Free nr 2 mars–april 2022

Page 1

Celebrera: Världshälsodagen 7 april!

Lee Seger Fri vägledning

Agneta Orlå

FRIEX

Årgång 40 (228:e utgåvan)

nr 2 mars–april 2022

free.se

Fri kraft

Benny Rosenqvist Fråga vårt medium

Free fyller

40 år

din ledstjärna

2022!

10 frågor till

Helen Engström

Själens Harmoni AB

Veckla ut dina egna

änglavingar Frekvensbehandling

”Healing på burk” Vad säger stjärnorna?

Frida Boisen

– en passionerat driven fredsmäklare Eva-Britt Wennerström

Vinn!

Andlighet är att känna sig själv

”Nytt hem” & böcker

Angelic Reiki

Hand i hand med änglarna BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDET


★★★★★

★★★★★

★★★★★

★★★★★

»Jag vaknar ofta tidigt och längtar efter att få öppna det nya steget«

»Redan första övningen blev ett stort skifte för mig«

»Jag älskar upplägget, att det är så vackert och pedagogisk«

»Gemenskapen i FB-gruppen är enormt värdefull«

ANDLIG COACH Succé för vår webbutbildning! Den här webbaserade och diplomerande utbildningen kan du gå för din egen skull, för att du vill skapa ett mer magiskt liv för dig själv. Du kan också gå den för att du vill lära dig att coacha andra som vill utvecklas andligt. Det är två utbildningar i en. Utbildningen bygger på de 13 steg som DITT MAGISKA JAG beskriver. Steg

som på ett lugnt och kärleksfullt sätt skapar en stabil plattform inom dig, och som hjälper dig att stå stadigt i de spännande förändringar som nu sker. Kurslärare är LEE SEGER och SANNE SOLEIL.

KURSSTART: 13 maj med sista anmälningsdag 1 maj.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG PÅ ANDLIGCOACH.SE annons helsida 2022.indd 1

2022-01-16 11:45


INNEHÅLL

Ljuset är tillbaka!

REPORTAGE

14 Frida Boisen 20 Angelic Reiki 28 Frekvensbehandling 34 ”Anden i ditt liv” 42 Ärkeänglar om den senaste självbiografin ”Du är inte längre min dotter”. Inför samtalet har hon även fått sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå. är en behandlingsform där man arbetar hand i hand med änglarna. Möt Liliann Gustavsson som var den som tog Angelic Reiki till Sverige.

även kallat energimedicin, bioresonans eller kroppsbalansering, har syftet att balansera och ge energi till kroppen för ett friskare liv. var boken som ­ arkerade ett avslut efter många års andligt sökande m f­ ör Eva-Britt Wennerström, nu aktuell med en ny utgåva av boken.

del 3. I vår serie presenterar Maria Nylow nu några ärkeänglar och uppstigna feminina mästare som underlättar för dig att expandera din egen änglakraft.

FRI SIKT

Korta notiser och nya rön

FRIMODIGT

Helen Engström

FRI ZON

Produkter – Free tipsar!

FRITT VAL

Böcker, cd, film – Free tipsar!

FRI KRAFT

Agneta Orlå coachar

FRI VÄGLEDNING

Lee Seger vägleder

FRÅGA VÅRT MEDIUM

Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

10 19 32

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN RADBANDET

Omslagsbild: Javier Cruz Acosta (shutterstock.com)

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri V-TAB, Vimmerby. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0284-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 2

Trycksak 3041 0083

|3|

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 40 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Njut nu av våren kära läsare och trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med ­inspiration! Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

FREEmagazin Följ oss på facebook.

KURSER/UTBILDNING RESOR

40 50

FREE.SE

S

5 7 9 11 39 47 49

Nu är den underbara våren på ingång, ljuset börjar komma tillbaka, solen värmer och det är helt andra energier i luften. När jag skriver det här har det precis varit en helg med strålande solsken, och det har inte gått att undgå att människor verkligen har njutit runt om i vårt avlånga land. Det är fortfarande rejält med snö här så det dröjer innan vi får se några vårtecken på marken, men vad underbart det är de dagarna man får njuta av kombinationen värmande sol och gnistrande snö. Nu är det även hög tid att sätta igång med frösådden om det ska hinna bli något att skörda i sommar. Jag är alltid lite för sent ute, framför allt med tomaterna. Det blir fortsatt småskaligt med bara det allra enklaste som gurka, tomat och paprika. Eventuellt lite isbergssallat, som jag till min stora förvåning lyckades så bra med för ett par år sedan. Det ska även bli kul att se om jag lyckas med sommarblommorna. Jag har fortfarande väldigt mycket att lära när det kommer till odling, jag vill så mycket mer men kommer aldrig till skott. Inför det här numret tog det verkligen fart och det var länge sedan det varit så högt tryck på att få medverka i tidningen. Inte så konstigt kanske efter två år av osäkerhet och restriktioner. Det har varit så skönt att äntligen få andas ut. Nu planeras vårens alternativa mässor för fullt och större event, festivaler och konserter ska förhoppningsvis äntligen bli av. Om du visste vad jag gläds med alla som längtat! I detta nummer kan du läsa om Frida Boisen som i vår serie ”Vad säger stjärnorna?” fått sitt karaktärshoroskop tolkat av Agneta Orlå. Ola Hedlund berättar om frekvensbehandling. Vi har även samtalat om andlighet med Eva-Britt Wennerström, aktuell med ny utgåva av boken ”Anden i ditt liv”. 2 x änglar i form av Angelic Reiki och Maria Nylow som presenterar några änglar och uppstigna feminina mästare i del 3 av serien om ärkeänglar. På Frimodigt får du veta mer om Helen Engström som driver Själens Harmoni och butiken Torggatan 11 i Köping.

mars–april • 2022

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.fri sikt nyheter • event

FREES INSPIRATÖR JUST NU

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

EMELIE VON DER BURG, legitimerad veterinär och grundare av Reikiveterinären. Emelie skrev ett brev till redaktionen, ett brev som vi gärna vill dela med oss av.

Somna på 2 minuter Svårt att somna? Testa den amerikanska militärtekniken som påstås ha en 96-procentig framgångsfaktor. Metoden kombinerar avslappning, andning och visualiseringar. • Börja med att slappna av musklerna i ansiktet. Tungan, käken och musklerna runt ögonen. • Låt dina axlar sjunka så långt ner du kan. Slappna av över- och underarmarna på ena sidan, därefter på andra. • Andas ut och låt ditt bröst slappna av. • Slappna av dina ben, börja med låren och fortsätt till vaderna. • Försök rensa dina tankar. Använd någon av två följande mentala bilder för att hitta lugnet: 1. Du ligger i en kanot på en stilla sjö med en klarblå himmel ovanför dig. 2. Du ligger ingosad i en hammock gjord av sammet i ett becksvart rum. Viska "tänk inte, tänk inte, tänk inte" om och om igen i tio sekunder. (www.expressen.se/halsoliv)

7som gör dig vis faktorer

Tålmodiga lever längre Tålmodiga personer håller sig friskare och löper lägre risk att dö innan de fyllt 65, visar en ny studie. Frågan ”Skulle du helst vilja ha 100 kronor nu, eller 1 000 kronor om fem år?” var en av många som 1966 ställdes till 13 000 ungdomar i åldrarna 12–13 år. Personerna har sedan följts genom livet fram tills idag. Svaret på frågan signalerar vilka tidspreferenser en person har, det vill säga hur man värderar nuet i förhållande till framtiden. – Inom finans så har man sett väldigt tydligt att tidspreferenser är viktigt. Det är mer sannolikt att tålmodiga människor sparar till pensionen, till exempel. Och inom hälsa har man sett att otåliga personer är mer sannolika att röka eller vara överviktiga, säger Lisa Norrgren som står bakom avhandlingen som studien ingår i. Resultatet visar att de tålmodiga ungdomarna, de som valde 1 000 kronor om fem år, har mellan 17 och 21 procents större chans att överleva sin 65-årsdag än de mer otåliga. Resultatet står sig även när andra faktorer kontrollerats som t ex utbildning och föräldrarnas inkomst. (www.svd.se)

”Jag vill guida människor och djur på ett fint och respekfullt sätt”

1. Prosocialt beteende 2. Självreflektion 3. Reglering av känslor 4. Accepterar olikheter 5. Beslutsamhet 6. Ger goda råd 7. Existentiell förankring Enligt forskning är visa människor lyckligare och egenskapen går att öva upp. Om man till exempel vill öka sitt prosociala beteende föreslår psykiatri­ professorn och visdomsforskaren Dilip Jeste att varje dag tänka på eller skriva ned tre saker du är tacksam för. Du kan även volontärarbeta på ett hem för till exempel dementa människor eller utsatta barn. Och till sist, träffa människor som är olik dig själv, till exempel människor med andra politiska åsikter. (www.svt.se/vetenskap)

TACK FÖR ATT er tidning var med och hjälpte mig att ta beslutet att säga upp mig från min nuvarande anställning som veterinär för att starta eget. Beslutet startades av en allvarlig incident på jobbet, en incident som fick mig att känna ilska på en helt ny nivå. Dagen efter läste jag artikeln ”Uppstigning – frihet att välja personlighet” av Maria Nylow i nr 5/21. Jag grät av igenkänning och längtan, och tanken vaknade. Nästa arbetspass sa jag upp mig. DÅ JAG UPPLEVER ett kraftfullt andligt uppvak-

nande på en nivå som inte kan ignoreras, så har jag helt enkelt valt att bejaka detta fullt ut. Jag har nu därför öppnat en spirituell veterinärmottagning. En mottagning där klassisk veterinärmedicin och holistisk veterinärmedicin tillåts att mötas. Där jag som veterinär inte rynkar på näsan när man som djurägare ”går på intuition”, pratar om energiöverföring till sina djur och att nyponpulver är toppen för lederna. En mottagning där jag även får ge Reiki till djur och djurägare. JAG VILL GUIDA människor och djur på en fint

och respektfullt vis, precis så som de själva vill. Utan pekpinnar. Självklart har jag även vanliga besök, vaccinationer, hältor, sårskador osv. Hos mig är alla välkomna! Jag har inrett mottagningen precis tvärtemot alla mina tidigare arbetsplatser: lugna färger (inga vita sterila väggar här inte), glada färger, växter och kristaller. Allt i en fin hemmaliknande miljö. Läs mer www.reikiveterinaren.se Se annons sid 23.

Håll inte tillbaka dig själv, du är allt du har.

Ät mer frukt & bär

det skyddar mot demens I en amerikansk studie, där man följt 2 801 deltagares matvanor under 20 år, kunde man konstatera att de som åt mycket frukt, bär och andra växtbaserade livsmedel fick ett skydd mot demens. Det finns gott om flavonoider i frukt. Dessa är inte näringsämnen på samma sätt som vitaminer och mineraler, men de har troligen en liknande effekt som C- och E-vitamin när det handlar om att skydda cellerna mot oxidativ stress. (www.kurera.se)

Free • nr 2

|5|

mars–april • 2022

– Okänd –


Boka Vårens Event 30 mars! Om Astrologi Vi välkomnar ”The American Akashic Astrologer and Healer Jeremy R. Werner”, som även kommer att inspirera och vägleda oss i denna tid. Sedan tidernas begynnelse har människan blickat mot natthimlen och tolkat planeternas och stjärnornas rörelser och mönster för att få nya insikter och förutse framtiden. En urtida konst som fascinerar många! Läs mer om Eventet & Boka din plats! www.gcnetwork.se Eventet är online och på engelska!


frimodigt Helen Engström Själens Harmoni AB

”Jag mår som bäst i mötet med människan och dess inre” 1. Vad jobbar du med? – Jag arbetar med människor i form av konsultationer, samtal och utbildningar. Jag började resan med Reiki 1998. I mötet med individen, oavsett om det är elever eller klienter, är känslan helt magisk när jag känner att det sker en förändring inombords hos dem. Det är otroligt givande att få vara en del av en persons inre resa, oavsett om vårt möte var tillfälligt, vid en konsultation eller under en längre period. Våren 2021 öppnade jag upp en fysisk butik, Torggatan 11, med stenar och kristaller, änglar, rökelser med mera. Även lite

Om Helen Namn: Helen Engström. Familj: Min twinflame Patrik, 2 vuxna grabbar, 2 vuxna bonusbarn och 2 barnbarn. Katt och nu även en tax. Bor: Köping, har även en stuga i Härjedalen och en liten gård i Jämtland. Astrotecken: Jungfrun. Min inspiratör: Livet. Att se människor lyckas. Gör jag helst: Klurar på vad jag kan utveckla i mitt företagande och hos mig själv. Bästa bok: ”Krama din skugga” av Debbie Ford. Alla kategorier, Eckhart Tolle ligger snäppet efter. Motto: ”Allt är ok!” Att ha en dålig dag t ex hör hemma när du lever i balans. Dold talang: Är bra på musiktitlar, artister och årtal. Jag är även bra på dialekter, även en del dialekter i USA. Aktuell med: Butiken Torggatan 11 i Köping. Startar upp en ny Bergsmeditationsledarutbildning i samarbete och tillsammans med Terry Evans. Och mina egna mediumutbildningar. Kontakt: www.sjalensharmoni.com Se annons på sid 38.

inredning, då jag önskar att det ska vara en liten butik för alla.

2. Varför valde du det? – Det valde mig. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att byta bana, eller göra nåt annat, ett vanligt ”sju till fyrajobb”. Har även provat det, men jag kommer alltid tillbaka till det själsliga. Jag mår som bäst i mötet med människan och dess inre. Och genom åren har det blivit en naturlig väg att gå, och jag kan inte tänka mig något annat.

3. Vad ger det till andra? – En inre frid, ett lugn som kan appliceras i alla livets olika aspekter. Det ger även tilliten att lyssna till sin känsla och stå trygg i den. Att det finns och ger styrka i att kommunicera sin känsla och upplevelse. En trygghet som tar individen framåt.

4. Lever du som du lär? – Ja, det skulle jag nog säga att jag gör! Det finns också utrymme för förbättring … Älskar att det finns speglar i mina medmänniskor, vilket är väldigt lärorikt.

5. Vad säger du om healing? – Den är universell. Healing för mig sker vid andekontakt, ett läkande mellan två dimensioner. Likaså alla olika varianter och alternativ som finns. Det viktiga är att du finner det som känns rätt för dig. Healing sker ju även vid till exempel en skogspromenad.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Den personliga utvecklingen. Bergsmeditationen är ett fantastiskt verktyg för att lära oss se vår inre potential och att lämna gamla beteendemönster. Att uppmärksamma ditt inre som ger dig nya möjligheter både emotionellt, kommunikativt och fysiskt.

Free • nr 2

|7|

mars–april • 2022

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Lyssna till din känsla. Det låter lätt, men det är ganska svårt att bryta ett gammalt beteendemönster, som vi skapar med vår tanke. Att tillåta sig falla tillbaka i ett gammalt tankemönster ger också möjligheten att se vår egen resa, med nya ögon. Att bli mer förlåtande gentemot sig själv, det är så viktigt! Genom att gå två steg fram och ett bak så kommer balansen förr än du anar.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Att hålla och skapa en balans. Balans mellan arbete och vila, familjen, vänner, nöje och återhämtning. Efter kraftig utmattning för nästan 10 år sedan och tydliga symptom efter det, är det så viktigt att känna efter i livet vad som verkligen är prioriterat.

9. Vad är kärlek för dig? – Åh, det är så mycket … Livet i sig. Ett leende från barnen och barnbarnen. En god middag. Förlåtelse. Medkänsla. Att glädja andra. Min make.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Jag skulle vilja påminna dig om att du är unik. Och, om du hade alla möjligheter i världen att vara den du vill vara, och göra det du vill göra. Vad inom dig hindrar dig?


Fram dens probio ka

Orgo-Germanika e koncept för friskare människor

t e h g g y r t n i d r 100% fö


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Effektivt för både hud och hem Nytt Hem innehåller effektiva mikroorganismer och är helt naturligt. Produkten är mångsidig och kan även användas i hemmet, trädgården och på kroppen. MikroVeda-sprayflaska rekommenderas då den ger en fin mist. Spraya inomhusluften eller spraya på kroppen efter dusch och bad. Blanda 80 delar vatten och 20 delar Nytt Hem. Vid till exempel eksem kan man öka på blandningen till 20/80. Ett tips är att spraya på efter rakning då huden kan bli irriterad och få småsår. MER INFO www.orgo-germanika.com Håll Ca-pris: 189:– resp. 119:–. Annons på sid 8. utkik efter utlottning på free.se

Naturlig & behaglig behandling Öronljus. Organiska, handgjorda och mycket behagliga öronljus av hög kvalitet, utan tillsatser eller färgämnen. Öronljusen från Naturhelix tillverkas av ekologiskt bivax och ekologisk oblekt bomull vilket ger en naturlig färg och mjuk honungsdoft. Finns i varianterna naturell, lavendel och eukalyptus.

Bli stark i dig själv Ökenrosen återfinns i ökensand och är selenit som formats av sand och vind under lång tid. Enligt sägnen bor andar i ökensanden. Använd ökenros för att stärka ditt självförtroende, våga tala inför andra, öka din kreativitet och släppa fobier. Beskyddande och stärkande. MER INFO www.kristallklartroslagen.se Ca-pris: 69:–. Annons på sid 18.

Dekorativa underlägg

Buddha i paradis är små underlägg som är dekorativa samtidigt som de skyddar bordsytan. Dessa är vackert dekorerade med Buddha, mandala och blommor och är garanterat en iögonfallande detalj vid dukningen. Set med 6 stycken. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: 65:– (9,5 cm). Annons på sid 10.

MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: från 79:–. Annons på sid 13, 27.

En frisk doft av skog Green breeze eterisk oljeblandning från olika tallar, gran, enbär och cypress doftar precis som namnet antyder grön bris. Den förflyttar dig direkt till skogens befriande och avkopplande omfamning. Det ger en känsla av att kunna släppa taget om allt negativt och se framtiden med hopp. Tillsammans har de olika oljorna en stärkande effekt, skyddar från negativ energi och laddar dig med styrka, lugn och självförtroende. MER INFO www.oshadhiaromaterapi.se Ca-pris: 69:– (5 ml). Annons på sid 12.

Öppna upp och höj din vibration

ti! a p o e m o H

Stressfri odling

Selenit massagerulle kan användas när du renar din aura eller hemmet för att skapa en trygg, harmonisk och säker plats. Seleniten har en hög vibration så den passar bra vid meditationer när du kontaktar högfrekventa varelser som guider och änglar då den öppnar och renar ditt kronchakra. Lägg den då på tredje ögat om du söker kontakt. Plattan som säljs för sig är marmorerad sten med fossil.

A2. Arnica mot plantstress är ett homeopatiskt preparat för dina växter. Även plantor kan bli­ stressade – för mycket blåst, bli tappade, omplan­ tering eller välment beskärning är alla tillfällen då en planta, liten som stor, är utsatt för­ stress och kanske därför tappar växtförmåg­an. ­Preparatet hjälper växten att komma över och­ läka. Lätt att använda i en blomsterspruta.

MER INFO www.butikkalcit.se Ca-pris: 150:– (10 cm). Annons på sid 12.

Free • nr 2

|9|

MER INFO www.bladhtradgard.com Ca-pris: 80:– (30 ml) Annons på sid 10.

mars–april • 2022


BAZAREN

Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen.

www.kristallgarden.nu

Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu

kristallgarden.nu

Free • nr 2

| 10 |

VÄXTGLÄDJE

Homeopatiska preparat för odling

Helt giftfritt

www.bladhtradgard.com

mars–april • 2022


fritt val sett • läst • hört ATT SE MED HJÄRTAT – En verktygslåda till dig som är högkänslig Marianne Jönsson Mindboozt Publications. Häftad, 112 sid. Annons på sid 27.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

INKAPORTALEN – genom tid och rum Britta Hedén Lassbo förlag. Danskt band, 164 sid, e-bok och ljudbok. Annons på sid 17.

BORTOM STJÄRNORNA Lena Wingh ScandBook. Häftad, 339 sid. Annons på sid 12.

Nyckeln till din superkraft

En resa i tiden

Genom tid och rum

Boken vänder sig till dig som är högkäns­lig, till dig som anar att du har detta per­sonlighetsdrag och till dig som har hög­kän­s­liga personer i din omgivning. Marianne har samlat det hon själv sak­nade och vill genom boken bidra med verktyg, övningar och reflektionsfrågor för att un­derlätta det dagliga livet. Med rätt verk­tyg är det möjligt att förstå vilken gåva högkänsliga och sensitivt begåvade har.

Den första delen i serien om de glömda tidsportalerna. Annikas liv får en dramatisk vändning när hon först blir uppsagd från sitt jobb som laborant, och strax därpå ärver en lägenhet och en större summa pengar av sin excentriska faster Karin. I bokhyllan hittar Annika en dagbok, en guldmedaljong och ett brev från fastern med en uppmaning att ta sig till Peru för att träffa Miguel, en peruansk guide.

Boken tar dig med på jordiska upplevelser och in i icke-fysiska sfärer där allt kan hända, där allt är möjligt. Huvudpersonen går igenom, precis som alla andra, en inre utveckling till att bli mer. Möten med icke-fysiska varanden och nya förhållningssätt ger henne större och djupare perspektiv på universum. Meditationer, djurkommunikation, liv och död i en mix av feel-good-känsla med romantik och spänning.

MER INFO www.attsemedhjartat.com

MER INFO www.dininrekraft.se

MER INFO FB: Lena Wingh Reflexolog

STJÄRNSJÄL ORAKELKORT Rebecca Campbell Fönix Musik ApS. 53 kort + handbok. Annons på sid 51.

Reinkarnationstanken ger hopp Är medvetandet en produkt av hjärnan, eller är hjärnan ett redskap för ett medvetande som existerar oberoende av den fysiska kroppen? REINKARNATION – en logisk och kärleksfull syn ... Sören Grind. Världsbild förlag. Danskt band, 159 sid. Annons på sid 12.

Orakelkort för stjärnsjälar

VATTENSPEGLAR – Passionerade kvinnor som ... Mikaela Hult, Mira Mård med flera Media House of Sovereignty. Häftad, ca 200 sid, e-bok. Annons på sid 40.

Passionerade kvinnor Mikaela Hult är intuitiv medial­ ­vägledare och healer. I denna antologi delar hon med sig av sina upplevelser tillsammans med andra starka kvinnor och deras berättelser. Genom healingmetoden kiromanti tyder hon kartan din själ satt i dina händer. Det möjliggör nyckeln till självacceptans och självkärlek vilket leder till friheten att genomgå förändring i transformation för att finna och ställa sig centrerad i sin kraft. MER INFO www.linktr.ee/Hjartatsveranda

KOSMISK RESENÄR – essäer av Olav Johansson, inspirerade av Martinus livsverk Olav Johansson Världsbild förlag. Inbunden, 459 sid. Annons på sid 12.

Inspirerad av Martinus

Stjärnsjäl är en orakelkortlek som är gjord just för stjärnsjälar – själar som när en speciell längtan efter det mystiska och okända. En stjärnsjäl är en ”gammal själ”, alltså en människa vars själ har upplevt andra platser än jorden. Kanske är vi alla stjärnsjälar? Det kanske bara är så att vissa av oss är mer medvetna om det för att vi inte har sjunkit lika långt ner i glömskan än? Eller så kanske vissa själar har reinkarnerats oftare.

Idag ser vi en snabbt växande mängd vetenskapliga studier och personliga berättelser, inte minst av nära-döden-upplevelser, som stödjer tanken att medvetandet överlever döden. Sören har genom livet blivit övertygad om reinkarnation som den mest logiska och kärleksfulla förklaringen på såväl människans utveckling som våra unika personligheter. Reinkarnationstanken har hjälpt han att se mening och sammanhang i livets olika händelser i såväl sitt eget som i andras liv. Det har gett Sören hopp om både individens och mänsklighetens framtid.

Är våra liv länkar i en evighetskedja som leder oss mot oanade mål i fjär�ran? Denna och många andra frågor får ett unikt svar i den danske författaren Martinus (1890–1981) livsverk, som han skapade utifrån sin egen upplevelse av det han kallar ”kosmiskt medvetande”. I boken bjuder Olav med oss på en resa som sträcker sig från galaxer och planeter, djur och natur till politik, samhälle och mänskliga relationer.

MER INFO www.tarotshop.se

MER INFO www.varldsbild.se

MER INFO www.kosmiskresenar.se

Din fulla potential Vinn! free.se

HÖGKÄNSLIGHET & INTUITION – gå ifrån brus och trötthet ... Helen Olausson Vulkan. Inbunden, 222 sid, e-bok och ljudbok. Annons på sid 12.

I denna självhjälpsbok blir du guidad hur du steg för steg går från högkänslighet och trötthet till intuition och energi. Helen beskriver hur du kan utveckla din intuition och helande kapacitet så att dina förmågor hjälper dig att leva det liv du önskar som sensitivt begåvad. Energin behåller du med mental träning och förebygger med omprogrammering av det undermedvetna. MER INFO www.spirituelltcenter.se

Free • nr 2

| 11 |

Din egen kraft PERSONLIG UTVECKLING BarfotaOraklet BarfotaOraklet. 37 kort + vägledningshäfte. Annons på sid 46.

mars–april • 2022

Dessa kort för personlig utveckling är ett sätt att utveckla din inre potential och att­kunna bygga upp din egen kraft. Att­­känna sig själv är en styrka du kan använ­da dig av i alla lägen, också för att veta vart du ska här i världen. Korten kan användas som en daglig påminnelse om var du står i din egen utveckling och kanske ger den lite tips om vad du behöver tänka på lite särskilt. MER INFO www.barfotaoraklet.se


BAZAREN

Hälsomässa 21–22 maj för kropp-sinne-själ Wanbo Herrgård, Smedjebacken

St enar •Kr i st al l er •Smycken Br et tut bud•Snabbl ever ans www. Cr yst al Heal i ng. se

9:e året!

Ca 60 utställare både inne/utomhus Föreläsningar · workshops · massage prova-på-behandlingar · healing · hälsa kost · skönhet · alternativmedicin · terapi seanser · tarot · konsultationer · försäljning aurafoto · hantverk · lotteri · fikaservering Gratis inträde · Lör 10–18, Sön 10–16 · www.hälsomässan.com

Kristaller Spirituella ting Inredning Kläder, Keramik Böcker,Tarot- Orakelkort Livesändningar i Sociala Medier

Aromaterapi och passion för naturen i 30 år! Ekologiska produkter för kropp och själ. Helt naturliga parfymer med rena eteriska oljor som doftsättning. Hudvård, ekologiska eteriska och vegetabiliska oljor, hydrolater m.m. oshadhiaromaterapi

kontakt@oshadhiaromaterapi.se · www.oshadhiaromaterapi.se

NU FLYTTAR VI TILL NY STÖRRE BUTIKSLOKAL!

Helen Olausson

Boken är en självhjälpsbok i hur du går ifrån att vara högkänslig till att använda din sensitivitet och intuition på rätt sätt. ”Insikterna haglar in & jag vet nu hur jag skall vårda & utveckla min sensitivitet med den här boken älskar jag mig själv mer” – Josefin

Köp boken på www.spirituelltcenter.se

Är medvetandet en produkt av hjärnan, eller är hjärnan ett redskap för ett medvetande som existerar oberoende av den fysiska kroppen? I dag ser vi en snabbt växande mängd veten­ skapliga studier och personliga berättelser, inte minst av nära­ dödenupplevelser, som stödjer tanken att medvetandet över­ lever döden. Härmed öppnas bron till en andlig vetenskap.

en logisk och kärleksfull syn på livet

Sören Grind

SÖREN GRIND född 1954, är verksam som privatpraktiserande psykolog, föreläsare och författare. Efter 30 år med verksamheten Sol­ sökehem – en kursgård och psykologmottagning, i Sunnansjö, Sverige, är Sören sedan 2015 bosatt och verksam i Danmark.

Seanser · Zonterapi · Bokförsäljning

96 kr

Världsbild förlag

Kontakt och beställ boken:

072-206 40 80 · lena.wingh@gmail.com

Reinkarnation

MJUKBAND 159 SIDOR, ISBN 9789187703249, 180:-

Lena Wingh

I boken får vi följa en kvinnas väg från en vardag med stress och måsten till något helt annat. En vardag som hon själv väljer innehållet i. Möten med icke-fysiska varanden och nya förhållningssätt ger henne större och djupare perspektiv på universum. Meditationer, djurkommunikation, liv och död i en mix av feel-good-känsla med romantik och spänning.

WWW.BUTIKKALCIT.SE BUTIKKALCIT

REINKARNATION – en personlig forskningsresa

Högkänslighet & Intuition Gå ifrån brus & trötthet – till intuition & energi

STORÄNGSTORGET 36 ÅKERSBERGA

www.varldsbild.se

Lena Wingh Reflexolog Free • nr 2

| 12 |

mars–april • 2022


BAZAREN HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

NYHET! Vi öppnar en helt ny, mycket större butik!

ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED.

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

BALANSBUTIKEN EKOLOGISKT & HÅLLBART

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

Sunangel Creations

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

Smycken och kristaller för kropp och själ. Kristallbutik med en magisk anda i centrala Göteborg.

TA HAND OM DIG SJÄLV

Fri frakt! Följ oss gärna på sociala medier @sunangelcreations

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17 Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86

www.sunangelcreations.se Plantagegatan 3, Göteborg | 031-788 17 88 | info@sunangelcreations.se

www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

Kom och upplev en helg fylld med positiva energier, andlighet och harmoni för kropp och själ .

Spirituella Mässan Enköping 2022

Vi öppnar ett showroom på Plantagegatan 3 i Göteborg!

Välkomna till oss på Kristallgrossisten. Vi vänder oss till företagskunder som uppskattar stenar och kristaller av högsta kvalitet. Med åren har vi byggt upp ett nätverk av oerhört kompetenta och pålitliga leverantörer i hela Europa. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och personlig service och bemötande.

www.kristallgrossisten.se Free • nr 2

| 13 |

2 1- 2 2 M a j Idrottshuset Enköping

Info & boka plats: +46 70 294 85 02 Förköpsbiljetter finns att köpa på: www.anglarnasvra.se/spirituellamassan2022 Confidentiality: C1 - Public

mars–april • 2022


Vad säger stjärnorna?

Frida Boisen – en passionerat driven fredsmäklare

Free • nr 2

| 14 |

mars–april • 2022


I serien där jag, Agneta Orlå, inför mötet tolkar kända personers karaktärshoroskop har turen kommit till Frida Boisen. Frida Boisens romandebut ”Berätta aldrig det här” hyllades av både kritiker och läsare när den kom ut hösten 2020. Hösten 2021 kom den lika starka och gripande fristående uppföljaren ”Du är inte längre min dotter”, som är ytterligare en sida av historien med fokus på relationen till fadern. En historia om trauman som satt djupa spår, vuxenvärldens svek, och en resa från tryggheten i förorten till lyxlivets smutsiga misär. Text Agneta Orlå Foto Magnus Ragnvid Bild Digital storm (shutterstock.com)

F

rida Boisen är en av Sveriges starkaste medieprofiler och verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. 2019 utsågs hon till Årets digitala influencer och Årets kvinnliga företagare. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut ”Berätta aldrig det här”, som blev en stor läsarsuccé. En mycket stark och gripande bok om en skavande mor-dotterrelation som utmynnar i en tragedi där Fridas mor tar sitt liv och i ett efterlämnat brev ger Frida skulden, en hemlighet som Frida bar i många år och inte yppade för någon.

MEN DET VAR enbart en sida av

”Förlåtelse är något vi borde öva på mer.” och svek. Dessa vittnesmål utgör handlingen i den senaste boken ”Du är inte längre min dotter”. – Det var oerhört smärtsamt att inse hur mycket jag hade glömt, hur mycket som är begravt inombords. Och samtidigt blir det som ett reningsbad, där pusselbit läggs till pusselbit, insikt till insikt i förståelse. Jag tycker definitivt att jag andas djupare efteråt, säger Frida. I EN CENTRAL SCEN i boken när

din pappa försöker tvinga dig till en handling som bär dig emot, blir konsekvensen att han efter att ha kallat dig ”Din förbannade jävla skitunge”, säger att du inte längre är hans dotter och stänger dörren till det hem i Jakarta, där du bodde hos din pappa under

Free • nr 2

| 15 |

ett år som han arbetade där. Han överger dig där, helt ensam, flera tusen mil från hemmet hos din mamma, och du får söka boende i en klasskompis hem den tid du är kvar i Indonesien. Några av scenerna i boken handlar om de sexuella övergreppen du är med om. Din styvmors far är förövaren. När du äntligen berättar för din pappa, efter att ha hållit detta för KORT NAMN Frida Boisen. dig själv under flera ÅLDER 47 år. OM månader, så viftar han FAMILJ Maken bara bort det med att FRIDA Lars, vice VD Talk säga att du inbillar dig. to the Heart, barnen Varför tror du att din Tilda och Arvid. pappa reagerar så som han BOR På Kungsholmen mitt i gör vid dessa tillfällen, hur har Stockholm. du försökt att förklara det själv? GÖR Författare, journalist, – Vad gäller de sexuella överprogramledare för Trolljägarna greppen trodde jag först att han och Lyxfällan i TV3, talare, inte trodde på mig, men senare moderator och är medgrundahar jag insett att det helt enkelt re och delägare till talarförinte gick för honom att ta det på medlingen Talarnas. allvar med alla de konsekvenMOTTO ”Mod och passion”. ser det skulle innebära för alla DOLD TALANG Är en fantastisk relationer, släkten, hans arbete, operasångerska. Brister gärna ut i ekonomi … det skulle kosta hoHabaneran från Carmen. nom för mycket. Och det är också AKTUELL MED Självbiografiska detta som varit svårast att förlåta romanen ”Du är inte längre min för mig. Att hålla den perfekta dotter” på Bookmark förlag och fasaden var viktigare än något i vår kommer ”Våga våga – så annat för honom, berättar Frida. får du livet du vill ha” tillsammans med Kristina Hagström Ilievska på Mondial förlag.

FRIDA ÄR FÖDD i Vågens tecken

och har dessutom flera planeter i detta tecken vilket medför ett starkt rättspatos, där kamp för jämlikhet, balans, fred och ”det vackra och sköna ”, är starka och djupa drivkrafter. Osämja, konflikter och bråk är definitivt något oönskat, behovet av att hitta fredliga lösningar är starkt och kan – trots den deckare och avslöjare som också finns i hen-

mars–april • 2022

historien, det fanns fler mörka hemligheter från barndomen. Det var när Frida hittade elva gamla dagböcker och flera brev som hon kände att ytterligare en berättelse måste ut i ljuset. Upprinnelsen till boken kom genom att Fridas dotter Tilda, efter att ha läst den första boken, starkt ifrågasatte om Frida verkligen hade förlåtit sin pappa som hon hade påstått

i boken, efter allt Tilda menade att han gjort mot både Frida och också Fridas mamma. Tildas laddade utspel, där hon slänger boken i golvet och anklagar sin mamma för att ljuga, både för henne och sig själv satte igång ett ifrågasättande i Frida. Kanske var bilden skev, kanske hade hon inte sagt allt. Kanske hon varit blind inför den som pappa var. Allteftersom Frida läser igenom dagböckerna väcks minnen till liv och bilden av den framgångsrike karriärpappan utmanas och påminner om en tid av våld, missbruk, övergrepp


Att hålla den perfekta fasaden var viktigare än något annat för honom.

Vågen Det tecken solen befinner sig i då vi föds är det tecken vi säger att vi ”är” utifrån astrologin. Det är en bland många faktorer som utifrån vårt horoskop utgör hela vår personlighet. Solen är själva kärnan av vår individualitet och symboliserar både det yttre och inre ledarskapet i våra liv. Självbilden, livskraften och den medvetna sidan är också det vi förknippar med solen. MED SOLEN I VÅGENS TECKEN kommer sidor som diplomati, jämlikhets- och rättvisepatos fram liksom en önskan om att relationerna skall vara smidiga och friktions- och konfliktfria. Strävan efter fred och balans är viktiga behov, som även kan spegla det rent estetiska och konstärliga harmonibehovet gällande form och färg. I sin ytterlighet kan detta leda till ”sopa under mattan”-beteende eller att man är alltför följsam och flexibel för att undvika osämja. Det behagfulla, vackra och sköna lockar, vilket kan ta sig uttryck i en tillmötesgående karaktär som kan ”ta” folk och skapa en angenäm och trivsam atmosfär omkring sig. Att ständigt sträva efter att påvisa att det finns två sidor av myntet, två sidor av ett problem gör den typiska vågkaraktären till en fredsmäklare av rang, intresserad av dialog, samförstånd och olika perspektiv.

nes personlighet – till och med i ytterlighet leda till att man ”sopar under mattan”. Intellektet är också freds- och balansinställt och dessutom väldigt snabbt, ofta före i tankegångar och hittar oväntade lösningar med ett okonventionellt sätt att tänka utanför ramarna. Mentalt är det ofta femton bollar i luften på en gång, ett uttryck för den spänning som behöver upplevas intellektuellt. En uppväckare och rebell på det mentala området. Arbetet, speglat av MC i horoskopet som har att göra med våra mål och ambitioner är i Tvillingarnas tecken, bör vara kommunikativt och mycket mångsidigt och flexibelt, för att tillfredsställa den ständiga nyfikenheten om hon inte skall tröttna. Känner du igen dig Frida, undrar jag. – Haha, skrattar Frida. Det är så på pricken jag. Exakt så är jag! I ALLAS VÅRA horoskop symboliserar solen och månen, och de kopplingar de har till andra planeter i horoskopet, vår fadersrespektive modersprägling – på gott och ont. I Fridas horoskop är månen i Stenbockens tecken – ett tecken som symboliseras av ansvar, allvar, seriositet och en praktiskt jordad sida. Då månen står för speglingen av modern, barndom, vår egen historia och de egna känslomässiga behoven så bör de egenskaperna visa sig i just känslomässiga upplevelser och hur du handskas med känslor.

Free • nr 2

| 16 |

Detta kan betyda att både du själv och din mamma har en tendens att stoppa undan de egna känslorna till förmån för andras välmående och praktiska engagemang och det kan sitta långt inne att erkänna de egna behoven. Här kan finnas en oerhörd seghet och uthållighet känslomässigt, att inte klaga i onödan till exempel men konsekvensen kan ge en ensamhetskänsla då man sällan automatiskt delar sina upplevelser. Att tidigt bli vuxen och ta ansvar känslomässigt brukar vara ett tema, lite av att vara ”lillgammal”. SAMTIDIGT OCH I kontrast

till det jag nämnt så finns dessutom en stark mottaglighet, en känslighet och vibbkänslighet, som dels kan betyda att du starkt känner av känslor och hur andra mår, dels att både du och din mamma upplevt en hel del oklarheter, förvirring och besvikelser känslomässigt, ofta beroende på osäkerhet kring de egna känslorna – en otydlighet, en känsla av att man tror att man inte alltid har rätt att känna det man känner. Just att vara sann sina egna känslor, inte tvivla på dem utan istället hävda dem, och den egna upplevelsen i olika relationer är utmaningen för att minimera det ogripbara och luddiga. DET TREDJE TEMAT känslomässigt är starka frihetsoch oberoendebehov vilket innebär att det till det jag redan beskrivit också behöver finnas mycket ”svängdörrar” och schysst distans i dina

mars–april • 2022

relationer så att du inte känner dig fastlåst för att inte frustration och irritation skall bli konsekvenser. Kan du känna igen dessa tre teman både i dig själv och i din mamma? – Jag känner igen otroligt mycket. Skillnaden mellan mamma och mig är väl att mamma inte tillät sig att leva som hon säkert ville innerst inne, svarar Frida. SOLEN I VÅRA horoskop har

att göra med bland annat självbilden, inre och yttre ledarskap och faderspräglingen. Din sol är i Vågen i aspekt med planeten Pluto. Det ger en utmaning vad gäller makt, kontroll och djup – att varken överdriva eller undertrycka de behoven, utan bejaka dem konstruktiv. Detta rymmer i sin negativa ytterlighet till exempel både manipulatören, despoten och den besatte diktatorn – och den som blir utsatt för dem. Det kan i positiv bemärkelse ge en bild av den intensiva, kraftfulla och karismatiska deckaren, terapeuten, avslöjaren och pånyttfödaren som följer sitt starka driv, sitt passionerade kall och vågar vara tuff, hårddragande och positivt svart-vit när så behövs. En överlevare och fighter. Inget är lagom, ljummet eller halvdant – engagemangen gäller liv eller död, allt eller inget. Den andra ytterligheten är en återhållen individ som är rädd för sin egen kraft och djup och som därmed hemlighåller hela sig själv. Här finns ofta en stark integritet och hemlighetsfullhet.


ATT ÄGA PASSION och ett starkt driv är inte automatiskt detsamma som att alltid vilja göra sig gällande, vara bäst och enbart visa upp det perfekta – drag som var väsentligt för din pappa. Men kan du känna igen dragen, de tendenserna, Frida? – Mod och passion är ju verkligen mina ledord i livet. Och det finns inte att jag gör något halvdant. Det är alltid 100 procent! Jag är stark i mina åsikter, driver gärna opinion. Jag älskar det fria ordet, debatt, att driva förändring. Samtidigt har jag också en

diplomatisk ådra, när det behövs. Vi kan inte bara tala. Vi måste lära oss att lyssna, för att förstå och driva förändring, säger Frida. HUR SER DU PÅ ordet förlåtelse?

Vad lägger du i det? – Det är den finaste gåvan man kan ge sig själv. Det frigör så mycket kraft. Väljer jag att inte förlåta ser jag det som att det binder mig till mörka, tunga stenar, jag vill inte bära sådant. Det kan till och med vara en hälsofråga. Jag vill förlåta både mig själv och den andre och

Plus mer

genom det frigöra kraft som kan läggas på framåtriktade positiva och kreativa initiativ istället. Förlåtelse är något vi borde öva på mer! Men det är lättare om man förstår, om man ser orsaker bakåt. Jag fick hjälp av min farbror som bidrog med viktig och förklarande information om pappas släkt långt tillbaka. Och de sista åren i min fars liv, när han inte arbetade längre, inte levde under samma press som tidigare skapade ändå ljusa minnen. Han var en väldigt bra morfar för mina barn, förklarar Frida.

Vinn! Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Du är inte längre min dotter”, i samarbete med Bookmark förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

www.fridaboisen.se ”Du är inte längre min dotter” (Bookmark förlag, 2021). ”Berätta aldrig det här” (Bookmark förlag 2020). ”Digital passion” (HarperCollins Nordic, 2018). ”Digital succé” (Bokförlaget Forum, 2015).

Välkommen till min nya härliga lokal på Kyrkogatan 31A (innergården)! Gå på mina planerade kurser, eller boka en själv med dina vänner

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ 12–13 mars Jag gästar Rackarungens i Stockholm. Lördag: Starta upp ditt magiska häxliv, halvdag. Erbjuder healing & NADA-akupunktur, efterm./kväll. Söndag: Erbjuder healing & NADA-akupunktur, förm. 18 mars

Fullmåneträff

25 mars

Jag gästar Ros-Marie Andersson Haapala i Gussleby utanför Lindesberg. Kvällsträff med meditation, trumresa med ett gudinnemöte & avslutning med fyrahandshealing.

16 april

Fullmåneträff

· Behandlingar · Kurser i reiki och magi · Webbshop

dininrekraftarvika

Välkommen in i vår nya uppdaterade webbshop!

dininrekraft

www.dininrekraft.se Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig

Free • nr 2

| 17 |

mars–april • 2022

VAD VILL DU ATT läsaren tar med sig för budskap från dina böcker? – Hopp och förlåtelse! Man kan hitta tillbaka till varandra, ge varandra och oss själva nya chanser. Det är så enkelt att döma andra, vem vinner på det? Ingen! Jag tror att vi skulle få mer kraft till att skapa en bättre värld, om vi släpper låsningar, att vi älskar varandra mer, avslutar Frida.


BAZAREN

Harmoni- och Hälsomässa Helsingborg 8 maj 2022

Välkommen till Kristallklart Roslagen!

Sundspärlan, Helsingborg · kl 10–17 50-tal utställare · Föredrag och seanser

Hos oss hittar du kristaller och stenar, smycken, kortlekar, ljuslyktor och mer!

Tarot · Runor · Trumresor · Healing · Massage Böcker · Hantverk · Behandlingar · Kristaller Djurkommunikation · Tidigare liv · Naturväsen Aura & chakrafoton · Homeopati och mycket mer ...

Vi finns i Norrtälje, Åkersberga samt online.

Välkommen till en heldag med harmoni och hälsa i fokus!

Missa inte våra Lives på instagram! kristallklartroslagen

Ljusets Kraft och Harmoni

www.kristallklartroslagen.se

www.ljusetskraft.se · tunde@ljusetskraft.se · 070-787-18-25

MirakelQvinnan .se "Shia"

Shivani Heléna Eddesjö Hjertestrand

YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET

25 % rabatt på ett helt köp vid order om minst 300 kr.

Kod: FREE

NaturMedicinare, HästFysioTerapeut & MystiMagiker

Professionella KroppsBehandlingar, HälsoKonsultationer, LivsSamtal

Gäller en gång per hushåll och t o m 30 april 2022

Specialiserad på Nackproblematik, Kroniska Besvär & MultiLidanden. Cellsalter, NäringsBalansering, Örter, Eteriska Oljor...

Magiska, Sagolika, Häxiga Smycken & Ting

Mirakelverkstan NaturMedicinsk Praktik & LivsKraftButik

www.jigaia.se

Skyttelvägen 1, 904 40 RÖBÄCK. shivani@mirakelkvinnan.se 070-372 74 77

Webbshop · Butik i Örnsköldsvik

mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar

jigaia

Agneta Orlå – för kraften inom dig

Livet enligt djuren När djurkommunikatören Ami Sundeman förstod att djuren minns universums kunskap ville hon veta mer och bad hästen Trolle om ett djupare samtal. Mötet i hästhagen, och sedan med katter, hundar och kor, förändrade Amis syn på hela existensen. Djuren vill hjälpa oss att minnas vilka vi är genom att väcka våra känslor. Beställning, signering och info: www.amisundeman.se · 072-227 48 88 Finns även hos nätbokhandlarna

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning Skuggarbete

www.agnetaorla.se Free • nr 2

| 18 |

mars–april • 2022


BEHANDLINGAR Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet

Healing Göteborg

Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE ∙ SHAMANSK HEALING Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Barbara Ann Brennans unika healingmetod! Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

Hans Nielsen 0707-44 20 30

www.healinggoteborg.se

Webbutik!

Santiana Consulting Anna Sjöstrand

Få tillgång till din potential och dina möjligheter

Ekologisk Hudvård & Massage

Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik

I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52

Hudterapeut Nilla

www.nillassalong.se

INRE HARMONI Möjligheternas väg till ett friare liv

•Andlig Läkning •Medial Vägledning •Distans

Regression

Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen

Progression

Nuvarande & kommande liv

I andlig läkning går jag in och scannar av din fysiska, andliga och energikropp och känsloblockeringar i själen m.m. med hjälp av mina guider. Du får råd och verktyg så att du kan läka din själ och växa andligt och personligt.

Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing

nativevisionbyamanda@yahoo.com • 0729 72 12 17

www.nativevisonbyamanda.com

Besök Inre Harmoni på Harmoni Expo mässan hall C rad 17. Där kan du delta i utlottningen av en behandling, få healing och köpa biljetter till mina meditationer. Varmt välkomna!

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com Free • nr 2

| 19 |

mars–april • 2022


Hand i hand med änglarna Angelic Reiki är en behandlingsform där man arbetar hand i hand med änglarna. ­Metoden är skapad av Kevin och Christine Core och är en vidareutveckling av klassisk Reiki. Liliann Gustavsson var den som tog Angelic Reiki till Sverige. Första gången Liliann kom i kontakt med Angelic Reiki kände hon intuitivt att det var något extra. Energin gav en dimension som tidigare inte varit möjlig. Angelic Reiki hjälper till att avsluta spår av det förflutna på cellnivå och ger kontakt med din själsenergi. Text Anna-Sofia Giese Vesterlund Bild Nikki Zalewski, Microgen (shutterstock.com) Foto Privat

Free • nr 2

| 20 | mars–april • 2022


F

örsta gången jag hörde talas om Angelic Reiki var på ett styrelsemöte med Förenade Reikiförbundet år 2010. Vi var i Liliann Gustavssons (då Karlströms) lokal i Norrköping. Liliann hade nyss varit i England och lärt sig en ny variant av Reiki. I varje paus tog hon fram sin dator för att översätta materialet till svenska. Det tog ett par år innan jag själv gick kursen. Jag brukar säga att när man längtar är det rätt. Jag längtade inte, jag blev rekommenderad. Själv var jag förvånansvärt skeptisk. Men när jag klev in i den förverkligades en av mina drömmar Min första Angelic Reiki-lärare Anita sa: ”Du har så mycket karma, är du säker på att du inte ska gå kurs? Den är som ett enda stort reningsbad.” Jag gick Angelic Reiki och en dröm som jag haft sedan jag var liten gick i uppfyllelse. UNDER ÅREN SOM följt har jag fascinerats både av Angelic Reiki och av Liliann. Liliann lever med sin man i Lidköping, har fyra utflugna barn och två vuxna bonusbarn. Hon är en hundkär kvinna som gärna rider och gör utflykter till häst. Vid högtidliga tillfällen dansar hon folkdans (hon äger naturligtvis sin egen folkdräkt). Hon är som vilken levnadsglad kvinna som helst. Ändå är hon en av dem som förändrat Reikisverige för all framtid! När jag blev tillfrågad att skriva en artikel om hur Angelic Reikin kom till Sverige tackade jag ja direkt! Vilken ära att få berätta om Lilianns mod, fast frågar du henne så var det inte mod, hon hade inget annat val. Så vad var det egentligen som hände? – Redan vid första kontakten med Angelic Reiki visste jag att jag hade hittat något speciellt. Jag kunde inte förklara det, men när jag kom i kontakt med Angelic Reiki kände jag att jag hittat något jag sökt. Kanaliseringarna av ärkeängel Metatron gick rakt in i hjärtat. Jag visste intuitivt att jag måste göra det här. Jag behövde lära mig Angelic Reiki.

LILIANN VILLE GÅ nästa steg och det

var bråttom. Hon hade hört att det KORT NAMN Liliann Gustavsson. skulle komma att förändras så att OM ÅLDER 72 år. det skulle krävas fyra steg för att bli FAMILJ Maken Bengt-Arne,­ lärare. Om hon gick 3 och 4 nu skulle LILIANN fyra vuxna barn och två hon få utbilda i Angelic Reiki. Om hon ­bonus­barn. väntade skulle hon behöva gå ytterliBOR Lidköping. gare två kurser förutom 3 och 4 innan hon GÖR Driver Reikicentrum i Lidköping fick undervisa. Men ingen höll kurs ... med kurser och behandlingar. – Jennifer ville hålla kursen för mig men MOTTO Säger som i ”Solsidan”, kör hon hade åkt tillbaka till USA. Jag frågade bara kör! pendeln om hon skulle komma tillbaka, och DOLD TALANG Envis och tålmodig. den sa nej, och så blev det. AKTUELL MED Var den som tog Angelic Liliann letade med ljus och lykta. Hon Reikin till Sverige. hörde av sig till alla som skulle kunna tänkas

”Energin är väldigt kraftfull, det är ungefär som att stå mitt i ett renande vattenfall.” hålla kurs. Ingen nappade. En dag kom det en fråga från London om hon fortfarande var intresserad och givetvis var hon det. Men förutsättningarna var inte optimala. Hon hade varit sjuk, och som egenföretagare kan sjukdom innebära ett ekonomiskt tapp. För Liliann var valet enkelt. Hon sålde sin mammas guldklocka och åkte. Resan kunde ha slutat innan den knappt börjat. – När jag landat på flygplatsen skulle jag bli upplockad av en taxichaufför. Jag hade fått reda på att han pratade engelska, men den indiska brytningen gjorde att jag inte hörde vad han sa. Han ville att vi skulle mötas någonstans, men jag visste inte var, berättar Liliann. – Det var mörkt, regnade och jag hade nästan slut på batteri i telefonen. Jag rusade runt och frågade om någon av de andra resenärerna kunde höra vad han sa. Det kunde

VID DETTA TILLFÄLLE hade Liliann en etablerad Reikimottagning i Norrköping. Hon var redan en Reikipionjär och lärde sig Usui Reiki redan 1996. Hon var en av de som grundade Förenade Reikiförbundet i Sverige. Dessutom var hon shaman. – Det var en av våra master teachers, Jennifer, som hade utbildat sig inom Angelic Reiki. Jennifer flyttade sedan till USA. Tidigare hade jag fått mejl med kanaliseringar från ärke-

ängeln Metatron från en okänd källa. Men en dag slutade de att komma. – Jag frågade i förtvivlan ”Metatron, har du övergivit mig?”. Det hade han inte. Jennifer kom tillbaka från USA och när jag såg kursmaterialet stod det ”Direkt från ärkeängeln Metatron” så jag anmälde mig på stört till en grundkurs, steg 1 och 2 i Sverige. Liliann föll direkt för Angelic Reiki. – Reningarna var så bra. Dessutom kunde man få tillbaka själsdelar, något som jag kände igen från shamanismen. Det var verkligen något extra i Angelic Reiki.

Free • nr 2

| 21 | mars–april • 2022


de inte. Inte heller hade jag pengar till en annan taxi. Till sist gav Liliann upp. Hon satte sig vid en bänk och grät. – Då hände miraklet. Jag vet inte vad som hände, men plötsligt satt jag i taxin och kom fram till logiet. Än idag vet jag inte hur det gick till. Jag var så uppe i varv att jag inte sov någonting på hela natten. KURSEN GICK BRA och Liliann var ivrig att själv få hålla kurs. Tre veckor efter det att hon kommit hem till Sverige höll hon sin första Angelic Reiki 1 och 2. – Kursen gick bra, men jag kände att om jag skulle utbilda i Sverige så behöver man också ha materialet på svenska Liliann bestämde sig för att översätta de tre kursmanualerna. Vilket visade sig vara betydligt mer jobb och svårare än vad hon hade trott. Men något fick henne att fortsätta … – När jag äntligen hade översatt kursmanualen var jag helt slut. Jag tänkte förstås fortsätta med nästa kursmanual, men jag kände ett stort motstånd till detta. Som tur var skickade jag Reiki till det hela. Nästa morgon vaknade jag pigg klockan 7 och visste att jag skulle ta dem i omvänd ordning. Jag skulle översätta lärarmanualen. Det visade sig att det var just lärarmanualen jag behövde när jag någon vecka senare höll kurs i Skellefteå.

nödvändigtvis att de blir healers. Vi hade till exempel en manlig kursdeltagare som från början var skeptisk, han tyckte inte att kursen var något för honom. Men så skickade jag Angelic Reiki på distans till honom. Något som fick honom att helt ändra inställning. Efter kurserna började han utveckla sin passion. Han förverkligade en barndomsdröm, berättar Liliann.

DET VISADE SIG vara fler än Liliann som kände ett intensivt sug efter Angelic Reiki. Hon har knappt gjort någon marknadsföring. Liliann gjorde en hemsida och facebooksida, sedan började det rulla på och blivande elever hittade till Angelic Reiki. Men vad är egentligen grejen med Angelic Reiki? Vad är det som folk söker sig efter? Vad är det som de får? – Det är själsenergin. Människor hittar tillbaka till sig själv. Det innebär inte

HISTORIEN SOM LILIANN berättade om mannen fick mig att fundera över det som Angelic Reikin hjälpt mig med. Sedan jag var liten har jag varit intresserad av att skriva, jag ville bli författare. Jag ville bemästra hantverket och berätta historier som fick själen att sjunga. Men historierna blev inte riktigt bra. Det var något som saknades. Två år innan jag lärde mig Reiki gick jag en skrivarkurs. Innerst inne kände jag att jag saknat det jag behövde. Insidan kändes så hård

Mottagning hos Hälsa Utan Gränser, Stockholm

Ateljé i Nacka

BILDTOLKNING . KRAVLÖST MÅLERI . REIKI . MEDITATION SESSIONER WORKSHOPS KURSER GRUPPCIRKLAR RETREATS

och kall. Jag förvånades över alla bra saker som deltagarna kunde säga utifrån texterna. Själv tyckte jag att texterna var skit. Jag förstod det inte då, men den hårda insidan var mina rädslor och blockeringar. Och rädslorna attraherade lika. Allt jag var rädd för hände. En av kursdeltagarna tog så illa vid sig av en av mina texter att hon grät. Det är vanligt med utrensningar inför en kurs. Sådant som ska släppa taget bubblar upp till ytan. Inför varje Angelic Reiki-kurs fick jag ont i halsen, men för varje kurs blev den lättare och ytligare. Det var halschakrat som renades. Strax efter att jag gått kurs 3 och 4 gjorde jag illa knäet. Detta gjorde att jag tappade riktningen i min verksamhet. Jag bestämde mig för att ta vara på tiden och började skriva en till två timmar varje dag. Och nu började det hända saker. Det jag hade saknat i texterna började infinna sig. Orden genom-

Onlinesessioner

Distanshealing

Det vackraste jag vet är när människor vågar möta sig själva och därav får möjlighet att läka på djupet. malin@bildtolkning.nu Malin Schultz ReikiArt.se Bildtolkning.nu

Free • nr 2

| 22 | mars–april • 2022


syrades av kärlek. Texten fick en själ. Läsare hörde av sig och berättade hur mycket de tyckte om mina texter. Min författardröm började bli verklighet. NAMNET ANGELIC REIKI gör att många tän-

ker på änglar. Men änglarna presenteras på ett annat sätt än vad vi kanske är van vid. – Änglar är kosmiska krafter, som inte nödvändigtvis behöver se ut som änglar. Alla människor tolkar energin på det sätt som de mest förknippar änglar med. Vanligast är att se färgspel. Man kan också kalla in energin genom att visualisera färger, säger Liliann. – Till varje helande kallar man in de änglar som är mest lämpad för att utföra helandet. Energin kan kännas lite olika från gång till gång. Sedan håller man det helande utrymmet så att helandet kan ske. Man är en kanal för energin.

ENERGIN ÄR VÄLDIGT kraftfull, det är ungefär som att stå mitt i ett renande vattenfall. Man lägger sin energi på att se det friska och välmående, inte leta efter sjukdom. Skickar man Angelic Reiki till en person som har ett brutet ben bortser man från skadan och visualiserar benet som läkt, i perfekt hälsa. – Man ser alltid det friska, i varje atom, molekyl och cell. När själsenergin återvänder kommer också våra andliga gåvor. Alla människor har en unik gåva, men den kan vara dold bakom lager av rädslor, misslyckande och besvikelser. Genom reningarna, som lyfter bort det vi inte är, är det lättare att utveckla sin andliga gåva. I SVERIGE ÄR Angelic Reiki en relativt välkänd behandlingsform. Faktum är att Sverige är ett av de europeiska länder som har flest registrerade lärare, förutom ursprungslandet England. Det finns också många lärare

i Grekland och Italien. När man tittar över hela världen håller sig Sverige fortfarande i topp 10. Många utövare finns även i USA, Taiwan, Kanada, Mexiko och Australien. Att Sverige ligger i framkant beror förstås på Lilianns envishet och passion. – Det krävs passion för att sprida healing och det gäller att inte ge upp när något känns rätt. Och visst är det så. Passion är väldigt medryckande. Det är fascinerande att se hur stor skillnad en enda passionerad utövare kan göra. Speciellt när begränsande karma upplöses …

Plus mer

www.reikicentrum.se www.angelicreiki.se www.angelicreikiinternational.com

Fakta!

Vad är Angelic Reiki?

ANGELIC REIKI ÄR är en av Sveriges tre vanligaste Reikitraditioner och är framtagen av Kevin och Christine Core. Materialet är kanaliserat av Kevin från ärkeängel Metatron år 2003–2005. Kevin har lämnat inkarnationen men Christine Core lär fortfarande ut Angelic Reiki. ANGELIC REIKI BEHANDLAR alla områden: fysiska, känslomäs-

siga, mentala och andliga. Det kan rikta in sig på de grundläggande orsakerna till problem, inklusive tidigare liv. Angelic Reiki kan man även utföra på sig själv och är en behandlingsform som fungerar även på distans. Under en behandling behåller man kläderna på och det är vanligtvis en avkopplande upplevelse. ANGELIC REIKI ÄR en unik form av helande som öppnar upp gåvor och andliga färdigheter. I Angelic Reiki arbetar man hand

i hand med änglarna för att få en av de högsta formerna av helande till individer, grupper och planeten. Änglar är kosmiska krafter som ger vägledning under behandlingarna. I ANGELIC REIKI använder man inte symboler, istället kallar man in änglarna genom att känna deras närvaro. Initieringarna sker genom meditation och utförs av änglarna. EN ANGELIC REIKI-UTBILDNING är två och en halv dagar. Angelic Reiki är kvalitetssäkrat och kursplanen är densamma över hela världen. Diplomen är numrerade och det är enhetliga priser. I Sverige finns det ett sjuttiotal lärare och betydligt fler utövare.

Välkommen till nya tidens veterinärmottagning • Klassisk veterinärmedicin • Holistisk veterinärmedicin • Reiki för djur och människor • Akutbesök • Hembesök Hos Reikiveterinären i Åkersberga bokas det in gott om tid i en lugn hemmalik miljö. Målet är att du och ditt djur ska vara ensamma på mottagningen. Alltid samma veterinär.

För mer info & bokning: 072-444 59 90 • info@reikiveterinaren.se • www.reikiveterinaren.se Free • nr 2

| 23 | mars–april • 2022

Reikiveterinären


Förenade Reikiförbundet Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiförbundet i Sverige

Maria Nylow

TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter som fungerar lika bra på distans. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling kan man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Intresset för Reiki har verkligen ökat på senare tid. Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård. Reikiförbundet samlar Reikiutövare i Sverige som är aktiva inom Usui, Holy Fire®, Angelic Reiki®, Karuna® eller någon annan form. Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder kurser och/eller behandlingar:

Camilla Hammarström HallimaC AB Sundsvall

073-827 47 40 kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Pia Jägare Lovis Pia Luleå

076-761 08 62 lovispia@gmail.com Lovis Pia (bokadirekt.se)

Annika Heurlin Malmköping

070-224 01 64 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Åsa Ahlström

Åsas reiki & massageklinik Malmö 070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se

Ellinor Häggström

Anne Ninnas

Marie ”Mi” Norin

Jeanette Norling

Jessica Gröger

072-387 58 81 ellinor@lavendala.se www.lavendala.se

072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se

070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

079-075 81 99 info@sjalavarme.se www.sjalavarme.se

073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se

Lavendala Landskrona

Hanne Tara Svensson Be Free Now Klippan

070-437 33 07 hanne@befreenow.se www.befreenow.se

Phoenix Academy Stockholm, Tyresö

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling Reiki-kliniken Göteborg

070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Minos Manus Hälsodesign Växjö

Catharina Kauppi

Energy & Wellness by Catharina Stockholm – Vasastan

076-080 83 56 energywellnessbyc@gmail.com www.energywellnessbyc.se

Själavärme Strängnäs

Ulrika Holma

Ulma Higher Mind Luleå, Distans, Online

070-358 66 45 ulmahighermind@gmail.com www.ulmahighermind.se

Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna

Annelie AuroRa Axelsson

Ax Inspirera Norrköping, Stockholm 060-768 50 00 annelie@axinspirera.se www.axinspirera.se


Anna-Karin Karlsson

Rhoely Hidalgo Rydberg

Anette Björsund

Åsa Elvegård

Lotta Roos

072-865 94 72 www.lightlove721630.se

070-587 58 41 rhr@holisticwellness.nu www.holisticwellness.nu

073-634 97 14 info@mirrorsoftime.se www.mirrorsoftime.se

070-422 28 74 info@reikiakademin.se www.reikiakademin.se

070-328 56 02 lottaroos@live.se www.lottaroos.se

Anna-Sofia G Vesterlund

Ivannia Ortiz

Pia Nilsson

Liliann & Bengt-Arne Gustavsson

073-028 38 20 annasofia@kansla.nu www.kansla.nu

076-368 60 63 ivannias.se@gmail.com www.ivannias.se

Annas Reiki Healing Holy Fire Hallstahammar, Distans

Inner Peace by Känsla Luleå, Online

Holistic Wellness i Norrköping

Ivannias Kost och Hälsa Åkers Styckebruk

mirrorsOftime Visby

Jessica Klockar & Marie Sigra Reikistugan i Orsa Orsa, Distans

073-666 91 63 reikistuganiorsa@gmail.com www.reikistuganiorsa.webnode.se

Reikiakademin Katrineholm, Distans

Inspira By Pia Kiruna

076-070 70 70 piainspira@gmail.com www.inspirabypia.se

Lottas Reiki Västra Frölunda

Reikicentrum Lidköping

0701-30 44 24 info@reikicentrum.se www.reikicentrum.se

Anneli Frostfjäll

Angelica Pukk

Marie-Christine Frilund

Malin Schultz

Sealoe Leffën

072-727 27 85 info@soulinspo.se www.soulinspo.se

076-837 50 05 angelicappukk@gmail.com

073-095 79 87 info@yogamedmarie-christine.nu www.yogamedmarie-christine.nu

070-982 83 54 malin@bildtolkning.nu www.ReikiArt.se

070-441 18 44 sealoe.leffen@gmail.com www.binaural-reiki.com

Soulinspo by Anneli Tyresö, Stockholm, Distans

Body Mind Yoga Stockholm

Yoga med Marie-Christine Skärblacka

Hälsa Utan Gränser Stockholm

Sanna Berggren

Lina Sofie Sandin

Katarina Kemi Lindgren

Sara Magnusson

076-310 71 16 sanna_berggren@outlook.com

072-362 50 14 info@peacetradgarden.se www.peacetradgarden.se

070-496 71 71 katarinakemilindgren@gmail.com www.healingochsjalavardbykattis.com

070-337 40 82 sara@indigo-abv.se www.indigo-abv.se

Sannas Kristallhälsa Morgongåva, Distans

Peaceträdgården Båstad, Distans

Healing och Själavård by Kattis, Piteå

Indigo – alternativ behandling & vägledning Vara

Binaural Reiki Center Österlen, Malmö

Maria Lobrant

Sattviskt Vänersborg, Online

Tel: 073-433 07 04 marialobrant@msn.com www.sattviskt.nu


BEHANDLINGAR

Annika Heurlin

Vad gör du för att må bra? Enjoy Life arbetar med flera olika metoder

Djurhomeopat · Medium · Healer

för att hjälpa dig till ett ökat välbefinnande

Mindful Tapping Regressionsterapi Reikihealing Regndroppstekniken

· Medial vägledning · Healingbehandlingar · Kurser

Erbjuder även: Fotmassage med stimulering av zonpunkterna · Shamansk healing Intuitiv vägledning/Samtal coachning · Husrensning/Energirensning av hem Mia Byrge, Norrköping · www.enjoylife.se · info@enjoylife.se · 0739 41 03 43

Reikibehandlingar i Stockholm

Reiki källan, Kungsg. 19, Malmköping 070-224 01 64 · reikikallan@hotmail.com

www.annikaheurlin.com

Ax Inspirera

Inspiration till hälsa och helande för kropp och själ BEHANDLINGAR . KONSULTATIONER Reiki · Angelic Reiki® · Frekvenshealing med chakrabalansering · Coaching Medial vägledning/kanalisering

KURSER . WORKSHOPS

Usui Holy Fire® Reiki/Karuna® · Angelic Reiki® Tarot · Astrologi · Mindfulness · Förening med din själ och ditt sanna jag – FSSJ Kanaliserade meditationer

Prova på-behandling till reducerat pris.

På distans eller på Södermalm, Stockholm. Cecilia Häckner · 073-539 45 70 · cecilia@allkonsult.net · www.allkonsult.net

Profiler

Metoder

Kalender

Annelie AuroRa

Norrköping · 070-768 50 00 · annelie@axinspirera.se · www.axinspirera.se

Blogg

Böcker

Poddar

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap! Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård. Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

www.kosmiskkunskap.se Free • nr 2

| 26 |

mars–april • 2022


BEHANDLINGAR

Jag vägleder kärleksfulla kvinnor hem till sig själva! Till sin egen kärlek!

BEHANDLINGAR SOM GER KRAFT OCH ENERGI KROPPSBEHANDLINGAR 25–120 min. pris från 475 kr

AROMATERAPI – REGNDROPPSMASSAGE

Massage och aromaterapi med eteriska oljor från Young Living.

För dig som längtar efter mer värde i livet och vill leva med själen som vägvisare. Personligt utformad coaching utifrån dina drömmar och behov. Hela resan sker i skrift!

Gretas Själsliga Emailcoaching info@gretasandstrom.se

gretasandstrom.se

Ljusstjärna

MASSAGE – HOLISTISK MASSAGE

Greta Sandström Dipl Andlig Coach Intuitiv Coach Återhämtningsterapeut www.gretasandstrom.se

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny

www.ljusstjarna.se

Att vara högkänslig och sensitivt begåvad, förstå din gåva och superkraft!

Rygg-, axlar- och nackmassage som ökar cirkulationen, för spända, stela muskler och vävnader.

TIBETANSK ANSIKTSMASSAGE – FACELIFTMASSAGE Djupverkande ansiktsmassage.

LIFE® THERAPY

Med Terapeutens fulla fokus, mjuka manuella handgrepp och tekniker hjälper LIFE®Therapy kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av och därmed aktivera en inre självläkning. Energiflödet i kroppens system aktiveras/ökar samtidigt som den egna energin balanseras och stärks.

HOLISTISKA SAMTAL

HEALING · ENERGIBEHANDLINGAR CHAKRABALANSERING ENERGIBALANSERING – BALANSHEALING

BALANSKLIPPNING · HÅRBALANSERING Hårbalansering är en klippteknik som strävar efter att skapa balans i håret inifrån och ut , i både hår och sinne.

Annelie Boström

Cert LIFE®-Terapeut, Massör & Hälsoinspiratör Sörbygatan 74, Gävle 076 367 86 86 · info@universellbalans.se

www.universellbalans.se

Glöm inte bort dig själv och ditt välmående!

Välkommen till mig för personlig utveckling med fokus på hur du hanterar din högkänslighet. Rusta dig med kraftfulla verktyg och strategier. Använd styrkan i din högkänslighet och bli ditt bästa jag.

Dina topp 3 prioriteringar i livet?

Dina topp 3 stressfaktorer i livet?

Om du själv fick välja, vad för skillnad skulle du vilja göra för dig själv i ditt liv?

Läs min bok ”Att se med hjärtat”, som innehåller verktyg, övningar och reflektions­ frågor för att underlätta det dagliga livet för oss högkänsliga. Med rätt verktyg är det möjligt att förstå vilken gåva högkänsliga och sensitivt begåvade har.

Samtalsterapi och Coaching inom ACT (Acceptance Commitment Therapy) och Psykosyntes. Carola Monicadotter Lööf 076-787 90 78 carola@tankeliv.se www.tankeliv.se

Marianne Jönsson www.mariannejoensson.com www.attsemedhjartat .com Free • nr 2

| 27 |

mars–april • 2022


Frekvensbehandling

”Healing på burk” Ola Hedlund sadlade om från datatekniker till hälsoingenjör för att med frekvensbehandling eller ”healing på burk” hjälpa människor till ett friskare liv. Frekvensbehandling, även kallat energimedicin, bioresonans eller kroppsbalansering, har syftet att balansera och ge energi till kroppen för ett friskare liv. Vi har samtalat med Ola, som själv har blivit hjälpt av frekvensbehandling, om vad det innebär och hur det kan hjälpa människor. Text Katarina Johansson Bild agsandrew (shutterstock.com) Foto Karin Lindvall

Free • nr 2

| 28 |

mars–april • 2022


F

ör omkring 15 år sedan bytte Ola Hedlund yrke från datatekniker till så kallat hälsoingenjör. – Anledningen var framför allt att jag ville hjälpa mina barn att läsa bättre, berättar Ola. Det började med tankefältsterapi (TFT) och det dröjde inte länge förrän jag upptäckte att det var mycket roligare att hjälpa människor än att arbeta med datorer. Jag kände mig också färdig som datatekniker, men jag fick många frågor om datorer och tekniska frågor från mina nya kollegor. Det ena gav det andra och jag började intressera mig för frekvensbehandling med apparater eller det man skulle kunna kalla ”healing på burk”. Eftersom jag arbetat som datatekniker fanns inget motstånd, som det kanske kan finnas hos andra som inte har någon teknisk bakgrund, utan det kändes helt naturligt för mig. SÅ SMÅNINGOM blev det för mycket att både ha praktik och sälja frekvensinstrument och utbilda andra terapeuter så Ola fick besluta sig för det ena eller det andra. – För två år sedan valde jag att stänga praktiken för att jag tänkte att jag kan uträtta mer med att hjälpa terapeuter som sammantaget kan ta emot många fler klienter än vad jag själv skulle kunna göra på en egen mottagning. Jag konkurrerar på så sätt heller inte med terapeuter som jag levererar apparater till. FREKVENSBEHANDLING, som

för att komma tillbaka till friska eller harmoniska funktioner och frekvenser behöver man först och främst tillföra näring, mat och vatten. – Kosten är alltså grunden. För att använda ett slitet uttryck är det som att tanka bilen. Tankar vi fel får det konsekvenser. Ibland behöver man också avlägsna gifter som tungmetaller, lösningsmedel och kemikalier för att komma i balans samt komplettera med näringstillskott.

OLA FRAMHÅLLER ATT

VAD SKILJER OBERON som du

har agenturen för från andra frekvensapparater? – Det finns ett antal instrument på marknaden och ingen apparat är dålig men de har olika inriktningar, förklarar Ola. Till skillnad

Free • nr 2

| 29 |

från flera andra instrument kan Oberon användas både för att analysera, det vill säga mäta frekvenser, och behandla. Den kan också användas både för vävnader och funktioner och mikroorganismer, såsom bakterier, virus, svampar och parasiter, medan andra apparater kan vara inriktade och specialiserade på det ena eller det andra. Några apparater är till exempel specialiserade på allergi eller mikroorganismer och vissa KORT NAMN Ola Hedlund. instrument kan bara ÅLDER 64 år. OM mäta frekvenser eller FAMILJ Bor ensam, bara behandla. En anOLA har fyra vuxna barn. nan uppskattad skillnad BOR Hallstahammar. är att all text för Oberon YRKE Hälsoingenjör. finns på svenska och att jag DOLD TALANG Kan knyta erbjuder utbildningar och support slipsen med en hand. på svenska. För terapeuter finns AKTUELL MED Uppdaterade även ett serviceavtal med medlemprogramvaror för frekvensbeskap i ett nätverk och gemensam handling och utbildningar. marknadsföring. I Sverige finns nu drygt hundra terapeuter som behandlar med Oberon.

”Frekvensbehandling med elektriska instrument handlar om att komma i balans och tillföra friska frekvenser, för vi kan i kroppen ha frisk eller störd frekvens.” HISTORISKT BÖRJADE det på 1920-talet då den amerikanska forskaren Royal Rife upptäckte att det gick att döda mikroorganismer med frekvensbehandling. Detta fick uppmärksamhet inom medicin men kunskapen föll i glömska när penicillinet revolutionerade inom behandlingsområdet. På 1960-talet återupptäckte Hulda Clark den tidigare forskningen och utvecklade tekniken, bland annat med frekvensbehandlingen Zapper som en del i ett reningsprogram för lever- och gallsten. Hon delade fritt och generöst tekniken till männi­ skor som själva ville bygga en

även kan kallas energimedicin, bioresonans eller kroppsbalansering, har syftet att balansera och ge energi till kroppen för ett friskare liv. I bred bemärkelser innebär det att behandla med frekvenser, till exempel i form av ljud och ljus såsom sång, musik, trummor, klangskålar, mantran, infrarött ljus, dagsljuslampor eller elektriska frekvensinstrument. Tekniken baseras med andra

ord på vågrörelser som mäts i svängningar (hertz, Hz) och olika frekvensinstrument används för olika metoder och behov. Inom den offentliga vården används också frekvensinstrument som ultraljud för undersökning av hjärta och foster eller röntgen i form av radioaktiv strålning eller magnetfält. – Frekvensbehandling med elektriska instrument handlar om att komma i balans och tillföra friska frekvenser, för vi kan i kroppen ha frisk eller störd frekvens. Vid till exempel stress eller näringsbrist kan frekvensen bli störd eller disharmonisk. Frisk frekvens för olika organ eller olika känslor är desamma för alla människor, hävdar Ola. – Friska organ, till exempel lever och njurar, ligger med andra ord på samma frekvens oavsett person. Vid frekvensbehandling tillför man friska frekvenser för att få den störda frekvensen att samsvänga med den friska, vilket även innebär att patologiska mikroorganismer med störande frekvenser förstörs och dör. Denna balansering från avvikelse till samsvängning kallas också bioresonans, biofeedback eller resonansbehandling, fortsätter Ola.

mars–april • 2022


frekvensapparat för egenbehandling. Numera finns instrumentet Zapper både för terapeuter och privatpersoner för hemmabruk. HUR FUNGERAR OBERON?

– Konkret är Oberon en mjukvara och ett program som kopplas upp till en dator, förklarar Ola. Till datorn kopplas också en burk som överför frekvenser. Oberon kommunicerar med klientens kropp genom en spole som sitter i ett par hörlurar. Först skannas hela kroppen, eller enskilda specifika kroppsdelar eller organ, för att mäta och analysera det nuvarande hälsotillståndet och eventuella obalanser. Vissa organ kan till exempel vara belastade av patologiska mikroorganismer som stör kroppens funktioner eller försvagar vissa organ. I analysen framgår eventuella avvikelser från normalvärdet i databasen som sedan vid behandlingen används för att justera den störda frekvensen mot den friska frekvensen, balansera och stärka kroppens funktioner. Vid återbesök börjar man alltid med att först mäta för att sedan behandla utifrån det aktuella hälsotillståndet. Oberon kan också användas för mentala och känslomässiga obalanser och på djur eller på kristaller och örter som man kan behandla med. Oberon fungerar även på distans, även om jag inte kan förklara exakt hur det fungerar. behandlingar behöver man för att uppnå resultat? – Som alltid beror det på, men

HUR MÅNGA

vanligtvis går man en gång i veckan till en terapeut, omkring 4–5 gånger, men ibland kan det räcka med en eller ett par behandlingar och ibland behöver man gå 10–15 gånger. Den största förändringen inträffar vanligtvis inom två dagar. Har man ett eget instrument kan man ju behandla flera gånger i veckan eller dagligen vid riktigt svåra fall, men tanken är inte att frekvensbehandling ska användas konstant utan det är en visstids behandling för specifika obalanser och besvär, även om man alltid kan göra en årlig hälsokontroll hos en terapeut. VID VILKA TILLSTÅND rekommenderar du framför allt frekvensbehandling? – Frekvensbehandling är inte minst att rekommendera vid smärta och svårbehandlad värk, till exempel whiplash, hävdar Ola. Jag ramlade själv ned från en takstol för två år sedan och knäckte en ländkota, bröt flera revben och hade svår smärta i nacken och en handled. På akuten sade läkaren att jag förmodligen skulle ha smärta i 6–12 månader, eller för alltid, men efter 10 veckor med daglig frekvensbehandling var jag helt återställd. – Vanliga sjukdomstillstånd där människor har blivit hjälpta av frekvensbehandling är bland annat besvär och smärta i rygg, nacke och axlar, knäleds- och höftledsbesvär, huvudvärk och migrän, andningsbesvär och bihåleproblem, matsmältnings-, tarm- och magproblem,

Vid ett besök hos en frekvensbehandlare mäts och analyseras ­hälsotillståndet med hjälp av ett dataprogram.

cirkulationsproblem, problem med hjärta och blodflöde, gall-, lever- och njurstensproblem, urinläckage och diverse symtom orsakade av mikroorganismer.

ländska etablissemanget” och läkemedelsbolagen, menar Ola. Frekvensapparater utvecklades också för kosmonauter som en del i ”rymdkapplöpningen”.

VAD SÄGER VETENSKAPLIG forsk-

HUR HANTERAR DU själv kritiker?

ning om frekvensbehandling? – Så vitt jag vet finns inga västerländska vetenskapliga studier på frekvensbehandling med elektriska instrument, men det finns väl beprövad erfarenhet, framhåller Ola. I nätverket för terapeuter har vi dokumenterat över 200 fallbeskrivningar som evidens. I flera andra länder som Ryssland, Indien och Storbritannien förekommer frekvensbehandling med elektriska instrument inom den offentliga vården men i Sverige går det långsamt. En anledning till att frekvensmedicin och instrument som Oberon har utvecklats mer i Ryssland kan bland annat bero på att de fick arbeta mer skyddat bakom järnridån och i fred från det ”väster-

– Man får lära sig att hantera mycket, konstaterar Ola. En del terapeuter arbetar i det tysta och vill inte ”sticka ut hakan”. När jag blir ifrågasatt brukar jag fråga personen om hen själv har provat. Frekvensbehandling är ingen tro utan vi som arbetar med det här har sett resultat oavsett om man tror på det eller inte. Min uppgift är inte att övertyga någon annan och ibland är det ingen idé att lägga någon energi på någon som redan har bestämt sig och som inte är öppen eller mottaglig för att ta del av andras erfarenheter.

Frekvensbehandling

Hitta din terapeut! När du behöver hjälp finns det närapå 100 terapeuter i landet som kan ge Oberonbehandling. De arbetar alla med Oberon och flera av dem har även andra behandlingar och näringstillskott. I kartan på hemsidan ser du var de finns och alla kontaktuppgifter.

www.frekvensbehandling.se/terapeuter Free • nr 2

| 30 |

mars–april • 2022

Plus mer

www.frekvensbehandling.se


Fallbeskrivningar

1

Jag är en kvinna ”mitt i livet” som har haft problem med artros och smärta i handen i många år. Efter bara en frekvensbehandling av handens muskler, leder och ben samt vila minskade smärtan och svullnaden markant.

2

På grund av svår smärta i en äggstock sökte jag hjälp inom den offentliga vården och genomgick ett antal undersökningar utan resultat. Analysen vid frekvensmätningen visade att symtomen kunde bero på mikroorganismer och efter frekvensbehandlingen kände jag lättnad direkt. Efter en vecka var smärtan helt borta.

3

Min sambo, 26 år, hade ständig värk i nacken efter en bilolycka. Undersökningen visade hög belastning på halskotorna och han fick frekvensbehandling för både kotor, muskler och senor. Efter sju frekvensbehandlingar under tre till fyra månader i kombination med näringstillskott har han inte längre några problem.

4

Tonåringar kan vara upproriska men min son var lite väl försiktig och eftergiven. Han fick en frekvensbehandling för att balansera känslor och resultatet visade sig omedelbart med klara besked när jag besökte hans rum! Efter frekvensbehandlingen har han med andra ord blivit bättre på att säga ifrån och berätta vad han känner och tycker.

5

Min häst som är 10 år var halt på tre ben, klarade inte av belastningen av sadeln och hade samtliga symptom för fibromyalgi. Enligt veterinären var han ”färdig för slakt”. Analysen vid frekvensmätning visade inflammationer och störande mikroorganismer, även nervsystemet var illa drabbat. Han fick flera frekvensbehandlingar för att försvaga mikroorganismer och stärka kroppens funktioner. Idag är han en glad häst som jag till min stora glädje både kan galoppera och hoppa med.

Förbättra hälsan med Oberon

Erfarenheter av behandling

Oberon är ett instrument för både analys och behandling.

försvinner efter några behandlingar.

• 16-årig pojke med borrelia. Pojken har

grava synproblem och trötthet. Efter behandling går pojken till skolan igen.

• Ständigt återkommande bihåleproblem

• Rygg- och revbensskada efter fall på husbygge. Mannen får behandling varje dag under de två första veckorna efter fallet. Behandlingen resulterar i god lindring och total smärtfrihet efter två månader.

Efter en inledande skanning, av hela kroppen eller enskilda kroppsdelar, kan en fördjupande analys ske av specifika organ och funktioner. Vid analysen visas belastningar i valda organ. Oberon markerar och graderar vilka mikroorganismer som stör kroppen. Dessa kan sedan behandlas för att försvagas. Organ och funktioner som visar sig försvagade kan behandlas för att få friskare funktion.

• Svullnad och smärta i handen av artros.

Svullnaden lägger sig efter första behandlingen och smärtan minskade markant.

Med Oberon kan vi ge frekvenser för örter, kristaller och homeopatiska läkemedel. Vi kan tillverka frekvensdroppar för daglig behandling.

• Svår smärta i äggstock sedan fem månader. Smärtfri efter en behandling.

Däggdjur som hästar, hundar och katter kan även de behandlas med Oberon.

• Elitidrottare med skadat korsband kan inte

Vanliga behandlingsområden är smärta och värk, bihålor, rygg och diskar, nerver, mag- och tarmproblem, gallbesvär, lymfsystemet m.m.

böja benet korrekt. Efter tre behandlingar har knäleden den rörlighet som den skall.

• Diskbråck med smärta i rygg och lår samt känselbortfall i underben. Känseln i underbenet kommer tillbaka vid första behandlingen. Efter tre behandlingar är smärtan i rygg och lår minimal.

Program, utbildning och support på svenska. Beställ gratis frekvensguide om Oberon och flera instrument. Ola Hedlund, 0709-309 309

www.frekvensbehandling.se Free • nr 2

| 31 |

mars–april • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Varmt välkommen på kurs!

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM FÖREDRAG · KURSER · UTFLYKTER

Medial utvecklingskurs steg 1, 7-8 maj.

Rita Bornstein · Själens sanna resa, föredrag 3/3, kurs 19–20/3 + 3/4 Marina Munk · Vart är mänskligheten på väg, kurs 6/3 Shia · Dragoness Visdom, Cell & Själaminnen, online 9/3, kurs 7–8/5 Carina Hultqvist · Fjärrsyn, grundkurs 12–13/3, fortsättningskurs 14–15/5 Vivianne Berggren · Face Reading/Ansiktsläsning, workshop 2/4 Bengt N · Slagruta, grundkurs 9–10/4, avancerad kurs 21–22/5 Bee Thufvesson · Stärk din väg som ljusets krigare, kurs 23–24/4

www.jordstralningscentrum.se · 070-206 12 82 Registrering för nyhetsbrev: jordstralningsc@gmail.com

Lär känna dina guider och stärk magkänslan.

Hjärtats röst, kurs 11-12 juni med Gunilla Allard. Rensa på ev. blockeringar och ta fram ditt hjärtas röst.

Själens längtan, kurs 10-11 september. Vad längtar din själ efter? Vem är jag, vilka erfarenheter har jag med mig ifrån tidigare liv?

www.madelenewidell.com • Madde 070-639 73 74

Greenleaves Andersson

Utbilda dig till Holistisk energiterapeut!

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Vår Holistiska energiterapeututbildning bygger på ett unikt koncept inom energimedicin och är uppdelad i tre steg där du lär dig att arbeta energimässigt utifrån ett helhetsperspektiv.

Nymånemeditation med Eldceremoni 1 april - Dunshult Fullmånemeditation med Eldceremoni 16 maj - Dunshult Retreat ”Konsten att bara vara” 7–8 maj - Dunshult

Anmälan och mer information:

Kurser · Behandlingar · Coachning · Föreläsningar

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult

www.energiterapeuterna.se

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Levande Föda Skeppsgården AB

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 40 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Ann Wigmore. Med denna effektiva livsstil återställs och repareras snabbt kroppens funktioner. Vi är det enda auktoriserade Levande Föda Institutet i Europa.

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare

Vi har föreläsningar om mat och hälsa och möjlighet till olika aktiviteter. Vi fortsätter med vårt vinnande yogakoncept och kommer i år kunna erbjuda flera nya specialkurser med föreläsare inom olika ämnen och områden. Även under specialkurserna bjuds det självklart på vår hälsosamma och stärkande kost och dryck som är egenodlad och fermenterad här hos oss i Skeppsgården.

Start 25–29 april samt september 2022

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Levande Föda Sedan 1988

Living Food

• Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

Skeppsgården AB

Besök oss gärna på

www.livingfood.nu

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Man läker genom bilder

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu Free • nr 2

| 32 |

mars–april • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Space of Love Festival 3-12 juni på Öland

Välkommen till en festival i vackra Böda bukten!

REIKIBEHANDLINGAR

E-kurs i Reikihealing 1

Vi fyller dagarna med yoga, dans, qi gong, sång, frigörande andning och mycket mer.

Lär dig reikihealing, du kan göra det på dig själv och på nära och kära. Det är ett fantastiskt verktyg som har ett oändligt användnings­ område, det är bara fantasin som kan hindra dig. Anmäl dig och ladda ner kursen på:

https://kurser.reiki-kroppsjal.se

Paula Vendel

Barnaktiviteter finns för dom minsta.

Karuna Reikimaster

www.spaceoflove.nu

Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070­822 11 24 · www.reiki­kroppsjal.se

Jordnära Retreat på Ödeborgs Slott Meditation & Yoga

”Älska Din röst” – från ditt första andetag till kraftsång

25–27 maj 2022 & 23–25 september 2022

Med hjälp av jojk och kulning får du gå på djupet i din kropp för att nå dina innersta känslor och uttrycka dem. Att inte vara rädd att använda din röst i tal, sång och som uttrycksmedel.

22–24 april · 20–22 maj

Föreläsning med Daniel Mendoza 25 maj

Plats: Romma Bystuga i Leksand, Dalarna. Boende: Air-bnb i byn. Maten intas i bystugan – frukost, lunch och middag. Pris: 8600:– för två helger. Max 6 personer.

Information & bokning: Jordnära Hälsa & Inspiration · jordnara.massage@gmail.com

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se

jordnarahalsa

iias naturhealing

Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar

En naturlig väg till välbefinnande för kropp & själ ”Shamanens väg” – grundkurs

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Välkommen till Näsbypark 23–24 april Metoderna som lärs ut bygger på Michael Harners ”Core Shamanism”. Kursen innehåller de metoder som är gemensamma för flera uråldriga shamanska traditioner. För mer info och kontakt:

www.naturhealing.se

Helgkurs: Universum och jag, 25–27 mars personlig utveckling Helgkurs: Medial/mediumutveckling, 8–10 april mixad grupp Orsamässan, 23–24 april möt mig på mässan i Orsa · Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon

Jessica Gröger

Boka via sms 073-807 66 48

Karuna® & Reikimaster · Aura-Soma Practioner · Cert. Metakommunikatör

Min nya själ & energi kortlek!

Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Borlänge, Dalarna

Finns att köpa! 330 kr

· Healingbehandlingar · Kurser · Färgkonsultationer · Vägledning

Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com Free • nr 2

073-903 60 10 · grogerjessica@gmail.com · www.jessicagroger.se

| 33 |

mars–april • 2022


Andlighet

är att känna sig själv När man kommer i kontakt med sitt autentiska jag öppnas dörren till gudsrummet – en inre kontakt med det gudomliga som växer helt naturligt när man vågar gå djupt inåt och bli medveten om sig själv. Det är det som är verklig andlighet, säger Eva-Britt Wennerström, aktuell med ny utgåva av boken ”Anden i ditt liv – en guide till mediumskap och inre ­utveckling”. I boken får du bland annat en djup inblick i spiritualismens grundläggande ­principer och en praktisk vägledning i att träna ditt sinne och stärka dina egna psykiska gåvor. Text Ane Frostad Bild Jacob_09 (shutterstock.com), nonmisvegliate (pixabay.com) Foto Ester Sorri

Free • nr 2

| 34 |

mars–april • 2022


D

u hittar henne antingen i Stockholm eller Öregrund, oftast omgiven av konstnärer eller musiker, passionerat engagerad i något kreativt projekt. Eva-Britt Wennerström arbetar idag som agent och producent för artister, en naturlig fortsättning på en tidigare karriär som grundare av ett eventföretag. Hon har även studerat psykologi, psykosyntes, spiritualism, antroposofi, hypnos och familjekonstellationer – discipliner som hon flitigt använt och kombinerat under flera år som samtalsterapeut. För snart nio år sen gav hon ut boken ”Anden i ditt liv – en guide till mediumskap och inre utveckling” som nu kommit ut i ny utgåva på Regnbågsförlaget. FÖR EVA-BRITT MARKERAR

”Anden i ditt liv” ett avslut efter många års andligt sökande. Inte för att hon alls är färdig med det andliga utan för att hon kommit fram till vad som är viktigt för henne. I boken lyfter hon fram en mängd andliga läror, bland annat spiritualismen, psykosyntesen och antroposofin. Men framför allt vägleder hon till att söka det autentiska i sig själv och livet och varnar för fallgropar man lätt kan ramla i när man vandrar längs sökandets väg. I bokens del om mediumskap ger hon konkreta råd till den som vill utveckla sin medialitet men även till den som besöker ett medium, om vad man bör förvänta sig av mediet och hur man undviker att omedvetet ge ifrån sig information som kan ge träffande men falska svar under en sittning. NÄR JAG RINGER UPP Eva-Britt

EVA-BRITT HAR KOMMIT fram till att andliga praktiker, som att ge sig hän till kommunikation med andeväsen, tekniker för självhjälp eller fördjupning i andliga teorier, ibland kan stävja andligheten inom en människa istället för att främja den. Jag blir nyfiken och undrar till att börja med vad hon lägger i begreppet andlig. – Det handlar om hur nära dig själv du vågar vara. Jag har en förnimmelse av att det finns ett rum inom oss som är vårt

Free • nr 2

| 35 |

sanna jag, ett gudsrum. Men det här sanna jaget har blivit förvanskat hos de flesta under uppväxten. För att återerövra det sanna jaget som har kontakt med det gudomliga måste man befria sig från de förvanskade delarna, egentligen handlar det om att man erövrar dem och gör dem till bundsförvanter istället för fiender. Jag kallar dessa bundsförvanter för delpersonligheter, andra kallar NAMN Eva-Britt dem för försvar. KORT Wennerström. – När man succesOM ÅLDER 65 år. sivt jobbar med att erövra dem och göra dem EVA-BRITT FAMILJ En vuxen son. till bundsförvanter, BOR Stockholm och då växer gudsrummet Öregrund. automatiskt och blir större FAVORITCITAT ”Att vila i den och större, det är helt enkelt vad tillit som skapar världen.” vi kallar att bli medveten. Det (Karin Boye) är den strävan jag har som mänDOLD TALANG Är igång med niska – att medvetandegöra mig att lära sig spela dragspel. själv så att jag mer och mer kan AKTUELL MED Ny utgåva av känna mig i kontakt med det boken ”Anden i ditt liv”. som jag tror är andlighet.

”Jag kom i kontakt med en verklighet som jag kan beteckna som fullständig, villkorslös kärlek.” DET VIKTIGA ÄR att vara i sitt

autentiska jag oavsett vilken andlig praktik man ger sig in i eller vilka tekniker man utforskar, säger Eva-Britt. Då kan kunskapen man erövrar stimulera upplevelsen av helhet och sammanhang. Annars finns en risk att det andliga sökandet istället stimulerar de omedvetna delpersonligheterna som fortsätter att växa så att man hamnar längre ifrån sitt autentiska själv. Man speglar avvikelserna på omgivningen ännu mer och blir reaktiv. – Det kan bli en slags ”andlig materialism” om man hänger sig åt andliga tekniker utan att vara

mars–april • 2022

för den här intervjun ser jag fram emot ett långt och givande samtal. Så har det alltid varit med henne. Kanske beror det på att hon har en närhet till intuitionen som gör henne ovanligt rak, samtidigt som hon utstrålar

livskraft och ett inre lugn. Dessutom bär hon på mycket kunskap inom det psykologiska och andliga området som är spännande att ta del av. Men trots den djupa förståelse för livet som Eva-Britt hittat framför allt i spiritualismen så har inget andligt studium någonsin svarat upp mot hennes egna, personliga upplevelser, särskilt en händelse hon var med om under nittiotalet. – Jag var mitt i karriären, jobbade långa dagar med mitt eventföretag och hade flera anställda. Det var världens roligaste jobb. Under den här tiden kom jag i kontakt med en verklighet som jag kan beteckna som fullständig, villkorslös kärlek. Upplevelsen höll i sig i ett par månader och medan det pågick var jag helt fri från rädsla – jag vågade vara hundra procent närvarande och orädd i mina relationer och med alla jag träffade. – Jag minns att jag blev förvånad när jag hörde mig själv säga saker som jag egentligen inte vågade säga, men jag blev alltid positivt mottagen i den där ärligheten, det var aldrig någon som reagerade negativt. Det var inte heller så att jag skällde ut någon eller var otrevlig, jag var bara helt ärlig från mitt djupaste innersta om vad jag kände. Den känslan har jag kvar idag som referenspunkt.


Inre kontakt

3

sätt att jobba med dig själv

1

Observera dig själv. Vad blir du irriterad på? I vilka situationer går du igång eller blir reaktiv? När blir du rädd? Hur många gånger om dagen säger du saker som egentligen handlar om att du är rädd för att bli avvisad? När vi är i kontakt med oss själva behöver vi inte reagera eller lägga ut vår inre upplevelse på omvärlden. De situationer där du reagerar säger något om vad du behöver jobba med. Välkomna det som dyker upp och försök stå kvar i det du känner.

2

Gå ihop med ett par goda vänner, bestäm att träffas en gång i veckan och alltid vid samma tid och helst på samma plats. Ge varandra en halvtimme när bara en av er pratar medan de andra sitter tysta och lyssnar. Under din halvtimme, berätta om något som särskilt berör dig, som gör dig irriterad eller ledsen. Det är viktigt att de andra inte ger råd utan bara lyssnar. När ni har träffats några gånger och alltid gjort på samma sätt så kommer din medvetenhet att ha vant sig vid att det finns en plats för dig där du blir lyssnad på. Det kommer att kännas lättare och lättare att dela med sig och du kommer gradvis kunna tränga djupare ner i din egen historia. Processen fortsätter även när du klivit ut ur rummet.

3

Hitta en välutbildad terapeut som har studerat de psykologiska teorierna. Det är viktigt att terapeuten är bra på att lyssna. Om du väljer att istället anförtro dig åt en vän, välj någon som kan klara av att bara lyssna och inte ge råd.

Det kan bli en slags ’andlig materialism’ om man hänger sig åt andliga tekniker utan att vara i kontakt med sig själv. i kontakt med sig själv. Man är fortfarande beroende av någonting som kommer utifrån, medan verklig and­ lighet kommer inifrån. Man kan självklart ha starka andliga upplevelser, men avsaknaden av ett utvecklat gudsrum eller medvetenhet gör att delpersonligheterna kapar upplevelsen och för­ svaret eller egot förstärks.

Men om det beror på att man uppfostrades av en mamma som ständigt skuldbelade en så kan det vara en del av ens försvar, ett beteende man utvecklade för att undvika att bli avvisad av henne. Så fort man träffar någon man är attraherad av går man in i samma hjälpande roll, men det är fortfarande egot som styr och man kan bli utbränd.

HON UNDERSTRYKER att

ego inte handlar om egoism. Ego är att vara identifierad med delpersonligheterna, försvaret, rädslorna, och hur det kommer till uttryck beror på vilka sår vi bär på från uppväxten. – Människans paradox är att vi gärna vill särskilja oss och hitta oss själva men samtidigt behöver vi relatio­ ner. Vi skadas i relationer och vi läks i relationer. De flesta människor inklusive jag själv har en rädsla för att bli avvisad, det är ett av de svårare såren. – Ibland funderar jag på hur många saker jag har sagt som egentligen beror på att jag är rädd och vill skydda mig från att avvisas. Till exempel när jag rättar mig efter någon annan eller gör något som jag tror att någon annan vill att jag ska göra. – Det finns många Flo­ rence Nightingales där ute, människor som hela tiden tar hand om och hjälper and­ ra, vilket inte alls är fel om det kommer från rätt plats.

Free • nr 2

| 36 |

EN ANDLIG UPPLEVELSE

kan göra den rädda Florence ännu starkare och man hjäl­ per ännu mer – närmast per automatik, enligt Eva-Britt. – Men vågar man ta hem sin Florence och göra henne till sin bundsförvant, jobba med smärtan i minnet av mammas avvisning och vara medveten i den, då kan man själv välja om man ska hjäl­ pa eller inte nästa gång en liknande situation uppstår. Då sker det inte automatiskt längre utan medvetet. – Det samma gäller någon som har en narcissistisk del i sig. Denna delpersonlighet drivs av skam, och blåser upp personligheten för att skydda en mycket sårbar, inre kärna. Om denna del får en stark andlig upplevelse så skapas en ”guru”, någon som tycker sig ha alla svar. Bär man istället på sår som har med tillit att göra så kan andligheten stimulera till konspirationsteorier som bygger på känslan av att tillhöra ”de goda” som måste

mars–april • 2022

bekämpa ”de onda”. – Det finns många sådana delpersonligheter inom oss som rumlar runt och tar våra andliga upplevelser, men ju mer vi vågar vara i kontakt med oss själva ju större är chansen att upp­ levelserna istället hamnar i gudsrummet. I BOKEN ”Anden i ditt

liv” finns ett kapitel om vikten av att överlämna sig som en praktik inom varje människas andliga skolning. Det handlar om att överlämna egot, det som egentligen inte är du, för någonting som är autentiskt och mycket större än dina försvar. Ett sätt att bli mer sårbar och därmed tillgäng­ lig för överlämnande är att böja sig för andlig disciplin, ett begrepp som återfinns inom flera andliga läror, bland annat buddhismen där det beskrivs som helt centralt för medvetenhetens utveckling. Dalai Lama säger: ”Om man disciplinerar sitt sinne uppnår man lycka. Om man inte disciplinerar sitt sinne, är det omöjligt att bli lyck­ lig. Det är nödvändigt att förbättra sitt sinne.” ANDLIG DISCIPLIN beskriver Eva-Britt som att anstränga sig litegrann och accep­ tera vissa regler, skapa en medveten begränsning för sig själv som gör det enklare att övergreppa och omfatta


livsupplevelsen. Man kan träna sin disciplin genom att repetera enkla göranden som kanske inte är så lustfyllda i utgångspunkten, men det kan också handla om ritualer eller ceremonier. – Att överlämna sig är mycket mer än att böja på nacken och acceptera regler som någon annan har hittat på. Att överlämna sig kan också innebära att vi erkänner oss beroende av någon eller någonting. Att göra sig sårbar är något som vi människor ofta har svårt för. Samtidigt tycker vi om när någon ”bjuder på sig själv”. Att våga överlämna sig, visa beroende och svaghet, är att visa sig som människa. – Ritualer och ceremonier kan hjälpa oss att rama in det obegripliga så att vi kan förhålla oss till det, så att det inte flyter ut. Inom den rituella ramen kan vi lättare förstå det svåra i livet och världen, det är ett sätt att omedvetet övergreppa och omfatta svåra saker, sådant man inte kan förstå med sitt intellekt. Jag tror att vi behöver ritualer, men det behöver inte vara andliga ritualer, det kan vara en inramning i livet generellt, som en familjefest. Ska man jobba med spiritualism och mediumskap behöver man disciplinera sig. När man bestämmer möte med andevärlden ska man komma i

tid. Det är viktigt att man håller överenskommelser och gör saker på samma sätt. – Om du själv öppnar dörren för det här så tror jag att ditt psykologiska sår läker av sig själv. Precis som ett fysiskt sår läker med tiden så gör ett psykologiskt sår det också. Men du behöver lämna över det, du behöver ge upp ditt ego. Då börjar det ske saker, eller i varje fall är det vad jag sett i terapi hittills. Något öppnas upp. Det är extra spännande när man är i grupp, då ser man att personerna i gruppen följer varandra, samma saker händer för alla även om det tar lite kortare tid för vissa. Det finns en naturlig del hos oss alla som vill läka och vara i balans. NÄR MAN HITTAT den genuina kontakten med sig själv, då kan andliga praktiker verkligen komma till nytta och ge upphov till förstärkt livsupplevelse. – Det är då man känner att man är en del av alltet, att man ingår i ett större sammanhang med djur, natur och andra människor. Man behöver inte sträva så mycket utan leva mer i acceptans över sig själv och världen och den man är. Det är också då som synkroniciteten ökar, man kan känna att man är i ett flöde, att allt går ens väg. Man kan säga att bensinen hamnar i rätt tank.

Energimöten som balanserar

Barbro Eriksson

Marianne Danielsson Medium & Healer

Medium & Healer

Medial vägledning, healing, kurser, meditation

Medial vägledning, andekontakt, healing

Energibalansering, medial vägledning

Tia Jumbe

Lena Karlsson

Tine Kromm Henrie

Shamanska sessioner & ayurvedisk pulsläsning

Lymfmassage

Tidigare liv & livet mellan liven, astrolog

Medium & Healer

Energimedicinterapeut Rosenterapeut & Healer

Camilla J-G

Kerstin Westin

Seija Hedin

Regressionsterapeut

Jennie Galmin

Yogalärare & Healer

Medium & Healer

Healer Yuen-metoden

Mediyoga & soundyoga

Andekontakt, medial vägledning och healing

Utrensning, chakra balansering

Karin Thorell

Björn Svensson

Ayurvediskt & Soulfood

Medial vägledning & healing, coachande samtal

Medial vägledning, verksam i Leksand

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Anden i ditt liv”, i samarbete med Regnbågsförlaget. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Medium & Healer

Medium

Butik – allt för din andliga livsstil

Sundbyberg Stockholm · Gjuteribacken 4 ingång på baksidan info@energiplatsen.com

Författarens webbsida: www.mamalia.se Regnbågsförlagets sida på Facebook: www.facebook.com/regnbagsforlaget Utdrag från boken ”Anden i ditt liv”: www.smakprov.se

Free • nr 2

Energiplatsen · Boka oss på:

www.energiplatsen.com

| 37 |

mars–april • 2022


KURSER • UTBILDNINGAR

Modet att möta Lycka & Lidande

HelioSoltekniken

- nästan för bra för att vara sann! Djup, läkande självutveckling på alla plan.

Jem erbjuder meditation, Dharma undervisning, mindfulness i dagliga livet och qigong. Mer om Jems arbete: hjartatsgladje.se

Lätt att lära och använda. Känner inga gränser. Kurspaket 1 - via zoom 3/4, 24/4, 15/5 kl. 9-13.30 Kurspaket 2 - via zoom 21/5, 11/6, 2/7 kl. 9-13.30

Påsk retreat 14 - 17 april, 2022

på Mundekulla retreatcenter, Emmaboda

KatharinaArnesen.com

Emma erbjuder Tension and Trauma Release Exercises (TRE) och EFT Tapping Emotional Freedom Technique. Mer om Emmas arbete: inrefrihet.se

Retreat med Jem (Chan Phap Ho) & Emma (Dinmali) Mer info och anmälan: hjartatsgladje.se/evenemang

Finn Hjärtats Glädje med Jem (Chan Phap Ho) Elev till Thich Nhat Hanh

Buddhistisk munk 2003-2020 Dharma lärare sedan 2010 blogg & meditationer kurs: 7 veckors livskonst i nuet digitalt retreat: Modet att Möta Lycka och Lidande 14-17/4 individuella sessioner: online och i Helsingborg Deltagares erfarenheter med Jem: "Jem har en stark närvaro och en hjärtlig personlighet." "En väldigt bra vägledare in i tystnaden och varandet-"

www.hjartatsgladje.se

Själens Harmoni AB - med Ditt inre välmående i fokus *Bergsmeditationsledare

Under helgen ger vi dig en ökad kunskap och förståelse om hur psyket är kopplat till kroppens olika delar. Bakom varje spänning finns en händelse och du kan lära dig att förstå sambandet. Boka din mellan kropp och psyke.

För Dig som vill arbeta med personlig utveckling som gruppledare, och använda Bergsmeditationen som ett verktyg i arbetet. Start 22 mars 2022. Plats: Köping

Lördag–söndag kl. 10.00–16.00.

*Mediumutbildning - 2 år

All

k ma ta

m

er sa d n u t

Pris: 4800 kr (inkl. frukost, 3-rätters middag fre-lör, lunch lör-sön, fika, aktiviteter, boende i tvåbäddsrum).

Kristaller & stenar, rökelser, böcker. orakel/tarotkort, drömfångare, ljuslyktor, smycken m.m. Butiken finns i centrala Köping! torggatan.11

torggatan11

n

omme

Har du en längtan efter stillhet och tystnad, att komma bort från vardagen, ha tid för dig själv? Då är 27–29 maj 2022 något för dig! Här finns möjlighet att vistas i naturen, delta i aktiviteter för att släppa på tankar och komma ner i varv. Du kan delta i t ex meditation till trummans slag, eld-/cacaoceremoni och frigörande dans. I lugnet blir du tydligare inför dig själv, stannar upp och lyssnar till den inre rösten, som är svår att höra när vi är upptagna med annat.

Butik Torggatan 11 Välk

plats redan idag!

Retreat på Börshults gård, Borås

Personlig Utveckling, Intuition & Mediumskap Start 18 okt 2022 Plats: Köping sjalensharmoni

Kroppen talar till dig – helgkurs på Hedefors bruk i Stenkullen Vill du lära dig mer om hur din kropp är kopplad till din knopp? Då är 14–15 maj 2022 något för dig!

Startar under 2022

www.sjalensharmoni.com

Rosenkors-Orden AMORC Mystik ~ Filosofi ~ Vetenskap ~ Kultur ~ www.amorc.se

Helen Engström

Free • nr 2

| 38 |

Läs mer och boka på: www.irisutbildningar.se mars–april • 2022


Agneta Orlå

AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i ­personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

”Planeterna är Guds sätt att tala till människorna” del 4 Astrologin handlar om kommunikation, det är budskap som planeterna förmedlar till oss. Det är en praktisk livsvägledning. En guidning och en väldigt bra coach att lyssna till. Jag fortsätter här med planetbeskrivningarna – nu är det dags att sätta Merkurius och Venus under lupp.

I

den grekiska mytologin kallas Merkurius för Hermes, gudarnas budbärare som är talarnas, köpmännens och tjuvarnas gud och som gör resor både bland de levande och döda och har till uppgift att föra människans själ till underjorden efter döden. Hermes hade en son tillsammans med Afrodite, kärlekens gudinna som hette Hermafroditos, som var tvåkönad. Med sina bevingade sandaler representerar Merkurius mental aktivitet, språk, förstånd, kommunikation, översättning, förmågan att samla information och göra analyser. Intellektuell rörlighet, anpassbarhet och nyfikenhet är också sådant man förknippar med denna planet, liksom yrkesgrupper som lärare, kommunikatörer, journalister, författare till exempel. Vårt nervsystem och våra mentala processer hör också hit.

ATT MERKURIUS är den planet som ligger närmast solen gör att man kan se den som en förmedlare av solmedvetandet, allas vår grundläggande medvetenhetsnivå och som en förmedlare eller översättare på det psykologiska planet. Dess koppling till våra krop-

par är genom våra fem sinnen, som genom nervsystemet sänder signaler mellan hjärnan och olika delar av kroppen. Merkurius har till uppgift att skapa kontakt och får oss att kunna använda information som gör verkligheten begriplig. MEN MERKURIUS är också ”trickstern”, den

luriga, ombytliga och listiga som i sin flexibla ytterlighet och intellektuella kvickhet kan uppträda lögnaktigt och omoraliskt. Merkuriustypen är verbal, snabbtänkt och lägger mycket tid på att tänka, analysera och prata. Här kan finnas en överbetoning på intellektet, en pseudo-intellektualism där det inte finns någon acceptans för något som inte kan förstås på ett rationellt sätt. Om Merkurius hade varit en karaktär i en novell skulle det kunna vara den ifrågasättande unge studenten, den androgyne historieberättaren, den listige och baksluge köpmannen. Beroende på vilket tecken Merkurius befinner sig i speglar det våra mentala behov, vår tankeförmåga, intressen och hur vi uttrycker oss verbalt.

VENUS ÄR kärlekens och skönhetens gudinna, liksom Afrodite i den grekiska mytologin. Det lustfyllda, förföriska, attraherande och sensuella förknippas med denna planet liksom harmoniska relationer, sociala möten, samarbeten och förening av motsatser. Genom den attraherande kraften inom oss, den som både vill och behöver relatera till andra, sker alltid en utveckling, ett möte med oss själva. VENUSINDIVIDER ÄR vänliga och kontakttagande och uppskattar trevliga sociala sysselsättningar gärna med ett konstnärligt och artistiskt inslag. Detta är den perfekta och charmant behagfulla värden eller värdinnan som sprider trivsel omkring sig, artisten, sångaren och dansaren, den outtröttlige romantikern, liksom den kärleksfulla, lojala, vänliga och rättvisemedvetna vännen som alltid värnar om diplomati och fredligt agerande. VENUS ÄLSKAR det vackra, det sköna och att njuta – något som i sin ytterlighet kan leda till överdrifter, ytlighet och promiskuitet. Att överbetona ”den yttre fasaden” kan leda till fåfänga och narcissism. Ett osunt behov av andras uppskattning och applåder, liksom lathet, bekvämlighet och slarvighet hör också till denna planets b-sidor. Att vilja vara vän med alla kan ha sin orsak i konflikträdsla, vilket ofta gör att man gömmer sig bakom att vara ”snäll” och sopar mycket av de egna reaktionerna och behoven under mattan, istället för att hävda sig själv. I våra kroppar är denna planet kopplat till njurarna som renar, balanserar och reglerar vätskenivåer i våra kroppar. DET TECKEN SOM Venus är placerat i representerar våra behov på kärlekens område, vad vi attraheras av och hur vi attraherar andra, vad vi värderar och uppskattar. Vårt sätt att visa vår kärlek och skapa skönhet och sinnesnjutning.

Free • nr 2

| 39 |

mars–april • 2022

Foto: Simona Cinconze

fri kraft


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Catrine Axelsson Holistics Behandlingar för kropp och själ

·Medial vägledning/coachning med

automatskrift, även via telefon ·Reikihealing, Healingmassage, Bindvävsmassage,Klassisk massage ·Kurser i Reiki & Medial utveckling

Elisabeth Ellidotter

Certifierat Medium, Healer

Välkommen att boka via www.bokadirekt.se 073-960 49 61 · Sveavägen 126, Stockholm catrine.axelsson@yahoo.se · www.catrine-axelsson-holistics.se

Vägledning för positiva flöden • Medial vägledning • Andliga budskap • Healing • Seanser • Husrensning

08-716 52 07 • info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se

Josefin

Själsläsningar

Är du redo att veta vem du är på själsnivån och leva din egen sanning? Ta reda på vilka dina själsgåvor är, samt ditt syfte, dina styrkor och färdigheter. Samtidigt kan du rensa blockeringar och karmamönster, så du kan leva mer i flödet och uppnå dina mål och leva livet fullt ut.

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov

08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min

www.dinuri.se

www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

a guide to your inner source

Mikaela Hult

VI FLYTTAR!

· Kiromanti – Handtydning, Healing

Vi är på plats i Jularbo i mars. Dock kommer vi under hela mars ha något längre leveranstider.

· Samtalsstöd · Föreläsningar · Medial coachning

I maj startar kurssäsongen. Varmt välkommen att anmäla dig till sommarens kurser med flyttrabatt 50 % redan nu!

· Medial själavård · Änglabudskap & änglahealing, distans

(Erbjudandet gäller till 25 maj) Nyhet!

Då våra vingar bär vidare mot ny adress, behöver vi lite tålamod från dig som kund.

VATTENSPEGLAR Mikaela debuterar som författare i ”Vattenspeglar”, en antologi där hon delar med sig av sina upplevelser tillsammans med andra starka kvinnor och deras berättelser.

WWW.HILARIA.SE info@hilaria.se

Hilaria.se

Hilariabymi Free • nr 2

Mer info:

| 40 |

mars–april • 2022

hjartatsveranda · www.linktr.ee/hjartatsveranda


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

HOLISTIC MAKEOVER Webshop - Betala enkelt via Klarna Aukt. Återförsäljare för KANI Naturapotek

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

ERBJUDANDE: 150 kr för 10 min 0939-1981 17 kr/min 0939-1980

Anna Angelius

Medial Vägledning Konkreta & tydliga budskap

www.holisticmakeover.se

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

060-14 01 90

I ns e di na

0939-108 80 79

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

Medi um, Heal er Si amedT ar ot&Spel kor t Per s onl i gut vec kl i ng, Regr es s i on Sor gbear bet ni ng

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

Kur s er-Event-Seans er Behandl i ngar-Hus r eni ng

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

0727203120

060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se

Vendelas Telefonbyrå

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se

Direktkod 325

Jag heter David, som medium känner jag av din livssituation, vad som kommer och hur du går vidare i dina relationer, kärlek, sorg, barn vänner, djur, jobb eller ekonomi. Jag ser aspekterna som gynnar just dej i din livsväg.

Direktkod 330

Mitt namn är Mia och jag är starkt medial och clairvoyant dvs jag får till mig olika sinnesupplevelser och bilder för att kunna hjälpa dig med dina frågor.

Direktkod 200

Direktkod 230

Jag heter Saga. Jag är upplärd i mina gåvor av mina förfäder som jobbade på samma sätt som jag. Jag har en stark intuition och ser det som är viktigt för dig. Hej jag heter Kristina. Jag finns Här som stöd och hjälp för dig på Din resa genom livet och på din själs andliga utveckling till högre dimensioner.

Direktkod 155 Hej, Mitt namn är Christina Maria. Jag är klarseende och klarkännande och utbildad Reiki Master. Healing arbetar jag inte aktivt med men det verkar ske automatiskt när jag arbetar med tarotkorten.

Direktkod 135

CINA - Diplomerad Tarottolkare och Livsinspiratör. Tarot/Numerologi ger konkreta tydliga svar på dina frågor, de skapar klarhet i de svar vi söker i vår livssituation.

Free • nr 2

i ns edi na. s e •i nf o@i ns edi na. s e

| 41 |

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

mars–april • 2022


Del 3

Veckla ut dina egna änglavingar

Livet är designat för att vara storslaget, framgångsrikt och fyllt av glädje. Det är menat att hjälpa dig finna dig själv och din inre storhet, att förstå och stå i din sanning, att vara trygg i din tro och ditt vetande. Du bär i din själ en liten del av ärkeänglarnas energi för att den dag du behöver kunna ta kontakt med änglarna. Den förmågan kan också hjälpa dig att nå din egen änglakraft, att se ditt eget änglaljus fylla dina vingar så att kärlekens vindar bär dig dit du vill. Maria Nylow presenterar några änglar och mästare som lyfter dig när du provar dina egna vingar. Text Maria Nylow Foto Privat Bild BenChaYaPa, Kristina Kokhanova (shutterstock.com) Bildmontage Åsa Östlund

Detta år 2022 handlar om att förstå och praktiskt använda din gudomlighet genom din fysiska kropp. Ditt hjärta blir viktigare än din hjärna i arbetet med att praktiskt skapa ditt liv som du vill ha det. Och i ditt hjärta bor din medfödda änglakraft som banar väg för det ljus som skapas i ditt allra innersta, i ditt hjärta, i din själ, i din ande. Känner du dig själv? Vet du verkligen vilka krafter och förmågor, vilket gudomligt väsen som du egentligen är? Eller är du som en ny bok att öppnas, läsas och avnjutas? DET KAN VARA befriande, lättsamt och upplyftande att hitta sitt rätta jag. Att dessutom upptäcka att du bär på en inre ängel som vill lockas fram kan vara ofantligt roligt och magiskt! Känner du hur vingarna kliar på ryggen av iver efter att få veckla ut sig och hjälpa dig att uttrycka din inre längtan efter kärlek och glädje, att få uttrycka ditt inre ljus och din kreativa kraft? ALLA MÄNNISKOR bär en liten del av änglarnas energi i sin själ. Men inte alla vill

MARIA NYLOW: ”När du experimenterar med att expandera dina vingar så underlättar du för ditt hjärta att vara öppet.”

utveckla den kontakten mer än så. Du läser ju detta så du vill förmodligen det och du tillhör dem som kan eftersom orden når dig genom allt brus omkring dig. Kanske har du läst om jordänglar som tjänar och hjälper sina medmänniskor så intensivt så att de själva tappar kraft och fotfäste. Kanske har du hört om att vi kan ha änglaursprung med minnen från att ha tjänat mänskligheten tidigare men utifrån en mer kosmisk position och form. Stora likheter men också olikheter med den energi som du med säkerhet bär inom dig i din själ, i ditt hjärta. En energi som inte bränner ut dig eller kräver något av dig. En energi som är personlig och på plats för att tjäna dig och lyfta dig högre utan ansträngning, för att lotsa dig djupare in i kärlekens namn. En energi som är din hemliga superkraft för din glädjes och lyckas skull. En energi som du också kan använda för att hjälpa jorden att lyfta. DITT EGET ÄNGLALJUS neutraliserar din oro för att inte duga, för att inte vara tillräckligt bra. Din själsliga kontakt med änglarna ger dig trygghet när det skakar, tålamod att stanna när du vill fly och förstånd att lämna när du inte orkar se ditt eget bästa. Din egen änglakraft tjänar ingen annan än dig själv och den villkorslösa kärlek som du är skapad i. Dina eteriska vingar är en förlängning av den eviga kärleken som brinner i ditt hjärta, de skapas genom kärlekens ljus. Vingarna är inte bara ett uttryck för kärlek utan ÄR kärlek i en sorts form, praktisk kärlek att använda för att lyfta, flyga och omfamna.

Free • nr 2

| 42 |

mars–april • 2022

DINA ETERISKA VINGAR har sin bas i ditt

hjärta, de expanderar från hjärtat. De är en förlängning av den gudomliga kärlek som du kan hålla och låta flöda igenom ditt hjärta men också en fortsättning på den energi som ditt högre hjärtchakra i sig skapar. Dina vingar är en gåva till dig själv från din själ så att du ska kunna självläka och självmedicinera med din egen gudomliga healingkraft när du behöver. Så var gärna lite generös mot dig själv och låt vingarna omsluta dig med ditt omhändertagande änglaljus. NÄR DU ÖVAR dig i att veckla ut dina vingar så expanderar du också din egen änglaaspekt och din kontakt med kosmiska änglaväsen ökar. Din energi förändras och du sänder ut en mer välkomnande frekvens som gör kommunikation med änglar lättare. Genom din interna änglaprocess så transformerar du automatiskt även den mer externa energin i din omvärld. Allt som du berör stiger i frekvens, din ambition och vilja att bli tydligare i din änglamedvetenhet gör att allt omkring dig påverkas positivt. Det goda sprider sig som ringar på vattnet. Eller som skimrande vingar på livets vattenyta … Det du gör för dig själv i kärlek kommer till sist hela världen till glädje! MÖT NÅGRA ÄRKEÄNGLAR som verkar genom ditt hjärta och som underlättar för dig att expandera din egen änglakraft. Möt också några uppstigna feminina mästare som aktivt verkar för att du ska kunna använda dina vingar för att leva ett rikare, friare och lyckligare liv på jorden här och nu.


Chamuel

Charity

Jeremiel

Hjärtat, kärlek, beskydd, ledsagare, bryta mönster, medkänsla, vårdande och relationsterapi.

Givande, mottagande, upplyftande, själslig, änglaaspekter, generositet och healing.

Avslut, förlåtelse, identitet, nåd, klarsynthet, livsanalys, drömmar, visioner och djup transformation.

Rosa och vit stråle.

Rosa och vit stråle.

Mörklila och smaragdgrön stråle.

Kristaller: Rosa Turmalin, Rubin och Pyrit.

Kristaller: Rosa Mangankalcit, Rosenkvarts Angel Aura och Guld Topaz.

Kristaller: Ametist, Smaragd, Bärnsten och Lepidolit.

Han som ser Gud

Kärlek och relationer är Chamuels huvudområden och hans namn kommer från ett hebreiskt ord som betyder omsorg och medkänsla. Det är den milda kärleken som tar hand om, vårdar och beskyddar. Han hjälper dig att söka och uttrycka kärleken för din egen skull. Chamuel är hjärtats ängel och kärlekens riddare som strider emot alla krafter som hotar den gudomliga och personliga kärleken. Han beskyddar jorden från negativa, tunga och lägre energier, beskyddar dig från hat, förtal, förtryck … Kalla på honom om du har svårt att älska dig själv, om du är deprimerad, självkritisk, när du vill bryta ett beroende eller om externa krafter hotar dig. Han hjälper gärna till med att lösa relationsproblem och att skapa förståelse emellan parterna i en konflikt och värnar extra mycket om starka, långsiktiga och ömsesidigt utvecklande förhållanden. Han hjälper dig att hitta det du inte finner på egen hand – din kärlekspartner och själsfrände, ny karriär, borttappade saker, vänner som stöttar, livsuppgift, meningen med livet. Chamuel hjälper dig att expandera ditt hjärtchakra, din egen änglakraft och dina egna största vingar.

Chamuels tvillingsjäl

Charity hjälper dig att förstå ditt hjärta, att verkligen begripa hur du kan använda ditt hjärtas magnifika kraft och hur du kan kommunicera med den inre intelligens som har sin bas i ditt hjärtchakra. Hon finns med dig i varje andetag när du vill ingjuta gudomligt ljus i dina egna vingar av mäktig änglakraft, kärlek och generositet. Hon lär dig hur du använder dina vingar för att läka och lindra din egen, andras och jordens sorger och sår. Hon är en ängel för det naturliga flödet av givande och mottagande och hon öppnar ditt hjärta för vårt frikostiga universums överflöd. Hon hjälper dig gärna att göra de anpassningar som du behöver för att kunna ta emot det ditt hjärta längtar efter om det så är i tankar, känslor eller praktiskt. Hon lär dig att ge utan att förvänta dig något tillbaka förutom att hoppas att din gåva leder till en kedja av flera goda gärningar för andra. Charity är en stor ängel som kan bära dig tills dina egna vingar blir stora och starka nog. Hon läker dina vingar om de sargats tidigare och lindrar de smärtor som har hindrat dig från att lyfta. Charity kommer med gudomligt mandat för att vägleda dig som i detta liv vill uttrycka din själs innersta vackra ljus och högsta sanning genom kärlekens ord och handlingar.

Guds upplyftande

Jeremiel är den ärkeängel du kan vända dig till när du behöver se över ditt liv och förstå både din bakgrund och din framtid. Han hjälper dig göra bokslut, hela det som har hänt och hitta en ny väg framåt. Du får hjälp att välja de mål som främjar din djupare utveckling och att välja bort de relationer och situationer som bromsar dig. När du förstår var du befinner dig i livet och varför, kan du hitta harmoni och lugn i nuet. Att klarsynt acceptera förändringar och släppa taget öppnar dig för nya möjligheter och stärker din egentliga identitet. Jeremiel kan utveckla ditt klarseende med profetiska visioner så att du klarare ser vem du är och varför du är här. Du ersätter oro, osäkerhet och handlingsförlamning med nytt fokus och entusiasm. Jeremiel inspirerar ditt hjärta att ärligt och modigt konfrontera dina negativa erfarenheter för att få ny energi och lyfta i förväntan. Jeremiel hjälper dig att stundtals göra en djupare livsgenomgång för att förstå de val du gjort i livet. Jeremiel är inte dömande utan en mycket human, förlåtande och upplyftande ängel. Att släppa det förflutna utifrån ett förlåtande perspektiv är enormt helande och det blir en slags pånyttfödelse där du också öppnar dig för att på djupet ta emot din änglaidentitet. Dina vingar växer fram nästan av sig självt som ett vackert resultat av gudomligt klarseende, nya visioner och djup transformation.

Free • nr 2

| 43 |

mars–april • 2022


Isis

Moder Maria

Maria Magdalena

Gudarnas drottning

Änglarnas drottning

Rosornas drottning

Frihet, sexualitet, ledarskap, organisation, feminism, magi, styrka, fruktbarhet och moderskap.

Omsorg, förståelse, medkänsla, stillhet, örter, esoterisk kunskap och healing.

Intelligens, ledarskap, hjärtats väg, pionjär, visdom, andlig frihet, transformation och healing.

Kungsblått och gyllene ljus.

Kungsblått och djuprött ljus.

Vitt och gyllene ljus.

Symboler: En tron på huvudet, solskiva, utbredda vingar, diadem med kohorn, kobra, skallra, ankh-kors, Nilen och sparvhök.

Symboler: Rosor, rosendoft, pärlor, en krona av tolv stjärnor, olivträd, jordglob, granatäpple och en stängd bok.

Symboler: Rosor, rosendoft, liljor, torn, enhörning, myrra, röd sjal, bägare, labyrint, fackla och en öppen bok.

Moder Maria är änglarnas drottning och hennes änglakör tröstar och helar med överjordiska toner och klanger. Med djup nåd och medkänsla kan hon svepa sin helande blå mantel omkring den som lider för att läka och lindra sorg och smärta. Liksom sin tvillingflamma ärkeängel Rafael skapar hon lugn och frid, lindrar stress och oro och läker själsliga sår. Hon kommer till den som kallar på henne, hjälper alla oavsett tro och bakgrund.

Maria Magdalena stämplades tidigt som prostituerad av kyrkans män eftersom hennes styrka och heliga förmågor skrämde dem. Hon är idag helgonförklarad men få känner hennes egentliga uppdrag som uppstigen mästare och ansvarig för den nya andligheten på jorden.

Genom tiderna har Isis, livets moder, setts och dyrkats som den ultimata kvinnan, hängivna modern och hustrun, prästinnan framför andra med magiska kunskaper som passerar både genom liv och död. Gudinnan med rötter i både Atlantis och Egypten är trygg i sin sexualitet och förenar sin självständighet med sin roll som ömsint mor och kärleksfull hustru. Hon kämpar för sin familj med magi, makt, intelligens och list. Hon regerar med respekt, rättvisa och praktisk undervisning. Hennes utfällda vingar symboliserar transformationens magiska kraft och förmågan att förändra sin form och sina förutsättningar, att stärka livets kraft över döden. Hennes namn som betyder ”Gudarnas drottning” visar magnituden av hennes magiska förmågor och gränslösa esoteriska kunskaper. Isis grundade mysterie­ skolorna Isis Tempel där Jesus, Maria Magdalena, Moder Maria och många fler fick sin andliga och praktiska utbildning för att kunna fullfölja sina uppdrag. Idag hjälper hon dig att bli fri och självständig, att flyga så högt du vill och att bryta dig loss från inre och yttre hinder. Hon är ditt skyddsnät när du provar dina vingar, hon håller dig om du faller, hon läker dig om du slår dig. Så bred ut dina vingar, kalla på Isis och flyg dit hjärtat leder dig!

Förutom att vara mor till Jesus var Maria även engagerad i hans tidiga utbildning och själv välutbildad Isis-prästinna och kunnig inom läkekonst, örter, esoterisk kunskap, healing och rituella ceremonier.

Hon är en av de absolut mäktigaste kosmiska aktörerna som verkar för mänsklighetens uppstigning men samtidigt oerhört lyhörd och kärleksfull. Hon är speciellt engagerad i att läka kvinnors blockeringar relaterat till sex, pengar och makt.

Hon är bärare av den gudomliga moderaspekten, förmedlar den heliga feminina kraften till män och kvinnor. Hon har en av nyckelrollerna i den nya tiden då vi utvecklar vår andlighet med förståelse och äkta medkänsla för den fysiska människan på jorden.

Idag hjälper hon dig att förankra minnen av mirakulös healing i ditt medvetande för att aktivera den inre helande kraft du bär i ditt hjärta. Hon frigör din feminina identitet och det feminina ledarskapet oavsett om du är man eller kvinna. Hon förankrar den fysiska kärlekens möjligheter med det heliga partnerskapet där kärlekens fysiska alkemi med en partner syftar till att lyfta hela mänskligheten.

Hon bär sina vingar med stolthet och hjälper dig att veckla ut dina utan rädsla och motstånd. Hon visar dig hur du kan svepa in dig i dina egna vingar och tona in på den gudomliga medkänslan som tar dig igenom alla svårigheter i livet.

Hon ingjuter den gudomliga kärlekens essens i ditt hjärta och ger dina vingar en ny dimension av mening och andlig upplysning. Hon flyger högt med dig och ger dig nya perspektiv på historien, livet och framtiden när du vill expandera dina vingar i frihet.

Free • nr 2

| 44 |

mars–april • 2022


EXPANDERA DIN ÄNGLAKRAFT

När du experimenterar med att expandera dina vingar så underlättar du för ditt hjärta att vara öppet. Den metafysiska strukturen i ditt hjärtchakra är sammanvävd med strukturen i din själs eteriska änglavingar så när du breder ut din själs vingar blir det allt lättare för dig att hålla ditt hjärta öppet även längre perioder. Och ett öppet hjärta blir mer mottagligt för positiva överraskningar, överflöd och vacker kärlek.

Det ska vara roligt att veckla ut sina vingar! Ta gärna några minuter varje dag för att fantisera och visualisera att dina vingar blir starkare, bredare, mäktigare och alltmer skimrande. Kliv in i en saga med dig själv i huvudrollen, som en mänsklig ängel med obegränsad kraft och möjlighet. Du är mer magisk än du kanske tror … I nästa nummer är det dags för Uppstigningens ärkeänglar. Du möter några väl-

kända men också nya grupper av ärkeänglar som aktiverar mänskligheten inför den nya gyllene tiden. Använd gärna dina vingar till dess och förbered ditt hjärta på att förflytta ditt ängla-jag till allt högre nivåer.

Plus mer www.marianylow.se

Övningar Hitta och öppna upp dina änglavingar

Expandera dina änglavingar med Moder Maria

Föreställ dig hjärtat som en ros med en hemlig innersta kärna. När du fokuserar på din önskan om att expandera dina vingar öppnar sig rosen och blottar sin inre kärna av ljus.

Be Moder Maria att lägga sina händer på dina skulderblad. Lägg dina egna händer på ditt hjärta. Ta ett djupt andetag in genom hjärtat och ut genom skulderbladen.

Kanske ser du att vingarna startar här i dess inre, inuti ditt hjärtas ros.

Öppna rosen i ditt hjärta och låt vingarna växa ut under Moder Marias händer.

Kanske ser du hur kronbladen förändras och hur några sträcker sig mot dina skulderblad, fyllda av ljus och vibrerande kraft.

Hon lyfter sina händer från dina skulderblad och sprider sitt djupa blå ljus över dina vingar.

Tänk på dig själv som en vacker ängel.

Fokusera på dina nu blåskimrande vingar – låt dem sträcka ut sig och omfamna dig.

Känn hur kärleken flödar till din vision. Låt kärleken starta i ditt hjärta, fylla din ros och fortsätta ut i dina vingar. Låt vingarna expandera, bli så stora eller små som de vill.

Håll en önskan om något viktigt i ditt hjärta. Låt dina vingar omfamna det du önskar dig. Låt dina vingar bli ännu större och omfamna även Moder Maria.

Känn att de bär dig, att du hittar balansen, att du kan styra med dem. Låt vingarna ta dig ut från rummet och ut i kosmos när du känner dig trygg med det. Omfamna de du möter med vingarna och låt dig bli omsvärmad av ljusväsen i alla färger och former. Experimentera och testa och njut!

Låt dina vingar bli ofantligt stora och omfamna hela jorden. Andas djupt in den kärlek som flödar genom ditt hjärta och ut genom vingarna. Andas in och ut kärlek och känn ditt hjärta fyllas av värme, samhörighet, glädje, tro, hopp … Stanna i kärlekens omfamning så länge du behöver och vill. Avsluta med att slå vingarna omkring dig själv, lägga händerna på hjärtat och tacka Moder Maria.

DU MÅSTE INTE NÖJA DIG MED DET DU HAR JAG HJÄLPER DIG ATT TÄNKA STÖRRE Konsultationer & events online · Kurser & retreats Feminin andlighet · Hjärtats väg · Lyckliga pengar · Atlantis arv · Läkande lugn

TrueSelf Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se Free • nr 2

| 45 |

mars–april • 2022

TrueSelf Maria Nylow

MARIA

NYLOW


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

STJÄRNREGN

Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur

Orakel/Medium

Spår om framtiden. Kontakt med döda anhöriga. Föreläsningar om bl a guider, husapoteket & mycket mer ...

www.BarfotaOraklet.se Läs mer på min hemsida där jag också tar emot bokningar för bl a mina rundresor!

BarfotaOraklet

barfotaoraklet

0939 1960

19.90 kr/min

Öppettider 08.00–01.00 varje dag

www.stjarnregn.se

Butik Alla sinnen

Tarotstjärnans Tarotlinje FAKTURANR 08 5700 1960

0939 1943

Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors

19,90kr/min

19,90kr/min

Vi bjuder dig som ny kund på de första tre minuterna

Karin 1#

Tarot, Medial vägledning, djurkommunikation, borttappade föremål. Vi vägleder dig i livets alla frågor

Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden Katarina 59#

Diddi 37#

Wilma 100#

Rosa-Mi 42#

Trollet66 17#

Dina 11#

Catja 92#

Carina 93#

Anizza 26#

Jocke 85#

Kurser · Distansutbildningar Behandlingar

Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m.

Butik · Webbutik

Elisabeth 20#

Rose 3#

Linda 5#

Ing-Marie 31#

Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken

Anna 94#

Fler duktiga vägledare finner du på vår hemsida RING VÅRA MEDIUM – VI VÄGLEDER DIG FRAM INGA FRÅGOR ÄR OMÖJLIGA

www.trollsveden.com

www.tarotstjarna.se Free • nr 2

| 46 |

mars–april • 2022


fri vägledning Lee Seger

LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring.

Hopp om livet Har du tänkt på att hoppet ofta är det som guidar oss fram till det vi söker och längtar efter? ­ Utan hoppet skulle vi ju aldrig ens försöka, men så länge hoppet finns där så blir även den stig som känns hopplöst lång som en snitslad bana. Där hoppet finns, där är vägen.

S

å fort tulpaner börjar bli tillgängliga i butikerna så är de för mig alltid ett högt prioriterat inköp. Redan i januari står de där på bordet och är som ett löfte om en vår som nå­ gon gång kommer. En känsla som jag behöver fylla mig med fram tills den verkligen är här, vilket ju ibland dröjer ända till maj. Men själva känslan, löftet om den, den kan jag med hjälp av några vackra tulpaner skapa långt innan.

SKÖNHET GER MIG alltid hopp om livet. Något

som mitt i ett eventuellt kaos kan bringa ord­ ning och reda till mitt inre. Jag påminns om att Ja, just det, så ska det ju kännas. Skönhet är balans, och när man tillåter sig att se den så kan man nästan fysiskt känna hur andhämt­ ningen saktar av och ett inre lugn lägger sig över hjärtat. Ett leende letar sig fram, och tacksamheten tar över och det är lätt att avbryta det man gör för att sätta sig och bara njuta för en stund. Känner du igen det? Det krävs inte mer än ett knippe tulpaner för att utföra detta härliga mirakel. Du kanske har något annat som fun­ gerar på samma sätt.

som skänker hopp. Speciellt när vi behöver det som mest.

Hoppet ger oss uthållighet

Ett kärt återseende Kristaller är också en sådan sak som kan skänka en förtjusning över livet. Jag gillar de som är råa, som jag verkligen känner att jag utan mellanhand får låna av Gaia, för att min­ nas vem jag är. Jag har länge velat ha ett större kluster av ametist, men inte hittat något som talat till mig. För några veckor sedan dök den däremot upp. En nästa tjugo centimeter kraft­ full bit som min vän Sanne skämtsamt säger ser ut som en visdomstand. Dess stora mängd av små spetsar gör att det ser ut som en stad som slingrar sig upp för ett berg. Där är även några stora fönster, bland annat en som har fem sidor, så hela kristallen är en så kallad Isiskristall. Vilket ju passar mig bra. DEN HÄR KRISTALLEN påverkar mig enormt. Den känns som om den är mitt skelett och jag känner hur den rent fysiskt stärker mig. Den ligger under huvudkudden när jag sover, är placerad bredvid mig när jag skriver, och vilar i mitt knä när jag mediterar. Jag har haft många fina relationer till olika kristaller, men aldrig har jag varit med om ett sådant kärt återseende. Visst är det magiskt, och också något som ger hopp om livet. Vi behöver ständigt påminna oss om att livet är så otroligt mycket mer än det vi upplever i vår vardag. En god doft, ett vänligt leende, att få älska någon, att kunna vara till hjälp, en vacker himmel … allt som hjälper oss att påminna oss vem vi är, och att livet verkli­ gen är magiskt och en otrolig gåva är sådant

Foto: Torbjörn Lagerwall

Free • nr 2

| 47 |

mars–april • 2022

För många år sedan så var jag vid två tillfällen och vaskade guld i norra Finland. Vi satt med våra vaskpannor i flodkanterna och hoppades på att hitta guld. Ibland skimrade det till och man trodde att det var en liten guldklimp. Käns­ lan av hopp som for genom kroppen var fan­ tastisk. Oftast visade det sig dock vara något annat än just guld, men hoppet hade ändå rusat i höjden så det var lika roligt att fortsätta. Det speciella var att när det väl var guld, så visste man det direkt. Ingen känsla av hopp behövdes utan i stället spred sig en lugn känsla av självklarhet. En djup insikt om att allt var som det skulle tog över. Att det vi letade efter fanns tillgängligt för oss. Det var sannerli­ gen en obeskrivlig känsla, och det var hoppet som tog oss till den platsen, där vi fick det vi letade efter.

Vad får ditt hjärta att sjunga? Allt som har någon form av balans är vad som ger oss hopp, och för att orka fortsätta måste vi ibland fokusera på att rikta in oss på sådant som ger oss hopp, i stället för att allt för intensivt stirra på, eller efter, det vi önskar få in i livet. JAG TÄNKER DÄRFÖR att mars och april som nu är på väg in i våra liv kan vara utmärkta tillfäl­ len att leta efter känslan som får hjärtat att sjunga bara för att det är så vackert, och låta det på sitt mjuka och balanserade sätt visa oss vägen till den dag då allt står i blom och vi kan skörda frukterna av vårt arbete. SÅ, MIN VÄN, vad får just ditt hjärta att sjunga? Vad lockar fram ett leende som har sina rötter i hjärtat? Vad får dig att med ett djupt andetag andas ut? Om du vet, så välj det.

Massa kärlek, Lee


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot ö r k o n t a k tme do s sp åÄn g l a p o r t a l e n Me d i u m V a r j ed a gg ö r v i o l i k av a l ,F s mås o ms t o r ao c hd e tä r Än g l a me d i u m i n t ea l l t i dl ä a v å g a Si e r s k o r l i t at i l l s i nma g k ä n s l a Sh a ma n e r e l l e r i n t u i t i o n . Sp å d a me r T v e k ai n t ea b eo mh j ä l p . T a r o o l k a r e P åÄn g l a p o r t a l e nh a r v i k u n n i g aV ä g l e d a r eme d Dr ö mt y d a r e må n g aå r se r f a r e n h e t V ä g l e d a r e c hs t o r k u n s k a pi n o m Dj u r k o mmu n i k a t ö ro d e nme d i a l av ä r l d e n . He a l e r

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Ring ett medium i kväll – jag finns här för dig i framtiden · med kärleken · med familjen · med arbetet med mera

Ring 0939-1921

0939-100 25 20

Mån–tor kl 18.30–22.30 · Tystnadsplikt · 19:80 kr/min

19.90 min

www.critztarot.se

Free • nr 2

i d e M um

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

| 48 |

mars–april • 2022


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Känner mig som en stor besvikelse

Du är på en spännande resa

FRÅGA Jag känner mig som en stor besvi-

Jag förstår det inte. Och är jag en spirituell ”wannabe”? Jag vill så gärna ha någon ”gåva” men vet inte om jag har någon och vilken det är i så fall. Ska jag bara acceptera att jag får vända mig till andra för att söka svar de gånger jag vill ha råd? Hoppas du kan ge mig lite klarhet i röran.

kelse. Jag är 46 år och livet är inte alls som jag hoppades på. Mer som en dålig mardröm. Vad hände med den lilla flickan som skulle bli min dotter som jag såg när jag var i tjugoårsåldern? Jag har inga barn. Är singel sedan över ett decennium. Jag skapar konst, fotokonst och fotografier som man säger är fantastiska, men ingen köper. Jag skriver på min första bok, men ibland vill jag bara ge upp allt. Jag bor i en stad som jag är för sjuk för att orka flytta ifrån. Jag är ensam. Alla ”vänner” lämnade när jag blev sjukare. Det är nu flera år sedan. Jag känner mig som en parodi av misslyckad kvinna. Finns det någon ljusning? Helena

”Den som kommer att bli mest förvånad är du själv.” SVAR Kära Helena. Vilken resa du gör i det-

ta livet! Alla svårigheter är till för att vi ska utvecklas. För varje sak vi klarar av växer vi och får nya livsinsikter. Du verkar överleva allt. Man kan säga att du är en överlevare. Jag tror på mirakel och det verkar du också göra. För trots allt du går igenom så hoppas du fortfarande. Du har begåvningar, du är en konstnärssjäl, du är spiritualistisk och sensibel. Du kommer få ett genombrott med din konst och din bok och den som kommer att bli mest förvånad är du själv. Du kommer att få ork att flytta från den stad du bor i och träffa en man som har tre döttrar som behöver en person som dig i sitt liv. Barnen är vuxna men du får uppleva barnbarn och kommer att bli särbo. Som man säger, plötsligt händer det, bara man inte slutar att tro. Lycka till. Kram Benny

FRÅGA Hej Benny! Varför är jag så besatt av mannen som jag inte får ur mitt system?

”Helsnurrig” SVAR Kära ”Helsnurrig”. Kärleken lär oss vem

vi är. Karma gör att vi är kvar tills vi lärt oss färdigt. Även om vi inte har en relation med någon och den finns i vårt system så blir vi inte av med den förrän karman är löst. Visst är det fantastiskt att vi alla människor har någon form av gåvor. De behöver ju inte bara vara andliga, men alla får någon eller några.

Du har en healingförmåga och en förmåga att intuitivt läsa av människor. Dessutom kommer du att kunna utveckla att se människors aura och läsa deras liv i den. Du är på en spännande resa. Det är bara till att öppna upp. Andevärlden står där och vill vara din läromästare. Så meditera så får du din utbildning gratis. Lycka till. Kram Benny

Börjar att förstå sitt värde

Hur kommer min framtid att se ut?

FRÅGA Hej Benny! Vår dotter har separerat

FRÅGA Hej Benny! Jag är en kvinna på 60

efter ett 10-årigt förhållande. Hon tycker att det är svårt just nu och det är förståe­ligt. Kommer hon att finna sin kärlek som älskar henne för den fina person hon är? Hon har även det tufft på sitt jobb. Hur kommer det att utveckla sig för henne gällande jobbsituationen?

år. Jag vill veta lite om hur min framtid kommer att se ut. Jag har haft svårt att hitta jobb de sista åren. Kommer jag någonsin få jobba igen? Kommer jag att flytta utomlands inom snar framtid? Kommer vi att gifta oss (är sambo sedan 16 år tillbaka)?

Charlotte SVAR Kära Charlotte. Ibland har man det

jobbigt på många sätt. Allt på en gång, som man säger. Men allting sker av ett högre syfte som t ex att komma in i en bättre relation, att finna en verklig kärlek. Din dotter börjar att förstå sitt värde och kommer att göra det ännu mer med den man hon kommer att möta. Han har pojkaktigt utseende, djupblå ögon, längd något under 180 cm. Detta är en livsrelation. Innan detta händer kommer hon att byta jobb. Det jobbet hittar hon i en liten jobbannons. Det är ett företag som ägs av en familj där hon kommer att känna sig som en i familjen. Via jobbet kommer hon också att möta kärleken. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 2

| 49 |

mars–april • 2022

Silvia

”Du kommer att flytta utomlands.” SVAR Kära Silvia. Du kommer att hitta ett

jobb som söker dig. De vill ha en kvinna i din ålder, som inte kan få barn men är pålitlig, social och har en initiativförmåga som du har. Dessutom är du kreativ. Du kommer att flytta utomlands men dock inte inom en snar framtid. Du gör det innan du fyller 65 år. Bostaden utomlands hittar du innan och kommer att besöka många gånger. Så man kan säga att du har foten på två ställen. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

MIXAT

KURSER • UTBILDNINGAR

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Vill du dela ut Free?

Sommarkurser vid havet, Gullnäsgården

Medial vägledning

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Ta hand om dig själv och ladda dina ­batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. ­Kurser/ retreater­i vår och sommar i Aktiv avspänning, andning­och egenvård, Holistisk hälsa och inre utveckling, Hatha- och yinyoga­retreat, yoga/mindfulness. Vegetariskt. Volontärplats. Stuguthyrning. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnas.se Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

Är esoterisk rådgivare, änglamedium och medium. Jag ger medial vägledning för att stärka människor framåt i livet. Arbetar på distans och svarar via mail. Läs gärna mina recensioner. Priser för alla. Paula Emanuelsson www.anglamedium.com

Nästa nummer utkommer 4 maj

Möte med det okända Människan har länge sett fenomen och föremål på himlen som inte kunnat förklaras. Universum är ofattbart stort och frågan om det finns intelligent liv på andra planeter än vår egen fascinerar och förbryllar. Vi har samtalat med Clas Svahn, journalist, författare och ordförande för världens största arkiv om det okända, Archives for the unexplained och aktiv inom UFOSverige. Det blir ett spännande samtal om möten med utomjordningar, ombordtagningar på rymdskepp, spökraketer och spökflygare.

Del 4

Uppstigningens ärkeänglar

kommer närmare

Välkommen att möta uppstigningens ärkeänglar. De välkända änglarna får visa mer av sig själva och använda mer av sitt spektrum av högvibrerande frekvenser när jordens energi stiger. Dessutom möter du en helt ny generation av ärkeänglar med en lite annorlunda gudomlig befogenhet att assistera dig både andligt och praktiskt. Uppstigningens ärkeänglar arbetar dedikerat med att aktivera och förbereda dig och resten av mänskligheten inför den nya gyllene era som väntar bakom hörnet. Låt Maria Nylow leda dig till framtidens änglar som redan är här.

Medialitet

en själslig superkraft som alla kan utveckla Mediet Camilla Elfving är aktuell med en ny bok om själens superkrafter, en handbok för medialitet, healing och andlig transformation. Vi har samtalat med Camilla om varför boken behövs, om vad mediumskap innebär och vad kontakt med andevärlden kan ha för betydelse för människor och samtiden i stort. Du får också ta del av hennes egen resa från ”själens mörka natt” i tonåren till att bli ett framgångsrikt medium.

”Allt består av frekvenser” Vad är frekvenser för dig? Har du upplevt det på något speciellt sätt? Enligt Eva Kock är allt man ser, tar på och kan förnimma, frekvenser. Eva använder stämgafflar, klangskålar och övertonssång i sitt helande av sina medmänniskor. ”När jag trummar så upplever jag det som starka frekvenser som man känner men även nästan kan se. När jag som medium kontaktar dem på andra sidan måste vi vibrera i samma frekvens för att kontakten ska kunna ske. När jag sjunger eller ljudar skapar jag helande och välgörande frekvenser för hela kroppen och för dem som lyssnar.”

Forskning antyder att medvetandet kan överleva döden Komikern John Cleese, professorn Edward Kelly och det svenska Sällskapet för parapsykologisk forskning har en sak gemensamt – ett brinnande intresse för medvetande och om medvetandet kan överleva döden. De menar att vetenskaplig forskning klart antyder att medvetandet lever vidare efter att kroppen har dött, men för att bli accepterat av etablissemanget behövs förklarande teorier och humor.


Den här tarotleken som skapades av Arthur Edward Waite och konstnären Pamela Colman Smith anses vara 1900-talets mest betydelsefulla. Det här är originalversionen av tarotleken från 1909. Både Waite och Smith var medlemmar av det esoteriska sällskapet Hermetic Order of the Golden Dawn som haft ett stort inflytande på den västerländska mysterietraditionen.

TAROT ORIGINAL 1909 Nyhet på svenska våren 2022 – förboka nu! SET (bok+kort) JUST NU! 349 kr (ord. pris 399 kr) 9789189033900

KORTLEK 249 kr 9789189033917 BOK 199 kr 9789189033924

www.tarotshop.se


Returadress: M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.