Free nr 4 juli–augusti 2022

Page 1

Celebrera: Internationella Nelson Mandela-dagen 18 juli!

Free fyller

40 år

FRIEX

Årgång 40 (230:e utgåvan)

nr 4 juli–augusti 2022

free.se

2022!

din ledstjärna 10 frågor till

Anna Angelius

Holistic Makeover

Ett fönster av frihet för din själ Vad säger stjärnorna?

Gordana Biernat

Lee Seger

– inspirerar till sanningen inom oss

Fri vägledning

Agneta Orlå

Reinkarnationstanken

Fri kraft

ger hopp och mening

Benny Rosenqvist Fråga vårt medium

Lycka med hjärnans hjälp

Öppna ditt hjärta och bli en ljusbärare BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

Vinn!

Böcker

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDETINNEHÅLL

Bästa sommaren på länge?

REPORTAGE

14 20 Rick Hanson 28 Öppna ditt hjärta 34 Ett fönster 42 Reinkarnation.

Gordana Biernat som är hundratusentals­

människors dagliga orakel världen över har fått sitt ­karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå.

som är aktuell med boken ”Fast ­ ppkoppling till lyckan” berättar hur vi kan få hjärnan ­att u skapa lycka och balans mitt i vardagens och livets utmaningar. och bli en ljusbärare. Ingrid Kronholm brinner för att hjälpa andra att hitta tillbaka till sitt sanna jag och börja leva utifrån sitt hjärta. av frihet för din själ. Maria Nylow belyser några möjliga beröringspunkter mellan din själ och Ukrainas kamp för din frihet och fred.

Kan en större bild av livet som följer med reinkarnationstanken, synliggöra en logisk och kärleksfull grundton i livet? Det menar Sören Grind.

FRI SIKT

Korta notiser och nya rön

FRIMODIGT

Anna Angelius

FRI ZON

Produkter – Free tipsar!

FRITT VAL

Böcker, cd, film – Free tipsar!

FRI KRAFT

Agneta Orlå coachar

FRI VÄGLEDNING

Lee Seger vägleder

FRÅGA VÅRT MEDIUM

Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

10 24 27

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN RADBANDET

Omslagsbild: Zemler (shutterstock.com)

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0284-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 4

Trycksak 3041 0083

|3|

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 40 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med ­inspiration! Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

Trevlig sommar!

FREEmagazin Följ oss på facebook.

KURSER/UTBILDNING RESOR

40 50

FREE.SE

S

5 7 9 11 39 47 49

Jag har en känsla av att den här sommaren kommer att bli den bästa på länge för många, och då tänker jag i första hand inte vädermässigt, även om vädret kanske också spelar in. Det beror förstås på vilka intressen man har, och om man känt sig begränsad den senaste tiden. Jag är själv en person som sällan planerar, utan gör det jag känner för den dagen jag vaknar. Jag har heller inget behov av att resa land och rike runt. Får jag bara pyssla med något i och omkring fritidshuset så är jag nöjd. Längtan efter att kunna flytta dit permanent blir allt starkare. Att fullt ut kunna sätta i gång att odla en massa kul. Det är lite svårt nu när vi åker mellan två boenden. Odlingarna behöver ju tas om hand. Ska ärligt säga att jag inte ens planterat gurka än i år, jag som var så taggad tidigare, sedan vet jag vet inte vad som hände … det känns som att månaderna rusat i väg. I det här numret har vi en bland annat en intressant intervju med Rick Hanson, psykolog från USA, som berättar hur vi kan få hjärnan att skapa lycka och balans mitt i vardagens och livets utmaningar. Han jämför till exempel psyket som en trädgård: Vi kan vistas där och se både de vackra blommor vi tycker om och ogräset som vi helst vill bli av med, men utan att göra något. Eller så kan vi medvetet odla blommor som ökar vår lycka och vårt välbefinnande. Forskningen menar att i genomsnitt en tredjedel av våra styrkor är medfödda, medan resten utvecklas över tid: vi får dem genom att odla dem. Då har vi också stor hjälp av att veta hur vi ska odla dem. Intressant inte minst för mig själv då jag inte tycks ha full koll på balansen just nu. Nu hoppas jag att du får njuta av sommaren och göra det du längtat efter!

juli–augusti • 2022

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.


BOKKLUBB

BLI MEDLEM! Första boken endast

18

kr!

YOGA MATTA

på köpet!

VÄRDE:

659:-

Ditt pris

18:-

Välj bland fler böcker och gåvor online!!

Skanna QR-koden med mobilkamera eller gå in på: Livsenergi.se/kampanj/free/

Välj din bok!

DITT VÄLKOMSTERBJUDANDE! VÄRDE 659:-!! Anmäl dig via kupong eller på livsenergi.se/kampanj/free/

4 JA TACK! Skicka mig välkomstgåvan och den bok jag har valt för 18:-. Totalt betalar jag 63:- inkl. porto. n n Akashakrönikan, 124433 n Lev med hela hjärnan, 124489 VÄNLIGEN TEXTA Namn

n Sensitiv och stark, 124550 n Stjärnsjäl, 124522

n Inre rikedom, 124615 n Medial läkning Kostguiden, 121864

Svara idag!

Mitt enda åtagande som medlem i klubben är att köpa en (1) medlemsbok till ordinarie klubbpris under mitt första medlemsår. 16 ggr/år får jag ett erbjudande om att köpa en ny medlemsbok till mellan 189Adress 279:-. Porto och packningsavgift tillkommer med 45:-. Jag meddelar klubben senast angivet datum om jag vill avstå från ett erbjudande. Jag har 14 dagars ångerrätt från det att jag mottagit min leverans Postadress och betalar själv returportot. OBS! Medlemskapet kan tecknas från 18 års ålder, endast ett medlemskap E-post per hushåll. Livsenergi förbehåller sig rätten att godkänna medlemskapet. Skulle någon titel eller gåva i välkomsterbjudandet ta slut kan den ersättas med en likvärdig produkt. Jag samtycker till att mina Personnummer personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer och övriga digitala adresser, får lagras och användas inom Brafö AB för fakturering, leverans, information, marknadsföring, digitala tjänster, Telefon analys, statistik och profilering. Uppdatering av personuppgifter mot personuppgiftsregister, exempelvis SPAR, sker kontinuerligt. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med bl.a. cookies. Jag kan även få erbjudande från Brafö ABs samarbetspartners. Uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Brafö ABs tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas inom Brafö AB för marknadsföring och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Samtycket är giltigt tills dess att jag själv säger upp det, vilket sker skriftligen till livsenergi@fsys.se, eller Livsenergi, c/o Förlagssystem, Box 30104, 104 25 Stockholm. Tel. kundtjänst: 08-7378692. För synpunkter, kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, epost datainspektionen@datainspektionen.se. Erbjudandet gäller t.o.m. 30 november, 2022.

SVERIGE

PORTO BETALT

F0422

Svarspost 201 225 16 131 20 NACKA


fri sikt nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Gör dina fötter sommarredo! Nu när det är varmare ute och vi går i lättare skor behöver de tas om hand lite extra. Tips för fina fötter är att peela, fila och smörja och att göra det regelbundet var sjätte vecka. • Häll upp ett fotbad med 38-gradigt vatten och häll i en neutral olja och två droppar tea tree-olja som är uppfriskande. • Passa på att låta fötterna ligga i vattnet ett tag och använd sedan en fotfil och fila bort den torra huden. Har du mycket förhårdnader så kan du även lägga i epsomsalt i badet. • När du badat klart fötterna tar du upp och torkar dem för att sedan applicera lite extra olja på förhårdnaderna. Ta sedan fotfilen och fila in oljan för att tvinga in mer fukt. • Avsluta med att smörja in med en återfuktande och närande kräm. Smörj sedan dagligen med krämen efter du har duschat för att bibehålla fina fötter. (www.holistichealthacademy.se)

RECEPT

Hampakaka Hampafrön innehåller en perfekt kombination av essentiella fettsyror och aminosyror.­ Trypto­fanet i kakaon hjälper också till att­­ boosta hjärnan och vårt glädjecentra. Chlo­rella ger dig det gröna fullt med mineraler­och ­honungen ger enzymer och sina anti­bakte­ riella funktioner. Perfekt godsak för hjärnan.

Sveriges bivänligaste kommun 2022

Tips som kan lindra vid pollenallergi Månaderna april till augusti kan vara en jobbig tid för alla med pollenallergi. För att lindra besvären med allergi under pollensäsongen finns det några saker som kan vara värt att tänka på. • Håll dörrar och fönster stängda dagtid. På kvällar och nätter, och direkt efter ett regn, är det vanligen färre pollenpartiklar i luften, och det kan vara klokt att bara vädra då. • Skölj håret innan du lägger dig. Pollen fastnar lätt i håret, och om du går och lägger dig med alla dessa partiklar i håret kan natten bli besvärlig. • Torka inte din tvätt utomhus under pollensäsongen. • Prova att ha en luftrenare i sovrummet. • Har du mycket besvär med nästäppa på nätterna kan du höja huvudändan på sängen med några böcker, så att huvudet kommer högre upp. • Allergisk nästäppa kan också lindras av att skölja näsan med koksaltlösning. (www.doktorn.com)

Sollentuna är för andra året i rad Sveriges bivänligaste kommun. På andra plats hittar vi Upplands Väsby och tredjeplatsen tar Linköping. Gemensamt för de bäst placerade kommunerna är att de har genomfört flera olika insatser för bina. De har bland annat ställt om gräsmattor till blommande ängar och skapat blommande vägkanter och större sammanhängande grönytor. Enkla men värdefulla sätt att bidra till den biologiska mångfalden och vilda bins överlevnad. (www.naturskyddsforeningen.se)

Ingredienser 150 g hampafrön 3 msk honung eller mer 0,5 msk chlorellapulver 2 msk kakaopulver en nypa salt 0,5 dl honung Garnering Färska hallon eller physalis Gör så här Ta fram en liten form, jag använde den minsta storleken av springformar. Kör alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut i en form. Ställ i kylen någon timma innan servering. Garnera med hallon eller physalis. (www.rawfoodbyerica.se)

Fräscha jordgubbar längre! Jordgubbar har en förmåga att bli dåliga snabbt, men det finns sätt som gör att hållbarheten kan förlängas betydligt. Gör så här: • Skölj jordgubbarna och plocka bort de som inte är helt fina. Snoppa inte av dem. Hantera jordgubbarna varsamt då de är känsliga mot stötar. • Blanda 1 del vitvinsvinäger och 10 delar vatten i en skål. Lägg försiktigt ner bären i blandningen och plocka sedan upp dem igen direkt. • Låt bären rinna av ordentligt i ett durkslag. De ska inte sköljas av. • Lägg en ren kökshandduk eller hushållspapper på en tallrik. Placera jordgubbarna med lite mellanrum på handduken/hushållspappret. • Nu har du tagit bort eventuella mögelsporer som annars fått fäste på bären. Bären kommer inte smaka vinäger. Förvara sedan i kylskåp. (@tipsochtrix)

Free • nr 4

|5|

juli–augusti • 2022


Ny butik i Outlethuset, Ullared!

Kropp

Själ

Ande

kristaller · stenar · smycken · böcker · hälsokost tarot · orakelkort · änglar · shamanism rökelse · mediala konsultationer m. m.

Danska vägen 6, Ullared · 076-775 95 00 Har även medium som tar emot kunder!

heladittuniversum

heladittuniversum

Fantastiska Outlet priser!


frimodigt Anna Angelius Holistic Makeover

Att förstå helheten för att skapa förändring 1. Vad jobbar du med? – Jag är medial vägledningsterapeut, lärare och snart färdigutbildad specialpedagog. Jag har även en webbshop med produkter, kristalloljor och intressanta kosttillskott. Resanterapi och telefonlinje för medial vägledning där en hel del vägledning i special­pedagogisk anda har förekommit den senaste tiden. Änglarna verkar skicka de klienter som det

Om Anna Namn: Anna Angelius. Familj: Särbo med fästmannen Christopher, två söner och två bonussöner. Bor: Tranås. Astrotecken: Lejon. Min inspiratör: Mina barn, min fästman, mina föräldrar, min bror och familj, mina klienter, en del av mina kollegor och elever. Jag kan hitta inspiration hos många männi­ skor, dock får man leta lite djupare hos en del personer. Gör jag helst: Jag välkomnar den härliga känslan när livet ger mig nya idéer och pro­ jekt att skapa, livets flöde välkomnar jag. Bästa bok: Självbiografier, men nu läser jag bara pedagogiska böcker om diagnoser såsom autism, asperger och adhd. Motto: Skratta åt livet ibland, även vid svårigheter. Skratta åt livets prövningar och lär dig av dem. Dold talang: Har ett utvecklat sinne för att se om par träffat sin tvillingsjäl eller själsvän och eventuella blockeringar sinsemellan. Något jag sällan berättar för paren, då alla relationer är betydelsefulla för utvecklingen. Aktuell med: Vägledningskortlek med änglabudskap och affirmationer som kom­ mer inom kort. Kontakt: www.holisticmakeover.se Se annons på sid 40.

är meningen att man ska förmedla budskap till. Holistic Makeover innebär att förstå helheten i tankesätt, situationer och ageranden för att kunna skapa förändring.

2. Varför valde du det? – Jag pluggade sista terminen på Specialpedagogutbildning och önskade drömma om vad mitt examensarbete skulle handla om. I stället drömde jag att jag startade eget företag. I detalj fick jag veta vad företaget skulle heta, produkter, telefonlinjen och terapimetoder. Hela konceptet fick jag till mig. En kraftfull dröm som jag bara inte kunde strunta i. Jag tog ett sabbatsår från mina studier och samtidigt som jag arbetar som lärare driver jag nu företaget.

3. Vad ger det till andra? – Att få veta hur livet kommer te sig beroende på olika val man väljer inger en trygghet i själen, likaså att lösa upp blockeringar både från nuvarande och tidigare liv ger mer energi för att kunna leva i livets flöde.

4. Lever du som du lär? – Att vara människa innebär att utvecklas genom att omvärdera sina åsikter och värderingar. Jag tror inte att någon människa är fullärd här på jorden, vi lever ju här för att lära. Jag försöker ofta få andra att känna glädje och få de positiva tankesätten att överväga de negativa. Jag är ju helt övertygad om att olika känslor påverkar vår kropp och därför bearbetar jag händelser och känslor snabbt för att inte de ska gro i kropp och själ. Såklart kan jag falla tillbaka i negativa tankar och händelser, då behövs meditation för balansering.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Jag är evigt tacksam över mitt besök hos en fantastisk osteopat som fick min PMS (PMDS) att upphöra efter bara några besök. Brandon Bays Resanterapi är också otroligt givande där man löser upp blockeringar både från nuvarande och tidigare liv.

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Förändra det du inte mår bra av, acceptera det du inte kan förändra och var tacksam över det du har.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Att följa livets flöde, tänka utanför boxen, inte följa alla normer och regler utan syften och att alltid stötta och finnas till för mina barn och min familj.

9. Vad är kärlek för dig? – Medkänsla, förlåtelse, acceptans, förståelse och en stark känsla av sammanhang är kärlek för mig.

5. Vad säger du om healing?

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över?

– Healing känner både jag och mina klienter av efter mediala vägledningar. Änglarna ger ofta en renande energi och transformerar tunga energier som ger en läkande kraft.

– Mycket förändringar sker nu. Många människor agerar efter sina rädslor och följer massan. Lyssnar du på din inre sanning och agerar du därefter?

Free • nr 4

|7|

juli–augusti • 2022


www.orgo-germanika.com


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Beskydd från helig tall Pino Santo rökelsestickor, som även kallas helig tall, är tjärstickor av västernorrländsk tall tillverkade av Erika på Jigaia. Tjära har en beskyddande effekt och tjärstickorna är fina att använda när man jobbar med beskydd och rening, för trygghet och stabilitet. Stickorna är etiskt och hållbart framtagna med kärlek till marken. Information om hur man använder tjärstickorna medföljer. MER INFO www.jigaia.se Ca-pris: från 49:–. Annons på sid 19.

Balanserande och lindrande massageolja Draktämjaren är en egentillverkad massageolja från Veias Naturkraft med terapeutiska eteriska oljor av hög kvalitet. Denna stödjande massageolja balanserar vid hormonella obalanser och lindrar vid menssmärtor. Innehåller sesamolja som inom ayurvedisk medicin används mot menssmärtor då den ökar cirkulationen och blodflödet. Oljan verkar lugnande vid nedstämdhet och nervositet. Stimulerar även till god sömn.

Unikt och handgjort Väska Sisal. Handgjorda sisalväskor från Kenya med axelrem och låsrem i läder, innerfoder i textil och dragkedja. Då väskorna är handgjorda har varje väska sitt unika mönster. Väskan är cirka 35 cm bred och längd med axelrem är 60 cm, så du får plats med allt som du behöver ha med dig. MER INFO www.amuletten.net Ca-pris: 459:–. Annons på sid 10.

Naturlig makeup Natural Mineral Powder från Benecos är ett balanserande puder som ger ett naturligt täckande resultat. Lermineralet kaolin absorberar fett, hämmar inflammation och mattar huden. Innehåller bland annat arganolja, E-vitamin och kamomillextrakt som vårdar och lugnar huden. Konsistensen är mjuk, lätt att arbeta med och låter huden andas. 100 % naturligt. MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: 89:– (10 g). Annons på sid 13.

Få starka och friska växter A3. Sulfur. Stark och Stabil från Bladh trädgård är ett homeopatiskt preparat som stärker mot ohyra – allt som kryper eller flyger, det vill säga insekter. Fungerar även stärkande mot olika former av mögel eller när plantan är förtvivlad på grund av för mycket vattning, skador från för mycket hetta och vattenbrist. MER INFO www.bladhtradgard.com Ca-pris: 80:– (30 ml). Annons på sid 12.

MER INFO www.moderveia.se Ca-pris: 149:– (50 ml). Annons på sid 33.

t!

sen e r p t k e f r Pe

Källvatten

Låt änglarna vara med dig

vart du än går Flaska vattenflaskor är något så speciellt som glas laddat med frekvenser som strukturerar vattnet som kommer i kontakt med glaset och återför liv till vattnet igen. Detta gör att vattnet kommer närmare sitt ursprung – rent, porlande, friskt källvatten. Finns i många ­olika former och storlekar samt olika varianter för dig som är på språng.

Angel No Worry-sten. När du håller stenen i din hand, föreställ dig änglarnas lugna närvaro som omger dig. ­Bär stenen i fickan eller väskan för att släppa stress och bekymmer. Placera stenen så att du varje gång du ser den kommer att tänka på något positivt. Finns i många olika varianter. Till varje sten medföljer en text om just den stenen och ett kuvert där den kan förvaras.

MER INFO @heladittuniversum Ca-pris: från 399:– (0,3 l). Annons på sid 6.

Free • nr 4

|9|

MER INFO www.andekvarts.se Ca-pris: 79:–. Annons på sid 13.

juli–augusti • 2022


BAZAREN

www.endeliss.com

www.adlibris.se www.bokus.se www.akademibokhandeln.se

Handgjord Sisalväska från Kenya

Handgjord grindskylt

Free • nr 4

| 10 |

juli–augusti • 2022

Brett sortiment av Änglakort & Orakelkort


fritt val sett • läst • hört FRAMGÅNG – inte som du tror Yona Ole Lobulu Mindboozt Publications. Häftad, 100 sid, e-bok och ljudbok. Annons på sid 19.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

LEV MED HELA HJÄRNAN – lär känna ditt hjärngängs fyra karaktärer Jill Bolte Taylor Livsenergi. Inbunden, 296 sid. Annons på sid 4.

Vinn! free.se

HÄXKONST – omfamna din inre häxa Juliet Diaz Livsenergi. Inbunden, 251 sid. Annons på sid 27.

Vad är framgång?

Lär känna ditt hjärngäng

Omfamna din inre häxa

Vi definierar alla framgång olika, och en sak framgång inte innebär är i alla fall avsaknaden av problem. Så vad är framgång och hur uppnår man det? I den här boken får du lära dig om hur du är och förblir framgångsrik, vad mental träning och mental hygien är, samt hur din inre dialog påverkar dig och dina omständigheter. Du är ett beslut ifrån att vara framgångsrik, låt den här boken berätta varför.

Hjärnforskaren dr Jill Bolte Taylor presenterar ny vetenskap som ger dig verktygen att leva precis som du vill. Sanningen är att vår hjärna rymmer fyra karaktärer – en kännande och en tänkande del i varje hjärnhalva. Lär känna dessa fyra karaktärer och observera hur de är och beter sig i vår vardag. Ju bättre vi känner dem, desto mer makt får vi över våra tankar, känslor, relationer och våra liv.

Allt fler omfamnar sin inre häxa runtom på jorden. Är du redo att möta din? I den här boken vägleder Juliet Diaz – healer, sierska och herborist dig på en resa för att föra dig samman med magin inom dig. Hon förklarar hur du befriar dig från det som inte gör dig gott, frigör ditt autentiska jag och förkroppsligar din sanning. Du får också lära dig konsten och tekniken att bygga din egen magiska praktik.

MER INFO www.livsenergi.se

MER INFO www.dininrekraft.se

MER INFO www.mindbooztpublications.se

SJÄLVMEDKÄNSLA OCH GLÄDJEBOOST Helena Hellström Mindboozt Publications. Inbunden, 144 sid, e-bok och ljudbok. Annons på sid 19.

Inspiration och tankefrön Det är lätt att vara positiv när livet flyter på och alla runt en mår bra men när stormen blåser upp, hur funkar det då? När du fyller upp dig med energi och kärlek så hanterar du upp- och nedgångar lättare. En bok fylld med inspiration och tankefrön för att odla din självmedkänsla och glädje i vardagen. När du satsar på dig själv, om så bara korta stunder, så har du energi att bidra vidare till familj och omgivning. MER INFO www.mindbooztpublications.se

Döden är en illusion DEN TOMMA CIRKELN – en naiv sökares bekännelser Krister Segergren Lassbo Förlag. Danskt band, 328 sid. Annons på sid 19.

Att förstå livet och döden och hur de bekräftar varandra är av avgörande betydelse för att förstå Martinus världsbild. GENOM DÖDEN – utvalda föredrag och andra ... Martinus. Världsbild Förlag. Kartonnage, 178 sid. Annons på sid 45.

En sökares bekännelser En självbiografisk berättelse om sökande, efter ursprung och efter djupet i vår egen existens. En väv av minnen, människoöden och medvetandets gåta. Från pappa Görans tystnad i Norrbotten – via kloster i Indien och på Sri Lanka – till innebörden av den tomma cirkeln som den buddhistiska munken Kakuan Shion beskrev i Japan på 1100-talet. Men vilka är de mystiska symbolerna på mormor Elsas vas?

Boken är den första i en temaserie och belyser övergången till den andliga världen och dess centrala betydelse för vår utveckling. Innehåller förklaringar till 13 symboler. En förklaring till symbolerna nr 6, 90, 91, 93, 94, 95 och 96 har tidigare återgivits i ”Den eviga världsbilden, del 6”, men nu kan förklaringarna till dessa sju symboler läsas i sin helhet och sitt fulla sammanhang. Bokens introduktionskapitel utgörs av den separata småboken ”Genom dödens port” som ger en god inblick i dödens innebörd för oss människor.

MER INFO www.lassboforlag.se

MER INFO www.varldsbild.se

Omfamna allt du är SENSITIV OCH STARK – kraften i att vara inkännande i en allt hårdare värld Anita Moorjani Livsenergi. Inbunden, 272 sid. Annons på sid 4.

Handbok till de sensitiva som lever i dagens vilda värld. Anita Moorjani förser dig med banbrytande information, självtest för känslighet, personliga berättelser, verktyg och övningar. Syftet är att du ska lära dig omfamna allt du är och skala bort det som inte är du, att befria, inte begränsa, att expandera och komma i kontakt med ditt empatiska ljus och låta det stråla som en förebild för andra människor. MER INFO www.livsenergi.se

Free • nr 4

| 11 |

Mediala förmågor Psykologisk thriller EBONY Lia Lundberg Ekström & Garay. Danskt band, 308 sid. Annons på sid 12.

juli–augusti • 2022

KÄRLEKENS RESA Alana Fairchild, Rassouli, Richard Cohn Arella. 70 kort + vägledningshäfte. Annons på sid 17.

Kärleksfulla budskap Med målningar fyllda med livfulla nyanser och feminin skönhet av den visionära konstnären Rassouli, poetiska dikter av Richard Cohn och vägledande budskap från Alana Fairchild, hjälper korten dig att finna din autentiska väg genom möjligheterna för växande, särskilt i dina relationer och i din heliga relation med dig själv. Fråga oraklet och låt dig sedan föras med på en resa genom tidens dimmor, där dina svar väntar på dig. MER INFO www.arella.se I en spännande brottsutredning får vi följa Ebony Silver som besitter mediala förmågor. När hon flyttar till London för en nystart och lyckas landa sitt drömjobb tänker hon att nu vänder livet. Men livet blir sällan som man tänkt sig och hon blir istället indragen i en jakt på en seriemördare, där hennes mediala förmågor verkar vara det enda som kan leda polisen rätt i deras jakt för att få fast mördaren. MER INFO www.lialundberg.se


BAZAREN

VÄXTGLÄDJE

Har du mött någon som Ebony?

Homeopatiska preparat för odling

En psykologisk thriller med ett deckardrama av Lia Lundberg.

Helt giftfritt

Ebonys förmågor visar sig få henne intrasslad i en våldsmans väg. Kan det som påstods vara en förbannelse, vara offrens enda räddning? Finns på Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln m fl.

forfattarinnalialundberg

www.bladhtradgard.com

www.lialundberg.se

H ä l s o m ä s s a n La k a n e n sEn e r g i Kä l l a Kl ä d e r Hä l s a My t o l o g i En e r g i e r Hy p n o s Ha n t v e r k Ko s t He a l i n g Fr e k v e n st e r a p i Au r a f o t o g r a f e r i n g

2 7 2 8a u g u s t i

Aromaterapi och passion för naturen i 30 år! Ekologiska produkter för kropp och själ.

Vi l s t a h a l l e nEs k i l s t u n a

Helt naturliga parfymer med rena eteriska oljor som doftsättning. Hudvård, ekologiska eteriska och vegetabiliska oljor, hydrolater m.m. oshadhiaromaterapi

Lö r d a g1 0 1 8&Sö n d a g1 0 1 6

Ma s s a g e Na t u r p r o d u k t e r Pr e s e n t a r t i k l a r Rö k e l s e r Smy c k e n Ta r o t Kr i s t a l l e r Ek o l o g i s kh u d v å r d Dj u r k o mmu n i k a t i o n Me d i a l ak o n s u l t a t i o n e r

1d a g8 0k r&2d a g a r1 2 0k r

kontakt@oshadhiaromaterapi.se · www.oshadhiaromaterapi.se

www. l a k a n e n . s e ma s s a @l a k a n e n . s e

Alternativ-mässa Göteborg St enar •Kr i st al l er •Smycken Br et tut bud•Snabbl ever ans www. Cr yst al Heal i ng. se

HÄXANS DAG 11

Mässan för kropp, sinne & själ 27–28 augusti · Lör 10–18, Sön 10–17 Buskåkers Gästgiveri, Borlänge · Fullständiga rättigheter. Mat, fika & logi

CIRKA 60 UTSTÄLLARE! Trollbordsseans · Föreläsningar · Tarot · Seanser · Massage Vägledning · Healing · Djurkommunikation · Försäljning m.m. Gästföreläsare: Tommy Svensson & Anette Isberg Arrangör: Regina Jobs · 070-396 25 22 · www.knapptryckarna.se Free • nr 4

| 12 |

3–4 september 2022

Lör kl 10-18, Sön kl 10-17 · Entré 100 kr Exercishuset, Parkgatan 35

www.alternativ-massa.se

77 utställare! Storseanser och föredrag - många gratis. Ge dig själv en inspirerande energidag! Kom och upplev terapeuter och möten med likasinnade och prova på-behandlingar såsom reikihealing, akupressur, aurafoto, shiatsumassage, energibalansering, homeopati, regressionsterapi och kranialsakral. Författare och bokförsäljning. Kreativa konstnärer. Astrologer, handtydning, spå i kaffesump, numerologi. Wicca, Prästinnor, Häxor, Schamaner. Vedisk astrologi. Certifierade medium, slagruta, kanaliserade budskap, automatskrift. Spådamer och tarottolkare. Irisavläsning, colourscope, djurkommunikation, auratolkning, änglar och orakelkort och mycket mer. Seans med Vendela Cederholm. Seans och föredrag med Anu Rosenstjärn.

Arrangörer: SUSANNE SWANTESSON, känd från Wahlgrens värld och tv www.bokadirekt.se/places/susanne-swantesson-tarot-43873 www.in-flow.se · Susanne Swantesson - Tarot CATARINA DEGERSTAM www.bokadirekt.se/places/criilona-för-kropp-&-själ-38584 www.criilona.se · Criilona för kropp & själ juli–augusti • 2022


BAZAREN HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

Andekvarts AB

ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED.

Hos oss finner du kristaller och ädelstenar från hela världen. Vi har ett stort utbud av stenar, rökelser, smycken och mycket mer till fördelaktiga priser.

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

BALANSBUTIKEN EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

Här finns allt från exklusiva, unika och sällsynta kristaller för den erfarna stensamlaren, till det breda sortimentet med igenkännande stenar i hög kvalité som även passar den nyfikna nybörjaren.

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

TA HAND OM DIG SJÄLV

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning

Välkommen in till oss på www.andekvarts.se

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17 Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

FORSKNINGSBASERAD METOD

I Är du företagare?

Missa inte vår grossisthandel där du finner ett bredd sortiment av både unika, sällsynta och igenkännande stenar. Alltid till ett förmånligt pris! Ansök om att bli återförsäljare redan idag på www.andekvartsb2b.se

OM RICK HANSON

Amerikansk psykolog och författare som skrivit flera hyllade böcker om hjärnan och dess koppling till välmående och inre

www.andekvarts.se

styrka. Fast uppkoppling till lyckan – fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg är hans första bok på svenska.

visdom • värme • vilja | 13 |

juli–augusti • 2022

R E M N E L I U S N OV 2 021

vår hjärna fastnar negativa erfarenheter lättare än positiva, vilket skapar oro, stress och andra negativa reaktioner. Det är ett arv från människans ursprung när överlevnad var viktigast. Men forskningen visar också att vi alla kan påverka hur hjärnan fungerar. Rick Hanson visar i Fast uppkoppling till lyckan hur vi Utg iv i fyra enkla steg kan få N21y-1hn1-ein25t!g 20 hjärnan att skapa lycka och balans mitt i vardagens och Pris: 245 k r livets utmaningar. Hansons metod är enkel och banbrytande. Hans bok tog sig upp på New York Times bestseller-lista när den gavs ut i usa.

Följ oss gärna på sociala medier @andekvarts

Free • nr 4

Hjärnans sätt att skapa lycka i fyra enkla steg

www.danaforlag.se


Vad säger stjärnorna?

Gordana Biernat – inspirerar till sanningen inom oss Free • nr 4

| 14 |

juli–augusti • 2022


I serien där jag, Agneta Orlå inför mötet tolkar delar av kända personers horoskop har turen kommit till Gordana Biernat. Gordana är talaren och författaren som blivit hundratusentals människors dagliga orakel världen över. Över 300 000 människor följer henne troget på Twitter för att få vägledning om verklighetsuppfattning och medvetenhet i livet. 2016 blev Gordana utsedd av Oprah Winfrey till en Supersoul 100 Soul Teacher och är därmed med på en lista över de 100 mest nyskapande visionärer vars tankar och livsverk höjer medvetandet i världen. Gordana har skrivit boken ”Sanningen finns inom dig” som kommit ut i 29 länder. Text Agneta Orlå Foto Charlotte T Strömwall Bild Digital storm (shutterstock.com)

G

ordana Biernat är född i Sverige av föräldrar som kom till Sverige från Serbien 1965. De arbetade hårt i en fabrik och kände sig tvungna att lämna bort Gordana vid 4 månaders ålder. Hon fick växa upp med en faster i Serbien de första åren av sitt liv. Fastern var en person som Gordana beskriver som en underbar, känslomässigt intelligent och älskande kvinna. Men vid sex års ålder kom Gordanas mor och far och hämtade henne för att flytta tillbaka till Sverige. Hon växte upp i en dysfunktionell familj med mycket förtryck och kontroll och fick tidigt lära sig att parera och ägna mycket energi åt att ducka för fara och undvika rädsla. Hennes inre föreställningsvärld blev en tillflyktsort. Där kunde hon vara sig själv och ägna sig åt de egna tankarna utan någon som ständigt dömde eller missförstod. Hennes tysta egna värld var en ensam värld men en värld där hon tidigt lärde sig utforska sin inre sanning.

HÄR FINNS STARKA faders- och moderspräglingar, som har varit viktiga utmaningar för dig både vad gäller att skaffa dig en stark självkänsla och även på det känslomässiga planet, för att kunna hävda vad du egentligen känner och ta en fight för dina behov. På faderns sida handlar det om att följa sin sanning, sin dröm, sin längtan. Att aldrig ge upp visionerna. Detta är samtidigt också din utmaning för att stärka din självbild och ditt eget inre och yttre ledarskap, och symboliserar den väg du har behövt gå – att ständigt följa och ta beslut utifrån din egen intuition, din sensitivitet och inre vägledning. Det är så din självbild har vuxit och helats. Om inte din far eller du har antagit denna utmaning skulle det kunna leda till en oklar bild av identiteten, en osäkerhet och svårgripbarhet – ett resultat av

Free • nr 4

| 15 |

att visionerna och sensitiviteten inte tas på allvar. Eventuella besvikelser och oklarheter kring fadern är också vanligt. GÄLLANDE MODERN så har ni

också en gemensam utmaning – och det handlar om att inte förneka ilskan utan tydligt, rakt, och direkt hävda de känslomässiga behoven. Att bejaka dem i alla känslomässiga relationer. Humöret och NAMN Gordana KORT eldigheten skall alltså Biernat. OM fram, självklart på ett ÅLDER 56 år konstruktivt sätt. Bråk, GORDANA FAMILJ Man och son. fight och strid kan vara BOR Malmö. en prägling som gäller GÖR Skriver, talar och barndomen och uppväxten på hjälper människor att finna grund av denna obalans. sig själva. Angående faders- respektive MOTTO ”Love is my source. It modersrelationen så kan jag inte is my sacred truth. Love is who avgöra om de själva antog denna I am.” utmaning eller ej. Men om de inte DOLD TALANG Bild- och konstgjorde det är det i så fall anledanalys. Jag har magisterexamen i ningen till att de inte bejakade konstvetenskap och just nu håller sig själva fullt ut. Och den spegjag på och skriver en bok om lingen, den präglingen vi fått av Tamara de Lempickas aktstudier. våra föräldrar, är väsentligt att AKTUELL MED E-kurs “Undo vi ser klart på för att undkomma Your Past, Rewrite Your Future”.

”Det finns en djup övertygelse inom mig att det jag söker kommer jag alltid att finna.” fallgroparna. Känner du igen det jag här kort beskrivit vad gäller din far och din mor? – Som jag ser det valde mitt högre jag av en god anledning att födas som flicka i en intellektuellt och känslomässigt tuff miljö. En miljö där barn och kvinnor hade en liten eller ingen möjlighet alls till egna åsikter.

DITT HOROSKOP VISAR på en polarisering mellan två viktiga, men väldigt olika delar av dig. Den djuplodande, avslöjande sidan som vill gå till botten med saker och avslöja hemligheter samt starka, passione-

rade engagemang och en stark integritet symboliserad av solen i Skorpionen och å andra sidan den följsamma, lätta, flexibla och kommunikativa delen som speglas av månen i Tvillingarna. Känner du igen bägge dessa sidor inom dig och har du lyckats att få dem att komplettera varandra? – Ja. Den gamla eken i mig skulle säga att solen rotar mig så fast i myllan att ingen storm kan knäcka mig. Jag vet var jag står. Alltid. Månen å andra sidan får mina grenar att våga sträcka sig så långt ut det går och följa vindens dans vart den än bär mig villkorslöst. Alltid när jag litar på mig själv är dessa båda aspekter av mitt sanna jag i perfekt balans, säger Gordana.

juli–augusti • 2022


Med en känslomässigt labil men mycket dominant far, och en extremt undergiven mor, var min barndom en plats där galenskap och ångest var varandras följeslagare.

Skorpionen

Det tecken solen befinner sig i då vi föds är det tecken vi säger att vi ”är” utifrån astrologin. Det är en bland många faktorer som utifrån vårt horoskop utgör hela vår personlighet. Solen är själva kärnan av vår individualitet och symboliserar både det yttre och inre ledarskapet i våra liv. Självbilden, livskraften och den medvetna sidan är också det vi förknippar med solen. MED SOLEN I SKORPIONENS TECKEN kommer sidor som avslöjarförmåga, djup analys, intensitet, starka engagemang och drivkrafter fram. Den typiske Skorpionen är deckaren, terapeuten, helaren, forskaren och pånyttfödaren som inte räds tillvarons ytterligheter eller de mörka, fördolda sidorna av verkligheten. Det är en seg och lojal överlevare där ständiga livs- och dödsprocesser avlöser varandra, likt ormen som gång på gång ömsar sitt skinn. Det som är lagom, ljummet och trivialt intresserar inte. Engagemangen är ofta av karaktären allt eller inget, svart eller vitt, vilket kan leda till extrema ställningstaganden, på gott och ont. Ena stunden tyst, reflekterande och hemlighetsfull med en stark integritet - och nästa en passionerat, modig, ostoppbar och konfronterande sanningssägare. För Skorpionpersonligheten är den lidelsefulla passionen ett livselixir.

Med en känslomässigt labil men mycket dominant far, och en extremt undergiven mor, var min barndom en plats där galenskap och ångest var varandras följeslagare. Tillsammans skapade de en verklighet fylld av oro och känslomässigt lidande i min vardag. – Redan som sexåring insåg jag att det var något som inte stämde med min fars psyke, vilket jag ofta påpekade för min mor som genast och lika ofta tystade mig med att säga att jag inte fick prata så om honom. Så som jag såg det, kunde han varken ta emot eller ge kärlek. Han var otrygg i sig själv. Trots att han som ung hade haft en längtan att gå sin egen väg så tystades drömmarna och förhoppningarna om ett bra liv snabbt ner i honom och han blev mer självupptagen och misstänksam mot omvärlden. MED TIDEN STAGNERADE

han in i en egen värld av misstro och illusion. Genom att inte vilja, eller rättare sagt, inte våga utvecklas svek han sig själv och blev arg och bitter på livet. Hans nattsvarta inre mörker präglade hela vårt hem, berättar Gordana. – Min mor hade också en rädsla inom sig som tog sig formen av total underkastelse inför min fars vilja. Hon vågade inte utmana eller ifrågasätta honom. Allt han sa var som skrivet i sten för henne. Detta i sin tur ledde till att jag inte kunde vara mig själv fullt ut som barn. En stor del av vem jag är handlar ju om att ifrågasätta, konfrontera och reda ut. Det är så jag hjälper

Free • nr 4

| 16 |

människor idag. Men som barn fick jag anpassa mig och tysta ner den sidan av mig. Fullständigt. – Då jag som 19-åring träffade min man pushade jag, i början av vår relation, gränserna bara för att se om han skulle stanna kvar hos mig. Jag trodde inte på att han älskade mig, för jag var övertygad om att jag inte var värd att älskas. Att jag inte kunde ta emot hans kärlek då tror jag hade sin grund i att min mor valde att lämna bort mig, säger Gordana. PÅ DET KOMMUNIKATIVA

området finns en utmaning mellan å ena sidan helhetsperspektiv, vida vyer, frihetsplaner, tankar på positiva saker och upplevelser, ”allt är möjligt” och å andra sidan en kraft som hindrar, hämmar och stoppar just detta men som samtidigt krävt koncentration och allvar av dig för att få igenom dina planer. Här har du säkert fått jobba med kommunikation på flera plan och det har krävt fokus, koncentration och långsiktigt planerande. Är det något du känner igen? – Ja, under uppväxten fanns det ingen att egentligen dela mina tankar och funderingar med. Min far utsatte oss för mycket kontroll, regler och olika typer av bestraffning om vi uttryckte en annan åsikt än den han själv hade. Det var så jag blev ”förpassad” till min inre värld. Bland annat så dagdrömde jag att jag ”adopterade” olika fadersgestalter från filmens och böckernas värld som fick symbolisera den pappan

juli–augusti • 2022

jag önskade mig men inte hade. Jag dagdrömde också länge om hur den man som jag skulle dela mitt liv med i framtiden skulle se ut och vilka egenskaper han skulle ha för att matcha mig. När jag så äntligen träffade min blivande man var min omedelbara reaktion: ”Åh, där är han ju!”. Det var verkligen som om jag hade skapat honom i mitt inre. – Nyligen betraktade jag ett antal fotografier från min barndom, som gav mig en oerhörd insikt i mitt förflutna. På många av bilderna pekar jag på min hals, oftast med ett eller ett par fingrar över hals-chakrat. Vad mitt barna-jag tycks vilja visa mitt vuxen-jag är att det var ju precis så det var under min uppväxt, jag fick inte verbalisera mina funderingar och tankar fritt. Att tala från hjärtat var behäftat med fara i min barna-värld. Jag kunde inte heller berätta i skolan hur jag hade det hemma, så jag fick ljuga och hitta på. Jag bar på en tung hemlighet som helt enkelt inte fick komma ut … Jag kommer ihåg hur jag brukade tänka att alla de andra barnen har fått vingar, de kan flyga, och här sitter jag med min tunga ryggsäck full av tegelstenar. UPPLEVER DU ATT du har haft nytta av att ha klarat av motståndet för dina idéer genom den träning du fått i uppväxten? Att dina tankar och värderingar istället har blivit en solid grund som nu bär dig? – Ja, så är det. Jag har fått kämpa väldigt mycket i mitt liv. Men ju mer jag vet vem


jag är desto mer inser jag att det jag trodde var tunga tegelstenar i min ryggsäck faktiskt var rent guld. Jag är medveten om att det kan skära sig i ”det därute”, i det yttre. Men det jag har ”här inne” är beständigt, något verkligt. Och det är något som ingen kan ta ifrån mig. Det finns en djup övertygelse i mig att det jag söker kommer jag alltid att finna. Visdomen som kommer med åren är att ingen annan än jag kan leda mig. Det finns ingen som känner mig som jag känner mig själv, svarar Gordana.

alltid precis det vi behöver i den situationen. När vi verkligen lärt oss detta, och på djupet förstår innebörden så klarar vi alla svåra omständigheter i livet, säger Gordana.

”Sanningen finns inom dig – när du förändras förändras allt” beskriver Gordana den livssyn som hjälpte henne själv att hitta gåvan i de tuffa upplevelserna hon varit med om. Inom henne finns inget agg gentemot föräldrarna kvar. Gordana uppmanar oss i boken att se det hon kallar för en ”Buddha i förklädnad” i varje upplevelse. Med det menar hon att det vi tror är förfärligt, en olycka eller något hemskt, djupast sett alltid är en present, en gåva till oss om vi väljer att se det på det sättet. Lidandet bör ses som en väckarklocka och ett ”verktyg” för att lära något nytt om oss själva. Vi behöver ändra perspektiv, där utmaningen handlar om att medvetet transformera den mörka upplevelsen till det ljusaste vi kan finna. – Den presenten har kanske ett tillsynes smutsigt omslagspapper men innehållet är lysande vackert och ger oss I GORDANAS BOK

HEALING MED ÄLVORNA

Älvor är naturens kraftfulla skyddsänglar. Med hjälp av de här 44 orakelkorten kan du få en djupt personlig relation med det fantastiska älvriket.

YTTERLIGARE EN användbar metafor som Gordana gärna delar med sig av handlar om hur vi hanterar vår mörka sida, skuggan, något många av oss bara vill bli av med. – Har du någon gång sett ett litet barn som försöker bli av med sin skugga? Barnet springer och hoppar men så fort det stannar är skuggan där, som fastklistrad vid dess små fötter. Frustrerat lyfter barnet upp en fot i hopp om att frigöra sig från sin mörka följeslagare men alla försök är förgäves. Skuggan är där för att stanna. Så är det med vår inre skugga också. Föreställ dig att du är ute när solen står i zenit, som högst på himlen. Hur stor är din skugga då? För mig symboliserar detta att vara i samklang med sitt högre jag. När jag vet att jag är – stillheten ”här inne” som upplever rörelsen ”där ute” – står jag bokstavligen på min egen skugga. Den är en liten plätt under mina fötter och jag äger den. Jag kan aldrig bli av med den, men den är min och jag är i kontakt med den. – Så fort jag börjar ”luta” ifrån stillheten, då någon illusion drar iväg med mig och jag börjar lyssna på mina rädslor, andras förväntningar, min oro … blir skuggan längre och större. Då har jag stängt av flödet, kon-

– En stor del av vem jag är handlar ju om att ifrågasätta, konfrontera och reda ut. Det är så jag hjälper människor idag, säger Gordana.

takten med Universum, Fältet, Gud eller vad vi väljer att kalla det. Jag är inte längre i samklang med mig själv. Om vi har trauman från vårt förflutna blir skuggan som följer oss stor och skrämmande. Om vi ständigt oroar oss för framtiden blir skuggan som leder oss hotfull och hämmande. Så det gäller alltså att hela tiden stå stadigt direkt under ljuset. För mig har hela livet handlat om att inte luta, förklarar Gordana. AVSLUTNINGSVIS, vad är den

största utmaningen just nu för oss människor för att få till den värld som vi alla egentligen önskar oss – en värld i fred, balans och jämlikhet? – Utmaningen för de flesta av oss är att hitta tiden mellan trigger och respons och stanna i det tidsutrymmet lite längre. Jag är övertygad om att vi alla hade ”lutat” lite mindre om vi bara kunde pausa lite innan en reaktion. Nästa steg är att fun-

dera på varför vi blir triggade av det vi möter. Undermedvetet har vi varit med och skapat en verklighet, utan att ifrågasätta den, utifrån begränsade uppfattningar som har försatt de flesta av oss i ett ständigt lågfrekvent ”hypnosläge”. Vi behöver vakna ur vår mentala slummer och förstå att enda sättet att ändra vår verklighet är att skifta perspektiv från att uppfatta oss själva som offer för omständigheterna till att veta att vi är medvetna skapare av våra egna möjligheter. Höjer vi vår frekvens öppnar vi också vårt sinne för möjligheter, som är osynliga för oss när vi befinner oss i ett läge av lägre frekvens, avslutar Gordana.

Plus mer www.mypowertalk.com ”Sanningen finns inom dig – när du förändras förändras allt” (Livsenergi, 2017).

Din TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORTWebbutik

KÄRLEKENS RESA Dessa kort har skapats för att hjälpa dig att finna din autentiska väg genom möjligheterna för växande som presenteras för dig i livets alla aspekter, särskilt i dina relationer, inte bara med andra, utan i din heliga relation med dig själv. Fråga oraklet vad du än längtar efter att få reda på, och låt dig sedan bäras i väg på en resa genom tidens dimmor, där dina svar väntar på dig ...

GAIA ORAKELKORT (Tillbaka i lager)

Gaiainspirerade bilder skapta för att ge frid och healing med djupa, kraftfulla budskap som erbjuder vägledning och klarhet.

Följ oss på Dagens kort

Följ oss på Dagenskort_arella

Besök vår nya webbutik på www.arella.se

Dessa vackra nya lekarna hittar du i vår webbutik på www.arella.se eller hos din närmaste återförsäljare

Free • nr 4

| 17 |

juli–augusti • 2022


BAZAREN

Helen Olausson

Högkänslighet & Intuition Gå ifrån brus & trötthet – till intuition & energi

Boken är en självhjälpsbok i hur du går ifrån att vara högkänslig till att använda din sensitivitet och intuition på rätt sätt. ”Insikterna haglar in & jag vet nu hur jag skall vårda & utveckla min sensitivitet med den här boken älskar jag mig själv mer” – Josefin

Köp boken på www.spirituelltcenter.se

MirakelQvinnan .se "Shia"

Shivani Heléna Eddesjö Hjertestrand NaturMedicinare, HästFysioTerapeut & MystiMagiker

Professionella KroppsBehandlingar, HälsoKonsultationer, LivsSamtal Specialiserad på Nackproblematik, Kroniska Besvär & MultiLidanden. Cellsalter, NäringsBalansering, Örter, Eteriska Oljor...

Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting

Mirakelverkstan NaturMedicinsk Praktik & LivsKraftButik Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK. shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77

mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar

Levsmart.se

Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken Klangskålar · Meditationskuddar · Aroma diffusers & eteriska oljor · Rökelser · Tarot- & orakelkort Böcker för personlig utveckling & andlighet

HÄLSA & HELHETSMÄSSAN 4 sep - Eslöv

Anna Hallén

VÄLKOMNA TILL SKÅNES STORA

Hälsa & Helhetsmässa kl.10-16 Sön 4 sep Entré: 100kr Lyssna på en inspirerande föreläsning med Anna Hallén Sal C, kl. 11-12.30 Upplev en härlig Storseans med Ewa Olsson Sal C kl. 13.30 - 15.00 Förköp biljetter via sms till 0763-183518

Ewa Olsson

Medium · Meditationer · Ceremonier · Kurser Föreläsningar · Workshops · Healing

Unika utställare

Välkomna till en heldag med intressanta föredrag och ett 60-tal handplockade utställare som bland annat erbjuder prova-på behandlingar, smakprov, varor och tjänster inom hälsa, kost, skönhet, hantverk, andlighet, personlig utveckling och liknande.

Följ oss för event! studiobliss studiobliss.se Kungsgatan 20, 432 41 Varberg info@studiobliss.se · 076-011 10 43 Måndag–Fredag 10–18, Lördag 10–16

Ta del av ett brett utbud för både kropp och själ! Följ oss på Instagram: halsaohelhetsmassan Fa e ook: H"lsa o h Helhetsm"ssan i Skåne Hemsida: www.levsmart.se Levsmart.se

Unika produkter

Free • nr 4

| 18 |

juli–augusti • 2022


BAZAREN

Carnoly WEBBYRÅ

Vi utvecklar Era digitala tjänster inför framtiden

HEMSIDOR - GRAFISK DESIGN - SOCIALA MEDIER DELBETALNING - COACHING - UTBILDNING Ingår i våra hemsidespaket

www.carnoly.se WWW.CARNOLY.SE

info@carnoly.se 0700-587700

DEN TOMMA CIRKELN - en naiv sökares bekännelser -

En väv av minnen, människoöden och medvetandets gåta. Från pappa Görans tystnad i Norrbotten - via kloster i Indien och på Sri Lanka - till innebörden av den tomma cirkeln som den buddhistiska munken Kakuan Shion beskrev i Japan på 1100-talet. Men vilka är de mystiska symbolerna på mormor Elsas vas? Och vem var mannen som vandrade runt med en säck på ryggen, fylld med sten? Krister Segergrens självbiografiska roman om sökande, ursprung och djupet i vår egen existens.

Köp boken online, eller på segergren@yahoo.se

Skriv en bok på 30 dagar!

Butik Torggatan 11 ~ Din kristallbutik i Köping Stenar & Kristaller Tarot/orakelkort, änglar, rökelser, pendlar, smycken, ljus & ljuslyktor presentartiklar m.m

30 dagars plan med exakta steg vad du behöver göra

Varm tV önska älkommen rH elen

Tydlighet och klarhet Support så jobbet blir gjort Erkända metoder som fungerar

FB: torggatan11 IG: torggatan.11

YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET

20 % rabatt på all rökelse. Kod: FREE

www.jigaia.se

www.mindboozt.se Free • nr 4

Gäller en gång per hushåll och t o m 31 augusti 2022

| 19 |

juli–augusti • 2022

Webbshop · Butik i Örnsköldsvik

jigaia


Rick Hanson

Lycka med hjärnans hjälp I vår hjärna fastnar negativa erfarenheter lättare än positiva, vilket skapar oro, stress och andra negativa reaktioner. Det är ett arv från människans ursprung när överlevnad var viktigast. Men forskningen visar också att vi kan påverka hur hjärnan fungerar. Rick Hanson är psykolog ­ från USA som skrivit flera böcker om hjärnan, välmående och andlig utveckling. Nu introduceras han i Sverige genom boken ”Fast uppkoppling till lyckan”. Han berättar här för oss hur vi kan få hjärnan att skapa lycka och balans mitt i vardagens och livets utmaningar. Text Peter Fowelin Bild mentalmind (shutterstock.com) Foto Press


K

an du berätta om din bakgrund och hur det kom sig att du blev intresserad av hur vi skapar inre styrka och välmående? – Jag växte upp i en kärleksfull familj i Los Angeles förorter. Min mamma var hemmafru och min pappa var professor i zoologi. Jag började tidigt i skolan, för jag är född sent på året och hoppade dessutom över en årskurs. Dessutom var jag blyg, lite nördig, spinkig och absolut inte den som valdes först när vi skulle spela baseball. Jag råkade egentligen aldrig illa ut, men det kändes som om jag såg alla andra genom en glasvägg. Så det var många jobbiga tankar och känslor för mig under skolåren. Men när jag började college förändrades mycket på ett sätt som jag upplevde som märkvärdigt. Det var händelser som egentligen var ganska obetydliga, men som kom att betyda mycket för mig. Det kunde vara en tjej som log mot mig i hissen, någon som kastade en boll till mig och sa ”Bra fångat!” eller några killar som frågade om jag ville hänga med och äta pizza. Små vardagliga saker, men de gjorde att jag kände att jag var med i gänget, till och med uppskattad. DE HÄR UPPLEVELSERNA blev ett slags vänd-

punkt, och att du spontant gjorde det som nu beskrivs i din bok? – Ja, det hade varit lätt för mig att inte lägga så stor vikt vid de här händelserna, utan bara fortsätta att känna mig ensam och udda, av bara vana. Men jag märkte att om jag i stället tog in och stannade i en positiv upplevelse en kort stund så var det som om någonting sjönk in i mig, blev en del av mig – och jag mådde efterhand bättre och bättre. Varje tillfälle var inte i sig själv himlastormande, men över tid påverkade de mig ändå mycket. – Långt senare, efter att jag blivit psykolog, förstod jag vad jag faktiskt hade gjort. Utan att veta det hade jag vävt in inre styrka i hjärnans system, i mitt medvetande och mitt liv. Det är det jag menar med att skapa en fast uppkoppling till lyckan. Hjärnan är ett organ som hela tiden lär sig, och det går att skapa nya nervkretsar och strukturer i hjärnan som gör att lycka och välmående byggs in i oss.

DU SKRIVER I boken att forskningen har visat att hjärnan har en negativ slagsida, en ”negativitetsbias”. Vad innebär det? – Det vi alla vill ha, som lycka, uppskattning, självförtroende, lugn och mycket annat skapas och byggs upp i hjärnan. Alla dessa förmågor, de inre styrkorna, byggs med hjälp av positiva erfarenheter, som det blev för mig när jag började på college. Det kan låta enkelt, men ändå märker vi alla att det kan vara svårt att må bra under olika perioder i livet. Kruxet är, som du säger, att hjärnan har en KORT slagsida mot det negativa. Det innebär OM att hjärnan är bra på att lära sig från negativa erfarenheter, men dålig på RICK att lära sig av bra erfarenheter. HUR KOMMER DET sig att hjärnan fung-

erar så? Det låter ju ologiskt, hjärnan borde ju hjälpa oss att må bra och hantera livet väl. – För att överleva långt tillbaka i tiden var våra förfäder tvungna att vara väldigt uppmärksamma på dåliga och farliga saker. Tänk dig att du med nöd och näppe klarat dig från ett rovdjur som plötsligt dykt upp. Då gällde det att verkligen minnas den här situationen, så att du inte blev överrumplad en gång till. – För att ta ett exempel som är mer närliggande för oss, och som visar att hjärnan än idag fungerar så här: Tänk på en person som du har i din närhet. Om du har tio upplevelser med den här personen under en dag och fem är positiva, fyra är neutrala och en är negativ.

NAMN Rick Hanson. ÅLDER 69 år. FAMILJ Gift sedan 40 år

tillbaka med Jan, två vuxna barn, Laurel and Forrest. GÖR Psykolog, författare, föreläsare och meditationslärare. BOR San Rafael California, nära ett skyddat naturområde med kalkoner, ugglor, prärievargar, rävar och hjortar. MOTTO Älska mer, kläng fast mindre (Love more, cling less). DOLD TALANG Jag lärde mig svenska i en pojkskola i Åbo, Finland, 1968–69 och studerade också svenska på University of California (UCLA). Men snälla testa mig inte! AKTUELL MED ”Fast uppkoppling till lyckan – fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg” utgiven på Dana Förlag.

”Om du har tio upplevelser med en person i din närhet under en dag och fem är positiva, fyra är neutrala och en är negativ. Vilken är det du kommer ihåg på kvällen när du går och lägger dig?” Vilken är det du kommer ihåg på kvällen när du går och lägger dig? Vad är det som får dig att ligga och grubbla? JAG GRUBBLAR ÖVER det negativa som personen har gjort! Så du menar att det som var hot för oss på savannen bara ser annorlunda ut idag? Om vi mår dåligt av att någon varit kritisk så är det i grund och botten för att det är farligt för oss som sociala varelser att bli utestängda från vår grupp eller flock. – Ja, hjärnan är programmerad för att hjäl-

Free • nr 4

| 21 |

juli–augusti • 2022

och botten är detta metoden som du presenterar i boken? – Ja, i boken förklaras metoden på både ett djupare och väldigt konkret sätt, med många exempel på hur den kan tillämpas. Men boken rymmer också mycket mer, inte minst

SÅ I GRUND

forskningens kunskaper om varför hjärnan fungerar som den gör.


pa oss att undvika det som på olika sätt kan bli farligt för oss. Hjärnan skapades för att hjälpa oss att överleva, inte för att vara lyckliga. I dagens värld blir effekten att vi blir stressade, oroliga, irriterade och nedstämda över en massa saker som hjärnan upplever som hot, även om de i våra moderna samhällen egentligen inte är farliga. SÅ HJÄRNAN SÄTTER alltså krokben för oss när vi vill bli lyckliga. Och samtidigt menar du att det går att ”lura” hjärnan att hjälpa

oss att må bra. Och att det i grund och botten inte är så svårt om vi vet hur vi ska göra? – Precis, det går att fylla hjärnan med allt det som bygger styrkor och inre kvaliteter. Men vi behöver veta hur vi ska göra det. Alla har vi vardagliga sätt för att må bra och vara glada i stunden. Och terapeuter, meditationslärare och andra har sina olika metoder för att få oss att må bra. Det vet jag själv eftersom även jag både praktiserar och lär ut meditation. Men det är inte säkert att de här olika metoderna resulterar i att det posi-

tiva och goda faktiskt ”installeras” i hjärnan och blir bestående. I stället behöver vi göra så att de bra sakerna vi upplever faktiskt tar sig in i hjärnan och bygger nya bestående nervkretsar. KAN DU GE ETT exempel som visar hur det

fungerar när något ”installeras”? – Tänk på någon som bryr sig om dig. Det kan vara en vän, en partner, någon du haft med dig tidigare i livet, i princip vem som helst. Till och med ett husdjur. Tänk på något

”Forskningen menar att i genomsnitt en tredjedel av våra styrkor är medfödda, medan resten utvecklas över tid: vi får dem genom att odla dem. Då har vi också stor hjälp av att veta hur vi ska odla dem.”

4

steg som tar in det goda

Att ta till sig goda erfarenheter och upplevelser är ur hjärnans synpunkt ett sätt att avsiktligt införliva positiva erfarenheter i vårt så kallade implicita minne. Metoden omfattar fyra steg, där de första bokstäverna i de olika stegen skapar ordet HELA.

1 2 3 4

Ha en positiv upplevelse. Engagera dig i den. Låt den sjunka in. Anslut positivt och negativt stoff till den.

STEG 1 Ha en positiv upplevelse. Lägg märke till en positiv upplevelse som redan finns i bakgrunden av ditt medvetande eller som du vagt noterat, till exempel en fysisk njutning, en känsla av beslutsamhet eller av att stå någon nära. Eller se till att du får en positiv upplevelse. STEG 2 Engagera dig i den. Håll kvar den positiva upplevelsen i fem till tio sekunder eller mer. Öppna dig för känslorna den

rymmer och försök förnimma den i kroppen. Låt den fylla ditt medvetande. Njut av den. Uppmuntra den försiktigt att bli mer intensiv. Hitta något nytt och ovanligt i upplevelsen. Erkänn att den är relevant för dig personligen, att den kan ge dig näring eller hjälpa dig eller medföra en förändring i ditt liv. STEG 3 Låt den sjunka in. Få upplevelsen att sjunka in i dig och dig själv att sjunka in i den, och känn hur detta sker. Låt den landa i ditt medvetande. Du kanske visualiserar hur den sipprar in i dig som guldstoft eller förnimmer den som ett lugnande balsam. Eller lägg den som en juvel i hjärtats skattkista. Inse att erfarenheten blir en del av dig, en inre källa som du kan ta med dig överallt. STEG 4 Anslut positivt och negativt stoff till varandra. Detta är ett valfritt steg för att ”utrota” negativt inre stoff, såsom att en positiv erfarenhet av att känna sig inkluderad och omtyckt kan användas för att bli av med en gammal invand tendens att känna sig ensam. Steg 4 förklaras närmare i boken.

Mer om Rick Hanson Rick Hanson har mediterat sedan unga år och har under lång tid intresserat sig för mötet mellan hjärnforskning och uråldriga kontemplativa metoder. Det har resulterat i böcker som ”Buddha’s Brain” (2009) och ”Neurodharma” (2020). Genom sitt nyhetsbrev ”Just One Thing” samt olika webbaserade kurser och program sprider han både enkla, konkreta tips och djupa kunskaper om hur meditation och andra metoder kan hjälpa vår hjärna att fungera och skapa välmående. Tillsammans med sin son Forrest Hanson driver han också podcasten ”Being Well”.

Free • nr 4

| 22 |

juli–augusti • 2022


bra den här personen gjort eller sagt till dig. Eller bara se henne, honom eller ditt älskade djur för ditt inre öga – och låt det växa till en positiv känsla inombords. Håll sedan kvar den känslan en stund och låt den sjunka i dig; känslan av att vara uppskattad och älskad. – Det du gör genom att stanna i känslan är att du går från en erfarenhet som finns i korttidsminnet till att lagra erfarenheten och känslan i hjärnan, så att den stannar kvar där. Det behöver inte handla om mer än tio eller tjugo sekunder varje gång, men om du upprepar det här när nya goda erfarenheter dyker upp blir skillnaden på sikt stor för ditt välmående. Och det fina är att du inte behöver lägga massor av tid på det. Njut av en kopp te, ett leende, lite bus med hunden, något du klarat av på jobbet och känner dig nöjd med – och ta in det goda du upplever riktigt ordentligt på det här sättet. Gör det till en vana, så att du upprepar det flera gånger per dag. Sammantaget handlar det om minuter varje dag, inte timmar. Du kommer att märka stor skillnad över tid. SKULLE DU SÄGA att det här en variant av

positivt tänkande? – Enbart positivt tänkande är oftast bort-

kastat ur hjärnans synpunkt. För att få en långvarig effekt behöver vi göra något mer. Ibland tänker jag på psyket som en trädgård. Vi kan vistas där och se både de vackra blommor vi tycker om och ogräset som vi helst vill bli av med, men utan att göra något. Eller så kan vi medvetet odla blommor som ökar vår lycka och vårt välbefinnande. Forskningen menar att i genomsnitt en tredjedel av våra styrkor är medfödda, medan resten utvecklas över tid: vi får dem genom att odla dem. Då har vi också stor hjälp av att veta hur vi ska odla dem. (Se faktarutan ”Fyra steg som tar in det goda”.) NÄR DU NU ändå har förklarat hur det fungerar och gett några exempel – vad vill du slutligen säga till läsarna, varför tycker du att man ska läsa boken? – Vi är alla olika som personer och vi ställs också inför situationer i livet som kan variera mycket. I boken ges exempel på många situationer där metoden kan tillämpas – och guidning i hur metoden praktisk kan tillämpas då. Den som är intresserad av hjärnforskningen får också lära sig mer om hjärnan och varför metoden faktiskt fungerar.

Förbättra dina klienters hälsa med Oberon bioresonans

Vinn! Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Fast uppkoppling till lyckan”, i samarbete med Dana Förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer www.rickhanson.net www.danaforlag.se ”Fast uppkoppling till lyckan – fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg (Dana Förlag, 2021).

Erfarenheter av behandling • 16-årig pojke med borrelia. Pojken har

grava synproblem och trötthet. Efter behandling går pojken till skolan igen.

• Ständigt återkommande bihåleproblem

försvinner efter några behandlingar.

Oberon är ett instrument för både analys och behandling.

• Rygg- och revbensskada efter fall på husbygge. Mannen får behandling varje dag under de två första veckorna efter fallet. Behandlingen resulterar i god lindring och total smärtfrihet efter två månader.

Efter en inledande skanning, av hela kroppen eller enskilda kroppsdelar, kan du fördjupa analyser av specifika organ och funktioner. Analysen visar belastningar i valda organ. Oberon markerar och graderar vilka mikroorganismer som stör kroppen. Dessa kan sedan behandlas för att försvagas. Organ och funktioner som visar sig försvagade kan du behandla för att ge friskare funktioner.

• Svullnad och smärta i handen av artros.

Svullnaden lägger sig efter första behandlingen och smärtan minskade markant.

Med Oberon kan du även ge frekvenser för örter, kristaller och homeopatiska läkemedel.

• Svår smärta i äggstock sedan fem månader. Smärtfri efter en behandling.

Däggdjur som hästar, hundar och katter kan även de behandlas med Oberon. Oberon balanserar känslor och stärker bland annat dessa system: andning, blod, lymf, endokrina, hjärta och kärl, matsmältning, motoriska, nerv, urogenitala med fler.

• Elitidrottare med skadat korsband kan inte

böja benet korrekt. Efter tre behandlingar har knäleden den rörlighet som den skall.

• Diskbråck med smärta i rygg och lår samt känselbortfall i underben. Känseln i underbenet kommer tillbaka vid första behandlingen. Efter tre behandlingar är smärtan i rygg och lår minimal.

Program, utbildning och support på svenska. Beställ gratis frekvensguide om Oberon och flera instrument. Ola Hedlund, 0709-309 309

www.frekvensbehandling.se Free • nr 4

| 23 |

juli–augusti • 2022


BEHANDLINGAR

Annika Heurlin Djurhomeopat · Medium · Healer

· Medial vägledning · Healingbehandlingar · Kurser Reiki källan, Kungsg. 19, Malmköping 070-224 01 64 · reikikallan@hotmail.com

www.annikaheurlin.com

Guiden för alternativa behandlingar i Sverige

Vad gör du för att må bra? Enjoy Life arbetar med flera olika metoder för att hjälpa dig till ett ökat välbefinnande

Mindful Tapping Regressionsterapi Reikihealing Regndroppstekniken Erbjuder även: Fotmassage med stimulering av zonpunkterna · Shamansk healing Intuitiv vägledning/Samtal coachning · Husrensning/Energirensning av hem

Allt på samma plats!

Utbildningar

Mia Byrge, Norrköping · www.enjoylife.se · info@enjoylife.se · 0739 41 03 43

Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan. Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass.

Terapeuter

Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig.

Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06 miaharaldsdotter@gmail.com www.haraldsdottersskafferi.se

haraldsdottersskafferi

Behandlingar

Orakel/Medium

Spår om framtiden. Kontakt med döda anhöriga. Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ...

www.BarfotaOraklet.se

BarfotaOraklet

Läs mer på min hemsida där jag också tar emot bokningar för bl a mina rundresor!

barfotaoraklet Free • nr 4

| 24 |

Här kan du söka hjälp för dina symtom och besvär

www.7999.se juli–augusti • 2022


BEHANDLINGAR

Webbutik!

Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

www.nillassalong.se

Hudterapeut Nilla

INRE HARMONI

Santiana Consulting

Möjligheternas väg till ett friare liv

Anna Sjöstrand

Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv

Få tillgång till din potential och dina möjligheter

Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik

Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE ∙ SHAMANSK HEALING Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Nyhe

t! Nyh

et! N

Du bestämmer VAR, NÄR och HUR!

yhet!

www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52

Skriftliga samtal - OFFLINE via emejl. För dig som vill ha utrymme i att landa i rätt känsla och komma i kontakt med intuitionen, för att i egen takt och utan påverkan utifrån låta tankar utvecklas. Månadsabonnemang Kostnadsfri kartläggning Uppstartssamtal via Zoom Klargörande återkopplingar Möjlighet till förlängning med 15 % rabatt

I ns e di na

Hur det fungerar: Steg 1: Du laddar ned den kostnadsfria kartläggningen utan krav på fortsättning men ger dig en möjlighet att pröva.

Medi um, Heal er Si amedT ar ot&Spel kor t Per s onl i gut vec kl i ng, Regr es s i on Sor gbear bet ni ng

Steg 2: Du godkänner överenskommelsen genom att betala med bifogad betallänk. Du väljer själv det pris du vill betala. Steg 3: Du får det första samtalsbrevet i samband med uppstartssamtalet och sedan är processen igång.

Kur s er-Event-Seans er Behandl i ngar-Hus r eni ng 0727203120

Samtalsterapi och Coaching, Carola Monicadotter Lööf, 076-787 90 78, carola@tankeliv.se, www.tankeliv.se

Free • nr 4

| 25 |

www. i ns edi na. s e •i nf o@i ns edi na. s e

juli–augusti • 2022


BEHANDLINGAR

Healing ❂ Zonterapi ❂ Tarot

Carinas Massage & Healing

Jag fokuserar på ditt andliga och kroppsliga välbefinnande

Helens tusenmilaservice

En del av de behandlingar jag erbjuder är: Access Bars · Kristallhealing · Reikihealing · Ansiktsbehandling Olika sorters massage · Tarotvägledning · Andekontakt · Även kurser

Ta hand om dig och din kropp. Låt kropp och själ få en service. Med djupgående healing och energi hittar vi obalanser och trauman som hindrar och hämmar dig. Healingen ger dig möjlighet att förstå, att utvecklas och att vara i ditt bästa jag. Förstå ditt liv och dina val.

SOMMARERBJUDANDE t o m 31 augusti! (Se hemsidan för mer info & priser)

Harmoni & Healing kan erbjuda dig healing enligt Quantum Touch, Zonterapi i handen (su jok), dröm- och traumaterapi, tarotläsning.

Healingmassage · Ansiktsbehandling, Chokladserien · Reikihealing · Access Bars

Sikforsvägen 7B, Hällefors

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny

www.ljusstjarna.se

Reconnective Healing

Sara Viktoria

www.harmonihealing.se

carinasmassageochhealing

070-205 32 99 · carinasmassageochhealing@gmail.com www.hermanssoncarina75.wixsite.com/massageochhealing

Ljusstjärna

Välkommen till Västmannagatan 88, Stockholm, eller på distans.

Livskunskap ❂ Personlig utveckling Ont i kroppen? Oförklarligt trött? Svårt att röra dig på grund av smärta? Du vet inte varför du har dessa problem? Det är oftast stillestånd i Lymfsystemet. Vi kan hjälpa dig att få tillbaka ett liv i rörelse! Eva använder stämgafflar och klangskålar de första behandlingarna och läser av dig – om dina problem är rent fysiska och/eller mentala. Bibbi gör sedan en lymfmassage för att ytterligare få i gång flödet i din kropp.

Våga prova! Kontakt: Eva Kock, 073-952 02 19 · Bibbi Liss, 070- 490 99 50 Här finns vi: Studio 7, Hantverkaregatan 7 i Leksand

Vägledning på distans

& The Personal Reconnection

MEDIUM/KANALISERING

upplev ditt obegränsade jag sensationell healing • klarhet ökad medvetenhet • frid

REGRESSION/HYPNOS

Jag ger svar på dina frågor per telefon.

Finn orsak till bl a smärta, utforska tidigare liv – under van ledning och trygga förhållanden per telefon.

Mottagning i Stockholm och på distans www.helhjartat.nu

Ola Sahlin

Välrenommerad Reconnection-Certified Practitioner

Mottagning

ORSA • 0703-94 20 11 • www.olasahlin.se • info@olasahlin.se

Frekvensbehandling & Bioresonans

Hitta din terapeut! När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon bioresonans och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott. I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter.

www.frekvensbehandling.se/terapeuter Free • nr 4

| 26 |

juli–augusti • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Teaching on Divine Love for Earth in Transition Höj ditt medvetande och förbered dig för din och jordens uppstigning in i Vattumannens tidsålder

Välkommen till mina nya härliga lokaler på Kyrkogatan 31A (innergården)! Gå på mina planerade kurser, eller boka en själv med dina vänner

KURSER OCH TRÄFFAR

18-21 augusti 2022

Gimo Herrgård

Välkommen till Hearts Center Swedens konferens utanför Uppsala. David C. Lewis från USA förmedlar budskap och undervisning från Uppstigna Mästare. Upplev gemenskap, ljus och kärlek genom mantran, meditation, sång och helig dans. All undervisning sker på engelska

12 juli 28 juli

12 aug

Nya produkter i webbshopen!

Fullmåneträff Extraöppet i butiken – 12.00-20.00, shoppingkväll i Arvika centrum Fullmåneträff

Boka valfri distanshealing i juli och augusti och få 100 kr rabatt! Rabattkod: free

www.dininrekraft.se

Info och anmälan: mail@heartscenter.se eller 073-181 27 70

Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig

Hösten 2022

Rosenkors-Orden AMORC Mystik ~ Filosofi ~ Vetenskap ~ Kultur ~ www.amorc.se

Tantric Breath & Touch introkvällar

Röra och beröra - Tantramassage på svenska

Privatträning för singlar och par

www.xtas.nu

Universell Vit Tids Healing

Maria Mattsson - lärare i Universell Vit Tids Healing - bjuder in till Dialog och Samtal inför kurserna som startar löpande under året. Senare introduceras även ”Prova på dagar” och ”Evenemang” med Universell Vit Tids Healing. Läs mer och Anmäl dig på hemsidan: www.gcnetwork.se

Golden Circles Network är en mötesplats, ett oberoende medlemsnätverk med inriktning på personlig utveckling. Genom inspiration och kunskap utvecklas medlemmarna i sin egen riktning. Vill du vara med så är det möjligt att bli medlem. Läs mer på: www.gcnetwork.se

Free • nr 4

| 27 |

juli–augusti • 2022

GOLDEN CIRCLES N

E

T

W

O

R

K


”En ljusbärares viktigaste uppgift är att förankra sin själ i det mänskliga fysiska livet här och nu.”

Free • nr 4

| 28 |

juli–augusti • 2022


Öppna ditt hjärta och bli en ljusbärare

Ingrid Kronholm, ljusbärare, healer och multidimensionell kanal, brinner för att hjälpa andra människor att hitta tillbaka till sitt sanna jag och börja leva utifrån sitt hjärta. Ta del av hennes berättelse, känn in i hjärtat och gör testet. Kanske är du också redo att öppna ditt hjärta och bli eller komma vidare i din process som ljusbärare på jorden. Text Katarina Johansson Foto Agnieszka Tünnissen (Photoart Studio) Bild Laura Crazy (shutterstock.com)

I

ngrid Kronholm brinner för sin uppgift att vara ljusbärare på jorden, som för henne betyder att vara healer och multidimensionell kanal för våra kosmiska systrar och bröder, men så har det inte alltid varit. – Jag hade mitt så kallade andliga uppvaknande i mitten på 1990-talet. Då arbetade jag som professionell musiker och musiklärare, men saknade en djupare mening. Jag sökte en inre mening i livet och drogs till det ”andliga smörgåsbordet”. Under en andlig helgkurs fick jag insikten att alla människor har en enorm potential, men att den många gånger ligger slumrande och väntar på att bli återupptäckt. Där och då bestämde jag mig för att det här ska jag återerövra, det här ska jag öppna ögon, öron och hjärta för.

ATT VARA LJUSBÄRARE innebär

en inre transformation och en inre resa för att hitta och uttrycka sitt sanna jag. Man går från att identifiera sig med sitt ego och sin livsberättelse till att identifiera sig med sin själ. Enligt Ingrid Kronholm finns det tre nivåer av vårt sanna jag som vi växlar mellan. – Det första sanna jaget finns på den mänskliga nivån. Vi föds rena och autentiska och uttrycker oss öppet från hjärtat. Sedan har vi vårt sanna jag som själ, det som är vår unika frekvens och sammansättning. Det tredje sanna jaget är det allra djupaste, alltet eller det som jag kallar Källan, andra kan kalla det Gud. Vidare är vi både form och medvetande. Vi behöver

Free • nr 4

| 29 |

förstå att vi är skapare av vår verklighet och att vi aktivt kan skapa den värld vi vill leva i, men först behöver vi ta hand om oss själva, läka vårt hjärta och återuppväcka vårt eget inre ljus.

NAMN Ingrid Kronholm. ÅLDER 52 år. FAMILJ Make och en 18-årig

son. BOR Dalby utanför Lund. GÖR Jobbar med andlig väg-

ledning, grupp-program och workshops. MOTTO Bli den ljusbärare du kom hit för att vara.

INGRID KRONHOLM VET

av egen erfarenhet vad hon talar om. Hon är KORT själv HSP och har OM AKTUELL MED fått lära sig hantera Grupp-programmet energier och att landa INGRID ABC för Ljusbärare i kroppen för att inte (online) och Workshotappa bort sig själv. pen Healing för Ljusbärare. – På resan har det varit utmanande att integrera olika världar och jag hamnade mycket ”i det blå”. Som ljusbärare behöver man lära sig att hantera energier och vara fysisk människa på jorden också. Det handlar mycket om energiarbete. I grupp-programmet ABC för Ljusbärare lär jag framför allt ut detta och delar med mig av verktyg som jag själv använder mig av och som har hjälpt mig att komma dit jag är idag. – Min uppgift som ljusbärare är att vara brobyggare, budbärare och kanal mellan olika dimensioner, men man behöver inte alls arbeta som andlig vägledare eller healer utan att vara ljusbärare innebär att följa sitt hjärta och sin inre drivkraft för att göra världen till en bättre plats. Det kan vara allt från att arbeta med barn, djur

UNDER ÅRENS LOPP har Ingrid Kronholm fortsatt att utveckla sin intuition och aktivera sina andliga förmågor steg för steg och idag med 20 års erfarenhet erbjuder hon grupp-program, workshops och privata sessioner samt föreläsningar och livesändningar på YouTube. – Många som känner igen sig som ljusbärare är högkänsliga (HSP), menar Ingrid Kronholm. Fallgropar med att vara hög-

känslig är att man lätt tar in andras energier, följer andras behov och önskemål och vill vara ”duktig” och ”perfekt”. Det leder inte sällan till utmattning, smärta och fysiska sjukdomar och jag vill därför hellre kalla oss ljusbärare än ljusarbetare, för att inte föra tanken till mer arbete och ytterligare bördor. Å andra sidan har man en enorm fördel vid andligt arbete som högkänslig, eftersom man har nära till känslor, intuition och djupa upplevelser av inre kontakt, kärlek och magi som ingenting kan ta ifrån en!

juli–augusti • 2022


Test!

Är du en ljusbärare? Jag är på en personlig och andlig utvecklingsresa. Jag kommer ihåg mer och mer av mitt själsliga sanna jag. Jag är andligt intresserad och vill expandera mitt medvetande vidare. Jag väljer att titta inåt och möta det jag finner med öppet sinne. Jag ser min roll i mänsklighetens uppstigning eller jobbar på att hitta den. Jag aktiverar mitt inre ljus, min visdom och mina själsliga förmågor och låter det guida mig. Jag har en stark känsla av att jag är här på jorden av en särskild anledning. Jag vill bidra till en bättre värld genom att dela med mig till andra människor utifrån mitt unika perspektiv. Jag vet att vi alla har en roll att spela i mänsklighetens framtid och jag ser värdet i både min och andras.

Kanaliserat budskap ”Ni kanske inte känner oss men vi känner er! Många av er träffar oss under drömtiden när ni sover och vi gör mycket viktigt arbete ihop då. Allt behöver förändras, allt behöver transformeras till ett högre medvetandetillstånd för att det mänskliga livet på jorden återigen ska baseras på kärlek och enighet. Vi är färdiga med att studera mörker och glömska och nu är det dags att vakna upp till den mänskliga formens sanna potential. Vi har mycket att dela med oss av framöver och en dag, inte så långt fram, kommer vi att öppet umgås med er även i ert vakna liv. Tills dess, all kärlek från oss” Era Kosmiska Bröder och Systrar

”Allt handlar om hjärtat. Att läka hjärtat är nyckeln. Hjärtat är porten till inre världar, kanalen och tolknings- och kommunikationscentralen och kärleken är kittet som håller ihop allt.” eller natur till att ta fram framtidens teknik, men det handlar om ett görande och på olika sätt visa och lära andra att det finns andra sätt att leva på jorden. Idag är uppgiften för många ljusbärare också att ”bara” finnas här, att inge lugn och hopp och sprida ljus och kärlek i kaos. Att inte blunda för mörkret, men heller inte gå in i det utan visa att man kan välja på nytt. har alla potential att bli en ljusbärare. Det är något man väljer. – Att vara ljusbärare innebär ett val och ett eget inre arbete och det är inte allas väg. Jag är inte här för att övertyga någon, missionera eller skapa en ny rörelse utan för mig är det väldigt viktigt att respektera var och ens fria val. Jag vill verkligen betona att jag inte sitter inne med alla svaren men att jag kan hjälpa andra människor att hitta sina egna svar och sitt sanna jag. Det gör jag genom att bli tillfällig kanal för deras

ENLIGT INGRID

Free • nr 4

| 30 |

guider och leda dem igenom en healingprocess. DET HANDLAR alltså inte

om elitism, att någon skulle vara förmer än någon annan, utan om en inre visshet. Att vara ljusbärare innebär heller inte eskapism eller så kallat spiritual bypassing, det vill säga att använda andlighet som ett sätt att undvika att se och möta olösta känslomässiga, psykologiska, relationella eller världsliga problem. – Gamla strukturer i samhället, även inom religion och andlighet, behöver falla för att ge plats för det nya, säger Ingrid Kronholm. Det handlar inte längre om att följa en guru eller en Messias eller gå till ett medium för att få svaren, utan om att hitta vår egen inre ledare och återerövra makten i våra liv. Vi har så otroligt stor potential men för att minnas det behöver vi ibland se det i andra för att återuppväcka kraften inom oss själva. Att inspirera andra människor är också en stor del av att vara ljusbärare.

juli–augusti • 2022

DET FINNS MED andra ord ingen ”quick fix” eller färdig modell utan det handlar om att hitta sin väg. – Jag kan dela med mig av mina bästa redskap och finnas där för människor som känner sig redo, vägleda och spegla dem men jag kan inte göra jobbet för dem. Det måste var och en göra, men man kan behöva någon som ”hittar den ömma punkten” och hjälper en att se det som man själv blundar för eller inte vågar möta på egen hand. I ett tryggt terapeutiskt sammanhang kan man läka gamla sår, trauman, släppa omedvetna mönster och hämta tillbaka sina inre förmågor. Allt behöver transformeras för att man ska kunna gå vidare från den tredje till den femte dimensionen som vi dramatiskt och i en snabb takt är på väg mot och vi kan ibland behöva en annan människa som stöd på vägen. – Grupp-programmet ”ABC för Ljusbärare” (online) innebär att man under fyra månader lär sig grunderna


för energiarbete, inre läkning och expansion. Programmet är särskilt lämpligt för ljusbärare som vill hitta sina inre svar, lära sig hantera sina egna energier och ha metoder och meditationer att ta till när man känner sig dränerad eller obalanserad eller vill manifestera sin dröm. – Workshopen ”Healing för Ljusbärare” passar ljusbärare som vill uppleva djupa läkande meditationer, ögonöppnande samtal, kraftfulla aktiveringar och nedladdningar samt kärleksfull gemenskap med likasinnade. Under workshopen förmedlar olika utomjordiska mänskliga grupper budskap och frekvenser för att underlätta uppstigningsprocessen. DE UTOMJORDISKA människor Ingrid Kronholm är i kontakt med menar att ljusbärare på jorden är som krigsoffer. – De säger att ”Ni ljusbärare har kämpat och kämpat, gått emot strömmen, blivit utelämnade och ensamma, men ändå följt era hjärtan. Ni behöver healing, så låt oss hjälpa er!”. Eftersom vi höjer oss ligger deras frekvens numera mycket närmare det jordmänskliga medvetandet, det är bara en tunn hinna emellan, och många människor har kontakt i drömmar och sömnen, även om de själva inte minns det när de vaknar (se ruta). – Allt handlar om hjärtat. Att läka hjärtat är nyckeln. Hjärtat är porten till inre världar, kanalen och tolknings- och kommunikationscentralen och kärleken är kittet som håller ihop allt. När vi lär oss att arbeta med hjärtchakrat blir vi telepatiska, intuitiva och kan läsa av tidigare liv, omedvetna mönster och energier. Metoder

som var och en kan använda för att läka hjärtat och gamla sår är till exempel att meditera, vara ute i naturen, spendera tid med djur och barn eller att våga öppna för en kärleksrelation. Man kan också behöva ta hjälp av andliga, psykologiska och kroppsliga terapier.

199:-

SAMMANFATTNINGSVIS menar

Ingrid Kronholm att det handlar om ett val, att våga vara sann mot sig själv och andra, att släppa kontrollen och att även tillåta andra att ha sitt fria val. – Kom ihåg att du är en ljusbärare för att du väljer att vara en ljusbärare! Det handlar om att göra val utifrån sitt sanna jag och genom sitt eget sätt att vara visa vägen, att leva och leda som exempel. Ofta drivs man av en inre längtan och ett kall inifrån att bli den ljusbärare som man är här för att vara. En bild jag ofta använder är en solfjäder som man sprider ut, där varje fjäder representerar olika tidigare liv, delpersonligheter och roller. Efterhand som man blir mer och mer sann mot sig själv och inte längre behöver några roller drar solfjädern ihop sig och man uttrycker rakt igenom sitt sanna autentiska jag. Detta är också en bild av den inre vägen mot ”unity consiousness” eller enighetsmedvetande. En ljusbärares viktigaste uppgift är att förankra sin själ i det mänskliga fysiska livet här och nu.

I Flykten från kärleken fokuserar Kenneth Wapnick på temat motstånd. Motstånd ligger bakom alla elevers svårigheter med att tillämpa principerna i En kurs i mirakler om förlåtelse och att avstå från dömande. Motstånd håller vår insikt dold och hindrar oss att överföra det vi läser och förstår till våra personliga liv. För att kunna lösa upp muren av avskildhet och fullt och helt vakna upp från egots dröm om separation är det viktigt att vi ärligt betraktar motståndet inom oss. Inte bara intellektuellt utan genom att känna efter vad vi gör som hindrar det sanna från att genomsyra våra liv. FLYKTEN FRÅN KÄRLEKEN, DANSKT BAND ISBN 9789198571356, PRIS 199:-

www.healyoursoul.se YouTube kanal: www.youtube.com/c/IngridKronholmHealYourSoul

Free • nr 4

www.paneter.se l 08-440 76 76 | 31 |

juli–augusti • 2022


SJÄLENS KRIGARE

Kjell Haglund/LIVSCOACH AKADEMIN

aktuella kurser & utbildningar Alla utbildningar går att genomföra på distans, i realtid eller helt i din egen takt

CERTIFIERAD LIVSCOACH 5 dagar Live på plats + 2 dagar Distans

Västerås 12–16/9. Varberg 17–21/10. Västerås 5–9/12 Kostnad 7.500 kr. Distans 5.000 kr

NYHET! BYGG DIN EGEN SHAMANTRUMMA

Varberg 29/9–2/10. Kostnad 6.500 kr

CERTIFIERAD KBT & ACT COACH för den psykiska ohälsan

5 dagar Live på plats + 2 dagar Distans

Västerås 19–23/9. Varberg 10–14/10. Västerås 21–25/11 Kostnad 7.500 kr. Distans 5.000 kr

CERTIFIERAD MINDFULNESS & MEDITATION COACH

Borås 5–9/9. Västerås 7–11/11. Varberg 28/11–2/12 Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

CERTIFIERAD ANDLIG & MENTAL COACH

Västerås 24–28/10. Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

CERTIFIERAD STRESSCOACH, CERTIFIERAD HSP COACH

Borås 5–9/9. Västerås 7–11/11. Varberg 28/11–2/12 Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

CERTIFIERAD BEROENDE & MEDBEROENDECOACH

Varberg 3–7/10. Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

CERTIFIERAD RELATIONSCOACH

Västerås 24–28/10. Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

CERTIFIERAD SJÄLVKÄNSLA COACH

Distansutbildning. Kostnad 3.000 kr

CERTIFIERAD QI GONG COACH

Borås 5–9/9. Västerås 7–11/11. Varberg 28/11–2/12 Kostnad 6.000 kr. Distans 4.000 kr

Kost och logi ingår i alla kurser/utbildningar

Kontakt: Kjell Haglund, 0733-280 590 krigare.kjellhaglund@hotmail.com Hemsidor: www.livscoachakademin.se www.kjellhaglund.se www.kjellhaglund.com www.kjellhaglund.nu


KURSER • UTBILDNINGAR

Workshops i småland! Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

Klangskålens Heliga Magi - 3-4 dec

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 25–29 september 2022 samt april 2023 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Man läker genom Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo bilder 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Utbilda dig till Holistisk energiterapeut! Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv. Anmälan och mer information:

­ ­ ­ Lymfatisk yogainstruktör

­ ­ ­ ­

Shamansk healing Själsdans Rådgivning • Coaching Holistisk kvinnohälsa Hormonyoga • Hukbad Retreats • Väninnecirklar Webbutik

MEDICINKVINNANS ÅRSVANDRING -start augusti 22

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

www.energiterapeuterna.se

www.veias.se www.moderveia.se

Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Levande Föda Skeppsgården AB

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 40 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Ann Wigmore. Med denna effektiva livsstil återställs och repareras snabbt kroppens funktioner. Vi är det enda auktoriserade Levande Föda Institutet i Europa. Vi har föreläsningar om mat och hälsa och möjlighet till olika aktiviteter så som bastu, havsbad, vandring i både skärgård & naturreservat, kanotpaddling m.m. Vi fortsätter även med vårt vinnande yogakoncept vid flertalet datum året ut! ”Mjukare leder, piggare, mer harmonisk, ingen värk i magen och ett bättre lymfsystem är några positiva effekter jag nu upplever. En bonus blev alla de möten med likasinnade människor som för alltid gjort intryck på mig.” – Kursdeltagare efter 12-dagars kurs – Levande Föda Living Food

Sedan 1988

Instinktiv tarot med färg & symboltolkning helgkurs 2–4 sep Seans i Enköping 6 sep Duoseans med Camilla Elving i Hedemora 13 sep · Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48

Min nya själ & energi kortlek!

Skeppsgården AB

Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Besök oss gärna på

www.livingfood.nu

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu Free • nr 4

| 33 |

Finns att köpa! 330 kr

Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com juli–augusti • 2022


Ett fönster av frihet för din själ Det som händer i Ukraina påverkar din själ i grunden. Bilder och berättelser blir som elektriska stötar som aktiverar dina djupaste minnen av egna trauman och hjältedåd, av svaghet och storhet, av krig och fred. Din själ vet att det fruktansvärda som händer även öppnar ett fönster till den nya tiden. Men varför just detta krig av alla krig i världen? Och hur kan krigets ondska också bli en välsignelse och transformation? Låt Maria Nylow belysa några möjliga beröringspunkter mellan din själ och Ukrainas kamp för din frihet och fred. Text Maria Nylow Foto Privat Bild Dobra Kobra (shutterstock.com)

Först en sak för ordningens skull. Det är skillnad på att se en mening med det som sker och att påstå att det var meningen att kriget skulle bryta ut. I en andlig och esoterisk kontext säger vi att allt som händer sker av en anledning men det är stor skillnad på perspektiven kollektivt och individuellt. Vi kan vila i att veta att det finns en större gudomlig plan där kärlek är slutmålet men vi kan inte vila i att passivt låta andra göra vårt jobb på vår egen långa livsresa. Inte om vi vill vara med när fönstret till den nya tiden öppnas i alla fall … Människor lider inte för din skull, så att du ska slippa, men detta elände erbjuder också läkning, försoning och mening för din själ. Det krävs ödmjukhet och lyhördhet av dig, viss försiktighet och en stark närvaro i ditt hjärta för att ta vara på den gåvan. Även om det smärtar så djupt så din själ ryser.

ma och tunga ger dig det ultimata lyftet om du törs vandra vägen och öppna fönstret …

JAG BRUKAR SKRIVA om kärlek och sådant

FÖR JAG GÖR ett antagande. Jag antar att du berörs. Det antagandet kan vara fel men då hade du nog inte läst ens hit. Jag förutsätter att ditt hjärta berörs av det som sker i Ukraina med omnejd eftersom detta spelar en nyckelroll i din transformation just nu. Om du inte berörs ser din resa lite annorlunda ut. Och att beröras kan inte graderas. Du känner något eller mycket. Din mage dras ihop, ditt hjärta gör ont, dina ögon tåras, du blir frustrerad, illamående, arg, besviken, rädd, kamplysten … Du klarar inte längre av att titta på nyheterna eller du tittar på allt som du hinner för att du behöver veta. Du vill agera på dina känslor, startar insamlingar, flyr, bygger en stuga i skogen för att rädda din egen familj. Du upptäcker en djup längtan inom dig att med vapen försvara, beskydda och rädda så många du kan. Alla känslor i en tröttsam mix eller några valda. Allt är att bli berörd.

som lyfter oss, som ger kraft och förståelse för de mäktiga processer som sker i det synliga och osynliga. Att bli påmind om krigets sorger kan vara tungt men det är viktigt. De tunga stegen tar dig till en plats där transformation är evig. För varje känsla eller ord som berör är en signal till din själ att agera, släppa taget, läka och utvecklas. Detta svåra är också kärlek. Din själs kärlek till sin historia, ett folks kärlek till sitt moderland, universums kärlek för den mänskliga resan, världens kärlek till en plats där många av oss håller hårt i en tråd av minnen från länge sedan. Transformation av det svåra, smärtsam-

ATT BLI BERÖRD är det centrala i din transformation. Inte hur, inte hur mycket eller på vilket sätt. Bara att. För här finns de osynliga ledtrådarna till det du bär djupt inom dig, till det som blir förlöst genom dina känslor inför det som sker i Ukraina och av allt kopplat till kriget. Det som syns på ytan har djupa rötter i myllan, rötter i din själ som tar dig till gamla tider och liv, till forntida civilisationer och släkter. Och Ukraina bär i sitt hjärta, i sin jord ett genetiskt arv speciellt för många av oss nordbor, för de som är födda här eller valt att flytta hit.

Free • nr 4

| 34 |

juli–augusti • 2022

LÅT OSS TALA klarspråk. Vi är i chock. Nära oss pågår det ett våldsamt blodigt krig med förövare som inte skyr några medel för att utplåna en annan nation, ett helt folks existens. Vi ser i nutid hur medeltidens värderingar klampar in med noll respekt för liv, mänsklighet och värdighet. Och detta har chockstartat din själs minnen, de gömda, glömda och förträngda. Din egen historia vävs samman med dagens händelser och du kan inte, bör inte värja dig från det obegripligt grymma. Men varför drabbas vi så känslomässigt hårt av just detta krig när så mycket elände sker på andra platser samtidigt? Ukrainare menar själva att de strider för hela Europas frihet och demokrati men sanningen är djupare än så. Ur ett karmiskt, existentiellt och kosmiskt perspektiv strider de för allas vårt uppvaknande i själslig befrielse och visdom. Det är stort, det är gigantiskt, det är heroiskt. De blöder för sin frihet och fred men även för din. Kan kärleken bli större än så? Hur kan du hedra deras offer? Genom att beröras i hjärtat och genom att fullt ut acceptera och älska din historia hur våldsam eller smärtsam den än är. INGEN KOMMER UNDAN sin karma eller

sin historia oavsett all propaganda och alla försök att skriva om den, oavsett alla bokbål, lärare som deporteras, skolor och bibliotek som bombas och kulturskatter som demoleras. Ukraina är det moderland som Ryssland är sprunget ur. Inte tvärtom. Kievrikets, Rus storslagna arkitektur, konst, bildning och kulturliv existerade långt innan Ryssland


Godheten är starkare är ondskan, den överlever allt, läker allt. Det är själens och mänsklighetens räddning. blev till. Moskva var en liten håla i periferin när Sofiakatedralen byggdes på 1000-talet i Kiev. Så i ljuset av sanningen om historien är Rysslands attack på Ukraina också dess attack på sig självt, på sin egen existens i sitt eget ursprung. När jorden fysiskt rörs upp frigörs karma som lagrats i myllan. Naturkatastrofer, orkan­vindar, jordbävningar och krig rör upp det som samlats under ytan, det som ännu inte läkts och transformerats. Bomber som faller, som trasar sönder byggnader och liv, som skapar djupa kratrar i mänskligheten väcker den karmiska energi som vilat. Du har väntat, Ukraina har väntat men det har också Ryssland. Trots det politiska spelet har själarna väntat på sin befrielse från det förflutna för att kunna ta nästa steg i evolutionen.

OCH EFTERSOM TIDEN bara är en konstruk-

tion för oss att hantera verkligheten flyttas du energetiskt tillbaka till perioder och liv kopplat till det som händer i Ukraina idag. En äldre version av dig existerar redan parallellt med dagens jag för att läka, förlösa och befria de delar av dig som ännu skaver i din själ. I den ukrainska myllan vilar det förflutnas koder som aktiverar ditt eget vilande DNA. Nu frigörs den energi som lagrats under tidigare generationer. Alla övergrepp som någonsin skett på Ukrainas marker måste läkas djupare än tidigare. Alla själar som någonsin deltagit som förövare, offer, betraktare eller möjliggörare erbjuds befrielse och ett helande. Själar världen över är samlade i en process som berör själva kärnan i jorden. VARJE PLATS SOM nämns i nyheterna, i berättelser från ögonvittnen, i rapporter från strider eller soldaternas hemtrakter är signaler till miljontals människor att öppna porten till det förflutna. Vi hör namn vi inte ens kan uttala nu, vi ser platser som bär minnen, vi öppnar dammluckorna och låter själen berätta sin historia för oss genom det vi känner. Vad känner du i hjärtat, i kroppen? Vilka signaler uppfattar du? Vilka dofter, ljud, förnimmelser fylls du av? Lidandet som de stridande på båda sidor upplever förlöser det lidande som din själ

Free • nr 4

| 35 |

juli–augusti • 2022

burit på i hundratals år. Lidandet hos de civila som är så ohyggligt svårt att ta in utan att helt gå sönder väcker dina minnen av djupa trauman orsakade dig genom andra despoters illvilja, översitteri och självgodhet. Bilder av marscherande soldater i strikta rader, av tanks och symboler, av läger och platser för övergrepp kan få ditt inre barn att krypa ihop av tyst skräck. Låt det komma upp, känn smärtan och förlös den. För dig, för ditt inre barn och för dem alla i kärlek. KAMPEN FÖR UKRAINAS frihet berör dig på djupet om du själv någonsin kämpat för din frihet, om du någonsin varit berövad din frihet oavsett när. Frihet är en av de djupaste mänskliga drivkrafterna och när den är förtryckt, när du förvägrats din rätt att säga din mening, uttrycka din vilja eller helt enkelt bara leva ditt liv i fred skadas din själ i sitt fundament. Vad gott du än gör för friheten åt andra idag det gör du också för dig själv. Kanske är det nu som du höjer din röst över mängdens sorl … Livets värde och värdet av ett liv utmanar mänskligheten att skärpa sin etiska och moraliska kompass. Det kollektiva trauma som många går igenom när vi med morgonnyheterna får bevis för nya grymheter kan få dig att känna panik, att tappa hoppet om mänskligheten och dina reaktioner blir kanske inte alltid rationella eller logiska. Det är mänskligt att reagera ”ologiskt” för när du hör om en kallt kalkylerad utplåning av en suverän stat, av utrotning av ett helt folks identitet och när skräcken griper tag om ditt hjärta minns din själ andra förintelser. ­Men

DET SOM HÄNDER nu berör så många. Det är alla själars karma som någonsin satt sin fot i, påverkat eller påverkats av Kievriket, av Rus, som erbjuds en chans att transformeras. Det är vikingarnas, de nordiska rusernas karma, grekernas, turkarnas, skandinavernas, frankernas, slavernas och hela Östeuropas karma. Det är de europeiska kungahusens, tsarernas, Konstantinopels, Karl den tolftes arméer, alla som härjat på Ukrainas mark och alla som attackerats av ryssar och sovjeter genom årtusendens karma. Det är judarnas, tyskarnas, nazisternas, kommunisternas, kosackernas, ryttarfolkens, mongolernas, sjöfararnas, nomadernas och Krim-tatarernas karma. Det är allas karma som levt, dött, dödat och dödats här. Alla som brukat jorden, tagit del

av den ukrainska jordens gåvor, använt jordens mineraler, badat i Svarta havet, njutit av solrosornas skönhet och hällt solroskärnor på salladen. Sammantaget är det väldigt många själar som berörs …


du överlevde, du lever och idag bevisar du tillsammans med andra vår ömsesidiga rätt att existera i fred.

du kan acceptera att den kärlek som flödar även är menad för dig läks dina djupaste sår av främlingskap.

BILDER PÅ SÅRADE som passerar i ditt flöde, döda med skyddade ansikten, människor med bakbundna händer, fångar i alla läger, demolerade barnsjukhus och skolor … de berör dig djupt men de läker dig också om du törs känna de intensiva känslorna igen. Om du med respekt törs se på bilderna, filmerna, inte vända bort blicken från det ohyggliga. Hur många gånger i hur många liv har du inte varit där själv? Se på dem med kärlek och ödmjukhet, erkänn och befria dig själv och dem från lidandets fängelse. Kärleken är mäktigare än vilken invasionsarmé som helst och du står med båda fötterna på rätt sida om historien nu. Den samhörighet och enade front som Ukraina visar hela världen bjuder in dig i en trygg gemenskap där din själ kan läka minnen av utanförskap och ensamhet. Världens engagemang ger dig upprättelse för de gånger som du känt dig oönskad, som du som flytt och känt dig som en främling. Världen ber dig om ursäkt för att den inte tog hand om dig då och om du tar emot ursäkten, om

KRIG VÄCKER KÄNSLOR och minnen vi ansträngt oss för att gömma och glömma. Vem vill minnas våld, förnedring, total hjälplöshet, sanslös smärta, fångenskap, avrättning, bortglömdhet, kidnappning, deportation, ensamhet, separation från sina kära … När allt detta nu sker i vårt europeiska närområde spelas minnena upp som en film i din själ. Din själ minns och det spelar ingen roll om du var offer eller förövare, kvinna eller man, angripare eller försvarare. Det är dags att använda ditt förflutna, att förnimma det du gömt, att acceptera det som hänt, att förlåta och ge nåd, att släppa taget och göra visdom av erfarenheter. Din vilja och förmåga att förlåta din egen historia, att balansera din egen karma betyder mer än du kanske tror för det kollektiva karma som nu befrias.

starkare är ondskan, den överlever allt, läker allt. Just det är själens och mänsklighetens räddning. Godheten. Och förmågan att inkludera uttryck för kärlek i livet oavsett omständigheter. När du tar dig igenom denna tid av kris och krig genom att använda de fönster i din själ som öppnas i läkning, befrielse, kärlek och generositet transformeras din mest smärtsamma karma till kraft, frid och glädje. När skuld blir tillgång kan du ge tillbaka till dem som ger sina liv för din framtid och i ödmjukhet samtidigt förlösa jordens kollektiva karma. När detta fönster av frihet öppnas för din själ – varför inte i tillit ta chansen? Du är värd din befrielse och nu när du läst hela artikeln har den processen redan startat ... Vi följer upp denna artikel med en belysning av hur ett nytt globalt systerskap är under uppbyggnad med stark förankring både på jorden och i himlen …

I TIDER AV VÅLD och hemskheter skapas

ett fönster där ditt hjärta är fullständigt vidöppet för den vänlighet och godhet som ges utan motkrav. Godheten är en kraft som drabbar dig rätt i hjärtat. Godheten är

Plus mer www.marianylow.se

DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE Konsultationer & events online · Kurser & retreats Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn

TrueSelf Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se

Nymånehealing på distans! Natthealing och Måndagshealing Donera gärna till: swish 123 22 32 296 BG 682-7695

thor.midwind.se

Free • nr 4

| 36 |

juli–augusti • 2022

TrueSelf Maria Nylow

MARIA

NYLOW


★★★★★

★★★★★

★★★★★

★★★★★

»Jag vaknar ofta tidigt och längtar efter att få öppna det nya steget«

»Redan första övningen blev ett stort skifte för mig«

»Jag älskar upplägget, att det är så vackert och pedagogisk«

»Gemenskapen i FB-gruppen är enormt värdefull«

ANDLIG COACH Succé för vår webbutbildning! Den här webbaserade och diplomerande utbildningen kan du gå för din egen skull, för att du vill skapa ett mer magiskt liv för dig själv. Du kan också gå den för att du vill lära dig att coacha andra som vill utvecklas andligt. Det är två utbildningar i en. Utbildningen bygger på de 13 steg som DITT MAGISKA JAG beskriver. Steg

som på ett lugnt och kärleksfullt sätt skapar en stabil plattform inom dig, och som hjälper dig att stå stadigt i de spännande förändringar som nu sker. Kurslärare är LEE SEGER och SANNE SOLEIL.

KURSSTART: 16 september med sista anmälningsdag 4 september.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG PÅ ANDLIGCOACH.SE annons helsida 2022.indd 2

2022-01-16 11:46


KURSER • UTBILDNINGAR

Reikicentrum Lidköping USUI REIKI, ANGELIC REIKI & SHAMANSK HEALING Erbjuder behandlingar och anordnar kurser, även på distans. REIKIBEHANDLINGAR

KURSER: • Angelic Reiki© • Usui Reiki inkl. Holy Fire© • Golden Heart of the Merkabah • Nya Shamballah • Shamansk healing med Munay Ki

E-kurs i Reikihealing 1

Lär dig reikihealing, du kan göra det på dig själv och på nära och kära. Det är ett fantastiskt verktyg som har ett oändligt användnings­ område, det är bara fantasin som kan hindra dig. Anmäl dig och ladda ner kursen på:

https://kurser.reiki-kroppsjal.se

Paula Vendel

Karuna Reikimaster

BEHANDLINGAR: • Klassisk japansk Reiki och Angelic Reiki • Ljusbad/Shamansk healing • Karmakorrigering • Rening av negativa och oönskade energier

070-130 44 24 · info@reikicentrum.se · www.reikicentrum.se

Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070­822 11 24 · www.reiki­kroppsjal.se

Hur du blir trygg i att sälja och ta betalt MINDSET KODA & KONSTRUERA KURS

Gratis webbinarium. Endast för högkänsliga entreprenörer som säljer tjänster.

ALTERNATIV ALPHA – META 1,3 MINDSET

Se mer och anmäl dig på: www.gryteniusacademy.se/gratis GryteniusAcademy.se/gratis

www.livelifestore.se WWW.LIVELIFESTORE.SE

Skånes Yoga & HealingCenter Välkommen till oss på vackra Österlen i Skåne Pia och Caroline, mor och dotter som driver kursgård i S:t Olof Yogalärarutbildning – Yindalini (yin & kundaliniyoga) Start 2/9 2022 · 10 moduler · 29.900 kr

Yindalini är en kombination av våra favorityogaformer, Yinyoga och Kundaliniyoga som tillsammans blir en härlig kombination och grund för dig som yogalärare. Du kommer att få lära dig att hålla rena Kundaliniyogapass och rena Yinyogapass men även hur du kombinerar ihop de 2 yogaformerna i ett och samma pass.

Reikikurser

Reiki I & Reiki II Usui & Holy Fire® · ART/ReikiMaster · KarunaReiki® Master Holy Fire III Reiki bidrar till djup avslappning, stressreducering, kroppens självläkning och personlig utveckling. Kursen är informativ men också väldigt läkande. Vi varvar teori med praktik för bästa inlärning och upplevelse. Vi erbjuder både nybörjar- och fortsättningskurser.

Yogaresor till Bali och Spanien Bali november/december 2022

Resan bär till staden Ubud som balineserna själva kallar Balis hjärta eller Balis spirituella Mecka. Staden sjuder av liv, yoga shalas, underbar grönska, hinduistiska tempel, mysiga butiker, ljuvlig vegetarisk mat och mycket mycket mer. Allt detta ackompanjerat av vacker musik och en svag doft av rökelse.

Spanien maj 2023 Följ med oss till pittoreska Sitges i Spanien (20 min utanför Barcelona), en yogaresa där du med hjälp av yoga, Reiki, samtal, övningar för att utveckla din medialitet och meditationer finner vägen in till ditt autentiska jag, det vill säga till ditt hjärtchakra.

Yogaretreats Andlig butik – öppnar till hösten

För mer information: 0708-460 601 · info@skaneyogaochhealingcenter.se · www.skanesyogaochhealingcenter.se Free • nr 4

| 38 |

juli–augusti • 2022


Agneta Orlå

AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i ­personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Ho’oponopono – att ta fullt personligt ansvar över våra liv Det är lätt att emellanåt fastna i tankar och känslor av oro, ängslan och irritation, liksom att älta bekymmer, självömkan och anklagelser. Då kan det vara bra att ha ett enkelt verktyg för att snabbt kunna bryta detta och komma i balans igen. En ”nygammal” stresslindrings- eller ­konfliktlösningsmetod, som jag personligen har haft mycket glädje och hjälp av under många år, kommer ursprungligen från Hawaii och kallas Ho’oponopono.

O

rdet Ho’oponopono betyder ungefär ”rätta till”. Metoden användes av kahunas, en sorts shamaner. Mornah Simeona var infödd i en sådan kahunafamilj och växte upp med denna tradition. Hon lärde ut denna metod och en av hennes elever var dr Hew Len, en amerikansk psykolog som tillsammans med Joe Vitale, amerikansk författare till många böcker inom personlig utveckling, har spridit denna metod genom boken ”Zero Limits”. EN GRUNDTANKE I metoden är att allt vi upplever

är vårt ansvar – även om det inte alltid är vårt eget fel. Om någonting finns i vårt uppmärksamhetsfält så har vi på något sätt medverkat till att det kommit dit. Istället för att anklaga någon eller något för att vi inte gillar det vi upplever eller iakttar, så är det väsentligt att vi accepterar det som är. Genom att ändra mitt tänkande om det så ändrar jag min upplevelse. Detta är tankegångar vi kan känna igen genom flera traditioner och i uttryck som ”det är inte hur vi har det utan hur vi tar det” etcetera. Om vi inte tycker om det vi ser på en dataskärm till exempel så är det lönlöst att klaga på

skärmen eftersom orsaken till vad vi ser finns i datorprogrammet. Det är jag själv som startat programmet – och Ho’oponoponometoden erbjuder ett sätt att avsluta programmet så att jag kan välja ett annat. ENLIGT DENNA METOD finns bara två drivkrafter till våra tankar och handlingar – minnen eller inspiration. Vår uppgift är att befria oss från de program som kontrollerar oss genom vårt undermedvetna, de ”minnesprogram” som agerar per automatik på en mycket djup nivå inom oss alla, och som ofta – trots medveten styrning med vilja och tanke – ändock leder till oönskade resultat. Genom metoden så kan vi neutralisera dessa automatiska program – ”städa hårddisken” – och ge möjlighet att lämna den automatiska minnesstyrningen för att istället mer och mer styras av inspiration, en slags ”gudomlig vägledning”, en tillgång till ett ”högre jag”. FÖR ATT KUNNA byta ut dessa gömda men väldigt

envisa program så upprepas fyra fraser om och om igen, som ett mantra. Dessa är: I’m sorry, Please forgive me, Thank you och I love you.

”För att kunna byta ut dessa gömda men väldigt envisa program så upprepas fyra fraser om och om igen, som ett mantra. Dessa är: I’m sorry, Please forgive me, Thank you och I love you.”

Free • nr 4

| 39 |

juli–augusti • 2022

Tanken är här att vi talar till oss själva, till vårt eget undermedvetna och ber alltså oss själva om förlåtelse för att vi, utan att behöva veta orsakerna om hur och varför vi drog till oss detta program ändock skapade detta. Det vi gör genom denna metod är att alltså mer och mer ”nollställa” oss. Och detta nolltillstånd kan liknas vid ett tillstånd av total acceptans och kärlek. METODEN HANDLAR alltså ytterst om att förlåta

sig själv. Ju mer vi ”renar oss” desto mer kommer vi att uppnå ett tillstånd av inspiration som kan ge oss vägledning att vidta olika åtgärder. Om vi till exempel är överviktiga så har vi alltså ett program inom oss som på en djupt omedveten nivå skapat detta. Har vi en konflikt med en arbetskamrat så är vi också själva ytterst orsaken till denna konflikt även om den orsaken också är omedveten. Och genom förståelsen av metoden slutar vi upp med att svara an med samma irritation tillbaka och kan istället välja att tänka ”Tack för att du kommit i min väg och hjälper mig hela detta ”. Poängen med Ho’oponopono är att öva metoden på alla utmanande situationer, både med små och stora frustrationer och problem i åtanke. METODEN KAN onekligen tyckas rejält tuff då den

inte lämnar utrymme för minsta offerrollsmentalitet, utan åberopar ett fullständigt personligt ansvar i varje situation vi ställs inför. Vi kan också i metoden se en mycket praktisk konsekvens gällande idén om att ”allt är ett”, att vi alla hör samman och att ingen egentlig separation finns. Tilltalas vi av idén att verkligen vilja vidga gränserna för vårt personliga ansvar så kommer vi med säkerhet att märka att metoden i gengäld ger oss friheten av att ständigt bli mindre styrda av negativa minnen och istället leva ett liv i ständigt ökat flöde av inspiration och glädje. Kanske känner du också dig manad att ge metoden en chans?

Foto: Simona Cinconze

fri kraft


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

SE HELHETEN SKAPA FÖRÄNDRING

- Medial vägledning - Resan-terapi - Webshop med Kani-Oljor, kosttillskott, floridavatten m.m

ABC för Ljusbärare Program på 3 månader

RABATTKOD: angelius15 (15% rabatt vid köp över 295 kr)

Behöver du redskap och verktyg som fungerar i din vardag? Vill du få kontakt med dina andliga guider? Manifestera din dröm och bli den ljusbärare du kom hit för att vara!

Ingrid Kronholm

www.healyoursoul.se ingrid@healyoursoul.se 0735 - 88 08 91

www.holisticmakeover.se Agneta Orlå – för kraften inom dig

Mikaela Hult · Kiromanti – Handtydning, Healing · Samtalsstöd · Föreläsningar · Medial coachning · Medial själavård · Änglabudskap & änglahealing, distans

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning

MIKAELA HULT är inspiratör, bästsäljande författare och vardagsmagiker. En intuitiv medial vägledare och healer. Hon erbjuder självkännedom åt sina klienter genom metoden Kiromanti. En kärleksförespråkare och föreläsare inom personlig och andlig utveckling. Mer info:

hjartatsveranda · www.linktr.ee/hjartatsveranda Free • nr 4

| 40 |

Skuggarbete

www.agnetaorla.se juli–augusti • 2022


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

Själsläsningar i Akashakrönikan

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

www.dinuri.se

a guide to your inner source

Gratis!

060-14 01 90

KATARINAPODDEN

0939-108 80 79

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

Vill du bli medveten om vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsliga gåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och talanger. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut.

Finns på Spotify, ITunes, www.katarinamedium.se

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

Hälsa

Andligt

Kärlek

Livet Katarina Lövelius

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min. 060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se

Vendelas Telefonbyrå

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se

Direktkod 888

Direktkod 275

Karlene är medium och är synsk Jag är Reiki healer, kan känna in dina blockeringar. Tona in på din framtid. Kan även få kontakt med dina djur. Jag är positiv och älskar mitt arbete. Hej Jag heter Kristina och jag har medfödd gåva att känna av energier och se i bilder. Jag kunde prata med andra sidan redan som 3 åring och känna närvaro av tex min farmor på andra sidan

Direktkod 370

Direktkod 420

Hej, och välkommen till Leonora. Jag har haft mediala förmågor så länge jag kan minnas, och har alltid omgivits av starka energier.

Direktkod 385

Direktkod 310

Jag heter Alva, är medium med över 30års erfarenhet och återkommande kunder. Jag ger dig vägledning rent medialt, jag hör, känner och ser medialt Mitt namn är Caridad och jag vägleder dig genom tarot, änglakort, orakelkort och naturen. Jag är utbildad inom medialitet och har varit verksam i snart tjugo år. Mitt namn är Anastasia, och jag har arbetat i många år med att vägleda per telefon. Hos mig finner du en trygg och träffsäker samtalspartner som svarar på just dina frågor.

Free • nr 4

www.katarinamedium.se · Info@katarinamedium.se · 070-746 14 10

| 41 |

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

juli–augusti • 2022


Reinkarnationstanken ger hopp och mening Kan en större bild av livet som följer med reinkarnationstanken, synliggöra en logisk och kärleksfull grundton i livet och därmed skapa ökat livsmod, meningsfullhet och ökad förståelse av oss själva, andra individer och världssituationen? Det menar Sören Grind, leg. psykolog, författare och föredragshållare, aktuell med sin bok ”Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet”. Text Agneta Orlå Bild styleuneed.de (shutterstock.com) Foto Marie Rosenkrantz Gjedsted

Free • nr 4

| 42 |

juli–augusti • 2022


S

ören Grind drev i många år tillsammans med Solveig Langkilde kursgården Solsökehem i Dalarna, med kurser i Martinus kosmologi, personlig utveckling och Alexander-teknik. Sedan 1980-talet har han utöver sin verksamhet som psykolog, hållit kurser och föredrag runt om i Skandinavien och är numera bosatt på Klint i Danmark där han bland annat är verksam med undervisning på Martinus Center Klint. FÖRSTA GÅNGEN JAG kom i

NÄR KOM DU SJÄLV i kontakt med reinkarnationstanken och hur påverkade den dig? – På högstadiet då vi läste om olika religioner blev jag tilltalad av den idén. Men det var först när jag som sjuttonåring började samtala med min bror Erik som intresserat sig för detta som jag började se det som logiskt att livet fortsätter och att reinkarnationstanken var ett spännande komplement till evolutionsläran. På det sättet är det ju vi själva som vandrar genom historien. För mig gav det mening både åt evolutionen och åt våra individuella liv. Alla erfarenheter blir i det perspektivet en värdefull resonansbotten för förståelse och medkänsla med andra. All uppbyggnad av begåvning och talanger har då ett värde och kan aldrig vara bortkastat. – Vi ser reinkarnationen tydligt i naturens kretslopp. Exemplet med fjärilens utveckling synliggör detta i de olika stegen från larv, till puppa och färdigutvecklad fjäril. Utvecklingen sker stegvis och gäller samma individ i de olika faserna men med olika

Free • nr 4

| 43 |

funktioner och utseenden. ­ ch våra kroppar befinner O sig ju ständigt i reinkarnation. Vi byter ju skepnad från barnkropp, till ungdomskropp, vuxenkropp och senare en ålderdomskropp allteftersom våra celler byts ut i våra kroppar. Det är en osynlig, genial kraft som organiserar denna fantastiska ständigt pågående transformation, berättar Sören. I DIN BOK NÄMNER du att medve-

tandet är vår tids största gåta, vad är det du syftar på? – Det finns en växKORT ande kunskap och NAMN Sören Grind. forskning som stödjer ÅLDER 68 år. OM föreställningen att FAMILJ Livskamraten SÖREN medvetandet överlever Solveig Langkilde, döden. Det senaste årdottern Sara Sofia och hundradet har vi vant oss barnbarnet Mio. vid att vetenskapen främst BOR Klint, Danmark. definierar medvetandet utifrån GÖR Psykolog, författare och hjärnan och dess elektriska undervisare. och fysiologiska processer. Det MOTTO Varje utmaning bär intressanta är om vi kan lämna på en gåva av självkännedom, vårt materialistiska tänkande medkänsla och kunskap. och öppna oss för hur en evenAKTUELL MED Boken tuell icke-fysisk bakomliggande ­”Reinkarnation – en logisk och nivå av medvetandet skulle kärleksfull syn på livet”.

”Att se att allt som sker har ett kärleksfullt syfte, är en svår tanke när vi betraktar världen” kunna se ut. Då kan vi till exempel förstå hur medvetandet kan registrera omvärlden trots att personen inte har en fungerande hjärna och sinnen. De många ndu:er som människor har rapporterat från världens alla hörn vittnar om att de sett sina kroppar på operationsbordet eller i återupplivningsförsök och

kontakt med Sören var i samband med den föreläsningsturné han gav, efter att han gett ut sin första bok 2008 ”Livet din spegel – om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv”. Jag slogs av den lugna, samlade och kärleksfulla energin som Sören utstrålade. Ett inre lugn som fascinerade och påverkade oss åhörare starkt och som väckte en nyfikenhet på de tankegångar som presenterades. Det var Sörens första bok i en planerad trilogi­ serie där den sista boken sedan en tid är på gång att färdigställas. Men reinkarnationsboken tryckte på och trängde sig emellan och ville bli publicerad innan dess. – Jag löd ingivelsen att skriva den. Och det känns faktiskt som att detta är en impuls, att det var dags att reinkarnationstanken nu skall lyftas fram ännu mer för många människor. Det visade sig att flera andra författare här i Danmark skrivit samtidigt om reinkarnation också. Jag fick en stark känsla av att det finns ett behov av en bok som förklarar reinkarnationen utifrån ett evolutionsperspektiv med en ständig kontinuitet i vår utveckling, en gradvis och successiv mänsklig mognad, till

skillnad från själavandrings­idén där själva personligheten, dess förmågor och talanger inte nödvändigtvis följs åt liv efter liv och där man anser att man kan återfödas i andra djurarter. – Det är många människor som har intresserat sig för nära döden-upplevelser (ndu:er) och sett klipp på YouTube till exempel och genom det förstår att medvetandet överlever döden. Detta ställer ofta nya frågor och funderingar. I denna bok vänder jag mig också till en bredare publik i jämförelse med min trilogi och fördjupar inte begreppet karma och Martinus världsbild så mycket, säger Sören.

juli–augusti • 2022


kunnat återge situationen trots att de kliniskt var döda. – Ett bland många exempel är den forskning som Pim van Lommel, en kardiolog från Nederländerna gjorde. I fyra studier med sammanlagt 562 patienter som överlevt hjärtstopp berättar mellan 11–18 procent om en ndu. Under deras hjärtstopp har patienterna betecknats som kliniskt döda med en rak EEG-linje där all elektrisk aktivitet har upphört, där alla funktioner i hjärnbarken och hjärnstammen är släckta. Hans slutsats av den forskning om ndu:er, som han påbörjade redan 1986, är att de endast kan förklaras med att medvetandet existerar på ett plan där det inte är bundet av tid och rum, där medvetandet har upplevt förloppet utifrån och oberoende av kroppen. Många har efter dessa ndu:er också fått en genomgripande personlighetsförändring där bland annat rädslan för döden inte längre finns, de upplever sin själ som odödlig och har fått en förstärkt känsla av mening med livet på jorden och dess utmaningar, berättar han. som ­ ören nämner i sin bok apropå S att medvetandet inte är bundet till det fysiska, är barn som berättar om minnen från tidigare liv som i efterhand kunnat kontrolleras och verifierats, upplevda personlighetsförändringar efter hjärttransplantationer då minnen, vanor och talanger överförts från donatorn, där vi kan ana att organen på ett psykiskt plan kan vara förbundet med den avlidne eller att hjärtat bär på ett avtryck

YTTERLIGARE EXEMPEL

av våra egenskaper, kontakt mellan individer där medvetanden står i kontakt på telepatisk väg och placeboforskningen som visar att starka förväntningar och tankekoncentration kan bidra till läkande processer. Dessa exempel visar på att medvetandet inte sitter i hjärnan eller kroppen och att det är vårt medvetande som reinkarnerar genom våra olika liv. Man kan se medvetandet likt en programvara som bär på kunskap och utgår ifrån en icke-fysisk dimension. Sören menar att när vi kan se vårt medvetande som en evig struktur har vi funnit den saknade länken i dagens materialistiska och fragmentariska världsbild. Då inser vi hur allt liv, all utveckling inklusive vår personliga utveckling hänger samman. Alla erfarenheter vi gör, både onda och goda, är ur ett reinkarnationsperspektiv läroprocesser och ett plus på lång sikt. uppfattningen om att vi är ett resultat av kombinationen arv och miljö ersätts då av tanken att vi djupast sett ärver oss själva. Detta innebär att utifrån reinkarnationstanken är vi inte några oskrivna blad då vi föds. Orsakerna till våra problem kan heller inte enbart sökas i den nuvarande barndomen, eller skyllas på våra föräldrar eftersom det enbart utgör ett begränsat tidsperspektiv av hela vår livsupplevelse. Genom flerlivsperspektivet, lagrat i vårt omedvetna, kan vi finna kompletterande förklaringar. Alla minnen vi upplevt,

DEN GÄNGSE

alla talanger och förmågor vi har tränat upp följer med oss och präglar oss på gott och ont, liv efter liv. Orsak skapar verkan. Träning resulterar i färdigheter. Den själsliga nivån är överordnad och utgörs av ett övermedvetande, ett stilla evigt element i allt levande som är den del som iakttar och skapar förändring. Detta övermedvetande kan ses som livets dirigent, utifrån vilket varje tanke och handling initieras och där varje förnimmelse iakttas utifrån denna fasta punkt, vårt jag. är medvetandet avgörande för vår världsbild och hur kan vi se det speglat i vår samtid? – Om vi flyttar fokus från kroppen och generna till den osynliga verkligheten, medvetandet, lämnar vi materialismen och kan studera andligheten mer logiskt och vetenskapligt. Då finns ingen motsättning mellan vetenskap och religion eller känsla och intelligens utan det blir i stället en syntes som hör framtiden till. I den världsbilden kommer också de etiska, moraliska frågorna in i all forskning eftersom vi ser att allt är levande oavsett om det är en växt, ett djur eller en människa, där alla inkarnerar och är på sin livsresa. När den medvetenheten finns, kan vi till exempel inte längre som nu i djurfabrikerna se djuren som enbart produktionsenheter i syfte att användas för att öka effektivitet och vinst. – Upptagenheten av och

PÅ VILKET SÄTT

identifikation med kroppen leder dessutom till rädslor. När rädslan slår till går vi lättare in i flockbeteende. Ökad intolerans, polarisering och spänningar blir då resultatet. Ett Martinuscitat påminner oss: ”Många människor går hellre fel väg med flocken än rätt väg ensam.” Det är det som händer i världen nu när rädslan ökar och människor går med på det ena efter det andra. Det är verkligen en kollektiv regression tillbaka till ett tidigare utvecklingsstadium. – Det är lätt att dras med i dessa rädslor, men har vi ett större perspektiv är det enklare att se klart och bevara vår moraliska kompass, vår inre vägledning och vi bifaller då inte ropen på mera vapen till exempel. Nuvarande världshändelser lyfter fram rädslorna så att vi tydligare skall se konsekvenserna av att vara rädslostyrda i stället för att låta kärleken ledsaga oss. Men varje steg tillbaka leder ofrånkomligt till ett större utvecklingskliv framåt. Jag är personligen övertygad om att det bara är en tidsfråga innan vi byter paradigm och ser medvetandet som en primär verklighet som överlever döden, säger Sören. DET FINNS JU en mängd positiva konsekvenser av reinkarnationstanken, och den livssyn den medför, är det några du vill lyfta fram? – Många människor upplever livet som mer och mer kaotiskt och meningslöst nu. Vi behöver verkligen en världsbild som sätter de här svårigheterna i ett sammanhang som ger mening åt det. Som jag ser det kan man inte upp-

Ur boken ”Den nuvarande ett-livs-teorin med föreställningen att vårt medvetande definitivt slocknar och utraderas när hjärnans elektriska aktivitet upphör, är en teori helt utan vetenskapligt stöd.”

”Med utgångspunkt i att vår personlighet, vår könsidentitet och fysiska och psykiska hälsa utvecklas organiskt över flera liv växer det fram en djup respekt för varje människas unika personlighet och utmaningar.” Free • nr 4

| 44 |

juli–augusti • 2022

”I varje konflikt, sjukdom och utmaning ligger det förborgat en gåva av självkännedom, medkänsla och kunskap. Vi får i ett reinkarnationsperspektiv alltid nya chanser att lära mer och utvecklas vidare.”


leva mening med ödet utan reinkarnationstanken. Då blir det enbart slump och tillfälligheter som regerar. Det är ju en tragisk världsbild om vi tror att livet bara håller på att kasta runt med oss som om vi vore pingpongbollar. Att se att allt som sker har ett kärleksfullt syfte, är en svår tanke när vi betraktar världen, men det är den mest läkande tanken för vårt psykiska immunförsvar för att kunna möta livet. Dessutom är det grunden för tolerans, berättar han. SÖREN MENAR ATT vem vi

än betraktar – en missbrukare, en utvecklingsstörd, en Putin – alla befinner sig i läroprocesser. Det ingår i vår evolution. Förstår vi att vi levt tusentals liv inser vi att vi har haft många olika roller och fått uppleva konsekvenser av dem. Och på så sätt upplöses orättvisan. Alla historieböcker blir dessutom levande för oss – vi har alla varit vikingar och stenåldersmänniskor. Enhetskänslan får en annan och tydligare innebörd. – Lidandet får mening och ett värde och vi ser det inte enbart som något destruktivt, något som bara stör och är i vägen för oss. Vår medkänsla utvecklas genom svårigheter, och är det någonting vi behöver för att skapa en bättre värld så är det just medkänsla. Genom den fulla acceptansen av lärdomen, att säga ”ja” till den och ta vara på den, i stället för att försöka fly undan det svåra, kan vi ta in det vi behöver lära oss. Den

egentliga utvecklingen eller invigningen sker inte i någon ockult myste­rieskola. Det är i vardagen vi gör vår invigningsresa genom såväl behagliga som obehagliga erfarenheter och gör kursändringen mot ljuset. Man behöver inte heller gå långt tillbaka i regressioner – våra tidigare liv är ständigt närvarande i våra liv just nu. Och det positiva är ju att vi alltid har en framtid, vi kan ständigt lära oss mer, utvecklas mer. Ser vi det så blir livet en spännande resa där varje utmaning blir till en möjlighet att växa som människa. AVSLUTNINGSVIS VAD VILL du

att läsarna skall ta med sig för budskap? – Min önskan med denna bok är att den forskning, de tankar och argument jag presenterar som stöd för reinkarnationstanken ska stimulera läsaren till vidare forskning i livsmysteriet och föra läsaren närmare den ljusa livssyn som ger livsmod, glädje och inspiration i vardagen, avslutar Sören.

Plus mer www.dynamiskbalance.dk Böcker av Sören Grind utgivna på Världsbild förlag: ”Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet” (2022). ”Livet – en fråga om kärlek” (2016). ”Livet din spegel” (2008).

Ny bok av Martinus om resan genom döden Döden är en illusion – allt är levande och uttryck för kärlek. Att förstå livet och döden och hur de bekräftar varandra är av avgörande betydelse för att förstå Martinus världsbild. Denna nya bok Genom döden belyser övergången till den andliga världen och dess centrala betydelse för vår utveckling. Boken är den första i en temaserie som Martinus Institut kommer att ge ut. Boken innehåller förklaringar till 13 symboler.

Vinn!

Bokens introduktionskapitel utgörs av den separata småboken Genom dödens port som ger en god inblick i dödens innebörd för oss människor. Kapitel 2-6 utgörs av fyra föredrag som blev inspelade på band som Martinus höll 1949.

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet”, i samarbete med Världsbild förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Beställ boken på varldsbild.se Kartonnage 178 sidor, ISBN: 9789187703256, Pris: 250:-

Världsbild förlag varldsbild.se

Free • nr 4

| 45 |

juli–augusti • 2022


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

EN TERAPI MED SJÄL OCH HJÄRTA

STJÄRNREGN

En utbildning med helheten som perspektiv Diplomerad Regressionsterapeut (1 år) Diplomerad Samtalsterapeut SER (2 ½ år) Diplomerad Par och Relationsterapeut ( ½ år) En holistisk terapiform som utgår från att människan är kropp, känsla, behov, tankar och själ, i relation med andra där allt påverkar vartannat.

Energi Flow Breathing SAMTALSTERAPI

Symbolterapi

Bildterapi Regressionsterapi

Drömterapi

Öppettider 08.00–01.00 varje dag

www.stjarnregn.se

Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors

Tarotlinje

t

ro

Ta

Tarotstjärnan

åd om

0939 1943 19.90 kr/min

Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se

Sp

Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur

0939 1960 Minutpris 19.90

Fakturanummer

08 5700 1960

Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden

Kurser · Distansutbildningar Behandlingar

Minutpris 19.90

Tarot, medial vägledning, djurkommunikation, borttappade föremål. Vi vägleder dig i livets alla frågor

Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m.

Ring våra medium - Vi vägleder dig fram Inga frågor är omöjliga

Butik · Webbutik

Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken

www.trollsveden.com

www.tarotstjarna.se Free • nr 4

| 46 |

juli–augusti • 2022


fri vägledning Lee Seger

LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring.

Att göra en halvhalt På så lite som en halv sekund hinner vi öppna dörren för den där härliga kraften som påminner oss om vilka förmågor vi faktiskt har. En kraft som hjälper oss att mjukt och kärleksfullt välja den väg som passar oss som hand i handsken.

J

ag är egentligen ingen hästtjej, eller rättare sagt jag är ingen hästtjej. När jag var liten drömde jag visserligen om hästar, och väggarna var tapetserade med vykort på hästar och bilder ur tidningen ”Min Häst”. Som vuxen har jag gått på ridskola i ett par omgångar, men mer än så har det aldrig blivit. Vissa saker passar bäst som drömmar … tror jag i alla fall. En av de saker som verkligen fastnade efter de lektioner jag ändå tagit, var detta med att göra en halvhalt. En halvhalt är en uppsamlande rörelse man gör med dels handen, dels skänkeln. Man gör helt enkelt hästen uppmärksam och medveten om att något är på väg att hända, att den ska göra något. En halvhalt samlar så att säga energin uppåt, snarare än driver den framåt.

Gör en halvhalt Halvhalt är ett begrepp som jag sedan dess applicerat både i mitt eget liv och i samtal med klienter. Vinsten med att samla energin uppåt – i stället för att kasta oss huvudstupa in – är förstås att vi hinner samla oss och tänka en halv sekund. En halv sekund som i all sin enkelhet kan vara avgörande huruvida

"I stället för att rusa på – gör en halvhalt" vi kommer att upprepa ett gammalt beteende, eller om vi i stället kommer att styra in på nya outforskade vägar. Det jag främst syftar på, som vi har en tendens att kasta oss in i, är förstås våra känslor. Tänk själv så många gånger du måste ha reagerat med autopilot, och helt plötsligt befunnit dig i ett välbekant gammalt drama – själv eller tillsammans med andra. Med en liten halvhalt, ett halvsekunds stopp, hade du hunnit slå av autopiloten. Du hade hunnit gira, och välja en annan väg. Känner du igen det? Det gör i alla fall jag! DET BEHÖVER INTE nödvändigtvis vara en känsla, utan det kan också vara ett beteende som behöver en halvhalt. Att till exempel genast erbjuda sig att ta sig an någon annans syssla. Eller att ta ett steg bakåt och säga … att inte ska väl jag … när någon vill lyfta fram oss. Att säga nej när vi menar ja – och tvärtom. Exemplen kan bli många, och du vet säkert själv i vilka situationer du skulle behöva göra en halvhalt.

Örnen visar vägen Tricket med att verkligen göra en halvhalt är att man behöver göra det ett par gånger för att märka att det fungerar. När tvivlet försvunnit blir det faktiskt en njutning att stanna upp och verkligen stämma av vad med vad som pågår. Vi lyfter oss över situationen och låter örnen ge det högre perspektiv som vi så väl behöver. På en halv sekund. Låter det orimligt? Du kommer att märka att det faktiskt inte är

Free • nr 4

| 47 |

juli–augusti • 2022

det. Rusar vi ändå in i det bekanta, så vet vi åtminstone vad vi gör. Även det är helande för insikten gör halva jobbet när det kommer till att helas. VI HAR JU REDAN uttryck för att göra en halvhalt i vårt dagliga språk. Man biter sig i tungan för att förhindra att något ogenomtänkt kommer ut, eller så sätter man sig på sina händer, för att vänta in situationen och inte rusa iväg. Begreppet halvhalt är alltså inget nytt, men det som gör mig så förtjust är att det är en pytteliten rörelse. Mjukt och fint säger vi till oss själva att det är dags att vara uppmärksam. Inget mer än så.

Med små steg skapar vi Det är ju så oerhört mycket skönare att förändras när det går mjukt och kärleksfullt till. Med små halvsekunder här och där blir vi mer och mer påminda om att vi hör till världen, och att världen är vi. För så är det ju, och alla behövs vi. Halvhalterna ger oss möjlighet att komma ihåg det. De påminner oss om hur vi vill leva, och hur vi vill må. De ger oss chansen att med små steg skapa den verklighet vi vill leva i. Dessa små halvhalter ger oss också en känsla av makt. Av att vi själva styr och kontrollerar vårt liv. Vi är inte utelämnade till vare sig allt för starka känslor eller till draman som kan kännas oövervinnliga. Små magiska steg som ger oss frihet. Det tycker jag är så fint! SOMMAREN ÄR FÖRSTÅS en utmärkt tid att träna på halvhalter. Överflödet som Moder Jord öser över oss hjälper oss att distrahera oss från det invanda. Förhoppningsvis har du också lite semester där du kanske redan slagit av autopiloten … UTAN MINSTA TVEKAN – här behövs ingen halvhalt – vill jag önska dig ljuvliga sommarmånader.

Massa kärlek, Lee


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot ö r k o n t a k tme do s sp åÄn g l a p o r t a l e n Me d i u m V a r j ed a gg ö r v i o l i k av a l ,F s mås o ms t o r ao c hd e tä r Än g l a me d i u m i n t ea l l t i dl ä a v å g a Si e r s k o r l i t at i l l s i nma g k ä n s l a Sh a ma n e r e l l e r i n t u i t i o n . Sp å d a me r T v e k ai n t ea b eo mh j ä l p . T a r o o l k a r e P åÄn g l a p o r t a l e nh a r v i k u n n i g aV ä g l e d a r eme d Dr ö mt y d a r e må n g aå r se r f a r e n h e t V ä g l e d a r e c hs t o r k u n s k a pi n o m Dj u r k o mmu n i k a t ö ro d e nme d i a l av ä r l d e n . He a l e r

d iu m e M ®

SKUGGEDAMEN Är alltid där för dig

Kärlek, arbete, hälsa, familj m.m. Jag har alla svaren i mina kort.

www.sjalsmediumlinjen.se

0939-100 25 20

19.90/min

www.skuggedamen.com

Free • nr 4

| 48 |

juli–augusti • 2022


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist Sorgen gör sig ofta påmind

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Känner mig helt ställd ...

FRÅGA Hej Benny! Jag har länge känt det

som att jag är i någon slags utvecklingsperiod. Jag förlorade min pappa i januari 2019 och det känns som att jag har svårt att komma vidare. Sorgen gör sig ofta påmind. Känner mig ofta uppe i varv, sover inte jättebra under perioder. Står inför en ny fas i livet och bor på en ort jag inte trivs på. Min fråga är, kommer det att kännas okej så småningom, kommer jag att trivas bättre. Har min pappa det bra? Det är en fråga jag ofta återkommer till. Jag tror ju på själens överlevnad och det känns som att jag behöver få veta att allt är okej med honom på andra sidan. Kanske luddigt formulerat, men ­hoppas på svar. Lizette

FRÅGA Hej Benny! Jag har förlagt mina tre USB-minnen. De låg i ett litet blommigt tygfodral med tryckknapp och inlindad i en cerise liten apotekspåse. Jag hade alla mina skrivelser, redogörelser, CV, ansökningsmallar samt minnestal jag höll på mammas och på min mosters begravning jämte många foton. Känner mig helt ”lost” och ställd utan allt detta, som att jag tappat bort mitt liv. Hade tyvärr inte heller sparat informationen på annat ställe eller i ”molnet”. Senast jag använde dem var torsdagen den 10 mars. När jag sen skulle ta fram dem efter några veckor, så låg de inte där de skulle. Känner mig djupt olycklig över att ha förlorat dem med sitt innehåll och hoppas nu på detta sätt få din hjälp att se var någonstans de är nu. Marie-Catrine BENNY SVARAR Kära Marie-Catrine. Påsen ligger i en annan påse, som ligger överst på en hylla. Alltså i mellanhöjd och du tänker inte på det eftersom du hela tiden tänker på den som en apotekspåse. Men det är en vit

plastpåse den ligger i. Du kommer att hitta den och det känns så nära i tiden att jag hoppas du hittat den innan detta publiceras. Lycka till. Kram Benny

Tycker om honom ... Har en längtan FRÅGA Hej Benny! Jag gör en del ljusarbete, men så långt bort som meditationer och energikonst. Men det FRÅGA Hej Benny! Fick ett svar av dig förra

året om en man jag skulle träffa och nu har jag gjort det och han passar in på din beskrivning. Han bor inte här där jag bor men bor på den plats jag är född, dock 30 mil bort. Snälla kan du se vad som händer? Tycker om honom … men så långt bort.

känns som att det är ytterligare något jag skall göra. Kan du se vad? Jag längtar också efter att flytta ut på landet och bo vid en sjö, gärna nära andra ljusarbetare. Kan du se om det är något som kommer att ske? Susidus

Eva BENNY SVARAR Kära Lizette. När någon

lämnar jordelivet blir det en utveckling för oss som är kvar. Pappa är givetvis kvar och ser din utveckling till följd av hans resa hem till andra sidan. Han är mer än okej. Han känner att han förstår vem han är och vart han är på väg. Han är ledsen att du är ledsen men han vet att det är en del i utvecklingen att sakna någon som är ute på en så lång resa. Han har alltid varit stolt över att du vill växa andligen och han tycker din själ är en stor generös varm själ, och har nu valt att följa dig genom att vara din skyddsängel. Skydda, älska dig på avstånd och ändå vara nära dig. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Susidus. En längtan är ju BENNY SVARAR Kära Eva. Jag har hört någon

gång att om man träffat någon på distans så är man egentligen rädd för att träffa någon kärlek – just då, men vill det egentligen på ett djupare plan. Ni kommer att flytta ihop. Du flyttar till honom och skapar ett gemensamt hem där. Innan dess har ni ett särboförhållande, tills ni har modet för er att vilja leva i samma hem. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 4

| 49 |

juli–augusti • 2022

också en form av affirmation och det vi attraherar tillräckligt mycket blir så. Sjön kommer att finnas där och även träden, naturen, det vackra ljuset och flera närliggande hus, så att ni ljusarbetare kan bo tillsammans. Du kommer arbeta med healing, kanalisering, utveckla männi­ skors förmåga till att lära sig meditera och hålla andliga kurser med dina grannar så att människor kommer att besöka er och utvecklas andligen på plats. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

MIXAT

KURSER • UTBILDNINGAR

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Vill du dela ut Free?

Hyr mysig personlig kursgård i vacker värmländsk natur

Medial vägledning

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Yogastudio 80 m2 med utrustning och öppenspis. Grillplats, utebad, bastu, jacuzzi. 12–15 sovplatser. Alvstugan, Varglyan och himmelska loftet. Även egna retreat, behandlingar och kurser. Varmt Välkommen! Yvonne Edmark värdinna/husmor. Kom Lust och Fröjd Kursgård, Kristinehamn www.komlustofrojd.se · edmark@live.se 0703-57 88 01 · Facebook · Instagram

Är esoterisk rådgivare, änglamedium och medium. Jag ger medial vägledning för att stärka människor framåt i livet. Arbetar på distans och svarar via mail. Läs gärna mina recensioner. Priser för alla. Paula Emanuelsson www.anglamedium.com

Nästa nummer utkommer 2 september

Special!

Kursgårdar & retreatcenter

Den hälsosamma gemenskapen Vi har träffat Peter Strang, cancerspecialist, författare och professor i palliativ medicin som i sin bok ”Den hälsosamma gemenskapen” fokuserar på gemenskapens välgörande effekter. Utöver relationernas hälsobringande inflytande betonar han även gemenskapen med husdjuren som sällskap och tröst, naturens effekter på hälsa och immunförsvar och vår längtan efter en samhörighet med något större.

I nästa nummer presenterar vi vår stora special där vi tipsar om massor av fantastiska kursgårdar och retreatcenter. De flesta har verksamhet året om med olika event, kurser och retreater. Många av kursgårdarna går även att hyra för den som planerar att arrangera ett eget event eller vill samlas tillsammans med familj och vänner.

Systerskap som förenar över gränserna Under ytan mitt i världens brinnande konflikter håller ett helt nytt globalt systerskap på att etableras. De aggressioner vi ser i Ukraina, USA, Syrien, Iran … och på många andra platser är den gamla maskulina världens krampaktiga dödsryckningar. De begränsande synsätten, de hämmande systemen, de låsta strukturer som hållit samman den värld vi vant oss vid förändras enligt plan. Det nya systerskapet skapar den nya världsordningen genom försoning, fred och hjärtats ledarskap. Maria Nylow skriver om vilka som håller systerskapet, hur du kan ansluta dig och hur förändringen sker steg för steg omkring och i oss alla.

Det glädjefulla sättet att leva Vi människor har en nivå av medvetande som är högre än vardagsjaget. Psykologen Barbro Holm Ivarsson kallar den ”Andra Sinnet”. När du aktiverar ditt andra sinne får du tillgång till din högsta visdom, intelligens och kreativitet, ditt största lugn, din kraft och din glädje. Du kan få svar på frågor från ditt eget inre, hitta vägen genom livet, förstå ditt livs syfte, förbättra dina relationer, bli en mer kärleksfull människa, förlåta dig själv och andra, bli snabbare frisk när du är sjuk, skapa det du behöver i ditt liv, hjälpa andra att skapa det de behöver, och leva vidare i ditt andra sinne då du en dag lämnar kroppen.


199:-

499:399:-

LYCKA NS HJU L.

Rider-Waite tarot (pocketstorlek), 199:Rider-Waite tarot (standard), 149:-

Jolanda den Tredje SET (bok+lek), 499:Jolanda den Tredje LEK, 269:-

269:-

Thoth tarot, 269:Thoth tarot, 259:-

229:-

Cosmic tarot, 229:Cosmic tarot, 199:-

349:-

Änglar och Förfäder, 349:Angels and Ancestors, 249:-

www.tarotshop.se

Tarot original 1909 SET (bok+lek), 399:Tarot original 1909 LEK, 249:-

399:-

Kärlekens resa, 399:Journey Of Love Oracle, 199:-

349:-

Stjärnsjäl orakelkort, 349:The Starseed Oracle, 249:-

419:-

Kraftdjurens orakelkort, 419:The Spirit Animal Oracle, 249:-

Fler än 1500 olika lekar i lager! Låga priser och snabb leverans! Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek!


Returadress: M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa

www.ion-silver.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.