Free nr 2 mars–april 2020

Page 1

FRIEX

Årgång 38 (216:e utgåvan)

nr 2 mars–april 2020

free.se

Celebrera: Världshälsodagen 7 april!

din ledstjärna 10 frågor till

Ulrica Svensk Energiterapeuterna AB

Maureen J. St. Germain

Upplev den 5:e dimensionen

Lee Seger Fri vägledning

Corinne Zupko

Bli fri från

Agneta Orlå Fri kraft

Benny Rosenqvist

rädsla och ångest

Fråga vårt medium

Bodil Jönsson

”Det är i mellanrummen det oväntade sker”

Vinn!

Böcker & Sleep tape

Matt Kahn

Vägen ut ur egokriget BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDETredskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den berättelsen och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv

INNEHÅLL

Ont om tid?

REPORTAGE

14

Gott om tid

– aktuell bok av professor emerita Bodil Jönsson, ger oss tänkvärda reflektioner kring tid och hur vi förhåller oss till den.

24 32 42

Corinne Zupko författare och psykoterapeut, berättar om hur hon blev fri från ångest och rädsla genom att förändra sitt sätt att tänka.

Den 5:e dimensionen

Mystikern Maureen J. St. Germain menar att övergången till 5D är helt avgörande för mänsklighetens framtid.

Matt Kahn bästsäljande författare, andlig lärare och healer, visar på redskap för att komma ur egots inre krig – att skifta från egot till själen.

5 FRI SIKT 7 FRIMODIGT 9 FRI ZON 31 FRITT VAL 39 FRI KRAFT 47 FRI VÄGLEDNING 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM ANNONSSIDOR

Produkter – Free tipsar! Böcker, cd, film – Free tipsar! Agneta Orlå coachar Lee Seger vägleder Benny svarar på läsarnas frågor

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK

KURSER/UTBILDNING RESOR

41 50

Ulrica Svensk

INSTAGRAM free_tidningen Följ oss på instagram.

RADBANDET

M Sjölander AB Rådjursstigen 1 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri Stibo Complete, Katrineholm. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0248-429X

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 2

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

Kika även in på www.free.se där hittar du mer läsning från våra inspiratörer och fina produkter att vinna.

FREEmagazin Följ oss på facebook.

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

På omslaget: Corinne Zupko

Trevlig läsning – 52 sidor fullmatade med inspiration!

S

10 21 22

Korta notiser och nya rön

Är du en av dem som säger sig ha ont om tid idag? Jag tillhör definitivt en av dem som oftast känner mig tidsjagad och som beklagat mig över hur fort tiden går och hur lite jag hinner med. På senare tid har jag däremot förändrat mitt tankesätt, något så enkelt som att tänka – eller rättare sagt inse – att ”jag hinner det jag hinner – allt löser sig”, har gjort att jag känner mig mindre stressad. Det betyder inte att jag fått mindre ont om tid, men det känns åtminstone som det. Att jag tar upp detta är för att du i det här numret får du ta del av Bodil Jönssons reflektioner kring det här med tid. Hon säger bland annat att ett av många tankemonster är att se tiden som en bristvara. Man kan inte ha ont om tid. Tid är något som bara finns och som kommer lika snabbt som den försvinner. Däremot kan man bli lugnare av att byta förhållningssätt till tiden och se den som något som kommer istället för något som försvinner. I sin bok uppmanar hon läsaren att prova om föreställningen att ha gott om tid fungerar. Lika väl som att inbilla sig att man har ont om tid, kan man väl inbilla sig att man har gott om tid. Det låter som en bra idé tycker jag! Läs även om Corinne Zupko som bland annat med hjälp av Mirakelkursen hittat sin väg ut ur rädsla och ångest. I sin bok, som tilldelades första pris i Mind Body Spirit Book Awards 2019, kategorin ”New Thought”, delar hon med sig av det hon lärt sig. Corinne ser du även pryda omslaget. Maureen J. St. Germain om övergången till den femte dimen­ sionen – som hon menar är avgörande för mänslighetens framtid. Vi har även träffat Matt Kahn som vill förmedla nya och inno­ vativa sätt att bemöta och hantera rädslor och dömanden och visa på redskap för att komma ur egots inre krig. Matt har även en välsignelse till dig som läsare. På Frimodigt får du möta Ulrica Svensk, holistisk energite­ rapeut, som sedan 2003 driver sitt företag Energiterapeuterna AB.

Trycksak 5041 0004

|3|

mars–april • 2020

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 38 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna vårt material, men ange alltid källan.


Vill du hitta balans i livet? Vi hjälper dig. Är du Vata, Pitta eller Kapha? Testa din kroppstyp på vedalila.se

• Ekologiska ayurvediska produkter • Kurser och seminarier • Personlig konsultation Ayurveda är ett mångtusenårigt holistiskt medicinskt system från Indien som kan hjälpa dig att förstå din kroppsliga och själsliga potential – och vad du behöver i vardagen för att må bra och utvecklas. Hos Veda Lila kan du få en personlig konsultation för att fastställa din ayurvediska kroppstyp och dina eventuella obalanser och få ett skräddarsytt hälsoprogram. Du kan också lära dig mer om ayurveda på våra kurser och seminarier och välja bland vårt breda utbud av ekologiska ayurvediska produkter av högsta kvalitet. Välkommen till Veda Lila på Barnhusgatan 1 i Stockholm och på vedalila.se

PMS 704

PMS 530

Veda_lila_annons_Free_210x270.indd 1

2019-12-06 15:03


fri sikt nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

RECEPT

Sömnproblem kan vara är f tliga Sömnproblem riskerar att gå i arv. Det visar en nordisk studie som jämfört sömnvanorna mellan föräldrar och deras barn. Nästan 6 000 kvinnor och män och lika många av deras myndiga barn har deltagit i studien, där man har fokuserat på vanlig sömnproblematik som svårigheter att somna, högljudda snarkningar och orolig sömn. Resultatet visade ett rätt stort samband både för sömnstörningar och hur mycket man sover per natt. Bland de föräldrar som sov mindre än sex timmar var det betydligt vanligare att deras barn gjorde det samma. Nu hoppas forskarna att studien ska kunna hjälpa personer att komma till rätta med sina sömnproblem. – Sömnbesvär är vanligt förekommande och vi måste lära oss mer om vi ska kunna komma åt orsakerna. För att kunna förbygga sömnproblem är det viktigt att få en klarare bild över vilka som drabbas, säger Eva Lindberg, professor vid Uppsala universitet och en av forskarna bakom studien som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Sleep Medicine. (www.svt.se)

Flera skolor i Sverige har börjat med mindfulness för elever och på Internationella skolan ISGR i Göteborg har man sett tydliga resultat. – Eleverna kan fokusera på sitt arbete bättre, blir inte lika distraherade av andra och jag behöver inte repetera instruktioner. Det är mycket färre sociala konflikter. De kan följa med i resonemang och hänger med på ett annat sätt. Många av eleverna säger också att de sover bättre, säger läraren Camilla Martinsson. – De barn som vi ser störst skillnad på är de som har koncentrationsproblem. De har haft svårast att börja med mindfulness, men när de väl kommit igång så känner de stor skillnad. De kan sitta ned och fokusera, vilket påverkar deras skolresultat, säger Susanne Hogner, skolsköterska på Internationella skolan ISGR. (www.svt.se)

7999.se är en ny söktjänst som ska göra det enklare för allmänheten att hitta information om olika alternativa behandlingsmetoder och terapeuter i sin närhet. – Ska vi kunna förändra synen på alternativ vård i ett större perspektiv, så måste vi vara mer öppna och framför allt lätta att hitta även för den som inte är insatt i vår bransch, säger initiativtagaren Susanne Jönsson. Idag finns det många olika listor och förbund och jag upplever att man behöver vara insatt i branschen för att hitta dem eller veta att de finns. Så för att göra något praktiskt i den frågan har jag startat ”7999.se – Guiden för alternativa behandlingar i Sverige”.

”Var dig själv. Livet är värdefullt som det är.” – Thich Nhat Hanh –

Free • nr 2

Camelina-Granola Ingredienser 10 dl havregryn 3 dl nötter och frön (blanda som du vill) 0,5 dl neutral olja 2 msk camelinaolja 1 msk vatten 1 msk honung 3 msk camelinafrön 2 dl torkad frukt (typ russin, aprikoser)

Söktjänst för alternativ vård

Mindfulness på schemat

Superboostad

|5|

mars–april • 2020

Gör så här 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda havregryn och nötter. 3. Rör samman oljorna, vatten, honung, camelinafrö och slå över havregrynsblandningen. 4. Lägg allt på en plåt och fördela väl. 5. Grädda i ugn ca 1 timme, rör om då och då så att det inte bränns. 6. Låt granolan svalna innan du blandar med den torkade frukten. Pudra ev. över lite kanel. (Recept & foto Jonas Lindberg, familjemiddag.nu)

Fiberrik groddsallad med avokado & basilikadressing Ingredienser 3–4 stora salladsblad 100–200 gram groddade mungbönor/linser/ adukibönor (ca 40 gram i torrvikt) 1–2 rivna morötter 1 avokado 5–6 oliver Basilikadressing 1–2 vitlöksklyftor 2 nävar basilikablad juice från en halv citron 1 dl olivolja 1 tsk honung salt och peppar Mixa alltihop i mixer. Gör så här Börja med att lägga ut salladsbladen som en bädd, häll på basilikadressing, lägg sedan i resterande ingredienser för salladen, häll på ännu mer basilikadressing och avsluta med att toppa med broccoligroddar. (www.sproutly.se)


LIFE THERAPY LIFE therapy är en manuell och terapeutisk energibehandling med syfte att aktivera klientens inre självläkning. Kropp, känsla, intellekt och ditt högre jag samlas i en syntes med ny förståelse, mål­inriktad handling och högre energinivå. Vad skapar livsenergi? Energifältet runt din kropp påverkar din fysiska och ­psykiska hälsa i mycket hög grad. Människor är utrusande med ett sensitivt nervsystem som uppfattar känslor och signaler. Detta påverkar vår emotionella, fysiska och mentala hälsa. Man kan exempelvis få ont i huvudet av att befinna sig i en miljö som inte är harmonisk.

AKTIVERA DIN INRE SJÄLVLÄKNING

Att kunna stå i sin integritetscirkel LIFE therapy handlar om det förflutna (som finns lagrat i ­kroppen), om nuet och om din framtid. När flödet i kroppen och i energikroppen samarbetar startar en läkeprocess. Välkommen att kontakta någon av våra terapeuter!

Start av nya utbildningar: LIFE-therapy part 5:1 Gävle: 1–3 maj LIFE-therapy part 5:1 Båstad: 15–17 maj LIFE-therapy part 5:1 Örebro: 5–7 juni LIFE-therapy part 1 Båstad: 20–24 maj LIFE-therapy part 2–3 Gävle: 21–26 juli

www.life-therapy.com · info@life-therapy.com


frimodigt Ulrica Svensk Energiterapeuterna AB

Låt hjärtats visdom vägleda 1. Vad jobbar du med? – Jag är utbildad inom området energimedicin och har drivit mitt företag Energiterapeuterna sen 2003 efter att ha avslutat en längre utbildning till holistisk energiterapeut. Min uppgift är att sprida energimedvetenhet på olika sätt. Idag gör jag det via olika energibehandlingar, föreläsningar och kurser. Jag brinner för att höja medvetenheten om hur mycket energier påverkar oss människor och hur vi kan använda denna kunskap till att läka och hela oss själva samt att skapa vår egen verklighet.

2. Varför valde du det? – Jag valde inte, det var min egen livsresa som vägledde mig till denna livsuppgift. År 2000 blev jag utmattad efter att jag hade jobbat 12 år i mediabranschen som försäljnings- och marknadschef. Jag kände en stark längtan efter något annat och till slut blev utmattningssymtomen från min kropp min räddning. Det blev en slags kapitulering där jag vågade släppa taget och tillät mig att bli vägledd. Det blev starten på något helt nytt som öppnade upp för nya möjligheter och som har lett fram

till det jag är verksam i idag. När min energi förändrades, förändrades livet.

3. Vad ger det till andra? – Jag ser mig själv som en kärleksfull spegel som människor kan spegla sig i för att förstå vem de egentligen är. Denna inre resa hjälper dem att möta sina rädslor så att de kan få möta vem de egentligen är och det är ren kärlek. Detta kan hjälpa människor att hitta tillbaka till sin egen energi, sin inre kraft, sitt sanna jag och börja använda sin förmåga att skapa det liv de längtar efter. De får en förståelse för sig själva, sina symtom och hur inre övertygelser, beteenden och mönster har varit en del av att ha skapat begränsningar i livet. Allt detta blir en möjlighet till lärdomar, läkning, utveckling och växande.

4. Lever du som du lär? – Det tränar jag på varje dag. Min egen livsresas utmaningar är det som hela tiden ökar min egen medvetenhet och får mig att växa och utvecklas. Att göra sitt eget inre jobb är för mig­grunden för att kunna spegla och vägleda andra.

5. Vad säger du om healing?

Om Ulrica Namn: Ulrica Svensk. Familj: Min man Lars, min dotter Tuva och två bonusbarn Misa och Khan. Bor: Stockholm. Astrotecken: Tvillingarna. Min inspiratör: Människor som vågar gå sin egen väg. Gör jag helst: Umgås med min familj. Bästa bok: ”Helande händer” av Barbara Ann Brennan. Motto: Ändra din energi, så förändras livet! Hemlig talang: Avslöjas ej, annars är det ju inte hemligt. Aktuell med: Helgkurser i energiterapi och Holistisk energiterapeututbildning. Kontakt: ulrica@energiterapeuterna.se www.energiterapeuterna.se. Se annons på sid 22.

– Alla människor har en healingförmåga och därför har vi egentligen förmågan att läka oss själva. När vi tappar kontakten och glömmer vilka vi är, skapas det förvrängda mönster i våra tankar, känslor och handlingar. Detta leder till en ohälsosam livsstil som gör att vi lever ett liv i rädsla istället för i kärlek. För mig är healing en minnesprocess som hjälper oss att minnas vem vi egentligen är och det är kärlek. Vi är alla här för att utvecklas – healing/energiterapi höjer vår frekvens och hjälper oss att få tillgång till sanningen, vår livskraft, läkningsförmåga och inre potential. Framtidens medicin kommer att handla om att höja sin frekvens.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Energiterapin har varit min väg – den metoden som jag idag är verksam i har varit

Free • nr 2

|7|

mars–april • 2020

”Ändra din energi så förändras livet!” den som hjälpt mig att få förståelse för mig själv, att frigöra mina inre förvrängda övertygelser och mönster. Den har hjälpt mig att öppna upp och fördjupat min kontakt med mitt sanna jag och gjort det möjligt att börja njuta av mina styrkor istället för att känna mig otillräcklig.

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Frigör dig från inre sanningar som inte är dina och bygg en djupare inre kontakt med dig själv, så att du kan låta hjärtats visdom vägleda dig till det som är rätt för dig.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Att leva i kärlek. Att lyssna och låta mitt hjärta vägleda mig för då vet jag att allt blir som det ska. Att jag vågar släppa taget om det som inte harmoniserar med mig och det jag inte kan förändra.

9. Vad är kärlek för dig? – Kärlek är det vi alla innerst inne är – vår rätta frekvens. Energifrekvensen hos ren kärlek är den kraften som läker allt och får allt att växa och utvecklas.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Fundera på och bli medveten om hur du ger och tar emot kärlek. Kärleken du ger kommer tillbaka. Kärleken är en mirakelkur och när du är villig att älska dig själv mer, kommer alla områden av ditt liv att fungera bättre.fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Symboliskt och praktiskt

Runda brickor med Flower of Life, eller Livets Blomma som detta geometriska och uråldriga mönstret kallas, sägs vitalisera och ge positiva effekter genom den frekvens det avger. Vad passar väl bättre att servera på, ha som prydnad eller använda som brickbord. Brickan finns i två storlekar 38 eller 46 cm, i färgerna vit, svart och granitgrå. MER INFO www.balansbutiken.se Ca-pris: från 229:–. Annons på sid 13.

Små frön fulla av nyttigheter Camelinafrön är eko­ logiska frön rika på omega 3, E-vitamin, fibrer och protein, drygt 21 % protein. Istället för att pressa fröna till olja så har en del av skörden torrostats och resultatet är små, vackert terrakottabruna chia­liknande frön. De torr­rostade camelinafröna har en rund och nötig smak och passar till exempel­­som topping på sallad, sushi och fisk eller som smaksättare på allt från brödbak till frukostgröt. Odlade i Sörmland.

Balansera dina

chakran

Chakrabalanserande rökelse-kit innehållande 7 förpackningar med 10 rökelser samt en rökelsehållare. Varje förpackning representerar en av de sju chakrana och har en särskild doft: Rot - Jordgubbe, Sakral - Apelsin, Solarplexus - Citron, Hjärta - Mint, Hals - Blåbär, Tredje ögat - Lavendel, Kron - Björnbär. På förpackningens baksida visas de sju chakrana, deras betydelse och dofter. MER INFO www.amuletten.net Ca-pris: 78:– (7 x 10 st). Annons på sid 10.

Villkorslös kärlek Bönearmband Self Love är ett elastiskt armband med rosenkvarts. Rosenkvarts är en sten som medför villkorslös kärlek. Det är den viktigaste kristallen för hjärtat och hjärtchakrat. Den renar och öppnar hjärtat på alla plan och skänker djup inre healing och kärlek till dig själv. Den är även lugnande och stöttande och bra om du vill locka till dig kärlek. MER INFO www.sunangelcreations.se Ca-pris: 199:–. Annons på sid 19.

Andas bättre – sov bättre

Håll utkik efter utlottning på free.se

Sleep Tape. Att tejpa munnen på natten är ett enkelt, men ändå väldigt kraftfullt verktyg. Då det inte är lätt att hålla koll på din andning när du sover, gör användandet av Sleep Tape att din mun förblir stängd under natten så att andningen bara sker in och ut genom näsan. Vanliga reaktioner är att man vaknar piggare, sover lugnare, inte vaknar på natten och behöver mindre sömn. MER INFO www.lifeharmony.se Ca-pris: 50:– (35 remsor, 1 mån). Annons på sid 13.

MER INFO www.camelinaofsweden.se Ca-pris: 59:– (100 g). Annons på sid 19.

Grodda med frön från Skåne Skånemix är en fröblandning med senap, raps och linser odlade på skånska fält. Den är fylld av nyttigheter och har en spännande kombination av smaker. Den bruna senapen ger en rund och aromatisk smak, rapsen tillför en lätt smörig smak och linserna en frisk och krispig konsistens. En perfekt bas i olika sallader, som tillbehör på tallriken eller som topping på mackan. Fröna är grobarhetstestade och testade för salmonella och e-coli. Odlas som groddar.

ent! s e r p t k e f Per Lugnar ger energi Goloka aromaolja finns i en mängd olika dofter. Just den här i doften Indian Vetiver. Vetiver är bland annat känt för att ha en lugnande effekt och har använts inom ayurveda i tusentals år. Aromaoljan kommer i en vackert designad förpackning vilket gör den till en perfekt present. Tillverkad i Indien. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: 35:– (10 ml). Annons på sid 11.

MER INFO www.sproutly.se Ca-pris: 79:– (180 g). Annons på sid 11.

Free • nr 2

|9|

mars–april • 2020


BAZAREN

VÄXTGLÄDJE

Homeopatiska preparat för odling

Helt giftfritt

www.bladhtradgard.com Stort sortiment, Personlig service, Snabb leverans m flera Betalsätt.

Chakra Balancing

Kit - Rökelse

Stenar, Änglar Rökelse, Tarotkort, Böcker Vindspel mm.

Erbjudandet gäller tom 31 mar. 2020

www.amuletten.net Eva-Lotta Sandberg & Per Winjestam

DANSMEDITATION Hjärtvägen och meditationsvägen i förening

DANSMEDITATION

HJÄRTVÄGEN OCH MEDITATIONSVÄGEN I FÖRENING

Dansmeditation är en modern dynamisk rörelsemeditation som förenar frigörande dans med stillasittande, tyst meditation – en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

E VA- LOT TA S AN D B E R G

PE R W I N J E S TA M

Köp i din lokala bokhandel eller beställ via bokus.com, adlibris.se, Visto förlag eller vår webbshop.

Boken Dansmeditation – hjärtvägen och meditationsvägen i förening är både en övningsbok och ett utforskande av fri dans och meditation över tid och rum. Den ger en inblick i de fyra elementen, chakrasystemet och det mänskliga energifältet som en väg till bättre hälsa, andlig visdom och förmåga att leva sin fulla potential. Genom ett pärlband av berättelser om banbrytande pionjärer som gått före och visat vägen guidas läsaren till nya fria dans- och rörelsemetoder av idag. Det är en inspirerande och spännande bok om livets mysterium som ger vidgade vyer, fördjupning och nya perspektiv på vad fri dans och meditation kan vara i vår samtid.

Läs mer på www.dansmeditation.se

* Free • nr 2

info@dansmeditation.se

| 10 |

mars–april • 2020

*

0727-448016


BAZAREN

Besök gärna vår fina webshop. Tveka inte att höra av Er om det är nåt Ni söker som inte finns i webshopen.

www.kristallgarden.nu

Hemkokat - Sverige Naturlig hudvård – egentillverkade produkter

Alla produkterna är fria från parabener, mineraloljor, syntetiska parfymer, aluminiumclorid och citronsyra. Ej testade på djur. Dofter från eteriska oljor.

Åter­ försäljare sökes!

Kristallgården ∙ info@kristallgarden.nu ∙ www.kristallgarden.nu

kristallgarden.nu

Anniqa Löfgren, Söderhamn · 070-346 28 17 · www.hemkokat.nu

UPPT ÄCKS KÅNE MI XE N ODL AE GNAGRODDARME DF RÖNF RÅNS KÅNE �e dr a �a �k ode n� � r e e ���f å rd����r a �a �på v å rny as k å ne mi xme dr a ps f r ön, s e na ps f r önoc hl i ns e r .

VÄL KOMME NI NP ÅWWW. S PROUT L Y . S E

Våga Leva

Hälsomässa Tortuna Bygdegård i Västerås

Lördag 30 maj 2020 kl. 10:00–17:00 FÖRSÄLJNING

CAFÉ

PROVA

Hälsoprodukter Healing, Massage FÖREDRAG Stenar, Smycken Chakrabalansering SEANSER Hudvårdsprodukter Vägledning, Zonterapi M.M. Rökelser, Orakelkort Multidimensionell terapi Trummor, Drömfångare Djurkommunikation, Tarot Hantverk, Underkläder m.m. Hand- och ansiktsavläsning m.m.

FRI ENTRÉ TILL MÄSSAN Våga Leva Hälsomässa · www.vagaleva.se Tortunagården, Tortuna Bygdegård 1, 725 96 VÄSTERÅS Free • nr 2

| 11 |

mars–april • 2020


BAZAREN

FÖR KROPP, SJÄL & NATUR

4–5 april i Rättviksparken DIV TERAPIER · DIV FÖRSÄLJNING · FÖREDRAG WORKSHOP · SEANSER · MEDIAL VÄGLEDNING · COACHNING Lördag 10.00–18.00, Söndag 10.00–16.00

www.halsomassa.net

Hälsomässa 16–17 maj för kropp-sinne-själ Wanbo Herrgård, Smedjebacken

9:e året!

Ca 90 utställare både inne/utomhus Föreläsningar · workshops · massage prova-på-behandlingar · healing · hälsa kost · skönhet · alternativmedicin · terapi seanser · tarot · konsultationer · försäljning aurafoto · hantverk · lotteri · fikaservering Gratis inträde · Lör 10–18, Sön 10–16 · www.hälsomässan.com

Hälsomässan 2-3 maj Själens Harmoni i Köping

FÖRSÄLJNING Stenar, kristaller, smycken änglar, kläder, trummor änglakort, tarotkort böcker, rökelser naturgodis m.m

Träffa bla

PROVA PÅ Konsultationer, seanser föreläsningar, vägledning djurkommunikation aurafoto, massage zonterapi m.m.

Andreas Österlund

Terry Evans

LÖRDAG KL 10-18, SÖNDAG KL 10-16

Hälsomässan Själens Harmoni, Ullvihallen, Badv 1, Köping www.sjalensharmoni.com Free • nr 2

| 12 |

mars–april • 2020


BAZAREN

parthenon

Förlag & Bokhandel

Böcker som tänjer gränser, inspirerar och utvecklar

NYHET!

NYHET!

FÖDD ATT ÄLSKA

Terapeutiska skattkistan

Lisa Meyler, samtalsterapeut i Psykosyntes

Annmari & Hannah Dohnfors, beteendevetare o psykoterapeut

Fascinerande berättelser och livsvisdom från nära-dödenupplevare över hela världen.

Unika verktyg för din personliga utveckling, kanaliserade via automatisk skrift.

Rykande nyheter, egen utgivning och mer än 2800 antikvariska titlar på www.parthenon.se

Lär dig och prova själv!

Möt våra författare och köp böcker till mässpris på Harmoniexpo 2829 mars: hall C monter 8 B. Missa inte föredrag med Lisa, Annmari & Hannah, “Finn ditt mirakulösa jag” lö. 11.15 rum 7, sö. 16.15 rum 5.

NY BOK

Akuthomeopati för hela familjen av Chris Jörgenfelt Kunskap om olika homeopatiska läkemedel skapar möjligheter att ge snabb hjälp vid olyckor, påskynda en läkningsprocess eller lindra problem som inte är allvarliga nog att söka läkarvård för. Holistic Science Publisher · www.holisticscience.se · www.chrisjorgenfelt.one

HOLISTISK & HÅLLBAR HÄLSA FÖR HELA DIG

TRUE HEART EXPO FALKÖPINGS HÄLSOMÄSSA Lördag–söndag 4–5 april

Näring är inte enbart vad vi äter. Allt vi har i vår närhet påverkar oss, både det vi äter men även det vi omger oss med. Vi har produkter för alla sinnen.

Ekologiskt & Hållbart

lör kl 10–17 · sön kl 10–15

Rena produkter utan tillsatser · Vitaminer, Mineraler & Kosttillskott · Himalayasalt & Havssalt · Kryddor & Örter

Entré: 1 dag 50 kr · 2 dagar 80 kr

Design & Funktion Smycken med betydelse · Vattenvitalisering · Natures Design · Biofotonfiltar · Flower of Life · Strålningsskydd

Falköpings Folkets Park Trinnöjegatan 521 33 Falköping

Ta hand om dig själv Öronljus · Böcker för personlig utveckling Make-up från Benecos · Kristaller & Rökelse Joniska Tandborstar · Medveten andning

Öppettider i Gävle: mån, ons & fre 13–17 Webbutiken är alltid öppen

trueheart@lifeharmony.se www.lifeharmony.se

Sörbygatan 74, 802 55 Gävle Telefon: 076 141 86 86

www.balansbutiken.se Free • nr 2

| 13 |

mars–april • 2020


Bodil Jönsson:

”Det är i mellanrummen det oväntade sker” De flesta säger sig ha ont om tid idag, men professor emerita Bodil Jönsson vill inte acceptera en sådan inställning. Möjligen är det så att människor känner sig tidsjagade. Men tänk om det är så att vi faktiskt har gott om tid, frågar hon sig i sin nya bok ”Gott om tid”, och myntar begrepp som ”mellanrum” och ”lagomtid”. Det är i mellanrummen det viktigaste och det mest oväntade sker, säger hon. Text Monica Katarina Frisk Bild pathdoc, goffkein.pro (shutterstock.com) Foto Pressfoto

I

sitt förord till nya boken ”Gott om tid” skriver författaren och professor eme­ rita Bodil Jönsson så här: ”Tänk om även du under läsningen kommer på att du faktiskt har gott om tid? Din stresskramp är kanske inget annat än ett kvardröjande tanke­ monster, ett som du nu kan frigöra KORT NAMN Bodil dig från?” Jönsson. OM Det vore ju ÅLDER 77 år. underbart att BODIL FAMILJ Sambo, kunna slappna av tre barn, fem och lämna bakom barnbarn. sig sådana tankemon­ BOR I ett naturskyddat ster, tänkte jag. Så jag tar område i skogen, i Dalby kontakt med Bodil Jönsson utanför Lund. och ställer den frågan till YRKE Professor emerita. henne. Tankemonster, vad Forskat inom både fysik är det? och rehabiliteringsteknik – Ibland fastnar vi i vid Lunds universitet. föreställningar som gör Författare, föreläsare och tillvaron obehaglig för oss bloggare. på ett sätt som den inte HEMLIG TALANG Kan jag hade varit, om vi hade kun­ inte berätta om, den är ju nat tolka den annorlunda. hemlig. AKTUELL MED Har

skrivit ett tjugotal böcker, den senaste är ”Gott om tid”.

ETT AV MÅNGA tankemons­ ter är att se tiden som en bristvara. Man kan inte ha ont om tid, betonar hon. Tid är något som bara finns och som kommer lika snabbt som den försvinner. – Men tankemonstret att

du har ont om tid kan för­ därva ens tillvaro genom att göra stress till något ständigt närvarande. Bodil Jönsson berättar att hon funderat över tiden sedan hon var liten flicka. Det svarar hon på min fråga om hur det kommer sig att hon började skriva om tid. – Jag har tänkt på tid sedan jag var fyra år. Jag har ett autentiskt minne av hur jag då missförstod fenomenet årsringar. Jag trodde att människor också hade årsringar. Att jag som var fyra år hade fyra årsringar och snart skulle få fem, vilket skulle kunna ses om man högg huvudsvålen av mig. TANKAR UTVECKLAS ju och

Bodil har för länge sen läm­ nat årsringarna bakom sig. Fortfarande kan hon dock tycka att det är en väldigt bra bild, säger hon leende. – I min ålder har jag alltså 77 årsringar bildligt sett. Det jag idag visar utåt är min 77:e årsring, men jag är inte ihålig utanför dem, utan har alla de andra årsringarna också. Det är det som gör det häftigt att bli gammal,

Free • nr 2

| 14 |

mars–april • 2020

tycker hon. – Alla åldrarna liksom växelverkar med varandra. Särskilt när jag sover … ENLIGT BODIL handlar tidstankarna om den tid som byggs in i en själv. Den andra sortens tid, klocktid, fick hon långva­ rig närkontakt med som fysiker. Hon förklarar att klocktiden sköter sitt och bryr sig inte ett dugg om människan, till exempel om vi tycker att vi har ont om tid eller gott om tid. – Den bara går. Eller kommer, om man vill se det så. Och det vill jag, det är mycket roligare och mer avspänt att se tiden som något som kommer än något som går. Den tredje anledningen till att Bodil Jönsson ägnat sig så mycket åt tid har med hennes möten med människor som är psy­ kiskt funktionshindrade eller har hjärnskador. – Deras svårigheter med tiden handlar inte om att de inte förstår klockan. De kan ofta ha svårt att skilja på före-efter, vilket gör att de har svårt att förstå omvärlden på samma sätt som andra.


Det är mycket roligare och mer avspänt att se tiden som något som kommer än något som går. OM DU TAPPAR ett äpple,

har du det först i handen och sedan ligger det på marken, det är tyngdkraften som verkat på det, förklarar hon. – Men om man inte kan skilja på före-efter, får man ingen ordning i tillvaron. Det motsvarande gäller för ”hur länge?” och ”hur ofta?”. Vet man inte hur länge något ska pågå, kan tillvaron bli ångestfylld och otrygg. Vet man inte hur ofta samma sak kommer tillbaka, vet man inte vad man ska prioritera. – Jag har insett att det vi innefattar i tidsbegreppet handlar nog djupast om att människan vill ha kontroll. Det skulle vi också ha, om inte tiden ändrade sig. Nu gör det ju det, men vi kan via tiden också tro oss kontrollera själva förändringen och därmed vara herre i vårt eget hus. För över tjugo år sedan hörde bokförläggaren Dorotea Bromberg en föreläsning med Bodil Jönsson. Efteråt gick hon fram till Bodil och sa: ”Det du talat om måste bli en bok!”. Vid det laget hade den stressrelaterade ohälsan nätt och jämnt börjat

Free • nr 2

| 15 |

mars–april • 2020


5

viktiga nytänk

Man blir lugnare av att byta förhållningssätt till tiden och se den som något som kommer istället för något som försvinner. Den synvändan kräver övning och åter övning.

av Bodil

PRENÄSSANSEN Bodils variant av renässans (återfödelse). Vi äter innan vi blir hungriga, handlar innan vi har råd. Vi kan liksom inte vänta tills det är dags. Att vi tar ut saker och ting i förskott. Förväntningsekonomin är det mest påtagliga exemplet: att det cirkulerar mer pengar utifrån vad vi tror om framtiden, än vad det faktiskt gör. Utvecklingen av miljö och klimat visar också hur vi inte kan nöja oss med att belasta nutiden, utan tar ut framtiden i förskott. Individuellt kan man tillrättavisa sig när man håller på att knäcka sig med att ställa frågan: men vad ska du göra sedan, då?

märkas i sjukskrivningsstatistiken, men det var många som vittnade om att ha svårt att somna, vakna många gånger på natten, börja glömma saker, få kryp i kroppen och känna sig allmänt olustig. Och man hade inget språk för det. – Språket kom med min bok ”Tio tankar om tid”, det gick alltså att skriva om sådant.

STÄLLTID Förr avsåg ställtid exempelvis tiden det tog att sela en häst. Det tar tid att förbereda sig, även mentalt, för svåra arbetsuppgifter. Om du blir avbruten får du börja om med att ställa in dig. Att skapa längre sjok av tid gör att du upplever tiden som längre. Den tid det tar att komma ner i koncentration vid ett skifte mellan arbetsuppgifter. Byter man mellan schablonarbetsuppgifter kan ställtiden vara nästan noll, byter man mellan svåra uppgifter kan ställtiden vara lång: timmar, dagar, veckor. När arbetstiden styckas i småbitar blir det mer ställtid än arbete. Just därför får man sedan inte slarva bort sin koncentration genom att alltid vara tillgänglig för alla.

SENARE KUNDE man därför börja samtala med varandra om det lite bättre. ”Tio tankar om tid” och särskilt uttrycket ”ställtid” som Bodil lyfte fram i boken blev som en sorts frigörande pedagogik. – Man kunde erkänna att man upplevde sig ha tidsproblem. Och det gick att göra något åt dem. Mycket av det som Bodil skriver om i sina böcker är faktiskt rent bondförnuft. Men det vill hon inte riktigt medge. – Nja, jag vet inte om det är just det jag har. Det är nog snarare så att jag rört mig över skilda områden och har en mångfald erfarenheter. Bodil Jönsson är uppvuxen på landet, liksom hälften av 40-talisterna, och gick på realskola i Halmstad. När det var dags att välja gymnasielinje, blev det matematisk gren, trots att hon var flicka och dessutom duktig i språk. – Jag studerade sedan bland annat fysik och arbetade inom fysiken i många år. Fast egentligen vill jag numera kalla mig en humanist som råkade bli naturvetare och råkade hamna på teknisk fakultet. I boken uppfinner Bodil

MELLANRUM Till och med den tomma tiden har ett egenvärde. Den finns där inte bara då du sitter och tittar ut över fjället eller havet eller mest rakt ut i luften. Den finns också i vardagens alla korta mellanrum, som exempelvis stunden i hissen, när du är på väg mellan det ena och det andra och förhoppningsvis inte störs av någon musik eller några reklamerbjudanden. Eller när du på flygplanet eller tåget har all (tom) tid i världen och förhoppningsvis slipper bli störd av mångordiga och återkommande meddelanden.

BACK CASTING Ett positivt sätt att vara i framtiden. Vi har bra idéer men ger upp på grund av alla problem vi ser med förverkligandet. Problemen känns mer konkreta än visionerna. Att planera kan vara svårt, särskilt om man är många som ska planera tillsammans. Vänd på det och föreställ dig att du står där framme vid målet. Det kan vara lättare att härma minnet och göra så här: 1. Börja med att bli överens om vad ni ska ha åstadkommit under till exempel ett år. 2. Ställ er sedan i fantasin där framme och titta bakåt. För att vi ska få den här idealtillvaron, måste vi 3. Det första halvåret ha gjort: ge exempel, 4. Den första månaden ha gjort: ge exempel, 5. Den första veckan ha gjort: ge exempel, 6. Imorgon ha gjort: ge exempel. Plötsligt känns problemen mer hanterbara. LAGOMTID Stora marginaler åt alla håll gör det tillåtet att vara avslappnad. Då kan man ta ut svängarna både åt höger och vänster och ändå inte riskera något. Under sådana omständigheter är det lätt att vara snäll och generös, både mot dig själv och mot andra. Att livet är lagom betyder inte att man maniskt måste hålla sig till exakt en viss hastighet och rytm. Tvärtom, det innebär att det finns vida marginaler, att man har gott om tid.

Free • nr 2

| 16 |

mars–april • 2020

Jönsson flera nya ord, som till exempel synvända, vad är det? – Tja, det är ju precis det ordet säger: att vända på synen. Beskriva samma företeelse på olika sätt. ”Halvtom” och ”halvfull” är varandras synvändor. Liksom att ”tiden kommer” är synvändan till ”tiden bara går; tiden bara försvinner”. Hur ska vi då tänka om tillvaron och göra med tiden som många av oss upplever som knapp? – I förhållande till tiden så är det bara att gilla läget, sluta att skylla på tiden. Den är inte knapp, vi har gott om den! TIDENS GÅNG ÄR en naturgiven förutsättning. Det står inte i mänsklig makt att ändra den. – Men man blir lugnare av att byta förhållningssätt till tiden och se den som något som kommer istället för något som försvinner. Den synvändan kräver övning och åter övning. Kan det vara så att folk säger att man har ont om tid, fast man kanske egentligen menar att man har för mycket att göra eller tagit på sig för stort ansvar? – Egentligen tror jag att det är trygghet och tillit som är de stora bristvarorna, men det vågar de flesta inte erkänna. Det är mycket lättare att säga att man har ont om tid än att säga att man känner sig otrygg och vilse för att inte veta vem och vad man vågar lita på. Bodil Jönsson tar sig ofta tid att dra sig tillbaka. Varför det är så viktigt? – För att jag egentligen är semieremit. Introvert. Behöver


– När det blivit bara för mycket av allt är det hon som går in och bestämmer. Rensar stenhårt i almanackan och i åtaganden. Inför en sorts undantagstillstånd med andra regler och på något sätt stillar hon mig. Jag vet om att jag måste låta ”det gå över”, vad nu det är. Som om jag måste hålla mig stilla medan ”det” passerar över huvudet på mig. Bodil uttryck som ”mellanrum”, som jag associerar med att vara i ”the gap”, vilket är vanligt inom meditation. Undrar när hon har sina egna mellanrum? – Mellanrum har jag alltid. Det är i mellanrummen det viktigaste och det mest oväntade sker. Utan dem, när allt ligger kloss an mot vartannat, kan ju ingenting hända. Då är ju tillvaron fryst. Och då kan jag inte vara levande. Ett annat uttryck som hon ofta återkommer till är ”lagomtid”. ¬– Lagomtid har jag när ingen

I BOKEN BESKRIVER

mycket tid med mig själv, ostörd tid, för att inte känna mig ensam. Samtidigt kan jag uppleva en stor ensamhet i många människors närvaro. När det är för mycket intryck, krav och störmoment förlorar jag kontakten inåt och kan därmed inte heller få några nya tankar. – Egentligen är jag billig i drift, jag kan bli hög av en tanke. På min fråga hur hon själv hanterade stress som ung fors-

karstuderanden och trebarnsmor svarar hon att hon är egentligen urtypen för en människa som borde gå in i väggen. – Jag kan mycket, jag tycker det är så roligt att göra saker och jag har lätt för att hamna i flow, en djupkoncentration där man tappar taget om tid och rum. ATT HON INTE gått under trots

dessa egenskaper beror på att hon har en sorts över-Bodil inom sig.

av mina deadlines är hotande nära. När det känns som om de finns där på lite lagom avstånd i tid och mer funkar som inspiration och struktur, än som hot. Istället finns där vida marginaler, att man har gott om tid, avslutar hon.

Plus mer ”Gott om tid”, Bodil Jönsson (Brombergs förlag, 2019). Böcker av Bodil Jönsson i urval: ”Tio tankar om tid”, 1999. ”Tankekraft”, 2001. ”I tid och otid”, 2002. ”Vunnet och försvunnet”, 2004. ”Hjälper medicinen?” (tillsammans med Stefan Carlsson och Eva Fernvall), 2005. ”Tio tankar om mat” (tillsammans med Håkan Jönsson), 2007. ”Tio år senare”, 2009. ”När horisonten flyttar sig”, 2011. ”Tid för det meningsfulla”, 2012. ”Leva livet, hela livet” (tillsammans med Maj Rom) 2015. ”Tio tankar om arbete”, 2016.

COMPASSION CONFERENCE 2020 STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE 28 - 29 MARS

Heldagsworkshop med Gregg Braden! Inspirerande föreläsningar med Gregg Braden, Stewart Pearce, Anita Nowak och Sandy Newbigging.

Biljetter: compassionconference2020.com

Free • nr 2

| 17 |

mars–april • 2020


2 böck + gåva förer 36:Värde

Orakelko rt

+

1026:-

bok

VÄLJ

2

BÖCKER FÖR

18:-

/st – och bli medlem i Livsenergi bokklubb

Din gåva!

öna Vackra & sk och r e m rä k d han gel! e sp k c fi en fin

Värde

249:-

Välj dina böcker!

FLER BÖCKER OCH ANMÄLAN PÅ www.livsenergi.se/bli-medlem-valkomstmix/ 4 JA TACK!* Skicka mig gåvan n

n Den femte dimensionen, 123225 n Naturlig smärtlindring, 122937 n Konsten att meditera, 122865 n Ljusets änglar,123162 VÄNLIGEN TEXTA Namn Adress Postadress E-post Personnummer Telefon

samt de 2 böcker jag har valt för 18:-/st. *Porto tillkommer med 45:- Totalt betalar jag 81:-

n Schamanens hjärta, 123094 n Livslängdsparadoxen, 123313 n Kinesisk medicin – Vägen till Qi, 123103 n Du är en kosmisk budbärare, 122935

n Medial läkning Leverns okända kraft, 123027 n Det underbara livet efter detta, 121948 n Upptäck healern inom dig, 123163 n Kristaller, 122784

Svagr!a ida

Mitt enkla åtagande som medlem i klubben är att köpa en (1) Periodens Bok till ordinarie klubbpris under mitt första medlemsår. Cirka en gång i månaden får jag ett erbjudande om att köpa en nylanserad bok till mellan 189-299:-. Porto och packningsavgift tillkommer med 45:-. Jag meddelar klubben senast angivet datum om jag vill avstå från ett erbjudande. Jag har 14 dagars ångerrätt från det att jag mottagit min leverans och betalar själv returportot. OBS! Endast ett medlemskap per hushåll. Kan tecknas från 18 års ålder. Livsenergi förbehåller sig rätten att godkänna medlemskapet. Skulle någon titel eller gåva i välkomsterbjudandet ta slut kan den ersättas med en likvärdig produkt. Jag samtycker till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer och övriga digitala adresser, får lagras och användas inom Brafö AB för fakturering, leverans, information, marknadsföring, digitala tjänster, analys, statistik och profilering. Uppdatering av personuppgifter mot personuppgiftsregister, exempelvis SPAR, sker kontinuerligt. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med bl.a. cookies. Jag kan även få erbjudande från Brafö ABs samarbetspartners. Uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Brafö ABs tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas inom Brafö AB för marknadsföring och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Samtycket är giltigt tills dess att jag själv säger upp det, vilket sker skriftligen till livsenergi@fsys.se, eller Livsenergi, c/o Förlagssystem, Box 30104, 104 25 Stockholm. Tel. kundtjänst: 08-7378692. För synpunkter, kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, epost datainspektionen@datainspektionen.se. Erbjudandet gäller t.o.m. 2020-05-31.

SVERIGE

PORTO BETALT

F0220

Svarspost 201 225 16 131 20 NACKA


BAZAREN

RIKA PÅ OMEGA 3 & E - V I TA M I N

Upplev smaken av sommar!

Sunangel Creations

Smycken och kristaller för kropp och själ Kristallbutik med en magisk anda i centrala Göteborg Fri frakt! Följ oss gärna på sociala medier @sunangelcreations

Camelina of Swedens 100 % ekologiska kallpressade olja och torrostade frön kommer från kulturväxten oljedådra (Camelina sativa), kravodlad och förädlad utanför Nyköping i Sörmland. Båda är rika på omega 3 och E-vitamin och sätter härligt rund, mild och nötig smak på allt du lagar. Vissa säger att det smakar sommar.

www.camelinaofsweden.se

www.sunangelcreations.se Sveagatan 12, Göteborg | 031-778 17 88 | info@sunangelcreations.se

Den inre utvecklingen mot ljuset Den ockulta vägen av Christer Claus Den här boken är sui generis; den kan inte jämföras med något du läst tidigare. Boken handlar om den mystiska förening som inom alkemin kallas Conjunctio, ett andedop i den kosmiska elden. Detta kan också jämföras med Yoga som betyder förening. Boken kan läsas som en idéhistorisk exposé över ockultismen, men också som en handbok för mötet med Kosmos.

NY BOK!

”Det inre ljuset är vårt eget medvetande och svårigheten är att få vårt medvetande att bli medveten om sin medvetenhet. ”

Boken finns att köpa i bokhandeln eller på webben

Christer Claus · 08-660 00 69 · christer.claus@serapeion.se · www.serapeion.se Free • nr 2

| 19 |

mars–april • 2020

Chris Claus har arbetat som Psykolog och Psykoterapeut i 40 år, men är också invigd i ockultismens allra högsta kunskaper.


BAZAREN

Ax Inspirera

Santiana Consulting Anna Sjöstrand

Inspiration till hälsa och helande för kropp och själ VÄGLEDANDE COACHANDE SAMTAL

Få tillgång till din potential och dina möjligheter

KANALISERING BEHANDLINGAR

Astronumerologi · Healing Vägledning · Inspiratör Workshops · Föreläsning Kristallbutik

Reiki · Angelic Reiki® · Andlig frekvenshealing med chakra balansering · Body Harmony

KURSER/WORKSHOPS

Usui Holy Fire Reiki/Karuna® · Angelic Reiki® Tarot · Mindfulness · MediYoga

Annelie AuroRa

www.santiana.se · anna@santiana.se · 0731-43 79 52

Norrköping · 070-768 50 00 · annelie@axinspirera.se · www.axinspirera.se

NYHET!

kommer i maj/juni 2020

VACKRA NYA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN ARELLA

37

eld och is

36

Free • nr 2

kosmisk fjäril

| 20 |

46

bara för ett ögonblick, glädje

35

mars–april • 2020

intimitet

54

jordängel


BEHANDLINGAR

Karin Holm

Välkommen till

Vägledning från högre dimensioner Vill du hitta dig själv? Jag vägleder dig med stor kunskap och stark medialitet.

Guiden för alternativa behandlingar i Sverige

Välkommen att boka vägledning, behandling, energiavläsningar.

Hitta din alternativterapeut och behandling

Klassisk Japansk Reiki · Rosenhealing Esoterisk rådgivning · Tidigare liv Änglakort · Budskap från andra sidan m. m.

Anslut din verksamhet! www.7999.se är en oberoende informationssida inom alternativmedicin

Vivere

info@karinholm.se ∙ 070-294 71 02 karinholm.bokadirekt.se ∙ www.karinholm.se

karinholmmedium karinholmmedium

ANETTE UHLIN

för din kropp & själ · Charlott Edselius

Lyssna till ditt inre och utveckla din intuition!

Ayurvedisk hälsovägledning & behandlingar Andlig vägledning & healing HoliYoga & HoliYoga Hormon Kurser, yogapass & workshops Webbshop

• Andlig kontakt • Medial vägledning • Healing • Samtal – med själ & hjärta • Stresshantering • Kurser och workshops i medial och personlig utveckling

Varmt välkommen! Finns i Stockholm City & i Sollentuna, samt på distans

www.viverebodysoul.se · charlott.edselius@comhem.se · 070-642 78 15

Healing Göteborg

070-622 99 67 • www.anetteshalsokalla.se Professionella ansiktsbehandlingar sedan 1999!

En lugn oas mitt i Linnéstaden

Liselottes hud & kroppsvård

Barbara Ann Brennans unika healingmetod!

Ekologisk hudvård – När den är som bäst

Även behandlingar på distans via telefon eller skype.

· Ekologiska ansiktsbehandlingar · Tibetansk Facelift, ansiktsmassage · Reiki Nyhet!

Hans Nielsen 0707-44 20 30

www.liselottes.se

www.healinggoteborg.se

Sveagatan 20, Göteborg · liselotte@liselottes.se · 0736-56 29 53

Integrativ psykiatrisk privatmottagning Välkommen till en psykiatrisk mottagning med helhetssyn där din behandling och förståelse av ditt mående kan berikas med verktyg från yoga och meditation.

LJUSSTJÄRNA Medium-medial och andlig vägledning, StjärnKodHealing, Reconnective Healing®, tidigare liv-regression, massagebehandlingar, kursverksamhet m.m.

Mer information på hemsidan.

Linda, mottagning i Skövde Tidsbokning: 0760-776 964 Betallinje: 0939-114 70 38 (15.90 kr/min)

Jämtland & digitala möten.

Elenor Öster www.saranyoga.se psykiatri@saranyoga.se

liselotteshudvard

legitimerad läkare specialist i psykiatri KRI-certifierad kundaliniyogalärare

Mer info & behandlingsmeny

www.ljusstjarna.se

Saran Yoga

Free • nr 2

| 21 |

mars–april • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Ishnol Inspirationskällan Utbildningar i ANGELIC REIKI® & NEW SHAMBALLA

Greenleaves Andersson Drömterapeut · Spirituell healer Medium · Djurkommunikatör · Kurser · Föreläsningar · Gruppseanser

Angelic Reiki 1 & 2 grundkurs 6–8 mars New Shamballa Workshop 19–23 augusti

Ishnol Inspirationskällan, Kristianstad

Ewa Olsson Hermansson

E-post: reikiewa@gmail.com För mer information: www.reikicoaching.se

Hjärtat´s Livsharmoni · Urshult · Växjö

www.greenleaves.se · 0735-890 854

Frigörande Dans 3–5 juli 2020 På Shantiland, Fönebo i Hälsingland!

Behandlingar och kurser i Hudiksvall och Stockholm. Kan även åka till dig på annan ort.

Intuitiv Aromamassage · Aromaterapi, Klassisk massage · Healing · Naturlig Facelift Varmt välkommen! Marina Sjöö

Massör · Aromaterapeut · Frigörande dans inspiratör · Yinyoga lärare

070-391 63 82 marinaskraftkalla@hotmail.com

www.marinaskraftkalla.se

Öka din energimedvetenhet!

Irene Ståhl övertog Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren våren 2012. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka. 3 veckoblock och 2 helger per termin samt distansutbildning/hemarbete mellan blocken.

· Energiterapibehandlingar · Helgkurser i energiterapi · Holistisk energiterapeututbildning

1-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 23–28 augusti 2020 samt februari 2021

Vill du öka din energimedvetenhet och lära dig mer om dig själv och ditt energisystem läs mer på

• Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

www.energiterapeuterna.se

Framtidens medicin kommer att handla om att höja sin frekvens!

Bildtolkningscentret Irene Ståhl AB Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo 073 680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Anmälan och mer information:

0735-46 00 19 eller ulrica@energiterapeuterna.se

www.energiterapeuterna.se

Free • nr 2

| 22 |

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

mars–april • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Solkarina Sinnligkunskap Studera vid Vedic Akupunkturskola Internationellt lärosäte i Leksand

. Klassisk massage, 8 veckor deltid NYHET! . Basmedicin, motsvarande 60 hp, distans webb . Akupunkturutbildning, 3 år deltid Kurser av hög kvalitet:

Dimensionella utbildningar

· Örtmedicin · Tuina massage

Andliga böcker · Kurser · Vägledning · Behandlingar · Poddar info@solkarina.se ∙ 076-806 97 55 ∙ www.solkarina.se Solkarinas andliga podd: www.acast.com/sinnligkunskap

0247-145 44 www.vedicakupunktur.se vedicakupunkturskola@gmail.com

Solkarinasinnligkunskap

solkarina.se

sinnligkunskap

Bondasgården – Soul and Food erbjuder retreats med tema kroppslig- och själslig läkning. Här får du naturnära boende, hälsosam och stärkande mat och dryck i kombination med en läkande resa in i dina själsliga minnen, eller djupavslappnande aromamassage. För att du ska få ut mesta möjliga av din upplevelse är våra retreats små; 4-6 personer per retreathelg. Vid sidan av din regression eller massage, finns det härliga vandrings- och mountainbikeleder att utforska i området. Vill du veta mer om våra retreats, eller göra en intresseanmälan så når du oss på telefon 0733-467606, eller via mail info@soulandfood.se Mer information och aktuella datum hittar du på vår hemsida., www.soulandfood.se

YOGARESA onbury t i l l G l a s- tjordens hjärtchakra

Du ÄR vad du längtar efter.

En helande inre och y�re resa med hjärtat i fokus

��-�� augus� ����

Zen Coaching förenar en djupgående inre resa med verktyg för manifestation och ledarskap. MODUL 1: Zen-sättet att coacha 31 maj-5 juni 2020 på Ängsbacka MODUL 2: Djupt helande och transformation 8-13 september 2020 på Kärlingesund MODUL 3: Att relatera från hjärtat 1-6 december 2020 på Kärlingesund MODUL 4: Att agera från varandet 6-11 april 2021 på Kärlingesund

Yoga, medita�on och vandring �ll mytomspunna platser

Nästa utbildning startar 31 maj–5 juni,

2020 på Ängsbacka.

Mer information och anmälan på zen-coaching.com

Du kan gå modul 1 och sedan bestämma dig för om du vill fortsätta hela utbildningen

A n n a - Ka r i n o c h J o n ny Free • nr 2

| 23 |

mars–april • 2020


Bli fri från

rädsla och ångest Kan man bli fri från rädsla och ångest genom att ändra sitt sätt att tänka? Författaren Corinne Zupko, aktuell med boken ”Från ångest till kärlek”, är ett levande bevis på att just det är möjligt. Free har pratat med Corinne om den oväntade helomvändning hennes liv tog när hon började förstå principerna i Mirakelkursen. Text Ane Frostad Foto Privat

Det som förvånat mig mest under den här tiden som jag studerat ”En kurs i mirakler” (EKIM) är hur kursen hela tiden leder mig vidare till nya, djupare nivåer i mitt eget inre. Man läser en mening och tror att man fattat något helt essentiellt, bara för att några månader senare läsa samma mening en gång till och inse att orden nu rymmer en djupare dimension som man missade förra gången. Det är som att man varje gång man läser texten ser den för första gången. Orden kommer från den amerikanska psykoterapeuten Corinne Zupko, idag en 42-årig kvinna som för det mesta mår bra och trivs med livet och sitt arbete i New Jersey, USA där hon lever tillsammans med sin make och ett gäng hönor som husdjur. När hon inte coachar, behandlar eller utbildar människor i stresslindring, meditation eller livsfrågor, är hon en av värdarna för den största virtuella EKIM-konferensen i världen Miracle Share International, som hon varit med och grundat. DEN LIVSKRAFT CORINNE utstrålar idag

– Men en dag hände något. Det var dagen då jag fattade beslutet att inte låta ångesten vinna. Jag tog kontakt med en duktig terapeut och öppnade mig också äntligen för min mammas andliga vägledning. Det var hon som presenterade ”En kurs i mirakler” för mig, kursen som förändrade mitt liv. I BOKEN ”Från ångest till kärlek” som nyli-

gen kommit ut på svenska, berättar Corinne om sin resa från ångest mot inre frid. Och om hur insikterna som Mirakelkursen gett henne har öppnat hennes ögon för ett nytt sätt att se på världen, på verkligheten och på

Free • nr 2

| 24 |

mars–april • 2020

sin egen sanna natur. – Jag beskriver den process jag själv använde för att hitta ut ur skräcken och in i ett liv utan oro över minsta sak. Jag kan nu göra saker som jag aldrig trodde var möjligt – flyga utan vare sig rädsla, sällskap eller mediciner, tala inför stor publik och känna mig helt trygg, åka in till New York City på egen hand utan att känna mig helt lamslagen, sova gott istället för att ligga sömnlös, vakna utvilad istället för av tidig morgonångest. Kan jag uppleva sådana radikala förändringar så kan även andra göra det. Enligt Mirakelkursen är vår verkliga natur andlig och oförstörbar. Den rena kärlek som vi är skapade av – vår verkliga Gud – kan aldrig förorenas eller förminskas på något sätt. Det är endast när vi på riktigt tror på illusionen att vi är separerade från Gud, att vi är något som är annorlunda än ren kärlek, som rädsla kan tränga in i vårt sinne. Då har vi glömt vem vi är. KURSEN HANDLAR OM att minnas vem vi verkligen är och göra glömskan ogjord. Till vår hjälp har vi den heliga ande eller ”den inre terapeuten” som Corinne valt att kalla denna helande kraft. – Vår inre terapeut är den del av vårt sinne som minns den gudomliga kärleken. Den kommer ihåg denna kärlek även när vi själva tror att vi är separerade från den. Den inre terapeuten är också vår bästa vän som älskar oss villkorslöst, tar parti för vår styrka och pekar ut ljuset åt oss. Den är den heliga ande, den verkliga helaren, och det är viktigt att förstå att den aldrig är separerad från oss. Den är en bestående del av vårt sinne –

står i stark konstrast till hur hon var under uppväxten. Då var hon rädd och olycklig. Redan i tvåårsåldern fick hon sin första ångest­diagnos och hela hennes unga liv kom att präglas av det hon själv kallar ”ett inre terrorvälde”. Under andra året på universitet eskalerade ångesten till ständiga panik­ attacker som gjorde livet så outhärdligt att hon äntligen förstod att hon måste söka hjälp. – Det var panikattackerna som kom att förändra mitt liv, forma min karriär och slutligen leda mig fram till varaktig inre

frid, berättar Corinne. – Studieåren ska ju vara den bästa tiden i livet. Men det är också en tid präglad av psykiska problem för många. Ungefär 40 miljoner amerikaner lider av ångest, och jag fick ju bara inse att jag gått med i den klubben. Mina klasskompisar och lärare hade ingen aning om hur mycket jag kämpade. Med ett övertygande leende och en glad fasad lyckades jag dölja hur dåligt jag mådde samtidigt som jag funderade på att lämna universitetet och ge upp. Jag upplevde att mitt sinne och min kropp var bortom min kontroll.


OM CORINNE ÅLDER 42 år. FAMILJ Make och en flock med

hönor. BOR New Jersey, USA YRKE Psykoterapeut, motivations-

talare och lärare i mindfulness. FRITIDSINTRESSEN Vandra, skapa konst, och att fånga vågor i havet med surfbrädan. HEMLIG TALANG Grym på att spela klassiska Nintendo tv-spel. AKTUELL MED Boken ”Från ångest till kärlek” och onlinekurser om att läka ångest.

Free • nr 2

| 25 |

mars–april • 2020


en inre guide som alltid finns där och som vi kan lära oss att lyssna på för vägledning. Enligt Corinne bottnar all ångest i upplevelsen av separation från Gud, oavsett alla de olika former som ångesten kan anta. – Som barn var jag livrädd för att förlora min mamma. Min första ångestdiagnos definierades som separationsångest. Jag hade också en mängd olika fobier och kämpade med en underliggande oro under hela uppväxten tills panikattackerna tog över. Rädslan för sjukdom och död gick som en röd tråd genom alla dessa olika symptom. en frestelse i att uppleva sig som separerad, menar Corinne. Vi kan uppleva att vi har något att vinna på det vilket håller oss kvar i illusionen. – Känslan av att vara ett litet, begränsat jag kan upplevas som en fördel, så vi kämpar med att hålla den bilden intakt. Om vi är helt ärliga så får vi nog alla erkänna att det finns en del av oss som älskar att vara separerad, och den känslan vill vi inte så gärna släppa. Det finns en del av mig som älskar att vara ”Corinne” och det finns en del av dig som älskar att vara {ditt namn}. Men jag är ju inte ”Corinne”, egentligen, och du är inte heller {ditt namn}. Vi är något mycket större och i den insikten ligger sann läkning. – Vi behöver titta på vår ovilja att läka och bli villiga att se på saker på ett annorlunda sätt. Men detta kan vi inte göra endast på intellektuell väg. Vi kan förstås försöka övertyga oss själva rent intellektuellt om att vi är något annat än det fysiska, att allt bara är en illusion, men det är mycket mer effektivt om vi kommer till insikt om hur vår tro på den fysiska verkligheten fungerar. Vi behöver älska oss framåt genom den fysiska världen för att kunna se den sanna verkligheten bakom den. Och på samma gång kan vi älska oss ut ur den fysiska världen genom att med den heliga andes hjälp avlägsna de

DET KAN FINNAS

skymmande lagren av rädsla från vårt sinne. – Istället för att helt enkelt förneka den fysiska världen på ett ohälsosamt sätt (som genom att sticka huvudet i sanden) tittar vi istället på världen och låter vår uppfattning om den omvandlas. Det är så vi vaknar till kärlek på riktigt. VILLIGHET ÄR EN central term i Mirakelkur-

sen. Den innebär en öppenhet för att ändra sitt sätt att tänka och den är en absolut förutsättning för att en förändring – ett mi-

Vinn!

Inre frid ... Inre frid är ingen händelse, det är en process. Det är ingenting som vi uppnår och sedan behåller för all framtid, utan snarare en upplevelse som fortsätter att fördjupas när vi är beredda att stiga åt sidan och låta friden röra sig genom oss. Jag lovar att du är värd ansträngningen. Jag föreställer mig att vi håller varandras händer i vår gemensamma strävan att lösa upp rädslan. Kom, så börjar vi! Ur boken ”Från ångest till kärlek”.

Free • nr 2

rakel – kan ske. Man kan lära sig att komma i kontakt med sin villighet, säger Corinne, och hon beskriver en metod för detta i sin bok. Man börjar med att fråga sig själv: är jag villig att se på det här problemet på ett annorlunda sätt? Ofta är den första impulsen att direkt svara ja. Men det är viktigt att först ta en paus och reflektera över frågan. Det krävs nämligen en extrem ärlighet för att erkänna att man inte är villig. Föreställ dig till exempel att du i ett bråk med din partner vill bevisa din poäng och få

| 26 |

mars–april • 2020

Free lottar ut 3 exemplar av boken ”Från ångest till kärlek”, i samarbete med Regnbågsförlaget. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv gärna några rader om varför du är nyfiken på boken.


”rätt.” Du kanske inte är villig att se på situationen på ett annorlunda sätt, och så länge du står kvar i ditt eget perspektiv finns inget utrymme för läkning mellan dig och din partner. Men om du erkänner för dig själv att du inte är villig att läka kan du hitta din villighet. Detta kan du uppnå genom att fråga dig själv: är jag villig att vara villig? Om svaret är ja på den frågan har du lyckats hitta din villighet.

449:-

I SIN BOK BLANDAR Corinne insikter från Mirakel-

kursen med andra psykologiska terapimetoder, till exempel mindfulness. De metoder hon beskriver är sådana som hon själv haft stor hjälp av i sitt läkande, de är därför viktiga att ha med för att till fullo kunna ta del av den process som hon gått igenom och som hon hoppas ska kunna hjälpa andra. – Det var faktiskt lätt för mig att integrera dessa metoder i boken, för allt jag skriver om har sitt ursprung i min egen erfarenhet. Boken dokumenterar exakt vad jag gjorde för att läka. Min beskrivning av processen är det som faktiskt hände.

Den första svenska kompletta utgåvan tryckt på bibelpapper. Förutom En kurs i mirakler innehåller den här boken tilläggen Psykoterapi och Bönens sång.

MIRAKELKURSEN HAR DOCK en speciell plats i Corin-

nes hjärta. Hon menar att den skiljer sig mycket från de flesta andra filosofier genom att på ett så tydligt sätt konstatera att det vi ser med ögonen inte är sant. – Mirakelkursen är den filosofi som lyckats vända mitt tankesystem upp och ner. Mitt tidigare sätt att tänka och uppfatta världen fungerade inte utan ledde mig bara djupt ner i rädsla. Idag dras jag inte ner i nedåtgående spiraler på det sättet längre. Jag kan lyckligt konstatera att jag inte haft en enda panikattack på tio år. Jag har förstås kvar min amygdala i hjärnan – kamp- och flyktresponsen fungerar – men jag kan tillämpa Mirakelkursen i alla situationer jag befinner mig i. När rädsla på något sätt uppstår inom mig är jag som regel villig att ”välja igen” och vända mig till den heliga ande för att be om ett mirakel. – Mirakelkursen har blivit mitt operativsystem. Jag lever den och andas in den från en stund till nästa. Den ger mig glädje i vardagen. Den är hur jag ser ut på världen, hur jag arbetar mig genom alla situationer som uppstår, och hur jag fungerar i mina relationer, avslutar Corinne.

EN KURS I MIRAKLER, INBUNDEN, 1439 SID, ISBN 9789198385700

POCKET, 278 SID, ISBN 9789198571301

49:-

219:-

Plus mer

INBUNDEN, 231 SID, ISBN 9789198571318

Corinne Zupko: www.fromanxietytolove.com

MIRAKELKORT

”Från ångest till kärlek – en banbrytande metod för att hitta varaktig inre frid” Corinne Zupko (Regnbågsförlaget, 2019).

169:-

Mer om boken: www.paneter.se/mirakelkursen

200 KORT I ASK , ISBN 9789198385755

Film om boken på YouTube: www.youtube.com/watch?v=33DtNNOTBnI Nätverket En Kurs i Mirakler (Sverige): www.mirakelkursen.se

www.paneter.se l 08-440 76 76 Free • nr 2

| 27 |

mars–april • 2020


Förenade Reikiförbundet Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiförbundet i Sverige

Maria Nylow

TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury 070-455 90 10 info@trueself.se www.marianylow.se

Anne Ninnas

Phoenix Academy Stockholm, Tyresö

072-204 34 60 anne@phoenixacademy.se www.phoenixacademy.se

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter. Reiki används vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang. Metoden aktiverar och stimulerar kroppens egen naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Skatteverket godkänner Reiki som rehabiliterande friskvård.

Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet som erbjuder behandlingar och kurser:

Camilla Hammarström HallimaC AB Sundsvall

073-827 47 40 kontakt@hallimac.se www.hallimac.se

Pernilla Halling & Roger Larsson

Harmonihuset i Gävle AB Gävle

070-634 55 66 harmonihusetgavle@gmail.com www.harmonihusetgavle.se

Anki Josefsson Holmström

Assent Hälsodesign Gröndal, Stockholm 072-060 53 63 anki@assent.se www.assent.se

Annika Heurlin Malmköping

070-224 01 64 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Marie ”Mi” Norin

Anna-Sofia G Vesterlund

070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

073-028 38 20 annasofia@kansla.nu www.kansla.nu

Minos Manus Hälsodesign Växjö

Inner Peace by Känsla Luleå, Skellefteå

Åsa Ahlström

Åsas reiki & massageklinik Malmö 070-215 83 99 info@asasreiki.se www.asasreiki.se

Agneta Andersson Mölndal

070-496 41 29 agneta.e.andersson@ hotmail.com

Hanne Tara Svensson

Annelie Axelsson

Mia Byrge

Jessica Gröger

Rose-Marie Lundbäck

070-437 33 07 hanne@befreenow.se www.befreenow.se

070-768 50 00 annelie@axinspirera.se www.axinspirera.se

073-941 03 43 info@enjoylife.se www.salonglinnean.se

073-903 60 10 grogerjessica@gmail.com www.jessicagroger.se

073-947 54 67 info@reikilady.se www.reikilady.se

Be Free Now Klippan

Ax Inspirera Norrköping

Salong Linnean Norrköping

Jessica Gröger med f:a Borlänge, Dalarna

Reikilady Spiritual School Norrköping


Dalarnas Andlig Healingcenter kurser · föredrag · seanser · behandlingar

Ada Tserepis

Julia Wolf

073-426 05 14 reiki.peace.harmony@gmail.com www.adatserepis.com

076-903 08 01 julia@happy-healings.com www.happy-healings.com

Peace and Harmony Stockholm, Danderyd

Min tro är att livet fortsätter efter detta liv, det är det jag försöker bevisa i mitt arbete som medium. Jag är övertygad om att alla har gåvan och möjligheten att ha kontakt med andevärlden. Vi behöver bara bli medvetna om hur.

Happy Healings Stockholm, Distans

Transkurs 6–8 mars

Passar dem som vill gå vidare i sitt mediumskap. Pris: 3.200 kr inkl kurskompendium, lunch och fika.

3 rätters middag med andevärlden 3 och 4 april Min egna intuition/vägledningskortlek Skapad från mina målade tavlor, med inspiration från andevärlden.

Sofia Oceania Gustafsson

Oceania SPA Åkersberga, Stockholm 070-766 49 42 sofia@oceaniaspa.se www.oceaniaspa.se

Finns att beställa eller köpa hos mig.

Iren Hegedis

Shanti Healing Hands Kristianstad

073-904 19 48 shanti.healing_hands@ yahoo.com www.välmående-i-vardagen.se

Mer information: www.andlig-healing-center.se Anna-Karin Berg • 073-807 66 48 • ak.healingcenter@gmail.com

On-line session Annette Wendin Paula Vendel

Reikibehandlingar Kropp & Själ Abbekås, Malmö 070-822 11 24 kontakt@reiki-kroppsjal.se www.reiki-kroppsjal.se

Åsa Elvegård

Reikiakademin Stockholm, Katrineholm, Distans 070-422 28 74 info@reikiakademin.se www.reikiakademin.se

Reiki är en tusentals år gammal Angela Aylward

Angelas GBG Reiki Göteborg 070-670 10 54 gbgreiki@gmail.com www.gbgreiki.se

Rikedomscoach & Theta Healer Har Du blockeringar som hindrar Dig att leva det liv Du vill leva? Som hindrar Dig från att stå i Din fulla kraft? Bär Du på fobier, trauman eller gamla sanningar som inte längre gagnar Dig? Finns det agg eller minnen från tidigare liv som håller Dig fast i låg energi? Är Du rädd för att bli för kraftfull? Då kan jag hjälpa Dig att bli fri och få ett rikare liv. Ofta behövs bara en behandling. Första gången? Boka 90 min. Tider hittar du på Boka Direkt. Sök på Rikedomscoachen.

healingform, Reiki är friskvård.

0703-230 366

annette@inin.se


KURSER • UTBILDNINGAR

Jessica Gröger Karuna® & Reikimaster · Aura-Soma Practioner · Cert. Metakommunikatör Borlänge, Dalarna

· Healingbehandlingar · Kurser · Färgkonsultationer · Vägledning 073-903 60 10 · grogerjessica@gmail.com · www.jessicagroger.se

Pehr Trollsveden & Lennart Abrahamsson Butik, kurser och behandlingar i Hagfors

Yoga och Må-Bra Retreat i vackra Bergslagen på Villa Gladtjärn 25–26 april 2020

Konvent för alla som gått kurs för Pehr och Lennart Hagfors 25–26 april 2020

Yoga, behandlingar, vacker miljö, bastubad, gongspel och god mat erbjuds.

Zonterapi · Healing · Detox fotbad · Fettreducering m m Andeutdrivning · Seanser m m

Tala med djuren kurs Hagfors 18–19 april 2020

BRA PRISER! Besök webbutiken trollsveden.com/butiken

Mer information på http://taktilpunkten.se

Läs mer på:

trollsveden.com

070-697 09 48 · taktilpunkten@telia.com · http://taktilpunkten.se

Levande Föda Skeppsgården AB

Taktilpunkten

Levande Föda Sedan 1988

Living Food

Österländsk läkekonst i svenskt ljus!

Skeppsgården AB

Behandlingar · Akupunktur enligt TCM · Akupunktur enligt Yuan Qi · Skalp Akupunktur · Örtbehandlingar enligt Jing Fang · Moxabehandling · Gua Sha · Koppning, koppningsmassage · Taktil behandling · Klangskålsmassage enligt Peter Hess · Kinesiologitejpning

Välkommen till Skeppsgården för kurser om levande föda enligt Ann Wigmore’s program, som påverkar din hälsa på ett radikalt sätt. Levande föda renar, slipar och öppnar alla dina sinnen. Njut av tystnaden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 38 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Ann Wigmore. Med denna effektiva livsstil återställs och repareras snabbt kroppens funktioner.

Yoga och Gong (se hemsidan)

Besök oss gärna på

www.livingfood.nu

Retreats/Evenemang/Mässor (se hemsidan) Kurser/utbildning · Taktil behandling (yrkesutbildning och kortare kurs) · Öronakupunktur del 2 (tidigare erfarenhet behövs) Ansluten till Svenska Akupunkturförbundet och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

070-697 09 48 · taktilpunkten@telia.com · http://taktilpunkten.se Free • nr 2

| 30 |

Skeppsgården, Valdemarsvik · 0493-414 25 · mail@livingfood.nu mars–april • 2020


fritt val sett • läst • hört AKUTHOMEOPATI FÖR HELA FAMILJEN Chris Jörgenfelt Holistic Science Publisher. Häftad (danskt band), 89 sid. Annons på sid 13.

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

MEDIAL LÄKNING – LEVERNS OKÄNDA KRAFT Anthony William Livsenergi. Inbunden, 414 sid. Annons på sid 18.

OMSTÄLLNING I KÖKET – mat för en vacker värld Liselotte B Abel, Chitra Abel och Vagn Abel Sörby retreatcenter. Häftad, 200 sid. Annons på sid 40.

FÖDD ATT ÄLSKA – Nära-dödenupplevelsen och meningen med livet Lisa Meyler. Parthenon. Häftad (danskt band), 404 sid. Annons på sid 13.

Andliga resor

Homeopati för alla

Få bättre hälsa

Matglädje och inspiration

Boken är ett första steg på vägen för alla som vill veta mer om homeopati och därmed öka sin förmåga att hjälpa familjens medlemmar vid akuta problem. Boken innehåller fakta om de viktigaste akutmedlen, varvat med fallstudier och doseringsanvisningar. Informationen bygger på författaren Chris Jörgenfelts långa kliniska erfarenhet av akuta behandlingar för både människor och djur.

Anthony William delar med sig av enastående insikter om leverns okända funktioner, förklarar vad som ligger bakom många sjukdomar och tillstånd och vägleder läsaren till bättre hälsa. Vår livsviktiga lever har svar på många hälsoproblem som håller oss tillbaka i livet. En vanlig men ännu okänd orsak till att många människor mår dåligt är att levern är överbelastad enligt Anthony.

Kokboken ”Omställning i köket – mat för en vacker värld” är mer än en kokbok. Den är både en berättelse om hur författarna gjort sin egen omställning och en vegetarisk receptsamling. En hyllning till matglädje och inspiration för att äta mer grönt och mindre kött. När vi äter mycket grönsaker, frukt och fullkorn så jobbar vår tjocktarm som bäst och signalerar till hjärnan att allt är i balans.

Ta del av en nära-dödenupplevares livsresa, sökande och återupptäckande av sitt sanna jag, och en djup­gående inblick i olika typer av näradödenupplevelser. Genom ett flertal berättelser från människor som upplevt andra sidan, inklusive ”mindre positiva” NDUer som det inte skrivits mycket om tidigare, får vi följa med på svindlande andliga resor och ta del av livsavgörande lärdomar som dessa fascinerande upplevelser förmedlar.

MER INFO www.holisticscience.se

MER INFO www.livsenergi.se

MER INFO www.sorbyretreatcenter.com

MER INFO www.parthenon.se

GAIA ORAKELKORT – vägledning, affirmationer, transformation Toni Carmine Salerno Arella Förlag. 45 kort + vägledningshäfte. Annons på sid 20.

Den inre utvecklingen mot ljuset En bok som kan läsas som en idéhistorisk exposé över ockultismen, men även som en handbok för mötet med kosmos. DEN OCKULTA VÄGEN Christer Claus. Serapeion. Inbunden, 163 sid. Annons på sid 19.

Vägledning och klarhet Dessa vackra kort baserade på Toni Carmine Salernos intuitiva konst. Gaia, jordens gudinna är hans ständiga källa till inspiration. Innehåller 45 Gaiainspirerade orakelkort med vägledningshäfte. Djupa, kraftfulla budskap som erbjuder vägledning och klarhet, och som kommer att leda dig i rätt riktning och hjälpa dig att finna de svar du söker. MER INFO www.arella.se

Ljus och mörker EN DOLD VERKLIGHET – demoners närvaro och agenda Solkarina och David Grahn Sinnlig kunskap. Häftad, 111 sid. Annons på sid 23.

Den här boken är sui generis; den kan inte jämföras med något du läst tidigare. Boken handlar om den mystiska förening inom alkemin som kallas Conjunctio, ett andedop i den kosmiska elden. Detta kan också jämföras med yoga som betyder förening. Ockultism är en tradition som fortfarande utövas bland högt invigda mästare runt om i världen – något som borde betecknas som konsten att öppna sig för ljuset mer än något mörkt och skrämmande. Författaren har arbetat som psykolog och psykoterapeut i 40 år, men är också invigd i ockultismens allra högsta kunskaper.

Helande mantran

MER INFO www.serapeion.se

MER INFO www.tarotshop.se

Vill du veta mer om demoner och varför vi ibland kan vara mörkrädda eller känna obehag i vissa situationer? Genom boken förmedlas en kunskap man aldrig eller sällan talar om. Praktiska råd och förklaringar genom vittnesuppgifter. Hur mörker och demoner yttrar sig. När människan kan balansera ljus och mörker och när vi förstår dem båda förstår vi bättre sanningen om oss själva.

Återuppväck ditt sanna jag GUIDADE MEDITATIONER – Landa i din kropp, Öppna ditt hjärta och Möt dina andliga guider Ingrid Kronholm Heal Your Soul. Ljudfiler.

MER INFO www.solkarina.se

Free • nr 2

THE HEALING MANTRA DECK Matt Kahn Hay House UK. 52 kort i box (på engelska). Annons på sid 51.

| 31 |

mars–april • 2020

Denna kortlek är skapad av Matt Kahn, känd som intuitiv healer. Den innehåller 52 kanaliserade mantran som har kodats med helande energi, för att balansera ditt sinne, kropp, hjärta och själ. Kortleken stärker din kontakt med universum och ger en påminnelse om din medfödda storhet och perfektion. Ditt livs största syfte och dess djupaste betydelse kommer att avslöjas för dig – ett magiskt, helande mantra i taget.

Ta hjälp av dessa guidade meditationer för att slappna av och landa i kroppen, för att läka och öppna ditt hjärta och för att öppna kontakten till dina andliga guider. Meditationerna är för dig som vill komma vidare i din personliga/andliga utveckling och släppa fram din inre röst och intuition. Alla människor har slumrande förmågor inom sig och meditationerna hjälper dig att väcka upp och aktivera dessa. MER INFO www.healyoursoul.se


Upplev den 5:e dimensionen

Free • nr 2

| 32 |

mars–april • 2020


Mänskligheten står inför paradigmskiftenas paradigmskifte, från den tredimensionella världen till den femdimensionella – en harmonisk frekvens där ett icke-dömande förhållningssätt ­råder, där hjärtat leder vägen och vårt högre jag tar besluten. Övergången till en ny dimension är avgörande för mänsklighetens överlevnad. Det menar den amerikanska mystikern Maureen J. St. Germain, aktuell med boken ”Den femte dimensionen” som ger oss de verktyg som krävs för att kunna nå denna högre frekvens – av Maureen kallad himmelriket på jorden. Text Sofia Ekholm Bild Bruce Rolff, Aleshyn_Andrei (shutterstock.com) Foto Pressfoto

3

D, det vill säga den tredje dimensionen, vet de flesta vad det är, men vad är 5D och varför ska mänskligheten nödvändigtvis behöver byta dimension? Har vi det inte ganska bra redan som det är? Nja, vid en närmare granskning av oss själva och vår omvärld blir det ju faktiskt ganska snabbt tydligt att vi människor är i stort behov av förändring för att inte gå under. Även planeten jorden, denna vackra himlakropp som vi kallar vårt hem och har fått det ärofyllda förtroendet att vårda och ta hand om, befinner sig i djup kris och behöver genast omsorg och omtanke för att ha en chans att överleva. Men hur ska vi kunna nå det Maureen J. St. Germain kallar himmelriket på jorden om vi inte tar hand om vare sig vårt hem eller varandra? Om vi låter hat, våld och miljöförstöring råda istället för kärlek och respekt för oss själva och de runt omkring oss?

”HIMMELRIKET PÅ JORDEN” och

den ovanstående beskrivningen av den femte dimensionen kan ändå kännas lite svår att ta till sig om man inte är bekant med begreppet sedan tidigare. För att ytterligare förtydliga vad det innebär kan 5D beskrivas som det full-

”5D kan beskrivas som det fulländade mänskliga tillståndet, där våra tankar, ord och handlingar är samstämmiga.” ändade mänskliga tillståndet, där våra tankar, ord och handlingar är samstämmiga. Här är vi människor närvarande och kärleksfulla inför allt och alla vi möter. I den femte dimensionen strömmar medkänslan ur våra hjärtan och här finns inga krav, det finns så att det räcker till alla och vetskapen om att alla våra behov kommer att uppfyllas med lätthet genomsyrar livet. De egna gränserna respekteras, både av oss själva och andra, och man behöver heller aldrig välja sida, stressa eller känna att man behöver tävla för att hinna före någon annan. Visst låter det fantastiskt?

Free • nr 2

| 33 |

MAUREEN J. ST. GERMAIN kallar

sig mystiker men har inte alltid varit författare och andligt verksam, även om intresset för det okända alltid har funnits där. – När andra barn läste serietidningar så läste jag esoteriska böcker, speciellt en bok som hette ”Lives of the saints” berättar Maureen, som växte upp med katolska föräldrar och gick i katolsk skola KORT som flicka. Trots sitt intresse OM NAMN Maureen J. för det mystiska St. Germain. MAUREEN SMEKNAMN ”Den arbetade Maureen en tid inom näringslivet praktiska mystikern”. efter att hon hade gått FAMILJ Fyra vuxna söner ut högskolan. Hon fortsatte och en partner. att utforska och utveckla sin BOR San Diego och New York. andlighet vid sidan om det YRKE Mystiker, förmedlare ”vanliga” livet, och fick så småav andlig kunskap från den ningom möjligheten att ge ut högsta källan. Grundare till boken ”Be a genie”, som handlar Transformational Enterprises om hur man kan använda helig och Akashic Records Internageometri för manifestation. tional. Sedan många år tillbaka ägnar AKTUELL MED Boken ”Den sig Maureen enbart åt det hon femte dimensionen – en praken gång kallade sin hobby och tisk guide till flerdimensionell hon har nu samlat på sig över 25 förändring”. års erfarenhet inom andlighet och mysticism. Maureen kallas sig inte gärna för lärare utan beskriver hellre sig själv som en människa som förmedlar kunskap och hjälper andra att minnas vilka de är Gör alla dagar till bra innerst inne. – Mitt uppdrag är att hjälpa dagar genom att använda dig bli ditt högsta bästa jag i den här enkla bönen: varje given minut, säger hon. ”Jag ber om en dag av himmelriket på jorden för MAUREEN BERÄTTAR att hon mig själv och för alla jag har en permanent guide vid sin sida och en direkt kontakt med kommer i kontakt med.” källan och att hon nu, efter att ha hållit kurser och undervisat

Tips!

ÄR DU EN AV DE människor som funderar mycket på detta, som känner avsky, oro och sorg över hur vi behandlar varandra, vår planet – men även oss själva – så är det mycket möjligt att just du är en av de utvalda som befinner sig här på jorden för att vara mänsklighetens till hjälp vid övergången från den tredje till den femte dimensionen. Känner du dig träffad, men samtidigt osäker eftersom du inte har en aning om hur du ska gå tillväga? Då är boken ”Den femte dimensionen” den guide som kommer att hjälpa dig leda dig själv och dina medmänniskor in i framtiden och mot den frekvens

där vi lever tillsammans i glädje, kreativitet, harmoni och lycka.

mars–april • 2020


”Tillsammans med att alltid ha ett öppet hjärta är kontakten med det högre jaget en av huvudnycklarna till att vakna i 5D.”

Samspelet mellan tankar, känslor och handlingar i den femte dimensionen Var närvarande i nuet – men känslig för vindens riktning. Lär dig om din omgivning, men låt den inte styra dig. Lär dig förstå dina känslor och lita på dem. Att tänka efter innan du agerar innebär nu att både tänka och känna efter innan du agerar. Att tänka efter innan du agerar handlar nu om att titta åt båda hållen och sedan även vända dig uppåt till ditt 5D-jag innan du går till handling! Var orädd (inte obetänksam). Du kan odla den förmågan genom att skriva ner alla dina rädslor och sedan be dem att berätta för dig vad de handlar om. I den femte dimensionen styrs du inte längre av rädsla.

om de olika dimensionerna i över 20 år, är redo att ge en heltäckande förklaring till och en översikt över det stora dimensionsskiftet. – Allt material som jag delar med mig av i boken har kommit till mig genom mina guider. Maureen kallas ibland för den praktiska mystikern, vilket enligt henne själv beror på att hon har en förmåga att kunna plocka ner det abstrakta och sätta in det i ett praktiskt sammanhang. – Smeknamnet passar mycket bra. Jag vill vara väldigt praktisk, jordnära och hjälpa människor att förstå att det här är verkligt och påtagligt, säger hon. MAN FÅR EN tydlig bild av Maureens praktiska sida när man läser ”Den femte dimensionen”, då boken precis som undertiteln lovar är en praktisk guide till flerdimensionell förändring. Processen från den tredje dimensionen till den femte sker i två steg, där det första handlar om att upptäcka ett nytt sätt att se på sig själv och verkligheten. I det andra steget lär man sig hur man ska vara proaktiv och välja ett nytt sätt att

Free • nr 2

| 34 |

vara utifrån de nya insikterna som guiderna och den högsta källan delar med sig av genom Maureen. Förutom alla verktyg man behöver för att kunna nå den femte dimensionen så får man även instruktioner på hur man stärker kontakten med sitt högre jag. – Tillsammans med att alltid ha ett öppet hjärta är kontakten med det högre jaget en av huvudnycklarna till att vakna i 5D, säger Maureen. MEN VARFÖR ÄR det viktigt

för frekvensskiftet att skapa en kontakt med sitt högre jag, och hur utvecklar man den om den befintliga kontakten är svag? Om du är en person som hellre lyssnar och litar på andra än dig själv är följande övning ett bra sätt att stärka kontakten med ditt högre jag och förvandla tro till visshet. Övningen går ut på att du ställer frågor till ditt högre jag samtidigt som du håller de sju överenskommelserna under en lite längre tidsperiod, helst i minst sex veckor. Börja övningen med att göra en hjärtcentrerad meditation där du frågar vilka symboler eller signaler från ditt högre jag som visar dig ett ”ja”, ett ”nej” eller att något är ”neutralt”.

1

Bestäm en tidsperiod. Det här kallas för din övningsperiod. Den bör inte vara kortare än 45 dagar. Den kan vara längre. Sätt ett

mars–april • 2020

slutdatum för dina övningar. Om det är den 1 april idag är ditt slutdatum den 15 maj.

2

Ställ enbart ja- och nej-frågor. Använd inga öppna frågor.

3

Ställ oviktiga, betydelselösa frågor, det vill säga sådana frågor där du inte bryr dig om vilket svar du får, till exempel: ”Ska jag ta den här vägen till arbetet?” eller ”Ska jag ha den röda skjortan på mig?” Om du frågar om vad du ska ha på dig, fortsätt att ställa nya frågor tills du får ett ”ja”. Ställ oviktiga frågor under dagens lopp, gärna så ofta som mellan trettio och femtio gånger.

4

Följ alltid svaren du får. Gör inga undantag. Det här skapar klarhet under din övningsperiod. Om du sedan beslutar dig för att inte följa ditt högre jag är det helt i sin ordning – men du kommer förmodligen att ångra det.

5

Ställ inga viktiga frågor. Om du absolut inte kan låta bli att ställa vissa frågor under övningsperioden, gör ett undantag. Men låt dem vara sällsynta.

6

Ställ inte frågor om framtiden, som till exempel: ”Kommer trafikljuset att slå om innan jag hinner fram?” eller ”Kommer telefonen


att ringa inom de närmaste fem minuterna?” Den här sortens frågor bjuder in egot till att hålla uppsikt över dina framsteg. Om du håller reda på dina resultat bryr du dig fortfarande om hur de blir. (Se överenskommelse nr 3.)

7

Använd inte någon form av spådomskonst under din övningsperiod. Använd inte kinesiologi, muskeltestning, fingertestning, spåkort eller pendel. Spådomskonst har sin plats och kan vara användbart, men inte under din övningsperiod. Om du är terapeut och använder de här metoderna med dina klienter, begränsa användningen av dem. När det gäller dig själv, fråga enbart ditt högre jag under övningsperioden. ¬– Ditt högre jag skiljer sig från ditt lägre jag, som ger dig känslobaserade intuitiva signaler men som är kopplat till ditt ego och dina begär. Ditt lägre jag är reaktivt, medan ditt högre jag är proaktivt. Ditt högre jag tar nya steg, medan ditt lägre jag försöker förhålla sig till det som händer, förklarar Maureen och berättar vidare: – Ditt högre jag ser till att du är ärlig och uppriktig. Många gånger har jag velat göra en sak, men valt att först stämma av med mitt högre jag. På så sätt har jag fått information som har hjälpt

mig att välja en annan riktning, vilket har lett till en mer femdimensionell upplevelse. ÄR DU EN PERSON som är bra på att tänka och resonera? Maureens råd till dig är att använda den förmågan och sedan låta hjärtat avgöra. Låt tankarna leda dig genom var och en av de känslor som uppkommer, men fortsätt sedan vidare, utan att stanna kvar i de negativa känslorna.

är övergången till den femte dimensionen helt avgörande för mänsklighetens framtid. – Det här är ett framväxande område där naturvetenskap och forskning möter filosofi och andlighet. Vad som får oss att vakna är den starka kopplingen vi har till vår andliga natur och att forskningen, naturen och filosofin håller på att vävas samman till ett nytt sätt att vara. Kanske blir du förvånad av att få veta att vi människor redan är femdimensionella och att vi förflyttar oss fram och tillbaka mellan olika dimensioner, men att det finns vissa saker som håller oss tillbaka, till exempel känslor av rädsla, självrättfärdighet och förnekande samt att vi människor har en tendens att klaga på saker och ting, befogat eller inte. För att lättare kunna

ENLIGT MAUREEN

nå den femte dimensionen behöver vi bli mer uppmärksamma på när vi tänker och agerar dömande, och förstå att nyckeln till himmelriket på jorden ligger i vår förmåga att öppna våra sinnen, bli kreativa och låta medkänsla och kärlek vara våra främsta ledstjärnor. MAUREEN SÄGER att den största aha-upplevelsen om 5D, men också det som är svårast att förstå, är idén om att vi kan vara femdimensionella och sedan växla tillbaka till 3D igen. Övergången till den femte dimensionen är dock inte någonting som sker en gång för alla, så att vara där en tid är ingen garanti för att man kommer att stanna kvar där för alltid. När man en gång har befunnit sig i 5D är det dock lättare att hitta dit igen. De flesta växlar mellan dimensionerna, men med hjälp av de verktyg som finns tillgängliga i boken har du möjlighet att hålla dig kvar i den högre frekvensen längre perioder i taget. Maureen själv säger sig befinna sig i den femte dimensionen ungefär 80 procent av tiden. – Det är dags att expandera din uppfattning om verkligheten. När du bestämmer dig för att vara uppmärksam på den femte dimensionen så kommer du lägga märke till en massa saker som du tidigare avfär-

dade som konstigt men som ­i själva verket är det nya normala. Du måste acceptera tanken på att det pågår mer saker i den här världen än du någonsin har kunnat föreställa dig ur ett linjärt perspektiv. Betrakta boken som en samling nycklar som hjälper dig att göra anspråk på din födslorätt, förstå din verklighet och lära dig hur du kan vara med och samskapa en ny version av himmelriket på jorden. Du behöver omvärdera allt du har trott om dig själv, ditt liv och syfte i livet. Möjligheten att bli ditt mest avancerade jag genom att förändra ditt sätt att se på saker är här, avslutar Maureen.

www.maureenstgermain.com Böcker skrivna av Maureen: ”Den femte dimensionen – en praktisk guide till flerdimensionell förändring” (Livsenergi, 2019). ”Opening the Akashic Records”, Maureen J. St. Germain (Bear Company, 2019). ”Be a Genie”, (Phoenix Rising Publishing, 2013). ”Beyond the Flower of Life”, (Phoenix Rising Publishing, 2009).

Det är din förmåga att föreställa dig något annat som förändrar ditt liv Jag tror på din förmåga!

KONSULTATIONER · KURSER · RETREATS · CIRKLAR

Meditation · Healing · Atlantis · Överflöd · Tidigare liv · Feminin kraft · Orakel

TrueSelf AB Maria Nylow

info@trueself.se · www.marianylow.se Free • nr 2

| 35 |

mars–april • 2020

TrueSelf Maria Nylow

MARIA

NYLOW


KURSER • UTBILDNINGAR

Mandalautbildningar

Vill du bli

Sommarkurser: Mandala - De fyra elementen 3–7 aug Våga måla - Kreativt Skapande 10–13 aug

Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström

Öppet hus – prova på mandala

ANDNINGSPEDAGOG? Ny utbildning i närheten av Uppsala Start 2 oktober 2020 Ingegerd Persson

0709-588 563 · info@ateljeholmanas.se · www.ateljeholmanas.se Mandalakurser i Skåne och Ateljé Holmanäs

Kontakta oss för information och prospekt!

ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET

info@inspiraktiva.se www.inspiraktiva.se

InMovement – Carin Dackman · Dance Alchemy · BodyExpansionDance · InMovement Coaching

Vill du förstå dina reaktioner och varför du attraherar vissa människor?

Kroppen i rörelse transformerar till glädje, klarhet, närvaro och ny energi. Vägen in till dig själv. Individuella sessioner och workshops on-line och i Malmö

www.reaktionsakuten.se

www.inmovement.se · 0706-15 38 13 · carin@inmovement.se

EN TERAPI MED SJÄL OCH HJÄRTA

En utbildning med helheten som perspektiv Diplomerad Regressionsterapeut (1 år) Diplomerad Samtalsterapeut SER (2 ½ år) Diplomerad Par och Relationsterapeut ( ½ år) En holistisk terapiform som utgår från att människan är kropp, känsla, behov, tankar och själ, i relation med andra där allt påverkar vartannat.

Energi Flow Breathing SAMTALSTERAPI

Symbolterapi

Bildterapi Regressionsterapi

Drömterapi

Tel: 042-21 36 00 www.serterapi.se Free • nr 2

| 36 |

mars–april • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Välkommen till Human Health

Ayurveda kliniken i Luleå - En av Skandinaviens största. Human Health arbetar för att du ska bli medveten om dina kroppsfunktioner och dina sinnens samverkan så att du kan förebygga ohälsa och gör att du får en kropp i balans.

Nu utökar vi vår kursverksamhet till Norge

Först ut var Narvik i augusti 2019 och vi följer upp med Steg 4 – 5 den 26 – 29 mars 2020

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM FÖREDRAG · KURSER · UTFLYKTER

Rakkestad den 21 – 26 augusti 2020

C Hultqvist · Kosmos, kvantfysik, kabbala & klimatförän... föredrag 4/3, kurs 16/5 Thoth & Paula · Återträff, kurs 7–8/3. Grundkurs 9–10/5 Jörgen I Eriksson · Shamansk runmagi – portal till ..., kurs 14–15+21/3 Ewa Olsson · Storseans 25/3. Mediumkurs 23–24/5 Ulf Sandström · Föredrag 11/3. Glänta på dörren till ditt undermedvetna & det kollektiva medvetandet med hypnos & energi psykologi, kurs 25–26/4 Stefan Hedman · Första hjälpen för högsensitiva, kurs 18–19/4

Kurserna i Luleå startar den 1 februari Rehabiliteringsresor 2020 till Kerala i Indien All information om behandlingar, kurser och resor �nns på vår hemsida www.humanhealth.se

www.jordstralningscentrum.se · 070-206 12 82 · 08-658 24 12 Registrering för nyhetsbrev: jordstralningsc@gmail.com

Lola Svedenbäck

Helgkurs i förlåtelse

Lär dig en praktisk och kärleksfull metod för att förlåta dig själv och andra. Du får ett effektivt verktyg för att hjälpa både dig själv och andra människor att komma ur svåra konflikter. Kursen utgår från boken ”Förlåt och bli fri”. · Du förlåter andra för din egen skull. Du som är förorättad, kränkt och sårad blir befriad från bördan av att gå och tänka på det som hänt och vara arg och ledsen. · Att förlåta dig själv innebär att du gör dig fri från självanklagelser och självnedvärdering som beror på att du har gjort misstag och felsteg eller upplever att du har fel och brister. Under kursen kommer du att arbeta med att

Beställ boken ”Förlåt och bli fri”

· Förlåta dig själv · Förlåta andra

· Hjälpa andra att förlåta.

Var: Kolmården, nära Norrköping

När: 8–10 maj, 4–6 september, 13–15 november

Kursledare: Barbro Holm Ivarsson, leg. psykolog och Ulla-Kristina Lindström, leg. psykoterapeut

Boka personlig hjälp av barbro att förlåta

Mer information:

073-440 84 51 · www.barbroivarsson.se/forlatelse Free • nr 2

| 37 |

mars–april • 2020


KURSER • UTBILDNINGAR

Bli Tao-instruktör i Sexuell Hälsa Källan till både hälsa och njutning finns inom dig!

YOGARESOR 2020

En ettårig utbildning för kvinnor som vill bli instruktörer i upplyftande taoistiska övningar, startar i februari 2021!

FRANKRIKE Languedoc-Roussillon, sydvästra Frankrike 27–31 maj

Med svensk guide som visar det bästa av sin del av landet, en feelgoodresa utöver det vanliga! Temat är kultur, mat och vin.

Vill du vara med och bidra till ökad sexuell medvetenhet och hälsa? Det viktigaste en kvinna kan göra idag är att ta tillbaka makten över sin kropp, kraften i sin livmoder och återerövra förmågan till orgasm.

FÄRÖARNA 26 juni–1 juli

Vår färöiska och svenska guide visar oss sina favoritplatser. Magiska naturupplevelser som knappt går att beskriva med ord, tillsammans med typiska maträtter och drycker. Temat är kultur och vandring.

ITALIEN Alagna, italienska Alperna 9–13 september

Jag erbjuder även:

Mycket friluftsliv med underbara vandringar och down hill mountainbike. Temat är vandring och mountainbike.

Tao, jadeägg och din feminina kraft Pompoir och de tre heliga vattnen Befria din bäckenbotten för män Kvinnans Tao & Mannens Tao Behandling bäckenbotten Pelvic floor gym

YOGARETREAT Yoga & Kreativitet Sommarkurs Malmö Folkhögskola, Skåne 15–18 juni Nyttoliv Hälsocenter ordnar resor till utvalda platser i världen. Alla resor har yoga som bas. Utöver det har varje resa sitt tema. Resorna baseras på lokal, unik kännedom om platser man knappt kan finna på nätet. En stor gemenskap i små grupper gör att alla stormtrivs!

Tveka inte att höra av dig eller boka 15 min vägledande samtal om du vill veta mer!

Irene Andersson

Kursledare och bodycoach www.pelvicfloorawareness.com info@bodycoach.nu 0739-483 943

Nyttoliv Hälsocenter · 040-40 35 33 www.nyttoliv.se · info@nyttoliv.se

Academy for Inner Potential AB Vendela Cederholm, Linda Liljeholt & Lottie Wahlin

Sedan starten 2007 har vi utbildat runt 100 medier och flera tusen personer har gått våra kurser. Kom med du också! Vi erbjuder en gedigen mediumutbildning, fortbildningar och andra kurser med hög kvalitet för ditt inre växande och för yrkesmässig användning. Kompetenta lärare följer en noga utarbetad kursplan och du får utvecklas i en glad och trygg miljö tillsammans med likasinnade. Boka en tid med ett av våra certifierade medier. Vår mediummottagning är öppen varje tisdag! Välkommen till oss! Vendela, Linda och Lottie

Akademin i Stockholm

Akademin online

19 maj Prova på din mediala förmåga 23–24 maj Drömmarnas magiska värld 4–5 juni Introduktionskurs i medial utveckling Ny mediumutbildning HT 2020

Vi erbjuder en gratiskurs där du får upptäcka din mediala förmåga. Se också våra andra onlinekurser i husrensning, meditation och pendling samt vår populära 8-veckors kurs i medial utveckling.

Vill du veta mer om våra kurser och utbildningar? Maila oss och beställ vår kursplan eller se www.akademin.net

www.akademin.net • Högbergsgatan 48, Stockholm • 08-22 65 40 • info@akademin.net Free • nr 2

| 38 |

mars–april • 2020

Vi utbildar framtidens medier


Agneta Orlå Oreheim

AGNETA OREHEIM ORLÅ är astrolog, är astrolog, drömterapeut, drömterapeut, kursledare kursledare ochoch föreläsare föreläsare i i personlig ­p ersonlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Visionera mera! Kanske har du sysslat med mental träning, målbilder och affirmationer under en längre tid, men känner att det är något mer, något djupare som du nu söker? Att enbart attrahera det du önskar känns inte längre lika tillfredsställande. Kanske är det dessutom kontraproduktivt för oss genom att det förhalar vår egen utveckling?

A

tt tankar och känslor skapar vår verklig­ het är jag sedan länge medveten om. Men­ tal träning och medvetandets kraft började jag fascineras av i slutet på sjuttiotalet. I början på åttiotalet tog jag initiativ till att personalen på Televerkets telefonstation i Göteborg, där jag då arbetade, skulle få gå ifrån på arbetstid och lyssna på mentalträningskassetter av Lars-Erik Uneståhl. Det blev populärt, trots att somliga uttryckte att det säkert bara berodde på ”nyhetens behag” ... Men långt efter att jag slutat på Televerket för att plugga vidare vet jag att detta fanns kvar på arbetsplatsen. Detta är snart fyrtio år sedan. Tankens kraft har det pratats mycket om sedan dess och är fortfarande ett högaktuellt ämne.

I SOMRAS BLEV JAG mycket fascinerad av kvinno­ ödet Florence Scovel Shinn, en kvinna som uppenbarligen var långt före sin tid. Hon föddes 1871 och dog 1940. 1925 gav hon ut en inspireran­ de bok – ”The Game of life and how to play it”. Jag blev nyfiken på henne genom den intervju jag gjorde för Free med Tosha Silver, bästsäljande amerikansk författarinna, vars

budskap jag sedan några år tagit till mig. I alla sina böcker pläderar Tosha för att låta det Gudomliga ta ledningen – inte egot – som ofta huserar i våra affirmationer, målbilder och vision-boards. Tosha är influerad av Florence Scovel Shinns spännande budskap. DET SOM TILLTALAR mig mest i budskapet är att ”överlämna” allt till Gud/Gudinnan, Källan, Kärle­ ken, Livet – eller vad vi önskar kalla den kraft som finns bakom allt som existerar – och glömma vad egot inom oss säger sig veta är bäst för oss, när vi befinner oss i bryderier och behöver ha råd och vägledning på olika sätt. Det handlar alltså inte om att ”samarbeta med”, eller ”ha ett ord med i laget” – utan att just helhjärtat överlämna oss. Och bestämma oss för att ha tillit. Florence Scovel Shinn visar på en avgörande skillnad mellan att visualisera som utgår från intellektet – en mental process då vi själva tänker ut vad vi önskar – och att visionera – en andlig process som utgår från intuitio­ nen. Visionen får vi enbart tillgång till då vi överlämnar oss åt denna kraft. Den kommer till oss genom plötsliga idéer, drömbudskap,

som bönesvar och visar sig i olika synkronici­ teter som infinner sig mer och mer, oftare och oftare allteftersom vi praktiserar detta. Detta känns för mig så rätt! Det huvudsak­ liga skälet är att jag är övertygad om att jag, med mitt begränsade förstånd och fattnings­ förmåga, definitivt inte vet mitt eget bästa. Så mycket bättre då att lita till en kraft långt klokare och visare än mig själv och slippa bli frustrerad, arg och besviken om målbilderna och affirmationerna inte utvecklas på det sätt som mitt ego har önskat. DESSUTOM TROR JAG att detta hjälper oss att bli mer av dem vi är. Det hjälper oss att se vår egen väg och vi bryr oss inte så mycket om vilken väg andra går eftersom de skall gå sin specifika väg. Våra talanger, förmågor och egenskaper, allt det som vi är här på jorden för att uttrycka och dela med oss av till andra kommer tydligare i dagen då vi lämnar över kontrollen på detta sätt. Det låter kanske paradoxalt att vi blir mer oss själva när vi struntar i att anstränga oss och sätta agendan själva, men det kan jämfö­ ras med att plantera ett frö. Det som finns i fröet, förutsättningarna för att fröet blir det det är ämnat att bli, är redan där och så fort vi placerar fröet i jorden startar utvecklingen till fullbordan av dess högsta potential utan att vi lägger oss i. Processen går av sig självt. Och – vill jag tillägga – det är inte fel att enga­ gera sig i affirmationer och attraktionslag. Jag tror att det är en förutsättning, ett steg på vägen innan vi på allvar kan nå detta ”överlämnande” i full tillit. Det är en grund för att komma vidare och bli ännu mera vi, ännu mera oss själva. FÖR ATT VISIONERA behöver vi träna oss i att

lyssna med mer än kroppens öron och att se med mer än kroppens ögon. Men jag lovar dig att den träningen leder till spännande upple­ velser! Lycka till med att visionera mera!

Free • nr 2

| 39 |

mars–april • 2020

Foto: Simona Cinconze Foto: Simona Cinconze

fri kraft


KURSER • UTBILDNINGAR

Sörby retreatcenter Point of OK. allt är välkommet, du är OK som du är.

LIVSHÄLSA UTBILDNING

17–19 april Fördjupningskurs

För dig som vill träna och fördjupa dina kunskaper inom NVC.

24–27 juni Grundkurs i Voice Dialogue and Transformational Psychology med Robert Stamboliev

Voice Dialogue som fördjupar kontakten inåt, där man utforskar och välkomnar både sina synliga och dolda sidor av sig själv, är grundad av Hal och Sidra Stone.

RETREAT

11–13 september Grundkurs NVC

Nonviolent Communication, NVC, är ett stöd för att kommunicera på ett sätt som underlättar att vi förstår varandra. Ett verktyg för att komma runt låsningar, gå ur konflikter och stärka den empatiska energin inom oss och mellan oss.

073-708 00 29 · kontakt@sorbyretreatcenter.com · www.sorbyretreatcenter.com

HOLISTISK YOGALÄRARE

IL POSITANO 6–10/5 KÄNSLODETOX I ITALIEN

Dalarna Levagården:

Myspirityoga utbildning 24–26 maj

22–31 maj Detoxretreat 26 juni–5 juli Kontemplation /insikt & känslodetox 26 sep–4 okt Återhämtningsretreat 31 juli–3 aug Yogagolfretreat/familj

Naturnära KundaliniYogaCenter Fullständiga möjligheter! Grön hälsa vid Göta kanal

Känslohantering Öppna inte dörrar EMC steg 1 – 14–15 mars

Terapeut

EMC Terapeut utbildning 20–22 mars

Yoga-, Retreat-, Rekreationscenter – Ängsbacken Övre vid Göta kanal

www.livshalsa.se www.myspirityoga.se minanda@livshalsa.se 070-467 82 77

· Ayurveda · Naturupplevelser www.nkyc.se · info@nkyc.se · 0704-10 49 22, 0709-58 96 45

M ichelle P hillips R eturns to S weden STOCKHOLM: MARCH • 25 March Lecture: DNA Clearing, Light body activation

GAVLE:

4-5 April

6-7 June

2nd level Ascenscion workshop

2nd level Masters workshop

And private sessions contact : Annelie Arvidsson

And private sessions contact: Charlotta Mol charlotta.mol@hotmail.com or phone +4672-5612303

annelie.e.s75@gmail.com

Group Healing,Questions answered

UMEA:

Halsans hus, Fjallgatan 23 B

28-29 MARCH Harmoni Expo Fair

FINLAND: JAKOBSTAD / PIETARSAARI

18-19 April-Spiritual Fair 16-17 May - Masters Miracles Workshop

23-24 May - Masters Miracles Workshop

And private sessions contact : Cecilia Holmgren

Group DNA healing/ Light body activation www.harmoniexpo.com

30-31 MAY Workshop: Masters Miracles Workshop And private sessions, contact: Mia Vansolin miavansolin@gmail.com 070 756 7784 text only

ÖRNSKÖLDSVIK:

medvetenutveckling@gmail.com

And private sessions contact : Nina Forsman

Phone: 0722325383

ninaforsman@multi.fi

SKELLEFTEÅ:

Phone: +358 (0)40 3520 520

25-26 April 2nd level Ascenscion workshop And private sessions contact : Elvy Lindblum 0910 778 178 or 070 831 80 78

Michelle Phillips is an internationally known medium, healer, author, speaker and workshop facilitator. www.soulsawakening.com

Free • nr 2

| 40 |

michelleandspirit@hotmail.com

mars–april • 2020


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

sierska.se

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

Vendelas Telefonbyrå

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla frågor.

fakturabetalning

0939-108 80 79

Nu kan du även betala direkt med betal/kreditkort!

0939= www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99

Direktkod 135

Direktkod 380

Hej! Jag heter Shirrin och använder mig av mina tarot kort samt min intuitiva förmåga för att förmedla budskap av olika former.

Direktkod 450

Direktkod 275

Jag heter Ida och jag är en vuxen indigo person. I min släkt har mediala förmågor ärvts i generationer. Jag älskar att kunna hjälpa andra människor.

Välkommen till mig Miee. Tillsammans med Änglarna och guiderna vägleder jag er omsorgsfullt lugnt och tryggt. Jag känner in och kommunicera tillsammans med dig.

Direktkod 400

Jag heter Alice och har lång erfarenhet av tarot o medialt arbete och med en livserfarenhet som få. Jag är uppskattad för att jag är rak o ärlig och stark empati.

Direktkod 325

Jag heter David, som medium känner jag av din livssituation, vad som kommer och hur du går vidare i dina relationer, kärlek, sorg, barn vänner, djur, jobb eller ekonomi.

Free • nr 2

Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9–17.

STJÄRNREGN

Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Träffa alla våra duktiga medium, spådamer och häxor på www.sierska.se CINA - Diplomerad Tarottolkare och Livsinspiratör. Tarot/Numerologi ger konkreta tydliga svar på dina frågor, de skapar klarhet i de svar vi söker i vår livssituation.

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” – Vendela Cederholm

060= 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation.

Medium är online på sierska.se

www.vendelastelefonbyra.se

0939-114 70 17 08-505 236 40

060-14 01 90

Har du Comviq/Tele2 kontantkort ringer du: 0939-440 40 50

Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

| 41 |

Medial vägledning · Tarot · Tidigare liv Djurkommunikation · Drömtydning Borttappade saker · Bortsprungna djur Några av våra medium:

Pehr

Anki

Viola

Lennart

Diddi

Ninna

Lia

Jeppe

0939 1943 19.90 kr/min Nya öppettider 07.00–02.00 varje dag

www.stjarnregn.se

mars–april • 2020


Vägen ut ur egokriget

Matt Kahn är bästsäljande författare, andlig lärare och empatisk healer, vars healing och humoristiska videor har setts av över nio miljoner tittare på YouTube. I sin senaste bok ”Allt som finns är till för dig” vill han förmedla nya och innovativa sätt att bemöta och hantera rädslor och dömanden och visa på redskap för att komma ur egots inre krig. Att skifta från egot till själen är hans devis. Text Agneta Orlå Bild Microgen (shutterstock.com) Foto Privat

Free • nr 2

| 42 |

mars–april • 2020


J

ag har stämt möte med Matt Kahn, en intervju som jag sett mycket fram emot efter att ha läst hans senaste bok. Matt Kahn vänder och vrider på vår traditionella syn på livets utmaningar som besvikelser, förluster och sorg och erbjuder ett konstruktivt perspektiv på tillvaron som tilltalar mig. Hans värme, ödmjukhet och närhet till skratt bidrar till ett givande samtal. JAG ÄR NYFIKEN på Matt Kahns

bakgrund och ber honom berätta om hur det andliga intresset startade. – Som åttaåring hade jag en ut-ur-kroppen-upplevelse som medförde ett andligt uppvaknande för mig. Jag kände närvaron av änglar, såg bland annat en Jesusliknande figur vilket var intressant men inte så populärt att berätta om apropå min judiska härkomst. Jag kände tidigt av männi­ skors energier och känslor men blev förvirrad då jag trodde att de jobbiga känslorna jag upplevde var deras syn på mig. Det gjorde att jag trodde att jag inte kan bli lycklig om inte andra är det. Jag blev en ”people pleaser”, en person som jämt ville behaga vilket i längden tog mycket kraft och gjorde mig frustrerad. SENARE, I TJUGOÅRSÅLDERN,

dig” som är en guide till vår själs utveckling nämner du nödvändigheten av att ta oss ur egots inre krig. Du har definierat egots natur som ett överstimulerat nervsy­ stems inbillade identitet som jag tycker är ”spot on”. Kan du utveckla mer om hur du ser på egot? – Egot är vårt omedvetna beteende som byggts upp bland annat av de begränsade föreställningar vi har, vår trångsynthet och de kontraproduktiva beslut som vi tagit. Vi behöver integrera egot. Syftet med vår utveckling är att ta oss ur egot och in i själens ljus. Men vi bör inte bekämpa egot utan istället arbeta med att bli medvetna om det. Egot är själen i dess mest omedvetna tillstånd – själen är ett fullt förkroppsligat uttryck för Källan, en gudomlig intelligens. Vi kan betrakta egot kärleksfullt utifrån själens perspektiv, utan att döma men inte heller gå med på egots krav. När själen är i förgrunden bekämpar vi inte längre oss själva, säger Matt. – Jag ser egot som en kostym som tror på att den är kostymen. Egot vill att andra skall se och ta intryck av kostymen och är rädda för att visa vad som finns innanför, med alla våra inte alltid så vackra sidor. Vi har ingen nytta av att lägga någon ”positiv fernissa” ovanpå oss. Istället behöver vi träna oss i att vara ärliga, öppna och sårbara. Innanför kostymen finns själen som alltid väntar på oss. Vi kan se denna utveckling som den transformation som puppan genomgår innan den till slut blir en vacker fjäril, förklarar Matt. MATT NÄMNER W.A.R – den engelska förkortningen för worries, anticipation och regret, och är ett uttryck för egots aktivitet. Han menar att en person som lever mycket i oro, förväntningar och ånger lever i egot. Oron är ett uttryck för att misstro den gudomliga ordning-

Free • nr 2

| 43 |

en och är sprungen ur rädsla. Oron stödjer egots föreställning om att livet skulle vara bättre om omständigheterna såg annorlunda ut. Förväntningarna – att gå händelser, ofta smärtsamma sådana, i förväg är ett sätt för egot att undvika att leva i nuet. Om utgången inte blir såsom egot önskar så upplever egot ångest. Här försöker egot undvika oönskade händelser genom att kontrollera verkligheten, ett effektivt sätt att inte låta själen tränga igenom. KORT Ångerdelen innebär NAMN Matt Kahn. att istället för att förOM ÅLDER 42 år. stå att motgångar hör FAMILJ Singel. MATT till livet så skyller egot BOR Seattle, Washpå människor eller omington. ständigheter det tror har MOTTO ”Whatever Arises orsakat lidandet. Här upplever Love That.” egot utanförskap, ensamhet och HEMLIG TALANG Duktig på känner sig sviket av universum. att laga mat. Dessa tre tillstånd blir tillsamAKTUELL MED Boken ”Allt mans en pågående ond cirkel, som finns är till för dig”. en pendling mellan de olika uttrycken för egot som vidmakthåller ett omedvetet tillstånd.

”Tänk om allt det värsta som någonsin hänt mig var de största möjligheterna jag någonsin fått?” – När själen börjar sin utvecklingsresa träder vi steg för steg ur egots omedvetenhetsdvala och blir mer medvetna om egots uttryck. Vi går igenom en alkemisk process där W.A.R. ersätts av R.A.W – respect, acknowledge och welcome. Genom att respektera, erkänna och välkomna allt vi möter och upplever fördjupar vi föreställningen att det som kommer i vår väg, oberoende av om det är positiva upplevelser eller ej, är till för vår själs utveckling, berättar Matt.

började jag lära mig att istället se detta som en gåva och kunde mer och mer hjälpa andra att helas genom det jag upplevde. Istället för att som tidigare enbart önska att bli av med jobbiga känslor lärde jag mig att se känslor som något som vill mig väl. Jag är vägledd av ett inre vetande, ett ständigt flöde av insikter som alla kan koppla upp sig till. Och det är detta jag förmedlar i mina böcker, på onlinekurser, retreater, i sessioner och alla YouTube-sändningar, berättar Matt.

I DIN BOK ”Allt som finns är till för

mars–april • 2020


Kort utdrag Som själen ser det skapades ingenting utan att vara ett väsentligt bidrag till vår utveckling. Medan egot varje ögonblick kan fråga: ”Vad kan du göra för mig?” frågar själen, som är förankrad i helig ödmjukhet istället: ”Hur kan jag på bästa sätt tjäna dig?” ur boken ”Allt som finns är till för dig”

Vinn!

Free lottar ut 3 ex av ”Allt som finns är till för dig” i samarbete med Livsenergi. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv några rader om varför du är nyfiken på boken.

”May every reader of this magazine be blessed with the love that seemed absent from their past filled with the joy that seemed missing from the present and to feel the fullfillment of a future that is only calling you home.” Välsignelse från Matt till alla Frees läsare

DÅ KOMMER VI in på det

centrala budskapet i din bok - ”Den gyllene frågan”. Vad innebär den frågan och hur kan vi använda oss av den? – Frågan vi kan pröva att ta till oss är: ”Tänk om allt det värsta som någonsin hänt mig var de största möjligheterna jag någonsin fått?” Vi har alla upplevt lidande och det finns ett djupt liggande skäl till lidandet. Egot tror att det bästa scenariot är att få som man vill. På det sättet har vi fastnat i en idé om hur något skall vara för att vi skall bli lyckliga. Jag menar att vi istället behöver vända det vi upplever från dömande till tacksamhet, något som självklart kan vara en tuff utmaning. Det innebär att vi i tanken mer och mer förstår att vara tacksamma för de personer som sårat oss och gjort oss illa, en tanke som kan kännas väldigt utmanande, men som är vägen ut ur egot. Vi kan välja att låta det som händer oss göra oss till bättre människor, förklarar Matt. I DIN BOK nämner du fem sta-

dier av kapitulation, som en slags karta över vår andliga utveckling. Kan du nämna dessa steg, dess syften och vad de betyder? – Det första handlar om att inte överge oss själva genom det sätt vi betraktar livet. Då vi betraktar andra som de som orsakat oss smärta och klandrar dem hamnar vi i egot. Ur själens syn-

Free • nr 2

| 44 |

vinkel är andra människor instrument som bidrar till att utveckla och få fram en högre vibration i oss. Detta betyder såklart inte att vi är immuna mot besvikelse eller förtvivlan. Vi respekterar våra känslor men projicerar inte ut vår smärta på andra. – Det andra handlar om att sluta vara fäst vid saker och ting. Att våga ställa oss frågan vad är jag rädd för att medge, förlora eller förvärva? Här lär vi oss att möta verkligheten sådan den är antingen vi gillar hur den ser ut eller ej. – Det tredje handlar om att genomskåda våra begränsade uppfattningar. Här kan vi till exempel fundera över vad andras handlingar fått mig att felaktigt tro om mig själv? Vad har mitt förflutna lett mig till att dra för slutsatser? – Det fjärde handlar om förtvivlans nåd. Inget sker för att skada oss, men egot behöver ruskas om för att tappa kontrollen. Oavsett om vi vet varför saker sker behöver vi visa tillit. Här blir frågan: ”Är jag villig att bli förtvivlad för att få den djupaste sanningen inom mig uppenbarad?” – Det femte handlar om att omfamna motgången. Här är vi modiga att förbli öppna även när smärtan vi upplever ber oss att sluta oss, fly eller dra oss undan. Frågan här blir: ”Hur kan jag betrakta motgång på ett sätt som är mer kärleksfullt, stödjande och vist? Tänk om det är en

mars–april • 2020

gåva att under en viss tid inte få det jag vill ha?” DU BETONAR vikten av själv-

medkänslan. På vilket sätt är den viktig för att ta oss ur egokriget? – Kärlek är att visa oss själva barmhärtighet och medkänsla oavsett hur förvirrade, missnöjda eller slutna vi är. Det innebär att kunna trösta oss själva då vi önskar att saker och ting skulle vara annorlunda. Ju snällare och icke-dömande vi är mot oss själva desto djupare kan våra möten med både oss själva och andra bli. Vi förnekar inte längre våra känslor, vi vågar leva öppet och sårbart. Vi behöver ha ett kärleksförhållande till alla våra känslor. Dessutom är det viktigt att vi ger oss själva tid för vila, stillhet, att ta hand om oss själva och att bara vara för att kontakten med själen skall kunna skapas. Att nyttja andningens kraft, att till exempel andas sig igenom en omständighet istället för att gräla om den, är också ett verktyg till att stärka kontakten med själen, förklarar Matt. VI LEVER I EN värld full av

olika hot, våld, krig och förvirring. Vad ser du som viktigast att vi gör för att på bästa sätt klara av att hantera detta? – Många människor tvivlar såklart på att vi är på väg ut ur egot. Och det ser verkligen rörigt och hemskt ut men trots


är en mjuk och kraftfull healingmetod som skapats för att stödja transformationen in i Oneness och en ny dimension. Metoden vänder sig till dig som söker djup inre rening och transformation. Den vidgar ditt medvetande och tränar dig i att använda dina psykiska förmågor. Teknikerna är hämtade från antika Mysterieskolor i Egypten, på Atlantis och Lemurien. Kursen ger dig en unik plattform för fortsatt djupt andligt uppvaknande.

Kurs i Divine Oneness nivå 1, start oktober 2020 14 dagar spridda över 4 helger under 2020: 1–4 okt · 23–25 okt · 20–22 nov · 11–13 dec Pris: 9 900:– ”Kursen öppnade dörrarna till en värld jag alltid vetat funnits men som jag inte riktigt vågat ta på allvar. Nu vet jag vem jag är, varför jag kom hit, och att den enda vägen värd att gå är ”Hjärtats Väg”! Ragnhild Rindeskog Ankarberg

det är det en healing som pågår på djupet. Livet försöker göra oss medvetna och vi kan alla hjälpa till i denna process. Att inte enbart stanna vid att hoppas på att det skall bli bättre i framtiden, utan genom att ta verkligt ansvar nu. Ju bättre vi tar hand om oss själva, genom att visa kärlek för oss själva, desto mer transformation bidrar vi med när vi förstår att vi alla är länkade till varandra på en energinivå. Vill vi leva i en kärleksfull värld behöver vi behandla oss själva så. – NÄR NÅGON till exempel

behandlat dig illa kan det utgöra en möjlighet att ge dig själv fler komplimanger och att välsigna världen med än större självmedkänsla. När andra är bedrägliga eller har tänt bedräglighetens flamma i dig, varför inte välsigna dig själv och världen med mer mod att vara ärlig? När andra är ledsna eller har gjort dig ledsen, varför inte välsigna dig själv och världen med större glädje? Ansvar är inte alltid bekvämt men om vi önskar att krigen utanför oss i världen skall upphöra behöver vi ta hand om krigen inom oss, säger Matt.

DE IDÉER SOM Matt Kahn presenterar är både fascinerande och utmanande. Säkert är att världen skulle se annorlunda ut om fler praktiserar det han lär ut. Om vi lär oss se livets utmaningar som en utvecklingsprocess istället för som personliga bestraffningar får vi möjligheten att se våra liv ur ett högre perspektiv, och det har vi mycket att vinna på. Och som han skriver själv: ”Oavsett hur något verkar eller framstår – allt som finns är här för att hjälpa dig bli den du föddes till att vara.” Det är en tanke som tilltalar mig mycket. INNAN VI SLUTAR intervjun

och jag precis har tackat för att Matt upplåtit denna stund för intervjun, så stoppar Matt mig och säger stilla och ödmjukt: ”Jag vill tacka dig för att jag fick möjlighet att få känna av ditt ljus och få vara i din skönhet och skapa kontakt med dig.” Jag blev såklart väldigt rörd över de orden. Den kärleksrevolution som han pratar om i sina YouTubesändningar verkar Matt Kahn definitivt vara ett exempel på själv!

är legitimerad psykolog och en mycket uppskattad och djupt transformativ healer. Hon har sedan 2002 regelbundet haft utbildningar i healing och är själv utbildad av flera av världens mest uppskattade healers.

Ulla Anderén

PROFETIA

Möten med Gudinnan Antares och vägen in i den femte dimensionen ”Hjälp andra att bekanta sig med den ton som vilar i deras inre, och spegla fram den gudomlighet de bär i sina hjärtan. Alla behöver uppmärksammas på att något högre väntar på andra sidan om de begränsningar de satt upp för sig själva.” Det var det budskap Gudinnan Antares förmedlade under de månader hon och Lord Melchizedek förberedde mig inför mitt arbete. Allt hände i ett område i Norra Argentina fyllt av kristallina tempel och en underjordisk mänsklig civilisation. Läs mer: www.gudinnanantares.se

Finns i bokhandeln eller beställ:

Plus mer

www.adlibris.se · www.vattumannen.se

www.mattkahn.org Böcker av Matt Kahn: ”Allt som finns är till för dig” (Livsenergi, 2019). ”Whatever rises love that” (Sounds True Inc, 2016).

Mer information och anmälan: 070-658 74 64 ullaanderen@me.com · www.divineoneness.se Free • nr 2

| 45 |

mars–april • 2020


m W ed e Le bb e -c Se om ge m r o un ch ity te am

VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Kom med i vår kärleksfulla gemenskap! ★★★★★ »I min egen takt kan jag inspireras, hämta kraft och utvecklas andligt.«

★★★★★ »Fantastiskt att vara en del av gruppens underbara energi. Jag älskar vår community!«

199 kr/månad

lee seger

Anmäl dig på www.daybyday.community Ingen bindningstid – var med så länge du vill

Lifeforum Sweden AB Healing Centret på Värmdö

Agneta Orlå – för kraften inom dig

www.LifeForum.se Transcendental Energi Healing Quantum Healing Hypnos Coaching Utbildningar Kurser/Föreläsningar Vi hjälper det egna helandet. Frigörande av blockeringar, känslor, psykiskt och fysiskt lidande.

Drömtolkning Skuggarbete

www.agnetaorla.se

Lifeforum Healing Center - Live - Filmer Free • nr 2

Horoskop­ konsultationer

| 46 |

mars–april • 2020


fri vägledning LEE LEE SEGER SEGER är healer är healer och och vägledare, vägledare författare och har tillskrivit "Ditt magiska och illustrerat Jag", ”Lee "Lee Seger Healingkort" Healingkort” och och "Revan ”Revan i horisonten". i horisonten”. Hon Lee driver skriver ocksåom Daybyday och svarar Community på frågor ochkring vägleder helande på sociala och förändring. media. LeeTaskriver del avhär hennes om helande kärleksfulla och vägledning. förändring.

Lee Seger

Rubrik Lämna skeppet och bygg ett nytt Ingress. Enligt kinesisk astrologi gick vi den 25 januari in i ett nytt år. Det var på en nymåne och till­ sammans med all den förändringsbejakande energi som virvlar omkring oss kan vi verkligen fira och bestämma oss för att mycket nu kommer att bli annorlunda.

EH

ej nligt legenden valdes de tolv djur som finns representerade i det kinesiska horoskopet genom att Buddha kallade samman all världens djur för att delta i ett lopp, som avslutades med att en flod skulle korsas – och de tolv som kom först, fick representera årskalendern. Råttan vann och blev på så vis det första djuret i kalendern. Då vi nu har gått in i en ny tolvårig cykel är det återigen Råttans år, och som en symbol för vad som nu sker är den ganska slående.

?

Skeppet som symbol

Fråga Lee

De senaste månaderna har jag blivit presenterad en oerhört tydlig bild av ett stort, mörkt och murket skepp som bär allt det vi verkligen vill lämna. Krig, maktstrukturer, orättvisor och obalanser. Människor väljer att vackert och graciöst dyka från skeppets för, och att simma till ett stort ljust och inte helt maniFRÅGA festerat Fråga. skepp. De som dyker väljer att lämna det gamla, för att istället lita på att det gårKarin att

Fråga

LEE SVARAR Svar.

Fråga FRÅGA Fråga. Karin

LEE SVARAR Svar.

göra det nya till ett solitt och stadigt skepp. av att svika sin familj, sina vänner eller rent Ett skepp som bär glädje, kärlek, respekt för av hela världen. Under väldigt lång tid har alla allt levande, empati, integritet och hopp – allt som känt att de har ett ljus inom sig försökt sådant som vi vill bevara och förstärka. stå mitt i allt mörker för att lysa upp och på så Det är en väldigt vacker och kraftfull bild, vis skapa en annan värld. Det har varit enda och jag har använt den i flera sessioner och sättet och det är tack vare det arbetet som vi meditationer med klienter. Tanken på att vi nu har ett nytt skepp att flytta över till. Att nu gör som råttorna och lämnar skeppet spökade förstå att det är okej att vända blicken bort lite för mig i början, och helt ärligt så tog det från det vi tidigare försökte lysa upp, kan vara emot främst för att råttan inte tillhör mina lite knixigt. Får vi lov att vara så själviska? favoritdjur, men också för att det var lätt att Sviker vi inte alla andra då? associera till någon som smiter. Svaret är att ja, vi ska vara så själviska och Men, jag fick lära mig att tänka om och se nej, vi sviker ingen. Tvärtom, för genom att ta Har du en fråga till Lee? Sänd den och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga Lee”. råttan ur ett annat perspektiv. Hon är intellivara på vår energi och förflytta den och vårt Frågan kan komma att kortas ner för att svaret ska kunna bli mer allmängiltigt.. gent, smart, bryr sig om familj och vänner och fokus till det nya – ger vi alla andra möjlighet Du hittar Lee på: www.leeseger.com · Facebook: leesegerspage · Instagram: Lee_Seger · Twitter: leeseger hon är också väldigt målinriktad. Råttan vågar att göra detsamma. Ju mer energi vi ger åt skapa en verklighet som passar henne och detta nya skepp desto fortare tar det en mer det är precis de energierna vi behöver när vi fast form, vilket gör det lättare för fler att nu ska lämna det gamla och bygga något nytt. upptäcka det. Något vi behöver göra utan känslan av att vi Nybyggarenergi sviker eller smiter. Hur känner du inför detta? Att verkligen til�Får vi lov? låta dig själv att fokusera och tro på en värld Detta med att känna att vi sviker tål att tittas som är annorlunda än den vi så länge levt i. En lite närmare på. På det privata planet kan en värld som får glimra för allt levande. Där alla lojalitet till ett inre barn göra att vi håller fast får plats, där vi lever i en balans som passar vid det gamla. Om jag går vidare och är glad vår underbara värd Gaia och därmed också och mår bra – säger jag då att mina tidigare våra kroppar. Där kärleken till oss själva får upplevelser inte var riktiga? Att det jag upposs att inte bara stå i vår integritet och vara levde som barn inte är viktigt nog att hålla sanna mot oss själva, vår inre essens och vägfast vid? Detta är vanliga och helt naturliga ledning, utan också med respekt och empati känslor, för om inte vi är lojala mot barnet, möta alla andra, oavsett livsform. Djur, natur vem är det då. och människor i alla dess former. Det är dock ett resonemang som inte gagnar Det är i vårt dagliga liv som vi skapar den någon. Det finaste helande man kan göra är här förändringen. Varje dag är en skatt som vi att förklara för barnet att det är tryggt, att det kan förvalta och göra till något magiskt. Varje är okej och att barnet får lov att släppa det dag har mängder av valmöjligheter, både rent gamla och springa ut och leka. Vilket är det praktiskt och framför allt känslomässigt och som i princip alltid sker under en session. När hur vi tänker. Så låt oss omvärdera råttan (jag barnet lämnar sina erfarenheter, är det inget i alla fall) och istället använda den nybyggarsom hindrar oss från att vända blicken mot energi som året bär med sig. Är du beredd på det vi vill skapa. Mot det nya skeppet. att dyka och istället bygga bo på det nya, ljusa En annan anledning till att det kan kännas och inte helt manifesterade skeppet? Massa kärlek, Lee svårt att ställa sig i fören och dyka, är känslan

Foto: Torbjörn Lagerwall

Free • nr 2

| 47 |

mars–april • 2018 2020


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Tarot

i d u e m M

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Josefin

Synskt medium som kan ge livsvägledning vid behov

08-25 19 00 17 kr/min 0939-200 40 20 20,90 kr/min www.önskestjärnan.se Vill du bli faktura kund sms’a 0700-73 11 30

Free • nr 2

0939-100 25 20

19.90 min

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

| 48 |

mars–april • 2020


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist Tappar all kraft och allt hopp FRÅGA Hej Benny! Jag har varit sjuk

i 15 år i en allt mer allvarlig utmattning och har de senaste 15 månaderna dessutom fått svåra problem med kraftig smärta i tänderna. Inget av dessa tillstånd har fått någon egentlig diagnos eller behandling inom vården. Jag har provat en hel del alternativmedicin men utan riktiga resultat. Jag är nu på väg att helt tappa all min kraft och allt hopp. Jag vet inte längre vad jag ska ta mig till. Hur ser det ut för mig? Hur kommer det bli med mina sjukdomstillstånd? Maria

BENNY SVARAR Kära Maria. Du läcker

energi­mässigt. Det är precis som att all kraft bara försvinner från dig och som att du har en inre stress hela tiden. Detta sliter på din kropp och dina energier, och gör att käken blir väldigt spänd och dina tänder tar skada av spänningen som laddas i hela nacken och käkpartiet. Jag tror en bra healer kan hjälpa dig, samt medicinsk yoga, avspänningsövningar, homeopati och meditation. Där är vi olika som människor. Så du får kanske testa vilket som passar bäst för dig. Men jag skulle tro healer i kombination med medicinsk yoga. Lycka till. Kram Benny

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Kärlek som healing” (Egmont).

Plågsamma och påfrestande röster FRÅGA Hej Benny! Min man hör röster. De är väldigt plågsamma och påfrestande. Finns det någon hjälp? Psykiatri lyckas ej med att dämpa bort dessa besvärliga röster. Detta har pågått i cirka 40 år. Ser du någon lindring?

Katja

”Det är andevärlden som plågar honom.” BENNY SVARAR Kära Katja. Vilken plåga! Framför allt att inte bli trodd för hans upplevelser. Tur att du ser honom och vad han utsätts för. Detta är andevärlden som plågar honom. Det är därför psykiatri inte kan hjälpa.

Han får lära sig att stänga av sin mediala gåva och det kan han få hjälp med av ett annat medium. Bland annat kan han jobba med sina chakran och sin guide. Jag vet att han kommer att bli mycket bättre. Lycka till. Kram Benny

Var är min pappas Finns det en förlovningsring? ljusning? FRÅGA Hej Benny! Min pappa har nyligen gått bort och under hans sista tid i livet försvann hans förlovningsring, som var en bred, slät guldring från 1966. Min mammas namn, som börjar på A, står ingraverat inuti ringen. Ringen måste ha försvunnit på hans vårdboende för några veckor sedan. Vid något tillfälle hade den varit inlåst i ett förvaringsskåp med kodlås i hans lägenhet, men han hade sedan bett om att få den på sig igen. Vi har letat överallt i hans lägenhet. Snälla, kan du se var den är?

FRÅGA Hej Benny! Jag är så orolig för mitt äldsta barnbarn! Hur ska det gå för henne, hon har hamnat i en riktigt allvarlig situation. Snälla, säg att det finns en ljusning för henne och att hon kan gå vidare i livet och bli trygg och lycklig ... ”mormor”

Anne

BENNY SVARAR Kära mormor. Ditt barn-

BENNY SVARAR Kära Anne. Den ligger i

en liten tygpåse i hans rum, och den påsen ligger i en mindre plastpåse i en låda som är väldigt liten. Den är inte stulen och kommer att återfinnas. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 2

| 49 |

mars–april • 2020

barn är klokt, insiktsfullt och målmedveten trots sin låsta situation just nu. Det är fint att du hjälper och tror på henne. Til�liten och tryggheten kommer att komma tillbaka. Och kärleken kommer att öppna hennes hjärta för nytt mod. Men hon har en resa i utveckling innan hon kommer att få stabilitet i sitt liv. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

BAZAREN

KURSER • UTBILDNINGAR

MIXAT

Orsa Mässan – inre & yttre skönhet 25–26 april!

Sommarkurser vid havet, Gullnäsgården

Vill du dela ut Free?

Lördag 25 april 10.00–18.00 Söndag 26 april 10.00–15.00 Hembygdsgården, Moravägen 30 i Orsa. Välkommen till en magisk mässa! Här hittar du tatuerare, naturmedicin, yoga, tarot, healing, medium, böcker, smycken, kläddesigner och mycket mer. Spännande föreläsningar och seanser. Arrangör: Jemth Utveckling · www.jemthutveckling.se Mer info FB @orsamassan

Ta hand om dig själv och ladda dina batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. Kurs i Aktiv avspänning, andning och egenvård, Mindfulness och yogaretreat samt olika retreater. Volontärplats. Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnasgarden.org Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan! Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Nästa nummer utkommer den 4 maj

Konsten att vara självsnäll Free har träffat Maria Helander, samtalsterapeut, beteendevetare och författare till den nyutkomna boken ”Konsten att vara självsnäll”. Hon menar att självsnällhet ger oss både inre och yttre hälsa och mer balans i livet. Vi rapporterar också från en spännande föreläsning av Christopher Germer, psykolog, forskare och världsledande auktoritet inom självmedkänsla.

Möt Marie Forleo, entreprenör, filantrop och obotlig optimist som vigt sitt liv åt att hjälpa andra att uppnå sina drömmar och skapa en bättre värld. Marie är aktuell med boken ”Allt går att lösa” som toppat förstaplatsen på New York Times bästsäljarlista. Hennes budskap handlar om att se varje motgång, utmaning och bakslag som en möjlighet att växa och som viktiga lärdomar. Problem går att lösa och mål kan uppnås. ”Allt går att lösa” är inte bara en boktitel som låter bra. Det är en oövervinnlig, optimistisk filosofi, enligt Marie. En attityd. Ett mantra. En övertygelse. Och viktigast av allt, det handlar om att bli ostoppbar. Världen behöver de unika gåvor som var och en av oss har.

2020 festivalguiden I nästa nummer är det dags för årets stora festivalguide. Vi presenterar inspirerande festivaler som är värda att besöka i sommar. Det finns ett stort utbud och alla har en sak gemensamt – möte med andra människor i glädje och gemenskap. Tipsa oss gärna!

Är pengar roten till allt ont – eller tvärtom? Kan pengar vara en god, generös, gudomlig energi? Vi har alla en relation med pengar som styr våra liv på jorden. Tänk om pengar i sig är skapade för att göra gott, att de finns på jorden för att föra samman människor, för att skapa möjligheter att uppleva och utvecklas. Maria Nylow som driver TrueSelf resonerar runt pengar som en kärleksfull energi. Utmanande tanke eller en ny möjlighet? Maria har också träffat Sarah McCrum, internationellt erkänd författare, coach och lärare för det nya överflödsmedvetandet. Läs mer i nästa nummer om hur du kan skapa mer godhet i världen och samtidigt dra till dig de pengar du önskar och behöver.


Beställ senaste katalogen GRATIS!

www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72 2020

www.tarotshop.se

TRÄFFA OSS PÅ HARMONI EXPO 28-29 MARS OCH PÅ TAROTKONFERENS 9-10 MAJ harmoniexpo.com l stockholmtarot.se

Se alla våra pendlar, pendelspröt och pekare i vår shop!

Old Style Lenormand 9781572819870

Handgjorda träaskar i svartmålat mangoträ. Perfekta för att bevara din tarotlek!

Mists of Avalon Oracle 9781925682052

Self Love Oracle 9781925924176

www.tarotshop.se Fler än 1000 olika lekar i lager l Låga priser och snabb leverans Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek

Hush Tarot 9781572819993


– din ledstjärna

c/o M Sjölander AB Rådjursstigen 1, 794 33 Orsa

(Get your)

POWER UP! I AM · YOU ARE · WE ARE STRONGER TOGETHER!

21 mars 2020 Dans · Manifestation · Flow Föreställ dig att allt levande är matematiskt synkroniserat! Att det finns en rak linje mellan dig och allt annat i Universum. Om du är mitt i denna spiral sker allt i ditt liv i synk och flow. Man kan säga att du kör på din huvudväg och alla andra matchande vägar leder till denna väg. De människor du ska samarbeta eller leva tillsammans med och det du behöver för att leva ditt syfte hittar dig lättare för att du är mitt i din matematiska frekvens och livsväg. Fler människor kan hitta denna meridian och börja leva i sin sanning utan begränsningar, motstånd och rädsla. NÄR FREKVENSEN HÖJS I KROPPEN ÄNDRAR SIG SAMTIDIGT DIN FYSISKA VERKLIGHET! I mötet mellan människor uppstår nya energifält som inte existerade då de var isolerade var för sig. När vi samlar många energistarka och medvetna människor som gemensamt manifesterar sitt hjärtas innersta önskan och längtan sker något som närmast kan liknas vid ren magi. Under workshopen är det alltså inte 1 x 1 utan 100 x 100 eller 150 x 150 – när vi gemensamt manifesterar! I AM · YOU ARE · WE ARE STRONGER TOGETHER! Under dagen kan du förvänta starka energiövningar, pulserande musik och dans, tårar av lättnad och glädje, medryckande skratt och gemenskap, nya bekantskaper och nya nätverk av medvetna människor med hjärtat på rätta stället. Du kommer att få nya verktyg till manifestation, mer energi, nya insikter och förlösning av gamla rädslor och motstånd.

WORKSHOP ”POWER UP!” 21 MARS 2020 Workshopledare: Therese Lindberg & Berit Hickman

Therese och Berit har utbildat terapeuter tillsammans i mer än 10 år. 2020 börjar en ny gemensam resa med nya koncept och utbildningar, först ut är workshopen ”POWER UP”.

Plats: Högberga gård, Lidingö

Känt från programmet ”Gifta vid första ögonkastet”.

Pris: 1 750 kr Anmälan: info@thereselindberg.com Workshopen föregås av ett gratis webinarium med övningar och instruktioner som på bästa sätt förbereder er inför dagen.