Page 1

Checklist Hoe ver van tevoren plan je alles in?

Trend: kleur bekennen

De eerste stappen Waar moet ik beginnen?!

Uitkiezen van een trouwlocatie Waar moet je op letten?

80 ThePerfectwedding.nl Uitgave 1

59

Trouwschoenen in hippe kleuren!

1

e Editie

“Mooi! Lekker stra k en fris.” Real Wedding Maaike & Thomas

TROUWE BEZOEKster LIZA OVER ONZE NIEUWE WEBSITE

Een Hippe bruiloft met een roze touch

1 Tanja de Maesschalk Photographer


In het TPW Magazine Je n n ife r H ej n

Artikelen 18 De eerste stappen

a

Waar moet je beginnen?

33

Snel trouwen

52

Alles over trouwringen

64

Wat kost een bruidstaart?

72

Uitkiezen van een trouwlocatie

76

Trouwlocatie

86

Hoe maak je een draaiboek?

88

Top10 trouwdagteleurstellingen

92

Hoe regel je dit zo efficiĂŤnt mogelijk? Met een perfecte planning!

Alles wat je moet weten over trouwringen

Alle mogelijke kosten van de bruidstaart

Waar moet je op letten?

welke vragen kan ik stellen?

Je trouwdag gepland van a tot z

70

Zorg voor een dag zonder spijt

Anouschka Rokebrand Photography

Wat kost het om te trouwen? Handig om de gemiddelde prijzen te weten

Mi rja m De kke r Fotogra fie 2

16

90


Uitgelicht

57

Delis Photography

11

Hoe werkt dit interactieve magazine?

12

Vind het op ThePerfectWedding.nl

14

Planningtool

22

Trouwfoto tips van topfotografen

25

Hoe begin je de zoektocht naar je trouwjurk?

Tips voordat je gaat lezen

Alle onderwerpen op TPW uitgelegd

alles plannen en afvinken

Handige tips van topfotografen

Vind de trouwjurk van je dromen

40

Checklist

59

Trend: kleur bekennen

78

Real Wedding: Maaike & Thomas

82

Alles over bruidsboeketten

94

Real Wedding: Marjet en Stephan

Hoe ver van tevoren plan je alles in? Gebruik onze checklist!

Trouwschoenen in hippe kleuren

20 Va n k a a rtje ss tot kie kj e

De dag van d bruiloft

e

Ge n i et!

Een Hippe bruiloft met een roze touch

Handige informatie over bruidsboeketten

KLEURRIJKE BRUILOFT IN VINTAGE STIJL

78 Fotobu reau dView s 3


Editorial Lieve TPW-fans, De trouwplanningtijd is de leukste tijd! Ze zeggen dat je bruiloft de mooiste dag van je leven wordt, maar die duurt maar één dag. Niets is er leuker dan bezig te zijn met de trouwplanning; je surft dagelijks (en misschien nog wel vaker) over ThePerfectWedding.nl, waar je bij elke jurk uit onze trouwjurken fotogalerij stiekem even dagdroomt over hoe goed ‘ie jou zou staan en de ideetjes en leuke, persoonlijke DIY-items prikkelen je creativiteit. Je zondagmiddag offer je met liefde op om die fan-tas-tische trouwlocatie te vinden en de mooiste huwelijksreisbestemmingen lonken naar je... Waar moet je beginnen? Om je een beetje ‘on track’ te houden hebben we voor jou een handboek gemaakt met de must know-weetjes voor als je net verloofd bent. En dat alles in een stylish, interactief jasje! Door de links klik je nog makkelijker door naar de fotograaf van die gave foto of dat onderwerp waarover je meer wilt weten. Naast de handige checklists vind je in dit magazine te gekke Real Weddings, informatieve artikelen, een shoppingpage voor trouwschoenen en nog veel meer. Leuker konden we de trouwplanning niet maken (die is al geweldig!) maar vanaf nu is het met dit handboek nog wel veel makkelijker. Geniet ervan!

en rg e b s a l G h a r a S Sarah Glasbergen, hoofdredacteur tweet me @sarahglasbergen

4

Pron ov ia s

Laatste trends: • DIY (do it yourself) is helemaal hot! • Vintage • Je bruiloft in een thema (kleur)


5

Anouschka Rokebrand Photography Bloemist: Don F lorito


Real Wedding: Marjet & Stephan Marjet & Stephan zijn een jong, creatief stel: zij is grafisch ontwerpster en hij is metaalbewerker. Ook de passie voor muziek delen ze samen, sterker nog: het was deze passie die hen bij elkaar bracht! Stephan zag haar staan tijdens een optreden met z’n band, waarin hij drumt. De liefde was wederzijds en ze bleken elkaar perfect aan te vullen. Hun bruiloft werd een echt feest der liefde in vintagestijl.

62Rings

Trouwfotografie


De bruiloft

^

Die eerste blik

^

Met zo’n creatief, muzikaal stel kan het

De dag begon bij Marjets ouders thuis,

niet anders of je ziet deze creativiteit terug op hun trouwdag. Het bruidspaar is dol op vintage en dit thema werd met liefde doorgevoerd in alle details van hun bruiloft. Het resultaat was een ongedwongen, creatieve DIY-trouwerij in vintagestijl!

waar Marjet op haar mooist gemaakt werd. Nadat haren en make-up goedzaten, maakte ze met haar zelfgemaakte bruidsboeket haar entree. Stephan was al onder de indruk van Marjet toen hij haar zag terwijl hij druk aan het drummen was, en dat was hij weer toen ze de trap afkwam in haar prachtige jurk van Quira dresses. Wow! Na dit moment kreeg het bruidspaar van alle daggasten één bloem en gingen ze ervandoor in de gave rode pick-up truck.

Zoals Marjet zelf beschreef: “Je hebt twee verliefde mensen, 1 toekomst, een gigantisch feest der liefde en daar moet iedereen van weten.. “

Lees meer


Artikel: wat kost het om te trouwen? Trouwen kost, hoe dan ook, geld. Hoeveel jouw bruiloft gaat kosten heb je voor een heel groot deel zelf in de hand, en geld mag dan ook nooit de reden zijn om niet te trouwen. Jullie bruiloft is namelijk zo leuk als dat je het zelf maakt, of je nu 50.000 euro of 5.000 euro uitgeeft. In dit artikel proberen we je een beeld te geven van wat een gemiddelde bruiloft kost. Bedenk wel: niemand is precies gemiddeld, we zijn allemaal uniek!

Delis Photography

Wie betaalt?

^

Traditioneel gezien betalen de ouders van de bruid de bruiloft. Tegenwoordig worden de kosten vaker verdeeld onder de ouders van de bruid, de ouders van de bruidegom en het bruidspaar zelf. Bedenk wel dat hoe meer je iemand anders laat betalen, hoe meer inbreng zij hebben. Wil je alles helemaal zelf kunnen bepalen? Overleg dan goed met de betalende partijen of betaal de bruiloft zelf. Aan alle opties zitten voor- en nadelen.

8

Prioriteiten stellen

^

Schrik niet van de prijzen die we hiernaast noemen. Er zijn heel veel manieren om te besparen! Je zou zelf de handen uit de mouwen kunnen steken: door DIY druk je het budget en geef je je bruiloft gelijk een persoonlijk tintje. Bedenk vooraf wat jullie belangrijk vinden en geef daar geld aan uit. Bespaar op elementen die er voor jullie minder toe doen. Lees ook het artikel ‘Goedkoop trouwen’ voor tips om de kosten te drukken!


Kosten op een rij

^

Het is handig om de tegenwoordige ‘normale’ prijzen te weten, zodat je een beetje weet wat voor prijs je kunt verwachten. Bedenk wel dat de kosten per trouwbedrijf nogal verschillen en dat dit de gemiddelde prijzen zijn. Er zijn dus uitschieters naar boven en beneden! Decoratie Bruidstaart Buffet Diner Drukwerk Locatie Fotograaf Huwelijksnacht Huwelijksreis Kapper & make-up Kleding Bruid Kleding Bruidegom Kleding Bruidskinderen Muziek Trouwfeest Officiële Gedeelte Receptie Ringen Trouwbedankjes Trouwvervoer Bruidsboeket Bloemdecoratie

€ 300,00 € 4,00 € 25,00 € 35,00 € 250,00 € 3000,00 € 1200,00 € 300,00 € 2500,00 € 150,00 € 1500,00 € 700,00 € 150,00 € 1000,00 € 300,00 € 15,00 € 750,00 € 150,00 € 500,00 € 125,00 € 550,00

p.p. p.p. p.p.

Een gemiddelde bruiloft kost rond de € 15.000,- Hoe meer gasten, hoe hoger de kosten. Veel bedrijven rekenen een bepaald bedrag per gast.

Onvoorziene kosten

^

Er kunnen altijd elementen duurder uitvallen of kosten worden gemaakt waar je niet op gerekend had. Houd daarom, naast de gewone kosten, ook altijd rekening met onvoorziene kosten. Reken hiervoor ongeveer 10% van het budget.

Budget

^

Een budget opstellen is echt een must. Zo weet je hoeveel je waar aan uit kunt geven en is dat ook voor zowel jou als je aanstaande duidelijk. Hiermee voorkom je dat jullie later ruzie krijgen over geld.

p.p.

Voor elk budget een bruiloft

^

Laat je door al deze cijfers vooral niet tegenhouden. Met jullie creativiteit en het stellen van prioriteiten is er ook met jullie budget een geweldige bruiloft mogelijk!

Kiekiebox

Jennife r Hejna

9


Shopping page: trouwoutfit! 2

^ Bohemian bruid

1

Boho-chic is helemaal hip en het goede nieuws: er is geen enkele bruid die er niet goed uitziet in deze stijl! Ideaal voor een bruiloft op het strand of gewoon als het voor jou niet zo nodig superchique hoeft. Zwierig, nonchalant, dromerig en comfortabel zijn de toverwoorden die horen bij deze look. De regels? Er zijn geen regels! Kies waar jij je mooi en prettig in voelt. 3

4

1 Rembo Styling Adelais P.o.a. 2. River Island Feather And Charm Dangle Hair Clip € 24,44 3. Kat & Bee Jewellery Marcia 14ct Gold Skull & Turquoise Bead Ring € 183,26 4. Giuseppe Zanotti Design Sandaal met turquoise steen P.o.a. 5. MAC lipsticks MAC Creme d’Nude lipstick

5


Er zijn nog 90 pagina’s die je kunt lezen! Maak snel een account aan op ThePerfectWedding.nl/aanmelden M o n et Min e

Bru id sboe k

2 R in g s Trou w fotog

ra fi e

Preview - handboek ThePerfectWedding.nl  

Preview van het handboek van ThePerfectWedding.nl. Ben je een bruid en wil je het hele handboek gratis ontvangen? Maak een account aan op ww...