Free nr 1 januari–februari 2023

Page 1

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET FRIEX Årgång 41 (233:e utgåvan) nr 1 januari–februari 2023 free.se din ledstjärna Celebrera: Andningens dag 3 februari! Seger & Soleil Fri vägledning Jai Thornell Fri kraft Benny Rosenqvist Fråga vårt medium Vinn! Sessioner böcker & kudde Konsten att inte tappa modet är själens nyckel Systerskapet 10 frågor till Christina Maria SRTyMOVES Christina Maria Bladh Forskning på kommunikation efter döden Spiritualismen förändrade mitt liv Pema Chödrön MariaTherese Bohman-Agerhill Vad säger stjärnorna? Christina Nilsson – entreprenör och grundare av Chakra Balance Dance

NYTT UPPLÄGG 2023 ★

ANDLIG COACH

En magisk utbildning som tar dig ut på en djup och personlig resa

Vår populära webbutbildning har nu blivit ännu mer omfamnande, utbildande, helande och exklusiv.

DU FÅR NU:

★ 7 månaders utbildning, som tar dig från en plats till en annan.

★ 13 moduler med totalt 280 lektioner. Utökat material

★ Ny modul, varannan till var tredje vecka.

★ Boken Ditt Magiska Jag, signerad förstås. Nyhet!

★ Vägledande och helande meditationer.

★ Reflektionsfrågor och övningar, genom hela utbildningen.

★ Separata coachavsnitt i slutet av varje modul.

★ En timmes privat handledning med Sanne Soleil. Nyhet!

★ Två zoommöten med Lee Seger under utbildningen, plus ett extra zoommöte för dig som ska bli coach med Sanne Soleil. Nyhet!

★ Begränsat antal platser. Nyhet!

★ Privat Facebooksgrupp, med stöd och pepp varje vardag.

★ Support via mail vid behov. Nyhet!

★ Diplom med ett klientkit, som du direkt kan börja arbeta utifrån.

★ Marknadsföringsmaterial till ett värde av 9 000 kronor. Nyhet!

★ Rabatt på våra andra kurser.

★ Gemenskap och systerskap.

PRIS: 18 500 kronor inklusive moms. (Kort, faktura eller delbetalning.)

Läs mer och anmäl dig på andligcoach.se

Christina Nilsson en sprudlande entreprenör och bland annat grundare av Chakra Balance Dance får sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå

Forskarna Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick, har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden.

Pema Chödrön vill få oss att vi inte tappa hoppet utan lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla – att leva helhjärtat i en förkrossad värld.

Spiritualismen har gjort mig till en bättre människa och jag anser även att jag har fått ett bättre liv, säger MariaTherese Bohman-Agerhill

Systerskapet är själens nyckel. I del 3 lyfter Maria Nylow några viktiga perioder och platser där du kan hämta hem dina minnen. 42 5

Tillsammans är vi starka!

Det gläder mig att vi nu går in i ett nytt år med tidningen. Jag nämnde tidigare att vi hade en riktigt bra höst och även detta första nummer för i år börjar positivt, fyllt med fantastiska medverkande. Jag tycker att det är värt att nämna igen då det visar på att vi är fortsatt starka tillsammans, och att vi behövs mer än någonsin i dessa tider!

En artikel som vi haft inplanerad rätt lång tid tillbaka är om Pema Chödrön, som redan 2020 utkom med boken ”Välkomna det ovälkomna”. Jag tycker personligen att Pemas budskap kommer väldigt lägligt just nu: ”När vi är mitt uppe i en kris – klimatet, en pandemi eller våldet i våra samhällen – finns risken att vi förlorar hoppet, förtvivlar eller vänder oss bort. Men när det känns som att världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Passivitet och modlöshet ger ingen hjälp. Inte heller polarisering eller eldfängd aggressivitet.” Läs mer på sidan 28.

FRI SIKT

Korta notiser och nya rön 7 FRIMODIGT Christina Maria Bladh 9 FRI ZON Produkter – Free tipsar!

FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar! 39 FRI KRAFT Jai Thornell coachar 47 FRI VÄGLEDNING Seger & Soleil vägleder 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

I det här numret får vi även hälsa Sanne Soleil varmt välkommen som skribent i tidningen! Sanne kommer att sprida glädje tillsammans med Lee Seger – de båda delar med sig av allt från självkärlek till konkreta tips om en ljuvligare vardag, men även mycket om kristaller och dofternas magi. Lee och Sanne har jobbat tillsammans länge som ett team och för mig känns det så bra att de får göra det även här i tidningen.

I vår serie ”Vad säger stjärnorna?” är det denna gång sprudlande och entusiastiska Christina Nilsson, entreprenör och grundare av Chakra Balance Dance som får sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå

MariaTherese Bohman-Agerhill berättar om hur spiritualismen gett henne ett mer tillfredsställt och lyckligare liv.

Läs även om Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick som har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden. Maria Nylow fortsätter med del 3 i serien om det nya systerskapet.

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

FREEmagazin Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Marie Sjölander, chefredaktör Nyheter och utlottningar på www.free.se!

M Sjölander AB

Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa

E-post info@free.se

Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning

Tryckeri V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. ISSN 0284-429X

Om Free Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 41 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag.

Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

INNEHÅLL REPORTAGE ANNONSSIDOR FREE.SE FACEBOOK NYHETSBREV Free • nr 1 | 3 | januari–februari • 2023 SVANENMÄRKET Trycksak 3041 0083
10 25 32 45 50 BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER/UTBILDNING VÄGLEDNING/RÅDGIVN RESOR RADBANDET Omslagsbild: Denys Dolnikov (shutterstock.com)
14 20
28 34
11

fri sikt

nyheter

• event Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Yoga sänker blodsockret

En analys av studier kring yoga, qigong och mindfulness vid diabetes visar på lovande resultat och blodsockersänkande effekter i nivå med traditionell diabetesbehandling.

I studierna undersöktes effekten på blodsocker och långtidsblodsocker. Vid alla tre träningsvarianter sågs en kliniskt relevant sänkning av blodsockret och långtidsblodsockret. Störst skillnad sågs vid yogaträning, där blodsockersänkningen var lika stor som vid användande av tabletter mot diabetes. Vid yoga fann man också att långtidsblodsockret förbättrades mer ju fler yogapass per vecka som deltagarna tränade. (www.doktorn.com)

Hälsosam vänskap

Vi mår bra av att förlåta

Det kan vara svårt att säga förlåt och att förlåta. Men förlåtelse är en gåva som gynnar både den som ger och den som tar emot, visar forskning i praktisk filosofi.

– Många filosofer och teologer tänker på förlåtelse som en gåva, något som ges fritt och inte kräver något i gengäld. Och psykologer har visat att förlåtelse är en kraftfull handling för både förlåtna och förlåtande, säger Per-Erik Milam, forskare i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet.

Naturligtvis kan själva förlåtelsen vara svår att hantera. Det kan vara smärtsamt att tänka på oförrätter som drabbat dig, och tufft att bestämma om du ska förlåta. Det kan också vara svårt att sluta skuldbelägga den som har sårat dig.

– Men dessa aspekter gör förlåtelsen till en ännu mer meningsfull gåva. De bästa gåvorna är ju de som uttrycker din kärlek, omtanke eller uppskattning genom att du visar att du har tänkt på någon och verkligen försökt förstå den personen, säger Per-Erik. (www.forskning.se)

Bra vänner stärker hälsan. Och vice versa. Det visar otaliga studier. Orsaken är att kärlekshormonet oxytycin frigörs också tillsammans med vänner – som man känner sig trygg med. Men hur stärker man en vänskap? Inte helt självklart, men här är fem saker som gynnar vänskap, enligt forskning:

1. Tid tillsammans – att träffas relativt ofta/ regelbundet.

2. Positivitet – att mötena ger glädje, energi och inspiration.

3. Ömsesidighet – att det finns balans mellan givande och tagande över tid.

4. Likhet – att man har liknande värderingar, intressen eller livsstil. Det gör det lättare att förstå varandra och göra roliga saker tillsammans.

5. Lojalitet – att man kan lita på att vänner finns där, och vill en väl.

(www.forskning.se Källa ”Boken Länge leve vänner”)

FREES INSPIRATÖR

”Energimedicinen är ett magiskt verktyg”

AGNETA WAHLSTRÖM

IHR, energimedicinterapeut och själscoach. Driver www.introvert.se och podden ”In Spirits Service”.

Vem är Agneta och vad gör du?

– När det kändes som tyngst och svårast för mig att komma vidare i livet, både privat och som egenföretagare, kom energimedicinen in i mitt liv. Genom att använda det uråldriga, shamanska förhållningssättet i livet och ta stöd av energimedicinens verktyg, har jag lyckats bli klar över vilken som är min själs uppgift i detta liv och blivit fri från de osynliga blockeringar som tidigare hållit mig tillbaka.

– Välkommen hem till dig själv! Den känslan blir alltsom oftast resultatet av en session med energimedicin. För genom tidens gång, av en mängd olika orsaker, kommer vi längre och längre ifrån den vi innerst inne är. Vårt inre ljus dimmas av olika händelser och begränsande tankemönster. Det kan ha skett tidigare i detta liv, i tidigare liv men även komma från våra förfäder och förmödrar.

– Hur mycket vi än väljer att tänka positivt, välja en ny tanke och stilla oss i meditation, är dessa energimässiga blockeringar oerhört svåra att komma åt med vårt tänkande jag. Här kommer energimedicinen in som ett magiskt verktyg som ger dig tillträde till den andliga världens förmåga att lösa upp blockeringar, läka generationstrauma och låta dig få full tillgång till din egen inre vishet.

– Om du känner en inre längtan efter att göra det som din själ viskar till dig, att få göra skillnad på ditt sätt och stå i ditt ljus, känna livsglädje och en känsla av djupare mening, kan energimedicinen skapa magiska resultat i ditt liv! Både i ditt privatliv, och som egenföretagare.

– När du bjuder in andligheten och låter själen guida dig i ditt företagande, öppnar du upp för oanade möjligheter, flöde och harmoni. Utöver att låta själen guida, är det även viktigt att som egenföretagare utgå från den du är, som person. Du behöver också inse att ensam inte är starkast och omge dig med andra kvinnor som är på liknande resor som vad du själv är.

Läs mer www.introvert.se

– Robin Sharma –

Free • nr 1 | 5 | januari–februari • 2023
Förändring är svårast i början, rörigast i mitten och bäst i slutet.
JUST NU
Se annons sid 41.

frimodigt

Ny väg till välmående

1. Vad jobbar du med?

– Jag har ett fantastiskt bra, givande och intressant jobb! Jag sitter hemma i min lilla Rosenstuga med Gullan och lär känna underbara, fantastiska och fina klienter runtom i Sverige och hjälper dem och deras djur att helas, att må bättre, emotionellt och fysiskt med hjälp av SRTyMOVES och Emotionskoden – energimedicin på distans. Jag har även kurser i detta att lära sig hur man hjälper sig själv, sina nära och kära, och nu i vår startar jag den första instruktörsutbildningen! Jag är så glad och tacksam!

2. Varför valde du det?

– Jag mådde inte bra och upptäckte Emotionskoden för två år sedan och blev certifierad. Tack vare coronan stängde jag ner min fysiska praktik och började hjälpa klienter på distans.

Jag gjorde Emotionskoden på mig själv, varje eller varannan dag. Hösten 2021 upptäckte jag SRT, Subconscious Release Technique, en slags energimedicin som med en andningsteknik kombinerad med kinesiologisk muskeltestning,

Om Christina Maria

Namn: Christina Maria Bladh.

Familj: Min underbara hund Gullan.

Bor: Söderbärke, Dalarna, nära Västmanland. Astrotecken: Fiskarna.

Min inspiratör: Jesus Christ och Divine Mother. Gör jag helst: Är i skogen, umgås med vänner och familj, dansar.

Bästa bok: ”The Power of Positive Thinking” av Norman Vincent Peale

Motto: Jag och Gud klarar av detta tillsammans, med Guds hjälp klarar jag av allt!

Dold talang: Delägare/skapare och skribent på tidningen Mind, Body & Soul Magazine på Long Island New York och i South Carolina, USA.

Aktuell med: SRTyMOVES baskurser och den första instruktörsutbildningen, Ho´oponopono bönen på svenska, del 1 och 2, på Youtube.

Kontakt: www.christinamaria.se Se annons på sid 8.

identifierar och befriar våra negativa tankar, livssanningar och känslor. Den sessionen förändrade mitt liv! Jag gjorde SRT, minst en till två gånger per dag på mig själv och blev den enda certifierade coachen, utövaren i Sverige.

Klienterna tyckte att SRT var kraftfullare och gav snabbare effekt än Emotionskoden.

Jag hade några fantastiska, djupa andliga upplevelser och fick svar på mina böner hur vi kan involvera kroppen mer i SRT, för att det ska bli ännu mer kraftfullare och djupare healing! Namnet SRTyogaMOVES, kom till mig från Spirit, yoga = union av kropp och själ.

3. Vad ger det till andra?

– Oj oj, djup healing! Absolut den snabbaste, effektivaste metoden jag någonsin har kommit i kontakt med.

4. Lever du som du lär?

– Ja, det är viktigt för mig att vara sann till mig själv och andra. Att ”Walk my talk” inte ”Talk my walk”. Integritet är för mig det viktigaste, att behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Jag kan inte ljuga, då kan jag inte sova. Om jag inte är på rätt spår, då säger min själ till och jag rättar till det!

5. Vad säger du om healing?

– Det finns många vägar att gå när vi är i behov av helande, jag brukar säga att det bästa är att be om hjälp, att be, fråga, vad är det jag behöver just nu. Tacka och lita på att jag får guidning till vem eller vad jag behöver! Jag har haft flera så kallade kroniska sjukdomar, varit i olika känslomässiga plågsamma tillstånd, rena helveten, inte velat leva längre, och alltid tagit mig ur dessa. Det finns alltid hjälp att få när vi är redo!

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Framför allt så älskar jag hur mycket SRTyMOVES har hjälpt mig och fortsätter att hjälpa mig! För mig så har kraften av affirmativ bön, olika slags healing, energimedicin, Osteopatisk kraniosakral- och Bicom bioresonansbehandling hjälpt mig.

finns alltid hjälp att få när vi är redo!”

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– Att lyssna till sitt hjärta, där själen bor. Vad får dig att bli glad och lycklig? När bubblar ditt hjärta av glädje? Vad fyller dig med inspiration och entusiasm? Vad får dig att bli fylld med frid och lugn? Vad ger dig energi? Vad skapar du? Vad vill din själ kommunicera genom olika dis-ease, sjukdom, fysisk eller/och känslomässig smärta? När slutade du att skratta? Hur mår din kropp, som är en gåva från Gud?

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Att sprida SRTyMOVES – att hjälpa andra att må bättre, i kropp, sinne och själ. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu, och jag vill hjälpa till att hela andra, så att fler verkligen kan må bra!

9. Vad är kärlek för dig?

– Kärlek är olika vibrationer, kärlek känner vi, i kärlek finns ingen tid eller rum eller begränsningar. Kärlek är att lyssna, att vara närvarande, kärlek är att älska, dela med av sig själv, att finnas där, vara ett stöd, vara Guds instrument här på jorden, kärlek sprider vi med våra ord och handlingar.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Är du lycklig? Lever du eller existerar du bara? Vad skulle hända om du tog fullt ansvar för ditt liv? Hur kan ditt liv bli bättre än så här?

Free • nr 1 | 7 | januari–februari • 2023
”Det

SRTyMOVES

– ENERGIMEDICIN PÅ DISTANS

Har Du all lugn och frid i sinnet, bra hälsa, lycka och glädje Du önskar? Har Du provat allt?

SRTyMOVES är en snabb, fantastisk hjälp med negativa tankar & hälsa!

Har du inte kunnat befria dig från problem med dina föräldrar, jobb, olika trauman, mat och hälsa, eller tandläkarskräck? Bli fri från tjattret i huvudet, tvångstankar och ”domaren” som bor där.

SRTyMOVES tar lätt och effektivt bort ”beliefsystems”/livssanningar i vårt undermedvetna!

Det undermedvetna styr oss till 90 %, därför går det i regel inte när vi bestämmer oss för att göra något eller att inte reagera på samma vis vi alltid gjort.

De vanligaste livssanningarna är: Jag har ont. Jag förtjänar inte. Jag är rädd. Jag är ett offer för omständigheter. Jag duger inte. Vi är huvudrollsinnehavaren i vår film, och ojoj vad vi kan skapa drama, tragedi och olyckliga scenarion i våra liv. Även om vi är medvetna om våra problem, kan det vara väldigt svårt att inte om och om igen skapa samma film. SRTyMOVES rensar/ healar våra livssanningar vi bär inom oss. ”SRTyMOVES är ju DYNAMIT!”, som en tacksam klient utbrast.

”SRTyMOVES kom till mig från Spirit efter många djupa, andliga upplevelser och var svaret på mina böner!”

”Jag har länge kämpat med att hitta mig själv med flera olika tekniker, så när jag anlitade Christina Maria, tack vare min häst som hon hjälpte, då gick min personliga utveckling från att klättra upp en stenig bergsstig, till att åka Autobahn med SRTyMOVES!”

Therese, Uppsala – nöjd klient med en nöjd häst

”SRTyMOVES är verkligen kraftfullt helande! Vill bara tala om att huvudvärken och nackvärken är helt borta! Sov så gott i natt och känner mig lätt till sinnes, såå skönt!” Anna, Stockholm

”Tack! Mår som en helt annan människa än de sista dagarna. Underbart! Du är bäst! Tack för din fina hjälp och gåva!” Karin, Stockholm – ville ha hjälp med ångest och panik

SRTyMOVES, Union av kropp & själ är baserat på SRT (Subconcious Release Technique), Power of Prayer, Akashic Records och MediYoga.

Hemsida: www.christinamaria.se Telefon: 072-222 15 15 ♥♥♥ Christina Maria SRTyMOVES-skapare (och Cert. Emotionkodspecialist) PROVA PÅ! 30 % rabatt för Dig eller för Ditt djur. SRTyMOVES session (t o m 1/3)

fri zon

prylar

• produkter Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Visdom och magi i vardagen

Visdom innehåller 44 kort med kanaliserade budskap till dig. Använd dem som vanliga orakel- och änglakort och få till dig det du som bäst behöver dag för dag. Alla budskap har Ulrika Nyström kanaliserat tillsammans med sitt högre hjärtas guide CosmiQa, som vill fylla dig med kraft och visdom. Dra ett kort när du behöver vägledning och låt denna lek bli en del av din vardag – ett kort om dagen med det du som bäst behöver höra.

MER INFO www.ulrikanystrom.se

Ca-pris: 333:–. Annons på sid 33.

Inred ditt hem med kärlek

Unika kuddfodral i lyxig mjuk sammet. Motiven är från Catrin Skött, Se Hela Livet, och hennes målade tavlor i serien ”Rays of Love Collection”. Finns i flera olika motiv och olika storlekar, från 40 x 40 cm. Tryck på båda sidor med dold dragkedja. Tillverkade i Sverige.

MER INFO www.sehelalivet.nu

Ca-pris: från 895:–. Annons på sid 19.

fräsch hela dagen

Silver Deo passar alla som föredrar en naturlig deodorant utan onödiga tillsatser. Närproducerad med ingredienser från naturen, helt fri från parabener, alkohol, aluminium och färgämnen. Deodoranten är hudvänlig och finns antingen som oparfymerad eller med en fräsch doft av gurka och tonic. Ger ett effektivt skydd mot dålig lukt under dagen.

MER INFO www.ion-silver.com

Ca-pris: 139:– (50 ml). Annons på sid 6.

Låt stenarna

hela dig

Välgörande för huden Naturligt

Healingstenar i set med fem trumlade stenar: karneol, ametist, rosenkvarts, bergskristall och sodalit. Användningen av ädelstenar och kristaller för helande är en uråldrig tradition som allt fler upptäcker för deras olika styrkor och egenskaper. Stenarna kommer i en påse. Förklaring på engelska medföljer.

MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: 49:–. Annons på sid 13.

Få kraft att uttrycka dig

Larimar armband. Larimar kallas även atlantissten och delfinsten. Den är bland annat den perfekta stenen när du har svårt att säga det du verkligen känner. Den hjälper dig att kommunicera det som annars kan vara svårt att öppna upp för inför nära och kära. Den hjälper dig även att lyssna till ditt hjärta och även att förstå det.

MER INFO www.kristallelvan.se Ca-pris: 198:–. Annons på sid 19.

Face oil Ingrid K är en fuktighetsbevarande och återfuktande ansiktsolja som är vårdande för alla hudtyper med välgörande essentiella fetter och naturligt rik på E-vitamin. Innehåller ekologisk jojoba, havtorn, melonfrö med en touch av citrus.

Används dagligen efter rengöring och ett par droppar räcker till ansikte och hals.

MER INFO www.ingridk.com Ca-pris: 295:– (30 ml).

Annons på sid 32.

Väldoftande!

Locka till dig det bästa i livet

Magic Spell rökelsekoner. Väldoftande rökelse av hög kvalitet med matchande rökelsehållare med pentagram. Finns i många olika dofter, och denna ”Happiness” passar för att attrahera glädje, ny början och andlig tillväxt. Oavsett om den används för magiska ritualer eller vardagsnjutning kommer denna doft att locka till sig allt det bästa livet har att erbjuda. Innehåller 15 rökelsekoner.

MER INFO www.andekvarts.se

Ca-pris: 39:–. Annons på sid 13.

Free • nr 1 | 9 | januari–februari • 2023
Håll utkik efter utlottning på free.se

Harmonimässa

25–26 februari 2023 på Ritz i Arvika

Lör kl. 10—17 · Sön kl. 10—15 · Pris 30 kr/dag (barn under 12 år gratis)

Lite av vad som finns på mässan: Djurkommunikation · Färgläsningar · Healing · Andekontakt Seanser · Medial vägledning · Tidigare liv · Frekvensbehandling Hälsoanalyser · Rökelser · Smycken · Ekologiska oljor · Ädelstenar Kristaller · Aura- & själsporträtt Drömfångare · Intuitiv konst Tavlor · Tarotkort · Buddha · Orakelkort · Forever living produkter Immuno 150 · Kolloidalt silverprodukter · Tinkturer · Orgoniter Böcker · Väskor · Runor · Små magiska figurer · Chaga m.m. Föredrag i 2 salar (se hemsida för tid och plats): Trumresor · Seanser Storseanser · Energier · Tidigare liv · Din färgresa genom livet m.m. Servering och lotter (även gluten och mpf alternativ). Tipspromenad runt utställarna (ingår i entrépriset).

BAZAREN Free • nr 1 | 10 | januari–februari •
2023
www.harmonimassa.se Välkommen
Harmoni- och Hälsomässa
maj
Ljusets
· 070-787 18 25 Sundspärlan, Helsingborg · kl 10–17 50-tal utställare · Föredrag och seanser Tarot · Runor · Trumresor · Healing · Massage Böcker · Hantverk · Behandlingar · Kristaller Djurkommunikation · Tidigare liv · Naturväsen Aura & chakrafoton · Homeopati och mycket mer ... NATURMEDICINARE, COACH HÄSTFYSIOTERAPEUT & MYSTIMAGIKER MirakelQvinnan "Shia" .se Professionella KroppsBehandlingar HälsoKonsultationer, LivsSamtal Coaching Kurs i Stjärnestoff, HBM & Cellsalter i Stockholm 25-26 Februari 2023 Shivani Heléna Eddesjö Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77 mirakelqvinnan mirakelverkstan mirakelqvinnanskapar Är Du Där Du Vill Vara? i LivsKarusellen, med HälsoPusslet?
till en heldag med harmoni och hälsa i fokus!
Helsingborg 7
2023
Kraft och Harmoni www.ljusetskraft.se · tunde@ljusetskraft.se

fritt val

sett • läst • hört Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

LEMURIEN OCH ATLANTIS – en resa i tiden

Susanne Jönsson HC Publishing.

Häftad, 148 sid, e-bok.

Resa tillbaka i tiden

Historien om Lemurien och Atlantis är speciell. Det går inte att förneka att det här är både en intressant och spännande historia. Vi gör en resa tillbaka i tiden tillsammans och du får veta mer om dessa civilisationer. Var de fanns och vilket syfte de egentligen hade. Övningarna i boken ger dig en inblick i vad som hände där och en möjlighet att själv utforska om du har egna undermedvetna minnen från dessa tidsepoker.

MER INFO www.helhetscentrum.se/bok

SOV GOTT MED REIKI RYOHO

Solkarina

Vulkan.

Häftad, 106 sid.

Annons på sid 26.

Förbättra din sömn

Boken är ett uppvaknande för dig som behöver göra förändringar i ditt liv för att må bra med Reiki som verktyg. Du kan på enkla och effektiva sätt förbättra din sömn. När du förstår principerna i Reiki Ryoho får du den ultimata balansen mellan vila och aktivitet. Solkarina delar personliga erfarenheter och tar också upp drömtolkning som är ett sätt att förstå och börja kommunicera med sitt undermedvetna.

MER INFO www.medireiki.se

TAROTKOMETEN

– hur du kan tolka tarotkort

Ingrid Juliusson Siljans Måsar. Danskt band, 260 sid. Annons på sid 31.

En ny tid är här

Nu är det dags för mänskligheten att ta emot fenomenal visdom som sänds ner från de himmelska tempelsfärerna. Denna bok innehåller universums egen kunskap i förgylld form, vilket är mirakel. Tarotleken helar och läker, och vi skapar mirakel på gudanivå – med mod och styrka. Denna lärobok passar alla, stora som små, ungdomar som vuxna. Även i livet slutskede, då det behövs frid och fred och stor harmoni.

MER INFO www.siljansmasar.com

Frågor om gamla själar

GAMLA SJÄLAR

Louise Minerva-Li Heart Dreaming Publishing

Häftad, 116 sid. Annons på sid 13.

KÄRLEKSBREV TILL JORDEN

Thich Nhat Hanh Dana Förlag. Häftad, 136 sid. Annons på sid 23.

Jorden och vi är ett

I boken visar zenmästaren Thich Nhat Hanh att vår planet inte bara finns under våra fötter, utan att den är allt utanför och inom oss. Det är en hoppfull bok som visar att en ny riktning är möjlig i vårt förhållande till planeten –en riktning förankrad i mindfulness och det sant existentiella som visar hur vi kan klara utmaningarna mot klimatet, den biologiska mångfalden och andra hot mot vår planet.

MER INFO www.danaforlag.se

Handbok för gamla själar och stjärnfrön

Är du redo att hitta nya nycklar och att öppna nya dörrar till din inre värld?

BLI DIN EGEN HEALER – en handbok för gamla ... Martina Durefelt och Hans Thörn. Helförlag. Häftad, 237 sid. Annons på sid 46.

Boken riktar sig till dig som är en gammal själ, högkänslig, tvillingsjäl eller ett stjärnfrö. Innehåller en mängd olika praktiska tips för hur du jobbar med energi – för att läka och bli din egen healer. Bland annat om själsligt ursprung, stjärnfrön, våra 12 chakran, riktad healing, det inte barnet, energisträngar, tidigare liv och själsliga arketyper. Du får även lära dig att jobba med din intuition, pendel samt med högre ljusguider. Passar både dig som just påbörjat din andliga resa, men också dig som jobbat länge med detta. MER INFO www.hansmartinatwinflames.se

EVIGT LJUS

– 55 vägledningskort för allt du är Toni Carmine Salerno Arella. 55 kort i box. Annons på sid 17.

Din eviga själs visdom Du är en mångdimensionell kanal för kärlek, ljus och kreativitet. Samma magiska kraft som flödar genom hela skapelsen strömmar genom dig. Känn dess puls och låt dig välkomnas in i frid och beskydd när du andas, slappnar av och väljer ett kort. Låt dig guidas av rösten från din eviga själs visdom för vägledning, inspiration och milda påminnelser om en välsignad morgondag. Utkommer i mars. MER INFO www.arella.se

MIRAKELKUR FÖR SJÄLEN

Yvonne Frank Månsson, Carola Hammarberg m fl. Siljans Måsar.

Danskt band, 192 sid. Annons på sid 31.

Berättelser om mirakel

Ta del av starka personliga berättelser om att övervinna sjukdom och svårigheter och låt dig inspireras. Mirakel händer varje dag – bara du är öppen för dem. I boken får du att läsa om 25 sanna, inspirerande och hoppingivande mirakelberättelser direkt ur verkliga livet av vanliga människor som upplevt extraordinära händelser. Författarna önskar bidra till en gladare, hoppfullare och mer kärleksfull värld.

MER INFO www.siljansmasar.com

Hur vet du om du är en gammal själ?

Vad händer om ung själ blir ihop med en gammal? Fungerar det ens? Varför kommer det nya själar till jorden? Varifrån kommer dessa själar och vart tar de vägen efteråt? Har min hund en själ? Dör själen vid abort? Kan man bo på Venus? Louise besvarar över femtio frågor om gamla själar och själarnas utvecklingsresa. Hon berättar också om sin egen själaresa.

MER INFO www.heartdreaming.se

Mycket tid online?

DIGITAL BALANS

Jeanette Juhnestam Mindboozt Publications.

Häftad, 218 sid, e-bok. Annons på sid 12.

Upplever du att personer i din närhet tillbringar för mycket tid online? Eller vill du kanske minska din egen uppkopplade tid? Den här boken inspirerar till att hitta en digital balans där det går att använda den moderna, uppkopplade tekniken men samtidigt må bra. För tänk om det är så att en digital balans kan ge mer återhämtning, en lugnare hjärna, bättre relationer och mer tid över för det som är viktigt för dig i livet?

MER INFO www.mindbooztpublications.se

Free • nr 1 | 11 | januari–februari • 2023
Vinn! free.se Vinn! free.se
BAZAREN Free • nr 1 | 12 | januari–februari • 2023 30 dagars plan med exakta steg vad du behöver göra Tydlighet och klarhet Support så jobbet blir gjort Skriv en bok på 30 dagar! www.mindboozt.se Båda butikerna är välfyllda med: Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken · Klangskålar Meditationskuddar · Aroma diffusers & eteriska oljor · Rökelser Tarot- & orakelkort · Böcker för personlig utveckling & andlighet Kungsgatan 20, Varberg info@studiobliss.se · 076-011 10 43 Måndag–Fredag 10–18, Lördag 10–16 studiobliss.se studiobliss studio bliss i centrala Varberg Webbshop! www.regnbagens.com Följ oss för event! Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75 vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–16 www.regnbagens.com regnbagensbooks regnbagensbockersmycken Hälsomässa 20–21 maj för kropp-sinne-själ Wanbo Herrgård, Smedjebacken Gratis inträde · Lör 10–18, Sön 10–16 · www.hälsomässan.com 10:e året! Ca 60 utställare både inne/utomhus Föreläsningar · workshops · massage prova-på-behandlingar · healing · hälsa kost · skönhet · alternativmedicin · terapi seanser · tarot · konsultationer · försäljning aurafoto · hantverk · lotteri · fikaservering

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

BALANSBUTIKEN

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

DESIGN & FUNKTION

Natures

TA HAND OM DIG SJÄLV

Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett bredd sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris! Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se www.andekvarts.se

LEVA MED SORG

Sorgen efter att ha mist två barn drev Michael Fernquist att skriva om sina upplevelser i boken ”Fem år på fem dagar”. Som en befrielse och för andra att lära av.

I boken får du följa Michael när 7-åriga Thomas dör efter 5 års berg-och-dalbana med blodcancer och sedan 19 år senare när Natalie, 15 år, avlider 5 dagar efter en ridolycka. Att lära sig att leva med sorg, smärtande minnen och längtan är en del av Michaels livsväg.

Anlita Michael på 070-261 60 09 som föreläsare och för sorgebearbetning. Köp boken på nätet!

www.heartdreaming.se -ett drivhus för inre växt

BAZAREN Free • nr 1 | 13 | januari–februari • 2023
Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts
HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG ALLT VI HAR
OSS,
DET VI
MEN ÄVEN DET VI OMGER
MED. VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA
OMKRING OSS PÅVERKAR
BÅDE
ÄTER
OSS
SINNEN Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17  Webbutiken är alltid öppen Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86 www.balansbutiken.se www.universellbalans.se
Flower
Biofotonprodukter •
Vattenvitalisering •
Design
Smycken
of Life
Strålningsskydd
Vattenflaskor
Presenter
Ljuslyktor
Willow Tree
Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse
Orakel & Tarot Joniska tandborstar
Medveten andning
”Mycket gripande!” ”Skriven med hjärtat!” ”Berör mig starkt!”
Free • nr 1 | 14 | januari–februari • 2023
Christina Nilsson – en stolt lejoninna som lever sin devis: ”Shine On and Be Younique!”
Vad säger stjärnorna?

I serien där jag, Agneta Orlå, inför mötet tolkar delar av kända personers karaktärshoroskop, är det varma, sprudlande och entusiastiska Christina Nilsson, entreprenör, eventproducent och grundare av Chakra Balance Dance som nu hamnar under ”stjärnluppen”. Christina älskar inre och yttre äventyr som både berör och berikar. Det blev ett långt samtal om lejonenergin, en mycket stark ledarambition och dragningen till dansen, det vackra och strålkastarljuset – men också om behovet av seriositet, djup och ansvar på gott och ont.

Som den lejoninna Christina Nilsson är lever hon efter sitt eget mantra – att stråla som den varma solpersonlighet hon är och att fullt ut bejaka sin egen unikhet. Vi som följt henne på sociala medier ser henne i centrum med mikrofonen i hand, på event, kurser eller resor hon själv organiserat eller företagsuppdrag som moderator och konferencier. Vi ser bilder från olika mingel på shower, föreställningar och restauranger. Det ger en bild av ”La dolce vita” – det ljuva livet – med glamour, flärd och lyx. Det har funnits med sedan Christinas tonår och är inte heller något hon ber om ursäkt för, eftersom det är en av många sidor av hennes personlighet.

EN TITT PÅ CHRISTINAS horoskop speglar detta tydligt. Med solen i Lejonet och Månen –de känslomässiga behoven – i Vågens skönhets-, harmoni-, och balansskapande tecken visar det på att de är viktiga behov som skall bejakas. Vågens behov av det vackra, njutbara, balanserade och estetiska, liksom Lejonets dragning till det imponerande, storstilade och ståtliga måste få ta plats på både ett psykologiskt och fysiskt plan.

– Mitt företag HarmoniNa, som jag startade 2003 efter en väldigt

tuff och turbulent tid på det personliga planet, heter inte så av en slump. Att sträva efter just balans, harmoni och det sköna på flera plan är väsentligt för mig. Ur den allra djupaste sorgen jag upplevde, sände de högre makterna gåvan med Chakra Balance Dance. Och vilken fantastisk livsmission det var! Livsgnistan kom tillbaka och jag började hålla dessa workshops, som kort kan beskrivas som en metod i frigörande dans och personlig utveckling i syfte att stärka vår fysiska, emotionella, mentala och

där du är en igångsättare, en initiativtagare, står i fokus och självklart går i bräschen för olika saker. Känner du igen dig i detta? Och har detta alltid varit självklart för dig att se dig själv på det sättet?

själsliga hälsa. Ett verktyg för att hitta balans och harmoni i och med sig själv. Under femton år ledde jag detta en gång i veckan i Malmö, innan jag flyttade till Stockholm 2015. Dessutom arrangerar jag gärna mitt eget event ”Holistisk Hälsa och Själslig Skönhet”, i vackra, flärdfulla lokaler och då är det enbart ett plus om där finns kristallkronor, skrattar Christina.

AV DE FYRA absolut viktigaste, mest personliga delarna i ditt horoskop har du tre i ledartecken. Det betyder att du inte skulle må bra om du inte hittade till just dessa roller i livet, både privat och yrkesmässigt,

– Ja, jag känner igen mig. Jag har arbetat på TV4 Skåne som programledare, är utbildad projektledare och började arbeta som reseledare när jag var 19 år. Men som liten var jag betydligt mer tillbakadragen och blyg. Det var i tonåren min mer rebelliska och vilda sida kom fram och jag bröt med mycket av barndomspräglingar som lagts på mig. Men jag ser också tydligt nu att min kontakt med hästar, som jag fick från 5 års ålder och än mer då jag fick en egen häst som 12-åring, absolut har utvecklat min ledarförmåga. I samspelet med det stora, respektingivande djuret fick jag lära mig att ta kontrollen över hästen. Att kunna leda den, berättar Christina.

MED MC, SOM symboliserar våra mål, ambitioner och yrkesroll, i Väduren kommer ytterligare en kvalité fram gällande ditt ledarskap. Det innebär att om du skall nå dina mål fullt ut, behöver du ta fram den modiga, orädda hjältinnan inom dig. Det är en mer maskulin sida.

Det handlar om att inte väja för konflikter som dyker upp på vägen utan tydligt sätta ner foten och vara stolt över att vara pionjären, upptäckaren, föregångaren och den som bryter ny mark. Det handlar om att ta

NAMN Christina Nilsson. ÅLDER 56 år. FAMILJ Vuxen son och äldre syster i Skåne. BOR Stockholm.

GÖR Entreprenör med event inom holistisk hälsa och själslig skönhet, hälsoboost-resor och Chakra Balance Dance Workshops. Konferencier/moderator, programledare, projektledare, PR-konsult, skribent med Spa & Resort resereportage.

MOTTO Må själens visdom vara gammal men håll din Spirit ung. DOLD TALANG En fena på att köra bilar, båtar och har även spakat flygplan.

AKTUELL MED Nylansering av Chakra Balance Dance, både i näringslivet och internationellt samt uppstart av instruktörsutbildning. Event Holistisk Hälsa & Själslig Skönhet, Hälsoboostresor både i Sverige och utomlands. PR för Green Boost World CBD-produkter.

Free • nr 1 | 15 | januari–februari • 2023
KORT OM CHRISTINA
”Jag känner det som att jag får en bekräftelse på att få vara den jag är!”

Lejonet

Det tecken som solen befinner sig i då vi föds är det tecken vi säger att vi ”är” utifrån astrologin. Det är en bland många faktorer som utifrån vårt horoskop utgör hela vår personlighet. Solen är själva kärnan av vår individualitet och symboliserar både det yttre och inre ledarskapet i våra liv. Självbilden och den medvetna sidan är också det vi förknippar solen med.

FÖR LEJONPERSONLIGHETEN är det naturligt att få ge uttryck för sin egen unika individualitet, då behovet av uppmärksamhet och respekt för det individuella är starkt. Solenergin vars kraft ger liv till hela universum, kan också ses som en metafor för lejonindividen som vill vara i centrum av ljuset och sprida sin varma energi och livskraftsgivande strålar för en uppskattande omvärld.

Lejonet är hjälten och hjältinnan, som naturligt leder både sig själv och andra med självklar pondus. Att få ta plats och uttrycka sig helhjärtat med auktoritet, naturlig organisationsförmåga och respekt är självklart för lejonindividen men kan i sin negativa yttring visa sig som dominans och en dogmatisk och arrogant personlighet som är alltför beroende av applåder, uppskattning och bifall från sin omgivning. Fokuset på det individuella kan då visa sig som extrem subjektivitet, en övertygelse om att man själv är världens nav.

Lojal, uthållig och viljestark är ytterligare lejonepitet – och lejonpersonligheten visar ofta sin självsäkerhet på ett storslaget dramatiskt maner – något som gör att teater och scenkonst utgör en lockelse. Att engagera sig glädjefullt och, helhjärtat innebär för detta tecken, oavsett ålder, att alltid låta det inre lekfulla barnet få sitt kreativa utlopp.

vi

’Tough Love’ uppskattar jag

fram fightern, självklart använd på ett konstruktivt sätt. Om du inte skulle bejaka detta innebär det att du inte kommer att nå din maximala yrkesposition.

Du kommer inte att känna full tillfredsställelse på det området. I stället får du då notera hur andra med sin starka vilja har kört över dig, gett sig själva erkännande och beröm för ditt arbete till exempel.

– Javisst, det där känner jag också igen i yrkesrollen, med återkommande liknande upplevelser av vad du nämner. Jag fick till exempel vara ciceron till fantastiska Kay Pollak filmregissör, författare och föreläsare, och på hans turnéer fick jag lära mig mycket om rakhet och att våga vara direkt. Han var tydlig med hur han ville ha det, allt för att publiken skulle få sin bästa upplevelse, och han backade inte för att vara ”besvärlig” och komma med krav. Här ser vi tyvärr fortfarande en stor skillnad mellan män och kvinnor. En kvinna i liknande situation blir ofta kallad för ”en jobbig bitch” medan mannen ”vet vad han vill”, säger Christina.

– Som ensamstående mamma utan mina föräldrar kvar i livet fick jag definitivt plocka fram modet och hjältinnerollen för att fixa allt ansvar. Jag fick lita till mig själv och skaffa alla resurser som krävdes. I mitt arbete som ledare i Chakra Balance Dance uppmanar jag deltagarna att ta modiga kliv i sina liv för att växa som människor.

Begreppet ”Tough Love” uppskattar jag och vi kan alla behöva en knuff som hjälper oss över våra rädslor som så ofta håller oss i sitt förlamande grepp. Chakra Balance Dance handlar även om modet att erkänna alla sina känslor och att våga gå in i de inre rummen där vi trycker ner känslorna och släppa fram dem. Det gör mig lycklig att se deltagare upptäcka sina egna inre juveler. Modet stärks, själskontakten fördjupas och det tänds något nytt och livsbejakande i deras ögon, berättar Christina.

SOM ASTROLOG ÄR det alltid intressant att se de olika motsättningarna som finns i horoskopen och därmed i individerna. Alla delar skall bli bejakade, inget behov skall hamna i skymundan. För dig är ju till exempel den tuffa, raka vädursidan i kontrast till den balansfokuserade och fredsälskande vågsidan, som är angelägen om att alla skall må bra, att man inte skall stöta sig med någon och där konflikter helst inte skall finnas. En liknande utmaning finns på det kommunikativa området där Merkurius, vårt sätt att kommunicera, i Lejonet behöver uttrycka sin mening på ett stolt, värdigt och självklart sätt där du önskar att andra lyssnar och tar till sig det du förmedlar.

MEN PLANETEN VENUS, kärlekens-, konstens- och fredens planet, som samverkar med din Merkurius är ibland alltför angelägen

om att det ska vara fredligt och diplomatiskt, att man ska komma överens och att vi ska vara ”snälla” mot varandra. Risken kan då bli att du lindar in alltför mycket av kommunikationen, inte blir riktigt tydlig – och lejonsidan kommer då som konsekvens sakna respekten för dina idéer, planer och de åsikter du förmedlar. Vad har du för erfarenhet av detta?

– Väldigt träffande! Jag är mån om att alla ska må bra, känna sig bekräftade och helst undvika missförstånd. Det kan bli komplext då jag vill vara tydlig men kanske överförklarar. Eller så duckar jag med mina egna behov och frågor om det uppstår en obekväm situation för att undvika jobbig stämning. Då riskeras nog respekten, svarar Christina.

DET SISTA JAG VILL ta upp ur ditt horoskop handlar om relationer av alla slag och vad som behövs för att du på det känslomässiga planet skall må bra. Månen, dina känslomässiga behov är som vi konstaterat tidigare i Vågens kärleksfulla och fredsälskande tecken. Du mår dåligt av obalans och ofred och i sin ytterlighet skulle det kunna betyda att du har varit alltför överseende med dina känslomässiga behov och att du ibland sopat sunda reaktioner under mattan.

OCH I MOTSATS TILL denna mjuka sida har du dessutom en betydligt tuffare sida känslomässigt, på gott och

Free • nr 1 | 16 | januari–februari • 2023
Begreppet
och
kan alla behöva en knuff som hjälper oss över våra rädslor som så ofta håller oss i sitt förlamande grepp.

ont. Den här sidan är praktisk, realistisk och seriös vilket gör att du i perioder av tuffa känslomässiga utmaningar fixar dem just på grund av det praktiska fokuset och en känslomässig seghet. Detta innebär dessutom en stark ansvarskänsla. Men det som är utmaningen här är att erkänna exakt vad du själv känner, utan skuld eller att be om ursäkt för dina behov. I stället har du behövt ta verkligt ansvar för dina egna känslor och inte fly in i ansvarstagande för andra i första hand. Lägger vi ihop vågsidans ibland alltför hänsynstagande sida gentemot andras behov, tillsammans med den starka ansvarskänslan kan risken vara att de tillsammans skapat en svårighet att vara sann gentemot de egna reaktionerna och behoven, något du säkert fått träna på under livets gång.

DU KAN SÄKERT känna igen detta ifrån moderspräglingen också liksom i omständigheter och känslomässig stämning under uppväxten. Det kan alltså ha varit tufft, krav- och regelfyllt bland annat, något som från början motarbetat och hämmat dina spontana reaktioner och känslomässiga uttryck. En djup ensamhetskänsla kan finnas i botten som kan ha gjort att det varit svårt att be om hjälp känslomässigt, liksom en svårighet att på djupet lita på att andra kan ge dig den seriositet och pålitlighet som du själv längtar efter att få i alla dina relationer.

Kärnan i detta är en lärdom för oss alla – att vi själva måste förstå att det är vi, inte andra, som har nyckeln till de förändringar vi längtar efter och börja med att gentemot oss själva agera och visa precis det vi säger oss längta efter från andra. På det sättet är omgivningen och våra relationer en spegel – en insikt som kan kännas riktigt tuff emellanåt men likväl bär en sanning.

– Jag känner igen det både som teman i barndom och uppväxt som snäll och lydig flicka och också i min mammas sätt att agera känslomässigt. Jag tyckte att hon var undvikande när det kom till kritan i vissa samtal. Idag kan jag se att hon också var diplomatisk. Jag har haft det tufft med tillit till andra. Då självkännedomen vuxit har jag blivit tydligare och tagit ansvar för mitt eget mående som skapat bättre och ärligare relationer. Ett av flera budskap jag fick på en långresa på Bali 2020 är: ”Det skall vara schysst och bra – annars får det va!” Autenticitet i relationer är viktig och måste komma från bägge parter, säger Christina.

NU HAR JAG gått igenom några viktiga delar av din personlighet speglat av horoskopet. Hur har det känts?

– Det är fantastiskt det du beskrivit om mig! Jag känner det som att jag får en bekräftelse på att få vara den jag är! Flärd, kärleks- och själfullhet är inramningen på mina event

så intresset för det mer seriösa och andligheten kan absolut samverka. Liksom den stolta och raka delen av mig tillsammans med ansvarstagaren och diplomaten, det behöver inte vara antingen eller. Jag känner igen den pionjär och fighter du

nämner, att jag genom mitt sätt att agera och leva inte vill förneka någon av mina sidor. Jag är stolt över att vara mångfacetterad och hoppas kunna inspirera andra att vara detsamma. ”Shine On and Be Younique” är mitt mantra avslutar Christina.

Vinn!

Free lottar ut 1 plats till workshop i ”Chakra Balance Dance” på valfri ort eller online, i samarbete med Christina Nilsson. Chakra Balance Dance förenar värdefull kunskap, visdom och personliga insikter med befriande rörelseglädje. Gå in på www.free.se och klicka på ”Free utlottning”. Läs mer och skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på en plats.

Plus mer

Ditt tidlösa jag väntar på att komma i kontakt med dig Du är aldrig ensam. Du är vägledd, högt älskad och långt mer än din fysiska uppenbarelse. Låt dig guidas av rösten från din eviga själs visdom för vägledning, inspiration och milda påminnelser om en välsignad morgondag.

på Dagenskort arella

Free • nr 1 | 17 | januari–februari • 2023
Genomsyrad
hjärta
begrunda
Dessa
Följ oss på Dagens
Följ oss
Änglarnas orakel
av ljus, kärlek och överjordisk visdom, kommer Änglarnas orakel att öppna ditt
och lysa upp vägar till sanning, insikt och möjligheter. Ställ en fråga, välj ett kort och
budskapet. Vänd dig till vägledningshäftet och upptäck helandet, styrkan och säkerheten änglarnas magiska värld erbjuder dig. Besök vår webbutik på www.arella.se
vackra nya lekarna kommer finnas i vår webbutik på www.arella.se eller hos din närmaste återförsäljare
kort
TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORT Kommer mars 2023
mars 2023 Din Webbutik
Kommer
www.christinanilsson.se www.facebook.com/ChakraBalanceDance
Christina arrangerar Holistisk Hälsa & Själslig Skönhet-event där gästerna bl a får prova Chakra Balance Dance.
BAZAREN Free • nr 1 | 18 | januari–februari • 2023 Inre harmoni & skönhet Låt dig inspireras & beställ på: www.aromacreative.se Dofter för kropp & själ 5 ower − Räddningsdroppar Vid stress och oro Skapa mysig stämning Ånginhalator vid första symptom på förkylning & torra slemhinnor Härliga varmvatten askor OrsaMässan – Friskvård –Lördag 11 feb 10-18 Söndag 12 feb 10-16 Folkets Park Skeer i Orsa Entré 80:Läs mer om utställarna: orsamassan · Arrangör: Jemth Utveckling & Event Föreläsningar · Prova på · Zonterapi · Massage · Kostrådgivning Lymfmassage · Naprapat · Hälsokost · Fika, mat & dryck & mycket mer. Din shamanbutik på nätet Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

www.kristallpyramiden.se

Din personliga webbutik med kärlek till både kristaller och service. Här finns noga utvalda Kristaller fulla av energi, coola Pyramider, Tarot och Orakelkort. Varmt välkommen!

E-post: info@kristallpyramiden.se kristallpyramiden

mer. Söker du rum att hyra för din verksamhet, eller har en spännande workshop eller kurs du vill hålla ? Kontakta oss på info@butikkalcit.se

WWW.BUTIKKALCIT.SE BUTIKKALCIT

DAGBOK FÖR MEDVETEN UTVECKLING!

Astrokalendern består av en textdel och en kalenderdel och är tänkt att användas som dagbok för din utvecklingsresa.

Det finns gott om dagligt skrivutrymme där du kan göra noteringar om hur du känner dig, samt ett tjugotal extra anteckningssidor där du kan skriva mer.

Du kan på detta sätt följa din egen process; titta tillbaka på hur du upplevde tidigare ”energihändelser” – nymånar, fullmånar, eklipser, portaldagar, skiften mellan olika stjärntecken etc. Och få en ökad förståelse och självkännedom.

Du kan också skriva ner dina intentioner, affirmationer och vad du är tacksam för –så ökar du flödet i livet!

Textdelen består av cirka 100 sidor astrologisk inspiration!

www.lisaaurelius.com

BAZAREN Free • nr 1 | 19 | januari–februari • 2023
HEALING · MEDIAL VÄGLEDNING · BOK · TAVLOR ENERGIMÅLNINGAR · MÅLERIKURSER Catrin Skött 076-246 46 39 · catrin@sehelalivet.nu · www.sehelalivet.nu
FB/IG:
VälkommenHelenönskar Fysik butik & webshop www.bokadirekt.se/places/criilona-för-kropp-&-själ-38584 www.bokadirekt.se/places/susanne-swantesson-tarot-43873 Alternativ-mässa Göteborg 18–19 februari 2023 Ge dig själv en inspirerande energidag! Över 60 utställare! Storseanser och föredrag - många gratis. Kom och upplev många olika alternativa terapeuter, prova på-behandlingar, försäljning, café och mycket mycket mer. Några av de som du kan möta under denna helg och som håller föredrag och seanser är: Lee Seger · Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt Anna-Lena Vikström · Serafia · Pehr Trollsveden m fl Missa inte att du kan förköpa! Lör kl 9.30-18, Sön kl 9.30-15 · Entré 100 kr Exercishuset, Parkgatan 35 www.alternativ-massa.se SUSANNE SWANTESSON, känd från Wahlgrens värld och tv www.in-flow.se · Susanne Swantesson - Tarot www.criilona.se · Criilona för kropp & själ CATARINA DEGERSTAM Arrangörer:
Stenar & Kristaller Tarot/orakelkort, änglar, rökelser, pendlar, smycken, ljuslyktor & presentartiklar m.m www.kristallelvan.se
kristallelvan.se

Forskar på kommunikation efter döden

Tre ledande internationella forskare inom parapsykologi, Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick, har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden. I seminarium och intervju med Free berättar de om sin forskning om medium i kontrollerade experiment, studier om människor som har känt närvaro, hört röster eller sett tydliga visioner av avlidna nära anhöriga samt forskning om olika stadier och upplevelser i livets slutskede. Forskarna ger dig också några tips!

Tre ledande internationella forskare inom parapsykologi, Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick har besökt Sverige, inbjudna av svenska Sällskapet för Parapsykologisk forskning, för att prata om sin forskning om kommunikation efter döden och upplevelser i livets slutskede. Chris Roe är professor i psykologi vid University of Northampton i Storbritannien och internationellt en bland de ledande forskarna inom parapsykologi. Callum Cooper är docent i psykologi vid University of Northampton och forskare i thanatologi (läran om döendet och döden) och parapsykologi. Peter Fenwick är neuropsykiater och en av pionjärerna inom forskning om nära döden-upplevelser och upplevelser i livets slutskede.

FORSKNING INOM PARAPSYKOLOGI har pågått i omkring 150 år och bland de första områdena som studerades av bland annat William James var fysiska och mentala medium (se ruta).

– Medium hävdar att de kan bevisa att våra nära och kära fortsätter att existera i någon form efter deras fysiska kroppars död och kontrollerade experiment har visat att medium har gett information som är mer exakt och specifik än slumpen, säger Chris Roe. Genom studier har vi också kunnat identifiera konventionella förklaringar och bluff, till exempel så kallade Barnum-uttalanden och cold och hot reading (se ruta). Hur det går till vid sittningar och seanser

ger insikter som hjälper oss forskare att kreativt designa olika experiment i laboratorium under kontrollerade former för att pröva sannolikheten och utesluta andra förklaringar. Nästa steg är att utföra mer psykologisk och neurofysiologisk forskning, till exempel EEG-studier (mätning av elektrisk aktivitet i hjärnbarken) och att införliva mer av sittarens och anhörigas behov i vårt tänkande om vad mediumskap är till för och hur man kan undersöka det på ett allsidigt och rättvisande sätt. Mycket sker i mötet mellan medium och de anhöriga.

FORSKARNA FRAMHÅLLER ATT den här typen av upplevelser är ”normala” och vanligt förekommande mänskliga erfarenheter men att människor i vårt samhälle har lärt sig att hålla tyst om det för att inte bli betraktade som ”knäppa”, att något är fel eller att man är mentalt sjuk, men det finns också indikationer på en ökad öppenhet i samhället.

– Människor äger sina egna upplevelser och de är verkliga för dem, betonar Chris Roe. Den mening och betydelse erfarenheterna har för människor är det viktigaste. Vårt syfte är att representera människor som har haft dessa upplevelser och att utbilda för en ökad förståelse för vilken betydelse det kan ha för människor. Forskningen kan också hjälpa människor som spontant har haft så kallade paranormala upplevelser att bättre förstå sina egna erfarenheter. Vi brukar tipsa om att skriva dagbok och att som forskare leta efter mönster som kan ge insikter.

Utbilda också människor i din omgivning och säg att det finns forskning som ger stöd för paranormala upplevelser. Vi kan inte förklara det ontologiskt (läran om varandet) men det finns statistiskt säkerställda evidens som är större än slumpen.

Det bästa svaret till människor som påstår att paranormala upplevelser är nonsens är ”Vilken studie är det som inte har övertygat dig?”. Ge också gärna exempel på studier (se Plus mer).

– Vi har också skapat ett uppslagsverk online (https://psi-encyclopedia.spr.ac.uk) som ett alternativ till Wikipedia som inte ger en rättvis beskrivning, tillägger Callum Cooper.

TROTS ATT PARAPSYKOLOGISK forskning har en lång historia och att det finns åtskilliga studier genomförda enhetligt med god vetenskaplig praxis som kan belägga fenomenen kritiseras inte sällan studierna av konventionella forskare.

– Kritik är positivt och del av vetenskaplig praxis, framhåller Chris Roe. Konstruktiv kritik har också förbättrat och utvecklat forskningsmetoderna inom parapsykologi, men tyvärr kritiseras inte sällan forskningsresultaten utan att ha granskat metoden eller evidensen med kommentarer som att det ”inte är möjligt” och än idag att ”extraordinära anspråk kräver extraordinär bevisföring”.

CALLUM COOPER FORSKAR framför allt om så kallad direkt efter döden-kommunikation

Free • nr 1 | 20 | januari–februari • 2023
Text Katarina Johansson Foto Press Bild Farknot Architect, Lightspring (shutterstock.com)

med avlidna (direct ADC). Dewi W. Rees var bland de första som började forska inom området på 1970-talet och till skillnad från experiment i laboratorium handlar det om spontana upplevelser som undersöks med hjälp av enkäter och intervjuer med människor som exempelvis har känt närvaro, hört röster eller haft tydliga visioner av avlidna nära anhöriga. Tidigare forskning visar att omkring en tredjedel till hälften av anhöriga upplever någon form av kommunikation med en nära avliden anhörig.

I ETT ILLUSTRERANDE DIAGRAM visar Callum Cooper att dessa upplevelser vanligtvis förekommer den närmsta tiden efter dödsfallet.

– Anhöriga är i sorg och mest känsliga direkt efter dödsfallet men dessa upplevelser kan också inträffa långt senare. Det handlar alltså om något mer än att vara i kris och sorgeprocess. För de flesta är det en positiv upplevelse som kan ge tröst och hopp och ha terapeutisk verkan, i vissa fall kan det vara transformerande. Just nu pågår ett forskningsprojekt om ADC med omkring 2 000 deltagare (se www.adcrp.org).

PETER FENWICKS INTRESSE för nära dödenupplevelser (NDU) väcktes på 1970-talet efter att ha tagit del av pionjären Raymond Moodys studier inom området. Peter Fenwicks forskning om NDU grundar sig på bland annat över 2 000 brev från tittare efter ett tv-program om ”efter livet” (after life) på BBC på 1980-talet. NDU har också likheter med upplevelser i livets slutskede som Peter Fenwick fortsatta forskning framför allt handlar om. Tillsammans med internationella kollegor har olika steg vid upplevelser i livets slutskede kunnat kartläggas.

– Upp till två år före dödsfallet kan man i vaket tillstånd eller dröm få en förkänning om att man ska dö, men i de flesta fall inträffar upplevelserna inom två veckor före dödsfallet, berättar Peter Fenwick. Vanligtvis får då den döende i vaket tillstånd eller i dröm en vision av en nära avliden familjemedlem, ibland får anhöriga eller vårdgivare i rummet samma

upplevelse, och i sällsynta fall är det husdjur som möter den döende. I nästa steg går den döende in i ett transcendent tillstånd av ljus och kärlek. Här upplevs ofta andliga varelser och det beskrivs inte sällan som ett väntrum och försäkran före den slutliga övergången.

– DETTA ÄR VIKTIGA MÖTEN för att de ger hjälp i dödsprocessen och en känsla av lugn och frid. Det bästa skyddet mot ångest, rädsla och lidande vid dödstillfället är för övrigt att ha haft en NDU, andra mystiska erfarenheter samt meditation. Även om man inte har mediterat tidigare har det vid slutskedet visat sig ha effekt. Att vara nyfiken på ”efter livet” ger också en mycket smidigare övergång. Se med andra ord fram emot döden och var nyfiken! Döden är en andlig upplevelse för den döende även om anhöriga inte alltid upplever det så. Genom att släppa taget och låta den döende gå över kan man som anhörig underlätta processen.

PRECIS FÖRE DÖDSÖGONBLICKET kan den döende också plötslig bli klar (terminal lucidity) och känna igen de anhöriga, oavsett patologiska tillstånd eller minnesförlust som Alzheimers sjukdom, och en studie har just initierats för att undersöka detta närmare. Peter Fenwick anser avslutningsvis att det finns tidiga bevis som indikerar på att döden är ett icke lokalt fenomen. Han menar att egot upphör vid den slutliga övergången och att man upplever enhet och att vara ett med medvetandet (non dual consciousness). Peter Fenwick vill med andra ord förena vetenskaplig forskning med andlighet.

Free • nr 1 | 21 | januari–februari • 2023
Peter Fenwick Callum Cooper Chris Roe
”Se med andra ord fram emot döden och var nyfiken! Döden är en andlig upplevelse för den döende även om anhöriga inte alltid upplever det så.”

Genom att släppa taget och låta den döende gå över kan man som anhörig underlätta processen.

Begrepp för olika nära-, vid- och efter döden-upplevelser

Här listas olika begrepp som förekommer inom forskningen för olika nära-, vid- och efter döden-upplevelser samt en kort beskrivning:

Nära döden-upplevelse (Near-death experience, NDE/NDU) eller Recalled experiences of death (RED) är upplevelser som tolkas som ett besök till ”andra sidan” vid en nära döden-situation och som ofta leder till minskad dödsångest och andlig transformation.

Upplevelser i livets slutskede (End-of-life experiences, ELE) eller dödsbäddssyn är upplevelser som en döende person i vaket tillstånd av klarhet eller i drömmar kan erfara före den fysiska döden inträffar. Ofta berättar de döende att en avliden släkting eller vän väntar på att ta emot dem. I vissa fall har anhöriga eller vårdgivare samma uppenbarelse och ibland är det en inre känsla av kontakt. Kort efter upplevelsen känner den döende vanligtvis frid och lycka som underlättar den slutliga övergången.

Terminal klarhet (terminal lucidity) innebär en plötslig klarhet och ett igenkännande av omkringvarande nära anhöriga oavsett patologiska tillstånd eller minnesförlust som Alzheimers sjukdom. Inom 24 timmar efter detta infaller vanligtvis döden lugnt och stilla.

Parapsykologi

Parapsykologins (psychical research) huvudområden är extrasensorisk perception (ESP), såsom telepati, prekognition och klarsyn, psykokinesi (PK), det vill säga förmågan att påverka objekt med sinnet, makro-PK kan till exempel vara poltergeistfenomen och mikro-PK healing, samt ett fortsatt medvetande/ kommunikation efter döden som gemensamt brukar benämnas PSI. Traditionellt har metoden framför allt varit experimentella studier under kontrollerade former i laboratorium och i mindre utsträckning fältstudier i forskningsdeltagarnas egen miljö. På senare år genomförs i högre utsträckning studier som inkluderar psykologiska aspekter, meningsskapande och hälsa.

Delad dödsupplevelse (Shared death experience, SDE) innebär att en frisk person upplever kontakt med en döende person på dennes sista resa till ”andra sidan”, ibland utan att i förväg veta att personen i fråga är döende. Det finns likheter med nära dödenupplevelser, men i det här fallet är det en annan person som har upplevelsen. Ofta har upplevelsen en stark och bestående andlig transformerande inverkan.

Direkt efter döden-kommunikation med den avlidna (Direct after death communication with the deceased, direct ADC) Upplevelser av en svag till stark kontakt med en avliden nära anhörig perioden efter dödsfallet. Det kan vara allt från vaga känslor, dofter, röster eller mentala bilder till tydliga visioner i det fysiska rummet.

Kommunikation efter döden (After death communication, ADC) via medium som kan få information från avlidna personen som de inte kunde ha fått reda på genom andra källor.

Två typer av mediumskap – fysiskt och mentalt

Fysiska mediums information från avlidna personer innefattar materialisering av olika slag, ljud och förflyttning av föremål.

Mentala mediums information från avlidna personer innefattar tal, skrift eller beteende som tolkas. Detta är den vanligaste formen av mediumskap.

Plus mer

Några bluffmetoder som kontrolleras i studier

Barnum-uttalande – medium uttalar generella påståenden som i princip kan passa alla.

Cold reading – medium försöker få information genom att ställa ledande frågor till sittaren.

Hot reading – medium söker på förhand upp detaljer om en person men låtsas få det till sig.

Mer om forskarna, deras forskning och publikationer: Chris Roe: https://pure.northampton.ac.uk/en/persons/chris-roe Callum Cooper: www.callumecooper.com · www.adcrp.org

Peter Fenwick: www.researchgate.net/profile/Peter-Fenwick www.youtube.com/channel/UCveuJR3knHlJuLjz_XkC3vQ

Netflixserien ”Surviving Death: Berättelser från andra sidan” med bland annat Chris Roe.

Free • nr 1 | 22 | januari–februari • 2023

PEMA CHÖDRÖN:

Välkomna det ovälkomna

N är vi är mitt uppe i en stor kris med klimatet, pandemin och våldet i samhället, finns risken att vi förtvivlar, förlorar hoppet, eller vänder oss bort.

Då det känns som att hela världen står i brand, behövs optimismen mer än någonsin, menar Pema Chödrön i sin bok Välkomna det ovälkomna Hemligheten är paradoxalt nog att öppna sig inför det svåra som sker och välkomna det vi egentligen vill slippa. När vi gör det på Chödröns sätt och med övningarna i hennes bok, får vi kontakt med vår inre godhet, vishet och styrka.

Då kan vi leva helhjärtat även i en förkrossad värld.

OM PEMA CHÖDRÖN

Pema Chödrön kommer från usa, är buddhist och författare och har skrivit ett flertal böcker.

visdom • värme • vilja

Pris 195 kr

A Course of Love finns sedan nov 2021 på svenska! Ses av många som en efterföljare till En kurs i mirakler, 50 år efter.

www.danaforlag.se

Änglafrid fyller 1 år!

För att fira detta erbjuder jag 10% rabatt i webbutiken www.anglafrid.se (Gäller 1–14 februari) Rökelser ∙ Änglar ∙ Smycken ∙ Kristaller ∙ Döskallar Orakel & Tarotkort ∙ Drömfångare ∙ Eteriska oljor m.m. Erbjuder tjänster som: Andekontakt ∙ Husrensning ∙ Reikihealing Eterisk kristallhealing ∙ Angelic flush healing

Bokning och mer information: www.anglafrid.se ∙ kontakt@anglafrid.se ∙ 073- 042 21 02 anglafrid

LJUSBÄRARENS TAROT PÅ SVENSKA 399:-

De uttrycksfulla karaktärerna som lever och verkar i Ljusbärarens färgrika landskap berättar för oss om både mörka och ljusa aspekter av vår mänskliga natur och den rika palett av nyanser som vi bär inom oss.

Ljusbärarens tarot öppnar nya dörrar till vårt inre där vi har insikt om livets kärleksfulla helhet.

INNEHÅLLER: Kortlek med 78 kort och guidebok, 192 sidor

Ljusbärarens tarot, 9789189033948, 399:The Light Seer’s Tarot, 9781401958039, 249:-

www.enkursikarlek.org www.karlekens-vag.se www.tarotshop.se

BAZAREN Free • nr 1 | 23 | januari–februari • 2023
Författare Pema Chödrön Översättning Agneta Sellin Antal sidor 208
REMNELIUS
2022

Annika Heurlin

Reikikällan, Malmköping 073-652 46 92 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

I Angelic Reiki® arbetar du hand i hand med änglarna för att få en av de högsta formerna av healing till individer, grupper och planeten. Genom änglarnas vägledning och den helande konsten Angelic Reiki, kan vi positivt påverka energisystemet hos en individ eller grupp. Angelic Reiki har förmågan att överskrida tid och rum och hjälpa till att avsluta spår av det förflutna på cellulär nivå. Angelic Reiki är en behandling som fungerar även på distans och är godkänd av Skatteverket som rehabiliterande friskvård.

Vi utför behandlingar och anordnar kurser och/eller behandlingar i Angelic

Reiki:

Annelie Axelsson

Ax Inspirera, Norrköping 070-768 50 00 annelie@axinspirera.se www.axinspirera.se

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling

Reiki-kliniken, Göteborg 070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Anita Larsson

Själsenergi STHLM konsult AB, Tungelsta 073-688 09 55 anita@sjalsenergi.se

Anette Björsund

mirrorsOftime, Visby 073-634 97 14 ettena55@gmail.com www.mirrorsoftime.se

Linda Berggren Kärleksbutiken, Luleå inreljus.se@gmail.com www.inreljus.se

Liliann & Bengt-Arne Gustavsson Reikicentrum, Lidköping 070-130 44 24 info@reikicentrum.se www.reikicentrum.se

Helena Jirenfelt Göteborgs Reiki 073-089 07 33 reikigbg@gmail.com www.reikigbg-helena.se

Mia Byrge

Enjoy Life, Norrköping 073-941 03 43 info@enjoylife.se www.enjoylife.se

BEHANDLINGAR Free • nr 1 | 25 | januari–februari • 2023 Frekvensbehandling & Bioresonans Hitta din terapeut! När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon bioresonans och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott. I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter. www.frekvensbehandling.se/terapeuter INRE HARMONI Möjligheternas väg till ett friare liv Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com Ljusstjärna Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m. Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min) Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong. www.nillassalong.se Webbutik! Hudterapeut Nilla Grundkurs i Qigong LIVE Online – start 1 februari Reiki Healing på distans (Reiki är godkänt som friskvård) NYTT ÅR – NYA MÖJLIGHETER! Erbjudande till dig som önskar förändring: 10 sessioner 5 000 kr. Gäller till 28 februari. hej@solglimtenhealing.nu · 0763-14 13 12 www.solglimtenhealing.nu Lever du ditt liv till JA NEJ GRATTIS! PASSERA> Svaraärligt, villdudet? JA NEJ PASSERA> BRA,FRITT VAL GRATTIS! Pssssttestatex

Healing ❂ Zonterapi ❂ Tarot Helens tusenmilaservice

Ta hand om dig och din kropp. Låt kropp och själ få en service. Med djupgående healing och energi hittar vi obalanser och trauman

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap!

Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård. Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

distans.

BEHANDLINGAR Free • nr 1 | 26 | januari–februari • 2023 Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst,
dig. Mia
29 06 miaharaldsdotter@gmail.com www.haraldsdottersskafferi.se haraldsdottersskafferi www.newbeginningswithlimor.com · +46 (0)70-091 53 53 Känner du att du vill ha en förändring? Ger du allt men får ingenting tillbaka? Är du i en toxisk relation/jobb? Är du utmattad, sjuk och vill må bättre? Med olika verktyg/metoder kan jag hjälpa dig! · Quantum Healing · Access Bars · Theta Healing · Vägledning med kort · The Magnet – Borttagning av undermedvetna blockeringar Med mera Välkommen på distans eller i Täby new_beginnings_with_limorNew Beginnings With Limor ”It’s time for you to choose YOU!” New beginnings WITH LIMOR
intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan. Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass. Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar
Haraldsdotter · 070-219
Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker
www.kosmiskkunskap.se
Solkarina Marina Thorzelius Ulrika Ekman Margareta Åstrand Svenson Lena Boström Marie Melin Katarina Gustafsson Karin Holm Kristina Lennartsson Eva Linda Hanna Sjögren
som hindrar och hämmar dig. Healingen ger dig möjlighet att förstå, att utvecklas och att vara i ditt bästa jag. Förstå ditt liv och dina val. Harmoni & Healing kan erbjuda dig healing enligt Quantum Touch, Zonterapi i handen (su jok), dröm- och traumaterapi, tarotläsning. Välkommen till Västmannagatan 88, Stockholm, eller på
Livskunskap ❂ Personlig utveckling www.harmonihealing.se Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE ∙ SHAMANSK HEALING Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se
BEHANDLINGAR Free • nr 1 Hitta din Terapeut Guiden för alternativa behandlingar i Sverige Behöver du hjälp? Hitta din Utbildning Sök på symtom och besvär Hitta allt på samma plats! www.7999.se Terapeuter | Behandlingar | Utbildningar 7999.se Ekologisk hudvård – När den är som bäst En lugn oas mitt i Kvillebäcken Liselottes hud & kroppsvård · Holistiska ansiktsbehandlingar · Tibetansk Facelift, ansiktsmassage · Försäljning av produkter och presentkort liselotteshudvard www.liselottes.se Professionella ansiktsbehandlingar sedan 1999! Fryxellsgatan 15A, Göteborg liselotte@liselottes.se 0736-56 29 53 Glöm inte bort dig själv och ditt välmående!

Konsten att inte tappa modet

När världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Pema Chödrön är buddhist och författare från USA, och hennes budskap i boken ”Välkomna det ovälkomna” är att vi inte ska tappa hoppet utan lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla. Hemligheten är paradoxalt nog att öppna sig inför det svåra vi ser omkring oss. Om vi gör det på Pema Chödröns sätt får vi kontakt med vår inre vishet och styrka. Då får vi nycklar till välbefinnande för både oss själva och andra – och vi kan leva helhjärtat även i en förkrossad värld.

Vi lever i utmanande tider. En pandemi har svept runt jorden, krig härjar i vår närhet och rapporter om jordens uppvärmning kommer i en strid ström. Det finns många utmaningar som skapar oro, lidande och motsättningar människor emellan, både i Sverige och i världen.

Inte sällan blir nyhetsinslagen övermäktiga för oss. Vi tar in dem med huvudet, men inte med våra hjärtan – det blir alltför plågsamt. Så hur kan vi beskåda det som sker i världen och i våra liv utan att slås till marken av oro och förtvivlan? Hur behåller vi hoppet när våra hjärtan är på väg att brista? Och finns det något vi själva bidra med som gör att världen rör sig i en bättre riktning, både i det stora och det lilla?

PEMA CHÖDRÖN BERÄTTAR i boken ”Välkomna det ovälkomna” om Trungpa Rinpoche, hennes lärare. När han var åtta år gammal stod han en gång på taket till ett kloster i Tibet. På långt håll såg han en grupp pojkar kasta sten på en liten valp. Trots att det var ganska långt bort kunde han se hundens skräck och höra pojkarnas skratt. Själv kunde han ingenting göra, han bara stod där på taket med sitt hjärta krossat, i djupt medlidande med valpens fasa ända tills pojkarna hade plågat livet ur den.

Smärtsamma minnen vill vi helst inte

väcka till liv. Pema Chödrön berättar att Trungpa Rinpoche tvärtom ofta erinrade sig just den här händelsen, och att den drev honom att använda sitt liv på bästa sätt. Hans berättelse rymmer djup visdom, menar hon, och med sitt exempel visar han hur vi kan lindra både vår egen nöd och lidandet i världen. Men hur hänger det ihop?

BUDDHA LÄRDE UT att vi alla i vår kärna är goda och kärleksfulla, skriver Pema Chödrön. Denna grundläggande godhet gör att vår naturliga impuls är att finnas till för andra, särskilt för dem som står oss närmast. I dessa tider är många av oss också starkt medvetna om att vår planet och våra medmänniskor också behöver vår omsorg och vårt kloka handlande. Men när allt vi ser och hör omkring oss blir för stort och svårt stänger vi ändå av. Vi är rädda att tappa fotfästet och förlora oss i förtvivlan och oro, så vi lägger ett lock över vår instinktiva godhet och hjälpsamhet trots att vi egentligen inte vill det.

Pema Chödrön beskriver det här som ett slags förvirring inombords – och att vi behöver få syn på den för att i nästa steg åta oss att bli den vi innerst inne är. Det är inte enkelt och det kräver mod. Men belöningen är stor om vi tar oss dit, skriver hon. Inte bara genom att vi blir till hjälp för andra, utan också för att vår egen tillvaro blir så mycket rikare. Vi kan leva vårt liv fullt ut,

med en trygg kontakt med allt som rör sig i vårt inre. Och med modet att handla på det sätt som vi innerst inne vet behövs.

VÄGEN VI BEHÖVER GÅ för att komma på rätt spår är paradoxal. Trungpa Rinpoches uppmaning var: ”Börja med ett förkrossat hjärta!” Att skydda oss från smärta – vår egen och andras – leder oss fel, menade han. Att försöka bli kvitt lidandet och finna lycka är visserligen också en del av människans natur, men vi behöver gå emot den spontana impulsen att sky allt det svåra. När allt vi har för ögonen är bekvämlighet och en tillvaro utan obehag distanserar vi oss från livets realiteter och från andra människor. Vi flyr från vår sårbarhet och kan inte uppleva livet fullt ut. ”Att lägga så mycket kraft på att skydda våra hjärtan från smärta skadar oss om och om igen”, skriver Pema Chödrön. Vi stänger in oss i ett nät av rädsla.

ATT GÅ EMOT VÅR impuls att undvika obehag kan inte göras i för stora tuggor, i stället måste vi gradvis öka vår förmåga att vara närvarande i vår egen smärta och i världens lidande, betonar Pema Chödrön. Men vi kommer också att bli överraskade över hur vårt mod växer i takt med att vi tränar. Kanske är vi plötsligt beredda att lyssna till vår älskade och hennes eller hans sorg över att vi stängt till om oss? Kanske tillbringar vi en stund med en närstående som drabbats

Free • nr 1 | 28 | januari–februari • 2023
Text Peter Fowelin Bild pixabay.com Foto Susan Lirakis

PEMA CHÖDRÖN är författare och buddhist från USA. Hon föddes 1936 i New York City som Deirdre Blomfield-Brown. Hon mötte sin läromästare Chögyam Trungpa Rinpoche 1972 och studerade för honom från 1974 till hans död 1987. 1981 blev Pema Chödrön fullvärdig medlem i den kinesiska grenen av buddhismen. Under lång tid har hon varit lärare och ledare på Gampo Abbey i Nova Scotia, det första tibetanska klostret i Nordamerika för västerlänningar. Pema Chödrön har skrivit ett flertal böcker.

av sjukdom, med vårt lugn och vår värme som enda bidrag? Kanske ler vi vänligt mot kvinnan som sitter med sin mugg utanför Ica. Eller så låter vi tårarna stilla rinna utför kinden när en bonde i Pakistan berättar att hela hans familjs liv och försörjning spolats bort i en översvämning.

Det som sker är att vi plötsligt märker hur nära vi törs vara med den som har det svårt; att det i grund och botten inte är någon skillnad mellan andra och oss själva. Vi törs känna med dem utan att gå under, tappa bort oss själva eller stänga av våra känslor. Tvärtom gör våra tårar och kontakten med vår sårbarhet att kroppen mjuknar och hjärtat blir varmare. Modet att fortsätta på den inslagna vägen kan då öka och ”vi åtar oss att övervinna allt som skymmer vår inneboende vishet och vår medkänsla, allt som stänger oss ute från vår naturliga förmåga att känna med och vara till gagn för andra”, skriver Pema Chödrön. Vi märker att vi har fått kontakt med vårt hjärta och att vi står ut med att det kan vara förkrossat. Vi upptäcker att det är oändligt starkt och villigt att hjälpa andra.

PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT försöker de flesta av oss göra gott i världen. ”Vi är intensivt medvetna om att andra behöver oss och att vårt samhälle och hela planeten behöver oss, särskilt nu”, skriver Pema Chödrön. Samtidigt pratar vi ofta om problemen i världen

på ett sätt som späder på problemen och gör att vårt hjärta hårdnar, menar hon. Vi har en tendens att dela upp människor, saker och idéer i skarpt kontrasterande kategorier. Medvetet eller omedvetet går vi omkring och bär på begrepp som ”vi” och ”dom”, ”rätt” och ”fel”, ”värdig” och ”ovärdig” – och andra tankemönster där vi polariserar och framkallar motsättningar.

Aldrig är vi riktigt nöjda med saker och ting som de är, med andra som de är och heller inte med oss själva. Utan att vi riktigt märker hur det går till blir vi upprörda inombords, mot andra och mot världen omkring oss. Det kan leda till ovänlighet, missämja och argsinta ord eller handlingar. Inte minst när vi drar på oss polariseringens pansar hårdnar vårt hjärta, och i dessa tider är den tendensen särskilt skadlig för våra samhällen, menar Pema Chödrön och betonar att vi alla har ett ansvar för att inte bidra till det.

ORSAKEN TILL ATT vi agerar på ett sätt som skadar oss och får oss att tappa modet är i grund och botten att vi fastnar i svåra känslor. Vi är rasande på världsledares eller företagsledares oförmåga att ta ansvar för situationen i världen – eller så upprörs vi över åsikterna hos en familjemedlem, vän eller kollega. I känslostormarna förlorar vi förmågan att kommunicera på ett sätt som fungerar. Vi tappar bort den enda sak som ligger inom räckhåll: att uppmuntra och lyfta oss

själva och dem vi möter. Vi tappar kontakten med vår grundläggande värme och godhet.

PEMA CHÖDRÖNS BUDDHISTISKA metoder sträcker sig från enkla saker som vi alla klarar till meditationsmetoder som kräver en hel del träning. Att låta sig inspireras av goda exempel kan hjälpa oss på vägen. Pema Chödrön är nära vän med Jarvis Masters, som har suttit i dödscell sedan 1990 för ett brott han troligen inte begått. Många av hans vänner och cellgrannar har mördat någon. Ändå säger han: ”Jag har aldrig träffat någon där jag inte sett en grundläggande godhet. När man verkligen talar med de här killarna stöter man på så mycket sorg och förtvivlan och tragisk familjehistoria. Man börjar betrakta människors känslighet i termer av grundläggande godhet.”

Det hände en gång att Jarvis Masters befann sig på fängelsets rastgård då en vakt började håna och hetsa honom att ge igen. Men Jarvis svalde inte betet. Efteråt frågade en av hans vänner: ”Hur kan du vara så lugn?” Och han svarade: ”Jag har fått brev från barn till några vakter som berättar att när papporna har haft en tuff dag här tar de ut det på familjen när de kommer hem. Jag ville inte att den här mannen skulle gå hem och ge sina barn stryk.” Jarvis tillät sig att vara sårbar inför någon som hade makt över honom, eftersom han visste vad konsekvenserna kunde bli för vaktens familj. ▲

Free • nr 1 | 29 | januari–februari • 2023

DET ÄR INTE LÄTT att hålla obruten kontakt med vårt hjärta, vår sårbarhet och medkänsla. Men när vi lyckas med det i svåra situationer växer vi inombords – och effekten på den vi möter kan bli kraftfull. Det kan tyckas som en droppe i havet i allt mörker omkring oss. Men varje gång vi gör på det sättet, om det så är i ett fysiskt möte eller när vi möts på sociala medier, ger vi näring åt godhetens frö inom oss alla. Och kanske, kanske gör den personen i sin tur så i nästa möte med någon annan – och effekten av vår handling får chansen sprida sig i all oändlighet.

”Som alla kan se finns det så mycket våld, polarisering, miljöförstöring och lidande överallt i världen. Och det verkar som om

vi håller på att tappa kontrollen”, skriver Pema Chödrön. ”På detta sakernas tillstånd kan vi reagera med rädsla, aggressivitet och egennytta; eller vi kan reagera utifrån en tillit till vårt vidsträckta, öppna, i grunden goda sinne […]. Vårt sätt att reagera kommer att avgöra åt vilket håll världen rör sig. Som världsmedborgare har vi alla ansvar för att få utvecklingen att gå mot vishet, omsorg och medkänsla.”

Pema Chödrön lär oss att om vi ska ändra samhällets riktning är det en god startpunkt att börja med oss själva. Då ser vi att förändring är möjlig och vi behöver inte tappa modet. Om andra följer samma väg kan kraften i förändringen bli stor.

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Välkomna det ovälkomna”, i samarbete med Dana Förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer

www.pemachodronfoundation.org www.danaforlag.se

Några böcker av Pema Chödrön: ”Välkomna det ovälkomna” (Dana Förlag, 2020). ”När allt rasar samman” (Larson Förlag, 2020). ”Konsten att meditera” (Livsenergi, 2019). ”Bryt vanans makt” (Dana Förlag, 2016).

Ur boken

När vi andas in och öppnar oss för våra egna och andras oönskade känslor – när vi välkomnar det ovälkomna – upptäcker vi ett större utrymme i vårt hjärta och vårt sinne. Vi blir lättade över att inte längre behöva slå tillbaka varje obehaglig situation som uppstår. När vi andas ut kan vi sända detta utrymme och denna lättnad till andra som på samma sätt kämpar med sina känslor. […] Vi kan låta vår grundläggande godhet stråla ut från hela kroppen och sända den till fler och fler – till alla länder, kontinenter och världar – tills den genomsyrar hela rymden.

Övning

Perspektiv på vårt inre: Ta kontakt – förstärk – släpp

Pema Chödrön berättar att den här metoden varit till stor hjälp för henne själv, särskilt när hon kört fast och känslorna känts mycket verkliga, fasta och allvarliga. ”När en oönskad känsla dyker upp är steg nummer ett att uppleva den så helt och fullt man kan i det innevarande ögonblicket. Med andra ord, håll den nakna sårbarheten i hjärtat. Andas med den, låt den beröra dig, bebo dig – öppna dig för den så mycket du bara kan just då. Förstärk sedan känslan, gör den ännu mer intensiv. Och gör detta med hjälp av det som fungerar för dig – vad som helst som gör känslan starkare och mer koncentrerad. Fortsätt tills den blir så tung att du skulle kunna hålla den i handen, och då ska du ta tag i den. Och släpp den sedan. Låt den flyta iväg vart den vill, som en ballong, vart som helst ut i den stora tomma rymden. Låt den flyta ut i universum och upplösas i allt mindre partiklar, ofattbart små och avslägsna.”

Free • nr 1 | 30 | januari–februari • 2023
Orsaken till att vi agerar på ett sätt som skadar oss och får oss att tappa modet är i grund och botten att vi fastnar i svåra känslor.

Danilda berörande texter som tar dig bakom heliga essens. Med sina texter medvetet ansvar till att det utbildad kock, men sadlade jobbade under många år terapeutiskt upplevelse är att ofta enkla, blandas och kommer upp mellan henne och klient. detta utrymme ska skapas boken du håller Precis som i, tror hon att livets värde och visar sig först katastrofläge. gånger kastat sig ut det okända har rest mycket och bott längre länder, bland annat Turkiet där inspirationen till det här hennes tolfte bok.

Existentiell litteratur för hjärtats tidevarv!

Andliga böcker skingrar oro, skapar tillit, berikar, ger inspiration och tänder längtans låga av livskraft.

Tarotkometen

En helt ny Tarotbok med universums egen kunskap i förgylld form.

Följ naturlagarna tillbaka till ursprunget, och lär dig tolka dina kort.

Vi förverkligar dina författardrömmar!

Där duvorna sover Camilla Danilda Där duvorna sover Camilla Danilda
AKTUELLA TITLAR Yvonne
KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 1 | 32 | januari–februari • 2023 www.dininrekraft.se dininrekraftarvika dininrekraft Ny adress för webbshopen! Din inre krafts webbshop har fått ny adress: www.systerskapet.se Annelie Bergfjord – en av grundarna till Systerskapet Magi · Healing · Shamanism Spådom · Träffar · Kurser Följ oss för att se kommande evenemang systerskapet_arvika www.aromaterapiskolan.se aromaterapiskolan Skapa dina egna naturliga hudvårdsprodukter Ny utbildning på Rasbo kursgård utanför Uppsala Start 15 september 2023 ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET info@inspiraktiva.se www.inspiraktiva.se Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström Vill du bli ANDNINGSPEDAGOG? Kontakta oss för information och prospekt! Workshops i småland! Klangskålshealing grundkurs 4-5 feb Lymfatisk yogainstruktör Nytt År – NyamedMöjligheter Ayurveda Genuint, äkta och från hjärtat Body · Mind · Spirit www.vagayoga.nu Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Värmdö. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken. Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Malmavägen 207 139 60 Värmdö 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se 1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 29 april–3 maj 2023 samt september 2023 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier • Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m. Man läker genom bilder

Center – Föreläsningar & utbildningar

I mer än 20 år har jag haft förmånen att få följa flera tusen människor på deras andliga resa – när de utvecklar och fördjupar sina healing- och intuitiva förmågor. Jag skapar en trygg plats med likasinnade där din andliga utveckling stöds med teori, filosofi och praktiska övningar. Jag har också samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa och coacha HSP personer i boken ”Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”.

Insikter och bättre förståelse. ”Boken var precis vad jag behövde. Sedan länge har jag insett att jag är högsensitiv men inte hittat några bra verktyg för att hantera det. Boken gav mig precis de verktyg och insikter som jag behövde för min fortsatta resa framåt. Jag använder den och kan även rekommendera den till andra som är högsensitiva.” – Anna W.

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 1 | 33 | januari–februari • 2023 Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur. Andlig Universell Healing Grundkurs 27–29 januari Andligt skapande tillsammans med andevärlden Alla kan 10–12 februari Medium helgkurs, mixad grupp Grund, Medel 17–19 februari · Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48 Själ & energikortlek 330 kr Utbilda dig till Holistisk energiterapeut! Vår Holistiska energiterapeututbildning
Anmälan
MariaTherese
utanför Uppsala. Kurser och utbildningar inom: • Spiritualistiskt mediumskap • Andlig healing • Transmediumskap • Transhealing • Personlig och andlig utveckling • Tarot • Djurkommunikation • Shamansk healing o s v www.mithera.se • info@mithera.se Mithera Development Spiritualistiska Center Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling
bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.
och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se
Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km
Spirituellt
Spirituelltcenter helenspirituelltcenter Healing · Intuition · Mediumskap · Högkänslighet Köp boken på hemsidan! www.ulrikanystrom.se www.ulrikanystrom.se Läkning, Drivkraft & Läkning, Drivkraft & Självförverkligande Självförverkligande MagiskQa Kurser Q.Healing - Quick Qodes of MagiQ QI Q.Flow - Selfhealing Bodywork Privata sessioner Falun+online Workshops Falun+Stockholm Kortlekar & Soulhealing ART ulrikanystrom.cosmiqa FÖLJ MED I MITT FÖLJ MED MITT FLOW FLOW
Helen Olausson · www.spirituelltcenter.se

MariaTherese Bohman-Agerhill

”Spiritualismen förändrade mitt liv”

Vi kan få en ny och bättre syn på hur vi lever våra liv genom att titta på de sju spiritualistiska principerna. Spiritualismen har inga dogmer eller lagar som man måste leva efter utan snarare riktlinjer och vägledning. Man uppmuntrar individer att tänka själva och bilda sina egna uppfattningar. För mig har livet förändrats sedan jag blev spiritualist och började leva i enlighet med de sju spiritualistiska principerna. Det har gjort mig till en bättre människa och jag anser även att jag har fått ett bättre liv – ett mer tillfredsställt och lyckligare liv.

Free • nr 1 | 34 | januari–februari • 2023
Text MariaTherese Bohman-Agerhill Foto Privat Bild Wirestock Creators, Cristina Conti (shutterstock.com)

Spiritualismen är både en religion, en vetenskap och en filosofi. Spiritualister arbetar enligt de sju spiritualistiska principerna som år 1871 mottogs genom mediet Emma Hardinge Britten från England. Det är principer och inga lagar. Spiritualismen har inga dogmer som måste följas. Vi anser att alla religionsformer talar om samma sak, det finns ingen som är den rätta religionen, då sätter man ögonbindel för sitt vetande.

Vi kallar spiritualismen för en religion eftersom första principen handlar om att vi alla härstammar från samma källa som vi kan kalla Gud (eller något annat). Det är en vetenskap eftersom vi enligt tredje principen vill bevisa själens överlevnad. Det är även en vetenskap enligt fjärde principen eftersom det är bevisat att materia/energi inte kan förstöras utan den ändrar form. Anden är energi och därmed oförstörbar.

ALLA STORA RELIGIONER tror på själens överlevnad men det är endast spiritualismen som visar att det är sant. Det är även en filosofi i och med våra sju principer där huvudfokus ligger på princip fem som handlar om personligt ansvar. Vi har alla vår fria vilja och möjligheten att skilja på rätt och fel, därför är vi ensamt ansvariga för alla våra tankar och handlingar. Dessutom är vi våra egna domare här och nu och vi kommer att få kompensation och vedergällning i enlighet med den sjätte principen.

Man uppmuntrar individer att tänka själva och bilda sina egna uppfattningar. Det är fri tolkning hur man uppfattar principerna.

MITT LIV HAR förändrats sedan jag blev spiritualist och började leva i enlighet med de sju spiritualistiska principerna. Jag påstår inte att jag alltid lyckas

med det men jag har de sju principerna i min tanke dagligen. Det har gjort mig till en bättre människa och jag anser även att jag har fått ett bättre liv, ett mer tillfredsställt och lyckligare liv.

Som spiritualist har jag förstått att Gud inte är en dömande Gud utan en uppmuntrande och kärleksfull Gud. Vi är Guds barn och om man har ett barn uppmuntrar och stöder man det på ett kärleksfullt sätt. Vi säger inte åt dem att de inte duger och aldrig kommer att lyckas. Nej, vi låter barnen göra misstag och hjälper dem att växa.

Jag har också förstått att Gud inte har några favoriter. Gud har inte ”valt ut” någon speciell till att få olika gåvor. Vi alla har fått samma gåvor och det är upp till oss vad vi väljer att utveckla och lägga tid och energi på.

VI ÄR ALLA SYSKON och vi alla har lika värde oavsett religion, hudfärg, kön, sexualitet och så vidare. Det har jag alltid tyckt.

Jag har förstått att syskon argumenterar ibland eftersom vi har olika åsikter. Det är naturligt. Om vi förstår varandras olikheter och accepterar dem så kan vi leva i fred med varandra. Det jag har retat mig på hos andra förut har jag mer accepterat och kommit till ett lugn i mig själv att det är okej. Jag lägger mindre energi på att ha åsikter om andra människor.

Jag har förstått att våra nära och kära på andra sidan är intresserade av hur vi lever våra liv och älskar oss, precis som de gjorde när de levde. De är inte bara här för att ge oss råd om hur vi ska göra i framtiden och hur vi ska leva våra liv. Genom mediumskap ska vi titta på innehållet i beviset.

Ibland förväntar sig folk att andevärlden ska förutsäga deras framtid och berätta hur de ska leva sina liv, men det är inte ”gemenskap”. Mediumskap handlar om att bevisa att våra nära och

kära bryr sig om oss och fortfarande finns med och stöttar oss.

Genom mitt arbete som spiritualistiskt medium vet jag att jag förmedlat mycket tröst och helande till sörjande då de förstått att deras nära och kära fortfarande finns med dem och älskar dem. Det är min passion att sprida detta helande till mina kunder.

Änglarnas ministerium handlar om att de vill hjälpa och tjäna människors behov. Det inkluderar även healing från andevärlden. Det handlar även om oss människor. Under tider av kris kan vi människor bli till änglar ibland. Vi kan plötsligt ge hjälp till dem i nöd utan att bli tillfrågade. Kristider kan ta fram det bästa i människan.

JAG VET ATT SJÄLEN existerar innan vi föds och efter vår fysiska död. Sedan jag blev spiritualist har jag fått mer kunskap och insikt om det så jag är inte längre rädd för döden. Jag vet att det kommer att bli fantastiskt bra när jag går in i nästa dimension. Men visst har jag rädsla för tidpunkten precis innan dödsögonblicket, om det innebär ett fysiskt lidande.

Det är en fantastisk insikt att vi reser genom livet och lär oss av alla våra upplevelser. Vi får kunskap och växer som människor. Döden innebär inte att den kunskapen försvinner, vi är samma person, utan en fysisk kropp. Vi går bara in i en annan miljö.

FJÄRDE PRINCIPEN handlar om den mänskliga själens fortsatta existens. Men betyder det att vi levt tidigare liv? Hänvisar denna princip till reinkarnation? Nej, det finns inga obestridliga fakta som kan bekräfta eller förneka det. Det är upp till var och en att bestämma vad man vill tro på. Personligen tror jag på reinkar-

MARIATHERESE BOHMAN-AGERHILL

MariaTherese har arbetat som medium sedan 2004 och hållit kurser och utbildningar i ämnet sedan 2008. Främst är hon utbildad inom Spiritualist’s Nation Union (SNU) samt på Arthur Findlay College i England. Hon driver Mithera Development Spiritualistiska Center utanför Uppsala tillsammans med sin man Ulf Bohman.

Free • nr 1 | 35 | januari–februari • 2023
Om vi förstår varandras olikheter och accepterar dem så kan vi leva i fred med varandra.

nation eftersom jag har vissa minnen från tidigare liv, men det är inte alla spiritualister som gör det.

Personligt ansvar är min favoritprincip och den innebär att vi måste ta ansvar för våra handlingar vi utför under livets resa därför att alla handlingar är en gåva till vår omgivning och omgivningens handlingar är en gåva till oss. Det är alltså ett ansvar att både ge och ta emot

varje gåva. Här spelar vår avsikt en avgörande roll. Om jag ger en gåva till en annan med kärlek men mottagaren inte accepterar den, så är det inte mitt ansvar utan mottagarens ansvar. Ibland blir människor besvikna eller sårade av helt fel anledning.

I MIN RELATION till andra människor tänker jag ofta på att det är vår intention som räknas. Jag reagerar inte automatiskt på

andra människors uttalanden eller handlingar. Jag vet att jag inte har någon aning om varför de uttalade sig eller handlade på ett visst sätt. Det måste finnas ett gott syfte bakom. Jag tror på det vackra och goda i människan. Alla kan vi vara klumpiga ibland. Personligt ansvar handlar om att inse att alla handlingar leder till ringar på vattnet helt enkelt. De händer med detsamma även om reaktionen inte sker omedel-

De 7 spiritualistiska principerna

bart. Till skillnad från kristendomen så tror vi inte att Jesus kan rädda oss från våra synder. Vi får ta personligt ansvar enligt naturlagarna som innebär att som vi sår får vi skörda.

Även om kompensationen för en god gärning inte kommer i det fysiska livet så kommer den med säkerhet i nästa dimension – i andevärlden, eftersom vi har evig möjlighet till utveckling enligt princip nummer sex. Vi kom hit

Det spiritualistiska medium vill vi sprida är kunskapen om att livet fortsätter för evigt. Vi menar att övriga religioner baseras på andras upplevelser medan andlighet baseras på egna upplevelser.

1. Vi härstammar från samma källa

Genom en naturstudie, det vill säga genom att försöka förstå lagar av orsak och verkan, som styr allt som händer omkring oss, känner vi igen att det finns en kreativ kraft i universum. Denna kraft eller energi skapade inte bara hela universum utan livet i sina många former och fortsätter att skapa även idag.

2. Syskonskap mellan alla människor

Eftersom vi alla kommer från samma universella livskälla är vi i själva verket en stor familj. Det betyder att hela mänskligheten är en del av ett broderskap. Ett broderskap är ett samhälle för ömsesidigt stöd och komfort. Vi är alla medlemmar av samma gudomliga familj. Därför är vi alla lika mycket värda oavsett religion, hudfärg, landstillhörighet, kön eller sexualitet.

Vi måste förstå behoven hos andra individer för att kunna hjälpa dem. När vi lär oss att ge, måste vi också lära oss att ta emot för att få den nödvändiga balansen i våra liv.

till nästa dimension, även kallad andevärlden. I andevärlden har vi en andekropp som är en kopia av vår jordiska kropp men i en mycket finare form. Vi är samma individer på alla sätt, med samma personlighet och egenskaper. Vi förändras bara genom resultat av våra egna ansträngningar.

5. Personligt ansvar Spiritualismen anser att det finns inga, förutom vi själva, som är ansvariga för våra liv, våra val och handlingar. Ingen annan kan ta på sig ansvaret för våra synder eller skulder. Ansvaret för felaktiga tankar och gärningar ligger hos den enskilda individen. Detta skiljer oss också från kristen religion, eftersom vi inte tror att vi kommer att bli ”räddade” av Jesus.

3.

Andlig gemenskap, Guidad ledning och Änglaministeriet

Många spiritualister anser att denna princip är huvudprincipen. Alla religioner tror på livet efter döden, men endast spiritualismen visar att det är sant genom att visa att vi medium kommunicerar med andevärlden. Var och en av oss har andliga vägledare och skyddsandar som hjälper oss.

4. Den mänskliga själens fortsatta existens

Det är vetenskapligt bevisat att materia/energi inte kan förstöras, utan det ändrar form. Anden är energi och därför oförstörbar. Då döden inträffar av våra fysiska kroppar, går själen över

6. Återverkan av våra handlingar Som med alla andra principer följer den naturlagar. Den här handlar om lagen om orsak och verkan. Man kan inte vara grym mot andra och förvänta sig kärlek och popularitet i gengäld. Det är våra dagliga gärningar och våra motiv till att göra dem som räknas. Om princip nr 5 på ett vis hänvisar till ”behandla andra så som du själv skulle vilja bli behandlad” så hänvisar princip nr 6 till ”du kommer att bli behandlad som du behandlar andra”, ”som du sår får du skörda” och ”som du bäddar får du ligga”. Det du ger ut får du tillbaka.

7. Vägen för utveckling är öppen för alla

Vi tror på evigt liv och att evig utveckling är öppen för alla. I alla människors själar finns kraften till utveckling i visdom och kärlek. Alla som vill gå vägen som leder till andlig visdom och förståelse kan göra det.

(Källa: Mithera Development Spiritualistiska Center)

Free • nr 1 | 36 | januari–februari • 2023
När vi lär oss att ge, måste vi också lära oss att ta emot för att få den nödvändiga balansen i våra liv.
KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 1 | 38 | januari–februari • 2023 KatharinaArnesen.com Ny bok ute nu! Zoom meditation 11/1, 8/2, 8/3 MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS ALTERNATIV ALPHA – META1.3 MINDSET BOK! WWW.LIVELIFESTORE.SE DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelf Maria Nylow MARIA NYLOW Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn Konsultationer & events online · Kurser & retreats Maria Mattsson / Lärare Samtal om Universell Vit Tids Healing 16 januari Ett tillfälle att höra mer och prova på Marias Distanshealing, inför kurserna som startar under våren. Kostnadsfritt & Online! Varmt välkommen till M&M Healing. Läs om Vårens program med Healingkurser, Konsultationer och Distanshealing. Universell Vit Tids Healing Kurser i Stockholm 10-12 mars 21-23 april 1-3 maj 5-7 juni Läs vidare och boka in dig på: www.mmhealing.se En Unik Healing!

fri kraft

En för alla, alla för en!

Vi är många som delar en gemensam önskan om ett jämlikt broderskap och systerskap, att stå enade mot det mörka och i stället skapa en vacker värld befriad från krig, svält och utarmning. En värld där det andliga ljuset får lysa upp och där kärleken får råda. Vi längtar efter ettheten – Oneness. Vi tänker att då, om det skulle ske, så skulle vi må så mycket bättre. Men till dess så kommer vi uppleva känslan av motsatsen och en grundkänsla av brist. Men tänk om det faktiskt är så, att den världen som vi upplever med våra fem sinnen faktiskt bara är ett skådespel? Och vars slut då redan måste vara skrivet? För en del kan detta vara ett oerhört provocerande påstående. Det kan till och med uppfattas som att den som påstår det är galen.

SÅ VAD SÄGER då mystikerna? Vad säger Lao Tzu och taoismen? Vad säger Jesus i En Kurs i Mirakler eller inom kristendomen? Eller för den delen Profeten inom Islam? Du hittar samma svar i kärnan, inom mysticismen inom alla religioner och filosofier. Du hittar också svaret i filmer som The Matrix. Så vad är svaret då? Den fysiska världen existerar bara som fenomen i våra sinnen. Den är inte verklig. Vi tror att den är verklig för att vi upplever den med våra sinnen. Men våra fem sinnen tillhör bara kroppen och de kan inte uppleva den verkliga världen – den metafysiska.

Om jag sammanfattar vad alla religioner uttrycker i saken så säger de så här: Du tittar men ser inte. Du hör men du lyssnar inte. Du känner men du upplever inte. Du luktar men missar dofterna. Du äter men smakar inte.

Våra sinnen gör att vi upplever oss vara människor och som sådana är vi separerade från varandra. Dualism innebär att det finns motsatser eller komplement – yin och yang, ont och gott, mörkt och ljust och så vidare. Så vi tror att vi lever i en värld av separation där livet lätt blir en kamp och det finns många sanningar som ska krigas för. Men det hela är bara ett skådespel och där slutet redan är skrivet. Här kommer en spoiler: Allt slutar väl!

DR WAYNE DYER uttryckte det: ”Den dag du dör så kommer du att upptäcka vilken fantastisk vacker varelse du egentligen är. Men varför vänta till dess?” Genom att göra som många före oss gjort, även mystiker som Jesus, Buddha, Rumi m fl, så kan vi komma åt sanningen i oss. Sanningen som inte kan läras ut, men kännas igen: Du är hel, komplett och evig. Du kan inte födas eller dö, det är bara egots sätt att hålla dig i mörkret. Det som är du är detsamma som är jag. Och det vi kallar för ”alla andra” är också ett. Du är vattendroppen som piskats upp av en våg, men varje essens i droppen är hela havet.

ÄLSKA DIN FIENDE. Inte för det hen gör eller säger. Utan för att den hen ÄR i sanning –detsamma som du är. Verklig Oneness kan bara komma inifrån själens domäner och då bleknar den fysiska världens all dramatik. Jag säger inte att den fysiska världen är meningslös, jag säger att den verkliga världen, som ligger bortom denna värld, kan upplevas även så länge vi är här. Bortom betyder inte geografiskt, det handlar inte om tid och rum. Det handlar om att se igenom denna värld av dualism för att kunna uppleva Oneness.

När vi börjar anamma och leva efter den sanningen så sänder vi också ut den energin. Vill vi ha fred i världen, så får vi börja med att skapa fred i vårt land. Och vill vi ha fred i vårt land så får vi börja med att skapa fred där vi bor. Och vill vi ha fred där vi bor så får vi börja med att skapa fred i vår familj. Och vill vi skapa fred i vår familj så får vi börja med att skapa fred i oss själva.

SÅ HUR SKAPAR VI FRED i oss själva? Vi slutar döma andra för deras handlingar. Vi slutar döma oss själva för våra egna handlingar. Vi ser igenom all dramatik med kärlekens ögon och ser dem för vad de är – oväsentliga. Kärleken helar allt!

DET FINNS EN vetenskaplig formel som lyder: Massan (antal människor) gånger 1 % och sedan kvadratroten ur detta. Det kallas för den kritiska massan. Då denna lilla grupp människor i förhållande till alla andra människor på jorden, agerar utifrån samma medvetande, så sker förändringen även för övriga. Forskningen visar detta vid exempelvis synkroniserade meditationer för fred. Det är aldrig majoriteten som skapar förändring, det är alltid minoriteten. Du har med andra ord en väldigt stor möjlighet att genom ditt uppvaknande väcka världen till Oneness!

”EN FÖR ALLA, ALLA FÖR EN” har ett gömt budskap; Denna ”en” som väljer att vakna upp gör det för oss ”alla”. Och ”alla” kommer att vakna förr eller senare och upptäcka att de är ”en”. Varför inte leva utifrån det redan nu, här idag och agera inifrån och ut.

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för.
Free • nr 1 | 39 | januari–februari • 2023
Foto: Simona Cinconze Alexander Dumas välkända roman ”De tre musketörerna” är välkänd världen över. Musketörernas starka valspråk ”En för alla, alla för en” har oräkneliga gånger utropats i böcker, filmer, teatersalonger men också i lekar på gårdar, parker och torg när barn lekt riddare. I budskapet finns en dold andlig kod!

Ljusportalen

Ett medlemskap för transformation, magi och sanna möten. En kombination av andligt och spirituellt, ayurveda, healing, yoga och holistisk hälsa. Allt för din andliga & personliga utveckling. www.ljusportalen.online

“Join the Spiritual Movement”

Miljontals människor har kommit till en kritisk punkt i deras fysiska och andliga utveckling - de är redo att kliva in i en ny livsstil regisserad av själens längtan snarare än de krav som egot ställer. Är du en av dem? Vi bjuder in dig till att bli en viktig del av den fria, andliga och spirituella rörelsen som pågår världen över. Gå helt för egen utveckling eller för att arbeta professionellt!

Bli Diplomerad Soul Manifestation Coach® Är du redo att säga JA till din själ och livet? Denna unika distansutbildning hjälper dig att nå din själ och dess önskan. Start 22 jan 2023

Bli Diplomerad Hyposyntesterapeut®

Utbildningen ger dig djup personlig utveckling, medvetenhet om din inre kraftfullhet samt kompetens att hjälpa andra. Start 16 feb 2023

Möjlighet till månadsbetalning • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Svenska Friskvårdsförbundet

ECKANKAR – Den Andliga Frihetens Väg

Ordet ECK är synonymt med Helig Ande. ECKANKAR erbjuder urgammal visdom som ständigt uppdateras. I Sverige har vi funnits i mer än 50 år och är ett registrerat trossamfund sedan 2002. Vi bedriver avancerade andliga studier enskilt eller i grupp, i fysiska studiecirklar eller på internet.

På några orter hålls gudstjänster och kontemplationsövningar. Vi jobbar med drömmar, andliga övningar och inre ledning för att växa som andliga varelser. Flera böcker finns i nätbokhandeln och några är översatta till svenska.

Välkommen att vara med på ECK-gudstjänst eller HU-kontemplationsövningar på Rigagatan 3 i Stockholm: Lörd 14/1 kl.13:00-14:00, 28/1, 11/2, 25/2, 11/3 2023 kl. 13:00, följt av fika. www.ECKANKAR.org · www.TheSoundofSoul.org · www.ECKANKAR.se

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 1 | 40 | januari–februari • 2023
Anette Uhlin
SPIRIT & MAGIC
Ulrika Beijer MED ANETTE UHLIN & ULRIKA BEIJER
• Mer info på www.loveit.se
   
Högsta betyg av deltagarna 
Sittning i Göteborg tisdagar på HOLI i Haga och varje månad i Stockholm vid Hötorget. Seanser · Auratolkning · Vägledning, guider Tidigare liv · Kurser i Tarot, Runor, Lär dig kanalisera och Så blir ditt 2023. Känd från Wahlgrens värld, Bingolotto, Mix megapol i Göteborg m m. Sierska tidigare hos Regnbågens i Gbg och Vattumannen i Sthlm.
Susanne Swantesson Sierska och cert. medium
www.in-flow.se susanne.swantesson

Vill du hitta din röst och lära känna den?

Här får du chansen att verkligen lära känna Din röst. Hur låg den kan vara såsom hög. Både i sång och tal. Släppa på hämningar som kanske har styrt dig att inte våga låta eller tala. Då kan detta vara rätt kurs för dig! ”Älska Din röst” – från ditt första andetag till kraftsång Vi kommer att sjunga på bokstavskombinationer som inte betyder något, bara för att ha rätt fokus. Vi sjunger oss igenom alfabetet. Vi tränar in jojk och kulning för att du ska kunna uttrycka dina känslor. Vi har intoningar och meditation. 14–16 april · 12–14 maj

Plats: Romma Bystuga i Leksand, Dalarna. Boende: Air-bnb i byn (kommer delvis att ingå i priset). Maten intas i bystugan – frukost, lunch och middag. Pris: 8600:– för två helger. Max 6 personer.

HEART KEY STUDIO GÖTEBORG

Ditt hjärtas inre nyckel Här håller Hasse Oreheim och Charlotte Heart Diamond till. Kurser, utbildningar och temakvällar där våra healingmetoder varvas samman i unika guidade resor med tydliga budskap. En plats att mötas i våra hjärtans inre.

För mer info om oss och kommande event, se: www.ankhenergy.se www.heart-diamond.webnode.se

KURSER • UTBILDNINGAR januari–februari • 2023
Drömterapeut
healer Medium
Greenleaves Andersson
·
· Spirituell
· Djurkommunikatör www.greenleaves.se · 0735-890 854 Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult
Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar Meditationskurs Urshult Start 30 januari Meditationskurs Växjö Start 1 februari Tvåårig Spirituell Healingkurs Start 11–12 februari Helg Retreat Urshult 11–12 mars Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com
www.lillasjalen.se
DU är nyckeln till DIN lycka och framgång! www.ablpu.se In Spirits Service
ett andligt företagande som introvert PODD & SYSTERSKAP
Agneta
För
Podd för inspiration att följa din själs längtan. Sessioner i shamansk energimedicin och medlemstjänst för introverta, kvinnliga egenföretagare. www.introvert.se med

Systerskapet är själens nyckel

Följ med tillbaka i tiden och möt dig själv bland systrar i perioder och epoker som satt djupa spår i din själ. Du kan vara man eller kvinna idag. Du var en av systrarna då. Dina minnen är nycklar till din koppling till systerskapet idag och till den nya världsordningen. Maria Nylow lyfter några viktiga perioder och platser där du kan hämta hem dina minnen, din kunskap och visdom igen. Genom att förnimma dina minnen och din historia kan du ha lättare att acceptera din betydelse för framtiden.

Din själ är ett evigt väsen så fylld av minnenas rikedom och kunskapens visdom. Du har varit med om vidunderliga äventyr i det lilla och i det stora. En del av dig finns berättad i historien om världen, en del finns bara sparad i själskrönikorna om dina liv, slutsatser och bedrifter. Kanske levde du länge och väl eller kort och intensivt. Kanske levde du i godhet och fullkomlighet eller i påtvingad skam och elände. Oavsett så är dina liv som en av systrarna en källa till glädje, kunskap och visdom. En källa som du alltid kan hämta energi och vägledning från. Så låt oss … Ditt systerskap bär du med dig från den stund din själ skapades och du började känna in vad du ville uppleva, prova, misslyckas och lyckas med under dina kommande liv som kvinna på jorden. Efter varje liv justerade du dina mål och planer men din själ har ett antal röda trådar som vägleder dina val liv efter liv. Självklart inte alla samtidigt och självklart

har du alltid haft möjlighet att prioritera om men en av din själs röda trådar är just att uppleva och utveckla systerskapet.

IDAG KALLAR DET nya systerskapet på dig som du kan läsa mer om i tidigare artiklar. Men i det förflutna var det ett systerskap som trots olika epoker och sammanhang alltid erbjöd ett kvinnligt nätverk av stöd, beskydd, lärande, läkande och samhörighet. Ibland var det organiserat med en tydlig ledare eller frontfigur men ofta var det inofficiella samarbeten och grupper av kvinnor där alla kanske inte ens kände till varandra. Limmet i alla konstellationer, hemliga eller kända, var dock kvinnors förståelse för att tillsammans är vi starkare än ensamma. Att vi behöver hjälpa varandra även om vi tycker olika. Att när alla tiders patriarkat är på väg att upplösas är systerskapet redo att forma ett inkluderande alternativ.

förödande orkan. Kvinnan är allt, kan allt och håller alla aspekter av skapelsen inom sig. Hon är Gudinnans avbild, Moder Jords dotter och Moder Guds hjärta, medvetande och händer på jorden. Hon är inte ovanför eller utanför, över eller under. Hon är överallt.

Kvinnan är skapad av sig själv till att vara en förlängning av Skaparen på jorden, en fullkomlig union av det feminina och det maskulina i harmoni. I kvinnan finns ingen motsättning mellan himmel och jord, eld och vatten. I hennes hjärta finns framtid, dåtid och nutid. Hon är den feminina gudskraften i en materialiserad kvinnlig form.

Ur denna gudomliga kraft är systerskapet skapat för jordens och mänsklighetens bästa. Och på detta mandat verkar också du. Så låt oss fokusera på de liv där du kan ha varit en del av ett systerskap. Du var kvinna eller flicka, fri eller ofri, drivande eller passiv, med makt eller utan. Och allt däremellan.

MARIA NYLOW: ”När alla tiders patriarkat är på väg att upplösas är systerskapet redo att forma ett inkluderande alternativ.”

Idag bär din själ både underbara och traumatiska minnen av tider där du mött den kvinnliga gemenskapen. Dina själsminnen av tidigare liv och systerskap kan triggas av den följande texten men kom ihåg att dina känslor och förnimmelser vill berätta något för dig så stanna gärna upp en liten stund om orden berör dig och känn in.

FÖRST EN HYLLNING till kvinnan så att vi vet vad systerskapet bottnar i. Kvinnan är i sin skapelse en glödande vulkan, en grönskande oas, en porlande källa och en

VI BÖRJAR MED ATT landa i Atlantis. Du har tagit dig hit via havet, via luften, via kosmos eller så är du helt enkelt född här. Du är eller väljer att vara en del av den kvinnliga gemenskapen. Och här finns mycket att välja på. Det du kanske först tänker på är Atlantis tolv huvudtempel varav sex leddes av översteprästinnor. Men det fanns även många fler mindre tempel, minst lika viktiga men ofta ännu mer praktiskt betydelsefulla för vardagslivet. Om du tjänade i ett tempel som prästinna kanske du var en av flera esoteriskt välutbildade kvin-

Del 3 Free • nr 1 | 42 | januari–februari • 2023
Text Maria Nylow Foto Privat Bild Anna-Mari West, Massimo Santi (shutterstock.com)

Vi behöver hjälpa

varandra även om vi tycker olika.

nor som i sin tur byggde ett eget nätverk av kvinnor utanför templet men i samma anda. Systerskapet som formades runt varje tempel byggde på att stärka och utveckla varje kvinnas och flickas egen potential. Individen var helig och hennes livsmål i fokus. Vad ville hon lära sig, vilka förmågor ville hon utforska, vad ger henne lycka och glädje? Systerskapet stöttade varje enskild kvinna i hennes eget personliga sökande efter kunskap, insikt, visdom och spetskompetens.

I ATLANTIS LADES GRUNDEN för det nya systerskapet som fått gro under många tusen år för att i nutid vakna och aktivera den nya världsordningen. Varje syster var viktig för den processen, varje kvinna lärde sig unika förmågor, varje flicka bjöds in i systerskapet när hon ansågs förstå vad hon valde och varför. Det kollektiva stöttade de enskilda systrarna som gav tillbaka lika mycket support och lärdom.

Du utforskade och utvecklade dina kunskaper helt fritt stöttad av systerskapet men utan krav. Du lade grunden för dina förmågor idag inom läkning, odling, astrologi, medialitet, forskning, nytänkande, näringslära, alternativ energi, vattenrening, högre kommunikation, kristaller, meditation, drömmar, telepati och mycket mer.

Systerskapet var en förlängning av den feminina gudskraften och alltigenom öppet och inkluderande men detta förändrades när Atlantis undergång närmade sig. En del systrar föll bort, förlorade sig själva till den

destruktiva makten och kunde inte räddas just där och då. Systerskapet blev alltmer hemligt och exklusivt för att kunna fortsätta bära den rena ambitionen om en värld i villkorslös kärlek och mänsklig respekt för livet. Kanske bär du smärtsamma minnen av att exkluderas eller av misstänksamhet mot andra kvinnor. Kanske bär du sorg och saknad eller en djup ilska mot prästerskapet som bröt sönder det vackra rena.

NÄR ATLANTIS SLUTGILTIGT gick under hade systerskapet redan börjat byggas upp igen på andra platser och för kommande tider. En direkt fortsättning blev Avalon. Den kraft som till sist förstörde Atlantis var den destruktiva maskulina i form av korrupta präster som ville ha mer till sig själva. De gav sig själva rätt att manipulera sinnen, att experimentera med den fysiska kroppen och att expandera sin makt med våld. Allt detta destruktiva valdes medvetet bort när Avalon fick liv genom att all makt och kunskap gavs till Avalons prästinnor. Kanske hittar du dina rötter här i ett systerskap som länge byggdes och frodades i skydd av dimmor, magiska väktare och utvalda riddare. Det kollektiva är lika viktigt här som det enskilda så prästinnorna har ansvar både för sig själva och för gruppens syften.

LADY OF AVALON ledde sina systrar i att tjäna människorna och jorden med den kunskap om läkning, odling och magi som

följde med från Atlantis. Geografiskt placeras Avalon i England men sanningen är att Avalon var ett mycket större systerskap som verkade på många platser i Europa. Här uppe i Norden förstås och i Belgien, Skottland, Irland, Island … spred sig Avalons prästinnor och skapade sina liv i samklang med naturen, sin feminina gudskraft och befolkningen.

Prästinnorna rörde sig relativt fritt och räddade liv, hjälpte till vid barnafödslar, lärde ut kunskapen om örter, ordnade ceremonier för bättre skördar, hjälpte kvinnor att bli gravida eller att föda sina barn i hemlighet. Kunskapen om de fyra elementen jord, luft, eld och vatten var bärande liksom att den kvinnliga kraften är helig, mäktig och fri.

NÄR KRISTENDOMENS PRÄSTER blev fler och alltmer aggressivt fördömde den systerliga hjälpsamheten och den gamla tron på Moder Jord och Gudinnan var det dags att gå in i dimmorna igen. Det blev för farligt att vara en synlig prästinna. Några valde att få en fristad i kloster och använda sina läkekunskaper i hemligt skydd av kyrkans ovetande män. Andra vandrade från England upp till Skottland eller ner i Europa och smälte in i nya miljöer.

I Norden fick många ätter och blivande kungafamiljer ett välkommet tillskott av välutbildade, smarta och starka kvinnor som gav liv och kraft till framtiden. En del antog rollen som beskyddare av frihet, väktare eller riddare och använde sina kunskaper för

Free • nr 1 | 43 | januari–februari • 2023

under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 1 | 45 | januari–februari • 2023 Karolina Kaplan Cert. Medium, Reiki Master & Regressionsterapeut Min uppgift här på jorden är att hjälpa människor att inse sin fulla potential. Jag hjälper Dig att hitta tillbaka till din inre kraftkälla, den där allt börjar och där de rätta svaren för Dig finns. Välkommen till mig för Medial vägledning, privatsittning, Seans, Regressionsbehandling och Reiki. Besök mig på plats i Norrtälje eller boka tid på distans. www.duvinner.nu www.katarinamedium.se · Info@katarinamedium.se · 070-746 14 10 KATARINAMEDIUM Själavårdare & Spirituell intuitiv coach · Medium · Tarot Webbkurs · Medial vägledning · Onlinetjänster (beställ eller boka) KatarinaPoddenKatarinamediumKatarina Lövelius Katarina Lövelius EST. 1999 Nyfiken på framtiden? Ring nu och få svar av våra erfarna tarottydare www.tarotlinjen.se Kort- och fakturabetalning 0200-444 111 0900-1111 444 Annica kod 3353 Ulrika kod 3402 Monica kod 3314 Cina kod 2066 Anna kod 1161 Samtalet kostar 19.90kr./min. 0900-1111 444 ”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Vendelas Telefonbyrå Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala
Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17. www.vendelastelefonbyra.se 0939-114 70 17 08-505 236 40 fakturabetalning
förmåga
VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 1 | 46 | januari–februari • 2023 www.lightsisters.se lindaklanglightsisters Medial vägledning Den mediala vägledningen hjälper dig att se dina möjligheter och val, att kanske ta nästa steg i livet eller se det du är i just nu i ett större perspektiv. Jag ger medial vägledning och kanaliserar budskap till dig från andliga guider. Vägledningen gör jag via telefon så varmt välkommen att boka tid. Linda Klang Soulworker Yogalärare Socionom Andlig vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Andekontakt • Tarotläggning • Healing • Seanser • Husrensning 08-716 52 07 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se Elisabeth Ellidotter Certifierat Medium, Healer STJÄRNREGN Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur 19.90 kr/min Öppettider 08.00–01.00 varje dag www.stjarnregn.se 0939 1943 Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden www.trollsveden.com Kurser · Distansutbildningar Behandlingar Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m. Butik · Webbutik Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m

fri vägledning

Seger & Soleil

SEGER och SANNE SOLEIL driver Seger & Soleil Webbutbildningar. Här vägleder de kring det härliga i livet – allt från självkärlek till tips om en ljuvligare vardag, med andlig utveckling, kristaller och dofternas magi.

Vi är med hus

Alla har vi tillgång till en inre prästinna, en modern sådan, som med en svepande rörelse sätter stopp för allt som inte fyller oss med kärlek, frihet och balans – och som samtidigt skapar utrymme för just detta. Vi har hittat en ljuvlig plats där våra inre prästinnor möts, en plats som längtar efter din närvaro.

Nu sitter du med vår allra första gemensamma krönika, och det är med stor glädje vi öppnar dörren till vår värld och till våra drömmar och idéer. Att vi nu har fått möjlighet att skriva tillsammans även här är så spännande.

Vi har genom åren pratat mycket om hur vi kan uppleva att vi är i samma rum, fastän det är sextio mil mellan Malmö och Västerås. På något vis har vi lyckats skapa en alldeles särskild plats, ett eget universum kan man säga, som med lätthet finns mellan oss.

Här ser och upplever vi vår vänskap, livets upp- och nedgångar med både djupa samtal, tårar och massor av skratt och glädje. Trots avståndet är det som att vi ses fysiskt och rör oss i samma utrymme – i ett helt ljuvligt hus där ute i etern.

SOM TUR FÖR oss båda har vi ganska lika smak vad gäller inredning och skönhet, så att visualisera detta hus har inte varit svårt. Faktum är att huset egentligen själv vuxit fram och visat sig för oss.

I vårt hus ser vi båda en inbjudande hall, stora ljusa rum, härliga mattor och textilier, massor av ljus och kristaller, växter, blom-

mor och förstås en öppen spis. Vi har sköna soffor att krypa upp i, ett stort bibliotek med utrymme för meditation och kontemplation, och för härliga stunder med kort och spirituella samtal.

Ett kök finns som inbjuder till skapande av både hälsosam mat och eteriska oljeblandningar. Utanför hittar vi en ljuvligt doftande kryddträdgård. Huset rymmer också en kreativ ateljé som lockar fram och iscensätter våra idéer. Varje rum har sin magi.

VI VILL FÖRSTÅS gärna att du också känner dig hemma här och för att riktigt bjuda in dig föreslår vi att du tar ett djupt andetag och sluter ögonen. Föreställ dig sedan att du står framför en vacker spegeldörr. På dörren sitter en dörrkläpp i form av ett lejon som du nu knackar på med. Med stor glädje öppnar vi och välkomnar dig in. Du känner kanske redan instinktivt vilket rum du vill gå till, eller så slår du dig helt enkelt ner i en av våra mjuka soffor och fortsätter läsa vår krönika. För självklart ligger tidningen Free på vårt soffbord.

HUSET VI BESKREV ovan är på sätt och vis som ett modernt tempel som finns tillgängligt för oss alla. Ett tempel för lugn, eftertanke, balans och självkärlek. Ett tempel skapad av vår inre prästinna. Hon som med ett tydligt kall har sagt Stopp ett tag …

Denna moderna prästinna kräver inga utbildningar, inga speciella åthävor. Inget mer än just denna önskan att få saker och ting att sakta ner. Hon är du, och hon är jag. Prästinnan finns inom oss alla. Hennes önskan är att påminna oss om hur viktiga vi är, att kärlekens väsen är en del av oss – och för att uppfatta detta behöver vi hitta en ny plats inom oss.

Därför använder vi flitigt detta eteriska hus, vårt tempel, där det är så lätt att få kontakt med henne. Vi kopplar helt enkelt upp oss på templets energi, när helst vi behöver stanna upp, genom att säga Stopp ett tag … Prova du med!

NU NÄR VI ÄNDÅ är tillsammans i huset kanske du vill följa med ut till köket där vi förvarar våra eteriska oljor, som ju både är kraftfulla men också väldigt mjuka redskap när man vill arbeta med sig själv. Den här gången tänker vi att vi ska göra en oljeblandning som lockar fram din inre prästinna. En blandning som ger dig kraft och vilja att skapa det inre utrymme du längtar efter.

Ros, som vi använder oss av i den här blandningen är en symbol för kärlek och renhet. Rosen öppnar ditt hjärta för helande och ger dig själv möjlighet att stanna upp och känna dig älskad. Neroli ger dig porten till universum, och Myrra håller kontakten med urmodern.

DEN HÄR PRÄSTINNEOLJAN kan du använda genom att smörja in dina handleder, ditt dekolletage eller varsamt klappa in på kinder och nacke. Gör det morgon och kväll, eller när helst du vill väcka din inre prästinna. Vi älskar denna oljeblandning!

Gör din egen prästinneolja

Du behöver en 30 ml mörk glasflaska Ingredienser 30 ml växtolja

3 droppar Ros absolute eterisk olja

1 droppe Neroli

1 droppe Myrra Blanda och skaka försiktigt om.

Foto: Istock

Vi hoppas verkligen att du nu känner dig varmt välkommen att strosa omkring i allas vårt gemensamma eteriska hus. Vi njuter redan av din närvaro, och i nästa nummer fortsätter vi att bekanta oss och att utforska alla skrymslen och vrår.

Massa kärlek, Lee & Sanne

LEE
Free • nr 1 | 47 | januari–februari • 2023
Foto: Inspired Stock Photo
VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 1 | 48 | januari–februari • 2023 Northern Tarot Northern Tarot 0939 1960 0939 1960 Minutpris 19.90 08-57001960 08-57001960 Fakturanummer Karin Dahlqvist Karin Dahlqvist Tarot, medial Tarot, medial vägledning vägledning Vi vägleder dig i livets Vi vägleder dig i livets alla frågor alla frågor Ring våra medium Ring våra medium som vägleder dig som vägleder dig fram fram IInga frågor är omöjliga nga frågor är omöjliga www.northerntarot.se Minutpris 19.90 0939-100 25 20 19.90/min SKUGGEDAMEN® Tarot Med ium www.skuggedamen.com Är alltid där för dig Kärlek, arbete, hälsa, familj m.m. Jag har alla svaren i mina kort.

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

Behöver komma till natur och höra fågelsång

FRÅGA Hej Benny! Min boendemiljö sedan i maj tär rejält på hälsan och jag letar efter nytt boende. Som sjukpensionär och 40+ är hyresmarknaden utmanande, men min hälsa är nu så allvarlig att jag upplever mig nära botten igen. Hyresvärden är inte hjälpsam och jag har inte hittat någon lösning som inte bara sätter plåster på problemet. En fantastisk utsikt och goda grannar hjälper inte när ljudisolering inte finns och nervsystem och hjärna kraschar av hela dagar med barnvrål från linbana och lekpark direkt nedanför fönstren. Jag orkar inte längre. Jag behöver hjälp, snart. Helst hade jag köpt en bostad men för det finns inga pengar. Kommer det en lösning? Var? Annan stad? Behöver komma till natur och höra fågelsång.

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Vad såg du bakom mig?

FRÅGA Hej Benny! Jag har en fråga som jag undrat över i många år nu och kanske har det gått för lång tid för att få svar men jag gör ett försök. Jag var på bokmässan i Göteborg (kommer inte ihåg årtal) och var intresserad av en bok, ”Kärleken som healing” av dig, Benny Rosenqvist. Jag vandrade runt på bokmässan och kom till slut fram till den montern där boken fanns. Där fanns också du som signerade dina böcker och jag ville gärna få min bok signerad. När jag gick fram emot dig så såg det ut som du tittade ”lite bakom mig” och såg häpen/förundrad ut. Min fråga är, vad såg du bakom mig? Är något som jag undrat så över.

BENNY SVARAR Kära Lisbeth. Jag fick se vem som var din guide. Det är en känd filosof och tänkare. Han är grek och han har varit din pappa i tidigare liv. Han är dessutom astronom och vill verkligen utveckla dig, i

Fundersam inför framtiden

FRÅGA Hej Benny! Det har skett stora förändringar i mitt liv på ganska kort tid. Jag och min familj har flyttat från storstaden till landsbygden och jag har gått från arbete vid socialtjänsten till att studera till terapeut inom energimedicin/shamanism. Jag arbetar med att känna tillit till min väg, men känner mig ändå fundersam inför framtiden. Efter utbildningen så vill jag gärna starta mitt eget företag och känner mig kallad till den väg jag valt. Vad kan du se gällande min väg och framtida företag?

kärlekens stora mysterium samt de områden som han är specialiserad i. Du kommer snart själv att se honom, både i ditt inre och i drömmar där ni får en tydligare kommunikation. Och en direkt sådan. Lycka till. Kram Benny

Känns inte rätt eller utvecklande

FRÅGA Hej Benny! Jag är snart 38 år och har aldrig vetat vad jag vill jobba med. Detta gör att jag stannar på jobb som jag egentligen har växt ifrån och som inte känns rätt eller utvecklande. Skulle bli oerhört tacksam för vägledning så jag kan finna glädje, tillfredsställelse och utvecklas i mitt framtida jobb.

BENNY SVARAR Kära Maria. Du kommer att finna en ny lägenhet med hjälp av en ny hyresvärd. Det är en liten tvåa som är varsamt renoverad. Därav billig hyra. Det bor inte många i fastigheten. Åldern på de som bor där är medelålders. Det är en gammal fastighet med tjocka väggar. På så sätt väldigt ljudisolerad. Stora fönster. Jag ser även trädtoppar utanför dina fönster och utanför din balkong. Fastigheten är byggd på 1940-talet. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Sanna. Det känns rätt att du är kallad till det nya yrket som terapeut inom energimedicin och shamanism, och det är det du kommer att syssla med i framtiden. Så framtida företag finns där. Redan i år kommer du att hitta denna väg. Det känns som du hittar saker du sysslat med i tidigare liv också. Det här blir bra. Jag tror på dig. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Angelica. Du är bra på kommunikation och på att lyssna. Bra på att leda människor och undervisa. Så jag ser dig jobba på ett företag där de lär ut något och du sitter i en kommunikationsroll med personal som styr upp saker kreativt. Senare i livet ser jag dig syssla med kanaliserande terapi och healing. För du är duktig på att läsa av människors energier. Då kommer du dessutom att föreläsa och undervisa i dessa ämnen. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 1 | 49 | januari–februari • 2023
Lisbeth Angelica
”Jag tror på dig.”

BAZAREN

Kärleksbutik till salu

Sugen på nya, spännande äventyr med kärlek, romantik, erotik och andlighet? Efter 17 år med Kärleksbutiken.se finns nu möjlighet för dig att köpa inkråmet från Kärleksbutiken.se med allt vad det innebär. Ett välskött företag med hjärtat på rätta stället, prisat genom åren och mycket bra recensioner. Pirrar det i magen när du läser det här? Maila då mig på linda@karleksbutiken.se

KURSER • UTBILDNINGAR

Sommarkurser vid havet, 60-årsjubileum Gullnäsgården

Ta hand om dig själv och ladda dina batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. Kurs i Aktiv avspänning, andning och egenvård, mindfulness-, yoga- och meditationsretreater samt stuguthyrning. Volontärplats. Vegetariskt kök. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnas.se Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Enklast registrerar du dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare. Du kan även kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer info.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på www.free.se

Det goda

för kropp och själ

Kiromanti – att tyda själens karta i dina händer

Liksom astrologi och numerologi är olika ”dialekter” för oss att avläsa och navigera efter i förståelsen över våra själssyften på vår jordevandring, så är kiromanti ytterligare en dialekt – den att läsa själens kartbild i händerna. Kiromanti hjälper dig att ställa dig i din kraft och återta din egen helighet och suveränitet, hjälper dig att få fatt i och plocka fram ditt unika, genuina jag och börja blomma. Mikaela Djup berättar mer i nästa nummer.

broderskapet

bygger upp det som raserats

I vår serie om det nya systerskapet behöver vi förstås även titta på mannens historia utifrån det goda broderskapets perspektiv. Det maskulina bär minnen i sin kollektiva karma av storslagna hjältedåd, omvälvande världshistoria, djupaste samhörighet och skapandet av evolutionära mästerverk. Men det bär också svekens bitterhet, otillräcklighetens rädsla, aggression och offentlig förnedring. Det goda broderskapet samlar i nutid de spridda bröderna och frigör en ny gudomligt maskulin kraft som lagar det som trasats sönder – på insidan och på utsidan. Följ med när Maria Nylow belyser mannens resa från då till nu i ett hisnande själsligt svep.

Den gyllene framtiden står för dörren!

Astrologin är en spegel av människans inre. Alla planeterna och stjärntecknen finns inom oss alla och vi genomgår i denna tid en process där vi höjer dessa energier från de lägre till de högre aspekterna – från mörker till ljus! Genom att vi var och en gör vår inre transformationsprocess och uppstigningsresa, föder vi tillsammans Vattumannens Gyllene tidsålder på jorden! Lisa Aurelius, astrolog och författare till den nyutkomna boken ”Den gyllene astrologin – från mörker till ljus”, berättar mer i nästa nummer.

Thanatologen och författaren Philip de Croy, aktuell med ”Boken för dig som en dag ska dö”, vill att vi ska prata mer om döden med varandra för att döden gör oss mer levande och stärker våra relationer. I en intervju med Free berättar han om människors förhållande till döden förr och nu, om olika ritualer i historien och samtiden samt framhåller vikten av att du förbereder din egen begravning så att den blir på dina premisser och speglar den du är.

RADBANDET
Rörelseglädje
www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 Fler än 1500 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek! NYHET! Mystikens Visdom 9788794098137 399:299:249:NYHET! The Weiser Tarot 9781578637959 299:NYHET! The Herbal Astrology Oracle 9781401969035 NYHET! Phantomwise Tarot 9780593579114 STOCKHOLMS INTERNATIONELLA TAROTKONFERENS 13-14 MAJ 2023 Vi finns på plats med mängder av provlekar att se och känna på! Temat är GÅ PÅ DJUPET MED ÖVERSTEPRÄSTINNAN Möt Kim Arnold, Lisa Cronstedt och Rosie Björkman med flera. Läs mer på www.stockholmtarot.se Mystical Wisdom Card Deck, 249:- 9781572818323

sierska.se

Du kan även betala direkt med betal/kreditkort!

Kristin är född intuitiv och medial och har jobbat med tarot och healing i nästan trettio år.

Jag använder mig av : Tarotkort, pendel och min Intuition. Vägledning av änglar, guider, kraftdjur och naturväsen. Jag får min vägledning via hörsel, syn och känsel Reiki healing Qyan Yin healing Alfoda djurhealing.

Jag är djurviskare/kommunikatör och drömtydare.

Jag har också studerat psykologi, filosofi och mindfulness. Personlig utveckling och själsligt växande är viktiga frågor för mig. Med respekt och empati bjuder jag in dig till ett kärleksfullt och utvecklande samtal. Kanske har du en snabb fråga du eller så vill du har råd för att jobba i ett längre perspektiv, jag finns här för dig och lyssnar och ger vägledning.

Vid relationsproblem, separationer eller sorgearbete hjälper och stödjer jag dig i att se hur du kan komma vidare. Kärlek, ekonomi eller jobb är kanske något du vill veta mer om eller kanske vill du få hjälp att tyda någon dröm du haft. Jag kan också hjälpa dig att se dina egna förmågor och din egen kraft. Självklart stannar allt som sägs mellan dig och mig. Ser fram emot att möta dig. Kram

Hej! Jag heter Charlotte.

Jag tolkar tarot och använder min mediala förmåga för att vägleda dig Jag kan hjälpa dig att finna borttappade saker och djur. Tillsammans gör vi det. Välkommen

Hej och varmt välkommen till Mia!

Jag är medium och spirituell healer utbildad på Arthur Findlay College i England. Mina gåvor har jag haft sen jag var liten.

Som en typisk vädur och dessutom tupp i det kinesiska horoskopet, är Gilla ärlig och ganska rakt på sak!

Jag tycker om människor! Jag är starkt intuitiv och känner snabbt in vad andra behöver!

Mitt namn är Lena. Som medium hjälper jag dig till insikt av din livssituation och framtid. Varmt välkommen att ringa mig.

Mitt namn är Inga. Jag ger vägledning genom min starka intuition och genom mina mediala förmågor. Samarbete med änglar,kontakt med guider,andevärlden, tidigare liv, healing och numerologi.

Sunna är en kvinna på 39 år som spår med runor Jag kan göra kärleksläggning jobbläggning allmän läggning, det som du undrar över helt enkelt.

Direktkod 325

Jag heter David, som medium känner jag av din livssituation, vad som kommer och hur du går vidare i dina relationer, kärlek, sorg, barn vänner, djur, jobb eller ekonomi.

Hej, Mitt namn är Christina Maria. Jag är klarseende och klarkännande och utbildad Reiki Master. Healing arbetar jag inte aktivt med men det verkar ske automatiskt när jag arbetar med tarotkorten.

Returadress: M Sjölander AB

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.