Page 1

Powered by

Heel eenvoudig een ideaal binnenklimaat creĂŤren Geavanceerde klimaattechniek voor een of meer ruimten en techniekruimten met de S-, SX- en FDS-serie

LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP


2

4-5

6-9

10 - 13

Airconditioningsysteem van de toekomst: de lucht-lucht warmtepomp Efficiënt verwarmen en koelen met één unit

Eén merk – veel voordelen Airconditioningsystemen met de toonaangevende technologie van MITSUBISHI Heavy Industries combineren alle voordelen voor een perfect binnenklimaat

Voor Single-Splitsystemen Jennifer M. uit Haarlem heeft haar showroom uitgerust met het airconditioningsysteem Single S In welke ruimte wilt u zich goed voelen?


Topkwaliteit met toonaangevende technologie Op de wal of op het water, in de lucht of in het heelal – componenten en services van MITSUBISHI Heavy Industries zijn daar vaak bij aanwezig. In 1870 werd de eerste MITSUBISHI onderneming opgericht. De ontwikkeling van MHI tot aanbieder van toonaangevende technologie bij de bouw van krachtcentrales, vliegtuigen, schepen en installatiebouw liet niet lang op zich wachten. Ook op het gebied van airconditioningapparatuur en -systemen heeft het Japanse concern wereldwijd een uitstekende naam. En u kunt daarvan profiteren. Stulz en Mitsubishi Heavy Industries kunnen inmiddels terugkijken op meer dan 40 jaar partnership in Europa. Hierdoor is Stulz een uitstekende distributeur die kennis en ervaring binnen Europa kan delen .

14 - 17

18 - 25

26 - 27

Voor -Splitsystemen Markus K. uit Eindhoven heeft in zijn reclamebureau het airconditioningsysteem Multi SX laten installeren, zodat in zijn bedrijfsruimten permanent een aangename temperatuur heerst. Hierdoor kunnen de medewerkers zich beter concentreren en presteren ze beter.

Voor Technische ruimten Peter v. R uit Almere moet als system operator van een transportbedrijf zorgen dat het computersysteem altijd betrouwbaar werkt. Daarvoor is ook een stabiele klimatisering van de bedrijfsinterne techniekruimte nodig; het airconditioningsysteem Technik FDS zorgt hiervoor.

Binnenklimaat comfortabel regelen en aansturen Met CompTrol® van STULZ zijn de airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries volledig flexibel.

3


LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP

Efficiënt verwarmen en koelen met één unit – met lucht-lucht warmtepompen Vroeger waren er voor een goed binnenklimaat twee systemen nodig – een verwarmingssysteem en een koelsysteem. Tegenwoordig is één enkele, geavanceerde oplossing voldoende! De airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries zijn lucht-lucht warmtepompen, die op efficiënte en milieuvriendelijke wijze traditionele olie- en gasverwarmingsinstallaties tot een buitentemperatuur van maximaal -15 °C kunnen vervangen. Besparingspotentieel: tot 40% van de energiekosten! Nog veel gunstiger is het koelen in de zomermaanden. De verbruikskosten zijn bij comforttoepassingen bijna altijd beduidend lager dan € 100,- per jaar.

4


Energie uit het milieu

Energie uit het stroomnet

Absolute behaaglijkheid

5


Er zijn veel redenen om te kiezen voor een airconditioningsysteem van MITSUBISHI Heavy Industries

Modern koudemiddel Airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries werken met het koudemiddel R410A. Dat betekent: geen aantasting van de ozonlaag, compacte bouw, dunne koudemiddelleidingen – en een laag energieverbruik.

6


Laag energieverbruik Energie-efficiëntieklassen kent u al van wasmachines en andere huishoudelijke apparaten. Hier kunt u onmiddellijk zien of uw unit energie spaart of 'vreet'. Alle units in deze catalogus werken zeer energie-efficiënt. Als u kiest voor een oplossing van MITSUBISHI Heavy Industries, bent u niet alleen zeer milieubewust maar bespaart u bovendien ook merkbaar geld.

Hoog rendement Units uit energie-efficiëntieklasse A beschikken over een energie-efficiëntiefactor van minimaal 3,2 in de koelmodus en 3,6 in de verwarmingsmodus. Dat betekent: uit 1 kW elektrisch vermogen wordt een koelcapaciteit van minimaal 3,2 kW resp. een verwarmingscapaciteit van minimaal 3,6 kW gegenereerd.

Efficiënte inverter-technologie Met de inverter-technologie is efficiëntie al in uw airconditioner geïntegreerd. Wij noemen dat ‘energiespaarautomaat’. In tegenstelling tot conventionele airconditioners die afwisselend met maximaal vermogen koelen resp. verwarmen of uitgeschakeld zijn, wordt bij de units met inverter het toerental van de compressor traploos geregeld. De ruimtetemperatuur blijft constant – de units verbruiken minder energie en zijn aanmerkelijk stiller.

Inverter-systeem versus systeem zonder inverter (aan/uit)

Temperatuur

te warm aangenaam

Temperatuurinstelling

te koel Start

Inverter-systeem

Moderne klimaattechniek van MITSUBISHI Heavy Industries zorgt voor schone, gefilterde lucht. Naast de standaardfilters beschikken de wandunits bovendien over geurfilters, filters voor allergene stoffen en enzymen, die een verspreiding van stof, bacteriën, pollen en andere allergene deeltjes in de lucht aanzienlijk verminderen.

Standaardfilter

Enzymenfilter Luchtstroom

Effectieve luchtfilters

Systeem zonder inverter

Analysis Zone

Celwandvernietiging Enzym

Bacterie

Verbinding met filter

Celwand

Enzym

Vernietigde bacterie

Filtermateriaal

Een enzymenfilter vernietigt de celwanden van de bacteriën, schimmelsporen en allergene stoffen die in de ruimtelucht aanwezig zijn en breekt deze biologisch af.

7


Wat hebt u nodig voor een echt behaaglijk gevoel?

Optimale ruimtetemperatuur en luchtvochtigheid

8

onbehaaglijk vochtig 80

Relatieve ruimteluchtvochtigheid (%)

Het ideale welbevinden ervaart u bij een ruimtetemperatuur tussen 19 en 22 °C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40 en 50%. Als deze waarden stijgen, nemen het welbevinden, de behaaglijkheid en het prestatievermogen af. Op circa 60 dagen per jaar kan de optimale ruimtetemperatuur alleen door een goede koeling worden verkregen. Bovendien is de gevoelstemperatuur altijd afhankelijk van de luchtvochtigheid, die op meer dan 100 dagen per jaar alleen door ontvochtiging de voor de mens ideale waarde kan bereiken. In de zomermaanden zorgen splitsystemen voor het ontvochtigen en koelen, en creëren zo een behaaglijk binnenklimaat.

100

60

behaaglijk 40

nog behaaglijk 20

onbehaaglijk droog 0 12

14

16

18

20

Ruimteluchttemperatuur tL (°C)

22

24

26

28


Grote verscheidenheid Ruimtebesparende aan modellen integratie

Comfortabele aansturing

Bij MITSUBISHI Heavy Industries kunt u uit een grote verscheidenheid aan modellen kiezen – de inrichting van uw ruimte kunt u dan ook uitermate flexibel plannen. Daarnaast zijn de buitenunits zeer klein en fluisterstil – uw buren zullen u dankbaar zijn!

Van gebruiksvriendelijke kabel- en infraroodafstandsbedieningen tot en met geavanceerde centrale aansturing en bewaking – de regeling van airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries is qua comfort, veiligheid en efficiëntie nauwelijks te overtreffen.

Buitenunits van MITSUBISHI Heavy Industries zijn uiterst compact vormgegeven en kunnen dus uitstekend optisch worden geïntegreerd. Dit is onder meer te danken aan de dunne leidingen, de uiterst kleine footprints en het zeer lage gewicht van veel modellen.

Professionele inbouw Airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries laten zich eenvoudig installeren en kunnen net als een modulesysteem eenvoudig onderling worden gecombineerd. Afhankelijk van het model verzorgt een buitenunit maximaal vier binnenunits, die individueel ingesteld en centraal aangestuurd en bewaakt kunnen worden. Hebt u vragen over de planning, inbouw en het onderhoud? Laat u deskundig adviseren, liefst tijdens een bezoek op locatie. Uw koudetechnisch installatiebedrijf zorgt snel en vakkundig voor een goed binnenklimaat in woningen en kantoren – en weet welke installatie u nodig hebt. De installateur kent de milieuvoorschriften en de energie-efficiëntieklassen en ondersteunt u bij de inbouw, bediening, verzorging en het onderhoud van uw airconditioningsysteem.

9


Jennifer M. uit Haarlem voelt zich nu echt goed in haar showroom – dankzij Single S!

„Ik ben een Single-ruimtetype”

Single S Monosplit-units Nominale koelcapaciteit (kW)

2,0

2,5

3,5

5,0

6,3

7,1

Nominale verwarmingscapaciteit (kW)

2,7

3,4

4,5

6,3

7,1

8,0

Model

20

25

35

50

63

71

• •

SRK-ZJ

SRK-ZE

• 10

FDTC

SRR

SRF

Beschikbare units voor het aangegeven vermogensbereik.


Privévertrekken en afzonderlijke ruimten van het kleinbedrijf – perfect geklimatiseerd Single S – dat zijn monosplit-airconditioningsystemen voor het verwarmen en koelen van afzonderlijke ruimten. Dus bijvoorbeeld voor privé- en woonvertrekken, praktijkruimten, kantoren, winkelbedrijven en kleine techniekruimten. Winterbestendige buiten-units zorgen dat koelen of verwarmen mogelijk is tot een buitentemperatuur van -15 °C. De units maken gebruik van inverter-technologie en behalen in een aantal gevallen zelfs energie-efficiëntiewaarden die beter zijn dan die van klasse A. De binnenunits zijn fluisterstil, en verschillende filtersystemen zorgen voor schone en geurloze lucht. Het resultaat is een binnenklimaat waarin u fit blijft, uw prestatievermogen stijgt en uw bloedsomloop wordt ontzien – of zorgt voor een verkwikkende slaap.

In o.a. deze ruimten kan de Single S-serie efficiënt worden toegepast: • Privévertrekken zoals woon- en slaapkamers • Vergaderkamers • Artspraktijken • Kantoren • Winkels • Kleine techniekruimten

11


Een ruimte waarin u zich prettig voelt: met Single S

Wandunits SRK-ZJ

Wandunits SRK-ZE

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Fluisterstille werking tot minimaal 21 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Allergen Clear-filter en uitwasbaar geurfilter voor het reinigen van de ruimtelucht • Innovatief Allergen Clear-systeem • Snelopwarmfunctie • Herinschakelautomaat na spanningsuitval

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Fluisterstille werking tot minimaal 26 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Allergen Clear-filter en uitwasbaar geurfilter voor het reinigen van de ruimtelucht • Innovatief Allergen Clear-systeem • Constante verbetering van de ruimtelucht door ionisatie van de lucht met behulp van dragermateriaal met toermalijnen coating • Snelopwarmfunctie • Herinschakelautomaat na spanningsuitval

(optie)

(optie)

Schone lucht in vier stappen Mensen met een allergie kunnen ruimer ademhalen – dankzij het nieuwe Allergen Clear systeem!

In de ruimteluchtmodus worden de allergenen in een filter opgevangen. 12

In de koelmodus wordt vervolgens condenswater gegenereerd.

In de verwarmingsmodus neutraliseert het filter alle schadelijke allergenen.

In de Self Clean-modus wordt voorkomen dat er nieuwe allergenen ontstaan.


LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP

Plafondcassette FDTC

Satelietunit SRR

• Alle modellen in Euroformaat (600 x 600 mm) • Fluisterstille werking tot minimaal 29 dB(A) • Optimale luchtverdeling door 4 individueel en onafhankelijk instelbare uitblaaslamellen. (Bij kabel afstandsbediening) • Geïntegreerde condensaatpomp • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval

• Superplat design voor lage plafonds • Fluisterstille werking tot minimaal 29 dB(A) • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval

(optioneel met afstandsbediening)

(optie)

Vloerunit SRF • Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Fluisterstille werking tot minimaal 26 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Enzymenfilter en uitwasbaar geurfilter voor het zuiveren van de ruimtelucht • Herinschakelautomaat na spanningsuitval (optie)

13


Markus K. uit Karlsruhe verbetert het concentratievermogen van zijn medewerkers en klanten doordat hij zijn bedrijfsruimten heeft uitgerust met Multi SX.

„Ik ben een Multi-ruimtetype”

Multi SX Multisplit-units Nominale koelcapaciteit (kW)

2,0

2,5

3,5

5,0

6,0

Nominale verwarmingscapaciteit (kW)

3,0

3,5

4,5

5,8

7,0

Model

20

25

35

50

60

FDTC

SRR

SRF

SRK-ZJ

• 14

Beschikbare units voor het aangegeven vermogensbereik.


Maximaal vier bedrijfsruimten – perfect geklimatiseerd Multi SX – dat zijn multisplit-airconditioningsystemen voor het verwarmen en koelen van twee tot vier ruimten, bijvoorbeeld voor hotels, praktijkruimten, kantoren en ook woningen. Dankzij de buitenunits is ook hier een koel- en verwarmingsmodus mogelijk tot een buitentemperatuur van -15 °C. Alle units werken maken gebruik van inverter-technologie en behalen in een aantal gevallen zelfs energie-efficiëntiewaarden die beter zijn dan die van klasse A. De binnenunits zijn fluisterstil, en verschillende filtersystemen zorgen voor schone en geurloze lucht. Zo creëert u thuis uw perfecte behaaglijke klimaat – en in uw werkomgeving ideale temperaturen voor medewerkers, klanten, patiënten, cliënten of bezoekers. In o.a. deze ruimten kan de Single SX-serie efficiënt worden toegepast: • • • •

Hotels Restaurants Artspraktijken Advocaten- of notariskantoren • Kantoren • Winkels • Woningen

15


Elke ruimte maakt u eenvoudig behaaglijk: met Multi SX

Buitenunit SX

Wandunit SRK

• Verwarmings- en koelmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Geschikt voor maximaal vier ruimten • Maximale leidinglengte 70 m per systeem

• Fluisterstille werking tot minimaal 21 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Enzymenfilter en uitwasbaar geurfilter voor het zuiveren van de ruimtelucht • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval

Plafondcassette FDTC • Alle modellen in Euroformaat (600 x 600 mm) • Fluisterstille werking tot minimaal 29 dB(A) • Optimale luchtverdeling door 4 individueel en onafhankelijk instelbare uitblaaslamellen. (Bij kabel afstandsbediening) • Geïntegreerde condensaatpomp • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval (optioneel met afstandsbediening)

16

(optie)


LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP

Vloerunit SRF

Satelietunit SRR

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Fluisterstille werking tot minimaal 26 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Enzymenfilter en uitwasbaar geurfilter voor het zuiveren van de ruimtelucht • Herinschakelautomaat na spanningsuitval

• Superplat design voor lage plafonds • Fluisterstille werking tot minimaal 29 dB(A) • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval

(optie)

(optie)

Hoge efficiëntie – geringe CO2-uitstoot MITSUBISHI Heavy Industries is een betrouwbare speler op milieugebied. Dagelijks werken de ingenieurs van deze technologische wereldleider aan de reductie van de CO2 uitstoot, met als uiteindelijk doel de volledige vermijding van deze uitstoot. Het engagement gaat daarbij veel verder dan de huidige wettelijke eisen en zorgt er nu al voor dat de producten en oplossingen aan toekomstige eisen voldoen.

17


Enzo B. uit Berlijn heeft dankzij het airconditioningsysteem Technik FDS een betrouwbaar werkend computersysteem in de techniekruimte van zijn bedrijf.

„Ich bin ein Technik-Raum-Typ”

Technik FDS-serie Monosplit-units Model buitenunit

SRC 40 ZIX-S

SRC 50 ZIX-S

SRC 60 ZIX-S

FDC 71 VN

FDC 100 VN/VS FDC 125 VN/VS FDC 140 VN/VS

FDC 200 VS

FDC 250 VS

Nominale koelcapaciteit (kW)

4,0

5,0

5,6

7,1

10,0

12,5

14,0

20,0

25,0

Nominale verwarmingscapaciteit (kW)

4,5

5,4

6,7

8,0

11,2

13,5

16,0

22,4

28,0

FDT

A /A

A /A

A /A

A /A

A /A

FDTC

A /A

A /A

C/C

FDUM

A /A

B/B

A /A

A /A

A /A

A /A

• •

• •

FDU

SRK

A /A

A /A

FDEN

A /A

B/B

C/D

A /A

A /A

B/B

C/A

A /A

A /A

• •

FDSX

• •

Model binnenunit

A/A

18

EA/A Energie-efficiëntieklasse: Koelmodus/verwarmingsmodus

• –

Set van binnen- en buitenunit als monosplit-uitvoering mogelijk Set van binnen- en buitenunit als monosplit-uitvoering niet mogelijk

VN/VS

VS Uitvoering buitenunit 230 V/400 V


Afzonderlijke bedrijfs- en techniekruimten – perfect geklimatiseerd Technik FDS – dat is een naar behoefte te combineren programma van zeer compacte buiten- en binnenunits met inverter-technologie speciaal bedoeld voor gebruik in bedrijfs- en techniekruimten. De units zijn optimaal te combineren, zodat volledig aan uw specifieke eisen kan worden voldaan. Voor een maximale beschikbaarheid van uw computernetwerk kan de Technik FDS-serie worden gebruikt bij een buitentemperatuur tot -15 °C. Daarnaast beschikt de serie optioneel over verschillende aansluitmogelijkheden voor centrale gebouwenbeheersystemen. Indien nodig kan de Technik FDS-serie bij gebruik in bijvoorbeeld verkoopruimten dankzij de warmtepompfunctie niet alleen koelen maar ook verwarmen, en daarbij ook nog eens flink op de stookkosten besparen, vergeleken met olie- of gasgestookte verwarmingsinstallaties. Bovendien voldoet de door STULZ ontwikkelde CompTrol® serie aan de hoogste eisen t.a.v. regelsystemen (zie pagina 26 en verder).

In o.a. deze ruimten kan de Single SX-serie efficiënt worden toegepast: • • • •

Techniekruimten Winkels Supermarkten Kantoortuinen

De afbeelding toont duo en trio split oplossingen (zie pag. 24) in verkoopruimten. Kantoor en boutique worden naar behoefte gekoeld of verwarmd. De techniekruimte wordt het gehele jaar door gekoeld.

19


Techniekruimten betrouwbaar klimatiseren met Technik

20

Plafondcassette FDTC

Wandunit SRK

• Alle modellen in Euroformaat (600 x 600 mm) • Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C (optioneel met afstandsbediening) • Optimale luchtverdeling door 4 individueel en onafhankelijk instelbare uitblaaslamellen. (Bij kabel afstandsbediening) • Geïntegreerde condensaatpomp • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Fluisterstille werking tot minimaal 26 dB(A) • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen, individueel instelbaar • Enzymenfilter en uitwasbaar geurfilter voor het zuiveren van de ruimtelucht • Innovatief Allergen Clear-systeem • Constante verbetering van de ruimtelucht door ionisatie van de lucht met behulp van dragermateriaal met toermalijnen coating • Herinschakelautomaat na spanningsuitval

Plafondcassette FDT

Satelietunit FDUM

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Optimale luchtverdeling door (optioneel met afstandsbediening) 4 individueel en onafhankelijk instelbare uitblaaslamellen. (Bij kabel afstandsbediening) • Uitblaasrichting van de afzonderlijke pendellamellen individueel instelbaar • Geïntegreerde condensaatpomp • Buitenluchtaansluiting • Snelopwarmfunctie • Herinschakelautomaat na spanningsuitval • Modellen naar keuze met 230 V-voeding of 400 V-voeding

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Geïntegreerde condensaatpomp • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval • Modellen naar keuze met 230 V-voeding of 400 V-voeding

(optioneel met afstandsbediening)

(optioneel met afstandsbediening)


Plafond- onderbouwunit FDEN • Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Optimale luchtverdeling door microcomputergestuurde luchtuitblaaslamellen • Snelopwarmfunctie • Herinschakeling na spanningsuitval • Modellen naar keuze met 230 V-voeding of 400 V-voeding

LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP

(optioneel met afstandsbediening)

(optional)

Satelietunit FDU

Aansluitmodule voor warmtewisselaar FDSX

• Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Hoge statische druk tot maximaal 200 Pa • Herinschakeling na spanningsuitval

• Koude- en warmeluchtopwekking evenals koud- en warmwaterproductie door aansluiting aan de warmtewisselaar van de klant • Koel- of verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Leveringsomvang: temperatuursensoren, schakelkast met aanstuurelektronica • Modellen naar keuze met 230 V-voeding of 400 V-voeding

(optioneel met afstandsbediening)

Hoge temperaturen = grote risico's IT-componenten

Optimale bedrijfstemperatuur

Gebruik in het grensbereik

Te hoge temperatuur, te heet

Ruimtetemperatuur

onder 25 °C

tot 30 °C

vanaf 35 °C

Behuizing

onder 35°C

tot 40°C

vanaf 45 °C

Moederbord

onder 40 °C

tot 45 °C

vanaf 50 °C

Harde schijf

onder 45 °C

tot 50 °C

vanaf 55 °C

Grafische kaart

onder 50 °C

tot 70 °C

vanaf 85 °C

Processor

onder 60 °C

tot 65 °C

vanaf 70 °C

De temperatuurbereiken zijn richtwaarden en kunnen naar boven of beneden afwijken, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal installaties.

21


Comfort en efficiëntie voor entrees Technik FDS-luchtgordijnen

Luchtgordijn voor verwarming FDSZ-H

Luchtgordijn voor verwarming en koeling FDSZ-CH

• Verwarmingsmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Gepatenteerde Coanvara-Flow® voor een stabiel luchtgordijn met een minimaal energieverbruik • Standaardkleur RAL 9010; alle overige RAL-kleuren mogelijk • Uitvoeringen voor onderbouwmontage (onder plafond), verzonken montage en montage in ruimte tussen bestaand en zwevend plafond

• Luchtgordijn voor aansluiting op een FDS-buitenunit • Verwarmings- en koelmodus tot een buitentemperatuur van -15 °C • Gepatenteerde Coanvara-Flow® voor een stabiel luchtgordijn met een minimaal energieverbruik • Standaardkleur RAL 9010; alle overige RAL-kleuren mogelijk • Uitvoeringen voor onderbouwmontage (onder plafond), verzonken montage en montage in ruimte tussen bestaand en zwevend plafond

LUCHT-LUCHT

WARMTEPOMP

Daarom loont het gebruik van luchtgordijnen: • Minimalisering van de energiekosten door gebruik in combinatie met moderne inverter buitenunits

• Aangename temperatuur in de ruimten (verwarmen in de winter, koelen in de zomer)

• Vermindering van de warmteverliezen door deuropeningen

• Eenvoudige installatie in de koudekring van het multisplitairconditioningsysteem

• Filtering van de ruimtelucht en bescherming tegen schadelijke stoffen en verontreinigingen van buiten • Geen kunstmatige verkoop- en presentatiebarrières (‘open door’-effect)

22

• Aansluiting op het gebouwenbeheersysteem mogelijk


Luchtgordijnunit in speciale kleur

Zo krijgt u het belangrijke ‘open door’-effect Comfort en energie-efficiëntie zijn belangrijke criteria bij de inbouw van installaties in bijvoorbeeld winkels, winkelpassages en supermarkten. Van groot belang is de vormgeving van de ingang, omdat die de klanten uitnodigt de winkel te betreden of er juist van weerhoudt de winkel te bezoeken. Deuren worden van oudsher gezien als bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar ook als hinderlijke barrières. Vaak of constant geopende deuren zijn synoniem met onbehaaglijkheid en energieverlies – gesloten deuren daarentegen vormen een kunstmatige barrière voor klanten die de winkel willen betreden. Met luchtgordijnen beschermt u uw gebouw enerzijds tegen ongewenste klimaatinvloeden, anderzijds creëert u zo een open en uitnodigende ingang. Zo realiseert u het o zo belangrijke ‘open door’-effect – zonder daarbij onnodig energie te verspillen.

Onderbouwmontage (onder plafond)

Verzonken montage

Montage tussen bestaand en zwevend plafond

23


Technik FDS flexibel en professioneel toepasbaar

FDS-multisplit-simultaansystemen Voor een betere capaciteitsverdeling in grote ruimten kunnen 2, 3 of 4 FDS-binnenunits worden aangesloten op 1 FDS-buitenunit en via een gemeenschappelijke afstandsbediening worden geregeld (= simultaan worden gebruikt). Er kunnen verschillende binnenunitmodellen worden gecombineerd. De leidingdiameters en de maximale leidinglengten kunt u terugvinden in het technisch handboek.

Combinaties met FDS-multisplit-simultaansystemen

Model

24

Nominale koel- Nominale verwarcapaciteit mingscapaciteit

Duo-split modelaanduiding

Trio-split modelaanduiding

Quattro-split modelaanduiding

FDC 71 VN

7,1

8,0

40 + 40

FDC 100 VN FDC 100 VS

10,0

11,2

50 + 50

40 + 40 + 40

FDC 125 VN FDC 125 VS

12,5

14,0

60 + 60 60 + 71

40 + 40 + 40 50 + 50 + 50

FDC 140 VN FDC 140 VS

14,0

16,0

71 + 71

50 + 50 + 50

40 + 40 + 40 + 40

FDC 200 VS

20,0

22,4

100 + 100 71 + 125

71 + 71 + 71

50 + 50 + 50 + 50

FDC 250 VS

25,0

28,0

100 + 140 125 + 125 140 + 140

50 + 100 + 100 60 + 60 + 125 71 + 71 + 100

60 + 60 + 60 + 60


Parallelle FDS-modus Maximaal 16 FDS-splitsystemen kunnen parallel via een afstandsbediening worden aangestuurd. De op de afstandsbediening ingegeven commando's worden doorgegeven aan alle aangesloten units.

Aansturing met infrarood- of kabelafstandsbediening

Maximaal 16 systemen aanstuurbaar

FDS-Superlink®-aansluiting FDS-binnenunits kunnen met behulp van de optionele adapterkaart SC-ADN-E aan het Superlink® bussysteem worden aangesloten. Zo hebt u de mogelijkheid meerdere FDS splitsystemen in een bussysteem aan te sturen of FDS-systemen in het bussysteem van een KX6-installatie te integreren (aansluiting in zowel 2-pijps alsmede 3-pijps systemen is mogelijk). Voor de aansturing kan een centrale afstandsbediening of de optioneel leverbare CompTrol® serie worden gebruikt (o.a. met bedrijfs- en storingsmeldingen, temperatuurlimietalarm, aan/uit op afstand, sequencing, pc-aansturingssysteem, GBS aansluiting).

FDS-monosplitsysteem

FDS-multisplit-simultaansysteem

KX6-VRF-multisplitsysteem

Superlink® adapterkaart

Superlink® -bussysteem Gateway

Centrale afstandsbediening

RS 232

25


Voor elke toepassing de juiste oplossing Of het nu een afstandsbediening voor één ruimte betreft of een centrale afstandsbediening, aanstuurmodules voor hardwarecontacten of een complexe aansluiting via een computer of een regelpaneel – met de elektronische toebehoren van STULZ kunnen de units van de verschillende series van MITSUBISHI Heavy Industries individueel naar behoefte worden aangestuurd! Dankzij de centrale afstandsbediening CompTrol® Touch van STULZ gaat dat nu trouwens ook door aanraking en in de Nederlandse taal!

Kabelafstandsbediening Infraroodafstandsbediening CompTrol® Touch

Comfortable klimaat flexibel regelbaar – met CompTrol® Interface II 3 vrij programmeerbare relais voor het melden van „Storing”, „Bedrijf”, „Temperatuuralarm”, „Temperatuurlimiet” of „Verwarmingsmelding”

Aansluiting direct aan de afstandsbedieningsbus, kabellengte tot 600 m mogelijk zonder externe voedingsspanning

Externe voorinstelling van alle bedrijfsmodi (bijv. koelen, verwarmen) en blokkering tegen ongeautoriseerd gebruik

0–10 V-aanstuursignaal voor proportionele regeling (0– 100%) of streefwaardedefinitie in graden Celsius (18–30 °C)

Hooggeïntegreerde processortechniek voor het in realtime analyseren van alle gegevens

Aanpassing aan alle toepassingen van snelle regeling voor precisietoepassingen tot en met trage regeling voor gevoelige comfortklimatisering

7 softwareprogramma's voor veelzijdige toepassingen zoals warmtewisselaar in ventilatie-unit of koud-/warmwaterproductie

26

Weergave voor „'Werkelijke temperatuur”, „'Streeftemperatuur”, „Ventilatorsnelheid” of „Storing” kan naar behoefte worden gekozen


STULZ CompTrol® van STULZ maakt airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries echt flexibel Of u in uw gebouw al regeltechniek gebruikt of niet – uw behoeften en basiseisen zijn het belangrijkst bij de centrale aansturing en bewaking van uw airconditioningsysteem. CompTrol® van STULZ biedt u verschillende aansluitmogelijkheden. Direct aan pc-systemen met Windows of aan standaard regel- en bussystemen.

Bedienen, aansturen, bewaken, melden

Centrale afstandsbediening CompTrol® Touch

Sms en voicemail

Internettoegang service-notebook

Fax

Interface II-kaart

Alarm-/ bedrijfsmelding

Aansturing via afstandsbedieningen De optimale temperatuur op het juiste moment op de juiste plaats: airconditioningunits van MITSUBISHI Heavy Industries kunnen op elk moment individueel en afgestemd op de eisen worden bedienend. Kabel-, infrarood- en centrale afstandsbedieningen sturen aan, bewaken en registreren alle belangrijke functies van de split-airconditioning – afzonderlijk, in groepen en indien gewenst ook tijdsafhankelijk. Eventuele storingen worden door het zelfdiagnosesysteem van de units herkend, op de afstandsbediening gemeld en automatisch opgeslagen, waardoor ze altijd beschikbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden – zelfs als de spanning uitvalt.

Toepassingsspecifieke regeling en aansturing

Complete klimaatregeling wanneer de eisen hoog zijn

Airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries bieden zeer veel gebruiksgemak. Afhankelijk van de eisen kunnen afzonderlijke schakelcontacten direct aan de binnen- en buitenunits worden aangesloten. De aansluitmogelijkheden lopen uiteen van afzonderlijke alarm- of bedrijfsmeldingen tot en met analoge opvragingen via een 0-10 volt-signaal van de Interface II-kaart. Als bijvoorbeeld meerdere split-systemen moeten samenwerken, kunt u hiervoor de CompTrol® Vario-modules van STULZ gebruiken voor nog meer betrouwbaarheid en flexi-biliteit. Bovendien maken compacte aanstuur- en schakelbouwstenen een redundant bedrijf van meerdere airconditioningsystemen mogelijk, of ze sturen storingsmeldingen in de vorm van een sms-bericht door naar de desbetreffende servicemonteur.

De airconditioningssoftware CompTrol® ZLT van STULZ maakt een pc-gebaseerde, eenvoudige centrale aansturing en bewaking van ruim meer dan 1.000 binnenunits mogelijk. Belangrijke kengetallen kunnen worden opgevraagd of gewijzigd, bedrijfskosten kunnen worden verrekend. Alle belangrijke gegevens kunnen via modem naar externe pc's worden verstuurd, storingsmeldingen kunnen per modem via standaardgegevensoverdracht, als fax of sms worden verzonden. En dankzij de modulaire opbouw kan CompTrol® ZLT aan elke toepassing individueel worden aangepast. Een ander voordeel: airconditioningsystemen van MITSUBISHI Heavy Industries communiceren met alle gangbare gebouwen-beheersystemen en kunnen probleemloos in elk bestaand systeem worden geïntegreerd. 27


Powered by

Uw vakhandelaar

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden. Productfoto's kunnen afwijken van originele units. 2504026 路 10-10 路 漏 STULZ GmbH, Hamburg


Wandmodel

SRK

NIEUW (optioneel)

(standaard)

Wandmodel voor koelen en verwarmen • E nergiebesparend Inverter- wandmodel in een compacte uitvoering • Optimale luchtverdeling met verschillende Autoswing-functies • Hot-Start- en Hot-Spurt-functie voor een snelle opwarming van koude ruimten • Hi-Power-functie voor een snelle aanpassing aan de gewenste ruimtetemperatuur • Eco-functie draagt bij tot verlaging van de bedrijfs kosten • Enzym-filter voor het reinigen van de ruimtelucht

• G  ebruikersvriendelijke infrarood afstandsbediening met intelligente comforttimer • Optioneel bedrade afstandsbediening met real time dag- en weekklok • Auto-functie voor een automatische omschakeling tussen koel- en verwarmingsbedrijf • Automatische herstart na spanningsuitval • Optionele CompTrol®-regelsytemen (bestaande uit o.a. bedrijfs- en storingsmelding, aan/uit op afstand, Superlink®-Bus-verbinding)

Stulz Groep BV | Weverij 7-9 | 1185ZE | Amstelveen | 0205451180 | www.stulz.nl


Specificaties en prijzen NIEUW SRK-ZJ-S Type binnenunit Koelcapaciteit Verwarmingscapaciteit Technische gegevens Capaciteitsbereik koelen Capaciteitsbereik verwarmen Elektrische gegevens Aansluitspanning Aansluiting voeding Kabel tussen buiten- en binnenunit, minstens 1) Bus-bekabeling tussen binnenunit en afstandsbediening Koudemiddel,- Condensleidingen Vloeistofleiding/unitaansluiting Zuiggasleiding/unitaansluiting Dampdichte warmte isolatie Leidinglengte buiten tussen binnenunit, max. 2) Maximaal hoogteverschil, buitenunit hoger/lager 2) Koudemiddel Koudemiddel inspuiting Condenspomp, opvoerhoogte (vanaf onderkant unit) Condensleiding, aansluiting Regeling, ventilator, afmetingen, gewichten Afstandsbediening 3) Zelfdiagnosesysteem Automatische herstart na spanningsuitval Luchtfilter, Long-Life-filter (uitwasbaar)/Enzym-filter Verselucht-/toevoerluchtaansluiting Pendellamellen Ventilator, aantal stappen Luchthoeveelheid Lo/Me/Hi) koelen Externe statische druk, standaard/max. Geluidsdrukniveau Lo/Me/Hi koelen (gem. JIS) Afmetingen unit (HxBxD) Gewicht unit Afmetingen paneel (HxBxD) Gewicht paneel Paneel code Optionele toebehoren (zie hoofdstuk 6 en 7) Verbinding bedrijfs alarmmelding, aan/uit op afstand 3) Verbinding Superlink®-Bus 4) Verbinding CompTrol®-Serie 3) Artikelnummer Binnenunit (incl. infrarood afstandsbediening) Bedrade afstandsbediening (SC-BIKN-E noodzakelijk) 3)

kW kW

SRK 20 ZJ-S 2,0 3,0

SRK 25 ZJ-S 2,5 3,4

SRK 35 ZJ-S 3,5 4,5

SRK 50 ZJ-S 5,0 5,8

kW kW

1,0~2,0 0,8~3,0

0,7~2,5 0,8~3,4

0,8~3,5 0,9~4,5

0,9~5,0 1,0~5,8

230/1/50,N,PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

230/1/50,N,PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

230/1/50,N,PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

230/1/50,N,PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 25 15~20 / 15~20 R410A

Ø 1/4“ Ø 1/4“ Ø 3/8“ Ø 3/8“ alle leidingen alle leidingen 25 25 15~20 / 15~20 15~20 / 15~20 R410A R410A EEV in buitenunit Ø ID 16 Ø ID 16

Ø 1/4“ Ø 1/2“ alle leidingen 25 15~20 / 15~20 R410A

V/Ph/Hz mm2 mm2 inch inch m m

mm mm

aantal m3/h Pa dB(A) mm kg mm kg

Ø ID 16

IR-afstandsbediening (optioneel bedrade afstandsbediening RC-E3 (RC-E4)) ja ja ja ja ja ja ja ja ja / ja ja / ja ja / ja ja / ja -/-/-/-/ja ja ja ja 3 3 3 3 288/336/468 300/360/474 300/384/606 318/468/678 21/27/ 33 21/28 / 34 22 / 32 / 42 26 / 37 / 46 294 x 798 x 229 294 x 798 x 229 294 x 798 x 229 294 x 798 x 229 9,5 9,5 9,5 9,5 ja ja ja

K85288

ja ja ja

©2010STULZGmbH

2)

ja ja ja

K85289 K85290 K87965 (extra K85109)

Kabeldimensionering en afzekering volgens NEN 1010, niet in de leveringsomvang opgenomen. Leidinglengte en hoogteverschil afhankelijk van het type buitenunit 3) 1 uitbreidingsprint SC-BIKN-E (optioneel) per bedrade afstandsbediening en ook bij aan/uit op afstand verbinding noodzakelijk 4) Adapterprint SC-ADN-E en SC-BIKN-E noodzakelijk Zie voor meer gedetailleerde informatie de technische handboeken. Technische wijzigingen en typefouten voorbehouden. 1)

Ø ID 16

ja ja ja

K85291


Wandmodel

SRK

ER INVERT 230 V

(afstandsbediening optioneel)

Wandmodel voor koelen en verwarmen • C  ompact wandmodel in modern tijdloos design • Optimale luchtverdeling dankzij de Autoswing-functies • Hot-Start- en Hot-Spurt-functie voor een snelle opwarming van koude ruimten. • Optionele infrarood afstandsbediening (separate infrarood ontvanger) • Optionele bedrade afstandsbediening met real time dag- en weekklok

• G  eïntegreerde configuratiefuncties voor individuele aanpassingen • Optionele Comptrol®-regelsystemen (o.a. bedrijfs- en storingsmeldingen, temperatuur grenswaardealarm, aan/uit op afstand, sequenzing, PC-besturingssysteem en GBS-aansluitingen)

Stulz Groep BV | Weverij 7-9 | 1185ZE | Amstelveen | 0205451180 | www.stulz.nl


Specificaties en prijzen ER INVERT 230 V SRK-ZIX-S (R410A) Type binnenunit 1) Type buitenunit 1) Koelcapaciteit min./nom./max. Verwarmingscapaciteit min./nom./max.

kW kW

Technische gegevens Koelen EER Verwarmen COP Werkingsbereik Buitentemperatuur koelbedrijf °C Buitentemperatuur verwarmingsbedrijf °C Elektrische gegevens Aansluitspanning V/Ph/Hz Afzekerwaarde, traag 2) A Opgenomen vermogen koelen/verwarmen kW Bedrijfs-/aanloopstroom A Aansluiting voeding Voedingskabel, minstens 2) mm2 Kabel tussen buiten- en binnenunit, minstens 2) mm2 Koudemiddelleidingen Vloeistofleiding/unitaansluiting inch Zuiggasleiding/unitaansluiting inch Dampdichte warmteisolatie Koudemiddel inspuiting Leidinglengte, maximaal m Maximaal hoogteverschil, buitenunit hoger/lager m Technische gegevens buitenunit Koudemiddel Koudemiddel inspuiting kg Koudemiddel voorvulling voor een leidinglengte tot m Koudemiddel navul hoeveelheid per mtr vloeistofleiding kg Zelfdiagnosesysteem Ventilator aantal Luchthoeveelheid, max. m3/h Geluidsdruk-/geluidsvermogenniveau (conform JIS) dB(A) Afmetingen (HxBxD) mm Gewicht kg Technische gegevens binnenunit Afstandsbediening Zelfdiagnosesysteem Automatische herstart na spanningsuitval Condenspomp, opvoerhoogte (vanaf onderkant unit) Condensleiding, aansluiting mm Luchtfilter, Long-Life-filter (uitwasbaar) Verselucht toevoerluchtaansluiting, geperforeerd (HxB) mm Pendellamellen Ventilator, aantal stappen aantal Luchthoeveelheid koelen (Lo/Me/Hi) m3/h Worp (koelen/Hi), max. m Geluidsdrukniveau koelen Lo/Me/Hi (conform JIS) dB(A) Gewicht unit/paneel kg Afmetingen unit (HxBxD) mm Afmetingen paneel (HxBxD) mm Paneel code Optionele toebehoren binnenunit (zie hoofdstuk 6 en 7) Verbinding bedrijfs alarmmelding, aan/uit op afstand 4) Verbinding Superlink®-Bus 4) 5) Verbinding CompTrol®-Serie 4) Artikelnummer Binnenunit Buitenunit Set (incl. infrarood afstandsbediening) Bedrade afstandsbediening (SC-BIKN-E noodzakelijk) 3)

SRK 60 ZJX-S SRC 60 ZIX-S 0,8 / 6,0 / 6,8 0,8 / 6,8 / 9,7

3,85 / A 4,44 / A

3,23 / A 4,07 / A

-15 tot +46 -15 tot +21

-15 tot +46 -15 tot +21

230/1/50,N,PE 16 0,20~2,20 / 0,20~2,26 5,9 / 5,9 aan buitenunit 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,25~2,30 / 0,25~2,70 8,2 / 8,2 aan buitenunit 3 x 1,5 4 x 1,5

Ø 1/4” Ø 1/2” alle leidingen EEV in buitenunit 30 20 / 20

Ø 1/4” Ø 1/2” alle leidingen EEV in buitenunit 30 20 / 20

R410A 1,4 15 0,02 ja 1 2.160 48 / 62 640 x 871 x 290 43

R410A 1,4 15 0,02 ja 1 2.490 51 / 65 640 x 871 x 290 43

infrarood afstandsbediening (optioneel bedrade afstandsbediening RC-E3 (RC-E4) 3)) ja ja ja ja Ø ID 16 Ø ID 16 ja ja -/-/ja ja 3 3 480 / 660 / 810 510 / 750 / 870 15 15 26 / 38 / 45 26 / 38 / 47 15 / 15 / 309 x 890 x 220 309 x 890 x 220 ja ja ja

ja ja ja

K87999 K87993 K85160

K85101 K87994 K85161 K87965 (extra K85109)

Kabeldimensionering en afzekering volgens NEN 1010, niet in de leveringsomvang opgenomen. Simultaanbedrijf alleen met bedrade afstandsbediening RC-E3 (RC-E4), 1 adapterprint SC-BIKN-E (optioneel) per binnenunit noodzakelijk. 4) 1 adapterprint SC-BIKN-E per binnenunit noodzakelijk. 5) Adapterprint SC-ADN-E en SC-BIKN-E noodzakelijk. Zie voor meer gedetailleerde informatie de technische handboeken. Technische wijzigingen en typefouten voorbehouden. 2)

©2010STULZGmbH

SRK 50 ZJX-S SRC 50 ZIX-S 0,7 / 5,0 / 6,2 0,7 / 6,0 / 8,8

3)


Vloermodel

NIEUW

SRF

(optioneel)

(standaard)

Vloer model met Invertertechnologie voor koelen en verwarmen • E nergiebesparend Inverter-vloermodel in ­compacte uitvoering • Optimale luchtverdeling door 2 luchtuitblaas­roosters • Voorinstelbare pendellamellen voor een behaaglijke koeling en verwarming • Geluidsarme werking door een gebalanceerde en zeer effectieve luchtstroom • Enzym-filter voor het reinigen van de ruimtelucht

• G  ebruikersvriendelijke infrarood afstandsbediening met intelligente comforttimer • Optioneel bedrade afstandsbediening met real time dag- en weekklok • Auto-functie voor een automatische omschakeling. tussen koel- en verwarmingsbedrijf • Automatische herstart na spanningsuitval • Optioneel CompTrol®-regelsystemen (o.a. bedrijfs en storingsmelding, aan/uit op afstand, Superlink®-Bus-verbinding)

Stulz Groep BV | Weverij 7-9 | 1185ZE | Amstelveen | 0205451180 | www.stulz.nl


Specificaties en prijzen NIEUW SRF-ZJX-S Type binnenunit Koelcapaciteit Verwarmingscapaciteit Technische gegevens Capaciteitsbereik koelen Capaciteitsbereik verwarmen Elektrische gegevens Aansluitspanning Aansluiting voeding Kabel tussen buiten- en binnenunit, minstens 1) Bus-bekabeling tussen binnenunit en afstandsbediening Koudemiddel,- condenleidingen Vloeistofleiding/unitaansluiting Zuiggasleiding/unitaansluiting Dampdichte warmte isolatie Leidinglengte tussen buiten binnenunit, max. 2) Maximaal hoogteverschil, buitenunit hoger/lager 2) Koudemiddel Koudemiddel inspuiting Condenspomp, opvoerhoogte vanaf onderzijde unit Condensleiding aansluiting Regeling, ventilator, afmetingen, gewichten Afstandsbediening 3) Zelfdiagnosesysteem Automatische herstart na spanningsuitval Luchtfilter, Long-Life-filter (uitwasbaar)/Enzym-filter Verselucht-/toevoerluchtaansluiting Pendellamellen Ventilator, aantal stappen Luchthoeveelheid (Lo/Me/Hi) koelen Koudelucht uitblaasworp (koelen), max. Geluidsdrukniveau Lo/Me/Hi) koelen (conform JIS) Afmetingen unit (HxBxD) Gewicht unit Afmetingen paneel (HxBxD) Gewicht paneel Paneel code Optionele toebehoren (zie hoofdstuk 6 und 7) Verbinding bedrijfs alarmmelding, afstand aan/uit 3) Verbinding Superlink®-Bus 4) Verbinding CompTrol®-Serie 3) Artikelnummer Binnenunit (incl. infraroood bediening en paneel) Bedrade afstandsbediening (SC-BIKN-E noodzakelijk) 3)

kW kW

SRF 25 ZJX-S 2,5 3,4

SRF 35 ZJX-S 3,5 4,5

SRF 50 ZJX-S 5,0 5,8

kW kW

0,7~2,5 0,8~3,4

0,8~3,5 0,9~4,5

0,9~5,0 1,0~5,8

230/1/50, N, PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

230/1/50, N, PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

230/1/50, N, PE aan buitenunit 4 x 1,5 -

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 25 15~20 / 15~20 R410A EEV in buitenunit Ø ID 16

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 25 15~20 / 15~20 R410A EEV in buitenunit Ø ID 16

Ø 1/4“ Ø 1/2“ alle leidingen 25 15~20 / 15~20 R410A EEV in buitenunit Ø ID 16

V/Ph/Hz mm2 mm2 inch inch m m

mm mm

aantal m3/h m dB(A) mm kg mm kg

IR-afstandsbediening (optioneel bedrade afstandsbediening RC-E3 (RC-E4)) ja ja ja ja ja ja ja / ja ja / ja ja / ja ja ja ja 3 3 3 348 / 456/ 540 384 / 468 / 552 396 / 576 / 690 3,0 3,0 3,0 26 / 32 / 40 28 / 34 / 41 30 / 39 / 47 600 x 860 x 238 600 x 860 x 238 600 x 860 x 238 18 19 19 ja ja ja

ja ja ja

ja ja ja

K85307

K85309 K87965 (extra K85109)

K85310

Kabeldimensionering en afzekering volgens NEN 1010, niet in de leveringsomvang opgenomen Leidinglengten en hoogteverschillen afhankelijk van het type buitenunit. 3) 1 uitbreidingsprint SC-BIKN-E (optioneel) per bedrade- afstandsbediening en ook bij aan/uit op afstand verbinding noodzakelijk 4) Adapterprint SC-ADN-E en SC-BIKN-E noodzakelijk.(optioneel) Zie voor meer gedetailleerde informatie de technische handboeken. Technische wijzigingen en typefouten voorbehouden 1)

©2010STULZGmbH

2)


NIEUW

Buitenunits met Invertertechnologie

SX

SCM 40/45/50/60 ZJ-S

SCM 71/80 ZJ-S

ER T R E V N I °C 5 1 T O T N E L E O K Buitenunits met Invertertechnologie voor 2 tot 4 binnenunits voor koelen en verwarmen • E nergie-efficiënte invertergeregelde multisplit buiten­ units • Systeem oplossingen tot een koelcapaciteit van 9,2 kW en een verwarmingscapaciteit tot 9,8 kW • Winterbedrijf tot -15 °C buitentemperatuur voor ver­ warmen en koelen

• G  eschikt voor 2, 3 of 4 binnenunits afhankelijk van het model • Energiebesparende Invertertechnologie met een trap­ loze capaciteitsregeling • Tot maximaal 70 m leidinglengte voor alle binnen units tesamen

Stulz Groep BV | Weverij 7-9 | 1185ZE | Amstelveen | 0205451180 | www.stulz.nl


Specificaties en prijzen NIEUW

ER INVERT °C TOT -15 N E L E O K

SCM-ZJ-S Type buitenunit Koelcapaciteit min./nom./max. Verwarmingscapaciteit min./nom./max.

kW kW

SCM 40 ZJ-S 1,8 / 4,0 / 5,9 1,4 / 5,0 / 6,9

SCM 45 ZJ-S 1,8 / 4,5 / 6,4 1,4 / 5,6 / 7,4

SCM 50 ZJ-S 1,8 / 5,0 / 7,1 1,4 / 6,0 / 7,5

SCM 60 ZJ-S 1,8 / 6,0 / 7,5 1,5 / 7,0 / 7,8

SCM 71 ZJ-S 1,8 / 7,1 / 8,8 1,5 / 8,6 / 9,4

SCM 80 ZJ-S 1,8 / 8,0 / 9,2 1,5 / 9,3 / 9,8

Stuk

2/2

2/2

2/3

2/4

11,0

2/4 20 / 25 / 35 / 50 / 60 12,5

Technische gegevens Aantal binnenunits, min./max. Combineerbare binnenunits (bouwgrootte) Aansluitvermogen binnenunits max. Werkingsgraad Koelen EER/ Energielabel Verwarmen COP/ Energielabel Werkingsbereik Buitentemperatuur koelbedrijf Buitentemperatuur verwarmingsbedrijf Elektrische gegevens Aansluitspanning Afzekerwaarde, traag

V/Ph/Hz A

Opgenomen vermogen koelen/verwarmen

kW

Bedrijfstroom max. Aanloopstroom max. Voedingskabel, minstens 1) Kabel tussen buiten- en binnenunit, minstens 1) Koudemiddelleidingen Vloeistofleiding/unitaansluiting Zuiggasleiding/unitaansluiting Dampdichte warmteisolatie Totale leidinglengte (alle binnenunits), max. Leidinglengte tussen binnen- en buitenunit, max. Maximaal hoogteverschil, buitenunit hoger/lager Koudemiddel Koudemiddel hoeveelheid (voorgevuld) Koudemiddel voorvulling voor een leidinglengte tot Koudemiddel navul hoeveelheid per mtr vloeistofleiding

kW

°C °C

A A mm2 mm2 inch inch m m m kg m kg/m

Koudemiddel inspuiting Regeling, ventilator, afmetingen, gewichten Zelfdiagnosesysteem Ventilator Luchthoeveelheid, max. Externe statische druk, max. Geluidsdrukniveau koelen/verwarmen (gem. JIS) Afmetingen (HxBxD) Gewicht Optionele toebehoren (zie hoofdstuk 7) Verbinding bedrijfs alarmmelding, aan/uit op afstand Verbinding Superlink®-Bus Verbinding CompTrol®-Serie Artikelnummer Buitenunit

6,0

7,0

2/3 20 / 25 / 35 / 50 8,5

4,76 / A 5,00 / A

4,33 / A 4,67 / A

4,63 / A 4,58 / A

4,20 / A 4,50 / A

4,08 / A 4,30 / A

3,70 / A 4,12 / A

-15 tot +43 -15 tot +24

-15 tot +43 -15 tot +43

-15 tot +43 -15 tot +43

-15 tot +43 -15 tot +43

-15 tot +43 -15 tot +43

-15 tot +43 -15 tot +43

230/1/50,N,PE 16 0,49~1,90 / 0,47~2,30 4,0 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,49~2,14 / 0,47~2,57 5,3 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,50~2,15 / 0,48~2,58 5,8 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,50~2,39 / 0,63~3,00 6,8 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,48~2,75 / 0,60~3,35 8,8 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

230/1/50,N,PE 16 0,43~2,83 / 0,60~3,43 10,0 5,0 3 x 1,5 4 x 1,5

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 30 25 15 / 15 R410A 2,0 30 Exp.Ventiel+Capillair

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 30 25 15 / 15 R410A 2,0 30 Exp.Ventiel+Capillair

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 40 25 15 / 15 R410A 2,5 40 Exp.Ventiel+Capillair

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 40 25 15 / 15 R410A 2,5 40 Exp.Ventiel+Capillair

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 70 25 20 / 20 R410A 3,15 40 0,02 Exp.Ventiel+Capillair

Ø 1/4“ Ø 3/8“ alle leidingen 70 25 20 / 20 R410A 3,15 40 0,02 Exp.Ventiel+Capillair

ja 1 2.400 0 47 / 48 640 x 915 x 290 47

ja 1 2.400 0 47 / 49 640 x 915 x 290 47

ja 1 2.460 0 49 / 52 640 x 915 x 290 48

ja 1 2.520 0 50 / 52 640 x 915 x 290 49

ja 1 3.360 0 52 / 54 750 x 953 x 340 62

ja 1 3.360 0 54 / 54 750 x 953 x 340 62

-

-

-

-

-

-

K85281

K85282

K85283

K85284

K85285

K85286

20 / 25 / 35

aantal m3/h Pa dB(A) mm kg

Kabeldimensionering en afzekering volgens NEN 1010, niet in de leveringsomvang opgenomen. Zie voor meer gedetailleerde informatie de technische handboeken. Technische wijzigingen en typefouten voorbehouden.

©2010STULZGmbH

1)

13,5

Mitsubishi HI Totaal  
Mitsubishi HI Totaal  

Bruchure MHI totaal

Advertisement