Page 1

BlubBlad nr. 77 • november 2012

1e DIGITAAL MAGAZINE - HERFST 2012


BLUBBLAD GOES DIGITAL, finally :-)

BlubBlad 77 • 2


HET BLUBBLAD DIGITAAL! TERUG IN DE SCHOOLBANKEN BERICHTEN VAN HET BESTUUR TRAINEN IN NEW YORK TRAININGSKAMP / STAGE IN ROME WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET NGZ HARM-KLAAS STELT ZICH

(OPNIEUW)

VOOR

BLUBPORTRET VAN TIMOTHY LEE STACEY TERUG VAN WEGGEWEEST INFORMATIE WEDSTRIJDEN EN TIJDEN WATERPOLO PROMOTIE & LONDON UIT HET KLEURRIJKE GSA VERLEDEN

BlubBlad 77 • 3


Peter Veer

Het 1e digitale BlubBlad

D

e BlubBlad redactie komt zo nu en dan bij elkaar. Tijdens een goede maaltijd bespreken we de grote lijnen van het clubmagazine. Hoe blijven alle GSAers op de hoogte van wat er speelt in de club? Die vraag stelden Dia, Rudolf Thomas en ik, samen de redactie van het BlubBlad, elkaar. Er zijn de mails van het bestuur, de GSA website met het digitale smoelenboek.

Dan is er Facebook, waar Dia actief gebruik van maakt en ik overigens weinig mee doe. Rudolf heeft een blog met videoverslagen van zijn tochten door de stad. Thomas werkt voor een bedrijf gespecialiseerd in online media. Ik heb e-mail, een website en maak voor mijn werk gebruik van youtube en tal van andere internetdiensten. Prima media om informatie te vinden en nieuws te verspreiden. Is er nog wel plaats voor zo’n ouderwets papieren blaadje als het BlubBlad? Temeer omdat we het BlubBlad digitaal en in kleur in elkaar zetten en als het dan van de drukker komt letterlijk kleurloos en wat flets vinden. Het verspreiden kost tijd en postzegels terwijl het versturen via het www zo goed als gratis is. Zullen we het dus niet anders gaan doen vroegen we ons af. Gaan we met het BB helemaal digitaal, worden we multimediaal of blijven we traditioneel op papier?

Zoals jullie weten, delen we het BB uit tijdens de trainingen. Dat is steeds een moment dat iedereen even in het blad kijkt en er met andere GSA-ers er over praat. Dat bevordert de sociale samenhang in de club. Een voordeel van de papieren versie is ook dat iedereen het blad minstens een paar keer letterlijk door zijn of haar handen laat gaan. Elke keer hopen we dat het dan uitnodigt om te lezen. Na een week of wat sturen de leden die niet zijn wezen zwemmen of poloën een exemplaar in een enveloppe met de post op. Zo door de bank genomen gaat het om 1/3 deel van de leden. Het blad ligt wellicht een tijdje in huis, lezen misschien vrienden en bekenden het. Ook dat zorgt er voor dat er over GSA gesproken wordt.

BlubBlad 77 • 4


En uiteindelijk belandt het BB met de oude kranten en andere tijdschriften in de oudpapiercontainer. Verder gaat er een exemplaar naar de sponoren van de vereniging en één naar het HomoDok van ILHIA. Daar worden alle afleveringen vanaf het eerste uur goed bewaard. ‘Zullen we digitaal gaan?’ vroegen we ons af tijdens de heerlijke pastamaaltijd. Een aantal jaren geleden zetten we een digitale versie van het BlubBlad na het versturen als PDF op de GSA site. Daar zijn we mee opgehouden omdat er leden zijn die het vervelend vinden dat hun naam door zoekmachines zoals Google opgepikt wordt. Zou dat nog steeds zo zijn? Uit een klein onderzoekje over het internet en GSA leden blijkt dat we via het web lang niet alle leden bereiken. De GSA site staat vol met informatie. Maar niet alle leden kijken daar regelmatig op. Ook de GSA mailtjes worden niet al te best gelezen.

Op Facebook heeft GSA (zwemmen) een eigen groep: www.facebook.com/groups/gayswimamsterdam/

Daar is slechts een derde van de GSA-ers lid van. Dus alleen de leden die actief zijn op Facebook hebben gezien dat Dia een leuk interview met de wedstrijdzwemmer Markus Rogan doorstuurde of het leerzame filmpje over het verbeteren van de vlinderslag, kijk maar:

BlubBlad 77 • 5


Wellicht is het een idee om in het beschermde Smoelenboek een plekje voor het BB in te ruimen. Maar van het goed beschermde digitale GSA Smoelenboek heeft BB hier op zijn plaats is, is nog maar de vraag want van de 112 mensen vulden slechts 81 hun profiel in. De andere mensen gebruiken het Smoelenboek dus niet waarvoor het bedoeld is. Dus met alléén een digitale versie bereiken we niet alle leden.

Na een mooi gesprek kozen we er bij het toetje er voor om een multimediale versie uit te proberen: een BlubBladkaart met een verwijzing naar een digitale versie op het internet èn met de mogelijkheid voor alle GSA-ers om een eigen bijdrage te leveren. Laat ons dat weten wat je van dit digitale BB vind door dit online magazine te LIKEN, te SHAREN en op je eigen Facebook pagina te POSTEN. Of het ons gewoon te vertellen in het bad, of door ons een berichtje te sturen op blubblad@ gayswimamsterdam.nl. En oh ja, wil je zelf meehelpen om het multimediale BlubBlad tot een succes te maken, we nodigen jullie van harte uit om de redactie te komen versterken.

Dia Huizinga, Rudolf Post, Thomas Hamer en Peter Veer

BlubBlad 77 • 6


Jeroen Zellenrath

Terug in de schoolbanken

V

oor het einde van dit kalenderjaar moeten Marcel en ik onze trainings-opleiding niveau 2 hebben afgerond. Minimaal een keer per week staan we nu langs de badrand om lesop-drachten uit te voeren, lesuren te maken en onder begeleiding van AnneMarie en Yolanda veel te leren, zodat we straks vier KNZB gediplo-meerde trainers hebben bij de zwemmers. Dat we dat papiertje niet cadeau krijgen is ons nu wel duidelijk geworden.

Mijl op zeven De cursus in Amersfoort ging niet door en die in Zaandam begon homo onvriendelijk vroeg op de zaterdagochtend. Vandaar dat de beste optie die van Leeuwarden leek te zijn. Lekker praktisch op maandag aan het einde van de middag. Konden we de reistijd gebruiken om nog even voor en na te spreken. Ik durf nu te zeggen: Na cursusdag 1 was mij al duidelijk dat de autoritjes met reis- en studiepartner Marcel het hoogtepunt van de cursusdagen zouden worden.

Duo

De opleiding wordt geleid door twee

trainers. Een niet onaantrekkelijke (begin) veertiger die zijn leven wijdt aan het onderwijzen van zwemmen en natuurkunde. Enthousiast, lief en het type dat zich makkelijk laat ondersneeuwen. De tweede trainer is een veel oudere dikke man met witte baard en wandelstok, die zijn verwassen donker blauwe trainingsbroek steeds weer tot net onder zijn oksels weet op de hijsen. Hij is het type dat lang goed kon autorijden maar waar je op een gegeven moment tegen moet zeggen dat het verstandiger is om niet meer achter het stuur te kruipen.

BlubBlad 77 • 7


Hij hoort zichzelf erg graag praten en de stof lijkt meer over zijn ervaringen te gaan dan over de zwemtechnieken die aan bod moeten komen. Een ding hebben beide trainers gemeen: Ze zijn er allebei van overtuigd dat zij hebben bijgedragen aan het succes van zwemmers als Ranomi Kromowidjojo. Dat belooft dus wat voor ons.

Tegenvaller De cursus begint met een uurtje training geven. Meestal aan kinderen, omdat de opleiding zich niet richt op Master zwemmers. Gelukkig leren wij net zoveel van de kids als wij aan hun en dat is dus eigenlijk wel leuk te noemen. Af en toe zwemmen er speciaal voor Marcel en mij ook een aantal Masters mee. Het geluk wilde dat er een bloed aantrekkelijke god van zo’n 28 jaar in mijn baan zwom. Warempel was hij ook na de les erg geïnteresseerd in mij. Ik was helemaal in mijn nopjes. Niet alleen omdat het leuk was om Marcel jaloers te zien maar ook omdat het er naar uitzag dat ik nog wat had om naar uit te kijken. Het blauwtje dat ik liep in de daarop volgende les was nog erger dan die van de trainingbroek van de trainer.

"Het blauwtje dat ik liep in de daarop volgende les was nog erger dan die van de trainingbroek van de trainer..."

Volproppen

In een iet wat te klein vergaderzaaltje bruist het na de training van de energie. Witte

bolletjes met ham en kaas en een afwisselende warme snack staan op schalen op tafel. Terwijl de trainers ploeteren om hun PPT presentatie deze keer met succes geprojecteerd te krijgen, laat iedereen zijn of haar maag vullen met de culinaire geneugten en hoog-standjes uit de Friese sportkantine. Daarna zakt de energie compleet in elkaar. De les is begonnen. De eerste dertig minuten van de les worden besteed aan het kiezen van een notulist en het delen van ervaringen tijdens het voorgaande uur. Daarbij houdt iedereen angstvallig de mond dicht om langdradige monologen van de praatgrage trainer te voorkomen. Ook ik heb al snel geleerd niets meer te zeggen. Ik weet inmiddels dat dit anders beloond kan worden met sagen en legendes uit eigen historie of theoretische pleidooien die de andere trainer dan weer in twijfel trekt.

BlubBlad 77 • 8


Met nog een extra discussie als gevolg. Het tweede deel bestaat uit een verdieping in organisatievorm zoals veiligheid of didactische vaardigheden. Het daarop volgende deel is doorgaans het interessantste onderdeel dat ingaat op een zwemtechniek. Dan mag eindelijk de deur open. Terwijl er verse zuurstof het zaaltje binnen vloeit, verspreiden de cursisten zich in kleine groepjes om techniekoefeningen aan elkaar voor te doen. Na enige gêne slagen de meesten er dan in om een aardig voorbeeld neer te zetten en elkaar feedback te geven. Het is gelukt. De les zit er op.

Mokum

Als twee melige relnichten slaan

Marcel en ik de deuren van de auto dicht. ‘Amsterdam’, zoals we genoemd worden, gaat weer naar huis. Gevoed door lamlendigheid en pijn in de rug van de oncomfortabele stoelen slagen we erin iedereen de revue even te laten passeren: de vele huismoeders die geen kik geven tijdens de les, de twee heterojongens van een jaar of 17 (die overigens iedere dag om half zes in het water liggen om te trainen voor ze naar school gaan) en als hoogtepunt natuurlijk de meest fanatieke cursist die na 30 jaar training geven toch wel eens een keer dat papiertje wil halen. Ze schiet in de lach als teken van herkenning bij iedere beschrijving van een situatie. Er wordt wat afgelachen. Zodra de grote gele M opdoemt langs de snelweg zijn we er wel klaar mee. Tijdens een korte stop doen we ons tegoed aan salades en hamburgers en dan gaan de gesprekken voor de rest van de terugreis over onderwerpen die er toe doen in het leven. Mannen, feesten en seks. We zijn weer thuis.

BlubBlad 77 • 9


Van het GSA bestuur

Herfst!

D

e eerste najaarsstormen zijn gesignaleerd, en regen onderweg naar het

Sloterparkbad is meer regel dan uitzondering. Het is al weer herfst. Koud en nat. Maar het water (en de warme douches) in zowel het Sloterpakbad als het Marnix stemmen ons gelukkig (en warm).

Eind oktober zwommen de GSA-ers een mooi toernooi in Eindhoven waarbij door GSA 26 medailles in de wacht zijn gesleept! Een prachtig resultaat. En ook de waterpoloërs lieten van zich horen: op het Londen (Orca’s) waterpolo toernooi begin november, is na 7 wedstrijden de bronzen medaille in de wacht gesleept. Een verdiende 3e plaats! Het aantal GSA-schoonspringers is bijna verdubbeld: Naast Andy, Ton en Cecil, springen nu ook Mark en Marlon mee. Veel succes!

Ondanks de donkere maanden, houden we ons op de been door lekker te zwemmen, springen, te poloën, onze techniek te verbeteren en ons voor te bereiden op de komende wedstrijden. En het is gezellig dat de zwemmers en de poloërs op de vrijdagavond weer op hetzelfde tijdstip trainen, waarmee de vrijdagavondborrel weer in ere is hersteld.Op de ALV paar weken terug werd al gemeld dat ons BlubBlad als experiment deze keer digitaal gaat. Meer ruimte voor foto’s en filmpjes. Anders dan anders; en we zijn benieuwd naar jullie reacties. Het bestuur wenst iedereen lekker water en een mooi najaar!

Remco, Romke, Ronald, HarmKlaas, Pieter, Frank

Hiernaast video's van de Orca's (Out-to-swim, London) en Gay zwemclub Spetters uit Nijmegen, de faccebook pagina van onze vrienden van AC uit Antwerpen en een aantal van de knapste kerels van het London waterolo team :-)

BlubBlad 77 • 10


BlubBlad 77 • 11


Kees Karsten + Peter Veer

Trainen bij onze "zuster"-vereniging TNYA in New York

A

fgelopen zomer verplaatste wij ons al fietsend en zwetend door het zeer warme New York. Een koele duik en training in een lokaal zwembad is dan verkwikkend. Er zijn vele, gratis toegankelijke, zwembaden in de stad, waar je pas naar binnen kunt met een stevig hangslot voor de locker. En als je dan uiteindelijk ergens een stevig slot bemachtigd hebt en je goed aan de vele regels houdt, mag je uiteindelijk het water in.

Een belevenis op zich. Via internet kwamen wij in contact met een collega-zwemmer van Team New York Atletics. We waren van harte welkom om een avond (training van 1,5 uur) mee te zwemmen in het kelderbad van het John Jay College. Sluip door kruip door naar beneden, in de kleedkamer (met minicentrifuge voor je zwembroek of badpak ) kwam ons hangslot weer goed van pas. Na het kennismaken en een getekende verzekeringsovereenkomst konden we het water in. Elke nieuwe zwemmer, dus ook wij, wordt met naam en toenaam geĂŻntroduceerd en met een luid applaus welkom geheten. Hi. Hello. Welcome. How are you? De groep zwemmers is vergelijkbaar met die van de homozwemverenigingen bij ons. Natuurlijk allerlei vragen en weetjes over en weer en of het echt waar is dat je in Amsterdam elke avond naar diverse Sodom en Gomorra feesten kunt. Wat zeker opviel was, dat techniek niet of nauwelijks aan bod kwam. Voor enkele zwemmers, al jaren lid, een duidelijk gemis. En dus dat wij bij GSA trots mogen zijn op onze techniekgerichte trainingen. Al met al een interessant kijkje in de zwemkeuken van TNYA.

BlubBlad 77 • 12


Een impressie van de zwemmers tijdens het NGZ ...in de nieuwe GSA zwembroek

BlubBlad 77 • 13


Andy Ostiana

Mijn trainingskamp/stage in Rome

T

oen ik op facebook een bericht voorbij zag komen dat er in september een trainingsstage zou zijn voor masters in Italië. De kamp zou bestaan uit 7 dagen waarvan 2x 2uur werd getraind en de trainingen werden gegeven door de Marconi broertjes (Nicola en Tommaso) en hun trainer (Domenico) die tevens hoofdcoach is van het Italiaanse team! Mijn interesse was gewekt en ik heb contact met ze opgenomen om te weten hoe en wat.

Ik had mijn ticket geboekt en moest alleen nog een betaalbare hostel/hotel zoeken voor 10dgn in Rome. Zo’n makkelijke klus was dat niet omdat Rome duur is, maar ik ben erin geslaagd. Op zaterdagmiddag 8 september vloog ik van Eindhoven in 2 uurtjes naar Ciampino. De zondag ben ik Rome gaan verkennen en afgesproken met een vriendin uit Eindhoven die toevallig ook in Rome zou zijn en met nog 2 anderen die ik in Riccione heb leren kennen die in Rome wonen.

Maandagochtend was het zo ver, met een zware tas moest ik me om 10.30 melden bij Foro Italico. In dit bad werd in 1960 de Olympische Spelen gehouden. We waren met z’n tienen uit Zweden, Italië, Engeland Duitsland en Nederland waarbij de jongste 17 jaar was en de oudste 74 jaar. Na de kennismaking konden we naar beneden waar we ons moesten omkleden voor de training. Het was een aardig doolhof door het oude bad om vervolgens in het nieuwe buitenbad te komen waar in 2009 het WK werd gehouden. We beginnen in de “turnhal” waar 2 grote trampolines met gordels, 2 springplanken en 1 tumblingbaan staan. De warming up met droogtetraining duurt in totaal ¾ uur waarbij de temperaturen binnen al hoog op liepen tussen de 28°-32°. De warming up bestond uit veel kracht, coördinatie en veel lenigheid. Hierna werd de groep in tweeën verdeeld en begonnen we met de watertrainingen. We moesten van te voren al op papier zetten welke sprongen we al beheersen, en wat we wilde leren. Voor mij was het voornamelijk dat ik de dingen die ik vorig jaar niet heb gedaan of waar weinig aandacht aan is besteedt eruit te halen. Dit was belangrijk voor mij zodat ik bewuster ben van de basistechniek waardoor ik moeilijke sprongen beter kan gaan doen.

BlubBlad 77 • 14


Tijdens de eerste 2 trainingen werd hiernaar gekeken door de trainers, om de “fouten” eruit te halen. Na 2,5 uur was de 1e training voorbij en hadden we 5 uur pauze voordat de 2e training begon. Doordat ik het vele trainen niet gewend was, was het vrij heftig in 32° trainen dus ik was blij dat ik even naar mijn hostel kon om even uit te rusten en bij tanken voor de volgende training.

Dit heb ik 7 dagen zo gedaan 2,5uur in de ochtend en 2,5uur in de avond getraind. 2 trainingen hebben we binnen moeten springen omdat het keihard regende. De laatste training hebben we een kleine wedstrijd gehouden. Het was de bedoeling om te laten zien wat je hebt geleerd. Je kreeg extra punten als je je nieuwe sprongen of wat je hebt geleerd zou doen. Je moest 2 sprongen van de 1 mtr, 2 sprongen van de 3 mtr en 1 van de toren. Ik heb gekozen voor de zweefduik achterover gestrekt met ½ draai en dubbelhoek voorover op de 1 mtr en van de 3 mtr 1,5 gehoekt binnenwaarts en 2,5 voorover gehoekt met de bubbelmachine en handstand salto gehoekt van de 5 mtr toren.

Iedereen kreeg een prijs van de trainers. Ik ben 5e geworden en heb een super mooie zwembroek van het Italiaanse team gekregen. Ik kreeg dit omdat de trainers hadden opgemerkt dat ik elke training (dus 2x per dag) een andere zwembroek aan had met bijpassende zeem. Jullie snappen natuurlijk wel dat ik hier ik super blij mee ben en omdat de nummer één een Italiaanse trainingspak kreeg wat haar niet paste heeft ze het aan mij gegeven dus ik was dubbel blij.

BlubBlad 77 • 15


Het was een geweldige week waarin ik 35 uur heb getraind! Ik heb veel geleerd over mijn romphouding bij de afzet achterwaarts en mijn aanloop is aanzienlijk verbeterd omdat ik daar veel meer rust in heb, en mijn hoofdhouding belangrijk is voor mijn oriëntatie, ik ben leniger en krachtiger geworden. Verder kreeg ik tijdens mijn sprongen 100% aandacht van de trainers. Ze hebben alle sprongen gezien die ik in die week heb gemaakt. En belangrijker is dat ik voor alle sprongen ook aanwijzingen heb gekregen. Tevens heb ik gezien dat we aan de ene kant best verwend zijn met zo weinig springers op zoveel planken. We kunnen en moeten ook veel harder trainen (meer beurten maken maar ook fysiek) willen we een hoger niveau halen en dat is precies een doel van mij!

"Ik heb gekozen voor de zweefduik achterover gestrekt met ½ draai en dubbelhoek voorover..." Dit was een leuk begin van het seizoen, hopelijk onthoud ik alle aanwijzingen die ik heb gekregen zodat ik verder kan doorzetten en de moeilijkere sprongen beter uit de bus komen. Als alles mee zit, ben ik er volgend jaar er weer bij en zal ik het gebruiken als stage ter voorbereiding op het EK een week later in Eindhoven ☺ Groet Andy

BlubBlad 77 • 16


Frank

Wedstrijdverslag NGZ(Ned. Gay Zwemkampioenschappen)

E

lk jaar vinden de Nederlandse Gay Zwem-kampioenschappen (NGZ) plaats. Het ultieme toernooi waar de Nederlandse Gay verenigingen tegen elkaar strijden. Traditie getrouw worden deze ieder jaar door een andere club georganiseerd. Dit keer door Kouros in samenwerking met PSV in het geweldig Pieter van den Hoogenband zwemstadion. (Eindhoven).

GSA was met een groot aantal zwemmers vertegenwoordigd. Maar liefst 19 actieve leden begonnen aan het inzwemmen om zo hun maximale prestatie neer te zetten. En niet alleen de zwemmers maar ook de coaches Jeroen, Marcel, AnneMarie, Yolanda en onze fans Hans en Rudolf hebben ons tot geweldige prestaties gedreven. Iets waar we trots op mogen zijn.Naast het zwemmen was er ook nog een diner. Een goed georganiseerd buffet, waar we nog konden nagenieten van een hapje en een drankje. En of het nog niet genoeg was, aansluitend een feest waar volop gedanst kon worden. Gelukkig hoeden de meeste niet heel het stuk naar huis. Een nabijgelegen hotel bracht uitkomst. En niets is zo gezellig om met elkaar ook nog eens van het ontbijt te genieten.

En de oogst: 11x goud, 9x zilver, 5x brons!

Maar laten we duidelijk zijn, het belangrijkste was een gezellig toernooi met elkaar‌.en dat was het.. Groet, Frank

BlubBlad 77 • 17


Harm-Klaas Naaijer

Mag ik mij opnieuw even voorstellen...

H

allo, ik ben Harm-Klaas Naaijer, jullie nieuwe bestuurslid met de portefeuille Communicatie en PR. Ik ben lid van GSA sinds 1999 (!!!). Na begonnen te zijn bij het zwemmen heb ik al snel de overstap naar het waterpolo gemaakt. Dat sociale gebeuren in het water ligt me toch beter. Van 2000 tot 2006 ben ik ook al bestuurslid van GSA geweest, ook toen voor PR en communicatie.

Het is dus eigenlijk weer terug naar vroeger, maar ook weer niet helemaal. Veel zaken die nu spelen speelden ook al tijdens mijn vorige bestuursperiode, maar de tijden zijn veranderd. Ook op communicatie vlak. We zijn met zijn allen veel mobieler geworden, zijn lid van allerhande sociale netwerken en voor daten ga je allang niet meer naar de kroeg.

Graag zou ik de sociale digitale mogelijkheden als Facebook meer in zetten om ons als leden van een vereniging onderling meer te binden. Ik merk dat in de afgelopen jaren de verschillende disciplines van GSA verder uit elkaar zijn gegroeid, de waterpoloërs niet meer weten wie de zwemmers zijn en omgekeerd. Ook binnen de disciplines kan het onderlinge contact beter. Keer op keer geven wij als leden aan onderling contact belangrijk te vinden, maar vaak blijft het daar dan bij. De communicatie in mijn portefeuille staat voor communicatie binnen de vereniging, maar ook hierbuiten. Samen met de PR betekend dat Gay Swim Amsterdam nog beter bekend te laten worden bij de buitenwereld, de contacten met zuster verenigingen in binnen en buitenland te onderhouden en waar mogelijk de publiciteit te zoeken in diverse media. Tot mijn portefeuille behoren onder andere ook onze website en de GSA shop. Komende tijd zal ik met de betrokkenen hiervan om tafel gaan om te bekijken wat goed gaat, wat we zouden willen en waar we verbeteringen kunnen doorvoeren. Heb je tips, opmerkingen, ideeën om de vereniging in- en extern te verbeteren, laat het me weten.

Groeten Harm-Klaas

BlubBlad 77 • 18


Timothy Lee

Blubportret of a swimmer

W

hy did you chose GSA? Some fellow from Nijmegen that I chatted with on gayromeo.com recommended GSA to me.! In water I feel good because… Being in water lets me move more freely than on my own two feet

How about the first GSA training ? “Oh shoot, I forgot your name already.” haha Is there anything you really can not stand? A) Dirty bathrooms B) Forgetting my shower slippers C) All of the above - yuck! What temptation can you not resist? Tall, Lean, Toned, Great Smile... oops I mean chocolate, just chocolate. My life motto is:… Know thyself, pick a door, and walk through it Who or what inspires you? Friends who travel, or live in different parts of the world What is your most treasured possession? My Flickr account - contains snaps from my trips and memories with friends/family I sometimes think back with nostalgia to…. Living in San Francisco Bay area with the angels in America at the start of the millennium

BlubBlad 77 • 19


Dia Huizinga interviewt Stacey Graas

Terug van weggeweest

S

oms zwemmen mensen een aantal jaren bij GSA en verdwijnen dan. Soms naar een andere club, soms houden mensen op met zwemmen en soms zien we ze weer terug. Stacey Graas blond, opvallend, vriendelijk en sportief zwom een aantal jaren geleden bij GSA de tegels uit het bad. Van baan 1 zwom ze naar baan 4 en ze zou het vast en zeker tot baan 5 gebracht hebben als ze door mooie en trieste persoonlijke

omstandigheden niet was gestopt.

‘Ik kreeg verkering met Sanne, nog steeds mijn liefde en toen raakte ik wat ontregeld en ik kwam er niet meer in. En de volgende twee jaar werd mijn vader ernstig ziek. Hij had een fatale ziekte waaraan hij zou overlijden en ik kon me niet aan een club binden, ik wist niet hoe ik er gebruik van zou kunnen maken.’ Nadat haar vader was overleden en de liefde was gestabiliseerd begon Stacey het zwemmen te missen en wilde ze opnieuw beginnen.

‘Maar ik wilde fit zijn als ik terug kwam, zo ijdel ben ik wel'. ‘Maar ik wilde fit zijn als ik terug kwam, zo ijdel ben ik wel. Ik ben dus eerst gaan fitnessen om weer in dat ritme te komen en om slanker te worden zodat het niet duidelijk te zien was dat ik twee jaar niet was geweest. Maar op een gegeven moment miste ik heel erg, dat team gedoe en ik miste heel erg dat je over je grens wordt getrokken, want dat heb je in een sportschool niet, ik ben uiteindelijk gewoon weer gaan zwemmen en het bleek dat ik heel fit was, krachttraining is blijkbaar goed voor je conditie, dat word je niet verteld dus daar was ik erg verbaasd over. Vooral met die T20 bleek dat ik echt wel ver kwam.’

BlubBlad 77 • 20


Stacey is een echte sportvrouw: ‘Ik heb altijd aan sport gedaan, vooral aan voetbal. Ik moest daarmee ophouden vanwege een blessure. Ik was op zoek naar iets anders en ik werd geïnspireerd door een collega van me die het er altijd over had dat het zo gezellig was met zwemmen. Zijn verhalen spraken me zo aan dat ik dacht: laat ik het eens proberen. Ik ben altijd dol op water geweest. Hij zwom bij Plons. Het was niet perse mijn bedoeling bij een Gay club te zwemmen maar ik werd zo hartelijk ontvangen bij GSA, dat voelde als een warm bad. Mijn collega is totaal niet ambitieus, dit in tegenstelling tot mij want ik ben nu al vastbesloten dat oude Persoonlijke Record op de 200 meter te verbreken, dat was 3.10. Daar ben ik heel enthousiast over, ik heb al met AnneMarie overlegd en die raadde me aan om 2x die 200 te doen en te proberen ze in dezelfde tijd te zwemmen. Ik merkte dat ik mijn slag minder goed kon doen, het was aan het eind van de training en ik was moe maar ik dacht: ik begin rustig, als ik denk dat ik iets kan versnellen ga ik dat misschien doen.

Het was niet perse mijn bedoeling bij een Gay club te zwemmen maar ik werd zo hartelijk ontvangen bij GSA, dat voelde als een warm bad. De eerste keer dat ik de 200 vrij deed was op een wedstrijd, ik viel voor iemand in die hem niet wilde zwemmen, dus ik ging naar Cor (jarenlang trainer en coach van GSA) en vroeg hem hoe ik dat moest indelen. Cor zei dat ik de eerste baan rustig moest zwemmen, de tweede baan moest ik iets versnellen, de derde moest ik hetzelfde doen en de vierde baan losgaan. Dat klonk logisch dus zo heb ik het gedaan en dat heb ik nu ook zo gedaan. Ik deed het in 3.55.. Het versnellen in de laatste baan lukte me niet. Ik ben zo eager en uber enthousiast, soms ben ik bang dat het tegen me werkt, ik ben er net.”

Wees welkom en blijf enthousiast, Stacey.

Dia

BlubBlad 77 • 21


Remco Kobus & Harm-Klaas

GSA Waterpolo promotie video

M

et enige trots en voldoening omdat we er zo lang aan hebben gewerkt, presenteren we de promotievideo "A Day At The Pool" met het GSA Waterpolo team We hebben net een super leuk toernooi in London gehad waar we brons hebben behaald en we spelen dit seizoen met een basis team in de competitie, maar we kunnen echt wel een aantal nieuwe spelers gebruiken!

OK, het is een lastig spelletje en soms best (conditioneel) zwaar, maar de fun-factor is er niet minder om. Zeker ook omdat we 2x per jaar onze vrienden-teams uit London-Manchester-Parijs-Kopenhagen en nu ook Brussel & Antwerpen ontmoeten. En onder leiding van onze fantastische trainers Renia en Sven en bij de wedstrijden coach Frieda, ben je in no-time op het niveau om lekker mee te spelen. Bekijk deze video en je ziet de LOL van het waterpolo.

En je mag 'm natuurlijk liefst ook nog LIKEN, SHAREN en POSTEN :-) Dat helpt Harm-Klaas enorm, kijk maar naar de statistieken van de Facebook pagina na een paar berichten over het toernooi in London.

BlubBlad 77 • 22


Thomas Hamer

Waterpolo toernooi London

V

oor diegen die er niet bij waren, hier een paar kiekies van het toernooi in London, begin november. Stel je voor; je reist af naar een van de coolste wereldsteden, je verzamelt vrijdag ochtend in het zwembad en je springt met ongeveer 60 fanatieke, sportieve homo's in The Pool. En dat is nog maar de helft van alle deelnemers. Vervolgens hang je anderhalve dag rond in die Pool en speel je 7 serious games

waarvan je er 6 wint, wat resulteert in een bronze medaille. Deze krijg je uitgereikt in een super hippe club waar na het buffet meteen het dak eraf gaat. Inmiddels heb je een heleboel spelers leren kennen waardoor het net is alsof je op een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje bent. Is dat niet uber-wahsinnig-cool?! En het mooie is, volgend jaar gaan we weer naar Manchester (voorjaar), Antwerpen (zomer) en wie weten komen onze buitenlandse vrienden in het najaar wel naar Amsterdam. Wanna be part of it?

BlubBlad 77 • 23


Thomas Hamer

Uit het kleurrijke GSA verleden & heden

Waterpolo on facebook

Kijk 's wat een paar foto's en posts voor effect hebben...

BlubBlad 77 • 24


Wedstrijden en toernooien XMAS-Tournament Frankfurt 6 - 9 dec 2012 Deellnemers: 1. Frank 2. Arthur 3. Aan 4. Ruud 5. Jan 6. Marcel 7. Yolanda 8.AnneMArie 9. Wim 10 Michiel 11. Robert

Ketelbinkie 20th anniversary, Rotterdam 30 maart 2013 Paris International Tournament - 18 mei 2013 World OutGames, Antwerpen - 3 - 11 augustus 2013

Zwemmen

Waterpolo

• Maandag, 21 – 22 uur Marnixbad

• Dinsdag, 20.30 – 21.30 uur Sloterparkbad

• Woensdag, 21.15 - 22.15 Sloterparkbad

• Vrijdag, 20.15 – 21.15 uur Sloterparkbad

• Vrijdag, 20.15 – 21.15 uur Sloterparkbad

Schoonspringen

• Zondag, 17.00 – 18.00 uur Marnixbad

• Dinsdag 19.15 - 20.15 / donderdag 19.15- 20.15 SPB

Proeftraining = gratis. Meld je aan via zwemmen@gayswimamsterdam.nl

Nieuwe leden /

zwemmen

Nieuwe leden

Karin Könst

Stacey Graas

Linda Schuiten

Anton Geyt

Edwin Hooft

Liesbeth Blokker

Michel Hormes

Jan de Jong

Cecilia Capone

Stefan Meiling

Eric Prins

Judith Leeuwenkuijl

Kevin de Loor

Henk van de Meer

Anja Cecile Petersen

Gerbert Jan Valk

Timothy Lee

Mark ven den Putte

Eva Otto

Jan Berkvens

Marlon Buncamper (+w)

/ polo & springen

GaySwimAmsterdam Postbus 18183, 1001 ZB Amsterdam www.gayswimamsterdam.nl KvK nr. 40539419 Giro: 7498703 Volgend Blubblad komt uit in maart 2013. Inzenden materiaal uiterlijk eind februari.

BlubBlad 77 • 25


BlubBlad 77 • 26

GSA Blubblad 77 Nov 2012  

Het eerste digitale Blubblad van GSA

Advertisement