tip Travel magazine Hrvatska 030 (hrvatsko izdanje) 06/2023 - 05/2024

Page 42

m

/T

Zg

r

Za ada

greb

ZAGREB

a ©

u J. D

val /

TZ gra

da Zagreba

©M

.T

o

Kulturni turizam

©S . Ce

ric ́Ko

ě v

ić /

TZ

gra

da Z

2 agreb

a

1

ZAGREB

Tekst: Željka Kunštek

..................................................................

v

ac

3

U epicentru kulture Imidž grada kulture i umjetnosti Zagreb svake godine potvrđuje i atraktivnim kulturnim događanjima.

zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u spektakularnom svjetlosnom izdanju tijekom Festivala svjetla Zagreb; 2 Motiv s Trga bana Jelačića u vrijeme Festivala svjetla Zagreb; 4 Festival Zagreb Classic.

ro

ba

pa

re

ag

.G

aZ

M

ad

gr

TZ

©

J

edinstveni muzeji, brojne galerije i kazališta nisu jedini razlozi zbog kojih bi se ljubitelji kulture i umjetnosti trebali uputiti u Zagreb. Tisućljetna povijest i kultura grada ispisana je i na šarmantnim gradskim ulicama i trgovima, u parkovima i perivojima. Već i sam pogled prema klasicističkim i secesijskim pročeljima zgrada, prema crkvama, spomenicima i umjetničkim instalacijama ukazuje da je Zagreb na svakom koraku nepresušna kulturna riznica.

vić

4

..................................................................

1 3 Kula Lotrščak i

42

tipTravelMagazine lipanj 2023. - svibanj 2024.

Kao epicentar kulture i umjetnosti, grad je tijekom cijele godine pozornica brojnih kulturnih događanja. Jedno od najatraktivnijih, koje skladno spaja umjetnost, dizajn, zabavu i arhitekturu, svake godine s buđenjem proljeća oživljava lokacije Gornjeg i Donjeg grada. Festival svjetla Zagreb (ožujak) pravi je svjetlosni spektakl u kojem glavnu riječ tijekom pet festivalskih dana vode maštovite svjetlosne instalacije, zaigrane animacije i raznobojni objekti. Tih dana »


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.