Page 1

T araki T ampereen R akentajakillan

jäsenlehti

1/2013

RAATI ESITTÄYTYY!

Mitä selkärangatonta tuore pj:mme muistuttaa, ja millaista naista etsii isännän apu?

Uusi palsta! Killan

emäntä ja isäntä kertovat suhteestaan hevosiin

KYYKKÄÄ Turun oikislaisten silmin

TUTUSTU TIEDEKUNTAKAVEREIHIN! Indecs, Man@ger ja TamArk kirjoittivat ystävänkirjaamme!


T

ARAKI-lehti on Tampereen Rakentajakillan jäsenlehti. Lehti postitetaan vanhoille kähmyille ja puheenjohtajille, sekä kiltaa tukeneille yhteistyökumppaneille. Lisäksi lehteä on saatavissa rakennustekniikan laitokselta ja kiltahuoneelta. Lehteä jaetaan myös muille TTY:n killoille. Tämän lehden voit myös lukea pdf-versiona internetistä, osoitteesta www.taraki.fi. Lehteä painetaan 120 kappaletta ja se ilmestyy 5 kertaa vuodessa sisältäen uusille fukseille kesällä lähetettävän version.

Julkaisija Tampereen Rakentajakilta, TARAKI TARAKI/TTY Korkeakoulunkatu 5 33720 Tampere Sähköposti taraki@tut.fi Web www.taraki.fi Päätoimittaja Sanni Papinkivi sanni.papinkivi@tut.fi Toimittaja Ella Lahtinen Taitto Sanni Papinkivi Kansikuva Ella Salminen

2

Taraki 1/2013


TEKSTI: Sanni Papinkivi, Kuvva: Joel Forsman

Pääkirjoitus Olen aina tykännyt lukea pääkirjoituksia, ja toivonut että saan joskus itse kirjoittaa sellaisen. Nyt, kun sen aika olikin yllättäen käsillä, en tiennyt mitä sanoa. Joku kysyi, mikä on kirjoitukseni aihe. Ai, pitääkö tällä olla aihekin? Itse olin ajatellut lähinnä jotain sillisalaattityyppistä kirjallista oksennusta. Päätin siis lykätä projektia parempaan, inspiroituneeseen hetkeen. Loppujenlopuksi päädyin kirjoittamaan tätä tekstiä Turun rautatieasemalle rekrypäiviltä mukaan eksyneellä mainoskynällä Sokoshotellin huonekuitin taakse. Jostain syystä Pikkulaskiaisen (TTY:llä aivan liian vähän mainostettu opiskelijatapahtuma Turussa!) jälkeinen olotila ja tunti ylimääräistä aikaa juna-asemalla olivat juuri ne tarvittavat ainekset kirjoitusinspiraatioon. Juna-asemat ovat mukavia paikkoja. Niillä on kiva istuskella ja niihin liittyy paljon erilaisia tunnetiloja. Kiire. Odotus. Väsymys. Krapulakin välillä, tänään. Melu. Hiljaisuus. Jälleennäkemisen riemu. Eroamisen haikeus. Juna-asemat ovat paikkoja, joissa tulee koettua yllättävän paljon siihen nähden, ettei niillä varsinaisesti tapahdu mitään. Olen myöhästynyt, koska jäin ratatunneliin lantraamaan kolaa jallulla. Olen juossu ja ehtinyt. Olen ollut juoksematta ja myöhästynyt. Ihmetellyt, miten on mahdollista suorittaa parissa minuutissa junan vaihto täysin tuntemattomalla asemalla. Seissyt sateessa ja odottanut ärsyyntyneenä junaa jonka olisi pitänyt saapua aikoja sitten. Ja toisaalta taas istunut auringossa fiilistellen, ilman että kolmas myöhästymiskuulutus herättää minkäänlaisia negatiivisia tuntemuksia. Tällä kertaa juna oli kuitenkin ihan ajallaan, eikä minulla taida muutenkaan olla oikeutta valittaa myöhästymisistä. Tässä lehdessä kaikki on ollut vähän myöhässä, mutta useiden unettomien öiden jälkeen se ei jaksa enää edes harmittaa. Lehti on nyt tässä, ja ainakin jotain olen tehnyt oikein, jos joku vielä lukee tätäkin palstaa. Allekirjoittaneen ensimmäinen lehti ei tuonut mukanaan suurta suunnanmuutosta tai uudistusta kiltalehteen, mutta enpä minä sitä ole tainnut luvatakaan. Ainakin annoin kaikkeni, ja sen teen jatkossakin. Luultavasti joudun myös matkustamaan junalla, jotta saan seuraavan pääkirjoituksen aikaiseksi. Mutta se onkin sitten jo ihanan kevätauringon ja lähestyvän Wapun odotuksen aikaa! Kiitos, anteeksi ja olkaa hyvät! Päätoimittajaa laulatti Skillan vuosijuhlilla.

Sanni Papinkivi Päätoimittaja

Taraki 1/2013

3


SIS

ÄLTÖ Sisältö

Vakkarit..

Pääkirjoitus 3 Sisältö 4 Elinalla on asiaa (PJ:n palsta)

5

Isännän&Emännän tervehdys

6

Taavin palsta 23

..ja muut jutut

Alkuvuonna tapahtunutta 8 Toisenlainen Tarina MM-kyykästä

10

Tutustu raatiin 2013 12 Uusi tiedekunta 18

Tarakin Ystäväkirja 19 TEK-terveiset 22

Kevään tulevia tapahtumia takakannessa!

4

Taraki 1/2013


TEKSTI: Elina Loukonen

Elinalla on asiaa Pian päättyy kiltamme evakkoretki! On mahtavaa viimeinkin päästä pois

Konetalon väliaikaisesta, epämääräisestä ja epämiellyttävästä varastokomerosta remontoituun, uudelleenkalustettuun ja valoisaan kiltahuoneeseen. Mikäli kaikki menee niinkuin pitääkin, saamme uuden ja upean kiltahuoneemme maaliskuun alussa. Tarkempaa päivämäärää muutosta tai tupaantulijaisista en vielä anna, sillä kuten suurin osa lehden lukijakunnasta tietääkin, rakennusalalla aikataulut ovat usein epäluotettavia ja venyviä. Tuparitkin siis järjestetään, mikäli mahdollista. Kaikesta kiltahuoneeseen liittyvästä, kuten päivämääristä ja käytännön asioista, tiedotetaan heti kun varmaa tietoa on. Tiedotuksesta tulikin sujuvasti mieleeni, että mikäli teillä on kysymyksiä tai kommentteja, hyviä tai huonoja, ottakaa raatiin yhteyttä. Raadin sähköpostiosoite on tuttu taraki@listmail.tut.fi ja aina voi myös ottaa suoraan yksittäiseen raatilaiseen yhteyttä. Raatilaisten yhteystiedot löytyvät myös tässä lehdessä olevasta raatiesittelystä ja nykäiskä saa hihasta tai laittaa meiliä! Seuraavaksi muihin aiheisiin. Alkuvuosi on lähtenyt urheilullisesti käyntiin, takana ovat firmakyykkä, rakennusalan yritystapahtuma ja kyykkäkarsinta tiedekunnan muiden kiltojen kanssa. 15. helmikuuta oli myös rakennusalan sählyturnaus, jossa firmajoukkueitakin oli huikea määrä mukana. Kevät ei kuitenkaan pelkkää urheilua tule ole-

13.3. on kevätyleiskokous ja Herwantapeli. Maaliskuussa on myös

maan, sillä

SRT-XQ ja SRT-päivät Oulussa, johon ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan, myös fuksien! Huhtikuussa on jälleen TARAKIn tutut tapahtumat; teemasitsit sekä munakisat ja -bileet. Munakisoihin on tulossa ainakin yksi uusi laji, joten kannattaa tulla kokeilemaan ja kisaamaan. Hyvää kevään ja Wapun odotusta toivottaa uunituore puheenjohtaja.

Elina Loukonen Puheenjohtaja

Taraki 1/2013

5


TEKSTI: Lotta Hakanen, Juha Viiala

Emäntä & ISÄNTÄ Ruotsissa kohistiin kun valmislasagnesta löytyikin heppaa. Naapurimme ei vaan osaa ar-vostaa halpaa ja hyvää lihaa toisin kuin köyhä opiskelija. Uudessa palstassa me, isäntänne ja emäntänne, jaamme vinkkejä opiskelijaelämään. Tällä viikolla aiheena on ruoka ja tietenkin ruokajuomat.

Emäntä Emäntänä hoidan ruokapuolen. Hevonen on minulla tuttu eläin, nimittäin ruokapöydästä. Vaikka talleille oli kotoa matkaa alle kilometri, ei minusta tullut koskaan hevoshullua. Lähinna onnistuin aina päätymään riitoihin hevostyttöjen kanssa. Joka tapauksessa, tänä päivänä jaan heidän rakkautensa tuohon uljaaseen eläimeen. Hevosen ulkofilepihvejä saa ainakin Sokokselta ja huhujen mukaan myös jauhelihaa Hervannasta. Pihvi on todella helppo valmistaa: Liha ajoissa lämepenemään, pannu niin kuumaksi kuin mahdollista, 2-5 minuuttia paistoa per puoli, riippuen haluatko hyvää vai liian kypsää ja pilattua lihaa. Pihvien päälle paiston jälkeen vielä hyvä suola ja murskattua pippuria. Juomapuolesta osaakin kertoa isäntä enemmän. Ja lopuksi vielä kerron, miten valmistaa illan kruunaava jälkiruoka.

6

Taraki 1/2013

ISÄNTÄ Katsellessani Vermon V5 raveja ja upotettuani ison tukun 5 euron setelejä totoon, havahduin pohdiskelemaan. Miltä tuo uljas ja komea, suorastaan seksikäs eläin, joka monta vuotta on palvellut ihmisiä, maistuisi? Mikä olisi sopiva juoma tämän kavioeläimen nauttimiseen?

Meetwurstin maku parani siivu siivulta J.P. Chenetin kanssa

Ismon sanoin “tosimiehen mättöä” eli meetwurstia maistellessani, porskuttelin J.P. Chenetin medium sweetiä suussa. Meetwurstin rasvaisuus hieman pilkisteli jumalten nektarin lävitse, mutta muuten halvan humalatilan tavoitettuani meetwurstin maku J.P. Chenetin kanssa parani siivu siivulta.


TEKSTI: Lotta Hakanen, Juha Viiala

Emäntä Pikkuhumalan hieman hellitettyä oli aika siirtyä pääruokaan, eli hevosen ulkofilee emännän valmistamien herkkujen kera. Suuren suurena yllätyksenä tämänkin liharuoan kanssa sopii olut mitä mainioimmin. Olut tulee nauttia ehdottomasti lasipullosta, mieluisasti joku hieman eksoottisempi kuin lähikaupan Lapin Kulta tai Karjala. Oma personal favouriteni oli Sol, Corona ja Tuborg lime cut. Aperitiiviksi ja digestiiviksi suosittelisin lämpimästi sheriffipulloa ja mielikuvia hevosen selässä ratsastamisesta villinlännen ilta-auringossa, huuliharpun soittoa kuunnellessa ja tuulenpesien pyöriessä tyhjiä katuja pitkin.

Nyt kun on musiikitkin valittu, on aika siirtyä jälkiruokaan. Ruoan päälle maistuu teekkarimisu, eli jallutiramisu. Tarvitset: 2 dl vahvaa kahvia tai espressoa 1 dl Jaloviinaa 3 munaa 0,75 dl sokeria 400 g mascarponejuustoa pilalle mennyt kakkupohja tai sokerikeksejä (savoiardi) Päälle: kaakaojauhetta

Hevosaiheisia biisejä onnistunutta iltaa varten: Bonanza Theme Scissors Sisters - Only The Horses Rolling Stones - Wild Horses.

Sekoita kahvi ja jallu. Vähempikin määrä riittää, mutta näin jää kokille tekemisevästä. Erota keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja vatkaa erikseen myös valkuaiset. Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja valkuaisvaahto. Laita kulhon pohjalle puolet kakkupohjasta ja kaada jallukahvia reilusti päälle. Laita kerros mascarponevaahtoa ja uusi kerros kakkupohjaa, jonka taas kostutat jallulla. Lopuksi vielä kerros mascarponevaahtoa ja ripottele päälle vielä kaakaojauhetta. Anna tekeytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ja juo loppu jallu pois.

Taraki 1/2013

7


TEKSTI: Ella Lahtinen, Kuvat: Laura Yltävä

Alkuvuoden tapahtumia Yrityspäivät & firmakyykkä 22.1. Se tuli ja se meni. Rakennusalan oma “kerää paljon karkkia” -päivä ei fuksille nimikkotuotteen lisäksi paljon muuta antanutkaan (paitsi ne hienot mittanauhat ja design-heijastimet, ja tänä vuonna myös jätskiä), mutta vanhemmat opiskelijat kuuleman mukaan olivat saaneet jopa hr-henkilöiden puhelinumeroita. Porukkaa oli mukavasti ja fuksille tuli tutuksi iso läjä uusia rakennusfirmoja, joista voi sitten joskus harkita hakevansa töitä. Päivä jatkui takaparkissa puukalikoita paiskoen, eli vuorossa oli firmakyykkä. Joukkueet koostuivat niin opiskelijoista kuin firmojen henTulokset: kilöstöstäkin, mutta eihän firmajoukkueista ollut 1. Rakennusfysiikan laitos mitään vastusta opiskelijoille. - Ella L. 2. Rakenteiden elinkaari 3. Farssia perunoilla

8

Taraki 1/2013


TEKSTI: Teemu Koivunen, Sanni Papinkivi, Kuvat: Teemu Koivunen, Alina Reiman

Rakennusalan sählyturnaus 15.1.

Tarakin joukkue edustuskunnossa firmasählyssä.

Firmasählyn voiton vei A-insinöörit raivoisan kamppailun jälkeen Tarakin huikeasta joukkueesta, josta puuttui useampi salibändyn supertähti erinäisten syiden vuoksi. Kolmanneksi turnauksessa sijoittui rakennustekniikan laitos ja neljänneksi tuli ystävämme Anturalaiset Tampereen ammattikorkeakoulusta. - Teemu K.

MM-kyykkätunnelmia

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 9.2. Yksi talven kohokohdista, MM-kyykkä, tuli tänäkin vuonna. Ja sen mukana tuli - paitsi monta tuhatta opiskelijaa TTY:n kampuksen tuntumaan ja litroittain minttuviinaa - myös humala. Tänä vuonna lehden toimitus oli niin antaumuksella mukana kyykkätunnelmissa, että hyvistä suunnitelmista huolimatta ajankohtainen kyykkäjuttu jäi tekemättä. Sen sijaan saatte jotain paljon parempaa! Seuraavilta sivuilta voitte lukea, miltä kyykkä tuntui Turun oikislaisten näkökulmasta vuonna 2012. -Sanni P.

Taraki 1/2013

9


TEKSTI: Eulalia von Fürkendahl

MM-kyykkä

Reportaasi Akateemisen Kyykän MM-kisoista koripset, koska meidän joukkue oli tuttavallisesti Pinkit Hinkit.

11.-12.2.2012 Rakas päiväkirjani,

Kukaan Pinkeistä Hinkeistä ei osannut pelata kyykkää. Säännöt luettiin bussissa, mutta en Nimittäin herätyskello soi. minä ymmärtänyt mitä eroa on akalla ja kahden pisteen papilla. Ensimmäinen peli oli heti yhdekLauantaina. Aamulla. Kello 3:30. sältä aamulla ja meitä vastassa olivat Ake, Make Kello Soi 3:30, koska bussi akateemisen kyykän ja Pera. Ne sanoivat olleensa Pikkulaskiaisessa ja MM-kisoihin lähti toimistolta 5:50, ja minä olen että Turusta saa aina. Ensimmäisen pelin aikana aamuisin hidas. Siis todella hidas. Vähän niin kuin myös alettiin kaataa kurkkuun minttukaakaota sellainen vaihtolämpöinen eläin, joka tarvitsee termoskannusta. Kannuja oli kolme, ja ne olivat paljon kahvia ja kirkasvalolampun ennen kuin tyhjiä ennen kymmentä. Sääli, koska se oli musen aivoissa alkaa veri taas kiertää. On ihan tyhkavan lämmintä ja minulla mää, kun kello soi niin aikai- Kukaan Pinkeistä Hinkeistä ei olivat varpaat ihan jäässä. sin. Olisin torkuttanut, mutta osannut pelata kyykkää, sään- Raaka minttukossu ei ollut kun minulla on ihan oikea helainkaan niin hyvää. nöt luettiin bussissa. rätyskello, eikä sellainen torkuta. Ja Valtsukin oli vähän ajattelematon. Ihan Sitten kävi niin, että toisen ja kolmannen pelin tyhmää, kun se bussi lähti toimistolta eikä esi- rajat vähän pääsivät hämärtymään mielessä. Sitä merkiksi osoitteesta Maariankatu 10. Piti kävellä karttua kyllä heitin tosi innoissani aina käsketYlioppilastalo A:lle asti, paitsi että tuli kiire ja otin täessä ja kiljuin ihan kuin oikea keihäänheittäjä taksin. se maksoi 10 euroa ja se oli Valtsun vika. aina kun päästin irti. Ajattelin myös rakasta kotiBussissa väsytti ja minulla oli silmissä pinkit te- kaupunkiani Poria aina ennen jokaista suoritusta, mutta erittäin ammattimaisesta lähestymistavasta huolimatta ne pulikat eivät oikein osuneet kohteeseen. Paitsi kerran joku heitti vahingossa Serephinaa selkään ja sitä sattui, mutta ei se ainakaan minä ollut. Meitä oli myös vastassa yksi sellainen joukkue, jonka pelaajat olivat ihan tosissaan. Me Pinkit Hinkit emme olleet ihan tosissamme, joten oli ihan okei, että hävisimme kaikki pelit. Tänään tapahtui jotain ihan kamalaa.

Kyykkäkenttä Pinkkien Hinkkien heittovuoron jälkeen.

10

Taraki 1/2013


TEKSTI: Eulalia von Fürkendahl

Sattui iso, ratkaiseva virhe, kun tauko juomisessa johti kohtalokkaaseen laskuhumalaan

Muutenkin meitä kiinnostivat kyykkiä ja karttuja enemmän ne viereisellä kentällä ryypiskelleet maanpuolust u s ko r ke a ko u l u n pojat, jotka meidän tapaamme olivat myös varsin hilpeällä tuulella ennen kello kymmentä. Mielessä kävi, että siinä oli oiva tilaisuus napata ihan oikea kadetti aveciksi vuosijuhliin. Niitä oli aika monta, ainakin Försti/Grane, Pauli, Jere, Huoltomies ja Lyhyt irlantilainen (joka oli oikeasti lyhyt, mutta ei irlantilainen). Ne olivat tosi hassuja poikia kaikki ja niillä oli maastonvihreät haalarit, joiden takapuolessa luki “HUSTLER”. Niillä oli myös jaloviinasekstantti ja Kesäiiro-nimistä juomaa, joka maistui pahuudelta. Sotilashengen siivittäminä me tytöt jopa sitten minttukaakaon laskeuduttua seikkailimme tiemme alas hirjaa jyrkännettä syvälle Herwoodin metsään pissatauolle, koska lähin ihmisen rakentama saniteettitila oli liian kaukana. Humalassa operaatio oli vähän haasteellinen, mutta onneksi BFF-Henkku neuvoi kaivamaan pissapoteron. Puoleen päivään mennessä pelit oli hävitty ja sattui iso, ratkaiseva virhe, kun hetkellinen tauko juomisessa johti vääjäämättä kohtalokkaaseen laskuhumalaan ja masennustilaan, jonka kaltainen oli viimeksi koettu silloin ekojen teinikännien kultaisella aikakaudella. Yritin paikata tilannetta, mutta apua virtasi liian vähän liian myöhään, ja niin siinä sitten kävi, että raksatalon ala-aulassa oli pakko purkaa koko heikko itsetunto säälittävän nyyhkytyksen saattelemana kaikille liian lähellä oleville. Mun-vanhemmat-eivät-rakasta-mua-yhtä-paljon-kuin-mun-pikkusiskoa -tyyppisen avautumisen jatkuttua pitkään rakkaiden joukkuetovereideni käsitys lohduttamisesta oli todeta, että minulla on hyvät tissit. Siitä tuli hyvä mieli, ja päivä jatkui hernekeittolounaalla ja suklaaliköörillä. Koska Pinkkien Hinkkien johtaja Marbella on myös raksateekkari ja kuuluu kaikkiin ihme teekkarisalaseuroihin, me pääsimme vierailulle johonkin niiden hämyiseen ja hienoon bileluolaan

jossakin kellarissa. Sitten seisoimme pitkään ulkona kuuntelemassa musiikkia ja katselemassa, kuinka ne maanpuolustuskorkeakoulun hustlerit kylpivät paljussa ja juoksivat alastomina ympäri lumihankea. Se oli huvittavaa. Pari niistä tuli myös mukaan, kun koti-ikävän iskiessä etsimme tiemme Tamperseen keskustaan ja lähimpään Hesburgeriin, missä keräsimme voimia edessä olevaan iltaan - eihän kello tällöin ollut kuin vasta viisi iltapäivällä. Seuraavat tunnit kuluivat leppoisasti juttelemalla Hyvinkäästä hotellihuoneessa, koska niin BFF-Henkku kuin kivakadetti-Antti olivat sieltä kotoisin. Huoneessa oli myös tyhmäkadetti-Antti, jonka BFF-Henkku jossain vaiheessa heitti ulos, mutta joka mystisesti liittyi jälleen seuraan, kun ravintola Artturin jälkeen tiemme horjahteli kohti sitä Kyykän virallista jatkopaikkaa eli Tivolia. Sinne oli ainakin kaksisataa metriä pitkä jono, mutta onneksi Pirkko (nimi vaihdettu) oli juuri sopivasti päässyt jonottamaan puolestamme punaisen maton reunaan asti, ja hetkellinen ahdistus vaihtui E-Typen ainakin kymmenen vuotta vanhan biisin rytmissä pomppimiseen. Muutenkin DJ tuntui elävän muutaman vuosikymmenen meitä muita jäljessä, kun kuuntelimme Tomppaa ja illan tuoreimpana Spice Girlsiä. Mutta hei, kenen mielestä muka ei ole kiva sheikata Tapani Kansan tahtiin? Minä ainakin tykkäsin. Joskus kahdelta aamuyöllä alkoi vähän väsyttää ja piilolinssitkin kuivasivat silmiä, joten päätimme mennä nukkumaan. oli kyllä silti ihan tosi kivaa olla kyykkäämässä ja juhlimassa. Vujuihinkin minulla on nyt kolme aveccia, muun muassa se lyhyt irlantilainen ja kivakadetti-Anttti. Jee. aamulla ei ollut krapulaa, mikä oli mukavaa. Suklaata kyllä teki mieli. Onneksi ne lääkiksen tytöt olivat myöhässä bussista, niin ehdin hakea kaupasta matkaevästä. Turkuun saapuessa bussi ei pysähtynyt Maariankadulle, mutta sentään Tuomiokirkolle, niin ei tarvinnut kävellä toimistolta. Nyt taas väsyttää aika paljon, mutta on tosi onnellinen olo. Tosin varpaista taisivat mennä hermot rikki, kun niissä ei vieläkään ole kunnolla tuntoa. Enkä varmaan mene ruotsin tunnille huomenna.

Teksti on julkaistu alunperin Turun oikeustieteilijöiden tiedotuslehti Cal§arissa vuonna 2012.

Taraki 1/2013

11


aati

Tarakin raati 2013 esittäytyy vastaamalla kysymyksiin:

Elina Loukonen, puheenjohtaja

1. Merimakkara 2. Viskibasso 3. Uraputkessa oleva naisjohtaja etsii tuhmaa miesassistenttia. 4. Tuplana 5. 60 noppaa, aktiivisemman killan, terveen maksan ja mielenterveyden rippeet.

Marko Laitinen, sihteeri

1. Karhukaista 2. Yleiskokouksen asusta ;) 3. Raavas mies etsii vähemmän raavasta naista tositarkoituksella. Kuva ois kiva. 4. Aina vois olla pidempikin 5. Korruptoitumista

Niklas Töyrylä, fuksivastaava&vpj

1. Pehmeää jänistä 2. Varmaankin loistavista fuksiviikoista 3. Sporttiset mimmit ottakee yhteyttä. 4. Liian pitkä. 5. Saunailtoja!

12

Taraki 1/2013


2013 Markus Klemetti, rahastonhoitaja 1. 2. 3. 4. 5.

Mauno-Matoa Kerrankin miinukselle menneestä budjetista. Omaavani TARAKIn tilinkäyttöoikeudet. 185 Ajoissa tehdyt tilinpäätökset.

Anni Zacheus, tiedottaja

1. Vaeltajasimpukka - usein vaellan päättömänä paikasta toiseen ilman tarkkaa päämäärää. 2. Koulussa minua ei näy, kaikkialla muualla sitäkin enemmän. 3. Jos olet kaikin puolin mukiinmenevä ja luulet pysyväsi perässäni, laita viestiä. tai oikeastaan älä laita, tule suoraan meille. 4. Joskus liian pitkä, mutta en valita. 5. Valtavasti tapahtumia, hämmentäviä seikkailuja ja paljon uusia naaamoja.

Juha Viiala, isäntä

1. Käärmettä, kun en muuta selkärangatonta keksi. 2. Varmaanki raadinvaihtareis tulleest arvest. 3. Mielettömän komee kaveri. 4. 187 5. Melkosen paljo chenettiä.

Lotta Hakanen, emäntä

1. Tähtimatoa. 2. Siitä että jatkoin “siipiä ja vohveliperunoita sillikselle”-perinnettä. 3. Pieni blondi etsii jotakuta siirtämään huonekalujaan ja ojentamaan asioita yläkaapeista. 4. Liian lyhyt. 5. Kakkuja ja herkkuja ja onnistuneet vuosijuhlat.

Taraki 1/2013

13


Jukka Uusitalo, XQ-mestari

aati

1. Kuulemma kämppistäni Kimmoa. 2. “Cupolan pokelle 50 euroa tippiä!!1!1” ja niistä poliisimurhista. 3. Parikymppinen menomies etsii omaa naapurintyttöään. Olen hauska, rehellinen, luotettava sun muuta paskaa. Tykkään caipiroskasta. En pure, ellet haluu. 4. Puoli litraa. 5. Noppia, kaljaa, onnistunut ulko-XQ.

Henna Kivioja, sitsivastaava

1. Sitruunaperhosta 2. Mahtavista sitseistä ja värikkyydestä 3. Haetaan parempia TV-ohjelmia seuraksi tylsiin koti-iltoihin 4. Hieman liian pitkä 5. Hengailua hyvien tyyppien kanssa ja onnistuneita tapahtumia

Tilda Kangas, tapahtumavastaava

1. Ameebaa. 2. Vuoden parhaista mun(akiso)ista. 3. Sopivan kokonen ja näkönen, viihtyy keittiössä ilman nyrkkiäkin. 4. Tarpeeks. 5. Munailua, humppailua, tappamista (huom. kesätappo), viineilyä, yms. hyvässä seurassa tietenkin!

Sanni Papinkivi, päätoimittaja&kv-vastaava 1. Jotain matoa? 2. “Missä mun kännykkä/avaimet/lompakko/haalarit/housut on?” Ja ei tulla muistamaan bussiin kakkaamisesta, vaikka luultavasti lehden taso ei paljoa sitä korkeammallakaan tule olemaan. 3. Iloinen ja avoin teekkarityttö etsii jotakuta tiskaamaan tiskit kerran viikossa. Voin hieroa hartioita. 4. Täytyis ehkä mitata, kun sitä aina kysytään! 5. Viisi ilmestynyttä TARAKI-lehteä, opintopisteitä, kivoja ihmisiä, pari epätoivoista Elämä haltuun -jaksoa aina Elämä risaseks -viikkojen jälkeen.

14

Taraki 1/2013


2013 Juuso Perkkalainen, fuksivastaava jr.

1. Jyrki Kataista 2. Tuskin mistään järkevästä 3. Pitkä tumma ja lihaksikas mies etsii vessanpesijää tositarkoituksella 4. Päästä varpaisiin 5. Hauskoja hetkiä

Risto Herttuainen, isännän apu

1. Aavikkotaipaani (Oxyuranus microlepidotus) 2. Mahtavasta persoonastani 3. Komea ja urheilullinen Mikkelin oma poika etsii tositarkoituksella vahvaa, päättäväistä ja rikasta naista 4. Lämpimässä ja kuivassa ilmassa 1,74 m 5. Naisia, rahaa ja tietenkin pari integraalia

1. 2. 3. 4. 5.

En mitään, (tulevalla) emännällä pitää olla selkäranka. Luultavasti niistä asioista joita en itse muista.. En panis ja tuskin säkään, mutta aina ei voi voittaa, joten Call me maybe!!! Riippuu mistä suunnast kattoo. Törkeen tärkeitä kokouksia, törkeen tärkeitä päätöksiä ja tärkeen törkeitä saunailtoja.

Ella Salminen, emännän apu

Cecile Simon-Bellamy, XQ-apu

1. LAHNAA 2. Mä todella toivon ettei mistään, mutta luultavasti siitä että olen aina tunkemassa nokkaani jokaiseen soppaan/sotkuun. 3. Etsitään integrointiseuraa tositarkoituksella kevään piteneviin öihin. 4. Siis kuinka pätkä? 5. Kaiken. Ja aika paljon lisää. Toimitus huomauttaa, että käärmeillä ja kaloilla on selkäranka.

Taraki 1/2013

15


1. 2. 3. 4. 5.

aati

Elina Saarivaara, rahastonhoitajan apu

ännännen vuoden opiskelijaa kovasta äänestä ja huonoista jutuista? jonkun toisen puhelinnumeron kysy ennemmin kuinka lyhyt... paljon oikein kirjoitettuja (ja lajiteltuja!) kulukorvauslappuja, sitäkin enemmän uima-allaspileitä

Riikka Rautavaara, alumnitoimari

1. Helmivene: Niitä “voidaan pitää elävinä fossiileina”. -Wikipedia 2. Nillitys, ainakin tän vuoden jälkeen. 3. Here’s my number, so call me maybe. 4. Yhden sylin mittainen. 5. Hauskoja hetkiä, uusia ystäviä ja mielenkiintoisia tapahtumia.

Ella Lahtinen, toimittaja

1. Korallia, olen värikäs ja viihdyn lämpimässä. 2. Toivottavasti mut tullaan muistamaan siitä, että annoin aina kaikkeni ja hymyilin läpi vuoden, ainakin koko kesän (: 3. Liian tyhjä vaatekaappi etsii pankki-/luottokorttia pitkäaikaiseen suhteeseen. 4. Riippuu missä seisoo. 5. Huikeita juttuja, kaikkee upeeta ja ihanaa. Ja tietty lämpimän kesän. (:

Teemu Koivunen, liikuntavastaava

1. Charlie Sheeniä 2. Aurinkoisesta hymystäni. 3. Henkinen Bono nuoren Sylvester Stallonen vartalossa. 4. “Häräntappoase” 5. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, elämää sekä ripaus erotiikkaa.

16

Taraki 1/2013


2013 Manu Lainio, viininpanijatoimikunnan pj.

1. Ainut selkärangaton jonka tiedän on kiltamme nykyinen isäntä. Toivottavasti en sitä ainakaan. 2. Ei kukaan mitään tästäkään vuodesta muista kuitenkaan. 3. http://www.bangwithfriends.com/ 4. Tyhmä kysymys, vaihtelee tilanteen mukaan. 5. Kuhan pääsen panemaan … laadukasta kiltaviiniä niin kaikki on hyvin!

Ville Härkönen, moccamaster

1. 2. 3. 4. 5.

Karhukainen Kivi on rock! Kaikki sporttiset pirjot ottakee yhteyttä! Siis morjes! Rennon rempseää tissuttelua

Sakari Tohmo, lukkari&vanhus

1. Leppäkertut olis kivoja, mutta taidan silti olla enemmänkin mustekala 2. Ei sitä voi julkaista tässä lehdessä :D Mutta sanotaan nyt kuitenkin jotain, että kai minut muistetaan kaikenlaisista “opiskelijaa aktivoivista luottamustoimista”. 3. Ruskeilla nappisilmillä varustettu herrasmiesopiskelija. Kiltti ja kuuntelee. Osaa kokata sekä viihdyttää. Seurustelee, mutta voi etsiä silti uutta seuraa pelkästään kaverimielessä joko punttisalille tai kaljalle. 4. Vaihtelee lämpötilan ja innostuksen mukaan 5. Kandityön hyväksyttämisen ja tilastomatiikan tentin läpäisemisen. Kesällä työmaainsinöörin hommiin pääseminen. Raadissa rentoa puuhastelua, kivoja ihmisiä ja vähemmän vastuuta kuin viime vuonna. Loppuvuodesta joululahjaksi pitkät kalsarit.

Antti Saarinen, graafikko&suursoutumestari

1. Kampamaneettia 2. Taidokkaasti valituista läystäkekuvista ja ja huikeasti sijoitetuista tilanteeseen vähä huonosti sopivista välihuomautuksista. 3. Villi ja vapaa ori etsii ratsastusseuraa kesälaitumille. Onko sinulla tarpeeksi rohkeutta silitellä jäntevää varttani ja käydä kanssani vauhdikkaaseen nautinnon laukkaan. Omat ratsastussaappaat ja raippa ehdoton plussa, kypärä pakollinen. Yhteydenotot kirjeitse. Jos et jaksa nousta edes ponin selkään, älä vaivaudu. 4. 86 vuotta 137 päivää 24 tuntia ja 50 minuuttia 5. Jos nyt ehtis käydä ainakin kahdessa kokouksessa ja Mangustin!

Taraki 1/2013

17


TEKSTI: Sanni papinkivi, Kuvat: Teemu Koivunen, Mikko Partanen

Uusi

tiedekunta

TARAKI sai uusia ystäviä! Vuoden alussa rakennetun ympäristön tiedekunta ja teknis-taloudellinen tiedekunta yhdistyivät. Nykyään olemme siis kaikki osa tuotantotalouden ja rakentamisen tiedekuntaa, johon kuuluu rakennustekniikan laitoksen lisäksi viisi muuta laitosta - mukaanlukien Porin laitos - sekä Kielikeskus ja täydennyskoulutuskeskus Edutech. Uudistuksen myötä saimme tiedekuntaamme uusia kiltoja; TamArkin lisäksi samassa tiedekunnassa opiskelee nykyään myös Indecsläiset ja Man@gerit! Niinpä 31.1. järjestettiin neljän killan yhteiset kyykkäkarsinnat, joissa oli tuttuun tapaan jaossa joukkuepaikkoja Akateemisen kyykän MM-kisoihin. Päivä oli raksalaisille voitokas: Taraki otti kaksoisvoiton, ja myös kolmanneksi sijoittuneessa joukkueessa oli joka pelissä vähintään kaksi Tarakilaista.

Voittajajoukkue riemuitsi illalla teekkarisaunalla. Kuvassa Mikko Partanen, Teemu Alastalo, Markus Heikkinen ja Mika Korhonen. Lisäksi joukkueessa pelasi myös Lari Hannukainen.

Katsojilla riitti jännitettävää loppuun asti.

Iloisenmustat arkkarit!

Nyt jo taaksejääneen ystävänpäivän innoittamana pyysimme TamArkia, Man@geria ja Indecsiä kirjoittamaan TARAKIn ysätävänkirjaan. Lue seuraavilta sivuilta kuka on arkkareitten suosikkisalkkarihahmo tai mitä pelkäävät tutalaiset!

18

Taraki 1/2013


TEKSTI: Indecs

Ystäväkirja Nimi: Lempinimi: Ikä: Asuinpaikka:

Tuotantotalouden kilta Indecs se ***** TuTa 27v

Konetalon käytävä, siinä hippien ja puienhalaajien vieressä

Luonne:

Epämiellyttävän vastenmielisen häiritsevä sekä ylimielinen . Harvoin ystävällinen , joskus helposti lähestyttävä , voimakas arominen .

Harrastukset:

Insesti ,

maasta

pakeneminen ,

veljeily,

lahjonta ,

pumppaus

Lempiväri: Lempiruoka:

Valkoinen , jossa jälkiä elämästä ( ja kuolemasta)

Itselle ilmainen , mieluiten naisen maksama (tai valmistama)

Lempiwapputapahtuma: Idoli: Paras kaveri: Ihastus: Suosikkihahmo salkkareissa: Pelkäämme...

Yö omenahotellissa (ei se paska bändi) Tuuli (tunnetaan biisistä Tuulin salaisuudet)

Hilarius hiiri ( ja koudallinen mielikuvitusystäviä) NASDAQ, DOW JONES, NIKKEI

Ehdottomasti Aki , ehdollisesti Ulla. Kolmannen maailmansodan romahduttavan maailmantalouden ja tyrehdyttävän laittomat mäyrätappelut.

Pimeä salaisuutemme: Hauskinta koulussa: Meistä tulee isona:

Uusien jäsenten kivekset kastetaan tervaan , vaikka olisi tyttö.

Helpot teta-kurssit ja varmat nopat sekä tietysti käsien heiluttelu.

Humanisti-insinöörejä, työttömiä , alaisia, jotain **** konsultteja, toisen alan opiskelijoita, lääkäreitä.

Taraki 1/2013

19


TEKSTI: TamArk

Uusi

tiedekunta

Ystäväkirja Kondrad Lagerstamm Lempinimi: Konu, uskomaton kusipää Ikä: fuksi -70 Asuinpaikka: PL 347, 33101 Tampere 10 Luonne: pirteän luova Harrastukset: piirtäminen, kuvankäsittely, maalailu ja viinit (juominen) Lempiväri: iloisen musta, yliaktiivisen beige Lempiruoka: Juveneksen iloisen mustamakkara Lempiwapputapahtuma: WappuSotku Idoli: Raili ja Reima Pietilä, Albert Speer Paras kaveri: Taraki <3 Ihastus: tuoreet fuksit Suosikkihahmo salkka- Rainer itsensäpaljastaja, kausi 1, jakso 7, 17:32 Nimi:

reissa: Pelkäämme... Pimeä salaisuutemme: Hauskinta koulussa: Meistä tulee isona: Terveiset raksalle:

20

Taraki 1/2013

Fysiikan lakeja 43. vuosijuhlien jatkojen jatkojen jatkot askartelu asuntoja Uuh! Iihanat, iihanat raksaalaiset miehet.


TEKSTI: Man@ger

Ystäväkirja Nimi:

Man@ger

Lempinimi:

*****

Ikä:

~13

Asuinpaikka:

Konetalon kiltakäytävä

Luonne:

Kiero, ystävällinen, sulonen, rehellinen, täysi kusipää

Harrastukset:

Tiedon johtaminen

Lempiväri:

harmaa

Lempiruoka:

WAPPUMÖSSÖ!

Lempiwapputapahtuma: Wapina & Wappumössö Idoli:

Valitaan Idolls-bileissä fuksiväittelyn & -olympialaisten jälkeen!

Paras kaveri:

Arkkarit

Ihastus:

Raipe <3

Suosikkihahmo

Izmo

salkkareissa: Pelkäämme...

Indecsiä

Pimeä salaisuutemme: Indecs on meidän isä Hauskinta koulussa:

ruokailu ja välitunnit, liikunta

Meistä tulee isona:

kusipäitä

Terveiset raksalle:

Teil on söpöi fuksitytyi

Taraki 1/2013

21


TEKSTI: Kati Pihko, Kuvat: Sakari Tohmo

TEK-terveiset Kevät on taas pitkällä ja kesätöis-

tä (tai pikemminkin niiden puutteesta) aiheutuva stressitaso monen kohdalla päivä päivältä korkeammalla. Muistutuksena vielä kaikille, joille töiden hakeminen ei ole jo tuttuakin tutumpaa puuhaa, että Teekkarin Työkirjasta löytyy vinkkejä niin CV:n kuin työhakemusten rustaamiseen sekä kattava lista yrityksistä, jotka etsivät kesätyöntekijöitä. Onnea kaikille töiden hakuun ja vielä enemmän onnea heille, jotka ovat jo varmistaneet kesätyöpaikkansa!

“ Liity IAET-kassaan!

Niille onnekkaille, jotka nappaavat itselleen kesätyöpaikan, annan yhden lisävinkin: liity IAET-kassaan! Ei ensi vuonna tai joskus tulevaisuudessa vaan heti töiden alettua! IAET-kassa on korkeakoulutettujen insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa, joka maksaa työttömille jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyskorvausta. TEKin opiskelijajäsenenä voit liittyä kassan jäseneksi ja kartuttaa työssäoloehtoa jo opiskeluaikanasi. Tällöin, jos vaikka valmistumisen jälkeen käykin niin, ettet saa heti töitä, olet kassan jäsenenä oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan jopa 500 arkipäivän ajan. Ansiosidonnainen päiväraha on merkittävästi Kelan maksamaa peruspäivärahaa korkeampi. Ansiosidonnaisen päivärahan saaminen edellyttää työssäoloehdon täyttymistä kassan jäsenyyden aikana. Työssäoloehto täyttyy, kun olet kassan jäsenenä tehnyt työttömyyttä edeltävien 28 kuukauden aikana 34 viikkoa työtä, vähintään 18 tuntia viikossa. Opiskeluaika kuitenkin pidentää tätä tarkasteluaikaa jopa seitsemällä vuodella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jo muutama kesätyö ja työsuhteessa tehty diplomityö täyttävät

22

Taraki 1/2013

työssäoloehdon. Työssäoloehdon voi siis kerätä eri työpaikoista eikä sitä ei tarvitse tehdä yhteen putkeen. Sen ei myöskään tarvitse olla oman ammattialan työtä. Kassan jäsenmaksu vuonna 2013 on 75 euroa. Kassaan voi liittyä lisäämällä kassan omiin jäsentietoihinsa TEKin verkkopalvelussa. Lisätietoja kassasta ja sen jäsenyydestä löytyy TEKin verkkosivuilta sekä nykäisemällä meikäläistä hihasta koulun käytävällä. Keväisin terveisin,

KYH-Kati kati.pihko@tut.fi 040-7181330


TEKSTI: Taavi

Taavin palsta Kyykkä, tuo talvilajeista jaloin. Siitä on saanut viime aikoina jo melkein yliannostuksen. Ei siis mikään ihme että Tampere on maailman kyykkäpääkaupunki. Onneksi erinäisiä kyykkäturnauksia kuitenkin on paljon, jotta me CADin ja harkkatöiden orjat poistuisimme edes joskus koneidemme äärestä ulkoilmaan. Takana ovat TARAKIn firmakyykkä sekä Man@gerin, Indecsin ja TamArkin kanssa järjestetty kyykkäkarsinta. Tätä kirjoittaessani on vielä edessä huikeat Akateemisen kyykän maailmanmestaruuskisat Näillä taidoilla ei (kerrankin kirjoitin palstani hyviskyykkäpelejä voiteta sä ajoin!). Lehden viimein tullessa ulos ovat MM-kisatkin jo menneet mutta älkää antako aikamuotojen hämmentää teitä, rakkaat lukijat.

Kyykkäturnauksista on jäänyt pieniä traumoja onnettomuuksien, aivotärähdyksen, paleltumien ja laskuhumalien vuoksi, mutta nyt aion ottaa opikseni ja varustautua! Tärkeää on pitää päässään julmetun paksu karvalakki. Sillä saa torjuttua sekä kylmyyden että päähän kohdistuvat iskut. Toinen asia on lahjonta. Näillä taidoilla ei pelejä voiteta ja vaikka tuomarille livahtava taskumatti ei voittoa tuo, on häviö vähemmän murskaava. Kolmas ja tärkein on ehtymätön varasto kuumaa suosikkijuomaa. Itse joudun tyytymään klassiseen minttukaakaoon ja sokerittomaan ja kermattomaan Irish Coffeehen, koska ehdotonta suosikkikaakaotani, Becherovka-kaakaota, en saanut valmistettua, syynä Alkon monopoliasema ja Alkon tilausvastaavien huono maku.

Ja tässä maailman parhaan kaakaon resepti: • Maitoa, mieluusti Cafe-maitoa tai muuta rasvaista maitoa, sillä se kestää hyvin kuumennusta ja tuo täyteläisemmän maun juomiin • Leivontakaakaota, siis sellaista melko tummaa, maitojauheetonta ja sokeritonta

Lopputulos maistuu piparkakun ja kaakaon jumalaiselta liitolta. Becherovkaa, siis tsekkiläistä yrttiviinaa, ei valitettavasti Alkosta tällä hetkellä saa, mutta jos lukijatkin laittaisivat spämmiä Alkon palautelaatikkoon, voisimme saada tuota mahtavaa juomaa uudestaan hyllyihin. Kyykkää ei taida kovin moni ihan tosissaan ja voittotarkoituksessa pelata, ainakaan minun joukkueeni, ja itsekin menen kahden vuoden pelitauon jälkeen suoraan MM-kisoihin. Odotettavissa on siis päätä huimaava sijoitus. Kyykän katsominen on melkeinpä hauskempaa kuin itse pelaaminen, eikä jatkosta putoaminen ikinä kovin pahalta tunnu. Pelaaminen vie aikaa ja huomiota siltä varsinaiselta syyltä miksi kyykkätapahtumat ovat niin suosittuja: ystävien kanssa pihalla hengailu ja kaakao on se mitä kyykässä eniten rakastetaan.

• Sokeria oman maun mukaan • noin 4 cl Becherovkaa per 2 dl kaakaojuomaa

Terveisin,

Taavi XXVII

Taraki 1/2013

23


13.3. Kevätyleiskokous Teekkarisaunalla! Tule

kuulemaan killan asioita ja näkemään raksakavereita.

20.-22.3. SRT-päivät. Onko edellisestä Oulunreissusta liian kauan aikaa? Nyt on oikea hetki korjata tilanne, ja astua rohkeasti excubussiin. kaan parempaa kuin kaljatölkin sihahdus aamuseitsemältä

Mikä olisi-

26.3. Suuntautuvien info. Paljon hyvää tietoa erityisesti toisen vuoden opiskelijoille.

27.3. Haalaripalkkiosauna. Taas palkitaan urheat fuksit, jotka ovat keränneet mainokset seuraavan vuoden haalareihin. Klo 21 jälkeen kaikki ovat tervetulleita saunalle!

28.3.-3.4. PÄÄSIÄISLOMA!

12.4. Tarakin jokakeväiset teemasitsit! Tänä vuonna

pukeudutaan julkkiksiksi - päästä sisäinen Tuksusi valloilleen ja tule sitsaamaan! TULOSSA: Raksan unisex-kalenteri! Pidä

silmät auki ja nappaa omasi wapun alla.

Speksikästä kevättä? Teekkarispeksi 2013: AGENT, Tampereen näytös 15.4.

Taraki 1/13