Contributie Basiscontributie junioren Bondscontributie junioren Kledingfonds Jeugdvoetbal Basiscontributie senioren Bondscontributie senioren Thornado

Als iemand twee sporten beoefent binnen de omnivereniging, kost de tweede sport voor junioren € 6,50 en voor senioren € 9,00. Deze bedragen zijn inclusief bondsgeld. Bij de combinatie Jazz/Gymnastiek hoeft er geen extra bondsgeld betaald te worden.

De Thornado 11 maart 2015 Uit het redactiehoekje Wat een prachtige zondag! Hopelijk volgen er nog vele van deze, want hier krijg je niet gauw genoeg van. Het was ook duidelijk te merken dat iedereen er plezier in had, want het was druk met wandelaars, fietsers en motorrijders. Een teken dus, dat we aan mooi weer toe zijn. Op het sportveld was het ook behoorlijk druk met toeschouwers bij THOR 2. Mogelijk hebben ze het daarom zo dik gewonnen! Iedereen heeft zijn/haar viooltjes zaterdag thuis bezorgd gekregen, de tuinliefhebbers kunnen aan de slag. Voor het komend weekend staat er naast de reguliere sporten, de Piterrun en Piterwalk op het programma, naar verluid met veel deelname, dus kom ze aanmoedigen. Ook kunt u de THORjeugd aan de deur verwachten om closetpapier te verkopen. Activiteit genoeg dus.

voetbal voetbal gym/jazz voetbal aerobic

Volleybalprogramma 13 maart Gorredijk 19.00 uur Nieuwehorne 19.45 uur

sv Thor DS2 – Udiros DS2 –

Hevoc’89 DS6 sv Thor DS1

Gymnastiek en Jazz Zaterdag 14 maart Zaterdag 14 maart doen Sanne de Vries en Laura Janssen mee aan de 2e voorronde voor de keuzewedstrijden turnen. Deze worden gehouden in MFC De Wier te Ureterp. Sanne haar wedstrijd begint om 9.00 en heeft als toestelvolgorde: sprong, brug, balk, vloer Laura moet om 14.30 aantreden. Haar volgorde is vloer, sprong, brug, balk. Verslag: Laura Janssen Tas: Laura Janssen Zondag 12 april Zondag 12 april doen er drie jazzgroepen van THOR mee aan de DANCE2 DANS DEMO in Kampen. De precieze tijden weten we nog niet maar zo gauw als deze bekend zijn laten we dit aan jullie weten. Zaterdag 30 mei Zaterdag 30 mei is de jaarlijkse uitvoering die ook dit jaar in de Bining in de Hemrik wordt gehouden. Noteer de datums alvast in uw agenda.

De afbeelding k an momenteel niet worden weergegev en.

5

Jeugdvoetbal Thor en WTTC Voorjaarschoonmaak Kriebelt het al? Is de lente ook al onder uw huid gekropen? Afgelopen zaterdag rook het naar lente. De wind strooide nog wel wat roet in het eten. Maar een kniesoor die daar over zeurt. En als u dan toch die zolder gaat opruimen en de kasten gaat uitmesten, wilt u dan even kijken of er nog Thor voetbal kleding tevoorschijn komt? Wij zien deze graag weer terug. Geeft u het gevonden voorwerp maar mee naar de wedstrijden dan komt het in de kleding tas van het team. Alvast bedankt.

JEUGDVOETBAL KANTINEDIENST Kantinedienst: wat te doen. • Het eerst spelende team haalt de kassa op, opent het kleine hek. • Opent de kleedkamers inclusief container (sleutel hangt in bestuurskamer links om de hoek), kantine en bestuurskamer. • • • • • • • •

Koffiezetten: de grote koffiepad met streep naar onder in het filter en met grote knop aanzetten. De twee kleine knoppen zijn voor de warm houtplaten boven op (De gebruiksaanwijzing ligt op het aanrecht naast het koffiezetapparaat). In de pauze ranja (jongere teams) en thee klaar zetten in de kleedkamers inclusief 2 kopjes koffie voor de leiders. Voor de leiders van de teams en de scheidsrechter is de koffie gratis. Op de zaterdag tijdens de jeugdwedstrijden wordt er geen alcohol geschonken Het laatst spelende team zorgt ervoor dat de bar opgeruimd is en een bezem over de vloer halen in de gehele kantine. WC ‘s schoonmaken De kassa en de vuile doekjes in de tas en wegbrengen Alle deuren op slot (kleedkamers inclusief keet, bestuurskamer, ballenhok en kantine.

WC PAPIER ACTIE SV THOR Bijna door uw wc papier heen? Ga dan wat minder vaak naar de wc totdat de F & E pupillen van SV THOR zaterdag 14 maart aanstaande bij u langs de deur komen om u uw fijnste toilet papier aan te bieden voor slechts 5 euro per pak (12 rol). De inkomsten van deze actie zullen ten gunste komen van de gehele sportvereniging THOR. Datum: 14 maart 2015 Tijd: Tussen 11.00 uur – 13.00 uur. Kosten: 5 euro per 12 rol.

6

Techniektrainingen van de Heerenveense voetbalschool Hallo voetballers, Op woensdag 18 Maart a.s. start de Heerenveense VOETBALSCHOOL weer met vijf techniektrainingen in Lippenhuizen. Waar: Op de Kobunder in Lippenhuizen Wanneer: 18-03, 25-03, 1-04, 8-04 en 15-04 Tijd: 13.00 tot 14.00 uur Voor wie: Alle voetbaljeugd van 7 tot 16 jaar: jongens of meisjes Kosten: 5 lessen voor â‚Ź 45,- bij de 1e les te voldoen of vooraf over te maken op NL86ABNA 044.01.50.868 - t.n.v. M.Kamstra van de Heerenveense Voetbalschool (geen restitutie wanneer niet aan een training wordt deelgenomen). Inschrijven: Vul het inschrijfformulier in wat je gekregen hebt via de mail en lever dit in bij Patty Kooistra, Weeme 13 te Lippenhuizen of meld je rechtstreeks aan via onze website www.heerenveensevoetbalschool.nl Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 Maart a.s. Minimale deelname: 12 personen. Groet, HEERENVEENSE VOETBALSCHOOL

Uitslagen afgelopen week ONB Drachten F6 Thor F2 Joure SC E7 Heerenveense Boys E8 De Held Hoogkerk D6 WTTC C1 WTTC C3 RES Bolsward B2 WTTC B2 EBC/Delfstrahuizen A1

-

Thor F1 Heerenveense Boys F7 Thor E1 Thor E2 WTTC D3 Irnsum C1 TLC C3 WTTC B1 HJC B2 WTTC A1

D3 B2 F2 E1

Wedstrijdverslagen 7 maart 2015 Thor F2 - Heerenveense boys F6 Om stipt 9.00 uur is de aftrap van de 1e wedstrijd van Thor F2. Voor de winterstop hadden de F pupillen een overschot aan voetballertjes en door wat Dinkythors door te schuiven is er na de winterstop naast de F1 een F2 opgericht. Dit met het doel iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen. Na het eerste fluitsignaal is meteen duidelijk dat de F2 moest wennen aan het spelen van een echte wedstrijd. De ploeg is duidelijk onwennig en hoewel ze allemaal hun stinkende best deden is het eerste doelpunt van de Heerenveense boys al snel een feit. Dit liep ondanks enkele uitstekende reddingen van keepster Inke voor de rust uit naar een 0-5. Na de rust gingen we dankzij de traktatie van de jarige Mika vol goede moed het veld weer in, de keepers handschoenen gingen van Inke naar Jurrian en na de sanitaire stop van de nieuwe keeper kon er worden afgetrapt. Het werd al snel duidelijk dat er meer energie in de ranja van de tegenstander zat want in de 2e helft liep de voorsprong van de boys rap op naar een ietwat teleurstellende eindstand van 0-20. Uiteraard gaan we de komende weken keihard trainen om de eerste “doel” punten te scoren en vooral veel plezier uit het spelletje te halen. Groetjes van Gerben en Hielke ONB F6 – Thor F1 Er waait een koud windje door de nog kale bomen op het sportpark De Fennen in Drachten. Het beloofde lenteweer laat duidelijk nog even op zich wachten. Enkele ouders en de razende reporter van de Thornado vinden beschutting op de mini VIP tribune direct aan het prachtige kunstgrasveld van ONB Drachten. Eerste rang. Om 10:08 luidt het startsignaal van de scheids en knallen de mannen van Thor er vol in. En met succes. Direct in de eerste minuut komt het scorebord op 1-0 na een geweldige goals van Han. Maar hiermee staat ONB ook volledig op scherp en ze komen dan ook ijzersterk terug. Het wordt even spannend voor het doel van Thor maar keeper Jetse staat z‘n mannetje en trakteert toegestroomde publiek op een prachtige redding. De strijd gaat een beetje over en weer op het veld. De spelers maken flink wat meters. Na tien minuten wordt het weer spannend voor de goal van Thor en dan slaat ook het noodlot nog keihard toe. Een niet nader te noemen spelertje tikt de bal onhandig aan waardoor deze via de binnenkant van de paal het doel in rolt… een welgemeende reddingspoging van een tevens niet nader te noemen omstander blijft niet onopgemerkt voor het hawk-eye van de scheids. De gelijkmaker is een feit. Er waait nu zichtbaar een vlaag van zoete wraak door het Thor team. Na het fluitsignaal voor de aftrap stormen de Thornado‘s gracieus op het doel van de tegenpartij af en wordt de stand weer op 2:1 gezet na een onvergetelijk mooie doelpunt van Sil. Na circa tien minuten luidt het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft. We gaan gelukkig met een voorsprong de rust in. Wat er allemaal in de kleedkamers gebeurd en gezegd is blijft een geheim, maar we zien dat Jetse de keepersrol aan Sido overgedragen heeft en dat er een sportieve strijdlust in het team heerst. 10

Het zonnetje begint langzaam iets meer terrein te winnen. Dit doet de moraal op de tribunes ook goed en verschillende ouders zijn uitbundig aanwezig. Na het startsein knallen de ONB-ers er vol in en bestormen het doel van Thor. De koelbloedige Thor-keeper is niet onder de indruk en de razende aanval wordt met een strakke redding gestopt. De bal krijgt een flinke trap en vliegt ver het veld in richting het ONB doel. Hier neemt Dilson de bal soepel aan en manoeuvreert zich behendig door een wirwar van blauw-wit geklede spelers. Het is een lust voor het oog hoe strak hij de bal aan de voet weet te houden. Alle mooie acties ten spijt weet ONB weer balbezit te krijgen en bestormen wederom het Thor doel. En dit maal met succes. Met een loeihard schot komt de stand op twee-twee. De spanning zit er weer helemaal in. Het publiek op de VIP tribune wordt uitzinnig. Wat een beproeving voor de toeschouwers. De klok tikt geduldig door en het eindsignaal komt met rasse schreden naderbij. Als we Djurre niet hadden… Een minuut voor tijd scoort hij het winnende doelpunt. We mogen naar huis met een welverdiende 3-2 yn e boese! Han, Feitze, Jetse, Sil, Sido, Dilson, Desley en Djurre bedankt voor deze mooie wedstrijd. Heerenveense Boys E8 - Thor E2 Vandaag moesten we tegen Heereveense boys E8 voetballen. Het was de eerste keer weer na de winter en dat was erg wennen. Toen we begonnen scoorden we al snel. Maar toen gingen hun ook scoren. Daarna hebben beide ploegen kansen gehad. Toen was er rust! Na de rust ging het slecht. We hadden goed ons best gedaan maar konden niet meer scoren. En toen scoorden ze vier keer maar ze waren wel twee koppen groter. Volgende week beter. Groeten JULIAN! Joure SC E7 - Thor E1 we hebben 5-2 verloren. Reinder heeft 2 gescoord. we waren aan elkaar gewaagd, maar niet goed genoeg. groetjes Sam Althof De Held Hoogkerk- WTTC D3 De Held Hoogkerk- WTTC D3. In de eerste helft hadden we veel kansen maar De Held scoorde de 1- 0. In de tweede helft scoorde Lars de 1-1 maar De Held scoorde toch nog de 2- 1 terwijl wij veel meer kansen hadden. We hadden geen goede passen. Groetjes Roan Thor 2 – Donkerbroek 2 Zondagmorgen 8 maart weer de 1e officiële wedstrijd van Thor 2 na de winterstop. Een week eerder hadden we al geoefend tegen Wispolia en met klinkende cijfers gewonnen (7-0) dus dat beloofd wat voor de 2e seizoenshelft. Met lekker veel wissels begonnen we rond 9:40 uur met de warming up, een uitzondering daar gelaten. De uitwedstrijd tegen Donkerbroek werd met hulp van hun scheidsrechter verloren heb ik begrepen dus vandaag tijd voor een sportieve revanche. De 1e helft begonnen we lekker rustig en op zijn Thors rond te tikken. Eigenlijk kwam Donkerbroek er niet aan te pas. Zij lieten ons achterin ons gang gaan en drongen niet aan. Ondergetekende was grensrechter en het heeft 10 minuten geduurd voordat ik de vlag voor de 1e keer hoefde te gebruiken. Voordat het echt saai begon te worden maakte Danny met een prachtig afstandsschot de 1-0. Ondanks de achterstand liet Donkerbroek ons het spel maken op een paar “speldenprikken” na. Onze keeper stond gelukkig steeds op de goede plaats en even later maakte Marten dan ook de 2-0. Met deze stand gingen we de rust in en werd plan de campagne gemaakt voor de 2e helft. De grensrechter kreeg een Thor shirt aan en hier en daar werd nog wat gewisseld van positie. Al vrij snel in de 2e helft kwamen we op 3-0 door een goal van Jacob echter we hadden al snel door met een iets anders spelend Donkerbroek te maken te hebben. Met hun 3 wissels brachten ze wat meer power en voetbal in de wedstrijd. Dit resulteerde in een doelpunt voor Donkerbroek zodat een enige lichte paniek ontstond bij de Thor verdediging. De rust moet weer even terug gebracht worden en toen wij later de 4-1 maakten via Wob was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Nou moet ik zeggen de keeper Johan wel een engeltje tegen de doelpaal had zitten maar ja: ‘’Dat dwing je ook af” zeggen ze altijd.

11

Ondertussen heeft Peter zijn jaarlijkse wisselbeurt gehad en gaat Marten weer de verdediging versterken. Zoon Wiebe maakt de laatste 20 minuten zijn debuut als grensrechter bij Thor en dat heeft hij prima gedaan. Uit een corner wordt het uiteindelijk nog 5-1 via Tino zodat we volgende week met een lekker gevoel naar Appelscha gaan. En een plekje gestegen op de ranglijst wat wil je nog meer. Groeten, Henk Dijk

Zondag 1 maart 2015 Blessures/pijntjes en ongemakkelijkheden. Zo kan het einde van de eerste seizoenshelft wel omschreven worden. Nu T.H.O.R in 2015 bijna iedereen weer terug heeft; (Willem de jong, Jorrit Osinga,Rienk Vlietstra & Silvio Kalkman ontbreken nog) blijkt dat er toch een hele goed ploeg staat in Lippenhuizen met tot zondagmiddag 1 maart 3 zeges op rij stond nu Irnsum op het programma. Irnsum uit, waarschijnlijk de alle slechtste wedstrijd dit seizoen met een heleboel afwezigen wou het toen absoluut niet lukken. Dan moet er vanmiddag maar revanche worden genomen. Met achterin het weer herstelde centrum zoals in het begin van het seizoen (Robin van es & Marco Rozenburg) wordt er dus vooralsnog niet verloren. Ruerd Osinga is daardoor naar de rechtsback positie getrokken. 1 ding was vooral nog bekend bij Irnsum; Julius Huistra, minimaal 2 meter ellende aan scorend vermogen,fysiek,snelheid en kwaliteit. Gelukkig heeft T.H.O.R Alwin Paas. 1.78,geen scorend vermogen, weinig fysiek, redelijk snel maar....op deze middag erg veel kwaliteiten. Alwin Paas had Julius Huistra dus volledig in de zak. De eerste helft werd dit ook ge誰llustreerd door het veelvuldig zelf gaan van de kwaliteitsspeler van Irnsum. Aan de andere kant had Ruerd Osinga (Gipsvlucht) ook een erg sterke buitenspeler tegenover zich. De eerste kans kwam op naam van Robin van Es, uit een corner kreeg hij de bal zo voor de voeten op de 5 meter lijn. Echter het schot werd door speler en doelman van de lijn van Irnsum gehaald en zo bleef T.H.O.R dus gelijk met Irnsum. T.H.O.R speelde niet heel goed maar had wel het meeste balbezit. Er werd constant gespeeld op de helft van de tegenstander. Een prachtige aanval via Ruerd Osinga en Geertwim de Kleine eindigde uiteindelijk bij eindpunt Rick(MET CK!) Zwart deze kopte de bal beheerst binnen bij de 2'e paal. Vlak daarna leek Irnsum terug te komen in de wedstrijd. Een vrije trap van een meter of 30 belande via de wind en de hand van Ernst Pieter Bantema op de lat. De rebound werd onder de lat weg geranseld door Robin van Es. in de 30'ste minuut leek de wedstrijd beslist te zijn. De wederom goed spelende Eelke Nijboer (net 30 geworden maar bezig aan een tweede jeugd) werd onderuit gehaald in de 16 meter en Marco Rozenberg mocht aanleggen om zijn 2'e van dit seizoen binnen te schieten. Marco zat goed in de wedstrijd maar miste toch deze penalty. Jammerlijk naast. De Doelman van Irnsum vond dit erg sneu voor Marco dus besloot hij de bal enige minuten later maar in de voeten te spelen bij Rick Zwart. Een koud kunstje voor de kwaliteitsspits. 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. In de rust bleven we hameren op het balbezit en de wedstrijd naar ons toe te trekken. Eigenlijk was de 2'e helft T.H.O.R wederom dominant maar gebeurde er weinig. Een paar kansen voor Rick Zwart en een goede aanval die door Thomas Visser Jammerlijk op de paal werd geschoten. Een vrije trap van Eelke Nijboer werd compleet verkeerd ingeschat door de Irnsum doelman. De 3-0 besliste dan ook definitief de wedstrijd ver in de 2'e helft. Irnsum deed voor de statistieken nog iets terug met een geweldig afstandsschot die zelfs Ernst Pieter Bantema te gortig was. 3-1 was dan ook de eindstand. T.H.O.R speelt niet eens fantastisch voetbal maar geeft vooral achterin eigenlijk niets weg. Met de kwaliteiten voorin word er altijd wel gescoord en zo win je dus je wedstrijdjes. Man of the match toch wel Alwin Paas. Goede wedstrijd van onze linksback de komende 3 weken is hij op vakantie dus hopen dat zijn vervanger het net zo goed gaat doen! Volgende week de wedstrijd tegen R.K.O., T.H.O.R is 2015 uitstekend begonnen. Laten we lekker zo doorgaan. Andy'9

12

Wedstrijdprogramma zondag 15 maart 2015 13727

Nieuweschoot 1

Vertrek vanaf de Scheidsrechter: Grensrechter: Verslag Thornado: Leiding: Trainer/coach: 32917

THOR 1

12:00

-

THOR 2

10:00

kobunder om : 10:45 uur. Dhr. D. Vaas Richard. Janssen R. v Es S. Visser: 06-41203256 J. Boonstra: 06-46143929 Stanfries 2

De volgende spelers worden uitgenodigd: J. Blaauw, H. v. Noordenburg, C. Wierda, H d Vries, R. Wouterse, G. Jonker, M. de Jong, Tj. Rozenberg, W. Beukema, T. Fernandus, M. Heyne, M. Groothof, P. Semplonius, D. de Jong, D. Postmus en J. Heida. Verder aangevuld met spelers van de A-selectie Vertrek vanaf de WF-markt Faber om : 09:00 uur Grensrechter: Wissel Verslag Thornado: H. Dijk Leiding: Tj Rozenberg: 06-15268104

Afmelden training A- Selectie. De heren van de A-selectie die niet aanwezig kunnen zijn op de training van dinsdag of vrijdag melden zich tijdig af bij de trainer: J. Boonstra Aanvang training dinsdag: 20:00 aanwezig 19:45 Aanvang training vrijdag: 20:00 aanwezig 19:45 Afmelden wedstrijden voor vrijdag 19:00 uur. Bij niet tijdig afmelden zonder geldige reden volgt automatisch een schorsing voor de volgende wedstrijd. Training B- selectie (Thor 2/ 35+/45+) Woensdags aanvang: 20:00 uur.