__MAIN_TEXT__

Page 1

TAMPEREEN RAKENTAJAKILLAN KILTALEHTI 3/2016


Laitosjohtajan terveiset:

Arvoisat fuksit

T

ervetuloa TTY:lle opiskelemaan rakennustekniikkaa, pääset tekemään työtä ihmisten ja ympäristön hyväksi! Onnittelen erinomaisesta valinnasta. Rakennusalan diplomi-insinöörinä pääset mielenkiintoisiin ja vaikuttaviin tehtäviin. Alalla on 300 000 työntekijää ja diplomi-insinöörejäkin reippaasti yli 6000. Rakennettu ympäristö luo edellytykset kaikelle muulle toiminnalle: asunnot, työpaikkarakennukset, palvelurakennukset, väylät ja liikenne, vesihuolto ja muu yhdyskuntainfra ovat välttämättömiä nykyiselle elämälle. Jos onnistumme hyvin, tuemme ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta, yhteiskunnan tehokkuutta ja kansantaloutta, ympäristön suojelua sekä yritysten kilpailukykyä. Jos epäonnistumme, tulee ongelmia ja kuraa niskaan. Alalla pääsee kiinni asioihin, joilla on merkitystä. Oman käden jäljen näkee. Työ on vuorovaikuttamista, asioita tehdään yhdessä ihmisten kesken. Esimerkiksi uudisrakennuskohteessa tiimin muodostavat tilaaja, käyttäjät, rakennuttaja, arkkitehti, rakennesuunnittelija, talotekniikkasuunnittelijat ja urakoitsijan ja aliurakoitsijoiden edustajat. Mukaan tulevat viranomaiset ja materiaalituottajat. Kantaa otetaan valtavaan määrään erilaisia kysymyksiä. Oma asiantuntemus on vahvin pohja, johon tämä toiminta perustuu ja jolla oma työ myydään. Opiskelu on sinun investointisi osaamispohjaan, joka käy kaupaksi markkinoilla. Työssäsi pääset asemaan, jossa ratkaisuja kysytään sinulta. TTY:n rakennustekniikan diplomi-insinöörin tutkinto tarjoaa laajat pääaineet alan keskeisiin tehtäviin ja kirjon niitä

Killan puheenjohtaja:

Tervetuloa kiltaan

täydentäviä sivuaineita. Mieti rauhassa itsellesi sopivaa cocktailia, mutta valitse niin, että saat todellisen asiantuntemuksen. Opiskelu on kovaa työtä. Me tarjoamme mahdollisuuden opiskella relevanttia asiaa, mutta ilman omaa sitoutumista, paneutumista ja työtunteja ei näitä vaativia asioita opi. Sinut on valittu tiukalla seulalla ja me tiedämme, että opinnoissa ei ole mitään ylipääsemätöntä. Työ onnistuu kuin elefantin syönti – pala kerrallaan. Opiskeluaika on elämän parasta aikaa. Syntyy hienoja uusia ihmissuhteita, jotka kestävät. -Matti Pentti, Rakennustekniikan laitoksen johtaja

Y

liopisto-opiskelun pedagogiikka poikkeaa monilta osin ”tavanomaiseen” totutusta. Opettajat ovat poikkeuksetta opettamansa asian intohimoisia asiantuntijoita, joilta voit kysyä kollegallisesti mitä tahansa aiheeseen liittyvää. Holhouksellinen vastuu loistaa poissaolollaan, kun vastuu oppimisesta ja opintojen etenemisestä on ainoastaan sinulla, opiskelijalla. Tämä ei suinkaan tarkoita että olisit opintojesi kanssa yksin, päinvastoin. Tulet kohtaamaan koulussamme vertaansa vailla olevan yhdessä tekemisen mentaliteetin, joka yhdistää monenkirjavat ihmiset yli kuvitteellisten ikä-, sukupuoli- ja vakaumusrajojen. Tampereen Rakentajakilta on pitkän historian omaava, opiskelijoille tarkoitettu matalan kynnyksen yhdysside. Yli 500 jäsenemme joukossa on opiskelijoita kaikilta vuosikursseilta (ensimmäisestä n:teen). Aikoinaan paikoittain kimuranttienkin koulutehtävien kanssa painineet vanhemmat tieteenharjoittajat opastavat mielellään nuorempia, ja toisinaan kysyntä on myös päinvastainen. Lähde alusta asti kaikkeen opiskelijatoimintaan mukaan avoimin mielin ja pilke silmäkulmassa, sillä elämäsi ikimuistoisin vaihe on juuri alkamassa! - Vesa Taskinen, Tampereen rakentajakillan puheenjohtaja

2

1/2016 TARAKI


Fuksikapteeninne:

Tervehdys tulevat TARAKIlaiset

O

nnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa liittymään hienoon ja perinteikkääseen kiltaamme. Olette tehneet valinnan, joka toivottavasti seuraa teitä koko loppuelämänne. Ensi vuosi tulee varmasti olemaan ikimuistoinen jakso elämässänne, jota tulette muistelemaan vielä pitkään. Vuosi on pitkä aika, mutta voin omasta kokemuksestani vakuuttaa, että Wappu tulee yllättävän nopeasti. Ensi syksyn ja kevään aikana tutuksi teille tulevat niin matriisit, tasokehät, normaalivoimat kuin momentitkin. Luentosalin penkkiä kulutetaan varsin ahkerasti ja tulette jättämään jälkenne, kirjaimellisesti, Konetalon ja Raksatalon saleihin. Tällä hetkellä merkityksettömiltä tuntuvat lyhenteet kuten IFY tai IMA sulautuvat osaksi sanavarastoanne ja jokapäiväistä elämäänne, ainakin muutamaksi vuodeksi. Kouluhommat kannattaa hoitaa huolella, jottei kursseja jää turhaan roikkumaan, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että yliopisto-opiskelu on muutakin kuin tentteihin pänttäämistä.

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa liittymään hienoon ja perinteikkääseen kiltaamme.

Koulumme monet kerhot ja lajijaostot antavat loistavan mahdollisuuden tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja jatkaa rakkaita harrastuksia, tai aloittaa kokonaan uusia. Kerhot ja killat myös ylläpitävät vahvaa Tamperelaista Teekkarikulttuuria, jonka perinteitä on vaalittu jo kymmeniä vuosia. Koulumme käytävillä saatatte kuulla teekkareiden juttelevan PerSeestä, Ankoista tai Mörrimöykystä. Nämäkin ”salaisuudet” paljastuvat teille varmasti ensimmäisen vuoden aikana, jos ei muuten niin kysymällä vanhemmilta.

Suomen rakennusinsinöörien liitto ril ry on rakennetun ympäristön toimialan ammatillis-aatteellinen järjestö. RILiin saavat liittyä kaikki rakennetun ympäristön toimialalle tähtäävät teekkarit sekä siellä työskentelevät akateemisen tutkinnon suorittaneet ammattilaiset.

Jokaisen raksalaisen kannattaa liittyä RILiin heti fuksivuoden alussa, sillä RILin jäsenenä saat postilaatikkoosi Rakennuslehden joka perjantai, sähköpostiisi alan uusimmat uutiset viikottain, apurahaa esim. vaihto-opiskeluun, joulu- ja kesäglögejä, virkistystapahtumia RIL-Nuorten ja ”aikuisten RILin” järjestämänä sekä kovan luokan verkostoitumista rakennetun ympäristön toimialan vaikuttajien kanssa.

Minä ja Markus yhdessä tutorienne kanssa teemme parhaamme, jotta löytäisitte teekkariuden parhaat, itseänne lähellä olevat, puolet ja vaalisitte perinteikästä kulttuuria myös tulevaisuudessa. Omasta puolestani haluan toivottaa teille oikein vauhdikasta ja lämmintä kesän loppua. Tulevaa yhteistä syksyä innolla odotellessa, tukenne ja turvanne

- Joonas P.S. Liittykää Facebookissa TARAKI Fuksit 2016 -ryhmään

Rakennetun ympäristön AKATEEMISET


Tutorit esittäytyvät Ensimmäisten viikkojen aikana vastaan tulee monenlaisia kysymyksiä ja uusia asioita. Tutorit ottavat uudet opiskelijat vastaan ja auttavat heitä läpi fuksivuoden. Mitä, missä, milloin ja miksi? Uusi opiskelupaikka tuo tullessaaan varmasti haasteita ja kysymyksiä. Varsinkin ensimmäiset viikot voivat tuntua hypyltä tuntemattomaan. Kaikessa apuna toimii kuitenkin tutorit, joille yliopiston salat ovat jo entuudestaan tuttuja. Uudet opiskelijat jaetaan fuksiryhmiin, joissa on mukava lähteä tutustumaan opiskelupaikan mahdollisuuksiin. TTYY, kilta ja yliopiston käytännöt tulevat varmasti tutuiksi. Jotta ensimmäisten päivien aikana näkyisi jo osittain tuttuja naamoja, tutorit kertovat ohessa hieman toisistaan ja ensimmäisen vuoden kohokohdista.

2. Fuksivuoden kohokohdat ! 3. Neuvoja ?

Laura Linna

Antti Åkerlund

Victoria Keskinen

Veera Simola

Johan Aalto

Reetta Kalliovalkama

1. Veera on meistä se järkevämpi ja viisaampi ja osaakin yleensä hakata järkeä päähän. Siitä huolimatta Veera ei ole mikään tylsä sohvaperuna, vaan on menossa mukana. 2. No tietenkin teekkarikaste! Fuksiwappu oli muutenkin ikimuistoinen, varsinkin kastepäivän aamujumppa seitsemältä Koskipuistossa ja sen jälkeinen sillis… Eikä pidä unohtaa fuksiviikkoja, niistä pitää ottaa kaikki irti! 3. Olkaa silmät ja korvat auki fuksiviikoilla! Silloin tulee paljon hyödyllistä infoa, jota ei kannata missata. Mutta ei hätää, me autetaan, jos jotain menee ohi. 1. Laura on aina valmis lähtemään kaikkiin tapahtumiin, oli kyseessä sitten teemasitsit tai saunailta. Mahtava heittäytyjä, joka osallistuu aktiivisesti teekkareiden toimintaan. 2. Ehdottomasti ikimuistoisin oli teekkarikaste, mutta fuksiviikot olivat myös aivan mahtavia! Paljon erilaisia tapahtumia, uusia ihmisiä ja teekkarihenkistä yhteisöllisyyttä. 3. Muista nauttia täysillä vuodesta! Ystäviä löytyy kyllä ja tutorit auttavat ihan kaikessa. Reippaasti vaan tapahtumiin mukaan ja tutustumaan muihin opiskelijoihin.

1. Kuvaile tutorpariasi

4

1/2016 TARAKI

1. Tutorparini Johan “Castello” Aalto on ihan hyvä äijä, Paimiolaiseksi. 2. Fuksivuoteni kohokohtia voi kysellä muilta tutoreilta, he muistavat ne paremmin. 3. Tampereella on paljon muutakin nähtävää kuin Hervanta.

1. Rento äijä ja hyvä kaveri! Heittäytyy aina tapahtumaan kuin tapahtumaan. Ookkelta ei huumori tai ideat lopu kesken. 2. Päälimmäisenä mieleen jäivät etenkin fuksiviikot, Fuksiwunderunde sekä kokonaisuudessaan se ensimmäinen wappu 3. Ensimmäisellä vuodella on teille paljon annettavaa joten olkaa aktiivisia ja nauttikaa täysillä

1. Reetta on hauska, rento ja iloinen. Hauskuus saa nauramaan, rentous lähes laulamaan ja iloisuus hymyilemään. Koskaan ei tiedä mitä sattuu. Reetta auttaa kun tarvitaan ja lopulta yhdessä ratkaistaan. Reetta osaa kuunnella ja aina voi Reetalle jutella. 2.WAPPU, Haalarisauna, Uudet tuttavuudet, Beerpong, Tenttiviikkojen loppumiset 3. Osallistukaa kaikkeen ja muistakaa myös opiskella. Pitäkää hauskaa ja tutustukaa toisiinne. Älkää stressatko liikaa, kaikki hoituu ja vuosi menee todella nopeasti!

1. Victoria on iloinen 19- vuotias raksatutor Vantaalta. Hän tykkää hoitaa niin kouluasiat kuin killan raha-asiatkin yöaikaan, sillä mihinkä opiskelija yöunia tarvitsi. 2. Fuksivuoteni kohokohta oli teekkariwappu, joka huipentui Suomenneidon lakituksesta fuksikulkueen ja kosken kautta wapunkaatoon. 3. Nauttikaa fuksivuodesta täysin siemauksin, sillä se tulee olemaan ainutlaatuinen. Tutustukaa uusin ihmisiin ja ottakaa ilo irti elämänne unohtumattomimmasta vuodesta.


Eero Haara

1.Mikko on luova ja tarkka kaveri, joka ei kaihda mm. herwantapelin asettamia haasteita. Mikko on itselleni toiminut usein järjen äänenä. 2. Excursio-matkat, FuksiWundeRunde, akateeminen MM-kyykkä, herwantapeli ja tietenkin wapun huipentuma teekkarikaste! Ennen kaikkea oli mahtavaa saada matkan aikana monia uusia ystäviä. 3. Nauttikaa opiskelijaelämästä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista unohtamatta kuitenkaan koulutyötä. Menkää ja tehkää yhdessä!

Mikko Hanka

1.Eero on paljasjalkainen Tamperelainen, joka on rehti, reilu ja ainainen ilopilleri. Sanottavaa löytyy vähän joka asiasta eikä tältä mieheltä tekeminen lopu. 2. FuksiXQ ja Wappu, orientaatioviikkokin jäi mieleen huiman positiivisena aloituksena. Kerhojen toiminta ja Maran IMA:n luennot olivat myös aivan mahtavia. 3. Alusta alkaen kannattaa olla avoimella mielellä ja tutustua uusiin ihmisiin!

Lauri Levä

1. Alpi rento äijä, jonka tavoitteena on beerbongin maailmanmestaruus, menestyä Classic bodybuilding kisoissa sekä luoda uraa esiintyvänä artistina herwoodin lavoilla. 2. Srt xq oli huikea tapahtuma. On aina mukava lähteä hyvällä porukalla reissuun. 3. Vältä stressiä, fuksivuosi on muutakin kuin opiskelua

Alpi Roisko

1. Huippu äijä, ei ota turhaa stressiä oikeastaan mistään. Viikonloppuisin viettää aikaansa Herwoodin shottipyörän ääressä. 2. Kolmiobileet. Näiden bileiden jälkeen pankkitilin tilanne näytti melko huonolta, mutta silloin yleensä tietää, että juhlat ovat olleet ikimuistoisimmat. Myös jatkojen jatkot aamuviideltä kämpillä olivat mieleeni. 3. Muistakaa haastaa itseänne fuksivuoden aikana. Perjantaisin aamulla on mukava käydä joko laskuharkoissa tai labratöitä tekemässä.

Samu Portaankorva

1. Teemu on perinteinen suomalainen mies. Ei äänekkäimmästä päästä, mutta huumoria löytyy aina. Kyykkä on Teemun ehdoton ykköslaji. 2. Kaste ja teekkariwappu on tuoreimpana mielessä, mutta lisäksi fuksiviikot, pikkujouluristeily, mm-kyykkä, laskiaisrieha olivat huikeita. 3. Koko fuksivuosi on täynnä tapahtumia, joita ei kannata mistään hinnasta missata! Tärkeintä on kuitenkin löytää uusia ystäviä, joiden seurassa vuodesta saa aikaan ikimuistoisen.

Teemu Partanen

1. Samu on rento äijä, jolta eivät jutut lopu kesken, tai jos loppuu, niin kertoo vanhoja uudestaan. Koulussakin tuo pärjää todella hyvin, vaikka tuntuukin käyvän jokaisessa mahdollisessa tapahtumassa. 2. Fuksivuoden paras hetki oli ehdottomasti teekkarikaste wappuna. Parhaita tapahtumia olivat ekskursiot ulkopaikkakunnille. 3. Tutustukaa uusiin ihmiseen, käykää tapahtumissa ja jaksakaa myös opiskella. Taatusti paras vuosi tulossa koko opiskelu-urallanne.

Niko Virtanen

1. Miika on rehti ja mukava urheiluromantikko, joka elää ja hengittää musiikkia. Kundin kanssa on äärimmäisen helppo tulla toimeen ja ajoittaisista hitaista hetkistä huolimatta, juttua riittää. 2. Koko vuosi oli yhtä juhlaa, oikeasti, mutta pari erityisesti mieleen jäänyttä tapahtumaa olivat Fuksiwunderund, Super bowl jatkettuna Marathon mondaylla ja koko Wappu(kaste). 3. Kaikenlaiseen toimintaa löytyy, mutta väkisin ei kannata mukaan lähteä. Avoimuus asiassa kuin asiassa on silti plussaa.

Miika Varjomaa

1. Niko on tosi huumorintajuinen. Niko on myös kova jalkapallofani kuten minäkin, vaikka kannattaakin vähän erikoista futisjoukkuetta. 2. Koko fuksivuosi oli todella mieleenpainuva, mutta ensimmäiset sitsit ja koko kaksiviikkoinen Wappu jäivät parhaiten mieleen. Wapusta huikea teekkarikaste ykkösenä. 3. Lähtekää rohkeasti eri tapahtumiin mukaan ja nauttikaa elämänne parhaasta fuksivuodesta!


Leevi Aihos

1.Harri on TTY:n yksi kookkaimmista alfauroksista, jonka tukevaa olkapäätä ei tule suinkaan pelätä. TARAKIn hallitseva fuksibeerbongkuuluisuus osaa pitää hauskaa kenen kanssa tahansa. Varmasti tullaan tän huippujäbin kanssa saamaan asiat kuntoon uusien fuksipalleroiden kanssa niin orientaatioviikolla kun sen jälkeenkin. 2. Fuksiwunderunde kuuluu ehdottomaan parhaimmistoon, mitä ei todellakaan kannata missata fuksivuodessa. Wapun kaikki tapahtumat hyvien fuksikaverien kanssa tulee kyllä muodostumaan monelle yhdeksi elämän parhaista hetkistä. 3. Liikaa stressiä ei kannata ei alkavasta syksystä kannata ottaa, sillä tukea kaikkeen saa kaikilta, niin omilta fuksikavereilta, kuin vanhemmiltakin. Kaikki vaan rohkeasti mukaan kaikkeen kivaan mitä TTY:llä järkätään.

Harri Kalteenmäki

1. Leevi on reilu, ystävällinen ja komea kaveri, joka tarjoaa tukea ja turvaa tarvittaessa. 2. FuksiWundeRunde ja Wappu 3.Iloisella ja avaralla mielellä TTY:lle opiskelemaan. Fuksivuosi oli tähän mennessä omalta osalta paras vuosi.

Miia Pelttari

1. Mä oon Miia, ainoa lajiaan TARAKIlla. Tarkoitus olisi siis paimentaa tulevia maisterivaiheen fukseja. Pyörin vähän siellä sun täällä ja välillä muhun voi törmätä jopa luennolla. Opiskelua on tullut treenattua myös TAMKissa. Mut saa helposti houkuteltua mukaan kaikeen järkevään ja vähemmän järkevään ja siks mulla onkin takana upea vuosi. 2. Fuksivuoteen on mahtunut mielettömästi hienoja kokemuksia ja ihania ihmisiä. Päällimmäisinä asioina mieleen ovat jääneet sauna ja laulu sekä tapahtumista FWR, sitsit, kyykkä ja kaiken kruununa wappu, joka huipentui kasteeseen. 3. Neuvona teille fuksit ja varsinkin maisterit. Olkaa rohkeita ja osallistukaa! Oli se sitten killan toiminta tai erilaiset kerhot ja tapahtumat, kaikille löytyy oma tapa nauttia teekkarielämästä. Älkää vaan jättäkö sitä käyttämättä!

Roosa Leino

Veera Lehtinen

Julia Nieminen

Elina Laine

1. Julia on kiva 2. Fuksiviikot jäi ehdottomasti parhaiten mieleen. Myös sitsit nousi teekkarikulttuurin lemppäreiksi. 3. Tutustu etenkin fuksiviikoilla reippaasti ja avoimesti uusiin ihmisiin! Lähde myös fuksiviikkojen jälkeen rohkeasti mukaan kaikkeen äläkä pelkää kysyä neuvoja vanhemmilta.

1. Roosa on kiva 2. Yksi parhaista kokemuksista ikinä on ehdottomasti fuksiviikot! Toki vuoteen mahtui paljon muitakin huikeita kokemuksia, varsinkin teekkarikaste. 3. Osallistukaa rohkeasti kaikkiin meininkeihin, mitkä vähääkään kiinnostaa! Vaikka insinöörimatikat kannattaakin suorittaa kerralla kunnialla, niin muistakaa, että yliopistoelämä on muutakin kuin opiskelua ja fuksivuosi on vain kerran.

1. Nuorempi ja tarmokkaampi tutorpuoliskoni Ellu on keskimäärin iloinen ja lempeä hahmo . Ellun mielestä vapaa-aika kuluu leppoisasti, kun muistaa välillä pelata jalkapalloa ja keräillä liikennemerkkejä. 2. Kaikki hauskat teemakemut, superit kanssaraksalaiset, fysiikan töiden läpäisy sekä se, etten täyttänyt yhteishakua keväällä. 3. Nauttikaa. Fuksivuosia ei välttämättä tule useampia. 1. Veera, 24, kouvolasta harrastaa vapaa-ajallaan agilityä, jumppaa ja huonoja vitsejä. Rautaisella neljän vuoden kokemuksella veera tietää miten fuksivuodesta ei vain selvitä vaan tehdään siitä aivan huikea. 2. Wappu oli pitkä ja vauhdikas ja niin oli myös fuksiviikot! Fuksivuoden suurimmat kohokohdat oli teekkarikaste ja neljän päivän excursio SRT-päiville Ouluun. 3. Osallistukaa fuksiviikoilla teille järjestettyyn toimintaan, saatte kavereita ja voi olla hauskaa. Sitsit on kivoja, vaikka niistä ei aluks tajuu mitään. Excuille kannattaa lähtee!


Taavi XXX:

Opintoneuvoja:

Tervehdys myös Tasavallan Taavin puolesta ja onnittelut mahtavasta opiskelupaikasta! Rakennustekniikan opiskelijat yhdistävä Tampereen Rakentajakilta on TTY:n vanhin ja suurin kilta. TARAKI täyttää lokakuussa jo 49 vuotta ja jäseniä meillä on noin 500. Taavi puolestaan on TARAKI:n toiminnassa aktiivisesti mukana ollut kiltalainen, jonka Vanhat Kähmyt ovat ottaneet joukkoonsa vuosijuhlissa.

Onnittelut hyvästä valinnasta ja tervetuloa opiskelemaan rakennustekniikkaa Suomen parhaaseen yliopistoon! Ensimmäiset viikot tulevat varmasti olemaan hektisiä, sinulle tullaan paasaamaan monenlaista tietoa, tutustut lukuisiin uusiin ihmisiin ja vietät ikimuistoisia iltoja uusien fuksikavereidesi kanssa.

Aktiivista opiskeluelämää

Tervehdys sinulle tuore fuksi!

Vanhat Kähmyt on 80-luvun puolivälissä perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on pitää huolta killan perinteiden säilymisestä. Näihin perinteisiin kuuluu mm. lukuisia tapahtumia, jotka ovat loistavia tilaisuuksia tavata uusia ystäviä, joiden kanssa on hauskempaa hikoilla kouluhommien parissa sekä tutustua teekkarikulttuuriin. KUN sinulle tulee kysyttävää, tutorit, Taavi ja kaikki muutkin vanhemmat opiskelijat auttavat mielellään. Varmimmin meidät löytää tutuksi tulevalta kiltahuoneelta, jossa pyörimme joskus jopa kellon ympäri.

Lyön kuitenkin vetoa, että jossain vaiheessa syksyä sinua alkaa kiinnostamaan mitä raksalla voi oikeasti opiskella, millaisia opintosuuntavaihtoehtoja on ja mitä juuri sinun kannattaisi valita. Tässä minä sekä opintosuunnittelijamme Päivi Javanainen astumme kuvaan. Meiltä saat luotettavaa, ajankohtaista sekä henkilökohtaista opintoneuvontaa esimerkiksi kurssivalinnoissa, oman opintosuunnan päättämisessä tai opintojen aikataulutuksessa. Neuvomme lisäksi vaihto-opiskeluasioissa sekä kielten opintojen valinnoissa. Meidän kanssa voit tehdä myös henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS), jonka tekeminen on tutkintovaatimus jokaisella opiskelijalla.

Nauti vielä hetki kesästä, nähdään syksyllä!

Tervetuloa pistäytymään vastaanotolla =)

Taavi XXX

Juho Vastapuu, raksan opintoneuvoja 050 407 1258/ juho.vastapuu@student.tut.fi

Tekniikan akateemiset TEK

Tekniikan akateemiset TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja muiden vastaavien yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö. TEK on yksi AKAVAn suurimmista jäsenjärjestöistä ja todennäköisesti sinunkin tuleva ammattiliittosi!

Mitä TEK tarjoaa?

• Kattava apu kesätyönhakuun • Työelämän lakipalvelut • Työttömyys- ja oikeusturva • Edunvalvonta • Verkostoituminen • Jäsenen edut ja alennukset • Ruusuja ja makkaraa (näet sitten syksyllä)

Jäseneksi liittyminen

Opiskelijajäsenyys on ilmainen koko opiskeluajan ja jäsenyydestä on aidosti hyötyä. Voit liittyä jäseneksi jo nyt osoitteessa https://www.tek.fi/fi/jasenyys/opiskelijajasenyys Liittyminen onnistuu myös syksyllä, jolloin kuulet TEKistä lisää.

Welcome aboard! Jukka Uusitalo

TARAKIn TEK-kiltayhdyshenkilö jukka.t.uusitalo@student.tut.fi 044-3500036


FUKSIVIIKKOJEN OHJELMA 22.8. 23.8. 24.8. 25.8.

MA Vastaanottotilaisuus (Festian iso sali) Tervetulotilaisuus (RG202) Tutorryhmiin jako Sauna (Konetalon sauna) TI Opiskelu on POP! (Festian iso sali) RIL & TEK -infot Etunurtsi hengailu The ekat Bileet (Cupola) KE Info kampuksen palveluista Hengailua TamArkin kanssa(etunurtsi) Leffailta (Betoniportaat) TO Tietoa ja turvaa (Festian iso sali) Etunurtsihengailu ja grillailu Herwannan pubirundi

29.8. MA Tutkinto-ohjelman info (RG202) Haalareiden jako (Festian aula) Herwannan rastikierros Bäck to school 1.9. TO Beach Party Kiltojen avajaissauna Ohjelma tarkentuu lähempänä syksyä. Tutoreilta saat varmasti tarkan infon eri tapahtumista.

CHECKLIST Ole ajoissa paikalla maanantaina Laita asuntohakemus hyvissä ajoin Liity TARAKI Fuksit 2016 -ryhmään Facebookissa Hae opintotuki Kelasta Tee opiskelijakorttihakemus

@Rakentajakilta TARAKI @TARAKIofficial

TARAKI-lehti 3 / 2016

FUKSINUMERO Julkaisija

Tampereen Rakentajakilta TARAKI/TTY Korkeakoulunkatu 5 33720 TAMPERE taraki@tut.fi

Toimitus ja taitto Päätoimittaja: Matias Hirvikoski Paino Pirkan Painotuote Ky Painosmäärä 200kpl

Kansikuva

Anni Bäckman Taraki -lehti on Tampereen teknillisen yliopiston Tampereen rakentajakillan jäsenlehti. Lehti jaetaan TTY:n kiltahuoneille, rakennustekniikan laitokselle ja ylioppilaskunnalle. Lisäksi lehti postitetaan TARAKIn vanhoille puheenjohtajille, Wanhoille Kähmyille sekä kiltaa tukeneille yhteistyökumppaneille. Lehti julkaistaan myös killan internetsivuilla osoitteessa www.taraki.fi Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lisäksi kesällä ilmestyy uusille opiskelijoille postitettava fuksinumero.

Profile for TARAKI

Taraki 3/2016, Fuksinumero  

Päätoimittaja: Matias Hirvikoski Kansikuva: Anni Bäckman Sisältö: Tutorit esittäytyvät, Killan puheenjohtajan ja laitoksen terveiset, Fuksik...

Taraki 3/2016, Fuksinumero  

Päätoimittaja: Matias Hirvikoski Kansikuva: Anni Bäckman Sisältö: Tutorit esittäytyvät, Killan puheenjohtajan ja laitoksen terveiset, Fuksik...

Advertisement