Theater 't Voorhuys brochure 2022

Page 1


staan graag weer voor u klaar!

Wij

www.voorhuys.nl 2

3


voorwoord

Beste bezoeker, Wat was het fijn om je de afgelopen weken weer in het theater te ontmoeten! Als ik dit schrijf, hebben we al weer diverse memorabele voorstellingen in onze mooie zalen achter de rug. Heb je ons nog niet bezocht? Ik noem je toch alvast bezoeker, want je leest nu mijn voorwoord in deze brochure. Dit betekent dat ik je binnenkort vast zie bij één van onze voorstellingen. Geef theater cadeau aan jezelf. Of aan iemand anders. Want, theaterbezoek maakt gelukkig én geeft je leven kleur! Fantastisch om dit weer af te lezen van de gezichten van onze bezoekers in de foyer. Na een vrolijke middagvoorstelling voor kinderen of een avond die mensen aan het denken heeft gezet en met elkaar in gesprek deed gaan. In deze brochure presenteren we de tweede helft van seizoen 2021-2022, met grote namen zoals Tineke Schouten en Youp van ’t Hek. Daarnaast ook artiesten die wellicht wat minder bekend zijn, maar zeker de moeite van het ontdekken waard. Zoals Fabian Franciscus of Rosa da Silva. Beleef fantastische muziekavonden met bijvoorbeeld Best of Britain, ABBA The Music en Lennon & McCartney. Of (her)ontdek de blues en Americana met Johan Derksen. Voor wie het lekker mag schuren, komen Rumag, Rundfunk en Stefano Keizers naar Theater ’t Voorhuys! Kies je liever voor een bijzondere dansof toneelvoorstelling? Dan kan ik de Compagnie van Tiuri van harte aanbevelen. Of bezoek één van de intieme klassieke concerten in de Museumkerk op Schokland. Onze kleine gasten komen aan hun trekken bij o.a. Buurman en Buurman of Alice in Wonderland. Dit is zomaar een greep uit de meer dan 40 voorstellingen die we tot de zomer hebben uitgezocht voor je. Graag tot ziens in Theater ’t Voorhuys! Marcel Jansen Directeur

4

5


Wij wensen u een mooie voorstelling.

Vrienden van Theater ’t Voorhuys → 8

Programma januari → 13

Programma februari → 21

Programma maart → 31

Programma april → 37

Programma mei → 45

inhoudsopgave

Trotse sponsor van Theater ’t Voorhuys.

Voorwoord → 4

Verhuur → 52

Amateurs → 54

Voor kinderen → 58

Kalender op genre → 60

Handig om te weten → 66

Kaartverkoopinformatie → 68

Zaalplattegrond → 71

Colofon → 73 6

7


Onze Vrienden dragen Theater ’t Voorhuys een warm hart toe. We stellen er graag een paar aan je voor: Cobie Sanderse “Toen het theater nog niet zolang open was, kwam Stef Bos hier optreden. Ik weet nog dat hij in Theater ’t Voorhuys bij ons kwam zitten. Hij was oprecht geïnteresseerd naar het leven in de polder. Wij hebben toen uitgebreid met hem gesproken. Zo hebben we ook een keer aan tafel gezeten met Carice van Houten. Dat is het voordeel van in de foyer zitten, dat je dan de artiesten ziet en kunt bedanken. De literaire avonden zijn ook altijd bijzonder geslaagd, dan kun je zelf met de schrijvers praten. Naar het theater gaan is voor mij echt een avondje uit. Je kleedt je goed aan en gaat écht uit. Ik vind het heerlijk. Theater verrijkt je leven. Je ontmoet andere mensen en ziet een voorstelling waarvan je geniet.”

Wil je ook Vriend worden?

8

Voor € 17,50 per persoon steun je een jaar lang onze activiteiten en ben je er altijd als eerste van op de hoogte. Je krijgt voorrang op de wachtlijst en ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor een bijzondere verrassingsavond in ons theater. Hieronder zetten we de voordelen en voorwaarden op een rijtje. → Je krijgt voorrang op het bestellen van kaarten. → Je ontvangt onze theaterbrochure thuis. Dit seizoen brengen we twee halfjaarlijkse edities uit. → Wij sturen je een persoonlijke uitnodiging voor een bijzondere verrassingsavond in ons theater: de Vriendenvoorstelling. Op zondag 6 maart is het zover, meer informatie vind je op pagina 33.

→ Je ontvangt een speciale vriendennieuwsbrief per e-mail. → Je krijgt voorrang op de wachtlijst van uitverkochte voorstellingen. → Twee keer per jaar sturen wij je een exclusieve Vriendenaanbieding. → Inleidingen voor aanvang van voorstellingen zijn gratis voor Vrienden. → Wij sturen je een uitnodiging voor een rondleiding achter de schermen. → Je komt in aanmerking voor een gratis proefabonnement van 3 maanden bij Kunstuitleen Emmeloord of, als je al lid bent, 3 maanden een extra kunstwerk. → Een lidmaatschap is 365 dagen geldig. Het bedrag kun je voldoen met een overschrijving via Ideal. Ben je enthousiast geworden en steun je ons graag? Op → theater-voorhuys.nl/ word-vriend vind je de mogelijkheid om je aan te melden.

Chris Zeeman “Naar het theater gaan geeft je echt het gevoel uit te zijn. Je bent los van alles. Het geeft je iets mee om over na te denken. De muzikale tributes vind ik geweldig. Zoals Motel Westcoast, dat is gewoon nostalgie. Tegenwoordig hoor je zoveel muziek, maar er blijft weinig van hangen. Oude muziek is melodieus en heeft goede teksten. Ik ga ieder jaar naar Motel Westcoast, ik heb er maar één gemist. Ik ben ook heel enthousiast over de theaterdiners en hoop dat er meer voorstellingen zoals ‘Dahldiner’, ‘Faulty Towers’ en ‘Selamat Makan’ komen.”

zo 6 mrt → 14.30 u

Vriendenvoorstelling → pagina 33 9


De ultieme ontmoetingsplek Een avond theater is meer dan een mooie voorstelling zien. Het theater is de perfecte plek om oude bekenden tegen te komen, bij te praten, herinneringen op te halen of een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen... Kom voorafgaand aan de voorstelling alvast een kop koffie drinken in onze foyer of de Beurszaal. De bar is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Het pauzedrankje zit bij de meeste voorstellingen bij de prijs van het kaartje inbegrepen. Pak gerust in de pauze een drankje van één van de tafels of de bar. Heeft de voorstelling geen pauze? Dan staan de drankjes na afloop klaar. Na afloop kun je heerlijk nagenieten van de voorstelling met een borrel en een bitterbal. De drankjes en hapjes worden verzorgd door onze collega’s van Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys.

10

Voor de voorstelling heerlijk dineren in ons grandcafé of nagenieten met een drankje en een hapje? Ons team staat voor u klaar, wij maken uw bezoek aan theater ’t Voorhuys helemaal compleet.

Grand Cafe ’t Voorhuys

onze foyer

Van harte welkom in Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys.

Reserveren? Online → voorhuys.nl Telefoon → 0527 612 870

11


voorstellingen

Inspirerende wanden VOOR ALS JE ÉCHT WILT OPVALLEN!

voor elk interieur!

Het Spijk 4, Urk 0527-68 91 23 www.kiekreclame.nl

VAN pim DER maden

DE GRAAF MUZIEK

fotograaf

Door het

OOG MEESTER! van de

VERKOOP & VERHUUR

PIANO’S - VLEUGELS - DIGITALE PIANO’S

1000 M2 SHOWROOM

N I E U W E

Unieke beelden van landschappen, portretten, interieurs, producten, etc..

www.pimvandermaden.com

12

&

jan

G E B R U I K T E

PIANO’S, VLEUGELS EN DIGITALE PIANO’S. DE GRAAF MUZIEK HEEFT HET ALLEMAAL! OOK

VOOR

HANEKAMP

ONDERHOUD 2-8

TE

BENT

U

BIJ

ZWOLLE. TEL. 038

ONS 453

AAN 55

87

HET ||

JUISTE

ADRES,

NAMELIJK

INFO@DEGRAAFMUZIEK.NL.

DO 13 JAN WILLIAM RUTTEN → pag. 16

13


di 4 jan → 14.00 en 16.00 u

André het astronautje

vr 7 jan → 20.15 u

di 4 jan → 15.00 u

4+

Raad eens hoeveel ik van je hou 2+

Tineke Schouten Dubbel

Fabian Franciscus Kleine Wereld 15+

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen! Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dát is niet makkelijk te meten! Tijdens de lente, zomer, herfst en winter maken ze samen avonturen mee. Daarna heeft Hazeltje slaap en legt Grote Haas hem in een bedje van varens. En terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: ‘ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!’ ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is gebaseerd op de populaire boekenreeks. Theaterzaal

Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? Voor Tineke is dit gegeven al bijna 40 jaar een grote bron van inspiratie. Voor deze 25e jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

‘Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht. Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie.’ Fabians eerste voorstelling ‘Vlafeest’ was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Daarmee haalde hij in meerdere theaters al de grote zaal. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling. Daarnaast speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op het Lowlands festival. Een cabaretier om niet te missen! Theaterzaal

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim… In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. ‘André het astronautje’ is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers.

Beurszaal

→ € 12

jeugd

→ € 12

Prentenboekjesfestival

Onder de sterren en de maan 14

do 6 jan → 20.15 u

jeugd

De foyer wordt omgetoverd tot een wereld onder de sterren en de maan. Kinderen kunnen voor en na de voorstellingen spelen. Ticketprijs is per voorstelling.

musical & show

Theaterzaal

→ € 38

cabaret

→ € 20

15


do 13 jan → 20.15 u

special

William Rutten Theatercollege

vr 21 jan → 21.30 u

muziek

Erwin Java, Sea Webster en Tollak Ollestad

vr 14 jan → 20.15 u

cabaret

Paulien Cornelissen

Verontrustend Geruststellend

Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij ‘Hitkrant’, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen. In dit bijzondere theatercollege vertelt William Rutten de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast zal William uiteraard praten over fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken. William focust zich al decennialang op de nationale en internationale entertainmentindustrie. Hij is regelmatig te zien op TV in onder andere ‘RTL Boulevard’ en ‘Het Perfecte Plaatje’ (RTL4). Theaterzaal

16

→ € 23,50

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere ‘White Honey’, ‘Herman Brood's Wild Romance’ en maar liefst 25 jaar van ‘Cuby & the Blizzards’. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen op tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. De uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/ gitarist Sean Webster zal Java voor deze semi-akoestische gelegenheid bijstaan in zowel stukken van ‘Keepin ’it Real’ als materiaal uit Webster’s omvangrijke oeuvre. Naast Java en Webster is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op ‘Keepin' it Real’. Beurszaal

→ € 12,50

In haar vijfde cabaretprogramma onderzoekt Paulien Cornelissen de alomtegenwoordige verontrusting onder de oppervlakte, en de bevrijding van een wildwaterglijbaan in een Oostduits zwemparadijs. Mensen willen gerustgesteld worden, omdat zij verontrust zijn. Helaas wordt daarmee elke geruststelling zelf verontrustend. Hoe rustgevend ís een romantisch weekendje naar een Europese stad naar keuze eigenlijk? Is een saunadag niet vooral geruststellend, omdat je ook weer weg mag? En hebben buikslapers extra veel, of extra weinig vertrouwen in de mensheid? De pers over ‘Om mij moverende redenen’ die ook bij ons te zien was: “Het wordt allemaal overtuigend gebracht door de 41-jarige Cornelisse, die inmiddels als een bedreven, energiek, vertellend stand-upcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weggeeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffiezetapparaat.” de Volkskrant ****

Theaterzaal

→ € 25

17


vr 28 jan → 20.15 u

cabaret

Pieter Derks Uit het niets

zo 23 jan → 14.30 u

special

Rik Hoogendoorn OppasOpa

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling ‘Voor wat het waard is’ wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario. In zijn nieuwe voorstelling ‘Uit het niets’ stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt. Theaterzaal

→ € 25

toneel

Wie slaapt er op de bank? met Bas Muijs, Sabine Beens, Arijan van Bavel ter theakend e we

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden is tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie. In OppasOpa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn grootals overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten. Beurszaal

18

zo 30 jan → 14.30 u

→ € 17,50

John maakt snel carrière in politiek Den Haag. Een overwinning in de aankomende verkiezingen kan de ambitieuze politicus en begeerlijke vrijgezel dan ook bijna niet ontgaan. Als studente Emma bij hem aanklopt, behoorlijk zwanger en noodgedwongen op zoek naar onderdak helpt John met tegenzin. Vanaf dat moment lijkt alles wat hij zorgvuldig heeft opgebouwd, langzaam af te brokkelen. De twee vliegen elkaar constant in de haren, maar blijken ook niet zonder elkaar te kunnen. Geruchten over een mogelijke relatie via de roddelpers doen de peilingen kelderen. Toeval? Of weet Patrick, de jaloerse assistent van John daar meer van? Een doldwaze komedie vol Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij!

Theaterzaal

→ € 10

19


voorstellingen

Een inspirerende plek waar iedereen welkom is FlevoMeer Bibliotheek is een neutrale, inspirerende, open plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Wij zijn er voor persoonlijke ontwikkeling, kennis, informatie, inspiratie, cultuur én dragen bij aan zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en geluk van onze inwoners. FlevoMeer Bibliotheek wil komen tot een geletterde samenleving met taalvaardige en zelfstandige inwoners, met inbegrip van digitale vaardigheden en aandacht voor een leven lang leren. Wij willen voor iedereen bereikbaar zijn, zowel fysiek als digitaal. In de bibliotheek, online en op plekken buiten de bibliotheek om daar met kennis, informatie, inspiratie of een gesprek mensen verder te brengen en een verbindende schakel te zijn in het lokale netwerk van publieke voorzieningen. FlevoMeer Bibliotheek: Haal het beste uit jezelf én elkaar.

PROGRAMMA GROTE KERK BLOKZIJL zo 23 jan 2022 | 15.30 uur VIOLISTE ROSANNE PHILIPPENS EN PIANIST ZOLTÁN FEJÉRVÁRI

REVISUAL

AUDIO

VIDEO

LICHT

zo 13 feb 2022 | 15.30 uur WISHFUL SINGING zo 20 mrt 2022 | 15.30 uur STORIONI TRIO

feb

BLOK Z I J L KLASSIEK

Actuele informatie over de concerten en reservering:

www.blokzijlklassiek.nl

20

Foto | Sarah Wijzenbeek

DO 3 FEB THE BEST OF BRITAIN → pag. 22

21


do 3 feb → 20.15 u

muziek

The Best of Britain (try-out) met Syb van der Ploeg, Edward Reekers, e.a.

musical & show

Huub Stapel Het Huwelijk

dans

The Ruggeds zijn al 15 jaar een collectief van breakers en zoeken in het theater de grenzen op van hun dansstijl. Adapt, improvise, overcome. Een avond over aanpassingsvermogen, met de solo ‘Turns’ en het duet ‘Waterbrothers’. Twee stukken over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen.

Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ en is weer solo te zien in de theaters met de wervelende one-man-show ‘Het Huwelijk’. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk… Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

Ieder jaar uitverkocht, dus wees er snel bij!

“Als gretig podiumartiest heeft hij het vermogen de zaal binnen tien minuten beet te pakken en niet meer los te laten.” de Volkskrant

→ € 27,50

vr 11 feb → 20.15 u

The Ruggeds State Shift

Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo’n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en zorgt voor een feest van herkenning! Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda Bee zijn de vocalisten en samen met vijf topmuzikanten, waaronder multiinstrumentalist Hubert Heeringa, brengen zij een avondvullende show vol nostalgie maar ook met een aantal recente wereldhits.

Theaterzaal

22

vr 4 feb → 20.15 u

Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet ‘Waterbrothers’ dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen waarin de jongere broer soms de oudere voorbij stormt. In de solo ‘Turns’ probeert Virgil ‘Skychief’ Dey zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan. “State Shift, is verrassend, intiem en ingetogen ****” de Volkskrant

Theaterzaal

→ € 19,50

Theaterzaal

→ € 29,50

23


wo 16 feb → 20.15 u

cabaret

Rosa da Silva Daar moet je heen di 15 feb → 20.15 u

do 17 feb → 20.15 u

muziek

Best of Ireland De grootse hits uit Ierland!

muziek

Simone Kleinsma VERDER

Rosa da Silva is winnaar van de jury- en publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2019 en genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtsprijs in 2021 voor het lied ‘Als het zo ver is’. De jury van AKF zei over Rosa: “Rosa is een veelzijdig talent dat van het podium afspat.” En daar is geen woord aan gelogen! In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Theaterzaal

Theaterzaal

AN PV D

R

TI

→ € 35

ROGR EP

M AM EU

24

Simone Kleinsma is terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling ‘VERDER’. Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken, zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire. Na eerdere succesvolle shows als ‘Songs From The Heart’, ‘Simone’s Songbook’ en ‘Simone!’ ontwikkelt zij haar nieuwe theatervoorstelling ‘VERDER’ samen met Ruut Weissman (o.a. ‘Hij Gelooft In Mij’) die de regie op zich neemt en schrijver Frank Houtappels (o.a. ‘Gooische vrouwen’, ‘Het Schaep met de 5 Pooten’).

→ € 17,50

The Best of Ireland is een uniek theaterconcert waar je niet alleen de traditionele folksongs, maar ook de grote hits van hedendaagse Ierse artiesten hoort. Dat maakt deze show écht The Best of Ireland! Ierse artiesten als The Dubliners, U2 en Van Morrison verkochten wereldwijd vele miljoenen albums en hebben ook in ons land een bijzondere trouwe schare fans. Twee bijzondere Ierse topvocalisten brengen samen met liveband The Celtic Clan een gevarieerd twee uur durend programma, met veel passie en energie; het plezier straalt eraf! Met songs van o.a. The Dubliners, Dolores Keane, Van Morrison, The Pogues, U2, The Corrs, Johnny Logan, maar ook Ed Sheeran en Snow Patrol. Theaterzaal

→ € 27,50

25


vr 18 feb → 20.15 u

musical & show

Rumag met René Watzema

zo 20 feb → 11.00 u

Klassiek op Schokland

Yoann Moulin & Pierre Gallon A fancy for two

wo 23 feb → 20.15 u

muziek

Jop Wijlacker en Dennis Kolen

Lennon & McCartney

26

De stem die al jouw diepste verlangens hardop uitspreekt en jouw gedachten altijd lijkt te kunnen lezen heeft een eigen theatertour. Van de haat aan je ex naar de liefde voor fastfood tot de gedeelde haat voor die ene collega. Tijdens de theatertour komt alles terug zoals je dat van RUMAG gewend bent. De RUMAG theatertour zal als een belevenis aanvoelen en dat komt mede doordat René Watzema de tour zal dragen en hosten. Een gezonde mix van het randje opzoeken en er net overheen gaan. Een show waarin alle dagelijkse onderwerpen zoals: humor, seks, kleding en lifestyle aan bod komen. Wat er ook besproken wordt, we hebben overal een mening over en voor alles een oordeel klaar. Elke show zijn er gasten vanuit de showbizz aanwezig op het gebied van muziek en humor.

Een recital van twee ware klavierkunstenaars. Yoann Moulin en Pierre Gallon brengen samen het fantasievolle repertoire van de Engelse virginalisten. Interpretatie met humor, improvisatie met tederheid en frivool contrapunt van meestertoetsenisten als William Byrd, John Bull en Thomas Tomkins maken dit concert bijzonder! Yoann Moulin is een graag geziene gast op oudemuziekfestivals wereldwijd. Hij is een enorm veelzijdig toetsenist, en legt zich toe op de improvisatiepraktijken uit de renaissance. Pierre Gallon ziet muziek maken als een collectief avontuur. Deze klavecimbelspecialist werkt samen met verschillende ensembles en maakt prijswinnende opnamen. Dit concert is onderdeel van de concertserie Nieuw Land / Oude Muziek, van de makers van Festival Oude Muziek i.s.m. de Flevolandse podia.

Theaterzaal

Museum Schokland

→ € 25

→ € 15

Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’ nemen Jop en Dennis je in een intieme setting mee op een nostalgische reis langs het beroemde ‘Strawberry fields’, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk ‘Across the Universe’. De sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen, geven een nieuwe kijk op de tijdsbepalende songs. Hun talent en bijzondere relatie hebben een ongekende impact gehad op een hele generatie. Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden. Theaterzaal

→ € 20

27


do 24 feb → 14.30 u

jeugd

Dromenjager en Van Hoorne Entertainment Woezel & Pip Sing-a-long 2+ Na het grote succes van ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ komt in 2021 de 'Woezel & Pip Sing-a-Long' naar het theater. Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de vriendjesclub. En bij de vriendjesclub is het altijd feest! Zing en dans mee met je favoriete hits bij deze show vol highlights. Stilzitten is absoluut geen optie! Deze familiemusical is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en duurt 60 minuten. Theaterzaal

→ € 18,50

za 26 feb → 13.30 / 15.30 u

jeugd

Buurman en Buurman gaan kamperen 4+ De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. Voor de 5e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven, ditmaal in de voorstelling ‘Buurman & Buurman gaan kamperen’. A je to. Theaterzaal

28

→ € 17,50

29


voorstellingen

Wij bieden elektrotechniek, duurzame energie, verlichting, beveiligingstechniek, datanetwerken, gebouwautomatisering en serviceen onderhoud voor bedrijven, aannemers en particulieren.

mrt

V E L D H U I S E L E K T RO T E C H N I E K . N L

Bloemisterij Kleefstra Noordzijde 18D 8302GL Emmeloord tel: 0527-613577

30

Naast onze werkzaamheden kunt u bij de VDK Groep terecht voor al uw installatiewerkzaamheden, schilderwerk en projectinrichting.

ZO 20 MRT THE HAGUE STRING TRIO → pag. 36

31


wo 2 mrt → 20.15 u

muziek

ABBA The Music De beste songs van de Zweedse popgroep

ABBA is één van de iconen van de popmuziek. Nog steeds genieten generaties dagelijks van hun muziek en worden miljoenen platen verkocht, zeker ook naar aanleiding van de film en musical Mama Mia. ‘ABBA The Music’ is geen tributeband en ook geen musical, maar brengt precies datgene waar het om gaat: The Music! Al die fantastische songs met groots showpodium, visuals en veel licht. Met veel energie gebracht door een bijzondere groep musici en vocalisten, allen groot ABBA-fan. In een meer dan twee uur durende show worden alle grote hits ten gehore gebracht. Dé songfestivalwinnaar ‘Waterloo’ en wereldhits als ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Money Money Money’, ‘SOS’, ‘Knowing Me Knowing You’ en ‘Chiquitita’. Met o.a. Rob Winter en Giovanni Caminita, Mandy Huydts, Linda Caminita, Monique van der Ster én Rachel Kramer. Van de makers van ‘The Best of Britain‘ en ‘Motel Westcoast’. Theaterzaal

32

→ € 27,50

zo 6 mrt → 14.30 u

special

Vriendenvoorstelling

do 3 mrt → 20.15 u

cabaret

Stefano Keizers Hans Teeuwen Zijn tweede theatervoorstelling ‘Sorry Baby’ werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.

Voor de tweede keer bij Theater ’t Voorhuys: De Vriendenvoorstelling. Gratis toegankelijk voor onze vrienden en alléén toegankelijk voor onze vrienden. Welke artiest(en) op de planken staat? Dat blijft een verrassing. Vorig jaar konden onze vrienden genieten van muzikaal cabaretduo Piepschuim, dit jaar hebben we voor iets heel anders gekozen. Laat je verrassen, kom ontdekken en genieten. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat jullie deze middag zullen genieten.

In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af. “Bloedstollend cabaret.” NRC*****

Theaterzaal

→ € 19,50

Graag van tevoren kaarten reserveren, dit kan alleen met een Vriendenlidmaatschap.

Lees meer over Vriend van het Theater worden op → pagina 8

33


vr 11 mrt → 21.30 u

muziek

za 12 mrt → 19.30 u

jeugd

Klassiek op Schokland

do 24 mrt → 20.15 u

muziek

De Beurz Staconcert

Nationaal Jeugd Musical Theater Alice in Wonderland 8+

The Hague String Trio Celebrating Women!

Henk Poort en Big Band

Naast de reguliere theaterprogrammering hebben wij vier vrijdagen in de periode september tot en met mei staconcerten! Dans lekker mee, haal een drankje bij de bar en geniet van een gevarieerd aanbod. De concerten in De Beurz worden altijd kort van tevoren gepland en bekendgemaakt. Kijk op → theater-voorhuys.nl voor het meest actuele aanbod.

Beleef het fantastische avontuur van Alice in Wonderland als familiemusical in het theater! Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent. Van de makers van ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Koning van Katoren’.

Wat een ontdekkingsreis! Smyth doet denken aan Brahms, maar was zeer maatschappelijk betrokken en zette zich in voor vrouwenkiesrecht. Daarnaast klinken vijf prachtige miniatuurtjes van de Nederlandse componiste Wegener, een vroeg-romantisch trio van de Australische componist Hyde, een prachtige mengeling van volksmuziek met kerkmuziek uit Servië van Mariç en minimal music van de nog levende Amerikaanse componiste Reynolds. The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria. Op 30 oktober 2021 kwam hun nieuwe album ‘Celebrating Women!’ uit. Hun vorige cd kreeg een 10 in Luister en 4 sterren van BBC Music Magazine. Museum Schokland

Henk Poort is inmiddels een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Hij begon als operazanger en maakte furore in binnen- en buitenland. Met zijn boezemvrienden deed hij veel concerten als de ‘Drie Baritons’ maar daarnaast maakte hij ook succesvolle soloprogramma`s waarbij hij een inkijkje gaf in zijn veelzijdige, muzikale leven. Vorig jaar was Henk nog één van de sterren in het programma ‘De beste zangers’.

Wanneer Alice het Witte Konijn achterna gaat is er geen weg meer terug: ze komt terecht in het magische en maffe Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren: een dodo, een grote rups, de Kolderkat, de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk keren zelfs de Hartenkoningin en haar levende kaarten zich tegen Alice! Is dit echt of allemaal een droom? Beurszaal

34

zo 20 mrt → 11.00 u

→ theater-voorhuys.nl

Theaterzaal

→ € 19

→ € 17

Nu is het tijd voor weer een nieuwe uitdaging; met zijn eigen Big Band en met het mooiste materiaal uit het American Songbook gaat hij op tournee. Het was een wens van Henk om dit te realiseren en dat gaat nu gebeuren.

Theaterzaal

→ € 37,50

35


cabaret

Veldhuis en Kemper Hou dat vast “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt.” Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma ‘Geloof ons nou maar’ waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een nominatie voor ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten. Theaterzaal

36

voorstellingen

di 29 mrt → 20.15 u

→ € 24

apr DO 14 APR RUNDFUNK → pag. 43

37


vr 1 apr → 21.30u

muziek

De Beurz Staconcert

zo 3 apr → 14.30 u

jeugd

Willem Junior 8+ Met Luuk Haaze en Merijn Oerlemans

wo 6 apr → 20.15 u

cabaret

Youp van ’t Hek De laatste ronde! Naast de reguliere theaterprogrammering hebben wij vier vrijdagen in de periode september tot en met mei staconcerten! Dans lekker mee, haal een drankje bij de bar en geniet van een gevarieerd aanbod. De concerten in De Beurz worden altijd kort van tevoren gepland en bekendgemaakt. Kijk op → theater-voorhuys.nl voor het meest actuele aanbod.

Beurszaal

38

→ theater-voorhuys.nl

'Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we | Ben ik van Duitse bloed' Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands? Wat heeft Duitsland daar mee te maken? (En hoe zat het ook alweer met die Spaanse Koning?) En als hij Willem de Zwijger heet, waarom praat hij dan zo veel? En hoe komt het toch dat we bij elke voetbalwedstrijd een lied over hem zingen? In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze 'Grootste Nederlander Aller Tijden'. Een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten. Waar je uiteindelijk misschien nog wat van opsteekt, is toch mooi meegenomen. Theaterzaal

→ € 16,50

Op tijd weg van het feestje. Dat was één van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Over drie jaar, op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met ‘De Laatste Ronde!’ langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker als Youp het vertelt. Kaartverkoop gaat hard, dus wees er snel bij! Theaterzaal

→ € 30

39


do 7 apr → 20.15 u

muziek

Pink Project Pink Floyd Past to Present Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Van ‘Ummagumma’ en ‘Meddle’ tot en met ‘The Dark Side of the Moon’ en van ‘Wish You Were Here’ via ‘Animals’ en ‘The Wall’ tot en met ‘The Division Bell’. Alle highlights komen voorbij. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan. ‘Pink Floyd Past to Present’ is de ultieme Pink Floyd trip down memory lane! Theaterzaal

→ € 27,50

40

vr 8 apr → 20.15 u

special

do 14 apr → 20.15 u

cabaret

Maarten van Rossem Theaterlezing

Rundfunk Todesangstschrei

Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland. Maarten van Rossem is onder anderen bekend als vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, als auteur van onder andere ‘Wat is geluk?’ en hij heeft zijn eigen magazine genaamd 'Maarten!’. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows. “Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend”, aldus Maarten van Rossem. Theaterzaal

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling ‘Wachstumsschmerzen’ een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling ‘Todesangstschrei’. Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD. Na ‘Wachstumsschmerzen’ over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen. Theaterzaal

→ € 26

→ € 25

41


do 21 apr

literair

muziek

zo 24 apr → 11.00 u

Klassiek op Schokland

za 30 apr → 11.30 & 13.30 u

jeugd

Literair Café

Kenny B The story of Kenny B

Ten Songs of Change Maya Fridman en Marion von Tilzer

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft 2+

Ieder jaar organiseert Theater ’t Voorhuys in samenwerking met Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder twee keer een literaire avond. Tijdens dit Literaire Café komt een schrijver voorlezen uit zijn of haar werk en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Noteer alvast donderdag 21 april in je agenda. De schrijver is bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend, maar staat spoedig op onze website.

Van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters. In het theater vertelt Kenny B over zijn indrukwekkende leven aan de hand van reggae klassiekers, van Bob Marley tot aan zijn eigen songs.

De voorstelling Ten Songs of Change is een concertgedicht. Het is gebaseerd op de Yi Jing, het oude Chinese boek van wijsheid. Lulu wang selecteerde en vertaalde de gedichten in het Nederlands. Marion von Tilzer: ‘Mijn inspiratie voor de muziek kwam van de 8 trigrammen, die de basiselementen van de natuur vormen. De volgorde van de trigrammen in onze voorstelling vormt een volledige cyclus van dag en nacht. Maya Fridman is een heel oorspronkelijk en onderzoekend celliste, die veel samenwerking zoekt met andere musici. Dat resulteert in prachtige programma’s met een grote impact op het publiek. Marion von Tilzer is pianiste en won met haar composities diverse prijzen. Maya en Marion hebben Ten Songs of Change ook opgenomen, het album verscheen in juli 2021 bij TRPTK. Museum Schokland

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Beurszaal

42

za 23 apr → 20.15 u

Theaterzaal

→ € 29,50

→ € 17

Deze voorstelling was al eerder te zien in Theater ’t Voorhuys en zal zeker nog vaker langskomen, want dit blijft een fantastisch boek! Meneer Monster (o.a. bekend van De Gruffalo) heeft voor de allerkleinsten een briljante slapstickvoorstelling gemaakt, die ook heel erg wordt gewaardeerd door de ouders. Een voorstelling met veel interactie. De kinderen zitten letterlijk met hun neus bovenop het speelvlak.

Beurszaal

→ € 12

43


Bruidsreportages

voorstellingen

Bedrijfsfilms

GENIET VAN HET KOMENDE THEATER SEIZOEN!

Iedere voorstelling spraakmakend in beeld Videoregistraties

Voice-overs

Vernieuwde website:

WWW.FP-VIDEO.NL

T: +316 29 44 31 20

E: info@fp-video.nl

I: www.fp-video.nl

Lange nering 2 | 8302 EC Emmeloord 24/7 SHOPPEN OP WWW.MASSEUSMODE.NL

e info@benvgeluid.nl i www.benvgeluid.nl RESTAURANT LE MIRAGE

DAGELIJKS "ON STAGE" maar ook voor ons blijft iedere avond bijzonder!

advies Woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur. Lunch en/of andere openingstijden in overleg. Tegenover dit theater of www.lemirage.nl

44

installatie

B & V Geluid

verhuur

Bedrijfweg 10 t 0527 61 77 84

mei

verkoop

8304 AZ Emmeloord f 0527 61 06 36

VR 13 MEI NO BODIES → pag. 46

45


do 12 mei → 20.15 u

muziek

Guido Portraits of Tomorrow

vr 13 mei → 20.15 u

dans

21 - Compagnie van Tiuri No Bodies

za 14 mei → 14.30 u

jeugd

Van Hoorne Entertainment

Peppa Pig Live! Schoolreisje naar het strand 2+ Spelletjes spelen, avonturen beleven én... in modderplassen springen! Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig, bekend van Nickelodeon en Netflix, keert met al haar vriendjes terug naar het theater voor een spiksplinternieuw vrolijk avontuur.

GUIDO kun je toevoegen aan het rijtje Einaudi, Yann Tiersen en Joep Beving. Hij is componist en pianist met een onmiskenbaar eigen, neo-klassieke stijl. Zijn werk is filmisch, meditatief en betoverend. Denk je hem nog niet te kennen? Zijn muziek waarschijnlijk wel. Al jarenlang componeert GUIDO muziek voor bekende documentaires, films en televisieseries; ‘van Krabbé zoekt…’ tot ‘The talent project’ en van ‘Jinek’ tot ‘De weg naar het miljoen’. In 2018 werd hij bekroond met een Buma Award. ‘Portraits of Tomorrow’ is zijn eerste theaterconcert waarmee hij de volledige vrijheid opzoekt als muzikant en componist. Met een combinatie van beelden en muziek creëert GUIDO innerlijke rust in de chaos van elke dag. Kom het in Emmeloord ontdekken! Theaterzaal

46

→ € 21

In de voorstelling No Bodies gaan elf dansers en drie live muzikanten, onder leiding van choreograaf Jordy Dik, op zoek naar wie zij willen en mogen zijn. Alleen en samen. Zonder fluwelen handschoenen zoeken zij de confrontatie op met het onbekende. Juist hetgeen dat normaal onzichtbaar en daarmee onbekend blijft, willen zij voelbaar maken. Dan krijgt alles vanzelf een nieuw gezicht. Compagnie 21 is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door het samenbrengen van verschillende werelden. De harde kern van Compagnie 21 bestaat uit mensen die al jaren worden opgeleid bij Theaterwerkplaats Tiuri. De compagnie biedt hen de kans om de professionele theaterwereld te laten zien wat zij in huis hebben. Op die manier komen we samen in beweging. Een beweging die groter is dan onszelf. Theaterzaal

→ € 19

Vandaag is de grote dag! Peppa Pig gaat met de hele klas op schoolreisje naar het strand. Met rugtassen om, lunchtrommels in de hand en juffrouw Konijn achter het stuur gaan Peppa en haar vriendjes op weg. Het wordt voor de hele klas een rit om nooit meer te vergeten! Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en versier in de Peppa Pig-knutselhoek jouw eigen muziekklapper. Klap mee met Peppa en haar klasgenootjes bij het leukste schoolreisje ooit! Natuurlijk komt Peppa ook na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou! Theaterzaal

→ € 18,50

47


zo 22 mei → 11.00 u

Klassiek op Schokland

Floor Wittink met verhalen van Toon Tellegen

zo 15 mei → 14.30 u

muziek

Johan Derksen Sound of Blues Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. In ‘The Sound of The Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen. Theaterzaal

48

→ € 28,50

In ‘Misschien wisten zij alles’ smeedt Floor Wittink verhalen van Toon Tellegen en muziek van onder meer Schubert, Bach en Ravel samen. Zo onstaat een uniek vertelconcert voor volwassenen. Floor vertelt, speelt piano én saxofoon. De intieme, filosofische en soms absurdistische verhalen over de mier en andere dieren vormen een subtiele eenheid, die ontroert, verrast en je laat wegdromen. Floor Wittink is een pianospelende saxofoniste en verteller. Met noten en woorden geeft zij de luisteraar graag ‘a peek into the universe’. Zij werkt ook als ademcoach en geeft masterclasses over lesgeven en ondernemen. Ook online. Alles vanuit een passie om te ontroeren en vanuit het alledaagse éven in een andere wereld te komen. “Dank je wel voor je prachtige voorstelling!” Toon Tellegen

Museum Schokland

→ € 17

Met dank aan onze cultuurambassadeurs: B&V geluid Bijl & de Jong Bloemisterij Kleefstra Blokzijl Klassiek Danscentrum Artistique De Graaf Muziek De Munnik Flevomeer Bibliotheek Flynth FP Video Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys Kiek Reclame Masséus Mode MCM Marknesse Museumrestaurant Schokland Noordhuis OVT Ontwikkeling Pand-Zuid conceptstore Pim van der Maden Fotografie Rabobank Noordoostpolder-Urk Renne Streekproducten Restaurant Eindeloos Restaurant Le Mirage Revisual Studio Rodenhuis Veldhuis Elektrotechniek 49


Het gemak van één totaalleverancier.

www.noordhuis.nl I Emmeloord I Constructieweg 23 I info@noordhuis.nl I Tel. 0527 - 61 92 10

werken en leren bij MCM

Zo haal ik het maximale uit mijn bedrijfsstrategie

Als ondernemer is het hard werken. Kansen moet ik pakken. Slim omgaan met cijfers maakt het verschil en daarvoor werk ik samen met mijn Flynth adviseur en auditor. Emmeloord – Urk – Dronten

Marknesse www.mcmbv.nl

50

z!ier wooontwnpikle keld Hier wordt

www.ovtontwikkeling.nl

eten drinken GENIETEN www.restaurant-eindeloos.nl Emmeloord

51


verhuur

Theater ’t Voorhuys voor bedrijven

De smaakvol ingerichte Beurszaal van Theater ’t Voorhuys is een multifunctionele ruimte, die makkelijk van gedaante kan wisselen. Van feestzaal tot receptieruimte en van vergaderkamer tot een galerie voor een expositie. Afhankelijk van de opstelling is er plaats voor 180 tot 500 personen waarbij de vrije ruimte volledig naar eigen wens is in te richten. Met of zonder podium. Met of zonder speciale voorzieningen op het gebied van licht en geluid.

In het theater kan alles! Zoek jij een podium voor een bedrijfspresentatie, congres, feest, vergadering, diner of receptie? De culturele en gastvrije sfeer van Theater ’t Voorhuys zorgt ervoor dat je applaus oogst bij relaties, klanten en collega’s. 52

Onze Theaterzaal is met in totaal 520 zitplaatsen geschikt voor concerten, productpresentaties, congressen en jaarvergaderingen. Met onze kennis en apparatuur kunnen wij jouw evenement technisch perfect ondersteunen, zowel in de zaal als via online streaming of een combinatie van beide.

Tussen de Theaterzaal en de Beurszaal vind je onze foyer. Deze ruimte is geschikt voor recepties en ontvangsten voor gezelschappen tot 75 personen, waarbij een direct, persoonlijk en informeel contact belangrijk is. Ook een combinatie van onze zalen is natuurlijk mogelijk. Cateringwensen kunnen op allerlei manieren worden ingevuld. Graag creëren wij samen met jou een bijzonder programma op maat. Ervaar het ook; in het theater kan alles!

Wil je informatie ontvangen? Neem dan contact op met Lena Bierma, zij vertelt je graag meer. → 0527 - 760 621 → zakelijk@theater-voorhuys.nl

53


amateurs

za 12 feb → 20.15 u

Podium voor iedereen Ons theater stellen wij ook beschikbaar aan amateurgezelschappen, instellingen, scholen en muziekverenigingen die anderen een podium geven op het gebied van theater, dans, beeldende kunst of muziek. Tegen een amateur tarief maak je gebruik van onze zalen, 54

techniek, faciliteiten én kennis. Daarnaast kunnen wij de kaartverkoop voor je voorstelling of evenement verzorgen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Lena Bierma vertelt je er alles over. → 0527 - 760 621 → zakelijk@theater-voorhuys.nl

amateurgezelschappen

za 5 mrt → 20.00 u

amateurgezelschappen

Melody Singers Melody Festival

Drentse Vereniging ’t Nije Landschap Feestavond

Met Melody Festival halen de Melody Singers het Songfestival naar de polder! Een ode met een knipoog. Naast vertrouwd repertoire brengt het koor prachtige klassiekers uit de rijke historie van het Eurovisie Songfestival. De samenwerking met muzikale alleskunners Duo Joyrider staat garant voor een sfeervolle en feestelijke avond. Voor velen een Festival der herkenning en meezingen mag! De Melody Singers staan onder leiding en begeleiding van dirigent Rob van Surksum en pianist Anne Kroeze.

Op de feestavond van de Drentse Vereniging ’t Nije Landschap speelt de eigen toneelgroep een vrolijk Drents toneelstuk in 3 bedrijven. Titel: " ’t Hef niks om ’t lief" ( Frauen, nein danke). Tinus is 20 jaar in dienst bij de familie Wiessing Als beloning gaat hij een dag op pad met zijn baas. In Nieuw Amsterdam gaan ze zo aan de boemel, dat ze niet meer met eigen auto terug kunnen. Hoe loopt dit af?????? Na afloop kan er gezellig nagepraat en gedanst worden op de muziek van Duo Please uit Uffelte.

Theaterzaal

→ € 17,50

(inclusief pauzedrankje)

Kaartverkoop vanaf 24 februari via Drentse Vereniging Telefoon: → 0527 - 615 681

55


za 19 mrt → 20.15 u zo 20 mrt → 14.30 u

amateurgezelschappen

La Mascotte Boccaccio

vr 10 jun → 20.00 u

amateurgezelschappen

Gospelkoor Promise Jubileumconcert - 25 jaar Promise – de highlights

18, 19, 25, 26 jun

amateurgezelschappen

Familiemusical Artistique Stem van de zee In juni 2022 zullen ruim 600 talenten van eigen bodem schitteren in de Artistique- familiemusical ‘Stem van de zee’. De zelfgeschreven musical gaat over het anemoonvisje Olly en zeemeermin Ayana die samen een spannend avontuur beleven in de kleurrijke onderwaterwereld. Het belooft een fantasierijke show te worden vol vrolijkheid, humor, en emotie, met betoverende kostuums en decors.

La Mascotte brengt de komische opera Boccaccio van Franz von Suppé. Het is na de pest-epidemie van 1348 voor het eerst dat de stad Florence weer zijn patroonfeest kan vieren. Velen waren de stad uit gevlucht. De schrijver Boccaccio heeft die lockdown gebruikt om pikante verhalen aan te dikken en in zijn Decamerone te verzamelen. Wij geven er onze eigentijdse draai aan. La Mascotte is in 2020 uitgebreid met een afdeling in Zwolle. Beide koren werken samen in deze productie. Een keur van veelal jonge solisten completeert de cast. Onder andere ex-jeugdleden die nu studeren aan een conservatorium. Met speciaal ontworpen decor, mooie kostuums en begeleid door een professioneel orkest wordt het een visueel en muzikaal feest.

56

→ lamascotte.nl | Theaterzaal normaal → € 29,50 jeugd | studenten- / collegekaart → € 10 (inclusief pauzedrankje)

Dit jaar pakt gospelkoor Promise uit Urk en omstreken, flink uit met de highlights uit hun repertoire van de afgelopen 25 jaar. Naast de Continental Singers en het Oslogospelchoir, bestaat een belangrijk deel van hun repertoire uit de gospeloratoriums 'Gloria' (Jezus' leven, sterven en opstanding), 'U' (confronterende spiegel voor de kerkmens) en 'Credo' (belijdenis van geloof). In dit best-offprogramma, komen de meest aansprekende nummers uit de gospeloratoria en gospeltoppers als 'He’s Alive' en 'This is the Lord’s doing' voorbij. Kortom, voor de liefhebber een avond om van te genieten.

Ticketprijs: wordt bekend gemaakt via social media Gospelkoor Promise

De kaartverkoop start op 16 mei 2022 via → danscentrumartistique.nl. (De tijden worden later bekend gemaakt) → € 18,50

57


Kom Theater ’t Voorhuys ontdekken! Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan

58

Op donderdag 4 januari wordt de foyer omgetoverd tot een wereld onder de sterren en de maan. Laat je betoveren door André het astronautje 4+ en Raad eens hoeveel ik van je hou 2+. Kinderen kunnen voor en na de 2 voorstellingen spelen.

Wie wil jij vandaag zijn?

Een groeispurt op bestelling

Bij sommige voorstellingen (zoals de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment) is er een verkleedwedstrijd. Ben je vergeten om je te verkleden, heb je thuis geen verkleedkleren of vind je het gewoon leuk om eens in onze verkleedkist te duiken? Kom dan voorafgaand aan de voorstelling naar de Beurszaal. Daar staat de kist op jou te wachten.

Soms wil je gewoon net een stukje langer zijn. Net zo groot als papa en mama. Om alles goed te kunnen zien in het theater hebben wij daar een fijne oplossing voor: stoelverhogers. De rode stoelverhogers staan voor elke familievoorstelling klaar bij de ingangen van de theaterzaal.

Een 10 voor je spreekbeurt Ben je ook zo enthousiast over het theater en wil je jouw klasgenootjes alles vertellen over deze magische wereld? Dat kan! En wij helpen je graag daarbij. Stuur een mailtje naar kassa@theater-voorhuys.nl met de datum van jouw spreekbeurt en wij stellen samen met jou een spreekbeurtpakket samen.

Kom je feestje bij ons vieren Ben je binnenkort jarig en wil je een heel bijzonder feestje? Het theater is een magische plek. Na het bezoeken van een voorstelling naar keuze, staat er een versierde verjaardagtafel klaar voor jou en jouw vriendjes. Wij regelen ranja en lekkere cakejes om zelf te versieren. Natuurlijk mag je na het smikkelen even achter de coulissen gluren. Meer informatie of reserveren: → kassa@theater-voorhuys.nl Reserveren kan tot drie dagen voor de voorstelling.

Limonade Bij iedere kindervoorstelling staat er een lekker glaasje limonade voor je klaar.

59


kalender op genre 60

Cabaret

Pagina

vr 7 jan

→ 15

vr 14 jan

vr 28 jan

wo 16 feb

do 3 mrt

di 29 mrt

wo 6 apr

do 14 apr

Fabian Franciscus Kleine Wereld Paulien Cornelissen Verontrustend Geruststellend Pieter Derks Uit het niets Rosa da Silva Daar moet je heen Stefano Keizers Hans Teeuwen Veldhuis en Kemper Hou dat vast Youp van ’t Hek De laatste ronde! Rundfunk Todesangstschrei

 → 18

The Ruggeds State Shift vr 13 mei 21 - Compagnie van Tiuri No Bodies

→ 25  → 33 → 36 → 39

di 4 jan

do 24 feb

za 26 feb

za 12 mrt

zo 3 apr

za 30 apr

za 14 mei

→ 26 → 35

→ 43

→ 49

do 21 apr Literair Café

→ 46

do 6 jan

Tineke Schouten Dubbel vr 4 feb Huub Stapel Het Huwelijk vr 18 feb Rumag RUMAG theatertour

       

→ 48

do 13 jan William Rutten → 16 Theatercollege zo 23 jan Rik Hoogendoorn → 19 OppasOpa zo 6 mrt Vriendenvoorstelling → 32

vr 8 apr

Maarten van Rossem → 41 Theaterlezing

Toneel → 42

→ 22 → 26

→ 22 do 3 feb The Best of Britain (try-out) Met o.a. Syb van der Ploeg di 15 feb Simone Kleinsma → 24 VERDER → 25 do 17 feb Best of Ireland De grootse hits uit Ierland! wo 23 feb Jop Wijlacker en Dennis→ 27 Kolen – Two Of Us Lennon & McCartney → 32 wo 2 mrt ABBA The Music The beste songs van de Zweedse popgroep do 24 mrt Henk Poort → 35 met Big Band → 40 do 7 apr Pink Project Pink Floyd Past to Present za 23 apr Kenny B → 42 The story of Kenny B do 12 mei Guido → 46 Portraits of Tomorrow

zo 30 jan Wie slaapt er op de bank? met o.a. Bas Muijs

→ 19

Amateurgezelschap

→ 15

Muziek 

zo 15 mei Johan Derksen Sound of Blues

Special

Musical & show

→ 23

André het astronautje → 14 Prentenboekjesfestival Raad eens hoeveel ik → 14 van je hou Prentenboekjesfestival Dromenjager en Van → 28 Hoorne Entertainment Woezel & Pip Sing-along Buurman & Buurman → 29 gaan kamperen → 34 Nationaal Jeugd Musical Theater Alice in Wonderland → 38 Willem Junior 8+ Met Luuk Haaze en Merijn Oerlemans Over een kleine mol → 43 die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft → 47 Van Hoorne Entertainment Peppa Pig Live! Schoolreisje naar het strand

zo 20 feb Yoann Moulin & Pierre Gallon A fancy for two zo 20 mrt The Hague String Trio concert zo 24 apr Maya Fridman en Marion von Tilzer Ten songs of change zo 22 mei Floor Wittink met verhalen van Toon Tellegen

Literair

→ 41

Jeugd & familie di 4 jan

vr 11 feb

→ 17

Dans 

Klassiek op Schokland

        

za 12 feb Melody Singers → 55 Melody Festival za 5 mrt Feestavond Drentse → 55 Vereniging Feestavond za 19 mrt La Mascotte → 56 Voorstelling Boccaccio zo 20 mrt La Mascotte → 56 Voorstelling Boccaccio vr 10 jun Gospelkoor Promise → 56 Jubileumconcert za 18 jun Familiemusical → 57 Artistique Stem van de zee zo 19 jun Familiemusical → 57 Artistique Stem van de zee za 25 jun Familiemusical → 57 Artistique Stem van de zee zo 26 jun Familiemusical → 57 Artistique Stem van de zee

Poppodium De Beurz 

→ 16

vr 21 jan Erwin Java, Sea Webster en Tollak Ollestad vr 11 mrt nnb

vr 1 apr

→ 38

nnb

→ 34

61


Wil je heerlijk ontspannen vergaderen op Schokland? Tijdens de bijeenkomst even lekker uit het raam staren. Tussen twee brainstormsessies op het

Ontdek Schokland Een verlaten eiland in een wijds, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden. Museum Schokland vertelt het verhaal over een uniek stukje Nederland met zijn oorsprong in de voorlaatste IJstijd. Dwalend door de eeuwen en bijzondere archeologische vondsten komt de geschiedenis tot leven. Naast de vaste tentoonstelling zijn er regelmatig extra activiteiten.

Lichtwachter

Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen. Test je kennis over ijstijddieren, bekijk een paalworm van dichtbij of ga aan de slag als dijkbouwer in de interactieve zandbak. Buiten gaat het avontuur verder; je kunt er schommelen, klimmen, spelen met water of wroeten in zand op zoek naar mooie stenen als een echte archeoloog.

Voor meer informatie en boekingen:

→ museumschokland.nl 62

wandelpad je hoofd laten leegwaaien. Of met een drankje in je hand genieten van een feestje. Je bent van harte welkom in de Lichtwachter.

→ 0527 - 760 621 → zakelijk@gasthuisdelichtwachter.nl

63


Kunst inspireert, het stimuleert je brein en creativiteit en kan maken dat je de wereld anders bekijkt. Daarom vinden wij dat iedereen kunst moet kunnen ervaren. Niet alleen in het museum, maar ook in het dagelijks leven: thuis en op je werkplek.

Geef Geef kleur kleur aan je interieur

Kunstuitleen Emmeloord heeft een brede en gevarieerde collectie van meer

Dé plek voor lessen in muziek, beeldend, theater en dans Cultuurbedrijf Noordoostpolder, het Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst, is dé plek waar je zelf aan de slag kunt: van muzieklessen volgen tot spelen in een orkest of popband. Van klassiek ballet, schilderen en fotograferen tot je eigen werk exposeren. Of je nu 6 of 75 jaar bent, al jaren creatief bezig of net begint; je bent van harte welkom bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

64

dan 900 werken van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. De collectie bevat onder andere schilderijen, tekeningen, foto’s, kleine sculpturen. Abstract of figuratief. Altijd een kunstwerk dat bij je past. En als je erop uitgekeken bent, dan ruil je het kunstwerk gewoon om. Dat is het gemak van kunst lenen. Op elk moment van het jaar kun je een abonnement afsluiten, voor € 6,50 per maand. Loop binnen bij de Kunstuitleen aan het Harmen Visserplein of kijk op onze website voor meer informatie.

Weet je nog niet wat je moet kiezen? Bij veel cursussen kun je een proefles volgen. Kijk op onze website voor meer informatie over ons ruime cursusaanbod.

→ cultuurbedrijfnop.nl

→ kunstuitleenemmeloord.nl 65


handig om te weten

Waar moet ik zijn?

De locatie staat vermeld op het ticket. De meeste activiteiten vinden plaats in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord of in Museum Schokland.

Theater ’t Voorhuys Beursstraat 1 8302 CW Emmeloord → theater-voorhuys.nl

Museum Schokland Middelbuurt 3 8319 AB Schokland

Aanvangstijd voorstelling

66

De aanvangstijd staat vermeld op je ticket en de website. In de servicemail die je een dag voor je bezoek aan de voorstelling ontvangt, staat ook de aanvangstijd vermeld. Ons theater is geopend vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling. Bezoek je een verplaatste voorstelling, waarvoor je vorig seizoen al reserveerde, maar die toen niet door kon gaan? Dan vragen we je van de informatie op onze website en in de servicemail uit te gaan, niet van je ticket.

Te laat?

Als je te laat aankomt voor een voorstelling, wordt een geschikt moment afgewacht waarop je de zaal in kunt, namelijk wanneer het de artiest(en) en het publiek zo min mogelijk stoort. In sommige gevallen kan dat moment pas na de pauze zijn. Als er geen pauze is, kan het zijn dat je niet wordt toegelaten.

Garderobe

Vanuit veiligheidsoverwegingen en op advies van de brandweer verzoeken wij je geen jassen mee te nemen in de zaal. Bij alle reguliere voorstellingen is het gebruik van onze garderobe bij de toegangsprijs inbegrepen.

Gratis luisterservice

In de Theaterzaal en Beurszaal beschikken wij over geluidsversterking. Ook mensen zonder hoortoestel kunnen van dit systeem gebruik maken. Op vertoon van je plaatsbewijs kun je bij de garderobe gratis een gehoorversterker lenen waarmee je de voorstelling beter kunt horen. Na afloop van de voorstelling lever je deze bij de garderobe ook weer in.

Geluidsvolume

Het geluidsvolume wordt door het bezoekende gezelschap geregeld, niet door de technici van ons theater. Als je het geluidsvolume als te hard ervaart, kun je gratis oordopjes afhalen bij de garderobe.

Mag ik beeld- en geluidsopnamen maken?

Nee, het is niet toegestaan om tijdens de voorstellingen opnamen te maken, ook niet met je telefoon.

Mag ik mijn mobiele telefoon aan laten staan?

Nee, mobiele telefoons geven storing op de geluidsapparatuur en de zenders van de artiesten. Wij verzoeken je het toestel helemaal uit of op vliegtuigmodus te zetten.

Waar vind ik meer informatie over de voorstellingen?

Onze website wordt up-to-date gehouden met recensies, filmpjes, scènefoto’s, rolverdeling en meer. Ook op onze social mediakanalen delen wij allerlei nieuws en achtergronden.

Rondleidingen

Op verzoek organiseren wij rondleidingen voor groepen van twaalf tot vijftig personen. Hierbij kom je zowel voor als achter de schermen. Je ziet gedeeltes van het theater waar je als bezoeker normaal nooit komt. Een gids leidt je rond door het gebouw en vertelt je over de achtergronden, de geschiedenis en ontwikkelingen. Wil je reserveren, neem dan (op werkdagen) contact op via 0527 760 621.

Stoelverhogers

Bij alle jeugdvoorstellingen of voorstellingen waar wij kinderen verwachten, kan gebruik worden gemaakt van stoelverhogers. Deze staan klaar bij de ingangen van de zaal. Het gebruik van eigen stoelverhogers is niet mogelijk in verband met brandweervoorschriften.

Wat zijn de bezoekersvoorwaarden?

In Theater ’t Voorhuys gelden de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburgen Concertgebouw Directies (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam. Je kunt de voorwaarden vinden op de website van de VSCD.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Abonneer je op onze e-mailnieuwsbrief via onze website. Je kunt ons ook volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Wijzigingen

Alle gegevens (inclusief prijzen) in deze brochure zijn gebaseerd op de informatie die de producenten in oktober 2021 konden verstrekken. Programmawijzigingen en fouten voorbehouden. Actuele informatie en eventuele wijzigingen vind je op onze website.

67


kaartverkoopinformatie

Reserveren

68

Je kunt op verschillende manieren kaarten bestellen. De makkelijkste manier is via onze website. Je kunt hier de voorstelling kiezen en direct betalen. Je krijgt de kaarten dan per mail, en eventueel per post, toegestuurd.

Tickets

→ theater-voorhuys.nl

Een e-ticket is het digitaal toegangsbewijs dat je geprint of op je telefoon kunt tonen. Je krijgt het e-ticket als pdf-bestand per mail toegestuurd. Op het ticket staan de gegevens van de voorstelling en een barcode. Deze is uniek en éénmalig geldig. Je kunt ervoor kiezen om ook papieren toegangskaarten te ontvangen. Deze worden naar je huisadres opgestuurd. Je betaalt dan € 3,50 extra per bestelling.

Telefoon

Je eigen account

Online

0527 - 760 620 Wo t/m vr: 12.00 tot 15.00 uur

Aan de kassa

Beursstraat 1 in Emmeloord Wo t/m vr: 12.00 uur tot 15.00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling. Kijk op onze website voor aangepaste openingstijden tijdens de zomer.

Om online kaarten te kopen, heb je een account nodig. Daarmee kun je onder andere je adresgegevens zelf beheren en bestellingen uit het verleden bekijken.

Kaarten ruilen of annuleren

Wanneer je geen gebruik kunt maken van gekochte kaarten, dan kun je deze tot 48 uur voor de voorstelling omruilen. Als je geen vervangende voorstelling kunt vinden, ontvang je een digitaal tegoed dat je kunt besteden aan de kassa van Theater ’t Voorhuys en in Museum Schokland bij voorstellingen. Mocht je na 48 uur voor een voorstelling verhinderd blijken, dan kan helaas geen restitutie plaatsvinden. Het is wel mogelijk de kaart(en) aan iemand anders cadeau te doen.

Weet waar je koopt

Kom niet voor verrassingen te staan en koop je kaarten altijd bij het theater of bij een ander erkend verkooppunt.

Bibliotheekpas

Bij enkele voorstellingen krijg je korting met je pas van de FlevoMeer Bibliotheek. Wil je hiervan gebruikmaken, reserveer dan per e-mail, telefonisch of aan de kassa. Op de dag van de voorstelling wel graag even je pas tonen.

Podium Cadeaukaart en Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart

De Podium Cadeaukaart is te koop bij onze kassa en in te wisselen zowel aan de kassa als online. De Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart kun je bij ons besteden, aan de kassa en online. De Podium Cadeaukaart is 3 jaar geldig en de Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart 1 jaar. Na het verstrijken van deze termijn kunnen wij de kaart niet meer aannemen.

Uitverkocht

Is een voorstelling uitverkocht? Soms komen er op het laatste moment nog kaarten vrij. Plaats jezelf op de wachtlijst via onze website. Op de dag van de voorstelling nog even naar de kassa bellen kan ook: 0527 - 760 620.

Kaarten kwijt?

Bij vermissing van kaarten kunnen duplicaatkaarten worden verstrekt. Uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Je kunt ze ook altijd online terugvinden door in te loggen met je account op onze website.

→ Speciale voorzieningen Rolstoelplaatsen

Theater ’t Voorhuys is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er speciale rolstoelplaatsen. Wil je hier gebruik van maken, dan vragen wij je dit bij je reservering aan te geven. Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt. Het reserveren van een rolstoelplaats kan niet via de website, maar wel telefonisch via 0527 - 760 620.

Groepsreserveringen

Voor groepsreserveringen (vanaf 20 personen) kun je contact opnemen via 0527 - 760 621 of zakelijk@theater-voorhuys.nl

69


Bij

&

Middelbuurt 3, Schokland T. 0527 - 253 327

IK?

Baan 1A, Ens T. 0527 - 251 312

zaalplattegrond

n! a a r o o v k e l p De beste

EIGEN TECHNISCHE DIENST

Ik kies voor zekerheid! Uw adres voor:

• • • • •

Witgoed Inbouw Klein Huishoudelijk Pannen Bestek en andere keukenaccessoires • Naaimachines Kijk op www.demunnik.nl voor het totale productaanbod

‘Kleding voor een heerlijk avondje uit’

PAND-ZUID conceptstore

Korte Achterzijde 6, Emmeloord Tel. 0527-612370 twitter: @demunnikbv

70

Pand-Zuid - Beursstraat 4 - 8302 CW - Emmeloord - Tel. 0527-745953 - www.pand-zuid.nl

71


jouw partner in branding & grafisch ontwerp Agorabaan 3 | Lelystad | 06 188 60 987 | makeitpop@studiorodenhuis.nl

Hier had uw advertentie kunnen staan. Meer informatie?

→ zakelijk@theater-voorhuys.nl

72

Adrian Sommeling Annemieke van der Togt Carli Hermès Casper Koster Ermin de Koning Evelien Fotografie Fleur Koning Hanna Vink Hans Dekker Harrie Muis Juliette Polak Marije Kuiper Mark Engelen Michael Jessurun Nico Alsemgeest Paco Vink Patmat Pim van der Maden Roman Jans Roy Beusker Rutger Pauw Selin Gholonian Sjors Evers Stefan Schipper Wim Lanser

colofon

Fotografie

Redactie

Team Theater ’t Voorhuys

Ontwerp

Studio Rodenhuis

Productie

Drukkerij Feiko Stevens

Oplage 7.000

73


Brochure uit? Nu begint het pas! Mis niets en blijf op de hoogte van bijgeboekte voorstellingen, bijzondere activiteiten en acties. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief via

→ theater-voorhuys.nl/nieuwsbrief 74

75


onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder

76

→ theater-voorhuys.nl


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.