tip Travel magazine Hrvatska 030 (hrvatsko izdanje) 06/2023 - 05/2024

Page 62

© St /T

ić o

šč

2

©S

tip

eB

Bo

e

T

1

t ip

ć/

©S

šči

ZB

Bo

ipe

ZB

šči

ć/

TZ

BBŽ

3

Za potpun odmor

.................................................................

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Tekst: Željka Kunštek

Doživite Hrvatsku

Zamijenite užurbanost svakodnevice opuštajućim zelenilom bjelovarskobilogorskog kraja i doživite sasvim drukčiju dimenziju odmora. .......................................

1 4 5 Slikovit krajolik s plodnim poljima, ravnicama i pitoresknim selima tipičan je motiv bjelovarskobilogorskog kraja; 2 Istraživanje kraja na konju; 3 Planinarenje Bilogorom.

P

osao, obaveze, užurbanost, stres... svima nam je dobro poznat taj scenarij za kojeg nam se često čini kao da nema kraja. Prekinite taj začarani krug i bar na nekoliko dana umjesto stresa izaberite mir, umjesto užurbanosti opuštanje, umjesto posla odmor, a gradski asfalt zamijenite šumama i idiličnim dolinama. Nakon što odmorite duh i tijelo, vratite se u svakodnevicu, a onda za vikend sve opet ponovite u bjelovarsko-bilogorskom kraju, zelenoj oazi udaljenoj tek nešto više od sat vremena vožnje automobilom istočno od hrvatske metropole.

Po pitomim brežuljcima 4 © Stipe Boščić / TZ B

ip

Ž BB

©

St

TZ

eB

čić

5

62

tipTravelMagazine lipanj 2023. - svibanj 2024.

Ako vam je prva pomisao na odmor izležavanje na krevetu ili ljenčarenje na ležaljci, razmislite još jednom. Da, ubrzo bi vam dosadilo.

Za pravi odmor ubrzajte puls u netaknutoj prirodi - planinarenjem, vožnjom bicikla, jahanjem ili šetnjama. Pitome brežuljke Bilogore lako ćete osvojiti. Prođite kružnim planinarskim putem "Bilogorskim stazama", duljine 15 km, a predah od planinarenja napravite u novouređenom Planinarskom domu Kamenitovac (242 m.n.v.). Uz divan pogled na bjelovarsku dolinu, Kalnik i Prigorje, okrijepite se ukusnim jelima iz tamošnjeg restorana. Kod doma počinje i završava kružna dječja planinarska staza "Mali Bilogorci", duga 4 km, koja će oduševiti mališane. U blizini je i Poučna staza "Bilogora", duga 250 m, koja otkriva niz zanimljivosti o okolnom biljnom i životinjskom svijetu te svijetu gljiva. Slijedite informativne ploče i otkrijte čaroban svijet prirode koja vas okružuje. »


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.