Page 1

14 Tingbjerg Times Februar 2013 Foto: Mikal Schlosser

Side 2

Børn og voksne udfordres i mentorforløb

Side 4

Foto: Thomas Brolyng Steen

Stort publikum hørte foredrag om et aktivt liv

Amerikansk ambassadør var på besøg Side 8

1


Glenna Batista Henriksen fra Ungdommens Røde Kors har talt med alle børnene om deres ønsker til deres mentor, og hun har interviewet de voksne mentorer. På baggrund af alle interviewene bliver børn og voksne sat sammen i par.

Forventningerne er store hos børnene 25 børn i Tingbjerg glæder sig til at få en mentor, de kan snakke med og blive inspireret af. Det er dygtige børn, der passer deres skole. At få lov at få en mentor er en bonus til dem. Københavns Kommune og Ungdommens Røde Kors står bag mentorforløbet Dynamo. Af Gry Abrahamsen gry@tingbjerg.com Foto: Mikal Schlosser

25 børn i Tingbjerg skal matches med hver deres voksne mentor, som de i det næste års tid skal mødes med 3-4 gange om måneden. Mentorerne er frivillige og vidt forskellige. En er vild med at cykle på mountainbike,

2

Tingbjerg Times 14

en anden er direktør, og en tredje er it-nørd. Børnene har ønsker til deres mentor “Jeg vil gerne have en person, der kan hjælpe mig med nogle af mine mål i livet og måske med lektierne. Jeg vil gerne være miljøjurist eller miljøadvokat og måske prøve at gøre jorden lidt grønnere. Det må også godt være en med de samme interesser som mig. En, der læser de samme bøger og kan lide at gå på kunstudstilling. Jeg kunne godt tænke mig at kunne snakke med personen om næsten hvad som helst.” Sådan beskriver Saranda fra 7B på Tingbjerg Heldagsskole sin drømmementor.

Hendes mor Shpresa Mustafi er begejstret: “Vi har snakket med Saranda om uddannelse, og hvad hun skal vælge. Hun er selv lidt usikker, og jeg var ude efter en vejleder. Så da jeg fik at vide, at hun havde fået en mentor, blev jeg meget glad og stolt.” Mentor er vejleder og voksenven Sidsel Faurholt, national konsulent i Ungdommens Røde Kors, fortæller, at meningen med at sætte en ung og en voksen sammen er, at de unge kan suge til sig af de voksne mentorers erfaringer. “De unge kan allerede en masse, og så skal deres talenter foldes endnu mere ud. De kan få nye input ved at møde en voksen, der har en karriere

Facebook og web: tingbjergforum.dk


eller netværk inden for et felt, de finder interessant,” siger hun.

kan hygge sig med og have det sjovt med.

Ungdommens Røde Kors’ lokale samarbejdspartner i Tingbjerg er Gitte Larsen, daglig leder af Klubben på Terrasserne, der er en del af Tingbjerg Heldagsskole. Hun ser mentorforløbet som alle tiders mulighed for at belønne nogle af de unge, der gør det godt.

“Jeg vil fortælle ham om al den sport, jeg kan lide: fodbold, svømning og hockey. Og så kunne jeg godt tænke mig, at vi tager til Fisketorvet og Fields – for at se rundt og hygge,” siger han forventningsfuldt.

“Vi ville gerne pege på nogle af de unge, der skulle belønnes for deres skoleindsats, deres adfærd og deres indgang til livet. De er positive og glade. De passer deres skole og kan sætte ord på, hvad de vil uden at være afklarede,” beskriver hun og kan konstatere, at der var dobbelt så mange unge, der gerne ville have en mentor, end det var muligt at honorere. De fleste af børnene, der har fået en mentor, går i 7. klasse, men der er også heldige elever i både 6. og 8. klasserne. Mentor bliver et fast holdepunkt Hassan går i 7A og har også fået en mentor. Hvem ved han ikke endnu, men han ønsker sig en mentor, han

unge og hjælpe dem med at realisere deres drømme på kort og længere sigt. Hassan venter i spænding på, hvem hans mentor er. Afklaringen er lige om hjørnet. I februar skal han, Saranda og de andre unge nemlig mødes med deres mentorer, og forløbet går i gang.

Nissrine Assaf er glad på Hassans vegne og glæder sig allerede til at møde Hassans mentor, der er velkommen til at komme på besøg hjemme hos dem: “Min søn har brug for det. Jeg arbejder længe hver dag, så min søn har brug for en, han kan gå ud med, snakke med og spise med. Det er en rigtig god idé. Hassan vil rigtig gerne,” fortæller hun. Idéen er netop, at de unge får en mentor, der bliver et fast holdepunkt og en stabil støtte i forholdet til skolen, valg af uddannelse og fritidsaktiviteter. De voksne mentorer har ansøgt om at blive mentorer og er udvalgt til at påtage sig mentorrollen, fordi de har lyst til at møde de

Hassan vidste med det samme, at han gerne ville have en mentor, da han hørte om forløbet.

Dynamo rækker videre end Tingbjerg I et samarbejde med Københavns Kommune tilbyder Ungdommens Røde Kors forløb med erhvervserfarne mentorer til i alt 75 unge i alderen 13-17 år fra Tingbjerg, Amager og Sjælør/ Sydhavn. Mentorerne er alle i arbejde, bor i hovedstadsområdet og er frivillige i mentorforløbet. De får en grunduddannelse og bliver i grupper tilknyttet en seniormentor, de løbende kan sparre med.

Gitte Larsen fra Klubben på Terrasserne kender børnene og er med, når de interviewes af Glenna fra Ungdommens Røde Kors.

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Tingbjerg Times 14

3


blå bog

Hanne Bech Hansen • Født 1939 • Jurist fra Århus Universitet • Chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) 1989-1993 • Statsadvokat for København 1993-95 • Politidirektør i Københavns Politi 1995-2009

I sit virke som foredragsholder kommer Hanne Bech Hansen vidt omkring i Danmark. Nu er turen kommet til Tingbjerg.

Jeg er ikke bange Hun var Danmarks første kvindelige chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET, og blev siden statsadvokat for København og politidirektør ved Københavns Politi. Nu er Hanne Bech Hansen pensionist og har netop været i Tingbjerg for at fortælle om sit liv til et arrangement i Tingbjerg Pensionist Center. 170 mennesker kom for at lytte med.

4

andet håndtere retsopgøret efter 18. maj 1993 på Nørrebro, og som politidirektør i Københavns Politi stod hun over for opgaven med at rydde Ungdomshuset på Jagtvej 69 og forholde sig til bandekonflikter.

Af Gry Abrahamsen gry@tingbjerg.com Foto: Thomas Brolyng Steen

Alligevel konstaterer hun med stor tilfredsstillelse, at hun “aldrig har været udsat for noget”. Hun har ikke haft livvagt eller andre særlige foranstaltninger, når hun varetog sine job. Det var ikke nødvendigt, og hun har ikke været nervøs for, at der skulle ske hende noget. Det ligger ikke til hende at være bange, som hun siger.

Hanne Bech Hansen har bestredet udfordrende job igennem en stor del af sit liv. Imens hun var statsadvokat for København skulle hun blandt

Tryghed er en svær størrelse TrygFonden laver hvert andet år en undersøgelse, der ser på, hvor trygge danskerne er, og hvad der spiller

Tingbjerg Times 14

ind på vores oplevelse af tryghed. Den nyeste undersøgelse fra 2011 viser blandt andet, at flere end hver 10. adspurgte er bange for at blive overfaldet eller slået, og næsten hver fjerde er nervøs for at blive udsat for indbrud.

Hanne Bech Hansens mange anekdoter får smilene frem hos tilhørerne.

Facebook og web: tingbjergforum.dk


“Man kan ikke kurere utryghed med statistikker. Det ved jeg godt,” siger Hanne Bech Hansen. Alligevel beretter hun, at statistikkerne for eksempel viser, at der ikke sker ældre noget, når de går ud om aftenen. Er du 60 år eller derover, er risikoen tæt på at være lig nul. Derfor er udfordringen i høj grad at komme følelsen af utryghed til livs. I den forbindelse har Hanne Bech Hansen et godt fif. Hun foreslår, at man vænner sig til at lade tasken blive derhjemme og have sine ting tæt på kroppen i stedet. Så behøver man nemlig ikke være bekymret for, at nogen vil tage ens taske. Tal om det “Vi skal få problemerne frem og diskutere dem. Hvad kan vi gøre for at undgå, at det sker, og hvad nu hvis det sker? Hvad er sandsynligheden for det? Det hæmmer livskvaliteten, hvis man ikke tør gå ud,” understreger Hanne Bech Hansen.

Der bliver lyttet intenst, da Hanne Bech Hansen fortæller om sit arbejde i den norske regeringskommission, der kortlagde, hvordan beredskabet og alle involverede reagerede og optrådte i forbindelse med bombeangrebet i Oslo og det efterfølgende skyderi på øen Utøya i 2011.

“Man kan sætte sig selv stolen for døren og bestemme sig for ikke at være bange,” fortsætter hun. En kvindelig tilhører markerer: “Jeg bor på Nørrebrogade, hvor der sker alt muligt. Men der er ingen, der skal bestemme, hvor jeg skal bo, og hvad jeg skal lave. Og jeg har besluttet mig for ikke at være bange, så det er jeg ikke,” siger hun og høster anerkendende blikke. Hanne Bech Hansen tog også et valg år tilbage, da hendes mand døde og hun skulle tage en beslutning om sommerhuset. Dengang vedtog hun, at hun godt turde være alene i huset,

Der sludres ivrigt i pausen.

og hun beholdt det. En dag hørte hun alligevel en lyd, der gjorde hende bange. Hun snuppede hårsprayen fra badeværelset og var parat til at forsvare sig. Men det blev ikke nødvendigt. Udenfor stod såmænd bare et rådyr og gumlede på potteplanter.

Bag om arrangementet Flere klubber stod bag dagens arrangement: Seniorklubben Vanløse, Brønshøj-Husum Aktiv-Center, Fællesrådet for omsorgsarbejde i Brønshøj-Husum-Utterslev, Walk & Talk i Vanløse, Husum Vænge Centret og Tingbjerg Pensionist Center.

Som pensionist er Hanne Bech Hansen begyndt at skrive bøger. De fleste læsere af Hanne Bech Hansens bøger er mænd i alderen 50-80 år i Jylland, fortæller hun.

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Kontakt Tingbjerg Pensionist Center på Terrasserne 40 for at høre om kommende arrangementer.

Tingbjerg Times 14

5


R iv u

d og

hæn

g op

KALENDER

etariatet Områdesekr rum g i Tingbjer fo 16 e en øj tfl id M

Mandag

Beboercentru Ruten 16

Sundhed sc entrum er lukket i februar og åbner i ny e lokaler den 1. mar ts på Ruten 12

m

Kom og v æ Der er ingen re med . tilmelding , med mind re d er anført u et nder ak tiviteten .

Tid

Tilbud

Sted

9-15

Job og Uddannelse vejleder

Tingbjerg forum

9-15

Jobcenter København har åben rådgivning

Tingbjerg forum

10.15-11.45

Gåtur for mødre med barnevogn

Tingbjerg forum

15-17

Dans for mødre og døtre Tilmelding hos Sabah i Tingbjerg forum eller på telefon 21 33 00 74

Bevægelsessalen, Energicenter Voldparken

16-19

Gyngespejderne for børn

Beboercentrum

16.30-18

Zumba for kvinder med Mødestedet Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Hallen, Tingbjerg Heldagsskole

18-20

Café for kvinder

Februar: Lukket Marts: Sundhedscentrum

Tid

Tilbud

Sted

9-15

Job og Uddannelse vejleder

Tingbjerg forum

9-15

Jobcenter København har åben rådgivning

Tingbjerg forum

9-18

Åben beboerrådgivning med Områdesekretariatet og Ejendomskontoret

Tingbjerg forum

10-12

Formiddagscafé med internationale aviser

Beboercentrum

13-15

International mødregruppe med sundhedsplejerskerne - se også torsdag

Marts: Sundhedscentrum

17-19

Studiecafé for voksne

Beboercentrum

17-20

Madklub for piger med Sejaan Tilmelding hos Sussie i Tingbjerg forum eller på telefon 29 77 80 10

Skolekøkkenet, Tingbjerg Heldagsskole

17-19

Studiecafé for voksne

Beboercentrum

Tid

Tilbud

Sted

9-12

CBSI Sprogcenter underviser kvinder i dansk

Februar: Klubben på Terrasserne 40 Marts: Sundhedscentrum

9-15

Job og Uddannelse vejleder

Tingbjerg forum

9-15

Jobcenter København har åben rådgivning

Tingbjerg forum

9-16

Åben beboerrådgivning med Områdesekretariatet og Ejendomskontoret

Tingbjerg forum

12.30-15.30

CBSI Sprogcenter underviser kvinder i dansk

Februar: Klubben på Terrasserne 40 Marts: Sundhedscentrum

13-15

Sundhedsplejerskerne holder åbent hus

Februar: Beboercentrum Marts: Sundhedscentrum

14-16

It-café for voksne

Beboercentrum

15-17

Dans for mødre og døtre Tilmelding hos Sabah i Tingbjerg forum eller på telefon 21 33 00 74

Bevægelsessalen, Energicenter Voldparken

16-19

Butterflies/Ungdommens Røde Kors har klub for 8-12-årige piger

Beboercentrum

TIRSDAG

ONSDAG

6

Tingbjerg Times 14

Facebook og web: tingbjergforum.dk


R

og iv u d

hæn

g op

16.30-18

Zumba for kvinder med Mødestedet – se også torsdag Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Marts: Hallen, Tingbjerg Heldagsskole

Februar: Lukket Marts: 17-20

Temacafé for kvinder

Februar: Lukket Marts: Sundhedscentrum

19-21

CBSI Sprogcenter har danskcafé for mænd

Beboercentrum

Tid

Tilbud

Sted

9-12

CBSI Sprogcenter underviser kvinder i dansk

Februar: Klubben på Terrasserne 40 Marts: Sundhedscentrum

9-15

Job og uddannelse vejleder

Tingbjerg forum

9-15

Jobcenter København har åben rådgivning

Tingbjerg forum

9-16

Åben beboerrådgivning ved Områdesekretariatet og Ejendomskontoret med rådgivning på dansk/arabisk kl. 11-16

Tingbjerg forum

10.30-12 den 1. og 3. torsdag hver måned

Familierådgivning ved Familierådgivningen, Brønshøj-Husum-Vanløse Book en tid hos Jane i Tingbjerg forum eller på telefon 21 37 20 36

Tingbjerg forum

13-15

International mødregruppe med sundhedsplejerskerne - se også tirsdag

Februar: Beboercentrum

16-19

Madklub for børn i 5.-7. klasse med Ungdommens Røde Kors Tilmelding hos Sussie i Tingbjerg forum eller på telefon 29 77 80 10

Beboercentrum

16.30-18

Zumba for kvinder med Mødestedet – se også onsdag Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Februar: Tumlesalen, Tingbjerg Heldagsskole

17-19

Studiecafé for voksne

Beboercentrum

Tid

Tilbud

Sted

10-12.30

Formiddagscafé for kvinder med morgenmad og tema

Februar: Beboercentrum Marts: Sundhedscentrum

18-22

Fædreklub

Beboercentrum

Tid

Tilbud

Sted

Lørdag 9-10

Svømning for kvinder med Mødestedet – begyndere Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Tingbjerg Svømmehal

Lørdag 10-11

Svømning for kvinder med Mødestedet – let øvede Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Tingbjerg Svømmehal

Lørdag 10-13

Forældre underviser i modersmålene arabisk og litauisk

Beboercentrum

Lørdag 13-15

Undervisning i at spille på saz – tyrkisk guitar Tilmelding i Områdesekretariatet i Tingbjerg forum

Beboercentrum

Lørdag 13-16

Familieaktiviteter ved Tingbjerg Kultur Forening

Beboercentrum

Lørdag 16-20 i lige uger

Fædreklub

Beboercentrum

Søndag 10-12

Håndarbejde for piger

Beboercentrum

Søndag 11-12

FamilieMotion for mor, far og 5-12-årige børn

Tumlesalen, Tingbjerg Heldagsskole

Søndag 12-15

Syværksted for voksne

Beboercentrum

Søndag 16-21

Teoriundervisning i cricket ved Copenhagen Cricket Club Tilmelding hos Sheikh på telefon 91 60 80 08

Beboercentrum

TORSDAG

FREDAG

WEEKEND

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Tingbjerg Times 14

7


Projektkoordinator Eman Osman og frivillig brobygger og beboer Zeinab Hudaidi viser Ambassadør Laurie S. Fulton rundt i Tingbjerg, hvor de fortæller om de forskellige aktiviteter, der eksisterer i området.

Den amerikanske ambassadør på besøg i Tingbjerg Der var god stemning og oprigtig interesse, da den amerikanske ambassadør besøgte Tingbjerg en kold mandag morgen.

liste over ting, hun skal nå, var et besøg i den københavnske bydel, som hun har hørt så meget om, men aldrig set.

Tekst og foto: Rosalina Dias rosalina@tingbjerg.com

Lokale ildsjæle tager initiativ Besøget blev arrangeret i samarbejde med en gruppe frivillige somaliske kvinder fra Indvandrer Kvindecenteret på Nørrebro, som viste ambassadøren rundt i området. Zainab Mahomoud Hudaidi er en af de frivillige brobyggere og bor selv i området. Hun er glad for at kunne vise ambassadøren rundt i Tingbjerg.

Det var på ambassadør Laurie S. Fultons eget initiativ, at hun en snevejrsdag tidligt mandag morgen blev vist rundt i Tingbjerg, hvor hun blev præsenteret for nogle af områdets nøglepersoner og de mange indsatser, man har igangsat i bydelen. Ambassadøren forlader Danmark om godt en måned, og øverst på hendes

8

Tingbjerg Times 14

“Jeg har boet i Tingbjerg i 12 år og er rigtig glad for at bo her. Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at vise folk udefra hvor dejligt, der er her i vores bydel,” fortæller Zainab Mahomoud Hudaidi. Sammen med repræsentanter fra beboerbestyrelsen, Områdesekretariatet og politiet fik ambassadør Laurie S. Fulton set blandt andet Tingbjerg forum, Beboercentrum, 18+ centret Crossroad, Tingbjerg Heldagsskole og Sundhedscentrum. Netop de lokale indsatser og resursepersoner var af stor interesse for am-

Facebook og web: tingbjergforum.dk


bassadøren. Hun var begejstret over at se de mange forskellige aktiviteter, beboere kan deltage i Tingbjerg. “Jeg har længe gerne villet besøge området, og nu, da jeg er her, synes jeg, det er imponerende at se, at der bliver gjort så meget for at løfte området,” siger ambassadør Laurie S. Fulton. Bedstefar var dansker Ambassadøren har været i Danmark i tre et halvt år, og hun fortæller, at det, hun nok vil huske bedst fra hendes ambassadørperiode her i landet, er hendes møde med dronningen. Men ud over kongelige besøg sætter hun også pris på de indsatser, der er målrettet kvinder, og især kvinder med indvandrerbaggrund. Laurie S. Fultons bedstefar, Jens Jensen, var dansk immigrant i USA, og hun fortalte flere gange under rundvisningen anekdoter og historier fra hendes bedstefars første tid i sit nye land.

Ambassadøren ville gerne høre om alle de forskellige tiltag, der er en del af indsatsen i området. Derfor var de lokale politibetjente også en del af delegationen. Her ses en af dem, nemlig Henri Brunhøj Jensen, sammen med en af eleverne på Tingbjerg Heldagsskole.

“Ofte værdsættes nye borgere ikke for det store arbejde og den kæmpe omvæltning, de går igennem i deres nye land. De bringer nye tanker og idéer med sig, som man i langt højere grad bør interessere sig for og værdsætte,” fortæller hun. Kvinder er nøglen til familiens trivsel Ambassadøren gav udtryk for, at man især skal tage hånd om kvinderne i familien, for det er ofte dem, der har svært ved at få fodfæste i et nyt land.

Ambassadøren får den store rundvisning i 18+ centret Crossroad af leder Jakob Hviid Larsen.

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Denne tilgang har man arbejdet efter længe i Tingbjerg. Margrethe Clausager, projektleder af den boligsociale indsats i området, kan nikke genken-

dende til ambassadørens synspunkter. “Vi arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang med de mange nye danskere, vi har i Tingbjerg, og fokuserer især på kvinderne, for erfaringen viser, at det er kvinderne, som ofte er nøglen til familiens trivsel,” fortæller hun og fremhæver de frivillige brobyggere, som har taget initiativ til dagens besøg. “Disse kvinder netværker og er engagerede i samfundet, og de gør en stor indsats for at hjælpe andre kvinder og familier med at være aktive i samfundet,” siger Margrethe Clausager.

Tingbjerg Times 14

9


Læs aviser og snup en diskussion

Sundhedscentrums caféer er på grund af flytningen til nye lokaler lukkede i februar, undtagen formiddagscafé hver fredag kl. 10-12, der er i Beboercentrum på Ruten 16. Foto: Mikal Schlosser

Hver tirsdag kl. 10-12 kan du orientere dig i et bredt udvalg af danske og internationale aviser. Det foregår i samarbejde med Tingbjerg Bibliotek, der også introducerer til at læse avis på iPad. Vi tager gerne en snak om nyheder eller debatterer emner. Du kan bare møde op i Beboercentrum.

Sundhedscentrum flytter Fredag den 1. marts åbner Sundhedscentrum dørene til nye lokaler på Ruten 12. Lokalerne på Terrasserne 40 bliver i stedet en del af Klubben på Terrasserne for skolebørnene.

Vær med til at indvie nyt Sundhedscentrum Sundhedscentrum inviterer dig til at fejre de nye lokaler på Ruten 12 torsdag den 21. marts kl. 16-19. Der vil være lidt lækkert til at spise og drikke. Alle er velkomne, også børn under 11 år sammen med mor og far. Du kan bare møde op.

Bliv medlem og få medlemsfordele Du kan blive medlem af Sundhedscentrum og få særlige fordele kun for medlemmer. Som medlem kan du også få informationer på sms om tilbud og aktiviteter. Det er gratis det første år. Henvend dig i Sundhedscentrum for at blive medlem.

Tingbjerg Pensionist Center informerer I starten af marts har pensionistcentret et nyt tilbud til seniorer, der hedder ’Fit-in’, hvor du kan selvtræne i motionsmaskiner og blive instrueret i et motionsprogram. Tilbuddet er i samarbejde mellem pensionistcentret og Københavns Kommunes sundhedshus i Vanløse. Pensionistcentret er flyttet i nye lokaler, men er på samme adresse som hidtil, Terrasserne 40.

10

Tingbjerg Times 14

Der har været byfest i Tingbjerg siden 2005. Du kan være med til at planlægge og skabe årets fest, hvis du har lyst og tid. Foto: Mikal Schlosser

Datoen er næsten sat til Tingbjerg Byfest 2013 Allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen ved den sidste weekend i maj, hvor alle er indbudt til fest. Planlægningen er i fuld gang, og beboere og institutioner melder for øjeblikket ind med ønsker og idéer. Du kan også få en bod til byfesten eller stå for en aktivitet, som du selv finder på. Kontakt Brian og Tom i Beboercentrum, hvis du har en idé og ønsker hjælp til at realisere den.

Tingbjerg Pensionist Center er åbent mandag-fredag kl. 9.15-14.30. Foto: Thomas Brolyng Steen

Facebook og web: tingbjergforum.dk


Få besøg af din ejendomsfunktionær Er du for nylig flyttet til Tingbjerg? Så har du mulighed for at få besøg af ejendomsfunktionæren, som du til daglig kan møde omkring din ejendom. Ejendomsfunktionæren kan fortælle dig om alt det, der foregår i Tingbjerg, og hvor du kan henvende dig med forskellige spørgsmål. Du kan få besøg mandag-torsdag mellem kl. 12-14.

Vi byder nye beboere indenfor Hvis du er ny i Tingbjerg, kan du også melde dig til en rundvisning, hvor vi byder indenfor i Tingbjerg forum, Beboercentrum og Sundhedscentrum. Undervejs kan du møde medarbejdere og andre beboere i Tingbjerg, heriblandt medlemmer af afdelingsbestyrelserne. Det foregår lørdag den 16. marts kl. 10-12, og turen starter i Tingbjerg forum.

KAB tilbyder gældsrådgivning i Tingbjerg Den sidste tirsdag i hver måned kl. 16-18 kan du i Tingbjerg forum få gældsrådgivning. Gældsrådgiver Tina Hartvig Pedersen, KAB, kan blandt andet hjælpe dig med at lægge et budget og sikre, at du har overblik over din økonomi. Tilbuddet er til alle beboere, der bor i SAB/KAB i Tingbjerg. Du kan reservere en tid hos Tina på telefon 23 42 17 88, og Tina kan sørge for, at der kommer en tolk med til samtalen. Du er også velkommen til bare at møde op i Tingbjerg forum.

Brug familierådgivningen

Rundvisningen i Tingbjerg kan hjælpe dig med at få overblik over din nye bydel, der er arkitekttegnet af Steen Eiler Rasmussen og har haverum efter engelsk model. Foto. Mikal Schlosser

Er du interesseret Ønsker du besøg af din ejendomsfunktionær, eller vil du deltage i rundvisningen i Tingbjerg, så kontakt Jane i Tingbjerg forum eller på telefon 21 37 20 36.

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Er der problemer derhjemme? Har du problemer med dine teenagebørn, eller står du over for at skulle skilles? Så er du velkommen til at få familierådgivning. Det foregår den 1. og 3. torsdag hver måned kl. 10.30-12 i Tingbjerg forum, og rådgiveren er fra Familierådgivningen, Brønshøj-Husum-Vanløse. Du kan reservere en tid hos Jane i Tingbjerg forum eller på telefon 21 37 20 36.

Tingbjerg Times 14

11


Brug Tingbjerg forum Fungerer din radiator ikke? Vil du gerne være med til at bestemme i din boligafdeling? Skal du vide mere om Tingbjerg? Tingbjerg forum på Midtfløjene 16 er huset, hvor du kan få svar på de fleste af dine spørgsmål om at bo og leve i Tingbjerg. Ejendomskontoret, afdelingsbestyrelserne og Områdesekretariatet er i Tingbjerg forum.

Midtfløjene 16 slog dørene op til Tingbjerg forum i august 2010. Forud for dette var huset blevet bygget om, så det kunne huse et nyt fælles SAB/KAB og fsb ejendomskontor for hele Tingbjerg, Tingbjergs beboerdemokrater og Områdesekretariatet. Foto: Mikal Schlosser

Åbningstider i Tingbjerg forum Ejendomskontoret Mandag-fredag kl. 10-11, tirsdag også kl. 16-18

Ejendomskontoret Mandag-fredag kl. 8.30-10

SAB Lejerforeningen Mandag-torsdag kl. 10-12, tirsdag også kl. 17-18

SAB Lejerforeningen Mandag-torsdag kl. 10-12, tirsdag også kl. 17-18

Afdelingsbestyrelsen fsb Mandag-torsdag kl. 10-12, tirsdag også kl. 16-18

Afdelingsbestyrelsen fsb Mandag-torsdag kl. 10-12, tirsdag også kl. 16-18

Områdesekretariatet Mandag-torsdag kl. 9-16

Områdesekretariatet Mandag-torsdag kl. 9-16

Udgiver Områdesekretariatet i Tingbjerg forum Midtfløjene 16 2700 Brønshøj Telefon 38 81 57 00 post@tingbjerg.com www.tingbjergforum.dk Facebook: tingbjergforum.dk

12

Ring til Tingbjerg forum på telefon 38 27 90 00

Tingbjerg Times 14

Områdesekretariatet Områdesekretariatet står for aktiviteter og tilbud til dig i Tingbjerg. Den boligsociale indsats er finansieret af Landsbyggefonden, Københavns Kommune og de lokale SAB/KAB og fsb boligafdelinger.

Redaktion Margrethe Clausager (ansv.) Gry Abrahamsen (red.) Heidi Juul Petersen Rosalina Dias

tingbjergforum.dk, når det passer dig

Få information på hjemmesiden www.tingbjergforum.dk og via Facebook på tingbjergforum.dk – hele døgnet!

Redaktion afsluttet 25. januar 2013

Tryk Litotryk

Oplag 3.000

Næste Tingbjerg Times udkommer 22. marts 2013

Layout Operate A/S

Facebook og web: tingbjergforum.dk

Tingbjerg Times 14  

Magazine, information about and news from Tingbejrg

Advertisement