Free nr 3 maj–juni 2022

Page 1

Celebrera: Världsmiljödagen 5 juni!

Free fyller

40 år

FRIEX

Årgång 40 (229:e utgåvan)

nr 3 maj–juni 2022

free.se

2022!

din ledstjärna 10 frågor till

Carola Monicadotter Lööf

Tankeliv AB

Camilla Elfving

Medialitet

– en själslig superkraft

På jakt efter UFO

Lee Seger

att identifiera det oidentifierade

Fri vägledning

Agneta Orlå

Den nya tidens änglar är redan här

Fri kraft

Benny Rosenqvist Fråga vårt medium

Cleese, Kelly och Brusewitz

Medvetandet kan överleva döden Vinn!

Eva Kock

Allt består av frekvenser BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

Konst & böcker

RÅDGIVNING

RADBANDETINNEHÅLL

Medmänsklighet och kärlek

REPORTAGE

14 20 Forskning antyder 28 UFO-fenomen 34 Eva Kock 42 Änglar

Camilla Elfving menar att medialitet är en

själslig superkraft som alla kan utveckla. Möt Camilla som nu är aktuell med senaste boken ”Själens superkrafter”. att medvetandet lever vidare efter att den fysiska kroppen har dött. Det menar John Cleese, Edward Kelly och Göran Brusewitz som säger sitt. rymden och astronomi har länge fascinerat Clas Svahn, journalist och ordförande för världens största arkiv om det okända och aktiv inom föreningen UFO-Sverige. använder stämgafflar, klangskålar, trumma och övertonssång i sitt helande. För Eva är det självklart att allt man ser, tar på och kan förnimma är frekvenser.

del 4. I vår serie presenterar Maria Nylow nu den nya tidens änglar, uppstigningen änglar, som är här för att leda oss in i den gyllene tiden.

FRI SIKT

Korta notiser och nya rön

FRIMODIGT

Carola Monicadotter Lööf

FRI ZON

Produkter – Free tipsar!

FRITT VAL

Böcker, cd, film – Free tipsar!

FRI KRAFT

Agneta Orlå coachar

FRI VÄGLEDNING

Lee Seger vägleder

FRÅGA VÅRT MEDIUM

Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

10 24 27 40 50

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK FREEmagazin Följ oss på facebook.

KURSER/UTBILDNING RESOR

INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN RADBANDET

Omslagsbild: Dean Drobot (shutterstock.com)

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0284-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 3

Trycksak 3041 0083

|3|

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 40 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med ­inspiration! Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

S

5 7 9 11 39 47 49

När vardagen äntligen började gå tillbaka till det mer normala så kom nästa galenskap, med ett enormt lidande och miljontals människor på flykt. Det är ofattbart att det pågår ett krig i Europa år 2022. Under de senaste två åren har de flesta samtalen jag haft präglats av medkänsla men även oro för det som händer runt om i världen – och så även nu. Jag pratade nyligen med Lena Kristina Tuulse, Livsuniversitetet på Väddö, som är en av dem i vår bransch som jag haft kontakt med längst. ”I dessa krigiska tider vill jag fokusera på medkänsla och kärlek. Vi får inte låta det ohyggliga kriget ta över våra sinnen”, säger hon, vilket jag håller med om. Hennes entusiasm kring planerandet av ”Sommarveckan” i juni gick inte att ta miste på. Ett event som hon önskar blir ett mirakel, fylld av människor som vill öppna sig för mera kärlek och medmänsklighet, och där överskottet kommer att gå till Ukraina. Lena Kristina är en kvinna med ett enormt stort hjärta, och jag kan inte låta bli att nämna detta. Apropå kärlek så har jag fått uppleva något av det finaste. Jag har blivit mormor och det är verkligen en speciell känsla, det lilla gossebarnet är kärlekens mirakel om något. Vilken underbar gåva det är att få en till människa att älska i livet. Alla som medverkar i Free bidrar på olika sätt till en bättre värld, detta nätverk av fina behjärtansvärda människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Stort tack till er alla och till dig som läser Free, kom ihåg att du gör skillnad!

maj–juni • 2022

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.


VI ERBJUDER ... BEHANDLINGAR · UTBILDNINGAR · LIVE- OCH ONLINEKURSER

Du hittar både behandlingar och utbildning i Helhetshealing, Kanalisering och Djurkommunikation. Dessutom erbjuder vi utbildningar i Högre Medvetande, Merkaba aktivering, Meditation, Stresshantering m. m. Vi utbildar på alla nivåer, från nybörjare upp till de mer avancerade.

TUSENÅRIG KUNSKAP – ANPASSAD EFTER VÅR TID

Vårt arbete bygger på uråldrig kunskap i kombination med den nya tidens kunskap som vi har på Jorden idag.

Eva Johnson

Susanne Jönsson

Annelie Gedda

Fristad, 072-946 22 01

Grundare av HelhetsCentrum

Åstorp, 070-208 03 02

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation, Djurkommunikation. Certifierad Helhetsterapeut samt certifierad Djurkommunikatör.

Aktuellt just nu: 1-årig Specialutbildning i personlig och andlig utveckling samt livekurser om Lemurien och Atlantis.

Certifierad Lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Meditation. Certifierad Helhetsterapeut samt certifierad Djurkommunikatör.

Jonna Skog

Miriam Sundlöf

Vittsjö, 076 104 34 40

Hässleholm, 073- 589 38 00

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation. Certifierad Helhetsterapeut.

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation, Djurkommunikation. Certifierad Helhetsterapeut samt certifierad Djurkommunikatör.

en skola för personlig och andlig utveckling

Rose-Marie Rosdahl

Yvonne Holm

Miljana Ristic´

Kristianstad, 070-268 25 90

Tollarp, 070-283 85 48

Kristianstad, 070-228 00 84

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation. Certifierad Helhetsterapeut samt certifierad Djurkommunikatör.

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation. Certifierad Helhetsterapeut.

Certifierad lärare i Helhetshealing, Kanalisering, Regression, Meditation. Certifierad Helhetsterapeut samt certifierad Djurkommunikatör.

www.helhetscentrum.se


fri sikt nyheter • event

FREES INSPIRATÖR JUST NU

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Glutenintoleranta får oftare selenbrist Närmare tre procent av svenskarna har diagnosen celiaki ­– en autoimmun sjukdom som kräver livslång kostbehandling, och även om man äter rätt kan tarmen ha svårare att ta upp näring. Därför kan glutenintoleranta oftare lida av vitamin- och mineralbrist. Studier visar en tydlig koppling mellan glutenintolerans och bland annat brist på selen. Flera studier har kunnat påvisa sambandet mellan selenbrist och hjärtmuskelförändringar, ökad risk för hjärtkärlsjukdomar, muskelsymtom som vadkramper, växtvärk och så kallade restless legs. Sjukdomar och symtom som gör det viktigt att få i sig tillräckliga mängder selen. Något glutenintoleranta bör vara extra noga med. (www.kurera.se)

6 Fakta om

matsvinn Den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen. Genom att minska ditt svinn undviker du att slänga pengar i sophinken. Det är också ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö. • Varje år slänger hushåll i Sverige cirka 19 kilo ätbar mat per person. Det som oftast blir matsvinn är frukt, grönsaker, bröd och matrester. Det skulle kunna motsvara över 40 måltider per år för en person. • Förutom detta hälls dessutom 18 kilo mat och dryck ut i vasken, per person och år. De produkter som oftast hälls ut är kaffe, te och mejeriprodukter. Det skulle kunna motsvara 90 koppar kaffe. • Sammanlagt slängs alltså 37 kilo mat per person och år, för en familj på två vuxna och två barn handlar det om 148 kilo per år, vilket motsvarar en kostnad på 3 000–6 000 kronor per år. • Om matsvinn var ett land vore det den tredje största utsläpparen av växthusgaser i världen, efter Kina och USA (www.livsmedelsverket.se)

kosttillskott för

mindre ohälsosam stress

Om du vill minska ohälsosam stress, börja med att identifiera de problem och situationer som gör dig stressad, lär dig sedan att hantera dem genom till exempel andningsövningar. Dessa sex naturliga kosttillskott kan även hjälpa.

1. B-komplex 2. Omega-3 (fiskolja) 3. Valeriana 4. Kalcium och magnesium 5. Johannesört 6. L-theanin (www.drweil.com)

”Att hjälpa andra hitta sin kraft och unikitet” HELEN OLAUSSON, författare, certifierad healer och medium. Grundare av och driver Spirituellt Center där hon erbjuder kurser, föreläsningar, webbinarie inom högkänslighet, intuition, ­healing och mediumskap.

Vem är Helen och vad gör du? – Det andliga har alltid funnits med mig sedan jag var liten. Men jag skulle först ha flera spännande jobb som jag trodde skulle ge mig mening och trygghet i livet bland annat på Kanal 5, TMI och Nokia men det gav mig inte det jag behövde. Parallellt med jobben utbildade jag mig inom healing och mediumskap och det har varit mitt heltidsjobb nu i mer än 20 år. Att hjälpa andra hitta sin kraft och unikitet genom deras andliga utveckling det ger mig mening i livet. – Mitt mål med att driva Spirituellt Center är att erbjuda tjänster som utvecklar en som person och andligt. När man utvecklas som person och andligt utvecklas och förfinas också ens energier – personens läkande och intuitiva förmåga. Om man använder ens intuitiva förmåga för mycket eller på fel sätt kan man få symptom som trötthet, svårt att umgås med andra människor, svårt att fokusera eller varva ned och idag är det många som kallar det HSP (Highly sensitive personality). – Idag är det väldigt många som går med de här symtomen och det behöver de inte. Det finns hjälp att få. Därför har jag samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa person med HSP i boken "Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”. – Jag är tacksam för att jag nu också i bokform kan erbjuda hjälp till personer att utveckla och använda sina läkande och intuitiva förmågor på ett sätt som gör att de slipper ovan nämnda symtom. Läs mer www.spirituelltcenter.se Se annons sid 17.

Ät färre ägg – det kan förbättra hälsan Personer som äter mer ägg uppvisar en ökad risk att dö i förtid. Detta enligt en metaanalys som publicerats i tidskriften Circulation. Forskarna följde 27 078 finska män och analyserade hur ett högre intag av ägg och kolesterol påverkar risk för hjärtsjukdom och förtida död. Man utförde även en metaanalys där man vägde samman data från ytterligare 41 studier. Man fann att för varje extra 300 mg kolesterol i maten så ökade risken att dö i förtid med 10 % och risken att dö av hjärtsjukdom med 13 %. För varje extra 50 gram ägg i kosten ökade risken att dö i förtid med 6 % och risken att dö av hjärtsjukdom med 9 %. Forskarnas slutsats är att dessa data stödjer ett minskat intag av kolesterol för att förbättra hälsa och förlänga livet. (www.lakareforframtiden.se)

Free • nr 3

|5|

maj–juni • 2022


Ny butik i Outlethuset, Ullared!

Kropp

Själ

Ande

kristaller · stenar · smycken · böcker · hälsokost tarot · orakelkort · änglar · shamanism rökelse · mediala konsultationer m. m.

Danska vägen 6, Ullared · 076-775 95 00 Har även medium som tar emot kunder!

heladittuniversum

heladittuniversum

Fantastiska Outlet priser!


frimodigt Carola Monicadotter Lööf Tankeliv AB

”Mod finns i varje människas medvetna val” 1. Vad jobbar du med? – Jag jobbar som samtalsterapeut och coach inom ACT (Acceptance Commitment Therapy) och Psykosyntes. Ger även behandlingar i Reikimassage och har individuella pass inom Kundalini- och Medicinsk yoga.

2. Varför valde du det? – Tidigare jobbade jag inom IT men ”fick nog”. Valde då att skola om mig till det som alltid har intresserat mig: personlig- och själslig utveckling. På så sätt kom ACT och psykosyntes in i mitt liv. Yogan och Reiki har funnits med mig sedan ungdomens dagar och var en naturlig del i min personliga utveckling men som nu blivit en del av min yrkeskompetens.

3. Vad ger det till andra? – Att gå i samtal, ta ett yogapass eller Reiki möjliggör en djupare och starkare närvaro i dig själv. Det är modigt att lära känna sig själv på djupet. Det du berättar för dig själv,

Om Carola Namn: Carola Monicadotter Lööf. Familj: Dotter med fästman och deras två katter. Bor: Vadstena. Astrotecken: Stenbocken. Min inspiratör: Min dotter och katters enkla sätt att vara. Gör jag helst: Vara i varandet. Bästa bok: ”Liftarens guide till galaxen” av Douglas Adams. Motto: Det enda jag vet är att jag ingenting vet. Dold talang: Har ett välutvecklat luktsinne och är högkänslig. Aktuell med: Skriftliga samtal. Kontakt: www.tankeliv.se carola@tankeliv.se. Se annons på sid 25.

dina inre historier, påverkar ditt dagliga liv genom ditt handlande. Om din självberättelse inte har utrymme för självtolerans och självmedkänsla skapas en negativ självbild. Det här kan ge stress och kroppsliga åkommor längre fram i livet. Men genom att nyfiket utforska din egen självberättelse kan du gå mot ett mer menings- och kärleksfullt handlande gentemot dig själv och i förlängningen andra. Allt handlar egentligen om att hitta tillbaka till dig själv och dina egna rötter, den du är. Att ge dig själv ”space” och välja medvetet.

4. Lever du som du lär? – Min vision är att leva ett liv i helhet, ett liv där jag känner att jag väljer en meningsfull tillvaro varje dag. För att kunna göra det behöver jag gå utanför min egen komfortzon och göra ”jobbet” själv. Varje morgon känner jag in vart jag är kroppsligt, sinnligt och själsligt – för att kunna göra just det valet och sedan agera.

5. Vad säger du om healing? – Alla har vi en inneboende kraft i att läka och göra gott. Healing är den energi som vi alla har inom oss. Vissa kallar det för livskraft, prana eller ki (chi). Som Reikiutövare är jag en kanal för den energin, medan jag i yogan använder mig av den för komma djupare in i meditation. Oavsett vilket så finns den inom och utom oss – alla kan ge healing.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Samtal, yoga och healing (Reiki) i en treenighet. Dessa tre metoder kompletterar varandra så vackert. Oavsett om det är ett samtal som är fokus kanaliseras det healing till den som behöver, eller om det är yoga så sker samtalet genom kroppen eller i rummet beroende på situation. Ibland kan jag inte särskilja vad som är vad utan allt sker i harmoni vilket ger en mer holistisk metod, eller arbetssätt. Det är hela människan som är i fokus.

Free • nr 3

|7|

maj–juni • 2022

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Skapa utrymme för dig själv i ditt liv. Ge dig själv tid till saker och ting. Det behöver inte vara något avancerat: ta en promenad, meditera, gå i skogen, lägg ett pussel, baka bullar, träna eller krama ett träd. Gör det som du mår bra av och som ger dig glädje. Låt glädjen vägleda dig – det är hjärtats röst. Men framför allt, sätt dig själv i första hand när det handlar om din hälsa och ditt välbefinnande.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Förutom min familj så är det att skapa utrymme för mig själv i mitt liv, lyssna till min intuition och vad mitt hjärta sjunger för. Även bryta invanda mönster både i mina tankar och i mitt beteende som inte gynnar mig. Och så har jag en förkärlek till katter. Katt är en viktig ingrediens i mitt liv.

9. Vad är kärlek för dig? – Att älska med öppen hand och att välja det som ibland kan vara obekvämt för mig som individ men som är bra för vår planet, mänsklighet och klimat.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Om du själv fick välja, vad för skillnad skulle du vilja göra för dig själv i ditt liv?fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Ta hand om dina fötter

Happy Feet är lyxigt fotkit från Kerstin Florian med uppfriskande och svalkande fotkräm, avslappnande skumbad med en härlig doft av ringblomma och kamomill samt fotfil i pimpsten. Innehåller 30 ml fotkräm, 30 ml Chamomile Shower/Bath Gel och fotfil. Produkterna kommer förpackade i en vacker, vit presentbox. MER INFO www.nillassalong.se Ca-pris: 499:–. Annons på sid 25.

Dofter för din hälsa Aromaterapi är en kollektion av doftljus speciellt utformade för meditation, yoga, massage och mindfulness. Rena och naturliga basoljor blandas med väl utvalda eteriska oljor som hjälper dig att framkalla just den känsla som du eftersöker, oavsett om det är energi, lugn eller lycka. Detta ljus har full fokus på din hälsa. Tea tree har antibakteriella och antiseptiska egenskaper och geranium motverkar ångest, depression och insomnia och hjälper vid pms.

Aroma roller – On the go! Aroma roller från Primavera är en fantastisk liten humörhöjare att ha i handväskan eller på skrivbordet när man behöver extra boost, lugn eller koncentration. Flera olika doftblandningar med 100 % rena ämnen, utblandade och mildare eteriska oljor som du enkelt kan rolla direkt på huden. Exempel på blandningar är Head comfort och Stress free. Perfekt present till dig själv eller någon du tycker om. Mer info IG: studiobliss.se Ca-pris: 160:– (10 ml). Annons på sid 18.

MER INFO www.sunangelcreations.se Ca-pris: 229:– (45 tim). Annons på sid 19.

För ditt allra heligaste

Hukbadspallen Völvan för hukbad, även kallat snippsauna och yonisteaming – en kärleksfull metod som på ett naturligt sätt stödjer kroppens självläkande förmåga till att skapa balans i ditt underliv, din livmoder och i dig som kvinna. Med denna pall kommer du närmare golvet eller marken för att känna kontakten med jorden på ett tydligare sätt. Du får även en närmare kontakt med vattnet, ångorna och örterna, utan risk för att bränna dig. Designad av Veias Naturkraft. MER INFO www.moderveia.se Ca-pris: 950:–. Annons på sid 31.

Återhämtning

och inre styrka Crazy lace agat inger styrka, kraft och glädje hos den som har den nära. Den främjar din vitalitet och förbättrar kreativiteten och låter dig sjunka ner i ditt kreativa flöde. Den är även beskyddande och lugnande samt stärker ditt självförtroende. Crazy lace absorberar känslomässig smärta, stärker dig att känna de rätta besluten och uppmuntrar tydligt beslutsfattande. MER INFO www.butikkalcit.se Ca-pris: 560:– (11 cm). Annons på sid 12.

t! v i s u l k x E

Jordad under resan Jordningsdyna speciellt designad för bilsäte. Dynan är tillverkad av 30 % rostfria stålfiber, 35% bomull och 35% polyester. Att jorda sig till bilens chassi är speciellt effektivt vid långa körningar. Detta har visat sig ge mindre trötthet bättre nattsyn samt reducerad värk och mer avspänning i kroppen. Dynan går även bra att ta med på tåg- och flygresor.

Kanaliserad konst Rays of Love Collection är en kollektion tavlor kanaliserade av Catrin Skött på Se Hela Livet. Finns i olika storlekar från 30 x 30 cm inklusive ram. Kan fås med svart eller vit passepartout, med ram i guld, svart eller silver. Exklusiv print, numrerad och begränsad upplaga i endast 100 exemplar av varje. Finns i olika storlekar.

MER INFO www.earthingpeople.se Ca-pris: 395:– (38 x 27 cm). Annons på sid 10.

Free • nr 3

|9|

Håll utkik efter utlottning på free.se

MER INFO www.sehelalivet.nu Ca-pris: 1 295:– (30 x 30 cm). Annons på sid 24.

maj–juni • 2022


BAZAREN

MASSAGEBOKEN ALLA BORDE LÄSA! Bokens innehåll och kunskap passar lika bra vid en utbildning i svensk massage eller för de som själva vill lära sig massagens grunder. En kunskap som kan användas i vardagen på vänner och familj.

Aromaterapi och passion för naturen i 30 år! Ekologiska produkter för kropp och själ.

Boken beskriver historiken och grundläran utifrån P. H. LING – ”Gymnastikens- och massagens fader”.

Helt naturliga parfymer med rena eteriska oljor som doftsättning. Hudvård, ekologiska eteriska och vegetabiliska oljor, hydrolater m.m.

Beställ din bok eller e-bok idag på

oshadhiaromaterapi

www.bod.se | www.bokus.com | www.adlibris.com

Phenixkliniken AB | www.phenix.se

kontakt@oshadhiaromaterapi.se · www.oshadhiaromaterapi.se

Free • nr 3

| 10 |

maj–juni • 2022


fritt val sett • läst • hört

Vinn! free.se MASSAGE ENLIGT P. H. LING Monika S Swärd Phenix-förlaget. Häftad, 44 sid, e-bok. Annons på sid 10.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer. Vinn! DRAKEN OCH free.se PRINSESSAN – en guidad godnattsaga Kia Temmes Ekström & Garay. Inbunden, 48 sid, ljudbok. Annons på sid 19.

JAG ÅKTE TILL NORGE FÖR ATT DÖ – en pilgrims resa mot­ frälsning med En kurs ... Per Berglund Real People Publishing Inbunden, 398 sid. Annons på sid 10.

MUNDEKULLAS GRÖNA KÖK – mat och inspiration från de småländska skogarna Stephanie Verstift Bazar förlag. Inbunden, 256 sid. Annons på sid 13.

Prisbelönt grön kokbok

Massagens grunder

Guidad godnattsaga

En kurs i mirakler

Boken beskriver historiken och grunderna utifrån P. H. Ling ”gymnastikens- och massagens fader”. Allt beskrivs med enkla och tydliga handritade illustrationer, vilka visar och beskriver de olika arbetsställningarna och massagegreppen. Boken innehåller även en fullständig beskrivning hur du ger en lyckad och skön helkroppsmassage. En kunskap som kan användas i vardagen på vänner och familj.

”Draken och prinsessan” är en spännande berättelse om en drake, en prinsessa, en vaggvisa, griskrokodiler och ett gnistrande vackert slott. Sagan varvas med avslappnade moment så att barnet successivt guidas in i en trygg och skön avslappning för att så småningom falla i sömn. En godnattsaga för de små 3–6 år. Som bonus i den tryckta boken får du en QR-kod och kan låt Kia läsa upp sagan för dig. Bestseller som ljudbok!

I samband med en djup kris i vilken hans båda föräldrar hade avlidit och en tragisk skilsmässa hade berövat honom hans yngsta dotter, bestämde sig Per Berglund för att åka till Norge för att dö. En berättelse som berör. Kloka tankar hämtade ur Pers egen livserfarenhet och hans omfattande studier av boken En kurs i mirakler, vars tankesystem lär oss hur vi ska finna mening och hur vi ska tänka för att läka oss själva och bli lyckliga.

På Mundekulla, ett av Sveriges mest­­ populära retreatcenter, arbetar ­Stephanie Verstift med att skapa ett grönt och smaksäkert kök. Stephanies prisbelönta kokbok passar alla som älskar mat och har en omtanke om miljön. Innehåller över 70 veganska och vegetariska recept, allt från soppor, sallader och huvudrätter till bröd och desserter. Boken listar exempel på hur Mundekullas kök arbetar hållbart och cirkulärt.

MER INFO www.phenix.se

MER INFO www.kiatemmes.se

MER INFO www.endeliss.com

MER INFO www.mundekulla.se

Vad är meningen med livet? THE ROSE ORACLE Rebecca Campbell Hay House UK Ltd 44 kort + vägledningshäfte, 168 sid. Annons på sid 23, 51.

”Fuckmaste – det fucked up i mig ser och hedrar det fucked up i dig” är en handbok om livet som vill erbjuda självinsikt och ökad medvetenhet. FUCKMASTE – det fucked up i mig ser och … Kia Temmes. Ekström & Garay. Danskt band, 162 sid. Annons på sid 19.

Rosens mystik

Var Röra sig framåt utan rädsla ärli g loss mo t Bryt a sig dig själ v

HEALING MED ÄLVORNA Doreen Virtue Arella 44 kort + vägledningshäfte. Annons på sid 45.

Nyfiket börjar vi utforska livet och oss själva, glada i hågen och övertygade om att vi ska finna svaren vi söker och meningen med livet längs med vägen. Vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på den där dagen då allt började. Om vi hade vetat att vi skulle möta vårt djupaste mörker och våra största rädslor. Om vi hade vetat att det vi skulle finna under alla masker, roller och fasader som vi har satt upp var hur fucked up vi är. Om vi hade vetat att den vetskapen skulle leda oss till frihet, till meningen med livet ... Hade vi då gjort samma val?

Naturens skyddsänglar

”The Rose Oracle” öppnar dörren till den heliga rosens mystik och de andliga läror som gudinnan förmedlar. Att arbeta med dessa mjuka, subtila kort ger dig tillgång till ett inre rum där du i lugn och ro kan lyssna till din själs röst och få insikter om din livsväg. När vi är i kontakt med rosens kraft kan vi återknyta kontakten med naturen och det feminina. Vägledningshäftet som medföljer är på engelska. MER INFO www.tarotshop.se

MER INFO www.kiatemmes.se

MER INFO www.arella.se

Profetior för vår tid PROFETIOR FÖR VÅR TID – Den yttersta tiden? John Van Auken Reincarnation Books Häftad, 176 sid. Annons på sid 18.

Lever vi i den yttersta tiden? Boken handlar om profetior som strålar samman i vår tid. ­I dem ingår Nostradamus dateringar och visioner, budskapen från Jesus moder ­Maria, tidslinjen i den stora pyramiden, Bibeln, Edgar Cayces profetior med flera. I boken finns en sedan länge bortglömd legend om mänsklighetens sju tidsåldrar. Om du vill vara informerad, förberedd, och redo för dessa förändringar är detta din guide.

Örter och läkeväxter

BARFOTAORAKLETS ÖRTHANDBOK BarfotaOraklet BarfotaOraklet. Häftad, 69 sid. Annons på sid 46.

MER INFO www.reincarnationbooks.se

Free • nr 3

| 11 |

maj–juni • 2022

Älvor är naturens kraftfulla skyddsänglar och de kan stötta dig på ett underbart sätt i ditt självförtroende, dina förhållanden, din hälsa och din karriär. Med hjälp av de här 44 orakelkorten kan du få en djupt personlig relation med det fantastiska älvriket. Älvorna kommer att hjälpa dig att finna en ny inre styrka och ett nytt självförtroende, och vägleda dig till att bemöta dig själv med mer kärlek och respekt.

En liten guide om olika örter och hur man använder dem. Innehåller information om olika örter och läkeväxter som passar bra för egenvård vid olika åkommor. I det praktiska registret kan du slå upp din åkomma för att se vad som kan hjälpa. Lite anekdoter och magi finns också med samt plats för egna anteckningar. Barfota­Oraklet har hållit på med örter hela sitt liv och tillverkar även salvor. MER INFO www.barfotaoraklet.se


BAZAREN

Kristallklart Roslagen För dig som älskar kristaller!

Personlig atmosfär med brett och välsorterat utbud av kristaller, stenar, orakel- och tarotkort, smycken och hantverk.

Kr i s t a l l e r o c hs p i r i t u e l l at i n g

Välkommen till oss på Andrummet i Norrtälje och Oceania Spa i Åkersberga. Kolla även in vår webbshop!

www. b u t i k k a l c i t . s e b u t i k k a l c i t

S t o r ä n g s t o r g e t 3 6 Åk e r s b e r g a

Missa inte våra Lives på instagram! kristallklartroslagen

k i t u eb r r ö t ys dn Nume

www.kristallklartroslagen.se

H ä l s o m ä s s a n La k a n e n sEn e r g i Kä l l a St enar •Kr i st al l er •Smycken Br et tut bud•Snabbl ever ans www. Cr yst al Heal i ng. se

Kl ä d e r Hä l s a My t o l o g i En e r g i e r Hy p n o s Ha n t v e r k Ko s t He a l i n g Fr e k v e n st e r a p i Au r a f o t o g r a f e r i n g

2 7 2 8a u g u s t i

Vi l s t a h a l l e nEs k i l s t u n a Lö r d a g1 0 1 8&Sö n d a g1 0 1 6

Ma s s a g e Na t u r p r o d u k t e r Pr e s e n t a r t i k l a r Rö k e l s e r Smy c k e n Ta r o t Kr i s t a l l e r Ek o l o g i s kh u d v å r d Dj u r k o mmu n i k a t i o n Me d i a l ak o n s u l t a t i o n e r

1d a g8 0k r&2d a g a r1 2 0k r

www. l a k a n e n . s e ma s s a @l a k a n e n . s e

Webbshop och Gårdsbutik Kristaller · Smycken · Hudvård Böcker · Magiska ting · Orakelkort

NYHET! Webbkurs: Expandera din självkärlek

Självkärlek & Moderjord Yoga · Meditation · Retreats

Butik Torggatan 11 - med Ditt inre välmående i fokus

1 års jubileum 6-7 maj Erbjudande under jubileumshelgen

Mig finner du i värmlandsskogarna utanför Sunne. Kontakt och mer information:

www.egenlycka.se · sandra@egenlycka.se

egenlycka

Stenar & Kristaller Tarot/orakelkort, änglar, rökelser, pendlar, smycken, ljuslyktor m.m

Varmt Välkommen önskar Helen

FB: torggatan11 IG: torggatan.11

HJÄRTAT VÄSTERÅS

HANDGJORDA KRAFTSMYCKEN

www.levsmart.se/smycken

LADDADE MED FINA ENERGIER ~ - SAMTALSSTÖD

"Välkommen på

- ERSONLIG TVECKLING ~ STORA HÄLSA & HELHETSMÄSSAN MITT I SKÅNE BESTÄLL SMIDIGT VIA HEMSIDAN FACEBOOK ELLER INSTAGRAM

Free • nr 3

@lokalenhjartat www.elinbreitholtz.com

| 12 |

Vatten-Terapi, MålarSessioner & SupportGrupper mm." maj–juni • 2022

g

pin


BAZAREN HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

Är du nästa ägare av Mundekulla Retreatcenter?

ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED.

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

BALANSBUTIKEN EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

TA HAND OM DIG SJÄLV

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17 Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

Kom och upplev en helg fylld med positiva energier, andlighet och harmoni för kropp och själ

Unikt tillfälle att förvärva en av Nordens största kursgårdar! Vi erbjuder sedan 25 år kurser och events med några av Sveriges främsta kursledare, inom bland annat personlig utveckling, mindfulness, yoga, musik och kreativitet.

.

Spirituella Mässan Enköping 2022

Anläggningen består av 1500 kvm uppvärmd yta med moderna sovrum och samlingssalar fördelade på 6 byggnader och över 100 sovplatser. Allt är byggt och drivs med miljövänlig profil och i köket serveras vår prisbelönta ekologiska vegetariska mat. Mundekulla är beläget på den Småländska landsbygden i vacker natur med såväl skog som ängsmark, badsjöar och vandringsleder. Det är utmärkta kommunikationer i och med närheten till Emmaboda, 10 minuter från centret, där tåg regelbundet inkommer från hela landet. Intresset ökar konstant för det vi erbjuder och det har aldrig funnits så stora möjligheter för verksamheten som nu!

2 1- 2 2 M a j Idrottshuset Enköping

Välkommen att läsa mer på www.mundekulla.se

Info & boka plats: +46 70 294 85 02 Förköpsbiljetter finns att köpa på: www.anglarnasvra.se/spirituellamassan2022 Confidentiality: C1 - Public

Free • nr 3

| 13 |

maj–juni • 2022


Medialitet

– en själslig superkraft som alla kan utveckla Camilla Elfving, spiritualistiskt medium, är aktuell med en ny bok ”Själens superkrafter – handbok för medialitet, healing och själsresor”. Vi har samtalat med Camilla om varför boken behövs, om vad spiritualistiskt mediumskap innebär och vad kontakt med andevärlden kan ha för betydelse för människor och samhället i stort. Text Katarina Johansson Foto Yohanna Idha Bild Shutterstock

C

amilla Elfving arbetar heltid som spiritualistiskt medium, driver Mediumpodden tillsammans med Vivi Linde och är en av initiativtagarna till det nybildade Mediumförbundet. Hon är också författare till bland annat böckerna ”Den slutna kretsen – en sann berättelse om fysiskt mediumskap och liv efter döden” och ”Medium – ditt liv med andevärlden, en handbok”. Vi har samtalat med Camilla om hennes senaste bok ”Själens superkrafter – handbok för medialitet, healing och själsresor”. VARFÖR SKREV DU BOKEN? Vad

MED BOKEN VILL CAMILLA nå

ut till alla som är intresserade av andlig transformation och som vill öppna upp för sina själsliga superkrafter. – Alla människor, unga som äldre och både kvinnor och män från alla samhällsklasser kan numera känna sig attraherade till andlighet. Målgruppen har med andra ord förändrats och är mycket bredare nu än den var på 1990-talet vid den förra andliga vågen. – Jag vill också bidra till att ta bort fördomar och attityder, till exempel om vem som håller på med eller är intresserad av andlighet. Det finns också en trend och attraktion till det ”mörka”, inte minst bland unga människor på sociala medier, och jag vill erbjuda dem ett ljusare alternativ, även om jag inte vänder mig till någon speciell åldersgrupp. Att unga människor hänger på den andliga trenden innebär också tillväxt och fortlevnad och kan tyda på att andlighet håller på att integreras i samhället.

Free • nr 3

| 14 |

VAD MENAR DU MED själsliga superkrafter? – Det är de andliga krafterna som finns inom oss. De kan vara latenta och dolda, men med hjälp av träning kan de utvecklas och blomma ut. För många är det en naturlig process. Man upptäcker mer och mer, blir nyfiken och söker mer. Alla kan tveklöst utveckla medialitet och healingförmåga. Tidigare betraktades det som en spontan begåvning eller gåva som bara vissa människor har, men allt fler har frångått den föreställningen. Istället betraktas medialitet som en färdighet som går att träna upp. För medialitet krävs det bara att vara människa och vi har alla förmåga till självläkning och helande inom oss, liksom positivt tänkande. – Alla kan också lämna sin fysiska kropp och uppleva andra dimensioner än den materiella. Det gör vi hela tiden när vi sover fast vi kanske inte är medvetna om det. Det är genom ens inre som man kommer i kontakt med andevärlden, som en trådlös länk eller telefonkontakt. ENLIGT CAMILLA SÅ finns ande-

världen här, där vi är hela tiden, fast på ett annat existensplan på

maj–juni • 2022

en annan hastighet. – Allt finns egentligen ”inuti”. All verklighet är en inre verklighet som projiceras ut på den yttre världen. Det finns olika verkligheter, men vi delar bara den verklighet som vi båda befinner oss i och har gemensamt. Vid själsresor kan man behålla en del av den verkligheten även i den fysiska världen utan att det behöver bli några konflikter. FINNS DET NÅGRA faror med

medialitet? – För mig har det inte varit några problem eller lett till någon psykisk eller andlig kris. Det är som vid meditation och alltså inga konstigheter. Det största problemet i den ”andliga världen” handlar om mänskliga egenskaper och tillkortakommanden, om ego, begär, rivalitet och angrepp. Det finns också en föreställning att alla medier är högt andligt utvecklande, men vi är vanliga människor som bråkas och brottas med våra egna och andras egon såsom människor gör. – Det finns många skäl till att man söker sig till andlighet och det finns alltid en risk för narcissism. Andra faror skulle kunna vara religiös vidskepelse

tillför den bland alla andra så kallade självhjälpsböcker? – Jag skrev boken för att jag tycker att innehållet är viktigt och märkvärdigt. Boken har ett helhetsperspektiv om hur man kan utveckla mediala färdigheter som i sin tur kan bidra till insikter, mental och existentiell hälsa och ett bättre samhälle. Jag placerar mediumskapet i ett större sammanhang, ger historiska, samtida och kulturella perspektiv och belyser den forskning som pågår inom området. – Jag skrev också boken för att

jag hade behov av att få kontroll och översikt över den spretiga branschen och kartlägga målgruppen för det handlar ju också om en marknad.


Alla kan tveklöst utveckla medialitet och healingförmåga.

KORT OM CAMILLA

NAMN Camilla

Elfving.

FAMILJ Dotter och pojkvän (särbo). BOR Södermalm i Stockholm. GÖR Spiritualistiskt medium. STJÄRNTECKEN Stenbocken. DOLD TALANG Gör egen delikat bearnaisesås. AKTUELL MED Boken ”Själens superkrafter – handbok för medialitet, healing och själsresor” samt Mediumförbundet.

Free • nr 3

| 15 |

maj–juni • 2022


och fixering vid onda krafter, som vid 1600-talets häxjakter. Jag förespråkar till exempel inte ”anden i glaset”, besvärjelser eller att man skulle behöva beskydd. Jag tycker att man ska ägna sig åt det positiva för vad man fokuserar på förstärks. VAD MENAS MED spiritualism och vad innebär det att vara ett spiritualistiskt medium? – Spiritualismen har tre grundpelare – det är en religion, en vetenskap och en filosofi. I andra länder, som exempelvis USA och Storbritannien, kallas spiritualismen för ett trossamfund. I Sverige ser det ju annorlunda ut och människor organiserar sig inte på samma sätt i ”alternativa” trossamfund. Även om spiritualism kan kallas en religion är det inte en religion i den bemärkelse som människor vanligtvis menar med religion. Den är inte dogmatisk och har inga heliga skrifter utan är oerhört fri och enkel, grundad på sju principer (se faktaruta). – Som spiritualistiskt medium följer man de sju grundprinciperna. För mig är det en livsstil och ett utövande snarare än ett trossystem. Det innebär att man följer en kunskapstradition inom vissa ramar och med vissa

riktlinjer för att få resultat, så på så sätt är den konservativ. Det är ett mediumskap som härstammar från spiritualismen från slutet på 1800-talet och teosofin och en tradition som förvaltats av mediumskolorna, även om de amerikanska och brittiska mediumskolorna kan skilja sig lite åt. Den brittiska mediumskolan, som jag är skolad i och följer, sysslar till exempel inte alls med det ”mörka” och att ”rensa” energi. VAD ÄR SKILLNADEN mellan en

känsla av närvaro av en död anhörig och bevis på andekontakt? – Skillnaden ligger just i bevisföringen, känslan eller intuitionen räcker inte, utan man ska leverera bevis genom att beskriva den andekontakt som man är länkad med så att de levande anhöriga känner igen hen. Andra färdigheter, som exempelvis remote viewing, telepati och att sia om framtiden, har inget med mediumism att göra utan med psykisk förmåga. Mediumskap handlar enbart om andekontakt. Det hindrar dock inte att medium kan hålla på med annat också. I BOKEN BERÄTTAR du om

många av dina egna upplevelser. Två händelser som förefaller

vara särskilt avgörande är ”själens mörka natt” (se faktaruta) vid en depression i tonåren och när din bror dog i en olycka. I samband med det senare kände du ett kall att bli medium för att återförenas med honom, men det blev inte förrän långt senare. Vad fick dig till din första mediumkurs i början på 2000-talet? – Mitt inre kall ylade! Det var ett måste. Jag var trött på reklambranschen och ett ytligt lyxliv. – Så här i efterhand förstår jag att jag var alldeles för ung och hade problem med mig själv som jag först behövde ta itu med innan jag kunde bli ett framgångsrikt medium. Tack vare psykoterapi vågar jag också mycket mer idag. VAD ÄR DET BÄSTA och mest utmanande med att arbeta som medium? – Det är det roligaste man kan vara med om och det mest behjärtansvärda man kan göra. Det handlar om bevis för fortlevnad och att vi fortsätter vår existens. För mig handlar det också om att påverka och förändra vårt samhälle till det bättre. Det är min livsuppgift. – Det är utmanande med de oerhört höga prestationskraven.

Kraven på mediumutbildningen är stenhårda. Fokus ligger på den femte principen personligt ansvar. Tidigare låg vi också i skottgluggen för skeptiker, men den nya generationen skeptiker är mindre organiserade och mer resonabla. VAD KAN MEDIALITET ha för betydelse för människor idag och samhället i stort? – Det kan leda till en bättre värld. Det viktigaste är bevis på att det finns liv efter döden. Ett sådant perspektiv skulle leda till en stor förändring i samhället och att människor skulle våga öppna upp för något mer. Om fler skulle anamma karmalagen skulle vi också se ett större personligt ansvar, vilket skulle få konsekvenser på samhällsnivå. – Även om medialitet just nu är väldigt trendigt så ser jag det som en organisk process och evolutionär utveckling där andlighet så småningom blir en självklar del i samhället. För mig är andlighet något konkret. Det handlar om att leva som man lär och att visa det i handling, att implementera de andliga verktygen på riktigt. DU LYFTER GÄRNA fram forskning inom området. Varför är

Fakta

Övning

”Själens mörka natt”

”Sitta i kraften” för att få kontakt med andevärlden

eller ”the dark night of the soul” är ett begrepp myntat av Johannes av Korset, en spansk poet, karmelit (katolsk munk) och mystiker på 1500-talet. Begreppet används för att uttrycka en fas av mörker, torka och tomhet i ens andliga liv, något som inte sällan föregår ett andligt uppvaknande.

Spiritualismens & tillika Mediumförbundets 7 grundprinciper 1. Vi härstammar från samma källa. 2. Syskonskap mellan alla människor. 3. Kontakt och gemenskap med andevärlden och änglaministeriet. 4. Själens odödlighet och fortsatta existens. 5. Personligt ansvar. 6. Våra handlingar får karmiska konsekvenser i livet efter detta. 7. Vägen till utveckling är öppen för alla.

Free • nr 3

| 16 |

En metod för att få kontakt med andevärlden är att ”sitta i kraften” (”sitting in the power”). Sitt upprätt som vid meditation och ha ögonen öppna. Andas medvetet lite snabbare in genom näsan och långsammare ut genom munnen. Tänk på dina guider, andekontakter eller anhöriga på andra sidan. Be dem ödmjukt komma till dig och tänk eller säg att du ger dem tillåtelse att komma närmare din aura. Sitt en stund och känn om energin förändras. Upplever du förändring i energin och att du har andekontakt kan du göra en reading, till exempel med hjälp av kort, och ställa frågor till den ande/själ som är med dig i rummet.

maj–juni • 2022


det så viktigt? Räcker det inte med att människor har egna starka och meningsfulla upplevelser? – Bevisföring och uppbackning av vetenskapliga studier är oerhört viktigt för det handlar inte om någon tro eller ”bara” något subjektivt utan om ett vetande och bevis för en fortsatt existens. PÅ MARKNADEN FINNS allt

fler teknologiska instrument för att få kontakt med andevärlden. Vad tycker du om det? – Det är en oerhört spännande och gränsöverskridande utveckling. Högteknologiska instrument är framtiden och något som den yngre generationen har lättare att ta till sig. Jag vill hänga med i min tid och

inte vara bakåtsträvande, men teknik kan inte ersätta en mänsklig själ. Det finns också en fara med teknik som saknar moral och etik. I BOKEN TAR DU också upp

trenden att använda psykedeliska droger för att uppnå ett förändrat medvetandetillstånd. Hur ser du själv på det? – Synen på den här typen av droger har förändrats mycket idag och intresset bland yngre människor är stort. Jag förstår att det kan öppna upp och vara bra inom psykiatrin, men jag tror inte att det finns några genvägar. Man behöver också jobba med sig själv och det tar tid, därför förespråkar jag praktik och övningar som exempelvis finns i min bok.

DU HAR ÄVEN varit en av initiativtagarna till det nybildade Mediumförbundet. Kan du avslutningsvis berätta lite kort om det? – Förbundet är för hela det ”nyandliga” Sverige och alla andliga och spirituella sökare som vill ta del av det andliga smörgåsbordet. Det är både ett branschförbund och en intresseförening som med informationskampanjer arbetar för det andliga samhälle som vi vill leva i. Förbundets vision är ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap. Vi vill stödja och kommunicera vetenskaplig forskning inom parapsykologi, främja ett etiskt och ansvarsfullt agerande hos yrkesutövare och verkar för en god kåranda.

Liten ordlista inom mediumskap Här är en liten ordlista över vanligt förekommande termer inom mediumskap samt vid forskning inom området. Aura – biofält som omger den fysiska kroppen. Andevärlden – ett annat existensplan eller en parallell dimension som kan upplevas i samma rum som den fysiska dimensionen. Barnum-uttalande – mediet uttalar generella påståenden som i princip kan passa alla. Cold reading – mediet försöker få information genom att ställa ledande frågor till klienten. Healing service – brittisk mediumtradition med förmedling av healing vid publik seans. Hot reading – mediet söker på förhand upp detaljer om en person men låtsas få det till sig. Medial länk – andekontakt med andra sidan, den ande/själ som mediet har kontakt med. Platt energi – ingen förändring av energin vid försök till andekontakt, tolkas som brist på andekontakt.

Vinn!

Plattform – scenen vid en publik seans. Publik seans – mediet uppträder och får kontakt med andevärlden inför publik; storseans.

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Själens superkrafter”, i samarbete med Vattumannen förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Reading – den ”läsning” som mediet gör och förmedlar vid en sittning eller publik seans. Seansteknik – vett och etikett vid en publik seans.

Plus mer www.elfvinginstitute.org www.mediumforbundet.se ”Själens superkrafter – handbok för medialitet, healing och själsresor” (Vattumannen förlag, 2022). ”Medium – ditt liv med andevärlden” (Vattumannen förlag, 2017). ”Den slutna kretsen – en sann berättelse om fysiskt mediumskap och liv efter döden” (Vattumannen förlag, 2017). ”Resan inåt” (Energica förlag, 2006). ”Upptäck ditt andra sinne” (Energica förlag, 2003).

Sitta i kraften – en meditationsliknande teknik för att få kontakt med andevärlden. Sittning – en individuell session med ett medium. Varm uppstart – mediets uppstart med en ny klient efter en kort paus mellan klienter.

Spirituellt Center – Föreläsningar & utbildningar Healing · Intuition · Mediumskap · Högkänslighet

I mer än 20 år har jag haft förmånen att få följa flera tusen människor på deras andliga resa – när de utvecklar och fördjupar sina healing- och intuitiva förmågor. Jag skapar en trygg plats med likasinnade där din andliga utveckling stöds med teori, filosofi och praktiska övningar. Jag har också samlat mina 20 års erfarenheter i att hjälpa och coacha HSP personer i boken ”Högkänslighet & Intuition – gå ifrån brus och trötthet till intuition och energi”. Insikter och bättre förståelse. ”Boken var precis vad jag behövde. Sedan länge har jag insett att jag är högsensitiv men inte hittat några bra verktyg för att hantera det. Boken gav mig precis de verktyg och insikter som jag behövde för min fortsatta resa framåt. Jag använder den och kan även rekommendera den till andra som är högsensitiva.” – Anna W.

Helen Olausson · www.spirituelltcenter.se

Spirituelltcenter

Free • nr 3

| 17 |

helenspirituelltcenter

maj–juni • 2022

Köp boken på hemsidan!


BAZAREN

Profetior för vår tid Bokens fokus ligger på profetior som strålar samman i vår tid. Den handlar om den sista påven, Nostradamus, Marias uppenbarelser, stora pyramiden, Bibeln och Edgar Cayce. Finns i bokhandeln, hos Bokus, Adlibris med flera. www.reincarnationbooks.se

MirakelQvinnan .se "Shia"

Shivani Heléna Eddesjö Hjertestrand NaturMedicinare, HästFysioTerapeut & MystiMagiker

Professionella KroppsBehandlingar, HälsoKonsultationer, LivsSamtal Specialiserad på Nackproblematik, Kroniska Besvär & MultiLidanden. Cellsalter, NäringsBalansering, Örter, Eteriska Oljor...

Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting

Mirakelverkstan

NaturMedicinsk Praktik & LivsKraftButik

Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK. shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77

Webbshop! www.regnbagens.com regnbagensbooks

regnbagensbockersmycken

Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75

vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–16

mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar

www.regnbagens.com

Båda butikerna är välfyllda med: Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken · Klangskålar Meditationskuddar · Aroma diffusers & eteriska oljor · Rökelser Tarot- & orakelkort · Böcker för personlig utveckling & andlighet

studio bliss i centrala Varberg Följ oss för event! studiobliss studiobliss.se Kungsgatan 20, Varberg info@studiobliss.se · 076-011 10 43 Måndag–Fredag 10–18, Lördag 10–16

Free • nr 3

| 18 |

maj–juni • 2022


BAZAREN

NYHET! Vi öppnar en helt ny, mycket större butik! AWARE LIVING

Är du redo att ta dig själv, din medvetenhet och din personliga utveckling till nya nivåer?

Sunangel Creations

Kia Temmes är inspiratör, mentor, coach och författare med en lång erfarenhet av att på olika sätt hjälpa människor i alla åldrar att öka sin medvetenhet. Hon har skrivit och producerat flertalet guidade godnattsagor och meditationer som ljudböcker och två böcker inom personlig utveckling och medvetenhet: ”Fuckmaste – En handbok om livet” och ”Sagan om Anki – En fängslande historia om vägen till självkärlek och själslig läkning”. Kia har ett program i radio och videobloggar om medvetenhet på Youtube. Vill du låta Kia inspirera dig till ett rikare själsliv? Varmt välkommen att följa henne på Youtube, eller om du är redo, ansök om ett mentorskap.

Smycken och kristaller för kropp och själ. Kristallbutik med en magisk anda i centrala Göteborg. Följ oss gärna på sociala medier @sunangelcreations

www.sunangelcreations.se

www.youtube.com/kiatemmes · www.awareliving.se

Plantagegatan 3, Göteborg | 031-788 17 88 | info@sunangelcreations.se

Välkommen till Vattumannen Butik på Fleminggatan 35 Öppet måndag till fredag 11-18 lördag 11-16

Inspiration kurser resor Föredrag

Vi öppnar ett showroom på Plantagegatan 3 i Göteborg!

Välkomna till oss på Kristallgrossisten. Vi vänder oss till företagskunder som uppskattar stenar och kristaller av högsta kvalitet. Med åren har vi byggt upp ett nätverk av oerhört kompetenta och pålitliga leverantörer i hela Europa. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och personlig service och bemötande.

Vi har ett stort utbud av orakelkort, tarotkort, böcker, rökelse, salvia, kristaller, smycken, meditationskuddar, singing bowls, Florida vatten och mycket mer. Vi har även flera terapeuter i butiken som erbjuder healing, coaching, tarot och astrologi.

www.vattumannen.se

www.kristallgrossisten.se Free • nr 3

| 19 |

maj–juni • 2022


Forskning antyder

Medvetandet kan överleva döden

Free • nr 3

| 20 |

maj–juni • 2022


Komikern John Cleese, professorn för perceptuella studier Edward Kelly och ordföranden för det svenska Sällskapet för parapsykologisk forskning Göran Brusewitz har en sak gemensamt – ett brinnande intresse för medvetande och om medvetandet kan överleva döden. De menar att ­vetenskaplig forskning klart antyder att medvetandet lever vidare efter att den fysiska kroppen har dött, men för att bli accepterat av etablissemanget behövs förklarande teorier och humor. Text Katarina Johansson Bild agsandrew, Bruce Rolff (shutterstock.com) Foto Privat, press

Den världskända komikern John Cleese är inte känd för sitt intresse för ett liv efter detta utan främst för humorserierna ”Monty Pythons flygande cirkus” och ”Pang i bygget”, men frågan har intresserat honom länge. Det var också det som förde honom samman med forskaren och professorn för perceptuella studier Edward Kelly vid University of Virginia för omkring 20 år sedan. Göran Brusewitz, ordförande för Sällskapet för parapsykologisk forskning, hörde talas om detta radarpar och bjöd in dem till ett föredrag för att samtala om deras gemensamma intresse för medvetande och om medvetandet kan överleva kroppens död. – Den mest intressanta frågan i livet är om det finns ett liv efter detta, framhåller John Cleese. Det gör också livet mer meningsfullt, fast det mest intressanta är motståndet som denna tanke möter och att vissa forskare helt ignorerat eller vägrat ta till sig den forskning som finns inom området. – Jag var också anhängare till fysikalism (se faktaruta) grundat på Newtons klassiska fysik, medger Edward Kelly, men jag ändrade uppfattning. De senaste 20 åren har jag forskat på det som fysikalismen inte kunnat förklara, såsom extrasensorisk perception (ESP), nära döden-upplevelser (NDU) och mediumskap och som utmanar en reduktionistisk materiell världssyn. Edward Kelly hänvisar till sin litteratur och de tre böcker som han har varit medförfattare till; ”Irreducible Mind – Toward a Psychology for the 21st Century” (2007), ”Beyond Physicalism – Toward Reconciliation of Science and Spirituality” (2015) och ”Consciousness Unbound – Liberating Mind from the Tyranny of Materialism” (2021). ATT VI HAR ETT MEDVETANDE och mänskliga

upplevelser kallas inom medvetandeforskning för ”the hard problem”. Begreppet myn-

Edward Kelly

Göran Brusewitz

”Vi är med andra ord på väg att med hjälp av moderna vetenskapliga systematiska metoder få en reviderad och uppdaterad världssyn.” – Edward Kelly – DEN RÅDANDE förklaringsmodellen har varit att medvetandet uppstår i hjärnan men allt fler forskare har börjat ifrågasätta detta och menar att hjärnan kanske mer fungerar som en mottagare eller processor som ger upphov till ett lokalt medvetande och en känsla av ett subjektivt jag. En vanlig liknelse är att hjärnan är som en tv-skärm som tar emot signaler som omvandlas till mänskliga upplevelser. Precis som tv-skärmen inte producerar det som visas på skärmen producerar inte hjärnan medvetandet utan fungerar mer som en mottagare eller ett filter för ett medvetande som finns utanför den fysiska kroppen. – Jag är övertygad om att vetenskapen kommer att förskjutas från fysikalism till idealism, hävdar Edward Kelly. Vi är med andra ord på väg att med hjälp av moderna vetenskapliga systematiska metoder få en reviderad och uppdaterad världssyn, även om de flesta forskare, omkring 90 procent, fortfarande är kvar i det gamla paradigmet. Det finns åtskilligt med gedigen empirisk forskning utförd enligt vedertagna vetenskapliga strikta regler, exempelvis om NDU, som visar att medvetandet kan verka utan hjärnan och att hjärna och medvetande inte nödvändigtvis behöver verka tillsammans. Det som behövs är teorier som kan förklara detta för att det ska bli allmänt accepterat av

Free • nr 3

| 21 |

maj–juni • 2022

etablissemanget. Vissa forskare är fortfarande rädda för att träda fram i tron om att deras karriär kan bli lidande, men vi behöver lägga gamla teorier bakom oss när de uppenbarligen inte längre fungerar och inte fastna i att det inte skulle kunna vara möjligt att med vetenskapliga metoder få svar på dessa frågor. PROBLEMET ÄR ALLTSÅ inte brist på

empiriska belägg utan motståndet att ta det till sig för att det strider mot befintliga föreställningar och teorier. – Det finns forskare som blir så förtjusta i sina teorier att de inte ger upp dem för något i världen, agiterar John Cleese. De ser bara det som stöder de egna teorierna och förklarar bort, förlöjligar eller ignorerar annan forskning och människors upplevelser som anekdoter. Det handlar med andra ord om konfirmationsbias, det vill säga att man bara ser det som stöder ens befintliga föreställningar. det akademiska etablissemanget med den maktposition som katolska kyrkan en gång hade och fundamentalism inom religion. Han hänvisar till Max Planck, teoretisk fysiker och en bland de främsta upphovsmännen till kvantteorier, som hävdar att det tar en generation för nya teorier att bli accepterade. – Det är en livsfilosofi att inte veta och inte tro att man vet, fortsätter John Cleese, även om han håller med Edward Kelly om att det behövs en teori. Jag träffade en gång en kvinna som berättat för sin man att hon haft en NDU och då visade det sig att han också hade haft det, men inte ens inom äktenskapet hade de vågat prata om det av rädsla för att framstå som ”outbildade dumskallar”. – Ingen inom ”Monty Python” och få av mina vänner har varit intresserade av livets viktigaste fråga om livet efter detta. De vill hellre prata om vilken bil man ska köpa nästa gång. Jag har länge tänkt göra en humoristisk tv-serie om ämnet för att göra det mer tillgängligt och på ett sätt som människor kan ta till sig, men en kostsam skilsmässa och pandemin har satt käppar i hjulet. Humor och att driva med vissa forskares inskränkthet är en väg att nå ut och fram. Ilska gör bara att folk stänger av tv:n. JOHN CLEESE JÄMFÖR

John Cleese

tades av filosofen David Chalmers och handlar om hur det överhuvudtaget är möjligt att neurofysiologiska processer, det vill säga elektrokemiska signaler och neurala nätverk, kan ge upphov till subjektiva upplevelser såsom sinnesförnimmelser, känslor, tankar, intuitioner, viljeyttringar och minnen.


”Jag ser det som många pusselbitar som växer fram och att flera olika forskningsfält är med och bidrar till att lägga pusslet.” – Göran Brusewitz GÖRAN BRUSEWITZ, ordförande för Sällska-

pet för parapsykologisk forskning, som har doktorerat på ”exceptionella upplevelser” och telepati mellan tvillingar, håller med om att humor kan vara ett sätt att komma förbi ”vanliga spärrar”, men han har respekt och full förståelse för att paranormala fenomen kan vara utmanande för människor att ta till sig. – Slutsatserna leder till att många grundläggande principer faller och jag förstår att reaktionen kan bli stark om man är fast i det gamla. Det kan också väcka stora och existentiella frågor om vad som är verkligt, vad kunskap är och vad upplevelser egentligen är. Mänskliga faktorer slår helt enkelt in och människor kan inte ta det till sig, framför allt inte forskare som själva inte har haft några upplevelser, även om intresset bland allmänheten är stort. Det krävs som sagt ett paradigmskifte. Vi kan bara fortsätta producera data. – Forskningsresultat från exempelvis NDU och fall som tyder på reinkarnation pekar på att något tycks överleva döden, fortsätter Göran Brusewitz. Teorier som ligger närmast i tiden för att förklara detta är dimensionstänkande inom fysik eller kvantteorier och så kallad sammanflätning (”entanglement”). Det innebär att partiklar är sammanflätade och att en förändring av en partikels egenskaper omedelbart förändrar de andra partiklarna oavsett hur långt avståndet är mellan dem. Andra fältbegrepp som används är till exempel biofält, morfogenetiska fält, mentala fält eller medvetandefält. Det liknar också vad psykologen Carl Gustav Jung kallar det kollektivt omedvetna. – Det verkar med andra ord finnas ett självständigt fält utanför våra kroppar som hjärnan filtrerar och som gör att vi upplever ett eget medvetande. Det finns olika sätt att mäta fält, både direkt och indirekt, men strålningen kan som vid healing vara mycket svag och svår att tolka. Dessutom kan man tolka data på många olika sätt. – En anledning till att kvantteorier inte slagit igenom är exempelvis inte bara för att de är svåra att förstå, för att de går emot rationellt förnuft och de sinnesupplevelser av verkligheten vi tar för givet, utan också för

Den mest intressanta frågan i livet är om det finns ett liv efter detta. – John Cleese att man inom kvantfysiken är oeniga om hur vissa data ska tolkas. Jag ser det som många pusselbitar som växer fram och att flera olika forskningsfält är med och bidrar till att lägga pusslet. Ett genombrott kan också komma från oväntat håll eller vara en tillfällighet. GÖRAN BRUSEWITZ ÄR även huvudredaktör

för en antologi med arbetstiteln ”Det märkliga medvetandet”. Handboken täcker hela forskningsfältet inom parapsykologi samt medvetandeforskning de senaste decennierna och planeras komma ut om cirka ett år. INOM VETENSKAPLIG forskning om medve-

tande och så kallade paranormala fenomen inget nytt utan har bedrivits sedan i slutet på 1800-talet. Några av pionjärerna inom området är psykologerna Frederic Myers och William James som också var med och grundade det vetenskapliga forskningssällskap The American Society for Psychical Research (ASPR) år 1885, inspirerat av det brittiska sällskapet. De utförde bland annat studier om telepati, andekontakt och medier vid seanser som var populärt vid den tiden, framför allt bland societeten, och forskning inom området har pågått sedan dess i en liten men allt växande omfattning. Även om den moderna fysiken formulerade kvantteorier redan under första hälften av 1900-talet har naturvetenskap-

Free • nr 3

| 22 |

maj–juni • 2022

liga förklaringsmodeller dominerat starkt under nästan hela 1900-talet. Det var först på 1990-talet som fler naturvetenskapliga forskare började intressera sig för medvetandeforskning, vilket bidragit till att forskningsområdet blivit mer legitimt och inte länge betraktas som lika flummigt eller filosofiskt. Det innebär också att olika discipliner kan ta hjälp av varandra för att föra forskningsfältet framåt. Filosofen Arthur Schopenhauer lär ha sagt att ”all sanning” går igenom tre stadier. Först förlöjligas den, sedan motverkas den kraftigt för att till sist accepteras som en självklarhet. Kanske börjar vi närma oss vad fysikern och vetenskapsteoretikern Thomas Kuhn kallar ett paradigmskifte som innebär att det krävs en kritisk massa anomalier eller avvikelser från vedertagna teorier för att ett nytänkande paradigmskifte ska kunna uppstå. ALLT HAR SIN TID.

DOPS (Division of Perceptual Studies) vid University of Virginia: www.med.virginia.edu/perceptual-studies/our-research Sällskapet för parapsykologisk forskning: www.parapsykologi.se


Fakta!

Idealism och materialism

Forskning inom området idag

Inom filosofin finns det två motsatta ståndpunkter som kallas idealism och materialism (eller fysikalism, en term som används mer i en engelsktalande kontext). Det finns flera inriktningar inom dessa men grundtanken inom idealism är att den sanna verkligheten är av andlig natur och att den verklighet som vi uppfattar med våra sinnen är bristfällig och bara en blek avbild av den. Materialism å andra sidan grundar sig på tanken att världen enbart består av materia som existerar oberoende av människor och människors betraktelser av den. Ett relativt nytt överbryggande begrepp är panpsykism som innebär att medvetandet är inbyggt i materien och som således löser dualismen mellan medvetande och materia. Ett annat akademiskt begrepp är postmaterialism.

Medvetandeforskning bedrivs idag inte bara inom filosofi, psykologi och kvantfysik utan också inom naturvetenskapliga discipliner som biologi, biomedicin och neurovetenskap. Inom parapsykologi forskar man inte om alla så kallade paranormala fenomen utan begränsar sig vanligtvis till kärnområdena extrasensorisk perception (ESP), psykokinesi (PK) och medvetande efter döden som gemensamt brukar benämnas PSI. Syftet inom parapsykologi är att belägga och förklara dessa fenomen genom experiment i laboratorier eller fältforskning på plats medan så kallade mystiska erfarenheter i ett bredare perspektiv kan studeras inom många olika vetenskapliga discipliner, exempelvis inom anomalistisk psykologi, transpersonell psykologi, antropologi, kultur- och konstvetenskaper och religionsvetenskaper. Forskningsfältet är förhållandevis litet, även om det internationellt sett är betydligt större än i Sverige. Forskning kan bedrivas på en mindre underavdelning inom en disciplin, exempelvis psykologi, eller av enskilda forskare som har ett särskilt intresse för området. Forskare från olika discipliner kan också gå samman och bilda en specifik forskningsenhet. I USA finns exempelvis DOPS (Division of Perceptual Studies), IONS (Institute of Noetic Science) och Windbridge Research Center. Några framstående universitet inom parapsykologi i Storbritannien är bland annat University of Northampton och University of Durham.

Betydelsen av egna upplevelser Det är vanligt, men inte nödvändigtvis fallet, att egna upplevelser, exempelvis nära döden-upplevelser eller andekontakt av något slag, leder till ett intresse för området eller bidrar till en omvändelse från materialism till idealism eller ett mer andligt perspektiv på tillvaron. John Cleese berättar att han haft en liten glimt av ett förändrat medvetandetillstånd. Edward Kelly har inte haft någon egen upplevelse, men han har träffat många människor som har haft det. Göran Brusewitz hade en upplevelse en gång för omkring ­­40 år sedan när han mediterade då han kände sig större än kroppen.

TAROT ORIGINAL 1909 Nyhet på svenska maj 2022! Den här tarotleken som skapades av Arthur Edward Waite och konstnären Pamela Colman Smith anses vara 1900-talets mest betydelsefulla. Det här är originalversionen av tarotleken från 1909. Både Waite och Smith var medlemmar av det esoteriska sällskapet Hermetic Order of the Golden Dawn som haft ett stort inflytande på den västerländska mysterietraditionen.

SET (bok+kort) JUST NU! 349 kr (ord. pris 399 kr) 9789189033900

KORTLEK 249 kr 9789189033917 BOK 199 kr 9789189033924

www.tarotshop.se

Free • nr 3

| 23 |

maj–juni • 2022


BEHANDLINGAR

Annika Heurlin

Vad gör du för att må bra? Enjoy Life arbetar med flera olika metoder

Djurhomeopat · Medium · Healer

för att hjälpa dig till ett ökat välbefinnande

Mindful Tapping Regressionsterapi Reikihealing Regndroppstekniken

· Medial vägledning · Healingbehandlingar · Kurser

Erbjuder även: Fotmassage med stimulering av zonpunkterna · Shamansk healing Intuitiv vägledning/Samtal coachning · Husrensning/Energirensning av hem Mia Byrge, Norrköping · www.enjoylife.se · info@enjoylife.se · 0739 41 03 43

Reiki källan, Kungsg. 19, Malmköping 070-224 01 64 · reikikallan@hotmail.com

www.annikaheurlin.com

Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan.

En oberoende guide inom alternativmedicin

Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass.

7999.se

Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig.

Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06 miaharaldsdotter@gmail.com www.haraldsdottersskafferi.se

Ljusstjärna

Behandlingar | Terapeuter | Utbildningar

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38

Se Hela Livet HEALING · MEDIAL VÄGLEDNING · BOK · TAVLOR ENERGIMÅLNINGAR · MÅLERIKURSER STOCKHOLM · RÄTTVIK · DISTANS

(15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny

www.ljusstjarna.se

Reconnective Healing

Catrin Skött 076-246 46 39 · www.sehelalivet.nu ·

Katarina Andersson

& The Personal Reconnection

upplev ditt obegränsade jag sensationell healing • klarhet ökad medvetenhet • frid

Sara Viktoria

Jag finns även på

Mottagning i Stockholm och på distans www.helhjartat.nu

Välrenommerad Reconnection-Certified Practitioner Free • nr 3

Reikihealing behandling & kurser Coachsamtal Medial vägledning Meditation – Cirklar Medveten andning Mindfulness

Helsingborg • 072-185 46 84 • www.visdomsboden.se

| 24 |

maj–juni • 2022


BEHANDLINGAR

Webbutik!

Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

www.nillassalong.se

Hudterapeut Nilla

INRE HARMONI

Santiana Consulting

Möjligheternas väg till ett friare liv

Anna Sjöstrand

Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv

Få tillgång till din potential och dina möjligheter

Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik

Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing

Finn inre läkning vid kraftfulla Västerdalälven, ett stenkast från Sälenfjällen.

Nyhe

t! Nyh

Du bestämmer VAR, NÄR och HUR!

yhet!

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com

et! N

www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52

Skriftliga samtal - OFFLINE via emejl. För dig som vill ha utrymme i att landa i rätt känsla och komma i kontakt med intuitionen, för att i egen takt och utan påverkan utifrån låta tankar utvecklas. Månadsabonnemang Kostnadsfri kartläggning Uppstartssamtal via Zoom Klargörande återkopplingar Möjlighet till förlängning med 15 % rabatt Hur det fungerar: Steg 1: Du laddar ned den kostnadsfria kartläggningen utan krav på fortsättning men ger dig en möjlighet att pröva.

Schamansk healing

Steg 2: Du godkänner överenskommelsen genom att betala med bifogad betallänk. Du väljer själv det pris du vill betala.

Livet mellan liven regression Tidigare liv regression

Steg 3: Du får det första samtalsbrevet i samband med uppstartssamtalet och sedan är processen igång.

Läs mer och boka på

www.soulandfood.se Ta del av dessa behandlingar på plats hos oss eller online!

Samtalsterapi och Coaching, Carola Monicadotter Lööf, 076-787 90 78, carola@tankeliv.se, www.tankeliv.se

Free • nr 3

| 25 |

maj–juni • 2022


I Angelic Reiki® arbetar du hand i hand med änglarna för att få en av de högsta formerna av healing till individer, grupper och planeten. Genom änglarnas vägledning och den helande konsten Angelic Reiki, kan vi positivt påverka energisystemet hos en individ eller grupp. Angelic Reiki har förmågan att överskrida tid och rum och hjälpa till att avsluta spår av det förflutna på cellulär nivå. Angelic Reiki är en behandling som fungerar även på distans och är godkänd av Skatteverket som rehabiliterande friskvård.

Vi utför behandlingar och anordnar kurser och/eller behandlingar i Angelic Reiki:

Annika Heurlin

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling

Anette Björsund

Reikikällan, Malmköping

Reiki-kliniken, Göteborg

mirrorsOftime, Visby

073-652 46 92 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

073-634 97 14 info@mirrorsoftime.se www.mirrorsoftime.se

Annelie Axelsson

Helena Jirenfelt

Anna-Sofia G Vesterlund

Ax Inspirera, Norrköping

Göteborgs Reiki

Inner Peace by Känsla, Luleå

070-768 50 00 annelie@axinspirera.se www.axinspirera.se

073-089 07 33 reikigbg@gmail.com www.reikigbg-helena.se

073-028 38 20 annasofia@kansla.nu www.kansla.nu

Brita Näslund

Liliann & Bengt-Arne Gustavsson

Mia Byrge

Boosting Your Health by Brita, Älvsjö

Reikicentrum, Lidköping

Enjoy Life, Norrköping

070-372 51 66 naslund71@hotmail.com www.boostingyourhealth.nu

070-130 44 24 info@reikicentrum.se www.reikicentrum.se

073-941 03 43 info@enjoylife.se www.enjoylife.se


KURSER • UTBILDNINGAR

Välkommen till mina nya härliga lokaler på Kyrkogatan 31A (innergården)! Gå på mina planerade kurser, eller boka en själv med dina vänner

KURSER OCH TRÄFFAR

16 maj

Fullmåneträff – trumkväll ute i samarbete med Urtrumman Norge 28 maj Jössefröjda i Arvika 11–12 juni Medeltidsmarknad i Arvika 14 juni Fullmåneträff – trumkväll ute i samarbete med Urtrumman Norge 21 juni Litha – sommarsolståndet i samarbete med Solsyster

Space of Love Festival 3-12 juni på Öland

Nya produkter i webbshopen!

Välkommen till en festival i vackra Böda bukten! Vi fyller dagarna med yoga, trumresor, qi gong, gongbad, sång, dans, svetthydda, gemenskap...

www.dininrekraft.se

Barnaktiviteter finns för dom minsta.

www.spaceoflove.nu

Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig

Finn Hjärtats Glädje med Jem / Chan Phap Ho

Thich Nhat Hanhs elev Dharma lärare sedan 2010 Qigong lärare sedan 2020 Buddhistisk munk mellan 2003-2020

Rosenkors-Orden AMORC Mystik ~ Filosofi ~ Vetenskap ~ Kultur ~ www.amorc.se

Blogg, meditationer, workshops, föreläsningar, kurser, retreater och individuella sessioner erbjuds online och i Sverige

Hemsida: www.hjartatsgladje.se E-post: info@hjartatsgladje.se

Universell Vit Tids Healing

Maria Mattsson - lärare i Universell Vit Tids Healing - bjuder in till Dialog och Samtal inför kurserna som startar löpande under året. Senare introduceras även ”Prova på dagar” och ”Evenemang” med Universell Vit Tids Healing. Läs mer och Anmäl dig på hemsidan: www.gcnetwork.se

Golden Circles Network är en mötesplats, ett oberoende medlemsnätverk med inriktning på personlig utveckling. Genom inspiration och kunskap utvecklas medlemmarna i sin egen riktning. Vill du vara med så är det möjligt att bli medlem. Läs mer på: www.gcnetwork.se

Free • nr 3

| 27 |

maj–juni • 2022

GOLDEN CIRCLES N

E

T

W

O

R

K


På jakt efter UFO att identifiera det oidentifierade Människan har länge sett fenomen och föremål på himlen som inte kunnat förklaras. Ibland har de tolkats som tecken från andra världar eller budskap från olika gudar. Universum är ofattbart stort och frågan om det finns intelligent liv på andra planeter än vår egen fascinerar och förbryllar. Vi har samtalat med Clas Svahn, journalist, författare och ordförande för världens största arkiv om det okända, Archives for the unexplained, och sedan många år aktiv inom föreningen UFO-Sverige. Text Agneta Orlå Bild IgorZh (shutterstock.com) Foto UFO-Sverige, Clas Svahn

Allteftersom fler och fler planeter upptäcks kring andra solar än vår egen känns idén om att vi människor på jorden skulle vara de enda intelligenta varelserna i universum mer och mer osannolik. Inspirerad av Pentagons uforapport som släpptes sommaren 2021 som bekräftade att de upplevelser som flera amerikanska stridspiloter haft av okända föremål var autentiska, satte jag mig en natt på en balkong i Dalarna för att studera natthimlen. Efter någon timme, precis då jag bestämt mig för att gå in för att sova, och hann tänka tanken att det var tråkigt att jag inget spännande hade fått se – så upptäckte jag plötsligt en stor starkt skinande ljusboll på himlen ovanför mig. Jag betraktade den intensivt någon minut innan den plötsligt och med hög hastighet snabbt försvann. Var det ett ufo på väg över Siljan i natten? Vem vet. FASCINATIONEN FÖR rymden, astronomi och ufointresset har funnits med Clas Svahn sedan tidig ålder. Som ung tonåring började han läsa allt han kom över om ”flygande tefat” som de oftast kallades då och sparade på artiklar och tidningsurklipp i ämnet. På Clas önskelista till julen stod ufoundersökaren Gösta Rehns böcker och Clas kastade sig genast över dem då han fått dem. Böckerna kom att förändra hans liv. Clas startade en förening i sin hemstad – UFO-Mariestad som senare anslöt sig till Riksorganisationen UFO-Sverige. Den lilla föreningen började undersöka olika inrapporterade ufofenomen. Ingenting kändes omöjligt och att få lyssna till människors berättelser om farkoster,

svävande cigarrer och lysande skivor var ett starkt driv. Vid sidan av sitt arbete som journalist på Dagens Nyheter ägnar Clas fortfarande flera timmar om dagen till ufointresset och fascinationen inför mötet med en person som har en historia att berätta finns alltjämt. VILKEN ÄR DEFINITIONEN av ufo, vad menas med det egentligen? – Förkortningen står för Unidentified Flying Objects, ett oidentifierat flygande föremål, men grunddefinitionen innebär att det skall vara en observation som är undersökt av personer som är kunniga och som kan avgöra om det är ett misstag eller någonting annat, först då kan det få beteckningen ufo – en förkortning som numera blivit ett ord. Misstolkningarna kan vara många och till exempel handla om olika astronomiska fenomen, drönare, ljusstarka planeter och stjärnor, väderballonger, flygplan, thailänds­ka ljuslyktor. Det ska alltså inte enbart vara oidentifierat av den som såg föremålet utan även av den som noggrant undersökt det. Ofta används ufobegreppet lite slarvigt, man kanske såg något som man inte förstod vad det var men inte förrän det har blivit undersökt kan man alltså kalla det ett ufo. Ibland kopplas också begreppet ihop med utomjordiska hypoteser – man sätter likhetstecken med att ett ufo är något utomjordiskt. Men eftersom ufo betyder att det är något oidentifierat kan man inte med säkerhet veta vad det är. DU BENÄMNER DIG som ufolog, vad är det och vad gör en sådan? – Det är ett begrepp som används av ufointresserade över hela världen, även om det

Free • nr 3

| 28 |

maj–juni • 2022

inte är ett vetenskapligt begrepp. Och för att kalla sig det behövs någon form av utbildning. Vi i UFO-Sverige utbildar våra fältundersökare sedan 1977. Det brukar vara 40–60 personer varje år som blir certifierade av oss för att kunna undersöka de rapporter vi får in. De besöker de som lämnat rapporter till oss och skall göra intervjuer för att kunna avgöra om man kan säga att det är ett ufo eller inte. Det finns enbart en grupp till i världen, organisationen MUFON i USA, som utbildar fältundersökare. Deras utbildningar sker digitalt men vi i Sverige är de enda som erbjuder fysiska utbildningar som är betydligt bättre. – Intresset för UFO-Sverige ökar, vi närmar oss tusen medlemmar och vi är en ideell organisation med många aktiva medlemmar som arbetar hårt för detta på fritiden. I år firar vi 50-årsjubileum med en två dagar lång mässa den 28–29 maj i Norrköping med utställning och föredrag. Vi har också en rapportcentral dit allmänheten kan ringa in sina upplevelser och vi får i snitt in en rapport om dagen. Det vi gör är att försöka sålla agnarna från vetet, vilket kräver en hel del jobb. Det som återstår efter ordentliga undersökningar är en handfull rapporter per år, men dessa är värda desto mer berättar Clas. HAR DU SJÄLV haft upplevelser av det som

skulle kunna vara ett ufo? – Ja, jag och min fru såg något vi inte kunde förklara. Det var den 5 november 1995. Vi var på väg hem i bilen efter en tillställning vi varit på, klockan var kring ett på natten. Det var en väldigt vacker stjärnklar natt.


NAMN Clas Svahn. ÅLDER 63 år. FAMILJ Fru Anneli och två vuxna

barn, Niklas och Markus. BOR Järfälla. GÖR Journalist på Dagens Nyheter. MOTTO Ge aldrig upp! AKTUELL MED Har givit ut ett fler-

tal böcker och ljudböcker, nu senast ”Världsrymden anfaller”, en samlingsvolym om faror från rymden.

När vi åker förbi en busshållplats i närheten av där vi bor ser vi att en man står och pekar uppåt himlen och en annan man står intill och spanar. Min fru som satt intill mig kikade åt samma håll men kunde inte se något. Vi var strax hemma och gick ur bilen för att se om vi kunde upptäcka något. Efter några minuter kommer det plötsligt, ur tomma intet, en bit upp på himlen något som såg ut som tre lysande plustecken. De flög fram intill varandra. Först trodde jag att det var fåglar upplysta av stadens ljus, vilket jag sett många gånger. Men detta var inga fåglar, de flaxade inte och lyste mycket starkt. De flög över oss, vårt hus och grannens hus och försvann sedan bortom horisonten över skogen.

det kan skaka om rejält och det kan förändra deras sätt att se på världen och livet. Det sätter tillvaron i ett nytt perspektiv, säger Clas.

EFTER ATT VI sett detta gjorde vi det man

CLAS ÄR OCKSÅ ordförande för världens

skall göra; vi pratade inte med varandra genast, utan gick in och satte oss i varsitt rum och skrev ned vad vi upplevt och gjorde teckningar på det vi sett. Först efter det stämde vi av vår upplevelse. Och de var mycket samstämmiga. Jag satte en undersökare från föreningen på detta, men vi hittade aldrig en förklaring på vad det var. – I samband med detta förstod jag också hur svårt det kan vara för ett vittne att berätta, och hur lätt det är att inte göra det. Trots att jag har hållit på med detta i hela mitt liv så tror jag att det var viktigt att själv få uppleva att det inte var så enkelt att överföra min upplevelse och det jag varit med om, till andra. Det dröjde ett tag innan jag berättade detta för mina närmaste i UFO-Sverige eftersom upplevelsen kändes så konstig. Sådana här upplevelser påverkar människor starkt,

största arkiv om det okända, Archives for the unexplained med säte i Norrköping. Detta arkiv med bibliotek, pappersarkiv, inspelningar, digitala filer och föremål relaterat till alla typer av oförklarade fenomen, startade 1973 och spänner över hela världen. Rapporterna gäller allt inom det paranormala. Utöver ufoämnet, även andar, spöken, visioner, uppenbarelser, väsen, folktro, tomtar och troll etcetera. Det huserar på 650 kvadratmeter, med 3,5 km med hyllkapacitet och ett stort bibliotek med över 55 000 volymer och förser forskare, historiker, religionspsykologer, ufologer och privatpersoner med material. De får kontinuerligt in nytt material och är angelägna om att rädda så mycket material som möjligt. I början av mars var Clas inbjuden till Rice University i Houston för att berätta

om arkivets arbete på en stor konferens med namnet Archives of the impossible. I DEN AMERIKANSKA uforapporten som

”Sådana här upplevelser påverkar människor starkt, det kan skaka om rejält och det kan förändra deras sätt att se på världen och livet.”

släpptes sommaren 2021 konstaterades att endast ett enda av 144 fall som studerats har kunnat identifieras. Materialet som analyserats är videoupptagningar och data som samlats in av den amerikanska militären under övningar. I rapporten står också att 80 UAP – Unidentified Aerial Phenomena – har registrerats av flera olika sensorer och att det verkar vara fysiska föremål. I 18 fall har dessa uppvisat ovanliga rörelsemönster eller flygbeteenden såsom att röra sig abrupt, i hög fart och mot vinden. VAD ÄR DITT INTRYCK av rapporten, vilka

| 29 |

maj–juni • 2022

Free • nr 3

konsekvenser kan den ha och varför släpptes den just då? – Rapporten visade att det amerikanska försvaret är intresserat av de okända fenomenen, inte minst som ett tänkbart hot mot sina egna piloter. Och i slutet av förra året tog den amerikanska kongressen beslutet att inrätta en permanent avdelning inom försvarshögkvarteret Pentagon som ska arbeta med att undersöka ufoobservationer som görs av militär personal. Man kommer alltså att fortsätta med ufoundersökningar inom försvarsmakten bekostade av skattemedel. En särskild insatsgrupp kommer att skickas ut till olika platser vid speciella händelser. Men det är alltså enbart militära rapporter det handlar om, inte allmänhetens upplevelser. Man skall också undersöka de som har gjort observationerna, piloterna till exempel och hur de påverkats och dessutom kommer


man att försöka få ut så mycket information som möjligt som kan leda till att USA självt kan bygga upp försvarskapacitet som motsvarar dessa okända föremål. Så man tar detta ändå på stort allvar. – En konsekvens av rapporten är också att de som sett ufofenomen känner att de får upprättelse, man kan se saker som inte går att förklara där inte ens de skickligaste utredarna kan lämna förklaringar. Det blir lättare att diskutera detta. Om USA:s militär skulle komma fram till att det var utomjordiska fenomen tror jag att det skulle vara omöjligt att hålla det hemligt, det skulle med all säkerhet läcka ut. Det är ju en hel generation som vuxit upp med science fiction och ufofenomenet under årtionden och den har en helt annan idébakgrund och är beredda att tro på en sådan förklaring. DET SOM BIDROG till att rapporten släpptes

förra sommaren var att Luis Elizondo, en man som arbetade inom Pentagon och del-

vis undersökte uforapporter som hade med det militära att göra, ansåg att försvaret skulle ta detta på större allvar. När han lämnade sin tjänst 2017 tog han med sig tre icke-hemligstämplade filmklipp på stridspiloters observationer av oidentifierade föremål. De hamnade på New York Times redaktion som i december 2017 publicerade en stor artikel som gav allmänheten inblick i vad som pågick inom det amerikanska försvaret. Den offentliga delen av ufoutredningarna som funnits tidigare, lades ner 1969 men nu har det vänt helt. Nu ökar man insatsen istället. Men för USA handlar ju det primärt om att skydda sina egna gränser, säger Clas. AVSLUTNINGSVIS – hur ser du själv på ufofe-

nomenet? – Jag vet inte vad det är, men det är definitivt värt att undersöka. Och det händer på riktigt, det är något fysiskt, det är inte bara något i folks huvuden. I grund och botten vet

vi inte vem som flyger dem eller som skickar ut dem. Det är alltid viktigt att förhålla sig öppen och nyfiken, men jag är samtidigt kritisk och vill verkligen veta vad det är som människor ser och upplever. Men jag ser mig inte heller som facit även om jag hoppas att den som lyssnar på mig ska ta hänsyn till att jag har snart 50 års erfarenhet av att undersöka fenomenet, avslutar Clas.

Plus mer www.ufo.se Ett urval av böcker av Clas Svahn: ”UFO - spökraketer, ljusglober och utomjordingar” (Bokförlaget Semic, 2015). ”Det okända – övernaturliga möten och fenomen” (Bokförlaget Semic, 2018). ”Verklighetens Arkiv X: de okända bilderna och berättelserna från vår gåtfulla värld” (Bokförlaget Semic, 2019)

Area 51 och Roswellincidenten Area 51 är det inofficiella namnet på en amerikansk militärbas i Nevadaöknen. Det är en mytomspunnen plats där rykten gör gällande att militären förvarar kraschade ufon med tillfångatagna och döda utomjordningar. Det vi med säkerhet vet är att den fjärde juli 1947 störtade något i öknen utanför staden Roswell, militären hämtade vrakdelarna som fördes till Roswell Army Air Base. Resten är spekulationer.

Ombordtagna på ett rymdskepp? Betty och Barney Hill menar att de blev ombordtagna på ett utomjordiskt rymdskepp den 19 september 1961. Deras berättelse var en skrämmande och förvirrande upplevelse där de har minnesluckor och upplevde märkliga saker som klockor som stannat, förlorad tid, förändringar på deras kläder, skor och bilen de färdats i. Men genom hypnos kunde de senare få tag i sina

Free • nr 3

| 30 |

minnen via inspelningar från hypnossessionerna och höra sig själva berätta om ombordtagningen, besättningen på farkosten, undersökningarna och tester som gjordes på dem. Deras minnen under hypnosen är dock inte helt identiska. Paret Hill lever inte längre men deras historia lever kvar och fascinerar fortfarande. Vad det var de faktiskt var med om kanske vi aldrig få svar på.

maj–juni • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Speciella veckor för personlig utveckling 5-8/5 BACK TO NATIVE Awareness Journey 15-21/5 FEEL GOOD WEEK Explore spirituality 285-4/6 COACH WEEK with help of horses 3-9/7 HUMAN NATURE with Celtic Sweat lodge 20-27/8 HOLD YOUR HORSES PROJECT Healing! 28/8-3/9 YOGA & HORSE WEEK Connect deeper! 9-11/9 FULL MOON CELTIC SWEAT LODGE WEEKEND 9-15/10 WOMAN RETREAT Explore Embrace Expand 22-23/10 REIKI Grade 2 Healing education 5-12/11 COACH WEEK with help of horses

Låt ditt inre ljus leda dig in i den nya tiden Divine Oneness är en djup och kraftfull healingmetod som höjer ditt medvetande och förbereder dig inför den nya tidens högre frekvenser. Den ger dig möjlighet att etablera en stabil kontakt med ditt Högre jag och att avtäcka ditt inre sanna kosmiska Jag. Kursen ger dig en unik plattform för fortsatt djupt andligt uppvaknande. Kursen vill också ge dig svar på frågor som: Vilket är mitt högsta syfte och min gudomliga plan?Att leva i en högre dimension? Vad innebär det? Hur skapar jag ett liv jag vill ha?

Ekshärad - Värmland www.sundanceranch.eu 076-82 00 579

Under kursen lär du dig bland annat: · utveckla din förmåga till clairvoyance, clairaudience, clairsentience · rensa energifältet, chackran och ljuskroppar. · lösa upp karmiska mönster. Läka tidigare liv. · stärka Högre Jagets närvaro i hjärtat och kroppen. · manifestera utifrån ett renat hjärta. · lära känna Kristusmedvetandet. · lära om människans kosmiska bakgrund och transformation in i en ny guldålder.

Shamansk healing Själsdans Rådgivning • Coaching Holistisk kvinnohälsa Hormonyoga • Hukbad Retreats • Väninnecirklar Webbutik

Healingkursen Divine Oneness startar september 2022 14 dagar uppdelade på 6 tillfällen: 16–18 sep · 1–2 okt · 28–30 okt · 12–13 nov · 3–4 dec · 14–15 jan -23 Pris: 12 000:–

MEDICINKVINNANS ÅRSVANDRING

”Kursen öppnade dörrarna till en värld jag alltid vetat funnits men som jag inte riktigt vågat ta på allvar. Nu vet jag vem jag är, varför jag kom hit, och att den enda vägen värd att gå är ”Hjärtats Väg”! Ragnhild

-start augusti 22

www.veias.se www.moderveia.se

är legitimerad psykolog och en mycket uppskattad och djupt transformativ healer. Hon har sedan 2002 regelbundet haft utbildningar i healing och är själv utbildad av flera av världens mest uppskattade healers.

Margareta Stenmark Magnusson Över 30 års erfarenhet av coachning och utbildning. Specialist på attraktionslagen.

Ulla Anderén

PROFETIA Möten med Gudinnan Antares och vägen in i den femte dimensionen

”Hjälp andra att bekanta sig med den ton som vilar i deras inre, och spegla fram den gudomlighet som vilar i deras hjärtan.”

Ny bok ute nu!

Det var det budskap Gudinnan Antares förmedlade under de månader hon och Lord Melchizedek förberedde mig inför mitt arbete. Allt hände i ett område i Norra Argentina fyllt av kristallina tempel och en underjordisk mänsklig civilisation. Läs mer: www.gudinnanantares.se

Unika KRAFT-systemet med verktygen för hur du går från drömmar om nytt liv till att ha förverkligat det.

Finns i bokhandeln eller beställ:

www.adlibris.se · www.vattumannen.se Mer information och anmälan: 070-658 74 64 ullaanderen@me.com · www.divineoneness.se Free • nr 3

Margareta Stenmark Magnusson www.kraftskolan.com

| 31 |

maj–juni • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 25–29 september 2022 samt april 2023 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Man läker genom Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo bilder 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE Konsultationer & events online · Kurser & retreats Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn

TrueSelf Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se

TrueSelf Maria Nylow

MARIA

NYLOW

ÅRETS SOMMARVECKA – FIRA LIVET LIVSUNIVERSITETET, VÄDDÖ 6–12 JUNI 2022

Lena Kristina Tuulse

Bo Wahlström

Tove Jensen

Rolf Klaffert

Rani Spets Edgren

Eva Vadenmark

Sophia Magdalena

Birgitta Thole

Välkommen till årets Sommarvecka med Frigörande Andning i många former. Vi ska tillsammans skapa ökad livslust och glädje. Vi behöver alla en ny början lite då och då. Det finns en skapande energi i nuet som omfamnar den frihet som vi strävar efter, för att skapa glädjen för nya möjligheter. Gårdagen är språngbrädan för framtiden. Den leder oss till den punkt där tilliten till det okända kan ta oss till en ny härlig och oväntad insikt. Detta är vad Frigörande Andning möjliggör! Sommarveckan erbjuder också varmvattenandning med Tove Jensen och Rolf Klaffert, ett redskap för att öppna ditt medvetande, att kunna ta en titt på dina mönster och se vad du behöver hela och bearbeta för att komma till mer kärlek. Vad är din historia? Hur kan du förändra ditt tänkande mot tillfredsställelse och hållbar framgång? Denna vecka ger dig en kavalkad av våra svenska topplärare i andning: Lena Kristina Tuulse, Bo Wahlström, Rani Spets Edgren, Sophia Magdalena, Marika Grankvist. Sång och kreativitet med Birgitta Thole, Toomas Tuulse och Per Lännevall, kunskaper för att skapa Kärleksfulla Relationer och ett gott och hälsosamt liv till kropp och själ med Eva Vadenmark. Lördagskvällen skapas av deltagarna i samverkan med Lill Lindfors, Anders Linder, Toomas Tuulse och andra artister. Upplevelseveckan börjar på måndag den 6 juni kl.12.00 med en lunch och avslutas söndag den 12:e tidig eftermiddag. Kursveckan kostar 5.000 kr plus kost och logi 2.800 kr. Inbetalning sker till Lena Kristina Tuulse, personkonto Nordea 430329-5705 eller swish 070-958 11 60, ange namn och mejladress samt Fira Livet vid betalningen. Anmälningsavgift 1.000kr. Vår älskade kock Vijay är kökschef. Anmälan & info: Kontakta Lena Kristina på lena.kristina@tuulse.se eller 070-958 11 60.

Free • nr 3

| 32 |

maj–juni • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

KURS I GISLAVED!

Greenleaves Andersson

Helande Form, kurs 1-2 oktober.

Bli din egna terapeut med de 5 elementen och de 7 hälsosamma medicinerna. Gunilla Allard 070-331 52 88 www.helandeform.se

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Själens längtan, kurs 10-11 september.

Vad längtar din själ efter? Vi rensar själen på ev. blockeringar, läker den och kallar hem den. Madde Widell 070-639 73 74 www.madelenewidell.com Varmt välkomna till Gunilla och Madde!

2-årig utbildning till Diplomerad Spirituell Healer Sex kurshelger 2022–2024 – Start 11–12 juni 2022 · Kroppskunskap · Chakrakunskap · Andliga Guider · Meditation · Attraktionslagen · Mindfulness · Energiträning · Lagar och ansvar · Företagande · Etik och Moral · Personlig utveckling · Kontakthealing · Djurkommunikattion · Distanshealing

REIKIBEHANDLINGAR

E-kurs i Reikihealing 1

Anmälan och information: www.greenleaves.se

Lär dig reikihealing, du kan göra det på dig själv och på nära och kära. Det är ett fantastiskt verktyg som har ett oändligt användnings­ område, det är bara fantasin som kan hindra dig. Anmäl dig och ladda ner kursen på:

Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult

https://kurser.reiki-kroppsjal.se

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Paula Vendel

Karuna Reikimaster

Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070­822 11 24 · www.reiki­kroppsjal.se

Dalarnas Andlig Healingcenter

Helgkurser i Energiterapi

kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Dessa kurser är för dig som vill öka din energimedvetenhet och lära dig mer om dig själv och ditt energisystem.

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Steg 1:

· Grundkurs i energimedvetenhet och healing

Steg 2:

· Helgkurser i djupgående energimassage · Grunderna i mental kinesiologi · Fördjupning i healingtekniker och energiterapi

Medial- & personlig utveckling, 13–15 maj

Steg 3: Den holistiska energiterapeututbildningen

Medial sommarkurs, 15–19 juni

Helgkurs i Forsa, Hälsingland Medial/medium utveckling

Den är för dig som vill utbilda dig till diplomerad holistisk energiterapeut. Steg 1 och 2 behöver ha genomgåtts för att gå steg 3.

· Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48

Framtidens medicin kommer att handla om att höja sin energifrekvens!

Min nya själ & energi kortlek!

Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Finns att köpa! 330 kr

Anmälan och mer information:

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

www.energiterapeuterna.se

Free • nr 3

Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

| 33 |

maj–juni • 2022


Free • nr 3

| 34 |

maj–juni • 2022


Eva Kock

Allt består av frekvenser Allt fler har kommit till en större insikt om frekvensers betydelse för allt varande här på jorden och i universum. Varje person har sin frekvens då varje organ har sin vibration och tillsammans utgör de ditt mående både mentalt och fysiskt. För Eva Kock som använder stämgafflar, klangskålar, trumma och övertonssång i sitt helande av sina medmänniskor är det självklart att allt man ser, tar på och kan förnimma är frekvenser. Text Christina Norin Bild Sergey Nivens (shutterstock.com) Foto Privat

U

tvecklingen av frekvenser går vidare. Idag vet vi att allt är frekvenser och mäts i Hz-(hertz). Varje person har sin frekvens då varje organ har sin vibration och tillsammans utgör de ditt mående både mentalt och fysiskt. För Eva Kock som jobbar med stämgafflar, klangskålar, trumma och övertonssång är det självklart att allt man ser, tar på och kan förnimma är frekvenser. – Vi måste börja förstå på ett djupare plan hur mycket det påverkar oss, positivt som negativt. Kroppen innehåller över 60 procent vatten så därför får man också en snabb, positiv respons på frekvenserna från stämgafflar och klangskålar i en behandling, som går på djupet både mentalt och fysiskt i kroppen. Säger man något snällt till en person, mår hela kroppen bra, motsatsen blir negativ, säger Eva. – När jag trummar så upplever jag det som starka frekvenser som man känner men även nästan kan se. När jag som medium kontaktar dem på andra sidan måste vi vibrera i samma frekvens för att kontakten ska kunna ske. När jag sjunger eller ljudar skapar jag helande och välgörande frekvenser för hela kroppen och för dem som lyssnar.

EVA BERÄTTAR HUR hennes resa

ALLT DETTA SJUNGANDE gjorde att Eva började i barnkör, som senare blev ungdomskör, och senare kyrkokör. – Jag ville gärna sjunga, men tyckte det sakrala var lite tråkigt och ville hellre sjunga visor. Jag älskade att vara i skogen och

Free • nr 3

| 35 |

lyssna på skogens ljud, vinden i trädtopparna och framför allt fåglarnas sång och försöka gissa mig fram till vad jag hörde. EVA LÄMNADE GÅRDEN efter

skolan och mellanlandade på en mindre ort, innan Västerås blev hennes hemstad i nästan 13 år. – Där blev det väldigt tyst. Inget sjungande alls. Trots många fina vänner kändes det inte rätt. Min KORT NAMN Eva Kock. inre bild var en röd ÅLDER 61 år. OM stuga med vita knutar FAMILJ Gift med och den återkom allt EVA Bosse och två vuxna oftare. Alltså, jag ville barn, en son och en tillbaka till ursprunget. dotter. Jag var nu 30+ och kände BOR I byn Romma i att den biologiska klockan Leksands kommun, Dalarna. tickade obarmhärtigt snabbare. GÖR Mjölkbondmora, Sound­ Plötsligt en dag fick jag kontakt healingterapeut. Auraavläs­ med ”en mindre begagnad” ning. Renar även hus med bonde. Nu gick det undan. Inom hjälp av stämgafflar och ett halvår var jag kär, förlovad trumma. Tar emot för behand­ och uppflyttad till Leksand i lingar hemma och på Studio 7 Dalarna och bodde förstås i ett i Leksand. rött hus med vita knutar. Jag DOLD TALANG Duktig på att hade kommit hem. härma fåglar och spelar gärna – Efter att jag hade lämnat muntrumpet. Sjunger även stressen och staden bakom mig människors energier. började jag komma in i nya ruAKTUELL MED Att få männi­ tiner på gården och med korna. skor att våga låta och använda Sedan kom de två barnen i gans­ sin röst för sitt välbefinnande. ka tät följd. Men det var något som tyngde mig ... Varför grät jag över min svärfar jag aldrig träffat och som avlidit åtta år tidigare? Varför var dottern så arg på sin äldre bror? Det var mycket som jag kände att jag

startade och att sången funnits med henne sedan barnsben.

– ”Eva, det är mat nu”, min mammas röst bars fram av vattnet till båten jag satt och fiskade från. Hon behövde inte just höja rösten, fast jag var ett par hundra meter ut. Jaha, bara att plocka ihop spöet då. Min förhoppning när jag rodde in till land, var att få höra storlommens magiska läte. Jag älskade ljudet från den, men oftast blev det som vanligt småfåglarna eller fiskmåsarnas skrän man hörde, gott det med. – Väl hemma efter middagen var det alltid någon som sjöng, min syster sjöng något operaaktigt och lite senare hörde man pappa sjunga samma låt lite mera jazzigt. Mamma nynnade något halvreligiöst och jag någonstans där mitt i mellan. Min farmor sjöng och spelade piano med mig när jag var liten, och det var troligen därför som jag också började spela piano när jag började skolan. Pappa hade varit musiker i ett dansband och spelat saxofon och gitarr. Min bror spelade faktiskt dragspel ett tag, men gav snart upp. Han höll sig till stereon.

maj–juni • 2022


Övertonssång Övertonssång är en teknik som gör det möjligt för en sångare att producera två eller fler ljud samtidigt med sin röst. På ungefär samma sätt som vitt ljus består av ett brett spektrum av färger, som blir synliga när ljuset reflekteras genom ett prisma, kan även ljud reflekteras så att dess beståndsdelar kan uppfattas. Övertoner kan beskrivas som ljudets färger. Dessa övertoner, som vanligtvis går obemärkt förbi, är viktiga för alla människor och gör det möjligt för oss att skilja mellan ett ljud och ett annat. Det är övertonernas rikedom i vissa delar av det oändliga spektrumet av ljud som hjälper oss att skilja mellan ett musikinstrument och ett annat, även när de båda spelar samma musikaliska ton. Det är dock övertonerna i den mänskliga rösten som är de mest intressanta, magiska och mystiska att höra. Sångaren producerar ett enda, kraftfullt brummande ljud, och omvandlar sedan, genom en mängd olika tekniker, hela överkroppen till en vibrerande resonanskammare. Med hjälp av kranium, näsa, svalg, bröst, buk och mellangärde, liksom alla delar av munnen börjar sångaren kanalisera ljudet. Övertonssång har visat sig ha många terapeutiska effekter. Den kanske mest uppenbara av dessa är den hypnotiska, transliknande effekten de har både på lyssnaren och sångaren. Denna effekt, i huvudsak en form av djup meditation, lindrar stress, balanserar och rensar chakran (kroppens energicentra) och skapar en känsla av lätthet och välbefinnande. (www.harmonicsounds.com)

Det var rena himmelriket att få använda stämgafflar och klangskålar i behandling. behövde få svar på. En nyinflyttad granne lyckades få hit ett medium som öppnade upp mig. Jag fick svaret att min svärfar varit far till mig och att mina barn varit gifta med varandra i ett tidigare liv, där nuvarande dottern utnyttjat sonen som äkta hälft. Skönt att få svar. Nu visste jag hur jag skulle agera med mina barn i uppfostran. – Jag påbörjade nu även min utbildning i intuition. Det kändes konstigt till en början, som att någon annan styrde mina tankar och ord. Nu anordnar jag själv kurser i intuition precis som mina andliga guider lärde mig. Jag har fått vara med om flera märkliga händelser i min utveckling och jag levde i två världar, den fysiskt påtagliga med jordbruket och den andliga.

NU KOM ÄVEN sången

tillbaka in i Evas liv och hon fick chans att utvecklas på ett djupare plan. – Jag var med i kyrkokören först för att senare vara med i en kvinnokör, Qvinnoväsen, där jag utvecklades mest. Att få chansen att våga sjunga solo. Jag kände att jag ville frigöra min röst, slippa text och inte behöva sjunga något förutbestämt. Jag köpte min första shamantrumma och nu hände det saker! Jag bara måste sjunga när jag trummade. Min röst utvecklades och blev både starkare och jag kunde sjunga lägre toner än förut. Det som ligger närmast för mig att sjunga är kulningen. Jag var ju van att sjunga höga toner, så det passade mig bra. Jojken började jag också ta till mig. Att använda jojken för

att uttrycka sina djupaste känslor är fantastiskt! – Därav utvecklades kursen ”Älska din röst – från ditt första andetag till kraftsång”, där jag tillsammans med deltagarna jobbar på att våga låta. Hur det låter är inte viktigt, utan att hitta just sin röst. Vi sjunger oss igenom alfabetet, tränar in jojk och kulning för att kunna uttrycka sina känslor. – Något annat som nog är rätt unikt som jag gör är att jag sjunger människors energier. Jag läser av dem med hjälp av deras förnamn och sjunger utifrån det. Sedan berättar jag varför sjöng som jag gjorde, som en ”reading”. 2018 FICK EVA chansen att gå en utbildning i Soundhealing-terapi i Stockholm för

Solpyramiden i Bosnien På solpyramidens topp har man gjort mätningar och hittat en elektromagnetisk stråle på ­ 28 000 Hz, med en radie på cirka 4,5 meter. Strålen fortsätter vertikalt uppåt, med en styrka som ökar med avståndet. Man vet inte riktigt vad det betyder, men att det finns energi i pyramidområdet har man kunnat mäta. Precis som vid de egyptiska pyramiderna har man i Visoko hittat ett tunnelsystem med en riktning mot pyramiderna. Tunnelsystemet består av ett konglomerat, ett material av hårt pressad sten och sand. Man har kunnat mäta en högre syrehalt ju längre in man kommer i tunnlarna. Högre värden av negativa joner har också uppmätts. Negativa joner lär ha en hälsofrämjande effekt då de neutraliserar bakterier och virus. Att vistas i tunnlarna sägs ha helande och läkande effekter. Man har också hittat helande rum, där man funnit keramiska megalitiska block. Ett av dem är en 8 ton tung megalit tillverkad av keramisk sten. I stenen har man genom radar kunnat se en kristall. Varför och hur den placeras där vet man inte, men det anses som en perfekt plats att meditera på. (www.inspiredjourneys.se)

Free • nr 3

| 36 |

maj–juni • 2022


Nestor Kornblaum och Michele Averard. – Det var rena himmelriket att få använda stämgafflar och klangskålar till att intuitionsmässigt använda frekvenser i behandling. Jag hade redan lärt mig auraavläsning och nu kunde jag också få fortsätta behandlingen invärtes. Nu kunde jag behandla hela människan! Jag vill att mina klienter ska vara så rena som möjligt från andras energier innan jag läser av dem så jag börjar alltid med att göra en auraavläsning/rening. Själv kände jag mig stärkt av mina medmänniskors välmående efter en till flera behandlingar, men stämgafflarna visade sig ha större betydelse för mig än så. EVA FORTSÄTTER ATT berätta

med stor entusiasm … – För ett par år sedan fick jag till mig på olika sätt att jag skulle på en resa. På en mässa såg jag en kopparpyramid som var en miniatyr av solpyramiden i Bosnien, som jag bara var tvungen att köpa. Jag hade lite tidigare kommit i kontakt med denna pyramid och fått veta att från toppen på solpyramiden, som sägs vara en av jordens mest högfrekventa platser, har de uppmätt 28 000 Hz som går rätt upp i universum. – I samma veva kom jag även i kontakt med Inspired Journeys och Paula Rabenius

som var reseledare till just Bosniens pyramider och healingtunnlar. Jag rös och kände helt klart att jag skulle med dit med stämgafflarna. Det var minst sagt en stark upplevelse att få besöka inte bara solpyramiden och healingtunnlarna, utan även sol-, kärlek, månoch drakpyramiden och den heliga stendalen i Zavidovici. Jag trodde att jag skulle bilda nya frekvenser med stämgafflarna, men det som hände när jag kom hem var förstås att jag höjt mina egna frekvenser. Nu var det enklare att läsa av mina kunder och jag kände mig tryggare i mina behandlingar och husreningar. – Jag fick även med mig högfrekvent vatten från solpyramiden och månpyramiden. Frekvensen av vattnet hjälper kroppen att läka sig själv på samma sätt som när du pratar kärleksfullt med vattnet. Det kopierar sig självt, så man tar lite av det högfrekventa vattnet och späder ut det med det egna kranvattnet och sätter då i gång en självläkning. Om detta kan man läsa mer om man söker på Masaru Emoto, Water Experiments. – Resan till Bosnien har betytt väldigt mycket för mig och jag har kanaliserat fram min nästa kraftresa som blir till Peru 2024 tillsammans med Paula Rabenius. Stämgafflarna och shamantrumman kommer förstås att hänga med, säger Eva avslutningsvis.

Eva tipsar!

Följ med Paula på hennes resor till olika kraftplatser runt om i världen! Upptäck Egypten 4–17 november 2022 Följ med Paula och Thoth på en magisk resa för kropp och själ till Egypten. Resan börjar i Kairo med besök på Egyptiska museet, pyramiderna i Giza och Saqqara. Vi besöker också Memphis och Dahshur innan flyg vidare till Assuan och besök i Isistemplet. En magisk båtresa väntar oss sedan på Nilen med flera besök till de olika heliga templen. Vi besöker också Konungarnas Dal, Hatshepsuts tempel, Abu Simbel templet och templen i Luxor.

Upplev Bosniens pyramider 27 augusti–3 september 2022 Följ med Thoth och Paula på en magisk resa för kropp och själ till Bosniens pyramider och healingtunnlarna. Vi besöker samtliga pyramider i systemet; Sol-, Kärlek, Mån- och Drakpyramiden samt den heliga stendalen i Zavidovici. Vi får en guidad tur till stentempet, Tumulus och avslutar resan i Sarajevo.

Inspired Journeys har sedan 2018 arrangerat Paulas utbildningsresor bl a till Peru, Bosnien och Egypten. Vill du ha hjälp med det praktiska att arrangera din kurseller konferensresa? Läs mer: www.inspiredjourneys.se/kurs-och-konferensresor

Läs mer och anmäl dig: www.inspiredjourneys.se Mer om Paula Rabenius: www.finndinkraft.se

Vill du komma i balans med dig själv? Auraavläsning/rening I auran så ser jag vilka du har med dig. Både de avlidna och levande. De som är bra för dig energimässigt bekräftar jag. De som är mindre bra avlägsnar jag med kärlek för att stärka dina energier.

Behandlingar

Jag gör behandling med stämgafflar, klangskålar och sjunger övertoner. Framförallt Chakrabalansering. Jag jobbar även fysiskt på spända muskler och senor.

Gå gärna med i en kör. Du höjer dina frekvenser i kroppen genom vibrationerna av din stämma och höjer på så sätt ditt välbefinnande. Sång stimulerar nämligen vagusnerven som är kopplad till stämbanden och musklerna längst bak i svalget. Att sjunga aktiverar dessa muskler som i sin tur stimulerar vagusnerven. Vagusnerven är kroppens längsta nerv som förbinder hjärnan med alla vitala organ i kroppen.

Klangskålsmeditation Mentalt djupgående för hela kroppen och sinnet.

Parterapi • Intuitionskurs Seanser • Rening av hus Energismycken i silver • ”Älska din röst”

www.lillasjalen.se www.inspiredjourneys.se/paulas-resor-2021-2024/ · www.finndinkraft.se

Free • nr 3

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se | 37 |

maj–juni • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Kom Lust & Fröjd kursgård En vacker plats i Värmland.

Medial vägledning, även telefon Kurser · Örtvandring · Skogsbad Dans · Yoga · Zonterapi · Healing Uthyres för kurser och event!

Kom Lust & Fröjd kursgård Kristinehamn . Även övernattning Yvonne Edmark, 070-357 88 01

www.komlustofrojd.se

Föredrag om forskning om överlevnad och medvetande 24 maj Dr Göran Brusewitz: Brusewitz: Olika synsätt på medvetandet, var finns det? (Digitalt, gratis) 3–4 oktober Prof Peter Fenwick och Chris Roe: Roe: After-death communication (Kristinehovs Malmgård, Sthlm) 3 november Dr Diane Hennacy Powell: Powell: Savants, autism and telepathy (Digitalt, gratis)

webbutbildning

ANDLIG COACH läs mer och anmäl dig på

andligcoach.se

Arrangör: Sällskapet för Parapsykologisk Forskning

www.parapsykologi.se . gorbru4@gmail.com

GÅ HEALINGKURS

Yoga ❂ Meditation ❂ Föredrag

! VER A HÖ , NN E R B O DE -DU NNISK ÖVER FÖR -MÄ R BEH ETOD ON. ATI AM TSE PLA NABB FORM & S S R ER , N DJU YGGA & TRA EHÖV B G TR N S! NIN LDE ER LÄK VÄR -HEAL Q

Lär dig en unik healingmetod för att aktivera & balansera livsenergin. En helande transformation för att kunna LEVA STARKT & FRISKT. Välkommen att bli en del av Q.healing community!

Retreat på Sri Lanka

Quick Qodes of MagiQ QI

O INF N RA ME MÄLA N A &

7 dagar med yoga morgon och kväll, föreläsningar, samtal, meditation, livskunskap, glädje och skratt. En utvecklande resa för kropp och själ. 24 september – 2 oktober 2022

"Denna metod har verkligen återkallat & samlat ihop bortglömda delar, vilket NU skapar en helhet som helt & fullt resonerar med livsenergins förutsättning för läkning & transformation. Vilken ÄRA att få dela den till världen" / Ulrika

www.harmonihealing.se För mer information ring 0761-10 21 21 I resan ingår flyg, transfer, måltider, 1 utflykt, 1 massage m.m.

ulrikanystrom.se/qhealingkurs

Livskunskap ❂ Personlig utveckling

@ulrikanystrom.se

Free • nr 3

| 38 |

maj–juni • 2022


Agneta Orlå

AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i ­personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Att öva sig inför döden I en tid då mycket av det vi upplever i världen är otäckt, oförståeligt och skrämmande krävs det mer av oss på ett inre plan för att klara av att hantera dessa situationer. Vi kan inte agera och fungera på det sätt vi gjort tidigare eftersom det inte kommer att hjälpa oss, snarare har det varit steg till att istället frammana den situation vi nu önskar oss ifrån. Nya verksamma motmedel som för oss djupare i kontakt med oss själva och livet är det vi behöver.

K

anske handlar det om vår syn på döden och därmed vår inställning till livet, eftersom de begreppen hänger ihop. Så här uttryckte tänkaren och filosofen Michel de Montaigne det: ”Vi vet inte var döden väntar på oss så låt oss vänta på den överallt. Att öva sig inför döden är att utöva frihet. En människa som lärt sig döendets konst har befriat sig från slaveriets ok.” ATT VILJA LEVA i glädje, tillit och tillfredsställelse är väl det många av oss längtar efter. Men det paradoxala är att styrkan och djupet av de upplevelserna har att göra med vår förmåga att kunna handskas med livets motsättningar. Att välkomna livet lika mycket som döden, att inse att de är beroende av varandra och att inte heller se någon av dem som mer värd, är nyckeln. Om livsglädjen och njutandet i livets nu skall kunna bli starkare behöver vi förstå att de bägge hör till livets fundament. Och att vi djupt inom oss har accepterat det, så att inget motstånd, inga ”men”, ursäkter eller undantag

finns inom oss. Så länge vi tror att dödens makt är starkare än livets kommer rädslor att styra, begränsa och förlama oss och göra oss mindre kapabla att klara livet – oavsett om vi lever i en kris- och krigssituation, eller ej.

har de också fått en ökad känsla av mening med livet på jorden, trots de utmaningar de har mött och möter. När rädslan för döden försvinner betyder det att livet upplevs så mycket mer och vi blir mer kapabla att fatta konstruktiva beslut.

DÖDEN FINNS ALLTID i vår närhet, antingen vi vill

ATT SE DÖDEN i vitögat är uppenbarligen livgi-

det eller inte. Den dyker upp i vardagen när livet förändras och sedan fortsätter i andra banor. Den tar emot oss då det fysiska livet är slut och vi fortsätter in i en annorlunda medvetenhet. Att för en stund, lite då och då, försätta oss i en ”dödsmeditation” där vi tar farväl av människor och platser vi älskar, sådant vi tycker om och också de besvikelser och skuldkänslor vi bär på, kan bli en mäktig upplevelse. Det kan bli en erfarenhet som innebär att vi tar oss själva och vårt liv på jorden än mer på allvar. Och att vi inte lika lätt slarvar bort oss själva den tid vi lever här.

vande, det gör oss mer livsdugliga och lyckliga. Då döden i vår kultur undviks, göms undan eller förskönas på kosmetisk väg kan förhållningssättet för en och annan kanske chockera. Men det som sker av att oftare och oftare fejsa döden medan vi lever innebär att vi funderar mer på det väsentliga. Vad vill jag egentligen göra med mitt liv? Vad eller vilka lägger jag min tid på? Vad har jag ännu inte gjort som jag skulle vilja göra? På det sättet fungerar dödsmedvetandet som en oerhört helande, kreativ, inspirerande och livslustskapande sporre.

MÄNNISKOR SOM VITTNAT om nära döden-upple-

OM LIVET JUST NU med alla de kriser som existerar är en del av oss, en spegel av allas vårt gemensamma medvetande, så betyder det att vi behöver förstå att rädslan för döden – och därmed livet – är ett tecken på att vi ännu inte ser klart. Det är först när vi lämnat den materialistiska tron på döden och inser att döden inget annat är än en illusion, som vi kan se mer nyktert på vad som sker och då bli befriade från rädslans fängelse som dödstron innebär. Även om världsliga skeenden här och nu onekligen ser ut som att döden är högst reell och påtaglig så gäller det att inte fastna i att enbart betrakta dem med kroppens fysiska ögon.

velser har ofta som en konsekvens av händelsen berättat om en minskad rädsla för döden. Ofta

”När rädslan för döden försvinner betyder det att livet upplevs så mycket mer och vi blir mer kapabla att fatta konstruktiva beslut.”

Free • nr 3

| 39 |

maj–juni • 2022

PERSONLIGEN ÄR JAG övertygad om att den tid vi lever i tvingar fram ett mer livsdugligt, djupare och sannare sätt att se på livet som vi som kollektiv ännu inte har uppnått. Dödsmedvetenheten gör oss mindre benägna att offra vår frihet, vår klarsyn och även mindre möjliga för manipulation. Slaveriets ok, som Michel de Montaigne beskriver, lockar oss inte.

Foto: Simona Cinconze

fri kraft


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Harmoni- och Hälsomässa Helsingborg 8 maj 2022

Själsläsningar i Akashakrönikan Vill du bli medveten om vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsliga gåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och talanger. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut.

Sundspärlan, Helsingborg · kl 10–17 50-tal utställare · Föredrag och seanser

Tarot · Runor · Trumresor · Healing · Massage Böcker · Hantverk · Behandlingar · Kristaller Djurkommunikation · Tidigare liv · Naturväsen Aura & chakrafoton · Homeopati och mycket mer ...

www.dinuri.se

Välkommen till en heldag med harmoni och hälsa i fokus!

Ljusets Kraft och Harmoni a guide to your inner source

www.ljusetskraft.se · tunde@ljusetskraft.se · 070-787-18-25

KATARINAMEDIUM

www.katarinamedium.se Info@katarinamedium.se

Själavårdare & Spirituell intuitiv coach

070 746 14 10

- Medium - Tarot Webbkurs - Medial vägledning - Online Tjänster Katarina Lövelius

KatarinaPodden Katarinamedium Katarina Lövelius

(Beställ eller boka)

Agneta Orlå – för kraften inom dig

Mikaela Hult · Kiromanti – Handtydning, Healing · Samtalsstöd · Föreläsningar · Medial coachning · Medial själavård · Änglabudskap & änglahealing, distans

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning

MIKAELA HULT är inspiratör, bästsäljande författare och vardagsmagiker. En intuitiv medial vägledare och healer. Hon erbjuder självkännedom åt sina klienter genom metoden Kiromanti. En kärleksförespråkare och föreläsare inom personlig och andlig utveckling.

Skuggarbete

www.agnetaorla.se Free • nr 3

Mer info:

| 40 |

maj–juni • 2022

hjartatsveranda · www.linktr.ee/hjartatsveranda


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

HOLISTIC MAKEOVER Webshop - Betala enkelt via Klarna Aukt. Återförsäljare för KANI Naturapotek

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

ERBJUDANDE: 150 kr för 10 min 0939-1981 17 kr/min 0939-1980

Anna Angelius

Medial Vägledning Konkreta & tydliga budskap

www.holisticmakeover.se

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

060-14 01 90

I ns e di na

0939-108 80 79

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

Medi um, Heal er Si amedT ar ot&Spel kor t Per s onl i gut vec kl i ng, Regr es s i on Sor gbear bet ni ng

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

Kur s er-Event-Seans er Behandl i ngar-Hus r eni ng

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

0727203120

060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se

Vendelas Telefonbyrå

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se

Direktkod 355

Anna-Maria kanaliserar ditt svar här och nu, allt är energier. Jag hjälper dig gärna med tarotkorten om du vill se längre fram. Du får ett ärligt svar på dina frågor.

Direktkod 380

Välkommen till mig Miee. Tillsammans med Änglarna och guiderna vägleder jag er omsorgsfullt lugnt och tryggt. Jag kommunicerar igenom tal skrift och bilder, omsorgsfullt lugnt och tryggt.

Direktkod 440

Meja, som betyder¨kraft¨ och ¨styrka¨, är ett säkert medium vars syfte på jorden är att hjälpa. Hon har många inkarnationer, bland annat som medicinkvinna hos mapuchefolket.

Direktkod 333

Direktkod 435

i ns edi na. s e •i nf o@i ns edi na. s e

Hej, jag heter Tomas och har jobbat som medium/ medial rådgivare sedan 2004. Du kan fråga mig om det mesta mellan himmel och jord! Jag ser verkligen fram emot ditt samtal! Amelia känd i såväl Norge som i Sverige. Arbetar helt utan hjälpmedel. Duktig på problemlösningar på alla plan. Spår i kaffesump om du så önskar. Tyder dina drömmar. Jag heter Alice och har lång erfarenhet av tarot o medialt arbete och med en livserfarenhet som få. Jag är uppskattad för att jag är rak o ärlig och stark empati.

Direktkod 400

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

Free • nr 3

| 41 |

maj–juni • 2022


Del 4

Den nya tidens änglar är redan här

Allt som du har gjort i ditt liv har lett dig fram till idag. Alla som du har mött har förberett dig för idag. Alla insikter, alla utmaningar och alla kunskaper har skapat den du är idag. Du följer din egen plan för din utveckling som själ och människa liksom jorden följer sin. För allt som händer är en del av den högsta kosmiska planen för mänsklighetens uppstigning till klokare, vänligare och mer rättvisa individer. Kanske har du en bit kvar, kanske badar du redan i upplysningens ljus, kanske är du osäker på vad du vill. Maria Nylow presenterar­ uppstigningens änglar så att de kan lotsa dig rätt när du äntligen ska få valuta för de goda intentioner som formats inom dig under detta liv och tidigare. Text Maria Nylow Foto Privat Bild tomertu (shutterstock.com)

Denna artikel skrivs några veckor in på det aggressiva krig som Ryssland och Vladimir Putin startat emot Ukraina. Hur läget är när du läser detta vet ingen just nu men det som sker mitt i katastrofen är ett enormt uppvaknande för stora delar av mänskligheten. Det kan låta cyniskt att det finns något gott i det elaka maktspel som krig alltid är men det onda har förmåga att väcka det goda i oss. I de flesta. I de som ska följa med till nästa fas och nästa nivå i uppstigningens tid på jorden. Resten faller ifrån organiskt med tiden. tvivla på den kosmiska planen när lidandet är så stort. Det är svårt att tro på det gudomliga med ett sönderbombat barnsjukhus, i humanitära katastrofer eller beskjutning mot flyktingar. Men det är just här och just nu som din tro ställs på prov, som din tillit till det högsta inom dig själv testas. Det är lätt att prata om uppstigning, DET ÄR LÄTT ATT

upplysning, kärlek och ljus men det är något annat att i sin gärning verkligen leva det och ta risker för att förvara det. Och i denna tid i jordens historia så blir det abstrakta med uppstigning nu verklighet. Din verklighet. DE SVÅRASTE UTMANINGAR vi kan ha som människor kallas korsfästelser. Det är när vi nästan går under, när vi genomgår extrema svårigheter, när vi överlever katastrofer, sorger, förluster, chockartade separationer och livsförändringar. Det är när vi utmanas till vårt yttersta mentalt, emotionellt, andligt och fysiskt som möjligheten till växande är som störst. Det är då vi kan ta fram vår inre styrka, vår inre kärlek, vår inre förståelse för Skapelsens väsen. Då har blivit nu. Vi har alla utmanats under våra liv men nu går jorden in i nästa fas. Hjärtats fas. Utmaningen under uppstigningens tid handlar om att trots allt som händer kunna utgå från sitt hjärtas nåd och kärlek. UPPSTIGNING ÄR EN oundviklig process som

MARIA NYLOW: ”Utmaningen under uppstigningens tid handlar om att trots allt som händer kunna utgå från sitt hjärtas nåd och kärlek.”

allt som lever på jorden är mitt inne i. Växtligheten vibrerar med alltmer näringsrika och balanserande frekvenser. Djuren förändras och antar successivt sina kollektiva och individuella uppdrag. Myllans struktur förändras så att de högre frekvenser som Agartha, den inre jorden, håller lättare kan nå oss och skapa fler kraftplatser för kommunikation, inspiration och frekvenshöj-

Free • nr 3

| 42 |

maj–juni • 2022

ning. Luften vi andas bär det högvibrerande ljuset genom solens varma strålar, månens magiska sken och själva syret som når våra lungor. Våra kroppar anpassas till den nya verkligheten och vi reagerar fysiskt på negativa energier var de än uppstår. Våra hjärnor håller också på att transformeras till att bli mer balanserat logiska, mer själsligt smarta och framför allt mer hjärtligt medvetna i sin personliga process igenom uppstigningens tid. Alltså – ingenting som lever på jorden undgår uppstigningens transformation med mindre än att man lämnar jorden. I TIDIGARE ARTIKLAR har du mött flera ärke-

änglar som hjälper dig att navigera i den nya tiden. De liksom uppstigningens nya änglar når dig genom hjärtat. Inga änglar lämnar någon i sticket, ingen kräver något eller åsidosätter någons högsta vilja. De stöttar oss alla kollektivt men uppstigningens nya änglar kan bara nå dig personligen om du åtminstone är redo att bli redo för att öppna ditt hjärta. Den nya tidens änglar, uppstigningen änglar är här för att leda oss in i den gyllene tiden exklusivt via hjärtat som är en förlängning av din själ. Ingen annan väg är möjlig än via ditt hjärta. Din sårbarhet och din känslighet skapar också en djupare kontakt med de mer välkända ärkeänglarna just för att ditt hjärta och din själ är redo. Redo för att stiga högre med Christiel, ­Metatron och Sandalfon.


Christiel

Metatron

Sandalfon

Kausalchakrat, tystnad, stillhet,­ ­­Atlantis, renhet, livsmening, ­healingpool, kommunikation, ­månen och världsfred.

Spiritualitet, medialitet, skrift, känsliga barn, andlig intelligens, fokus, vägledning, visdom, helig geometri, symbolik och disciplin.

Förankring, balans mellan polariteter, trygg himmelsfärd, musik, harmoni, femininism, bön, yin och yang.

Kristusljusets vita stråle.

Guld och orange stråle.

Kristaller: Månsten, Diamant och Selenit.

Kristaller: Fluorit, Ametrin och Bärnsten.

Christiel upplevs både som en femi­ nin och som en maskulin änglakraft så jag väljer att säga hen här. Oerhört kraftfull och högvibrerande verkar hen för att det vita feminina kristus­ ljuset ska nå mänskligheten med hopp och visdom. Hen är den ängla­ eteriska feministen personifierad.

Metatron är en kraftfull ängel som lär mänskligheten att exklusivt använda sin spiritualitet för goda upplyftande och utvecklande syften. Han för bok över våra ambitioner, hur vi lyckas och vad som rör sig i våra hjärtan när vi försöker växa andligt så allt vi gör, tänker och känner hamnar i vårt Akashaarkiv. Metatron är speciellt uppmärksam på de som missbrukar sina andliga eller mediala gåvor för att medvetet få egna fördelar.

Guds kunskap

Christiel upplyser den som ärligt sö­ ker svar och ger insikter om din per­ sonliga gudomliga plan. Hens största mål är världsfred och en ny era på jorden och verkar för att nå detta en individ i taget. Christiel kallar på dig som är redo att möta hens gudom­ liga ljus genom att aktivera din läng­ tan efter djup inre frid och förståelse. Ditt eget ärliga sökande efter klarhet om vem du egentligen är och vad du kan bidra med till mänskligheten öppnar dig för Christiels närvaro. Christiel är ansvarig för att utveckla kausalchakrat och det högre medve­ tandets kontakt med det gudomliga. Hen hjälper dig att hitta lugnet och tystnaden så att du kan ladda ner information från de andliga sfärerna och din egen kunskapsbank. Ser till att själens kunskaper förs ut till den fysiska, emotionella och mentala kroppen så att du kan använda det du kan och förstå det du vet. Christiel hjälper dig att förstå både ditt förflutna och din framtid så att du i djup frid utan dömande kan ta de steg du behöver för att vibrera med den femte dimensionens energi och nå din egen visdom. Christiel bär det vita gudomliga ljuset som förser dig med ny livskraft och som ständigt transformerar upp dina frekvenser.

Guds ögon

Metatron är en aktiv länk mellan det gudomliga och mänskligheten och sägs vara den ende ärkeängel som kan se in i Guds ljus. Han arbetar intensivt med jordens och mänsklighetens frek­ venshöjning och hjälper personligen varje individ som i hjärtat bestämmer sig för att ge sig hän åt uppstigningens alla faser och lärdomar. Han samarbetar med sin tvillingbro­ der Sandalfon för att hjälpa dig att manifestera dina andliga insikter i ditt fysiska liv. Metatron är extremt organisatoriskt skicklig så när ditt liv behöver ordning istället för kaos och flöde istället för stopp i systemet är det honom som du kallar på. Allt som gör din uppstigning praktiskt och fysiskt möjlig. Om du vägleder andra hjälper han dig att göra det kärleksfullt utan ego. Speciellt om du använder det skrivna ordet har du hans stöd att uttrycka universums högsta sanning och vilja.

Guds öron

Vit och svart stråle. Kristaller: Rutilkvarts med svart turmalin, Regnbågsmånsten och Vit Agat. Sandalfon ansågs inom tidig ju­ dendom och kristendom vara den längsta av alla änglar. Det berättas att när hans fötter stod på jorden såg Moses hans huvud i himlen. Idag är han som en bro mellan jord och himmel. Sandalfon har ett förflutet på jorden som profeten Elia och kan lättare höra dina böner, förstå dem och föra dem vidare till rätt instans. Sandalfon visar sig mest i maskulin form även om han är bärare av den gudomligt feminina energin och hjälper dig få djup kontakt med Moder Jord. Sandalfon vägleder dig mot upplysning med kraft, visdom och ihärdighet samtidigt som han håller dig förankrad i Moder Jord. Hans mission är att hjälpa dig att hålla balansen mellan ytterligheter. Med hans hjälp kan du djupare utveckla och förädla din fysiska skapelse på jorden samtidigt som du söker uppstigningens välsignelser och frid. Du kan söka dig in mot det svarta, djupa, kvinnliga men vara öppen för det vita, för ljuset som ger liv till det som gror i mörkret. Sandalfon är också musikens ängel, speciellt harmoniska toner med syfte att få dina olika kroppar att vibrera i harmoni med uppstigningens allt högre frekvenser. Toner som för in mer fred, frid, glädje, tacksamhet och kärlek i ditt liv.

Free • nr 3

| 43 |

maj–juni • 2022


Välkomna de Nobla änglarna UPPSTIGNINGENS ÄNGLAR beskriver sig

själva som uppstigna ärkeänglar och de kal�lar sig för de Nobla änglarna. De klev in i den moderna historien vid det viktiga årsskiftet 2020. Under en direktsändning som jag hade landade de, presenterade sig och berättade att de var här nu. Och att de kommit för att hjälpa oss göra kommande års utmaningar till välsignelser. Detta var några månader innan pandemin slog till på allvar i Sverige. Med både förvåning och förundran har jag kanaliserat deras närvaro i drygt två år och de är annorlunda mot alla andra änglar. Och nu är de redo att kliva ut i offentligheten. Vi behöver deras stöd, vägledning och lugn. Mänskligheten behöver deras förmåga att ge mening till det som sker, att ge hopp och förståelse. Under de djupaste kriserna på jorden behöver vi människor också känna att det finns en kärlek som är större än själva livet, att det finns ljus i det svartaste mörker och att det finns en större gudomligt intelligent plan så att vi kan slappna av i tillit. änglar lyser upp vägen för oss när alla andra lampor slocknar. Men de har också ett nytt mandat. De kan ingripa i det praktiska även när vi inte medvetet ber om det. De nya änglarna kommer på uppdrag av din själ för att leda dig in i trygghet, ut i frihetskampen eller upp på barrikaderna. Din hjärna behöver inte medvetet veta vad du ber dem om för ditt hjärta styr. Så dessa änglar når dig när du öppnar ditt hjärta och när du gör dig själv

UPPSTIGNINGENS NYA

sårbar. Öppenhet, sårbarhet och ärlighet är de frekvenser som du behöver vibrera i för att kunna förnimma de Nobla änglarna och för att de ska kunna nå dig. De bryr sig inte om fina ord, tjusiga hemsidor eller många följare. De ser med laserblick igenom alla yttre fasader direkt in i ditt innersta inre. De Nobla änglarna visar sig själva som väldigt stora ljusväsen, kristallint vita med ett intensivt pärlemorljus skimrande i sina vingar. Vingparen är dubbla eller mer, vingarna är kraftfulla med andra högvibrerande färgfrekvenser under det vita. De är otroligt vackra, nästan för bländande vita för att kunna ses och så krispiga i sin uppenbarelse. Trots deras glänsande eteriska och transparenta utseende kan känslan av deras närvaro bli nästan fysisk. DESSA ÄNGLAR HAR funnits nära jorden under flera tusen år men det är först nu som de vill träda fram mer officiellt. De har valt sina mänskliga kanaler noga för att kunna kliva fram i rätt tid och så att ingen religion, individ eller grupp ska kunna hävda exklusiv ensamrätt på dem. De har visat sig med Jesus, Muhammed och Buddha samtidigt. De är supersmarta och helt ointresserade av linjära argument eller vad ditt ego vill. Deras uppdrag är din uppstigning – och jordens. Allt annat är underordnat. DE NOBLA ÄNGLARNA har väntat sedan Atlantis, har diskret förberett mänskligheten på nästa gyllene tid. Men från att tidigare

bara ha visat sig för ett fåtal blir dessa änglar alltmer tillgängliga för alla som vill gå hjärtats väg. Nyckelordet här är hjärtat. De Nobla änglarna kan bara nå dig som vill, väljer eller redan kan leva i hjärtat. SIGNIFIKATIVT ÄR att de Nobla änglarna idag alltid tycks komma tre och tre tillsammans. Av dessa tre finns det en som är huvudsakligen ansvarig för kontakten med dig. Den ängeln har andra uppdrag också men ingen annan adept. Din ängel har bara dig att ansvara för, att aktivt kommunicera med och hjälpa. Hjälpen handlar om att stiga i frekvens, att skifta fysisk struktur, att se det osynliga och att återupptäcka din förmåga att skapa med kärlek. Din ängel har själv valt att assistera dig på din resa genom uppstigningens alla faser. Troligen har du redan kallat på din ängel eftersom du läser detta. Din själ, ditt högre jag och medvetande har meddelat hen om du är redo. Kanske har du redan erbjudit dig att ta emot din Nobla ängel via hjärtat i en dröm, bön eller meditation. Det gör inte alla. Men när du gör det är det vackert och stort. Riktigt stort. Denna ängel har gudomligt mandat att hjälpa dig även när du inte uttrycker ett behov genom tydliga ord från din mun. Den hör dig oavsett om du talar högt eller inom dig, om ditt hjärta eller själ formulerar sig åt dig, om din oro eller dina tårar kallar. DIN ÄNGEL SER din potential och allt du är

på väg att skapa för dig själv, ser din längtan

Budskap till dig från änglarna ”Vi är nära dig. Vi de Nobla änglarna är nära dig. Vi berör dina andetag med vårt ljus. Vi berör ditt hjärta med vår kärlek. Vi berör din själ med vår evighet. Vi är änglarna som färdas genom tiden i osynlighet tills tiden kal�lar oss att synas igen. Så är det nu. Nu är tiden då vi syns igen. Du avgör hur nära vi kan komma dig. Du avgör hur gärna du vill ta emot oss. Du avgör när du är redo och om du är redo. Vi har startat upp vår kontakt med mänskligheten igen via några få kanaler. Men aldrig har vi varit exklusivt tillgängliga för religioners företrädare och aldrig kommer vi att bli det. Vi kan bara nå den som i all enkelhet vill möta oss i sitt hjärta. Vi kan bara nå den som i sin sårbarhet blottar sin själ och sin smärta. Vi kan bara nå den som i sin gärning söker ärlighet och sanningens befrielse. Vi kan bara nå den som vill bli nådd oavsett resultat och utkomst.

Free • nr 3

| 44 |

Vår ankomst till jorden betyder att en stor förändring är nära förestående. En stor förändring som transformerar förståelsen av mänsklighetens syfte och behov är inom synhåll. Vår ankomst till jorden är en välsignelse för den som vill nå sin renhet i hjärtat. En välsignelse för den som bjuder in transformation av hjärnans kapacitet och elasticitet. Vi kommer med godhetens gudomliga intelligens som erbjuder den absoluta stillheten. Som erbjuder total befrielse från drama och destruktiva utbrott. Vi erbjuder den djupaste tillfredsställelsen i att vara ett med hela skapelsen. Att vara ett med den levande jorden. Att vara ett med alla. Att vara ett med allt. I tiden som tidlöst glider över i ett nytt tidevarv där du väljer din roll i välsignelsens era erbjuder vi dig att i kärlek och medmänsklig omsorg vila i stormens öga. Vila tills stormen bedarrar och morgonen gryr.”

maj–juni • 2022


och dina drömmar, vet vad som är rätt väg för dig just nu och kan hjälpa din själ att bolla mellan olika alternativ tills ditt hjärta kan fatta beslut. Din ängel är en partner som alltid stannar och aldrig lämnar eller sviker, som boostar din storhet när du krymper dig själv, som söker utvägar och lösningar i alla

utmaningar du ställs inför. Din ängel hjälper dig att se bortom horisonten, bortom oväder och begränsningar och leder dig stadigt till din högre visdom som hindrar dig från att fastna i drama, i illusioner eller falskhet. Hen känner ditt hjärta så du kan tillåta dig att drömma större än

någonsin förut. Och i drömmen finns kraften att skapa den värld som du är värd.

Plus mer www.marianylow.se

Övning Kalla på din egna Nobla ängel Lägg dina händer på ditt hjärta och blunda bakom vilande ögonlock.

Du kan fyllas av en värme som får ditt hjärta att slå snabbare.

Andas djupt in genom ditt hjärta och känn hur ditt hjärtchakra vidgar sig.

Låt det vita ljuset formera sig till en änglalik stor gestalt.

Dina ögon kan plötsligt tåras som av en kärlek utan villkor.

Andas långsamt ut och töm hjärtat på gammal energi. Din längtan är att få möta din Nobla ängel.

Kanske uppfattar du vingparen eller det skimrande pärlemorljuset. Kanske blir du omfamnad av en samhörighet bortom förståelse.

Känn din önskan vibrera i ditt hjärta.

Kanske kan du nu som i en inre vision eller inre fantasi förnimma din nya Nobla ängel.

Andas in din önskan och andas ut allt som stör. Fortsätt tills du omsluts av ett bländande vitt ljus.

Som en känsla, som en doft, som en gnistrande klarhet i din själ.

Känn hur det vita ljuset berör ditt hjärta.

Vila i ditt hjärta och erkänn för dig själv att du har valt hjärtats väg in i framtiden!

Det kan vara som ett tydligt finger som rör ditt hjärta.

Din

TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORT

Webbshop

själv mot dig Var ärlig

Ek on

om

isk

de t flö

Släppa taget

EkoLugn nom iskt och ro flöd

e

Ek on Höj din om a kr isk av t flö de

HEALING MED ÄLVORNA Älvor är naturens kraftfulla skyddsänglar och de kan stötta dig på ett underbart sätt i ditt självförtroende, dina förhållanden, din hälsa och din karriär. Med hjälp av de här 44 orakelkorten kan du få en djupt personlig relation med det fantastiska älvriket.

KÄRLEKENS RESA Dessa kort har skapats för att hjälpa dig att finna din autentiska väg genom möjligheterna för växande som presenteras för dig i livets alla aspekter, särskilt i dina relationer, inte bara med andra, utan i din heliga relation med dig själv.

Beledsagade av utsökta poetiska dikter av Richard Cohn och djupgående vägledande budskap från Alana Fairchild kan du fråga oraklet vad du än längtar efter att få reda på, och låt dig sedan bäras i väg på en resa genom tidens dimmor, där dina svar väntar på dig...

VACKRA NYA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN ARELLA

GAIA orakelkort Nu tillbaka i lager

Besök vår nya webbshop på:

www.arella.se

Free • nr 3

| 45 |

maj–juni • 2022


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

STJÄRNREGN

Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur

Orakel/Medium

Spår om framtiden. Kontakt med döda anhöriga. Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ...

www.BarfotaOraklet.se Läs mer på min hemsida där jag också tar emot bokningar för bl a mina rundresor!

BarfotaOraklet

Öppettider 08.00–01.00 varje dag

Butik Alla sinnen

Tarotstjärnans Tarotlinje 0939 1960

19.90 kr/min

www.stjarnregn.se

barfotaoraklet

FAKTURANR 08 5700 1960

0939 1943

Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors

19,90kr/min

19,90kr/min

Vi bjuder dig som ny kund på de första tre minuterna

Karin 1#

Tarot, Medial vägledning, djurkommunikation, borttappade föremål. Vi vägleder dig i livets alla frågor

Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden Katarina 59#

Diddi 37#

Wilma 100#

Rosa-Mi 42#

Trollet66 17#

Dina 11#

Catja 92#

Carina 93#

Anizza 26#

Jocke 85#

Kurser · Distansutbildningar Behandlingar

Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m.

Butik · Webbutik

Elisabeth 20#

Rose 3#

Linda 5#

Ing-Marie 31#

Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken

Anna 94#

Fler duktiga vägledare finner du på vår hemsida RING VÅRA MEDIUM – VI VÄGLEDER DIG FRAM INGA FRÅGOR ÄR OMÖJLIGA

www.trollsveden.com

www.tarotstjarna.se Free • nr 3

| 46 |

maj–juni • 2022


fri vägledning Lee Seger

LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring.

En dröm så tydlig att den går att ta på Barndomen präglar oss på olika sätt och för mig har livet på landet satt sina tydliga spår. Nu till försommaren finns där till exempel alltid en extra stark längtan efter att få vandra omkring bland lupiner, pioner och tidigt blommande rosor, allt sådant som får själen att ta några extra skutt av glädje.

N

är jag var liten hade vi ett torp som vi var på nästan varje helg och definitivt varje lov, sommar som vinter. Det låg mitt i skogen, granne med vackra kohagar. Sjön låg en bit bort, men jag tycker mig minnas att man kunde cykla dit. Annars var det åtminstone en kort resa med bil. När mina föräldrar skiljdes så sålde de huset, och jag vet att mamma många gånger önskade att någon hade rått henne att ta ett lån för att köpa ut pappa. Den typen av kunskap var inte lika självklar då som den är idag. Både mamma och jag saknade vårt lantliv, antagligen min lillebror också, men det vet jag inte riktigt.

köpa mig ett eget hus, som jag kunde renovera och pyssla med. Att jag skulle fortsätta mitt liv på landet var självklart. Men på något konstigt sätt så har åren gått och jag har fortfarande inte kommit dithän. Bilen släppte jag för ett antal år sedan och mina naturupplevelser har begränsats till de vackra parkerna som jag har runt omkring mig där jag bor.

sätt, förstås, och jag tror att om man som liten fått möjlighet att spendera mycket tid i naturen, så sitter det kvar i en för alltid. Så har det åtminstone varit för mig. Jag har ständigt sökt mig tillbaka till naturen, och livet på landet är och har alltid varit mitt hjärtas dröm.

Tyvärr blev det för svårt att arbeta på distans, detta var ju långt innan den digitaliseringen som vi har idag. Det är över trettio år sedan. Så efter några år sålde vi och flyttade in till Malmö igen. Därefter hyrde vi ett underbart hus i över 21 år – det var så att säga vårt och jag älskade det. Det låg precis vid en sjö, som med tiden blev en av mina bästa vänner, och bakom huset var magiska skogar att vandra omkring i.

Grönavågare

DEN FÖRSTUTRAPPAN präglade mig för evigt.

När min son var liten så bodde vi permanent på en härlig skånegård och jag älskade det.

Många, många timmar tillbringade jag där. Med en kopp kaffe och ögon fästade vid något osynligt. Tomgloende helt enkelt. Min favoritsysselsättning. Jag tillbringade mer tid funderandes på allt man skulle kunna göra, än att verkligen göra det. Huset var ju inte vårt så vad som verkligen kunde göras var begränsat. Men jag njöt lika mycket av funderingarna som allt vi verkligen gjorde där.

BARNDOMEN PRÄGLAR ju oss på väldigt många

När en dörr stängs öppnas en ­annan ... väl? För snart sju år sedan ville ägarna ha huset själva, och samtidigt som det kändes okej, för det var dags att gå vidare, så var det oerhört sorgligt att säga adjö till allt det vackra. Tjugoett år är lång tid. Två äktenskap hade passerat, och två barn hade växte upp där. Vad jag tänkte var att jag inom kort skulle

Free • nr 3

| 47 |

maj–juni • 2022

JAG FUNDERAR OFTA på vad som hände, eller rättare sagt inte hände. Det är alldeles glasklart för mig att jag mår som bäst när jag får lulla omkring i Moder jords famn, ändå har jag ännu inte lyckats köpa det där huset. Det finns där, det känner jag och kanske är det så att de som äger det ännu inte förstått att de ska sälja det. Eller så har jag behövt, den i mina ögon förkrympta värld, som livet i staden innebär. Vem vet? Oavsett så har inte livet ännu sagt att nu Lee, nu är det dags. Varsågod! Jag tror nog att det sker snart, det känns så. Jag tänker i alla fall börja med att köpa en ny bil. Det underlättar liksom husletandet …

Skapar min egen verklighet För att få de kvaliteter jag saknar med mitt hus så låtsas jag att jag har det. När jag pillar med mina krukväxter så är jag i trädgården och gräver. När jag promenerar i parken sätter jag mitt fokus en bra bit utan för min kropp och kommer på så sätt mer i kontakt med träden än med alla ljud och känslan av stad. När jag öppnar mitt sovrumsfönster och hör fågelkvitter så tar jag med känslan av alla de andra ljud som finns utanför ett fönster på landet. Ja, du förstår hur jag tänker. Om inte huset nu vill komma till mig så får jag ta mig till huset, där jag är just nu. Har du något som du önskar och längtar efter? Kan du också skapa känslan av det redan nu? Är det så då hoppas jag att du njuter och jag önskar dig allt det du längtar efter. Massa kärlek, Lee


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot ö r k o n t a k tme do s sp åÄn g l a p o r t a l e n Me d i u m V a r j ed a gg ö r v i o l i k av a l ,F s mås o ms t o r ao c hd e tä r Än g l a me d i u m i n t ea l l t i dl ä a v å g a Si e r s k o r l i t at i l l s i nma g k ä n s l a Sh a ma n e r e l l e r i n t u i t i o n . Sp å d a me r T v e k ai n t ea b eo mh j ä l p . T a r o o l k a r e P åÄn g l a p o r t a l e nh a r v i k u n n i g aV ä g l e d a r eme d Dr ö mt y d a r e må n g aå r se r f a r e n h e t V ä g l e d a r e c hs t o r k u n s k a pi n o m Dj u r k o mmu n i k a t ö ro d e nme d i a l av ä r l d e n . He a l e r

i d e M um

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov

08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min

0939-100 25 20

www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

Free • nr 3

19.90 min

| 48 |

maj–juni • 2022


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Ska jag lita på min intuition?

Vill hitta min själsfrände

FRÅGA Hej Benny! Mitt stora problem är om

där ute någonstans ... men icke. Jag har träffat många olika personer men ingen som jag hoppas spendera min sista tid med och som jag kan känna mig hel tillsammans med. Jag har även en dotter på 25 år som varit sjukskriven under snart 3 års tid. Kommer hon att bli frisk igen? Kan bara finnas där för henne och hjälpa henne i vardagen men frustrationen över hennes situation tär enormt mycket. Det är så mycket energi som går åt att hjälpa henne. Är så ledsen över hur hennes liv har blivit. Det är ju i den här åldern hon ska leva fullt ut med jobb och vänner.

jag ska lita på min intuition. Jag har sedan tidigare fått rådet att lita på det jag känner och att jag ska släppa taget om det jag misstänker, men jag vill gärna reda ut vad som hänt. Min man nekar att något otillbörligt hände för ca 13 år sedan. Han har även haft några konstiga perioder förut. Det är hemskt om jag anklagar honom om det var så att han bara mådde dåligt och det var därför som han behandlade mig illa. Jag har även fått höra att mitt trauma för över 20 år sedan ej heller är läkt. Jag hoppas att min man får skulden, som han säger sig bära på, löst i den terapi han nu går i. Om du säger att jag tolkat intuitionen och konstigheterna fel då måste jag acceptera det. Är det mina bekymmer som gett mig min dåliga andning eller ska jag strama åt min diet? Önskar allt gott för min man och mig tillsammans, även våra barn, att de som önskar hitta en partner får göra det och få ha hälsan. ”Frid och förlåtelse” BENNY SVARAR Kära ”Frid och förlåtelse”.

Det är klart att du ska lita på din stora intuition. Där finns inga grubblerier, så lyssnar du på din magkänsla har du svaren själv. Ni är idag väldigt långt ifrån varandra och har en dålig kommunikation, men ni är nära varandra känslomässigt och i kärlek, så där bär er relation. Ni har mycket karma från tidigare liv som ni håller på att lösa i detta liv. Han kommer att få många insikter om på vilket sätt han gjort sig själv och dig illa. Ni kommer mötas i större kärlek, förståelse och förlåtelse vilket gör att du också kommer att må bättre psykiskt, och du kommer att bli av med din ångest som orsakar din jobbiga andning. Era barn konnektar till sann kärlek och hittar sina livspartners. Lycka till. Kram Benny

FRÅGA Hej Benny! Sedan 2018 har jag hoppats springa på min själsfrände som borde finnas

”Ensam och förtvivlad” BENNY SVARAR Kära ”Ensam och förtvivlad”.

Jag har glädjen att berätta att du kommer att träffa din själsfrände och stora kärlek. Du känner igen honom, först på hans röst och sedan på hans enormt varma hjärta och hans sätt att titta på dig. Blicken är genomträngande. Han har vackert vitt hår och klarblå ögon som går åt det ljusa hållet, mörka ögonbryn. Detta är ödesbestämt. Alla andra kärlekar

Du har en gåva FRÅGA Hej Benny! Jag lyssnar på kundalinimusik och healingmantra varje dag för att känna lugn, glädje och frid. När jag sträcker ut händerna känner jag ibland stickande värme i händerna. Jag för dom till mitt ansikte där jag har klåda eller till annat ställe där jag har ont och då känner jag värme där. Inbillar jag mig att detta är healing som strömmar till mina händer? Ber ärkeänglarna om healing när jag sover nästan varje natt. Vad tror du?

har varit viktiga för dig för att utvecklas som människa, för gränssättning och egenvärde. Din dotter kommer att få kontakt med en medicinsk läkare som är specialiserad på din dotters sjukdomar och genetiska problem. Han är av utländsk härkomst och har forskarkunskap som han har fått i USA. Så hon kommer snart att leva det liv hon ska leva. Lycka till. Kram Benny

Snart har du större insikter FRÅGA Hej Benny! Jag har jobbat mycket

med mig själv under livet, men jag får inte intrycket att någonting lossnar, inget genombrott så att säga. Vare sig bra jobb eller träffa en man. Jag är en social ensamvarg men jag är ju en glad och trevlig tjej för övrigt. Maria

Birgitta BENNY SVARAR Kära Maria. Vilken fanBENNY SVARAR Kära Birgitta. Gratulerar

till din förmåga att heala dig själv. Men jag ska överraska dig: Du kan även heala andra, för detta är en gåva du har som är väl utvecklad. Det du har hittat intuitivt är rätt sätt att använda den på. Ärkeängeln Raphael hjälper dig samt din underbara healingguide som kommer från Italien och är nunna. Så öppna upp mer. Din gåva kommer att bli starkare och hjälpa fler för det är många som behöver det du har i händerna. Kärlekens healing. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 3

| 49 |

maj–juni • 2022

tastisk utveckling du haft och har i detta liv. Vilka insikter du fått om vem du är och vad du behöver. Upplysningsvis, du lever fortfarande och samlar fortfarande kunskap för att till slut förstå allt i sitt sammanhang. I vissa liv ser vi det inte förrän vi är på andra sidan när vi får se allt som en helhet med hjälp av vår guide, som visar oss vad vi egentligen lärt oss och hur mycket karma vi löst. Du är på rätt väg. Snart har du större insikter och får ihop helheten av ditt liv. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

MIXAT

KURSER • UTBILDNINGAR

Vill du dela ut Free?

Sommarkurser vid havet, Gullnäsgården

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Ta hand om dig själv och ladda dina ­batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. ­Kurser/ retreater­i vår och sommar i Aktiv avspänning, andning­och egenvård, Holistisk hälsa och inre utveckling, Hatha- och yinyoga­retreat, yoga/mindfulness. Vegetariskt. Volontärplats. Stuguthyrning. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnas.se Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

EN PLATS FÖR DIG? Vill du också synas på rad­bandets sida för bara 650 kr + moms?

Ring och boka plats!

070-629 71 89

Nästa nummer utkommer 4 juli

Vad säger stjärnorna? I vår serie där Agneta Orlå inför mötet tolkar kända personers horoskop, har turen kommit till Gordana Biernat, författare, föreläsare, vägledare och en av Oprah Winfreys 100 supersjälar – ”Supersoul 100 Soul Teacher”. Samtalet handlar om hennes inspirerande bok ”Sanningen finns inom dig – när du förändras förändras allt”, utgiven i 29 länder, och även om sådant i hennes födelsehoroskop som speglar en tuff start i livet där galenskap, förtryck och ångest var varandras följeslagare, men där de utmaningarna blev det Gordana kallar ”en buddha i förklädnad”, genom att hon lärde sig förvandla begränsningar och maktlöshet till frihet och glädje i nuet.

Din själ leds in i den gyllene eran När Ukraina skakas av övergrepp och strid påverkas din själ i grunden. Bilder och berättelser blir som elektriska stötar som aktiverar dina djupaste minnen av egna trauman och hjältedåd, av svaghet och storhet, av krig och fred. Men varför skapar just Ukraina så djupa reaktioner och starka känslor som vi ser över världen? Maria Nylow belyser hur Ukrainas otroliga historia också har förgreningar in i din personliga livsväg och hur jordens framtid är spirituellt förbunden med Ukrainas överlevnad. Hon visar hur det värsta tänkbara också bär välsignelser och transformation för dig, hur Ukraina leder din själ in i den gyllene eran.

Reinkarnation

en kärleksfull syn på livet Är medvetandet en produkt av hjärnan eller är hjärnan ett redskap för ett medvetande som existerar oberoende av den fysiska kroppen? Kan reinkarnationstanken ge näring till optimism, framtidstro och livsglädje? I sin nya bok ”Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet” presenterar Sören Grind, leg.psykolog och författare, tankar, argument och forskning kring reinkarnation som har gett honom hopp om både individens och mänsklighetens framtid.

Öppna ditt hjärta & bli en ljusbärare

Ingrid Kronholm, ljusbärare, healer och multidimensionell kanal, brinner för att hjälpa andra människor att hitta tillbaka till sitt sanna jag och börja leva utifrån sitt hjärta. Ta del av hennes berättelse, känn in i hjärtat och gör testet. Kanske är du också redo att öppna ditt hjärta och bli eller komma vidare i din process som ljusbärare på jorden.

Lycka med hjärnans hjälp I vår hjärna fastnar negativa erfarenheter lättare än positiva, vilket skapar oro, stress och andra negativa reaktioner. Det är ett arv från människans ursprung när överlevnad var viktigast. Men forskningen visar också att vi kan påverka hur hjärnan fungerar. Rick Hanson är psykolog och expert på positiv neuroplasticitet och har skrivit boken ”Fast uppkoppling till lyckan”. Han berättar för oss hur vi med fyra enkla steg kan få hjärnan att skapa lycka och balans mitt i vardagens och livets utmaningar.


189:-

189:-

NYHET! Gustave Doré Tarot 9788865277669 189:-

NYHET! The Rose Oracle 9781788172356 189:-

249:279:-

NYHET! Tarot de Luz 8420707452032 249:-

www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72

Fler än 1500 olika lekar i lager l Låga priser och snabb leverans Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek

NYHET! The Macabre Tarot 9781925946734 279:-


Returadress: M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.