Ballade november 2021

Page 33

November 21 5

En hoe zit het voetballend bij de Jeugd? Bij de JO19 was het een rommelige maand. We voetballen om de week en dat is niet zo handig om goed in het ritme te komen. Dus dit betekent concreet dat we maar twee thuiswedstrijden hadden in de afgelopen maand. We begonnen tegen Lunteren JO19-2. En ons manco dit seizoen is, we beginnen slap aan een wedstrijd. En voor we het weten staan we dus met 1-0 achter. Maar, en dat is de kracht van Terschuurse Boys, onze veerkracht is fenomenaal. Dus we vochten ons zelf weer terug in de wedstrijd. Zo stond het weer gelijk en dan weer achter. Maar na ruim een uur spelen braken we definitief de weerstand van Lunteren en wonnen we deze wedstrijd nog vrij eenvoudig met 7-3. Twee weken later de thuiswedstrijd tegen SKV JO19-4. Beren van kerels, dat was echt nog wel een verschil met onze jochies, waarvan het gros nog eigenlijk in de JO17 hoort. De boodschap was helder, jongens we beginnen nu een keer scherp aan deze wedstrijd. En ruim binnen de minuut lag de bal in het netje bij SKV. Zouden we dan over deze beren heen rennen? Niets was minder waar. Een echte strijd werd geleverd, waarbij we het voetballend in de eerste helft nog goed aan konden en zelfs de 2-0 wisten te maken. In de rust was de boodschap helder, deze wedstrijd hebben we nog niet gewonnen. En dat klopte helaas ook. In de tweede helft kwam de kracht van deze bijna volwassen kerels van SKV pas goed aan het licht. En hoewel we goed weerstand boden stonden we na een poosje weer op gelijke hoogte. En toch wisten we SKV weer te verrassen, we kunnen echt wel goed ballen met elkaar, en kwamen we op een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk trokken we in de laatste minuut toch fysiek aan het kortste eind en verloren we deze wedstrijd alsnog met 3-4. En misschien was dit ook wel de terechte uitslag. We hebben pas vier wedstrijden gespeeld en staan op 2 winst, 1 gelijk en met 1 verliespot op 7 punten op de vijfde plek van de ranglijst.