Free nr 4 juli–augusti 2024

Page 1


Färgernas helande kraft – magi eller biologi

Harmoni

Hälsofestivalen Wenngarn 24-25

augusti

naturlig och holistisk hälsa – för kropp och själ

Hälsofestivalen Wenngarn bjuder på en magisk sensommarhelg! Kom och träffa våra utställare inom bland annat meditation, sound healing, massage, akupunktur, healing, aromaterapi, naturlig hudvård, kosttillskott, träning och coaching.

Lördagen vill du inte missa! Dagen avslutas med konsert och sound healing; ett gemensamt projekt med gongbad, kristallskålar och trumresan.

Wenngarns slott, med sin sagolika barockpark och långa allé, ligger strax norr om Sigtuna stad i fantastiskt vackra, naturliga omgivningar. Varmt välkommen att besöka oss på Wenngarns slott 24-25 augusti! www.halsofestivalen.se

Öppettider Hälsofestivalen:

Lördag 24 augusti kl 12-18

Söndag 25 augusti kl 11-16

Vill ditt företag ställa ut?

Mejla förfrågan till utstallare@halsofestivalen.se

Har vi inte kommit längre?!

Instapsykologen Henrik Wiman vill med enkla bilder, tydliga budskap och konkreta råd förmedla att det inte ska vara krångligt att må bättre.

Mediumförbundet är ett förbund för alla som är andligt och själsligt intresserade, och vill ge en positiv bild av andlighet och mediumskap.

Cecilia Åkesdotter

är dedikerad sin uppgift att hjälpa människor få kontakt med närvaron och att leva närvarande i livets alla sammanhang.

Färgernas helande kraft. Förstår vi egentligen vilken värdefull kraft som gömmer sig bland nyanserna? Maria Nylow berättar om färgernas betydelse för livet vi lever. 14 20 28 34

42

Slagrutan del 3. Eva Svensson berättar om olika slags naturväsen och vad de gör, deras egenskaper och om sitt samarbete med bland annat stortroll.

5 FRI SIKT Korta notiser och nya rön

7 FRIMODIGT Ewa Hermansen

9 FRI ZON Produkter – Free tipsar!

11 FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar!

39 FRI KRAFT Jai Thornell coachar

47 FRI VÄGLEDNING Sanne Soleil vägleder

49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

Sommaren är ju alltid en snackis och sommaren 2024 kunde väl inte ha börjat bättre, åtminstone för oss här i Dalarna. Jag har till exempel aldrig sett så mycket sommarblommor, framför allt prästkragar och smörblommor, stora gula och vita fält. Det är en fröjd att stanna upp och insupa allt det vackra. Ett tag trodde jag att allt skulle ha hunnit blomma över redan till midsommar men det riktigt varma vädret tog en paus och gick i juni över till att mer likna en klassisk svensk sommar.

I det här numret har vi bland annat bjudit in Mediumförbundet att få berätta om förbundet. Ett förbund för alla som är andligt och själsligt intresserade. ”Vi behöver prata etik och lyfta forskningen inom parapsykologi och vi vill informera allmänheten om vad mediumskap, healing och sekulär andlighet innebär”, säger initiativtagarna MariaTherese Bohman Agerhill och Camilla Elfving. Du hittar även tre hela sidor med några av medlemmarna från Mediumförbundet.

Verksamheter inom vår bransch har aldrig uppmärksammats så mycket i media som nu, på gott och ont. Jag fick nyligen höra att Claudia Lussenburg som kallar sig häxa och driver det naturmedicinska företaget Häxans Hydda vid sidan av sin anställning som biståndshandläggare i kommunen, tvingades säga upp sig eller avsluta sitt företag. Detta för att hennes bisyssla plötsligt fått avslag för att verksamheten ansågs förtroendeskadlig för kommunen. En verksamhet där hon bland annat ger behandlingar som är godkända som friskvårdsbidrag.

Hur kan detta vara möjligt? Har vi inte kommit längre?! Jag kan inte låta bli att undra och om det är fler som på senare tid hamnat i samma sits som Claudia. Och ja, efter en snabb sökning så visar det sig att även hennes kollega Freyja Mylläri har fått samma ultimatum, utan någon tydlig förklaring. Alltså, det här får inte tystas ner!

BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER/UTBILDNING

RESOR

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

10 18 27 46 50

RADBANDET

Omslagsbild: Yellowj (shutterstock.com)

M Sjölander AB

Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa

E-post info@free.se

Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet

Se www.free.se för utlämningsställen

Prenumeration

Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

FREEmagazin Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare

Marie Sjölander

070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning

Nu ska jag ta en paus och njuta lite extra av livet – bara ta dagarna som de kommer tills vi börjar med nästa nummer i mitten på juli. Sommaren rinner i väg alldeles för snabbt så det gäller att ta vara på dagarna. Nu kära läsare vill jag önska dig en härlig sommar och att den blir som du önskar!

Trevlig läsning – som vanligt 52 sidor fullmatade med inspiration!

Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna.

Tryckeri Stibo Complete. Free trycks på miljöcertifierat papper.

ISSN 0284-429X

Om Free Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 42 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

fri sikt

nyheter • event Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Sömnen

påverkar upplevd ålder

Sömnbrist kan göra att du känner dig tio år äldre än du faktiskt är, enligt en studie från Stockholms universitet. Men att vara medveten om känslan kan vara bra – eftersom upplevd ålder har stor betydelse för hälsan. Att känna sig yngre än sin faktiska ålder är förknippat med ett långt och friskt liv. Studier visar till exempel samband mellan ”hur gammal du känner dig som” och hjärnhälsa, där de som känner sig unga också har ”yngre hjärnor”.

Två nätter i rad med bara fyra timmars sömn fick deltagarna i den nya studien att känna sig uppemot 6 år äldre än de var. Men två nätter med nio timmars sömn kunde å andra sidan göra vissa så pigga att de kände sig 4 år yngre än sin faktiska ålder.

(forskning.se)

näringsämnen

för mer glow

När huden har en fin lyster känner vi oss fräscha oavsett smink eller inte. Att uppnå det naturligt är till en del rätt hudvårdsprodukter men skönhet kommer som bekant inifrån. Har du inte det glow du vill idag kan det vara brist på något näringsämne.

1. Vitamin A: Är essentiellt för just huden eftersom det stöttar kollagenproduktion och keratinbildning.

2. B-vitaminkomplex: Flera av B-vitaminerna är avgörande för en frisk hud.

3. Vitamin C: Hjälper till att bilda kollagen och bekämpar fria radikaler som annars skulle skada huden.

4. Zink: Denna mineral hjälper de andra näringsämnena att verka som bäst eftersom det ingår i enzymer.

5. Essentiella fettsyror: Är antiinflammatoriska och återfuktar huden inifrån. De skapar också en barriär mot utsidan och bakterier och annat får svårare att tränga igenom. (ekoappen.se)

Så skyddar du dig mot fästingar
Cykla, må bättre!

I samband med FN-initiativet World Bicycle Day (Cykelns dag) den 3 juni startade Cykelkraft i samarbete med Hjärnfonden det nationella initiativet Cykelminnet för att få fler svenskar att hoppa upp i cykelsadeln. Precis som att hjärnan minns hur man cyklar när man väl lärt sig, handlar Cykelminnet om att fortsätta skapa oförglömliga cykelminnen. Samtidigt så gör vi våra kroppar en enorm tjänst.

Att cykling, liksom annan fysisk aktivitet, har positiv effekt på folkhälsan är välkänt. Här listas ett urval av fördelar och anledningar till att fler bör välja cykeln oftare.

Det är viktigt att vara uppmärksam om du vistas i områden där det finns fästingar eller om du kommit hem efter att ha besökt ett sådant område. Det gäller såväl dig själv som barn och husdjur. Se alltid till att ha fästingplockare hemma och att inspektera din hud och, i det fall du har husdjur, djurens päls.

Fästingkoll – vistas du i fästingtäta områden, gör en ”fästingkoll” på kropp och eventuella husdjur dagligen.

Var noggrann – i vissa områden på kroppen är fästingarna mer vanligt förekommande. Kolla extra noga i knäveck, ljumskar, navel och där huden är tunn.

Var snabb – ta bort fästingar som bitit sig fast så snabbt som möjligt (detta för att undvika borrelia, TBE smittar direkt vid bettet).

Klä dig rätt – i högt gräs är det bra att ha heltäckande tröja och byxorna nedstoppade i stövlar. Ljusa kläder är bra så du ser eventuella fästingar lättare.

Håll extra koll – barn leker gärna på marken och i gräset och det ska de få göra. Men, kolla gärna igenom ditt barns hud lite extra om du vet att det kan finnas fästingar i området. Viktigt – Var uppmärksam på symtom. (doktorn.com)

För barn och unga:

Bättre sömn.

Bättre prestation i skolan.

Utveckling av skelett, muskler, leder, hjärta och lungor.

Förbättrar koordination och motorisk kontroll.

Bättre kontroll över oro, ångest och depression.

För vuxna:

Bättre kondition.

Förbättrad sömn.

Ökad tolerans för stress.

Förebygger risken för depressioner.

Skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes.

För äldre:

Kan senarelägga debuten av demens.

Minskar stilla- och hemmasittande.

Kan öka sociala aspekter i vardagen.

Ger skonsam motion för muskler och leder.

Stärker immunförsvaret.

(Cykelminnet.se)

Det är klokare att gå sin egen väg än att gå vilse i andras fotspår.

– Okänd –

Foto: shutterstock

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen.

Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se

Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts

Vi har startat ytterligare en butik! www.jalaja.se står för miljövänliga och ekologiska produkter med lång hållbarhet. Vi säljer produkter inom hälsa, selfcare, inredning och smycken. @jalaja.se

Är du företagare? Missa inte vår grossisthandel där du finner ett brett sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris! Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

www.andekvarts.se

frimodigt

Ewa Hermansen

Möjligheternas väg till ett friare liv

1. Vad jobbar du med?

– Jag driver Inre Harmoni och har i mer än 30 år utfört regressioner till tidigare liv och barndomen för att hjälpa klienter att bearbeta undanträngda känslor – för ett liv utan problem och bekymmer som fobier, blockeringar, smärtor med mera. Jag utför även progressioner framåt i nuvarande och till kommande liv. En progression kan du göra för att se hur det blir utefter de val som du gör och vad du behöver göra för att nå ditt mål.

I Känsloresan jobbar vi med de känslor som ställer till det för oss här och nu. Förutom att bearbeta undanträngda känslor, så är förlåtelseprocessen en viktig del i mina behandlingar. Det går utmärkt att genomföra alla behandlingar på distans.

Jag håller i meditationer, framför allt på mässor. Det är tidigare liv-, tiden mellan livoch framtidsmeditationer.

Personlig & Andlig Coachning rekommenderar jag för den som vill jobba med sig själv, utforska sina möjligheter och komma vidare på sin väg i livet.

Med mina älskade änglakort erbjuder jag

Om Ewa

Namn: Ewa Hermansen.

Familj: Barn, barnbarn, mamma, bror med familj och Knox.

Bor: Oxie.

Astrotecken: Lejonet.

Min inspiratör: Min guide Knox.

Gör jag helst: Oj! Det är mycket.

Bästa bok: ”Tänk rätt bli framgångsrik” av Napoleon Hill

Motto: Lev här och nu.

Dold talang: Är en ”Byggare Bob”.

Aktuell med: Snart hoppas jag att kunna inviga ”Uterummet” för seanser och andra events.

Kontakt: www.inreharmoni.com

Se annons på sid 19.

läggningar och det sker på distans. Jag kommer snart att erbjuda Reikihealing, både på plats i Oxie och på distans.

Jag är upphovskvinna till Scanningen och mentor till Amanda Arvblom som nu utför Andlig läkning, som Scanningen bytt namn till. Jag har ett vanligt jobb också, i kassan på Willys Emporia i Malmö.

2. Varför valde du det?

– Jag har egentligen aldrig haft så mycket att säga till om när det gäller vad jag ska göra och när. Allting har kommit till mig när det har varit dags att börja. Regressioner har jag utfört i några av mina tidigare liv och det är meningen att jag ska fortsätta det arbetet i mitt nuvarande. Änglakorten, reikihealingen och coachningen, som jag först var skeptisk till, gav jag en chans och sen var jag fast. Mentorskapet till Amanda fick jag genom att hon ringde till mig och meddelade att så var det. Det hade hennes guide bestämt.

3. Vad ger det till andra?

– Det ger inre harmoni. Genom att synliggöra och bearbeta undanträngda händelser och medföljande känslor, ger du dig själv möjligheten till ett friare liv. Varför må dåligt eller hålla dig själv tillbaka för vad någon annan har sagt eller gjort? Det går utmärkt att göra en parregression/progression tillsammans med en partner eller vän. Vi kan också besöka tiden mellan liv under en regression. Där kan du möta bland annat guider, anhöriga och änglar. Du kan få reda på ditt syfte här på jorden och anledningen till de val som du gjorde för ditt nuvarande liv. Det går också bra att hålla sessionen öppen, utan att välja att besöka vare sig tidigare liv eller barndomen. Helt enkelt låta det undermedvetna styra.

4. Lever du som du lär?

– För det mesta. Jag äter mestadels hälsosamt, jobbar med mina känslor och tankar och gör saker som jag tycker om.

5. Vad säger du om healing?

– Det är en fantastisk metod som ger så mycket. Läkning, avkoppling, minskad stress, budskap och visdom.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig?

– Regressioner, utan tvekan. Genom att gå tillbaka till tidigare liv och/eller barndomen för att bli medveten om grundorsaken till problem som man har, kan man få ett liv med verklig kvalitet. Det i sin tur gör vägen fram betydligt mycket lättare. Regressioner kan även göra underverk för ens personliga och andliga utveckling.

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– Jobba med sitt inre, tänka rätt, äta mestadels hälsosamt och följa sitt hjärta.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Förutom barnbarn och barn, så är det frihet.

9. Vad är kärlek för dig?

– Att bli respekterad för den du/jag är.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Hur och vad tänker jag? Är det mestadels negativt eller positivt? Våra tankar påverkar oss jättemycket. Vill du höja din energi, se över dina tankar.

fri zon

prylar • produkter

Citronella

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Harmoni och inre styrka

Kristallkit. Detta underbara kristallkit främjar lycka och glädje i ditt liv och är skapat för att vägleda dig genom en resa av balans och andlig förstärkning. Fluorit, kristallen för harmoni och mental klarhet, är kärnan i detta kit. Citrin, en sten av positiv energi och framgång, är en kraftfull medföljare. Angel Aura Kvarts, en vacker och andligt laddad sten, öppnar dörrarna till andlig förbindelse och Krysopras, kopplad till hjärtchakrat, främjar kärlek och empati.

MER INFO www.regnbagens.com

Ca-pris: 139:–. Artikel på sid 13.

Ayurvedisk favorit

håller myggen på avstånd

Doftljus med citronelladoft som håller mygg och andra insekter på avstånd. Perfekt att ha på balkong och altan för sköna myggfria utekvällar nu i sommar. Ljuset är tillverkat av paraffinvax, och metallburken med lock har en riktigt somrig och fräsch look.

MER INFO www.amuletten.net

Ca-pris: 69:– (7,5 x 5 cm). Annons på sid 10.

Holy Lama tvål Neem och Tulsi. Holy Lama Naturals naturliga handgjorda ayurvediska tvålar är populära för sin långvariga doft. Denna innehåller Neem och helig basilika, uppskattade växter inom ayurvedan som anses ha antiseptiska och antibakteriella egenskaper. En tvål som passar alla hudtyper och finns även med lavendel.

MER INFO www.stengarden.com

Ca-pris: 59:– (100 g). Annons på sid 10.

Stilrent och modernt

Rökelsehållare av sten i form av ett klot. Kan användas med rökelsepinnar, salvia eller Palo santo. Rökelsehållaren kan användas på varierande sätt. Med klotet stängt så sprids den väldoftande röken genom de formade hålen, eller så håller man det öppet genom att klothalvorna placeras på varandra. En vacker inredningsdetalj även när den inte används.

MER INFO www.jalaja.se

Ca-pris: 499:– (12 x 12 cm).

Annons på sid 6.

Håll utkik efter utlottning på free.se

Viljestyrka & mod

Energismycke. Maria Sjöö skapar smycken med högsta intention laddade med helande energier. De naturliga halvädelstenar som används har sina egna karaktäristiska egenskaper och varje smycke kommer med en kort information om vad just dina stenar står för. Pietersit är till exempel en sten som associeras med viljestyrka och mod, som ger en kraften att arbeta hårt för att uppnå sina mål och drömmar – en stärkande och stöttande sten.

MER INFO FB: Heart and Soul by Maria Ca-pris: från 149:–. Annons på sid 10.

Kimono – för ditt unika jag

Kimono. Oavsett om du vill ha en avslappnad och bohemisk look, eller om du vill klä upp dig för en speciell händelse, så är kimonon din bästa vän. Den är mångsidig och anpassningsbar, vilket gör att du kan skapa otaliga outfits för alla tillfällen. Bär den över en enkel klänning för en avslappnad och somrig look, bär den över dina yogakläder, vid vackra ceremonier eller matcha den med ett par jeans och klackar för en mer sofistikerad stil.

MER INFO www.jigaia.se

Ca-pris: från 495:–. Annons på sid 33.

Näringsgivande!

Sommar fi na läppar

Benecos Natural Lipstick är ett naturligt läppstift med näringsgivande formula med bland annat ekologisk jojobaolja som ger en härligt krämig konsistens och en perfekt överföring av färg. Finns i flera olika nyanser: Soft Coral, Hot Pink, Pink Honey, Very Berry, Peach, Wow och Muse. Fria från paraffiner, parabener, silikoner och PEG. Inga syntetiska färgämnen, dofter eller konserveringsmedel.

MER INFO www.balansbutiken.se

Ca-pris: 85:– (4,5 g). Annons på sid 13.

fritt val

sett • läst • hört

EDGAR CAYCE OM

EN ORSAK – MÅNGA FÖLJDER – läckande tarm – LGS.

John O.A. Pagano Reincarnation Books. Häftad, 167 sid. Annons på sid 12.

Läckande tarm – LGS

Dr Pagano förklarar samband mellan en läckande tarm och många vanligt förekommande sjukdomar som psoriasis, eksem, tarmsjukdomar. Pagano behandlade och forskade under fyrtio år kring begreppet Leaky Gut Syndrome, LGS. Ett koncept som Edgar Cayce, kallad den amerikanska holistiska medicinens fader, förde fram. I boken får man reda på vad man kan göra för att mildra följderna och bli bättre. MER INFO www.edgarcayce.se

Vinn! free.se

JAG LITAR PÅ MIN INTUITION

Pär Wahlström Resonans Förlag. E-bok, 65 sid. Annons på sid 37.

Blomessensens visdom

Stig in i en värld av inre upplysning och själslig vägledning med denna bok med en inspirerande utforskning av blomessensen Cerato. Denna bok blir som en resa genom den ljusa energin av ditt högre jag, där varje sida öppnar upp för nya dimensioner av din egen visdom och själsliga klarhet. Ceratos huvudsakliga budskap är att återupptäcka och förstärka tilliten till den inre visdomen och intuitionen.

MER INFO www.helande.nu

Vattnets helande visdom

DET HELANDE

VATTNETS ORAKEL

Rebecca Campbell

Fønix Musik ApS. 44 kort med handbok, 178 sid.

Annons på sid 40–41, 51.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

HITTA DIN RÖST –verktyg för att ta plats i livet

Jenny Karlsson, förord av Ingalill Roos

Mindboozt Publications. Häftad, 186 sid. Annons på sid 12.

Ta plats i livet

Handbok med verktyg för hur du med olika hacks och metoder kan använda rösten för att kommunicera dina behov och interagera med integritet, autenticitet, egenvärde och mod. Du har en plats att fylla, potential att utforska och du förtjänar det bästa. Din kunskap är värdefull och värd att spridas. Detta är ditt sätt att bidra till en bättre värld samtidigt som det gynnar dig i din professionella och/eller privata utveckling. MER INFO www.jenkamichiko.com

EDGAR CAYCE – DEN

SOVANDE PROFETEN

Jess Stearn

Reincarnation Books. Inbunden, 349 sid.

Annons på sid 12.

Profetior och readingar

En av de bästa böcker som skrivits om Edgar Cayce. Den berättar om hans liv och behandlar ämnen från readingarna. Författaren Jess Stearn är den enda utbildade forskare och journalist, som erhöll fullständig tillgång till profetens tidigare okända fall av historiska och medicinska readingar. Resultatet har blivit en fascinerande berättelse om Amerikas mest väldokumenterade medium.

MER INFO www.edgarcayce.se

Vägledning till ett rikare liv

Upptäck de sanningar som har förmågan att omforma din vardag till upplevelser av glädje, lycka och personlig frihet.

LYCKAN KOMMER LYCKAN STANNAR. Pär Wahlström. Resonans Förlag. E-bok, 287 sid. Annons på sid 37.

Du kommer att upptäcka tacksamhetens mirakulösa kraft och hur den kan förvandla din vardag till en oändlig källa av glädje och lycka. Vi utforskar också tankens och känslans magi och visar hur du kan bryta mönster av negativitet. Du kommer att lära dig att vara närvarande i nuet, att vara en tyst åskådare av dina tankar och känslor och att använda kreativa verktyg som hjälper dig att integrera principen om attraktion och tacksamhet i din vardag. En följeslagare för alla som vill omvandla sina tankar och känslor till källor av ljus och lycka. MER INFO www.helande.nu

När vi lär oss att se det heliga i vatten, lär vi oss att se det heliga i allt liv. Detta aktiverande orakel hjälper dig att ta kontakt med din inre värld och fördjupa din förbindelse med vår planets heliga vatten. När du arbetar med korten får du hjälp med att komma i harmoni med vattnets helande visdom och skapa utrymme i ditt liv för att kunna reflektera och för att återställa och ge näring till sinne, kropp och själ. MER INFO www.tarotshop.se

ÄRKEÄNGLARNAS

ORAKELKORT

Pehr Trollsveden, Karin Dahlqvist

AllaSinnen.

44 kort + häfte. Annonser på sid 48.

Grilla grönt

För dig som vill inspireras att tänka nytt och framför allt grönt till grillen. Vegoprofilen Mattias Kristiansson bjuder på en färgsprakande barbeque med bland annat saftiga vegoburgare, vegokött med chimichurry & bönsallad, kryddiga grillspett och spänstiga grönsaker, indiska spett med tamarindchutney och regnbågssallad och olika tillbehör i form av sallader, såser och röror. Även tilltugg, drinkar och efterrätter. MER INFO www.paneter.se

JACOBS STEGE

Artur Moustafa Lassbo Förlag. Kartonnage, 923 sid. Annons på sid 10.

Andlig roman om sökande Vem är jag? Vad och vem finns på riktigt? Jacob, en ung och uppmärksammad designer som bryter med sitt gamla liv i hopp om att finna den frihet som han saknar, en frihet från verklighetens lidande och illusioner. Driven av behovet av att komma vidare efter en olycklig kärlek fördjupas hans inre sökande. Snart är det inte bara sin yrkesbana han ifrågasätter. Finns någonting egentligen på riktigt? MER INFO www.amuletten.net

Vackra, sagolika orakelkort med ärkeänglar. Ärkeänglarna är kärleksfulla hjälpare som finns för oss och ger kärleksfulla budskap. Vi får budskap för dagen eller råd hur vi kan lösa olika situationer. De motiverar till ett positivt tänkande, besvarar livsfrågor och healar oss på olika sätt. I häftet som medföljer visas olika läggningar för att kunna spå framtiden i en fråga eller en livssituation. MER INFO www.andarnatalar.se

VEGAN BBQ Mattias Kristiansson Norstedts Förlag. Flexband, 128 sid.
Vinn! free.se

Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen.

www.kristallgarden.nu

Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu

kristallgarden.nu

HÄXANS DAG 15

Mässan för kropp, sinne & själ

31 augusti–1 september · Lör 10–17, Sön 10–16

Stora Björn Galaxen, Borlänge · Entré 40 kr

CIRKA 65 UTSTÄLLARE!

Trollbordsseans · Föreläsningar · Tarot · Seanser · Massage Vägledning · Healing · Djurkommunikation · Försäljning m.m.

Gästföreläsare: Vendela Cederholm & Anu Rosentjärn Arrangör: Regina Jobs · 070-396 25 22 · www.haxansdag.com

Cayce-konferens 32 i höst

ekobutik & skincare

Ekologisk livsstilsbutik sedan 1998 i Umeå med unikt sortiment. Örter, eteriska oljor, hud & hårvård, kristaller, orakelkort, ekologisk frukt & grönt. www.meretes.se

ALTERNATIVEVENT För kropp & själ MÄSSA 31/8–1/9 2024

Exercishuset Heden, Parkgatan 35, Göteborg

Lörd: 10:00–18:00 • Sönd: 10–16

Ge dig ut på en upptäcktsresa vid vår unika mässa, där över 60 till 80 framstående utställare väntar på att visa dig det senaste inom andlig utveckling och personligt välbefinnande. Missa inte denna enastående möjlighet att delta i storseanser och inspirerande föredrag, många av dem helt utan kostnad.

Varmt Välkomna önskar

CATARINA DEGERSTAM – CRIILONA FÖR KROPP & SJÄL www.alternativevent.se @AlternativEvent

Föreläsare: Från England och Kanada, tolkas till svenska.

Plats: Backagården vid vackra Ringsjön.

Stiftelsen Edgar Cayce Center har funnits i 30 år och spridit info om holistisk hälsa. Kom och ta del av själsberättelser, hur du kan nå det högre Självet, det högre Sinnet, för personlig och andlig utveckling. www.edgarcayce.se

Konferensen är i Höör, 12-13 okt. Mer info på vår hemsida.

Har du en inspirerande historia att berätta?

Alla har en historia att berätta, det är dags att dela din

Från första sidan till färdig bok

Vi hjälper dig att förverkliga dina författardrömmar, från första idén till utgiven bok. Vi har tjänsterna du behöver både under den skrivande processen och på resan mot färdig bok – oavsett om du villl ge ut en roman eller faktabok.

www.mindboozt.se hej@mindboozt.se

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

Båda butikerna är välfyllda med:

Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken · Klangskålar

Meditationskuddar · Aroma diffusers & eteriska oljor · Rökelser

Tarot- & orakelkort · Böcker för personlig utveckling & andlighet

Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75 vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–16 www.regnbagens.com regnbagensbooks regnbagensbockersmycken 3år! 30år!

BUTIK & BEHANDLINGAR SOM GER KRAFT OCH ENERGI

BALANSBUTIKEN UNIVERSELLBALANS

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Te • Kryddor • Kosttillskott • Homeopati • Rökelse

Bach-droppar • Eteriska oljor • Såpa • Hårvård m.m.

DESIGN & FUNKTION

Kristaller • Flower of Life • Natures Design • Willow Tree

Biofotonprodukter • Orakel- & Tarot • Öronljus • Smycken

BEHANDLINGAR

Massage • Healing • Coaching • Chakrabalansering

Balansklippning • Life-Therapy • Ansiktsmassage

Boka gärna via Bokadirekt

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17

Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle

Telefon: 076 141 86 86 www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

MEDIUMFÖRBUNDET

www.mediumforbundet.se

Kungsgatan 20, Varberg

info@studiobliss.se · 076-011 10 43

Måndag–Fredag 10–18, Lördag 10–16 studiobliss.se studiobliss

Andlighet för alla!

Hur skulle det vara att få stöd och inspiration av MEDIUMFÖRBUNDET?!

Vi erbjuder dig som är medium, healer, andlig utövare massor med mervärde – när du är medlem hos oss och stöttar vår vision: ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap. Du får presentera dig själv och din verksamhet via en video som vi sprider i sociala medier. Du blir listad på vår web som seriös utövare av andliga tjänster då du som medlem följer Mediumförbundets etiska riktlinjer. Du får ta del av våra högintressanta samtalskvällar online med alla spännande seminarier och föredrag (se programmet på vår web) För endast en krona om dagen kan du få del av detta och blir en del av arbetet vi gör för andlighet i Sverige. Bli medlem idag genom: www.mediumforbundet.se/contact

med instapsykologen Henrik Må bättre

Det ska inte vara krångligt att må bättre. Det vill instapsykologen Henrik Wiman förmedla till sina hundratusentals följare på Instagram och läsare till sin nya bok ”Det ska inte vara krångligt att må bättre – handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv”. Med enkla bilder, tydliga budskap och konkreta råd vill han hjälpa människor att hantera stress, ångest, oro, översvallande känslor, destruktiva tankar och livskriser. Det okrångliga är att du för att må bättre kommer långt med förhållandevis enkla beteendeförändringar och vardagsrutiner.

Text Katarina Johansson Foto Johan Wahlgren Illustration Henrik Wiman

Henrik Wiman är legitimerad psykolog, föreläsare och författare. Han har över hundra tusen följare på Instagram och är aktuell med boken ”Det ska inte vara krångligt att må bättre – handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv” som toppat bästsäljarlistor. Han håller även föreläsningar där han med humor och värme lär ut knep och insikter för att höja måendet, webbinarier och kurser om olika psykiska besvär.

Hur blev boken till, Henrik?

– Jag blev kontaktad av bokförläggaren som undrade om det inte var dags att skriva en bok. Jag hade visserligen länge tänkt på att skriva en självhjälpsbok som man kan ha med sig genom hela livet, men förfrågan gjorde att jag tog tag i det. Bokförläggaren ringde alltså bara upp dig utan att ni haft kontakt tidigare?

– Ja, jag blev kontaktad baserat på antalet populära inlägg på Instagram.

Hur kom det sig att du valde Instagram som din främst arena?

– Jag arbetade tidigare på en vårdcentral och ville nå ut till fler människor med enkla konkreta verktyg för att hantera sitt psykiska mående. När min dåvarande arbetsplats började samarbeta med en lokal influencer som hade erfarenhet av Instagram blev jag inspirerad och tänkte ja, det kan funka. På Instagram kan man nå tusentals människor. Några år tidigare hade jag skrivit på en egen hemsida, ”men det flög inte”. Jag startade kontot på Instagram 2021.

Är du en influencer?

– Nej, jag kallar mig inte för det, det har lite dåliga associationer, fast man är väl det per definition om man har många följare på Instagram. Instapsykolog kanske.

På vilka sätt skiljer det sig att arbeta brett via sociala medier som kanal kontra ett personligt möte?

– I en session har man till skillnad från Instagram möjlighet att reda ut frågetecken. På Instagram kan man inte lägga upp vad som helst utan får fundera extra för att minska risken för missförstånd.

Hur avväger du mellan att få många likes, delningar och följare och att vara populär och inte ha för ytliga budskap?

– Det är en balansgång mellan att inte vara för vag och generell och förmedla något lärorikt kort och vinkla inlägget så att det blir populärt.

Vad brukar få många likes?

– Folk gillar listor. Folk tycker om saker som de kan känna igen sig i. Folk gillar påminnelser. Det behöver således inte var något nytt eller nydanande utan en påminnelse i rätt tid. Det är min erfarenhet.

Vilka är din följare?

– Typiska följare är arbetande människor mitt i livet med alla svårigheter som det för med sig, att bolla familjeliv och karriär och hålla i gång relationen. Min ursprungliga tanke var att nå ut till yngre människor,

men så blev det inte. Följare har dock berättat att de har delat råden med sina tonårsbarn. Verktygen passar alla från tonåren och genom hela livet.

Du har i boken samlat konkreta råd och framhåller framför allt enkla men effektiva beteendeförändringar och rutiner i vardagen. Skulle du beskriva din metod som KBT inriktad?

– Ja, KBT är min terapeutiska bakgrund och budskapet är färgat av det, vad jag lärt mig på psykologprogrammet, av handledare, i böcker och av egen erfarenhet från att ha arbetat som psykolog på en vårdcentral.

Med tanke på titeln på boken ”Det ska inte vara krångligt att må bättre” finns det en föreställning att det skulle vara krångligt?

– Många krånglar till det när de vill förbättra sitt psykiska mående. De tänker ”det har med min barndom att göra eller min dåliga självkänsla”. De går med andra ord direkt på mer avancerade grejer och glömmer av att man till 80–90 procent mår bättre av att träna, sova och äta som man behöver och ha vänner och familj som man kan lita på. Har man det kommer man väldigt långt. Inte hela vägen, men vill man arbeta med barndomen och självkänslan i terapi har man en jättebra grund att stå på under tiden som ger ork och kraft att göra det.

Även om det inte behöver vara krångligt att må bättre, behöver det inte nödvändigtvis vara lätt. Hur kan man göra det enklare att må bättre?

– Börja med det som känns mest relevant. Det gäller att inte bita av för mycket i början. Är din sömn tillräckligt bra (vem sover egentligen helt bra) och du äter hyfsat, men har försummat träning så börja med träningen och börja i det lilla. Det kan vara att börja med att sätta på joggingskor och gå runt kvarteret. Vill du äta mer varierad kost, lägg till en banan till frukost. Vill du förbättra din sömn, börja med att bestämma en tid som du kan kliva upp vid varje dag. Sammanfattningsvis fokusera på det som känns relevant och börja alltid i det lilla.

Hur ser du exempelvis på stress?

– Jag ser det som något som vi i Sverige har blivit rädda för. Stress kan göra mycket skada, men rädslan spär på stressen ytterligare. Stress är information från kroppen och hjärnan. Budskapet är att det är för mycket nu och att det är dags att göra något åt det. Att kroppen säger det är ju bara bra. Kroppen gör det den ska. Den ser till att du överlever. Ofta blir vi rädda för budskapet. Det är förståelig, men beklagligt. När du får tecken på stress, ta ett andetag och lyssna på budskapet och gör något åt det. Tagga ned på en gång. Det är när man ignorerar stressymptomen som det kan bli allvarligt.

Vad gör du själv främst för att må bra och hantera stress?

– Jag tränar och umgås med de jag tycker om, min sambo och vänner.

Kort om HENRIK

NAMN Henrik Wiman. ÅLDER 32 år.

FAMILJ Sambo och en liten kisse.

BOR Uppsala.

YRKE Psykolog, föreläsare och författare.

DOLD TALANG Ganska duktig på att spela marschtrumma.

MOTTO Alla gör så gott de kan. Även om du misslyckas ibland kan du alltid försöka igen.

AKTUELL MED Boken ”Det ska inte vara krångligt att må bättre – handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv” och på Instagram @psykologenhenrik

Många krånglar till det när de vill förbättra sitt psykiska mående.

Hur kan det psykiska måendet enligt ditt sätt att se på det hänga ihop med andlig hälsa?

– Psykisk och andlig hälsa går hand i hand. Andlig hälsa beskrivs ofta som mening med tillvaron och att uppleva ett högre syfte med det man gör. Känns det man gör inte meningsfullt och det inte finns ett högre syfte med det man gör då mår man också psykiskt dåligt.

Enligt mitt sätt att se på det är mening och ett högre syfte högst individuellt. Det kan vara kopplat till religion men behöver inte vara det. Våra värderingar ser jag som ledstjärnor för att må bra. Det kan vara ett sätt att närma sig både psykisk och andlig hälsa.

Du menar att vi klarar det mesta på egen hand och med medmänskligt stöd. Vad är det viktigaste att tänka på för att inte behöva gå i terapi? – Då tänker jag att du kan komma långt på egen hand och med stöd, men kom ihåg att inte göra din omgivning till dina terapeuter. De ska först och främst vara dina vänner och ge medmänskligt stöd. Behöver du en terapeut ska du gå i terapi hos en professionell terapeut och inte belasta dina vänner. Annars finns risken att vänskapen förstörs. Kommer du på dig själv med att du när du träffar en vän bara pratar om hur dåligt du har det och använder vännen

som ett sopnedkast för all skit i ditt liv, då är det dags att fundera över att gå i terapi.

Hur kommer det sig att du blev intresserad av psykologi? Har du egen erfarenhet av mental ohälsa?

– Min mamma är kurator och på gymnasiet började jag läsa böcker inom området. Jag tänkte hur lär jag mig detta bäst – jo, genom att läsa till psykolog. Jag hade också cancer två gånger i tonåren. Det var naturligtvis jobbigt både för mig och familjen, men jag var inte särskilt medveten då utan det är i efterhand som jag har reflekterat över vikten att ta hand om min kropp för att hålla längre. Fysisk hälsa är grundplåten för psykisk hälsa. Med perspektiv får man lärdomar men man faller lätt in i vardagslunken igen. Genom att jobba med det här påminner jag mig själv om vad som är viktigt i livet.

När kände du att det här sättet att arbeta var ditt kall eller din mission?

– Det har inte slagit ned som en blixt, som det vanligtvis inte gör, utan vuxit fram under resans gång. Det är en styrka som jag har och det är något som många gillar. När man finner mening med det man gör inser man att det är ens kall. I alla fall för mig och just nu.

Tips & råd från Henrik

Medmänskligt stöd

Prata med nära vänner. Det kan minska stress, oro och ångest. Du känner också att du inte är ensam.

Innan man pratat med en vän Efter man pratat med en vän

Visa medkänsla och ta hand om dig själv

Visa medkänsla och var lika snäll mot dig själv som du skulle vara mot din bästa vän. Gör till exempel din egen omsorgsmeny. Med en meny kan du själv välja vad du behöver för stunden. Det behöver inte vara krångligt eller ta lång tid. Här följer några förslag:

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Det ska inte vara krångligt att må bättre” i samarbete med The Book Affair.

Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Instagramkontot @psykologenhenrik. www.henrikwiman.com ”Det ska inte vara krångligt att må bättre – handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv”, Henrik Wiman (The Book Affair 2023).

Omsorgsmeny

Gör en kopp gott te 5 min

Hör av dig till en vän 5–10 min

Stretcha kroppen 5–10 min

Lyssna på din favoritlåt 5 min

Gör en mindfulnessövning 5–15 min

Läs/lyssna på ett bokkapitel 15 min

Skriv ned dina tankar 15 min

Ta en promenad 15–45 min

Kolla klipp på gulliga katter 5–15 min

Påminnelse vid

tuffa dagar

Livet innehåller också tuffa dagar och perioder. Henrik vill då påminna dig om att:

Tankar är inte sanning.

Ta ett steg i taget.

En dålig dag är inte ett dåligt liv.

Livet kommer att gå vidare.

Känslor kommer, känslor går.

Våga förlåta dig själv.

Du får känna precis vad du vill.

Du är inte ensam.

Fokusera på det som du kan kontrollera.

Glädje

Healing

Friskvård

Keramik

Kläder

Kristaller

Hantverk

Terapier

Smycken

Trummor

Stenar, runor

Reiki & massage

Medial vägledning

Naturliga produkter

Talismaner, rökelser

Läs mer på: www.helhetsmassan.se

Ayurveda, rådgivning, smakprov

Och mycket, mycket mer....

Gongbad

Träsmide

Yoga

Tarot

Oljor

Örter

Hudvård

Aloevera

Konstverk

Coachning

Kraftsmycken

Utbildningar, kurser

Prova-på behandlingar

Frekvensbehandlat glas o flaskor

kost- och livsstilsråd, kosttillskott

Föreläsningar i våra 3 olika salar

Drygt 65 olika unika utställare, föreläsningar och en härlig Storseans med Ewa Olsson

Sal C kl. 14.30 - 16.00. Biljett: 300 kr

SÖN 8/9, MEDBORGARHUSET ESLÖV

ÖPP ET: 10-16, INTRÄDE: 100 KR

Instagram: @helhetsmassan.se

FÖR KROPP OCH SJÄL

28–29 september i Rättviksparken

Storseanser med Christoffer Norén och Vendela Cederholm

Spå dig · Healing · Vägledning · Automatskrift · Helande konst Djurkommunikation · Seanser · Inspirerande föreläsningar · Kristaller

Smycken · Kläder · Eko hudvård m.m. · Café

Lördag 10.00–18.00, Söndag 10.00–16.00

www.halsomassa.net

Din shamanbutik på nätet

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water

Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

AROMAs sommartips

Njut av sommaren –Sommarkväll håller myggen på avstånd AROMAs sommartips för en härlig semester!

Stressad inför resan? Lindra svullna sommarfötter

5 flower –räddningsdroppar för lugn & ro Pepparmynta

Hjälp vid solsveda och myggbett

Glad sommar!

Inre harmoni & skönhet
Ewa Olsson

Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ

Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan.

Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass. Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig.

Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06

Holistic Wellness by Rhoely For your body, mind and soul

Kurser Reiki healingCoachning Mindfulness

Yinyoga Guidade meditationer Familjekonstellationer Workshops

Healing Göteborg

Barbara Ann Brennans unika healingmetod!

Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

Är skapat av mig, Rebecca Håll Ruth. Mitt syfte är att läka människor vilket jag gör genom healing, målning, poesi, vägledning samt mindfulness (medveten närvaro)

Besök mig gärna på www.sjalomsorg.se samt sociala medier för mer information om övriga behandlingar.

Boka gärna via mail eller sociala medier. Vid frågor är du välkommen att höra av dig!

I sommar hittar ni mig på mässa i Huskölen 6-7 juli. Samt meditationer i Hedemora hela juli. Hoppas vi ses!

SJÄLOMSORG sjalomsorg@hotmail.com

Hans Nielsen 0707-44 20 30 www.healinggoteborg.se

Ljusets Kraft och Harmoni

· Medial vägledning · Meditationscirkel

· Healing · Regression/Tidigare liv

· Utbildningar & Mässor

– se hemsidan

Mässa i Landskrona 29 september

du också synas här? Boka plats! 070-629 71 89, marie@free.se

Ljusets Kraft och Harmoni Tünde Hansen

Helsingborg · tunde@ljusetskraft.se · www.ljusetskraft.se

Kroppen vet vad som är fel och vad den behöver. Den är en självläkande organism!

DISTANSBEHANDLING

Prova 3 st Body Code behandlingar vårt erbjudande: 1520 kr (ord pris 1970 kr)

Hitta din första tid på BokaDirekt.se hos någon av oss och boka Body Code x3 på distans, ange koden: SOMMARKAMPANJ (Giltig under juli-augusti)

zenithap.com

frugron.com

Ljusstjärna

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde och Tidaholm

Tidsbokning: 0760-776 964

Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se

Healer - Transmedium

Transhealing sittningar Mediala demonstrationer Mentorskap – sessioner

Tar emot klienter fysiskt & online www.petrabergqvision.se info@petrabergqvision.se 0708-504472

LJUSAKTIVERARE | REIKIMASTER | QIGONGTERAPEUT

VÄCK LJUSETS KRAFT ett 8-veckors transformerande healingprogram

VARSÅGOD ! SELFHEALING & ENERGY WORKSHOP

www.solglimtenhealing.nu hej@solglimtenhealing.nu | 0763-14 13 12 | Anneli Johnzon

Oberon bioresonans

Lindring av besvär

– ofta med 100 %

Oberon är ett instrument för både analys och behandling Efter en inledande skanning, av hela kroppen eller enskilda kroppsdelar, kan du fördjupa analyser av specifika organ och funktioner. Analysen visar belastningar i valda organ.

• Smärtande vener i benen • Skador i ryggen och i bäckenet efter olycka

• Pollenbesvär • Rädslor • Smärtor av infektioner • Bakterier i lungorna

• Nackproblem efter bilolycka • Bihåleproblem • Trötthet/utmattning

• Menstruationsproblem • Akuta och långvariga problem i galla

• Smärta i tandköttet • Tandproblem • Fotproblem • Känselbortfall

• Nackspärr • Förgiftning av injektion • Matsmältningsproblem

• Lymfsystemet • Ledsmärtor • Elitidrottare • Halt häst • Matvägran katt Behandling kan ges på plats eller på distans.

Program, utbildning och support på svenska. Ola Hedlund, 0709-309 309 www.frekvensbehandling.se – se fria kurser

• Andlig Läkning • Medial Vägledning • Distans

Följ mina sociala mediegrupper och håll dig uppdaterad! Andlig Läkning med Amanda (grupp) Native Vision by Amanda RING OCH BOKA: 0729-721217 www.nativevisonbyamanda.com

INRE HARMONI

Möjligheternas väg till ett friare liv

Regression

Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen

Progression

Nuvarande & kommande liv

Personlig & andlig coachning

Meditationer

Reikihealing Änglakort

SOMMARERBJUDANDE!

Boka en Regression, Progression eller Känsloresan under vecka 29–35 och få 25% rabatt! Sessionen går att utföras senare. Varmt välkomna!

Amanda Arvblom

Mediumförbundet stöttar den andliga branschen

Mediumförbundet har under ett par år hunnit etablera sig och är en icke-vinstdrivande organisation vars syfte är att stötta branschen och att bedriva utåtriktat informationsarbete. Ett förbund för alla som är andligt och själsligt intresserade. ”Vi vill ge en positiv bild av andlighet och mediumskap”, säger Camilla Elfving och MariaTherese Bohman Agerhill, initiativtagarna till Mediumförbundet. ”Vi behöver prata etik och lyfta forskningen inom parapsykologi och vi vill informera allmänheten om vad mediumskap, healing och sekulär andlighet innebär.”

Text MariaTherese Bohman Agerhill, Camilla Elfving Bild Kseniia Perminova (shutterstock.com), pixabay.com Foto Angelica Klang, Yohanna Idha

Det är fantastiskt att Mediumförbundet har realiserats och blivit en kraft att räkna med i den nyandliga rörelsen. När vi startade förbundet hade vi en vision och någon form av förväntan kring hur vår organisering skulle tas emot. Det visade sig att vår uppfattning stämde ganska bra. Det fanns ett akut behov av gemenskap och att samlas kring vissa frågor som är viktiga för personer som utvecklar sin mediala och andliga förmåga. I synnerhet frågor kring etik och moral, det var den tydligaste signalen. Men utöver det fanns mycket att utreda. Vilken typ av förbund behövdes, vems intressen skulle vi företräda? Vad skulle vi göra och inte göra? Var det filosofiska, religiösa och ideologiska frågor vi skulle avhandla? Var vi opinionsbildare och språkrör för trosfrågor? Eller ville vi bli ett branschinternt förbund som företrädde yrkesutövare? Och konsumenten? Vilka var våra potentiella medlemmar och vad ville vi åstadkomma?

EFTER ETT INLEDANDE år av analys och strategi klarnade det mesta och vi sjösatte förbundet i oktober 2020 med målet att bli en solid organisation som är här för att stanna. Idag kan vi enkelt beskriva oss som en icke­vinstdrivande organisation vars syfte är att vara ett stöd för branschen. Vi bedriver utåtriktat informationsarbete som ska främja människors andliga och själsliga utforskande och vi arbetar för att skapa en positiv bild av andlighet. Vi uppmuntrar andliga utövare att vara seriösa och vill motverka oetiska och avvikande företeelser. Om vi lyckas får vi mindre fördomar, stämplar och negativa attityder mot oss som grupp.

Vi är ett förbund för alla som är andligt och själsligt intresserade, medlemmar behöver inte vara medium eller spiritualister för att gå med. Det räcker med att vara andligt bejakande och hålla sig till vår etik.

Det finns många värden med att gå med i Mediumförbundet. Våra medlemmar får inblick, utblick och gemenskap med likasinnade. Mediumförbundet erbjuder ett kunskapslyft genom zoom­möten där inbjudna gäster delar med sig av sina insikter och kunnande. De medverkande representerar ett vitt spektrum av spännande personer, till exempel forskare eller branschens utövare. Vi tycker att det är viktigt att bevaka den vetenskapliga forskningen på ämnen som telepati, prekognition och healing. Som medlem får man även vara representerad på vår hemsida, göra en presentationsvideo och om man vill engagera sig i vårt styrelsearbete eller hjälpa till vid mässor.

VÅRA ETISKA RIKTLINJER är det vi har skyldighet att efterleva. Vi vill tydligt kommunicera att vi som förbund inte gör politiska eller normmässiga ställningstaganden utöver vår etik. Vi har inte ansvar för våra

medlemmar och lägger oss inte i deras politiska och religiösa uppfattningar så länge de inte överträder de etiska riktlinjer som förbundet har upprättat och som alla som blir medlemmar måste godkänna. Som förbund stödjer vi förstås inte konspirationsteo rier eller extrema ideologier med inslag av våld och trakasserier. Men vi ser heller inte korrelationer och samröre mellan konspirationer och det mediumskap och healing vi företräder inom spiritualismen.

Vi håller inte på med certifiering och kvalitetssäkring och vi värderar inte våra medlemmars kompetens och yrkesskicklighet. Får vi klagomål på enskilda yrkesutövare som är medlemmar i förbundet så hänvisar vi till konsumentverket och ARN, Allmänna reklamationsnämnden. Däremot för vi en öppen dialog om utbildning och kvalitet genom våra bloggar och andra kanaler. Vi vill bidra till ett kunskapslyft inom våra områden. Det enda vi har kommit överens om med våra medlemmar är våra etiska riktlinjer. Om någon medlem bryter mot riktlinjerna så kontakter vi medlemmen för att höra dennes åsikt om det hela. Vi uppmuntrar till att följa riktlinjerna för fortsatt medlemskap.

MARIATHERESE BOHMAN AGERHILL

arbetar som spiritualistiskt medium och healer sedan drygt 20 år tillbaka. Hon driver Mithera Development Spiritualistiska Center utanför Uppsala tillsammans med sin man Ulf Bohman där de håller kurser och utbildningar inom spiritualistiskt mediumskap, healing, tarot, djurkommunikation, personlig och andlig utveckling.

VÅR VISION ÄR ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap. För att vi ska lyckas med det måste andliga utövare ta ett större ansvar för att behandla kunden med förtroende och respekt. Många kunder befinner sig i ett sårbart läge och är i behov av professionell hjälp. De litar på oss och vi måste bemöta dem med seriositet, omtanke och efter bästa förmåga. Vi ska inte vara för styrande i våra budskap eftersom alla människor har ett eget ansvar. De kunder som kommer till oss för att få svar på hur de ska agera i olika situationer kan bli beroende av råd från andliga utövare. Vissa kunder vill inte ta ansvar själva utan tycker det är bekvämare att låta någon annan berätta för dem vad de ska göra. Givetvis ska vi inte styra den fria viljan, så det är bra att förmedla att kunden måste fatta sina egna beslut.

MariaTherese är även författare till böckerna ”Väck din mediala sida” och ”Bevis för själens överlevnad”. Har även MitheraPodden tillsammans med sin man Ulf. Hon är ordförande i Mediumförbundet. www.mithera.se

CAMILLA ELFVING

ENLIGT SPIRITUALISMEN så existerar inte spöken, det vill säga jordbundna andar. Det är omöjligt att hamna mellan världarna. Alla som lämnar sin fysiska kropp kommer till andevärlden. Ingen lämnas kvar som jordbunden ande.

Mediumförbundet anser att det är oetiskt att som andlig utövare säga att en själ är fast mellan världarna. Tänk vad hemskt det måste vara att få höra att sina älskade anhöriga lider och är fast. Vi har hört skräckhistorier om föräldrar som förlorat barn som får höra sådana saker. Det blir ett trauma som följer med dem genom livet.

Vi tror på en skapande kraft som skapat allt ▲

är ett spiritualistiskt medium med lång erfarenhet. Hon håller privata sittningar och storseanser och sedan många år bedriver hon Medium- och Själsresaskola i Stockholm. Camilla har skrivit flera böcker om det paranormala och gjort en orakellek som heter Helig Magi. Tillsammans med MariaTherese tog hon initiativet till Mediumförbundet och hon är även medproducent i en av Sveriges största andliga poddar – Mediumpodden. www.elfvinginstitute.org

Mediumförbundets etiska riktlinjer

1. Jag åtar mig att ärligt representera mina kvalifikationer, min kunskap och min erfarenhet som andlig utövare, och att alltid agera med integritet och professionalism i mitt arbete.

2. Jag kommer visa en arbetsbeskrivning över vad tjänsterna innehåller så klienterna vet vad de kan förvänta sig och vad de betalar för.

3. Jag som medium/medial vägledare ska inte ställa ledande frågor vid bevisföring.

4. Jag kan tydligt skilja på olika mediala arbetssätt såsom t ex andekontakt, avläsning av energier (psychic) osv.

5. Jag är noga med att undvika så kallad cold reading för att bibehålla såväl branschens som klientens förtroende.

6. Jag kommer att fokusera på att leverera en tjänst eller information som har ett gott syfte och som hjälper mina klienter.

7. Mina klienter ska känna sig upplyfta efter en konsultation hos mig. Jag kommer aldrig ställa diagnos eller göra förutsägelser om död, allvarlig sjukdom eller olyckor.

8. Jag avhåller mig från att förmedla budskap som är styrande och riskerar att motverka den personliga viljan.

9. Vid behov kommer jag att hänvisa mina klienter vidare till annan profession, exempelvis psykologer, samtalsterapeuter, psykiatriker.

10. Jag kommer inte avsiktligt att utnyttja eller missbruka information som jag fått genom en kundrelation. Det innebär att jag aldrig kommer nyttja sådan information till gagn för min personliga, professionella eller ekonomiska nytta.

11. Jag kommer kontinuerligt vidareutbilda/ vidareutveckla mig inom det andliga/mediala området.

12. Jag är medveten om vikten av att skapa förtroende hos allmänheten. Jag kommer därför uppföra mig på ett sätt som ger acceptans för min yrkesutövning och en positiv bild av den mediala och andliga branschen.

13. Jag har tystnadsplikt och får ej lämna ut uppgifter och information om mina klienter till utomstående.

14. Jag har en positiv grundinställning till andra andliga utövare och främjar goda relationer till personer i branschen.

15. Jag accepterar och respekterar att vi alla är olika.

”Vår vision är ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap.”

liv. Man kan kalla det Gud om man vill eller den universella källan. Är inte den skapande kraften intelligent nog att se till att alla själar blir omhändertagna? Det behövs ingen fysisk människa för att ”rädda” en själ eller ”föra över någon till ljuset”. Det sker automatiskt vid dödsögonblicket. Däremot så kan det finnas platsminnen och energiminnen kvar från anden och anden kan komma tillbaka för att ”hälsa på” och berätta sin historia.

och att de fortfarande finns med oss, men ibland vill de göra oss uppmärksammade på att någon familjemedlem behöver extra stöd. De kommer också för att stötta oss i att göra positiva förändringar i vårt liv.

IBLAND HÄNDER oförklarliga saker. Det kan till exempel vara lampor som tänds och släcks, elektroniska apparater stängs av och på, föremål som försvinner spårlöst för att sedan dyka upp på sin ursprungliga plats. Även djur kan börja bete sig konstigt och stirra på en tom fläck eller det kan knacka i väggarna. Om det sker är det viktigt att först försöka hitta en naturlig förklaring innan vi betraktar det som spökerier.

Det är vanligt att våra nära och kära på andra sidan kommer och besöker oss, och då visar de sig ofta genom att leka med till exempel elektronik för att visa att de är där. Det finns alltid en anledning till att de vill ha kontakt med oss. Ofta vill de bara visa sin kärlek

Mediumförbundets mål

Energiminnen kan bland vara väldigt påtagliga. De kan kännas väldigt tunga och starka och det kan kännas som att gå i en bassäng med vatten. Då kan man behöva rena/hela platsen från det tunga energierna. Men det är inga jordbundna andar där även om andar som levt på platsen är där på besök.

AVSLUTNINGSVIS VILL VI SÄGA att Mediumförbundet har en demokratisk värdegrund som bygger på en vilja att sprida kärleksbudskap som främjar andlig insikt och omtanke. Förbundet respekterar alla människors lika värde och verksamheten är öppen för alla oberoende av funktionsvariation, etnicitet, sexuell läggning, kön, könsuppfattning, religion eller annan trosuppfattning. Mediumförbundet är politiskt och religiöst obundet och tar avstånd från alla former av hat, hot och situationer som skapar rädsla. Verksamhet som bedrivs i Mediumförbundets namn ska inte strida mot gällande lagstiftning.

Främja mediumskapets framväxt genom att kommunicera spiritualismens och mediumskapets motiv och göra dem kända för en bredare allmänhet.

Göra andlig livsåskådning, mediumskap och överlevnadshypotesen mer synlig i massmedia.

Bedriva opinionsbildande verksamhet, bevaka hur massmedia exponerar området och försvara branschens rätt till replik i media.

Stödja och kommunicera vetenskaplig forskning inom parapsykologi.

Främja ett etiskt och ansvarsfullt agerande hos yrkesutövare i branschen och verka för en god kåranda.

Tillhandahålla riktlinjer och rekommendationer som förbundets medlemmar kan använda som stöd i sitt yrkesutövande.

Samla och förmedla kunskap om de lagar som påverkar de tjänster som erbjuds inom branschen (såsom konsumentlagar, patientsäkerhetslagen och immaterialrättigheter).

Främja demokratiska samtal och branschintern dialog om ovanstående mål.

De 7 spiritualistiska principerna

1. Vi härstammar från samma källa.

2. Syskonskap mellan alla människor.

3. Andlig gemenskap, guidad ledning och änglaministeriet.

4. Den mänskliga själens fortsatta existens.

5. Personligt ansvar.

6. Återverkan av våra handlingar.

7. Vägen för utveckling är öppen för alla.

Plus mer

www.mediumforbundet.se

Englagårds kurser fortsätter år efter år med att ge besökande människor de genombrott som de längtat efter! Kursgården som ligger söder om Örebro mellan Hallsberg och Askersund invigdes 2001 av Satyam Frank Hougen. Under de första åren erbjöds främst kurser i healing, mediumskap samt olika former av retreats. Redan under dessa år deltog flera tusen människor i våra utbildningar för att utveckla sin medialitet, förmåga för healing men även för att finna stillheten inom sig själva genom att uppleva vår klassiska “Retreat - Love Explosion”. Sedan dess har mycket hänt och vi erbjuder idag över 30 olika utbildningar och retreats med många olika inriktningar såsom personlig utveckling, företagsutveckling samt healing och medialitet!

Det är mycket viktigt för oss att du är nöjd med din utbildning på Englagård och vi har därför sedan många år tillbaka våran unika trygghetsgaranti!

Läs mer på www.retreat.nu

Superkursen

En helg för endast 498 kr

Är du redo för mer livsglädje, mening och överflöd i ditt liv? Delta i Superkursen, en helg för inspiration och personlig utveckling. En härlig och befriande ”må-bra-helg” för dig som vill ha mer glädje i livet och få med dig massvis av verktyg hem. Läs mer & boka på superkursen.se

Englagård

MEDIUMFÖRBUNDET

Andlighet för alla!

Mediumförbundet är en icke-vinstdriven organisation vars syfte är att stötta branschen och att bedriva utåtriktat informationsarbete.

Ett förbund för alla som är andligt och själsligt intresserade.

Vi är stolta att kunna presentera dessa seriösa andliga utövare som följer Mediumförbundets etiska riktlinjer i sitt holistiska arbete.

MariaTherese Bohman Agerhill

Mithera Development Uppsala www.mithera.se

Spiritualistiskt medium, healer, tarotvägledare, kursorganisatör.

Anna Torsdotter

AJKON – förmedling för hälsa Distans www.ajkon.se

Medial vägledning. Förmedlar kontakter inom hälsa, andlig- & personlig utveckling.

Jessica Heuvels

Stockholm, Distans www.heuvels.se

Medium, andlig vägledare, dans-& rörelseterapeut, healer.

Örjan Almenius

Medium i Enköping

Enköping

FB: @Örjan Almenius

Spiritualistiskt medium, Psychic, andlig healer, Cert. NLP Practitioner.

Elinor Hedlund Magi i Livet Tumbo, Eskilstuna www.magiilivet.dinstudio.se

Spiritualistiskt medium, andlig coach, kurs- & researrangör.

Jorge Gleizer

Jorge Medium Stockholm, Distans www.jorgemedium.com

Spiritualistiskt medium, andlig healer, husdjurshealer.

Anders Wallin

Inner Power Centre

Järna www.innerpower.se

Hypnosterapeut, Neuro-Semantics NLP Trainer, Time Line Master Practitioner.

Linda Liv

Medium Linda Liv Åland, Distans www.communicera.se

Spiritualistiskt medium, andlig healer.

Malin Stenrana

Roots & Wings Consulting Örnsköldsvik, Distans www.rwconsulting.se

Medium, healer, Cert. ICF-Coach, tarotvägledare.

Frida-Louise Mikula

FridaLo Healing Art Stockholm, Distans www.fridalo.com

Spiritualistiskt medium, healer, andlig coach, Reiki Master, retreat- & kursorganisatör.

Therese Granath Tessans helande Ulricehamn, Distans www.tessanshelande.se

Spiritualistiskt medium, medial vägledare, Reiki Master.

Peggy Ödgren

Peggy Ödgren Coaching & Consulting Göteborg, Öland, Distans www.peggyodgren.se

Spiritualistiskt medium, healer, Lifecoach –personlig utveckling & sorgbearbetning.

Pernilla Hedwig Stahre

Hedwig#8

Malmö

pernillastahre@yahoo.com

Medium, healer, djurkommunikatör, tarotvägledare, husrening.

Elisabeth Ellidotter

Innersta Drömmar Stockholm, Distans www.innerstadrommar.se

Spiritualistiskt medium, healer, Reiki, tarotvägledare, seans.

Malin Johansson

Ganeshas rum

Borås, Göteborg, Distans www.ganeshasrum.se

Medium, medial vägledare, modern handtydare, seanser.

Maria BarfotaOraklet

Lesjöfors, Värmland www.barfotaoraklet.se

Medium, sierska, healer, vägledare, örtkunnig, coach, författare.

Camilla Engström

Medium Camilla

Tungelsta www.mediumcamilla.se

Medium, healer, djurkommunikatör, tarotvägledare, husrensning, Accessbars.

Mari Linderhielm

Maris Eldkraft

Nykvarn www.mariseldkraft.com

Medium, healer, coach, event- & workshoparrangör.

Marie Berglund Nilsson

Den inre Trädgården

Vallda, Göteborg www.deninretradgarden.se

Medial vägledare, hypnosterapeut, healer, samtalserapeut, astrolog.

Anki B Dahlby

Ankis Mediala Hörna

Gotland, Distans www.ankimedium.se

Spiritualistiskt medium, trum/transhealer, tarotläggare, astro-tarot, kurser/cirklar.

Sara Jansson

Helhjärtat vara Stockholm, Distans www.helhjartat.nu

Reconnective Healing & The Reconnection – Prof. Pract, mentor, kursledare, föreläsare.

Camilla Brolin

Billablin Stockholm www.billablin.se

Transmedium, kursledare, medial coach, Reconnection Certified Practitioner.

Maria Pettersson

Marias Osteopati och Massage Ljusdal www.miashelandehelhet.se

Medium, coach, hypnosterapeut, healer, djurkommunikatör.

Anna-Karin Maria Aspehult

Astrobyrån, Tarot-Tv Kiruna

IG: @annakarin_medium_eternallight

Spiritualistiskt medium, sierska, djurkommunikatör, tarotvägledare, healer.

Anneli Sandevik

Am NRGs

Stockholm, Distans www.amnrgs.se

Am NRGs, andlig kirurgi. healer, Psychic, intuitiv terapeut. medium.

Carina Olofsson Santana

Carina Olofsson Santana

Bjuv, Gran Canaria FB: @carinaolofssonsantana

Medium, healer, tarotvägledare, Reiki Master, aura & chakra.

Jeanette Persson

Connect to you Trosa www.connecttoyou.se

Medium, healer, tantra, healing & läkning av det feminina.

Ulrika Ekström Johansson

Själens Stund Örsjö

IG: @Sjalensstund

Healer, änglamedium, tarotläggare, andlig vägledare, änglaterapeut.

MEDIUMFÖRBUNDET

Andlighet för alla!

Annika Lidbeck

Måbraval Stockholm, Distans www.mabraval.se

Medium, tarotvägledare, healer, näringsterapeut, hälsocoach.

Rosmarie Hellman Haapala

HälsoRum Bergslagen

Lindesberg www.halsorumbergslagen.se

Spirituellt medium, healer, esoterisk rådgivare, coach, föreläsare, mässarrangör.

Lasse O Rydström

Seven Heaven Färjestaden, Öland www.sevenheaven.se Spiritualistiskt medium, djurkommunikatör.

Monica Malmlöf

MM:S Lugnet

Kvidinge www.mmslugnet.se

Medium, massör, rörelseterapeut, healer, regressionsterapeut.

Anielle Vainikka

C A Strömbecks Kommunikation

Sibbhult, Skåne www.anielle.se

Medial rådgivare, meditationslärare, regressionsterapeut.

Annika Holmgren

Annikaholmgren.se

Ludvika www.annikaholmgren.se

Healer, andlig vägledare, massör, regressionsterapeut, Vedic Art, trumning.

Carola Lidström

Att Vara Nu - Medium Carola Lidström Alnö, Sundsvall, Distans www.attvara.nu Medium, sierska.

Anette Björsund mirrorsOftime

Visby www.mirrorsoftime.se

Healer, tarotläggare, andlig vägledare, regresssionsterapeut, soulrealignment reader.

Tina Sundbäck

T.Sundbäck Hagfors, Distans www.tsundback.se

Medium, Reikihealer, Intuitiv coach.

Tuija Finnilä

Universums Underverk Kyrkhult www.tuijas.se

Andlig- & medial vägledare, samtalsterapeut, healer.

Carina Berg

Berg medial kommunikation Stockholm, Distans www.bergmedkom.se

Medium, healer, andlig vägledare.

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Ivekrans Consulting AB

Göteborg

www.helena-magdalena.se

Sierska, medium, astrolog, författare, föreläsare.

Sofia Hansson

Medium Sofia

Uddevalla, Distans www.mediumsofia.se

Medium, healer, andlig vägledare.

Karin Levelius Eko-Qi Stockholm leveliuskarin@gmail.com

Akupressör, healer, andlig vägledare, regressionsterapeut.

Susanne Brindstedt

4 VISION Consult & Education Möklinta www.4vision.se

Andlig- & medial vägledare, tarotläggare.

Skriv för att läka – Helgkurs 7–8 september, The Nuthouse, Upplands Väsby. Pris: 3 499 kr inkl. moms. Kaffe, te och frukt ingår.

Under denna helgkurs utforskar vi skrivterapeutiska verktyg som kan vara effektiva vid olika typer av mående.

Ju fler konkreta verktyg vi har tillgång till under skrivprocessen desto enklare är det för oss att få ur oss den information vi behöver.

Kursledare: Emelie Hill Dittmer, skrivpedagog, journalist och författare till Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande. info@emeliehdittmer.com • www.emeliehdittmer.com

LÄR DIG

TOLKA TAROT

Ur ett Jungiansk perspektiv blir korten meningsfulla och symbolerna levande. NY BOK! LISA CRONSTEDT ger kurser och utbildningar samt privata tarotkonsultationer.

Jag, Irene Ståhl, har utbildat Bildtolkare sedan 2012, då jag övertog utbildningsdelen från Kristina Wennergren. Man läker genom bilder Fr o m vecka 2 i juli överlåter jag utbildningen av elever i Malin Schultz kompetenta händer. Jag stannar som mentor för skolan, samt fortsätter för egen del med klienter och kortare kurser.

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB • Lillskogsvändan 5 Saltarö, 139 54 Värmdö 073-680 91 96 • trollslandanflyger@yahoo.se • www.bildtolkningscentret.se

Jungiansk Tarot Lisa Cronstedt · Sms: 0703504976

• Parterapi • Lymfbehandling

• Intuitionskurs • Kulningskurs

• Rening av hus • ”Älska din röst”

• Mental behandling med andning

• Behandling med stämgafflar och klangskålar www.jungiansktarot.se · tarotlisacronstedt@gmail.com

Dalarnas Andlig Healingcenter

kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Helhetsmässa Huskölen, Härjedalen 6–7 juli

Trans seans Hedemora 21 augusti

Medial cirkel Hedemora 28 augusti

Medial/medium kurs Boden 5–8 september

Mediumkurs Hedemora 20–22 september

· Vägledning via telefon

· Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48

Själ & energikortlek 330 kr

Mer information: www.andlig-healing-center.se

Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock.leksand@outlook.com · www.lillasjalen.org

Att arbeta med bilder som terapeutiskt verktyg är ett värdefullt komplement till livets processer och passar de flesta. Man behöver inte vara bra på att måla för att gå i Bildtolkning eller jobba som Bildtolkare.

Utbilda dig till Bildtolkare

Kristina Wennergrens metod 1,5 år i Nacka / Distans

Astrologi Bildtolkning Chakrakunskap Drömtolkning Egenterapi Färglära Företagande Intuitivt måleri Marknadsföring Mindfulness Numerologi Psykisk hälsa Stresshantering Symboltolkning Terapeutiskt ansvar

Malin Schultz 070-982 83 54 malin@bildtolkning.nu www.bildtolkning.nu www.nackahealing.se

Malin driver Nacka Healing och tar nu över utbildningen efter Irene Ståhl som drivit Bildtolkningscentret sedan 2012.

Närvaron din gudomliga eviga essens

Du har tillgång till dig själv, till den du i sanning är, till din gudomliga essens – genom att vara närvarande i nuet. Du glimmar på insidan av ljuvliga skatter. Dessa skatter får du tillgång till genom att rikta uppmärksamheten till det innevarande ögonblicket. Njut av din närvaro, bada i din kärleksenergi och fira dig själv och livet i nuet. Med enkla tekniker når du till närvarons land. Du kan också enkelt väva in närvaron som en naturlig ingrediens i ditt liv både i mötet med dig själv och i mötet med din omgivning. Välkommen in i närvarons magiska värld och bli påmind om det du redan vet.

Text

CECILIA ÅKESDOTTER

har i över 30 år utforskat vår gudomliga natur. Hon är författare till självhjälpsboken

”Heartfulness” och har föreläst i över 25 år för såväl öppna grupper som för personalgrupper. Cecilia är dedikerad sin uppgift att hjälpa människor få kontakt med närvaron och att leva närvarande i livets alla sammanhang. Till hösten arrangerar hon återigen kurser och samtal för allmänheten med fokus på att leva närvarande.

Du är utrustad med en enorm kapacitet. I djupet av ditt hjärta finns en uttalad längtan att återknyta kontakten med närvaron, ditt gudomliga ursprung. I ditt ursprung finns den eviga lågan. Lågan som alltid är frisk, vital, ljus, medveten, lätt och levande. Fylld av längtan att utvecklas. Jorden är en perfekt plats att utvecklas på. Här möter du andra människor och vi spelar olika roller för att utveckla varandra. Du och alla lever på en spelplan med jordiska scener. Du går från en scen till en annan och möter olika situationer och utmaningar. Dessa scener slipar dig till en ännu vackrare själ.

FÖR ATT GÖRA livsresan i den jordiska dimensionen lugnare, mer balanserad och glädjefylld är kontakten med ursprunget helt avgörande. Där i kontakten känner du dig hel, komplett och levande. Du blir påfylld, som en bägare av ljus. Det är först då som du kan ge det allra finaste av dig själv till de människor som du möter. Du ger av din egen kärleksenergi, ditt ljus, din högsta frekvens.

NÄRVAROENERGIN KAN du kanalisera genom olika uttryck – genom ögonkontakt, leenden,

genom att förmedla upphöjande budskap och genom energin du strålar ut. Hela ditt väsen kan laddas med närvaroenergin och därmed kan du aktivera andras kontakt med närvaron.

Du kan vara en vandrande katalysator för andra att bli närvarande. Detta är kanske det i särklass vackraste ljusarbetet en människa kan göra – att själv stå i förbindelse med närvaron, sitt gudomliga ursprung och sedan aktivera andra människors kontakt med närvaron. Så att de i sin tur blir fyllda med sin egen kärleksenergi. Och så fortsätter närvaron aktivera nya människor. Dominoeffekten är ett faktum. Men här faller vi inte som brickor, utan vi höjs av närvaron och integreras med den högsta frekvensen.

Närvarande människor ”smittar” med sin närvaroenergi till sin omgivning. Så smitta på. Smitta andra med din närvaro, din alldeles egna glittriga kärleksenergi och låt din ljusenergi flöda vidare.

I KONTAKTEN MED närvaron fylls vi på. Vi får andlig näring som vederkvicker vår existens här på jorden. Under decennier har jag utforskat tekniker för att komma i kontakt med närvaron. Jag har funnit hundratals. Här ger jag dig fem av mina favoriter, enkla och kraftfulla.

1. STILLHET I KROPPEN. När du stillar kroppen i sittande, stående eller liggande position ger du dig möjligheten att uppfatta livsenergin som sjuder i din kropp, i ditt energisystem och i din aura. I stillheten får du möjlighet att enklare uppfatta din energi än när du är i rörelse. När du stillar din kropp, får även sinnet lättare att stilla sig. Tankarna och känslorna lugnas ner och du kommer enklare i kontakt med närvaron.

2. SINNESNÄRVARO GENOM KÄNSELN. Skapa sinnesnärvaro genom att rikta uppmärksamheten till det du exempelvis känner i din fysiska kropp. Känn kontakten mot stolen, stolsitsen, ryggstödet och golvet. Om du ligger, känn kontakten mot underlaget. Rikta uppmärksamheten, din klara stråle och känn de olika kontaktytorna. Känn hela kroppens position. Känn kroppens rymd.

Du kan leka med din uppmärksamhetsstråle genom att låta den dansa över kroppen, från tårna ända upp till hjässan. Känn varje kroppsdel och var uppmärksam på vilka förnimmelser du kan registrera. Lägg till exempel uppmärksamheten på din högra hand med handflatan uppåt. Känn positionen och formen, känn temperaturen och känn värmen som handen

”Närvarande
människor ’smittar’ med sin närvaroenergi till sin omgivning.

smitta på.”

alstrar. Uppmärksamma handflatan. Kan du känna att det pirrar i handflatan? Kan du känna bruset av liv? Du är så levande. När du till exempel är uppmärksam till 100 procent på din högra handflata och bara utforskar dina förnimmelser på ett nyfiket och tilllåtande förhållningssätt, det är då det magiska inträffar.

Det är där i kontakten med vad du känner i nuet som porten öppnas till din närvaro.

3. ANDNINGEN. Andningen är bryggan mellan ditt fysiska tempel och kosmos. Andningen livnär din kropp med syre och livsenergi. I varje andetag förenas dina celler med energin i kosmos. Ditt tempel är som ett eget gudomligt universum fyllt av ljuskoder. I ljuset vibrerar ren medvetenhet. Alla delar av din kropp utbyter information till varandra i ett enda syfte – att läka och låta kroppen vara ett så vitalt tempel som möjligt för dig i den här livstiden – så att du kan skapa erfarenheter.

Insikterna av dina erfarenheter överförs till din samlade visdom och utvecklar dig till högre nivåer av ljus. Din visdom bevaras i din gudomliga eviga existens, i din närvaro, och skapar alltmer finstämda själsfacetter. Andningen är

Andningen är en användbar nyckel till närvaron.

Andningen har du alltid med dig.

central för att kroppen ska leva och samla erfarenheter.

Det finns en uppsjö andningstekniker. Den enklaste formen jag rekommenderar är att placera uppmärksamheten på ingången av näsan och bara registrera luftströmmen som passerar där. In i näsan och ut ur näsan. Bara andas i din naturliga andningstakt och bli medveten om din andning. När du märker att uppmärksamheten glider i väg någon annanstans än på luftströmmen vid ingången av näsan, då går du tillbaka med uppmärksamheten till det valda fokuset, det vill

säga till ingången av näsan. Precis där i kontakten med andningen i nuet öppnas porten till den ljuvliga närvaron. Då infinner sig lugnet automatiskt.

Andningen är en användbar nyckel till närvaron. Andningen har du alltid med dig. Andningen tar ingen extra plats. Fokus på andningen kan du använda dig av när du är i stillhet, när du är i aktivitet, när du är i rörelse och när du möter din omgivning.

4. LJUSVISUALISERING. När du föreställer dig att ljus fyller hela din jordiska varelse på alla nivåer såsom din fysiska kropp,

din emotionella kropp och din mentala kropp skapas en vacker helhet som vibrerar i samklang med ljuset. Känslorna flödar lugnare i ljuset. Tankarna, dina minnen och visioner i din mentala kropp struktureras om i en högre klarhet. Du får en rening och din vibration höjs supersnabbt genom ljusvisualisering. Från detta tillstånd öppnas porten på vid gavel till din ljuskälla av närvaro. Njut av din sanna själsenergi –där är du hemma på riktigt.

5. TACKSAMHET. Genom att uttrycka tacksamhet från hjärtat höjs din frekvens omedelbart.

Väv in närvaron i ditt liv

Du kan enkelt väva in närvarons mjuka, varma, klara energi i allt du företar dig. Till exempel när du diskar.

Du kan uttrycka tacksamhet genom att tänka, tala eller skriva det du är tacksam över. Tacksamhet förenar människors hjärtan. Tacka så ofta du kommer ihåg. Tacka dig själv, tacka människor du möter i verkliga livet och tacka på sociala medier. Tacka planeten för allt den ger dig – mat och vatten, syre och skönhet, vägar och belysning, bostad att vila i. Tacka solen och universum. Tacka din kropp för allt den gör för dig. Tacka dig själv för att du är den du är. Du är värdefull. Du är unik. Tacka dig för det du har. Tacka för dina vänner och de nära och kära.

Uppmärksamma disken med dina sinnen. Var lekfull. Utforska färger och former, bubblorna och glittret. Känn temperaturen i vattnet. Känn formerna på kastrullen och på glasen. Hur känns de olika materialen, porslinet och besticken? Blunda och förnim dofterna. Lyssna som en neutral observatör. Vilka ljudförnimmelser skapar diskandet? Var en detektiv. Vilka sensationer kan du upptäcka i din stund med disken? Disken kan bli ditt dagliga magiska fokus. Många har berättat för mig att när de gör den här diskövningen försvinner stressen. När du är närvarande blir du automatiskt lugn. Testa också att förflytta uppmärksamheten till önskat resultat, där all disk är i diskstället och alla bänkytor är rena och skinande. I den övningen kommer du troligen att uppleva stress, därför då är du inte närvarande i det innevarande ögonblicket. Så diska med full uppmärksamhet i nuet. Upptäck charmen och närvaron med att diska med fokus på dina sinnesintryck – känsel, doft, syn och hörsel.

Ett annat knep är att laga mat med full närvaro. Gör som i disköv-

Forskning

ningen och fokusera på dina sinnesintryck. Då kryddar du maten med den godaste av kryddor – kärlekskryddan sprungen ur närvaron.

Testa även att sortera, städa, tvätta med 100 procent närvaro. Arbeta fokuserat och inta en positiv, kärleksfull attityd. När jag sorterade efter en flytt förra året bad jag om support från ovan. Hur ska jag göra för att sorteringen ska gå enkelt och glädjefyllt? Jag hörde ”stoppa in allt i kärlek”. Det gick så mycket enklare och sorterandet blev betydligt roligare med den inställningen.

Fortfarande jobbar jag med ”stoppa in allt i kärlek-attityden”. Du kan också testa att väva in kärlek och närvaro i allt du gör. När du gör det, kopplar du ihop din närvaro med dina jordiska aktiviteter och dina sysslor flödar smidigare. Du kan skapa ordning i köket med kärlek. Starta tvättmaskinen med kärlek. Vika tvätten med kärlek. Du kan duscha och borsta tänderna med kärlek. Du kan promenera med kärlek. Cykla, köra bil, åka buss med kärlek. Du kommer både att känna ett lugn i stunden och dina sysslor kan bli ett nöje genom att väva in närvaron och kärleksenergin i vardagen.

Den samlade forskningen visar att sinnesnärvaro, det vill säga utövande av mindfulness, medför flera positiva effekter såväl fysiskt, emotionellt som mentalt. Vi sover bättre. Stresshormoner och smärtupplevelser minskar. Immunförsvaret och endorfinnivån ökar. Andning, puls och blodtryck sjunker. Minnesförmåga, inlärning, koncentration och känsloreglering ökar. Effektiviteten ökar. Lugn och glädje ökar. Empatin ökar. Kreativiteten ökar. Starkare upplevelser i nuet skapar starkare minnen. Livskvaliteten och medvetenheten ökar genom att vara närvarande i nuet.

Tacka för dina förmågor och talanger. Tacka dig för allt du har uppnått i livet. Tacka för dina erfarenheter och kunskaper. Tacka dig för dina andliga gåvor såsom din uppmärksamhet, din kärleksenergi, din medvetenhet, din ödmjukhet, kreativitet, manifesteringsförmåga och dina goda intentioner. Tacka din vilja att bidra till en bättre värld att leva i.

Tacksamheten är dessutom magnetisk, det du tackar för drar du till dig. I stunden förenar tacksamheten dig med närvarons källa, den du i sanning är. Du är den viktigaste varelsen i ditt liv. Se till att göra ett behagligt liv för dig själv, så har du energi och vackra ord och gåvor att ge till de du möter. Så tacka dagligen.

Tacka genom att skriva tacksamhetsmeningar i en separat dagbok. Jag fick själv inspiration av en kvinna för ett tiotal år sedan, som tipsade mig om att varje morgon och kväll skriva fem meningar om vad jag var tacksam över. Det har jag gjort sedan dess. Det är så välgörande och den djupare glädjen ökar för varje gång jag skriver.

Tacksamhetsfokuset har jag också med mig in i dagen. Det är enkelt att uttrycka tacksamhet till mig själv och till de jag möter. Människor blir så glada i hjärtat över att få veta hur tacksam jag är över något som de är eller har gjort för mig eller världen. De strålar, vi får kontakt i hjärtat och möts i närvaron.

DU FANTASTISKA medvandrare. Du är utrustad med de vackraste av energier, som alltid finns tillgänglig för dig in i evigheten. Du är aldrig ensam. Du har ditt eget sällskap att vila i, att fylla livet med, att uppleva sann glädje med. Din alldeles egen källa av närvaro.

PÅMINN DIG OM att du i varje ögonblick kan väva in närvaro och kärleksenergi i ditt liv. Den aldrig sinande källan av det eviga gudsljuset i dig kan lysa upp hela din existens här på jorden. Njut av dig själv, njut av din närvaro och av livet. Fira och gläds åt att du utvecklas. All din visdom du erövrar här på jorden samlas och bevaras in i evigheten i din gudomliga essens – Din närvaro.

för dig som älskar smycken, rökelse och kristaller

nya kampanjer varje vecka

www.akesdotter.se

”Heartfulness – Din väg till glädje i nuet. Den nya vågen av mindfulness”, Cecilia Åkesdotter (Heartfulness Inspiration 2011) Plus mer

Vinn!

Free lottar ut 5 exemplar av boken

”Heartfulness” i samarbete med Cecilia Åkesdotter förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Kristalltemplet Kristalläsarutbildning, Chakrakurs, storseanser & mer

Möt CECILIA ÅKESDOTTER

FRÅN HJÄRTAT

Berättarkväll där sanningen

skapar klarhet, ger livsperspektiv och vägledning för en vackrare värld att leva i.

Vimmerby 22/8, Online 27/8, Linköping 28/8, Stockholm 5/9 Kl. 18.00–20.30

LIVSGLÄDJE

& NÄRVARO

Kvinnokurs Kärlekens ljus glittrar i dig. I varje ögonblick kan du få tillgång till din källa av ljus och närvaro och sedan väva in ditt kärleksljus i mötet med dig själv och i mötet med din omgivning.

Vimmerby 25/8, Linköping 1/9 Stockholm 7/9 • Kl. 10.00–17 .00

HJÄRTA TILL HJÄRTA

Samtal med fullt fokus på dig och dina livsval.

DITT POSITIVA JAG

Personlig ljudfil utifrån dina behov och önskemål.

Är du intresserad av det Cecilia erbjuder eller vill du samskapa ett event med Cecilia? Välkommen att kontakta: cecilia@akesdotter.se · 070-710 30 77 · www.akesdotter.se

Konsultationer & events online · Kurser & retreats

Rosens väg · Feminin andlighet · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn

TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se

TrueSelf Maria Nylow

Webbkurser av Sanne Soleil

Nivå I – kursstart 26 augusti 2024 PHA – Högkvalitativ utbildning i framtidens medicin!

Homeopat - Ny yrkesutbildning

• Grundutbildning i homeopati utifrån Samuel Hahnemanns arbetssätt och testamente

• Historiska, teoretiska och praktiska principer i den homeopatiska läkemetoden

• Du lär dig behandla akut sjukdom samt grunderna i behandling av kronisk sjukdom

Studierna omfattar 1 år, med fysiska träffar i Nyköping, onlineutbildning, samt hemstudier. Nivå I omfattar 250 lärarledda timmar och 60 ECTS-poäng.

Nivå II kursstart augusti 2025

www.saranyoga.se * info@saranyoga.se

Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.

Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se

Färgernas helande kraft – magi eller biologi

Tack vare det solljus som belyser vår jord skapas ett spektrum av underbara färger. En del av färgerna kan vi tydligt se, en del interagerar våra energier med, en del uppfattar vi eteriskt och intuitivt. Utan ljuset och färgerna vore vi ingenting men förstår vi egentligen vilken värdefull kraft som gömmer sig bland nyanserna? Följ med när Maria Nylow berättar om färgernas betydelse för livet du lever.

(shutterstock.com), techmachine-life (pixabay.com)

I flera miljoner år har vår planet jorden tagit emot kosmisk energi med ett enda syfte –att höja jordens frekvenser.

Energi i form av vibrerande synligt eller osynligt ljus. Energi som vi tar emot medvetet eller omedvetet, som vi berörs av, påverkas av, förändras av. Energi som ger oss både färgernas stora spektrum och mörkret, avsaknaden av ljus. Våglängder och frekvenser som vi tar emot med varje cell i våra kroppar, med varje känsla och tanke och avsikt.

VI MÄNNISKOR behöver både ljuset och mörkret i våra liv på samma sätt som varje frö behöver det för att rota sig, gro och växa. Från samma stund som ett liv blir till, från befruktelsens ögonblick, badar det mänskliga fröet i färger. Ljus tränger igenom den transparenta huden och omsluter fostret i ett ljus med guldröd lyster. Från födseln omges vi av världens alla färger. I bästa fall. I denna värld av färger omger vi oss med naturens och omgivningens nyanser, vi klär oss i färger, vi äter och dricker färgrikt och vi fattar dagligen beslut utifrån de signaler färgerna skickar. Vi behöver färg för att

MARIA NYLOW:

”Vår exponering för färg är en av de faktorer som påverkar oss mest, bara näringens betydelse är större.”

utvecklas och utveckla våra sinnen, vår personlighet och identitet. Genom att vi lever med både mörker och ljus, med kontrasterna mellan dag och natt så lär vi oss att uppfatta världen genom dess färger och energi.

FÄRGUPPLEVELSER DOMINERAR ofta våra sinnen mycket mer än vi tror. Vi lär oss tidigt att tolka vår omgivning lika mycket utifrån färger som av former och ljud. Vi svarar omedvetet an på färger från barndomen och livet ut tolkar vi omvärlden och det vi ser utifrån färger och nyanser. Stoppskyltar, nödutgångar, färgkodning på elsladdar … världen ger oss information hela tiden i form av färger.

Våra sinnen, våra känslor och vårt mående påverkas i hög grad av de färger som vi väljer att omge oss med. Vi kan uttrycka oss med färgen på kläderna eller håret. Vi kan förändra energin i ett rum genom att måla om. Vi kan påverka oss själva fysiskt, mentalt och emotionellt genom att förändra ljuset som når våra ögon, vår hud och även våra djupt liggande organ. Vi associerar gärna färg till känslor och emotionella uttryck. Att ”se rött”, vara ”grön av avund”, ha en ”svart själ” etcetera kan vara mer sant än vi kanske tror.

RELATIONEN MED FÄRGER är livslång och följer med i årstiderna och dygnets rytm, i skillnaden mellan gryningsljus och skymningens skumrask, i skuggors djup och skiftningar. Har så alltid gjort för i tiderna före oss har nyanserna och de små förändringarna kunnat vara livsavgörande. Idag har de flesta ljus på natten och året om så de naturliga cyklerna och de naturliga färgerna

har vi litet tappat kontakten med eller är inte så beroende av i alla fall. Kan man tro …

VÅRA ÖGON ÖVERSÄTTER ljusets energi till signaler eller impulser som hjärnan sedan tolkar som ett seende. Det synliga ljuset är en del av ett mycket brett spektrum av energi som omger oss och det mesta har vi solen att tacka för. Alla färger som vi kan se med våra fysiska ögon är skapade av de färger som vi upplever i den av sol och vattendroppar skapade regnbågen. Regnbågens synliga färger sammanfaller med frekvenserna i våra sju huvudchakran. Regnbågens sju färger – röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett – samspelar med våra chakran bas, sakral, solar plexus, hjärta, hals, tredje ögat och kronchakra. Och med de fysiska organ och körtlar som hör ihop med respektive energicentrum.

I DEN TID VI LEVER i blir det allt vanligare att många blir medvetna om och öppnar upp fler chakran än dessa grundläggande sju. Fler chakran och nya frekvenser skapar också förändringar i de färger vi både kan uppfatta och integrera i våra energicentrum. Fjärde dimensionens chakrafärger är till exempel inte desamma som de ursprungliga för att inte tala om femte dimensionens … Men det får bli en annan artikel … Våra ögon är mottagliga för hela regnbågens omfång av nyanser men resten av dess färgspektrum av ljus är osynligt för oss. Och då kan ändå människans öga urskilja runt 10 miljoner olika färgnyanser vilket gör att tanken svindlar lite av alla olika kombinationer av våglängd och frekvens … Fast även

Text Maria Nylow Bild Gergitek Gergi tavan
Foto Privat
Vi lär oss tidigt att tolka vår omgivning lika mycket utifrån färger som av former och ljud.

om energi som ultraviolett och infrarött ligger utanför vår medvetna färgupplevelse är vi ändå känsliga för dess frekvenser. Man pratar ibland om regnbågens tolv färger och då inkluderas även de som vi inte ser fysiskt men känner, förnimmer, behöver och tar emot eftersom de är lika viktiga för vår hälsa, vårt välmående och vår utveckling som art. Och hur vi än räknar strålar och chakran påverkar ljuset och dess färger oss enormt starkt både till kropp och sinne, i det fysiska och det eteriska. Våra fysiska, mentala, emotionella och spirituella nivåer och processer svarar an på färg oavsett om responsen är omedveten eller medveten. Färgers energi kan användas för att balansera chakran, få igång flöden, rena, lösa upp blockeringar och skapa förändring i livets alla system. Eftersom färger når så djupt, de är en sådan existentiell del av våra liv på jorden och kan användas av alla helt gratis i våra egna healingprocesser och livsmål är de samtidigt en underutnyttjad guldgruva i upplysningens tidsålder!

FÄRGER PÅVERKAR dina känslor inför det du ser, påverkar din rumsuppfattning, spänningar i din kropp, blodtryck, metabolism, andning, hormoner och en mängd andra fysiska funktioner. Kristaller till exempel är inte bara uttrycksfulla i vår yttre värld utan de tar sig djupt in i våra kroppars inre via sina färgers och egenskapers våglängder och frekvenser. Vår exponering för färg är en av de faktorer som påverkar oss mest, bara näringens betydelse är större.

Brist på naturligt ljus, överskott av artificiellt ljus, intensivt rött, lugnande blått, tankeskärpande gult … är faktiska biologiska faktorer

som påverkar vårt välmående, vår utveckling och vår läkning från obalanser och skador.

Att växa upp i färgfattiga miljöer, bland betonggrått och minimalt med växtlighet kan ta ifrån barn deras naturliga känsla för att tolka, ta in och förstå sin omvärld. Färglöshet och allmänt trista områden och skolor kan till och med skapa en brist på livsglädje, delaktighet och empati. Så graffiti kanske ska ses som en kamp för att återta färgernas näring, kreativitet och livsenergi!

Dessutom binder färgerna samman det biologiska med det magiska, det andliga och hittills oförklarliga. Vi ser dem och exponeras för dem, gillar eller ogillar dem, väljer eller väljer bort färger medvetet eller omedvetet oavsett om vi synsvaga, färgblinda eller ser perfekt. Alla kroppar, alla sinnen, alla nivåer påverkas av färger.

OAVSETT HUR SYNEN fungerar tar ögonen emot energin som förmedlas vidare till kroppens celler. Det yttersta lagren av huden med dess känsliga receptorer tar emot ljusets frekvenser som skapar en omedelbar eller fördröjd reaktion i kroppens olika system.

Och slutligen den extra känsliga hjässan, kroppens krona, som är så mottaglig för ljus så att det ibland kan kännas som att du är hudlös på toppen av skallen. Hjässan är speciellt sensitiv för det osynliga ljuset med allt från ultraviolett till upplysningens nya färger.

OM DU ÄR VAN vid att arbeta eller få kontakt med högre energier i form av ärkeänglar, mästare etcetera känner du förmodligen till att de ofta och gärna använder ljus i olika färger för att göra sitt ”jobb” med oss.

Moder Marias djupblå läkande mantel, Saint Germains violetta flammor, Kuan Yins pärlemorskimrande tårar av nåd, Djwahl Kuhls gröna stråle av insikt … Kanske förnimmer du färger i meditationer och healing som du inte kan återskapa med våra pigment eller ens förklara. Kanske känner du färgers densitet och temperatur med andra sinnen än synen. Kanske uppenbaras färger i olika former omkring dig, bubblor, strålar, prickar … som vore de symboler eller ett annat sorts alfabet. Du är inte tokig. Du är bara extra öppen och mottaglig för att förstå, förändra och fördjupa din relation och kommunikation med färgernas frekvenser och dess himmelska förmedlare!

NÄR DU SER EN regnbåge nästa gång så spring ut och andas in den till din hjässa, till ditt hjärta, ut i alla dina celler, in i dina chakran och ut i auran. Du ser det du ser men det mesta ser du ännu inte så låt också de osynliga strålarna läka, laga och lyfta dig. Ditt inre seende, dina inre förnimmelser av ogripbara kreationer i färger som ännu inte manifesterat sig på jorden blir som en bro till den Gyllene tid som väntar på andra sidan. Skimrande, pastelliga, regnbågiga, knalliga, sprakande, vänliga, jordande, sprudlande, eteriska, transparenta … färger från ett spektrum som bär kreationens hela visdom till oss här där vi är. Biologin är en del av magin utan att vi inser allt ännu …

I nästa nummer dyker vi in i det Gyllene ljuset som uppgraderar, balanserar och förbereder dina chakran och system för den Gyllene upplysningens tidsålder. ▲

Enkel färghealing för hemmabruk

Renodlad färghealing utifrån beprövade metoder används sparsamt i Sverige men du kan hjälpa dig själv med enkla medel, medvetenhet och påhittighet. Var alltid lyhörd inför din egen reaktion och vad kroppen signalerar. Ös på när naturen är grön, himlen blå, vattnet turkost och alla blommor, bin och bär ger dig fler valmöjligheter att frossa i färg än annars. Obs! Var försiktig med rött om du har högt blodtryck.

Du kan använda:

Färdiga färgade filter framför en lampa eller hemgjorda brandsäkra.

Filtar och lakan i vald färg.

Måla en fondvägg eller byt gardiner.

Underkläder och nattkläder i din valda färg.

Kläder och kosmetika.

Blommor som du ser och pratar med när du passerar.

Färgat ljus som du tänder en stund varje dag när du mediterar med öppna ögon.

Dina älskade kristaller som du väljer efter färg och intuition.

Använd naturen och det du hittar där.

Färgrik mat och dryck som grönsaker, frukt, te, juice …

Enkla sätt:

Utsätt dig för din valda färg minst 30 minuter per dag.

Välj exponering utifrån ditt önskade resultat och vad du har att jobba med.

Prova att gå in helhjärtat för en färg som du känner att du behöver under en hel vecka –utvärdera.

Meditera med en färg och visualisera den, andas djupt in den till hjärtat och magen tre gånger

Välj färgrikt på matbordet om du ”bara” vill må allmänt bättre – tugga i dig färgerna medvetet.

Våra sinnen, våra känslor och vårt mående påverkas i hög grad av de färger som vi väljer att omge oss med.
Lite smått om blått – alltid sommarens självklara färg

ALLA NYANSER av blått symboliserar generellt stillhet, frihet, balans, avslappning och kommunikation. Den förmedlar inre frid med sin svala energi och lugnar ner känslor och tankar. Med blått blir det lättare att ta djupa andetag, lindrar vid astma och nervositet.

BLÅTT LJUS kan skapa en sval och behaglig stämning i ett rum och främja sömnen. Blått på den plats där du arbetar kan också vara bra om du behöver vara fokuserad, kunna kommunicera med omdöme, förmedla harmoni och vänlighet. Blå uniformer och arbetskläder sänder ut signaler om kompetens, stabilitet, omhändertagande och kontroll.

HISTORISKT HAR blått signalerat sakral närvaro

i många olika andliga och religiösa sammanhang och var länge ett oerhört dyrt pigment. Blått på en kung eller drottning, prästinna eller präst kännetecknade en gudomligt upphöjd eller utvald person. I Atlantis visade blå kåpor och klädnader att prästinnan eller prästen uppnått en väldigt hög nivå av esoterisk kunskap och visdom.

BLÅTT ÄR ÄVEN en av de mest läkande färgerna. Föreställ dig till exempel att du av någon anledning inte kunnat eller fått säga din åsikt, berätta om dina behov eller känslor. Det kan skapa problem i ditt halschakra eftersom här regleras din möjlighet att uttrycka vem du är, att uttrycka dig själv. Om den energin blockeras, inte kan flöda fritt kan det leda till fysiska besvär som ont i halsen, heshet, hosta, andningsproblem …

Eller mer mentala och emotionella som ofrivillig tystnad, blyghet, självkritik och nervositet.

ETT SÄTT ATT FÅ igång flödet igen är att använda den blå färgen så mycket du kan under en period. Ät blåbär, bada i havet, andas in den blå himlens energi, blå badhandduk, blå kläder inifrån och ut, blå mugg, blå sjal för kyliga kvällar, sjunka in i någons blå ögon …

SOMMAREN ÄR EN perfekt tid att frossa i blått i alla möjliga nyanser från djupaste till ljusaste, från indigo till turkost. Himmel, vatten, trädgård, loppis, renovering … och stillsamma meditativa blå stunder med Moder Maria, El Morya, Maria Magdalena, Sananda Jesus, Isis, ärkeänglarna Mikael och Faith …

aromaterapiskolan Utforska eteriska oljors och aromaterapins djupgående påverkan på kropp och själ.

och

Finns där böcker finns

fri kraft

Jai Thornell

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för.

Maria Magdalena – lärljunge eller prostituerad?

Maria Magdalena är en av de mest mytomspunna personerna i bibeln. Den förhärskande patriarkala mansdominerade kristendomen ville inte ha en kvinna som viktig i berättelsen om Jesus. Kvinnor skulle tryckas ner, förvisas, anpassas och vara tysta. Så hon fick bli en hora. Än idag inom kristendomen så är det hennes plats. Trots all påvisbarhet att det är en totalt förljugen bild. År 1896 påträffades en papyrusskrift från 300-talet med titeln Maria Magdalenas evangelium, skriven på det antika språket koptiska. Endast 9 sidor återstår av det. Och det innehållet är revolutionerande. Så pass mycket att det gömts undan för att inte störa den härskande ordningen. För i det här evangeliet så är det Maria, inte Jesus, som erbjuder läsaren hemlig kunskap och insikter.

I HENNES SKRIFT så möter vi Maria och övriga lärljungar efter Jesu död och där de alla både ser och hör honom. Här möter vi alltså Maria som var lärljunge OCH trolovad med Jesus. Det är fortfarande okänt idag om det finns en blodslinje det vill säga om Maria var gravid men enligt de berättelser som florerar än idag, och som bland annat författaren Dan Brown byggt en del av sina berättelser kring, så är det

denna hemlighet, en blodslinje som är den heliga graalen. I Frankrike dit Maria flydde efter Jesus död, finns hennes grotta kvar i bergen.

I MARIA MAGDALENAS evangelium pratar alltså Maria och de övriga lärljungarna med Jesus länge och väl. Bland annat så ställer de frågan till Jesus: ”… alltså, kommer all materia att förgöras eller inte? Jesus svarar: Allt kroppsligt, allt formbart, allt skapat existerar tillsammans och allt kommer att upplösas till sitt ursprung igen. Därför kommer den kroppsliga materian att upplösas och återgå till sin egen natur”. Vad Jesus här säger är detsamma som mystiker inom alla religioner säger och som kvantfysiken också säger: Den metafysiska (osynliga) världen har i delar blivit fysisk (synliga). Den synliga världen är alltså en illusion som lurar våra sinnen. Det är inte den verkliga världen. Den verkliga världen är metafysisk det vill säga andlig, gudomlig, etthet.

I EVANGELIET FORTSÄTTER konversationerna: ”Materia gav upphov till lidande som saknar motstycke. Den härstammar från något som är motsatt ordning.” Det betyder att Gud inte skapat denna världen, det är egot. Egot är separation och dualitet i motsats till källan/

I bibeln så förbarmar sig Jesus över en prostituerad kvinna. Med sina tårar tvättar hon Jesus fötter och torkar dem med sitt hår. Hon har syndat men väljer nu att följa Jesus och hans lärljungar Hon heter Maria och räddas från synden. Eller?

Gud som är etthet. Lidandet är ett misstag skapat av en tanke som smugit sig in i själen om att den är separerad från sin källa. Tankar är skapande och nu skapades universum. Vi har glömt vårt ursprung. I alla religioner (den mystiska delen) finns samma uttryck för detta – sömnen. Sömnen är detsamma som drömmen, illusion, The Matrix. Men vi kan vakna upp från denna dröm och bli medvetna, se igenom illusionen. Det är det som Jesus menar när han säger ”Se du som har ögon att se med, hör du som har öron att höra med”. Och han menar då medvetandets ögon och öron.

MARIA MAGDALENA representerar den feminina kraften och tillsammans med sin följeslagare Jesus så hade det stått för balans. Genom att göra henne till prostituerad så blev obalansen total. Men hon är tillbaka nu och den feminina kraften gör sig påmind i världen. Det är henne vi väntat på, inte Jesus. Hon är andra återkomsten. Med det sagt så ska vi inte bygga en ny religion, vi ska bara låta den balansera oss alla var och en och denna världen så vi en gång för alla kan vakna upp och komma hem i den gudomliga kärleken.

FÖR DIG SOM vill läsa Marias evangelium så finns det två bra böcker på svenska. Den ena är skriven av Paul Linjamaa – religionshistoriker. Den andra, vilken i mina ögon är den bästa av dem, är skriven av Meggan Watterson. Mörkret tycks ligga tungt över mänskligheten i skrivande stund. Men det är bara en illusion. För i sanning har ljuset aldrig lyst så klart som just nu. Det har redan vänt, som ljusbärare har vi nu alla ett ansvar att tända våra ljus klart och tydligt. Oavsett din tro, oavsett vilka ord du föredrar, oavsett vilken ”religion eller icke-religion” du föredrar – tänd ditt ljus så försvinner mörkret, lidandet och rädslan.

Citat i krönikan är hämtade från bl a Maria Magdalenas evangelium av Paul Linjamaa.

Foto:
Simona
Cinconze
Foto: Maria Magdalena av José de Ribera. Museo del Prado, Madrid (wikimedia.org)
Fin de Siècle Kipper
Viceversa Tarot
The Witches' Wisdom Tarot
of the little prince
Robin Wood Tarot
Haunted House Tarot
The Nightmare Before Christmas Tarot Gift Set

Slagrutan naturväsen

Eva Svensson fortsätter sin serie om slagruta och berättar nu om olika slags naturväsen och vad de gör, deras egenskaper och om sitt mångåriga samarbete med bland annat stortroll. Slagrutan används för att visa var de är, hur de ser ut och även kommunicera med dem när det inte alltid går att få fram all informationen genom att själv se och prata. Eva berättar om en del av sina många upplevelser med luft-, jord-, vatten- och eldväsen, till exempel bergatroll, platsdevor, skogsrå, stortroll, drakar och stora luftväsen.

Text Eva Svensson Bild Enessa Varnaeva (shutterstock.com) Foto Privat

Naturväsen är livsviktiga för naturen. Utan dem skulle inte mineraler, växter och djur existera. Människor kan inte leva utan dem, men det är få som känner till det, så därför är det viktigt att förmedla det.

Världen runt har man i årtusenden uppfattat osynliga naturväsen. Samlingsnamnet för dem är deva och ofta har man delat in dem i luft-, jord-, vatten- och eldväsen, främst beroende på vad de sysslar med. Sägnernas tomtar och troll, vättar med mera hör till jordväsen. De som har hand om växter brukar sägas vara luftväsen. Vattenväsen jobbar oftast med vatten på olika sätt.

Jag träffade en gång på två vargar som hade knallröda ögon och en lång röd tunga hängande utanför munnen. Hade det varit något år tidigare hade jag blivit rädd för dem, men förstod nu att de var eldväsen vars uppgift är att avsluta och bryta ner materia, till exempel ettåriga växter som ska vissna på vintern. Inbillade jag mig att jag såg dem? Nja, en klient till mig berättade dagen efter förvånad att hon under min behandling sett en varg i rummet med röda ögon och hängande tunga. Den hade alltså följt med hem utan att jag sett det! Jag uppskattar att emellanåt få en sådan här objektiv bekräftelse på det jag upplever, så jag inte tror att jag börjar inbilla mig saker, eftersom sådant här ligger på gränsen av vad vi människor kan uppfatta med våra sinnen och förmågor.

NÄR JAG FÖR DRYGT trettio år sedan började gå med slagruta så fick jag reda på att man kunde använda slagruta för att leta efter och kommunicera med osynliga varelser som spöken, guider, naturväsen och annat. Det var spännande och gjorde allting lättare. Pekaren, det slagruteredskap som jag oftast använder, visade sig vara ett utmärkt hjälpmedel och med dess hjälp har jag haft möj-

lighet att få svar på många frågor direkt från osynliga väsen. Jag var mycket med Per-Uno Fransson och hans dotter Jenny Fransson Jenny har kvar sin barndoms seende av osynliga saker och kan också prata med osynliga varelser, vilket varit till stor fördel för oss. Våra förmågor förbättrades successivt och med tiden har vi fått en hel del kunskap.

NATURVÄSEN KAN SE ut hur som helst och vättar och skogrået liknar oss. En del naturväsen som till exempel vättar har familj och bostad. Vissa blir väldigt gamla. En dag satt jag i Värmland på andra våningen i ett hus när jag plötsligt fick se ett drakhuvud, lika stort som fönstret, titta in på mig. Draken blev väl nyfiken när Jenny höll på att rita av ett litet naturväsen och alla de små devorna runtom jublade åt denna högst ovanliga verksamhet. Han såg ut som en vanlig och vänlig gråaktig drake men hade väldigt ovanliga horn. Några mil därifrån fick vi strax efter se en bild på en runsten från trakten. Runstenen hade en drake inristad i stenen. Jag tappade hakan när jag såg att den här också hade de unika hornen. Så draken, eller möjligen en släkting, hade varit där i åtminstone 900 år.

FÖR MÅNGA ÅR SEDAN råkade jag träffa på ett jättelikt troll i skogen, cirka 12 meter hög. Jag frågade honom om jag kunde hjälpa honom men han fnös och sade: ”Vad kan du göra lille plutt.” Jag förklarade att jag jobbat med energier förut och var villig att försöka. Han berättade då att det läckte ut energier ur berget. Han blev nöjd när jag lyckades stoppa dem. Nästa stortroll träffade vi på vid min sommarstuga i Dalarna. Han tyckte också att jag var en liten plutt så jag bad honom kontakta det första trollet. Det gjorde han, blev nöjd med svaret, och därefter har vi haft ett fantastiskt samarbete med honom i alla år, speciellt Per-Uno tycker om att

jobba med honom. Det visade sig att stortrollen har fullt ansvar för ett område på 1–2 mils diameter vardera. Där har de full kontroll på energierna i området och vad som händer. De tycks finnas överallt och har kontakt med andra. En gång pratade jag med en som satt i deras ”regering”. Han var cirka 15 meter hög och sade att han höll till i Dovrefjället.

I EN BOK LÄSTE jag att ett par hundra meter från min sommarstuga hade skogsrået sin stig mellan två berg. Man hade för länge sedan byggt en nu nedlagd skola mitt över hennes väg och det fanns en del historier om hur hon reagerat på detta. Naturligtvis tog vi pekarna för att se om vi kunde hitta stigen. Jo, den gick rakt in vid trappan. De nuvarande högkristna ägarna till huset berättade att de vid sin inflyttning haft ett stort bönemöte och bett änglarna städa bort allt oknytt. De hade då hört en del oväsen från trappan. Vi har sett skogsrået stå och titta på folk utanför skolan. Hon såg ut som en vacker kvinna med svart lång kjol och hatt. Det sägs att naturväsen inte har fysisk kropp med atomer som vi har, bara deva-essens. Ändå så uppfattar våra ögon och hjärna att de har kropp. Enligt forskningen jämför hjärnan alltid det vi ser med tidigare erfarenheter och ”översätter” saker vi inte alls förstår till något mer begripbart, i det här fallet en kropp. Jag vet inte om det är så men det skulle kunna förklara varför olika personer kan uppfatta bland annat naturväsen lite olika.

MÅNGAS RÄDSLA FÖR naturväsen beror troligen delvis på att kristendomen lärde ut att alla naturväsen var djävulen och hans hemska anhang, ett smart sätt av kyrkan att bli av med avgudadyr-

EVA SVENSSON

är en aktiv pensionär som föreläser, utbildar, skriver och är ordförande i Svenska Slagruteförbundet. Eva arbetade först som revisor och ekonomichef. Startade Jordstrålningscentrum i Stockholm 1994 och arbetade med det i 23 år. Är även utbildad kinesiolog, energi- och hälsoterapeut. Driver idag Adante med försäljning av energiprodukter.

Numera ser man ett ökat intresse för devorna.

Evas foto av regnbågen som strax därefter visade sig gå ner i sjön de sökte efter.

TA KONTAKT

MED ETT

NATURVÄSEN

Sök upp en harmonisk plats utomhus.

Slappna av djupt i kropp och sinne.

Fråga pekaren om det finns något naturväsen som du kan tala med på platsen.

Pekaren visar ja eller nej genom att svänga åt endera hållet.

Fråga var naturväsendet står. Pekaren visar ditåt.

Hälsa respektfullt och vänligt med ett hej.

Fråga tyst men fokuserat om du får ställa en fråga.

Ställ en fråga som kan besvaras med ja eller nej.

Pekaren visar vad naturväsendet svarar på din fråga.

Vill man ha en välmående trädgård och riktigt bra grönsaker så är det lönsamt att odla med devornas hjälp.

kan. Än idag talas det fortfarande allmänt om att troll är elaka och dumma. Vi har aldrig mött ett elakt naturväsen men otroligt många vänliga, nyfikna, glada, spralliga och ofta mycket kloka väsen. Numera ser man ett ökat intresse för devorna. En av devornas främsta uppgifter i naturen är att se till att saker uppbyggda av atomer formar sig till fysiska kroppar, det vill säga materia. En del av de högre utvecklade devorna skapar och håller därför ritningar, mallar, för detta. Andra devor arbetar med mallarna så att de fylls ut med materia, till exempel så att en växt växer in i mallen, formas efter och fyller ut den. Man kan likna det lite med hur vi gör gipsfigurer, det vill säga fyller gips i en form och på så sätt tillverkar en figur. Devorna skapar och underhåller dagligen mallarna och kropparna och anpassar dem till varje dags situation. Om ett djur till exempel ätit en bit av en buske så måste mallen och formen anpassas till det. Det gäller för alla växter, djur, mineraler, människokroppar och annat. För människor sägs devorna hantera åtminstone aura nr 1 och 5 räknat inifrån, eftersom de är mallar för oss.

NATURVÄSEN HAR EN fullkomlig naturlig förståelse för grundstrukturer, där var och en jobbar

med sin specifika uppgift, till exempel en blomkålsplanta. De gör därför saker till fulländning. Många av de mindre av dem lever helt i nuet. Man skulle kunna säga att människor gör saker medan naturväsen är. Genom sitt arbete och erfarenheter så utvecklas de successivt och får ett högre medvetande vilket kan öka deras kreativitet och förmåga att fokusera. Vi människor utvecklas också mot högre medvetande. Vi lär oss till exempel att meditera för att få kontakt med vårt undermedvetna och på så sätt få tillgång till vår naturliga inre kunskap, och genom kurser i mindfulness lär vi oss att leva mer i nuet. Vi söker alltså det devorna har naturligt.

VILL MAN HA en välmående trädgård och riktigt bra grönsaker så är det lönsamt att odla med devornas hjälp. Om man inte kan kanalisera så fungerar pekarna perfekt för att fråga devorna om vad man bör odla, var och när planteringen ska ske, när ska man vattna, gödsla, rensa med mera. Findhorn i England är väl det mest kända exemplet på ett välfungerande samarbete där man varje dag frågar de olika trädgårdsdevorna om vad som bör göras.

Devorna har i alla tider haft en naturlig kunskap om hur de skall sköta allt i naturen, men många devor kan inte hantera förändrade förhållanden, som till exempel miljögifter. De kan därför inte fixa de nya problem som människorna ställt till med, som asfalterade ytor, gruvor, förstörande kemikalier, förorenade vattendrag, ja, all slags miljöförstöring.

Efter mycket funderande från vår sida på hur man kan hjälpa till i lite större skala så

har Jenny med stortrollets hjälp skapat olika slags energibollar som devorna kan använda för att hantera många av dessa nya problem. Vi ger bollarna till naturväsen, även till människor, som i sin tur sparar bollen som ett original och delar ut kopior till andra. Devorna använder bollarna för att reparera skador människor åsamkat. De är mycket glada för den här hjälpen. Vi hoppas att den kan spridas till många.

Vi brukar bjuda små devor på choklad och ostbågar på våra naturväsenkurser, de älskar det, men man behöver säga ”varsågod” annars tar de dem inte. Materian, det vill säga chokladbiten och ostbågen finns kvar när de ätit, men smaken blir fadd, så de ”äter” tydligen det vi kallar smak.

IBLAND HJÄLPER naturväsen oss med något energiarbete som vi inte kan lösa, men oftast så hjälper vi dem med förstörda platser. Jag brukar använda en pekare så de kan visa på en karta vart de vill att jag ska åka. Vi jobbar ofta med att rensa och rena platser och med healing. Ofta hjälper vi väsen när man till exempel kalhuggit skogen de stått i. Stora platsdevor håller de rätta energierna över ett helt område och kan inte flytta på sig. Om platsdevan skadas så kan energierna på sådana områden bli obehagliga och problematiska. Vid ett tillfälle stod vi utanför grottan i Nerja i Spanien, en av Europas största. Då kände jag att jorden darrade under mig, men ingen annan tycktes märka det. En stor platsdeva hade panik och stod och flaxade helt okontrollerat med sina vingar. Det var det jag hade känt som skakningar i marken. Vi jobbade med energierna och

lyckades få devan att arbeta lugnt igen. Senare fick vi höra att man nyligen borrat i berget och format det till en trappa precis där platsdevan satt fast och att en man hade dödsstörtat där för ett par veckor sedan. Kanske hade han tappat balansen på grund av den stora turbulensen som devans panik skapade.

EN ANNAN GÅNG i Spanien så bad ett luftväsen som hade hand om hela Andalusien att vi skulle hjälpa till. Han visade mig en bild av en päronformad sjö. Hur jag än letade kunde jag inte finna den på kartan, så vi åkte besvikna iväg till den vackra bergsby vi brukade besöka. På tillbakavägen ner från de höga bergen fick vi på den klarblå himlen se en av de starkaste regnbågar vi någonsin sett. Jag skojade och sade att skatten brukar finnas där regnbågen går ner. 200 meter senare körde vi runt en kurva och fick syn på en sjö långt nedanför oss. Sedd från den här vinkeln

så var sjön päronformad och regnbågen gick ner i den.

Det visade sig vara en platsdeva i sjön som inte kunde klara av sitt jobb på grund av någon slags dammanläggning man byggt där. Devan var nästan orörlig och kunde därför inte hålla de rätta energierna för området. Per-Uno arbetade som vanligt med att rensa platsens energier under jord och jag som vanligt med själva devan. Det var svårt men vi lyckades få den att göra sitt jobb. När vi senare åkte runt sjön för att få bättre överblick över dammbygget så kantades vägen plötsligt av hundratals naturväsen som vinkade och hurrade för oss, så det var tydligen ett efterlängtat jobb vi gjort.

NU HAR JAG BERÄTTAT

om några få av våra möten och samarbete med naturväsen. Det finns så många fler historier, också om andra sorters naturväsen, men det finns inte plats för fler här.

Den päronformade sjön.

På Svenska Slagruteförbundets hemsida skriver man ibland om olika kommande naturväsenkurser så kolla där om du är intresserad. Blir du inspirerad och själv vill börja samarbeta med devor så rekommenderar jag att läsa böcker om naturväsen samt att gå en kurs i slagruta så du kan hitta var olika devor finns samt ställa frågor till dem, om du nu inte tillhör det fåtal som kan kommunicera direkt utan slagruta. Att höra

dem prata är en kunskap som kan övas upp men det kan ta tid. Att lära sig använda slagruta går mycket fortare.

Plus mer

Svenska Slagruteförbundet: www.slagruta.org

Adante, försäljning av t ex pekare: www.adante.se

I Maria

Magdalenas

fotspår i Provence Retreat med Anna Berg 14–21 september

Vi bor i Sainte-Maxime och i Aix-en-Provence

Följ med på utfärder till Maria Magdalenas trakter i vackra Provence!

• Besök platsen där Maria Magdalena steg i land

• Vandra till Hennes grotta

• Se Hennes grav

• Seminarier med starka energier!

• Njut av franska Rivieran i lugna härliga Sainte-Maxime!

• Transformerande Meditationer 1994-2024 30 -

• Upptäck Aix-en-Provence alléer, caféliv och Gamla Stan!

En fantastiskt spännande retreat med magiska upplevelser! Kom med du också! Se Inbjudan och Intresseanmälan: www.sannanda.com

ÅRS J U BILEUM

ANNA BERG – Andlig förmedlare

50% jubileumsrabatt på Annas böcker och Vägledande samtal!

KINESISK ASTROLOGI – en uråldrig visdom som är lika aktuell idag som för tusentals år sedan

Allt genomströmmas av energi. Energierna vid din födelse påverkar dig. Tidens energi påverkar dig.

Genom kinesisk astrologi blir du medveten om energierna och lär dig hur du kan använda dem.

Lena Brito

Stjärnfrö – Kinesisk Astrologi och Feng Shui

Tel: 076-347 44 71

www.stefanhellsten.com

Är du medberoende?

Gör ett kostnadsfritt och anonymt test på vår hemsida

Gör ett kostnadsfritt och anonymt test på vår hemsida

Att växa upp i en familj med känslomässigt omogna, missbrukande eller självupptagna föräldrar, kan skapa svåra konsekvenser för ett barn men också senare för personen i vuxenlivet! Medberoende och Vuxet Barn problematik är ett stort och växande hälso- och livsproblem för många människor.

Det finns en lösning! Gå vårt nya, helt unika distansprogram som hjälper dig att frigöra dig från de negativa tankar, känslor och beteenden som följer med ett medberoende. Med programmets hjälp så kommer du att känna att du kan äga ditt liv, fri från det som varit och fri inför det som livet framöver har att erbjuda dig!

Läs mer på www.loveit.se

Möjlighet till månadsbetalning • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Svenska Friskvårdsförbundet • Mer info på www.loveit.se

Ett helande arbete kan ske på många olika plan.

Företaget Dynamiskt Arbete står för ett dynamiskt arbetssätt där alla områden i människan tillgodoses inom såväl kropp, själ och ande. Arbetet är professionellt inriktat och kunskap efter strävas för att kunna göra djupgående och bra arbeten. Dynamiskt Arbete kan erbjuda traditionella metoder såsom coaching och regressions resor samt alternativa metoder som healing, medial vägledning och trance mediumskap. Elizabeth försöker möta människor där de befinner sig och anpassar arbetet efter klienters behov och önskningar. Ni kan även komma på hennes workshop och kurser som hålls tillsammans med mästare och änglar. På hemsidan kan ni se datum för de evenemang hon har. Välkommen att besöka företagsgrundaren Elizabeth Norman och hennes arbete. Hon har många återkommande kunder och har gedigen erfarenhet.

Dynamiskt Arbete

Besöksadress:

Pepparvägen 15

Hökarängen, Stockholm 072-008 52 58

info@dynamisktarbete.se www.dynamisktarbete.se

fri vägledning

Sanne Soleil

SANNE SOLEIL är terapeutisk healer och Senior Andlig Coach. Här vägleder hon kring det härliga i livet – allt från självkärlek och feminin energi, till tips om en ljuvligare vardag med personlig utveckling, kristaller och dofternas magi.

Att nå bliss med minnenas magi

Har du också en känsla av att ha levt i en helt annan tid och med en mycket djupare kontakt med både dig själv och naturens element? En självklarhet och intimitet som fyllt dig med det där omedelbara lyckoruset. Där hamnade jag igår kväll när jag satt och bläddrade bland mina foton tillsammans med yngsta barnbarnet.

Visst vet jag med ganska stor säkerhet att jag levt många liv före detta, och alla har ju såklart inte varit idylliska och glädjefyllda. Men det är dessa som jag vill skriva om idag. Jag har vid flera tillfällen i livet hamnat i känslor och stämningar som för mig klickat in i själen på ett alldeles speciellt sätt. Det kan ha hänt under en skogspromenad, på en semesterresa, en särskild vy, under meditation eller i mina drömmar.

JAG FÅR VÄLDIGT ofta vägledning genom drömmarna. Jag brukar skämtsamt säga att det är då mina guider får passa på, när jag är helt tyst och stilla.

Tillbaka till den där stunden då jag och barnbarnet tittade på foton. Ni vet den där funktionen där mobilen kan göra minnesfilmer? Där blev jag påmind om en av dessa magiska stunder.

JAG SER MIG SJÄLV sitta på ett berg, lutandes mot en vägg. Det är ganska nära kanten men jag känner mig fullständigt trygg. Jag har en lång enkel beige klänning på mig och har händerna knäppta framför bröstet. Framför

mig har jag en vidunderlig utsikt över ett glittrande turkosblått hav. Bakom mig längre bort pågår livet, ett liv där jag får göra det jag älskar, där vänlighet och tacksamhet råder och där ingen, i alla fall just då, behöver vara rädd. Den djupa frid jag upplever där och då är nästan obeskrivbar.

När jag kom till Santorini första gången bara visste jag att jag någon gång under mina liv har levt och verkat här, och berget Mesa Vouno väckte direkt starka känslor som fick mig att vilja gråta. Det är också där den antika staden Thira låg 900 år f.Kr. Bara genom att visualisera inom mig hur jag sitter där på klippkanten ger mig ro.

EN ANNAN HÄNDELSE kom till mig under en Akasha meditation. Jag befann mig plötsligt på en vit häst, ridandes barbacka med det långa ljusa håret fladdrande i vinddraget. Också där bar jag en lång klänning men denna gång av finare kvalitet och ljusblå. Jag minns att jag lämnade någonting som hållit mig fast länge, och att en enorm känsla av frihet fyllde mitt bröst. Den känslan är djupt rotad i mitt inre och någonting jag har letat efter i hela detta liv. FRIHET. Jag vet hur den ska kännas och förstår varför detta har varit så viktigt för mig att finna.

I SKOGEN KAN JAG också få kontakt med den där nästan magiska känslan av någonting större. Den där när solens första strålar letar sig ner mellan trädens grönskande kronor och luften ännu inte är riktigt uppvärmd. När daggen fortfarande ligger våt på ormbunkarna som kantar stigens väg, och där ett spindelnät glittrar och dallrar hängandes mellan två utskjutande grenar på en ung björk. Jag kan se mig som en ung kvinna, ren och oskyldig som är så bekväm i den stora skogen som om hon vore ett skogsrå självt. Hur hon tar in alla nyvakna dofter och lyckligt andas in den ännu morgonsvala luften i sitt andetag.

Hur hon med slutna ögon absorberar all osynlig skönhet. Solens torra mustiga värme mot den ljusa hyn, mossans jordiga och fuktiga doft som vill leta sig långt in i hennes inre och växternas klorofyllfulla arom som varsamt vill väcka henne till en ny dag. Hon sträcker på sig och släpper ifrån sig en lycklig suck. Aaaaah, känner ni ...?

EN ANNAN STARK UPPLEVELSE som berört mig kom till mig i drömmen. Jag upplevde känslan av att vara en sjöjungfru. Jag hade böljande ljusbrunt hår och var fläckig i ansiktet. Bruna fläckar som stora ljusa fräknar, och med en känsla av att vara fullständigt i ett med elementet vatten. Plaskandes, lekandes och lycklig. Jag kände mig så vacker och helt bekymmerslös. Den milda uppsynen och lätta energin var ljuvlig att få känna in, och om jag har en dag när känslorna ligger utanpå och det stormar inom mig, är denna varelses uttryck det som får mig att andas igen.

VARFÖR VILL JAG BERÄTTA OM DET HÄR DÅ? Jo, jag är nästan säker på att du har liknande upplevelser. Stunder, känslominnen och ögonblick när du har känt att du är i perfekt harmoni och i fullständig frid.

Mitt tips till dig är att då memorera dem i ditt inre så att du vid utmanande tillfällen i ditt liv, lätt kan plocka fram dem och återknyta kontakten till din innersta kärna. Blunda, visualisera och bli den personen för ditt inre och upplev hur hela du fylls av ro, kraft och bliss.

Jag är själv så tacksam över att jag har mina bilder och känslor från en annan tid att komma i kontakt med, när livet känns extra mycket. De hjälper mig att hitta hem i mig själv, att få den där djupa, djupa kontakten med hjärtat och att känna frid. Varm kram, Sanne

Foto: Istock

Prenumerera!

180:–

Och få tidningen hem i brevlådan

Du får 6 nummer av Free för bara 180 kr. Bankgiro 251-4487. Skriv namn och adress och att betalningen gäller en prenumeration på Free. Du kan även registrera dig på vår webbsida www.free.se

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov 08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a

Vendelas Telefonbyrå

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40 fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!”

– Vendela Cederholm

Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

KARIN DAHLQVIST KARIN DAHLQVIST

BOKA VÄGLEDNING HOS

BOKA VÄGLEDNING HOS

Tarot vägledning Tarot vägledning

KARIN DAHLQVIST PÅ KARIN DAHLQVIST PÅ BOKAMERA.SE BOKAMERA.SE Medial Vägledning Medial Vägledning

Tv-mediet Pehr Trollsveden Tv-mediet Pehr Trollsveden och Karin Dahlqvist och Karin Dahlqvist

Sverige Turné 2024

Sverige Turné 2024

Seans / Kurser Seans /

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

Sammanhållning och kärlek

FRÅGA Hej Benny! Jag har fortfarande kvar svaret jag fick av dig för cirka 1,5 år sedan. Min man skulle få insikter hur han gjort mig illa med lögner och svek, vilket skulle leda till förlåtelse och mer kärlek.

Jag har sagt att om han inte vill ta tag i och prata om det som har hänt bakom min rygg innan hösten så vill jag att vi säljer vår gård som vi är så fästa vid och separerar. Jag flyttade i fjol när han sa att han fantiserade om andra och var medberoende till mig. Jag längtade hem, flyttade tillbaka efter fyra månader. Såg en dejtingsida och telefonnummer till några kvinnor på hans telefon. Han nekar och säger att det var reklam. Vet ej vad jag kan lita på. Han går till en av mina terapeuter. Hon har vissa förhoppningar, är väldigt rak och behandlar med hypnos bland annat. Jag jobbar själv med mitt gamla trauma och jag har tagit andningsmassage med övningar för jag vill bli frisk och stark. Jag har tyvärr ingen bra pension att leva på, så jag undrar hur jag skulle klara mig, vilket gör att jag drar mig för att skiljas. Vad ser du?

Gudrun

BENNY SVARAR Kära Gudrun. Jag ser fortfarande att din man kommer att få insikter om hur han behöver ändra sig i er relation. Du måste också jobba med din självkänsla. För visst flirtar han med andra men han bara kollar av sin egen dåliga självkänsla. Ni skadar varandra. Bra att han söker terapeutisk hjälp. Ni kanske ska prata med en terapeut tillsammans. Jag ser att du har börjat jobba med dig själv och börjar tillfriskna. Och börjar se klarare på problemen. Ni kommer att klara av detta vägskäl ni nu befinner er i. Jag ser inte någon skilsmässa utan mer sammanhållning och kärlek. Han älskar dig och du älskar ju honom också. Det är en stor grund för att kunna lyckas att inte använda det fria valet, att separera. Lycka till. Kram Benny

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Står vid vägs ände

FRÅGA Hej Benny! De senaste åren har det mesta i mitt liv gått åt skogen. Allt kulminerade i en vidrig skilsmässa efter mångårigt äktenskap där han aldrig fanns där för mig men jag skulle ge av mig själv tills jag inte längre fanns kvar. Samtidigt är jag den som blir anklagad och smutskastad. Nu står jag vid vägs ände. Jag har usel ekonomi, inget jobb, inget fast boende och tvivlar på att jag någonsin kommer att våga lita på en man igen och våga släppa in någon i mitt liv. Kommer allt att ordna sig till det bättre i mitt liv? Kommer jag hitta ett arbete som fungerar med min kognitiva nedsatthet, kommer jag få råd till ett boende, kommer jag att bli mig själv igen och finns det någon som kan älska en sån som mig och som även vill finnas där för mig? Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna all sorg och detta hjärta som brister mer och mer. ”Hoppet snart slut”

BENNY SVARAR Kära ”Hoppet snart slut”. Det är som mörkast nu i tunneln och då kommer det bara att bli ljusare. Vilken tur att du skilde dig så du får möjlighet att träffa en ny kärlek. För det kommer du att göra. Han är en gråhårig viking. Lite längre

Svåra situationer är utveckling

FRÅGA Hej Benny! Jag skulle bli så glad för din vägledning i en svår situation som min yngre släkting och hennes man befinner sig i. De har det väldigt jobbigt just nu med bostadssituationen och arbete, båda bekymren innefattar väldigt jobbiga personer. Jag känner starkt att jag måste och vill vägleda dem men jag vet inte hur jag på bästa sätt ska kunna hjälpa dem. Ser du någon ljus framtid i denna trista situation de befinner sig i? Jag är orolig för att min släkting kommer att bli sjuk. Birgitta

BENNY SVARAR Kära Birgitta. Svåra situationer är utveckling och som vi vet får vi inte mer än vi klarar av. Det hör ihop med jobb och bostad. Din släkting kommer snart att få ett nytt jobb där hon även får utbildning. Hennes man får också ett nytt jobb, bara några månader senare. Då får de en bättre ekonomi så att de har råd att införskaffa en ny bostad. Så jag ser ljust på deras närmaste framtid. Lycka till. Kram Benny

än du. Snart ser jag också att du kommer att hitta ett nytt jobb och via en annons en ny bostad. Plötsligt händer det. Det verkar bli rena rama ketchup-effekten. Du kommer att få ett nytt hopp i ditt liv. Jag önskar dig all lycka till. Kram Benny

Saknad vänskap

FRÅGA Hej Benny! Jag undrar varför min vänskap med min bästis efter 35 år nästan har tagit slut? Hon tycker att jag har varit otrevlig mot henne många gånger fast jag har ingen aning om det. Jag hade högsta grad av respekt och kärlek till henne och vänskapen. Jag har i nästan ett år lidit och varit väldigt ledsen och gråtit många gånger. Nu har jag hittat balansen men jag vill gärna veta varför vår vänskap nästan blev slut då vi var som systrar?

Masi

BENNY SVARAR Kära Masi. Ni är båda i en form av livsförändring, en transformation, och utvecklas lite på olika håll för att sedan sammanstråla i en vänskap och systerskap igen. Er vänskap har varat i många inkarnationer och ni har löst karma nu. Så nu kan ni bara komma närmare varandra igen. Kärlek till er båda. Lycka till. Kram Benny

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Ljusets Gåva

Jag har varit medial sedan barnsben och använder mig själv som kanal för att få budskap från andra sidan. Är Cert. Medium & Helhetsterapeut och Cert. Tarotmästare. Mina tjänster: husrensning, seanser, tarotläggning, tidigare liv, andekontakt, healing. Privatsittning samt telefonsittning. Även kurser. Jag är verksam i Vansbro, Borlänge, Falun, Mora, Orsa, Älvdalen, Malung i Dalarna. Välkommen att kontakta mig! Britt-Marie Eriksson, 076-894 95 78 bitte10@hotmail.com · FB: Ljusets Gåva

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 180 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

EN PLATS FÖR DIG?

Vill du också synas på radbandets sida?

Det kostar 650 kr + moms (60 ord inkl rubrik).

Ring och boka plats!

070-629 71 89

Special!

kan förändra ditt liv till det bättre

Energiterapeuten Ulrica Svensk hjälper människor att hela sin energi och därmed öka sin medvetenhet, vilket kan förbättra hela livet. Enligt henne finns det två platser att leva livet från: Det ena är sinnet och det andra är hjärtat. Och när du lever från hjärtat blir livet som bäst. Mitt arbete är att hjälpa människor hitta tillbaka till sig själva, säger Ulrica.

Kursgårdar & retreatcenter

Årets special där vi skannar av och tipsar om Sveriges utbud av olika kursgårdar och retreatcenter. Verksamheterna bedrivs ofta året om med olika event, kurser och retreater. Planerar du att arrangera ett eget event eller vill samlas tillsammans med familj och vänner så kan du här få tips på platser som går att hyra. Driver du själv en kursgård eller ett retreatcenter? Välkommen att medverka!

Integrera andlighet i psykoterapi

Kuratorn och traumaspecialisten Savannah Rosén vill integrera andlighet i psykoterapi inom offentlig vård. Att föra in samtal om andlighet i psykoterapirummet ligger enligt Savannah i linje med ett biopsykosocialt perspektiv och att vården enligt Socialstyrelsen ska vara personcentrerad. Det handlar om att respektera individens andliga behov och att använda de transcendenta erfarenheterna som en resurs i terapin samt att integrera andligheten i vardagslivet.

Själens guld är

Kanske vet du bara, känner eller har hört att guld och gyllene strålar är speciella. Men varför är just guldet så annorlunda och begärligt egentligen? Varför är den gyllene energin så viktig för dig själv och jordens nya upplysningstid? Och hur kan du använda guldljuset för att hjälpa dig själv i övergångstiden mellan Fiskarnas och Vattumannens tidsålder? Maria Nylow berättar mer i andra delen om färgers kraft.

Välkommen att beställa hem vår nya katalog på 160 sidor fylld med massor av nyheter och storsäljare!

Returadress: M Sjölander AB

sierska.se

Du kan även betala direkt med betal/kreditkort!

Medium David är en av dem.

När jag ringde upp för att intervjua honom, så svarade en lugn och harmonisk röst.

Jag kände mig genast trygg inför samtalet som skulle följa.

Det var en avslappnad situation och jag kände en varm atmosfär oss emellan.

David drömde sanndrömmar när han var barn, kanske 7 eller 8 år gammal. Det var starka upplevelser som han varken ville eller kunde berätta för någon. Det fanns ingen i hans släkt eller familj som har haft några gåvor, så han höll det för sig själv. Sedan gick det många år utan några mediala upplevelser, men i 16-årsåldern var det något som hände.

David har fortsatt med att vara förtegen om sin medialitet. Det är ingenting som han talar om i vänkretsen eller med familjen. Det är hans egen sak. Jag frågar hur det kommer sig att han började ta emot samtal och få utlopp för sin mediala gåva: ”Jag tycker mycket om människor.

Det känns bra att kunna vara till vägledning, att använda medial kanalisering och få den som ringer upp att verkligen ta till sig vad jag förmedlar. Det viktiga är ofta inte vad man säger, utan hur man säger det.”

Jag ber David att förklara närmare hur han arbetar: ”Jag ’får in’ bilder och vetskaper tack vare energin som finns hos den jag pratar med. Det jag ser och känner kommer till mig från en sorts ingenstans.”

Utan att jag behöver fråga honom om vad han får för bild av mig, så berättar han hur jag agerar i tillvaron, vad jag har varit med om, misstag som jag har begått – och vad jag ska se upp för om jag vill klara mig undan framtida besvärligheter. Han beskriver mina speciella karaktärsdrag, som är på både gott och ont, och ger mig råd för att kunna hantera dessa. Jag blir paff av hans ord. Han nämner åtskilliga detaljer och händelser i mitt liv, både förr och nu – vilka han omöjligen kan känna till i förväg. Jag känner igen mig i närmast allt som han säger. Jag får råd och uppmaningar att ta till mig.

Direktkod 430

Hej, Jag heter Kristin och jag är starkt intuitiv och medial sen födelsen. Jag har jobbat med intuitiv tarot och healing i över trettio år. Jag får min vägledning via intuitionen

DIREKTKOD 325

Mitt namn är

Liza-Leena, och jag har jobbat med vägledning via tarot i 25 år.

Direktkod 285

Större delen av min släkt är samer från Lappland. Har ärvt min mediala förmåga ifrån många kunskapsrika shamaner i släkten.

Välkommen till Jenny Jag har ett stort hjärta, när jag var ung fick jag ut ur kroppen upplevelse efter en svår olycka och blev då medial. Jag är ett kanaliserade klarhörande intuitivt medium. Direktkod 305

Hej, välkommen till mig Miee! Jag kommunicerar med Änglarna och guiderna. Utbildad Terapeut

Jag är medial sedan barnsben och har alltid haft en öppen och rak kommunikation med andra sidan.

Hej! Mitt namn är Agneta och jag har varit medial sedan jag kan minnas och är uppvuxen i en familj där vi under hela min levnadstid varit aktiva inom det mediala mellan familj och vänner. Jag har också en stark intuition.

Direktkod 330

Mi hjälper dig när har du funderingar eller oro över något som har med kärlek, arbete, ekonomi eller din personliga utveckling att göra? Kört fast? Känner du att något är fel men du kan inte sätta fingret på det?

Hej jag heter Jacky, är medial och spår i tarotkort.

Det har jag gjort i många år, man kan fråga om allt och ingen fråga är fel.

Direktkod 350

Exempel: arbete, ekonomi och hur kärleken ser ut framöver.

Direktkod 370

Jag heter Alva, är medium med över 30års erfarenhet och återkommande kunder. Jag ger dig vägledning rent medialt, jag hör, känner och ser medialt samt använder tarotkort som hjälpmedel-

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.