Free nr 5 september–oktober 2022

Page 1

Fri vägledningFrikraft Fråga vårt mediumhelande effekt Gemenskapens Kursgårdar & retreatcenter 10 frågor till Endeliss Per Berglund Free fyller 40 år 2022! Special! Barbro Holm Ivarsson

BAZAREN BEHANDLINGAR KURSER • UTBILDNINGAR KURSGÅRDAR RESOR VÄGLEDNING • RÅDGIVNING RADBANDET utgåvan)(231:e40ÅrgångFRIEXnr5september–oktober2022free.se din ledstjärna Celebrera: Internationella fredsdagen 21 september! Peter Strang Vinn! Böcker översomSysterskapförenargränserna Det glädjefulla sättet att leva Lee

BennyAgnetaSegerOrlåRosenqvist

Andra sinnet – en nivå av medvetande som är högre än vardagsjaget. Psykologen och författaren Barbro Holm Ivarsson berättar mer.14 342042 I kursgårdsspecialen tipsar vi om 50 platser runt om i Sverige där själen kan få ny kraft. Vi har tittat lite närmare på tre av dem. Peter Strang cancerspecialist, författare och professor i palliativ vård är aktuell med en ny bok om gemenskapens helande effekter. Nya systerskapet – en allians som går bortom tider och platser, religioner och filosofier, färger och former. Del 1 av Maria Nylow

Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.

Maria Nylow skriver om det nya systerskapet som förenar över gränserna, en allians som går bortom tider och platser, religioner och filosofier, färger och former. Barbro Holm Ivarsson, psykolog och författare, aktuell med boken ”Teorin om det Andra Sinnet”, berättar om det glädjefulla sättet att leva. ”Genom att ge kärlek och välvilja till andra blir du själv lycklig. Det är en av livets stora hemlighe ter: att ge är att få.” Ett citat från Barbro som det känns passande att avsluta med. Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade medKikainspiration!äveninpå www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

Peter nämner även detta i boken, just att det skiljer sig från livet i storstäder, där spelar det ingen roll hur nära man passerar varand ra, det är sällan man hälsar och det är ovanligt med ögonkontakt.

5 FRI SIKT Korta notiser och nya rön 7 FRIMODIGT Per Berglund 8 FRI ZON Produkter – Free tipsar! 11 FRITT VAL Böcker, cd, film – Free tipsar! 39 FRI KRAFT Agneta Orlå coachar 47 FRI VÄGLEDNING Lee Seger vägleder 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM Benny svarar på läsarnas frågor Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se FöljFREEmagazinosspåfacebook. Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan. 5045321710 RADBANDETRESORVÄGLEDNING/RÅDGIVNKURSER/UTBILDNINGBEHANDLINGARBAZAREN Omslagsbild: milanzeremski (shutterstock.com)

M Sjölander BlåsenborgsvägenAB 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digitala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.

INSTAGRAM Följfree_tidningenosspåinstagram.

Hösten knackar på dörren och jag hoppas att sommaren blev som du önskat dig. Själv har jag ägnat senare delen av sommaren åt att färdigställa detta nummer, som bland annat innehåller vår 12 sidor långa special med kursgårdar och retreatcenter. Det är alltid lika kul att pussla ihop specialen och i år har vi kikat lite extra på Mithera Development Spiritualistiska Center, Håå Retreat Center och Rosenkors-Orden AMORC.

Jag går förstås inte heller runt och hälsar på var och varannan män niska jag möter rent allmänt, men för mig känns det naturligt att åt minstone få ögonkontakt om man passerar varandra på en gångväg med en meters avstånd – men så bor jag inte heller i en storstad.

TryckeriUtgivning V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat ISSNpapper.0284-429X

SVANENMÄRKETTrycksak30410083

Om Free Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 40 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

Chefredaktör,Redaktion ansvarig utgivare, annonssäljare Marie 070-629Sjölander7189, marie@free.se Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa 070-287Östlund15 50, asa@free.se

”Le mot världen”

Marie Sjölander, chefredaktör Nyheter och utlottningar på www.free.se!

INNEHÅLLREPORTAGEANNONSSIDORFREE.SEFACEBOOKNYHETSBREVFree•nr5|3| september–oktober • 2022

Vi har även intervjuat Peter Strang, cancerläkare, professor och författare till boken ”Den hälsosamma gemenskapen”. En bok fylld av personliga reflektioner och vetenskapliga fynd om gemenska pens och samhörighetens välgörande effekter på oss människor. En intressant sak Peter talar om är spegelneuroner, det vill säga nervceller som hjälper oss att spegla den andres avsikter, och som bland annat får uttrycket ”Le mot världen – och världen ler mot dig” att stämma. Om jag till exempel möter någon under en prome nad så söker jag alltid ögonkontakt, ler och hälsar. Ibland händer det att jag möter människor som verkligen stirrar rakt fram, vilket för mig känns helskumt, det känns som att vi befinner oss i helt olika världar, och det gör vi ju på sätt och vis, åtminstone olika medvetandenivåer. Det är verkligen spännande att vi människor är och beter oss så olika i olika situationer.

Healing Universell Vit Tids Healing är en urgammal universell healingkonst. Den ger oss möjligheten att arbeta med en målsökande healing, genom tid och rum. Denna healingkonst är universell, och är en filosofi som inte bara ger dig healande händer, utan öppnar även upp dig till en ökad förståelse av mycket inom andligheten. Den Universella Vit Tids Healingen öppnar dörren Frågan är bara: Är du beredd att gå igenom den? www.gcnetwork.se 25-27 oktober Kurs i Universell Vit Tids Healing i Stockholm 11-13 november Kurs i Universell Vit Tids Healing i Stockholm 21 september Samtal om Universell Vit Tids Healing, Online! Prova på Marias Distans Healing 8 december Vinter Event i Stockholm 9-11 januari Planerad Kryssning till Helsingfors. Anmäl ditt intresse snarast! ”Följ med på en Healing Kryssning till Helsingfors med Andlig vägledning, Meditationer och Ängla/Tarotkort.” Maria Mattsson – Lärare i Universell Vit Tids Healing Läs om Höstens och Vinterns Program Läs mer och Anmäl dig: www.gcnetwork.se/healing GOLDENCIRCLES NETWORK

Universell Vit Tids

• När hinken är fylld låter man den stå och fermentera i rumstemperatur i två–tre veckor. Under tiden tappar man ur vätska ur hinkens botten då och då, vätska som kan användas som gödningsmedel till krukväxter eller i trädgården.

3. Gör breda strimlor med potatisskalare av zucchinin. Fortsätt att strimla tills du kommer till kärnhuset.

Bokashi bättre än kompost Mjölkprodukter ökar risken för prostatacancer

• event Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

• Efter ytterligare några veckor har det jästa materialet blivit näringsrik jord. (www.forskning.se)

Bokashi är en japansk metod för att fermentera sitt organiska avfall. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas matavfall till jordförbättring som kan användas i rabatten och kökslandet.

Forskarna följde 28 737 män under 7,8 år och registrerade bland annat kostintag och nyinsjuknande i prostatacancer. Man fann att de som intog mest mjölkprodukter hade 27 % ökad risk för prostatacancer och 38 % ökad risk för avanceradForskarnaprostatacancer.analyserade

Personer som äter mer hela vegetabilier (frukt, grönsa ker, baljväxter, fullkorn, nötter, frön och bär) uppvisar en minskad risk för att hjärnan fungerar sämre (kogni tiv försämring) när de blir äldre. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften Brain and Behavior.

Forskarna följde 6 134 personer över 65 år under tio år och samlade in data över vad deltagarna åt och deras kognitiva funktion. Man fann att den fjärdedel av deltagarna som åt mest hela vegetabilier uppvisade 39 % lägre risk för kognitiv försämring än den fjärdedel som åt minst. (www.lakareforframtiden.se) hjärnans bästa!

nyheter

Zucchinipasta och marinerade champinjoner Påminner om en riktig lunchpasta men utan grädde och vetemjöl. En ”dagens” som ger dig en lätt och skön mättnadskänsla. Till en portion pasta beräknas ca 1 zucchini. Ingredienser 1 zucchini, skalad 4 champinjoner, skivade 5 körsbärstomater, delade 0,5 dl solrosskott Marinad 1 msk nama shoyu 1 msk olivolja 2 kvistar finklippt persilja 1 msk citronjuice Gör så här 1. Lägg de skivade champinjonerna i marinaden. Låt dem marineras från en kvart upp till tre timmar.

2. Lägg champinjonerna på hushållspapper för att ba bort överflödig vätska när de ha rmarinerat klart.

råvaroravProdukterräddade

Free • nr 5 | 5 | september–oktober • 2022

4. Lägg zucchinipastan på en tallrik. Lägg champinjonerna ovanpå. Toppa med körsbärstomater och solrosskott. (Ur boken ”Raw food på svenska”, Erica Palmcrantz & Irmela Lilja. Foto: Anna Hult) RECEPT Matsmart och The Hunger Project inledde 2021 ett samarbete med den gemensamma visionen att minska hunger och skapa ett mer hållbart matsystem. I produktserien ”SAVED By Motatos” tar man tillvara på råvara som pastastumpar, grönsaker, frukter, baljväxter, choklad, eller annat som varit på väg att slängas tidigt i processen, och en del av intäkterna går till att bekämpa världshungern. (www.matsmart.se)

Mjölkprodukter är det enskilda livsmedel som har starkast kopp ling till ökad risk för prostatacancer. 2016 fann en metaanalys att personer som intar mer mjölkprodukter har 43 % ökad risk för prostatacancer. Dessa samband har nu stärkts av ytterligare en studie som publicerats i tidskriften American Journal of Nutrition.

även effekten av ökat kalciumintag från andra källor än mjölkprodukter och här fann man ingen effekt på prostatacancerrisk. (www.lakareforframtiden.se)

För

• Proceduren innebär att man varvar organiskt hushållsavfall med en blandning av jästar och bakterier i form av eget ymp, bokashiströ eller kli i en lufttät hink.

• När de två–tre veckorna har gått blandar man det fermenterade avfallet med jord och gräver ner det i ett trädgårdsland, eller en pallkrage och täcker med ett lager jord.

fri sikt

ochiWorkshopsseptemberoktober Förlagshuset Siljans Måsar Yvonne Frank www.siljansmasar.comMånssonYSTAD andligtandligt Aktuella titlar!Aktuella titlar! Vi förverkligarVi förverkligar dina författardrömmar!dina författardrömmar! Företagskit för framgång i den nya tiden

Motto: Vi har inget mer än kärlek – därför; älska alla och allt. Dold talang: Kan laga världens bästa tomatsås och jonglera, dock inte samtidigt.

– Ja, det är en av mina högsta principer. Att leva som man lär anser jag vara fullkomligt grundläggande. En andlig lärare som säger en sak men uppför sig på ett annat sätt kan knappast kallas trovärdig, och trovärdighet är allt när det kommer till att utveckla tillit. Utan tillit till läraren finns ingen bot för den hjälpsökande, bara tvivel. Jag brukar använda ett engelskt uttryck som en ständig uppmaning till mig själv, och för de andra andliga lärare som jag utbildar: ”You’ve got to walk your talk.”

6. Vilken behandlings- eller tera peutisk metod betyder mest för dig?

– Jag skänker folk andlig näring och hopp. Alla vill bli sedda och älskade för det de är. I min musik och mina böcker bekänner jag saker som gör att de som lyssnar och läser känner sig okej med sina brister och misstag.

– Jag tror faktiskt att det var konsten och min ande som valde mig, och jag följde. Min resa i livet är fullständigt obegriplig även för mig själv. Jag var först tecknare, illustratör och grafiker. Sedan blev jag författare och musiker nästan samtidigt, och jag hade inte ens uppnått tjuguårsstrecket. Snart insåg jag att jag var en konstnärlig multitalang som behärskade alla medier. Ändå var jag djupt olycklig och förvirrad. Inget tycktes stämma och jag begrep inte vem jag var. När jag var 26 år gammal mötte jag andligheten och Endeliss. Efter det har han blivit min viktigaste funktion. Även om han är osynlig för världens ögon är han en mycket påtaglig närvaro och kraft. Idag har jag levt tillsammans med honom i trettio år och skrivit böcker och hållit retreater för att förmedla budskapen i ”En kurs i mirakler”.

modigt

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

Min inspiratör: Jesus och Kurt Cobain. Gör jag helst: Äter god mat och njuter gott vin. Bästa bok: ”Brott och straff” av Fjodor Dostojevskij.

Konstnärlig multitalang som mötte andligheten

– Att förlåta din broder helar er båda. När du förlåter honom befriar du honom från hans ego, och då uttrycker han sin tacksamhet till dig för befrielsen, och du förstår att du är en kärleksfull människa. Då har friheten kommit till er båda genom ditt initiativ, genom din förlåtelse.

Om Per Namn: Per Berglund. Familj: Flickvännen Angelina, katten Billy, två vuxna döttrar; Johanna och Alice.

– Jag är musiker, författare, andlig helare, andlig lärare och transmedium. Just nu är jag aktuell med boken ”Jag åkte till Norge för att dö” som kretsar kring tankesystemet i ”En kurs i mirakler”. Jag är även aktuell med ett musikalbum med rockgruppen Uriel Wing som finns på Spotify, iTunes och Amazon Music.

9. Vad är kärlek för dig? – Kärlek är för mig att förlåta och älska min nästa, oavsett vad. Kan man förlåta även sina fiender, liksom Jesus gjorde, befrias sinnet från världens undervisning och du vaknar upp och blir upplyst liksom honom.

– Åh, det finns mycket man kan göra. Kropps terapier är bra, och att ta hand om sig själv rent allmänt; äta gott, sova gott och inte stressa. Detta har jag gjort och samtidigt koncentrerat mig i trettio år på att studera ”En kurs i mirakler”. Detta har läkt mig.

De känner sig sedda av mig. Jag förmedlar att det är okej att vara felbar. Det är okej att vara mänsklig. En perfekt människa finns inte. Människan är ändå en gåva. Efter bekännel serna av mina misstag, som är universella och berör alla, så erbjuder jag de lösningar som har fungerat för mig. Enligt min bedömning av alla de jag hjälpt och som har uttryckt sin tacksamhet för mig, så fungerar min hjälp.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Kärlek och förlåtelse.

Bor: Malmö, Möllevången.

Aktuell med: Boken ”Jag åkte till Norge för att dö” och albumet med Uriel Wing. Kontakt: www.endeliss.com Se annons på sid 10.

– Healing är ett faktum. Det finns inget vikti gare för oss människor än att hela varandra, på alla upptänkliga sätt. ”En kurs i mirakler” säger tydligt: ”I himlen är din funktion ska pelse, i världen är din funktion healing.”

7. Vad kan man göra för att få balans och välbefinnande i livet?

3. Vad ger det till andra?

4. Lever du som du lär?

2. Varför valde du det?

5. Vad säger du om healing?

Astrotecken: Skytten/Ormbäraren.

1. Vad jobbar du med?

Per Berglund Endeliss Free • nr 5 | 7 | september–oktober • 2022 fri

– ”En kurs i mirakler”, som är en andlig/psyko logisk självstudiekurs för läkning av sinnet.

Se annons s. 17 om

Vi är huvudrollsinnehavaren i vår film, och ojoj vad vi kan skapa drama, tragedi och olyckliga scenarion i våra liv. Även om vi är medvetna om våra problem, kan det vara väldigt svårt att inte om och om igen skapa samma film. SRTyMOVES rensar våra manus/livssanningar vi bär inom oss. ”SRTyMOVES är ju DYNAMIT!”, som en tacksam klient utbrast.

I detta liv hade en klient mammaproblem, i föregående liv blev hon torterad av henne.

Det undermedvetna styr oss till 90 %, därför går det i regel inte när vi bestämmer oss för att göra något eller att inte reagera på samma vis vi alltid gjort.

SRTyMOVES är en snabb, fantastisk hjälp med relationer och hälsa! Har du inte kunnat befria dig från problem med dina föräldrar, jobb, olika trauman, mat och hälsa, eller tandläkarskräck? Bli fri från tjattret i huvudet, tvångstankar och ”domaren” som bor där.

En annan hade i detta liv mycket problem med ekonomi, i många föregående liv hade hon varit både munk och nunna och därför tagit många fattighetseder. Ännu ett exempel är en klient som hade mat och övervikts problem i detta liv och svultit till döds i ett flertal tidigare liv. Efter SRTyMOVES sessioner försvann problemen i detta liv för klienterna! När negativ energi rensas bort så kan riktigt helande ske! Som om man trycker på deleteknappen på datorn – vår kropp och själ är vår datafil!

SRTyMOVES, Union av kropp & själ är baserat på SRT (Subconcious Release Technique), Power of Prayer, Akashic Records och MediYoga. Utbildning Bli utvald till att bli en av de första in struktörerna i Sverige! Bli intervjuad för att se om Du har vad som krävs. Arbeta hemma på distans. Utbildningen tar 10–12 månader och är för Dig som vill hjälpa andra att skifta och hela sina liv. Lektioner via Zoom, live eller inspelade. Varannan vecka frågestund och stödjande coach samtal, även de kan ses i efterhand. Arbeta Din egen takt eller i en gruppgemenskap. mina sessioner och kurser.

i

Detta liv och föregående liv hör samman. Många av mina klienter har blivit hjälpta av att lösa trauman i dödsögonblicken. Exempelvis smärta i nacken, vilket var konsekvensen av en halshuggning, ryggproblem som följd av en dödsstöt i ryggen, med mera.

SRTyMOVES – ENERGIMEDICIN PÅ DISTANS Har Du all lugn och frid i sinnet, bra hälsa, lycka och glädje Du önskar? Har Du provat allt? ”SRTyMOVES kom till mig från Spirit efter många djupa, andliga upplevelser och var svaret på mina böner!” Hemsida: www.christinamaria.se Telefon: 072-222 15 15 ♥♥♥ Christina Maria Cert. SRTyMOVES-skapare (och Cert. Emotionkodspecialist) Instruktörsutbildning startar 23 sep & 18 nov

SRTyMOVES tar lätt och effektivt bort ”beliefsystems”/livssanningar i vårt undermedvetna!

De vanligaste livssanningarna är: Jag kan inte. Jag förtjänar inte. Jag är rädd. Jag är ett offer för omständigheter. Jag duger inte.

Kärleksfulla budskap

Harmoni, lugn och hopp Self Love. Vi alla behöver få den kärleksboost som vår kropp vill ge oss varje dag. Här är 29 kort med kärleksförklaringar från din kropp samlat i en liten ask. Alla budskap är kanaliserade via Ulrika Nyströms guide CosmiQa som tycker att vi alla är lite väl hårda mot oss själva och framför allt kroppen. Det är dags att ändra på det nu. Denna kortlek är liten, behändig och vill vara med dig varje dag. Tanka kärlek varje dag helt enkelt! MER INFO www.ulrikanystrom.se Ca-pris: 299:–. Annons på sid 38. i höstmörkret

på en aromabrännare med sil eller på en kolbrännare. MER INFO www.andekvarts.se Ca-pris: 95:– (40 g). Annons på sid 13.

fri zon prylar • produkter Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa. Free • nr 5 | 9 | september–oktober • 2022

Andligt

MER INFO www.crystalhealing.se Ca-pris: 119:–. Annons på sid 12.

Kraft från stjärnteckenditt

Hög vibration!

Te som får dina chakran i balans

MER INFOCa-pris:www.kristallklartroslagen.sefrån459:–(ca250g).Annonspåsid12.

MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: 169:– (250 ml). Annons på sid 13.

Smudge Mandarin & Lagerblad Eko är en Kanochblommor,ensernaturligaarom.jordnärasinlagerbladmandarinenergigivandeblandningrökelse-avochmedkarakteristiskakryddigaInnehålleringredi-somhartser,örtereteriskaoljor.brännasantingen

Celestinkluster. Celestin, kallas även celestit, är en kristall för harmoni, lugn och hopp. Den hjälper dig resa i dimensioner och få kontakt med dina andliga guider. Underlättar kommunikation i spända situationer, en bra hjälp när du behöver lösa konflikter och skapa balans igen. Chakran: Halschakrat och kronchakrat.

MER INFO www.dininrekraft.se Ca-pris: 95:– (15 påsar). Annons på sid 37.

Solaris Be Better Chakra-te finns i flera olika smaker och både som svart te och örtte. ”I am” t ex är ett te speciellt utvecklat för att jobba med ditt rotchakra. Koffeinfritt med en kryddblandning som innehåller ingefära, kanel och kakaoskal. Fyllig och jordnära med en naturlig sötma som hjälper dig att känna dig säker och jordad. Ett tips är att du kan använda tepåsen två gånger.

Mysigt

Hårvård med nässla och spirulina

Lotuslykta är en populär ljuslykta gjorda av snäckskal i form av en lotusblomma med guldeller silverpläterad metall. Finns i en mängd olika färger som ger ett vackert stämningsfullt sken när ljuslågan speglar sig mot de skimrande snäckskalen. Välj efter chakrapunkter eller din älsklingsfärg. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: från 110:–. Annons på sid 10.

Armband Stjärntecken. Justerbart arm band med obsidianpärlor med stjärnteck ensymbol och stjärnteckenpärla. Obsidian är en bergart som bildas av lava och har en jordande, omhuldande och beskyd dande energi. Finns att välja mellan de olika stjärntecknen, så alla har sin särskilda symbol och pärla. Perfekt present!

Nässla schampo från KaliFlower Organics. Schampots bas är avkok på späda nässlor som plockas på försommaren. Traditionellt har nässelavkok använts i hårvård för att hjälpa irriterad, känslig, kliande eller mjällande hårbot ten. Ekologiska eteriska oljor av lugnande lavendel och citrongräs ger en härlig, fräsch, ren doft. Milt för känslig hårbotten. Schampot löddrar rikligt och är därför drygt.

reningsbad

DU ÄR TILL DEN HELIGA CIRKELN BÖCKER SOM GER KRAFT OCH INSPIRATION

INBJUDEN

Romantrilogi om uppvaknande, där vi följer några människor under ett intensivt halvår. Böckerna är fulla av sinnenas njutning och andlig mystik, en stark kärlek till naturen. En hyllning till livet och det sant mänskliga. Skrivna med passion som stundtals glöder.

YOGA OCH TANTRA I LJUSET AV DE TIO VISDOMSGUDINNORNA

Maria Adolfsson, mindfulnesslärare och psykolog, håller nu en unik cirkel ”Medicinhjulsresan” där deltagare får möjlighet att under vägledning tillägna sig ett medicinhjul för uppvaknande. Vår tid kallar oss att samla kraft, på ett enkelt och naturligt vis, att bygga en inre och yttre helig kraftplats.

BAZAREN Free • nr 5 | 10 | september–oktober • 2022

De Tio Visdomsgudinnorna, Dasha Mahavidyas, kan ses som en matrix, eller ett medicinhjul, där krafter i kosmos och det inre mänskliga möts och blir ett. Författaren Johnny Axelsson, socionom och yogalärare, beskriver hur man kan förhålla sig till Mahavidyas krafter i en sadhana av yoga och tantra. Boken ger också en tillbakablick på Indiens brokiga andliga historia och många gängse begrepp sätts in i såväl ett historiskt som modernt perspektiv. I ljuset av dessa Tio Visdomsgudinnor ges möjlighet till en större frihet inombords i syfte att lära känna och navigera det inre alkemiska landskapet.

DEN STORA CIRKELN · CIRKELN AV LIV · DEN HELIGA CIRKELN Mer info: denheligacirkeln · mariaadolfsson@yahoo.seMer info: yogaochtantra · axelssonjohnny@yahoo.se

Susanne Törnqvist

MER INFO www.paneter.se

En kurs i mirakler

Emotionskoden är en kraftfull metod som på ett enkelt sätt hjälper oss att bli av med det osynliga emotionella bagage som vi alla bär på i större eller mindre omfattning. Den holistiske läkaren Bradley Nelson beskriver hur vårt omedvetna fungerar, avslöjar hur instängda emotioner från det förflutna kan påverka oss negativt och skapa såväl fysiska som emotionella smärtor, sjukdomar och problem.

Peter Strang Libris Inbunden,förlag231 sid. Ta steget in i framtiden Funderar du också på hur framtidens företagsanda kommer att påverka ditt liv och ditt företagande? Hur kommer den nya tiden att få oss att växa som medmänniskor? Med boken vill sju företagskvinnor så frön av inspiration och tillsammans med dig ta steget in i framtiden redan nu. Boken bjuder in till att låta intuitionen och andligheten vara en naturlig del av affärs- och arbetslivet för att där generera mer livsglädje.

MER INFO www.butterflystories.se

MER INFO www.peterstrang.se

När människor tillfrågas om vad som är viktigast i deras liv kommer alltid ge menskap, vänskap och kärlek högst upp på listan. Men varför mår vi så bra av gemenskap, oavsett om gemenskapen handlar om ett parförhållande, körsång, goda middagar, idrott eller om en vandring i naturen? Är det så att både den kroppsliga och den fysiska hälsan påverkas av gemenskap till den grad att man till och med lever längre?

Att göra allt till sitt

De tio visdomsgudinnorna, Dasha Mahavidyas, kan ses som en matrix, eller ett medicinhjul, där krafter i kosmos och det inre mänskliga möts och blir ett. Matens stresseffekt En bok för dig som vill få större förståelse för hur maten kan stressa kroppen, programmera om vår hjärna till att skapa sug efter viss typ av födoämnen, skapa känslor i oss och prägla vår hjärna så att vi tror att vissa känslor ingår i vår personlighet. Maten har en mycket större effekt på oss än att bara göra oss mätta eller påverka vår fysik. Vi måste titta på vilka beröringspunkter det finns mellan maten och vår inre hälsa. MER INFO www.mindbooztpublications.se

MER INFO www.mithera.se

Kenneth Wapnick fokuserar på temat motstånd. Motstånd ligger till grund för alla svårigheter som eleverna har att tillämpa i En kurs i miraklers principer om förlåtelse och att avstå från att döma. Det leder till avskildhet, eller dissociation, en slags mur inom oss som hindrar överföring av det vi läst och för stått till våra personliga liv. Vi fortsätter leva våra liv, arga och kritiska, i full färd med att tillfredsställa vår speciellhet.

BIBLIOTEKETAKASHA- – en väg till visdom, insikt och lärande Solkarina Sinnlig kunskap AB Häftad, 112 sid, e-bok. Annons på sid 19. Akasha är ett samlingsnamn för en plats där alla tankar som tänkts, alla händelser och erfarenheter som någonsin har funnits finns lagrade. Genom att lära dig att gå till platsen som kallas Akasha kan du lära dig att utveckla dina mediala för mågor och din intuition. Solkarina lär dig hur du kan hämta svaren på alla frågor du har. När du lärt dig läsa ur Akasha blir du din egen rådgivare och coach. MER INFO www.solkarina.se

Mindboozt Publications Häftad, 106 sid. Annons på sid 13.

MER INFO www.christinamaria.se

Johnny beskriver hur man kan förhålla sig till Mahavidyas krafter i en sadhana av yoga och tantra. I ljuset av dessa tio visdomsgudinnor ges möjlighet till en större frihet inombords i syfte att lära känna och navigera det inre alkemiska landskapet. För dig som är intresserad av att få inblick i rötter till nutida strömningar inom yoga och tantra, har här årtusenden koncentrerats på ett överblickbart och begripligt sätt. Johnny förespråkar att göra allt till sitt genom den egna unika, autentiska upplevelsen och erfarenheten. MER INFO FB: @yogaochtantra YOGA OCH TANTRA i ljuset av De Tio Visdomsgudinnorna. Johnny Axelsson. Vulkan. Häftad, 290 sid. Annons på sid 10.

DEN störrenaturenmedGEMENSKAPENHÄLSOSAMMA–människor,djur,ochnågot

–STRESSMATENkostförståelse för mindre stress

Få kontakt med andevärlden MariaTherese delar i denna nya upplaga med sig av både nya fakta, erfarenheter och åsikter. Boken erbjuder ett flertal verktyg för att utveckla sin mediala förmåga och en hel del tips på vägen. Ökad kunskap berikar alltid, och även om du inte planerar en ny yrkesbana som medium kan din nya kontakt med andevärlden ge stora vinster i ditt liv här på jorden. Även tips och övningar i personlig utveckling.

Verktyg för energihealing Akashabiblioteket ger svar Carina LinaYvonneGunnarsdotter,FrankMånssonLanestrandmfl Siljans DansktMåsar.band, 208 sid. Annons på sid 6. FLYKTEN accepterandedisassociationKÄRLEKENFRÅN–Fråntill Kenneth Wapnick DansktRegnbågsförlaget.band,130 sid. Annons på sid 51. VÄCK DIN MEDIALA SIDA BohmanMariaThereseAgerhill Aware Production E-bok, även som Annonsljudbok. på sid 22. KONSTEN ATT INTE BANTA – den banbrytande vetenskapen om ... Michael Greger Inbunden,Soulfoods. 574 sid. Annons på sid 22.

EMOTIONSKODEN –lär dig verktygen för energihealing som gör dig frisk och lycklig Bradley Nelson DansktLivsenergi.band, 335 sid. Annons på sid 8, 17. free.seVinn!

Gemenskapens påverkan

FÖRETAGSANDAFRAMTIDENS

fritt val sett • läst • hört Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer. Free • nr 5 | 11 | september–oktober • 2022

MER INFO www.siljansmasar.com Kämpa inte med vikten En bok som inte bara handlar om kost, den är fullspäckad med värdefulla råd och spännande forskningsupptäckter som visar att du inte behöver banta. Du kan ersätta den ständiga kampen mot vikten med en enkel, hälsosam och hållbar livsstil. Michael Greger belyser alla de viktigaste aspekterna som optimerar viktnedgång. Samtidigt tar han hänsyn till hur olika födoämnen påverkar vår hälsa och livslängd.

BAZAREN Free • nr 5 | 12 | september–oktober • 2022 Missa inte våra Lives på instagram! kristallklartroslagen www.kristallklartroslagen.se Kristallklart Roslagen Stort och varierat utbud av kristaller, kortlekar och smycken. Butik i Norrtälje, Åkersberga och Online. I september flyttar vi till större lokal i Norrtälje, Sjötullsgatan 3. Välkommen! Mer än en kristallbutik mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting Mirakelverkstan NaturMedicinsk Praktik & LivsKraftButik Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK. shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77 Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen. www.kristallgarden.nukristallgarden.nu Din shamanbutik på nätet Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ... Välkommen till en heldag med harmoni och hälsa i fokus! Harmoni- och Hälsomässa Landskrona 9 oktober 2022 Ljusets Kraft och Harmoni www.ljusetskraft.se · tunde@ljusetskraft.se · 070-787 18 25 Folkets Hus, Landskrona · kl 10–17 50-tal utställare · Föredrag och seanser Tarot · Runor · Trumresor · Healing · Massage Böcker · Hantverk · Behandlingar · Kristaller Djurkommunikation · Tidigare liv · Naturväsen Aura & chakrafoton · Homeopati och mycket mer ... www.halsomassa.net FÖR KROPP OCH SJÄL 1–2 oktober i Rättviksparken Spå dig · Healing · Vägledning · Automatskrift · Helande konst Djurkommunikation · Seanser · Inspirerande föreläsningar · Kristaller Smycken · Kläder · Eko hudvård m.m. · Cafe Lördag 10.00–18.00, Söndag 10.00–16.00 Stenar & Kristaller pendlar,Tarot/orakelkort,änglar,rökelser,smycken,ljus&ljuslyktorpresentartiklarm.m Butik Torggatan11 FB: torggatan11 IG: torggatan.11 ~ Din kristallbutik i Köping VälkommenHelenönskar Snart även som webbutik

Andekvarts AB Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts Välkommen in till oss på www.andekvarts.se www.andekvarts.se Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser. Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren. Är du företagare? Missa inte vår grossisthandel där du finner ett bredd sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris! Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED. VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17  Webbutiken är alltid öppen Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86 www.balansbutiken.se www.universellbalans.se EKOLOGISKT & HÅLLBART Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar DESIGN & VattenvitaliseringFUNKTION•Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree TA HAND OM DIG SJÄLV Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning BALANSBUTIKEN 30 dagars plan med exakta steg vad du behöver göra Tydlighet och klarhet Support så jobbet blir gjort Skriv en bok på 30 dagar! www.mindboozt.se

Text Leg. psykolog Barbro Holm Ivarsson Foto Carl Bredberg Bild Alena Ozerova (shutterstock.com)

Det glädjefulla

Vi människor har en nivå av medvetande som är högre än vardagsjaget. Psykologen Barbro Holm Ivarsson kallar den ”andra sinnet”. När du aktiverar ditt andra sinne får du tillgång till din högsta visdom, intelligens och kreativitet. Det kan visa dig vägen genom livet, syftet med ditt liv och hur du kan bli lycklig. Barbro är aktuell med boken ”Teorin om det Andra Sinnet” där hon delar med sig av sin syn på vårt högre medvetande, och sin egen väg till att upptäcka det och leva i kontakt med det.

sättet att leva Free • nr 5 | 14 | september–oktober • 2022

Som jag ser det är inte ditt största problem att du inte får det ena eller det andra som du vill ha, utan att du inte är i kontakt med den högsta och viktigaste delen av ditt medvetande: ditt andra sinne. Du är fast i vardagsjagets oro och tanketjatter, som aldrig slutar, ens när du sover. Det är som ett slags fängelse. Med hjälp av ditt andra sinne kan du ta dig ur det. Du kan bli lugn, glad och kraftfull, få svar på frågor från ditt eget inre, förbättra dina relationer, öka dina möjligheter att bli frisk när du är sjuk, och mycket mera.

FÖRST BEHÖVER DU bli medveten om ditt andra sinne, om du inte redan är det. Vilket är ditt första barndomsminne? Blunda och se dig själv och situationen ”uppifrån” eller ”utifrån”. Du kan göra det, trots att det var länge sedan. Vem är det som observerar? Det är det andra sinnet. Det har sett dig, hört dig och försökt vägleda dig, hela den långa vägen du har vandrat. Och det kan se dig nu, där du sitter och läser. Ditt andra sinne är din verkliga identitet, den du verkligen är. I kontakt med ditt andra sinne blir du lugn och får klara, hoppfulla tankar. Att se sig själv med distans för att få ett annat perspektiv och få tillgång till sin egen inre visdom är en viktig del av psykoterapi, men du kan lära dig att göra det på egen hand. Alla dina problem kan lösas på ett sätt som

ATT VI KAN PÅVERKA vad som händer genom att använda vår intention i kombination med mental upprepning har varit känt länge. Vi sätter krafter i rörelse i oss själva, i världen och i den universella intelligensen som stödjer att det vi önskar ska bli verklighet. På det sättet kan du påverka din kropp, öka chansen till goda relationer, att få det jobb eller den bostad du vill ha, eller större inkomster, till exempel.

På samma sätt kan du gå till väga när du vill hjälpa andra att uppnå det de vill. Intention för att hjälpa andra har kallats för ”en modern form av bön”, och den blir starkare om man gör den i grupp. Goda intentioner för andra framkallar och förstärker känslor av kärlek i dig själv. Genom att ge kärlek och välvilja till andra blir du själv lycklig. Det är en av livets stora hemligheter: att ge är att få. Intention, affirmation och manifestation är inget flum. Det finns forskning som visar att det fungerar.

Free • nr 5 | 15 | september–oktober • 2022 är gynnsamt för dig och det är ditt andra sinne som vet hur. När svåra situationer uppstår kan du koppla in ditt andra sinne och lyssna på dess kloka anvisningar. Då försvinner dina känslor av svaghet, trötthet, oro, rädsla och lidande. Där bor din styrka, där klarar du allt. Ju mer kontakt med det andra sinnet du har desto mer självkänsla, självförtroende och handlingskraft har du.

NÄR JAG SKULLE starta mitt företag var jag ganska orolig över hur det skulle gå. Skulle någon vilja köpa mina tjänster? Någon marknadsföring hade jag inte gjort, och jag hade egentligen ingen planering. Jag slutade min anställning 31 maj och affirmerade hela sommaren att ”pengarna bara rinner in, de bara forsar in”. Jag såg en inre bild av att en stor flod av guldpengar vällde ner över mig från universum. Så fort jag kände oron affirmerade jag penga-floden. I början av september när jag började göra mig redo att sätta i gång ringde telefonen. En kund frågade om jag ville ta ett utbildningsuppdrag på ett av mina specialområden, motiverande samtal (MI), och arvodet var nästan en halv miljon kronor. Då förstod jag att det var ett tecken, och att det skulle gå bra för mig. Efter det har jag alltid haft jobb och inkomster i överflöd i företaget, helt utan marknadsföring.

OM DU FÖRSÄTTER DIG i ett förhöjt medvetandetillstånd med hjälp av till exempel meditation eller visualisering ökar möjligheterna väldigt mycket att få kontakt med ditt andra sinne och den universella intelligensen, och skapa det liv du önskar. På bokens webbsida finns flera sådana som du kan använda. Du får tillgång till din högsta visdom, intelligens och kreativitet, ditt största lugn, din kraft och din glädje. Du kan ställa frågor och få svar. Plötsligt vet du hur du ska lösa ett problem eller vilken väg du ska välja. Tecken, intuition och drömmar är exempel på hur du kan uppfatta vägledning från ditt andra sinne. Ju mer du lär dig göra det mer desto mer spännande blir livet!

DU KAN OCKSÅ få kontakt med ditt andra sinne plötsligt genom en så kallad ”höjdpunktsupplevelse”. Det innebär att uppleva kontakt med en större verklighet som känns mer verklig än den vanliga verkligheten. I en livshotande situation kan vi även få det som kallas en nära döden-upplevelse. Det innebär att ”dö”, ha en upplevelse av att besöka livet efter detta och sedan återvända till kroppen, fullkomligt övertygad om att det vi kallar döden bara är en övergång till en mer full- ▲

Pågår det länge blir du sjuk. Något som är mycket viktigt för ditt välbefinnande är att du lär dig förlåta andra människor. Vrede, hat och agg stressar oss och kan göra oss både sjuka och olyckliga medan förlåtelse förbättrar såväl den fysiska som den psykiska hälsan och relationerna. Och goda relationer är viktigt i sig för att du ska må bra. Vi behöver också kunna förlåta oss själva för de felsteg och misstag vi gör och för de brister vi tycker att vi har. I stället ska du lära dig att göra vad du kan, känna medkänsla med dig själv, och gå vidare med ditt liv. Ditt andra sinne kan hjälpa dig att se tillvaron på det sätt som är bäst för dig.

DU KAN ANVÄNDA DEN här delen av ditt medvetande för att skapa det du önskar i ditt liv, bli mer kreativ och uppnå din högsta potential. Via det andra sinnet står du nämligen i kontakt med en ännu högre intelligens som många kallar ”universum”, ”den universella intelligensen” eller ”Gud”. Inom kvantvetenskapen kallas det ”kvantfältet” eller ”fältet för alla möjligheter”. Det är ett gigantiskt energifält som vi alla är en del av, och där vi är ett med varandra och allt som lever. Där finns allt du kan tänka dig som möjligheter, och du kan lära dig att påverka vilka av dessa oändliga möjligheter som ska bli verklighet i ditt liv. Din vilja eller intention är koden för att kommunicera med den universella intelligensen. Du talar om vad du vill genom mental upprepning, eller vad som brukar kallas affirmation. Jag kan berätta vad som hände när jag skulle starta mitt företag.

BARBRO

FÖR ATT FÅ KONTAKT med det andra sinnet behöver du vara i lugn och stillhet. Alla former av stress och negativa känslor blockerar förbindelsen. Samtidigt försvagas kroppens immunförsvar och självläkande processer, och det är allvarligt.

www.barbroivarsson.seochmottagningandligochgersighjälpaBarbroförfattareärIVARSSONHOLMlegitimeradpsykolog,ochföreläsare.ärspecialistpåattmänniskorförlåtasjälvaochandra.HonpsykologiskbehandlingstödtillpersonligochutvecklingpåsiniKolmården,digitalt.Kontakt: Ditt verkligendenidentitet,verkligasinneandraärdinduär.

1. Formulera din fråga tydligt.

3. Gör övningen dagligen, och gör även allt du kan rent praktiskt, för att nå ditt mål.

ÖVNING 1

STÄLL EN FRÅGA TILL DITT ANDRA SINNE ÖVNING 2

SKAPA GENOM DITT ANDRA SINNE Här är ett par övningar för att prova det Barbro har berättat om. För att underlätta finns det ljudfiler till övningarna, dessa hittar du på www.andrasinnet.se rova själv

ETT ANNAT BEVIS för att vi lever vidare i vårt rena medvetande efter döden är små barn som har minnen från tidigare liv. Forskare har dokumenterat flera tusen fall. James Leininger började ha mardrömmar som tvååring. Han sparkade vilt i luften och gallskrek: ”Airplane crash! Plane on fire! Little man can’t get out!” Det hände flera gånger i veckan under många år. James sa att hans flygplan hade blivit nerskjutet av japanerna. Han lekte pilot, kraschade sina plan med nosen först, och ritade hundratals teckningar av krigsscener med fartyg, flygplan, bomber och kulor. Till slut fick föräldrarna fram uppgifter om en amerikansk stridspilot som hade dött i Stilla Havet under andra världskriget, där alla uppgifter stämde med vad pojken berättade. FÖR ATT KUNNA användas medvetet behöver ditt andra sinne aktiveras. Det ger dig möjlighet att koppla in ditt andra sinne när du blir upprörd eller orolig genom att helt enkelt besluta: ”jag byter nivå”. Är det en lite svårare situation behöver du försätta dig i ett förhöjt medvetandetillstånd. Det förändrar allt. Så fort du får kontakt med ditt andra sinne känner du dig lugn, lätt, glad, kraftfull, hoppfull, klok och fri, och det går på ett ögonblick. Det ökar dina möjligheter i livet ofantligt. Du hittar svaren du söker. Du tar makten i ditt eget liv. Så småningom, med övning, kan du leva med kanalen öppen till ditt andra sinne konstant. Det kan kallas att vara ”medveten”. Livet blir så mycket enklare. Du är trygg för du vet att om du förlorar balansen kan du alltid återfå ditt lugn och din glädje, och finna den vägledning du behöver, genom att koppla upp dig på ditt andra sinne. Det är som att komma hem – till dig Själv. ”Teorinwww.barbroivarsson.sewww.andrasinnet.seomdetAndraSinnet”, Barbro Holm Ivarsson (Barbro Holm Ivarsson Förlag, 2022). Boken finns även som ljudbok.

Vinn! Free lottar ut 10 exemplar av boken ”Teorin om det Andra Sinnet” påFörlag.HolmmedsamarbeteiBarbroIvarssonGåinfree.seoch klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken. Plus mer

2. Håll en inre bild av det du vill skapa klart i sinnet i 10–15 minuter. Föreställ dig att du redan har uppnått ditt mål och hur tacksam, glad och lycklig du är för det. Se dig själv göra det du ska göra när din önskan har blivit verklighet, som om du redan lever din dröm. Använd alla sinnen. Se det. Känn det. Hör det. Hur känns det i kroppen? Vad säger du? Vad tänker du? Hur ser du ut? Vad gör du? Vad säger andra? Upplev din nya identitet som en ”film”. Du står nu i kontakt med den universella intelligensen via ditt andra sinne och sänder ut en tydlig signal om vad du vill.

Free • nr 5 | 16 | september–oktober • 2022 ändad form av liv. Man är då helt och fullt i det medvetandetillstånd jag kallar det andra sinnet. Ditt medvetande, det som verkligen är du – det andra sinnet – är oförstörbart, tidlöst och evigt. Det dör inte. Här är några citat från personer som har haft nära-dödenupplevelser:”Viäreviga varelser. Vi har alltid existerat och kommer alltid att existera. Det sanna livet, den sanna verkligheten är i den andra”Detvärlden.”härvarmer verkligt än någonting på jorden. I jämförelse med det här hade mitt liv i kroppen bara varit en dröm.”

3. Om du inte tycker att du får svar så förvänta dig att få det på något annat sätt under de kommande dagarna. Svaret kan komma som intuition, ett tecken, en dröm, under meditation eller genom att du läser något eller möter en person som ger dig en idé. Du kan öka dina möjligheter att få svar och vägledning genom att lyssna på ljudfil 2 ”Få kontakt och kommunicera med ditt Andra Sinne”. När du vill förändra eller skapa något nytt i ditt liv, till exempel bli frisk från en sjukdom, reparera en relation, eller hitta jobb eller bostad, kan du prova det jag kallar för ”skapandeövningen”. Låt övningen ta cirka 30 minuter. Låter det för mycket, ge den tid du kan.

2. Sätt dig ner på en avskild plats och slut ögonen. Ta ett par djupa andetag. Upprepa frågan i ditt medvetande flera gånger. Öppna alla sinnen för att ta emot ett svar. Vänta dig svar direkt. Lägg märke till det första som poppar upp. Det brukar vara budskapet från det andra sinnet. Skriv direkt ner alla ord, tankar och bilder som kommer, även om de just då verkar betydelselösa.

1. Försätt dig i ett förhöjt medvetandetillstånd i 5–15 minuter med hjälp av till exempel meditation, du kan även lyssna på ljudfil 12 ”Försätt dig i ett underbart sinnestillstånd”.

BEHANDLINGAR Free • nr 5 | 17 | september–oktober • 2022 Annika Heurlin · Medial vägledning · Healingbehandlingar · Kurser Reiki källan, Kungsg. 19, Malmköping 073-652 46 92 · reikikallan@hotmail.comDjurhomeopatwww.annikaheurlin.com·Medium· Healer Vad gör du för att må bra? Enjoy Life arbetar med flera olika metoder för att hjälpa dig till ett ökat välbefinnande Mindful RegndroppsteknikenRegressionsterapiTappingReikihealing Erbjuder även: Fotmassage med stimulering av zonpunkterna · Shamansk healing Intuitiv vägledning/Samtal coachning · Husrensning/Energirensning av hem Mia Byrge, Norrköping · www.enjoylife.se · info@enjoylife.se · 0739 41 03 43 SRTyMOVES – ENERGIMEDICIN PÅ DISTANS Christina Maria Cert. SRTyMOVES-skapare (och Cert. Emotionkodspecialist) Instruktörsutbildning startar 23 sep & 18 nov 3 WORKSHOPS 1. Lär dig SRT-tekniken: Köp videos på min hemsida. 2. Relationsproblem: Live på Zoom, start 7/9 3. Hälsa: Live på Zoom, start 8/9 Anmäl senast 5/9! Begränsat antal. www.christinamaria.se Tel: 072-222 15 15 (SMS) ”SRTyMOVES kom till mig från Spirit efter många djupa, andliga upplevelser och var svaret på mina böner!” Frees läsare får 100 rabatt!kr SESSIONER SRTyMOVES, Union av kropp & själ är baserat på SRT (Subconcious Release Technique), Power of Prayer, Akashic Records och MediYoga. Mer info på sidan 8. Santiana Consulting Anna Sjöstrand www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52 Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik Få tillgång till din potential och dina möjligheter

BEHANDLINGAR Free • nr 5 | 18 | september–oktober • 2022 Horoskopkonsultationer Drömtolkning Skuggarbete www.agnetaorla.seAgnetaOrlå–förkrafteninomdig Orakel/Medium Spår om framtiden. Kontakt med döda anhöriga. Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ... www.BarfotaOraklet.se BarfotaOraklet Läs mer på min hemsida där jag också tar emot bokningar för bl a mina rundresor! barfotaoraklet INRE HARMONI Möjligheternas väg till ett friare liv Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv Personlig & andlig coachning ReikihealingMeditationer Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com Ljusstjärna Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m. Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min) Mer information & behandlingsmeny www.ljusstjarna.se Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong. www.nillassalong.se Webbutik! Hudterapeut Nilla

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Harmoni &

BEHANDLINGAR Free • nr 5 | 19 | september–oktober • 2022

Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare.

hyNet!Nyhet!N

Ta hand om dig och din kropp. Låt kropp och själ få en service. Med djupgående healing och energi hittar vi obalanser och trauman som hindrar och hämmar dig. ger dig möjlighet att förstå, att utvecklas och att vara i ditt bästa jag. ditt liv och dina val. Healing dig healing enligt handen (su jok), och

Healingen

kan erbjuda

Du får det första samtalsbrevet i samband med uppstartssamtalet och sedan är Skriftliga samtal - OFFLINE via emejl.

Profiler Metoder Blogg Kurser Poddar Böcker

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap!

Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss! www.kosmiskkunskap.se y !teh

Healing ❂ Zonterapi ❂ Tarot Helens tusenmilaservice

Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan. Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med inne håll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass. Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig. Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06 www.haraldsdottersskafferi.semiaharaldsdotter@gmail.com

För dig som vill ha utrymme i att landa i rätt känsla och komma i kontakt med intuitionen, för att i egen takt och utan påverkan utifrån låta tankar utvecklas.

Samtalsterapi och Coaching, Carola Monicadotter Lööf, 076-787 90 78, carola@tankeliv.se, www.tankeliv.se

Haraldsdotters

Möjlighet till förlängning med 15 % rabatt Du laddar ned den kostnadsfria utan krav på fortsättning men ger dig en möjlighet att pröva.

traumaterapi, tarotläsning. Välkommen till Västmannagatan 88, Stockholm, eller på distans. Livskunskap ❂ Personlig utveckling www.harmonihealing.se Unna dig en Lisa för själen · Emotionskoden · Mindful Tapping · Kildens healingmassage · Healing Jag behandlar både människor och djur (däggdjur, fågel, fisk). Lokal i Tived. Även distansbehandlingar. Lisa Hellman · 0768-99 07 69 · www.post-lisasbutik.com

Skafferi för kropp & själ

Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på

Du godkänner överenskommelsen genom att betala med bifogad betallänk. Du väljer själv det pris du vill betala.

Quantum Touch, Zonterapi i

haraldsdottersskafferi

Du bestämmer

dröm-

HUR!

V AR, NÄR och

Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård.

Förstå

Ge själen ny kraft på retreat!Free•nr5|20 | september–oktober • 2022 Rosenkors-Orden AMORC, Onsala. I kursgård- och retreatcenterspecialen tipsar vi dig som söker en plats där du kan stanna upp, lyssna inåt och utvecklas tillsammans med andra. Vi listar 50 ställen! De flesta har verksamhet året om med event, kurser och retreater. Många går även att hyra för den som planerar att arrangera ett eget event eller vill samlas tillsammans med familj och vänner. I år har vi kikat lite närmare på Mithera Development Spiritualistiska Center, Håå Retreat Center och Rosenkors-Orden AMORC. Text Free. Foto Kursgårdarnas egna. (Med reservation för felskrivningar.) Håå Retreat Center, Hamneda. DJURKÄLLA GATUGÅRD Djurkälla Gatugård 203, 073-320Motala 46 www.hope-of-avalon.com33 Kurser, behandlingar.retreater, RETREATCENTERBJÖRNBACKA Ensta 5, www.bjornbacka.se076-319Grödinge0719 Kurser, retreater. Uthyres. skön ALLA SINNEN Uddeholmsvägen 10, 070-280Hagfors 95 sinnenwww.trollsveden.com/alla-20 Behandlingar, kurser, utbildningar, seans, butik. Mithera Development Spiritualistiska Center, Agersta gård, Bälinge. SOULBONDASGÅRDENANDFOOD Torgås, Lima. 0280-300 08 www.soulandfood.se Kurser, retreater, behandlingar. Uthyres. CARPE SPRÄNGSKULLADIEM Sprängskulla 2, Veddige 070-537 83 www.carpediemsprangskulla.com02 Kurser, retreater, meditation, behandlingar, vägledning. B&B.

– När jag i början av 2000-talet började utveckla min medialitet har livet blivit betydligt bättre eftersom jag hittat mig själv, mitt livs syfte och min passion i livet.

MARIATHERESE HAR´arbetat som medium och healer sedan 2004 och hållit utbildningar och kurser i mediumskap, healing samt personlig och andlig utveckling sedan 2008. MariaTherese är författare till boken ”Väck din mediala sida”. Andra upp lagan finns nu som både ljudbok och E-bok. Hon har även skrivit en ny bok ”Bevis för själens överlevnad” som hon hoppas kommer ut inom kort. – Så länge jag kan minnas har jag intresserat mig för livet efter döden och andevärlden. Redan som 5-åring var jag helt övertygad om att det fanns ett liv efter detta och jag trodde även på reinkarnation. Jag kommer ihåg att jag då mindes ett tidigare liv. Det fick det mig att ”veta” att jag en dag ska vi dare till andevärlden. Det tar inte slut i och med den fysiska kroppens död.

MITHERA DEVELOPMENT SPIRITUALISTISKA CENTER drivs sedan 2006 av MariaTherese Bohman Agerhill och Ulf Bohman, som bor tillsammans med deras två perserkatter ett stenkast från kursgården. De träffades 2006 genom deras andliga intressen och har varit gifta sedan 2008.

MITHERA DEVELOPMENT

– Allt som handlade om det andliga, det övernaturliga och det inre livet lockade mitt intresse. Jag läste mängder med böcker, gick och lyssnande på ett otal föredrag och deltog i kurser och efter ett tag hittade jag äntligen rätt. Då insåg jag att det är mediumskap och healing som är mitt livskall och att det är vad jag vill utveckla och arbeta med. Min barndoms utanförskap blev plötsligt begripligt och jag kunde förstå varför jag under så många år letat efter något förlorat.

HUMLEBÄCKS KURSGÅRD Sund 24, Östra Ämtevik 070-634 02 34

22

ULF BOHMAN ARBETAR främst som healer, livscoach och djurkommuni katör. Han har över 16 års erfarenhet av healing. Han arbetar med två healingmetoder: andlig healing samt transhealing. Även Ulf har utbildat sig inom SNU (Spiritual National Union) och återkommer flera gånger per år till Arthur Findlay College i England, där han också haft uppdrag som tolk under svenskveckan. Ulf är även utbildad spiritualistiskt me dium, även om han mest brinner för healing och spiritualistisk filosofi. – Som barn hade jag så kallade låt saskompisar som jag pratade med när jag lekte för mig själv i trädgården. För mig var det helt naturligt ▲ SPIRITUALISTISKA CENTER mediumskapet

| 21 |

Therese alltmer intresserad av existen tiella frågor, livet efter detta, religion, spiritualism och personlig utveckling.

ENGLAGÅRD Västra Å, www.retreat.nu0583-123Åsbro24 Självkännedom, healingoch retreater.mediumutbildning, www.gaialife.se96 www.hillesgarden.se09 qigong, Uthyres. 073-159 www.humlebackvarmland.se51 tantra. Uthyres.

Free • nr 5 september–oktober 2022

Arthur Findlay College i England är sedan 1964 en högskola för spiritua lism och psykisk vetenskap som jag numera lite skämtsamt brukar kalla för mitt andra hem eftersom jag kon tinuerligt kommer tillbaka dit för att vidareutveckla och finslipa mig som spiritualistiskt medium och healer.

behandlingar.

Mithera Development Spiritualistiska Center ligger på Agersta gård i vacker lant- och herrgårdsmiljö i Jumkil 11 km utanför Uppsala.

Kurser, retreater, ceremonier, shamanism, permakultur. HILLESGÅRDEN Fastarp 4452, Klippan 0435-217

Yoga,

Kurser, retreater,

Passion för

Kurslokal. FREE SPIRIT KURSGÅRD Strålsjövägen 48, Älta 070-569 51 www.free-spirit.nu00 Kurser, retreater. Uthyres. MariaTherese och Ulf. Byggnad med kurslokal, kök, toalett, duschar och 5 sovrum på övervåningen. Kurs i shamansk healing. GAIA LIFE KURSGÅRD & RETREAT G:a Tostaredsvägen 210, Fjärås 0300-43 04

– Mitt arbete som spiritualistiskt medium och lärare inom mediumskap, andlighet och healing är det som driver mig framåt och som får mig att känna en enorm tillfredsställd het. Jag hoppas kunna arbeta med detta länge. Jag är även ordförande i Mediumförbundet som lanserades i oktober 2021, berättar MariaTherese.

I TJUGOÅRSÅLDERN BLEV Maria

Free • nr 5 | 22 | september–oktober • 2022 Mithera SpiritualistiskaDevelopmentCenter Kursgård med gedigna utbildningar inom Mediumskap, Healing & Personlig Utveckling MariaTherese Bohman Agerhill & Ulf Bohman. Vi håller till 11 km utanför Uppsala. Kurser och utbildningar inom: • Spiritualistiskt mediumskap • Andlig healing • Transmediumskap • Transhealing • Personlig och andlig utveckling • Tarot • Djurkommunikation • Shamansk healing o s v www.mithera.se • info@mithera.se Besök oss gärna på www.livingfood.nu Levande Föda Skeppsgården AB Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 40 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Dr. Ann Wigmore. Till oss i Skeppsgården kan du komma och få tillbaka din balans, höja dina energireserver samt boosta ditt immunförsvar. Vårt fokus ligger på dig som gäst, hur just du kan rena och stärka dig själv genom att bl.a. basa en försurad kropp. Många kursdeltagare upplever då en stor förändring, från trötthet och värk i kroppen, till vitalitet och energi. Skeppsgården är det första och enda Levande Föda institutet i Europa som auktoriserats av Ann Wigmore personligen. Vi håller föreläsningar om mat och hälsa och här finns möjlighet till olika aktiviteter så som bastu, havsbad, vandring i både skärgård & naturreservat, kanot paddling m.m. Vi fortsätter med vårt vinnande yogakoncept vid flertalet datum året ut! ”Mjukare leder, piggare, mer harmonisk, ingen värk i magen och ett bättre lymfsystem är några positiva effekter jag nu upplever. En bonus blev alla de möten med likasinnade människor som för alltid gjort intryck på mig.” – Kursdeltagare efter 12­dagars kurs –Här finns lugn, tid och stillhet för att gå långa promenader, bada i vår sjö, möta solnedgången på bryggan, förundras under stjärnhimlen, tända ljus, skriva, fågelskåda eller kontemplera över vad som är viktigt för dig. Välkommen till The Butterfly Inn Läs mer på www.thebutterflyinn.se ♥ Perfekt för en liten grupp eller familj på upp till 7 personer ♥ Vegetariskt kök ♥ 50 minuter söder om Stockholm med bil

ridning.

RETREATKÄRLINGESUNDCENTER Kärlingesund 316, Uddevalla 073-773 13 center.sewww.karlingesundretreat-07 Yogaretreater, Zen Coaching, shamanska

– Kosten som vi erbjuder är vanlig husmanskost, men även vegetariskt, veganskt, laktosoch glutenfritt vid behov. På gården driver MariaThereses syster Caroline även en hästgård med ca 40–60 islandshästar. Det finns även två padelbanor och en minikiosk. Så det kan även finnas möjlighet att boka turridning och padel under vistelsen. På gården finns det även kaniner, katter, hundar och andra djur.

– Vi är inspirerade av spiritualis tiskt mediumskap och utbildade inom Spiritualists National Union. Vi är båda även tutor (handledare/ lärare) på flera av SNU:s (Spiritua lists National Union) distanskur ser. Det är så fantastiskt roligt att förmedla, hjälpa och se människor utvecklas och bli mer och mer av den de verkligen är.

VERKSAMHETEN BEDRIVS året om med privata sittningar, seanser, healing (även på distans) och kur ser. Främst vår och höst erbjuds kurser och utbildningar inom spiritualistiskt mediumskap, andlig healing, transmediumskap, transhealing, shamansk healing, tarot, djurkommunikation och djurhealing samt kurser inom personlig och andlig utveckling.

– Vi vidareutvecklar oss själva kontinuerligt eftersom man aldrig blir fullärd. Stagnation är inte ett alternativ för oss. Samarbete är något som vi tycker är väldigt roligt så vi är öppna för att arbeta tillsammans med andra andliga utövare. Vi vill vara en stark faktor i främjandet av mediumskap och andlighet.

och i många fall tyckte jag att det var roligare och mer givande för mig att umgås med dem än att leka med ”riktiga” kompisar. När jag sedan kom upp i skolåldern så tyckte omgivningen att jag måste sluta berätta om mina låtsaskom pisar för att passa in. – När jag på senare år utvecklat min medialitet och fått många privatsittningar så återkommer ibland meningar som ”när du var liten och lekte i trädgården hade vi så fin kontakt, men sedan stängde du ner dig”. Jag ser det som ett bevis för att jag hade kontakt med andevärlden när jag var liten. – Jag hade även ett utanför-kroppen-upplevelserantal och när jag funderade på händelserna insåg jag att ”jag är inte min kropp”. Jag ser det som att jag behövde lära mig, och få påtagliga bevis på, att jag är själen, inte bara kroppen, berättar Ulf.

– Vi är stolta över att ha så många nöjda återkommande kunder och kursdeltagare. Vi vet att mirakler sker! Både kunder och elever har berättat om hur mirakel sker vid healingbehandlingar, säger MariaTherese och Ulf avslutningsvis. Free • nr 5 | 23 | september–oktober • 2022 ▲ Islandshästar på gården.Entré konsultationsrum. Konsultationsrum. Kök. Uthyres. hästB&B. Behandlingar. kurser.

– Den tvååriga utbildningen i Spiritualistiskt mediumskap är den kurs som snabbt blir fullbokad. Vi startar upp en ny utbildning 1–2 ggr om året.

Uthyres. KÄRRA ASHRAM Kärra bygata 18C, Varberg 072-251 17 www.karraashram.se70 Kurser, retreater, meditation, behandlingar, yoga.

MEDIUMSKAPET ÄR EN passion för MariaTherese och Ulf. De brinner för att få människor att förstå att andevärlden finns på riktigt och att vi alla har evigt liv. – Vi vill förmedla syftet med mediumskap och vikten av god moral och etik i branschen. Vi vill bevisa själens överlevnad och väcka människors vetskap om evigt liv. Det är stor skillnad på att tro och att ha egna upplevelser där man är personligt övertygad. Min nya bok ”Bevis för själens överlevnad” handlar om just det, säger MariaTherese.

Våra grundläggande värderingar är de sju spiritualistiska principerna. De handlar bland annat om människors lika värde, personligt ansvar samt att vägen till utveckling är öppen för alla.

– Ett flertal gånger har vi bjudit hit utländska spiritualistiska medier såsom Libby Clark och Mandy Smith. Vi samarbetar även med andra svenska spiritualister och håller kurser tillsammans med bland andra Mia Ottosson, Elinor Hedlund och Camilla Elfving. Vi anordnar även mediala demonstrationer, det vill säga storseanser, nu i höst med bland annat Vendela Cederholm och Camilla Elfving.

– Vi tycker att det är eftersträ vansvärt med en bättre balans könsmässigt eftersom det, precis som i alla branscher, ger en högre nivå på sikt. Det räcker med att åka till England, där spiritualis men är invävd i samhället sedan länge, för att se att det där finns en bra balans mellan män och kvinnor. När vi erbjuder män att komma till avslappnade och opretentiösa filosofikvällar dyker det upp fler män än till exempel vid en vanlig workshop.

VISIONER FÖR FRAMTIDEN är att bredda kursutbudet.

SJÄLVA KURSLOKALEN med en stor sal, kök, toalett, duschar och 5 sovrum ligger på en före detta höskulle. Nu är det en rid shopbutik på nedervåningen.

ULF HAR DESSUTOM möten för män med andliga intressen. Detta för att denna bransch är kvinnodominerad i Sverige idag.

– Vi har 18 sovplatser fördelade på 5 rum. Vanligtvis brukar det vara 10–20 deltagare på kurserna. Själva övernattningen är kostnadsfri. Har man behov av enkelrum så brukar vi rekommendera ett B&B som ligger ett par km ifrån kursgården.

HÅÅ RETREAT CENTER: Skand. Yoga- & Meditationsskola 0372-550Hamneda www.yoga.se63 Yoga och meditation. KOM LUST & FRÖJD Hedehult 4, Kristinehamn 070-357 88 www.komlustofrojd.se01 Yoga, behandlingar, örtvandring, skogsbad.

KOLLBERGGÅRDEN Kleva 108, Mörbylånga 073-673 88 www.kollberggarden.se72 Kurser, retreat, yoga,

LEVANDE FÖDA SKEPPSGÅRDEN Valdemarsvik, 0493-414 25 www.livingfood.nu Levande föda, yogaretreater och kurser. Free • nr 5 | 24 | september–oktober • 2022 Välkomna hem till oss i Tofvehult! Här kan ni mötas, äta, sova och ta del av alla våra aktiviteter, i en rofylld, historisk miljö. Kursgård & Boende www.tofvehult.se Lena: 070 292 63 51 · info@tofvehult.se Vi finns ett par mil söder om Västervik LIVING INSTITUTEFOODSWEDEN Broviksvägen, Värmskog 0570-46 10 www.living-food.se22 Kurser i levande föda. LIVSUNIVERSITETET Mälbyvägen 26, Väddö 070-038 51 www.livsuniversitetet.se28 Kurser, naturstig, yoga, B&B. Uthyres. LINDSBERGS KURSGÅRD Lindsberg 10, Bergsgården, 023-430Falun www.lindsberg.org30 Kurser, kollektiv. Uthyres. LADAN Näs Gård 1 Ladan, www.ladanretreat.seRö Retreat, yoga, kontemplation.meditation,

HUVUDBYGGNADEN FRÅN 1850 var under ett sekel skola för traktens barn, men den har även hyst en träskofabrik och senare ett kollektiv innan kursgården blev till. Utöver huvudbyggnaden, där yogarum och matsal finns, har kursgården ytterligare sex boningshus med plats för kursdeltagare, permanent bosatta och volontärer. Det finns kapacitet att ta emot drygt 30 kursdeltagare och rummen är enkel- eller dubbelrum. Det går att boka rum med eget badrum. – En gång i veckan eldas bastun så att den står redo på fritiden om eftermiddagen för kursdeltagarna. Något annat som hjälper mot stelhet i leder och meditation

– Vi undervisar i den klassiska hathayogan, andningsövningar, den djupavspänningenmeditativaYogaNidra, i meditationer som Inre Stillhet, Returning, Prana Vidya, Ajapa Japa och den avancerade Kriya Yoga. Kursgården är även hem för skolans yogalärarutbildning.

Håå Retreat Center ligger vackert beläget på den småländska landsbygden i byn Håå mellan Ljungby och Älmhult och består av flera byggnader med trädgårdar och lantbruk.

VAD ÄR MENINGEN med yoga om man inte har möjlighet att låta den verka på djupet och utnyttja dess potential till fullo?

I ÅR, 2022, har kursgården funnits i 50 år. Den grundades 1972 av Swami Janakananda, som än idag är delaktig i att driva verksamheten. Övriga verksamma är Swami Ma Sita, boende på kursgården sedan drygt 30 år, andra utbildade lärare samt deltagarna i yogalärarutbildningen. Kursgården gästas dessutom ofta av volontärer. Kursgården drivs av Stiftel sen Skandinavisk Yoga och Meditationsskola som är fri från politiska, kommersiella och reli giösa intressen. Undervisningen utgår från den tantriska tradi tionen, vilken går tusentals år tillbaka. Vi har fått en pratstund med Swami Ma Sita.

SWAMI JANAKANANDA hittade Håå i Småland när han sökte en plats för ett retreatcenter mitt i Skandinavien, där han kunde undervisa i de delar av tantratra ditionen som han ville prioritera.

– För våra kursdeltagare har en miljö växt fram där det är lätt att hänge sig åt yogan. Vid retreatens början lämnar alla deltagare ifrån sig mobil och dator.

säger Swami Ma Sita och citerar Swami Janakananda: ”Vid en viss tidpunkt når den enskilda människan ett stadium i sin utveckling där utvecklingen inte bara sker av sig själv, omedvetet. Som en del av evolutionen börjar människan själv ingripa och medvetet deltaga genom att använda de metoder som finns tillgängliga. Hon tar del av den erfarenhet som har förts vidare i yogatraditionen från individ till individ genom tiderna.”

– Vår vision är att kunna bibehålla en hög utbildningsstandard, att hålla oss till det ursprungliga och utprövade. Det är det som vi vet kan ge energi och kreativitet, bättre hälsa och inre ro. Vi undviker att följa olika modenycker inom yoga.

HÅÅ RETREAT CENTER Autentisk yoga

Free • nr 5 | 25 | september–oktober • 2022

Hästridning och promenad.▲ Palm pose. Swami Ma Sita och Swami Janakananda.

Växthus med

ekologiskt odlade grönsaker MASESGÅRDEN Siljansnäsvägen 211, Grytnäs, www.masesgarden.se0247-645Leksand60 Hälsohem, kurser. LOMTJÄRN RETREAT & KONFERENS Åhvägen 50, Njurunda 070-673 38 www.lomtjarn.com07 Retreat, kurser. Uthyres. MUNDEKULLA 0471-504Långasjö www.mundekulla.se50 Kurser, retreater, festivaler. Uthyres. MITHERA SPIRITUALISTISKADEVELOPMENTCENTER Agersta Gård, Bälinge 070-210 68 www.mithera.se22 Kurser, spiritualism, medium skap, healing. AMORCROSENKORS-ORDEN Rösan, Gathes väg 141, Onsala 0300-56 99 www.amorc.nu56 Skola i mystik och filosofi. Retreat, meditation.

Swami Ma Sita fortsätter att berätta hur en dag kan se ut. – Sent på eftermiddagen börjar dagens tredje pass som kan bestå av yoga och andningsövningar, avspänning och meditation eller ibland ett föredrag. På detta följer kvällsmat och fritid innan kvällsklassen. Då blir det antingen meditation, kir tan, sufidans eller satsang. I en satsang får kursdeltagarna möta en erfaren yoga- och meditations lärare för att ställa frågor och bli påminda om essensen i yoga.

– En typisk dag börjar med yoga och andningsövningar strax före klockan sex. Sedan är det lätt frukost. Efter frukost börjar karmayogan. Då deltar alla i arbetet med att sköta om kursgården. Det kan vara att hjälpa till med städningen, i lantbruket eller trädgården, med reparationer eller vid hästarna. Karmayogan är en viktig del av kursprocessen. Du lär dig att ge dig hän åt en uppgift, utan att bli introvert eller självupptagen. Där får man använda och kanalisera energin som yogan ger. Att arbeta med sig själv är en dynamisk process. Därefter är det dags för djupavspänning och meditation. Efter lunch har vi några timmars fritid. Här finns möjlighet till flera aktiviteter. KURSGÅRDEN OMGÄRDAS AV både skog och fält som ger en fin miljö för promenader. Vid den närbelägna sjön finns kanoter för de som vill ge sig ut på vattnet. Det finns även möjlighet att möta kursgårdens hästar antingen för ridning, promenad eller träning.

MATEN SOM SERVERAS är ekologisk och Drickerchoklad,videlGrönsakernavegetarisk/vegansk.kommertillstorfrånegnaodlingar.–Underretreatenanvänderintestimulantiasåsomkaffe,svartteochalkohol.mankaffeellerteivanliga

symbolkanfårklarhetvaraepsomsaltvatten.hudtempereratAttförenstundfrifrånallayttrestimuligerochenergi,ochsinnetenchansattfallatillro.Manbetraktapyramidensomenförretreatensomhelhet.

– Alla retreater har perioder av tystnad då deltagarna varken ta lar, läser eller skriver. Eftersom våra retreater är internationella undervisar vi oftast på engelska. Antalet kursdeltagare brukar vara 18–30 personer. Tremåna dersretreaten har ofta över 30 deltagare. De flesta retreater är öppna för alla, oavsett erfarenhet.

Free • nr 5 | 26 | september–oktober • 2022 Skånes Yoga & HealingCenter Välkommen till oss Pia och Caroline, mor och dotter som driver kursgård i S:t Olof på vackra Österlen i Skåne Yogalärarutbildning – Yindalini Yogaresor till Bali och Spanien Yogaretreats · Andlig butik · Kurser Hos oss kan du njuta av yoga, reiki, god vegetarisk mat och lugn och ro i vår vackra natur. Besök oss gärna www.skanesyogaochhealingcenter.sepå:·www.andligating.seinfo@skanesyogaochhealingcenter.se Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur. Min nya själ & energi kortlek! Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden. Finns att köpa! 330 kr Andligt skapande helgkurs 30 september–2 oktober Universum och jag helgkurs 7–9 oktober Skapande kraft inifrån och ut helgkurs 14–16 oktober med Elinor Hedlund i Eskilstuna Andlig Universell Healing utbildning 2 år 21–23 oktober · Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48 Gemensamma rum.

och muskler och ger en djup avspänning är ett besök i ”Pyra miden”, vår stora floatingtank formad som en pyramid. En floa tingtank är en ljud- och ljusisole rad miljö, där man i cirka en tim mes tid flyter i

I HÅÅ GÅR DET att delta i retreater av olika längd, från tredagars helgretreater till den årliga tremånaders Sadhana-retreaten. Retreaterna pågår året om.

På ett fåtal retreater krävs att man varit på kursgården tidigare.

Vi har även Yoga, Shamansk Healing, Massage och Örtlära/aromaterapiRetreatsRegressionerochRetreatfördininrekompass

LADAN är en samlingsplats för oss som är filosofiskt, psykologiskt och andligt sökande. En plats för inre utforskande, liksom en plats för gemenskap och relation – mötet, både det inre och det yttre. Här håller vi terapeutiska retreats både för individuell utveckling, med ut gångspunkt i den transpersonella psykologin, samt för par, för att nå den medvetna parrelationen. Yoga & meditation är inkluderat i alla retreats. Ladan ligger på en vacker plats i Roslagen vid sjön Sparren. Här bor du i rofylld, vacker miljö i natursköna omgivningar med möjlighet att njuta av Hamam och bastu, samt fantastiska måltider där all mat är vegansk och ekologisk. www.ladanretreat.se ·

Genom åren har skolan samarbetat med flera olika forskare från Skandinavien, Tyskland och England. Yogalärarutbildningen utgör grunden för att arbeta med andra och ger självkännedom och en personlig erfarenhet av autentisk yoga och meditation. Undervisningen följer en tidlös tradition, och ändras därför inte i grunden. Men det kreativa arbetet med att underhålla och förbättra miljön på kursgården pågår ständigt, och har gjort det sedan skolan grundades.

– Kursgårdens ashram fungerar som en ”yogaverkstad”, en kreativ miljö som understödjer din yoga- och meditationsutövning, din sadhana. Vi välkomnar volontärer med förbehållet att de själva ska ha deltagit i minst en tio dagar lång retreat. Det ger dig en känsla för hur vi arbetar och vad ashramlivet innebär. I ashrammet kan man utveckla sin egen yoga- och meditationspraktik, samtidigt som man tar en paus från sitt vanliga liv.

Det är en träning på heltid i fyra år. För att bli meditationslärare krävs ytterligare två års träning. Personerna på utbildningen deltar i en pågående praktisk, teoretisk och kreativ process.

info@ladanretreat.seladan_retreatladanretreat Djup avslappning i ”Pyramiden” – floatingtank.

fall så rekommenderar vi att sluta med det några dagar innan du kommer, så att man slipper absti nensbesvär i början av retreaten.

Free • nr 5 | 27 | september–oktober • 2022 ▲ ww w.soulandfood.se

FÖR DEN SOM VILL gå djupare med yogan och vara med i att föra den vidare till andra finns skolans yogalärarutbildning.

UNDER DET HALVSEKEL kursgården har existerat har tusentals personer från hela världen kommit till Håå för att jobba med sig själva och ta del av den tradition och de metoder som lärs ut. – Många återkommer gång på gång och berättar om vad yogan har gjort för dem och hur de använder sig av den för att kunna leva sina liv fullt ut. Det är inspirerande för oss! Säger Swami Ma Sita avslutningsvis.

Finn inre läkning vid kraftfulla Västerdalälven, ett stenkast från Sälenfjällen. Läs mer och boka på Ta del av dessa behandlingar på plats hos oss eller online! Örtkurser För att skapa intresse och förståelse för örternas kraft Workshops i Aromaterapi Lär dig tillverka egna salvor, badsalt, bodybutter och bodyoil

Ekologisk vegetarisk/vegansk mat tillreds i köket. ”Nadi shodana”, växelandningen ger större lugn och klarhet.

Free • nr 5 | 28 | september–oktober • 2022 SHAMBALA GATHERINGS Borntorpet, Skinnskatteberg 073-689 80 www.shambalagatherings.com07 Kurser, retreater, yoga, medi tation, qi gong, tai chi, dans. SATYANANDA YOGA ASHRAM KURSGÅRD Gässlingsbo 7037, www.yogasverige.seBollnäs Kurser, retreater, yogalärarutbildning. SHANTILAND Fönebo 350, Bjuråker 070-318 99 www.shantiland.se59 Kurser, retreater, spa. Kom Lust & Fröjd kursgård Kristinehamn Även övernattning Yvonne Edmark, 070-357 88 01 www.komlustofrojd.se Hyr kursgård i vackra Värmland för kurser och event Helpension fred-sönd 19 000 kr 12 sovplatser · Lokal med inredning Eldplats · Badtunna, bastu och jacuzzi Yvonne Edmark Edmark - Hyr kursgård Boka till upplevelse: Skogsbad · Örtvandring Dans · AvslappningPassapå! Rosenkors-Orden AMORC Mystik ~ Filosofi ~ Vetenskap ~ Kultur ~ www.amorc.se KURSGÅRDSKEPPSUDDEN Järstad, Östra Stenby, 070-221Vikbolandet14 www.skeppsudden.com34 Uthyres för kurser och retreater. Islandshästar & Yoga Retreat · Kurs · Läger Semester · Konferens Yoga, vipassana, islandshästar, rum & stugor – på vackraste Öland! Kleva 108, Mörbylånga www.kollberggarden.se SKÅNES YOGA HEALINGCENTER& Lunkendevägen 23, Olof 070-846 06 ingcenter.sewww.skanesyogaochheal-01 Kurser, resor, yoga, reiki.

VAD VILL DET säga att vara en orden?–Ordensverksamhet bygger på mycket gamla traditioner där den gradsindelade och rituella aspekten av undervisningen är viktig. Ritualer representerar genom sitt symbol språk en estetisk och känslomässig upplevelse av kunskap, något vi ser som ett viktigt komplement till de rent intellektuella studierna som förmedlas. Rituell verksamhet är ett erbjudande till våra medlemmar, deltagande är upp till var och en. Vi skiljer oss från andra ordnar genom att vara öppen för både kvinnor och män och att basera medlemskap på privata hemstudier.

ROSENKORS-ORDEN AMORC ”Känn dig själv och du lär känna universum ochFreegudarna”•nr5|29|september–oktober • 2022 ▲ Tempelrummet med sin egyptiskinspirerade interiör. Lill Andersson, Tommy Sundström och Live Söderlund. Tempelbyggnaden rymmer utöver tempel, en föreläsningssal och gästfaciliteter. Föreläsningssalen i tempelbyggnaden kallas ”Framtiden”. TOFTA RETREAT Tofta Trädgård 260, Lycke 0303-22 54 www.toftaretreat.se90 Kurser, retreater, yoga, rehab. VALLÖSA VANDRARHEM OCH KURSGÅRD Vallösa kyrkoväg 123, Ystad 076-327 86 www.scanbo.se42 Kurser, retreater. Uthyres. SÖRBY RETREATCENTER Sörby Hovgård 232, 070-686Vessigebro57 www.sorbyretreatcenter.com44 Kurser, retreater, B&B. TOFVEHULT –A WAY OF LIFE Tovehult 3, Gunnebo 070-292 63 www.awayoflife.se51 Kurser, retreater. Uthyres. THE BUTTERFLY INN Haga Gård, Järna 072-900 66 www.thebutterflyinn.se33 En plats för lugn och stillhet. Uthyres.

– Invigningar har en särställning bland ritualerna. Sedan de gamla mysterieskolornas dagar beskriver invigning en inre process som leder till kontakt med allt djupare lager inom dig själv. Syftet är att skapa förutsättningar för upple velser som leder till ”insiktens ljus”. Initiation beskriver en djupt personlig inre uppvakningspro cess. Devisen över Apollontemplet i antikens Delfi – känn dig själv –hänvisar till denna process.

Rosenkors-Orden AMORCs skandinaviska huvudkontor ligger vackert beläget i lantlig miljö på Onsala-halvön, ett stenkast från havet och Gottskärs hamn.

– Vi är ingen kursgård i vanlig mening, utan en skola i filosofi och personlig utveckling – en utbildning i och för livet, ett livets universitet. Undervisningen är universell, det vill säga utan bindning till religion eller politik. Utöver de privata hemstudierna, som berör tillvarons alla aspekter ur ett andligt perspektiv, kan medlemmar delta vid möten med föredrag, samtal och tempelritualer i lokala grupper eller här i Onsala.

MÅNGA UPPLEVER EN orden som sluten och hemlig. I tidigare tider var det en ren överlevnadsfråga att dölja verksamheten, då kyrkan hade monopol på andlighet. Idag är det annorlunda. – Jag brukar säga att vi är privata, inte hemliga. Vissa delar av verk samheten behöver du vara medlem för att ta del av. För att kunna tränga igenom ytan av symbolspråk och handlingar behöver du vara för beredd genom studier för att kunna ha glädje av det som förmedlas.

EGENDOMEN BESTÅR AV en inbjudande trädgård och två större byggnader, den gamla herrgårdsbyggnaden med anor från 1600-tal och den nybyggda tempelbyggnaden. Vi möter Live Söderlund som haft ansvaret för verksamheten sedan 1994.

– Rosenkors-Orden AMORC etablerades som organisation 1915 i New York och kom till Skandinavien 1920. Vi har precis firat vårt 100-årsjubileum – två år försenat på grund av pandemin – med internationella gäster och medlemmar från hela Skandinavien.

ORGANISATIONEN ÄR IDEELL men vid administrationerna runt om i världen finns anställda som sköter det dagliga administrativa arbetet.–Här i Skandinavien är vi tre personer, Lill Andersson och Tommy Sundström som arbetar deltid och jag som arbetar heltid.

Rosengången mellan Rosenkors-Ordens huvudbyggnad och tempelbyggnad.URNATUR Sjögetorp 3, Ödeshög 073-370

www.urnatur.se87 Naturnätter, skogsbads­

HUR BLEV DU själv engagerad i Rosenkors-Orden?Ettandligtsökande börjar ofta med en omskakande händelse i livet som kanske ändrar vår världsbild och livsuppfattning. Det kan vara utmaningar som får oss att inse att livet är så mycket större än oss själva, på gott och ont. Vi kan exempelvis förlora någon som står oss mycket nära, vi kan hamna i en konflikt med andra, vara med om en allvarlig olycka, eller ha förmånen av en naturupplevelse som på ett nytt sätt vidgar vår livshorisont.–Minegen historia är en blandning av flera av dessa exem pel. Jag blev genom en av livets förunderliga ”tillfälligheter” medlem i ung ålder. Efter kort tid bjöd Rosenkors-studierna mig på några omvälvande insikter som helt ändrade min livsväg. De be friade mig från en djup ilska och frustration gentemot allt som hade med Gud att göra genom att få mig att inse att det inte var Gud jag var arg på, utan en gudsbild som inte var min egen. Vidare fick studiet av reinkarna tionstanken en förlösande och avgörande effekt på förståelsen av mig själv och mitt livsval.

– För att uppnå detta finns otaliga vägar att gå. Det viktiga är inte vad du väljer, utan att du aktivt väljer något som kan leda dig vidare i ditt andliga uppvaknande. Andlig utveckling är en process som kräver din insats.

– Korset är ett uråldrigt uttryck (långt äldre än kristen domen) för människan. Rosen står för vår själ, vår andliga sida. Varje människa föds som en ro senknopp och genom att förvalta livets gåva på det bästa sätt vi kan, slår rosen ut i all sin skön het – till glädje för oss själva, våra medmänniskor och vår jord.

– Eftersom vår tradition bygger på individuell frihet och att varje människa måste gå sin egen väg, är jag övertygad om att vi erbjuder något viktigt för dagens sökare. Rosenkors-Orden AMORC ger dig inga sanningar, utan en vägledning, en metod, en process som kan leda dig till att hitta sanningen inom dig själv. Det är en resa som är värd all ansträngning. Känn dig själv! Free • nr 5 | 30 | september–oktober • 2022 26 retreat, kurser. KURSGÅRDÄNGSBACKA 511, Molkom

– Den beskriver på ett enkelt och målande sätt processen eller resan varje människa måste göra för att höja sig över den fysiska världens illusoriska skuggor in i ljuset – det vill säga att på ett inre plan erfara den högre form av verklighet vi kommer ifrån. Platon beskriver denna verklighet som skönhet, godhet och vishet.

Vår grundläggande ”regel” är upp maningen att våga tro på sig själv, våga vara sig själv och – så länge det inte är till förfång för andra –att göra mot andra vad du önskar att andra ska göra mot dig.

– Det känns trivialt att försöka sätta ord på de för mig djupa and liga insikter detta gav, men så är det kanske med livet generellt – det är i det enkla som det stora finns. Den inre process som Rosenkorsstudierna startar inom medlem men kan leda till inre erfarenheter – aha-upplevelser – som ger livet en djupare mening och nya dimen sioner. För mig ger det mitt liv me ning att arbeta för en verksamhet som lyfter och inspirerar sökande människor på detta sätt.

– En vision är att vår adminis tration ska vara en ”oas för sjä len” – alla själar. Vi har sex gäst rum dit alla, medlem eller inte, är välkomna på retreat. Vårt tempel är öppet och alla är välkomna till vår dagliga helandemeditation kl 11:30. Tanke är och ger kraft.

FÖR ATT FÖRKLARA RosenkorsOrden AMORCs andliga inriktning tar Live Platons grottliknelse till hjälp.

DET SOM KRÄVS för medlemskap i Rosenkors-Orden AMORC är ditt ärliga intresse och din uppriktiga intention. Inget annat binder dig som medlem.

– Rosenkorset som symbol representerar mänsklighetens ädlaste dygder och högsta ideal.

AMORC ÄR ÖVER 100 år men det arv av kunskap och vetande de förvaltar och förmedlar är evigt och tidlöst.

FÖR LIVE ÄR STUDIERNA en eklektisk samling av guldkorn hämtade ur mänsklighetens samlade andliga vetande. – De rör sig inom området vetenskap, filosofi, mystik och kultur – med utgångspunkten att det inte är någon tillfällighet att allt kom till. Livet och skapelsen har en mening, ett syfte, ett mål. Vilket? Ja, det är den stora frågan som det är upp till dig att finna ditt eget svar på. – Den grekiske filosofen Sokrates sade att filosofins början är människans undran och förundran. Detta är den enkla förklaringen till att RosenkorsOrden AMORC – som en modern tappning av de gamla mysterie traditionerna – finns till. Vår värdegrund är livets helighet och varje människas värdighet.

ROSENKORSET ÄR EN sägenom spunnen symbol som inte enbart Rosenkors-Orden AMORC använ der, varför ett kors som symbol?

0553-100 www.angsbacka.se35 Kurser, retreater och festivaler. NORRLANDYOGARETREATS Granö Beckasin Lodge, Västanå 15, www.yogaretreatsnorrland.seGranö Yogaretreat i norrländsk natur. SANCTUARYYANGTORP Jönstorp 8123, Hörby 073-050 37 www.yangtorp.com26 Qigong, kinesisk medicin, konferenser, kurser, retreater. VAVIVA RETREATCENTER Årdala www.vaviva.nu073-713SparreholmGammelgården,6491 Retreater, frigörande dans, yoga, mindfulness. Uthyres. Vart fjärde år hålls en världskongress. Kongressen i Rom 2019 samlade 2300 medlemmar från 76 olika länder.

– Vår websida berättar om allt vi står för och gör. Vår dörr står öppen för alla som är nyfikna på oss. Du behöver inte ha någon avsikt om medlemskap om du tar kontakt. Vi missionerar inte.

Nyedsbacka

KURSGÅRDAR • RETREATCENTER Free • nr 5 | 31 | september–oktober • 2022 FRIDHEMS KURSGÅRD Kurser, retreater, permakultur. Uthyres till kurser, retreat & event. Bruksallén 16, Stjärnsund 0225-800 01 · info@frid.nu AVALONwww.frid.nuHEALINGCENTER Shamankurser, healingkurser, ceremonier, Sacred Womb, retreater, trumresor, behandlingar, coachning. Museröd 350, Henån, Orust 073-552 82 32 www.avalon-healingcenter.com DJURSTAD RETREATGÅRD Retreater enskilt eller grupp, kroppsbehandlingar och djupgående samtalsterapi m.m. Borgholm, Öland 073-685 19 02 · info@asanyvell.se VILLAwww.asanyvell.seWINGARHED Kurser och events. Behandlingar och café. Uthyres. Bygatan 6, Kungsör 070-341 46 43 THEwww.villawingarhed.seSOULSPACE–LYCKHEM Vår skärgårdsidyll omgiven av hav, hagar och skogar. En plats för avslapp ning, rörelse, yoga och meditation. Kärleksstigen 11, Björkö 070-628 53 65 www.thesoulspace.com GULLNÄSGÅRDEN Kurs, retreat, yoga, meditation. Ta hand om dig i underbar natur vid havet. Uthyres. Tjärnö, 073-984Strömstad3815·info@gullnas.se www.gullnas.se LEVAGÅRDEN Retreater med Inriktning känslodetox, yoga, meditation och golf. Även psykoterapimottagning. Vid källsjö, Älvdalen 070-467 82 77 · minanda@livshalsa.se www.livshalsa.se HILARIA Behandlingar, kurser, retreater, ceremonier, gårdsbutik. Shamanskt hantverk, trumbygge. Jularbo 44, Folkärna/Avesta 076-564 22 74 (sms) KOSMOSGÅRDENwww.hilaria.se Kurser inom Martinus kosmologi. Uthyres även för kurser inom närliggande områden. Skarke, 073-617Varnhem0722 www.martinuscentervarnhem.sePRÄSTGÅRDEN Prästgård i Uppland med retreat, meditation, kurs, seminarier. Helpension i 1700-talsmiljö Nära Heby och Sala 08-87 27 96 · info@sannanda.com www.sannanda.com www.ShambalaGatherings.com -ett internationellt yogaretreatcenter i skogen utanför Skinnskatteberg – ett internationellt yogaretreatcenter i skogen utanför Skinnskatteberg www.ShambalaGatherings.com www.ShambalaGatherings.com -ett internationellt yogaretreatcenter i skogen utanför Skinnskatteberg www.ShambalaGatherings.com -ett internationellt yogaretreatcenter i skogen utanför Skinnskatteberg

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 5 | 32 | september–oktober • 2022 Academy for Inner Potential AB Vendela Cederholm, Linda Liljeholt & Lottie Wahlin Hos oss kan du utveckla din medialitet för din egen skull eller för att hjälpa andra som medium i trygg miljö med erfarna lärare. Vi erbjuder kurser i vår lokal i Stockholm och online. Välkommen till oss! Vendela, Linda och Lottie Vi framtidensutbildarmedier Läs mer på www.akademin.net eller kontakta oss på info@akademin.net Tel: 042-21 36 www.serterapi.se00 besökPå Enköpingi1-ÅRIG UTBILDNING REGRESSIONSTERAPEUTTILL Akademin för SER-terapi startar en grupp i Enköping i februari 2023 tillsammans med Solveig från www.solsinne.se Grupper startar även i Ramlösa september 2022 och februari 2023 En utbildning där du lär dig förstå och genomleva dina känslominnen från tidigare liv, barndom och dina nuvarande relationer. www.rosenmane.se · ceciliarosenmane@gmail.com Cecilia Rosenmåne Efter min stora transformation är det nu dags att börja sprida min magi igen i form av personliga själstrummor och tavlor, min magiska kortlek, kurser och behandlingar. Aktuellt under hösten: · Kurser runt om i Sverige · Nyöppning i Gävle · Andlig profil på Nära kryssningen 16–17 oktober Läs mer på min hemsida. Hoppas vi möts i min magiska värld! Med kärlek Cecilia Rosenmåne DrömlivDittAttrahera compassioncoach.se Din digitala Livscoach HSP & Anpassningscoach Starta Eget Coach 30 års erfarenhet, 7200 klienter * begränsatantalp la t s re20% rabatt! vid bokning t o m 31/10* Hur du blir trygg i att sälja och ta betalt GratisGryteniusAcademy.se/gratisSewww.gryteniusacademy.se/gratismerochanmäldigpå:webbinarium.Endast för högkänsliga entreprenörer som säljer tjänster. Paula Vendel Karuna Reikimaster E-kurs i Reikihealing 1 Lär dig reikihealing, du kan göra det på dig själv och på nära och kära. Det är ett fantastiskt verktyg som har ett oändligt användningsområde, det är bara fantasin som kan hindra dig. Anmäl dig och ladda ner kursen på: https://kurser.reiki-kroppsjal.se Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070­822 11 24 · www.reiki­kroppsjal.se REIKIBEHANDLINGAR

KURSER • UTBILDNINGAR Free • nr 5 | 33 | september–oktober • 2022 Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken. www.bildtolkningscentret.setrollslandanflyger@yahoo.seBildtolkningscentretIreneStåhlABNorrholmsvägen8613231Saltsjö-Boo073-6809196 • Bildtolkning • Mindfulness • Bildanalys • Etik och moral • Symboltolkning • Intervjuteknik • Färgernas betydelse • Ansvar och tystnadsplikt • Egenterapier • Marknadsföring m.m. 1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 25–29 september samt april 2023 Mangenomläkerbilder Anmälan och mer information: 0735-46 00 19 ulrica@energiterapeuterna.seeller www.energiterapeuterna.se Steg 1: · Grundkurs i energimedvetenhet och healing Steg 2: · Helgkurser i djupgående energimassage · Grunderna i mental kinesiologi · Fördjupning i healingtekniker och energiterapi Steg 3: Den holistiska energiterapeututbildningen Den är för dig som vill utbilda dig till diplomerad holistisk energiterapeut. Steg 1 och 2 behöver ha genomgåtts för att gå steg Framtidens3. medicin kommer att handla om att höja sin energifrekvens! Helgkurser i Energiterapi Dessa kurser är för dig som vill öka din energimedvetenhet och lära dig mer om dig själv och ditt energisystem. Ingrid Kronholm ingrid@healyoursoul.sewww.healyoursoul.se0735-880891 ABC för Ljusbärare Behöver du redskap och verktyg som fungerar i din vardag? Vill du få kontakt med dina andliga guider? Manifestera din dröm och bli den ljusbärare du kom hit för att vara! Program på 3 månader Workshops i småland! Klangskålens Heliga Magi - 3-4 dec Lymfatisk yogainstruktör

KUNSKAPEN OM ATT ensamhetsupplevelser kan ge ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar och ökad smärtkänslighet har Peter lyft fram och medvetenheten kring detta ökar mer och mer. American Association of Cardiology slog 2013 fast att hundägarskap är associerat med lägre grad av hjärt-kärlsjukdomar – en tanke som långt ifrån är främmande för alla dem som haft husdjur och vet hur mycket gemenskapen med den tillgivna hunden eller katten betyder.

I SIN BOK BETONAR Peter Strang den livsviktiga gemenskapen ur flera aspekter. Han väver ihop vetenskapliga fynd med gemen skapens välgörande effekter på vår psykiska och fysiska hälsa med personliga reflektioner. När människor tillfrågas om vad som är viktigast i sina liv kommer alltid gemenskap, vänskap och kärlek högt upp på listan. Även samhörigheten med något större är en faktor som kan ge en större hälsovinst för oss.

SENARE DOKTORERADE Peter, en avhandling som handlade om DNA-skadors roll vid cancer. Han disputerade 1987 och har sedan dess fortsatt att forska hela sitt yrkesliv. För att det arbete som Barbro Beck-Friis gjorde inte skulle glömmas bort, uppmunt rade han henne att skriva en doktorsavhandling om verksam heten. Peter Strang blev hennes handledare. De hade den pal liativa vården som gemensamt starkt engagemang och skrev tillsammans den första lärobo ken i palliativ medicin 1995.

Utöver relationernas hälsobringande inflytande betonar han även gemenskapen med våra husdjur som sällskap och tröst, liksom naturens effekter på hälsa och immunförsvar samt vår längtan efter en samhörighet med något större.

– Mitt första vikariat jag hade som ung läkare var på onkologen och jag kände att arbetet med cancersjuka passade mig. Att få cancer är något som många självklart är rädda för men mer än hälften får ändå vinstlotten, de blir botade. Att finnas med där känns fint. Man har en lång kontakt med patienten, det är långa behandlingar och man får användning för både den medicin ska och tekniska kunskapen, men det innebär också många samtal. Man hinner lära känna patienten.

I den numera klassiska studien av kirurgen Roger Ullrich som publicerades i tidskriften Science 1984, konstaterades att de patien ter som efter kirurgiska ingrepp hade sitt patientrum med utsikt över grönområden behövde kor tare sjukhusvistelse och mindre smärtstillande medel efter ingrep pet. Peter menar att den som har källor till gemenskap oavsett om den källan handlar om andra människor, husdjuren, naturen eller något större, är starkare och mår bättre särskilt inför viktiga händelser i livet.

Gemenskapens helande effekt

– Jag tyckte själv att dessa be sök på kyrkogården var en trevlig stund att besöka mina gamla släktingar och påminnas om dem och de fina minnen jag hade. Valet att arbeta med cancer var lätt.

R

• 2022

– Döden har aldrig varit något konstigt för mig. En gammal skolkamrat sade en gång när vi träffades som vuxna: ”Det är inte alls konstigt att du arbetar med palliativ vård. Du tog ju ofta cykeln till kyrkogården på sommaren och gick omkring där. Vi tyckte att det var lite underligt.”

Text Agneta Orlå Foto Karin Alfredsson Bild STILLFX, Cristina Conti (shutterstock.com)

Att naturupplevelser är en källa till lugn och tillfredsställelse, att känna att vi är ett med naturen, en del av den, är det många av oss som också upplevt stärkande. Att betrakta grönområden och växtlighet är inte bara en vacker upplevelse för oss utan också något som påverkar vår hälsa.

Free • nr 5 | 34 | september–oktober edan som ung läkare hade Peter Strang en glöd för de allra svårast sjuka, en glöd som aldrig under hans fortsatta läkar- och forskargärning har falnat. Efter gymnasietiden studerade han till läkare och inriktade sig så småningom på onkologi. Som 23-åring kom han i kontakt med läkaren Barbro Beck-Friis som då var chefsläkare för långvårdskliniken i Motala. Inspirerad av hospicerörelsen i Storbritannien, hade hon under några år infört lasarettsansluten hemsjukvård dygnet runt, där patienterna i livets slutskede kunde få avancerad sjukvård hemma. – Jag blev väldigt fascinerad av hennes pionjärarbete och gick i lära hos henne. Jag såg att det gick att göra mycket för de svårast sjuka med ganska enkla medel.

I sin bok ”Den hälsosamma gemenskapen” fokuserar Peter Strang, cancerspecialist, författare och professor i palliativ medicin på gemenskapens välgörande effekter.

– MEN DEN GRUPPEN jag kände ännu mera för var de patienter som inte blev botade. Jag ville gärna sköta dem, och jag var ti digt bra på smärtlindring. Jag fick fria händer och kunde på egen hand utveckla olika smärtbe handlingsmetoder. Men det som var svårt var när patienterna var nära döendefasen. Detta var tidigt 80-tal, man hade ingen palliativ vård då, patienterna dog på onkologavdelningen. Jag kände av en maktlöshet, kunde inte nå

HUR KOM DET SIG att det var självklart för dig att tidigt i din läkargärning välja att jobba med svårt sjuka och döende patienter?

DESSA BERÄTTELSER ÄR också exempel på gemenskap, huvudte mat i Peters bok. Det är patienten som har cancern, inte maken, barnen eller vännerna. Det kan upplevas som att leva ensam i en glaskupa, och att se den friska världen utanför. Den existentiel la ensamheten finns kvar även om den sociala gemenskapen ökar, med fler besök, personer som ringer och hälsar på. Men man inser att när man är så nära sin egen död måste man gå det sista steget själv. Ens närstående kan inte bistå där, vilket kan upplevas som den ensammaste tidpunkten i ens liv. Då kan det vara naturligt att börja tänka på närstående som gått före. Hur klarade de denna situation? Hur upplevde det detta steg? Ofta kan kontakterna komma via en dröm, med ett väldigt tydligt budskap. En del ser dem också i vaket tillstånd. Mötet med dessa närstående som redan gjort över gången är lugnande och skapar samhörighet och trygghet för patienten.

– Patienterna har också en stark känsla för vem man kan och inte kan berätta om sina upp levelser. Många kanske avvisar en sådan berättelse och tror att patienten är förvirrad. Ofta innan patienten berättar vill de ofta för säkra sig om att jag inte skall tro att det blivit tokiga. Men det som kännetecknar dessa patienter är i stället att de är väldigt klara i huvudet, berättar Peter.

NAMN Peter Strang. ÅLDER 64 år FAMILJ Singel. BOR På Kungsholmen i Stockholm. GÖR Forskar, vistas i naturen och skriver böcker. MOTTO Döden lär oss att livet är en gåva och pågår just nu!

JAG FÄSTER MIG särskilt vid två berättelser som Peter berättar om och som handlar om vårt behov av att vända oss till något större, något som ofta sker i existentiella gränssituationer som i mötet med döden.

DOLD TALANG Att också skriva romantexter. AKTUELL MED Boken ”Den hälsosamma gemenskapen – med människor, djur, naturen och något större” utgiven på Libris förlag.

DETTA ÄR VAD man kallar en dödsbäddsyn. Utomlands är detta vanligare, där pratar man mer om detta, men det är ganska okänt här i Sverige eftersom vi är så kognitiva. Men om man inte som vårdpersonal lärt sig hur man frågar patienterna, kommer man aldrig att få höra detta.

– En extraordinär upplevelse som grep mig starkt var jag med om med en patient vi kan kalla Helena. Hon hade en allvarlig sjukdom och den senaste tiden hade det inträtt komplikationer, så jag hade en önskan om att få prata med hennes barn och informera dem om situatio nen. Men detta var något som Helena motsatte sig eftersom hon sade att hon ville skydda sina barn. Hon hade själv en starkUnderdödsångest.enplanerad behandling så fick hon oväntat hjärtstopp. Vi satte omedelbart igång med hjärt- och lungräddning och vi klarade henne. Efter 15 minuter då hon hade piggnat till och var pratbar kom jag tillbaka till henne. Jag förberedde mig och var angelägen om att inte uttrycka mig fel så att jag skulle orsaka större obehag och mer ångest för henne då jag skulle återge vad som hänt. – I stället så uttryckte hon med ett stort leende, att hon var jät teglad. Hon berättar att hon varit i ljuset, att hon svävade i det. Ljuset upplevde hon som kärlek och kände en enorm samhörig het med alla människor i världen. Hon grät glädjetårar när hon

PETERKORTOM ▲ Känslor smittar. Lugn smittar. Jag är inte rädd för döden så mitt lugn smittaravsig.

Free • nr 5 | 35 | september–oktober • 2022 patienterna som psykiskt mådde väldigt dåligt. Men då hände det ofta att de berättade att de plöts ligt upplevde att all oro var borta, det kände inte av ångesten längre. – Jag är nyfiken och vill lära mig, så jag frågade dem. Något måste ha hänt. Har du tänkt på något särskilt, har du haft någon speciell dröm till exempel? Och då berättade de om sina närstående som har gått före och som de litar på och att de hade varit på besök under natten. De hade gjort dem lugna.

– Känslor smittar. Lugn smittar. Jag är inte rädd för döden så mitt lugn smittar av sig. Vetskapen om detta har också varit viktig för mig som doktor i mötet med mina patienter då mitt arbete ofta är stressigt och innebär förseningar som drabbar patienterna och kan skapa irritation. Jag har medvetet arbetat på kroppsspråket då jag träffar patienten. Med ett vänligt leende, ögonkontakt och med en öppen inkluderande kroppshållning så ökar det möjligheten till ett bra möte då patienten omedvetet känner av min sinnesstämning. – Jag känner ofta kortvariga men tydliga förnimmelser av fysisk smärta när en patient berättar om episoder med svår smärta. Detta har några av den vårdpersonal jag frågat känt igen, men långt ifrån alla. Jag tror att det har att göra med om man är ouppmärksam och låter tankarna flyga iväg, då missar vi dessa signaler. Detta är ju också något som påverkar vår upplevelse av gemenskap, att bli sedda av varan dra – eller inte, svarar Peter.

Den som har källor till gemenskap oavsett om den källan handlar om andra människor, husdjuren, naturen eller något större, är starkare och mår bättre särskilt inför viktiga händelser i livet. berättade. Hon sade att orden inte räckte till för att beskriva allt det fantastiska hon upplevt, men sade till mig att hon vet var livet finns – och det är inte här. Trots den oerhört positiva upplevelsen valde hon ändock att för barnens och makens skull komma tillbaka till livet. Hon var totalt lugn, dödsångesten var som bortblåst och hon sade att hon själv skulle prata med sina barn om sjukdomen och hennes tillstånd, berättar Peter.

Free • nr 5 | 36 | september–oktober • 2022

NÄR PETER BERÄTTAT denna fantastiska historia kunde jag inte låta bli att skrattande inflika att vi nog allihop skulle behöva ha en nära-döden-upplevelse så att vi får riktiga perspektiv på livet. – Absolut, svarar Peter. Och alldeles oavsett vad och hur dessa upplevelser förklaras, och vad de står för så har de en sådan genom gripande effekt på hela livet. Jag har genom mitt arbete haft många samtal med personer i livets slutskede och jag tycker mig se ett samband när det gäller tron. – Helga var en kvinna jag hade ansvar för och som hade en djup och innerlig tro. Hon utstrålade något väldigt positivt och speciellt som jag hade svårt att sätta ord på. Hon var genuint tacksam över livet och berättade ofta om vad Gud be tydde för henne. När hon närmade sig slutet sade hon att hon kände sig helt lugn och att hon såg fram emot att möta sin Herre.

– I de dödsögonblick jag varit med om brukar en stark känsla av frid inträda men detta var så mycket starkare. Jag ville egentligen inte lämna rummet och den intensiva friden jag upplevde. Detta påverkade mig starkt. Känslan jag upplevde var helig, berättar Peter.

– Då fick jag plötsligt en stark ingivelse att gå in till henne. Jag knackar på hennes dörr och går in. Hon halvsitter med blicken vänd uppåt taket, med händerna uppsträckta. Det såg ut som hon hade ett samtal på gång, och förde en intensiv dialog med någon som bara hon kunde se. Hennes ansikte lyste av förväntan. Jag hörde ingenting men hon formade läpparna till ord. Detta fortsätter i ungefär 10 minuter. Sedan nickar hon ivrigt, lutar sig tillbaka mot kudden, knäpper händerna över bröstet, sluter sina ögon – och ger upp andan.

Någrawww.peterstrang.seböckeravPeter Strang: ”Den hälsosamma gemenskapen –med människor, djur, naturen och något större” (Libris förlag, 2021).

EFTER ATT HA TRÄFFAT

I BOKEN TAR PETER upp den spännande forskningen om spegel neuronerna. Det är de nervceller som hjälper oss att spegla en an nan människas avsikter, och att vi genom denna spegling kan förstå andra människor och omvärlden genom våra kroppar. Detta är en forskning som gjorts av neurofy siologen Giacomo Rizzolatti. Han ställde sig frågan om vi rent av kan känna i våra kroppar det som den andre känner. Vad har den forskningen gett dig för insikter utifrån tanken att vi alla ordlöst påverkar varandra?

”I skuggan av sommaren” (Libris förlag, 2017). ”Så länge vi lever” (Libris förlag, 2017).

PETER MENAR ATT vi behöver prio ritera existentiell forskning. Och att det inte enbart är sjukhuskyr kans område. De existentiella frå gorna är universella, lika viktiga för en troende som en icke-troende. Som ateist har du ändå känslan av meningslöshet till exempel.

– Frågorna är desamma men vi besvarar frågorna på olika sätt. Vi måste ta ställning till livdödfrågan, vi måste ta ställning till frågor om den existentiella ensamheten och vi måste ta ställning till människans fria val. Detta blir viktiga saker när man är döende, säger Peter.

”Att höra till – om ensamhet och gemenskap” (Natur och Kultur, 2014).

Helga på ronden tidigare på dagen då hon sagt att hon var mycket trött, satt Peter på eftermiddagen och läste en annan patients journal.

AVSLUTNINGSVIS, är det någon tanke du vill skicka med till läsaren?–Ja,att påminna om generosi tet. Folk håller ju på sig så myck et! Men vissa är väldigt generösa, bjuder på sig. Gör vi det så mår vi så mycket bättre själva!

www.dininrekraft.se Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig Välkommen till min nya härliga lokal på Kyrkogatan 31A (innergården)! Gå på mina planerade kurser, eller boka en själv med dina vänner dininrekraftarvika dininrekraft DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ 10 sep Fullmåneträff 23 sep Fira Mabon hos oss 1 okt Arvika marknad – Kom på denna härliga marknad. Erbjudanden i både butiken och på behandlingar. 7 okt Tidig fullmåneträff 9–16 okt Bortrest på shamankurs, rabatt i webbshop! 23 okt Föreläsning med Britta Hedén, författare och shaman 29–30 okt Harmonimässa i Edane · Behandlingar · Kurser i reiki och magi · Webbshop Nya produkter i webbshopen! Välkommen till en unik plats där likasinnade kan träffas. Vi erbjuder medial vägledning, andra sidankontakt, healing, regression, tidigare liv & livet mellan liven, astrologi, meditation, soundhealing, klangmassage, shamanska behandlingar, personliga och mediala utvecklingskurser, husrensning och seanser. Sundbyberg Stockholm · Gjuteribacken 4 ingång på baksidan info@energiplatsen.com Energiplatsen · Boka oss på: www.energiplatsen.com Energimöten som balanserar Camilla J-G Yogalärare & Healer Mediyoga & soundyoga. Lena Karlsson Rosenterapeut & Lymfmassage.Healer Marianne Danielsson Medium & Healer Medial andekontakt,vägledning,healing. Seija Hedin Medium & medialEnergibalansering,Healervägledning. Tia Jumbe Shamansk Energimedicin Kraftfulla & djupgående sessioner, kurser & event. Barbro Eriksson Medium & Healer Medial vägledning, healing, kurser, meditation. Tine Kromm Henrie mellanRegressionsterapeutTidigareliv&livetliven,astrolog. Karin Thorell Medium & Healer Medial vägledning & healing, coachande samtal. Björn Svensson Coachande Medium & Healer Medial Verksamvägledning.iLeksand. www.aromaterapiskolan.se

Skapa dina egna

Aromaterapiskolan erbjuder diplomkurser för den yrkesverksamma terapeuten och kortare kurser för dig som vill producera hemma.

aromaterapiskolan

Du får handfasta råd om hur du producerar hudvårdsprodukter från grunden i ett intimt samarbete mellan naturen och dig. Det finns en kryddig meny av kurser som vänder sig till både nyfikna nybörjare och erfarna yrkesutövare där hud och välmående är i fokus. Utbildningen sker online i din egen takt. Efter genomgången kurs får du ett diplom. Passar perfekt för fotterapeuter, massörer, spaterapeuter, hudterapeuter, akupressörer, eller för dig som vill experimentera hemma och lära mer om eteriska oljors dokumenterade effekter.

hudvårdsprodukternaturliga

webbutbildning läs mer och anmäl dig på andligcoach.se ANDLIG COACH EMCT SAMTALSTERAPEUT För alternativ/kroppsterapeuter – Fördjupa terapin och stötta din klient med EMCT & evidensbaserade interventioner Ny start oktober 2022 Programansvarig: Minanda Fritz, leg. psykoterapeut www.livshalsa.se kontakt@sadholmsakademi.se www.sadholmsakademi.seSadholmsAkademi för psykoterapi Online · Yrkesutbildningar Hjärtligt Välkommen till att möta en spännande vacker värld! Vi ser till att du förändrar din egen värld till en bättre plats på riktigt! Kärlek är livsenergi och källan till den skapande kraften för all existens! Holistisk terapi · Behandlingar · Kurser inom: Tidigare Liv Terapi · Reiki Healing · Andningsterapi Bildterapi · Hypnoterapi · Frigörande Dans · Tarot Utbilda dig hos oss till: DIPLOMERAD FRISKVÅRDSTERAPEUT steg 1 DIPLOMERAD BETEENDETERAPEUT steg 2 DIPLOMERAD HYPNOTERAPEUT steg 3 DIPLOMERAD SAMTALSTERAPEUT steg 4 DIPLOMERAD INSPIRATION & MOTIVATIONS COACH steg 5 Maria Sadholm – Holistisk Terapeut · Utbildningsansvarig ”Psykisk hälsa och välmående är inre hälsa och intelligens som alla människor äger inombords. Det är grunden till allt hållbart då du skapar dig själv en stabil balans genom kunskap, förståelse och erfarenhet. Du är välkommen till en värld av holistisk perspektiv.” Oförglömliga upplevelser • Utvecklande seminarier Förändring på djupet • Meditationer morgon och kväll • Utflykter Frigörande Retreat på Sicilien med Anna Berg I Cefalu på kloster vid stranden 13–20 maj 2023 Anna har lett många retreat i Europa. Läs hennes böcker! info@sannanda.com · 08-87 27 96 · www.sannanda.com MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS ALTERNATIV ALPHA – META1,3 WWW.LIVELIFESTORE.SEMINDSET www.ulrikanystrom.se Ulrika NyströmUlrika Nyström QUICK QODES OF MAGIQ QI - Transformation behövs NU, inte sen!QUICK QODES OF MAGIQ QI - Transformation behövs NU, inte sen! @ulrikanystrom.ab Be om att få följa mig här, då blir jag glad Q.HEALINGKURS grundare av denna metod PRIVATA SESSIONER 1:1 - irl & distans. COSMIQA AQTIVATION -light language, målning & MOMENTUMmantra. READING - budskap, bild & meditation via Q.DISTANSHEALINGmail. - med personligt budskap MAGIQ WEBINARS - Light aQtivation via zoom KORTLEKAR & MÅLNINGAR

DEN UTMANINGEN HAR vi alla. Vi har en ofantlig rikedom inom oss som väntar på att bli upptäckt – och att påbörja denna inre resa är att påbörja en upptäcktsresa utan like. Resan hem.

Lyssnar om och om igen på Sanne Salomonsens låt ”Hjem”. Jag berördes starkt av musiken, texten och det så naket sårbara och äkta i hennes framförande första gången jag hörde den – och gör det fortfarande. Låten handlar om hennes och allas vårt sökande efter att hitta ”hem”. En väg som ofta är både slingrig och kantad med allsköns misstag, umbäranden och dyrköpta erfarenheter. Och kanske handlar hela vår tillvaro om just detta. Resan hem.

SANNE SJUNGER VIDARE ... Om att trots att vägen var lång och hon ramlade, reste hon sig varje gång. Ärren finns kvar både på kroppen och i sinnet men i detta ögonblick, denna timme, denna dag, har hon landat här. Och hon är precis där hon skall vara – håller på att ta reda på vem hon är. Är inte längre rädd för att misslyckas, lever man är det vad som sker. Hon har hittat hem – likt en vers som fann sin sång.

Agneta Orlå AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter fri kraft CinconzeSimonaFoto: Free • nr 5 | 39 | september–oktober • 2022

Sommaren går mot sitt slut. Sommartider är för många semestertider – och för en hel del av oss också restider. Under de sommarsemesterveckor vi har till vårt förfogande att njuta av efterlängtad och välförtjänt ledighet, väljer många av oss att möta nya länder, nya platser, nya människor. Kanske dessa få veckor dessutom får kompensera och leva upp till det vi egentligen skulle vilja ha mer av i våra liv under resten av året, då vardagsrutinen har oss i sitt grepp och inte alltid ger oss möjlighet att få känna oss så verkligt levande som vi kanske skulle önska.

MEN UTAN ATT kanske fundera över det, reser vi oftare ifrån något, mer än vad vi reser till något. Resandet blir då lätt en flykt, där utgångspunkten är en otillfredsställelse, en inre oro, uttryckt i ett ibland överdrivet behov av yttre aktivitet och stimulans. Och där drivkraften är en diffus känsla av att det känns bättre ”när det händer något”. Men vad det egentligen är som vi längtar efter skall hända, vad det är för behov vi innerst önskar tillfredsställa, det är det inte alltid så säkert att vi känner till. ”DEN LÄNGSTA RESAN ÄR RESAN INÅT.” Orden är Dag Hammarskjölds från hans bok ”Vägmärken”. Dessa ord rymmer en djup visdom. Han menar att vi letar lycka, ro och frid där vi alls inte kommer att finna den. Ju mer vi längtar bort, ju mer vi känner av den diffusa otillfredsställelsen, desto starkare är behovet av att resa inåt, att göra den enda och verkligt viktiga resan. Resan in i oss själva. Den resan kräver större mod än någon annan resa och bjuder på än mer fantastiska upplevelser när vi väl bestämt oss för att våga. En resa som svårligen kan mäta sig med någon yttre resa till avlägsna och exotiska fjärran kontinenter. Och det är en resa som aldrig upphör, aldrig når sin slutdestination. Dag efter dag, år efter år och liv efter liv närmar vi oss. Vi kommer närmare hem.

DEN LJUSSTARKA STJÄRNA som ledsagade de tre stjärntydarna till Betlehem, kan stå som metafor för ljuset i mörkret, som har till uppgift att vägleda oss alla hem. Och det är ett ljus, som oavsett om vi hittar det yttre hemmets trygghet och samvaro eller inte, alltid finns där att tillgå. Inuti oss. Den metaforen blir också en påminnelse om att vi trots närvaron av påtagliga och stundom förlamande mörkerkrafter i världen, kan välja att frammana ljuset och ännu en gång återfödas i tron på det goda och kärleksfulla. På det sättet kan mörkernärvaron i stället bli en påminnelse om att lysa ännu klarare. Ännu tydligare. Ännu starkare.

Resan hem

VI ERBJUDER ... BEHANDLINGAR · UTBILDNINGAR · LIVE- OCH ONLINEKURSER Du hittar både behandlingar och utbildning i Helhetshealing, Kanalisering och Djurkommunikation. Dessutom erbjuder vi utbildningar i Högre Medvetande, Merkaba aktivering, Meditation, Stresshantering m. m. Vi utbildar på alla nivåer, från nybörjare upp till de mer avancerade. TUSENÅRIG KUNSKAP – ANPASSAD EFTER VÅR TID Vårt arbete bygger på uråldrig kunskap i kombination med den nya tidens kunskap som vi har på Jorden idag. Möt våra Certifierade Helhetsterapeuter, Djurkommunikatörer och lärare här: Rose-Marie Rosdahl 070-268Kristianstad2590 Jonna Skog 076-104Vittsjö34 40 Eva Johnson 072-946Fristad22 01 Annelie Gedda 070-208Vinslöv03 02 Miriam Sundlöf 073-Djurröd58938 00 Susanne Jönsson Grundare HelhetsCentrumav Yvonne Holm 070-283Tollarp85 48 www.helhetscentrum.se Anette Kronståhl 070-543Vimmerby0634 en skola för personlig och andlig utveckling

www.helhetscentrum.se Eva Jönsson 070-826Bjärnum51 40 Annika Hasani Nilsson Strömsnäsbruk073-1819418 Karin Arvidsson 070-322Vimmerby7492 Josefine Färm 073-433Kristianstad3653 Sabine Gartner 073-149Vitaby56 72 Janet Svensson 073-502Tollarp62 91 Kristina Robertsson Qvist Timmernabben070-2142441 Marie Sylvén 070-949Kristianstad5001 Sylvia Roos 073-025Vimmerby2212 Ellinor Gedda 073-692Hässleholm5533 Ann-Charlotte Lindgren 073-158Kristianstad0313

SYSTERSKAP ÄR EN ALLIANS. En allians som går bortom tider och platser, religioner och filosofier, färger och former. Systerskapet är en skapelse i sig som byggs ihop av samma beståndsdelar som den feminina Gudskraften. Det förädlar de feminina aspekterna och förenar de maskulina med den kreativa och inkluderande energin. Det maskulina och det feminina i en harmonisk och mäktig allians med syfte att balanserat förändra världen inifrån minsta mänskliga beståndsdel. Det är det nya systerskapet. En totalt ny världsordning i en helt ny tid med helt nya värderingar som omsätts till en praktisk och mänsklig kontext för att fungera för alla.

Free • nr 5 | 42 | september–oktober • 2022

Systerskap som förenar över gränserna

DE NYA SYSTRARNA är makalösa i sina mer eller mindre medvetna ambitioner att hitta tillbaka till systerskapet och återaktivera den allians som vilat alltför länge. Dag för dag vaknar allt fler i sin goda vilja och vision för världen. Vi vet sedan länge att det är den feminina kraften som ska skapa den föränd ring vi väntat så länge på och den väljer nu att verka igenom sina systrar. Denna kraft som verkar i försvaret av liv och rättighe ter, som ger röst åt förslag som förenar och förbättrar, som flödar fritt mellan människor som söker frihet åt sig själva och sitt folk. Massor av systrar verkar redan i det aktiva systerskapet som ledare, beskyddare, talare, samordnare, kreatörer, ögonöppnare, befriare … Är du en av dem? Du läser detta av en anled ning. Slumpen finns inte. Bara meningen. Den heliga alliansen går igenom våra tidigare liv och erfarenheter och knyter oss till systrar som vi trott vara förlorade för länge sedan.

SYSTRARNA I DEN NYA globala feminina gu domliga alliansen är alla feminister. Riktiga feminister. Inte politiskt korrekta feminister. Andliga feminister. Mänskliga feminister. Det är kvinnor som ser samhällets svagheter

MARIA NYLOW: ”Det nya systerskapet boostar din inkluderande intelligens,femininaväcker ditt hjärtas visdom och öppnar porten till ett alternativt ledarskap.”

Under ytan mitt i världens brinnande konflikter håller ett nytt globalt systerskap på att etableras. De aggressioner vi ser på en mängd olika platser är den gamla maskulina världens dödsryckningar. De begränsande synsätten, de etablerade systemen, de ojämlika strukturer som med våld och makt hållit samman det som varit förändras. Det nya systerskapet lägger grunden till en ny världsordning genom försoning, fred och hjärtats ledarskap. Läs här om du också bär den heliga alliansens band i din själ när Maria Nylow skriver om vilka som väljer att ingå i systerskapet. Text Maria Nylow Foto Privat, Press, Sandy Grigsby (Kaia Ra) Bild sasint (pixabay.com)

DET NYA SYSTERSKAPET är inte för alla kvin nor men heller inte enbart för kvinnor. Även män känner en kallelse att utveckla den nya världen med upplysta systrar och bröder. Här i artikeln fokuserar jag dock på kvinnorna men ber dig som är man att ändå känna dig inkluderad i systerskapet. Du är visserligen man idag men vid en annan tidpunkt, i andra liv var du kvinna och som sådan en del av den tidens systerskap. Du bär systerskapet i din själ, du bär dess längtan och kraft i ditt hjärta likafullt men har valt att delta i jordens utveckling utifrån mannens perspektiv i detta liv. Det gör dig inte mindre värd i detta sammanhang, eller mindre välkommen. Bara att din roll är annorlunda kvinnornas. Lika viktig men inte likadan. Det nya systerskapet är heller inte exklusivt för de andligt medvetna och medvetet själsligt sökande. Det är ett själsligt band mellan kvinnor som är redo att fullt ut aktivera den feminina kraftens alla positiva och kreativa aspekter inom sig för jordens och mänsklighe tens bästa. Oavsett om hon använder de orden eller inte. Oavsett om hon är medveten om sys terskapet eller ens att en ny värld är i sin linda.

ler ihop, samarbetar, bygger broar, säger ifrån, sätter gränser och öppnar upp för det obegränsade samtidigt. Och det för ett högre syfte, ett högre kollektivt globalt syfte. En bättre värld för alla som väljer att stanna kvar på jorden för att göra det bättre för alla.

Oavsett vad som helst så stärks bandet mellan systrar över hela världen i detta nu, mellan helt vanliga kvinnor med ovanliga ambitioner i sina själar. Medvetna eller ej.

DU HITTAR DE NYA SYSTRARNA överallt. De finns inom politiken, i skolan, på sjukhusen, i socialtjänsten, hos polisen, i juridiken och i det massmediala. De försvarar sina länder, tryckfrihetens värde, människans suveränitet, kvinnans självbestämmande, barnens rätt att vara önskade, älskade och fredade. De driver företag, driver på jämställdheten och rättvisan, de uppfinner, skapar, hål-

för skapelsens mening och tidlösa syften. Förståelsen, tålamodet, modet att bryta mot de gamla normerna finns i ditt kvinnliga dna. Den feminina kraften som bor både i kvinnor och män har bidat sin tid, byggt upp sin visdom och väntat på att för en tid nu ta över. Genom det nya systerskapet kommer det att ske. Genom de andliga feministerna som leds av sin själ, sin ande och sitt hjärta och inte av ett politiskt mål eller fundamentalistisk agenda får framtiden kraften att skapas av de celler, strålar, idéer och beslut som gynnar mänsklighetens uppstigning.

SYSTRARNA ÄR BÅDE medvetna och omedvetna om det gigantiska nätverk som skapats under tusentals år av villiga, kompetenta och modiga systrars idoga arbete, uppoffringar och planering. Känner du kanske en otålig spänning inom dig, som att du vet något som du inte kan få fatt i? Får du glimtar av att det som sägs inte går ändå borde vara fullt möjligt med bara små justeringar och annan ledning? Kan du just nu förnimma de trådar av samhörighet som binder samman dig med dina eviga systrar mjukt fladdra till i ditt hjärta och kittla din fantasi? Det vi väntat på blir nu verklighet. Mitt i den maskulina destruktionen, mitt i krig, kaos, inflation, kristänk … initieras den Gyllene Tidsåldern av dig och dina goda feminina intentioner av tidlös acceptans, tolerans och förmågan att säga nej när det behövs.

▲ Free • nr 5 | 43 | september–oktober • 2022

GENOM KAOS OCH ELD kliver kvinnan som i sin själ bär den villkorslösa förståelsen

TROTS DESTRUKTIVT KAOS, oro och den hårda manipulativa egoismen står den feminina kraften stark. Enbart den maskulina kraften bär destruktion inom sig – enbart den feminina kraften bär förmågan att skapa och bygga upp. Män kan bära det feminina starkt i sig och kvinnor det destruktiva förstås. Det nya systerskapet är ingen kamp mellan män och kvinnor. Det är en naturlig, gudomligt planerad förstärkning och initiering av den feminina kreativa energin på jorden i en tid då den förstörs av det gamla sättet att dominera. Det sättet är förlegat, det fungerar helt enkelt inte längre eftersom den maskulina energin försvagas. Den kämpar för sitt liv just nu men utkomsten av den striden är redan bestämd. Systrarna vinner och kan börja med att bygga en ny värld i en ny tid. Med bröderna vid sin sida.

ANDLIG FEMINISM HANDLAR OM att inkludera hon, han och hen i samtalet om framtiden. Systerskapet arbetar med att balansera feminina värderingar med maskulina och att integrera själen och anden i kroppens fysiska verklighet. Den feminina andligheten ser hela dig och allt som du är med respekt, kärlek, mod, styrka, förståelse, intelligens, intuition och medkänsla. Det nya systerskapet använder ofta andra ord och begrepp men andemeningen är densamma. Rättvisa. Jämställdhet. Likvärdighet. Det nya systerskapet boostar din inkluderande feminina intelligens, väcker ditt hjärtas visdom och öppnar porten till ett alternativt ledarskap.

FÖR LÅT OSS TALA KLARSPRÅK. Männens sätt att styra världen har misslyckats. Den maskulina dominansens tid är över. Upphöjandet av de maskulina värderingarna och egenskaperna till norm och rättesnöre är passé. Den maskulina logiken, strukturen och intelligensen håller på att demoraliseras genom att den exponerar sina egna brister i självinsikt och självbehärskning. Det du ser hända runt om i världen där ledare blir alltmer auktoritära, där demokratier hotas av både externa och interna angrepp och där länder tänker egoistiskt och kortsiktigt är den gamla destruktiva maskulina strukturens egna dödsryckningar. Den gamla energin är död. Länge leve den nya!

i det öppna förtryck och den dolda diskri mineringen som män utövar överallt på alla nivåer. Det är kvinnor som inte längre tar skit från gubbarna, grabbarna, karlarna och mansgrisarna på sina arbetsplatser, i hem met, i sporten, i kulturen. Det är kvinnorna som tar de besvärliga samtalen med chefen, sonen, sambon, kollegan, doktorn, läraren. Det är kvinnorna som kämpar på i det dolda på sitt sätt, som kanske inte hörs eller syns men som inte längre lyder när det förväntas eller skrattar åt förminskande humor.

DIN SJÄL HAR ALLTSÅ kanske en gång i begyn nelsen av din mänskliga resa på jorden fått ett erbjudande. Ett erbjudande om att ingå i detta nätverk av systrar. Ett systerskap som under tiderna stärkts och försvagats, utmanats men som ändå stått pall för krig, häxbränningar, inkvisition, spioneri, prästmakt, kvinnohat, an giveri och en massa annat som männen gillade att göra när de hade tid. Vad gör du idag? Hur ser dina livsval ut och vad vill du förändra? Kan du se dig själv som del av ett globalt systerskap med kollektiva goda visioner för världen? Kan du acceptera att du är en del av framtiden?

DET FINNS MÅNGA andliga storheter som är som nav i vårt systerliga nätverk, många pelare i det gudomliga templet av villkorslös kärlek och nåd. Några är extra viktiga att lyfta fram: Moder Maria är den sammanhållande som ingjuter omsorgens aspekt och läkningens betydelse i freden som kommer.

Kuan Yin är den närvarande som omsluter allianser och unioner med nådens befrielse och som omfamnar sargade kroppar och hjärtan med självkänslans upprättelse och frid.

I ERBJUDANDET SOM du fick fanns en speciell tid angiven där du skulle sammanstråla med andra systrar i en gemensam process att leda världen genom den Gyllene passagen till den nya tidsåldern. Är du en av systrarna i det nya systerskapet? Då är din tid nu. Bron till framti den är färdig, dina möjligheter har aldrig varit bättre och din kraft är på riktigt gränslös.

Kali Ma är den gränslösa som suddar ut linjerna mellan tid och rum, mellan liv och död och mellan det som inte var men som nu är möjligt att skapa i godhetens och det feminina systerskapets ljus.

Plus mer Free • nr 5 | 44 | september–oktober • 2022 DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE TrueSelf Maria Nylow info@trueself.se · www.marianylow.se TrueSelfMariaNylow MARIA NYLOW Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn Konsultationer & events online · Kurser & retreats Några kända andliga systrar med kunskap, substans och hjärta

IDAG LEVANDE KVINNOR som ingår i sys terskapet är många. Du känner säkert flera, känner till många. Okända och kända, inom dina kretsar eller utanför. Tänker du att du måste gilla allt dessa kvinnor gör och står för eller att du måste hitta åtminstone en yttre gemensam nämnare som du kan acceptera? Det behövs inte. Systerskapet sitter inte i det yttre. Det sitter i själen, alltså i hjärtat. Så systrar med samma kallelse att bygga upp jorden igen, att förändra den med kärlek kan du hitta, hedra och älska även om du inte sym patiserar med deras åsikter. Om du ser ljuset i deras själar, ser det gudomliga ljuset i deras ögon så vet du. Då kan du möta dem över grän serna. Och älska även systrarnas skavanker utan att döma eller förvänta dig perfektion.

KAIA RA är dedikerad den feminina gudomliga kraften, verkar för spirituell utbildning och läkning. Har skrivit boken ”The Sophia Code”. www.kaiara.com RAKAIA Författare, pionjär, ledare.

Maria Magdalena är den mäktiga som erbjuder ledarskapet sina djupaste insikter och sin visdom i tider av samtal och upplösning av konflikter.

www.kathleenmcgowan.comKATHLEENMCGOWAN Författare, pionjär, ledare.

Isis är den eviga som blåser ut de förtärande eldarna av hat och bitterhet och som viskar in visdomen och insikten om evighetens mirakel och mysterium.

KATHLEEN MCGOWAN är modig och banbrytande, skriver fiktivt och historiskt främst om ättelinjen och Maria Magdalena, bl a: ”Den Väntade”, ”Kärlekens Bok” och ”Diktarfursten”.

SARAH MCCRUM har en djup kunskap om hur en sund och kärleksfull relation till pengar förändrar världen. Har skrivit boken ”Love Money, Money Loves You”. www.sarahmccrum.comSARAHMCCRUM Författare, pionjär, ledare.

Denna artikel följs upp i nästa nummer där vi sticker hål på några bubblor, petar på några fördomar och där du möter din egen systerliga kraft idag och igår. www.marianylow.se

Vendelas

Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17. www.vendelastelefonbyra.se 0939-114 70 17 08-505 236 40 fakturabetalning

Hej välkommen till Tina P. Med min mångåriga erfarenhet som ett kanaliserande medium & med mina tarotkort vägleder jag dig i dina frågor.

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!”

Direktkod 315 Som en typisk vädur och dessutom tupp i det människor!Jagpåärlighoroskopet,kinesiskaärGillaochganskaraktsak!tyckerom

VÄGLEDNING • september–oktoberRÅDGIVNING•2022Själsläsningar i www.dinuri.seAkashakrönikan Vill du bli medveten om vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsliga gåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och talanger. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut. a guide to your inner source www.katarinamedium.se · Info@katarinamedium.se · 070-746 14 10 KATARINAMEDIUM Själavårdare & Spirituell intuitiv coach · Tarot Webbkurs · Medial vägledning · Onlinetjänster (beställ eller boka) KatarinaPoddenKatarinamediumKatarina Lövelius Katarina Lövelius sierska.se Har du frågor? Vill du få svar? Kärlek Medium Svartsjuka Sierskor Ekonomi Häxor Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.Nu kan du även betala direkt betal/kreditkort!med 060-14 01 90 0939-108 80 79 Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50 0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min. 060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation. TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se Direktkod 325 Direktkod 330 Direktkod 290 Jag heter David, som medium känner jag av din livssituation, vad som kommer och hur du går vidare i dina ellervänner,kärlek,relationer,sorg,barndjur,jobbekonomi. Mitt namn är Anne och jag är medial sedan barnsben. Jag är ett Clairvoyant läggalångnumerologanvänderTillmedium.minhjälpjagpendel,ochharerfarenhetavattTarot! Jag heter Saga. Jag är upplärd i mina gåvor av mina förfäder som jobbade på samma sätt som jag. Jag har en stark intuition och ser det som är viktigt för dig. Iris kan ge rådgivningmedialomditt liv som gör skillnad! Jag har 30 års erfaÄrrenhet.snabb & tydlig. Är Certifierat och Diplomerad inom det andliga och själsliga.

– Vendela Cederholm

Telefonbyrå

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 5 | 46 | september–oktober • 2022 Medial KonkretaVägledning&tydliga budskap www.holisticmakeover.se Anna Angelius 150ERBJUDANDE:krför10min 0939-1981 17 kr/min 0939-1980 HOLISTIC MAKEOVER Webshop - Betala enkelt via Klarna Aukt. Återförsäljare för KANI Naturapotek Andlig vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Andekontakt • Tarotläggning • Healing • Seanser • Husrensning 08-716 52 07 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se Elisabeth Ellidotter Certifierat Medium, Healer SSTJÄRNREGNTarot&MedialvägledningKärlek·Jobb·Ekonomieanser·DjurkommunikationBorttappadeföremålBortsprungnadjur19.90kr/minÖppettider08.00–01.00varjedagwww.stjarnregn.se09391943 Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden www.trollsveden.com Kurser · BehandlingarDistansutbildningar Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m. Butik · Webbutik Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m mSpådomTarotTarotstjärnanTarotlinjewww.tarotstjarna.se09391960Minutpris19.900857001960FakturanummerMinutpris19.90 Tarot, medial vägledning, djurkommunikation, borttappade föremål. Vi vägleder dig i livets alla frågor Ring våra medium - Vi vägleder dig fram Inga frågor är omöjliga

Free • nr 5 | 47 | september–oktober • 2022

Lee Seger LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring. vägledning

TA GOD TID PÅ DIG, promenera, meditera, lägg kort och lyssna verkligen in vad resten av året vill erbjuda dig. På vilka äventyr som livet vill locka ut dig på. Denna dag kommer att bära dig fram i ett härligt flow. Livet uppskattar när vi inte av gammal vana upprepar det vi redan kan och länge har gjort, utan med nyfikenhet känner in var vi i stället kan sätta foten för att ta nya steg. Massa kärlek, Lee Kick-off med dig själv Livet uppskattar när vi söker nya stigar att vandra på, i stället för de som sedan länge varit upptrampade. Hösten lockar alldeles särskilt till att implementera nya visioner och att hitta den där alldeles speciella vågen som vi kan surfa framåt på. Mot nya äventyr!

ATT "ALLMÄNT NJUTA AV LIVET” kan vi förstås tolka som att inspireras av och med andra. Träffas, lyssna på våra vänners planer, kanske göra ett vision board tillsammans, ta emot feedback på våra tankar om framtiden, och ta del av andras erfarenheter. Detta är generellt en tid då vi rör oss framåt tillsammans, så även om dina planer bara rör dig – sker rörelsen i samklang med andra. Kick-off med dig själv Hösten bär med sig så enormt mycket kärlek, som inget hellre vill än att påminna dig om hur älskad du är. Denna härliga årstid vill bjuda in till inspiration och framåtanda. Kanske ska du, eller har redan varit, på kick-off med din arbetsplats. Då vet du hur det känns att sätta fart på visionerna. Varför inte också göra en kick-off med dig själv? Är du sjukskriven eller har eget företag så är det förstås ännu viktigare att ha en kick-off med dig själv. Vill du så bjuder du in någon eller några likasinnade att vara med. Boka in en dag som bara ska handla om din höst/vinter och vad du vill uppleva. Ta fram stora papper, pennor – och om du tycker om att klippa och klistra, gamla tidningar, sax och lim. Fokusera på hur du vill att de kommande månaderna ska kännas. Vad du vill ska förändras inom dig – och hur det ska gå till? Vilka steg är det dags att ta? Behöver du lära dig något nytt? Av en mentor eller studier? Vilka personer vill du samarbeta med, privat eller yrkesmässigt? Om du tycker det är roligt med kristaller – vilka stenar vill hjälpa dig på din resa. Ja, du kan säkert lägga till ytterligare innehåll till din alldeles egna kick-off.

"Att vakna till liv i september är ju dessutom verkligen att följa skiftningar."naturens

fri

September är nog en av mina absoluta favo ritmånader. Den är så löftesrik och generös, och den kommer med ett hopp om överflöd och nya idéer. Visst har jag njutit av min semester i juli, men det är alltid med extra stor glädje jag tar mig an dessa sensommarmånader. Augusti, då jag visserligen också arbetar, har ändå lite av sommarens långsammare känsla över sig, medan september alltid känns mer krispig och igångsättande i sin energi. Att vakna till liv i september är ju dessutom verkligen att följa naturens skiftningar. Överflödet ska skördas, njutas av och klokt samlas in inför den kommande vintern. Det är rätt tid att se om sitt hus, både bokstavligen och bildligt, så att det står sig väl inför det kommande vintervädret. I SEPTEMBER FANNS FÖRR något som hette ”frivecka” då tjänstefolket fick ledigt för att laga sina kläder, hälsa på familjen och allmänt njuta av livet. Efter veckans slut återgick de sedan in i en ny period av tjänstgöring. Lite så tänker jag om september. Sommarens avkoppling och inspiration gör att man i september kan ta en annan form av time-off för att formulera nya visioner, uttala intentioner och skapa utrymme för att magiska äventyr ska kunna ske. Det är inte för inte att det är en typisk månad för kick-off. En inspirerande frivecka Inte för att jag menar att du är ett tjänstefolk à la 1800-talet men vad skulle det innebära för dig att ”laga dina kläder”? Vore det kanske att se över ditt arbetsrum, eller din arbetsplats? Rensa bort sådant som bär en gammal energi, och fylla på med positiva attribut som inspirerar till stordåd. Eller är det att bokstavligen se över dina kläder? Kanske behöver du några nya färger eller annat som stärker den energi du vill ta dig framåt i? Har du hemsida eller liknande affärsmaterial, är det kanske det som behöver en uppfräschning.

Att ”hälsa på familjen” behöver ju inte betyda att vi åker hem till våra föräldrar utan att vi tar oss tid att meditera och möta våra guider för att tillsammans med dem lyssna på hjärtats ack så kloka röst. Vad vill du egentligen ska ske i höst, och under resten av året? Vad säger hjärtat och din vägledning?

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING Free • nr 5 | 48 | september–oktober • 2022 www.lightsisters.se lindaklanglightsisters Medial vägledning Den mediala vägledningen hjälper dig att se dina möjligheter och val, att kanske ta nästa steg i livet eller se det du är i just nu i ett större perspektiv. Jag ger medial vägledning och kanaliserar budskap till dig från andliga guider. Vägledningen gör jag via telefon så varmt välkommen att boka tid. Linda Klang SoulworkerYogalärareSocionom 0939-100 25 20 19.90/min SKUGGEDAMEN® Tarot Med ium www.skuggedamen.comÄralltiddärfördigKärlek,arbete,hälsa,familjm.m.Jagharallasvareniminakort.

Fråga

BENNY SVARAR Kära Fredrika. Ibland flyttar man omedvetet på saker men de ligger kvar i klädkammaren och kommer att hittas när ni slutar leta. De har kommit mellan något och de ligger inkapslade i tyg. Du förtjänar också kärlek men du har en mur av hinder runtomkring. Det du skriver, om att du inte kan få allt i livet, redan där ser jag stora hinder i ditt sätt att se psykologiskt på ditt värde att bli älskad. Universum tycker dock att du är värd det. Jag med. Så de skickar fram en bra kandidat till dig. Jag ser en golvad lycklig kvinna och det är en fantastisk kärlek. Dessutom så är den bestående men man ska alltid vara rädd om den. Man ska inte ta något för givet. Lycka till. Kram Benny

Universum tycker att du är värd det FRÅGA Hej Benny! Jag har haft flera visningar av min lägenhet och den säljs inte. Varför? Min dotters födelsedagspresent, ett par silverörhängen i form av daggdroppar hade jag i ett paket liggandes i klädkammaren under visningarna. Jag finner dem inte. Har de följt med någon som varit här på visning? Jag undrar även om det är länge som jag ska vara utan livspartner? Jag har inte riktigt haft tid för en relation på grund av annan utveckling och stödjande av min familj, men begriper också att jag kanske inte kan få allt i detta liv.

Fredrika

handlarDrömmarnaomkänslor

FRÅGA Hej Benny! Jag har ”husdrömmar”, men det är inte så trevligt som det låter. I mina drömmar befinner jag mig alltid i hus. Det är alltid kaos i eller utanför. Ibland inva deras mitt hus av illvilliga, hotfulla människor som vägrar att gå. Det är en mycket otrevlig och skrämmande känsla. Då får jag bli listig och till slut lura dem att lämna huset, för att snabbt låsa om mig. Ibland när jag kommer hem står mina möbler utanför och någon annan bor i mitt hus. Då får jag sova i soffan utomhus, där folk går förbi. Det har hänt att jag inte kommer ut eller in ur huset. Då finns det inget, varken dörrar eller trappor. Jag klättrar då på fasaden för att ta mig in och ut. Varför alla dessa konstiga ”husdrömmar”? Är det något du kan förstå och kanske har ett svar på? Solbritt BENNY SVARAR Kära Solbritt. Drömmar är magiska. De säger ofta något annat än det vi tror. I ditt fall handlar det om känslor, så huset är ditt inre, där du känner att du behö ver skydda dina känslor för din omgivning. Du kanske inte känner dig respekterad, eller känner dig hotad. Du känner dig inte förstådd av människor men det kommer du att bli. Så det är en form av transformation du drömmer om. Väggarna och känslorna kommer att flytta på sig och du kommer att växa. Möblerna är gränssättning där du tar mer tydlig plats. Allt detta är en del i samma utvecklingsfas i din själ. Du är på rätt väg och kommer även att köpa ett riktigt hus, fast där är inte det kaoset utan en spis som smattrar och en känsla av hemtrevnad. Lycka till. Kram Benny

FRÅGA Hej Benny! Det är nu ett år sedan min livskamrat dog. Jag funderar ofta på hur han har det? Jag söker efter tecken från ho nom. Önskar så att jag kände mer kontakt, men det kanske kommer framöver? Jag är i alla fall väldigt tacksam över de gånger han dyker upp i nattens drömmar. Min fråga till dig är: Kan du se/känna hur han har det nu? Hillevi

Be om teckentydliga

BENNY SVARAR Kära Hillevi. Ibland är tecken övertydliga för man vill se dem men gör det inte trots att de finns där från andra sidan. Han finns redan i dina drömmar och har redan be rört dig på olika sätt. Han har fysiskt berört dig och kommer att visa sig för dig. Min mormor som är en av de viktigaste personerna i mitt liv drömde jag också om, fick tecken ifrån. Jag ville så gärna se henne men det tog 15 år innan hon visade sig fysiskt för mig och då var jag inte alls förberedd. Man ska be om tydliga tecken så man kan förstå dem och tänka i vilken form du ska få dem till dig. De har lättare att kommunicera med oss än vi med dem. Lycka till. Kram Benny

mediumvårtBennyRosenqvist

Du är på rätt väg

FRÅGA Hej Benny! Jag har haft en jobbig upp växt med en manipulerande pappa men jag har en fin relation till min bror och mamma och bor idag ihop med min sambo i vår gemen samma lägenhet. Så jag vet att jag är på väg någonstans! Jag har en dröm att våga starta eget, men jag undrar om jag någonsin kom mer kunna uppleva min dröm om att synas socialt och nå ut med min kunskap. Drömmer om att få barn men vill vara på en bra plats i livet, med synen på mig själv och även karriär samt att min sambo känner sig redo. Elin BENNY SVARAR Kära Elin. Drömmar är till för att uppfyllas. Jag ser att du kommer att bli mamma till två barn, först en flicka och sedan en pojke. Jag ser även att ni kommer att flytta till ett hus där du även så småningom kommer att kunna öppna eget. När man är där man trivs i livet så får man en positiv syn på sig själv och från andra människor och där kom mer du också att hamna. Du kommer även att syssla arbetsmässigt med det som du själv vill och socialt få en acceptans i samhället. Bra jobbat. Lycka till. Kram Benny

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing). Free • nr 5 | 49 | september–oktober • 2022

RADBANDET KURSER • UTBILDNINGAR Vila dig i form & bli stark med YinYoga och/eller I Am-yoga Start 21/9 2022, två serier om 10 onsdagar: Serie 1 kl 17.15–18.40: I AM Yoga/Meditation med inslag av YinYoga. Serie 2 Kl 19.00–19.50: YinYoga enbart. Gå båda serierna och få rabatt! Plats: Blå Vinden, Tomtebog. 6, 6tr, Sthlm Lärare: Anna Rinman, dipl. psykosyntesterapeut, dipl. lärare i KundaliniYoga, i I AM-yoga och i YinYoga. Anmäl dig snarast: 070-838 25 80 www.yogaforumstockholm.se MIXAT Vill du dela ut Free? Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare. Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se Lev intuitivt och hitta ditt livs högre syfteENFÖRPLATSDIG? Vill du också synas på radbandets sida för bara 325 kr/mån? Ring och boka plats! 070-629 71 89 I nästa nummer startar vi vår nya serie ”Rörelse för kropp och själ”, där olika tränings- och rörelseformer i syfte att skapa ökad harmoni och helhet, kom mer att belysas. Vi inleder med en intervju med Johanna Hector, träningsoch yogaprofil. Hon har, som det energipaket hon är, under många år på sitt alldeles egna ”josiga” sätt spridit yoga- och rörelseglädje och genom under visning, kurser, yogaresor och olika event påvisat hur viktigt glädjen, lusten och passionen är för oss alla. Med utgångspunkt i hennes egen personliga resa för att hitta harmoni i livet delar hon med sig av sina erfarenheter. Rörelse för kropp och själ

www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 Fler än 1500 olika lekar i lager l Låga priser och snabb leverans Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek NYHET! Stranger Things Tarot 9781647227432 299:NU PÅ SVENSKA! Månologi av Yasmin Boland 9788794098069 379:Supernatural Tarot , 9781647221218 299:Queen Of The Moon Oracle av Stacey Demarco 9781925682588 179:299:379:179:299:-

Returadress: M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa