Page 1

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 1


ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

“Υπάρχει ένας μύθος τόσο

“Δεν θα πρέπει να

βαθιά ριζωμένος, που εξαιτίας του εκατομμύρια άνθρωποι ξοδεύουν άσκοπα χρήματα κάθε χρόνο. Αναφέρομαι, φυσικά στον Μύθο του Megapixel. Έχει ως εξής: “Όσο περισσότερα megapixel έχει μια κάμερα, τόσο καλύτερες οι φωτογραφίες.’’ Είναι ένα τεράστιο ψέμα... Ο φακός, τα κυκλώματα και ο αισθητήρας μιας κάμερας... είναι πολύ πιο

παραβλέπουμε εντελώς τον αριθμό των pixel όταν αξιολογούμε την κάμερα ενός Smartphone, αλλά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του hardware και του λογισμικού που συνεισφέρουν πραγματικά σε μια καταπληκτική φωτογραφία, τα megapixel έχουν υπερεκτιμηθεί. Είναι καιρός πια να επικεντρωθούμε σε άλλα στοιχεία που παίζουν μεγαλύτερο ρόλο, όπως ο

σημαντικοί παράγοντες.” ••• David Pogue, New York Times, 8 Φεβρουαρίου 2007

υποτιμημένος αισθητήρας.” ••• Jessica Dolcourt, CNET 12 Μαΐου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το HTC One θα είναι το πρώτο Smartphone με κάμερα HTC UltraPixel μια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης που κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα των φωτογραφιών και βίντεο point-and-shoot. Τα Smartphone έγιναν πολύ γρήγορα η κύρια φωτογραφική μηχανή για εκατομμύρια ανθρώπους και η λήψη φωτογραφιών απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας. Η HTC είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει την κάμερα υψηλότερης διαθέσιμης ποιότητας, ώστε ακόμα και οι καθημερινές φωτογραφίες να ικανοποιούν και να είναι αξέχαστες. Με τη νέα μας κάμερα οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν γρήγορα ολοζώντανες ρεαλιστικές φωτογραφίες με μεγάλη γκάμα χρωμάτων, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό το επιτυγχάνουμε όχι αυξάνοντας τον αριθμό των megapixel της κάμερας, αλλά σχεδιάζοντας έναν πιο προηγμένο αισθητήρα CMOS, επεξεργαστή σήματος εικόνας (Image Signal Processor - ISP) και ένα σύστημα οπτικών φακών που συλλαμβάνει πολύ περισσότερο φως από τις περισσότερες κάμερες 8 ή 13 megapixel. ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

Η μελέτη αυτή περιγράφει τα κύρια στοιχεία της τεχνολογίας ImageSense, στα οποία περιλαμβάνονται: ••• Αισθητήρας UltraPixel - Κατασκευασμένος με pixel μεγαλύτερου μεγέθους, επιτρέπει σε κάθε pixel να συλλαμβάνει πάνω από 300% περισσότερο φως απ' ό,τι οι περισσότερες κορυφαίες κάμερες 13 megapixel. ••• HTC ImageChip - Προσφέρει συνεχή αυτόματη εστίαση, σκίαση χρώματος και μείωση θορύβου, καθώς και πιο ρεαλιστικό υψηλό δυναμικό εύρος (High Dynamic Range - HDR). ••• Διάφραγμα F/2.0 - Το μεγαλύτερο διαθέσιμο σε κάμερα Smartphone, επιτρέπει την είσοδο σε 44% περισσότερο φως απ' ό,τι το iPhone 5. ••• Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (Optical Image Stabilization - OIS) - Μειώνει δραστικά τη θόλωση στις φωτογραφίες και στα 'κουνημένα' βίντεο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 2


ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ULTRAPIXEL: ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ

Αισθητήρας UltraPixel Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας

HTC ImageChip επόμενης γενιάς

Χρόνια τώρα οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των megapixel, τόσο καλύτερη η ποιότητα των φωτογραφιών. Στην πραγματικότητα, όμως, ο αριθμός των megapixel είναι μόνο ένας από τους άπειρους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της φωτογραφίας, ενώ οι αισθητήρες και οι επεξεργαστές εικόνας παίζουν αμφότεροι κρίσιμο ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο οι κατασκευαστές προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο με περισσότερα megapixel. Με ποιον τρόπο; Μειώνοντας το μέγεθος των pixel για να στριμώξουν περισσότερα, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι επιζήμιο για την ποιότητα της εικόνας. Και αυτό γιατί όσο μικρότερο είναι το pixel, τόσο λιγότερο φως συλλέγει. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο ορατό θόρυβο και άλλα ελαττώματα τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

Αισθητήρας Διάφραγμα UltraPixel F/2.0

Φακός

Αποτελεί θεμελιώδες αξίωμα της ψηφιακής φωτογραφίας ότι όσο περισσότερο φως μπορεί να συλλάβει μια φωτογραφική μηχανή, τόσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί να καταγράψει, δημιουργώντας έτσι πάγια καλύτερες εικόνες σε μεγαλύτερη ποικιλία συνθηκών και φωτισμού. Η προσέγγιση της HTC είναι να προσφέρει pixel μεγαλύτερου μεγέθους στον νέο αισθητήρα, τα οποία μπορούν να συλλαμβάνουν 300% περισσότερο φως απ' ό,τι πολλές από τις κάμερες 13 megapixel που διατίθενται στην αγορά. Επειδή τα pixel μεγαλύτερου μεγέθους καταγράφουν περισσότερο φως και δεδομένα, οι φωτογραφίες έχουν περισσότερους χρωματικούς τόνους και μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 3


ULTRAPIXEL ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ

Μέγεθος pixel Βροχή φωτονίων

Pixel μικρού μεγέθους

Pixel μεσαίου μεγέθους

Ο νέος αισθητήρας προσφέρει το μεγαλύτερο μέγεθος pixel σε Smartphone, το οποίο μπορεί να συλλαμβάνει σημαντικά περισσότερο φως.

UltraPixel

Είναι κάτι που πρέπει να το δεις με τα μάτια σου για να το πιστέψεις. Κοίταξε τα παραδείγματα των φωτογραφιών παρακάτω και στο παράρτημα για να διαπιστώσεις τη διαφορά.

Λήψη σε πραγματικές συνθήκες στο μπαρ, χωρίς φλας. Μέτρησε πόσα μάτια μπορείς να δεις καθαρά…

HTC One

Κορυφαίος ανταγωνιστής Μπορείς να βρεις περισσότερα παραδείγματα σύγκρισης με κορυφαίους ανταγωνιστές στο Παράρτημα.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 4


ULTRAPIXEL ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ Η HTC επέλεξε συνειδητά να εστιάσει στην ποιότητα εικόνας με pixel μεγαλύτερου μεγέθους παρά στο απλό σύνολο των pixel. Το μέγεθος αισθητήρα 1/3’ στο HTC One είναι ισοδύναμο με το μέγεθος αισθητήρα που συναντάμε σε κάμερες 8 MP ή 13 MP άλλων Smartphone.

Ωστόσο, τα UltraPixel είναι μεγαλύτερα από τα κανονικά pixel και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στον αισθητήρα. Οπότε υπάρχουν λιγότερα megapixel - το HTC One τραβά φωτογραφίες με ανάλυση 4 megapixel, αλλά η ποιότητα κάθε pixel είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο του κλάδου.

Μέγεθος pixel

Το UltraPixel 2,0 μικρομέτρων έχει διπλάσιο εμβαδό από το συνηθισμένο pixel 1,4 μικρομέτρου που συναντάμε στα μοντέλα 8 MP των μεγαλύτερων ανταγωνιστών μας και πολύ μεγαλύτερο από το pixel 1,1 μικρομέτρου των αισθητήρων 13 MP. Λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που καταγράφεται σε κάθε φωτογραφία, οι φωτογραφίες που προσφέρει η κάμερα του HTC One δείχνουν απόλυτα εντυπωσιακές όταν προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες υπολογιστών και σε τηλεοράσεις HD. Μπορούν να εκτυπωθούν ως φωτογραφικά λευκώματα υψηλής ποιότητας ή σε εκτυπώσεις με πλήρη ανάλυση σε διαστάσεις έως τουλάχιστον 8” x 10”. Ακόμα και μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με ελάχιστη φροντίδα έχει άψογη καθαρότητα και λεπτομέρεια.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

Ένα άλλο πλεονέκτημα του νέου αισθητήρα είναι ότι το μέγεθος του αρχείου κάθε εικόνας είναι μικρότερο, απαιτώντας έτσι ελάχιστη έως καθόλου συμπίεση όταν θες να τη μοιραστείς, να την “ανεβάσεις”, να δημιουργήσεις αντίγραφο ασφαλείας ή να την αποθηκεύσεις στο cloud. Έτσι η εγγενής ποιότητα της εικόνας διατηρείται.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 5


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ PIXEL ΕΜΒΑΔΟ (μm ) 2

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 6


ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟ IMAGECHIP Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα με την κάμερά μας, σχεδιάσαμε το δικό μας HTC ImageChip για να εκτελεί μέρος της επεξεργασίας σε επίπεδο hardware. Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας, σχεδιάσαμε προσεκτικά λειτουργικές

δυνατότητες του ImageChip προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τον επεξεργαστή σήματος εικόνας (Image Signal Processor - ISP), συμπεριλαμβανομένων πολλών ιδιοκτησιακών αλγορίθμων που προσφέρουν πλεονεκτήματα όπως:

Συνεχής αυτόματη εστίαση

•••

HDR για βίντεο σε πραγματικό χρόνο

•••

Αντιστάθμιση φακού και σκίαση χρώματος

•••

Επεξεργασία εξάλειψης θορύβου

•••

Αναπτύξαμε τον δικό μας αλγόριθμο για να βελτιώσουμε σημαντικά την ταχύτητα εστίασης, σε λιγότερο από 200 ms κατά μέσο όρο στη σάρωση σε πλήρη απόσταση. Είναι σχεδόν ακαριαία, και μικρότερη από τη μέση ταχύτητα που χρειαζόμαστε για να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια. Στην ουσία οι φωτογραφίες σου θα είναι πάντα εστιασμένες. Κατά την εγγραφή βίντεο το δυναμικό εύρος μπορεί να φτάσει έως και ~92 dB για να συμβαδίσει με τις δυνατότητες του ανθρώπινου οφθαλμού. Ο αισθητήρας συλλαμβάνει καρέ σε σύμπλεξη (interlaced) με ταχύτητα έως και 60 fps σε υψηλές και χαμηλές τιμές έκθεσης, ενώ το hardware του ImageChip επεξεργάζεται τα καρέ σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσει καρέ HDR. Είναι αρκετά ισχυρό, κι έτσι ακόμα και η εγγραφή βίντεο full HD 1080 P μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία συνεχώς ενεργοποιημένου HDR (always on). Λόγω της καμπυλότητας του φακού και του τρόπου που ρέει το φως, η φυσική ενός φακού δημιουργεί εκ φύσεως πιο σκούρα σημεία κοντά στο άκρο. Με έναν αλγόριθμο ειδικά σχεδιασμένο για τον φακό μας, μπορούμε να επεξεργαστούμε και να αντισταθμίσουμε τη σκίαση των χρωμάτων. Αν και το σύστημά μας χρησιμοποιεί ήδη το μεγαλύτερο μέγεθος pixel και το μεγαλύτερο διάφραγμα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα Smartphone, ο θόρυβος παραμένει πάντα ένα τεχνητό σφάλμα όταν επιτυγχάνεται κάποιο οριακό επίπεδο φωτός. Η επεξεργασία εξάλειψης θορύβου συμβάλλει στην αφαίρεση του θορύβου που έχει καταγραφεί, τόσο στην κύρια όσο και στην μπροστινή κάμερα.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 7


ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ F/2.0 - ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Μπορεί να θυμάσαι από τις Βασικές αρχές φωτογραφίας ότι το διάφραγμα είναι το μέγεθος του ανοίγματος του φακού μιας φωτογραφικής μηχανής όταν τραβάμε μια φωτογραφία.

Το διάφραγμα μετριέται σε f-stop, όπου όσο μικρότερος είναι ο αριθμός f-stop, τόσο μεγαλύτερο το διάφραγμα.

Διάφραγμα

Το νέο HTC One, όπως και η προηγούμενη έκδοσή του, προσφέρει το μεγαλύτερο διάφραγμα της αγοράς, με ένα F/2.0 που επιτρέπει την είσοδο σε 44% περισσότερο φως απ’ ό,τι το διάφραγμα F/2.4 του iPhone 5, και πάνω από 90% περισσότερο φως από το F/2.6 του Samsung GS3. Το αποτέλεσμα είναι η θεαματική βελτίωση της ποιότητας εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 8


ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα για τις κάμερες των Smartphone είναι οι θολές φωτογραφίες. Οι κύριοι λόγοι γι’ αυτό είναι δύο:

1. Χρόνος που απαιτείται για τη λήψη μιας φωτογραφίας, με αποτέλεσμα την εσφαλμένη ευθυγράμμιση των δεσμίδων φωτός που εισέρχονται στον αισθητήρα. 2. Η αστάθεια του χεριού όταν ο χρήστης κρατά την κάμερα ή πατά το κουμπί του κλείστρου.

Για να επιλύσει το πρώτο πρόβλημα, η κάμερα του HTC One είναι τώρα σε θέση να απαθανατίζει φωτογραφίες πλήρους μεγέθους σε έως και 1/48 του δευτερολέπτου, σε σύγκριση με το 1/30 του δευτερολέπτου άλλων ανταγωνιστών και του HTC One X (2012). Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα του κλείστρου της κάμερας ενός Smartphone, και χαρίζει φωτογραφίες και βίντεο που είναι πιο ευκρινή και πιο καθαρά σε όλες τις συνθήκες.

Όσον αφορά την αστάθεια του χεριού, εγκαταστήσαμε στο HTC One εξοπλισμό Οπτικού Σταθεροποιητή Εικόνας (Optical Image Stabilizer OIS). Αν και οι σταθεροποιητές OIS δεν είναι κάτι πρωτοφανές στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τις κάμερες των Smartphone. Το ειδικό γυροσκόπιο απεικόνισης της HTC ανιχνεύει αποτελεσματικά την κίνηση της κάμερας και ο φακός μετακινείται στην αντίθετη κατεύθυνση για να αντισταθμίσει το κούνημα που προκαλείται στη συσκευή.

Χωρίς κίνηση του χεριού

Κράτημα χεριού χωρίς OIS

Φακός Αισθητήρας

Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από την ψηφιακή σταθεροποίηση που

Κράτημα χεριού με OIS

Φακός Αισθητήρας

Φακός Αισθητήρας

αντισταθμίζουν σε ένα μόνο επίπεδο κίνησης, το σύστημα της HTC έχει

χρησιμοποιείται στα μοντέλα του ανταγωνισμού, μια και εμπλέκεται πραγματική σχεδιαστεί έτσι ώστε ο φακός να κλίνει 1 μοίρα κατά μέσο όρο προς όλες τις σωματική κίνηση. Η ψηφιακή σταθεροποίηση απλώς παίρνει τη φωτογραφία ή κατευθύνσεις από το κεντρικό του σημείο, και να μπορεί έτσι να αντισταθμίσει το βίντεο και περικόπτει τμήματα που εμφανίζονται κουνημένα, με αποτέλεσμα την κίνηση από διάφορες γωνίες κίνησης. εικόνες χαμηλότερης ανάλυσης και πιο αργούς χρόνους για την επεξεργασία της σταθεροποίησης. Ο συνδυασμός του εξαιρετικά ευαίσθητου αισθητήρα UltraPixel της HTC, του Οι μηχανικοί της HTC έκαναν σημαντική πρόοδο στη μείωση των διαστάσεων του στοιχείου OIS ώστε να χωρά στο πανέμορφο σασί του HTC One.

Οπτικού Σταθεροποιητή Εικόνας υψηλής συχνότητας, της πιο γρήγορης ταχύτητας κλείστρου και του μεγάλου διαφράγματος F/2.0 σημαίνει ότι οι χρήστες όχι μόνο κερδίζουν εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο άψυχων

Πρωτοπορώντας στα βιομηχανικά πρότυπα, μπορεί να αντισταθμίσει την κίνηση αντικειμένων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά μπορούν και να σε δύο άξονες και λειτουργεί στην άνευ προηγουμένου συχνότητα των 2000 Hz, απαθανατίσουν σκηνές δράσης χωρίς θόλωση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν φλας. γεγονός που σημαίνει ότι ανιχνεύει κινήσεις οριζόντιας (yaw) και κάθετης Με άλλα λόγια: απίστευτες φωτογραφίες γρήγορα κινούμενων αντικειμένων και περιστροφής (pitch) της κάμερας, και προσαρμόζεται με βάση αυτές τις κινήσεις, ανθρώπων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είτε σε εσωτερικούς είτε σε 2000 φορές το δευτερόλεπτο. Είναι πολύ ταχύτερο από οποιαδήποτε συγκρίσιμη εξωτερικούς χώρους! κάμερα τηλεφώνου με σταθεροποιητή OIS. Ενώ άλλα συστήματα OIS μπορεί να

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 9


ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας

Οριζόντια περιστροφή

Κατακόρυφη περιστροφή

Κατά τη λήψη φωτογραφιών, ο σταθεροποιητής OIS αντισταθμίζει τις κινήσεις του χεριού του χρήστη. Αυτό είναι πιο αναγκαίο με τις πιο αργές ταχύτητες κλείστρου, και οι δοκιμές στα εργαστήριά μας έδειξαν ότι ο σταθεροποιητής OIS παράγει πραγματικά καθαρές φωτογραφίες χωρίς θόλωση σε ταχύτητες κλείστρου αργές έως και 1/7,5 του δευτερολέπτου. Ωστόσο, θα χρειαστεί σπάνια, αν όχι ποτέ, η κάμερα να τραβήξει φωτογραφίες σε αυτήν την ταχύτητα, καθώς ο νέος αισθητήρας μπορεί να απαθανατίζει φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με πιο γρήγορες ταχύτητες κλείστρου έως και 1/48 του δευτερολέπτου.

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

Όταν τραβάς βίντεο, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν ανέκαθεν η λήψη ομαλού βίντεο. Όταν κρατάς την κάμερα με γυμνά χέρια, ακόμα και οι μικρές κινήσεις είναι αρκετά αισθητές. Με τον διαξονικό σταθεροποιητή OIS σε λειτουργία, τα κουνήματα στο παρασκήνιο αφαιρούνται αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα βίντεο που είναι σταθερά και ομαλά, με τρόπο που μιμείται την ομαλή μετακίνηση (panning) που χρησιμοποιείται με τον επαγγελματικό εξοπλισμό βίντεο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 10


ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL – ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Πιο πλούσιες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μειωμένη θόλωση κίνησης. Ελάχιστη ή μηδενική συμπίεση φωτογραφιών. Τελικά δεν χρειάζεσαι όλα αυτά τα megapixel όταν έχεις πιο εξελιγμένους αισθητήρες φωτός και πιο έξυπνη τεχνολογία. Η HTC νιώθει υπερήφανη που προσφέρει στους χρήστες προηγμένη τεχνολογία για να

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

απολαμβάνουν τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες από τα σημερινά Smartphone. Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του UltraPixel και τις πρόσθετες καινοτομίες που συμπληρώνουν το σύστημα απεικόνισης, καθώς και ποσοτικές συγκρίσεις με μοντέλα του ανταγωνισμού που διατίθενται στην αγορά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΣΕΛΙΔΑ: 11


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Κάμερα HTC UltraPixel Φακός με διάφραγμα F/2.0

Κάμερα συνήθους Smartphone Φακός με διάφραγμα F/2.8

Μέγεθος pixel 2,0 mm

Μέγεθος pixel ~1,4 μm (σε συνήθεις αισθητήρες 8 MP) Μέγεθος pixel ~1,1 μm (σε συνήθεις αισθητήρες 13 MP) Ψηφιακός ή κανένας σταθεροποιητής εικόνας

Διαξονικός Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας

Hardware HDR σε πραγματικό χρόνο για βίντεο (91,7 dB)

Χωρίς HDR για βίντεο (~64 dB)

Τύπος αισθητήρα Μέγεθος αισθητήρα Μέγεθος pixel αισθητήρα Ανάλυση κάμερας σε πλήρες μέγεθος

Διαφορά 1,96x περισσότερο εισερχόμενο φως απ’ ό,τι το F/2.8 2,04x περισσότερη ευαισθησία απ’ ό,τι το 1,4 μm 3,31x περισσότερη ευαισθησία απ’ ό,τι το 1,1 μm Προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια έκθεσης με περισσότερη σταθερότητα, με αποτέλεσμα φωτογραφίες υψηλότερης ποιότητας με λιγότερο θόρυβο και καλύτερη ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ~24x περισσότερο δυναμικό εύρος με τα 91,7 dB σε σχέση με τα 64 dB του ανταγωνισμού CMOS BSI 1/3' 2 μm X 2 μm

2688 x 1520 16:9 ratio JPEG Ταχύτητα κλείστρου έως και 48 fps με μειωμένη θόλωση κίνησης

Ανάλυση βίντεο

1080 P έως και 30 fps 720 P έως και 60 fps 1080 P με HDR έως και 28 fps 768x432 έως και 96 fps H.264 high profile, έως και 20 mbps

Εστιακό μήκος συστήματος Οπτικό F/# Διάφραγμα Πλήθος στοιχείων φακού Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας

3,82 mm

Διαξονικός, +/- 1 μοίρα (μέσος όρος), 2000 κύκλοι το

Βελτιώσεις ImageChip / ISP

Αλγόριθμος συνεχούς εστίασης της HTC (~200 ms), αλγόριθμος

F/2.0 5P δευτερόλεπτο εξάλειψης θορύβου, σκίαση χρωμάτων για αντιστάθμιση φακού

Μέγιστα καρέ ανά δευτερόλεπτο

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

Συνεχείς λήψεις με έως και 8 fps

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΣΕΛΙΔΑ: 12


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΣΕΛΙΔΑ: 13


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ (Α)

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΣΕΛΙΔΑ: 14


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ (Β)

ΚΑΜΕΡΑ HTC ULTRAPIXEL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΣΕΛΙΔΑ: 15

Κάμερα HTC Ultrapixel  

H HTC εξηγεί σε τι πλεονεκτεί η κάμερα του HTC One, με μια βουτιά στα μαθήματα φωτογραφίας και την ερμηνεία της τεχνολογίας HTC Ultrapixel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you