tip Travel magazine Hrvatska 030 (hrvatsko izdanje) 06/2023 - 05/2024

Page 18

c/T

ZG rad

a

le

2

3

1

Za avanturiste i gurmane uz vizuru na stari grad Korčulu; 3 Otočne delicije; 4 Bicikliranje na području Smokvice; 5 I Lumbarda obiluje mogućnostima za aktivan odmor.

..............................................

1 2 Trčanje i vožnja biciklom

Aktivan odmor u čarobnom krajoliku otoka Korčule upotpunite neodoljivim okusima otočne enogastronomije.

©B

ar

io

Z

18

/T

Zo

Kača

5

n / TZ op ć i ne Lumbar

da

Alternativna ruta međunarodne biciklističke rute EuroVelo 8 prolazi duž cijelog otoka Korčule.

©M

lok

oris

pći

ne S

mok

4 vica

tipTravelMagazine lipanj 2023. - svibanj 2024.

N

Tekst: Željka Kunštek

sova rču

..................................................................

© Andro Ta

Ko

© Dea Botica / TZ Grada Korčule

OTOK KORČULA

© Andro Tasovac / TZ Grada Korčule

Aktivni odmor i enogastronomija

ije tajna da otok Korčulu obožavaju oni koji svoj odmor vole provoditi aktivno, u rajskom krajoliku i očuvanoj prirodi, te usput otkrivati zamamne lokalne okuse. Od grada Korčule i Lumbarde pa sve do Smokvice, Blata i Vele Luke splet je staza koje vrludaju otokom, prolaze kroz maslinike, vinograde i borove šume, uz more, crkvice, kule, suhozide i arheološke lokalitete, spuštaju se do smaragdnih uvala i otkrivaju panorame od kojih ćete se teško odvojiti. Osim za pješačenje, staze su pogodne i za vožnju biciklom, i to tijekom cijele godine. U proljeće će mirisati po aromatičnom bilju, u jesen će vas voditi kroz zrele vinograde pošipa i otežale krošnje maslina, a šetnja ili vožnja tim osunčanim, mediteranskim otokom zimi također je poseban doživljaj. Više od 400 km biciklističkih staza, od onih laganijih do zahtjevnih, ispunit će očekivanja i avanturista i rekreativaca. Bicikl i pripadajuću opremu je moguće unajmiti u nekoj od lokalnih agencija koje pružaju i usluge servisa, prijevoza bicikla i ciklo tura s vodičem. Na otoku ćete pronaći i bike i hike friendly smještajne kapacitete te solarne servisne setove za bicikle koji uključuju opremu za popravak i stalke za bicikle. »


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.