Tapiolan uudistushankkeen tiedotuslehti 1/2020

Page 1

3

Asuntorakentamisessa on vauhti päällä

5

Tapiolassa on oikea asumisen sävel

7

Vaatealan yrittäjä asettui Tapiontorille

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Hovimuusikko hauskuutti kotibileissä

SYKSY 2020

6

Laulaja ja lauluntekijä Ilkka Ihamäki on kolmannen polven tapiolalainen ja ylpeä juuristaan. Idea hupiversioita päivän hiteistä sorvaavasta Hovimuusikosta sai sekin alkunsa paikallisissa kotibileissä. JULKINEN TIEDOTE / OFFENTLIGT MEDDELANDE

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 1


RAKENNAMME PAREMPAA TAPIOLAA

PÄÄKIRJOITUS

Tapiola tarjoaa toimivaa kaupunkiasumista

T

apiolan keskustan kehittämisessä on otettu viime vuosina pitkiä askeleita eteenpäin. Näin syksyllä 2020 voimme todeta tyytyväisinä, että puutarhakaupungin uudesta ytimestä eli kauppakeskus AINOAsta ja sen päälle rakentuneista asuintaloista tuli juuri niin ainutlaatuinen kokonaisuus kuin vuosikymmen sitten LähiTapiolassa ideoitiin ja suunniteltiin. AINOAn päälle rakennettu asuintalokokonaisuus nimettiin aikanaan Tapiolan Kirjokanneksi. Sinne rakennetuissa taloissa on yhteensä 200 asuntoa.

Iloitsemme mittavan kokonaisuuden valmistumisesta ja suuntaamme samalla jo ajatukset seuraavien asuntokohteiden suunnitteluun.

SISÄLTÖ

Myös me LähiTapiolassa iloitsemme mittavan kokonaisuuden valmistumisesta. Samalla kuitenkin suuntaamme jo ajatukset seuraavien asuntokohteiden suunnitteluun, jotka jatkavat Tapiolan keskustan uudistamista AINOAn eteläpuolella Itätuulenkujalla. Itätuulenkujalle toteutettavissa uusissa asuintaloissa tulee olemaan noin 200 uutta asuntoa. Korona on hieman viivästyttänyt hankkeen suunnittelua, mutta olemme viemässä sitä eteenpäin LähiTapiola Keskustakiinteistöt Ky:n kautta. Sama kiinteistörahasto mahdollisti aikanaan myös AINOAn ja Kirjokannen toteutuksen. Kirjokannen suosio on osoittanut, että asukkaat arvostavat palvelujen läheisyyttä. Kasvava asukasmäärä tuo uutta asiakasvirtaa Tapiolassa toimiville yrityksille, mikä puolestaan mahdollistaa entistä monipuolisemman palvelutarjonnan. Tapiolassa sujuva arki houkuttaa! Mia Vuorinen Kiinteistörahastojohtaja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy

Kaksi ensimmäistä taloa valmistuivat vuonna 2017 ja kolme viimeisintä keväällä 2020. Myös kaikki korona-aikana valmistuneet uudet kodit muutamaa penthouse-huoneistoa lukuun ottamatta ovat saaneet ensimmäiset asukkaansa. Kirjokannen asukkaiden on varmasti mukavaa katsella oman kotitalon kauniita kattosiipiä, jotka erottuvat yhtenä Tapiolan arkkitehtonisena maamerkkinä jo matkojen päästä. Toki arvoa annetaan myös sille, että kotiin pääsee kätevästi suoraan metro- tai bussiterminaalista – ehkäpä AINOAn ruokakaupan kautta.

Pääkirjoitus 2 Matkan varrelta 2 Tapiola tarjoaa uuden ajan kaupunkiasumista 3 Elämää Tapiolassa 4 Tapiola täyttää myös muusikkoperheen toiveet 5 Hovimuusikon sydän sykkii 6 Tapiolan tahtiin Vaatekauppa kotiutui Tapiontorille 7 Resume / Summary 7 Tapiolan liike- ja palvelukartta 8

Päätoimittaja: Emilia Lillandt-Mäkelä (Tapiola Toimii ry) Toimituskunta: Antti Mäkinen (Espoon kaupunki), Satu Linkola (Länsimetro Oy), Seppo Kivilaakso (Indepro), Jarmo Kulmala (Espoon kaupunki), Marjut Gerkman (Espoon kaupunki), Miikka Hakari (Espoon kaupunki) Julkaisija: Espoon kaupunki, Tapiola Toimii ry, Tapiolan Alueen Kehitys Oy Ota yhteyttä: info@tapiolankeskus.fi Painosmäärä: 72 000 Osoitelähde: Posti Oy Kuvat: Meeri Utti, HOAS, Merimieseläkekassa, Espoon kaupunginmuseo, Espoon kaupunki, Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy, Arkkitehtitoimisto SARC Kannen kuva: Meeri Utti Toimitus ja ulkoasu: Recommended/Valve Branding Paino: Grano Oy

@tapiolankeskus

tapiolankeskus.fi

Uuden ajan asumista palvelujen äärellä Tapiolan uudistusprojektissa otetaan talven ja kevään aikana jälleen uusia askeleita eteenpäin. Pääpaino on asuntorakentamisessa ja uudiskohteita nousee ydinkeskustan lisäksi mm. Tuuliniitylle ja Ahertajankulmaan WeeGee-talon kupeeseen. Uusien asukkaiden myötä myös Tapiolan palvelut kehittyvät ja monipuolistuvat.

Y

ksi Tapiolan länsireunan uusista näyttävistä kohteista on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas:n puukerrostalo. Keväällä 2021 valmistuvassa 13-kerroksisessa talossa on yli 150 yksiötä, mutta myös toistakymmentä perheasuntoa. Kaikki Tapiolan keskustan palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä, eikä asioimiseen tarvita omaa autoa. Niinpä perinteisen parkkikentän tilalla on vain kymmenkunta yhteistä pysäköintiruutua naapuriyhtiön kanssa. Valmiina asuntomoduuleina rakennettava kerrostalo tulee hankepäällikkö Anneli Keräsen mukaan olemaan opiskelija-asumisen suunnannäyttäjä vielä vuosia eteenpäin. ”Opiskelija-asuminen on kokenut täydellisen suunnanmuutoksen. Soluasumisen sijaan nyt halutaan yksityisyyttä”, Keränen toteaa. Kun Hoas:ille muutama vuosi sitten tarjottiin mahdollisuutta asettua Tapiolaan, ei asiaa kuulemma tarvinnut kauan miettiä. ”Toisaalta tämäkin kertoo yleisestä asennemuutoksesta. Takavuosina opiskelija-asunnot rakennettiin kaupunkien reuna-alueille ja lähiöi-

hin. Nyt ne tuodaan palvelujen äärelle ja keskusta-alueille”, Keränen huomauttaa.

Asuntosäätiö palaa juurilleen Yksi Tapiolan uudisrakentajista on myös Asuntosäätiö, jonka Tuuliniitylle alkuvuodesta 2020 valmistunut puukerrostalo oli sen ensimmäinen kohde Tapiolassa sitten 1990-luvun. Jatkoakin on luvassa, sillä uuden asumisoikeustalon rakennustyöt pyritään käynnistämään vielä tämän vuoden puolella. ”Näiden kerrostalojen kautta palaamme myös uuden Tapiolan rakentajiksi. Samalla vaalimme puutarhakaupungin alkuperäistä monimuotoisen ja kohtuuhintaisen asumisen ideaa”, toimitusjohtaja Esa Kankainen toteaa. Asuntosäätiö perustettiin 1950-luvun alussa suunnittelemaan ja rakentamaan suomalaista kaupunkirakentamisen mallia Tapiolaan. Tänä päivänä sillä on kohteita ympäri pääkaupunkiseutua. Jalansijaa haetaan myös Tampereelta ja Turusta. ”Juuremme ja pääkonttorimme ovat kasvusta huolimatta edelleen tiukasti Tapiolassa”, Kankainen painottaa.

Uusia koteja ympäri Tapiolaa Työmaanosturit palaavat pienen tauon jälkeen myös Ahertajankulmaan, jossa alkavat ensi vuoden alkupuolella uuden asuinkorttelin rakennustyöt. Tuulikello-korttelin rakennustyöt Tuuliniityllä sekä Kauppakeskus AINOAn kupeeseen nouseva Feeniks-kokonaisuus ovat nekin jo hyvässä vauhdissa. Kaupungin vanhan palvelukeskuksen paikalle ollaan niin ikään suunnittelemassa uusia kerrostaloja. Kevään ja kesän tullen päästään vetämään myös hieman henkeä. Tuolloin valmistuu AINOAa vastapäätä oleva Raitinkartanon uusi liike- ja asuintalo, mikä helpottaa alueella liikkumista ja parantaa Tapiolan palvelutarjontaa. Tapiolan uudistushankkeen projektinjohtaja Antti Mäkisen mukaan rakentamista kuitenkin riittää vielä vuosiksi eteenpäin. ”Seuraavaksi keskitymme Heikintorin sekä Marimekko-talon ja Kulttuurikeskuksen ympäristön suunnitteluun. Myös uimahallin kohtalosta saadaan päätökset syksyn aikana”, Mäkinen toteaa.•

MATKAN VARRELTA

1953

1959–1961

Tapiolan peruskivi muurataan. Asuntosäätiö ja Heikki von Hertzen ideoivat Hagalundin kartanon maille modernin suomalaisen puutarhakaupungin.

1954

Mäntyviitaan rakennetaan ensimmäiset kerrostalot.

Viljo Revellin ”taskumattitalot” rakennetaan Tapiolan länsireunalle.

1954

Aarne Ervin suunnittelema 11-kerroksinen Mäntytorni valmistuu. Talossa on pelkästään yksiöitä, alakerrassa liiketiloja ja katolla näköalakahvila.

2010–2015

Pitkä hiljaiselo päättyy. Uusia asuinkerrostaloja nousee mm. Kaupinkalliolle, Revontulentielle ja Revontulenkulmaan. Myös Ahertajantiellä WeeGee-talon vieressä aloitellaan rakennustöitä.

1970–1980

Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Suvikumpu rakentuu. Myös Itätuulenkujalle ja Länsituulenkujalle nousee kerrostaloja.

2017

Kirjokannen ensimmäiset kerrostalot valmistuvat AINOAn päälle. Viiden talon kokonaisuus valmistuu keväällä 2020.

2020

Tuuliniitylle nousee Asuntosäätiön moderni puukerrostalo.

2021

Raitinkartanon uusi liikeja asuinrakennus valmistuu AINOAn viereen.

2022–2025

Satakielitalon ja Tuultenaltaan paikalle rakennetaan uutta Satakielenrinteen asuinaluetta.

2025

mennessä Tapiolaan on rakennettu asuntoja yli 2 000 uudelle asukkaalle.

Tapiola on hyvä paikka ihmistä, asumista, lepoa ja virkistystä varten.

2021

HOAS:n puurakenteiseen 13-kerroksiseen opiskelijataloon tulee 165 uutta kotia. Tuuliniitylle rakennetaan myös matalampia kerrostaloja ja rivitaloja.

2021–2024

Itätuulenkujan pohjoispuolelle rakennetaan seitsemän asuinrakennusta.

2022–2025

Tapiolan ydinkeskustan uudistaminen jatkuu. Myös Kaupinkallion ja Kulttuurikeskuksen uudistaminen käynnistyy.

tapiolankeskus.fi 2 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 3


ELÄMÄÄ TAPIOLASSA

VIE FILLARI SUOJAISAAN PYÖRÄPARKKIIN Harva kaupunkikeskusta voi ylpeillä parkkihallilla, joka on pyhitetty polkupyörille. Tapiolasta löytyy tämäkin erikoisuus ja vieläpä näyttävästi visualisoituna. Tapiolan keskuksen länsireunalla, Merituulentorin alla sijaitsevaan parkkihalliin voi kurvata kätevästi Pohjantien yli kulkevan kevyen liikenteen sillan kupeesta, Pohjantien ylittävää suojatietä pitkin. Eteläpuolella vastaava ajoreitti lähtee Itätuu-

HENGÄHDÄ MERITUULENTORILLA TAI KIRJOKANNELLA

lenkujan ja Etelätuulentien risteyksestä. Pyöräparkista on sisäyhteys vieressä olevaan AINOAan, josta pääsee myös kätevästi bussiterminaalin ja metroon. Pyöräparkin seiniä ja pylväitä koristaa Seela Petran ”Sinä Päivänä” -taideteos. Valaistussa pyöräparkissa on tilaa yli 400:lle ajopelille.

Merituulentori on viihtyisä tori- ja terassialue Merituulentien kannella kauppakeskus AINOAn länsipuolella. Sen vieressä olevalta kuntoilualueelta löytyy koripallokenttä ja kuntoiluvälineitä. Uutta viihtyisää ulkotilaa löytyy myös Kirjokannen näköalatasanteelta, jonne voi nousta portaita pitkin Merituulentorilta tai Länsituulen itäpäästä Ainoan kulmalta. Tasanteelta voi ihastella mm. Tuuli- ja Leimuniityn suuntaan avautuvia maisemia.

TAPIONRAITTI

SAMMONSILTA

Ajoyhteys katettuun pyöräparkkiin

Tapiola täyttää myös muusikkoperheen toiveet

LÄNSITUULENKUJA

Luonnonläheisyyttä, turvallisuutta ja runsaasti kulttuuritarjontaa. Siinä muutamia valtteja, jotka ovat saaneet Hohdin muusikkoperheen juurtumaan päivä päivältä tiukemmin Tapiolaan. TUULIKINSILTA

Katettu pyöräparkki

AJOYHTEYS TAPIOLA PARK Tapiolantie

MERITUULENTORI

T TAPIOLAN T

IE

HELMAKUJA

AJOYHTEYS TAPIOLA PARK Etelätuulentie

Ajoyhteys katettuun pyöräparkkiin

ITÄTUULENKUJA

PYÖRÄPARKKI

4 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

PYÖRÄILYREITIT

JALANKULKUREITIT

RAITINKARTANOON LIIKETILAA JA ASUNTOJA

AAVA JA PIKKUJÄTTI MUUTTAVAT AINOAAN

Tapiolan keskusta saa ensi keväänä jälleen uutta ilmettä ja palveluja, kun Raitinkartanon uuden kiinteistön liiketilat valmistuvat. Raitinkartanosta on sisäyhteys AINOAan ja liiketilat sijaitsevat samoissa kerroksissa AINOAn liiketilojen kanssa. Raitinkartanoon on tulossa mm. lääkärikeskus, ravintoloita ja optikkoliike. Syksyllä valmistuviin asuinkerroksiin tulee yhteensä 93 asuntoa.

Tapiolan terveydenhoitopalvelut ovat jatkossa entistä paremmin saavutettavissa yhdestä osoitteesta. Tapiolassa jo pitkään toimineet Lääkärikeskus Aava sekä lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti muuttavat vuoden vaihteessa AINOAan. Kolmannessa kerroksessa jo toimivan Oralin kanssa ne muodostavat kattavan terveyden ja hyvinvoinnin keskittymän.

apiola on ollut alusta lähtien tunnettu paitsi arkkitehtuuristaan myös korkealaatuisesta musiikkikulttuurista. Nyt tätä musiikkiperinnettä jatkavat alttoviulisti Hanna ja sellisti Markus Hohti, jotka ovat keränneet kannuksia paitsi kotimaassa myös ulkomaisilla estradeilla. Perhe asettui Tapiolaan nelisen vuotta sitten eikä muuttoa ole kuulemma kaduttu päivääkään. ”Itselläni on pitkä Tapiola-historia, sillä olen käynyt täällä koulut, lukiot ja musiikkiopiston sekä laulanut Tapiolan kuorossa. Tavallaan tämä on ollut vain paluuta juurille, sillä opetan musiikkiopistossa ja olen taiteellisena johtajana Kino Tapiolassa järjestettävässä Kino Soi! -sarjassa”, Hanna Hohti kertoo. Muuttopäätös kuului olleen helppo myös perusstadilaiseksi itsensä laskeneelle Markukselle. ”Tapiolassa yhdistyvät luonnonläheisyys ja moderni kaupunkikulttuuri. Se kiehtoi alusta asti ja inspiroi edelleen”, Markus Hohti pohtii.

Tarjolla turvallista arkea lapsiperheelle Pienten lasten vanhempina he antavat paljon pisteitä myös turvalliselle ja yhteisöllisyyttä vaalivalle asuinympäristölle.

”Tämä meidän taloyhtiömmekin on kuin oma pieni kyläyhteisö, jossa ihmiset tuntevat ja tutustuvat toisiinsa. Tapiolassa asutaan kuin maalla, mutta ollaan silti kaupungissa”, kaksikko tiivistää. Liikkuminenkin on vaivatonta ja turvallista. Kotiovelta pääsee Tapiolan keskustaan pääosin hiekkateitä pitkin. ”Tällaisia asioita osaa todella arvostaa, kun liikkuu ja pyöräilee lasten kanssa. Pärjäämme mainiosti, vaikka meillä ei olekaan autoa”, Hanna Hohti lisää. Lisäplussaa tulee peruspalveluiden lisäksi etenkin kulttuuritarjonnasta. ”Kulttuurikeskuksen lisäksi täällä on modernin taiteen museo EMMA, kaupunginteatteri sekä ihan legendaarinen leffateatteri. Ruokaravintoloitakin on tarjolla ihan mukavasti”, Markus Hohti kiittelee.

Tapiolassa on positiivista värinää Muusikontyöt ovat vuosien mittaan lennättäneet pariskuntaa yksin ja erikseen pestistä ja projektista toiseen. Samalla ovat vaihtuneet myös estradit ja paikkakunnat.

Tällä hetkellä Hanna Hohti toimii aktiivisena kamarimuusikkona, opettaa Espoon musiikkiopistossa Tapiolassa ja soittaa toisinaan Tapiola Sinfoniettan riveissä. Kino Soi! -sarjaa hän luotsaa yhdessä miehensä Markuksen sekä toisen tapiolalaisen muusikkopariskunnan Petja Kainulaisen ja Liina-Mari Raivolan kanssa. Markus Hohti on puolestaan musiikin moniottelija, joka on kotonaan niin uuden musiikin parissa, kamarimusiikkifestivaaleilla, barokkisellon ääressä kuin jazz-klubin lavalla. Hänen yhtyeitään ovat mm. Uusinta Ensemble, defunensemble ja Rödberg Trio. Mutta mitä kaksikko vastaa, kun heiltä kysytään kotipaikkakuntaa? Ovatko he espoolaisia vai tapiolalaisia. ”Kotimaisille kysyjille sanotaan aina Tapiola, ulkomaisille puolestaan ensin Espoo. Ja sen kyllä huomaa, että Tapiola herättää aina positiivisia ajatuksia”, pariskunta myhäilee. •

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 5


MINUN TAPIOLANI

TAPIOLAN TEKIJÄ

Hovimuusikon sydän sykkii Tapiolan tahtiin Radio Suomipopin aamuohjelmasta tuttu muusikko Ilkka Ihamäki on kolmannen polven tapiolalainen ja ylpeä juuristaan. Tapiolalaisuus liittyy tiiviisti myös Hovimuusikon ensisäveliin: idea syntyi aikanaan paikallisissa kotibileissä.

U

imahalli, kulttuurikeskus, elokuvateatteri tai Silkkiniitty. Siinä neljä paikkaa, joista Ilkka Ihamäkeä kannatti takavuosina etsiskellä, jos kaveri ei sattunut olemaan kotonaan Kimmeltiellä. Aurinkoisena kesäpäivänä hänet tavoitti varmimmin uimahallin ulkoaltailta, joilla päivät kuluivat pitkälle iltaan. Välillä toki polkaistiin kotiin tai kioskille haukkaamaan hieman evästä. ”Tämä on edelleen Tapiolan paras puoli. Kaikki tarvittava on kävely- tai fillarimatkan päässä”, Ihamäki toteaa. Mies tietää mistä puhuu, sillä hän on tapiolalainen jo kolmannessa polvessa. Isoisä asettui 1950-luvulla Mäntyviidan ensimmäisiin aravataloihin, omat vanhemmat puolestaan perustivat pesänsä Kimmeltielle. Eikä poikakaan ole kauas puusta pudonnut, sillä mies viihtyy edelleen Tapiolan kulmilla. Myös toimittajan ja juontajan työt ovat tulleet pitkälti verenperintönä. ”Lapsuudesta on jäänyt mieleen turvallisuus ja sellainen kyläyhteisö-meininki, jossa naapurit moikkasivat ja tunsivat toisensa. Ja kun myöhemmin kaipasi vähän vipinää, niin Helsinkiin ei ollut pitkä matka.

Tapiola veti takaisin Monilla nuorilla suhde kotikaupunkiin katkeaa opiskelujen ja paikkakunnan vaihdosten myötä. Ihamäki kuitenkin asettui takaisin Tapiolaan Vaasassa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen – eikä oikeastaan edes miettinyt muita vaihtoehtoja. ”Viime vuosina paluumuuttajia on ollut monia muitakin. Lastenrattaat ovat ihan tervetullut näky Tapiolassa”, Ihamäki naurahtaa. Vuosituhannen vaihteen jälkeen Tapiola olisi jo kaivannut kasvojen kohotusta, varsinkin sen ulkopuolella asuneiden silmissä. ”Monet kaverit vitsailivat, että tulivatko he tosiaan Tapiolaan vai jonnekin ihan muualle. Itse tuolle asialle oli hieman sokea, sillä arki toimi ihan kitkattomasti”, Ihamäki muistelee. Uimahallin avajaisia odotellessa Tapiolan uudistumista mies on seurannut tyytyväisenä. Palvelut ovat parantuneet ja vilkkaan asuntorakentamisen myötä katukuvassa näkyy myös paljon uusia kasvoja. ”Toki sitä alkaa vähitellen toivoa, että työt saataisiin jo valmiiksi. Tätä jyskettä on kuunneltu aika monta vuotta yhteen menoon”, hän huokaa. Eniten Ihamäki kaipaa uimahallia. ”Mielelläni esiintyisin siinä aurinkoterassilla vaikkapa avajaisten yhteydessä. Se olisi myös luonteva paluu juurille: Hovimuusikon ura sai näet aikanaan alkunsa eräissä kotibileissä Tapiolassa.•

6 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Kuva: Meeri Utti

Vaatekauppa kotiutui Tapiontorille Tapiolan palvelutarjonta on taas entistä monipuolisempi. Jonna Raikamon luotsaaman lørdag-myymälän löytää perinteikkäästä ympäristöstä Tapiontorilta.

T

apiolan palvelutarjonta on taas entistä monipuolisempi. Jonna Raikamon luotsaaman lørdag-myymälän löytää perinteikkäästä ympäristöstä Tapiontorilta. Oma kivijalkakauppa vanhassa Tapiolassa ja koti kivenheiton päässä Hakalehdossa. Siinä yhdistelmä, jota lørdag-yrittäjä Jonna Raikamo piti lopulta ylittämättömänä, kun hän vuosi sitten mietti vaatekaupalleen sopivaa toimipaikkaa. Pohdinnassa olivat Tapiolan rinnalla muun muassa Helsinki ja Matinkylä, mutta kotikonnut vetivät lopulta pisimmän korren. ”Totta kai ajattelin myös vanhoja tuttuja asiakkaita, joita olin palvellut täällä vaatemyyjänä jo vuosien ajan. Nyt voin jatkaa samaa työtä omassa liikkeessä. Ja toki siitäkin on etua, että koti on samoilla kulmilla”, Raikamo listailee. ”Ja onhan Tapiola mahtava asuinpaikka. Täällä on puistoja, merta ja luontoa, hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, kulttuuritarjontaa sekä lyhyt matka joka paikkaan.”

Yrittäjillä on hyvää yhteishenkeä Sopivat tilat löytyivät Tapiontorilta, jossa on monia muitakin pitkän linjan pienyrittäjiä. ”Vastaanotto on ollut heidänkin puoleltaan ihan mahtava. Tapiolassa on edelleen sellaista vanhan kyläyhteisön tuntua, jossa ihmiset tuntevat toisensa ja tarjoavat apua, kun sitä tarvitsee”, Raikamo kiittelee.

Esimerkkinä yhteishengestä hän mainitsee pop up -tapahtumat, joissa pienet paikalliset yrittäjät ovat voineet myydä omia tuotteitaan. Niitä aiotaan Raikamon mukaan järjestää myös vastaisuudessa. Koronaepidemia on varjostanut myös vaatekauppiaan alkutaivalta, mutta Raikamo ei ole antanut sen masentaa mieltä. Viereisten tonttien rakennustyöt ovat nekin kääntymässä loppusuo-

ralle ja asiointi helpottuu entisestään. ”Toki toiveena on, että tapiolalaiset ja lähiympäristön asukkaat käyttäisivät vieläkin enemmän täällä olevia palveluja. Ja tänne kannattaa tulla ostoksille vähän kauempaakin. Monet ovat olleet todella yllättyneitä Tapiolan nykytarjonnasta – varsinkin jos edellisestä käynnistä on kulunut jo useampi vuosi”, yrittäjä vinkkaa.

”Tapiolaan kannattaa tulla vähän kauempaakin. Monet ovat olleet todella yllättyneitä nykytarjonnasta – varsinkin jos edellisestä käynnistä on jo useampi vuosi”, Jonna Raikamo vinkkaa.

RESUMÉ / SUMMARY Hagalund erbjuder smidigt stadsboende

Tapiola offers effortless urban living

Vid utvecklingen av Hagalunds centrum har stora framsteg gjorts under de senaste åren. Nu under hösten 2020 kan vi redan konstatera att trädgårdsstadens nya kärna, det vill säga köpcentret AINOA och Hagalunds Kirjokansi som byggts ovanpå, blev en just så unik helhet som man planerade för tio år sedan på LokalTapiola. Invånarna i Kirjokansi tycker säkert att det är trevligt att se på det egna huset, som står ut i Hagalunds arkitektur redan på långt håll. Visserligen värdesätter man även att man kommer hem bekvämt direkt från metroeller bussterminalen – kanske via matbutiken i AINOA. Vi på LokalTapiola riktar dock redan blickarna vidare till planeringen av följande bostäder, som ska utgöra en fortsättning på förnyandet av Hagalunds centrum längs Östanvindsgränden söder om AINOA. De nya bostadshus som byggs längs Östanvindsgränden kommer att omfatta cirka 200 nya bostäder. Coronan har aningen fördröjt planeringen i projektet, men vi driver det framåt genom LähiTapiola Keskustakiinteistöt Ky. Samma fastighetsfond gjorde det även möjligt att bygga AINOA och Kirjokansi. Kirjokansis popularitet har visat att kunderna uppskattar tjänster som finns nära. Det ökande invånarantalet ger ett nytt kundflöde till företagen i Hagalund, vilket för sin del möjliggör ett allt mångsidigare serviceutbud. En smidig vardag lockar i Hagalund!

The development of Tapiola city centre has taken a leap forward over the last few years. Now, in the autumn of 2020, we can safely say that the new centre of the garden city – shopping centre AINOA and Tapiolan Kirjokansi built over it – became exactly as unique as was envisaged and planned at LocalTapiola a decade ago. The residents of Kirjokansi will be able to admire their home as Tapiola’s new landmark that stands out from afar. Residents will surely also appreciate the convenience of the metro and bus terminals right next to their home as well as the shops at AINOA. However, here at LocalTapiola, we have already turned our focus on the plans for the next residential sites south of AINOA along Itätuulenkuja, which will continue the renovation of Tapiola city centre. The new residential buildings on Itätuulenkuja will feature 200 new homes. Coronavirus has slightly delayed the planning of the project, but we are in the process of taking it forward via LocalTapiola’s real estate fund, Keskustakiinteistöt Ky. The same fund also enabled the implementation of AINOA and Kirjokansi. The popularity of Kirjokansi has shown that residents value the close proximity of services. The growing number of residents will bring more customers to companies operating in Tapiola, which will, in turn, promote the establishment of a more versatile selection of services. Effortless everyday life makes Tapiola an attractive place to live.

Mer info: www.tapiolankeskus.fi/se

For further information: tapiolankeskus.fi/en

TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI / 7


A

B

C

D

Tapion kenttä

Info

P-Kaupinkallio

ProHair -kampaamo

Tapiola Sinfonietta Espoon musiikkiopisto

Neuletikki

ESPOON KULTTUURIKESKUS

WeeGee

1

Tapiolan koulu

Mount Nepal

P-Kulttuuriaukio

Tapiolan kirjasto

Tapiolan keilahalli Bar& Kitchen JES! Training

EJY

2

Marimekko

Pohjantien bussit

Grill it!

Lørdag

KINO TAPIOLA KIRKKO Ravintola Kylä

Pohjantien bussit

Keskusallas

Foto Tapio SOL-pesula

OP Pankki

Café Picnic

Robert’s Coffee

3

Tapiolan nuorisotila

KahviOlli

Fantastico Production

Capello

Huoneistokeskus

MEB

Pihlajanlinna Keinojuuriklinikka

Ompelija Marja Omenapiha

Teatteri Taimine

Tapaspoint

Salon Inkeri Harri

Garden City Cafe

Otso Apteekki

Instrumentarium

LÄNSITUULENKUJA Aktia

Palvelukeskus

Hammas Mehiläinen

LÄNSIKULMA

4

Fylla’s

Lääkärikeskus Aava, 2. krs

HELMAKUJA

ITÄTUULENKUJA Omnia

ModeFace

Espoon Telinetaiturit

8 / TAPIOLAN UUDISTUSHANKKEEN TIEDOTUSLEHTI

Espoon kaup.teatteri

5


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.