De Thornado 11 november 2015 Uit het redactiehoekje 11 november en de 11e Thornado van dit seizoen alweer. Bovendien is de 11e van de 11e natuurlijk altijd al speciaal: Vanavond de lampionnetjes weer aan de deur en volgens mij komen er ieder jaar méér. Op zich vind ik het altijd heel gezellig en ik verbaas me steeds over de verscheidenheid aan liedjes. Benieuwd wat het vanavond weer zal worden. Volgende week verschijnt er nog een gewone Thornado en de week daarna zitten we alweer in de Harker. Daarvóór hebben we nog diverse aktiviteiten: komende vrijdag de Liphúster jûn en zaterdag kaarten in de kantine. Voor de liefhebbers weer een druk weekend. Bovendien krijgen we zondag weer een streekderby: THOR 1 voetbalt tegen Gorredijk. Dit geeft altijd veel vertier op de Kobunder, dus wees erbij!

Vrijdag 13 november vervallen alle gymlessen in verband met de organisatie van de liphuster muzyk jun. Trainingsjack gevonden? Op dinsdag 3 november is onze dochter Marion haar trainingsjack van SC Heerenveen kwijtgeraakt tijdens de training. Dit jack had zij net nieuw gekregen…het is een zwart trainingsjack van Heerenveen, maat 152. Als iemand hem gevonden heeft, graag melden op tel.nr. 0513-466887. Groeten, Jellie Nijenhuis

Kaarten in de kantine A.s. zaterdag 14 november kan er geklaverjast en geschutjast worden in de kantine. We beginnen om 20.00 uur en iedereen is welkom. Jannie zorgt weer voor mooie prijzen en de organisatie loopt altijd als een trein. Dus allemaal welkom!

Verjaardagen komende week 12-11 15-11 16-11 16-11

Volleybal Programma 13 november 2015 19.15 20.45

A.V,C ’69 4 Sparta 2

– –

Thor 1 Thor 2

Volleybalverslag Thor DS 1 - Udiros DS 2 Vrijdag 6 november was het tijd voor de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen. Tot deze wedstrijd waren we in elk geval ongeslagen en staan we mooi eerste in de ranglijst. Na twee vrije vrijdagen en vorige week wat wisseling qua posities was vanavond alles weer 'normaal'. Alles behalve de coach. Helaas kon onze eigen coach, Ate, er nog niet bij zijn. Daarom was Berend Jan deze avond onze 'invalcoach'. De planning was om tijdig op de fiets richting de Skâns te vertrekken. Echter, het herfstige weerbeeld strooide roet in het eten. Eerste tegenslag! Last minute is het plan gewijzigd en gingen de meeste speelsters toch lekker droog in de auto naar Gorredijk. In de kleedkamer aangekomen bleek dat diverse dames elk hetzelfde kledingstuk waren vergeten. Ze hadden alles bij zich beha-lve dat toch wel belangrijke item. Bij de één hing hij nog op de verwarming en bij de ander nog aan het wasrekje... Tweede tegenslag! Dit voorspelde niet veel goeds... Eventjes ontstond er lichte paniek, maar er werd naar oplossingen gezocht en zo konden we toch nog gerust aan een bakje thee of koffie beginnen. Gelukkig... In de kantine even een korte terugblik op onze wedstrijd van vorig seizoen tegen de dames van Udiros. Toen bleek al dat we er vanaf het begin vol voor moesten gaan en ze geen ruimte moesten geven. Het was duidelijk: dat zou dan ook het plan van vanavond worden! Nog even vanaf de tribune bij de meiden van Thor gekeken en nadat zij waren uitgespeeld konden we aan de warming up beginnen. Na het verliezen van de toss startte de wedstrijd. We begonnen goed en geconcentreerd en stonden al snel op een voorsprong. Het was duidelijk dat we deze dames toch moesten kunnen hebben. En zo ging het ook: eerste set 25-16. Op naar de tweede set. Berend Jan sprak de wijze woorden dat we wel weer op 0 begonnen, en dat we er dus weer vanaf het begin voor moesten gaan. Ook deze set was overduidelijk voor ons met 25-14. De hele wedstrijd zijn we er goed bij geweest. Af en toe kwamen ze een paar puntjes terug maar we lieten ons niet van de wijs brengen en bleven geconcentreerd spelen en op elkaar vertrouwen. De derde set pakten we dan ook met 25-15. Wederom 3 punten behaald en met 15 punten uit 5 wedstrijden blijven we koploper van onze poule! Hopelijk kunnen we dit vasthouden tijdens de volgende wedstrijd tegen A.V.C. De wedstrijd staat oorspronkelijk a.s. vrijdag gepland maar vanuit A.V.C. het verzoek om deze te verplaatsen. Op het moment van dit schrijven is nog niet bekend wanneer de wedstrijd dan gespeeld gaat worden. Dit zal vast en zeker wel in de Thornado verschijnen!

6

Jeugdvoetbal Thor en WTTC Afgelopen zaterdag een zeer spannende wedstrijd op de kobunder. Nummer 1 tegen de nummer 2 en ja hoor de nummer 1 onze eigen F1 wonnen deze wedstrijd met 5 -4 van Heerenveense boys F4.

Nog steeds op zoek naar…… Trainer voor de C2 op maandagavond van 19.00 – 20.00 uur, WIE OH WIE heeft interesse.

Uitslagen 7 november 2015 THOR F1 Jubbega E4 THOR E1 Scharnegoutum D3 Oudehaske C2 Oudehaske WTTC B3 SJO Warga WWS A1 Oosterstreek VR1 Olyphia VR1

-

Heerenveenseboys F4 THOR E2 Wispolia E1 WTTC D2 WTTC C2 WTTC Mc1 ONT B3 WTTC A1 WTTC/Udiros VR 1 WTTC/Udiros VR2

Wedstrijden op de Kobunder 21 november 2015 09.00 MC1 10.00 F1 10.30 C2

Verslagen Jubbega E4 - Thor E2 zaterdag 7 november vertrokken we vroeg voor de wedstrijd tegen jubbega. Hidde de kipper heeft wel veel ballen tegen gehouden. Gelukig hadden we gewonen met 14-0 en speelden we vaak voorin en we hadden deze goals. Jelson 3, Djurre 3, Tristan 2, Feitze 1, ik net niet en verder weet ik niet. en iedereen had goed gespeeld. Groetjes Ischka. THOR E1 – Wispolia E1. 7-11-2015. Het is droog weer maar wel kans op een bui deze ochtend, als de wedstrijd begint. Dit keer zijn er geen wisselspelers. Na een paar minuten opent Thor heel goed en spelen de jongens vaker de bal. Tristan krijgt een goede kans na een paar minuten spelen. Iets later scoort Milan na een goede voorzet van Tristan, Het is een leuk ploegje en de jongens spelen goed. Even later maakt Stijn een doelpunt na een goede uitbraak waarin hij zich zelf vrij speelde. Vrijwel vlak daarna kreeg Thijs de bal en scoorde mooi een 3-0. Sam deed een lang afstandschot maar miste helaas, de bal kwam echter terug en Sam scoorde deze wel! Tenslotte van de eerste helft scoort Milan uit een corner van Thijs en het wordt dus 5-0 in de eerste helft. Na rust scoort Thijs al snel en de jongens spelen goed. Het begint een beetje te regenen maar veel stelt het niet voor. Stijn maak ook nog 2 doelpunten . Door een eigengoal van Wispolia staat het nu 9-0. Op het einde van de 2e helft scoort Sam, even later na een overtreding van Wispolia gaat de bal op de stip voor de penalty. Thijs mag hem nemen en scoorde tenslotte 11-0. Met 11-0 winst op zak naar huis, waarvan Milan er 3 gemaakt heeft. Verslag Scharnegoutum D3 - WTTC D2 We moesten afgelopen zaterdag voetballen tegen Scharnegoutum D3. We gingen om 9 uur weg en waren er mooi op tijd. De eerste helft stond Dylan op keep, Jan en Bas waren de eerste wissels. We begonnen goed aan de wedstrijd, na 5 minuten scoorde Roan de eerste goal. We gingen door met goed overspelen en voorzetten te geven vanaf de zijkant. Hessel, Lars, Marion en nog eens Hessel scoorden, 0-5 met de rust. Na de pauze ging Lennart op goal, en gingen door met goed voetballen en druk te zetten. Onze verdediging stond ook goed en kregen geen goal tegen. Lars en Roan scoorden alweer snel, hierna schoot Scharnegoutum 2 x in eigen goal. Roan maakte nog een hattrick en Dylan maakte de laatste, gewonnen met 0-13. Goed gespeeld iedereen. Lekker douchen en weer naar huis. Groetjes Reinder. Heerenveen 08-11-2015 Een wedstrijd in de middenmoot van 4B tussen Nieuweschoot en Thor stond op het programma. Een wedstrijd die vorig jaar tweemaal spectakel bracht en dat hopelijk weer zou doen. De nieuwe periode is ingegaan en dus zijn er weer nieuwe kansen voor de teams. Bij Thor leeft natuurlijk de wedstrijd van volgende week Zondag tegen Gorredijk gigantisch echter moest eerst Nieuweschoot worden bestreden. Dit kon Thor doen met een bijna volledige selectie. S'morgens werden er al een aantal man met het 2'e meegestuurd en Trainer Boonstra kan dus eindelijk ook keuzes maken. Mike Kalkman is de man waar de meeste Thor Supporters al een tijd op wachten. De kwaliteitsspeler maakt vandaag zijn eerste minuten van het seizoen in de basis. De wedstrijd begon van beide kanten vrij open waarbij beide teams er veel strijd en inzet tegenaan gooiden.Daardoor was het ookal vanaf minuut 1 spectaculair Yob Bos raakt snoeihard de lat en zo begon de wedstrijd gelijk leuk. Na 10/15 minuten was het echter de jonge scheidsrechter die een beslissing maakte die gelijk veel invloed had op de wedstrijd. Linksback Patrick Mulder hield licht vast in de 16 en de 10

scheidsrechter legt de bal op de stip. Jelmer Anema van Nieuweschoot schiet de bal goed achter doelman Bantema en schiet zo de thuisploeg naar 1-0. De zeer gevaarlijke spits van Nieuweschoot Nick ten Hoeve werd goed uit de wedstrijd gespeeld door Silvio Kalkman die vandaag wederom zijn taak prima als centrale verdediger vervulde. Thor kwam beter aan het spel toe en speelde steeds meer vooruit. Rechtsback Robin van Es kon een paar keer met passes het middenveld overslaan om zo de vandaag zeer gevaarlijk en sterk spelende Yob Bos op rechts te bereiken. Bos liet een aantal keer zijn back flink zoeken en leverde daarna keiharde voorzetten in de 16 meter af. Jammer genoeg kwamen hier nog geen grote kansen uit maar Thor dringt wel aan. Na een interceptie van Patrick Mulder wordt de net teruggekeerde MIke Kalkman diep gestuurd. Voor een speler als Kalkman zijn dit soort kansen vaak een zekerheidje en hij prikt de bal langs de doelman. De Kersverse vader schiet hiermee zijn ploeg naar een 1-1 stand. Dit is tevens de ruststand. de 2'e helft moet Patrick Mulder gewisseld worden waardoor iedereen achterin een stapje naar links maakt. Silvio kalkman gaat naar linksback, Robin van Es centraal en Jorrit Jan Mulder is na enig blessureleed ook weer fit en kan invallen op de rechtsback. Thor moet echter wel oppassen, Nieuweschoot oogt verdedigend zwak en onzeker maar is aanvallend zeer gevaarlijk. De meeste aandacht gaat uit naar Nick ten Hoeve van Nieuweschoot maar het zijn de middenvelders van Nieuweschoot die ook een aantal gevaarlijke acties hebben. De grootste kans is rond de 55'ste minuut waarbij de rechtsbuiten van Nieuweschoot zijn collega spits helemaal vrij voor Ernst pieter Bantema zet die in deze 1 tegen 1 situatie fantastisch redt. Even later is het nog tweemaal Bantema die wederom zijn ploeg prima op de been houdt. Het hele team speelt echter goed en blijft vooruit drukken om het nieuweschoot moeilijk te maken Thomke Visser en Ruerd Osinga zijn hierin vooral belangrijk. Hun druk vooruit zorgt ervoor dat Nieuweschoot achterin veel fouten maakt. Na een fout van de nieuweschoot Doelman is het Mike Kalkman die bliksemsnel reageert. Een compleet misulte uittrap wordt simpel binnengeschoten en Thor staat zo in deze uitwedstrijd met 1-2 voor! Hierna mocht Mike Kalkman douchen om fit te zijn voor volgende week en kwam Johan Abma in het veld. Vanaf dat moment zakte de wedstrijd een beetje in waarbij Nieuweschoot de draad kwijt leek. Een aantal mislukte voorzetten en afstandschoten resulteerde dan ook in veel frustratie bij de Nieuweschoot spelers. Na 60 minuten was er echter wel weer een mooi moment voor Thor. De vandaag wat onzichtbare Geertwim de Kleine werd gewisseld voor Rick Zwart. Zijn allereerste balcontact uit de Corner was meteen een Doelpunt. Zwart sprong flink hoger dan zijn tegenstander en kopte snoeihard raak. 1-3 voor Thor en daarmee zat de ploeg op rozen. De goal viel precies op het goede moment. Nieuweschoot werd hierna niet echt meer gevaarlijk. Enige frustratie zorgde nog wel voor een drietal gele kaarten bij Nieuweschoot. De zeer sterk invallende Rick Zwart schoot nog op de lat en in de aanvolgende actie werd de zeer goed spelende Yob Bos gevloerd in de 16. De penalty werd vervolgens vol in de kruising geschoten door Remco de Jong. Zo tekent hij ookalweer voor zijn 12'e doelpunt van het seizoen. Een collectieve prestatie van Thor waarbij iedereen vandaag zijn steentje heeft bijgedragen. De verdediging heeft buiten een discutabele penalty geen doelpunten tegen gekregen. Het middenveld was erg actief en legde veel energie in de wedstrijd en de aanval was efficient deze middag. Goede ingredienten voor der Derby, thuis om 14:00 tegen Gorredijk.De wedstrijd van het jaar waarbij er altijd door iedereen wordt getraind en er op het scherpst van de snede zal worden gevochten voor een eerste plek in de periode.

11

Wedstrijdprogramma vrijdag 13 november 2015 32640 32667 32738

Mildam 35+ THOR 35+ Tijnje 35+ Wedstrijden in Mildam.

THOR 35+ Udiros 35+ THOR 35+

19:00 19:35 20:10

Vertrek vanaf vanaf de WF Markt naar Mildam om 18:00 uur De volgende spelers worden uitgenodigd: D.de Jong. G. Jonker. J. Heida. J. Mook. A. Idzenga. R. Zwart. J. Bosma. R. de Jong. S. de Jong. S. Jonker J. Keimpema. M. Looper. M de Jong. Wassen: Verslag Thornado: Leiding:

Leider Leider P. Miedama 06-52022878/L. Mulder

Wedstrijdprogramma zondag 15 november 2015 3139

THOR 1

Gorredijk 1

14:00

Aanwezig op de Kobunder om 13:00 uur Scheidsrechter: Grensrechter: Schoonmaken boxen/opruimen veld: Verslag Thornado: Kantine: Leiding: Trainer/coach:

Dhr. M. Haanstra Richard Janssen Is geregeld R. v Es Wimmie & Erika & Ankje S. Visser: 06-41203256 E. Boonstra: 06-20726989

THOR 2

vrij weekeinde

Afmelden training A- selectie De heren van de A-selectie die niet aanwezig kunnen zijn op de training van dinsdag of vrijdag melden zich tijdig af bij de trainer: E. Boonstra : 0620726989 Aanvang training dinsdag: 20:00 aanwezig 19:45 Aanvang training vrijdag: 20:00 aanwezig 19:45

Afmelden wedstrijden voor vrijdag 19:00 uur. Bij niet tijdig afmelden zonder geldige reden volgt automatisch een schorsing voor de volgende wedstrijd.

Training B- selectie ( Thor 2 / 35+ /45+) Woensdag aanvang: 20:00 uur.