Free nr 2 mars–april 2023

Page 1

Christopher Yearian

Stengården

Kiromanti

att tyda själens karta i dina händer

Det goda broderskapet

livets försvarare

Astrologi

Den gyllene framtiden

står för dörren

Rörelseglädje för kropp och själ

Den fascinerande fascian

Döden gör oss mer levande

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET FRIEX Årgång 41 (234:e utgåvan) nr 2 mars–april 2023 free.se din ledstjärna Celebrera: Världshälsodagen 7 april! Seger & Soleil Fri vägledning Jai Thornell Fri kraft Benny Rosenqvist Fråga vårt medium
10 frågor till
Vinn! Astrologi-
bok

Fokus på det som gör oss gott i livet

Axel Bohlin berättar om fascian, ett nätverk av bindväv som omsluter hela kroppen och har en mycket större betydelse för vår hälsa än vad vi tidigare trott.

Kiromanti – att tyda själens karta i dina händer. Mikaela Djup ger en introduktion i analysens nio steg och hoppas väcka din nyfikenhet att lära dig mer.

14 20 28 34

Philip de Croy, Sveriges enda thanatalog, vill att vi ska prata mer om döden med varandra för att döden gör oss mer levande och stärker våra relationer.

Astrologi är ett värdefullt hjälpmedel för självkännedom och för att navigera i denna jordiska tillvaro. Astrologen och författaren Lisa Aurelius berättar mer.

I vår serie om systerskapet har vi nu kommit till del 4 där Maria Nylow nu lyfter det goda broderskapets rötter i mannens förflutna. 42

5 FRI SIKT Korta notiser och nya rön

7 FRIMODIGT Christopher Yearian

9 FRI ZON Produkter – Free tipsar!

11 FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar!

39 FRI KRAFT Jai Thornell coachar

47 FRI VÄGLEDNING Seger & Soleil vägleder

49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor

10 19 31 45 50

BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER/UTBILDNING

RESOR

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

RADBANDET

Omslagsbild: sarayut_sy (shutterstock.com)

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

FREEmagazin

Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Den första tanken som slog mig när jag skulle skriva den här ledaren var om det är okej att inte ta upp allt elände och lidande som avlöser varandra runt om i världen? Och ja, det är okej, och det är snarare vår uppgift att lyfta fram det som är bra och gör oss gott i livet.

Frees syfte är ju att göra världen till en bättre plats för alla, och jag vet att de som medverkar verkligen bryr sig om och gör sitt bästa för att få andra människor att må bra. Detta är ju något vi arbetar för dagligen på olika sätt. Jag känner mig så tacksam över att vi inom branschen fortsätter att växa oss starka. Det här numret har faktiskt fyllts snabbast av alla under mina år som ägare av tidningen.

Nu ser jag fram emot våren – den bästa tiden på hela året, åtminstone om vädret vill sig väl. Jag längtar efter att få njuta av den värmande vårsolen och känner mig mer peppad än någonsin att sätta i gång att odla.

Jag har även blivit andelsägare i en biodling, så det är ännu en anledning till att jag hoppas på en bra och gynnsam vår och sommar. Det ska bli så kul att få följa hur det går för bina och jag ser fram emot att få göra ett besök. Det som känns bäst är den goda gärningen, och får jag dessutom lite honung är det ett stort plus.

Annat som gör gott för kropp och själ och som du kan läsa om i detta nummer är bland annat serien ”Rörelseglädje för kropp och själ” där Agneta Orlå denna gång har träffat Axel Bohlin, redaktör för Fasciaguiden, som berättar att fascian har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vad vi tidigare trott. Möt Philip de Croy, aktuell med boken ”Boken för dig som en dag ska dö”, som tror att vi får ett rikare liv och fördjupar våra relationer genom samtal om döden. Oavsett vem vi är och var i livet. Läs även om astrologi som är ett värdefullt hjälpmedel för att på ett medvetet sätt följa med i de utvecklingsprocesser som pågår inom oss och i den yttre världen, och är du precis som jag nyfiken på kiromanti så ger Mikaela Djup oss en introduktion. I vår serie om det nya systerskapet går Maria Nylow nu över till att lyfta det goda broderskapet.

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

Marie Sjölander, chefredaktör Nyheter och utlottningar på www.free.se!

M Sjölander AB

Blåsenborgsvägen 2

794 33 Orsa

E-post info@free.se

Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Prenumeration

Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare

Marie Sjölander

070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst

Åsa Östlund

070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning

Tryckeri

V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper.

ISSN 0284-429X

SVANENMÄRKET

Om Free

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 41 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

INNEHÅLL REPORTAGE ANNONSSIDOR
NYHETSBREV Free • nr 2 | 3 | mars–april • 2023
FREE.SE FACEBOOK
Trycksak 3041 0083

fri sikt

nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Aldrig för sent att börja styrketäna

Äldre människor har lika god förmåga att bygga muskler som yngre. En studie från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) stärker uppfattningen att det aldrig är för sent att börja styrketräna. Forskarens huvudsakliga fokus var att studera hur den så kallade anabola responsen av styrketräning ser ut i de olika muskelfibertyperna. Den anabola responsen är den process som primärt styr muskeltillväxten.

– Resultatet indikerar att muskelfibertypernas förmåga för tillväxt efter styrketräning upprätthålls under åldrandet. Det i sin tur är ytterligare evidens för att det aldrig är för sent att börja med styrketräning, säger Sebastian Edman, forskare vid GIH. (forskning.se)

3 tips

på hur du kan förbättra din hälsa med djupandning!

Det vanligaste sättet vi andas på idag är genom ytliga andetag. Det fyller bara hälften av lungornas kapacitet med syre och med tiden försvagas lungornas andningsmuskler.

Andas du inte på rätt sätt kan det skapa spänningar i överkroppen som kan förändra din hållning, och på sikt även försämra din hälsa.

När du använder rätta andningstekniker kommer dina celler producera mer energi, vilket ökar din ämnesomsättning. Rätt andning gör att blodet flödar snabbare genom kroppen, vilket också förbättrar ämnesomsättningen.

Visste du att ...

Sverige är det enda EU-land som inte använder EU:s skolfruktsstöd, som erbjuder ekonomisk ersättning till skolor som delar ut och undervisar om frukt och grönsaker under skoltid. Detta bör det bli ändring på, anser Livsmedelsverket.

Fysisk

aktivitet minskar risken för stroke

Varje år drabbas drygt 20 000 personer av stroke i Sverige, varav cirka 2 500 är till följd av hjärnblödning. Regelbunden fysisk aktivitet minskar risken för hjärnblödning, och lätt fysisk aktivitet under minst fyra timmar per vecka minska sannolikheten för allvarliga symtom och död. Det bekräftas av en ny studie från Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet.

– Resultaten visar att de som var lätt fysiskt aktiva innan sin hjärnblödning, såsom att ta en promenad eller cykla minst 35 minuter per dag, fick en minskad sannolikhet för svåra symptom och död efter hjärnblödningen, säger Adam Viktorisson, doktorand på Sahlgrenska akademin. (sahlgrenskaliv.se)

Detta lyfts i en rapport från Livsmedelsverket och är en del av ett regeringsuppdrag om att bland annat ta fram underlag om hur konsumtion av energitäta och näringsfattiga livsmedel kan minska.

(svt.se)

Friskis lanserar

två nya koncept

Huvudstadsborna vill träna på nya sätt och fler platser än tidigare. Närhet blir en allt viktigare faktor för att träningen ska bli av. För att möta efterfrågan lanserar nu Friskis & Svettis Stockholm två nya koncept för att komma nära stockholmarna; dels bootcamps på olika håll i stan, dels ett nytt format för träningsanläggningar.

– Vi har undersökt vad stockholmarna tycker är viktigast för att träningen ska bli av och närhet är den faktor som ligger i topp. Vi vill möta stockholmarnas behov genom att satsa på träning i nya format och på nya platser, säger Andreas Strömberg, ordförande för Friskis&Svettis Stockholm. (friskissvettis.se)

1. In och ut genom näsan – grundandning. Andas in genom näsan och ända ner från magen, så långt ner du kan. Först ska magen expandera när du andas in, sedan revbenen och till sist bröstet. Håll axlarna nere och avslappnade. Andas ut långsamt, även där genom näsan och ungefär dubbelt så länge som du andades in, släpp först ut luften ur bröstet, sedan revbenen och slutligen magen. Upprepa detta flera gånger och helst 15 minuter morgon och kväll. När andningen sedan sitter kommer kroppen naturligt vilja andas på detta sätt under dagen.

2. Eldandning – ökar din ämnesomsättning. Denna andningsövning kan förbättra din ämnesomsättning extra mycket. Stå eller sitt och undvik att ligga ner.

Andas in genom näsan för att räkna till fyra för att fylla dina lungor helt och hållet. När dina lungor känns fulla, börja göra "eldandning" genom att ta åtta till tio snabba små andetag, andas in och andas ut utan att pausa. Andas ut för att tömma lungorna. Upprepa upp till 30 gånger.

3. Lungträning – ökar lungkapaciteten och syretillförseln. Denna andningsövning sträcker bröstkorgens muskler och ökar syretillförseln till kroppen. Här kommer du att expandera dina lungor till max och behålla luften under en längre tid innan du andas ut. Det ger dina lungor mer tid att ta emot syre från ditt andetag.

Andas in för att räkna till 5, håll sedan andan i 5 till 8 sekunder och andas ut i 8 sekunder. Öka längden du kan hålla andan med tiden, och helst 20 sekunder eller mer.

(holistichealthacademy.se)

Free • nr 2 | 5 | mars–april • 2023

Följ med på Kryssning till Helsingfors! Z

TEMA ANDLIGHET 12-14 MAJ

Samtal om och med Andlig vägledning i grupp samt enskilda möten. Ängla- och Tarotkortsläggningar och Gruppmeditationer.

Läs mer om programmet och hur du bokar in dig: www.gcnetwork.se/kryssning

GOLDENCIRCLES NETWORK
Channie West Maria Mattsson Pia Nordström

frimodigt

Christopher Yearian

Stengården HB

Inspireras av det underbara mineralrikets magi

1. Vad jobbar du med?

– Jag är delägare av Stengården. Stengården grundades 1996 i Borås. Vi började i en källarlokal och efter 1 år expanderade vi till en butikslokal i Borås. Nu har vi även webbshop och en del grossistverksamhet. Jag och min fru Ingibjörg (från Island) träffades i Skottland i St. Andrews där jag hade en butik med metafysiska böcker och kristaller och organiserade Earth Mysteries Events på 1990-talet. Vi träffades i butiken i St. Andrews när hon såg en kristall som en kund precis hade lämnat tillbaka. Detta ”hemlösa” bergkristallkluster gav jag helt spontant till Ingibjörg. Man kan säga att den blev starten på vår resa tillsammans och att jag flyttade till Sverige för att starta ett nytt liv. Från en liten stuga i skotskt oväder och mörkhet till ett ljusare liv i Norden fyllt med mycket kärlek och vacker natur. Vi reste runt jorden (när vi hade tid) och

Om Christopher

Namn: Christopher Yearian.

Familj: Ja, många, ibland ”too many” men alla är älskade.

Bor: Rydboholm.

Astrotecken: Lejonet.

Min inspiratör: Min fru, hund, omgivningen och ibland en bra Single Malt.

Gör jag helst: Går i skogen, reser, tränar, dyker, jobbar med företaget.

Bästa bok: ”One straw Revolution” av Masanobu Fukuoka, ”Pattern Language” av Christopher Alexander

Motto: ”Less is More.”

Dold talang: Trumpetspelare (Jazz, Big Band, Orchestra) men har inte spelat på många år.

Aktuell med: Att få ordning på vårt lager med 20 ton stenar och kristaller.

Kontakt: www.stengarden.com

Se annons på sid 10.

hittade produkter till butiken. Hantverk, stenar och världskultur har alltid vart ett stort intresse. Vi tycker båda om att hjälpa kunder att hitta produkter för sin personliga utveckling och att skapa en miljö som kan vara som en paus från människors vardag. Efter 26 år är vårt jobb mer som ett sätt att vara.

2. Varför valde du det?

– Mitt arbete valde mig i stort sett. Synkroniciteter och livets flöde har lett mig till där jag är nu. Min universitetsutbildning inom miljö och design har jag inte använt men den gav en bra grund för att komma ut i världen och att kunna se min dröm manifesteras. Jag älskar naturen och hela dess skapelse, så att inspireras av det underbara mineralrikets magi blev som en naturlig väg att följa. Som barn klättrade och vandrade jag mycket i bergskedjan i Pacific Northwest. Det är säkert därför jag har ett stort intresse av naturens makt och skapelse. Stenar och kristaller har alltid hittat mig genom livet, både vid stränder och i berg, de känns som mina vänner.

3. Vad ger det till andra?

– Stengården är en oas. Den är en skapelse som vi har gjort för att hjälpa kunder att hitta hjälpmedel för sin resa i livet. Vi lyssnar mycket till kunders önskningar och hjälper dem när vi kan hitta vad de behöver inom vår bransch. En Feel Good-shop har alltid varit vår intention – med öppenhet och acceptans.

4. Lever du som du lär?

– Svår fråga, jag kräver rätt mycket av mig själv. Jag har tränat både fysiskt och mentalt hela mitt liv och har rätt stor tålighet för utmaningar. Meditation har hjälpt mig mycket och tur var att jag hittade en plats av stillhet i mig själv redan som ung så att jag har en bra grund att utgå ifrån. Det betyder inte att jag alltid är ”snäll” men jag är ärlig. Ärlighet med medkänsla till en viss punkt och nivå. Så ja, jag lever som jag lär.

5. Vad säger du om healing?

– Healing är en naturlig process som kommer när vi vågar släppa taget på kontrollen över livet. Ödet kan säkert påverka detta. Taoism har många bra uttryck för att hjälpa oss hitta de bästa sätten att ”hela oss” eller att acceptera vad vi har blivit given. Ibland (oftast) gör vi livet svårare än det behöver vara.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Meditation.

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– Lyssna på ”Gestalten”/omgivningen runt omkring dig. Livet är rätt tydligt på att visa vilken riktning som du ska ta, om du lyssnar och tar emot livets intryck och justerar ditt liv till dess sätt att vara.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Kärlek, kreativt arbete och acceptans. Tur att jag har min fru som arbetskamrat, på så vis har jag alltid det bästa både på arbetsplatsen och hemma.

9. Vad är kärlek för dig?

– ”Att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan. Och förstånd att inse skillnaden.” Öppenhet, förstående och acceptans.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Take your work serious, not yourself.

Free • nr 2 | 7 | mars–april • 2023
”Jag älskar naturen och hela dess skapelse.”

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se

Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts

Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett brett sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris!

Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

www.andekvarts.se

fri zon

prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

En helande gåva

Set med graverad klangskål med stort Aumtecken i botten, trästav och underlägg. Klangskålar används till exempel inom soundhealing, soundjourney, klangmeditation, klangmassage eller vid yoga och meditation. Storleken på denna klangskål är 10 cm i diameter och den väger cirka 300 gram. Levereras i en fin gåvobox.

MER INFO www.jigaia.se

Ca-pris: 598:–. Annons på sid 12.

Starka växter

redan från start

Tre starka för våren är ett kit för en bra uppstart innan säsongen börjar, och sedan när det behövs. Även ett perfekt startpaket för dig som vill prova på de homeopatiska preparaten. Innehåller ”Mariadroppar” som ökar växternas förmåga att ta upp ljuset. ”Pernilladroppar” (sulfur) stärker mot allt som kryper och flyger och ett nytt medel ”Mot Sniglar” (Helix tosta). Sprayas förebyggande redan tidig vår.

MER INFO www.bladhtradgard.com

Ca-pris: 200:– (set). Annons på sid 18.

Vackert & praktiskt

för rökelser

Rökelseskrin i mangoträ med elefantmönster i metall. Skrinet har glidlock som skjuts in från sidan. Vacker effekt när röken ringlar sig ut genom hålen i locket. Kan användas öppen eller stängd. I det inre facket finns ett hål i ena änden för att fästa rökelsepinne. Även två metallhållare för användning av rökelsekoner. Det finns även ett fack i undersidan av lådan där det är möjligt att lagra upp till 20 rökelsepinnar.

MER INFO www.amuletten.net

Ca-pris: 125:– (30,5 cm). Annons på sid 10.

Fokusera på dina mål

Hänge karneol. Svampen är en lyckosymbol som bringar tur och välfärd. Stjälken på svampen symboliserar kroppen, närmare sagt ryggraden, medan hatten på svampen symboliserar huvudet och ett öppet kronchakra. Karneol sägs vara lugnande, dämpa ilska och ha en kraftig energi som verkar på sakralchakrat. Den kan även ge kraft och energi. Använd Karneol för att lättare kunna fokusera på dina mål.

MER INFO www.andekvarts.se

Ca-pris: 95:– (23 mm). Annons på sid 8.

Mer kraft näring i trädgården

Ny Jord är ett biologiskt preparat med effektiva mikroorganismer och fermenterat örtextrakt för jord- och kompostaktivering. Ny Jord ökar fruktbarheten, skadedjursangrepp minskar, plantorna bli tåligare och frukt och grönsaker blir rikare på näringsämnen. För växtnäring, kompostering, jordaktivering och växtvård av alla växter –krukväxter, fruktträd, buskar, gräsmatta eller grönsaksland.

MER INFO

www.orgo-germanika.com

Ca-pris: 99:– (1 liter). Annons på sid 4.

Magisk & helande konst

YONIverse & Dragon magic. Runda tavlor där magi, healing och kärlek målas in i motivet, även dolda symboler och ”nycklar” finns i tavlans energi. Tavlorna skapas av Cecilia Rosenmåne som målar intuitivt, och kan beställas som en personligt målad tavla eller en som redan är målad och som kallar på dig och din själ.

MER INFO

www.rosenmane.se

Ca-pris: från 4 500:– (40 cm). Annons på sid 13.

Positivitet!

A sweep a day

Mini Magick Broomstick med pentagram. Dra till dig lycka och positiv energi med denna magiska minikvast. Perfekt i storleken för att använda på ett minialtare, ställa på kökshyllan eller annan plats i hemmet, förvara vid skrivbordet eller ta med för extra positivitet. Finns i två olika varianter.

MER INFO www.stengarden.com

Ca-pris: 85:– (11 cm).

Annons på sid 10.

Free • nr 2 | 9 | mars–april • 2023
...
BAZAREN Free • nr 2 | 10 | mars–april • 2023 Kristallgården
∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu
höra
är nåt
webshopen. www.kristallgarden.nu kristallgarden.nu MirakelQvinnan "Shia" .se Professionella KroppsBehandlingar HälsoKonsultationer, LivsSamtal Coaching Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting Specialiserad på Nackproblematik Kroniska Besvär, Cellsalter, LäkeVäxter Kost & NäringsBalansering Shivani Heléna Eddesjö NaturMedicinare, Coach HästFysioTerapeut & MystiMagiker shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77 @mirakelqvinnan @mirakelverkstan @mirakelqvinnanskapar
Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att
av Er om det
Ni söker som inte finns i

fritt val

sett • läst • hört Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

A LIGHTER LIFE – an Introduction to a Lightfilled Life ... Birkan Tore, Katharina Arnesen

Fatta Förstå Förlag. Storpocket, 451 sid. Annons på sid 23.

Atlantean

Healing

Boken erbjuder en upptäcktsresa till ett ljusfyllt liv där du är medveten om att livet består av ljus-/energi, såväl som dina gudomliga hjälpare, och får förståelse och kontroll över din energi. Vi introducerar en hel del uppstigna mästare och ärkeänglar, inklusive kvinnliga ärkeänglar. Att prata med och arbeta tillsammans med några av dem och dina andliga guider kan underlätta ditt liv och till och med förändra hur du lever det. MER INFO www.katharinaarnesen.com

HYBRIDER OCH UTOMJORDISK

KONTAKT

Solkarina Sinnligkunskap.

Pocket, 96 sid.

Annons på sid 26.

Hybridernas agenda

Den här boken handlar om hybrider och hybridiseringen hos människor. Vi talar ofta om dem som hybrider, humanoider, androider, utomjordiska varelser som infiltrerar människor. Hur kan du känna igen dem? Vad är deras agenda?

Varför är den magiska vibrationen i 144 viktig för oss människor och varför vill hybriderna lära känna den? Solkarina tar även upp de erfarenheter hon själv haft i mötet med hybrider.

MER INFO www.solkarina.se

SOMNA SNABBT – sov gott, släpp stress och oro för lugn obruten ... Camilla Gyllensvan Mindboozt Publications.

Danskt band, 176 sid, e-bok.

Annons på sid 12.

Hypnos för bättre sömn

Kan hypnos verkligen hjälpa dig att somna? En god natts sömn handlar om så mycket mer än att bara sova. I boken lär du dig olika tekniker för sömn, hur du kan somna snabbt och vilka rutiner som hjälper dig att slappna av och träna dig själv att sova. Du får veta hur du kan skapa din egen sömnrutin med hjälp av olika tekniker för snabb avslappning fast också hur du stoppar skenande tankar, oro och stresspåslag. MER INFO www.camillagyllensvan.se

Vem är experten på dig?

Vi lever i en tid med fysisk och psykisk ohälsa.

AKTIVERA DIN MERKABA och nå ett högre medvetande

Susanne Jönsson HC Publishing. Häftad, 140 sid. Annons på sid 32.

Nå ett högre medvetande

Att aktivera din Merkaba är det viktigaste steget du kan ta för att kunna nå ett högre medvetande. Vårt arbete bygger på tusenårig kunskap, anpassad efter vår tid. I boken kan du lära dig mer och du får veta hur du kan göra för att aktivera din Merkaba på egen hand. Du får också förklaringar till vad högre medvetande betyder samt vad en Merkaba är och varför vi behöver denna kunskap nu. MER INFO www.helhetscentrum.se

MYSTIKENS VISDOM

Gaye Guthrie

Fønix Musik ApS. 46 kort + handbok, 64 sid.

Annons på sid 51.

Budskap från mystikens värld

Med förtrollande vackra illustrationer av Josephine Wall ger kortleken vägledning i nuet och inspiration inför framtiden. Ärkeänglar, gudinnor, andedjur, älvor och underbara varelser från mystikens värld lämnar upplyftande budskap och välmenande goda råd för att hjälpa dig att ta dig genom livets alla utmaningar och återfå livsglädjen. 64-sidig illustrerad handbok medföljer. MER INFO www.tarotshop.se

För en gyllene framtid

GULDKORN 1 –inspiration för en gyllene framtid

Lisa Aurelius

Guldvågens förlag.

Pocket, 120 sid.

Annons på sid 18.

Vi söker svaren utanför oss själva och ser inte sambanden i våra liv.

HELA DIG – att leva multidimensionellt Eva Mandelqvist. Mandel förlag. Mjukband, 316 sid. Annons på sid 13.

Den här boken erbjuder ett par multidimensionella glasögon, där du ser alla aspekter av det som är du – fysiskt, mentalt, emotionellt, själsligt och andligt och hur dessa interagerar med världen utanför, med det som varit och det som ska komma. Där kroppens intelligens och själens verktygslåda tas i bruk, så att hela livet omfamnas. I boken vävs traditionell kinesisk medicin samman med vardagens liv och beskriver vad vi kan göra för att balansera oss själva för att må bra. MER INFO www.mandelforlag.se

Guldkorn är en serie som består av 3 böcker. Varje bok innehåller 108 ”guldkorn” – korta, inspirerande texter. Du kan slå upp och läsa var som helst i boken och se vilket guldkorn som vill tala till dig just nu. Bokserien är skapad som ett hjälpmedel i övergången till Vattumannens gyllene tidsålder, en tid då det är av största vikt att vi håller vår frekvens hög, d v s att vi lever i ett tillstånd av inre glädje och harmoni.

MER INFO www.lisaaurelius.com

Urgammal visdom

FRÄMLINGEN VID

FLODEN

Paul Mitchell

Eckankars svenska satsangsamfund.

Häftad, 200 sid.

Annons på sid 37.

HUDVÅRD – med rötter i naturen och hjärtat i örternas ...

Caroline Benke, Elisabeth Gustafsson BoD.

Inbunden, 124 sid.

Annons på sid 38.

Gör din egen hudvård

I boken får du, på ett enkelt och inspirerande sätt, tips på och råd om hur du gör egen hudvård. Boken innehåller information om oljor, fetter, eteriska oljor och örter, samt massor av recept på naturlig hudvård fria från kemikalier, plaster och ämnen som bryter ner istället för att bygga upp. Dessutom ingår information om hur du kan stärka dig inifrån för ett lysande yttre.

MER INFO

www.sunrosesnurturebynature.se

Boken innehåller urgammal visdom i 34 korta kapitel som kan användas som förberedelse till andliga drömmar och andra andliga äventyr. Den koncisa poetiska formen gör det lätt att samla erfarenheter av olika aspekter av livet, och framför allt att fördjupa sig i olika manifestationer av gudomlig kärlek. Du upptäcker dig själv som en odödlig själ, en gudsgnista. MER INFO www.eckankar.se

Free • nr 2 | 11 | mars–april • 2023
BAZAREN Free • nr 2 | 12 | mars–april • 2023 25 % rabatt på Vit Salvia Kod: vitsalvia Gäller en gång per hushåll och t o m 30 april YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET www.jigaia.se Webbshop · Butik i Örnsköldsvik jigaia 30 dagars plan med exakta steg vad du behöver göra Tydlighet och klarhet Support så jobbet blir gjort Skriv en bok på 30 dagar! www.mindboozt.se Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken · Klangskålar · Meditationskuddar Rökelser · Aroma diffusers & eteriska oljor Tarot- & orakelkort · Böcker för personlig utveckling & andlighet Webbshop! www.regnbagens.com Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75 vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–16 www.regnbagens.com regnbagensbooks regnbagensbockersmycken

Cecilia Rosenmåne Spirituell konstnär

Efter min stora transformation och starka budskap från Mitt Högre jag så är det nu dags för mig att satsa fullt ut på konsten! Två nya magiska projekt som legat och grott i min själ flera år föds nu fram:

YONIverse & Dragon magic

Runda tavlor där magi, healing och kärlek målas in i motivet, även dolda symboler och ”nycklar” finns i tavlans energi.

Välkommen att beställa en personligt målad trumma eller tavla eller köp en som jag redan målat och som kallar på Dig och Din själ.

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR

OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET

VI OMGER OSS MED.

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

BALANSBUTIKEN

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati

Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt

Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken

Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor

Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

TA HAND OM DIG SJÄLV

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller

Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot

Joniska tandborstar • Medveten andning

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17

Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle

RosenmåneArt

rosenmane rosemoonart.magicdrum

www.rosenmane.se · ceciliarosenmane@gmail.com

Harmoni- och Hälsomässa

Helsingborg 7 maj 2023

Sundspärlan, Helsingborg · kl 10–17 · Entré 100 kr

50-tal utställare · Föredrag och seanser

Tarot · Runor · Trumresor · Healing · Massage

Böcker · Hantverk · Behandlingar · Kristaller

Djurkommunikation · Tidigare liv · Naturväsen

Aura & chakrafoton · Homeopati och mycket mer ...

Även i Landskrona 1 oktober

Välkommen till en heldag med harmoni och hälsa i fokus!

Ljusets Kraft och Harmoni

Ljusets Kraft

www.ljusetskraft.se · tunde@ljusetskraft.se · 070-787 18 25

Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se

www.universellbalans.se

Den här boken erbjuder ett multidimensionellt fönster, där du ser alla aspekter av det som är du – fysiskt, mentalt, emotionellt, själsligt och andligt. Om hur du interagerar med världen utanför, med det som varit och det som komma skall. Där kroppens intelligens och själens verktygslåda tas i bruk, så att hela livet omfamnas. Det här är en bok om hela dig!

Att leva multidimensionellt

mandelforlag.se

BAZAREN Free • nr 2 | 13 | mars–april • 2023

Den fascinerande fascian Rörelseglädje för kropp och själ

Free • nr 2 | 14 | mars–april • 2023

De senaste årens forskning har visat att fascian – ett nätverk av bindväv utan början och slut som omsluter hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler – har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vad vi tidigare trott. Vi har träffat Axel Bohlin, redaktör för Fasciaguiden och programledare för podcasten med samma namn. Med ambitionen att ge kunskapen om kroppen på ett enkelt sätt har han och hans medarbetare sammanställt en av världens största forskningsdatabaser om fascia som de presenterar på ett intresseväckande sätt genom filmer, podcast och artiklar

Axel Bohlin har ett starkt och passionerat intresse för att förändra vårt sätt att se på kroppen. Timmarna på dygnet, dagarna i veckan och detta enda liv räcker inte riktigt till för hans driv för att sprida kunskap och information om den fascinerande fascian. Han menar att den senaste forskningen om fascian driver fram ett nytt utmanande sätt att tänka, ett nytt paradigm vad gäller synen på kroppen. I sin tur påverkar det vår syn på hälsa och våra möjligheter att komma till rätta med värk och smärta. Han är övertygad om att kunskapen om fascian, vad vi själva kan göra för att vår fascia skall fungera optimalt, och genom att ta hjälp av fasciabehandling skulle kunna hjälpa många att slippa ha ont och förstå varför sjukdomen uppstått.

Tillsammans med sin pappa Hans Bohlin och sin bror Ivar Bohlin har han i över 10 år jobbat med att utveckla behandlingsmetoder men det är med lanseringen av Fasciaklinikerna 2020 som det hela tog fart.

– Idén bakom Fasciaklinikerna är egentligen enkel.

Jättemånga människor går runt med till exempel ryggvärk utan att veta att det finns riktigt bra hjälp att få. Fasciaklinikerna samlar professionella terapeuter som brinner för att hjälpa människor och förser dem med bra behandlingsverktyg och fortbildning i metodik grundad på forskning och beprövad erfarenhet, säger Axel.

I ER PODD Fasciaguiden nämner du att vi har förberett oss hela livet för att inte kunna förstå

fascian. Vad menar du med det?

– Den grundläggande skillnaden är att när vi lägger fokus på fascian blir det automatiskt ett studium av en levande kropp. Vi har tidigare byggt förståelsen om kroppen utifrån döda kroppar som obducerats och undersökts del för del, organ för organ. Vi har fokuserat på att dela upp, plocka isär och studera de minsta beståndsdelarna vilket lett till en avancerad förståelse för delarna, men en begränsad förståelse för helheten. Skillnaden är att en levande kropp lever. Där finns ett flöde, en ständig rörelse som inte finns i en död kropp. Den traditionella bilden av kroppen tar inte hänsyn till att kroppen lever. Upptäckten av fascian, detta nätverk i kroppen som upprättar en sammankoppling, en kommunikation och interaktion mellan olika kroppsdelar, börjar tvinga in västerländsk anatomi och västerländsk traditionell vetenskap mot ett helhetsperspektiv där vi behöver förstå att kroppen faktiskt sitter ihop och där alla delar påverkar varandra. Detta är något som går emot det traditionella sättet att se på kroppen och läkning, berättar Axel.

AXEL TAR SKOLSYSTEMET som exempel där vi delar upp olika ämnen separerade från varandra, och samhällets uppdelning på specialisering inom både forskning och yrkesutövande. Universiteten är uppdelade i olika ämnen, forskare och experter tillhör olika fakulteter och samverkan dem emellan är ovanlig. Han menar att nya idéer har svårt att komma in, och att

det tar tid innan de slår igenom på grund av att de är byggda på ett annat sätta att tänka.

– Att ta till sig detta synsätt fullt ut kräver att vi lämnar vårt invanda sätt att dela upp kunskap och i stället utvecklar en helhetssyn. Trots de tusentals forskningsrapporter som publicerats de senaste åren är förståelsen för fascians funktion fortfarande i sin linda. Oavsett min egen iver att sprida dessa spännande idéer får man ändå inte glömma att det nya tänkesättet kan stöta på motstånd och man behöver ha överseende med att det tar tid, säger Axel.

FASCIAN ÄR ALLTSÅ ett system utan början och slut, ett sammanhängande nätverk i kroppen från ytan av varje cell ned till varje cell och in i cellkärnan. Det är kroppens största organ och står för en tredjedel av rörelse­

GÖR Hjälper människor förstå sin kropp på ett enkelt sätt.

MOTTO Det är de små sakerna som gör den stora skillnaden. DOLD TALANG Nästan fotografiskt minne.

AKTUELL MED Podcasten ”Fasciaguiden” och dokumentärfilmen ”Fascia – Kroppens nätverk utan början och slut”.

apparaten. De flesta av våra smärtreceptorer sitter också i fascian.

Kirurgen Jean Claude Guimberteau, vars film ”Strolling under the skin” från 2005 visar levande fascia – en intressant och väldigt annorlunda bild av vår kropp än den som presenteras i anatomiböcker – har sagt: ”Vi trodde att fascian inte var något, men nu vet vi att den är

Text Agneta Orlå Foto Tommy Jansson Bild sdecoret, calatorescu (shutterstock.com) NAMN Axel Bohlin. ÅLDER 32 år. FAMILJ Gift med Tania, dottern Iris och hunden Sushi. BOR Sollentuna.
KORT OM AXEL ▲
Free • nr 2 | 15 | mars–april • 2023
”Fascians främsta uppgift är att ta emot och avlasta tryck.”

Tips!

FÖR ATT HÅLLA

DIN FASCIA FRISK OCH I BALANS

1Regelbunden rörelseträning

Daglig träning typ yoga till exempel, som långsamt stretchar och töjer fascian håller flödet i gång så att all transport och kommunikation i kroppen fungerar. Det ger styrka ihop med elasticitet och smidighet.

2Få in rörelse i vardagen

Sitt inte still för länge. Variera rörelser och ta regelbundna pauser från skrivbordsarbete och annat arbete. Var noga med vardagsmotionen som promenader till exempel.

3Tänk på hur du tränar

Kraftig överansträngning, ensidigt upprepade rörelser, tunga lyft och vridningar kan ge skador som skapar inflammation. Förhöjda mjölksyrenivåer i kroppen sänker pH-värdet och ger fascian en sämre glidförmåga. Undvik koncentrisk träning som ger korta muskler och prioritera i stället excentrisk träning med långsamma, ”bromsande” rörelser som skapar en smidigare fascia.

4Ät en varierad hälsosam kost

Ät så rena råvaror som möjligt, undvik processad mat med mycket tillsatser. Mycket grönsaker, frukt och bär ger ett brett spektrum av antioxidanter som har en basgörande effekt.

5Ät kosttillskott för fascian och tarmfloran

Framför allt är det vitamin C och D, samt magnesium och svavel (MSM) som är bra för att stärka immunförsvaret och ge en sund fascia. Ta hand om mage och tarm.

6 Undvik socker

Socker sätter i gång inflammationsprocesser i kroppen och skapar en stel och sur fascia.

7Lär dig hantera stress

Försök att undvika långvarig mental stress som ger höga kortisolnivåer som bland annat sänker vårt immunförsvar och skapar sömnproblem.

8 Prioritera sömnen

När vi sover återhämtar sig kroppen. Sömnbrist skapar en stress på kroppen med många negativa konsekvenser, höga kortisolnivåer och sämre immunförsvar.

allt.” Man kan alltså säga att allt i vår kropp består av celler och substansen utanför cellerna. Denna substans, den extracellulära matrixen, består av kollagenfibrer och en gelliknande substans. Denna substans möjliggör sammankoppling och kommunikation mellan alla delar i vår kropp. Det är fascian som är denna substans och cellerna i vår kropp. Fascian kan liknas vid ett hav, ett flöde inom oss som ständigt är i rörelse och där allt påverkar och påverkas av denna helhet på ett subtilt sätt, genom ett oändligt antal självstyrande intelligenta enheter som ständigt tar emot och avger information.

JAG HAR UPPFATTAT att fascians främsta uppgift är att ta emot och avlasta tryck. Kan du berätta vad som här menas med tryck och hur detta påverkar vårt sätt att se på sjukdomar?

– Det handlar egentligen om att handskas med allt vi dagligen utsätter kroppen för och som kroppen måste hantera. Faktorer som ålder, sjukdom, mediciner, gifter, föroreningar, mental stress, vad vi tänker och känner, träning, gener, trauman, fall, skador – allt vi upplever i det att vi lever helt enkelt. Det avgörande är vilket tryck vi utsätter kroppen för och vad vi gör för att hjälpa kroppen att fungera som den ska. Allt vi upplever, rent neutralt, är alltså en typ av tryck för kroppen. Om man ser på kroppen på detta sätt – som ett kontinuerligt flöde som innehåller allt du varit med om, allt du råkat ut för och upplevt, alla störningar runt omkring dig, allt du gör, vad du äter, tänker

och känner till exempel då får du en helt annan förståelse för vad sjukdom kan vara. Blir det för mycket tryck som kroppen inte lyckas att hantera skapas ett stopp i det naturliga flödet och utifrån det kan sjukdom börja utvecklas, förklarar Axel.

APROPÅ DET RENT fysiska trycket, den rörelseenergi som kan fastna i kroppen tar Axel ett exempel från sin egen kampsportträning, där han fick lära sig att när man kastas i marken skall man själv smälla handen i mattan som ett sätt att få ut trycket, energin, så att det inte fastnar i kroppen och leder till en skada. Han menar att de individer som råkat ut för en skada, fall, eller ett trauma har denna rörelseenergi inom sig. Trycket är alltså kvar i deras kropp, likt en laddning som fastnat.

HUR KAN DÅ EN fasciabehandling hjälpa till vid olika skador och hur går fasciabehandlingen till?

– Det finns flera sätt att behandla fascia på men metoden vi lär ut har som huvudsyfte att öka rörlighet och avslappning, förbättra cirkulationen, öka vätskeflödet samt förbättra kroppens balans och hållning. Eller med andra ord, att ge kroppen bättre förutsättningar för att läka. Det kan såklart också innebära att man ser över kost och näring, rörelseövningar etcetera, för om man ser kroppen som en helhet behöver man behandla den på det sättet också. Det som gör behandlingen så effektiv är de behandlingsverktyg vi utvecklat kontinuerligt de senaste 10 åren som med 400–1 200

harmoniska pulseringar per minut sätter igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas på kort tid, både brett och djupt.

– Kombinationen att se till människan som en helhet, att försöka förstå orsakssambanden mellan vad de varit med om och hur de mår idag, samt att behandla hela kroppen med maskiner som ökar effekten och dessutom ha med sig förståelsen för fascian och den levande kroppen har lett till att mängder med kunder har fått hjälp med alltifrån ryggvärk och nackproblem, till frozen shoulder och artros. Nyckeln är alltså att ge kroppen förutsättningar för att läka, inte att bota något – samt att hela tiden experimentera och testa nya sätt att behandla på. Det har hänt otroligt mycket inom anatomisk forskning de senaste 10–15 åren och vi har bara sett början av vad som är möjligt om man tar till sig de här insikterna och testar nya sätt att behandla på. Jag tror att vi är något riktigt häftigt på spåren och med tanke på hur många människor som lider av till exempel ryggvärk skulle det vara fantastiskt att få chansen att hjälpa ännu fler, berättar Axel.

FORSKNINGEN OM FASCIAN har fullständigt exploderat de senaste åren, och nya upptäckter kommer hela tiden. Två mycket spännande och revolutionerande upptäckter gjordes 2018 av Carla Stecco, professor i anatomi. Hon presenterade både upptäckten av en ny cell och dessutom hur hormoner omstrukturerar kvinnokroppen varje månad.

”Kroppen är tusen gånger smartare än vad vi tidigare har förstått, i jämförelse med våra tankar och vårt intellekt.”
Free • nr 2 | 16 | mars–april • 2023

Den ena upptäckten innebar att det finns en helt ny cell överallt i hela vår kropp som vi inte kände till förut – fasciacyten. Denna cell har till uppgift att tillverka själva glidmedlet, hyaluronsyran, i fascian som binder vatten och får kroppen att fungera. När vi rör på oss och det sker bra och smärtfritt är det på grund av denna cell.

DEN ANDRA UPPTÄCKTEN var att östrogen och andra könshormoner påverkar det som kallas fibroblaster, de celler som bygger kollagenstrukturen i kroppen – den längre, kraftigare och starkare strukturen. Det hon påvisade var att kvinnokroppen bygger om sig själv, sitt kollagen, två gånger i månaden –vid ägglossning och inför mens. Om kvinnan har någon störning, en obalans eller underliggande sjukdom blir omställningen mer problematisk. Det här är en annan förklaring till PMS och olika typer av kvinnorelaterade

sjukdomar som fibromyalgi, överrörlighet etcetera. Vidareutvecklingen av denna upptäckt skulle kunna innebära en ökad förståelse för kvinnohälsa och hjälp för många kvinnor som lever med dessa diffusa och svårförståeliga hälsoproblem.

Att ”träna efter sin menscykel” är en idé som förts fram inom tränings- och fitnessvärlden de senaste åren. Under kroppens ombyggnadsfas, inför mens och ägglossning, är det kanske inte helt optimalt att träna hårt eftersom kroppen håller på att bygga om sig, vilket skulle innebära att man motarbetar kroppen. Säkerligen får vi höra mer om denna forskning och dess konsekvenser framöver.

ÄR DET NÅGOT du vill hälsa till läsaren, något råd du vill dela med dig av?

– Känn efter, känn hur du mår i din kropp! Och var nyfiken på din egen kropp! Hur känns det i kroppen, hur känns det att

Daglig träning typ yoga till exempel, som långsamt stretchar och töjer fascian håller flödet i gång så att all transport och kommunikation i kroppen fungerar.

gå, andas, dricka vatten, hur smakar maten? Hur känns stressen du upplever? Vi känner efter alldeles för lite och lever ofta omedvetna om vår kropp, vår känsla. Börjar vi vara mer i kontakt med vår kropp, tränar vi oss att känna efter ordentligt så får vi också tag i intuitionen, och kan då ta mycket bättre beslut – och då börjar verkligt spännande saker att hända. Kroppen är tusen gånger smartare än vad

TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORT

ÄNGLARNAS ORAKEL

Genomsyrad av ljus, kärlek och överjordisk visdom, kommer Änglarnas orakel att öppna ditt hjärta och lysa upp vägar till sanning, insikt och möjligheter. Gudomlig energi omger dig varje dag och erbjuder stöd, ledning och en ständig påminnelse om att du är djupt älskad.

Ditt tidlösa jag väntar på att komma i kontakt med dig

Du är aldrig ensam. Du är vägledd, högt älskad och långt mer än din fysiska uppenbarelse. Låt dig guidas av rösten från din eviga själs visdom för vägledning, inspiration och milda påminnelser om en välsignad morgondag.

Få tillgång till denna värdefulla vägledning från dina änglar genom Mario Duguays vackra kortlek. De rika, suggestiva bilderna förkroppsligar himmelska visioner för att hjälpa dig att öka din medvetenhet och förbinda dig med den djupa friden och positiviteten hos det gudomliga.

VACKRA

NYA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN ARELLA

vi tidigare har förstått, i jämförelse med våra tankar och vårt intellekt, avslutar Axel.

www.fasciaguide.com

Dokumentärfilmen ”Fascia – kroppens nätverk utan början och slut” kan ses gratis via en länk som beställs på: www.fasciaguide.com/se/fasciafilmen

Free • nr 2 | 17 | mars–april • 2023
Dessa vackra nya lekarna hittar du i vår webbutik på www.arella.se eller hos din närmaste återförsäljare
Följ oss på Dagens kort Följ oss på Dagenskort arella
Din Webbshop
NYHET I
MARS
Plus mer

Andlig Boost-Camp

Kostnadsfri onlinekurs

www.skandinaviskaenergimedicinskolan.se/inspiration1

Tekniker för att öppna upp ditt hjärtchakra www.vagayoga.nu

~ Friskvård ~ Massage ~ Ayurveda

~ Örter ~ Keramik ~ Tarot ~ Hantverk

~ Kristaller ~ Personlig Utveckling

~ Terapier ~ Prova-på behandlingar

~ Naturliga hudvårdsprodukter

~ Medial vägledning ~ Trummakare

~ Kraftsmycken och mycket mer...

Ett 60-tal handplockade utställare, föreläsningar, workshops och en härlig Storseans med Ewa Olsson!

Medborgarhuset sön 2/4 vid Stationen Läs mer på: Levsmart.se/mässan

Din shamanbutik på nätet

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water

Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

… som tar astrologin ett steg längre

– utan att göra det svårt eller komplicerat.

Boken är skriven

för dig som vill använda astrologin som ett hjälpmedel

för andlig utveckling och frigörelse. Du får kraftfulla verktyg att använda dig av, på ett lättsamt och lekfullt

sätt, och nya infallsvinklar på astrologin som bär oss in i Den Gyllene Framtiden!

www.lisaaurelius.com

BAZAREN Free • nr 2 | 18 | mars–april • 2023 VÄXTGLÄDJE Homeopatiska preparat för odling
giftfritt
ASTROLOGIBOK
Helt
www.bladhtradgard.com NY
Ayurveda Flow

Ekologisk Hudvård & Massage

I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

Rörelser och behandlingar som ger en friare kropp och mer energi

GRATIS övning för mer lugn, fokus & energi

Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet

Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via

∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE

∙ AROMATERAPI

∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER

∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER

∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE

∙ SHAMANSK HEALING

Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Livetifullpotential?

BEHANDLINGAR Free • nr 2 | 19 | mars–april • 2023 Healing Göteborg Barbara Ann Brennans unika healingmetod! Även behandlingar på distans via telefon eller skype. Hans Nielsen 0707-44 20 30 www.healinggoteborg.se INRE HARMONI Möjligheternas väg till ett friare liv Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com · Healingbehandlingar · Kurser · Meditationer · Vägledning 073-903 60 10 · grogerjessica@gmail.com · www.jessicagroger.se Jessica Gröger Karuna® & Reikimaster · Cert. Metakommunikatör Borlänge, Dalarna Ljusstjärna Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m. Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min) Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se
www.nillassalong.se Webbutik!
Hudterapeut Nilla
QIGONG
SAMTAL www.solglimtenhealing.nu hej@solglimtenhealing.nu | 0763-14 13 12 | Anneli Johnzon
| SENSING YOGA | REIKI | MASSAGE |

Kiromanti att tyda själens karta i dina händer

Liksom astrologi och numerologi är olika ”dialekter” för oss att avläsa och navigera efter i förståelsen över våra själssyften på vår jordevandring, så är kiromanti ytterligare en dialekt – den att läsa själens kartbild i händerna. Kiromanti hjälper dig att ställa dig i din kraft och återta din egen helighet och suveränitet, samt att få fatt i och plocka fram ditt unika, genuina jag och börja blomma. Mikaela Djup ger här en introduktion.

Text Mikaela Djup Foto Privat Bild New Africa, PiXXart, Katrina Brown (shutterstock.com), Johnny Fincham
Free • nr 2 | 20 | mars–april • 2023

Allt började egentligen för mig när jag som livsglad och fri unge allt som oftast smet iväg från stöket av småsyskon och familjens hemmaliv som stundtals kvävde mig. Jag flydde till mitt eget inre, en blandning av en minnesvärld där mina fantasilekar rådde och där jag var ett med naturen och djuren.

Jag upptäckte och fascinerades av alla naturmaterial som under vår, sommar och höst fanns kring bäckområdet i en skogsglänta nära där jag växte upp utanför Trollhättan. Jag spenderade otaliga timmar i att skala veketåg och ungt sly av diverse böjliga material, en del blötlade jag i bäcken till att fläta diverse korgar och mattor och rumsavdelare av. Allt nyttjades för att smycka och utrusta det kojbygge jag hade där i bäckravinen.

Då helt naturligt. Fast stundtals ensamt. Jag minns att jag undrade lite var min riktiga familj var. Jag kände aldrig att jag passade in i den familj jag växte upp i, där jag ofta fick höra att jag var för känslig, för analyserande eller att jag på andra sätt skiljde mig ifrån eller inte stämde in riktigt och var som dem. Det jag senare förstått att jag här lekte var ett utav mina tidigare inkarnationer som indian.

SOM INTUITIV HEALER och fri själ i denna inkarnation har vägen varit brokigt snårig och kantats av utmaningar, speciellt i relationer och främst då i den egna familjen. Som ständigt handarbetande kreatör och förädlare har jag alltid hyst en stor tacksamhet och kärlek åt mina händer. Kallelsen att utbilda mig hos Andreas Hindström inom kiromantin kom strax efter att jag året innan tog upp och utvecklade min medialitet.

DET JAG UNDER kiromantin fick upp att se och bearbeta av det själen markerat att jag hade i händerna var så otroligt fascinerande – vilken healing och vilken tidsresa! Vilka fantastiskt tydliga markörer av gåvor och talanger som bara låg där strax under ytan som små groddar att ge näring och börja utveckla.

Sessionen som jag själv utformat och erbjuder fysiskt eller på distans följer en 9-stegsanalys som bygger på Johnny Finchams 30-åriga vetenskapligt utvärderade arbete av Palmistry. Grunderna går att lära sig ifrån hans bok (på engelska) ”The Spellbinding Power of Palmistry”.

All fakta kring kiromantimetoden jag här presenterar är utifrån Johnnys bok och skrapar bara lite på ytan. Min intention är att väcka din nyfikenhet att lära känna dig själv. Viktigt att nämna: tro först på vad du kan utläsa av kiromantin när du själv

granskat hur det överensstämmer med det du från detta material kan utläsa från dina egna händer. Allting börjar inom oss själva, vi sitter inne på vårt eget facit. Blir du övertygad att detta stämmer kan du börja testa att utföra detta på andra. Det krävs övning, övning och åter övning i denna konst.

DET GÅR ATT FÖLJA analysens

9-steg rent tekniskt för att framställa en riktigt träffsäker personlighetsbeskrivning. Jag har själv utformat mina healingsessioner i kiromanti utifrån att jag arbetar medialt med mitt högre jag med intuitionen. Jag bjuder in både mitt gudomliga team tillsammans med min klients högre jag och guideteam. Då blir healingen och vägledningen mer i fokus som hjälper klienten framåt utifrån där den nu befinner sig på livets stig. Efter en fullständig session blir resultaten ofta både helande och ger förståelse och självacceptans. Detta fungerar lika bra oavsett om det är fysiskt eller på distans. Ingen enskild markör är den avgörande i en analys utan det är en sammanställning där hänsyn tas till alla de 9 analysstegen, noga avvägda, där de tydligaste, starkaste markörerna har tonvikt i att karaktärsbestämma personligheten.

Kiromanti – analysens 9 steg

Aktiv hand – Höger på en högerhänt person. Den speglar den manifesterade yttre verklighet i denna inkarnationen.

Passiv hand – Vänster på en högerhänt person. Den speglar själens intimaste innersta upplevelse av inkarnationen.

1ELEMENTEN

Mikaela är intuitiv healer, medial vägledare och bästsäljande författare. Hon utbildade sig i kiromanti direkt efter hon accepterat och öppnat upp sina mediala förmågor. Idag är samarbetet med änglasfären och det andliga teamet i allt energiarbete en grundtrygghet hon förlitar sig på. Mikaela driver Hjärtats Veranda i Hjärtum.

– JORD LUFT VATTEN ELD avgör vi utifrån handens form i kombination av korta eller långa fingrar. Fingerlängd avgörs huruvida långfingrets totala längd når 7/8 delar ner i handflatans längd från basfalang, lodrätt ner mot handleden. Gör de det är fingrarna långa.

JORD Kvadratisk hand med korta fingrar. Står med båda fötter på jorden, ofta en bakgrundsfigur som upprätthåller allt som är livsnödvändigt men lite ensidigt monotont, t ex de grundläggande bassysslorna i livet. Åt det konservativa lojala hållet.

LUFT Kvadratiska händer med långa fingrar. Älskar att vara fria, motvilja till för många fasta åtagande. Den evigt vetgiriga studenten som ofta debatterar eller undervisar så

fort tillfället ges. De skapar ofta sina yrken i egen regi.

VATTEN Rektangulära händer med långa fingrar. Medkännande flexibelt inkännande personer med ett extremt följsamt förhållningssätt till livet. Rinner in och ut ur människors liv likt vatten, lätta att bli omtyckta genom deras inkännande och sympatiska sätt. Vattenelementet har möjlighet att via en viss överanpassning ändra karaktär, likt vatten

kan de anta fast form, eller ånga beroende på vilken karaktär den kommer för nära att pleasa. Viktigt med integritet och egenvård för att vatten skall förbli i sitt element.

ELD Rektangulära händer med korta fingrar. Dynamisk, tävlingsinriktad, ivrig att få saker att hända. Risktagande, målorienterade och självgående. Dessa utmärker sig ofta genom att de syns och hörs. Mer engagerade och målinriktade i sakfrågor än relations vårdande.

Free • nr 2 | 21 | mars–april • 2023
MIKAELA DJUP

2HUDSTRUKTUREN Här karaktäriserar vi de fyra olika hudtyperna som i sin tur markerar känsligheten hos personen då vi på en kvadratcentimeter räknar hur många hudåsar/räfflor vi ser. Ju tätare mellan hudåsarna, ju fler räfflor och tillika ju högre känslighet i huden, då varje hudås topp är kopplad till en nervände som går till känslocentrum i hjärnan. Dessa kategoriseras såsom följande:

1. SILKIG HUD HSP personlighetstyp.

2. PAPPERSHUD En person som tänker snabbt men håller sina känslor under ytan.

3. KORNIG HUD En typiskt upptagen doer som inte gärna ägnar sig åt någon djupare reflektion.

4. GROV HUD Ofta en Jordhand som har nästan övermänsklig uthållighet vad det gäller fysiskt arbete och grovjobb.

3FINGRARNA

och deras längd i förhållande till varandra påvisar huruvida det egna, stärkta jaget motiverar en person som kan bli bossig och perfektionistiskt ambitiös ifall den har långa spegelfingrar. Korta – Motsatt en person med sämre självkänsla. Spegelfingret mäts alltid i relation med påfågelfingret på samma hand.

TUMMEN – BASEN Hemmet, familjen.

PEKFINGER – SPEGELN Självet, jaget samt relationen till mamma.

LÅNGFINGRET – MUREN Du i relation till samhällets normer, lagar och regler.

RINGFINGRET – PÅFÅGELN Du i relation till andra människor, det kreativa artistiska fåfänga uttrycket.

LILLFINGRET – ANTENNEN Din förmåga att skicka och ta emot signaler, språk, skrift,

4FINGERAVTRYCKEN

sexualitet, sinnen, hörsel samt relationen till pappa.

LÅNGA PÅFÅGELFINGRAR påvisar en person vars stolthet och integritet är större än självkänslan. Detta ses ofta på artister, musiker eller kreatörer vilka har ett hävdelsebehov av att stå ut från mängden. Därav att man jämför spegelfingret med påfågelns längd. Där ett långt spegelfinger hävdar sin person i varandet och ett långt påfågelfinger i görandet.

KORTA MURFINGRAR indikerar en motvilja mot samhällets lagar och regler, en fri själ och kreativ person som finner nydanande sätt att lösa utmaningar i livet vartefter de dyker upp. Där förstås lång mur påvisar motsatsen – en laglydig och mer logisk person.

LÅNGA ANTENNFINGRAR påvisar någon med stor språkkärlek och förmågor inom kommunikation, skrift, tal och sexuellt raffinemang med skärpta och lyhört påkopplade sinnen.

EN HEALINGÖGLA/RADIAL ÖGLA Om denna är öppen i sitt avslut mot tummen, detta indikerar starka healingförmågor med starkt inkännande av andras behov i personens karaktär. Är öglan däremot frånvänd tummen med sin öppning tas inte denna notis om då /Ulnar ögla/ anses vanligt förekommande. Dessa markörer har även lite olika betydelser beroende på vilket finger de befinner sig på då de olika fingrarna symboliserar olika livsområden.

ENKELT VALV indikerar på egenskaper såsom arbetssam, icke överdrivet analytiskt tänkande och lite åt det envist enkelspåriga hållet.

VIRVEL indikerar en individualistiskt lagd fri själ och beroende på vilket finger märket återfinns på talar det om inom vilket område i livet detta yttrar sig.

KOMPOSIT indikerar en person vars mentala synfält är från ett högt perspektiv och denne finner sig ofta fastna i ett övertänkande kring ”å ena sidan å andra sidan” när det kommer till beslutsfattande.

TÄLTVALV det mest sällsynta av alla markörer påvisar en dramatisk, äventyrlig, intensiv och alert bärare som är snabb ut i de möjligheter som presenteras i livet. Kan kopplas till motvilja att binda sig till långvariga åtaganden.

Frekvensbehandling & Bioresonans Hitta din terapeut!

När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon bioresonans och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott.

I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter.

www.frekvensbehandling.se/terapeuter

Free • nr 2 | 22 | mars–april • 2023
Här letar vi efter avvikelser liksom dessa markörer.

5LINJERNA är de markörer som ändrar sig utefter vilka händelser och upplevelser vi genomgår, även här syns det vart vi jobbar medvetet med personlig utveckling. Förädlar vi vissa av våra gåvor syns det efterhand. Därför är det intressant att ta för vana att granska dessa någon gång per år och där få direkta kvittot på den faktiskt manifesterade utvecklingen.

HJÄRTLINJEN Visar våra relationer, hur djupt och innerligt vi är kapabla att visa kärlek åt andra individer, om vi avviker eller följer det heterosexuella traditionella könsmönstret. Hur säkra vi är i vår egen könsidentitet. Hur hårt sårade och svikna vi blivit i relationer och hjärtesorger genom livet.

LUFTLINJEN Påvisar våra mentala tankeprocesser, hur analytiska, hur spirituella, hur andliga, dagdrömmande eller mer praktiskt korttänkta vi är. Vår kapacitet att analysera och hur mycket medvetet engagemang vi har i de undermedvetna aspekterna av livet.

LIVSLINJEN som ofta startar ihopsatt med luftlinjen påvisar vår start i livet, vår grundkänsla av tillhörighet i den egna familjen, om vi är adopterade, om vi gjort många omstarter i livet. Hur vi känt oss trygga eller otrygga kring det emotionella stödet i livet. Hur vi uppskattar äventyr, resor eller influenser av exotiska kulturer.

ÖDESLINJEN Påvisar vår ambition kring karriärval eller riktning i livet, hur väl eller starkt vi känner vi funnit vår plats att bidra i denna inkarnationen. Denna linje, har jag märkt, är väldigt vanligt förekommande att den saknas på minst en av händerna, även ofta om man har en är den kort vilket indikerar att personen ej ännu funnit personlig tillfredsställelse och blommat ut i denna inkarnationen.

6

7

FINGERFLEXIBILITETEN Påvisar hur vi hanterar förändringar som dyker upp, både de som kommer utifrån men även de vi ställs inför samt ibland själva bjuder in i det privata livet.

TUMFLEXIBILITETEN Påvisar hur starka vi är att själva planera och genomföra projekt både utåt i yrkesliv samt inne i det privata livet.

8 STUNS-CHI-PRANA I VENUSBERGET Påvisar hur stort mått av livskraft vi innehar för tillfället.

9

FINGERFALANGER Då vi läst av alla fingrarnas längd och form samt flexibiliteten och huruvida de strävar utåt lillfingrarna eller in mot tummen, som också ger oss anvisningar till personens egen upplevelse av självförverkligande så kikar vi även på stressmarkörer uppe på fingerfalangerna. Lodräta streck på basfalang upp till och med på mittfalang tyder på överaktivitet i binjurarna där ett belastat immunförsvar satt märken. Har de yttersta falangerna små korta tvärstreck tyder det hos kvinnor på hormonell obalans kopplat till klimakteriet. Basfalangens form indikerar även på om en person är åt det asketiska hållet – har då smala basfalanger åt det konkava hållet. Är de i stället konvexa och större än de andra falangerna så visar det på sensualism, lusta och överkonsumtion.

”The Spellbinding Power of

Free • nr 2 | 23 | mars–april • 2023
Mikaela Djup FB: Hjärtats Veranda mikaela@hjartatsveranda.se Palmistry”, Johnny Fincham (Green Magic Publishing, 2005).
KatharinaArnesen.com Zoom meditation 8/3,12/4,10/5 Livsguide skriven med Finns att köpa där böcker finns Birkan Tore unikasamtal.se Transformerande samtal och behandlingar som gör att du kan tackla livets utmaningar och leva ett liv i frihet och inre harmoni. Vi kan träffas fysiskt i Nässjö eller på distans via telefon & Zoom Söker du meningsfullhet & inre harmoni i vardagen? LINDA KENSÉN Unika Samtal

Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se

Förenade Reikiförbundet i Sverige

Förenade Reikiförbundet

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter som fungerar lika bra på distans. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling kan man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Intresset för Reiki har verkligen ökat på senare tid. Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård.

Reikiförbundet samlar Reikiutövare i Sverige som är aktiva inom Usui, Holy Fire®, Angelic Reiki®, Karuna® eller någon annan form. Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder kurser och/eller behandlingar:

Maria Nylow

TrueSelf AB

Stockholm, Online 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se

HallimaC AB

Sundsvall 073-827 47 40 kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Pia Jägare

Lovis Pia Luleå 076-761 08 62 lovispia@gmail.com Lovis Pia (bokadirekt.se)

Malmköping

073-652 46 92 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Åsa Ahlström

Åsas reiki & massageklinik

Malmö

070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se

Ellinor Häggström

Lavendala

Landskrona 072-387 58 81 ellinor@lavendala.se www.lavendala.se

Anne Ninnas Phoenix Academy Stockholm, Tyresö 072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se

Marie ”Mi” Norin Minos Manus Hälsodesign Växjö 070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

Jeanette Norling

Själavärme Healing och vägledning

Strängnäs, Distans 079-075 81 99 info@sjalavarme.se www.sjalavarme.se

Jessica Gröger

Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna 073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se

Hanne Tara Svensson

Be Free Now

Klippan

070-437 33 07

hanne@befreenow.se www.befreenow.se

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling

Reiki-kliniken

Göteborg 070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Malin Schultz

Nacka Healing Sickla, Stockholm 070-982 83 54 info@nackahealing.se www.nackahealing.se

Marie-Christine Frilund Yoga med Marie-Christine Skärblacka 073-095 79 87 yogamedmc@gmail.com www.yogamedmc.se

Rhoely Hidalgo Rydberg Holistic Wellness i Norrköping 070-587 58 41 rhr@holisticwellness.nu www.holisticwellness.nu

Camilla Hammarström Annika Heurlin

Anneli Frostfjäll

Soulinspo by Anneli Täby, Stockholm, Distans

072-727 27 85 info@soulinspo.se www.soulinspo.se

Angelica Pukk Body Mind Yoga

Älvsjö, Stockholm

076-837 50 05

angelicappukk@gmail.com

FB: @Body Mind Yoga

Anette Björsund mirrorsOftime Visby 073-634 97 14 ettena55@gmail.com www.mirrorsoftime.se

Åsa Elvegård Reikiakademin

Katrineholm, Distans 070-422 28 74 info@reikiakademin.se

www.reikiakademin.se

Catrine Axelsson

Catrine Axelsson Holistics

Stockholm 073 960 49 61

catrine.axelsson@yahoo.se

www.catrine-axelsson-holistics.se

Maria Ahl Persson

Opal Harmoni

Höllviken

070-813 31 78 maria@opalharmoni.se www.opalharmoni.se

Katrin Berggren

Livselixir Reiki Healing Center i Borlänge 070-354 42 22 reikikatrin@borlangebo.com Livselixir (bokadirekt.se)

Jannica Pålman Ena Änglarum Enköping 079-329 06 86 enaanglarum@gmail.com

FB: @enaanglarum

Linda Berggren Kärleksbutiken

Luleå inreljus.se@gmail.com

www.inreljus.se

Marie Sigra Hälsa utan gränser Stockholm

073-666 91 63

www.bokadirekt.se

Weronica Ohlsson

Reiki & Me

Uppsala 070-434 92 42 info@reikime.se www.reikime.se

AnnChristine Martinsson HQ Hälsa Östersund, Distans 070-359 14 64 mmresurs@gmail.com www.hqhalsa.se

Nina Jönsson BeYou Lund 073-242 88 08 info@beyou.nu www.beyou.nu

Pernilla Törnqvist

Sita Agia - Yoga & Reiki Linköping, Norrköping 070- 956 55 98 sitaagia@gmail.com

FB: @SitaAgia - Yoga & Reiki

Siv Tapper Enhet i Ljus AB Göteborg 076-165 89 68 sivtapper@gmail.com www.sivayelaenhetiljus. wordpress.com

Cecilia Häckner

Skinnarviksbergets

Allkonsult AB Stockholm

073-539 45 70 cecilia.hackner@gmail.com

Maria Holzmann reikibyM Falun, Tällberg 073-936 43 58 reikimedmaria@gmail.com www.reikibym.com

Jenny Ekström Spira Energimedicin Stockholm 079-356 97 56 spiraenergimedicin@gmail.com

Mari Tarander Jakobsson

Ett steg i taget Junsele, Distans 070-664 95 62 mari@ettsteg.nu www.boka.se/ettsteg

Mattias Johansson InSpirit Kalix, Distans 076-027 39 27 inspirit_healing@proton.me

Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ

Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan.

Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass. Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig.

Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06 miaharaldsdotter@gmail.com www.haraldsdottersskafferi.se haraldsdottersskafferi

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap!

Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över

New beginnings

Känner du att du vill ha en förändring?

Ger du allt men får ingenting tillbaka? Är du i en toxisk relation/jobb? Är du utmattad, sjuk och vill må bättre?

Med olika verktyg/metoder kan jag hjälpa dig!

· Quantum Healing · Access Bars · Theta Healing · Vägledning med kort

· The Magnet – Borttagning av undermedvetna blockeringar Med mera

Välkommen på distans eller i Täby new_beginnings_with_limorNew Beginnings With Limor

Vill du komma i balans med dig själv?

Auraavläsning/rening

I auran så ser jag vilka du har med dig. Både de avlidna och levande. De som är bra för dig energimässigt bekräftar jag. De som är mindre bra avlägsnar jag med kärlek för att stärka dina energier.

Behandlingar

Jag gör behandling med stämgafflar, klangskålar och sjunger övertoner.

Framförallt Chakrabalansering.

Jag jobbar även fysiskt på spända muskler och senor.

Klangskålsmeditation

Mentalt djupgående för hela kroppen och sinnet.

Parterapi • Intuitionskurs

Seanser • Rening av hus

Energismycken i silver

”Älska din röst”

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand

073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se

80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård.

Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på

Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig.

Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt.

Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

BEHANDLINGAR Free • nr 2 | 26 | mars–april • 2023
www.newbeginningswithlimor.com · +46 (0)70-091 53 53
”It’s time for you to choose YOU!”
WITH LIMOR
Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker
www.kosmiskkunskap.se
Solkarina Marina Thorzelius Ulrika Ekman Margareta Åstrand Svenson Lena Boström Marie Melin Katarina Gustafsson Karin Holm Kristina Lennartsson Eva Linda Hanna Sjögren Anita Gustafsson Anna Sporring Elisabet Oscarsson

Guiden för alternativa behandlingar i Sverige Utbildningar

Behöver du hjälp?

Terapeuter

En lugn oas mitt i Kvillebäcken Liselottes hud & kroppsvård

Ekologisk hudvård – När den är som bäst

Holistiska ansiktsbehandlingar

50 % rabatt på Tibetansk Facelift första behandlingen

(Gäller 1 gång/person t o m 30/4. Kod: Free)

liselotteshudvard www.liselottes.se

Behandlingar

Hitta allt på samma plats!

www.7999.se

Terapeuter | Behandlingar | Utbildningar

Carola

HAMMARBERG

carolahammarberg.se

• Vägledning

• Terapeutisk Healing

• Kristall, Aroma & Ljud Healing

• Gudinnemingel™️

• Gudinnans

Vilda Gröna™️

• GudinneYoga

073-933 02 59 info@carolahammarberg.se

CarolaHammarberg.se

BEHANDLINGAR Free • nr 2 | 27 | mars–april • 2023
ansiktsbehandlingar sedan 1999! Fryxellsgatan 15A, Göteborg liselotte@liselottes.se 0736-56 29 53
Professionella

Döden gör oss mer levande

Thanatologen och författaren Philip de Croy, aktuell med ”Boken för dig som en dag ska dö”, vill att vi ska prata mer om döden med varandra för att döden gör oss mer levande och stärker våra relationer. Här berättar han om människors förhållande till döden förr och nu, om olika ritualer i historien och samtiden samt framhåller vikten av att du förbereder din egen begravning så att den blir på dina premisser och speglar den du är.

Philip de Croy är Sveriges enda thanatolog samt författare och flitigt anlitad föreläsare. Med både kunskap, djup, humor och lätthet visar han åhörare och läsare till döden och dess riken, ritualer och symboler samt förklarar högtider och traditioner i både historien och samtiden. Hur kom det sig egentligen att du blev intresserad av döden och thanatologi (läran om döendet och döden)?

– Det börjande redan som barn när jag fastnade för en passage i boken ”Spöket på

Canterville” av Oscar Wilde. Det enda spöket ville var att få vila i den mörka jorden, släppa taget, och höra vinden susa i gräset, berättar Philip de Croy. Det slog an, tänk att döden kan vara en längtan! Döda fåglar och andra djur vid vägrenen som jag såg var heller inget konstigt. Döden är naturlig för barn, det är svårare för vuxna.

– Jag började senare läsa teologi för att jag är intresserad av dessa frågor men trots att många som går utbildningen ska bli präster eller diakoner och arbeta i dödens närhet ingår inga kurser om döden ”på riktigt”.

Människor i begravningsbranschen kan å andra sidan allt det praktiska men saknar den historiska bakgrunden och kunskap om riter som kan förklara varför man än idag gör si eller så. Inte sällan saknas också kunskap om ceremonier och traditioner inom andra religioner i det samtida mångreligiösa Sverige.

I ”BOKEN FÖR DIG SOM EN DAG SKA DÖ” får du följa med Philip de Croy till olika professioner som i sin vardag arbetar i dödens närhet, till exempel professorn Peter Strang som arbetar inom den palliativa vården och

Free • nr 2 | 28 | mars–april • 2023

möter människor i livets slutskede och den religiöst obundna begravningsrepresentanten Maria Dolores som på bårhuset möter de döda och gör i ordning kroppar till begravning.

FRAM TILL SEKELSKIFTET nittonhundra dog de flesta människor i hemmet och döden var en del av vardagen. De anhöriga stängde ögonen, svepte den döde och tog hand om allt det praktiska. Den döde låg också öppet i sin kista i hemmet några dagar så att familj och vänner kunde ta avsked. Idag ser det helt annorlunda ut och döden har professionaliserats.

– Livet (på jorden) är ändligt, det vet vi alla, men vi håller döden på distans. Jag brukar säga att döden har flyttat hemifrån och att människor idag vanligtvis dör på hemmet i stället för i hemmet. De flesta vuxna människor har inte sett en död människa och är dåligt rustade för att möta döden. Den fiktiva döden finns å andra sidan överallt inom populärkulturen, men det är en helt annan död som handlar om spänning och att gotta sig i ond bråd död. Det är en helt annan sak att i verkligheten se sin mamma eller vän i sjukbädden eller död. Det gör något med oss.

GESTALTAT FRÅN SITT eget liv har döden enligt Philip de Croy tre olika skepnader. – Min farfar somnade in lugnt och stilla mätt på livet. Det är den fridfulla döden som många nog önskar sig och som symboliseras och personifieras av den grekiska guden Thanatos som var son till nattens gud Nyx. Pappa, som drabbades av ALS, hade däremot en långsam och utdragen död på två år. Sådana situationer kan vara mycket smärtsamma även för anhöriga. Ett annan brutal död som är fruktansvärd på ett annat sätt är min kompis Zaida Cataláns död. Hon bekämpade sexuella övergrepp mot kvinnor och barn i Kongo när hon kidnappades av milisen och blev halshuggen. Vissa sorters död har man inte beredskap för. Zaida Cataláns kropp identifierades med hjälp av den tatuering hon bar på handleden – ”Ad astra per aspera” (genom svårigheter till stjärnorna)

– som Philip de Croy idag har på sin handled, inristat i ett armband som en länk till sin vän.

I SAMTIDEN HAR VI flyttat fram döden i tid och lever längre genom sundare livsstil, bot och vård. – Det är en fantastisk utveckling, men baksidan är att döden har professionaliserats. Nu är det vårdgivare, begravningsentreprenörer, florister och förrättare som tar hand om det mesta. Vi har tappat bort vi:et och bär inte varandra genom döden och sorgen på samma sätt som förr utan möts inte sällan av tystnad. Inte bara tystnaden efter den som inte längre andas vid vår sida utan anhöriga, vänner och kollegor kan också tystna. De vill väl men är rädda för att säga fel och vill inte göra det onda värre. Visst kan man vilja vara i fred också, men inte ensam i sin sorg för det kan vara en svår tid att bära själv. Min längtan är att vi ska känna livet i oss starkare genom att prata om döden med varandra. Jag tror att vi får

ett rikare liv och fördjupar våra relationer genom samtal om döden. Oavsett vem vi är och var i livet vi befinner oss. Vid den yttersta gränssituationen i en människans liv, vid palliativ vård och sjukvakor kan också konflikter och det trasiga lagas för inför döden kan väldigt mycket bli något annat och te sig fjuttigt.

DEN DÖDA KROPPEN behöver också hanteras och idag kremeras omkring 80 procent av de som dör i Sverige. Jordbegravning förekommer framför allt på landsbygden och bland judar, muslimer samt ortodoxa och katolska kristna. Hur har förhållandet mellan att bränna upp och gräva ned kroppen i jorden sett ut historiskt sett?

– Under vikingatiden förekom både kremeringar på gravbål och jordbegravningar. Vid den successiva övergången till kristendomen var det under lång tid en blandning men så småningom förbjöds kremering för att kroppen skulle kunna återuppstå enligt den kristna läran (förbudet upphävdes år 1887). Det är vanligtvis synkretistiskt vid övergångar mellan olika trossystem. När nya riter och former införs av samhällets övre skikt brukar de vara ganska lika de föregående för att övergången ska bli smidig och anammas av folket. Vid arkeologiska utgrävningar har man exempelvis funnit både Tors hammare och kors i vikingagravar. De ville kanske gardera sig om de skulle komma till Asgård eller dömas till himmel eller helvete, men det är faktiskt inte så långt mellan trosföreställningarna. Oden liknar till exempel den kristna guden, Balder Jesus och Nifelhel helvetet. Asatron, som var polyteistisk, uteslöt ju heller inte andra gudar.

VIKINGATIDENS ÄTTEHÖGAR blev så småningom gravgårdar på samma plats eller i närheten. Vid graven var det först bara en planka med den dödes initialer och årtal, få kunde ju också läsa, sedan övergick det till enkla träkors, gjutjärnskors och stenar. Är vi alla lika inför döden eller märks statusskillnader vid begravningar och på gravar även idag?

– På sätt och vis är det jämlikt eftersom den döda kroppen antingen bränns eller grävs ned. Begravningsverksamheten är också snarlik runt om i landet, men statusen märks tydligt i detaljerna, exempelvis på storleken av blomsterkransar och vem som har det vackraste budskapet. Val av en exklusiv kista eller urna kan också vara en statusmarkering. På 1960­ och 1970­talen skulle gravarna vara konforma och mausoleum försvann, men en liten spaning är att dyrbara gravmonument är på väg tillbaka eftersom det finns ett växande intresse för det storslagna, framför allt bland publika personer som vill bevara sitt varumärke och lämna kvar sin persona till sina följare på exempelvis Instagram.

I SAMTIDEN HAR det också uppstått andra mer sekulära ritualer, som att tända ljus och lägga blommor vid en dödsolycksplats.

– Det var faktiskt först på 1980­ och 1990­talen som man började tända ljus vid stora dödshändel­ ▲

NAMN Philip de Croy. ÅLDER 38 år.

STJÄRNTECKEN Vädur.

FAMILJ Gift med Max och har hunden Prins Hatt (Cavalier King Charles Spaniel).

BOR Stockholm.

YRKE Thanatolog och författare.

DOLD TALANG Spelar piano på gehör (jag kan lyssna på en låt och ta ut den på piano men jag vet inte hur det går till för jag kan inte läsa noter och har inte gått på musikskola).

MOTTO ”Someday death will take us to another star” (Vincent van Gogh).

AKTUELL MED ”Boken för dig som en dag ska dö”, barnboken ”Siffertjuven”, medförfattare i antologin ”Sjukt frisk – om det sjuka i livet och vad vi kan göra av det”.

Free • nr 2 | 29 | mars–april • 2023
Min längtan är att vi ska känna livet i oss starkare genom att prata om döden med varandra.
Kort om PHILIP

ser, till exempel vid Estoniakatastrofen, och det initierades i kyrkan. Det är en katolsk sed att tända ljus för själar men det förbjöds efter protestantismen för att det ansågs för ockult och katolskt. Blommor började först läggas på en lokal plats där någon känd profil omkommit, exempelvis vid en trafikolycka, och har sedan blivit vanligt förekommande, inte minst vid terrordåd. Begravningar är ju inte öppet för alla utan främst för anhöriga, så det skapar ett offentligt rum dit alla kan gå för att publikt visa sin sorg och delaktighet.

VILKET ÄR DITT främsta råd till Frees läsare?

– Prata med dina anhöriga och skriv ned hur du vill ha det på din begravning, säger tveklöst Philip de Croy. Se det som en gåva till dig själv och de som är kvar på jorden. Använd gärna livsarkiven, exempelvis Vita Arkivet, Livsarkivet eller Begravningsarkivet (det finns mallar på begravningsbyråer och nätet). Det kan underlätta enormt för dina

anhöriga att veta hur du vill ha det. Även om du skulle vara medlem i Svenska kyrkan kanske du inte vill ha kyrkans formella begravningsakt utan en shaman eller din yogalärare som företrädare. Jag tycker att det är oerhört viktigt att respektera människor fullt ut som de är även i döden. Betydelsefulla gränspassager som begravningar ska vara personliga och spegla den du är.

Den vanligaste orsaken till konflikt vid dödfall är faktiskt inte pengar eller arv utan vem som kände personen i fråga bäst. Människor har sett olika sidor och har olika berättelser, det ena behöver inte vara mer sant eller rätt än det andra, men vems version av dig ska speglas i din begravning? Tänk också på dina vänner som kanske står dig närmare än din blodsfamilj. Idag har begravningar krympt till de närmast anhöriga och de kanske inte har kontakt med dina vänner. Det vore ju otroligt sorgligt om de inte skulle få vara med på din begravning.

Symboler och tecken för döden

HUR SER DU avslutningsvis själv på döden?

Tror du att det finns ett liv efter detta?

– Jag tror definitivt att det inte tar slut med döden, att det bara skulle upphöra och att vi bara skulle ha en viss utmätt tid. Livet är alldeles för spännande för att vara så kort. Jag arbetar också med en uppföljare – ”Boken för dig som nyligen har dött” – en handbok om olika dödsriken och himlar inom olika traditioner och guider för att nå dit.

Plus mer

Philip de Croy i media: www.snackare.com/philip-de Böcker av Philip de Croy: ”Boken för dig som en dag ska dö” (Verbum 2020, uppdaterad ljudbok 2022). ”Siffertjuven” (Kvidevitt Förlag 2022). Medförfattare i antologin ”Sjukt frisk: om det sjuka i livet och vad vi kan göra av det” (Hjalmarson Högberg Bokförlag 2022).

OM BOKEN

Här följer några symboler och tecken för döden att inspireras av, till exempel för dödsannonser, begravningsprogram, tackkort eller gravstenar.

ANKH: En symbol för både döden och uppståndelsen från det antika Egypten. Ankhen ser ut som ett kors fast med en ögla högst upp och är en hieroglyf med betydelsen livet.

KORS: Det kristna korset symboliserar döden och hoppet om uppståndelsen och finns i en mängd olika varianter inom olika kristna traditioner.

FACKLA: Den uppochnedvända facklan är en symbol för den grekiska guden Thanatos makt att utsläcka livets låga.

MYNT: I den grekiska mytologin lades mynt på ögonen eller under tungan för att betala färjkarlen Charon som ror själen över floden som skiljer liv från död.

DÖDSKALLE: Universal symbol från döden med rötter i sjöröveriet och som användes för att ingjuta skräck. De ristades även runt gravplatser under stormaktstiden och upplysningen.

TIMGLAS OCH KLOCKOR: En symbol för att tidens sand har runnit ut.

En helg i transformationens tecken

Kurs i Reconnective Healing

30 september - 1 oktober 2023

Upplev en mer expansiv och livgivande vardag och möjligheten att arbeta som Reconnective Healing Foundational Practitioner

Visa intresse genom att maila info@helhjartat.nu Ej bindande

Guglielmo Poli KURSLEDARE - Co director of The Reconnection, International Instructor

”Boken för dig som en dag ska dö” vänder sig till alla oavsett tro eller tillhörighet. Philip de Croy beskriver olika riter och ceremonier runt döden inom olika religioner och kulturer i historien och samtiden, men det är också en praktisk handbok. Du får svar på en mängd olika frågor och flera checklistor med allt som kan behöva ombesörjas när någon i din närhet har dött och inför begravningen. Boken väcker även existentiella frågor för djupare samtal.

Free • nr 2 | 30 | mars–april • 2023
LEV I The Portal Onlinekurs LEV II The Catalyst Livekurs LEV III RCPP Livekurs
Sara Jansson KURSLEDARE - International Instructor

Utbilda dig till Holistisk energiterapeut!

Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.

Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se www.aromaterapiskolan.se aromaterapiskolan

Skapa dina egna naturliga hudvårdsprodukter

WORKSHOPS I SMÅLAND!

KLANGSKÅLSHEALING GRUNDKURS 10-11 JUNI

Lär dig använda klangskålar för bl.a meditation, avslappning och yoga.

Gunilla • 070-331 52 88 • www.helandeform.se

KNOW YOUR SOUL

Know Your Soul ger oss en inspiration till att kommunicera med vår själ. Så vi får ett inre lugn, trygghet och leva mer i kärlek och glädje.

Madde • 070-639 73 74 • www.madelenewidell.com

Space of Love Festival Space of Love Festival

22-11 juni på Öland -11 juni på Öland

Välkommen till en Välkommen till en festival i vackra Böda bukten! festival i vackra Böda bukten!

Vi fyller dagarna med yoga, trumresor, qi gong, Vi fyller dagarna med yoga, trumresor, qi gong, gongbad, sång, dans, svetthydda, gemenskap... gongbad, sång, dans, svetthydda, gemenskap...

kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Universum och jag Helgkurs – Personlig utveckling 17–19 mars

Storseans i Enköping 23 mars

Storseans i Ånge 26 mars

Storseans med Kerstin Jonsson Eriksson i Kårböle 28 mars

Storseans i Delsbo 30 mars

· Vägledning via telefon

· Andlig healing via telefon

Boka via sms 073-807 66 48

Själ & energikortlek 330 kr

Mer information: www.andlig-healing-center.se

Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

Barnaktiviteter finns för dom minsta. www.spaceoflove.nu www.spaceoflove.nu

Barnaktiviteter finns för dom minsta.

Mithera Development Spiritualistiska Center

Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling

Kurser och utbildningar inom:

• Spiritualistiskt mediumskap • Andlig healing

• Transmediumskap • Transhealing

• Personlig och andlig utveckling • Tarot

• Djurkommunikation • Shamansk healing o s v www.mithera.se • info@mithera.se

MariaTherese Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km utanför Uppsala.

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 2 | 31 | mars–april • 2023
Rose-Marie Rosdahl Kristianstad 070-268 25 90 Jonna Skog Vittsjö 070-653 70 82 Eva Johnson Fristad 072-946 22 01 Annelie Gedda Vinslöv 070-208 03 02 Miriam Sundlöf Djurröd 073- 589 38 00 Susanne Jönsson Grundare av HelhetsCentrum Yvonne Holm Tollarp 070-283 85 48 www.helhetscentrum.se Tusenårig kunskap i modern tappning Karin Arvidsson Vimmerby 070-322 74 92 Anette Bjärnstedt Eksjö och Järvsö 072-841 80 85 Anette Kronståhl Vimmerby 070-543 06 34 Janet Svensson Tollarp 073-502 62 91 Agneta Brännborn Vittsjö 073-809 34 99 Kurser och Behandlingar Helhetshealing • Kanalisering • Regression • Djurkommunikation Meditation • Högre Medvetande • Aktivera din Merkaba

oss hittar du kurser både för

och på avancerade fortsättningsnivåer.

Veronika Silvander Nilsson Strömsnäsbruk 070-309 72 27 Annika Nilsson Strömsnäsbruk 073-181 94 18 Sabine Gartner Vitaby 073-149 56 72 Marie Sylvén Kristianstad 070-949 50 01 Sylvia Roos Vimmerby 073-025 22 12 Miljana Ristic´ Kristianstad 070-228 00 84 Ann-Charlotte Lindgren Kristianstad 073-158 03 13 VÅRENS KURSER: Helhetshealing Regression Kanalisering Meditation Aktivera din Merkaba Högre Medvetande Djurkommunikation Certifierad Helhetsterapeut 1-årig Specialutbildning Personlig och andlig utveckling online Lemurien och Atlantis • Kärleksfulla Relationer • Finn din livsuppgift Stresshantering • Leva från hjärtat • Energikänslighet – din gåva www.helhetscentrum.se Kurser och behandlingar för kropp
Hos
och själ
nybörjare

Den gyllene framtiden står för dörren

Astrologi är ett värdefullt hjälpmedel för självkännedom och för att navigera i denna jordiska tillvaro. Att intresset för astrologi har ökat på senare år beror på att vi befinner oss i övergången till Vattumannens gyllene tidsålder på jorden. Detta är en utmanande tid, eftersom frekvenshöjningen gör att ”mörkret” blir synligt inom oss och i vår värld.

Astrologin kan hjälpa oss igenom denna process – vi får verktyg att använda oss av i metamorfosen från larv till fjäril. Lisa Aurelius, astrolog och författare till den nyutkomna boken ”Den gyllene astrologin – från mörker till ljus”, berättar mer.

Allt genomgår en utveckling, så även astrologin. Den astrologi som människan tillämpade på medeltiden skiljer sig väldigt mycket från dagens astrologi. Men mycket av det traditionella har levt kvar ”av bara farten” trots att det egentligen stämmer dåligt överens med den verklighetsuppfattning vi nu har.

Det finns idag många olika typer av astrologi och varje astrolog utvecklar sitt eget sätt att tolka planeternas och stjärntecknens energier. Själv arbetar jag mest med det skrivna ordet – jag skriver astrologiska tolkningar om varje nymåne och fullmåne med mera. Dessa texter finns att läsa på min facebooksida och i min blogg.

MITT ASTROLOGISKA SKRIVANDE har förändrats med åren och numera blir det mycket inslag av humor och lekfullhet. Jag brukar framställa de olika planeterna som karaktärer med mänskliga egenskaper. Så det blir lite som ”astrologiska sagor” av det hela. Många läsare har uttryckt att de uppskattar denna lekfulla stil. Ofta får jag kommentarer som ”Jag kan inte så mycket om astrologi – men jag förstår ändå”. Jag använder mig mycket av metaforer (bildspråk) i mitt skrivande och det gör det lättare att ta till sig. Och så skriver jag alltid från hjärtat, vilket människor känner. När en text är skriven från hjärtat så berör det hjärtat hos läsaren. Jag brukar uppfyllas av en stark energi i hjärtat medan jag skriver och det är så roligt eftersom jag själv inte i förväg vet vad det ska bli. Det kommer inre bilder och ord i en

strid ström och fingrarna får ofta kämpa för att hinna med dansen över tangentbordet! Det händer även att jag börjar skratta. Jag har börjat kalla min astrologi ”den nya tidens lekfulla astrologi”. Jag funderar ibland på vad det är som gör att många gillar mitt sätt att skriva och jag har kommit fram till att det har att göra med den barnsliga livsglädje som förmedlas genom texten. Mitt motto är: ”Livsglädje är vår sanna natur.” När vi är barn är vi levande och fria. Sedan förlorar många människor en stor del av barnasinnet. Känslor och sinnesintryck trubbas av och livet blir inte längre lika levande. Men själens sanna natur är livsglädje och den andliga utvecklingsresan vill föra oss tillbaka till denna rena upplevelse av liv.

ENLIGT BIBELN SÅ har Jesus sagt: ”Den som inte tar emot guds rike som ett barn, kommer aldrig dit in.” Jag förstår precis vad som menas med det. Barnet är den levande delen av oss. I den nya tiden återupprättar vi kontakten med denna rena, sprittande livsenergi som är vår sanna natur. För att nå sitt inre ljus och glädje, behöver man först gå igenom sitt mörker. Detta är en process som tar tid – mörkret kommer i lagom portioner som vi får möta och transformera. Om man har en välkomnande inställning till detta så går processen ofta snabbt. Om vi däremot gör motstånd och inte vill ”se” det obehagliga som väckts inom oss, så håller vi kvar mörkret.

MIN NYA BOK ”Den gyllene astrologin – från mörker till ljus” är skapad som ett hjälpme-

del på uppstigningsresan. Som jag ser det så finns det hos varje planet och stjärntecken en högre och en lägre oktav. Den högre oktaven kallar jag ”gyllene” och i denna tid är det meningen att vi ska utveckla denna gyllene version av alla stjärntecken och planeter. Här är det viktigt att belysa att vi alla har alla stjärntecken och planeter inom oss. Man brukar ju inom traditionell astrologi säga: ”Jag är Vädur, du är Vattuman”, men detta syftar bara på våra soltecken. Varje individ har samtliga stjärntecken och planeter i sitt horoskop – och dessa är ”modeller” för våra mänskliga egenskaper som nu genomgår en uppstigningsprocess. Genom att vi var och en gör vår inre transformationsprocess och uppstigningsresa, föder vi tillsammans Vattumannens gyllene tidsålder på jorden.

DEN YTTRE VÄRLDEN är en spegelbild av det inre. Du är Merkurius, Venus, Pluto och alla de andra – de är olika aspekter av dig. Genom att förändra din inre verklighet, förändrar du världen! Det finns många sätt att medvetet ”jobba på” sin uppstigning – astrologi är ett av dem. Det handlar om att medvetandegöra, själva medvetenheten är A och O.

När vi är villiga att se på vårt inre utan skygglappar så går processen som på räls. När vi inte vill se, bromsas den upp. I takt med att du förlöser dina skuggsidor får du alltmer tillgång till ditt ljus och din glädje. Och din sanna kraft! När du befriar dig från rädslor som hållit dig tillbaka, kan du släppa fram dina gåvor fullt ut. Då jublar hela universum, för universum vill att varje själ ska befrias och blomma ut!

Free • nr 2 | 34 | mars–april • 2023
Astrologi
Text Lisa Aurelius Foto Privat Bild argus (shutterstock.com) Illustration Carin Persson

VI ÄR MODIGA själar som kommit till jorden i denna tid då mörkret kulminerar parallellt med att det nya livet spricker upp. Vi gör en fantastisk insats, var och en, genom att ta hand om vårt eget mörker. Den nya jorden skulle inte kunna ta form utan oss.

Något som kan vara mycket kraftfullt är att visualisera att du har en sol i hjärtat. En varm, gyllengul sol som fyller upp hela din bröstkorg och strålar ut till världen. Du kan också visualisera denna inre sol hos människor som du möter. Detta är inte bara fantasi, utan faktiskt verklighet. Alla har solen i hjärtat, men inte så många vet om det. Och så länge man inte uppmärksammar solen, så är den oftast liten och svag. Men ju mer vi känner solen i hjärtat, desto mer växer den. I framtiden kommer vi alla gå omkring med strålande hjärtan!

Inom astrologin anses Solen vara maskulin. Fader Sol. På gamla bilder från medeltiden avbildas solen som en sträng gubbe. Detta avspeglar den tidens verklighetsuppfattning. Nu lever vi på 2020-talet (talet 20 representerar i Mayakalendern ”Ahau” = ljus) och Solen har förändrats. Jag upplever att Solen idag har integrerat även den feminina energin och är både yin (feminin) och yang (maskulin).

I SOMRAS NÄR vi skulle skapa omslaget till min bok ”Astrokalendern 2023”, gick jag ut med en förfrågan i facebookgruppen Astrokalendern, om någon kände sig kallad att måla en bild av den nya tidens sol. En kvinna som heter Carin Persson nappade och skapade efter mina önskemål en solbild som sedan blivit min logga. Denna sol har ett vänligt

ansikte som uttrycker kärlek, glädje och visdom. Den har en blomma i tredje ögat, vilket visar den nya människans blomning! Solen representerar ju inom astrologin ”jaget”. Sann astrologisk kunskap kan du inte enbart läsa dig till – det är en inre upplevelse. Genom att följa astrologin i ditt dagliga liv lär du känna de olika energierna och upplever dem inom dig, som en inre verklighet. Månen är den som rör sig snabbast, så att följa Månens resa genom zodiaken är ett bra sätt att lära känna de olika stjärntecknens energier. Månen befinner sig cirka 2,5 dygn i varje stjärntecken. Med hjälp av en astrologisk kalender blir det enkelt att följa dessa skiften.

I ”ASTROKALENDERN 2023” finns även alla konjunktioner med, det vill säga mötena mellan planeterna. Inom astrologin benämns även Solen och Månen som planeter (så jag har därför skrivit dem med versaler). Eftersom Månen passerar genom hela zodiaken, alla 12 stjärntecknen, på en månad, kommer hon varje månad att ha ett möte med varje planet. För Solens del tar ett varv ett år, så Solens möten med de olika planeterna sker normalt en gång om året, men för Merkurius och Venus del blir det oftare, på grund av dessa planeters omloppsbanor. Månen och Solen har förstås sitt månatliga möte – det är detta vi kallar nymåne.

ATT FÖLJA MÅNENS cykler har människan gjort i alla tider. Man har exempelvis känt till att nymåne är en bra tid för sådd och fullmåne en bra tid för skörd. Denna rytm hittar vi nu tillbaka till, genom att medvetet följa astrolo-

gin. Vi använder nymånens energi för ”sätta nya frön”, så som att inleda nya projekt eller liknande. Vid fullmåne är det något som når sin fullbordan. Då är det bra att släppa taget, som frukt som faller från trädet. Ofta rör det sig om gamla tankar, programmeringar och blockeringar som vi släpper taget om. Fullmåne är därmed en utmärkt tid för healing. Under varje måncykel finns även två halvmånar. Halvmåne är en bra tidpunkt att stanna upp och reflektera. Solen och Månen står nu i 90-gradersvinkel till varandra, så kallad kvadratur. Detta är en utmanande aspekt, och vad utmaningen består i har bland annat att göra med i vilka stjärntecken som Solen och Månen befinner sig. Allt detta kan du se i ”Astrokalendern”. Jag bjuder även på alla gradtalen, så att du som har din egen astrologiska födelsekarta kan se hur det är relaterat till ”dina egna” planeter.

JAG REKOMMENDERAR att du skaffar dig din egen födelsekarta. Det kan du enkelt och kostnadsfritt göra på internet. Sök på ”free horoscope” och fyll i dina födelseuppgifter. Du behöver även veta klockslaget för din födelse. Om du inte har din födelsetid, kan du kontakta sjukhuset där du föddes. Uppgiften ska finnas i din mammas journal. Det går förstås att följa astrologin utan att koppla den till sitt personliga horoskop, men det är värdefullt att veta när något berör dig extra starkt personligen, exempelvis då en fullmåne infaller nära din Sol eller Måne.

VARJE ÅR HAR normalt en fullmåne i varje stjärntecken. I ett av tecknen kan det bli två

Free • nr 2 | 35 | mars–april • 2023 ▲
”Genom att följa astrologin i ditt dagliga liv lär du känna de olika energierna och upplever dem inom dig, som en inre verklighet.”

2032

År 2032 är en milstolpe i den gyllene evolutionen. När vi kommit dit lär vi med tydlighet kunna uppleva att den gyllene tidsåldern verkligen är här, när vi ser oss omkring i världen. Så vad är det vi kommer att kunna se?

Ja, det är som bekant Vattumannens energi som sätter tonen för den nya världen. Vattumannen handlar om frihet, självständighet och gruppgemenskap. Många av oss har visioner om att det kommer att växa upp mindre lokalsamhällen där människor lever i harmoni med naturen. Själv har jag min bild av ”smurfbyar” som hängt med mig ända sedan barndomen. Jag ser hur människorna är som glada smurfar som dansar ringdans, snickrar, målar och odlar. Pluto kommer att befinna sig i Vattumannen ända till 2044 och hjälpa oss att etablera allt det nya som ska ta form. Året 2032 sker flera astrologiska händelser som är verkligt sensationella och talar för att ett stort skifte kommer att äga rum detta år. I boken ”Den gyllene astrologin” finns ett kapitel om vad som utspelar sig på stjärnhimlen 2032.

Varje

planeter i sitt horoskop.

fullmånar, eftersom ett år faktiskt inte har 12 måncykler utan 13. Fullmåne är som sagt en bra tid för healing och jag har i min bok lyft fram detta, genom att föreslå att du vid fullmånen i ett visst stjärntecken har en medveten intention att släppa taget om den lägre oktaven av det stjärntecknet och öppna dig för den högre, gyllene oktaven. Exempelvis: ”Vid Fullmånen i Vågen släpper vi taget om den lägre oktaven av Vågen – den konflikträdda varelsen som hela tiden försöker anpassa sig för att vinna andras gillande. Vi släpper fram den Gyllene Vågen – som vet sitt eget värde, sina egna gränser och sina egna behov. Som vågar hävda sin egen vilja, i vetskap om att när vi är sanna och ärliga infinner sig alltid harmoniska lösningar där ALLA får sina behov tillgodosedda. Detta är Universums natur!”

ASTROLOGIN UTVECKLAS i takt med att vi utvecklas – och det gäller att hänga med i den utvecklingen. Själv försöker jag att förutsättningslöst öppna mig för nya infallsvinklar som kommer till mig. Ett exempel är det som jag nämnde ovan; att jag upplever Solen som mer androgyn, inte en fadersgestalt. Det är ganska

Plus mer

www.lisaaurelius.com

Böcker av Lisa Aurelius utgivna på Guldvågens förlag: ”Den gyllene astrologin –från mörker till ljus” (2023). ”Astrokalendern 2023” (2022). ”Guldkorn – Inspiration för en gyllene framtid” (2022).

FB: Lisa Aurelius – Själens krigare från SW-Eden.

intressant detta med himlakropparnas ”könstillhörighet”. Nog är det lite märkligt att alla planeterna förutom Venus och Månen inom astrologin anses maskulina. (Med undantag av Merkurius som brukar anses androgyn.) Detta är förstås influerat av det patriarkala systemet – ungefär som att alla huvudfigurerna i de gamla Kalle Anka-tidningarna är killar. Men faktum är att energin faktiskt känns maskulin hos de flesta planeterna. Det finns dock en planet som, enligt min upplevelse, definitivt har ”hamnat fel” i könstillhörigheten – och det är Neptunus.

NEPTUNUS ÄR DEN högre oktaven av Venus – jag brukar kalla henne ”Venus storasyster”. Neptunus skildras på gamla målningar som havsguden med en harpun eller treudd i handen och ett hårt ansiktsuttryck. Detta är totalt missvisande – Neptunus är den allomfattande kärleken! Vi borde kanske döpa om henne till ”Neptuna”, tänker jag, och avbilda henne som en sjöjungfru med böljande hår i ett rosa kärlekshav? Eller ett gyllene, förstås! Den högsta oktaven av Neptunus är det gyllene havet som omfattar allt.

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Den gyllene astrologin” i samarbete med Guldvågens Förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Spirituellt Center – Föreläsningar & utbildningar

Healing · Intuition · Mediumskap · Högkänslighet

I mer än 20 år har jag haft förmånen att få följa flera tusen människor på deras andliga resa – när de utvecklar och fördjupar sina healing- och intuitiva förmågor. Jag skapar en trygg plats med likasinnade där din andliga utveckling stöds med teori, filosofi och praktiska övningar. Jag har också samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa och coacha HSP personer i boken ”Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”.

Insikter och bättre förståelse. ”Boken var precis vad jag behövde. Sedan länge har jag insett att jag är högsensitiv men inte hittat några bra verktyg för att hantera det. Boken gav mig precis de verktyg och insikter som jag behövde för min fortsatta resa framåt. Jag använder den och kan även rekommendera den till andra som är högsensitiva.” – Anna W. Helen

Köp boken på hemsidan!

Free • nr 2 | 36 | mars–april • 2023
individ har samtliga stjärntecken och
Olausson · www.spirituelltcenter.se Spirituelltcenter helenspirituelltcenter
En gyllene framåtblick året

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare

Start 29 april–3 maj 2023 samt september 2023

• Bildtolkning

• Bildanalys

• Symboltolkning

• Färgernas betydelse

• Egenterapier

Man läker genom bilder

• Mindfulness

• Etik och moral

• Intervjuteknik

• Ansvar och tystnadsplikt

• Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret

Irene Ståhl AB

Malmavägen 207 139 60 Värmdö 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Ny adress för webbshopen! www.systerskapet.se

Annelie Bergfjord

– en av grundarna till Systerskapet

Magi · Healing · Shamanism

Spådom · Träffar · Kurser

Följ oss för att se kommande evenemang systerskapet_arvika

www.dininrekraft.se

ECKANKAR – Den Andliga Frihetens Väg

Ordet ECK är synonymt med Helig Ande. ECKANKAR erbjuder urgammal visdom som ständigt uppdateras. I Sverige har vi funnits i mer än 50 år och är ett registrerat trossamfund sedan 2002. Vi bedriver avancerade andliga studier enskilt eller i grupp, i fysiska studiecirklar eller på internet.

På några orter hålls gudstjänster och kontemplationsövningar.

Vi jobbar med drömmar, andliga övningar och inre ledning för att växa som andliga varelser. Flera böcker finns i nätbokhandeln och några är översatta till svenska.

Välkommen att vara med på ECK-gudstjänst eller HU-kontemplationsövningar på Rigagatan 3 i Stockholm: Lörd 11/3, 25/3 (endast via zoom), 15/4, 29/4, 13/5 2023 kl. 13:00, följt av fika.

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 2 | 37 | mars–april • 2023
dininrekraftarvika dininrekraft
www.ECKANKAR.org · www.TheSoundofSoul.org · www.ECKANKAR.se

MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS

ALTERNATIV ALPHA – META1.3 MINDSET BOK!

WWW.LIVELIFESTORE.SE

Vill du bli ANDNINGSPEDAGOG?

Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström

Ny utbildning på Rasbo kursgård utanför Uppsala

Start 15 september 2023

Kontakta oss för information och prospekt!

Levande Föda Skeppsgården AB

Njut av lugnet i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 40 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Dr. Ann Wigmore. Många kursdeltagare upplever bl.a. en stor förändring, från trötthet och värk, till vitalitet och energi och en återställd balans i kroppen.

Skeppsgården är det enda institutet i Europa som auktoriserats av Dr. Ann Wigmore personligen och vi har den längsta och mest gedigna erfarenheten och kunskapen i branschen. Vi välkomnar ett nytt utbildningsår med flertalet nya och gamla samarbetspartners, några av våra specialkurser under året är:

• LYMFHÄLSA med Lena Thurner

• KROPPSLIG & MENTAL VÅRSTÄDNING med Dr Katarina Mannheimer Ahlström

• YOGA OCH LEVANDE FÖDA med Casandra Lindh

Vi erbjuder praktikplatser!

Kontakta oss för mer information.

Besök oss gärna på www.livingfood.nu

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 ·

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 2 | 38 | mars–april • 2023 SRTyMOVES – ENERGIMEDICIN PÅ DISTANS PROVA PÅ! 30 % rabatt för Dig eller för Ditt djur. SRTyMOVES session (t o m 1/5) www.christinamaria.se ♥ 072-222 15 15 ♥ christinamariab@hotmail.com
ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET info@inspiraktiva.se www.inspiraktiva.se
mail@livingfood.nu
Vidga dina vyer med Sunroses - Nurture by Nature www.sunrosesnurturebynature.se

fri kraft

Jai Thornell

Tro, hopp och kärlek för dig hem!

Förr i tiden så användes en symbol ganska flitigt, inte minst av sjömän. Symbolen föreställer ett kors, ett hjärta och ett ankare i ett och samma. Med den här krönikan tänker jag belysa varför dessa ord är så viktiga, hur de hänger samman med mystiken och modern vetenskap, kvantfysiken.

Korset i symbolen står för tron, den kristna relationen mellan Gud och människan. Oavsett om man ser sig som kristen eller religiös överhuvudtaget, så har ett kors en knutpunkt där du och din gudomliga själ kan få mötas. Det är en tro eller övertygelse som säger att vi inte är vår kropp, våra tankar eller känslor utan något mycket större än så. Att själen är ditt sanna varande. En av världens mest kända mystiker hette Rumi och han beskriver så vackert att vattendroppen är hela havet om än för en kort stund i en upplevelse av separation. Vilket betyder att din själ är hela Källan, Gud eller om du hellre vill högsta medvetandet men att du i stunden upplever dig separerad från den.

ATT LÄGGA VÅR TRO till denna kraft, som är vår inneboende essens är viktigt i allt andligt sökande och arbete. Vi missar målet när vi söker den utanför oss själva i tron om att vi är separerad från den. I den indiska mystiska berättelsen om när Gudarna skulle gömma livets skatt från människor, så beslöt de sig till slut att gömma den i människors hjärtan eftersom de förstod att det var där man skulle leta sist. Det vi letar efter i det yttre har vi redan med andra ord i det inre.

Vi människor behöver ha en tro på något större än oss själva som just människor. En

fungerande tro lyfter oss och ger oss förtröstan oavsett om det är en fri andlig tro eller en inriktad djupare religiös sådan.

I MODERN FORSKNING så har det också visat sig att just människors tro påverkar materia och dess rörelser. Experiment som kallas för ”mind over matter” visar att man med sinnet och sin tro kan skapa nya fysiska förutsättningar. Exempelvis att styra vilken färg en lampa ska visa. Eller hur en stålkula rör sig inuti ett spel. Eller att det är möjligt att påverka vatten med hatfulla respektive kärleksfulla ord och tankar.

Konklusionen är enkel. Det vi tror på kommer att manifesteras i våra liv. Därför är det av vikt att vår tro vilar på vår inre storhet, vår gudomliga själ.

ANKARET I SYMBOLEN står för hopp! Ett ankare ger en förankring och en fast punkt i vattendjupet. Förstås så kan vi inte se det men vi kan ändå ha tillit på att det håller. Det är därför ankaret är hoppets symbol, en trygg punkt att hänga fast vid när det stormar i livet.

DET HAR VISAT SIG vid forskning att det spelar ingen roll om vi har ekonomisk trygghet, vänner och lever ett gott liv om vi inte har ett

hopp om oss själva eller framtiden. I de tider vi levt de senaste tre åren så är det förstås inte alltid lätt att känna det där hoppet. Men just därför hänger hopp och tro så intimt samman. I stunder av förtvivlan, förvirring och smärta så kan vi lämna över oss till vår gudomliga själ eller vår högre kraft och låta den visa oss vägen. Att veta att vi blir burna genom allt mörkt som vi tycks uppleva. Där hoppet får bli ljuset som lyser upp vår väg.

SIST MEN INTE MINST så kommer vi till hjärtat i symbolen. Kärleken som helar och förenar, kärleken som övervinner allt! Det finns bara två grundkänslor: rädsla och kärlek. Rädslan i oss upplevs för att vi tror att vi är separerade från varandra, från naturen, från kärleken, från den gudomliga Källan. Men när vi finner vår tro på en högre kraft, på vetskapen att vår själ är hel, komplett och gudomlig så vet vi också att både smärtan i våra liv och vår kommande död är en illusion. Det som är vårt sanna jag kan inte ha ont eller dö. Alla som dött eller haft en nära döden-upplevelse kan bekräfta detta – det underbara ljuset och kärleken som vi då känner och som vi möter på andra sidan. Medium bekräftar samma sak. Vi kan inte dö. Men det finns heller ingen anledning att vara levande död i livet. Varför ska vi vänta med att uppleva sinnesro, trygghet och kärlek tills vi transformerar?

KÄRLEK ÄR INGEN handelsvara som kan villkoras. Kärleken är villkorslös och vår sanna essens. När vår tro, vårt hopp och vår djupaste kärlek får samspela i våra liv, så förändras livet och det förändrar även andras liv. När vi ger från vår innersta sanning och, efter bästa förmåga, lever våra liv utifrån våra hjärtan, så kan vi skapa himmelriket på jorden. Här och nu. Det är ett val. Vill du göra det valet med mig? Vi behöver egentligen inte veta hur eller varför, vi behöver bara göra det. Detta är mystikens kärna, att inte försöka förstå eller att veta vad det ska bli av det. Som mystiker så gör man det bara. För att det känns rätt.

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för.
Free • nr 2 | 39 | mars–april • 2023
Foto: Simona Cinconze
”Mirakler och kärlek är samma sak!”

Högsta betyg av deltagarna

Starta kursen när du vill – du får allt material på en gång.

Miljontals människor har kommit till en kritisk punkt i deras fysiska och andliga utveckling - de är redo att kliva in i en ny livsstil regisserad av själens längtan snarare än de krav som egot ställer. Är du en av dem? Vi bjuder in dig till att bli en viktig del av den fria, andliga och spirituella rörelsen som pågår världen över. Gå helt för egen utveckling eller för att arbeta professionellt!

Vi erbjuder kurser och utbildningar online och fysiskt:

Diplomerad Soul Manifestation Coach®

Diplomerad Hyposyntesterapeut®

Diplomerad Hypnoterapeut

Attraktionslagen på riktigt

Soul Release

Med flera

Alla webbkuser hittar du på segersoleil.se

Möjlighet till månadsbetalning • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Svenska Friskvårdsförbundet • Mer info på www.loveit.se

Vi har nu börjat öppna upp för bokning av våra lokaler.

Du som lärare är välkommen att boka upp dig och dina elever på vår kursgård med B&B till humana priser. Stora som små sällskap.

Nystartad kursgård för andlig och konstnärlig utbildning under uppbyggnad! Det kommer att vara olika lärare som besöker oss för att lära dig något nytt inom deras egen gebit!

Vi har dessutom olika evenemang i vårt café, varje vecka! BarfotaOraklet har sin butik inne i caféet och som uppdateras lite då och då!

Välkommen att höra av dig!

Rämmens Kursgård www.rammenskursgard.se

Orakel/Medium

Spår om framtiden · Kontakt med döda anhöriga Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ...

www.BarfotaOraklet.se

BarfotaOraklet

rammenskursgard

BarfotaOraklet

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 2 | 40 | mars–april • 2023 Rämmen Östervik 10–12, 682 94 Lesjöfors · 073-234 40 10 · rammenskursgard@gmail.com · www.rammenskursgard.se Välkommen till vår kursgård i Rämmen Östervik/Lesjöfors!
Rämmens Kursgård
“Join the Spiritual Movement”
      Ett community för dig och likasinnade!

Energimöten som balanserar

Välkommen till en unik plats där likasinnade kan träffas. Vi erbjuder medial vägledning, andra sidankontakt, healing, regression, tidigare liv & livet mellan liven, astrologi, meditation, soundhealing, klangmassage, shamanska behandlingar, personliga och mediala utvecklingskurser, husrensning och seanser.

Greenleaves Andersson

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Helg Retreat Urshult 11–12 mars 2023

Arbetar via telefon, zoom och besök

Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Mindfulness i Öppna kurser Norrköping, Mundekulla, Stockholm m fl, se hemsidan

LEDARUTBILDNING start 31 augusti 2023

Vad händer egentligen när du dansar? Läs Annes bok om Frigörande Dans i mindfulness. Finns att beställa via hemsidan.

www.fridans.nu

Bli regressionsterapeut

Grupper startar i Enköping och Helsingborg

En utbildning där du lär dig förstå och genomleva dina trauman och känslominnen från tidigare liv, barndom och dina nuvarande relationer. Du lär dig en psykologi och en terapi där du kan vägleda och hjälpa andra till en djupare healing.

Bli SER-terapeut – diplomerad Samtalsterapeut

Efter Regressionsterapi utbildningen kan du lägga till 1 ½ år och bli Samtalsterapeut.

Kromm Henrie Regressionsterapeut

Tidigare liv & livet mellan liven, astrolog.

Karin Thorell Medium & Healer

Medial vägledning & healing, coachande samtal.

Sundbyberg Stockholm · Gjuteribacken 4 ingång på baksidan info@energiplatsen.com Energiplatsen · Boka oss på:

www.energiplatsen.com

SER-terapeuten har många verktyg i sin låda.

Du hjälper dina klienter att medvetandegöra sina mönster, genomleva känslor och hitta hem i sig själv.

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 2 | 41 | mars–april • 2023 Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se En terapi för själ hjärta!och
Camilla J-G Yogalärare & Healer Mediyoga & soundyoga. Lena Karlsson Rosenterapeut & Healer Lymfmassage. Seija Hedin Medium & Healer Energibalansering, medial vägledning. Tia Jumbe Shamansk Energimedicin Kraftfulla & djupgående sessioner, kurser & event. Barbro Eriksson Medium & Healer Medial vägledning, healing, kurser, meditation. Tine Björn Svensson Coachande Medium & Healer Medial vägledning. Verksam i Leksand. Anne Grundels metod

Det goda broderskapet

– livets försvarare

Broderskap har alltid formats av dåtidens män och pojkar. Broderskap för överlevnad, för expansion, för bevarande, för samverkan, för vänskap, för principer och ära. Det maskulina bär i sig självt minnen av storslagna hjältedåd, omvälvande världshistoria, tuffa strapatser och skapandet av evolutionära mästerverk. Men det bär också svekens bitterhet, otillräcklighetens rädsla, aggression och förlust. Maria Nylow söker här det goda broderskapets rötter i mannens förflutna genom hans resa i krig och fred och den ödmjuka tiden i början.

Broderskapet är universellt och visar sig på olika sätt genom historien. Lojalitet, solidaritet med en kung eller ett folk, med en tro eller en idé. Samhörighet, allianser, tillit, vänskap, blodsbrödraskap … har lärt mannen allt om trofasthet och svek. Ett speciellt handslag, gamla symboler, blodsförsegling, ritualer etcetera blir starka band som knyts mellan män och själar för att navigera mellan tidens prövningar och sina egna ambitioner.

Broderskap har tagit fram det bästa och högsta i männen men också skapat förfärliga allianser med massiv karma som betalas av än idag. Vi hade nog inte överlevt länge någon av oss om inte de broderliga allianserna funnits. Men vi har säkert också blivit offer för andra manliga grupperingar för självklart finns det faror när män går samman och agerar i egennyttig sak.

Att navigera i broderskapets landskap tar oss emellan ytterligheter men också in i

hjältarnas hjärtan som låter sig vägledas av ljuset och rättvisan. Broderskap som andas gudomlig styrka och ödmjukhet är vackert. Och det är där som det goda skapas, i den osjälviska viljan att rädda och förbättra den del av mänskligheten man kan. I viljan att leva hedervärt för att blidka gudarna eller slippa helvetet. Hur eländiga omständigheterna än är så hittar vi det goda i det lilla oftare än i det storslagna när vi söker det goda broderskapets rötter.

DET ÄR LÄTT ATT fastna i det destruktiva, i det krigiska och våldsamma när vi tittar bakåt men det finns i varje själ vackra minnen av manliga handslag och oskrivna avtal om ömsesidig hjälp. Det är där som det goda broderskapet har formats, frodats och förts vidare i generationer och gener, i arv och berättelser från far till son. I själens minnen av manlig vänskap, av en utsträckt hand, av en trygg plats att vila på tills resan fortsätter.

DEN MASKULINA ENERGIN som ofta blir dominerande i mannens personlighet bär både destruktiva och beskyddande aspekter. Varje man bär från födseln en komplett och omfattande uppsättning av såväl maskulina som feminina aspekter inom sig redo att användas, mixas, aktiveras och utforskas när som helst. Han är fri att bli den han vill vara men miljö, förväntningar och stundernas ingivelser styr honom tills han tar ett mer medvetet kommando över sin egen utveckling.

Han bär minnen av segrar och förluster, han bär släktens förväntningar och födelsens förpliktelser. Han blev ofta född till att bli någon han inte var eller ville vara men måste för att överleva. Med tanke på det kanske det inte är så underligt att vi alla stött på så många ilskna män under våra tidigare liv i historien.

MARIA NYLOW:

”Att navigera i broderskapets landskap tar oss emellan ytterligheter men också in i hjältarnas hjärtan.”

Vi vet att bakom de världsliga och kyrkliga fasaderna av makt, invasion och dominans så kunde de goda bröderna i hemlighet existera i ett mer inspirerat sammanhang. Där kunde de i sina nätverk lägga grunden till den kraft som i nutid samlar de spridda bröderna. Sällskap för bevarandet av sanningar, av ättelinjer, av heliga skrifter, av berättelser, av historiska fakta har alltid funnits för att leva vidare in i framtiden. Skyddade från despoter och förvrängare, från tidens glömska och lömskhet.

MÄN HAR ALLTID slutit sig samman och letat bundsförvanter. Bönder, adelsmän, krigare, kungahus, rebeller, kristna, fiskare, tiggare … Ensam har aldrig varit stark så olika sorters allianser har alltid skapats. En del hedervärda förstås men också många oheliga. Men i alla lösa eller livslånga broderskap så finns kärnan till det goda broderskapet, där finns grogrunden till den Gyllene erans samarbeten, där skapades tilliten och tron på det rätta att strida för det goda. Även i de allra värsta tänkbara sammanhang finns rötterna till dagens och framtidens goda broderskap. Så även i det onda kunde det goda gro.

Del 4
Free • nr 2 | 42 | mars–april • 2023
Text Maria Nylow Foto Privat Bild azboomer, lovelygrey (pixabay.com)

VÅR FÖRSTA HISTORISKA nerdykning måste bli Atlantis. Denna civilisation i tre tydligt avgränsade perioder utforskade det maskulina från den ena ytterligheten till den andra. Här kunde broderskapet som koncept starta upp och lägga grunden till alla de varianter som senare formades i olika tidsåldrar.

I Atlantis etablerades en stark gemenskap mellan män som inte byggde på status, makt eller ägande. Broderskapet byggde på själsliga syften, på intressen och livsuppdrag. Alla män i Atlantis ingick i någon form av utvecklande broderskap så många män som lever idag på jorden bär minnen inom sig. Inte alla män förstås för en del har ingen koppling till Atlantis alls. Och en del män vill helst glömma denna tid helt eftersom den också kan förknippas med stor skuld, skam och sorg beroende på Atlantis mörkare historia. Men broderskapen som etablerades i Atlantis har bara väntat in dagens män för att åter bli en gudomlig faktor i uppstigningen att räkna med. Mörka minnen blir ljusa handlingar även för den med skuld i sin karma. Slutbetalningens tid är här.

BRODERSKAPET I ATLANTIS byggde på inre gemenskap och själens kommunikation även om det formades i ett yttre sammanhang. Det handlade om att förstå och anpassa sig till omgivningen, att maximera befolkningens nytta och glädje av alla projekt, att ta vara på allas ursprung, kompetens och potential inklusive sin egen. Templens präs­

terskap skapade ett broderskap med subgrupper för i princip alla områden som existerade under Atlantis eror. Oavsett område så formades också en samhörighet bortanför det praktiska och ovanför det jordiska. Kodexen bygger på beskydd av varandra och andra, heder och moral, respekt för allt liv, mjuka värdenas storhet, godhet och hjärtats mod, rättvisa och sanning, nådens helighet, jämlikt samarbete med systrar och respekt för den maskulina styrkan så att den inte används i egoistiska syften.

Broderskapet i Atlantis formades runt de olika männens livsuppdrag, intressen, potential och kunskap. Hantverkare, biodlare, helare, matematiker, tekniker, lärare, astronomer, båtbyggare, ceremonimästare, läkare, väktare, dansare … Prästerna var ofta ledare för processer, ceremonier och projekt, för att initiera utveckling, utbildning och forskning, för att ge befolkningen allt det som de behövde för att uppfylla sina livsuppdrag och leva i sin fulla potential. I broderskapen var dock alla jämlika, jämbördiga och likvärdiga. Olika ansvar och roller men lika viktiga. Och alltid i synergi med den gudomliga kraften, alltid i harmoni med planeten och elementen, alltid med empati för sin medmänniskas livsval.

MAN KAN SÄGA att under Atlantis så formades den syn på högtstående och rättfärdiga maskulina existens som vi kollektivt andligt strävar efter idag. Så det är naturligt att det goda broderskapet har sitt jordiska ursprung här sida

vid sida med systerskap och villkorslös förening. Men även rädslan för starka destruktiva broderskap kommer härifrån och det med rätta. Därför kommer inte den sortens allianser vara möjliga att forma i framtiden. Bara konstruktiva, kreativa och innovativa broderskap som utgår från kärlek, respekt och rättvisa kommer att skapas. Hjärta, hjärta och hjärta.

I Atlantis lades grunden för de formella och informella broderskap som fick en mängd olika efterföljare under alla tusentals år fram till idag. Ett av de mest framträdande och kanske mytiska var Kung Arthurs riddare runt det runda bordet, beskyddare av Avalons prästinnor och den Heliga Graalens väktare. Riddare som värnade om allas rätt till sin tro om det så var den urgamla tron på Gudinnan, Moder Jord och naturen eller den nya kristendomen. Väktare som vaktade sanningen om ättelinjen mellan Jesus och Maria Magdalena, det heliga blodsbandet. Bröder som litade på varandra, som skyddade varandra, som önskade varandra det bästa. Där var det viktigare att livet levdes med heder och sanning än att livet blev långt.

ARTHURS RIDDARE VAR noga utvalda för sin höga moral, för sitt mod och sin tro på allas lika värde oavsett kön, status eller tro. Det heliga svärdet Excalibur skar igenom såväl lögner som fysiska hot mot Avalon, rättvisan och trosfriheten. Riddarna mötte varandra i sin inre krets men agerade också via förgreningar i Norden, Skottland och Europa. Deras föreningar med Avalons ▲

Free • nr 2 | 43 | mars–april • 2023
Det goda broderskapets rötter har förgrenats under tusentals år.

prästinnor bar ofta frukt och sönerna till de heliga allianserna förde broderskapet vidare in i vår tid. Döttrarna hade förstås egna uppdrag och systerskap. Är du kanske en ättling till någon passionerad union mellan Arthurs riddare och Avalons prästinnor? Eller bär du riddarens minnen och uppdrag inom dig?

VI MÅSTE OCKSÅ skänka en tanke till alla de enorma samlingar av män, alla härskaror, bärsärkar, korsriddare, vasaller, invasionsarméer, revolutionärer, ockupationsstyrkor etcetera som på uppdrag av sin kung, påve, despot, premiärminister, furste, diktator, biskop, president, kejsare eller imam farit fram på jorden. Mitt i den stora massan av okända anonyma män har bröder hittat varandra, broderskap har formats och viss anständighet har kunnat rädda bröderna från totalt

själsligt nederlag. I alla krig har det funnits hjältar som i hemlighet vägrat lyda order om att plundra, våldta och mörda. I inkvisitionen, under korstågen, i pogromerna, under nazitysklands judeutrotning, i vikingahärjningarna och i alla plundringsräder har broderskap räddat liv och själar. Jag är övertygad om att det även väl dolda i den stora massan av mobiliserade ryssar finns hedervärda män som lystrar mer till broderskapets heliga koder än till sina generaler. Tids nog ska även de och andra bröder fångade i lögn och skam medvetet vakna upp och resa sig ur sitt mörker och välkomna ljusets befrielse.

DET GODA BRODERSKAPETS rötter har förgrenats under tusentals år. Dålig karma har betalats av, visdom har lagts till erfarenhet, det goda har blivit gudomligt. Det gudomligt

Några andra historiska broderskap

VIKINGAR OCH RUSER Långlivat broderskap som var en blandning mellan praktisk överlevnad och gudarnas vilja.

Kristendomens intåg bröt många allianser och vän blev fiende. Minnen av brutna löften, evighetslångt blodsbrödraskap och gudomliga interventioner.

FRIMURARE Grundat på 1600-talet av katedralernas murare och aktivt än idag för män med olika yrken. Självständiga nationella ordnar, socialt engagemang, föremål för konspirationsidéer. Minnen av hemliga ceremonier, av socialt omöjliga allianser och ett broderskap som överlever tiden.

MUNKAR Klostrens broderskap som både var det som syntes och det som skedde mer osynligt. Dolda ordnar som bland munkar och nunnor skapade en fristad för förföljda kvinnor och barn, som skrev och kopierade förbjudna texter och använde sina nätverk till att förflytta människor och varor i hemlighet.

maskulina bär som mäktiga pelare av ljus upp jordens andliga och mänskliga existens. Via det goda broderskapet hittar det maskulina sin självklara plats i skapandet av en Vattumannens Gyllene era. Till försvar av livets integritet, av godhet, rättvisa, visdom och mänsklighet svingas ljusets svärd för det högsta och det bästa igen och kallar de goda bröderna samman. Så har det goda broderskapet vaknat igen …

Vi följer upp denna artikel med att i nästa nummer se mer på det goda broderskapet i nutid och framtid.

Plus mer

www.marianylow.se

Minnen av vänlighet, stillsamt mod, värdighet och den lärde broderns list.

KATARER I FRANKRIKE Broderskap i total jämlikhet med systerskap. Den rena kristendomens försvarare med vänlighet, visdom och tålamod. Tron på det goda i mänskligheten, på rätten till ett liv i frid, på människors lika värde. Ett broderskap som till sist mötte döden med värdighet sida vid sida med kvinnor och barn. Minnen av löften om vänskap och återseende, om evigt liv och dödens befrielse.

RIDDARE – Starka band mellan män (och kvinnor) med lojaliteter som fortsätter efter döden och mellan liven. Självuppoffrande för en viss sak eller person, vakta hemligheter med sitt liv, både ädla och oädla syften med riddarordnar. Ett broderskap som kräver totalt engagemang och lojalitet men som också ger tydlig mening och riktning. Minnen av att hantera rädsla, av tilllit, försiktighet och vaksamhet.

Free • nr 2 | 44 | mars–april • 2023
DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelf Maria Nylow MARIA NYLOW Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn Konsultationer & events online · Kurser & retreats

Vendelas Telefonbyrå

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17

08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på.

Cederholm

Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

Vill du bli medveten om vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsliga gåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och talanger. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut.

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 2 | 45 | mars–april • 2023 Själsavläsningar i Akashakrönikan
www.dinuri.se
a guide to your inner source www.katarinamedium.se · Info@katarinamedium.se · 070-746 14 10 KATARINAMEDIUM
intuitiv
Medium
Tarot Webbkurs
Medial vägledning
Själavårdare & Spirituell
coach ·
·
·
KatarinaPoddenKatarinamediumKatarina Lövelius Katarina Lövelius EST. 1999 Nyfiken på framtiden? Ring nu och få svar av våra erfarna tarottydare www.tarotlinjen.se Kort- och fakturabetalning 0200-444 111 0900-1111 444 Annica kod 3353 Ulrika kod 3402 Monica kod 3314 Cina kod 2066 Anna kod 1161 Samtalet kostar 19.90kr./min. 0900-1111 444
· Onlinetjänster (beställ eller boka)
Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela
VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 2 | 46 | mars–april • 2023 Besök min svenska Healer K - SE eller min engelska Healer K kanal för att se ditt stjärnteckens tarotläggning. Där hittar du gratis din framtidsprognos för de kommande 3 månaderna mm. www.healerk.com Andlig vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Tarot • Andekontakt • Seans • Healing • Reiki • Husrensning 076-794 04 31 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se Elisabeth Ellidotter Certifierat Medium, Healer Josefin Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov 08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30 STJÄRNREGN Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur 19.90 kr/min Öppettider 08.00–01.00 varje dag www.stjarnregn.se 0939 1943 Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden www.trollsveden.com Kurser · Distansutbildningar Behandlingar Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m. Butik · Webbutik Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m

fri vägledning

Seger & Soleil

Som en virvlande vårvind

Nu när vårljuset vill leta sig in i våra skrymslen och vrår är det ett perfekt tillfälle att se över tankar och övertygelser, rensa i garderober och föra in nya härliga energier – för att vi på bästa sätt ska kunna ge oss ut i världen som de vi verkligen är och vill vara.

När vi nu återigen sitter här på varsitt håll i landet för att skriva vår krönika, skrattar vi faktiskt, för trots att vi inte har diskuterat vad den ska handla om får vi samma bild framför oss. Magin började så att säga direkt när vi satte handen på dörrhandtaget till det eteriska hus som vi berättade om vi vår förra krönika. Båda kände vi en stor lust att direkt slå upp fönstren och låta den milda vårvinden svepa in över rummen. I vårt gemensamma hus har vi ljusa lätta gardiner och oavsett om senvintern lurar runt hörnet, är det inte den känslan vi får. När vi släpper in ny energi helas det gamla och den friska luften blir en symbol för detta djupa helande. Blir inte du också sugen på att vädra?

DET SOM JUST nu vill helas är allt som inte längre är riktigt linjerat med de vi är – eller vill vara. Våren kommer med en fantastisk möjlighet till storstädning och utgallring. Det som behöver gallras eller rensas bort är förstås sådant som vi inte längre använder, såväl inom som utanför oss.

Det kan handla om att rensa i en garderob, i ett köksskåp – eller varför inte i hallen eller

källaren? Symboliskt står också rummen för våra inre utrymmen.

Om vi dessutom väljer att möblera om ger vi energierna en möjlighet till ett nytt flöde – då väcks ofta lusten till att både ta bort och ta in något nytt.

bytt kristaller. En ny doftolja bestående av en härlig blandning av rosmarin, grapefrukt och apelsin sprider nu sin doft. På så sätt har vi nu lämnat vinterns mer introverta känsla och gått in i våren med en ny lätthet. Vilka kristaller vi valde, och varför, ser du i rutan.

DET KAN BEHÖVAS lite mod för att välkomna en förändring. Då kan vi påminna oss om att vi har precis allt vi behöver för att släppa taget om det som nu är gammalt. Hjärtat vet, och i huset visar ögat oss precis vad som kan bytas ut eller förändras. Vad kallar ditt hjärta på? Vilka färger behöver du? Att följa den intuitionen är att vara modig.

DET SOM ALLTSÅ händer inom oss när vi arbetar med vårt yttre hem är att vi samtidigt synar vårt inre. Vi ser vilka tankar som inte längre gagnar oss och vilka röster och påståenden som inte är våra. Dessutom ser vi vad vi gör som vi inte längre vill göra – och vad vi inte gör – som vi faktiskt längtar efter. Kanske är det härliga känslor som vill stärkas och bejakas, som lust, glädje och frimodighet. Eller uttryck som gör att vi sträcker på oss och visar vem vi verkligen är.

När vi byter ut våra gamla kuddar till nya som kanske är galet storblommiga, knallorangea, eller något annat som innebär att vi tar ut svängarna, inser vi dessutom att de personer som inte längre uppskattar vår smak – och rätten att göra som vi vill – inte längre väljer att komma på besök. Och det kommer att kännas helt okej!

EFTERSOM VI KOM att tänka på detta med att möblera om och vädra så fort vi öppnade dörren, insåg vi att det som i vårt eteriska hus behövde få sig en ommöblering var hallen! Det är ju det rum vi först möter när vi kommer, och ser sist när vi går.

Här vill vi ha en härlig känsla, med god energi. Hallen fungerar som en portal in i vårt energifält, där vi också välkomnar andra som vill komma på besök.

Därför har vi nu sett över energin här. Vi har städat, renat, rensat bort vinterkläder och

VI HAR BÅDA släppt våra inre prästinnor lösa, för att låta dem som en frisk vårvind få susa genom både hem och sinne. Vi är säkra på att detta kommer att resultera i att vi, med en mjuk känsla i kroppen, kan ta oss an våren på ett mer kraftfullt och energirikt sätt. Våren kallar helt enkelt på en uppgraderad variant av oss. På dig med förstås – och visst följer du med?

Massa kärlek, Lee & Sanne

Kristaller för hallen

De här kristallerna hjälper dig att ge en fin och välkomnande energi i din hall.

GRÖN JADE lugnar och balanserar energin och ger den ett härligt flöde.

CITRIN bjuder på den ljuvliga känslan av glädje när du kliver in, och den boostar rätten att vara som du är.

RÖKKVARTS hjälper dig att hålla din prästinneenergi ren, och den omvandlar negativ energi till positiv.

Rökkvartsen är starkt beskyddande och fungerar som din lilla portvakt.

LEE SEGER och SANNE SOLEIL driver Seger & Soleil Webbutbildningar. Här vägleder de kring det härliga i livet – allt från självkärlek till tips om en ljuvligare vardag, med andlig utveckling, kristaller och dofternas magi.
Free • nr 2 | 47 | mars–april • 2023
Foto: iStock

Tarot och medial Tarot och medial

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 2 | 48 | mars–april • 2023 0939 1960 08-57001960 Bli fakturakund - Fakturanummer
Tarot Tarot 19,90/min 19,90/min
Northern Northern
Ring våra vägledare & medium Ring våra vägledare & medium hos oss kan du spå dig i livets alla hos oss kan du spå dig i livets alla frågor frågor
vägledning vägledning
och och livssituationer livssituationer www.northerntarot.se www.northerntarot.se
Kärlek Kärlek relationer relationer arbete arbete

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

En stark

gemenskap

FRÅGA Hej Benny! Jag känner att jag är på väg men att det är något som håller mig tillbaka. Jag har en stark längtan efter djup kärleksfull gemenskap med andra vänner och gärna en kärleksrelation. Känner mig mer hemma i mig själv än någonsin tidigare även om jag också känner en stor ensamhet i där jag befinner mig i livet. Har en son på egen hand. Önskar honom ytterligare anknytningspersoner än enbart mig. Finns dom redan? Kommer det finnas en man i vårt liv som vi båda vill släppa in i vårt liv. Tacksam för vägledning.

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Kommer ingen vart

FRÅGA Hej Benny! Svårt att förklara men jag försöker. Jag känner mig på ett jobbigt sätt låst/fast inombords. Jag är inte deprimerad. Jag har svårt att hitta rätt inom jobb. Vänner är få, umgås knappt med någon. Känns som att livet bara tuggar på, åren går och jag kommer ingen vart inom dessa två viktiga områden i livet. Varför är det så här för mig? Gör jag något fel? Så ledsamt.

BENNY SVARAR Kära Evelina. Med öppet hjärta och ett mod att våga älska så kommer du att möta en man. Han är strax under 180 cm. Hans hår är grå cendré, åt det mörka hållet. Fin kvalitet på håret och hår på hela huvudet. Maskulin kroppsbyggnad. Han

Ensammast i världen

FRÅGA Hej Benny! Jag har det jättejobbigt med ensamhetskänslor, känner mig ensammast i världen väldigt ofta och i mina ögon har alla en partner som de blir älskade av, men inte jag. Kommer jag någonsin hitta en livspartner?

”Orkar inte vara ensam längre”

kommer att bli din livspartner.

Arbetet: Det är ett serviceinriktat jobb med även en del kommunikation via dator. Underbara arbetskamrater. Man måste va lösningsorienterat och kreativ för detta jobbet och det är du. Lycka till. Kram Benny

Vad mer göra?

FRÅGA Hej Benny! Jag har tappat bort guldringen jag fått av farmor och den gav mig styrka. Kommer den fram?

Efter många års misstankar om otroheter har min man äntligen ”krystat” fram det och ett förlåt. Kommer vi att hitta en bra terapeut att jobba med oss? Vill han? Jag ligger lågt till dess. Vad mer göra?

BENNY SVARAR Kära ”S”. Paketpris: Ibland får man både vänner och kärlek i samma paket. Mannen du kommer att träffa är mycket social och möter människor överallt. Din son får en bra manlig förebild i honom, så han kliver in som pappa. Du får en partner som är bättre än du kunnat drömma om. Glöm inte att du är värd det och ta vara på det. Bli inte rädd när det känns så bra. Han kommer fortsätta att vara lika fantastisk hela livet. Sedan kommer du att börja på en ny arbetsplats, och där får du möta din sorts människor att umgås med, även privat. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära ”Orkar inte vara ensam längre”. Ensam ska du inte va så länge till. Det krävs mod att älska och att bli älskad. Men uppenbart kommer du att få en partner som verkligen vill leva med dig, som är din själsfrände. Ni kommer även att bo tillsammans. Köpa ett gemensamt hem samt ha ett hus på landet. Lycka till. Kram

Benny

BENNY SVARAR Kära ”G”. Guldringen ligger längst nere till vänster i en liten väska, gömd i tyget i väskan.

Din man och du kommer att hitta tillbaka till varandra. Hans förlåt kommer att bli tydligare när han förstår hur mycket han har sårat dig, när ni är i en terapisession. Du har lärt dig att sätta gränser nu. Se ditt värde och inse din mans manipulativa sidor. Han har stora skuldkänslor nu och de kommer att utveckla honom. Stå på dig, du är på rätt väg. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 2 | 49 | mars–april • 2023
Evelina
”G”
längtan efter kärleksfull
”S”

BEHANDLINGAR

Ljusets Gåva

Jag har varit medial sedan barnsben och använder mig själv som kanal för att få budskap från andra sidan. Är Cert. Medium och Helhetsterapeut. Mina tjänster: husrensning, seanser, tarotläggning, tidigare liv, andekontakt, healing. Privatsittning samt telefonsittning. Jag är verksam i Vansbro, Borlänge, Falun, Mora, Orsa, Älvdalen i Dalarna. Välkommen att kontakta mig!

Britt-Marie Eriksson, 076-894 95 78 bitte10@hotmail.com

Ta kontroll över din inre

KURSER • UTBILDNINGAR

Sommarkurser vid havet, 60-årsjubileum Gullnäsgården

Ta hand om dig själv och ladda dina batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. Kurs i Aktiv avspänning, andning och egenvård, mindfulness-, yoga- och meditationsretreater samt stuguthyrning. Volontärplats. Vegetariskt kök. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnas.se

Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Enklast registrerar du dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare. Du kan även kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer info.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på www.free.se

kemifabrik

Vi har träffat David JP Phillips, internationell föreläsare, författare, coach och kursledare, aktuell med succéboken ”Sex substanser som förändrar ditt liv” och som genom sin kunskap om hjärnan och neurovetenskap, uppmanar oss att utveckla och använda oss av dessa substanser på ett medvetet sätt för att därigenom må bättre – att lära sig att leda sig själv. Att lära sig välja sin egen känsla och sitt eget tillstånd när man vill och behöver det.

Det goda broderskapet står på systrarnas sida

Nu samlas bröderna för att genom sina goda gärningar frigöra en ny gudomligt maskulin kraft som lagar och bygger upp. På insidan och på utsidan. På jorden och i mannens innersta aspekter. En maskulin kraft föds som syftar till union framför splittring, som söker den gemensamma nyttan framför egots och den inre tillfredsställelsen framför den yttre. Mangrant ställer sig de goda bröderna på sina systrars sida till beskydd av de små och svaga, till försvar av rätten att leva i frihet och lycka. Följ med när Maria Nylow fortsätter att belysa den maskulina förändringen i nutid och framtid.

Lemurien och Atlantis

Det går inte att förneka att historien om Lemurien och Atlantis är speciell. Efter Lemurien kom Atlantis, alla vet inte om det, men Atlantis har funnits i tre versioner, på olika platser på jorden och vid olika tidsåldrar. Var och en hade sitt eget unika syfte och sin egen väg att utföra den uppgiften. En del av det som hände då, påverkar fortfarande många i vår tid. När du får en djupare bild och förståelse för dessa fantastiska civilisationer, kan du också få en möjlighet att läka gamla trauman du bär i dina cellminnen och som kanske påverkar dig än idag. Susanne Jönsson aktuell med boken ”Lemurien och Atlantis” berättar mer.

Hypnos kan vara en effektiv metod för bland annat livsstilsförändringar, stresshantering, sömn och fobier. Camilla Gyllensvan som arbetar med hypnos Time Line Therapy® förklarar hur och hjälper dig att nå dina mål med hjälp av självhypnos. Hennes ljudfiler på temat sömn och personligutveckling toppar listorna och hon är aktuell med sin senaste bok ”Somna snabbt – perfekt obruten sömn varje natt”.

RADBANDET
www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 Fler än 1500 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek! Ljusbärarens tarot 9789189033948 399:299:Cosmic Oracle 9781922579683 Symbolic Soul Tarot 9788865277751 STOCKHOLMS INTERNATIONELLA TAROTKONFERENS 13-14 MAJ 2023 Vi finns på plats med mängder av provlekar att se och känna på! Temat är GÅ PÅ DJUPET MED ÖVERSTEPRÄSTINNAN Möt Kim Arnold, Lisa Cronstedt och Rosie Björkman med flera. Läs mer på www.stockholmtarot.se The Light Seer’s Tarot, 249:9781401958039 299:Alfons Maria Mucha Oracle 9788865277614 179:-

sierska.se

Du kan även betala direkt med betal/kreditkort!

Medium David är en av dem.

När jag ringde upp för att intervjua honom, så svarade en lugn och harmonisk röst. Jag kände mig genast trygg inför samtalet som skulle följa.

Det var en avslappnad situation och jag kände en varm atmosfär oss emellan.

David drömde sanndrömmar när han var barn, kanske 7 eller 8 år gammal. Det var starka upplevelser som han varken ville eller kunde berätta för någon. Det fanns ingen i hans släkt eller familj som har haft några gåvor, så han höll det för sig själv. Sedan gick det många år utan några mediala upplevelser, men i 16-årsåldern var det något som hände.

David har fortsatt med att vara förtegen om sin medialitet. Det är ingenting som han talar om i vänkretsen eller med familjen.

Det är hans egen sak. Jag frågar hur det kommer sig att han började ta emot samtal och få utlopp för sin mediala gåva: ”Jag tycker mycket om människor.

Det känns bra att kunna vara till vägledning, att använda medial kanalisering och få den som ringer upp att verkligen ta till sig vad jag förmedlar. Det viktiga är ofta inte vad man säger, utan hur man säger det.”

Jag ber David att förklara närmare hur han arbetar: ”Jag ’får in’ bilder och vetskaper tack vare energin som finns hos den jag pratar med. Det jag ser och känner kommer till mig från en sorts ingenstans.”

Utan att jag behöver fråga honom om vad han får för bild av mig, så berättar han hur jag agerar i tillvaron, vad jag har varit med om, misstag som jag har begått – och vad jag ska se upp för om jag vill klara mig undan framtida besvärligheter. Han beskriver mina speciella karaktärsdrag, som är på både gott och ont, och ger mig råd för att kunna hantera dessa. Jag blir paff av hans ord. Han nämner åtskilliga detaljer och händelser i mitt liv, både förr och nu – vilka han omöjligen kan känna till i förväg. Jag känner igen mig i närmast allt som han säger. Jag får råd och uppmaningar att ta till mig. Det känns smått obegripligt att han lyckas ”ta in mig” och uppfattar mina energier, trots att han inte kan se mig.

Mitt namn är Kina-Leonora Med hjälp av min starka intuition, tarotkort och runor vägleder jag dig i det du behöver just nu.

Direktkod 135

Jag har också stark kontakt med guider och änglar som bistår mig.

Jag heter Ingemund och har arbetat som medium i 9 år nu.

Jag spår din framtid i allt från kärlek till arbete, förmedlar kontakt med dina avlidna närstående och ger dig andlig vägledning.

Direktkod 420

När du ringer till mig, Charlotta, så ringer du till ett medium som har varit medial sedan barnsben, har stark intuition och spått i tarotkort sedan 34 år bakåt. Din fråga kan vara allt mellan himmel och jord.

Amelia känd i såväl Norge som i Sverige. Arbetar helt utan hjälpmedel. Duktig på problemlösningar på alla plan. Spår i kaffesump om du så önskar. Tyder dina drömmar.

Direktkod 225

Mitt namn är Inga. Jag ger vägledning genom min starka intuition och genom mina mediala förmågor. Samarbete med änglar,kontakt med guider,andevärlden, tidigare liv, healing och numerologi.

Välkommen till mig, Ingela.

Jag är en ren kanal uppåt, och använder min medialitet och intuition för att varsamt och ärligt ge dig raka och konkreta svar. Varmt välkommen att ringa mig.

DIREKTKOD 325

Hej, välkommen till mig Miee! Jag kommunicerar med Änglarna och guiderna. Utbildad Terapeut Jag är medial sedan barnsben och har alltid haft en öppen och rak kommunikation med andra sidan

Direktkod 175

Katarina brinner för att hjälpa människor som behöver råd och vägledning för att komma framåt i livet! Komma framåt i livet och få en förståelsen e i vad som händer och vad som som kommer att hända.

Returadress: M Sjölander AB
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.