Free nr 6 november-december 2021

Page 1

FRIEX

Årgång 39 (226:e utgåvan)

nr 6 november–december 2021

free.se

Celebrera: Mänskliga rättigheternas dag 10 december!

din ledstjärna 10 frågor till

Kina Bergman Kinas Kraftkälla

Serafia Andersson

Magi och det övernaturliga

Ärkeänglarna som lyfter dig

Lee Seger

Sanna Ehdin

Fri vägledning

”Fasta är nummer ett för hälsan”

Agneta Orlå Fri kraft

Benny Rosenqvist

Följ astrologin i ditt dagliga liv

Fråga vårt medium

Vinn!

Skriv för att läka BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

Munspray & böcker

RÅDGIVNING

RADBANDET


★★★★★

★★★★★

★★★★★

★★★★★

»Jag vaknar ofta tidigt och längtar efter att få öppna det nya steget«

»Redan första övningen blev ett stort skifte för mig«

»Jag älskar upplägget, att det är så vackert och pedagogisk«

»Gemenskapen i FB-gruppen är enormt värdefull«

ANDLIG COACH Succé för vår webbutbildning! Den här webbaserade och diplomerande utbildningen kan du gå för din egen skull, för att du vill skapa ett mer magiskt liv för dig själv. Du kan också gå den för att du vill lära dig att coacha andra som vill utvecklas andligt. Det är två utbildningar i en. Utbildningen bygger på de 13 steg som DITT MAGISKA JAG beskriver. Steg

som på ett lugnt och kärleksfullt sätt skapar en stabil plattform inom dig, och som hjälper dig att stå stadigt i de spännande förändringar som nu sker. Kurslärare är LEE SEGER och SANNE SOLEIL.

KURSSTART: 11 februari, med sista anmälningsdag 30 januari.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG PÅ ANDLIGCOACH.SE annons helsida okt 2021.indd 1

2021-09-29 20:27


INNEHÅLL

Äntligen!

REPORTAGE

14 Sanna Ehdin 20 Skrivandets kraft 28 Serafia Andersson 34 Astro 2022 42 Ärkeänglarna

är en sanningssökare ständigt på jakt efter självläkningens heliga Graal. Läs om hälsa, livskraft, livets utmaningar och hennes senaste bok ”Sannas fastebok”. kan leda oss till reflektion kring det som är angeläget i livet, och en transforma­ tion långt bortom det vi trodde var möjligt, menar Emelie Hill Dittmer. – en tusenkonstnär som brinner för det hon gör. Hon berättar bland annat om hur allt startade och om sin medverkan som medium i serien ”Spökjakt”. – en bok och kalender skapad av tvillingsjälarna Lisa Aurelius och Ivar Kristoffersson som har som livsuppdrag att vara kosmiska inspiratörer.

bistår oss människor inom alla områden som syftar till att skapa något bättre. I en ny artikelserie presenterar Maria Nylow några av dem.

5 FRI SIKT 7 FRIMODIGT 9 FRI ZON 11 FRITT VAL 39 FRI KRAFT 47 FRI VÄGLEDNING 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM ANNONSSIDOR

Produkter – Free tipsar! Böcker, cd, film – Free tipsar! Agneta Orlå coachar Lee Seger vägleder Benny svarar på läsarnas frågor

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN RADBANDET

På omslaget: Serafia Andersson

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri Stibo Complete, Katrineholm. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0248-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 6

Trycksak 5041 0004

|3|

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 39 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Jag vill slutligen passa på att tacka alla som medverkat i Free, våra budbärare och läsare för det här året! Nu ser vi med glädje fram emot 2022, året då Free även fyller 40 år! Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration! Kika även in på www.free.se där hittar du fina produkter att vinna, kalendern och läsning från våra inspiratörer!

FREEmagazin Följ oss på facebook.

KURSER/UTBILDNING RESOR

41

Kina Bergman

S

10 18 32

Korta notiser och nya rön

Nu kära läsare får jag säga det som jag länge längtat efter att få säga nämligen ”Äntligen!” Jag är rätt övertygad om att det inte kräver någon förklaring. Världen börjar öppna upp igen och jag hoppas att du nu får möjlighet att göra det som du längtat efter, och att du får avsluta det här året precis så som du önskar. ­Oavsett vad du har för planer hoppas vi få ge lite tips och inspiration på vägen. Om du hade förväntat dig att få läsa om Sanna Ehdin i vår serie ”Vad säger stjärnorna?” så måste jag meddela att det blev ändrade planer i sista stund. En fin intervju med Sanna får du ändå ta del av, nu med full fokus på hennes nyutgivna fastebok. Nästa år fortsätter vi serien som planerat. Lite astrologi bjuder vi ändå på i form av Agneta Orlås del 2 i planetbeskrivningarna, samt Lisa Aurelius som berättar om sitt och Ivar Kristofferssons skapande av ”Astro 2022” – en bok och kalender för den som vill följa de astrologiska skeendena under nästa år. Vi tar även upp skrivandets kraft – om att skriva för att läka. Emelie Hill Dittmer, internationellt erkänd skrivpedagog, menar att alla har en livsberättelse värd att utforska. Nu har hon givit ut sin första bok i ämnet, en guidebok i reflekterande skrivande som är den första i sitt slag i Sverige. Maria Nylow kommer i en serie artiklar presentera några av de kloka och mäktiga ärkeänglar som du kan skapa en personlig kontakt med. Vi har även träffat Serafia Andersson, verksam som medium sedan 20 år tillbaka och som alltid har något spännande på gång. Nyligen medverkade hon som medium i serien ”Spökjakt” som hon bland annat berättar mer om. På omslaget ser du Serafia ute på ett av sina uppdrag. Här framför en dörr från 1500-talet – en dörr som har mycket att berätta efter att så många öppnat och stängt den under flera hundratals år.

november–december • 2021

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.


Annons Veda Lila free 6 2020.pdf

1

2020-10-12

12:45

Ayurveda C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Barnhusgatan 1 i Stockholm | www.vedalila.se

Butik i Stockholm och online med ett stort utbud av ekologiska ayurvediska produkter, samt kurser Kosttillskott • Hudvård • Livsmedel • Böcker Aromaterapi • Kosmetika • Grundkurs i Ayurveda

SE DA N 19 8 8 Barnhusgatan 1, Stockholm (korsningen Drottninggatan 71D) Öppet vard 11–18, lör 11–14 | www.vedalila.se | info@vedalila.se


fri sikt nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Kroppens magi! Upptäckter om känsel Årets Nobelpris i medicin eller fysiologi tilldelades professorerna David Julius och Ardem Patapoutian för deras upptäckter av receptorer för temperatur och beröring. Ardem Patapoutians del av forskningen har handlat om hur celler känner av beröring, eller mekaniskt tryck och hur det fungerar på molekylär nivå, med jonkanaler. David Julius använde bland annat medlet capsaicin från chilipeppar för att identifiera en sensor i nervändar på huden som svarar på hetta. När han identifierat den receptorn insåg han också att samma receptor svarar på värme. De två forskarnas upptäckter beskriver hur människan fysiologiskt upplever sin omgivning – hur det egentligen går till när vi känner solens värme i ansiktet, vindens smekningar eller gräsbladen under fötterna. Förhoppningen är att den här kunskapen kan leda till nya sätt att behandla till exempel kronisk smärta. (www.dn.se)

Nystartat mediumförbund

Ljusets påverkan Ljus kan tränga in i kroppen och påverka cellerna, till och med påverka hur fostrets hjärna utvecklas, visar ny forskning. Forskarna tror att något så enkelt som ljusbehandling under graviditeten kan bli ett sätt att förebygga neurologiska störningar senare i livet. Möjligtvis kan också upptäckten förklara något om varför risken för till exempel MS, autism, epilepsi och bipolär sjukdom varierar med årstiden man är född. – Men det krävs mer forskning innan man kan gå ut med rekommendationer om specifika ljusbehandlingar av gravida, men det är helt klart ett spännande spår vi är inne på som kan få stor betydelse på sikt, säger Lena Gunhaga, professor i molekylär medicin, vid Umeå universitet. (www.forskning.se)

Intresset för andlighet och medial utveckling har ökat i Sverige. Många är intresserade av att få kontakt med avlidna nära och kära och det blir allt fler aktörer som erbjuder kurser i andlig utveckling. Mot denna bakgrund startar nu Mediumförbundet. Initiativtagare är Camilla Elfving och MariaTherese Bohman Agerhill. – Mediumförbundets vision är ett samhälle som har en positiv syn på andlighet och mediumskap. Vi vill informera allmänheten om vad mediumskap, healing och sekulär andlighet innebär samt främja mediumskapets framväxt genom att kommunicera spiritualismens och mediumskapets motiv. Vi vill stödja och kommunicera vetenskaplig forskning inom parapsykologi, främja ett etiskt och ansvarsfullt agerande hos yrkesutövare och verka för en god kåranda, säger Camilla Elfving. Mediumförbundet står öppet för både professionella utövare och för människor som är sökare. (www.mediumforbundet.se)

RECEPT

Asiatisk grönkålssallad (2 port) Det bästa med den här salladen är att den bara blir bättre när den får stå i kylen och smakerna blandas. Gör en extrastor sats så har du en urläcker lunch som räcker i upp till två dagar. Knepet med grönkålssallad är att kavla upp ärmarna och massera grönkålen tills den är riktigt mör. Att det är väl värt besväret märker du när du tar den första tuggan. Ingredienser ½ dl rå tahini ¼ jalapenõ utan frön ½ dl limejuice 1 vitlöksklyfta 1 dl korianderblad 2 urkärnade dadlar 4 dl tärnad, skalad zucchini 2 stånd hackad grönkål 2 dl strimlad rödkål 3 hackade schalottenlökar sesamfrön, valfritt Gör så här För att tillreda dressingen, lägg de första sju ingredienserna i en mixer och mixa helt slätt. Tillsätt vatten enbart om det behövs för en slätare konsistens. Massera omsorgsfullt in blandningen i grönkålsbladen tills de blivit riktigt mjuka. Toppa med rödkål, schalottenlök och strö lite sesamfrö över om så önskas. (Ur boken ”Medial läkning – kostguiden” av Anthony William. Livsenergi.)

Grönkål – rena supermaten! Grönkål är ett av de allra nyttigaste livsmedlen som finns – proppfull av vitaminer som stärker immunförsvaret och skyddar oss mot sjukdomar. Innehåller bland annat C-vitamin som är bra för hudens elasticitet, vilket motverkar rynkor. Lutein som skyddar ögonen, och folat som förbättrar vår kognitiva förmåga och förebygger demens. Ett superlivsmedel helt enkelt! (www.mabra.com)

Free • nr 6

|5|

november–december • 2021frimodigt Kina Bergman Kinas Kraftkälla

Löser upp blockeringar från detta liv och tidigare inkarnationer 1. Vad jobbar du med?

2. Varför valde du det?

– Jag arbetar som Freeblocker® coach och HBP Holografisk Bio-Psykosyntes®-terapeut och löser upp blockeringar från detta liv och tidigare inkarnationer. Jag hjälper männi­ skor som vill uppleva större frihet och få en positiv samt bestående förändring i sina liv. Blockeringar är det som omedvetet styr och begränsar oss i våra liv. Det kan handla om sorgsenhet, ångest, rädslor och/eller att känna att man inte får vara den man är och inte kan göra det man vill och längtar efter. De är hindren längs vägen. Det som gör att vi upprepar samma saker, trots att det inte fungerar eller tjänar oss. Det som gör att vi anpassar oss, utan att ifrågasätta eller känna efter vad som är sant för oss. Jag hjälper klienter att komma i kontakt med ursprunget till sin blockering, i den takt dom (och deras själ) är redo att hantera det.

– En mardrömsskilsmässa som pågick under närmare fyra år gjorde att jag var tvungen att hitta ett sätt att överleva. Det motstånd jag utsattes för var svårt att förstå och gjorde att jag började söka bortom kända marker (det omedvetna). Jag förstod att många svar på det jag kämpade med och frågor kring att frigöra min inre kraft gick att hitta i mina tidigare inkarnationer: genom att förstå min själs större resa och perspektiv, de relationer hon rest med, smärtan och svårigheterna det inneburit. Min enda mission var att reda ut min nuvarande och förflutna maktlöshet, genom att lösa upp blockerande övertygelser som inte tjänade mig längre. Och ur denna erfarenhet föddes FYSAP Free your soul and personality®, synsättet HBP Holografisk Bio-Psykosyntes® och Freeblocking®-metoden. Det var det enda sättet att göra mig verkligt fri och det är också hur jag vill hjälpa andra människor.

Om Kina Namn: Kina Bergman Familj: En stor själslig familj. Bor: På min gård nordost om Stockholm. Astrotecken: Vågen. Min inspiratör: Universum. Gör jag helst: LEVER livet. Bästa bok: Alla som inspirerat mig att vågat ta nästa steg. Motto: Att göra det omöjliga möjligt. Dold talang: Jag lägger märke till de små detaljerna som blir en stor förändring i livet (för många). Aktuell med: Ny hemsida som innehåller det som föddes ur en livskris. Kontakt: https://kinabergman.com/se freeblockercoach@kinabergman.com Facebook: kinaskraftkalla.kinabergman Se annons på sid 19.

3. Vad ger det till andra? – Min intention är att inspirera människor att våga ta steget, lära känna sig själva på djupet och upptäcka att de har kraften att förändras. Att det går att leva med mindre ansträngning och mer energi. För att gå mot att leva livet man drömmer om och längtar efter att leva.

4. Lever du som du lär? – Ja, idag gör jag det och en del av den vägen är att möta hindren och lösa upp blockeringarna. Målet har inget värde om man inte gått vägen och överkommit hindren. Men, det är det vi ofta gör, vi dämpar våra symtom genom att försöka ”bli av med dem” på olika sätt. Hindren är våra livsläxor, det är där vår sanning, kraft och potential finns, när vi förstår vad det handlar om. Själen är alltid på utvecklingsväg, eftersom det finns inga perfekta människor här.

Free • nr 6

|7|

november–december • 2021

”Jag hjälper människor att uppleva större frihet, så att de kan gå mot att bli den de verkligen är ämnad att vara.” 5. Vad säger du om healing? – Universell healing hämtar jag i skogen.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Min egen metod betyder allra mest för mig idag – det var så jag frigjorde mig själv – men utan alla metoder jag provat innan hade den troligen inte funnits. Jag tar hjälp av andra metoder vid behov och kommer alltid att göra det, för att komma vidare.

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Jag tror att den bästa självhjälpen är att ta ansvar för sin egen historia och lära känna sig själv på djupet.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Att få vara den jag verkligen är och hjälpa andra människor på deras resa mot friheten.

9. Vad är kärlek för dig? – Att leva i sanning. Vilja andra människor, djur och allt levande väl – utan en egen agenda.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Reflektera över vad som hindrar dig från att vara den du verkligen är och göra det du längtar efter. Registrera dig för min Reflektionsguide som ger dig 7 nyckelfrågor att arbeta med.


VÄLJ

2

BÖCKER FÖR

18:-

/st – och bli medlem i Livsenergi bokklubb Ditt pris

18:-

/st Gåva på köpet!

Värde

989:Du spar

Chakrahealing

Andningens kraft

Äg din energi

953:-

Enneagrammets visdom

Välj dina böcker!

Superfin n yogamatta Superfi ta at på köpet! yogam på köpet!

Värde 329:-

Feminin kraft

Häxkonst

GENERÖST VÄLKOMSTERBJUDANDE! VÄRDE 989:- !! Anmäl dig via kupong eller på www.livsenergi.se/valkomstmix 4 JA TACK! Skicka mig de 2 böcker jag har valt för 18:-/st samt gåvan. Porto tillkommer med 45:- Totalt betalar jag 81:n n n n n

Inre ingenjörskonst, 124279 Attraktionslagen på djupet, 123937 Ärkeänglarnas guide till uppstigningen, 123876 Medial läkning – Läk med Detox, 123910

VÄNLIGEN TEXTA Namn Adress Postadress E-post Personnummer Telefon

n Den andliga kompassen, 124040 n Enneagrammets visdom, 124220 n Chakrahealing, 124137 n Andningens kraft, 124078

n Äg din energi, 123991 n Emotionskoden, 123958 n Feminin kraft, 123817 n Häxkonst, 124249

Svara idag!

Mitt enda åtagande som medlem i klubben är att köpa en (1) medlemsbok till ordinarie klubbpris under mitt första medlemsår. 16 ggr/år får jag ett erbjudande om att köpa en ny medlemsbok till mellan 189-279:-. Porto och packningsavgift tillkommer med 45:-. Jag meddelar klubben senast angivet datum om jag vill avstå från en medlemsbok. Jag har 14 dagars ångerrätt från det att jag mottagit min leverans och betalar själv returportot. OBS! Medlemskapet kan tecknas från 18 års ålder, endast ett medlemskap per hushåll. Livsenergi förbehåller sig rätten att godkänna medlemskapet. Skulle någon titel eller gåva i välkomsterbjudandet ta slut kan den ersättas med en likvärdig produkt. Jag samtycker till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer och övriga digitala adresser, får lagras och användas inom Brafö AB för fakturering, leverans, information, marknadsföring, digitala tjänster, analys, statistik och profilering. Uppdatering av personuppgifter mot personuppgiftsregister, exempelvis SPAR, sker kontinuerligt. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med bl.a. cookies. Jag kan även få erbjudande från Brafö ABs samarbetspartners. Uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Brafö ABs tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas inom Brafö AB för marknadsföring och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Samtycket är giltigt tills dess att jag själv säger upp det, vilket sker skriftligen till livsenergi@fsys.se, eller Livsenergi, c/o Förlagssystem, Box 30104, 104 25 Stockholm. Tel. kundtjänst: 08-7378692. För synpunkter, kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via epost: datainspektionen@datainspektionen.se. Erbjudandet gäller t.o.m. 30 mars, 2022.

Emotionskoden

SVERIGE

PORTO BETALT

F0621

Svarspost 201 225 16 131 20 NACKA


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Stämningsfullt sound Kalimba är ett musikinstrument med ursprung från Afrika som sägs ha använts för att t ex bli av med ondska eller be om regn under torrperioder. Det kallas även för tumpiano och är en liten resonanslåda där vibrationsvågorna formar dess ljud. Denna variant har 17 tangenter och finns i trä eller bambu. Levereras i svart sammetspåse med putstrasa, stämhammare och instruktionsbok på engelska. Passar alla åldrar. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: 350:– (18 x 13 cm). Annons på sid 10.

För dina magiska ting

Maxat med nyttigheter Ny Tid Munspray är ett naturligt näringstillskott som hjälper dig att skapa och upprätthålla en hälsosam bakteriebalans, inte bara i munnen utan hela kroppen. Innehåller 34 olika stammar av noga utvalda mikroorganismer som ger en mängd goda bakterier, viktiga enzymer, bioaktiva växtämnen, antioxidanter och vitaminer som kan stärka immunförsvaret. MER INFO www.orgo-germanika.com Ca-pris: 399:– (50 ml). Annons på sid 6.

Altare. Låt detta fina altare bära dina kristaller och andra symboler som påminner dig om vad du vill fokusera på och vad du vill ha in i ditt liv. Varje altare är handgjort och varierar i utseende så du får ett helt unikt. Tillverkat i Indien av återvunnet trä. MER INFO www.butikkalcit.se Ca-pris: 550:– (38 x 23 cm). Annons på sid 13.

Håll utkik efter utlottning på free.se

Ett år av glädje och inspiration! Kalender ”Jag skapar mitt liv”. Låt 2022 bli ett år av glädje och inspiration med denna fina väggkalender som erbjuder stärkande affirmationer tillsammans med stämningsfulla bilder – en för varje månad. En livsbejakande väggdekoration som berör ditt inre förutom att den hjälper dig hålla reda på dagar, veckor, namnsdagar och månfaser. Kalendern finns som klammerhäftad i storlek medium 22 x 22 cm, samt large med spiralrygg. MER INFO www.paneter.se Ca-pris: från 79:–. Annons på sid 17.

Håll frisyren på plats Rackarungens hårspray är en salt- och sockervattenspray med eteriska oljor som ger en mild doft av kamomill och lavendel. Sprayen fixerar frisyren och håller håret på plats, eller ger volym och gör det enkelt att tupera om man hellre vill ha en busig look. Dessutom är det lätt att forma håret med fingrarna efter att man sprayat, så den fungerar även lika bra som vax. MER INFO www.dininrekraft.se Ca-pris: 130:– (100 ml). Annons på sid 32.

Förstärk energin Reikiset Lapis Lazuli är ett set med platta lapis lazuli-stenar med de fyra aktiva Usuireikisymbolerna inristade. Setet rekommenderas till den som har utbildats inom Reiki, men kan även användas av den som tar emot Reikihealing som en förstärkning. Levereras i tygpåse tillsammans med en selenitstav som håller energin ren. MER INFO www.crystalhealing.se Ca-pris: 385:–. Annons på sid 12.

Free • nr 6

|9|

a!

p m a l a m o Ar

november–december • 2021

Lys upp mörkret med magi Magisk Cirkel är en aromalampa och oljebrännare för värmeljus med fantastiska detaljer av trippelgudinnan i en magisk cirkel. Trippelgudinnan är en symbol som symboliserar Jungfrun, Modern och Den gamla. Steneffekt med vackra detaljer och skål tillverkad av glas. MER INFO www.amuletten.net Ca-pris: 359:– (15,5 cm x 13,5 cm). Annons på sid 12.


BAZAREN

Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen.

www.kristallgarden.nu

Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu

kristallgarden.nu

Hedvik.se För ditt välbefinnande och andlighet. Butik, webbshop och mottagning. Torggatan 14, Enköping.

Alternativ-mässa jul Göteborg

Lördag 27/11 2021 kl 10.00-18.30 Exercishuset, Parkgatan 35

www.alternativ-massa.se 55-77 utställare! Hitta dina julklappar, köp presentkort eller ge dig själv en inspirerande energidag! Kom och upplev olika alternativa behandlingar såsom healing, akupressur, reiki, kinesiologi, homeopati, energibalansering, regressionsterapi, kranialsakral- och shiatsumassage. Författare, bokförsäljning. Kreativa konstnärer. Astrologer, numerologi, handtydning, vedisk astrologi. Häxor, wicca. Schamaner. Certifierade medium, pendlar, automatskrift, kanaliserade budskap, kontakt med andra sidan-seans. Djurkommunikation. Spådamer som ser din framtid och hittar borttappade saker. Irisavläsning, auratolkning, colourscope, slagruta, orakelkort och mycket mer. 9 storseanser och 11 föreläsningar med mera. Arrangörer

Susanne Swantesson www.in-flow.se Josefine Congiu www.facebook.com/astrologiskt Free • nr 6

| 10 |

november–december • 2021


fritt val sett • läst • hört MIRAKELKALENDERN – stjärnor och mirakel 2022 Mette Hå och Josefine Congiu Strömstads Hälsohus. Spiral, 176 sid. Annons på sid 10 och 17.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer. Vinn! free.se ENNEAGRAMMETS VISDOM Don Richard Riso, Russ Hudson Livsenergi. Inbunden, 404 sid. Annons på sid 8.

HON KALLAR MIG DOTTER Åsa Danielson Grimpe Siljans Måsar. Danskt band, 200 sid. Annons på sid 23.

ÄRKEÄNGLARNAS GUIDE TILL UPPSTIGNINGEN – 55 steg till ljuset Diana Cooper, Tim Whild Livsenergi. Inbunden, 310 sid. Annons på sid 8.

En universell resa

Astrologisk vägledning

Kunskap från Moder jord

Upptäck din potential

I kalendern får du översikt över viktiga astrologiska händelser och tydlig översikt över vilket stjärntecken månen befinner sig i och hur det påverkar dig. Ungefär var tredje dag går månen in i ett nytt stjärntecken. När månen byter tecken kan ditt fokus och humör förändras. I kalendern finns en översikt över vad som kan vara bra att tänka på i varje tecken. Dessutom finns kraftfulla affirmationer för att guida dig i rätt riktning.

Mitt i medelåldern fick Åsa klart för sig att hon kunde kommunicera med naturandar, vilket hon omedvetet hade gjort sedan barndomen. Genom hen­ nes levnadshistoria får du följa hennes kamp till ett bättre och friskare liv med den kunskap hon fått till sig från Mo­ der jord, som är hennes andliga guide. På ett ödmjukt sätt ger hon oss Moder jords visdom om hur vi kan leva på ett klokare och mer medvetet sätt.

Den uråldriga enneagramsymbolen har kommit att representera dagens mest populära system för självförståelse baserat på nio olika personlighetsty­ per. I den här handboken presenteras enneagrammet som ett effektivt verktyg för personlig transformation och utveckling. Den smälter samman psykologi och andlighet på ett slående sätt och ritar upp en spännande vision av människans potential.

I boken hittar du övningar som visualiseringar, meditationer och in­ struktioner på hur man utför healing och manifesterar med hjälp av ärke­ änglarna. Lär dig hur du kan återak­ tivera dina 12 chakran och vara en avgörande del i förändringen som leder fram till det nya paradigmet. Diana Cooper och Tim Whild är två spirituella ledare vars syfte är att dela med sig av ny, högfrekvent informa­ tion om uppstigningen.

MER INFO www.tarotshop.se

MER INFO www.siljansmasar.com

MER INFO www.livsenergi.se

MER INFO www.livsenergi.se

Kärlekens kraft CHAKRABOKEN Helena Omfors Vita Förlag. Häftad, 73 sid + 44 affirmationskort. Annons på sid 30.

När vi lyssnar inåt till hjärtats visdom så sker transformation snabbt och djupt, genomsyrande allt – en andens revolution som inget kan stoppa! DEN HELIGA CIRKELN Maria Adolfsson. Vulkan förlag. Mjukband, 234 sid. Annons på sid 13.

Kunskap om chakran

”Den heliga cirkeln” fullbordar trilogin och berg blir mästare. Medan tidigare romaner utspelat sig på bara ett par veckor får vi följa huvudpersonerna under några månader från havets sensommarhetta till frostens förvand­ ling av fjället. Starka skeenden innehållande avslut och ny början samtidigt som innebörden i ”ingen början-inget slut” blir alltmer uppenbarad och verklig. De inre processerna har genomgått olika faser, från andlig öppning till känslomässig transformation, och slutligen integrering. Och så kan nytt liv födas fram.

I ”Chakraboken” får du djupgående kunskap om chakrasystemet och re­ spektive chakra. Till varje chakra finns affirmationer, frågor och övningar. På så vis kan du även lära känna och utveckla dig själv genom kunskap om dina chakran. Till boken finns 40 af­ firmationskort. Korten kan du använda för att bli mer medveten om dig själv och dina chakran, samt balansera och utveckla dina chakran. MER INFO www.vitaforlag.com

Transmediumskap SAMTAL MED ANDE­ VÄRLDEN – kärlekens budskap Helena Omfors Vita Förlag. Inbunden, 133 sid. Annons på sid 30.

MER INFO FB: @denheligacirkeln

Helena hade arbetat många år som and­ lig vägledare, när någon från den högre dimensionen ville göra sig hörd. Hon kontaktade mediet Camilla Elfving för att utveckla sitt transmediumskap. Vid första sessionen visar sig Jesus. Följ med på en resa i transmediumskapets fascinerande värld och ta del av kanaliserade budskap från den högre dimensionens guider. MER INFO www.vitaforlag.com

Free • nr 6

| 11 |

Budskap från änglarna

DINA ÄNGLAR – ora­ kelkort för vägledning Serafia Andersson Vita kvasten 48 kort + instruktions­ häfte. Annons på sid 46.

november–december • 2021

BORTOM UNIVERSUM – om illusioner, tidigare liv, religion, sex … Gary Renard Regnbågsförlaget. Häftad, 414 sid. Annons på sid 17.

Existentiella hemligheter Vad skulle du göra om ett mystiskt par plötsligt dök upp ur tomma intet för att berätta att de var ”uppstigna mästare” som hade kommit för att avslöja chock­ erande existentiella hemligheter och lära dig den kvalificerade förlåtelsens kraft? När två sådana lärare dök upp hos Gary Renard valde han att lyssna på dem – och ställa näsvisa frågor. Resultatet blev denna bok, en otrolig redogörelse som får tanken att svindla. MER INFO www.paneter.se

”Dina änglar” är en orakelkortlek på svenska med 48 kort skapad av Serafia Andersson. Orakelkorten har en mängd olika änglar och tillsammans skapar de ett helhetsbudskap till dig med det som­de vill hälsa dig för stunden. Ett bra redskap för att lära dig få kontakt med änglarna. Det medföljer även en karta för en kortläggning samt instruktionshäfte. MER INFO www.serafiaskosmos.se


BAZAREN

VÄXTGLÄDJE

Homeopatiska preparat för odling

Helt giftfritt

Stenar•Kristaller•Smycken Brett utbud • Snabb leverans www.CrystalHealing.se

www.bladhtradgard.com

FÖR HÄLSOSAM, REN LUFT, ÖVERALLT AERIASHIELD BY MOSKITOFREE – en effektiv portabel luftrenare som renar luften genom ny JONISERINGSTEKNIK Genom att alstra anjoner neutraliseras de positivt laddade jonerna som finns i luften runt din kropp som innehåller diverse föroreningar och luften blir ren runt dig.

NEGATIVA JONER = HÄLSOSAMT

Den portabla Aeriashild TRAVEL t ex, alstrar 6 miljoner anjoner/ kubikcentimeter vilket ger bra skydd mot föroreningar ca 5 kvm runt användaren. Apparaterna har testats kliniskt hos Institut Pasteur i Lille Frankrike och är 100% miljövänlig och en helt harmlös teknik för ekosystemet. GÖR DIG OSYNLIG FÖR MYGGEN! Apparaten ger också mycket bra myggskydd. Genom denna teknik elimineras föroreningar, lukter som kroppen utsöndrar. Myggen orienterar sig genom att känna av mänskliga lukter och tar man bort lukten så desorienteras myggen, dom hittar dig inte. 3 OLIKA MODELLER: FOREVER för personlig bruk, TRAVEL för 5–7m2 och FAMILY ger skydd upptill 15m2. Enheten laddas med en medföljande USB-sladd.

Distributörer i Norden är Moskitofree Norden/ M. Åsmundhavn AB, Halmstad. Telefon: 035-345 88

www.moskitofree.se

Free • nr 6

| 12 |

november–december • 2021


BAZAREN

YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET

25 % rabatt på ett helt köp vid order om minst 500 kr.

Aromaterapi och passion för naturen i 30 år! Ekologiska produkter för kropp och själ.

Kod: FREE

Gäller en gång per hushåll och t o m 31 december 2021

Helt naturliga parfymer med rena eteriska oljor som doftsättning. Hudvård, ekologiska eteriska och vegetabiliska oljor, hydrolater m.m. oshadhiaromaterapi

www.jigaia.se

kontakt@oshadhiaromaterapi.se · www.oshadhiaromaterapi.se

jigaia

Webbshop · Butik i Örnsköldsvik

Välkomna till stora Helhetsmässan mitt i Skåne ~ Friskvård ~ Massage ~ Hantverk ~ Örter ~ Keramik ~ Tarot ~ Kristaller ~ Personlig Utveckling ~ Terapier ~ Prova-på behandlingar ~ Vegan, Natur- & Hudvårdsprodukter ~ Medial vägledning ~Trummakare ~ Kraftsmycken och mycket mer ...

~

KRISTALLBUTIK MED SPIRITUELLA TING

WWW.BUTIKKALCIT.SE Instagram med livesales och inspiration: @butikkalcit

Flera olika salar med föreläsningar workshops, Storseans och event under mässdagen!

Nu finns vi även i City hos Ayäm Studio på Regeringsgatan 83

Medborgarhuset sön 5/12 vid Stationen Läs mer på: Levsmart.se/halsomassan

Storängsv. 11C, Åkersberga · Våra öppettider hittar du på vår hemsida samt

@butikkalcit

DU ÄR INBJUDEN TILL DEN HELIGA CIRKELN Maria Adolfsson är författare, poet, psykolog, mindfulness-meditationslärare, astrolog och mycket annat. Hon är väl förtrogen med den inre resan hem, och sedan unga år i kontakt med den visa rösten, så full av kärlek, liv och ljus. En gång i tiden ”Oraklet vid Ramberget”. Maria är även en mycket uppskattad föredragshållare, bor i Göteborg och Dalsland och älskar fjällen! Det finns stora möjligheter att boka författarkvällar nära dig som skräddarsys utifrån önskemål: traditionella med högläsning och samtal eller som workshops med meditation och ceremoni utifrån böckerna! Maila för förslag eller bokning av samtal. TRILOGIN FULLBORDAS MED DEN HELIGA CIRKELN Romanerna handlar om att vakna upp, och att överlämna sig åt kärleken. De innehåller såväl det djupt mänskliga som det högt gudomliga och är intimt förbundna med Moder Jord, naturen, men också med osynliga världar och andliga budskap.

Mer info:

Naturläkare, HästFysioTerapeut & MystiMagiker Behandlar framgångsrikt människor & djur Specialiserad på nackproblematik Professionella KroppsBehandlingar * HälsoKonsultationer DistansKonsultationer * Eteriska Oljor * Örter Cellsalter – Stjärnestoff.se

Häxiga, magiska, sagolika smycken * Kraftfulla amuletter MIRAKELVERKSTAN NaturMedicinsk Praktik & Häxerian LivskraftButik Skyttelvägen 1, Röbäck UMEÅ · info@hjertestrands.se · 070-372 74 77

Ny bok! Se även fritt val sid 11

Shivani Heléna Eddesjö Hjertestrand

Den stora cirkeln Cirkeln av liv

www.mirakelkvinnan.se

mirakelqvinnan, mirakelverkstan, mirakelqvinnanskapar

denheligacirkeln · mariaadolfsson@yahoo.se Free • nr 6

| 13 |

november–december • 2021


Sanna Ehdin

”Fasta är nummer ett för hälsan” Dr Sanna Ehdin är forskare, entreprenör och författare till femton hälsoböcker som sålts i över en miljon exemplar i tio länder – en sanningssökare ständigt på jakt efter självläkningens heliga Graal. Vi har samtalat med Sanna om hälsa, livskraft, livets utmaningar och hennes senaste bok ”Sannas fastebok” som är en inspirerande guide om fastans effekter med olika metoder och fasteprogram som leder dig rätt. Text Agneta Orlå Foto Michelle McKoy Photography, Privat

S

anna Ehdin beskriver sig själv som en upptäcktsresande och vägfinnare som är här för att bryta ny mark och så frön så att andra kan plöja vidare och skörda. – Det känns extra glädjande nu när så många vaknar upp och väljer en positiv och hälsofrämjande livsstil. Jag är en hälsodoktor som lär ut vägar till god hälsa inriktat på hur du stärker din medfödda självläkande kraft. Jag är också den självläkande människan som ”landade” på jorden för att lära mig mycket och själv läkas så långt det är möjligt. Att ha varit allvarligt sjuk två gånger var den bästa läraren, och senaste läkningsresan tillbaka till livet får bli en egen ljudbok, säger Sanna Ehdin.

hade fastat regelbundet under ett par år och visste hur bra det kändes och fungerade. Det var vilsamt och renande, jag blev pigg och lätt varje gång. Men jag trodde att jag fastat – med juicer, buljong och liknande – vilket egentligen bara är kalorirestriktion. Det har också sina fördelar, men inte alls som den terapeutiska fastan – vattenfastan. – Det var som att kroppen hittade tillbaka till sin egen rytm och det kom självmant när den var mindre förgiftad. Numera vattenfastar jag en dag i veckan. Fasta är nummer ett för hälsan eftersom den aktiverar självläkning och ger sann läkning på djupet. Faktum är att vi inte längre kan äta oss fullt friska. Enbart inslag av återkommande fasta ger optimal hälsa. Jag har blivit som en helt ny människa, helt pånyttfödd faktiskt. En avsevärd föryngring av min kropp har skett, berättar Sanna entusiastiskt.

I ”SANNAS FASTEBOK” presenteras olika sorters fastemetoder och redogör för deras effekter men Sanna menar att den enda riktiga fastan är att inta enbart vatten. – Jag kan villigt erkänna att min egen syn på fasta har uppgraderats enormt sedan jag började skriva denna bok. Jag

ANSER DU ATT människor överlag behöver fasta idag? – Ja, vi behöver det mer än någonsin. Dagens överkonsumtion av mat leder till en mängd sjukdomar, särskilt för dem som har en stillasittande livsstil. Vi är inte gjorda för att äta hela tiden, och att äta för mycket och för ofta är stressande för

Free • nr 6

| 14 |

november–december • 2021

kroppen. Den ges inte utrymme för att rensa och läka. Men att ta en matpaus kan väcka starka känslor av otrygghet, tomhet, saknad och övergivenhet i många. Maten kanske är ens bästa vän, som finns där för att lindra och trösta. Och mat kan också användas för att dämpa känslor. Att ta bort maten ger reaktioner som inte känns av då vi hela tiden äter. VI ÄTER FÖR ATT överleva men

vi behöver matpauser för att kunna leva väl och längre, kunna läka och förbli vitala. 2020 blev det helt klart att ackumulerad ohälsa i form av multisjukdomar och övervikt är en stor riskfaktor för virusinfektioner. Vattenfasta främjar vårt immunförsvar då det stärker självläkningen enormt, förklarar Sanna. – Men alla ska inte fasta. Den som är undernärd eller anemisk, det vill säga blek och har blodbrist skall inte fasta. Inte heller personer med ätstörningar; anorexi eller bulimi, underviktiga med ett BMI under 18,5 och barn under 18 år. De som har ett sänkt allmäntillstånd och allvarligt sjuka personer som medicinerar bör heller inte fasta. Syftet med fastan är balans, inte bantning. Som en bonus kommer du att gå ner i vikt, med rätt utförd fasta, eftersom en bättre

SANNA HAR STUDERAT hälsa, livsstil och mänsklig utveckling i över fyrtio år. I grunden är hon immunolog med doktorsgrad och tolv års erfarenhet av biomedicinsk forskning vid universitet, läkemedelsindustri och forskningsinstitut. Drivet att forska har funnits med länge Som 16-åring var hon engagerad i Förbundet Unga Forskare och deltog senare på forskarskolor och laboratorier utomlands. Hon startade Sveriges första

forskarskola som senare fick efterföljare på flera universitet och Karolinska Institutet. Allt var utstakat för den etablerade forskningens väg, men livet ville något annat. – Vid 31-års ålder beslöt jag mig för att lämna forskarkarriären för att studera ett helt nytt område: självläkning. Jag var trött på det sjuka, toxiner och försöksdjur. Trots erbjudande om en toppentjänst inom psykoneuroimmunologi i USA valde jag att gå vidare, något jag aldrig ångrat. Jag studerade under flera år självläkning och det resulterade i min första bok ”Den självläkande människan” som utkom 1999 och blev en stor och oväntad framgång. Sedan har det blivit ytterligare femton hälsoböcker. Jag hade inte tänkt bli hälsoboksförfattare då jag har dyslexi och det är krävande att skriva, men efterfrågan blev plötsligt enorm. Jag följde med flödet helt enkelt, berättar Sanna.


Vi har makten att skapa nya celler och förnya våra organ och vävnader.

KORT OM SANNA

NAMN Sanna

Ehdin.

ÅLDER 60 kronologiska år, 44 biologiska år. FAMILJ Ja självvald, nära och kärleksfull. GÖR Hälsoentreprenör och författare. BOR Digital nomad så inget fast hem, nu i västra Australien. MOTTO ”När livet ger dig en våg – surfa på den tills den tar slut” och ”Välj var du lägger din energi för det får du mer av”. DOLD TALANG Är starkt intuitiv och kan dra bort smärta med mina fingrar. AKTUELL MED ”Sannas Fastebok” utgiven på Bladh by Bladh förlag.

Free • nr 6

| 15 |

november–december • 2021


Vi är inte gjorda för att äta hela tiden, och att äta för mycket och för ofta är stressande för kroppen.

hälsa gör att kroppen finner sin idealvikt, säger Sanna. FASTAN HAR EN lång historia. Forntida människor ansåg att fasta var bättre för sjuka personer än att ta örter. Egyptier och greker tillämpade fasta för att behandla sjukdomar. Kända lärda personer som Platon, Hippokrates, Aristoteles stödde också fastan och använde den själv för att höja sin mentala och fysiska förmåga och effektivitet. I den medeltida mystikern

Hildegard av Bingens skrifter framställs fasta som ett universellt botemedel för att förändra medvetandet, frigöra läkande krafter och få ett nytt livsperspektiv. Hon såg fasta som ett ypperligt tillfälle att skapa nytt utrymme, sakta ner och rena kroppen men också själen. Ett sätt att få frid i vårt inre. saltvattenflush i din bok, vad är syftet med den? – Det är ett enkelt och skonsamt sätt att skölja tarmen med

DU NÄMNER

Fakta

hjälp av olika mineralsalter. Det är en forntida yogisk rengöringsmetod som använts i tusentals år och finns inom ayurveda och hawaiiansk tarmrening bland annat. Du dricker 1–1,5 liter havssaltlösning, beroende på din vikt. Detta passerar magtarmsystemet snabbt, samtidigt som det sköljer ut. Det ger en flush av tarmen hela vägen inklusive tunntarmen. Detta kan även hjälpa till att tömma tarmfickor, de utbuktningar av tarmväggen där det bildats en ficka. Här kan gamla matrester fastna och förruttna vilket skapar inflammation. Kroppens hälsa hänger på tarmens hälsa – 80 procent av vårt immunförsvar finns runt tarmarna. Att rensa och läka tarmen är därför väsentligt för att komma tillrätta med ohälsa. Eftersom trög mage och förstopp-

ning är ett utbrett problem idag behöver vi enkla och bra sätt att rensa tarmen. Det hjälper tarmen och matsmältningen att fungera bättre. Det kan vara starten på ett nytt liv, förklarar Sanna. I BOKEN TAR Sanna upp att

fastan även har en starkt andlig aspekt. Sömnen blir djupare och drömmarna tydligare. Så kallade lucid dreams, klardrömmar, där du i drömmen vaknar och inser att du drömmer, dyker oftare upp. Eftersom kroppen blir renare och har mindre som tynger och stör, kan vi ta in information från en högre och mer positiv frekvens. Vi öppnar upp för andra dimensioner, som ger möjligheter till kontakt med oss själva på andra plan, vida utanför det materiella planet. Fastan erbjuder en upptäcktsresa i oss själva, där vår själ kan börja

Övning

Detta har vattenfasta potential att ge dig: djup läkning föryngring viktminskning minskad hunger starkare muskler klarare tankar, minne och intellekt slätare hud stabil blodsockerhalt och förbättrad insulinkänslighet ökat självförtroende, personlig styrka och motståndskraft

Toxisk livsstil – hur lever du egentligen? Har du tänkt på att när du mår dåligt kan det vara din kropps sätt att säga ifrån att den är överbelastad? När din energi går på sparlåga minskar även livslusten och glädjen. Allt känns trögt och jobbigt och det blir svårt att tänka klart. Sätt dig ner och fundera över vad du äter – tillför det näring och energi eller tar det av din kropps resurser? Vad skulle du kunna förändra? Skriv ner konkreta förslag till ändringar. Förslag på konkreta åtgärder: 1. Ät rätt mat – som gynnar friskprocesser. 2. Förenkla livet – gör en födofasta vilket innebär att inta få födoämnen i syfte att läka kroppen, vilket också kan vara en förberedelse för en riktig fasta. 3. Låt bli att äta en dag i veckan eller längre periodisk fasta för att stimulera utrensning, autofagi – kroppens självrengöring och nybildning – det vill säga vattenfasta. 4. Detoxa och ”rensa rören” regelbundet. 5. Lägg dig att sova vid ungefär samma tid varje kväll. 6. Töm tarmen regelbundet med hjälp av saltvattenflush.

Free • nr 6

| 16 |

november–december • 2021


vibrera i sin egen frekvens. Av den anledningen är ofta fasta en viktig del i många andliga traditioner och religioner och ges ofta på retreater och i kombination med yoga och meditation. – Fasta ger oss en djup personlig resa. När giftet lossnar från cellerna genom vattenfasta lossnar även fastlåsta känslominnen. Det kan vara tufft i stunden men enormt befriande i längden. Du behöver inte göra något än att acceptera de eventuella känslor som kommer upp, var med i det som sker, som ett vittne. Känn känslorna och låt dem passera. Jag upplevde själv hur allt blev lättare, friare och friskare i min kropp. När du medvetet väljer att skapa en hälsosam livsstil, så förbättras din hälsa – oavsett din ålder. Den kan förbättras drastiskt var du

än är med hälsan just nu och vilka dysfunktioner du än bär på. Ju tidigare du börjar, desto bättre är det förstås – men det är aldrig för sent att skruva tillbaka klockan. Våra kroppar kan förnyas i alla åldrar. Vi har makten att skapa nya celler och förnya våra organ och vävnader. Vi kan alltid föryngra vår kropp och bli friskare, hävdar Sanna. VILL DU avslutningsvis lämna något budskap till läsarna? – Det viktigaste nu är att inse att vi alla behöver göra bra val varje dag, att välja bort oro, rädsla och stress och välja lugn, frid och bliss. Att välja hälsosamma saker som främjar hälsan, och välja bort det som matar sjukdom. Vi har inte råd med något annat. Etablera en stark och kärleksfull

kontakt med dig själv, lita på din intuition och stå starkt i det som är rätt för dig. – Vi går med stora kliv mot den ”Nya tiden” och det är upp till oss att göra den mänskligare – för de starkaste ”corporations” kämpar mot detta, med en helt annan tech-agenda. Det som händer de första 5–10 åren på 2020-talet är avgörande för mänskligheten och vår framtid. Och aldrig förr har den enskilda människans bidrag varit viktigare än nu; varje person och handling är viktig! Nya människor formar en ny tid, och vi är födda i denna tid för att göra denna stora omvälvande förändringen. Communities, det vill säga olika gemenskaper, är det som kommer att ta över, så knyt an till andra och stå starka tillsammans, avslutar Sanna.

222:-

Vinn! Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Sannas Fastebok”, i samarbete med Bladh by Bladh. Gå in på free. se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer www.ehdin.com www.drsannas.se www.bladhbybladh.se Några böcker av Sanna Ehdin: ”Sannas Fastebok” (Bladh by Bladh, 2021). ”Nya sluta kämpa - börja leva” (Bladh by Bladh, 2016) ”Nya självläkande människan” (Bladh by Bladh, 2014)

1 OKTOBER

2 OKTOBER

Lär dig att vara en sann optimist

Varje själ har någonting att dela med sig av

Förvänta dig det allra bästa i allt du gör. Vet att du kan och kommer att göra det fullkomligt och att det inte kommer att vara något slarv i ditt arbete eller i ditt övriga liv. Gör det helt enkelt för Mig och till Min ära. Då tvingas du göra allt kärleksfullt och således i sann fulländning. Denna princip gäller också för hur du ser ut och hur du uppför dig. När du gör allting för Mig och när din högsta önskan är att göra Min vilja, därför att du älskar Mig, då önskar du alltid göra allting väl. Du kommer alltid att vilja ses från din bästa sida och ge av ditt bästa. Du blir aldrig nöjd med något mindre. Då och då är det nödvändigt att du tar dig tid att se efter på vilket sätt du behöver förändra dig och sedan vara villig att göra det. Lär dig att förändra dig och gör det snabbt. Vet att varje förändring förvisso leder fram till det allra bästa.

ASTRO 2022 spiralbunden, 9789188939678, 222:-

249:-

Det finns gåvor och ägodelar på många olika plan. Du kanske inte har några materiella gåvor, men du kan vara säker på att du har andra gåvor, vilka de än må vara. Håll dem inte för dig själv, utan var villig att ta fram dem, visa dem och nyttja dem som de borde nyttjas. Gör det aldrig i självförhärligande syfte, utan alltid till Min ära, lovprisande Mig. Äg intet, utan nyttja och gläd dig fullständigt över allt du har. Vad har du att ge? Tag dig tid att upptäcka detta, om du inte redan känner till det. Ge av hela ditt hjärta ILoch ge med glädje. Var tacksam för att APR du har något att ge, vadhelst det vara må. När du sig att lära fullständigt väl har livsform, hängiven höll på somdenna nge,valt fågelu en s svaga. ag visade Mig och var Mittmycke verk,tkan du Men inte längre vara fästad försök mer, flyga. Dess förstavid någonting. mer och Inse att allt dublev har är Mitt och därför vände sina vingar flykten. n ialla. vartefter den an finnsden till för attfrihete delas av fann re, tills den allt starka sig högt upp i höjden svinga att gan Jag möda. Den fick förmå sträckor utan någon och att flyga långa hörde orden: Lev av förtröstan er med övning. så ”Förtröstan komm orubblig. Finn likt klippan och fast blir den tills ” Andens sanna frihet.

J

199:Eileen Caddys klassiker i ny utgåva! Vackra och upplyftande texter för varje dag på året.

79:-

Att öppna inre dörrar inbunden, 9789198571349, 199:Låt 2022 bli ett år av glädje och inspiration med denna fina väggkalender som erbjuder stärkande affirmationer tillsammans med stämningsfulla bilder. Jag skapar mitt liv 2022 finns i två utföranden: 22x22 cm, klammerhäftad, 9789189033887, 79:32x32 cm, spiralbunden, 9789189033894, 119:-

Se fler kalendrar i shopen

Mirakelkalendern Stjärnor & Mirakel 2022 spiralbunden, 9789198709001, 249:-

Free • nr 6

| 17 |

november–december • 2021

Frakt 29 kr – fraktfritt vid order på 300 kr eller mer – www.paneter.se


BEHANDLINGAR

Haraldsdotters Skafferi för kropp & själ

Reikibehandlingar i Stockholm

Alla har vi en livskompass, vi kan kalla den hjärtats röst, intuition eller magkänsla men det är den som för vårt innerstas talan. Hos mig i mitt skafferi finns många olika burkar med innehåll som är till för att öka välbefinnandet för kropp och själ och för att hjälpa dig att återupptäcka din livskompass. Så välkommen in i mitt skafferi och se om det finns någon burk vars innehåll tilltalar dig.

Prova på-behandling till reducerat pris. Fram till årsskiftet endast kvällstid mån-fre på Södermalm.

Mia Haraldsdotter · 070-219 29 06 miaharaldsdotter@gmail.com www.haraldsdotterskafferi.se

Anette Uhlin

Cecilia Häckner · 073-539 45 70 · cecilia@allkonsult.net · www.allkonsult.net

Du kan skapa din egen hälsa, långsiktigt och naturligt!

Webbutik!

L jusets Kraft och Harmoni · Medial vägledning · Coachande samtal · Meditationscirklar · Trumresor · Healing · Regression/Tidigare liv Mässa i · Kurser & Mässa – se hemsidan

KONSULTATIONER & EVENTS ONLINE Andlig & intuitiv vägledning, Healing, Tidigare liv, Ayurvedisk hälsorådgivning, HoliYoga & HoliYoga Hormon

Ljusets Kraft och Harmoni Tünde Hansen

Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB www.anetteuhlin.com

Profiler

Metoder

Helsingborg 8 maj 2022

Påarp, Helsingborg · tunde@ljusetskraft.se · www.ljusetskraft.se

Kalender

Blogg

Böcker

Poddar

Hälsa, Personlig Utveckling och Friskvård på ett ställe

Varmt välkommen till Kosmisk Kunskap! Moderna dimensionella medium i hela Sverige som erbjuder över 80 olika metoder inom Hälsa, Personlig utveckling och Friskvård. Vi har samlat kunniga terapeuter, rådgivare och vägledare på Kosmisk kunskap för att du enkelt ska hitta den som passar dig. Våra profiler är egenföretagare och arbetar självständigt. Kosmisk kunskap är lite bättre, lite bredare och mycket modernare. Vi står för en mångdimensionell verklighet. Välkommen till oss!

www.kosmiskkunskap.se Free • nr 6

| 18 |

november–december • 2021


BEHANDLINGAR

Är du trött på dina gamla mönster och vill förändras?

BEHANDLINGAR SOM GER KRAFT OCH ENERGI

Besök min hemsida för:

KROPPSBEHANDLINGAR 25–120 min. pris från 475 kr

• Fri mini-healing • Fritt konsultations-samtal • Inspiration

AROMATERAPI – REGNDROPPSMASSAGE

Massage och aromaterapi med eteriska oljor från Young Living.

MASSAGE – HOLISTISK MASSAGE

Rygg-, axlar- och nackmassage som ökar cirkulationen, för spända, stela muskler och vävnader.

www.heartpresence.net

TIBETANSK ANSIKTSMASSAGE – FACELIFTMASSAGE Djupverkande ansiktsmassage.

Ljus & kärlek WILLIAM LINDMARK

LIFE® THERAPY

Med Terapeutens fulla fokus, mjuka manuella handgrepp och tekniker hjälper LIFE®Therapy kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av och därmed aktivera en inre självläkning. Energiflödet i kroppens system aktiveras/ökar samtidigt som den egna energin balanseras och stärks.

Webbutik!

HOLISTISKA SAMTAL

HEALING · ENERGIBEHANDLINGAR Ekologisk Hudvård & Massage I vår webshop hittar du ekologisk hudvård & Make Up. Följ oss på Instagram för aktuella erbjudanden och inspiration. Unna dig att koppla av en stund hos oss på Nillas Salong.

Hudterapeut Nilla

Hudterapeut Tina

www.nillassalong.se

CHAKRABALANSERING ENERGIBALANSERING – BALANSHEALING

BALANSKLIPPNING · HÅRBALANSERING Hårbalansering är en klippteknik som strävar efter att skapa balans i håret inifrån och ut , i både hår och sinne.

Annelie Boström

Cert LIFE®-Terapeut, Massör & Hälsoinspiratör Sörbygatan 74, Gävle 076 367 86 86 · info@universellbalans.se

www.universellbalans.se

R

R

HBP HOLOGRAFISK BIO-PSYKOSYNTES®-terapeut och FREEBLOCKER® coach Det här är vad allt handlar om:

FYSAP FREE YOUR SOUL AND PERSONALITY® FREEBLOCKING® = färre hinder + större frihet Registrera dig för din Reflektionsguide ”7 steg: Identifiera dina blockeringar och nyckeln till din högsta potential”

Everyone deserves to fly!

Du kommer att få 7 nyckelfrågor att arbeta med och som är skapade för att börja identifiera de blockeringar som håller dig tillbaka. Blockeringar är det som – omedvetet – styr och begränsar oss i våra liv. De är hindren längs vägen. Det som gör att du upprepar samma saker, trots att det inte fungerar eller tjänar dig.

https://kinabergman.com/se/reflektionsguide

kinaskraftkalla.kinabergman

Kinas Kraftkälla · Riddargatan 28 · Östermalm · Stockholm · freeblockercoach@kinabergman.com · 070 493 5967 Free • nr 6

| 19 |

november–december • 2021


Skriv för att läka Det skrivna ordets kraft kan leda oss till reflektion kring det som är angeläget i livet, och en transformation långt bortom det vi trodde var möjligt – om vi vågar vara öppna och nyfikna under resans gång. Emelie Hill Dittmer, aktuell med boken ”Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande” vill förmedla det reflekterande skrivandets kraft, att det är möjligt att läka genom det rum för självobservation som skrivandet öppnar upp för. Och att skrivandet kan bli en vän och ett verktyg på vägen framåt. Text Josefin Lassbo Bild FabrikaSimf (shutterstock.com) Foto Pressfoto

K

rig och trauma påverkar i minst tre generationer. Det insåg Emelie Hill Dittmer efter att hon vågat resa till Tyskland och minnesplatsen för koncentrationslägret Ravensbrück, Nazi-Tysklands största koncentrationsläger särskilt avsett för kvinnor, som hennes farmor överlevt. Därefter fick hon stipendium för att arbeta licensierat med en trauma­ anpassad skrivmetod. Nu debuterar hon med boken ”Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande”. – Mellangenerationstrauman – det KORT vill säga generationsöverskridande trauma, innebär överföringen av NAMN Emelie Hill Dittmer. OM emotionell, fysisk eller social smärta ÅLDER 41. EMELIE från en person till dennes barn. FAMILJ Man, två söner och Många kursdeltagare jag möter vittnar fyra katter. om detta och söker sig till mina kurser BOR Österlen. på grund av att det finns ett mellangeneraGÖR Leder kurser i reflekterande tionstrauma i deras familj, säger Emelie. skrivande för olika gruppkonstellationer. MOTTO Det finns så många och väljer att svara på engelska här! Tre favoriter är: ”If it doesn’t open - it’s not your door”. ”Silence isn’t empty - it is full of answers” och ”There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”. DOLD TALANG Jag har gått i musikklass och har sjungit i många år och skrivit låttexter. Medverkat i talangtävlingar med framgång under 1990-talet. AKTUELL MED Guideboken ”Skriv för att läka - En guide i reflekterande skrivande”, Lassbo förlag.

EMELIE ÄR IDAG internationellt erkänd skrivpedagog och leder kurser i reflekterande skrivande, bland annat på folkhögskolor och för kommuner. Processen att skriva den egna boken har varit ganska så lång och krokig, och stundvis mycket känslosam. – Det läkande skrivandet bygger till stor del på existentiella frågor, något som alltid kommit naturligt för mig. Skrivandet kan öppna dörrar som vi inte trodde var möjliga! Hennes eget reflekterande skrivande började i barndomen genom dagboksskrivande och brev. Emelie växte upp i en så kallad dysfunktionell familjebild där framför allt

Free • nr 6

| 20 |

november–december • 2021

farföräldrarnas sår från andra världskriget vilade som en tung skugga över familjen. Hennes barndom var ensam och skrivandet blev tidigt en ventil och vän. Hon stod sin farmor väldigt nära och tillbringade mycket tid med sina farföräldrar. Farmodern var som en extramamma och en som Emelie kunde ställa svåra frågor till. När Emelie fyllde 18 år briserar bomben och farmodern börjar avslöja var hon kommer ifrån och de fasor hon gått igenom i koncentrationslägret. Då beslutade Emelie sig för att börja skriva. EMELIE HAR BOTT på många platser världen över. Det var under sina år i England som hon fick ett oväntat uppdrag; att leda en skrivarkurs för välgörenhetsorganisationen mcch som stöttar vuxna med funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Det blev startpunkten för en ny passionerad riktning för henne själv och snart hade hon kontakt med skrivvägledare runtom i världen. De blev en slags ny familj där hon kände djup samhörighet. Allteftersom hennes fallstudier växte blev hon alltmer övertygad om skrivandets kraft. Att förmedla detta till en svensk publik kändes livsviktigt för Emelie. – Varenda kursdeltagare jag har mött har gjort avtryck hos mig! säger Emelie med eftertryck.

kraft kan leda oss till reflektion kring det som är angeläget i livet, och en transformation långt bortom det vi trodde var möjligt – om vi vågar vara öppna

DET SKRIVNA ORDETS


”Ofta får vi stora gåvor tillbaka när vi vågar djupdyka i vårt minnesarkiv.” och nyfikna under resans gång. – Alla har en livsberättelse värd att utforska. Ljus och mörker går hand i hand, det är väldigt tydligt i den här processen. Det krävs uthållighet och mod; mod att våga stanna kvar med det som uppstår, titta närmare och gå dit pennan för dig. Men det starkaste är ändå alltid ljuset som alltid skiner igenom, trots att många kursdeltagare har gått igenom oerhört svåra och traumatiska saker. Ofta får vi stora gåvor tillbaka när vi vågar djupdyka i vårt minnesarkiv. För många som börjar skriva på Emelies kurser innebär det inte ett slut bara för att kursen är slut, utan snarare början på ett fortsatt eget skrivande. FÖR TRE ÅR SEDAN flyttade Emelie tillbaka

GENOM SIN GUIDEBOK vill Emelie Hill Ditt-

mer förmedla det reflekterande skrivandets kraft: att det är möjligt att läka genom det rum för självobservation som skrivandet öppnar upp för och hur skrivandet kan bli en vän och ett verktyg på vägen framåt. ”Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande” med förord av Patricia Tudor Sandahl är den första boken i sitt slag i Sverige, där forskning, fallstudier, skrivövningar och intervjuer med världsledande experter vävs samman med författarens egen berättelse och ingång i skrivterapins värld i England.

Free • nr 6

| 21 |

november–december • 2021

SIST MEN INTE MINST vänder den sig också till andra vägledare, handledare och alla som är nyfikna på det läkande, reflekterande skrivandet. – För mig personligen har det varit en enormt helande resa att skriva boken, en avslutning på ett livslångt sökande i mig själv. Så det är en djupt personlig bok och samtidigt en väldigt praktisk bok: ”the best of” allt som jag har lärt mig. Det har varit en utmaning att sammanfatta, säger Emelie avslutningsvis.

Bokutdrag och övning på följande uppslag.

till Sverige med man och barn, och började hålla kurser i reflekterande skrivande på folkhögskolor. Till varje lektion släpade hon med sina egna böcker i ämnet, från England och USA där expressive writing är en mycket vanligare företeelse, för att visa utbudet.

Men nästan omgående efterfrågade kursdeltagarna en bok på svenska, vilket inte fanns på marknaden. Då beslutade sig Emelie för att skriva den boken. – Jag ville öppna den här världen för svenskar och visa att det finns så mycket mer. Man kan jobba med metoden på så många olika sätt, det var viktigt för mig att förmedla.


Utdrag ur boken

Den inledande fasen – reflektionstid, förberedelse, självomsorg och tillit Lyssna på din intuition och skriv därifrån. Lita på din penna. Lita på dig själv. Lita på dina idéer. Lyssna på din kropp när du skriver och när du läser vad du har skrivit. Lyssna på din röst, dina andetag och hjärtslag. Lyssna på din mage. Lyssna efter den eventuella spänning du känner när du tänker på din sanning, i djupet av din själ. Lägg märke till känslorna, notera dem, liksom den tillfredställande överraskningen som dina ord kan ge dig. ATT MÖTA SITT skrivande jag skulle kunna liknas vid en andakt. En plats där vi kan stanna upp och möta oss själva. Att förstå och bekanta oss med vår egen historia kräver en djup, nästintill meditativ koncentration. Reflektion, förberedelse, självomsorg och tillit är våra ledord under den inledande fasen. Och jag skulle vilja tillägga mod, nyfikenhet och öppenhet. För att börja lyssna inåt och skriva från djupet, och utforska våra minnen på detta sätt behöver vi mod, eller åtminstone en nyfikenhet som för oss vidare. Att vara öppen är också viktigt när vi skriver i läkande syfte, det hjälper oss att hitta fram när vi lyssnar inåt och tar emot orden som kommer, och då menar jag att skriva texter som kan hjälpa oss framåt. Att släppa våra hämningar, vara mindre dömande, välkomna det som kommer, så att säga, detta kan göra att vi känner oss både känslomässigt och fysiskt lättare efter att vi har skrivit. För att kunna gå på vandring under trygga

former i den egna historien är det viktigt att skapa ett tryggt rum och att vi i detta tar hand om oss själva inför och under skrivprocessen. En plats där våra tankar kan flöda fritt. Integritet är av högsta vikt här. När ditt skrivande innehåller känsliga berättelser och frågor som berör andra, behöver vi vara försiktiga med integritetsfrågor. Bevara dina texter på ett säkert ställe eller överväg att riva sönder eller rentav bränna texterna efter en skrivsession, något som Pennebaker ibland uppmuntrar till. Om du skriver på en dator, ge dina filer neutrala namn eller lösenordskydda dem. Att skriva för hand eller på dator spelar som sagt ingen roll. Texterna är endast till för dina ögon. […] MÅNGA KURSDELTAGARE som jag möter

oroar sig över hur de kommer att reagera, hur de ska orka sig igenom denna process. Att skriva i läkande syfte innebär inte att grotta ned sig i enbart tunga eller komplicerade minnen, något som många tror, utan även om att skriva om ämnen såsom glädje, hopp, tacksamhet och genom det som uppkommer finna vägar framåt. Detta kan alltså vara ett sätt att upptäcka hur vi kan finna ro och frid, att skriva om när saker går framåt och att alltså titta närmare på positiva teman och utforska dessa vidare. Att utforska dessa känslor i vårt skrivande kan även öppna upp för möjligheten till en djupare koppling till andra i vår omgivning. Därför är, återigen, förberedelsefasen av högsta vikt i denna process. Att gå inåt och reflektera kring den läkande skrivprocessen –

Free • nr 6

| 22 |

november–december • 2021

innan vi påbörjar arbetet. […] Genom att ge dig själv omsorg och kärlek under denna process, bygger du upp ett hållbart skrivande som du kan leva och arbeta med under lång tid. Det är lättare att hantera känslorna som skrivandet kan ge om det delas upp i flera kortare skrivpass. Att skriva regelbundet och tidsbegränsat är som sagt av vikt när vi skriver för att läka. Vi bör gå varsamt fram i förberedelsefasen och inte ha bråttom under resans gång. DET ÄR AV VIKT att reflektera kring vad

vi behöver för att skapa oss en skrivrutin som vi gör till en helig stund där vi möter oss själva, där vi kan gå in i det långsamma skrivandet. Det kan vara alltifrån vilken tid på dygnet det skulle kunna passa för oss att skriva på, eller hur länge åt gången det skulle passa oss att skriva. Vad vi skulle kunna göra för att förbereda oss innan en skrivsession, och därefter. Vad är det som distraherar oss, är det något vi kan utesluta ur vår vardag för att ge plats åt det läkande skrivandet? Naturligtvis är sömn och mat viktigt, som alltid. Det tar oerhört mycket kraft att gå in i våra minnen, betydligt mer än vad jag någonsin hade förväntat mig. Vi behöver därför ta hand om oss och våra kroppar, ge dem både näring och omvårdnad, fråga oss själva vad som ger oss energi och vad som möjligen dränerar oss, vad som står i vår väg och vad vi behöver göra för att öppna upp för skrivandet. När vi börjar göra detta så infinner sig så småningom ett nytt slags lugn.


Vinn!

Övning

Skapa tre listor Övning av Kate Thompson

1 2 3

En lista med saker och ting som har gett dig energi senaste tiden, eller hjälpt dig på något sätt. En lista med saker som har dränerat dig senaste tiden/inte varit hjälpsamma. En lista med förslag på förändringar som du skulle kunna göra för att förändra detta, för att minska stress. 1.

Extra skrivövning

2.

3.

Vad innebär överväldigad för dig? På vilket sätt blir du överväldigad? Hur hindrar det ditt skrivande? Ditt liv? Kan du ta reda på hur du skall undvika detta tillstånd, eller frigöra dig från det när du är inne i det? Kan du fundera vilka faktorer som gör att du skriver bättre och vilka som komplicerar din process? Kan du tänka ut hur du skall förbättra din självomsorg eller hur du skall fortsätta med den?

Aktuell

Free lottar ut 3 exemplar av boken ” Skriv för att läka”, i samarbete med Lassbo Förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer www.emeliehdittmer.com www.lassboforlag.se ”Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande”, Emelie Hill Dittmer (Lassbo Förlag, 2021).

litteratur för ig

Vinterns böcker www.siljansmasar.com

Free • nr 6

| 23 |

november–december • 2021


BEHANDLINGAR Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet

Healing Göteborg

Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ KLASSISK SVENSK MASSAGE ∙ SHAMANSK HEALING Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Barbara Ann Brennans unika healingmetod! Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

Hans Nielsen 0707-44 20 30

www.healinggoteborg.se

Näring för kropp och själ

INRE HARMONI

Ljusstjärna

Möjligheternas väg till ett friare liv

Regression - Tidigare liv, Tiden mellan liv, barndomen Progression - Nuvarande & kommande liv

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38

Personlig & andlig coachning Meditationer Reikihealing

(15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com

www.ljusstjarna.se

Santiana Consulting Anna Sjöstrand

Få tillgång till din potential och dina möjligheter

Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52

Prenumerera! Och få tidningen hem i brevlådan

Ge dig själv eller en vän en gåva Du får 6 nummer av Free för bara 180 kr. Bankgiro 251-4487. Skriv namn och adress och att betalningen gäller en prenumeration på Free. Du kan även registrera dig på vår webbsida

180:–

www.free.se Free • nr 6

| 24 |

Nymånehealing på distans! Natthealing och Måndagshealing thor.midwind.se Donera gärna till:

november–december • 2021

swish 123 22 32 296

BG 682-7695


BEHANDLINGAR

Annika Heurlin

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG ALLT VI HAR OMKRING OSS PÅVERKAR OSS, BÅDE DET VI ÄTER MEN ÄVEN DET VI OMGER OSS MED.

Djurhomeopat · Medium · Healer

VI HAR PRODUKTER FÖR ALLA SINNEN

· Medial vägledning · Healingbehandlingar · Kurser

BALANSBUTIKEN EKOLOGISKT & HÅLLBART

Reiki källan, Kungsg. 19, Malmköping 070-224 01 64 · reikikallan@hotmail.com

Vitaminer • Mineraler • Kosttillskott • Homeopati Te • Kryddor • Örter • Havs- & Himalayasalt Eteriska oljor • Såpa • Hårvård • Bach-droppar

www.annikaheurlin.com

DESIGN & FUNKTION

Vattenvitalisering • Natures Design • Smycken Flower of Life • Strålningsskydd • Vattenflaskor Biofotonprodukter • Presenter • Ljuslyktor • Willow Tree

Se Hela Livet

TA HAND OM DIG SJÄLV

Öronljus · Böcker för personlig utveckling · Kristaller Make-up från Benecos · Rökelse • Orakel & Tarot Joniska tandborstar • Medveten andning

HEALING · MEDIAL VÄGLEDNING BOK · TAVLOR · ENERGIMÅLNINGAR STOCKHOLM · RÄTTVIK · DISTANS

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17 Webbutiken är alltid öppen

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se www.universellbalans.se

Catrin Skött 076-246 46 39 · www.sehelalivet.nu ·

Förbättra hälsan med Oberon

Erfarenheter av behandling

Oberon är ett instrument för både analys och behandling.

försvinner efter några behandlingar.

• 16-årig pojke med borrelia. Pojken har

grava synproblem och trötthet. Efter behandling går pojken till skolan igen.

• Ständigt återkommande bihåleproblem

Efter en inledande skanning, av hela kroppen eller enskilda kroppsdelar, kan en fördjupande analys ske av specifika organ och funktioner. Vid analysen visas belastningar i valda organ. Oberon markerar och graderar vilka mikroorganismer som stör kroppen. Dessa kan sedan behandlas för att försvagas. Organ och funktioner som visar sig försvagade kan behandlas för att få friskare funktion. Med Oberon kan vi ge frekvenser för örter, kristaller och homeopatiska läkemedel. Vi kan tillverka frekvensdroppar för daglig behandling. Däggdjur som hästar, hundar och katter kan även de behandlas med Oberon. Vanliga behandlingsområden är smärta och värk, bihålor, rygg och diskar, nerver, mag- och tarmproblem, gallbesvär, lymfsystemet m.m. Program, utbildning och support på svenska. Beställ gratis frekvensguide om Oberon och flera instrument. Ola Hedlund, 0709-309 309

• Rygg- och revbensskada efter fall på husbygge. Mannen får behandling varje dag under de två första veckorna efter fallet. Behandlingen resulterar i god lindring och total smärtfrihet efter två månader. • Svullnad och smärta i handen av artros.

Svullnaden lägger sig efter första behandlingen och smärtan minskade markant.

• Svår smärta i äggstock sedan fem månader. Smärtfri efter en behandling. • Elitidrottare med skadat korsband kan inte

böja benet korrekt. Efter tre behandlingar har knäleden den rörlighet som den skall.

• Diskbråck med smärta i rygg och lår samt känselbortfall i underben. Känseln i underbenet kommer tillbaka vid första behandlingen. Efter tre behandlingar är smärtan i rygg och lår minimal.

www.frekvensbehandling.se Free • nr 6

| 25 |

november–december • 2021


Förenade Reikiförbundet Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiförbundet i Sverige

Maria Nylow

TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter som fungerar lika bra på distans. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling kan man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Intresset för Reiki har verkligen ökat på senare tid. Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård.

Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder behandlingar och kurser:

Camilla Hammarström HallimaC AB Sundsvall

073-827 47 40 kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Pia Jägare Lovis Pia Luleå

076-761 08 62 lovispia@gmail.com Lovis Pia (bokadirekt.se)

Annika Heurlin Malmköping

070-224 01 64 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Åsa Ahlström

Åsas reiki & massageklinik Malmö 070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se

Ellinor Häggström

Anne Ninnas

Marie ”Mi” Norin

Jeanette Norling

Jessica Gröger

072-387 58 81 ellinor@lavendala.se www.lavendala.se

072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se

070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

079-075 81 99 info@sjalavarme.se www.sjalavarme.se

073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se

Lavendala Landskrona

Hanne Tara Svensson Be Free Now Klippan

070-437 33 07 hanne@befreenow.se www.befreenow.se

Phoenix Academy Stockholm, Tyresö

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling Reiki-kliniken Göteborg

070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Minos Manus Hälsodesign Växjö

Själavärme Strängnäs

Mia Byrge

Ulrika Holma

073-941 03 43 info@enjoylife.se www.enjoylife.se

070-358 66 45 ulmahighermind@gmail.com www.ulmahighermind.se

Enjoy Life Norrköping

Ulma Higher Mind Luleå, Distans, Online

Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna

Annelie AuroRa Axelsson

Ax Inspirera Norrköping, Stockholm 060-768 50 00 annelie@axinspirera.se www.axinspirera.se


Sofia Oceania Gustafsson

Oceania SPA Åkersberga, Stockholm

070-766 49 42 sofia@oceaniaacademy.com www.oceaniaacademy.com

Erla Sigtryggsdottir

Anette Björsund

Åsa Elvegård

070-369 88 24 erla@yogashalakungalv.se www.yogashalakungalv.se

073-634 97 14 info@mirrorsoftime.se www.mirrorsoftime.se

070-422 28 74 info@reikiakademin.se www.reikiakademin.se

Yoga Shala Kungälv Kungälv, Distans

mirrorsOftime Visby

Reikiakademin Stockholm, Distans

Anna-Sofia G Vesterlund

Kristin Ellingsen

Marie Sigra

Pia Nilsson

073-028 38 20 annasofia@kansla.nu www.kansla.nu

070-314 00 99 kristin@sthlmhealing.se www.sthlmhealing.se

070-220 19 88 marie.sigra@gmail.com www.sigrareiki.com

076-070 70 70 piainspira@gmail.com www.inspirabypia.se

Inner Peace by Känsla Luleå, Online

Sthlm healing Stockholm

Sigra Reiki, även distans Östhammar/Uppsala

Inspira By Pia Kiruna

Catharina Kroonder

Heal by nature Consulting Sthlm AB Stockholm, Björkhagen

076-175 00 31 bynaturam@gmail.com www.bynaturamagica.com

Agneta & Christer Lindskog Reiki-kliniken Göteborg

070-482 67 93 christer@bjorcon.com www.believe-in-spirit.se

Anneli Frostfjäll

Felicia Lorenzson

Karolina Kaplan

Malin Schultz

Linda Larsson

072-727 27 85 info@soulinspo.se www.soulinspo.se

076-445 04 72 lightoffreyja@gmail.com www.lightoffreyja.com

karolina@duvinner.nu www.duvinner.nu

070-982 83 54 malin@bildtolkning.nu www.ReikiArt.se

076-343 17 31 info@healthyartsofliving.com www.healthyartsofliving.com

Soulinspo by Anneli Tyresö, Stockholm, distans

Light of Freyja Skövde

Du Vinner – Reiki Master och Medium Norrtälje

Hälsa Utan Gränser Stockholm

Healthy Arts of Living AB Göteborg

Berit Westerlund

Marina Hultberg

Marie-Christine Frilund

Sirpa Vaartio

Sofia Berglund

070-236 93 75 grona.rummet@yahoo.com www. gronarummet-healing.com

073-445 76 65 marina@elbahealing.se www.elbahealing.se

073-095 79 87 info@yogamedmarie-christine.nu www.yogamedmarie-christine.nu

info@lumeva.se www.lumeva.se

072-242 38 33 sofia@sobe.se www.sobe.se

Gröna Rummet - Healing Kungälv

Elbahealing & Vägledning Lund

Yoga med Marie-Christine Skärblacka

Lumeva Sollentuna

Heart and Mind By SoBe Söråker


Magi och det övernaturliga Hon har medverkat i serien ”Spökjakt” och driver podden ”Övernaturligtvis”. Serafia Andersson är författare, konstnär, energiarbetare och medium och har målat och skapat sju egna orakelkortlekar – en tusenkonstnär som verkligen brinner för det hon gör. Om det är rätt så går det lätt, säger Serafia, som bland annat berättar om hur allt startade, hennes upplevelser under serie­ inspelningarna och om den spirituella podden. Text Maria Brandt Foto Privat Serafia Andersson. Robert Carlsson, redigerat till konstfoto av Susanna Lundgren.

S

erafias skapelser är en kombination av hennes mediala och esoteriska kunskaper, konstnärskapet och författarådran. Serafia är medial sedan barnsben och som medium jobbar KORT hon till exempel NAMN Serafia med andekonOM Andersson. takt, djurkomSERAFIA ÅLDER 48 år. munikation samt FAMILJ Maken Andreas, medial vägledare 3 barn och 3 bonusbarn. med kunskap att se i BOR Alingsås. dåtid, nutid och framtid. GÖR Medium, healer, energi­ Healing och magi, det vill arbetare, författare och säga att styra energi är konstnär. ytterligare två av hennes MOTTO Om det är rätt så grenar i yrkeslivet. går det lätt.

INTRESSEN Har 4 hästar som

jag mer än gärna galopperar i skogen. Botade vid 41 års ålder min hästskräck som kom efter en ridolycka när jag var 19 år. Trädgårdsälskande botaniknörd/blomsterfana­ tiker, älskar att sjunga och skapa musik, loppis­älskande fashionista. AKTUELL MED ”Ditt magiska år” och podden ”Övernaturligtvis” lanserat genom Silverdrake förlag.

VI PRATAS VID i en telefon-

intervju en sensommardag i augusti när hon just avslutat sin medverkan i Spökjakt säsong 3. I serien, en produktion av Jocke & Jonna som vunnit tv-priset Kristallen, medverkar Serafia som medium och tolkar andarnas budskap vid sex historiskt kända platser som har haft paranormal aktivitet runt om i landet. – Det var roligt att vara med framför allt för kickarna det gav på ett per-

Free • nr 6

sonligt plan. Jag fick under inspelningen verkligen fler bevis för att andar existerar och hur de verkar. Av de upplevelser som gav störst intryck var två av dem utmärkande berättar hon, den första på Gästis i Bjästa, en gästgivargård i Örnsköldsvik. – Jag och Danjal skulle gå mot ett fönster och när vi var två meter ifrån kastas en stol med full kraft baklänges i golvet. En klocka föll även i golvet en stund senare. EN ANNAN STARK upp-

skrivit en bok om magi.” – När vi kom dit började det med att jag kände en beröring. Sedan började all teknisk utrustning visa tecken på aktivitet. Senare under inspelningen så nämner apparaten exakt det jag bett om i form av orden ”witch, writing witch” (häxa, skrivande häxa). Att det skrevs på engelska beror på att apparaten är programmerad på engelska och översätter till andra språk. Ett bevis så gott som något då ingen i teamet visste om att jag bett om det, skrattar hon.

levelse var vid Moliljan Sanatorium i Målilla som har historia som vårdplats för turberkulospatienter sedan öppnandet 1915. – För mig är det viktigt med bevisföring, därför bad jag mina guider om att få bevis för andarnas aktivitet på platsen. När jag satt i bilen på väg till den första inspelningsplatsen så bad jag i förväg om ett bevis som ingen annan visste om. Jag tänkte främst på Laxtons apparater som skriver ord som den snappar upp i energin. Jag sa: ”Nämn ordet häxa och att jag har

sett sedan tidig ålder. Hon minns att hon kunde uppleva och se andeväsen redan innan hon hade lärt sig prata. – Jag hade svårt att sova på nätterna då jag kunde se dem runt min säng nästan varje natt, men det började mycket enklare med drömmar och att jag bara visste saker som ingen berättat, som att jag innan det hade skett såg vilken färg som cykeln en klasskamrat skulle få hade eller att jag drömde

| 28 |

ANDAR HAR SERAFIA

november–december • 2021


För mig är det viktigt med bevis­ föring. om personer som jag inte sett på ett tag för att dagen efter träffas i verkligheten. – Min mamma har berättat hur jag som liten kunde uppfatta saker som inte fanns och jag hade ibland upplevelser som skrämde även dem, som när jag såg en man som låg på en plats i trädgården. Senare fick jag veta att det verkligen hade funnits en man i släkten som sett ut exakt så och dog på platsen. Som 17-åring lyckades jag stänga förmågan att se dem med ögonen, det var för otäckt. Jag lyckades stänga av i ett par år innan jag började få starka drömmar igen med budskap som stämde, precis som när jag var barn. – Jag fick till mig ett tidigare livs-minne när jag sov. Plötsligt kunde jag känna exakt hur det var att bära ett barn. Tyngden i magen och hur barnet rörde sig. Några år senare när jag var gravid fick jag uppleva att det stämde på pricken med känslan i minnet.

NÄR HON VAR 27 år fick hon ett starkt budskap. – I en sprucken spegel med guldkant såg jag en kvinna i ålderdomliga kläder och håret i lockar. Det var jag men ändå inte. Hon såg ut att vara från den amerikanska södern från


Örter jag ofta använder som skyddande är gråbo, johannesört och salvia som är en klassiker.

Serafia utför här en ritual där hon sänder ut energi via ord.

någonstans 1800-tal. Uttrycket i hennes ansikte var lätt föraktfullt när hon såg på mig ganska uppfordrande och frågade ”Har du glömt bort vem du är?”. Dagen efter fick jag ett erbjudande i brevlådan om ett kit med tarotkortlek och bok och beställde det direkt! Jag upptäckte tidigt att jag redan hade svaret på vad varje kort betydde och hade väldigt lätt att få till mig saker som stämde när jag spådde vänner och bekanta. Det gjorde att folk i min närkrets började höra av sig och ville bli spådda, så jag började satsa mer helhjärtat på mitt yrke som medium och siare. EFTER ATT HA BLOGGAT om sina

upplevelser en tid och fått en massa respons så startade hon butiken Vita kvasten som senare blev Serafias kosmos som hon driver idag. Något hon inte ångrat. – Det är ju det jag egentligen

älskar! säger den forna bildläraren som valde att följa ett livskall och i år har arbetat som medium i 20 år. Ett yrke som också ger tillbaka tacksamhet att kunna göra något för männi­ skor i samfundet. – Att vara medium är givande när du kan hjälpa någon, både den som gått bort och de efterlevande. Dödsfallet kan ha skett hastigt och det kan finnas ouppklarade saker i nära relationer som kan lösas efter en seans. Jag är tacksam att jag kan göra skillnad för människor genom det jag kan, säger hon och berättar hur hon idag kan se dem tydligt för sitt inre öga. Ofta kommer bilder av hur de ser ut och utförlig information om saker, som vad de haft för syssla i livet och hur de har levt. Även budskap som de vill hälsa till de efterlevande. – Ibland stannar andarna kvar på en plats länge utan att gå vidare. Det kan vara andar efter avlidna som gjort saker i sina liv

Free • nr 6

| 30 |

som de inte är stolta över, vilket gör dem rädda för att gå över till nästa liv. Det finns också de som vägrar att inse att de är döda. – Under Spökjakt så preppade jag en hel del med saker som skyddar, som skyddsamuletter i form av kristaller och örter som använts som skyddande i folkmedicinen. Bra kristaller att ha på sig för det ändamålet är: svart turmalin, flinta och rökkvarts, men även bärnsten. Örter jag ofta använder som skyddande är gråbo, johannesört och salvia, en klassiker som använts i sekler av urfolk i Amerika vid andligt arbete för att skydda och rena, men allt som sticks är egentligen bra som beskydd, till exempel granbarr eller enkvistar. Under inspelningen hade jag också med mig en auraspray som jag gör själv, som en del av ett sorts andligt första hjälpen-kit. VID EN AV inspelningarna upp-

levde Serafia trots allt att en energi av en ande tog över henne. – Jag var inställd på att öppna mig för den här anden och låta honom agera genom mig. Jag upplevde hur jag gick runt med ett småleende och känslan av att vara energirik. Andar gör ofta så

november–december • 2021

att de ger dig en känsla av välbefinnande för att du skall känna dig bra till mods i utbyte mot att denne får ta plats. Du kan också bli något av en retsticka när en andes energi talar genom dig, för att efter den försvunnit känna dig tom och håglös. Även detta var något som hon upplevde vid några tillfällen under inspelningen och fick hjälpa teamet att hantera, berättar hon och poängterar: – Den egna kraften är egentligen det viktigaste du har som beskydd när du jobbar som medium, att du vet vem du är och att du har en egen personlig styrka. ETT SÄTT ATT arbeta med energi är genom healing, menar Serafia, något hon har erfarenhet av som initierad Reikiutövare och intuitiv healer. – I healing är det viktigt att förstå att du måste veta vad du gör, annars kan det vara skadligt för den du ger healing till. Jag har till exempel ett starkt motstånd mot healing som ges på distans i öppna nätverk på sociala media, där man till exempel skriver sitt namn som svar på någon okänd som erbjuder gratis healing ett visst klockslag. Då tänker folk ”Ja, det är ju gratis!” och funderar inte


Häxan, Skeptikern och Lärjungen i podden ”Övernaturligtvis”.

så mycket på konsekvenserna. Det krävs att du har kunskap när du ger healing av flera skäl. När jag ger healing jobbar jag till exempel med den universella energin jag fått tillgång till via aktiveringen i Reiki och inte min egen energi. Det är viktigt för att inte själv bli dränerad. – I healing jobbar jag mestadels intuitivt. Jag inleder varje session med att bjuda in den eller de guider som vill vara med under sessionen och frågar dem om vad som behöver göras. Ofta berättar de saker som jag omöjligt kunnat känna till och som stämmer väldigt bra. Speciellt en av guiderna brukar visa personliga saker som kan vara av vikt för den jag jobbar med, något jag får till mig intuitivt i form av färger och mönster. I PODDEN ”Övernaturligtvis”

som lanserades i september kallar hon sig lite skämtsamt för överstehäxa men har tvärtom inte mycket positivt att säga om självutnämnda guruer som skall vara förebilder för andra när det är mer skadligt än hjälpsamt. Detta är exempel på vad som tas upp i podden i ”Veckans spolning,”, där hon tillsammans med Victoria Johansson som lärjungen och Marcus Blomgren som skeptikern, diskuterar och utvärderar det andliga utbudet som är aktuellt i sociala medier och i samhället. I VARJE VECKAS program

testar de även olika magiska hantverk. Naturligtvis ur ett magiskt perspektiv – överna-

turligtvis. Med självdistans pratar de varje vecka om andar, själen, spöken, magi, ockultism, esoterika och allt däremellan, med en rejäl dos humor förstås. SERAFIA FÅR ALDRIG slut på

idéer och i november ger hon även ut ”Ditt magiska år”, en faktabok som samtidigt är en personlig dagbok och almanacka med magiska tips och inspiration för ett helt år. Den är inte bunden till något årtal så man kan börja när som helst på året och den innehåller även material till att skapa sina egna spådomskort.

Vackra kristaller · Energifyllda stenar & smycken · Klangskålar Meditationskuddar · Aroma diffusers & eteriska oljor · Rökelser Tarot- & orakelkort · Böcker för personlig utveckling & andlighet

HAR DU AVSLUTNINGSVIS

Susanne Swantesson: torsdagar på Studio bliss, tisdagar på Holi susanne1121@gmail.com, sms 0762 300400

något tips för nybörjaren i siandets konst? – Det kan vara bra att hitta någon som du inte känner men ändå litar på att träna siandet med. Så att du får feedback som är grundad i någon du inte vet så mycket om istället för familjemedlemmar eller nära vänner. Då är du säker på att det som kommer är autentiskt.

Båda butikerna är välfyllda med:

P g a platsbrist på Regnbågen så flyttar tyvärr Medium & Samtal ut! Från den 1 december finns de på nya adresser, boka med dem: Marlene Eckerlöv: onsdagar på Studio bliss, även andra orter sms 0793 343074 (även Facetime)

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt: The Lighthouse Onsala sms 0768 904906, www.helena-magdalena.se Tinna Gunnarsson: 0707 446021, info@tinnacommunication.se Josefine Congiu: sms 0723 114130, fb messenger: Astrologiskt

Vi firar att Studio bliss fyller 1 år den 5 december! studiobliss

www.serafiaskosmos.se Böcker av Serafia: ”Serafias magi” och ”Ditt magiska år”. Orakelkortlekar: ”Kontakt”, ”The Oracle of Seidr”, ”Livets orakel”, ”Anden Signe – förnimmelser från en svunnen tid”, ”Fenomen”, ”Vibbar” och ”Dina änglar”.

Free • nr 6

| 31 |

studiobliss.se

Kungsgatan 20, Varberg info@studiobliss.se · 076-011 10 43 Måndag–Fredag 11–18, Lördag 10–15

regnbagensbooks

regnbagensbockersmycken

Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75

vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–15

www.regnbagens.com

november–december • 2021


KURSER • UTBILDNINGAR

Välkommen till min nya härliga lokal på Kyrkogatan 31A (innergården)! Gå på mina planerade kurser, eller boka en själv med dina vänner

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 4 veckoblock och 4 dagar (Zoom) per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 25–29 april 2022 samt september 2022 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Academy for Inner Potential AB Vendela Cederholm, Linda Liljeholt & Lottie Wahlin

Hos oss kan du utveckla din medialitet för din egen skull eller för att hjälpa andra som medium i trygg miljö med erfarna lärare. Vi erbjuder kurser i vår lokal i Stockholm och online. Vi utbildar Välkommen till oss! Vendela, Linda och Lottie

framtidens medier

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ 19 nov Fullmåneträff 20–21 nov Rosmarie Andersson Haapala från Medium&Meditation i Gusselby gästar. 26 nov Hela fredagen och lördagen kör vi Black friday i butik och webbshop. 1–24 dec Julkalender. Tävling varje dag – vi lottar ut gåvor, distanshealingar och kortläggningar. Följ på instagram. 19 dec Fullmåneträff 26–30 dec Mellandagsrea

· Behandlingar · Kurser i reiki och magi · Webbshop

Nya produkter i webbshopen!

Ett stort tack till alla som handlat i vår webbshop! Nov–dec får du 10% rabatt! Skriv in koden: Free

dininrekraftarvika

dininrekraft

www.dininrekraft.se

Läs mer på www.akademin.net eller kontakta oss på info@akademin.net

Arvika · Samarbete med Clarion Collection Hotel Bristol, rabatterade hotellnätter när du går kurs hos mig

En mötesplats för personligt växande, och alla som vill kan vara med!

G å med

i vår

nsMeditatio grupp! B oka på

gcnet w

ork .se

Golden Circles Network - är ett medlemsnätverk med inriktning på personlig utveckling. Det här är en inspirerande mötesplats för alla som vill fortsätta ha ett sammanhang för sin personliga utveckling. På en mer avancerad nivå handlar personlig utveckling bland annat om vår andliga utveckling. Den andliga utvecklingen och att förstå livets stora frågor är avgörande för allas vår fortsättning.

Låt dig inspireras du med! www.gcnetwork.se

Free • nr 6

| 32 |

november–december • 2021

GOLDEN CIRCLES N

E

T

W

O

R

K


KURSER • UTBILDNINGAR

MediReiki® Klassisk japansk Reiki Kurser online och fysiskt i hela Sverige

www.medireiki.se

Energimöten som balanserar Välkommen till en unik plats där likasinnade kan träffas. Vi erbjuder medial vägledning, andra sidan kontakt, healing, regression, tidigare liv & livet mellan liven, astrologi, meditation, yoga, soundhealing, klangterapi, shamanska behandlingar, webbutik Ayurvediskt, Yuen metodhealing, personliga och mediala utvecklingskurser, husrensning och seanser.

Solkarinasinnligkunskap

solkarina.se

sinnligkunskap

Vill du bli

ANDNINGSPEDAGOG? Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström

Ny utbildning på Rasbo kursgård utanför Uppsala

Start 21 januari 2022 Kontakta oss för information och prospekt!

Barbro Eriksson

Camilla J-G

Jennie Galmin

Medium & Healer

Yogalärare & Healer

Healer Yuen metoden

Medial vägledning, healing, kurser, meditation

Mediyoga, soundyoga, Divineoneness healing

Utrensning, chakra balansering

Kerstin Westin

Lena Karlsson

Marianne Danielsson

Andekontakt, medial vägledning och healing

Rosenterapeut, Lymfmassör

Medial vägledning, andekontakt, healing

Medium & Healer

Healer

Medium & Healer

ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET

info@inspiraktiva.se www.inspiraktiva.se

Vill du hitta din röst och lära känna den? Här får du chansen att verkligen lära känna Din röst. Hur låg den kan vara såsom hög. Både i sång och tal. Släppa på hämningar som kanske har styrt dig att inte våga låta eller tala. Då kan detta vara rätt kurs för dig!

”Älska Din röst” – från ditt första andetag till kraftsång

Medium & Healer

Seija Hedin

Ayurvedisk rådgivare

Tia Jumbe

Tine Kromm Henrie

Energi balansering, medial vägledning

Pulsläsning, shamanska sessioner, läkande samtal

Tidigare Liv, Livet Mellan Liven

Regressionsterapeut

Sundbyberg Stockholm · Gjuteribacken 4 ingång på baksidan 070 442 25 96 · info@energiplatsen.com

Energiplatsen

www.energiplatsen.com Free • nr 6

| 33 |

Vi kommer att sjunga på bokstavskombinationer som inte betyder något, bara för att ha rätt fokus. Vi sjunger oss igenom alfabetet. Vi tränar in jojk och kulning för att du ska kunna uttrycka dina känslor. Vi har intoningar och meditation.

22–24 april · 20–22 maj Plats: Romma Bystuga i Leksand, Dalarna. Boende: Air-bnb i byn (kommer delvis att ingå i priset). Maten intas i bystugan – frukost, lunch och middag. Pris: 8600:– för två helger. Max 6 personer.

Kontakt: Eva Kock · Romma kockgattu 2, Leksand 073-952 02 19 · eva.kock@telia.com · www.lillasjalen.se november–december • 2021


Följ astrologin i ditt dagliga liv Allt fler intresserar sig för att följa ”den astrologiska väderleken” som ett stöd och uppmuntran genom vardagslivets prövningar. Tvillingsjälarna Lisa Aurelius och Ivar Kristoffersson har som livsuppdrag att vara kosmiska inspiratörer. Nu är de aktuella med ”Astro 2022” skapad för den som vill ta hjälp av kosmisk information och inspiration i övergången till Vattumannens gyllene tidsålder på jorden. Följ de astrologiska skeendena under året, sammanvävda med numerologisk och kosmisk kunskap. Text Lisa Aurelius Bild Peach ShutterStock (shutterstock.com) Foto Nicolas Xuan Vinter

Free • nr 6

| 34 |

november–december • 2021


På senare år har intresset för astrologi ökat markant, framför allt bland andligt intresserade. Detta är ett tecken i tiden. Vi står på tröskeln till Vattumannens gyllene tidsålder, med ena foten kvar i den mörka tidsåldern och detta är prövande för oss alla. Astrologi är ett hjälpmedel för att förstå vad som är i görningen i detta skede av evolutionen, då mörkret i den yttre världen kulminerar i takt med att ljuset inom oss expanderar. Vi är samskapare med universum och den nya tidsåldern föds genom oss. Så underskatta inte din betydelse – genom att ta ansvar för din egen personliga utveckling och göra ditt inre arbete höjer du din frekvens och ger därigenom din gåva till världen! JAG OCH IVAR FANN varandra som tvillingsjälar

våren 2018 och har sedan dess arbetat sida vid sida med att ge inspiration och framtidshopp med astrologin som grund – sammanvävt med numerologi och annan kosmisk kunskap. Vi har nu tillsammans skapat ”Astro 2022” – en bok fullspäckad med astrologisk information och vägledning för året 2022. Boken är tänkt att vara en guide i det dagliga livet, med en textdel och en kalenderdel. Textdelen är omfattande och innehåller bland annat kapitel om varje planet, om eklipser (solförmörkelse och månförmörkelse), om vad det innebär när planeter går retrograd och om de fyra ”årstidsportalerna” (vårdagjämning, höstdagjämning, sommarsolstånd, vintersolstånd). UNDER HELA ÅRET kan du följa solens, månens

och alla planeternas vandringar genom stjärntecknen och se när planeter går retrograd, det vill säga till synes byter riktning. Det största fokuset ligger på månen. Dag för dag kan du se var den befinner sig och läsa om de olika energierna och deras innebörd. Månen är den himlakropp som rör sig snabbast genom zodiaken och byter tecken vartannat till vart tredje dygn. Månen påverkar vårt känsloliv och det är intressant att följa energiskiftena. Nymåne och fullmåne uppmärksammas särskilt. Kalenderdelen utgörs av en veckokalender med plats för anteckningar, månadsöversikter med en tydlig överblick över hela månadens astrologiska händelser, samt en årstext som sammanfattar hela året och lyfter fram de viktigaste temana. Vi skriver även om stjärnfrön och tvillingsjälar samt om hur du utvecklar så kal�lat mirakelmedvetande och lever i ett tillstånd av tacksamhet och glädje.

väcktes hos oss båda i unga år, och har följt oss under livet. Men det är först på senare år som vi börjat dela med oss av vår kunskap till andra. Ivar började arbeta som astrolog på heltid när han gick i pension, samma år som vi träffades. Jag har alltid älskat att skriva och inspirera andra, och mitt astrologiska skrivande fick ett starkt uppsving när jag träffat Ivar och startade bloggen på hemsidan. Detta fenomen är typiskt för tvillingsjälars möten – när båda kommer samman mångfaldigas energin och deras gemensamma uppdrag lyfts fram!

INTRESSET FÖR ASTROLOGI

”Månen påverkar vårt känsloliv och det är intressant att följa energiskiftena.” Idén till att skapa en astrologisk kalender fick vi för flera år sedan men det stannade vid tanken. Tills i augusti 2020, då vännen Mette H. Johansson var i färd med att skapa en veckokalender för 2021 – en intentions- och tacksamhetskalender där hon ville ha med mina texter vid nymånarna och fullmånarna under året. När det blev dags att börja planera för nästa års kalender kände jag och Ivar oss redo att skapa någonting mer omfattande på egen hand. Och så satte arbetet igång … Ivar tog fram alla astrologiska data och jag skrev och skrev … Det blev betydligt fler sidor än vad som först var planerat. ATT SKAPA EN BOK om astrologin för det kommande året är både utmanande och spännande – det är som att kasta sig in i framtiden och utforska den innan den är här! Parallellt med framtagandet av materialet fortsatte vi vårt vanliga arbete med att producera texter och inspelningar för nuets astrologi. Det blev en smula förvirrande för hjärnan, inte minst när det gällde att skriva rätt årtal. Arbetet med den nya årskalendern tog förstås mycket tid i anspråk men det var en lustfylld och givande process. Ofta hänfördes vi av upp-

Free • nr 6

I DENNA TID AV prövningar på jorden är det mycket betydelsefullt att hålla sitt fokus på det ljusa och positiva, på det som vi vill skapa. Mitt

och Ivars signum är att lyfta fram det högre perspektivet på tillvaron – det som skänker glädje och kraft. Utmaningar är alltid förtäckta gåvor och när vi går igenom dem med öppna ögon och öppet hjärta för de oss framåt på själens resa. Våra budskap är genomsyrade av ljus och glädje, hopp och förtröstan.

| 35 |

november–december • 2021

IVAR KRISTOFFERSSON ÅLDER 67 år. FAMILJ Dottern Stella 10 år,

makan och tvillingsjälen Lisa och hennes son Vilgot. BOR Ödeshög. GÖR Astrolog på Soul Warrior Energy – med stjärn­ frön och kvantfysik som specialitet. MOTTO Kärleken övervinner allt! DOLD TALANG Tennis- och schackspelare. AKTUELL MED ”Astro 2022” – bok och kalender.

LISA AURELIUS ÅLDER 47 år. FAMILJ Sonen Vilgot 6 år,

maken och tvillingsjälen Ivar och hans dotter Stella. BOR Ödeshög och Ljungsbro. GÖR Andlig inspiratör på Soul Warrior Energy – Själens krigare från SW-Eden. MOTTO Livsglädje är vår sanna natur! DOLD TALANG Är duktig på att träna hundar. AKTUELL MED ”Astro 2022” – bok och kalender.


täckterna vi gjorde – många fascinerande samband och synkroniciteter uppdagades under arbetets gång! Att syssla med astrologi är att bli ständigt påmind om att det inte finns någon slump i universum, att allt är omhändertaget och följer en plan … Och det har aldrig varit mer spännande, intensivt och omvälvande på jorden än det är just nu under dessa år! NÅGOT SOM KÄNNETECKNAR vårt budskap

är att vi alltid förmedlar ett upplyftande perspektiv på tillvaron och ger en positiv energi till läsaren eller lyssnaren. Det finns så mycket nedslående information i nyhetsflödena idag, även i andliga kretsar. Ivars och min uppgift som tvillingsjälar är att fokusera på det ljusa, det som höjer frekvensen. Det är inte så att vi förnekar ”mörkret” i världen och i oss själva – vi ser det och omfamnar det – men vi gräver inte ner oss och fastnar i det. Vi vet att mörkret i själva verket är ”komprimerat ljus” och en spegelbild av något som vi bär inom oss själva som behöver förlösas. När vi konfronterar detta mörker, det vill säga blockeringarna och rädslorna

inom oss, frigörs mer och mer ljus. Det är så uppstigningen till högre dimensioner sker! När vi inte är rädda för att titta närmare på det som berör oss, kommer vi i kontakt med den sanna livsglädjen och friheten inom oss – och den strålar ut från vårt hjärta till omvärlden. Just denna själsliga livsglädje var det som jag omedelbart kände igen den första gången jag lyssnade på Ivar. Min själ visste förstås redan då att han var min tvillingsjäl. Men det tog ett tag innan vi på ett jordiskt plan förstod detta. Ivar är kvantastrolog med stjärnfrön (Star seeds) som specialitet. Med hjälp av en speciell metod kan han i människors födelsehoroskop se kring vilka stjärnor de har haft tidigare liv. Det kan till exempel vara Orion, Sirius, Arkturus eller Plejaderna. De flesta har med sig liv från ett flertal olika stjärnkonstellationer. Att återerinra sig sina stjärnfröursprung är för många en värdefull del i uppstigningsresan. AVSLUTNINGSVIS VILL JAG säga att det är

en stor glädje att ha fått skapa ”Astro 2022”, som vi hoppas ska ge kraft och inspiration och bli en följeslagare under hela året!

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Astro 2022”, i samarbete med ­Siljans Måsar. Gå in på ­free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några ­rader om varför du är nyfiken på boken.

Plus mer www.soulwarrior.se www.siljansmasar.com Youtube-kanal: Ivar Kristoffersson FB: Lisa Aurelius – Själens krigare från SW-Eden

Året både inleds och avslutas med en supernymåne i Stenbocken SENSATIONELLT NOG har året två nymånar i Stenbockens tecken (bara en i alla de övriga tecknen) och två supernymånar (närmare jorden) på hela året – och dessa båda företeelser sammanfaller! Så att just de månar som är speciella för att de är dubbletter också är speciella för att de är supermånar. De är dessutom placerade som årets allra första nymåne och årets allra sista nymåne. Detta är universums sätt att peka på att denna energi är viktig!

STENBOCKEN ÄR ETT jordtecken, och att hela året 2022 inramas av en

supernymåne i detta tecken måste betyda något särskilt … En nymåne står för nystart, något nytt som ska ta form. Jordtecknens energi har att göra med den fysiska verkligheten – våra kroppar och jorden vi lever på. Vi genomgår en djupgående transformation ända in på cellnivå – och det är oerhört viktigt att ta hand om våra fysiska kroppar nu. Uppstigningen till högre dimensioner är beroende av detta!

Om Vattumannens gyllene tidsålder VI BEFINNER OSS i gryningen till Vattumannens gyllene tidsålder på jorden. De astrologiska tidsåldrarna varar i ungefär 2000 år och vi lämnar nu Fiskarnas tidsålder som startade kring tiden för Kristi födelse. Detta har varit en mycket svår tid på jorden, eftersom den sammanfallit med den Mörka tidsåldern (Kali Yuga). Parallellt med de astrologiska tidsåldrarna pågår nämligen de vediska tidsåldrarna (yugas) som är betydligt längre cykler. Det råder delade meningar om dessa tidsåldrars längd, men indiska visdomslärare anser att vi just i denna tid, kring åren 2012–2025, befinner oss i skiftet från den mångtusenåriga Kali Yuga (Mörkrets tidsålder) till Satya Yuga (Den gyllene tidsåldern). Att detta sammanfaller med inträdet i Vattumannens tidsålder gör att vi vill kalla den nya tiden ”Vattumannens gyllene tidsålder”! EFTERSOM FISKARNAS TIDSÅLDER sammanfallit med den Mörka

tidsåldern, är det den lägre oktaven (de ”sämsta” egenskaperna) av stjärntecknet Fiskarna som spelats ut: illusioner, förvirring, lögner, verklighetsflykt, att inte lita på sig själv och sin egen kraft … När vi nu går

Free • nr 6

| 36 |

in i Vattumannens tidsålder, och den sammanfaller med Den gyllene tidsålderns återkomst, betyder det att det är den högre oktaven (de ”bästa” egenskaperna) av Vattumannen som kommer att utvecklas: högre medvetande, helhetsperspektiv och ”vi-tänk”, gruppgemenskap, frihet, nytänkande, originalitet – att verkligen våga vara sig själv; uttrycka sin egen unika särart tillsammans med andra! Under Vattumannens gyllene tidsålder är människan FRI och har återtagit sin inre, sanna kraft. Det är en värld där vi alla lever i harmoni med oss själva, varandra, djuren och naturen. Tänk – att efter så många livstider av lidande på jorden är vi nu äntligen där! DE KOMMANDE ÅREN kommer dock att bjuda på fortsatta prövningar,

när den gamla världen ”rasar” för att ge plats för det nya att växa fram. Hav förtröstan! Vi är på väg in i något mycket ljust och vackert, även om det kanske inte alltid ser ut eller känns så. Fortsätt resan in i dig själv, så kommer det nya livet att öppna sig alltmer för dig. Med mer kärlek, glädje och livslust! Och låt gärna ”stjärnorna” guida dig på resan.

november–december • 2021


KURSER • UTBILDNINGAR

Greenleaves Andersson

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör

Meditationskurs start 26 januari 2022, 8 ggr - Växjö Meditationskurs start 31 januari 2022, 8 ggr - Dunshult Spirituell Healingkurs 2-årig start 19–20 februari 2022 - Dunshult

Kurser · Behandlingar · Konsultationer · Föreläsningar

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Jessica Gröger Karuna® & Reikimaster · Aura-Soma Practioner · Cert. Metakommunikatör

REIKIBEHANDLINGAR

Borlänge, Dalarna

E-kurs i Reikihealing 1

Lär dig reikihealing, du kan göra det på dig själv och på nära och kära. Det är ett fantastiskt verktyg som har ett oändligt användnings­ område, det är bara fantasin som kan hindra dig. Anmäl dig och ladda ner kursen på:

https://kurser.reiki-kroppsjal.se

Paula Vendel

Karuna Reikimaster

Reikibehandlingar Kropp & Själ · 070­822 11 24 · www.reiki­kroppsjal.se

Helgkurser i Energiterapi Dessa kurser är för dig som vill öka din energimedvetenhet och lära dig mer om dig själv och ditt energisystem.

· Healingbehandlingar · Kurser · Färgkonsultationer · Vägledning 073-903 60 10 · grogerjessica@gmail.com · www.jessicagroger.se

Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Steg 1:

· Grundkurs i energimedvetenhet och healing

Steg 2:

· Helgkurser i djupgående energimassage · Grunderna i mental kinesiologi · Fördjupning i healingtekniker och energiterapi

Steg 3: Den holistiska energiterapeututbildningen

Den är för dig som vill utbilda dig till diplomerad holistisk energiterapeut. Steg 1 och 2 behöver ha genomgåtts för att gå steg 3.

Framtidens medicin kommer att handla om att höja sin energifrekvens!

Transkurs 12–14 november med Marita Pettersson Avancerad medium kurs 19–21 november Julseans 2 december med Anna-Karin Berg · Distans behandlingar · Vägledning via telefon · Andlig healing via telefon Boka via sms 073-807 66 48

Min nya själ & energi kortlek!

Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Finns att köpa nu! 330 kr

Anmälan och mer information:

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

www.energiterapeuterna.se

Free • nr 6

| 37 |

Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com november–december • 2021


KURSER • UTBILDNINGAR

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM FÖREDRAG · KURSER · UTFLYKTER

Är du en känsloätare? I webbkursen ”Hungrig självkänsla” får du möjligheten att förändra ditt känsloätande och stärka din självkänsla.

www.ablpu.se

Marina Munk · Existensens gåta, föredrag 10/11, kurs 6/3 Mattias Andersson · Privatsittning – Tidigare liv, kontakt m andra sidan, 13/11 Anna-Lena Vikström · Mediumkurs, 20–21/11 MirakelQvinnan · Dragoness Visdom, Cell & SjälaMinnen, föredrag 16/12, kurs 19–20/2 Thomas Jönsson · År 2022 ur ett astrologiskt perspektiv, 12/1, 26/1 Martin Wentzel · Utstrålning & Attraktion, kurs 26–27/2

www.jordstralningscentrum.se · 070-206 12 82 Registrering för nyhetsbrev: jordstralningsc@gmail.com

Det är din förmåga att föreställa dig något annat som förändrar ditt liv – Jag tror på din förmåga! KONSULTATIONER & EVENTS ONLINE CORONA-ANPASSADE KURSER & RETREATS Meditation · Healing · Atlantis · Överflöd · Tidigare liv · Feminin kraft · Orakel

TrueSelf AB Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se

EN TERAPI MED SJÄL OCH HJÄRTA

TrueSelf Maria Nylow

MARIA

NYLOW

Agneta Orlå – för kraften inom dig

En utbildning med helheten som perspektiv Diplomerad Regressionsterapeut (1 år) Diplomerad Samtalsterapeut SER (2 ½ år) Diplomerad Par och Relationsterapeut ( ½ år) En holistisk terapiform som utgår från att människan är kropp, känsla, behov, tankar och själ, i relation med andra där allt påverkar vartannat.

Energi Flow Breathing SAMTALSTERAPI

Horoskop­ konsultationer

Symbolterapi

Bildterapi Regressionsterapi

Drömterapi

Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se Free • nr 6

| 38 |

Drömtolkning Skuggarbete

www.agnetaorla.se november–december • 2021


Agneta Orlå

AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i ­personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

”Planeterna är Guds sätt att tala till människorna” del 2 Astrologi handlar om kommunikation, det är budskap som planeterna förmedlar till oss. En praktisk livsvägledning, en guidning och en väldigt bra coach att lyssna till. Jag fortsätter här med planet­ beskrivningarna – nu har turen kommit till Uranus och Pluto.

U

RANUS är rebellen som behöver göra sin grej, på sitt sätt och när hen vill. Kompromisser är inte att rekommendera då det genast kommer att leda till stresspåslag både mentalt och fysiskt samt en stark ofrihetskänsla som behöver beaktas. Uranus vill frigöra, väcka upp, skaka om och föra in det nya, oväntade och spännande. Det innebär att denna planet kräver att vi går vår egen väg, ifrågasätter det etablerade, bryter upp, revolterar och inte är alltför ivriga att dansa efter andras pipor. Om rebellen inom oss inte får tillräckligt utrymme infinner sig frustration, irritation och ständiga spänningstillstånd som eviga följeslagare. Uranus upptäcktes 1781 och fram till dess trodde man att Saturnus var den yttersta gränsen innan fixstjärnorna. Men Uranus betydelse av att spränga gränser, fasta normer och strukturer speglades även i dess upptäckt eftersom den gamla uppfattningen om Saturnus då fick ge vika. Slutet av 1700-talet präglades av flera frihetskrig runt om i världen. Och den slogan som användes i franska revolutionen 1789 – frihet, broderskap och jämlikhet – är också nyckelbegrepp för denna planet. Att reagera starkt mot frihetsberövanden och kräva rätten att få uttrycka sin individualitet och oberoende är självklart för Uranuspersonligheten. Denna personlighetstyp är en excent-

risk outsider, en modig och påhittig reformerare och föregångare vars insikter utmanar och skakar om synen på vår verklighetsuppfattning genom ny förståelse och udda synsätt. Den fria sidan kan också leda till en anarkistisk och kaos­skapande sida, där den egna viljan alltid går före andras, med ett lynnigt och oförutsägbart beteende som ofta rör upp och chockerar. Under 2021 speglas det kollektiva inflytandet av en kamp mellan Uranus och Saturnus – en strid mellan det fria, nydanande och rebelliska uttrycket å ena sidan och de mer hämmande och konservativa auktoritetspräglade och erkända regelverken. PLUTO har både skaparkraft och förstörelseenergi inom sig. Det är pånyttfödelseplaneten, som bryter ner det gamla för att föda fram nytt, något som hör till livets evigt återkommande cykler och processer. Det handlar om att bryta ned för att bryta igenom och häri ligger också dess helande och uppbyggande inflytande. Denna planet symboliserar omedvetna krafter som verkar i det fördolda, och Plutopersonligheten dras till mystik och vill gå till botten med saker. Yta lockar inte, detta är mer terapeuten, deckaren och den hemlige agenten, liksom magikern och alkemisten. Att avslöja hemligheter är ett kall och kan också innebära att denna personlighetstyp

utgör ett hot för dem som inte har rent mjöl i påsen, då dess röntgenblick och skarpsinne strippar det mesta. Att klara av att hantera och möta smärtsamma och tuffa sanningar kan göra denna personlighet till en typisk visselblåsare, med förmåga att se igenom och påtala manipulation, förtryck och maktmissbruk. Men det är också det destruktiva mörkret som kan besätta denna personlighet, ofta då rädslan för de egna djupen och de starka intensiva känslorna och reaktionerna inte är välkomnade, utan istället ersätts av olika kontrollbehov. Det finns inget lagom, inget ljummet eller ”mainstream” över denna personlighet. I destruktiv betydelse har vi despoten, den stora egoisten och psykopaten som genom sin kunskap om de psykologiska krafterna blir en mästare i att manipulera och utnyttja sin omvärld. Pluto upptäcktes 1930 under nazismens och fascismens framväxt, i en tid då också atombomben utvecklades. Denna planet förknippas också med Hades, underjordens gud, som kidnappade den oskuldsfulla och naiva Persephone, vars mor Demeter saknade henne så oerhört att allt på jorden slutade växa i den omfattande torka som uppstod. Demeter fick till slut en deal med Zeus, den högste guden, så att Persephone skulle få lämna underjorden en tredjedel av året. En mytologisk påminnelse för oss alla att förhålla oss ödmjuka inför och inte förneka den naturliga döds- och pånyttfödelsecykel som hör till livet självt och dess mysterium. Pluto befinner sig under åren 2008 till 2024 i Stenbockens tecken då starka, tvingande och djupgående döds- och födelseprocesser sker inom samhällstrukturer, normer och regelverk som hamnar under lupp och där extremt maktmissbruk får tydliga konsekvenser, kommer upp till ytan och tvingas till förändring då det inte sker i enlighet med livslagarna eller ett ansvarstagande gentemot allt levande. I nästa krönika fortsätter jag med planetbeskrivningarna.

Free • nr 6

| 39 |

november–december • 2021

Foto: Simona Cinconze

fri kraft


KURSER • UTBILDNINGAR Nästa utbildningar:

MODUL 1: Zen-sättet att coacha

Du ÄR vad du längtar efter.

Med Kavina & Roger: 24-28 nov. 2021 i Stockholm

Levande Föda Skeppsgården AB

Med Kåre: 2-7 januari 2022 på Ängsbacka

Mer information och anmälan på zen-coaching.com

Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 39 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Ann Wigmore. Med denna effektiva livsstil återställs och repareras snabbt kroppens funktioner. Vi är det enda auktoriserade Levande Föda Institutet i Europa. Vi har föreläsningar om mat och hälsa och mycket egen tid. Vi fortsätter med vårt vinnande yogakoncept och kommer i vinter även att hålla kallbadskurser. Nu som alla andra år erbjuder vi en jul- och nyårskurs fylld av hälsosam och smakrik jul och festmat.

Zen Coaching förenar en djupgående inre resa med verktyg för manifestation och ledarskap.

Levande Föda Sedan 1988

Living Food

Din shamanbutik på nätet

Skeppsgården AB

Besök oss gärna på

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

www.livingfood.nu

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu

NYHETER I SHOPPEN! Tarotlekar från Disney! 229:-

229:Nightmare Before Christmas Tarot 9781683839699, 229:-

NYHET! Alice in Wonderland Tarot 9781647224813, 229:-

229:-

www.tarotshop.se Free • nr 6

| 40 |

november–december • 2021

NYHET! Disney Villains Tarot 9781647221560, 229:-


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

www.holisticmakeover.se

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Anna Angelius

Under vårt samtal ger vi Dig: - Medial Vägledning - Konkreta & tydliga budskap från Änglarna - Få djupare insikt i din livssituation - Avläsning dåtid, nutid & framtid Ställ EN fråga via SMS till 0735 06 40 11 (95 kr) 0939-1980 (19,90 kr/min)

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

060-14 01 90

I ns e di na

0939-108 80 79

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

Medi um, Heal er Si amedT ar ot&Spel kor t Per s onl i gut vec kl i ng, Regr es s i on Sor gbear bet ni ng

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

Kur s er-Event-Seans er Behandl i ngar-Hus r eni ng

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

0727203120

060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

i ns edi na. s e •i nf o@i ns edi na. s e

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se

Vendelas Telefonbyrå

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se Mitt namn är Mia och jag är starkt medial och clairvoyant dvs jag får till mig olika sinnesupplevelser och bilder för att kunna hjälpa dig med dina frågor.

Direktkod 200

Direktkod 250

Direktkod 435

Direktkod 255

Mitt namn är Anna Jag är medial och använder mig utav mina tarotkort för att kunna se in i framtiden. Har stor intuition och känsla för det jag gör och jobbar med - ger ärliga svar. Mitt namn är Tanja! Vill du veta hur du kan få bättre relationer med dina medmänniskor eller grannar? Vill du veta om du kommer att trivas på en ny arbetsplats och dina kollegor?

Direktkod 455

Hej fina! Jag heter Rosie och jag har varit medial sedan jag föddes. Jag erbjuder medial vägledning där jag använder mina sinnen, starka intuition men tar ibland hjälp av mina taroteller orakelkort.

Direktkod 410 Med hjälp av sina guider och änglar hittar Jackelyn svaren tillsammans med er. Jag kan också använda mig av tarotkort. Jag hjälper dig att förstå vad som är viktigt för just Dig och vad Du behöver för att göra rätt val. Amelia känd i såväl Norge som i Sverige. Arbetar helt utan hjälpmedel. Duktig på problemlösningar på alla plan. Spår i kaffesump om du så önskar. Tyder dina drömmar.

Free • nr 6

| 41 |

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

november–december • 2021


Ärkeänglarna Del 1

som lyfter dig

Berättelser om änglar finns i de flesta religioners skrifter och i urfolkens muntliga traditioner­ som förts vidare från generation till generation. Men dessa ursprungliga och urgamla änglar blir aldrig omoderna eller inaktuella, tvärtom. När jorden förändras, mänskligheten utvecklas, och världen som du känner den genomgår sin hittills största transformation kan ärkeänglarna komma ännu närmare dig och tydligare visa dig att ditt liv och din mening är större än du kanske törs tro. I en serie artiklar presenterar Maria Nylow dig för några av de förunderligt kloka och mäktiga ärkeänglar som du kan skapa en personlig kontakt med. Text Maria Nylow Foto Privat Bild melitas (shutterstock.com)

Kanske har du hört att änglar kan men helst inte bör involvera sig i ditt liv om du inte uttryckligen ber om det. Men det förändras sakta genom den tid vi nu lämnar och den nya tid som vi står på tröskeln till. Änglar engagerar sig alltmer praktiskt och konkret i människors liv. Inte för att styra dig utan för att lyssna på dina behov, uppfylla dina önskningar och leverera dina kosmiska beställningar. De finns alltid omkring dig när du behöver hjälp att skifta sinnesstämning och lösa upp tunga känslor. De lyssnar på din själs rop och tysta visningar likaväl som på dina uttalade ord och böner. De hör det du kanske inte törs eller orkar uttala, de ser dig när du gömmer dig, de hjälper dig få ordning på tankehärvor och bryter in med kärlek när rädsla lägger krokben för dig. ÄNGLAR UTMANÖVRERAR aldrig din fria vilja utan samarbetar extra nära med din högsta vilja speciellt när oro, litenhet, stress och

MARIA NYLOW: ”Ärkeänglarnas förmåga, vilja och ambition att bistå dig och dina medmänni­ skor till ett bättre liv på jorden är evig och fullständigt gränslös.”

frustration grumlar ditt omdöme och blockerar din livsväg. Änglarna vägleder dig från en högre nivå både när du som individ och som en del i mänskligheten förändras, transformeras, stiger i frekvens och upplysning. När du stiger leder änglarna vägen uppåt! I DEN ÄNGLAHIERARKI som gällt i tusentals år så står traditionellt änglarna närmast oss människor följt av ärkeänglarna. Antalet ärkeänglar på jorden ökar nu när mänskligheten och planeten genomgår sin kanske viktigaste transformation någonsin. De änglar som inte klarar att följa med när frekvenserna stiger lämnar sina uppdrag och nya kommer till. Nya ärkeänglar håller också på att etablera sig och anpassar sin närvaro så att de blir mer tillgängliga och kommunikativa. En helt ny grupp av ärkeänglar, De Nobla Änglarna, blev en kraft att räkna med vid årsskiftet 2021. MER OM DEM i kommande nummer för här fokuserar vi på några av de ärkeänglar som bär den gudomligt maskulina energin. Alla ärkeänglar är i sig könsneutrala men en del väljer att visa sig i sin mer feminina eller maskulina form för att hålla, utveckla eller förstärka dess gudomliga aspekter på Jorden och inom dig. Varje ängel skapar en personlig relation till dig som inte är lik någon annans så det spelar ingen roll om den kallas hon, han eller hen men här använder jag det genus som ängeln väljer själv just nu.

Free • nr 6

| 42 |

november–december • 2021

ÄRKEÄNGLAR BEFINNER sig närmare gu-

domligheten än vanliga änglar och du kan därför uppleva kontakten med en ärkeängel både annorlunda och starkare. Oavsett hur du känner kan du vila i att veta att varje enskild ärkeängel alltid kommer med ren gudomlig kärlek och för ditt högsta bästa. Nutidens ärkeänglar har även mandat att när det krävs samarbeta direkt med din själ, att komma när ditt hjärta kallar även om ditt medvetna Jag just då är ockuperat av annat, stressat eller i dåligt skick. Även om grunden är att du kallar på hjälp eller uttalar en önskan om sällskap av en specifik ärkeängel kan du alltså ha sällskap utan du medvetet minns att du bett om det. ÄRKEÄNGLARNA BISTÅR oss människor

inom alla områden som syftar till att skapa något bättre. Bättre för dig personligen, för Jorden, mänskligheten, naturen, djuren … Traditionellt har ärkeänglarna haft sina olika ansvarsområden och det gäller fortfarande men när du utvecklas, när dina frekvenser blir högre öppnar du upp för att förstå att ärkeänglarna egentligen är gränslösa i sin ambition att stötta dig på din livsresa. TA GÄRNA ETT djupt andetag, blunda och säg namnet på ängeln innan du läser texten så bjuder du in till ett mer nära möte redan nu. Och kom ihåg att din upplevelse av och relation till en ängel är det som är rätt för dig vad andra än säger eller skriver …


Gabriel

Jofiel

Mikael

Positiva besked, klarhet, renhet, livsmening, barn, intuition, kommunikation, frid, fred och förändring.

Visdom, skönhet, klarhet, intelligens, tolerans, kreativitet, kunskap, öppenhet och glädje.

Frihet, kärlek, styrka, mod, trygghet, renhet, beskydd, tro och bergfast tillit.

Vit stråle.

Gul stråle.

Kristaller: Diamant, Selenit och Bergkristall.

Kristaller: Citrin, Tektit och Kalcit.

Kristaller: Safir, Turkos och Lapis Lazuli.

Jofiel leder dig in i den nya tiden med visdom, skönhet och klarhet. Upplevs både med sina maskulina och feminina egenskaper men hjälper just nu världen att frigöra sig från den manliga dominansen genom att balansera upp med mer gudomligt feminina värderingar. Som en av Atlantis största änglar är Jofiel extra engagerad i den nya tidens möjligheter och fallgropar och hen hjälper dig minnas dina kunskaper och förmågor från Atlantis Gyllene era.

Mikael är en makalöst outtröttlig ärkeängel! Han står på de förtrycktas sida och kämpar för jämlikhet och rättvisa. Han är din kämpe med det blåskimrande svärdet i sin hand när du vill bli fri, trygg och stark igen. Mikael använder sin maskulina energi för att ta sig in i strikt manliga miljöer för att luckra upp gamla strukturer och bryta destruktiva mönster. Hans mäktighet tar honom även in i fundamentalistiska sammanhang för att inifrån fylla upp med gudomligt ljus.

Jofiel ger dig tillgång till gudomlig intelligens och upplysning när du söker den. Hen arbetar för att utrota intellektuellt snobberi och elitism, intolerans och ignorans både globalt och individuellt. Hjälper dig att lära dig nytt, att förstå komplexa sammanhang och att fatta själsgrundade beslut.

Du kan be Mikael att beskydda dig och de dina och att ta bort all rädsla som hindrar dig att utvecklas till fullo. Be honom om att föra dig tillbaka till lugn och frid när du är rädd och orolig. Mikael ansvarar för att skydda dig från lägre energier speciellt när du utvecklar din känslighet och medialitet. Hans beskydd är mäktigt och allomfattande. Han är speciellt skicklig i att lösa upp blockeringar i nacke och halschakrat så att du kan säga det du vill till den du vill utan att viska eller tystna.

Guds Styrka

Gabriel kommer med positiva budskap om kärlek och var den ängel som berättade för den unga Maria att hon skulle föda Jesus. Han hjälper dig att hitta rätt ord när du behöver höras och ger dig ofta budskap via sociala medier eller google. Han är väldigt kraftfull men uppfattas ofta som mild och lugnande, speciellt vid oro och nervositet. Gabriel är ängeln för barnen och allt som hör dit; graviditet, ofrivillig barnlöshet, födsel och barnens rättigheter. Gabriel hjälper särskilt alla jordbundna änglar som söker sin livsmening. Han visar dig på din egen storslagenhet så att du kan expandera din existens utan att förminska eller gömma dig. Han inspirerar dig att bejaka livet och att ha mod att leva genom ditt hjärta i lätthet, klarhet och glädje. Gabriel hjälper dig att slappna av och hitta lugnet genom meditation, naturen och dina andetag. Han är en optimal partner i alla dina projekt som kräver kommunikation, tålamod och förståelse. Och underbar när du behöver ett mirakel i ditt liv.

Guds Skönhet

Jofiel aktiverar glädje, kreativitet, växande och din förmåga att tänka kärleksfulla tankar om dig själv. Han hjälper dig att bryta negativa beteenden och ersätta dem med konstruktiva tankemönster.

Guds Like

Blå stråle.

Free • nr 6

| 43 |

november–december • 2021


Rafael

Zadkiel

Uriel

Helande, intuition, känslor, natur, balans, lugn, resande och överflöd.

Förlåtelse, förståelse, generositet, nytt perspektiv, transformation, karma, rättvisa och överflöd.

Upplysning, omvandling, inre harmoni, balans, livsväg, passion, kunskapsbas och visdom.

Lila stråle.

Rubinröd stråle.

Kristaller: Ametist, Charoit och Purpur Agat.

Kristaller: Rubin, Granat och Jaspis.

Gud Läker

Grön stråle. Kristaller: Smaragd, Opal och Topaz. Rafael jobbar med din läkning på alla plan från fysiskt och mentalt till andligt och själsligt. Han vägleder dig genom din intuition, dina idéer, tankar och känslor. Han är starkt kopplad till naturens läkande kraft med örter, frisk luft och stillhet. Rafael är helarens healer, han hjälper dig som tar hand om andra. Rafael inspirerar traditionella läkare och forskare att hitta läkemedel och metoder som lindrar och läker utan biverkningar. Säg hans namn för att snabbt känna hans lugnande närvaro och för beskydd vid resor, balans i livet, mer överflöd och tillit. Rafael håller din djupaste vision om obegränsat överflöd åt dig tills du med lätthet kan manifestera just det du vill. Hans vill visa dig att du inte behöver förlita dig på någonting utanför dig för att se dina drömmar uppfyllas, för att se dina högsta visioner bli fysisk verklighet. Rafael kan svepa sin mörkgröna mantel omkring dig när du behöver befria dina tankar och din kropp, när dina känslor skaver och du söker lugn och läkning för att hitta ny kraft till morgondagen.

Guds Barmhärtighet

Zadkiel arbetar för en rättvis fördelning av resurser på jorden, allas lika rätt till välstånd och att allas andliga och materiella behov tillfredsställs. Du kan be honom om det överflöd som du behöver för att leva det liv ditt hjärta längtar efter. Han förstärker ditt växande genom medkänsla för dig själv och nåd till det du inte kan förlåta. Zadkiel är en av de mildaste ärkeänglarna som kan svepa in som en renande vind i dina drömmar och rensa bort det som skaver i ditt hjärta, ditt sinne och dina tankar. Hans energi leder ut det förgångnas mörker till ljuset, erbjuder rening av karma och friheten att välja utifrån kärlek, sanning och nytt mod. Zadkiel var den ängel som stoppade Abraham när han skulle offra sin son Isak till Gud och han är extra nära barnen och den som är deprimerad, rädd eller osäker. Zadkiel är som en klok mild professor som med sitt lugn inspirerar dig att utveckla nya idéer och dela med dig av din kunskap. Har du svårt med minnet kan han hjälpa dig att strukturera och memorera det viktigaste.

Free • nr 6

| 44 |

november–december • 2021

Guds Ljus

Uriel hjälper dig att tänka klart, att se livsvägen framför dig och att förstå vad som händer omkring dig. Han visar dig oftast inte hela vägen utan bara en liten bit i taget så att du kan balansera varje steg innan du går vidare. Din grund blir stabil och din kunskap bygger på dina egna lärdomar. Han leder dig inåt även när du söker i det yttre och bistår med idéer, insikter och gudomlig inspiration. Bra att kalla på när du behöver få ett svar snabbt eftersom han öppnar din inre databas av kunskap. Uriel var den ängel som gav alkemin till människorna, det vill säga konsten att omvandla oädelt till ädelt, både materiellt och andligt. Han kan förvandla de tyngsta energierna till ljus och glädje, tomhet till överflöd, stagnation till lycka. Han väcker din passion för livets gåvor, för lust och upplevelser, för dina egna mål och drömmar. Han håller din inre låga brinnande så att du alltid hittar hem till dig själv.


MÅNGA AV DESSA ärkeänglar arbetar ofta tillsammans vid karmarening, läkning och djupare transformation. De kommer med sina egna team och samarbetar för att kapa negativa band till det förflutna, frigöra dig från blockeringar och destruktiva mönster, leda dig genom uppstigningens tid och hålla energierna omkring dig höga och klara. Tillsammans stöttar de dig som ljusbärare i att stå stadigt och tryggt även när det blåser utmanande vindar som hotar att rasera din andliga och fysiska existens. Kanske

speciellt när det är extra besvärligt, när marken gungar under dig, när omvärldens förändring gör dig osäker och villrådig så känner du ärkeänglarnas engagemang som starkast. De bryr sig verkligen om dig. Vad skulle de göra utan dig, dina ord, önskelistor och beställningar? Du ger ärkeänglarna sin mening på jorden. I nästa nummer möter du de ärkeänglar som förstärker närvaron av det gudomligt feminina på jorden. Plus lite tips på hur du kan formulera dig och beställa det du önskar

från änglarna. Tills dess kalla gärna på dessa ärkeänglar och låt dem transformera det som behövs, inspirera dig och lyfta dina tankar till nästa nivå.

www.marianylow.se

Ta kontakt med en Ärkeängel Ta ett riktigt djupt och medvetet andetag.

Öppna ditt hjärta för kärleken.

Andas långsamt ut.

Ängeln viskar ditt namn flera gånger i ditt öra.

Du har en önskan att komma i kontakt med en ärkeängel.

Bara lyssna.

Andas in och känn din önskan i varje andetag.

Kanske får du höra något mer som viskas till dig.

Upprepa din ängels namn inom dig.

Kanske vill du fråga något.

Känn kraften i namnet.

Kanske vill du berätta vad du önskar dig.

Se ljuset som skapas av din ängels namn.

Bara lyssna och förnim.

Be ängeln att komma nära dig.

Din ängel är kvar hos dig men backar lite när du känner dig klar.

Be ängeln att komma in i ditt energifält, in i din aura.

Du tackar för den närvaro du känt, för den kärlek du fått.

Be ängeln att lägga sina händer på din fysiska kropp.

Du tar ett par riktigt djupa andetag.

Fokusera på närvaron och känn den i eller på din kropp.

Låt andetagen föra dig tillbaka till den fysiska verkligheten igen.

Din ärkeängel omsluter dig nu med sina stora vingar.

Bevara kärleken och kontakten i ditt hjärta.

Tillåt dig att sjunka in i famnen och vila i kärlek.

Öppna dina ögon.

Känn den kärlek som ängeln förmedlar till dig.

Välkommen tillbaka!

Mottagning hos Hälsa Utan Gränser, Stockholm

Ateljé i Nacka

BILDTOLKNING . KRAVLÖST MÅLERI . REIKI . MEDITATION SESSIONER WORKSHOPS KURSER GRUPPCIRKLAR RETREATS

Onlinesessioner

Distanshealing

Det vackraste jag vet är när människor vågar möta sig själva och därav får möjlighet att läka på djupet. malin@bildtolkning.nu Malin Schultz ReikiArt.se Bildtolkning.nu

Free • nr 6

| 45 |

november–december • 2021


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

STJÄRNREGN

Tarot & Medial vägledning Kärlek · Jobb · Ekonomi Ekonomi Seanser · Djurkommunikation Borttappade föremål Bortsprungna djur

0939 1943

Elisabeth Ellidotter

Certifierat Medium, Healer

19.90 kr/min

• Medial vägledning • Andliga budskap • Reiki • Seanser • Husrensning

Öppettider 08.00–01.00 varje dag

info@innerstadrommar.se • www.innerstadrommar.se

www.stjarnregn.se

Butik Alla sinnen Du hittar oss på Munkerudsvägen 37 i Munkfors

EN KVALITATIV TELEFONLINJE FÖR MEDIAL VÄGLEDNING

Lennart Abrahamsson & Pehr Trollsveden

Kurser · Distansutbildningar Behandlingar

Frigörande andning · Regression · Samtalsterapi Spådom i tarot · Zonterapi · Healing · Regndroppsmassage Hot Stone massage · Andeutdrivning · Seanser m.m.

Butik · Webbutik

Tarotkort · Orakelkort · Stenar & Kristaller · Rökelser Meditationsskivor · Böcker m m BRA PRISER! Besök webbutiken: trollsveden.com/butiken

www.trollsveden.com

WWW.TAROTSTJARNA.SE Free • nr 6

| 46 |

november–december • 2021


fri vägledning Lee Seger

LEE SEGER är terapeutisk healer och författare till ”Ditt Magiska Jag”, ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Hon ger utbildningar till Andlig Coach och Terapeutisk Healer. Lee skriver här om helande och förändring.

”Jag ser dig och jag vill dig väl” Vid det här laget vet vi hur mycket vår egen inställning till livet styr och påverkar vår upplevelse av det. Livet svarar an på den förförståelse vi har – och vad är väl då bättre än att krydda våra tankar, om vad som är på väg in, med en skön känsla av vänlighet?

V

ilket år det har varit! På ett sätt tycker jag att det har gått blixtsnabbt, som när jag förvånat tittade på mina oputsade fönster och tyckte att jag precis tvättade dem, men sedan insåg att det var i mars jag gjorde det. Vart tog de månaderna vägen? Eller motsatsen att när jag tänker på förra årsskiftet och vad som hände då, då känns det som om det var tio år sedan. Tiden har väl alltid varit svår att greppa men nu går den så snabbt samtidigt som vi upplever allting mer intensivt. Jag brukar säga att den går så fort att det känns som om den står still. Lika bra att sluta fundera kring den, och acceptera det almanackan säger som den gemensamma överenskommelse det är. Nu är alltså snart 2021 slut och 2022 knackar på. Ett år har gått, oavsett vad den egna tidsuppfattningen säger. HUR SKA DITT 2022 BLI? Jag brukar alltid sätta

en etikett på året, för att på så vis ta ut en riktning för vad jag vill uppleva. Jag har till exempel haft det självgoda året, det långsamma året, det äventyrliga året. Det har alltid mer eller mindre visat sig stämma bra med årets

helst är möjligt. Har du någon gång varit vilse och känt gråten stocka sig i halsen för att du uppriktigt inte visste hur du skulle gå? Om du också har upplevt vänligheten från en främling som självklart visat vägen och som kanske också lugnande sagt att det är inte långt kvar, att du klarar det fint – så vet du också vilken helande effekt den vänligheten bar.

energi, med de upplevelser jag haft, de tankar jag tänkt och de känslor jag känt. Inför detta kommande år vill jag ta ut två riktningar, ett för mänskligheten och ett för mig själv.

Vårt år För oss alla skulle jag vilja att det blev ett vänlighetens år. Det har varit, och är, så mycket polarisering och vildsint projicerande av egna rädslor. Vi behöver mer kärlek och en lugnare ton sinsemellan. Valfrihet, integritet och empati är sköna saker att tillåta sig att landa i, för då är det så oerhört mycket lättare att tala vänligt till sig själv och till andra. Att se med vänliga ögon ökar också möjligheten att omfamna det sköna och goda i livet. De ögonen är tacksamhetens bästa kompis. När vi ser det fina vi har, och genuint uppskattar det, händer något med såväl våra kroppar som med vår energi. Själen jublar och tar oss med ut på äventyr som verkligen är för vårt högsta bästa.

En stor helare Vänligheten lindrar inte bara konflikter, utan även tvivel. Den hjälper oss att tro att vad som Foto: Torbjörn Lagerwall

Free • nr 6

| 47 |

november–december • 2021

FÖR ATT CITERA MIN EGEN KORTLEK så är vänlighet en egenskap som binder oss samman. Det är värmen i ett leende eller i en blick som säger ”Jag ser dig och jag vill dig väl”. Det är empatin och omsorgen vi kan känna gentemot en annan levande varelse. Vänlighet gör att hjärtat känns varmt. Den gör att det svåra känns lättare och den förvandlar ensamhet till gemenskap. Vänlighet får den utsatta att känna sig värdig och välkommen. Genuin och äkta vänlighet förändrar oss och vårt sätt att se på varandra. Det är svårt att hata och samtidigt vara vänlig. Tänk vilket år vi skulle få med vänlighet som tema!

Mitt år För mig själv vill jag ha ett kärlekens år. Jag vill röra mig på vägar där den lever och bor. Låta den omfamna mig, och se den omfamna mina nära och kära. Kärlekens väsen har ju en förmåga att få de pussel man länge försökt färdigställa att plötsligt bli klara, och vi vet ju alla hur härligt det känns när den sista pusselbiten hamnar på plats. Den känslan vill jag uppleva under det kommande året. SÅ, NÄR DU FUNDERAR på året som varit, och det som är på väg in, vilka övergripande teman ser du? Vad definierade ditt 2021 och vad vill du se 2022. För dig och för mänskligheten i stort? Med tanke på att vi på flera plan styr vår verklighet är det ingen dum sak att fundera över.

Massa kärlek, Lee


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot

i d u e m M

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov

08-25 19 00 18 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min

0939-100 25 20

www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

Free • nr 6

| 48 |

19.90 min

november–december • 2021


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist Hur ska jag göra för att bryta mönstren? FRÅGA Hej Benny! Jag har varit inne i en

negativ relationscykel under större delen av mitt vuxna liv och funnit mig i flera manipulativa relationer. I en av de senaste med en man med narcissistisk personlighet som uttryckte sig i extrema handlingar och verbal misshandel. Detta har gjort att jag har svårt att lita på mitt eget omdöme eftersom jag märker att starka mönster från det förflutna har mycket makt över mina handlingar och känslor. I grunden tror jag att jag inte vet vad sann kärlek är eller hur den känns. Hur ska jag göra för att bryta mönstren? Är jag på rätt väg? Är det kanske meningen att jag ska ägna min kraft och energi åt något helt annat än en kärleksrelation? Mania

BENNY SVARAR Kära Mania. I alla fall ska

du börja att hitta tillbaka till din kraft och självkärlek, för det mönster du varit inne i beror på bristande självrespekt och ett tankemönster som är programmerat från barnsben. Så jag kan tycka att det du känner nu, att ta hand och dig själv och jobba med dig själv för att må bra, är viktigare än du tror. Jag vet att du faktiskt kommer att bryta det här destruktiva relationsmönstret och träffa en fantastisk man. Han har respekt skrivet i pannan, både för sig själv och för dig och tillsammans bygger ni upp tilliten igen. Lycka till. Kram Benny

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

Avundsjuka ligger bakom FRÅGA Hej Benny! Min mamma och jag har nog större delen av mitt liv varit lite i luven på

varandra då jag är pappas flicka och hon en gång i min uppväxt sa att hon fick två änglar (mina bröder) och en jävul (jag). Jag åker sällan hem till mina föräldrar för jag orkar inte med min och mammas olika syn på det mesta. Men när hon i somras var till oss på min sons 3-årsdag så blev jag beskylld för att ha tagit hennes två vitguldsringar. Anledningen till att jag blev beskylld verkade vara för att jag var med henne och valde ut ringarna när hon köpte dem. Kan du se var ringarna egentligen har tagit vägen för tagit dem har jag inte gjort! Svarta fåret BENNY SVARAR Kära ”Svarta fåret”. Ja, hon är­

ju avundsjuk för att din pappa tycker så mycket om dig. Hon skulle vilja ha den kärleken som hon aldrig fått av honom, men som du har fått. Hon vet att du inte tagit ringarna. Det är ett sätt att såra och få dig att få dåligt samvete för något du inte gjort. Men det skulle hon

aldrig erkänna. Hon kommer att förändras när hon blir äldre. När fan blir gammal blir hen religiös, så ni kommer att få en bättre relation på hennes ålders höst. Hon kommer att vilja ursäkta sig. Jag hoppas du tar emot den ursäkten och kommer att känna dig som det vita fåret istället. Lycka till. Kram Benny

Vad var det jag fick uppleva?

Mitt hjärta går i tusen bitar

FRÅGA Hej Benny! Jag undrar om du kan

FRÅGA Hej Benny! Min själ och mitt hjärta

sprida lite ljus över en sak som hände mig en natt för ett tag sedan. Jag vaknade upp med ett ryck och såg en ung man med ljust lockigt hår som strålade av glädje och välvilja, nästan lite busig. Han var muskulöst byggd, svävade från golvet och tittade rakt på mig, allt i färg alltså. Det varade inte länge och har inte hänt förut. Till saken hör att detta är något jag alltså önskar att se ... Vad tror du?

behöver din hjälp nu! Jag har levt solo i 20 år och i somras mötte jag äntligen mannen som jag för första gången kände att jag ville bli gammal med. Men han är inte redo säger han och nu känns det som hjärtat går i tusen bitar! Jag vet inte vad jag ska göra? Har jag missuppfattat ”vi två”?

Birgitta BENNY SVARAR Kära Birgitta. Jag vill vara

där. Vilken fin upplevelse du fått. Du har mött en ängel och ett kommande barnbarn till dig. Detta är kärlek på hög nivå. Det är så vackert när man får uppleva detta och denna glädje och känslan som svävar. Jag var med om samma sak för ett år sedan och är fortfarande hög på den känslan. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 6

| 49 |

november–december • 2021

Eva BENNY SVARAR Kära Eva. Ta det lugnt, ge

honom tid. Han har starka känslor för dig, men du har skrämt skiten ur honom. Så han, med sin rädsla, vill inte erkänna sina känslor ens för sig själv. Rädslan att bli älskad är som vi vet den värsta fienden för kärleken. Du har inte missuppfattat er två. Det var för mycket ”er två” för honom. Så tajmingen för er var lite för tidig för hans del. Bara låt honom komma i sin takt och du kan vinna hans hjärta, och du kommer att vilja ha hans hjärta när det erbjuds. Lycka till. Kram Benny


Nästa nummer utkommer 7 januari

Vad säger stjärnorna? I vår serie där Agneta Orlå inför mötet tolkar kända personers karaktärshoroskop har turen kommit till Daniel Mendoza, författare, föreläsare, terapeut, entreprenör och grundare av Good News Magazine, en tidning med bara goda nyheter. Vårt samtal rör sig kring hans livsöde, med en extremt tuff uppväxt och den överlevnadsstrategi han utvecklade för att klara av den. Gripande, omskakande och samtidigt väldigt hoppingivande, och om att fokusera på det goda utan att förneka mörkret. Vad hans horoskop speglar vävs också in i intervjun.

Tidigare livs läkande kraft

När utbildningen till psykosyntesterapeut närmade sig sitt slut upptäckte jag att mina djupaste sår var kvar, berättar Kina Bergman. När vare sig psykosyntesen, traditionell terapi och logiska synsätt kunde ta henne längre sökte hon svaren på marker bortom det kända (det omedvetna). En livskris gjorde att hon tänkte fritt, svaren på motståndet hon mötte gick inte att finna på ett logiskt plan. Frågor kring att frigöra sig och hitta sin inre kraft ledde henne till tidigare inkarnationer och hon fick en större förståelse för hennes själs resa och sina livsläxor. Ur denna erfarenhet föddes hennes synsätt HBP Holografisk Bio-Psykosyntes® och Freeblocking®-metoden.

Brist på andlighet och samtal inom psykiatrin Något måste vara fel när allt fler människor medicineras mot psykisk ohälsa samtidigt som allt fler mår dåligt. Det hävdar leg. psykoterapeut Johan Stiernstedt som är starkt kritisk till sjukvårdsystemet, medikaliseringen och psykiatrins mekaniska människosyn. Som botemedel förespråkar han mer samtal, andlighet och öppenhet inför det okända inom den offentliga vården. Vi har samtalat med Johan om andlighet, brist på samtal om det andliga inom psykiatrin och vad han tror om framtiden.

Svamparnas förunderliga liv De finns överallt på jorden, i luften och i vår kropp. De kan vara mikroskopiska och samtidigt några av världens största organismer. De kan lösa problem utan någon hjärna och vidgar alla definitioner av intelligens. De har förmåga att förtära plast, sprängmedel, gifter och råolja har börjat användas i teknikens absoluta framkant. Det säger biologen Merlin Sheldrake i sin nya bok ”Ett sammanvävt liv – Hur svamparna förenar vår värld, förändrar våra sinnen och formar vår framtid”. Även i en studie med psilocybin-assisterad terapi mot depression, som pågår vid Karolinska institutet, utforskas svamparnas psykedeliska egenskaper.

Del 2

Ärkeänglarna som inspirerar dig

Det blir allt fler änglar och ärkeänglar med gudomliga uppdrag på jorden. Fler och lite annorlunda, otroligt mäktiga och märkbart närvarande i mänsklighetens transformation in i ljusets era. De kommer också allt närmare oss som människor och dig som individ med dina personliga drömmar, mål och ambitioner. En speciell grupp av den nya tidens ärkeänglar är de som håller, förmedlar och förstärker den gudomligt feminina energin i dig. Änglar som inspirerar dig att orädd möta din egen visdom, som leder dig från intuition till aktion, som öppnar din kreativa urkraft så att du kan skapa det som ännu inte finns … Maria Nylow berättar mer i den andra delen i vår serie om ärkeänglar.

Free fyller

40 år 2022!


Beställ senaste katalogen GRATIS! www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72

249:-

paketpris

349:-

LYCKANS HJUL

179:-

ESS I BÄGAR E

EREMIT

EN

NYHET! Tarot original 1909 9789189033917

KE JS AR IN NA N Tarotpåse (satin) 9788865277331

BOK Tarot av Kim Arnold 9789189033825

99:-

TAROTPAKET för dig som vill komma igång med tarot: BOK av Kim Arnold + KORTLEK Tarot original 1909, 89913TO1909 NYHET! Moonology™ Manifestation Oracle 9781788176521

199:-

199:249:-

NYHET! Gateway of Light Activation Oracle 9781788175883

NYHET! Guardian Angel Messages Tarot 9781401960094

www.tarotshop.se Fler än 1000 olika lekar i lager l Låga priser och snabb leverans Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek


– din ledstjärna

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.