Free nr 3 maj–juni 2024

Page 1

10 frågor till

Tünde Hansen

Ljusets Kraft och Harmoni

Arvet från Atlantis

Den moderna prästinnan

7 argument för att tro på ett liv efter detta

Slagrutan auror och chakror

Spiritualismen bevisar själens överlevnad

Djupets drakar rör sig nu uppåt

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET FRIEX Årgång 42 (241:a utgåvan) nr 3 maj–juni 2024 free.se
5 juni! Vinn! Tarotlek böcker & kurser Jai Thornell Sanne Soleil Benny Rosenqvist Fri kraft Fri vägledning Fråga vårt medium
din ledstjärna Celebrera: Världsmiljödagen

INNEHÅLL

REPORTAGE

Lee Seger om ”Arvet från Atlantis”. Hur kan en berättelse som utspelar sig för 3 300 år sedan i Egypten, ha något att göra med den tid vi lever i nu?

Raymond Moody, pionjär inom nära döden-upplevelser, menar att det finns objektiva bevis på ett liv efter detta, och är aktuell med en ny bok.

Extra tacksam för just detta nummer!

Slagrutan del 2. I serien om slagruta fortsätter

Eva Svensson nu att berätta om auror och chakror, vilka hon studerat i många år.

Spiritualismen bevisar själens överlevnad.

MariaTherese Bohman Agerhill, spiritualistiskt medium, berättar om varför hon tycker bevisföringen är så viktig. 14 20 28 34

42

Djupets drakar rör sig nu uppåt. Maria Nylow berättar om hur du kan möta drakar i sommar med lite tålamod, öppna sinnen och blöta fötter.

5 FRI SIKT Korta notiser och nya rön

7 FRIMODIGT Tünde Hansen

9 FRI ZON Produkter – Free tipsar!

11 FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar!

39 FRI KRAFT Jai Thornell coachar

47 FRI VÄGLEDNING Sanne Soleil vägleder

49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

Jag har aldrig varit med om att månaderna gått så fort, samtidigt som det känns som att tiden stått stilla. Vädergudarna har inte varit på min sida hittills och jag längtar fortfarande efter att få njuta av soliga vårdagar.

Jag ska ärligt säga att jag känt mig rätt så hjärntrött och ur form den senaste tiden, på ett sätt som jag inte riktigt känt igen. Vi kämpar ju tappert på i den motvind som fortfarande råder inom tidningsbranschen, och till råga på allt fick vi strax innan påsk besked om att tryckeriet gått i konkurs. Det jag kände där och då är nog inte svårt att föreställa sig. Byte av tryckeri är inget vi gör på en handvändning. Tack och lov så fick vi besked om att detta nummer som vi hade i pipelinen skulle tryckas som planerat.

Om man ska tro astrologin, vilket jag gör, så har jag i efterhand fått bekräftat att det inte är förvånande att jag känt som jag gjort den senaste tiden, vilket är riktigt intressant!

BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER/UTBILDNING

RESOR

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

10 18 24 48 50

RADBANDET

Omslagsbild: Inara Prusakova (shutterstock.com)

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

FREEmagazin

Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Varför berättar jag nu det här? Jo, för att jag alltid har varit öppen med att jag tycker att det är viktigt att få lov att uttrycka alla sina känslor, och inte bara låtsas som att allt är guld och gröna skogar. Genom att lyfta känslorna till ytan har jag nu fått ett helt annat perspektiv och kan med förståelse gå vidare med ny energi. Jag är extra tacksam att du håller just maj-juninumret i din hand. I detta nummer har vi inte bara en utan två artiklar som handlar om bevis för själens överlevnad: Raymond Moody, pionjär inom forskning om nära döden-upplevelser, har nyligen kommit ut med boken ”Proof of Life after Life – 7 Reasons to Believe There Is an Afterlife” som vi har kikat närmare på. Och så har vi MariaTherese Bohman Agerhill, spiritualistiskt medium och författare till boken ”Bevis för själens överlevnad” som berättar mer. Lee Seger tar oss med på en resa in i ”Arvet från Atlantis”. Serien om slagruta fortsätter och Maria Nylow tar oss med på djupet. På Frimodigt får du denna gång möta Tünde Hansen Ljusets Kraft och Harmoni.

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

Marie Sjölander, chefredaktör

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

M Sjölander AB

Blåsenborgsvägen 2

794 33 Orsa

E-post info@free.se

Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet

Se www.free.se för utlämningsställen

Prenumeration

Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare

Marie Sjölander

070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund

070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning

Tryckeri

V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. ISSN 0284-429X

Om Free Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 42 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

FREE.SE FACEBOOK NYHETSBREV Free • nr 3 | 3 | maj–juni • 2024 SVANENMÄRKET Trycksak 3041 0189

• Medium & spådam

• Personlig utveckling

• Hälsa & skönhet

• Healing-Distans

• Psykosociala frågor

CARENINA

Kod - 800

Direktnummer - 0900 1601 077

Jag har alltid varit mottaglig, men min förmåga att känna in och läsa människor blev ordentligt boostad efter tunga år med livskriser som avlöste varandra. Jag tar hjälp av kort för att guida dig i din situation.

EVA SPETZ

Kod: 433

Direktnummer - 0900 1601 065

Jag är utbildad socionom med vidareutbildning inom psykoterapi och handledning. Jag har arbetat som sjukhuskurator och även som skolkurator under många år. Samtalsstöd har varit mitt huvudsakliga arbetsområde.

• Medmänniska

• Psykologi

• Livscoach

• Drömtydning

• Daglig vägledning

EXPERTRÅDGIVNING

SOM PASSAR ALLA

Vi finns här för att hjälpa just dig med vägledning och råd inom livets alla frågor

LI

Kod - 996

Direktnummer - 0900 1601 071

Jag älskar att vägleda andra människor så de mår bra! Hos mig får du snabb och smidig vägledning. När jag spår, används kort, snäckor och en mycket stark intuition. Änglarna talar tydligt, ibland syns de, ibland talar de genom mig, all förmedling till Dig blir alltså väldigt klar och tydlig.

CARIN

Kod - 622

Direktnummer - 0900 1601 059

Som livscoach och medmänniska finns jag här för att lyssna på dig, det du vill berätta. Om du vill lyfter jag gärna fram dina positiva kvalitéer och egenskaper tillsammans med dig. Utbildad till samtalscoach.

CARRO ANDREA OLIVARES

Kod - 138

Direktnummer - 0900 1601 068

Jag är polyamorös och pratar gärna om relationer och dess komplexitet.

Jag ger gärna pedagogiska råd då jag är utbildad lärare. Jag tror på healing genom tankens kraft & att alla människor är förmögna att hjälpa sig själva med en vägledande hand.

ENLIGHT YOUR MIND

Kod - 390

Direktnummer - 0900 1601 052

Jag heter Jenny och jag är spirituell, intuitiv, tarotläsare, orakel, healer, empat. Listan kan göras lång och det ni behöver av alla dessa saker, det ni fastnar för – det är vad jag är för dig.

GUN

Kod - 239

Direktnummer - 0900 1601 073

Ring mig så ser vi var du är idag. Alla känslor är viktiga. Ibland behöver man få vägledning och hjälp att sortera sina tankar. Har 27 års erfarenhet som kroppsterapeut och samtalsvägledare. Diplomerad Polaritetsterapeut Livscoach samt Healer och utbildad i ledarskap.

ANNA T

Kod - 282

Direktnummer - 0900 1601 072

Av mig får du tydliga och snabba svar, eftersom jag inte använder hjälpmedel, mer än mitt inre seende. Healing till dig som behöver, säg till när du ringer. Jag hjälper dig att se livet på ett annat sätt och peppar dig att tro på din egen förmåga.

WWW.HJÄLPLABBET.SE 0939-1950 (22,90
RING NU
kr/min)

fri sikt

nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Stöd för naturbetesmarker och slåtterängar

Regeringen har fattat beslut om att återinrätta ett stöd för restaurering av naturbetesmarker och slåtterängar. Beslutet är välkommet, eftersom naturbetesmarker och slåtterängar är några av våra mest artrika och hotade miljöer i Sverige.

– Det är jättebra att stödet äntligen är på plats. Nu behöver det matchas med en budget som gör att vi kan få fart på restaureringen i hela landet. Regeringen har budgeterat 15 miljoner som ska fördelas mellan landets 21 länsstyrelser. Det är helt otillräckligt, säger Jenny Jewert, jordbruksexpert på Världsnaturfonden WWF.

Naturvårdsverket har också bedömt att det krävs minst 135 miljoner kronor per år för restaurering under de kommande åren, vilket är nästan tio gånger mer än det nuvarande anslaget. (WWF)

Stickning ger lugn vid psykisk ohälsa

Enligt en studie från Göteborgs universitet kan stickning fungera som medicin vid psykisk ohälsa och mildra symtom som ångest, depression och smärta. Slutsatserna bygger på det personer med psykisk ohälsa själva uppger. Det går att se tre spår, enligt forskarna:

1. Stickning ger en möjlighet att varva ner i vardagen.

2. Den ger en identitet som stickare och ett kravlöst socialt sammanhang.

3. Stickning kan skapa en struktur i vardagen. Några som stickade upplevde också skillnad i sitt tänkande. Deras tankar blev klarare och mer hanterbara när de stickade.

– Jag är övertygad om att det är en del av svaret på varför så många stickar nuförtiden. Här finns potential i stickor och garn som hälso- och sjukvården inte får missa, säger arbetsterapeuten och doktoranden

Joanna Nordstrand (forskning.se

C-vitamin och kollagen – en viktig

kombo

Kollagen är ett viktigt protein som behövs för fin hud men också rörliga leder och friskt hår. C-vitamin bidrar till kroppens produktion av kollagen.

Kollagen gör huden spänstig och elastisk men redan i 20-årsåldern börjar kroppens egen produktion av kollagen minska. För att bibehålla en frisk hud är det viktigt att äta sunt.

Livsmedel med C-vitamin bidrar till att stimulera produktionen av kollagen. Apelsiner, broccoli, grönkål, jordgubbar, potatis och paprika är rika på C-vitamin. Andra bra källor är grapefrukt, jordgubbar, nypon, kiwi, nässlor och persilja. (ekoappen.se)

Fettsnål vegankost positiv vid typ 1-diabetes

En ny amerikansk studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Clinical Diabetes visar att en fettsnål vegansk kost rik på frukt, grönsaker, spannmål och bönor leder till minskat insulinbehov, ökad insulinkänslighet och bättre blodsockerkontroll hos personer med typ 1-diabetes. Forskarna fann även förbättringar i kolesterolnivåer, njurfunktion och vikt hos studiedeltagarna som erhöll denna kost. Studien är den första i sitt slag som undersöker effekterna av en vegansk kost på personer med typ 1-diabetes. (lakareforframtiden.se)

Utställningen ”Häxor” på Kalmar Slott

Häxprocesserna gick som en hysteri över Europa från 1400-tal till 1600-tal. I Sverige avrättades omkring 300 kvinnor för påstått häxeri under vad som kallades ”Det stora oväsendet” på slutet av 1600-talet. Det här skildras i utställningen ”Häxor” på Kalmar Slott.

Om utställningen

En overkligt verklig upplevelse – som rymmer både sanning och fantasi. Så kan man beskriva den nyproducerade utställningen ”Häxor”, som handlar om de svenska häxprocesserna. Utställningen berättar om verkliga händelser ur historien och om människor som har levt på riktigt. Men den berättar också om myter och låter fantasin ta stor plats.

DEN CIRKA 700 kvadratmeter stora utställningen är skapad av Pompe Hedengren och Erik Gullberg. Texterna är skrivna av historieläraren Cecilia Düringer, som sätter 1600-talets häxprocesser i ett större sammanhang. Utställningen tittar också på moderna häxmyter i kulturen. UTSTÄLLNINGEN kommer att vara en upplevelse för alla sinnen. Via scenografier, bilder och filmer kommer besökarna att få veta mer om de häxprocesser som pågick under perioden 1668–1676 och ledde till nästan 300 människors död innan de stoppades.

DET ÄR alltså verkliga händelser och livsöden som skildras, men utställningen innehåller också flera interaktiva inslag. Det som står berättat i ord är historisk fakta – men bilderna är fantasier om det förflutna. Bilderna i utställningen är skapade med hjälp av artificiell intelligens. Det blir den första historiska utställningen som är skapad med AI. UTSTÄLLNINGEN på Kalmar slott visas under större delen av året. Den kommer även att visas i anpassade versioner – till exempel på Historiska museet i Stockholm hösten 2024. Under åren som kommer ska den sedan vandra vidare till fler besöksmål. (Kalmar slott)

"Ett negativt sinne kommer aldrig att ge dig ett positivt liv."

– Okänd –

Free • nr 3 | 5 | maj–juni • 2024
Foto: Pompe Hedengren

ECKANKAR

Den andliga frihetens väg

Längtar någonting inom dig efter förståelse om livets mening och att kunna greppa världen omkring dig?

Du är Själ, en evig kreativ Gudomlig varelse utan begränsningar.

Eckankar är en aktiv, individuell och kreativ väg.

Denna lilla introduktionsbok finns på 18 språk. Den svenska översättningen kan laddas ner gratis i PDF-format från vår hemsida, som också innehåller svar på vanliga frågor och information om vår organisation och verksamhet.

Eckankar är ett registrerat trossamfund i Sverige. Den internationella hemsidan innehåller mycket mer information på engelska, och även länkar till Eckankar i andra länder.

Välkommen till aktiviteter på Rigagatan 3 i Stockholm – eller att delta digitalt. OBS! Om du vill delta digitalt kontakta: kontakt@eckankar.se för länk.

Sound of Soul-möte: 11 maj, 8 juni, 17 augusti, 14 september, 12 oktober

Gudstjänst: 27 april, 25 maj, 31 augusti, 28 september, 26 oktober

Tider på Rigagatan: kl. 13:00 - 14:00

Mer om Eckankar hittar du på: www.Eckankar.org · www.Eckankar.se

frimodigt

Tünde Hansen

Ljusets Kraft och Harmoni

”Inspireras av att se människor utvecklas”

1. Vad jobbar du med?

– Jag är socionom och arbetar som kurator till vardags. Sedan 2016 driver jag företaget Ljusets Kraft och Harmoni, där jag erbjuder olika utbildningar och behandlingar samt arrangerar alternativa hälsomässor i Skåne. Året 2016 arrangerades den allra första ”Harmoni- och Hälsomässan” i Landskrona. Sedan dess har intresset för dessa mässor vuxit och återkommer numera två gånger om året, på våren i Helsingborg och på hösten i Landskrona. Jag erbjuder också medial vägledning med tarot och/eller runor, healing, regression, meditationscirkel och har även en liten butik med magiska ting för den som önskar personlig service. Efter flera års studier kan jag sedan nyligen även titu-

Om Tünde

Namn: Tünde Hansen.

Familj: Särbo, samt två egna och två bonusdöttrar.

Bor: Helsingborg.

Astrotecken: Oxen.

Min inspiratör: Min mamma, en stark kvinna som alltid hade kärlek tillräckligt för oss alla. Gör jag helst: Umgås med familj och vänner.

Bästa bok: Oj, det finns så många! ”Sökandet efter mina barn från ett tidigare liv” av Jenny Cockell är en som har satt sina spår i mig.

Motto: Jag har flera stycken: ”Det blir som det ska”, ”Life will find a way” och ”You will never get a second chance to make a first impression”. Min senaste och absoluta favorit är dock: ”Naturen har aldrig bråttom, ändå blir allting gjort.”

Dold talang: Mästare på tetris! Behövs oftare än man tror i allehanda vardagssammanhang.

Aktuell med: Harmoni- och Hälsomässa den 11–12 maj i Helsingborg.

Kontakt: www.ljusetskraft.se

Se annons på sid 19.

lera mig som översteprästinna i Heimdalls PrästinneOrden och utbildar i ceremoniellt arbete med inspiration av den fornnordiska mytologin och wicca.

2. Varför valde du det?

– Jag har nog alltid älskat att arbeta med människor och försökt att hjälpa dem må bättre i den mån jag kan. Genom mina olika yrkesval i livet har kontakten med människor ständigt varit återkommande och inspirerat mig att utvecklas både som person men även som medmänniska.

3. Vad ger det till andra?

– Det finns alldeles för många idag som inte mår så bra som de skulle kunna göra. Att kunna hjälpa andra människor att må bättre, se ljuset tändas i ögonen när de upptäcker sin egen inneboende kraft är ovärderlig.

4. Lever du som du lär?

– Ja, jag försöker göra mitt bästa. För mig är det viktigt att själv må bra för att kunna hjälpa andra hitta sin egen inre styrka.

5. Vad säger du om healing?

– Jag vill påstå att allt är healing om än i olika former. Ett tröstande ord eller ett lyssnande öra till någon som behöver är healing i sin enklaste form, men ack så viktig och lätt att glömma bort. Min uppfattning är att allt handlar om energier och energier, har vi fått lära oss i skolan, kan varken skapas eller förstöras – de kan bara omvandlas. Vi sätter gärna olika namn på healing, men oavsett om vi samarbetar med änglar, kraftdjur, universums energier eller något annat, så handlar det i grunden om att hjälpa människor att må bättre.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig?

– Meditation i olika former är både enkelt och lätt att använda sig av för de allra flesta, både enskilt men extra kraftfullt i grupp.

Vill man arbeta med besvär och trauman på ett djupare plan rekommenderar jag gärna att boka tid för en regression. Då kan man under djup meditation (lätt hypnos) titta på ett eller flera tidigare liv för att hitta roten till ett beteende eller ett trauma.

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– Mitt bästa tips är nog: Ta reda på vad som gör dig glad och gör mer av det! Vi är ofta duktiga på att rutinmässigt göra det vi måste varje dag och efter ett tag reflekterar vi inte ens över hur fyrkantig vardagen har blivit. Ekorrhjulet snurrar allt fortare och vi lyfter knappt ens på ett ögonbryn längre när vi hör någon prata om utbrändhet. Vi glömmer ofta bort att stanna upp och njuta av stunden, av det vi har uppnått … innan vi stressar vidare mot nästa mål.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Att leva ett liv som både jag och mina förfäder/förmödrar kan vara stolta över, liksom mina barn och efterkommande. Vi är alla blott en tråd i den stora väven.

9. Vad är kärlek för dig?

– Omtanke, en ren och okonstlad energi utan krav som vi alla mår bra av.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Är du där du vill vara i livet, om inte – varför?

Free • nr 3 | 7 | maj–juni • 2024

fri zon

prylar • produkter

Inspiration

och lycka

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Verktyg för tarot- & orakelkort

Tarotduk. En tarotduk i tyg framtagen speciellt för Healer Ks Modern Psykologi Tarot men kan användas för alla typer av tarot- och orakelkortlekar. Den förtryckta tarotläggningen på duken, ACT Hexaflexläggningen, ger dig text- och bildstöd för alla de sex hörnen och sammanfattningen i mitten av läggningen. Ett ovärderligt verktyg för vägledning och din egen personliga utvecklingsresa.

MER INFO www.healerk.com

Ca-pris: 395:– (58 x 58 cm). Annons på sid 10.

Skapa vackra brev

Attrahera framgång

Energismycke. Många stenar bär på energin av att ge sin bärare mer framgång i livet och amazonit är en av dem. Maria Sjöö skapar smycken med högsta intention och laddade med helande energier. De naturliga halvädelstenar som används har sina egna karaktäristiska egenskaper och varje smycke kommer med en kort information om vad just dina stenar står för.

MER INFO FB: Heart and Soul by Maria Ca-pris: från 149:–. Annons på sid 10.

Kristall Lotusblomma. Lotusblomman har använts inom många olika traditioner och haft flera olika positiva symboliska innebörder. Lotusen symboliserar människans utveckling från ljus till mörker, okunskap till visdom. Lotusblomman är en näckrosväxt som växer i dyn, reser sig med starka rötter ur djupet och växer upp mot skyn och det ljusa. Ett populärt uttryck för att mörker och ljus, yin och yang är två sidor av samma mynt är ”No mud, No Lotus”.

MER INFO www.jigaia.se

Ca-pris: 205:– (9 cm). Annons på sid 24.

Skrivset. Innehåller delar som är allt man behöver om man vill göra personliga kort och brev. Innehåller: fjäderpenna, bläck, sigill, ljus, guldlack, brännskopa och extra spets. Motiv på ugglan på fjädern varierar. Levereras i ett etui vilket även gör det till en kul present.

MER INFO www.andekvarts.se

Ca-pris: 299:–. Annons på sid 13.

Gröna Arbequinaoliver från La Masrojana. Små och gröna, mycket smakrika med en nötig ton. La Masrojana´s Arbequina-oliver växer i vackra Parc Natural de la Serra de Montsant i Priorat i regionen Katalonien, Spanien. Väderförhållanden i området ger oliver som har en unik karaktär. Odlarnas hårda arbete under året och under skördetiden ger de bästa tänkbara oliver som skördas för hand.

MER INFO www.balansbutiken.se

Ca-pris: 49:– (220 g). Annons på sid 13.

Luftigt & behagligt skönt

Haremsbyxa. Under våren och sommaren kan det vara extra skönt med en luftig haremsbyxa. Ett perfekt plagg vid yoga, meditation och träning men passar lika bra till vardags. I Stengårdens sortiment finns det massor av olika varianter och färger, och med tunnare eller lite tjockare tyg att välja mellan. Du kommer garanterat hitta din favorit.

MER INFO www.stengarden.com

Ca-pris: från 249:–. Annons på sid 10.

Slagruta!

Pendelspröt är en tyngd på en pinne och fungerar som ett mellanting mellan slagruta och pendel. Den är inte vindkänslig och reagerar snabbt. Passar bra att gå ute med då man kan gå länge och testa utan att bli trött i armarna. Perfekt även att pendla auror och chakror med eftersom man får snabba och tydliga svar, bättre än med övriga slagruteinstrument.

MER INFO www.adante.se

Ca-pris: 90:–. Artikel på sid 28.

Free • nr 3 | 9 | maj–juni • 2024
Få snabba och tydliga svar Oliver av högsta kvalitet

Hämta din rabattkod här:

Din shamanbutik på nätet

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water

Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

Högkänslighet och spiritualitet

MADELEINE OLOFSSON – Neo och de fyra elementen

”Fantasifull och färgrik bilderbok där barn får upptäcka känslor, intuition och spiritualitet genom de fyra elementen”

Handgjorda smycken.

Skapade med högsta intention & laddade med helande energier.

Co-designa ditt smycke med mig, eller låt mig intuitivt skapa det DU behöver.

@heartandsoulbymaria

Heart and Soul by Maria maria@soulandfood.se

En rikt illustrerad bilderbok som på ett pedagogiskt sätt lär barn om de fyra elementen och hur de kan användas och upplevas. Läsaren får följa Neo som på sina många äventyr träffar olika djur som alla representerar varsitt element utifrån ett holistiskt perspektiv: eld, vatten, jord och luft. I boken får barn lära sig att följa sitt hjärta och göra mer av det de tycker är roligt i livet.

BAZAREN Free • nr 3 | 10 | maj–juni • 2024
www.madeleineolofsson.com madeleineolofsson_com
Heart & Soul by Maria Est. 2023 9789198883107 NY TAROTKORTLEK FRÅN HEALER K
healerk.com/free.html 30% RABATT
YouTube

fritt val

sett • läst • hört

SOV GOTT! Steg för steg till perfekt sömn med hjälp av Ayurveda

Clearly Marie E-bok, 25 sid. Annons på sid 18.

Perfekt sömn med ayurveda

Denna bok är för dig som kämpar med sömnproblem, har svårt att somna eller vaknar upp på natten och har svårt att somna om. Du får verktyg för att steg för steg förbättra din sömn på helt naturlig väg. Boken är späckad med handfasta och konkreta ayurvediska råd, tips och metoder för att sova bra. Alla råd och metoder är enkla att följa och boken förklarar också de ayurvediska grunderna kort och lättfattligt. MER INFO www.clearlymarie.se

EN DOLD VERKLIGHET

– utomjordisk närvaro, volym 2

Solkarina, David Grahn

Sinnligkunskap AB Häftad, 149 sid. E-bok.

Annons på sid 19, 33.

Utomjordisk närvaro

Solkarina och David är två vänner som tillsammans delar sina erfarenheter av dimensionella världar. Boken är främst informativ där de beskriver närkontakt av olika slag som de och andra haft. Många tror att de har kontakt med vänliga andliga väsen och förstår inte att de blir kontrollerade och manipulerade. I boken får du lära dig mer om fas 1, fas 2, och fas 3 varelser (alien) som alla har olika agendor i sin relation till människor. MER INFO www.solkarina.se

Budskap med humor

ANDEN SIGNE VOLYM 2

Serafia Andersson

Serafias Kosmos. 48 kort + instruktionshäfte.

Annons på sid 12.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

DEN SPIRITUELLA FASHIONISTAN

Marina Thorzelius

Books on Demand Häftad, 88 sid.

Annons på sid 19.

Energi i färg och form

I den här boken inspirerar Marina dig att göra ett energiarbete med hjälp av färg, form och accessoarer. För dig som vill bli självklar i din stil och utvecklas med hjälp av det du bär. Att få inspireras till att upptäcka och omfamna de som är just dina unika sidor och stödja en känsla av självuttryck och självkärlek som sträcker sig bortom mode och trender. Välkommen till en värld där kläder är mer än bara yta. MER INFO www.kosmiskkunskap.se

ETT FRAGMENT AV KÄRLEK

Greenleaves Andersson

Lava Förlag.

Danskt band, 116 sid.

Annons på sid 18.

Kärleksfulla insikter

Att våga se kärlek där det verkar vara omöjligt är ett genomgående tema i boken. Vi kan välja att betrakta på ett dömande sätt, men vi kan också välja att se på situationer utifrån den villkorslösa kärleken. Betraktar vi utifrån den villkorslösa kärleken öppnar vi upp för nya perspektiv som tvingar oss att tänka i nya banor. Du leds in i vår magiska värld där allting lever och talar, där varje situation kan skapa kärlek.

MER INFO www.greenleaves.se

En känsla av magi

Vinn! free.se

Kanaliserad tarotlek skapad av Pehr Trollsveden och Karin Dahlqvist. Med sina vackra sagolika kort kan dina läggningar bli en magisk upplevelse.

ZHAINA TAROT Per Trollsveden, Karin Dahlqvist. AllaSinnen. 78 kort + instruktionshäfte. Annonser på sid 48.

Zhaina tarot är ett fantastiskt redskap som du kan använda för att arbeta med ditt undermedvetna och din personliga utveckling. Denna vackert illustrerade tarotlek med tillhörande instruktionshäfte är skapad av Karin Dahlqvist och Pehr Trollsveden som båda har lång erfarenhet av tarot. Varje kort är skapat under kanalisering och vad deras guider förmedlade. Leken är uppbyggd på kraft, fantasi och magiska upplevelser som får en att drömma sig bort i dess vackra sagobilder. Häftet innehåller en kort beskrivning vad varje kort betyder samt spådomsbeskrivningar med bilder. MER INFO www.trollsveden.com

Orakelkorten är en fortsättning på den första utgåvan av korten Anden Signe. Dessa är åter igen kanaliserade av Serafia för att ge röst åt hennes andeguide Signe. Korten är fyllda med budskap, goda råd och peppande ord som går rakt in i hjärtat men lika ofta i skrattmusklerna. Träffande budskap precis när man behöver dem som bäst. Passar både nybörjare och erfarna. Levereras i tygpåse. MER INFO www.serafiaskosmos.se

Inspirerande för barn

NEO OCH DE FYRA ELEMENTEN

Madeleine Olofsson

Lilla Hoi

Kartonnage, 28 sid.

Annons på sid 10.

MITT HEM BLIR MIN

FRISTAD – inredning med enkla medel Elisabeth Boström

Isberg Press/Mindboozt. Inbunden, 175 sid. Annons på sid 13.

Ditt hem din fristad I denna färgsprakande och inspirerande bok får du tips och trix på hur du steg för steg skapar ett hem att trivas och må bra i. Elisabeth Boström brinner för det enkla och vackra i hemmet och för att skapa ett harmoniskt hem oavsett kunskap och budget. För Elisabeth är det självklart att vår hälsa hänger ihop med vårt hem och hur vi har det påverkar hur vi mår. Låt ditt hem bli din fristad med enkla och billiga medel.

MER INFO www.elisabethbostrom.se

LJUSKODEN

Pär Wahlström Resonans Förlag. Inbunden, 192 sid. E-bok.

Annons på sid 26.

Kärlekens helande kraft

Lär dig ta fram ditt inre ljus och skapa mer välmående, harmoni och kärlek i ditt liv. Genom att läsa boken kommer du att uppleva hur du ansluter till frekvensen av ditt eget själsljus. Denna upplevelse återkopplar din energi med existensens ljus på ett mer medvetet sätt och förbinder dig med dess källa av villkorslös kärlek. Villkorslös kärlek handlar om att älska oss själva och andra utan begränsningar eller villkor. MER INFO www.helande.nu

En rikt illustrerad bilderbok som på ett pedagogiskt sätt lär barn om de fyra elementen och hur de kan användas och upplevas. Läsaren får följa Neo som på sina många äventyr träffar olika djur som alla representerar varsitt element utifrån ett holistiskt perspektiv: eld, vatten, jord och luft. I boken får barn lära sig att följa sitt hjärta och göra mer av det de tycker är roligt i livet. Del 1 i serien. Ålder 3–6 år. MER INFO www.madeleineolofsson.com

Free • nr 3 | 11 | maj–juni • 2024

Sunnansjö 2–4 augusti

Adress: Lågnäsvägen 42. Ingång från Sandviksbadet. Parkering: Vid Sandviksbadet eller Tallmogården (håll vänster efter byggnaden, backe nedåt).

Serafia Andersson är ett välkänt medium, spådam & författare. Hon har gett ut över 10 olika sorters populära orakelkort på svenska. De är tydliga i sina budskap och lätta att använda. Passar både nybörjare & erfarna. Välkomna till nätbutiken

Serafias Kosmos.

ALTERNATIVEVENT

För kropp & själ MÄSSA 31/8–1/9 2024

Exercishuset Heden, Parkgatan 35, Göteborg

Lörd: 10:00–18:00 • Sönd: 10–16

Ge dig ut på en upptäcktsresa vid vår unika mässa, där över 60 till 80 framstående utställare väntar på att visa dig det senaste inom andlig utveckling och personligt välbefinnande. Missa inte denna enastående möjlighet att delta i storseanser och inspirerande föredrag, många av dem helt utan kostnad.

Varmt Välkomna önskar

CATARINA DEGERSTAM – CRIILONA FÖR KROPP & SJÄL

Entré: 1 700 kr för samtliga dagar eller fre: 500 kr, lör: 700 kr, sön: 500 kr.

Program

Fredag 2 augusti

14.00–15.00 Paula Rabenius – Invigning, meditaion med gong och klangskålar, Eva tonar in festivalen Ulrika Björendahl – Tacksamhetsceremoni

15.00–16.00 Paula Rabenius – Budskap i trance via Thoth

16.00–16.30 Manne Lindberg – Jordning med Moder Jord – Healing

16.30–17.15 Anette Tamm – Entiteter kopplade till elementen

17.15–18.00 Ivan Kibwota – Breathwork

18.00–19.05 Camilla Brolin – Kanaliserade budskap från Universum

19.05–19.45 Charlotte Rönnlund – Frigörande dans enligt de 5 rytmerna

19.45–20.15 Håkan Johansson – Sång

20.15–20.45 Andora Rose – Rensning-Light Language

20.45–21.45 Marcus Albinsson – Heartsinging, berättelser och sånger

21.45–00.00 Nikita Alfaro – DJ, Samtal och mys

Lördag 3 augusti

10.00–10.50 Ann Henemo – Trummeditation – Ta med egen trumma

10.50–11.50 Paula Rabenius – Budskap i trance via Thoth

11.50–12.20 Heidi Holmström – Sång

12.20–13.10 Åsa Persson – Drakarnas energier har vaknat – Hur de kan hjälpa oss

13.10–14.00 Lunch

14.00–15.00 Camilla Brolin – Kanaliserad visdom från Universum

15.00–15.40 Ivan Kibwota – Qi gong

15.40–16.40 Manne Lindberg och Åsa Ulfsdotter – Sound Journey

16.40–17.30 Michael Sporgelin och Angelica Westmark – Hitta dig själv

17.30–18.15 Eva Kock och Heidi Holmström – Kulning & intuitiv sång

18.15–18.45 Manne Lindberg – Trumcirkel för Moder Jord

18.45–19.15 Charlotte Rönnlund – Frigörande dans enligt de 5 rytmerna

19.15–20.15 Andora Rose – Light Language och meditation

20.15–21.15 Marcus Albinsson – Heartsinging ceremoni

21.15–22.15 Joel Ringberg – Eldshow

22.15–00.00 Nikita Alfaro – DJ, Samtal och mys

Söndag 4 augusti

10.00–10.30 Sara Che – Theta Healing

10.30–11.30 Paula Rabenius, Camilla Brolin, Elin Johansson – Triss i trance

11.30–12.00 Heidi Holmström – sång

12.00–12.45 Ann Henemo – Föredrag: Energier på kraftplatser

12.45–13.30 Lunch

13.30–14.15 Niklas Martinsson – Att balansera, bemöta människor utifrån deras resa

14.15–14.45 Andora Rose – Kanaliserad budskap från Universum 14.45–15.45 Christine Engström & Lisa Engström – Kakaoceremoni Självkostnadspris 50 kr (frivilligt men anmäl intresse)

15.45–16.00 Paula Rabenius – Avslut och tack, Eva sjunger ut (Med reservation för ändringar)

Föranmäl gärna intresse till: paularabenius@hotmail.com

Mer information: www.finndinkraft.se

BAZAREN Free • nr 3 | 12 | maj–juni • 2024
www.alternativevent.se @AlternativEvent

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se

Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett brett sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris!

Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

BUTIK & BEHANDLINGAR SOM GER KRAFT OCH ENERGI

BALANSBUTIKEN

UNIVERSELLBALANS

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Te • Kryddor • Kosttillskott • Homeopati • Rökelse

Bach-droppar • Eteriska oljor • Såpa • Hårvård m.m.

DESIGN & FUNKTION

Kristaller • Flower of Life • Natures Design • Willow Tree

Biofotonprodukter • Orakel- & Tarot • Öronljus • Smycken

BEHANDLINGAR

Massage • Healing • Coaching • Chakrabalansering

Balansklippning • Life-Therapy • Ansiktsmassage

Boka gärna via Bokadirekt

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17

Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle

Telefon: 076 141 86 86 www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

Dagliga mail med struktur och exakta steg vad du behöver göra

Tydlighet och klarhet

Support och coaching

Erkända metoder som fungerar

dig här

BAZAREN Free • nr 3 | 13 | maj–juni • 2024
Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts
www.andekvarts.se
www.mindboozt.se Anmäl
SKRIV EN BOK Om din expertis på 30 dagar!

Den moderna prästinnan

Hur kan en berättelse som utspelar sig för 3 300 år sedan i Egypten, ha något att göra med den tid vi lever i nu? Vilka paralleller kan vi dra från Atlantis fall, och den spirituella revolution som faktiskt hände, mitt i det vi upplever som tidernas mest magiska forntid? Häng med in i ”Arvet från Atlantis”, som berättar en historia om just detta.

Lee Seger Bild (pixabay.com) Foto Linda Eliasson

”Arvet från Atlantis” är en roman som bygger på verkliga händelser, eller i alla fall sådant som är historiskt dokumenterat. Vi får följa kung Akhenaton och drottning Nefertiti under deras regeringstid, i deras mission att skapa stora politiska, såväl som andliga förändringar. I historieböckerna kan du läsa att de tog tillbaka makten från ett prästerskap som blivit ofantligt rika på att vara de enda som kunde kommunicera med den största av Egyptens tusentals gudar, Amon-Ra. För att ytterligare markera det stora skiftet byggde kungaparet en ny huvudstad Achet-Aton och beslutade att enbart en gud nu skulle få finnas, nämligen guden Aton. Akhenaton benämns av historien antingen som ett strategiskt geni, eller en galning. Jag har en lite annan bild av honom …

Boken följer alltså historiens tidslinje, och en del personer som verkligen levde då finns med. Utöver det har berättelsen fått leva sitt eget liv och historien som berättas är kanske inget en egyptolog skulle nicka medhållande och säga att ”ja så var det nog”. Men vad vet vi egentligen, kanske var det exakt så här det gick till?

Det stora skiftet

I min berättelse handlar skiftet de försökte genomföra om en ofantligt mycket större förändring än vad historikerna vill förtälja. Nämligen om att hitta nya vägar för människan att leva, då det var tydligt för alla

med ett högre perspektiv att den verklighet som vi lever i idag, just då var i sin linda. Enögdheten och obalansen mellan det feminina och maskulina som varit de senaste tio tusenårens signum – det vi kallar den patriarkala eran – var redan då på väg att få ett fast grepp om fler och fler kulturer.

Tillsammans med flera av de gudar och gudinnor som du säkert känner igen namnen på från de egyptiska gudaberättelserna och en stor grupp prästinnor, gjorde Akhenaton och Nefertiti vad de kunde för att ändra riktning på historien. Med tanke på hur läget ser ut i världen idag tänker du kanske att de misslyckades kapitalt, men det är inte hela sanningen. Inte i min bok i alla fall, för i den lever hoppet.

En inbjudan

Berättelsen börjar med att svenska Hannah får ett besök av Isis, som är så otroligt mycket mer än när hon beskrivs som en egyptisk gudinna. I djup meditation får Hannah färdas tillbaka till Kemet, som Egypten hette på den tiden, och hennes liv där som prästinnan Lapis. Att Hannah behöver göra denna resa förklarar Isis, är för att vi idag behöver minnas att stora skiften är möjliga att göra.

Hannah tackar ja till att vandra i Lapis skugga och via den egyptiska prästinnan får Hannah sedan vara med om ett svindlande äventyr där mycket ställs på ända, men där hoppet ständigt spirar. Hon får uppleva magi, kärlek, maktkamper, svek och stora katastrofer – men också ett enormt helande. Ett helande som vi idag så väl behöver.

Arvet från Atlantis

Atlantis i den här berättelsen låg i Indiska Oceanen och var en stor örik kontinent. Efter att under lång tid ha blomstrat, under det vi kallar den gyllene eran, började en förändring ske ungefär samtidigt som Gaias pendel svängde från att haft en starkare feminin energi, till en mer maskulin. Ett skifte som är helt normalt och händer vart trettontusende år, problemet var att denna gång var det energier som vaknade till liv som inte längre ville ära balansen och allmännyttan. En enögdhet och en självcentrering började utvecklas och efter tusen år fanns inte mycket kvar av den fredsälskande och behagligt höga frekvensen. Gaia fick nog och tog tillbaka sin kontinent, den gåva hon en gång gett mänskligheten.

Atlantis fall, som vi ju gärna refererar till, är i den här berättelsen inte att kontinenten försvann, utan att frekvensen föll. Det gick inte längre att behålla ett högre medvetande och mycket av det som för oss människor faktiskt var fullständigt naturligt, gick förlorat. Enögdheten fortsatte att växa, och idag har den lett oss till ett fullständigt ohållbart läge. Vi är i en situation där ett stort skifte behöver ske – och som också håller på att ske. Gaia själv ser nu till att den verklighet vi fram till nu skapat aldrig någonsin kommer att kunna existera med henne som värd. Som tur är verkar vi vara välkomna att följa med henne in i det nya.

Det viktiga hoppet

I berättelsen finns flera odödliga. Isis förstås, och även Osiris som i boken hjälpt

Free • nr 3 | 14 | maj–juni • 2024

LEE SEGER är författare, konstnär och terapeutisk healer med lång erfarenhet av andlig utveckling. Lee har även varit mångårig skribent i Free. Aktuell med ”Arvet från Atlantis”, ”Lee Seger Healingkort” och boken ”Ditt Magiska Jag”, som ligger till grund för webbutbildningen Andlig Coach.

många kosmiska civilisationer att hitta balans och skapa blomstrande samhällen. Du möter också både Hathor och Horus, som båda finns med i den egyptiska skapelseberättelsen. De är här odödliga med rötter från ett helt annat universum.

På Atlantis, i min berättelse, levde även många av våra galaktiska grannar. Vänner från bland annat Plejaderna, Sirius, Arkturien. Mi-Ka-El, Raphael och Hope är några av de vänner från Plejaderna som valde att stanna kvar även efter fallet för att försöka vara till så stor hjälp som möjligt för att återigen höja frekvensen på jorden. De är alltså en viktig del av berättelsen.

Hope, vars namn förstås ligger till grund för vårt eget ord hopp – känner jag personligen så stor tacksamhet inför, då hon alltid verkar finnas där hon till synes saknas. Är det något vi behöver nu så är det just hopp, den där magiska lågan inom oss som alltid manar oss att fortsätta trots att vi inte vet vart vi är på väg. Hjärtat vet, viskar Hope. Som tur är lyssnar vi, eller hur?

Helande av det maskulina I boken finns väldigt mycket helande. Det förstod jag redan när jag började skriva, att det var en av anledningarna att berättelsen ville komma fram. Det jag inte var beredd på var att det skulle bli så stort fokus på just det maskulina. Det som haltar så illa i vår värld.

Dels är boken fylld av fantastiska män. Manliga karaktärer som alla bär det goda maskulina inom sig, i balans med det feminina.

Självklart är där en och annan skurk också, men någonstans tror jag att helandet som sker även var för dem. Dels helas rent konkret just arvet från Atlantis. Där haltandet börjar. Som terapeutisk och energitransformerande healer har jag genom året haft mängder av sessioner som berört tidigare livs erfarenheter, och ständigt återkommande har skulden kring Atlantis fall varit. Utifrån den erfarenheten visste jag att själva fallet, katastrofen och de beslut som ledde fram till fallet – levde som faktiska minnen i många människors cellminnen. Något som behövde helas. Självklart vet vi aldrig vad som är omskrivningar och vad som är sant när det kommer till tidigare livs erfarenheter, men de aktuella känslornas behov av helande, är aldrig en lögn. Den erfarenheten följde med mig in i boken.

BERÄTTELSEN HAR VERKLIGEN levt sitt eget liv, och jag har i sanning enbart varit en berättare. En mycket berörd sådan, för oj vad jag har gråtit medan jag skrivit. Dels för frekvensen varit så hög på själva berättelsen – och jag kan bara hoppas att jag gjort den rättvisa – dels förstås för att jag själv också fick ta del av helandet.

Vi behöver hela patriarkatets påverkan på oss. Vi behöver hela det enögda maskulina, och det nedtryckta feminina – och vi behöver hitta tron på vår möjlighet att skapa något riktigt, riktigt bra. Det min vän, är just vad som skedde i Kemet för 3 300 år sedan, som en förberedelse och ett minne för oss att koppla upp oss på och minnas att vi kan det här. Vi har gjort det förut.

”De ögon som ser skönheten, och kärleken i allt levande, måste bevaras och hållas trygga. De hjärtan som vet att vi alla har samma värde och att vägen till känslan av överflöd går via kärleken, måste överleva för att kunna berätta sin historia för de som vill – och behöver – höra den. Framtiden behöver oskadda älskande hjärtan, som minns livets gåva.” Citat från boken

Kung Akhenaton

Jag får ofta frågan om boken är kanaliserad. På sätt och vis är den ju definitivt det. Berättelsen har som sagt levt sitt eget liv, och jag har mycket tydligt känt att alla inblandade har varit engagerade och mycket närvarande.

Dock har jag under väldigt många år levt nära så väl Akhenaton som Isis. Den senare som min guide, och Akhenaton som någon som sedan 2005 varit oerhört närvarande i mitt liv. Via honom har även Egypten tagit stor plats inom mig. När jag började skriva, något jag var fullständigt och snudd på skrattretande vägledd till att göra, stod det klart för mig varför jag genom åren fått så mycket information om honom. Hans berättelse behövde helt enkelt få komma fram. ▲

Free • nr 3 | 15 | maj–juni • 2024

Jag ber dig min

Skapare, att du gör henne till ett ständigt ljus i mitt hjärta, och att du gör mig till en ryggrad i henne som aldrig kan brytas, för den är från mig, och jag är från henne, och båda är vi hemligheten med varandras existens.

Översatt av Lee Seger från en engelsk tolkning (utan källa) av en inskription från ett av templen i Achet-Aton, där Akhenaton hyllar Nefertiti.

FÖR MIG PERSONLIGEN är därför ”Arvet från Atlantis” i första hand en upprättelse för en missförstådd kung, som bidrog med så enormt mycket gott till vår jord. Den Akhenaton jag lärt känna, så som man bara kan göra genom energierna, var en makalös människa. Vis och med stort hjärta utförde han det uppdrag som han var satt på jorden att göra – att tillsammans med sin stora kärlek Nefertiti minnas vilka de var och på så sätt visa framtiden att det går att minnas. Jag hoppas, av hela mitt hjärta, att han känner att han fått det helande och den upprättelse som han behövde. Vissa liv påverkar själen mer än andra, och han är så värd att få känna frid. Det är vi alla.

”Nefertiti kunde inte sluta gråta. Av sorg men främst av lättnad och lycka. På vägen bort hade hennes älskade kommit till henne och berättat att han var fri och att hans hjärta var intakt. Isis, som precis som de andra var med, sa att hon skulle återkomma men nu behövde de beskydda Akhenaton på vägen över. Hon svepte in dem alla i dimmor och med den forna kungen i mitten tog de sig långt bort från jorden. Han var fri.”

Citat från boken

Prästinnornas gåva

Rubriken på den här artikeln är ju ”Den moderna prästinnan”, och Hannah fick verkligen lära sig mycket om hur man kan föra sig i livet. Prästinnorna i berättelsen är inte bara djupt bevandrade i det som är magiskt, och kan utan ansträngning röra sig mellan världarna. De rör sig också med en stolthet och självklarhet. De är aktade, och deras kunskap är respekterad. I djup samklang med så väl jorden som med det icke-fysiska helar de med hjälp av energier, örter, eteriska oljor och kristaller. Minnen av att vara sann och samtidigt trygg vaknar inom Hannah, och hon vet med bestämdhet att detta är något hon vill ta med sig in i sin egen tid. Den moderna prästinnan – man som kvinna – rör sig med värdighet i den tid vi nu upplever. Med en djup förståelse för att varje andetag, tanke och rörelse är viktig för världen. Med njutning, glädje och förtjusning skapar de en verklighet där allt levande får plats. I total samklang med Gaia, kosmos och deras egna hjärtan.

DET GLÄDER MIG något oerhört att den vanligaste kommentaren jag fått om berättelsen – förutom att trots att den är så lättläst behöver man låta boken ta sin tid för att integrera och smälta alla tankar och känslor som väcks – är att läsaren var där. Alltså inte bara i boken, utan i minnet av det som utspelade sig. Hur magiskt är inte det, för vår tid behöver den moderna prästinnan med rötter i ett högre medvetande. Känner du kanske också igen dig?

Plus mer

”Arvet från Atlantis – Ett svindlande äventyr genom tid och rum”.

Del ett av en kommande trilogi. Finns även som ljudbok. www.leeseger.com

Meditationer: Spotify/Lee Seger

Vinn!

Free lottar ut 3 signerade exemplar av boken ”Arvet från Atlantis” i samarbete med Lee Seger. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Free • nr 3 | 16 | maj–juni • 2024

MARKNADEN

Smycken Kläder Hårkonst

Kristaller Tarot Trummor Runor

Böcker Konst Keramik Oljor

Hantverk Spådom Healing

Anna Suvanna Debang

Anima Tempel

Beauty of India

Bjarkatrollir

Brian of Casper

Daydreamer Art and Crafts

Design by Wells

Frogs and Roses

Gaia and me

Harmonikristallen

Häxans hydda

Home of the Soul

Homologica

Hope Joy and Inspiration

Hot Subs

Ingmis Human Touch

Jeanettes natur

Juri Natur

Biljetter på www.mittenavvarlden.se

28, 29 & 30 juni

Skeer Folkpark, Orsa

Life Oath

Lighthelaing tools

Lillianas hantverk

Liv Andersson Innergård

Manjari Wintiniak

Mama Jord

Medium Anna Karin Berg

Medium Camilla

Miguel Gomez

Mirakelqvinnan Shia

Mundane rocks and crystals

Solögas Ceremonier

Trummor Dans Sång

Yoga Blot för det vilda

Magica

Mystica Ritual m.m.

Fullständigt program presenteras i maj

Utställare hittills MAGIN

Roots and Harmony

Sacred Wild Steps

Skogsdottir

Solöga

Sachiko Konst

Sahira Art

Sentia Art

3-dagsFörköpbiljett

600:–

Arrangeras av Carina Solöga Högman - Mitten av Världen Förlag Britt-Marie Jemth - Jemth Utveckling

Sinnenas Keramik

Själ & Hjärta

Skogsalvaboden

Sofia Lorentson

Stevik

Sven Alex Trygg

Terra Moon Nordic Art

Tove Aradala

Valeria Wennerlund

Walavisdom

Änglarnas Vrå

Följ oss på Facebook & Instagram

AROMAs sommartips

Njut av sommaren –Sommarkväll håller myggen på avstånd AROMAs sommartips för en härlig semester!

Stressad inför resan? Lindra svullna sommarfötter

Hjälp vid solsveda och myggbett

Glad sommar!

BAZAREN
Massor av härliga sommarprodukter hittar du på: www.aromacreative.se eller ring oss på 0142 360110
Inre harmoni & skönhet
5 flower –
för lugn & ro
Lavendel Sommarkväll
räddningsdroppar
Pepparmynta

INRE HARMONI

Möjligheternas väg till ett friare liv

Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen

Progression - Nuvarande & kommande liv

Personlig & andlig coachning

Meditationer

Reikihealing

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com

Ayurvedisk hälsokonsultation online

Marie Lundholm

Certifierad Ayurvedisk Hälsorådgivare

• Holistiskt synsätt

• Individuell behandling

• Naturlig hälsa

Välkommen!

INTUITIONSHEALING ANDLIG HEALING CHAKRAHEALING PENDELHEALING DISTANSHEALING

Rosa Vingar · Mia Davidsson · Västerås 070-681 65 23 · rosavingar@hotmail.com · www.rosavingar.se

Professionella ansiktsbehandlingar sedan 1999!

En lugn oas mitt i Kvillebäcken Liselottes hud & kroppsvård

Ekologisk hudvård – När den är som bäst

• Tibetansk Facelift, ansiktsmassage

• Holistiska ansiktsbehandlingar

• Frans & brynfärgning

• Försäljning av produkter & presentkort

www.liselottes.se

liselotteshudvard

info@clearlymarie.se • 070-395 99 40 • www.clearlymarie.se

BEHANDLINGAR

· Spirituell healing för människor och djur IRL och distans

· Medial Coachning IRL och Zoom/Telefon

· Drömterapi IRL och Zoom

· Drömtolkning IRL, brev och Zoom

· Djurkommunikation IRL, brev och Zoom

· Privat seans IRL · Andlig dag/kväll IRL

KURSER

· 1 1/2 årig Spirituell healingkurs Start 10–11 aug 2024

· Mediationskurs Växjö, Start 2 sep 2024

· Föreläsning om Drömmar Växjö, 11 sep 2024

· Retreat 26–27 oktober 2024

BOKRELEASE! 30 maj 2024

Greenleaves Andersson

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Hjärtat´s Livsharmoni

Urshult · 0735-890 854 www.greenleaves.se

Fryxellsgatan 15A, Göteborg · liselotte@liselottes.se · 0736-56 29 53

Söker du en terapeut som kan förstå dina mediala förmågor?

Då kanske jag är den du söker

Som psykosyntesterapeut har jag den spirituella och andliga öppenhet du kanske söker, samtidigt som jag har kunskap och erfarenhet om vårt mänskliga psyke som diplomerad samtalsterapeut med psykoterapi steg 1.

Att vara medial är en gåva men för att kunna hjälpa andra genom sitt mediumskap behöver du känna dig själv väl och därigenom kunna skilja på dina egna och andras energier, problem och blind spots.

Hos mig möts du av min närvaro, värme, förståelse, erfarenhet och engagemang tillsammans med olika verktyg och förhållningssätt till livet – allt för att underlätta för dig att komma i kontakt med dig själv.

Lyssna på en intervju med mig i MediumPodden, avsnitt ”Psykosyntes, terapi och andliga butiken

SÖK & FINN” som du hittar på www.poddtoppen.se

https://poddtoppen.se/podcast/1443397805/mediumpodden-vivi-camilla/psykosyntes-terapi-och-andliga-butiken-sok-finn

Wenche Fagerli

info@frinu.se www.frinu.se

BEHANDLINGAR Free • nr 3 | 18 | maj–juni • 2024
ANDEKONTAKT
& HEALING

Ljusstjärna

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde och Tidaholm

Tidsbokning: 0760-776 964

Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Annika Heurlin

Djurhomeopat · Örtterapeut · Medium · Healer

· Medial vägledning

· Healingbehandlingar

· Hälsovägledningar

· Kurser

Reiki källan, Landsvägsg. 32, Malmköping 073-652 46 92 · reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.se

Förbättra dina klienters hälsa med

Oberon bioresonans

Oberon är ett instrument för både analys och behandling. Efter en inledande skanning, av hela kroppen eller enskilda kroppsdelar, kan du fördjupa analyser av specifika organ och funktioner. Analysen visar belastningar i valda organ. Oberon markerar och graderar vilka mikroorganismer som stör kroppen. Dessa kan sedan behandlas för att försvagas. Organ och funktioner som visar sig försvagade kan du behandla för att ge friskare funktioner. Med Oberon kan du även ge frekvenser för örter, kristaller och homeopatiska läkemedel.

Däggdjur som hästar, hundar och katter kan även de behandlas med Oberon. Oberon balanserar känslor och stärker bland annat dessa system: andning, blod, lymf, endokrina, hjärta och kärl, matsmältning, motoriska, nerv, urogenitala med fler.

Behandling kan ges på plats eller på distans.

Program, utbildning och support på svenska. Beställ gratis frekvensguide om Oberon och flera instrument.

Ola Hedlund, 0709-309 309

LJUSAKTIVERARE | REIKIMASTER | QIGONGTERAPEUT

VÄCK LJUSETS KRAFT ett 8-veckors transformerande healingprogram

VARSÅGOD ! SELFHEALING & ENERGY WORKSHOP

www.solglimtenhealing.nu

hej@solglimtenhealing.nu | 0763-14 13 12 | Anneli Johnzon

Ljusets Kraft och Harmoni

· Medial vägledning · Meditationscirkel

· Healing · Regression/Tidigare liv

· Utbildningar & Mässor – se hemsidan

Mässa i Landskrona 29 september

Ljusets Kraft och Harmoni Tünde Hansen

Helsingborg · tunde@ljusetskraft.se · www.ljusetskraft.se

Dimensionsmedium i Sverige

Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård. Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

www.kosmiskkunskap.se

BEHANDLINGAR Free • nr 3 | 19 | maj–juni • 2024
www.frekvensbehandling.se
Mer
www.ljusstjarna.se
information & behandlingsmeny
Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker

argument för att tro på ett liv efter detta 7

Det finns objektiva bevis på ett liv efter detta. Det menar läkaren Raymond Moody, pionjär inom forskning om nära döden-upplevelser. Nu femtio år efter hans bästsäljande bok ”I dödens gränsland” har han tillsammans med Paul Perry författat boken ”Proof of Life after Life – 7 Reasons to Believe There Is an Afterlife”. Här summeras deras sju skäl till att tro på ett liv efter detta. Raymond Moody visar också hur du kan använda metoden psykomanteum för att få kontakt med nära och kära som har lämnat jordelivet.

Free • nr 3 | 20 | maj–juni • 2024
Text Katarina
Bild Cristina Conti
Foto lifeafterlife.com
Johansson
(shutterstock.com)

Läkaren Raymond Moody är pionjär inom forskning om nära döden-upplevelser (NDU). Nu femtio år efter hans bästsäljande bok ”I dödens gränsland” (Life After Life) har han tagit ett djärvare steg och talar i boken ”Proof of Life after Life – 7 Reasons to Believe There Is an Afterlife” (Atria Books 2023) om att det finns objektiva bevis för ett liv efter detta. Boken har skrivits tillsammans med bästsäljarförfattaren Paul Perry.

RAYMOND MOODY TVIVLAR INTE själv på att det finns ett liv efter detta. Han har tagit del av hundratals berättelser om framför allt NDU och har själv varit nära att dö två gånger. Han har också haft en delad dödsupplevelse (Shared Death Experience, SDE) vid sin mammas dödsbädd. SDE innebär att en frisk person upplever den döende personens övergång till andra sidan, ibland utan att i förväg veta om att personen i fråga är döende. Det finns likheter med NDU (se ruta) men i det här fallet är det alltså en annan person som har upplevelsen, ibland tillsammans med andra människor som kan bekräfta upplevelsen. Åskådare till döden kan med andra ord ha samma transcendenta erfarenheter som den döende personen.

EFTER SIN FÖRSTA BOK ”I dödens gränsland” insåg Raymond Moody att han fortfarande inte hade besvarat den som enligt Platon lär vara den viktigaste frågan i världen: Vad händer när vi dör? NDU upplevs bara av personen själv och är således subjektivt, men inom vetenskaplig forskning betraktas inte subjektiva upplevelser som objektiva bevis på att det finns ett liv efter döden. Den senaste boken ”Proof of Life after Life” handlar om aspekter av NDU och SDE som Raymond Moody menar är bevis för att medvetandet överlever den fysiska döden. Dessa har alla eller några av följande element gemensamt: separation av sinne och kropp, återkomst från en skenbar död, medial kommunikation och ökad kunskap efter att ha varit nära döden. Förutsatt att det finns trovärdigt vittnesbörd anser Raymond Moody att dessa element är objektiva och bevisbara och därför kan betraktas som SDE. Han menar också att det belägger att medvetandet inte bara är en kemisk reaktion i hjärnan eller att NDU beror på syrebrist som kritiker kan hävda. Här följer en summering av de sju skälen:

1Utomkroppsliga upplevelser

Det är vanligt förekommande att människor efter en NDU rapporterar att de har haft en ut ur kroppen-upplevelse (UKU). När personen befinner sig i gränslandet mellan liv och död observerar hen sin kropp utifrån och bevittnar andra händelser runt omkring sig. Det kan exempelvis vara sjukvårdspersonal som arbetar febrilt med att försöka starta hjärtat eller stoppa allvarliga blödningar. När personen återfår medvetandet berättar hen övertygande i detalj vad hen sett och hört. Om hen adekvat kan berätta om dessa händelser för personer som kan bekräfta dem är det enligt Raymond Moody objektiva bevis. Vissa forskare inom området anser att utomkroppsliga upplevelser vid tidpunkten för döden är ett bevis på att det finns en själ som kan lämna kroppen och några går så långt som att hävda det är ett bevis på ett högsta väsende. Raymond Moody konstaterar att det med dagens vetenskapliga metoder inte går att belägga detta. Det är också något som ligger bortom en intellektuell förståelse.

2

Prekognitiva upplevelser

Prekognitiva upplevelser eller vad som i det här fallet kan kallas krisupplevelser innebär att en frisk person har en uppenbarelse att en älskad person befinner sig i en allvarlig kris eller är döende. Det visionära mötet med personen i fråga brukar upplevas så verkligt att det förefaller som om personen i kris faktiskt är i samma rum. Det kan också vara en auditiv upplevelse då den döende upplevs tala till personen.

3

Det transformerande ljuset

Vid NDUer kan det också finnas transformativa effekter som kan dokumenteras och observeras. Det kan till exempel vara djupgående förändringar i personens personlighet, mindre dödsångest och större livslust än före NDUn. Utveckling av en högre intelligens än tidigare och ökade psykiska förmågor förekommer också. Alla förändringar är nödvändigtvis inte positiva. En del personer förändras så mycket efter sin NDU att de är inte längre upplevs som samma person. En person som exempelvis har varit krävande eller hetlevrad kan efter en NDU bli medgörlig och förlåtande. Det är inte ovanligt att dramatiska personliga förändringar prövar äktenskapet och andra nära relationer. Raymond Moody kallar ibland förvandlingen för Scrooge syndrom, det vill säga en före-ochefter-förändring liknande Ebenezer Scrooge i Charles Dickens klassiska roman ”En julsaga”.

4Terminal klarhet

Med terminal klarhet eller luciditet (TL) menas en blixt av kortvarig klarhet och kraft strax före dödstillfället. Även människor som har förklarats hjärndöda kan plötsligt få klarhet som chockar nära och kära och sjukvårdspersonal. Betyder det att hjärnans grå substans inte behövs för att producera medvetande? Att hjärna och sinne fungerar separat? Att TL är ett observerbart sätt att bevittna en separation mellan hjärna och sinne? Innebär det att medvetandet överlever den kroppsliga döden?

Raymond Moody ställer frågor som dessa och konstaterar även här att det i dagsläget inte finns (natur)vetenskapliga förklaringar till dessa fenomen. Samtidigt hävdar han att det är bevis för en dualism och separation mellan kropp och sinne och att det indikerar att medvetandet inte kräver en fysisk hjärna för att fungera. I vissa fall av TL kan hjärnan i stället stå i vägen för ett fungerande sinne. Raymond Moody menar således att TL är en SDE eftersom det kan bevittnas av en eller flera personer strax före den döende personens kroppsliga död och ofta efter att kognition och hjärnfunktion enligt EEG inte finns.

5 Spontana helanden, färdigheter och musor

Många som har haft NDUer rapporterar att de besökt kunskapssalar där de exponerats för eller ”laddat ned” vad som för dem verkar vara ”all information i världen”. En liten andel av dessa NDUare återvänder också med nya talanger, fler färdigheter och högre intellekt som ett resultat av det kraftfulla och transformerande mötet. Personen kan till exempel återvända och plötsligt vara fulländad konstnär. Andra blir helade fysiskt eller mentalt. Många NDUare menar också att de återvänder med skyddsänglar som stannar hos dem hela livet som andliga rådgivare. Vad personen tolkar det som beror naturligtvis också på hens tro. Förändringarna kan få dramatiska följder. Det är exempelvis inte ovanligt att byta yrke i en helt annan riktning eller bli tvångsmässigt intresserad av andliga frågor. Dessa och andra aspekter av personligheten är förändringar som kan bevittnas av omgivningen och är så uppenbara att alla som känner personen i fråga ser en kvantifierbar skillnad, vilket gör att Raymond Moody räknar det som SDE. 6

Ljus, dimma och musik

Ljus, dimma och musik är så kallade paranormala fenomen som inte sällan upplevs av dem som vakar över en döende person. En ▲

Free • nr 3 | 21 | maj–juni • 2024
”1975 myntade jag termen nära döden-upplevelse. I ett halvt sekel har jag forskat i några av livets största mysterier.”

del ser en gloria eller annat ljus som lyser runt den döendes huvud. De kan också förnimma en dimma eller formationer som lämnar kroppen och som i vissa fall kan tolkas som mänskliga former. Det här är viktigt menar Raymond Moody eftersom de visar att en del av de döendes väsen inte bara har överlevt utan också manifesterar sig för andra människor. Ibland rapporterar också NDUare att de oförklarligt hört vacker musik under sin upplevelse, men är det bara de själva som kan höra det räknas det som en strikt subjektiv personlig upplevelse och således inte som en SDE.

7

Psykomanteum

Både avsiktligt och slumpmässigt har människor genom tid och rum upptäckt att de genom att titta in i ett klart djup kan öppna en

Kännetecken vid NDU

dörr till en visionär värld och se bortgångna nära och kära. Detta har fascinerat Raymond Moody. Som psykiater ville han också kunna erbjuda en terapi för att lindra klienters sorg vid dödsfall genom en återförening med den avlidna personen. Det som vid hans sökande efter olika metoder tilltalade honom särskilt var så kallat psykomanteum som användes i antiken av orakel för att återknyta kontakten med döda. Han konstruerade en egen sådan kammare i sitt hem för att ta emot klienter (se ruta).

Berättelser om sådana möten är många. Vissa klienter rapporterade långa samtal, medan andra berättade att deras nära och kära kom ut ur spegeln. Ibland dök den älskade inte upp i psykomanteumet utan senare när klienten återvänt till sitt hotellrum. Raymond Moody kunde bara höra klientens ord men inte be-

Raymond Moody, pionjärforskare om NDU, har sammanställt fjorton gemensamma kännetecken vid NDU baserat på människors berättelser om sina subjektiva upplevelser:

1. Outsägligt – det är svårt att beskriva och sätta ord på upplevelsen.

2. Höra att läkare eller andra förklarar en död.

3. En känsla av frid och lugn.

4. Höra ett tydligt surrande eller ringande ljud.

5. Mörk tunnel – en känsla av att snabbt dras in i ett mörkt tomrum eller en tunnel.

6. Ut ur kroppen-upplevelse – en känsla av att se sig själv utifrån.

7. Möte med andliga varelser som tänks underlätta övergången eller säger att det inte är dags.

8. Möte med ljusvarelser som exempelvis kan beskrivas som Gud, Jesus eller en ängel.

9. Snabb revy av ens liv, förstår då också vad andra tänker och upplever vid händelserna.

10. Ljusgräns – passeras denna gräns finns ingen återvändo till det här jordelivet.

11. Återkomst till jordelivet, vanligtvis med positiv attityd och transformerad.

12. Berättar inte om upplevelsen av rädsla för att betraktas som mentalt sjuk.

13. Positiva effekter i livet efter återkomsten, personlig, moralisk och andlig utveckling.

14. Ny syn på döden och mindre dödsångest.

Samtliga kännetecken förekommer inte vid alla NDU. Vissa kan också uppleva NDU negativt.

vittna dessa möten, vilket således inte gör det till en SDE. Med hänsyn till etiska principer och personens integritet filmade han heller inte sessionerna men en klient som kom för att få kontakt med sin avlidna dotter tog ett fotografi av tre klot eller orber som uppenbarade sig för hen och som hen tolkade som essensen av dottern. Det ledde till att Raymond Moody även började betrakta psykomanteum som ett objektivt bevis för själens överlevnad.

Plus Mer

www.lifeafterlife.com

”Proof of Life after Life – 7 Reasons to Believe There Is an Afterlife”, Raymond A. Moody och Paul Perry (Atria Books 2023).

Psykomanteum

För att hjälpa människor att lindra sorgen vid dödsfall genom att få kontakt med avlidna nära och kära använder Raymond Moody en enkel metod som kallas psykomanteum eller spegelskådning. Så här kan du göra ett eget psykomanteum och själv använda dig av metoden:

Skapa ett psykomanteum i ett litet rum som du kan stänga dörren till och mörklägga. Sätt en stor spegel mot väggen så att du inte ser din egen reflektion i spegeln. Spegeln behöver täcka det mesta av ditt synfält och helst vara minst 1x1 meter. Placera en bekväm stol omkring 1 meter från spegeln. Ställ en liten lampa på ca 20 watt jämte stolen så att ljuset diffust lyser upp spegeln.

Sätt dig i stolen och skåda med avspänd blick in i spegeln utan någon agenda. Bilder kan exempelvis passera din inre vy och du känner att du nästan är på väg att somna. När du befinner dig i ett avslappnat tillstånd kan du börja ställa frågor till en när och kär person som du vill möta igen. Ta gärna hjälp av en vän som kan ställa frågor för att stimulera din tankeprocess och bidra till att känslan lättare kan infinna sig. Målet är att förnimma den avlidna personen i ditt sinne. Uppnår du detta skådar du in i spegeln som om du ser ut mot horisonten och det oändliga. Ta emot det som kommer. Ju mer du kan slappna av utan press eller förväntningar desto större är förutsättningarna för kontakt. Låt processen utvecklas i sitt eget tempo. Var också öppen för att förnimma andra anhöriga än den person som du tänkt på. Händer inget kanske du känner närvaro av personen efter att du avslutat sessionen. Magin kommer inte från spegeln utan från ditt sinne.

Skriv gärna om din upplevelse i en journal efter sessionen. Det kan också ge insikter.

Free • nr 3 | 22 | maj–juni • 2024
MIDSUMMER CELEBRATION JUNE 21-22 THE YOGA EXPERIENCE JUNE 25-30 SEXSIBILITY FESTIVAL AUGUST 6-11 EUROPEAN ECOVILLAGE GATHERING AUGUST 20-25 TANTRA FESTIVAL JULY 16-21 ECSTATICA FESTIVAL JULY 29 - AUGUST 2 ÄNGSBACKA SUMMER 2024 ANGSBACKA.COM/FREE2024 NO MIND FESTIVAL COURSE & FESTIVAL CENTER A TRANSFORMATIVE WEEK THAT INVITES YOU TO CONNECT TO YOUR HEART, FEEL ALIVE AND FREE IN YOUR BODY, AND TO RELAX INTO A WISDOM BEYOND THE MIND. JULY 5-12 TICKETS

Space of Love Festival Space of Love Festival

31 maj-9 juni på Öland 31 maj-9 juni på Öland

Välkommen till en Välkommen till en festival i vackra Böda bukten! festival i vackra Böda bukten!

Vi fyller dagarna med yoga, trumresor, qi gong, meditation, målning, sång, dans, konserter... meditation, målning, sång, dans, konserter...

Vi fyller dagarna med yoga, trumresor, qi gong,

Barnen går gratis Barnen går gratis www.spaceoflove.nu www.spaceoflove.nu www.spaceoflove.nu

KURSER · BEHANDLINGAR · FÖRELÄSNINGAR

Helhetshealing · Kanalisering · Regression · Meditation · Högre Medvetande

KURSER 2024

Regression – Tidigare liv Kristianstad 15-16 juni

Rosdahl Cert. Helhetsterapeut och lärare inom HelhetsCentrum MINDSET

Jordmeditation fredagar kl 8.30

Atlantean Healing

10-11/8, 11-14/10

healingteknikerna som

kompletterar boken

Finns där böcker finns

Högre Medvetande 1 & 2 – Aktivera din Merkaba Järvsö 29-30 juni

Kanalisering steg 2 Kristianstad 13-14 juli 1-årig Specialutbildning Uppsala start 20–21 juli

Helhetshealing – Terapeututbildning Kristianstad 1–2 augusti 4 steg till bättre balans med meditation Kristianstad 4 september

Utforska kunskapen i ditt hjärta i 4 steg Kristianstad 2 oktober

Högre Medvetande 1 & 2 – Aktivera din Merkaba Kristianstad 12–13 oktober

TEXTER FRÅN ANUBIS

Anubis kommer för att väcka upp gammal kunskap i en ny tid.

Kanaliserade av Rose-Marie Rosdahl. Livesändningar på @Texterfrananubis @rosansbalans · www.rosansbalans.se · 070-268 25 90 · Kristianstad

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 24 | maj–juni • 2024
1 KatharinaArnesen.com
Livsguide skriven med
Birkan Tore
Fullbokad! Ny!
KODA
KURS ALTERNATIV ALPHA – META1.3 MINDSET BOK! WWW.LIVELIFESTORE.SE GRATIS NYBÖRJARGUIDE I GONG- & KLANGHEALING online Utbildning www.yogahalsan.com Webbshop www.jigaia.se Helgutbildningar 2024, se hemsidan.
Rose-Marie
& KONSTRUERA

Utforska eteriska oljors och aromaterapins djupgående påverkan på kropp och själ.

Utbilda dig till Holistisk energiterapeut!

Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.

Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se www.aromaterapiskolan.se aromaterapiskolan

LÄR DIG

TOLKA TAROT

Ur ett Jungiansk perspektiv blir korten meningsfulla och symbolerna levande. NY BOK! LISA CRONSTEDT ger kurser och utbildningar samt privata tarotkonsultationer. Jungiansk Tarot Lisa Cronstedt · Sms: 0703504976

www.jungiansktarot.se · tarotlisacronstedt@gmail.com

Dalarnas Andlig Healingcenter

kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Medial sommarkurs 12–16 juni Medial/personlig utveckling, healing, andligt målande, meditationer

HELHETSMÄSSA 6–7 juli i Huskölen, Härjedalen Hantverk · Hälsa · Andligt m. m. Söker utställare!

Själ & energikortlek 330 kr

Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48

Mer information: www.andlig-healing-center.se

Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

• Parterapi • Lymfbehandling

• Intuitionskurs • Kulningskurs

• Rening av hus • ”Älska din röst”

• Mental behandling med andning

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.org

Mithera Development

Spiritualistiska Center

Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling

Kurser och utbildningar inom:

• Spiritualistiskt mediumskap

• Andlig healing • Transmediumskap

• Transhealing • Tarot

• Personlig och andlig utveckling

• Djurkommunikation

• Shamansk healing o s v

MariaTherese Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km utanför Uppsala.

www.mithera.se • info@mithera.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 25 | maj–juni • 2024
NYHET!

Välkommen till vår kursgård i Rämmen Östervik/Lesjöfors!

Vi har flera kurser och retreater på gång! Se vår hemsida för mer information www.rammenskursgard.se B&B samt ställplatser (dock ej latrin).

Rämmens Kursgård

Rämmen Östervik 10–12, 682 94 Lesjöfors 073-234 40 10 · rammenskursgard@gmail.com

Skriv för att läka – Helgkurs 7–8 september, The Nuthouse, Upplands Väsby.

Pris: 3 999 kr inkl. moms. Kaffe, te och frukt ingår.

Under denna helgkurs utforskar vi skrivterapeutiska verktyg som kan vara effektiva vid olika typer av mående.

Ju fler konkreta verktyg vi har tillgång till under skrivprocessen desto enklare är det för oss att få ur oss den information vi behöver.

Kursledare: Emelie Hill Dittmer, skrivpedagog, journalist och författare till Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande. info@emeliehdittmer.com • www.emeliehdittmer.com

SOMMARKURSER VID SILJAN

• Vedic Art • Mandala måleri • Helande måleri

• Återhämtning med måleri & meditation

Lär dig använda denna terapi för egenvård eller som säkert komplement i din verksamhet som terapeut! Distanskurs kampanjpris kr 1495.- (ord 2995.-) www.helande.nu

Mässa & 28 & 29 juni: workshops Söndag 30 juni: Mässa 28 & 29 juni: workshops Söndag 30 juni: Mässa

Spirit Festival Spirit Festival

Ekshärad - Värmland www.sundanceranch.eu FB: SUNDANCERANCHSWEDEN

Hitta din terapeut här!

Sök geografiskt

Kommun Region

Hela Sverige

Sök på kategori

Fysiskt

Emotionellt

Friskvård

Välmående

Sök på Åkommor - Tillstånd - Besvär - Symtom

Hitta allt på samma plats!

Terapeuter | Behandlingar | Utbildningar

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 26 | maj–juni • 2024
WRITER TEACHERJO URNA LIST Mental och själslig hälsa med Dr Bach Blomsterterapi!
Catrin Skött 076-246
catrin@sehelalivet.nu
www.sehelalivet.nu
46 39 ·
·

I Maria Magdalenas fotspår i Provence Retreat med Anna Berg 14–21 september

Vi bor i Sainte-Maxime och i Aix-en-Provence

Följ med på utfärder till Maria Magdalenas trakter i vackra Provence!

• Besök platsen där Maria Magdalena steg i land

• Vandra till Hennes grotta

• Se Hennes grav

• Seminarier med starka energier!

• Njut av franska Rivieran i lugna härliga Sainte-Maxime!

• Transformerande Meditationer 1994-2024

• Upptäck Aix-en-Provence alléer, caféliv och Gamla Stan!

En fantastiskt spännande retreat med magiska upplevelser! Kom med du också! Se Inbjudan och Intresseanmälan: www.sannanda.com

ANNA BERG – Andlig förmedlare 50% jubileumsrabatt på Annas böcker och Vägledande samtal!

Sann Anda Förlag · sannanda@telia.com · 08-87 27 96

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Värmdö. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare

Start 1–5 juli samt oktober 2024

• Bildtolkning

• Bildanalys

• Symboltolkning

• Färgernas betydelse

• Egenterapier

Man läker genom bilder

• Mindfulness

• Etik och moral

• Intervjuteknik

• Ansvar och tystnadsplikt

• Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret

Irene Ståhl AB Lillskogsvändan 5, Saltarö 139 54 Värmdö 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Vill du gå en utbildning där du både

får en yrkeskompetens och gör en djup personlig resa?

Som diplomerad Andlig Coach möter du både dina klienter och dina medmänniskor med självklarhet och trygghet när de ställer de viktiga andliga frågorna. Frågor om personlig utveckling, helande, medialitet och hur vi tillsammans skapar en bättre värld. Dessa frågor behövs. Du behövs!

Kursstart 20 september

7 månaders webbutbildning

Kursledare: Sanne Soleil och Lee Seger

Pris: 6 500 kronor (möjlighet till delbetalning)

Kursen baseras på de 13 stegen i boken Ditt Magiska Jag

Andlig Coach – en livsstil andligcoach.se

ANDLIG COACH

WEBBUTBILDNING

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 27 | maj–juni • 2024
freeannons-AC2024.indd 1 2024-04-08 19:02
30ÅRS J U BILEUM

Slagrutan auror och chakror

I serien om slagruta fortsätter Eva Svensson nu att berätta om auror och chakror, vilka hon studerat i många år. Genom att använda slagruteverktyg som hjälpmedel, främst pekare och pendelspröt, samt se och känna med auran, får hon fram mer djupgående information till exempel om hälsoauran, traumaringar i auran och tankespår.

Free • nr 3 | 28 | maj–juni • 2024
Text Eva Svensson Bild LightEccence (shutterstock.com) Foto Privat

Auran är ett energifält som finns omkring och inuti allt levande. Den är osynlig för de flesta men man kan lätt lära sig känna den med händerna. Man kan även mäta auran med mätinstrument. Slagruta är tack vare sin mångsidighet ett mycket användbart redskap när man undersöker auran. Med den får man snabbt svar på frågor och även överblick över det mesta som man vill veta, som till exempel aurans storlek, utbredning, förändring, färg, form och skick.

JAG HAR I ÖVER 30 år använt olika slagruteverktyg och det är verkligen spännande. Numera behöver jag inte alltid använda redskap utan klarar av att få fram mätresultaten med den egna kroppen, till exempel med fingrarna och ögonen.

Mycket är okänt på det här området eftersom det saknar vetenskapligt stöd och det ligger på gränsen till människans förmåga, så informationen om auror och chakror varierar hos olika författare. Den pågående medvetandehöjningen förväntas också ändra dem en del, men det finns redan nu olika åsikter om vad som sker. Ökar eller minskar antalet chakror på kroppen? Jag kommer här berätta en del om vad jag och en del andra som går med slagruta funnit angående auran och chakrorna. Men jag börjar från grunden. Ofta talar man om ”auran”, men egentligen består den av många separata auror med olika frekvenser, färger, egenskaper och funktioner. Vill man förstå den lite mer så tittar och mäter man ofta på de sju auror som helt omsluter kroppen. Dessa auror är olika stora och når därför varierande långt ut från kroppen. Man brukar numrera dem inifrån, från den minsta till den största auran. Alla finns blandade inuti kroppen men den minsta når bara några centimeter utanför och följer där kroppens konturer, medan den yttersta mer liknar ett stående ägg.

DEN INNERSTA AURAN är en

mall som bildas före den fysiska kroppen och som kroppen växer in i. Lite förenklat kan vi säga att aurorna nr 1–3 tillhör den mänskliga delen av oss (kropp, känslor, tankar). Nr 4 handlar om kärlek och relationer och är kopplat till hjärtchakrat. Nr 5 är en mall för den första auran, här finns hela vår potential varav vi bara utnyttjar en del. Nr 6–7 har mer med andliga egenskaper att göra, som till exempel villkorslös kärlek och högre medvetande. När jag medvetet aktiverar till exempel min 6:e aura så uppfylls jag av en fullständig gränslös lycka.

En annan aura, den de flesta hittar när de bara letar efter ”aura”, kallar vi hälsoaura för den speglar direkt hur man mår.

EN INTRESSANT SAK som vi upptäckt genom att mäta med slagrutan, är att om man tänker lite fokuserat på en plats och ser den inom sig som om man vore där, så verkar en eller flera av ens sju auror flytta sig dit. Den eller de auror som flyttat sig kan inte längre mätas runt kroppen, men kan uppfattas på platsen man tänker sig stå på, det vill säga kan mätas där med slagruta eller svagt ses som ett ”spöke” av auraseende personer som ibland också kan se vem det är. Man kan också lite svagt känna om ”personen” tar på en. Aurorna återgår till sina platser direkt när man slutar tänka på och visualisera platsen inom sig. Kan det vara så att en aura alltid förflyttar sig till en sak som vi tänker på? Är det därför vi kan se bilder inom oss när vi tänker? Här behövs fler undersökningar.

PSI-SPÅR ÄR EN upptäckt av Göte Andersson som innebär att man kan använda ett slags tankespår för att hitta försvunna saker och föremål. Allt startade med att Göte ville försöka mäta den mänskliga auran med hjälp av en slagruta. Idén hade han fått efter att han läst en tidningsartikel där det påstods att detta var möjligt. När man tän-

ker på ett mål (föremål/person) så bildas ett tankespår mellan den som tänker och målet. Det spåret kan hittas med slagruta och följas fram till målet där det slutar. Tekniken att hitta saker på det här sättet är undersökt med mycket goda resultat även genom trippelblinda tester. Göte skrev även ett par böcker om PSI-spåret utgivna i början på 1990-talet.

En man som jag lärde ut den här tekniken till lyckades redan på första försöket hitta sin frus stulna cykel hängandes på en vägg några kilometer bort.

I KROPPEN FLYTER livsenergier och där många energibanor möts bildas ett chakra. De 7 stora chakrorna på kroppens mittlinje ser ut som snurrande trattar men har olika funktioner, frekvenser och därmed färger. Man brukar numrera dem nedifrån och upp. För chakrorna nummer 2–6 finns också chakror på motsvarande sätt i samma höjder på baksidan av kroppen. De har andra funktioner. Man har också chakror utanför kroppen som till exempel det 8:e, vårt högre jag, som finns en bit ovanför huvudet.

Ett pendelspröt, det vill säga en pendel med halvstyvt skaft i stället för kedja, är lämpligt att mäta chakror med eftersom det kan göra en snurrande rörelse som liknar chakratratten, och kan visa dess storlek, form och hastighet. Man ser också om formen är rund (som den ska) och om det snurrar i hälsosam fart, för sakta (brist på energi) eller för fort (t ex vid stress). Man mår bäst när chakrorna är jämnstora. Halsband i metall, till exempel av guld och silver, visar sig tyvärr ofta minska halschakrats storlek.

PÅ MÄSSOR OCH event brukar jag pendla chakror med ett pendelspröt och ge en personlighetsbeskrivning av den jag

EVA SVENSSON

är en aktiv pensionär som föreläser, utbildar, skriver och är styrelseledamot i Svenska Slagruteförbundet. Eva arbetade först som revisor och ekonomichef. Startade Jordstrålningscentrum i Stockholm 1994 och arbetade med det i 23 år. Är även utbildad kinesiolog, energi- och hälsoterapeut. Driver idag Adante med försäljning av energiprodukter.

Slagrutan hjälper mig dagligen att fatta rätt beslut!

Free • nr 3 | 29 | maj–juni • 2024 ▲
KORT OM EVA

Att tyda chakror ur psykisk aspekt

Chakrorna har många funktioner och här följer en kortfattad beskrivning.

Genomför det man tänkt göra

Självförtroende att göra saker

Inre vägledning

Kommunikation Intuition

Kärlek Ego

Intensiva känslor Stora förändringar i livet

Sexlust Kontakt med universum

mäter på. Jag vet i stort vad de sju chakrorna har för olika funktioner, och pendlar fram deras olika storlek, form och hastighet samtidigt som jag också känner känslan i dem. Ett stort chakra tar in och ger ut mycket, ett litet tvärtom. Är man till exempel mycket kärleksfull så är hjärtchakrat stort fram. Vågar man inte ge och ta emot kärlek så är det litet. Allt detta påverkas av personligheten (kärleksfull, uppkopplad mot universum, stor/liten sexlust, tänker mer på sig själv, rädslor, får mycket gjort etc). Beskrivningen stämmer nio gånger av tio. I rutan kan du läsa om några av de olika chakrornas huvudsakliga psykiska funktioner men naturligtvis finns det fler.

många lär sig det på bara tio minuter. Man kan också känna med själva auran som vi har runt hela oss, speciellt på ryggsidan, men inte många använder den förmågan.

Om man mäter hälsoauran upprepade gånger på en person så kan man se hur den snabbt förändras i storlek på olika platser. Sådana mätningar är användbara för att bedöma om en plats är bra eller dålig att vistas på eller ha sängen placerad på. På ohälsosamma platser ser vi direkt att auran minskar. Ju mer den krymper, desto sämre är platsen för personen och det kan förstås påverka hälsan om man vistas där länge.

Grundtrygghet

1 ROTCHAKRA Riktat neråt: GRUNDTRYGGHET (barndom, familj, bostad, arbete).

2 SAKRALCHAKRA Fram: VÅGA VISA DJUPA KÄNSLOR

Bak: SEXLUST

3 SOLARPLEXUSCHAKRA Fram: INTENSIVA KÄNSLOR Stort bak: STORA FÖRÄNDRINGAR I LIVET

4 HJÄRTCHAKRA Fram: KÄRLEK – Stort fram + litet bak: Ger mycket till andra Bak: EGO – Litet fram + stort bak: Stor egen vilja

5 HALSCHAKRA Fram: KOMMUNIKATION. INTUITION – Litet fram: Ej stå upp för sig själv Bak: SJÄLVFÖRTROENDE ATT GÖRA SAKER

6 PANNCHAKRA Fram, oftast litet: INRE VÄGLEDNING Stort bak: GENOMFÖR DET MAN TÄNKT GÖRA

7 KRONCHAKRA Riktat uppåt: KONTAKT MED UNIVERSUM Visa djupa känslor

MELLAN PERSONER som har kontakt med varandra bildas chakratrådar, till exempel från halschakra till halschakra om man bara är ytligt bekanta medan kärlekspar brukar ha trådar till varandra mellan alla 7 chakrorna. Ett exempel är en klient till mig som mådde dåligt över att ha ständiga gräl med sin tonårsson. Jag hjälpte henne att känna på de olika chakratrådarna mellan dem. Hon valde själv att ta bort en del som var obehagliga och att rena andra. De stora grälen försvann samma dag och hon berättade att även sonen ändrat sitt uppförande omgående.

MAN KAN MED slagruta också mäta energierna i en persons chakror på avstånd, vilka då visar sig i form av linjer på marken, ungefär som jordstrålningslinjer. Linjernas bredd visar om personen är frisk eller om något chakra har problem. Från kronchakrats linjer på marken så kan vi mäta fram en spiral med olika punkter på som representerar personens tidigare liv. Står man på en av sina tidigare livspunkter där så är det mycket lättare att uppleva det livet. Det är en häftig upplevelse! En kvinna som lidit av en förkylning med heshet och halsont i två veckor blev direkt fri från sin onda hals och heshet efter att jag placerat henne på sina chakralinjer i fem minuter.

MAN KAN KÄNNA av andras auror med sin egen aura. Det är ganska enkelt att göra det med händerna,

Om en person blir känslomässigt negativt berörd, tänker en negativ tanke eller ställer sig på negativ jordstrålning så minskar auran inom ett par sekunder, vilket är lätt att mäta med en slagruta. Flyttar man till en bra plats eller slutar tänka negativt så går den omedelbart ut igen. Vill man testa vad en person bör välja för livsmedel eller tillskott så mäter man först storleken på personens hälsoaura. Sedan håller personen det man vill testa mot sin navel. Därefter mäter man om hälsoauran ökat eller minskat i storlek. Om auran ökat så är det något personen behöver, händer det inget så är det okej men behövs inte. Tål personen det inte så minskar auran i storlek.

VI KAN OCKSÅ leta upp platser med bra energier, till exempel healingplatser, och dra nytta av dem. Auran kan växa kraftigt där. Vid ett av Svenska Slagruteförbundets möten så ställde sig en kvinna på en bronsåldershög. Genom att ställa sig på en bit metall så öppnade hon upp energierna i högen så de började strömma upp. Jag kunde se hur hennes aura växte och blev cirka 50 meter hög och omgavs av en regnbågsfärgad kant. På fornminnesplatsen Brakelund i Hasslösa finns en plats där auran expanderar cirka 200 meter om man ställer sig där. Så långt är ovanligt, men upp till 10 meter är vanligt på healingplatser. Vi ser att man förr verkar ha utnyttjat olika slags energiplatser för att påverka hälsan, till exempel för att öka sin ork eller bli fertil. Här finns mycket outforskat att lära!

Free • nr 3 | 30 | maj–juni • 2024

AURAN KAN LIKNAS vid ett skydd runt oss, eller jämföras med ett immunförsvar. Aurorna bör vara rena i färgerna, välfyllda och ha jämna ytterkanter. Vid sjukdom kan auran minska i storlek redan innan symtom märks. Vid ställen där man har problem och kanske ont finns det ofta lokala in- och utbuktningar i auran, även hål och ”energiläckor” kan förekomma vilket är lätt att konstatera med slagruta eller pendel.

MAN SÄGER ATT sjukdomar ofta börjar som energiproblem i auran. Vi kan mäta och se att negativa energier efter obearbetade upplevelser ligger kvar i auran, även från tidigare liv. De obearbetade känslorna kan vara bollformade eller se ut stora osynliga rökringar som personen står mitt i. Vi kallar dem traumaringar, en slags stående vågor. Alla har många sådana ringar runt sig.

Ringarna har olika tjocklek, höjd, färg och täthet och representerar olika negativa händelser. Vi kan bort sådana negativa känslor med slagrutan men bör först fråga guiderna om lov, för jag ser dem som karma och livsläxor som inte är färdigbearbetade ännu. Ofta försvinner en del problem direkt när man tar bort bollarna och ringarna, som till exempel händelsens negativa känslor, även en del värk.

Jag tog till exempel bort några traumaringar på en man med mycket rädslor och som alltid pratade med väldigt låg röst. Så fort jag tagit bort de rätta traumaringarna på honom så pratade han fortsättningsvis med normalt hög röst.

DET ÄR GANSKA enkelt att förbättra auran vid behov. Eftersom auran bara består av energier så kan det gå fort att läka den. Många olika energimetoder fung-

erar bra, till exempel healing. Med en pendel kan man pendla ut dålig energi (pendeln snurrar motsols) och ta in bra behövlig energi (pendeln snurrar medsols) i kroppen. Vid ett tillfälle healade jag en mans bakre pannchakra (på ryggsidan) som var väldigt litet. Det blev större. Han gick hem och började direkt storstäda vilket han inte gjort på länge. Han healade sedan samma chakror på ett par grannfruar vilka också gick hem och storstädade. Jag brukar kalla det chakrat för ”få ändan ur vagnen”.

SOM DU MÄRKER så är slagrutan ett fenomenalt mångsidigt redskap för att mäta och ”synliggöra” osynliga saker, både auror och chakror men också för mycket annat. Man har stor nytta av att använda slagrutan till vardags för att få svar på vardagliga frågor samt för att få vägledning i sitt liv, som jag

TAROT, ÄNGLAOCH ORAKELKORT

KÄRLEKENS RESA

Dessa kort har skapats för att hjälpa dig att finna din autentiska väg genom möjligheterna för växande som presenteras för dig i livets alla aspekter, särskilt i dina relationer, inte bara med andra, utan i din heliga relation med dig själv. Fråga oraklet vad du än längtar efter att få reda på, och låt dig sedan bäras i väg på en resa genom tidens dimmor, där dina svar väntar på dig ...

30% rabatt i maj-juni (i arellas webbshop)

skrev om i förra numret.

För den som vill lära sig använda slagruta så rekommenderar jag att man börjar med att gå en grundkurs. Så gott som alla har förmågan. På Svenska Slagruteförbundet, som är en ideell rikstäckande organisation för slagrutemän i Sverige, kan man hitta information om slagrutekurser som slagrutemän ger på olika platser i Sverige.

Plus mer

Svenska Slagruteförbundet: www.slagruta.org

Adante, försäljning av energiprodukter: www.adante.se

Ditt tidlösa jag väntar på att komma i kontakt med dig

Du är aldrig ensam. Du är vägledd, högt älskad och långt mer än din fysiska uppenbarelse. Låt dig guidas av rösten från din eviga själs visdom för vägledning, inspiration och milda påminnelser om en välsignad morgondag.

Besök vår webbshop på: www.arella.se

Free • nr 3 | 31 | maj–juni • 2024
www.arella.se eller hos din närmaste återförsäljare. (Rabatten gäller endast i arellas webbshop)
Dessa vackra lekarna hittar du
i vår webbutik på

Rekreationscenter meditation retreat gong yoga

www.saranyoga.se info@saranyoga.se

Holistisk Hållbar Hälsa i en modern värld.

Andligt Mentalt Emotionellt Fysiskt www.ayurvedaflow.se

HOLISTISK HÄLSOVÄGLEDARE soulsoflove.se/onlinekurser

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 32 | maj–juni • 2024
Hälsoskolan
DIPLOMERAD ONLINE UTBILDNING

Högre uppvaknande®

Solkarina Sinnligkunskap andlig lärare och inspiratör i Sverige 1989-2024

8–9 juni SHAMBALLAS LJUS – lär dig vandra i ljusvärldar och utforska dina själsegenskaper • ZOOM

15–16 juni NEFERTITI KOSMISK HEALING® GRUNDKURS – med änglarna, gudinnorna, mästarna, ljusvarelserna och själsgrupperna kunskapen före vår nutid • ZOOM

6 juli KOMYO REIKIDO® SHODEN STEG 1 – Reikimetoden utvecklad i Japan • Fagersta

7 juli SHAMANSK TRUMKURS – trumman sjunger lär dig trumhealing • Fagersta

12–14 juli

TIDIGARE LIV- OCH REGRESSIONSKURS – en terapeut utbildning med dimensionell kunskap • Vallentuna

27–28 juli LJUS-RITUALER FÖR HÖGRE UPPVAKNANDE® – övningar och föreläsningar • Umeå

3–4 aug ESOTERISK RÅDGIVARE & DIMENSIONSMEDIUM & ÄNGLAMEDIUM – Kursstart 1-årig utbildning • ZOOM

17–18 aug REIKI LÄRARUTBILDNING STEG 3 – klassisk japansk reiki • ZOOM

24–25 aug LJUS-RITUALER FÖR HÖGRE UPPVAKNANDE® – övningar och föreläsningar • Fagersta

29 aug KOMYO REIKIDO® SHODEN STEG 1 – Reikimetoden utvecklad i Japan • Helsingborg

30 aug KOMYO REIKIDO® CHUDEN STEG 2 – Reikimetoden utvecklad i Japan • Helsingborg

31 aug–1 sep LJUS-RITUALER FÖR HÖGRE UPPVAKNANDE® – övningar och föreläsningar • Helsingborg

7–8 sep DIMENSIONELL PROVA PÅ-KURS – med övningar och föreläsningar för intuition, medialitet och uppvaknande • Nätraby/Karlskrona

Sinnligkunskap · solkarina.se · @solkarina Digital kursgård www.sannessens.se · Medicinsk Reiki www.medireiki.se

www.solkarina.se

Spiritualismen bevisar själens överlevnad

Free • nr 3 | 34 | maj–juni • 2024

Spiritualistiskt mediumskap handlar om att bevisa att vi överlever den fysiska döden och fortsätter vår existens i andevärlden. Mediet är bron som sammanför dessa två världar. MariaTherese Bohman Agerhill, spiritualistiskt medium och författare till böckerna ”Bevis för själens överlevnad” och ”Väck din mediala sida”, berättar om varför hon tycker att bevisföringen är så viktig. Och kan en privatsittning ses som ett helande samtal?

Text MariaTherese Bohman Agerhill Bild Triff (shutterstock.com) Foto Angelica Klang

Jag har alltid intresserad mig för livet efter döden och andevärlden. Jag minns att jag redan som 5-åring var helt övertygad om att det fanns ett liv efter detta och jag trodde även på reinkarnation eftersom jag upplevt minnen från tidigare liv. Religion var mitt favoritämne i skolan och jag älskade att lära mig om andra religioner än kristendomen som jag är uppväxt inom.

Redan då var jag övertygad om att det fanns något där ute i universum, och jag kände vad som bäst kan beskrivas som en hemlängtan till andevärlden.

När jag i början av 2000-talet började utveckla min medialitet hittade jag mig själv, mitt livs syfte och min passion i livet.

SYFTET MED MEDIUMSKAP är för mig att kunna förmedla bevis för själens överlevnad. Det är skillnad på att vara medial och att vara ett medium. Är man medial så innebär det att man är öppen i sinnet för att ta emot information. Det är vi alla mer eller mindre. Att vara medium är däremot ett yrke. Det är ett sätt att uttrycka medialiteten. Som medium är man bärare av kunskap och man kan tolka olika typer av energier. Man har även förmågan att selektera information.

Som medium måste man även kunna bemöta sina kunder professionellt med förståelse och respekt. Det är ett stort ansvar eftersom man arbetar med andra människor och inte bara för sig själv. Moral och etik är otroligt viktigt. Skillnaden mellan ett spiritualistiskt medium och ett medium är att spiritualistiska medium är mer fokuserade på bevisföring. I engelskspråkiga länder brukar man även kalla sig ”Evidential medium” när man som medium

lägger stor vikt vid signifikant och verifierbar information.

MIN NYA BOK ”Bevis för själen överlevnad” handlar om just spiritualistiskt mediumskap där bevisföringen är i fokus. Varför är bevis så viktigt? Vad är bevis? I boken berättar jag om olika typer av mediumskap och vad det innebär samt hur jag anser att det bevisar själens överlevnad. Det är en handbok både för nyfikna nybörjare och för etablerade spiritualistiska medier.

Det är skillnad på att tro på själens överlevnad och veta att dina nära och kära fortfarande lever i en annan form. Och för att säkert veta behöver vi en personlig upplevelse. Vid en sådan upplevelse vet vi på cellnivå att det är sant. Och vad som är bevis för en person behöver inte vara bevis för en annan. Det är olika för oss alla.

MEDIETS ARBETE ÄR att framföra

MEDIUMSKAP HANDLAR OM helande samtal. Jag har mött människor i stor sorg över att en nära anhörig gått bort och människor som går igenom stora förändringsfaser i livet och inte vetat vart de ska ta vägen och därför behövt vägledning. Många människor är fyllda med känslor, de har olika symtom och åkommor och vet inte hur de ska hantera dem. Ibland behöver vi vägledning i livet för att ta oss vidare och helt enkelt hjälp att reda ut vad som finns inom oss.

KORT OM MARIA THERESE

andekontaktens historia. Vi är alla unika och det är det unika hos andekontakten som mediet ska berätta om. Vad är det för unikt med denna pappan jämfört med alla andra pappor till exempel?

Bevis är specifik information av andekontakten som kan identifieras. Alla vi människor är unika. Vi har en unik energi och en speciell personlighet. Jag personligen tycker att information om andekontaktens personlighet är bevisförande information. Några nyckelpunkter är att informationen måste handla om andekontakten (inte mottagaren) och att informationen skall vara specifik, det vill säga informationen ska inte passa in på en stor del av befolkningen. Informationen ska givetvis mottas via länk från andekontakten (inte psychic, se även ruta).

Smärtan av att förlora en nära och kär familjemedlem är så djup för att den är så slutgiltig. Den smärtan är obeskrivlig. Att få personligt bevis för att just den man förlorat överlevt den fysiska döden och finns med oss är en befrielse. Vi får inte tillbaka personen i den fysiska världen, men att veta att själen finns bland oss och att vi kan kommunicera med den är en stor tröst. Jag har i mitt arbete som medium träffat hundratals människor i stor sorg då de sökt upp mig för att få bevis och tröst.

MARIATHERESE BOHMAN AGERHILL arbetar som spiritualistiskt medium och healer sen drygt 20 år tillbaka. Hon driver Mithera Development Spiritualistiska Center utanför Uppsala tillsammans med sin man Ulf Bohman där de håller kurser och utbildningar inom spiritualistiskt mediumskap, healing, tarot, djurkommunikation, personlig och andlig utveckling. Hon är även författare till böckerna ”Väck din mediala sida” och ”Bevis för själens överlevnad”.

”För mig är det viktigt att det finns ett syfte bakom det som sägs.

Andevärlden kommer inte med meningslösa påståenden.”

VÅRT ARBETE GÅR ut på att bevisa att våra nära och kära på andra sidan minns oss och att vår relation fortsätter även efter döden. Vi vill väcka kundens tro/ övertygelse på evigt liv.

Att gå till ett spiritualistiskt medium innebär allt som oftast en typ av helande. Att veta att

Free • nr 3 | 35 | maj–juni • 2024

Vad är bevis?

Definition: Bevis är specifik information av andekontakten som kan identifieras.

Några nyckelpunkter är:

Informationen måste handla om andekontakten (inte mottagaren)

Informationen skall vara specifik, det vill säga informationen ska inte passa in på en stor del av befolkningen

Informationen ska mottas via länk från andekontakten (inte psychic)

Det kan vara information om:

Kön

Ålder

Arbete

Vanor

Hobby/intressen

Familjerelationer

Bostad

Sjukdomar/dödsorsak

Hur andekontakten levde den sista tiden på jorden

Familjemedlemmar och husdjur

Ägodelar

Gemensamma minnen

Tricks, rörelsemönster som var typiska för andekontakten när den levde på jorden

Ett medium kan ha både en psychic länk och en mediumistisk länk:

Psychic länk innebär att mediet fångar upp information från en plats eller en annan levande person. När man känner av psychic har man inte kontakt med andevärlden utan arbetar med energier och andra personers aura. Mediumistisk länk innebär att mediet har kontakt med andevärlden. Den största skillnaden mellan psychic och ett medium är att en psychic arbetar med jordiska förhållanden och inkarnerade andar medan medium arbetar med disinkarnerade andar.

våra nära och kära fortfarande finns med oss kan innebära ett enormt helande.

IBLAND KAN DET även finnas något ouppklarat mellan andekontakten och kunden. Ett förlåt eller en försoning kan förändra ett liv. En ung man kom till mig efter att han förlorat sin bror genom en överdos. Han hade veckan innan bett sin bror att försvinna ur hans liv på grund av konsekvenserna av sin brors missbruk. När brodern sen dog av en överdos så blev han så klart bedrövad och ångerfull över det han sagt. Han tappade själv livsgnistan. Så att när brodern kom igenom och berättade att han mådde bra och höll med om att hans beteende inte varit det bästa så att de kunde försonas så lättade det rejält för den unga mannen. Han kunde börja leva sitt liv igen utan dåligt samvete. Själva budskapet i form av vägledning och stöttning från andra sidan kan också få kunden att ta steget att förändra sitt liv i positiv riktning. Och vi spiritualistiska medium förmedlar aldrig något som kan få kunden att på något sätt må dåligt eller bli orolig. Vårt syfte är att kunden ska känna sig upplyft, glad och förhoppningsfull efter samtalet.

Jag har under mina år som medium sett enormt många positiva effekter. Det är fantastiskt att se föräldrar som förlorat sina barn få bevis för att barnet finns med dem och alltid kommer att finnas där.

JAG KOMMER ALDRIG glömma en av mina första mediala sittningar. Jag tror till och med att det var under min utbildning. Kunden var en kvinna som 11 år tidigare förlorat sin dotter genom självmord. Efter sittningen så berättade kvinnan att hon kunde andas igen. Hon hade haft andnöd i 11 år

och nu kunde hon äntligen andas igen efter att förstått att det inte var hennes fel att dottern tagit sitt liv. Sedan dess har jag förstått att mediala privata sittningar kan leda till enormt mycket helande. Även fysiska problem kan helas av dessa samtal. Detta har jag bevittnat så många gånger att jag tappat räkningen. Det är inte så konstigt egentligen! Vi består ju av mycket mer än vår fysiska kropp. Vi har även en känslomässig och mental kropp som påverkar den fysiska kroppen. När vi löser upp mentala och känslomässiga blockeringar så påverkar det den fysiska kroppen.

ANDEVÄRLDEN ÄR intelligent! För mig är det viktigt att det finns ett syfte bakom det som sägs. Andevärlden kommer inte med meningslösa påståenden. De försöker inte styra hur vi ska leva våra liv. De bryr sig mindre om materiella saker. De har kunskap om att det finns så mycket mer bortom det materiella. De är mer intresserade av hur vi mår känslomässigt, mentalt och andligt. Så själva budskapet ska vara relevant för kunden här och nu det vill säga spegla kundens nuvarande livssituation.

ATT UTVECKLA mediumskap är som att träna sina muskler. Man måste fortsätta att träna

Vinn!

och praktisera. Det räcker inte att gå till gymmet en gång. Man måste hålla det i liv hela tiden. Att utveckla mediumskap tar tid och man behöver ha gott om tålamod och vilja. Det går heller inte att tro att man är ”färdig” och inte behöver öva mer. Mediumskap är ett livslångt lärande och vi måste hela tiden sträva efter att bli bättre.

BOKEN INNEHÅLLER även intervjuer med andra spiritualistiska medier. Helen DaVita, Maureen Murnan, Mia Ottosson och Mandy Smith delger sina upplevelser om när de för första gången personligen kände sig personligt övertygande om att själen överlever den fysiska döden.

I boken tar jag även upp ämnen som hur andevärlden kommunicerar med oss, andliga aktiviteter och spökerier, spiritualismens historia, både tidig och modern forskning kring mediumskap.

Jag dessutom har intervjuat Göran Brusewitz (ordförande i Sällskapet för parapsykologisk forskning) om vad han anser vara bevis för själens överlevnad. Jag tar även upp vad de sju spiritualistiska principerna innebär. Avslutningsvis har jag lyft fram några spiritualistiska pionjärer som är värda att minnas.

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Bevis för själens överlevnad” i samarbete med Vattumannen Förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer

www.mithera.se ”Bevis för själens överlevnad”, MariaTherese Bohman Agerhill (Vattumannen 2023).

Free • nr 3 | 36 | maj–juni • 2024

Englagårds kurser fortsätter år efter år med att ge besökande människor de genombrott som de längtat efter! Kursgården som ligger söder om Örebro mellan Hallsberg och Askersund invigdes 2001 av Satyam Frank Hougen. Under de första åren erbjöds främst kurser i healing, mediumskap samt olika former av retreats. Redan under dessa år deltog flera tusen människor i våra utbildningar för att utveckla sin medialitet, förmåga för healing men även för att finna stillheten inom sig själva genom att uppleva vår klassiska “Retreat - Love Explosion”. Sedan dess har mycket hänt och vi erbjuder idag över 30 olika utbildningar och retreats med många olika inriktningar såsom personlig utveckling, företagsutveckling samt healing och medialitet!

Det är mycket viktigt för oss att du är nöjd med din utbildning på Englagård och vi har därför sedan många år tillbaka våran unika trygghetsgaranti!

Läs mer på www.retreat.nu

Superkursen

En helg för endast 498 kr

Är du redo för mer livsglädje, mening och överflöd i ditt liv? Delta i Superkursen, en helg för inspiration och personlig utveckling. En härlig och befriande ”må-bra-helg” för dig som vill ha mer glädje i livet och få med dig massvis av verktyg hem. Läs mer & boka på superkursen.se

Englagård

retreat .nu
Satyam Parken

Utbilda dig på Distans till

CERTIFIERAD KRISTALLHEALER

Internationellt ackrediterad av IPHM

Godkänd av Svenska Friskvårdsförbundet

Räknas som en Yrkesutbildning

PHA – Högkvalitativ utbildning i framtidens medicin!

Homeopat - Ny yrkesutbildning

Nivå I – kursstart 26 augusti 2024

Är du medberoende?

• Grundutbildning i homeopati utifrån Samuel Hahnemanns arbetssätt och testamente

Nästa intagning: 25-31 Maj Sveriges ENDA Godkända Yrkesutbildning i Kristallhealing www.certifieradkristallhealer.com

• Historiska, teoretiska och praktiska principer i den homeopatiska läkemetoden

• Du lär dig behandla akut sjukdom samt grunderna i behandling av kronisk sjukdom

Studierna omfattar 1 år, med fysiska träffar i Nyköping, onlineutbildning, samt hemstudier. Nivå I omfattar 250 lärarledda timmar och 60 ECTS-poäng.

Nivå II kursstart augusti 2025

Det finns en lösning!

Gör ett kostnadsfritt och anonymt test på vår hemsida! www.loveit.se

Att växa upp i en familj med känslomässigt omogna, missbrukande eller självupptagna föräldrar, kan skapa svåra konsekvenser för ett barn men också senare för personen i vuxenlivet! Medberoende och Vuxet Barn-problematik är ett stort och växande hälso- och livsproblem för många människor. Kanske så många som 4-5 miljoner svenskar lider av alla dessa problem och det dåliga mående som detta innebär! Men det finns en lösning...

16 veckors medberoendeprogram

Vårt nya, helt unika distansprogram hjälper dig att frigöra dig från de negativa tankar, känslor och beteenden som följer med ett medberoende. Bli fri och äg ditt liv! Start den 8 sept 2024.

Bli Diplomerad ICR Medberoendecoach Bli professionell coach inriktad medberoende och vuxet barn-problematik! Denna distansutbildning ger dig gedigen kunskap att hjälpa andra att finna sig själv och friheten. Start den 8 sept 2024.

Möjlighet att delbetala upp till 36 månader med Klarna • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Skandinaviska förbundet Komplemetärmedicin • Läs kursdeltagares recensioner innan du bestämmer dig • Ta del av vår stora gemenskap, ett nätverk över hela Sverige med människor som utvecklas personligt och andligt. Läs mer på: www.loveit.se

Högsta betyg av deltagarna

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 3 | 38 | maj–juni • 2024
Phenix-HomeopatiAkademin | Anno 1997 0708-33 89 14 | akademin@phenix.se | www.phenix.se/akademin

fri kraft

Jai Thornell

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för.

Är du medberoende?

Efter att själv ha blivit nykter från min alkoholism så ändrades mitt liv radikalt. Efter några år

så förstod jag dock att det fanns mer att utforska hos mig själv: Jag upptäckte att jag också var medberoende och det som kallas för ett vuxet barn.

Jag är uppväxt i ett alkoholisthem och utvecklade själv samma sjukdom. Vad jag inte förstod när jag blivit nykter var att jag även utvecklat ett medberoende och ett vuxet barn-problematik. Trots min nykterhet så knöt det sig i magen på mig när min mamma ringde eller när någon närstående till mig mådde dåligt och inte gjorde något åt det. Jag klev då in och skulle ”fixa”.

MEDBEROENDE ÄR verkligen en komplex och djupt rotad dynamik som präglar relationer och påverkar den egna personens välbefinnande. Personer som utvecklar medberoende eller uppvisar så kallat vuxet barn-beteende har ofta genomgått en barndom helt eller tidvis präglad av bristfällig emotionell närvaro och trygghet. Denna brist på en stabil grund för emotionell utveckling, kan ge upphov till en rad utmaningar och beteendemönster i vuxenlivet. Att växa upp i en familj där genuin, villkorslös kärlek saknas eller där en närstående lider av missbruk eller andra dysfunktioner skapar grogrund för medberoende. Vuxna som har upplevt emotionellt omogna föräldrar ställs inför utmaningar som en känsla av oduglighet, otillräcklighet, ensamhet och en omedveten påträngande önskan att prestera för att kompensera för barndomens brister.

GRUNDLÄGGANDE DYSFUNKTIONER i familjen, såsom en dominant eller undergiven förälder, särbehandling, mentala och/eller känslomässiga påhopp, övergrepp, bekräftelse genom prestation, samt psykisk ohälsa eller fysisk sjukdom (som ger en upplevelse av att vara drabbad eller uppleva sig som ett offer för omständigheter) kan alla var för sig eller i kombination bidra till utvecklingen av ett medberoende. En bristande möjlighet att se föräldrarna uttrycka närhet och intimitet kan ytterligare förstärka detta mönster.

Ursprungligen associerades medberoende främst med relationer där en part hade ett missbruk av alkohol eller droger. Idag sträcker sig dock begreppet bortom missbruk och kan manifestera sig i olika familjesituationer. Forskningen har identifierat samband mellan medberoende och andra brister i familjer som inte nödvändigtvis involverar missbruk. Kommunikationsbrist, bristande föräldraförmåga och oförmåga att hantera känslor är exempel på andra faktorer som kan leda till medberoende.

FORSKNING INDIKERAR också att barn till föräldrar med missbruk, psykisk sjukdom eller fysisk sjukdom förvisso löper en högre risk att utveckla medberoende jämfört med barn från mer stabila familjeförhållanden, men som tidi-

gare nämnts, så vet man nu att det också gäller andra dysfunktioner. Barn lär sig beteenden och relationer genom observation av sina föräldrar, och avsaknaden av trygga förebilder kan resultera i en snedvriden uppfattning om hälsosamma relationer. Barn från dysfunktionella familjer kan bära med sig en inlärd hjälplöshet in i vuxenlivet, vilket eventuellt ger upphov till ett kontrollbehov och en ökad uppmärksamhet på dem som behöver stöd.

EN PERSON MED medberoende befinner sig ständigt i relation till andra och sitt egna välbefinnande kopplat till andras beteenden. Det kan manifestera sig på olika sätt, riktat mot en specifik person eller deras beteende. Missbruk av substanser, överdriven ilska, offerskap, dominans, spelberoende, sexuellt beteende, lögner, svek, otrohet, narcissism, psykopatiska drag, psykisk ohälsa och arbetsnarkomani är några exempel på möjliga beteendemönster som en person med medberoende kan anpassa sig till.

För att bryta mönstret av medberoende är det viktigt att förstå och bearbeta de underliggande orsakerna till detta beteende. Terapi och självreflektion kan vara avgörande verktyg för att återuppbygga en sund självbild och skapa hälsosamma relationer. Att lära sig att sätta gränser och utveckla en självständig identitet är nyckelfaktorer för att frigöra sig från medberoende och skapa en livskvalitet präglad av balans och välbefinnande.

ATT BLI MEDVETEN om att man har ett medberoende eller vuxet barn-problematik är första steget mot att tillfriskna själv. Att gå i en självhjälpsgrupp, att läsa någon bok i ämnet eller söka sig till en terapeut/coach som kan hjälpa en är nästa steg. För det finns lösningar som fungerar. Om du känner att du behöver hjälp att reda ut om du har ett medberoende eller ej, eller om du vet att du har det och behöver hjälp att hitta lösningar, så är du förstås välkommen att kontakta mig om det känns rätt för dig. Jag arbetar under tystnadsplikt. Skicka ett mejl till jai@ loveit.se så svarar jag så snart jag har möjlighet.

Foto: Simona
Free • nr 3 | 39 | maj–juni • 2024
Cinconze
105:-
155:Divine
Oracle
155:Messages from the Spirits of Nature Oracle 185:-
185:-
Oracle 155:Wisdom
The
155:Nature and Soul Yoga Wisdom 85:Lenormand Oracle Cards 205:Ascension Oracle 85:Language Of Flowers Mini Inspiration Cards 185:Mystic Mondays
155:-
Panda Tarot
Beloved
Cards
Fin de Siècle Kipper
Earthly Souls & Spirits Moon
From
Epics Of Hind
Tarot
REA HOS
Viceversa Tarot
105:TV Series Tarot 185:Labyrinth Tarot 255:TAROT Z Tarot Limited Edition 205:The Anime Tarot 155:Horror Tarot 185:The Lord of the Rings Tarot 255:The DC Tarot Deck and Guidebook 185:-
Witches'
155:Tarot of
185:-
The
Wisdom Tarot
the little prince
185:-
Fler än 2000 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek! www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 Rean gäller t o m 2024-06-30 205:The Nightmare Before Christmas Tarot Gift Set
Robin Wood Tarot
Haunted House Tarot

Djupets drakar rör sig nu uppåt

Djupt där nere under ytan rör sig urtidens underbara vidunder mellan sjöar, hav och floder. De kommunicerar med oss när vi dricker källvatten och tar ett dopp i Vättern, de renar våra landskap och vår karma, de bär forntidens berättelser om mänsklighetens storhet vidare. De vattenlevande drakarna rör sig fritt och söker stundtals kontakt med mänskligheten. Just nu är en sådan tid. Maria Nylow berättar om hur du kan möta drakar i sommar med lite tålamod, öppna sinnen och blöta fötter …

Vi vet alla att drakar inte finns på riktigt. Vi har i alla fall fått höra det av andra. Jag påstår inte motsatsen men under den nuvarande övergångsperioden mellan Fiskarnas och Vattumannens tidsåldrar kommer mycket att röra sig upp mot ytan för att synas, studeras och analyseras. Mycket av det som tidigare förkastats som orimligt eller omöjligt kommer att bli erkänt som några av seklets största upptäckter. Vetenskapen kommer att berikas av andliga sanningar. Urtida spirituell läkekunskap kommer att ge forskarna alla de genombrott de sökt för att bota de hittills obotliga sjukdomarna. När det andligt öppna sinnet smälter samman med den vetenskapliga logiken kommer det som vi idag räknar till tro och övertygelse också att kunna bevisas med matematiska, fysiska och biologiska resonemang. Så sanningen imorgon kommer alltså att bli en annan än den är idag. Öppna sinnen och attityder till det okända och outforskade kommer verkligen att belönas.

MARIA NYLOW:

”Vattnets drakar har möjlighet att öppna kanaler inom oss, inom dig, för en djupare förståelse av ditt ursprung.”

MEN TILL DESS för vi nöja oss med att öka vår sensibilitet för det osynliga och förnimma, tona in på, visualisera och till och med fantisera om de spännande väsen som lever i djupen. De som rör sig där nere under ytan väntar tålmodigt på att visa sig för mänskligheten på ett eller annat sätt. Och den som närmar sig en plats där närvaron är stark kan redan idag få en upplevelse som är svår att bortförklara. Andra må försöka förlöjliga men den som kommer med en ärlig önskan i sitt hjärta, en nyfikenhet, en oförklarlig längtan som vilar på gammal grund, ett sökande efter något okänt men välkänt som försvunnit … den är redo. Är du redo?

NYLIGEN BLEV ETT fynd komplett när en fossil hittades i södra Kina. Det tillhörde en vattenlevande reptil med en så annorlunda form så att den numera går under namnet Draken. Draken hade levt under triasperioden alltså 240 miljoner år sedan och det mest udda var den långa halsen och de ”simfotsliknande” lemmarna. Kittlar fantasin att fundera över när andra fossiler är redo att hittas och var. Också spännande att tänka på de som ännu inte blivit fossiler utan som hittat sätt att leva och överleva, att göra det de ska i symbios med naturens element och med de individer som de kan verka igenom.

ALLA KULTURER HAR berättelser om drakar. Eller om vidunder, monster, jätteormar … De äldsta historierna verkar mest handla om drakar i eller kopplade till vatten, till

hav, till floder, till vattenfall eller källor med kristallklart vatten. Lite senare kom de eldsprutande drakarna att dominera sagorna och myterna i den kristna västerländska traditionen. Gärna sådana drakar som vaktade över skatter i bergen och som fick dumdristiga unga män att testa sitt mod. Imaginära eller verkliga. I den asiatiska kulturen har vattnets drakar fortfarande en särställning.

VATTEN ÄR ETT AV elementen som bär jordens och mänsklighetens ursprung. Varje vattendroppe ingår i ett gigantiskt system av återvinning som gör att vattnet aldrig försvinner från jordens sfär. Samma vatten återkommer i någon form någonstans någon gång om och om igen i ett evigt kretslopp. Det gör att vattnets drakar har möjlighet att öppna kanaler inom oss, inom dig, för en djupare förståelse av ditt ursprung. Varje vattendroppe för dig närmare meningen med livet, skapar en mer påtaglig samhörighet med det gudomliga och det heliga. Heliga källor med rent och välsignat vatten är sedan urminnes tider samlingsplatser både för drakar och för pilgrimer att vallfärda till. Drakarna är källornas väktare, de vårdar de underjordiska kanalerna och håller energierna rena på ytan, de välsignar sökare och besökare och alla som tar del av vattnet. Här sker mirakel, här sker läkning, här bjuds på visioner och uppenbarelser om en ljusare framtid. Så drick med andakt om du har lyckan att hitta till en källa.

Free • nr 3 | 42 | maj–juni • 2024
Text Maria Nylow Bild Vilkasss (pixabay.com) Foto Privat

ATT BADA I VATTEN som bebos och besöks av drakar är en ynnest som läker själen och stärker hjärtat, som renar kroppen och tankarna. Du som är en sökare kan möta dina svar och fyllas av insikt när du törs blotta ditt innersta omsluten av drakens närvaro i varje våg, när du törs andas drakens andetag genom ditt hjärta.

När du sitter vid drakvatten, badar fötterna, plockar stenar och snäckor så välsignas dina djupaste mest innerliga önskningar och intentioner. Din tro på livets mysterium blir mer förankrat när du har modet att vistas på dessa mytomspunna och omskrivna eller helt anonyma och okända platser så fyllda av hopp, frihet och glädje. Och du blir samtidigt en mänsklig kanal som kan föra drakarnas visdom och värdighet upp till jordytan.

MEN LÅT OSS NU fokusera mer på själva drakarna i vattendragen. I hav, floder, sjöar, vattenfall, källor ... En absolut nödvändighet är ett tillflöde med friskt vatten och fritt tillträde från närmaste hav, alltså inget slutet system. Det måste också vara tillräckligt djupt och kallt för att en drake ska kunna trivas och stanna en stund. Drakar avskyr att vara instängda så om de inte kan röra sig fritt mellan haven och sjöarna kommer de inte dit heller.

Det finns underjordiska vattenleder som är synkroniserade med jordens system av leylinjer vilket passar bra med hur energier flödar och förstärks på olika platser. Så även

där det tidigare varit vattenleder men som torkat ut för länge sedan kan du lite otippat möta vattnets drakar. Glastonbury i England är en sådan plats och där mer specifikt på the Tor där du kan stöta på vattnets drakar.

HAR DIN NYFIKENHET väckts? Kanske är du redan redo att ta upp den kontakt du tappade någon gång för länge sedan, kanske är du redo att mötas för första gången, kanske vill du bara utforska det pirr eller den förväntan du känner inom dig när du läser eller hör om drakar. Det finns något där eller hur?

Genom historien finns många berättelser från världens alla våta platser om olika fysiska fullt synliga möten med vidunder, sjöodjur, jätteormar och liknande. Tvärsäkra övertygade upplevelser som mötts med både förundran, förfäran och förlöjligande.

Oavsett omgivningens reaktioner torde det vara en bra strategi att satsa på osynliga interaktioner. Sannolikheten att få kontakt med en vattendrake är mycket större genom att använda dina inre andliga sinnen. Närmast jag kommit att fysiskt se en drake var vid en loch, en sjö, i Skottland. Spännande minuter tills det visade sig vara en utter som letade efter sin fru … Men känt deras närvaro, kommunicerat med dem, fått förmånen att få en glimt av deras familjeband och liv i djupen det har jag definitivt gjort.

KALLA, DJUPA OCH mörka hav och sjöar verkar vara något som vattnets drakar trivs

extra mycket i så leta efter en sådan plats om du vill ha chansen att sikta en på riktigt liksom tusentals andra före dig har gjort. Om man ska sätta någon tilltro till alla berättelser från ögonvittnen som registrerats under seklernas gång alltså. Och det gör vi väl? Annars söker du dig till vilket friskt fritt vatten som helst som ligger dig närmast. En källa, en fjällbäck, en havsvik … eller håller en bägare med friskt vatten i dina händer om du inte kommer iväg. Att se med dina fysiska ögon ett vattnets väsen, ett havsvidunder, ett sjöodjur, en ormliknande varelse, en drake … är inte detsamma som att förnimma dess närvaro. Men kan kännas lika starkt och verkligt. Om du inte tror dina ögon kanske du litar på ditt hjärta. Att förnimma, att känna närvaro, att kommunicera med den kraft som rör sig genom världens vatten kan upplevas lika normalt som att prata i mobilen med någon på andra sidan planeten. Eller surrealistiskt tills du vänjer dig.

SÅ DYK NER i valfri sjö, plaska med fötterna vid strandkanten, drick källvatten, bada eller bara njut av utsikten och spänningen. Skapa din egen berättelse när du tar kontakt med de väsen som kan kallas många saker men som alla är en del av den stora drakfamiljen. Redo att lämna djupen en stund för att dela sin visdom och renande urkraft med den som vill lyssna och ta emot. Vill du? Du är i alla fall välkommen … ▲

Free • nr 3 | 43 | maj–juni • 2024

Tips på sjöar med drakars närvaro

Här är några förslag av alla mytomspunna platser som är värda ett besök. De rekommenderas varmt både för sin skönhet och sin magi bortom stim och vimmel. Om de inte är på plats just när du är det kan du ändå förnimma närvaron i vattnet …

Vättern

Vättern är Sveriges näst största sjö och bland de djupaste. Vattnet är kallt, klart och tjänar som vattentäkt för hundratusentals närboende. Den sägs ha ett unikt ekosystem och stora naturvärden men det känns mer som ett innanhav än en sjö. Men viktigast är förstås de drakägg som några skottar tog från Loch Ness och lade i Vätterns vatten för länge, länge sedan. Varför mamma Nessie lät sin okläckta avkomma växa upp i Norden kan vi bara spekulera i men hon hade sina skäl förstås ...

Utefter E4:an vid Huskvarna står en stor staty av Vätterns sjöodjur som också kallas Nessie i folkmun. Hon fick tillökning för några år sedan. Först var där ett ägg som sedan kläcktes och lilla Vättie var född. En teori är att det ursprungliga syskonparet senare bildade egna små familjer som kommer och går lite som de vill … Rekommenderar ett dopp eller en simtur i det ständigt kalla vattnet om du törs. Eller bara doppa tårna, meditera och kalla på någon av Vätterns drakar. Spännande att prata med dessa kloka väsen eller bara känna energin av tidlösa vågor som bär ursprungets mysterium.

Loch Ness

Loch Ness har alltid varit en besökt och bebodd plats med närheten till staden Inverness, Urquhart Castle och sin tillgänglighet. Det kanske är Skottlands mest kända plats och mängder av turister kommer hit både för att få en skymt av Nessie och för att ta en del av skönheten. TV-serien Outlander har ökat intresset för regionen med dess stencirklar, våldsamma historia och närhet till det osynliga.

Sjön är den näst djupaste med 227 meter, med den största volymen vatten i landet och i kontakt med både Atlanten i väst och Nordsjön i nordost uppe i det skotska höglandet.

Tusentals berättelser och vittnen finns om att Nessie existerar och ibland visar sig. Det finns också bilder på vad som sägs vara Nessie men de flesta kräver tyvärr mycket fantasi. En del är dock svåra att bortförklara men de försvinner i bruset av synvillor, önskedrömmar och uttrar … Energierna här är olika beroende på vilken strand du står på. Så långt bort från turistbåtarna du kan och gärna där du kan känna på vattnet. För trots mängden folk kommer Nessie och hennes dotter och säkert andra i deras sällskap till Loch Ness för att vila från havens stress. De kommer för att förstärka sitt band till mänskligheten, framför allt till barnen som är mer öppna och till oss andra som vandrar mellan hopp, tro och tvivel. Och de kommer för att överbrygga avståndet mellan det spirituella och det materiella, för att berika din existens idag.

Loch Morar

Morag från Loch Morar är inte lika känd som hennes kusin Nessie. Det finns heller inte lika många möten att berätta om vilket förmodligen handlar om sjöns geografiska läge och tillgänglighet. Loch Morar ligger fridfullt, lite isolerat och avlägset inbäddad i grönska och berg på västkusten i de skotska högländerna.

Med ett djup på ca 310 meter är Loch Morar

Storbritanniens djupaste färskvattensjö. River Morar som förbinder sjön med Atlanten är bara några kilometer lång och närheten till fritt vatten gör sjön extra attraktiv. Kriterierna för en perfekt drak-sjö är uppfyllda.

Ett trettiotal observationer har nedtecknats sedan slutet av 1800-talet. Ibland enstaka ögonvittnen men oftast flera samtidigt och även kyrkans folk som ansågs bära absolut sann vittnesbörd. Beskrivningarna är både snarlika och olika, en del detaljerade en del mer flödande. Av berättelserna att döma har Morag sällskap ibland och minst två olika sorters väsen har beskrivits.

Personligen upplevde jag närvaron av ”något stort i vattnet” ännu starkare i Loch Morar än i Loch Ness. Kanske för att det var så oväntat, kanske för dess lugn och frånvaro av turister, båtar, mänskligt sorl och förhoppningar.

Free • nr 3 | 44 | maj–juni • 2024 DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelf Maria Nylow MARIA NYLOW Rosens väg · Feminin andlighet · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn Konsultationer & events online · Kurser & retreats

Skapa din egen berättelse om dig och Vattnets drake

Vill du möta Vattnets drake kan du vägleda dig själv på en inre resa. Föredrar du att bli guidad kan du spela in dig själv eller lyssna här: www.marianylow.se/inspiration

Blunda och hör hur ett svagt ljud av vatten i rörelse når dig. Vatten som rinner, brusar, kluckar, forsar, droppar … vatten som sänder signaler av liv och kärlek till din kropp. Du sjunker djupare in i en sorts vaken dvala, i ett inre lugn som färdats från haven för att omfamna dig. En kärleksfull och känslosam kraft håller dig. Kraften för dig till en källa där friskt vatten glittrar. Vattnet signalerar till din kropp att detta är en helig plats. Du böjer dig fram för att se eller känna på vattnet och ur källan stiger Vattnets drake upp.

Draken skimrar i vattnets olika färger från turkost och grönt till djupt smaragd och vågornas skummande vita. Havens och sjöarnas och bäckarnas färger återspeglas i de stora ögonen som nu ser djupt in i dina och ni möts bortanför tid och rum.

Vattnets drake fyller varsamt en bägare med källvatten och räcker den till dig. Du dricker och njuter av vattnets friskhet, av ursprunglig renhet som fyller din kropp, ditt hjärta och dina sinnen.

Vattnets drake håller din blick mjukt men stadigt, era ögon möts. Låt ljus och känslor flöda, känn närheten växa, acceptera dina inre förnimmelser utan att förklara dem.

Draken öppnar dina inre slussar, dammarna brister och du kan börja din resa genom jordens vatten. Lämna över processen och lita på draken.

Bara vila och följ med din vackra drake ner i källans vatten. Det är friskt och välkomnande, det doftar hav och sjö och fjällbäckar. Draken vägleder

och du kan med lätthet andas under ytan.

Under ytan lyser en vacker eld och du känner en längtan till ljuset. Lågorna dansar och skapar former och mönster. Kan du förnimma något?

Elden sänder lockande toner ut i vattnet som når alla vattnets drakar i alla vattendrag över hela jorden. Din drake åkallar sina fränder och många är de som svarar. Kan du höra något?

Tonerna och flammorna får vattnet att röra sig i vågor genom dig, i böljande, renande vågor genom dig. Kan du känna något?

Runt den vackra elden samlas drakar från hav, sjöar, floder, källor … Drakarna omger dig, ger dig av sin styrka och sitt mod men också av sin känslighet och intuition. Bara vila i mötet med de mäktiga varelserna. Var i kraften, i mötet, i upplysning.

Vattnets stora vackra drake, din vän, bär dig genom vattnet dit du vill. Genom haven till en loch i Skottland? Genom de underjordiska vattenkanalerna till en speciell källa? Genom vattnets tidlöshet tillbaka i tiden till ditt eller jordens ursprung?

Eller till en strand att vila på i drakens famn, till ett innerligt samtal med ett väsen som kan fylla i dina minnesluckor, till den närhet och vänskap som sagorna berättar om. Hur du avslutar ert möte för denna gång bestämmer du själv men drick lite mer vatten idag än du brukar och tänk på draken när du duschar nästa gång …

www.marianylow.se Plus mer

Free • nr 3 | 45 | maj–juni • 2024

I Angelic Reiki® arbetar du hand i hand med änglarna för att få en av de högsta formerna av healing till individer, grupper och planeten. Genom änglarnas vägledning och den helande konsten Angelic Reiki, kan vi positivt påverka energisystemet hos en individ eller grupp. Angelic Reiki har förmågan att överskrida tid och rum och hjälpa till att avsluta spår av det förflutna på cellulär nivå. Angelic Reiki är en behandling som fungerar även på distans och är godkänd av Skatteverket som rehabiliterande friskvård.

Vi utför behandlingar och anordnar kurser och/eller behandlingar i Angelic Reiki:

Annika Heurlin

Reikikällan, Malmköping 073-652 46 92 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.se

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling

Reiki-kliniken, Göteborg 070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Anita Larsson

Själsenergi STHLM konsult AB, Västberga 073-688 09 55 anita@sjalsenergi.se

Anette Björsund mirrorsOftime, Visby 073-634 97 14 ettena55@gmail.com www.mirrorsoftime.se

Liliann & Bengt-Arne Gustavsson

Reikicentrum, Lidköping 070-130 44 24 info@reikicentrum.se www.reikicentrum.se

”Angelic Reiki behandlar alla områden: fysiska, känslomässiga, mentala och andliga.”

fri vägledning

Sanne Soleil

SANNE SOLEIL är terapeutisk healer och Senior Andlig Coach. Här vägleder hon kring det härliga i livet – allt från självkärlek och feminin energi, till tips om en ljuvligare vardag med personlig utveckling, kristaller och dofternas magi.

Mitt botaniska arv

En dag vaknade jag med ett förväntansfullt pirr inom mig. Jag bara visste att nu var det dags för nya äventyr. Jag var uppe tidigt och det var fortfarande mörkt ute. Lågan från det tända ljuset fladdrade av vinddraget från fönstret, och röken från det heta citronvattnet steg sakta upp mot taket. Nyfiket började jag läsa texten som kallat på mig.

Från ingenstans hade jag plötsligt fått ett intresse för botanik, eteriska oljor och det helande de skulle kunna utföra. Texten jag läste var mjuk och tilltalande som honung och varje ord letade sig djupt in i mina celler. Jag blev så otroligt berörd och förstod att detta var någonting jag bara måste undersöka vidare. Inte hade jag kunnat ana vilken väg som efter denna morgon låg framför mig, och varför.

VISST HAR JAG VÄL alltid vetat om att jag har ”gröna fingrar” och älskar att påta i jorden, vandra i skogen, ta in dofter och veta vad som får mig att må bra med dem. Men den här förmågan och ömheten för det växande – pysslandet och pratandet med mina växter, det hade jag inte funderat så mycket över. Gjorde inte alla det? Mitt intresse för naturen, växter och djur har jag fått från mina föräldrar. Min mamma som varje vår och sommar med liv och lust går in för trädgårdsarbetets alla ljuvligheter och min pappa som alltid varit en fixare och stor naturälskare. Det finns inget i dess skiftningar som inte min far kan berätta om. Där hade jag såklart en bra grogrund för mitt nyväckta intresse.

MEN DET JAG INTE visste då, men som jag fått berättat för mig senare, är att min farfars farmor var en klok gumma. Hon levde på mitten av 1800-talet

i Finland och sades ha gåvan att bota sjuka och stilla blod med både växter och andra metoder. Lusiina som hon hette, behandlade både böldpest och andra sjukdomar med olika avkok, medicinalväxter och svampmögel från ruttnade gärdsgårdsstörar. Hon kunde också göra magiska snörningar med ullgarn om folk blödde. Oj, vad jag hade önskat kunna prata med henne om det och tänk om det hade funnits nedskrivet någonstans. Men kanske var det så att hennes kunskap ändå bevarats som tyst kunskap, som fått vila i glömska genom generationer och nu påkallat sin uppmärksamhet genom mig? Att det nu var rätt tid och att jag var redo att förvalta hennes arv här och nu? Tanken var hisnande!

TILLBAKA TILL DEN där morgonen och texten jag läste om utbildningen till att bli Botanisk Aromapedagog. Hela min kropp vibrerade och hjärtat sjöng JAAA! Ett knapptryck senare och drömmen hade satts i rörelse. Det är nu 5 år sedan jag började vandra den botaniska vägen och jag har inte ångrat en sekund. Att växter både har läkande och välgörande gåvor är jag nu helt övertygad om. Dess både fysiska och själsliga egenskaper är något jag använder mig av dagligen. Dels i form av eteriska oljor, dels genom växtoljor, hydrolater och helande råvaror i min kost.

VARJE FÖRSOMMAR längtar jag efter att få komponera min egen örtträdgård och nyfikenheten är stor att lära mig än mer om örter och örtterapi. Det är som att Lusiina finns i bakgrunden och uppmuntrande pushar mig att gräva vidare. Ibland under meditation eller i drömmen får jag meningar på finska, som jag inte kan tyda. Jag vet att det är hon och jag känner att hon på sitt sätt påverkar mig att utvecklas. Det känns så tryggt och fint.

SOM AV EN HÄNDELSE har jag också för två år sedan börjat skriva på ett manus om en liknande historia som min och min farfars farmors. Det är

så spännande att få följa och där finns ännu mer magi att hämta. Vi har inte bråttom. Det som ska komma på pränt gör det och jag väver in både hennes arv och gåvor och mina kunskaper om helande och så lite kärlek såklart.

ATT VÄRNA OM mig själv och vår natur är för mig självklart. Att leva mer ekologiskt, välja bort syntetiska produkter och att utveckla mitt DIY-tänk hoppas jag kan inspirera andra. Jag har också i min webbkurs Dofternas Magi delat mer om min kunskap, om du blev lite nyfiken.

Vad får du för tankar och känslor? Vilka starka kvinnor har gått före i din historia? Har du ett arv att förvalta?

Varför inte sätta dig en stund i meditation och kalla på dem. Låt någon eterisk olja och en kristall hjälpa dig att stärka kontakten med dina förmödrar. Hur du gör delar jag i rutan nedan. Varmt lycka till och låt oss njuta av all tyst kunskap som finns tillgänglig för oss som längtar. Varm kram, Sanne

LOCKA FRAM DIN TYSTA KUNSKAP

Droppa en droppe vardera på en bomullspad: Myrra (som bär urmodern och urkvinnans kraft) Cistus (som delar med sig av den stora visdomen och ger klarhet, förståelse och fokus)

Dofta sedan på blandningen innan och under meditationen och låt dig färdas långt, långt bort.

Kristallen Förstenat trä i din hand hjälper dig att jobba med jordenergin och sägs kunna ge minnen från tidigare liv.

Free • nr 3 | 47 | maj–juni • 2024
Foto: Istock

KINESISK ASTROLOGI – En uråldrig visdom

Energi genomströmmar allt. Hur kan vi använda den energin som finns runt oss och inom oss på bästa sätt? Hur kan vi bli medvetna om våra förutsättningar och utmaningar för att skapa balans i våra liv och undvika energiförluster? Hur påverkar tidens energi oss? Hur kan vi använda den energin så gynnsamt som möjligt? Med ditt födelsedatum tar jag fram ett Astrologram för att göra dig medveten om de energier som var närvarande när föddes. Tillsammans ser vi över hur du kan använda den kunskapen till din fördel.

Om detta väcker ditt intresse kan du kontakta mig på tel: 076-347 44 71

Lena Brito

Stjärnfrö – Kinesisk Astrologi och Feng Shui

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov 08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min

www.önskestjärnan.se

Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

Vendelas

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17

08-505 236 40 fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!”

– Vendela Cederholm

Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

Boka tid med Karin Boka tid med Karin Rikta kameran mot Rikta kameran mot QR-koden QR-koden

Boka tid på telefon? Boka tid på telefon?

Onsdagar

Sverige turné 2024

Seans / Kurser Seans / Kurser

Mediumet Mediumet Pehr Trollsveden & Karin Pehr Trollsveden & Karin

Boka biljetter i din stad via länken eller QR-koden Boka biljetter i din stad via länken eller QR-koden www.ticketmaster.se/artist/pehr-trollsveden-karin-dahlqvist-biljetter/930318 www.ticketmaster.se/artist/pehr-trollsveden-karin-dahlqvist-biljetter/930318 www.karindahlqvist.se www.karindahlqvist.se

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING
STJÄRNREGN Tarot & Medial vägledning Djurkommunikation Öppettider 08.00–01.00 varje dag www.stjarnregn.se 0939 1943
kl 10:00-13:00 Onsdagar kl 10:00-13:00 073-0239102 073-0239102
Telefonbyrå

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

En ständig kamp

FRÅGA Hej Benny! Barnens pappa och jag har levt skilda åt i 13 år. På grund av hans psykiska ohälsa och brist på föräldraansvar har socialen varit inkopplad i många år. Det känns som att jag för en ständig kamp för barnens bästa. Jag lever själv och det tar på krafterna att inte ha någon att dela ansvaret med. Att inte ha någon som avlastar när barnen mår dåligt, är arga, frustrerade eller kämpar med sina egna känslor. Eller när jag själv inte orkar hålla ihop.

Det gör ont när barnen inte ser sin pappas brister, är lojala, blir medberoende och växer upp i en osund miljö. Jag gör vad jag kan för att de ska må bra men gör jag tillräckligt? Vad mer kan jag göra?

Det är en utmaning att leva själv och bära allt på sina axlar när livet serverar lite för många bördor. Jag saknar någon att hålla i hand när livet stormar, jag orkar inte längre vara ensam och stark, men det är det enda jag är.

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Svårt att förstå varför det blir så här

FRÅGA Hej Benny! Jag har förlorat en av mina älskade katter och är så fruktansvärt ledsen. Hon fick bara bli 3 år innan hon blev påkörd. Det är så svårt att förstå varför det blir så här. Hon var så speciell och det kändes som att vi mötts i ett tidigare liv. Kan hon ha varit något av mina tidigare älskade djur? Kan du på något sätt se varför denna olycka hände?

Jag förstår att vi ibland behöver lära av händelser som gör fruktansvärt ont i oss och att det ingår i livet, men det här är bland det värsta jag upplevt. Nu undrar jag om jag någonsin igen vågar ta till mig och älska ett djur så mycket?

BENNY SVARAR Kära Ledsen katt-matte. Beklagar din sorg när ett älskat husdjur som en katt går in i själen. Och speciellt vissa av dem kommer närmre ens hjärta och själ och så är det med denna katt som du saknar så mycket nu. Ni kommer att mötas igen i detta liv. För denna katt kommer att inkarnera igen i nära tid. Olyckan var tyvärr dess väg i

Ett liv med många utmaningar

FRÅGA Hej Benny! En manlig vän som jag var på väg att utveckla en kärleksrelation med bröt plötsligt kontakten. Kommer han tillbaka? Eller ser du någon annan man? Har haft ett liv med många utmaningar, även ekonomiskt. Ser du vad jag kommer jobba med framöver? Är det gynnsamt att börja studera igen?

K.M.

BENNY SVARAR Kära Catharina. Såklart du inte ska vara ensam att bära denna stora börda som dina barns pappa ger dig. Som vi vet har han psykisk ohälsa och självmedicinerar. Jag vet att du kommer att möta en man som stöttar dig och hjälper dig med barnen samt att barnens pappa kommer att gå in på behandling för sitt missbruk och sin psykiska ohälsa. Läka och bli en bättre förälder med mer ansvar för sina barn. Så med tiden kommer familjen att läka och det är ni alla värda. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära K.M. Nej tyvärr ser jag inte att han kommer tillbaka just nu. Men kärleken öppnar sig med en annan man och då kommer han att vilja komma tillbaka. Vad bra att du har utvecklats mycket på många plan så även ekonomiskt. Även känslomässigt och hälsomässigt i viss form. Ekonomin kommer att bli bättre i framtiden. Kan tyvärr inte säga vad du ska jobba med. Måste träffa dig i så fall. Visst är det gynnsamt att studera och du kommer att göra det också. Lycka till. Kram Benny

Ledsen katt-matte

detta liv. Jag kan bara säga att det är mycket svårt ibland att förstå vad man ska lära sig av sådana upplevelser. De är ju så smärtsamma.

Man förstår hur mycket man har älskat djuret när det lämnar jordelivet. Beklagar än en gång din sorg och lycka till när katten kommer tillbaka. Kram Benny

Har börjat känna en längtan ...

FRÅGA Hej Benny! Jag lämnade en relation i höstas när jag till slut fick upp ögonen för att det som började så bra med tiden blivit en destruktiv relation. Tänkte därefter att nu ska jag leva själv, det blir bäst så. Men har börjat känna en längtan ... fast är samtidigt rädd för att träffa ”fel man” igen. Vet att det inte finns, då man lär sig och utvecklas även i jobbiga relationer, men det skulle vara fint att träffa ”rätt”. Vad kan du se om detta? Maria

BENNY SVARAR Kära Maria. Man måste vara modig för att våga älska. Inte minst efter dina upplevelser i destruktiva relationer. Du har vuxit själsligen nu och tittar åt ett annat håll. Så både du och mannen du kommer att träffa är modiga. För även han har haft liknande erfarenheter. Men ni läker tillsammans. Och det blir positiv karma av denna relation som är kärlek på riktigt. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 3 | 49 | maj–juni • 2024

KURSER • UTBILDNINGAR

Sommarkurser vid havet, Gullnäsgården

Ta hand om dig själv och ladda dina batterier! Mycket naturskönt på Tjärnö, Strömstad. Erfarna kursledare. Kurser i Aktiv avspänning, andning, egenvård, mindfulness, yoga, meditation, läk-dig-självretreat samt stuguthyrning. Volontärplats. Vegetariskt. Kock sökes. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Mer information www.gullnas.se

Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Ljusets Gåva

Jag har varit medial sedan barnsben och använder mig själv som kanal för att få budskap från andra sidan. Är Cert. Medium & Helhetsterapeut och Cert. Tarotmästare. Mina tjänster: husrensning, seanser, tarotläggning, tidigare liv, andekontakt, healing. Privatsittning samt telefonsittning. Även kurser. Jag är verksam i Vansbro, Borlänge, Falun, Mora, Orsa, Älvdalen i Dalarna. Välkommen att kontakta mig!

Britt-Marie Eriksson, 076-894 95 78 bitte10@hotmail.com · FB: Ljusets Gåva

Må bättre med instapsykologen Henrik

Det ska inte vara krångligt att må bättre. Det vill instapsykologen Henrik Wiman förmedla till sina hundratusentals följare på Instagram och läsare till sin nya bok ”Det ska inte vara krångligt att må bättre – Handbok för tuffa dagar och ett lyckligare liv”. Med enkla budskap, tydliga bilder och konkreta råd vill han hjälpa människor att hantera stress, ångest, oro, översvallande känslor, destruktiva tankar och livskriser. Det okrångliga är att du för att må bättre kommer långt med förhållandevis enkla beteendeförändringar och vardagsrutiner.

Slagrutan del 3

I serien om slagruta berättar Eva Svensson nu om naturväsen som hon och andra haft kontakt med, hjälpt och fått hjälp av i många år. De har speciellt arbetat med de riktigt stora trollen som har en central roll i naturen. Slagrutan används för att visa var de är, hur de ser ut och även kommunicera med dem när det inte alltid går att få fram all information genom att själv se och prata. Eva berättar om en del av sina många upplevelser med luft-, jord-, vatten- och eldväsen, till exempel bergatroll, platsdevor, skorgsrå, stortroll, drakar och stora luftväsen.

Färgers helande kraft – magi

eller biologi

Tack vare det solljus som belyser vår jord skapas ett spektrum av underbara färger. En del av färgerna kan vi tydligt se, en del interagerar våra fysiska energier med, en del uppfattar vi eteriskt och intuitivt. Utan ljuset och färgerna vore vi ingenting men förstår vi egentligen vilken värdefull kraft som gömmer sig bland nyanserna? Följ med när Maria Nylow berättar om färgernas betydelse i kläder, kristaller, föda, eteriska oljor, ljus …

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 180 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Mediumförbundet stöttar andliga branschen

Mediumförbundet har under ett par år hunnit etablera sig och är en icke-vinstdriven organisation vars syfte är att stötta branschen och att bedriva utåtriktat informationsarbete. ”Vi vill ge en positiv bild av andlighet och mediumskap”, säger Camilla Elfving och MariaTherese Bohman Agerhill, initiativtagarna till Mediumförbundet. ”Det har varit för mycket spök- och demontro, konspirationer och allmänt flum. Vi behöver prata etik och lyfta forskningen inom parapsykologi.”

Närvaron – din gudomliga eviga essens

Ditt ursprung är gudomligt. Du är sprungen ur en gudomlig intelligens. Vi är alla en del av denna högt vibrerande existens. Cecilia Åkesdotter har i över 30 år utforskat vår gudomliga natur. Hon är författare till självhjälpsboken ”Heartfulness” och har föreläst i 25 år för öppna grupper och näringslivet. I nästa nummer ger hon dig fem enkla, men kraftfulla tekniker för att komma i kontakt med din gudomliga källa. Du inspireras också väva in din närvaro i livet för att uppleva sann glädje. Välkommen att bli påmind om det du redan vet!

RADBANDET
99 :-/st www.paneter.se l 08-440 76 76
FYNDA VEGOBÖCKER FÖR
Skanna qr-koden för att se alla reaböcker! Priserna gäller t o m 2024-07-31 så länge lagret räcker.

Returadress: M Sjölander AB

sierska.se

Du kan även betala direkt med betal/kreditkort!

När du ringer till mig, Charlotta ,så ringer du till ett medium som har varit medial sedan barnsben ,har stark intuition och känsla samt spått i tarotkort sedan 34 år bakåt.

Din fråga kan vara allt mellan himmel och jord. På din fråga lägger jag en tarotstjärna och ser vad just du får för svar samt känner in vilka ord på vägen du ska ha på din livsväg. Tarotstjärnan är som en karta och mitt redskap. Och även Super Seven kristall kulan , med 7 mineraler i, healar jag dig med.

Dessutom använder jag mig av dina och mina guider för att se och finna den stig du ska gå på. Jag ger dig verktyg och siar om din framtid, dåtid och nutid inom kärlek, relationer, jobb och pengar. Jag samarbetar med ärkeänglarna och vill du ha healing under samtalet så kan jag ge dig det med min stora super Seven stone kristall. Jag har arbetat som spirituell relationscoach , parterapeut och med sorgbearbetning i många år och kan ge dig värdefulla råd på vägen för lyckligt liv och lyckliga relationer.

DIREKTKOD 420

Hej! Jag heter Charlotte. Jag tolkar tarot och använder min mediala förmåga för att vägleda dig Jag kan hjälpa dig att finna borttappade saker och djur. Tillsammans gör vi det. Välkommen

Hej och varmt välkommen till Mia! Jag är medium och spirituell healer utbildad på Arthur Findlay College i England. Mina gåvor har jag haft sen jag var liten.

Som en typisk vädur och dessutom tupp i det kinesiska horoskopet, är Gilla ärlig och ganska rakt på sak! Jag tycker om människor! Jag är starkt intuitiv och känner snabbt in vad andra behöver!

Hej och välkommen.

Mitt namn är Staffan. Står du i ett vägskäl eller har du kört fast med något i ditt liv? Tveka inte att höra av dig. Det finns alltid en väg förbi hindret. Du kanske bara behöver samtala eller bolla någon idé.

Direktkod 325

Jag heter David, som medium känner jag av din livssituation, vad som kommer och hur du går vidare i dina relationer, kärlek, sorg, barn vänner, djur, jobb eller ekonomi.

Mitt namn är Lena. Som medium hjälper jag dig till insikt av din livssituation och framtid. Varmt välkommen att ringa mig.

Direktkod 260

Hej, jag heter Mary! Jag är djupt intuitiv och är en stark kanal för de högre dimensionerna. Jag har lärt mig mycket genom min egna starka andliga resa och älskar att vägleda andra i hur man kan accelerera den inre resan

Hej, Mitt namn är Christina Maria. Jag är klarseende och klarkännande och utbildad Reiki Master. Healing arbetar jag inte aktivt med men det verkar ske automatiskt när jag arbetar med tarotkorten.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.