tip Travel magazine Hrvatska 014 (hrvatsko izdanje) 02-04/2016

Page 62

Intervju

ANAMARIJA CICARELLI

ANAMARIJA CICARELLI, vlasnica prvog Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo, ističe kako moderni gosti vole mir i prirodu, zdrav život, organsku hranu, udobnost i blizinu turističkih atrakcija.

Obiteljski smještaj u ruralnim prostorima sve traženiji Razgovarala: Alma Radoš Foto arhive: Interligo i M - traveltouristservice

Gosti će uživati u domaćim namirnicama, a ako u organskom vrtu mogu sami ubrati ono što žele na stolu poput rajčica, špinata, paprike, blitve..., doživljaj će biti još snažniji.

62

tipTravelMagazine veljača - travanj 2016.

O

biteljski smještaj u Hrvatskoj važan je segment turističkog sektora. Prema posljednjim podacima tim se poslom bavi 67 tisuća kućanstava s oko 300 tisuća članova obitelji, u čijem je vlasništvu 55 posto ukupnih smještajnih kapaciteta, odnosno oko pola milijuna turističkih postelja. "Trendovi pokazuju da se većina novih apartmana i kuća za odmor u Hrvatskoj može mjeriti s najboljim svjetskim hotelima s pet zvjezdica. Njihovi vlasnici su mladi, educirani ljudi koji su proputovali svijet i vidjeli što je kvalitetna turistička ponuda.

Tako visoka razina kvalitete utječe na drastično spuštanje cijene smještaja niske kvalitete koja prelazi granicu isplativosti. Velika potražnja je i za kvalitetnim obiteljskim smještajem, kojem je u odnosu na luksuzni smještaj glavni adut niža cijena", ističe Anamarija Cicarelli, autorica nekoliko knjiga o obiteljskom smještaju i vlasnica prvog Savjetovališta obiteljskog smještaja Interligo. Njezina obitelj počela se baviti iznajmljivanjem soba i apartmana na otoku Braču šezdesetih godina, a Anamarija je uspješno nastavila obiteljski posao u koji je bila uključena od malih nogu.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.