tip Travel magazine Hrvatska 030 (hrvatsko izdanje) 06/2023 - 05/2024

Page 50

OTOK KRK

ka

Kr

ka

Aktivni odmor

©L

2

uk ab aT

© Fra

n Ka

r

ić aba

/T

Zo

to

ak

Tekst: Željka Kunštek

.........................................................

o

/T

Zo

to

ka

Krk

a

Vaša outdoor prica ˇ

1

Hodanje, trčanje, vožnja biciklom, penjanje, ronjenje, surfanje ili jedrenje? Koju god aktivnost odaberete, otok Krk ima savršenu kulisu za nju.

B

ilo da ste profesionalni sportaš ili rekreativac, na otoku Krku ćete doživjeti jednu od najljepših hrvatskih outdoor priča. Odaberite omiljenu aktivnost i pustite da vas vodi uz neodoljiv prirodni krajolik. Putem ćete otkrivati i kulturno i povijesno blago kojim otok obiluje. Impresivnih tristotinjak kilometara pješačkih i biciklističkih staza koje vrludaju otokom vodit će vas do skrivenih kutaka otoka te do vidikovaca s kojih se pružaju pogledi od kojih zastaje dah. Na otoku je sedam gradića/mjesta i bezbroj outdoor doživljaja. Čim prijeđete Krčki most ubrzo ćete naići na prva dva mjesta - antički

© TZO Omišalj

....................................................

1 Grad Krk; 2 Otok Krk je popularna destinacija za bicikliste; 3 Sapun od smilja s otoka Krka; 4 Neke od pješačkih staza na otoku vode kroz maslinike; 5 Pješačenje i planinarenje odličan su način za razgledati otok.

50

© TZO Malinska-Dubašnica

© Fran Karabaić / TZ otoka Krka

3

4

5

tipTravelMagazine lipanj 2023. - svibanj 2024.

Omišalj i ribarsko mjestašce Njivice, oboje na sjevernom dijelu otoka. Istražite ih šetnjom ili na biciklu kroz polja ljekovitog bilja i pritom doživite aromaterapiju na otvorenom. Staze tog dijela otoka mirišu na ciklame, orhideje, ružmarin, kadulju, lavandu i origano. Nedaleko od Omišlja, na mjestu gdje se otok najviše približio kopnu, plantaža je smilja koja posebno oduševljava u razdoblju od svibnja do kraja srpnja, kada su žuti cvjetići smilja u punom cvatu. Popularno odredište ljubitelja outdoor sportova je Malinska, čije su šetnice pogodne i za bicikliste. Otkrijte ljepotu Rajske ceste i priču Ceste maslina, a na tematskoj cesti "Zakoračimo u povijest naših težaka" saznajte čime su se nekad bavili stanovnici tog dijela otoka. Malinska će vas pozivati i na morske avanture - zategnite jedra i istražite otočne uvale, zaronite i otkrijte tajne podmorja. Srce otoka, grad Krk, prepoznatljiv je po zidinama povijesnog kaštela i krčke katedrale, odakle kreće krčki Camino, otočna hodočasnička kružna ruta duga oko 150 km. »


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.