Fresh issue of YOKE 軛

Page 1

YOKE THE BRAND

Issue No1

GR €7.60 EUR €7.60

Inspired in Spain Made in Greece 100% handmade product


COVER

about the

Προϊόν με οικολογικό χαρτί. Το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε είναι πιστοποιημένο κατά FSC βιοδιασπώμενο και ανακυκλώσιμο.

Το εξώφυλλο είναι ένα κολάζ δύο διαφορετικών φωτογραφιών από την ίδια δημιουργό, Θεοδώρα Τσεβά. Το φεγγάρι απαθανατίστηκε τον Απρίλιο στην Αμερική, ενώ τα αστέρια τον Αύγουστο του 2020 στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν συνδυασμό. Τον συνδυασμό του ίδιου ουρανού από δύο διαφορετικές ηπείρους, αλλά και τον συνδυασμό δύο διαφορετικών εκδοχών του ίδιου ανθρώπου, πίσω από την ίδια κάμερα. Yoke means to unite, to join, to combine. Cover photo by: Theodora Tsevas

Πιο συγκεκριμένα το χαρτί μας είναι: Acid Free, Elemental Chlorine Free Guaranteed & Selected secondary fibers.

Παράγεται στην Ελλάδα. Χειροποίητη συσκευασία.


yoke means connection

welcome


inspired in Spain made in Greece

Photo taken by Theodora Tsevas

SHOP ONLINE

the greek eco-brand yokethebrand.com YOKE

2


THE PROJECT

YOKE SOMEBODY

TO SOMEBODY

YOKE SOMETHING

TO SOMETHING Photo taken by Marina Laopoulou

100% made in Greece

YOKE

4


CONTENTS

yokethebrand

EDITORIAL ECO-LIVING

6-7

13-16

PEOPLE 17-32

WORLD 33-42

CULTURE 43-49

WELLNESS 50-55

YOKE

5


EDITORIAL

EDITOR´S LETTER Δεν ξέρω αν το ταξίδι του περιοδικού ξεκίνησε το Σεπτέμβρη ή είχε αρχίσει πολύ πιο πριν. Ούτε αν η εκκίνηση έγινε με την επίσημη παρουσίαση του ως πτυχιακή ή όταν έφτασε η πρώτη παραγγελία.

Now is a nice place to be!

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 δημοσιεύτηκε online και ήταν διαθέσιμο προς ανάγνωση στην πλήρη του μορφή, ένα τεύχος για εκπαιδευτικούς σκοπούς, χωρίς προσδοκίες για συνέχεια ή επόμενα τεύχη (άρα αυτό που κρατάτε τώρα, μάλλον είναι plot twist, αλλά μας αρέσουν τα plot twists). Όταν οι παραγγελίες δε σταμάτησαν να έρχονται εκείνο το σαββατοκύριακο, συνειδητοποίησα πως στέκομαι σε μια αφετηρία. Όλα όσα έφτασαν στα χέρια σας -πακέτα, κάρτες, σελιδοδείκτες- ετοιμάστηκαν μέσα σε ένα πυρετώδες σαββατοκύριακο!

Thanks for being on board…

"

Δεν ήξερα πώς είναι να είσαι αρχισυντάκτρια και συνεχίζω να μην ξέρω, αν και έχω ξενυχτήσει, για να αρχίσω να μαθαίνω. Δεν έχω βρει ακόμη τον κατάλληλο τρόπο να διαχειρίζομαι εκατό τηλεφωνήματα την ημέρα, ούτε και βρήκα από πού μπορεί να πηγάζουν οι ιδέες, οι λύσεις ή η ενέργεια. Ούτε από τυπογραφεία φυσικά. Ούτε να κάνω δυο δουλειές, αν και έγινε κι αυτό! Αυτό που γνωρίζω, όμως, και όχι απαραίτητα γιατί σπούδασα δημοσιογραφία, είναι ότι με ενθουσιάζει η ιδέα να δω τυπωμένο αυτό που σκέφτηκα κάποτε. Να μη χαθεί, αλλά να διασωθεί στο χρόνο η σκέψη, η ενέργεια, η πίστη που κάποτε με επισκέπτεται ως μία αναλαμπή.

Wearing hats from ig: @thebutterflyedition Editorial photographer: Katerina Kokkinidi

YOKE

Και διόλου δε φοβάμαι να σας πω ότι, ενώ για αυτό το ταξίδι, μπορεί και να μην είμαι απολύτως προετοιμασμένη, ήμουν, όμως, ανέκαθεν, σίγουρη.

6


Εκείνη, λοιπόν, την ημέρα του Δεκέμβρη που #storytelling η καραντίνα πήρε παράταση, με βρήκε χωρίς και έμπνευση. Κι αυτό, γιατί δεν #storytelling ενέργεια ήξερα τι πρέπει να πω, μάλλον, διότι δεν ήξερα τι θα ήθελα να ακούσω η ίδια. Τότε έπεσα πάνω σε μία φωτογραφία – ανάμνηση του προηγούμενου έτους. Και εκεί θυμήθηκα και τι θέλω να πω και τι θέλω να ακούσω: ότι Αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, δεν είχα όλα θα ξαναγίνουν έτσι και καλύτερα. Η ζωή είναι μια αλληλουχία γεγονότων και καμία διάθεση για να γράψω, επειδή, όμως, εμπιστευόμουν το timing μοίραζα το επιλογών που δεν τα καθορίζουμε πάντοτε, μπορούμε, όμως, να τα εμπιστευόμαστε. Το χρόνο μου σε editing, μεταφράσεις, επικοινωνίες. Γιατί, για να γίνουν οι ιδέες project μπορεί να υπήρξε inspired in Spain, πράξεις, πρέπει να συνεννοηθούμε πρώτα! γιατί εκεί γεννήθηκε η ιδέα, αλλά το τωρινό editor’s letter στο πρώτο επίσημο τεύχος δε θα γραφόταν ποτέ αν δεν εμπιστευόμουν τη Δεν ξέρω πώς φαντάζεστε μία θαυμαστή ζωή με τα τερτίπια της. αρχισυντάκτρια, αλλά εγώ ήμουν στο σπίτι, με πυτζάμες και έναν σκληρό δίσκο Τις φωτογραφίες, που το συνοδεύουν, τις προστατευμένο σαν θησαυρό. Ήμουν τραβήξαμε τον ίδιο Δεκέμβρη στην ταράτσα σπίτι, όπως όλοι άλλωστε, κυριολεκτικά της πολυκατοικίας μου, γιατί που αλλού; καθηλωμένη ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους. Αλλά ξέρετε κάτι; Κι έτσι Έτσι το ΥΟΚΕ the brand magazine σάς συμβαίνουν θαύματα! Από το μηδέν στο συστήνεται πια ως ένα χειροποίητο concept ελάχιστο και μετά στο παραπάνω, κάθε brand στο πρότυπο των seasonal περιοδικών, φορά και ένα βήμα πιο κοντά στον χρησιμοποιώντας μακράς διάρκειας προορισμό. οικολογικό χαρτί.

EDITOR´S LETTER

EDITORIAL

"Άφιλτρο"

Η θέληση όχι μόνο βρίσκει το δρόμο της, αλλά ανοίγει και άλλους που δεν υποψιαζόμαστε.

Είναι μόνο η αρχή…

YOKE

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι στηρίξατε την ιδέα μου. Είστε πολύτιμοι! Και περισσότερο τα κορίτσια που συνεργάστηκαν μαζί μου γι' αυτό το τεύχος. Το YOKE The brand magazine είναι αφιερωμένο σε εσάς. Γιατί το "ευχαριστώ" δεν αρκεί.

Χριστιάνα Αθανασιάδου

7


our tote bag

yokethebrand.com

Model: Nikolina Athanasiadou Art Direction & Photography: Christiana Athanasiadou


CULTURE

artist of the issue

colours and positivity Hola Lou! artist www.holalou.com Από το Μεξικό με αγάπη! Αφηρημένη τέχνη και μινιμαλισμός μαζί. Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την πιο αγαπημένη καλλιτέχνιδα, γι' αυτό το τεύχος. Ονομάζεται Luisa Salas. Στοχεύει και τελικά πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε απλότητα, αφηρημένα στοιχεία, συναισθήματα και μουσική.

Δείτε περισσότερα στο ig account: @holalou Οι εικόνες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Luisa, έχουμε επικοινωνήσει με την ίδια και έχει εγκρίνει τη χρήση τους. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, Luisa!

YOKE

9


photo by dimitra politidou

COLUMN

eco-living


photo by marina laopoulou

COLUMN

peopleCOLUMN

world

photo by theodora tsevas


TOKYO


photo by steve monastiridis

COLUMN

culture


COLUMN

wellness

photo by theodora tsevas


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Editor-in-Chief: Christiana Athanasiadou

Creative & Art Director Advertising Director Cover Photographer Graphic designers " " Editors " " " " Nutritionist Translator Guest Photographers " "

Christiana Athanasiadou " Theodora Tsevas Christiana Athanasiadou, Giulia Colombo, Marina Laopoulou Christiana Athanasiadou, Marina Zigneli, Vivian Pratanou, Mary Retsina, Daphnie Tsartsarou, Vassiliki Chatzistrati Katerina Gkili Michelle Gotouhidou Marina Laopoulou, Steve Monastiridis, Theodora Tsevas

Published by Konstantinos Athanasiadis (self-publishing) Printed by Openline | Athens, Greece. www.yokethebrand.com yokedaily@gmail.com instagram: @yokethebrand our wellness playground: @yokemoves

YOKE THE BRAND

Αν με διάβασες και δε με θες άλλο, μπορείς να με χαρίσεις σε κάποιον για να με διαβάσει ή να με αφήσεις σε έναν κάδο ανακύκλωσης.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.