Free nr 6 november–december 2022

Page 1

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET FRIEX Årgång 40 (232:a utgåvan) nr 6 november–december 2022 free.se din ledstjärna Celebrera: Mänskliga rättigheternas dag 10 december! Mer magi & själagodis i vardagen! Tanja Dyredand Vinn! Böcker Lev intuitivt & hitta ditt livs högre syfte utvecklar ditt hjärta Systerskapet 10 frågor till Mirakelverkstan Shivani Heléna Eddesjö Högkänslig eller sensitivt begåvad? Ny serie! Rörelseglädje för kropp och själ
Lee
Seger
Jai
Thornell
Benny
Rosenqvist Fri vägledning Fri kraft Fråga vårt medium

Johanna Hector tränings- och yogaprofil, är först ut i vår nya serie ”Rörelseglädje för kropp och själ” där olika tränings- och rörelseformer kommer att belysas.

Tanja Dyredand vill inspirera till enkla vardagsmagiska stunder som kan ge mer inre harmoni, samt hur vi kan meditera med stjärnornas kraft och hjälp.

Högkänslighet kan orsaka en berg- och dalbana i dina känslor, energi och ork. Helen Olausson, som hjälper och coachar sensitivt begåvade berättar mer.

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt vill inspirera dig att lära känna dig själv, följa din själsliga röst och hitta ditt livs högre syfte med hjälp av din intuition.

Systerskapet utvecklar ditt hjärta. I del 2 av vår serie berättar Maria Nylow hur du kan hitta din plats i det nya globala systerskapet.

FRI SIKT Korta notiser och nya rön

Shivani Heléna Eddesjö

Produkter – Free tipsar!

Böcker, cd, film – Free tipsar!

Jai Thornell

Seger

Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR FREE.SE FACEBOOK

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

Förändringarnas tid

2022 börjar närma sig sitt slut. Det är mycket som händer just nu och de flesta av oss påverkas nog på ett eller annat sätt. Trots allt så har vi på Free upplevt en riktigt positiv höst med en stor tillströmning av medverkande. Det känns verkligen helt fantastiskt – och välbehövligt, då vi måste kämpa ännu hårdare nu för att klara oss igenom allt högre kostnader.

I det här numret har vi en förändring som kom lite hastigt och som jag självklart vill uppmärksamma. Vår kära Agneta Orlå har nämligen valt att sluta som krönikör på Free. Agneta kommer så klart vara saknad som krönikör men jag gläds åt att hon fortfarande är kvar som skribent. Agneta har en hälsning till dig som läsare:

”Allt har sin tid. Efter nio år som krönikör här i Free har jag valt att sluta. Det har varit fint att få dela mina tankar och det jag haft på hjärtat till er läsare både i Astrospegeln, Drömspegeln och de senaste åren även på Fri kraft. Tack för att ni följt mig! Jag försvinner dock inte helt från tidningen utan kommer att fortsätta att skriva artiklar och göra intervjuer med spännande personligheter. Jag vill också passa på att önska Jai Thornell varmt lycka till som tar över skribentrollen på Fri kraft.”

Jai själv säger: ”Det är med stor glädje och mycket ödmjukhet som jag nu tar över Agnetas roll som krönikör på Fri kraft. Agneta är en lysande skribent vars texter alltid engagerar och lyser upp. Att få vara en del av Free betyder mycket för mig. Teamet som skapar tidningen har alla ett otroligt stort engagemang, och med mycket värme och omsorg lägger man ner hela sin kraft för att ge läsarna en upplevelse av välmående, utveckling och varande. Det är vackert.”

För mig var det givet att Jai Thornell skulle bli den som tar över efter Agneta. Vi har haft kontakt under flera år och haft diskussioner om en egen krönika. På grund av begränsat redaktionellt utrymme så har vi varit eniga om att det kommer när det ska. Så nu får jag änt ligen hälsa Jai varmt välkommen som skribent i Free! Som krönikör kommer Jai att bjuda in dig i mystikens underbara värld. Lite längre fram i tidningen kommer du att upptäcka ännu en förändring som är på gång ...

Den som pryder omslaget i detta nummer är Johanna Hector som du kan läsa om i tidningen!

Avslutningsvis vill jag tacka alla som medverkat i Free, våra budbärare och läsare för det här året!

FREEmagazin Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

free_tidningen Följ oss på instagram.

NYHETSBREV

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

Marie Sjölander, chefredaktör

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Redaktion

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Utgivning Tryckeri

V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. ISSN 0284-429X

SVANENMÄRKET

Om Free

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 40 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler.

Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.

Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

INNEHÅLL REPORTAGE
Free • nr 6 | 3 | november–december • 2022
Trycksak 3041 0083
10 26 33 45 50 BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER/UTBILDNING VÄGLEDNING/RÅDGIVN RESOR RADBANDET På omslaget: Johanna Hector Foto: Emelie Lager
M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa
14 20 28 34
42 5
7 FRIMODIGT
9 FRI ZON
11 FRITT VAL
39 FRI KRAFT
coachar 47 FRI VÄGLEDNING Lee
vägleder 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM

fri sikt

nyheter

• event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Män som äter mer hälsosamma växtbaserade livsmedel som frukt, grönsaker, fullkorn och baljväxter uppvisar en minskad risk för att drabbas av impotens. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften BJU International.

Forskarna följde 21 942 medelålders män under ca 20 år. Förekomst av impotens värderades vart fjärde år med ett frågeformulär. Man delade sedan in deltagarna i statistiska grupper beroende på hur mycket hälsosamma växtbaserade livsmedel de åt. Man fann att de som åt mest växtbaserade livsmedel hade 18 % lägre risk för impotens, jämfört med dem som åt minst.

(www.lakareforframtiden.se)

3 superfoods som får huden att stråla

RECEPT

Gör din egen kakaoceremoni (1 kopp)

Ceremoniell kakao är den renaste formen av kakao, och därför är det också den som ger dig den läckraste upplevelsen och har den mest naturliga näringen och de mest kraftfulla energiegenskaperna.

Ingredienser 25 g (ca 2 msk) ceremoniell kakao 1 nypa salt (för att lyfta fram smaken) 1,5–2 dl vatten eller plantmjölk en nypa ekologiskt vaniljpulver en nypa nymald kardemumma annan smaksättning på passar: chiliflakes, raw lakritsstång, kanel.

Gör så här

1. Värm vätskan till max 60 grader.

Många unga tränar mycket, men allt för många rör sig nästan inte alls. Larmrapporter visar på ökat stillasittande och att tonåringar sliter med oro, stress och prestationsångest.

Nu vill Friskis ge fler unga verktyg att hantera vardagens bekymmer och lanserar ”Utifrån och in” – ett digitalt träningspro gram för kropp och tanke som vänder sig till tonåringar. Programmet sträcker sig över fyra veckor och är öppet för alla online. Framtaget av Friskis i samverkan med Anders Ekstrand, Leg. psykolog på Pratamera Sport.

– Vi hoppas att ungdomar som gör pro grammet kan ta med sig strategier att använda sig i sin egen vardag. Men det kan även genomföras på gruppnivå i klasser, föreningar eller kompisgäng, säger Anders Ekstrand.

Genom att blanda fysisk rörelse med inslag av tankeövningar hoppas Friskis inspirera till en hållbar träningsrutin och bidra till mental motståndskraft.

(www.friskissvettis.se)

Superfoods är mat med extremt högt näringsinnehåll som ger kroppen viktiga näringsämnen, som vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fettsyror. Superfoods kan du lägga i din smoothie, på din sallad eller dricka och äta som de är och du behöver inte så mycket av dem. Börja med 0,5 tsk och behöver du mer kan du öka upp till 1 tsk per dag.

Baobab

Baobab ser till att hålla huden fast och vital och stärker upp ditt kollagen, då den innehåller höga halter av C-vitamin. Baobab passar en hud som behöver mer fukt och extra glow.

Ashwagandha

Ashwagandha sägs vara inflammationshämmande

och passar därför en hud som har akne, då den är extra stärkande emot S. Aureus bakterien, som kan vara en orsak till hudinflammation.

Cordyceps

Cordyceps sägs vara bra för att före bygga hormonella pigmenteringar, och den är renande för huden.

(www.holistichealthacademy.se)

2. Tillsätt kakao, salt samt din favoritsmaksättning.

3. Vispa tills kakaon har löst upp sig.

4. Häll upp i din favoritkopp och njut!

Tips! Hacka ner kakaon i mindre bitar för snabbare tillagning. För att göra drycken extra krämig så kan du hälla alla ingredienser i en blender och mixa till krämig konsistens. (www.moderveia.se)

Vattumannen

50 år!

Vi vill gratulera bokhandeln

Vattumannen i Stockholm som i oktober firade 50 år! När Per Frisk

1972 startade Vattumannen fanns intentionen att vara ett informationscentrum och butiken har sedan dess varit en esoterisk butik och mötesplats. Vattumannen drivs sedan 2011 av Eva Danneker. Per Frisk har även tillsammans med Monica Katarina Frisk tidigare drivit tidningen Free i 31 år, så Vattumannen har en stor plats i vårt hjärta!

Free • nr 6 | 5 | november–december • 2022
Friskis satsar på unga – utifrån och in
Växtbaserat minskar risken för impotens

BLI MEDVETEN

Aktivera ditt högre medvetande – ditt Andra Sinne. Det kommer att hända medan du läser boken.

Teorin om det Andra Sinnet

DET GLÄDJEFULLA SÄTTET ATT LEVA

Bli lugn, glad och kraftfull.

Få tillgång till din egen inre visdom.

Förändra och skapa det du önskar i ditt liv.

Öka dina möjligheter att tillfriskna från sjukdom.

Få kontakt med en andlig verklighet.

Förstå syftet med ditt liv.

Få tillgång till din högsta intelligens och kreativitet.

Hjälp andra genom intention, en modern form av bön.

Hitta vägen genom livet och bli lycklig.

Fortsätt leva då du lämnar tillvaron på denna jord.

Köp boken i nätbokhandeln. Finns även som ljudbok.

Sagt om boken:

”Jag mår så bra nu. Jag har ju läst boken, och den är fantastisk! De här ämnena intresserar mig jättemycket, men allt jag tidigare läst har varit för amerikaniserat, för svårt eller för flummigt. Men du har beskrivit det på ett språk som gör att jag kan förstå det och tillämpa det, direkt. Tänk att jag fick möjlighet att hitta hem till mig själv igen. Det är magiskt.”

”Boken innehåller ’allt-i-ett’ ... alla böcker jag inspirerats av genom livet ... samlat, men på ett mer tilltalande, trovärdigt och omfamnande sätt!”

”Vilken fantastisk bok. Jag var helt tagen och ville bara fortsätta läsa.”

www.andrasinnet.se · www.barbroivarsson.se
Mår du dåligt på morgonen, läs eller lyssna på boken och må bra på kvällen.
BARBRO HOLM IVARSSON är leg. psykolog, jurist och författare. Hon erbjuder psykologisk behandling, hjälp att förlåta dig själv och andra, samt andlig vägledning. Barbro ger sessioner digitalt och på sin mottagning i Kolmården.

frimodigt

Mångsysslande må bra-fixare

1. Vad jobbar du med?

– Jobbar och jobbar … betraktar mig som någon slags hälsosmed och må bra-fixare, men det heter väl naturläkare, hästfysioterapeut, coach och mysti-magiker. Jag väljer att se det som att jag hjälper/assisterar människor till hälsa – att må bra, uppleva magi i vardagen, vara friska, glada och lyckliga. Jag driver Mirakelverkstan, en naturmedicinsk praktik och livskraft butik i Röbäck, med magiska ting, smycken, presentartiklar, böcker, naturmediciner, örter, närings- och kosttillskott och mycket annat.

2. Varför valde du det?

– Det bara blev så, hade en längtan om att hjälpa människor att må bra. En kompis hade börjat plugga naturmedicin på häst, och jag frågade henne om det fanns på människa, vilket det gjorde och 7 år senare var jag Homiatriker (Naturmedicinsk Allmänpraktiker, jmf med tyska Heilpraktiker).

Om Shivani Heléna

Namn: Shivani Heléna Eddesjö.

Familj: Kärleken, dottern Shamira, hunden Tingeling och katten Skorven.

Bor: Paradiset.

Astrotecken: Oxen.

Min inspiratör: Jag har ingen specifik person som inspiratör, utan inspireras mer av naturen, människor, kärleken och Shamira.

Gör jag helst: Ligger i hammocken när det är varmt, annars gillar jag att pyssla, stöka å fixa med grejer.

Bästa bok: Oj, det finns så många bra böcker – jag älskar böcker!

Motto: Allt är möjligt!

Dold talang: Hittar fort människors ömma punkter, både fysiskt, känslomässigt och mentalt.

Aktuell med: Ny kurs. Skriver på två nya böcker om hälsa och cellsalter.

Kontakt: www.mirakelkvinnan.se

Se annons på sid 19.

3. Vad ger det till andra?

– Min intention är att göra världen till en bättre plats, där mitt bidrag är att försöka få människor att må bra, bli gladare, starkare, friskare, rörligare, sundare, modigare, tydli gare, inspirerade och motiverade. Om jag så bara får en enda person att må bättre idag, så har min dag varit lyckad. Målet är att alla som kommer till min praktik ska gå därifrån med mindre smärta, gladare, rörligare, friskare fyllda med inspiration och motivation.

4. Lever du som du lär?

– Allt som oftast, jag är ju människa – mitt mål är att till 90 procent göra det som är bra för mig. Att aktivt välja hälsa, naturlig artanpassad föda, rörelse, vatten, te, vila … allt det vi är skapta för. För mig är det viktigt att stå i min sanning.

5. Vad säger du om healing?

– Det är magiskt! För mig är healing en del av det gudomliga, en del av den ursprungliga planen för planeten och varelserna här att läka. Jag tror att vi alla har en självläkande förmåga och att alla kan hjälpa andra att läka, även om alla kanske inte vet om eller tror på det, sen kanske det finns vissa med lite extra gåvor och krafter … Vad vet jag!?

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig?

– Det är omöjligt att välja, jag gillar att jobba med händerna, för där får jag oftast mycket feeling, det är lite av ett hantverk för mig, men jag gillar också att jobba med healing för det blir alltid så spaceat … Sen har jag ju mina orala terapier som jag häpnas över varje gång: Cellsalter, HBM & Stjärnestoff samt örter och näring.

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

– Andas. Sluta tänka sönder saker, hantera känslor, röra sig, äta en naturligt anpassad mat och sova lagom. Att någonstans ifrågasätta sin programmering och ställa om sitt

mindset till nöjd, tacksam, frisk och kärleksfull. Att leva i kärlek, den känslan och känna det i sitt hjärta och agera därifrån. Att vara tacksam över livet och med omsorg välja vad vi fyller livet med.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Hälsan, men också kärlek, livet och det jag upplevt. Att fylla dagarna med mening och göra skillnad för mig själv och andra och så givetvis min Shamira, kärleken, mina djur och de jag räknar till min familj.

9. Vad är kärlek för dig?

– För mig är det en form av tillstånd med flera olika känslor, som en slags eufori, det som händer i hjärtat när man är nöjd och tillfreds med sig själv och livet. Utgångspunkten för att ärligt kunna möta en annan varelse (människa eller djur). En form av samspel som egentligen alla relationer borde grunda sig i. Kärlek kan givetvis även vara att få laga mat till någon man gillar, att dricka te, mysa och prata …

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Är du lycklig? Är du där du vill vara? Ser ditt liv ut som du önskat? Har du hittat dig själv? Vet du vem du är? Fyller du dina dagar med kärlek och innehåll?

Free • nr 6 | 7 | november–december • 2022

SRTyMOVES – ENERGIMEDICIN PÅ DISTANS

Har Du all lugn och frid i sinnet, bra hälsa, lycka och glädje Du önskar? Har Du provat allt?

SRTyMOVES är en snabb, fantastisk hjälp med negativa tankar & hälsa!

Har du inte kunnat befria dig från problem med dina föräldrar, jobb, olika trauman, mat och hälsa, eller tandläkarskräck? Bli fri från tjattret i huvudet, tvångstankar och ”domaren” som bor där.

SRTyMOVES tar lätt och effektivt bort ”beliefsystems”/livssanningar i vårt undermedvetna!

Det undermedvetna styr oss till 90 %, därför går det i regel inte när vi bestämmer oss för att göra något eller att inte reagera på samma vis vi alltid gjort.

De vanligaste livssanningarna är: Jag kan inte. Jag förtjänar inte. Jag är rädd. Jag är ett offer för omständigheter. Jag duger inte.

Vi är huvudrollsinnehavaren i vår film, och ojoj vad vi kan skapa drama, tragedi och olyckliga scenarion i våra liv. Även om vi är medvetna om våra problem, kan det vara väldigt svårt att inte om och om igen skapa samma film. SRTyMOVES rensar våra manus/livssanningar vi bär inom oss.

”SRTyMOVES är ju DYNAMIT!”, som en tacksam klient utbrast.

”SRTyMOVES kom till mig från Spirit efter många djupa, andliga upplevelser och var svaret på mina böner!”

Detta liv och föregående liv hör samman. Många av mina klienter har blivit hjälpta av att lösa trauman i dödsögonblicken. Exempelvis smärta i nacken, vilket var konsekvensen av en halshuggning, ryggproblem som följd av en dödsstöt i ryggen, med mera.

I detta liv hade en klient mammaproblem, i föregående liv blev hon torterad av henne.

En annan hade i detta liv mycket problem med ekonomi, i många föregående liv hade hon varit både munk och nunna och därför tagit många fattighetseder. Ännu ett exempel är en klient som hade mat och övervikts problem i detta liv och svultit till döds i ett flertal tidigare liv. Efter SRTyMOVES sessioner försvann problemen i detta liv för klienterna! När negativ energi rensas bort så kan riktigt helande ske! Som om man trycker på deleteknappen på datorn – vår kropp och själ är vår datafil!

SRTyMOVES, Union av kropp & själ är baserat på SRT (Subconcious Release Technique), Power of Prayer, Akashic Records och MediYoga.

Hemsida: www.christinamaria.se Telefon: 072-222 15 15 ♥♥♥ Christina Maria SRTyMOVES-skapare (och Cert. Emotionkodspecialist) Baskurs start 18 november PROVA PÅ! 50 % rabatt för Dig eller för Ditt djur. SRTyMOVES/ Emotionskodsession (t o m 31/12)

fri zon

prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Ett år av gudomlig närvaro

Painting Dreams är en vacker väggalmanacka för 2023 med målningar av brittiska konstnären Wendy Andrew. Hennes målningar är inspirerade av skönhet, mytologi, folklore och gudomlig närvaro insvept i naturen. I denna hittar du ett underbart urval av Wendys äldre favoriter och nya alster. Almanackan har engelsk text och visar månfaser, sol- och månförmörkelser.

MER INFO www.amuletten.net

Ca-pris: 175:–. Annons på sid 10.

För en ceremoniell stund

Camilles Cacao Love

är en rå, ekologisk kakaobönmassa av criollobönor – den renaste formen av kakao. Den har den mest naturliga näringen och de mest kraftfulla energiegenskaperna. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer och mineraler vilket gör den till ett “superfood” för kroppen, sinnet och själen. Kakaon stödjer din koppling till dig själv, så du har möjlighet att komma i kontakt med djupare känslolager. Ekologisk och rättvisemärkt. Direktimporterad från Ucayali-regionen i Peru.

MER INFO www.moderveia.se

Ca-pris: från 139:– (100 g). Annons på sid 12.

Smycken som

ger kraft

Armband från Butik Kalcit. I sortimentet hittar du många olika justerbara armband med olika stenar. Bland annat detta med selenit som är en vacker sten som är rogivande, lugnar och ger en djup känsla av frihet. Selenitens kraftfulla energier hjälper dig få kontakt med dina guider, beskyddare och ditt högre jag. Armbandet är gjort i mässing pläterat med guld.

MER INFO www.butikkalcit.se Ca-pris: 950:–. Annons på sid 10.

Överraska dig själv

Magisk kristallkalender från Paz by Julia som innehåller en magisk bland ning av kristaller bland annat trum lade, cuddles, rå, armband och kanske något minikluster. 24 luckor med överraskningar plus en bonus – precis som en julkalender ska vara! Beskriv ning av alla luckors innehåll medföljer. Totalt värde minst 1 400 kr.

MER INFO www.pazbyjulia.se Ca-pris: 825:–. Annons på sid 18.

Pynta granenmed älvor

Älva i trä med fin grå-, guld- eller silverglittrig klänning och mössa. De söta älvorna är tänkta som dekoration att hänga i julgranen, men de vill förstås vara med dig och pryda ditt hem var helst du önskar under resten av året. Finns att köpa per styck i storleken 11 cm som visas på bilden, samt i mindre storlek som 3-pack.

MER INFO www.julbutiken.se

Ca-pris: från 69:–. Annons på sid 18.

Din hjälpare i nöden – ett måste i husapoteket

Sancho är en unik blandning av eteriska oljor från Himalaya som traditionellt använts av bergsfolken i århundraden för att hålla sig friska och återhämta sig snabbare vid sjukdom. Förutom vid förkylning kan den t ex användas mot dålig andedräkt, vid ömma och stela muskler, huvudvärk, trötthet och på insektsbett. Perfekt att ha i ditt husapotek. En ren naturprodukt där örterna är koncentrerade vilket gör att produkten blir mycket kraftfull och potent.

MER INFO www.lifeport.se

Ca-pris: 225:– (10 ml). Annons på sid 19.

Magiskt sken!

Tindrande vackert

Ljuslykta. Tindra är ett perfekt namn på denna lykta som ger ett magiskt sken nu när det blivit mörkare ute, men den är även en fin inredningsdetalj året om. Du kan ha en annan lykta inuti, värmeljus eller blockljus. För bästa effekt kan man ha grus, glaskross eller till och med små kristaller runt om, vilket är det vackraste.

MER INFO www.kristallelvan.se Ca-pris: 250:– (21 x 13 cm). Annons på sid 19.

Free • nr 6 | 9 | november–december • 2022
BAZAREN Free • nr 6 | 10 | november–december • 2022 WWW.BUTIKKALCIT.SESTORÄNGSTORGET 36 Kristaller Spirituella ting Inredning Kläder, Keramik Böcker, Tarot- Orakelkort Livesändningar i Sociala Medier Rabattkod FREE1122 ger 20% rabatt på ett köp exkl.frakt t o m 221231
Willow Tree
Goddess
Love Orakelkort
25 % rabatt på tjärstickor. Kod: HELIGTALL Gäller en gång per hushåll och t o m 31 december YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET www.jigaia.se Webbshop · Butik i Örnsköldsvik jigaia

fritt val

sett • läst • hört

ENKLA OCH SMARTA SÄTT ATT MÅ BRA – en bok om hur vi fungerar Katharina Arnesen Fatta Förstå Förlag. Inbunden, 196 sid. Annons på sid 38.

Lyssna på din kropp

Många människor känner inte sin kropp som de känner en vän, det vill säga som någon de lyssnar på och förstår. I boken kombineras vetenskapliga fakta, kunskap och visdom från en mängd olika områden för att hjälpa dig genom labyrinten av livsstils- och hälsoråd som dyker upp i konversationer eller ges i traditionella och sociala medier. Få förståelse för hur de olika delarna av din kropp och ditt sinne arbetar tillsammans.

MER INFO www.katharinaarnesen.com

RÖRA & BERÖRA – din guide till tantrisk xtasmassage

Sofia Cerne

Sofia Cerne Publishing. Danskt band 139 sid, E-bok och ljudbok.

Annons på sid 18.

Tantrisk beröring

En introduktion till tantrisk beröring, som författaren kallar tantrisk xtasmassage. I boken får du konkreta instruktioner för hur du själv kan börja ”tantra” och framför allt ge din partner en djupt helande kärleksfull tantrisk beröring. Lär känna dig själv, din kropp, dina energier och ditt andetag.

På ett enkelt och pedagogiskt sätt ges förklaringar till vad tantra är och vad Sofia Cerne anser tantrisk beröring är.

MER INFO www.xtas.nu

ÄNGLATAROT

Radleigh Valentine Arella.

78 kort + vägledningshäfte.

Annons på sid 23.

Positiva budskap

Radleigh Valentine har skapat den första tarotkortleken som är hundra procent välmenande, säker och tillförlit lig. Alla ord i den här kortleken, liksom illustrationerna av Steve A. Roberts, är positiva, medan de fortfarande bibehåller magin och betydelsen som traditionella tarotkort har. Det medföljande häftet ger dig steg-för-steg-instruktioner om hur du genomför exakta tolkningar för dig själv och andra.

MER INFO www.arella.se

Pilgrimsvandring

EN RESA I KÄRLEK – den norra pilgrimsleden i Spanien Therese Lind Mindboozt Publications.

Inbunden, 218 sid.

Annons på sid 12.

LIVETS ALKEMI – själens resa genom jordelivet Tina Ikonomidou

Siljans Måsar.

Danskt band, 192 sid.

Annons på sid 19.

Våga gå sin egen väg

Livets alkemi är ett fint poetiskt verk om att söka, finna och våga gå sin egen väg. Tina Ikonomidou har ägnat hela sitt liv åt sin själsliga upplevelse och större delen av sitt vuxna liv åt att förstå människans olika dimensioner och relaterandet människor emellan. Hon fascineras av livets uttryck och fördjupar sig mer än gärna i existentiel la frågor. Under 20 år har Tina guidat tusentals människor i livets frågor.

MER INFO www.tinaikonomidou.com

Skyddsänglar som hjälper

Andliga guider som människor sedan tidernas begynnelse vänt sig till för vägledning, beskydd och gudomlig kärlek.

DESSA UNDERBARA ECK-MÄSTARE

Harold Klemp. Eckankars svenska satsangsamfund. Danskt band, 260 sid. Annons på sid 40.

I många andliga traditioner talar utövarna med änglar, helgon, gudomar eller andra andliga väsen. Eckankar lär ut metoder/andliga övningar som möjliggör att ta emot inre undervisning, och få hjälp och skydd under sin andliga tillväxt, av inre guider som kallas ECK-Mästare, en sorts skyddsänglar och lärare. Reinkarnation och karma är en del av läran, inre erfarenheter uppenbarar sig ofta i form av gudomligt ljud och ljus. Författaren Harold Klemp är en nu levande ECK-mästare som gärna talar om andlighet i vardagen.

MER INFO www.eckankar.se

Den här resan är ett äventyr där du får följa med Therese Lind och hennes familj när de pilgrimsvandrar utmed Spaniens norra kust för att ta sig till Santiago de Compostela. Du får följa fa miljens framsteg och baksteg och framför allt den mentala delen som en tuff vandring innebär och dessutom med en bäbis. Therese beskriver generöst sina insikter och lärdomar utmed leden.

MER INFO www.mindbooztpublications.se

Maxa livet

MINDEXPAND – expand your mind med metamodellen i mind training

Mathias Garhed Mindboozt Publications.

Häftad, 167 sid, e-bok.

Annons på sid 12.

ASTROKALENDERN 2023

– astrologisk bok och kalender Lisa Aurelius Lisa Aurelius. Inbunden, 224 sid. Annons på sid 19.

Astrologi i vardagen

Skapad för dig som vill använda astrologi som ett hjälpmedel i ditt dagliga liv. Boken består av en textdel och en kalenderdel och är tänkt att användas som dagbok för din utvecklingsresa. Textdelen är omfattande med kapitel om de olika planeterna och energihändelserna. På varje veckouppslag finns en ruta med ”Veckans Astro”, där du kan se de viktigaste astrologiska händelserna. Till varje vecka hör också en inspirerande text.

MER INFO www.lisaaurelius.com

Läkande vägledning

Här kommer de traditionella tarotsymbolerna och arketyperna till nytt liv genom en modern och intuitiv konstnärlig stil. De uttrycksfulla karaktärerna berättar för oss om både mörka och ljusa aspekter av vår mänskliga natur och den rika palett av nyanser som vi bär inom oss. När vi vågar möta oss själva med en ny sorts klarhet kan vi lättare se vilka livsområden som just nu behöver vår uppmärksamhet.

MER INFO www.tarotshop.se

Mental tränare, NLP-coach och utbildare Mathias Garhed har sammanställt, integre rat och utvecklat tekniker inom personlig utveckling. Med sin bakgrund som bete endevetare och polis har han under lång tid pushat högpresterare att bli bättre. Lär dig bl a hur du frigör din inre motivation, skapar din framgångsplan för att nå dina mål och få strategier för att få mer gjort på kortare tid och ha kul samtidigt.

MER INFO www.mindbooztpublications.se

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.
Free • nr 6 | 11 | november–december • 2022
LJUSBÄRARENS TAROT Chris-Anne Paneter Förlag. 78 kort + guidebok 192 sid.
Annons
på sid 51.
BAZAREN Free • nr 6 | 12 | november–december • 2022 Aromaterapi och passion för naturen i 30 år! Ekologiska produkter för kropp och själ. Helt naturliga parfymer med rena eteriska oljor som doftsättning. Hudvård, ekologiska eteriska och vegetabiliska oljor, hydrolater m.m. kontakt@oshadhiaromaterapi.se · www.oshadhiaromaterapi.se oshadhiaromaterapi Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen. www.kristallgarden.nu kristallgarden.nu 30 dagars plan med exakta steg vad du behöver göra Tydlighet och klarhet Support så jobbet blir gjort Skriv en bok på 30 dagar! www.mindboozt.se Holistisk kvinnohälsa Hormonyoga . Hukbad Retreats . Kvinnocirklar Reiki & Shamansk healing Rådgivning . Coaching Webbutik www.veias.se www.moderveia.se Vattumannen www.vattumannen.se Vi har ett stort utbud av orakelkort, tarotkort, böcker, rökelse, salvia, kristaller, smycken, meditationskuddar, singing bowls, Florida vatten och mycket mer. Vi har även flera terapeuter i butiken som erbjuder healing, coaching, tarot och astrologi. Öppet måndag till fredag 11-18 lördag 11-16 Butik på Fleminggatan 35 Välkommen till Inspiration kurser resor Föredrag

Andekvarts AB

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

EKOLOGISKT & HÅLLBART

Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts

Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett bredd sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris! Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se www.andekvarts.se

verka

kåranda.

riktlinjer

rekommendationer

i

förbundets

använda som stöd i sitt yrkesutövande.

förmedla kunskap om de lagar som påverkar de tjänster som erbjuds inom branschen (såsom konsumentlagar, patientsäkerhets lagen och immaterialrättigheter).

Främja

och branschintern dialog

ovanstående mål.

BAZAREN Free • nr 6 | 13 | november–december • 2022
HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED. VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17  Webbutiken är alltid öppen Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86 www.balansbutiken.se www.universellbalans.se
Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar DESIGN & FUNKTION Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree TA HAND OM DIG SJÄLV Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning BALANSBUTIKEN Andlighet för alla! MEDIUMFÖRBUNDET www.mediumforbundet.se Vår vision är ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap. Vi vill: • Främja mediumskapets framväxt genom att kommunicera spiritualismens och mediumskapets motiv och göra dem kända för en bredare allmänhet. • Göra andlig livsåskådning, mediumskap och överlevnadshypotesen mer synlig i massmedia. • Bedriva opinionsbildande verksamhet, bevaka hur massmedia exponerar området och försvara branschens rätt till replik i media. • Stödja och kommunicera vetenskaplig forskning inom parapsykologi. • Främja ett etiskt och ansvarsfullt agerande hos yrkesutövare
branschen och
för en god
• Tillhandahålla
och
som
medlemmar kan
• Samla och
demokratiska samtal
om

Livet, döden och sinnlig sensualism Rörelseglädje för kropp och själ

Free • nr 6 | 14 | november–december • 2022

I detta nummer startar vi vår nya serie ”Rörelseglädje för kropp och själ”, där olika träningsoch rörelseformer i syfte att skapa ökad harmoni och helhet, kommer att belysas. Att rörelse är en viktig pusselbit för att vi skall uppnå balans och harmoni i kropp och själ känner vi till. Intellekt och känsla i en schysst kombination ger oss den utvecklade och eftersträvansvärda intuitionen. Känslan är allierad med kroppen och vårt undermedvetna – och i stället för att enbart leva analytiskt resonerande, uppe i huvudet, är det väsentligt att vi också har en med veten kontakt med vår kropp för att hitta vårt välmående. Vi inleder serien med en intervju med Johanna Hector, tränings- och yogaprofil.

Johanna Hector har, som det energipaket hon är, under många år på sitt alldeles egna ”josiga” sätt spridit yoga- och rörelseglädje och genom under visning, kurser, yogaresor och olika event påvisat hur viktigt glädjen, lusten och passionen är för oss alla. Med utgångspunkt i hennes egen personliga resa för att hitta harmoni i livet delar hon med sig av sina erfarenheter.

BERÄTTA GÄRNA OM din bakgrund och hur yogan kom in i ditt liv.

– Redan som barn kommer jag ihåg att jag levde genom kroppen. Det var en naturlig, lustfylld och väldigt rik upplevelse för mig. Jag har alltid varit bra på att läsa av stämningar och lyssna in. Men när jag började skolan kommer jag ihåg att jag började notera vad som belönades, vilka uppträdanden som var okej och inte. Det handlade om krav på att sitta still, inte vara för spontan, hålla tillbaka passionen och vara lagom. Det resulterade i att jag snabbt hamnade i en vana av duktighet och jag började lämna mig själv och den jag var, ett beteende som började eskalera. Jag älskade att dansa, showa, spexa och spela teater och där kunde hela jag få plats. Dansen som alltid hade varit lustfylld blev även den prestationsinriktad. Och från att tidigare under uppväxten ha haft en naturlig och kärleksfull relation till mat, där regler var fullständigt onödiga, blev också maten något laddat och jag utvecklade en ätstörning.

DET VAR UNDER de två gymnasieåren som stipendiat i Swaziland, Sydafrika, som Johanna hittade yogan. Hon valde yogan som en obligatorisk fysisk aktivitet, något som ingick i skolans program. Hon hade hört talas om yoga och förknippade det med stretching, och som van dansare tänkte hon att det säkert skulle vara ”a piece of cake”.

– Men så förvånad jag blev! Den som ledde kursen var en gammal indisk kvinna. Hon kom till vår första lektion, hade inga träningskläder på sig som jag var van vid och såg allmänt lite skranglig ut. Jag vet att jag blev misstänksam och undrade: ”Oj, vad skall det bli av detta?”. Men my God så stark hon var! Hon höll positionerna länge och jag fick kämpa på och blev alldeles svettig! Jag hade aldrig varit med om något liknande. Yogan gick mycket långsammare än den träning jag var van vid, vilket var precis vad jag behövde. Och jag fick lära mig att göra en aktivitet enbart för mig själv, något jag då fick dåligt samvete för. Det kändes egoistiskt med en timmes yoga när verkligheten omkring mig där innebar hemlöshet och tuffa umbäranden för många och där vartannat barn föddes med aids, berättar Johanna.

EFTER TIDEN I Sydafrika blev det mer och mer yoga för Johanna. Hon utbildade sig till yogalärare, samtidigt som ”duktig flicka”- syn dromet levde kvar. Hon studerade på universitetet och tänkte att hon skulle ha yogan som en hobby och utbilda sig till ”något riktigt”.

– Men jag hann inte med studierna. Jag fick mer och mer jobb via yogan och förfrågningar om att starta yogalärarutbild ning. 2007 startade jag utbild ningsföretaget Global Yoga som sedan dess växt och utvecklats. Vi, ett team på 10 lärare, har nu utbildat över 2 000 yogalärare. Det är verkligen en ynnest att få utbilda lärare där alla med sin unika personliga röst når sin egen målgrupp. Jag är inte för alla. Vi lärare skall inte bli lika, där alla stöps efter en mall. Vi kallar Global Yoga för yoga för 2000-talets människa.

KORT OM JOHANNA

FAMILJ Man, tre barn, två katter. BOR Söder om Göteborg.

– Jag har länge brunnit för att ta bort snobbismen inom yogan – där ett synsätt skall dominera och an ses vara det rätta vilket alla skall anpassa sig efter till exempel. Yoga är till för alla. Det spelar ingen roll om du har sett ett flashigt lockande handstående och har det som ambition med din yoga eller att du kommer till klassen för att söka

GÖR Lever min dröm! Utbildar yogalärare och inspirerar människor till att träna smartare i stället för hårdare.

MOTTO Smartare, inte hårdare! AKTUELL MED Utbilda nya Global Yogalärare, onlinekursen Lymfyoga och månadens må bra kalender i SoulWork Club.

inre värden, en andlig utveckling. Bägge individerna är lika värdiga och välkomna. På det sättet är det också så fel att jämföra sig med andra i yogan eftersom alla utgår från sina förutsättningar och sina egna mål. Min devis är att träna smartare i stället för hårdare. Många identifierar sig med att ju mer kalorier jag bränner desto

Free • nr 6 | 15 | november–december • 2022
NAMN Johanna Hector. ÅLDER 39 år.
”Be pulled by passion – not pushed by fear!”

1Fundera på ditt syfte, vad med yoga är det som lockar dig? Vill du bli rörligare, starkare, utmanas eller återhämta dig? Det finns otroligt många olika yogaformer, några är väldigt lika och andra skiljer sig åt något enormt. När du vet ditt syfte kan du ställa bättre frågor.

2Fråga vänner eller i sociala forum om det är någon som kan rekommendera någon studio eller lärare. Se till att de du frågar är människor du har tillit till, smaken är ju som baken.

3Testa onlinetjänster med olika lärare, ofta kan man prova ett par dagar helt kostnadsfritt.

4Botanisera i yogaböcker, lyssna på poddar och kika in på olika lärares hemsidor och sociala medier för att få en känsla.

5Det absolut viktigaste är att man hittar något som man verkligen vill dyka djupare i. Det är okej att det inte är kul från början, så är det ju med det mesta, men att du tydligt kan känna ditt syfte med yogan och se hur du jobbar dit.

6Döm inte ut yogaformen om du inte gillar läraren. Det kan till och med vara så att du väljer yogaform utifrån en lärare som inspirerar dig! Så har det alltid varit för mig, jag har läst en bok eller lyssnat på en intervju med en lärare och fastnat för deras syn på livet, yoga, kroppen. För att sedan åka på en retreat eller börja studera med den läraren och på så sätt lärt mig mer om just den yogaformen.

bättre är träningen. Ju tuffare det är desto bättre resultat. Att i stället vara nyfiken och följa glädjen, ärligheten och att lyssna inåt hela tiden är det vik tiga som jag ser det, vilket inte betyder att man inte samtidigt kan följa lusten att utmana sig själv fysiskt, säger Johanna.

VAD ÄR DET bästa med yoga enligt dig?

– Yogan ger mig både utrymme att utforska mig själv, acceptera mig själv och samtidigt utmaningar att växa med. Vinningen för mig är att detta sedan sipprar över i mö tena med omvärlden och mina medmänniskor. Rent fysiskt kan jag innerligt känna att jag kommer att utöva yoga hela li vet. Den är så anpassningsbar och följsam. Tack vare yogan har jag otroligt stark återhämtning, jag är både rörlig, fri och stark i kroppen. Yogan gör mig hållbar samtidigt som den förför hela mig med sin mystik, lekfullhet och djup!

JOHANNAS VARDAG kantas av familjeliv med maken och tre barn, undervisning och egen träning. Förutom det egna utbildningsföretaget har hon 2018 initierat Soul Work Club en holistisk wellnessklubb on line med fokus på både WorkOut– att göra av med energi genom rörelse – och WorkIn, där syftet är att fylla på med energi och stärka kontakten med de djupare, själsliga nivåerna. Varje morgon följer Johanna en ritual. En lång version eller en kort, om tid och möjlighet inte ges. Ritualen –som bland annat innehåller att dricka levande vatten med ci tron eller gurka, torrborstning och lymfmassage, en iskall dusch, en stunds nakendans med djupa tacksamhetsande tag – är inte förhandlingsbar då

den ger henne större margina ler under dagen och kraft och ork att vara mer närvarande. I den längre ritualen ingår även en dödsmeditation. Vad är syf tet med denna meditation?

– Den har varit med mig länge och jag kom i kontakt med den bland annat genom buddhismen. Varje yogaklass avslutas också med shavasana, som ju är ”död mans ställning”. Jag ser den som en förberedelse, en dödsritual i sig att öva sig på att släppa taget i tacksamhet, så att vi på allvar kan välkomna livet. Dödsme ditationen går i korthet ut på att visualisera en skål i vilken du lämnar tillbaka dina ägode lar, dina titlar och identiteter samt alla dina relationer. Efter att sorgen och alla känslor passerat så kommer man till en stillhet där tacksamheten bor. Detta gör att vi får perspektiv på saker och ting. Vad är värt att vilja? Var har jag mitt fokus? Det som stod på dagens att göra lista blir inte alltid så viktigt med det synsättet.

DÖDEN VAR TIDIGT närva rande i Johannas liv. Hennes pappa var under flera år sjuk i en neuorologisk sjukdom och dog då Johanna var 22 år. – Att ha fått vara bredvid honom och närvarande i hans utveckling och där se talet försvinna, balansen avta, musklerna som försvagades – det har gett mig så mycket mod och mandat att våga prata om kroppen som en väg. Min pappa levde verkligen för da gen, han hade gjort sina utma ningar och sina äventyr, något som inspirerade mig mycket.

Han älskade att åka skidor, dyka och röra på sig. Men han var väldigt identifierad i sin fy siska kropp och sitt utseende.

Och där utmanade sjukdomen

honom rejält, genom att just det togs bort ifrån honom. Men det var också det som gjorde honom så mycket rikare. Genom sjukdomen fick han en större tillgång till sig själv. Han blev så mycket mer närvarande och tacksam för det lilla.

– Jag har aldrig sett en män niska vara så närvarande i sin kropp som de sista åren av hans liv, som till exempel när vi kommunicerade genom blink ningar. Jag beundrade honom så för det, han kunde lika gärna ha valt att ge upp, att inte vilja vara med längre. Det är verkligen häftigt hur vi alla kan vända det vi upplever. Hur vi tolkar det som händer, det är det som är det viktiga – inte vad som händer oss, säger Johanna.

HUR SER DU på kopplingen andlig personlig utveckling kontra rörelseträning och kontakt med kroppen?

– Jag fick en ”aha” upplevelse för ett antal år sedan. Jag hade varit i yogavärlden länge och målet jag upplevde att många hade där var att uppnå ”bliss”, det var asketiskt, det handlade mycket om att bli ett med världssjälen, att lämna kroppen. Jag passade aldrig riktigt in i ”mindfulnessvärlden”. För mig var det för tråkigt. Jag upp levde att jag inte fick plats, jag skulle tysta ner mig, bli mindre Johanna. Andlighet kom för mig att betyda att sträva bort från kroppen.

– När jag hittade de förkroppsligande praktikerna utvecklade jag det som jag väljer att kalla soulfulness.

Jag slutade med att sträva bort från min kropp, från det som ansågs vara fult, smutsigt, rörigt och stökigt.

Jag började i stället, likt en lejoninna sniffa upp mer lust, mer kropp, mer köttsliga lustar och verkligen komma

Free • nr 6 | 16 | november–december • 2022
SÅ VÄLJER DU RÄTT YOGAFORM enligt Johanna
”Jag började i stället, likt en lejoninna, sniffa upp mer lust, mer kropp, mer köttsliga lustar och verkligen komma ner i kroppen.”

ner i kroppen. Det är för mig den mest själsliga praktiken.

– Jag blir inte rädd för min kropps signaler och starka känslor. Min kropp är stark och tränad så den kan ta emot och bära hela mig – med alla mina känslor, reaktioner och skuggor. Jag kan i stället välkomna hela mig, att vila i det som jag är rädd för att visa omvärlden. Jag får tillgång till detta genom att vara trygg i min kropp och tillåter mig att känna känslorna som i stunden kan vara skrämmande och inte alltid så behagliga. Jag vill inte förneka någon del av mig, tvingar inte mig själv att välja bort, bita ihop och låta allt stiga till huvudet och sedan vara helt slutkörd någon timme senare. I stället vill jag kunna säga till mig själv: ”Jag är människa. Så mänskligt av mig att bli rädd, arg eller irriterad.” Kan jag möta mig själv där blir jag snällare mot andra också och behöver inte bli besviken på andra lika mycket som tidigare. Det hand-

lar om acceptans. Soulfulness är att röra känslorna genom kroppen, berättar Johanna.

HUR SER DU PÅ utmaningarna i den tid vi lever i nu?

– Det är viktigt att våga vara ärlig med sig själv. Vad behöver jag mer av? Att vara mer discipli nerad i mitt välmående? Eller att bjuda in mer frihet? Det är så lätt att tolka och bli fast i mönster, beteenden, mallar och vanor som egentligen inte när oss, som inte ger oss den djupa tillfreds ställelsen. Disciplin och lust går hand i hand. Vi utvecklas inte om vi inte pushar oss – men å andra sidan bygger man heller inte en toalett då man har diarré. Är du helt slutkörd så är det inte läge för mer utmaningar, då behöver fokus ligga på att vårda och återhämta, det är en balansgång. Men att ställa sig frågan ”vilket val kommer jag att vara mest stolt över – långsiktigt?”. Att våga avslöja den falska rösten som kan gömma sig bakom att

”vara snäll mot sig själv” och döljer rädslor och feghet, är lika viktigt som den som pushar på för starkt, påminner Johanna.

VILKET BUDSKAP vill du skicka med till läsarna?

– Det får bli mitt favoritcitat: ”Be pulled by passion – not pushed by fear!” Låt inte rädslan leda dig och dina handlingar. Det är också ett uttryck för den sinnliga sensualismen. Fundera

på vad är du sugen på? Vad får dina ögon att tindra? Vad gör dig nyfiket lekfull? Hur doftar det, hur smakar det? Vad tänder och kittlar din lust. Då blir det så spännande och josigt att vara närvarande, avslutar Johanna.

mer

Free • nr 6 | 17 | november–december • 2022
Channie West Maria Mattsson Pia Nordström
GOLDENCIRCLES NETWORK Tema Andlighet KRYSSNING TILL HELSINGFORS 9-11/1 Samtal om och med Andlig vägledning i grupp samt enskilda möten. Ängla- och Tarotkorts läggningar och Gruppmeditationer. Läs mer om Programmet och hur du bokar in dig: www.gcnetwork.se/kryssning
www.johannahector.com
Plus
BAZAREN Free • nr 6 | 18 | november–december • 2022 www.pazbyjulia.se Butik i Göteborg på Karl Johansg. 34 Besök oss på Harmoniexpo, Hall C monter 8A MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS ALTERNATIV ALPHA – META1.3 MINDSET BOK! WWW.LIVELIFESTORE.SE www.xtas.nu www.xtas.nu www.xtas.nu julbutiken.se BUTIKEN

TINA IKONOMIDOU

Livets alkemi är ett fint poetiskt verk om

söka, finna

Sancho är en unik blandning av eteriska oljor från Himalaya som traditionellt används av bergsfolken inom folkmedicinen för att främja det allmänna välbefinnandet. I Sancho har man tillvaratagit gammal kunskap och visdom. För bergsfolken var det viktigt att hålla sig friska och det är det för oss också!

Det är enkelt och gott att stärka sitt immunförsvar!

Ett regelbundet intag av Tibetanska Gojibär gör en positiv skillnad för din hälsa. Det är inte för inte som gojibären kallas för superfrukt och dyrkats i flera tusen år – de är rena hälsokuren! LifePorts Gojibär från Tibet har ett ORAC-värde på över 25 000. Blåbär har endast cirka 4 500!

C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.

BAZAREN Free • nr 6 | 19 | november–december • 2022 Ditt Andetag Butik I Mockfjärd och på nätet www.dittandetag.se ditt.andetag Kristaller Kortlekar Smycken Spirituell butik med personlig service. Distans: Andlig healing Crystal reading Johanna Beställ årets magiska julkalender via hemsidan! Johanna@dittandetag.seBeställ på WWW.TINAIKONOMIDOU.COM
Nyhet
att
och våga gå sin egen väg. Författare till Livets alkemi Unika erbjudanden på www.lifeport.se eller besök närmaste hälsokostbutik. Lifeport Erikslustvägen 36 G, 217 73 Malmö Kundtjänst 0290 76 76 80 • order@sdist.se
Lathund till Sancho
Lekfull astrologi för Den Nya Tiden - Finn din inre glädje och kraft! mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar Professionella KroppsBehandlingar HälsoKonsultationer, LivsSamtal, Coaching MirakelQvinnan "Shia" Shivani Heléna Eddesjö NaturMedicinare, Coach HästFysioTerapeut & MystiMagiker Specialiserad på Nackproblematik, Kroniska Besvär Cellsalter, NäringsBalansering, Örter .se Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting Mirakelverkstan NaturMedicinsk Praktik & LivsKraftButik Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77 Stenar & Kristaller Tarot/orakelkort, änglar, rökelser, pendlar, smycken, ljuslyktor & presentartiklar m.m Kristall ~ Din kristallbutik i Köping Webshop öppnar 11/11 FB: kristallelvan IG:kristallelvan VälkommenHelenönskar Elvan underErbjudandeöppnings veckan www.kristallelvan.se

Tanja Dyredand

Vill sprida mer magi & själagodis i vardagen!

Tanja Dyredand, författare och populär youtubeprofil, är ett sprakande energiknippe nära till skratt. Men så har det inte alltid varit. För 11 år sedan gick hon efter mångårig stress in i väggen med besked. Nu har hon vigt sitt liv till att hjälpa andra, tack vare sin egen omskakande livsresa. Allt för att inspirera till mer avstressande vardagsmagiska stunder och att fler ska förstå hur magiska de är!

KORT OM TANJA

NAMN Tanja Dyredand. FAMILJ Mannen Joakim, dottern Olivia, hundarna Coco Chanel & Lilla My. BOR i Roslagen och driver Vänliga Villan i Edsbro. GÖR Författare, meditationslärare, astrolog, andlig coach, initierad shaman.

DOLD TALANG House-DJ & magdanslärare!

AKTUELL MED Böckerna ”Stjärnsjälar Starseed Bliss – Meditera med stjärnorna” samt ”Magi för själen”.

Alla kan unna sig mer själagodis, det som är gott för själen, varje dag. Vi är alla värda det allra bästa och att dagligen påminna sig själv om sin egen storhet. Att det är du som är kreatören i ditt liv och det är dags att sätta dig själv mer i första rum met. Det säger Tanja Dyredand, författare, nu ak tuell med två böcker där vardagsmagi är gemensam nämnare.

VI TRÄFFAS I Roslagen och i Vänliga Villan i Edsbro. Här skriver Tanja sina böcker, spelar in sina popu lära youtubeklipp, guidade meditationer, horoskop, yoga samt ger stresshan tering, andlig vägledning och healing. Den drömska näckrosån nedanför bygg naden har ändrat färger till höstskrud och det finns en helande höstkänsla omkring oss. Här omges vi av ett lugn och en ogripbar harmoni smittar av sig, allt känns faktiskt lite magiskt! – Vi flyttade faktiskt hit som överlevnadsstrategi efter min utbrändhet. Hela

gården vilar på en gammal vikingagravplats som tre närliggande byar använde. Visst är det en mycket spe ciell energi här som både ger kraft och tröst, något som hjälpt mig i min egen tillfrisknad. Jag är tacksam varje dag att jag ens lever och tar ingenting längre för givet, fortsätter Tanja.

TANJAS ENTUSIASM och sprudlande glädje smittar lätt av sig. Själv tror hon att då hon fick en ny chans i livet är det hennes livsglädje och tacksamhet, liksom sin livsmission att som ren kanal sprida ljus, kärlek och healing som skiner igenom.

– Jag dog, såg mig själv på ambulansbåren, och tänkte nej, det är inte slut här. Jag dog och fick en ny chans!

Plötsligt fylls Tanjas ögon av tårar och hon tit tar långt bort över ån. Vi hör en korp landa bredvid oss. Många tänker sig att livsförändringar och andliga uppvaknanden ska vara i pastellfärg, men ibland serveras den med en rejäl käftsmäll. Så var det för Tanja. För 11 år sedan skakades livet om rejält. Då frilansjournalist, tv-repor

ter och kommunikatör med över sex olika uppdrag, fick hon efter mångårig stress och med duktiga-flickansyndromet en rad kropps liga smärtor, orkeslöshet, hjärtflimmer följt av stroke. – Livet vändes upp och ned för att jag inte drog i handbromsen i tid. Jag fick helt börja om från början och ta en dag i taget. Tidvis blev livet tufft och mörkt. Jag gick in i en djup depres sion. Jag vet att jag inte är ensam och många vittnar om än tuffare livsresor de gjort eller gör, till dig vill jag bara säga: du är inte ensam!

FLYTTEN TILL GÅRDEN, tystnaden och närheten till naturen i kombination med dagliga magiska rutiner, meditation, djupandning, tacksamhetsövningar och skrattet hjälpte henne framåt. Nu väcktes åter intresset för den djupt rotade andliga visdomen hon fått i modersmjölken, född i norra Karelen med flera generationers intuitiva och uråldriga visdomsled både från karelsk, nordisk, samisk och sibirisk shamanism. – När du väl hittar din rätta väg, som resonerar

Free • nr 6 | 20 | november–december • 2022

Från att enbart existera till att vilja leva.

med dina livsmål, faller allt på plats. När jag körde på med karriär, yta och egot i fokus, och helt stängde av all den uråldriga visdom om mitt andliga kall jag fått med mig vid födseln i norra Karelen, förlorade jag kontakten mellan hjärta och själ. Jag blev sjuk, dränerad samt utbränd. Nu förstår jag att jag var tvungen att krackelera sönder likt en vas, så att ljus kunde sippra in genom skär vorna, och att jag på ett nytt sätt kunde sätta samman mig själv till en ny helhet, mer sann för mitt livskall som jag är här för på denna jord!

UNDER SIN TID som utbränd blev Tanja tidvis sängliggande och då blev rutiner, ritualer och guidade meditationer livsavgörande.

– Jag gick från att enbart existera till att vilja börja leva. I dessa vardagsmagiska stunder kände jag kropp och själ läka, jag minskade ältande orostankar, smärta och hjärntrötthet.

– Jag bestämde mig där under min tillfrisknad, att om jag en dag skulle bli stark nog igen skulle jag viga mitt liv till att hjälpa andra. Jag skulle dela med mig av det som hjälpte mig och hjälper mig än idag.

Nu gör jag det, dels via mina böcker, texter och alla guidade meditationer. Detta är vad som hjälpte mig, och drömmen är att den kan hjälpa dig och andra också!

Idag är ett lugnare livstempo ett måste för Tanja för att få vardagen att gå ihop.

Free • nr 6 | 21 | november–december • 2022

1. Hitta en plats där du får lugn. Tänd ett levande ljus.

2. Titta in i ljuset en stund. Tänk att du är i en beskyddande bubbla.

3. Börja med att tacka våra fyra väderstreck: Tack söder för att släppa taget om det som varit. Tack väster för beskydd och medicin. Tack norr för visdom och drömmar. Tack öster för anden, du som visar min själ min sanna väg. Tack hjärtat som visar mig kärlek.

4. Titta igen in i eldflamman och säg sedan tyst eller högt för dig själv: Tack högsta källa av ljus och kärlek, vi tackar idag eldens kraft. Tack rensning och rening av allt som inte längre ger mig kraft. Tack rensning av stag nerad energi och det som håller mig tillbaka. Tack mod, tillit, tålamod och eldens glöd att nu ge kraft åt mitt överflöd (fyll på här sedan med det du önskar i överflöd, hälsa, kärlek, pengar, bostad, arbete … vad du vill).

5. Blås nu ut ljuset med en känsla av tack samhet. Du kan blunda och sitta upp eller om du vill lägga dig ned en stund i egen meditation. Föreställ dig redan att du har allt du önskat i överflöd!

6. När du känner dig klar med din magiska stund, avsluta med att tacka dig själv!

Rutiner och veckoplaner omarbetas efter dags-ork, och ännu kan både hjärntrötthet samt afasi, att glömma ord, påminna henne om att lägga in mer återhämtning i schemat.

– Min största förändring i livet är att jag lärt mig att säga nej och lyssna in kropp och själ. Jag har också blivit bättre på att sätta gränser. Att värna och värdesätta sig själv är ett bra tips till alla, liksom att lyssna in själen när den talar till dig. Vi är alla andliga varelser och ibland glömmer vi bort själens styrka!

NU LEVER TANJA som hon lär och har vigt sitt liv till att inspirera andra genom allt hon tar sig för. Förutom sin mycket populära youtube kanal, fylld med guidade gratis-meditationer, driver hon ”Magipodden” tillsam mans med Eva Danneker, är återkommande astrolog i Da isy Beauty Magazine samt ny profil i Tidningen Nära. Sammanlagt utöver det har hon skrivit fyra böcker: ”Stjärnsjälar Starseed Bliss – Meditera med stjärnorna”, ”Magi för själen”, ”Vardags magi”, ”Skratta & Pausa – en helande guide” samt en omtyckt väggkalender ”Min Magiska kalender”.

Vid sidan av det coachar hon dagligen i stresshantering,

Ju mer magiskt vi tänker, desto mer magi upptäcker vi.

ger andlig vägledning och healing, gör tv, ger föreläs ningar, ordnar event och retreater över hela världen.

Genomgående röda tråden i alla Tanjas projekt är avstressande vardagsmagiska stunder, som inspirerar dig till att stanna upp och förstå din egen magiska storhet. Tanja berättar:

– Ibland glömmer vi bort att vi alla är och lever i magi, att du är din egen livskreatör. Vi är fyllda med dagliga åtaganden och beteenden, känslor och programmeringar i ekorrhjulet.

– Min högsta önskan är att du förstår att det är du som är kreatören av ditt liv, att du är magisk, och att du med en ren intention och med tankens kraft kan skapa allt du vill. Vi är magi, och ju mer vi tänker att livet och det om kring oss är magiskt, desto mer vardagsmagi upptäcker vi, men även vår egen stor het. Hur häftigt är inte det?!

HUR KAN DU då få in mer magi in i din vardag, framför allt om du är en stressad modern människa?

– När vi stillar oss, i medveten meditation, eller som jag kallar det en vardagsmagisk stund, stannar ofta vår dagliga autopilot upp, och vi lär oss fatta beslut från både mage, hjärta till hjärna. Vi får djupare kontakt med oss själva, våra känslor och kan agera utifrån det.

– Det bästa är att utgå från dig själv och det som känns bra för dig. Att ta sig tid till sig själv, egentid, är ett bra första steg. Jag brukar tänka att jag bokar in tid med mig själv på samma sätt som jag bokar tid med en härlig

väninna. Bestäm hur mycket tid du känner att du har och ta stunden när den passar dig, morgon, lunch eller kväll, viket som. Fyll sedan tiden med precis vilken typ av vardagsmagisk stund, du själv vill. Krångla inte till det. Det ska vara lustfyllt och något att längta till!

TANJA BERÄTTAR ATT hennes personliga magiska stund, som hon aldrig ruckar på, är ti digt på morgonen. Till den har hon gjort en fin meditations plats i hemmet, i ett rumshörn. Här finns en triangelformad hylla för kristaller som hennes man snickrat åt henne, en bild på dottern och en vacker tavla. Inför stunden placerar hon ut valfria kristaller och örter efter tycke.

– Jag sätter alltid ett mål, en intention, med min magiska stund. Det kan vara att tacka dagen, eller att be om mer hälsa, vara smärtfri, eller nån mer specifik önskan inför dagen. Sedan mediterar jag ofta med ett mantra som stärker min intention och ibland somnar jag om under min meditation eller så gråter jag. Vissa dagar skrattar jag och dansar i stället under min magiska stund. Allt beroende på vad som känns bra för dagen. Jag avslutar alltid med varm dryck, te eller kaffe, sedan kan dagen börja!

Tanja hämtar sin bok ”Magi för Själen” och visar att det i boken finns över 380 praktiska och enkla guidade övningar för vardagsmagiska stunder. Här finns stunder för att minska stress, men även öka din intuition, sätta beskydd för din dag, navigera med stjärntecken, örters och kristallernas kraft, attrak

Free • nr 6 | 22 | november–december • 2022
Tanja tipsar! Guidad vardagsmagi för överflöd

tionslagen, utveckla dina andliga förmågor och göra själsresor. Enkla för dig att följa och även skriva dina reflektioner kring direkt i boken, då den har fylla-isidor likt en dagbok.

Vi testar en härlig self-lovestund för att bjuda in överflöd och det är lätt att lyssna på hennes meditativa stämma. Det blir verk ligen en avstressande stund som varken känns krånglig eller lång, trots att det ofta nästan kryper i kroppen vid meditation annars.

MÅNGA VITTNAR OM att både hennes böcker och ljudböcker, liksom föreläsningar, event och coaching gör skillnad.

– Jag är så tacksam för alla som hör av sig. Jag får så otroligt många fina mejl, direktmeddelan den och hjärtskärande personliga möten med personer som berättar att de texter eller meditationer jag gjort hjälper dem i sitt liv. De ger dem nycklar på olika sätt och löser upp blockeringar.

– Vissa säger att jag räddat de-

Din

ras liv – då kommer tårarna! Jag förmedlar ju bara vidare det som hjälpt mig själv. Helt otroligt att det som hjälpt mig kan hjälpa andra. Sådant värmer oerhört då jag vet själv hur tufft det kan vara ibland vid motgång.

DEN SENASTE BOKEN ”Stjärnsjä lar Starseed Bliss – Meditera med stjärnorna”, släpptes så sent som i juni i år, vad händer härnäst?

– Jag är så tacksam just nu att vara ute på bokturné, träffa människor och sprida mer inspiration. Senaste boken fick jag kanaliserat till mig med fokus stjärnsjälar, starseeds, där vi tar hjälp av stjärnornas spännande konstellationer och kraft till avkopplande meditationer. Det är perfekt att den är en ljudbok, som du kan lyssna på var du än är och när du vill. Då behöver du inte läsa och komma ihåg meditationen i huvudet utan bara ge dig hän och slappna av.

– I höst och vinter 2022 hittar du mig därför på olika mässor

över hela Sverige, vissa öppnar jag från scen med guidad medi tation. På plats har jag också mina böcker och en spännande workshop inom Ho’oponopono healing, för att bryta stagnerade karmatiska band, det som håller dig kvar för att nå dina livsmål. Sedan stundar även kryssningar, retreater och event. Jag skriver även på en ny bok och ljudbok som släpps 2023 som tar oss både till olika stjärnkonstellationer, Akasha-arkiven/dina själsregis ter, gamla Egypten, Anderna, Peru, Atlantis, Lemuria, Mintaka, Lyran och mycket mer. Mer var dagsmagi helt enkelt till dig och alla andra magiska själar!

Vi säger farväl och när jag bör jar gå från Vänliga Villan tycks något röra sig vid vikingagrav sättningen. Det är den enorma korpen, som tittar med vänliga ögon på mig och känslan av nå got utöver det vanliga händer, det är magiskt. Den tycks påminna mig om min egen storhet, och att magi alltid börjar med mig!

TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORT

Webbshop

HEALING MED ÄLVORNA

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken

”Magi för själen” i samarbete med Tanja Dyredand. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlott ning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

www.stressaav.nu

www.youtube.com/tanjadyredand

”Stjärnsjälar Starseed Bliss – Meditera med stjärnorna” (Bookea, 2022).

Magi för själen” (Lava förlag, 2021).

”Vardagsmagi” (Bookea, 2021).

”Skratta & Pausa, en helande guide” (Pug förlag, 2019).

KÄRLEKENS RESA

Dessa kort har skapats för att hjälpa dig att finna din autentiska väg genom möjligheterna för växande som presenteras för dig i livets alla aspekter, särskilt i dina relationer, inte bara med andra, utan i din heliga relation med dig själv. Fråga oraklet vad du än längtar efter att få reda på, och låt dig sedan bäras i väg på en resa genom tidens dimmor, där dina svar väntar på dig ...

Älvor är naturens kraftfulla skyddsänglar och de kan stötta dig på ett underbart sätt i ditt självförtroende, dina förhållanden, din hälsa och din karriär. Med hjälp av de här 44 orakelkorten kan du få en djupt personlig relation med det fantastiska älvriket. Älvorna kommer att hjälpa dig att finna en ny inre styrka och ett nytt självförtroende, och vägleda dig till att bemöta dig själv med mer kärlek och respekt.

Med hjälp av det bifogade vägledningshäftet lär du dig hur du kan ge dig själv och dina kära träffsäkra läsningar. Det finns inga negativa eller skrämmande kort eller bilder i den här kortleken eftersom gudomen och naturänglarna älskar dig väldigt mycket.

VACKRA NYA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN ARELLA

ÄNGLASVAR orakelkort Tillbaka

Free • nr 6 | 23 | november–december • 2022
Dessa vackra nya lekarna hittar du i vår webbutik på www.arella.se eller hos din närmaste återförsäljare Väck upp ditt sanna jag Inre kraft Ekonomiskt flödeNaturens magi Lita på din intuition
Besök vår nya webbshop på: www.arella.se
i lager!

Förenade Reikiförbundet

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter som fungerar lika bra på distans. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling kan man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Intresset för Reiki har verkligen ökat på senare tid. Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård. Reikiförbundet samlar Reikiutövare i Sverige som är aktiva inom Usui, Holy Fire®, Angelic Reiki®, Karuna® eller någon annan form. Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder kurser och/eller behandlingar:

Camilla

Sundsvall 073-827

kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Annika Heurlin

Åsa Ahlström

&

Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiför bundet i Sverige Maria Nylow TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se
Hammarström HallimaC AB
47 40
Malmköping 073-652 46 92 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com Anne Ninnas Phoenix Academy Stockholm, Tyresö 072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se Hanne Tara Svensson Be Free Now Klippan 070-437 33 07 hanne@befreenow.se www.befreenow.se Marie ”Mi” Norin Minos Manus Hälsodesign Växjö 070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se
Åsas reiki
massageklinik Malmö 070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se Jessica Gröger Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna 073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se Pia Jägare Lovis Pia Luleå 076-761 08 62 lovispia@gmail.com Lovis Pia (bokadirekt.se) Ellinor Häggström Lavendala Landskrona 072-387 58 81 ellinor@lavendala.se www.lavendala.se Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling Reiki-kliniken Göteborg 070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se Jeanette Norling Själavärme Strängnäs 079-075 81 99 info@sjalavarme.se www.sjalavarme.se Maria Lobrant Sattviskt Vänersborg, Distans Tel: 073-433 07 04 sattviskt@sattviskt.nu www.sattviskt.nu Katarina Kemi Lindgren Healing och Själavård by Kattis, Piteå 070-496 71 71 katarinakemilindgren@gmail.com www.healingochsjalavardbykattis.com Sara Magnusson Indigo – alternativ behandling & vägledning Vara, Haverövallen 070-337 40 82 sara@indigo-abv.se www.indigo-abv.se

Anneli Frostfjäll Soulinspo by Anneli Täby, Stockholm, Distans 072-727

info@soulinspo.se www.soulinspo.se

Angelica Pukk Body Mind Yoga Älvsjö, Stockholm 076-837

angelicappukk@gmail.com FB: @Body Mind Yoga

Anette Björsund mirrorsOftime Visby 073-634

ettena55@gmail.com www.mirrorsoftime.se

Åsa Elvegård Reikiakademin Katrineholm, Distans 070-422

info@reikiakademin.se www.reikiakademin.se

Pia Nilsson Inspira By Pia Kiruna 076-070

piainspira@gmail.com www.inspirabypia.se

Carola Claesson de Beau Tro Hopp och Änglar Tibro 073-593

carolaclaesson@hotmail.com www.trohopp.com

Eva Freya Cristiansson Mama Jord i Spånga Spånga 070-566

eva@mamajord.se www.mamajord.se

Karin Lindfors Om Välmående

Eva Sundén Insikten Vallda, Kungsbacka 073-639

insikten1@gmail.com www.insikten.nu

28 74
97 14
70 70
27 85
50 05
29 66
08 89
29 33
Trelleborg 073-380 04 36 info@omvalmaende.se www.omvalmaende.se Annica Mannerhagen Svetlicic Villa Zita kropp & själ Tyringe, Skåne 070-385 07 07 villazitakroppochsjal@bahnhof.se Aila Ringblom Norra Skåne, Online kontakt@dinforandringsledare.se www.dinforandringsledare.se Jannica Pålman Ena Änglarum Enköping 079-329 06 86 enaanglarum@gmail.com FB: @enaanglarum Catrine Axelsson Catrine Axelsson Holistics Stockholm 073 960 49 61 catrine.axelsson@yahoo.se www.catrine-axelsson-holistics.se Charlotte Markhester Livinjoy Oskarshamn 070-410 41 01 info@livinjoy.se www.livinjoy.se Anneli Johnzon Solglimten Healing Falkenberg, Online 076-314 13 12 hej@solglimtenhealing.nu www.solglimtenhealing.nu Jessica Berríos Jonsson Tumba 076-826 89 71 berriosjessi@gmail.com FB: @Munaysonkohealing Nathalie Gustafsson SOULPALACE Gävle, Distans 070- 640 12 25 soul.palace@outlook.com www.soulpalace.se Margareta Donosa Donosa Hälsoekonomi AB Falköping 070-557 66 99 margareta.donosa@outlook.com www.margaretadonosa.se Tina Dilén & Carina Fröberg Friskvård för kropp och själ Stockholm 076-707 88 05 · 076-706 22 97 tiberg68@hotmail.com carina_froberg@hotmail.com Malin Nilsson Malins Reiki Åstorp SMS: 070-811 41 51 malinshealing@gmail.com www.malinshealing.com

Zonterapi

Tarot Prova på Zonterapi i handen

Kom till monter C10b på Harmoniexpo i Solna 29–30 oktober och prova på zonterapi i handen. Jag bearbetar punkter i handen som motsvarar en plats i kroppen. Den bearbetas med tryck och blodcirkulationen ökar vilket får kroppen att starta läkningen – enkelt och effektivt.

Prova-på erbjudande! Se bokadirekt.se

Harmoni & Healing finns på Västmannagatan i Stockholm och erbjuder healing, energi- och chakra-balansering, zonterapi i handen, dröm- och traumaterapi samt vägledning med tarotkort.

har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare

som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss! www.kosmiskkunskap.se

kunskap för att du enkelt ska hitta

BEHANDLINGAR Free • nr 6 | 26 | november–december • 2022 INRE HARMONI Möjligheternas väg till ett friare liv Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com Ljusstjärna Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m. Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min) Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong. www.nillassalong.se Webbutik! Hudterapeut Nilla Reikicentrum Lidköping USUI REIKI, ANGELIC REIKI & SHAMANSK HEALING Erbjuder behandlingar och anordnar kurser, även på distans. KURSER: • Angelic Reiki© • Usui Reiki inkl. Holy Fire© • Golden Heart of the Merkabah • Nya Shamballah • Shamansk healing med Munay Ki BEHANDLINGAR: • Klassisk japansk Reiki och Angelic Reiki • Ljusbad/Shamansk healing • Karmakorrigering • Rening av negativa och oönskade energier 070-130 44 24 · info@reikicentrum.se · www.reikicentrum.se
Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker
Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap! Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård. Vi
på Kosmisk
den
Healing ❂
Vägledning ❂ Personlig utveckling www.harmonihealing.se Monter C10b Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE ∙ SHAMANSK HEALING Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

nackmassage

ökar

spända, stela muskler och vävnader.

ansiktsmassage.

LIFE® THERAPY

Med Terapeutens fulla fokus, mjuka manuella handgrepp och tekniker hjälper LIFE®Therapy kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av och därmed aktivera en inre självläkning. Energiflödet i kroppens system aktiveras/ökar samtidigt som den egna energin balanseras och stärks. HOLISTISKA SAMTAL

HEALING · ENERGIBEHANDLINGAR CHAKRABALANSERING

ENERGIBALANSERING – BALANSHEALING

BALANSKLIPPNING · HÅRBALANSERING

Hårbalansering är en klippteknik som strävar efter att skapa balans i håret inifrån och ut , i både hår och sinne.

Möjlighet till förlängning med 15 % rabatt

Du laddar ned den kostnadsfria utan krav

möjlighet

pröva.

Du godkänner överenskommelsen genom att betala med bifogad betallänk. Du väljer själv det pris du vill betala.

Du får det första samtalsbrevet i samband med uppstartssamtalet

BEHANDLINGAR Free • nr 6 | 27 | november–december • 2022 Terapeuter Allt på samma plats! Guiden för alternativa behandlingar i Sverige Här kan du söka hjälp för dina symtom och besvär www. Utbildningar BEHANDLINGAR SOM GER KRAFT OCH ENERGI Annelie Boström  Cert LIFE®-Terapeut, Massör & Hälsoinspiratör Sörbygatan 74, Gävle 076 367 86 86 · info@universellbalans.se www.universellbalans.se KROPPSBEHANDLINGAR 25–120 min. pris från 475 kr AROMATERAPI – REGNDROPPSMASSAGE Massage och aromaterapi med eteriska oljor från Young Living. MASSAGE – HOLISTISK MASSAGE Rygg-, axlar- och
som
cirkulationen, för
TIBETANSK ANSIKTSMASSAGE – FACELIFTMASSAGE Djupverkande
hyNet!Nyhet!N y !teh
på fortsättning men ger dig en
att
och sedan är Skriftliga samtal - OFFLINE via emejl. Du bestämmer V AR, NÄR och HUR! För dig som vill ha utrymme i att landa i rätt känsla och komma i kontakt med intuitionen, för att i egen takt och utan påverkan utifrån låta tankar utvecklas. Samtalsterapi och Coaching, Carola Monicadotter Lööf, 076-787 90 78, carola@tankeliv.se, www.tankeliv.se

Högkänslig eller sensitivt begåvad? Så använder du intuitionen på rätt sätt

Högkänslighet – som kan orsaka en berg- och dalbana i dina känslor, energi och ork – är inte ett permanent tillstånd, utan beror på att kroppens energier är i obalans eller i underskott. Det menar Helen Olausson, aktuell med boken ”Högkänslighet & Intuition”. Genom mental träning och meditation kan du påverka din situation och leva det liv du vill som sensitivt begåvad.

Anna-Helena

(shutterstock.com)

Free • nr 6 | 28 | november–december • 2022
Text
Sandberg Foto Mikael Johansson Bild Krakenimages.com

elen Olausson hade tidigt i livet en önskan om att leva i harmoni med allt och alla, men upplevde i stället en stark motvind i perioder av förändring. Hon öns kade därför att hennes liv skulle bromsas in, så att det gick lite mer i hennes takt, för att hinna med i förändringen. Det var först när hon förstod att allt är energi som hon kom på andra tankar.

– Det jag önskade var att ha ett liv som tjuren Ferdinand, att bara få sitta lugnt och lukta på blommorna, men det har aldrig blivit så och kommer heller aldrig att bli. Det var då jag förstod att jag är en del av den här energin, och i mitt sökande utvecklades jag både som person och andligt.

Efter att ha gått olika kurser, läst böcker och studerat fyra år i England skaffade sig Helen kunskaper om universums energier och de naturliga energilagarna. Hon har sedermera under 18 års tid hjälpt flera tusen människor, på deras resa från högkänslighet till intuition, framför allt under det decennium då hon drev ett spirituellt center.

MÅNGA SÖKTE SIG till centret för att få hjälp med sin högkänslighet som begränsade deras liv, i olika avseenden.

– Anledningen var att de trodde att det berodde på någon slags avvikelse, som de var tvungna att förhålla sig till. Mot bakgrund av den information de hade tagit del av trodde de att orsaken var ett känsligt nervsystem, på grund av gener, arv och miljö. Något som tidigare forskare kommit fram till är något den högkänslige får lära sig leva med, och helt enkelt anpassa sig till. Med symtom som ökad känslighet, trötthet, ångest och sociala begränsningar, var de i behov av stöd och vägledning.

MED NYA BOKEN ”Högkänslighet & Intuition” önskar Helen sprida sin kunskap och erfarenhet. Hon upplever fortfarande att det finns alldeles för lite kunskap om begreppet högkänslighet, eller sen-

sitivitet, som hon i stället valt att kalla det, på grund av begreppet högkänslighets negativa klang.

– Med sina välutvecklade energier kan den sensitivt begåvade vara i kontakt med och läsa av energierna runt omkring sig. Faktum är att allt är energi – känslor, tankar, människor, djur och natur. Det handlar om energimedvetenhet. De behöver lära sig att vårda sina fina energier och att lära sig vägleda och läka sig själva så som de välutvecklade och fina energierna är till för, och inte för att skanna av omvärlden.

Baserat på Bruce Liptons PhD forskning och hennes egen kunskap samt erfarenhet har hon kommit fram till att det är själens energi som är motorn och kraften och att nervsystemet bara är ett redskap i processen.

– Tidigare forskning har enbart tittat på symtomen och försökt hitta orsaker genetiskt eller i miljön. Ty värr har de missat sambandet med energin trots att det är just energi som driver hela kroppen fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt.

UTMATTNINGSSYNDROM ÄR van ligt förekommande i dagens samhälle. En längre tids uppvarvning gör att kroppen och hjärnan till slut går in i kollektiv strejk och ingenting fungerar som förut. Extrem trötthet, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar, minnessvårigheter, hjärtklappning och yrsel är bekräftade symtom. Tilläggas kan, att det ofta är högpresterande och sensitiva personer som drabbas.

– Med utmattningssyndromet kommer en ökad sensitivitet som ett brev på posten, eftersom kroppens energisystem är helt ur balans.

Stressrelaterad och psykisk ohälsa är enligt WHO (World Health Organisation) det snabbaste växande hotet mot människors hälsa och utmattningssyndrom är en av de vanligaste sjukskrivningsorsakerna.

– De som sökt vägledning hos mig har saknat kunskaperna både om hur de använder och laddar

upp sin energi. I rehabiliteringen för personer med utmattningssyn drom handlar det om att hjälpa dem att bli energimedvetna, lära sig sätta gränser, lära sig släppa kontrollen samt reflektera över sina tankar.

STUDIER VISAR ATT endast fem minuter räcker för att samla energi. Vi tenderar i stället att vara utåtriktade i vårt sinne och många upplever att det är svårt att bara sitta ner en stund och göra ingenting.

– Tid är en vanlig bort förklaring. Många har svårt att ta sig tid och prioritera sig själva. De tycker till och med att det känns egoistiskt att bara vara med sig själva.

Helen framhåller att det inte alls är egoistiskt. Tvärtom.

– När vi söker oss inåt och laddar energi startar vår självläkningsprocess och det är det absolut bästa vi kan göra både för oss själva och andra.

ÅTERHÄMTNING KAN uppnås genom diverse aktiviteter och det finns olika sätt att ladda energi på. I boken tar Helen upp de mest effektiva och energimedvetna som är aktiv meditation

NAMN Helen Olausson. ÅLDER 55 år. GÖR Föreläser, håller utbildningar och workshops med syftet att inspirera, stödja och vägleda personer och grupper på deras resa och transformation.

MOTTO Om jag vet något som jag önskar att jag vetat tidigare – då är det min uppgift att föra det vidare till andra.

AKTUELL MED Boken

”Högkänslighet & Intuition” – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi. Finns även som ljudbok.

(exempelvis träna, baka, lyssna på musik), att vara i naturens läkande energi, yoga, qigong, tai chi och att meditera. Hon betonar att det är individuellt hur var och en vill fylla på sin energi, det som passar en person kanske inte alls känns bra för någon annan.

– Det finns inte något som är rätt eller fel, utan varje individ får hitta sin väg. Det är en fördel

Free • nr 6 | 29 | november–december • 2022
KORT OM HELEN H ▲
”När du använder dig av din sensitivitet och intuition på rätt sätt kommer du i balans och får en inre glädje och ro.”

Meditationsövning!

Lyssna på ditt hjärta och din intuition

Starta med att andas ut – sakta och bekvämt tömmer du lungorna.

Varje gång du andas in visualiserar du ett vitt ljus som fyller din kropp.

Du fortsätter och andas och vid varje andetag byggs ditt vita ljus upp. Det byggs nerifrån fötterna och uppåt. Kroppsdel för kroppsdel.

Varje gång du andas ut – andas du ut något som inte ska vara en del av dig och din energi. Det kan vara en känsla, händelse eller situation.

Du fortsätter att andas in vitt ljus och din energi blir mer kompakt och ljus för varje andetag.

Nu sitter du i ditt ljus, din kraft, och lägger en eller bägge händerna på hjärtat.

Du ställer en fråga tyst inom dig.

Din själ ger dig svar i form av en känsla, en bild eller ett ord.

Du sitter kvar i din energi, ditt ljus och låter svaret sjunka in.

att kunna kombinera olika sätt då det kanske inte alltid finns tillfälle att exempelvis meditera utan en promenad i naturen lämpar sig bättre.

FÖRDELARNA MED mental träning är åtskilliga. Ändå visar forskning att många människor glömmer bort just den mentala biten men att vi däremot är väl medvetna om vad vi stoppar i oss och hur mycket vi behöver röra på oss. Den mentala träningen tenderar att glömmas bort. De flesta vet inte heller hur de ska göra det. – I strävan efter att vara i balans i sin energi, är mental träning en nödvändig pusselbit. Vad man gör med sin energi är viktigt att ta reda på – används den till att skanna av omvärlden och på så vis förbrukas eller används den till att ladda ny energi för självläkning, förklarar Helen.

I BOKEN BESKRIVER hon fördelarna med mental träning och det faktum att det främjar alltifrån att ha en positiv atti tyd, hantera känslor effektivt och ha en hög motivationsni vå. Samtidigt vill hon klargöra att hon har en holistisk syn på hälsa och att inget får utesluta det andra.

– Mental träning hjälper inte om vi å andra sidan stop par i oss skräpmat och rör på oss för lite samt slarvar med sömnen.

ATT UTVECKLAS som människa är en spännande och utmanande resa. Själva livet i sig kan beskrivas som en slags lära, och alla människor mognar således. Att inte stagnera i sina känslor och rädslor är viktigt utan i stället bygga vidare på den man är, själens grundenergi och potential.

– Det finns ingen färdig mall eftersom vi alla är olika individer. Svaren finns i vårt inre, menar Helen.

Frågor att ställa till ditt inre – själen:

· Vad är äkta för mig i livet? Vad gör mig glad och nyfiken?

· Vad är viktigt för mig i livet?

· Vad är mina värderingar?

I ALLA HENNES möten med människor i olika livssitua tioner blir frågorna till själen alltid detsamma. Svaren på frågorna förändras däremot i takt med personlig utveck ling samt på grund av att även omvärlden förändras.

– Det kan finnas svårigheter med att besvara frågorna på grund av gamla programmeringar, tankar och beteenden. De kommer inte från en själv utan ur relationen från föräldrar, släkt, vänner och hela samhället med alla olika former av media som finns idag.

– För att må bra och älska dig själv och andra behöver dina inre värderingar överstiga de yttre värderingarna

som består av alla andras värderingar och behov. Annars tappar du bort dig själv och lever någon annans liv!

PERSONLIG UTVECKLING

kan även leda till andlig utveckling, vilket i sin tur utvecklar en högre sensitivitet, eftersom allt är energi, även tankar och känslor. Det kan hos många människor väcka starka känslor och föreställningar men för Helen är andlighet energi. Hon menar att den aldrig försvinner utan energin ändrar bara form och därför är tillika hennes övertygelse att det finns ett själsligt liv efter att den fysiska kroppen slutat att fungera.

– Det är en utmaning att känna sin sensitivitet, förstå den, utveckla den och leva i samklang med den. När du lyckas är sensitiviteten som en stor gåva från själen och universum. Sammanfattningsvis är din läkande förmåga och intuition en tillgång, karta och kompass till livet. Det är en subtil känsla som vi kan lära oss att lyssna och lita på.

Frekvensbehandling & Bioresonans Hitta din terapeut!

När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon bioresonans och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott. I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter. www.frekvensbehandling.se/terapeuter

www.spirituelltcenter.se ”Högkänslighet & Intuition” (Vulkan, 2021, ljudbok Bookea, 2021).

Free • nr 6 | 30 | november–december • 2022
BEHANDLINGAR Free • nr 6 | 31 | november–december • 2022 Vad gör du för att må bra? Enjoy Life arbetar med flera olika metoder för att hjälpa dig till ett ökat välbefinnande Mindful Tapping Regressionsterapi Reikihealing Regndroppstekniken Erbjuder även: Fotmassage med stimulering av zonpunkterna · Shamansk healing Intuitiv vägledning/Samtal coachning · Husrensning/Energirensning av hem Mia Byrge, Norrköping · www.enjoylife.se · info@enjoylife.se · 0739 41 03 43 Jag står med fötterna djupt ner i Moder Jord och har huvudet högt upp i universum. Det gör att jag är väldigt grundad, har stark intuition och tillgång till ett kärleksfullt och kraftfullt helande. Jag vet att allt kan helas och när vi helas utvecklas vi till de vi vill vara. Terapeutisk healer CarolaHAMMARBERG Välkommen till mig för inspiration, vägledning och healing! 073-933 02 59, info@carolahammarberg.se carolahammarberg.se CarolaHammarberg.se Jessica Gröger Karuna® & Reikimaster · Aura-Soma Practioner · Cert. Metakommunikatör Borlänge, Dalarna · Healingbehandlingar · Kurser · Färgkonsultationer · Vägledning 073-903 60 10 · grogerjessica@gmail.com · www.jessicagroger.se Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se Auraavläsning/rening I auran så ser jag vilka du har med dig. Både de avlidna och levande. De som är bra för dig energimässigt bekräftar jag. De som är mindre bra avlägsnar jag med kärlek för att stärka dina energier. Behandlingar Jag gör behandling med stämgafflar, klangskålar och sjunger övertoner. Framförallt Chakrabalansering. Jag jobbar även fysiskt på spända muskler och senor. Klangskålsmeditation Mentalt djupgående för hela kroppen och sinnet. Parterapi • Intuitionskurs Seanser • Rening av hus Energismycken i silver • ”Älska din röst” Vill du komma i balans med dig själv? www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52 Inspiratör · Healing · Vägledning Astronumerologi · Workshops Föreläsning · Kristaller Få tillgång till din potential och dina möjligheter

Spår

Orakel/Medium
om framtiden. Kontakt med döda anhöriga. Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ... www.BarfotaOraklet.se BarfotaOraklet Läs mer på min hemsida där jag också tar emot bokningar för bl a mina rundresor! barfotaoraklet 070 - 219 68 55 Soul Realignment® Själsläsningar Boenderensningar Företagsläsningar Alltid gratis 10 min. konsultation! eveolve.se Healing Göteborg Barbara Ann Brennans unika healingmetod! Även behandlingar på distans via telefon eller skype. Hans Nielsen 0707-44 20 30 www.healinggoteborg.se Ekologisk hudvård – När den är som bäst En lugn oas mitt i Kvillebäcken Liselottes hud & kroppsvård · Ekologiska ansiktsbehandlingar · Tibetansk Facelift, ansiktsmassage · PRX-T33 Nyhet! liselotteshudvardwww.liselottes.se Professionella ansiktsbehandlingar sedan 1999! Fryxellsgatan 15A, Göteborg liselotte@liselottes.se 0736-56 29 53 Yvonne Carlsson · Falkenberg · 076-139 11 35 · runmagi2021@gmail.com I shamanens och prästinnans fotspår! Vägledning i runor och budskap från kraftdjuren. Trumhealing • Trumresor • Kurser För mer information: runmagi2021@gmail.com Reikibehandlingar i Stockholm Behandlingar i 25 alternativt 55 minuter. Lokal på Södermalm, Stockholm. Cecilia Häckner · 073-539 45 70 · cecilia@allkonsult.net · www.allkonsult.net Vivere • Charlott Edselius För din personliga & andliga utveckling • Instant Change Therapy (ICT) • Medial vägledning • Healing • Medialt Mentorskap Finns centralt i Stockholm samt på distans. Varmt välkommen! www.viverebodysoul.se · charlott.edselius@gmail.com · 070-642 78 15

Workshops i småland!

Spirituellt Center – Föreläsningar & utbildningar

I mer än 20 år har jag haft förmånen att få följa flera tusen människor på deras andliga resa – när de utvecklar och fördjupar sina healing- och intuitiva förmågor. Jag skapar en trygg plats med likasinnade där din andliga utveckling stöds med teori, filosofi och praktiska övningar. Jag har också samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa och coacha HSP personer i boken ”Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”.

Insikter och bättre förståelse. ”Boken var precis vad jag behövde. Sedan länge har jag insett att jag är högsensitiv men inte hittat några bra verktyg för att hantera det. Boken gav mig precis de verktyg och insikter som jag behövde för min fortsatta resa framåt. Jag använder den och kan även rekommendera den till andra som är högsensitiva.” – Anna W.

då en stor förändring, från trötthet och värk i kroppen, till vitalitet och energi. Skeppsgården är det första och enda Levande Föda institutet i Europa som auktoriserats av Ann Wigmore personligen. Vi håller föreläsningar om mat och hälsa och här finns möjlighet till olika aktiviteter så som bastu, havsbad, vandring i både skärgård & naturreservat, kanot paddling m.m. Vi fortsätter med vårt vinnande yogakoncept vid flertalet datum året ut! ”Mjukare leder, piggare, mer harmonisk, ingen värk i magen och ett bättre lymfsystem är några positiva effekter jag nu upplever. En bonus blev alla de möten med likasinnade människor som för alltid gjort intryck på mig.” – Kursdeltagare efter 12­dagars kurs –

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 6 | 33 | november–december • 2022 Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Värmdö. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken. Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Malmavägen 207 139 60 Värmdö 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se 1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 29 april–3 maj 2023 samt september 2023 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier • Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m. Man läker genom bilder Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur. myskväll 26 januari med Ewa Säterdahl & Anna-Karin Berg, Borlänge Duo 9 februari med Camilla Elfving & Anna-Karin Berg, Gävle Universell Healing (steg 1) 11 februari Hedemora 17 februari med Anna-Karin Berg, Orsa Vägledning via telefon healing via telefon sms 073-807 66 48 Själ & energikortlek 330 kr Avancerad mediumkurs 18–20 nov Medial & personlig utveckling Grundkurs 25–27 nov Julseans 9 dec med Anna-Karin Berg & Karin Winblad i Huddinge Medial & personlig utveckling Workshop (medel, avancerad) 10 dec med Anna-Karin Berg & Karin Winblad i Huddinge Trans-inspirerat Hel-Ande kväll 14 dec med Anna-Karin Berg & Ulrika Nyström i Falun VIP Andligt mys 15 dec med Anna-Karin Berg & Britt-Marie Jemth i Orsa Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48 Besök oss gärna på www.livingfood.nu Levande Föda Skeppsgården AB Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 40 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Dr. Ann Wigmore. Till oss i Skeppsgården kan du komma och få tillbaka din balans, höja dina energireserver samt boosta ditt immunförsvar. Vårt fokus ligger på dig som gäst, hur just du kan rena och stärka dig själv genom att bl.a. basa en försurad kropp. Många kursdeltagare upplever
Klangskålshealing grundkurs 4-5 feb Lymfatisk yogainstruktör
Helen Olausson · www.spirituelltcenter.se Spirituelltcenter helenspirituelltcenter
Healing · Intuition · Mediumskap · Högkänslighet
Köp boken på hemsidan!

Lev intuitivt och hitta ditt livs högre syfte

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt, författare, föreläsare, medium och astrolog, är född medial. Hon har alltid varit en sökare med en stark känsla av att det finns något större, något bortom det vår intellektuella förmåga kan uppfatta. Helena-Magdalena är aktuell med boken ”Lev intuitivt – hitta ditt livs högre syfte” och vill inspirera dig att lära känna dig själv på ett djupare plan, följa din själs röst och hitta ditt livs högre syfte med hjälp av din intuition.

Helena-Magdalena IvekransNätts kall är att hjälpa människor att hitta sig själva, sin inre vägledande röst och sitt högre syfte. Det gör hon genom att arbeta som författare, föreläsare, astrolog och medium och hålla kurser i andlig och personlig utveckling i Sverige, Grekland, Portugal, Israel och Finland. Hon driver även kursgården The Lighthouse Onsala tillsammans med sin man Jörgen samt podden ”Inre & Yttre resor” tillsammans med Benny Rosenqvist

Jag träffar Helena-Magdalena för att tala om hennes senaste bok ”Lev intuitivt – hitta

ditt livs högre syfte” som är en uppföljare till boken ”Lev i ljuset – lär dig kanalisera” om hur du kan utveckla dina mediala förmågor som har givits ut tidigare i år.

ÄR DET NÅGON speciell målgrupp som du har i åtanke med boken ”Lev intuitivt – hitta ditt livs högre syfte?

– Jag möter många människor som kän ner sig vilsna idag och det är framför allt till dessa människor som boken vänder sig, säger Helena-Magdalena. Uppstigningen och det stora uppvaknandet som vi befinner oss i är en mycket speciell tid. Det är kanske en av de största transformationerna som mänsklig

heten har gått igenom då allt fler människor vaknar upp och börjar fundera över livet och djupare existentiella frågor. Det är också en tid som innebär plötsliga förändringar som man också kan finna stöd för inom astrolo gin. Den tilltagande rädslan, oron och vilsen heten började när samhället stängdes ned på grund av covid, följt av krig, hög inflation och så vidare. Det är många av mina kunder som har tappat fotfästet och som behöver en inre förankring och guidning för att bli mindre påverkade av det som sker i världen just nu. Med boken vill jag förmedla att allt är i sin ordning och att var och en kan hitta lugnet i sig själv och få inre vägledning.

Free • nr 6 | 34 | november–december • 2022

BOKEN INNEHÅLLER olika verktyg som varvas med citat och avsnitt från Helena-Magdalenas egen livsberättelse för att inspirera läsaren. Den inleds med några kortare kapitel följt av lite längre kapitel om framför allt astrologi och astronumerologi. Tycker du att dessa områden är särskilt viktiga för att förstå sig själv och sitt livs högre syfte?

– Efter att jag som 17–18-åring varit i Israel som au pair började jag söka på djupet, berättar Helena-Magdalena. Jag studerade bland annat reli gion och livsfilosofi men min väg var astrologi. Jag är övertygad om att jag varit astrolog i tidigare liv för det kändes så bekant redan från början. Det var som att mina minnen återuppväcktes och jag fick den där ”goa känslan” av att detta är min sanning.

– Astrologi, grekisk mytologi och gudar och gudinnor inom astrologin, är helt enkelt det största för mig och en uråldrig visdom som kan vara till stor hjälp för att förstå sig själv och få vägledning. Jag tror att människor förr i tiden kände in dessa energier och tillskrev energin till olika gudar och gudinnor för även om de kan ha olika namn och egenskaper i olika kulturer så finns det stora likheter.

HELENA-MAGDALENA MENAR att innan vi föds in i det här livet går vi med våra andliga vägledare igenom livets tema och vad vi ska lära oss i det livet. Utifrån det väljer vi våra föräldrar, plats, omständigheter och precis när vi ska födas så att planeternas positioner och energier kan hjälpa oss på den resan.

– Jag föddes in i en medial familj på mammas sida och var medial redan som barn. Jag såg andevärlden och talade med stjärnorna och bara visste saker. Jag har alltid ställt frågor som vem är jag och var kommer jag ifrån och tror på Gud och Jesus, men på mitt eget sätt.

– Som medial tonar jag in på personens själskod, fortsätter Helena-Magdalena. Det är min specifika metod. Jag frågar när personen är född, exempelvis 17 mars, och det leder mig rakt in på själskoden. Det är en form av psychic reading som gör att jag får till mig hela personens själsenergi och en mängd information att arbeta vidare från.

BERÄTTA MER OM hur du ser på själen och vad som är en människans högre medvetande.

– Våra själar är ren energi enligt mitt sätt att se på det. Jag tror på reinkarnation och att vi lever med vår själ som en gång skapades liv efter liv. Det som jag lärt mig i mina tidigare liv följer med som blueprint och finns att tillgå som en resurs. När vi föds på jorden stannar en del av vår själs energi kvar i universum. Det är den delen av vår själ som är fri från den fysiska kroppen som jag betraktar som vårt högre medvetande och som vi kan tona in oss på.

– Det gör vi genom det första utomkroppsliga chakrat som är placerat cirka 30 cm ovanför

huvudet, förklarar Helena-Magdalena. På så sätt kan vi inte bara komma i kontakt med vår själs visdom utan även kommunicera med universum, andevärlden, guider och änglar. Genom denna själens förlängning kan vi också fjärrskåda, göra astralresor och kommunicera telepatiskt. När vi tonar in på själen kan vi minnas det som vi varit med om i tidigare liv. Vi kan exempelvis också dras till olika platser där vi levt tidigare, som Grekland för mig, och på olika platser kan man få till sig viktig information och bilder som hjälper en vidare i det här livet.

– Vi lever vidare i stora själsfamiljer på flera hundra människor som vi delar liv med, liv efter liv, fortsätter Helena-Magdalena. Några själar kan vara i himlen och andra på jorden, kanske i din biologiska familj eller som vänner eller mer på distans. De vänner som vi är riktigt nära och som vi har med oss genom livet och som vi ringer när det är något viktigt är vår ”riktiga familj”, vår närmaste själsfamilj.

DU MENAR ATT det är genom intuitionen som man hör universum, sina andliga vägledare och själens inre guidande röst. Hur skulle du förklara intuition?

– Intuitionen är själens röst, betonar HelenaMagdalena. En del menar att magkänslan är samma sak som intuition men det anser inte jag. Magkänsla är en instinkt som är förankrad i biologin, det uråldriga limbiska systemet och hjärnans rädslocentra amygdala för fysisk överlevnad. Intuition kan upplevas som magkänsla men intuition är så mycket mer och handlar om vår förmåga att känna in genom våra sinnen och höra själens röst som besitter kunskap från våra tidigare erfarenheter och liv.

HUR KAN MAN träna sig på att höra intuitionen, den inre rösten eller själens röst, och inte minst skilja det från alla andra tankar och känslor som kan röra sig i sinnet?

– Framför allt handlar det om att stanna upp och lyssna. Ta några djupa andetag och tona in dig på din intuition och ställ dina frågor. Att stilla sig är en förutsättning för att kunna höra denna subtila och slumrande röst, framhåller Helena-Magdalena.

– Att meditera eller utöva mindfulness är grun den. Vi är inte särskilt öppna för guidning när sin net är fullt av en massa annat och stress. Stannar du upp och tar några djupa långsamma andetag kanske du hör att du exempelvis ska ta en annan väg till jobbet idag. En annan väg som gör att du upptäcker något nytt eller undviker en olycka. Intuitionen kan både leda dig till saker som gyn nar dig och från saker som missgynnar dig. Alla har intuition, men vi är olika bra på att lyssna på den. Ibland förstår man inte varför man ska göra si eller så, men följ din intuition ändå. Det är inte sällan först senare som du förstår varför.

Kort om

HELENA-MAGDALENA

NAMN Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt.

ÅLDER 54 år.

STJÄRNTECKEN Vågen.

FAMILJ Min man Jörgen, tre egna döttrar och två bonusbarn samt fyra barnbarn.

BOR Göteborg.

GÖR Författare, föreläsare, astrolog, medium, poddare.

MOTTO Livet är en spännande resa. AKTUELL MED Böckerna ”Lev intuitivt – hitta ditt livs högre syfte” och ”Lev i ljuset – lär dig kanalisera”.

Intuition talar genom känslan och är din själs inre röst. Hjärnan är inte känsla utan känsla är kropp och själ.

Free • nr 6 | 35 | november–december • 2022

INTUITION KAN ALLTSÅ sammanfattas som en form av känsla?

– Ja, absolut. Intuition talar genom känslan och är din själs inre röst. Hjärnan är inte känsla utan känsla är kropp och själ. Jag hör så ofta människor berätta att de känt att ex empelvis ett jobb inte skulle fungera, men de lyssnade inte då utan konstaterar i efterhand att de egentligen visste det. Det är det som är intuition, även om den logiska och rationella delen av oss vill övertala oss att det inte kan stämma eller ”make sense”. Intuitionen verkar inte bara här och nu utan du kan också använda den för att se in i framtiden. Själen är som sagt fri och kan resa bortom tid och rum. Ställ en fråga om framtiden, till exempel om du ska resa till en specifik plats, och tona in på hur det känns. Känns det bra, gör det, men känns det inte bra, gör det inte. Har du ingen känsla alls kan det vara för att det inte blir någon resa.

DU SKRIVER OCKSÅ mer om högkänslighet och sensitiva själsgrupper i boken och har ett lånat test om högkänslighet av den amerikanska forskaren och psykoterapeuten Elaine N. Aron som myntade begreppet. Vad

vill du framför allt förmedla med det? – Det är kanske den viktigaste anledningen till att jag skrev boken, upplyser Helena-Magdalena. Många människor är högkänsliga utan att förstå det. Högkänslighet är ett medfött personlighetsdrag som återfinns hos 15–20 procent av befolkningen globalt sett och är lika vanligt bland både kvinnor som män. Jag är själv högkänslig och när jag läste Elaine N. Arons bok ”Den högkänsliga människan – konsten att må bra i en överväldigande värld” undrade jag varför ingen hade berättat det för mig förut. Jag hittade min soultribe och hoppas att läsaren också ska göra det. – Jag, som tidigare arbetat som chef inom socialtjänsten, ser många likheter med neuropsykiatriska diagnoser, och menar att det i stället för diagnos och mediciner ibland kanske bättre kan förstås som en högkänslighet för att man är ett indigo- el ler kristallbarn. Jag var först lite tveksam om hur det skulle tas emot men jag har fått bekräftelse från många kursdeltagare som menar att detta har varit till stor hjälp för att både förstå sig själv och kunna hantera livet, säger Helena-Magdalena avslutningsvis.

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Lev intuitivt” i samarbete med Vattumannen förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer

www.helena-magdalena.se

”Lev intuitivt – hitta ditt livs högre syfte” (Vattumannen förlag, 2022). ”Lev i ljuset – lär dig kanalisera” (Vattumannen förlag, 2022).

”Lev i din kraft” (Egmont 2015, ljudbok Saga Egmont, 2020). ”Lev din dröm” (Egmont 2014, ljudbok Saga Egmont, 2020).

Att komma i kontakt med din själs visdom

Genom att lyssna inåt till vår guidning – gärna med hjälp av meditation – kan vi alla hitta vår själsliga längtan. När vi börjar meditera regelbundet stärker vi vår intuition och därmed vår inre vägledning.

Meditationsövning! Få kontakt med din intuition

Andas långsamt in och ut.

Slut dina ögon och låt andetagen bli djupare och djupare.

Känn hur du slappnar av mer och mer i kroppen.

Låt dina tankar komma och gå, föreställ dig att du tittar på himlen och att dina tankar är moln som passerar. Betrakta molnens färd och känn hur dina tankar släpper taget om dig mer och mer.

Nu är du i kontakt med din intuition, med din själ. Låt det som sker ske och försök landa i ett tillstånd av varande.

Kom sedan långsamt komma tillbaka till rummet där du sitter.

Free • nr 6 | 36 | november–december • 2022

massage,

Energimöten som balanserar

& Healer

& soundyoga.

Stockholm

energiterapeut!

Gjuteribacken

baksidan

Boka

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 6 | 37 | november–december • 2022 KURSER OCH TRÄFFAR 7–8 nov Besök av RosMarie Andersson Haapala Fullmåneträff med trumresa, meditation och behandlingar/privata seanser 13 nov Starta upp ditt magiska häxliv heldagskurs 19 nov Magikväll i Södertälje 25 nov BLACK FRIDAY – håll koll på erbjudanden 7 dec Fullmåneträff Boka plats för träffarna på min hemsida. Öppet i butiken varje lördag och söndag under de fyra adventshelgerna. www.dininrekraft.se Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig dininrekraftarvika dininrekraft Utbilda dig till Holistisk
Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv. Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se Välkommen till en unik plats där likasinnade kan träffas. Vi erbjuder medial vägledning, andra sidankontakt, healing, regression, tidigare liv & livet mellan liven, astrologi, meditation, soundhealing, klang­
shamanska behandlingar, personliga och mediala utvecklingskurser, husrensning och seanser. Sundbyberg
·
4 ingång på
info@energiplatsen.com Energiplatsen ·
oss på: www.energiplatsen.com
Camilla J-G
Yogalärare
Mediyoga
Lena Karlsson Rosenterapeut
& Healer Lymfmassage.
Marianne Danielsson
Medium & Healer Medial vägledning, andekontakt, healing.
Seija Hedin
Medium & Healer Energibalansering, medial vägledning. Tia Jumbe Shamansk Energimedicin Kraftfulla & djupgående sessioner, kurser & event.
Barbro
Eriksson Medium & Healer Medial vägledning, healing, kurser, meditation.
Tine
Kromm Henrie Regressionsterapeut Tidigare liv & livet
mellan liven, astrolog. Karin Thorell
Medium
& Healer
Medial
vägledning & healing, coachande samtal. Björn Svensson
Coachande
Medium & Healer
Medial
vägledning. Verksam i Leksand.
MariaTherese Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km utanför Uppsala. Kurser och utbildningar inom: • Spiritualistiskt mediumskap • Andlig healing • Transmediumskap • Transhealing • Personlig och andlig utveckling • Tarot • Djurkommunikation • Shamansk healing o s v www.mithera.se • info@mithera.se Mithera Development Spiritualistiska Center Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling

Maria Sadholm – Holistisk Terapeut · Utbildningsansvarig ”Psykisk hälsa och välmående är inre hälsa och intelligens som vi alla människor äger inombords. Det är grunden till allt hållbart då du skapar dig själv en stabil balans genom kunskap, förståelse och erfarenhet. Du är välkommen till en värld av holistisk perspektiv som gör världen till en bättre plats på riktigt.”

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 6 | 38 | november–december • 2022 JORDSTRÅLNINGSCENTRUM www.jordstralningscentrum.se · 070-206 12 82 Registrering för nyhetsbrev: jordstralningsc@gmail.com FÖREDRAG · KURSER · UTFLYKTER Marcos Bearcub · Sounding The Path – workshop 23/10 Carina Hultqvist · Systemskiftet – kurs 12–13/11 Thomas Jönsson · År 2023 ur ett astrologiskt perspektiv 18/1 Shia · Stjärnestoff, HBM & Cells... – online 1/2, kurs 25–26/2 Camilla & Liselotte Örnberg · Föredrag/Storseans 10/3 Medial utveckling – kurs 11–12/3 Bengt N · Slagruta – grundkurs, avancerad kurs förmåga att läka och skapa ett mer harmoniskt liv för sig själv och för sin omgivning. Behandlingar KatharinaArnesen.com Kurser Ny bok ute nu! KROPP SJAL ENKLA SMARTA MA BRA OCH SÄTT ATT o EN BOK OM HUR VI FUNGERAR KATHARINA ARNESEN Jag tror på vars och ens oändliga Alla webbkuser hittar du på segersoleil.se Starta kursen när du vill – du får allt material på en gång. kontakt@sadholmsakademi.se www.sadholmsakademi.se Sadholms Akademi för psykoterapi Online · Yrkesutbildningar Hjärtligt välkommen till att möta en spännande vacker värld! Holistisk terapi · Behandlingar · Kurser inom: Tidigare Liv Terapi · Reiki Healing · Andningsterapi Bildterapi · Hypnoterapi · Frigörande Dans · Tarot Utbilda dig hos oss till: DIPLOMERAD FRISKVÅRDSTERAPEUT steg 1 DIPLOMERAD BETEENDETERAPEUT steg 2 DIPLOMERAD HYPNOTERAPEUT steg 3 DIPLOMERAD SAMTALSTERAPEUT steg 4 DIPLOMERAD INSPIRATION & MOTIVATIONS COACH steg 5
Taktilpunkten Österländsk läkekonst i svenskt ljus! Behandlingar · Akupunktur · Taktil behandling · Örtbehandling · Tui Na (kinesisk massage · Kranio Sakralterapi Yoga och Gongavslappning Kurser/utbildning · Utbildning i Taktil behandling med ”Behörighet att beröra” – våren 2023 · Kurs i Egenbehandling med Moxa – ”Livets eld” – inför vintern · Kurs i Egen ansiktsvård med Gua Sha – inför vintern Allt går att boka på Taktilpunkten finns på Carlavägen 21 i Ludvika 070-697 09 48 · taktilpunkten@outlook.com · http://taktilpunkten.se Ansluten till Svenska Akupunkturförbundet och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. www.pelvicfloorawareness.com MedlemsprogramförTao-lovers-tränanärduvill! StärkdinlivsenergimedTao Nuävenonline! Författaretillböckerna KvinnansTaooch MannensTao IreneAndersson Kursledareochbodycoach info@bodycoach.nu 0739-483943

fri kraft

Jag är här endast för att vara sant hjälpsam!

Rubriken på min första krönika som skribent i tidningen Free är hämtad från En Kurs i Mirakler. Jag är en flitig elev som studerat kursen i ett flertal år och den är numera en daglig följeslagare i min vardag. Som krönikör kommer jag att bjuda in dig i mystikens underbara värld!

Boken kom i min väg redan för 20 år sedan, men jag var inte redo då. Jag slog upp den, läste i den och stängde den igen. Jag förstod helt enkelt inte vare sig texten eller budskapet. Idag vet jag att det är något jag delat med många andra, så den har stått i bokhyllan tills 2016 då den åter igen blev aktuell i mitt liv. Jag gick en utbildning till Soul Manifestation Coach och det programmet byggde på just En Kurs i Mirakler, översatt till ett upplevelsebaserat program. Jag smälte helt och den fångade mitt hjärta totalt. Nu var jag redo, mitt ego bråkade men mitt hjärta jublade, jag hade hittat hem. Jag gick ifrån att vara en sökare till att bli den som fann.

MIRAKLERNA ÄR NU en del av min vardag och sker de inte, så beror det på att jag ställt mig i vägen för dem. Så vad handlar En Kurs i Mirakler om då? Hela dess innehåll kan sammanfattas i följande mening: ”Ingenting verkligt kan hotas, ingenting overkligt existerar, häri ligger Guds frid.” Om du tillhör en av dem som får springa och ta en allergitablett nu för att ordet Gud dök upp (som jag också fick göra innan jag förstod), så ta ett djupt andetag och

läs vidare först. Det är inte ”Gud” som vi fått höra om, det är ingen kristen gud, hinduisk eller annan religiös åsyftning. Tvärtom, det är precis allt annat än någon av de bilder och symboler som målas upp i våra samhällen.

SÅ VILKEN GUD AVSES? Och vad i hela friden är verkligt och inte verkligt? Gud är ditt varande, din själ, din villkorslösa kärlek, din essens som är hel, komplett och evig. Den delen i dig som inte kan dö. Den delen i dig som är samma del som i alla andra och allt annat. Vill du kall la det för Källan? Det är okej! Vill du kalla det för Högsta kärleken? Absolut! Vill du kalla det för Nollpunktsfältet som kvantfysikerna vill kalla det för? Det är helt i sin ordning. Vad du än föredrar att kalla det för, så har den kraften inte skapat människan eller universum. Vad, kanske du säger?! Nej säger jag, nej säger En Kurs i Mirakel-studenter och nej säger mystiker genom alla tider, den fysiska världen är enbart egots skapelse. Om det fanns en Gud som skapat denna värld så måste det vara en psykopatisk Gud och en sådan skulle varken kallas för Gud, kärleken eller nollpunktsfältet.

DEN LOGISKA FRÅGAN blir ju då, vem har då skapat universum? Det har det splittrade mindet gjort vilket är detsamma som egot. Det splittrade mindet är samma sak som sinnet. Sinnet är en energi som skapar. Kvantfysisk forskning visar att sinnet kan styra över materia som exempelvis vid healing eller experiment med intention. Forskning visar också att människor med multipla personligheter använder sinnet på ett sätt som påverkar kroppsliga funktioner. Ett exempel är den kvinna som i sin ena personlighet hade fullt utvecklad diabetes och som hon fick medicinera för. När hon blev den andra kvinnan så fanns inga spår av diabetes i kroppen, det existerade helt enkelt inte. Med det sagt, det sinnet tror på skapas i materien.

Så när En Kurs i Mirakler skriver ”Ingenting verkligt kan hotas” så menas det som är ditt san na tillstånd, din essens, din själ, Gudomligheten i dig. Det är ALLTID oantastbart, helt och evigt. Och meningen ”Ingenting overkligt existerar” avser att det du upplever dig vara i den fysiska världen kommer att försvinna för det har ingen verklig grund, det är en illusion, en dröm.

ALLT VI STRÄVAR EFTER och kämpar för i den här världen fyller därför ingen verklig funktion eftersom det inte kan kvarhållas eller tas med när vi transformerar. Vi kanske lämnar saker och pengar efter oss men det kommer också att transformeras eftersom ingenting i den fysiska världen är konstant.

Men jag kan använda denna värld för mitt uppvaknande och det gör jag genom att inse att jag är här endast för att vara sant hjälpsam. Då springer allt ur kärleken och det är endast den kärleken som kan väcka människan från sinnets sömn. Buddha gjorde det, Yogananda gjorde det, Jesus gjorde det. Nu är det du och jag som gör det. Detta du och jag som i verkligheten är ett och samma. Allt är väl!

JAI THORNELL är Soul Manifestation Coach, Hypnoterapeut, föreläsare och författare inom personlig utveckling och andlighet. Jai skriver om att vi alla har en kraft inom oss som kan frigöras så att vi kan leva det liv vi är ämnade för. Foto: Simona Cinconze
Free • nr 6 | 39 | november–december • 2022
”Du är inte en droppe i havet. Du är hela havet i en droppe.” –
Rumi

Ordet ECK är synonymt med Helig Ande. ECKANKAR erbjuder urgammal visdom som ständigt uppdateras. I Sverige har vi funnits i mer än 50 år och är ett registrerat trossamfund sedan 2002. Vi bedriver avancerade andliga studier enskilt eller i grupp, i fysiska studiecirklar eller på internet. På några orter hålls

kontemplationsövningar i trevlig samvaro – ibland även hybridmöten. Vi jobbar med drömmar, andliga övningar och inre ledning för att växa som andliga varelser. Flera böcker finns i nätbokhandeln och några är översatta till svenska. Välkommen att testa att vara med online eller IRL. Vi medverkar också på Harmoni Expo hösten 2022. Mer info. hittar du på våra hemsidor. www.ECKANKAR.org www.TheSoundofSoul.org

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 6 | 40 | november–december • 2022 ECKANKAR - Den Andliga Frihetens Väg
gudstjänster och
www.ECKANKAR.se Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör www.greenleaves.se · 0735-890 854 Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult Greenleaves Andersson Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar Meditationskurs i Växjö Start 1 februari 2023 Tvåårig Spirituell Healingkurs Start 11-12 februari 2023 Paula Vendel Karuna Reikimaster Meditationen ”Jorda, rensa och skydda” Att ”jorda” sig behöver vi göra för att känna oss tryggare, stabilare och bli tydligare i vår kommunikation. Anmäl dig och ladda ner meditationen på: https://kurser.reiki-kroppsjal.se Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070-822 11 24 · www.reiki-kroppsjal.se REIKIBEHANDLINGAR DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelf Maria Nylow
MARIA NYLOW
Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn Konsultationer & events online · Kurser & retreats

Bli

Diplomerad Hyposyntesterapeut®

Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se På besök i Enköping1-ÅRIG UTBILDNING TILL REGRESSIONSTERAPEUT Akademin för SER-terapi startar en grupp i Enköping i februari 2023 tillsammans med Solveig från www.solsinne.se Grupper startar även i Ramlösa september 2022 och februari 2023 En utbildning där du lär dig förstå och genomleva dina känslominnen från tidigare liv, barndom och dina nuvarande relationer. Hyr kursgård i vackra Värmland för kurser och event Kom Lust & Fröjd kursgård, Kristinehamn Yvonne Edmark · 070-357 88 01 · edmark@live.se www.komlustofrojd.se Boka till upplevelse: Skogsbad · Örtvandring · Dans · Yoga · Avslappning · Magisk afton Priserbjudande på helpension året ut! 12–15 sovplatser · Eldplats · Badtunna & bastu Yvonne Edmark Edmark - Hyr kursgård Passa på! Litet kvinnoretreat 19–20 november Magi Örter Dans Möt din feminina kraft I vackra Värmland Läs mer på www.komlustofrojd.se – På gång
Diplomerad Soul Manifestation Coach® Är du redo att säga JA till din själ och livet? Denna unika distansutbildning hjälper dig att nå din själ och dess önskan. Start 22 jan 2023 Bli
Utbildningen ger dig djup personlig utveckling, medvetenhet om din inre kraftfullhet samt kompetens att hjälpa andra. Start 16 feb 2023 “Join the Spiritual Movement” Miljontals människor har kommit till en kritisk punkt i deras fysiska och an dliga utveckling - de är redo att kliva in i en ny livsstil regisserad av själens längtan snarare än de krav som egot ställer. Är du en av dem? Vi bjuder in dig till att bli en viktig del av den fria, andliga och spirituella rörelsen som pågår världen över. Gå helt för egen utveckling eller för att arbeta professionellt! Möjlighet till månadsbetalning • Gratis studentguidelines från Association for Spiritual Integrity • Gratis medlemskap och ansvarsförsäkring i Svenska Friskvårdsförbundet • Mer info på www.loveit.se Högsta betyg av deltagarna     

Systerskapet utvecklar ditt hjärta

Vem är du i allt som sker på jorden just nu? Den nya världsordningen som skapas av feminint gudomliga värderingar bärs via alla tiders systrar till vår nutid. Kanske är du en av de vaknande systrarna som just nu längtar efter att hitta dig själv igen. Kanske är du en av systrarnas bröder som också bär systerskapet i ditt hjärta in i nutiden. Maria Nylow berättar hur du kan hitta din plats i det nya globala systerskapet för att välja den breda vägen till den nya tiden vägledd av ditt eget hjärta.

DIN SJÄL HAR någon gång i begynnelsen av tiden fått ett erbjudande. Ett erbjudande om att ingå i ett gigantiskt nätverk av systrar. Systrar och bröder som vill verka för en ny världsordning där hjärtat leder världen in i fred, frid och försoning. Tog du erbjudandet? I så fall är det din tid nu.

Du har väntat länge på denna tid. Din själ har längtat, förberett sig, lagrat visdom och samlat kunskap. Just för att få vara med på jorden i exakt denna tid. Den globala rörelsen av hjärtats systerskap bär medvetenheten om det viktiga skifte som mänskligheten befinner sig i. Systerskapet är medvetet även om inte alla systrar ännu vaknat. Några går före, några tar det lite försiktigare. Några är involverade i utkanten, några blir distraherade av annat. Några håller emot sina instinkter, några är insiktsfulla men vet inte hur de går vidare.

KANSKE ÄR DU en av de vaknande systrarna som just nu längtar efter att hitta dig själv och vägen tillbaka till systerskapet. Syster skapet inkluderar även män i gemenskapen så kanske är du en av systrarnas bröder som också bär de feminina aspekterna av skapel sen in i nutiden. I så fall är du en ödmjuk, öppen och hjärtbaserad man som inte för ett ögonblick står på systerskapets sida för att vinna egna fördelar. Du är stark i din gudom ligt maskulina kraft, trygg i din gudomligt feminina kontakt och medveten om din bety delse utan att kräva bekräftelse för den.

Men nu till kvinnorna, systrarna. Till dig som är kvinna idag och som har en längtan efter ett större sammanhang, en tydligare väg, ett systerligt maktskifte. Din tid är nu och du är redo och förberedd – medveten eller ej. Ditt hjärta är redo för ett skifte och där hittar du kraften när benen viker sig, när oron får magen att knyta sig, när tårarna tränger sig fram av frustration och hopplös ilska över allt du ser. Ditt hjärta bär din version av den feminina gudskraften, ditt hjärta bär kärnan i skapelsens unika systerskap. Det där som du nästan inte visste fanns bor i dig. Ganska coolt!

hade några väninnor eller bara någon enda och tror att det var fel. Men nej.

Systerskapet är mycket djupare än så. Du behöver inte umgås med andra kvinnor för att vara en god syster. Det handlar om ditt hjärta. Om din vilja. Och om att öppna ögonen. Det kanske är just nu som du blir medveten eller påmind. Det är bra nog. För världen skriker ef ter sina systrar, efter systerskapets ledarskap och lindring. Det är nu som du tar ställning för alla människors rätt att leva fria från förtryck, våld, förminskning och hat. Det är nu som du erkänner att den komplexa feminina urkraft som du bär genom ditt fria val att födas som kvinna ska användas i skapandet av den nya världsordningen. Det är nu som du accepterar dig själv som en mäktig, värdig medlem i det globala systerskapet och ser på dig själv som en ledare i godhet och kärlek.

MARIA NYLOW:

”Systerskapet är en global rörelse som engagerar men som också irriterar de som känner sig hotade.”

OCH VEM ÄR då du? Du kanske läser detta med dåligt samvete och tänker att du inte varit så tolerant eller öppensinnad gentemot andra kvinnor. Du kanske föredrar att umgås med män och känner dig obekväm i andra kvinnors sällskap. Du kanske aldrig

SYSTERSKAPET ÄR EN global rörelse som engagerar men som också irriterar de som känner sig hotade. De upprörda finns överallt men du tiger inte längre still. När lusten att uttrycka sig väcks i dig, viljan att göra mer av godhet för andra, önskan att se igenom illusionernas skuggor och fasader brinner inom dig då vet du. När du stöttar någon som far illa bara för att hon är kvinna då vet du. När du försvarar en kvinnlig politiker ”på andra sidan” då vet du.

Hjärtats systerskap har ingen politisk färg bara kosmos och regnbågens alla färger. Det har ingen kryptisk förkortning,

Del 2 Free • nr 6 | 42 | november–december • 2022
Text Maria Nylow Foto Privat Bild Ironika (shutterstock.com)

ingen hemlig agenda och tjänar ingen främmande makt eller människa. Det krävs inga lösenord eller medlemsavgifter, inga nakendanser eller ceremonier under månen. Det enda som behövs är ett hjärta som är villigt att expandera den feminina ordningen på jorden genom ett samarbete mellan systrar av olika bakgrund, tro och åsikt. Det i sig kan vara en utmaning särskilt efter en stundtals polariserande valrörelse som vi nu har bakom oss men så ofantligt viktigt.

ALLTFÖR LÄNGE HAR kvinnors egenvärde marginaliserats. Det är den dystra sanningen. Hon har svepts in i tyg och gömts undan. Hon har dekorerats och visats upp. Hon har utnytt jats för manlig njutning, barnafödande och ut rotning av ett folk. Hon har fått spela rollen av helig jungfru, ömmande moder eller en fallen kvinna i pjäserna som skrivits och regisserats av män. Fortfarande på 2000-talet har vi inte kommit längre. Systerskapet skriver sina egna pjäser, spelar alla huvudroller och regisserar tillsammans. Så huka er patriarkat!

Varje kvinnas lidande delas av alla kvinnor. Varje våldtäkt på en flicka eller kvinna är en kollektiv våldtäkt på det feminina. Våldet mot kvinnor berör alla kvinnor överallt alltid och så länge männen utövar sin makt genom hot, hat, våld och övergrepp kommer dessa män aldrig att gå säkra. Systerskapet kommer att utkräva sin gudomliga rättvisa. I detta liv eller därefter. Ingen kommer någonsin undan sin karma och de män som

tror att de kan fortsätta som förr kommer att bli förvånade. Förvånade i själ och hjärta.

Även den jordiska rättvisan bejakar alltmer de feminina värderingarna. Åklagare, poliser, försvarare, jurister, socialarbetare, fångvaktare, militären … det tar tid men förändringen sker så sakteliga. För låt oss vara brutalt ärliga. Systerskapet behöver uppgradera kvinnlighetens rykte, makt och styrka tusenfalt överallt för allas skull.

MÄNNEN HAR HAFT makten över det kvinnliga narrativet men det tar systerskapet tillbaka. Myten om att kvinnor inte kan samarbeta bryts sakta ner. Systerskapet ser igenom de historiska och strukturella ambitionerna att skapa konflikter mellan kvinnor som bara gynnar de patriarkala målen. Klartext. Den gamla maskulina aspekten har i tusentals år trummat in i vårt medvetande att kvinnor inte kan leda, samarbeta eller ens tänka logiskt. Att kvinnor är flamsiga, hysteriska, känslostyrda, illojala mot varandra och annat för att förminska och försvåra för kvinnor att ta plats och just samarbeta.

Varför? Makt, pengar och väldigt mycket rädsla. Rädsla för att den samlade feminina kraften ska vara starkare än den maskulina, rädsla för vad som kan förändras när kvinnor strålar samman, rädsla för den unika kontakt som kvinnor har med gudskraften. Även en rädsla för den urkraft som skapas när kvinnor föder barn, en kraft som enbart föräras kvinnor. Män kan skrämmas av

att se kvinnor bli starkare av det lidande som barnafödandet ofta innebär. Alltså en genuin rädsla för det feminina, moderskapet och systerskapet, en rädsla som också färgar delar av dagens manliga etablissemang.

FÖR VISST HAR DE manliga sätten att förminska fungerat. Inte fullt ut men tillräckligt. Världen är en vacker men ofta hård plats, exkluderande, aggressiv, egofokuserad, maktfixerad, full av ojämlika värderingar och uttryck för mannens dominans. I allt detta har systerskapet bidat sin tid, sått frön som grott i Moder Jords rika mylla och i ditt kreativa sköte. Systrar har legat lågt, försökt överleva men ändå planera för det som kommer. Det som kommer nu.

För nu ska du bli den du är på riktigt. Systern som stöttar andra systrar. Kvinnan som skyddar andra kvinnor. Hon som kan kroka arm med kvinnor av annan tro, annan hudfärg, annan bakgrund, annan politisk åsikt, andra ekonomiska förutsättningar än du. Så hur blir du då en medveten syster som kan vandra på den breda upplysta välpreparerade vägen in i den nya tiden?

Självinsikt, mod, öppet hjärta, brutal ärlighet om dig själv, prestigelöshet och en vilja att skapa en bättre värld genom att lyfta dina systrar såsom de lyfter dig. Eller en önskan om att nå dit. Och en himla massa kärlek som du känner för alla systrars strävan efter lycka, frihet och frid i sina liv. Övning ger färdighet …

Free • nr 6 | 43 | november–december • 2022

HJÄRTATS SYSTERSKAP ÄR en bärande del av den nya världsordningen. Systerskapet som skapas av gudomligt feminina värderingar bär samma intelligens, visdom och logik som Ska pelsen självt. Du är alltså som Skapelsen självt. Det finns en frid i framtiden och en kärleksfull nerv i den kvinnliga närvaron när systerskapet är genuint förankrat i hjärtat. I jordens hjärta, i Skapelsens hjärta, i systrarnas hjärtan. Systerskapet är en förutsättning för att mänskligheten ska orka förmå sig att vandra genom livets alla utmaningar, eländen och förvirring eftersom det finns en belöning som hägrar lite längre fram. Den unika kvinnliga samhörigheten bär hela jorden, är ett med jordens kraft och kvinnliga väsen. Systerskapet binder samman evolutionens alla faser och kan vara din ledstång att hålla i när du svajar, kan vara din gyllene tråd att nysta i för att få klarhet och stabilitet. Eller den breda vägen som du kan vandra på beskyddad av Gudsljus och Moder Jords kraft. Det måste inte vara svårt att utvecklas.

DET KOMMER EN TID efter den överskådliga framtiden då systerskapet förändras. Det sker organiskt i takt med att mänskligheten utvecklas, stiger i mognad och frekvens. I värsta fall kan det ta många generationer att tvätta bort det destruktiva och aggressiva ur hela den gamla maktstrukturen och att ersätta det med en kreativt villkorslös mix av kärlek och nyfiken tolerans. Men till dess är det de feminina gudomliga allianserna, det nya systerskapet som får leda världen. Kvinnor och rätt sorts män sida vid sida. För systerska pet lyfter fram även männen, de män som kan leda utifrån hjärtat, som ser helheten, som inkluderar och skapar allianser. De männen kommer att kunna andas djupare och lugnare framöver när machomanteln som bara blivit en börda och belastning kan eldas upp.

TILL DESS VANDRAR SYSTRAR med sina ödmjuka bröder på vägen som lockar allt fler att ansluta sig. Den upplysta vägen som gör det allt lättare att stötta varandra och att se det unika

hos varje syster utan att döma eller värdera. Vägen som gör systerskapet synligare även för de som valt en annan stig att följa, för de som i början häcklade och hånade men som sakta tystnar och accepterar den nya ordningen.

SYSTERSKAPET UTVECKLAR ditt hjärta och ditt hjärta utvecklar systerskapet. För jorden, mänskligheten, evigheten och du längtar efter ett liv i fred, frid och försoning. Tar du emot den hand som dina systrar sträcker fram till dig? Det är nog nu med elände. Den gamla ordningen är död. Den vet bara inte om det ännu. Men nu vet du det.

I nästa nummer bjuder vi in dig till att finna din egen själs historia som en del av systerskapet för länge sedan.

Plus mer

Anser du att du har fördomar om andra kvinnor eller är det bara fakta som färgar dina åsikter?

Vad tror och tänker du om samarbete mellan kvinnor?

Hur pratar du om andra kvinnor som inte är dina närmaste?

Har du någon kvinnlig förebild som lever idag och vilka egenskaper har hon?

Hur ser du på dina kvinnliga kollegor, chefer och medarbetare?

Medial vägledning

Den mediala vägledningen hjälper dig att se dina möjligheter och val, att kanske ta nästa steg i livet eller se det du är i just nu i ett större perspektiv.

Jag ger medial vägledning och kanaliserar budskap till dig från andliga guider.

Vägledningen gör jag via telefon så varmt välkommen att boka tid.

Välj en känd kvinna som du har svårt för. En politiker, en skådespelare, en komiker, ett nyhetsankare, en influencer …

Hitta ett klipp med henne där du kan se henne och stänga av ljudet.

Du är förbjuden att tänka negativa tankar om henne.

Din uppgift är att ösa beröm och kärlek över henne, att se henne med kärlek, att tacka henne.

Bekräfta henne på alla sätt du kan.

Hennes mod att visa sig, hennes kreativitet, engagemang, unika skönhet, spännande bakgrund, skärpa …

Prata till henne och kalla henne syster.

Gör om det om du behöver senare annars gör du samma sak med någon annan kvinna – en känd person eller någon från ditt liv.

Detta är kanske det snabbaste sättet att expandera ditt hjärta och att medvetet ta plats i det globala systerskapet!

HOLISTIC MAKEOVER

- Betala enkelt

Klarna

ERBJUDANDE:

Medial Vägledning

Free • nr 6 | 44 | november–december • 2022 www.lightsisters.se lindaklanglightsisters
Bli medveten om din syn på systerskap
Förändra din relation med en kvinna du inte känner
Konkreta & tydliga budskap www.holisticmakeover.se Anna Angelius
150 kr för 10 min 0939-1981 17 kr/min 0939-1980
Webshop
via
Aukt. Återförsäljare för KANI Naturapotek

Hejsan, Mitt namn är Anael! Andlig kontakt/Universum. Min specialitet är andlig kommunikation/ kontakt och healing.

Jag öppnar upp mig för Universum och kanaliserar så jag kan prata med de som har gått över.

Mitt namn är Mia och jag är starkt medial och clairvoyant dvs jag får till mig olika sinnesupplevelser och bilder för att kunna hjälpa dig med dina frågor.

Mitt namn är Anastasia, och jag har arbetat i många år med att vägleda per telefon. Jag är nu glad att du hittat mig på sierska.se Hos mig finner du en trygg och träffsäker samtalspartner.

Mitt namn är Inga. Jag ger vägledning genom min starka intuition och genom mina mediala förmågor.

Samarbete med änglar,kontakt med guider,andevärlden, tidigare liv, healing och numerologi.

Mariana arbetar med ljuset, änglarna och guider samt intuitivt med tarotkort som hjälpmedel.

Mariana har 10 års erfarenhet på detta sätt och har stor kunskap inom energiarbete.

Hej och välkommen jag heter Kristin Jag är född intuitiv och medial och har jobbat med tarot och healing i nästan trettio år.

Jag använder mig av : Tarotkort, pendel och min Intuition.

Vendelas Telefonbyrå

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm

20 kr/min

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING november–december • 2022 Själsläsningar i Akashakrönikan www.dinuri.se Vill du bli medveten om vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsliga gåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och talanger. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut. a guide to your inner source www.katarinamedium.se · Info@katarinamedium.se · 070-746 14 10 KATARINAMEDIUM Själavårdare & Spirituell intuitiv coach · Tarot Webbkurs · Medial vägledning · Onlinetjänster (beställ eller boka) KatarinaPoddenKatarinamediumKatarina Lövelius Katarina Lövelius sierska.se Har du frågor? Vill du få svar? Kärlek Medium Svartsjuka Sierskor Ekonomi Häxor Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor. Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort! 060-14 01 90 0939-108 80 79 Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50 0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min. 060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation. TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se Direktkod 200 Direktkod 210 Direktkod 430
Samtalet kostar
och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17. www.vendelastelefonbyra.se 0939-114 70 17 08-505 236 40 fakturabetalning
Andlig vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Andekontakt • Tarotläggning • Healing • Seanser • Husrensning 08-716 52 07 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se Elisabeth Ellidotter Certifierat Medium, Healer STJÄRNREGN Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur 19.90 kr/min Öppettider 08.00–01.00 varje dag www.stjarnregn.se 0939 1943 Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden www.trollsveden.com Kurser · Distansutbildningar Behandlingar Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m. Butik · Webbutik Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m Northern TarotNorthern Tarot 0939 19600939 1960 Minutpris 19.90 08-57001960 08-57001960 Fakturanummer Karin DahlqvistKarin Dahlqvist Tarot, medialTarot, medial vägledning vägledning Vi vägleder dig i livetsVi vägleder dig i livets alla frågoralla frågor Ring våra mediumRing våra medium som vägleder digsom vägleder dig fram fram IInga frågor är omöjliganga frågor är omöjliga www.northerntarot.se Minutpris 19.90 Andlighet, Samhälle & Psykologi Forum · Blogg · Counseling Stefan Hellsten Legitimerad psykolog stefan.hellsten@edivpsych.com Telefon: 076-190 63 63 edivpsych.com/sv

fri vägledning

Nya äventyr väntar

Nu blåser förändringens vindar lite överallt. I denna krönika, i mitt liv, minst sagt i världen – och kanske också i ditt liv. När livet förändras, hur självvalt det än må vara, kan livet kännas aningens svajigt. Det tycker jag att vi får tillåta den att göra. En stund.

Kära läsare av mina krönikor, detta är faktiskt den sista krönikan jag skriver här. Den trettionde är det närmare bestämt, och det har verkligen varit makalöst roligt att få dela mina tankar och perspektiv med dig.

Jag lever ju i största möjliga mån som jag lär, och jag har länge känt ett behov att avsluta saker för att kunna gå ut genom de dörrar som faktiskt redan står på vid gavel. Denna krönika var en av de utposter som jag hade svårast att lämna, just för att jag tycker det är så himla roligt att samarbeta med Marie, och att varannan månad få ”samtala” med dig.

NU BLEV DET INTE riktigt så ändå för Marie hade en annan idé som jag ju inte kunde annat än att säga ja till – eftersom den är som ett fyrverkeri av glädje. Från och med nästa nummer kommer nämligen Sanne Soleil och jag skriva kröni korna tillsammans. Det var tydligen en av de vidöppnade dörrar jag skulle vandra ut igenom. Jag älskar att skriva tillsammans med Sanne, som jag ju driver Seger & Soleil Webbutbildningar med. Den glädjen kommer förstås att smitta av sig i våra krönikor som kommer att bli en salig bland ning av allt från självkärlek till konkreta tips om

"Sorg och rädsla å ena sidan, och tillit och för väntan å andra sidan är två sinnesstämningar som alldeles utmärkt kan få lov att finnas samtidigt."

en ljuvligare vardag. Mycket om kristaller och dofternas magi kommer det förstås att bli, och om relationer och givetvis om tiden vi lever i och hur vi skapar de bästa förutsättningarna för ett gott liv. Precis som jag skrivit om under dessa fem år.

Avslut och öppningar

Nu blev ju inte detta som tur var ett avslut, men jag har en massa andra saker som går mot sitt slut. Inget dramatiskt, utan det bara är så. Samtidigt har jag under en längre tid arbetat för att när detta sker så ska även nya saker få lov att börja hända. Sådant som jag till viss del vet något om, men till största del faktiskt inte har en aning om. En hissnande känsla som jag tar mig an med skräckblandad förtjusning.

Frågan om vem som i hela friden manifesterat detta dyker med jämna mellanrum upp inom mig, och då kan jag ju inte annat än påminna mig om att det är jag själv som uttalat dessa stora planer. Hilfe!

DET JAG VILL HA SAGT med dessa rader är att bara för att avslut kan kännas sorgligt, att man helst vill ta tillbaka kontrollen som man så glatt lämnat ifrån sig till livet, och att en del av en kanske känner att det aldrig kommer att gå –betyder inte det att avsluten inte är rätt.

Både och Sorg och rädsla å ena sidan, och tillit och förväntan å andra sidan är två sinnesstämningar

som alldeles utmärkt kan få lov att finnas samtidigt. De förstnämnda försvinner ändå ut efterhand. Som att flytta från en bostad man älskat. Efter ett tag är man helt och hållet närvarande på det nya stället som man valt att flytta till, men just den där stunden då man vandrar omkring i de tomma rummen med en sentimental känsla i magen – den får ju också lov att vara med. Den är en del av processen.

Känner du igen detta? Kanske är du mitt uppe i ett avsked och ett välkomnade precis som jag. Kan du då tillåta dig att känna både och?

DET BEHÖVER INTE nödvändigtvis handla om en fysiskt påtaglig förändring, utan det kan vara en inre resa man bestämt sig för att göra. Om du länge märkt att ett beteende och sätt att se på livet inte fungerar, vet du med dig att det är dags att förändras.

Steget att släppa taget om sin gamla identitet kan vara nog så svår. Även det är som att packa, slänga och flyttstäda – fast i stället för prylar och fysiska rum är det övertygelser, idéer om vem du är och gamla obearbetade känslor som får sig en ordentlig genomgång. När processen väl är gjord och du känner att du fått ny luft under vingarna, då kan du knappt förstå varför du drog så på din förändring. Eller hur?

Tacksamhetsceremoni

Något som är väldigt fint att göra är en tacksamhetsceremoni för det du lämnar – oavsett vad det är som nu får stå tillbaka. Tacka så att säga varje skrymsle och vrå för det som de har bidragit med. Tacka det tunga, tacka det lätta. Tacka alla inblandade. Tacka dig själv, och tacka livet som givit dig de gåvor du fått.

MED DE ORDEN TACKAR JAG för äran att få ha varit krönikör här med dig. Som soloartist. I nästa nummer är det en duett jag sjunger, och jag hoppas att du kommer att tycka att det blir härligt att lyssna på.

LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring.
Free • nr 6 | 47 | november–december • 2022
Massa kärlek, Lee
Ring en spådam från Norrland Telefon 0939-1921 19 kr/min · Mån–tor kl 18.30–22.00 · Tystnadsplikt www.critztarot.se 0939-100 25 20 19.90/min SKUGGEDAMEN® Tarot Med ium www.skuggedamen.com Är alltid där för dig Kärlek, arbete, hälsa, familj m.m. Jag har alla svaren i mina kort.

Fråga vårt medium

Benny Rosenqvist

Förkrossad

FRÅGA Hej Benny! Jag har bara varit förälskad i tre män i hela mitt liv. Den tredje förälskelsen har jag haft kontakt med i över 19 år. Av olika anledningar har vi gått om varandra i våra relationer men det har alltid varit oerhört kärleksfullt mellan oss. Han har även sagt att han vill flytta samman med mig. Ödet har dock sammanfört mig med två personer så att jag har fått veta sanningen om denne man. Han har jämt haft ett antal kvinnor som han träffat under långa perio der, ibland i flera år samtidigt.

Min besvikelse är oerhörd vilket han också fått veta och jag vill inte ha med honom att göra mer! Blir jag mentalt fri från denne man?

Eftersom att jag har så oerhört svårt att bli förälskad och attraherad av män så får jag väl nöja mig med att vara kompis med män utan någon kroppslig kontakt, även om du skrev till mig 2021 att jag skulle träffa en man i samma ålder som blir min sista stora kärlek. Förstår inte hur det skall gå till?

Oerhört ledsen Bobo

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Kan du hjälpa mig vidare?

FRÅGA Hej Benny! Jag har alltid haft en enormt stark längtan till Gud. Har under en längre tid känt att det är bråttom, att jag slösar bort min tid. Vid min första Vipassana-vistelse blev det glasklart – det är meditera jag ska göra. Känslan är att jag ska bryta upp och lämna det liv jag lever nu och resa utomlands, att nåt viktigt väntar på mig och det är bråttom. Har svårt att hitta ett nytt hem till min katt och min mamma har fått diagnosen Alzheimers sjukdom. Min förhoppning är att du kanske kan se något som hjälper mig vidare.

BENNY SVARAR Kära Maria. Det är fantastiskt när vi vet att Gud finns med oss överallt. Brådska behöver vi inte ha för saker sker i den takt som det ska ske. Men du står nära livsförändringarna. Som du känner ska du resa och vistas mer utomlands, träffa nya

Trivs som det är

FRÅGA Hej Benny! Jag är 80 plus och bor i en trerumslägenhet. Min systerdotter och hennes man vill måla om i rummen, speciellt köket som är slitet och möblera om i rummen – de tycker att jag behöver ändra om mitt hem. Tanken är god men hade inte själv kommit på detta då jag trivs som det är, jag känner inte att energin är låg i mitt hem. Skall jag tacka nej? Tacksam för hjälpsam vägledning.

spännande människor på en högre andlig nivå dit du nu är på väg. Mamma är seglivad så det är viktigt att du lever under tiden. Katten kommer en kompis till dig att ta hand om när du är på resor. Lycka till.

Känner mig vilsen

FRÅGA Hej Benny! Jag känner mig ofta vil sen i detta liv. Ser du om den man jag mötte och kände stark passion för sommaren 2020 kommer tillbaka? Eller kommer det en ny man som jag kan känna lika starkt för?

Ser du om den utbildning jag ska börja nu är rätt för mig? Vad blir det egentligen av mig efter allt jag pluggat? Ser du om min hälsa kommer bli bättre?

BENNY SVARAR Kära Bobo. Kärleken är den store läromästaren och nu har du lärt dig den hårda vägen kan man säga, hur man löser karma från tidigare liv. Med tiden kommer programmeringen, det vill säga känslorna du känner för den här mannen som du lämnat för gott att försvinna och ge plats. Ibland kommer den från ingenstans kärleken. Och det sker trots att vi inte tror att det ska göra så. Så du kommer att bli förälskad, bo med den nye mannen och känna hans maskulinitet och trygghet i sig själv. Det kommer att bli som medicin för ditt sårade hjärta. Kom ihåg att det som inte blir inte är meningen. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Birgitta. Det känns inte som om du är där ännu så jag tycker du ska tacka för vänligheten, men att du gärna vill vänta till din själ också är med på så här stora förändringar. Jag vet att du kommer att önska det om ungefär ett år och då ställer de upp igen. Vilken fin familj du har. Men det är viktigt att man också lär sig vad ens egna behov är. Det är därför vi är här, för att sätta gränser. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Frågvis. Du kommer att känna starkare för den nye mannen som är på väg in i ditt liv. Denne man är din soul mate så ni är fullständigt på samma våglängd. Det är i samband med din utbildning som du kommer att träffa honom så utbildningen är väldigt rätt för dig. Din hälsa blir också bättre av att våga älska på riktigt. Du är värd allt det som kommer att ske i ditt liv. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 6 | 49 | november–december • 2022

Lightworker Academy

Utbildning: Andlig vägledare – start 2023 En utbildning för dig som är medial och vill utveckla dina förmågor, öppna upp din kanal mer, känna mer tillit och trygghet samt arbeta som andlig vägledare.

Utbildning: Holistisk Livscoach – start 2023 För dig som vill arbeta djupgående med människors utveckling, läkning och själsliga förverkligande.

Utbildare: Helena Omfors För mer information se: www.lightworkeracademy.org eller kontakta helena@lightworkeracademy.org

MIXAT

Vill du dela ut Free?

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Enklast registrerar du dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare. Du kan även kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer info.

Få Free hem i brevlådan!

Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på www.free.se

Nyhet!

Vi hälsar Sanne Soleil varmt välkommen som skribent i tidningen!

Sanne kommer sprida glädje tillsammans med Lee Seger – de båda delar med sig av allt från självkärlek till konkreta tips om en ljuvligare vardag, men även mycket om kristaller och dofternas magi.

Forskar på kommunikation efter döden

Tre ledande internationella forskare inom parapsykologi, Chris Roe, Callum Cooper och Peter Fenwick, har besökt Sverige för att prata om sin forskning om framför allt kommunikation efter döden. Ta del av deras spännande forskning om bland annat medium i kontrollerade experiment, studier om människor som har känt närvaro, hört röster eller sett tydliga visioner av avlidna nära anhöriga samt forskning om olika stadier och upplevelser i livets slutskede. De ger dig också några tips!

”Spiritualismen förändrade mitt liv”

Vi kan få en ny och bättre syn på hur vi lever våra liv genom att titta på de sju spiritualistiska principerna. Spiritualismen har inga dogmer eller la gar som man måste leva efter utan snarare riktlinjer och vägledning. Man uppmuntrar individer att tänka själva och bilda sina egna uppfattningar. Det säger MariaTherese Bohman Agerhill som menar att hennes liv har förändrats sedan hon blev spiritualist och började leva i enlighet med de sju spiritualistiska principerna. MariaTherese berättar mer i nästa nummer.

Systerskapet bottnar i din själ

Följ med tillbaka i tiden och möt dig själv bland systrar i tystnad, på vandring, i varda gen, på flykt, i samhörighet, på haven, i templen, på slagfälten ... Maria Nylow lyfter några viktiga perioder och platser där du kan hämta hem dina minnen, din kunskap och visdom igen. Du kan vara man eller kvinna idag. Du var en av systrarna då. Kanske levde du länge och väl eller kort och intensivt. Kanske levde du i godhet och fullkomlig het eller i påtvingad skam och elände. Dina minnen är nycklar till din koppling till syster skapet idag och till den nya världsordningen. Genom att erkänna dina minnen och din historia kan du känna igen dig själv och förstå att du är viktigare än du kanske tror!

När världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin. Pema Chödrön är buddhist och författare från USA, och hennes budskap i boken ”Välkomna det ovälkomna” är att vi inte ska tappa hoppet utan lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla. Hemligheten är paradoxalt nog att öppna sig inför det svåra vi ser omkring oss. Om vi gör det på Chödröns sätt får vi kontakt med vår inre vishet och styrka. Då får vi nycklar till välbefinnande för både oss själva och andra – och vi kan leva helhjärtat även i en förkrossad värld.

RADBANDET KURSER • UTBILDNINGAR
EN PLATS FÖR DIG? Vill du också synas på radbandets sida? Det kostar 650 kr + moms (60 ord inkl rubrik). Ring och boka plats! 070-629 71 89

En tarotlek som ger läkande vägledning i utforskandet av våra ljusa och mörka sidor.

I Ljusbärarens tarot kommer de traditionella tarotsymbolerna och arketyperna till nytt liv genom en modern och intuitiv konstnärlig stil. De uttrycksfulla karaktärerna som lever och verkar i kortlekens färgrika landskap berättar för oss om både mörka och ljusa aspekter av vår mänskliga natur och den rika palett av nyanser som vi bär inom oss. När vi vågar möta oss själva med en ny sorts klarhet kan vi lättare se vilka livsområden som just nu behöver vår uppmärksamhet.

INNEHÅLLER: Kortlek med 78 kort och guidebok, 192 sidor

Ljusbärarens tarot, 9789189033948, 399:-

The Light Seer’s Tarot, 9781401958039, 249:-

Nyhet

www.tarotshop.se

Fler än 1500 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek!

399:-
Returadress: M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.