Free nr 4 juli–augusti 2023

Page 1

Att

Hans Zingmark

Greenleaves

10 frågor till Hjärtats Livsharmoni

den andliga frihetens väg

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET FRIEX Årgång 41 (236:e utgåvan) nr 4 juli–augusti 2023 free.se din ledstjärna Celebrera: Internationella Nelson Mandela-dagen 18 juli! Seger & Soleil Fri vägledning Jai Thornell Fri kraft Benny Rosenqvist Fråga vårt medium Vinn! Orakelkort & böcker
Henrik Beyer Kris leder till andligt uppvaknande
Maria Magdalena från sköka till helgonförklarad
Eckankar utforska medvetandet
Nära döden-upplevelser en väg till uppvaknande

Vi kan ju alltid prata om vädret

Hans Zingmark är den förste läkaren i Skandinavien som har publicerat en kvalitativ studie om nära döden-upplevelser i samband med hjärtstopp.

20 28 34

Kris kan leda till andligt uppvaknande. För hälsovetaren och författaren Henrik Beyer väcktes de stora livsfrågorna mitt i karriären i samband med en relationskris.

Medvetandet – Ulf Bohman och MariaTherese

Bohman Agerhill har besökt Arthur Findlay College i England för att medverka på en kurs i att utforska medvetandet.

Eckankar är en religion som beskrivs som den andliga frihetens väg. Stig Ollmar, präst inom Eckankar Sverige, berättar mer om vad Eckankar innebär.

Maria Magdalena är en universell ledare, rosens mästare, andlighetens nyskapare, religionernas befriare och en av de viktigaste feminina ledarna i historien. 42

5 FRI SIKT Korta notiser och nya rön

7 FRIMODIGT Greenleaves Andersson

9 FRI ZON Produkter – Free tipsar!

11 FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar!

39 FRI KRAFT Jai Thornell coachar

47 FRI VÄGLEDNING Seger & Soleil vägleder

49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor

10 24 27 45 50

BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER/UTBILDNING

RESOR

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

RADBANDET

Omslagsbild: Yellowj (shutterstock.com)

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

FREEmagazin

Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nu är sommaren här och vi svenskar gillar ju att prata om vädret, framför allt på sommaren, så varför inte … När jag skriver det här är det mitten på juni och vi har ett högtryck med värme uppåt 30 grader – underbart säger jag, och det gäller att passa på att njuta, man vet aldrig vad resten av sommaren har att bjuda på. Tyvärr har ju regnet lyst med sin frånvaro så just nu är det torrt, alldeles för torrt.

För att följa upp lite av det jag pratat om tidigare så kan jag rapportera att min lilla odling har börjat bra. Halva köket fick agera växthus innan jag kunde flytta ut gurkorna och tomaterna. Jag gav upp till slut och flyttade ut dem, egentligen för tidigt, men det gick vägen tack och lov och den 15 juni fick jag skörda den första gurkan. Lycka! Det största nöjet för mig är nog ändå att dagligen få följa hur det växer, den där känslan när jag ser det första tecknet på att något är på gång – samma känsla som med svampplockning, först ser man inget och sen är där plötsligt massor. Det gör mig nästan lite fånigt glad!

Desto sämre har det gått hittills för andelsbiodlingen. En tuff vinter för andelssamhällena och brist på regn har gjort att skörden försenats. Senaste status var att vi alla behövde göra regndansen om det ska bli någon honung i sommar. Jag ser förstås fortfarande fram emot att få göra ett besök oavsett om det finns någon honung att hämta.

Nu hoppas jag på en fortsatt bra sommar med gynnsamt väder för alla, det vill säga en sommar med sol, värme och lagom med regn, helst på kvällar och nätter.

Om det nu känns som att du läser en ledare i en trädgårdstidning så är så inte fallet – här i Free skrivs det om allt som får oss att må bra. Vädret påverkar ändå rätt mycket hur vi mår och trädgårdsarbete och odling kan faktiskt göra oss lyckligare.

Ta nu med dig tidningen till din favoritplats för att i lugn och ro botanisera bland allt som erbjuds – 52 sidor fullmatade med inspiration och intressanta artiklar. Trevlig läsning!

Jag tar nu semester och önskar dig en riktigt skön sommar!

Marie Sjölander, chefredaktör

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

M Sjölander AB

Blåsenborgsvägen 2

794 33 Orsa

E-post info@free.se

Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Prenumeration

Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare

Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst

Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning

Tryckeri

V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper.

ISSN 0284-429X

SVANENMÄRKET

Om Free

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 41 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

INNEHÅLL REPORTAGE ANNONSSIDOR FREE.SE FACEBOOK NYHETSBREV Free • nr 4 | 3 | juli–augusti • 2023
Trycksak 3041 0189
14
Energifyllda smycken & stenar · Fantastiska klangskålar & vindspel · Fina meditationskuddar Vackra kristaller · Aromaterapi med diffusers & eteriska oljor · Orakelkort & tarotkort för vägledning Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75 · vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–16 www.regnbagens.com Webbshop! www.regnbagens.com regnbagensbooks regnbagensbockersmycken Butiken är välfylld med:

fri sikt

nyheter • event Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Växtbaserade kostråd gynnar njursjuka

Personer med njursjukdom uppvisar en förbättrad njurfunktion om de följer växtbaserade kostråd jämfört med sådana som innehåller kött. Detta enligt en litteraturgenomgång som publicerats i tidskriften BMC Nephrology.

Även om mer forskning behövs, är forskarnas slutsats att denna genomgång visar att växtbaserade kostråd kan förbättra njurfunktion och fördröja sjukdomsförloppet hos personer med njursjukdom. (lakareforframtiden.se)

Förbud mot pälsdjursfarmning

Ett lagförslag om att förbjuda uppfödning och dödandet av djur för päls har i juni röstats igenom i Litauens parlament. Om allt går som planerat sker den tredje och sista röstningen i september, vilket kan skona en miljon liv per år. Djurens Rätt applåderar Litauen för att de snart ser ut att bli det 20:e europeiska landet med någon typ av förbud mot pälsdjursfarmning.

(djurensratt.se)

Var femte svensk tror på paranormala förmågor

Enligt en ny undersökning från SOMinstitutet på Göteborgs Universitet har det visat sig att 21 procent av den svenska befolkningen tror på paranormala förmågor. I undersökningen har de frågat om man till exempel tror på att det går att få kontakt med andevärlden, att man kan spå sin framtid med tarotkort och att man kan läka någon genom att överföra energi från händerna. (sverigesradio.se)

C-vitamin – Den strålande försvararen

C-vitamin har visat sig vara en verklig hjälte för huden.

Denna antioxidant bekämpar effektivt skadliga fria radikaler och främjar produktionen av kollagen, vilket ger huden spänst och elasticitet. Du hittar extra mycket C-vitamin i röd paprika, grape, apelsin och jordgubbar.

E-vitamin – Den näringsrika fuktgivaren

E-vitamin är känd för sina fuktgivande egenskaper och förmågan att skydda huden mot skadliga miljöfaktorer. Denna antioxidant stärker hudbarriären och hjälper till att förhindra torrhet och bevara hudens smidighet. E-vitamin hittar du främst i solrosfrön, mandlar och hasselnötter, spenat, mangold och grönkål.

Q10 – En katalysator för ungdomlighet

Q10 fungerar som en katalysator för cellernas energiproduktion.

När vi åldras minskar nivåerna av naturligt Q10 i vår hud, vilket kan leda till förlust av elasticitet och uppkomsten av rynkor och fina linjer. Du hittar främst Q10 i sesamfrön, pistaschnötter, fisk och äggula.

(www.holistichealthacademy.se)

FREES INSPIRATÖR JUST NU

”Det är en gåva att få sprida kunskapen om homeopati”

MONIKA S SWÄRD, Dipl. Homiatriker. Driver skolan Phenix-Homeopati akademi.

Vem är Monika och vad gör du?

– Jag vill inspirera till att det finns en läkemetod som ger läkning av sjukdomar och besvär. Metoden heter förstås homeopati och den stödjer även den personliga utvecklingen.

MIN RESA att hitta mitt yrke som homeopat började på ett Ashram i Indien. Efter veckors mediterande och sökande efter min yrkesuppgift i livet kom jag fram till: Att läka sjukdom innebär att bryta mönster på alla plan i en människa. För att uppnå det så behövs det endast ett läkemedel åt gången. Det läkemedlet ska i sin tur överensstämma med allt som den individen upplever som en begränsning och alltså kan bli läkt.

Det här var år 1988 och med den insikten reste jag hem till Sverige och började botanisera kring läror och läkekonster och hade inte en aning om vad jag sökte.

Till slut så hittade jag en utbildning till Dipl. Homiatriker vid NMF-education, en 4,5 års lång utbildning i Sköndal. Utbildningen innehöll den nödvändiga basmedicinen och de stora alternativmedicinska behandlingsmetoderna. Så jag tänkte att där borde jag ju kunna finna vad jag söker. Efter studier i medicin, akupunktur, massage, koppning, zonterapi och andra terapimetoder så började undervisningen i homeopati och läran av Samuel Hahnemann. Där fick jag svaret på det jag sökt efter under så lång tid. Jag visste då att det var homeopati jag skulle arbeta med under resten av mitt liv.

DET ÄR EN GÅVA att få sprida kunskapen om homeopati – en läkemetod som är klimatsmart, miljövänlig och inte utför några djurförsök. Att få se människor och djur blomma fram under behandlingens gång, till sin sanna essens och naturlighet, samtidigt som symptomen försvinner och sjukdomar läker.

Sedan insikten i Indien har jag arbetat med homeopati enligt Samuel Hahnemanns lära i mitt dagliga arbete. År 1997 började jag undervisa i ämnet och sedan 2012 driver jag skolan Phenix-Homeopati akademi. Jag skrivit artiklar i ämnet och några böcker. Min senaste bok ”Simile – den bortglömda läkekonsten” finns presenterad i det här numret av Free och du har även chans att vinna den.

Läs mer www.phenix.se

Se Fritt val sid 11 samt annons sid 12.

Free • nr 4 | 5 | juli–augusti • 2023
3 näringsämnen som ger din hud nytt liv och lyster!

frimodigt

Greenleaves Andersson

Hjärtat’s Livsharmoni

”Healing var min väg framåt”

1. Vad jobbar du med?

– Jag driver företaget Hjärtat’s Livsharmoni. I mitt företag arbetar jag som Spirituell healer, Drömterapeut/Drömtolkare, Medium och Djurkommunikatör.

2. Varför valde du det?

– Enkelt uttryckt: Jag valde det för att jag fann en väg bort från mediciner (astma och allergi) som gjorde mig ändå mer sjuk på olika sätt. För att från början följa min kropp som berättade på ett väldigt tydligt sätt att healing var min väg framåt i livet. Nu har jag varit medicinfri i över tjugo år. Så jag är väldigt tacksam för min kropps tydliga signaler.

3. Vad ger det till andra?

– Spirituell healing ger lugn, avslappning, bättre hälsa genom att släppa på blockeringar. Kroppens och livets egen historia frigörs, så det som är undanstoppat kommer upp till ytan och kan bearbetas. Healing är också en otrolig väg till personlig och medial utveckling, vilket gör livet både mer intressant och välgörande.

Om Greenleaves

Namn: Greenleaves Andersson.

Familj: Min man och tre katter, två utflugna barn och barnbarn.

Astrotecken: Skorpion.

Min inspiratör: Louise L Hay och naturen.

Gör jag helst: Samtalar med människor, fotograferar och skapar i trädgård, ord och bild.

Bästa bok: Delad första plats ”Du kan hela ditt liv” med Louise L Hay och ”Nionde insikten” med James Redfield

Motto: Att finna glädje i det lilla.

Dold talang: Älskar att tapetsera.

Aktuell med: Tvåårig Spirituell Healingutbildning.

Kontakt: www.greenleaves.se

Se annons på sid 31.

4. Lever du som du lär?

– Ja, det gör jag i det stora hela, men visst finns det alltid förbättringar att göra och skapa. Jag är inte bäst på rutiner det kan jag erkänna, vilket ofta märks i mina olika sociala flöden. Men det beror säkert på att jag är lite tveksam till rutiner. Att de kan bli en låsning i stället för en hjälpreda.

Jag har ett nära samarbete med mina andliga guider och under alla dessa år som vi har jobbat dagligen tillsammans på olika sätt, så finns ju också det stöd och hjälp som jag behöver. Det hjälper mig att leva som jag lär. Men jag skall inte säga att det är enkelt, bara självklart.

5. Vad säger du om healing?

– Jag älskar healing, det är ömhet, närhet, kärlek, välgörande, behövligt, villkorslöst, innerligt, ger oss perspektiv på livet, närhet med alltet och ett val till en annan form av behandling för hälsa.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig?

– Jag är kär i alla de delar som jag jobbar med, men jag älskar den spirituella healingen och allt med drömarbetet.

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– 1. Stanna upp – använd ställtid 2. Lyssna på dig själv innan du skriker och dör inom dig.

3. Gå ut i naturen och bara var, ta med dig en bok eller bara sätt dig ner och meditera, även på vintern. 4. Träna något som du själv tycker om, för träning ”bara för att” kommer inte att ge dig det du behöver. 5. Sjung för hela hjärtat oavsett var du är eller vem du är, det är din röst och den är till för att användas. 6. Dansa – för din kropp älskar beröring, rörelse och musik – välj din favorit, det går utmärkt att dansa även till klassiskt.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Frihet, att kunna styra över mitt eget liv på olika sätt. Livet är för kort för att låta sig kontrolleras.

9. Vad är kärlek för dig?

– Stor fråga! Men, kärlek för mig är när någon lyssnar och visar att dom bryr sig. Det är känslan av gemenskap när jag arbetar mot ett mål tillsammans med andra, eller bara är i närvaro med andra människor, djur eller i naturen. Kärlek är när jag får tröst och hjälp av en vind, en fågel eller en ängel till medmänniska så jag finner min väg om jag är vilse eller trött. Kärlek är Guds/Gaias kärlek som är totalt villkorslös, omfamnande, varm och stor som universum och bortom, den är allt. Kärlek är när jag är med mig själv och jag hör mig skratta, känner hur jag njuter av livet och bara är med mig och alltet. Jag skriver på en bok i ämnet, men jag vet inte om eller när den blir klar.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Det får bli två livsfrågor: Jag ber läsaren att fundera över var du lägger din tid – för när vi väl ska avsluta våra dagar så är det ju tiden som är livet, och ingen av oss vill känna att vi slösat bort vårt liv.

Jag ber också Frees läsare att fundera över vilka mönster/strategier som du bär med dig, som gör att du inte uppnår de resultat vare sig i relationer eller jobbmässigt som du skulle kunna och vill. Utan det blir som att du sätter fälleben på dig själv.

Free • nr 4 | 7 | juli–augusti • 2023
Upptäck det fantastiska Frekvensredskapet iTeraCare! ERBJUDANDE! 1 st distanshealingsession GRATIS för Dig, privatperson eller terapeut (t o m 1/9) Läs mer på www.christinamaria.se Köp frekvensredskapet av oss, få support för Ditt användande och/eller skapande av business/inkludera i din praktik! Christina Maria Bladh 072-222 15 15 Åsa Pellas 072-211 66 80 Frekvensapparat med terahertzfrekvens, kvantteknik och optisk kvarts. Revolutionerande nyhet inom hälsobranschen!

fri zon

prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Unika muggar Skön sommarfavorit

Sarong från Bali med lyckomyntsmotiv. Sarongen är en lätt och luftig sommarfavorit och används kanske mest som omlottkjol eller klänning, men den kan även förvandlas till andra plagg. Perfekt att ha med sig till stranden då den torkar snabbt. Finns i 4 olika färger och storleken är 155 x 120 cm. MER INFO www.amuletten.net

Ca-pris: 209:–. Annons på sid 10.

Spelet med

oändliga möjligheter

Ödesgudinnornas stavar är ett spel med oändliga möjligheter – förutom att spela det kan man använda det till att göra readings för sig själv och för andra, dra en stav för dagen eller t ex använda vid en middagsdukning och diskutera kring orden. Spelet innehåller 6 stavar för varje chakra (ord och färg) och även en siffra. Häfte medföljer hur man kan tyda dem men självklart så kan man även själv känna in betydelsen. Handgjort spel skapat av Marina Thorzelius, så varje spel är unikt. MER INFO IG @odesgudinnornas_stavar

Ca-pris: 555:– . Annons på sid 24.

Olja från

Moringaolja är en kallpressad 100 % ren, naturlig olja för kropp och knopp. Den näringsrika oljan återfuktar och förbättrar hudens elasticitet, hjälper till att reparera skadade hudceller och minska fina linjer och rynkor – perfekt som after sun. Reglerar talgproduktionen och kan hjälpa vid olika hudproblem. Går lätt in i huden utan att lämna en fet känsla. Kan även användas som massageolja och ge näring till håret.

MER INFO www.ingridk.com

Ca-pris: från 195:– (50 ml). Annons på sid 27.

Harmoni, kärlek & lycka

Kristallolja Glädje. Roller fylld med grön aventurin, naturlig basolja och eterisk olja med lavendel och kamomill. Kombinationen av oljor och grön aventurin bildar ett behagligt lugn och harmoni hos bäraren.

Kristallerna sägs dra till sig både kärlek och lycka vilket gör denna olja utmärkt att använda sig av under dagen. Rolla t ex på handleden, halsen eller pannan.

MER INFO www.andekvarts.se

Ca-pris: 129:– (10 ml). Annons på sid 19.

handens närvaro

Muggar handdrejade av Ganga Roslin Bladh. Alla muggarna har sitt eget unika uttryck, med något varierande storlek och form. Passar alla drycker och är behagliga att hålla i. Lätt turkos glasyr. Muggarna säljs i boxar eller enligt beställning. Finns i tre olika storlekar. Stora (latte) ca 2,5–3dl. Mellan ca 1,25–2 dl. Små (espresso) 50–60 ml.

MER INFO www.ganga-art.com

Ca-pris: från 150:–. Annons på sid 10.

Ny fräsch energi

Eukalyptus Smudge. Eukalyptus är frisk och renande – passar bra när du vill tillföra nya rena energier. Eukalyptus är även stärkande och ökar koncentrationsförmågan. Denna variant av smudgebunt är ca 10 cm lång och väger ca 20–25 gram. Buntarna kan förstås variera lite i utseende, storlek samt vikt.

MER INFO

www.balansbutiken.se

Ca-pris: 65:–. Annons på sid 13.

Återfuktar!

Som godis för läpparna

Sierra Bees läppcerat är ett ekologiskt cerat som med sitt innehåll av bland annat kallpressad olivolja, bivax, solrosfröolja och GMO-fri E-vitamin återfuktar och gör dina läppar mjuka och lena. Finns i 8 olika sorter: Vanilla, Shea & Argan, Cocoa butter, Tamanu & Tea tree, Natural, Mint, Pomegranate och Honey.

MER INFO www.stengarden.com

Ca-pris: 35:–. Annons på sid 10.

Free • nr 4 | 9 | juli–augusti • 2023
”mirakelträdet”
BAZAREN Free • nr 4 | 10 | juli–augusti • 2023 Trädgårdshomeopati www.bladhtradgard.com Konst & keramik med själ www.ganga-art.com HEALING · MEDIAL VÄGLEDNING · BOK · TAVLOR MÅLERIKURSER VID SILJAN STOCKHOLM · RÄTTVIK · DISTANS Catrin Skött 076-246 46 39 · catrin@sehelalivet.nu · www.sehelalivet.nu

fritt val

sett • läst • hört Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

ANDLIGA GUIDER & ÄNGLAR Solkarina Sinnligkunskap. Danskt band, 194 sid. Annons på sid 24.

Medial utveckling

I boken delar Solkarina med sig av sina hemligheter och tekniker för att lätt etablera kontakt med andevärlden. Du lär dig bl a att kontakta andliga guider och änglar för att ta emot information från dem. När du arbetar med energiavläsningar så lär du dig också mer om vilka guider och änglar som följer med dig och andra. De fyra karmiska nivåerna och våra 12 chakran gås även igenom, och mycket mer!

MER INFO www.kosmiskkunskap.se

SOULSTYLING BY MARINA

THORZELIUS

Marina Thorzelius BoD.

Inbunden, 132 sid.

Annons på sid 24.

Bli ditt eget trendorakel

I boken inspirerar Marina dig till hur du kan använda dig av färger, former, dofter och kristaller som ett steg i din egen personliga utveckling. Hur du med hjälp av dina kläder, inredning, makeup, smycken och dofter kan stödja dig själv. Så lär känna dig själv ännu bättre genom kroppstyper, chakran och element. Boken är en hyllning till den feminina energin, att söka inåt för att finna svaren vad som är bäst för dig just nu.

MER INFO www.kosmiskkunskap.se

TA PAUS.NU – allt du behöver finns inom dig Helen Johnson Mindboozt Publications.

Häftad, 88 sid.

Annons på sid 13.

Dags att ta en paus?

Om du ofta går på autopilot, är trött, sliten, deppig och inte känner glädje över det du har. Då är det dags att göra något åt det. Att ta en paus från sin vardag och det liv man har är inte alltid så lätt. Genom att läsa den här boken får du en insikt i vad du behöver för att må riktigt bra och kunna leva ditt liv mer närvarande. Hitta nya sätt att fungera i ditt liv. Ett liv som alla är värda att få njuta av. MER INFO www.mindboozt.se

Rymdäventyr för barn

PÅ RYMDÄVENTYR

MED YOGOBIDA

Ulf Bohman

Aware Production.

Ljudbok 1 h 36 min, e-bok.

Annons på sid 27.

BETEENDEVETAREN

SOM BLEV SCHIZOFREN – en berättelse om psykisk ohälsa … Christina Skagert

Recito Förlag. Danskt band, 161 sid. Annons på sid 13.

Psykisk ohälsa

Författaren har kommit i kontakt med och ifrågasätter starkt bl a den hierarkiskt och byråkratiskt styrda Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialförvaltningen, samt även skolan som främjar så kallad vänsterhjärndominanta kunskaper. Christina beskriver i sin bok om en andlig livsåskådning som kommer att falla på plats och om att schizofreni kan innebära att man kommer i kontakt med andevärlden. MER INFO www.litenupplaga.se

Homeopati och läkeväxter

Välkommen in till homeopatins läkekonst. En beprövad metod som utövats i över 200 år med utgångspunkt från Samuel Hahnemanns lära.

SIMILE – Den bortglömda läkekonsten Monika S Swärd. BoD.

Häftad, ca 250 sid, e-bok. Annons på sid 12.

Boken ger dig kunskaper om hur du själv kan behandla vardagliga åkommor och besvär. Ta del av homeopatins och medicinhistoriens utveckling från 1700-talet till nutid. Du får kunskap om läkemetoder från förr, olika typer av sjukdomar, livskraftens betydelse för att läka sjukdom och information om andra homeometoder. Utförliga beskrivningar och färgbilder av 25 olika homeopatiska- och växtbaserade läkemedel. Läkemedlen presenteras utifrån deras botanik, folkmedicin, homeopatisk läkemedelsbeskrivning, indikationer och doseringsanvisningar. MER INFO www.phenix.se

Berättelsen handlar om en liten pojke och hans rymdkompis Yogobida. Följ med på hisnande rymdäventyr med den spektakuläre och alltid lika glada Yogobida som tar oss med till bland annat de finurliga smådjuren Murrernas planet, den märkliga knakplaneten och de omständliga Hynernas planet. Och håll i hatten när det blir dags att besöka den ensamme Guldmannen … Barnbok 9–12 år.

MER INFO www.mithera.se

Budskap från djuren

MAJESTIC LEADERSHIP

– 8 ways to be an authentic leader Marie Herkestam

Mindboozt Publications.

Häftad, 132 sid. Annons på sid 13, 41.

Bli din egen mästare

Majestic leadership handlar om att bli och vara sitt äkta jag och leva sin själs syfte. Alltså vara hela dig i balans i varje stund. Denna bok är för dig som älskar personlig utveckling. Den är för dig som vill gå än djupare i dig själv och bli än mer autentisk och som vill leda dig själv från din själs perspektiv. När du leder dig själv från din själs perspektiv blir du din egen mästare. Boken är skriven på brittisk engelska.

MER INFO www.isannanda.se

SHAMANENS DRÖMORAKEL

Alberto Villoldo, Colette Baron-Reid

Fønix Musik ApS. 64 kort + handbok 162 sidor.

Annons på sid 23, 51.

Den heliga drömvärlden ”Shamanens drömorakel” är ett dynamiskt samarbete mellan Alberto Villoldo och Colette Baron-Reid. Bildspråket och insikterna hämtar inspiration från den shamanska drömvärlden med dess arketyper och magi i kombination med nya, moderna tolkningar. Du kommer att upptäcka mytiska landskap och andeväsen och förstå hur denna heliga drömvärld formar våra upplevelser i den vakna världen.

MER INFO www.tarotshop.se

Vinn! free.se

KRAFTDJURENS

ORAKELKORT

Pehr Trollsveden och

Lennart Abrahamsson Trollsveden.

44 kort.

Annons på sid 19.

Orakellek med 44 olika kraftdjur som ger dig ett budskap för dagen. Dra ett kort och se vilket kraftdjur som finns med dig för att hjälpa och vägleda dig där du är just nu. Isbjörnen som pryder omslaget har ett budskap som lyder: ”Du är bestämd, fokuserad och självständig. Du är väl medveten om vem du är och vart din styrka ligger. När du väl bestämt dig för någoting är du ostoppbar.” MER INFO www.trollsveden.com

Free • nr 4 | 11 | juli–augusti • 2023
Vinn! free.se

Alternativ-mässan Göteborg

2-3 september 2023 · Exercishuset, Parkgatan 35 Lör kl 9.45-18, Sön kl 9.45-17

Entré 100 kr/dag, 120 kr/2 dagar, gratis under 17 år.

www.alternativ-massa.se

Över 65 utställare! Storseanser och föredrag - många gratis. Försäljning - kristaller, stenar, tarot- & orakelkort, böcker, konst m.m. Prova på-behandlingar. Inspireras av olika alternativa terapier. Café.

T Träffa Benny Rosenqvist och Anna Strandlind och andra utställare.

Arrangörer: Susanne Swantesson, www.in-flow.se · Catarina Degerstam, www.criilona.se

Andlig Thoth-festival

Sunnansjö 4–6 augusti

Adress: Lågnäsvägen 42. Ingång från Sandviksbadet.

Parkering: Tallmogården (håll vänster efter byggnaden, backe nedåt).

Entré: 1 500 kr för samtliga dagar eller 500 kr per dag.

Program

Fredag 4 augusti

14.00–14.45 Paula Rabenius – Invigning, Klang/gong meditation

14.45–15.45 Paula Rabenius – Budskap i trance via Thoth

15.45–16.30 Charlotte Gyllbäck, Hani Alani – Kanaliserat budskap till musik

16.30–17.15 Anette Tamm – Föredrag om väsen och småfolk i hela världen

17.15–18.00 Tove Aradala – Sång

18.00–19.00 Camilla Brolin – Kanaliserade budskap från Universum

19.30–20.00 Håkan Johansson – Sång

20.00–20.45 Charlotte Rönnlund – Frigörande dans enligt de 5 rytmerna

20.45–00.00 Magnus Rabenius – Sång och Nikita Alfaro – DJ, Samtal och mys

Lördag 5/8

10.00–11.00 Tove Aradala med flera – Trummeditation – Alla med trumma hjälper till

11.00–12.00 Paula Rabenius – Budskap i trance via Thoth

12.00–12.30 Tove Aradala – Joikar

VÄLKOMMEN IN TILL HOMEOPATINS LÄKEKONST!

Boken ger dig kunskaper om hur du själv kan behandla vardagliga åkommor och besvär. Simile vänder sig till den modiga och nyfikna läsaren och de som redan har kunskap om den homeopatiska läkemetoden.

Den är för dig som vill få nya insikter och kunskaper om läkandets konst, växternas gåvor samt fördjupning i den homeopatiska läran.

NYHET!

12.30–13.00 Eva Kock – Övertonssång, Kulning

13.00–14.00 Lunch

14.00–15.00 Ann Henemo – Föredrag; Vad är en kraftplats 15.00–16.00

16.00–17.00

Brolin – Kanaliserad visdom från Universum

Kucuyu – Kosmologi med ljus- och DNA aktivering

17.00–18.00 Susanne Björck – Soundhealing med gong och andra instrument

18.00–18.45 Gillian Shaw (USA) – Kanaliserade budskap från Lord Emanuel (Jesus)

18.45–19.30 Zoë – Cosmic Language och vägledning

19.30–20.00 Håkan Johansson – Sång

20.00–00.00 Filip & André Trubaduo, Magnus Rabenius, Samtal och mys

22.00 Joel Ringberg – Eldshow

Söndag 6/8

10.00–11.00 Mahima Sound weaver Heaven and earth – En förenande ljudmeditation

11.00–12.00

12.00–12.30

12.30–13.30

Rabenius – Budskap i trance via Thoth

Aradala – sång

Monika examinerades till dipl. Homiatriker 1993 med inriktning homeopati och startade skolan Phenix-Homeopati akademin 2012. Kunskaper om läkeväxter, folktro och personlig utveckling har Monika tillägnat sig genom ett livslångt intresse och flera decenniers utbildning inom naturorienterande traditioner.

Beställ din bok eller e-bok idag på www.bod.se | www.bokus.com | www.adlibris.com

Phenixkliniken AB | www.phenix.se

13.30–14.20

14.20– 15.10

15.10–15.50

Lundmark – Transformerande healing

Svensson – Kanaliserade budskap och energi cleaning

Kock – Övertonssång, Kuling, alla får prova på

15.40–16.00 Paula Rabenius – Avslut och tack

(Med reservation för ändringar)

Föranmäl gärna intresse till: paularabenius@hotmail.com

Mer information: www.finndinkraft.se

juli–augusti • 2023

BAZAREN Free • nr 4 | 12 |
Camilla
Mustafa
Paula
Tove
Lunch
Malin
Andrea
Eva

Dagliga mail med struktur och exakta steg vad du behöver göra

Tydlighet och klarhet

Support och coaching

Erkända metoder som fungerar

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR

OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET

VI OMGER OSS MED.

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

BALANSBUTIKEN

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati

Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt

Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken

Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor

Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

TA HAND OM DIG SJÄLV

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller

Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot

Joniska tandborstar • Medveten andning

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17

Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle

Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se

www.universellbalans.se

Andlig livsåskådning

Beteendevetaren som blev schizofren av Christina Skagert

CHRISTINA SKAGERT kommer i sin sjukdomsprocess i kontakt med de byråkratiskt och hierarkiskt styrda organisationerna såsom sjukvården, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, A-kassan samt socialförvaltningen och hon ifrågasätter dem skarpt. Max Weber var en tysk ekonom och filosof som i början av 1900-talet blev upphovsmannen till våra byråkratiska organisationer. Tiden för byråkratin har nu nått sin ände och nya sätt att organisera oss är på gång. Christina beskriver i sin bok om en andlig livsåskådning som kommer att falla på plats. Hon skriver också om att schizofreni kan innebära att man kommer i kontakt med andevärlden.

Boken är skriven som en blandning av självbiografi och faktabok och kan köpas på Adlibris, Bokus samt Akademibokhandeln.

BAZAREN Free • nr 4 | 13 | juli–augusti • 2023
NYHET! Hälsomässa Hagfors 9–10 september Vill du ställa ut så finns det platser kvar! lennart@funnyfarms.se • Pehr 070-292 88 14 www.trollsveden.com Spådom • Olika alternativa behandlingar • Försäljning av: Stenar & Kristaller • Rökelser • Hälsokost m.m. Bland utställarna hittar du bland annat: CECILIA ROSENMÅNE, trumresor & försäljning av målade trummor ERIK HESSER, astrolog • Karin Dahlqvist, medium PEHR TROLLSVEDEN, medium STJÄRNREGN • BUTIK ALLA-SINNEN m.fl.
www.mindboozt.se Anmäl dig här SKRIV
din expertis
dagar!
EN BOK Om
på 30

Nära döden-upplevelser en väg till uppvaknande

Free • nr 4 | 14 | juli–augusti • 2023

Hans Zingmark, överläkare och specialist i intern- och lungmedicin har i sin forskningsrapport gällande patienter som fått en nära döden-upplevelse i samband med hjärtstopp påvisat en totalt förändrad livssyn för dessa individer. För dem var döden inte ett slut utan en passage in i något annat och de hade en gemensam tro på att livet fortsätter efter döden.

Ijanuari i år publicerades den forskningsrapport som Hans Zingmark, specialistläkare vid Halmstad sjukhus skrivit om patienter som haft en nära döden-upplevelse (NDU) i samband med hjärtstopp. Hans Zingmark är den förste läkaren i Skandinavien som har publicerat en kvalitativ studie om NDU. Studien är baserad på djupintervjuer gjorda 10 veckor efter att fyra, ursprungligen fem patienter haft sin NDU.

Fyra teman tas upp i rapporten: Att vara på andra sidan, i en annan dimension. Att patienten inte drömmer, utan att det är en högst reell upplevelse. Att befinna sig i ett icke-fysiskt tillstånd utan sin kropp. En jämförelse av synen på livet och döden, före och efter patienternas NDU.

Deltagarna beskrev upplevelserna av en annan verklighet som icke-fysisk till sin natur och som något som existerade utanför tid och rum. Dessa upplevelser gav patienterna en helt ny syn på livet och döden. Döden var inte längre ett slut utan en passage in till något annat utifrån en övertygelse om att livet fortsätter efter döden.

HUR BÖRJADE DITT intresse för NDU?

– Jag har egentligen varit nyfiken på detta sedan jag var liten. Min mormor hade en sådan upplevelse och jag kom ihåg att hon blev mycket förändrad efter den. Hon fick ett helt annat lugn över sig och jag kom ihåg att jag som liten tog starkt intryck av det. Jag har också läst en hel del litteratur, där ”Life after Life” av dr Raymond A Moody och ”Proof of Heaven” av dr Eben Alexander är böcker jag synnerligen kommer ihåg, svarar Hans.

HANS BERÄTTAR ATT han hade velat bli läkare under många år men att vägen till läkargärningen inte

var helt enkel. Ett speciellt möte med en främmande kvinna på båten från Visby (där han bodde med sin fru och dotter under några år) till Stockholm och arbete på Räddningstjänsten, grep honom starkt. Tidigare hade Hans läst upp betyg för att kunna söka in på läkarlinjen, men i och med flytten till Visby så lämnade han tanken på att bli läkare och hade bestämt sig för att bli ekonom i stället. Den okända kvinnan på båten frågade honom vad han arbetade med. När han svarade att han läser ekonomi sade hon: ”Ekonomiprogrammet är jättebra – men det är inte meningen för dig. Du ska bli läkare i stället!”

– Jag fick en chock av det hon sade, eftersom det ändå var något inom mig som gnagde och inte kändes rätt trots mitt beslut att läsa ekonomi. Upplevelsen med kvinnan blev en spark i baken och resulterade i att jag sökte till Lund och fick en reservplats. Detta var i januari 2003. Jag åkte i väg men efter en vecka klarade jag inte längre att vara kvar. Det kändes för stort och blev ångestfyllt för mig. Jag åkte hem till Gotland i syfte att starta upp med ekonomiprogrammet, men fick släppa det också. Det kändes inte bra det heller. Året därpå fick jag till ett bättre resultat på Högskoleprovet och kom in men denna gång på ordinarie plats. Det gav mig en helt annan upplevelse och det kändes helt rätt. Efter utbildningen sökte jag vikariat i Halmstad och fick det. Här har vi stannat och på den vägen är det, berättar Hans.

HUR GICK DET TILL när du som läkare valde att forska på NDUupplevelser, ett ämne som säkert är något som inom läkarkåren kan verka udda, rentav flummigt och säkert betraktas med oblida ögon?

– Det var under min tid som specialisttjänstgörande läkare (ST-läkare) som idén kom. Den påbörjade jag 2012 där ett av delmålen var just någon form av vetenskapligt arbete och jag var osäker på vad jag skulle göra. Min fru Katarina Orvedal påminde mig om mitt intresse för NDU och att jag kanske skulle kunna skriva om det. Bara tre dagar senare, något som jag har svårt att se som en slump, träffade jag en lungsjuk kvinna som hade fått hjärtstopp några dagar innan och blivit återupplivad. Hon berättar spontant om sin NDU för mig – det intensiva kärleksfulla ljuset hon sett, tunneln hon var på väg in i och friden hon upplevt. Hon sade att hon inte längre hade någon dödsrädsla och dessutom kände sig mycket besviken över att ha blivit återupplivad. Jag blev mycket fascinerad av hennes berättelse, säger Hans.

KORT OM

HANS

NAMN Hans Zingmark. ÅLDER 52 år. FAMILJ Sambo med Katarina Orvedal och barnen Sebastian 15 år och Linnea 22 år gamla. BOR Villa i Halmstad. GÖR Arbetar som överläkare på lungkliniken, Halmstad sjukhus.

MOTTO Att respektera varandra.

DOLD TALANG Dans. AKTUELL MED Kvalitativ studie om nära döden-upplevelser i samband med hjärtstopp.

HANS TOG KONTAKT med sin chef och presenterade sin forskningsidé. Rädslan för att ses som en underlig kuf, att hamna utanför gruppen, att eventuellt komma att förlora jobb och karriär fanns men drivet att göra studien var starkare. Hans chef stödde honom med motivering att NDU är något som de stöter på i vardagen och alltför ofta tyvärr bara viftar bort som något ovidkommande. I studien ville Hans veta mer om NDU-upplevarnas erfarenheter för att bättre kunna kommunicera med dem och dela erfarenheter

Free • nr 4 | 15 | juli–augusti • 2023
Text Agneta Orlå Foto Katarina Orvedal Bild pixabay.com
”Är vi inte rädda för döden är vi inte längre rädda för livet.”

4TEMAN I FORSKNINGSRAPPORTEN

1Att vara på andra sidan, i en annan dimension

NDU-upplevarna beskriver sin upplevelse som en resa till en alternativ verklighet de aldrig har upplevt tidigare. En helt annorlunda upplevelse, mer verklig än den ”vanliga” verkligheten, full av frid och värme med ett starkt ljus.

2Inte en dröm, utan en verklig upplevelse

En stark och orubblig övertygelse om att upplevelsen inte var ”bara en dröm”, utan en kristallklar erfarenhet som inte likt en dröm försvagas efter uppvaknandet.

3Att vara i ett icke-fysiskt tillstånd, utan kropp NDU-upplevarna beskrev det som en tillvaro utan gränser, väggar, tak samt som att existera utanför tiden. Tiden framstår som något irrelevant eller icke-existerande. Att uppleva sig vara helt eller delvis frånkopplad sin fysiska kropp.

4Kontrasterande syn på liv och död före och efter NDU NDU-upplevarna upplevde inte längre någon rädsla för döden. En upplevelse av att medvetandet kan uppleva åtminstone en ytterligare dimension. En personlighetsförändring, mer av tacksamhet och ökad medvetenhet.

med andra vårdgivare. Detta innebar att studien krävde att tillfälligt sätta åt sidan de perspektiv som har sina rötter i den medicinska vetenskapen och i stället förutsättningslöst ge full uppmärksamhet åt vad patienterna berättade och vad de själva hade upplevt för att därigenom bättre kunna förstå deras synsätt.

STUDIEN STARTADE I augusti

2016 och höll på under ett år. Under denna period var det fem patienter av trettio som hade fått hjärtstopp och blivit återupplivade som kunde rapportera en NDU. En av dessa fem avled kort efter den första kontakten och innan djupintervjun var gjord. Deltagarna var män, medelålders eller äldre.

– Efter att ha sökt tillstånd hos regionala etikprövningsnämnden i Lund för att kunna starta studien och fått nej några gånger, blev den till slut godkänd och jag kunde starta. Vårdpersonalen blev instruerad att under detta år informera mig om de patienter som vårdades på sjukhuset efter att ha överlevt ett hjärtstopp, förklarar Hans.

– Jag var själv med och återupplivade den första personen i studien. Det var en tidig morgon 2016 och jag hade primärjour. En man kommer in med en pågående hjärtinfarkt. Under tiden vi väntar på att en ambulans ska föra honom till Lunds sjukhus för kärlvidgning får han ett hjärtstopp. Han är per definition kliniskt död men vi återupplivar honom. Jag uppskattade hjärtstoppet till max 2 minuter. När han vaknar till liv möts våra ögon, ett mycket starkt ögonblick för mig som jag aldrig glömmer. ”Oj, säger han, jag somnade visst.” ”Ja,

det kan man säga, säger jag. Men nu ska du åka till Lund.” – Jag träffade honom igen ett par dagar senare. Då berättade han för mig om sin upplevelse. Han hade under den korta tid hjärtstilleståndet varade sett hela sitt liv passera revy. Han berättade bland annat om ett skönt mörker, att han hade träffat sin mamma och pappa, att han hade sett sig själv som 2–3 åring åkandes utför en backe på en trehjuling. Han nämner att han sett människor han inte haft kontakt med på femtio år och som han inte ägnat en enda tanke åt under hela denna tid. Han sa också att det gick oerhört fort och liknande det med att världens snabbaste dator är långsam gentemot den hastighet som livet spelades upp på. Det var som ett pistolskott sade han. Det finns också omständigheter under själva återupplivningen som gör att jag förstod att han de facto upplevde allt detta under hjärtstoppet. Detta var en hisnade upplevelse och blev också ett konkret bevis för mig, berättar Hans.

ATT VARA MED OM en sådan här upplevelse borde ju vara rejält omtumlande, särskilt om man inte funderat över liv och död, vår existens, varför vi är här etcetera tidigare. Hur väl kunde dessa patienter sätta ord på denna upplevelse och förmedla den och är det självklart att det de har att säga tas emot av vårdpersonalen?

– Flera av dem sade att de inte hade ord eller vokabulär för att kunna beskriva det som hänt dem. De återger en upplevelse av något helt annat, ett icke-fysiskt rum, utan gränser som ändock upplevs som mycket verkligt. De använder liknelser, bilder, analo-

gier. Jag tror att patienter med dessa NDU-upplevelser tydligt känner av vem som är öppen för detta och vem som inte är det. En del känner sig inte bekväma med att berätta det för sin läkare och många känner sig väldigt ensamma med sin upplevelse, säger Hans.

TRE AV DELTAGARNA berättade att de tidigare hade haft en syn på döden som innebar att när den inträffade var det bara som att somna och inte vakna upp igen. En av deltagarna hade redan innan sin NDU en tro på liv efter döden. Efter deras NDU hade samtliga en övertygelse att livet fortsätter i någon form efter den fysiska döden. Rädslan för döden fanns inte längre kvar. Alla deltagare i studien rapporterade dessutom om en ökad tacksamhet och respekt för livet, de hade börjat reflektera mer på existentiella frågor och kände sig mer levande och medvetna. Deras sensitivitet och sårbarhet hade ökat och de prioriterade dessutom materiella ting mindre och värderade sina relationer som än viktigare. De rapporterade alla att denna förändring i livsinställning hade inträffat momentant, som ett resultat direkt efter deras NDU. Samtliga uppfattade sin NDU som en i högsta grad verklig upplevelse, vilket ledde till en förändrad syn på sig själv, verkligheten och synen på tillvaron.

DIN FORSKNING och det den visat på, borde ha varit omvälvande också för dig själv. Vad har det lett till i ditt eget liv? – Ja, efter flera års forskning och efter mötena med dessa människor, så har också min syn på döden förändrats. Min slutsats är att medvetandet inte är av fysiskt ursprung, utan medvetan-

Free • nr 4 | 16 | juli–augusti • 2023
”Jag har intresserat mig för kvantfysiken där det går att finna argument för att medvetandet inte är fysiskt.”

det är en egen entitet och inte hjärnbaserat som vår nuvarande förklaringsmodell gör gällande. I och med det så ser jag heller inte döden som något slut, utan början på något nytt och jag känner ingen ångest inför döden.

– Som lungläkare möter man ofta allvarligt sjuka patienter och jag kan möta döende och svårt sjuka patienter på ett annat sätt. Jag känner mig inte hotad eller rädd. Det skrämmer mig inte och det tynger mig inte heller. Och det handlar inte om att jag blivit hård, kall eller tar lätt på saker men den förändrade synen på döden har gett mig ett nytt perspektiv. Det har blivit mer av en slags vilsamhet gentemot livet. Jag är inte heller rädd för mitt eget åldrande. Jag har intresserat mig för kvantfysiken där det går att finna argument för att medvetandet inte är fysiskt. Medvetandet är inte en biprodukt, en illusion som råkar finnas. I kvantfysiken finns förståelsen för medvetandet som en egen, styrande entitet. I

den kvantfysiska modellen får en NDU plats, svarar Hans.

KOPPLAR DU OCKSÅ in reinkarnationen i denna livssyn?

– Det blir naturligt och fullt möjligt i denna världsbild då medvetandet inte längre ses som något fysiskt. Men för mig räcker det med kvantfysiken, en vetenskapligt förankrad metod som, enligt mig påvisar medvetandets existens och att det är medvetandet som upplever den icke-fysiska existensen. Det är mitt bidrag, säger Hans.

VAD ÖNSKAR DU att din studie ska bidra med?

– Det tar flera år att landa i en sådan här upplevelse, men med kunskap om detta kan vi hjälpa till och underlätta. Min förhopp ning är att vi inom sjukvården är öppna för detta, att vi kan bekräfta dessa individer och hjälpa dem vidare. Att vi ger dessa upplevelser legitimitet. I min vision finns att varje sjukhus har en person ansvarig för NDU-upplevelser, som

Retreats för dig som vill ge din kropp och ditt sinne tid att vila och vara i kontakt med dig själv.

Yogahelg 18-20 augusti

Lugn & Påfylld 8-10 september med Anna Baard Blixt och Anette Forslund.

Få 2000 kr i rabatt

Bli medlem i Ekoappens medlemsklubb på ekoappen.se

man kan vända sig till och som anordnar informationsträffar, föreläsningar etcetera och att det finns ett protokoll (PM) som beskriver fenomenet NDU och hur personalen förväntas förhålla sig till en patient som upplevt en NDU. Jag har också funderat på att sammanföra dessa personer med NDU-upplevelser eftersom många av dem upplever en ensamhet utifrån det de varit med om. I höst kommer jag att starta upp en kurs för vårdpersonal om NDU tillsammans med min läkarkollega Jan Pilotti med fokus på hur vi inom vården bemöter dessa patienter som upplevt en NDU, berättar Hans. (Mer info, se Plus mer.)

människor tog till sig den livssyn som dessa patienter har fått?

– Vi skulle få en helt annorlunda och fantastisk värld. Och det skulle leda till ett stort uppvaknande på många sätt. Är vi inte rädda för döden är vi inte längre rädda för livet. Människor skulle bli friare och svårare att styra. Att automatiskt rätta in sig i ledet utifrån olika auktoriteters och ledares önskningar blir inte lika självklart. Vi skulle lämna ett på många sätt sjukt samhällssystem. Och om vi inser att medvetandet inte kan dö – hur skulle det vara att mö-

retreat Boka på www.retreatsverige.se
www.merom-ndu.se Länk till forskningsrapporten: www.pagepressjournals.org/index.php/qrmh/article/view/10241

FÖR KROPP OCH SJÄL

30 sep–1 okt i Rättviksparken

Spå dig · Healing · Vägledning · Automatskrift · Helande konst

Djurkommunikation · Seanser · Inspirerande föreläsningar · Kristaller

Smycken · Kläder · Eko hudvård m.m. · Cafe

Lördag 10.00–18.00, Söndag 10.00–16.00

www.halsomassa.net

Instagram: Butikshinesangel

TikTok: Shinesangel.com

Hemsida: www.shinesangel.com

Facebook: Butikshinesangel.com

Välkomna till oss på Shine’s Angel

Kristaller ~ Stenar

Rökelse ~ Orakel/Tarotkort

Witchy stuff ~ Heminredning

Personlig service ~ Livesales

Magical things for a lovely lifestyle

MEDBORGARHUSET ESLÖV SÖN 3

ÖPPET: 10-16, Entré: 100kr

Hälsa och Helhetsmässan bjuder åter in till en heldag i hälsans tecken med över 60 handplockade utställare inom bland annat hälsa, kost, skönhet, hantverk, andlighet, personlig utveckling, terapier och välmående.

I våra salar erbjuds intresanta föredrag, storseans och ett fullspäckat program under mässdagen. Program och utställare kommer löpande ut i våra flöden på sociala medier i god tid före mässdagen.

Medborgarhuset är handikappsvänligt. Fika och lättare lunch kan köpas i cafet. Välkomna till en härlig dag för kropp. själ och sinne!

Följ oss på Instagram: halsaohelhetsmassan

Facebook:

Hälsa och Helhetsmässan i Skåne

Arrangör & Koordinator: Åsa Ljungdell 0763 - 183518 (Levsmart.se)

Läs mer på: www.helhetsmässan.se

AROMAs sommartips

AROMAs sommartips för en härlig semester!

Stressad inför resan? Lindra svullna sommarfötter

Hjälp vid solsveda och myggbett

Njut av sommaren –Sommarkväll håller myggen på avstånd

Glad sommar!

Massor av härliga sommarprodukter hittar du på: www.aromacreative.se eller ring oss på 0142 360110

BAZAREN Inre harmoni & skönhet
5 flower –räddningsdroppar för lugn & ro
Lavendel Sommarkväll
Pepparmynta
SEPTEMBER

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se

De kvinnliga buddhorna

och fler konstverk av Birgitta Helena Järnåker

www.cosmosa.se

Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts

Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett bredd sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris!

Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

www.andekvarts.se

Är Du Där Du Vill Vara?

i LivsKarusellen & HälsoPusslet?

MirakelQvinnan

Professionella KroppsBehandlingar HälsoKonsultationer, LivsSamtal Coaching Specialiserad på Nackproblematik Mystiska Besvär Cellsalter, HBM, Stjärnestoff, LäkeVäxter Naturlig Hälsa, Kost & NäringsBalansering Shivani Heléna Eddesjö NATURMEDICINARE, COACH HÄSTFYSIOTERAPEUT & MYSTIMAGIKER

Butik Alla sinnen

Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors

Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden

Kurser · Distansutbildningar

Behandlingar

Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi

Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage

Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m.

Butik · Webbutik

Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser

Meditationsskivor · Böcker m m

BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken

www.trollsveden.com

BAZAREN Free • nr 4 | 19 | juli–augusti • 2023
"Shia" .se
Skyttelvägen 1,
40 RÖBÄCK shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77 mirakelqvinnan mirakelverkstan mirakelqvinnanskapar
904

Kris leder till andligt uppvaknande

För många innebär kris ett andligt uppvaknande. För hälsovetaren och författaren Henrik Beyer var det en diffus känsla i kroppen, sömnlöshet och en relationskris mitt i karriären som väckte de stora livsfrågorna. Han har inte blivit ”frälst” men vill efter sitt andliga uppvaknande visa andra vad han kallar ”icke religiösa människor” hur man kan inkludera spirituella frågor i sitt liv.

Hälsovetaren och författaren

Henrik Beyer har skrivit ett antal populärvetenskapliga böcker om hälsa, träning och personlig utveckling. För ett par år sedan blev det också lite till hans egen förvåning en bok om andlighet.

Beyer. ÅLDER 49 år. STJÄRNTECKEN ”Klassisk” kräfta.

FAMILJ Dotter, flickvän och ex-fru. BOR Göteborg.

YRKE/GÖR Hälsovetare.

KORT OM HENRIK

Anledningen var att han själv genomgick ett andligt uppvaknande i samband med en relationskris.

precis har öppnat upp för andliga frågor eller intressera sig för området. Jag sökte svar inom religion, mysticism och vetenskaplig forskning och vill med boken dela med mig av det som jag funnit. I boken varvar jag detta med avsnitt från min egen livsberättelse, framför allt relationskrisen och hur den starkt bidrog till mitt andliga uppvaknande. Att göra boken mer personlig var inte tanken från början utan det växte fram under processen.

MATERIELLT SETT VAR

DOLD TALANG Högkänslig (fast det kan vara en akilleshäl ibland också).

AKTUELL MED Böckerna ”Hur andlighet kan stötta dig i livet” och ”Vad tror jag på, egentligen?”.

Henrik Beyer, som ger ut böcker på eget förlag, insåg senare att han ville rikta sig lite mer mot vad han kallar ”icke religiösa människor” och skrev om boken med ungefär samma innehåll fast lite mer ”avskalat” och med den talande titeln ”Vad tror jag på, egentligen?” (2022).

– Boken ”Vad tror jag på, egentligen?” riktar sig till vad som kan kallas sekulära människor eller de som inte är så belästa eller erfarna inom spiritualitet, säger Henrik Beyer. Det är en bok som man kan sätta i händerna på en ”skeptiker” eller en person som

FÖR HENRIK BEYER handlar spiritualitet främst om att ställa stora livsfrågor. – Jag skrev boken som ett svar på mitt eget sökande i stora livsfrågor om mening i och med livet och kopplar det till bland annat relationer, kärlek, döden, drifter, sex och livsstilsvanor. För mig handlar spiritualitet om hur vi relaterar till de stora livsfrågorna, oss själva och våra tillkortakommanden i det inomvärldsliga livet. Det handlar om vad just jag behöver för att utvecklas som människa och vad som är meningsfullt för just mig.

Henriks liv framgångsrikt när det krisade. Han hade gjort karriär inom sitt yrkesområde hälsovetenskap, arbetat för Världshälsoorganisationen (WHO), författat åtskilliga böcker inom hälsa, träning och personlig utveckling, bildat familj och arbetat hårt för att få en vältränad kropp. – I mitt tidigare liv fokuserade jag mycket på vad jag själv skulle prestera. Jag kontrollerade och planerade min vardag i detalj och följde slaviskt rutiner för att nå mina mål och bli framgångsrik. Livet var med andra ord ganska förutsägbart och egodrivet. Arbete och hög intellektuell stimulans ger mig mening i livet men jag behövde också ett annat sätt att förhålla mig till min existens på ett djupare plan. Jag såg mig inte alls som spirituell före jag skrev boken. Jag identifierade mig som akademiker och kände mig trygg i den världen som styrs av vetenskaplig beprövad evidens, men den gav mig inte svar och det som jag behövde när mitt liv krisade.

Text Katarina Johansson Foto TZR Photography, Privat
Free • nr 4 | 20 | juli–augusti • 2023
NAMN Henrik

VAD VAR MEST utmanande för dig när du förlorade kontrollen och tryggheten i det välkända?

– Det jobbigast för mig var att i uppbrottet med min dåvarande fru plötsligt bli ensam. Jag tvingades helt enkelt in i mitt eget varande. Jag kände ”nu händer något viktigt” och att jag måste utmana mig själv genom att dyka ned i de stora livsfrågorna. Det händer något under processen i att undersöka dessa stora frågor och det är det som jag vill dela med mig av. För mig handlar det inte om att leverera några svar utan om att våga ställa frågorna till sig själv, framför allt frågan ”Vad tror jag på, egentligen?”. Jag hade ingen aning om vad det skulle bli när jag började skriva, men jag tillät mig att vara i ovissheten. Som erfaren författare förlitade jag mig också på skrivprocessen.

VILKEN ÄR DEN främsta insikten som ditt andliga uppvaknande givit dig?

– Det är att våga lämna över mig till ”något annat”, säger Henrik tveklöst. Vad är det som du menar att du överlämnar dig till?

Det har blivit väldigt viktigt för mig att nå ut med de här frågorna, inte för att leverera några svar utan för att våga reflektera över dem.

Vad tror jag på, egentligen?

Vad är ”något annat” för dig?

– Jag tror inte på Gud, eller jag vill inte använda det ordet, utan använder ord som universum eller kärlek. Det känns mer neutralt för mig. Det handlar om min relation till Gud och mig själv och jag har valt att inte dyka ned i det. I vårt samhälle kan många människor säga att de tror på ”något” men det är för de flesta ”något annat” än att tro på Gud. Jag är mer konkret i mitt tänkande och ville veta mer specifikt vad det är som jag tror på. Att söka och ställa stora frågor som dessa är spiritualitet för mig, inte hårt hållna strukturer, starka övertygelser eller olika skolor. Jag menar att vi ”icke-religiösa människor” kan hitta svar på de stora livsfrågorna genom det sätt vi ser på livet.

– Syftet med boken är att tydliggöra hur dessa frågor kan stötta oss i livet och att våga ställa dem i stället för att av rädsla fly in i något annat. Boken har varit en värdefull resa för mig och jag tror att den kan hjälpa andra människor också, framför allt människor som har den här diffusa känslan av att något skaver, att de ”har allt” men att det ändå är något väsentligt som saknas.

DET ÄR OCKSÅ med tanke på målgruppen som Henrik Beyer undviker ord som Gud i boken. Omväxlande används begreppen andlighet och spiritualitet men främst det senare.

– Både ordet Gud och andlighet är laddade begrepp, i alla fall för folk i allmänhet, menar Henrik Beyer. Gud associeras vanligtvis till religion och något som man kanske inte känner tillhörighet med. Andlighet kan låta flummigt och innehåller ordet ande som kan vara suspekt för en del. Spiritualitet kan upplevas mindre ”farligt”, även om det betyder samma sak. Spiritualitet blandas dock ibland ihop med spiritism, som handlar om tro på andar och att tillvaron är besjälad. Dessa skillnader behöver jag inte sällan förklara för bekanta och människor som jag möter. Den stora faran är alltså att andlighet kan upplevas väldigt luddigt och skrämma bort ”sekulära” läsare. Ord som Gud kan få dem att backa direkt. Att ställa frågor kan vara ett sätt att komma runt detta, fast något måste man ju kalla det och det är svårt att hitta lämpliga begrepp.

HUR KAN ANDLIG eller spirituell brist visa sig menar du? – Att exempelvis tycka att man har allt och borde vara lycklig men ändå har en gnagande känsla av saknad och längtan till något större och

som materiell och världslig framgång inte kan tillfredsställa. Det kan yttra sig som oro, ångest eller depression, eller som en diffus känsla i kroppen i kombination med sömnlöshet som det gjorde för mig. Den diffusa känslan att något inte är bra utan att kunna sätta fingret på vad det egentligen är, är ett ”wake up call”. Poängen är då att inte fly och exempelvis surfa på telefonen utan att våga möta detta diffusa och ställa de stora frågorna. Det handlar heller inte bara om något intellektuellt utan att våga möta känslorna i kroppen, att våga gråta. Det spelar ingen roll hur många självhjälpsböcker man läser om man inte också jobbar med sig själv. Det är som att läsa en bok om styrketräning och tro att man får en starkare kropp av det!

HENRIK BEYER ÄR också kritisk mot andlighet och menar att det har blivit en ”egoresa”. Vissa menar att ett ”andligt ego” är en produkt av spirituell materialism, det vill säga att använda andlighet för att tillfredsställa egot. Hur ser du på det? – Jag har kommit till insikt om att jag, eller människan, behöver egot för att fungera i dagens samhälle. Personligen behöver jag egot för att fungera i vardagen, jag kan exempelvis behöva identifiera mig som hälsovetare och som en fysiskt vältränad person. Vi behöver däremot vara

Free • nr 4 | 22 | juli–augusti • 2023
Enligt Henrik Beyer är detta den viktigaste spirituella frågan människor behöver ställa sig.
Det spelar ingen roll hur många självhjälpsböcker man läser om man inte också jobbar med sig själv. Det är som att läsa en bok om styrketräning och tro att man får en starkare kropp av det!

medvetna om att vi har ett ego och vara uppmärksamma på när det är egot som driver på, exempelvis att ha en lyxig bil på garageuppfarten eller den ultimata kroppen. Det senare, som jag kallar ”hälsans hägring”, har jag skrivit mycket om i mina tidigare böcker. Jag menar med andra ord att vi behöver förhålla oss till egot och inte ”lösa upp det” som vissa andliga ledare framhåller. Lek med egot och dessa saker! Så länge som det inte sårar eller skadar någon annan och om man finner mening i det. Egot kan dock aldrig leda oss hela vägen fram.

HENRIK BEYER HAR också fått en annan stor insikt under processen.

– Jag kan lägga oerhört mycket kraft på att söka svar i litteratur men det kommer ändå tillbaka till mig själv. Det finns heller inget enhetligt svar utan mängder av olösta frågor som är en del av det mänskliga sökandet efter mening och mönster. Det är snarare själva sökandet och processen som är svaret. Spiritualitet är som ett stort hav med en horisont som skymtas men inte kan nås eller ge några definitiva svar. Det har blivit väldigt viktigt för mig att nå ut med de här frågorna, inte för att leverera några färdiga svar utan för att våga reflektera över dem. Att vattna det spirituella fröet som finns i alla människor.

Vinn!

SPIRITUALITET INGÅR också i WHO:s riktlinjer. Hur tycker du att människor genom sin livsstil kan odla mer spiritualitet i sina liv?

– Genom att skapa mer spirituella och hälsosamma rutiner i sin vardag. Det kan vara små men betydelsefulla vanor som att bygga upp en harmonisk morgonrutin, vistas regelbundet i naturen eller meditera om det fungerar för dig. Det kan också vara fysisk träning, såsom vindsurfing är för mig.

HUR SER DU PÅ meditation?

– Mitt förhållande till meditation är hat/kärlek, småskrattar Henrik. Jag tycker inte att meditation räcker till när livet krisar, i alla fall inte för mig. För mig är inte medveten närvaro det slutgiltiga svaret, vilket också var en anledning till att jag skrev boken. Jag har mediterat mycket i omgångar. När jag bodde i Australien var jag aktiv inom en buddhistisk rörelse och skulle jag välja någon religion skulle det vara buddhism, men inte heller buddhismen har alla svaren. Ibland behöver man som jag ser det också släppa taget om inåt-sökandet. För mig är det minst lika tilltalande att vindsurfa som att meditera. Det fysiska, vind och vågor, tvingar mig till medveten närvaro. Det ger också en känsla av att vara större än mig själv, säger Henrik avslutningsvis.

Kom igång med tarot

SOMMARRABATT 10% PÅ ALLT!

Ange kod FREE2307 (gäller t o m 2023-08- 31)

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Vad tror jag på, egentligen?” i samarbete med Henrik Beyer. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

www.henrikbeyer.se

Några böcker skrivna av Henrik Beyer: ”Hur andlighet kan stötta dig i livet” (2021). ”Vad tror jag på, egentligen?” (2022). ”Hälsobalans – självmedkänsla och balans i mat- & motionsvanor” (2020).

Free • nr 4 | 23 | juli–augusti • 2023 www.tarotshop.se
Tarot original 1909 SET, 399:BOK (189:-) och LEK (249:-) finns även att köpa separat Välkommen till Tarot Original 1909 av Arthur Edward Waite och Pamela Colman Smith. Detta är 1900-talets mest välkända tarotlek och den första som massproducerades. Boxen inkluderar en bok i fyrfärg av tarotexperten Sasha Graham som tolkar bildernas andliga och psykologiska innebörd utifrån Waites ursprungliga förklaringar.

Vill du komma i balans med dig själv?

Auraavläsning/rening

I auran så ser jag vilka du har med dig. Både de avlidna och levande. De som är bra för dig energimässigt bekräftar jag. De som är mindre bra avlägsnar jag med kärlek för att stärka dina energier.

Behandlingar

Jag gör behandling med stämgafflar, klangskålar och sjunger övertoner. Framförallt Chakrabalansering. Jag jobbar även fysiskt på spända muskler och senor.

Klangskålsmeditation

Mentalt djupgående för hela kroppen och sinnet.

Parterapi • Lymfbehandling

Intuitionskurs • Kulningskurs

Rening av hus • ”Älska din röst”

Energismycken i silver

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap!

Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård.

Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på

Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig.

Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

BEHANDLINGAR Free • nr 4 | 24 | juli–augusti • 2023 www.7999.se Terapeuter | Behandlingar | Utbildningar
Hitta allt på samma plats! Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se
Hitta din terapeut här!
Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker
www.kosmiskkunskap.se
Solkarina Marina Thorzelius Ulrika Ekman Margareta Åstrand Svenson Lena Boström Marie Melin Katarina Gustafsson Karin Holm Kristina Lennartsson Eva Linda Hanna Sjögren Anita Gustafsson Anna Sporring Elisabet Oscarsson

Ekologisk Hudvård & Massage

I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

www.nillassalong.se

INRE HARMONI

Möjligheternas väg till ett friare liv

Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen

Progression - Nuvarande & kommande liv

Personlig & andlig coachning

Meditationer

Reikihealing

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com

Sommar på Bondasgården

Från och med torsdag 29 juni slår vi upp portarna.

Hela sommaren har vi öppet för behandlingar och håller yogapass.

En nyhet denna säsongen är att vi kommer hålla yogapass utomhus vid västerdalsälvens kant.

Restaurangen kommer att var öppen torsdag-lördag från 17:00

Boka även ditt boende hos oss och njut av din semester i Sälenfjällen.

Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Rörelser och behandlingar som ger en friare kropp och mer energi

www.solglimtenhealing.nu

hej@solglimtenhealing.nu | 0763-14 13 12 | Anneli

Ljusstjärna

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde

Tidsbokning: 0760-776 964

Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se

I ett möte med mig får du tillfälle att reflektera över dina behov och värderingar och öva dig i att bryta beteendemönster som inte är gynnsamma.

Prenumerera!

Och få tidningen hem i brevlådan

Du får 6 nummer av Free för bara 180 kr. Bankgiro 251-4487. Skriv namn och adress och att betalningen gäller en prenumeration på Free. Du kan även registrera dig på vår webbsida

180:–

www.free.se

Ljusets Kraft och

· Medial vägledning · Meditationscirkel

· Healing · Regression/Tidigare liv

· Kurser & Mässor – se hemsidan

Ljusets Kraft och Harmoni

Tünde Hansen

Mässa i Landskrona 1 oktober

Helsingborg · tunde@ljusetskraft.se · www.ljusetskraft.se

BEHANDLINGAR Free • nr 4 | 25 | juli–augusti • 2023
Webbutik!
Hudterapeut Nilla QIGONG | SENSING YOGA | REIKI | MASSAGE | SAMTAL
Johnzon
GRATIS övning för mer lugn, fokus & energi WWW.TANKELIV.SE
REDO ATT GÖRA SKILLNAD FÖR DIG SJÄLV
Coach Terapeut
Inspiratör
I DITT LIV?
Carola Monicadotter Lööf | 076-787 90 78 | carola@tankeliv.se
Harmoni

Qigong & Shiatsu i Stockholm

Qigong kan hjälpa dig att på ett skonsamt sätt minska stress, förbättra flexibilitet, balans och koordination, stärka ditt immunförsvar och främja känslomässig stabilitet och mental klarhet.

Shiatsu är en mild men kraftfull behandlingsform och livsfilosofi som kan förbättra vår hälsa och vårt liv.

Denna urgamla japanska massageterapi använder fingertryck för att stimulera kroppens energiflöde och främja läkning – oavsett om du lider av ryggsmärtor, huvudvärk, ångest, sömnlöshet eller helt enkelt vill känna dig mer balanserad och föryngrad. Nyfiken? Mejla eller sms:a så bokar vi in en tid!

satu@bysatu.se · 070-917 03 05 · www.bysatu.se · Satu Svensson

Healing Göteborg

Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

Hans Nielsen 0707-44 20 30 www.healinggoteborg.se

Frekvensbehandling & Bioresonans

Hitta din terapeut!

När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon bioresonans och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott.

I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter.

www.frekvensbehandling.se/terapeuter

BEHANDLINGAR Free • nr 4 | 26 | juli–augusti • 2023 En plats för dig? Vill du också synas här? Boka plats! 070-629 71 89, marie@free.se – din ledstjärna Annika Heurlin · Medial vägledning · Healingbehandlingar · Hälsovägledningar · Kurser Reiki källan, Landsvägsg. 32, Malmköping 073-652 46 92 · reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.se Djurhomeopat · Örtterapeut · Medium · Healer

YOGARESA TILL NERJA

Följ med oss till Nerja, Spanien, den 18-25 nov och ladda upp batterierna inför jul!

Under ca 7 dagar kommer vi att blanda mellan yinyoga, lymfyoga, qigong, frigörande dans, vandringar & meditationer.

Varmt välkomna!

Gunilla & Madde

För mer info se; www.helandeform.se & www.madelenewidell.com

Dalarnas Andlig Healingcenter

kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Andlig retreat Huskölen, Härjedalen 30 augusti–3 september

Din investering 4500 kr inkl logi, frukost, lunch & middag & allt omkring.

Mixad mediumkurs Passar alla nivåer 22–24 september

Din investering 3550 kr inkl lunch och fika. Kursen håller hög standard.

· Vägledning via telefon

· Andlig healing via telefon

Boka via sms 073-807 66 48

Utbilda dig till Holistisk energiterapeut!

Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.

Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se

UNIK

FÖR DIG SOM VÅGAR

START 22 SEPT WWW.SOFIACERNE.SE

Mithera Development Spiritualistiska Center

Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling

Kurser och utbildningar inom:

• Spiritualistiskt mediumskap

• Andlig healing • Transmediumskap

• Transhealing • Tarot

• Personlig och andlig utveckling

• Djurkommunikation

• Shamansk healing o s v

NYHET!

MariaTherese Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km utanför Uppsala.

Själ & energikortlek 330 kr

Mer information: www.andlig-healing-center.se

Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

www.mithera.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 4 | 27 | juli–augusti • 2023
• info@mithera.se
TRÄNING TANTRISKT SJÄLVLEDARSKAP

Att utforska medvetandet

Att sammanfoga synpunkter om medvetandet och dess roll, från olika läror, är något som ligger i tiden och förhoppningsvis ges än mer utrymme i framtiden. Jag och MariaTherese Bohman Agerhill har besökt Arthur Findlay College i England för att medverka på en kurs i att utforska medvetandet. Där fick vi ta del av mediet Penny Haywards infallsvinklar, forskaren på Monroeinstitutet Luca Biottis åsikter och experiment samt kvantfysikern Paul van Leeuwens syn på medvetandet. Vidare diskuterades även andlig filosofi där många gemensamma beröringspunkter hittades mellan de olika lärorna.

Free • nr 4 | 28 | juli–augusti • 2023
Text Ulf Bohman Foto Privat, press Bild agsandrew (shutterstock.com)

Jag och min fru MariaTherese

Bohman Agerhill besöker

Arthur Findlay College (AFC)

i England regelbundet för

att utvecklas och hitta nya infallsvinklar när det gäller spiritualistiskt mediumskap. Allt som oftast försöker vi hitta nya lärare för att få nya perspektiv och därigenom kunna utveckla vår egen verksamhet på Mithera Development Spiritualistiska Center här hemma i Sverige. Även erfarna och etablerade medium bör tänka på att ständigt utvecklas då stagnation inte är ett alternativ för en spiritualist.

I JANUARI 2023 HITTADE vi en lite annorlunda kurs, som för övrigt gavs för första gången, vilken handlade om att utforska medvetandet. Det som vi tyckte var extra intressant var att vi skulle få information i detta ämne utifrån tre olika perspektiv: Dels från Penny Hayward, spiritualistiskt medium, dels från Luca Biotti, lärare inom medvetandeforskning och dels från fysikern Paul van Leeuwen som gav perspektivet från en kvantfysisk synpunkt.

OM VI BÖRJAR MED Penny Hayward, som ursprungligen är från Australien och flyttade till England 1999, så har hon sedan 2010 varit medlem i Spiritualists National Union (SNU) där hon är innehavare av graden DSNU (Diploma of the Spiritualists National Union) är även medlem i SNU:s utbildningskommitté. Sedan 2018 har hon undervisat på AFC. Även om hon är ett träffsäkert bevisförande medium har hon alltid varit intresserad av existentiella frågor och spiritualistisk filosofi och forskning i ämnet.

JAG KÄNDE OCKSÅ direkt att Luca Biotti och jag har många gemensamma beröringspunkter då han liksom jag hade utomkroppen-upplevelser i 20-årsåldern. Dessa gav oss bevis för att vi består av mer än vår fysiska kropp. Vi har dessutom arbetat med

kvalitetskontroll inom industrin i många år innan vi övergick alltmer till att utforska medvetandet och andligheten.

PAUL VAN LEEUWEN TOG examen 1976 i tillämpad fysik. Han undervisade i fysik och matematik på gymnasiet i elva år. Han gick sedan över till automation och gick i pension 2013. Kvantfysik och dess fascinerande budskap för vår roll i världen är nu hans största intresse. Paul undervisar i kvantfysik och medvetande vid programmet ”Andlighet och mening” vid ”Academie Voor Geesteswetenschappen” (Humanistiska akademin) i Nederländerna.

SÅ OM VI ÅTERGÅR till Arthur Findlay College, så var det till en början tänkt som en högskola för forskning inom mediumskap och psychic. Arthur Findlay donerade sitt Stansted Hall för ”The advancement of psychic science” och i början var där endast föreläsningar, senare kurser för utveckling av medium och vidare blev det mer fokus på bevisförande mediumskap. Så på ett sätt känns det som ett hedrande av AFC:s ursprung att återigen hålla kurser inom forskning av medvetandet och eftersom filosofin inom spiritualismen fått mindre utrymme på senare år så tycker jag det är väldigt välkommet att åter föra upp den på agendan.

MYCKET AV MEDVETANDEFORSKNINGEN idag handlar om att förstå hur hjärnan fungerar, men på denna kurs återkom ofta citat som att ”hjärnan är själens maskin” och att det inte är hjärnan som skapar tankarna, utan det är medvetandet som skapar dem. Hjärnan tolkar bara impulserna från medvetandet och fungerar som en kopplingsmaskin. Vidare togs också faktumet att hjärtat har en egen hjärna upp och att hjärtats magnetiska fält är tusen gånger större

än hjärnans. Det optimala är att uppnå ett samspel mellan hjärta och hjärna och man kan studera ECG för att undersöka synkroniseringen mellan hjärta och hjärna.

PÅ MONROEINSTITUTET GENOMFÖR man många experiment där hjärn- och hjärtfrekvens mäts vid olika aktiviteter, så som healing, meditation och försök med mentalt fokus. Ett sådant exempel är vid skedböjning som görs med tankens kraft i ett förändrat medvetandetillstånd. Luca Biotti har dokumenterat sådana experiment och under försöket pendlade hans hjärnvågor i allt från höga gammavågor till låga deltavågor (se bild på nästa sida) där vi kan utläsa att vid första försöket var hjärnvågsfrekvensen till största delen väldig låg (delta) och i andra försöket var förekomsten av hög frekvens (gamma) större och delta-vågorna mindre vanliga.

MEN MYCKET INOM andlig filosofi är ju svårt att förklara eftersom språket är fattigt – många som varit med om nära döden-upplevelser har svårt att beskriva upplevelsen då den inte går att beskriva med ord. Att försöka förstå kopplingen mellan sinne-andesjäl rent rationellt är som att läsa en kinesisk bok med hjälp av en tysk ordbok. Vi måste lära oss att ändra medvetandetillstånd.

PENNY HAYWARD NÄMNDE också sitt berömda citat att: ”Själen (den oförstörbara kraften) är kompassen som styr anden (minnesbehållaren av själens resa och utveckling). Sinnet (magnetisk och vill ha kontroll) försöker få kompassen ur kurs”. Jag tycker det är en fin beskrivning av kopplingen mellan själ-ande-sinne.

Jag har alltid haft mottot att ”vi har alla allt inom oss” och även Penny menade att själen har sanningen alltid inom oss. När vi föds glömmer vi bort vår vision – vår själ minns, men vårt medvetande minns inte.

Sinnet stör också vår kommunikation med andevärlden, eftersom de använder vårt undermedvetna för att kommunicera. En liknelse som beskriver detta är två personer (A och B) som försöker höra varandra på varsin sida en motorväg. Om person A representerar andevärlden, person B är mediet och trafiken är mediets sinne så hör de inte varandra i rusningstrafik, men på natten när trafiken är lugn så hör de varandra bättre.

Free • nr 4 | 29 | juli–augusti • 2023
Penny Hayward Luca Biotti Paul van Leeuwen Ulf Bohman och MariaTherese Bohman Agerhill

FÖR ATT GE EXTRA TYNGD till denna filosofi fick vi en hel del tankeställare när Paul van Leeuwen föreläste om kvantfysikens syn på detta:

Kvantfysik kan vara fantastisk eller fel –lätt att motbevisa, men den säger att:

Sinnet kan inte vara en produkt av materia.

Sinnet upplever kroppen men är inte kroppen.

Sinnet skapar upplevelsen av materia, som i drömmar.

Den konfirmerar att vi skapar materia genom att observera den.

Den upptäcktes genom att studera elektromagnetiskt strålningsljus.

Elektronen kan hoppa mellan banor runt om atomen utan glapp (finns inget emellan).

VIDARE KAN VI säga att det är observatören som skapar världen genom information. Det är observatörens medvetande som skapar – inte materian. 100 procent sannolikhet att något existerar ≠ något existerar eftersom sannolikheten finns i sinnet, inte i materien. Bara vår upplevelse kan konfirmera existensen.

Ett exempel på experiment som gjorts för att illustrera detta är Schrödingers katteni-lådan-experiment som även gjorts med radioaktivitet och stoppur: I en låda lägger vi ett stoppur som är fäst vid en geigermätare (vilken mäter radioaktivitet) samt en liten mängd radioaktiv materia. Vi sluter lådan och öppnar den igen efter en timme. Det finns 50 procent chans att den radioaktiva materian kommer sönderfalla under en timme och därigenom få stoppuret att stanna. Under tiden lådan är stängd så är geigermätaren och stoppuret i en så kallad intrasslad superposition av kvanttillstånd. Alltså vet vi inte deras tillstånd. Så fort vi öppnar lådan kollapsar kvantvågorna och vi ser det materialiserade innehållet i lådan. Anta att stoppuret stannade efter 44 minuter, 16 minuter innan vi öppnade lådan. Stoppuret materialiserades alltså med visaren på 44 minuter i det ögonblicket vi öppnade lådan. Under tiden lådan var stängd existerade inte stoppuret, varken gående eller stoppat,

Fysik uttrycker världen genom siffror. Upplevelsen är ingen siffra. Man kan inte förklara hur röd en tomat är för en blind person.

– Paul van Leeuwen –

utan en icke-materialistisk kvantvåg som representerar innehållet i lådan.

EN ANNAN INTRESSANT iakttagelse var att Luca Biotti menar att allting växer i spiraler. Här finns en direkt koppling till den så kallade Fibonacci-spiralen (eller talföljden/sekvensen) som upptäcktes av den italienske matematikern Leonardo Fibonacci för 800 år sedan. Från början var den till för att beskriva tillökningen av kaniner, men sedan upptäcktes att den dyker upp överallt i naturen – från kottar, ananaser och kålhuvuden till våra egna fingertoppar och ögon. Givetvis finns detta mönster även i rymden i form av galaxer. Penny Hayward har såklart en snäcka i spiralform som sin logo, men jag såg den som en galax.

På det hela taget var det en väldigt intressant kurs som vi var mycket nöjda med, vilket också ledde till att vi bjöd in Penny Hayward

När vi föds glömmer vi bort vår vision – vår själ minns, men vårt medvetande minns inte.

– Penny Hayward –

att hålla en liknande kurs på vår kursgård, Mithera Development 23–25 februari 2024. Detta eftersom vi verkligen tycker detta ämne är tämligen outforskat i Sverige och att en sådan kurs skulle tillföra mycket till våra svenska elever. Penny är dessutom inbjuden till att hålla ett föredrag i Mediumförbundets regi via Zoom den 19:e september.

Plus mer

www.mithera.se

www.arthurfindlaycollege.org

www.monroeinstitute.org/pages/trainer-luca-biotti

Penny Hayward – Medium, Clairvoyant, Psychic –Southend, Essex

“Bevis för själens överlevnad”, MariaTherese Bohman Agerhill (Vattumannen, 2023).

Jag är en själ i en fysisk kropp som är här för att uppleva.

– Luca Biotti –

Free • nr 4 | 30 | juli–augusti • 2023

Greenleaves Andersson

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Livsenergiprogrammet

Programmet som väcker både kropp och själ

Vi kombinerar läran om lymfsystemet och den shamanska energimedicinen. Programmet består även av lymfmassage/ egenvård, healing, stresshantering, personlig utveckling, yoga och avslappning/meditation.

Meditationskurs – Start 28 augusti 2023

i Växjö. 8 tillfällen varannan måndag. Vi tillbringar våra meditationskvällar utomhus och i Friluftsfrämjandets lokal.

Retreat – 14–15 oktober 2023

i Rösmåla Skola utanför Urshult. I gemenskap utforskar vi vårt inre genom meditation, dans, måleri, vandring och samtal. Vissa delar sker i tystnad. Boende finns i Urshult. Mat och fika är vegetarisk, mjölk- och glutenfri.

2-årig Spirituell Healingkurs – Start 11–12 november 2023

i Rösmåla Skola utanför Urshult. 6 kurshelger. Kontakt/distanshealing på människor och djur. Djurkommunikation, kontakt med guider, Chakralära, Mindfulness, Law of Attraction, Kroppslära, Etik, Moral och lagar, m.m. Boende finns i Urshult. Mat och fika är vegetarisk, mjölk- och glutenfri.

Ann-Sofie Stenmark och Ida Wallin heter vi som driver Vega Helhetshälsa.

Vår fysiska plats är Mora, men vi finns även digitalt.

Vega Helhetshälsa är företaget som använder sig av den västerländska läran och den inka shamanska energimedicinen, för att se människan i sin helhet.

Kontakt: info@vegahelhetshalsa.se Vega helhetshälsa

Varmt välkommen till M&M Healing. Läs om Healingkurser, Konsultationer och Distanshealing.

Ett tillfälle att höra mer och prova på Marias Distanshealing, inför kurserna som startar löpande. Kostnadsfritt & Online!

5 tillfällen à 2 timmar Plats: Mora eller Zoom Maria

UVTH 1 - 25-27/8

UVTH 2 - 8-10/9

UVTH 1 - 20-22/10

Free • nr 4 | 31 | juli–augusti • 2023
KURSER • UTBILDNINGAR
Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar www.greenleaves.se · 0735-890 854 Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult
Universell Vit Tids Healing
Mattsson / Lärare
Samtal om
17/8
Universell Vit Tids Healing Kurser
i Stockholm
Läs vidare och boka in dig på: www.mmhealing.se En Unik Healing!

Englagårds kurser fortsätter år efter år med att ge besökande människor de genombrott som de längtat efter! Kursgården som ligger söder om Örebro mellan Hallsberg och Askersund invigdes 2001 av Satyam Frank Hougen. Under de första åren erbjöds främst kurser i healing, mediumskap samt olika former av retreats. Redan under dessa år deltog flera tusen människor i våra utbildningar för att utveckla sin medialitet, förmåga för healing men även för att finna stillheten inom sig själva genom att uppleva vår klassiska “Retreat - Love Explosion”. Sedan dess har mycket hänt och vi erbjuder idag över 30 olika utbildningar och retreats med många olika inriktningar såsom personlig utveckling, företagsutveckling samt healing och medialitet!

Det är mycket viktigt för oss att du är nöjd med din utbildning på Englagård och vi har därför sedan många år tillbaka våran unika trygghetsgaranti!

Läs mer på www.retreat.nu

Superkursen En helg för endast 498 kr

Är du redo för mer livsglädje, mening och överflöd i ditt liv? Delta i Superkursen, en helg för inspiration och personlig utveckling. En härlig och befriande ”må-bra-helg” för dig som vill ha mer glädje i livet och få med dig massvis av verktyg hem.

Läs mer & boka på superkursen.se

retreat .nu Englagård Satyam Parken

Aldrig har jag någonsin funnit något så fantastiskt som denna otroligt kraftfulla och prisvärda apparat, det känns som jag fått nycklarna till en guldgruva av otaliga hälsofördelar! / Satyam

Det handlar verkligen om att vi nu har fått en möjlighet till att uppgradera både vår kropp och vårat liv. Denna apparat är en revolutionerande maskin som kombinerar kinesisk medicin med kvantfysik! Den hjälper din kropp till att skapa en optimal cell-hälsa med hjälp av terahertzfrekvenser, skalärvågor och optisk quartz. Det är dessutom inte bara människor som detta kan användas på utan även våra djur och växter.

En ny apparat har tagits fram med terahertz-teknik som vibrerar med samma frekvens som kroppens celler. Det finns mycket vetenskaplig dokumentation som visar att friska celler blir mer energiska och inaktiva celler skickas ut ur kroppen. När zombieceller elimineras, blodcirkulationen, lymfbanorna och nerverna stimuleras och livskraftiga celler blir mer aktiva sker en enorm självläkning i kroppen. Därav många otroliga användarberättelser som du kan hitta på exempelvis Youtube och Facebook. Scanna QR-koderna nedan.

Den första generationen kostade hela 400 000 USD / apparat. Idag kan du köpa den fjärde generationen som är heter "Classic" för endast 499 USD. På grund av sina snabba och helt otroliga resultat så kallas den i USA för "The Magic Wand".

Jag har sedan i början av augusti 2022 behandlat mer än 150 kursdeltagare på Englagård. De allra flesta av deltagarna har upplevt en stor skillnad redan efter den första behandlingen. Varje behandling har varat mellan fem till femton minuter.

Kanske känner du redan någon som har en iTeraCare?

I så fall rekommenderar vi att du kontaktar den personen för beställning, annars kan du läsa mer och beställa på www.thz.se

thz.se
Observera att detta inte är en medicinsk apparat utan klassas som hemelektronik. Den är ej avsedd för att behandla medicinska tillstånd. Rådgör med en läkare när det gäller mediciner samt annat gällande ditt hälsotillstånd. Denna artikel är skriven av en Independent Business Owner och har ingen koppling till företaget som distribuerar produkterna.

Eckankar den andliga frihetens väg

Eckankar är en religion som beskrivs som den andliga frihetens väg. Genom egna erfarenheter och andliga aktiviteter som drömmar, tidigare liv och själsresor finner var och en enligt Eckankar sin individuella väg till Gud. Stig Ollmar, forskare, uppfinnare, företagare och präst inom Eckankar Sverige, berättar mer om vad Eckankar innebär.

Stig Ollmar är till yrket forskare och docent i medicinsk teknik vid Karolinska institutet, uppfinnare till flera patent och företagare. Han är också oavlönad präst inom Eckankar Sverige. Han har varit medlem i Eckankar, så kallat ECKist, sedan 1976 och regionansvarig (RESA, Regional ECK Spiritual Aide) för Sverige och Finland i 18 år. Hur skulle du beskriva Eckankar?

– Den formulering som vi använder är den andliga frihetens väg, säger Stig Ollmar. Eckankar talar inte om hur den andliga vägen ska se ut för var och en utan den kan ta sig olika uttryck beroende på vad man har i bagaget, men vi kan erbjuda en begreppsapparat och stöd på vägen.

ECKANKAR ÄR I SVERIGE ett registrerat trossamfund sedan 2002 och kan beskrivas som en mystikinriktad religion. Vad utmärker Eckankar vid en jämförelse med andra religioner?

– Enligt Eckankar är det genom egna erfarenheter som man kan närma sig Gud. Den heliga anden – ECK – ser vi som livskraften och den individuella själen är gudsgnistan. Vi kallar Gud eller skapelseprincipen för Sugmad (uttalas soog-mahd) eller HU (uttalas hjo) som är benämningar från mellanöstern för det högsta väsendet. Vid våra gudstjänster, som vi firar en gång i månaden, sjunger vi ofta HU tillsammans men man kan också göra det på egen hand. Jesus betraktar vi liksom islam som en profet bland flera andra. Vi har också

som många religioner en helig skrift, vi kallar den Shariyat-Ki-Sugmad, men är inte bokstavstroende. Efter gudstjänsten, som är öppen för allmänheten och även sänds digitalt, har vi liksom flera samfund kyrkkaffe och samkväm.

– Andra likheter är att vi har präster och en RESA som är ansvarig för en region kan liknas vid en biskop. Den högsta andliga ledaren inom organisationen, den nu levande ECKmästaren som sedan 1981 är Harold Klemp, kan jämföras med påven inom katolicism. Vi har även sakrament som dop då vi talar till barnet som själ och konfirmation för ungdomar. Vi håller också ceremonier som bröllop och begravningar för våra medlemmar.

– Eckankar har även inslag av vad som idag kallas hinduism men är som sagt inte polyteistisk. Vi betraktar reinkarnation som en realitet för vi anser att alla som jobbar seriöst med sin själsliga utveckling kommer att erfara tidigare liv. Vi inkluderar även karma och använder ord på sanskrit som satsang för att benämna våra studiegrupper. Vi är vidare ett oberoende trossamfund som inte tar emot några statliga bidrag utan finansieras genom medlemsavgifter och donationer, men inga tjänstemän är avlönade.

DEN SPRÅKLIGA BEGREPPSAPPARATEN inom Eckankar är med andra ord blandning av olika termer som idag används inom olika religioner.

– Ja, Eckankar kritiseras ibland för att vara eklektisk (en blandning av i det här fallet

olika religioner utan en egen kärna), men vi menar att ECK, den heliga anden, är kärnan i alla religioner. Andra religioner har tagit den heliga kärnan och klätt den med egna särskiljande attribut medan vi har renodlat själva kärnan, hävdar Stig Ollmar. En fin liknelse för att beskriva skillnaden mellan olika religioner är att de olika vägarna till Gud är som olika trådar i en fågelbur. Vid bottenplattan ser trådarna ut att vara separerade. De kan också se lite olika ut och ibland kan man byta tråd, men till slut vid burens topp knyts alla trådar samman i en urkälla likt ett tjockt rep. Individen eller själen befinner sig någonstans på tråden eller vägen mot ett gudsförverkligande. Några är i början på sin resa och andra har kommit längre. På så vis är Eckankar en individuell religion.

PRECIS SOM KRISTENDOMEN har Eckankar rötter i mellanöstern. Berätta mer om varifrån läran kommer.

– Vi anser att läran har funnits i alla tider, även i organiserad form fast under andra namn, säger Stig Ollmar. Det finns till exempel tydliga inslag av läran i zoroastrism och sufism.

ZOROASTRISM ÄR EN av världens äldsta monoteistiska religioner från omkring 1500 före Kristus som bland annat bidragit med element till judendomen och kristendomen. Sufismen är en mystisk inriktning inom islam. Eckankar har också drag av vad som

Free • nr 4 | 34 | juli–augusti • 2023
Text Katarina Johansson Foto J. Ollmar Bild djgis (shutterstock.com)

kan kallas esoterism, såsom hemliga läror med dolda budskap och invigningar, men enligt berättelsen var det Paul Twitchell som i modern tid gjorde den hemliga läran tillgänglig för alla människor. Läran paketerades och lanserades 1965 som Eckankar.

MAN KAN VARA medlem i andra religiösa samfund eller andliga rörelser samtidigt som man är medlem i Eckankar. Vad mer specifikt innebär ett medlemskap i Eckankar?

– Som medlem i Eckankar erhåller man ett årligt studiepaket som man som chela, andligt studerande, arbetar med individuellt och ibland tillsammans med andra i en studiegrupp. Paketet består av tolv kapitel och tanken är att man arbetar med ett kapitel per månad. Själva grundutbildningen består av 17 årspaket men utbildningen kan ta längre tid beroende på hur flitigt man arbetar med sin själsliga utveckling. Först efter två års utbildning kan den första invigningen bli aktuell. Invigningarna är beroende av hur väl man har lyckats att implementera det andliga i vardagslivet. Totalt finns det 12 invigningar i det jordiska livet, men den högsta nivån som någon nu levande människa har – förutom Mahantan, den Levande ECK-Mästaren – är den 8 invigningen. Vi jämför dock inte hur långt man har kommit för det snacket vill vi inte ha. Vi vill inte framhäva egot. Vi har dessutom en internationell medlemstidning, Mystic World, med ett nummer i kvartalet.

SOM MÅNGA ANDRA religioner har Eckankar också praktiker, men betoningen ligger på individuell praktik snarare än kollektiv. Vad innebär ECKs andliga övningar?

– Egen erfarenhet väcker människor andligen, framhåller Stig Ollmar. Syftet med ECKs andliga övningar är att i praktiken uppleva det gudomliga – även bortom tid och rum. Vi förespråkar framför allt egna erfarenheter genom drömmar, tidigare liv och själsfärdande eller själsresor. Man kan se dessa som en stege i tre steg. Under utbildningen är drömmar steg ett för det kan alla förstå och ta till sig. Steg två är tidigare liv och när man är redo för nästa steg följer lektioner i själsfärdande. Erfarenhetsmässigt sker det inte alltid i den ordningen och alla vill inte utforska tidigare liv. Upp till en viss nivå kan man arbeta själv med sin själsliga utveckling men på högre andliga plan är det Guds nåd som liksom en dammsugare suger upp en. Det är således inget man kan göra eller avgöra själv utan Gud lyfter upp en när man är redo.

INOM ECKANKAR FINNS det hundratals andliga övningar som man kan variera och experimentera med. Ett viktigt steg för ECKister är att genom andliga övningar lära sig att lyssna till sin inre mästare som för ECKister är en ECK-mästare. Den dagliga praktiken består av omkring 20–30 minuters andliga övningar.

– Vi uppmuntrar våra medlemmar att använda sin föreställningsförmåga, fantasi

och att visualisera. Det väsentliga är vad erfarenheten lär en på den själsliga resan, inte om det har hänt eller inte, menar Stig Ollmar. Dagliga goda gärningar är också viktigt. Det gör man inte för att visa andra människor hur god man är eller för bekräftelse utan det är mellan en själv och en ECKmästare i det inre livet. För en fördjupad förståelse behöver man också praktisera den andliga läran i vardagslivet, till exempel i kniviga situationer på jobbet eller i familjen. Hur man lever läran är också en viktig del vid bedömningen för att avgöra om en medlem är redo för invigning.

IDAG HAR ECKANKAR omkring 100 000 medlemmar i 130–140 olika länder. Huvudkontoret ligger i Chanhassen, Minnesota, USA. Hur hittar människor till Eckankar?

– Flertalet som kommer i kontakt med Eckankar har prövat någon religiös eller andlig väg tidigare men inte hittat rätt, berättar Stig Ollmar. Det kan till exempel vara att man inte fått hjälp att förstå sina andliga erfarenheter av en präst eller imam. Vi har också fått en tillströmning av flyktingar som har förföljts för att de inte har den tro eller följer den religiösa praktik som landet förespråkar. Det vanligaste är att man följer med en kompis. En del kommer för att de vill lära sig mer om själsliga färdigheter såsom att besöka andra världar bortom den fysiska. Andra kommer till våra gudstjänster för kyrkkaffet och den sociala gemenskapen.

Free • nr 4 | 35 | juli–augusti • 2023
”Eckankar kan beskrivas som en mystikinriktad religion.”

Terminologi inom Eckankar

Här är en ordlista på termer och begreppens betydelse enligt Eckankar.

Chela En andligt studerande, syftar på en medlem inom Eckankar.

ECK Livskraften, den heliga anden, uppenbarar sig som ljus och ljud.

Eckankar Läran om den andliga frihetens väg, baserad på egna erfarenheter.

ECKist Medlem i Eckankar.

ECK-mästare Andliga guider som kan beskrivas som lärare eller änglar för hjälp och beskydd. Det finns åtskilliga ECK-mästare men bara en levande på jorden (se Mahanta).

ECKs andliga övningar Daglig praktik av specifika andliga övningar för att få kontakt med Guds ljus och ljud.

HU (uttalas hjo) Ett urgammalt namn eller ljud för Gud. Sammanlänkas ibland med andra stavelser.

Invigning En privat ceremoni som förtjänas genom andlig utveckling och tjänande av Gud.

Karma Lagen om orsak och verkan som verkar på de lägre fysiska, astrala, kausala, mentala och eteriska planen.

Mahanta Det högsta tillståndet av gudsmedvetande på jorden.

Sjung HU

Titel på den nuvarande levande ECK-mästaren. Kan vid andliga erfarenheter upplevas som ett blått ljus eller blå stjärna.

Satsang Studiegrupp bestående av ECKister som studerar de månatliga lektionerna.

Shariyat-Ki-Sugmad Eckankars heliga skrift, varav två volymer finns i fysisk form.

Själ Det verkliga Jaget, gudsgnistan. Det skapande centret och den inre heligaste delen i varje människa. Själen lever vidare och återföds efter den fysiska kroppens död.

Själsfärdande Utvidgande av medvetandet. Förmåga hos själen att resa utanför den fysiska kroppen och höja sig över den.

Själsresor hjälper människor att utvecklas andligen och anses vara ett bevis för Guds existens och liv efter döden.

Självförverkligande Igenkännande av själen. Själens inträde på själsplanet och där den betraktar sig själv som ren Ande. Ett tillstånd av seende, vetande och varande.

Sugmad (uttalas soog-mahd) Ett heligt namn för Gud, varken maskulint eller feminint. Ses som en skapelseprincip och källan till allt liv.

En andlig övning inom Eckankar är att sjunga HU (uttalas hjo), ett urgammalt ord eller ljud för Gud. Fokusera samtidig på det tredje ögat mellan ögonbrynen, det andliga ögat enligt Eckankar. Genom att sjunga HU högt eller tyst inom dig själv öppnar du ditt hjärta för Gud. HU kan också sjungas i svåra situationer som känns övermäktiga. Alla kan göra detta, men som ECKist bör man varje dag utöva en andlig övning som denna i 20–30 minuter.

En helg i transformationens tecken

Kurs i Reconnective Healing

30 september - 1 oktober 2023

Upplev en mer expansiv och livgivande vardag och möjligheten att arbeta som Reconnective Healing Foundational Practitioner

Visa intresse genom att maila info@helhjartat.nu Ej bindande

www.eckankar.org · www.eckankar.se

”Dessa underbara ECK-mästare – Andliga guider som folk har vänt sig till sedan tidernas begynnelse – för vägledning, beskydd och gudomlig kärlek”, Harold Klemp (Eckankar 2020). ”Främlingen vid floden – En ovärderlig bok om den dolda kunskapen om Gud”, Paul Twitchell (Eckankar 2012).

Free • nr 4 | 36 | juli–augusti • 2023
Plus mer
KURSLEDARE - Co director of The Reconnection, International Instructor
Guglielmo Poli
LEV I The Portal Onlinekurs LEV II The Catalyst Livekurs LEV III RCPP Livekurs

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 1–5 oktober 2023 samt april 2024

ECKANKAR – Den Andliga Frihetens Väg

Ordet ECK är synonymt med Helig Ande. ECKANKAR erbjuder urgammal visdom som ständigt uppdateras. I Sverige har vi funnits i mer än 50 år och är ett registrerat trossamfund sedan 2002. Vi bedriver avancerade andliga studier enskilt eller i grupp.

Introduktionsboken på bilden kan laddas ner gratis från vår hemsida, och finns att köpa som tryckt bok på 18 språk. Vi jobbar med drömmar, andliga övningar och inre ledning för att växa som andliga varelser.

Välkommen att vara med på ECK-gudstjänst eller HU-kontemplationsövningar på Rigagatan 3 i Stockholm: 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10 2023 kl. 13:00–14:00, följt av fika.

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 4 | 37 | juli–augusti • 2023
sker
Värmdö.
Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Malmavägen 207 139 60 Värmdö 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se
Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen
i
4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.
Bildtolkning • Bildanalys
Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier • Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik
Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m. Man läker genom bilder www.dininrekraft.se dininrekraftarvika dininrekraft Ny adress för webbshopen!
Bergfjord – en av grundarna till Systerskapet Magi · Healing · Shamanism Spådom ·
· Kurser
www.systerskapet.se Annelie
Träffar
Följ oss för att se kommande evenemang systerskapet_arvika
www.ECKANKAR.org · www.TheSoundofSoul.org · www.ECKANKAR.se

Välkommen till vår kursgård i Rämmen Östervik/Lesjöfors!

Du som lärare är välkommen att boka upp dig och dina elever på vår kursgård med B&B till humana priser. Stora som små sällskap.

BarfotaOraklet har sin butik inne i caféet och som uppdateras lite då och då! B&B samt Ställplats för husbil (ej latrin).

Välkommen att höra av dig! www.rammenskursgard.se

Orakel/Medium

Spår om framtiden · Kontakt med döda anhöriga Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ...

www.BarfotaOraklet.se

BarfotaOraklet

Rämmens Kursgård

BarfotaOraklet

rammenskursgard

Rämmen Östervik 10–12, 682 94 Lesjöfors · 073-234 40 10 rammenskursgard@gmail.com · www.rammenskursgard.se

DIVINE ONENESS HEALING

Frigör din fulla potential och skapa det liv DU vill leva!

Divine Oneness Healing är en kurs för dig som längtar efter att hitta din unika väg och leva ditt liv fullt ut. Genom denna metod får du en starkare kontakt med din intuition och blir då allt tryggare i de val du gör i livet.

Nya insikter som leder till nya vägval i ditt liv Det här är en kurs för din andliga och personliga utveckling då du under kursens gång kommer till insikter som leder till nya vägval i ditt liv. När du avslutat kursen kommer du kunna ge healing både till dig själv och dina vänner. Under kursen vidgar du ditt medvetande och utforskar hur du kan använda dina andliga förmågor.

Det innebär att du både ger och tar emot healing under kursens gång.

Programmet, som omfattar 15 utbildningstillfällen, sker online via zoom på vardagskvällar, förutom 2 helger då vi samlas i Stockholm.

Här ett axplock ur kursprogrammet

• Skapa kontakt med Ditt Högre Jag och din inre vägledning

• Lev utifrån ditt hjärta

• Vidga ditt medvetande och dina visioner

• Hantera utmaningar från ett större perspektiv

• Lösa upp karmiska mönster

• Rensa chakran och energifält

• Lösa upp oönskade mönster baserade på tankar, känslor eller beteenden

Kursstart 18–19 november, lördag kl 10–17 och söndag kl 10–16

Kursgård på Österlen

Retreats · Yindalini Yogalärarutbildning

Reikikurser · Yogaresor till Bali och Spanien

info@skanesyogaochhealingcenter.se

www.skanesyogaochhealingcenter.se

Plats Centralt i Stockholm, adress meddelas vid anmälan. Pris 15 000 kr inkl moms. Bokar du innan den 20 augusti betalar du 13 500 kr.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss. Mer information om kursdatum finns på www.divineonenesshealing.se

Mer information & anmälan:

hej@divineonenesshealing.se

www.divineonenesshealing.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 4 | 38 | juli–augusti • 2023

fri kraft

Resan hem till kärleken!

Min kropp var helt bortkopplad och jag färdades genom dimensioner av medvetande som antog fysisk form i min förnimmelse. Plötsligt befann jag mig i ett starkt ljus och allt var helt stilla. Det var fullständig frid. Från ingenstans kom en stark röst som talade till mig. Det var kort, tydligt och det råder ingen tvekan om budskapet. Rösten sa: Var min röst i världen.

Rösten och vad den sa var så starkt i mig så det fyllde hela mitt medvetande! Jag kastades in i den djupaste kärlek jag någonsin känt och jag förflyttades tillbaka in i den fysiska världen igen. Från den dagen för cirka 3 år sedan så var ingenting sig likt igen …

TRO INTE FÖR EN SEKUND att jag känner mig viktig eller speciell. En sådan här upplevelse gör en väldigt ödmjuk. När vårt medvetande höjs så förstår vi att den enda gurun vi behöver finns inom oss själva. Det som hindrar oss från att uppleva den gurun är att vi själva ställer oss i vägen och vi gör det med en story som vi gillar att berätta. En story om oss själva och vår litenhet. Vår falska identitet. För att uppleva vårt sanna jag så behöver vi släppa den berättelsen.

NÄR DU LÄSER DEN HÄR KRÖNIKAN så har jag precis gjort en ny djup inre andlig resa. Denna gång fick jag först uppleva alla mina inre skuggor om och om igen tills jag var beredd att släppa dem. Det var en vånda, en kamp, ja

ett rent helvete. Men jag släppte till slut och lät mig dö. Då, och först då kom jag djupare in i den djupaste av kärlek – jag rörde bokstavligt talat vid Gud. Att känna Gud i hela mig och i allt runt mig – det finns inga ord i världen som kan beskriva detta förstås. Men jag vill säga att det är möjligt för alla att uppleva och förstå. Upplevelsen för 3 år sedan var bara en föraning för vad som komma skulle. Denna gång var jag tvungen att dö, för att kunna återuppstå.

MIN INRE RESA kommer att pågå resten av livet. Men jag känner att jag bestigit berget. I mer än 26 år har jag varit dedikerad resan hem. Det finns många viktiga anhalter på vägen. En av dem är En Kurs i Mirakler (EKIM) som kom in i mitt liv för ett tiotal år sedan. Ärligt talat så begrep jag inget av den då. Trots 30 års erfarenhet som copywriter och artikelförfattare så var texterna i EKIM rena hebreiskan. Idag så förstår jag att jag inte var redo. Det är som om det finns en inbyggd kod i texterna och som först faller på plats när vi på allvar säger

JA till oss själva, det vill säga JA till resan hem till Gud.

DET BÖRJADE MED att jag som lärare på mina kurser och utbildningar kände mig som en bluff. Det kom fantastiska saker ur munnen på mig men hjärtat var tomt. Jag insåg att jag behövde göra något och bad universum om hjälp. Svaret kom i form av en man som heter James F. Twyman. En annons i sociala media fick mig att kontakta honom och då kom kursen tillbaka in i mitt liv igen. Den här gången så hände det något på djupet i mig. James Twyman är en dynamisk person, känd som lärare i En Kurs i Mirakler men också författare till böcker och filmer som alla har sin grund i kursen. Idag är han min vän och mentor, vilket skänker mig oerhört mycket glädje.

VARJE DAG SÅ FÖRMEDLAR JAG till mig själv ”jag är här endast för att vara sant hjälpsam”. Innan pandemin bröt ut fick jag möjlighet att volontärarbeta i New York tillsammans med James Twyman. James turnerade helt utan pengar på fickan genom hela USA och spelade en musikal om Sankt Franciskus. Vi samlade in pengar, kläder, filtar och mat till hemlösa och de fick alla komma gratis på musikalen. Där och då insåg jag på djupet i mig att ge är att få. För när jag ger, så ger jag till mig själv. Det jag ger ut mottages av mig.

JAG ÄLSKAR VERKLIGEN att studera En Kurs i Mirakler och jag har insett att bästa sättet att studera den är att lära ut den. Det gör jag genom de utbildningar jag ger men också genom mitt författarskap. ”The Ministry of I AM – En handbok i 12 steg som för dig hem till ditt sanna Jag” är en bok där jag fört samman det välkända 12-stegsprogrammet med En Kurs i Mirakler. De båda gifter sig på ett vackert sätt och detta är ett av mina bidrag till att väcka intresset för fler studenter av kursen och som är villiga att göra resan hem till kärleken.

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för.
Free • nr 4 | 39 | juli–augusti • 2023
Foto: Simona Cinconze
”Att ge är att få”

SHAMANIC SOUL HUNTING TRAINING

28 SEP–1 OKT 2023 PÅ SOLHÄLLAS VACKRA KURSGÅRD

En utbildning utformad för att förbereda dig för att leda ritualer och individuella sessioner av Soul Hunting; shamansk trauma healing. Italienska Apurva Mastinu har genomfört shamanismritualer med tusentals människor i över 25 år i Europa, Nordoch Sydamerika.

Välkommen till den enda Soul Hunting-utbildningen i Sverige Priser och bokning: parvati@parvatis.com Mer information: www.apurvaretreats.com

MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS

ALTERNATIV ALPHA – META1.3 MINDSET BOK!

WWW.LIVELIFESTORE.SE

DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE

Konsultationer & events online · Kurser & retreats

Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn

TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelf

Miljontals människor har kommit till en kritisk punkt i deras fysiska och andliga utveckling - de är redo att kliva in i en ny livsstil regisserad av själens längtan snarare än de krav som egot ställer. Är du en av dem? Vi bjuder in dig till att bli en viktig del av den fria, andliga och spirituella rörelsen som pågår världen över. Vi hälsar dig varmt välkommen!

Soul Release® - när din glädjefulla frihet är viktigast! Är du redo att släppa bagaget och kliva in i din glädjefulla frihet och släppa själen fri? Start den 8 september (på Englagård)

Attraktionslagen på riktigt - Praktik & Integration! Upptäck kraften, bemästra den och förändra ditt liv på bara några få månader! Start 8 september (på Hillesgården)

Möjlighet till månadsbetalning • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Svenska Friskvårdsförbundet • Mer info på www.loveit.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 4 | 40 | juli–augusti • 2023
Högsta betyg av deltagarna     
“Join the Spiritual Movement”
Maria Nylow MARIA NYLOW

Workshop Majestic Leadership

live eller online från hösten 2023

Majestic leadership handlar om att bli och vara sitt äkta jag och leva sin själs syfte. Alltså vara hela dig i balans i varje stund.

Kom med på workshopen på samma tema med författaren till boken ”Majestic Leadership – 8 keys to be an authentic leader”, Marie Herkestam.

Läs mer & boka: www.isannanda.se · info@isannanda.se

Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström

Ny utbildning på Rasbo kursgård utanför Uppsala

Start 15 september 2023

Kontakta oss för information och prospekt!

info@inspiraktiva.se

www.inspiraktiva.se

Spirituellt Center – Föreläsningar & utbildningar

Healing · Intuition · Mediumskap · Högkänslighet

I mer än 20 år har jag haft förmånen att få följa flera tusen människor på deras andliga resa – när de utvecklar och fördjupar sina healing- och intuitiva förmågor. Jag skapar en trygg plats med likasinnade där din andliga utveckling stöds med teori, filosofi och praktiska övningar. Jag har också samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa och coacha HSP personer i boken ”Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”.

Insikter och bättre förståelse. ”Boken var precis vad jag behövde. Sedan länge har jag insett att jag är högsensitiv men inte hittat några bra verktyg för att hantera det. Boken gav mig precis de verktyg och insikter som jag behövde för min fortsatta resa framåt. Jag använder den och kan även rekommendera den till andra som är högsensitiva.” – Anna W.

Helen

Hitta din kurs här!

Hitta allt på samma plats!

www.7999.se

Terapeuter | Behandlingar | Utbildningar

UTBILDA DIG TILL

FAMILJEKONSTELLATÖR

För dig som själv vill verka i fältet och jobbar med människor idag.

Utveckla ditt seende och ta in det systemiska perspektivet för att hjälpa dina kunder eller medarbetare att komma ur hindrande mönster när svaret till roten finns i den större kontexten. Utbildningen är ett komplement till det du jobbar med idag som till exempel terapeut, coach, präst, läkare, chef mm. Fyra moduler med start 8-10 september 2023.

ANMÄL DIG SENAST 1 AUGUSTI - FÅ

2.000 KR RABATT ANGE FREE-AUG

Varmt välkommen!

Gunilla Boivie

Cert. Konstellatör SHI & Dipl. Psykosyntesterapeut PSA®, Lärare i systemiska konstellationer

WEBB: askis.se

MAIL: gunilla@askis.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 4 | 41 | juli–augusti • 2023
ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET
Vill du bli ANDNINGSPEDAGOG?
Olausson · www.spirituelltcenter.se Spirituelltcenter helenspirituelltcenter
Köp boken på hemsidan!

från sköka till helgonförklarad Maria Magdalena

Få historiska personer har blivit så förminskade och feltolkade som Maria Magdalena. Och få är idag så mäktiga som hon är i den nya Gyllene eran. Hennes historiska bakgrund förvanskades, hon förföljdes och tvingades fly men trots det blev hon en ledare för sitt folk, för alla folk och en föregångare för miljontals följare. Hon är en universell ledare, rosens mästare, andlighetens nyskapare, religionernas befriare och en av de viktigaste feminina ledarna i historien. Välkommen att möta Maria Magdalena genom Maria Nylow och genom hennes egna ord till dig.

Först en dementi – rubriken är inte sann. Den är bara menad att vara lite provocerande. Maria Magdalena har aldrig varit sköka, förtappad, svag eller i behov av att bli räddad. Genom att vara öppen för det motsatta kan du få en skymt av sanningen om denna mäktiga kvinna, prästinna och inspiratör.

Var och en har rätt att ha sin egen uppfattning och kanske är den bild som jag här förmedlar provocerande för någon. Men med tanke på kvinnans ställning generellt genom historien borde det inte vara förvånande att Maria Magdalena medvetet förminskades av männen med makt. Hon var Jesus jämlike, hans närmaste vän, hans spirituella support, hans främsta supporter såsom han var hennes. Hon var också hans efterträdare och hustru, mor till deras barn och den som höll honom uppe när vetskapen om hans väg tyngde honom.

ATT EN KVINNA kunde vara Jesus närmaste förtrogna var inte socialt eller kulturellt accepterat så de höll relationen under radarn

från de styrande och mäktiga. De hade båda sina uppdrag att fullfölja under den tid de levde och vandrade tillsammans så många av Marias mirakulösa bedrifter har tillskrivits Jesus av säkerhetsskäl. Under hans paraply av ljus kunde hon sprida den gudomligt feminina läran om kärlekens budskap och människors likvärdighet till de massor som mötte dem. Hon gav förtryckta kvinnor styrkan, självkänslan och tilliten till det goda tillbaka. Hon läkte sargade kroppar, hjärtan och själar. Hon lärde män hur de kunde leva i goda relationer med kvinnor och i respekt för kärlekens väg genom livet.

MARIA MAGDALENA KAN vara den mest feltolkade personen i den kristna historien. Lite spydigt skulle man kunna säga fultolkad för även om medvetenheten hela tiden har funnits hos det religiösa patriarkatet om hennes spirituella excellens, mirakulösa healingkraft och verbala skicklighet att nå ut till människorna så har hon medvetet förminskats till en parentes. Hon gjordes till en bisats i kristendomens historia när hon egentligen i total synergi med Jesus utgjorde själva fundamentet i det som sedan blev den kristna tron.

livsmening, hennes planer för sitt eget liv som självständig part i historieskrivningen. Andra lyfter hennes andliga storhet, hennes insiktsfulla budskap och förmåga att läka smärtor, tankar, hjärtan och sinnen med sina ord, händer och energiöverföring. Några ser henne förstås som hustru till Jesus, som mor till deras barn och grundare av den heliga ättelinjen, som skapare av den blåblodiga linjen som skyddats av romer och europeiska kungahus i årtusenden.

DE SOM REDAN öppnat sig för Maria Magdalenas lära och närvaro omfamnar kanske henne som rosens mästare och gudinnans ställföreträdare på jorden. Och jag ser henne som allt detta tillsammans och dessutom som min storasyster, min kloka livsvägledare, min trygga punkt i en smått kaotisk värld som sakta öppnar upp mänskligheten för att omfamna en ny global andlighet.

Men vi tar det från någon sorts början …

Vem var Maria Magdalena?

MARIA NYLOW:

”Maria Magdalena kan vara den mest feltolkade personen i den kristna historien.”

MEN HUR SAMTIDEN eller historien dömde henne var inget som hindrade henne från att leva sitt exempellösa liv som det var menat både innan och efter att hon mötte Jesus, Yeshua, Joshua David. Många ger henne ett värde just för relationen med honom men då missar man hennes egen personliga

Hon föddes in i ett privilegierat liv i Judéen med välbärgade fritänkande föräldrar och en mor som i hemlighet utbildade sig i den feminint gudomliga läran som hennes förmödrar gjort före henne. Familjens ställning och rikedom gav både modern och Maria Magdalena en frihet som bara ett fåtal flickor hade i en tid då mannens makt var total. Hoten om att stena en kvinna till döds för minsta fel var konstant aktuell. Den vrede Maria Magdalena kände för det lidande

Free • nr 4 | 42 | juli–augusti • 2023
Text Maria Nylow Foto Privat Bild danymages, Kollawat Somsri (shutterstock.com)

som männen orsakade lärde hon sig med åren att kanalisera till mäktig läkning och transformation för det kollektivt feminina.

HON SPENDERADE STORA delar av sin barndom och uppväxt i hemmet med att studera med visa lärare, förkovra sig i de feminina lärdomarna och att meditera sin fulla kosmiska medvetenhet tillbaka. Här var hon skyddad från omvärldens nyckfulla reaktioner på självständiga, starka och fria kvinnor. Åren hemma gav henne tid och möjlighet att uppnå mästerskap i att förstå, behärska och hantera energi i alla dess former för att fullfölja sina livsuppdrag.

REDAN I BARNDOMEN fick hon i hemlighet resa till olika mysterieskolor i bland annat Egypten och Indien för att bemästra sin esoteriska kunskap. Hon föddes medveten om sina förmågor, inte i glömska som de flesta av oss andra gör, och det gjorde henne ännu mer målmedveten i att öva och förfina. Med åren blev hon allt skickligare i att läka individuellt och kollektivt på distans, att manifestera och transformera kognitivt, att kommunicera telepatiskt och söka högre kunskap från olika eteriska mästare som Kuan Yin och Kali Ma.

Hon var ödmjukt medveten om att det liv hon levde var få förunnat. Hon fick tidigt vetskap om att hon förberedde sig på att mentalt och spirituellt befria sitt folk med fokus på kvinnorna, och alla omkring henne visste också att hennes livsuppdrag var av stor betydelse för hela världen.

HENNES NAMN MARIA är från början mer än ett namn. Det är titeln på den prästinna som når en högre grad av visdom genom avancerad utbildning och kunskap om livets mysterium och magi. En av hennes närmaste vänner och lärare var en annan Maria. Denna Maria hade en son vid namn Jesus. Så innan Jesus och Maria Magdalena träffades fysiskt visste de om varandra, de lärde känna varandra i anden och förstod att deras liv och öden var sammanflätade. De var på ett sätt beroende av varandra för att klara av sina respektive livsuppdrag men också för att mänskligt mäkta med allt de visste skulle ske. De behövde varandra för att på kort tid hinna med att göra ett sådant bestående avtryck på mänskligheten som var meningen. Och de kompletterade varandra i att lära upp lärjungar och inspirera följare att välja hjärtats, kärlekens väg i livet.

EFTER KORSFÄSTELSEN och allt runt omkring kunde Maria Magdalena inte längre verka skyddad i det fördolda bakom Jesus ljus och mäktighet. Hennes kraft och andliga intelligens gick inte att dölja längre, hon blev allt synligare och därigenom ett irriterande subtilt hot mot det etablerade prästerskapet. Men hennes roll som den av Jesus utvalda efterträdaren ifrågasattes även av vissa lärjungar. När hon inte längre kunde verka som hon ville, när det blev en för stor fara för hennes och deras barns liv var hon tvungen att fly sitt land och sitt folk. Efter en vansklig färd över havet klev hon med barn och sällskap iland i Saint Marie

de la Mer i södra Frankrike, en plats ganska nära Marseille. Den heliga Maria från havet som namnet betyder började här sin nästa fas i livet. Frankrike tog emot henne både med kärlek och med förföljelser. Romerna som reste runt som nomader tog emot hennes barn för att skyddas från upptäckt. Dottern Sarah Tamara som reste förklädd till tjänsteflicka, fick senare en särskild betydelse som romernas skyddshelgon Sara.

MARIA MAGDALENA SATTE alltid sitt livsuppdrag först. Det var hennes mission både att skapa, bära och skydda ättelinjen och att sprida budskapet om den villkorslösa kärleken till folk i nöd och förskingring. Hon undervisade särskilt kvinnor i avancerad andlig kunskap, kvinnligt ledarskap och urgammal gudomligt feminin visdom. Merparten av sitt liv levde hon i Frankrike där hon lärde ut förlåtelsens nycklar och självkärlekens förlösande kraft.

Maria Magdalena färdades även norrut mot England och Skottland där hon gjorde djupa avtryck på människor och historiska platser. Bland annat till Glastonbury, jordens spirituella hjärtchakra, som är impregnerat av hennes intensiva och transformativa energi. Där berättas det att hon och Josef från Arimathea hällde ut några droppar av Kristi blod som samlats i en bägare, en graal, i den heliga källan i Chalice Wells. Vattnet välsignades av Maria för att i efterföljande generationer ge läkning, lindring, klarhet och vägledning för alla som dricker och berör det med villigt hjärta. ▲

Free • nr 4 | 43 | juli–augusti • 2023

FÖR ATT ÅTERKNYTA till rubriken så nej –någon prostituerad var hon aldrig. Däremot kan ordet prostituerad i sig härledas till ordet prästinna eller priestess. Det finns flera troliga förklaringar till den härledningen … Idag är hon helgonförklarad av den katolska kyrkan men den har knappast reviderat sin syn på denna kvinnliga medgrundare av den tidiga kristendomen.

HON TYSTADES ALDRIG och hon dog av ålder med största sannolikhet i Frankrike. Hon hann beröra mängder av kvinnor, barn och män under sin levnad både med Jesus och utan och hon talade sin gudomliga sanning i kärlek för livet och

skapelsen. Hennes undervisning om förlåtelse, kärlek, jämlikhet, systerskap och broderskap blev också grunden i de rena sydfranska katarernas lära som blev som en fortsättning på hennes gärning.

HON SÅDDE FRÖN i själar och hjärtan, frön som växte till vackra rosor som i uppstigningens tid ska slå ut och vägleda mänskligheten till upplysning, frid och fred. I samma anda och med samma önskan om inre lycka och självkärlek initierade hon många rosensystrar som fått sin skolning av henne innan de spred ut sig över världen genom tiderna. Om du känner dig kallad att vandra rosens väg så är din väg till uppstigning genom hjärtat, genom rosornas

Fakta att forska vidare i

I Kairo upptäcktes år 1896 en papyrusskrift från 400-talet. Den publicerades 1955 under namnet Maria Magdalenas Evangelium. Där finns hennes kärleksbudskap i sin renaste form nedtecknad, gömd och bevarad i generationer.

Andra fynd från bland annat Nag Hammadi visar att Maria Magdalena varit viktig för kristendomens olika inriktningar som var i konflikt med den etablerade kyrkan. Nag Hammadi ligger tio mil norr om Luxor i Egypten. År 1945 fann man här 50 skrifter, mestadels gnostiska, som daterats till omkring 300-talet.

Den heliga röda källan i Glastonbury, i Chalice Well, håller samma temperatur året runt oavsett luft- eller vattentemperatur utanför källan. Det lite rödaktiga vattnet sägs få sin färg av de järnspikar från korsfästelsen som lades i vattnet av Maria Magdalena och många är berättelserna från pilgrimer och resande i alla tider om vattnets märkliga helande egenskaper. Det har en svag smak av järn på ett behagligt sätt och det må vara inbillat eller ej men det vederkvicker kroppen och sinnet på ett väldigt påtagligt sätt …

mystik och genom din urgamla livsvisdom. Men vägarna till upplysning i den nya Gyllene eran är många och din väg är unik. Kanske behövde du läsa ända hit för att minnas något du glömt eller för att förstå att någonstans i din själs historia så har din väg lett dig till Maria Magdalena. Eller inte. Sant är att den ledde dig till henne nu i alla fall.

I nästa nummer kan du läsa mer om Maria Magdalena, rosens väg och rosens magi, symbolik och mystik. www.marianylow.se

Plus mer

Ett budskap av kärlek direkt från Maria Magdalena till dig

”Välkommen min syster och min bror

Välkommen att vandra vid min sida

I den tid som överträffar allt du tidigare upplevt

Jag finns här inte för min egen skull

Utan för din skull

Dina ögon ser mina ord till dig

Din hjärna registrerar dem

Dina sinnen reagerar

Ditt hjärta tar emot

Och ditt medvetande vet att tiden är kommen

Tiden är kommen att se din egentliga storhet

Att ruska av dig rastlöshetens olust

Att känna rosen i ditt hjärta

Och att veta att allt är som det ska vara just nu

Du är där du ska vara

Du gör det du ska göra

Just nu

Men snart förstår du vem du är

Snart kommer insikten om att allt du har gjort

Att allt du har valt

Att allt du har genomlevt hittills

Har lett dig fram till denna tid

Till denna dag

Till denna stund i historiens eviga oändlighet

Till denna stund av nuet då det händer

Då du vaknar ur väntans slöhet

Då du rister av längtans lust

Då du känner din nyckel i hjärtat

Och då du väljer din väg på nytt

Med mig vid din sida

Med din hand i min

Med skapelsens eviga oändlighet i din själ

Och med min kärlek som försiktigt håller om rosen i ditt hjärta

Du vet vad du lämnar

Du vet vad du vet

Du vet att tiden är kommen

Ha tillit till att det som väntar är bättre

I kärlekens namn är du kommen tillbaka

Och världen är redo för dig”

Free • nr 4 | 44 | juli–augusti • 2023
Maria Magdalena

Vendelas Telefonbyrå

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

0939-114 70 17

236 40

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag

Samtalet kostar 20 kr/min

18 år. Kontakta

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 4 | 45 | juli–augusti • 2023 Andlig vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Andekontakt • Seans • Healing • Reiki • Husrensning Finns på Hälsans Hus och på Distans 076-794 04 31 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se Elisabeth Ellidotter Certifierat Medium, Healer · Privatseanser och Storseanser · Mediala utvecklingskurser & cirklar · Privatsittningar · Hembesök vid besvär från andevärlden Se kommande event på hemsidan!
ÖHMAN Spiritualistiskt medium 073-955 38 62 · medium72@msn.com · www.mediumsara.net MENTALT MEDIUMSKAP · TRANCEMEDIUMSKAP · FYSISKT MEDIUMSKAP @mediumsara EST. 1999 Nyfiken på framtiden? Ring nu och få svar av våra erfarna tarottydare www.tarotlinjen.se Kort- och fakturabetalning 0200-444 111 0900-1111 444 Annica kod 3353 Ulrika kod 3402 Monica kod 3314 Cina kod 2066 Anna kod 1161 Samtalet kostar 19.90kr./min. 0900-1111 444
SARA ANDERSSON
rekommenderar dem varmt!”
www.vendelastelefonbyra.se
fakturabetalning
och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.
08-505

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov 08-25 19 00 18 kr/min

0939-200 40 20 20,90 kr/min

www.önskestjärnan.se

Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

Din shamanbutik på nätet

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water

Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

Mikaela Djup

· Författare

· Kiromanti, handtydning

fysiskt & distans

· Inspirations föreläsningar

· Livscoach

· Medial vägledning

· Intuitiv healer

· Kanaliserade fårskinsstofflor

Dela ut Free!

Mer information: www.free.se

www.healerk.com

Besök min svenska Healer K - SE eller min engelska Healer K kanal för att se ditt stjärnteckens tarotläggning. Där hittar du gratis din framtidsprognos för de kommande 3 månaderna mm.

Starta kursen när du vill – du får allt material på en gång.

Mikaela är aktuell med sin mirakelberättelse i antologin mirakelkur för själen den oranga boken. Bok nr 2 i en serie om 7 böcker i regnbågens färger. En gåva från gudomligheten till mänskligheten i denna tid. Utgiven av Förlagshuset Siljans Måsar.

Mer info: hjartatsveranda · mikaela@hjartatsveranda.se

Alla webbkuser hittar du på segersoleil.se

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 4 | 46 | juli–augusti • 2023
DU KAN OCKSÅ BLI BUDBÄRARE!

fri vägledning

Seger & Soleil

Stjärnklara insikter

Har du tänkt på hur mycket enklare det är att göra stora förändringar, sätta gränser och känna det vi känner när vi tillåter andra att stå bredvid och backa upp oss. Systerskap är som bomull runt vår sårbarhet.

Ianslutning till vår trädgård finns på toppen av en kulle en utsiktsplats. Ingången dit är dold av jasminbuskar som sommartid smeker den som ändå passerar med sin ljuvliga doft. Utsiktsplatsen är för de flesta hemlig, men vi som känner till den ser till att med jämna mellanrum besöka denna magiska plats. För det är en väldigt speciell utsiktsplats.

HÖGST UPP PÅ KULLEN står nämligen en ålderdomlig stjärnkikare. Förutom att titta på stjärnorna kan man göra tre andra inställningar. En som hjälper oss att se bakåt, en som påminner oss om vårt ursprung, och ytterligare en som visar oss det mål vi har satt ut för oss själva. Inställningen som tar oss tillbaka i tiden gör det ur ett historiskt perspektiv. Den patriarkala era som nu går mot sitt slut kämpar för sin existens med näbbar och klor. För att vi inte ska ta det personligt behöver vi förstå att det är en normal reaktion när förändringens vindar viner runt knuten på det gamla. Ibland drabbar reaktionerna oss, och då kan vi med kärleksfull kraft sätta de gränser som behövs.

ATT ANVÄNDA EN STJÄRNKIKARE för att minnas vårt ursprung verkar ju helt logiskt, eller hur? Rymden är inte bara ett med alltet, precis som vi är – utan olika platser i just detta universum kan ju verkligen bära minnen om andra aspekter av dig, än den du är här och nu.

Att vi ska stå och längta hem genom att stirra ut i rymden är dock inte vad denna magiska kikare vill. Utan kikaren för varligt minnet av gemenskap och samhörighet genom rymden, tillbaka in i dig. Med en påminnelse om att du har allt du behöver, och att du just nu är exakt där du ska vara. Det fyller i alla fall alltid oss med en sådan stor glädje!

DEN TREDJE OCH SISTA INSTÄLLNINGEN tar oss alltså till det mål vi just nu satt upp. Dels för att vi ska kunna se hur ljuvligt allt kommer att bli och att vi har gjort rätt val – men framför allt för att vi ska minnas att det är vägen dit som är det avgörande. När vi tar oss an varje steg på själva resan – helar det som kommer upp och stärker det som behövs – drar vi automatiskt målet till oss. Vi är då på samma frekvens som målet hela tiden har varit på. Glädjen och omfamningen blir förstås stor när vi möts – drömmen och vi.

ALLA DESSA TRE PERSPEKTIV behöver vi i denna turbulenta tid, och just nu när vi sitter i våra sköna solstolar på altanen, pustar vi ut efter den senaste lektionen som patriarkatets kamp för sin överlevnad har gett oss. Vi har båda på olika sätt varit tvungna att nyligen sätta ner foten, att markera en gräns mot den gamla utdöende världen – och givetvis då fått möta alla känslor som kommer som ett brev på posten, när man gör just det.

När man sätter ner foten är det lätt att bli rädd. Rädslan i sin tur gör förstås att det kan kännas enklare att göra precis tvärtemot vad hjärtat och magkänslan säger, och i stället söka sig till det gamla trygga. Men när vi i stället står kvar fastän det svajar kommer vi i kontakt med en så ljuvlig kraft som man inte för något i världen skulle vilja byta bort.

SÅ NÄR DET GAMLA patriarkala motståndet på olika sätt försökte kasta sitt rep till oss för att fortsätta dragkampen, bara skrattade vi och gjorde något roligare i stället. Som att sitta på

altanen, i solen och ha djupa härliga samtal om allt som pågår.

Bästa botemedel mot rädsla är förstås systerskapet. Tillsammans stärker vi varandra, och påminner oss om att förändring kostar på. Vi pekar också på att drömmen om ett annat sätt att leva – som hjärtat så ihärdigt viskar om – är vad som driver fram allt vi behöver förstå om oss själva. Vilket också inkluderar rädsla, ilska, förakt, förtvivlan, och hat …

Alla dessa skuggsidor behöver omfamnas och helas för att vi ska kunna vara de ledare vi är satta här för att vara. Ledare i våra egna liv, in i ett annat sätt att leva. Systerskapet och vänskapen är bomullen om vår sårbarhet, som gör att vi stilla kan tillåta oss att förändras. Systerskapet är som den magiska stjärnkikaren.

EN ANNAN VACKER TANKE är att de som är på andra sidan av repet också möter det som skrämmer dem mest – nämligen starka kvinnor som vågar stå i sin kraft, säga nej och välja något annat. Även de ges på så sätt möjlighet att helas. Omgivningen påverkas mer av våra inre resor, än vad vi påverkas av omgivningen.

HUR ÄR DET FÖR DIG? Har du någon gräns som behöver sättas mot beteenden som inte längre är acceptabla? Vårt råd är då att ta dina systrar i handen och göra just det. Dina gränser behövs, och du har vad som krävs!

Massa kärlek, Lee & Sanne

Stjärnkikarens tre kristaller

Som sällskap på din resa kan du ha med dig dessa tre magiska kristaller.

För gränssättning och nyskapande: Grön aventurin

För att stärka känslan av att vara en del av alltet: Blå kalcit

För att vila i tillit till att processen tar dig till målet: Rosa opal

LEE SEGER och SANNE SOLEIL driver Seger & Soleil Webbutbildningar. Här vägleder de kring det härliga i livet – allt från självkärlek till tips om en ljuvligare vardag, med andlig utveckling, kristaller och dofternas magi.
Free • nr 4 | 47 | juli–augusti • 2023
Foto: iStock

STJÄRNREGN

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 4 | 48 | juli–augusti • 2023
Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur 19.90 kr/min Öppettider 08.00–01.00 varje dag www.stjarnregn.se 0939 1943
Tarot 0939 1960 0939 1960 Minutpris 19.90 08-57001960 08-57001960 Fakturanummer Karin Dahlqvist Karin Dahlqvist Tarot, medial Tarot, medial vägledning vägledning Vi vägleder dig i livets Vi vägleder dig i livets alla frågor alla frågor Ring våra medium Ring våra medium som vägleder dig som vägleder dig fram fram IInga frågor är omöjliga nga frågor är omöjliga www.northerntarot.se Minutpris 19.90
Northern Tarot Northern

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

Mitt liv har varit krokigt

FRÅGA Hej Benny! Jag har gjort en förändring i mitt boende för att kunna köpa ett fritidshus som finns i familjen. Min mor sa att jag skulle få köpa det och då sålde jag min lägenhet. Sedan drog min mor tillbaka sitt löfte för att sedan återkomma att jag skulle få köpa det för ett betydligt högre pris än marknadsvärdet. Därefter drog hon tillbaka även det. När kommer det att hända något med fritidshuset och är det meningen att jag och min dotter ska ha det eller ska jag släppa det?

Är rädd för att min mor ska dela ut pengarna efter vår pappa och även från fritidshuset till mina syskon och inte till mig eftersom hon har ett horn i sidan till mig. Kan jag göra något åt relationen så att jag inte förfördelas?

Sist undrar jag vad jag ska ha för mission och sysselsättning framöver? Är det något som jag ska försörja mig på? Eller ska jag bara vara och tillåtas få njuta av den tid som är kvar? Mitt liv har varit krokigt.

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Vad säger karma?

FRÅGA Hej Benny! Jag har dragit på mig skulder och gjort fel val i livet med min karriär. Det finns annat jag längtar efter att göra än det jag jobbar med men jag kan inte gå ner i tid på grund av ekonomin. Eventuellt kommer en förälder till mig att gå ur tiden (det har varit en djupt dysfunktionell relation) och hen är omgift. Jag är alltså särkullbarn. Det jag undrar över är om det är rätt av mig att ta ut min laglott i så fall? Ingenting i den relationen har varit inkluderande eller kärleksfull tycker jag. Men det är inte av någon hämnd eller så utan det är i så fall för att bli skuldfri och få ett bättre liv. Vad säger karma?

BENNY SVARAR Kära Maria. Du är en kreativ konstnärssjäl och bör syssla med det. Jag ser att du har en väldigt skapande förmåga och kommer gå in i projekt som du vill jobba med. Ekonomiskt kommer du dels få arvet efter din förälder samt att det kommer mer

Mannen i mitt liv?

FRÅGA Hej Benny! Jag undrar över mannen i mitt liv. Var är han som jag ska leva med? Har varit singel sedan 2009 och blev 43 år i juni. Jag har jobbat mycket med mitt inre och är nu redo att träffa en man som är mogen och redo för mig. Elfin

pengar från oväntat håll. Din förälder ser till att du får din laglott och har redan skrivit det i sitt testamente. Håller med dig om att den föräldern har varit frånvarande och icke kärleksfull. Så livet kompenserar dig för detta. Lycka till. Kram Benny

Det största du varit med om

FRÅGA Hej Benny! För snart två år sedan träffade jag en man som efter en kort romans sårade mig när han utan förvarning försvann ur mitt liv. Han var perfekt på alla sätt och vis och jag bär fortfarande på en stor sorg av saknad efter honom och det vi hade. Varför kändes han så rätt om han ändå inte skulle stanna kvar? Det är svårt att gå vidare och ingen annan man har kommit i min väg, som gör att jag kanske kan ha lättare att glömma honom. Att leva singelliv gör inte smärtan mindre.

Catharina

BENNY SVARAR Kära Fredrika. Din mamma kommer att vakna upp och få dåligt samvete för det hon gjort mot dig och vill lösa era karmiska åligganden i detta liv. Hon kommer tillåta dig att köpa fritidshuset för ett lägre pris än marknadsvärdet. Ekonomiskt kommer det att lösa sig så att du kan köpa huset, som din dotter kommer att ta över senare så det stannar i släkten. Din ekonomi kommer att bli så pass bra att du kan syssla med det du känner för och gläds av. Njut av den långa tid som du har kvar. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Elfin. Du är redo att träffa din livspartner som har fantastiska egenskaper. Kärleksfull, nyfiken, inkännande, kommunikativ, maskulin och envis som du. Samt älskar att laga mat. Vackert estetiskt så ni får mysiga kvällar. Snart har du den där underbara relationen som du förtjänar så väl. Lycka till. Kram

BENNY SVARAR Kära Catharina. Detta är en karmisk relation och det var meningen att ni skulle lösa en karmisk livsknut, vilket ni får göra i ett annat liv. Han känner kärlek för dig också men har inga tankar att komma tillbaka i detta liv. För att du ska komma vidare måste du träffa din livs kärlek och han kommer aldrig att försvinna. Detta är det största du varit med om och känt för någon. Ni hittar det vackraste i livet och han får dig att själsligt tro på kärleken igen. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 4 | 49 | juli–augusti • 2023
”Snart har du den där underbara relationen som du förtjänar så väl.”
”Njut av den långa tid som du har kvar.”

BEHANDLINGAR

Ljusets Gåva

Jag har varit medial sedan barnsben och använder mig själv som kanal för att få budskap från andra sidan. Är Cert. Medium, Cert. Tarotmästare och Helhetsterapeut. Mina tjänster: husrensning, seanser, tarotläggning, tidigare liv, andekontakt, healing. Privatsittning samt telefonsittning. Jag är verksam i Vansbro, Borlänge, Falun, Mora, Orsa, Älvdalen i Dalarna.

Välkommen att kontakta mig!

Britt-Marie Eriksson, 076-894 95 78 bitte10@hotmail.com · FB: Ljusets Gåva

KURSER • UTBILDNINGAR

SVH – Serenity Vibration Healing®

Redo för förändring och helande? Bli lugn i sinnet, förändra något problemområde, lösa upp gamla trauman, må bättre på alla nivåer … Prova SVH, energihealing på kvantnivå. Effektivt och djupgående genomförs förändring och helande på ett lugnt, sömlöst sätt. Enskilda healingsessioner via telefon. Kurser. Just nu: prova-på erbjudande. Se www.goldenlight.se Kontakta Ingmarie Berglund ingmarie@goldenlight.se · 070-694 12 93

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Enklast registrerar du dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare. Du kan även kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer info.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på www.free.se

Kursgårdar & retreatcenter Special!

Årets stora special där vi tipsar om fantastiska kursgårdar och retreatcenter. De flesta har verksamhet året om med olika event, kurser och retreater. Många av kursgårdarna går även att hyra för den som planerar att arrangera ett eget event eller vill samlas tillsammans med familj och vänner. Vi har bland annat kikat lite närmare på Framgångsgården i Hävla.

Meningen med livet är att erfara och upptäcka

Nils von Heijne, listad som en av tech-Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer, upptäckte efter en livskris sin spiritualitet och på resan sitt kall som ”företagsshaman”. Hans kärnbudskap är att meningen med livet är ett erfara och upptäcka med nyfikenhet och kärlek. I den aktuella boken ”42” tar han hjälp av vetenskap, rationalitet och spiritualitet för att belysa en dualistisk tillvaro och besvara fyra fundamentala livsfrågor: Vem är jag? Varför är jag här? Vad bör jag göra? Hur ska jag göra det?

Vila dig stark med yinyoga

På ett mycket inspirerande sätt delar yogaläraren och journalisten Magdalena Mecweld med sig av sina insikter och kunskaper om yinyoga och meditation ur sin senaste bok. Yinyogan som är till för alla utgör ett viktigt verktyg och motpol till vår annars så yangpräglade värld för att lära oss vänta, ha tålamod och medvetet stilla oss. Genom att stärka yin, vår avslappning, blir vi verkligt starka.

Maria Magdalena – rosens väg till upplysning

Många känner sig dragna till rosor, till rosens symbolik, doft och skönhet. Din energi förändras av doften på en sekund och ditt hjärta anpassas till rosens vibration. Kärlekens blomma nummer ett är också den högst vibrerande, transformerande och expanderande i termer av positiv kreativ energi och frekvens. Maria Magdalena introducerade rosens väg för tusentals år sedan och hon skyddar fortfarande rosen i din själ och i ditt hjärta. Att vandra rosens väg betyder uppstigning genom hjärtat, genom rosornas mystik och genom skapelsens gudomliga visdom. Läs mer när Maria Nylow berättar om Maria Magdalena och rosens magi, symbolik och mystik.

RADBANDET
Fler än 1500 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek! www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 Divine Nature Oracle, 349:How to Be a Moonflower, 199:De 7 energiernas orakel, 399:349:199:399:399:SOMMARRABATT 10% PÅ ALLT! Ange kod FREE2307 (gäller t o m 2023-08- 31)

sierska.se

Du kan även betala direkt med betal/kreditkort!

Jag tycker om människor! Jag sanndrömde tidigt och jag såg då en gång på himlen, en man i molnformation samtidigt, som han hängde sig åtskilliga mil därifrån! Jag är starkt intuitiv och känner snabbt in vad andra behöver! Senaste delen av mitt yrkesverksamma liv, har jag arbetat som bildlärare, allmänlärare med spec pedagogisk inriktning.

Dessutom har jag arbetat inom sjukvård och mentalsjukvård. Människor har alltid fascinerat mig, och jag känner in, hur jag kan hjälpa just dig, med de hjälpmedel, som behövs! Jag har stor livserfarenhet, och det hjälper mig att vägleda i trassliga förhållanden.

Genom healing kan jag vägleda dig så att du får upp dina energier i kroppen och uppnår en bättre balans!

Jag är en människa som behöver lite sömn och kan därför vara anträffbar på dygnets alla tider!

Jag heter Ingemo och har 50 års erfarenhet som sierska.

Spår i vanliga spelkort, är uppriktig i mina svar. Varmt välkommen med ditt samtal.

Direktkod 320

Direktkod 225

Grete är född medial och kommer från en släkt med mediala förmågor och har stor erfarenhet av att jobba på distans. Jag erbjuder intuitiv medial vägledning och spår i tarot-, orakel- och änglakort.

Direktkod 400

Välkommen till mig, Ingela. Jag är en ren kanal uppåt, och använder min medialitet och intuition för att varsamt och ärligt ge dig raka och konkreta svar. Varmt välkommen att ringa mig.

Jag heter Alice och har lång erfarenhet av tarot o medialt arbete och med en livserfarenhet som få. Jag är uppskattad för att jag är rak o ärlig och stark empati. Mitt mål är att du ska ha en positiv känsla när vårt samtal är slut!

Direktkod 125

DIREKTKOD 340

Jag heter Saga, och jag är livslångt medium och spåkvinna, född och uppvuxen med andevärlden. Jag kan kanalisera och har en stark förbindelse med min intuition och Universums krafter.

Hej, Mitt namn är Christina Maria. Jag är klarseende och klarkännande och utbildad Reiki Master. Healing arbetar jag inte aktivt med men det verkar ske automatiskt när jag arbetar med tarotkorten.

Hej mitt namn är Jana, Jag är född medial och har över 30 års erfarenhet som coach. Livet skall levas och du har rätt att få vara lycklig med dig i ditt liv och de runt dig.

Mitt namn är Anastasia, och jag har arbetat i många år med att vägleda per telefon. Jag är nu glad att du hittat mig på sierska.se

M Sjölander AB
Returadress:
Som en typisk vädur och dessutom tupp i det kinesiska horoskopet, är Gilla ärlig och ganska rakt på sak!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.