Page 1

Friex

Årgång 36 (208:e utgåvan)

nr 6 november–december 2018

free.se

Celebrera: Mänskliga rättigheternas dag 10 december!

din ledstjärna Gabrielle Bernstein

”Vakna upp och lev utifrån kärlek”

Runor

portar till drömtiden

Lee Seger Fri vägledning

10 frågor till

Agneta Orlå

Ulrika Selinder

Fri kraft

Ulrikas Medvetenhet och Balans

Benny Rosenqvist Fråga vårt medium

Högkänsliga män

en styrka i samhället

Vinn!

liniment

Kontakt med andevärlden och avlidnas själar BAZAREN

BEHANDLINGAR

KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

cd & böcker

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDET


Donna Eden internationellt välkänd energimedicinterapeut och författare kommer äntligen till Sverige och håller sina fantastiska workshops!

Tänk om du hade tillgång till metoder som var gratis och gjorde dig piggare, gladare och friskare! Nu har du din chans!

Lär dig enkla, snabba och praktiska övningar som hjälper dig att:  Öka din energi och vitalitet  Minska stress och lindra smärta  Förbättra din hälsa och din naturliga förmåga att läkas snabbare

Stockholm: Energimedicinkurs med Donna Eden och David Feinstein 26 februari 2019, kl 18-21 Scandic Klara Hotel, Slöjdgatan 7

Malmö: Energimedicinkurs med Donna Eden 1 mars 2019, kl 18-21 Kockum Fritid, Västra Varvsgatan 8

Kurserna hålls på engelska Early Bird Pris t.o.m. 23/12: 459 kr Normalpris: 555 kr För mer information och biljetter: www.HealingChange.se/donna-eden eller Marie@HealingChange.se


redskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den berättelsen och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv

INNEHÅLL

Tiden går fort när man har roligt

REPORTAGE

14

Runor och runmagi har både Jörgen

I Eriksson och Sofia Karin Axelsson lång erfarenhet av. De berättar hur man kan lära sig arbeta med runorna.

24 32 42

Gabrielle Bernstein

ser som sitt livs mål att få så många som möjligt att bli med­ veten om att vi har förmågan att leva utifrån kärlek.

Högkänsliga män är en styrka i sam-

hället. Det menar psykoterapeuten Tom Falkenstein, aktuell med boken ”Den högkänslige mannen”.

Mediumskap

I detta andra reportage träf­ far vi Rosemari Södergren som genom seanser och privata sittningar återförenats med sin bortgångna son.

5 FRI SIKT 7 FRIMODIGT 9 FRI ZON 31 FRITT VAL 39 FRI KRAFT 47 FRI VÄGLEDNING 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM

Korta notiser och nya rön Ulrika Selinder Produkter – Free tipsar! Böcker, cd, film – Free tipsar! Agneta Orlå coachar Lee Seger vägleder Benny svarar på läsarnas frågor

ANNONSSIDOR

10 18 23

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK

KURSER/UTBILDNING

FREEmagazin Följ oss på facebook.

RESOR

41 50

INSTAGRAM

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

free_tidningen Följ oss på instagram.

RADBANDET

Omslagsbild: Gabrielle Bernstein. Foto: Chloe Crespi

E-post info@free.se Hemsida www.free.se

Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Redaktion

Utgivning

Om Free

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri Stibo Complete, Katrineholm. Free trycks på miljöcertifierat papper. M NE N Ä R KE VA ISSN 0248-429X

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 36 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla.

Projektledare, formgivare, kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 6

T

Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen

NYHETSBREV

S

M Sjölander AB Rådjursstigen 1 794 33 Orsa

Hoppas du hunnit njuta av hösten! Hur svårt jag än har att tro det så har ännu en årstid snart gått och året 2018 passerat. Det har gått med en rasande fart, men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt. Tänk så många intressanta samtal jag har hunnit med under året. Jag önskar verkligen att jag hade haft möjlighet att säga ja till fler reportagetips och andra förslag som jag fått. Syftet med Free är ju att visa på vilka olika vägar inom personlig utveckling som finns – alla behandlingar och alternativa terapier, och det tycker jag att vi lyckas bra med. Vi försöker hålla innehållet så brett som­ möjligt, eftersom alla befinner sig på olika stadier i livet och har olika förutsättningar för vad som passar bäst för en just nu. Allt vi skriver om har jag förstås inte personlig erfarenhet och kunskap om. Däremot är jag intresserad av att lära mig mer om det mesta. Runor till exempel, har fångat mitt intresse. Jag har just nu två böcker som väntar, och har precis läst om att tillverka egna runor. Högkänslighet är också ett väldigt intressant ämne, mediumskap likaså och inte minst ”En kurs i mirakler” som Gabrielle Bernstein inspirerats av. Allt detta kan du läsa om i detta nummer. Det är mycket jag vill och önskar jag hann med, men så var det det där med tiden … Jag sitter på en skatt av böcker som jag vill läsa, både nya och gamla och jag har ett flertal poddar jag vill lyssna på. Jag vill måla, pyssla i hemmet och ta det lugnt och umgås med familjen … men jag får helt enkelt inte dygnets timmar att räcka till. Så det som ligger mig närmast tillhands är att bli mer tidseffektiv – prioritera och göra rätt saker. Och till sist vill jag passa på att tacka alla läsare, budbärare och alla som medverkat i Free för det här året! Trevlig läsning!

Trycksak 5041 0004

|3|

november–december • 2018

Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler.


fri sikt nyheter • event

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Bönder ställer om till bönor Den gröna trenden håller i sig och svenskproducerade livsmedel tar allt mer plats i hyllorna. Särskilt ökar efterfrågan på vegetariskt protein, vilket gläder landets bönodlare. Bönor, som har en proteinhalt på mellan 20 och 25 procent och dessutom innehåller viktiga vitaminer och mineraler, har blivit en viktig ersättning till kött när vi försöker ställa om och äta mera grönt. Dessutom har efterfrågan på svenskodlat ökat. För fem år sedan var bruna bönor de enda bönorna som odlades i Sverige. Nu finns ytterligare en handfull svenskodlade sorter på marknaden, som borlotti-, yin-yang-, kidney-, svartaoch vita bönor, och ambitionen är att ta fram en ny baljväxt varje år. Bönorna säljs inte bara i torkad eller konserverad form, svenskodlade kidneybönor och vita bönor används också i stor mängd till bönpasta. (svt.se)

”Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår.” – A A Milne –

Skriv dig till bättre hälsa

Skrivterapi, eller Expressive writing, har testats på personer med en mängd olika sjukdomstillstånd, både fysiska och psykiska. En teori varför skrivterapi kan fungera är att skrivandet minskar nivåerna av stress och det stärker i sin tur immunförsvaret. Att lindra stress genom att konfrontera tillbakatryckta känslor kan vara en av flera förklaringar. En annan är att skrivandet startar en kognitiv process där traumat blir till en berättelse som gör det lättare att strukturera vad som har hänt. Skrivterapi har visat sig ha positiv effekt bland annat vid IBS, astma, artros, ångest, depression och utmattning. (forskning.se)

Vego i världsklass Elitidrottarna ska bli mer målmedvetna – i dubbel bemärkelse. Sveriges olympiska kommitté och Världsnaturfonden har nu dragit igång projektet ”Vego i världsklass” och är redo att normutmana köttet och göra idrottarna grönare. Detta kommer ske med hjälp av ett stort gäng kockar som ska skickas ut till idrottarna på läger, kring mästerskap och i hemmamiljö, totalt 300 dagar, för att inspirera och utbilda till en mer vegetarisk livshållning. Projektet med syfte att bidra till ett mer hållbart samhälle ska utmana myter och fördomar om en grönare kost och träning i en tid när den globala olympiska rörelsen ställer om för ett tydligare hållbarhetsfokus. Måltider med mer vegetabilier måste utvecklas för att bli ett alternativ för elitidrottare. Kan man tillgodose behoven hos en extrem målgrupp kan det inspirera alla, menar organisationerna. (svt.se)

Free • nr 6

|5|

november–december • 2018

Rödbetsjuice stora hälsofördelar Ett regelbundet intag av rödbetsjuice har positiv effekt på hälsan hos patienter med den svåra hjärt-lungsjukdomen PAH, enligt en patientstudie på Akademiska sjukhuset. Sjukdomen innebär att lungornas blodkärl blir för trånga vilket leder till onormalt högt blodtryck i lungorna. De vanligaste symptomen är andfåddhet, sämre ork, försämrad kondition, bröstsmärta och svimningskänsla. Redan efter en vecka med cirka 1,5 dl koncentrerad rödbetsjuice per dag syntes förbättringar som ökad prestationsförmåga och verkningsgrad i musklerna, men även en tendens till förbättrad hjärtfunktion. Den positiva effekten beror på att rödbetor är rika på nitrat, som i kroppen kan omvandlas till nitrit och kväveoxid som i sin tur vidgar kärlen. Nitrat finns extra koncentrerad i rödbeta, men även i andra grönsaker såsom broccoli, rädisor, spenat, mangold och ruccola. Rödbetsjuicen som användes i studien är en koncentrerad variant. För att få samma effekt med okoncentrerad, som vanligen säljs i livsmedelsaffärer, bör man dricka cirka 5 dl rödbetsjuice morgon och kväll för att få i sig samma mängd nitrat. Förhoppningen är att flera större studier kan genomföras som analyserar effekten av nitratrika grönsaker på olika hjärtsjukdomar. (forskning.se)

RECEPT

Rödbetsdrink Unna dig en riktig ”hälsoexplosion” med en härligt hälsosam rödbetsdrink. Rödbetor, vitkål, morötter och alfagroddar är ingredienser som många anser vara mycket goda för hälsan och även sägs kunna verka förebyggande. Gurkmeja sägs dessutom vara en riktigt nyttig krydda. Ingredienser 4 rödbetor (skalade råa) 2 dl vitkål skuret i mindre bitar 2 morötter 1 dl alfalfagroddar 1 tsk gurkmeja Gör så här Hacka och kör alla ingredienser i en juicecentrifug. Häll upp och låt väl smaka. (doktorn.com)


SJÄLENS KRIGARE

Kjell Haglund/LIVSCOACH AKADEMIN

aktuella kurser & utbildningar CERTIFIERAD COACH Intensivutbildning, 7 dagar Västerås 18–24/2. Borås 13–19/5 Kostnad 7.500 kr CERTIFIERAD KBT & ACT COACH Västerås 8–14/4. Varberg 30/5–5/6 Borås 19–25/8 Kostnad 4.500 kr CERTIFIERAD STRESS/SJÄLVKÄNSLA COACH Varberg 18–24/3. Västerås 29/4–5/5 Borås 10–16/6. Kostnad 3.500 kr CERTIFIERAD MINDFULNESS & ACT COACH Varberg 18–24/3. Västerås 29/4–5/5 Borås 10–16/6. Kostnad 3.500 kr CERTIFIERAD ANDLIG & MENTAL COACH Varberg 4–10/3. Kostnad 4.500 kr TYST RETREAT Västerås 25–28/4 CERTIFIERAD BEROENDE & MEDBEROENDECOACH Varberg 4–10/3. Kostnad 4.500 kr CERTIFIERAD SJÄLVKÄNSLA/ PSYKOSYNTES COACH, 2 helger Västerås 10–12/5 + 7–9/6. Kostnad 4.500 kr CERTIFIERAD RELATIONSCOACH Helgkurs, 2 helger Västerås 15–17/2 + 15/17/3. Kostnad 4.500 kr CERTIFIERAD PAR RELATIONSCOACH Västerås 15–17/2 Kostnad 3.000 kr/pers. 5.000 kr/par CERTIFIERAD GRUPP/FAMILJE COACH Västerås 15–17/3. Kostnad 3.000 kr Kost och logi ingår i alla kurser/utbildningar

Kontakt: Power Coachen, 0733-280 590 krigare.kjellhaglund@hotmail.com Hemsidor: www.livscoachakademin.se www.kjellhaglund.se www.kjellhaglund.com www.kjellhaglund.nu


frimodigt Ulrika Selinder

Ulrikas Medvetenhet och Balans

Vi är alla unika och har vår egen väg att gå 1. Vad jobbar du med? – Jag driver ett eget företag, Ulrikas Medvetenhet och Balans, som fokuserar på en helhetssyn kring människors hälsa och välbefinnande. Jag föreläser om Auratransformation och den nya tidens energi samt cellnäring. Jag utför Auratransformation och har coachande samtal. Utöver det arbetar jag som förstelärare och speciallärare på en grundsärskola för elever med autism.

2. Varför valde du det? – Jag brinner för att hjälpa människor att se vad de själv kan göra för att de ska må bättre och att alla ska se det vackra inom dem. Min vilja att andra ska må bra och bli sedda för den de är gjorde att jag själv nästan brände ut mig. När jag läst hyllmeter av litteratur om andlighet, att behålla sin egen energi och olika former av healing så stötte jag av en tillfällighet på Auratransformation och insåg att det var just det jag sökte efter och behövde – att

Om Ulrika Namn: Ulrika Selinder. Familj: Särbo, 4 barn, 3 bonusbarn och ­ 3 barnbarn. Bor: Östraby utanför Hörby i Skåne. Astrotecken: Tvillingarna/Kräftan. Min inspiratör: Livet. Gör jag helst: Använder min energi för att sprida glädje och kunskap. Bästa bok: En av många är ”Jordens gyllene tid” av Anni Sennov. Motto: Att möta allt med ett gott humör och alla möten har något att lära mig. Hemlig talang: Min intuition. Aktuell med: Deltar på mässor samt håller före­läsningar om Auratransformation och cellnäring. Kontakt: www.medvetenhetochbalans.se Se annons på sid 18.

få komma i balans med mig själv och min omgivning samt att kunna behålla min energi. Skillnaden efter min Auratransformation var påtaglig. När jag gick auraförmedlarkursen kändes det som att komma hem och jag visste att det här vill jag dela med mig av.

3. Vad ger det till andra? – Det ger människor en möjlighet att höja sin medvetenhet och komma i balans med sig själv och den nya tidens energi genom att vi integrerar anden i kroppen och höjer kroppens frekvens så att den stämmer överens med andens, vilket innebär direktkontakt mellan ande och kropp. Det ger större chans för balans på alla plan – energimässigt, mellan elementen, maskulint och feminint och så vidare. Det ger en större möjlighet att hitta och följa sitt dharma.

4. Lever du som du lär? – Det är min målsättning. Jag tar idag hand om mig själv också och inte bara dem i min omgivning. Jag tar ansvar för mig själv och försöker lära andra att ta ansvar för sig själva och på det sättet skapa mer balans. Det innebär att jag dagligen tar hand om både min kropp och ande med hjälp av yoga, bra kost och energisortering.

5. Vad säger du om healing? – Rätt form av healing kan ge balans och sätta igång en stor läkningsprocess till kropp och själ om du är lyhörd och lyssnar inåt.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Utan tvekan Auratransformation som gett mig så otroligt mycket – frid, balans, att kunna visa min inre glädje och tilltro till min och andras förmåga. Och varje gång jag utför en Auratransformation se hur mycket mer balanserade de är efteråt, och hur deras inre ljus lyser upp dem och att få vara en del av deras livsresa för mer harmoni och glädje. Att vara i balans och vara samstämmig med den

Free • nr 6

|7|

november–december • 2018

nya tidens energi i kombination med lågaffektivt och lösningsfokuserat bemötande ger unika möjligheter att möta dagens barn och ungdomar samt vuxna där de befinner sig.

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet? – Lyssna inåt och följa din inre röst och leva det liv som du är ämnad för istället för att försöka leva någon annans liv. Vi är alla unika och har vår egen väg att gå. På vägen har vi många erfarenheter och insikter att inhämta. När vi är redo så kommer nästa steg i vår väg och då gäller det att vara modig och våga se och ta tillvara tillfället istället för att styras av rädslan.

8. Vad är det viktigaste i livet för dig? – Balans och inre harmoni så att jag kan dela med mig av glädje och kärlek och att få leva mitt liv på mitt sätt och på så sätt vara en förebild för andra.

9. Vad är kärlek för dig? – Glädje, omtanke, något som du ger villkorslöst och av egen fri vilja i överenstämmelse med ditt inre. En evig källa som finns inom oss alla och som knyter samman allt liv i universum.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Vad är det som hindrar dig från att må bättre än vad du gör idag? Vad är ditt nästa steg för att må bättre resten av ditt återstående liv?


Bestnr: 122678 Andevärldens röster Av Liselotte och Camilla Örnberg

Bestnr: 122497 Medial läkning - Sköldkörtelns hemlighet Av Anthony William

VÄLJ

2

BÖCKER FÖR

Bestnr: 122649 Andliga tecken & symboler Av Sherrie Dillard

18:-

Bestnr: 122554 Strängar av energi Av Denise Linn

Bestnr: 122504 Åt helvete med det Av John C Parkin

/st – och bli medlem i Livsenergi bokklubb

2 + 36:-

böcker

gåva för

Värde

Bestnr: 122408 Dina andliga guider Av James Van Praagh

VÄLJ DINA BÖCKER! Bestnr: 122619 Chakrabalans Av Georgia Coleridge

Bestnr: 122247 Healing med änglarna Av Doreen Virtue

749:Du spar 713:-

Bestnr: 120116 Tarot Av Kathleen McCormack

Bestnr: 122296 Stärkande kristaller Av Hazel Raven

Din gåva! vackra skålar

2

Du kan också anmäla dig på www.livsenergi.se/bli-medlem-valkomstmix/

✓JA TACK! Skicka mig de två böckerna som jag valt för 18:-/st plus gåva. Porto tillkommer med 45:Medial läkning Sköldkörtelns hemlighet 122497 Andevärldens röster 122678 Chakrabalans 122649 Strängar av energi 122554

Åt helvete med det 122504 Sluta döma och hitta glädjen i livet 122496 Önska & du ska få 122361 Dina andliga guider 122408

Tarot 120116 Andliga tecken & symboler 122649 Healing med änglarna 122247 Stärkande kristaller 122296

Mitt enkla åtagande som medlem i klubben är att köpa en (1) periodens huvudbok till ordinarie klubbpris under mitt första medlemsår. Cirka en gång i månaden får jag ett erbjudande om att köpa en nylanserad bok till mellan 209-299:-. Porto och packningsavgift tillkommer med 45:-. Jag meddelar klubben senast angivet datum om jag vill avstå från ett erbjudande. Jag har 14 dagars ångerrätt från det att jag mottagit min leverans och betalar själv returportot. OBS! Endast ett medlemskap per hushåll. Kan tecknas från 18 års ålder. Livsenergi förbehåller sig rätten att godkänna medlemskapet. Skulle någon titel eller gåva i välkomsterbjudandet ta slut kan den ersättas med en likvärdig produkt.  Jag samtycker till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer och övriga digitala adresser, får lagras och användas inom Brafö AB för fakturering, leverans, information, marknadsföring, digitala tjänster, analys, statistik och profilering. Uppdatering av personuppgifter mot personuppgiftsregister, exempelvis SPAR, sker kontinuerligt. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med bl.a. cookies. Jag kan även få erbjudande från Brafö ABs samarbetspartners. Uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Brafö ABs tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas inom Brafö AB för marknadsföring och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Samtycket är giltigt tills dess att jag själv säger upp det, vilket sker skriftligen till livsenergi@fsys.se, eller Livsenergi, c/o FörlagsSystem, Box 30104, 104 25 Stockholm. Tel. kundtjänst: 08-7378692. För synpunkter, kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, epost datainspektionen@datainspektionen.se. Erbjudandet gäller t.o.m. 2019-01-31. 

s ej! kera

Fran

PORTO BETALT

Bestnr: 122361 Önska & du ska få Av Melissa Alvarez

Bestnr: 122496 Sluta döma och hitta glädjen i livet Av Gabrielle Bernstein

SVERIGE

PORTO BETALT

VAR VÄNLIG TEXTA MED VERSALER (STORA BOKSTÄVER): Namn Adress Postnr och ort e-post Personnummer

F0618

SVARSPOST 201 225 16 131 20 NACKA


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Ett år av glädje och inspiration!

Jag skapar mitt liv 2019. Låt det nya året bli ett år av glädje och inspiration med denna fina väggkalender som erbjuder stärkande affirmationer tillsammans med stämningsfulla bilder – en för varje månad. En livsbejakande väggdekoration som berör ditt inre förutom att den hjälper dig hålla reda på dagar, veckor, namnsdagar och månfaser. Finns i två olika storlekar. MER INFO www.paneter.se Ca-pris: från 79:–. Annons på sid 12, 40.

Naturliga

nyttigheter Angel Wings är ett komplett multimineral- och vitamin­ tillskott. Ett effektivt och enkelt sätt att ge din kropp nyttigheter varje dag. Innehåller 75 växtbaserade kolloidala mineraler, mer än 146 näringsämnen, inklusive fibrer, omegaoljor, exotiska superfrukter, fytonäringsämnen, olika typer av antioxidanter, aminosyror, örter samt mineraler. Innehåller inga konstgjorda ingredienser och är gluten- och sojafritt. MER INFO www.quantum-mineral.com Ca-pris: 598:– (120 kapslar). Annons på sid 13.

Sov gott med

Starman Tarot är en konstnärlig skatt skapad för David Bowie av Davide De Angeles. En traditionell tarotlek i en modern, innovativ och dynamisk återgivning. Genom kraftfulla arketyper och fascinerande drömbilder berättar den på ett kraftfullt och direkt sätt om de turbulenta tider som vi för närvarande står inför, samtidigt som den öppnar en portal till en livskraftig och underbar framtid. Finns i 3 olika varianter: kortlek, kortlek + bok samt limited edition-box. MER INFO www.paneter.se Ca-pris: från 249:–. Annons på sid 12, 40.

akupressur

Skönt för spända och ömma muskler

Sov Gott Ringen är en anti-snarkring som bygger på akupressurprincipen vilket innebär att den trycker på speciella punkter på lillfingret. Ringen är unik genom att den utnyttjar två akupressurpunkter. Det ger stora fördelar genom att den minskar snarkning plus att den arbetar i fullständig harmoni med din egen kropps biorytmer. Passar även bra vid sömnsvårigheter, man ligger mer stilla och får harmoni i sömnrytmen. Finns i 3 olika storlekar.

Liniment med tigerolja innehåller en blandning av eteriska oljor som sätter fart på cirkulation och blodgenomströmning i spända och ömma muskler. Linimentet påminner mycket om det inte allt för okända Tigerbalsam men är en fettfri gelé som går snabbt in i huden och doften klingar av snabbare än när man har en salva som bas. MER INFO www.hemkokat.nu Håll Ca-pris: 140:– (100 ml). utkik efter Annons på sid 11. utlottning på free.se

MER INFO www.sovgottringen.se Ca-pris: nu 300:–. Annons på sid 13.

!

Vindspel

i de fyra elementen Koshi vindspel som ger ifrån sig underbara änglaljud och upplevelsen av magi och skönhet. Handgjorda i Frankrike och tillverkade i oljad bambu. Använd som ett vanligt vindspel, när du vill öka närvaron av ett visst element i ditt liv eller ditt hem. Använd vid avslappning, soundhealing, yoga, meditation och olika ceremonier. Finns i 4 olika varianter, i elementen: eld, jord, luft och vatten, var och en med en helt unik melodi för varje element.

ktyg r e v t l l u f Kraft

Vägledning med runor

MER INFO www.jigaia.se Ca-pris: 495:– (16,5 cm hög). Annons på sid 11.

Free • nr 6

Mycket mer än bara en tarotlek

|9|

november–december • 2018

Runor är en gammal tradition att spå med och är ett mycket kraftfullt verktyg. I början användes runor av trä, sedan blev det även populärt med runor av sten. Detta set består av runor i sten – 25 runor totalt varav en är blank. Runstenarna levereras i sammetspåse. Beskrivning på engelska medföljer. Finns i olika varianter, även med blandade färger på stenarna. MER INFO www.amuletten.net Ca-pris: 359:–. Annons på sid 12.


BAZAREN

Doreen Virtues

ÄNGLAKORT A

lla människor har förmåga att kommunicera med änglar. I en stressig vardag kan det dock vara svårt att höra deras subtila budskap. Ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa dig att komma i kontakt med dessa andliga väsen är Doreen Virtues ängla- och orakelkort.

Daglig vägledning från dina Änglar

Kristaller · Stenar · Smycken · Rökelser · Aroma · Vindspel · Tarot · Drömfångare · Änglar m.m.

Dessa orakelkort med väglednings­ häfte av Doreen Virtue ger dig bud­ skap och påminnelser om dina sky­ ddsänglars ständiga, kärleksfulla närvaro. Varje dag ger änglarna dig det perfekta kortet för att besvara dina frågor, göra dig positivt inställd, hjälpa dig att läka och manifestera det du önskar dig. När du har dragit ett kort kan det hända att du vill bära med dig det som påminnelse om dina änglars vägledning. Orakelkortleken innehåller 44 kort.

www.6e-sinnet.se

Ärkeänglarnas orakelkort

Kungsgatan 18, Helsingborg. Telefon: 042-24 52 34

Succékalendern är här:

Inspiration, fokus & pepp. 365 dagar!

LEVA 2019

Glädje, mindfulness, meditation, yoga, dagliga övningar, förverkliga dina drömmar och mål. 18 Författare: 19 Mia de Neergaard. 20

Vecka 8

FEBRUARI 2019

Jag prioriterar ‹

‹

‹

Måndag

Frida, Fritiof

‹

Tisdag

‹

Jag är underbar och unik!

Köp 2, spara 49 kr och få dem signerade! Perfekt julgåva!

Gabriella, Ella

Onsdag Vivianne

21

Torsdag

ATION UNIK MEDIT

Nytryck tillgänglig nu!

Nytryck tillgänglig nu!

Ärkeänglarnas orakelkort innehåller 45 vackra kort med budskap från 15 olika ärkeänglar. Bland ärkeäng­ larna i leken finns Mikael, Rafael och Gabriel. Ärkeänglarna är kraftfulla, visa och kärleksfulla budbärare som kan hjälpa oss på alla områden i livet. De skyddar och vägleder oss, samt inspirerar oss till handling. Orakelkortleken innehåller bara kär­ leksfulla och inspirerande budskap. Budskapen är mycket di­ rekta och svarar på dina frågor med en otrolig träffsäkerhet.

Hilding

inre: och säg i ditt

på hjärtat Lägg händerna tack! begåvad ............ Jag är unik och tack! och vacker ............ Jag är värdefull e under 3 minuter. sakta och närvarand Upprepa orden

22 Fredag Pia

23 Lördag

Torsten, Torun

24 Söndag

Mattias, Mats

31

ion

Veckans reflekt

30

”Varje gång jag öppnar kalendern blir jag glad!”

Lär dig LEVA I NUET

Vill du njuta mer av livet, känna mindre stress och mer glädje? Online-kurs som ger resultat på en vecka!

Velkommen til din Ängla- och orakelkort webbshop! Gilla Dagens kort och Doreen Virtues änglakort på svenska!

arella.se

www.miadeneergaard.se • mia@miadeneergaard.com • 040-45 61 02 Free • nr 6

| 10 |

november–december • 2018


BAZAREN

Hemkokat - Sverige Naturlig hudvård – egentillverkade produkter

YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET

Alla produkterna är fria från parabener, mineraloljor, syntetiska parfymer, aluminiumclorid och citronsyra. Ej testade på djur. Dofter från eteriska oljor.

Åter­ försäljare sökes!

Webbshop · Butik i Örnsköldsvik

jigaia

Anniqa Löfgren, Söderhamn · 070-346 28 17 · www.hemkokat.nu

I Hjärnstorm ger Daniel Siegel forskningsbaserade verktyg och kunskaper för de omtumlande åren 12-24 år. Siegel visar hur vi hjälper unga inför vuxenlivet och samtidigt själva står stadigt i stormen. Boken riktar sig till föräldrar, lärare, m fl och till unga.

Sann meditation är ett nytt, enkelt sätt att meditera, bortom tekniker och krav på att göra ”rätt”. Adyashanti presenterar samtidigt ett omvälvande sätt att se på vår mänskliga medvetenhet – en djup väg mot självkännedom och inre upplysning.

SANN MEDITATION

HJÄRNSTORM

Författare ADYASHANTI Pris 175 kr

Författare DANIEL J SIEGEL Pris 220 kr

Beställ här: www.danaforlag.se

Free • nr 6

| 11 |

november–december • 2018

REMNELIUS 2018

www.jigaia.se


BAZAREN

Ny KATALOG med 300 produkter! Massor av OUTLET! Beställ GRATIS på www.paneter.se

Nyutkommet på svenska! Angelic Reiki® – ”Vår tids helande”

höst 2018

ERBJUDANDEN FÖR BOKÄLSKAREN!

paneter

bra för

dig

www.paneter.se l 08-440 76 76

Vi har även klassikerna: Reiki – Den helande beröringen, Reikins själ, Usuis ursprungliga Reikihandbok och Karuna Reiki

www.secourong.com På hemsidan: forskning, litteratur & kursmaterial, m m för Reiki. Kurser, behandlingar, möten centralt i Göteborg. Gun Moss Bjerling 070-227 61 01

www.paneter.se l Telefon: 08-440 76 76

Sveriges största och mest välsorterade butik inom området.

Se Våra Erbjudanden på

Stenar, Änglar Rökelse, Tarotkort, Böcker Vindspel

20%

mm.

Erbjudandet gäller tom 31 okt. 2018

www.amuletten.net Ulla Anderen

PROFETIA

Möten med Gudinnan Antares och vägen in i den femte dimensionen ”Hjälp andra att bekanta sig med den ton som vilar i deras inre, och spegla fram den gudomlighet de bär i sina hjärtan. Alla behöver uppmärksammas på att något högre väntar på andra sidan om de begränsningar de satt upp för sig själva.”

www.mirakelverkstan.se Naturläkare Shivani HE Hjertestrand Specialiserad på smärtproblematik i nacke, rygg & leder samt andra kroniska besvär i hela kroppen (Människor & Djur) Manuella terapier & Näringsbalansering Häxerian – En magisk hörna med: Häxtillbehör · Tarot & Orakelkort · Pendlar · Stenar · Smycken · Böcker om hälsa, kost och andlig utveckling m.m. Svensktillverkade Cellsalter

Det var det budskap Gudinnan Antares förmedlade under de månader hon och Lord Melchizedek förberedde mig inför mitt arbete. Allt hände i ett område i Norra Argentina fyllt av kristallina tempel och en underjordisk mänsklig civilisation. Finns i bokhandeln eller beställ:

www.adlibris.se · www.vattumannen.se Free • nr 6

| 12 |

www.shoppastjarnestoff.se Kurs i Stjärnestoff – HBM & Cellsalter

www.stjarnestoff.se

MIRAKELVERKSTAN – HJERTESTRANDS HÄLSA Skyttelvägen 1, Röbäck UMEÅ info@hjertestrands.se www.mirakelverkstan.se eller www.hjertestrands.se november–december • 2018


BAZAREN

Barnbok för högkänsliga

Breven från himmelen av Louise Uggla

Blir ditt barn lätt överstimulerad och har lätt att känna in stämningar i rum eller har hen kanske en väldigt hög empatisk förmåga? Barnböckerna om högkänsliga Lilla Lia och hennes fantasivän Hubertus handlar om hur hon ser på världen.

Boken är min biografi över Hedda Leijonhufvud von Koch som är min mormorsmor. I denna historiska brevroman följer vi Hedda från det att hon som barn mister sin mor till de brev hon skrev efter sin död. Alla brev som skickades till min mormor hittades i en skrivbok och har på så sätt sparats för eftervärlden och vi får därmed ta del av bl a hur det är på andra sidan.

Boken kan köpas på Adlibris, Bokus och Bima förlag, ca-pris 199:–. Anlita Louise för föredrag där hon berättar om historien och boken, kontakt: hluggla@gmail.com

forfattarinnalialundberg

www.lialundberg.se

I de båda populära böckerna kombineras Taoistisk visdom med modern forskning om våra erotiska zoner och förklarar hur vi både kan få ett rikare sexualliv och öka vår energi i vardagen! Irene erbjuder även kurser, föredrag, och pelvic floor release-behandlingar

0739-483943

www.bodycoach.nu

FINN DITT SANNA JAG

VILL DU SOVA GOT T – HELT UTAN KEMIKALIER?

www.ayurveda-center.se Behandlingar på djupet

Inget hokus pokus, bara ren akupressur.

Ange kampanjkod:

FR E E

300 kr

Pris: Ord.pris 375 kr Fr if

rakt

Genom denna billiga och unika lösning där ringen trycker lätt på två punkter på ditt lillfinger snarkar du mindre och ligger mer still. Du sover helt enkelt bättre. Finns i storlek S, M och L. Läs hur den hjälpt andra och beställ på www.sovgottringen.se

Louise Sixtensson

gilla@sovgottringen.se www.sovgottringen.se

Telefon: 0731-519 885 · www.bokadirekt.se

Free • nr 6

| 13 |

november–december • 2018

r ig inom Sve

e

Gäller t o m 31/12 2018

Irene Andersson


Runor

portar till drรถmtiden


Ordet runa betyder ursprungligen hemlighet, dold visdom. Runorna är öppna ­dynamiska portar till drömtiden och ingår i en avancerad andlig kunskapsväg som uttrycker den kunskap som finns inneboende i själva skapelsen, en karta över kosmos. De är en slags arketyper som hjälper oss att vidga vårt medvetande, vår uppfattningsförmåga. Jörgen I Eriksson och Sofia Karin Axelsson, som båda har lång erfarenhet om runor och runmagi, berättar om hur den nutida människan kan lära sig arbeta med runorna. Text Agneta Orlå Bild Borys Vasylenko (shutterstock.com)

– En sann runmagiker behöver vara ödmjuk i arbetet med runorna och beredd på att själv ständigt transformeras. Man kan inte säkert veta vart arbetet leder eller hur man kommer att påverkas och har på det sättet ingen kontroll. Lurar man sig själv att tro det, är det teater man håller på med och inte runmagi. Min önskan är att medagera med Moder Jord och röra mig med henne – inte emot henne, säger Jörgen I Eriksson, författare till ett flertal böcker bland annat ”Runmagi och shamanism” och en av förgrundsgestalterna inom den moderna shamanismen i Sverige. sig för runor i­ över trettio år. Med ett förflutet som ­journalist på Sveriges Radio gick vägen till runorna via den politiska vänstern, primalterapirörelsen, intresse för urfolksfilosofi, böcker av Carlos Castaneda och kurser i shamanism för Michael Harner på 1980-­ ­talet. Detta ledde så småningom till intresset för runorna. Genom att använda olika shamanska metoder har han kommit fram till runornas betydelse och användningsområden. Via trumresor in i den icke-ordinära verkligheten sökte han kontakt med Oden, runmagikern per se, och fick undervisning om runornas essens. Intresset för runorna ledde senare vidare till fältstudier i samisk shamanism och i navajoindianernas skapelsemyter och traditioner, vilket också har inneburit en djupare förståelse för runmagin.

JÖRGEN HAR INTRESSERAT

”Runorna är varken old age eller new age – jag ser dem mer som next age.”

som finns i själva skapelsen och naturen. Genom runorna ges vi möjlighet att nå ”fältet av potentiella möjligheter”. Det är det fält som existerar innan skapelsen, innan det materiella eller manifesta, och som ständigt är i förvandling. Detta fält kan man göra sig mottaglig för och sätta sig i samverkan med genom runorna, som kan sägas vara tentakler in i drömtiden. Det kan man göra genom att sjunga eller ljuda runorna. Varje runa har ett speciellt ljud, en speciell vibration och genom att ljuda runan så får man också kontakt med kraften i runan. Ljudar man hela utharken sätter man sig i samklang med alltet, hela livets väv. Det kan bli en upplevelse av ett förhöjt medvetandetillstånd med ökad mottaglighet för den icke-ordinära verkligheten. En upplevelse som är helande och harmoniserande. Man kan dessutom meditera på runorna, drömma på dem, göra trum- eller själsresor och andas runorna. – Om allt i kosmos är rörelse, spiraler och cykliska processer så är vår uppgift som människor att röra oss i resonans och balans med denna kosmiska rörelse. När man gör det upplever man att man når sin fulla potential som människa, men även samhället bör samverka med den kosmiska rörelsen. Går vi emot den rörelsen uppstår istället kaos, både på ett individuellt och kollektivt plan, något vi ser tydligt i vår civilisation i nutid, säger Jörgen.

ATT STUDERA RUNORNA är att studera

EN RUNMAGIKER ARBETAR också med runor

verkligheten, och att studera verkligheten är att studera runorna, menar Jörgen. Två begrepp är centrala för att förstå runorna – rörelse och relation. Rörelse – genom att runorna är en helhet och bör ses i ett cykliskt perspektiv, en ständig och evigt pågående rörelse. Och relation – som ett uttryck för en ömsesidighet, där allting hänger samman och interagerar med varandra, utan någon hierarki. Utharken är alltså en berättelse om att allt i tillvaron är relation.

magiskt. Jörgen definierar magi som ett sätt att delta i den kosmiska rörelsen, att bidra till att den manifesterar sig på ett visst sätt, ett önskvärt sätt. – Det kan handla om läkande av både fysiska och psykiska åkommor, spå i framtiden, hitta försvunna personer eller föremål, kommunicera med döda, påverka väder och vind till exempel. Magikern måste dock vara beredd på och ödmjuk inför att förändras själv, då arbetet med runor kan vara ordentligt omskakande! Runorna kräver en ömsesidighet, man kan inte enbart ta utan att ge något istället. Det är aldrig fråga om ett ensidigt utnyttjande.

ENLIGT JÖRGEN KAN man se runorna som portar till drömtiden, den icke-ordinära verkligheten och de uttrycker den kunskap

Free • nr 6

| 15 |

november–december • 2018

MAN KAN ANVÄNDA sig av både det exoteriska och det esoteriska perspektivet på runor. Det exoteriska är själva runalfabetet, skriftspråket som ristades in på svärd, smycken och på runstenar. Den runrad som förknippas med detta är den så kallade futharken. Den äldsta runinskriften som har hittats i Sverige är en spjutspets från Mos på Gotland, och är från mitten av 200-talet. Jörgen I Eriksson

Det esoteriska perspektivet är istället kopplat till utharken, den äldsta urnordiska runraden med 24 tecken. Det är denna uthark som Jörgen intresserar sig för. Runa betyder hemlighet, dold visdom. Varje runa representerar en särskild energi och man kan se runorna som arketyper, ett slags kartor över kosmos grundläggande krafter. Ur-runan är till exempel den skapande urkraften, starten på alla cykler, Thurs-runan är den nedbrytande urkraften, Ass-runan den livgivande kraften, Ken-runan är hettans och eldens kraft och så vidare. Detta är endast exempel på några runors grundläggande betydelser och Jörgen rekommenderar att varje person själv finner betydelsen och för egen del praktiskt prövar sig fram till hur de kan användas. Runorna är självinstruerande, de talar individuellt till var och en och ger en personlig vägledning.


RUNORNA ÄR ETT inkluderande kunskapssystem, där det finns intressanta likheter och beröringspunkter med flera andra system. Jörgen nämner bland annat shamanismen där olika runor kan ses motsvara kraftdjur och andehjälpare. Kopplingar till C G Jung och hans lära om arketyper och aktiv imagination finns också, där runorna kan föra oss närmare djupare liggande skikt i våra personligheter och ha en helande inverkan. Paralleller till kvantfysiken speglas i det skapelsefält jag nämnt tidigare, där runorna uttrycker den pågående kosmiska skapelsen. Det som händer på en plats i den kosmiska väven händer samtidigt överallt i väven. Såsom i det inre så i det yttre, mikrokosmos speglar makrokosmos. Och mellan runor och alkemi finns också en spännande parallell eftersom varje runa innehåller både en ljus och en mörk sida, en manlig och en kvinnlig, en andlig och en materiell. Att förena de olika sidorna, att uppnå balans mellan dem är att nå de vises sten, det alkemiska guldet. JAG ÄR NYFIKEN PÅ hur Jörgen själv använder runorna och han berättar att han nyttjar

dem dagligdags, som ett sätt att balansera sig i tillvaron gentemot naturen, den andliga dimensionen och den stora kosmiska rörelsen inklusive kontakten med Moder Jord. Varje morgon gör han en ceremoni då han hälsar de olika riktningarna och sjunger, eller ljudar, igenom utharkens alla runor. Och på kvällen gör han en motsvarande kvällsceremoni. Han frågar runorna om råd och vägledning regelbundet för att se vilka energier som är verksamma och hur bäst förhålla sig till det. Direkta ja eller nej-svar levererar inte runorna dock. Han kan också använda runorna vad gäller att få till sig ny kunskap. Då Jörgen ofta arbetar på heliga platser med olika ceremonier, kan han också behöva aktivera platser som har fallit i glömska. För att få hjälp med att förstå en sådan plats ber han platsen att tala genom runorna. runorna kan erbjuda nutidsmänniskan svarar Jörgen att de kan lära oss att utveckla en starkare relation med naturen, Moder Jord och de kosmiska processerna. Vi kan också genom runorna lära oss att bli mer medvetna om och öppna för synkroniciteter, meningsfulla sammanträffanden, i vår tillvaro. Intresset för PÅ FRÅGAN OM VAD

! e d n a r e r Inspi

runor ökar, berättar han. Hans kurser är fulltecknade och hans böcker säljer bra och får tryckas upp ofta. Intresset är stort i USA och England och böckerna är översatta till engelska, tyska och till estniska. – Med tid och övning utvecklas en relation mellan runorna och individen. Runorna pekar på nya saker, de överraskar mig och jag lär mig nytt hela tiden! Runorna är varken old age eller new age – jag ser dem mer som next age, säger Jörgen.

Plus mer Jörgen I Eriksson: www.norrshaman.net. ”Runmagi och shamanism 4.0” (Norrshaman, 2017), ”Sejd 5.0” (Norrshaman, 2016), ”Atrid Grimssons Svartkonstbok” (Norrshaman, 2008). Sofia Karin Axelsson: sofiakarinaxelsson.blogspot.com ”Vilda runor – magiska tecken i vardagen” (LivsStrömmen, 2017).

Magiska runor och heligt landskap

För att lära mig mer om hur man kan samverka med runorna gick jag kursen ”Magiska runor och heligt landskap”, som Jörgen I Eriksson ledde i slutet på september vid vackra Gysinge bruk vid dalälvsforsarna. Jag deltog tillsammans med tjugo andra deltagare och vi virvlade in i drömtiden med Jörgen som ledsagare, som kunnigt och inspirerat delade med sig av intressant information om runorna och dess användningsområden samt spännande berättelser från den nordiska mytologin. Utesittning, landskapsgång, trumresor och att ljuda/sjunga runorna fick vi pröva på liksom att delta i en kraftfull ceremoni i fullmånesken invid forsen – allt för att var och en av oss skulle hitta vår egen väg att samverka med runorna som hjälpmedel för att kunna tänka och handla i skönhet. Kursen var verkligen magisk och mitt eget intresse för att utveckla runmagikern i mig förstärktes.

Free • nr 6

| 16 |

november–december • 2018


Runor är kraftfulla andliga redskap

Runor är kraftfulla andliga redskap – grundläggande livskrafter som innefattar allt som existerar. Därför kan de aldrig helt och fullt läras ut från en person till en ­annan, utan de måste upplevas av var och en utan mellanhänder. För att de skall avslöja sina visdomar behöver vi kommunicera med dem dag efter dag, säger Sofia Karin Axelsson författare till boken ”Vilda runor – magiska tecken i vardagen. SOFIA, SOM KALLAR SIG nordisk häxa har även gett ut boken ”Nordiska gudinnor – vardagsmagi för dagens kvinnor”. Hon är bosatt i USA och ger tillsammans med sin man ut den andliga tidningen ”The Echo World”. Då och då, i samband med Sverigebesök ger hon också kurser om runor och de nordiska gudinnorna. Sofia menar att syftet med boken är att den ska vara en inspirationsbok till att ge lust att forska vidare i runorna och upptäcka dem på egen hand. Bokens titel valde hon eftersom hon har övertygelsen om att runorna aldrig kan tämjas eller kapslas in. De hör heller inte in under begränsningar som ”rätt eller fel”. Runorna är det de är och visar olika ansikten för dem som samverkar med dem. Med vilda menar hon att de härrör ur ursprungskrafterna, jordens växlingar. De är oförstörda och naturliga och kan därför hjälpa oss med att hitta tillbaka till de sidorna inom oss själva.

den förändringen. Hon tipsar oss om olika ceremonier vi kan göra för att förstå runornas betydelse och att vi kan göra trumresor, meditera över runorna, rita och måla dem, koppla dem till olika chakran och färger etcetera.

I SIN BOK GÅR hon igenom utharken, den

JAG TYCKER OM hennes förhållningssätt till ru-

magiskt anpassade runraden som hon valt att arbeta med. De är 24 runor till antalet, och speglar det cykliska förlopp vi kan se i naturen samt i livets alla processer. Starten är Ur-runan som symboliserar begynnelse och avslutas med Feh-runan, som förknippas med fulländning, avslut av en cykel. Varje runa i boken har fått en berättelse, en saga inspirerad av de gamla nordiska myterna. Hon skriver om blotet för varje runa, det vill säga vad vi bör arbeta med inom oss själva och vad transformationen, speglat av runans budskap, handlar om och hur vi kan bejaka

norna: ”Att arbeta med runorna är inte riskfritt. De är vare sig harmlösa lyckosymboler eller charmerande åldriga skrivtecken med magisk symbolik. De är mycket mer än så. Runorna är liv och död, direkt sprungna från världsträdet.”

PÅ MIN FRÅGA OM man kan arbeta med sina

skuggsidor med hjälp av runorna så menar Sofia att hon är övertygad om att varje runa har en skuggsida och en ljus sida. Hon tar exemplet med runan Dagaz som förknippas med ljus, vakenhet och insikt men som också i sin skuggskepnad skulle kunna symbolisera en slags naivitet, som hon uttrycker det ett sätt att ”fladdra omkring” i livet och sakna förankring, oförmögen att klara av att hantera den mörkare sidan av livet. Dagaz skuggsida handlar alltså om illusionen av att ständigt tro sig kunna vandra omkring i ett gudomligt ljus.

de är vilda livskrafter. Vi vet aldrig vart runorna tar oss, de har sina egna liv. Själv har jag årsrunan Gifu detta år, en runa som förknippas med balans och generositet, och som ofta kommer med gåvor. Men under året som hittills har gått har jag fått inse flera aspekter av innebörden då jag arbetat med denna runa. Att ge och att ta bör alltid vara i balans. Det är det som skapar harmoni, både i oss själva och i vårt förhållande till andra och Moder Jord. Ett envägsgivande är lika destruktivt som ett envägstagande då det enbart dränerar och tar kraft både från givaren och mottagaren. Att ge har för mig också kommit att förskjutas till en annan mycket viktig betydelse, nämligen att offra, och att förstå den djupare meningen av just det ordet. För mig har gåvan blivit att mer och mer inse att lämna över till en kraft och intelligens långt klokare än mig själv. Att släppa kontrollen och överge de egna personliga önskningarna och övertygelserna angående vad jag anser är bäst för mig. När jag klarar att från ett öppet och tillitsfullt hjärta släppa taget på detta sätt, skapas en ökad frihetskänsla. Det har för mig under året mer och mer stärkt ett förhållningssätt till livet som jag känner är mycket värdefullt.

UTAN ATT SJÄLV vara expert på runor men än-

dock med erfarenhet av att de senaste åren ha dragit årsrunor och fått följa den synkronicitet som speglats av den aktuella årsrunan, liksom med de runor som jag dragit för att få vägledning i specifika spörsmål, så är jag definitivt benägen att hålla med om fascinationen för att

Free • nr 6

| 17 |

november–december • 2018

SOFIA UPPMANAR OSS också att arbeta med

runorna seriöst, utan att klamra oss fast vid våra egocentriska planer. Och som hon skriver i sin bok: ”Och det vi trodde vi ville ha, är inte nödvändigtvis exakt det vi fick, utan något mycket viktigare: lärdomar, äventyr och tacksamhet!”


AuraTransformation™ – ett nytt fungerande skydd så att du kan hålla kvar din egen energi Har din personliga brandvägg kollapsat? Ditt skydd, din brandvägg mot omgivningen, påverkar din ­fysiska och psykiska hälsa i mycket högre grad än man tidigare haft kunskap om. Den är mycket viktigare än fysisk ålder, kosttillskott, träning och många andra faktorer. Om du inte kan hålla kvar din personliga energi och kraft – då kan du ladda­­batterierna dygnet runt utan varaktig effekt. De flesta uppgraderar sin mobiltelefon med jämna mellanrum – kanske är det dags att du tänker på att uppgradera dig! Din kropp behöver energi! Du behöver kunna hålla kvar din energi! Välkommen in på vår YouTube kanal och se hur våra klienter har reagerat! Det är ­fantastiskt hur ­ 4 timmar kan ändra ditt liv permanent!

Ewa Röjestål

Pia Dahlander

Sofia Henriksson

Annelie Boström

Carina Frendin

0738-00 80 55 info@helhetspraktiken.se www.helhetspraktiken.se

0703- 17 10 93 info@bedrocklava.se www.bedrocklava.se

0731-80 27 68 sofiahenriksson78@icloud.com www. sofiashealthyworld.se

0763-67 86 86 www.universellbalans.se www.anneliebostrom.se www.balansbutiken.se

0709-40 10 12 inrebalans.nu@gmail.com www.inrebalans.nu

Stockholm & Gävle

Stockholm

Stockholm, Luleå & reser

Ulrika Selinder

0706-00 82 28 lotta_olsson69@hotmail.com

0767-69 89 26 ulrika@medvetenhetoch­ balans.se

www.medvetenhetochbalans.se

0702-36 11 70 info@urakraft.se www.urakraft.se

Annelie Andréasson

Anna Höiby

Ingegerd Persson

Berit Lundin

Eva Svärd

Tel. 0738-00 35 35 info@balansenergi.com www.balansenergi.com

0707-44 93 00 info@balansifokus.com www.balansifokus.com

0709-58 85 63 info@ateljeholmanas.se www.ateljeholmanas.se

0701-57 08 61 berit.lundin24@gmail.com

0708-22 18 28 at@evasvard.se www.evasvard.se

Orust

Skåne & reser

Stockholm/Reser i Sverige

Halland, Göteborg, Malmö, Umeå

Höllviken

Daniel Baldun

Stockholm, Kalmar

Ann-Charlotte Olsson Piteå, Norrbotten & reser gärna

Anna-Karin Eriksson

Gävle, Uppsala & Sthlm

Norrköping, Stockholm

0736-17 93 56 daniel.baldun@gmail.com www.crystalenergy.se

Sundsvall

Aamod & Sophelia Korhonen

Reser i Sverige & England 0722-01 11 42 info@balanceisjoy.com www.balanceisjoy.com

Kungsbacka, Göteborg

Läs mer på www.auratransformation.se samt se vilka


Välkommen in på vår officiella YouTube Kanal! www.youtube.com/user/SennovPartners Också varmt välkommen att delta i ­webinarium (föredrag via din egen dator) om ”Vad är en AuraTransformation™?” Se tider och datum på www.auratransformation.se under arrangemang.

Therese Lindberg

Auraförmedlarinstruktör Sthlm, Gbg, Malmö, Oslo 0709-28 14 24 info@thereselindberg.com www.thereselindberg.com

Varför AuraTransformation? Vad sker när man samlar ihop sin egen energi? av Therese Lindberg Åsa Pallier

Vivi Sas

0708-46 84 10 asa.pallier@hotmail.com

0738-74 74 98 vi.52@live.com

Höllviken

Jönköping

För det första, är du inte redo att acceptera alla aspekter av ”dig” – både ditt ljus och ditt mörker är det bättre att vänta. Även de som har jobbat mycket med att hjälpa andra kan ha stora problem med att hjälpa sig själv. Det är nämligen mycket enklare att hjälpa andra med deras problem än att ta tag i sina egna. När vi accepterar både vår maskulina och vår feminina energi får vi mer balans. Så länge dessa två är separerade i oss människor kommer vi att ha motsättningar mellan män och kvinnor på Jorden.

Tina Shepherd

Ann-Marie Andersson

0705-39 95 60 tinasmassage4you@gmail.com www.tinasmassage.se

0703-63 40 77 annmariewandersson@gmail.com

Tärnaby & Norrköping

Tjörn, Göteborg

När din energi blir samlad blir den starkare och frekvensen i din kropp höjs. Med detta kommer konsekvenserna av dina handlingar också snabbare. Tiden mellan tanke och handling behöver inte längre vara flera år. Du har energin och agerar därför också snabbare på de impulser du får. Det handlar delvist om att börja lyssna mer på hjärtats röst – istället för vår mentala röst. Den mentala inre rösten är bra när det gäller vårt sunda förnuft men när vi sätter omöjliga mentala mål som vi sedan tvingar kroppen att genomföra blir det negativt. Dessa mentala mål går också ofta ut över vår omgivning. Efter en AuraTransformation blir hjärtats röst starkare. Då blir vi mer empatiska – också mot oss själv! Vi börjar lyssna på vår egen inre röst! Välkommen att vara med på några av våra webinarium om AuraTransformation! Se mer på vår hemsida eller på vår Facebook-sida.

Amanda Aaro

Uppsala, Gävle, Dalarna 0703-44 13 34 info@rorelseterapi.com www.rorelseterapi.com

Catrin-Hypatia Eriksson

Göteborg & Skåne

0723-74 76 75 atcatrin@gmail.com

Elevbehandlingar: 23–24/11 eller 24–25/11 erbjuder vi elevbehandlingar strax utanför Örebro/Arboga.

aktuella arrangemang vi har runt omkring i Sverige


Förenade Reikiförbundet Förenade Reikiförbundet info@reikiforbundet.se www.reikiforbundet.se Förenade Reikiförbundet i Sverige

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid smärta och stress, ångest, fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden. Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Vi är några av medlemmarna i Reikiförbundet och erbjuder bland annat kurser och behandlingar:

Maria Nylow

Elisabeth Karlsson

070-455 90 10 nylow@tele2.se www.marianylow.se

073-982 66 03 inneryou16@gmail.com www.inneryou.nu

TrueSelf AB Stockholm, Glastonbury

Rufina Vega Navarro Norrtälje

070-234 28 92 rufina.vega@telia.com

Marita Knutsson

Maritas Strålande Energier Lidköping

073-514 12 20 maritasenergier@gmail.com maritasenergier.wordpress.com

InnerYou Stockholm

Pernilla Halling & Roger Larsson

Harmonihuset i Gävle AB Gävle

070-634 55 66 harmonihusetgavle@gmail.com www.harmonihusetgavle.se

Helena Omfors

Helena Lundvik

073-397 89 33 helena@lightworkeracademy.org www.lightworkeracademy.org

072-207 46 90 helena@willow.se www.willow.se

Lightworker Academy Svedala/Sitges, Spanien

Marie ”Mi” Norin Minos Manus Växjö

070-725 73 69 mi@minosmanus.se www.minosmanus.se

Willow Uppsala/distans

Anna Börjesson Stockholm

070-602 49 52 anna.borjesson@live.se

Camilla Hammarström HallimaC AB Sundsvall

073-827 47 40 camilla@hallimac.se www.hallimac.se

Ewa Demahina

MindBodyAwakeing by EwaDemahina Göteborg 070-585 15 75 ewa@spiritcloset.com www.spiritcloset.com

Catharina Kauppi

Sunset Wellness Stockholm-Odenplan

076-080 83 56 catharina@sunsetwellness.se www.sunsetwellness.se

Gun Moss Bjerling & Peter Bjerling

Secourong Förlag & Energibehandling, Göteborg 070-227 61 01 info@secourong.com www.secourong.com

Anders Edlund Reiki Stockholm Stockholm

070-406 20 75 anders@reikistockholm.se www.reikistockholm.se

Agneta Andersson Mölndal

070-496 41 29 agneta.e.andersson@ hotmail.com


Lotta Carius

Elisabet Isaksen

070-299 60 04 info@lotusreiki.se www.lotusreiki.se

070-231 55 66 elisabet@soul-curiosity.com www.soul-curiosity.com

Lotus Reiki Färjestaden, Karlskrona

Soul Curiosity Norrköping

Följ med in i en värld av gemenskap, inspiration, vägledning, meditationer, helande, kunskap och hopp. 199 kr/månad. Ingen bindningstid – var med så länge du vill. Läs mer på leeseger.com

Annika Heurlin Malmköping

070-224 01 64 reikikallan@hotmail.com www.annikaheurlin.com

Erla Osk Sigtryggsdottir

Yoga Shala Kungälv Kungälv

070-369 88 24 erla@yogashalakungalv.se www.yogashalakungalv.se

leeseger.com | fb @leesegerspage

Agneta Orlå – för kraften inom dig Iren Hegedis

Emma Hietala

073-904 19 48 shanti.healing_hands@ yahoo.com www.välmående-i-vardagen.se

070-538 32 06 info@halsostund.se www.halsostund.com

Shanti Healing Hands Kristianstad

Hälsostund Västerås

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning Skuggarbete Sonia de Vreeze

Marita Machnow

076-258 62 67 sonia.devreeze@gmail.com

070-655 75 51 marita.a.machnow@gmail.com

Södermalm, Stockholm

Stockholm

www.agnetaorla.se


BEHANDLINGAR

EDIV | Psykologmottagning

KAN DU KRAMA ALLA?

Depression, relationsproblem, ångest, vilsenhet. Livet är ingen enkel resa. Jag har en psyko­ dynamisk grundsyn och ett varmt intresse för existentiella svårigheter och frågor. Min mottagning ligger i Midsommarkransen, Stockholm. Här erbjuder jag:

Det finns goda möjligheter att jag kan hjälpa dig bli fri från dina allergibesvär – som t ex födoämnen, pollen och pälsdjursallergi. Bli fri från läkemedel och besvär med vår unika behandlingsform.

• Korta och längre terapikontakter

Läs mer och kontakta mig redan idag.

• Psykoanalys • Reflekterande samtal på gränsen mellan psykologi, terapi och nutida andlighet (även via Skype)

Stefan Hellsten, legitimerad psykolog · Kyndelsmässogränd 5 · 076­190 63 63 stefan.hellsten@gmail.com · www.ediv.se · www.stefanhellsten.se

Djurås, Gagnef · 073-023 41 37 · www.karins-allergimottagning.se

Wellbeez Holistisk Hälsa

HYPNOTERAPI – EN TERAPI FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING

Hilkka Helminen

Hypnos är en mycket effektiv terapiform som ger balans och harmoni i livet. Lämplig för dig med emotionella och psykiska besvär som t ex stress, fobier, ångest och mycket mer.

Klassisk svensk massage Lymfmassage Taktil massage Energimassage Medicinsk yoga Healingbehandlingar

För mer information:

www.innersense.dinstudio.se · 0768-685 717 Maria Sundkvist Dipl Hypnoanalytiker, Regressionsterapi Ha Bra Liv, John Ericssonsgatan 9 Kungsholmen, Stockholm

♡ Förenas mer med Din Oändliga Själ ♡ Förkroppsliga mer av Ditt Högre Jag ♡ Vila och få ny kraft i kärleksfulla energier från den Högsta Källan! ♡ Aktivera Ditt Gudomliga, Oändliga Hjärta www.theinfiniteheart.se Varmt välkommen! info@theinfiniteheart.se Maarit L Facebook & Instagram @theinfiniteheartmaaritl  ◊ Meditationsledare ◊ Healer ◊ Intuitiv konstnär  Distans, Online & Stockholm

169 34 Solna Tel: 070-714 37 91 E-post: hilkka@wellbeez.se

www.wellbeez.se

Vår LIVSKRAFT uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad Ibland uppstår begränsningar i våra inre system och flöden, till exempel vid stress, muskelspänningar, sjukdom och trauma, då blir vi påverkade såväl fysiskt som emotionellt.

KranioSakral Terapi skapar genom mycket lätt beröring balansering av flödet som assisterar klientens alla system till självkorrigering och HÄLSA

LJUSSTJÄRNA OCH HANDPÅ Medium-medial och andlig vägledning, healingsessioner, husreningar, tidigare liv-regression, djurkommunikation, massagebehandlingar, kursverksamhet m.m.

Vi har terapeuter över hela landet Sök just din terapeut via vår hemsida

www.kstf.se

Linda: 0760-776 964 Anders (Andey): 0702-694 392

0939-114 70 38 (15.90 kr/min) | www.ljusstjarna.se Free • nr 6

Erik Sandbergs Gata 42

| 22 |

november–december • 2018


KURSER • UTBILDNINGAR

Hitta ditt sjungande hjärta

Dimensionella utbildningar Andliga böcker · Tidningen Dimensionell kunskap Vägledning & Mentorskap · Distansbehandlingar

www.solkarina.se · 076-806 97 55 · info@solkarina.se

Du ÄR vad du längtar efter.

BO på HERRGÅRD

Zen Coaching förenar en djupgående inre resa med verktyg för manifestation och ledarskap. MODUL 1: Zen-sättet att coacha 20 – 25 November 2018 på Ängsbacka 31 May – 5 June 2019 på Kärlingesund

Kom och arrangera din nästa yogaretreat/kurs på Husbygård som är en klassisk herrgård i hjärtat av

Nästa utbildning startar 20-25 november

MODUL 2: Djupt helande och transformation 10-15 September 2019

2018 på Ängsbacka.

MODUL 3: Att relatera från hjärtat 20-25 November 2019

Mer information och anmälan på zen-coaching.com

Sörmland. En lugn plats lummigt inbäddad i praktfull natur. Märkta vandringsleder, naturliga promenadstigar och ett par kilometer till olika badsjöar. Bo i vackra små rum och yoga i salongen, passar grupper 10–22 personer. För mer information: Jessica Amrit Eklöf, 070-26 89 816 jessica@amrit.se · www.amrit.se Husbygård

MODUL 4: Att agera från varandet 7-12 April 2020 Du kan gå modul 1 och sedan bestämma dig för om du vill fortsätta hela utbildningen

Free • nr 6

| 23 |

november–december • 2018


Gabrielle Bernstein:

Vakna upp och lev utifrån kärlek Gabrielle Bernstein, författare, coach och yoga- och meditationslärare, ser som sitt livs mål att få så många människor som möjligt att vakna upp och bli medveten om att vi har förmågan att leva utifrån kärlek. Det finns inget jag brinner för mer än att få människor att inse sitt verkliga syfte: att vara kärlek och sprida ljus, säger hon. Gabrielle Bernstein levde tidigare ett kaotiskt liv präglat av droger och självdestruktivitet. I sin nya bok ”Lita till din inre kraft” berättar hon om vändningen och insikterna hon fått genom verket ”En kurs i mirakler”. Text Monica Katarina Frisk Foto Chloe Crespi

D

sioner och drogmissbruk och dessutom gått min egen väg med psykisk ohälsa och återhämt­ ning, delar jag med mig utifrån något verkligt och autentiskt. växte upp med sina senare skilda föräldrar i ett medelklassområde i New York. Hennes mamma var mer åt det esoteriska hållet, utövade siddha yoga och intro­ ducerade henne för andlighet och meditation, medan hennes pappa jobbade inom finansvärl­ den. Som affärsman ägnade pap­ pan, efter skilsmässan, väldigt lite tid att upprätthålla kontak­ ten med dottern. Numera har Gabrielle också lärt sig se sin far i ett nytt ljus, skriver hon. Och deras relation har förändrats. För henne var det viktigt att frigöra sig från den vrede och besvikelser hon bar på, vilket ledde till att hon kunde se det goda hos sin far istället. I 25-årsåldern hade hon sitt första stora sammanbrott. Hen­ nes föreställningar om vad livet gick ut på krackelerade. Det var inte hennes dyrbara märkes­ skor eller hennes meritlista som gjorde henne lycklig. – Jag var verkligen beroende av yttre bekräftelser för att

GABRIELLE BERNSTEIN

Free • nr 6

| 25 |

känna mig värdig. Då var jag Gabrielle Bernstein också beroende av droger och ÅLDER 38 år. alkohol, var arbetsnarkoman FAMILJ Maken Zach Rocklin, och medberoende, allt sådant vi som hon väntar barn med. tar till för att bedöva obehag och BOR New York City. förtvivlan. GÖR Författare, coach, yogaEn vändpunkt kom när hon och meditationslärare. Gabrielle insåg att hon måste ge upp sin är också initiativtagare till dåvarande livsstil. Efter herfuture.com och en tid med ett inten­ Miracle Membership, sivt uteliv, festande, KORT gemenskaper online droger och bakfylla, som hjälper männi­ OM kände hon att nu skor att regelbundet fick det vara nog. Det GABRIELLE engagera sig i sin måste finnas ett annat andliga träning. sätt, intalade hon sig. MOTTO Förlita dig på Den natten somnade hon glädje och du kommer att efter att ha bett en bön: ”Gud, ledas. universum, existensen, vem som DOLD TALANG Är passioneän finns därute, visa mig vad du rad kock. Att laga mat är som har, ett tecken, för det måste fin­ en meditation. nas ett annat sätt att leva.” AKTUELL MED Nya böcker NÄR HON VAKNADE följande

morgon kände hon intuitivt en stark inre röst som uppmanade: ”Skärp dig nu och se till att bli drogfri, så kommer du att få allt du önskar. Dina vildaste dröm­ mar kommer uppfyllas.” – Sedan dess har jag lyssnat på den här inre rösten. Ditt budskap i boken är inspirerat av verket ”En kurs i mirakler”. Vad handlar den om? – ”En kurs i mirakler” är en

november–december • 2018

et är tack vare mina läsare som jag skriver böcker. Det säger för­ fattaren och coachen Gabrielle Bernstein på min fråga om vad som inspirerar henne. – Jag går igång på människors vilja att växa, att övervinna sina rädslor och ta sitt eget ljus i anspråk. De är mina hjältar. Jag hoppas att boken ska vara som en stor omfamnande kram och påminna om att universum tar hand om en. För Gabrielle Bernstein började resan till tillit och inre frid med depressioner i tonåren och återkommande panikångest­ attacker som vuxen. Trots många kurser och träningar i yoga och meditation. – Under hela mitt liv har jag upplevt trauma, missbruk och depression. Men jag fastnade inte där i lidandet. Redan som flicka visste jag i mitt innersta att det finns en andlig lösning på mina problem. Gabrielle har sökt efter dessa lösningar och sätt att kunna förstärka sin tro på kärleken genom yoga och meditation. – Min djupaste önskan är att vara fri från rädslor och leva glädjerikt. Eftersom jag har egna erfarenheter av depres­

”Lita till din inre kraft – känn trygghet och tillit i livet oavsett vad som händer”, HarperCollins Nordic och ”Sluta döma och hitta glädjen i livet!”, Livsenergi förlag.


Meditations övning Universell lärdom: Skapa visioner av den värld du vill se I ”EN KURS I MIRAKLER” står det: ”Sinnet

är väldigt mäktigt och förlorar aldrig sin kreativa kraft. Det sover aldrig. Det skapar något varje sekund. Det är svårt att förstå att tanke och övertygelse förenar sig i en mäktig våg som bokstavligen kan förflytta berg.” Vi måste träna våra sinnen att skapa med kärlek, snarare än med rädsla. Börja öva ditt bildskapande genom att svara på den här enkla frågan: Vad vill du se? Skäms inte för ditt svar. Kanske vill du se en värld utan krig. Kanske vill du se dig själv i ett romantiskt förhållande. Kanske vill du se dig själv leva ett liv utan rädsla. Skapa bilderna som du längtar mest efter och skriv ner ditt svar. Nästa steg är att läsa ditt svar och sedan sluta ögonen och sitta stilla i fem minuter. Du kan följa den här meditationen eller använda min vägledning för bildskapande om du vill ha mer hjälp. • Sitt rak i ryggen, vila händerna på låren med handflatorna uppåt. När du sitter i en ordentlig, naturlig (inte stel) hållning blir du en kanal som kan ta emot positiv energi. • Slut ögonen och fokusera på ditt inre. Låt din inre ande (din inspiration) komma fram och hänge dig åt bilder som kommer. Låt visdomen inom dig skapa bilder i ditt sinne. Överlämna dig själv i den visdomens händer nu. • Andas in genom näsan och ut genom munnen. För varje andetag, överlämna dig allt mer till bilderna du vill se. Fokusera medvetet all din uppmärksamhet på dem. Låt bilderna av det du vill ha vägleda dig till nya förnimmelser. Sitt kvar så länge du vill. NÄR DU ÄR REDO, kom långsamt tillbaka

och ägna en stund åt att skriva ner de bilder som visade sig under meditationen. Kanske längtar du efter en nyfödd och såg ett barns ögon. Eller så längtar du efter en partner och ser dig själv varmt omfamnad med din älskade. Det är förstås också möjligt att du ser bilder som inte är konkreta och vars mening du kommer att förstå med tiden. Övning ur boken.

”Som den nya generationen sökare har vi mycket att göra, för att öppna våra hjärtan och våra sinnen, skifta perspektiv och höja vår egen energi, så att vi kan få ljus att flöda över hela jorden” metafysisk självstudiekurs som publicerades första gången 1975. Den nedtecknades av psykologerna Helen Schucman och William W. Thetford, båda verksamma vid Columbia universitetet. Verket syftar till att hjälpa läsaren att uppnå en positiv andlig omvandling. En av bokens huvudbudskap är hur man utövar förlåtelse i det dagliga livet. – Miljontals människor har läst verket och gynnats av att arbeta sig genom dess principer. Kursens viktiga budskap har också populariserats av flera andra lärare, filosofer och författare, framför allt Marianne Williamson. Hon är min största mentor. GABRIELLE BERNSTEIN

tycker att det är viktigt att särskilt ungdomar får ta del av den här sortens budskap. Varje generation har förstås sin egen smärta, sina egna erfarenheter och sina egna behov, säger hon fundersamt. Denna generation har ställts inför många utmaningar, vare sig det handlar om krig, lågkonjunkturer, miljöfrågor eller cancer. Och överallt där detta mörker finns, måste det till en stor andel ljus för att bekämpa det, för att jämna ut den erfarenheten. – Som den nya generationen sökare har vi mycket att göra, för att öppna våra hjärtan och våra sinnen, skifta perspektiv och höja

Free • nr 6

| 26 |

vår egen energi, så att vi kan få ljus att flöda över hela jorden. Det här arbetet stödjer inte bara enskildas personliga utveckling, utan hjälper också till att stödja energin på jorden. Vad är orsaken till att man inte är lycklig och tillfreds? – Rädsla. Omedvetet repeterar och återaktiverar vi trosföreställningar om vårt förflutna. Rädsla gör att man fastnar i gamla mönster­ och beteenden. När rädslan styr oss, lever vi verkligen inte i vår högsta sanning. Så den stora utmaningen med att vilja förändra sitt liv handlar om att bli medveten om sina rädslor. Och hur gör man det? – Det främsta redskapet är viljan att förändras. Vi kan söka oss till och testa alla möjliga program eller tekniker, men om du inte är riktigt villig, så fungerar det inte. EFTER ALLT DU gått igenom

inom personlig och andlig utveckling, har du nånsin dåliga och deppiga dagar? – Klart jag har. Jag blir påmind om det varje dag. Jag försöker dock att förvandla hinder till möjligheter att öva mig att förlåta. Så om någon till exempel kritiserar mig offentligt försöker jag att, istället för att bli upprörd, fundera på vad jag kan lära mig av det: ”Okej, finns det någon sanning i det här?”

november–december • 2018

Och jag vet i mitt innersta att jag kan förlåta. Att förlåta är bästa sättet att återknyta och kalibrera om sig till en kärleksfull närvaro. Gabrielle Bernstein är bekymrad över samhällsklimatet som hon anser driver på oss att hitta något att förlita sig på. – Att navigera genom livet utan en trogen väg kan kännas skrämmande, särskilt när det finns så mycket oro i världen. Boken är tänkt som ett stöd för att kunna återta sin makt när man känner sig liten och maktlös. Varje berättelse och lektion guidar läsaren att släppa det som hindrar en att uppnå vad man längtar efter mest: glädje, säkerhet och tydlig riktning. Lektionerna lär oss att sluta försöka kontrollera händelser i livet och därmed kunna koppla av med en känsla av stabilitet och frihet. Du kan räkna med att bli medveten om ditt förhållningssätt till tillit och glädje när du läser boken, säger Gabrielle. – När du förstår denna koppling och känner igen den, leds vi i riktning mot vårt sanna syfte: att uttrycka och sprida kärlek. Det betyder att dessa ord inte längre kan fortsätta vara tomma fraser som vi till exempel uppdaterar i inlägg på sociala medier. Dessa ord måste bli vår mission. Den glädje, trygghet och säkerhet


Litteratur för nyfikna BOKNYHETER! vi längtar efter finns i vårt eget engagemang för lycka och glädje, som också gagnar andra. ATT VÄNDA RÄDSLA till tillit

ger oss en känsla av makt i en värld som alltför ofta får oss att känna oss helt maktlösa. När tragedier i vår omvärld verkar överväldigande ger Gabrielles budskap oss kraft att återta vår makt. Vi behöver känna tillit nu mer än någon­ sin, betonar hon. – Att leva med tillit gör att vi li­ tar på våra tankars energi som då understödjer våra erfarenheter. Med tillit kan vi lämna övertygel­ ser och rädsla bakom oss. Vad är det centrala budska­ pet i boken? – Det finns många universella sanningar i hela boken, men det viktigaste är att välja kärlek. När man främst förlitar sig på tankar och känslor av kärlek, släpper allt motstånd som hind­ rar universums flöde. Övning­ arna och lektionerna kan hjälpa läsaren att försvaga rädslans motstånd och stärka sin tro på kärlek. Jag ger tydlig vägledning om hur man blir medveten om övertygelser som styrs av rädsla och går bortom begränsningar och tvivel. Det viktigaste är att känna ett stöd oavsett vad som

händer i ens liv. Gabrielle Bernstein har skri­ vit en mer filosofisk bok den här gången, säger hon. – Jag betonar vikten av ett andligt förhållningssätt ännu mer än tidigare och ber inte om ursäkt för vad jag tror på. Jag är övertygad om att vi måste ha en andlig riktning för att överleva. Därför är jag öppenhjärtig. Jag delar öppet med mig om hur rädsla och psykisk ohälsa för­ vandlades genom min andliga tillit. Det får man kraft av och inspiration till att börja prakti­ sera själv. ”EN KURS I MIRAKLER” lär oss att det vi projicerar på andra får vi själva ta emot: det vi har inombords bestämmer vad vi ser utanför oss själva, förklarar hon. – Jag vill bidra till att föränd­ ra människors övertygelser, så att vi kan förvandla energin på jorden. Och få många miljoner människor med på att vi är en del av en växande rörelse. Det jag ser fram emot nu är att bli mamma, säger Gabrielle med ett mjukt leende. – Att bli mamma har jag lite otåligt längtat efter i flera år nu, samtidigt som jag har fått ge efter och acceptera att det händer när det ska hända.

Plus mer www.gabbybernstein.com Böcker av Gabrielle: ”Lita till din inre kraft” (HarperCollins Nordic, 2018). ”Sluta döma och hitta glädjen i livet!”, (Livsenergi förlag, 2018). ”Spirit junkie: resan mot inre frid” (Egia förlag, 2014). ”En kurs i mirakler – komplett utgåva” (Regnbågsförlaget, 2017). ”En kurs i mirakler på lätt sätt (Regnbågs‑ förlaget, 2017).

VINN! Free lottar ut 5 ex av ”Lita till din inre kraft” i samarbete med ­HarperCollins Nordic. Gå in på free. se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv några rader om varför du är nyfiken på boken.

etabl. 2008 Feelgood om mod och rädsla Hur möter man sin rädsla för att bli ensam och hur reser man sig efter tuffa tider? Följ Mia i denna relationsroman av Sylvia Lidén Nordlund.

Jesus dolda år Vad betyder Jesus kärleksbudskap och hur kan man tolka dem? Och vad sysslade Jesus med under alla de år som inte Bibeln berättar om?

Förlagshuset Siljans Måsar Ystad www.siljansmasar.com

Tommy TommyWestlund Westlund

ALKEMI

Katarina Falkenberg Katarina Falkenberg

Hjärtats gudomliga Hjärtats gudomligaväg väg

Alkemi är världens äldsta visdomslära Alkemi är världens äldsta visdomslära och och rör rör detdetsom världenkan kan sominget inget ii världen överträffa – det medvetandets överträffa – detgyllene gyllene medvetandets förstagången gången presenteras presenteras evigaeviga liv. liv. FörFör första det gudomliga verket i sin det gudomliga verket i sin helhet helhetavav författare med lång erfarenhet av författare med lång erfarenhet av alkemi. Alkemi: det gudomliga verket alkemi. Alkemi: det gudomliga verket förmedlar alkemins historik, filosofi förmedlar alkemins historik, och praktik varigenom läsaren�loso� själv bli en varigenom alkemisk mästare och själv få och kan praktik läsaren Köp i nätbokhandel eller tillgång till sina gudomliga förmågor. beställ från din lokala kan bli en alkemisk mästare och få tillgång sinadin gudomliga förmågor. Köp ibokhandel nätbokhandel eller beställtillfrån lokala bokhandel! Alkemiska Akademin erbjuder alkemiska utbildningar, workshops, Alkemiska Akademin erbjuder alkemiska utbildningar, workshops, graalriddarutbildning, mysteriespel, magiska resor och litteratur. graalriddarutbildning, mysteriespel, magiska resor och litteratur. Se och www.sophiatemplet.se ochoch bli Se www.alkemiskaakademin.se www.alkemiskaakademin.se och www.sophiatemplet.se gärna vän med oss på facebook för aktuell information. bli gärna vän med oss på facebook för aktuell information.

Free • nr 6

| 27 |

november–december • 2018


KURSER • UTBILDNINGAR Mindfulness i Medveten närvaro i

Irene Ståhl AB

LEDARUTBILDNING start 14 mars 2019

Våren 2012 övertog Irene Ståhl, diplomerad bildtolkare, Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka.

Öppna kurser Stockholm 8 december och 2 februari 2019 Vad händer egentligen när du dansar? Läs Annes bok om Frigörande Dans i mindfulness. Läs mer och beställ på hemsidan

1-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 3–8 februari samt augusti 2019:

www.fridans.nu

• Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

LEVER DU DET LIV DU VILL LEVA ELLER ...? VILL DU GÅ FRAMÅT MEN ORKAR INTE ELLER VET INTE HUR? HAR DU VÄRK I KROPPEN OCH/ELLER HJÄRTKLAPPNING? LIDER DU AV SÖMNSTÖRNINGAR OCH/ELLER MAGBESVÄR? STRESSAD OCH PÅ VÄG ATT BLI UTBRÄND?

Läs mer: www.ablpu.se/regression-utbildning

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo Telefon: 08-715 03 48 Mobil: 073 680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

LÄR DIG HYPNOS – En utbildning som förändrar

Utbildningen riktar sig till Dig som vill ha en ständigt stimulerande sysselsättning och kunna hjälpa människor nå frihet. De flesta terapiformer kan gynnas av att kombineras med hypnos. Med hypnos som bas kan du bidra till att: · Hjälpa andra bli den person de vill vara. · Förbättra relationer och eliminera stress. · Öka självkännedom och livsglädje. · Förbättra sömnen. · Lösa upp knutar och rädslor. · Lindra ångest och depressioner. · Hypnos är ett naturligt tillstånd och lätt att lära sig.

Vi bedriver utbildning i: • Hypnos • Hypnoterapi & Hypnoanalys • Tidigare Liv Terapi • Självutveckling

Kontakta Svenska Hypnosskolan SSEAH för ett fullständigt kursprospekt!

Mottagning i Stockholm och Gränna. 0707 284323 | info@sseah.se | www.sseah.se

Din lärare är Jörgen Sundvall, hypnoanalytiker och rektor för SSEAH Free • nr 6

| 28 |

november–december • 2018


KURSER • UTBILDNINGAR

Stockholm

Läketerapi®

12 april 2019

World Tour 2019

Utbildningar Workshops

info@saranyoga.se

Akupressur - Lyssnande händer ® Koppningsmassage Lymfmassage Öronakupunktur Qi Gong Tai Chi Chuan

www.saranyoga.se

FENIXKONCEPTET Unik kurs i 7 moduler där vi väver ihop olika tekniker från väst till öst för att bilda en helhet. Från den lilla cellen i kroppen till universum. Du utvecklar din intuition, andlighet och får en större kännedom om din kropp.

Akupunktör Lars Åström & Massör Annika Blomqvist

Varmt välkomna! Gunilla Allard & Madelene Widell

www.läketerapi.se · info@laketerapi.se

För mer information: www.helandeform.se • www.madelenewidell.com

Till dig som är terapeut eller har ambition att bli det! Vill du kunna balansera kroppens energier?

Feng Shui Akademin, Chue Style – Kurs Modul A: Sandbäck Sölvesborg 24–25 november, 2–3 februari 2019 Stockholm december Enköping 19–20 januari 2019 Göteborg vår 2019 Grundkursen Modul A är öppen för alla. Om du vill gå vidare finns det ytterligare steg, modul B och C. C är konsultutbildning, för dig för dig som vill arbeta med konsultationer privat och för företag. Modul A är lätt att ta till sig och den kan göra skillnad i ditt liv, både privat och på jobbet! Gå gärna in på hemsidan www.fengshuiakademin.se och läs mer om de olika utbildningsnivåerna. Pris: 3 000:– inklusive moms.

Qi-terapi ljusakupunktur Vill du kunna sätta startkablar på människors energibatteri? Lärare Annika Hägg Balanserade örter Vill du kunna hjälpa människor till ett inflammationsfritt och friskare liv? Distansutbildning Vill du gå kurs/utbildning på distans för att få möjlighet att ge ännu bättre och effektivare hälsohjälp? Bland annat genom att lära dig mer om de 5 analyssätten: ansikte, tunga, tänder, iris och naglar Då är det oss du söker!

Utför även konsultationer för privata hem och företag.

Gå gärna in på: www.existensmaximum.se för att läsa mer om oss. Gillar du det du ser, och det du läser där, tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer.

Information och anmälan: Gunilla: 0707-776 742 www.fengshuiakademin.se

Existens Maximum Metodiken AB i Örebro 019-10 73 70 · info@existensmaximum.se

Välkommen!

www.existensmaximum.se

Master Gunilla Nordin

Free • nr 6

| 29 |

november–december • 2018


KURSER • UTBILDNINGAR

Frigörande Dans 5–7 juli 2019

AYURVEDA · YOGA · UTBILDNING · BEHANDLING · HÄLSOKONSULTATION

Kvälls- och helgkurser i Hudiksvall och Stockholm. Kan även åka till dig på annan ort.

Kurser för dig som vill utveckla och ta ansvar för ditt eget välbefinnande och din hälsa. Under de första 3 stegen får du en bred, praktisk grund för hur du tillämpar Ayurveda.

Ayurveda Egenvård

Helgkurs på Shantiland i Fönebo

Massage och Aromaterapi Behandlingar i Hudiksvall och Stockholm.

Steg 1: 26–27 januari Steg 2: 16–17 mars Steg 3: 11–12 maj Steg 4–5: 11–14 juli

Varmt välkommen! Marina Sjöö Massage • Aromaterapi • Frigörande dans Tel: 070-391 63 82 marinaskraftkalla@hotmail.com

www.nyckelpiganjenny.se

Vi hälsar dig varmt välkommen! Samya & Jai

12

La

ge M n is ve om sa ck S in j or ä s d len te ist s A ! an ttr sp ak ro t gr ion am

www.marinaskraftkalla.se

Låt 2019 bli ditt år www.loveit.se Start 27 jan. Bli Soul Manifestation Coach & Soulfriend Webb-/onlineprogram som hjälper dig att manifestera din själ Start 1 febr. Baskurs i Hyposyntes: Personlig och spirituell utveckling bara för din egen skull, med möjlighet till att vidareutbilda dig till Diplomerad Terapeut

Nyhet! Energipendling Allt som du tidigare kunnat göra med cellminnesmålning kan du nu lära dig göra med energipendling, plus att hela, balansera och läka dina kroppsbundna och själsbundna energier. Helgkurser i Kalmar eller distansundervisning. Eller varför inte prova en lika effektiv behandling vid besök eller på distans. Beställ en pdf-fil med information.

Läs recensioner om oss och våra kurser på kurser.se

CMP - HEALING www.cmp-healing.com & 0739-400900 Free • nr 6

| 30 |

november–december • 2018


fritt val sett • läst • hört SYMTOMBIBELN – för hyper-­ bio-mineraler Heléna K. Eddesjö Häxessan förlag. Häftad, 204 sidor. Annons på sid 12.

Slå upp ditt symtom ”Symtombibeln” är en uppslagsbok vid behandling med HBM, men även Stjärnestoff och andra cellsalter/biokemi. Ett komplement och ett oumbärligt hjälpmedel till ”HBM-Bibeln”. Registret presenterar massvis med symtom i alfabetisk ordning som till exempel ­huvudvärk, hösnuva, katarr och sömnproblem, vid varje symtom finns för­slag på vilket/vilka HBM som kan vara lämpliga att prova. MER INFO www.hjertestrands.se

Nu som ljudbok!

Redaktionen presenterar böcker, filmer och musik från våra annonsörer.

LEVA 2019 – kalendern – ett år med glädje, mindfulness och yoga Mia de Neergaard, Eva Danneker Vattumannen förlag. Häftad, 160 sidor. Annons på sid 10.

ANDEVÄRLDENS RÖSTER – mor, dotter och medial kraft i ... Liselotte och Camilla Örnberg Livsenergi. Inbunden, 208 sidor. Annons på sid 8.

RESTFUL – Songs in The Spirit of Christmas Malou Berg Håll Malou Mountain Music. utkik efter Cd, 79 minuter. utlottning på Annons på sid 11. free.se

En oas att vila i

Leva 2019 med fokus på livsglädje och mindfulness har årsöversikt, veckokalender med din egen prioriteringslista, vackra bilder, självstärkande affirmationer varvat med tankeväckande frågor. Plats för anteckningar, mål, aktiviteter och drömmar. Månaderna inleds med inspirerande text som följer månadens fokus. Nytt för i år är att du varje månad får yogaövningar och recept på njutiga nyttigheter.

Liselotte och Camilla Örnberg, mor och dotter, har följts åt på resan till att bli några av Sveriges mest uppskattade medium. De har en stark övertygelse att alla har möjlighet att kommunicera med de i andevärlden, det gäller bara att öva upp sin förmåga. Nu vill de inspirera andra och i boken delar de med sig av sina berättelser, insikter, lärdomar och verktyg som hjälper dig på vägen.

”Restful” innehåller det vi traditionellt förknippar med julen: stråkar, harpa, bjällror och andra ljusa slagverk men även didgeridoo och trumpet. ”Jag valde sånger som flödar i varann, sånger som hjälper lyssnaren att känna en vilsam ro mitt i det pulserande livet. Inte minst julen är en sådan period när vi sätter upp så många måsten och en önskan om att allt ska bli perfekt.” En samling av tidigare låtar samt nya låten ”Anowa”.

MER INFO www.miadeneergaard.se

MER INFO www.livsenergi.se

MER INFO www.malou.se

Ett härligt liv och balans i vardagen

Medial kraft i praktiken

Nya tankesprång och ren inspiration KVINNANS TAO – vägen till glädje, njutning och livsenergi! Irene Andersson Pro Creative. Ljudbok, 3 h 21 min. Annons på sid 13.

”Resa i kärlek” är en filosofisk berättelse i två delar som vill bejaka livet, i serien finns även kalendern ”Ditt hjärtas dagar” för dig som söker klarhet i ditt eget liv. RESA I KÄRLEK – DEL 1 Silke Hellström. Siljans Måsar. Kartonnage, 282 sidor. Annons på sid 27.

Silkes andliga önskan om att få möta en röst från en annan dimension beviljas. Kommunikationen med den upphöjda rösten sker genom naturens olika fenomen och där, i all naturlighet, får vi följa hennes utveckling och insiktsfulla växande under ett år. ”Resa i kärlek” kan bli ett steg för att göra upp med alla de begränsade sätt vi omedvetet använder och därigenom få många frågor om livet besvarade. Böckerna vill förmedla något utöver vardagen och samtidigt bjuda in oss att se en andlig ursprunglig källa till livets alla vinklar.

Kvinnans sexualitet och feminina essens För kvinnor som vill väcka upp sin lust och öka sin livsenergi. Öka din förståelse om hur du och din kropp fungerar, vad som är möjligt och ta­tillbaka din förmåga till njutning och ­orgasm. Teori om taoism och sexuell qigong blandas med fakta om kvinnans anatomi och hennes erotiska zoner och flöden. Vad vet forskningen egentligen om kvinnlig ejakulation, G-zonen, klitoris etcetera?

MER INFO www.siljansmasar.com

MER INFO www.bodycoach.nu

Högkänslighet för barn LILLA LIA & REGNBÅGEN Lia Lundberg LightSpira. Inbunden, 42 sidor. Annons på sid 13.

En kärleksfull berättelse där vi får se världen ur ett högkänsligt barns perspektiv. Författarens mål är att lyfta ämnet högkänslighet så att barnen ska få igenkänning och vuxna ska uppmärksamma denna. Barn som får igenkänning från tidig ålder accepterar lättare sina känslor. Den som är högkänslig känner starkare, hör skarpare, tolkar djupare, analyserar och fantiserar mer. MER INFO www.lialundberg.se

Free • nr 6

| 31 |

Sluta kriga med sinnet

Hemligheternas hemlighet För första gången presenteras det gudomliga verket i sin helhet av författare med lång erfarenhet av alkemi. Boken förmedlar alkemins historik, filosofi och praktik och leder fram till hur läsaren själv kan bli en alkemisk mästare i sitt eget liv. Härigenom blir man en gudomlig medskapare i både sin egen och hela skapelsens förädlingsprocess, såsom en sann filosof i kärlek till visheten. MER INFO www.alkemiskaakademin.se

Håll utkik efter utlottning på free.se

SANN MEDITATION – frihetens och självkännedomens väg Adyashanti Dana Förlag. Inbunden, 100 sidor + meditations-cd. Annons på sid 11.

november–december • 2018

ALKEMI – det gudomliga verket Katarina Falkenberg, Tommy Westlund Arca Dei Förlag. Inbunden, 615 sidor. Annons på sid 27.

Adyashanti hjälper oss att se på meditation på ett nytt, enkelt sätt – fjärran från de tekniker och krav som många kopplar ihop med att meditera. Vi får ta del av hans omvälvande sätt att se på vår mänskliga medvetenhet och dess koppling till världen omkring oss. En tydlig, enkel och samtidigt djup väg mot självkännedom och inre upplysning som röner allt större uppmärksamhet världen över. MER INFO www.danaforlag.se


Högkänsliga män en styrka i samhället

Att vara högkänslig kan vara utmanande, särskilt för högkänsliga män som bär på en bild av sig själva som ”för mjuka”, ”för emotionella” eller ”inte manliga nog”. Psykoterapeuten Tom Falkenstein, aktuell med boken ”Den högkänslige mannen”, menar att vi idag mer än ­någonsin behöver känsliga män som kan visa vägen till en friare mansroll. I boken erbjuder han praktiska råd och strategier för hur män kan lära sig att lära sig att leva bra med sin ­högkänslighet och använda den som en resurs. Text Emelie Hill Dittmer Bild Aaron Amat (shutterstock.com) Bildbearbetning Åsa Östlund

I

många år bodde Tom ­Falkenstein i Storbritannien. Först i Skottland, där han tog­ sin psykologexamen och­därefter i London där han praktiserade. Det var i den brittiska huvudstaden som han första gången kom i kontakt med manliga klienter som uttryckte att deras känslighet var ett problem för dem. De beskrev sig själva som tunnhudade eller överkänsliga, där KORT barndomen hade prägNAMN Tom OM lats av känslan att inte ­Falkenstein. leva upp till vad som ÅLDER 39 år. TOM förväntades av dem som BOR Berlin, Tyskland. blivande män. Denna start GÖR Psykoterapeut i livet hade resulterat i dåligt med inriktning på kogsjälvförtroende och skamkänslor nitiv beteendeterapi. Driver över att de inte var manliga nog European Centre for High och ett främlingskap bland män Sensitivity i Berlin. som var mer macho. MOTTO ”Vi måste vara beredda att släppa taget om livet vi har planerat, för att kunna acceptera livet som väntar oss.” – Joseph Campbell. AKTUELL MED Boken ”Den högkänslige mannen – lär dig att använda din känslighet som en styrka”, Egia förlag.

Free • nr 6

| 32 |

november–december • 2018

klienter, ett alarmerande lidande som inte tagits på allvar i någon form. Så det var med andra ord hög tid att samla detta i ett större sammanhang. – Givetvis kan boken även hjälpa kvinnor att förstå sina högkänsliga partners, bröder, fäder, vänner eller söner bättre, tillägger Tom. UNDER VÅREN 2015 bestämde sig Tom för att påbörja arbetet med boken. Slutligen publicerades boken i Tyskland hösten 2017 och ser nu också dagens ljus på den svenska marknaden. I november återvänder han till Stockholm för att fira releasen av boken, något han ser fram emot. – Det känns väldigt bra att nu få återvända till Stockholm. Många av de män jag intervjuat i boken är faktiskt svenskar. Stockholm är en vacker stad och dessutom har min syster varit bosatt där så staden har en speciell plats i mitt hjärta. VAD BETYDER BOKEN för dig och

hur skulle du sammanfatta den? – Den här boken betyder mycket för mig. Det har varit ett riktigt passionsprojekt som tog mig två år att researcha och skriva. Det var en lustfylld skrivprocess. Det faktum att det inte fanns en liknande bok på

SÅ SMÅNINGOM påbörjade Tom Falkenstein sitt researcharbete, vilket ledde honom fram till den amerikanska psykologen Elaine N. Arons forskning. De båda fick kontakt genom en konferens i Stockholm 2015 arrangerad av Egia förlag. Nu är han tillbaka i moderslandet och debuterar med boken ”Den högkänslige mannen – lär dig att använda din känslighet som en styrka”, som har fått mycket goda recensioner i Tyskland.

TOM ÄR BOSATT i Berlin där han arbetar som psykoterapeut parallellt med skrivandet. Han har grundat ett europeiskt centrum för högkänslighet (hsp-eu.com) som erbjuder psykologisk rådgivning för högkänsliga människor, både på tyska och engelska. Sedan han första gången stötte på begreppet högkänslighet har det på ett avgörande sätt påverkat hans arbete som psykoterapeut. – Jag fann begreppet högkänslighet enormt fascinerande, säger Tom. Det förklarade så mycket av det jag hade sett och hört i mitt arbete som psykoterapeut. Jag slukade all litteratur som fanns att få tag på inom ämnet. Men för varje bok om högkänslighet som jag läste, märkte jag snabbt att de flesta av dem bara innehöll kortfattade stycken riktade till män, om de utmaningar som högkänsliga män har i samhället. – Bortsett från Ted Zeffs böcker (reds anm. ”The Strong, Sensitive Boy” och ”Raise an Emotionally Healthy Boy”) var samtliga författade av kvinnor och riktade sig i huvudsak till kvinnliga läsare. Det var som om högkänsliga män inte existerade! Detta kändes både märkligt och smått obegripligt med tanke på allt det lidande jag hade bevittnat genom mina


”Det förklarade så mycket av det jag hade sett och hört i mitt arbete som psykoterapeut.”


Tom Falkenstein med Elaine N. Aron på ­hennes seminarium för specialister på högkänslighet ”HS Consultants” i mars 2018.

guide som fokuserar på hur vi kan hantera utmaningarna som kommer med högkänslighet. Denna del tar upp strategier och tekniker för att hantera överstimulering, intensiva känslor, problem med självkänsla och självomsorg. Boken innehåller också flera intervjuer med män som delar med sig av sina historier om hur de hanterar sin högkänslighet, samt en intervju med Elaine N. Aron.

Som högkänslig bearbetar man information på ett djupare plan. Detta innebär att man också lever ett mer engagerat liv med ett större djup och mening och gensvarar på livet med massor av känslor och tankar. Detta är fint och positivt i allra högsta grad!

marknaden drev mig framåt. På så vis kändes det också som ett nödvändigt arbete och givetvis en stor motivation. Sammantaget har det varit en djupt tillfredsställande process. Att ha en idé, förvandla den till verklighet och sedan se den blomstra – det har varit en resa som jag har njutit av. DET KANSKE viktigaste budskapet i boken är att vi behöver känsliga män i dagens samhälle, ja, kanske mer än någonsin, då de erbjuder ett nödvändigt motgift mot så kallad ”ohälsosam eller rentav giftig maskulinitet”. I boken finns praktiska råd och strategier om hur män kan bli bättre på att acceptera sin högkänslighet och använda den som en fördel. Boken är en blandning av teori och praktik och är den första psykologiska guiden som specifikt riktar sig till högkänsliga män och de unika utmaningar de har. Bokens inledning är en sammanfattning av den mest aktuella forskningen om högkänslighet, därefter följer en granskning av den manliga identiteten och skillnaden mellan högkänslighet och psykiska störningar. Den andra delen är en praktisk

Free • nr 6

| 34 |

VAD HAR VARIT den mest givande upptäckten i din research inför boken? – Bokens första kapitel fokuserar på maskulinitet, manlig identitet och frågor som fokuserar på psykisk ohälsa hos män. Att samla in fakta för det här kapitlet har varit överväldigande för mig och har förändrat hur jag ser på män i vårt samhälle. Statistiken är chockerande. I Tyskland begicks till exempel 9 900 självmord 2012 och 7 300 av dem var män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken för män under 35 år i Storbritannien. I genomsnitt dör män tidigare än kvinnor, de är mer benägna att hamna i missbruk, mer benägna att dö i cancer och mindre benägna att begära hjälp vid kristillstånd. Jag tror att socialiseringen av män är problematisk och orsaken bakom detta. Även om det har förbättrats generellt känner jag på något sätt att det inte finns en bred diskussion om manlig identitet och dess utmaningar i dagens samhälle. Detta måste ändras! Jag tycker att det mest givande under själva skrivprocessen är researcharbetet – alla möten med intressanta människor som generöst delat med sig av sina erfarenheter. ELAINE N. ARON HAR spelat

en viktig roll i ditt arbete och har även skrivit bokens förord – berätta lite om er relation och vad den betyder för dig. – Elaine har varit en stor influens under skrivproces-

november–december • 2018

sen och har hejat på och stöttat mig ända från början. Jag kan inte tacka henne nog för det. När jag presenterade mig själv för henne första gången under konferensen i Stockholm var jag först osäker. Jag berättade då att jag hade påbörjat arbetet med boken och hon svarade ”Bra! Vi behöver människor som du”. Sedan dess har vi haft kontakt regelbundet och hon uppmanade mig att delta i några extra HSP-träningssessioner i mars 2018 i San Francisco. Jag känner att jag har lärt mig mycket av henne och är enormt tacksam för hennes forskning och alla böcker som hon har skrivit. ÄR DET NÅGRA andra personer som har inspirerat dig i ditt arbete? – Alltsedan jag började jobba som psykoterapeut för tolv år sedan har jag arbetat med många terapeuter och handledare som har påverkat och format mig både på ett personligt och professionellt plan. När det gäller boken och utformningen av innehållet och skrivprocessen har psykologen och forskaren Michael Pluess i London, som också utforskar samma ämne, varit viktig för mig. Liksom den amerikanske psykologen Christopher Germer vars medkännande mindfulnessteknik är något som jag har studerat och vävt in i boken. VAD ÄR DINA BÄSTA råd till högkänsliga män som kämpar i en utmanande värld? – Att vara högkänslig betyder att du gensvarar starkare på det negativa, men också på det positiva i livet. Oftast tycker vi att högkänslighet är något negativt, en konstant kamp. Men forskning visar att högkänsliga personer i större grad blir mer påverkade av positiva erfarenheter än mindre känsliga personer. Som högkänslig bearbetar man information på ett djupare plan. Detta


innebär att man också lever ett mer engagerat liv med ett större djup och mening och gensvarar på livet med massor av känslor och tankar. Detta är fint och positivt i allra högsta grad! DET ÄR VIKTIGT att du som högkänslig person lever en livsstil som passar ditt temperament, att du lär dig strategier för att hantera överstimulering och intensiva känslor, och att ge dig själv utrymme för självomsorg och egentid, och att du accepterar likväl som respekterar din högkänslighet. Och självklart bör du läsa min bok! (skratt). DU HAR BOTT I LONDON i många år men är nu tillbaka i Tyskland. Kan du berätta lite om denna kulturresa och synen på högkänsliga män i de olika länderna? – Jag har bott i Storbritannien och pendlat mellan länderna sedan 2001. Brittisk kultur har format mig alltsedan tonåren och Storbritannien känns verk-

ligen som mitt andra hem. Det finns många saker med denna kultur som jag älskar – humor, artighet, landsbygden, maten, arkitekturen, ja, till och med vädret! Jag är för närvarande bosatt i Berlin, som är en fantastisk stad som ger mig mycket utrymme och frihet, men jag drömmer fortfarande om den engelska landsbygden om jag ska vara ärlig. Vad gäller synen på högkänsliga män är det inte någon större skillnad, däremot har högkänslighet rent allmänt blivit en del av den offentliga debatten i Tyskland på ett annat sätt än i Storbritannien, och på senare tid har det publicerats många artiklar om högkänslighet i tyska tidningar. framtida planer ut? – Jag har just påbörjat arbetet med min andra bok, som också handlar om högkänslighet, men som har en mer allmän inriktning. Samtidigt befinner jag mig i ett tidigt stadium vad gäller ett forskningsprojekt tillsam-

HUR SER DINA

mans med Elaine N. Aron, Ted Zeff och Tracy Cooper. Vi hoppas vara i gång med detta nästa år. Då hoppas jag även på att göra en workshopserie i USA. Högkänslighet kommer alltså att vara en stor del av mitt liv under de kommande åren. SLUTLIGEN, KAN DU berätta

lite om din egen känslighet? – Jag har alltid varit en känslig och iakttagande person. Högkänslighet som begrepp hade jag dock inte hört talas om förrän för fem år sedan. Jag har tur som kan använda min känslighet och på så vis få nytta av den i mitt jobb som psykoterapeut. Genom att vara medveten om vår högkänslighet skapar vi en djupare insikt om oss själva, men vi bör inte förminska oss till ett personlighetsdrag. Vi människor är så mycket mer komplexa och formade av så många andra saker och erfarenheter.

Vinn!

Plus mer ”Den högkänslige mannen – lär dig att använda din känslighet som en styrka” (Egia förlag, 2018). www.egia.se European Centre for High Sensitivity: www.hsp-eu.com Sveriges förening för högkänsliga: www.hspforeningen.se

Free lottar ut 5 ex av boken ”Den högkänslige mannen” i samarbete med Egia förlag. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv några rader om varför du är nyfiken på boken.

VAD SKULLE HÄNDA OM ... män mer började känna och sätta ord på sina känslomässiga behov? Om de skulle visa hela bredden i sina känslor, inte bara irritation och vrede utan till exempel även ensamhet, sorg, hjälplöshet, glädje och upphetsning. Om vårt samhälle fullt ut skulle tillåta pojkar och män att vara emotionella och känsliga och skulle uppfatta det som attraktivt och manligt? Låt oss föreställa oss att män mer och mer skulle befria sig från kategorierna ”typiskt manligt” och ”typiskt kvinnligt” och mindre skulle låta sig styras av dem. Vad skulle förändras i deras vänskapsrelationer, deras kärleksrelationer, deras sätt att vara pappa, deras yrkesval? Inte för att bli ”mer feminina” eller att upphäva skillnaderna mellan män och kvinnor, det vore varken möjligt eller något att sträva efter, utan för att känna sig friare och lättare och befria sig från den stela, gamla, alldeles för trånga rustningen. För allt detta behöver vi högkänsliga män som ”föregår med gott exempel” och visar andra, mindre känsliga män, att man kan vara sensitiv, emotionell, finkänslig och manlig och att det går utmärkt att leva med det. (Utdrag ur boken)

När du låter ditt inre ljus synas lyser du upp mörkret för andra Kristall-Healing – Förankring & Gudomlighet – Fas 1 17–18 november · Fas 2 23–24 februari Aktiveringar av ditt allseende Tredje Öga – Heldagar & Kvällar 3 januari, 3 februari, 3 mars etc TrueSelf 2019 – Din inre heliga union Divine Feminine & Divine Masculine 9–10 februari Kurser i Holy Fire Reiki – Steg 1 19–20 januari · Steg 2 16–17 februari · Karuna Reiki ® Master 4–6 januari

TrueSelf AB Maria Nylow

Kurser, energiarbeten, konsultationer och meditationer i Sverige och utomlands E-post: nylow@tele2.se · www.marianylow.se Free • nr 6

| 35 |

november–december • 2018

TrueSelf Maria Nylow


Academy for Inner Potential AB Vendela Cederholm & Lottie Wahlin

Vinter på Akademin! Vi erbjuder en gedigen mediumutbildning, fortbildningar och andra kurser med hög kvalitet för ditt inre växande och för yrkesmässig användning. Kompetenta lärare följer en noga utarbetad kursplan och du får utvecklas i en glad och trygg miljö tillsammans med likasinnade. Boka en tid med ett av våra certifierade medier på vår mediummottagning.

Aktuellt på Akademin vinter 2018 9–11/11 16–18/11 22/11 23/11 6/12 15/12

Tarotkortens mysterier Husrensning, den nya andligheten, måla under andlig inspiration, djurkommunikation Övningsseans kl. 18, drop in Övningssessioner, anmälan via hemsidan Övningsseans kl. 18, drop in Festlig certifiering av våra nya medier, biljettköp via hemsidan

Akademin online ”Rensa ditt eget hus” – tips och råd för vad du själv kan göra om du har oönskat besök ”Öppna dina sinnen” GRATISKURS – för dig som är intresserad av andlighet och medialitet ”Upptäck din medialitet” – ny kurs efter nyår Vill du veta mer om våra kurser och utbildningar? Maila oss och beställ vår kursplan.

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information!

Academy for Inner Potential AB

www.akademin.net Högbergsgatan 48, Stockholm • 08-22 65 40 • info@akademin.net

Vi utbildar framtidens medier


KURSER • UTBILDNINGAR

Få balans i ditt liv – Hämta hem din kraft · AuraTransformation™ · Vägledning · Kurser i Mandala

Ingegerd Persson

0709-588 563 · info@ateljeholmanas.se · www.ateljeholmanas.se

Love in Breath is the Bridge med Lena Kristina Tuulse & Sophia Magdalena Andningshelger 23-24-25 november, 14-15 december Retreat på Bali 10-20 mars 2019 Biljetter till Antony Robbins UPW, Unleash the Power Within Kontakta lena.kristina@tuulse.se mer info på www.lenakristina.se

kambo manduka

flowing consciousness

Kambo är en holistisk natur ”medicin”, som använts

Flowing Consciousness, ascension, ett skifte i vårat

sedan urminnes tider av olika infödingsstammar i

kollektiva medvetande, som förändrar allt. Från

Amazonas djungel. Kambo som en traditionell ”sacred

separation, konflikt och lidande, till enhet, harmoni och

frog healing medicine” har en holografiskt helande verkan

kärlek, allt i ett flöde av balans, Flowing Consciousness

som ger en mycket kraftfull detox, renande och stärkande

flödar för denna transformation, för detta skifte, som

effekt på alla plan, i den fysiska kroppen, mentalt,

händer NU… Med kärlek, passion och inspiration tjänar

känslomässigt och energimässigt.

Flowing Consciousness de som medvetet önskar möta och

Den löser upp blockeringar och återställer flödet till sin

aktivt jobba för denna förvandling genom sig själv.

naturliga balans.

”Det sker runt omkring oss, men det kommer inifrån”

• PRIVATA BEHANDLINGAR • SPECIALBEHANDLINGAR • GRUPPCIRKLAR

SATSANGS • WORKSHOP RETREATS • COACHING SESSIONER FÖR DIG SOM VILL KÄNNA SIG VÄL KOMMEN I 5:E DIMENSIONEN

kambomanduka.com | info@kambomanduka.com

flowingconsciousness.com | info@flowingconsciousness.com

Free • nr 6

| 37 |

november–december • 2018


KURSER • UTBILDNINGAR

Din väg till körkort! Utbildning på moped, personbil samt personbil och släp. Även intensivkurs. Tunagatan 20, Borlänge 0243-121 00 info@rosakortettrafikskola.se www.rosakortettrafikskola.se

Annelie Gedda Åstorp 070-208 03 02

Rose-Marie Rosdahl Kristianstad 070-268 25 90

Ida Cato Yngsjö 070-885 07 84

Jonna Skog Vittsjö 076-104 34 40

Sylvia Roos Vimmerby 073-025 22 12

Eva Johnson Fristad 072-946 22 01

Monabritt Arkstedt Vimmerby 073-241 84 80

Miriam Sundlöf Djurröd 073-589 38 00

Studera 3 år på deltid i Leksand. Nytt! Läs i 3 steg. 19 januari 2019 TEL: 0247-145 44 KURSSTART:

Susanne Jönsson RoseMarie Axelsson Markaryd Malmö susanne@sj-school.com 072-718 86 88

Healing- och avspänningsmassör i Kildenterapi Healing kombinerat med massage och meditation, ett unikt redskap för att förstå och bearbeta sammanhangen mellan vår fysiska kropp, psyket och vår spirituella sida av livet.

Steg 1 Healingmassage

6–10 mars 2019

Steg 2 Chakra massage

13–17 februari 2019

VI ERBJUDER ...

Steg 2 Psykisk massage

18–22 april 2019

Behandlingar

Steg 2 Polaritetsmassage

Hösten 2019

IRIS

fri dan s

Kurser

Läs mer under kurser på

att se och bli sedd

Ellinor Gedda Kristianstad 073-692 55 33

Helhetshealing · Regressioner · Kanalisering · Djurhealing

Steg 3 Frigörande massage 29 maj–2 juni 2019

utbildningar

Sabine Gartner Sjöbo 073-149 56 72

www.irisutbildningar.se

Helhetshealing, · Högre medvetande · Kanalisering Regression · Djurkommunikation

Distans- och onlinekurser

Ta chansen!

Bli medlem och prova gratis i 10 dagar. För personlig utveckling och inre kunskap, gemenskap och välbefinnande. 100 % nöjd-garanti!

görande föreningen

SPECIALERBJUDANDE!

Få 250:– rabatt på en kurs eller behandling i år. Hänvisa till tidningen Free när du bokar.

För mer information:

www.soulheartjourney.se/free

Upplev frigörande dans i mindfulness. Info om dansevent och dipl. inspiratörer:

www.frigorandedans.net Free • nr 6

| 38 |

november–december • 2018


Agneta Orlå Oreheim

AGNETA OREHEIM ORLÅ är astrolog, är astrolog, drömterapeut, drömterapeut, kursledare kursledare ochoch föreläsare föreläsare i i personlig ­p ersonlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Är du kompis med din hjärna? När vi arbetar med vår personliga utveckling kanske det är lätt att tappa modet när förändringarna vi vill skall komma till stånd inte går så snabbt som vi önskar. I det läget är det lätt att kasta in handduken och ge upp de idéer vi nyss kände sådan entusiasm inför. Då kanske vi söker oss vidare till ännu en teknik, ännu en metod eller ännu en idé som vi tror kan vara lösningen. Eller så lockar en quick-fix-metod, trots att vi någonstans inom oss är medvetna om att en sådan oftast har en återvändsgränd. Vi behöver bli påminda om det ologiska med att föra krig mot vår biologi, vår hjärna och vårt begränsade tidsperspektiv.

N

är vi instinktivt reagerar på hot och faror så är det den delen i hjärnan som kallas amygdala som är aktiv. Den utgör det man brukar kalla för ”den gamla hjärnan” – helt enkelt därför att den delen i hjärnan är den som utvecklades tidigast. Den här delen ser likadan ut hos andra djurarter också. Här handlar det om de mer primitiva behoven och skyddsreaktionerna som vi har. Hitta mat, passa ihop med sexuella partners, skydda och ta hand om avkomman och skydda oss från faror. Så amygdala har en viktig funktion då vi är med om något som hotar oss. Denna del av hjärnan skapar rädslor, ångest, oro, ilska – och vi märker i kroppen när detta system går igång i oss. Vi blir spända, stresshormonerna i kroppen ökar och vi är beredda på attack.

DETTA VAR EN väldigt bra funktion på den tiden

vi levde utsatta för ständiga faror och hotande djur för flera miljoner år sedan. Då var det livsnödvändigt att inse faror i tid för att klara livhanken. Detta är ju den ”kamp-flykt”-reaktion som man pratar om inom stresshanteringen.

DÅ DÄGGDJUREN BÖRJADE utvecklas för sextiofem miljoner år sedan fortsatte hjärnan att byggas på med fler funktioner. För två miljoner år sedan började de yngsta delarna av hjärnan utvecklas. Det är den delen som hör till pannlobens främre del – prefrontala cortex som den heter. Den delen skiljer oss från andra djurarter. Denna del av hjärnan styr ett mer komplext tänkande och har också med inlärning, inlevelse och empati att göra. Det är vad vi är beroende av för att fungera tillsammans med andra människor. Det är också den delen av oss som gör bedömningar för att kunna fatta funktionella beslut, som planerar och inser konsekvenser av våra handlingar. DEN HJÄRNA VI HAR idag är sammansatt av bägge dessa funktioner och utgår från helt olika neurofysiologiska system. Den gamla hjärnan är snabb, omedveten och starkt emotionell – den nya hjärnan är medveten, reflekterande och långsammare. Självklart är inte samspelet mellan dessa helt oproblematisk.

”Steg för steg, genom tid, träning och tålamod med oss själva sätter sig självuppskattning och självkärlek mer och mer i nya hjärnspår.”

När vi hamnar i en utmanande situation sänder amygdala blixtsnabbt signaler och hoppar alltså över de långsammare mer reflekterande funktionerna, som vi har nytta av då vi skall göra bedömningar, analysera och överlägga med oss själva. Och eftersom den nya hjärnan tar längre tid på sig så hinner amygdalafunktionen före. Trots att vi ”vet” att vi borde reagera annorlunda så har oro, rädsla och ångest redan slagit till och inverkar förlamande på oss. ÄVEN OM VI NU inte lever på savannen med

hotande djur i vår vardag så är det andra typer av hot som aktiverar vår amygdalafunktion. Vår rädsla för att inte vara omtyckta, bli utanför och uteslutna ur gemenskapen, inte uppskattade när vi begått misstag till exempel aktiverar intressant nog precis samma hotsystem för oss. Då är risken att vi i ett sådant läge blir tunnelseende och inte tar in andra människor. I många av oss så är hotsystemet dessutom redan överaktivt. Vår självkritiska sida aktiverar det nedärvda hotsystemet och försätter oss i en ständigt pågående nedbrytande stressituation. Men om vi tränar oss i att stötta oss själva i pressade situationer istället för att automatiskt ”slå” på oss själva och döma ut oss när vi inte agerar exakt på det sättet som vi önskar, så stärks den nya hjärnfunktionen allteftersom och vi kan göra bättre, mer realistiska bedömningar. Steg för steg, genom tid, träning och tålamod med oss själva sätter sig självuppskattning och självkärlek mer och mer i nya hjärnspår. Med den insikten blir vi kompis med vår hjärna! I NÄSTA NUMMER skall jag ta upp lite tips angå-

ende hur vi kan fortsätta att träna vår hjärna för att mer och mer stärka självmedkänslan i oss – som vi så väl behöver allihop!

Free • nr 6

| 39 |

november–december • 2018

Foto: Simona Cinconze Foto: Simona Cinconze

fri kraft


Årets stora tarotnyhet – STARMAN TAROT Konstnärlig skatt skapad för David Bowie av Davide De Angelis! “Davides arbete är kraftfull, visuell alkemi.” David Bowie Starman Tarot är traditionell tarot i en mycket modern, innovativ och dynamisk återgivning. Genom kraftfulla arketyper och fascinerande drömbilder berättar den på ett starkt och direkt sätt om de turbulenta tider vi för närvarande står inför, samtidigt som den öppnar en portal till en livskraftig och underbar framtid.

NYHET

FINNS I TRE VARIANTER: KORTLEK ISBN 9788865275344, 249:BOK + KORTLEK ISBN 9788865275375, 299:- SPECIALUTGÅVA ISBN 9788865275382, 799:-

• Massor av nyheter och klassiker i lager • Låga priser och snabb leverans

www.tarotshop.se Telefon: 08-440 76 72

l

• Många bilder på korten som gör det enklare att välja rätt kortlek

Fri frakt vid 99 kr

Boken börjar med HS P att sammanfatta aktuell forskning Tom Falkenstein om högkänslighet, sedan tar den upp 229:ELAINE N. ämnen som manARON lig identitet och skillnaden mellan DEN högkänslighet och HÖGK ÄNSLIGE olika psykoloMANNEN giska problem. Lär dig att använda Bokens andra din känslighet som en styrka del är en praktisk vägledning i hur man kan hantera sin högkänslighet som man. Där beskrivs strategier och tekniker som kan vara till hjälp vid överstimulering, känslomässig intensitet och låg självkänsla.

Boken är en BARBARA MARCINIAK sammanställning av kanaliserat material från Plejadinvånarna, ett kollektiv av utomjordingar från stjärnsyste149:met Plejaderna. Barbara Marciniak är en internatioGRYNINGENS nellt känd tranceBUDBÄRARE kanal från North Carolina. Hon arrangerar resor till heliga kraftplatser runt om i världen som enligt henne står i förbindelse med energispiraler med kunskap om den högre tankeform som jorden söker återskapa.

Kristallernas Lone Her tz förunderliga värld är en uppslagsbok som behandlar mer än 300 olika stenar 199:och kristaller – sten för sten. Boken är skriven av Lone Hertz, klärvoajant förunderliga värld medium, – STEN FÖR STEN – numerolog och kristallhealer, med många års erfarenhet från såväl praktisk övning som omfattande kurs- och föredragsverksamhet. Stenarna presenteras i all sin skönhet i vackra precisa fyrfärgsfoton.

DEN HÖGKÄNSLIGE MANNEN INBUNDEN, 261 SID, ISBN 9789198403831

GRYNINGENS BUDBÄRARE DANSKT BAND, 278 SID, ISBN 9789198385731

KRISTALLERNAS FÖRUNDERLIGA VÄRLD INBUNDEN, 252 SID, ISBN 9789198385748

Förord av

Väggkalender som erbjuder stärkande affirmationer 2019 tillsammans 79:med stämningsfulla bilder. En livsbejakande väggdekoration som berör ditt inre förutom att den hjälper dig hålla reda på dagar, veckor, namnsdagar och månfaser. Finns i medium och large.

UNDERVISNING FRÅN PLEJADINVÅNARNA

Jag skapar mitt liv

JAG SKAPAR MITT LIV 2019 – MEDIUM HÄFTAD, ISBN 9789198431452, 79:-

200 kort med citat från En kurs i mirakler som är en av de mest uppmärksammade och tongivande böckerna 149:inom andlighet som handlar om hur vi genom träning kan genomskåda den illusoriska verkligheten och nå fram till vårt naturliga tillstånd av kärlek.

JAG SKAPAR MITT LIV 2019 – LARGE HÄFTAD, ISBN 9789198431469, 119:-

MIRAKELKORT 200 KORT, ISBN 9789198385755

Kristallernas

Det här är den ultimata grundkokboken när det gäller växtbaserad mat. Här får du ta del av 656 sidor med nästan 1700 recept.

279:-

I Det veganska köket delar en av Sveriges största vegoprofiler, Mattias Kristiansson, med sig av växtbaserad mat när den är som bäst. Enkel vardagsmat, rolig festmat, grönt protein, biffar, bollar, såser, husmanskost, desserter och mycket mer. DET VEGANSKA KÖKET – 1700 VÄXTBASERADE RECEPT INBUNDEN, 656 SID, ISBN 9789163965197

www.paneter.se l 08-440 76 76 l Fri frakt vid 99 kr


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Svar på dina livsfrågor. Livet upp & ner? Seriös medial vägledning. Konkreta svar.

Signar Mukka Medial rådgivning

Vi sätter dig i första rummet och värdesätter vårt goda anseende och rykte som vi byggt upp under många år.

Telefon månd-torsd 19–21 Sittning lörd-sönd 10–15 Kostnad 500 kr/45 min

Åsa med medarbetare. Drygt 30 års erfarenhet Kärlek · Kriser · Hälsa · Arbete · Ekonomi m. m.

Åsa Vardagar 8–17: 0301- 300 01 Fr 13,75 kr/min

Bokning och information: Söndagar 12–18 på tel 073-036 62 73

www.arctichealing.se

STJÄRNREGN

Medial vägledning · Tarot · Tidigare liv Djurkommunikation · Drömtydning Borttappade saker · Bortsprungna djur Några av våra medium:

Medarbetare ALLA DAGAR 10–24: 0939-202 55 00

19,80 kr/min · www.taraza.se

Olavi Hemmilä Mentalt medium Sittningar via Messenger, Instagram och FaceTime. Mottagning i Rättvik och Grängesberg.

olavi.hemmila@gmail.com 070-327 86 57

www.olavi.info Pehr

Pirkko

Magdalena

Lennart

Föreningen med det spirituella smörgåsbordet Seanser · Föredrag · Medlemsträffar · Meditation · Workshops andekontakt - trans - guider - tidigare liv - änglar - energiarbete m m

Katta

Lenny

Carolina

Anna

0939 1943 19.90 kr/min www.stjarnregn.se

Bli en av oss som driver föreningen – var med och sprid den andliga livsbejakande livsåskådningen!

Öppna Spiritualister info@oppnaspiritualister.se · www.oppnaspiritualister.se

Natthealing på distans medan du sover. Anmäl dig nu på thor.midwind.se Jag har valt att förmedla distanshealingen med hjälp av donationer så att alla ska ha möjlighet att ta emot healing oberoende av sin ekonomiska situation. swish 123 22 32 296 BG 682-7695

Free • nr 6

| 41 |

november–december • 2018


Kontakt med andevärlden och avlidnas själar Mediumskap är något som det forskas på och bevis för psykets överlevnad läggs fram. Det går att få kontakt med andevärlden på flera olika sätt. För fem år sedan miste Rosemari­ Södergren sin yngste son. Vid den tidpunkten var hon inte öppen för ­spiritualism och mediumskap men detta förändrades när hon under sitt sökande kom i kontakt med ­medier. Återföreningar skänker tveklöst kärlek och tröst. Text Camilla Elfving Bild Nikki Zalewski, CoralAntlerCreative (shutterstock.com)


Frid och befrielse från smärtor. Viktlöshet och rörelsefrihet. Möten med andepersoner som strålar inifrån av ljus. Återblick på livet. En ovilja att återvända ... Alla som haft en nära-döden-upplevelse beskriver den snarlikt. De beskriver att själva platsen där ”himlen finns” är precis där vi är just nu – bara på en annan nivå. När skådespelerskan Sharon Stone berättade om sin nära-döden-upplevelse i Oprah Winfrey show sa hon att när hon såg det vita ljuset och döda anhöriga, så var känslan att de var så nära, att själva ”döden”, platsen dit man kommer inte låg långt bort utan manifesterade sig precis intill. Och det överensstämmer med hur vi som medier beskriver ”andra sidan”. Andevärlden finns omkring oss. Det är parallellt existerande dimensioner som allt fler människor tycks vilja närma sig och få en förståelse för.

MEN DEN PERSONLIGA erfarenheten väger

livsåskådning som ger fortlevnadsbevis och lite skämtsamt

alltid tyngst. Det går att få kontakt med nära och kära som lämnat jordelivet på flera olika sätt. Alltifrån att man förnimmer närvaron

SPIRITUALISM ÄR DEN

ROSEMARI HAR MED

tiden fått ganska stor erfarenhet av seanser och privata sittningar och känner att hon har kunnat återförenas med sin bortgångna Rosemari Södergren son. – Jag har fått kontakt med min son på flera olika sätt. Det första var vid en privatsittning där mediet kunde säga flera saker som bara vi kände till men även något som bara min son kände till. Mediet hörde ordet ”darkside” och att det skulle ha något att göra med en text. Jag kände direkt att det måste vara något som finns på min sons hårddisk. Mycket riktigt så stämde det. Jag hittade en mapp som hette just darkside och flera texter där ordet förekom. HJÄLPTE DESSA TEXTER dig att förstå något?

är svårt att veta. Däremot verkar han ha mycket att göra i det vi kallar andevärlden. Jag upplever att han kommer så lätt igenom via medier. Sorgen blir lättare att bära när jag vet att livet fortsätter i en annan form och han finns här nära oss. Men det är klart att jag och vi andra i familjen saknar honom rent fysiskt. mediumskap som ökar i popularitet i många länder är fysiskt mediumskap och Spirit Art, där ett medium målar av andepersoner, något Rosemari har upplevt personligen. – Jag har varit på flera fysiska seanser och sett min sons ansikte manifesteras med strålande blå ögon och glad mun. En obeskrivlig upplevelse. En känsla av glädje, tacksamhet och kärlek fyllde hela mig. Jag fick knappt fram ett ord. Sedan var jag med om en speciell händelse med två holländska medier som samarbetade genom Spirit Art. Det ena mediet beskrev andekontakten under tiden som det andra mediet ägnade sig åt Spirit Art. Mediet som pratade fick inte se bilden som målades. Det

ANDRA FORMER AV

Free • nr 6

| 43 |

november–december • 2018

av någon avliden till möten i vakna drömmar och utomkroppsliga tillstånd. Man kan också vända sig till ett medium och få kontakt med andevärlden genom kommunikation men även via fysiskt mediumskap där anden under några ögonblick försöker återskapa sig som en materiell manifestation. ROSEMARI SÖDERGREN är journalist och

driver även det nätbaserade kulturmagasinet ”Kulturbloggen” samt facebookgruppen ”Bevis – livet fortsätter efter den fysiska döden”. För fem år sedan miste Rosemari sin 21-årige son. Hon förlorade under en kort tidsperiod även sin mor, sin svägerska och en av sina bästa vänner. Detta gjorde att hon började söka svar på vad livet och döden är. Rosemari var vid den tidpunkten inte öppen för spiritualism och mediumskap, men detta förändrades när hon under sitt sökande kom i kontakt med medier. Rosemari menar att det har varit det enda som givit henne tröst och hon skrev därför boken ”Beviset – livet fortsätter efter döden”.

var helt fantastiskt. Mediet började prata: ”Vi har en ung man …” Allt hon sade beskrev min son samtidigt som bilden av honom växte fram på bilden som målades. Det tecknande mediet började med hans hår och jag kände så väl igen det och jag ryste i hela kroppen och blev så lycklig och glad. HUR VÄRDERAR DU de olika typerna av fortlevnadsbevis? Vägde det ena tyngre än det andra eller är det totalen, det vill säga den sammantagna kontakten och bevisföringen som är relevant för dig? – Oj, det är svårt att säga, de är så starka var för sig. Det med hårddisken och darkside var det första starka beviset vi fick och det öppnade mig och övriga familjen för att livet verkligen är mer än det här fysiska livet. Att se hans ansikte och blå ögon i en fysisk seans och bilden som målades av mediet i Holland räknar jag båda som fysiska bevis, eftersom de visar sig rent fysiskt. Det är så starkt och påtagligt. Min dröm är att få vara med på en fysisk seans där vi får höra röster. Tänk om jag kunde få höra min sons röst igen.

– Både ja och nej. Genom en del medier har jag fått budskap som kan betyda att det helt enkelt var dags för han att gå vidare och lämna detta fysiska liv. Att han var klar med det han skulle i det här livet, men det

kan man även säga att det är den religion som inte har startat några krig. Det är inte konstigt att intresset för mediumskap, som är spiritualismens verktyg, växer. Och idag finns även forskning som stödjer att mediumskap är något reellt. Windbridge Research Center som leds av dr Julie Beischel har funnits i tio år och blivit uppmärksammade i den akademiska världen på sina omfattande undersökningar på mediumskap. Deras vetenskapliga tester har bland annat visat att vissa medier kan, under kontrollerade försök, ge korrekt och detaljerad information om avlidna personer. En annan intressant studie från Windbridge gäller EEG-tester (Elektroencefalografi) som tyder på skillnader i EEG när medier upplever kommunikation med avlidna jämfört med minnen eller föreställningar.


Camilla Elfving svarar

Att besöka ett medium utifrån kundperspektiv HUR KAN MAN VETA OM ETT MEDIUM ÄR SERIÖS?

– Man kan bilda sig en uppfattning om ett medium genom att studera hur länge personen har jobbat inom det mediala och om mediet har gott rykte och blir rekommenderad. Sedan kan man titta på utbildningssidan, att mediet har ett certifikat eller diplom kan vara till fördel för då vet man att mediet har förtjänat sin position genom ett antal kvalitetstester inför en panel, förening eller lärare. Ett certifikat eller diplom är dock ingen formell legitimering utan kan ha varierat kraftigt i kurslängd och innehåll. Så ett certifikat behöver inte betyda att mediet håller högsta tillgängliga standard, men det kan vara ett gott riktmärke i fråga om vem som är seriös. Ett medium som är skolat utifrån spiritualismens internationella riktlinjer har tystnadsplikt. Andra etiska principer som särskilt ska lyftas är att mediet aldrig får sia eller varsla om sjukdom, olyckor eller död. Ett medium ägnar sig inte heller åt spådomar utan det mesta av informationen ska kunna gå att verifieras i stunden. En sittning kan antingen innehålla psychic reading då mediet använder intuition och ingivelse och talar om sin klient, eller så ska mediet beskriva avlidna vänner och släktingar i andevärlden. VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INFÖR EN PRIVATSITTNING?

– Man ska själv känna till vilken typ av sittning man har bokat, antingen en

intuitiv avläsning där mediet talar om klienten eller en andekontaktsittning där mediet beskriver nära och kära och förmedlar information från dem. Ibland kan det vara en kombination. Oavsett bör det vara tydligt för både medium och klient så man har rätt förväntningar. – Man ska inte berätta något om sig själv utan endast ge feedback under sittningen i form av korta svar ”ja, detta förstår jag” eller ”nej, detta förstår jag inte”. Lika viktigt som det är att inte klienten börjar prata om sig själv, lika viktigt är det att mediet får bekräftelse att till exempel andekontakten är godkänd – att klienten kan känna igen den ande som mediet beskriver. Ofta gynnas situationen av att klienten svarar tydligt så att rösten hörs – enligt spiritualistisk kunskap kan röstvibrationen från den levande anhöriga gynna situationen och förstärka den mediala kontakten med andra sidan. – Några garantier kan förstås inte lämnas för hur väl sittningen och kontakten med andevärlden kommer att lyckas, för medialt arbete kan inte jämföras med något statiskt arbete utan är dynamiskt och varierande beroende på ett antal faktorer. Det man kan tänka på för att gynna situationen är att vara öppen, positiv och närvarande under sittningen. Precis som vid all annan tidsbokning är det viktigt att man kommer i tid och håller sig till den utsatta tiden. VILKET KONSUMENTSKYDD FINNS FÖR DEN SOM UPPSÖKER ETT MEDIUM?

– Något som vissa tillämpar är att inte ta betalt om inte länken, det vill säga andekontakten blivit godkänd av klienten. Nackdelen med denna

Free • nr 6

| 44 |

november–december • 2018

nöjd-kund-garanti är att den kan missbrukas om man inte är ärlig. Är man missnöjd bör man isåfall avbryta sittningen inom tio minuter. Det bästa är att vända sig till någon som man blivit rekommenderad eller att gå på sin egen magkänsla, vilket medium man känner sig dragen till. Det är också viktigt att poängtera att en bra sittning delvis handlar om kemi och ett samarbete mellan medium och klient. Så det finns även lite kundansvar. Om man försvårar för mediet till exempel genom att vara kontrollerande och skeptisk, så kan det inverka negativt på sittningen. Man bör komma med en öppen attityd och en genuin vilja att få kontakt med andevärlden och ta emot vägledning, då brukar det bli bäst. ÄR DET VANLIGT ATT MAN SOM MEDIUM HAR FEL?

– Ett medium kan självklart tolka fel eller komma med för vaga påståenden. Det kan förstås bero på att själva förmågan är bristfällig, men även ett medium som normalt presterar bra har upp- och nergångar. Man kanske inte direkt förstår vad eller vilken person mediet talar om, men som i efterhand kanske faller på plats. Det är inte heller säkert att mediet får kontakt med just den man förväntar sig från andra sidan, vilket kan upplevas som en besvikelse. Man brukar säga att ett högpresterande spiritualistiskt medium, med andekontakt, har cirka 80–85 procent rätt. The IRVA, International Remote Viewing Association, har den generella uppfattningen att remote viewers/psychics ligger på cirka 65–70 procent i träffsäkerhet.


”Genom medier kan vi tydligare uppleva att våra älskade som gått ur tiden ändå finns nära oss.” ▲

MAN KAN FUNDERA över varför det är bra att vända sig till medier. Hur man upplever ett helande och sorglindring genom kontakt med andevärlden. Rosemari menar att man genom medier kan uppleva och förstå att livet är evigt. – Genom medier kan vi tydligare uppleva att våra älskade som gått ur tiden ändå finns nära oss. Bara ett andetag bort, som det brukar sägas. Det är så vackert. Det gör att vi är sammanbundna med kärlekens energi. Och inte ens den fysiska döden kan skilja oss åt. Jag vet många fler än jag som förlorat just ett barn – och som liksom jag fått bevis genom medier och mediumskap. Det gör att vi orkar se en mening med livet. – Spiritualismens budskap att döden inte finns ger tröst och kraft – men det gör inte att jag slipper sorgen. Däremot gör denna

vetskap det något lättare att leva vidare med den fysiska förlusten av vår älskade son och de vänner och anhöriga som inte längre finns här i jordelivet. Att gå till ett medium och att vara med på seanser är för mig stunder av glädje då jag på ett påtagligt sätt får uppleva livets oändlighet och närvaron av alla älskade jag saknar i mitt fysiska liv. TROR DU ATT VÅRT samhälle skulle förändras om fler gick till medier? – Ja, jag tror att mycket skulle förändras. Människor skulle få mer förståelse, respekt och tålamod med varandra. Idag styrs det mesta utifrån tanken att den här fysiska existensen är det enda som finns. Det gör att människor känner sig jagade, de måste förverkliga allt, de måste uppnå så mycket att de springer ifrån sig själva.

Plus mer www.windbridge.org www.elfvinginstitute.org ”Beviset – Livet fortsätter efter döden”, Rosemari Södergren (Södergren Communication, 2017.)

ELFVING INSTITUTE

Kurser, privatsittningar och demonstrationer inom mediumskap, healing och andlig utveckling. Samtliga erbjudanden håller högsta kvalitet och standard! Själsresa med Camilla Elfving

10–11 november 2018 · Stockholm, Hälsans hus, Fjällgatan 23 · Pris: 3.350 kr

Avancerat transmediumskap med Camilla Elfving

8–9 december 2018 · Stockholm, Heart & Hand, Allhelgonagatan 5 · Pris: 3.500 kr

Mentalt mediumskap med Fredrik Haglund, CSNU & Camilla Elfving 18–20 januari 2019 · Stockholm, Hälsans hus, Fjällgatan 23 · Pris: 3.750 kr

Mentalt mediumskap med Camilla Elfving

1–3 februari 2019 · Malmö, Limhamns Folkets hus · Pris: 3.550 kr

Spiritualistisk healing med Minister Steven Upton, DSNU 15–17 februari 2019 · Stockholm, Birkagården · Pris: 4.500 kr

Trance control mediumship med Minister Steven Upton, DSNU 15–17 mars 2019 · Stockholm, Hälsans hus, Fjällgatan 23 · Pris: 4.500 kr

Läs mer på: www.elfvinginstitute.org · Bokning och frågor: camilla@elfvinginstitute.org · 0708-592 664 Free • nr 6

| 45 |

november–december • 2018


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Spådom - Tarot - Healing Heart Spirit Metoden K ä r l e ke n s m a g i Coaching - Stöd

Inner Potential and Insights

Medial vägledning · Healing · Tidigare liv regression · Meditation Eva Tågmark Certifierad Medium. ”Jag har en stark, klar kanal till andevärlden som jag använder för att hjälpa dig på din resa på jorden. Alla frågor är lika viktiga. När jag kommunicerar med andevärlden får jag oftast bilder, färger, symboler, känslor eller bara vet saker. Jag är klarseende, klarkännande och klarvetande.”

etagmark@hotmail.com • 070-417 91 12

www.evatagmark.se

Ann 0939-114 71 07

Kr 19,90 pr min.

Tel.

www.stjarnhealing.se, www.spadamann.se, www.spadamann.webs.com

Ellinor Martinsson Medium med medfödd gåva

Prenumerera! Och få tidningen hem i brevlådan

Ge dig själv eller en vän en gåva Du får 6 nummer av Free, Sveriges ledande alternativterapeutiska tidning, för bara 180 kr. Bankgiro 251-4487. Skriv namn och adress och att betalningen gäller en prenumeration 180:– på Free. Du kan även registrera dig på vår webbsida www.free.se

Nutid · Framtid · Andekontakt · Seanser · Borttappade saker Tidigare Liv · Guider & Änglar · Djurkommunikation

0731-58 03 42

privatsittningar i Sthlm & Sörmland

0939-105 19 18 17:50 kr/min

www.ellinormartinsson.se

Vendelas Telefonbyrå ”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” Vendela Cederholm Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

0939-114 70 17 0939-304 01 17 kontantkort 08-505 236 40 för fakturabetalning

www.vendelastelefonbyra.se Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9 -17.

Free • nr 6

| 46 |

Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla problem.

0939-108 80 79 www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

RING TILL OSS från alla telefoner betala med faktura!

060-14 01 90 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation. TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99

november–december • 2018

Medium är online på sierska.se Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se


fri vägledning Lee Seger

LEE SEGER är healer och vägledare och har skrivit och illustrerat ”Lee Seger Healingkort” och ”Revan i horisonten”. Lee skriver om och svarar på frågor kring helande och förändring. Ta del av hennes kärleksfulla vägledning.

Rubrik Framtiden är här Jag älskar kortet NY VISION, det ger alltid hopp och inspiration när det kommer upp i en Ingress. ­läggning. Det pekar på att något nytt är på väg – för mig eller för min klient.

N

är jag vill att något nytt ska komma in i mitt liv börjar det alltid med att jag ej idé om ett nytt sätt att se på saken. får en Jag smakar på energin som det nya bär och

H

? ?

Fråga Lee

Modet att vända FRÅGA Hej Lee! Jag har generaliserat ångestsyndrom som jag kämpar med att övervinna varje vaken minut i princip. Har svårt att vara tillräckligt snäll mot mig själv trots att jag vet att jag behöver det. Jag har 25 kg för mycket på kroppen som gör att jag mår mindre bra. Jag är ofta ledsen och känner att jag vill så mycket och jag har planer för framtiden som jag verkligen vill uppfylla. Jag vet att jag kan fast jag sitter fast på något sätt och orken räcker inte riktigt till. Min hjärna blir trött. FRÅGA Fråga. Vad behöver jag tänka och fokusera på? Karin Nina

Fråga Lee

Fråga

LEE SVARAR Hej Svar.Nina! Även om orsaken till din förtvivlan och den sårbarhet du känner ligger längre tillbaka i livet, så har du mycket att vinna på att ta hand om nuet. Ett steg är att börja leka med accepFRÅGAoch Fråga. tansen idén om att du har allt du behöver just Karin nu. Både övervikten, ångesten och sorgen är djupa helandeprocesser som pågår och när du börjar se LEE Svar.dina krav på dig själv ge vika. dem SVARAR som det, kan Detta är inget man vänder på en dag, men sakta men säkert kan du när ångesten kommer säga till dig själv att den är okej. Den lyfter upp något gammal, dels för att du ska kunna hela det men också för att du ska kunna se att den rädslan, förtvivlan och utsattheten som ångesten baserar sig på är något som inte längre är sant. Ångest är en reaktion på något gammalt och kroppen går in i den energin av gammal vana. Om du inte låter den definiera vad som är sant blir du lite starkare dag för dag. Jag skriver detta med stor försiktighet, för det kan tyckas omöjligt – men det är det inte. Likadant med kroppen. Det är inte konstigt att

Fråga

när den känns härlig och positiv, tittar jag runt omkring mig för att se var jag kan låta det nya få komma in redan nu. Att gräva där jag står har många gånger visat sig var

den bästa vägen till förändring. Här svarar jag på två helt olika frågor, där svaren ändå handlar om att förändringen finns tillgänglig precis här och nu.

Har du en fråga till Lee? Sänd den och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga Lee”. Frågan kan komma att kortas ner för att svaret ska kunna bli mer allmängiltigt. Du hittar Lee på: www.leeseger.com · Facebook: leesegerspage · Instagram: Lee_Seger · Twitter: leeseger

LEE SVARAR Hej Helena! Den resa som du gör med du bär på en övervikt eftersom kroppen hela tiden ditt företag, speglar din egen livsresa och det blir tror att du är i fara. Din kropp är, precis som du, både roligare och mer uppmuntrande när du ser det fantastisk och den skyddar dig med den extra vikten. Om du har det perspektivet så kanske det blir på det viset. Jag vill också påminna dig om att det tar lite lättare att släppa taget om självkritiken. Vikten tid att bygga upp en rörelse och två år är inte lång tid. Har du en fråga till Lee? Sänd den och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga Lee”. är inget du ska fokusera på nu. Kroppen samarbeDu behöver också känna att du är värd att vara Frågan kan komma att kortas ner för att svaret ska kunna bli mer allmängiltigt.. tar med dig, den kommer att visa när det är dags. synlig, att det är tryggt, och att du är säker när du Du hittar Lee på: www.leeseger.com · Facebook: leesegerspage · Instagram: Lee_Seger · Twitter: leeseger Att du gråter mycket och är ledsen är inte heller går ut med vem DU är. Det eventuella motstånd du så konstigt. Du sitter ju fast i en energi som du på upplever inom dig, är nycklar till dina övertygelser. flera plan är redo att lämna. Sorgen är alltså helt Har du erfarenheter från tidigare liv som säger att naturlig den med. Allt hänger ihop. det är farligt att synas, då behöver du hela dem för Din väg ut ur detta är att tala vänligt till dig själv. de stoppar din energi omedvetet. Du är trygg – och Du har en energi, en plats inom dig där det är lätt vi vill att du ska synas! för dig att vara vänlig mot dig själv, precis som du Se över dina inlägg på sociala medier och se om har en där du är hård mot dig själv. Ju oftare du de hänger ihop. Ger de samma bild? Visar de vem väljer att vara på den plats där det är vänligt att du är och varför du gör det du gör? Presenterar du vara – desto större effekt får du på alla plan i livet. dig själv, eller bara företaget? Ni är ett och samma Det kan låta som en hurtfrisk mirakelkur, men det – det är dig och din passion för vad du gör som är faktiskt så man vänder det som är svårt till något vi vill se. Fundera på detta och lita på att det inte gott – när det inte handlar om att hela trauman då handlar om att du ska lyckas eller ej, utan om att får man fokusera på det först. du ska förstå mer om vem du är, och genom det Se dig själv som ett hus med rum som har olika kommer framgången. Stor kram och lycka till! energier och välj vilket du vill vara i. Kanske har du också någon vän som kan hjälpa dig att välja hur du tänker och pratar om dig själv. Uppmuntra till det förlåtande, accepterande och vänliga. Allt det andra är gammalt och du är redo att släppa det. Stor kram och lycka till!

Visa vem du är FRÅGA Hej Lee! Jag undrar hur jag ska nå ut till klienter som vill komma till mitt krypin? Jag har försökt i cirka två år. Jag har en hemsida och finns både på Facebook och Instagram. Tack på förhand? Helena

Free •Free nr 6• |nr47 2

|| 47 november–december | mars–april • 2018• 2018

Foto: Torbjörn Lagerwall


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

V ä g l e d n i n gme dT a r o t

Tarot

i d u e m M

P e n d e l

T r ä ff s ä k r ao c he r f a r n a

Me d i u mS i e r s k o r S h a ma n H e a l e r s S p å d a me r T a r o o l k a r e A n d l i g a V ä g l e d a r e D j u r k o mmu n i k a t ö r e r

Up p l a g di 4b l o c k Ut ö v e rd e tv a n l i g a-n y aä mn eb l . a F e n gs h u i -Sa mi s kme d i c i n a l k u n s k a p Ör t e r-Kr i s t a l l h e a l i n g-Dr ö mt y d n i n g v i tma g i .

F ö r me r i n f og åi np å www. a n g l a p o r t a l e n . s e / k u r s e r

Dr ö mt y d n i n g

Bu d s k a pf r å na n d r as i d a n

K o n t a n t k o r t C o mv i q / T e l e 2

i n f o @a n g l a p o r t a l e n . s e

Ä n g l a p o r t a l e n B o x 1 4 4 2 7 42 3S k u r u p k o n t o r e t : 0 7 0 0 9 0 9 9 1 7

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Äkta Tarot och Spådomar om din framtid

0939-100 25 20

19.90 min

0939 100 20 28

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

tdab norden, 550, 25279 hbg, 19:80/min

Free • nr 6

| 48 |

november–december • 2018


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Kärlek som healing” (Egmont).

Vad betyder ormarna?

Var det rätt att bryta upp?

FRÅGA Hej Benny! Vad vill universum säga

skap? Själv kände jag ingen kärlek längre men mitt ex hade massor att ge mig. Gav jag upp för lätt? Var han den rätta eller kommer det dyka upp någon bättre? Ska jag fortsätta leta eller kommer han att hitta mig? Får jag glädje, ro och balans i livet till slut?

FRÅGA Hej Benny! Är så vilsen i själen ... Var det rätt att bryta upp från ett 25-årigt äkten-

mig? Vid tre tillfällen har ormar dykt upp, placerade på ett sådant sätt att jag inte ska missa dem, ormar som vi inte har i vår natur. Första gången, för cirka två år sedan, kommer en pärlemovit orm ringlandes in under min trädgårdstraktor, sedan är den bara borta. Andra gången var den 22 maj i år då jag och en väninna skulle resa till Italien. 15 min innan min väninna kommit går jag för att göra mig klar och 4–5 meter framför mig ligger det en vacker blå orm hopringlad. När jag kommer höjer den huvud och kropp cirka 2 decimeter upp i luften, tittar på mig och ringlar iväg bakom en stensättning. Väl hemma från resan kl 03.03, sitter det en rödhake på gången mot ytterdörren, den söker ögonkontakt med mig och sedan försvinner den. Den 10 juli ser jag den tredje ormen, endast 1,5 meter från ytterdörren, en mörkgrå/svart grov orm som börjar röra på sig och försvinna. Ser fram emot din tolkning och vad du ser som budskap från ovan. Carina

Maria BENNY SVARAR Kära Maria. Saker sker av

någon anledning, så också din separation. Jag har aldrig hört någon som sagt ”jag var så lycklig så jag måste separera”. En ny kärlek är på ingång i ditt liv, för du har inte mött ditt livs kärlek och din själsfrände än. Du har tappat bort dig själv på vägen och du måste ge dig tid att hitta tillbaka. Du kommer att hitta nya

sidor som förvånar dig och ger dig självkärlek. Lycka till med ditt nya liv, det är på väg. Detta är en kärlek för livet. Ni kommer aldrig att vilja separera. Det är en man som kommer att se vad du behöver känslomässigt och lyssna på dina behov. Han har ett stort gott hjärta. Så nu får du tillbaka vad du alltid gett: kärlek. Kram Benny

Lyssna på dig själv Obalans blir balans FRÅGA Hej Benny! Jag är orolig. De senaste två åren så har mitt liv varit kaos, speciellt i mitt huvud. Jag har gjort mig själv sjuk och känner mig deprimerad från och till, börjar verkligen bli trött. Jag har försökt balansera den andliga världen med den mänskliga och jag har också tänkt och analyserat alldeles för mycket. Nu vet jag inte hur jag ska ta mig ur detta. Håller jag för hårt i mitt jobb och staden jag är i just nu? Vad borde mitt fokus vara när det gäller jobb och karriär? Sara

FRÅGA Hej Benny! Jag har nästan kört min

ekonomi i botten och mitt jobb tar jättemycket energi. För att det ska gå runt så måste jag söka ett extrajobb. Jag har även kommit in på en kurs på halvfart på distans. Min kompis tyckte att jag skulle söka för hon blir trött på mitt tjat om att jag inte ”trivs på mitt jobb”. Kommer jag klara av trycket att genomföra kursen och samtidigt arbeta heltid och ha ett extrajobb? Jag är jätterädd att misslyckas på kursen eftersom att min kropp är i obalans och kan göra mig apatisk och energilös ibland. Sofia

BENNY SVARAR Kära Sara. Jag känner mer en

BENNY SVARAR Kära Carina. Ormen har två

betydelser. Den betyder kunskap, om vi tänker på ormen i paradiset. Den är också listig och lurar Adam och Eva att äta äpplet. Men ormen står även för att man kan ha en vän eller släkting som inte är ärlig runt omkring sig. Rödhaken kommer med ett positivt varsel från andra sidan och har en hälsning till dig från någon som lämnat jordelivet. Jag känner att det är en kvinnlig nära släkting på mammas sida som hälsar. Kram Benny

själslig trötthet och att du inte har lyssnat in dina behov. Du har en ganska stor tydlighet i din själ vad du egentligen bör göra. Jag ser att du redan bytt jobb i dina tankar och kommer att göra det inom snar framtid. Ditt huvud är verkligen överhettat och som andlig person så vet vi att meditation är bästa sättet att snabbt återfå sin energi. Depressionen är ett tecken på att du inte lyssnat på dig själv och att allt har varit för mycket. Din själ behöver återhämta sig och kommer att göra det. Staden du bor i ska du bo i ett tag till innan du kommer att flytta till en större stad, nära där du bor. Kram Benny

Free • nr 6

| 49 |

november–december • 2018

BENNY SVARAR Kära Sofia. Kursen kommer

att ge dig energi och kunskap så att du växer. Den positiva aspekten gör att du orkar med ditt nuvarande jobb, men det jobbet kommer du att lämna direkt efter utbildningen. Du kommer att ha ett extrajobb där du kommer att träffa en oerhört positiv arbetskollega som kommer att ge dig energi. Hon har en oerhörd livsglädje och positivitet kring er vänskap. Detta gör att din obalans blir till en balans. Du måste lära dig att tänka positivare. Du kör gärna fast i tanken om att du inte kommer att orka. Vad blir man då? Jo, trött. Kram Benny


RADBANDET

VÄGLEDNING · RÅDGIVNING Din personliga och andliga coach Följ med på en spännande kärleksresa som kan förändra dig själv, ditt liv och din hälsa. Du sätter dina mål – Du får coachning av mig. 4 tillfällen under en månad med uppgifter och medial vägledning. Du kan även ringa för vanlig personlig och andlig vägledning – alla frågor välkomna! Prova-på: 50 % första gången du ringer. 20 års erfarenhet och dipl. hälsocoach. Varmt välkommen! Kontakt och info: www.mysolangel.com

Spåkvinna som är synsk och ser din framtid Spår i tarotkort och i kristallkula. Mycket känd, har hjälpt många med frågor om hälsa, ekonomi och kärlek. Kontaktas på telefon 076-245 34 29.

Vill du dela ut Free? Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-287 15 50 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

Få Free hem i brevlådan! Vill du hänga med och få det senaste om ­alternativ medicin och andlig utveckling? Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även anmäla dig genom att skicka e-post till pren@free.se eller registrera dig på vår hemsida www.free.se

Nästa nummer utkommer den 7 januari

David Appelgren vill råda bot på hampafobin Free har träffat David Appelgren, självförsörjande ekobonde och även initiativtagare till den populära Facebookgruppen Matfusket. David var först med att odla quinoa i Sverige och är dessutom en entusiastisk hampafantast som brinner för att sprida kunskap om denna mång­ sidiga och användbara gamla kulturväxt.

Alkemin – vägen till gudomlig essens Alkemin visar vägen in i tillvarons djupaste mysterier där vår egen essens, vårt guld, kan uppenbaras. Det säger författarna Katarina Falkenberg och Tommy Westlund, i sitt nya praktverk ”Alkemi – det gudomliga verket”. Det omfattande 615-sidiga verket förmedlar alkemins historik, filosofi och praktik och visar hur man själv kan bli en alkemisk mästare. Genom alkemin kan vi förverkliga vår fulla potential, få tillgång till våra dolda gudomliga förmågor och nå själslig helhet. Möt Katarina och Tommy, som har grundat och driver Alkemiska Akademin, ett centrum för den eviga alkemiska visdomen, i nästa nummer.

Allt är energi!

Healern och författaren Donna Eden kunde redan som barn se energi. När hon tidigt i livet diagnosticerades med MS, blev förmågan att se energi utgångspunkten för hur hon med sina händer kunde påverka energierna i kroppen och efter några år av experimenterande bli i stort helt symptomfri. Hennes stora mission i livet har sedan dess varit att förmedla sina upptäckter till andra och dela med sig av sin övertygelse att vi alla kan lära oss använda den visdom som finns tillgänglig i våra kroppar. När våra energier mår bra, strålar vi av vitalitet, glädje och hälsa!

”Det finns en mening med allt som sker” Min passion är att medvetandegöra dolda krafter och dold potential i människor, säger Agneta Orlå. Hon är välkänd medarbetare i Free och skriver i varje nummer om hur vi kan stärka kraften inom oss och förverkliga vårt drömliv. ­Möt Agneta i en personlig intervju i nästa nummer där hon berättar vad som ger henne kraft och hur hon vägleder andra att hitta tilliten och meningen med livet med hjälp av astrologi, kosmologi, mindfulness, Mirakelkursen och drömkunskap.


Hyposyntes® hjälper! Har du en önskan om att leva ett liv i harmoni med dig själv och din omgivning? Att kunna uppleva känslan av frid och glädje inom dig och, inte minst, att kunna hantera olika situationer mer medvetet utan att känslorna drar iväg med dig? Hyposyntes hjälper dig att slippa de jobbiga tankar och känslor som hindrar dig från att leva det liv du önskar och förtjänar. Istället kan du leva ditt liv i närvaro av nuet och kan släppa taget om det förflutna och om framtiden, vilket ger dig en avslappnad och harmonisk tillvaro.

Malmö/Blentarp Skåne Samya Thornell 0703-44 55 52 samya@loveit.se www.loveit.se

Mariannelund/ Eksjö Småland Marita Laine 0738-02 05 44 marita01laine@ gmail.com

Hyposyntes är en vidareutveckling av djupgående och kraftfulla terapiformer som Hypnos, NLP, Sedonametoden, Spirituell Mindfulness och Soul Coaching. Alla är säkra och beprövade tekniker för personlig utveckling och ger mer djupgående personliga förändringar i ditt liv på ett enkelt och okomplicerat sätt. Nedan hittar du erfarna, diplomerade Hyposyntesterapeuter från oss på Love it och som vi med varm hand rekommenderar. Kontakta någon av dem redan idag för mer information och pris!

Uddevalla Västra Götaland Rolf Turesson 0705-38 22 24 rolf@ tarasyogastudio.se

Malmö Skåne Felice Olsson 0705-14 51 83 felice.ohlsson@ gmail.com

Örebro Södra Svealand Inger Lövstedt 0703-33 79 37 handikraftinger@ outlook.com

Ystad Skåne

Johanna Ryderling

0704-44 27 89 johannasprana@ gmail.com

Kristianstad Skåne Git Stark 0704-96 45 72 git.stark@ gmail.com

Grästorp Västra Götaland Sara Fredman 0739-07 30 75 info@ magnamirum.com

www.magnamirum.com

Malmö/Veberöd Skåne Marie Isgren 0735-03 88 66 Jonas Appelgren 0733-25 25 07 www.absolutflow.se

Elefanten är en symbol för nätverket av Hyposyntesterapeuter och står för; ”Att dela med sig av sin visdom, att lära andra om sin egen storhet. Elefantens spirituella uppgift är att föra den uråldriga visdomen med sig in i framtiden, att låta minnena om vem vi är i sanning få leva vidare” Hyposyntes är ett registrerat och skyddat varumärke av (www.loveit.se)


– din ledstjärna Annons Veda c/o M Sjölander ABLila free 06, Rådjursstigen 1, 794 33 Orsa

2018.pdf

1

2018-10-08

12:23

Ayurveda betyder kunskap om livet

C

M

Vi har kunskap om Ayurveda

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Besök www.vedalila.se Ayurvediska tips och råd, kurser, testa din kroppstyp, konsultationer, behandlingar och ekologiska ayurvediska produkter. Kosttillskott, hudvård, livsmedel, böcker, aromaterapi, kosmetika och mycket mer.

Besök butiken i Stockholm Ett stort utbud av ekologiska ayurvediska produkter. Kosttillskott, hudvård, livsmedel, böcker, aromaterapi, kosmetika och mycket mer.

SE D A N 19 8 8 Barnhusgatan 1, Stockholm (korsningen Drottninggatan 71D) Öppet vard 11–18, lör 11–14 | www.vedalila.se | info@vedalila.se

Free nr 6 november–december 2018  
Free nr 6 november–december 2018