tip Travel magazine Hrvatska 030 (hrvatsko izdanje) 06/2023 - 05/2024

Page 46

Doživite Hrvatsku

ra

ne

ar

nd

Tekst: Željka Kunštek

........................................................

Sa

TZ

©

Kv

ro

Ta r

ib

a

1

KVARNER

Ljepota raznolikosti Kvarnera B (Lubenice) na otoku Cresu.

..................

1 Plaža sv. Ivan

Opuštanje u inspirativnom krajoliku, raznolike mogućnosti za aktivan odmor i vrhunska gastronomija - tri su česta motiva kojima se suvremeni turist vodi pri odabiru odmorišne destinacije. Sve ćete ih, ali i puno više od toga, pronaći na raznolikom Kvarneru.

liži se datum odlaska na dugoočekivani odmor, ali još niste pronašli destinaciju "po svojoj mjeri" u kojoj očekujete, ni više ni manje nego - prvoklasne doživljaje i vrhunski odmor? Posve vas razumijemo, ima nas više... :) Krenite ove godine put Kvarnera i tamo, na izvorištu hrvatskog turizma, doživite jednu od najljepših turističkih priča. Tu regiju na sjeveroistoku Jadranskog mora priroda je obilno nagradila i upravo tamo skladno povezala kristalno čisto more sa spektakularnim gorjem, što rezultira i iznimno zdravom klimom i zrakom. Kvarner je i mjesto susreta bogate kulture, povijesti i tradicije te izvor najrazličitijih doživljaja koje možete zamisliti. Kupanje u smaragdnim uvalama u kojima su se nekad kupali kraljevi i carevi, usvajanje dupina, šetnja po tzv. Mjesečevom platou, promatranje igre bjeloglavih supova nad morem, kušanje najboljih škampa na svijetu, skijanje s pogledom na more - na Kvarneru su realnost. Destinacija je to koja će ispuniti očekivanja i najizbirljivijih avanturista, istinskih hedonista i zahtjevnih gurmana.

» 46

tipTravelMagazine lipanj 2023. - svibanj 2024.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.