Revista Festa d'en Toca-Sons 2019

Page 1


XXVII TOCA-SONS Benvolguts taradellencs i taradellenques, Benvolguts Taradellencs i taradellenques i gent de totes les contrades, aquest any ja en van 27 que baixo al poble i, tot i les meves malifetes, només em queda agrair a tot el poble, entitats i també a tota la gent que feu possible que any rere any la meva quadrilla i jo ens sentim com a casa. Sabeu? Aquest any estic especialment content, ja que la festa ha crescut molt tant de públic com de col·laboradors, i això us puc assegurar que és orgull per mi i tota la meva quadrilla. Enguany però hem fet una revista diferent, una revista digital. M'han dit, alguns d'aquí baix el poble, que això ara està de "moda", que així "arribarà a més gent". Doncs us presentem la revista, on explicarà tots els actes que farem durant la festa d'en Tocasons, que no són pocs, començant amb una camindada terrorífica pels carrers més obscurs del poble, passant pel pregó on l'agutzil us avisa que estic a punt d'arribar, i acabant amb un mercat del s. XVII més que bonic, que espera amb delit que arribi jo amb tota la quadrilla. Dies de festa, pólvora, teatre, música, dansa, sardanes, gegants, foc, cobla, en fi un cónjur espectacular que forma el que se'n diu la CULTURA POPULAR. I no oblideu que com cada any, vinc amb la intenció, que aquesta meva festa sigui participativa, que la fem tots junts i plegats. Perquè així, amb l'esforç de tots i amb una mirada conjunta i unitària, com aconseguirem defensar la nostra estimada cultura popular! Visca en Toca-sons!! Visca l'Agutzil! Visca tota la gent que la fa possible! Salut i pólvora!

Toca-Sons, el bandoler de Taradell

2


Mercat del Segle XVII

3


Toca-Sons 2018 Jordi Molist i Arenas Quan et proposen de ser Toca-Sons? Quina reacció tens al moment que t'ho diuen? Si no recordo malament, va ser cap a finals de maig, un dia entre setmana, l'Anna Maria, amb la que compartíem escala en aquell moment, va trucar el timbre, vaig obrir la porta i d´una revolada va entrar al pis i va tancar la porta perquè no la veiés ningú entrar, i el primer bon dia va ser: "Jordi, vols ser en Toca-Sons aquest any?", vaig quedar-me de pedra i descol·locat, i sincerament no m'ho esperava gens ni mica, a més jo en aquells moments no estava en el meu millor moment personal, i diguem que no em veia fent "teatre" en aquells moments Però li vaig dir a l'Anna Maria que m'ho havia de pensar, i ella em va contestar "d'acord, però tens màxim un parell de dies", i probablement la falta de temps em va decidir a tirar-me a la piscina i dir que si, amb por, respecte i inconsciència. Però ja hi vaig estar embolicat!! Què suposa per un taradellenc de tota la vida ser en Toca-Sons? Ostres, un enorme orgull, sóc fill d'aquest poble, sempre he viscut la festa intensament, i que et regalin aquesta oportunitat em va fer molt feliç, fent broma podríem dir que es pot ser rei per nadal, Toca-sons a l'estiu o hereu pels Tonis, doncs jo he estat en Toca-sons!!! Que pensin amb tu i, més important encara, que creguin que te'n sortiràs és molt gratificant. En dono gràcies a tots, perquè ho vaig gaudir-ne i molt!!!

4


Tot seguit toca estudiar paper. Com ho portes això d'aprendre el guió al no ser actor? De fet em van comentar al final del dia 25, que a part de les frases principals que si tenia memoritzades, la resta vaig anar al meu aire, potser tenen raó, vaig intentar captar les frases i moments importants i la resta i vaig posar imaginació, improvisació i un pèl de disbauxa. Però sí que és cert que als vespres els deia als meus fills, que estava cansat i que aniríem a dormir d'hora, els posava al llit, i després quan creia que dormien encenia el llum i em posava a fer colzes. Però reconec que hi vaig dedicar forces hores. També és cert que la complicitat amb l'Aina va ser total, i va anar sortint sol. A més com que sóc força xerraire, no em va costar gaire no estar callat... Imagino que hi ha un gran grup d'actors que t'ajuden molt en el paper... Si, i tant, en tot moment et sents guiat, ells et donen molt joc, apareixen quan ho necessites, et gestionen el temps, i la veritat és que t'ho posen fàcil. També és veritat que tot i això, encara que a la gent no li sembli, el guió té uns temps super marcats, i ells són els responsables d'empènyer o de frenar la teva actuació, són els gestors dels temps i dels moments, i segons sembla, jo em sortia força del guió, i una d'elles, us asseguro que m'estirava i em fotia algun crit i tot!!! Tot allò, tanta gent, i l'emoció del moment, et descol·loquen, i ells et van conduint a bon port.

Arribat el dia de la veritat, molts nervis abans de començar? Quin moment et fa més ''respecte''? Ja des dels dies previs, els nervis van in creixendo, però la nit anterior, a l'Envelat de la Plaça (a Can Costa l'any passat) ja vaig retirar més d'hora de l'habitual. El cuquet ja corria per dins, i el dia de la festa al matí, vaig anar cap al mercat medieval, per veure qui seria l'Agutzil, ja que fins llavors no sabia qui era. Però els nervis de veritat, apareixen a l'hora de dinar, dinar de festa major en família, l'estómac tancat i com una pedra i incapaç de menjar res. A les postres del dinar, els dic que marxo que aquella tarda jo seria en Toca-sons davant de la sorpresa de tots que no en sabien res. Voltes pel teu poble essent el màxim protagonista i el centre de totes les mirades i amb la intriga de la gent per saber qui serà en Toca-Sons d'enguany. Com descrius aquest moment? El moment més difícil, sens dubte, va ser el tros que va des del local de Can Just (el Cau) fins a la plaça de Can Tuneu. La pujada de la font gran es fa eterna veient la gent que t'espera a la plaça (molta gent em va semblar...) que volen saber qui ets. En aquell moment, el que em va passar pel cap va ser "com t'has deixat emmerdar!!!" i allà t'enganxa aquell tsunami i de mica en mica entres en el paper i tot va millorant, però aquella pujada la recordaré molt de temps.

5


Acaba de completar la frase: 'Un cop arribat al final a Can Costa i Font...' Un cop arribat el final a Can Costa i Font, felicitat absoluta, tot ha sortit bé, estic amb els meus, dono les gràcies a tothom i em cobreix un sentiment d'orgull, alegria i felicitat brutal!!! Recordo estar a les escales de sota el dipòsit assegut, encara vestit de Toca-Sons i observar el moviment que encara quedava a Can Costa, de la gent que va marxant, i dels tècnics desmuntant equips de so i llum, i jo en aquelles escales en un núvol, embriagat de plaer, una sensació de complaença difícil d'explicar. Al cap d'una estona, en un sopar que tenia aquell dia amb uns bons amics, i que hi vaig arribar tard perquè no sabien que faria de Toca-sons, baixa adrenalina de la tarda-vespre i caus rodó, però del tot, l'esgotament és total. Recomanes a tothom fer el paper d'en Toca-Sons si li surt la possibilitat? Absolutament! Val molt la pena, és un gran dia i un gran moment, i ser en Toca-sons al teu poble, és molt bonic, sense dubtar-ho, de fet a hores d'ara, el 27è Toca-sons, ja es deu anar preparant i, li dic que gaudeixi, que passa volant, però que no s'oblida fàcilment, que es deixi anar que val molt la pena, i li desitjo molta sort a ell i als que vindran a darrere, perquè aquesta festa té recorregut per molts i molts anys i ser l'escollit no es pot desaprofitar, us ho puc ben garantir.

6


Retalls de premsa

7


Agutzil 2018 Aina Altimir i Esquís Quants anys fa que participes a la Festa d'en Toca-sons? La festa d'en Toca-Sons és una festa que sempre m'he sentit molt meva perquè des de ben petita que cada 25 d'agost he anat a veure-la i a participar-hi, ja que és una festa que interactua amb els espectadors. Faldilla, set vetes, mocadors lila i taronja i cap a la Plaça. De manera activa hi participo des que sóc al grup major de dansaires de l'Esbart, ballant Jotes al començar la festa, la sardana o aquests últims anys, la Polca. Quina és la teva primera reacció quan et demanen per ser Agutzil? Doncs la veritat és que vaig al·lucinar. No m'esperava per res que em proposessin de ser agutzil. L'agutzil sempre havia sigut un home! Quan vaig assimilar-ho em va fer moltíssima il·lusió, em va omplir d'honor que d'entre les opcions proposades pels membres de la junta, hagués sortit jo com a candidata, i encara més que això, que s'hagués decidit que l'agutzil fos una dona. Sense dubtar-ho, vaig dir que sí! Com et vas preparar des del dia que t'ho van comentar fins al dia de la festa? El primer que em va passar pel cap va ser parlar amb l'Adrià Ramírez, agutzil en una altra edició de la festa i molt bon amic meu. Sent conscient que cal mantenir la figura que s'amaga darrere de l'agutzil en secret fins al dia 25, vaig fer-li saber a l'Adrià amb la màxima prudència. Vaig demanar-li quatre consells, i el que recordo més bé va ser: quan arribi al dia, amb el barret i el vestit posats, deixa't anar, et sortirà sol, aparca la vergonya i sigues l'agutzil de Taradell. Més endavant, quan em van donar el guió, em va tocar estudiar una mica, i sobretot intentar fer-me meu el personatge.

8


Arribat el dia 25... Nervis? Sí, molts! Però nervis positius. Amb els sometents, vam sortir al matí a treure el cap al mercat. Em vaig convèncer que allò seria com un assaig pel què vindria a la tarda, per tal de canalitzar els nervis. I va anar tot molt bé! La veritat és que el súper equip de sometents i el bon rotllo que hi havia va facilitar-ho molt. Després del dinar familiar de Festa Major, cap a Can Costa. Havia arribat el moment! Després de practicar una mica amb el trabuc i la pólvora i d'assajar divertides formacions de defensa amb els sometents, vam anar cap al centre del poble. A partir d'aquí, tot va fluir. Imagino que hi ha un gran grup de gent que també ajuden molt en el paper. Moltíssim. Junta d'en Toca-Sons, sometents, bandolers, el mateix Toca-Sons, la meva família i amics... Sense tots ells i elles no hauria estat tan bonic i planer. Em vaig sentir acompanyada en tot moment. Un suport que no he esmentat i que vaig tenir el mateix dia 25, i que malgrat ser improvisat sabia que no em fallaria, és el dels meus companys i companyes dansaires de l'Esbart, que van estar sempre a punt per ajudar-nos a parar els peus als bandolers i a en Toca-Sons.

Com se sent ser el segon protagonista de la festa després d'en Toca-sons? En acabar la festa, i amb el brutal final que va tenir (recordem el missatge del president Puigdemont), tot van ser emocions i abraçades. L'endemà i els dies que van venir, mirava enrere i no m'ho creia. De debò havia sigut l'agutzil de Taradell per un dia? Va ser un dia que mai oblidaré, sens dubte. Recomanes a la gent que si se'ls hi proposa 's'hi tirin de cap'? Sense cap mena de dubte! Un taradellenc o taradellenca no pot dir que no a la proposta de representar el seu poble davant l'assalt d'en Toca-Sons i els seus bandolers! Quin record t'emportes? Com he comentat, el final va ser espectacular, i costa triar només un moment per recordar. Però el primer cop que vaig veure que sota el barret de Toca-Sons s'hi amagava en Jordi Molist, n'és un. I un altre de molt bonic, el moment de davant de l'Hotel Rosa, al Pg. Domènec Sert, en mirar enrere i veure els bandolers carrer amunt, els sometents barrantlos el pas, i el poble de Taradell a les voreres expectants, fent una postal preciosa de Taradell en un dels seus dies de més esplendor.

9


Toca Canalla 2018 Pau Montaña i Rovira Quina reacció vas tenir quan et van proposar ser en Toca-sons canalla? T'ho esperaves? Vaig estar molt content, em feia molta il·lusió fer-ho perquè m'agrada molt el teatre. No m'ho esperava però sí que desitjava poder-ho fer. Un cop donat el sí, toca estudiar el paper una miqueta... Com ho vas portar? El tema d'estudiar ho vaig portar molt bé. Em van operar d'una hèrnia, i com que no em podia moure, vaig aprofitar per estudiar. Arribat el dia, molts nervis? Una mica si, però vaig passar més nervis pel temps que no pas pel paper. A l'hora de sortir es va posar a ploure i no acabava mai de passar tots els núvols. Et va agradar fer el paper de Toca Canalla? Ho recomanes als amics si es dóna el cas? Em va agradar moltíssim i a més, m'ho vaig passar molt bé! Es va fer curt. Què és el que més et va agradar? El que em va agradar molt, va ser l'entrada al poble, però on m'ho vaig passar molt bé va ser al judici. Poder dir el que volies i compartir-ho amb amics que també feien el judici com el jutge i l'agutzil entre d'altres era molt bo! Ah! Vaig tenir una colla de bandolers molt potents! Quin record t'emportes? Un record molt bo. Va ser una tarda molt divertida i agraeixo a la gent que m'ho va proposar, em van fer molt feliç. Gràcies.

10


Agutzil Canalla 2018 Genís Vilamala i Riera Quina reacció tens quan et proposen ser Agutzil Canalla? No m'ho esperava per res del món, però en dir-me que em havien que dir una cosa en privat ja vaig sospitar alguna cosa. T'esperaves algun dia poder-ho ser? Et va costar decidir-te? Sempre havia vist ser Agutzil una cosa molt difícil però quan m'ho van proposar no vaig dubtar ni un moment. Com vas portar estudiar el paper els dies previs a la Festa? I els nervis? En ser una cosa que m'agradava i no podia fallar, amb dos dies ja m'ho sabia tot. Abans de sortir en públic bé, però quan et posen amb un micro i 4 altaveus i tot de gent que t'escolta és difícil però després ja t'hi acostumes. En quin moment et quedes? Crec que amb la part de la glorieta. Va ser un moment on vaig sentir-me poderós i valent. Ho recomanes els teus amics si els hi arriba la possibilitat? Sens dubte. Als meus amics i també a tothom, la diversió està assegurada. Quin és el millor record que t'emportes? Tot, va ser un dia especial que es quedarà per a tota la vida.

11


XXVII Toca-Sons DISSABTE 24 D'AGOST DE 2019 Ronda del Sometent i lectura del pregó del Sr. Agutzil pel poble Horari: 19h. Lloc: Inici a davant de l'Ajuntament.

Entrega de la bandera per la Batllesa de Taradell, Mercè Cabanas Horari: 19:45h. Lloc: Plaça de les Eres.

DIUMENGE 25 D'AGOST DE 2019 Mercat del Segle XVII Horari: Durant tot el dia Lloc: La Segrera de Taradell. Ronda del sometent Horari: De 9:00 a 13:00h. Lloc: Per a tot el poble. Ronda del sometent Horari: A partir de les 18:30h Lloc: Ajuntament, Passeig Domènec Sert, La Sagrera i La Plaça. Arribada del Bandoler Toca-Sons Horari: 19:00h. Lloc: Per la carretera de Balenyà, per la carretera de Mont.-rodon, per la Plaça de les Eres, per la Plaça de Santa Llúcia, per la pujada del Tint, pel carrer de la Font? ESTIGUEU BEN ATENTS!

12

Ball de Festa Major Horari: 19:15h. Lloc: Sorpresa. Entitats: Agrupació Sardanista de Taradell, Esbart Sant Genís de Taradell, Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell, Canya que no és conya i músics. Robatori a la Pastisseria Horari: 19:30h. Lloc: Sorpresa. Ballada de Sardanes amb la Cobla Genisenca fins que en Toca-Sons es faci 'Amo del poble'. Horari: 19:30h. Lloc: Plaça de les Eres.


XXVII Toca-Sons La Batalla Horari: 19:45h Lloc: Encreuament del passeig de Domènec Sert i i la carretera de Mont-rodon. Entitats: Canya que no és conya.

Toca-Sons, Amo del poble Horari: 21:00h. Lloc: Plaça de les Eres. Entitats: Agrupació Sardanista de Taradell i Cobla Genisenca.

Moment de treva i reconeixement. En Toca-Sons declararà una treva entre bandolers i sometents i es farà un reconeixement a una persona o entitat per la seva feina feta. ENGUANY, EL RECONEIXEMENT SERÀ PER A JOSEP GALLÉS (+), EX MEMBRE DE LA JUNTA I QUE ENS VA DEIXAR AQUEST PASSAT MES D'ABRIL. Horari: 20:45h. Lloc: Encreuament del passeig de Domènec Ser i la carretera de Balenyà. Entitats: Bandolers, Sometents, Agutzil, TocaSons, Esbart Sant Genís de Taradell i família d'en Josep Gallés.

Seguici fins a Can Costa on es realitzarà el judici d'en Toca-Sons. Horari: 21:10h. Lloc: Des de la plaça de les Eres fins al Centre Cultural Costa i Font. Entitats: Totes les entitats amanitzades per la Cobla Genisenca. Judici i Final de Festa Horari: 21:30h. Lloc: Centre Cultural Costa i Font. Entitats: Canya que no és conya i Colla Sardanista Trenc d'Alba.

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS /festatocasons

@festatocasons

@festatocasons

13


VII Concurs Fotogràfic Memorial Lluís Tuneu Amb la intenció de promocionar i fomentar la festa d’en Toca-sons, l’entitat Associació Festa d'en Toca-sons organitza un concurs fotogràfic. Aquest és un concurs obert a tothom, on el màxim interès recau en la difusió i el coneixement de la Festa d’en Toca-sons arreu. 1. Participants: Aquest concurs està obert a tothom. 2. Tema: La Festa d’en Toca-sons 2019 en tots els seus àmbits. 3. Premis: (Cada participant podrà optar a un sol premi) 1r Premi - Trofeu i sopar per a dues persones 2n Premi - Trofeu i sopar per a dues persones 3r Premi - Trofeu Premi Cartell- La comissió Toca-sons, triarà entre totes les fotos presentades, una que serà la que sortirà a la portada de la revista 2020. 4. Presentació: Les imatges es podran realitzar amb qualsevol aparell, i enviar des de qualsevol dispositiu a l’adreça de correu electrònic concurstocasons@gmail.com juntament amb les dades de la fotografia i de l’autor (títol, nom de l’autor, telèfon, edat i població) cada participant pot presentar un màxim de tres obres. Les imatges enviades han de tenir bona resolució. 5. Actes: Les fotografies poden ser fetes en qualsevol dels actes següents: • 21 i 22 d’agost (nit). Caça de Bruixes (en aquest acte està prohibit tirar fotos amb flaix). • 24 d’agost (tarda). Pregó i entrega de la bandera al Sometent. • 25 d’agost (mati i tarda). Mercat Segle XVII i Toca-sons. 6. Termini: Les fotografies es podran presentar fins el dia 26 de setembre de 2019. L’entrega de premis es realitzarà el dimecres, 30 d’octubre de 2019 a les 21 h. 7. Finalistes: El jurat farà una selecció de 20 fotografies, les quals seran exposades juntament amb les premiades. 8. Veredicte: Serà públic i es farà el dia 28 de setembre de 2019, a les 18 hores al Centre Cultural Costa i Font. 9. Exposició: Les fotografies estaran exposades del 30 d’octubre al 18 de novembre de 2019, a la sala d’Exposicions del Centre Cultural Costa i Font, amb horari d’exposició. 10. Jurat: El jurat serà format per reconeguts fotògrafs osonencs i un membre de l’arxiu fotogràfic de Taradell. 11. Guanyadors: Els guanyadors seran avisats oportunament abans del lliurament dels premis mitjançant una trucada telefònica i/o un correu electrònic. 12. Drets: L’entitat convocant es reserva el dret de reproduir les imatges quan creguin convenient, sempre amb la finalitat de promocionar la festa. 13. Responsabilitat: Els autors assumeixen la responsabilitat de l’autoria i l’originalitat de les imatges enviades. Els autors es fan també responsables del contingut de les imatges enviades. 14. L’organització es reserva el dret de resoldre els casos no previstos en aquestes bases. 15. La participació en el concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases i de la resolució inapel·lable del jurat. Foto: 1r Premi Memorial Lluís Tuneu 2018: Bernat Cedó.

14

Taradell 2019


Bases instagram InstaOsona i l'agrupació de la Festa d'en Toca-Sons impulsem, per sisè any consecutiu, un concurs d'Instagram coincidint amb la festa del bandoler de Taradell. Aquest concurs forma part del Concurs Fotogràfic Memorial Lluís Tuneu i premiarà les dues millors fotos. Bases: Tema: Festa d'en Toca-Sons de Taradell 2019. Es premiaran les dues millors fotos. Cada participant només pot optar a un dels dos premis.

.

Només s'admetran fotos publicades entre el 21 i el 27 d'agost, ambdós inclosos. Les imatges poden ser de qualsevol dels actes que es fan sobre la figura d'en Toca-Sons. Cal seguir @instaosona i @festatocasons a Instagram. Cal etiquetar les imatges amb els hashtags #tocasons19 i #instaosona. Cal conservar les imatges originals. Les fotos guanyadores seran necessàries en bona resolució per a l'exposició que es farà al Centre Cultural Costa i Font durant la tardor. Es poden publicar tantes fotos com es vulgui per persona. S'autoritza a InstaOsona i a l'Associació Festa d'en Toca-Sons (Instagram, Twitter, Facebook i bloc) a fer mencions periòdiques amb fotos publicades pels participants del concurs. NO ES PODEN ETIQUETAR FOTOGRAFIES ANTIQUES, GRÀCIES! El guanyador s'anunciarà durant la tardor.

Que es valorarà? El jurat, format pels gestors d’InstaOsona i l’Associació Festa d’en Toca-sons, valorarà que les imatges reflecteixin l’essència de la festa, així com es tindrà en compte l’originalitat. Premi:

1r premi: trofeu del Concurs Fotogràfic Memorial Lluís Tuneu, exposició de la foto a Can Costa i un sopar per a dues persones. 2n premi: trofeu del Concurs Fotogràfic Memorial Lluís Tuneu i exposició de la foto a Can Costa. A més, la comissió d’en Toca-sons triarà una foto d’entre totes les que es presentin al Memorial Lluís Tuneu (totes les categories, inclosa Instagram) que sortirà a la portada de la revista de l’any que ve.

1r Premi concurs Instagram 2018. @garsona

SEGUEIX A INSTAOSONA A: /instaosona

instaosona.wordpress.com

15


Diari Bandoler

Participació a la Fira dels Matiners 2019. Ja fa molts anys, que la Colla de trabucaires de la Festa d'en Toca-Sons participa en la Fira dels Matiners que se celebra al segon cap de setmana de Maig a la població d'Avinyó (Bages). Enguany, un total de 7 trabucaires, van traslladar-li per formar part del grup de Carlins. Si voleu consultar informació dels actes i la fira, ho podeu fer a www.matiners.cat Trabucaires novells de l'Agrupació es formen. Dues trabucaires que han obtingut la llicència d'armes d'avantcàrrega van rebre informació pe part de la Delegació del Govern qui té competència amb atorgar les llicències d'arma. Una d'elles, va anar a principis de 2019 a la formació que es va dur a terme a Cardona i a principis de juny, l'altra va rebre la formació a Santa Coloma de Gramenet.

TORNA LA PORRA! QUI SERÀ EN TOCA-SONS 2019? Encerta quin taradellenc o taradellenca serà en Toca-Sons i emporta't el 50% de la recaptació Pots participar-hi omplint la butlleta al Bar de Can Costa, al Forn de Sant Sebastià o a la Parada del Mercat del Segle XVII d'en Toca-Sons. Preu: 3 euros. FINS AL 25 D'AGOST A LES 13:30h .

16


Entre les millors d'estiu Principals webs i entitats del país com Vilaweb, la Diputació de Barcelona o Xarxanet, Gaudeix la Festa o festacatalunya.cat, destaquen la Festa d'en TocaSons com una de les millors propostes de Festa popular d'aquest mes d'agost. Durant aquests dies, es van sumant pàgines d'interès cultural el qual difonen la nostra festa arreu del país. Moltes gràcies a tots ells!

17


Recull fotogrĂ fic Toca-Sons 2018

18


19


Recull fotogrĂ fic Toca-Canalla 2018

20


21


Caça de Bruixes Nou argument

Després de la bona rebuda de l'espectacle nou de l'any passat Caça de bruixes, un espectacle que va utilitzar el punt de partida la por, Canya que no és Conya i Toca-sons us presenta altre cop 'Caça de Bruixes' però amb un guió totalment renovat, per tots aquells que vau assistir l'any passat, no patiu aquest any, si voleu, tornàreu a passar por, un passatge del terror no apte per cardíacs pels camins foscos del Taradell del segle XVII, una època decadent on les bruixes, la inquisició i la misèria es va apoderar de la zona. La història gira entorn de la condemna per bruixeria d'una noia. Durant el transcurs del passatge podrem observar quins agents van influir en la seva condemna i si fou justa o no... Està clar que veurem les obscuritats d'un poble que vivia en una època miserable, i com aquestes misèries podien portar a una situació inaguantable, que potser, ho veurem durant la història, es va fer eterna per als personatges. Els grups reduïts i en hores programades, us endinsarem al Taradell del s. XVII, una època decadent on les bruixes, la inquisició i la misèria es va apoderar de la zona. Us atreviu a conèixer la veritat més enllà de la foscor?

Horari: Cada 15 minuts, amb un màxim de 12 persones. Inici: 21h fins a les 00h. Venda d'entrades: Anticipades al Bar CC (Centre Cultural Costa i Font) Preu de l'entrada: 3 euros

22


La Festa... La Junta Anna Maria Tuneu, Sergi Tordera, Josep Masgrau, Lidia Bueno, Quim Molas, Joan Puig, Núria Tuneu, Nell Aguilar, Mireia Montaña i Gerard Preseguer.

Entitats participants i col·laboradors Agrupació Sardanista de Taradell, Esbart Sant Genís de Taradell, Acústic Osona, Brigada Municipal d'Obres i Serveis, Colla Jove de Geganters i Grallers, Càmping la Vall, ADF Portal de les Guilleries, Taradell.com, Diables de Calldetenes, Forn Sant Sebastià, Bar CC (Centre Cultural Costa i Font), Bars del poble, nens i nenes del Toca-Canalla, Músics per en Toca-Sons, Canya que no és conya, Joan Serra, David Roma i Marcel Galan, Ascurseb Teatre de Santa Eugènia de Berga, Eduard Freixas, Juli Morató, Joan Rovira, Roser Tomàs, Mercè Nogué i Dolors Castany, Nou 69 Teatre, T52, Bar Can Costa i Font de Taradell, Colla Sardanista Trenc d'Alba, entre d'altres.

Cartell Festa 2019 Quim Molas (disseny) i Joan Morcillo (foto).

Concurs fotogràfic Memorial Lluís Tuneu Gerard Paredes.

Guions i direcció artística de la Festa: Anna Maria Tuneu i Santi Estragués.

Programa de mà Festa d'en Toca-Sons Redacció: Anna Maria Tuneu, Santi Estragués, Quim Molas i Joan Puig. Disseny gràfic: Quim Molas i Joan Puig.

Amb el suport de... Ajuntament de Taradell, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Departament de Benestar Social i Família, Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

NOTA IMPORTANT L'Associació Festa d'en Toca-Sons informa que les persones amb problemes d'oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, adoptin masures de precaució en els actes que participin els trabucaires. També informem que les fotografies preses al llarg del recorregut i dels actes relacionats amb la festa, pels membres de l'entitat i col·laboradors, podran ser utilitzades en futures edicions de la revista i altres elements de promoció de la festa. Per tant, s'entén que la gent que estigui al carrer participant-ne i gaudint-ne, accepta aquestes condicions. Per qualsevol consulta, envieu-nos un correu a: festatocasons@gmail.com

23Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.