Tapiolan uudistushankkeen tiedotuslehti 1/2021

Page 1

3

Länsituuli rantautui Tapiolaan

5

Ravintolat odottavat kiireistä kesää

7

Jufu tarjoaa aitoja aasialaisherkkuja

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Parikka viihtyy Tapiolassa

KEVÄT 2021

6

Salatut elämät-sarjasta tunnettu näyttelijä-bloggaaja Sara Parikka asuu Espoon länsilaidalla, mutta häneen törmää usein myös Tapiolassa. JULKINEN TIEDOTE / OFFENTLIGT MEDDELANDE TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 1


PÄÄKIRJOITUS

Länsituuli puhaltaa mereltä päin

T

Kauppakeskus Länsituulen muodostavat kaksi maanalaista ja kaksi maanpäällistä liikekerrosta. Niiden päälle rakentuu seisemänkerroksinen asuinrakennusosa As Oy Espoon Tapiolan Länsituuli, jossa on 93 korkealuokkaista asuntoa. Ne valmistuvat loppukesällä 2021. Tiivis ja hyvä yhteistyö viereisen kauppakeskus Ainoan kanssa on luontevaa, ovathan kauppakeskukset suoraan yhteydessä toisiinsa kahdessa maanalaisessa liikekerroksessa. Kulkuyhteydet kauppakeskusten välillä helpottavat asiakkaiden liikkumista ja asiointia. Tapiolan ydinkeskustasta on muodostunut vetovoimainen asumisen ja palveluiden kokonaisuus, joka kiinnostaa niin asukkaita ja asiakkaita kuin palveluntarjoajia. Tervetuloa tutustumaan ja asioimaan kauppakeskus Länsituuleen!

apiolan ydinkeskustassa avautui huhtikuun lopulla uusi Kauppakeskus Länsituuli. Tapiolassa usein puhaltava lämmin, myötäinen ja merellinen länsituuli sekä sijainti Länsituulen kauppakujan varrella synnyttivät kauppakeskukselle oivan nimen – Länsituuli. Merellisyys linkittyy myös kiinteistön omistajaan Merimieseläkekassaan. Vuonna 1956 perustettu Merimieseläkekassa on suomalaisen merenkulun lakisääteinen työeläkevakuuttaja, joka myöntää ja maksaa merenkulkijoille ansiotyöhön perustuvia MEL-eläkkeitä. Sijoitustoiminnallaan se turvaa tulevaisuuden eläkkeiden rahoitusta. Kiinteistösijoitukset muodostavat eläkekassan 1,25 miljardin sijoitusomaisuudesta noin kolmanneksen. Kauppakeskus Länsituulen alkujuuret ovat vanhassa liikekiinteistössä, jonka monet espoolaiset muistavat Raitinkartanona. Merimieseläkekassa hankki siitä ensimmäiset osakeomistukset vuonna 2011 ja koko osakekanta oli sen hallinnassa vuonna 2015. Länsimetron rakentamispäätös vuonna 2008 ja sen jälkeen käynnistynyt Tapiolan keskustan voimakas kehittäminen vauhdittivat alueen erilaisia rakennushankkeita ja niiden suunnittelua. Kaavoituksen vahvistuttua myös Merimieseläkekassa päätti käynnistää uudisrakennuksen suunnittelutyön. Rakennushankkeen toteutustavaksi valittiin allianssimalli ja hankkeeseen valittiin pääsuunnittelijaksi HKP Arkkitehdit Oy, pääsuorittajaksi Fira Oy ja talotekniseksi (TATE) suunnittelijaksi Granlund Oy.

Matti Jokinen Projektipäällikkö Merimieseläkekassa

SISÄLTÖ Pääkirjoitus 2 Matkan varrelta 2 Tapiola tarjoaa entistä enemmän 3 Elämää Tapiolassa 4 Tapiolassa odotetaan aurinkoista ravintolakesää 5 Suosikkibloggaaja Sara Parikka viihtyy Tapiolassa 6 Aasialaiseen keittiöön erikoistunut Jufu saapui Tapiolaan 7 Resumé / Summary 7 Tapiolan liike- ja palvelukartta 8

Päätoimittaja: Emilia Lillandt-Mäkelä (Tapiola Toimii ry) Toimituskunta: Miikka Hakari (Espoon kaupunki), Joonas Hirvonen (Tapiolan Alueen Kehitys Oy), Hanna Jokitöyrä (Espoon kaupunki), Seppo Kivilaakso (Indepro), Jarmo Kulmala (Espoon kaupunki), Satu Linkola (Länsimetro Oy), Antti Mäkinen (Espoon kaupunki)

 Julkaisija: Espoon kaupunki, Tapiola Toimii ry, Tapiolan Alueen Kehitys Oy Ota yhteyttä: info@tapiolankeskus.fi Painosmäärä: 72 000 Osoitelähde: Posti Oy Kuvat: Meeri Utti, HOAS, Merimieseläkekassa, Espoon kaupunginmuseo, Espoon kaupunki, Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy, Arkkitehtitoimisto SARC, Emilia Lillandt-Mäkelä Kannen kuva: Meeri Utti Toimitus ja ulkoasu: Valve Branding Paino: Grano Oy

@tapiolankeskus

tapiolankeskus.fi

MATKAN VARRELTA: Liike- ja toimistotilat Tapiolassa

1955

1968

Kino Tapiola avaa ovensa – Mäntyviitaan muitakin palveluja.

Suomen ensimmäinen kauppakeskus Heikintori avautuu.

1961

Keskustorni sekä Tapiontorin liikekiinteistöt valmistuvat.

2 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

1979

Tapiolan Sokos avaa ovensa.

1981

2011

Stockmannin tavaratalo avataan.

Tapiolan uudistusprojekti käynnistyy.

1974

Tapiola Garden -hotelli valmistuu.

1985

Vesiputoustalo valmistuu.

1987

Satakielitalo valmistuu.


RAKENNAMME PAREMPAA TAPIOLAA

Tapiola tarjoaa entistä enemmän Tapiolan uudistusprojekti etenee kesän ja syksyn aikana. Huhtikuussa avatun Länsituuli-kauppakeskuksen myötä liike- ja palvelutarjonta monipuolistui entisestään. Asuntorakentaminen puolestaan jatkuu keskustan ohella Tuuliniityssä ja WeeGee-talon vieressä Ahertajankulmalla, jonne tulee myös maanalaista parkkitilaa.

K

evät toi Tapiolan katukuvaan uutta elämää, kun AINOAn viereen avautui Merimieseläkekassan omistama kauppakeskus Länsituuli. Samalla laajeni myös palvelutarjonta, sillä uudesta kauppakeskuksesta löytyy muun muassa pankki-, lääkäri- ja optikkopalveluja, ravintoloita sekä lemmikkitarvikemyymälä. Asiointi on vaivatonta, sillä Länsituulen ja AINOAn palvelut ovat nyt osittain saman katon alla. Samalla on avautunut kauan kaivattu suora kulkureitti Sampotorilta sisäkautta metroon ja bussiterminaaliin, kertoo Länsituulen kiinteistömanageri Tuija Fräntilä asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä isännöintiin erikoistuneesta Realiasta. ”Lisäksi katutason ravintolat avautuvat suoraan ulos elävöittäen keskustaa. Kesäksi suunnitellaan myös terasseja. Kiinnostus ravintolatiloja kohtaan oli alusta lähtien kovaa”, hän kertoo. Kauppakeskuksen päälle rakentuva erillinen asunto-osakeyhtiö saa asukkaat loppukesästä. Tapiolan tulevaisuus näyttää kiinteistöalan

maanalainen parkkihalli. Asuntoja tulee myös keskustan eteläreunalle Tuulikello-kortteliin sekä AINOAn viereen nousevaan Feeniksiin. Itätuulenkujalta Pohjantielle rajautuvan alueen uudet kerrostalohankkeet käynnistyvät ensi syksynä. ”Tapiolan rakentaminen on saanut myös Itätuulenkujan vanhat asuntoyhtiöt käynnistämään mittavan piha-alueiden uudistamisen. Projekti kohentaa alueen yleisilmettä todella merkittävästi”, Tapiolan uudistushankkeen projektijohtaja Antti Mäkinen kiittelee. Keskustan rakentaminen jatkuu vilkkaana nyt käynnistyvien hankkeiden jälkeenkin. ”Ensi vuonna alkavat Länsituulenkujan vanhojen asuin- ja liikekiinteistöjen purkutyöt. Suunnittelu jatkuu tiiviinä myös Heikintorin ja Kulttuurikeskuksen alueen osalta”, Mäkinen kertoo. Uimahallin korjaustyöt on määrä aloittaa vuonna 2022. Lasten ulkoallas avautuu perheiden iloksi myös tänä kesänä.

ammattilaisen mukaan muutenkin valoisalta. ”Kaikki tuntevat Tapiolan upean historian ja maineen. Harvempi sen sijaan tietää, että alueen väkimäärä kasvaa noin 15 prosenttia vuoteen 2028 mennessä. Se luo hyvät edellytykset palveluille, vireälle kulttuurielämälle ja aktiiviselle arjelle”, Fräntilä toteaa.

Uusia koteja ympäri Tapiolaa Monipuolisuutta ja lisää eloisuutta Tapiolan keskustaan tuovat myös alueelle tänä kesänä muuttavat opiskelijat. Tuuliniitylle valmistui keväällä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas:n 13-kerroksinen puukerrostalo, joka on osoittautunut opiskelijoiden keskuudessa hyvin halutuksi. Ensimmäiset asukkaat muuttavat taloon kesäkuussa. Asuntosäätiö jatkaa puolestaan töitä Tuuliniityllä. Uusi asumisoikeuskohde valmistuu syksyllä 2022. Uusia koteja rakennetaan myös Ahertajankulmaan WeeGee-talon viereen, jonne tulee lisäksi

2017

2021

Stockmann siirtyy uuteen AINOAn 2. vaiheeseen.

Länsituulen uudet liiketilat avautuvat.

Tapiola on hyvä paikka ihmistä, asumista, lepoa ja virkistystä varten.

2013

Sokoksen paikalle valmistuu kauppakeskus AINOAn 1. vaihe.

2019

AINOAn 3. vaihe valmistuu vanhan Stockmannin paikalle

tapiolankeskus.fi TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 3


ELÄMÄÄ TAPIOLASSA

WEEGEE

ESPOON KULTTUURIKESKUS KULTTUURIAUKIO

Kauppamiehentie KESKUSTORNI

Tapionraitti

TAPIOLAN KIRKKO

Läpikulku

Läpikulku

Pohjantie

Tapionraitti Läpikulku

TAPIONTORI TAKSI

Läpikulku

Läpikulku

Länsituulentie Pyöräparkkiin

MINITAPIOLA

Länsituuli

Länsituulenkuja

Tuulikinsilta

LÄNSIKULMA

Kirjokansi

Sammonsilta

Läpikulku

TAPIONAUKIO

Tapiolanympyrä

Läpikulku

MERITUULENTORI Pyöräparkki

Merituulentie

Merituulentorin alapuolella

TYÖMAA Itätuulenkuja

PYÖRÄPARKKI

TYÖMAA

Itätuulentie ESPOON KAUPUNGINTEATTERI

KULKUREITIT

TAPIOLA PARK -HISSIYHTEYS

TAPIOLA ON PYÖRÄILIJÄN PARATIISI

HIKI PINTAAN MERITUULENTORILLA

Tapiolaan pääsee kätevästi autolla ja julkisilla liikennevälineillä, puhumattakaan upeista kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista. Perille pääsee turvallisesti ja vaivattomasti laajaa ja luonnonläheistä pyörä- ja kävelytieverkostoa pitkin. Ajopelin voi jättää kätevästi AINOAn katettuun pyöräparkkiin, joka on Merituulentorin alla AINOAn länsipuolella. Muut polkupyörille varatut paikat löytyvät Tuulikinsillalta sekä Länsituulelta.

Merituulentori on viihtyisä tori- ja terassialue Merituulentien kannella kauppakeskus AINOAn länsipuolella. Kesäpäivää voi viettää torin viihtyisien terassien lisäksi myös Merituulentorin urbaanilla kuntoilualueella, jolta löytyy koripallokenttä ja erilaisia ulkokuntoiluvälineitä. Uutta viihtyisää ulkotilaa löytyy myös Kirjokannelta, jonne voi nousta portaita pitkin Merituulentorilta tai Länsituulelta. Tasanteelta avautuu kaunis näkymä mm. Tuuli- ja Leimuniityn suuntaan.

4 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Tapiolantie

TAPIOLA PARK

Pyöräparkkiin

Helmakuja

Kirjokansi

TAPIOLA PARK


ELÄMÄÄ TAPIOLASSA

KAUPUNKIFILLARIT KUULUVAT TAPIOLAN KESÄÄN Suositut kaupunkipyörät löydät Tapiolassa Tuulikinsillalta, Kulttuuriaukiolta, Länsikulmasta, Tuulimäestä, Revontulentieltä ja Mäntyviidasta. Auringonkeltaisella kaupunkipyörällä on näppärä kulkea pienet siirtymät tai vaikka hurauttaa piknikille Tapiolaa ympäröiville niityille. Kaupunkipyörien ajokausi jatkuu lokakuun loppuun saakka. Lisätietoja löydät Espoon kaupungin ja HSL:n verkkosivuilta.

KULTTUURIKESKUKSEN ALUEEN SUUNNITTELUTYÖ JATKUU Heikintorin, Espoon Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ympäristön suunnittelu jatkuu ja uudistuksen tavoitteena on, että alue yhdistyisi entistä tiiviimmin muuhun Tapiolan keskustaan. Tarkoituksena on luoda ainutlaatuinen kulttuurikeskittymä, joka kunnioittaa Tapiolan perinteikkäitä arvoja. Tapiolan Urheilutalon ja Kaupinkallion pysäköintitalon paikalle suunnitellaan asuntoja, liiketiloja ja palveluja.

UIMAHALLIN PERUSKORJAUS KÄYNNISTYY ENSI VUONNA Tapiolassa käynnistyy ensi vuonna myös kauan odotettu uimahallin peruskorjaus. Hallin puku- ja pesutilat uudistetaan toimivammiksi ja kaikki vaurioituneet rakenteet uusitaan. Samalla kuitenkin säilytetään hallin arkkitehtoniset ja rakennustaiteelliset arvot. Tavoitteena on, että hallissa uidaan jälleen vuonna 2024.

Tapiolassa odotetaan aurinkoista ravintolakesää

T

apiolan ravintoloitsijat odottelevat lämmintä ja kiireistä kesää. Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin yhteydessä toimivassa Grill It! -ravintolassa katseet suunnattiin kesäkuukausiin jo aiemmin keväällä ja nyt odotukset ovat korkealla. ”Kesältä odotamme, että voimme pitää ravintolan normaalisti auki. Tilauksessa ovat tietysti myös kauniit ja lämpimät säät, joiden myötä terassista pääsisi nauttimaan mahdollisimman moni asiakas”, tiivistää Garden-hotellin operatiivinen johtaja Mikaela Pomrén. Hän pitää ravintolansa ehdottomana valttina sen uniikkia sijaintia keskusaltaan vieressä, joka pääsee oikeuksiinsa etenkin aurinkoisina päivinä. ”Tapiolaan on helppo tulla niin pyörällä, autolla kuin julkisilla liikennevälineillä. Täältä löytyy kaikki tarvittava ja lisänä on laaja kulttuuritarjonta”, Pomrén tiivistää.

Bistro O Mat satsaa kesämenuun Kesää odotellaan kuumeisesti myös AINOAn ravintolamaailman Bistro O Matissa. Kevät oli ravintoloitsija Päivi Palovaaran mukaan taloudellista tasapainoilua ja toimintaa sopeutettiin sulkutilanteeseen. Myynnissä oli mm. kolmen ruokalajin take away -viikonloppukassi, joka sai asiakkailta hyvän vastaanoton.

”Nyt odotamme kiivaasti kesää, sillä tuoreet raaka-aineet ovat jo valmiita kerättäviksi ja nautittaviksi. Menuissa maistuu suomalainen kesä ja haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden kokoontua turvallisesti läheisten, työkavereiden ja ystävien seurassa hyvän ruuan ja juoman parissa”, Palovaara tiivistää.

G.O.A.T kotiutui keväällä Tapiolaan Tapiolassa on avattu myös uusia ravintoloita. Niistä yksi on AINOAn kivijalkaan Stockmannia vastapäätä avattu G.O.A.T, jossa saman katon alla on kolme brändiä eli Skiffer, Seksico Tacos ja Bun2Bun. Skifferin taustalla olevan Peruna & Co Oy:n liiketoimintajohtaja Outi Gummeruksen mukaan kyse on Tapiolan kohdalla paitsi ostovoimaisesta liikepaikasta, myös kotiinpaluusta. ”Moni meistä toimijoista on kotoisin Espoosta. Olemme viihtyneet ja viettäneet nuoruudessamme paljon aikaa Tapiolassa. Meillä oli tuntuma, että täällä on tilausta rennolle ja laadukkaalle ruokapaikalle viihdyttävine dj-iltoineen”, Gummerus selvittää. Päätös Espooseen laajentumisesta tehtiin Skifferissä jo keväällä 2020. ”Samalla virisi ajatus siitä, että Skifferin lisäksi Tapiolaan olisi hienoa saada kaksi muutakin fast casual -konseptia ja tässä sitä ollaan”, Gummerus iloitsee.

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 5


MINUN TAPIOLANI

Suosikkibloggaaja Sara Parikka viihtyy Tapiolassa Salatut elämät-sarjasta tunnettu näyttelijä-bloggaaja Sara Parikka asuu Espoon länsilaidalla, mutta häneen törmää usein myös Tapiolassa. Uudistuvan puutarhakaupungin parhaita puolia ovat hänen mielestään hyvät ja monipuoliset palvelut, vaivaton asiointi sekä lapsiystävällinen miljöö.

T

v-sarja Salatut elämät on ollut Sara Parikan osalta historiaa jo muutaman vuoden ajan. Kolmen pienen lapsen äiti on ehtinyt sen jälkeen touhuta paljon muutakin: kirjoittaa muun muassa omaa blogia, rakentaa brändiverkostoja, tehdä juontajantöitä sekä kirjoittaa kirjan. Parikka asuu Espoon länsireunalla omakotialueella ja tarvittavat palvelut ovat usein ajomatkan päässä. Tapiolasta on tullut Parikalle mieluisa asiointi- ja treffipaikka - monessa kohtaa jopa Helsinkiä mieluisampi. Länsiväylältä on helppo kurvata suoraan Tapiolan keskustaan, jossa asiointi on helppoa myös lasten kanssa liikuttaessa. ”Tapiola on lapsiperheelle todella vaivaton ja kompakti kokonaisuus. Auton saa tilavaan parkkiin AINOAn alle ja kaikki tarvittavat palvelut ovat turvallisesti kävelymatkan päässä. Plussana ovat luonto ja leikkipuistot, jotka nekin ovat ihan vieressä”, Parikka listaa.

Vanhat perinteet kunniaan Parikan oma Tapiola-suhde juontaa juurensa 1990-luvun lapsuusvuosiin. Perhe asui Kivenlahdessa ja kun oli aika lähteä ”kaupunkireissulle”, se suuntautui useimmiten Tapiolaan. ”Menimme useimmiten suoraan Stockmannille ja sitten Kaisan kahvilaan herkuttelemaan. Joskus kävimme myös Grilli Torossa syömässä”, Parikka muistelee. Ympyrä on tältä osin sulkeutunut ja perinteet siirtyneet jo seuraavalle polvelle. Stockmann ja Kaisan Cafe näet kuuluvat myös Parikan oman perheen vakiopaikkoihin. Ystäviään Sara Parikka tapaa Tapiolan keskuksen kahviloiden ohella muun muassa WeeGee-talolla. ”Ja Kaisan Cafen korvapuustit - ne ovat edelleen jättimäisiä ja todella hyviä”, hän naurahtaa. Tapiola näkyy myös blogissa Viime vuosina Parikka on tullut tunnetuksi aktiivisena bloggaajana ja some-persoonana, jonka kirjoituksissa kuvataan positiivisella otteella arkea ja lapsiperheen elämää. Parikka vinkkaa, että kevään aikana Tapiola tulee näkymään myös hänen blogissaan – toki sen monipuoliset palvelut ovat näkyneet Parikan kanavissa jo aiemminkin. ”Ideana on kertoa omista kokemuksista ja havainnoista, joita jää mieleen Tapiolassa asioidessa. Ja samalla tietysti yritän vinkata muillekin paikoista ja palveluista, joissa kannattaa täällä käydessään poiketa”, hän tiivistää. Suosikeistaan Parikka mainitsee muun muassa uuden G.O.A.T-ravintolan sekä Søstrene Grene-kaupan. ”Espoon kulttuurikeskuksessa olemme ihailleet lastemme tanssiesityksiä. Samassa paikassa käytiin aikanaan kuuntelemassa myös Tapiolan kuoroa, jossa siskoni lauloi.” Blogi löytyy osoitteesta: saraparikka.com.

6 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Kuva: Meeri Utti


TAPIOLAN TEKIJÄ

Aasialaiseen keittiöön erikoistunut Jufu saapui Tapiolaan Tapiolan ravintolatarjonta on Kauppakeskus Länsituulen myötä entistäkin maukkaampi. Yksi uusista tulokkaista on aasialaiseen ruokaan erikoistunut Jufu, jolle Tapiolan ravintola on vuonna 2009 perustetun ketjun kahdeksas toimipaikka.

Tapiolan ravintolatarjonta on viime vuosina monipuolistunut ja laajentunut. Hyvien liikenneyhteyksien, runsaiden pysäköintitilojen ja helpon liikkumisen ansiosta Tapiola vetää puoleensa nälkäisiä paitsi muualta Espoosta myös Helsingin puolelta. Etenkin lapsiperheitä on liikkeellä entistä enemmän.

Ravintolakulttuuri on sekin kehittynyt takavuosista. ”Kyllä tämä näkyy myös meillä ja aasialaisen ruuan suosio on muutenkin kasvussa. Aiemmin se oli lähinnä nuorten ja nuorten aikuisten suosiossa. Nyt asiakkaita on vauvasta vaariin”, Lin toteaa.

K

uluva vuosi on ollut monelle ravintola-alan yrittäjälle koronasulkujen takia varsin haasteellinen. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös niitä, joille se on tiennyt kokonaan uutta alkua. Yksi heistä on Xiao Lin, jonka luotsaama Jufu avasi ovensa huhtikuussa uudessa Kauppakeskus Länsituulessa. ”Tapiola on ollut suunnitelmissamme jo pidemmän aikaa ja Länsituulen myötä se oli myös mahdollista toteuttaa. Tapiola on viihtyisä ja perinteikäs paikka, josta löytyy meille sopivaa asiakaskuntaa”, Lin toteaa. Tapiola on Jufu-yrittäjälle muutoinkin tuttu. Koti on nykyisin Kauniaisissa, mutta lapsuus ja nuoruus kuluivat Espoossa. ”Tapiolassa käytiin usein, etenkin Stockmannilla ja Sokoksessa”, Lin muistelee.

Aasialainen maistuu jo kaikenikäisille Jufussa keskitytään ravintolayrittäjän mukaan aasialaiseen ja aitoon kiinalaiseen ruokaan. Tapiolassa vetonaulana on 12-metrinen buffet-pöytä, joka on tarjolla myös perinteisen lounasajan jälkeen. ”Siitä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Lisänä on luonnollisesti menu-lista, jos haluaa ruokailla rauhallisempaan tahtiin”, Jufu-yrittäjä toteaa.

Xiao Lin luotsaa Tapiolan Jufua, jossa panostetaan aitoon aasialaisruokaan.

RESUMÉ / SUMMARY Nya vindar i Hagalund

A westerly breeze from the sea

I slutet av april öppnades det nya köpcentret Länsituuli i Hagalund. Namnet hänvisar till den varma, förliga havsvinden, västvinden. Samtidigt är namnet kopplat till fastighetens ägare, Sjömanspensionskassan, som är en lagstadgad pensionsförsäkrare för finländsk sjöfart, grundad år 1956. Köpcentret Länsituuli har sitt ursprung i den gamla fastigheten, som flera esbobor minns som Raitinkartano. Sjömanspensionskassan skaffade de första aktierna år 2011 och besatte hela aktiestocken år 2015. Köpcentret Länsituuli omfattas av två underjordiska affärsvåningar och två affärsvåningar ovan jord. Ovanpå dem byggs bostadshuset As Oy Espoon Tapiolan Länsituuli på sju våningar, som omfattar 93 högklassiga bostäder. De färdigställs i slutet av sommaren 2021. Ett tätt och bra samarbete med köpcentret AINOA är naturligt då köpcentren är i direkt kontakt med varandra genom två underjordiska affärsvåningar. Förbindelsen mellan köpcentren underlättar kundernas rörelse och ärendehantering. Hagalunds centrum har formats till en boende- och tjänstehelhet med dragningskraft, som intresserar både invånare, kunder och tjänsteleverantörer. Välkommen att bekanta dig med och sköta dina ärenden i köpcentret Länsituuli!

The new Länsituuli shopping centre opened at the end of April in Tapiola’s urban centre. The shopping centre’s Finnish name refers to the warm, westerly sea breeze that often blows in Tapiola. It is also connected with the owner of the real estate, the Seafarers’ Pension Fund, which is the statutory employment pension provider for seafarers. The origins of Länsituuli shopping centre can be traced back to an old commercial property that many locals remember as Raitinkartano. The Seafarers’ Pension Fund bought its first share of the property in 2011, and the Fund has owned the property in full since 2015. The Länsituuli shopping centre includes two underground and two aboveground commercial floors. A seven-floor housing cooperative called Espoon Tapiolan Länsituuli, with 93 high-quality apartments, will be built on top of the shopping centre floors. The apartments will be completed at the end of summer 2021. Close and productive cooperation with the adjacent Ainoa shopping centre is natural, since the two shopping centres are linked via two underground floors. Access from one shopping centre to the other is easy for shoppers. Tapiola’s urban centre has become an attractive combination of housing and services, which interests residents, customers and service providers alike. You are warmly welcome to visit and shop in the new Länsituuli shopping centre!

Matti Jokinen Projektchef Sjömanspensionskassan

Matti Jokinen Project Manager Seafarers’ Pension Fund

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 7


WEEGEE

ESPOON KULTTUURIKESKUS KULTTUURIAUKIO

8.

9.

Kauppamiehentie

Tapionraitti

12.

11.

16.

6. Läpikulku

Läpikulku

3.

1.

Länsituuli

Länsituulenkuja

MINITAPIOLA

TAPIONAUKIO

15.

Kirjokansi

Tuulikinsilta

Sammonsilta

17.

LÄNSIKULMA

TAPIONTORI

4.

Länsituulentie

Läpikulku

Tapionraitti

Läpikulku

5.

Pyöräparkkiin

7.

Läpikulku

TAPIOLAN KIRKKO

10.

TAKSI

Pohjantie

Läpikulku

KESKUSTORNI

Tapiolanympyrä

Läpikulku

MERITUULENTORI Pyöräparkki

2.

Merituulentorin alapuolella

TYÖMAA Itätuulenkuja

TAPIOLA PARK

TYÖMAA

Tapiolantie

TAPIOLA PARK

Pyöräparkkiin

Helmakuja

Kirjokansi

Merituulentie

Itätuulentie

14.

13. ESPOON KAUPUNGINTEATTERI

TAPIOLAN KESKUS – Liikkeet ja palvelut KAHVILAT JA RAVINTOLAT Anne’s Vege, AINOA 2. krs.......................... 2 Bar & Kitchen............................................ 8 Beef & Grill, Länsituuli 2. krs...................... 3 Biang!, AINOA 3. krs................................... 2 Bistro O Mat, AINOA 3. krs......................... 2 Burger King, AINOA M-taso........................ 2 Café Picnic ............................................... 4 Cafe Tarina, AINOA 2. krs........................... 1 Chalupa, AINOA M-taso.............................. 2 Classic Pizza Restaurant, AINOA 2. krs....... 2 Deliberi Tapiola, AINOA 3. krs..................... 2 Espresso House, AINOA 1. krs.................... 2 Fafa’s, AINOA M-taso................................. 2 Fazer Café, AINOA 2. krs............................ 2 Friends & BRGRS, AINOA 3. krs.................. 2 Fyllas, 1. krs, ............................................ 15 G.O.A.T, AINOA 2. krs................................. 1 Gallows Bird Tapiola, AINOA 2. krs.............. 2 Garden City Café ....................................... 12 Grill It!....................................................... 10 Hesburger, Länsituuli 2. krs........................ 3 Itsudemo, AINOA 2. krs.............................. 2 Jungle Juice Bar, AINOA M-taso................. 2 Kahvi-Olli................................................... 12 Kaisan Café, AINOA 1. krs.......................... 1 Kong Cha, AINOA M-taso............................ 2 LN-Sushi Art, AINOA 3. krs......................... 2 Madison, AINOA 3. krs............................... 2 Makaronitehdas AINOA, 2. krs.................... 2 Milan Nepal, AINOA 2. krs.......................... 2 Momotoko, AINOA 3. krs............................ 2 More Tea, Länsituuli 2. krs......................... 3 Mount Nepal, Länsituuli 2. krs.................... 3 Pati’s Ice Bar, Länsituuli 2. krs.................... 3 Pizza Hut, AINOA 3. krs.............................. 2 Ravintola Kylä............................................ 6

Rax Express, AINOA 2. krs.......................... 2 Robert’s Coffee Garden, 1. krs ................... 15 Roberts Coffee Stockmann, AINOA 1. krs.... 2 Sesonkipuoti, AINOA M-taso....................... 2 Subway, AINOA M-taso.............................. 2 Tapaspoint ................................................ 12 Théhuone, AINOA 2. krs............................. 1

KAUNEUS JA TERVEYS Cutters, AINOA M-taso............................... 2 Emotion, AINOA 2. krs................................ 2 Ettonet, AINOA 2. krs ................................. 2 Friends Barbershop, 1. krs ........................ 15 HammasMehiläinen, Länsituuli M-taso...... 3 Instrumentarium, Länsituuli 2. krs.............. 3 Kicks, AINOA 2. krs.................................... 2 La Chica, AINOA 2. krs............................... 1 Life, AINOA M-taso..................................... 2 Lääkärikeskus Aava, AINOA 3. krs.............. 1 Mehiläinen lääkärikeskus Länsituuli .......... 3 ModeFace ekologinen kampaamo.............. 13 Oral Hammaslääkärit, AINOA 3. krs............ 1 Parturi-kampaamo Capello ....................... 5 Pihlajalinna Keinojuuriklinikka.................... 6 Pikkujätti, AINOA 3. krs.............................. 1 Ruohonjuuri, AINOA M-taso........................ 2 Salon Hot Hair, AINOA 2. Krs....................... 2 Salon Inkeri Harri....................................... 6 Shortcut CLASSIC, AINOA 4. krs................. 1 Shortcut FLOW, AINOA 2. krs...................... 2 Shortcut STOCKMANN, AINOA 2. Krs.......... 2 Suomen urheiluhierontakeskus.................. 7 SYNLAB, AINOA 2. krs................................ 1 Tapiolan Apteekki, AINOA M-taso............... 2 Tapiolan Otso Apteekki............................... 4 Terveystalo, AINOA 3. krs........................... 2 The Body Shop, AINOA 1.krs...................... 2

8 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

KOTI JA VAPAA-AIKA Akateeminen Kirjakauppa, AINOA 2. krs..... 2 Cafelatte Lifestyle, AINOA 1. krs................. 2 Clas Ohlson, AINOA M-taso........................ 2 ELIXIA Tapiola, AINOA 3. krs....................... 2 Etola.......................................................... 17 Flying Tiger Copenhagen, AINOA M-taso.... 2 Fotoyks, AINOA M-taso.............................. 2 Foto Tapio.................................................. 6 KARE Desing, AINOA 1. krs......................... 2 Kukkakaari, AINOA M-taso......................... 2 Little Bouquet Factory, AINOA 1. krs.......... 2 Pelaamo, AINOA 1.krs................................ 1 Plantagen, AINOA M-taso........................... 2 Stadium, AINOA 1. krs................................ 1 Suomalainen Kirjakauppa, AINOA M-taso... 2 Søstrene Grene, AINOA 1. krs..................... 2 Vallila, AINOA 1. krs.................................... 2 Woodek, AINOA 1. krs................................ 15 XS Lelut, AINOA 1. krs................................ 2 Your kawaii dream, AINOA 2. krs................ 1

MUOTI JA PUKEUTUMINEN Annabella, AINOA 2. krs............................. 2 Fenno Optiikka, AINOA 2. krs...................... 2 Fiilinki, AINOA 1. krs................................... 2 H&M, AINOA 1-2. krs.................................. 2 Jennifer Shoes, AINOA 2. krs...................... 2 Kulta ja Kello Tapiola, AINOA 1. krs............. 2 Lindex, AINOA 1. krs.................................. 2 Lørdag,...................................................... 6 Marita Huurinainen, AINOA 2. krs............... 2 Peura, AINOA 2. krs.................................... 2 Polarn O. Pyret, AINOA 1. krs...................... 2 Sand Concept Store Tapiola, AINOA 2. krs.............................................. 2 Silmäasema, AINOA 1. krs.......................... 1

Specsavers, AINOA 2. krs........................... 2 Stockmann, AINOA 1.-3. krs....................... 2 Synsam, AINOA 2. krs................................ 2 Timanttiset, AINOA 1. krs........................... 2 Zio, AINOA 2. krs........................................ 2

MUUT PALVELUT JA ERIKOISLIIKKEET Delux Clean, AINOA M-taso........................ 1 DNA, AINOA M-taso.................................... 2 Elisa, AINOA 1. krs..................................... 2 Fantastico Production................................ 16 Länsiväylä................................................. 6 MEB – Mister Easy Business...................... 11 Metrosuutarit, AINOA M-taso...................... 1 Musti ja Mirri, AINOA 1. krs........................ 1 Ompelija Marja.......................................... 11 Omenapiha................................................ 11 Original Sokos Hotel Tapiola Garden........... 10 SOL Pesulapalvelu..................................... 6 Telia, AINOA 1. krs...................................... 2 Willi Lemmikkitarvikkeet, Länsituuli M-taso....................................................... 3

ESPOON KAUPUNGIN PALVELUT, KULTTUURI Espoon asiointipiste, AINOA 1. krs.............. 2 Espoon järjestöjen yhteisö (EJY)................. 8 Espoon kaupunginteatteri.......................... 13 Espoon kulttuurikeskus.............................. 9 Espoon musiikkiopisto............................... 9 Espoon työväenopisto................................ 14 Tapiola Sinfonietta..................................... 9 Tapiolan kirjasto........................................ 9 Tapiolan nuorisotila.................................... 6 Teatteri Taimine......................................... 6

PANKKI- JA VAKUUTUSPALVELUT, KIINTEISTÖNVÄLITYS Aktia ......................................................... 3 Huoneistokeskus....................................... 6 Kiinteistömaailma...................................... 7 Lovén LKV................................................. 7 Maison Luumi............................................ 7 Nordea, AINOA 1. krs.................................. 2 OP-Pankki................................................. 5

LIIKUNTA Bogey Park, AINOA 1. krs........................... 2 Espoon telinetaiturit................................... 13 Tapiolan keilahalli...................................... 8

PÄIVITTÄISTAVARAT Alko, AINOA M-taso.................................... 1 Food Market Herkku, AINOA M-taso........... 2 K-Market AINOA, AINOA M-taso................. 2 K-Supermarket Tapiola, AINOA M-taso....... 1 R-Kioski, AINOA M-taso............................. 2

tapiolankeskus.fi @tapiolankeskus


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.