Page 1

Celebrera: Fruntimmersveckan 19–24 juli!

Agneta Oreheim om olika vägar till att stärka kraften

Benny Rosenqvist

Friex

Årgång 35 (200:e utgåvan)

nr 4 juli–augusti 2017

free.se

svarar på läsarnas frågor

din ledstjärna Sören Grind

Hur tidigare liv påverkar våra relationer

Kursgårdsspecial

Ge själen ny kraft!

Brené Brown

Så lever vi helhjärtat igen!

Free

35 år Vinn!

Therese Lindberg

hälsokit

Landa i kroppen med

& ekologiska kläder

BAZAREN

BEHANDLINGAR

Auratransformation KURSER

UTBILDNINGAR

KURSGÅRDAR

RESOR

VÄGLEDNING

RÅDGIVNING

RADBANDET


visk a n i d n Ska ed m r ö t k instru nhet! e r a f r e 10 års

Tycker du att det är svårt att vara i kroppen? Många andliga människor jag träffar lever sitt liv i huvudet – det mentala styr med hård hand. Empatikontot – ibland gentemot andra, men oftast gentemot sig själv – har fått stå till sidan efter åratal av övertrassering. Kanske har man varit FÖR sensitiv? Resan från huvudet tillbaka ner i kroppen är oundviklig för ett värdigt liv. Men hur hänger det ihop att vara i kroppen – utan skydd? För mig personligen var det en omöjlig ekvation. Jag klarade inte av att andra människors energier konstant invaderade min kropp. Att vara i kroppen var hemskt! AuraTransformation™ förändrade allt på väldigt kort tid. Jag bestämde mig för att viga mitt liv åt att dela den, för mig, så viktiga insikten. Idag har mer än 70.000 människor genomgått en AuraTransformation™ och ändrat sitt liv. Välkommen till ditt nya liv!

Andlighet – nere på Jorden www.thereselindberg.com © Therese Lindberg · Boka ett samtal idag! 0709-28 14 24

RELATIONSCOACH MICHAEL LARSEN ”SKILJAS UTAN ATT FÖRLORA SIG SJÄLV” Förhållanden – kanske det absolut viktigaste i våra liv? Kvinnan eller mannen man älskar har en otrolig MAKT över oss. Vad gör man när denna, högst älskade väljer att gå? Eller när man inte längre känner att man kan stanna kvar, och VET att den man en gång älskade över allt annat kommer att bli helt förkrossad? HUR kommer man vidare då? Oavsett om man lämnar eller blir lämnad finns det vissa punkter man måste ”kryssa” av för att kunna komma vidare. · Vad behöver du? · Komma vidare, lämna eller hitta tillbaka? · Kan man det? Ett stort och viktigt steg är att hitta tillbaka till sin egen grundton. Kanske kan ”Skiljas utan att förlora sig själv” hjälpa dig till det...

Signerat exemplar finns på www.separation.se © Michael Larsen – separation.se © LAVA förlag


redskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den berättelsen och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv

INNEHÅLL

Sommar, sommar och sol ...

REPORTAGE

14

Byte av energisystem är en

e­ nkel förklaring på auratransformation, menar Therese Lindberg som förändrade sitt liv efter en behandling.

22 34 40

Årets kursgårdsspecial

med 47 tips om platser där du kan hämta kraft. Free har tittat lite närmare på tre av dem.

Psykologiska

utmaningar och relationsproblem kan ses som djupt meningsfulla ur ett reinkarnationsperspektiv, menar Sören Grind.

Brené Browns

forskning ger oss redskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv.

5 FRI SIKT 7 FRIMODIGT MED 9 FRI ZON 39 FRI KRAFT 47 FRITT VAL 49 FRÅGA VÅRT MEDIUM ANNONSSIDOR

10 13 21

Eleonor Amora Marklund Produkter – Free tipsar! Agneta Oreheim coachar Böcker, cd, film – Free tipsar! Svar på läsarnas frågor

Önskar alla våra läsare en riktigt härlig sommar!

FREE.SE

BAZAREN

Hitta fler annonser och aktuella nyheter, samt kursen du söker på: www.free.se

BEHANDLINGAR

FACEBOOK

KURSER/UTBILDNING RESOR

46 50

Korta notiser och nya rön

FREEmagazin Följ oss på facebook.

INSTAGRAM

VÄGLEDNING/RÅDGIVN

free_tidningen Följ oss på instagram.

RADBANDET

Omslagsbild: Therese Lindberg Fotograf: Sophelia & Aamod Korhonen Bearbetning: Åsa Östlund

M Sjölander AB Rådjursstigen 1 794 33 Orsa E-post info@free.se Hemsida www.free.se Budbärare över hela landet Se www.free.se för utlämningsställen Prenumeration Bankgiro: 251-4487. 180 kr/år.

Sommar, sommar och sol … eller? Ja, det ska bli spännande att se hur denna sommar blir, sommar blir det ju oavsett. I skrivande stund är midsommar i antågande och prognosen visar på ostadigt väder – så det är bara att tänka positivt, vädret blir ju tyvärr inte bättre för att man klagar. En sak är i alla fall säker och det är att du nu håller Frees sommarnummer för juli–augusti i din hand. Ta med dig tidningen på semestern och njut i lugn och ro av 52 sidor fullproppad med inspirerande läsning – i solstolen, på stranden, eller på resan. I detta nummer har vi bland annat vår årliga kursgårdsspecial och antalet alternativa kursgårdar och retreatcenter fortsätter att öka i Sverige. För fem år sedan listade vi 33 stycken och idag är vi uppe i 47. En av de äldsta kursgårdarna som medverkar i detta nummer är nog Håå Retreat Center som startade redan 1972. För den som har en dröm om att driva en egen kursgård så kan jag tipsa om att Leela Healing & Retreat Center i Småland är till salu. Läs även om Therese Lindberg som säger att hennes liv förändrades efter att hon gjorde en auratransformation och att det är hennes livsuppgift att berätta om detta. Sören Grind berättar om kärlekens frigörande och helande kraft, hur tidigare liv påverkar våra relationer sett ur Martinus andliga vetenskap och Brené Brown om hur vi kan resa oss när något inte riktigt gått vår väg. Det är när vi reser oss efter motgångarna som vi kan börja leva mer helhjärtade liv. Nu ska jag bara ta det lugnt ett par veckor framöver och ta varje dag som den kommer, passa på att ladda batterierna helt enkelt – det är semester för mig.

NYHETSBREV

Marie Sjölander, chefredaktör

Få nyheter direkt i din mejl. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Se hemsidan.

Nyheter och utlottningar på www.free.se!

Om Free

Redaktion

Utgivning

Chefredaktör, ansvarig utgivare, annonssäljare Marie Sjölander 070-629 71 89, marie@free.se

Tryckeri Sörmlands Printing Solutions, Katrineholm. Free trycks på miljöcertifierat papper. ISSN 0248-429X

Projektledare, formgivare kundtjänst Åsa Östlund 070-287 15 50, asa@free.se

Free • nr 4

341 078 TRYCKSAK

|3|

juli–augusti • 2017

Free är en ledstjärna inom personlig utveckling och egenvård. Free utkommer med 6 nr per år, och trycks på miljöcertifierat papper. Tidningen har utkommit regelbundet under 35 års tid och är den enda gratistidningen i sitt slag. Free är ett levande nätverk av människor som arbetar för en helhetssyn och en värld som fungerar för alla. Frees texter och bilder lagras och tillgängliggörs i digi­tala arkiv. Den som sänder material till oss anses medge sådan lagring samt publicering i tidningens alla distributionskanaler.


r Annons Veda Lila kurs Free.pdf

1

2017-04-13

11:56

Grundkurs i

Ayurveda Stockholm

C

Den ayurvediska medicinens grunder

CM

Stress och utbrändhet

Helsingborg

Sömn och sömnstörningar

2–3/9 10–11/2 2018

MY

CY

CMY

Göteborg 7–8/10

M

Y

10–11/6 9–10/9

K

Östersund

Viktproblem

30/9–1/10

Visby

4–5/11

Information och anmälan www.vedalila.se//kurser-ayurveda

SE DA N 19 8 8 Barnhusgatan 1, Stockholm (korsningen Drottninggatan 71D) Öppet vard 11–18, lör 11–14 | www.vedalila.se | info@vedalila.se


fri sikt nyheter • event

FREES INSPIRATÖR JUST NU

Nya rön om alternativ och integrativ medicin, plus det senaste om hälsa och andlig utveckling.

Sesamfrön mot högt blodtryck Att öka mängden sesamfrön i kosten kan minska blodtrycket. Detta enligt en metaanalys som publicerats i tidskriften Journal of the Science of Food and Agriculture. Forskarna sammanställde data från 8 studier som värderat effekten på blodtrycket genom att lägga till sesamfrön till kosten. Man fann att sesamfrön i snitt sänker det övre trycket med 7,8 mmHg och det undre trycket med 5,8 mmHg. När forskarna begränsade analysen till de fyra studier med högst kvalitet sågs en sänkning med 3,2 mmHg av det övre trycket och en icke-signifikant sänkning med 2,1 mHg av det undre trycket. (www.lakareforframtiden.se)

Träningsapp effektiv mot inkontinens

Lök = supermat Lök hör verkligen hemma i kategorin supermat. Den stärker immunförsvaret och har en renande och avgiftande effekt i kroppen. Dessutom kan lök bidra till att minska risken för några folksjukdomar. Gul och röd lök innehåller antioxidanten quercetin, som i studier visat sig kunna bidra till att blockera bildningen av cancerceller. En italiensk studie från 2006 visade att de som regelbundet åt lök minskade sin risk för cancer med upp till 88 procent. All lök innehåller svavelföreningar. Ju mer löken luktar desto mer effekt. Svavelföreningen allyldisulfid har visat sig aktivera ett enzym i kroppen som spelar en viktig roll i att bekämpa cancerframkallande ämnen. Lök är även en bra källa till prebiotika. Det är en typ av kostfiber som inte bryts ner förrän de når tjocktarmen. På så sätt blir det näring åt våra nyttiga tarmbakterier som då stärker vår tarmflora. Prebiotika anses också stärka vårt immunförsvar. För att främja hälsan bör man äta en lök om dagen. Allra nyttigast är det att äta löken rå. (www.sund.nu)

En ny studie har startats som ska utvärdera effekten av egenbehandling för trängningsinkontinens och blandinkontinens med stöd av appen Tät®II. Nästan hälften av alla kvinnor med inkontinens har inslag av urinläckage i samband med plötslig och kraftig kissnödighet. Vid sådana besvär vill man ofta ha koll på var närmaste toalett finns och vissa undviker aktiviteter av rädsla för att inte hinna till toaletten i tid. Behandling för trängningsinkontinens är bäckenbottenträning, vissa livsstilsförändringar och, om man kissar ofta och lite i taget, blåsträning. Läs mer om studien och appen på www.tät.nu (Umeå universitet)

”Kraftfullt läkande energier” ZOË sprider sin kunskap om healing och överför kraftfullt läkande energier i sitt arbete med Nordic­Light Healing. Många har tagit del av hennes fantastiska 21-dagars healing genom åren, där hon kanaliserar starkt renande, stärkande och frekvenshöjande energier, i samarbete med de högre sfärerna. 1. Hur jobbar du med healing? – Jag arbetar mest med att hitta grundorsaken till att blockeringar har uppstått och löser sedan upp dessa med healingenergierna. Jag stärker även ofta upp energisystemet, så att livsenergin når ut till alla celler i kroppen. Min röntgensyn använder jag för att se skador och sjukdomar, och för att laga dessa. 2. Vad innebär 21-dagars healingen? – Deltagarna tar emot en session på distans i 21 dagar. Processen är väldigt omvälvande och starkt utrensande på alla plan. 3. Vad är möjligt att uppnå med hjälp av processen? – För många människor innebär det en djupgående transformation, för att kunna leva ett friare liv. ”Tusen tack för dessa otroliga veckor, den andra dagen för Kristus-energin hade en sån enorm stark energi som jag aldrig känt tidigare, jag sov tre timmar efteråt. På kuppen så har jag även kunnat sluta med kaffe som jag inte mådde så bra av. Stor kram till dig och alla dina jobbarkompisar i himmelriket.” – Paula Emanuelsson, Stora Höga. Se annons sid 21.

Lagom mängd oro bra för hälsan Oro brukar normalt sett inte beskrivas som något som gynnar välbefinnandet. Men en lagom mängd oro kan tvärtom gynna hälsan, hävdar forskare. – Jag tror att det finns en brist på förståelse när man får människor att må dåligt för att de oroar sig, eller säger till dem att inte oroa sig, säger den amerikanska psykologiprofessorn Kate Sweeny till Time Magazine. En sund mängd oro motiverar människor till ett hälsosamt beteende, som att sätta på sig säkerhetsbälte, använda solskydd eller gå på läkarundersökningar. En studie Sweeny refererar till visade till exempel att kvinnor med måttlig oro – till skillnad från de som oroade sig för mycket eller för lite – i större utsträckning gick och screenade sig för cancer. – Det verkar som att både för mycket och för lite oro kan påverka motivationen. Men rätt mängd oro kan motivera människor, utan att göra dem paralyserade. Många människor oroar sig alldeles för lite, till exempel för osunda vanor. – I dessa fall är det långt bättre att oroa sig i lagom grad än att inte oroa sig alls, säger Kate Sweeny. (www.dagensmedicin.se)

Free • nr 4

|5|

juli–augusti • 2017


SJÄLENS KRIGARE

Kjell Haglund/LIVSCOACH AKADEMIN

SJÄLENS KRIGARE Kjell Haglund/ LIVSCOACH AKADEMIN aktuella kurser & utbildningar TYST RETREAT FÖR REFLEKTON OCH UTVECKLING Borås 4–7/9. Kostnad 2.500 kr CERTIFIERAD PAR RELATIONS COACH Borås 26–28/9. Kostnad 2.500 kr CERTIFIERAD GRUPPCOACH Borås 29/9–1/10. Kostnad 3.500 kr CERTIFIERAD LIVSCOACH Västerås start 6–8/10 Varberg start 20–22/10 CERTIFIERAD RELATIONSCOACH Borås 25/9–1/10. Kostnad 5.500kr CERTIFIERAD KBT & ACC COACH Borås 23–29/10. Kostnad 5.500 kr CERTIFIERAD BEROENDE & MEDBEROENDE COACH Västerås 6–12/11. Kostnad 5.000 kr Sommarkurser CERT. STRESS & SJÄLVKÄNSLA COACH Borås 21–27/8. Kostnad 3.500 kr CERTIFIERAD PSYKOSYNTES COACH Borås 21–27/8. Kostnad 3.500 kr Kost och logi ingår i alla kurser/utbildningar

Kontakt: Power Coachen 0733-280 590 krigare.kjellhaglund@hotmail.com Hemsidor: www.livscoachakademin.se www.kjellhaglund.se www.kjellhaglund.com

SjalensKrigare_KjellHaglund_210x270.indd 1

2017-06-19 09:56:05


frimodigt med Eleonor Amora Marklund Eleonor Amora

”Var den förändring du själv vill se” 1. Vad jobbar du med? – Förutom att vara livslärare vid min egen skola, där jag utbildar allt från multidimensionella medium till djurkommunikatörer och healers, så arbetar jag främst som medicinskt medium. Dessutom är jag aktiv i LifeRadio/ TV som är den nya kanalen som sänder från hjärtat, och där man kan lära sig det mesta om livet. Jag har även ett stort engagemang i Medvetna Trossamfundet där jag är grundare och ordförande. I höst kommer vi att utbilda Anunas i trossamfundet, och de blir något av den nya tidens prästerskap – fast inte präster, utan just Anunas.

2. Varför valde du det? – För mig handlar det om att lära människor om livet och att de ska förstå sin egen kraft och styrka – men även lära sig att hantera sina energier för optimal hälsa och välmående.

Om Eleonor

Något som tagit mig hela livet att lära mig, då jag själv varit medial sedan barnsben. Medvetna Trossamfundet är ett av mina hjärtebarn nu, då det handlar om att väva in min tro om livet och andlighet tillsammans med kunskapen om den nya generationens barn och deras egenskaper samt behov. I Sverige har vi religionsfrihet, och det är även något som står med i FN:s stadgar. På detta sätt säkrar vi de högkänsliga barnens framtid genom att kunna ge dem ett giftfritt liv då vi nu kan få igenom ekologisk kost i skolorna utifrån ett religionsperspektiv t ex, eftersom det är A och O för deras hälsa och frekvensmässiga utveckling.

3. Vad ger det till andra? – Medvetna Trossamfundet är godkänt av Kammarkollegiet i Sverige och är nog det första trossamfund (religion) i världen där de högkänsliga barnens perspektiv är det viktigaste, och där vi även värnar om planeten vi bor på.

4. Lever du som du lär?

7. Vad kan man göra för att få ­balans och välbefinnande i livet?

– Jag lever väldigt medvetet på en gård som tidigare varit KRAV-jordbruk. Jag har såklart också dagar då jag kan köpa en glutenfri panini på bensinmacken, men genom att ha en bra grund så klarar kroppen av detta. Jag tror inte på att vara absolutist, jag tror på aktiva och medvetna val.

– Att finna sig själv genom att förstå sitt ursprung, sitt syfte och sin livsväg har för mig varit enormt viktigt, och det är också något jag hjälper andra att göra. Som ung vuxen längtade jag hem – bort från jorden – väldigt mycket, men nu när jag förstått varför jag är här så har jag landat i en trygghet och en tillförsikt som jag tidigare saknade.

lära mig om mig själv och arbeta med mitt livssyfte.

5. Vad säger du om healing?

8. Vad är det viktigaste i livet för dig?

Bästa bok: En av de böcker som berört mig

– Healing är ett utmärkt verktyg som verkar på alla plan, och jag har nått stor läkning med hjälp av detta, både hos mig själv och hos mina klienter.

– Barnen är utan tvekan det viktigaste i mitt liv, och då menar jag inte bara mina egna barn, även om de såklart står mitt hjärta allra närmast, utan jordens barn. Det var därför jag grundade Medvetna Trossamfundet.

Namn: Eleonor (Amora) Marklund. Familj: Make och två barn samt hästar, höns, påfåglar, gäss, katter och hund.

Bor: Ytterån. Astrotecken: Kräfta. Min inspiratör: Mina underbara barn. Gör jag helst: Utvecklas, genom att hela tiden

mycket är Sanna Nova Emilias bok ”Bara ett andetag bort” men jag vill även tipsa om Suzanne Divinskys ”Visdomskoden” som är en viktig bok om vårt ursprung. Motto: Var den förändring du själv vill se! Hemlig talang: Jag brukar plocka upp saker från golvet med fötterna. Aktuell med: Medvetna Trossamfundet och boken ”Framtidens människa – den andliga evolutionen”. Kontakt: www.medvetnatrossamfundet.se, www.eleonormagnusson.com, www.eleonoramora.se. Mer info på sid 38.

6. Vilken behandlings- eller terapeutisk metod betyder mest för dig? – Som medicinskt medium arbetar jag med en kombination av tekniker, allt från olika frekvensbehandlingar till healing och läkning av tidigare liv. Allt sker intuitivt och med en stor medvetenhet och kunskap om energier. Jag arbetar dessutom med en kombination av råd som rör näring och livsstil för att nå full läkning, eftersom allt hör samman.

Free • nr 4

|7|

juli–augusti • 2017

9. Vad är kärlek för dig? – Kärlek för mig är att förstå och kunna värdesätta både varandras likheter och olikheter.

10. Vilken livsfråga önskar du att Frees läsare bör fundera över? – Hur kan just du förändra världen till det bättre? Kom ihåg att vi förändrar världen genom att nå en människa i taget.


Mitt i Stockholm

Ayurveda Butik, kurser och ett stort utbud av ekologiska ayurvediska produkter Kosttillskott • Hudvård • Livsmedel • Böcker Aromaterapi • Kosmetika

SE DA N 19 8 8 Barnhusgatan 1, Stockholm (korsningen Drottninggatan 71D) Öppet vard 11–18, lör 11–14 | www.vedalila.se | info@vedalila.se


fri zon prylar • produkter

Redaktionen presenterar produkter från våra annonsörer som är värda att testa.

Miljövänligt semesterkit för hela dig Badrumskit med produkter för det människo- och miljövänliga badrummet. Vi har plockat ihop ett urval av miljövänliga produkter från Jigaia, perfekt att ta med sig på semesterresan. Vårt kit innehåller tandborste, fotfil, hårborste, Chandrika ayurvedisk tvål och luffakudde till tvålen. Luffakudden håller tvålen torr och fungerar även som rengöringssvamp. I sortimentet finns även andra varianter av hårborstar och tvålar att välja mellan. MER INFO www.jigaia.se Ca-pris: kit 375:–. Annons på sid 11.

Håll utkik efter utlottning på free.se

vatten

Vitaliserat

VitaJuwel flaska. Med VitaJuwel kan man få energi och vitalitet från kristallerna till vattnet på ett hygieniskt och säkert sätt. Vackra stavar och flaskor med en mängd olika blandningar. Masaru Emoto står bakom några av dessa kombinationer. Stavarna och flaskorna är gjord i EU av blyfritt Bohemianglas. Kristallerna är fairtrade och conflict-free. MER INFO www.shop.englagard.se Ca-pris: från 539:– (50 ml). Annons på sid 51.

För yoga, sport

Livet är vackert precis som du! Daniel Sword armband. Inspirerande och eleganta armband med positiva budskap som sprider glädje. En gåva med livslångt värde, fylld av omtanke till dig själv eller en god vän. Diamantgraverad text för bästa finish och hållbarhet. Nickelfria och beroende på variant även rosé/guldförgyllda. Justerbar storlek i limiterad upplaga. Levereras i presentpåse. MER INFO www.amuletten.net Ca-pris: från 299:–. Annons på sid 10.

C-vitamin

med maximal effekt LipoCell C är den första produkten i en ny serie från Ion Silver. Ett kosttillskott med C-vitamin och fulvosyra i flytande liposomal form, för maximalt upptag Håll och effekt. Liposomalt utkik efter C-vitamin leder bl a till utlottning på en högre koncentration, free.se uppemot 50 % mer av vitaminet cirkulerar i kroppen jämfört med ej liposomalinslutet C-vitamin. MER INFO www.ion-silver.com Ca-pris: 275:– (250 ml). Annons på sid 52.

fritid

Ekologiska shorts. Supar från BLight är tillverkade av ett underbart mjukt bomullstyg med 5 % lycra för en skön stretch. Shortsen har två framfickor samt knytning i midjan. GOTS-certifierat. Finns i färgerna oliv, safirblå och marockoHåll blå. B-Light designar utkik efter och tillverkar ekologiska utlottning på kläder för den medfree.se vetna konsumenten.

Ayurvedisk hudvård Amla Serum från Classic Ayurveda är ett mycket effektivt serum som kombinerar antioxidantaktiviteten hos amlafrukten, hyaluronsyra och extrakt av gurkmeja, neemblad och manjistha. Denna kombination är unik. Serumets intensiva fukt ger en fin och fast hud. Doftar aningen av ros. En droppe av serumet på rengjord hud morgon och kväll är tillräckligt. MER INFO www.vedalila.se Ca-pris: 425:– (30 ml). Annons på sid 8.

el!

ab Komfort

En bekväm meditationsstund Meditationspall KneeChair i ergonomiskt utförande med fasta ben. Pallen är av hög kvalitet tillverkad i ask. Finns även en variant som är ihopfällbar, lätt att ta med sig och plocka fram, inte bara vid meditation. Höjd på båda pallarna är ca 19 cm. Fasta ben 42 x 19 cm, och den ihopfällbara 30 x 14 cm. MER INFO www.stengarden.com Ca-pris: från 499:–. (höjd ca 19 cm). Annons på sid 12.

MER INFO www.b-light.se Ca-pris: 290:–. Annons på sid 17.

Free • nr 4

|9|

juli–augusti • 2017


BAZAREN

AROMAs AROMAs sommartips försommartips en härlig semester! Lindra svullna sommarfötter

Flygrädd? Orolig inför resan?

Five Flower Remedy- räddningsdroppar för akutsituationer

Hjälp vid solsveda och myggbett

Njut av sommaren utan mygg ! het n y N ll-O Ro

! het Ny ll-On Ro

Glad sommar!

Exklusiva tävlingar och massor av härliga sommarprodukter hittar du på:

www.aromacreative.se

Free • nr 4

eller ring oss på 0142 360110 | 10 |

juli–augusti • 2017

Inre harmoni & skönhet


BAZAREN

Aktuell bok av Brené Brown

Sophia och pyramidens hemlighet

Tredje boken i sårbarhetstrilogin!

av Karin Bergvall barnbok 9-12 år

I sin nya bok konstaterar Brené Brown att den som vill leva modigt, med all säkerhet då och då kommer att snubbla och falla omkull.

Sophia reser och upptäcker världens mysterier. Och hon hjälper utsatta barn med sina superkrafter, barn som finns överallt – och ingenstans. Barn som ingen verkar bry sig om! Ges ut 18 augusti 2017.

– Om vi är tillräckligt modiga kommer vi ofta att misslyckas. Den här boken handlar om hur vi tar oss upp igen, säger hon.

Brené Brown är doktor i sociologi vid University of Houston i Texas. Hennes TED-föredrag om sårbarhet har visats närmare 30 miljoner gånger. Libris har tidigare gett ut Mod att vara sårbar och Våga vara operfekt.

Kristaller · Stenar · Smycken · Rökelser · Aroma · Vindspel · Tarot · Drömfångare · Änglar m.m.

www.6e-sinnet.se Kungsgatan 18, Helsingborg. Telefon: 042-24 52 34

YOGA · MEDITATION · HÄLSA · ANDLIGHET

Ny roman ute nu! Om att hitta kärleken till sig själv efter en skilsmässa.

Nyinkomna stora kristaller!

Miljövänliga

Yogamattor

lee seger books and art leesegerbooksandart.com fb @leesegerspage

NU 25 % rabatt!

på alla byxor med rabattkod: SOMMAR17 Gäller t o m 31 augusti 2017

www.jigaia.se

Webbshop · Butik i Örnsköldsvik Free • nr 4

| 11 |

juli–augusti • 2017

jigaia


BAZAREN

NIFT PRESENTERAR 2017

Hälsa &

Livsstil

En mässa för kropp, sinne och själ Kl 10–18, Inträde 100:-, Barn under 12 år gratis behandlingar • terapier • storseanser • aktiviteter

GÖTEBORG, EXERCISHUSET 16–17 SEPTEMBER HUSKVARNA, FOLKETS PARK 14–15 OKTOBER HALMSTAD, HALMSTAD ARENA 11–12 NOVEMBER STORSEANS MED VENDELA CEDERHOLM En seans med Vendela är fylld av glädje och värme. Budskapen från vänner, släktingar och bekanta är avsedda att vara till nytta och hjälp i vardagen.

Din Doreen Virtue Webbshop! NYHET!

STORSEANS MED BENNY ROSENQVIST

GAIA orakelkort

Dessa vackra kort är baserade på Toni Carmine Salernos intuitiva konst. Hans ofta känslomässigt laddade verk utforskar och speglar naturens, universums och mänsklighetens inneboende ”andlighet”. Gaia, jordens gudinna (den kvinnliga delen), är hans ständiga källa till inspiration. Hennes skönhet, kärlek och visdom speglas i hela hans arbete oavsett område eller ämne. Denna lek består av 45 Gaiainspirerade bilder med djupa, kraftfulla budskap som erbjuder vägledning och klarhet.

Seans med Benny är en spännande resa då andevärlden kontaktar honom och förmedlar budskap om hur de har det på den andra sidan.

FÖRELÄSNING MED ADAM GIL LAZARO om Stargate transformation. Adam är healer och grundare av The Sacred Healing Vibration. FÖRELÄSNING MED LILI ÖST om hur du kan skapa magi i ditt eget liv! Genom SÅ KLART-metoden hjälper hon publiken till avgörande insikter hur man kan öka upp mängden önskade resultat och skapa magi i sitt eget liv.

OBS! Begränsat antal platser gäller till alla tillfällen. Föranmälan kan göras på hemsidan. Nu kan du köpa Doreen Virtues vackra änglakort på svenska och alla hennes andra produkter på ett och samma ställe! Vi har även ängla- och andliga böcker från andra författare i vår webbshop!

Gilla oss på facebook! - Dagens kort - få budskap för dagen - Arella - Ängla- och orakelkort på svenska

Välkommen till oss! www.arella.se Free • nr 4

| 12 |

WWW.LIVSSTILSMASSAN.INFO KONTAKT: 0703-456 312 | INFO@LIVSSTILSMASSAN.INFO juli–augusti • 2017


BEHANDLINGAR

Livscoaching · Vägledning Kostrådgivning · Kurser · Retreat

Wellbeez Holistisk Hälsa Hilkka Helminen

Klassisk svensk massage Lymfmassage Taktil massage Energimassage Medicinsk yoga Healingbehandlingar

Lina Paulsén

Livscoach, Kostrådgivare, Hälsopedagog, Intuitiv Vägledare, MediYoga instruktör www.wellnessbylina.se · 0735-00 28 85 · info@wellnessbylina.se · Verkstadsg 1, Kinna

Erik Sandbergs Gata 42 169 34 Solna Tel: 070-714 37 91 E-post: hilkka@wellbeez.se

www.wellbeez.se

Barkha’s Coaching grundad på Psykosyntes Ta avstamp i det betydelsefulla och hitta vägen. Frigör din potential. Finn kraften att gå i den riktning du vill utveckla ditt liv.

· Kristallhealing · Spirituell Healing · Auratolkning · Dr. Bach´s Blomsterterapi · Vägledande samtal

eva@evalovgren.se · 0731-52 61 52 · www.evalovgren.se

Ålberga · 070-562 56 98 · info@barkha.se · www.barkha.se

Eden Energimedicinbehandlingar erbjuds nu i Sverige!

Vi är ett företag som arbetar med hela människan. Att lyssna in och finnas där för var persons unika behov är det som vi brinner för. Hos oss finner du lugnet och harmonin.

Hitta din inre balans och glädje

Kurser & Föreläsningar

Bli piggare och friskare!        

Meditation · Medial utveckling · Intuition · Spädbarnsmassage

Behandlar hela människan – kropp, själ och ande Släpp negativa känslor och föreställningar Smärtlindring och stresshantering Få kontakt med ditt högre jag, inre barn och tidigare liv Få mer energi och vitalitet och mycket annat... Behandlingarna kombineras ofta med andra tekniker såsom hypnos eller energipsykologi Individuella behandlingar över Skype eller privata sessioner när jag befinner mig i Sverige Kurser i Eden Energimedicin (börjar i maj i Malmö) För mer information kontakta: Marie Adams, Avancerad Eden Energimedicinbehandlare, Certifierad Hypnosterapeut, Energipsykologiterapeut Marie@HealingChange.se – www.HealingChange.se Free • nr 4

| 13 |

Behandlingar Svensk klassisk massage · Avspänningsmassage · Gravidmassage Parbehandlingar · Andullationsmassage · Access Bars® Reiki Healing · Distans · Reiki massage

Övernatta på vårt mysiga B&B Vi finns på www.bokadirekt.se

Välkommen till oss! Vägen till ett skönare liv! Pernilla och Roger

Mer information: www.harmonihusetgavle.se 070-634 55 66 · harmonihusetgavle@gmail.com juli–augusti • 2017


Landa i kroppen med

Auratransformation En enkel förklaring på auratransformation är byte av energisystem, ­berättar ­Therese Lindberg, som själv genomgick en stor förändring i sitt liv efter att ha fått en behandling. Idag jobbar hon heltid med metoden som sprids allt mer. Text Eva Frid Bild Sophelia & Aamod Korhonen,www.balanceisjoy.com

T

herese Lindberg var ett annorlunda barn, det förstod hennes föräldrar tidigt. De lyssnade på hennes livliga berät­ telser om tidigare liv fastän de tyckte att det var märkligt, det liksom att hon hade ett oerhört stort intresse för hieroglyfer och Egypten. När hon började i skolan fortsatte hon att vara sig själv och delade frikostigt med sig av NAMN Therese Lindberg. KORT sina berättelser, men ÅLDER 42 år. OM lärare och skolpsy­ YRKE Skandinavisk Auraförkolog reagerade. De medlarinstruktör. THERESE tyckte att hon levde i BOR Strax utanför Vellinge en fantasivärld och den i Skåne. fick inte ta över. FAMILJ Sambon Michael Larsen – De trodde att det var något och två pojkar, 11 och 13 år. fel på mig, berättar Therese. INTRESSEN Skriva, renovera och föda upp katter. MOTTO ”Andlighet med sunt förnuft.” HEMLIG TALANG Kan prata sju språk.

Free • nr 4

| 14 |

”Att vara högsensitiv men inte kunna eller få lov att uttrycka eller förstå blev ett problem.” HON BLEV 17 ÅR OCH hennes hälsoproblem hade letat sig vi­ dare ner i kroppen. Therese fick blödande magsår. – Hela tiden sökte jag lös­ ningar utanför mig själv, jag blev fixerad vid mitt utseende och vid pengar. Några år senare kollapsade hennes lymfsystem, den konven­ tionella vården kunde inte hitta orsaken till hennes hälsopro­ blem så hon började titta efter alternativa behandlingsmetoder. Men så blev hon gravid och fick två pojkar tätt, 2004 och 2005, och hon närmade sig den

juli–augusti • 2017

stora förändringen i sitt liv. – Att få barn var en skakande upplevelse och jag såg plötsligt helt klart hur jag hade förträngt både livet och kärleken. Det ledde till ett livsavgörande upp­ vaknande. Therese sökte sig till esoteri­ ken, alltså det som rör männis­ kans innersta och dolda, och bör­ jade meditera. Hon jobbade som flygvärdinna, men blev arbetslös och ovanpå det stod hon inför en skilsmässa. Hennes gamla sätt att leva fungerade inte längre. DET VISADE SIG också att yng­

ste sonen var annorlunda, bland annat var det svårt att få ögon­ kontakt med honom. Therese tog med pojken till en alternativtera­ peut för behandling. – Terapeuten frågade om jag visste att jag hade två indigo­ barn och jag förstod inte vad han menade. Men något inom mig klickade till och jag ville veta mer. Hon började leta efter kun­ skap och kom för första gången i kontakt med begrepp som in­ digobarn, kristallbarn och aura­ transformation. Therese berättar att det handlar om barn som är födda i den så kallade Nya tiden, det vill säga 1995 och framåt. Människor med indigoenergi har fötts långt tidigare också, fast inte i samma utsträckning. Det som kännetecknar dessa barn är att de lever med en högre energi

MÖTET MED SKOLAN blev mötet med en omvärld som inte förstod och som satte en ram för vad som var okej och verkligt. Therese förstod instinktivt att hon inte passade in i den ramen, att hon skulle bli tvungen att låsa in sin egen värld djupt inom sig själv för att ”bli som alla andra”. – Jag slutade berätta och levde i en slags parallellvärld. Men Therese kropp gick inte med på att hon stängde av. Hon fick halsfluss flera gånger om året och gör tolkningen så här i efterhand att halsproblemen berodde på att hon inte blev ac­

cepterad som hon var, ett trauma som satte sig i halsen. Hennes egna ord fick inte passera fritt. Att vara högsensitiv men inte kunna eller få lov att uttrycka eller förstå blev ett problem.


Free • nr 4

| 15 |

juli–augusti • 2017


Lite mer om

NYA TIDENS ENERGI I boken ”Balans på alla plan med kristall- och indigoenergin” skriver Anni Sennov att det är viktigt att vi håller oss i ständig, inre rörelse för att skapa så bra levnadsförhållanden som möjligt för anden. Vi behöver också vila för att våra fysiska batterier inte ska tömmas. Enligt Anni är vi på väg att skapa mer utrymme i våra mänskliga system, ett tecken på det är alla barn med nya energier som strömmar till jorden. Vårdnadshavare har ett ansvar att hjälpa de här barnen att fungera inom de gamla ramarna och strukturerna tills dessa har förändrats, säger Anni. Vuxna representerar bron mellan den gamla och den Nya tiden och barnen behöver lära sig att leva med en fysisk och andlig balans, medan de vuxna är en produkt av den gamla tidens energi med fokus på allt som kan ses, höras och kännas. Skillnaden är att den Nya tidens barn kommer hit med en inre styrd intuitiv och ostrukturerad andeenergi och livskraft i sina system som är fullt synlig för vuxna. De här barnen är i allmänhet mycket kloka och insiktsfulla eftersom de är öppna för allt nytt, därför kan de inspirera föräldrar och andra till personlig utveckling Det kräver dock att de vuxna är öppna och positiva inför barnens sätt att vara och kan ta till sig dem, de skiljer sig från tidigare generationers barn med sin oerhörda energi och kan verka utmattande för sin omgivning.

”Min mentala och andliga utveckling exploderade, jag kände en djup och innerlig livsglädje.” än andra människor och kan där­ för upplevas som väldigt intensiva och svåra att förstå. NÄR THERESE KOM I kontakt

med detta nya sätt att se på livet, förstod hon också att här fanns den värld hon letat efter och som gjorde att hennes inre kunde blomma. Ett par veckor efter att hon hörde talas om begreppet indigobarn genomgick hon en auratransformation. Hon jämför förändringen med ett byte av ­energisystem i ett hus. Den som har en gammal kombipanna som går sönder byter inte till en lika­ dan utan väljer ett modernare och mer effektivt värmesystem. Therese bytte alltså sitt eget ener­ gisystem genom auratransforma­ tionen och kände sig äntligen trygg i sig själv och sin värld. Hon kunde inte förklara vad som hade hänt och förstod inte hur det hade gått till, men förändringen var ett faktum och hon beslöt sig för att ta reda på allt hon kunde om fenomenet. – Min mentala och andliga utveckling exploderade, jag kände en djup och innerlig livsglädje, vilket också gagnade mina barn.

INDIGOBARN Beteckningen på barn födda mellan 1995 och till och med 2008. Dessa barn och ungdomar är födda med en indigofärgad aura. De är öppna för energier, födda healers och har en stark önskan att hjälpa både människor och djur. De fungerar som brobyggare mellan den gamla och den Nya tiden samtidigt som de är ambassadörer för den Nya tidens energi. De har en mycket stark självkänsla och tilltro till sig själva och sin egen förmåga.

KRISTALLBARN Alla barn som föddes mellan 2009 och 2013 har en fullt utvecklad kristall­ aura och kristallkropp. 2004 till 2008 föddes barnen med en blandning av indigo- och kristallaura. Ju närmare 2009 desto renare kristallaura. 2012 till 2013 och framåt föds kristallbarnen och kännetecknande för dem är att de är mycket rena i sina energier. De är ärliga av naturen och extremt sanningssökande, de lindar inte in något av hänsyn till omgivningen. De är mycket medvetna om vilka personer som är bra för dem att vara tillsammans med och kompromissar inte. Om de själva anser att de är den enda vettiga människan isolerar de sig hellre från omvärlden än att umgås med andra. Källa: Boken ”Balans på alla plan med kristall- och indigoenergin”

AURATRANSFORMATION AuraTransformation™ är en kombinerad kropps- och energibehandling som inte på något sätt kan betraktas som en genväg eller en ”quick-fix”. Behandlingen hjälper dig att bli mer centrerad och mer du! När vi förenar vår kroppskraft med vår spirituella styrka förenar vi egentligen mörker och ljus. Man kan säga att din energi i en viss samlad mängd faktiskt antar en fysisk form. Din egen energi, samlad, sorterad och kompakt. Du är nu otroligt nära dig själv och din energi, ett tillstånd av ett medvetet, avslappnat lugn. Många människor upplever i denna stund för första gången ren kärlek till sig själv. Kontakt mellan kropp och ande, spirituell energi och fysisk materia uppstår.

Free • nr 4

FÖR MÅNGA MÄNNISKOR kan be­

greppet auratransformation verka svårt att förstå för att man inte kan ta på det, men behandlings­ formen har en stark fysisk effekt. Therese skriver på sin hemsida att hon har hittat ett sätt att få utlopp för sin egen energi, hon jobbar

| 16 |

juli–augusti • 2017

både med behandlingar och med att utbilda nya terapeuter, vilket innebär en hel del resande. Aura­ transformationen är en kroppsoch energibehandling, en healing och energiöverföring där klienten och terapeuten har kontakt via fötterna. Therese förenklar bilden och säger att terapeuten fungerar som startkablar till klienten. – Din energi blir mer samlad, mer magnetisk och din egen kraft starkare. Alla behandlingar är indivi­ duella, därför kan upplevelserna för varje enskild klient se olika ut. Men det gemensamma brukar vara känslan av att ha fått ett starkare skydd och det har med auran att göra. THERESE BERÄTTAR SOM exem­

pel att det finns människor som jämt är trötta oavsett hur mycket de sover och försöker ladda sina batterier. Kanske har de vitaminoch mineralbrist, kanske brist på något annat, men även om det åtgärdas finns tröttheten kvar. – Vi vet alla att vi behöver ta hand om vår fysiska kropp och vi har alla känt av konsekvenserna när vi sover för lite eller äter dåligt. Men omkring vår fysiska kropp har vi ett energifält som brukar kallas aura och den tänker vi inte på att vårda eftersom de allra flesta kanske inte kan se den eller ens vet att den finns. Precis som det är viktigt att vår fysiska kropp fungerar, är


”Precis som det är viktigt att vår fysiska kropp fungerar, är det viktigt att även auran gör det.” det viktigt att även auran gör det, säger Therese. Den ska sluta helt tätt omkring kroppen som ett skydd mellan den personliga energin och andra människors energier. – Om inte auran är hel har du dåligt skydd och du kan bära på andras energier utan att du vet om det – det kan vara därför du är trött hela tiden. Din kropp är stressad dygnet runt och det är skadligt i längden. Om energikroppen inte skyddar den fysiska kroppen kan den inte längre ”ladda upp” sig och du får kanske fysiska symptom eller behov av att dra dig undan. Och det kvittar då hur mycket du sover, du blir inte piggare. HUMÖRET PÅVERKAS OCKSÅ när auran inte fungerar som den ska och vi är olika känsliga för hur det ter sig, enligt Therese. Den som är riktigt känslig kan gå glad till affären för att handla och gå hem arg och ledsen utan att ens ha ­pratat med någon. Andras ilska, sorg eller förtvivlan har då gått rakt in i systemet. – När du har gjort en auratransformation kan du känna och umgås med andra utan att ta in deras energier, du får exempelvis inte ont i magen av att andra har det, berättar Therese, som verkligen brinner för att dela med sig av sina tankar och erfarenheter

kring energier. – Det är superviktigt att må bra, om du inte är i balans kan du inte hjälpa andra. Väldigt många människor mår dåligt idag och drabbas av utmattningsdepressioner. Therese frågar sig om det är dåligt att krascha? Ja, ibland kanske man måste gå in i väggen för att bli motiverad att genomföra en förändring i sitt liv. Och hur påverkas man egentligen i längden av att äta antidepressiva mediciner? En del som mår dåligt söker hjälp hos medier och där tycker Therese att det finns skäl att vara försiktig. – Den som jobbar som medium har mycket makt och alla hanterar inte det på ett bra sätt. Och för den som söker är det lätt att sätta upp mediet på en piedestal, men det är lika med att den hjälpsökande känner sig som lägre stående. Det finns ingen som vet bättre om oss än vi själva, sök ditt svar på insidan, säger hon och trycker på vikten av att ha balans mellan det jordiska och det spirituella. – Jag har ”andlighet med sunt förnuft” som motto på min hemsida. THERESE SAMARBETAR med Anni

Sennov, en dansk kvinna vars sökande efter alternativ också en gång uppkom efter sjukdom. Sedan dess har Anni utarbetat

Free • nr 4

| 17 |

Therese har haft mer än 300 föredrag runt omkring i Skandinavien om auratransformation och genomfört över ­­ 3 000 behandlingar.

metoden, som alltså har fått namnet auratransformation. Den introducerades i Danmark 1996 och har sedan dess spridit sig i hela Skandinavien, Finland, Frankrike, England, USA och nu senast till Japan. Anni Sennov berättar bland annat om sin resa till hälsa och om det som hon kallar för den Nya tidens energi i sin senaste bok ”Balans på alla plan med kristalloch indigoenergin”, som hon har gett ut tillsammans med sin man Carsten. Therese är en av dem som jobbat med översättningen. Att intresset för auratransformation är stort och att Therese är en av frontfigurerna råder det ingen tvekan om. Hennes kalender är fulltecknad. – Sedan jag gjorde min auratransformation har hela mitt liv

juli–augusti • 2017

förändrats. För det första är jag inte sjuk längre och för det andra väljer jag medvetet bort sådant som inte är bra för mig. Jag lever fullt ut i ärlighet och kan inte låtsas längre. – Det är min livsuppgift att berätta om det här, säger hon och är samtidigt medveten om att många kanske har svårt för att tro på det hon säger. – Det är okej, vi har ett eget val och går olika vägar. Men världen håller på att förändras och det påverkas vi av oavsett vad vi tror på.

www.thereselindberg.com www.auratransformation.se www.annisennov.se


AuraTransformation™ – en permanent uppgradering av din fysiska energinivå De flesta kan inte se auran, därför är det ofta inte något som man tänker på att ta hand om eller vårda så som man dagligen vårdar sin kropp. Många vuxna går igenom olika utbrändhets- och trötthetssyndrom, vad beror detta på? Vad sker med den fysiska kroppen om energikroppen inte längre fyller sin tänkta funktion som skydd? Är du trött på att vara trött? Då är det kanske dags att uppgradera auran till en nyare version? Kontakt mellan kropp och ande, spirituell energi och fysisk materia.

Vi är Auraförmedlare™

Therese Lindberg

Carina Frendin

Sofia Henriksson

Micaela Blomberg

Pia Dahlander

Sthlm, Gbg, Malmö, Oslo

0709-40 10 12 inrebalans.nu@gmail.com www.inrebalans.nu

0731-80 27 68 sofiahenriksson78@ icloud.com

0739-43 63 52 Micaela_86@msn.com Micaelablomberg.com

bedrocklava@gmail.com

Auraförmedlarinstruktör

0709-28 14 24 info@thereselindberg.com www.thereselindberg.com

Marie Svalberg Falun

0702-20 02 91 projekt.marie@hotmail.com

Karin & Anders Backensved

Tjörn, Göteborg & reser Karin 0708-11 14 83 k.backensved@gmail.com Anders 0705-50 21 51 anders.backensved@ gmail.com

Kalmar, Stockholm

Randi Hellberg

Helsingborg, Helsingör 0723-00 49 49 hellberg.randi@gmail.com

Luleå, Stockholm & reser

Anna-Karin Eriksson Halland, Göteborg, Västerbotten, Malmö 0702-36 11 70 info@urakraft.se www.urakraft.se

Dalarna, Borlänge

Stockholm

Helen Lundberg

Annelie Andréasson

0766-44 45 11 bokatid@kompafottermedhelen.se

Tel. 0738-00 35 35 info@balansenergi.com www.balansenergi.com

Småland & reser

www.kompafottermedhelen.se

Orust

Madeleine Glanzmann

Ingegerd Persson

Ingrid Kronholm

Lisa Eklund

0704-95 55 28 info@mg-sprakkonsult.com

0709-58 85 63 orionsljus@gmail.com www.orionsljus.se

0735-88 08 91 ingrid@healyoursoul.se www.healyoursoul.se

0739-26 67 21 info@kroppensfrihet.se www.kroppensfrihet.se

Stockholm

Höllviken

Lund, reser i Sverige

Gävle

Läs mer på www.auratransformation.se samt se vilka

a


a

Välkommen in på vår officiella

YouTube Kanal!

www.youtube.com/user/SennovPartners Också varmt välkommen att delta i webinarium (föredrag via din egen dator) om ”Vad är en AuraTransformation™?” Se tider och datum på

www.auratransformation.se under arrangemang.

Anna Eriksson

Annelie Boström

Helena & Markus Ossi

Ewa Röjestål

0722-01 11 42 info@balanceisjoy.com www.balanceisjoy.com

0763-67 86 86 info@universellbalans.se www.anneliebostrom.se www.balansbutiken.se

Helena: 0736-14 87 36 Markus: 0700-66 37 14 www.helenaossi.se

0738-00 80 55 info@helhetspraktiken.se www.helhetspraktiken.se

Ann-Charlotte Olsson

Ulrika Selinder

Miriam Stener

0706-00 82 28 lotta_olsson69@hotmail.com

0767-69 89 26 ulrika@medvetenhetoch­ balans.se

Kvicksund, Esklistuna

0705-26 60 85 hypnobalans@gmail.com hypnobalans.se

Lillpite reser gärna

Aamod & Sophelia Korhonen

Reser i Sverige & England

Mellanskåne & reser

Gävle & Stockholm

Västerås, Stockholm & Norge

Stockholm, reser i Sverige

Stockholm & Gävle

Daniel Baldun

Ewa Hallner

0736-17 93 56 daniel.baldun@gmail.com www.crystalenergy.se

0704-36 05 31 ewahallner@hotmail.com

Norrköping, Stockholm

Jonstorp, Helsingborg & reser

www.medvetenhetochbalans.se

0735-24 22 85 hej@miriamstener.se www.miriamstener.se

Anna Höiby

Berit Lundin

Eva Svärd

Berit Hagbartsen

Caroline Fredholm

0707-44 93 00 info@balansifokus.com www.balansifokus.com

060-157 08 61 berit.lundin24@gmail.com

0708-22 18 28 at@evasvard.se www.evasvard.se

+47 930 56 473 berit.h.nygaard@hotmail.com

0761-88 77 89 caroline@lalmahueyoga.com www.lalmahueyoga.com

Stockholm/Reser i Sverige

Sundsvall

Kungsbacka, Göteborg

Norge, Oslo

aktuella arrangemang vi har runt omkring i Sverige

Malmö


BEHANDLINGAR

BESVÄR? Gör som de drygt 200.000 som låtit sig behandlas med ATLANTOtecmetoden, som avser att massera djupt liggande muskler och ligament, bl.a. i översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Djupverkande vibrationsmassage utan ryck eller knyck i behandlingen.

Ayurveda Egenvård

Boka undersökning och behandling!

– kurser för dig som vill utveckla och ta ansvar för ditt eget välbefinnande och din hälsa. Under de första 3 stegen får du en bred, praktisk grund för hur du tillämpar Ayurveda. I kursen ingår yoga, meditationer och andningsövningar.

Innan en behandling påbörjas görs alltid en noggrann undersökning för att fastslå om behandling kan göras. Om så inte är fallet är undersökningen gratis.

Kurser på Ayurvedaskolan Human Health, Borlänge Steg 1 Vata, Pitta, Kapha 28–29 okt

010-33 000 88 www.atlaskotan.net

Steg 2 Agni – Livsgnistan 25–26 nov Steg 3 Ayurvedisk definition på en frisk person ur fysisk, mental, känslomässig och andlig aspekt 10–11 feb 2018

Borlänge Nyckelpigan, Jenny Landby-Berg www.nyckelpiganjenny.se Telefon: 073-535 08 59

Coaching och vägledning utifrån den du är, där du är Fredrik Rosenqvist AstroNumerolog och Kraftcoach 070-220 69 08 · www.fredrikrosenqvist.se

Natthealing på distans medan du sover. Anmäl dig nu på thor.midwind.se Delta även på måndags- & fullmånehealing! Jag har valt att driva min verksamhet med hjälp av donationer så att alla ska ha möjlighet att ta emot healing oberoende av sin ekonomiska situation. Namaste, Thor Thor Midwind. Fridhemstorget 20A. 217 53 Malmö

Free • nr 4

| 20 |

juli–augusti • 2017


KURSER • UTBILDNINGAR

Anita & Lasse Rydström S n trand

ära – HoStel & B&B, Öland

Kom med på upptäcktsfärd i den andliga verkligheten! Naturen på Öland bjuder på upplevelser som på få andra platser. Här finns underbara sandstränder!

Medial sommarkurs Lör–sön: 22–23/7

Djurkommunikationskurs Tor–fre: 24–25/8

Klosterhelger hösten 2017 Vecka 34 den 25/8-27/8 Vecka 38 den 22/9-24/9

Medial rådgivning · Behandlingar · Utvecklingscirklar

Anita & Lasse Rydström 0485-383 28 · 073-995 87 78 www.sevenheaven.se · anitalrydstrom@gmail.com

www.yogakloster.se info@yogakloster.se

Start 4 sep

21-dagars Healing “Stort Tack Zoë för dessa fantastiska och starkt omtumlande veckor! Är så tacksam för denna 21 dagars healing, känns som en ny start av livet. - Solveig Olars

t 2017

med Zoë

Följ med på en tranformerande resa med höga frekvenser! www.zoeland.se

Free • nr 4

| 21 |

juli–augusti • 2017


Behöver du komma iväg på retreat i sommar, eller söker du en plats att hyra för att själv anordna en kurs? I kursgårdsspecialen hjälper vid dig genom att lista ­47 av alla fantastiska kursgårdar som finns i vårt avlånga land. De flesta har verksamhet året om och det finns något för alla! Free har tittat ­lite närmare på tre av dem. Text Free Bild Kursgårdarnas egna. Husbygård: Jannica Honey

Husbygård Herrgård, Bettna.

Ge själen ny kraft

Vavivagården, Sparreholm.

ANANDA MANDALA YOGA RETREAT CENTER

Höghultström, Åseda 070-275 50 65 www.yoga-meditation.se Yoga och meditation.

Ekegården, Eke på Gotland.

AVALON HEALING CENTER

BARAVARA

Museröd 350, Henån, Orust 073-552 82 32 www.pernillacarlqvist.com Healingutbildning, ­shamanska healingkurser, änglahealing.

Stora vägen 6, Vikarbyn 0248-230 60 www.baravara.se Oshoinspirerade kurser och terapier.

Free • nr 4

| 22 |

BYSKOLAN – TERRY EVANS Fanthyttan 319, Storå 0581-519 00 www.creativexperien­ces.com Medium- och healing­ utbildning, bergsmeditation.

juli–augusti • 2017

BÖNNARPSGÅRD Bönnarpsvägen 166, Svedala 073-397 89 33 www.bonnarpsgard.com Yoga, meditation, hypnosterapi, coaching.


HUSBYGÅRD HERRGÅRD

Yoga och vegetarisk mat med ayurvedisk grundidé Husbygård är en klassisk och vacker herrgård på landet. En lugn plats lummigt inbäddad i praktfull natur. Gården ligger i Bettna mitt i Sörmland, 2 mil norr om Nyköping, och det är lätt att ta sig hit med bil eller buss. HUSBYGÅRD ÄR INTE nyreno-

verad utan äkta vara, en genuin och robust privat herrgård på cirka 1 000 kvm som varit ett hem för inte allt för länge sedan. Jessica Amrit Eklöf som driver yoga- och kursverksamheten på Husbygård är sambo med gårdens ägare Anders Lundin, som till sitt yrke är bonde. Jessica är diplomerad yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga, instruktör i medicinsk yoga, men även konstnär. – Yogan har en given plats i mitt hjärta. När vi träffades för 13 år sedan, yogan och jag, kändes det som om alla bitar föll på plats, äntligen. Jag fick en inre grundning i mig själv och det var en mäktig upplevelse. Nu är jag själv internationellt diplomerad yoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan.

Ån som rinner genom gården.

HÄR BOR MAN TILLSAMMANS

i trevliga och rymliga tvåbäddsrum. Det finns 11 rum, så det är lagom att vara 10–22 personer. I själva hjärtat av huset ligger den cirka 70 kvadratmeter stora vackra salongen som passar utmärkt för yoga. Gården ligger vackert belägen på en lugn plats och är lummigt inbäddad i vacker och praktfull natur. På baksidan finns gräsmattor, gigantiska träd och en mysig eldplats. Runt gården finns naturliga promenadstigar, märkta vandringsleder och några kilometer till badvänliga sjöar. Det går också bra att doppa sig i ån som rinner genom gården. Det finns även en liten bastu för 4–5 personer. När du kommer till Husbygård väljer du själv om du vill att maten ska ingå. – Jag lagar gärna vegetarisk mat till större grupper med yogisk- och ayurveidsk grundidé. Ingredienserna är närproducerade, och ekologiska i största möjliga mån. Vill man att den ska vara gluten- eller laktosfri

CEC

DJURKÄLLA GATUGÅRD

Tullesboslott Tullesboallén 308, Sjöbo 0415-410 50 www.cecsweden.org Ekologi, spiritualitet, meditation, inre utveckling.

Djurkälla Gatugård 203, Motala 073-320 46 33 www.hope-of-avalon.com Healing- och mediumutbildning, djurkommunikation.

Salongen i hjärtat av huset.

PÅ HUSBYGÅRD ERBJUDS yogakvällar, kurser och retreater året om. Både av Jessica själv men även andra kursarrangörer som hyr in sig. I augusti arrangerar Jessica en kurs i yoga och vedic art, ”Måla från hjärtat”, tillsammans med Ingrid Lidstrand Bruhn, en kurs för den som vill prova på

eller utveckla sitt måleri samt utöva kundaliniyoga och meditation morgon och kväll. Vedic art är en målarteknik där du själv utforskar de olika principerna för att sträva mot ditt högre medvetande. Ingen prestation. Du ges möjligheten att skapa utifrån dig själv, utan krav på tekniska färdigheter och kontroll.

Ljust och fräscht dubbelrum. Bildtext.

EKEGÅRDEN GOTLAND

ENGLAGÅRD

FRIDHEMS KURSGÅRD

Eke Bölske 146 Havdhem, Gotland 070-779 29 60 www.ekegarden.com Självläkningskurser.

Västra Å, Åsbro 0583-123 24 www.retreat.nu Healing- och medium­ utbildning, retreater.

Bruksallén 16, Stjärnsund 0225-800 01 www.frid.nu Retreat, inspirativ målning, helande cirkeldans.

Free • nr 4

| 23 |

juli–augusti • 2017


”Energin här är omhändertagande och det är lätt att varva ner” går det självklart bra. Vi kan även laga maten tillsammans som jag i så fall förbereder, säger Jessica. – Vi kommer överens om vilken typ av retreat eller kurs du ska anordna och vilken sorts meny som passar bäst för er. Det är alltså även möjligt att helt ordna sin mat själv.

Kreativitet.

Jessica i köket.

JESSICA BERÄTTAR ATT hon och Anders träffades för 3 år sedan, just på själva gården … – Jag skulle ordna ett evenemang med en ayurvedisk terapeut, kursen innebar två långhelger och tillsammans var vi 15 personer. Vi behövde ett ställe där vi kunde laga egen mat, sova över samt ett stort rum för yoga och meditation. Den kursgård som jag brukade hyra in mig på blev dubbelbokad och det innebar att jag var tvungen att lyfta blicken och börja fundera på andra möjliga platser. Då jag kände till att det stora huset på Husbygård stod tomt, ringde jag Anders och frågade om det gick att hyra in sig. Anders var lite motvillig och undrade vad vi skulle göra egentligen, och att plocka bort möbler och mattor i salongen var han inte så pigg på. Men kursen blev av, Anders kom och tittade till oss och tyckte att vi var ett trevligt sällskap som höll på med spännande aktiviteter och lagade god mat! När jag sedan var och hämtade de sista sakerna, så satt vi och pratade en lång stund. Anders

Jessica och Anders med hundarna.

Vandring.

FRÖSKOG CENTER Hensbyvägen 15, Fengersfors 073-822 32 05 www.froskog.no Resan, regressionsterapi, healing, intuitiv målning.

GAIA LIFE KURSGÅRD

Gamla Tostaredsvägen 210, Fjärås 0300-43 04 96 www.gaialife.se Shamanism och retreater.

GAIAGÅRDEN Lässerud gamla skola, Åmotsfors 076-773 99 11 www.gaiagården.se Kursgård för ekologi, enhet och samarbete i den nya tiden.

Free • nr 4

| 24 |

tog mod till sig och undrade artigt om det var möjligt att få träffa mig igen. Jag blev lite överraskad av frågan och funderade en liten stund, men svarade ja tack! Efter den dagen hördes vi av varje dag och trivs sedan dess oerhört bra i varandras sällskap. HUSBYGÅRD HAR FUNNITS

i Anders familj sedan 1912. Gården har åkrar, skogar och ett dussin hus som hyrs ut. Anders mamma Marianne bodde i herrgården fram till hon gick bort för 5 år sedan. Efter det har huset i princip inte använts. Lite uthyrning har kommit i gång i den övre delen av huset, men för övrigt har huset hamnat i en törnrosasömn. När Jessica och Anders träffades så föll det sig naturligt att det började smyga in yoga i huset. Andra yogalärare i Jessicas kontaktnät blev nyfikna, men även människor i trakten ville gärna komma och prova på kundaliniyoga. Så nu har herrgården dammats ur och hela huset används när yogisar kommer på besök. HUSBYGÅRDS HISTORIA

kan man följa från början av 1600-talet. Huvudbyggnaden låg tidigare vid kyrkan. Det byggdes en ny huvudbyggnad med två flyglar och gården flyttades 600 meter till en ny plats vid Husbyån. Huvudbyggnaden var i två våningar och troligtvis uppfört delvis i trä.

GULLNÄSGÅRDEN

Tjärnö, Strömstad 073-984 38 15 www.gullnasgarden.org Egenvård, yoga, meditaton, qigong, retreater.

juli–augusti • 2017

GÅVOTOMTA Adelöv Gåvotomta 1, Tranås 073-201 75 31 www.yantra.nu Yoga, ayurveda, hälsovägledning, retreater.


BO på HERRGÅRD Kom och arrangera din nästa yogaretreat/kurs på Husbygård som är en klassisk herrgård i hjärtat av

idag i den högra flygeln tillsammans med sina härliga spanska vattenhundar Zorro och Morriz. I den vänstra flygeln hyr en antikaffär in sig. – Vår dröm och vision är att gården blommar upp och att människor kommer hit och fyller huset med liv, gärna

människor som vill sprida ljuset i världen. Som Nelson Mandela så klokt sagt ”När vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra det samma, genom det blir världen lite bättre varje dag”. Det är något som vi alla verkligen behöver stå upp för! – Det vore underbart om äppelträden pysslas om bättre och att den gamla trädgården blir levande. Att det prunkar av grönsaker, blommor och örter, så som det gjorde när Anders var barn. En gång i tiden fanns det en handelsträdgård här som odlade till gården men som även hade försäljning. För att den drömmen ska bli verklig så behöver rätt person komma hit, en driftig och odlingssugen entreprenör som ser möjligheterna och som kan driva trädgården i egen regi. – Att kunna erbjuda Husbygård som en fin plats till kurser eller fördjupningshelger känns fantastiskt. Huset passar oerhört bra att använda för kurser av olika slag inom personlig utveckling, yoga och meditation. Energin här är omhändertagande och det är lätt att varva ner och känna sig hemma, avslutar Jessica.

HANNEMO KURSGÅRD

HILLESGÅRDEN

Backa 23, Västra Ämtervik 0565-519 19 www.hannemo.se Uthyres för olika kurser i personlig utveckling.

Fastarp 4452, Klippan 0435-215 30 www.hillesgarden.se Personlig utveckling, yoga, qigong, behandlingar.

Många år och ägare senare hade huvudbyggnaden blivit så dålig att man 1840 rev huset och av timret byggdes ett oxhus på gården. Uppdraget att bygga en ny huvudbyggnad gick till arkitekt Axel Nyström som också bland annat byggt Högsjö, Rånäs slott och Stora Sundby. Huset var färdigt 1846 och endast mindre förändringar är gjorda på byggnaden sedan dess. År 1911 köpte Baltzar och Signe Carleson med barnen Bengt och Ruth Husbygård. Familjen hade 1910 sålt Fredensborgs Herrgård, Storebro och flyttade till Stockholm där Baltzar skulle bli chef över Landsstormen. År 1912 flyttade familjen från Stockholm till Husbygård. Bengt och Ruth ärvde gården och Ruth var Anders mormor. JESSICA OCH ANDERS BOR

▲ Free • nr 4

Sörmland. En lugn plats lummigt inbäddad i praktfull natur. Märkta vandringsleder, naturliga promenadstigar och ett par kilometer till olika badsjöar. Bo i vackra små rum och yoga i salongen, passar grupper 10–22 personer. För mer information: Jessica Amrit Eklöf, 070-26 89 816 jessica@amrit.se · www.amrit.se Husbygård

MÅLA från HJÄRTAT Välkommen på Yoga och Vedic Art måleri Dagar för dig som vill prova på eller utveckla ditt måleri, samt utöva Kundaliniyoga och meditation morgon och kväll. Vedic Art måleri är en målarteknik där du själv utforskar de olika principerna för att sträva mot ditt högre medvetande. Ingen prestation. Du ges möjligheten att skapa utifrån dig själv, utan krav på tekniska färdigheter och kontroll. Tid: Måndag 7/8 kl 12 – fredag 11/8 kl 15 Pris: 5.200 kr inkl logi och vegetarisk mat Plats: Husbygård, Nyköping Lärare: Ingrid Lidstrand Bruhn, Jessica Amrit Eklöf

För mer information: Jessica Amrit Eklöf, 070-26 89 816 jessica@amrit.se · www.amrit.se Husbygård

| 25 |

juli–augusti • 2017


Kosmosgården Andlig näring i en kärleksfull atmosfär Självkännedom baserat på Martinus världsbild kosmosgarden.se  martinuscentervarnhem.se  0511-603 81

Levande Föda Skeppsgården AB

Education for Living Wisdom Lovers Retreat – Turning on your inner flame & exploring the art of relating

med Åsa Kullberg och Kåre Landfald, 11–15 aug For couples and intimate friends

Nytt årsprogram – Sweet Medicine Sundance tradition med Åsa Kullberg, start 21–24 sep Fyra träffar

Välkommen till Skeppsgården för kurser om levande föda enligt Ann Wigmore’s program, som påverkar din hälsa på ett radikalt sätt.

Shamansk Kroppsdearmorering med Åsa Kullberg, 10 sep–14 okt Intensiv healingprocess

Njut av tystanden i vackra Tjust skärgård och lär av utbildningschef Anita Svensson som har 29 års erfarenhet av Levande Föda och är upplärd direkt av grundaren Ann Wigmore. Med denna effektiva livsstil återställs och repareras snabbt kroppens funktioner.

www.asakullberg.se · dearmoring@gmail.com

Besök oss gärna på www.livingfood.nu

www.karlingesundsgard.se

HUSBYGÅRD HERRGÅRD

Husby-Oppunda socken, Bettna 0155-930 91 www.amrit.se Yoga, kreativitet, retreater.

HÅÅ RETREAT CENTER:

KOM LUST & FRÖJD

Skand. Yoga- & Meditationsskola

Hedehult 4, Kristinehamn 070-357 88 01 www.komlustofrojd.se Yoga, dans, behandlingar, örtvandring.

Hamneda 0372-550 63, www.yoga.se Yogakurser och tantriska meditationer. Free • nr 4

| 26 |

KOSMOSGÅRDEN

Skarke, Kosmosgården, Varnhem. 073-642 22 12 www.kosmosgarden.se Kurser i Martinus kosmologi, pathwork, självkännedom.

juli–augusti • 2017

KÄRLINGESUND RETREAT CENTER

Kärlingesund 316, Uddevalla 070-281 12 42 www.karlingesundsgard.se Zen coaching, shamanism.


Sov i vackra rum.

En oas för själen.

Stilla sinnet.

VAVIVA RETREATCENTER

Närvaro, stillhet, energi, kraft och glädje Vavivagården som drivs av Christina Liedberg och Johan Sundberg ligger i Årdala mellan Sparreholm och Nyköping, mitt i hjärtat av Sörmland. Här möter du vacker kuperad landsbygd med guldgula sädesfält precis utanför dörren, frisk luft och hjortar som betar på fälten. EN LITEN ANNONS MED foto på

LEVAGÅRDEN Sjurby, Älvdalen 070-467 82 77 www.minanda.se Yogautbildning, medveten närvaro, access coaching.

LEVANDE FÖDA SKEPPS­GÅRDEN

PÅ VAVIVAGÅRDEN LIGGER fokus på stresshantering, välmående och personlig utveckling – frågor som handlar om den fysiska kroppen, om själens uttryck och

LINDSBERGS KURSGÅRD

Valdemarsvik, 0493-414 25 www.livingfood.nu Levande föda enligt Ann Wigmore.

Lindsberg 10, Bergsgården, Falun 023-430 30 www.lindsberg.org Kursgård och vandrarhem.

Free • nr 4

| 27 |

om den andliga aspekten av livet. Hur man vill och kan leva sitt liv i samklang med sitt inre. Att våga vilja och välja den väg som är rätt för en. En strävan efter, och en medvetenhet om att när man väljer utifrån sin sanna identitet så är det inte egot som styr utan den universella kärleken, som inte bara gynnar en själv utan hela vår jord. Detta är Christina och Johans fasta övertygelse som de vill leva efter och inspirera till. – Mycket händer i omvärlden och det är lätt att påverkas. Vavivagården är en liten oas, en plats där man kan stanna upp, vända blicken inåt och vänta in själen, vad den vill säga en, säger Christina. – Här strävar vi tillsammans i kärleksfull ömsesidig respekt för ett förhållningssätt som präglas

LIVING FOOD INSTITUTE SWEDEN Broviksvägen, Värmskog 0570-46 10 22 www.living-food.se Kursgård med raw- och living food.

juli–augusti • 2017

en vacker gård i Sörmland. Det var uppstarten till det som numera är Vaviva Retreatcenter, även kallad Vavivagården – ett livsprojekt med positiv förändring och hållbarhet som mål.

– Namnet kommer från företaget VAVIVA, som står för Våga Vilja Välja. Ett företag som sedan 2011 har som mål att inspirera och vägleda människor. Annonsen ledde vidare till en visning som varade i tre timmar. Därifrån startade en process på nio månader. Många hinder och utmaningar mötte vi på vägen, både i det inre och i det yttre. Tvivel och tillit avlöste varandra men innerst inne också en visshet om att så som det blir, så blir det rätt. Vi satsar allt men om det inte går så finns det en mening även med det. Ett

förhållningssätt som även präglar vårt liv och vår verksamhet idag, berättar Christina. – Till slut föll alla pusselbitar på plats, sommaren 2013 var Vavivagården vår, fortsätter Christina. Men inte bara en gård för oss som bor här, utan visionen var större än så – att skapa en vacker och harmonisk plats som även är öppen för andra. Hit skall du kunna komma för att avsätta tid att bara vara. Detta skall vara en plats där själen får rum. Här skall det finnas möjlighet att vårda den viktigaste personen i ditt liv – dig själv.

LIVSUNIVERSITETET Mälbyvägen 26, Väddö 070-303 45 91 www.lenakristina.se Kurser i frigörande andning, yoga, hawaiiansk tarmrening.


av närvaro, stillhet, rörelse, ener­ gi, kraft och glädje. IDAG ERBJUDS ALLT från ”bara­

vara-boende” till friskvårdsdagar för företag, individuell vägledning till coaching i grupp, retreater och skräddarsydda koncept både för enskilda gäster och grupper. Även andra kursledare i wellnessbranschen är välkomna att hyra in sig och bjuds in till olika typer av samarbeten. – De redskap vi använder har en holistisk värdegrund som tar hänsyn till att det finns olika in­ gångar till utveckling och läkning, säger Christina. – Olika vägar in till ditt väsens kärna och olika delar som behöver tas om hand eller helas, kanske under olika perioder i ens liv, men delar som alla hänger samman. Olika vägar med samma mål – att hitta hem till sig själv och att bli helare som människa. – I vår tid har vi stort behov av

att hitta en balans mellan stillhet och rörelse, vila och aktivitet, tystnad och samtal, ensamhet och gemenskap. På våra kurser kombi­ nerar vi därför olika aktiviteter i en väl avstämd mix så att alla delar får utrymme. Avslappnings- och and­ ningsövningar, guidade meditatio­ ner, frigörande dans, yoga, kreativa övningar, skapande, coaching, sharing, tid för tystnad och egentid. FÖR ATT MÅ BRA både kropps­ ligt och själsligt läggs fokus på matens kvalitet, miljön som man vistas i samt kontakten med den vackra naturen. Rummen är personligt inredda enkel-, dubbeleller trebäddsrum och förutom kurslokalen har man tillgång till ett härligt lantkök, bibliotek, trädgård och en eldplats. – På Vavivagården får man alltid kärleksfullt tillagad ekologisk och vegetarisk mat och vi strävar efter att göra den laktos-, gluten- och sockerfri.

Free • nr 4

| 28 |

Christina och Johan.

CHRISTINA HAR EN bakgrund som beteendevetare och arbetade som handläggare på Rikspolisstyrel­ sen under många år tills hon sa upp sig och sadlade om till coach, avspänningspedagog, dansinspi­ ratör och snart även andningspe­ dagog. Johan är mångsidig yogalä­ rare, vid sidan om sin anställning som biståndshandläggare på Sida.

juli–augusti • 2017

Han anpassar yogan på kurserna så att alla deltagare kan vara med på den. – Det är intressant och en otro­ lig erfarenhet att gå från en hie­ rarkisk struktur med en verksam­ het som fokuserar på människors bristfälliga handlingar till en platt och rörlig verksamhet, där varje dag handlar om att vara öppen


”Att drömma, släppa taget och våga hoppa” för nytänkande och fokus ligger på det goda i människan, säger Christina. PÅ VAVIVAGÅRDEN ERBJUDS

workshopar och kurser med olika fokus och teman – såsom kvinnokursen ”Dansa din gudomliga natur”, nyårsretreaten ”Nytt år – nya möjligheter” eller sommarretreaten ”Närvarande semester med innehåll”. Att avsätta en hel dag för ”Dansa den du är” frigör en mängd energi och glädje, en följd av att du kommer närmare dig själv.

Samtal och egentid.

DET FINNS MÅNGA utvecklingsmöjligheter och framtida projekt på Vavivagården. Johan brinner för att utveckla sitt odlingsintresse med mål att vara självförsörjande och kunna erbjuda gästerna hemodlade grönsaker. –Bakning av glutenfritt surdegsbröd, biodling och egna höns står också på agendan, berättar Christina. – På logen i vårt magasin kommer vi att inreda en ateljé för att erbjuda plats för fler former av skapande verksamhet. I vårt kyrkstall vill vi inreda ett hängmattehotell för enkel övernattning eller för dem som under sommarmånaderna önskar komma hit och ingå i en arbetsgemenskap med boende och mat som ersättning. På kursfronten är vi igång med att utveckla retreater för par som har behov av kvalitetstid tillsammans och som vill utveckla och fördjupa sin relation.

Vy över öppna landskap.

Din personliga Bildtext. dans.

LUGNETS KURSGÅRD

MASESGÅRDEN

MELAMY KURSGÅRD

Torsgatan 9, Kumla 070-554 74 85 www.gbmhelhetsterapi.se Healingutbildningar och behandlingar.

Siljansnäsvägen 211, Grytnäs, Leksand 0247-645 60 www.masesgarden.se Hälsohem med yoga, meditation och kost.

Stationsgatan 5, Frinnaryd 070-725 49 45 www.melamy.se Healingutbildningar, intui­tivt måleri, änglamedvetande.

Free • nr 4

| 29 |

MULLINGSTORP KURSGÅRD

MUNDEKULLA KURSGÅRD

Vikbolandet 0125-132 20 www.mullingstorp.com Kurser i personlig utveckling, enligt dr Bengt Stern.

Långasjö 0471-504 50 www.mundekulla.se Musikfestivaler och kurser i personlig utveckling.

juli–augusti • 2017

FÖR DEN SOM LÄNGTAR efter en varaktig förändring och är beredd att ta steg i riktning mot sitt mål vägleder Christina i ”Coachande dans – från längtan till verklighet”. En utforskande, uttryckande, utmanande och utvecklande resa med fem kurshelger under nio månader. – Här får du stöd, vägledning och verktyg på resan mot det du längtar efter ska bli verkligt i ditt liv. I liten grupp tillåts du att ta plats med både styrka och skörhet och tidigare deltagare har vittnat om den innerliga, trygga och stärkande atmosfären som råder, säger Christina. – Kursgårdens storlek är perfekt för att upprätthålla en sådan känsla, då våra grupper inte är större än 10 personer, så att vi

kan mötas i det lilla och nära vid vårt köksbord. Nästa kursomgång startar i september 2017. – Att få positiv feedback är alltid roligt men speciellt var det att höra att en av våra kursdeltagare på ”Coachande dans” för första gången på många år inte varit sjukskriven en enda dag under det halvår som gått sedan kursen. Sådant skänker glädje!


Välkommen till Gaia Life

för sköna retreater, djupgående utbildningar & helande resor!

Ananda Mandala Yoga Retreat Center

KBT steg 1 utbildning

Yoga & Meditation Retreats i Småland

Bli dipl. Kognitiv beteende terepeut samt Mindfulness terapeut Tvåårig yrkesutbildning – START 29 aug

Upplev klarhet, energi och ett inre lugn med yoga & meditation På Ananda Mandala’s internationella yoga retreater och kurser kan du fördjupa dig i yoga och meditation i vacker och orörd natur i Småland. Här finns skog, sjö, bastu, svetthydda på sommaren, en fantastisk natur och en tystnad man sällan upplever någon annanstans.

Nyårsretreat

Prana Vidya Retreat

Kriya Yoga Retreat

26 augusti–9 september

Shamansk Healing utbildning Stå i Din kraft, tala Din sanning, lev Din dröm och vandra i skönhet Tvåårig utbildning – START okt 2017 samt mars 2018

Örtmagi utbildning 1 år

Sommar Retreat 6–16 juli

Gaia´s Prästinneutbildning med Ania Munay. Skapa balans och få kontakt med Din feminina urkraft Treårig utbildning – START 18 aug

med fantastiska Leana Myhr. En djupgående utbildning Ettårig utbildning – START 2018

28 december–7 januari 2018

Helande resor – PERU och AFRIKA

15 juli–11 augusti 2018

Magiska och spännande resor med dagliga workshops, där Du bl.a. får lära Dig hålla ceremonier och återkoppla Din kontakt med Moder jord. SEP och NOV 2017

www.gaialife.se 0300-43 04 96 · 0705-39 18 56

Ananda Mandala Yoga Retreat Center · Höghultström, Åseda 070-275 50 65 · info@yoga-meditation.se · www.yoga-meditation.se

Följ oss på

Gaia Life kursgård & retreat

Här, mitt i den småländska naturen, lär du dig meditation och yoga under enastående förhållanden. Gå på en transformerande upptäcktsfärd med hjälp av kursprocessen, kursgårdens faciliteter och våra erfarna lärare.

NÄCKROSEN KURSGÅRD Gyllebo, Gärsnäs, Österlen 0414-230 52 www.nackrosen.net Uthyres för olika kurser i personlig utveckling.

OSHO RISK

SANNEGÅRDEN

Bøgballevej 3,Braedstrup, Danmark +45 7575 2500 www.oshorisk.dk Oshoinspirerade terapier, kurser och sommarfestival.

Bylehamnsvägen, Väddö 0176-931 76 www.sannegarden.se Kurser och yoga.

Free • nr 4

| 30 |

SATYANANDA YOGA ASHRAM KURSGÅRD

SHAMBALA GATHERINGS

Gässlingsbo 7037, Bollnäs www.sys.se Utbildning av yogalärare.

Borntorpet, Skinnskatteberg 073-689 80 07 shambalagatherings.com Retreater, yogakurser, raw food.

juli–augusti • 2017


EKEGÅRDEN

Kärlek, livsglädje och lärande Ekegården som sedan 2014 drivs av Therese och Per Appelqvist är ett retreat- och utbildningscenter för livsglädje och finns på södra Gotland, cirka sex mil från Visby. Närmaste lilla tätort är Hemse, en dryg mil bort. THERESE OCH PER hade en dröm

om att skapa en plats för männi­ skor att må bra på, både i kropp och själ. De visste att platsen skulle vara Gotland någonstans på Sudret och när de vandrade upp längs gräsmattan på Ekegården den där första gången och tittade in i kyrkan bestämde de sig direkt. Detta var platsen de drömt om. – Ekegården med dess omgivningar har verkligen en speciell atmosfär. Det är en healingplats. Vi vill att Ekegården ska vara en livsglädjegård för alla att njuta av. Som vandrarhemsgäst, matgäst eller som deltagare på en retreat eller utbildning. Ung som gammal, säger Therese. THERESE ÄR BETEENDEVETARE,

SHANTILAND Fönebo 350, Bjuråker 070-318 99 59 www.shantiland.se Yoga, frigörande dans, ayurveda.

Aktivitet i trädgården.

EKEGÅRDEN HAR FUNNITS

sedan 1962 och drevs tidigare som församlings- och lägergård. Gården har genom åren successivt byggts ut och verksamheten har förändrats och gått mer mot hälsa. – Vi brinner för att utveckla medvetenheten och har under de senaste åren insett värdet av hälsa då Therese självläkt från en grav kronisk sjukdom på Ekegården. Vi vill erbjuda andra samma möjlighet till en gynnsam miljö för läkning med alternativvård och själavård, berättar Per. södra Gotlands största anläggningar för större grupper och består av totalt cirka 1 300 kvm inomhusyta och cirka 16 000 kvm tomt och strövområden. Huvudbyggnaden rymmer restaurang, lounge, kapell, behandlingsrum, samtalsrum, meditationsrum, konferensrum samt 17 boenderum. De två intilliggande boendebyggnaderna omfattar totalt 19 rum. Det finns alltså totalt 36 sovrum på Ekegården med singel-, dubbel-, trippel- och fyrbäddsrum så det är inga problem att bo upp till 80 personer eller flera. De flesta av rummen är renoverade och håller en enkel men ny och fräsch standard med handfat i varje rum och gott om

EKEGÅRDEN ÄR EN AV

Gamla kapellet i retrostil.

ledarskapskonsult och vägledare som i 15 år coachat människor till sitt bästa liv. Per har en bakgrund som ledarskapskonsult och skribent men även haft ett flertal ledarpositioner i internationella bolag som vd och marknadschef inom bland annat media, IT och rekrytering. Per och Therese är inspirerade av den universella och villkorslösa kärleken. Av det större perspektivet, kvantfysiken och de stora andliga traditionerna. Själv lever de med det meditativa förhållningssättet i vardagen.

Ett förhållningssätt där de möter livet som det är utan att värdera det. Deras grundinställning är kärlek – kärlek, livsglädje och lärande.

Ett av alla 36 sovrum.

SKEPPSUDDEN KURSGÅRD

SKOGSLYCKANS KURSGÅRD

Järstad, Östra Stenby, Vikbolandet 070-221 14 34 www.skeppsudden.com Uthyres för kurser och retreater.

Kvarnberg 171, Orsa 070-216 14 36 Kurser, meditation, healing, yoga, eldceremonier, schamankvällar, trumvandringar.

Free • nr 4

| 31 |

SKÅLSJÖGÅRDEN Skålsjön 302, Viksjöfors 0271-520 40 www.skalsjogarden.se Kurser, meditation, kickoff, qigong.

juli–augusti • 2017

STORSJÖNS SINNERO

Sjövik 426, Nälden 070-688 62 77 www.eleonormagnusson.com Healing- och mediumutbildning, djurkommunikation.


toaletter och varma duschar uppvärmda av miljövänlig solcellsanläggning. Sköna allrum finns intill rummen. HÄR FINNS EN HEL hörsal med ett riktigt kyrktak, ett tidigare kapell, som ger er en fantastisk akustik att använda som möteslokal. Den är i skön retrostil och rymmer upp till 150 personer. Den hänger sedan ihop med sköna umgängesutrymmen och stor fin matsal med eldstad. – Vi har allt från 5–100 besökare, ibland fler, som deltar på olika evenemang som arrangeras, säger Therese. Ekegården har även en större restaurang- och umgängesdel med plats för upp till 100 personer. På sommaren har restaurangen säsongsöppet för allmänheten. – Vi serverar bland annat antiinflammatorisk kost, vegankost och mycket uppskattad vegetarisk kost. Vi bakar vårt egna glutenfria bröd och använder oss av mycket ekologiska produk-

Per och Therese Appelqvist.

Samvaro på uteserveringen.

Restaurangen.

Free • nr 4

| 32 |

juli–augusti • 2017

ter bland annat från traktens bönder. Vi odlar även läkande örter och kryddväxter. Annars är vårt ledord valfrihet. Alla ska äta och dricka det de själva mår bra av, så för den som vill äta kött så finns det självklart som alternativ, säger Per. PÅ EKEGÅRDEN arrangeras

olika evenemang cirka åtta månader per år. Retreater, självläkningskurser, rekreation, föreläsningar, workshopar, utbildningar i ledarskap och medarbetarskap, meditationskvällar, musikkvällar, utflykter och sommarfestival. Meditationskvällarna är mest populära av gotlänningarna själva. Det finns även möjlighet att enbart boka boende. – Vår största kundgrupp är idag stora grupper som kommer under några dagar och bor med helpension och tillgång till lokal. Till exempel kyrkan, företagskonferenser, ideella organisationer och privata evenemang. Mest aktuellt just nu är som-


”En livsglädjegård för alla att njuta av” marfestivalen ”Sunshine Week” i juli som lockar intresserade från hela landet. Annars är det storgrupper, sommarboende och meditationskvällar som ligger närmast. I september anordnas ”Självläkningskursen”, en vecka med till största delen anti-inflammatorisk, ekologisk och lokal producerad mat, behandlingar och mycket rekreation. FYRA PERSONER ARBETAR idag heltid på Ekegården och minst

sex eller flera vid behov under högsäsongen. Det finns även möjlighet att arbeta som volontär under kortare perioder på vår och höst, samt under vissa festivaler och retreater. THERESE OCH PERS framtidsvision är att Ekegården ska vara ett internationellt hälsocenter med fokus på kropp och själ. – Idag erbjuder vi på Ekegården behandlare under någon vecka på sommaren, under kursveckor

och retreater, men detta vill vi utöka. Vi vill också erbjuda fler kursveckor med olika innehåll för en ökad medvetenhet. Vi planerar nu för en ”rehab-anläggning” med bad, bastu, behandlingsrum och reception. En örtträdgård är också under planering, berättar Per. THERESE AVSLUTAR med att berätta om ett roligt minne. – Vi var inne på en restaurang i Hemse och skulle äta. Jag frågade deras egyptiska personal om de

visste någon kock i sitt nätverk som skulle vara intresserad av jobb hos oss. De såg ut att tänka intensivt sedan sa den ena ”utlänning eller svensk?” Vilket som, svarade jag, bara han gillar kärlek. Då skrattade de hejdlöst och sa ”give me five” tog upp handen och vi smashade händer. Haha så roligt kära nån … jag förstod ju vad jag just sagt och vad de tänkte. Precis så är det på Ekegården – mycket glädje och så gillar vi kärlek.

Leela Healing & Retreatcenter till salu!

Efter många fantastiska och oförglömliga år säljer vi nu vår kursgård! Vår högsta önskan är att den kommer i rätta händer! Kursgården är belägen vid Björkshultssjön i natursköna Småland. Cirka 1 timmes bilfärd från Kalmar, Växjö, Vetlanda, Vimmerby och Oskarshamn. Pranam Torbjörn och Thongriela

Tel: 070-690 56 76, 070-566 56 76 · www.leelaretreat.se

SÖRBY RETREATCENTER Sörby Hovgård 232, Vessingebro 0346-204 43 www.sorbyretreatcenter.com Grön rehab, mindfulness, omställningskurs.

UNIO MYSTICA KURSGÅRD Kvarnen, Gravendal 50, Fredriksberg www.uniomystica.se Deeksha, meditation, vipassana, retreater.

VAVIVA RETREATCENTER

Årdala Gammelgården, Sparreholm 073-713 64 91 www.vaviva.nu Retreater, vägledning, boende. Free • nr 4

| 33 |

YOGARETREATS NORRLAND

ÄNGSBACKA KURSGÅRD

Granö Beckasin Lodge, Västanå 15, Granö www.yogaretreatsnorrland.se Yogaretreater.

Nyedsbacka 511, Molkom 0553-100 35 www.angsbacka.se Festivaler, yoga, tantra, rawfood, medveten närvaro.

juli–augusti • 2017


Hur tidigare liv påverkar våra relationer – kärlekens frigörande och helande kraft Boken ”Livet – en fråga om kärlek” handlar om kosmisk psykologi och om vårt sökande efter kärlek och mening sett i ljuset av Martinus andliga vetenskap. Free har pratat med författaren och psykologen Sören Grind om hur våra psykologiska utmaningar och relationsproblem kan ses som djupt meningsfulla ur ett reinkarnationsperspektiv. Text Ane Frostad Bild irin-k (shutterstock.com)

Free • nr 4

| 34 |

juli–augusti • 2017


SÖREN GRIND född 1954, är verksam som leg. psykolog och certifierad EMDR-terapeut. Mellan 1984 och 2014 drev han tillsammans med Solveig Langkilde kursgården Solsökehem i Dalarna med kurser i Martinus kosmologi, personlig utveckling och Alexanderteknik. Sedan 1980 har han hållit föredrag och kurser runt om i Skandinavien. 2015 flyttade de till Klint, Nykøbing Sjælland i Danmark, där de bland annat är verksamma med undervisning på Martinus Center Klint.

Strax nordväst om Köpenhamn vid norra Själlands kust ligger Klint, ett litet samhälle vars natursköna omgivning sedan 1935 haft en speciell betydelse för studerande av Martinus världsbild. Här grundlade intuitionsbegåvningen Martinus själv det som idag kallas Martinus Center – en internationell mötesplats för studier av hans analyser av världsalltets andliga lagar och principer. Särskilt under sommaren sjuder centret av hög aktivitet i form av föreläsningar, studiegrupper och ivriga samtal kring matbor­ den på ”terrassen”. Sören Grind är en av de som drar i trådarna för att skapa ett berikande studieupplägg för oss insiktstörstande sommargäster. Varje som­ mar är han bland annat med och tar fram in­ tressant filmmaterial till den populära studie­ gruppen ”Världen aktuellt” där världsaktuella teman diskuteras mot bakgrund av Martinus analyser. Sören är också en mycket uppskattad föredragshållare. Jag har själv deltagit på flera av hans intressanta föredrag som ofta väver samman frågor kring vanliga psykologiska utmaningar med reinkarnationsprincipen så som den beskrivits av Martinus.

ENLIGT MARTINUS ÄR VÅRT medvetande evigt. Alla våra erfarenheter och talanger finns lagrade i vårt övermedvetande, men inte alla framträder eller aktualiseras i varje liv. Stora delar av vårt medvetandekapital finns latent, medan andra delar aktiveras och kommer till fysiskt uttryck genom att vi inkarnerar hos föräldrar med gener och psykologiska mönster som matchar vår personlighet och öde i detta liv. Vi är dock alltid påverkade av hela vårt medvetande även om vissa sidor är mer beto­ nade i denna inkarnation. Och den moraliska nivå vi uppnått i tidigare liv finns alltid med oss i grunden och präglar den vi är oavsett vilken roll vi spelar på livets scen just den här gången. Genom hela barndomen, ungdomen och tidig vuxen ålder repeterar vi teman från tidigare liv, och det är först i trettioårsåldern vi fullt ut har inkarnerat med de sidor av vår personlighet vi ska arbeta vidare på i detta liv. Vad är då egentligen vår personlighet? Enligt Sören består personligheten av flera nivåer. – Basen för vår personlighet är den nivå av medkänsla och intelligens vi har utvecklat i tidigare liv. Dessa två krafter ligger till grund

Free • nr 4

| 35 |

juli–augusti • 2017

”Det handlar i grunden om att låta sig frigöras genom kärlek.” för vår förståelse av livet. Därifrån byggs det på med olika konstnärliga och intellektuella ta­ langer. Personligheten är ett projekt som byggs vidare på från varje liv. Den förfinas hela tiden – själviska aspekter slipas av och mer humana och altruistiska sidor kommer att prägla hur vi använder vår begåvning. har utformningen av varje livs karaktär en avsikt att lyfta fram det i vårt medvetande som ska bearbetas och mogna. Vi inkarnerar hos föräldrar och andra närstående med särskilda anknytningsmönster som speglar något inom oss som är aktuellt att bearbeta. Vi kan då tillfälligt hämmas i vår livs­ kraft när vi går in i olika försvarsstrategier. Men vår anknytning kan också vara okomplicerad. – När det gäller anknytning så tänker jag att vi har haft många liv med en trygg och god anknytning, säger Sören. När vi får en trygg bas så är det lättare för oss att få tillgång till vår inre värld, att kunna sätta ord på våra käns­ lor och att leva oss in i andra. Flödet mellan mig själv och andra blir öppnare och friare, det blir lättare att blomstra med den personlighet man har. – Får vi en otrygg start så aktiveras mer rädsla, vi får en mindre horisont och ser bara vad vi behöver för att överleva och klara den svåra situationen. Och en barndom kan ju vara så otrygg att man bara har tentaklerna ute för

I ETT ANDLIGT PERSPEKTIV

FÖR TVÅ ÅR SEDAN valde Sören och hans fru Solveig att lämna Sverige för Danmark och bo­ sätta sig nära centret i Klint. De hade då drivit kursgården Solsökehem tillsammans i trettio år. Förutom att Solsökehem under alla dessa år varit ett center för Martinusstudier, kurser i personlig utveckling, Alexanderteknik, familje­ hemsplacering och psykologmottagning, hade det samtidigt varit deras hem. – Det var ett mycket berikande och intensivt liv, berättar Sören på telefon. Efter trettio år kom en känsla av att det var för mycket att leva så – att vara igång hela tiden, med praktiska saker och renoveringar. När jag märkte att skrivandet av den här boken drog ut på tiden så kände jag en växande längtan efter att få mindre uppgifter i vardagen för att kunna få

mer tid till skrivandet, och när vi flyttade hit ner fick jag tid att färdigställa boken. ”Livet – en fråga om kärlek” är Sörens andra bok om kosmisk psykologi (den första heter ”Livet – din spegel”) där han förenar sin snart fyrtioåriga erfarenhet som psykolog med Mar­ tinus världsbild som han burit med sig sedan tonåren. Det är den stora utmaningen att för­ ena dessa perspektiv som drivit på skrivandet. – När jag började studera psykologi fick jag hålla mig till de akademiska studierna som byggde på tanken att vi bara lever ett liv, medan jag privat tänkte på reinkarnation. Men reinkarnationstanken har alltid funnits med mig i terapirummet – jag har hela tiden med mig en känsla av att det lidande som männi­ skor går igenom är meningsfullt och att alla erfarenheter på lång sikt är ett plus när man har kunnat bearbeta och smälta dem.


att kunna parera sina föräldrar. Många kan i den situationen mista kontakten med sina egna behov, sina egna känslor. Den inre världen blir inte lika kultiverad och medveten. Då blir det ju lättare att man hamnar i konflikter och svårigheter i relationer. Personligheten blir mer präglad av de överlevnadsdelar man har kvar, och mindre av ens kreativa sidor. – En del konstnärer med stora begåvningar har haft det väldigt svårt. Men då handlar det ofta om att de har gått in i sitt unika spår och blivit väldigt duktiga på det, byggt upp ett självförtroende där och fått en kanal. Det blir som en slags livräddning att gå in i det man kan bli duktig på och blomstra i det. Så ibland kan svårigheter sätta fart på en drivkraft att utveckla en viss begåvning, men man har då kanske desto svårare när det gäller anknytning och relationer, där kanske man är trasig. psykologin skapas inte våra anknytningsmönster av våra föräldrar, men föräldrarna har ett stort inflytande på vilka av de program eller talanger för anknytning som aktiveras från tidigare liv. Sören säger att vi har goda möjligheter att läka i det här livet även om vi haft en svår barndom med dålig anknytning. När vi blir mer medvetna om oss själva kan vi medvetet bidra till läkningen av smärtsamma delar i vårt inre istället för att fastna i offerkänsla och martyrium. Och genom insikten att andra människor har sina unika perspektiv som skiljer sig från vårt eget, lär vi oss att mentalisera som är grunden för skapandet av ett psykiskt immunförsvar. – I våra reaktioner på obehagliga upplevelser finns först rädsla och aggression mot det

ENLIGT DEN KOSMISKA

som hotar oss, men när vi får mer medkänsla och mer intellektualitet kan vi börja leva oss in i och förstå motparten. När man mentaliserar sätter man ord på känslor och man har förmågan till att leva sig in i att den andra har sin horisont. Den inställningen ger näring till sinnesro – man kan förstå och förlåta – och det blir då lättare att smälta och ta hand om de utmaningar och konflikter man står i så att man inte fastnar i dem. Då vi försonats med svåra erfarenheter ger de en känsla av mening, och blir till historia. Det handlar i grunden om att låta sig frigöras genom kärlek. – Med en andlig livssyn upplever man ofta som terapeut hur livet samarbetar med den som önskar läka smärtsamma erfarenheter. ­ (C.G. Jung talade till exempel om synkronicitet, om meningsfulla sammanträffanden, något som framkommer i bland annat en av Sörens fallbeskrivningar nedan som är hämtad från hans bok.)

Under en EMDR-session med Lena kom vi in på sorgen efter hennes mor som dött för cirka 20 år sen. Lena fylldes plötsligt av en inre ro och frid när hon tänkte på sin mor. Under hela sitt liv hade Lena oroats av en fråga som föräldrarna aldrig gett ett klart svar på.

Vad var det som gjorde att deras förstfödde, hennes äldre bror, dog som baby? Föräldrarnas undvikande svar och inbördes konflikter hade fört Lena in i plågsamma fantasier om att någon vållat hans död och att det skulle döljas. Eftersom jag kände att Lena hade en så fridfull kontakt i sitt inre med sin mor, bad jag henne, efter ännu ett set av ögonrörelser, att ta med sig sin fråga om hennes okände storebror till sin mor, sluta ögonen och lyssna. Inom sig upplever Lena då en känsla av visshet, förmedlad från sin mor, att ingenting oegentligt skett, att han dött själv i sin säng. Den obekväma frågan kändes för Lena nu besvarad och ersatt av ett inre lugn. Senare på dagen ringde Lena till min telefonsvarare och bad mig ringa upp, hon hade något viktigt att berätta. När jag skulle ringa henne glömde jag först att slå riktnumret och fick då svar hos en begravningsbyrå! Sen slog jag rätt nummer och Lena berättade att när hon kom hem från mig hade hon gått in i badrummet och upptäckt en ring hon köpt i samband med sin mors begravning. Hon hade letat efter den i många år utan att hitta den. Nu låg den fullt synlig i en liten skål i badrummet. Hon var uppfylld av glädje över detta meningsfulla sammanträffande.

Plus mer

VINN! Free lottar ut fem exemplar av boken ”Livet – en fråga om kärlek” av Sören Grind, i samarbete med Världsbild förlag. Gå in ­på free.se och klicka på ”Free utlottning”. Skriv några rader om varför du är nyfiken på boken.

Sören Grind www.dynamiskbalance.dk Världsbild förlag www.varldsbild.se Martinus Center Klint www.mcklint.dk Martinus institut www.martinus.dk

Martinus är författarnamn för Martinus Thomsen (1890–1981). Han föddes och växte upp på norra Jylland i Danmark. Efter ett obemärkt liv fram till trettioårsåldern gick han år 1921 igenom en omvälvande intuitiv upplevelse. Den gav honom inblick i de principer som bär upp den fysiska verkligheten och som skapar sammanhangen i våra liv. Han upplevde att endast livet existerar

Free • nr 4

| 36 |

och att världsalltet i sin helhet är levande. Det är ett allt omfattande levande väsen, i vars organism och medvetande vi alla lever som medvetna, organiska delar. Detta väsen är religionernas ”Gud”. Martinus blev medveten om sin egen och alla andra varelsers odödlighet och han kände att den styrande principen i tillvaron – ”universums grundton” – är kärlek. (Källa: varldsbild.se)

juli–augusti • 2017


KURSER • UTBILDNINGAR

Irene Ståhl AB

För personlig- andlig- medial- healing- utveckling

Våren 2012 övertog Irene Ståhl, diplomerad bildtolkare, Bildtolkningscentret (utbildningsdelen) efter Kristina Wennergren. Undervisningen sker i Saltsjö-Boo, Nacka.

1-årig utbildning till diplomerad bildtolkare Start 5–10 november 2017 samt maj 2018: • Bildtolkning • Bildanalys • Symboltolkning • Färgernas betydelse • Egenterapier

Tim Abbott

Moira Hawkins

AnnCatrin Pettersson

Martin Colclough

Kurs: Frifararen® – Upplevelsevecka NYHET!

• Mindfulness • Etik och moral • Intervjuteknik • Ansvar och tystnadsplikt • Marknadsföring m.m.

Personlig, andlig samt skapande inspiration Datum: 24–28/7 Tid: mån 15– fre 15 Lärare: AnnCatrin Pettersson Ort: Lunnevad

Mediumkurs/Utbildning: Avancerat

Plattformsarbete, länka publikt, inspirerat tal, filosofi, sätta stämning Datum: 4–6/8 Tid: fre 18:30–sön 16 Lärare: Martin Colclough Ort: Linköping

Norrholmsvägen 86 132 31 Saltsjö-Boo Telefon: 08-715 03 48 Mobil: 073 680 91 96 trollslandanflyger@yahoo.se www.bildtolkningscentret.se

Mediumkurs/Utbildning: Nybörjare & mellannivå

Datum: 1–3/9 Lärare: Tim Abbott

Tid: fre 18:30–sön 17 Ort: Linköping

Kurs/Utbildning: Avancerat Mediumskap Professionell approage Datum: 8–10/9 Lärare: Tim Abbott

Kurs: Transmediumskap Datum: 16–17/9 Lärare: Moira Hawkins

Tid: fre 18:30–sön 17 Ort: Stockholm Tid: lör 9:30–sön 17 Ort: Linköping

Kurs/Utbildning: Certifieringshelg för utövande medium NYHET!

Vägledning ∙ Healing ∙ Meditation ∙ Personlig och medial uveckling ∙ Sorgbearbetning

Jag jobbar som medium och healer samt handledare i sorgbearbetning. Jag brinner för att hjälpa människor hitta sin fulla potential till att utvecklas framåt på sin livsresa, genom att ge verktyg till att de får ihop sina känslor, tankar och handlingar.

Personlig och Intuitions kurs

1–3 september, 6–8 oktober, 10–12 november, 8–10 december

Datum: 29/9–1/10 Lärare: Martin Colclough

Tid: fre 18:30– sön 17 Ort: Linköping

Pilotutbildning mot Healingterapeut NYHET!

Mångfasetterad kunskap erbjuds under 4 helger Startdatum: 27–29/10 Tid: fre 18:30–sön 16 Lärare: Martin C. och AnnCatrin P. Ort: Linköping

Mediumkurs/Utbildning: Nybörjare

Healingkurs

Se, känna, höra andevärlden Datum: 17–19/11 Lärare: Moira Hawkins

22–24 september

Sorgbearbetningskurs Start 4 september

Tid: fre 18:30–sön 16.30 Ort: Linköping

Mediumkurs/Utbildning: Fortsättning

Fördjupning se, känna, höra andevärlden. Skillnader i mediala energier. Datum: 17–19/11 Tid: fre 18:30–sön 16.30 Lärare: AnnCatrin Pettersson Ort: Linköping

Framtid utan ”om” kurs Start 14 oktober

Möjlighet till att hyra rum/lokalen på dagtid/kväll/helger.

Alla mediumelver i Ariom har reducerat pris i mediala cirklar som Ariom erhåller. Cirklar och workshop se hemsidan.

Barbro Eriksson

Mer kommer i våra evenemang! Håll koll på www.ariom.guide Bokning Tel: +46 (0)769 – 48 22 27

Sundbyberg, Stockholm 070-442 25 96 ∙ info@barbroeriksson.se

www.barbroeriksson.se Free • nr 4

| 37 |

juli–augusti • 2017


KURSER • UTBILDNINGAR

DRÖMTERAPEUT

Reiki

- när du är redo för förändring..

Forskning

Kurser i drömtolkning och drömbearbetning, drömterapeututbildning och mandalamålning

HolyFire Reiki

Praktisera seriöst Böcker & kursmaterial

HolyFire Karuna Reiki® Angelic Reiki®

www.secourong.com Kurser, behandlingar, möten centralt i Göteborg. Gun Moss Bjerling 070-227 61 01

Se dig själv genom dina drömmar.

Lär dig genom egna upplevelser och erfarenheter. Här får du många nya redskap för att bearbeta dina egna och andras drömmar på ett djupare plan.

Ett sätt att läka din historia och skapa din framtid.

dromakademien

Eva Rosén

eva@dromhuset.com

Medvetna Trossamfundet Hösten 2017 börjar utbildningen till Anuna

Känner du dig kallad att i trossamfundets namn förrätta vigslar, begravningar, minnesstunder samt olika ceremonier? Anuna en person med auktoritet att leda religiösa ceremonier samt fungera som förmedlare mellan människa och ett högre medvetande samt Moder Jord.

Religionsfrihet är en grundlag och ingår i de mänskliga rättigheterna. Vi jobbar för att få igenom ekologisk, GMO-fri kost inom vård och skola. Medvetna Trossamfundet registrerades hos Kammarkollegiet år 2016. Vi värnar om och verkar för hälsofrihet samt individens självbestämmanderätt när det rör holistisk hälsa för både kropp och själ.

Gå in på vår hemsida för att ta del av våra stadgar, samt gilla oss gärna på Facebook! www.medvetnatrossamfundet.se kontakt@medvetnatrossamfundet.se

Academy for Inner Potential AB Vendela Cederholm & Lottie Wahlin

Sensommar på Akademin! Vi erbjuder en gedigen mediumutbildning, fortbildningar och andra kurser med hög kvalitet för ditt inre växande och för yrkesmässig användning. Kompetenta lärare följer en noga utarbetad kursplan och du får utvecklas i en glad och trygg miljö tillsammans med likasinnade. Boka en tid med ett av våra certifierade medier. Vår mottagning är öppen varje tisdag!

Aktuellt på Akademin 3–6/8 25–27/8 29–30/8 1–3/9 12/9 13/9

Introduktionskurs i medial utveckling Trans, nyandlighet, djurkommunikation, döden (delkurs B3) Sensommarkryss på havet. Seanser, övningar och meditationer i härlig gemenskap med likasinnade, boka via hemsidan Psykometri med foton, föremål och växer, auran Utvecklingscirkel nybörjare. Terminsstart Utvecklingscirkel fortsättning. Terminsstart

Vill du veta mer om våra kurser och utbildningar? Maila oss och beställ vår kursplan eller se www.akademin.net

Vi utbildar framtidens medier

www.akademin.net • Högbergsgatan 48, Stockholm • 08-22 65 40 • info@akademin.net Free • nr 4

| 38 |

juli–augusti • 2017


fri kraft Agneta Oreheim

AGNETA OREHEIM är astrolog, drömterapeut, kursledare och föreläsare i personlig utveckling. Agneta skriver om olika vägar till att stärka kraften inom oss och om hur vi kan ”drömma fram” den verklighet vi längtar efter.

Ta det inte personligt? ”Ta det inte så personligt!” är ett råd som man kanske kan känna igen. Den som säger detta menar oftast att man inte ska bry sig om det man fått höra som nyss gjorde en ledsen och besviken. Samma person brukar också hävda att anledningen troligen berodde på att personen som sade så var på dåligt humör och inte mådde särskilt bra just då, och försökte kompensera det genom att rikta spydigheter mot någon ­annan istället.

M

en vad menas med detta uttryck egentligen? Finns det försvarsmekanismer som aktiveras om vi inte tar det vi får höra om oss personligt? Skall vi alltid avfärda allt ”negativt” vi får höra enbart för att vi anser att det inte stämmer med vår egen självbild? Finns det en risk att vi går miste om viktiga lärdomar om oss själva om vi automatiskt stänger öronen och genast avfärdar det som illvilligt skitprat? ATT TA NÅGOT PERSONLIGT brukar beskrivas som att vi instämmer i allt som sägs om oss, vad det än är. Vi tar för givet att det handlar om oss, och känner skuld, skam och dömer oss själva på samma sätt som den som förmedlar de negativa uttalandena. Orsaken är oftast att vår självbild är så låg att vi tar åt oss som en svamp av det vi får höra. Vi åker ständigt hiss upp och ned i självvärdet genom alla tyckanden som omvärlden levererar. Vi är precis lika påverkbara av det negativa som av det positiva, och på det sättet har vi förlagt tillgången till vår kraft och välmående utanför oss själva.

ALLT VI GÖR UTGÅR FRÅN vår varseblivning, vårt sätt att uppfatta verkligheten. För att illustrera hur vi alla ser världen genom färgade glasögon utan att vara medvetna om det, använde jag mig under något år av ett påstående då jag hade mina föreläsningar. Meningen som publiken fick reagera på var: ”Män får lättare förkylning än kvinnor.” Det var alltid intressant att lyssna till vilka diskussioner som uppstod och att flera av åhörarna snabbt och utan att reflektera fastnade i en av flera tolkningsmöjligheter till detta påstående. Här kunde jag ofta också notera att de bildades olika grupperingar med sin särskilda tolkning, som blev irriterade på de andra grupperna för att de ansåg att de hade fel tolkning. Om man funderar en stund så framkommer ett par olika tolkningar av just detta påstående. Särskilt intressant var det när någon snabbt kungjorde att ”Nej det stämmer inte!” och jag ställde motfrågan ”Vad exakt är det som inte stämmer?” flera gånger innan personen insåg att hen hade gått i fällan. Personen

hade tolkat det utifrån sin egen verklighet och missat de andra tolkningsmöjligheterna. PÅ SAMMA SÄTT UTGÖR vår självbild ett tolkningsfilter av det vi anser vara sant eller inte sant om vår personlighet. Eftersom ingen av oss är hel så kan vi bli mycket defensiva om någon yttrar något ofördelaktigt om oss, som vi inte vill kännas vid. Är detta dessutom något som vi har hört yppas många gånger av flera personer vi mött, kan det vara frestande att avfärda det som att personen som levererat detta enbart är negativ, illvillig eller avundsjuk t ex. FALLGROPEN MED UTTRYCKET ”ta det inte personligt” blir då att vi glömmer att det aldrig är någon slump vad eller vem vi möter, och de utmaningar vi hamnar i. Lika lite som vi utifrån en dålig självbild skall gå med på att döma ut oss, lika lite bör vi vara rädda för att använda oss av balanserad självrannsakan. SÅ HÄR UTTRYCKER SÖREN GRIND det i sin bok ”Livet – din spegel”: ”Drömmar tolkar vi generellt som ett uttryck för inre krafter. De olika personerna som tar gestalt i drömmen representerar i första hand olika sidor av oss själva. Med karmatanken blir hela vårt liv som en dröm att tolka. De människor vi möter i vardagen, såväl de nära som vänner, bekanta, myndighetspersoner osv. är alla redskap för karmiska återspeglingar av oss själva.”

”Finns det försvarsmekanismer som aktiveras om vi inte tar det vi får höra om oss personligt?”

Free • nr 4

| 39 |

juli–augusti • 2017

UTIFRÅN DEN TANKEN BLIR det väldigt olyckligt om vi avfärdar alla som kommit åt vår akilleshäl med att det enbart har med den andra personen att göra. Vi missar gratis personlig utveckling. Det är en utveckling som i stunden kan vara smärtsam, iallafall för vårt ego och illusoriska självbild, men absolut något att istället vara tacksamma för om vi vill växa som människor. Ett säkert tecken på att vi tagit något personligt är när vi ”går igång”. Då kan vi vara säkra på att Livets tal har visat oss på ett sår inom oss som behöver helas. Och då bör vi absolut ta det personligt!


Så lever vi helhjärtat igen I ”Resa sig stark” skriver forskaren och fil dr Brené Brown om hur vi kan resa oss och komma på fötter igen när vi misslyckats med något, förlorat jobbet eller när en relation har spruckit. Brené Browns forskning om sårbarhet, skam och mod ger oss redskap att upptäcka vår egen story, mod att utmana den berättelsen och få syn på oss själva i ett nytt perspektiv. Det öppnar upp för att leva helhjärtat igen. Text Monica Katarina Frisk Bild Aleksandr Markin (shutterstock.com) Foto Danny Clark, Anders Rosenberg

Free • nr 4

| 40 |

juli–augusti • 2017


D

et som författaren och forskaren Brené Brown skriver om kopplingen mellan känslor av otillräcklighet, glädje, sårbarhet och mod i sin förra bok ”Mod att vara sårbar” slår an en sträng i mig: ”Om motsatsen till otillräcklighet är det som är nog, då är tacksamhet ett sätt att ta till sig att det är nog och att vi är tillräckliga.” Brené Brown berättar om sina många möten med människor som varit intervjupersoner i hennes studier om skam, mod, sårbarhet och empati. När Brené frågat vad man kan göra för att odla medkänslan och visa större medkänsla för dem som har det svårt, fick hon svar i stil med ”Var tacksam för det du har”. Och: ”Uttryck tacksamhet och dela den med andra.” Gemensamt för många var bland annat att de beskrev glädje och tacksamhet som andliga förhållningssätt.

på många olika sätt och Brené anser att vi kan öva upp den känslan. Tacksamhet kan vara ett botemedel mot rädsla och känslan att inte räcka till. – Faktum är att de flesta som talade om förmågan att öppna sig för glädjen också talade om vikten av att öva sig i tacksamhet. Rena medicinen, alltså! När Brené talar om att leva helhjärtat i sin nya bok ”Resa sig stark” handlar det om att vi ska leva våra liv med utgångspunkten att vi är värdefulla. – Det handlar om att värna om modet, medkänslan och samhörigheten, så att vi kan vakna varje morgon och tänka: Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort idag. – Det handlar också om att gå och lägga sig på kvällen och tänka: Nej, jag är inte perfekt. Jag är sårbar och ibland är jag rädd, men det påverkar inte det faktum att jag på samma gång är en modig människa som förtjänar kärlek och tillhörighet. Enligt Brené Brown är sårbarheten upprinnelsen till mycket av det som vi längtar efter och behöver i livet: kärlek, glädje, kreativitet och tillit, men det är när vi kämpar för att återfå fotfästet mitt i krisen som modet prövas och värderingarna formas. – Det är när vi reser oss efter motgångarna som vi kan börja leva mer helhjärtade liv. Det finns ingen annan process som lär oss mer om vilka vi är. Om vi vågar vara oss själva och älska helhjärtat kommer vi ibland att utsättas för djup smärta. Det vet Brené av egen erfarenhet, så klart. Hon vill att boken ska ge oss ett språk och en karta som kan hjälpa oss att komma på fötter igen. Inledningsvis lovar hon att berätta allt hon vet, allt hon känner, allt hon tror och allt hon har fått erfara när det handlar om att resa sig stark. Om vi prövar nya, innovativa vägar kommer vi att misslyckas, förklarar hon. Om vi tar risken att engagera oss i något kommer vi att bli besvikna. – Det spelar ingen roll om smärtan beror på ett plågsamt uppbrott eller på att en kollega fäller en tanklös kommentar eller på att vi blir osams med någon i släkten. Om vi kan lära oss att kravla oss ur sådana upplevelser med känslorna i behåll och stå för våra egna jobbiga erfarenheter kan vi också skapa modiga slut åt oss själva. När vi står upp för vår egen berättelse slipper vi bli bifigurer i någon annans berättelse.

BRENÉ BROWN 52 år, är forskare vid Houston universitet­och författare till flera ­böcker om sårbarhet, empati­och­ mänskliga­ ­relationer. Hon håller föreläsningar och utbildningar, främst i USA. Hennes föredrag på TED. com är mycket populära. Hon bor i Houston tillsammans med sin man Steve och deras två barn Ellen och Charlie.

TACKSAMHET KAN UTTRYCKAS

Free • nr 4

| 41 |

punkt för allt från konströrelser till marknadsföringsstrategier. Men tanken att vi har berättandet i blodet är inte bara ett kitschigt slagord. Tvärvetenskaplig forskning har kommit fram till att våra hjärnor utsöndrar både kortisol och oxytocin när vi lyssnar till en berättelse, alltså en handling med en början, en mitt och ett slut, säger hon. – Kortisol och oxytocin är kemiska ämnen som stimulerar den unika förmåga vi människor har att knyta an till andra, visa empati och skapa mening. BERÄTTANDET LIGGER I GENERNA, bokstavligt talat. Den vanligaste

frågan Brené har fått så länge hon har forskat om mod och sårbarhet är: ”Hur ska jag göra för att använda det jag har lärt mig om mig själv och ändra på mitt sätt att leva?” Brené Brown har undervisat i sociologi på universitetet i arton år. De senaste åtta åren har hon tagit fram, drivit igenom och utvärderat två kursplaner. – Jag har kommit fram till att kreativiteten är den mekanism som gör att kunskapen kan tränga in i vårt väsen och bli till handling. Asarofolket, som bor i Indonesien och Papua Nya Guinea, har ett vackert ordspråk som lyder: ”Innan kunskapen börjar leva i musklerna är den bara ett vackert rykte.” Det vi tror oss veta om att resa sig stark är bara rykten fram till dess att vi börjar leva i det och ta det till oss i någon sorts kreativ form som gör det till en del av oss. Att resa sig stark handlar också om andlighet. Det framgår också av det forskningsmaterial hon har samlat in de senaste tio åren.

vi har berättandet i generna. Enligt henne kännetecknas vår kultur av att ingenting räcker och bara det perfekta är nog. – I en sådan kultur finns det ett förvånansvärt enkelt skäl till att vi vill göra berättelserna om våra misslyckanden till våra egna, stå för dem och dela dem med andra, nämligen att det är när vi knyter an till andra och vågar berätta som vi känner oss mest levande. Berättelsen som koncept har blivit allmänt utbrett, en sorts utgångs-

BRENÉ BROWN SÄGER ATT

”Nej, jag är inte perfekt. Jag är sårbar och ibland är jag rädd, men det påverkar inte det faktum att jag på samma gång är en modig människa som förtjänar kärlek och tillhörighet.”

juli–augusti • 2017


”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort idag.” – Vi behöver ingen religion eller teologi eller speciell lära för att komma på fötter, men min forskning visar på ett entydigt sätt att andlighet är ett mycket viktigt inslag i människors motståndskraft och förmåga att ta sig igenom svårigheter. BRENÉ BROWN HAR OCKSÅ kommit fram till en definition av vad and-

lighet är: ”Andlighet handlar om att ta till sig och hylla det faktum att vi människor är oupplösligt förenade med varandra genom en kraft som är större än vi själva och att vår samhörighet med denna kraft och med varandra har sin grund i kärlek och tillhörighet. Utlevd andlighet ger oss

perspektiv på livet och gör att vi upplever livet som mer meningsfullt.” – Somliga kallar den där kraften som är större än vi själva för Gud. Somliga gör inte det. Somliga lever ut sin andlighet i kyrkor, synagogor, moskéer och på andra platser som är avsedda för tillbedjan, medan andra istället möter det gudomliga i ensamhet, genom meditation eller i naturen. – Själv härstammar jag från en räcka av människor som anser att fiske är som att gå i kyrkan, medan en av mina närmaste vänner anser att det heligaste man kan ägna sig åt är att snorkla. Det finns tydligen lika många sätt att ge utlopp för sin andlighet som det finns människor.

”Sårbarhet vägen till kärlek och samhörighet” När Candra Karlholm och Maria Vikman kom i kontakt med Brené Browns forskning om sårbarhet och mod kände de igen mycket som de själva erfarit och sökt efter. De ville göra hennes­­insikter om sårbarhet som dörröppnare, tillsammans med sina egna erfarenheter av kvinnogrupper, mindfulness och ­ledarskapsträningar, tillgängligt för fler kvinnor. Därför har de nyligen startat verksamheten ”Självledarskap för kvinnor”. JAG ÄLSKAR BRENÉ BROWNS förmåga att kartlägga sambanden mellan grundläggande mänskliga känslor och tillstånd. Det säger mindfulnessinstruktör och kvinnogruppsledare Candra Karlholm, som tillsammans med samarbetspartnern Maria Vikman startat ”Självledarskap för kvinnor”, en mötesplats och utbildningsmöjlighet för kvinnor som intresserar sig för självledarskap. De erbjuder kurser och gemenskap i syfte att stärka kvinnors kontakt både med sig själva och med varandra. – Vi vill ge kvinnor upplevelser av att de inte behöver vara perfekta för att vara nog och visa hur de kan hitta andrum, kraft och kreativitet, säger Candra. HON OCH MARIA VILL ge kvinnor möjlighet att utforska och praktisera självledarskap på egen hand och mötas upp i grupp, live eller på nätet, för att dela med sig av erfarenheter och reflektioner. – Det handlar om att träda in i livet och leva mer i samklang med sina värderingar, för att skapa det liv man vill ha, säger Candra. Men det gäller också att kunna möta motgångar på konstruktiva sätt. Grunden är acceptans, medveten närvaro och medkänsla som omfattar såväl en själv som andra. – Det handlar inte om att sträva efter att bli perfekt, utan tvärtom, att omfamna vår sårbarhet och mänsklighet och möta oss själva och varandra så som vi är. FÖR CANDRA KARLHOLM och Maria Vikman,

som båda har mångårig erfarenhet av grupproces-

ser, ledarskapsträningar, personlig utveckling och egen kursverksamhet, har Brené Browns tankar och insikter om sårbarhet och mod gett en ny dimension till vad de vill förmedla till andra. – Jag älskar Brenés förmåga att kartlägga sambanden mellan grundläggande mänskliga känslor och tillstånd, säger Candra. Jag har deltagit i oräkneliga sharinggrupper genom åren vilket varit värdefullt för mig varje gång. Men att läsa Browns förklaringar till varför det är så viktigt att faktiskt visa sig och dela från sin sårbarhet betyder ändå mycket för mig. Candra tycker också att man kan se det i ett vidare perspektiv: att det är något vi kollektivt behöver. Både individer och samhälle betalar ett högt pris för oviljan eller oförmågan att handskas med sin sårbarhet och möta sina känslor. – Att läsa Brenés böcker har gett oss en övergripande förståelse som hjälper oss att navigera i de ogästvänliga träskmarkerna av skam och rädsla, säger Maria. Det är självklart ett arbete att fördjupa hela tiden, men vi vet ju nu att vi inte behöver göra det ensamma. DE ÄR OCKSÅ INSPIRERADE av Brenés upptäck-

ter om att sårbarhet är något vi instinktivt undviker, men att det samtidigt är dörren till mycket av det vi längtar efter: kärlek, samhörighet, kreativitet och glädje. Vi kan inte få det ena utan det andra. – Och hur viktigt det är att sträcka ut en hand

Free • nr 4

| 42 |

juli–augusti • 2017

till någon man litar på när man känner att skammen kommit över en och dela med sig, säger Candra. För som hon skriver, skam kan inte överleva empati. Däremot frodas den i hemlighållande, tystnad och dömande. – Vi tror att vi ska kunna undvika smärta genom att upprätthålla en perfekt fasad, men den fasaden blir det som står i vägen för allt det vi längtar efter. Det låter så självklart och enkelt, ändå kan det vara så svårt i stunden att åstadkomma det där skiftet, att visa sig sårbar och behövande. Men det går att träna sig på och det tycker jag är hoppfullt, framhåller Candra. HON HAR OCKSÅ TÄNKT mycket på det här i sin roll som förälder. – Som mamma till två flickor är det viktigt för mig att vara ärlig med att jag inte kan och behärskar allt, men att jag gör så gott jag kan. Och att jag kan omfatta mig själv i samma anda av acceptans och kärlek som jag visar barnen i deras växande. Candra har insett hur viktigt det är att hon inkluderar sig själv i medkänslan. – För de lär sig inte bara genom hur jag är mot dem, utan också hur jag är mot mig. Och självklart också hur jag är mot min man, deras pappa.

Läs mer om ”Självledarskap för kvinnor” på www.sjalvledarskapforkvinnor.se eller facebook @sjalvledarskapforkvinnor


NÄR DET VI VILL OCH DET VI gör grundar sig i andlighet, alltså tron på människors samhörighet och på kärleken, kan våra vardagliga erfarenheter bli en sorts andliga övningar, säger Brené Brown fundersamt. – Vi kan omvandla det vi gör som lärare, föräldrar och ledare till andliga övningar. Att be om hjälp och ta emot hjälp kan också vara sådana övningar. Berättande och skapande kan också vara sådana övningar, eftersom de hjälper en att bli mer medveten. Alla sådana saker kan alltså handla om andlighet, men ”resa-sig-stark”-processen måste göra det, betonar hon. – Om vi ska kunna ta oss upp måste vi ha en grundtro på att samhörigheten existerar och vi måste brottas med allt det som ger livet perspektiv och mening. För ett litet tag sedan hittade jag ett citat som jag tycker är en perfekt sammanfattning av allt detta: ”Nåden tar dig dit brådskan inte förmår ta dig.”

UR BOKEN

Att resa sig stark – en process Målet med processen är att vi ska resa oss när vi har fallit, komma över att vi har gjort fel och bejaka smärtan på ett sätt som hjälper oss att leva på ett klokare och mer helhjärtat sätt. BERÄKNINGEN: VI GÅR IN I HANDLINGEN Vi börjar räkna med våra känslor och blir nyfikna på hur de hänger ihop med vårt sätt att tänka och handla. BROTTNINGEN: VI STÅR FÖR VÅR EGEN BERÄTTELSE Vi säger sanningen om hur vi tolkar svårigheterna och ifrågasätter våra påhitt och antaganden så att vi kan reda ut vad som är sanning, vad som är självförsvar och vad vi måste ändra på för att kunna leva ett mer helhjärtat liv. BRYTPUNKTEN Vi skriver ett nytt slut på berättelsen, ett som bygger på det viktigaste som vi har lärt oss i brottningen med våra känslor. Med hjälp av denna nya, modigare berättelse kan vi börja se på världen på ett nytt sätt och i slutänden helt förändra vårt sätt att leva, älska, leda och vara förälder.

Böcker av Brené Brown: ”Resa sig stark” (Libris förlag, 2016). ”Mod att vara sårbar” (Libris förlag, 2015). ”Våga vara operfekt” (Libris förlag, 2015). www.brenebrown.com

VINN! Free lottar ut 5 exemplar av boken ”Resa sig stark”, i samarbete med ­Libris förlag (www.libris.se). Skriv några rader om varför du är nyfiken på boken. Gå in på free.se och klicka på ”Free utlottning”.

Free • nr 4

| 43 |

juli–augusti • 2017


KURSER • UTBILDNINGAR

Välkommen till Metta Yoga Syd

Yoga och meditation i Malmö

www.mettayogasyd.com Metta Yoga Syd · Bill, 0705-255 868 · info@mettayogasyd.com Grönalundsgatan 1C, 216 16 Limhamn

Healingresor 2017·2018

Vill du bli

ANDNINGSPEDAGOG? Sofia Sjöblom • Rani Spets Edgren • Bo Wahlström

Ny utbildning startar i Stockholm 29 september 2017 Kontakta oss för information och prospekt!

ANDNINGSPEDAGOGIK FÖR HÄLSA, MEDVETENHET & LIVSKVALITET

John of God

info@inspiraktiva.se www.inspiraktiva.se

Agneta Oreheim – för kraften inom dig

Horoskop­ konsultationer Drömtolkning

Välkomna till John of God – den mest kraftfulla healern i vår tid! Han är en av de mest begåvade och kraftfulla andliga medium i vår tid. Sedan sextio år tillbaka har han hjälpt miljoner människor världen över. För mer information: Maria Dahlström, 0708-740 294 maria@johnofgodhealingresor.se Skype: maria.dahlstrom

Föreläsningar

www.johnofgodhealingresor.se

www.agnetaoreheim.se Free • nr 4

11–23 september 2017 16–28 oktober 2017 13–25 november 2017 14–28 januari 2018 11–25 februari 2018 18 mars–1 april 2018 22 april–6 maj 2018 9–23 september 2018 14–28 oktober 2018 25 november–8 december 2018

| 44 |

juli–augusti • 2017


KURSER • UTBILDNINGAR

Ajeet Kaur HAS EYA Live MÅLA från HJÄRTAT Välkommen på Yoga och Vedic Art måleri Dagar för dig som vill prova på eller utveckla ditt måleri, samt utöva Kundaliniyoga och meditation morgon och kväll.

Prova Qigong

Vedic Art måleri är en målarteknik där du själv utforskar de olika principerna för att sträva mot ditt högre medvetande. Ingen prestation. Du ges möjligheten att skapa utifrån dig själv, utan krav på tekniska färdigheter och kontroll.

Lär dig hantera stress · Bli piggare Hitta ditt lugn · Få en rörligare kropp · Sov bättre

Tid: Måndag 7/8 kl 12 – fredag 11/8 kl 15 Pris: 5.200 kr inkl logi och vegetarisk mat Plats: Husbygård, Nyköping Lärare: Ingrid Lidstrand Bruhn, Jessica Amrit Eklöf

Qigong är enkelt att göra var du än är! Du behöver ingen matta, ingen speciell utrustning eller vara på någon speciell plats. Rörelserna är enkla och lätta att lära sig. Välkommen med din anmälan nu! Dan Linnsén, Qiharmoni

För mer information: Jessica Amrit Eklöf, 070-26 89 816 jessica@amrit.se · www.amrit.se Husbygård

Kurser i centrala Stockholm Start mån 28/8 och tis 29/8 2017 Anmälan: qiharmoni@qiharmoni.eu · 073-982 47 84 · www.qiharmoni.eu

En utbildning i HOLIYOGA är gedigen och djupgående. En resa och en process ... Alla utbildningar i HoliYoga är individuella processer för den som längtar efter att läka på ett djupare plan. En nyhet är HoliYoga Grund för dig som vill lära känna HoliYogans redskap. Denna kurs kan liksom lärarutbildningen och Röstyogan ge de förkunskaper du behöver för att kunna ansöka till HoliYoga Hormon. Ny hedarbetare förutom Pel Rostam och Kristofer Englund m. fl. är Anna Eklöf som kommer hålla HoliYoga Grund och Hormon tillsammans med mig. Alla utbildningar hålls på Shanti Yoga & Kultur i Västerås förutom vissa moduler som hålls i retreatform.

OBS!

PLATSERN A TA SLUT SNA R BBT. ANMÄL E R I GOD TID .

//Ulrica Gulz

GRUND 4 moduler à 4 dgr sep–dec 2017

RÖST 5 moduler à 4 dgr feb–aug 2018

HORMON 4 moduler à 4 dgr mar–sep 2018

Free • nr 4

| 45 |

LÄRARUTBILDNING 12 moduler à 4–7 dgr jun 2018–okt 2019

juli–augusti • 2017

www.holiyoga.se info@holiyoga.se


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

Seriös medial vägledning Konkreta tydliga svar

Känns livet upp & ner? Råd & Stödsamtal. Kärlek, Ekonomi, Kriser, Oro, Hälsa, Arbete. Medmänniska med tystnadsplikt. Åsa, drygt 30-års erfarenhet.

Fr

13,75 kr/min 0301- 300 01 Vardagar 8–17

Medarbetare ALLA DAGAR 10–24 0939-202 55 00 19,80 kr/min taraza.se

Katarina´s

Änglacirkeln

Vita Vingar.se

Spå och medial vägledning Ring:

0939-202 11 12 Fakturering:

0939-7988 19,90 kr/min Nu även kortbetalning och swish Sveriges mest erfarna medium

19.90 kr/min

08-50 52 24 40

19.90 kr/min

www.anglacirkeln.se

Vendelas Telefonbyrå Har du frågor? Kärlek Svartsjuka Ekonomi

Vill du få svar? Medium Sierskor Häxor

Våra mycket kunniga medium har gåvan sedan generationer! Vi hjälper dig dygnet runt med livets alla problem.

0939-108 80 79 www.sierska.se c/o wp, box5123, motala, 19:80/min.

”När du ringer till oss möter du medier som jag känner och litar på. Jag rekommenderar dem varmt!” Vendela Cederholm Har du en livsåskådning som bejakar att livet är mer än det fysiska och det materiella? Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Då har du hittat rätt. De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet för att möta dina behov på bästa sätt, de är seriösa och har som mål att vara till hjälp för dig som ringer. Du kan känna dig trygg när du ringer till oss, våra vägledare har tystnadsplikt och vi följer Etiska Rådets riktlinjer för betalsamtal.

RING TILL OSS från alla telefoner betala med faktura!

0939-114 70 17 0939-304 01 17 kontantkort 08-505 236 40 för fakturabetalning

060-14 01 90 21:-/min. minimum deb. 5 minuter. Debitering vid faktura startar först när du blir ihopkopplad med valt medium. Ingen kostnad för information eller för att lyssna på presentation. TDAB, Norden 550, 25279 Helsingborg. Vid frågor om tjänsten eller fakturor ring kundtjänst 060-14 01 99

Medium är online på sierska.se Få SMS när valt medium är online på www.sierska.se

Free Free• •nrnr4 3|

www.vendelastelefonbyra.se Samtalet kostar 20 kr/min och kostnaden kommer på din telefonräkning. Du som ringer ska vara minst 18 år. Kontakta oss på kundtjänsten om du vill betala på annat sätt. Tel 08-21 46 02 vardagar 9 -17.

46 | 46| |juli–augusti maj–juni • •2017 2017


fritt val sett • läst • hört I SKUGGAN AV SOMMAREN Peter Strang Libris förlag. Inbunden, 366 sidor. Annons på sid 11.

Redaktionen väljer och vrakar bland böcker, filmer och musik som vi gillar.

ANDLIGA TING Per Olof Ahlström Siljans Måsar. Kartonnage, 288 sidor.

HÄLSA & FOLKBILDNING – Andra boken Redaktör Stefan Whilde, 121 skribenter Notis Förlag. Häftad, 399 sidor. Annons på sid 38.

En bok om livslängtan

Den paranormala världen

Olika erfarenheter

Roman om en man i 35-årsåldern som drabbas av cancer. Utanför fönstret pågår det vanliga livet. Den som handlar om sommar, bad, båtar, glasstrutar och utomhusserveringar. Allt är som vanligt, men ändå inte. Inte för Jacob. Inte längre. Inte sedan mötet med läkaren. En ljus bok mot en mörk bakgrund. En bok om livsglädje, livslängtan, manlig vänskap och kärlek.

Varifrån kommer vi och vart är vi på väg? Författaren och före detta polischefen Per Olof Ahlström har funderat mycket på den frågan sedan han år 1993 besökte en spiritualistisk seans, där han fick kontakt med sin morfar. Han beslöt sig för att fördjupa sig i ämnet spiritualism och reinkarnation. Boken är framför allt en informationskälla till vad den paranormala världen innebär.

Andra boken i projektet Hälsa & Folkbildning. Människor med olika bakgrund och erfarenhet medverkar och dörren hölls öppen för alla: läkare (även skolmedicinska), vårdpersonal, terapeuter, massörer, akupunktörer, patienter, journalister... alla. Idén är att likt en folkrörelse låta folk få komma till tals och berätta sin historia och dela sina erfarenheter och sina kunskaper.

MER INFO www.libris.se

MER INFO www.siljansmasar.com

MER INFO @halsafolkbildning

DET OSYNLIGA I HEALING – EN BOK OM HELANDE OCH ENERGIER Helen Gamborg Regnbågsförlaget. Danskt band, 171 sidor.

Älska dig själv på djupet En roman som på ett inbjudande och inspirerade sätt ­erbjuder läsaren ett annat sätt att se på livet och på sig själv. Om att hitta kärleken till sig själv efter en skilsmässa. REVAN I HORISONTEN. Lee Seger Lee Seger Books and Art AB. Inbunden, 240 sidor. Annons på sid 11.

Helande och energier

PRESENCE – LIVE IN CONCERT Sacred Earth Music Sacred Earth Music. Cd, 65:47 min. Annons på sid 21.

Förtrollande vacker sång och musik Sacred Earth Musics senaste album ”Presence – live in concert” är en samling av deras favoritlåtar och mantra, tillägnad alla deras fans över hela världen. Musiken är magisk och som balsam för själen. Sacred Earth är just nu ute på europaturné och spelar på olika platser i Sverige under juli och augusti. MER INFO www.sacredearthmusic.com

MINDFULNESS – ATT LEVA UPPMÄRKSAMT Ed Halliwell Paneter Publishing. Inbunden, 256 sidor.

Lev uppmärksamt

Helen Gamborg, utbildad fysioterapeut, berättar i denna bok om den ickefysiska delen av människan – om våra energifält, chakran, aura och energipunkter samt om orsakerna till sjukdom och hur man återfår sundhet och helhet. Bygger bland annat på Bob Moores teorier och vänder sig till behandlare på alla nivåer. Innehåller många övningar, såväl för självhealing och självutveckling som för healing av en annan person.

Veras liv är bra. Skilsmässan var smärtfri, jobbet är toppen, barnen har det bra och även om det är tråkigt de veckor de är hos sin pappa är hon tillfreds med livet. Eller? Någonting inom henne pockar på uppmärksamhet och när hon under en föreläsning ställs inför frågan vad det skulle innebära att på djupet älska sig själv, känner Vera att hon är tvungen att hitta svaret på den frågan. Tillsammans med några vänner, föreläsaren och en bok låter hon funderingarna leda henne in på helt nya vägar och inget blir riktigt som förut.

Boken är skriven av en av Storbritanniens mest kunniga på området. Ed Halliwell fokuserar på själva kärnan i mindfulness och avlivar även en del myter som uppstått när metoden blivit så populär. Intressant kunskap om forskning vävs samman med filosofiska insikter och mängder av praktiska övningar. Syftet med boken är att du på egen hand ska kunna göra denna uråldriga metod till en självklar del av din vardag.

MER INFO www.paneter.se

MER INFO www.leeseger.com

MER INFO www.paneter.se

Andens väg in KRISTALLMÄNNISKAN OCH KRISTALLISERINGSPROCESSEN Anni Sennov Good Adventures Publishing. Pocket, 282 sidor. Annons på sid 2 och 18.

När man läser Anni Sennovs praktiska och enkla förklaringarna i boken förstår man hur det känns när kroppen genomgår den allra kraftigaste frekvens- och energihöjningen någonsin, kristalliseringsprocessen. Det allra mest intressanta är kanske att alla människor genomgår olika delar av de faser som boken beskriver vare sig de tar ett medvetet val om att göra det eller inte. MER INFO www.thereselindberg.com

Free • nr 4

| 47 |

Ljusets barn SOPHIA OCH PYRAMIDENS HEMLIGHET Karin Bergvall Kloster Förlag. Inbunden, 144 sidor. Annons på sid 11.

juli–augusti • 2017

Den första i en serie om tolv böcker som följer Sophia som är ett Ljusets barn genom skolan och genom världen till mytiska platser. Hon får följa med sin pappa till Mexiko över jul. Här möter hon pyramidernas mysterier. Hon lär sig urskilja Ljuset olika energier och hon får hjälpa utsatta barn och även ta emot hjälp när hon behöver det. En bok för barn 9–12 år. Utkommer 18 augusti. MER INFO www.klosterforlag.se


VÄGLEDNING • RÅDGIVNING

V ä g l e d n i n gme dT a r o t

Tarot

i d u e m M

P e n d e l

T r ä ff s ä k r ao c he r f a r n a

Me d i u mS i e r s k o r S h a ma n H e a l e r s S p å d a me r T a r o o l k a r e A n d l i g a V ä g l e d a r e D j u r k o mmu n i k a t ö r e r

Up p l a g di 4b l o c k Ut ö v e rd e tv a n l i g a-n y aä mn eb l . a F e n gs h u i -Sa mi s kme d i c i n a l k u n s k a p Ör t e r-Kr i s t a l l h e a l i n g-Dr ö mt y d n i n g v i tma g i .

F ö r me r i n f og åi np å www. a n g l a p o r t a l e n . s e / k u r s e r

Dr ö mt y d n i n g

Bu d s k a pf r å na n d r as i d a n

K o n t a n t k o r t C o mv i q / T e l e 2

i n f o @a n g l a p o r t a l e n . s e

Ä n g l a p o r t a l e n B o x 1 4 4 2 7 42 3S k u r u p k o n t o r e t : 0 7 0 0 9 0 9 9 1 7

SKUGGEDAMEN

®

Är alltid där för dig.

Kärlek, arbete, hälsa, familj osv. Jag har alla svaren i mina kort

Äkta Tarot och Spådomar om din framtid

0939-100 25 20

19.90 min

0939 100 20 28

Skuggedamen, Box 16096, 200 25 Malmö

tdab norden, 550, 25279 hbg, 19:80/min

Free • nr 4

| 48 |

juli–augusti • 2017


Fråga vårt

medium Benny Rosenqvist

Harmonisk och lycklig familj FRÅGA Hej Benny! Min son som har adhd och har haft missbruksproblem äter nu medicinen subutec som också är en drog för att klara sitt liv. Han har själv hand om sina två söner. Ibland går det bra men det händer att han får ett återfall. Min fråga till dig är om han kommer att bli i harmoni med sin adhd, bli helt befriad från sitt missbruk och få ett bra liv? Och kommer det gå bra i livet för mina barnbarn? Så tacksam för svar! Camilla

Vårt medium svarar på dina frågor om det andliga. Fatta dig gärna kort! Sänd din fråga och ditt förnamn till e-post: red@free.se. Ämne: ”Fråga vårt medium” Bennys senaste bok: ”Kärlek som healing” (Egmont).

Har vi en framtid tillsammans? FRÅGA Hej Benny! Jag undrar om du kan se om jag kommer att flytta till en annan kommun? Jag har nämligen träffat en man som jag var lite med för cirka 32–33 år sedan. Jag är jättekär i honom men är osäker på vad han känner för mig. Är han kär i mig? Vill han leva ihop med mig? Jag vet inte hur starka hans känslor är och jag är så rädd att bli sviken och utnyttjad. Jag åker ner till honom en gång i månaden. Kan du hjälpa mig? Har jag någon framtid med denna man? Susanne

”Det måste få lov att ta tid.” BENNY SVARAR Kära Susanne. Känslor finns för dig, men han är rädd, precis som du. Så det här måste få lov att ta tid. Då kan du få allt du vill och bli sambo, dock inte

bröllop. Han har starka känslor för dig och han vill inte utnyttja eller skada någon – lika lite som du vill. Så med tiden kommer ni att slå era påsar ihop. Lycka till. Kram Benny

Kommer jag lyckas Spökena sitter i med min konst? huvudet FRÅGA Hej Benny! Min fråga är om jag kommer att lyckas med min konst och om jag kommer att kunna arbeta endast med konsten? Tacksam för svar. Amie BENNY SVARAR Kära Camilla. Det är klart han kommer! Han blir nykter och så kommer han att få en ny medicin som snart kommer ut på marknaden, som dessutom inte ger några biverkningar. Han är en fantastisk pappa, väldigt närvarande, känslig och väldigt lyssnande på sina barn. Det gör dem harmoniska. Och ett barn accepterar sina föräldrar hur de än är. Så jag ser att familjen kommer att bli väldigt harmonisk och lycklig. Du kommer att känna samma känsla. Din son har ett stort varmt hjärta och han längtar efter att bli befriad från sin ångest som ibland är outhärdlig. Ingen kan förstå vad han går igenom när han är i skärselden. Lycka till. Kram Benny

BENNY SVARAR Kära Amie. Innan du kan jobba med konsten på heltid så går du igenom både en personlig och en konstnärlig utveckling. Du kommer att hitta ett nytt sätt och uttryck i din konst där du får ett annat djup och ett annat ljus i dina bilder. Men jag ser även skulpturer i framtiden. Lycka till. Kram Benny

Free • nr 4

| 49 |

juli–augusti • 2017

FRÅGA Hej Benny! Jag har ett problem och det är att min man beter sig väldigt underligt emellanåt, som att han vore besatt. Plötsliga humörsvängningar och elakheter kan komma från ingenstans. Jag jobbar på ett äldre fängelse, kan det vara möjligt att jag tar med mig andar och liknande hem och han är väldigt mottaglig? Snälla hjälp! Jenny

BENNY SVARAR Kära Jenny. Detta har ingenting med andar att göra, eller att du tar hem några andar. Men din man har problem som han behöver söka för hos en läkare, och då kommer hans humörsvängningar att försvinna. Så spökena sitter i huvudet på er båda. Men ni kommer att få det bättre när han får medicinsk hjälp. Då kan även det alternativa hjälpa till, precis som vanliga mediciner. Lycka till. Kram Benny


RADBANDET

KURSER · UTBILDNINGAR Satsang med Swami Dhyan Giten "Giten har det. Giten gör ett mycket vackert arbete med satsang. Tidigare trodde jag inte att upplysning var möjligt, men nu tror jag att det är möjligt." – Satyama Padma Satsang med Giten: Vedic Science – The Spiritual Science of Consciousness: Ayurveda, Yoga, Vedanta. Giten presenterar Vedas klassiska insikt och visdom inom livets alla områden. Tio torsdagkvällar, augusti–oktober, i Stockholm. Satsang Weekend med Giten om Vedic Science – The Spiritual Science of Consciousness. Att lära sig leva i enlighet med sitt sanna själv. Satsang med Giten är en direkt insikt och erfarenhet av varande. 8–10 september. Individuella konsultationer med Giten i personlig och andlig vägledning. 700:–/1 tim. Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

KundaliniYoga/Medicinsk Yoga Kurs 12 onsdagar kl 18.00 till 19.10. Kursstart onsdag 30 augusti på Blå Vinden, Tomtebogatan 6, Vasastan, T-banan S:t Eriksplan. Integrerad grupp: både nybörjare och erfarna är välkomna! Fokus på mindfulness. Anna Rinman, internationellt KRI certifierad lärare i KYoga. Boka plats via hemsida eller telefon 070-838 25 80, www.yogaforumstockholm.se

Sommarkurser vid havet, Gullnäsgården Ta hand om dig själv och ladda dina batterier! Mycket naturskönt på ön Tjärnö, nära Strömstad. Erfarna kursledare. Kurs i Aktiv avspänning, andning och egenvård, Yoga & meditation, ­Qigongretreat med meditation och tystnad samt Stärkande naturretreat. Volontärplats. ­Välkommen till en pärla i Bohuslänska skärgården! Läs mer på www.gullnasgarden.org Lisa Danåsen Wikström, 0739-84 38 15

MIXAT Få Free hem i brevlådan! Vill du hänga med och få det senaste om ­alternativ medicin och andlig utveckling? Prenumerera på Free och få den hem i din brevlåda. Du får 6 nummer för 180:–. Bankgiro 251-4487. Skriv "Prenumeration Free". Kom ihåg att ange ditt namn och adress. Du kan även registrera dig på vår hemsida www.free.se

Vill du dela ut Free? Att dela ut Free kostar från 150 kr/år inkl. moms. Kontakta oss på pren@free.se eller 070-629 71 89 för mer information. Du kan även registrera dig på www.free.se. Klicka på Prenumerera, Bli budbärare.

EN PLATS FÖR DIG? Vill du också synas på rad­bandets sida för bara 375 kr/mån? Ring och boka plats!

070-629 71 89 – din ledstjärna

Nästa nummer utkommer den 1 september

Så leder guldkompassen dig hem! Genom att vara sann mot dig själv får du möjlighet att beröra andra människor och göra starkare avtryck. Det säger storycoachen Katrin Sandberg, om sin bok ”Hitta din sanna story – upptäck kraften i din egen livshistoria”. Katrin Sandberg inspirerar till att vaska fram guldkornen i ditt liv. Nycklarna till den du är finns i din egen livsberättelse. Möt Katrin Sandberg i nästa Free och lär dig hitta din egen guldkompass.

Zoë lever sitt eget framgångsrecept Zoë reste sig från att länge ha befunnit sig i offerrollen till att lära andra att leva i sin fulla kraft. Free har pratat med Zoë om hennes egen resa, om att stå i sin fulla kraft och hennes spännande samarbete med Jack Canfield från ”The Secret”. Hon delar med sig av sina hemligheter bakom sina framgångskoncept Be an Attractive Magnet™ och Soul Vibration Marketing, som hon skriver om i boken ”Mastering the Art of Success”, tillsammans med Jack Canfield.

Numerologi

Själens planritning

I numerologin har varje siffra (och bokstav) sin egen, unika vibration som påverkar vår livshistoria. Därför är numerologi studiet av den relation som siffror och bokstäver har med vår personlighet och händelserna i vårt liv. Följ med Free på en resa in i det numerologiska mysteriet där du kan börja skåda planritningen för vad din själ har valt att göra under den här livstiden.

Meditation ger

större själsfrid

Religion är i vägen för andlighet. Det säger hjärnforskaren och filosofen Sam Harris. I sin bok ”Upplyst meditation” undersöker Harris det mänskliga medvetandets gränser, medvetandets mysterium och det mänskliga jaget. Meditationen är en viktig pusselbit i hans sökande. Positiva känslor, såsom medkänsla och lugn är färdigheter som går att öva upp. Det är viktigt, anser han, därför att vårt sätt att tänka påverkar vårt och andras liv. I nästa nummer får vi ta del av Harris nya insikter och upplevelser i vårt allra innersta.


– din ledstjärna

c/o M Sjölander AB Rådjursstigen 1, 794 33 Orsa

Profile for Tidningen Free

Free nr 4 juli–augusti 2017  

Free nr 4 juli–augusti 2017  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded