Contributie Basiscontributie junioren Bondscontributie junioren Kledingfonds Jeugdvoetbal Basiscontributie senioren Bondscontributie senioren Thornado

7,00 3,00 0,75 11,00 3,50 0,55

Als iemand twee sporten beoefent binnen de omnivereniging, kost de tweede sport voor junioren € 6,50 en voor senioren € 9,00. Deze bedragen zijn inclusief bondsgeld. Bij de combinatie Jazz/Gymnastiek hoeft er geen extra bondsgeld betaald te worden.

4

De Thornado 13 mei 2015 Uit het redactiehoekje Onze week vakantie zit er weer op. De jeugd moet weer een paar dagen naar school en mag dan alweer donderdag en vrijdag “vakantievieren�. Het worden steeds meer gebroken weken, want Pinksteren zit er dan nog tussen en ook de schoolreisjes en avondvierdaagse zitten er aan te komen. We komen volgende week nog met een Thornado en op 27 mei zitten we in de Harker. Wie wat te melden heeft, wordt verzocht dit tijdig aan Gea Bonnema door te geven, want na mei hangt het helemaal van de aangeboden kopij af of er een Thornado verschijnt. In ieder geval wensen we jullie met deze veel leesplezier.

Verjaardagen 6-5 Benthe Bleeker 7-5 Jan Witteveen 8-5 Wiebe Tolman 8-5 Jannie Petra Jansen 9-5 Reinder vd Schuit 10-5 Nienke Hornstra-Meijer 11-5 Ilse de Haan 12-5 Silvio Kalkman 16-5 Tiny Postma 19-5 Nynke vd Laan 19-5 Rianne de Haan 19-5 Karin Terpstra-Huberts

volleybal voetbal voetbal volleybal voetbal aerobic jazz voetbal gym volleybal gym aerobic

5

Jeugdvoetbal Thor en WTTC Kriebelt het al? Hebt u het ook gezien? In het goal bij Thor bloeien madeliefjes en paardenbloemen. Is het een teken is dat er weinig gescoord wordt of dat de lente zich niet laat tegenhouden, u mag het zeggen. Het geeft in ieder geval aan dat de zomer in aantocht is. De laatste wedstrijden komen er aan. Misschien nog een toernooi voor een aantal teams, maar dan is het voetbalseizoen al weer ten einde. Maar niet getreurd: nu eerst nog even genieten!

Uitslagen afgelopen weken Thor E1 - Joure SC E7 WTTC B2 - Stanfries B1 Donkerbroek/Makkinga comb B1 - WTTC B2 WTTC A1 - Nieuweschoot A1

F1 en C1 B2

Verslagen DWP E2 - THOR E1 25 april 2015 We waren bij het voetbalveld van DWP. We moesten een eind lopen naar de kleedkamer en weer naar het veld. En toen gingen we spelen. Het ging heel goed en toen kwam er een goal van Dylan en iedereen juichte en juichte. En toen gingen we verder spelen, dat ging ook goed en toen kwam er een vrije trap en Dylan mocht hem nemen en het was een goal !!! Jeee!! En we gingen verder spelen tot de fluit ging, de eerste helft is voorbij. Nu met de tweede helft bezig en we speelden heel goed door. En toen kwam er een mooie goal van Reinder. Joepie 3-0 voor en toen kwam de fluit, Joepie!! Gewonnen!! Groetjes Martijn

Thor F1 – Akkrum F3 Zaterdag 2 mei mochten we weer het veld op om te voetballen tegen de nummer 2 in het klassement Akkrum F3. De vorige wedstrijd tegen Akkrum hadden we verloren dus wilden we deze toch wel graag winnen ook omdat wij op dit moment bovenaan in het klassement staan en de punten wel kunnen gebruiken om voor Akkrum te blijven. Lourens onze vaste scheidsrechter startte de wedstrijd en al gauw scoorde Djurre de 1-0 voorsprong dit beloofd dus wat onze mannen werken hard om zichzelf waar te maken de 2-0 komt van Sil. Door een corner van de tegenpartij werd de stand 2-1 dat voerde de spanning weer wat op, ook aan de zijlijn. Gelukkig maakte Djurre de 3-1 en konden de boys met een gerust gevoel de pauze in. Na de pauze gingen onze jongens weer verder en scoorde Djurre in een samenspel met Dilson de 4-1. Wat een top verdediging hebben we ook achterin het veld de tegenpartij kreeg amper de kans om door te breken, en breken ze een keer door dan staat daar Han die de bal keert. En de telling ging nog steeds door de 5-1 door Sil en door een lange voorzet van Sander scoort Sil ook de 6-1. En daar was dan het eindsignaal!!! Na afloop van de wedstrijd kregen we van Akkrum de blauwe kaart........ Een blauwe kaart?? hoor ik u allen denken. Maar deze kaart ontvingen we als compliment voor een sportieve en leuke voetbalwedstrijd. En een erg goede scheids!! En hier kunnen wij het alleen maar mee eens zijn want Lourens is altijd onpartijdig en begeleid en leert de kinderen (ook de tegenpartij) ook op het veld is rechtvaardig en eerlijk. Top Lourens ga zo door!!! Nog 2 wedstrijden te gaan dus wie weet worden we kampioen dit jaar. Groetjes Sander

9

Thor F2 We moesten spelen tegen Jubbega, waar we thuis net van hadden verloren. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd We pakten steeds de bal goed af maar Jubbega was een heel klein beetje beter. We verloren de wedstrijd tenslotte met 4-0 We gaan pas op 23 mei weer voetballen Komen jullie ons dan aanmoedigen Tot dan Gr Mika

THOR E2 tegen JOURE SC E11 Helaas heeft onze keeper Hidde zijn pols gebroken dus kon hij niet voetballen. Ook waren Stijn en Jelmer er niet. Gelukkig kregen we in deze spannende wetstrijd goede hulp van Sam, Djurre, Feitze, Han en Jetse. Best wel snel scoorde Joure maar een paar minuten voor rust scoorde Jelson. En toen was het rust met de stand 1-1. Na de rust scoorde Joure een eigen doelpunt! 2-1! Toen scoorden we weer 3-1 en toen weer 4-1. Helaas scoorde Joure weer 4-2. We hadden af getrapt en toen pakte Joure de bal en scoorde 4-3. Na Lang voetballen scoorden wij 5-3. Keeper Sven werd ook hard 1 keer in zijn buik geschopt en 1 keer tegen zijn been en 1 goal telde ook nog. Toen was het 5-4. Ten slotte scoorde Joure weer net voor het laatste fluitingsignaal 5-5. Einde wetstrijd. De penalties scoorde bijna idereen. groetjes JULIAN EN FEITZE

THOR 2- Stânfries Zondagochtend 10 mei 2015 mocht ‘het tweede’ het opnemen tegen de koploper, te weten Stânfries uit Appelscha. Voor de wedstrijd was het dus al duidelijk dat wij vandaag aan de bak moesten. Dit is gelukkig voor de harde werkers waar ‘het tweede’ uit bestaat geen enkel probleem. Er werd door iedereen een fanatieke warming up gedaan waarnaar de mouwen opgestroopt werden en ‘het tweede’ samen met het massaal toegestroomde publiek klaar was voor de strijd. De aftrap was voor ‘het tweede’, deze werd foutloos genomen door Hilkert en Stefan. Beide mannen starten daardoor de wedstrijd met een grote portie zelfvertrouwen. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat Stânfries een goed voetballende ploeg is. Maar, naast het hard werkende team dat ‘het tweede’ is, zit er wel degelijk voetbal in deze ploeg. Dit resulteerde in een leuke openingsfase waarin ‘het tweede’ het betere van het spel had. Alle spelers zaten constant dicht op de man en in balbezit ging de bal lekker rond. Er was een goede afwisseling tussen lange ballen, mooie driehoekjes en technische hoogstandjes. Alleen de eind pass ontbrak waardoor ‘het tweede’ geen grote kansen kreeg. Andersom kwam Stânfries ook niet verder dan een paar kleine schermutselingen voor de goal van ‘het tweede’. En als er dan al een schot geproduceerd kon worden heeft ‘het tweede’ met Johan Heida een geweldige sluitpost die ook vandaag nagenoeg foutloos was. Dit aan gevuld met een centraal verdedigingsduo( Marten & Willem) die zowel aanvallend en verdedigend hun mannetje staan heeft ‘het tweede’ een zeer degelijke fundering om op te bouwen. Toch kwam Stânfries niet geheel terecht op voorsprong door een communicatie fout van het team. ‘Het tweede’ was in de aanval, verloor de bal en hier uit volgde een messcherpe counter. De centrale verdediger van Stânfries kwam mee opstomen kreeg op randje 16 de bal kapte twee man uit en 1 op 1 tegen de keeper kon het tij niet meer gekeerd worden, 0-1. Maar het mentaal sterke tweede team van THOR liet de kopjes niet hangen, ging door waar het mee bezig was: goed voetballen. Dit leverde uiteindelijk een corner op die werd genomen door Henk Dijk, deze leverde een wel gemeten voorzet af op de hand van Tino Fernandez. Als ware het de hand van god promoveerde Tino deze bal tot een terechte gelijkmaker 1-1. Hierna bleef het spel op en neer gaan. ‘Het tweede’ speelde op de grenzen van het toelaatbare qua hardheid en ging hier soms net overheen. Dit resulteerde eind eerste helft in een overtreding op randje 16 en volgens de scheids was dit een penalty waardige situatie. Ondanks de twijfels liet ‘het tweede’ zich niet kennen en werd de penalty aanvaard zonder te 10

mokken, hier kan Stânfries nog wat van leren. Het grote moment voor onze sluitpost brak aan en als de onklopbare Hercules tikte hij de bal uit de goal. Na 45 enerverende minuten floot de scheidsrechter voor het welkome bakje thee. De tweede helft leverde hetzelfde beeldt op als de eerste helft, twee leuk voetballende teams. En zo nu en dan een kans voor 1 van beide teams. Stânfries leverde iets meer druk de tweede helft waardoor er een evenwichtig spelbeeld was en er niet duidelijk 1 van beide partijen de betere was. De eerste helft werd gekenmerkt door een paar mooie individuele acties van zowel THOR als Stânfries kant. Echter, 20 minuten voor het einde voerde Willem een goede tackel uit gecombineerd met een notenkraker, dit kwam hem op geel te staan. ‘Het tweede’ moest verder met 10 man en nu ook Marten vrij snel was uitgevallen in de tweede helft was er niks meer over van de centrale verdediging van voor de pauze. Maar gelukkig is bij ‘het tweede’ niemand onmisbaar en vervulde Gerrit en Jorrit deze positie met verve. Door de man minder situatie was het spel wel aan Stânfries, THOR kwam daarentegen een paar keer met een zeer gevaarlijke counter op de mat. Gescoord werd er jammer genoeg niet. Toen Willem het veld weer mocht betreden was het spel in evenwicht en kon ‘het tweede’ weer aan echt voetballen denken, dit gebeurde dan ook en eind tweede helft werden de touwtjes in handen genomen door ‘het tweede’. Dit resulteerde in een paar goede kansen en schoten op goal. Jammer genoeg misten deze schoten precisie. Zelfs bij de verdienden penalty, 85ste minuut, lukte het niet om het net te laten bollen. 5 minuten later werd er gevloten voor het einde van de wedstrijd. ‘Het tweede’ kan terugzien op een goede wedstrijd waarin elke speler zijn steentje heeft bijgedragen. De zure nasmaak van het missen van de penalty en daardoor waarschijnlijk het mislopen van 3 verdiende punten werd snel weggespoeld met een verfrissend drankje.

10:00

De volgende spelers worden uitgenodigd: J. Blaauw. H. v Noordenburg. C. Wierda. H. de Vries. W. de Jong. R. Wouterse. G. Jonker. Tj. Rozenberg. St. v Riezen. R. Zwart. W. Beukema. T. Fernandus. M. Heyne. P. Semplonius Verder aangevuld met spelers van de A-selectie Scheidsrechter : Th de Jong Grensrechter : Wissel. Schoonmaken boxen / Opruimen veld : Mark & Tino Wassen : Tino Verslag Thornado : Mark Kantine : ???? Leiding : Tj. Rozenberg : 06-15268104 Afmelden training A- Selectie De heren van de A-selectie die niet aanwezig kunnen zijn op de training van dinsdag of vrijdag melden zich tijdig af bij de trainer: J. Boonstra Aanvang training dinsdag: 20:00 aanwezig 19:45 Aanvang training vrijdag: 20:00 aanwezig 19:45 Afmelden wedstrijden voor vrijdag 19:00 uur. Bij niet tijdig afmelden zonder geldige reden volgt automatisch een schorsing voor de volgende wedstrijd.