.com Blåkläder AS • PB 188 - 1501 Moss • Solgaard Skog 110 • 1599 Moss • Norway T: +47 69 27 60 60 • F: +47 69 27 60 90 salg@blaklader.com Blåkläder OY • Salpakuja 6 • 01200 Vantaa • Finland T: +358 (O)108365500 • F: +358 (0)108365550 info@blaklader.fi Blåkläder Italia SRL • Via Pozzo, 5 • 24020 Castione della Presolana (BG) • Italy T: +39 (0)346 31968 • F: +39 (0)346 38987 italia@blaklader.com Blakläder Workwear GmbH • Hostauerstr. 21 • A-4100 Ottensheim • Austria Tel. +43 (0) 7234 83367 • Fax +43 (0) 7234 83367-20 • Mail: kundendienst.at@blaklader.com

Blåkläder Workwear SARL • ZAC La Grande Garenne • 22 rue de la Croix-Blanche • FR 27950 Saint-Marcel • France T: +33 (0)2 32 54 24 01 • F: +33 (0)2 32 54 27 35 france@blaklader.com Blåkläder Belgium AB • Braamstraat 103A • 2900 Schoten • Belgium                  T: +32 (0)3 640 34 00 • F:  +32 (0)3 640 34 09 info@blaklader.be Blåkläder España S. L. • Calle Balmes 363 2puerta • 08006 Barcelona • Spain T: +34 935149281 • F: +34 901 706 354 Blaklader North America • 6311 Porter Road, Suite 1 • Sarasota • FL 34240 • United States T: +1 (800) 948 6452 • F: +1 (941) 227 4345 info@blakladerusa.com Blåkläder Nederland BV. • Loberingemaat 7h • 7942 JD Meppel • The Netherlands T: +31 (0)522 24 67 42 • F: +31 (0)522 24 67 91 info@blaklader.nl Sobral AG Nordic Crafts • Nefenstrasse 28 • 9435 Heerbrugg • Switzerland T: +41 (0)71 726 70 50 • F: +41 (0)71 726 70 60 info@sobral.ch Blåkläder Workwear Ltd • 1 Chapel Street, Warwick • CV34 4HL • United Kingdom T: +44 (0)800 028 8234 • F: +44 (0)800 028 8235 uksales@blaklader.com Blåkläder Workwear ApS • Juelstrupparken 10A • 9530 Støvring • Denmark T: +45 9833 7711 • F: +45 9833 7111 kundeservice@blaklader.com Blåkläder Canada • c/o At Work Sales Inc. • 3-433 Guelph Line • Burlington, Ontario • L7R 3L7 • Canada T: +1 (905) 592 1335 • F: +1 (905) 592 1342 admin@at-work.ca 4HEND Kft. • 1025 Budapest• Csévi u. 17 • Hungary T: +36 1 392-5418 • F: +36 1 200 39 41 info@4hend.hu

www.blaklader.com

Blåkläder 2014  
Advertisement