Free nr 6 november–december 2020

Page 1

Celebrera: Mänskliga rättigheternas dag 10 december!

Lee Seger Fri vägledning

FRIEX

Årgång 38 (220:e utgåvan)

nr 6 november–december 2020

free.se

Agneta Orlå Fri kraft

Benny Rosenqvist Fråga vårt medium

din ledstjärna 10 frågor till

Annelie Boström Universell Balans

Avalon

själens gränslösa pilgrimsvandring

Naturens magi som i sagorna fast på riktigt Robert Moss

Bli en drömfångare & skapa magi i din värld Vinn!

Eva Sanner

Håll glöden levande

Groddkit, kalender & pyramid

efter femtio BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDETredskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den berättelsen och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv

INNEHÅLL

Har du en favoritplats i naturen?

REPORTAGE

14

Eva Sanner

aktuell med boken ”Ja till njutning – sex och självkänsla efter femtio” vill att kvinnor ska vara stolta över sin kropp, precis som de är.

24 34 42

Naturens magi

I Susanna Klingborns självbiografiska roman får vi följa hennes möten med olika naturväsen och resa mot läkande i sig själv.

Drömmar erbjuder nattliga avläsningar

av din fysiska, känslomässiga och andliga hälsa. Det säger Robert Moss, författare och drömlärare.

Avalon

– berättelsen om mänsklighetens vandring genom tiderna från Atlantis till Omberg och Sverige idag. Maria Nylow guidar oss.

5 FRI SIKT 7 FRIMODIGT 8 FRI ZON 31 FRITT VAL 39 FRI KRAFT 47 FRI VÄGLEDNING 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM ANNONSSIDOR

Produkter – Free tipsar! Böcker, cd, film – Free tipsar! Agneta Orlå coachar Lee Seger vägleder Benny svarar på läsarnas frågor

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK

KURSER/UTBILDNING RESOR

41 50

Annelie Boström

INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

RADBANDET

Omslagsbild: Solar1908 (shutterstock.com)

M Sjölander AB Blåsenborgsvägen 2 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri Stibo Complete, Katrineholm. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0248-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 6

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Kika även in på www.free.se där hittar du mer läsning från våra inspiratörer och fina produkter att vinna.

”En enorm tillfredsställelse att ta tillvara på det som naturens skafferi erbjuder.”

FREEmagazin Följ oss på facebook.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

Jag vill slutligen passa på att tacka alla som medverkat i Free, våra budbärare och läsare för det här året! Jag hoppas att du hänger med oss även under nästa år.

S

10 20 28

Korta notiser och nya rön

Ännu ett år är snart till ända och i årets sista nummer bidrar vi med läsning om lust och njutning, naturens magi, drömmars kraft och så presenterar vi ännu en kraftplats. 2020 kommer att bli ett år som ingen kommer att glömma. För många har den senaste tiden gett utrymme för reflektion och eftertanke, och en omställning på olika sätt. Intresset för att vistas i naturen på olika sätt har ökat, vilket är positivt då vi sedan tidigare vet att naturen har en läkande kraft. Susanna Klingborn, aktuell med boken ”Naturens magi – som i sagorna fast på riktigt”, har verkligen en speciell relation till naturen. För henne resulterade det i möten med naturväsen. Susanna hoppas att hennes upplevelser ska få andra att våga lita på det de upplever. Har du kanske en favoritplats i naturen som lockar utan att du riktigt vet varför och kanske har du till och med upplevt något du inte riktigt kan förklara? Jag njuter av att vara i naturen och skogen överlag, och framför allt är det en enorm tillfredsställelse att ta tillvara på det som naturens skafferi erbjuder, och jag måste säga att det här var ett fantastiskt bra år. Mitt nästa steg blir nog att lära mig mer om ätliga vilda växter och gå en örtkurs. Läs även om drömmarnas magi, om den vägledning våra nattliga drömmar kan erbjuda. Agneta Orlå har träffat Robert Moss. Vi har även samtalat med Eva Sanner som är aktuell med boken ”Ja till njutning – sex och självkänsla efter femtio”. I vår serie om kraftplatser väver Maria Nylow denna gång samman Glastonbury med Omberg. Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

Trycksak 5041 0004

|3|

november–december • 2020

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 38 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.


Annons Veda Lila free 6 2020.pdf

1

2020-10-12

12:45

Ayurveda C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Barnhusgatan 1 i Stockholm | www.vedalila.se

Butik i Stockholm och online med ett stort utbud av ekologiska ayurvediska produkter, samt kurser Kosttillskott • Hudvård • Livsmedel • Böcker Aromaterapi • Kosmetika • Grundkurs i Ayurveda

SE DA N 19 8 8 Barnhusgatan 1, Stockholm (korsningen Drottninggatan 71D) Öppet vard 11–18, lör 11–14 | www.vedalila.se | info@vedalila.se


fri sikt nyheter • event

FREES INSPIRATÖR JUST NU

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Nyttig doldis bland svenska bär Havtorn, Nordens superbär, med sin exotiska smak som påminner om passionsfrukt är ett av de bär i världen som innehåller flest av olika sorters vitaminer. Havtorn är små vitaminbomber – rikt på vitamin A och C men också vitamin B1, B2 och E. Bäret innehåller också nyttiga oljor som omega 3, 6 och 7 som motverkar torra slemhinnor. Ett enda bär sägs innehålla lika mycket C-vitamin som en apelsin. Även bladen är nyttiga. De torkas och används till te. Bladen innehåller antioxidanter, främst flavonoider som är bra för kroppen och kan hjälpa vid ångest. Genom att blanda i lite torkade havtornsskal får brygden mer smak och en vacker orange färg.

Personer som väljer proteinkällor från växtriket uppvisar en minskad risk att dö i förtid jämfört med dem som väljer proteinkällor från djurriket. Enligt en studie som publicerats i tidskriften JAMA Internal Medicine, följde forskarna över 400 000 deltagare och jämförde proteinintag och dödsorsak under 26 år. Starkast samband sågs med att ersätta ägg och rött kött med växtbaserat protein. Att ersätta 3 ­energiprocent ägg med en växtbaserad proteinkälla minskade risken att dö i förtid med 24 procent hos män och 21 procent hos kvinnor. (www.lakareforframtiden.se)

Bondbönor var tidigare viktiga proteinkällor på många håll i Sverige. Nu återupptäcks flera gamla sorter och den är högaktuell som proteingröda. Från att ha ansetts vara fattigmansmat har efterfrågan ökat och bondbönan har blivit intressant för dagens kockar och forskare. Man hoppas kunna minska beroendet av importerade sojabönor och bidra till mer vegetariska rätter. (Vetenskapsradion)

BRITT-MARIE JEMTH är

terapeuten som lämnade livet i Stockholm för att återvända till rötterna i Orsa, där släktnamnet har funnits i århundraden. Hennes vardag handlar om att hjälpa andra att må bättre, berättar hon när vi ses över en kopp kaffe i ett videomöte. Coronapandemin har skapat stora utmaningar för både terapeuter och deras klienter. – Du kan ju tänka dig vad som händer när det plötsligt blir farligt att gå ut. Många av mina klienter mår psykiskt dåligt och för dem blir det otänkbart att komma till min mottagning när det känns riskfyllt bara att gå ut genom dörren. Det var också detta, att kunna mötas via video på ett säkert och fullgott sätt, som gjorde att hon i ett möte i våras med kollegan Lars Hornborg utbrast ”men nu är det väl ändå dags för någon att skapa Terapeutonline!” Lars, terapeutkollega med IT-bakgrund, nappade och började redan samma dag tillsammans med Britt-Marie sätta ihop ett utvecklingsteam.

Växtbaserat protein = ett längre liv!

Bondbönan gör comeback

”Hitta rätt terapeut online!”

Visste du att ... … svordomar minskar smärta? Undersökning har visat att traditionella svordomar minskade smärtan med 32 procent och ökade smärttoleransen med 33 procent, jämfört med nya påhittade svärord som t ex järnspikar. Forskarna menar att svärandet kan sätta igång en reaktion i kroppen som minskar rädslan för smärta, den som vi använder i situationer då vi måste fly eller slåss. Det har även visat sig ha betydelse hur mycket man svär i vanliga livet. De som svär regelbundet och ofta utan orsak, verkar inte få samma smärtstillande effekt som en person som inte brukar svära i vanliga fall.

Free • nr 6

|5|

november–december • 2020

Den 25 augusti lanserades Terapeutonline.se, Sveriges första oberoende tjänst för att hitta terapeuter online. – Jag började, berättar Lars, med att leta efter vilka söktjänster som redan fanns för att hitta terapeuter, men det enda som fanns var vårdgivarnas egna sidor, avsedda för att marknadsföra sin egen vårdpersonal. Terapeutonline.se är helt oberoende av vårdgivare och alla terapeuter är välkomna på lika villkor. De är dessutom villiga att möta dig online och de flesta har också egen mottagning. Det har varit en spännande utvecklingsresa, berättar Britt-Marie och Lars, och den är än så länge fortfarande i en tidig fas: – Vi har fått massor av glada tillrop och besökare på webben och vår annonsering verkar nå fram till massor med människor. När vi nu har söktjänsten på plats – och den blev verkligen riktigt bra – är det dags för nästa steg. Inom kort planerar vi att släppa en svensk, säker, stabil och lättanvänd videotjänst för våra terapeuter att använda som mötesrum med klienten. Det tror vi kommer att betyda mycket för många. Britt-Marie ser så nöjd ut så jag måste fråga om det är något speciellt? Hennes svar blir helt enkelt: – Att må bra i livet är för mig det viktigaste som finns och nu gör vi det enklare för alla att hitta ett ökat välmående. Läs mer: www.terapeutonline.se Se annons sid 20.


SANNINGEN BAKOM RELIGIONERNA FÖR ATT NÅ SANNINGEN BORTOM RELIGIONERNA Monoteismens Monopolspel – religion som affärsidé av Christer Claus För tretusen år sedan i Byblos produceras mycket papyrus som börjar användas som en lukrativ affärsidé. Man säljer skyddsamuletter och olika sigill för att avvärja sjukdomsdemoner och olyckor. Ju större trovärdighet den egna guden har desto mer pengar får man in på kommersen. Även folk från andra kulter och religioner köpte för att vara på den säkra sidan. Sjöfolken ville gärna köpa detta beskydd inför sina resor, ungefär som man köper försäkringar idag. Monoteismen föds ur detta affärsmonopol. Boken påvisar hur förlegade våra religioner är idag inför en global integration av kunskaper och insikter. Gammalt tankegods kan inte omfatta den förståelse som krävs i en alltmer komplex omvärld.

NY BOK!

DET ALLRA KÄRASTE MÖTET – FÖR DEM SOM ÄLSKAR KÄRLEKEN Kärlekens närvaro – om att älska på riktigt av Christer Claus Den verkliga Kärleken kan inte förstås utan bara upplevas. Det går inte att skriva om den. Men boken är en handbok för alla som vill komma närmare kraften i vår djupa innerliga Kärlek bakom livslögner och försvar. De sant älskande har nått fram till något som står över all tro och alla religioner. I denna tid av utbytbarhet i relationer är upplevelsen av att älska Kärleken viktigare än någonsin.

Christer Claus

har arbetat som psykolog och psykoterapeut i 40 år, men är också invigd i ockultismens allra högsta kunskaper. Han har utövat och studerat Yoga på flera Ashrams i Indien och varit lärare i religionskunskap och arbetat med parsamtal i mer än 30 år.

Boken finns att köpa i bokhandeln eller på webben

Christer Claus · 08-660 00 69 christer.claus@serapeion.se · www.serapeion.se

UTGIVNING JAN 2021


frimodigt Annelie Boström

Balansbutiken & Universell Balans

Balans på många olika plan 1. Vad jobbar du med? – Jag driver Balansbutiken och Universell Balans, så jag jobbar med hälsa och välmående både fysiskt och mentalt. Jag är även frisör och utbildad i balansklippning, en holistisk klippteknik som strävar efter att skapa balans i hår och hårbotten, inifrån och ända ut till topparna. Att hjälpa människor ta hand om och hjälpa sig själva är min uppgift i yrkeslivet här på jorden. Jag erbjuder en samling

Om Annelie Namn: Annelie Boström. Familj: Min man och spiritmate, vuxna barn samt ett barnbarn. Bor: Gävle, samt i Hamrångefjärden och på ön Milgrund. Astrotecken: En stabil Oxe med massor av energi. Min inspiratör: Allt som finns omkring mig/oss. Människor, händelser, djur och naturen ger mig inspiration. Gör jag helst: Skapar, vare sig det är bygga hus, måla, coacha, ge behandlingar, laga mat eller utvecklas och lära mig mer. Bästa bok: Med ett leende inombords så måste det bli ”Naturmedicinska uppslagsboken”. Motto: ”Se det som fungerar och låt det växa” samt ”kunde jag, kan fler!”. Dold talang: Jag kan se den potential som finns att ”ta fram” hos människor, alltså var människor skulle kunna vara om de lyssnade på och tog hand om sig själva på bästa sätt. Aktuell med: Senaste boken ”Vad är energi – Energimedvetenhet för alla” samt har nyligen uppdaterat behandlingsmenyn med LIFE-Therapy. Kontakt: www.universellbalans.se www.balansbutiken.se www.anneliebostrom.se Se annons på sid 21.

med både kraftfulla behandlingar och bra produkter, som hjälpt mig komma tillbaka efter många års sjukdom. Kunde jag ändra livet och återhämta mig, så kan fler göra det. Kunde jag, kan fler …

2. Varför valde du det? – Det gick inte låta bli … Jag försökte göra andra saker, men jag har ju fått de erfarenheter jag har för att kunna möta människor där de är, så det var och är ju fortfarande ”bara att följa med” i mitt livsflöde.

3. Vad ger det till andra? – Mer glädje i vardagen. Förhoppningsvis ett större välmående, både fysiskt och mentalt, alltså både kroppsligt och själsligt, vilket i sin tur ger möjligheter till mer glädje i vardagen.

”När vi stannar upp och lyssnar på oss själva, så har vi alla svar inom oss.”

– Jag gör åtminstone mitt bästa varje dag! Det handlar ofta inte om vad man gör, utan om och att man gör någonting. Mer än sitt bästa kan ju ingen göra och jag gör så gott jag kan.

själv, både fysiskt samt mentalt och ge sig själv det man behöver. Så enkelt och viktigt, men ändå så svårt för många i vårt stressade samhälle. Att genom olika behandlingsformer hjälpa sig själv är också viktigt upplever jag. Vi kan inte göra allting själva, vi behöver alla hjälp på vägen ibland. Ensam är inte stark.

5. Vad säger du om healing?

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

– Närhet och närvaro behöver vi alla. Dessa faktorer, som för mig är en stor del i healing, är livsnödvändiga för oss människor.

– Glädje och tacksamhet i vardagen. Att ha glädje i vardagen, det enkla och lilla samt att vara sann mot och lyssna på mig själv. När dessa två är på plats, har jag mer över till andra omkring mig.

4. Lever du som du lär?

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – DBT – Dialektisk Beteende Terapi är faktiskt nummer ett! Jag hade förmånen att lära mig grunderna i DBT för drygt 10 år sedan. Jag har valt att kalla detta för ”ett sunt förhållningssätt mot sig själv och andra”, en filosofi jag använder mig av i och under alla behandlingar, samt såklart även privat.

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Stanna upp och se det man har, vad som är bra och fungerar i livet. Lyssna på sig

Free • nr 6

|7|

november–december • 2020

9. Vad är kärlek för dig? – Kärlek är det finaste vi har! Kärlek är någonting vi kan vara generösa med, både till andra och oss själva. Äkta kärlek varken kostar, kräver tillbaka, ställer krav eller tar energi.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – När vi stannar upp och lyssnar på oss själva, så har vi alla svar inom oss. Hur ofta stannar du upp och lyssnar?


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Smycken som ger vidare Armband med halvädelstenar och berlocker tillverkade med kärlek av Lena på Stugans massage & Hälsa. För varje sålt armband går 50 kr till barndiabetesfonden. Med varje armband medföljer en förklaring på de olika stenarna och berlockerna. MER INFO @stugansmassage Ca-pris: 185:–. Annons på sid 19.

Du är guld värd

Guldflaska med äkta 24k guldflingor. Guldflaskan sägs vara bra för välstånd och ska stå i sydost som är riktningen för välstånd och välbefinnande. Det sägs att guld kan användas för att balansera energifält och hjälpa oss att tona in på naturen och dess läkande kraft. Används på altare för att få in mer överflöd i livet. Levereras i guldfärgad påse. Uppskattad present.

Syns du i mörkret? Reflex med Flower of Life eller Livets Blomma, som den heter på svenska, på båda sidor. Det symmetriska och vitaliserande mönstret är en uråldrig helig geometri som sägs ha många positiva egenskaper, så visst passar den perfekt på reflexer. Reflexen levereras med nyckelringsfäste. MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: 35:– (5 cm). Annons på sid 21.

Håll utkik efter utlottning på free.se

Ett år av glädje Jag skapar mitt liv. Låt 2021 bli ett år av glädje och inspiration med denna fina väggkalender som erbjuder stärkande affirmationer tillsammans med stämningsfulla bilder – en för varje månad. En livs­­­bejakande väggdekoration som berör ditt inre förutom att den hjälper dig hålla reda på dagar, veckor, namnsdagar och månfaser. Finns i storlekarna medium och large. MER INFO www.tarotshop.se Ca-pris: 98:– (22 x 22 cm). Annons på sid 51.

För kvinnans välbefinnande Refemme Plus innehåller växtöstrogener från humle och fänkål som kan bidra till ökat välbefinnande i övergångsåldern. Både före, under och efter klimakteriet minskar östrogenhalten hos kvinnan. Vanliga symtom är svettningar, hjärtklappningar, vallningar, nedstämdhet och torra slemhinnor i underlivet. Innehåller förutom växtöstrogen även vitamin D3 och jod. Vitamin D3 bidrar till att motverka skeletturkalkning och inflammationer, jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormonet. MER INFO www.plantamed.se Ca-pris: 215:– (90 tabletter). Annons på sid 12.

MER INFO www.amuletten.se Ca-pris: 99:–. Annons på sid 11.

! e d n a t f o d l Vä

Spa-feeling hemma Spa Ritual Set med allt du behöver för en avkopplande spakänsla hemma. Innehåller sju välgörande produkter från Maria Åkerberg: Olive Cleansing, Papaya Peeling, Salt Scrub Energy, Hair & Body Shampoo Energy, Hair Conditioner Energy, Body Lotion Beautiful, Face Mask Gentle. MER INFO www.nillassalong.se Ca-pris: 249:–. Annons på sid 20.

Free • nr 6

Dofter för rummet och själen Doftpinnar från AW-Aromatics med äkta eteriska oljor. Finns i flera fantastiska dofter: patchouli, lavendel och fänkål, lime och ingefära, petitgrain och rosenträ, salvia och rosmarin, ylang ylang och mandarin. Innehåller 200 ml doftolja och 5 pinnar. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: 295:– (200 ml). Annons på sid 11.

|8|

november–december • 2020


Håll utkik efter utlottning på free.se

Inspiration och glädje i vardagen Dagliga affirmationer. Genom att använda korten får du hjälp att öka din medvetandenivå och din närvaro i vardagen. Korten kan också ge dig förslag på vad som kan vara bra att fokusera på under dagen. Dra ett kort när du känner att du behöver stöd, inspiration eller helt enkelt bara ett nytt fokus. MER INFO www.arella.se Ca-pris: 119:– (45 kort). Annons på sid 27.

Naturligt

Förhöjer Villkorslös

upplevelsen

vitare tänder

Lyser magiskt i mörkret

Auranitpyramider. Unika, handgjorda pyramider fyllda av högvibrerande och helande energier som dessutom lyser magiskt aquablått hela natten. Pyramiderna är handgjorda av Sentian Art som har specialiserat sig på att skapa energibaserad konst och smycken. De finns i fler designer med olika andliga teman. På bilden ser du en större variant av Tree of life. MER INFO www.sentianart.com Ca-pris: Från 590:–. Annons på sid 13.

Tandblekning Black, hjälper dig i kampen mot missfärgade tänder. Det aktiverade kolet i tandpulvret lossar försiktigt missfärgningen från tänderna. Sval mynta ger extra fräsch andedräkt. En speciell rengöringsupplevelse. Förpackningen har uppdaterats till en miljövänlig, återvinningsbar glasburk.

För balans harmoni

MER INFO www.vedalila.se Ca-pris: 110:– (15 g). Annons på sid 4.

Rökelsehållare Lotus Mandala i trä. Vacker rökelsehållare i mangoträ med utskuret motiv i koppar. Plats för stickor eller rökelsekoner. Olika storlek på hålen gör att du enkelt kan använda den till olika stickor, till exempel från Indien, Japan eller Tibet. 10 cm i diameter. MER INFO www.6sinnet.se Ca-pris: 89:–. Annons på sid 13.

Allt du behöver för groddning Swedelux är ett perfekt startkit för dig som vill komma igång med odling av groddar. I boken ”Groddar och skott – Framtidens mat” som ingår får du lära dig allt du behöver och hela 36 recept. Paketet innehåller: Bok, Groddjonas Glasburk, Skånemix (linser, raps och senap) 180 g och Alfalfafrön eko 180 g. Går att välja till presentförpackning. MER INFO www.sproutly.se Ca-pris: 399:–. Annons på sid 11.

Free • nr 6

|9|

november–december • 2020

Ädelstensdroppar från Biofloral är inspirerade av örtkännaren Hildegard av Bingen som gav mineraler samma terapeutiska värde som växter. Ädelstenarna masseras i källvatten och exponeras sedan i den stigande månens sken för att fånga upp mineralernas energi i vattnet. Välj mellan 27 olika kristallelixir och upplev stenarnas helande kraft när du behöver balans och harmoni. MER INFO www.medicanatura.se Ca-pris: 159:– (20 ml). Annons på sid 13.

God Jul!

Håll utkik efter utlottning på free.se


etabl. 2008

! er t e h y Bokn

Lovsång till hästen Eva Widenby & Helene Virro

Den NYA människan Ann Häggebrant

Skiftet Antologi

Berättelser om döden och livet

Den nya människan har alla svar inom sig!

Vad händer med oss under ett skifte?

Samma kväll stoet Distraida somnade in insåg Eva och Helene att det var dags att skriva historien om hästarna de levt med och som de följt ända in i döden.

Boken innehåller djup kunskap och visdom som läsaren kan ha stor nytta av för att må bättre och för att skapa positiv förändring i det vardagliga livet.

Vilka är vi efter alla omställningar, och kommer vi att träffa våra klokare versioner av oss själva? Tretton författare får ordet i 2000-talets mest versatila antologi.

I hjärtat av Avalon Teresia Stråberg

Livet enligt djuren Ami Sundeman

Efter Ragnarök Rebecka Vik

Äventyr, kärlek och kvinnors urkraft

Om meningen med allt – enligt djuren

Ur askan stiger en grönskande jord

En andlig roman av Teresia Stråberg, där kvinnan tar sin rättmätiga plats i historien med både kropp och själ.

Står djuren i förbindelse med en djupare kunskap om livet, frågar sig den mediala vägledaren och djurkommunikatören Ami Sundeman.

Våra nordiska gudar är i högsta grad levande och verksamma i dag. Det menar Rebecka Vik, som är sejdare, en nordisk shaman.

Vi förverkligar dina författardrömmar! FÖRLAGSHUSET SILJANS MÅSAR YSTAD – SÖLVESBORG – VARBERG – STOCKHOLM

www.siljansmasar.com


BAZAREN

Free • nr 6

| 11 |

november–december • 2020


BAZAREN

Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen.

www.kristallgarden.nu

Refemme Plus innehåller växtöstrogener från humle som kan bidra till ökat väl­ befinnande i övergångsåldern.

Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu

kristallgarden.nu

VÄXTGLÄDJE

Homeopatiska preparat för odling

Refemme Plus innehåller förutom växtöstrogen, även vitamin D3 och jod. Vitamin D3 bidrar till att motverka skelett­ urkalkning och inflammationer, jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormonet.

Helt giftfritt

www.bladhtradgard.com

Haga Nygata 11, GÖTEBORG · 031-13 33 75

vardagar 10–18 lördagar 10–16 söndagar 12–15

www.regnbagens.com

Regnbågen medskapar ett fantastiskt nytt space med både butik, föreläsningar och workshops i Varberg Studio bliss vill inspirera till meditation och välmående. Här hittar du: Fantastiska klangskålar · Kristallskålar · Fina meditationskuddar Stenar · Kristaller · Rökelser och dofter · Orakelkort och tarotkort för vägledning · Böcker för personlig utveckling och mycket mer ...

Premiäröppning 28 november!

Kombinera gärna Refemme Plus med vitamin E och vitamin C för att skydda kroppen mot fria radikaler som påskyndar åldrandet.

Hos Plantamed hittar du kosttillskott för just dina behov. Vi har funnits sedan 1979, för din hälsas skull. Naturlig hälsa och välbefinnande från Eskilstuna. Fler produkter och mer information på

www.plantamed.se

Studio bliss Hörnet Kungsgatan/Kyrkogatan, Varberg Hjärtligt välkomna hälsar Sanna och Petra

Free • nr 6

| 12 |

november–december • 2020


BAZAREN

MEN! DET ÄR JU LOGISKT! – Bengt-Arne Gustavsson SÅ BRA FÖRKLARAT! – Katarina Steen

Tycker du Reiki verkar komplicerat?

”Detta är en handbok, som handlar om ämnet pengar. Vi är alla guds barn, varför skulle inte vi kunna skapa våra pengar, om gud skapade en hel värld på sex dagar.”

Succéboken med de enkla förklaringsmodellerna nu i nytryck! Köp den på:

Boken finns att köpa på BoD förlag samt alla stora nätbokhandlare. Finns inbunden och som E-bok. Boken har 224 sidor.

www.kansla.nu

Har du upptäckt LifeTV Sverige än?

ÄDELSTENSDROPPAR

Vi utforskar allt kring Hjärtats tidsålder och vårt expanderande medvetande

www.lifetv.nu

Free • nr 6

Drömmar blir pengar

Med inspiration av Hildegard av Bingen, 100 % ekologiska kristallelixir av råstenar från vulkanjordar i Auvergne, Frankrike

NYHET!

MEDICA NATURA Distributör av Biofloral . www.medicanatura.se . 08-25 80 90

| 13 |

november–december • 2020


Eva Sanner

Håll glöden levande efter femtio

Kroppen är som vackrast när vi mår bra, är omhändertagen och älskad, säger Eva Sanner, författare och psykosyntesterapeut, i sin nya bok ”Ja till njutning – sex och självkänsla efter femtio”. Men efter femtio är väl sexlivet ett avslutat kapitel, kanske någon tror? Nej tvärtom, många kvinnor känner en stor frihet att inte behöva bry sig om barnalstrande och preventivmedel. Istället är det viktiga att få tid för sig själv med eller utan en partner och utforska sin lust och sexuella mognad. Det går att ha sex på ett annat sätt mitt i livet. Text Monica Katarina Frisk Foto Emelie Asplund Bild Kotin, wavebreakmedia (shutterstock.com)

EVA SANNER

S

exualitet och relationer är bland det viktigaste vi kan fokusera på för att känna mening vuxna döttrar. och livsglädje. Men för dem BOR Svenshögen. som kanske känner att sex i YRKE Författare och psykosynövergångsåldern, det vill man testerapeut. ju bara slippa, har Eva Sanner DOLD TALANG Hobbyodlare skrivit ”Ja till njutning”. Hon som även sysslar med musik vill att vi ska förstå hur och måleri. njutning förändras AKTUELL MED KORT med åldern och hur Nya boken ”Ja till par och älskande kan njutning – sex och OM följa varandra i den självkänsla efter EVA förändringen. Boken femtio”. kan förstås läsas även av yngre kvinnor som är nyfikna på hur lusten kan fortsätta hållas levande. – Kvinnokroppen är fantastisk och vi kan njuta av sex på så många olika sätt. Jag vill att kvinnor som läser boken ska bli stolta över sin kropp, precis som de är. ÅLDER 61 år. FAMILJ Maken Henrik och två

EGENTLIGEN TYCKTE EVA att hon redan skrivit allt om sex, intimitet och relationer med boken ”Kåt, glad och tacksam”, som utkom för över tio år sedan, med fokus på hur par kan hålla lust och intimitet levande i långvariga relationer. Men den boken handlar inte alls om hur kvinnans kropp beter sig efter klimakteriet. När Eva själv genomgick denna förändring, så upptäckte

Free • nr 6

| 14 |

hon att i böckerna om klimakteriet fanns nästan inget skrivet om sex och intimitet efter femtio. – Det fanns en lucka där och ett behov, säger hon. Jag skulle själv ha velat ha en sådan här bok när jag kom in i klimakteriet. EVA BERÄTTAR OM ett besök hos en gynekolog när hon var runt femtio år. – Jag ville veta om han hade några tips för bristande sexlust. Hans enda svar var att: ”Ja, det där tar ju slut efter femtio.” Hon blev förbluffad över gynekologens svar och tyckte att så här kan vi verkligen inte ha det. Och efter att aktivt ha studerat ämnet under flera år hävdar hon bestämt att det inte alls är så. Boken är till viss del en handbok byggd på forskningsrön om sexualitet och vilka effekter den har på oss och hur kvinnokroppen fungerar. Förutom konkreta tips om hur kvinnor kan njuta på nya sätt och utvecklas i sin sexualitet, har Eva också gjort djupintervjuer med tjugofem kvinnor om deras liv före, under och efter klimakteriet. Dessa kvinnor berättar frimodigt om vad som varit svårt och besvärligt, men

november–december • 2020

också om hur de njuter av sin kropp, sin sexualitet och närhet med eller utan en partner. – Boken är en vägledning och inspiration till att uppleva nya sätt att njuta eller att förstärka den njutning man redan har. Ett exempel är att älska långsamt och med fokus på kontakten med varandra, ett annat är att utveckla den sexuella praktiken bortom det vaginala samlaget till att omfatta mer oralsex och erotisk massage. UNDER ÅREN RUNT femtio

går de flesta kvinnor igenom klimakteriet eller övergångsåldern då fruktsamheten så småningom upphör. Med boken vill Eva också bidra till att normerna förändras. Undertiteln på boken är ”sex och självkänsla efter femtio”. Hon är övertygad om att attityden i samhället mot kvinnor efter femtio också präglar kvinnors syn på den egna kroppen. – Många kvinnor är inte nöjda med sig själva, hur kroppen ser ut eller fungerar. Och så kan det ha varit hela livet för en del, vilket är sorgligt. Klimakteriet kan också vara en möjlighet att fatta ett beslut att en gång för alla att tycka om sig själv på riktigt, precis som du ser ut och är.


Kvinnokroppen är fantastisk och vi kan njuta av sex på så många olika sätt.

Det är alltför lätt, tycker Eva, att kvinnor efter klimakteriet så att säga köper synen på den äldre kvinnan som mindre värd. Med boken vill hon stärka kvinnors självkänsla för att åstadkomma en samhällsförändring. – Om vi är nöjda med oss själva och mår bra kan vi börja njuta på ett hållbart sätt, som kan följa oss genom hela livet, betonar hon. Eva tror att mycket av dagens överkonsumtion beror på en känsla av tomhet, en känsla av att inte vara värdefull. – Ett tillfredsställande sexliv gör att man blir mer nöjd med livet. Den konsumtion som handlar om att fylla emotionella behov minskar och så även vår miljöpåverkan. Detta kan i förlängningen leda till ett samhälle som är mer hållbart också ur miljösynpunkt. Hållbarhet har många dimensioner.

KLIMAKTERIET ÄR EN stor omställning som ofta sammanfaller med yttre förändringar som att bryta upp eller separera, att bli mindre attraktiv på arbetsmarknaden eller känna oro för föräldrar och anhöriga som behöver vård eller går bort. – Då kan stora frågor om vem man är mitt i livet komma upp

Free • nr 6

| 15 |

november–december • 2020


Vår egen njutning är alltid viktig som ett sätt att hitta tillbaka till kroppen och hur den fungerar, under olika förändringsperioder.

till ytan. Det är förståeligt att ens sexuella lust kan kännas långt borta. Om vi ändå tar oss an den utmaningen och låter sexualiteten följa med i förändringen, kan många kvinnor uppleva att sexualiteten får nya dimensioner. – Om vi tidigare kunnat piffa upp sexlivet med det ena eller andra hjälpmedlet, så tycks inte det längre räcka till, säger Eva. Nu behöver vi börja lyssna på oss själva och vara lyhörda för en längtan att vara intim som kommer inifrån. Ta tid på sig, ompröva det som inte längre är som förr och våga pröva andra sexuella uttryck än tidigare. UNDER SKRIVANDET blev Eva förvånad över uppgifter som visar att män statistiskt har många fler orgasmer än kvinnor, det så kal�lade ”orgasmgapet”. Hon undrade varför och fick snart klart för sig att det inte beror på att män har så mycket lättare att komma. När män och kvinnor tillfredsställer sig själva går det nämligen lika snabbt. Det tar ungefär fyra minuter för båda. – Många kvinnor har anpassat sitt kärleksliv till sin partner under lång tid. Att en del kvinnor säger att de inte vill ha sex när de blir äldre kanske helt enkelt beror på att de har sexuella erfarenheter som inte tillfredsställer dem på djupet. Jag förstod att den här boken verkligen behövs. En del av Evas inspiration kommer från flertusenåriga traditioner i andra kulturer, där man ser på kvinnan och kroppens åldrande som en livsfas för djupare förståelse och mognad.

Inom tantra, taoism och shamansk sexualitet finns en helt annan syn på äldre kvinnor. – Sexualiteten är där en andlig kraft och efter klimakteriet anses kvinnor kunna utvecklas andligt mer än tidigare i livet. Eva Sanner konstaterar att vi i väst inte har några traditioner, ceremonier och ritualer när det gäller konsten att älska och sexlivet. – Det finns vad gynekologer säger och inte helt uppdaterad forskning om kroppen, plus normer och värderingar som styr vår uppfattning om vad som är ett accepterat sätt att njuta själv. del finns beskrivningar på övningar kvinnor kan göra på egen hand, något som Eva kallar sexuell självomsorg. Hon rekommenderar bland annat ångning och massage av vagina som sätt att behålla kontakten med underlivet fysiskt och emotionellt. Bland mycket annat introducerar hon begreppet solosex som fick undertecknad att slappna av på djupet. ¬– Att äga sin egen sexualitet betyder att vi också kan njuta av den på egen hand och inte bara dela den med en partner. Solosex är det bästa en äldre kvinna kan göra för att hålla glöden uppe, eftersom sex med partnern, även om det är bra, ofta sker mera sällan, säger hon.

I BOKENS SISTA

EVA SANNER FÖRKLARAR att

solosex kan vara en disciplin för mogna kvinnor och kallar det till och med för friskvård. Lusten och kroppen fungerar på ett annat sätt än tidigare. Många kvinnor har valt att leva själv, kanske

Free • nr 6

| 16 |

förlorat sin partner eller lever som särbo. För den skull behöver vi inte ha ett obefintligt sexliv. – Orgasm har positiva hälsoeffekter. Det är viktigt att unna sig det. Att få uppleva den där känslan av att vara nöjd, tillfredsställd och avslappnad är viktigt hela livet. Inom forskningen har man kommit fram till att det finns flera olika typer av närhet – amning, massage och kramar – som frisätter oxytocin, det så kallade välbehagshormonet, i blodet och nervsystemet. Kvinnor som ammat mycket och därför haft höga oxytocinnivåer, utsätts i mindre grad för hjärt-kärlsjukdomar, ledsjukdomar och diabetes typ 2. – Det kan vara så att regelbundna orgasmer har ett liknande samband med upplevelsen av bättre hälsa, säger Eva. När oxytocinhalten ökar i hjärnan stimuleras också belöningssystemet genom att halterna av dopamin och kroppsegna opiater stiger.

Det är därför inte konstigt att kvinnor fortfarande har svårt att unna sig det, även om vi tycker om det. Att säga ja till sin egen njutning ökar den individuella friheten och det kan bli del av en viktig samhällsförändring. KLIMAKTERIET SKER när vi är

som mest aktiva i arbetslivet, kanske vi har vuxna barn som ska flytta hemifrån. Mycket pockar på uppmärksamhet. Eva Sanner vill uppmana kvinnor att inte rusa in i klimakteriet, utan att lyssna på vad kroppen och själen verkligen behöver. Det gäller sexualiteten, men också andra fysiska, mentala och emotionella behov. – Livet går inte i repris, det är också något som klimakteriet visar oss, säger hon. Klimakteriet är för många också en sådan period då vi börjar fundera över livet: ”Hur är det nu, vad ledde fram till livet som det är nu, att jag har det som jag har det?” VÅR EGEN NJUTNING är alltid

FÖR UNDERTECKNAD har

solosex främst hänt under de år som maken genomgick en tuff behandling mot cancer. Han förändrades både fysiskt och psykiskt och under långa perioder var vi ifrån varandra. Som anhörig utan möjlighet att påverka sjukdomsförloppet, försökte vi båda acceptera läget och hitta sätt att vara intima med varandra. När solosex hände för mig, följdes det oftast av dåligt samvete och skamkänslor. Under läsningen av boken var det som om något slappnade av inom mig. – Av hävd och gammal vana har man skambelagt onani, särskilt hos kvinnor, säger Eva. Det är inte mer än drygt hundra år sedan kvinnor förklarades sinnessjuka om de tillfredsställde sig själva.

november–december • 2020

viktig som ett sätt att hitta tillbaka till kroppen och hur den fungerar, under olika förändringsperioder, förklarar Eva. Det kan till exempel också vara ett sätt att återfå kontakten med underlivet efter en förlossning. – Och det kan definitivt vara en tillgång under och efter klimakteriet, för att behålla kontakten med sexualiteten och bli klar över hur kroppen fungerar i den nya livsfasen. Eva Sanner anser att vår relation till naturen präglas av exploatering och obalans. Det gäller också relationen till vår egen kropp. – Många kvinnor tar inte hand om sin kropp och tycker att den bara ska fungera. På det sättet hänger vårt


förhållande till naturen och vår kropp ihop. Eva vill att vi ska låta oss inspireras av naturen. Naturen handlar om liv, skriver hon. Den har inga synpunkter på rätt eller fel, har ingen skam och frågar inte om lov. – Den vill ha mer av allt. Den vill ha fler träd, kattungar och elefanter. Den vill ha mer blåklint, äpplen och lodjur. Det finns inga fasta begränsningar, bara samspel och anpassning. Att se och känna sensualitet i naturen är sexigt. ¬ – Kroppen är också en del av naturen och om vi älskar naturen kan det leda till att vi lär oss älska vår egen kropp också. DET FINNS RAPPORTER som visar att covid-19 och pandemin kommer att förändra sexlivet för

de flesta, bland annat på grund av riktlinjerna om distansering. För Eva Sanner är det uppenbart att en ökad distansering skapar ett otillfredsställt behov av fysisk kontakt, något som är ett grundläggande mänskligt behov. – Det är mest problematiskt för dem som inte har någon relation, det blir svårare att dejta och att inleda ett nytt förhållande. För äldre kvinnor blir därför solosex ännu viktigare för att hålla lågan brinnande. För dem som har en partner blir distanseringens begränsningar mindre kännbara. Eva tror att par som har en bra grund i sitt förhållande har fått det bättre under pandemin, medan de som har svårigheter som de tidigare kunnat blunda

för i vardagen upplever att relationen blivit sämre. – Under pandemin har många börjat ompröva vad som är viktigt i livet och berättar att kärlek, sex och njutning kommer högst upp på vad man väljer i första hand, avslutar hon.

Plus mer

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Ja till njutning ...”, i samarbete med Bonnier Fakta. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

www.evasanner.se Eva Sanner har bland annat skrivit: ”Ja till njutning – sex och självkänsla efter femtio” (Bonnier Fakta, 2020). ”Naturens hemlighet – återfinn din ...” (Bladh by Bladh, 2018). ”Passionskoden” (Bladh by Bladh, 2016). ”Kärlek – en handbok” (Bonnier Fakta, 2011). ”Kåt, glad och tacksam” (Bonnier Fakta 2008).

Övning

Se men inte röra Att se in i sin partners ögon är en speciell form av meditation och ett nästan magiskt möte. Du börjar att se in i hens ögon och ser din partner. Du fortsätter och ser en människa, en själ, ett barn, en man, en kvinna. Ju längre du ser din partner i ögonen, desto mer får du kontakt med något bortom hans eller hennes person. Ofta väcker det känslor av ömhet, innerlighet, medkänsla eller kanske sorg över sådant som ni just nu brottas med i er relation.

När ni fortsätter kommer du också i kontakt med dig själv och blir medveten om hur du ser på din partner och att det du ser inte alltid är detsamma som den han eller hon faktiskt är. Du får en liten glimt av mysteriet hos just den här unika människan. Medan ni ser på varandra säger ingen av er någonting. Ni försöker slappna av i ansiktsmusklerna och inte göra några miner. Ni behöver inte le. Se på varandra medan ni

Free • nr 6

| 17 |

november–december • 2020

synkroniserar andningen så att ni andas i takt. Att se på varandra så här under tio minuter hjälper till att behålla intimiteten i er relation. Det är också ett sätt att återskapa förlorad närhet om ni har varit ifrån varandra under en längre tid eller inte haft tid att knyta an i en hektisk vardag. Förkortad övning ur boken ”Ja till njutning – sex och självkänsla efter femtio”.


Bli medlem ch innan jul o siv få en exklu ljusstake! 2 böcker för endast

81:-

inkl. frakt

+gåva

799:Värde:

? t e iv l i g e t s a t s ä n t Vad är dit

Välj dina böcker!

FLER BÖCKER OCH ANMÄLAN PÅ www.livsenergi.se/bli-medlem-valkomstmix/ 4 JA TACK!* Skicka mig de 2 böcker jag har valt för 18:-/st samt gåvan. n

n En kurs i mirakler - Avkodad, 123502 n Vägen till självläkning, 123637 n Medial läkning – Leverns okända kraft, 123027 n Attraktionskraften, 123390 VÄNLIGEN TEXTA Namn Adress Postadress E-post Personnummer Telefon

n Välj hälsa receptboken., 123677 n Konsten att klardrömma, 123692 n Tecken - Universums hemliga språk, 123554 n Schamanska ceremonier, 123728

**Porto tillkommer med 45:- Totalt betalar jag 81:-

n Naturläkarboken 123290 n Kristaller för alla tillfällen, 123625 n Hitta din övernaturliga kraft, 123723 n Yogans renande kraft, 123419

S va ra idag!

Mitt enkla åtagande som medlem i klubben är att köpa en (1) periodens bok till ordinarie klubbpris under mitt första medlemsår. Cirka en gång i månaden får jag information om en ny Periodens bok till ett pris mellan 189-299:-. Porto och packningsavgift tillkommer med 45:-. Jag meddelar klubben senast angivet datum om jag vill avstå från ett erbjudande. Jag har 14 dagars ångerrätt från det att jag mottagit min leverans och betalar själv returportot. OBS! Endast ett medlemskap per hushåll. Kan tecknas från 18 års ålder. Livsenergi förbehåller sig rätten att godkänna medlemskapet. Skulle någon titel eller gåva i välkomsterbjudandet ta slut kan den ersättas med en likvärdig produkt. Jag samtycker till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer och övriga digitala adresser, får lagras och användas inom Brafö AB för fakturering, leverans, information, marknadsföring, digitala tjänster, analys, statistik och profilering. Uppdatering av personuppgifter mot personuppgiftsregister, exempelvis SPAR, sker kontinuerligt. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med bl.a. cookies. Jag kan även få erbjudande från Brafö ABs samarbetspartners. Uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Brafö ABs tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas inom Brafö AB för marknadsföring och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Samtycket är giltigt tills dess att jag själv säger upp det, vilket sker skriftligen till livsenergi@fsys.se, eller Livsenergi, c/o Förlagssystem, Box 30104, 104 25 Stockholm. Tel. kundtjänst: 08-7378692. För synpunkter, kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, epost datainspektionen@datainspektionen.se. Erbjudandet gäller t.o.m. 1 februari, 2021.

SVERIGE

PORTO BETALT

F1120

Svarspost 201 225 16 131 20 NACKA


BAZAREN

Stugans Massage & Hälsa

med den lilla butiken

Butik: Kristaller · Tarot · Böcker · Smycken Pendlar · Rökelser · Ljuslyktor · Änglar Prydnader · Porslin · Kläder · Téer m.m.

Cathrine Fredriksson · Aktuell med boken Ett liv i frihet

Liten butik med stort hjärta!

Behandlingar: Massage · Chakrabalansering · Samtal

· Promenad- och naturcoachning Göteborg

Folkungagatan 22 A, Skövde Lena Ljungqvist · 070-974 44 11 stugansmassage stugansbutik

www.halsovagledningen.se

NY BOK!

DIN Hälsa & Inspiration

Din shamanbutik på nätet

Böcker – självhjälp, esoteriskt m.m. Kort – orakel, tarot m.m. Encaustic-Art konstnärsprodukter

Mesatyger · Skallror · Trummor · Florida Water Kristaller · Poncho · Palo-Santo och mycket mer ...

Vi har också rena helfood kosttillskott!

www.frifararen.com

I DIN BOKHANDEL 9 NOV

Free • nr 6

| 19 |

november–december • 2020


BEHANDLINGAR

Ljusstjärna

Massagebehandlingar, Reconnective Healing®, StjärnKod-Healing, Medium-medial och andlig vägledning, tidigare liv-regression, Antrologi-läran om själen, kursverksamhet m.m.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Mer information & behandlingsmeny

www.ljusstjarna.se

Söker du en terapeut som vill möta dig online? Eller är du terapeut som vill bli hittad av fler?

INRE HARMONI

Webbutik!

Möjligheternas väg till ett friare liv

Regression Progression Känsloresan Meditationer Coaching

Ekologisk Hudvård & Massage Vi använder bara ekologiska produkter. Populäraste behandlingen just nu: Ansiktsbehandling Glow Treatment – en mildare peelbehandling som passar alla. Frukten Mangosteen är en aktiv ingrediens i denna behandling.

www.nillassalong.se

Hudterapeut Nilla

Ewa Hermansen . 073-777 45 80 . www.inreharmoni.com

Bli träningsklient

Vill du gå i coaching eller terapi till reducerat pris? Fokusområden: prestationsångest · relationsproblem · din potential existensiella funderingar · livsdrömmar

Se Hela Livet Medial vägledning · Healing Finns på Salve Hälsocenter i Stockholm, i Rättvik och på distans. Jag arbetar utifrån som är en mjuk och kraftfull healingmetod.

Pris: 300 kr/session

Varmt välkommen att kontakta mig! Carin Håkansson, psykosyntescoach

Catrin Skött Lindblom

072-253 20 99 · carin@sorgochsamtal.se · www.sorgochsamtal.se

Healing Göteborg Barbara Ann Brennans unika healingmetod! Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

Salve Hälsocenter · 076-246 46 39 · catrin@sehelalivet.nu · www.sehelalivet.nu Ångest och oro är ofta en viktig vägvisare och hjälpare att hitta just din väg i livet. Den du är ämnad att gå! Jag har i över 25 år arbetat med att hjälpa människor förstå och hantera sin ångest. Och med den resan får vi ofta fantastiska gåvor i form av nya vägval, en livsglädje som är äkta. Jag arbetar med sessioner över nätet, men även fysiska träffar. Så välj det som passar dig bäst!

Net terapeuten din terapeut på nätet! www.netterapeuten.se hillevi@netterapeuten.se Hillevi Sjögren 070-447 40 12

Hans Nielsen 0707-44 20 30

www.healinggoteborg.se Free • nr 6

| 20 |

november–december • 2020


BEHANDLINGAR

Spånga Saltrum & Butik

®️

I LIFE-THERAPY ÄR MÅLSÄTTNINGEN ATT, GENOM MINSKAD BELASTNING I KROPPEN, ÖKA ENERGIFLÖDET SAMT HÖJA CHI, LIVSGLÄDJEN, ALLTSÅ VÅR EGEN LIVSENERGI

Problem med kol, astma, pollenallergi, sviter efter covid-19, psoriasis, eksem, immunförsvar m.m? Kom och sitt i vårt underbara saltrum Vi har även massage, yoga, försäljning av aloevera och saltlampor Bokning på 070-369 60 22 • www.spangasaltrum.com

LIFE – SYNTESBEHANDLING Under djup avslappning kommer man åt det som gömts undan i kroppen, både fysiskt & mentalt, vilket gör att det kan börja läka. När dessa belastningar frigörs från kroppens system aktiveras vår egen inre självläkande förmåga. En syntes skapas mellan det fysiska, mentala, emotionella & spirituella. Under behandlingen jobbar vi med, behandlar dessa fyra delar: KROPPEN · NERVSYSTEMET · MENTALA MÖNSTER · ENERGIKROPPEN

Annelie Boström – Diplomerad LIFE-TERAPEUT Gävle · 076 367 86 86 · info@universellbalans.se www.universellbalans.se

Frigör dig från blockeringar

och lev ditt liv som du vill (och drömmer om) Vad är blockeringar? Blockeringar är det som – omedvetet styr och begränsar oss i våra liv. De är hindren längs vägen. Det som gör att du upprepar samma saker, trots att det inte fungerar eller tjänar dig. Energierna du bär med dig från tidigare liv kommer att avgöra hur du relaterar till dig själv (och andra) i detta liv. Våra känslominnen är lagrade i amygdala (som kallas för vår hjärnas vakthund) – och reser med dig i liv efter liv. Det tjänar inte alltid dig. Jag löser upp dina blockeringar oavsett ursprung och orsak, med bestående resultat!

Everyone deserves to fly!

”Syftet med Holografisk Bio-Psykosyntes och Freeblockingmetoden är att skapa en syntes i vår personlighet. Genom att ömsesidigt ta hänsyn till (helheten) universum och dess lagar, och inkludera våra tidigare inkarnationer när vi läker våra sår, kan vi frigöra oss från våra gamla roller som inte längre tjänar oss. För att bli den vi verkligen är ämnade att vara, med mindre ansträngning och mer energi.” – Kina Bergman

www.kinaskraftkalla.se

Kina Bergman, Holografisk Bio-Psykosyntesterapeut

Kinas Kraftkälla · Riddargatan 28 · Östermalm · Stockholm · kina@kinaskraftkalla.se · 070 493 5967 Free • nr 6

| 21 |

november–december • 2020


Förenade Reikiförbundet Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiförbundet i Sverige

Maria Nylow

TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter och fungerar lika bra på distans. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Skatteverket godkänner Reiki som rehabiliterande friskvård.

Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder behandlingar och kurser:

Camilla Hammarström HallimaC AB Sundsvall

073-827 47 40 kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Pia Jägare Lovis Pia Luleå

076-761 08 62 lovispia@gmail.com Lovis Pia (bokadirekt.se)

Annika Heurlin Malmköping

070-224 01 64 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Åsa Ahlström

Åsas reiki & massageklinik Malmö 070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se

Ellinor Häggström

Anne Ninnas

Marie ”Mi” Norin

Jeanette Norling

Kicki Söderlund

0723-875881 ellinor@lavendala.se www.lavendala.se

072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se

070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

079-075 81 99 info@sjalavarme.se www.sjalavarme.se.

073-831 82 94 kicki@kickishalsa.se www.kickishalsa.se

Lavendala Landskrona

Hanne Tara Svensson Be Free Now Klippan

070-437 33 07 hanne@befreenow.se www.befreenow.se

Phoenix Academy Stockholm, Tyresö

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling Reiki-kliniken Göteborg

070-227 61 01 info@reikikliniken.se www.reikikliniken.se

Minos Manus Hälsodesign Växjö

Själavärme Strängnäs

Kickis Hälsa Falun, Sandviken

Mia Byrge

Jessica Gröger

Elisabeth Karlsson

073-941 03 43 info@enjoylife.se www.enjoylife.se

073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se

073-982 66 03 inneryou16@gmail.com www.inneryou.nu

Enjoy Life Norrköping

Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna

InnerYou Stockholm, Dalarna


Sofia Oceania Gustafsson

Iren Hegedis

Rosa Neves Åker

Åsa Elvegård

070-766 49 42 sofia@oceaniaacademy.com www.oceaniaacademy.com

073-904 19 48 shanti.healing_hands@ yahoo.com www.välmående-i-vardagen.se

073-642 87 16 rosa.neves.aker@gmail.com

070-422 28 74 info@reikiakademin.se www.reikiakademin.se

Anna-Sofia G Vesterlund

Karin Leoson

Oceania SPA Åkersberga, Stockholm

Inner Peace by Känsla Luleå, Skellefteå, Online 073-028 38 20 annasofia@kansla.nu www.kansla.nu

Shanti Healing Hands Kristianstad, Distans

Hela kroppen i Visby Visby 0706-06 99 11 karin@leoson.nu www.helakroppen.nu

Reiki & Mind Stockholm Lidingö

Marie Sigra

Sigra Reiki & Design Östhammar

marie.sigra@gmail.com sites.google.com/view/ sigra-reiki-design

Reikiakademin Stockholm, Distans

0701-30 44 24 info@reikicentrum.se www.reikicentrum.se

076-175 00 31 bynaturam@gmail.com www.bynaturamagica.com

Reikicentrum Lidköping

Anette Björsund

Rose-Marie Lundbäck

079-013 99 21 reikimayastockholm@gmail.com

070-917 03 05 satuakupressur@gmail.com satuakupressur.wixsite.com/ energymanagement

073 634 97 14 info@mirrorsoftime.se www.mirrorsoftime.se

073-947 54 67 info@reikilady.se www.reikilady.se

mirrorsOftime Visby

073-965 39 55 villemojune@hotmail.com Villemo Massage (bokadirekt.se)

Catharina Kroonder

Satu Svensson

Jakobsberg, Järfälla

Villemo Massage Butik Green Stories Malmö

Liliann & Bengt-Arne Gustavsson

Carina Almroth

Reiki Maya Stockholm Fridhemsplan, Stockholm

Villemo Evander

Reikilady Spiritual School Norrköping

Heal by nature Consulting Sthlm AB Stockholm, Björkhagen

Agneta & Christer Lindskog Reiki-kliniken Göteborg

070-482 67 93 christer@bjorcon.com www.believe-in-spirit.se

Reiki är en tusentals år gammal Aldijana Kurtovic

Ulrika Holma

Maja Åkerling

Pia Nilsson

076-561 58 94 dijanamedium@hotmail.com www.dijanamedium.se

070-358 66 45 ulmahighermind@gmail.com www.ulmahighermind.se

070-325 02 28 healingrummet@gmail.com www.healingrummet.webnode.se

076-070 70 70 piainspira@gmail.com www.inspirabypia.se

Dijana Medium Eksjö

Ulma Higher Mind Luleå

Healingrummet i Torsåker Torsåker

Inspira By Pia Kiruna

healingform, Reiki är friskvård.


Naturens magi som i sagorna fast pĂĽ riktigt


Vad är egentligen naturväsen? Är det bara gammalt skrock och folksagor eller finns det faktiskt mer sanning i sagorna om tomtar och troll än vi kunnat ana? Kanske har du till och med själv känt av dem? I Susanna Klingborns självbiografiska roman ­”Naturens magi – som i sagorna fast på riktigt” får vi följa hennes möten med olika naturväsen och resa mot läkande i sig själv. Susanna öppnar dina ögon för möjligheten att vi människor lever sida vid sida med många olika sorters naturväsen, och att det är möjligt att kommunicera och samverka med dem. Text Josefin Lassbo Foto och illustration Susanna Klingborn Bild jggrz (pixabay.com) Bildmontage Åsa Östlund

Susanna Klingborn titulerar sig spirituell konstnär. Hon har ställt ut sin konst i flera stora internationella utställningar, bland annat på Carrousel de Louvre i Paris. En svår sjukdomsperiod kastade omkull hela hennes liv och tvingade henne att söka nya vägar. Många år av sökande för att bli frisk följde. Ett sökande som ledde till mycket mer än så. De vägarna ledde henne till flera möten med väsen vi annars bara finner i sagorna.

subtil att det krävs en närvaro helt i nuet. För Susanna är hennes inre seende ett av de sinnen som hon använder sig mest av. Detta gör också att många budskap förmedlas i bildsekvenser som hon sedan tolkar till ord. Ibland hör hon dock orden som tankar hon inte tänkt eller så vet hon att något är på ett visst sätt då vetskapen landar inom henne med stor kraft. – Från första början var upplevelserna omtumlande och svåra att greppa, men efterhand landade det mer och mer och en djupare förståelse skapades.

SUSANNA LEVER MED man och två döttrar

i en villa på Västkusten. Det ser ut som ett vanligt svenssonliv. Men så snart man öppnar dörren och går in i huset märker man att det är en speciell person som bor här. Från golv till tak är väggarna fyllda av målningar i starka färger som illustrerar landskap och figurer som inte är mänskliga. Konsten har alltid varit viktig för Susanna och hennes talang har gett henne möjligheten att detaljerat illustrera sina upplevelser. Hon måste fortfarande vara försiktig med sin kraft och visst har det varit en väldigt tuff resa att gå från att leva ett normalt liv till att på bara några månader bli väldigt sjuk. – Ibland kanske man behöver en rejäl käftsmäll för att vakna, säger Susanna. – Det min sjukdomstid gav mig var tid. Tid är den stora bristvaran för de flesta och vi fyller den hela tiden med intryck, telefonen och tv-serier. För att kunna komma i kontakt med naturväsen behöver vi stilla oss, gå ut i naturen och vara närvarande. Lita till det du upplever och att det sker på det sätt som är rätt för dig. DET LÅTER VERKLIGEN som en saga när

naturväsendena i hennes omgivning OM NAMN Susanna Klingborn. och de omslöt henne med villkorslös SUSANNA ÅLDER 41 år. kärlek. De uppmärksammade henne FAMILJ Make och våra två på att vi inte är ensamma här på jordöttrar samt två pälsklingar. den, och när vi förstör naturen förstör vi BOR Ucklum. även deras samhällen. YRKE Spirituell konstnär, författare – Det har funnits ett stort inre motstånd i och pedagog. mig att skriva den här boken, säger Susanna. DOLD TALANG Jag kan vifta på öronen. Från början fanns en stor rädsla för vad AKTUELL MED Boken ”Naturens andra skulle tro om mig. De kommer ju tro magi – som i sagorna fast på riktigt”. att jag tappat det helt. Men det här är min

”För att kunna komma i kontakt med natur­ väsen behöver vi stilla oss, gå ut i naturen och vara närvarande. Lita till det du upplever och att det sker på det sätt som är rätt för dig.” sanning och nu har jag mognat in i beslutet och vuxit. Jag står för den jag är och det jag upplever och det känns befriande. – Jag tror att det finns många där ute som ser saker men inte vågar berätta om det. Jag hoppas att fler människor känner en hoppfullhet genom att läsa om mina möten. Kanske bekräftar jag andra människors upplevelser, kanske skapas det ett intresse att få veta mer och själv utforska, avslutar Susanna.

Susanna berättar hur det började. Hur hon från att ha varit väldigt rädd för att gå ensam i skogen till att sedan längta efter att få gå dit. I stillheten kan hon öppna upp för de naturväsen som vill ge sig tillkänna. – Deras sätt att förmedla sin existens är så

KORT

UNDER FLERA ÅR lärde hon känna

Free • nr 6

| 25 |

november–december • 2020

Bokutdrag på följande uppslag.


Queen of woods Utdrag ur boken

I

födelsedagspresent hade jag fått en löparklocka för att bli mer peppad att röra på mig. Med klockan på armen tog jag mig ut denna härliga sommardag. Jag gick först mot skogen, men bara några hundra meter in på stigen blev jag tvungen att vända om då jag attackerades av mygg från alla håll. Småsprang därifrån och drogs istället som en magnet mot den skira bokskogen som ligger i vårt lilla samhälle. Stigen hade inte blivit nedtrampad på länge så det långa daggvåta gräset kittlade mina nakna vader. Lite lätt obehagligt då jag inte kunde se vad som befann sig på marken, så jag raskade på stegen något uppför stigen. Kom till slut fram till torr, öppen mark. Mina blickar vandrade ner till höger mot det vackra ståtliga bokträdet som stod där stilla i den ljumna vinden. Under alla år som jag gått här hade jag känt att det var något speciellt med detta träd. Det var verkligen makalöst vackert. Man kan se hur dess grenar breder ut sig åt alla håll och skapar ett vackert format tak för den som står där under. MINA STEG STYRDES ner till den lilla

dalgång där trädet står och jag ställde mig bredvid och njöt. Lät min hand varsamt smeka barken och för mitt inre kunde jag se små glimtar av ett palats, en krona på ett huvud. Det var lite suddigt, som om jag inte vågade öppna upp fullt ut. Efter en stund valde jag att gå en bit bort från bokträdet för att sätta mig på en större sten istället. Bakom mig omslöts jag av en mindre bergsslänt med enstaka träd och några buskar. Nedanför mig försvann marken i ytterligare en slänt och där nere fanns en större dal med mängder av skira bokträd som jag ganska nyss hade vandrat förbi. Det var himmelskt rofyllt här. RUNT MIG KUNDE JAG skymta nyfikna

blickar. Jag såg dem, kände deras energier. Det var vaksamma alver som fanns runt mig. Jag började skicka ut mina tankar till dem, talade om för dem vem jag var. Den jag såg tydligast var en spejare av något slag som till slut gav sig tillkänna helt och hållet. Han bar en sådan där lustig liten hatt han med, som Robin Hood, ni vet. Jag fnissade lätt. Spejaren bar även på både pilar och en båge. Han hade blont, halvlångt hår och med sina ljusa, vaksamma men nyfikna ögon tittade han på mig. När jag talade med honom via mina tankar

kom svaren i form av bilder, blixtsnabbt, innan jag ens hunnit ställa hela frågan. Jag visade mitt vackra hängsmycke från Skogens konung och direkt knäböjde spejaren. Först trodde jag att det var av vördnad för Skogens konung men strax efter att spejaren knäböjt sig så visade sig en annan alv. Energin runt denna alv var enorm! En utstrålning utan dess like, konstaterade jag fascinerat. Det kändes som om alven var minst två meter lång på grund av dess energi! Först trodde jag att det var en man, men det var mina förutfattade meningar som spelade mig ett spratt, och i och med dem visade sig alven inte tydligare. JAG SLÄPPTE TAGET om mina egna tankar och då uppenbarade hon sig direkt för mig! Det var en enastående majestätisk alv. En lång mantel ramade in hela hennes väsen. Hon bar en gyllene krona på sitt huvud och utstrålade ett obegränsat inre tålamod, hennes energi var underbart behaglig. ”Du kan kalla mig ’Queen of woods’, Drottning av skogar”, berättade hon med ljuv stämma. ”Det bokträdet som du alltid dras till är mittpunkten för vårt palats, som existerade under mark.” Trädet var som en spira som sträckte sig mot himlen och dess grenar var tillsammans formade som en skyddande kupol. Jag frågade henne vad alver har för syfte på jorden. Sköter de om träden eller vad? Istället fick jag en motfråga. ”Vad är människornas syfte på jorden?” Det hade jag dessvärre inget svar på just då. ”Har alver också en själ?”, undrade jag. Men istället för att lyssna in ett svar från henne försvann jag bort i mig själv. Hade jag, hade min själ levt som en alv, som ett naturväsen? Hårstråna på mina armar och ben ställde sig rätt upp och en kraftfull vibrerande energi flödade genom mig och fyllde hela mitt inre. Fanns det ett samband? För varför kunde jag annars se dem så tydligt? Varför ville de visa sig för mig? Frågorna var många då detta fortfarande var alldeles nytt. Queen of woods gav mig en gåva under tiden som vinden viskade namnet Aurora. Det var en slipad ädelsten, mycket lik en diamant. Den fyllde upp hela min handflata. Alldeles

Free • nr 6

| 26 |

november–december • 2020

klar och gnistrande. ”Var ska jag bevara den?” frågade jag henne. ”Bevara den i ditt hjärta”, svarade hon mig milt. JAG SATT KVAR PÅ stenen och funderade en

stund över den vackra slipade ädelstenen. ”Vad är den till för?” undrade jag. Hon blåste då in en vind i ädelstenen som för att visa mig att jag kunde bestämma själv vad den skulle kunna hjälpa mig med. Insåg sedan att Belajh tidigare gett mig en karta med en liknande slipad diamant i mitten av kartan. Att alla dess vägar ledde till den, oavsett vilken väg jag valde skulle jag nå målet. Därefter började hon avlägsna sig och jag kände hur stressen kom krypande. Jag ville hinna studera henne mer noggrant så att jag sedan skulle kunna måla av henne när jag kom hem. Hon log bara och visade att energierna löser det, oavsett var vi befinner oss i förhållande till varandra. Och … det visste jag ju egentligen redan. NÄR JAG LÅNGT SENARE satt och redigerade texten och funderade på hur Aurora egentligen sett ut, överrumplades jag av en stark energi. Den typen av energi känner jag oftast av när jag befinner mig i lätt trans under mina kanaliseringar till kunder. Någon ville mig något. Jag lyfte fingrarna från tangentbordet, lutade mig bakåt i stolen och slöt ögonen. Släppte mina förväntningar och mina krav. Lät lugnet infinna sig i min kropp och gäspade stort. Bilderna började sedan strömma mot mig. Ljust, det var skinande vitt, snirkliga former. Vem där? Ganska direkt förstod jag, det var Aurora som hört mina funderingar. Hennes ljusa hår var uppsatt i en mjuk frisyr, med långa ljuvliga lockar som hängde fritt runt huvudet. Mitt på hjässan satt en snirklig krona, i en guldig metall. Det var en helt unik form på den praktfulla kronan. En del av den vandrade följsamt ner i pannan


på henne och skapade en utsökt struktur vid hennes tredje öga. Hennes smäckra spetsiga öron omslöts av samma typ av material som gick samman i kronan på huvudet. AURORA TITTADE IN i mina ögon och jag

såg nu hela världen i hennes ovanligt stora och uttrycksfulla ljusblå ögon. Hela hennes väsen vibrerade av magi och hennes enastående ljusa hy, drömlika ögon, lilla näsa och mjukt formade mun fick henne att se förtrollande vacker ut. Runt henne svävade hennes mantelliknande klädsel. Den var i ett slags material som jag inte känner till men som jag närmast kan beskriva som siden fast mycket fastare och stabilare men ändå ovanligt följsamt. Ett ljust tyg som skiftade i vitt och en mycket ljust blå, skimrande färg. Under bar hon ett slags klädnad som var i likande material och färg, tyget följde hennes kroppskonturer som ett extra skinn. Hon gjorde mig uppmärksam på hur ärmen vid hennes handleder gick ut mot långfingret och fästes runt det. Vid halsringningen såg jag den diamant som hon även gett till mig! Den var infattad och hängde i en grövre kedja runt hennes smäckra hals. Jag hade

fått samma diamant att placera i mitt hjärta, men som ett slags frekvens av den riktiga hon bar. Hennes små fötter var nakna och hon gick längs med stigen i underjorden. Deras värld. Stigen som ledde mot ett makalöst vackert slott längre bort. Jag kunde känna kärleken och ljuset inom alla som befann sig där. Förundransvärd ren energi. Det fanns obegränsat med sann glädje och härligt bus i de som levde där. Auroras utstrålning var stolt och hennes inre kraftfullhet lyste igenom. Runt omkring henne kunde jag skönja flera vita, vilda hästar, deras vita långa manar fladdrade när de rörde sig majestätiskt runt henne. Jag fick också se flera andra djur som jag aldrig tidigare skådat, även väsen som jag inte kunde namnen på. DÄR VI BEFANN OSS växte gigantiska träd

som stod som kolossala pelare runt om och räckte hela vägen upp till himlen. Det var som en vidunderligt stor dal och längre bort bland all glittrande grönska fanns ett stort vattenfall där vattnet mynnade ut i en väldig sjö. Allt genomsyrades av ren magi. ”Det finns så mycket mer än det du ser”, viskade hon mjukt i mitt öra.

Din

Plus mer www.klingbornart.com www.lassboforlag.se ”Naturens magi – som i sagorna fast på riktigt”, Susanna Klingborn (Lassbo Förlag, 2020).

Vinn!

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Naturens magi – som i sagorna fast på riktigt”, i samarbete med Lassbo förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.

TAROT, ÄNGLA- OCH ORAKELKORT

Webbshop

Colette Baron-Reid är en internationellt erkänd intuitiv expert, bästsäljande författare och orakel­ expert vars arbete har blivit publicerat på 27 språk, och nu äntligen på svenska! Gaia, vår jord, är ett väsen som lever och andas, vår gudinna, vår moder och vår spegelbild. Gaia orakelkort kan leda dig i rätt riktning och hjälpa dig att finna de svar som du söker.

Den Goda Tarot är en lek som är speciellt hjälpsam när du känner dig vilsen, bekymrad över val du har tagit, eller när du NYHET! söker förståelse för dina Nu i lager omständigheter.

VACKRA NYA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN ARELLA

Dagens kort Följ oss på Facebook! Låt dig inspireras och få vägledning, kraft och stöd i vardagen! Besök vår webbshop på:

www.arella.se Free • nr 6

| 27 |

november–december • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Greenleaves Andersson

Öka din energimedvetenhet!

Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör · Kurser · Seanser · Föreläsningar om:

· Energiterapibehandlingar · Helgkurser i energiterapi · Holistisk energiterapeututbildning

Drömmar · Meditation · Spirituell Healing

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Vill du öka din energimedvetenhet och lära dig mer om dig själv och ditt energisystem läs mer på

Mandalautbildningar

www.energiterapeuterna.se

Öppet hus – prova på mandala

Framtidens medicin kommer att handla om att höja sin frekvens!

Dag kurser · Kvällskurser · Helgkurser Övernattningsmöjligheter

Anmälan och mer information:

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

Ingegerd Persson

www.energiterapeuterna.se

0709-588 563 · info@ateljeholmanas.se · www.ateljeholmanas.se Mandalakurser i Skåne och Ateljé Holmanäs

EN TERAPI MED SJÄL OCH HJÄRTA

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 3 veckoblock och 2 helger per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

En utbildning med helheten som perspektiv Diplomerad Regressionsterapeut (1 år) Diplomerad Samtalsterapeut SER (2 ½ år) Diplomerad Par och Relationsterapeut ( ½ år) En holistisk terapiform som utgår från att människan är kropp, känsla, behov, tankar och själ, i relation med andra där allt påverkar vartannat.

Energi Flow Breathing SAMTALSTERAPI

Symbolterapi

Bildterapi Regressionsterapi

Drömterapi

Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se Free • nr 6

| 28 |

1,5-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 1–5 februari 2021 samt augusti 2021 • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo 073-680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se november–december • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Solkarina Sinnligkunskap

Dimensionella utbildningar Andliga böcker · Kurser · Vägledning · Behandlingar · Poddar info@solkarina.se ∙ 076-806 97 55 ∙ www.solkarina.se Solkarinas andliga podd: www.acast.com/sinnligkunskap Solkarinasinnligkunskap

solkarina.se

sinnligkunskap

Utbildning Healing- och Avspänningsmassör start 24–28 mars 2021 Utbildning Healing- och Andningsterapeut start 22–24 januari 2021 BOKA EN HEALINGHELG PÅ DISTANS! 30–31 januari 2021

3-rätters middag med andevärlden 6–7 november och 4–5 december 6–7 november: Gästmedium Ammis Reiman. 4–5 december: Gästmedium Elinor Hedlund

www.irisutbildningar.se

Julseans med Anna-Karin Berg 8 december

Nya kursen ”Universum och jag” Återkommer våren 2021 En kurs med upplevelser utöver det vanliga. Många fina referenser (se hemsidan).

Välkommen till Human Health Ayurveda kliniken i Luleå – den första och största i Norr

Min nya själ & energi kortlek!

Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Finns att köpa nu! 330 kr

Human Health arbetar för att du ska bli medveten om vilken potential du besitter. Vad Du kan göra för att återfå din kraft och balans, för att få leva ditt liv som Du vill leva. Ayurveda är för kropp, själ och ande!

• Hälsokonsultationer nu även på distans • Rehabiliteringsresor Indien 2021

Mer information: Mer information:

www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

Free • nr 6

| 29 |

Lola Svedenbäck

november–december • 2020

www.humanhealth.se info@humanhealth.se 0920-22 18 10 Besöksadress: Stationsgatan 69, Luleå


KURSER • UTBILDNINGAR

Cecilia Rosenmåne

Konstnär, kortmakare, healer och tidigare innehavare av Mehedeby kursgård är nu ägare till ett charmigt café och en stor lokal som hyres ut i vackra Strömsbergs bruk i Norra Uppland, ca 1 timme norr om Stockholm.

Vill Du hyra lokal för egna evenemang/kurser?

Då är du välkommen att hyra vackra Brukslokalen som ligger inbäddad i grönska bredvid vattnet i ett fint gammalt bruk i Norra Uppland. Strömsbergs bruk bär på mycket historia och det är mycket magiska energier som omger hela bruket. Just i detta bruk spelades legenden om Svarta damen in för länge sedan. Lokalen är nyrustad och rymmer minst 100 pers. fullt utrustad med bord, stolar, porslin m m. plus ett litet kök där man kan förbereda enklare mat/fika.

www.bakomytan.se

Vi kan erbjuda olika alternativ med eller utan mat/fika. Hör av dig för prisuppgift:

stromsbergbrukscafe@gmail.com · 073-318 18 61

Mycket spännande på gång i vinter!

Seans · Trumworkshop · Stilla retreatdag · Reikikurs Målarworksshop · Medial workshop · Ljudhealing Energi after work · Cacaoceremoni · Kvinnocirkel m m.

Gör din

Vårt mysiga café kommer även att vara öppet under adventshelgerna.

Soul Realignment

till en upplevelse för livet

Besök gärna Strömsbergs café på

Hoppas vi ses!

www.rosenmane.se

Se erbjudande på hemsidan

BRÖDERNA TRANBERG Kraniosakral Terapeututbildning Basmedicin så som Kvantmedicin ingår i Utbildningen

Live Stream – Spelas in – Sparas

Utbildningspris: 24.995 kr inkl moms 51.000 kr i rabatt gäller fram till 31 december (avbetalning kan erbjudas) Utbildningsansvariga: Christer Tranberg, DO, Osteopat · Jörgen Tranberg, ND, Naturläkare För mer information:

info@tranbergs.se · www.tranbergs.se Free • nr 6

| 30 |

november–december • 2020


fritt val sett • läst • hört GROWING BIG DREAMS Robert Moss New World Library. Häftad, på engelska, 334 sid. Reportage på sid 34.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

PERFEKT PÅ YTAN DEFEKT INUTI – hantera vardag och familjeliv med en ... Alicia Lundberg Egia förlag. Danskt band, 272 sid. Annons på sid 19.

ETT LIV I FRIHET Cathrine Fredriksson Hälsovägledningen. Häftad, 116 sid. Annons på sid 19.

KONSTEN ATT KLARDRÖMMA – 65 metoder ... Clare R. Johnson Livsenergi. Inbunden, 268 sid. Annons på sid 18.

Vakna i dina drömmar

Drömmar och fantasi

Giftiga relationer

Din väg till hälsa

Robert Moss uppmanar oss i sin senaste bok att vandra vägen via drömmarna och fantasin för att klara av svåra tider, ge oss ut på reseäventyr utan att lämna hemmet och utveckla en vision om ett liv så rikt och starkt att det kommer att slå rot i världen. Med olika berättelser och lekfulla aktiviteter hjälper han oss att leva ett liv i kreativitet och överflöd och nå en större och modigare livshistoria där vi tar fantasin på allvar.

Om du misstänker att din partner eller personen du har barn tillsammans med är narcissist har du förmodligen många frågor. Boken ger dig verktyg och strategier för att hantera relationen och skydda dig själv och era eventuella barn. Lättillgängliga fakta varvas med handfasta råd kring hur du kan hantera olika situationer och svårigheter som relationen och föräldraskapet med en narcissist medför.

Boken riktar sig till dig som längtar efter glädje och vill förändra och förbättra ditt liv. Du lever idag ett bra liv och är nöjd med det mesta men upplever att det saknas en pusselbit i ditt liv. Du får läsa om situationer som du förmodligen kan känna igen dig i och får tips hur du kan komma vidare. Det kan t ex vara att lägga bort det dåliga samvetet, tänja på gränserna som finns i samhället och istället känna harmoni och frihet.

Clare R. Johnson är en av världens främsta experter när det kommer till klardrömmar och delar med sig av sina bästa tips, övningar och kompletta program för att bli ”klar”. Boken är idealisk oavsett om du just börjat klardrömma, bara är lite nyfiken på ämnet, eller redan är en erfaren klardrömmare. En omfattande guide med fokus att hjälpa dig uppleva ett nytt äventyr varje kväll du lägger huvudet på kudden.

MER INFO www.mossdreams.com

MER INFO www.paneter.se

MER INFO www.halsovagledningen.se

MER INFO www.livsenergi.se

Uråldrig visdom MONOTEISMENS MONOPOLSPEL – religion som affärsidé Christer Claus Serapeion. Inbunden, 150 sid. Annons på sid 6.

Har våra kaotiska samhällen gjort att vi tappat grunden till vår existens? Den uråldriga visdomen behöver få upprättelse om vi ska klara av våra prövningar, vilka kommer att intensifieras.

Religion som affärsidé Boken har flera tankegångar om det som kallas för Monoteism. Dessa religioner handlar om en gud som är en mental konstruktion och inte om Gud som det fenomen man möjligen kan få en upplevelse av. Monoteismen handlar om manliga prästerskap och deras sätt att lura församlingarna på pengar och andra fördelar. Det handlar om offer och går emot det som är personlig utveckling mot harmoni och lycka. MER INFO www.serapeion.se

Ett mediums liv ÄR DU MEDIAL? HUR JAG BLEV SOM JAG BLEV BarfotaOraklet BarfotaOraklet. Häftad, 227 sid. Annons på sid 46.

DEN NYA MÄNNISKAN Ann Häggebrant Siljans Måsar. Mjukband, 152 sid. Annons på sid 10.

Helande med reiki

Boken innehåller djup kunskap och visdom som ger läsaren nycklar till förbättrad hälsa och hur man kan skapa positiva förändringar i vardagslivet. Här ges konkret vägledning och den beskriver hur kraftfullt naturmedicin kan verka i våra liv. När vi känner och förstår vilka storslagna inre resurser vi har kan vi uppnå förbättringar i våra liv och i våra gemensamma samhällen. Vi är på väg mot det målet, men det är upp till var och en hur vi kommer att uppleva resan dit.

Tycker du att Reiki verkar komplicerat? Denna inspirerande handbok är fylld av enkla förklaringsmodeller som gör det lättare för dig att förstå vad som händer när du helas. När du förstår vill du ta emot, och när du tar emot kan nästan vad som helst läka. I åtta lättlästa kapitel får du lära dig alltifrån sjukdomens sex stadier till självläkning och fritt flöde. Den uppskattade boken utkom 2015 men kommer nu i nytryck.

MER INFO www.siljansmasar.com

MER INFO www.kansla.nu

BarfotaOraklet jobbar som medium och orakel och vet att hon har varit udda i hela sitt liv. I boken delar hon med sig av sina första 25 år av sitt liv. Hon har levt ett innehållsrikt liv och varit med om mycket som hon inte förstod från början. Ett starkt minne är när hon rodde över Ålands hav som en av alla sina överlevnadsstrategier. Boken är även skriven för att hjälpa dig att lära om dig själv. MER INFO www.barfotaoraklet.se

Free • nr 6

| 31 |

HUR KÄRLEK TAR BORT SMÄRTA – helande med Reiki Anna-Sofia Giese Vesterlund Parmhed Publishing House. Inbunden, 168 sid. Annons på sid 13.

Kontakt med änglarna

SANN ESSENS – änglamedvetande Solkarina Sinnlig kunskap. Häftad, 168 sid. Annons på sid 29.

november–december • 2020

Denna bok är en handledning och hjälp till den undervisning du får under kursen Sann Essens eller Änglamedvetande. Den innehåller konkreta råd och övningar för högre andligt energiarbete. Det är viktigt att ha klara kanaler för kännande kroppen, klarseende, klarhörande och klarvetande. Boken innehåller också information om hur du lägger änglakort. MER INFO www.sinnligkunskap.se


KURSER • UTBILDNINGAR

Julklappstips till din kära!

Energimöten som balanserar

Relationsboost!

Välkommen till en unik plats där likasinnade kan träffas. Vi erbjuder medial vägledning, healing, regression, meditation, yoga, soundhealing/klang, massage, astrologi, personlig utvecklingskurs, husrensning och seans.

Vill ni känna livsnjutning och glädje? Vill ni skapa gemensamma drömmar och mål? Vill ni utvecklas och skratta ihop! Vill ni visa mer förståelse, tacksamhet och kärlek? Då är detta kursen vi vill inspirera alla par att ta del av! Oavsett om ni är nya för varandra eller ingår i en långvarig relation! 50 övningar med tillhörande utvärdering och tillgång till bonusmaterial. Kursens delmoment är: Del 1: kommunikation och känslor Del 2: närhet och beröring Del 3: lust och lekfullhet

Vi erbjuder även coachingsamtal för enskilda och par! Kursen sker på distans och ni gör den själva i egen takt.

Erbjudande: 495 kr

Sundbyberg Stockholm · Gjuteribacken 4 ingång på baksidan 070 442 25 96 · info@energiplatsen.com

www.lustochfagring.com Marie Widén 073-057 11 43 · info@lustochfagring.com

Energiplatsen

www.energiplatsen.com

Det är din förmåga att föreställa dig något annat som förändrar ditt liv – Jag tror på din förmåga! KONSULTATIONER & EVENTS ONLINE CORONA-ANPASSADE KURSER & RETREATS Meditation · Healing · Atlantis · Överflöd · Tidigare liv · Feminin kraft · Orakel

TrueSelf AB Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se Free • nr 6

| 32 |

TrueSelf Maria Nylow

november–december • 2020

MARIA

NYLOW


KURSER • UTBILDNINGAR Personlig rekreation och utveckling i anrik miljö från 1500-talet

Levande Föda Skeppsgården AB

Hos oss blir du ompysslad till kropp och själ via ∙ TIBETANSK FACE-LIFT MASSAGE ∙ AROMATERAPI ∙ TIDIGARE-LIV-REGRESSIONER ∙ LIVET-MELLAN-LIVEN-REGRESSIONER ∙ HOROSKOPSTOLKNINGAR ∙ SPIRITUELLT COACHANDE SAMTAL Vi erbjuder Dig dessutom ett naturnära boende och näringsrik mat lagad från grunden. Läs mer på vår hemsida www.soulandfood.se

Levande Föda Sedan 1988

Living Food

å Kom p år v i s kur erade ov nyren gård! kurs

Skeppsgården AB

Kom till oss i Skeppsgården och ät energifylld mat. Här kan du gå ned 10 kg på 12 dagar! Vi håller även julbord och nyårssupé. Här äter vi oupphettad läkande vegansk mat med julens alla smaker. Till oss kommer kursdeltagare och jobbar på distans samtidigt som de njuter av naturen och havet och äter helande och läkande mat. Kurser hela året! Kursstart varannan vecka året om!

FENIXKONCEPTET

Välkommen till Skeppsgården för kurser om levande föda enligt Ann Wigmore´s program, som påverkar din hälsa på ett radikalt sätt. Vi är det enda auktoriserade Levande Föda Institutet i Europa.

En kurs för kropp, själ och sinne.

Besök oss gärna på

Nu även i

www.livingfood.nu

Stockholm 2021!!

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu

För mer information: www.helandeform.se • www.madelenewidell.com

Bli Tao-instruktör i Sexuell Hälsa Källan till både hälsa och njutning finns inom dig!

Du ÄR vad du längtar efter.

En ettårig utbildning för kvinnor. Vi arbetar utifrån de Taoistiska principerna. Ta tillbaka makten över din kropp, kraften i din livmoder och återerövra förmågan till orgasm. GRATIS webinar 10/11 & IRL 24/11 Jag erbjuder även:

* Kvinnans Tao & Mannens Tao * Taoistisk sexuell qigong * Pelvic floor behandling * Pelvic floor gym

Zen Coaching förenar en djupgående inre resa med verktyg för manifestation och ledarskap. MODUL 1: Zen-sättet att coacha 2-7 januari 2021 MODUL 2: Djupt helande och transformation 13-18 april 2021 MODUL 3: Att relatera från hjärtat 7-12 september 2021 MODUL 4: Att agera från varandet 11-16 januari 2022

11/11 Webinar - Pelvic Floor Muscles & Female Prostate with Irene and Deborah Sundahl

Nästa utbildning startar 2–7 januari, 2021

14/11 Heldag - Tao & Tantra i Skåne

på Ängsbacka.

28/11 Heldag - Feminina essensen & de tre heliga vattnen (Stockholm)

Mer information och anmälan på zen-coaching.com

Du kan gå modul 1 och sedan bestämma dig för om du vill fortsätta hela utbildningen

Irene Andersson

Kursledare och bodycoach www.pelvicfloorawareness.com info@bodycoach.nu 0739-483 943

Presentation Tarot Silverkroppen

Free • nr 6

| 33 |

november–december • 2020


Bli en drömfångare och skapa magi i din värld!

Free • nr 6

| 34 |

november–december • 2020


Drömmar erbjuder nattliga avläsningar av din fysiska, känslomässiga och andliga hälsa. Genom att följa dessa rapporter kan du observera ditt hälsotillstånd, dina relationer och din egen utveckling. Det säger Robert Moss, drömlärare med världen som arbetsfält och skaparen­ av ”Active Dreaming”, en unik syntes av modernt drömarbete och gamla shamanska ­tekniker för att resa utanför den ordinära verkligheten och stärka den kreativa fantasin. Text: Agneta Orlå Bild: Brian A Jackson, arasoft, Jozef Klopacka, IgorZh (shutterstock.com) Bildmontage: Åsa Östlund Foto: Giedre Rein

F

ör 10 år sedan deltog jag på en spännande workshop för Robert Moss. Hans sätt att undervisa och arbeta med drömmar gjorde ett starkt intryck på mig, och jag började själv använda shamantrumman som en ständig följeslagare på mina egna drömkurser. Sedan dess har jag fördjupat mig mer i hans inspirerande böcker och deltagit i flera av hans webbkurser. Inför utgivningen av hans bok ”Growing Big Dreams” bokade jag en intervju med honom. HUR KÄNNS DET för dig

FÖRUTOM ATT VI får fantastisk vägledning av våra drömmar vad anser du att drömmarna mer kan erbjuda? – Vi får kontakt med en större kraft, får större perspektiv, kontakt med den andliga världen och erbjuds en källa till visdom. Drömmar handlar dessutom om kontakten med vår själ. Att så många människor inte kommer ihåg eller intresserar sig för sina drömmar handlar om en form av ”själsförlust”, en bristande kontakt med det inre livet. I vår tid har vi tyvärr glömt bort drömmandets konst. Det är därför det är så viktigt att vi för in drömmandet igen i allas våra liv, anser Robert Moss. ROBERT MOSS BERÄTTAR

att han på ett mycket konkret sätt fått drömvarningar som tre gånger räddat hans liv undan trafikolyckor. Han exemplifierar med en dröm som gjorde att han undvek en frontalkrock med en stor långtradare. I drömmen är

Free • nr 6

han på väg hem i sin bil och kommer till en korsning där det finns en bensinstation. Där stannar plötsligt drömmen. Han beskriver att himlen såg underlig ut, gul himmel och lila moln, det känns väldigt konstigt och han upplever att han blir indragen i en tunnel där allt blir svart och vitt. Han inser då att han precis har dött, och hamnat i ett övergångstillstånd mellan den fysiska och den andliga världen. Han förstår att drömmen är en varning, att han skall vara väldigt försiktig och ordentligt memorera korsningen, omgivningarna och bensinstationen. TVÅ VECKOR SENARE kommer han körande på väg mot den korsningen, och ser en lastbil som blockerar sikten framför honom. Normalt hade han kört om lastbilen men kommer ihåg att det var just här som drömmen stannade. Han saktar in bilen och får se en stor

Vem är du i dina drömmar? 1. Ser du annorlunda ut i dina drömmar? Kanske det finns en magiker eller en filmstjärna inne i dig trots allt. Är du i samma ålder och av samma kön? Verkar du vara en helt annan person eller till och med tillhöra en annan art? 2. Är du deltagare eller åskådare? 3. Är du aktiv eller passiv? Vem tar ledningen? 4. Är du naken eller opassande klädd i offentliga sammanhang? Lägger andra människor i drömmen märke till detta? Bryr de sig om det? 5. Vad gör du och vad gör du inte i drömmen? Vad känner du för det? Hur skulle du beskriva din attityd? 6. Påminner ditt drömjags handlingar och attityder om ditt vakna jags eller är de annorlunda? Jämför dina svar på frågorna med situationer i vakenlivet. När känner du dig blottad och oskyddad? När låter du andra styra och ställa?

”Kraften väntar på dig och att du skall vakna upp till din potential!” långtradare i full fart som kommer rakt emot honom på andra sidan vägen ... Robert menar att om vi tränar oss att lägga märke till det som sker i våra drömmar har vi också en möjlighet att ändra utgången av händelser eftersom drömmarna ofta är före verkligheten.

| 35 |

Robert att nu i coronatider uppleva kontrasten till att inte längre vara på resande fot 6 månader om året och hålla drömseminarier världen över som du är van vid, och istället finna dig i de aktuella begränsningarna? Han skrattar och säger: – Ja, det är faktiskt riktigt frustrerande. Jag lever som en eremit och saknar mötet och interaktionen med alla mina grupper mycket. Men jag är väldigt upptagen på nätterna nu och har mycket kurser i mina drömmar. I nattens dröm fanns du också med Agneta! – Den tid vi lever i nu är skrämmande på flera sätt men genom drömmarna kan vi faktiskt ändå roa oss och strunta i social distansering. Vi kan vara hur fysiskt nära våra kära vi vill och träffa hur många vi vill. Och vi kan resa utan att behöva lämna hemmet. Drömmandet handlar alltid

om att resa, att nå djupare verkligheter och påminner oss om vad själen önskar. Jag tror att många hungrar efter tillgång till upplevelser som dessa nu. Jag har också noterat under denna period att fler människor blivit mer öppna för sina drömmar och sitt inre liv. Många har berättat för mig att de mött sina döda anhöriga i drömmar till exempel, något de säger att de aldrig upplevt tidigare, säger ­Robert Moss.

november–december • 2020

Robert Moss, född 1946 i Melbourne är en australisk författare bosatt i USA. Han har skrivit ett flertal böcker, mestadels om drömmar och drömtolkningar. Han håller kurser i drömmar och shamanism.


Det handlar om att vakna upp till helande, kreativitet och guidning genom källor utom räckhåll för vårt vardagliga sinne.

Övning!

Ställ din fråga till världen Denna övning handlar om att på olika sätt leka med synkroniciteter i vardagen för att se hur omvärlden talar till oss i tecken och symboler. Det är en av metoderna av det Robert Moss kallar att vara en ”kairomancer”, att fånga tillfälligheterna i de speciella ögonblicken innan de gått oss förbi. 1. Finn din fråga Bestäm dig för vad du behöver ha reda på nu, vad du behöver vägledning ikring. Skriv ned den så enkelt och specifikt som du kan.

2. Ta med dig din fråga ut i världen. Bär med dig din fråga under en bestämd tidsperiod. Bestäm dig för hur lång tid du vill vänta på ett svar. Lägg din nedskrivna fråga i plånboken eller i fickan, så att du kan kasta en blick på den lite då och då. Säg till dig själv: ”Den första ovanliga sak som fångar min uppmärksamhet kommer att ge mig svaret på min fråga.” Du har nu skapat en synkronistisk inställning, där det som händer med dig under den tid du har avsatt kan ha ett direkt samband med din fråga. Lycka till!

HUR KOM DET SIG att du

som bästsäljande romanförfattare, tidigare historieprofessor, utlandskorrespondent och tidningsredaktör sadlade om till att börja undervisa om drömmar och drömarbete? – I mitten av åttiotalet började jag tröttna på det hektiska New York-livet som jag var en del av. Mitt liv kändes tomt och jag längtade ut på landet. Det var dags att slå av på takten, rota mig och ta reda på vilken riktning det var mening att jag skulle gå som författare och människa. – Det var bland annat ett träd, en 400 år gammal ek och en rödstjärtad hök som guidade mig till den gård jag köpte, i en serie av flera fantastiska synkronistiska händelser.

lärde mig genom mohawkerna att dechiffrera det hon förmedlat av drömkunskap till mig. Språket var ålderdomligt och svårtytt för dem vilket antagligen visade på att hon levt för flera hundra år sedan. ROBERT MOSS BESÖKTE

flera indianreservat i sina efterforskningar och fick av irokeserna lära sig att de är ett drömmande folk. – De ser på drömmar som ”själens önskningar”, och får genom dem en djupare andlig kontakt. Lyssnar vi inte eller värdesätter denna källa förlorar vi enligt dem själslig energi. De lär sina barn att drömmar är den främsta källan till vägledning vi har i livet. I EN IROKESBY var det första

EN NATT, EFTER DET att

Robert flyttat in, och befann sig i tillståndet mellan dröm och vakenhet, var det något som kallade på hans uppmärksamhet. –Det var en gammal indiankvinna, klanmoder och helare som talade till mig i drömmen på ett språk som jag senare förstod var mohawkernas språk. Hon återkom i en rad drömmar och jag skrev ned det hon sade fonetiskt. För att förstå vad hon förmedlat till mig begav jag mig till Six Nations-reservatet nära Montreal och

Free • nr 6

| 36 |

man gjorde på morgonen att dela sina drömmar och de förstod att drömmar kräver handling. – Irokeserna delar uppfattningen att vi drömmer allt innan det händer, en insikt som innebär att vi kan få varningar om vad som är på gång att ske i våra liv och därmed en chans att förändra utgången. De anser också att drömmarna avslöjar de psykiska och andliga orsakerna till sjukdomar innan de fysiska symptomen utvecklats. Dessa upplevelser var omvälvande för mig.

november–december • 2020

FÖRUTOM ATT ROBERT­

­inten­sivt studerade shamanism och andlig litteratur, deltog han också i en shamansk workshop för Michael Harner, antropolog som gjorde de shamanska teknikerna tillgängliga för västerlänningar. – Det jag upplevde under workshopen – en färd i övervärlden ledd av trumman – fick en avgörande betydelse för min känsla av mål och mening i livet. Det gick inte längre att skriva de thrillers jag tidigare försörjt mig på. Trots att räkningarna började samlas på hög och jag behövde pengar så upplevde jag att kreativiteten sinade. – Drömkällan tryckte på starkt och ville att jag skulle ta en helt annan väg i livet. Ytterligare en stark dröm stärkte detta. En samling naturfolk lade glödande kol på mina ögon, öron, tunga och hjärta och förmedlade att det var för att öppna kanalen till att jag hädanefter enbart skulle tala ur hjärtat. Jag fick lova mig själv att hädanefter enbart göra så. Och den vägen har jag också följt sedan dess, berättar Robert Moss. DU NÄMNER DRÖMKÄLLAN­,

kan du förklara vad du menar? – Man skulle kunna använda C G Jungs term Självet, men för mig så räcker det att säga att mina drömmar kommer från en


källa som är oändligt mycket djupare och visare än jag. Gud skulle man kunna säga, förkla­ rar Robert Moss. DU ÄR INTE EN anhängare av drömlexikon precis, utan vill istället lära ut att vi stärker vår egen förmåga att hitta den egna drömbetydelsen och du har ut­ vecklat ett eget koncept att arbeta med drömmar som kallas ”Active dreaming”. Vad handlar det om? – För det första så tolkar vi inte varandras drömmar, utan utgår ifrån ”Om det var min dröm så …” när vi lämnar drömfeedback till någon. Vi letar hela tiden efter råd kring hur vi ska agera och handla annorlunda utifrån dröm­ budskapet, inte enbart stanna vid en förståelse av drömmen. – ”Active dreaming” bygger också på att förstå att drömmar inte bara handlar om vad som sker på natten då vi sover. Det handlar om att vakna upp till he­ lande, kreativitet och guidning genom källor utom räckhåll för vårt vardagliga sinne. Aktiva drömmare vet att världen om­ kring oss alltid talar till oss om vi bara är uppmärksamma. TILL EXEMPEL KAN vi i ”The Lightning Dreamwork Game” på ett snabbt och roligt sätt arbeta med och ge feedback på varand­ ras drömmar och dra nytta av prekognitiva eller diagnostiska drömsymboler som hjälper oss med kreativitet eller healing.

– För att hitta mer förståelse kring drömmen lär jag också ut flera tekniker i att medvetet resa in i drömlandskapet igen, i både den egna drömmen eller någon annans. Där kan vi ha en dialog med de olika drömsymbolerna i våra drömmar för att lyssna till vilket budskap de har att för­ medla till oss. Genom shamanska medvetenhetstekniker kan vi resa in i framtiden, in i parallella verkligheter för att träffa våra pa­ rallella jag som lever annorlunda liv baserade på andra livsval än de vi har gjort, eller för att ta kontakt med och bistå och stötta vårt inre barn som kanske fortfarande lider av besvärliga barndomsupplevel­ ser, berättar Robert Moss. DU HAR JU SJÄLV haft det tufft och ensamt i din barndom med flera nära döden-upplevelser un­ der många och långa sjukhusvis­ telser. Hur har drömmarna som varit med dig sedan barnsben kunnat hjälpa dig? – Jag skulle nog inte överlevt barndomen utan drömmarna. Men jag har också hela mitt liv letat efter gåvan i de utmaningar jag fått. Drömmarna och ut ur kroppen-upplevelserna gav mig erfarenheter jag inte fick genom det vakna livet. Jag fick drömvän­ ner och upplevde fantastiska saker med dem, men när jag berättade vad jag varit med om för den konservativa militärfa­ milj jag kom ifrån orsakade det enbart problem då mina upple­

velser sågs som hallucinationer. Men en aboriginsk pojke jag lärde känna förstod precis när jag berättade vad jag varit med om i mina drömmar och vilka jag stött på där. I den kulturen var det självklart att färdas genom tiden, att prata med döda och att ha kontakt med andra väsen, säger Robert Moss. ATT ARBETA MED föreställnings­

förmågan och kraften i fantasin är också en aspekt av drömman­ det som Robert Moss vurmar för. Hans senaste bok ”Growing Big Dreams” har undertitel ”Manifes­ tera ditt hjärtas längtan genom fantasins tolv hemligheter”. Boken visar på ett både prak­ tiskt och passionerat sätt att klara av utmanande och svåra tider. Ett uttryck som han ofta nämner är ”Ju starkare fantasi, desto starkare resultat”. Han menar att vi alla behöver se oss som aktiva magneter och på det sättet lära oss bli praktiska ma­ giker, helare och visionärer och förändra en värld till en annan. Då kan vi drömma fram en värld där vi löst klimatfrågan och

återställt balansen med Moder Jord. En värld där själen får ta plats och där vi delar dröm­ marna på natten liksom våra livsdrömmar med varandra. JAG BER SLUTLIGEN Robert

Moss om ett råd att lämna till Frees läsare: – Kraften väntar på dig och att du skall vakna upp till din po­ tential. Drömmar och synkroni­ citeterna i din värld hjälper dig med det och tiden att göra det är nu! Din ”bigger story” letar efter dig.

www.mossdreams.com Robert Moss har bland annat skrivit: ”Growing big dreams” (2020). ”Mysterious Realities” (2018). ”The Boy Who Died and Came Back” (2014). ”Dreaming the Soul Back Home” (2012). ”Active Dreaming” (2011). ”Dreamgates” (2010). ”Dreamers Book of the Dead” (2005). ”Dreamways of the Iroquois” (2004). ”Dreaming True” (2001).

Drömtolkning Känslor DagSdrömmar

Louise Minerva-Li

Heart Dreaming Publishing – ett drivhus för inre växt | www.heartdreaming.se Free • nr 6

| 37 |

november–december • 2020

är en av Sveriges främsta drömkännare som med sin förmåga att förena psykologi och esoterisk kunskap är unik.


KURSER • UTBILDNINGAR

MED ULRICA LIAVOR

HOLIYOGA PÅ DISTANS & LIVE!

Nymånehealing på distans! Natthealing och Måndagshealing

HOLIYOGA lärarutbildning start mars 2021

thor.midwind.se Donera gärna till:

swish 123 22 32 296

NY E-kurs HoliYoga + Chakrapsykologi om du vill gå djupare in i dina chakran och dig själv – du gör kursen i din takt Bli medlem och få gratis meditation varje månad

Retreathelger i Västerås och längre i Dalarna BG 682-7695

Läs mer om alla utbildningar på www.holiyoga.se

Agneta Orlå – för kraften inom dig

KURSER I ÖRONBEHANDLINGAR öronakupressur NADA diagnos & funktionspunkter FUNK öronakupunktur STICK

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning Skuggarbete

FR AMTIDENS FRISK VÅRD www.earevolution.se info@earevolution.se

Free • nr 6

| 38 |

www.agnetaorla.se november–december • 2020


Agneta Orlå

AGNETA ORLÅ är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i ­personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Känslor – våra bästa vänner Hade vi inte varit så rädda för svängningarna i våra känslor, som ibland griper oss så starkt så hade vi säkerligen vunnit en ökad närvaro i våra egna liv. Känslor gör oss levande, vi mår inte bra genom att döva dem. Men när vi värderar, dömer ut och sätter etiketter på dem och därmed hindrar dem att helt naturligt få existera och passera så skapar vi alldeles onödiga dramer som aldrig egentligen var livets mening att vi skulle fastna i.

H

at och kärlek, sorg och glädje, förtvivlan och hopp – vi har tillgång till en mängd olika känslor, men tillåter vi oss att känna och uppleva dem alla? Vi värderar vissa känslor som mindre bra, negativa och till och med farliga. När de inte tillåts få komma fram förnekas och förtrycks de istället. Det pris vi får betala om vi går in i kriget mot känslorna är att vi så sakteliga dör inuti. Vi blir avstängda, allt verkligt liv inom oss försvinner. Vi missar de redskap känslorna utgör till insikt och vägledning. Det är enbart genom att acceptera och ha tillgång till hela vårt känsloregister, både de mörka och de ljusa, som vi på allvar kan mogna som människor och hitta helhet. Kanske värjer du dig mot upplevelserna med motivering att du är ”så känslig”, som egentligen betyder att du inte accepterar de starka känslorna. Antagligen är du rädd för att du inte skall klara av att möta dem och skulle helst vilja slippa att känna överhuvudtaget.

Genom att bara bli rädda, undvika och fegt fly ifrån dem kan vi vara säkra på att vi stagnerar som individer. Har vi dessutom en ”andlig inställning” som enbart tillåter ljusa och trevliga känslor så handikappar vi oss själva i vår utveckling. ALLA VÅRA KÄNSLOR, hela känsloregistret, är en fantastisk vägledning i syfte att lära oss leva närvarande i våra liv. Känslor kommer med budskap och vill att vi lyssnar till dem och agerar utifrån dem med medvetenhet. Välkomnar vi känslorna får vi tillgång till ett större och mer mångfacetterat jag som ger oss möjlighet att växa i lärdom, erfarenhet och insikt.

vetna känslor som kidnappar oss och tar över den medvetna kontrollen. I det läget vet vi inte riktigt vad vi gör. Vi är helt känslostyrda utan tillgång till distans och reflektion och gör oss oftast, mitt i känslosvallet, skyldiga till att såra andra och ställa till det för oss själva. Vi projicerar och exponerar istället de känslor som hade behövt bli erkända och omhändertagna. Det som är dolt behöver komma upp i ljuset. Vi har alla osedda, oförstådda och förträngda känslor. Så länge vi åsidosätter dem kan vi vara säkra på att de styr oss. Ju fler av dem vi bär på desto mer lever vi våra liv likt zombies. MEN HUR GÖR VI DÅ när jobbiga känslor ansät-

MEN ATT OHÄMMAT och irrationellt leva ut våra

känslor till höger och vänster, är heller inte syftet och inget bevis på att man är i kontakt med dem på ett eftersträvansvärt sätt. Ett sådant agerande tyder ofta på att det är omed-

ter oss? Vi behöver välkomna dem, tillåta dem och erbjuda dem plats. Lyssna på vad de vill säga, bjuda in dem och vara nyfikna på vad det är för icke erkänt behov som finns bakom känslan, och hur vi på bästa sätt kan tillgodose det. Kan du hjälpa dig själv till mer självrespekt genom att uttrycka det behovet öppet och ärligt? Det kräver mod och att vi vågar vara sårbara. JAG PÅMINNS OM Inger Edelfeldts ord ”i din

värsta känsla bor en längtan du inte har förstått”. I sin bok ”Hur jag lärde mig älska mina värsta känslor” skriver hon om att de jobbiga känslorna är gåvor, som ger ny livsmening, tillit och glädje. Istället för att, som vi kanske är vana vid, definiera dem som oönskade negativa känslor som stoppar upp och förlamar oss, tror jag att vi har mycket att vinna på att välja den inställningen. Då missar vi inte lika lätt möjligheterna som alla känslor inbjuder oss till – där ångest kan vara en väckarklocka till förändring och sorgen ett utrymme för nystart till exempel. Då är vi mer nyfiket uppmärksamma på den skattkista känslorna är – som vägledare till att vara vårt allra bästa jag!

”Känslor kommer med budskap och vill att vi lyssnar till dem och agerar utifrån dem med medvetenhet.”

Free • nr 6

| 39 |

november–december • 2020

Foto: Simona Cinconze Foto: Simona Cinconze

fri kraft


18 OLIKA SORTER VEGANSK OCH GLUTENFRI CHOKLAD Nu har vi glädjen att erbjuda härligt krämfyllda mörka chokladpraliner och chokladkakor från Whitakers i vår webbutik. Välj mellan 18 underbara smaker för olika tillfällen. Veganskt, glutenfritt och ljuvligt! Både choklad och förpackning har tillverkats med stort fokus på ingrediensernas ursprung, tillverkningssätt, kvalitet och hållbarhet.

29:ORD. 39:-

29:ORD. 39:-

Du förtjänar god choklad!

Med reservation för prisändringar.

www.paneter.se l 08-440 76 76


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

060-14 01 90

Vill du veta vad som händer?

0939-108 80 79

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

i framtiden · med kärleken · med familjen · med arbetet med mera

Ring 0939-1921

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

Mån–tor kl 18–22 · Tystnadsplikt · 19:80 kr/min

www.critztarot.se

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min. 060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99 Medium är online på sierska.se

Vendelas Telefonbyrå

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se

Direktkod 285

Mitt namn är Liza-Leena, och jag har jobbat med vägledning via tarot i 25 år. Har ärvt min mediala förmåga ifrån många kunskapsrika shamaner i släkten.

Direktkod 290

Mitt namn är Mia och jag är starkt medial och clairvoyant dvs jag får till mig olika sinnesupplevelser och bilder för att kunna hjälpa dig med dina frågor.

Direktkod 200

Som en typisk vädur och dessutom tupp i det kinesiska horoskopet, är Gilla ärlig och ganska rakt på sak! Jag tycker om människor!

Direktkod 340 Hej och mycket varmt välkommen till mig Smilla. Jag vägleder dig i min starka medialitet men också genom andlig rådgivning.

Direktkod 335

Angelina är Medial sedan barnsben och vägledare genom Tarot och har stark intuition. Jag fokuserar på att hjälpa människor i sina val, bidra till att lösa problem

Direktkod 100

Mitt namn är Inga. Jag ger vägledning genom min starka intuition och genom mina mediala förmågor. Samarbete med änglar,kontakt med guider,andevärlden, tidigare liv.

Free • nr 6

| 41 |

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

fakturabetalning

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

november–december • 2020


Avalon

själens gränslösa pilgrimsvandring Avalon – myten om en mystisk ö inbäddad i eviga dimmor. Avalon – legenden om Kung Arthur, de nobla riddarna runt runda bordet och det magnifika svärdet Excalibur. Avalon – prästinnor med magiska krafter att läka och kommunicera med synliga och osynliga väsen. Avalon – en myt, en odödlig legend, en existens bortom det fysiska men ändå mitt i verkligheten och mer aktuell nu än någonsin. Avalon är också berättelsen om mänsklighetens vandring genom tiderna från Atlantis till Omberg och Sverige idag. Din själs pilgrimsvandring. Låt oss vandra en stund på stigen tillsammans genom ­tidernas marker och ge Avalon lite nutida uppmärksamhet ... Text och foto Maria Nylow

Free • nr 6

| 42 |

november–december • 2020


AVALON – VARJE STAVELSE öppnar ditt

1136 skrev prästen Geoffrey of Monmouth en historisk text om Britanniens kungar före saxarnas tid. Han tecknade här ner Merlins profetior och berättade om Avalon vilket kanske var första gången som Avalon nämndes i skrift mer officiellt. Monmouth förde vidare de muntliga berättelserna, profetiorna och legenderna om Merlin, Kung Arthur, riddarna och Avalon. I ”Avalons dimmor” av Marion Zimmer Bradley flätas historierna samman i dåtida berättelser och nutida dramatiseringar. Merlin är mästaren som finns överallt och alltid, som en tidlös kraft, profeten, magikern, vandraren. Han som förutser och förvarnar de som kan förmå sig att lyssna. Han som med alkemisk trolldom beskyddar Avalon och hedrar gudinnan i alla hennes skepnader. Kung Arthur är mannen, mästaren, myten som med sina ädla riddare beskyddar allas rätt att välja sin tro och på olika sätt är intimt förbunden med Avalons prästinnor.

EN PLATS, EN TID och för en del kanske en utopi där allt var som en levande underbar dröm i skapelsens samspel med jordens behov och längtan. I Avalon levde godheten och välviljan för alla. Här var kärleken till livet, till jorden, till kroppen, till glädjen, till lusten en del av människans livsresa. Och ansvarig för Avalon var alltid Lady of Avalon eller Lady of the Lake. En oändlig energi av gudomlig villkorslös kraft och kärlek. Ett väsen bortom alla begrepp. Ett ämbete, ett ansvar som skiftade. Och samtidigt en kvinna av kött och blod med skinn på näsan, rak rygg och hela skapelsens visdom i sitt hjärta. Hon ledde sitt folk med kraft och kunskap både ut ur dimmorna och in i dimmorna igen när kristendomens prästerskap gick för hårt åt alla som inte var kristet renläriga eller som höll kvar vid gamla traditioner och tron på Gudinnan. Lady of Avalon verkar fortfarande bortom tid och rum som den enorma eviga kärlekskraft hon är. Starkare och tydligare än någonsin vägleder hon alla som lyssnar.

hjärta för din egen historia och din egen själs längtan. Ett namn som viskas av morgonbrisen, som glöder av tidlös kärlek, som andas i ebb och flod. Ett begrepp som inte går att greppa i en enkel förklaring, som är Jord och Kosmos i en eldig förening. Som innefattar allt som skapats men som samtidigt glider undan när du tror dig förstå. I Avalon finns du. Här finns du genom tiderna som varit och som kommer. Men mest finns du i nuet, i Avalons skapande ögonblick som inte fastnat i någon tid eller plats. Men först låt oss se vad Avalon anses vara och var det placerats i tid och rum. År

ENLIGT LEGENDERNA var Avalon en mytomspunnen civilisation på en ö inbäddad i täta dimmor utanför det som idag är Glastonbury i sydvästra England. På ön levde jordens döttrar, mödrar, systrar och mormödrar i Gudinnans tjänst. Några utvalda bröder fanns också här. Avalon var som ett tempel med fyra pelare – jord, vatten, eld och luft. En harmoni med livet och året, med månens cykler och kvinnans flöden. En hyllning till den feminina kraftens skapande och havande, till modern och Moder Jord som ger liv och näring, som gror och föder nytt.

GLASTONBURY ÄR IDAG en mysig liten stad

Avalon är av många sedd som en mytomspunnen utopi som överlevt förföljelser och förtal genom medeltid, häxjakt, industrialisering och digitalisering. Avalon är en energi, en plats, en tid, en synergi av keltiska gudinnor, den feminina gudskraften och Moder Jord. Avalon glöder som av ett eget mäktigt ljus som inget och ingen kan släcka ner, fånga in eller smutsa ner. Nog för att det försökts men ingen mänsklig kraft kan radera ut Avalon från våra liv, vår historia eller framtid. Energin växer sig allt starkare för det som har varit är enbart förberedelser för det som kommer. Din egen personliga kontakt med Avalon – i denna artikel eller tidigare – gör verklighet av myten så att den kan genomsyra vår värld idag med balanserad visdom, förnuft och kärlek. Du kan föra Avalon från utopi till verklighet.

i Somerset i England med Harry Potterkänsla i sitt lilla centrum. Staden bäddas in i ett evigt grönt landskap där kullarna och dalarna är Moder Jords böljande yppiga omfamning. Hit seglade skepp med pilgrimer av olika tro, med lyx och nödvändigheter. Även Jesus med sin farbror Josef av Arimatea kom hit för att vandra på den heliga marken och ta del av Avalons visdom. Flera år senare gav platsen läkning till Maria Magdalena efter traumat med korsfästelsen och separationen från Jesus.

Avalons dimmor över magiska Glastonbury.

Free • nr 6

| 43 |

november–december • 2020


Från källorna sträcker sig the Tor mot himlen som en envist beständig pelare i en rak linje mellan jordens hjärta och himlens. Glastonbury är den energetiska platsen för jordens hjärtchakra och ingen kan vandra barfota på gräset utan att bli berörd i sitt eget hjärta av ljuset, luften och mystiken. Det är en av världens viktigaste platser för skapandet av fred i världen och frid i sinnet. I Glastonbury lever Avalons traditioner vidare genom en stark gudinnekultur. Det keltiska arvet hedras och gudinnan i alla hennes former och skapelser hyllas. Gudinnan som finns i kullarnas mjuka formspråk och den frodiga grönskan, i labyrintens mysterium och i myllans svärta. Hon finns här i alla lättsamma festligheter och innerliga uttryck för den urgamla sanningen och traditionen. Hon lämnar sina avtryck i klosterruinerna och ger smak till källornas friska vatten. Hon finns överallt. MEN TÄNK OM allt är större. Tänk om Avalon är större än Glastonbury. Tänk om Avalon väntat tills nu med att visa sin storlek för att hjälpa mänskligheten. Om vi tittar lite mer på ursprunget till Avalon förs vi till Atlantis. När Atlantis gick under försvann inte kunskaperna och visdomen från de makalöst goda tusentals åren innan. Det hade varit osmart och skapelsen är klok. Atlantis ledare skapade i hemlighet energin Avalon för att stärka gudinnans krafter på jorden. Tiderna efter Atlantis var väldigt mörka och ljuset behöver en balans mellan det feminina och det maskulina, mellan man och kvinna, för att kunna etablera sig igen. Avalon skapades för den tid du lever i nu. I snart tio år har jag haft resor och retreater i Avalons famn i underbara Glastonbury och under åren har energin förändrats väldigt mycket. Avalon har expanderat, visat

mer av sina hemligheter, flödat ut från sin ö i dimmorna. Lady of Avalon har visat hur många av hennes prästinnor valde att fortsätta sitt arbete på andra platser och att en del gick in i klostren innan dimmorna slöt sig runt ön. Gudinnans energi blev ett med Moder Maria och klosterlivet blev en trygg fortsättning på ö-livet. Kloster över hela Europa upp till Norden tog emot prästinnorna och en del skapade hemliga klosterrum där den feminina kraften var relativt fri att utforskas och utvecklas. Energin har väntat men sprider sig nu genom trädens rotsystem, genom jordens leylinjer, genom underjordiska vattenleder. Basen är ön i dimmorna utanför Glastonbury men spridningen blir allt större och tydligare. AVALON ÄR BRON från Atlantis till dig idag, bron mellan din själs allra högsta önskningar till ditt medvetande idag. Världen förändras som aldrig förr. Det går som en skiljelinje idag mot igår. Avalon som var en dimma, en myt, en utopi börjar få en ny form, ett helt nytt liv, en ny mening. Kanske sin egentliga form och mening i den tid då vi törstar efter positiv kreativ livgörande energi. I många år har jag talat med Avalons väsen, med Lady of Avalon och hennes prästinnor. De har visat och väglett i ord och ceremonier, i kärleksfull beröring och magiska upplevelser. Frikostigt har de delat med sig av visdomen som lever i elementen, i väsen och marken. De har lärt oss älska och de har outtröttligt tröstat de otröstliga. De har läkt de synliga såren och lindrat själens djupa smärtor. De har utmanat våra minnesbilder och expanderat det kollektiva medvetandet bortom en gräns som ingen visste fanns. Pusselbit för pusselbit har Avalons väsen öppnat oss för att se hela bilden.

AVALON HAR I alla tider lärt människor att

hedra gudinnan igen, lärt oss se den feminina kraften som en outsinlig källa till liv. Hon har frikostigt låtit alla behövande vila i hennes helande famn och dricka ur hennes stärkande källor. Och nu är hon redo att lotsa Avalon ut ur dimmorna. Steg för steg kommer den forna kraften att vakna på platser vi kanske inte förknippade med Avalon. Så självklart vaknar Avalon nu i magiska Omberg, Sveriges hjärtchakra. Under Omberg och Glastonbury vibrerar samma underjordiska energinät och flödar samma leylinje. Hjärta mot hjärta, Omberg och Glastonbury. I OMBERG KAN du möta Lady Oma, eller

Drottning Omma, som med samma pondus och kärlek som Lady of Avalon lotsar dig genom tiderna. Från Atlantis via Avalons dimmor och Glastonbury ut i världen och upp till Sverige. Din själ som vandrat som en sökande pilgrim svarar an och kan äntligen få ro och hitta hem. På Omberg är närheten till modern, till gudinnan i alla hennes skepnader så otroligt stor. Här väntar en gudomlig omfamning och skapelsens mysterium att utforska. Här finns du i alla dina aspekter och skapelser. Omberg är skogen och myllan, regnet och källorna, mystiken och hemligheten, den renade vinden och den storslagna skönheten. När du vandrar på marken kan du kanske känna berget vibrera under dina fötter och höra dess andetag. Genom bergets andetag flödar Avalons energier kärleksfullt ut till dig att andas in. PÅ OMBERGS HJÄSSA tronar ett magiskt ba-

lansträd som förbinds genom sina rötter med de urgamla ekarna Gog och Magog i Glastonbury. Rynkiga erfarna träd som behållit sin stolta kraft trots att elden och åren härjat.

Ombergs hjässa – Avalons krona.

Free • nr 6

| 44 |

november–december • 2020


Meditation i Avalon Blunda, andas djupt och slappna av. Föreställ dig att du vandrar till en lugn plats i naturen. Stå barfota och sänd ner rötter från dina fötter till jordens hjärta. Andas djupt in tre gånger och långsamt ut. Låt kroppen hitta en plats att vila på och omges av naturens väsen. Visingsö - en port till Avalon i Sverige.

Ekarna är de sista kvar av den generation träd som sett Avalons processioner passera förbi, som hört sång genom dimmorna, som känt trummorna pulsera i sina grenar. När du sätter dig nära Ombergs balansträd, vilar ryggen mot det eller kramar om så påverkas dina flöden och din struktur av minnen, känslor och val. Genom att beröra trädet berör du din egen historia. Bara närheten till trädet renar dig och balanserar upp din energi. Trädet stärker upp de aspekter av dig som får dig att lyckas med dina föresatser och tonar ner det som blockerar dina ambitioner, det som lägger krokben. FRÅN OMBERG SER du ut över Vättern och har

du tur kan du få kontakt med de drakar som håller sjön ren och Ombergs energier öppna. Omberg, Vadstena, Vättern och Visingsö är alla en del av Avalons expansion. Och allt genomsyras av Lady Omas makalösa kraft och kärlek. Lady Oma och Lady of Avalon – två aspekter av samma moderliga jordiska och gudomliga urkraft. Genom Oma öppnas de underjordiska kanalerna för Avalons renaste energi från

The Tor i Glastonbury - en port till Avalon i England.

Atlantis. Ursprung blandas med erfarenhet och dina bidrag till historien flödar som små bubblor upp till ytan. DIN SJÄLS VANDRINGAR blir tydliga när du

stillar dig en stund här och andas in Avalons närvaro genom markens dofter och bladverkets prasslande frid. Här kopplar du in dig på Avalons skapelse i Atlantis renhet, på Avalons magiska existenser i dimmorna runt Glastonbury, på Avalons växande krafter som inte längre är bundet i tid och plats. Här blir du pilgrimen som söker sanningen på sin vandring genom tro, religion, behov och övertygelse. Här vaknar Avalon i dig på ett nytt sätt. Du svarar an på kallelsen från Lady Oma och Lady of Avalon som tillsammans förankrar Avalon i Sveriges hjärta och i ditt. Om du vill. Om ditt hjärta vill. Om pilgrimen i dig leder dig hit.

Ett väsen leder dig över skogarna, havet och grönskande marker till en stor kulle med ett torn på toppen. På kullen slingrar sig en labyrint ända från basen till tornet. Följ labyrinten och vandra i cirklar upp till toppen, upp till the Tor. Dina fötter vet vägen. Tornet bäddas in i dimmor och du hör eller känner trumslag och sång. Ditt hjärta minns toner och dofter, känner igen sig i dimmans flyktighet, korparnas vingslag. Allt stannar och tystnar. Du är redo. Lady of Avalon stiger fram till dig. Hon möter din blick och ser djupt in i din själ. Hennes händer berör ditt hjärta med kärlek. Hennes händer berör din panna med vördnad. Hennes händer tar dina och ni smälter samman. Tid och rum försvinner. Du tar emot utan förväntningar.

Plus mer www.marianylow.se

När du är redo förs du tillbaka till din fysiska kropp genom ditt öppna hjärta. Tacka Lady of Avalon och välkommen tillbaka.

Kort om Avalon Kung Arthur sägs vara begravd med sin hustru Guinevere i klosterruinerna vid Glastonbury Abbey. Han bar svärdet Excalibur och skyddade människor oavsett tro eller kön. Arthurs riddare var jämlika och fattade beslut tillsammans runt det runda bordet. Om Kung Arthur­ har levt eller är en fiktiv man diskuteras det livligt om men han gjorde djupa avtryck i berättelser som sedan tecknades ner. Avalon är ett namn som förknippas med mystik och helande kraft. En ö dold av dimmor, en prästinnekultur, en ingång till en annan värld, porten till livet mellan liven, en källa till inre frid och visdom … Namnet Avalon betyder äpple och äppelträden i Glastonbury sägs vara ättlingar till de allra första. Avallo är keltiska för äpple. I Glastonbury växer ett speciellt hagtornsträd the Holy Thorn. Det

Free • nr 6

| 45 |

blommar två gånger per år, till jul och påsk, och inte en gång som överallt annars. Englands drottning får alltid en blomma från trädet i Glastonbury Abbey på sin frukostbricka på juldagen. Geoffrey of Monmouth, präst, biskop och brittisk historieskrivare på 1100-talet skrev bland annat ”De brittiska kungarnas historia” och ”Merlins Profetior”. ”Avalons dimmor” av Marion Zimmer Bradley öppnar Avalon för världen.

november–december • 2020


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Drömfångaren

STJÄRNREGN

Susanne Gunnarsson Medial rådgivare

· Andekommunikation · Healing · Tarotkort

Medial vägledning · Tarot Tidigare liv · Drömtydning Djurkommunikation Borttappade saker Bortsprungna djur

Låt mig öppna en helt ny värld åt dig med kärlek, hopp och tillit till dig själv! 076-339 82 11 · susannesdromfangare@hotmail.com

Orakel/Medium

Spår om framtiden, kontakt med döda anhöriga, föreläsningar om bland annat guider, husapoteket och mycket annat ...

www.barfotaoraklet.se

BarfotaOraklet

Läs mer på min hemsida där jag även tar emot bokningar för rundresa sommaren 2021 i Sverige, Norge och Finland.

Pehr

Marie

Viola

Lennart

Stina

Sylvia

Lia

Jeppe

Ninna

Johanna

Birgitta

Monika

Anna

Philip

Anette

Maria

barfotaoraklet

Lee Seger Här finns jag! Gratis och daglig vägledning @leeseger Nyhetsbrev • Gratis vägledning för veckan • Inspiration och tips varje månad Anmäl dig på leeseger.com

0939 1943

Daybyday Community Kunskap, inspiration och vägledning på webben Läs mer på daybyday.community

19.90 kr/min

Föreläsningar och workshops boka på hello@leeseger.com

Nya öppettider 07.00–01.00 varje dag

www.stjarnregn.se

Läs mer och kika in i webbshopen på leeseger.com

Free • nr 6

| 46 |

november–december • 2020


fri vägledning LEE SEGER är healer och vägledare, författare till "Ditt magiska Jag", "Lee Seger Healingkort" och "Revan i horisonten". Hon driver också Daybyday Community och vägleder på sociala media. Lee skriver här om helande och förändring.

Lee Seger

Fånga dagen Att känna att man äger sitt liv, och att undvika känslan av orättvisa och längtan efter något annat – kan med lite enkla knep bli verklighet. För även om valmöjligheten ibland känns långt borta, så finns den där.

EH

ej n av mina kära vänner har för nuvarande fem olika jobb inklusive sin egen växande verksamhet, som hon delar sin vecka med. Det kan innebära att hon är en halvdag på ett ställe, och den andra halvan på ett annat. Något som skulle kunna göra vem som helst stressad, men jag måste säga att hon briljerar i sitt sätt att hantera denna intensiva period. När jag frågar henne varför hon tror att det går så lätt, så har hon två viktiga svar.

?

1. Hon vet varför hon har valt att ha det så här just nu. 2. Hon har fokus på det ställe hon är på, inte på nästa, eller där hon var igår. Närvaron hjälper henne att uppskatta varje arbetsplats kvalitéer.

Fråga Lee

Fråga

Så fort hon känner att det känns jobbigt och stressigt så för hon sig varsamt tillbaka till FRÅGA dessa tvåFråga. punkter och dagarna bara flyger fram.

Bästa receptet

Karin

LEE SVARAR Svar.för balans i livet får man Ett bättre recept

nog leta efter. I och med att hon känner att beslutet är hennes eget, så får hon en känsla

av att äga sitt eget liv. Om hon istället hade Jag fokuserar bara en liten bit utanför mig, fokuserat på ”orättvisan” att hon skulle been halvmeter brukar räcka. Allt går snabbt i höva ha det så här, eller helt enkelt på att det den delen av oss så det är verkligen som att hela tiden kändes jobbigt, och gjorde att hon rent fysiskt bädda in sig själv i kärlek och en längtade till något annat – så hade hon blivit lätt känsla. Kärleken som dras in i kroppen är ett offer för omständigheten. hög och villkorslös. GLÄDJE kan man också Vi har alltid ett val hur vi kan förhålla oss. tänka. Ibland känns valmöjligheten väldigt långt Jag låter detta ta den tid det behöver och borta, men den finns där. Min vän väljer att se under tiden låter jag kroppen vakna. Om situationen som en gåva, en möjlighet som för kroppen känner stress eller oro är det inte det henne framåt. enda som är sant. Jag har så att säga jämnat När hon dessutom verkligen bara är på ett ut oddsen. Detta gör jag varje morgon och tillställe i taget har hon all sin kraft med sig i sammans med några riktigt djupa andetag så Har du en fråga till Lee? Sänd den och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga Lee”. nuet. Hon dränerar sig inte genom att vara är det en oslagbar start på dagen. Är det något Frågan kan komma att kortas ner för att svaret ska kunna bli mer allmängiltigt.. på nästa redan innan. Så fort vi spenderar för du skulle kunna tänka dig att prova? Du hittar Lee på: www.leeseger.com · Facebook: leesegerspage · Instagram: Lee_Seger · Twitter: leeseger mycket tid framåt eller bakåt tappar vi flödet. Klara färdiga gå Vi ramlar så att säga av surfingbrädan. Ett annat knep som jag också använder är att Framtiden gör vi bäst i att bara tänka på en först, oftast fortfarande liggandes i sängen, kort stund då och då. Dels när vi känner in våra framtidsdrömmar och fokuserar på vart vi lång- tänka igenom vad jag vet om dagen, och tänka FRÅGAvill Fråga. på hur jag vill att det ska kännas när jag gör siktigt komma, och dels en kort stund varje Karin de olika etapperna. Lätt och enkelt är nog min dag när vi bestämmer i vilken ordning saker favoritfras. Jag älskar när saker bara flyter ska ske, och hur de ska kännas. Men för övrigt LEEvi SVARAR på och är lätta och enkla att genomföra. De är gör bäst attSvar. hålla fokus på nuet. det i princip alltid också, just för att jag har Fyll dig själv med villkorslös kärlek bestämt att det är så jag vill uppleva dem. Det är som sagt inte alltid det där beslutet Mitt personliga stressmoment är att veta att göra dagen till den bästa möjliga känns vad jag ska göra först. Mina timmar är ju mina realistisk, och då är det bra att ha lite knep så egna så all planering, förutom sessioner och att det blir lite mer görligt. möten, utgår från mig. Ibland kan mängden Oftast ligger nyckeln till en bra dag ett par roliga saker kännas som en röra, och då ber minuter innan vi slår upp ögonen på morgojag om vägledning om vilket som är dagens nen. Det finns ett glapp mellan själens härliga första steg. Det jag får till mig är också vad jag positiva inställning till livet och egot dåliga gör, och efter det faller allt annat in som ett ovana att upprepa sådant som vi dels redan pärlband. Det flyter på i en perfekt ordning. vet, dels sådant som vi inte har en aning om. Ibland får jag gjort allt jag tänkt, ibland inte Jag gör som så att jag precis innan jag alls. Det kan bero på att andra saker tog längre riktigt vaknar och blir medveten om dagen tid, eller att något oväntat dykt upp som en och livet så sätter jag mitt fokus en bit utanför härlig överraskning. Oavsett så känner jag, kroppen, i mitt energifält. Där säger jag för precis som min väninna, att jag äger mitt liv. mig själv: KÄRLEK, KÄRLEK, KÄRLEK. Jag fyl- Jag väljer hur jag ska må, och hur jag ska uppler så att säga mitt energifält med kärlek och leva dagens äventyr. Det kan du också göra, använder intentionen i mina ord att dra till om du inte redan gör det vill säga! Massa kärlek, Lee mig den/göra mig medveten om den.

Fråga

Foto: Torbjörn Lagerwall

Free • nr 6

| 47 |

november–december • 2020


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot

i d u e m M

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Prenumerera! Och få tidningen hem i brevlådan

Ge dig själv eller en vän en gåva Du får 6 nummer av Free för bara 180 kr. Bankgiro 251-4487. Skriv namn och adress och att betalningen gäller en prenumeration på Free. Du kan även registrera dig på vår webbsida

180:–

www.free.se

Free • nr 6

| 48 |

0939-100 25 20

19.90 min

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

november–december • 2020


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Ljusfolket” (Egmont Publishing).

En ny kärlek ...

Lyckas inte få rätsida på mitt liv

FRÅGA Hej Benny! Jag känner mig vilsen ...

FRÅGA Hej Benny! Jag känner sådan hopplöshet. Har några känslomässigt jobbiga och i

lever i en relation sedan cirka 25 år tillbaka med en man som bryr sig väldigt mycket om mig. Våra barn lämnar snart boet en efter en, och nu ska vi ägna oss åt varandra mer ... Men jag har länge funderat på vad jag känner, och jag vet fortfarande inte. Jag vet att jag tycker om oss, familj och barn och så vidare, och han, men älskar jag han som min man? När jag blev sjuk för några år sedan blev mitt känslocenter svagare och jag har svårt ”att känna” för många saker, så också min man. Jag är rädd att vår tid är över, är det så? Bör jag lämna för att finna ro i min själ?

vissa avseenden vidriga år bakom mig som har gjort mig utmattad, orkeslös och arbetslös. Jag lyckas inte få rätsida på mitt liv. Hur ska jag bära mig åt? Kommer jag att få ordning på mitt liv snart och kommer jag börja jobba igen och i så fall med vad? Det är så mycket jag egentligen önskar göra, men i samtliga fall saknar jag ekonomi för att genomföra detta. Till sist undrar jag om min pappa har några hälsningar från andra sidan?

Malin BENNY SVARAR Kära Malin. Man tappar varandra när man varit tillsammans länge – passionen, glädjen och i många fall samlivet också. Ni har kärleken för era barn, ert hem och det som varit gemensamt. Det känns som att din man älskar dig för han älskar hur allting är. Men du har tappat bort glädjen i det liv ni har tillsammans. Jag förstår att du varit väldigt tom under din sjukdomsperiod och då är det svårt att hitta tillbaka till sitt gamla jag. Jag ser dock att ni inte är färdiga med varandra ännu men ni har börjat med ett långsamt farväl. Då behöver ni inte fundera på vad som är vad och då blir det naturligt för er att gå skilda vägar. Jag ser att du kommer att träffa en man som du har träffat arbetsrelaterat och har haft någon form av anknytning till men inte en kärleksrelation. Spänningen gör att han kontaktar dig när du är redo för det. Universum har oftast en större plan för vår kärlek och är bättre på att planera saker än vad vi är. Jag vet att din man och du har tappat bort mycket respekt för varandra och han inte alltid varit där när du behövt det, och så inte du heller för honom. Men kärlek kan vara vänskap också. Så det kommer er relation att gå över i. Jag ser att även din man kommer att hitta en annan kvinna att bli lycklig med. Lycka till. Kram Benny

”Vilsen” BENNY SVARAR Kära ”Vilsen”. Det du först

nämner, hopplöshet, känslomässigt jobbiga år kan man sätta ett namn på: utveckling, transformation. Från svårigheterna utvecklas vi till en klarsynthet om vår person. Vilket växande du har haft, grattis! Du har ju tagit dig igenom det. Egentligen har jag svårt att se dig jobba på en arbetsplats med en chef. Jag tycker att du skulle vara egen företagare för du är så självständig och när du är dig själv, mycket initiativrik. Men

först kommer du att få en anställning innan du är där. Det är en man med ett mindre företag som kommer att anställa dig och utveckla dig i hans positiva livssyn. Ni utvecklar även en vänskap och platonisk kärlek. Du har redan börjat resan mot nya positiva mål i ditt liv. Jag önskar att jag hade ett budskap att ge från din pappa men känner att det krävs ett personligt möte för att få kontakt. Lycka till. Kram Benny

En särbo, reskamrat och livskamrat

Ett jobb som verkligen passar dig!

FRÅGA Hej Benny! Min vän dog i cancer i

FRÅGA Hej Benny! Jag har under en alltför lång tid haft svårt att hitta ett jobb jag trivs med. Blir det för monotomt flyr jag. Kan du se en glimt, ge mig en hjälpande hand om vad jag ska arbeta med i framtiden?

januari i år – otroligt tomt. Nu är det två ”gubbar” som ringer till mig. En är 61 år och en 73 år, de är trevliga så det är ju bra, men jag känner mig inte redo ännu. Snälla kan du se vad sker framöver?

Evelina

Eva BENNY SVARAR Kära Eva. Det handlar inte

bara om att vara färdig, utan också om att ha en känsla för någon. Den totala attraktionen finns inte för någon av de här två männen, mer än som vänner. Så småningom, när ditt hjärta har läkt, kommer en tredje man in i ditt liv. Han blir din särbo, reskamrat och livskamrat. Han kommer att bo på samma ort som du. Han har vildvuxet hår och skägg. Bakom detta finns en snygg kille till dig med kyssvänliga läppar. En bra frisör kommer att ansa fram din drömprins. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 6

| 49 |

november–december • 2020

BENNY SVARAR Kära Evelina. Jag ser ett familjeföretag där de behöver hjälp med olika saker. Du kommunicerar för företaget och blir ett ansikte utåt, samt en länk mellan personalen och ägaren. Du kommer även att vara ägarens assistent. Så ingen arbetsdag ser likadan ut och det ligger helt och hållet på dig hur du vill utforma ditt arbete. Du har en egen initiativförmåga, kreativitet och kommunikationsförmåga samt är duktig på att organisera andra människor i grupp. Det är ett jobb som verkligen kommer att passa dig. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

MIXAT

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Vill du dela ut Free?

Ljusets Gåva

Personlig och andlig vägledning

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Jag har varit medial sedan barnsben och använder mig själv som kanal för att få budskap från andra sidan. Är diplomerad Medium och Helhetsterapeut. Mina tjänster: husrensning, tarotläggning, healing, privatsittning samt telefonsittning. Jag är verksam i Vansbro i Dalarna. Välkommen att kontakta mig! Britt-Marie Eriksson, 076-894 95 78 www.facebook.com/ljusetsgava

"Detta är första dagen på resten av ditt liv" Livscoach Annette Jansson, 0735-23 68 51 Öppet söndagar 10–17. 15 kr/minut (50% första gången) Varmt välkommen!

Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Nästa nummer utkommer den 7 januari

Perfekt på ytan … Går det att leva med en narcissist? Hur kommunicerar man för att nå fram? Hur avväpnar man narcissistens speglingar och manipulationer? Och viktigast av allt: hur skyddar man sitt barn? Alicia Lundberg, aktuell med boken "Perfekt på ytan, defekt inuti" delar med sig av sina erfarenheter och råd för dig som är medberoende i en dysfunktionell relation med en narcissist. Kanske har du redan lämnat personen men behöver kunna samarbeta då ni har barn ihop. Kanske har du bestämt dig för att stanna kvar men behöver hitta ett sätt att markera gränser. Det finns inget rätt eller fel, säger Alicia. Det viktiga är att du tar styrningen över ditt och ditt barns liv.

Låt dig ledas av

kärleksfull intelligens

Är intuitionen vägledning från vår själ? En intelligent och kärleksfull röst, som vill vårt eget bästa? Det frågar sig yogaläraren Tomas Frankell, välkänd profil inom personlig och andlig utveckling, i sin nya bok ”Följ din intuition”. Vi befinner oss i ett kollektivt skifte från ego till intuition. Det krävs tillit och mod att ta steget från ett gammalt trygghetstänkande till att börja ledas av vår djupare kärleksfulla intelligens. Lär dig mer om hur intuitionen kan användas inom områden som gränssättning, relationer, pengar och vårt eget personliga växande.

Berätta aldrig det här Vi har träffat medieprofilen Frida Boisen som i sin nyutkomna bok ”Berätta aldrig det här” avslöjar den skuldtyngda familjehemlighet hon burit under så många år. Hon berättar sin historia, en stark skildring av bottenlöst mörker, skam och skuld. Men också en berättelse om kärlek, hopp och förlåtelse – ett viktigt budskap som kan rädda liv.

Där solen skapar konst skapas kärlek Upptäck den nya magiska konsten som vill beröra, som vill förändra det du tror är möjligt, som kan förändra hur du ser på själva skapandet. Spännande energibaserad konst där solen och elementen ger liv och form möter du i Sentian Art. Du möter två konstnärer och partners som i ett kreativt och helande samarbete skapar helt unika konstverk och smycken. Ian och Sentia skapar konst som lever och förändras med ljus och temperatur, som ger mervärde till din själ och ditt hjärta. Energiverk som berör och utmanar det möjliga i en tid där vi söker oss alltmer till ljuset.

I balans med Shandithi Att välja sitt mående och aktivera den glädje och kärlek vi alla naturligt bär inom oss, är några av ledorden för den svenska rörelsemeditationen Shandithi. Friheten kommer inifrån, du skapar ditt eget välbefinnande. Vi har gjort en djupdykning i världen runt Shandithi, ett koncept med verktyg som skapar balans, integrerar kropp och själ samt aktiverar tacksamhet, glädje och harmoni. När vi är i kontakt med vår själ och intuition känner vi oss i balans och har lättare att ta beslut över vad som är bra för mig. Det innebär att jag känner mig trygg och har en tillit till mina egna vägval i livet.


Orakelkort

Beställ senaste katalogen GRATIS!

www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 2020

+

www.tarotshop.se

paketpris

bok + lek

299:f

Jag skapar mitt liv 2021

49:149:NYHET! Väggkalender 22x22 cm Jag skapar mitt liv 2021 9789189033832, 49:- (98:-)

NYHET! Bordskalender 13x11 cm I Can Do It® 2021 9781401956486, 149:-

NYHET! PAKET! Spirit Junkie bok (sv) + kortlek (en) 85207SJ, 299:- (418:-) Enbart kortlek 9781401961121, 219:-

199:-

349:-

NYHET! Angel Wisdom Tarot 9781401956707, 199:NYHET! The Witches’ Wisdom Tarot 9781788173216, 349:-

www.tarotshop.se

Fler än 1000 olika lekar i lager l Låga priser och snabb leverans Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek


– din ledstjärna

M Sjölander AB Blåsenborgsv. 2, 794 33 Orsa


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.