Page 1

INTENS JUNI 2012 | niEuWS | UPDATES | FACTS


Klant vertelt

‘We hebben al twaalf jaar lang een trouwe relatie. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen!’ Al bijna 60 jaar is De Vries Snacks een begrip in de wereld van frituursnacks. Uit de keuken van de in Dordrecht gevestigde De Vries Snacks zijn echte blijvers voortgekomen. Zo introduceerde G. de Vries sr. in 1954 als eerste de Frikadel in Nederland. In 1984 volgde de succesvolle Mexicano®. Het assortiment van De Vries Snacks is groot! Op innovatieve wijze speelt het bedrijf in op de vraag vanuit de markt en de trends.

Het assortiment is breed en er is voor ieder wat wils. Van de vegetarische krokante Bonita, glutenvrije snacks, Halal snacks tot aan de welbekende Frikadel. Ook verzorgt De Vries Snacks de productie voor een scala aan biologische producten. Het vlees dat hiervoor in aanmerking komt is Skal gecertificeerd (toezicht houder op de biologische keten in opdracht van het ministerie van Landbouw, Economisch Zaken en Innovatie). Onder het label Eco Fields worden deze biologische snacks vermarkt. De Vries Snacks levert met name aan groothandels die de snackbars beleveren. Om in te kunnen spelen op de behoeftes van de ondernemer en de consument volgt De Vries Snacks nauwkeurig de marktontwikkelingen. Het paradepaardje van De Vries Snacks is de Mexicano® (gepatenteerd). Zo zijn ze er ook toegekomen om de Mexicano® XXL te ontwikkelen. Een pikante kanjer

van 26 cm lang, 245 gram met Mexicaans temperament. Jan van de Ven; productieleider bij De Vries Snacks, neemt ons mee in het productieproces en laat ons letterlijk een kijkje in “de keuken” nemen. Bij De Vries Snacks werken zo’n 50-tal medewerkers. De dag begint vroeg, de productie bestaat uit werkvoorbereiders, een aantal personen op de productieafdeling, een tiental dames voor het inpakken en daarnaast een aantal expeditiemedewerkers. De Vries Snacks vervoert het merendeel van de producten zelf met eigen chauffeurs. Uiteraard moeten we aan geheimhouding doen en mogen we niets over de receptuur of bereidingswijze naar buiten brengen. In tegenstelling tot alle wilde geruchten die de ronde gaan over de ingrediënten van een frikadel zien we met eigen ogen dat het tegendeel waar is. Het valt ons op dat alle snacks met kwalitatief hoogstaande ingrediënten vervaardigd worden.

Aan de inpakband komen we al snel de dames van T&S Group tegen. Bij De Vries Snacks zijn zes flexkrachten van T&S Group aan het werk. ‘We hebben al twaalf jaar lang een trouwe relatie. Met name de toegankelijke bedrijfsvoering, het nakomen van afspraken en geen overdadigheid maakt de keuze voor T&S Group. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen!’ aldus Jan van de Ven.

Hier zouden vele anderen een voorbeeld aan kunnen nemen’. De flexkrachten die T&S Group levert staan aan de inpakband. Er zijn niet veel grote wisselingen, de meeste dames komen al drie tot vier jaar terug. Door de jaren heen is de relatie met T&S Group sterker geworden en heeft Jan van de Ven de organisatie zien groeien, verbeteren en professionaliseren.

Binnen De Vries Snacks werken mensen van diverse culturen o.a. uit Tanzania, Fillipijnen, Polen en de Kaapverdische eilanden. Een vrolijke mix van medewerkers die het onderling goed met elkaar kunnen vinden. ‘De reden om voor Poolse flexkrachten te kiezen is omdat deze mensen snel integreren, de handen uit de mouwen steken, snel werkzaamheden oppikken, een groot verantwoordelijkheids gevoel hebben en betrouwbare medewerkers zijn die er altijd staan. Werken is voor hen nog een deugd.

Leuk Weetje Een frikadel is 18 cm lang, gemiddeld worden er in Nederland jaarlijks 31 frikadellen per persoon gegeten, dit zijn er 500 miljoen per jaar. Als je deze allemaal achter elkaar legt is dat een lengte van 90.000 km. Een rondje om de evenaar is 41.000 km dus kunnen we met alle frikadellen die we jaarlijks oppeuzelen twee keer de wereld rond!


EEN kijkje bij t&S

(eK)cijfers&zo

14

Patricia Rudolf is al weer 6,5 jaar werkzaam in de functie van intercedente bij T&S Group. Momenteel wordt ze opgeleid om ook commerciële taken te gaan verrichten en zo door te groeien naar ‘ Sales Representative’. Als intercedente is ze verantwoordelijk voor de werving & selectie en de planning bij Syncreon. Er is dagelijks contact via de mail en telefoon met Syncreon. Wekelijks bezoekt Patricia Syncreon en heeft dan een meeting met Fleur om alle belangrijke zaken te bespreken. Tijdens het wervingsproces is het van groot belang dat de kennis van de Engelse taal getest wordt. Dit is namelijk een competentie die verplicht is om bij Syncreon te mogen werken. Patricia is zelf afkomstig uit Polen en merkt dat de flexkrachten afkomstig uit OostEuropa het werk altijd erg serieus nemen, zéér gemotiveerd zijn en bereid zijn om dat stapje extra te zetten voor een opdrachtgever.

Fleur Wendel werkt bij Syncreon als Flex Resource Manager Dagelijks heeft Fleur overleg met de Warehouse Managers over de planning. Als er extra capaciteit nodig is dan wordt dit vaak een dag vantevoren doorgegeven aan Fleur. Door de korte communicatielijnen met T&S Group en de extreem flexibele instelling van de Oost-Europese flexkrachten die vaak 24/7 beschikbaar zijn is dit snel geregeld. Doordat er met kostbare producten wordt gewerkt bij Synreon is de beveiliging streng. Onderdeel van de werving is een accreditatieproces wat op iedere flexwerker van toepassing is. Deze verantwoordelijkheid neemt T&S group op zich. Onderdeel hiervan is dat het CV van de kandidaten tot 5 jaar terug gecontroleerd wordt door middel van het opvragen van referenties. Ook het inleveren van een VOG ( Verklaring Omtrent het gedrag) is verplicht.

FLEXWERKER

KLANT

INTERCEdENT

Het is de e editie van het Europees kampioenschap voetbal

Adam Hollo komt uit Hongarije en werkt sinds 1 jaar als flexkracht via T&S Group . Zijn functie is orderpicker, hij krijgt dagelijks pakbonnen die hij klaar maakt voor verzending. De werksfeer ervaart hij als erg goed. Op zijn afdeling werkt hij samen met 26 collega’s. Ze kunnen het onderling goed vinden en communiceren in het Engels met elkaar. Adam is erg tevreden over T&S Group, hij vindt de communicatie duidelijk en er wordt altijd correcte informatie verschaft. Ook geniet hij van de leuke evenementen die er voor de flexkrachten georganiseerd worden. De mooie groene landschappen in Nederland vindt hij prachtig, net als de Nederlandse vrouwen. Maar toch mist hij af en toe de Hongaarse vrouwen.

31

Huntelaar heeft keer gescoord in het Oranje Shirt

De nederlaag tegen Bulgarije was de 200e in de historie van het Nederlandse elftal

In de Poolse selectie zit één speler uit de eredivisie: Przemyslaw Tyton, doelman van PSV.

Edwin van der Sar is recordinternational met

Robin van Persie liet ons

130 caps

26 keer juichen

Het zwarte uit shirt van het Nederlands Elftal is grotendeels gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Polen speelde 14 keer tegen het Nederlands Elftal. 3 keer winst, 6 keer gelijk en 5 keer verloor Polen. Polen plaatste zich tot 2008 nog nooit voor een EK-eindronde. In 2007 wist de nationale ploeg zich onder leiding van Leo Beenhakker voor het eerst te kwalificeren

8

Nederland deed mee aan EK’s wedstrijden en speelde

32


t&S CARE T&S Care Hongarije Er is een enorm personeelstekort in de zorg in Nederland. T&S Group speelt hierop in en ontwikkelde T&S Care. ‘Wij wachten niet af, nu is het moment om naar oplossingen te zoeken’ aldus Stef van Bladel. Zo’n twee maanden geleden is het eerste opleidingstraject in Hongarije gestart. Twaalf Hongaarse verpleegkundigen volgen een een intensieve Nederlandse taaltraining, 5 dagen per week, 6 uur per dag in Budapest. Deze gemotiveerde groep ervaren zorgmedewerkers zal deze studie zes maanden lang volgen. Na deze periode spreekt en schrijft men Nederlands op niveau B1. In de laatste twee maanden wordt er veel aandacht besteedt aan integratie, sociale en culture aspecten en jargon voor de zorg. Na de eerste zes weken intensieve les blijkt al dat de groep enorm gemotiveerd en gedreven is, goede resultaten levert en met veel positiviteit uitkijkt naar een baan in Nederland.

‘Wij wachten niet af, nu is het moment om naar oplossingen te zoeken’

Qua werkervaring zijn de kandidaten zeer divers, van psychiatrische zorg, urologie, bejaardenverzorgers tot aan intensive care. De leeftijd varieert van 25 tot aan 50 jaar oud. Voor de Hongaarse kandidaten is een betere financiële toekomst een belangrijke motivatie, maar vooral ook waardering en erkenning voor het vaak zware werk. In Hongarije wordt neer gekeken op mensen die werkzaam zijn in de zorg en zijn de arbeidsomstandigheden slecht. Dagen van 12 uur zijn eerder regel dan uitzondering en het gemiddelde maandloon ligt op € 300,- . T&S Care investeert in deze groep mensen door te zorgen voor de opleiding en salaris tijdens deze periode. Na dit traject wordt men begeleid in Nederland en zullen zij in de zorg aan de slag gaan. Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten. Het grootse tekort aan deskundig personeel in de gezondheidszorg in Nederland wordt opgelost, en op termijn zal de kwaliteit van de zorg in Hongarije ook stijgen. Verwacht wordt namelijk dat veel kandidaten na een periode van 3 of 4 jaar weer huiswaarts keert. De schat van ervaring die is opgedaan in Nederland komt uiteraard ten goede aan de positie van de kandidaten als zij weer gaan solliciteren in Hongarije. Maar ook de professionaliseringsslag die zij kunnen maken wanneer zij terugkeren in de Hongaarse zorg.

T&S Care Roemenië

BIG Register

In de studentenstad Cluj waar het kantoor T&S Group Roemenië is gevestigd zal het opleidingstraject ook van start gaan in september 2012. De eerste groep start dan met de Nederlandse zorgopleiding. Hier is een groot aanbod van kandidaten die universitair zijn opgeleid, wat te vergelijken is met HBO V niveau in Nederland. Het budget voor de gezondheidszorg in Roemenië is een van de laagste in Europa. Dit betekent in de praktijk dat er in de staatsziekenhuizen veel bezuinigd wordt waardoor veel verpleegkundigen werkloos zijn. Deze groep staat te springen om in Nederland aan de slag te gaan en T&S Care voorziet in deze behoefte. Tijdens gesprekken met de Roemeense vakbond voor zorgverleners blijkt dat zij deze vorm van arbeidsmigratie als positief ervaren. De zorgverleners keren na verloop van tijd met meer ervaring terug en dit draagt bij aan de professionalisering van de zorg in Roemenië.

In Nederland is het verplicht om als verpleegkundige geregistreerd te staan in het BIG-register. Om met een buitenlands diploma in de Nederlands gezondheidszorg te mogen werken moet het diploma erkend worden. De Nederlandse overheid stelt hier strenge kwaliteitseisen. In het wervingstraject selecteren we dus op diploma’s en controleren we deze bij lokale instanties die toezien op juistheid van diploma’s en een te vergelijken registratiesysteem als BIG hanteren. T&S Care investeert in de kennis en kunde van Hongaarse en Roemeense zorgverleners. Kwaliteit en beheersing van de Nederlandse taal staat boven het snel invullen van de vacatures. Veel Scandinavische landen werken al langer met dit model. Ook in België kijkt men verder vooruit en worden arbeidsmigranten al enige tijd ingezet in de zorgsector. Na de zomer zal de eerste groep Hongaren starten bij een van onze opdrachtgevers.


Stef laat stem horen op D66 speedsymposium

TROTS op het g-team

Op 3 april organiseerde de D66 fracties Waalwijk- Tilburg en –Heusden een Speed symposium over ‘Arbeidsmigranten in Noord-brabant’.

nieuws

De centrale vraag tijdens dit symposium was: Hoe werken, wonen en leven de doorgaans jonge arbeidsmigranten hier en wat is hun impact op de samenleving? In hoog tempo vertelden betrokken landelijke, regionale en lokale bestuurders, arbeidsbemiddelaars en de migranten zelf hun deel van dit verhaal tijdens een serie ‘speed dates’ van maximaal 5 minuten. Zo gingen Hans Teunissen (Oud wethouder in Venray) en D66-Kamerlid Fatma Koser in op de vraag welke verantwoordelijkheden lokale en regionale overheden hebben. En welke (nieuwe) mogelijkheden er zijn voor fatsoenlijke huisvesting en integratie van deze belastingbetalende migranten.

G-hockey biedt geestelijk gehandicapte jongeren de gelegenheid om plezier en voldoening te beleven aan hockey- en sportactiviteiten. Hockeyclub Waalwijk heeft een team met 10 G-Hockeyers en 2 trainers. Doordat de jongeren lid zijn van een echte sportclub en wedstrijden spelen horen ze er echt bij. Ze kunnen door de intensievere begeleiding op eigen tempo en niveau presteren. Een wedstrijd duurt 2 keer 15 minuten.

Namens T&S Group sprak Stef van Bladel over de sociale omstandigheden, zijn visie op de onmisbaarheid van arbeidsmigranten op de arbeidsmarkt en over de huisvesting van deze groep.

Expositie Polen in Museon Den Haag Wat zijn de verbindingen tussen Polen en Nederland? In de tentoonstelling Polen, onze buren, nu te zien in het Museon in Den Haag, maken bezoekers kennis met de Poolse cultuur. Al duizend jaar lang zijn er handelsbetrekkingen tussen Nederland en Polen. Graan en hout werden uit Polen gehaald en luxe producten zoals wijn, zout, subtropisch fruit, papier en kruiden kwamen retour uit Nederland. Hout was erg belangrijk, zo is Amsterdam gebouwd op Poolse palen. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw kwamen Polen naar Nederland. Eerst om in de mijnen in Limburg te werken. Later, na de Tweede Wereldoorlog bleven veel Polen, die hielpen bij de bevrijding van Nederland hier. Ze trouwden met Nederlandse vrouwen en stichtten een gezin. Het publiek krijgt antwoord op vragen als: wat is Polen voor een land? Waarom zijn er in de loop van de geschiedenis zoveel Polen naar Nederland gekomen? Wat zijn de banden tussen Polen en Nederland? Het Museon wil vanuit de geschiedenis de relatie tussen Nederland en Polen zichtbaar maken. De tentoonstelling is te zien tot en met 11 november. Bron Telegraaf en museon.nl

Sponsorship RKC Het was een fantastisch seizoen voor RKC Waalwijk. Een unieke prestatie werd geleverd door in het seizoen na promotie in het linkerrijtje te eindigen én de finale van de Playoffs voor Europees voetbal te halen! T&S Group draagt RKC al jaren een warm hart toe. Ook in het komende seizoen zijn we op diverse fronten actief om RKC op maatschappelijk en financieel vlak te ondersteunen.’ RKC werkt ‘ is hier een voorbeeld van. RKC werkt is een samenwerkingsverband tussen RKC Waalwijk, Olympia Uitzendbureau en T&S Group. Naast sponsors van RKC is ook het bedrijfsleven in Waalwijk en omgeving regelmatig opdrachtgever. Per gewerkt uur door een uitzendkracht gaat er een vast percentage naar RKC Waalwijk. Tarieven zijn marktconform, dus u steunt de club zonder dat u extra kosten maakt!

mvo

T&S Group is trots op het G-Team en ondersteunt ze door het vervoer naar de uitwedstrijden mogelijk te maken en een bus beschikbaar te stellen.


RECEPT Roemeense Sarmale

Het bekendste gerecht uit Roemenie is: Ze noemen het ‘Sarmale’ en het is een schotel van witte kool gevuld met varken, rund of lamsvlees. De Sarmales zijn voor Roemenië wat de Paëlla is voor Spanje of de couscous voor Marokko.

Bereiden Gehakt aanmaken met gehaktkruiden, eieren, crème fraîche, rijst en paprikapoeder. Goed mengen en even laten intrekken. Ondertussen een flink stuk van de onderkant van de kool afsnijden en de bladeren voorzichtig losmaken. De bladeren wassen en de dikke nerf er tussenuit snijden. De grote bladeren kunnen in tweeën gebruikt worden, de wat kleinere, zonder nerf in hun geheel. De bladeren zacht maken door ze 2 min. in kokend water te leggen. Doe een laagje zuurkool onderin een grote ovenschaal. Maak nu rolletjes van het gehakt van ca. 6 cm en rol deze in de koolbladeren. De zijkanten hierbij dicht vouwen. De rolletjes stevig tegen elkaar in de schaal leggen. Als de gehele bodem bedekt is, weer een laagje zuurkool verdelen en 2 a 3 plakjes ontbijtspek. Nogmaals een laag rolletjes, zuurkool en spek erover verdelen en een laurierblaadje. In totaal maak je zo’n 20 tot 25 rolletjes. Breng water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe, verdeel dit samen met de tomatenpuree over de Sarmale. De rolletjes moeten net onderstaan. Laat de schotel een uur in de oven sudderen (je kan ze ook op het fornuis gaar koken, maar de smaak zal niet hetzelfde zijn!), voeg dan een glas witte wijn toe, verlaag de temperatuur van de oven zodat de kool zacht blijft.

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram gemengd gehakt, 150 gram mager rundergehakt, 1 zakje gehaktkruiden (bijv. Bretons en Tuinkruiden), 1 groot ei, 1/8 l creme, fraiche (light),1 handje witte rijst, 1 tl paprikapoeder, pikant, 500 gram zuurkool, naturel, 1 grote witte kool, 50 gr ontbijtspek, 1 blaadje laurier, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blokjes runderbouillon, 1 l water

hot spots Warschau, hoofdstad van Polen, +/- 1.709.000 inwoners. De stad ligt in het historische landsdeel Mazovië aan de Wisła, het centrum ligt op de linkeroever en het stadsdeel Praga op de rechter. Warschau is een van de acht speelsteden waar het EK 2012 zal worden gespeeld. De stad heeft twee voetbalclubs, Legia Warschau en Polonia Warschau. Legia is de populairste en grootste club van de stad en wonnen acht keer de landstitel. Er zijn diverse bezienswaardigheden in Warschau waaronder het Chopinmuseum. Dit museum is gevestigd in het Ostrogskipaleis, een kasteeltje van rond 1600, en werd reeds opgericht in de jaren ’30. Frédéric Chopin was de bekendste componist die Polen ooit gehad heeft. Ook de Botanisch tuin van Powsin is zeker een bezoekje waard.

hau Stadion Warsc speelsteden

n van de acht Warschau is ee gespeeld 12 zal worden 20 waar het EK

Chopin M gevestigd useum in het Ost rogskipale rond 1600 is, een kast , en werd eeltje van reeds opg ericht in d e jaren ’30

Gompenstraat 45 5145 RM Waalwijk

Tel +31 (0) 416 34 70 11 Fax +31 (0) 416 33 81 94

www.tensgroup.com info@tensgroup.com

Redactie: Tikkeltje meer | Vormgeving: One Two Design

Intens nieuwsbrief T&S Group  
Intens nieuwsbrief T&S Group  

nieuwsbrief 2e editie 2012

Advertisement